Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

BLACKROCK: Η πιο σατανική εταιρία που δεν έχεις ακούσει ποτέ...




BigBusiness#38 | Powered by Freedom24

 

6 σχόλια:

  1. Περίεργο βίντεο από τον Mikeus. Δεν είναι ακριβώς έτσι όπως τα περιγράφει. Η blackrock είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην Αμερική που ετοιμάζει τα έτοιμα καλαθια μετοχων και άλλα χρηματοοικονομικα προϊόντα, στα οποία μπορεί να επενδύει κάθε άνθρωπος που ανοίγει έναν επενδυτικο λογαριασμό σε μια επενδυτικη εταιρεία.

    Πλέον είναι εύκολο και γίνεται από το κινητό τηλέφωνο χωρίς φασαρίες.

    Η αξία της Blackrock είναι κάπου 110 δις δολλαρια τρεχουσα αξια. Μεγάλη μεν, αλλά όχι πολύ μεγάλη για τα δεδομένα της Αμερικής. Η Disney για παράδειγμα είναι 2 φορές μεγαλύτερη. Το ενδιαφέρον γαι την Blackrock ωστοσο είναι τα κεφάλαια που έχει υπό διαχειριση και τα οποία είναι κοντά 9 τρις δολλαρια.

    Η blackrock λοιπόν, ναι μεν κατεχει ένα ποσοστό από σχεδόν όλες τις εταιρείες στην Αμερική, όμως δεν έχει ελεγχο σε αυτές. Δεν μπορεί κατά βούληση να πουλάει το ποσοστό της σε μία εταιρεία επειδή δεν της αρέσει, καθως είναι υποχρεωμένη να τηρεί αναλλοίωτα τα ποσοστά της στα κεφάλαια υπό διαχειριση.

    Κερδοσκοπική εταιρεία είναι, που κάνει μια δουλειά καλά, και αμείβεται γι αυτο, με αρκετά καλά και χαμηλα ποσοστά. Πρόσφατα πριν 2-3 μήνες, δημιούργησε χρηματοοικονομικο προιον και για το Bitcoin, ένα ψηφιακό αποκεντρωμενο νομισμα που δεν μπορεί να το ελέγξει, όσο και να θέλει. Αυρο όμως δεν την εμποδίζει να κάνει την δουλειά της, να το προσφερει στους επενδυτες ως επιλογή και αυτή να παίρνει ένα μικρό ποσοστό.

    Ερχομαι εγώ και λέω, θέλω να αγοράσω 1000 ευρώ σε Bitcoin γιατί πιστεύω πως η τιμη του Bitcoin θα ανέβει. Αντί να ψάχνω να βρίσκω από ύποπτες για απάτες εταιρείες ποια πουλαει bitcoin, έρχεται η blackrock και λέει: "αγορασε 1000 ευρώ από το δικό μου προιον τύπου iou,(spot bitcoin etf) με την δικιά μου αξιοπιστια και είσαι σίγουρος εναντι μιας μικρής αμοιβής βεβαίως. Η blackrock όμως είναι υποχρεωμένη από την ρυθμιστική αρχή της Αμερικής, την SEC, να κατεχει ανά πάσα στιγμή τον ίδιο αριθμό bitcoin, με αυτά που έχουν αγοράσει οι επενδυτές. Και σε αυτά τα etf η ρύθμιση γινεται υποχρεωτικα κάθε μέρα. Άρα τα 1000 ευρώ τα δικά μου σε bitcoin, πάει και τα αγοραζει και μου τα φυλάει σε αναλογία 1προς1 υποχρεωτικα.

    Σίγουρα ο όγκος της εταιρείας κάνει τον λόγο του προέδρου της να μετράει πάρα πολύ, αλλά τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως τα λέει ο mikeus και μου κα είναι εντυπωση το βίντεο ως προς τους λογους που το έγραψε.

