Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ!


Ο 
 ΚΑΤΑΧΘΟΝΙΟΣ ΔΑΙΜΩΝ

ΕΥΧΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 
&
ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ




Θα επανέλθουμε τον Σεπτέμβρη, ξεκούραστοι και ανανεωμένοι!

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Πώς δημιουργούμε Ενεργειακή Ασπίδα

Η ενεργειακή ασπίδα είναι ένα «κουκούλι» δύναμης που σε περιβάλλει και σε προστατεύει, και ταυτόχρονα σε προειδοποιεί για τυχόν ψυχικές επιθέσεις, όπως και για γητείες (αρνητικές και μη) που γίνονται από άλλους επάνω σου.
Η ασπίδα αυτή δημιουργείται με πολύ αργούς ρυθμούς από μόνη της, «τρεφόμενη» από την δική σου ενέργεια που ενδυναμώνεται από τις θετικές εξωγενής δυνάμεις που επικαλείσαι.
Αλλά το να την αφήσεις να δημιουργηθεί μόνη της είναι και χρονοβόρο αλλά και δεν θα είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική, οπότε είναι καλύτερο να την «βοηθάς» στην δημιουργία της.
Αρχική Κάθαρση
Προτού ξεκινήσεις για πρώτη φορά να δημιουργήσεις ενεργειακή ασπίδα, θα πρέπει να «καθαριστείς» από όλες τις αρνητικές ενέργειες που σε περιβάλλουν. Αυτό, δεν είναι κάτι που χρειάζεται να το κάνεις κάθε φορά, αλλά οπωσδήποτε την πρώτη φορά και επαναλαμβάνεις όταν έχεις την αίσθηση ότι κάτι αρνητικό έχει εισβάλλει στην αύρα σου.
Καλό θα ήταν βέβαια, να επαναλαμβάνεις κάθε 6 μήνες με ένα χρόνο, κι ας μην υπάρχει συγκεκριμένος λόγος. Κάθισε στην θέση διαλογισμού, κλείσε τα μάτια σου και πάρε μερικές βαθιές ανάσες για να χαλαρώσεις.
Οραματίσου γύρω σου μαύρες χορδές να ξεκινούν από το σώμα σου και να εκτείνονται προς όλες τις κατευθύνσεις. Αυτές είναι οι αρνητικές ενέργειες που σε περιβάλλουν.
Μην ονοματίζεις τις χορδές («αυτή είναι το άγχος μου» «αυτή είναι η οργή μου» κλπ), μιας και μερικές φορές πράγματα που τα αισθανόμαστε ως θετικά είναι αρνητικά και το ανάποδο αλλά και δεν μπορούμε να γνωρίζουμε όλες τις αρνητικές ενέργειες που μας περιβάλλουν!
Οπότε, απλά οραματίσου αρνητικές χορδές ενέργειας χωρίς όνομα. Οραματίσου ότι κρατάς ένα σπαθί όπου η λεπίδα του είναι από φωτιά. Στριφογύρισέ το γύρω σου με σθένος, κόβοντας όλες τις μαύρες χορδές. Μην αφήσεις να σε καταβάλλει οργή, αλλά χαρά και απελευθέρωση.
Επανέλαβε αρκετές φορές μέχρι να αισθανθείς απαλλαγμένος από όλες τις αρνητικές δυνάμεις και να σε καταβάλλει ηρεμία.
Οραματισμοί
Προτού δημιουργήσεις την ασπίδα σου, θα πρέπει επίσης να αποφασίσεις πως θα είναι. Τι χρώμα; Τι σχήμα; Τι μορφή-υφή θα έχει; Αυτό είναι ένα θέμα καθαρά δικό σου για να σε βοηθήσει στην δημιουργία της. Ότι κι αν αποφασίσεις, δεν παίζει ρόλο.

