Τους κανόνες τους ξέρετε, ξεδιπλώστε τις σκέψεις σας ελεύθερα...
Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016
94 σχόλια:
Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.
ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.
.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
καλησπερα.αν και δεν γραφω καπου καπου παρακολουθω τις αναρτησεις του καταχθονιου.λυκιε βλεπω η επαγγελματιας των ιστολογιων εχει γινει τακτικος θαμωνας και προσπαθει να τα κανει μπαχαλο και εδω.και δεν ειναι μονη της φυσικα.λυκιε σιγουρα μπορεις να το αντιμετωπισεις γιατι βλεπω οτι στο προηγουμενο αναψυκτηριο ξεφυγατε αρκετα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπητέ HUNTER, από ενάρξεως του ιστολογίου επιχείρησαν πολλοί και πολλές να το διαβάλλουν. Είναι λογικό και αναμενόμενο, να εκδηλώνεται στην πράξη το "αντίπαλο δέος", όταν εδώ επιχειρούμε να ακολουθούμε την φωτεινή ατραπό.
ΔιαγραφήΥπάρχουν άνθρωποι του σκότους, μαύρες ψυχές που ζουν για να υπηρετούν το ερεβώδες χάος.
Όλοι αυτοί οι διαβολείς απέτυχαν να βλάψουν τον δρόμο μας και την παρέα μας. Αυτό δεν οφείλεται σε εμένα βεβαίως, αλλά σε όλους εσάς που ξέρετε για ποιόν λόγο βρίσκεστε εδώ και προστατεύετε τον χώρο, αντιδρώντας με τον σωστό τρόπο. Αυτό που διασπά τελείως την "δύναμη" αυτών των διαβολέων, είναι ότι δεν αντιδρούμε με τον τρόπο που περιμένουν, δηλαδή δεν παρασυρόμαστε στο δικό τους παιχνίδι, στο δικό τους τρόπο, στο δικό τους αντιληπτικό και θυμικό επίπεδο. Στις ύβρεις δεν απαντούμε με ύβρεις, κ.ο.κ.!
Η δέουσα αντίδραση είναι η αγνόηση των σχολίων τους, σαν να μην υπάρχουν.
Παρόλα αυτά, υπάρχουν και άλλες δυνατότητες αντίδρασης, οι οποίες είναι γνωστές και "πονάνε" ιδιαίτερα τον κάθε διαβολέα.
Η ισχύς, δέον να ασκείται με μέτρο.
ΛΥΚΙΟΣ.
.....
ΑπάντησηΔιαγραφήΤους κανόνες τους ξέρετε... ξεδιπλώστε τις σκέψεις σας ελεύθερα...
υπενθυμίζει ο Οικοδεσπότης στην αρχή του κάθε αναψυκτηρίου, αλλά μερικοί αρέσκονται στο να ξεδιπλώνουν τις σκέψεις τους "ελεύθερα", χωρίς να κατανοούν την "δοκιμασία" των κανόνων.
Η διαδρομή πρός πάσα κατεύθυνση έχει κανόνες , είτε το θέλουμε είτε δεν το θέλουμε, είτε το αντιλαμβανόμασθε είτε δεν το αντιλαμβανόμασθε, σε οποιοδήποτε "πεδίο" και αν περπατήσει, κολυμπήσει, πετάξει.. "σταθεί" η Συνείδηση.
Το να εκφράζεις τις απόψεις σου διαδικτυακά σημαίνει ότι εκθέτεις και εκτίθεσαι.
Αν δεν υπογράφεις με το Ονοματεπώνυμό σου και χρησιμοποιείς ψευδώνυμο αυτό δεν σημαίνει ότι παύουν οι κανόνες που διέπουν την κάθε πορεία – διαδρομή της Συνείδησης.
Ίσως είναι κουραστικό να αναφερόμασθε στους τρόπους έκφρασής μας, στους Συμπαντικούς Νόμους και κατά επέκτασην στο Παγκόσμιο Νόμο που τα μέρη του μας διαπερνούν στον τόπο της ύλης ( Βλέπε ανάλυση του Κ.Χασάπη στον ύμνο πρός τον Παγκόσμιο Νόμο - Ορφικά ), αλλά Άρχει και υπάρχει και διαικπεραιώνει το έργο του...άψογα !
Αργά.. σταθερά και άψογα !
Το αστείο είναι ότι κάποιοι γράφουν με τρόπους που δείχνουν άνεση στον τρόπο τους ( χρησιμοποιώντας αρκετές φορές φορές "πεζοδρομιακού τύπου" εκφράσεις ).
Στατιστικά μια ανάρτηση μπορεί να την διαβάσουν 30 με 50 Πρόσωπα ( διαχρονικά).
Ας φαντασθούμε τους άνετους σε μια αίθουσα με τα ίδια σε αριθμό Πρόσωπα , να πουν την άποψή τους ως Ομιλητές.
Η ενέργεια που διοχετεύεται στον χώρο του φαίνεσθε και των εντυπώσεων τους κάνει να μαζευτούν.
Δεν θα το παραδεχθούν όμως.
Αρχίζουν δικαιολογίες του τύπου.. έτσι είμαι και στην καθημερινότητά μου αν με γνωρίσεις, ατόφιος, αυθεντικός, τα λέω έξω από τα δόντια, σε όποιον αρέσει αυτός είμαι και "πράσσειν άλογα".
Τι να πείς :
Άντε να εξηγήσεις ότι η παύση οποιουδήποτε Θεάτρου, οποιουδήποτε βαθμού εντυπώσεως, οποιασδήποτε εγωιστικής δράσης - αντίδρασης θέτει και την κίνηση της διαδρομής, που με την σειρά της.. δημιουργεί παύση σε όλα αυτά.. τα οποία... εκφράζουν .
Οι "προχωρημένοι" !
Αναλύσεις αναλύσεων και λένε τα πρόσωπα.. "άτομα".
Μα τα άτομα συνθέτουν Οργανισμούς και ύλη.
Ένα πρόσωπο ( οργανισμός ) είναι σύνολο ατόμων από υποσωματίδια ( ηλεκτρόνια – πρωτόνια – νετρόνια ).
Δεν κάνω μάθημα Χημείας και Φυσικής με αυτή την επισήμανση, αλλά θέτω μια υπερλεπτομέρεια που έχει απύθμενο βάθος συνειρμών και συνδέσεων.
Δεν γίνεται να μιλάς και να γράφεις με την εντύπωση ότι γνωρίζεις πράγματα και θάματα και να σου διαφεύγουν ουσιατικές λεπτομέρειες αναμεταδιδόμενης Συνείδησης:!
Όταν βλέπουμε τα άτομα δεν βλέπουμε τα Πρόσωπα και όταν βλέπουμε τα Πρόσωπα δεν βλέπουμε τα άτομα !
Αν βλέπουμε τα Πρόσωπα σαν άτομα... τα αληθή άτομα δεν θα τα δούμε ποτέ !
( Το να βλέπουμε την ύλη, ως ροή Ενέγειας )
ΕυκολοΝόητο μέν αντιληπτικά, αλλά δυσνόητο και δύσβατον δέ.. Συνειδησιακά !
.....
.....
ΔιαγραφήΣτην περί συστολής αναφορά στο προηγούμενο αναψυκτήριο εν - θυμήθηκα την έννοια του συνεσταλμένου.
Η συστολή της Ψυχής ( Προσωπικότητας επί της ύλης ) ολοκληρώνεται δια μέσου της κάθαρσης.
Η σύνδεση του συστέλλω ( συνέλκω – συμμαζεύω –σμικρύνω ) με το συστολίζω ( ( συνάπτω –συνδέω – συνενώνω ) και το συστρέφω (συναθροίζω – συνάγω - συνενώ - συνέρχομαι ) είναι η ροή της Συνειδησιακής κίνησης προς το ουσιαστικό Νοηματοδοτούμενο Αρχέτυπο της Ψυχής.
Όλοι μας έχουμε το Δικαίωμα να εκφραζόμασθε όπως αρμόζει η παιδεία μας.
Τους κανόνες που διέπουν τα "πεδία" όπου "κινούμασθε", τους αντιλαμβανόμασθε :::!
Η ανάλογη έλλειψη της παιδείας φέρει τα αποτελέσματα της παίδευσης( σε ποσοστό - όγκο "βίας" ).
Η παίδευση εξ – αφανίζεται ενώπιον της ουσιαστικής παιδείας.
Η τέλεια συστολή της Ψυχής, οδηγεί στην ολοκληρωμένη Συνείδηση.
Απλά τα πράγματα.
Η διαστολή σε πάει βόλτα στην πολλαπλότητα και φαίνεσαι σαν "άτομο".
Η συστολή σε φέρνει πιό κοντά στην ουσία του Ενιαυτού – Εμαυτού... Εντός !
"Όταν φαίνεσαι δεν θα Είσαι και όταν Είσαι δεν θα φαίνεσαι"
ΕΝΩΔΩΝ
Σύνοχος συντάσσω συνοχή συντελέω συντελής συντήκω συντηρέω συντιμάω...σύντομος !
έρρωσθε και ευδαιμονείτε
Ποιητής των χρωμάτων
Νο5 Γκουρτζιεφ. "Θυμησου πως εχεις ερθει εδω (εννοει τους "μαθητες" στο ινστιτουτο που ειχε στη Γαλλια) εχοντας κατανοησει την αναγκαιοτητα να παλεψεις με τον εαυτο σου. Ως εκ τουτου να ευχαριστεις οποιονδηποτε σου προσφερει αυτην την ευκαιρια."
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι το προηγουμενο αναψυκτηριο ηταν μια τετοια ευκαιρια. Λεω να αφησω τον 42 που δεν εχει αλλωστε καποια διαφορα με μενα και να κρατησω σαν guest τον δωρικο Ντοριαν. Ιδωμεν. Παρεμπιπτοντως o λογος που χρησιμοποιησα τον αριθμο 42 ηταν το κατωθι απολαυστικο βιντεο, δεν ηταν στην τυχη https://www.youtube.com/watch?v=cjEdxO91RWQ (δυστυχως στην αγγλικη)
"Ποια πτυχη ειναι πιο αξιολυπητη;" Μα φυσικα καμια δεν ειναι αξιολυπητη. Ειναι τοσο γελοια η ερωτηση, σαν να λεμε "τι ειναι πιο αξιολυπητο; Η κορωνα ή τα γραμματα;" Προκειται για τις δυο ενεργειες/πτυχες/εκφρασεις της ιδιας της ζωης και του Θεικου. Σπανια καποιος ανθρωπος μπορει να ξεκολλησει το μυαλο του ωστε να δει την αναγκαιοτητα και των δυο. Δυστυχως το θηλυκο στοιχειο (γιν), το εχουμε ως κοινωνιες λιγο στην ξεφτιλα, διοτι αποθεωνουμε μονο το αρσενικο στοιχειο που διακρινεται σε καταστασεις αναγκης για επιβιωση (ενω το θηλυκο ασχολειται με το ωραιο και το καλλος) και ολοι κυνηγανε αυτο το προτυπο. Αυτο μας παει πισω σε απολιτιστες εποχες βαρβαροτητας και ζουγκλας, οπου ισχυε ο νομος του ισχυρου. Ξυλο και σεξ. Ο τελειος τροπος για να στραγγαλισουμε το θηλυκο στοιχειο και νομοτελειακα να φερουμε την ασχημια και την νεκροτητα στη ζωη μας και επομενως να υποφερουμε. Ας ειναι ομως. "Εαν ζεις στην αγνοια (ποσο μαλλον στην διπλη αγνοια), ΠΡΕΠΕΙ να υποφερεις. Και ΘΑ υποφερεις". Ετσι πανε αυτα, μας αρεσουν-δεν μας αρεσουν.
Αρσενικη και θηλυκη αρχη.
"Εαν οποιαδηποτε απο αυτες επιβληθει, το αποτελεσμα θα ειναι ασχημο. Εαν αρχισεις εστω και να σκεφτεσαι με ορους επιβολης, η ζωη σου θα γινει ασχημη"
Δεν εχω την ορεξη να γραψω πολλα, ολα ομως αναφερονται εδω, σχετικα με την αφανη "δυναμη" του θηλυκου στοιχειου
https://www.youtube.com/watch?v=Hk10JWCX4JY (δυστυχως στα αγγλικα)
Καντε την χαρη στον εαυτο σας και μην κολλησετε στην φατσα και χαρακτηρα του Sadh-guru. Ο ανθρωπος ειναι ο φορεας που μας επικοινωνει την βαθια κατανοηση που εχει η ανατολη και το κανει με αριστα αγγλικα ωστε να γινεται κατανοητος. Εχει γραψει και ενα πολυ καλο βιβλιο περσι, το οποιο δεν εχω διαβασει αλλα λιγο-πολυ ξερω τι λεει. (το youtube ναναι καλα,ακουσα 5-6 ομιλιες) Αλλωστε: Νο19 Γκουρτζιεφ "Παρε την κατανοηση της Ανατολης και την γνωση της Δυσης- και τοτε αναζητησε"
ΕΣ
Ας μην ξεχναμε πως ως ανθρωποι βρισκομαστε στην αγκαλια/μητρα της μητερας Γης που μας "κυοφορει". Καποια στιγμη, εκμεταλλευομενοι αυτην την "θρεψη" που απλοχερα λαμβανουμε, ισως αναπτυχθουμε τοσο ωστε να αισθανομαστε αυτην την μητρα/matrix μικρη και αποπνιχτικη και εξ αναγκης να "ξαναγεννηθουμε". Ειναι περιπλοκο, αλλα η θηλυκη αρχη περιεχει την αρσενικη αρχη (οπως και τουμπαλιν), αλλα η αρσενικη αρχη (παντα με τις δικες της αντικειμενικες δυναμεις και οχι με αλλοτριες) μπορει να την υπερβει. Αρα και ειναι φυλακη, και δεν ειναι. Και βγαινεις,αλλα και ξαναμπαινεις απο εκει που βγηκες (αμα θελεις και υπο διαφορετικες συνθηκες). Κοινως ομως, μαθε πρωτα να ζεις υπευθυνα και μετα βλεπουμε. Νο20 Γκουρτιεφ "Μονο αυτος που μπορει να φροντιζει υπευθυνα οσα ανηκουν σε αλλους, μπορει να εχει τα δικα του"
ΑπάντησηΔιαγραφήΚατι που διεκρινα για συστολη/διαστολη. Μεσα μας υπαρχει κατι που ζηταει να σπασει τα ορια/δεσμα/φραγμους. Ειναι το πνευματικο στοιχειο μεσα μας που θελει να διασταλει (expand) για να συμπεριλαβει τους παντες και τα παντα. Προσοχη ομως. Ανευ του υλικου σωματος ομως, χανεται η ικανοτητα της διακρισης που προκυπτει απο τα ορια και τα διπολα. Επομενως, το σωμα δεν αποτελει τροχοπεδη, αλλα μοναδικη ευκαιρια για συνειδητοποιηση, γιατι μας προσφερει την ικανοτητα της διακρισης, που το πνευματικο δεν κατεχει. Αρα παλι δυισμος μας προκυπτει ως σωστοτερος τροπος.
Λεει και πολλα αλλα ωραια ο κυριος αυτος. Οπως το οτι οι ανθρωποι δεν επιζητουν απο τους αλλους την κατανοηση τους, αλλα την "ενσωματωση" τους, την συμπεριληψη τους (inclusion) χωρις να το αντιλαμβανονται συνειδητα. Το θεμα ειναι πως το "ζητανε" αυτο και πως προσεγγιζουν τους αλλους. Δεν φταιει παντα η "κλειστομυαλια" των αλλων. Αλλωστε δικαιωμα τους ειναι των αλλων να κανουν πριβέ παρτι (Invite only). Αυτο ελειπε να μπουκαρουμε παντου με θρασος. Οχι, ΕΑΝ θελει ο αλλος θα σε συμπεριλαβει. Αυτο που εσυ μπορεις να κανεις, ειναι τουλαχιστον να ξερεις να συμπεριφερεσαι σωστα ητοι τουλαχιστον να μην ζητας οσα δεν εισαι διατεθειμενος εσυ να προσφερεις. Αυτα ειναι αυτονοητα, ο Λυκιος τα ειπε καλυτερα απο μενα.
ΥΓ. Αχαχα! Πηγαιν-τε-το στο 2.00. Το φωναζουν κιολας. Σαν τί; Πώς; Σαν τί; Πιο δυνατα! Ρε τους Ινδους.. https://www.youtube.com/watch?v=XLvAcWdLD5M
Ελευθερος Στοχαστης
Αχαχα εχω λιωσει παντως με τα βιντεο αυτα. Ειδικα στο πρωτο για το 42, εχει "σοφους" και "φιλοσοφους" να "συζητουν". Οι φιλοσοφοι, που προσπαθουν να γινουν σοφοι αλλα εχουν πολυ δρομο ακομα μπροστα τους, εχουν πολυ γελιο
ΔιαγραφήΛυπαμαι αλλα δεν βρηκα καποιο βιντεο με υποτιτλους, αγγλικους ή ελληνικους.
Ελ Στοχαστης
ΣΤΟΧΑΣΤΗ ΤΗΝ ΕΝΘΑΡΥΝΕΙΣ ΝΑ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΑΠΑΝΤΑΣ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ, ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ? ΑΜΑ ΤΗΝ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΕΞΩ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΗΝ ΞΑΝΑΜΠΑΖΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΣΩ ΠΟΡΤΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΘΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΔΩ ΝΑ ΒΡΙΖΕΙ ΧΥΔΑΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΤΗΝ ΧΟΛΗ ΤΗΣ.
ΔιαγραφήΑΡΚΤΟΥΡΟΣ
Ο λυκος στην αναμπουμπουλα χαιρεται. Οσο δεν υπαρχει αναμπουμπουλα...
ΔιαγραφήΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΒΡΕ ΣΤΟΧΑΣΤΗ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠΑΝΤΩΣ ΕΓΩ ΕΙΧΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟΥ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΤΑΝ Η ΨΥΧΑΝΩΝΥΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ. ΕΓΩ ΗΜΟΥΝΑ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ Ο ΖΝΤΟΥΠ! ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΡΗΚΑ ΚΑΠΟΙΟ ΝΟΗΜΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΓΙΑ ΘΕΤΙΚΟ ΗΤΑΝ ΑΝ ΚΑΙ ΞΑΝΑΛΕΩ ΑΝ, ΤΕΛΙΚΑ ΜΠΗΚΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΑΝΩΝΥΜΑ. ΑΛΛΟΙΩΣ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΓΡΑΨΑΜΕ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΙΜΟΙ
ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ
Εσυ Λυκιε μιλουσες σαν ΕΡΕΒΟΣ αλλα δεν πηρες κοντρα ρολο στον χαρακτηρα σου με συνεπεια να σε καταλαβουν ολοι. Γιατι πηρες αλλο ονομα αφου ησουν ο ιδιος χαρακτηρας;
ΑπάντησηΔιαγραφή�� LORD
Διότι δεν έχω ανάγκη να εμφανιστώ με "κόντρα ρόλο", αγαπητέ! Πήρα όντως το όνομα ΕΡΕΒΟΣ, μόνο και μόνο για να συμμετάσχω στο παιχνίδι που συμφωνήσαμε να παίξουμε στο προηγούμενο Αναψυκτήριο. Δεν ήταν στις προθέσεις μου να κρυφτώ, για να μην με αναγνωρίσετε. Ήθελα να είμαι αναγνωρίσιμος ώστε να επικεντρώσω επάνω μου τα πυρά, που ήξερα ότι θα έρχονταν.
ΔιαγραφήΑυτά όμως τελείωσαν. Μην ξανασχοληθείς με αυτά που έγιναν και κοίτα μπροστά.
ΛΥΚΙΟΣ.
