Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Τι σημαίνει «Ιδού, ο Νυμφίος έρχεται…»


Του Θ. Ι. Ρηγινιώτη

Δύο από τα πιο γνωστά τροπάρια της Μ. Εβδομάδας είναι τα «Ιδού, ο Νυμφίος έρχεται» και «Τον νυμφώνα Σου βλέπω». Ποια είναι όμως η σημασία τους;
Το πρώτο απ’ αυτά λέει:
«Ιδού, ο Νυμφίος έρχεται εν τω μέσω της νυκτός, και μακάριος ο δούλος, ον ευρήσει γρηγορούντα. Ανάξιος δε πάλιν ον ευρήσει ραθυμούντα. Βλέπε ουν, ψυχή μου, μη τω ύπνω κατενεχθείς, ίνα μη τω θανάτω παραδοθείς και της βασιλείας έξω κλεισθείς. Αλλά ανάνηψον κράζουσα· Άγιος, Άγιος, Άγιος ει ο Θεός ημών, διά της Θεοτόκου ελέησον ημάς».
Στα νέα ελληνικά, το τροπάριο λέει (κάπως ελεύθερα):
«Δείτε, έρχεται ο Γαμπρός (Νυμφίος) καταμεσίς της νύχτας, και καλότυχος ο δούλος, που θα τον βρει ξύπνιο, αλλά ανάξιος εκείνος που θα πιαστεί στον ύπνο. Πρόσεχε λοιπόν, ψυχή μου, μην αφεθείς στον ύπνο, για να μην παραδοθείς στο θάνατο και κλειστείς έξω από τη βασιλεία. Αλλά σύνελθε και φώναξε: Είσαι Άγιος, Άγιος, Άγιος, Θεέ μας, μέσω της Θεοτόκου ελέησέ μας».
Ποια είναι η σημασία αυτού του τροπαρίου;
Οι στίχοι παραπέμπουν σε δύο παραβολές, δηλαδή ιστορίες με κάποιο νόημα που είπε ο Χριστός. Η πρώτη φράση προέρχεται από την παραβολή των δέκα παρθένων (κατά Ματθαίον, κεφ. 25, στίχοι 1-13). Λέει ότι δέκα κορίτσια είχαν βγει να προϋπαντήσουν το γαμπρό σε κάποιο γάμο. Όμως εκείνος άργησε και αποκοιμήθηκαν. Και καταμεσίς της νύχτας ακούστηκε φωνή: «Ιδού, ο Νυμφίος έρχεται!». Οι κοπέλες ξύπνησαν, αλλά «οι λαμπάδες τους» έσβηναν. Οι πέντε απ’ αυτές (οι «φρόνιμες» = συνετές) είχαν μαζί τους λάδι και ανανέωσαν τη φλόγα, αλλά οι άλλες πέντε (οι «μωρές» = επιπόλαιες) δεν είχαν. Έτσι, μέχρι να βρουν να αγοράσουν, ο Γαμπρός μπήκε στο σπίτι του γάμου, έκλεισε η πόρτα και έμειναν απ’ έξω.

Ο ΠΕΡΣΕΑΣ η ΜΕΔΟΥΣΑ και η θεά ΑΘΗΝΑ


 Ο ήρωας Περσέας αναλαμβάνει να φύγει από την Σέριφο και να φέρει το κεφάλι της Γοργόνας Μέδουσας στον βασιλιά Πολυδέκτη. Ο άθλος ήταν δύσκολος καθώς η Μέδουσα ήταν ένα φτερωτό τέρας που είχε φίδια αντί για μαλλιά, τεράστια δόντια, γλώσσα που κρεμόταν έξω από το στόμα, χάλκινα χέρια και φολίδες όπως τα ερπετά. Ήταν τόσο άσχημη που όποιος την κοίταζε πέτρωνε από τον φόβο του. Για την τρομακτική αυτή εμφάνιση της Μέδουσας υπεύθυνη ήταν η θεά Αθηνά.

Κάποτε, η Μέδουσα και οι αδελφές της, Σθενώ (δυνατή) και η Ευρυάλη (πολυπεριπλανώμενη ή ανεμπόδιστη ροή), ήταν πολύ όμορφες, πόσο μάλλον που ήταν και εξαδέρφες με τις νεράιδες Νηρηίδες, τις πανέμορφες συνοδούς της Θέτιδας (μητέρας του Αχιλλέα). Όμως, μια μέρα η Μέδουσα ζευγάρωσε με τον Ποσειδώνα σε ένα από τους ναούς της Αθηνάς. Η τελευταία θύμωσε τόσο πολύ ώστε την μεταμόρφωσε στο παραπάνω αποκρουστικό τέρας (Ησίοδος, Θεογονία 270 κεξ, 333 κεξ).

Η Αθηνά ήθελε να βοηθήσει τον Περσέα, γι’ αυτό του έδωσε μία καλογυαλισμένη ασπίδα ώστε να μην κοιτάξει την Μέδουσα κατά πρόσωπο και πετρώσει. Τον Περσέα βοήθησε και ο Ερμής δίνοντας του ένα ατσαλένιο δρεπάνι προκειμένου να κόψει το κεφάλι της. Ωστόσο, αυτό μόνο δεν ήταν αρκετό. Χρειαζόταν μερικά πράγματα ακόμα τα οποία φύλαγαν οι Στύγιες Νύμφες. Προκειμένου να μάθει που θα τις έβρισκε έπρεπε να συναντήσει τις τρεις Κυκνόμορφες Γραίες (άλλες αδελφές των Γοργόνων) που όλες μαζί μοιράζονταν ένα μάτι (ίσως να συμβολίζει το δώρο της νόησης) και ένα δόντι. Αυτές έμεναν στα ριζά του όρους Άτλαντα (ίσως στην Αφρική κοντά στις Ηράκλειες Στήλες). Τους άρπαξε κρυφά το μάτι και το δόντι (τα οποία αργότερα πέταξε στην λίμνη Τριτωνίδα, στην Σαχάρα, όπου ανατράφηκε η Αθηνά) και τις εκβίασε να μάθει τον τόπο κατοικίας των Νυμφών (Απολλόδωρος, Βιβλιοθήκη, Β 4, 2-4,  Υγίνος, Ποιητική Αστρονομία ΙΙ 12).