Τι πρέπει να προσέχετε για να αποτρέψετε την εκδήλωση πυρκαγιάς

Δασικές πυρκαγιές
 
Φωτογραφία Φ.Θεοδώρου
Πυρκαγιά στην Λαυρεωτική στις 16 Ιουλίου 1985
  • Μην καίτε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών.
  • Μην ανάβετε τους θερινούς μήνες υπαίθριες ψησταριές στα δάση ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα.
  • Αποφύγετε τις υπαίθριες εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που δημιουργεί σπινθήρες).
  • Μην πετάτε ποτέ αναμμένα τσιγάρα όταν βρίσκεστε σε υπαίθριους χώρους.
  • Μην αφήνετε σκουπίδια στο δάσος. Υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης.
  • Σεβαστείτε τα απαγορευτικά πρόσβασης σε περιόδους υψηλού κίνδυνου.
Αν το σπίτι σας βρίσκεται μέσα ή κοντά σε δάσος ή δασική έκταση
  • Δημιουργήστε μια αντιπυρική ζώνη γύρω από το σπίτι σας καθαρίζοντας και απομακρύνοντας σε ακτίνα τουλάχιστον 10 μέτρων τα ξερά χόρτα, τις πευκοβελόνες, τα ξερά φύλλα, τα κλαδιά κ.λπ.
  • Κλαδέψτε τα δένδρα μέχρι το ύψος των 3 μέτρων, ανάλογα με την ηλικία τους και την κατάσταση των κλαδιών τους.

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Δεν είσαι προγραμματισμένος να γνωρίζεις την Αλήθεια


Γράφει η
«Εννοείς ότι υπάρχει και άλλος κόσμος πάνω από αυτόν εδώ;» H αρχαία παράδοση της Ανατολικής φιλοσοφίας διδάσκει μια βασική αρχή, oτι ο κόσμος στον οποίο ζούμε είναι μια «Μάγια» δηλαδή μια πλάνη, μια ψευδαίσθηση. Όλα γύρω μας καλύπτονται από ένα πέπλο, το οποίο είναι η αιτία για την οποία ο άνθρωπος ποτέ δεν φτάνει να αγγίξει την Αλήθεια. Ένας από τους λόγους που τον εμποδίζουν σε αυτή την γνώση είναι το ότι ο άνθρωπος μπορεί να αντιληφθεί μόνο συγκεκριμένες διαστάσεις, μια και δεν έχει αναπτύξει ακόμη αισθήσεις για άλλες διαστάσεις. Έπειτα ο νους, που τόσο έχει «θεοποίηση» ο άνθρωπος, δεν μπορεί από μόνος του να τον οδηγήσει στην αλήθεια, θα χρειαστεί και άλλα εργαλεία.
Από την άλλη πλευρά όμως, η σύγχρονη επιστήμη έφτασε πολύ κοντά στην «έκπληξη» στο «δέος», μπροστά σε αυτό που μπορεί τελικά να υπάρχει «εκεί έξω» ή « εκεί μέσα» (εξαρτάται από την οπτική γωνία). Ένα παράδειγμα είναι η συνειδητοποίηση της σχέσης μικρόκοσμου και μακρόκοσμου. Γιατί είναι τόσο όμοια η δομή ενός ατόμου (με τον πυρήνα και ηλεκτρόνια) και η δομή ενός ηλιακού συστήματος; Εύλογα από τέτοιου είδους συγκρίσεις  γεννιούνται ερωτήσεις ρητορικής  αναζήτησης. «Τι είναι τελικά ο άνθρωπος» ή «ποιους σκοπούς εξυπηρετεί η δημιουργία του» ή «ποιος τον δημιούργησε» και «ποιος τελικά δημιούργησε τον δημιουργό». Αν και θεωρώ πως όλα αυτά είναι ήδη απαντημένα
Οι όποιες απαντήσεις  παρουσιάζονται με έναν πoλύ  ανορθόδοξο τρόπο και πέρα από τις καθιερωμένες και παγ(ι)ωμένες θρησκευτικές πεποιθήσεις που γνωρίζουμε. Εδώοι απαντήσεις συνδέονται με την εποχή που διανύουμε, την εποχή της τεχνολογίας. Κάθε άνθρωπος έχει τους περιορισμούς του. Με αυτόν τον τρόπο ζει εγκλωβισμένος μέσα σε έναν κόσμο του οποίου τα όρια δεν μπορεί να υπερβεί. Είναι τα όρια που του έχει ορίσει ο ίδιος ο δημιουργός του.

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

F.B.I.: Επιβεβαιώνει την ύπαρξη παράλληλου κόσμου και επισκεπτών που αποκτούν υλική υπόσταση όταν εισέρχονται στον δικό μας κόσμο.

