Εδώ μπορείτε να σχολιάζετε ελεύθερα, με σεβασμό στον συνομιλητή σας!
Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014
20 σχόλια:
Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.
ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.
.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Εύχομαι η αυριανή επέτειος της έναρξης της επανάστασης, να γίνει η θρυαλλίδα για την έναυση της εθνικής μας αφύπνισης. Όχι για να κομπάζουμε για το παρελθόν μας, αλλά για να θυμόμαστε το παράδειγμα των προγόνων μας. Μαζί με την διάθεση για ελευθερία από τον Οθωμανικό ζυγό, οι Έλληνες τόλμησαν για πολλοστή φορά να επιχειρήσουν το αδύνατον!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαρότι πολλές επαναστατικές απόπειρες έληξαν άδοξα και πνίγηκαν στο αίμα, ο Έλληνας συνέχιζε να ελπίζει ότι κάποτε θα καταφέρει να αλλάξει την μοίρα του. Η ελπίδα του αυτή, πάντα αμειβόταν με θυσία, πόνο και αίμα. Όμως αυτό δεν τον έκανε να λυγίσει και να αποδεχθεί την μοίρα του. Συνέχισε να ελπίζει, να προετοιμάζεται και να μάχεται, μέχρι τελικά να καταφέρει το ...ακατόρθωτο! Ακατόρθωτο φαινόταν, το να ξεσηκωθούν κάποιοι υποτελείς στην πανίσχυρη Οθωμανική Αυτοκρατορία, χωρίς οργάνωση, όπλα, εκπαίδευση, και χρήματα.
Τελικά όμως, το ακατόρθωτο έγινε επίτευγμα! Οι Έλληνες οργανώθηκαν, εξοπλίστηκαν, ενισχύθηκαν σε χρήμα, εξασφάλισαν υποστήριξη και νίκησαν το "τέρας". Παρόλο που κάποια στιγμή, η αρχομανία και ο εγωισμός του Έλληνα έθεσαν σε κίνδυνο τον στόχο τους, η αρχή είχε γίνει και το ποτάμι είχε φουσκώσει. Οι ξένοι "φίλοι" μας, δεν μπορούσαν να αφήσουν την ευκαιρία για αλλαγή των γεωστρατηγικών όρων, χωρίς να την εκμεταλλευτούν για δικό τους όφελος και επενέβησαν σωτήρια για την Ελλάδα! Μια νέα περίοδος κατοχής ξεκίνησε για την πατρίδα μας. Ο Έλληνας έχει αποδείξει ότι αντέχει. Θα δείξει και πάλι, ότι τα γονίδιά του δεν τον εγκαταλείπουν και ότι θα κάνει και πάλι την υπέρβαση! Η ελευθερία είναι σύμφυτη έννοια του Έλληνα! Γρήγορα ο Έλληνας θα ανατρέψει τους όρους της οικουμενικής σκλαβιάς και θα ξαναδείξει τον δρόμο της ελευθερίας.
Καλημέρα και καλή 25η Μαρτίου!
ΛΥΚΙΟΣ.
Λυκιε καλημερα και χρονια πολλα!!!! Πολυ ωραιοα λογια φιλε και μακαρι να τα διαβαζαν ολοι οι Ελληνες για να θυμουνται και να μιμουνται....... Και γω ευχομαι το γονιδιο των Ελληνων να ξυπνησει και να μεγαλουργησει γιατι ο κινδυνος δεν μας απειλιει μονο εμας τους Ελληνες, αλλα και ολη την ανθρωποτητα. Κωστας
ΔιαγραφήΧρόνια πολλά και καλή λευτεριά στην κατακαημένη Ελλάδα μας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ Παρατηρητής
ΚΑΛΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΝ ΕΙΣ ΑΠΑΝΤΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ!!
ΑπάντησηΔιαγραφή"ΙΕΡΑΡΧΗΣ"
Να είναι αυτές οι ημέρες που μνήμες ένδοξης Ιστορίας το σκαλοπάτι που θα μας ξυπνήσουν τις θύμισες μας ,πως στων Ελλήνων τα στήθια μπορεί να αναγεννηθεί και πάλι ο λυτρωμός της ΠΑΤΡΙΔΑΣ μας , γιατί μόνον σε τέτοια στήθια μπορεί να κατοικήσει και πάλι εκείνο το συναίσθημα της ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ .
ΑπάντησηΔιαγραφήΔιπλή γιορτή σήμερα ,διπλά και τα συναισθήματα που πρέπει να κομίζουν οι συμπατριώτες μας .
Ας είναι κάτι τέτοιες Ιστορικές ημέρες που θα φωνάζουν στις καρδιές μας πως τίποτε δεν χάθηκε , είναι εκεί και περιμένει ....εμάς, γιατί μόνον εμείς μπορούμε ....
ΜΕ ΤΟΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΜΟΥ ΣΕΒΑΣΜΟ Σ'ΟΤΙ ΘΥΜΙΖΕΙ ΕΛΛΑΔΑ
Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν
"Δεν κιοτεύουν των Ελλήνων ... οι απογόνοι"
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι να'σου πάλι οι μνήμες μας ξυπνούν
με ημέρες μακράς μα ένδοξης Ιστορίας ,
ωσάν να είναι εδώ και μας καλούν
σ'έναν αγώνα όμοιας παλιγγενεσίας ...
Είναι αυτοί που με αγώνες μας μιλούν
γενεές Ηρώων με σκόρπιο αίμα δάκρυα και ιδρώτα ,
της ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ τον δρόμο δείχνουν και φρονούν
πως στις ζωές μας ν' αλλάξουμε την ρώτα ...
Γιατί των Ελλήνων οι καρδιές μον'δε σιγούν,
πως δεν κιοτεύουν των Ελλήνων οι απογόνοι ,
είναι αυτοί που ψάχνουν τρόπο και θα βρουν
να δώσουν λύσεις στον εχθρό που τους φιμώνει ...
Να'ναι κοντά η μέρα και να'ρθει ,
να 'μαι κομμάτι της Ελλάδας που σιμώνει
και με το αίμα μου Θεέ μου αν χρειαστεί
να κάψει ο Έλληνας μας αυτό που τον στοιχειώνει ...
ΜΕ ΤΟΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΜΟΥ ΣΕΒΑΣΜΟ Σ'ΟΤΙ ΘΥΜΙΖΕΙ ΕΛΛΑΔΑ
Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν
800.000 χιλιάδες αμόρφωτοι Έλληνες θυσιάστηκαν το 1821 για να ζούμε σήμερα εμείς ελεύθεροι!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι εμείς 'οι μορφωμένοι'κάνουμε τα πάντα
το 2014 για να ζήσουμε σκλάβοι!!!!
Βολεψάκιδες,κοιλιόδουλοι,αχαίρευτοι
αυτοί είμαστε δυστυχώς.
Χρόνια πολλά πατρίδα μου βασανισμένη
να αντέχεις και να μας ανέχεσαι.
παλιά φίλη
Καλημέρα, θα ήθελα την γνώμη σας για το συγκεκριμένο άρθρο
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://www.athensvoice.gr/article/%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CE%BE%CE%B5%CF%87%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B5-%CF%8C%CF%84%CE%B9-%CE%BE%CE%AD%CF%81%CE%B5%CF%84%CE%B5-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-21
Πόσο αληθή είναι τα γεγονότα που περιγράφει. Δυστυχώς το άρθρο είναι χωρίς παραπομπές.
Φίλε Pit Zenk, θα επιχειρήσω να είμαι αντικειμενικός ως προς το πρώτο σκέλος της απάντησής μου, δηλαδή τα ιστορικά δεδομένα που παρουσιάζει ο Ν.Δήμου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτο δεύτερο σκέλος, θα αναφερθώ για το ποιόν και τον ρόλο του Ν.Δήμου.
Η ιστορική αλήθεια είναι σαφώς μια, αλλά ο τρόπος που μπορεί κανείς να την παρουσιάζει, εξαρτάται από την ιδεολογία και τις πεποιθήσεις του.