Σαν έμαθε που έμεναν, πήγε εκεί και πήρε από τις Νύμφες ένα ζευγάρι φτερωτά σανδάλια, έναν ειδικό σάκο για να τοποθετήσει μέσα το κομμένο κεφάλι και έναν σκούφο του Άδη τον οποίο όποιος φορούσε γινόταν αόρατος. Στην συνέχεια κατευθύνθηκε στα δυτικά (ή κατ’ άλλη εκδοχή στην χώρα των Υπερβορείων). Όταν έφτασε σ’ αυτές, οι Γοργόνες κοιμόντουσαν. Ο Περσέας, μέσα από τον κατοπτρισμό της ασπίδας, βρήκε την Μέδουσα και χωρίς καθυστέρηση της έκοψε το κεφάλι με ένα μόνο χτύπημα. Καθώς το κορμί της κατέρρεε, μέσα από τον λαιμό της, ξεπετάχτηκαν το φτερωτό άλογο Πήγασος και ο πολεμιστής Χρυσάωρ με ένα χρυσό σπαθί στο χέρι (παιδιά του Ποσειδώνα από το ζευγάρωμά του με την Μέδουσα), (Πίνδαρος, Πυθιονίκαι Ι 31, Οβίδιος, Μεταμορφώσεις IV 780).

Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Μπρεζίνσκι: Αν η Ελλάδα πλησιάσει κι άλλο τη Ρωσία, θα παραλύσει το ΝΑΤΟ


Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι
Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι
Είναι κάτι παραπάνω από προφανές πως οι ΗΠΑ, σε αντίθεση με την Ευρωζώνη, αντιμετωπίζουν με μεγαλύτερη ζέση τα γεωπολιτικά ζητήματα που προκύπτουν από μια πιθανή προσέγγιση Αθήνας-Κρεμλίνου.


Το έχει καταστήσει σαφές ο Μπαράκ Ομπάμα, ενώ το υποσημειώνουν όλα τα στελέχη της Ουάσιγκτον όταν αναφέρονται στην ελληνική κρίση χρέους, καθώς δεν ξεχωρίζουν το οικονομικό σκέλος του θέματος από το γεωστρατηγικό.

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Δείτε πως λειτουργεί η κοινοβουλευτική δημοκρατία στην χώρα μας!


Ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής για τον "κώδικα των δικηγόρων", στις 12.9.2013, δίχως τον απαιτούμενο αριθμό βουλευτών, όπου ο πρόεδρος Κ. Βιρβιδάκης απλώς αγνοεί τις ενστάσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου και ανακοινώνει ότι κάθε άρθρο «ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία», δίχως να έχει ψηφίσει κανένας!
Έτσι αντιλαμβάνεται η πολιτική μαφία της Ελλάδας, την δημοκρατία και τις διαδικασίες της!

Πηγή: https://www.youtube.com/

Το Αναψυκτήριο της Εβδομάδας (25-3-2015) [Περσέας & Μέδουσα, Άϊδος Κυνέην & Αρχαίος Οπλισμός, Αποκάλυψη Ιωάννου:Γυνή Περιβεβλημένη τον Ήλιον, Αθηνά & Αιγίς/Ασπίς, Μέδουσα-Γοργώ & Σελήνη, Γνώση για όλους-Εφαρμογή απο τον Σοφό]

Ο Περσέας Σκοτώνει την Μέδουσα

Οι Γριές είπαν στον ήρωά μας να πάει στον Άδη (τον κάτω κόσμο) και να βρει τις Νεράιδες. Οι Νεράιδες του έδωσαν την περικεφαλαία του Άδη που έκανε όποιον την φορούσε αόρατο, φτερωτά σανδάλια για να μπορεί να πετάει γρήγορα, και ένα μαγικό σακί που μπορούσες να βάλεις οτιδήποτε μέσα.
   Ο Περσέας φόρεσε την περικεφαλαία και τα σανδάλια και πέταξε μακρυά. Ταξίδευε για κάμποσο καιρό. Τώρα μπορούσε να δει το νησί των Γοργόνων. Ο Περσέας πλησίασε το νησί. Πέταξε γύρω και είδε τις Γοργόνες να κοιμούνται πάνω σε ένα βράχο. 

   Όταν ήρθε πιο κοντά ο ήρωάς μας γύρισε το κεφάλι του προς την άλλη μεριά. Ήξερε τι θα γινόταν άν έβλεπε τα πρόσωπά τους. Ο Περσέας σήκωσε την ασπίδα που του έδωσε η Αθηνά. Από την ασπίδα είδε τις τρεις Γοργόνες. Αλλά πια ήταν η Μέδουσα; Και οι τρεις φαίνοταν το ίδιο. Στάθηκε εκεί και σκεφτόταν. Ξαφνικά, ο Ερμής παρουσιάστηκε και του έδειξε την Μέδουσα. Συμβούλεψε τον Περσέα πάλι να μην κοιτάξει τα πρόσωπά τους.