Τον Απρίλιο του 2011 είχαμε γράψει (πρώτοι) για την δυνατότητα εύρεσης πληροφοριών στην επίσημη ιστοσελίδα του F.B.I. "The Vault" . Οι πληροφορίες αφορούσαν αναφορές που δεν είχαν δει το φως της δημοσιότητας 60 χρόνια τώρα.. 


Μεταξύ εκατομμυρίων αναφορών, διαφόρων κατηγοριών όπως το οργανωμένο έγκλημα, τις εξτρεμιστικές ομάδες,  των τρομοκρατικών οργανώσεων, των φακέλων που αφορούσαν το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, υπάρχει και η ενότητα των U.F.O.
Με αυτό τον τρόπο δόθηκε ένα τέλος σχετικά με το αν ήταν αληθινό ή ψεύτικο το περιστατικό του Ροσγουελ το 1947 στο Νέο Μεξικό. Φυσικά επιβεβαιώθηκαν όλοι οι υποστηρικτές  των U.F.O μέσα από τις αναφορές πολλών κατοίκων καθώς και την επίσημη αναφορά του μυστικού πράκτορα Guy Hottel, που επισήμαινε όχι μόνο την ύπαρξη ιπτάμενων δίσκων αλλά και ανθρωποειδών!

Σήμερα στην ίδια κατηγορία "F.B.I: The Vault: U.F.O" βλέπουμε μια αναφορά με ημερομηνία 8 Ιουλίου 1947 στο San Diego.  
Ο Συντάκτης αυτής της αναφοράς  γράφει για πράγματα που ακόμα και στις μέρες μας είναι δύσκολο να γίνουν αποδεκτά από το ευρύ κοινωνικό σύνολο.  Ωστόσο όπως θα διαβάσετε παρακάτω, είναι βέβαιο ότι οι Αμερικάνοι παραδειγματίστηκαν από την εξωγήινη τεχνολογία που βρισκόταν πλέον στα χέρια τους και την εφάρμοσαν αντίστοιχα σε πολεμικά όπλα, δορυφόρους, διαστημόπλοια  και την δημιουργία των μη επανδρωμένων αεροσκαφών. "Το πλήρωμα των δίσκων είναι φιλικό προς τους ανθρώπους, ωστόσο σε μια αντιπαράθεση ήταν σίγουρο ότι το επιτιθέμενο ανθρώπινο αεροσκάφος θα διαλυόταν. Αν και μοιάζουν σαν τους ανθρώπους έχουν μεγαλύτερες διαστάσεις και προέρχονται από δικό τους κόσμο.  Ο κόσμος τους είναι αιθερικός και παράλληλος με τον δικό μας πλανήτη και η μετάβαση γίνεται μόνο όταν αποκτούν υλική υπόσταση" Είναι μόνο μερικές  από τις πληροφορίες που αναφέρονται στην έκθεση. Περισσότερα θα δείτε και μόνοι σας παρακάτω στην εικόνα. 

Πως να βρείτε νερό σε περίπτωση ανάγκης!


Έχοντας μια σταθερή παροχή πόσιμου νερού, είναι κάτι που πολλοί από εμάς θεωρούμε δεδομένο. Ωστόσο, εάν επέλθει μια φυσική καταστροφή ή μολυνθεί η παροχή του νερού σας και βρεθείτε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, τότε πρέπει να βρείτε ένα τρόπο για να προμηθευτείτε νερό, τουλάχιστον για μερικές ημέρες.
Εδώ σας έχουμε μερικές λύσεις:
 
1. Κλείστε τη βαλβίδα νερού όπου το νερό μπαίνει στο σπίτι σας το συντομότερο, εάν ακούσετε ότι υπάρχει θέμα μόλυνσης του νερού.


2. Πάρτε τις παγοκύστες από την κατάψυξη και αδειάστε τα παγάκια σε ένα δοχείο. Αφήστε τα σε θερμοκρασία δωματίου για να λιώσουν και να γίνουν πόσιμο νερό.


3. Χρησιμοποιήστε το απόθεμα νερού στο θερμοσίφωνα σας. Οι περισσότεροι θερμοσίφωνες χωράνε 60 έως 100 λίτρα νερού.

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Ο Σωκράτης και η Διδασκαλία της Αφύπνισεως.



