Γράφει ο Λύκιος
Οι πολίτες αυτής της χώρας, προσέρχονται ενώπιον της κάλπης, προκειμένου να εκπληρώσουν το ύψιστο δικαίωμά τους, στο να επιλέξουν ποιος θα κυβερνήσει την χώρα. Στην σύγχρονη δημοκρατία, ο πολίτης έχει μια και μοναδική φορά κάθε τέσσερα χρόνια, να ασκήσει το πολιτικό του δικαίωμα. Καθ΄όλη την διάρκεια της τετραετίας έχει μόνο υποχρεώσεις ως προς την πολιτεία, απολαμβάνοντας τα αποτελέσματα της ψήφου του.
Οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, γίνονται όλο και πιο αυταρχικές και οι ατομικές ελευθερίες, τα ανθρώπινα δικαιώματα και η δημοκρατία, διαρκώς ελαττούνται.
Οι ελευθερίες και η δημοκρατία μειώνονται, στο όνομα της επιβολής "προστατευτικών" μέτρων για το καλό μας και για το καλό του πλανήτη!
Η τεχνητή νοημοσύνη, έρχεται να διορθώσει τις ανθρώπινες αδυναμίες και να αποφασίζει "καλύτερα" από μας, για μας.
Οι κυβερνήσεις ασκούν την εξουσία τους με θεμιτούς και αθέμιτους τρόπους, αφού για το καλό μας, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.
Το καλό μας το ορίζουν οι διορισμένοι κοινοτικοί υπάλληλοι της Ευρώπης και πίσω από αυτούς η ελίτ της Παγκόσμιας Νέας Τάξης.
Οι κυβερνήσεις εκτελούν τις έξωθεν εντολές, ακόμη και με τρόπο που αντιβαίνει τους νόμους και τις διατάξεις του Συντάγματος.
Διαθέτουν τον απόλυτο έλεγχο όλων των εξουσιών (εκτελεστική, νομοθετική, δικαστική) και ο διορισμένος απ΄τον Πρωθυπουργό Πρόεδρος της Δημοκρατίας, διαδραματίζει μόνο συμβολικό και διακοσμητικό ρόλο στα πολιτικά πράγματα.
Αφού λοιπόν η κυβέρνηση ασκεί απόλυτο έλεγχο σε όλες τις εξουσίες και κανένα θεσμικό όργανο δεν μπορεί να την ελέγξει, ο αρχηγός της, δηλαδή ο Πρωθυπουργός, ασκεί το πολίτευμα της εκλεγμένης μοναρχίας, αν θεωρήσουμε βέβαια ότι η εκλογική διαδικασία εκφράζει την λαϊκή βούληση, δηλαδή τις επιθυμίες των ψηφοφόρων.
Επισήμως το πολίτευμα της χώρας είναι η "Προεδρευομένη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία", αλλά στην πράξη δεν ισχύει καμία απ΄τις τρείς αυτές λέξεις.
-Δεν είναι "Προεδρευομένη", διότι ο Πρόεδρος δεν διαθέτει καμία απολύτως εξουσία και αποτελεί έναν τύποις "Αρχηγό Κράτους".
-Δεν είναι "Κοινοβουλευτική", διότι οι κυβερνητικές αποφάσεις ψηφίζονται ως νόμοι από την απόλυτη πλειοψηφία που διαθέτει στο Κοινοβούλιο, δυνάμει της "κομματικής πειθαρχίας" η οποία επιβάλλει στους βουλευτές της, το τι θα ψηφίζουν. Τα υπόλοιπα κόμματα του Κοινοβουλίου, δεν έχουν καμία δυνατότητα να προσβάλλουν ή να εμποδίσουν ένα νομοσχέδιο της κυβέρνησης, στο να γίνει νόμος του κράτους. Έτσι το Κοινοβούλιο έχει τυπικό και όχι ουσιαστικό ρόλο, στην θέσπιση των νόμων του κράτους.
-Δεν είναι ούτε "Δημοκρατία", διότι η κυβέρνηση δεν εφαρμόζει τις δημοκρατικές αρχές, όπως είναι η διάκριση των εξουσιών (ώστε ως ανεξάρτητες να ελέγχει η μία την άλλη), η συμμετοχική λήψη αποφάσεων, η λογοδοσία για πολιτικά εγκλήματα (αδιαφάνεια, πολιτική και ποινική ασυλία, διαφθορά)και βέβαια η δυνατότητα του πολίτη να προσφύγει κατά του κράτους, όταν παραβιάζει τους νόμους και το Σύνταγμα.
Είναι μοιραίο λοιπόν, όταν το πραγματικό πολίτευμα είναι η "Εκλεγμένη Μοναρχία", η εκάστοτε κυβέρνηση να εξυπηρετεί τους ολιγάρχες, τους ημέτερους και τους κομματικούς φίλους, οι οποίοι διαμορφώνουν μεταξύ τους ένα πελατειακό σύστημα αλληλοεξυπηρέτησης των ιδιωτικών τους συμφερόντων, κατά κανόνα σε βάρος του συλλογικού συμφέροντος της κοινωνίας.
Προκειμένου να διασφαλίσουν την διατήρηση της εξουσίας, ακόμη και αν εναλλάσσονται οι κυβερνήσεις μεταξύ τους, ελέγχουν όλους τους μηχανισμούς πληροφόρησης (ΜΜΕ και μέσα κοινωνικής δικτύωσης), ασκώντας προπαγάνδα και ελέγχοντας την πληροφορία που κυκλοφορεί, μετατρέποντάς τα σε συστημικά.