Ο ιστορικός της Επανάστασης Κωνσταντίνος Σάθας, έγραψε και εξέδωσε το 1868 την "Ιστορία της τουρκοκρατούμενης Ελλάδας, από το 1453 έως και το 1821 (σε 5 τόμους, εκδόσεις Λιβάνη), όπου περιέγραφε με πολλές λεπτομέρειες και ιστορικά ντοκουμέντα, τα δρώμενα στον ελληνικό χώρο, καθ' όλη την περίοδο της Οθωμανικής κατοχής. Εκεί λοιπόν, περιγράφονται οι επαναστατικές προσπάθειες των Ελλήνων εναντίων των Τούρκων (αλλά και των Φράγκων), καθώς και πολλές λεπτομέρειες των σφαγών που ακολουθούσαν πάντοτε, μετά την κατάπνιξη της εξέγερσης από τον Τουρκικό στρατό. Ο τρόπος που η εκδικητική μανία των Τούρκων, τιμωρούσε τους εξεγερμένους, ήταν απίστευτης ωμότητας και κτηνωδίας. Δεν αρκούντο στην θανάτωση των ενόπλων μαχητών, αλλά βίαζαν, βασάνιζαν, σούβλιζαν, ανασκολοπούσαν, ευτέλιζαν διαπόμπευαν, έκαιγαν και φόνευαν, γυναίκες, γέροντες, ασθενείς και μωρά παιδιά (ακόμα και τα έμβρυα μέσα από την μήτρα). Στο τέλος κατέστρεφαν εντελώς τις περιουσίες με τρόπο τέτοιο ώστε να μην μπορέσει για πολλά χρόνια να ανακάμψει μια περιοχή! Όταν εκδικούντο, αφάνιζαν ολόκληρες πόλεις, δεκάδων χιλιάδων κατοίκων και διέσπειραν τον τρόμο για πολλά χρόνια στην υπόλοιπη περιοχή.
Παρόλα αυτά, οι Έλληνες ποτέ δεν έπαψαν να επιδιώκουν την ελευθερία τους και πάντοτε έκαναν εξεγέρσεις, ενώ κάποιες φορές είχαν και την όψιμη υποστήριξη των Ευρωπαίων (αλλά και των Ρώσων), που όμως μόλις τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά, έφευγαν, εγκαταλείποντας τους Έλληνες στην εκδικητική μανία των Οθωμανών.
Πράγματι λοιπόν, οι εξεγέρσεις δεν ήταν ικανές να παγιώσουν μόνιμη de facto κατάσταση, μέσα στην Οθωμανική επικράτεια.
Η λύση ήρθε από τους Έλληνες της διασποράς. Αυτοί ήταν Έλληνες που είχαν δημιουργήσει ελληνικές παροικίες στην Ευρώπη και τις παραδουνάβιες ηγεμονίες, είχαν σχολεία και πανεπιστήμια, ενώ είχαν συγκεντρώσει μεγάλη δύναμη λόγω του εμπορίου αλλά και της επιρροής τους στις κυβερνήσεις των κρατών που διέμεναν.Είχαν χρήματα και εξουσία. Είχαν επιρροή σε όλα τα επίπεδα. Οι τέκτονες Φραμασόνοι της Γαλλίας, επεδίωξαν την διοργάνωση επαναστατικής δράσης στην Ελλάδα, μετά την δική τους στην Γαλλία. Οι Έλληνες τέκτονες, ίδρυσαν την "φιλική εταιρία" και όλα άρχισαν! Άρα δεν ξεκίνησε από ξένους (όπως αφήνει να εννοηθεί ο Δήμου), αλλά από Έλληνες της διασποράς.
Η εκκλησία που βρισκόταν υπό ομηρία στην Υψηλή Πύλη της Κωνσταντινούπολης (Πατριαρχείο), δεν είχε την δυνατότητα να στηρίξει ανοιχτά την επανάσταση. Αν γινόταν κάτι τέτοιο, οι Τούρκοι θα εκκαθάριζαν τον μισό κλήρο και θα ελάμβαναν μέτρα που θα δυσχέραιναν την επανάσταση. Εξάλλου ο κλήρος είχε πολλές φορές πληρώσει την συμμετοχή του σε εξεγέρσεις, ενώ οι "καλές" σχέσεις με τον Σουλτάνο, βοηθούσαν στην σχετική αυτοδιάθεση των Ελλήνων. Όμως ας μην ξεχνάμε την "ανεπίσημη" συμμετοχή πολλών κληρικών στους αγώνες, όχι μόνο απλών παπάδων, αλλά ακόμα και δεσποτάδων, όπως ο Παπαφλέσσας.
Όσα αναφέρει το άρθρο του Δήμου, είναι αληθή, αλλά έτσι όπως τα παρουσιάζει αλλοιώνει την ιστορική αλήθεια, σύμφωνα με τις σκόπιμες επιδιώξεις του.