Δεν αποκλειουμε ανθρωπους, γενικα αυτη ειναι η σκληροτερη συμπεριφορα που μπορουμε να εχουμε. Αποκλειουμε συμπεριφορες ή ταυτοτητες. Εαν οι ανθρωποι επιλεγουν να ταυτιζονται τοσο πολυ με αυτες, τοτε αναποφευκτα θα υποφερουν, αλλα αυτο ειναι δικο τους φορτιο. Καταστουμε σαφες πως καποιες συμπεριφορες δεν μπορουν να γινονται ανεκτες, κοινως θετουμε καποια ορια και τα τηρουμε. Εξισου σαφες ειναι πως αν αλλαξουν μυαλα και προσεγγιση, οι πορτες ειναι ανοιχτες, διοτι δεν νοειται πνευνατικος ανθρωπους που να μην συμπεριλαμβανει ανθρωπους. Οφειλει ομως στον εαυτο του να μην το πραττει εις βαρος του εαυτου του και γι αυτο χρειαζεται συνεχως να ειναι σε επιφυλακη και να θετει ορια ή να απομακρυνεται. Και αυτο διοτι χωρια απο τις πολικοτητες, ειναι συνηθες οι ανθρωποι να ελκονται απο ενα "ανωτερο" (οχι καλυτερο) ανθρωπο, καθως ερωτευομαστε οτι θελουμε να αναπτυξουμε και ολοι, συνειδητα ή μη, επιθυμουμε να ανελθουμε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟφειλει λοιπον ενας πιο πνευματικος ανθρωπος να "προστατευεται" και γι αυτο συνηθως ενστικτωδως απομονωνεται διοτι συχνα συμβαινει να αποστραγγιζεται ενεργειακα απο το περιγυρο. Δεν μιλαμε τωρα για πολικοτητες καθως μιλαμε ενεργειακα. Επισης ομως πρεπει και να προσπαθει να συμπεριλαμβανει και να μην αποκλειει. Ουτε να απομονωνεται διοτι αυτο ειναι αντιδραση και οχι δραση. Να θετει ορια που να τηρει και να μην επιτρεπει να καταπατωνται αλλα να μην υψωνει τειχη. Να αφηνει χωρο ωστε η ζωη να εκδηλωνεται χωρις να προσπαθει να ελεγξει το αποτελεσμα, αλλα να την ζει και ο ιδιος χωρις να εγκλωβιζεται σε μια σοβαροφανεια
Δεν ειναι ευκολη η "πλοηγηση" αλλα ας κανουμε οτι μπορουμε. Παρακολουθουμε και τον Λυκιο
Ελ Στοχαστης
ε είσαι μεγάλος υποκριτής λέμε... έχεις την εντύπωση ότι δε λαμβάνω τις αστρικές εκπομπές σου; το πρόβλημα σου είναι ότι τις λαμβάνω ακριβώς με την ποιότητα που τις εκπέμπεις, ναι ναι, αυτή των κατώτερων ενστίκτων που δήθεν προσπαθείς να ελέγεις... μια κότα είσαι που κωλώνει να εκφράσει ένεκα συντηρητισμού αυτό που πραγματικά θέλει... πάντα στο τσακ, ΜΑΣΑΣ
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπητέ Ε.Σ., γνωρίζεις ότι μπορώ να απαντήσω σε κάθε "επιχείρημα" της ανώνυμης και λίγο πολύ, γνωρίζεις και πως θα απαντούσα. Όμως για να υπάρχει διάλογος, πρέπει να υπάρχει διάθεση αποδοχής και τήρησης των κανόνων της ευπρέπειας και γιατί όχι, της λογικής. Όσες φορές το επιχείρησα, έπεσα σε τοίχο (το είδες και μόνος σου).
ΑπάντησηΔιαγραφήΕδώ όμως δεν έχουμε με έναν καλόπιστο συνομιλητή, αλλά με έναν σχετικά επιδέξιο χειριστή του γκεμπελικού ψυχολογικού πολέμου (αρχή προπαγάνδας) όπου δημιουργείται εκ του μηδενός ένα σενάριο αρχικά απαράδεκτο, το οποίο τελικά γίνεται παραδεκτό, συνεπεία της εμμονικής επαναλήψεως.
Την τέχνη αυτή την γνωρίζω άριστα, αν και δεν την χρησιμοποιώ ποτέ διότι είναι ανήθικη. Ως εκ τούτου όμως, δύναμαι να την αναγνωρίζω και να την αποφεύγω.
Κάτι που πιθανόν να μην κατάλαβαν κάποιοι φίλοι, είναι ότι η τέχνη αυτή αποσκοπεί με την λογικοφάνειά της, να σε παρασύρει και να σε εγκλωβίσει σε ένα στρεβλό περιβάλλον παραλογισμού, μονόδρομος μιας ασύμμετρης διάνοιας.
Χρησιμοποιεί την "τεχνική του καθρέπτη", όπου αφού σε μελετήσει, σου μιλά στην "γλώσσα" σου ώστε να εδραιωθεί ως αξιόπιστος συνομιλητής. Μόλις σε κερδίσει, αρχίζει η αποδόμηση.
Αν όμως είσαι απόλυτος κύριος της γνώσης σου, δεν μπορείς να εξαπατηθείς.
Μέσα μου χαμογελώ με την προσπάθεια της συμπαθούς αυτής ανώνυμης και κατανοώ την υστερική της αντίδραση όταν διαπιστώνει ότι δεν ανταποκρίνομαι στο δικό της σχέδιο και τελικά δεν μπορεί να με εγκλωβίσει.
Ειδικά κάποιες αναφορές στο αστρικό πεδίο, με κάνουν πραγματικά να μειδιάζω από ...κατανόηση στην απελπισία της.
Ασφαλώς και δεν αποκλείουμε κανέναν, αρκεί να τηρεί τους κανόνες μας.
ΛΥΚΙΟΣ.
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑνώνυμη, ξέφυγες πάλι! Πρέπει να μετριάσεις τον λόγο σου και να μην τον προβάλεις χυδαία, αν θες να εμφανίζεται.
ΔιαγραφήΞαναπροσπάθησε πάλι.
ΛΥΚΙΟΣ.
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
ΔιαγραφήΑναγκάστηκα να βάλω μετριασμό των σχολίων (έλεγχος), ως προστασία του χώρου μας από την λυσσαλέα υβριστική επίθεση της ανώνυμης. Από τα σχόλια που αφήνει, φαίνεται πως τελικά αποτελώ τον αποκλειστικό της στόχο, χωρίς φυσικά να εξηγεί το γιατί. Αναφέρεται σε έναν κόσμο, που είναι δημιουργημένος στο νου της και βασανίζεται σφόδρα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜέχρι να ξεπεραστεί αυτή η κατάσταση, τα σχόλια θα περνούν από έλεγχο. Παρακαλώ να μην κάνετε σχόλια που θα την (ή τον) επιδεινώνουν.
ΛΥΚΙΟΣ.
Αληθεια ειναι πως καπου στην τελικη "μασαω", αλλα μονος μου δεν μπορω να παιξω μπαλα. Γι αυτο αλλωστε αναφερθηκα σε μια "μουσα" (γυναικα), επειδη αν και αισθανομαι σχετικα ετοιμος, η "μουσα" ειναι αυτη που ξυπναει την ορεξη,την διαθεση. Χρειαζεται και εμπιστοσυνη, να δειχνει πως ειναι αξια για πραγματικη σχεση, οχι τιποτα φοβερο, απλα το αντιθετο ακριβως απο αυτο με το οποιο εμφανιζεσαι εσυ, ανωνυμη
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ ικανοποιηση των κατωτερων ενστικτων δεν ειναι αυτοσκοπος, διοτι δεν κρυβεται εκει η πραγματικη μας επιθυμια και "θελω". Καλα ειναι και αυτα ομως. Το σημαντικο ειναι η συναισθηματικη συνδεση με την συντροφο και για να ειναι αυτη απολυτη, πρεπει και οι δυο να ανοιχτουν μεταξυ τους απολυτα. "Εαν θελεις να εχεις μια ολοκληρη καρδια, τοτε χρειαζεται να απαρνηθεις χιλιες μισες αγαπες". Εαν γταν ετσι "αιντε-αιντε" ειδικα για εμας τους αντρες υπαρχει ολοκληρη βιομηχανια εξυπηρετησης κατωτερων ενστικτων
Λυκιε, με συγχωρεις που δεν απομονωνω την ανωνυμη, εκμεταλλευομαι την ευκαιρια σαν σκαλοπατι εξελιξης για μενα. Γνωριζω την κακοπροαιρετη διαθεση της, και εσυ φερεσαι αψογα, δεν θα σουωπω εγω πως να φερθεις, γνωριζεις καλυτερα απο ολους. Οι αναφορες της στο αιθερικο πιστευεις ειναι εωλες και αβασιμες, στην λογικη πως ριχνει καποιος αδεια να πιασει γεματα;
Το λεω αυτο διοτι φανταζομαι πως αρκετοι ανθρωποι μπορουν να κανουν πτησεις στο αιθερικο, εαν εχουν ενεργειακα αποθεματα απο μια ολοκληρωμενη σχεση.
Ελ Στοχαστης
Empath ειναι ο εχων ενσυναισθηση. http://unisoultheory.com/index.php/2016/11/27/empath-loves-narcissist/ (αγγλικα)
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΣ
Δεν έχω αντίρρηση στην συνομιλία σας αφού την θεωρείς χρήσιμη, αλλά δεν θα είναι ελεύθερη. Θα ελέγχω τα δικά της σχόλια και θα τα αναρτώ μόνο αν είναι σύμφωνα με τους κανόνες μας. Παρά ταύτα και αν το επιθυμείς, μπορώ να στα προωθώ ιδιωτικώς.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι αναφορές της στο αιθερικό, είναι σαφώς έωλες και εδράζονται σε όσα έχει διαβάσει από τους διαλόγους μας, προκειμένου να ενισχύσει την πειθώ της.
Απ' όσα έχω καταλάβει από τα λεγόμενά της, έχει κατασκευάσει μια μυθολογία την οποία προβάλει ως σενάριο με υπόθεση. Μέσα σε αυτό το σενάριο, έχω κάποιον ακαθόριστο ρόλο (πιθανόν κι εσύ), όπου φαίνεται πως έχουμε κάποιες "διαφορές" μάλλον σεξουαλικού περιεχομένου! Δεν ξέρω αν και εσύ συμμετείχες στο σεξουαλικό αυτό πάρτυ, αλλά δεν έχω διάθεση να αναλωθώ με τις νοσηρές φαντασιώσεις μιας (ή ενός) διαβολέα.
Στο αιθερικό πεδίο ουδεμία πρόσβαση έχει αυτό το άτομο κατά την δική μου εκτίμηση, πόσο μάλλον να προσεγγίσει τον δικό μου αστρικό χώρο...
ΛΥΚΙΟΣ.
Black Friday ξημέρωσε σε ολόκληρη τη χώρα, αν και αυτό δεν ήταν απαραίτητο, αφού κάθε μέρα που ξημερώνει στην Ελλάδα είναι μαύρη σαν καλιακούδα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑρχικά, οι εγχώριες ιδιοφυΐες του μάρκετινγκ σκέφτηκαν να μεταφράσουν το Black Friday στα ελληνικά και να το πλασάρουν ως Μαύρη Παρασκευή αλλά, αφενός υπήρχε κίνδυνος οι καταναλωτές – που είναι εντελώς ζώα – να την μπερδέψουν με τη Μεγάλη Παρασκευή και να ψάχνουν τον Επιτάφιο, αφετέρου, όπως και να το κάνεις, το Black Friday ακούγεται πιο μυστηριώδες.
Κι εδώ ακριβώς έγκειται όλη η ουσία του θέματος.
Όλες τις προηγούμενες μέρες οι μεγάλες αλυσίδες άφηναν να αιωρείται ότι θα υπάρξουν εξωπραγματικές εκπτώσεις σε προϊόντα, χωρίς ωστόσο να αναφέρουν συγκεκριμένα σε ποια, ούτε ποιο θα είναι το ύψος των εκπτώσεων.
Μάταια έψαχνα να τα ανακαλύψω.
Αυτό, σε συνδυασμό με την υπερβολική διαφήμιση που έπαιξε, δημιούργησε έναν σιωπηλό σάλο. Το Black Friday είχε ήδη ξεπουλήσει, πριν ακόμα ξεκινήσει.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η υπερβολική διαφήμιση για το Playstation 4 – το παλιό μοντέλο μάλιστα – που προσφερόταν με έκπτωση μόλις -30% αλλά παρόλα αυτά ξεπούλησε.
Black Friday από τα Public.
Κόσμος βγαίνει από τα mall κρατώντας τηλεοράσεις και εκτυπωτές που δεν είχε καν σκοπό να αγοράσει.
Γιατί; Γιατί όχι μόνο τα προϊόντα δίνονται σε προσφορά – όχι όμως φθηνότερα από οποιαδήποτε άλλη περίοδο εκπτώσεων – αλλά γιατί οι αλυσίδες φρόντισαν να τονίσουν ότι η προσφορά ισχύει μόνο για 1 μέρα – ή 4 – και ότι το στοκ είναι περιορισμένο.
Θα προλάβει μόνος όποιος στηθεί στην ουρά, μόνο όποιος τρέξει, μόνο όποιος σπρώξει. Αλλιώς θα του πάρει άλλος τη μοναδική ευκαιρία.
Και κάπως έτσι δημιουργήθηκαν οι τεράστιες ουρές που παρατηρήθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα από τα ξημερώματα.
Από το εκπτωτικό χωριό στα Σπάτα, όπου οι εταιρείες ξεφορτώνονται όλη τη σαβούρα τους, υπολογίζεται ότι μέχρι το βράδυ θα περάσουν 70.000 άνθρωποι.
Μέσα στον παροξυσμό, ο καταναλωτής παύει να ενδιαφέρεται για το τι θα αγοράσει και πόσο. Αρκεί να αγοράσει κάτι. Αρκεί να νιώσει ότι έκανε την έξυπνη αγορά.
Homo comsumus.
Εδώ ακριβώς ανοίγεται άπλετο όλο το πεδίο δράσης στις αλυσίδες να παίξουν με την ψυχολογία του καταναλωτή και να τον εξαπατήσουν πολύ χειρότερα από τις καθιερωμένες περιόδους εκπτώσεων. Όπως και έγινε.
Ούτε έλλειψη σε στοκ υπήρχε, ούτε οι τιμές ήταν ιδιαίτερα χαμηλές. Το όποιο στοκ εξαντλήθηκε σήμερα, εξαιτίας της καταναλωτικής παράνοιας.
Εξαντλήθηκαν notebooks που μέχρι χθες πωλούνταν στα 669 ευρώ και βρέθηκαν σήμερα να πωλούνται στα 689 ευρώ αλλάζοντας απλώς την αρχική τιμή στα 749 ευρώ. 20 ευρώ ακριβότερα από χθες!
Σε άλλα προϊόντα προσφέρθηκαν πλασματικές εκπτώσεις και τιμές που μπορείς να βρεις οποιαδήποτε μέρα του χρόνου αν ψάξεις αλλού.
Το κόλπο έπιασε. Ο κόσμος μάσησε και πήγε.
Τουλάχιστον δεν ποδοπατήθηκε.
Άντε και του χρόνου!
Την καλησπερα μου σε ολους.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν προλαβαινω να συμμετεχω καθημερινα.
Σας διαβαζω ομως παντα με ενδιαφερον.
Ελενη.
Καλησπέρα αγαπητή Ελένη. Δεν πειράζει αν δεν συμμετέχεις καθημερινά. Το διαδίκτυο είναι για τον ελεύθερο χρόνο μας και όχι μόνιμη απασχόληση!
ΔιαγραφήΛΥΚΙΟΣ.
Αγαπητε Λυκιε, το διαδικτυο ειναι για τον ελευθερο χρονο, η καλη παρεα ομως....ειναι διαρκης ενασχόληση και ευχαριστηση.
ΔιαγραφήΤα σεβη μου,
Ελενη.
https://hellenicsunrise.blogspot.gr/2016/11/blog-post_27.html#more
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ γεωπολιτικη αναλυση ειναι σχετικα καλη, μαλλον προκειται για υπηρεσιακο στελεχος του Υπ.Εξ ή ατομο που ασχολειται με αυτα τα θεματα, ειτε δημοσιογραφο,ειτε συγγραφεα ή καθηγητη, ειτε απλα blogger με αντιληψη
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε αυτες τις αναλυσεις ομως ισχυει το "εφοσον". Εφοσον αντιδρασεις ετσι, ο αλλος θα αντιδρασει ετσι, και ο αλλος ετσι κοκ. Υπαρχουν ομως λογοι συμπεριφορας που δεν μπορουν να διαβλεπουν οπως και γεγονοτα που ανατρεπουν σχεδιασμους εκ των πραγματων.
Ειναι σαν να παιζουμε σκακι και να σε "ωθω" προς μια κινηση να προστατευτεις ωστε να διευκολυνθω στο σχεδιασμο μου. Και εσυ να αρνεισαι και να λες "Οχι". "οχι; Τί οχι; Προστατευσου" "Εσυ θα μου πεις τι να κανω ρε; Οτι θελω θα κανω"
Κατι σαν τον Βαρουφακη στον Σοιμπλε με τα win-win και τις θεωριες παιγνιων. "Διαφωνω" του λεει ο Σοιμπλε. "Διαφωνεις; Τι διαφωνεις; Γιατι διαφωνεις; Πώς διαφωνεις αφου δεν σε συμφερει;"
"Συμφωνουμε πως διαφωνουμε" ανακοινωσε ο Σοιμπλε και ο Βαρουφακης εκει "Δεν συμφωνουμε πως διαφωνουμε". Πολλες παραμετροι που διεπουν τις συμπεριφορες των ανθρωπων
Γενικα παντως αν ξερεις πως ο αλλος θα κινηθει, εαν θελεις μπορεις να το αποτρεψεις. Μπορεις να το επιτρεψεις με το να μην το αποτρεψεις, εαν εισαι πεπεισμενος πως θα τον παρασυρεις σε ενα παιχνιδι υψηλου ρισκου μεν, μεγαλης αποδοσης για σενα ομως δε.
Σαν σεναρια παντως ηταν αρκετα υπερβολικα. Αρκετα ομως θα μπορουσαν σε καποιο βαθμο να συμβουν
Ελ Στοχαστης
Ακριβώς έτσι είναι. Άλλο το τι είναι λογικό να συμβεί και άλλο το τι τελικά θα συμβεί. Η γεωπολιτική δεν είναι μαθηματική εξίσωση για να έχει δεδομένες εξελίξεις. Υπάρχουν πολλοί φανεροί, αλλά περισσότεροι κρυφοί παράγοντες που ρυθμίζουν τις εξελίξεις, καθώς επίσης και πολλοί αστάθμητοι παράγοντες που μπορούν να εξαναγκάσουν σημαντικές εκτροπές από μια χαραγμένη πορεία.
ΔιαγραφήΣυνεπώς δεν ισχύουν οι προβλέψεις, αλλά παραμένουν μόνο απλές λογικές εκδοχές και όχι πάντα...
ΛΥΚΙΟΣ.
Καλημέρα σε όλους,
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα δώσω και εγώ το παρών...!
Ο Μαθητής
Καλημέρα αγαπητέ Μαθητή! Μας έλειψε η παρουσία σου.
ΔιαγραφήΛΥΚΙΟΣ.
Απ’ όλους τους Μεγάλους Αρχαίους Παραδοσιακούς Πολιτισμούς έχουν διασωθεί και καταγραφεί κείμενα ή προφορικές παραδόσεις, όπου το κυρίαρχο στοιχείο είναι ο Άνθρωπος – Ήρωας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτην Ιλιάδα είναι ο Αχιλλέας και στην Ελληνική Μυθολογία, μεταξύ άλλων, αναφέρονται ο Ηρακλής, ο Θησέας, ο Περσέας, ο Βελλερεφόντης, ο Ιάσων και αρκετοί άλλοι.
Στη Μεσοποταμία υπάρχει το Έπος του Βασιλιά Γιλγαμές, που είναι ίσως το αρχαιότερο γραπτό επικό ποίημα που έχει βρεθεί μέχρι σήμερα.
Στην ιστορία της αρχαίας Ευρώπης πιο γνωστός είναι ο μύθος του Βασιλιά Αρθούρου και των 12 Ιπποτών του.
Στην Ινδία υπάρχει ένα από τα μεγαλύτερα επικά έργα, το Ραμαγιάνα, με κεντρικό Ήρωα τον Ράμα και το πολύ γνωστό Μαχαμπάρατα, τμήμα του οποίου είναι η Μπαγκαβάτ Γκίτα με κεντρικό ήρωα τον Αρζούνα, με τον οποίο θα ασχοληθεί το συγκεκριμένο άρθρο.
Κοινό στοιχείο όλων αυτών των αναφορών είναι η μάχη μεταξύ του καλού και του κακού, του άσπρου και του μαύρου, του άσχημου και του όμορφου, της ζωής και του θανάτου. Πρωταγωνιστής σε αυτή τη μάχη είναι ένας ήρωας – Πολεμιστής ο οποίος μετά από σκληρές δοκιμασίες – μάχες νικά το σκοτάδι και φέρνει το φως. Αυτή η μάχη γίνεται σε δύο επίπεδα, ένα εξωτερικό που διαδραματίζεται μέσα στον κόσμο και ένα εσωτερικό μέσα στον ίδιο τον Άνθρωπο, τον Πολεμιστή του Φωτός.