Τα πολιτικά κόμματα αποκτούν πρόσβαση στην πολιτική σκηνή, μόνο αν δηλώνουν πιστή συμμόρφωση με τις επιταγές που έχουν επιβληθεί απ΄την παγκόσμια εξουσιαστική ελίτ. Δηλαδή την αποδοχή της Παγκοσμιοποίησης, της πολυπολιτισμικότητας, της woke κουλτούρας, του διεμφυλισμού, της πολιτικής ορθότητας (politically correct), καθώς και της κλιματικής, της διατροφικής και της ενεργειακής κρίσης.
Όποιο κόμμα εναντιώνεται σε αυτές τις επιταγές, κρίνεται αντισυστημικό και εξουδετερώνεται άμεσα και με συνοπτικές διαδικασίες.
Στην καθεστωτική αυτή "δημοκρατία", οποιαδήποτε φωνή που δεν είναι σύμφωνη με το σύστημα, φιμώνεται και εξουδετερώνεται ακόμη και με δολοφονίες.
Οι πολιτικές επιλογές των ψηφοφόρων, δεν είναι ακριβώς επιλογές, αφού υποβάλλονται στην έγκριση του συστήματος πριν αποδοθούν στην κρίση των πολιτών. Η ελευθερία των πολιτικών ιδεών και απόψεων, θυσιάζεται στον βωμό του καθεστωτικού αυταρχισμού, ώστε να μην υπάρχουν εναλλακτικές επιλογές στον τρόπο διακυβέρνησης και εξουσίας.
Στην θέση των εναλλακτικών επιλογών, προκρίνονται κόμματα που υποδύονται διαφορετικότητα, δήθεν αντιδρώντα στο σύστημα και τον καθεστωτισμό της κυβέρνησης, αλλά στην πράξη αποτελούν τα δεκανίκια των κομμάτων εξουσίας και ενίοτε στηρίζουν τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης ή απορροφούν όσους αγανακτούν με αυτές, χωρίς ποτέ να διεκδικούν πραγματικά την εξουσία. Φορούν πάντοτε το προσωπείο μιας πολιτικής ιδεολογίας, ώστε να πολώνουν τους αντιδρώντες πολίτες και να καλλιεργούν τις εμπάθειες και τον ιδεολογικό φανατισμό.
Τα κόμματα αυτά, είτε ανήκουν στην αριστερά ή την δεξιά ιδεολογία, λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία με τα κόμματα εξουσίας, στα οποία τελικά καταλήγουν οι ψήφοι και των δυο άκρων, ενώ στην πραγματικότητα τα κόμματα εξουσίας ασκούν παρόμοια πολιτική, στους βασικούς άξονες της διακυβέρνησης.
Στις 21 Μαΐου, οι πολίτες καλούνται να ψηφίζουν κυβέρνηση.
Με αντισυνταγματικές και αντιδημοκρατικές επεμβάσεις, έθεσαν εκτός εκλογών όποια κόμματα θεωρούσαν ότι απειλούν το καθεστώς της κυβέρνησης, αλλά και του συστήματος γενικότερα.
Οι επιλογές που έμειναν, στις οποίες προωθούνται οι ψηφοφόροι των κομμένων κομμάτων (της άκρας δεξιάς μόνο), είναι μικρά και πολυδιασπασμένα κόμματα που τοποθετούνται στον πατριωτικό-εθνικιστικό χώρο ή αυτόν της λαϊκής δεξιάς.
Από τα κόμματα της αριστεράς και της άκρας αριστεράς, κανένα κόμμα δεν κόπηκε από τις εκλογές.
Η πρεμούρα της κυβέρνησης να ανακόψει την απειλή των ακροδεξιών κόμματων, οφείλεται και στο σύστημα της απλής αναλογικής που θα ισχύσει σε αυτές τις εκλογές. Επειδή το πολιτικό σύστημα της Ελλάδας, θέλει να διατηρήσει την πλήρη αυτοδυναμία στην εκάστοτε κυβέρνηση, προκειμένου να ασκεί ανεμπόδιστα την πολιτική της (δηλαδή να διατηρήσει την καθεστωτική της παντοδυναμία), θα πρέπει να έχει την πλειοψηφία στην Βουλή των 151 εδρών (τουλάχιστον) πράγμα που το εως τούδε σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής, το εξασφάλιζε με μπόνους εδρών στο πρώτο κόμμα.
Η απλή αναλογική, απαιτεί καθαρή πλειοψηφία που θα πρέπει να φέρνει στο πρώτο κόμμα το 45-48% των ψήφων επί του συνόλου των εγκύρων, ποσοστό που εξαρτάται απ΄το σύνολο των κομμάτων που θα μείνουν εκτός Βουλής (των κομμάτων δηλαδή που θα φέρουν κάτω του 3% έκαστο). Έτσι ένα κόμμα ή ένας συνδυασμός κομμάτων συνεργασίας, θα πρέπει να διαθέτει 45-48% για να σχηματίσει κυβέρνηση και να διαθέτει τουλάχιστον 151 έδρες στην Βουλή.
Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν για λογαριασμό της κυβέρνησης, έδειχναν ένα διψήφιο αριθμό για το ακροδεξιό κόμμα, πράγμα το οποίο την ανησύχησε σφόδρα και επειδή αυτό απειλούσε την αυτοδυναμία της, επέλεξε την εξόντωσή του. Θεωρεί ότι οι ψηφοφόροι αυτού του κόμματος θα διασκορπιστούν στα πολλά μικρά κόμματα του χώρου και δεν θα μπορέσουν να πιάσουν ποσοστά άνω του 3% και ότι μένοντας εκτός Βουλής, θα μεγαλώσει ο αριθμός των αποτυχημένων κομμάτων, έτσι ώστε να μειωθεί το ποσοστό που απαιτείται για σχηματισμό κυβέρνησης (όσο περισσότεροι εκτός, τόσο μικρότερο το ποσοστό που απαιτείται, δηλαδή 45% αντί για 48%) και τελικά να μπορέσει να σχηματίσει ευκολότερα κυβέρνηση με πιο "συνεργάσιμα" και συστημικά κόμματα...
Με εστιασμένη την προσπάθεια να πλήξουν τον δεξιό-πατριωτικό χώρο (αλλά ποτέ τον αριστερό-διεθνιστικό), επιδιώκουν τον εξοβελισμό κάθε ανάλογης φωνής μέσα στο Κοινοβούλιο, αφού η ιδέα του έθνους, της πατρίδας, των παραδοσιακών αξιών θεωρούνται "συντήρηση", ενώ οι ιδέες του διεθνισμού, της παγκοσμιοποίησης, του μηδενισμού και του πολυπολιτισμού, θεωρούνται "πρόοδος".
Οι "προοδευτικές" ιδέες βέβαια, προωθούνται με έναν βάναυσο και φασιστικό τρόπο, όπου κάθε αντίθετη άποψη δαιμονοποιείται ως φασιστική, ρατσιστική και φοβική, ενώ δημοκρατία δεν σημαίνει ελευθερία άποψης και ψήφου, αλλά περιορισμός ιδεών που θα πρέπει να ανήκουν αποκλειστικά στο "προοδευτικό" αφήγημα.
Πρέπει επίσης οι πολίτες να εμπιστεύονται τυφλά τις κυβερνητικές αποφάσεις, οι οποίες έχουν επιστημονικοφανή εγκυρότητα και είναι για το καλό τους. Έτσι οφείλουν να εμπιστεύονται κάθε αφήγημα του συστήματος και να ακολουθούν τις τάσεις και την κουλτούρα που τους επιβάλλει: Υποχρεωτικός εμβολιασμός, καραντίνα, ποινικοποίηση απόψεων και συμπεριφορών, κλιματική και διατροφική κρίση, ηλεκτροκίνηση, εντομοφαγία και σκουληκοφαγία, αύξηση τιμών ενέργειας και κόστους ζωής, προσβολή της ιδιοκτησίας, αύξηση εγκληματικότητας και φόβου, εκχώρηση του εθνικού πλούτου και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, υπονόμευση της παιδείας και της δημόσιας υγείας, για χάρη ιδιωτικών συμφερόντων και της κερδοσκοπίας της ισχυρής ελίτ.
Κάθε φωνή που εναντιώνεται σε όλα αυτά, θεωρείται αντισυστημική και χαρακτηρίζεται ακόμη και από τα χείλη του Πρωθυπουργού, ως ψεκασμένη, συνομωσιολογική, γραφική και επικίνδυνη.
Όσοι πολίτες θέλουν να εκφραστούν αντισυστημικά μέσω της ψήφου τους και χωρίς να ασπάζονται ακραίες ιδεολογίες (φασιστικές, ναζιστικές, κομμουνιστικές), στρέφονται σε ψήφο διαμαρτυρίας προς κάποιο κόμμα της λαϊκής δεξιάς ή του πατριωτικού χώρου, που χρησιμοποιούν επιχειρήματα εναντίον του συστήματος.
Αυτά τα κόμματα αφήνονται να υπάρχουν, όσο τα ποσοστά τους δεν πλησιάζουν το επικίνδυνο 3%. Η προσπάθεια διασποράς των αντισυστημικών ψήφων, σε κόμματα που δεν θα ακουστούν ποτέ στη Βουλή, φτάνει μέχρι του σημείου να κατευθύνονται ψήφοι του κομμένου ακροδεξιού κόμματος, σε συγκεκριμένο αριστερό κόμμα που υποκρίνεται το πατριωτικό (επειδή διεκδικεί τις γερμανικές αποζημιώσεις)!
Οι ψηφοφόροι του κομμένου κόμματος κινούνται εκδικητικά προς το κυβερνών κόμμα, ψηφίζοντας "ότι να 'ναι", προκειμένου να μην του επιτρέψουν να σχηματίσει ξανά κυβέρνηση. Πιστεύουν ότι αν μπουν μικρά κόμματα στην Βουλή, το πρώτο κόμμα δεν θα μπορέσει να σχηματίσει ισχυρή κυβέρνηση συνεργασίας και ότι θα συρθεί σε επαναληπτικές εκλογές, όπου το κομμένο κόμμα θα συμμετέχει εκ νέου.