    Joker

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ Joker, χωρίς να είμαι ειδικός σε αυτού του είδους τις εταιρείες, εμπιστεύομαι τον Mikeus, καθότι είναι αξιόπιστος και αντικειμενικός στις κρίσεις του, μέσα από το κανάλι του.
    Ο λόγος όμως που με έκανε να αναρτήσω το βίντεο, είναι το γεγονός ότι ο Larry Fink δεν αρκείται στην οικονομική του παντοδυναμία, αλλά την χρησιμοποιεί για να ασκήσει πολιτική εξουσία και μάλιστα σε παγκόσμιο επίπεδο. Πρόκειται για εβραίο σιωνιστή, για όσους λέει κάτι αυτό...
    Δεν είναι τυχαίο ότι οι παγκόσμιοι (διεθνείς) εξουσιαστές, είναι αυτοί που κατέχουν την μέγιστη οικονομική δύναμη, δεν ασχολούνται ποτέ με την πολιτική (ως πολιτικοί), είναι αφανείς, αλλά έχουν την απόλυτη εξουσία ώστε να επιβάλλουν τις δικές τους πολιτικές.
    Όλως τυχαίως, όλοι τους είναι εβραϊκής καταγωγής.
    Η Νέα Τάξη Πραγμάτων είναι δική τους επινόηση και έχουν την δύναμη να την επιβάλλουν στους λαούς και τους κυβερνήτες τους.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Joker

    Ο Mikeus ειναι γνωστος διαδικτυακα εδω και χρονια, μεσω των κωμικων του video. Αυτο ομως, η αναγνωρισιμοτητα του, δεν του προσδιδει στοιχεια εμπιστοσυνης απαραιτητα.

    Το καναλι του αυτο ειναι χορηγουμενο απο την freedom24, μια επενδυτικη εταιρεια που εχει κανει δυναμικη εισοδο στην Ελλαδα τα τελευταια χρονια. Ειναι πιστοποιημενη απο τις ελεγκτικες αρχες Κυπρου και Ελλαδας, εχω ανοιξει και εγω λογαριασμο εκει, ωστοσο "πεντακαθαρη" εταιρεια, δεν την λες ευκολα.

    Ειναι φτιαγμενη απο Ρωσο, που ομως παρεδωσε την ρωσικη του υπηκοοτητα για να μην τον κυνηγανε οι δυτικοι τοσο εντονα, φερνει κεφαλαια απο Καζακσταν με αδιαφανεις διαδικασιες, τον κυνηγαει ο Πουτιν για να επιστρεψει τα κεφαλαια τα οποια εβγαλε απο Ρωσια, συχνα μπαινει στο μικροσκοπιο των ελεγκτικων αρχων της Αμερικης η "μαμά" εταιρεια FTHC. Φυσικα, στον δυτικο κοσμο, ισχυει το τεκμηριο της αθωοτητας, και εφοσον δεν εχει αποδειχτει κατι εναντιον τους, η εταιρεια ειναι νομικα καθαρη.

    H freedom προωθει ξεκαθαρα ως αγαπημενο της επενδυτικο προιον μεσω influencers/youtubers, το VUAA, που ειναι ενα ETF του S&P500, ενα χρηματοοικονομικο προιον που αποτελει ενα καλαθι μετοχων των 500 κορυφαιων εταιρειων βασει του οικου αξιολογησης Standars and Poors. Μια χαρα ως εδω. Ο mikeus πληρωνεται απο τη freedom για να την διαφημιζει και πιθανοτατα παιρνει και ποσοστα για καθε νεο πελατη που εγγραφεται στην επενδυτικη πλατφορμα μεσα απο το λινκ του. Και εδω μια χαρα, θεμιτα ειναι αυτα, affiliate marketing. Βεβαια αυτα ολα ισχυουν οσο δεν σκαει καποιο κανονι απο την freedom. Στην Ελλαδα μεχρι 20.000 ευρω εγγυαται η ρυθμιστικη αρχη και ειμαι της εκτιμησης πως "φεξε μου και γλιστρισα" αν γινει η στραβη και ζητησει καποιος να τα παρει πισω. Οπως υποτιθεται μεχρι 100.000 ευρω ειναι εγγυημενα στις τραπεζες, αλλα αν γινει η στραβη, καληνυχτα. Οπως στην Κυπρο που τους κοψανε τις καταθεσεις στο μισο, μεσα σε μια νυχτα. Τελοσπαντων, εγκληματα για αλλη θεματικη αυτα.