Ο Αρζούνα, ανήκει στην τάξη των Αρχόντων – Πολεμιστών που ονομάζονται Ξατρίγια. Από αυτόν εξαρτάται η έκβαση της μάχης μεταξύ των Παντάβας (καλό) και των Κουράβας (κακό), για την κατάκτηση της πόλης Χαστιναπούρα (Σοφία). Μια μάχη που θα γίνει στη μεγάλη πεδιάδα του Κουρουτσέτρα (υλικός κόσμος, σπηλιά του Πλάτωνα).
Xαστιναπούρα σημαίνει, στα σανσκριτικά, πόλη των ελεφάντων. Στην Ινδία ο ελέφαντας συμβολίζει τον Θεό της Σοφίας Γκανέσα. Είναι λοιπόν η πόλη της σοφίας και συμβολίζει το ανώτερο επίπεδο της Συνείδησης του Ανθρώπου. Γι’ αυτή την πόλη πολεμούν οι δύο στρατοί, αυτοί που την αξίζουν και αυτοί που θέλουν να την σφετεριστούν.
Οι σφετεριστές της ανώτερης συνείδησης του Ανθρώπου είναι οι Κουράβας, που μέσα στον άνθρωπο είναι τα κατώτερά του στοιχεία: τα αρνητικά πάθη, τα ένστικτα, οι εγωιστικές επιθυμίες και οτιδήποτε άλλο που προσπαθεί να νικήσει το Πνεύμα και να υποτάξει τον Άνθρωπο στην ύλη.
Οι Παντάβας συμβολίζουν το Πνεύμα του Ανθρώπου, το Καλό, την Αγάπη, το Ουράνιο μέρος του. Είναι οι Αρετές και οι Ανθρώπινες αξίες που τείνουν να εξαφανιστούν σήμερα. Είναι οι αληθινοί Άρχοντες της Χαστιναπούρα.
Ο Κρίσνα είναι μία θεότητα της Ινδίας ανάλογη του Όσιρη της Αιγύπτου, του Δία στην Ελλάδα, και του Χριστού στον Δυτικό κόσμο. Συμβολίζει τον Εσωτερικό Δάσκαλο του κάθε Ανθρώπου, που κατοικεί στο ανώτερο και πιο πνευματικό μέρος του. Συμβολίζει και τον εξωτερικό Δάσκαλο, αυτόν που είναι ικανός να οδηγήσει έναν Μαθητή και να του δείξει τον Πραγματικό Δρόμο του αληθινού ήρωα Πολεμιστή.
Ο Αρζούνα συμβολίζει την συνείδηση του ανθρώπου που καλείται να αποφασίσει ποιο δρόμο θα διαλέξει. Όπως ο Ηρακλής , μπροστά στο σταυροδρόμι, πρέπει να διαλέξει αν θα πάρει τον δύσκολο δρόμο της Αρετής ή της Κακίας τον εύκολο δρόμο. Έτσι και ο Αρζούνα στέκεται ανάμεσα στα δύο αντίπαλα στρατόπεδα και αμφιβάλει, είναι αναποφάσιστος, ζυγίζει τα υπέρ και τα κατά των Παντάβας (καλό) και τον Κουράβας (κακό).
Συμβολίζει τον Άνθρωπο που πρέπει να διαλέξει ποιο δρόμο θα ακολουθήσει, πρέπει να αποφασίσει αν θα ακολουθήσει έναν ανοδικό δύσκολο δρόμο που οδηγεί στην Κορυφή ή έναν οριζόντιο εύκολο δρόμο που εγκλωβίζει τον άνθρωπο κάτω χαμηλά. Θα διαλέξει το Μπλε ή το Κόκκινο χάπι; (Μάτριξ).
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ Διάκριση, η ικανότητα απόφασης να διαλέξει τον δύσκολο και ανηφορικό Δρόμο, η Ανδρεία του να αμφιβάλει και όμως να ψάχνει την σωστή απάντηση, η Ταπεινότητα να ακούσει τον εσωτερικό και εξωτερικό Δάσκαλό του (Κρίσνα) μετατρέπει τον Αρζούνα σε έναν Πολεμιστή – Φιλόσοφο. Πολεμιστή γιατί δίνει την εσωτερική μάχη, αντιστέκεται στα αλλοτριωμένες και σκοτεινές φωνές που προσπαθούν να τον παρασύρουν και Φιλόσοφο γιατί ακούει την φωνή του Δασκάλου του, την ξεχωρίζει και επιλέγει τελικά το σωστό.
Ο πόλεμος μόλις αρχίζει και αρχίζει καλά γιατί έχει κερδηθεί η πρώτη μάχη, το να διαλέξει τον ανηφορικό δρόμο που οδηγεί σε πολλές συγκρούσεις – ξεπεράσματα εμποδίων για την κορυφή.
Ο καταλύτης που δίνει την ποιότητα και την αξία σε αυτόν τον Δρόμο ονομάζεται Ορθή Δράση. Σύμφωνα με την Μπαγκαβάτ Γκίτα ο άνθρωπος της Ορθής Δράσης δεν δρα προσκολλημένος στα αποτελέσματα. Δεν είναι δέσμιος της επιτυχίας ή της αποτυχίας. Δεν τον εμποδίζουν ή τον παρασύρουν τα αποτελέσματα των δράσεων άλλα τον διδάσκουν. Ο Αρζούνα έχει στραμμένα τα μάτια του ψηλά, στην κορυφή του εαυτού του, σε ό,τι ανώτερο μπορεί να ονειρευτεί.
Έτσι οι δράσεις που κάνει τον βοηθούν να καταλάβει το πραγματικό νόημα των πραγμάτων, να βλέπει πίσω και μέσα από τις μορφές. Είναι ένας Αγωνιστής για την επικράτηση του πνεύματος πάνω στην ύλη, της ελευθερίας πάνω στην σκλαβιά, την ικανότητα απόφασης πάνω στη μοιρολατρία, της Δράσης πάνω στην Παθητικότητα.
Ο Πολεμιστής του Φωτός ορίζει έναν Δρόμο, δείχνει μια στάση ζωής, είναι ένα πρότυπο Ανθρώπου που κοιτά ψηλά χωρίς να τον εμποδίζει η λάσπη που βρίσκεται ανάμεσα στα πόδια του. Ακολουθεί έναν Δρόμο που έδειξαν οι διάφοροι ήρωες διαφορετικών πολιτισμών.
Από τον Οδυσσέα έως και τον Βασιλιά Αρθούρο, από τον Ηρακλή μέχρι τον Μέγα Αλέξανδρο και από τα Ιπποτικά Τάγματα του Μεσαίωνα μέχρι τον σημερινό Άνθρωπο που καταφέρνει να ξυπνήσει μέσα του την Ζωντανή Δύναμη του.
Ο Αρζούνα – Πολεμιστής του φωτός, βρίσκεται μέσα σε κάθε Άνθρωπο και απλά περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να εκδηλωθεί. Άλλα για να γίνει αυτό πρέπει η ψυχή του ανθρώπου να ξεδιπλώσει τις μικρές και αδύναμες φτερούγες της, να τις κουνήσει για να δυναμώσουν και να κάνει το άλμα για να πετάξει ελεύθερη όσο πιο ψηλά και γρήγορα μπορεί σαν τον Γλάρο Ιωνάθαν. Δεν θέλει πολλή σκέψη, δεν θέλει πολλή συζήτηση, θέλει αποφασιστικότητα και τόλμη για ένα ταξίδι αναζήτησης του Φιλόσοφου Πολεμιστή μέσα μας και γύρω μας.
Όλοι οι άνθρωποι παίρνουν αποφάσεις που παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην μετέπειτα ζωή τους. Τι επάγγελμα θα ακολουθήσουν, ποιόν ή ποια θα παντρευτούν, τι φίλους θα κάνουν, αν θα ταξιδέψουν ή όχι. Αλλά υπάρχει μια απόφαση που πρέπει να πάρουν κάποια στιγμή που θα αλλάξει όλη τη ζωή τους. Από αυτή την απόφαση εξαρτάται αν θα παραμείνουν μέσα στη μάζα, αν θα εγκλωβιστούν μέσα στο κοινωνικό σύστημα ή αν τελικά θα καταφέρουν να σηκώσουν ψηλά το κεφάλι και θα γίνουν ένας Αρζούνα, ένας Φιλόσοφος Πολεμιστής.
https://apocalypsejohn.com/polemistis-fotos-india/
http://www.ydrohoos.gr/arilogia.htm
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλενη
Με αφορμη πρωτον,το αστειο βιντεακι του Ε.Σ. για τον αριθμο 42 και την σπουδαιοτητα ή μη των αριθμων στην αποσαφηνιση του μυστηριου του κοσμου και δευτερον, τις μελλοντικες γεωπολιτικες προβλεψεις.
ΔιαγραφήΕιναι μεγαλο αλλά το βρηκα ενδιαφερον.
.....
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ δυϊσμός διέπει το Σύμπαν, ως ένας από τους Νόμους ( της Εναντιοδρομίας ).
Στην Ιεράν Τετρακτύν που απεικονίζεται η σύσταση του Σύμπαντος Κόσμου υπερέχει Το Πνεύμα δηλαδή κατά τα ριζώματα ο Αιθήρ ( Αιθέρας ).
http://www.ekivolos.gr/Peri%20armonias.files/image002.png
Για να εισέλθει Το Πνεύμα σε έναν Οργανισμό, σε έναν χώρο - τόπο χρειάζεται η καθαρότητά του.
Οπότε πρέπει να υφίσταται η μετουσίωση ενός υπάρχοντος όγκου ενέργειας που κατέχει τα βαρέα στοιχεία, σε ουσία Αιθέρος.
Δεν διαστέλλεται Το Πνεύμα, απλά εισέρχεται στον ήδη υπάρχοντα ( πλέον καθαρό λόγω κάθαρσης ) χώρο.
Στο θέμα της καθαρότητας ( σώματος Ψυχής ),
ένα απειροελάχιστο παράδειγμα είναι η διατήρηση της Παρθενίας από Γυναίκες, οι οποίες λάμβαναν μέρος σε δρώμενα Αρχαίων εορτών και σε Μυστήρια.
Η Υπατία έφθασε να κατέχει ασύληπτες πληροφορίες, όντας Παρθένα.
Δίνω το παράδειγμα Γυναικών, επειδή οι Θηλυκές οντότητες βρίσκονται πιό κοντά στα βαρέα στοιχεία όπως η γή και το ύδωρ, οπότε και πιό αλματώδες.
http://4.bp.blogspot.com/-cSDqv5Y4KkE/VlcMMe8f2EI/AAAAAAAAAL0/rX8LsmjzBSY/s1600/LVX2.jpg
Όσοι στην πορεία του Βίου μεταστραφούν πρός το Πνευματικό Κόσμο αναπόφευκτα εισέρχονται σε διαδικασία κάθαρσης.
Έπεα Πτερόεντα μας λέει διαχρονικά ο Ποιητής ( Όμηρος ) λαμβάνοντας υπόψην μας, ότι ο Λόγος εισέρχεται μέσω του Αέρος.
Το Πύρ είναι το "όχημά" του.
Χιλιάδες παραδείγματα περί καθαρότητας περιβάλλοντος - χώρου και ειδικά η περίπτωση της λαμβάνουσας καθαρής - σταθερής ανα - Πνοής ( εκ των έσω ).
Η διάκριση μέσω του σώματος θέτει σε κίνηση και εγρήγορση τις αισθήσεις με αποτέλεσμα την καθήλωση της Ψυχής στα κάτω πεδία.
Διότι οι Αισθήσεις είναι η κλείδα της απομόνωσης στον Κόσμο της ύλης.
Το πέρασμα από τον Κόσμο της ύλης στον Πνευματικό Κόσμο, απαιτεί την μεταστροφή της έλξης από την Πάνδημο Αφροδίτη ( Έρως πρός τα σώματα ),στην έλξη πρός την Ουράνια Αφροδίτη ( Έρος πρός Αγαθόν ).
Η δυνατότητα κατανόησης και αντίληψης φθάνει σε κορύφωση όχι όταν αποκτούμε πολλαπλές πληροφορίες, αλλά όταν αφαιρούμε τις περιττές.
Εξού και ένας υπολογιστής όπου έχει όγκο πληροφοριών όσο η χωρητικότητά του συνήθως "κολάει"( δυσανασχετεί ).
Ένας καθαρός ( από χώρο ) υπολογιστής.. "φυσάει".
Αφαιρετική.
Ο τεράστιος βράχος των πληροφοριών ( τα περιττά - τα βάρη της Ψυχής ) να λειανθεί - σμιλευθεί ως...Άγαλμα.
Ο Λαός λέει ένα και ένα κάνουν δύο.
Η έναρξη της πράξης είναι Φιλοσοφικά, ο Μύθος του μίτου της Αριάδνης.
Δεν μπαίνεις στον Λαβύρινθο χωρίς τον μίτο... σε έφαγε ο Μινώταυρος.
Χρειάζεται καθαρότητα και ευταξία.
Έλξη - επι λογές - λήψη - Πληροφορία - Αντίληψη - Συνείδηση - τρόπος - έκφραση - δια τήρηση - Ουσία.
Από την κίνηση του Κορινθιακού ρυθμού και μέσω του Ιωνικού ρυθμού "εις αγωγή" στον Δωρικό ρυθμό.
http://2.bp.blogspot.com/_bHHCUpWFX3E/SyVc4HNOFDI/AAAAAAAAAdM/lle-OcYzXHg/s400/%CF%81%CF%85%CE%B8%CE%BC%CE%BF%CE%AF.jpg
Υ.σ.
Ένα οπτικοακουστικό που βοηθάει όχι τόσο στο να προσθέσουμε πληροφορίες, αλλά στο να δημιουργήσουμε μια ευταξία σε ουσιώδης πληροφορίες.
https://www.youtube.com/watch?v=hQ20zwQeHDA
έρρωσθε και ευδαιμονείτε
Ποιητής των χρωμάτων
Εύγε!
ΔιαγραφήΛΥΚΙΟΣ.
https://www.youtube.com/watch?v=Lxlh4DjqSn4
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτο το εξαλεπτο βιντεακι μου θυμισε την ιστορια σε προηγουμενο αναψυκτηριο με τον κυριο που μπροστα στη Βια προσποιηθηκε τον υπερασπιστη της για να γλιτωσει την ζωη του. Κι εδω, ενας Κουρδος, στεκει αγερωχος στην Τουρκικη βουλη υπερασπιζομενος την Αληθεια με την ζωη του.
Ελενη.
Πραγματι ειναι αξιοαεβαστη η σταση του. Η μεταφραση δεν ειναι ακριβης, τα περι Ελληνων και Μογγολιας δεν τα λεει στην πραγματικοτητα (με επιφυλαξη διοτι δεν ειμαι ο ιδιος γνωστης της τουρκικης γλωσσας), ομως ειναι αξιοθαυμαστος.
ΔιαγραφήΠτΧ, πολυ καλο το σχολιο σου. Καποιες παρατηρησεις για να γινει κουβεντα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια να εισελθει το πνευμα σε ενα οργανισμο, τι χρειαζεται; Σωστα η καθαροτητα του. Πρακτικα ομως τι σημαινει αυτο; Για παραδειγμα λεγεται πως για να εισελθει το θειο (το πνευμα) σε εναν ανθρωπο, αυτος πρεπει να εχει συνθεσει μεσα τους και τις δυο πολικοτητες, και την αρσενικη και την θηλυκη. Τοτε θα παρατηρηθει μια ελαττωση της ερωτικης ελξη προς τον αντιθετο πολο, οποτε η διανοια θα παψει να καθοδηγειται τοσο πολυ απο τις ορμονες-ορμες μας, και ο ερωτας θα ειναι περισσοτερο προς πνευματικα χαρακτηριστικα πχ ευφυια, αρετη, ψυχικα χαρισματα και λιγοτερο σε σωματικα. Η μεταστροφη ομως αυτη προς το πνευματικο δεν γινεται με απωθηση των κατωτερων ενστικτων αλλα με παρατηρηση τους (ανευ κρισης), συνειδητοποιηση τους, κατανοηση τους και κατακτηση τους.Το λεω αυτο διοτι ειναι συνηθες λαθος και το κανα και εγω, να επιλεγουμε πνευματικοτητα εναντι υλης. Δεν παει ετσι, διοτι ετσι επιλεγουμε στρουθοκαμηλισμο και γιγαντωνουμε την σκια μας, και θα το πληρωσουμε ακριβα αργοτερα, οταν αυτη "εκραγει".
Η παρθενια τωρα ειναι περιεργο πραγμα. Τι εννοουμε παρθενια; Να μην εχει κανει μια γυναικα σεξ; Με ανδρα ή μονη της; Η αυτοικανοποιηση μετραει; Πώς επιδραει πανω της; Εαν ισχυει αυτο για τη γυναικα, τοτε γιατι να μην ισχυει και για εμας τους ανδρες το ιδιο; Νοειται δυο μετρα και δυο σταθμα; Αυτο που γνωριζουμε ειναι πως με το σεξ, το αστρικο της γυναικας απορροφα στοιχεια του αστρικου του ανδρα. Δνε ξερω ομως αν ισχυει για σεξ με προφυλαξη. Παντως, εαν δεν δω λογικη συνδεση και εξηγηση, αυτο το στοιχειο για την ποαρθενια δεν το δεχομαι, ειναι εωλο. Σιγα να μην εγινε φιλοσοφος η Υπατια επειδη ηταν παρθενα.
Ισως να υπαρχει καποια βαση σε αυτο, με την αποψη του Τραιανου, πως παρθενα ονομαζεται μια γυναικα που δεν εχει γεννησει(και οχι που δεν εχει κανει σεξ). Τοτε αποκτα ενδιαφερον και καποια στοιχειωδη βαση ο συλλογισμος. Επισης, τωρα νοειται και διαφορα μεταξυ ανδρα και γυναικας, καθως εμεις οι ανδρες δεν γενναμε. Ισως να υπαρχει και εξηγηση, πως τοτε η γυναικα μεσα απο αυτην την αρρηκτη συνδεση με το παιδι της, που ειναι πολυ ισχυροτερη απο τον πατερα, να παραμενει δεσμια στο υλικο, και να μην μπορει να ανελθει ευκολα λογω αυτης της σχεσης που την κραταει περισσοτερο δεσμια εδω. Εδω αποκτουν και μια βαση οσα λεγονται για την Παρθενα Παναγια-Θεα ΑΘηνα. Δεν εχει γεννησει και αναμενουμε να γεννησει.
Η διακριση ως ικανοτητα προερχομενη απο το υλικο πεδιο, μπορει να χρησιμοποιηθει και στα ανωτερα, εαν καποιος μπορει να ανερχεται σε αυτα. Οποιος δεν εχει υλικο σωμα δεν εχει την ικανοτητα της διακρισης, αρα ειναι ερμαιο στα πνευματικα, και αδυνατει να θετει ορια. Οπως οι αγγελοι που δεν εχουν ελευθερη βουληση. Ο σωφρων θα πρεπει να χρησιμοποιει και τις δυο ικανοτητες που προερχονται απο την διπλη του φυση (δυισμος)
Ελ Στοχαστης
Αντιγραφω :
ΑπάντησηΔιαγραφή''Η Εστία, αντίθετα με τις άλλες θεότητες του Ολύμπου, χαρακτηρίζεται από μια στατικότητα, καθώς παραμένει αμετακίνητη στον Όλυμπο. Ωστόσο, παρά την εξωτερική της αυτή ακινησία , ο εσωτερικός της κόσμος είναι ζωντανός και δυναμικός, γι΄αυτό και η Εστία είναι το αρχέτυπο της αυτοσυγκέντρωσης.
Ο Ηράκλειτος έλεγε «Από το πυρ βγαίνουν όλα και στο πυρ ξαναγυρνούν». Οι Πυθαγόρειοι όταν έλεγαν Εστίαν, εννούσαν το Αιώνιο Πυρ, τη φωτιά στο κέντρο του κόσμου. Η Εστία είναι η μήτρα κάθε γέννας, που προϋπάρχει στην αιθερική περιοχή. Η Μήτρα Ιδέα. Είναι αυτή η θερμαντική ικανότητα της Εστίας που περιέχει το μυστήριο της ζωής. Παραλληλίζοντας με τη γυναικεία μήτρα, όπου εκεί συντελείται η κύηση του σώματος-οχήματος κάθε ψυχής προς ενσάρκωση. Παρατηρούμε άλλωστε ότι οι ναοί της Εστίας ήταν κυκλικά οικοδομήματα (όπως η μήτρα).