Έτσι, εξομοιώνει Αλβανούς και Αρβανίτες, που όμως ουδεμία σχέση είχαν εκείνη την εποχή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ κ. Σ. Καργάκος στο βιβλίο του "Αλβανοί Αρβανίτες Έλληνες" (εκδόσεις Ι. Σιδέρη), ξεδιαλύνει τελείως το θέμα. Αν και οι Αρβανίτες προέρχοντο από την περιοχή των Αλβανών (μετοίκησαν στην βυζαντινή περίοδο), ήταν χριστιανοί ορθόδοξοι και έφτασαν στην κεντρική και νότια Ελλάδα. ήταν σπουδαίοι μαχητές και μισθοφόροι. Στην περίοδο της Τουρκοκρατίας οι Αλβανοί που ήταν μουσουλμάνοι, επέδραμαν συχνά κατασφάζοντας τους Έλληνες, προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες στον Σουλτάνο. βεβαίως αρκετές φορές επαναστάτησαν και οι ίδιοι για την δική τους ανεξαρτησία (Αλή πασάς) ενώ κάποιες φορές συμμάχησαν με τους Έλληνες Σουλιώτες, αν και πού γρήγορα πρόδωσαν αυτή την συμμαχία. Οι Σουλιώτες όπως και πολλοί άλλοι Έλληνες της Πελοποννήσου και της Στερεάς αλλά και των νήσων, ήταν Αρβανίτες, σπουδαίοι πολεμιστές και πολέμησαν με απίστευτο σθένος τους εχθρούς τους τουρκαλβανούς.
Ο μεγαλύτερος φόβος των τουρκαλβανών (μουσουλμάνων Αλβανών), ήταν οι Έλληνες Αρβανίτες!
Οι Έλληνες Αρβανίτες θυσιάστηκαν για την ελευθερία και την Ελλάδα, ενώ οι Αλβανοί μόχθησαν στο πλευρό των Τούρκων για να καταδυναστεύουν τους μισητούς τους Έλληνες.
Η Τρίπολη, ήταν το διοικητικό κέντρο τη Πελοποννήσου, όπου διέμεναν χιλιάδες Τούρκοι, εξισλαμισμένοι Έλληνες και εβραίοι. Διατηρούσαν επίσης και πολύ στρατό. Η κατάληψη της Τριπολιτσάς, ήταν στρατηγικής σημασίας για τους Έλληνες επαναστάτες. Αφού πολιόρκησαν την πόλη, την κατέλαβαν και αφέθηκαν στην πρώτη τους εκδικητική-τιμωρητική εκκαθάριση, εναντίων όσων επί 400 χρόνια τους καταδυνάστευαν. Οι άδικες σφαγές χιλιάδων Ελλήνων επί 400 χρόνια, ζητούσαν εκδίκηση! Οι Εβραίοι που πάντοτε κατείχαν εξέχουσες θέσεις και ρόλους στο Οθωμανικό κράτος, επεδείκνυαν ιδιαίτερο ζήλο στην καταδυνάστευση των Ελλήνων, έχοντας πάντοτε την προστασία της Πύλης. Η άλωση της Τριπολιτσάς, ήταν μια αυθόρμητη ευκαιρία για ανταπόδοση και τιμωρία για όλα τα δεινά που υπέστησαν οι Έλληνες, αφού για πρώτη φορά μπορούσαν να έχουν το πάνω χέρι. Το αίσθημα δικαίου λοιπόν ήταν που οδήγησε τους Έλληνες στην σφαγή των 30.000 Τούρκων και Εβραίων, αν και πάντοτε είναι άδικη μια σφαγή αμάχων. Πως μπορεί όμως να δει κανείς απομονωμένα το περιστατικό αυτό, αγνοώντας την αγανάκτηση και την δικαίωση μέσα από αυτή την πράξη, ενός λαού που επί 400 χρόνια ήταν το μόνιμο θύμα αυτής της μορφής βίας;
Το 1824, ο Ιμπραήμ πασάς (από την Αίγυπτο), αποβιβάστηκε με 35.000 στρατιώτες εκπαιδευμένους με ευρωπαϊκά πρότυπα, προκειμένου να καταστείλει την επανάσταση στην Πελοπόννησο. Ήδη όμως οι Έλληνες, έχοντας απελευθερώσει το μεγαλύτερο μέρος της Πελοποννήσου, είχαν αρχίσει τις εμφυλιομαχίες για το ποιος θα κυβερνήσει την ...ελεύθερη Ελλάδα! Χύθηκε πολύ ελληνικό αίμα που δεν περίσσευε, μόνο και μόνο για την αρχομανία και τα πολιτικά συμφέροντα. Ο Παπαφλέσσας που ήταν υπουργός εξωτερικών, ελευθέρωσε τους φυλακισμένους πολιτικούς του αντιπάλους και δίνοντας ενωτικό παράδειγμα, θυσιάστηκε στην άνιση μάχη στο Μανιάκι, προσπαθώντας να συγκρατήσει τα στρατεύματα του Ιμπραήμ. Υπό τον κίνδυνο της καταστροφής του αγώνα, οι Έλληνες ενώθηκαν και προσπάθησαν να αναδιατάξουν τον στρατό τους, Όμως η στρατιωτική υπεροχή του Ιμπραήμ, κατέστειλε τους Έλληνες αγωνιστές και σχεδόν ανακατέλαβε ότι είχαν απελευθερώσει οι επαναστάτες.