Σε κάθε περίπτωση και δεδομένου ότι η χώρα δοκιμάζεται εκλογικά εν μέσω πολλαπλών κρίσεων (εθνικών, οικονομικών, θεσμικών) με την απλή αναλογική, είναι δύσκολη η πρόβλεψη του πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Παρά το επιχείρημα ότι οι κυβερνήσεις συνεργασίας δεν επιτρέπουν εύκολους χειρισμούς και αποφάσεις σε κρίσιμα θέματα, αυτή τη φορά τα κόμματα θα καταφέρουν να σχηματίσουν κυβέρνηση συνεργασίας και μέσα από κοινές παραδοχές και συμφωνίες, θα συνεργαστούν για να κυβερνήσουν. Ούτως ή άλλως, στα σημαντικά θέματα όλοι συγκλίνουν στο δέον, δηλαδή όπου υπάρχουν έξωθεν εντολές και απαιτήσεις από ανώτερα κέντρα εξουσίας. Οι Τούρκοι μας ετοιμάζουν σύντομα το κλίμα για την συμφωνία συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου, στο οποίο θα συμφωνήσουν δήθεν αναγκαστικά, τα συστημικά κόμματα...
Φαίνεται μάλιστα ότι τα έδρανα της δεξιάς πλευράς του Κοινοβουλίου, θα φιλοξενούν μόνο το κόμμα του ρωσόφιλου πωλητή των χειρογράφων του Χριστού και των κηραλοιφών και τα υπόλοιπα έδρανα, θα καταλαμβάνουν οι προοδευτικοί του λεγόμενου "συνταγματικού τόξου" και ας υπάρχουν κόμματα που επιδιώκουν δικτατορίες του προλεταριάτου και κατάργηση της αστικής δημοκρατίας!
Όσοι θέλουν να εκφράζονται αντισυστημικά, θα πρέπει να συνεχίσουν να το πράττουν κατά μόνας, με προσωπικό κόστος, σε κόντρα του συστήματος και των μηχανισμών καταστολής του.
ΛΥΚΙΟΣ.
" στρέφονται σε ψήφο διαμαρτυρίας προς κάποιο κόμμα της λαϊκής δεξιάς ή του πατριωτικού χώρου,"
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν υπάρχει "πατριωτικός" χώρος.Αναφορικά με τον πατριωτικό χώρο, τον Εθνικιστικό, ή όπως θέλει καθένας να τον προσδιορίσει, η εμπειρία από το 1974 μέχρι σήμερα είναι δεδομένη: ΚΑΝΕΝΑ πατριωτικό κόμμα όχι μόνον δεν ευδοκίμησε αλλά και όλα οδήγησαν τον πατριωτικό χώρο σε μεγαλύτερο διχασμό . Το μόνο που απέδειξαν οι "εθνικιστές" και "πατριώτες" είναι πρωταθλητισμό στη "κωλοτούμπα", στην ιδιοτέλεια, στην οικογενειοκρατία στην ιδεολογική ανακολουθία και στη προδοσία της εμπιστοσύνης των ψηφοφόρων τους!
Ο πατριωτικός χώρος αλώθηκε και καπελώθηκε πριν εμφανιστεί καν.Όταν οι δικαστικοί του αρείου πάγου έδιναν έγκριση στην τότε φιλοναζιστική οργάνωση χρήση αυγή να γίνει κόμμα.Σαφώς και δεν ήθελαν τα λαμόγια να υπάρχει αληθινή,σοβαρή πατριωτική αντίσταση.Aλλωστε όλα τα μεγάλα συστημικά κόμματα είναι υποχείρια τους.Και διά του λόγου το αληθές,όλα τα λεγόμενα "πατριωτικά" "εθνικιστικά"κόμματα είναι δήθεν...
ΔιαγραφήΛΕΩΝΟΡ
Είναι προφανές ότι στο άρθρο χρησιμοποιώ την τρέχουσα ορολογία, αυτή δηλαδή που δίνουν τα ίδια τα κόμματα, που αυτοπροσδιορίζονται ως "πατριωτικά" ή "εθνικιστικά".
ΑπάντησηΔιαγραφήΩστόσο όλα τα κόμματα στην Ελλάδα, στελεχώνονται από ανθρώπους της ίδιας ποιότητας.
Δηλαδή από ανθρώπους φιλόδοξους, ματαιόδοξους, νάρκισσους, αρχομανείς, ιδιοτελείς, καιροσκόπους, απατεώνες και υποκριτές.
Δεν θα κάνω μνεία στις ελάχιστες ενδεχομένως εξαιρέσεις, διότι απλώς επιβεβαιώνουν τον κανόνα...
Μέσα σε αυτό το ηθικό πλαίσιο των πολιτικών (ή πολιτευτών), υιοθετείται ένα ιδεολογικό επίχρισμα, ώστε οι ίδιοι και το κόμμα τους να γυαλίζουν στα μάτια των ψηφοφόρων και να υφαρπάζουν την ψήφο τους.
Στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν απόλυτα σαφείς πολιτικοί ιδεολογικοί ορισμοί για κάποιες έννοιες, όπως πατριωτισμός, εθνικισμός, αριστερισμός, φιλελευθερισμός, σοσιαλισμός.
Ακόμη και ο υπαρκτός κομμουνισμός που εφαρμόστηκε στην πράξη, υπέπεσε σε μεγάλες αποκλίσεις απ΄τον θεωρητικό Μαρξισμό.
Ο εθνικοσοσιαλισμός και ο φασισμός επίσης, εφαρμόστηκαν διαφορετικά στην Γερμανία, την Ιταλία και την Ισπανία.