Όμως στην πορεία βλέπουμε την Εστία, από Θεά του πυρός να καθιερώνεται ως Θεά της οικογενειακής ζωής. Από σύμβολο της Παγκόσμιας Ενέργειας του Σύμπαντος, περιορίστηκε σε μια ανθρωποκεντρική θεά που σαν σκοπό της είχε να συγκεντρώνει την οικογένεια κοντά στο αναμμένο τζάκι κι εκεί να προσκυνούν τον νέο αρχηγό τους, τον άνδρα της οικογένειας. Εκείνος πλέον προσφέρει τις θυσίες και την επικαλείται. Η Μητριαρχία γκρεμίζεται, για να δώσει τη θέση της στην Πατριαρχία. Καθιερώθηκε ένας νέος τύπος γυναίκας, η εγκλεισμένη μέσα στο σπίτι, που αναθρέφει τα παιδιά. Και ο μύθος της αιώνιας Παρθενίας της Θεάς διαστρεβλώθηκε από το νέο σύστημα, αποδίδοντας στη γυναίκα την παρθενία ως αρετή, υποδουλώντάς την.
Ίσως, πράγματι σε γήϊνο επίπεδο, ο άνδρας να ανάβει το πυρ και η γυναίκα να το συντηρεί και τροφοδοτεί. Ίσως αυτή είναι μια πτυχή της θηλυκότητας και σε μαγικό επίπεδο. Όμως, αλήθεια, δεν αποτελεί διαστρέβλωση το να εξισώνουμε φιλοσοφικές-υπερβατικές Ιδέες με τα γήϊνα δεδομένα και να υποβαθμίζουμε είτε τη θέση της γυναίκας είτε την σεξουαλικότητα;''
http://www.diadrastika.com/2016/01/thea-estia-arxetypo-autosygentrosis.html
''....Οταν στις Ελληνικες Θεοτητες αναφερονται στην παρθενία δεν εννοουν την σωματικη καθως οι θεοι δεν ησαν προσωπα αλλά πνευματικες δυναμεις. Παραδειγμα η Σοφια-Γνωση παντα θα παραμεινει για τον ανθρωπο παρθενα, παντα ο θνητος ανθρωπος θα μαθαινει ολο και περισσοτερα. Γιαυτο ο Σοφος Σωκρατης μας λεει ''εν οιδα οτι ουδεν δεν οιδα.....''
http://www.aetos-apokalypsis.com/2014/12/arxaia-ellinikh-thruskeia.html?m=1
Ελενη.
Διορθωση: ''Εν οιδα οτι ουδεν οιδα''.
ΔιαγραφήΑν παιξουμε λιγο με τα γραμματα θα διαπιστωσουμε μια ταυτιση στα γραμματα των λεξεων:
ΠΑΡΘΕΝΟΣ...ΑΝΘΡ(Ο)ΠΕ...
Φυσικα δεν ειναι ιδια η πτωση αλλά επειδη ο ανθρωπος "επεσε" υπαρχουν οι πτωσεις λενε καποιοι....και δυστυχως δεν μπορω να τα συνδεσω ή να τα ερμηνευσω απλα καταθετω τον συλλογισμο για οποιον ενδεχομενως να μπορει να τον παει παρακατω....
Ελενη.
Θα ερωτούσα τον ή την αρθρογράφο αν γνωρίζει ποιός ήταν ο "παλιός" ρόλος της γυναίκας στην αρχέγονη εποχή, εκτός του να φροντίζει την οικο-νομία και την γαλούχηση των τέκνων. Μην ήταν κυνηγοί, αγρότες, κτηνοτρόφοι ή πολεμιστές, ενώ οι άνδρες μεγάλωναν τα παιδιά τους; Τι έκανε δηλαδή η "παλιά" γυναίκα, που δεν έκανε η "νέα"; Ήταν "αρχηγός" της οικογένειας;
ΑπάντησηΔιαγραφήΠροσωπικά δεν πιστεύω στην μυθολογία περί μητριαχίας και πατριαρχίας. Οι ρόλοι των δυο φύλων, είναι διακριτοί και δοσμένοι από την φύση. Δεν υπάρχει κυρίαρχος ρόλος, ούτε δεύτερος! Αυτά είναι φεμινιστικές φλυαρίες. Οι αρχέγονες κοινωνίες δεν αντιμετώπιζαν τέτοια διλλήματα, διότι γνώριζαν τους φυσικούς τους ρόλους και τους σέβονταν.
Αν επιχειρούσε κάποιος να αντιστρέψει παρά φύσιν τους ρόλους, αντιμετώπιζε την χλεύη και την αποπομπή.
Το "πρόβλημα" ξεκίνησε στα μυαλά κάποιων που θέλησαν να επιβάλλουν μια νεα ηθική σε μια "νέα εποχή". Ειναι οι ίδιοι που θέλησαν να ισοπεδώσουν τις διάφορες των ανθρώπων και να βάλουν όλη την ανθρωπότητα, σε ένα μπλέντερ.
Η γυναίκα έχασε τον σεβασμό και την προστασία που απολάμβανε ως γυναίκα και μητέρα. Τώρα κάνει τσαμπουκά στον δρόμο και τρώει ξύλο από άντρες.
Η άμωμος Παρθένος Μαρία, τεκνοποιήσε τον Τζόσουα Ιμμανουέλ (Ιησού). Στην Βίβλο αναφέρονται κι άλλες παρόμοιες γέννες.
Η Αθήνα, επίσης άμωμος Παρθένος.
Όλες οι ιέρειες άμωμες Παρθένες.
Στον μοναχισμό, επίσης επιδιώκεται η αποχή από το σεξ και όχι μόνο στον χριστιανικό μοναχισμό. Ακόμα και οι Πυθαγόρειοι πρότειναν την αγαμία.
Άμωμος σημαίνει ανέγγιχτος, καθαρός σεξουαλικά. Δεν αφορά την ατεκνία, διότι αυτή δεν οφείλεται σε θυσία και ιερότητα. Αλλοίμονο αν κάθε άτεκνη γυναίκα θεωρούνταν αγνή και παρθένος! Η αποχή από το σεξ, άρα η απώθηση ενός τόσο βασικού ενστίκτου, αποτελεί πνευματική νίκη στο ορμέμφυτο του σώματος και πρόκειται για θυσία.
Αν γίνει συνειδητά και όχι εξαναγκαστικά, τότε δεν υπάρχει ψυχοσωματική επίπτωση από την στέρηση του σεξ. Μιλώντας για σεξ, περιλαμβάνεται κάθε μορφής σεξουαλικής δραστηριότητος, από τον αυνανισμό μέχρι την νυμφομανία. Ακόμα και η ερωτική σκέψη, απωθείται στην ενσυνείδητη παρθενία.
Δύσκολο πολύ, αλλά ...εφικτό!
Τέλος, η γυναίκα ΔΕΝ γεννά, αλλά τίκτει. Η γέννα ανήκει στον άνδρα
ΛΥΚΙΟΣ.
Αγαπητε Λύκιε,
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο διλλημα δεν ειναι ‘μητριαρχια ή πατριαρχια’ αφου οντως οι ρολοι των φύλων ειναι διακριτοι και ισαξιοι και το φεμινιστικο κινημα περισσοτερο εγκλωβισε γυναικες και αντρες σε αβολα κοστουμια αποπροσανατολιζοντας μας, παρα προσεφερε ελευθεριες...
Το ζητουμενο στον παραπανω διαλογο (και οχι στο αρθρο, γιατι στο αρθρο η αναφορα σε μητριαρχικη και πατριαρχικη κοινωνια ειναι δευτερολογια στην ουσια της εστιας-μητρας-πυρος) ειναι κατα ποσον ειναι δεον να προσεγγιζει κανεις την ικανοτητα ενος ανθρωπου να συλλαμβανει μεγαλες ιδεες (εν προκειμενω η Υπατια) με βαση την σεξουαλικοτητα της/του στα γηινα. Εκανες ευστοχα λογο για "συνειδητη και οχι εξαναγκαστικη" παρθενία. Γιατι η ενσυνειδητη εστιαση σε εναν πνευματικο σκοπο δημιουργει τις καταλληλες συνθηκες ωριμανσης και ελκει και τις αναλογες δυναμεις.
Το προβλημα ξεκινα απο την στιγμη που διαφοροι κυκλοι, θρησκευτικοι, εσωτερικοι και αλλοι, οι οποιοι αιωνες τωρα γνωριζουν την δυναμη (δημιουργικη και καταστροφικη, αναλογα πως θα την κατευθυνεις) των ορμεμφυτων, επιβαλλουν σε συνειδητο και ασυνειδητο επιπεδο, στερεοτυπα συμπεριφορας, ειτε προωθωντας την ελευθεριοτητα/ασυδωσια ειτε καταδικαζοντας την φυση/ενστικτο. Και οι δυο τασεις, οταν υπονομευουν την ελευθερη σκεψη, φαινεται να εχουν εναν κοινο στοχο. Το χασιμο του μετρου.
Λες για την ερωτικη σκεψη. Τι παθαινει οταν βγαινει απο τα γηινα; Μετουσιωνεται σε θειο ερωτα. Κι εκει εισαι πληρης.
Ελένη.
Έτσι είναι αγαπητή Ελένη, αλλά ευκαιρίας δοθήσης έκανα ένα σχόλιο στο σημείο περί μητριαρχίας-πατριαρχίας. Ήταν σκόπιμη λοιπόν η παρένθεση για το θέμα, αν και εκτός ...θέματος!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπαντώντας ταυτόχρονα σε εσένα και τον Ε.Σ., προσθέτω ότι η παρθενία (=αγνότητα) της Υπατίας, δεν την έκανε αυτομάτως φιλόσοφο, αλλά την ευνόησε σε αυτό τον δρόμο. Όπως είπαμε, ο φιλόσοφος για να είναι και πνευματικός άνθρωπος και να καταξιωθεί ως διδάσκαλος, πρέπει να μετουσιώνει στην πράξη την γνώση που κατέχει, ξεκινώντας από τον ίδιο του τον εαυτό.
Μια γυναίκα που μεγάλωσε σε περιβάλλον αγνότητας και παρθενίας, άνοιξε τον δρόμο προς την ενσυνείδητη κατάκτηση των ανώτερων κόσμων και την φιλοσοφία.
Χωρίς να πούμε ότι η αποχή από το σεξ είναι μονόδρομος για την ανέλιξή μας, οποιαδήποτε βοηθά ως μια μορφή εσωτερικής θυσίας του κατώτερου εαυτού προς τον ανώτερο. Υπ' όψιν ότι σε αυτή την περίπτωση, η αγνότητα δεν συνιστά κακοποίηση του σώματος, διότι δεν στρέφεται εναντίον της ζωής και της υγείας αν γίνει ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ. Έχουμε δηλαδή μια συνειδητή αφαίρεση μιας ορμής, που σαφώς και είναι εφικτή. Θα μπορούσαμε να κάνουμε το ίδιο και για την πείνα; Σαφώς, αλλά αν αφαιρέσουμε και την διατροφή μας εντελώς, θα αρρωστήσουμε και θα πεθάνουμε. Μπορούμε όμως να την πειθαρχήσουμε ώστε να τρώει μόνο τα απαραίτητα, χωρίς την λαιμαργία.
Προσωπικά συμφωνώ στην επιλογή του μέτρου. Μέτρο σε όλα. Μέτρο στο φαγητό, στο σεξ, στην άσκηση, στο διάβασμα, στον λόγο, στην χαρά και στην λύπη.
Ο λόγος είναι πως πρέπει να βιώνουμε ισορροπημένα τις έννοιες των αντίθετων και να μην ζούμε πολωμένα. Θεωρώ αυτόν τον δρόμο πιο ελεύθερο προς την ανέλιξη, παρά τον "εξαναγκασμένο" τρόπο της πολωμένης πορείας που προτείνουν οι θρησκείες και κάποια τάγματα. Ο δρόμος της μεσότητας είναι ο αρμονικός αλλά αργός, ενώ ο πολωμένος είναι γρηγορότερος. Με την λέξη "εξαναγκασμένος" δεν εννοώ την μη συνειδητή συμμετοχή στην αγνότητα ή την νηστεία, αλλά την διαδικασία απομόνωσης ή της πλήρους αφαίρεσης των ορμέμφυτων.
Ο θείος έρωτας, είναι η αγάπη για την Δημιουργία. Αν φτάσουμε εκεί, γινόμαστε φορείς του θείου Λόγου και χείρα Θεού.
ΛΥΚΙΟΣ.
Ποια η γνώμη σας για την θυμαπάτη στο αστρικό πεδίο;
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://katahthoniosdemon.blogspot.gr/2012/09/blog-post_8.html?m=1
ΔιαγραφήΗ ΘΥΜΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΑΣΤΡΙΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΣΕ ΕΧΕΙ ΚΥΡΙΕΥΣΕΙ ΚΑΙ ΕΣΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΛΗ ΜΟΥ!!
ΔιαγραφήΣΤΙΛΠ ΔΕΝ ΜΟΥ ΞΕΦΕΥΓΕΙΣ!!!
ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ
.....
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ Λύκιος ευτυχώς, πάλι μου πήρε την Δόξα !
( Δόξα = Ορθή Γνώμη )
Συμφωνώ με όσα έγραψε ο Λύκιος και δεν το κρύβω ότι περίπου θα αναφερόμουν στα ίδια.
Το αστείο είναι ότι ήμουν σε δίλλημα αν θα ανέφερα το γεγονός ότι ο Άνδρας γεννά και η Γυναίκα τίκτει, διότι αυτό και μόνο, σηκώνει συνήθως θύελλα αντιδράσεων.
Την γλύτωσα προσωπικά. Τυχόν ερωτήματα παρακαλώ να τεθούν στον Λύκιο.
Η Εστία, η Αθηνά και η Άρτεμις ήταν οι μόνες Θεές που πάνω τους δεν είχε δύναμη η Αφροδίτη ( που είχε υποτάξει το σύνολο Θεών και ανθρώπων )
Βικιπαίδεια
Ας αναρωτηθούμε γιατί δεν είχε "επιρροή" η Θεά του Έρωτα, στις τρείς Θεές.
Συλλογισμός στις προ εκτάσεις αυτής της "στάσης".
Εστία = Έζομαι – κάθομαι - Έδος – έδρα – θέσις - βάση - βωμός - θυσιαστήριον
Ιστία ( Ιωνικόν ) "θυμίζει" ιστίον.
Αθηνά = Αθηνόη – Ηθονόη = Νούς – ήθος
Ήθος <-> Έθος
Άρτεμης = αρτεμές – ακαίρεον = Αρετών ίστορα
Η Αλήθεια είναι ότι μόλις αρχίσαμε να "προσεγγίζουμε το ισοσκελές τρίγωνον των "Ναών" και ιδiαίτερα του Παρθενώνα.
( Φιλοσοφικός συν ειρμός )
Από Εμάς εξαρτάται, από τον σεβασμό, την πραότητα, την καθαρότητα και προπαντός την ανδιοτέλεια αν θα ενδοποιήσουμε την γέννηση της Αθηνάς ( Ανατολικό αέτωμα ) ή την διαμάχη της Αθηνάς με τον Ποσειδώνα ( Δυτικό αέτωμα ).
Το Νού μας μην πάρουμε εντελώς λάθος μονοπάτι και βρεθούμε σε τίποτα Τρωϊκούς και Κενταυρομαχίες.
Ας διαλογισθούμε πρωτίστως με Φιλότητα και Αγάπη, δια χάρην της Φιλοσοφίας και της Αυτογνωσίας μας.
Υ.σ.
( Πίεσις χρόνου, περαιτέρω εν της πορείας.. ευχαριστώ σας )
έρρωσθε και ευδαιμονείτε
Ποιητής των χρωμάτων
ΑΥΤΟ ΤΟ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΓΕΝΝΑ ΚΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΙΚΤΕΙ ΘΕΛΕΙ ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΩ. ΕΓΩ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΤΙ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ.
ΔιαγραφήΣΩΣΤΑ ΠΟΙΗΤΗ ΜΟΥ?
ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ
Μιας και ο αγαπητός ΠτΧ μου παρέδωσε την σκυτάλη και την ευθύνη της απάντησης σε αυτό το ερώτημα, θα τον απαλλάξω.
ΔιαγραφήΘα σε βοηθήσω αγαπητέ Αρκτούρο να το καταλάβεις μόνος σου.
Το ωάριο (θηλυκό) είναι στατικό, αδρανές και περιμένει παθητικά την έλευση του κινητικότατου και γεμάτο ενέργεια σπερματοζωαρίου, το οποίο κατάφερε να νικήσει την μάχη της ένωσης, κόντρα σε δεκάδες εκατομμύρια άλλους επίδοξους "συνάδελφους" του.
Λέμε ότι ο άντρας γεννά (δημιουργεί τη ζωή), ενώ η γυναίκα τίκτει (εκπορεύει τη ζωή μέσω του πόρου της).
Ο άνδρας εξαντλείται μετά την εκσπερμάτωση, διότι έδωσε τεράστια ποσά ζωτικής ενέργειας ικανά να δημιουργήσουν μια νέα ζωή.
Η γυναίκα δεν έχασε ούτε ίχνος ζωτικής ενέργειας μετά την ικανοποίησή της, παρά μόνο θερμίδες.
Αν συνδυάσεις αυτά τα τρία σημεία που ανέφερα, θα καταλάβεις ποιος γεννά μια νέα ζωή (φέρνει τον σπινθήρα του πυρός μέσα στο αρχικό κύτταρο) και ποιός υλοποιεί την διαδικασία εξόδου στο υλικό πεδίο.
ΛΥΚΙΟΣ.
Αναδημοσιεύω κάτι που βρήκα χρήσιμο.
ΔιαγραφήΓενέθλια σημαίνουν η επέτειος της γέννησης και γέννηση / γέννα ο ερχομός στη ζωή ενός νέου οργανισμού και η διαδικασία με την οποία έρχεται στη ζωή ένας νέος οργανισμός (η γονιμοποίηση δηλαδή), ενώ γεννώ σημαίνει φέρνω στον κόσμο (γονιμοποιώ) έναν νέο οργανισμό.
Αυτό το έμαθα τελευταία, όταν ένας φίλος μου, μου είπε ότι ο άνδρας γεννάει και η γυναίκα τίκτει. Ο άνδρας φέρνει στον κόσμο έναν άνθρωπο, δηλαδή το σπέρμα του ανδρός γονιμοποιείται με το ωάριο της γυναίκας και όχι το ωάριο της γυναίκας με το σπέρμα του ανδρός.
Η γυναίκα απλώς κυοφορεί και τίκτει / αποβάλλει το έμβρυο. Γέννηση επομένως ή αλλιώς γονιμοποίηση και σύλληψη έχουμε την στιγμή που το σπερματοζωάριο ενώνεται με το ωάριο και γονιμοποιούνται. Τότε έρχεται στον κόσμο μια νέα ζωή, κι’όχι όταν βγαίνουμε απ’την κοιλιά της μάνας μας. Μ’αυτό το σκεπτικό που είναι πέρα για πέρα σωστό, καταλήγουμε σε μια σειρά λαθών τα οποία είναι και πρέπει να διορθωθούν ως εξής:
1)Η ημέρα που βγαίνουμε απ’την κοιλιά της μάνας μας, είναι η ημέρα των ετεχθείων και όχι της γέννησης
2)Τα γενέθλια πρέπει να λέγονται ετέχθεια ή να μεταφερθούν την ημέρα της γονιμοποίησης η οποία είναι άγνωστη
3)Τα Χριστούγεννα πρέπει να λέγονται Χριστούτεκτα ή κάπως παρόμοια
4)Παρομοίως και το γενέθλιον της Παναγίας όπως και του αγίου Ιωάννη του Προδρόμου πρέπει να λέγεται ετέχθειο
5)Το «Χριστός γεννάται σήμερον» πρέπει να διορθωθεί με το «Χριστός τίχθεται σήμερον»
6)Τα Χριστούγεννα πρέπει να μεταφερθούν στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου
7)Σε κάθε δημόσιο έγγραφο και στα προγράμματα διάφορων οργανισμών, πρέπει η ημερομηνία,ο τόπος και η χρονολογία γέννησης να γίνει ημερομηνία / τόπος / χρονολογία ετέχθησης
Πολύ σωστά λέγεται το πρώτο βιβλίο της Αγίας Γραφής και της Παλαιάς Διαθήκης «Γένεσις» αφού γεννήθηκε ο κόσμος με τον λόγο του Θεού «γεννηθήτω».