Πράγματι λοιπόν, οι ξένοι, οι οποίοι είχαν επενδύσει στην ελληνική επανάσταση, έχοντας βλέψεις για την νέα κατάσταση που διαμορφωνόταν, θέλοντας να έχουν μερίδιο επιρροής στα νέα εδάφη που θα προσφέρονταν από το νέο ελληνικό κράτος, αποφάσισαν να επέμβουν. Είχε ήδη προηγηθεί η Συνθήκη του Λονδίνου το 1827, που θα αναγνώριζε την Ελληνική ανεξαρτησία, μα οι Τούρκοι βεβαίως δεν τήρησαν. Μετά την καταστροφή του τουρκοαιγυπτιακού στόλου στο Ναβαρίνο από τις "μεγάλες δυνάμεις", οι Γάλλοι εισβάλλουν και εκδιώχνουν τον Ιμπραήμ, ελευθερώνοντας την Ελλάδα (μέχρι την Στερεά).
ΑπάντησηΔιαγραφήΒεβαίως, η συνέχεια είναι γνωστή, αφού οι Άγγλοι μας επέβαλαν την βασιλεία του Όθωνα και τα δάνεια που ακολούθησαν από τις εβραϊκές τους τράπεζες.
Ο ρόλος του Ν.Δήμου, είναι γνωστός στον χώρο του νεοταξισμού. Μόνιμος αρθρογράφος σε αριστερές φυλλάδες και περιοδικά (επίσημα και ανεπίσημα αριστερά) εδώ και 35 χρόνια, μοχθεί για να πείσει τους αναγνώστες του ότι πρέπει να μισούν το έθνος, την πατρίδα, το Θεό, την σταθερότητα και την κοινωνική ειρήνη. Ανήκει στην "συμπαθή" εκείνη τάξη των θολοκουλτουριάριδων της γενιάς του πολυτεχνείου, που υποθήκευσαν το μέλλον της χώρας μας, στις δικά τους οφέλη, τσέπες και ιδεολογίες. Μόνιμος υπερασπιστής κάθε εχθρού της Ελλάδας, μισέλλην ο ίδιος, υπηρέτησε ευδόκιμα στις τάξεις των "προοδευτικών" της αριστεράς.
Οι προέλευσή του και τα κέντρα που υπηρετεί, είναι γνωστά...
Άνθρωπος χαμηλής μόρφωσης κατά τον Αριστοτέλη!
Ειδικεύεται στην ηθικοπλασία και την δημαγωγία.
ΛΥΚΙΟΣ.
Έγινες απολύτως κατανοητός, σε ευχαριστώ για την εκτενή τοποθέτησή σου. Δεν έχω εικόνα για τον συγκεκριμένο κύριο (Ν.Δήμου), αλλά λίγο πολύ, όλοι μαχόμαστε για τις ιδέες μας, ασχέτως αν δεν αρέσουν σε κάποιους, οπότε δεν θα ήθελα να τον χαρακτηρίσω. Αν όντως υπάρχει δόλος πίσω απο τα άρθρα και τις ενέργειές του, δεν είμαι εγώ αυτός που θα το κρίνει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάντος τίποτε δεν μπορεί να μειώσει τον απελευθερωτικό αγώνα εκείνων των χρόνων.
