Πέμπτη 4 Απριλίου 2024

47ο ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ-ΣΤΟΧΑΣΤΗΡΙΟ

 


Τους κανόνες τους ξέρετε, ξεδιπλώστε τις σκέψεις σας ελεύθερα...

Θέμα: η βία ανηλίκων και η γενικότερη έξαρση της βίας στην κοινωνία.

14 σχόλια:

  1. Με αφορμή τον διάλογο που ξεκίνησε σε προηγούμενη ανάρτηση (https://katahthoniosdemon.blogspot.com/2023/12/blog-post.html), δίνω το βήμα για ελεύθερο διάλογο στο επίμαχο θέμα "η βία ανηλίκων και η γενικότερη έξαρση της βίας στην κοινωνία".
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι έφηβοι έχουν όντως τεράστια ανάγκη να διοχετεύσουν την σεξουαλικότητά τους σε κάποια δημιουργική απασχόληση και σε υγιείς σχέσεις για να εκτονωθούν και να ανακαλύψουν τον κόσμο και τον εαυτό τους μέσα από κάτι ωραίο! Όλοι γνωρίζουμε πόσο χειμαρρώδης είναι η ορμή της νιότης! Περιβάλλονται όμως από βομβαρδισμό ρύπων πανταχόθεν! Ο Λύκιος ανέφερε την υπονόμευση του θεσμού της οικογένειας και της πατρίδας, την υποκουλτούρα της τηλεόρασης, τη φασιστική επιβολή της ανομίας, την συνεχή έκθεση σε σκηνές και ακούσματα βίας, κτλ. Τι βιώματα έχουν οι νέοι της τελευταίας δεκαετίας και πόσα οράματα στραγγάλισε ο κορωνοεγκλεισμός; Η στοχευμένη επιβολή του φόβου του θανάτου αδρανοποίησε τα εγκεφαλικά κύτταρα μικρών και μεγάλων και περιέστειλε την υγιή ανάπτυξή μας. Η ανθρωπότητα έχει απομακρύνει το βλέμμα από τα όμορφα επιτεύγματα και την αρμονία του κάλλους κι έχει εγκλωβιστεί στην καθημερινή αναπαραγωγή των πιο ευτελών προτύπων συμπεριφοράς. Τα παιδιά είναι ανήμπορα να ερμηνεύσουν τις αιτίες αλλά μέσα τους βράζει μια ανικανοποίητη δίψα! Τι είναι αυτό για το οποίο διψούν οι ψυχές και το ψάχνουν δια πυρός και σιδήρου; Αν οι ενήλικες παραστρατήσαμε και εγκαταλείψαμε την προσπάθεια, είτε επειδή κουραστήκαμε είτε επειδή πιστέψαμε στις Σειρήνες, ποιος θα συμβουλέψει και θα διδάξει τους νέους για τον δρόμο της Αρετής και της Κακίας;

    Ανδρομάχη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φαίνεται πως οι μεγάλοι έχουμε παραδοθεί στο φόβο και στον ωχαδερφισμό. Δεν υπάρχει όρεξη να δημιουργήσουμε. Εδώ δεν έχουμε όρεξη ούτε για διασκέδαση όπως παλιά. Λέμε για τα παιδιά αλλά τι να κάνουν κι αυτά; Μας αντιγράφουν σε μεγάλο βαθμό.

    Παλιόφιλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό που συμβαίνει αλλά δεν γίνεται αντιληπτό, είναι ότι κάποιοι (ξέρουμε ποιοι) ασκούνται στην κοινωνική μηχανική και προκαλούν κοινωνικούς αυτοματισμούς.
    Ξέρουν πολύ καλά να χειραγωγούν τους ανθρώπους ανάλογα με τις ανάγκες, τα θέλω και τις προσδοκίες τους, τροφοδοτώντας τους με κατασκευασμένα πρότυπα, ιδέες, τάσεις, αξίες και ενοχές, ώστε να νομίζουν ότι όλα αυτά έρχονται "φυσικά" και "ανθρώπινα".
    Ο λαός, μεταξύ των οποίων και επιφανείς επιστήμονες, πιστεύουν ότι ο κόσμος πορεύεται μέσα από ζυμώσεις, ωριμάνσεις, επαναστάσεις και ιδεολογίες που προκύπτουν από την εξέλιξη της κοινωνίας και συνεπώς της διανόησης.
    Στην πραγματικότητα ποτέ δεν συνέβη κάτι τέτοιο, από την εποχή του Διαφωτισμού και εντεύθεν.
    Η ανθρωπότητα χειραγωγείται κατά ένα μεγάλο ποσοστό και κατευθύνεται ολοταχώς σε ένα συγκεκριμένο αντικειμενικό σκοπό. Τα έχουμε πει άπειρες φορές εδώ μέσα...