Ο φόβος είναι απλώς η απουσία της αγάπης
ΑπάντησηΔιαγραφήΌσσο,
Τη ζωή μου μοιάζει να την κυβερνάει ο φόβος. Μπορείς να με βοηθήσεις;
Θα σε βοηθήσω, γι΄αυτό βρίσκομαι εδώ! Του καθενός τη ζωή την κυβερνάει, λίγο-πολύ, ο φόβος, διότι υπάρχουν δυο μόνο τρόποι να ζήσεις τη ζωή. Μπορεί είτε να την κυβερνάει η αγάπη είτε να την κυβερνάει ο φόβος. Κατά κανόνα, αν δεν έχεις μάθει να αγαπάς, την κυβερνάει ο φόβος.
΄΄Χωρίς αγάπη, είναι επόμενο να βρίσκεται εκεί ο φόβος. Αποτελεί την απουσία της αγάπης. Δεν έχει τίποτε το θετικό μέσα του΄ πρόκειται απλώς για την απουσία της αγάπης. Αν όμως μπορείς να αγαπάς, ο φόβος εξαφανίζεται. Τη στιγμή της αγάπης δεν υπάρχει ούτε καν ο θάνατος. Ένα μόνο πράγμα υπάρχει στη ζωή το οποίο νικά τον θάνατο και αυτό είναι η αγάπη. Όλοι οι φόβοι έχουν σχέση με το θάνατο – και μόνο η αγάπη μπορεί να νικήσει το θάνατο.
΄΄Ένα πράγμα λοιπόν που θα ήθελα να σου πω είναι, μην δίνεις μεγάλη σημασία στο φόβο, γιατί έτσι δημιουργείται ένας αυτο-υπνωτισμός. Αν επαναλαμβάνεις συνεχώς ότι ζεις με το φόβο, τη ζωή σου την κυβερνάει ο φόβος, ο φόβος κυριαρχεί πάνω σου – και όλο φόβος και φόβος υπάρχει – κι έτσι τον βοηθάς. Σημείωσέ το: ότι τη ζωή σου την κυβερνάει ο φόβος – και πάει και τελείωσε! Δείχνει απλώς αυτό ότι δεν έχει γίνει ακόμη η αγάπη τόσο ισχυρή ώστε να εξαφανιστεί ο φόβος. Ο φόβος αποτελεί μόνον ένα σύμπτωμα, δεν πρόκειται για αρρώστια. Δεν υπάρχει καμία θεραπεία του΄ δεν υπάρχει λόγος. Είναι λοιπόν ένα απλό σύμπτωμα και είναι πολύ χρήσιμο, διότι σου δείχνει ότι δεν πρέπει να αφήνεις άλλο πια να πηγαίνει χαμένη η ζωή σου. Σου λέει απλώς να αγαπάς περισσότερο.
΄΄Δεν θα μιλήσω λοιπόν για το φόβο. Θα σε βοηθήσω να αγαπάς περισσότερο – και ο φόβος θα εξαφανιστεί ως αποτέλεσμα. Αν αρχίσεις να εργάζεσαι απευθείας με το φόβο, τον δυναμώνεις, επειδή όλη σου η προσοχή θα εστιάζεται πάνω του. Είναι σαν να προσπαθεί κάποιος να καταστρέψει το σκοτάδι και εστιάζεται, καταλαμβάνεται από την εμμονή πώς να καταστρέψει το σκοτάδι. Δεν μπορείς να καταστρέψεις το σκοτάδι, διότι καταρχήν δεν υπάρχει. Σημείωσε το γεγονός ότι είναι εκεί το σκοτάδι – και μετά άρχισε να δουλεύεις για να φέρεις μέσα το φως.
Osho
Λογικο το επιχειρημα "Αλλοίμονο αν κάθε άτεκνη γυναίκα θεωρούνταν αγνή και παρθένος!" και αυτο διοτι παρατηρειται πως γυναικες που εχουν πολλαπλους συντροφους επι μακρον, δειχνουν εσωτερικα κενες. Αυτο ομως δεν ισχυει παντα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ διαφωνια μου δεν βρισκεται στην ουσια αλλα στις λεπτομερειες. Η σεξουαλικη ενεργεια ειναι υπαρκτη και δεν μπορει να λιμναζει, πρεπει να ρεει. Εαν καποιος κανει θυσια και κρατησει την σεξουαλικη του ενεργεια, οφειλει να την χρησιμοποιει για αλλους σκοπους (πχ πτησεις στο αιθερικο επιπεδο, διανοια). Εχει αναφερθει και ο Γκουρτζιεφ εδω και εχει πει πως υπαρχουν διαφορετικοι τυποι ανθρωπων που χρειαζονται διαφορετικη αντιμετωπιση. Πχ αλλοι μπορουν να χρησιμοποιουν την σεξουαλικη ενεργεια κατα κορον, αλλοι χρειαζονται μια περιοδο εγκρατειας και μετα οχι, αλλοι ναι, γενικα ειναι πολλες οι παραμετροι και την γνωση δεν την εχουμε οποτε ειναι δυσκολο να διατυπωσουμε γενικες συμβουλες. Ο καθενας οπως νομιζει.
Γεγονος ειναι παντως πως οι ορμονες αποκτουν πολλες φορες τον ελεγχο της διανοιας του ανθρωπου και απο εκει πηγαζουν πολλα προβληματα. Θα ελεγα πως ισως να ειναι καλυτερα αυτο να γινεται οταν ο ανθρωπος συνειδητοποιησει πως δεν τον ικανοποιει η προσφερομενη απολαυση/ηδονη και επιθυμει το ανωτερο και οχι βιαστικα. Ας θυμηθουμε πως οι αρχαοι ειχαν τις διονυσιακες εορτες για να βγαζουν τα απωθημενα τους, για να μην συσσωρευονται. Ειμαι υπερμαχος του Απολλωνιου στοιχειουμ, αλλα δεν μπορουμε να αγνοουμε τα κατωτερα ενστικτα του Διονυσιακου, διοτι και αυτα ειναι στη φυση μας, μεχρι τουλαχιστον να ανεβουμε επιπεδο υπαρξης. Απλα λεω να μην το κανουμε αυτο πριν την ωρα του. Η αληθεια πρεπει να ειναι καπου στη μεση, χωρις υπερβολες. Δεν θα παψει να μπορει να σκεφτεται μια γυναικα αν κανει σεξ, και καπως θα επηρεαστει η ικανοτητα σκεψης μιας γυναικας αν σκεφτεται και κανει ολη την ωρα σεξ. παρομοια αλλα οχι ακριβως ιδια θα ισχυιυν και για τον ανδρα
Λεγοντας η γυναικα γενναει, το εννοουσα με την νεοελληνικη ερμηνεια του οτι η γυναικα τεκνοποιει. Ο ανδρας γενναει, η γυναικα τικτει. Κυοφορει. Μην την υποτιμουμε ομως, διοτι το παιδι αν και ο ανδρας το γενναει, εχει την απολυτη αναγκη της συνεχους και διαρκης θρεψης απο την γυναικα για να επιζησει και να ξεγεννηθει.
ΠτΧ, εδω δειχνεις να γνωριζεις τι συμβαινει. Θα ηθελες να μας το εξηγησεις; Ειναι πολυ ενδιαφερον
"αν θα ενδοποιήσουμε την γέννηση της Αθηνάς ( Ανατολικό αέτωμα ) ή την διαμάχη της Αθηνάς με τον Ποσειδώνα ( Δυτικό αέτωμα ).
Το Νού μας μην πάρουμε εντελώς λάθος μονοπάτι και βρεθούμε σε τίποτα Τρωϊκούς και Κενταυρομαχίες."
Ο Οσσο ειχε μελετησει πολυ Γκουρτζιεφ και αρκετα απο οσα λεει τα ειχε παρει απο αυτον που και αυτος με τη σειρα του τα ειχε παρει απο μυησεις στην Ανατολη. Αυτα που λεει για τον φοβο δεν πολυστεκουν, εκτος και αν εννοει να αγαπας τον εαυτο σου. Τοτε κατι γινεται
Ελ Στοχαστης
Καλημερα και καλο Σαββατοκυριακο σε ολους.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠριν και περα απο την τεκνοποιηση παντως, αυτο που εχει την μεγαλυτερη σημασια ειναι με ποιον/ποια επιλεγεις να φερεις στον κοσμο ενα παιδι. Τις συνθηκες ισως δεν τις οριζουμε και δεν τις ελέγχουμε παντα, αλλά αν σκεφτουμε ποσο σημαντικη ειναι η ισορροπια και η αγαπη στην ανατροφη ενος παιδιου για να εξελιχθει σε εναν ευτυχισμενο ενηλικα που θα συναναστρεφεται αλλους ευτυχισμενους ενηλικες, τοτε κατανοουμε γιατι στην παρακατω ερευνα του Χάρβαρντ ,ο γλυκυτατος αυτος ομιλιτης μας εξηγει οτι οι καλες διαπροσωπικες σχεσεις ειναι αυτες που ξεκλειδωνουν τον "Παραδεισο".
https://youtu.be/q-7zAkwAOYg
(Δυστυχως η εκδοχη με τους ελληνικους υποτιτλους για καποιο λογο δεν παιζει)
Ελενη.
.....
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι έννοιες καθορίζουν την ενέργεια του σκέπτεσθαι.
Έννοια – εννοέω = πρόθεσις –σκοπός – σχέδιον .
Έννοια = Εν + Νούς
Η Δημιουργία, η Φύσις, το Σύμπαν, ο Κόσμος που μας περιβάλλει είναι ένα Κόσμημα.
"Κάλλιστον Κόσμον, ποίημα γάρ Θεού"
Θαλής
Ακουστικά και Νοητικά είναι όμορφο σαν πληροφορία.
Τι γίνεται όμως στο πρακτικό επίπεδο :
Όμορφο.. επειδή είναι ομοιόμορφο.
Όμοια μορφή δηλαδή.
Όπως και να σκεφτόμασθε ( καθένας από Εμάς ) και να έχουμε μια άποψη για το τι είναι όμορφο, το έτυμον ( Αληθές ) της έννοιάς του, είναι το ομοιόμορφο.
Όμοιόμορφον με το Κάλλος.
Εφόσον λειτουργούμε – εκφραζόμασθε μέσα από ένα μέρος της Φύσις, το καλύτερο για Εμάς είναι να μετέχουμε μαζί της Αρμονικά και ουχί παραφύσιν.
Εάν έχουμε γεννηθεί Άνδρες, ακολουθούμε την φύσην του Ανδρός.
Εάν έχει γεννηθεί μια Ψυχή ως Γυναίκα, ακολουθεί την φύση της.
Ο αντίθετος πόλος που ενυπάρχει ως ενέργεια μέσα μας, είναι το "κενό" που δεν είναι κενό και το συμπλήρωμα για την αναζήτηση της ολοκληρωμένης - πλήρους ύπαρξής μας.
( Ο μύθος της Διοτίμας στο Συμπόσιον του Πλάτωνος αποκαλύπτει μέσα από τον Λόγο του Σωκράτη, ότι κάποτε είμασθε αρσενικό και θηλυκό ενωμένοι σε ένα σώμα, σε μια ύπαρξη. Επειδή αποθρασυνθήκαμε , ως τιμωρία διαχωριστήκαμε ).
Η Αρμονία είναι η διαδοχική αλληλεπίδραση που η συχνότητά της είναι ομοιόμορφη.
Αρμονία – Αρμόζω – ‘Αρω = αρμογή, μουσική συμφωνία - συνομολογία - συναρμογή - σύνδεσμος - συναρμογή.
Όμοια με το όμορφον δηλαδή το Κάλλος που συνεπάγεται ότι εάν Είμασθε αρμονικοί και ομοιόμορφοι, η συχνότητά μας ( μουσική μας ) διαχέεται ισορροπημένα με την Φύση, το Σύμπαν, το Κάλλος.. το Κόσμημα.
Ίδια μουσική ( συχνότητα ) με το Σύμπαν.
Πώς μπορούμε να είμασθε μέρος του Κοσμήματος :
Πως μπορούμε να είμασθε Κόσμημα :
Να βρισκόμασθε στην βάση – θέση της Φύσης μας.
Να εστιαζόμασθε σε αυτό, για να διατηρούμε – ενεργοποιούμε τις δυνάμεις που αντιστοιχούν, στις ενέργειες της Φύσης μας.
Με έκφραση της Φύσης μας, ως πρόθεση και σκοπό το σχέδιο της Δημιουργίας, Την Θεία ακολουθία Του Λόγου.
Παίρνουμε την θέση που αρμόζει ( Εστία ) με εκφράσεις – εκφάνσεις της επαναληπτικής παράδοσης των Ιδανικών και Αξιών Νοώντας τα ήθη ( Έθος - Ήθος ) + ( Αθηνά ), διατηρώντας την ακεραιότητά μας και γνωρίζοντας την ροή των αξιών – αρετών ( Άρτεμις ) από κάθε τι το οποίο διαβάλλει, διαστρεβλώνει την Αρμονία της Συμπαντικής Ψυχής.
Αυτό καθ’αυτό είναι μια θέση – βάση που έλκει και τις αντίστοιχες ενέργειες – πληροφορίες .
.....
.....
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι απόφαση.
Η τέλεια κρίση της έκφρασής μας.
Απόφαση – Αποφαίνω = αναδεικνύω – επιδεικνύω – δεικνύω δια λόγου.
Ως Φάνητες δεικνύουμε το Κόσμημα της Ψυχής.
Γιατί κάθε Ψυχή στο πυρήνα της είναι τέλεια.
Απλά στο πεδίο που βιώνουμε την Δημιουργία την φυλάει ένα θηρίο., όπως κάθε πηγή.
Ένα θηρίο που παίζει το δικό του παιχνίδι με πολλαπλούς τρόπους ( λόγους ).
Οι τρόποι μας εάν ομοιάζουν με τους τρόπους του θηρίου, τότε καταλήγουμε όμοιοι με το θηρίο.
Η ομοιομορφία με το θηρίο δονεί τα κάτω μέρη μας ( επιθυμητικόν ) με προσκόληση στα βαρέα στοιχεία της ύλης.
Πιό άμεσο και εύκολο εφόσον βρισκόμασθε ήδη στο πεδίο της.
Μέσω της καθαρότητας ( κάθαρσις ), ολοένα πλησιάζουμε την πηγή της τέλειας Ψυχής μας.
Ανοίγουν τα πάνω κέντρα και ειδικά εκείνο της καρδιάς.
Αρμονικοί, Συμπαντικοί, Φανερωτές.
Φαν..ερωμένοι.. ως εραστές της Αλήθειας και της πηγής του Φωτός.
Ομοιόμορφοι με το Είναι μας.. με το Είναι !
Όπως είπε μια Ευλογημένη Ψυχή ( καλή της ώρα ), υπάρχουν τρόποι να γίνεται η συνουσία με τρόπους που μας επισκέπτονται στοιχειακά θηρία και να μετέχουν της πράξης, όμως υπάρχουν και τρόποι που λειτουργούμε στην ερωτική πράξη, και κατεβαίνουν.. τραγουδούν μαζί μας.. Αγγέλοι.
Ποιά είναι Αλήθεια.. η πρόθεσή μας...:.....
Υ.σ.
Εννοείται ηως ρητορική ερώτηση.. ενδόμυχα.
έρρωσθε και ευδαιμονείτε
Ποιητής των χρωμάτων
.....
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλεύθερε Στοχαστή,
έκανα έναν Φιλοσοφικό συνειρμό, εν..βρισκόμενοι στο δέκατο όγδοο αναψυκτήριο του Κ.Δ.
Δεκαοχτώ ( 18 ) μοίρες είναι η οξεία γωνία στο αέτωμα των Ναών, με κορυφή τις 144 μοίρες που ( το ενδέκατο σημείο ακολουθίας του χρυσού αριθμού Φ ) ενώνει τον υλικό Κόσμο με τον Ουράνιο.
Αναφερόμενος – οι στην Θεά Αθηνά ( στα νοήματα μιας Ηθικής έκφρασης ) και βάση των ανάγλυφων μαρμάρων και αγαλμάτων "μετέφερα μηνυματικά" τα δρώμενα που έχουν ως αναπαράσταση στον Παρθενώνα.
Τα σύνδεσα ως ΝοητικοΨυχικές ενέργειες και διαδικασίες.
Δεν απέχουν κατόπιν συλλογισμών.
Στην απλή αναφορά της αποκωδικοποίησης, η Ανατολική πλευρά του Αετώματος στον Παρθενώνα, έχει ως αναπαράσταση την γέννηση της Θεάς Αθηνάς.
Την γέννηση της Σοφίας.
Όλες μαζί οι διαδικασίες σε αναπαράσταση.
Τα Ήθη στον εσωτερικό μας Κόσμο με την ενεργοποίηση του Νού, σε επίπεδο φωταγώγησης ( Φάος - άγω = οδηγώ -οδηγούμαι από το Φώς ).
Σε σύντομη περιγραφή, το εσωτερικό πύρ ( Ήφαιστος ) που ανοίγει την κεφαλήν ( κάρα – καρδιά ) της Διάννοιας ( Ζεύς ) για να αποκαλυφθεί η Νόηση των Ηθών πάνοπλη, καθαρίζοντας κάθε αμφιβολία, φόβο, ψεύδος.
Η αναπαράσταση της διαμάχης της Αθηνάς και του Ποσειδώνα στο δυτικό αέτωμα, ως σύγκρουση μεταξύ της ΦωτοΝόησης και των εσωτερικών Ψυχοσυναισθηματικών ενεργειών.
( Ποσειδώνας – Πολλειδών = Ενωσίγειος - Ποσίδεσμος = δένει τις Ψυχές στο υγρό στοιχείο ( συναισθήματα ) από τα πόδια ( βάδισμα ) και διαταράσσει ανάλογα με την δράση - αντίδραση της Ψυχικής έκφρασης <-> επιθυμίας ).
( Διάλογος Κρατύλος - Πλάτων )
( Και ο Μύθος του Πλάτωνα ότι ζούμε σαν τα ψάρια στον βυθό της θάλασσας ( ύλη )).
Με αυτούς τους συλλογισμούς λοιπόν η ζωηφόρος των άλλων αετωμάτων με πρώτο το δρώμενο της Κενταυρομαχίας ως διαμάχη με τα κατώτερα ένστικτα και ο Τρωικός πόλεμος ως διαμάχη με τις ενέργειες που παίρνουν ( κλέβουν ) την ωραία Ελένη δηλαδή ( Ελένη – Σελένη = Φωτισμένη από το Νοητόν Κάλλος ) το Κάλλος της Ψυχής.
( Τρώες = οι τυφλοί Αλαζόνες + Ζούν στον λόφο της Άτης ( πλάνης ) )
Υπάρχουν λεπτομέρειες ανάπτυξης δεδομένων που λαμβάνουν συμμετοχή και οι έννοιες του προσανατολισμού ( π.χ. Ανατολή – Δύση <-> Δύση η στιγμή που αποσύρεται το Φώς του Ηλίου ) όπως και «άλλα» που ( με σεβασμό )δεν είναι του παρόντος.
(Π.χ. Ποιές είναι οι ενέργειες των Ανθρώπων την νύχτα όταν αποσύρεται το Φώς του Ηλίου και δεν "πολυ..φαίνονται"..: )
Ας Οραματιζόμασθε ( Συλλογιζόμασθε - εκφραζόμασθε ) λοιπόν.. Ανατολικά.
Τι λές και εσύ..:
Υ.σ.
Ελπίζω να προσέφερα έδαφος για περισσότερους συλλογισμούς.
Έρρωσο
Ποιητής των χρωμάτων
Δεν ειμαι σιγουρος αν σε "επιασα", αν το ερωτημα ειναι απολλωνιο vs διονυσιακο στοιχειο. Ωραιο και φωτεινο το απολλωνιο, το νοητικο, το καθαρο, το ανωτερο. Ομως, το διονυσιακο περιλαμβανει σαν κατωτερα ενστικτα, πανισχυρα ενστικτα, το ενστικτο της επιβιωσης/αυτοπροστασιας,(τα 4 f - food,fight or flight, fuck) το σεξουαλικο ενστικτο, το ενστικτο του θανατου, το ενστικτο της συνδεσης με αλλους ανθρωπους. Θα ελεγα "απολλωνιο" με ταυτοχρονη εκφραση των ενστικτων με τετοιο τροπο ωστε να μην προκαλουν αναχωμα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠοσιδεσμος Ποσειδωνας. Ενδιαφερον. Για την Ηρα εχουμε καποια αντιστοιχη αναλυση;
Ελ Στοχαστης
Μας εφτιαξες τη μερα Ποιητή του Λόγου...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημερα.