   Ο Περσέας κοίταξε από την ασπίδα και έβγαλε το σπαθί του Ερμή. Με μια γρήγορη κίνηση, απόκοψε το κεφάλι της Μέδουσας. Το πήρε και το έβαλε στο μαγικό σακί και γρήγορα άρχισε να πετά πίσω προς την Σέριφο. Μαύρο αίμα άρχισε να χρωματίζει τα νερά. Με το αίμα, ένα φτερωτό άλογο βγήκε από το κορμί της Μέδουσας. Ήταν ο Πήγασος. Το άψυχο σώμα της Μέδουσας έπεσε στο νερό. Ο θόρυβος ξύπνησε της άλλες δύο Γοργόνες τη Σθενώ και την Ευρυάλη. Άνοιξαν τα φτερά τους και πέταξαν γύρω από το νησί σαν δαιμόνια, να βρουν το φονιά της αδελφής τους. Αλλά δεν μπορούσαν να δουν τίποτε, Ο Περσέας ήταν αόρατος. 

   Ο Περσέας πετούσε γρήγορα. Μετά από λίγο έφτασε στις ακτές της Λιβύης. Ένας μύθος λέει ότι από το αίμα που έσταζε από το σακί, βγήκαν δηλητηριώδη φίδια. Αυτά τα φίδια μετέτρεψαν ένα μέρος της Λιβύης σε έρημο... 
Εδώ μπορείτε να σχολιάζετε ελεύθερα, αλλά με σεβασμό στον συνομιλητή σας.
 Η ΑΘΗΝΑ ΠΡΟΜΑΧΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΟΡΓΟΝΕΙΟ ΣΤΟΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΒΡΑΧΙΟΝΑ.
   

Ζήτω η 25η Μαρτίου 1821, η έναρξη της επαναστάσεως των νεοελλήνων!

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Μετρήσεις του Rosetta ανατρέπουν θεωρία για τους ωκεανούς της Γης

Το νερό του πλανήτη μας δεν προέρχεται από κομήτες, αποκαλύπτουν οι επιστήμονες
Μετρήσεις του Rosetta ανατρέπουν θεωρία για τους ωκεανούς της Γης
O πάγος του κομήτη 67P περιέχει περισσότερο δευτέριο από ό,τι το θαλασσινό νερό


Η θεωρία ότι το νερό της Γης προέρχεται από κομήτες αποδυναμώνεται από μετρήσεις της αποστολής Rosetta, οι οποίες δείχνουν ότι ο πάγος του κομήτη 67P διαφέρει από το θαλασσινό νερό.

Η μελέτη που δημοσιεύουν στο περιοδικό «Science» οι ερευνητές της αποστολής επιβεβαιώνει όσα είχαν γίνει ανεπίσημα γνωστά πριν από περίπου έναν μήνα.

Όπως αναφέρουν, η αναλογία των ισοτόπων του υδρογόνου στο νερό του κομήτη παρουσιάζει μεγάλη απόκλιση από την αντίστοιχη αναλογία του νερού της Γης.

Σύμφωνα με μια από τις επικρατέστερες θεωρίες για το σχηματισμό της υδρογείου, η νεογέννητη Γη ήταν τόσο καυτή ώστε το αρχικό νερό που περιείχε έβρασε και χάθηκε στο Διάστημα. Το νερό που καλύπτει σήμερα τα δύο τρίτα του πλανήτη πρέπει επομένως να ήρθε αργότερα, πιθανότατα από προσκρούσεις κομητών και αστεροειδών.

Οι πλανητολόγοι συνεχίζουν σήμερα να διαφωνούν για το ποια κατηγορία σωμάτων είχε μεγαλύτερη συμβολή στο σχηματισμό των ωκεανών.

Η θεωρία ότι οι κομήτες έπαιξαν το βασικό ρόλο έδειξε να ενισχύεται πριν από τρία χρόνια, όταν ανακαλύφθηκε ότι η αναλογία ισοτόπων υδρογόνου στον κομήτη Χάρτλεϊ-2 είναισχεδόν ίδια με του θαλασσινού νερού

Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

«Αδειάζουν» τα κέντρα κράτησης μεταναστών: 420 ελεύθεροι κάθε μέρα

Με τρένα, λεωφορεία και … προαστιακό, οι λαθρομετανάστες  που αφήνονται ελεύθεροι από τα Κέντρα Κράτησης Αλλοδαπών σε όλη τη χώρα, κατακλύζουν τα κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης
Εκατοντάδες μετανάστες που αφέθησαν ελεύθεροι από τα Κέντρα Κράτησης Αλλοδαπών, θεωρητικά για 6+6 μήνες παράτασης για την «απέλασή» τους, η οποία βέβαια ουδέποτε πρόκειται να γίνει κατακλύζουν το κέντρο της Αθήνας.
Χωρίς δουλειά, χρήματα και σπίτι, θεωρείται σίγουρο  πως λόγω της ανέχειας και της γενικότερης οικονομικής κρίσης, είναι θέμα χρόνου η «εγκληματικότητα» να χτυπήσει και πάλι  κόκκινο  στις υποβαθμισμένες περιοχές του κέντρου, που τείνουν να μετατραπούν σε γκέτο με τους -Έλληνες κατοίκους- να μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού.
Ο αριθμός των λαθρομεταναστών που αφήνονται ελεύθεροι από την Αμυγδαλέζα, την Κόρινθο, το Παρανέστι Δράμας, την Ξάνθη και την Ορεστιάδα, αυξάνεται μέρα τη μέρα. Υπολογίζεται πως καθημερινά αφήνονται 420 άτομα από τα Κέντρα Κράτησης Αλλοδαπών σε όλη τη χώρα και υπολογίζεται πως εάν συνεχιστεί με αυτό το ρυθμό σε λιγότερο από ένα μήνα, δεν θα υπάρχει κανείς πλέον κρατούμενος
Αν και η υπουργός «Μεταναστευτικής Πολιτικής» Τασία Χριστοδουλοπούλου, μίλησε για δημιουργία ανοιχτών «δομών» (η αγαπημένη λέξη του νέου πολιτικού καθεστώτος) φιλοξενίας ακόμη και για ενοικίαση από το κράτος κενών κατοικιών που θα διατεθούν σε μετανάστες,   παραμένουν για την ώρα εξαγγελίες στα χαρτιά. 

ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ..Ελληνίδα Καθηγήτρια: «Η τουρκική και όχι ελληνική, είναι η γλώσσα της φιλοσοφίας και των επιστημών»


ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ..Ελληνίδα Καθηγήτρια: «Η τουρκική και όχι ελληνική, είναι η γλώσσα της φιλοσοφίας και των επιστημών»



Αυτή είναι η κύρια Ελένη Κουτσουραδή, διευθυντήρια του Κέντρου Ανθρωπινών Δικαιωμάτων του πανεπιστήμιου του Maltepe, μέλος κάποιου Ιδρύματος Τούρκων Φιλοσόφων και επίτιμος πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Φιλοσόφων.Η τουρκική και όχι ελληνική, είναι η γλώσσα της φιλοσοφίας και με τον λεκτικό θησαυρό της τουρκικής γλώσσας, μπορούμε να… φιλοσοφήσουμε σε… πολύ υψηλά πνευματικά επίπεδα. Αυτά τα πρωτοφανή δεν την υποστηρίζει κάποιος Τούρκος διανοούμενος, ή ακαδημαϊκός, ή επιστήμονας, αλλά… μια Ελληνίδα καθηγήτρια πανεπιστημίου.
Η Ελληνίδα αυτή καθηγήτρια σε δηλώσεις της που δημοσιεύονται στον τουρκικό τύπο, ενστερνίστηκε την προσφάτως διατυπωθείσα άποψη του νέου πρόεδρου της Τουρκίας, Ταΐπ Ερντογάν, ότι τα τουρκικά είναι η γλώσσα της φιλοσοφίας και ότι ο λεκτικός πλούτος της τουρκικής γλώσσας προσφέρει την δυνατότητα να διατυπωθούν οι πιο περίπλοκες φιλοσοφικές έννοιες Το εντυπωσιακό είναι, ότι η άποψη αυτή του Τούρκου προέδρου και νέου επίδοξου χαλίφη της Τουρκιάς, Ταΐπ Ερντογάν, προκάλεσε έντονες συζητήσεις στο εσωτερικό της Τουρκίας, ενώ υπήρξαν και επικρίσεις στο πολιτικό πεδίο.

Ο Αιθέρας στην αρχαιότητα, Ακασικά αρχεία, και κβαντική φυσική

 Αρχαίες θεωρίες για τον αιθέρα



    Ο αιθέρας ήταν το πέμπτο στοιχείο (πεμπτουσία), μαζί με τη φωτιά, τον αέρα, το νερό και τη γη, από τα οποία ήταν φτιαγμένος ο κόσμος (Αριστοτέλης). Ενώ τα προηγούμενα στοιχεία δομούσαν τον κόσμο των ανθρώπων, ο αιθέρας πίστευαν ότι δομούσε τον υλικό ουρανό, τους πλανήτες, τα άστρα και γενικά τον υπόλοιπο κόσμο.  Αν και εθεωρείτο επιστημονικά «νεκρός», εδώ κι έναν αιώνα, ο Αιθέρας εμφανίζεται και πάλι στο προσκήνιο, ως μια θεωρία, για την ερμηνεία της παρατηρούμενης, αλλά ανεξήγητης «θάλασσας ενέργειας» και του «κοχλάζοντος κενού», που μας περιβάλει. Ο αιθέρας είναι απίστευτα λεπτός και διαπερνά τα πάντα, άβια και έμβια.



     Οι σύγχρονοι επιστήμονες φυσικοί πλέον, κατά πλειοψηφία, δέχονται ότι ο χώρος που μας περιβάλει, αλλά και το Σύμπαν, είναι γεμάτα από «κοσμικό αφρό» (από αιθέρα, δηλαδή). Διαμέσου αυτού του «αφρού», γίνονται όλες οι ενεργειακές και υλικές αλληλεπιδράσεις στο ορατό Σύμπαν. Είναι αόρατος στους ανθρώπους, πάρα πολύ λεπτός, που διαπερνά τα πάντα. Τόσο η Κβαντική Ηλεκτροδυναμική, όσο και η Κβαντική Φυσική Στοιχειωδών Σωματιδίων, δέχονται ότι ο Κβαντικός αφρός είναι μια τεράστια και αόρατη δεξαμενή διαρκούς προσφοράς και απορροής υλοενέργειας, επάνω στην οποία στηρίζεται ο ορατός κόσμος. Πρόκειται για την αποκαλούμενη «Ενέργεια Μηδενικού Σημείου» (Zero-point Energy).