Ο λόγος που αναφέρθηκα στον Ν Δήμου, είναι για να καταδείξω την σκοπιμότητα του άρθρου, το οποίο ζήτησες να σχολιαστεί. Γνωρίζοντας την "ταυτότητα" του αρθρογράφου, μπορεί κανείς να αντιληφθεί το μήνυμα που θέλει να μεταφέρει ένα άρθρο του. Ακριβώς λοιπόν, επειδή δεν τον γνωρίζεις, φρόντισα να σου δώσω την εικόνα που έχω σχηματίσει εγώ γι' αυτόν τον άνθρωπο. Είσαι ελεύθερος να αποδεχθείς ή να απορρίψεις την άποψή μου.
ΔιαγραφήΉθελα επίσης να σου δείξω, ότι ο συγκεκριμένος δεν ανήκει στην κατηγορία των "μαχόμενων για τις ιδέες τους", αλλά ότι πρόκειται για έναν "πληρωμένο" κονδυλοφόρο σε αποστολή.
Είναι σημαντικό να μπορούμε να διακρίνουμε τι κρύβεται πίσω από συγκεκριμένους "επαγγελματίες" αρθρογράφους και τα άρθρα τους.
Δεν θα επιμείνω στον σχολιασμό για τον Δήμου, αν αυτό σε ενοχλεί.
ΛΥΚΙΟΣ.
Με συγχωρείς αν σου έδωσα την εντύπωση οτι ενοχλήθηκα. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Ούτε σου έκανα έμμεση κριτική, σε περίπτωση που το νομίζεις.
ΔιαγραφήΜια μικρή διόρθωση όσον αφορά την εξιστόρηση των γεγονότων.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ Παπαφλέσσας ήταν Υπουργός Εσωτερικών, όχι Εξωτερικών, ο οποίος προσπάθησε χωρίς επιτυχία, να αποφυλακιστούν οι οπλαρχηγοί. Ταυτόχρονα πήγε ο ίδιος στην Μεσσηνία μαζί με την ομάδα του για να εμποδίσει την πορεία του Ιμπραήμ και δίνοντας άνιση μάχη, στα τέλη Μαΐου του 1825 στο Μανιάκι, ο Παπαφλέσσας και οι συμπολεμιστές του πολέμησαν γενναία αλλά σκοτώθηκαν.
Η Επαναστατική Κυβέρνηση ήταν αυτή που αναγκάστηκε να παραχωρήσει την γενική αμνηστία έχοντας βρεθεί σε αδιέξοδο. Ετσι οι φυλακισμένοι οπλαρχηγοί απελευθερώθηκαν, μαζί και ο Κολοκοτρώνης ο οποίος διορίστηκε αρχιστράτηγος.
"Ο ΠΕΡΙΗΓΗΤΗΣ"
Φίλε Περιηγητή, είναι σωστή η διόρθωση για τον Παπαφλέσσα, που εκ παραδρομής τον έγραψα υπουργό εξωτερικών, αντί εσωτερικών. Πράγματι, ο Παπαφλέσσας εισηγήθηκε την απελευθέρωση του Κολοκοτρώνη και των υπολοίπων αγωνιστών και η Επαναστατική κυβέρνηση έδωσε την αμνηστία εν όψη της μεγάλης απειλής και της ανάγκης για εθνική ενότητα. Στην θυσία του Παπαφλέσσα στο Μανιάκι, ήδη αναφέρθηκα.Η κίνηση λοιπόν του Παπαφλέσσα, ήταν καταλυτική για την ενωμένη συνέχεια του αγώνα.
ΔιαγραφήΛΥΚΙΟΣ.
Φιλε Λυκιε πως σχολιαζεις το
ΑπάντησηΔιαγραφή"Η επανάσταση απέτυχε επειδή οι Έλληνες πολεμούσαν περισσότερο μεταξύ τους, παρά με τους Τούρκους. Ο – ήδη τόσο απών – Κωστής Παπαγιώργης, την είχε χαρακτηρίσει:«πανεθνικό εμφύλιο, ο οποίος κατ’ ευφημισμόν βαπτίσθηκε επανάσταση από τους ιδεολόγους ιστορικούς».