Ελένη.
"ΌΤΑΝ Ο ΖΕΥΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΤΗΝ ΗΡΑ , ο ΝΟΥΣ μετά από πολλές Ερωτικές ενώσεις και πολλά παιδιά ενώθηκε με την ΨΥΧΗ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο όνομα της Ήρας σημαίνει Ουράνια Δόξα, το Κλέος , και είναι η αδιαφιλονίκητη θεά της Αίγας. Τιμάται ιδιαίτερα στα υψώματα και τις κορυφές των βουνών και προσονομάζεται Ακραία Θεά. Ως βασίλισσα του Ουρανού επιβλέπει , ελέγχει και καθιερώνει τις κινήσεις των Αστέρων και των Αστερισμών.
Ζεύς ο Νους και Ήρα η καθολική ψυχή του κόσμου … «Ψυχοτρόφους αύρας θνητοίς παρέχουσα προσηνείς…. Χωρίς γαρ σέθεν ουδέν όλως ζωής φύσιν έγνω…» Παρέχεις εις τους ανθρώπους ήπιες αύρες που τρέφουν τας ψυχάς…διότι χωρίς εσένα κανένα γενικώς πλάσμα δεν γνωρίζει την φύσιν της ζωής…). Ο ορφικός ύμνος μας παραπέμπει στην Ήρα –ψυχή από την οποία προήλθαν τα πάντα, αφού είναι η ψυχή του κάθε μικροκοσμικού και μακροκοσμικού όντος. Ζεύς και Ήρα συγκροτούν τον γάμο τον ιερό των δύο Αρχών σε μία και μοναδική Ουσία, εντός του κόσμου, όπου τα πάντα υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν και μέσα στον οποίον μετέχουν όλα τα όντα.
Πριν από την Ήρα-Ψυχή ο Ζεύς-Νους είχε άλλες οκτώ συζύγους, η ένατη είναι η Ήρα. Ο αριθμός εννέα σύμφωνα με τον Όμηρο τον Πυθαγόρα αλλά και τον Ησίοδο έχει βαθειά σημασία και υποδηλώνει το τέλος ενός κύκλου και την έναρξη ενός νέου, την ολοκλήρωση ενός γεγονότος με μία καινούργια αρχή ή την επιστροφή στην πηγή. ΕΝ-ΝΕΑ ΕΝΙ ΝΕΑ ΠΑΛΑΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ.
Τα γεννηθέντα τέκνα του Διός από τις οκτώ Θέαινες προετοιμάζουν τον Παν-Συμπαντικό Νού για την τελική, οριστική και αμετάκλητο σύζευξη του Νού με την Συμπαντική Ψυχή της «Λοισθοτάτης» συζύγου Ήρας."
"ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΟ ΚΛΕΟΣ ΤΗΣ ΗΡΑΣ
Είναι η επιταγή του θείου προς το θνητό έλλογον όν, ώστε τις εν δυνάμει ιδιότητες του να καταστήσει εν ενεργεία με τους ένδοξους Άθλους του, λαμβάνοντας υπόψη και επεξεργάζοντας τον συναισθηματικό κόσμο του Ποσειδώνα και μην πολεμώντας το θηλυκό μέρος της ψυχής.
Ο Ζεύς παρέδωσε στον Ερμή τον Ηρακλή, την ώρα που η Ήρα κοιμόταν, με την εντολή να θηλάσει από το στήθος της. Όταν η θεά ξύπνησε ,οργισμένη εκσφενδόνισε μακριά το βρέφος που μαζί με το γάλα της χύθηκε στα πέρατα του ουρανού και δημιουργήθηκε ο Γαλαξίας. Η παρουσία του Ερμή σε αυτό τον μύθο απαιτεί νοητική εγρήγορση για την κατανόηση των κεκαλυμμένων συλλογισμών του Διός.
Η Ήρα θήλασε έστω και ακούσια το μωρό Ηρακλή και η ψυχή του εκτινάχτηκε. Η σωματική του ρώμη δείχνει το ψυχικό του σθένος. Γόνος Διός και της θνητής Αλκμήνης είναι ο διάμεσος που συνδέει το αθάνατο στοιχείο με το θνητό και εφόσον ο Ζεύς κληροδοτεί σε αυτόν την εν δυνάμει κατάσταση της νοημοσύνης και των συλλογισμών θα πρέπει και τα θνητά όντα να μετέχουν εν δυνάμει και της θείας Ψυχής της Ήρας.
Ο Ηρακλής σαν πρότυπο της ανθρωπότητας μεταφέρει την θεία τροφή σε αυτήν. Σαν δε εκπρόσωπος τόσο της Ήρας από πάνω προς τα κάτω ,όσο και των θνητών από κάτω προς τα πάνω αντιμετωπίζει την υπάτη των προκλήσεων, να καταστεί άξιος του γάλακτος της , με το οποίο ετράφηκε.
ΣΩΦΡΟΣΥΝΗ, ΑΝΔΡΕΙΑ,ΦΡΟΝΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, οι ιδιότητες της ΑΡΕΤΗΣ, επιλογής του Ηρακλή, με την αρμονική τους σύνδεση θα επιτρέψουν την επαφή της θνητής μικροκοσμικής μας ψυχής με την Αθάνατη Ψυχή του κόσμου, της Ήρας. Αρμοί, η μνήμη του γάλακτος της θα θρέψουν την ψυχή
Αν σηκώσουμε το κεφάλι μας ψηλά και ατενίσουμε τον ουρανό τα άστρα θα μας υπενθυμίσουν την καταγωγή μας και θα μας βοηθήσουν στην επιστροφή μας στην ΓΑΛΑΞΙΑΚΗ ΠΑΤΡΙΔΑ , ιχνηλατώντας το μονοπάτι που ακολούθησε ο Ηρακλής που από τον αστερισμό του παρακολουθεί την πορεία των θνητών." (ΑΛΤΑΝΗ)
https://iparea.wordpress.com/2011/07/01/%CE%AE%CF%81%CE%B1%CF%82-%CE%B7%CF%81%CF%89%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%88%CF%85%CF%87%CE%AE/
http://mythagogia.blogspot.gr/2016/04/blog-post_13.html
.....
ΑπάντησηΔιαγραφήΌλα "δείχνουν" ότι Είμασθε σε σωστό δρόμο.
Ελένη πολύ ωραία ( ωραία = ωριαία... στην ώρα τους ) όσα κατέθεσες.
Αναμεταδιδόμενα και συμπληρωματικά λοιπόν...
ο Δρόμος του γάλακτος ( Μίλκ Γουέι ) ο Γαλαξίας μας.
Ηρα = Αήρ – Μήτηρ – Γή = Γαία <-> Αίγα
( Η πλατύστερνος Γαία είναι Ουράνια. Μην ξεχνάμε ότι κατοικούμε στην Χθόνα )
Εντύπωση κάνει το γεγονός ότι η αφή της Ολύμπιας φλόγας διεκπεραιώνεται στο βωμό της Θεάς Ήρας μπροστά από το Ναό της.
Οι ναοί της στην πρόσοψη έχουν 6 κολώνες που το έξι είναι ο αριθμός της Ψυχής.
Ως ένατη Νόμιμη <-> Μόνιμη σύζηγος του Ζηνός ολοκληρώνει την αυτομοίωση ( φράκταλ )
Αν λάβουμε υπόψιν ότι αναφέρεται και θεά Γή – Μήτηρ μεταφορικά θα μπορούσαμε να Νοήσουμε ότι είναι η πρωταρχική ουσία ( Ψυχή ) του Γαλαξία μας ( εφόσον από το γάλα της δημιουργήθηκε , κατά τον Μύθο ).
Ψυχή – Φσυέχη – Φυσέχη = δίνει πνοή ( φύσιν οχεί και έχει ) συγκρατεί και διακοσμεί με τον Νούν .
Ως Αήρ και σύζυγος του Αιθέρος - Ζηνός προστάτιδα του Γάμου είναι αυστηρή με όσους καταπατούν τους Νόμους.
Το σημαντικό είναι ότι έστησε τα εμπόδια στον Ηρακλή ( Ηρακλής ως όνομα ιδιότητας ήρωος ) και αφού ολοκλήρωσε τους Άθλους, τον δέχθηκε στο Ουράνιο στερέωμα.
Η ιδιότητα του ονόματος Ηρακλής ( Κλέος - Δόξα + Ήρας ) επίσης μας δηλώνει ότι ο Ήρωας λαμβάνει ενέργειες μέσω της Ήρας για να φέρει εις πέρας τους Ηλιοδρόμιους άθλους του.
Από το πνίξημο των δύο φιδιών ( δρόμος πρός την ύλη = δρόμος πρός τον πλουτισμό – εξουσία ) στην κούνια του νεογέννητος, αποδεικνύει ότι θα έχει τον έλεγχο της σπειροειδούς
Διάννοιάς του.
Διάννοια <-> Διά Νοός Αρχή = Δ.Ν.Α. = D.N.A.
.....
.....
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπόγονοι της Ήρας ήταν οι Κάδμειοι (ανάμεσά τους ο θεός Διόνυσος), οι Πελοπίδες (ο Αγαμέμνονας, ο Μενέλαος, ο Θησέας, ο Αίγισθος, ο Ορέστης, η Ηλέκτρα, η Ιφιγένεια, ο Αμφιτρύωνας, η Αλκμήνη, ο Ευρυσθέας, οΙόλαος, ο Ηρακλής) οι Θεστιάδες (η Αλθαία, η Λήδα, ο Μελέαγρος, η Δηιάνειρα, οι Διόσκουροι, η Ωραία Ελένη, ο Αμφιάραος), ο Ασκληπιός, οι Παλικοί, ο Αιγέας και ο ληστής Περιφήτης.
Υπήρχε ένας μύθος της δέσμευσης του θεού Έρωτα με την Ψυχή στην οποία εμπλεκόταν η Ήρα με σκοπό να καθησυχάσει την Αφροδίτη με την βοήθεια της Δήμητρας. ( Δια μέσου της Ήρας ταξειδεύει η Ψυχή και εισέρχεται στην κίνηση της Δημιουργίας ( Έλξεις ) με την βοήθεια της τροφού στις επαναγεννήσεις της ).
Από το γάμο της Ήρας και του Δία γεννήθηκαν ο Άρης, η Ήβη, η Ειλείθυια και ο Ήφαιστος,
Δια μέσου της Ήρας οι εσωτερικές διεργασίες,
Άρης = πόλεμος κυττάρων ( Διαθέτει και τις δυνάμεις της μητέρας του Ήρας = Άρης – Αήρ ς )
Ήφαιστος το εσωτερικό πύρ της Ψυχής
Ειλείθυια = διαδικασία ( Βοη θός ) γεννήσεων ( Ψυχής σε σώμα – Ψυχής στον Αιθέρα )
Ήβη – Νεότητα ψυχής ( Νεότητα της Μνήμης – Ανανέωση της Πρωτοπλασματικής Ενέργειας ) ( Η Ήβη είχε αναλάβει να προμηθεύει τους Θεούς με νέκταρ και αμβροσία )
Ο γάμος του Αιθέρος με τον Αήρ ( Ζεύς + Ήρα ) γεννά το εσωτερικό πύρ της Ψυχής ( Ήφαιστος ) που αντιπαλεύει μέσα από τον Κόσμο της εναντιοδρομίας - συγκρούσεων ( σύνγκραση ) = ( Άρης ) και η Ψυχή αναγεννάται ( Ειλείθυια ) στην παλιδρόμηση της Ζωής – θανάτου - Ζωής μέχρι να κατασθεί Άξια στους Άθλους της ( Γενέθλια = γέννηση - Άθλων ) έτσι ώσθε να έρθει σε Γάμο με την Αιώνια ( Καθαρή ) Μνήμη - Νεότητα - Γνώση ( Ηρακλής + Ήβη )
Όταν διορθώνουμε ένα λάθος και δεν επαναλαμβάνεται, ως αποτέλεσμα της παύσις, το μετουσιώνουμε από Λάθος σε Άθλο ( Λάθος – Άθλος = αναγραμματισμός ).
( Γάμος = Γάμος ονομάζεται η τελετή με την οποία συνιστάται και αναγνωρίζεται μια νόμιμη γενετήσια ένωση που θα οδηγήσει στη δημιουργία μιας οικογένειας. Πρόκειται για μια διαβατήρια τελετουργία που σφραγίζει το πέρασμα του ατόμου από μια κατάσταση σε μια άλλη. Επίσης ο όρος δηλώνει όχι μόνο τη σύναψη αλλά και την ήδη συστημένη νόμιμη γενετήσια ένωση. Έτσι πρόκειται για ένα θεσμό ο οποίος προσδιορίζεται ως η κοινωνικά αναγνωρισμένη ένωση δύο προσώπων. Ο γάμος είναι ένας ζωτικός θεσμός για την κοινωνία: οι άγαμοι και τα άτεκνα ζευγάρια λίγο πολύ περιθωριοποιούνταν και περιθωριοποιούνται ή δεν χαίρουν καμίας εκτίμησης σε διάφορες κοινωνίες ).
Ήρα λοιπόν,
Η Πρόνοια της Ουράνιας Ψυχής δια της Νόμιμης ένωσις .
Η Ουράνια Βασίλισσα Ψυχή με το Βασιλιά Νούν συγκρατούν και διακοσμούν την Ποίηση του Κόσμου.
Πηγές
Μυθολογία
Κρατύλος
Βικιπαίδεια
.....
.....
ΑπάντησηΔιαγραφήΈρως – Ήρως = Είρω <-> Ερωτώ – Λέγω
Έρωτας πρός τον Θείο Λόγο.
Ο Αήρ ( Ήρα ) + Εύ Ζήν ( Ζεύς ) <-> Ρα(ο)ή πρός την Ζεύξην.
ΚοσμιοΨυχοΖεύξις !
έρρωσθε και ευδαιμονείτε
Ποιητής των χρωμάτων
.....
ΑπάντησηΔιαγραφήΈρως – Ήρως = Είρω <-> Ερωτώ – Λέγω
Έρωτας πρός τον Θείο Λόγο.
Η Ουράνια Ψυχή πρός το Εύ Ζήν, ροή πρός την Ζεύξην !
ΚοσμιοΨυχοΖεύξις !
έρρωσθε και ευδαιμονείτε
Ποιητής των χρωμάτων
https://youtu.be/Zi0RpNSELas
ΑπάντησηΔιαγραφήΑφιερωμενο σε ολους.
Ελενη.
Ευχαριστούμε αγαπημένη μας Ελένη...
Διαγραφήhttp://1.bp.blogspot.com/-45I80DSIJ1o/TqbSR--prgI/AAAAAAAAATA/RAphhhV-z6A/s1600/521750586_691d4b5cd92.jpg
Ποιητής των χρωμάτων
Μια και πλησιαζουν τα Χριστουγεννα, και θα ακουσουμε τα Καλαντα (ή και θα τα πουμε!), να ακομα κατι ενδιαφερον για το οποιο ειχα πληρη αγνοια(δεν ξερω για σας αγαπημενοι μου φιλοι). Πως και δεν μας το ειχαν πει στο σχολειο; Χαχαχα! Ποσο μηχανικα γινονται ορισμενα πραγματα και χανεται η ουσια...
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://protaodaskalos.blogspot.gr/2016/12/blog-post.html?m=1
Thank you Ποιητη :-)
Ελενη.
Καλημέρα σας
ΑπάντησηΔιαγραφήΨάχνοντας στο διαδίκτυο για εσωτερισμό - μυστικισμό και για απορίες που μου έχουν δημιουργηθεί έπεσα πάνω στο δικό σας και μου κέντρισε το ενδιαφέρον η πολυδιαστατικότητα των συζητήσεων σας και η επεκτασιμότητα που παίρνει ένα θέμα.
Εχω φίλους και συγγενείς οι οποίοι ανήκουν σε διάφορες οργανώσεις. Πολλοι απο αυτούς μου έχουν προτείνει να ενσωματωθώ σε κάποιες απο αυτές. Για να προλάβω τυχόν ερώτηση απο μέρους σας δεν μπορώ να επεκταθώ στο είδος της οργάνωσης και το σκοπό αυτών. Αν και έχω αρχίσει να ψάχνομαι αρκετά η διαίσθηση μου και οι ως μέχρι τώρα γνώσεις μου με αποτρέπουν να το τολμήσω. Είμαι γενικά άνθρωπος επιφυλακτικός αλλά δεκτικός στο να ακούσω οτιδήποτε καινούργιο. Αυτό που με απασχολεί και με προβληματίζει είναι άν ένας άνθρωπος που στόχος του είναι η εξέλιξη του μέσω της αυτοπραγμάτωσης και της ενάρετης ζωής, θα πρέπει να ακολουθήσει βιωματικά δρόμους μή συμβατικούς;
Αγαπητή Διοτίμα, σε καλωσορίζω στον Καταχθόνιο Δαίμονα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ ένταξη σε κάποιο κύκλο, ομάδα, τάγμα ή οργάνωση με πνευματικό προσανατολισμό, είναι ενας τρόπος που συνήθως σηματοδοτεί έναν καθορισμένο δρόμο προς την κατάκτηση της πνευματικής ανέλιξης ή της θέωσης. Εισερχόμενος κανείς εκεί, οφείλει να αποδεχτεί και τελικά να αφομοιωθεί από ένα σύστημα δογματικής προσέγγισης της Αλήθειας. Κάθε τέτοιος χώρος, σίγουρα κατέχει ένα μέρος αυτής της Αλήθειας, αλλά ποτέ ολόκληρης.
Ολόκληρη η Αλήθεια, δεν μπορεί να περιοριστεί σε κανένα δόγμα, τάγμα, θρησκεία ή ιδεολογία. Ούτε βέβαια μέσα σε κάποιον ανθρώπινο νου...
Χαρακτηριστικό των Ελλήνων είναι η ελευθερία του πνεύματος και η ελεύθερη (=αδογματιστη ει δυνατόν) αναζήτηση. Μιλάμε λοιπόν για την φιλο-σοφία.
Εδώ απλά συζητάμε και ανταλλάσουμε απόψεις, ιδέες και γνώσεις, με στόχο να δημιουργήσουμε νέα γνώση μέσα από αυτή την σύνθεση.
Η δική μου άποψη για τις σχολές του εσωτερισμού είναι: μπες-δες-βγες (ήλθον-είδον-απήλθον).
Πολυσυλλεκτικότητα, αλλά μόνον εφόσον έχεις μια καλή γενική παιδεία. Αλλιώς κινδυνεύει κανείς να υποπέσει σε σύγχυση και να απορρίψει συλλήβδην τον εσωτερισμό ή ακόμα και να ...παρανοήσει!
Αν με τον όρο "μη συμβατικούς δρόμους" εννοείς τον δρόμο της στέρησης και της θυσίας, άρα της τιθάσευσης των ορμεμφύτων, τότε θεωρώ ότι αυτό είναι εκ των ων ουκ άνευ να συμβεί, στην πορεία για την πνευματική σου ανέλιξη. Αν όμως εννοείς δρόμους που προτείνει ο μυστικισμός, ο αποκρυφισμός και η τελετουργική μαγεία, θα έλεγα πως είναι ένας δρόμος απατηλός και επικίνδυνος, που καλό θα ήταν να αποφύγει κανείς.
ΛΥΚΙΟΣ.
Ακριβώς γι αυτον τον δρομο μιλάω. Του αποκρυφισμού μυστικισμού συζευγμενα με τον εσωτερισμο. Λετε λοιπον ορθώς, για μενα, να αποφεύγονται αυτα τα μονοπάτια . Πιο πανω αναφέρεστε στο ηλθον-ειδον-απηλθον. Και εδω ειναι το ζητούμενο. Η δυναμη που τελικώς σου ασκείται πανω σου με το που θα επιλέξεις να κανεις το πρωτο βημα ειναι τεραστια. Δημιουργείται αυτομάτως ενας μηχανισμός στοιχειακων δυνάμεων χωρις εσύ απαραιτήτως να το εχεις επιλέξει . Και για να βγεις από το ενα μονοπάτι ειναι τέτοιοι οι δεσμοί που καταφευγεις στο επομενο και παει λέγοντας. Το εχω ζησει απο κοντα γι αυτο με βλέπετε κάπως απόλυτη. Αναφέρεστε επισης στην φιλοσοφία την οποια ειναι η μονη που ασπάζομαι και μελετώ και θεωρω πως αν εντρυφήσεις πανω της ολοκληρώνεται και αυτό πραγματώνεται.