    Σοφοί και ιδιαίτερα σκεπτόμενοι ερευνητές από τα πανάρχαια χρόνια, υποστήριζαν ότι υπάρχει ένα κοσμικό πεδίο που συνδέει τα πάντα, ένα είδος διαχρονικού και αιώνιου αρχείου στο οποίο είναι καταγεγραμμένα όλα όσα έχουν συμβεί ποτέ στο σύμπαν (εικόνες, ήχοι, γεγονότα, κλπ.), όπου διασώζονται όλες οι πληροφορίες

Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Η έκσταση είναι το λουλούδι της οδύνης



«Οδύνη» σημαίνει «δεν ξέρω ποιος είμαι». 

Δεν ξέρω που πηγαίνω και γιατί πηγαίνω. Δεν ξέρω αν οτιδήποτε κάνω, πρέπει να το κάνω ή όχι. Η ερώτηση δεν φεύγει ούτε για μια στιγμή. Και αυτό βρίσκεται στο πιο βαθύ σημείο μέσα σας, στον πυρήνα του είναι σας. Αυτή είναι η αγωνία – ότι το νόημα δεν είναι γνωστό, ότι ο σκοπός δεν είναι γνωστός, ότι ο στόχος δεν είναι γνωστός. Μοιάζει λες και είμαστε τυχαίοι, ότι γεννηθήκαμε από κάποιο ατύχημα.


Κανένα άλλο ζώο, κανένα δένδρο, κανένα πουλί δεν είναι τυχαίο∙ είναι σχεδιασμένα. Η ύπαρξη έχει ένα ολόκληρο πρόγραμμα γι’ αυτά. Ο άνθρωπος μοιάζει να είναι τελείως διαφορετικός. Η ύπαρξη έχει αφήσει τον άνθρωπο απόλυτα ελεύθερο. Από τη στιγμή που θα συνειδητοποιήσετε αυτή την κατάσταση τότε προκύπτει η οδύνη. Και είναι καλό να τη νιώθετε. Γι’ αυτό λέω ότι δεν είναι ένας συνηθισμένος πόνος, μαρτύριο, δυστυχία. Είναι κάτι ασυνήθιστο, και έχει τρομερή αξία για όλη σας τη ζωή, για την ωρίμανσή της, να νιώθετε την οδύνη, κάθε ίνα του είναι σας να νιώθει την ερώτηση, να γίνετε απλά μια ερώτηση. Και φυσικά είναι τρομακτικό. Βρίσκεστε σε ένα χάος. Αλλά μέσα από αυτό το χάος γεννιούνται τα αστέρια.


Αν δεν αρχίσετε να πνίγεστε από φόβο, αν δεν αρχίσετε να δραπετεύετε από την οδύνη σας… Όλοι προσπαθούν να δραπετεύσουν, να βρουν τρόπους: ερωτεύονται, κάνουν αυτό, κάνουν εκείνο – ασχολούνται με κάτι, κάπου. Το ένα πράγμα δεν έχει τελειώσει και αρχίζετε να κάνετε κάτι άλλο επειδή φοβάστε. Αν υπάρχει ένα κενό ανάμεσα στα δύο και προκύψει το ερώτημα, και αρχίσετε να νιώθετε οδύνη, τότε νομίζετε πως είναι καλύτερα να συνεχίσετε, να εξακολουθείτε να τρέχετε ασταμάτητα. Οι άνθρωποι αρχίζουν να τρέχουν από τη γέννησή τους μέχρι να πεθάνουν. Δεν σταματάνε, δεν κάθονται στην άκρη του δρόμου κάτω από ένα δέντρο…




Η οδύνη είναι η εμπειρία ότι έχετε έρθει στον κόσμο ως μια κενή πλάκα∙ δεν υπάρχει τίποτα γραμμένο πάνω της. Αυτό είναι το αυθεντικό σας πρόσωπο. Τώρα, μπορείτε να κάνετε δύο πράγματα. Το ένα είναι, καθώς θα φοβάστε αυτό το κενό, να αρχίσετε να τρέχετε πίσω από το ένα ή το άλλο – να κερδίσετε χρήματα, εξουσία, μάθηση, ασκητισμό, να γίνετε σοφός, λόγιος, πολιτικός – να δώσετε με κάποιο τρόπο στον εαυτό σας μια αίσθηση ταυτότητας, να κρύψετε με κάποιο τρόπο το εσωτερικό σας χάος. Αλλά ό,τι κι αν κάνετε το χάος είναι εκεί και θα παραμείνει εκεί. Είναι ένα εγγενές κομμάτι σας. Εκείνοι λοιπόν που καταλαβαίνουν δεν προσπαθούν με κανένα τρόπο να δραπετεύσουν από αυτό. Το αντίθετο, προσπαθούν να μπουν μέσα του.

Παύλος Σαντορiνης - Ο Έλληνας που άλλαξε την εξέλιξη του B' Παγκoσμίου Πολέμου

Γνώριζε το μυστικό του ραντάρ και τον κυνηγούσαν κατάσκοποι αρκετά χρόνια πριν τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο Έλληνας εφευρέτης και η αναγνώριση που ήρθε με μεγάλη καθυστέρηση 

«Το ραντάρ ανέτρεψε τον υποβρύχιο πόλεμο των Γερμανών και υπήρξε, μετά την ατομική βόμβα το αποτελεσματικότερο όπλο του πολέμου». Ναύαρχος Καρλ Νταίνιτς Αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού της Ναζιστικής Γερμανίας κατά τον Β’ Π.Π. 