    Το προιον που προωθει η freedom, ο χορηγος που πληρωνει για καθε επεισοδιο ειναι το VUAA, και ειναι το ETF που εκδιδει η εταιρεια Vanguard. H Blackrock διαχειριζεται κεφαλαια 9 τρις δολλαριων, ομως η Vanguard διαχειριζεται κεφαλαια 8,6 τρις δολλαριων. Πρακτικα προσφερουν τις ιδιες υπηρεσιες στους επενδυτες, προσβαση σε παρομοια προιοντα. Ειτε δηλ αγορασεις 100 ευρω στο προιον της Blackrock, ειτε στης Vanguard, ειναι το ιδιο. Ωστοσο, υπαρχουν και κινησεις και προιοντα που ξεχωριζουν τις εταιρειες, αλλα προσφερει η μια, αλλα η αλλη. Πριν 3 μηνες η Blackrock εβγαλε προιον ETF για το Bitcoin, ενω η Vanguard οχι, και αυτο προκαλεσε μεγαλο κραξιμο απο τους Αμερικανους επενδυτες. Οι εταιρειες ειναι ανταγωνιστικες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Joker

    Δεν ξερουμε ακομα αν το Bitcoin "πιασει". Αν "πιασει", θα αποτελεσει ενα επενδυτικο προιον (asset), σχεδον σαν τον χρυσο. Ο χρυσος αποτιμαται στα 13 τρις δολ αξια, το Bitcoin στα 1,3 τρις δολ, οταν περυσι ομως ηταν στα 0,5 τρις. Σε αυτη την "μαχη" λοιπον, οι μεγαλοι επενδυτες στην Αμερικη (οπου βρισκονται τα πολλα λεφτα γιατι τυπωνουν αβερτα μεταξυ αλλων), θα προτιμουσαν την Blackrock εναντι της Vanguard, διοτι θα τους δινει εκθεση σε ενα ακομα στοιχειο επενδυσης, και στις επενδυσεις το πιο σημαντικο χαρακτηριστικο ειναι η διασπορα, να μπορει καποιος πχ αν εχει 1 δις δολλαρια για εοενδυση, να μπορει να τα μοιρασει σε διαφορετικες επενδυσεις. Αυτο στατιστικα τον διασφαλιζει απο τους κινδυνους να πεσει εξω.

    Αρα εγω βλεπω πιθανως μια "γραμμη" εναντιον της Blackrock και του Larry Fink ως σατανικους, απο τους αντιπαλους του. Με το ιδιο σκεπτικο, "σατανικοι" ειναι ολοι στον χωρο ανεξαιρετως, καθως την ιδια δουλεια κανουν, και η Blackrock, και η Vanguard, και η freedom, και ο mikeus που πληρωνεται με χορηγο στα video του, που σημαινει πως ο χορηγος θα εχει και λογο στο τι λεει σε καθε video του. Θυμιζω πως ο ιδιοκτητης ειναι Ρωσος (που κανει τον Κινεζο ως προς την πρωην Ρωσικη του υπηκοοτητα) και οχι Σουηδος. Αυτο σημαινει πως σιγα μην υπαρχει ελευθερια λογου σε καθε χορηγουμενο. Θα πεφτει προφανως "γραμμη". Σε πληρωνω, αρα εισαι το φερεφωνο μου, θα λες τα μηνυματα που θελω εγω. Αυτα τα θεωρω αυτονοητα.

    Προσφατα, μπηκε στις χορηγιες και ο Μαρινακης, καθηγητης οικονομικων που εχει το καναλι greekonomics στο youtube. https://www.youtube.com/@Greekonomics
    Ο ιδιος περιγραφει στο video του πως διαπραγματευτηκε μια ελευθερια αποψης με την εταιρεια. Ο Mikeus δεν το εχει κανει, καθως η χορηγια του προηλθε απο καποια κοινα βιντεο που εκανε απο αλλο youtuber.