Γράφει η  
Ίσως το πρώτο πρόσωπο της Ελληνικής φιλοσοφίας που ασχολήθηκε συστηματικά με την πνευματική άσκηση, δηλαδή την πνευματική εκγύμναση είναι ο Σωκράτης. Οι πηγές παρουσιάζουν τον Σωκράτη σαν κάποιον που δεν απέρριπτε εν γένει την ευτυχία και τις απολαύσεις της ζωής, αρκεί όλα αυτά να μην ήταν εμπόδιο για κάποιον να ακολουθήσει μία ενάρετη ζωή και να γνωρίσει τον αληθινό εαυτό του.
Σε αυτό το σημείο διαφέρει αρκετά από τους μεταγενέστερους φιλοσόφους των Ελληνιστικών χρόνων, οι οποίοι πίστευαν ότι για να αποδείξει την αξία του ένας φιλόσοφος έπρεπε ακόμα και να επιδιώκει τα βάσανα και τα μαρτύρια τόσο στο σώμα όσο και στη ψυχή του.
Στον Φαίδωνα, ο Σωκράτης αναλύει σε μεγάλο βαθμό τι ακριβώς εμπεριέχει ένας ασκητικός τρόπος ζωής ο οποίος αποφεύγει να εκδηλώνεται με ακραίο και σφοδρό τρόπο, μία αντίληψη που είναι αρκετά διαδεδομένη στο σύγχρονο κόσμο. Δεν αναφέρει ότι ο φιλόσοφος θα πρέπει να απορρίπτει τις ανέσεις της ζωής, αλλά ούτε και να είναι δέσμιός τους. Ένας φιλόσοφος δεν θα πρέπει να έχει το μυαλό του στην τροφή και το ποτό, αλλά φυσικά χρειάζεται να φάει όσο πρέπει.
Ο Σωκράτης δεν είχε κάτι εναντίον της φυσικής ανάγκης του ανθρώπου να τραφεί ή να πιει, ή στην εγγενή τάση του ανθρώπου προς την ηδονή. Καυτηρίαζε όμως την ευχαρίστηση που επιδιώκει κάποιος να εισπράξει ικανοποιώντας κάθε μορφής ανάγκη ανάγοντας την ίδια την ηδονή σαν εκείνο τον ρυθμιστικό παράγοντα όλων των ανθρώπινων επιλογών και πράξεων φθάνοντας να την εξορθολογήσει για να εξυπηρετήσει προσωπικούς σκοπούς .
Στον ίδιο δρόμο σκέψης, ο φιλόσοφος θα πρέπει να είναι αποσπασμένος από τις απολαύσεις, είτε αυτές μεταφράζονται σε ένα ζευγάρι καινούρια σανδάλια είτε στην ίδια την επιθυμία της κάθε είδους απόλαυσης, καθώς η κατάχρηση της ίδιας της επιθυμίας εγκυμονούσε σύμφωνα με τον Σωκράτη πολλούς κινδύνους για την υποδούλωση της ψυχής στο σώμα.
Όμως ακόμα και σήμερα είναι αρκετά διαδεδομένη η άποψη ότι ο φιλοσοφημένος τρόπος ζωής ή διαφορετικά ο τρόπος ζωής ενός πολεμιστή, ενός ασκητή είναι ασύμβατος και ξένος προς την ανθρώπινη φύση. Φαινομενικά μία τέτοια στάση ζωής ερμηνεύεται από το σύγχρονο άνθρωπο σαν αρρωστημένη ή και ακόμα εχθρική προς τη ζωή—θα αναλύσουμε αργότερα γιατί—αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι. Ο φιλόσοφος δεν είναι αποσπασμένος από τις απολαύσεις της ζωής ακολουθώντας επιταγές ηθικής που τις επιβάλλει ο ίδιος στον εαυτό του ή τις επιβάλλουν σε αυτόν. Απλά είναι εστιασμένος σε διαφορετικά πράγματα χωρίς όμως να προσκολλάται σε αυτά.
Στην ίδια διαστρεβλωμένη οπτική κατέταξε ο Δυτικός πολιτισμός τον Βουδισμό και τη διδασκαλία του προβάλλοντάς τον σαν μία εκκεντρική συμπεριφορά απέναντι στον σύγχρονο κόσμο που φθάνει να γίνεται παθητική και αδρανής. Ο Julius Evola, ιδιαίτερα στο έργο του Η Διδασκαλία της Αφυπνίσεως [La Dottrina del Risveglio] αποδεικνύει με επιτυχία ότι όχι μόνο ότι αυτές οι προσεγγίσεις δεν είναι ορθές, αλλά και καταφέρνει με άμεσο τρόπο να αποδώσει το πραγματικό νόημα του ασκητισμού/άσκησης, μία τόσο ευάλωτη και παρεξηγημένη λέξη από εκείνους που παρατηρούν το Βουδισμό μόνο εξωτερικά.
Είναι κυρίαρχη η εικόνα εκείνη του Σωκράτη, όσο και του Βουδιστή μοναχού που παρουσιάζονται ο πρώτος ξυπόλυτος, ρακένδυτος και εκκεντρικός να φιλοσοφεί όλη μέρα στην Αγορά και ο δεύτερος ενδεδυμένος με τον πορτοκαλί μανδύα του να παρακαλεί για το φαγητό του.
Μέσα όμως σε αυτές τις συμπεριφορές κρύβεται κάτι πολύ περισσότερο από μία φαινομενική και κακώς νοούμενη αδιαφορία. Τηρουμένων των αναλογιών και χωρίς καμία διάθεση ταύτισης μεταξύ της συμπεριφοράς του Σωκράτη και των εννοιών του Βουδισμού θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε μερικές από τις πτυχές που αφορούν το πρωταρχικό και αυθεντικό περιεχόμενο της λέξης άσκησης/ασκητισμού που φαίνονται ότι μοιράζονται εξίσου (Σωκράτης και Βουδισμός).
Σε καμία περίπτωση δεν υπονοούμε  ότι τα θεμελιώδη στοιχεία ενός ολοκληρωμένου συστήματος άσκησης είτε θα εξαντληθούν εδώ είτε ότι αυτά αποτελούν μονοπώλιο της σωκρατικής άσκησης και της Ανατολής καθώς εμφανίζονται και μπορούν να αναγνωριστούν και σε άλλες παραδόσεις, όπως στον σαμανισμό.
Η αξία του ασκητισμού, επίκαιρη όσο ποτέ άλλοτε είναι δυνατόν να ειδωθεί μέσα από ένα ευρύτερο πρίσμα θεώρησης του σύμπαντος, απελευθερωμένος τόσο από εκείνες τις σύγχρονες προσεγγίσεις που τον παρουσιάζουν σαν εκκεντρικό και παθητικό, όσο και από κάθε μορφή θρησκευτικής διάκρισης.  Στη Διδασκαλία της Αφυπνίσεωςο Evola επιχειρεί να παρουσιάσει αυτό που θεωρεί το αυθεντικό μήνυμα της διδασκαλίας του Βουδισμού σαν το Άρειο ασκητικό μονοπάτι που είναι ο προορισμός του πνευματικού “πολεμιστή” ο οποίος αναζητά την απελευθέρωσή του από αυτόν τον δεσμευτικό κόσμο.