Το 1942 εμφανίστηκε το ραντάρ, μια πρωτοποριακή εφεύρεση που ανέτρεψε τις ισορροπίες του Πολέμου, γέρνοντας την πλάστιγγα υπέρ των Συμμαχικών Δυνάμεων. Το συγκεκριμένο ραντάρ έδινε τη δυνατότητα του εντοπισμού εχθρικών αεροσκαφών σε αρκετά μεγάλες αποστάσεις και την τεχνογνωσία του διέθετε εκείνη την εποχή μόνο η Μ. Βρετανία. Αν και ευρέως «πατέρας» του θεωρείται ο Άγγλος Ρόμπερτ Ουάτσον Ουάτ, το Εκατοστομετρικό ραντάρ εφευρέθηκε λίγα χρόνια νωρίτερα, από τον Έλληνα Καθηγητή Φυσικής Παύλο Σαντορίνη. 

Το 1969 οι Άγγλοι τίμησαν τον Σαντορίνη και καθυστερημένα παραδέχθηκαν ότι ανακάλυψαν το ραντάρ δύο χρόνια αργότερα από τον ίδιο. Αυτό που δεν αποκάλυψαν όμως, ήταν ότι το 1940 τους είχαν δοθεί τα σχέδια. 

Ο επιστημονικός πόλεμος για την επικράτηση στους αιθέρες 

Η ιστορία του ραντάρ, μοιάζει βγαλμένη από κατασκοπικές ταινίες. Εφευρέτες, μοιραίες γυναίκες και Μυστικές Υπηρεσίες έδωσαν μάχη πριν και κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, για το ποιος θα αποκτήσει πρώτος την τεχνογνωσία που θα του έδινε ξεκάθαρη υπεροχή στους αιθέρες και συγκριτικό πλεονέκτημα στον πόλεμο. 

Από τις παραμονές ακόμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, Βρετανία και Ναζιστική Γερμανία, ξεκίνησαν ένα αγώνα δρόμου, για το ποιος θα ανακαλύψει πρώτος τον τρόπο και το μέσο για να εντοπίζει από μακριά τις εναέριες εχθρικές δυνάμεις. 

Για την επίτευξη αυτού του στόχου και οι δύο πλευρές πειραματίζονταν μυστικά, ήδη από τα μέσα του ’30 με τα ραδιοκύματα. Πριν από την ανακάλυψη του ραντάρ μεγάλης ισχύος, η αεράμυνα χρησιμοποιούσε παρατηρητές με κυάλια και γιγαντιαία χωνιά με πρωτόγονα ακουστικά συστήματα, για την ανίχνευση των εχθρικών αεροσκαφών. Με το ξέσπασμα του πολέμου εμφανίστηκαν τα πρώτα ραντάρ. 

Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΙΔΟΣ ΟΝΤΟΤΗΤΩΝ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΣΤΗ ΓΗ




Η Karen Hudes, πρώην ανώτερο στέλεχος του συμβουλίου της Παγκόσμιας Τράπεζας, κάνει πολύ θόρυβο τελευταία, επειδή πρόσφατα (Μάρτιος 2014) είπε κάτι που δεν είχε πει ποτέ πριν. Ότι ένα δεύτερο είδος όντων που βρίσκεται στη Γη, ελέγχει το χρήμα και την θρησκεία του πλανήτη.

Πολλοί άνθρωποι που στο παρελθόν είχαν υψηλές θέσεις, ώστε να γνωρίζουν πράγματα που οι υπόλοιποι δεν γνώριζαν, έχουν κάνει κάποιες πολύ σοκαριστικές δηλώσεις τελευταία.
Όπως ο Paul Hellyer, πρώην υπουργός εθνικής άμυνας του Καναδά, που πρόσφατα είπε ότι υπάρχουν 4 γνωστά εξωγήινα είδη που επισκέπτονται τη γη για χιλιάδες χρόνια.

Για κάποιαν σαν την Karen Hudes που έχει αποκτήσει αξιοπιστία στην Παγκόσμια Τράπεζα και μετά ξαφνικά κάνει ένα σχόλιο σαν αυτό που κατηγορεί την Παγκόσμια Τράπεζα, είναι αρκετά σοκαριστικό.

Αντιλαμβάνομαι, ότι δεν σημαίνει ότι κάτι είναι αληθές, επειδή κάποιος το λέει, ανεξαρτήτως του παρελθόντος ή της θέσης του.
Την ίδια στιγμή όμως που τα λέει αυτά η Karen Hudes, τα επιβεβαιώνει με πολλά αρχαία ιστορικά γεγονότα, αλλά και πρόσφατες αποκαλύψεις για άλλα περίεργα φαινόμενα, όπως τα ufo, οι μυστικές εταιρείες και άλλα πολλά.
Παρόλα αυτά, υπάρχει ένας μεγάλος όγκος αποδείξεων, που υποδηλώνει ότι δεν είμαστε μόνοι μας και ότι έχουμε δεχτεί επισκέψεις στο παρελθόν.

Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Ο δορυφόρος "Μάυρος Ιππότης" σημείο προυπάρχοντος ανεπτυγμένου τεχνολογικά πολιτισμού


Ο μαύρος ιππότης ήταν ένας μυστηριώδης ΑΤΙΑ δορυφόρος που ανακαλύφθηκε να γυρίζει σε τροχιά γύρω από τη γη το 1959. Φανταστείτε τώρα να είστε κυβερνήτης μίας υπερδύναμης κατά τη δεκαετία του 50-60 με στόχο να κατακτήσετε το διάστημα και μόλις κάνετε τα πρώτα σας βήματα να ανακαλύψετε ότι κάποιος άλλος ήταν ήδη εκεί!

Τι ακριβώς ήταν ο "μαύρος ιππότης;" και πως το δικαιολόγησαν οι μεγάλες δυνάμεις; ήταν εξωγήινη κατασκευή ή ανθρώπινη; κι αν ο μαύρος ιππότης ήταν ανθρώπινη τότε πότε και από ποιους κατασκευάστηκε ; μήπως είναι απλά μία απάτη ; Όλα αυτά θα απαντήσουμε σε αυτό το θέμα.