Καμία κοινωνικοπολιτική ή οικονομική θεωρία δεν εφαρμόζεται στην πράξη, χωρίς μικρές ή μεγάλες αποκλίσεις και προσαρμογές.
Ο αριστερός χώρος στην χώρα μας, αν και διέπεται από την ίδια θεωρία, εκφράζεται σε αμέτρητες εκδοχές, αναλόγως του πως η κάθε πολιτική ομάδα αντιλαμβάνεται την εφαρμογή της...
Από το ΚΚΕ μέχρι και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, υπάρχουν δεκάδες παρεκδοχές στην ερμηνεία του κομμουνισμού και του σοσιαλισμού. Αυτός είναι και ο λόγος των σκληρών αντιμαχιών μεταξύ των αριστερών κομμάτων, που διατηρούν ακόμη και άσβεστο μίσος μεταξύ των, λόγω διαφορετικών ερμηνειών του μαρξισμού...
Αντίστοιχα και ο δεξιός χώρος, παρουσιάζει πολλές και διαφορετικές εκφάνσεις.
Από τον ακραίο καπιταλισμό, φιλελευθερισμό, πατριωτισμό, εθνισμό ή εθνικισμό και τέλος στον ακραίο εθνικοσοσιαλισμό, ο οποίος ως οικονομική θεωρία δεν συμπίπτει με τον φιλελευθερισμό, αλλά με τον σοσιαλισμό και συνεπώς (κατά την γνώμη μου) δεν θα έπρεπε να υπάγεται στον ακροδεξιό χώρο.
Ασφαλώς αν ρωτήσετε τον κάθε πολιτικό ή πολιτευτή του δεξιού χώρου να σας ορίσει τις παραπάνω έννοιες, ο καθένας θα σας πει και μια διαφορετική γνώμη.
-Ο πατριωτισμός ως θεωρία, είναι η αγάπη για την πατρίδα δηλαδή τον χώρο μέσα στον οποίο γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε και διαβιούμε. Είναι ο χώρος που έχουμε την περιουσία μας, είναι τα εδάφη μας και τα αγαθά που παράγουμε για να ζούμε (οικονομία). Εκτός από την αγάπη μας για τον τόπο μας, είναι και η αγάπη μας για αυτό που μας συνδέει με αυτόν και ιδίως με τους κατοίκους του, δηλαδή τους συμπατριώτες μας.
-Ο εθνικισμός ως θεωρία, είναι η τοποθέτηση των συμφερόντων ενός έθνους πάνω από κάθε άλλη αξία. Βασική προϋπόθεση του εθνικισμού, είναι η εθνική συνείδηση (όμαιμον, ομόδοξον, ομότροπον, ομόγλωσσον), σε αντίθεση με τον πατριωτισμό, ο οποίος μπορεί να περιλαμβάνει ανθρώπους διαφορετικών εθνοτήτων. Ο εθνικισμός επιδιώκει την κυριαρχία του έθνους σε έναν τόπο και δεν ανέχεται την συνύπαρξη με άλλες εθνότητες. Ενίοτε γίνεται επιθετικό με τις άλλες εθνότητες, διεκδικώντας τον ζωτικό τους χώρο.
-Ο εθνισμός απ΄την άλλη, προωθεί την καλλιέργεια της εθνικής συνείδησης χωρίς να περιφρονεί την ιστορία και την ταυτότητα των άλλων εθνών και δεν είναι επιθετικός, όπως ο εθνικισμός.
Η αλήθεια είναι ότι στους παραπάνω συνοπτικούς ορισμούς, πάντα θα υπάρχουν διαφωνίες, αποκλίσεις ή παρερμηνείες.
Οι πολιτικοί ή πολιτευτές που πραγματεύονται αυτόν τον χώρο (τον ονομαζόμενο "δεξιό"), επιλέγουν μια ιδεολογική βάση πάνω στην οποία οικοδομούν το δικό τους αφήγημα. Η "λαϊκή δεξιά" συνήθως ορίζεται ως πατριωτική και φιλελεύθερης οικονομίας, αλλά τα κόμματα που εμφανίζονται ως εθνικιστικά, ρέπουν προς τις αξίες του εθνικοσοσιαλισμού-φασισμού.
Όλα αυτά όμως, αφορούν την θεωρία πάνω στην οποία τα κόμματα χτίζουν το πολιτικό τους αφήγημα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜερικά "μικρά" δεξιά κόμματα, αναπτύσσουν μια ρητορική η οποία προσελκύει οπαδούς και ψήφους, χαϊδεύοντας τα αφτιά των ακροατών τους και ικανοποιώντας την ανάγκη τους να ανήκουν σε ομάδα με ιδεολογικό πρόσημο (όπως ακριβώς κάνουν και τα αριστερά κόμματα).
Άλλα εμφανίζονται περισσότερο μετριοπαθή, απευθυνόμενα σε μεγαλύτερο εύρος ψηφοφόρων και στοχεύοντας σε περισσότερες πιθανότητες πρόσβασης στην εξουσία, είτε απευθείας, είτε με συνεργασίες άλλων κομμάτων.
Η μετριοπάθειά τους, φτάνει μέχρι σημείου έκπτωσης των αξιών του ιδεολογικού τους χώρου, ώστε να γίνονται αρεστά στους πολλούς και ιδίως στους αναποφάσιστους ή στις κινούμενες μάζες, που δεν είναι δεδομένοι για κανέναν ιδεολογικό χώρο ή κομματικό σχηματισμό.