Η Δύναμη του Αυθεντικού Εαυτού σου



Είναι δύσκολο να είμαστε «απ’έξω» , ό ίδιος άνθρωπος που είμαστε «από μέσα». Συχνά  σκεφτόμαστε ότι για να τα καταφέρουμε στη ζωή, απαιτείται  ευελιξία συμπεριφοράς.  Φυσικά δεν υπάρχει αντίρρηση γι’αυτό, όμως πολλές φορές τα όρια μεταξύ ευελιξίας και έλλειψης αυθεντικότητας χάνονται.
Μπορεί να μην ξέρουμε ποιοί ακριβώς είμαστε και να πρέπει να χάσουμε τον εαυτό μας πρώτα για να τον βρούμε αργότερα.  Άλλοτε πάλι , ο εαυτός μας αποκαλύπτεται σταδιακά στρώση-στρώση, επίπεδο-επίπεδο και εμείς πρέπει να συνεχίσουμε να σκάβουμε και ν’ανακαλύπτουμε.
Η αυθεντικότητα είναι μία δύναμη δυνατότερη από πολλές άλλες. Όταν φοβόμαστε να είμαστε πραγματικά αυτοί που είμαστε  είναι γιατί πιστεύουμε ότι θα ήταν καλύτερο να είμαστε κάτι άλλο, κάτι διαφορετικό.
Φοβόμαστε ότι η πραγματική μας φύση είναι ατελής, αδιάφορη, μέτρια ή ελαττωματική. Τότε ίσως να φοράμε το προσωπείο ενός χαρακτηριστικού ή μιας συμπεριφοράς που δεν είναι πραγματικά δικό μας αλλά νομίζουμε ότι είναι περισσότερο αποδεκτό από τους άλλους ή από την φωνή της κριτικής που υπάρχει μέσα μας.