    Τελοσπαντων, δεν ειναι σημαντικα αυτα. Παμε στην κατηγορια του mikeus. Πως ο Larry Fink χρησιμοποιει την θεση και οικονομικη ισχυ του για να προωθησει woke ατζεντα. Επομενως το ζητημα εδω ειναι αλλο. Ειναι μια μαχη ιδεων και ως τετοια μπορει να συμβει σε αντιστοιχο επιπεδο, επιπεδο ιδεων. Θα μπορουσε ο καθε Fink να πιστευει πως η ιδεα αυτη ειναι σωστη και την προωθει για το καλο των πολλων. Θα μπορουσε να εχει πιο κακοβουλα σχεδια.ΕΝδιαφερον να βρουμε ποια ειναι τα σχεδια αυτα, ομως αν η ιδεολογικη μαχη κερδιθει, τοτε θα ειναι περιττο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Joker

    Να προσθεσω επισης πως ενω η Blackrock διαπραγματευεται δημοσια στο χρηματιστηριο με το ticker BLK και οποιοσδηποτε μπορει να βλεπει, επενδυει, αναλυει τα οικονομικα της, η Vanguard παραμενει κλειστη και δεν προσφερεται στο χρηματιστηριο. Αυτο την κανει να εξαιρειται απο υποχρεωτικους ελεγχους στα οικονομικα της, κοινως μπορει να κανει οτι θελει με τα χρηματα της. Βεβαια, οι κανονες ισχυουν και σε αυτην για τα κεφαλαια που εχει προς διαχειριση, AUM 8,6 τρις, διοτι αυτα δεν ειναι λεφτα δικα της αλλα λεφτα επενδυτων και δεν μπορει να τα χρησιμοποιει οπως θελει.

    Μπορει να διαφωνω με τον Larry Fink, ομως εχει το θαρρος της γνωμης του και βγαινει και το λεει δημοσια, επομενως αυτο μετατρεπει το ζητημα σε ιδεολογικη αντιπαραθεση.

    Το ζητημα ειναι η woke ατζεντα. Υπερ ή κατα;

    Προσφατα εβλεπα στο youtube δηλωσεις της ηθοποιου που θα επαιζε την Χιονατη απο την Disney και ελεγε κατι μπουρδες woke. Νομιζω πως την απελυσαν, διοτι υπηρξε κατακραυγη και η μετοχη της Disney επεφτε κατακορυφα, οποτε αλλαξαν τον CEO, και ο καινουργιος θελησε να βαλει την εταιρεια στον σωστο δρομο. Η αλλαγη δηλαδη ηρθε για οικονομικους λογους, αρα οντως οι επιλογες του κοσμου εχουν σημασια, συμφωνω σε αυτο με τον Mikeus πως απο κατω προς τα πανω μεσα απο τις οικονομικες επιλογες μας, ερχεται σιγουρα αλλαγη. Επομενως οταν μια ιδεα κατακρημνισθει, αναποφευκτα η μοιρα των οσων αυτη γενναει, παυει.

    Εκανε λοιπον κατι δηλωσεις τυπου: "Το θεμα της Χιονατης δεν εχει να κανει με τον πριγκιπα, αλλα να γινει η ηγετης που θα επρεπε να ειναι". Βεβαια, οταν εφαγε ακυρο για τον ρολο, τα γυρισε, αλλα ηταν αργα.