    Οι σημερινοί έφηβοι, έρχονται σε μια κοινωνία που δεν τους υποδέχεται όπως άλλες εποχές.
    Έχουν ήδη βιώσει γαλούχηση από γονείς που είναι ανταγωνιστικοί χωρίς όρια, ατομιστές και καιροσκόποι, που δεν πιστεύουν σε ηθικές αξίες, χωρίς πνευματικότητα και με ιδεολογίες δικαιωματισμού και κανενός αλτρουϊσμού! Το σχολείο επιβεβαιώνει τους γονείς και επεκτείνει την στρέβλωση με ιδέες εθνομηδενισμού, απαξίας της ιστορίας, της θρησκείας και της οικογένειας, αλλά ακόμη χειρότερα με την στρέβλωση αρχετυπικών εννοιών όπως τα φύλα και η ενοχοποίηση της αρσενικής και της θηλυκής Αρχής.
    Η woke ατζέντα, έχει επιβληθεί φασιστικά στα σχολεία, τα ΜΜΕ, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στην πολιτική. Ο εξτρεμισμός της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και η ποινικοποίηση των ιδεών που διαφέρουν από την woke ατζέντα, επηρεάζουν επίσης τους εφήβους.
    Οι έφηβοι βιώνουν μια βίαιη κοινωνία, είτε πρόκειται για ψυχολογική, είτε για διανοητική, είτε και για φυσική βία.
    Ο περιορισμός της φυσικής δραστηριότητας κατά την περίοδο της καραντίνας, η διασπορά του φόβου θανάτου από τον κορωνοϊό, ο φανατισμός των πληρωμένων υπερμάχων του εμβολίου στα ΜΜΕ και η πόλωση εμβολιαστών και αντιεμβολιαστών, δεν έφερε απλά σε σύγχυση τους εφήβους, αλλά τους έκανε να χάσουν κάθε εμπιστοσύνη στο σύστημα, το κράτος, ακόμη και την επιστήμη.

    Περισσότερο ευάλωτη στην εφηβική βία είναι η εργατική τάξη, αλλά και οικογένειες που παλεύουν να επιβιώσουν κάτω απ΄το όριο της φτώχιας, μέσα στις οποίες η ενδοοικογενειακή βία είναι συνηθισμένη, αλλά και η ανεργία, το χαμηλό μορφωτικό επίπεδο, η απόγνωση και το αίσθημα αδικίας, επειδή θεωρούν υπαίτια την κοινωνία για την κατάστασή τους.

    Ωστόσο δεν είναι μόνο αυτοί οι έφηβοι που καταφεύγουν στην βία. Ακόμη και γόνοι της αστικής τάξης, με μορφωμένους και κοινωνικά καταξιωμένους αλλά αδιάφορους γονείς, επιλέγουν την βία, είτε μέσα στον σχολικό χώρο, είτε στο πεζοδρόμιο.

    Οι έφηβοι δεν καταφεύγουν, αλλά επιλέγουν την βία!
    Μέσα σε ένα περιβάλλον ανελέητου ανταγωνισμού, ψυχολογικής και σωματικής βίας, σκληρής εγκληματικότητας, αμφισβήτησης του κράτους δικαίου και των νόμων, όπου όλες οι προσλαμβάνουσες παραστάσεις αφορούν την βία και την επίδειξη δύναμης (κινηματογράφος, βιντεοπαιχνίδια, βιντεάκια τικ τοκ, κτλ), είναι αναμενόμενο να επιλέγουν την βία, από μιμητισμό.

    Η κοινωνία της βίας, παράγει βία και η ιδέα της δύναμης ενθουσιάζει τους εφήβους. Οι παρέες γίνονται εγκληματικές συμμορίες και τα μέλη τους λαμβάνουν ικανοποίηση από την συμμετοχή τους, αφού μέσα από την ομάδα, αποκτούν δύναμη, αναγνώριση, ταυτότητα και ασυλία.
    Αυτό φυσικά αποτελεί πρόδρομο στάδιο ενός αυριανού συνειδητού εγκληματία, ο οποίος θα μπαινοβγαίνει στις φυλακές...