" Ποθεί η καρδιά να'ρθει εκείνη η ώρα "



Όταν τα όνειρα θα γίνουν φωτιά και μονοπάτι μας
τις παραφυάδες που θέριεψαν να κάψουν, να δείξουμε και πάλι την αγάπη μας
σε αυτό που ακλόνητα μας κρατά σ'αυτήν την γη
να γίνει η ευχή να πιάσει τόπο, να αναδειχτεί της Ιστορίας το μεράδι μας.

Αυτές οι Ιαχές που μας καλούνε να ορθώσουμε και πάλι το ανάστημα
σ'αλλοεθνών τα σχέδια, που δίνουν στην ζήση μας εκείνο το ανάθεμα
ένας λαός που ΛΕΥΤΕΡΑ έχει μάθει, για δουλικό τους πλέον να προσκυνά
να μάθουν πως οι Έλληνες δεν σβήνουν, γιατί ξυπνάνε των Ελλήνων τα Ιερά.

Και εγώ με εκείνους θέλω ν'ανταμώσω, που τους περισσεύει κάτι από καρδιάς
δίχως κορώνες, μα ούτε και μίση, να τους φωνάξουμε όλοι μονομιάς
πως όσο χάρηκαν χαρήκαν, Ξυπνήσαμε και είμαστε εδώ
γιατί η εξουσία που ζητάνε σ'εκείνους δεν ανήκει μα ... ανήκει μόνο στον ΛΑΟ .

ΜΕ ΤΟΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΜΟΥ ΣΕΒΑΣΜΟ ( στους φίλους θαμώνες αυτού του ιστότοπου ...τους ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ )

Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Ισοκράτης …περί Ελληνικής παιδείας



Τι λέει πραγματικά ο Ισοκράτης, για τους μετέχοντες της Ελληνικής Παιδείας. 

Πουθεν δν ναφέρει σοκράτης (οτε λλος λλην συγγραφες) τι “λληνς εσι ο μετέχοντες τς λληνικς παιδείας”. ρσις ατ, τν ποίαν κατά κόρον ξεμεταλεύθησαν τ Μ.Μ.Ε., εναι χαλκευμένη, παράφρασις, παρερμηνεία, διαστρεύλωσις το 50ο δαφίου απ τν “Πανηγυρικν” το σοκράτους, τ ποον ες τν πραγματικότητα διατυπώνει, σαφς, τελείως αντίθετη ννοια. (Γι’ ατ δν πιθυμον κάποιοι ν διδάσκωνται τ ρχαα λληνικ εις τ σχολεα: γι ν μπορον διάφοροι πιτήδειοι, ν ρμηνεύουν τ ρχαα κείμενα πως τος βολεύει).
σοκράτης, λοιπν, πλέκων τ γκώμιον τς πνευματικς αγλης τν θηνν, γράφει π λέξει:
“…. ΤΟΣΟΥΤΟΝ Δ’ ΑΠΟΛΕΛΟΙΠΕΝ Η ΠΟΛΙΣ ΗΜΩΝ ΠΕΡΙ ΤΟ ΦΡΟΝΕΙΝ ΚΑΙ ΛΕΓΕΙΝ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΩΣΘ΄ ΟΙ ΤΑΥΤΗΣ ΜΑΘΗΤΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΙ ΓΕΓΟΝΑΣΙΝ, ΚΑΙ ΤΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΝΟΜΑ ΠΕΠΟΙΗΚΕ ΜΗΚΕΤΙ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΤΗΣ ΔΙΑΝΟΙΑΣ ΔΟΚΕΙΝ ΕΙΝΑΙ, ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΛΕΙΣΘΑΙ ΤΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ ΤΗΣ ΗΜΕΤΕΡΑΣ Η ΤΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ.”