Στόχος τους είναι η πρόσβαση στην εξουσία και μέσο επίτευξης η πολιτική εξαπάτηση.
Πολλά από αυτά, δημιουργούνται προκειμένου να προσελκύσουν της διαφεύγοντες προς τα δεξιά ψήφους των κομμάτων εξουσίας, ώστε τελικά να τις επιστρέψουν στο μαντρί των μεγάλων κομμάτων με διάφορους τρόπους.
Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί πολιτικοί τέτοιων κομμάτων, σήμερα στελεχώνουν κορυφαίες θέσεις κομμάτων εξουσίας, αποδοκιμάζοντας τον χώρο απ΄τον οποίο προήλθαν! Και το ανάποδο συμβαίνει: πολιτικοί των μεγάλων κομμάτων, αποσπώνται ως δήθεν διαφωνούντες και ιδρύουν μικρά κόμματα, τα οποία περισυλλέγουν όσους ψηφοφόρους διαφεύγουν δυσαρεστημένοι απ΄το κόμμα εξουσίας που ψήφιζαν. Στην πορεία, αυτοί οι πολιτικοί επανέρχονται στο κόμμα εξουσίας, κατά κανόνα αναβαθμισμένοι και φυσικά με τους ψηφοφόρους που κέρδισαν.
Ωστόσο ακριβώς τα ίδια συμβαίνουν και από την άλλη πλευρά, την λεγόμενη αριστερή!
ΛΥΚΙΟΣ.
Εκλογές. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Γνωρίζουν όλοι, πλην της νεολαίας που δικαιολογημένα κάνει όνειρα ότι μπορεί να αλλάξει τον κόσμο, πως το πολιτικό παιχνίδι είναι στημένο να δίνει πάντα την πλειοψηφία των πόντων στην κυρία Εξουσία, όποιον χρωματικό μανδύα κι αν φοράει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι και ταυτόχρονα λυπάμαι για κάποιους ρομαντικούς οι οποίοι φόρεσαν τα καλά τους και κατεβαίνουν στις εκλογές για να διεκδικήσουν μια θέση στο κοινοβουλευτικό στερέωμα ελπίζοντας ότι θα καταφέρουν έστω και ένα μικρό πλήγμα στο γόητρο των επικυρίαρχων. Πολλοί από αυτούς τους μικρούς, καινοφανείς αστέρες, φαίνονται να έχουν καλές προθέσεις, πατριωτικό φρόνημα, και σκοπό να υπηρετήσουν το κοινό καλό του τόπου και των ανθρώπων που τον κατοικούν. Κι εύχομαι ο Θεός να τους δίνει δύναμη να κερδίζουν διαδοχικές μάχες διαψεύδοντας την πραγματικότητα που όλοι γνωρίζουμε. Αν υπήρχε δυνατότητα οι εκλογές να φέρουν ουσιαστική αλλαγή, θα είχαν καταργηθεί!
Παρακολουθώ όλες αυτές τις μέρες τη μάχη του πληκτρολογίου για τις επιλογές των ψηφοφόρων και τα επιχειρήματα κάθε πλευράς και είναι ξεκάθαρο το αδιέξοδο με το οποίο βρισκόμαστε αντιμέτωποι.
Συμμερίζομαι αρκετές απόψεις συνανθρώπων μου από τον πλουραλισμό που μας περιβάλλει και τους λόγους για τους οποίους πιστεύουν στην Φ, Χ ή Ψ λύση αλλά μία μόνο πρόταση μου έχει κάνει εντύπωση και οφείλω στη συνείδησή μου να την υπερασπιστώ.
Συμμετοχή στις εκλογές με Λευκό ψηφοδέλτιο οραματιζόμενοι και προσευχόμενοι η θέλησή μας και η φωνή μας να εισακουστεί από τη Δύναμη εκείνη που είναι η μόνη ικανή να αλλάξει τα πράγματα! Αποστολή μαζικής ενέργειας για να επέμβει το Σύμπαν και να αλλάξει τον ρουν την ιστορίας!
Για περισσότερες λεπτομέρειες, ανατρέξτε στα άρθρα του Παλαιού από τον οποίο και η ιδέα.
Ανατολή
Αγαπητή Ανατολή, φαίνεται ότι τελικά η Λευκή ψήφος ενισχύει το πρώτο κόμμα, οπότε αν κάποιος ψηφήσει Λευκό ψηφοδέλτιο, προκειμένου να μην έχει το συνειδησιακό βάρος της "συνέργειας στο έγκλημα", τελικά συμμετέχει ακουσίως σε αυτό!
ΔιαγραφήΟ οραματισμός και η προσευχή, δεν είναι αναγκαίο να συνοδεύεται από κάποια ψήφο. Μπορούν να γίνονται ανεξάρτητα από την εκλογική διαδικασία.
Αν πραγματικά κάποιος δεν επιθυμεί να συμμετέχει σε αυτή την διαδικασία, μπορεί απλά να απέχει και έτσι να έχει καθαρή την συνείδησή του, ότι δεν είναι συνεργός στο έγκλημα...