    Αυτή την κοινωνία μας ετοιμάζουν για το μέλλον, όπου η βία, η παράνοια και ο φόβος, θα οδηγήσουν σε απόγνωση την κοινωνία, η οποία θα αναζητήσει σωτηρία μέσα στο χάος με όποιο τίμημα!
    Η αρχή μιας παγκόσμιας δικτατορίας θα γίνει, όταν οι ίδιες οι κοινωνίες το απαιτήσουν! Για να σωθούν...

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το αντίδοτο που μπορούμε να χορηγήσουμε στο φαινόμενο της βίας των ανηλίκων, είναι πρωτίστως η δική μας αλλαγή. Αν εμείς οι ίδιοι παράγουμε βία, είμαστε αδιάφοροι και απόντες από τις ζωές των παιδιών μας, συμπεριφερόμαστε ατομιστικά, χωρίς ενσυναίσθηση, ανοχή και κατανόηση, αν δεν έχουμε την αγάπη μέσα μας, δεν υπάρχει καμία ελπίδα να αλλάξουν τα παιδιά μας από μόνα τους.
    Για να αλλάξει λοιπόν ρότα το ποτάμι, πρέπει να αλλάξουμε εμείς την συνταγή αγαπητέ μου Joker.
    Και για να γίνει αυτό, θα πρέπει να υπάρξει κάποιος "διαφωτισμός" σε συλλογικό επίπεδο, πράγμα που φαίνεται δύσκολο στην εποχή μας. Οι άνθρωποι δεν έλκονται από τα πνευματικά ιδεώδη, παρά μόνο από τα υλικά και τις εφήμερες απολαύσεις.
    Ζούμε σε ένα πνευματικό μεσαίωνα, όπου οι άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από οτιδήποτε θα μπορούσε να αποτελέσει ένα ψυχικό στήριγμα για να νιώσουν ασφάλεια και ισορροπία (πχ την θρησκεία). Διάφοροι γκουρού, ψυχολόγοι και εκπαιδευτές ψυχικής υγείας, ρίχνουν λάδι στην φωτιά τη βίας και της κοινωνικής ειρήνης. Διδάσκουν τον ατομικισμό, την εξυπηρέτηση του εαυτού και την αποστασιοποίηση από τον συνάνθρωπο. Διδάσκουν το μίσος και την αποξένωση των ανθρώπων.
    Έννοιες όπως αγάπη, ανοχή, κατανόηση, συγχώρεση, θυσία, όχι μόνο απουσιάζουν από την ρητορική τους, αλλά θεωρούνται μιάσματα!
    Αυτό κοουτσάρουν σε εκατομμύρια ανόητους ανθρώπους, που πείθονται από οτιδήποτε τους σερβίρουν στα πρωϊνάδικα και το τικ τοκ, χωρίς ικανότητα διάκρισης και χωρίς να έχουν άλλα πρότυπα για να συγκρίνουν.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα παιδιά χάνουν την αθωότητα τους πολύ νωρίς. Πριν προλάβουν να αποκτήσουν κριτική σκέψη και να είναι σε θέση να φιλτράρουν τα σκουπίδια από τα ωφέλιμα για τη ζωή τους. Δε θα εστιάσω στις εξωγενείς επιρροές που μας επιβάλλονται και για τις οποίες λίγα πράγματα μπορούν να γίνουν. Νομίζω όμως ότι η ευθύνη βαραίνει τα μέγιστα τους γονείς οι οποίοι είναι απόντες όσον αφορά τη δημιουργική απασχόληση και ενασχόληση με τα τέκνα τους. Παλαιότερα δεν υπήρχε ο κίνδυνος εθισμού των μικρών, σε απαγορευμένο και ακατάλληλο περιεχόμενο οπότε και ελεύθερα που τα άφηναν, χωρίς στενή επιτήρηση του πώς περνούσαν τις ώρες τους στις αλάνες και τις γειτονιές, τα παιδιά δεν κινδύνευαν να παραστρατήσουν. Σήμερα όμως, που η οθόνη έχει αντικαταστήσει τον συνομιλητή και την παρέα μας, οι γονείς οφείλουν να εποπτεύουν απαρέγκλιτα και συστηματικά τις δραστηριότητες των παιδιών εις βάρος των δικών τους αναγκών για προσωπικό χρόνο και ξεκούραση. Είναι αποκλειστικά δικό τους μέλημα η αυστηριοποίση χρήσης των εποπτικών μέσων παντός είδους και η διαπαιδαγώγησή τους εντός του οίκου. Κι επειδή τα παιδιά, ότι βλέπουν αυτό κάνουν, οι ενήλικες ας δώσουν το παράδειγμα με πράξεις. Όχι με λόγια.