Τ ρμα “πεποίηκε” κα τ τ παρμφατον “δοκεν”, τ ποα χρησιμοποιε σοκράτης, δν χουν τεθ τυχαίως. πως παρατηρε κα σχολιογράφος τν Κωδίκων, σοκράτης πάντοτε “σαφε τ λέξει κέχρηται” (vita 1.10). Σημειωτέον δ, τι συνεπλήρωνε κα τελειοποιοσε τν “Πανηγυρικ” περισσότερο π δέκα τη, προκειμένου ν τν παγγείλη κατ τν κατοστν λυμπιάδα – τ 380 π.ν.χ.-, που, ς γνωστν, συμμετεχον ΜΟΝΟΝ λληνες.
Τ
ρμα “ποι” σημαίνει κατασκευάζω, φτιάχνω, δημιουργ. Τό μέσον (μέση φων) “ποιούμαι” σημαίνει πολαμβάνω, νομίζω: “συμφορν ποιομαι” = θεωρ ς συμφορν (νάλογες σημερινς κφράσεις: “περιποιημένη συμπεριφορ”, “κατασκευασμεύνη πόθεσις”, “φτιαχτ ζήτημα”.
Τ
δ ρμα “δοκ” σημαίνει ποθέτω, νομίζω, φαντάζομαι: δοκε = φαίνεται, ν ντιθέσει πρς τν πραγματικότητα. “Τά δοκούντα –μόνον – τ δοκοντι εναι ληθ” τονίζει Πλάτων ες τν διάλογον “Θεαίτητος” (158 Ε).
σοκράτης λοιπν πλς διαπιστώνει:

Το μυστήριο της άσβεστης φλόγας


Σε πολλές γραπτές μαρτυρίες αλλά και ευρήματα που βρέθηκαν σε ανασκαφές , δείχνουν ότι οι αρχαίοι είχαν λυχνάρια και λάμπες που έκαιγαν για αιώνες χωρίς κανένας να προσθέτει καύσιμο!


 Το 1401 ανακαλύφθηκε ο τάφος του Πάλλα, γιου του βασιλιά της Τρωικής περιόδου Evander. Μέσα στον τάφο βρέθηκε λάμπα να καίει. Αυτό από μόνο του είναι εκπληκτικό καθώς ο Πάλλας πέθανε τον 12ο αιώνα προ Χριστού.

Εκπληκτικότερο το γεγονός ότι δεν μπορούσαν αυτοί που βρήκαν τον τάφο να σβήσουν τη λάμπα. Ούτε το νερό την επηρέαζε και μόνο όταν την αδειάσανε από το υγρό που περιείχε έσβησε. Έκαιγε επί 2.600 χρόνια !!!

Τέτοιο λυχνάρι βρέθηκε στον τάφο της κόρης του Κικέρωνα κοντά στην Αππία οδό της Ρώμης. Το άνοιγμα του τάφου της Tullia, κόρης του Μάρκου Κικέρωνα το περιέγραψε ο Guido Pancirolli, στις αρχές του 16ου αιώνα. Παρά την παρέλευση 1550 χρόνων η λάμπα που βρέθηκε στον τάφο, συνέχιζε να καίει.

Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΦΩΝΗΕΝΤΩΝ Πώς επιδρά στον εγκέφαλο το ελληνικό αλφάβητο


Τα φωνήεντα στο αλφάβητο όχι μόνο “δονούν” συγκεκριμένες περιοχές του ανθρώπινου εγκεφάλου αλλά “μεταφράζονται” σε ήχους και αριθμούς. “Η επίδραση του ολυμπιακού πνεύματος στην ανθρώπινη πρόοδο” ήταν η εισήγηση του καθηγητή Γεωλογίας Σταύρου Π. Παπαμαρινόπουλου, στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου με θέμα, η οποία τάραξε τα νερά της επιστημονικής κοινότητας και μάλιστα των γλωσσολόγων. Φαίνεται ότι την πολυδιάστατη μυστική σχέση γλώσσας, αριθμών, μουσικής αλλά και ανθρώπινης σκέψης γνώριζαν πολύ καλά οι Πυθαγόρειοι. Φαίνεται ακόμη ότι η αφαίρεση ήχων, όπως το τελικό ν ή ς, ή ακόμη η απλούστευση της ελληνικής γλώσσας έχει αποδυναμώσει την επίδραση που ασκεί στους νευρώνες και τις συνάψεις μας.