Από την άλλη όμως, η αποχή είναι συνέργεια στο έγκλημα της αδιαφορίας για τα κοινά. Οι αρχαίοι Έλληνες λοιδορούσαν τους ιδιώτες, αυτούς δηλαδή που δεν συμμετείχαν στα κοινά, ως άχρηστους πολίτες (τόν τε μηδὲν τῶνδε μετέχοντα οὐκ ἀπράγμονα, ἀλλ᾽ ἀχρεῖον νομίζομεν Θουκ.). Οι Λατίνοι πήραν τον όρο ελληνικό "ιδιώτης" για να ορίσουν τον ηλίθιο (idiot).
Αν θεωρήσουμε ότι η πραγματικότητα είναι αυτή που έχει διαμορφώσει το πολιτικό κατεστημένο στην χώρα μας, εμείς ως ενεργοί πολίτες, θα πρέπει να δράσουμε σύμφωνα με αυτήν.
Οι διαθέσιμες επιλογές που υπάρχουν στην πολιτική παλέτα, μας δίνουν κάποια χρώματα που άλλους εκφράζουν πλήρως, άλλους λιγότερο και άλλους καθόλου!
Όσοι δεν εκφράζονται από κανένα χρώμα της παλέτας, μπορούν να ψηφήσουν στρατηγικά.
Μπορούν δηλαδή να επιλέξουν ένα χρώμα που αν μπει μέσα στα υπόλοιπα, θα αλλάξει έστω και λίγο το χρωματικό αποτέλεσμα (την τελική απόχρωση δηλαδή).
Στην πραγματικότητα, πέρα από τα ευδιάκριτα αριστερά, δεξιά ή κεντρώα χαρακτηριστικά των κομμάτων, οι διαφορές που πραγματικά υπάρχουν εν τω βάθει, είναι στον βαθμό υποταγής στους στην Νέα Παγκόσμια Τάξη και στους διεθνείς επικυρίαρχους.
Δεν υπάρχουν πραγματικά πολιτικές δυνάμεις που αντιστέκονται στην ΝΠΤ, αλλά διαφέρουν στον τρόπο που την υπηρετούν.
Πολύ εύκολα διακρίνει κανείς στις ΗΠΑ τους δυο πόλους της ΝΠΤ, με τον Τράμπ απ΄την μια πλευρά και τον Μπάιντεν απ΄την άλλη, δηλαδή τους Ρεπουμπλικάνους και τους Δημοκρατικούς.
Κάντε τις αναγωγές να δείτε τις αντιστοιχίες στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό...
Και οι δυο πλευρές στοχεύουν στην εγκαθίδρυση μιας παγκόσμιας κυβέρνησης "για το καλό μας", αλλά μέσα από διαφορετικό αφήγημα.
Οι Δημοκρατικοί μας πηγαίνουν ολοταχώς και χωρίς προσχήματα, ενώ οι Τραμπικοί, θέλουν να μας οδηγήσουν μέσα από μια συγκρουσιακή πορεία με τους αντιπάλους!
Διαλέγεις και παίρνεις!
Διαλέγεις τον γρήγορο δρόμο (Μπάιντεν) ή τον αργό (Τραμπ).
Έστω και αυτό, είναι μια ...επιλογή!
Στην πραγματικότητα, όσοι αισθάνονται παγίδα του Martix (της ΝΠΤ) και θέλουν πραγματικά να αντισταθούν, δεν έχουν παρά να ακολουθήσουν την αντίστοιχη ταινία!
Δηλαδή για να μπορέσει κανείς να βρεθεί αντιμέτωπος με αυτό το Matrix, θα πρέπει να βγει εντελώς έξω από τον μηχανισμό του (underground τρόπος ζωής)...
ΛΥΚΙΟΣ.
Οι παγκόσμιοι εξουσιαστές τα έχουν μονά ζυγά δικά τους...
ΔιαγραφήΑυτοί που δεν θέλουν να ακολουθήσουν,ουσιαστικά ποντάρουν στην παράδοξη και απειροελάχιστη πιθανότητα να σταθεί το κέρμα όρθιο!
Ο δυϊσμός άλλωστε είναι αυτό που επικαλείται ο κερασφόρος,τραγοπόδαρος,ερμαφρόδιτος θεός τους.
Το σύμβολο όμως που επαναλαμβανόμενα απεικονίζεται ο Ιησούς να μας δείχνει παραπέμπει σε τριαδισμο...
Επίσης κάποιοι μας λέγουν πως έχουμε μπει στην τεταρτη διάσταση και οδεύουμε ολοταχώς για την πέμπτη.(άσχετο μα ίσος και σχετικό)
Οι πρόγονοι μας αναφέρουν τον Μεγάλο Ενιαυτό!Σε ποιο σημείο του άραγε βρισκόμαστε;
ΛΕΩΝΟΡ
Οι παγκόσμιοι εξουσιαστές παρουσιάζουν ένα ψευδοδίπολο, για να εκτρέψουν την θέαση του ανθρώπου στο νομοτελειακό δίπολο του υλικού κόσμου.
ΔιαγραφήΤο ψευδοδίπολο παρουσιάζει δυο εκδοχές που καταλήγουν στο ίδιο τελικό σκοπό: την υποβάθμιση του ανθρώπινου είδους, βιολογικά και νοητικά, ώστε να παραμείνει εγκλωβισμένος σε έναν αέναο κύκλο επαναλαμβανόμενων μετενσαρκώσεων, δίχως τέλος. Στην πραγματικότητα ο δυϊσμός, απέναντι στην αριστερή ατραπό, προβάλλει και την δεξιά ατραπό (κατά την εσωτερική ορολογία). Οι παγκόσμιοι εξουσιαστές όμως, εμφανίζουν αποκλειστικά την αριστερή ατραπό, σε δυο απατηλές όψεις όπου όμως ανήκουν στο ίδιο νόμισμα! Στον δυΐσμό, υπάρχουν δυο διαφορετικά νομίσματα.