που λεει ο Δημου;Κωστας
Πρόκειται για ψεύδος! Από που προκύπτει η άποψη ότι "οι Έλληνες πολεμούσαν περισσότερο μεταξύ τους, παρά με τους Τούρκους"; Από πουθενά δεν προκύπτει. Η αλήθεια είναι ότι δυστυχώς υπήρξαν συμπλοκές μεταξύ των διχασμένων Ελλήνων με θύματα εκατέρωθεν. Είχαμε εμφυλιομαχία. Πίσω από αυτά, υπήρχαν επιδιώξεις ξένων δακτύλων. Υπήρχαν αυτοί που στήριζαν την ρωσική και αυτοί που στήριζαν την αγγλική υπαγωγή. Αυτά σταμάτησαν όμως, όταν εισέβαλε ο στρατός των τουρκοαιγυπτίων του Ιμπραήμ.
ΔιαγραφήΑπό αυτό, μέχρι να ισχυριζόμαστε την υπερβολή ότι οι Έλληνες πολεμούσαν περισσότερο μεταξύ τους, απ' ότι με τους Τούρκους, υποκρύπτει σκοπούμενη διαβολή. Εξάλλου πρόκειται για απόψεις ενός ομοϊδεάτη του Δήμου, του Κωστή Παπαγιώργη!
Ο καθόλου ...ιδεολόγος(!) και μη ιστορικός Κωστής Παπαγιώργης, απεφάνθη ότι οι ιδεολόγοι ιστορικοί, "κατ' ευφημισμόν εβάπτισαν επανάσταση" τον αγώνα των Ελλήνων κατά των Οθωμανών! κατά την δική του άποψη δηλαδή, οι Έλληνες δεν επαναστάτησαν, αλλά βρήκαν ευκαιρία για να κάνουν εμφύλιο!
Οι ομόσταυλοι του Δήμου, ποτέ δεν θα συγχωρέσουν στους Έλληνες ότι νεκραναστήθηκαν και δημιούργησαν το δικό τους κράτος, το κράτος του ελληνικού έθνους, που τόσο τους ενοχλεί!
Ένας αντίστοιχος σταύλος εκκαθαρίσθη στην Τριπολιτσά, μετά από 400 χρόνια βυσσοδόμισης του ελληνικού γένους. Αυτό βέβαια τους πλήγωσε πολύ και το αναδεικνύουν σε κάθε ευκαιρία. Ας μένει όμως, για να θυμούνται ότι κάποια στιγμή επέρχεται και η Νέμεσις...
ΛΥΚΙΟΣ.
Χρονια πολλα σε ολους τους Ελληνες.γεια σου λυκιε.ζεα
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια πολλά Ζέα! Όπως πολύ σωστά είπες, τα χρόνια πολλά, ανήκουν στους Έλληνες.
ΔιαγραφήΚάποιοι πολιτικοί ταγοί πρόσφατα, δήλωσαν ότι οι παρελάσεις είναι απομεινάρια του καθεστώτος του Μεταξά και ότι πουθενά στην Ευρώπη δεν παρελαύνουν μαθητές!
Προσθέτουν επίσης ότι οι παρελάσεις είναι για επίδειξη στρατιωτικής δύναμης, ή για ...σκορπούμε άσκοπα χρήματα σε καύσιμα!
Η παρελάσεις όμως, είναι για να αποτίσουμε φόρο τιμής στους προγόνους μας, που θυσίασαν τις ζωές τους για την ελευθερία του έθνους μας, ενώ οι μαθητές παρελαύνουν για να δείξουν τον σεβασμό τους στους προγόνους, ενώ ταυτόχρονα θυμούνται το παράδειγμά τους, ώστε να το μιμηθούν αν χρειασθεί στο μέλλον.
Η παρέλαση είναι απόδοση τιμής. Είναι ενθύμηση χρέους, στο έθνος και τους προγόνους. Η παρέλαση στρατιωτικών τμημάτων είναι για να δείξει το στράτευμα (σε όλους τους αποδέκτες) ότι θυμάται και ότι είναι παρόν για κάθε επιβουλή της εθνικής ακεραιότητας και ότι αν χρειασθεί, θα επαναλάβει το ίδιο με αυτοθυσία. Η διαδικασία αυτή, ενισχύει το ηθικό και ενισχύει τον πατριωτισμό των Ελλήνων. Αυτό είναι που ενοχλεί ιδιαίτερα τους ανθέλληνες και εθνομηδενιστές πολιτικούς μας...
ΛΥΚΙΟΣ.