ΔιαγραφήΈχετε δίκιο σε όσα είπατε για τον αποκρυφισμό. Αυτός ακριβώς είναι ο κίνδυνος. Γίνεσαι εξαρτημένος, διότι θέλγεσαι από την "δύναμη" που ταυτίζεσαι, η οποία όμως δεν είναι δική σου, αλλά νομίζεις ότι την χειρίζεσαι. Η αλήθεια είναι ότι τελικά γίνεσαι εξαρτημένος από αυτή και δικό της υποχείριο.
ΔιαγραφήΜπορεί κάποιος να γνωρίσει αυτό τον χώρο, χωρίς όμως να συμμετέχει στο τελετουργικό τους, διότι τότε θέτει τον εαυτό του υπό το κράτος πανίσχυρων στοιχειακών, από τα οποία δύσκολα ξεφεύγεις. Μπες, δες και φύγε. Μάθε "πως δουλεύει" αλλά μην το "βάλεις μπροστά" ποτέ!
Είμαι της άποψης να είναι κανείς παρατηρητής και όχι συμμετέχων.
Παρόλα αυτά, υπάρχει πάντα και η θετική και ωφέλιμη πλευρά της υπόθεσης. Μαθαίνει κανείς ότι υπάρχει ένας ολόκληρος υπερβατικός κόσμος, ο οποίος συνδέεται και αλληλεπιδρά με τον αισθητό κόσμο μας. Οι ψευδαισθήσεις που αναφέρετε, δεν είναι απόλυτα ψευδείς, αλλά σίγουρα είναι διαμορφωμένες και από το συνειδητό μας μέρος. Αυτό γίνεται σκόπιμα, διότι ότι πιστεύουμε το δημιουργούμε στο μορφογενητικό ως στοιχειακό. Τότε το ανύπαρκτο γίνεται υπαρκτό και λαμβάνει υπόσταση.
ΛΥΚΙΟΣ.
Δυστηχώς δεν μπορείς να εισαι παρατηρητής σε αυτούς τους χωρους. Η τεχνη της σαγηνευσης σε φερνει σε έκσταση. Ειναι εθιστικό και μεθυστικό. Πρωτα μελετάς, αναζητας αναδυεις συνεχώς νεες πληροφορίες και μετα θελεις το βιωμα, την πραξη να νοιώσεις ισχυρός , παντοδύναμος νομίζοντας οτι ολη η γνωση της αλήθειας σου μετουσιωθηκε. Ζεις αλλοκοσμικα και αρνείσαι πολλές φορες να δεις τον πραγματικο κοσμο.
ΔιαγραφήΣας αντιλαμβάνομαι. Η αίσθηση της ισχύος, από μία δύναμη που δεν μας ανήκει αλλά την χειριζόμαστε, είναι μεγάλο δέλεαρ για την απληστία και την ματαιοδοξία μας. Δύσκολα την εγκαταλείπει κανείς. Όμως όσο πιο πολύ εμπλέκεται κανείς, τόσο περισσότερο δέσμιος αυτών των δυνάμεων γίνεται. Όλη αυτή η ιστορία, δυστυχώς έχει κακό τέλος.
ΔιαγραφήΗ βασιλική τέχνη, ανταλλάσσεται με θυσία ψυχής. Το τίμημα είναι σκληρό, αλλά όταν γίνει αντιληπτό είναι πλέον αργά και δεν αναστρέφεται (αν και υπάρχουν περίπτωσης που αναστράφηκαν).
Είναι σαν να δωρίσεις ένα πιστόλι σε έναν αδύναμο άνθρωπο, που μια ζωή ηταν δειλός και εισέπραττε την σκληρότητα των ισχυρότερων. Μια ξένη δύναμη (το πιστόλι) έρχεται να του χαρίσει την δύναμη που δεν είχε. Αφού την καταχραστεί και μεθύσει από το θεαματικό αποτέλεσμα της χρήσης του, δεν θα θέλει να το αποχωριστεί. Στο τέλος θα στρέψει το πιστόλι στον δικό του κρόταφο, γιατί θα χάσει τον εαυτό του και θα γίνει ο ίδιος το πιστόλι...
ΛΥΚΙΟΣ.
Επομένως συμφωνούμε ότι η πρακτική εφαρμογή του εσωτερισμού οδηγεί σε δύσβατα μονοπάτια. Αυτός που καταφέρνει να μένει στην θεωρητική πλευρά και να αντλεί μόνο πληροφορίες προς εμπλουτισμό γνώσεων είναι κερδισμένος.
ΔιαγραφήΟ δρόμος της φιλοσοφίας μας φέρνει την άμεση - απευθείας γνώση και η οποία μας οδηγεί στην αλήθεια και την πραγματικότητα μέσω της ηθικής, χωρίς παρεμβολές και ενδιάμεσους.
Εγώ θα έλεγα ότι στον εσωτερισμό μπορεί να βρει κανείς πολύ χρήσιμα πρακτικά θέματα, όχι όμως αυτά που ασχολούνται με την χρησιμοποίηση δυνάμεων που δεν εκπορεύονται από τον εαυτό μας. Αν ως εσωτερισμό, εννοούμε την φιλοσοφία που διατρίβεται στα θέματα του εσώτερου εαυτού μας (πυθαγορισμός), τότε αυτός ανήκει στην φιλοσοφία. Αν όμως με τον όρο εσωτερισμός, εννοούμε την μυστική ή κρυφή γνώση των δυνάμεων της φύσης, τότε μιλάμε για τον αποκρυφισμό που άρχεται από τον ερμητισμό. Τότε πράγματι, ανοιγόμαστε στον κόσμο των Ατλάντων και των Κρόνιων Ιερατείων.
ΔιαγραφήΑσφαλώς ως γνώσεις είναι χρήσιμες, αλλά η αφοσίωση σε αυτόν τον χώρο επιβλαβής. Αυτή η γραμμή οδήγησε στην καταστροφή της ανθρωπότητας κάποτε, στο βαθύ παρελθόν.
ΛΥΚΙΟΣ.
Συμφωνώ. Παρ΄όλο που ο πυθαγορισμός ως διδασκαλία ανήκει στην φιλοσοφία και κάνει χρήση δυνάμεων οδηγεί τον άνθρωπο στο να κατανοήσει τους νόμους της φύσης και να βελτιώσει - αναπτύξει τις ικανότητες του.
ΔιαγραφήΓια τα υπόλοιπα λεγόμενα σας είμαι πλήρως ταυτισμένη σε αυτά.
Θα βάλω άλλη μια φιτιλιά και θα τολμήσω να πώ η ενασχόληση και μόνο με τέτοιου είδους δυνάμεις δημιουργούν αρνητική ενέργεια η οποία ενδυναμώνεται όσο την τροφοδοτείς.
Συμφωνώ, διότι οι δυνάμεις της φύσης που χρησιμοποιούνται στην μαγεία, ανήκουν στις χαμηλές κραδασμικότητες και όταν συντονιζόμαστε με αυτές, μας επηρεάζουν αρνητικά.
ΔιαγραφήΌσο είμαστε συντονισμένοι με αυτές, τόσο τις τροφοδοτούμε. Όσο περισσότερο τις ενδυναμώνουμε, τόσο ισχυρότερες γίνονται ώστε να συντηρούν την δύναμη της εξάρτισης και της επίδρασης στο ψυχικό μας σώμα.
ΛΥΚΙΟΣ.
Ο Λυκιος τα εβαλε σε ταξη ξανα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕιναι αληθεια οτι θελει μεγαλη προσοχη.
Πολλες απο αυτες τις οργανωσεις εχουν την Αληθεια/Γνωση ως προκάλυμμα αλλά αποβλεπουν σε συμφεροντα που δεν συναδουν με το θεωρητικο τους περιεχομενο. Να φερω ως παραδειγμα, φιλη μου στην Αθηνα, που η "οργανωση" ηχογραφουσε τις ομιλιες της(αναζητησεις κ αναλυσεις εσωτερικου περιεχομενου) και πωλουσε τα ηχητικά CD εν αγνοια της για να μπαινουν τα χρηματα στην τσεπη του "αρχηγου".
Γενικα, θα ελεγα, πως οποιος μπαινει σε αυτους τους κυκλους με τον τροπο που ειπε ο Λυκιος(ηλθον-ειδον-απηλθον) να φροντίζει να διαφυλαττει την ελευθερια του(σκεψης-δρασης) κ την αξιοπρεπεια του, και να μη γινεται αναγκαστικα(για χαρη της ομαδας) φερέφωνο ιδεων και μιμος πρακτικων που δεν του ταιριαζουν.
Ελενη.
Πολυ ωραια συζητηση. Θελω να σταθω λιγο στο εξης. Συμφωνουμε πως καθε ανθρωπος πρεπει να προσπαθει να στεκεται με τις δικες του δυναμεις και οχι με αλλοτριες. Διαφορετικα, εαν επιτυγχανει κατι που δεν το αξιζει(χρησιμοποιωντας αλλα μεσα), η επιτυχια του ειναι επιπλαστη και εφημερη. Αυτο αποτελει την γνωστη μας υβρι με τις γνωστες συνεπειες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο ερωτημα που μου γενναται προερχεται απο το παραδειγμα σου Λυκιε με το πιστολι στο χερι ενος θρασυδειλου ανθρωπου και δεν αφορα την βασιλικη τεχνη στην οποια και συμφωνω απολυτως, αλλα σε ζητηματα στον υλικο κοσμο. Ποιες δυναμεις θεωρουνται ξενες και ποιες δικες μας; Στο παραδειγμα που ανεφερες, σε καποιες περιπτωσεις ισως και αν ελεγα "και καλα εκανε που πηρε πιστολι". Εαν με πολεμας, θα αμυνθω και θα σε πολεμησω και εγω. Τα οπλα που θα επιλεξω αποτελουν δικια μου επιλογη.
Ας υποθεσουμε πως ενα βαρβαρος τυπος σκετο θεριο προσπαθει να σε πνιξει με τα χερια του. Δικαιουσαι να χρησιμοποιησεις μαχαιρι; Ναι. Αμα προσπαθησει να σε μαχαιρωσει, μπορεις να τραβηξεις πιστολι. Ναι. Δεν με ενδιαφερουν αυτα, αλλα η χρηση των συμβολων, εκει το παω. Εαν εχεις κομπλεξ με το υψος σου, ειναι δοκιμο να φορας παπουτσια με τακουνι, ωστε να αισθανεσαι πιο πληρης και ολοκληρωμενος; Ειναι λαθος μια γυναικα να φτιαχνει τα νυχια της, να αποκταει ενα ξεκαθαρο οπλο, που το σωμα της δεν παραγει; (τα δικα της νυχια ειναι μικροτερα) Ειναι δοκιμο να χρησιμοποιουμε την τεχνη των συμβολων/αρχετυπων; Νομιζω σαφεστατα, γι αυτο βρισκομαστε στον κοσμο των μορφων/υλης. Προφανως ο απωτερος σκοπος ειναι να μαθουμε να μην χρειαζομαστε τιποτα τετοιο, να φτασουμε στην ολοκληρωση της ουσιας μας, και απολυτης αποδοχης με υπευθυνοτητα και χωρις κριση του εαυτου μας, αλλα το θεμα ειναι πως θα το επιτυχουμε αυτο. Τουλαχιστον θα πρεπει να μεταχειριστουμε καποια υποκαταστατα του πραγματικου, που αποτελει η ψυχικη ουσια ως προορισμος ολων αυτων των αλλαγων. Νομιζω λοιπον πως οτιδηποτε και αν μεταχειριστει καποιος ειναι θεμιτο, αρκει να μην παραβαινονται αλλοι κανονες, κυριως ηθικης. Γι αυτο αλλωστε κατεχουμε τον νου, που για μενα αποτελει μακραν το ισχυροτερο οπλο.
Τελος, ειδα το Westworld. Πολυ καλη σειρα, πανω στην αναπτυξη της συνειδησης. Νομιζω κατεστη σαφες πως θα πρεπει να ταυτιστουμε με ενα AI(τεχνητη νοημοσυνη), ενα host, ενα ρομποτ, διοτι ειτε ειμαστε ειτε δεν ειμαστε, ο δρομος μας ειναι κοινος. Τα ιδια πραγματα πρεπει να κανουμε. Μεγαλη συζητηση αυτο
ΥΓ.Καπου μου εφαγε το μηχανημα του blogger μερικα "πενηνταρικα" (σχολια) και μπερδεψα και τα ποστ. Ευχαριστω για το feedback για την Ηρα αλλα δεν μου προεκυψε καποιο δια ταυτα απο τις σκεψεις, παραμενω στο "Ηρα-Αθηνά-τι παιζει".
Ελ Στοχαστης
Το παράδειγμα με το πιστόλι, δεν αφορά την κατάσταση άμυνας ενός αδύναμου ανθρώπου μπροστά σε έναν ισχυρότερο, διότι αυτό του τεκμαίρει δίκαιο. Αναφέρθηκα στην κατάχρηση που μπορεί να δημιουργήσει μια αλλότρια δύναμη, όταν βρεθεί στα χέρια ενός ανθρώπου που δεν την κατέχει επαξίως. Το "επαξίως" εδώ, έχει να κάνει με την κατοχή της ισχύος, εξ ιδίας ικανότητας. Αυτός που δεν την κέρδισε με κόπο και ικανότητα, αλλά την κατέλαβε αιφνιδίως, είναι βέβαιο πως θα την καταχραστεί, ένεκα της απληστίας και της ματαιοδοξίας που θα τον κυριεύσει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ "πιστολάς" λοιπόν, που πριν αποκτήσει το πιστόλι ήταν δειλός και ανίκανος να ορίζει την ζωή του, τώρα ανακαλύπτει ότι με την παρουσίαση και μόνον του πιστολιού στους άλλους, μπορεί να πετυχαίνει ότι δεν θα κατάφερνε ποτέ με τις δικές του πτωχές δυνάμεις. Θα "πείθει" τους άλλους για τα δικά του "θέλω" και "πιστεύω", θα εξαναγκάζει τους άλλους σε πράξεις που τον ευχαριστούν και θα κερδίζει οτιδήποτε επιθυμεί, χωρίς να το αξίζει. Η κατάχρηση θα τον οδηγήσει στην αλαζονεία και θα μάθει ότι η δύναμη δεν είναι στο χέρι που το κρατά, αλλά στο ίδιο το πιστόλι. Κάποια στιγμή θα ταυτιστεί τόσο πολύ με το πιστόλι, που θα λειτουργεί μόνο σαν τέτοιο. Και ο μόνος τρόπος λειτουργίας του πιστολιού είναι να σκοτώνει. Κάποια στιγμή λοιπόν, ο αυτοσκοπός να σκοτώνει θα γίνει αυτοκαταστροφικός και θα στραφεί και στο ίδιο το εγώ του. Έτσι η Ύβρις θα εξελιχθεί στην Τίσιν και την σκληρή τιμωρία...
Έτσι λοιπόν ο φίλος μας ο πιστολάς, χρησιμοποιήσε το σύμβολο ισχύος (το πιστόλι) για να πετύχει πράγματα ανώτερα των δυνάμεών του, σε βάρος τρίτων. Αυτό είναι ύβρης και τιμωρείται.
Χρήση συμβόλων που δεν επιδρούν αρνητικά σε άλλους, παρά μόνο θετικά και σε εμάς, σαφώς και βοηθούν. Εξάλλου και το σύμβολο του σταυρού για τους Χριστιανούς είναι ένα βοήθημα θετικής επίδρασης για όλους.
Συμφωνούμε λοιπόν, πως ο αυτομετριασμός μας πάνω στον ηθικό άξονα της αγάπης, μας καθορίζει το που επιτρέπεται να φτάσουμε με την χρήση συμβολών και βοηθημάτων.
ΛΥΚΙΟΣ.
Ωραια τα ειπες.
ΑπάντησηΔιαγραφή"Η κατάχρηση θα τον οδηγήσει στην αλαζονεία και θα μάθει ότι η δύναμη δεν είναι στο χέρι που το κρατά, αλλά στο ίδιο το πιστόλι. "
Αυτο θελω να το δω πως εφαρμοζεται μετατεθειμενο. Το πιστολι ειναι ενα συμβολο ισχυος, αρα φαλλικο συμβολο, αρα η αναλυση του ειναι παρομοια με του φαλλου. "Η λειτουργια του ειναι να σκοτωνει." Ναι, σωστο ειναι αυτο και βαθυ. Μπορει καποιος βεβαια να αρκειται στην επιδειξη του και οχι στην χρηση του (επιδειξιας). Ισως εαν επιλεγουμε "ζωη", εχοντας απωθησει τον θανατο, να αποκτουμε σεξουαλικα απωθημενα, καθως η πραξη του σεξ μπορει να ιδωθει και ως πραξη σκοτωματος λογω του φαλλου.
Αυτο που προσπαθω να κανω ειναι να το κατανοησω ωστε να το αναξω απο το επιπεδο των μορφων στο επιπεδο των ιδεων που ξεκαθαρα θα μας ικανοποιησει πολλαπλα.
"Η κατάχρηση θα τον οδηγήσει στην αλαζονεία και θα μάθει ότι η δύναμη δεν είναι στο χέρι που το κρατά, αλλά στο ίδιο το πιστολι"
Θα ταυτιστει με το συμβολο δηλαδη. Η δυναμη δεν ειναι στο πιστολι αλλα στο φορεα του. Στο χερι, στον ανθρωπο, στο σωμα, στον νου, στην ουσια του. Αρα η δυναμη χρειαζεται να εκδηλωθει στην ουσια του και οχι στα συμβολα και στα μεσα, και θα πρεπει με αφορμη την χρηση των συμβολων να προσπαθει να το επιτυχει αυτο.
Στο παραδειγμα θα πρεπει να μαθει να πετυχαινει οσα επιθυμει να πετυχαινει μεσα απο το πιστολι, χωρις πιστολι. Προφανως θα φαει πολλες σφαλιαρες και ακυρα, ομως ο στοχος ειναι να τα καταφερει και θα τα καταφερει οταν θελει και ο αλλος αυτο που θελει και αυτος,ωστε να συναινει. Θα συναινει οταν ειναι win-win ομως, και οχι πχ λογω εκφοβισμου. Αρα αυτη η διαδικασια θα διαμορφωσει και αυτον και τα θελω του. Ενα απλο "Θελεις; Εγω θελω"
Ελ Στοχαστης
.....
ΑπάντησηΔιαγραφή"Ζωήν έστιν Ιεροτάτην και τελειοτάτην τελευτήν μυήσεως"
Πλούταρχος
Η βιωματική οδός της ένσαρκης (ζώσας ) κατάστασης μας "ειδο ποιεί" ο Πλούταρχος, είναι από μόνη της μία "συνεχής" μύηση.
Μύ = φωνή εκπεμπόμενην δια ταχείας συγκολήσεως των χειλέων ( κλειστά – σφραγισμένα χείλη )
Μύω = κλειστός – κλεισμένος κλεόμαι – κλείω <-> μύσας = με κλειστά μάτια
Μύζω = ψιθυρίζω
Μυζώ = βυζαίνω
Μυών * = κόμβος *
Μυκός = άφωνος
Μυέω = εισάγω – κατηχώ – διδάσκω – παιδεύω
Μύηση – εισαγωγή σε Μυστήρια
( α)η εισαγωγή ενός νέου μέλους (μύστη) σε θρησκευτική μυστική λατρεία, σε μυστήριο,
Β)η ένταξη ενός νέου μέλους σε μια κλειστή ομάδα μέσα από μια τελετή που μπορεί να περιλαμβάνει δοκιμασίες ή δέσμευση μέσω όρκου
γ) η εισαγωγή μέσω της διδασκαλίας ενός νέου στα ενδότερα μιας τέχνης ή επιστήμης).
Μυστήριον = Μυστική Ιεροτελεστία – μυστική ιστορία – μυστικόν σύστημα –"απόκρυφον"
Η οποιαδήποτε κίνησης, δραστηριότητα, ακόμα και τα όνειρα εν υπνώσει, διατελούν "στιγμές" μύησης.
Η αντίληψη στο "επίπεδον" της μύησης λαμβάνει συντονισμό συνείδησης από το "πεδίον" της καθαρότητας της Ψυχής.
Δη λα δή,
"Το πεδίον μελέτης και προσοχής, ο ορίζων εκέστοτε μελετητού, εξαρτάται από το πεδίον καθάρσεως και αγνότητάς του".