    Ειναι θεμιτο οι γυναικες να αποζητουν χειραφετηση; Ναι, αυτο δεν ειναι τελειως λαθος, ομως υπαρχει ενα μεγαλο αλλά. Μαζι με την χειραφετηση παει η αυτονομια και η αυταρκεια. Υποχρεωσεις και δικαιωματα. Οι γυναικες ομως, δεν το εχουν σκεφτει τοσο πολυ ως προς την υπευθυνοτητα και λογικη των επιθυμιων τους βασει του πραγματικου κοσμου. Ποτέ κατι δεν μπορει να ειναι πραγματικα δικο μας, αν δεν μπορουμε να το υποστηριξουμε και προστατευσουμε. Εαν το σκεφτοταν καλυτερα, θα καταλαβαιναν πως προτιμουν να ειναι πριγκιπισσες και να βγαζει την δουλεια ο πριγκιπας. Μεγαλη θεμα και αυτο, αλλα ας το αφησουμε για οταν πιασουμε το woke ζητημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν ξέρω αν και πόσο δεσμεύεται ο Mikeus από τον χορηγό του, αφού κερδοφορεί και από το youtube.
    Ακόμη και έτσι να είναι, όσα είπε για τον εβραίο Larry Fink ισχύουν, αφού τον είδαμε να δηλώνει ευθαρσώς ότι επιβάλει δια της βίας την woke ατζέντα του, σε όσες εταιρείες μπορεί να ελέγχει.
    To ότι η freedom24 και κατ΄επέκταση η Vanguard, είναι ανταγωνιστές της Blackrock, δεν σημαίνει ότι η "κακότητα" της μιας αναιρεί την "κακότητα" της άλλης. Μπορεί να είναι και οι δύο εξίσου "κακές"!
    Αν οι δραστηριότητες αυτών των εταιριών, περιορίζονταν στο κάδρο των χρηματοοικονομικών, επενδύσεων κτλ, δεν θα με απασχολούσε.
    Το πρόβλημα ξεκινά όταν η οικονομική ισχύς επιβάλει πολιτικές, οι οποίες επηρεάζουν ολόκληρη την ανθρωπότητα, αν και φαινομενικά πλήττουν τον δυτικό πολιτισμό.
    Δυστυχώς δεν πρόκειται για μια απλή ιδεολογική αντιπαράθεση, αλλά για εφαρμοσμένη πολιτική, η οποία κυριαρχεί στον δυτικό κόσμο και μάλιστα με φασιστικές μεθόδους, αφού επιβάλει δια της ψυχολογικής και φυσικής βίας, τις ιδεολογίες της. Η οικονομική παντοδυναμία αυτών των ανθρώπων, χειραγωγεί την επιστήμη, τις προσωπικότητες, την τέχνη, την πληροφορία και βέβαια τους πολιτικούς, οι οποίοι χωρίς δεύτερη κουβέντα, νομοθετούν σύμφωνα με τις εντολές τους.
    Ο Larry Fink δεν είναι ο μόνος βέβαια. Είναι ένας από τους πολλούς, που ασκούν τέτοιου είδους εξουσίες.
    Για έναν σκεπτόμενο και λογικό άνθρωπο, δεν τίθεται δίλημμα "υπέρ ή κατά" της woke ατζέντας!
    Η woke ατζέντα είναι a priori απαράδεκτη, αφού επιχειρεί να στρεβλώσει την φυσική τάξη των πραγμάτων, την λεγόμενη κανονικότητα, με τρόπο υπερβολικό και ακραίο. Προωθεί τον ακραίο ατομισμό και δικαιωματισμό, σε σημείο ύβρεως προς την φύση και την κοινωνική ισορροπία.
    Οι γυναίκες προ πολλού έχουν χειραφετηθεί, τουλάχιστον στον δυτικό κόσμο. Δεν υπάρχει χώρος που να μην έχει "κατακτηθεί" από τις γυναίκες πλέον. Δεν υπάρχουν ανδρικά οχυρά!
    Αυτό που επιχειρείται όμως, είναι η αντιστροφή των ρόλων και κυρίως η κατάργηση της αρσενικής και της θηλυκής αρχής. Επειδή βέβαια αυτή η στρέβλωση δεν γίνεται αποδεκτή από τις γενεές των 35 και άνω, όλη η προσπάθεια εστιάζεται στις τρυφερές ηλικίες των παιδιών, που πολύ πιο εύκολα υποκύπτουν στην πλύση εγκεφάλου.
    Μέσα στον ΚΔ, έχουμε φωτίσει πολλές φορές το πρόβλημα με τις νεοταξικές ιδεολογίες και τις πολιτικές που προωθούνται.
    Ωστόσο δεν χάνουμε τίποτα, να τα ξαναπούμε...

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.