Οι επιστήμονες χαρακτήρισαν τον μαύρο ιππότη ως ένα άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενο αντικείμενο που λειτουργεί ως δορυφόρος και είναι άγνωστη κατασκευής και τεχνολογικής προέλευσης. Ο μαύρος ιππότης είχε εκπέμψει στο παρελθόν ραδιοκύματα σύμφωνα με τη ΝΑΣΑ (μεταξύ 1920 - 1930) και ενώ εντοπίστηκε από τους Αμερικάνους κατόπιν εξαφανίστηκε. Ο μαύρος ιππότης όπως τελικά φάνηκε δεν ήταν κατασκεύασμα ούτε της Σοβιετικής ένωσης γιατί αν ήταν τότε η Σοβιετική ένωση θα είχε διεκδικήσει την πρωτιά στο διάστημα κάτι που επιθυμούσε πάρα πολύ, αλλά ούτε άνηκε και στις ΗΠΑ. Ο μαύρος ιππότης εντοπίστηκε ξανά στις 26 Νοεμβρίου 1958 όταν ανεξάρτητοι Αμερικάνοι, Ρώσοι, και Ιταλοί αστρονόμοι (έναν χρόνο μετά την αποστολή του Ρώσικου δορυφόρου Σπούτνικ), έλαβαν σήματα σε άγνωστο κωδικό. Λόγω του μαύρου χρώματος και του μυστηρίου που καλύπτει τον δορυφόρο, του δόθηκε το όνομα "Μαύρος Ιππότης". Ο αστρονόμος Α.ΚΑΖΑΝΤΣΕΦ μεταξύ άλλων δήλωσε :

    "ο Μαύρος ιππότης είναι ένα μικροσκοπικό διαστημικό σκάφος, χωρίς πλήρωμα."

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Αγάπη. Παγίδα ή δώρο της ανθρωπότητας


Αποτέλεσμα εικόνας για αγαπη
Γράφει ο Αλκιρέας Αγγελονικήτας
 Αρκετές φορές από τότε που ξεκινήσαµε την επικοινωνία σε αυτό το χώρο, έχω αναφερθεί στην έννοια της αγάπης… Και κάθε φορά που το κάνω, ανακινώ µια ιδιαίτερη δυναµική µέσα σας η οποία έχει πολλαπλές προεκτάσεις… Κι αυτό διότι από µικροί µάθαµε να χρησιµοποιούµε µια λέξη σαν αυτή, χωρίς να γνωρίζουµε ακριβώς τη σηµασία της και τη δυναµική της τόσο σε µας τους ίδιους, όσο και στους άλλους γύρω µας ή και στο ίδιο το σύµπαν… Ακόµη και τώρα που ξεκίνησα να γράψω αυτό το άρθρο, νοιώθω αρκετή δυσκολία πώς να τα εκφράσω όλα αυτά, σε λέξεις και νοήµατα ικανά να δηµιουργήσουν µια πλήρη αντίληψη για αυτή την έννοια… ∆ιότι πράγµατι είναι απορίας άξιο, πως συνέβη και ο άνθρωπος για µια έννοια σαν αυτή, χρησιµοποιεί µια µονάχα λέξη… Μια απορία η οποία γίνεται αντιληπτή µόλις αρχίσουµε να αντιλαµβανόµαστε τι πραγµατικά συµβαίνει µε την «αγάπη»… Τι είναι… πως λειτουργεί… πως γίνεται αντιληπτή στον άνθρωπο και ποια είναι η φύση της… Αν όµως αγνοούµε την πηγή αυτής της έννοιας, είναι αδύνατον να την αντιληφθούµε σε όλο της το βάθος… Μια πηγή που κρατείται κρυφή από την ανθρωπότητα για πάνω από 24.000 χρόνια για λόγους που θα αντιληφθείτε σε λίγο… ∆ιότι αυτό ακριβώς συµβαίνει… Κάποιοι κράτησαν κρυφή αυτή τη γνώση για δικά τους συµφέροντα… Τα οποία θα αρχίσετε να αντιλαµβάνεστε µόλις ξεκινήσετε να αποκωδικοποιείτε την φύση αυτής της δύναµης και την πραγµατική της διάσταση µέσα στην ολική δηµιουργία… Ας ξεκινήσουµε λοιπόν το ταξίδι µας σε αυτή τη µαγική έννοια που περιέχεται στη λέξη «αγάπη» την οποία ενώ την αναφέρουν όλοι, αγνοούν παντελώς το βάθος και την πηγή της προέλευσής της… Και για να ξεκινήσουµε ας δούµε από πού προέρχεται αυτή η λέξη. Η λέξη «αγάπη» λοιπόν, προέρχεται από µια άλλη λέξη την οποία ενώ την βρίσκετε συνεχώς µπροστά σας, είναι αδύνατον να την συνδέσετε µαζί της διότι όλοι όσοι την χρησιµοποιείτε αγνοείτε τη φύση και τη λειτουργία της… Όλοι ουδενός εξαιρουµένου… Και αυτό διότι πρώτον µέχρι πρόσφατα ήταν σχεδόν αδύνατον να την κατανοήσετε σαν τέτοια… και δεύτερον διότι αν σας το εξηγούσε κάποιος που γνώριζε σχετικά, θα έπρεπε να σας εξηγήσει και τα υπόλοιπα που σας έκρυβε για τον τρόπο που τη χρησιµοποιούσε… Και η λέξη από την οποία προέρχεται η «αγάπη» είναι η λέξη «άγω» δηλαδή γίνοµαι αγωγός, δηλαδή γίνοµαι το µέσον από µέσα από το οποίο θα διέλθει κάτι…

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΚΙΟΛΒΑΣ:ΣΕ 48 ΩΡΕΣ ΚΑΤΑΣΤΩ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ.



25Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΚΙΟΛΒΑΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ TO H.A.A.R.P KAI O KAΡΑΜΑΝΛΗΣ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ
Ο Γεώργιος Γκιόλβας έφυγε από αυτόν τον κόσμο στις 14 Νοεμβρίου 2003. Το όνομά του συνδέθηκε σε μεγάλο βαθμό με τη νέομυθολογία της περιβόητης ομάδας Έψιλον. Ο Γκιόλβας ήταν μηχανολόγος – πυρηνικός φυσικός και είχε 19 αναγνωρισμένες διεθνώς εφευρέσεις.
Οι συνεντεύξεις που έδωσε στη ζωή του ήταν ελάχιστες και πάντα προκαλούσαν αίσθηση. Σε αυτό το άρθρο θα σας κάνω γνωστή μια συνέντευξη την οποία και έδωσε 1 περίπου μήνα πριν
πεθάνει – συγκεκριμένα στα τέλη του Σεπτέμβρη(2003). Η συνέντευξη αυτή δόθηκε για να «παίξει» στην τηλεόραση κάτι όμως που δεν έγινε(ως τώρα Μάρτιος 2004) , καθώς μετά το θάνατό του τα δικαιώματα της συνέντευξης αυτής έχουν περάσει στη γυναίκα του Γ. Γκιόλβα , η οποία και προς το παρόν δεν επιθυμεί τη δημοσιοποίηση της. Τέλος , αξίζει να αναφέρω ότι οι άνθρωποι οι οποίοι και κατέχουν την κασέτα αυτή , είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού. . . Ας περάσουμε όμως στα κυριότερα σημεία , στο περιεχόμενο δηλαδή της συνέντευξης.

Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Το Αναψυκτήριο της Εβδομάδας (3-3-2015) [Η έννοια του Καλού, του Κακού & του Δικαίου, Περί Αγάπης, Σύνδεση Ελληνισμού-Χριστιανισμού, ‘Πτώση με Εύα - Γνώση με Πανδώρα’, Ινδικός Μύθος για Μπράχμα-Μάγια, Προπατορικό Αμάρτημα-Πυρ Προμηθέως & Σεξουαλική Ενέργεια, Βαρθενώς-Αμφίπορο Ουράνιο Όχημα & Σελήνη, Στόχος η Ιδεώδης και όχι η Ζωώδης Έκφραση]


Εδώ μπορείτε να σχολιάζετε ελεύθερα, αλλά με σεβασμό στον συνομιλητή σας.

"Υπάρχουν ψυχές και ψυχές, 
μα όλες .... δεν είναι ίδιες.
Κάποιοι τρέφονται από πληγές που σ' άλλονε ανοίγουν, 
μα όλου του κόσμου οι ψυχές στο ίδιο καταλήγουν."


Αρμαγεδών

Είναι γεγονός: Νέα επιστημονική μελέτη δείχνει ότι η αγάπη ζεσταίνει πραγματικά [εικόνα]


Είναι γεγονός: Νέα επιστημονική μελέτη δείχνει ότι η αγάπη ζεσταίνει πραγματικά
Οταν είμαστε ερωτευμένοι αναφωνούμε δεξιά και αριστερά ότι αισθανόμαστε μια ζεστασιά σε όλα μας το σώμα, ενώ σε περίπτωση απογοήτευσης το κεφάλι μας πάει να σπάσει.

Ερευνητές από τη Φινλανδία έδειξαν σε νέα μελέτη ότι τα συναισθήματα συνδέονται άμεσα με αυξομειώσεις θερμοκρασίας στο σώμα μας, αλλά και άλλες μεταβολές, οι οποίες είναι ίδιες σε όλους τους ανθρώπ[ους ανεξάρτητα από φυλή ή πολιτισμό.

Η μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Proceedings of the National Academies of Sciences», και την παρουσιάζει το «ΒΗΜΑ», παρουσιάζει τα ευρήματά της σχηματικά σε διαγράμματα. Σε αυτά θα διαπιστώσετε ότι η ευτυχία κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν μια ζεστασιά να απλώνεται σε όλο το σώμα τους, «από την κορυφή ως τα νύχια» όπως είθισται να λέμε. Μια ανάλογη ζεστασιά νιώθουν και οι ερωτευμένοι, μόνο που αυτή αφήνει ανεπηρέαστα τα πόδια, περίπου από τα γόνατα και κάτω – κάτι το οποίο, σύμφωνα με τους επιστήμονες ίσως εξηγεί γιατί λέμε ότι νιώθουμε να «τρέμουν τα γόνατά μας» στη θέα του αγαπημένου μας προσώπου.

Αντιθέτως όσοι βιώνουν μια ερωτική απογοήτευση – ή, όπως λέμε, έχει ραγίσει η καρδιά τους – νιώθουν πραγματικά έναν πόνο ή βάρος στον θώρακα. Γενικώς η θλίψη προκαλεί μια αίσθηση αδυναμίας στα άκρα και εντονότερης δραστηριότητας στην καρδιά (κατ' επέκταση στον θώρακα), ενώ η κατάθλιψη κυριολεκτικά «παγώνει» το σώμα και «κόβει» χέρια και πόδια.