Η τριαδικότητα είναι έννοια φιλοσοφική, η οποία εξηγεί τα πράγματα και πέραν του ορατού κόσμου. Ο Μεγάλος Ενιαυτός, ο οποίος ολοκληρώθηκε στις 21 Δεκεμβρίου του 2012 μετά από 25.920 χρόνια, άνοιξε την θέαση στον Αιώνιο κοσμικό χρόνο, αλλά μόνο στα μάτια των Αφυπνισμένων Σοφών. Δεν συμμερίζομαι την καθησυχαστική θεωρία των οπαδών της Νέας Εποχής, ότι όλα θα αλλάξουν από μόνα τους επειδή μπήκαμε στην Υδροχοΐκή εποχή...
ΛΥΚΙΟΣ.
Σαφώς και δε θα αλλάξουν τα πράγματα αυτόματα με την είσοδό μας σε οποιαδήποτε εποχή. Τα πράγματα αλλάζουν μόνο όταν εμείς αλλάζουμε. Επιλογές, σκέψεις, τρόπο ζωής. Πράγμα που συμβαίνει βασανιστικά αργά αφού οι συνήθειες ξεριζώνονται πολύ δύσκολα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο λευκό μπορεί να μην επιφέρει κάποια ορατή διαφορά παρά μόνο σε επίπεδο που δε γίνεται αντιληπτό από τις πέντε αισθήσεις. Και γι'αυτό υπήρχε η προτροπή να συνοδεύεται από δημιουργικό οραματισμό. Βέβαια, με τα ποσοστά που πήρε η λευκή ψήφος, καθόλου δεν ταρακούνησε τις ενέργειες να αλλάξουν.
Όσον αφορά τη χρωματική παλέτα, ότι καλή απόχρωση πάει να προκύψει, συνήθως σπιλώνεται από τους αντιπάλους ή αμαυρώνεται με ιδία ευθύνη και φτάνει στην πηγή αποδυναμωμένη, τόσο όσο χρειάζεται για να μην πιει νερό!
Καταλήγουμε να ψηφίζουμε καναδυό αποχρώσεις που ενδεχομένως να καταφέρουν να εισέλθουν στο ουράνιο συστημικό τόξο και μετά τι; Τι ακριβώς θα καταφέρουν να κάνουν οι σκιές μπροστά σε μια σαρρωτική αυτοδυναμία(που την απεύχομαι) ή μια συγκυβέρνηση κομμάτων γνωστών για την υποταγή τους στη ΝΤΠ;
Όπως και να΄χει, εύχομαι υγεία σωματική, ψυχική και πνευματική γιατί θα τη χρειαστούμε σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς.
Εξάλλου η ζωή παραμένει πάντα ένα πεδίο μάχης για την εξέλιξή μας. Εύκολες πίστες ούτε υπάρχουν ούτε και έχουν λόγο ύπαρξης αν το δούμε φιλοσοφικά.
Ανατολή
Όπως κάθε απόχρωση της παλέτας, διαφέρει κατά το μήκος κύματος του χρωματικού αποτελέσματος, έτσι και η πολιτική απόχρωση που προκύπτει κάθε φορά, αλλάζει το μήκος κύματος της συνολικής πολιτικής.
ΔιαγραφήΑυτά όλα στην θεωρία βεβαίως, διότι τα περισσότερα κόμματα έχουν ψευδείς αποχρώσεις...
Η αλήθεια είναι ότι η μόνη ελπίδα για την ανατροπή του πολιτικού κατεστημένου της χώρας μας (στο οποίο συμμετέχουν όλα τα κόμματα και οι σχηματισμοί), είναι η αλλαγή του πολιτικού συστήματος.
Μιλάω βεβαίως για πολιτειακό σύστημα και για την ακρίβεια για μια εξέλιξη της δημοκρατίας (εντός ή εκτός εισαγωγικών), σε ένα επόμενο πολίτευμα, που μπορούμε να το ονομάσουμε ΜΕΤΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ.
Κάποια στιγμή, θα πρέπει κάποιοι διανοητές της χώρας μας, να συλλάβουν μια νέα ιδέα, ένα νέο πολίτευμα, το οποίο να θεραπεύει την παθογένεια της σύγχρονης "δημοκρατίας" και να προτείνουν ένα σύστημα περισσότερο συμμετοχικό, αξιόπιστο, αυτοελεγχόμενο, αδιάβλητο και σταθερό. Ένα σύστημα που θα διασφαλίζει κοινωνική δικαιοσύνη και θα αποκλείει την δυνατότητα κυριαρχίας των ισχυρών ολιγαρχών, ενώ κανείς δεν θα μπορεί να συγκεντρώνει τις εξουσίες πάνω του.
Αν αυτή η ιδέα είναι λειτουργική, μπορεί σιγά σιγά να διασπαρθεί και να γίνει ιδεολογικό κίνημα, το οποίο κάποια στιγμή θα γίνει αποδεκτό και απαιτητό, από τις αγανακτισμένες μάζες των πολιτών.
ΛΥΚΙΟΣ.