Ξενοφώντας
Επί παραδείγματι αν δύο πρόσωπα λαμβάνουν συμμετοχή σε ένα δρώμενο θρησκευτικής λειτουργίας που ο ένας εξ αυτών δεν συντονίζεται με το μυστήριο αλλά μετέχει ανούσια, η μύησή του είναι υπερβολικά αμυδρής με αποτέλεσμα να "ενεργοποιεί" κάποια φαινόμενα και δρώμενα στον βίο του, ανάλογα με την ισορροπία της συνείδησής του.
Αντιθέτως το πρόσωπο το οποίο θα λάβει συντονισμένα τις "έννοιες" του Μυστηρίου ( πάντα με ζύγισμα – βαρόμετρο, με τους υπόλοιπους συντονισμούς στο πρίν και το μετά του ( βίου ) μυστηρίου ) θα "ανακτήσει" πληροφορίες ( εν δυνάμει ) από την συλλογική αληθές συνείδηση ενός πεδίου, το οποίο είναι αφανές για τον αδιάφορο πληθυσμό.
Για να μην μπούμε σε διαδικασίες περίπλοκων αναλύσεων ας μείνουμε στις δύο περιπτώσεις που εν μέρη έχουν ειπωθεί.
Υπάρχει η μύηση που λαμβάνεται από μία ομάδα – κύκλο και παραπλανά για τους απώτερους σκοπούς της, εμπλέκοντας στοιχεία απρόβλεπτα και επικίνδυνα για την εξέλιξη των προσώπων.
Και υπάρχει και η ομάδα – κύκλος η οποία στηρίζεται σε Συμπαντικούς Νόμους στου εκ Φύσεως και Θείου προερχόμενες πληροφορίες και καθιστά τα πρόσωπα εν δυνάμει πιό κοντά στο μέγεθος και την "ποιότητα" της Αληθούς Νόησης - Συνείδησης.
Τα κλειδιά της διάκρισης είναι,
Η ανιδιοτέλεια ( χαρακτηριστικό του ανθρώπου του οποίου οι πράξεις δεν υπαγορεύονται από το συμφέρον ή το προσωπικό όφελος )
Η συμπάθεια ( συν + πάσχω <-> συν + παθαίνω = πρός αλλήλους )
Η προσφορά ( πρός το όλον της Δημιουργίας και κατ"επέκτασην Του Αγαθού )
Στην περίπτωση της ανιδιοτέλειας συμπεριλαμβάνουμε το γεγονός ότι το προσωπικό όφελος από την "μετουσίωση" του "εγώ" πρός το "εμείς" την καθιστά κέρδος πρός την Συλλογική Συνείδηση της..."συνύπαρξης" των Ψυχών (προσώπων ).
Ως μια Πυθαγόρεια διάκριση,
Άκου
Βλέπε
Σώπα
με τον "διαμοιρασμό" των συλλογισμών.. στον χτύπο ( "ρυθμό" ) της Καρδιάς !
Οι πλάνητες φαίνονται επειδή προσπαθούν να μας πείσουν.
Οι Μύστες δεν χρειάζονται ούτε να φαίνονται, ούτε να μας πείσουν.
Απλά το "σημαινόμενον συμβάν", Αληθές Είναι !
Έκστασις, ανάδυση, μυστική ένωση του "συν ει δέναι"
έρρωσθε και ευδαιμονείτε
Ποιητής των χρωμάτων
Το σύμβολο δεν πρέπει να υποκαθιστά αυτό που συμβολίζει, αλλά μόνο να το θυμίζει. Αν ταϊζεις συνεχώς τον πεινασμένο τεμπέλη, δεν θα μάθει ποτέ να επιβιώνει μόνος του. Στο παράδειγμα, το πιστόλι υλοποιεί την επιθυμία του νου που δίνει την εντολή στο δάκτυλο. Ο νους αυτός έχει ανάγκη από το εργαλείο (πιστόλι) για να πραγματώσει τον σκοπό του. Αν δεν το είχε, δεν θα μπορούσε να το κάνει και προφανώς ούτε και να το σκεφτεί. Άρα το πιστόλι και η δυνατότητα που αυτό παρέχει, τοποθετεί τον νου σε μία θέση που κανονικά δεν είχε. Ως εκ τούτου, υλοποιεί πράξεις για τις οποίες δεν είναι έτοιμος να υλοποιήσει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε την διαδικασία αυτή, η οποία είναι μια υπέρβαση, ο νους δεν μαθαίνει διότι η μάθηση απαιτεί κόπο. Εδώ ο νους, άκοπα αποδέχεται το δώρο και ταυτίζεται με την δύναμή του. Δεν την κάνει όμως κτήμα του. Η δύναμη του πιστολιού δεν μεταφέρεται στον νου, αλλά ο τελευταίος απλώς την δανείζεται. Την χρησιμοποιεί χωρίς να την κατέχει.
Ο φαλλός είναι σύμβολο κυριαρχίας και εξουσίας. Όταν εισβάλλει στο αιδοίο το πληρώνει, το κατακτά, το δεσμεύει απόλυτα. Το αιδοίο διαστέλλεται στα μέτρα του φαλλού, για να τον υποδεχτεί και αποδεχτει πλήρως. Συνεπώς το αιδοίο υποδουλώνεται στον κυρίαρχο εισβολέα.
Όμως ο φαλλός είναι εγγενές εργαλείο εξουσίας του άρρενα, ο οποίος γαλουχείται κατά φύσιν και παιδιόθεν σε αυτό τον ρόλο. Δεν θα πρέπει να δούμε τον φαλλό ως όπλο θανάτου. Η εξουσία του είναι ισχυρή και βίαιη, αλλά όχι ακραία ως τον θάνατο και την αποδόμηση. Η εξουσία του, είναι εποικοδομητική και προκαλεί έρωτα, ηδονή, αγάπη και αφοσίωση. Το τίμημα της βίας και της εξουσίας του, το ξεχρεώνει στο τέλος με την διάχυση όλης της ισχύος του, μέσα στο υπόδουλο αιδοίο. Φεύγει άδειος και ανίσχυρος, έχοντας προσφέρει όλη του την δύναμη στον υποδοχέα του και σε μια νέα ζωή. Είναι το αντιστάθμισμα της αλαζονείας του, η εξιλέωσή του και η αποκατάσταση του αιδοίου.
Ο φαλλός λοιπόν, δεν είναι το πιστόλι που δόθηκε στον αδύναμο, ως υποκατάστατο της δύναμης, κατά την δική μου γνώμη.
ΛΥΚΙΟΣ.
Αριστοτεχνική ανάλυση ομολογουμένως.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαληπερα σας. Η παρεμβαση μου οφειλεται στην παρατηρηση των διαλογων σας. Μου θυμιζουν μαθηματικες εξισωσεις και ειδικα ο τροπος που σκεφτεται ο Λυκιος, ειναι πραγματικη μαθηματικη εξισωση. Με εχετε εντυπωσιασει και θα σας διαβαζω με μανια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι ανώνυμε που βρήκες ενδιαφέρον στις συζητήσεις μας. Τώρα αν σου θυμίζουν ...μαθηματικά, ίσως να στο εξηγήσει ο αγαπητός Ποιητής των Χρωμάτων! Να μας διαβάζεις λοιπόν, αλλά χωρίς μανία....
ΑπάντησηΔιαγραφήΛΥΚΙΟΣ.
Υ.Γ. εκτός του να μας διαβάζεις, καλά θα ήταν και να γράφεις τις απόψεις σου.
Το θεμα ειναι τεραστιο και δυσκολο να αναλυθει. Ο ιδιος ο φαλλος ειναι ενα συμβολο, ισως το ισχυροτερο της αρσενικης αρχης. Αντ αυτου, υπαρχουν απειρα δευτερευοντα συμβολα δυναμης και ισχυος που εξαρτωνται απο την υποκειμενικοτητα του καθενος, εξ ου και τα διαφορετικα γουστα. Η θεωρια ομως ειναι εκει, κοινη, παρα τις παραλλαγες. Η πιο συνηθης μεταθεση του φαλλου σε συμβολο, ειναι σε σπαθι, γι αυτο τα αγορακια παιζουν με αυτα και τα περιεργαζονται. Η λειτουργια του σπαθιου ειναι ξεκαθαρη. Αναλογικα λογω εκσυχρονισμου, το σπαθι εγινε πιστολι. Η λειτουργια αυτων των συμβολων ειναι σαφης και παραπεμπει σε θανατο του "εχθρου" μεσω της επικρατησης. Σημερα, που εχει προχωρησει η κοινωνια, αντ αυτων, εμφανιζεται η κοινωνικη θεση κυρους ή η οικονομικη επιφανεια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαρατηρωντας την πραξη του σεξ, εαν το δουμε απο την αλλη πλευρα,το αιδιο προσελκυει και "παγιδευει" τον φαλλο, θελει και αυτο να τον κατακτησει με την δικια του μεθοδολογια που ειναι το φαγωμα μεσω της εγκολπωσης. Το αιδιο δεν υποδουλωνεται παρα μονο φαινομενικα. Εαν ο φαλλος εμενε μεσα στο αιδιο, αυτο θα ηταν το τελος του. Προστατευεται επειδη παραμενει συνδεδεμενο στο φορεα του και ετσι αποτρεπει την ολοκληρωση της περικυκλωσης. Η προνοια της φυσης τα εχει εξισορροπησει ωστε κανενα να μην υπερεχει του αλλου. Δεν θα χρησιμοποιουσα τον ορο αλαζονεια, διοτι βλεπω πως πιθανον αυτο το μοντελο να βρισκει εφαρμογη και στην Δημιουργια.
Ο κοσμος της υλης ειναι ενα ματριξ. Ματριξ σημαινει Μητρα. Εαν δεχτουμε πως μεσα μας υπαρχει ενας σπινθηρας, ενα πνευμα, τοτε αυτο θα ηταν καταδικασμενο εαν δεν υπηρχε ενας δρομος συνδεσης με την πηγη του, διοτι η εγκολπωση του απο τη Μητρα θα ηταν ολοκληρωτικη, αρα νομοτελειακα το πνευμα θα "εχανε". Μεσα απο την αναλογια του σεξ, ειδαμε ομως πως πρεπει να παραμενει μια συνδεση με τον φορεα του και αυτη πρεπει να ειναι αυτο που λενε Απολυτο ή Ακτινα που κατεβαινει απο την Πηγη και διαπερναει ολους τους κοσμους.
Ελ Στοχαστης
Το αιδοίο όντως απομυζά όλη την ουσία-ενέργεια του φαλλού στο τέλος της συνουσίας. Άρα η εγκόλπωση του ισχυρού εισβολέα μέσα στο αιδοίο, τον κατατείνει από ηπαρμένο κατακτητή, σε "νικητή" μιας Πύρρειας νίκης! Αυτά σε συμβολικό επίπεδο βέβαια. Η "αλαζονεία" του φαλλού, συνίσταται σε αυτή την έπαρση (στύση) και την επιθετική εισβολή, η οποία στηρίζεται στην ενεργητική του φόρτιση. Μόλις αποφορτιστεί, όλη η έπαρση χάνεται και ακολουθεί η απόσυρση. Δεν είναι πια ο επιθετικός εισβολέας και δεν είναι ένα καθόλου απειλητικό "όπλο".
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ οβελίσκος είναι επίσης ένα φαλλικό σύμβολο, στην κορυφή του οποίου μάλιστα κυριαρχεί μια τετράπλευρη πυραμίδα. Η κορυφή της κοίτα τον ουρανό και βέβαια όπως γνωρίζουμε, πυκνώνει μεγάλες ποσότητες αιθερικής ενέργειας. Ως τέτοιο σύμβολο, θυμίζει την ισχύ και την εξουσία σε υλικό και ψυχοπνευματικό επίπεδο. Θα έλεγα μάλιστα πως δεν την θυμίζει απλά, αλλά ως τοτεμικό σύμβολο, κατέχει μέσα στην ύλη του, ισχυρά αιθερικά και ψυχικά φορτία.
Να λοιπόν ένα παράδειγμα φαλλικού συμβόλου, που διατηρεί την επαφή με τα ανώτερα πεδία, ευρισκόμενο μέσα στην Ύλη.
ΛΥΚΙΟΣ.
.....
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπημένε μας Λύκιε,
Μην "μεταφέρεις" την φιλοφρόνηση πρός το πρόσωπό μου, διότι εσύ κατά κοινήν ομολογία εξέφρασες τα Μαθηματικά μέσω των εξισώσεών σου.
Αριστοτεχνικός και Εξισωτικός.
ΕΞΙΣΩΣΗ = ΕΝ ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ = ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ θΕΡΑΠΕΙΑ =ΠΥΡΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ = ΕΥΗΧΟΣ = Η ΑΙθΕΡΙΑ ΔΕΛΦΥΣ = ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ = ΟΥΡΑΝΙΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ = ΠΥΛΗ ΕΛΕΥθΕΡΙΑΣ = 1283 ( Πυθμενικός 5 )
Τα "Μαθηματικά" μας καθιστούν "Μαθητές" πρός το Αγαθόν.
Αρκετά εύστοχος λοιπόν ο συνδαιτυμόνας μας "Μαθητής" για την επιλογή του ονόματός ( ψευδώνυμο ) του.
Να αδράξω την ευκαιρία και να μεταφέρω μία πληροφορία ως αναφορά τα ονόματα.
Εκείνος ο οποίος καλείτε με ένα όνομα ( έστω ψευδώνυμο ) είναι καλός.
Καλός = ωραίος – εύμορφος – τίμιος – ειλικρινής – δίκαιος – έντιμος – εύηχος – έντιμος – ευγενής
καλώ <-> καλέω <-> καλούμαι = γενικώς ονομάζω τινά <-> απευθύνομαι πρός τινά του ονόματός μου <-> κέκλημαι = έχω ονομασθεί, έχω λάβει όνομα.
Δεν είναι τυχαίο ότι το πρώτο μυστήριο είναι αυτό της βάπτισης ( και στην Αρχαία Ελλάδα ) και για να ολοκληρώσει η Ψυχή την ιερολειτουργία "καλείτε", δηλαδή ονομάζεται ( της δίδεται όνομα ).
Η συμμετοχή της Ψυχής λοιπόν στον Κόσμο της ύλης, της δίνει την δυνατότητα μέσω της "ονοματοδοσίας" να πορευτεί πρός το Κάλλος.
Εκείνοι οι οποίοι δεν λαμβάνουν ( διαλέγουν ) ένα όνομα ( έστω ψευδώνυμο ) είναι επιρρεπείς στις ενέργειες του ""Ακατανόμαστου"".
"Ακάλεστοι" ( χωρίς όνομα ) δεν μετέχουν στο εύηχον της κοινωνίας.
Μένουν ανώνυμοι, ακάλεστοι, ακατανόμαστοι , χωρίς καλόν, χωρίς ροπή πρός το Κάλλος.
Δεν καλούνται .
Με κάθε σεβασμό λοιπόν, απευθυνόμενος πρός τα πρόσωπα που αφήνουν ένα σχόλιο, θα ήθελα να αναρωτηθούν το παραπάνω σχόλιο και να πράξουν αναλόγος της αντίληψης και κατ¨επέκτασην της Συνείδησής τους.
Ένα όνομα ( ψευδώνυμο ) δεν κοστίζει τίποτα στο τέλος ενός μηνύματος και σίγουρα δεν δημιουργεί "κόστος" σε λανθάνουσες ακατανόμαστες ενέργειες.
Με Φιλότητα σας... προς καλώ !
έρρωσθε και ευυδαιμονείτε
Ποιητής των χρωμάτων
.....
Διαγραφή"Τα "Μαθηματικά" μας καθιστούν "Μαθητές" πρός το Αγαθόν".
Έχει υποθεί από τον Ενωδών ( Αναστάσιος Ασημακόπουλος ).
Η ετυμολογία στα ονόματα και τις λέξεις, προέρχεται από το Λεξικόν της Αρχαίας Ελληνικής γλώσσης του Ιωάννη Σταματάκου.
Ποιητής των χρωμάτων
.....
ΑπάντησηΔιαγραφή"Συμπληρωματικά"
Το πιό συχνό σχήμα "φαλλών" στην φύση, είναι τα Βουνά.
Έτσι θα λέγαμε ότι οι κοιλάδες είναι οι μήτρες, που είναι καρποφόρες και προσβάσιμες για καλλιέργειες.
Η διαχρονική στύση των Βουνών και της εκσπερμάτωσής τους , δηλαδή οι πηγές που αναβλύζουν τα ύδατα και τα ποτάμια που ξεχύνονται, διατελούν το έργο της Δημιουργίας για την ανάδυση των καρπών – βλαστών στην επιφάνεια.
( Και οι σταγόνες της βροχής, ως μικροφαλλοί ( σχήμα ) κατέρχονται στην επιφάνεια της γής )
( Είναι εξάλλου προφανές ότι οι Άνθρωποι οι οποίοι κατοικούν σε Βουνά είναι πιό σκληροτράχηλοι , που έτσι φέρουν αρσενικότερα φαινότυπα και εκφράσεις σε αντίθεση από εκείνους οι οποίοι κατοικούν σε κοιλάδες και είναι πιό μαλθακοί οικείοι σε θηλυκά φαινότυπα και εκφράσεις ).
Η Τέχνη πρός την ανάγκη, έφερε τον Άνθρωπο να δημιουργήσει την ασφάλεια της κατοικίας του, μέσω της κλειδαριάς .
Το κλειδί λοιπόν είναι το φαλλικό σύμβολο που εναποθετείται στην κλειδαρότρυπα για να την ασφαλίζει , να την κλειδώνει και να την ξεκλειδώνει.
Δεν ταιριάζουν όμως όλα τα κλειδιά σε όλες τις κλειδαρότρυπες ρεαλιστικά αλλά και "μεταφορικά".
Το σχήμα ως "συχνότητα" διαφέρει απο κλειδί σε κλειδαρότρυπα, με αποτέλεσμα να έχουμε περιπτώσεις να μην ξεκλειδώνει μία "πόρτα".
Τα σπίτια ( και ειδικά οι ουρανοξύστες ) είναι επίσης φαλλικά σχήματα που μέσα τους κατοικούν οι Άνθρωποι.
Αυτό συμβαίνει και με τις σπηλιές στα Βουνά που παλαιότερα ο Άνθρωπος κατοικούσε μέσα τους.
Στις σπηλιές λοιπόν του Ανδρός ( όρχεις ) αν μπορούμε να να το διατυπώσουμε έτσι, κατοικούν και οι σπόροι που είναι σε "προδιάθεση" για διαδικασία φύτευσης και καρποφορίας στις (κοιλάδες - καλλιέργειες ) μήτρες των Γυναικών.
Ο Λαός λέει ότι υπάρχουν εκείνοι που σκέφτονται με το κάτω κεφάλι, προσδιορίζοντας έμμεσα τους επιρρεπείς στην επιθυμία της σεξουαλικής πράξης.
Δύο κεφάλια λοιπόν.
Ο φαλλός και ο εγκέφαλος.
Εστιαζόμενοι στην κάτω κεφαλήν ( ανδρικόν αιδοίον – φαλλός ) ενεργοποιούμε ( επιθυμίες ) το κάτω κλειδί , έλκοντας τις ανάλογες θύρες ( ηδονές σωμάτων ).
Ενεργοποιώντας όμως την πάνω κεφαλή ( εγκέφαλος - μυελός ), εστιαζόμασθε σε διαδικασίες της Νόησης που ξεκλειδώνουν περάσματα και δημιουργούν συνάψεις για τον συντονισμό με το άνω κέντρο, εκείνο της Λογικής ( Νοητικόν ).
Το σπέρμα είναι η πιό συμπυκνωμένη ( ποιοτική ) ουσία ( πολυμερής – πολυβιταμινούχα ) στον Άνθρωπο.
Η διοχέτευση της ουσίας ( φαιά ) με Αγάπη αναλόγως της κεφαλής ( άνω – κάτω ), δημιουργεί είτε όντα πρός κίνηση φυγοκέντρισης ( επαναγεννήσεις ), είτε κίνηση κεντρομόλο, με συντονισμό πρός Το Όντως Όν.
Φαλός <-> Φάω = λευκός – λάμπων – φωτεινός.
ότι μας "φωτίσει"..... "ξεκλειδώνει"...!
Υ.σ.
( Ομφαλός <-> Αφαλός = κέντρο – κεντρικό σημείο )
έρρωσθε και ευδαιμονείτε
Ποιητής των χρωμάτων
Πάντα εξαιρετικός, αγαπητέ Ποιητή των Χρωμάτων! Υποκλίνομαι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛΥΚΙΟΣ.
Παντα σοφος και αναλαφρος ο λογος του Ποιητη που εξυψωνει τον αναγνωστη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣπερματικος λογος...κομιζει αληθειες.
Ελενη.