    Ανδρομάχη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι πιστεύετε ότι θα φέρει η ηλιακή έκλειψη; Γιατί τόσος ντόρος ρε παιδιά; Λέτε να έχουν δρομολογήσει κάτι;

    Wizard

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητή Ανδρομάχη, κι όμως σε κάθε εποχή υπήρχαν τα παιδιά που θα "ξέφευγαν" και θα "αλήτευαν", καθότι τα παιδιά δεν είναι tabula rasa.
    Κάθε άνθρωπος που γεννιέται φέρει εγγενείς προδιαγραφές, οι οποίες προέρχονται από γονιδιακά μεταβιβάσιμο ψυχισμό και καρμικά βάρη. Αυτά η επιστήμη τα αντιλαμβάνεται ως βιοχημικές (ορμονικές) ιδιότητες, που καθορίζουν την συμπεριφορά του ανθρώπου.
    Συνεπώς όπως παλαιότερα, έτσι και τώρα, τα παιδιά που έχουν την προδιάθεση να βιώσουν ακραίες εμπειρίες, που φαίνεται να θέλγονται από το ρίσκο, τον κίνδυνο και τις ακραίες προκλήσεις ή που έχουν δυσανεξία στους κανόνες και έχουν αντικοινωνική συμπεριφορά, θα "ξεφύγουν" και θα πάρουν τον "κακό δρόμο"!
    Είναι αλήθεια όμως, ότι αυτά τα παιδιά θα τα ακολουθήσουν και αυτά που δεν έχουν εγγενώς αυτές τις προδιαθέσεις, επειδή έχουν άλλες ελλείψεις και γίνονται μιμητές και ακόλουθοι.
    Οι συνθήκες της εποχής μας ευνοούν αυτή την κατηγορία παιδιών και ο αριθμός τους είναι συνεχώς αυξανόμενος...

    Απ΄την μεριά των γονέων τώρα, πιστεύω πως είναι αδύνατος ο διαρκής και επισταμένος έλεγχος κάθε κίνησης των παιδιών τους, όπως και ότι η πρακτική της απαγόρευσης και των αποκλεισμών, επιφέρει αντίθετα αποτελέσματα, ενισχυόμενα από την καχύποπτη σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ γονέα και παιδιού.
    Δοκιμασμένα σου λέω, ότι η καλύτερη προστασία των παιδιών, είναι η παροχή όλων των γνωστικών και ηθικών εφοδίων στην προσωπική τους φαρέτρα, ώστε να έχουν την δική τους αυτοπροστασία, ενσυνείδητα και με αυτοπεποίθηση. Αν το παιδί γνωρίζει τους κινδύνους, την δολιότητα των ανθρώπων και την αντίθετη φιλοσοφία (της ανηθικότητας), ενώ ταυτόχρονα βιώνει ένα αρμονικό οικογενειακό περιβάλλον, γεμάτο αγάπη, αρετές και σωστή ηθική κατεύθυνση, τότε η έκθεση στο αντίπαλο δέος γίνεται με ασφάλεια.
    Ασφαλώς η ορθή γαλούχηση, γίνεται με πράξεις και όχι μόνο με λόγια!

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τίποτα δε θα φέρει wizard. Ότι γινόταν πριν θα γίνεται και τώρα. Εμείς κάνουμε τα πράγματα. Δεν γίνονται από μόνα τους. Κι όλα αυτά για αρνητικές και θετικές ενέργειες είναι απλά για να κοιμίζουν τον κοσμακη ο οποίος περιμένει τους άλλους να βγάλουν το φίδι από την τρύπα του.
    Καπετάν Μιχάλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δόξα τω θεώ είμαι μια χαρά φίλε, ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.

    Θα συμφωνήσω με τον Λυκιο, πως ο έλεγχος των παιδιων ΔΕΝ πρέπει να βαίνει αυξανομενος, διότι έχει αντιθετα αποτελεσματα. Ότι και να κάνει ένας γονέας, δεν μπορεί και δεν πρέπει να ασκεί απόλυτη προστασία στα παιδιά, όσον αφορά τουλάχιστον τις προσλαμβανομενες εντυπώσεις, καθώς η φυσικά προστασια τα πρ τα τουλάχιστον χρόνια είναι θεμιτή και αναγκαία.

    Όσο περισσότερος ελεγχος, τόσο μεγαλύτερη η απωθηση και η εσωτερικευση των προβλημάτων, και τόσο μεγαλυτερα τα προβλήματα που αποκτά το παιδί, τα οποία και δεν θα λύσει μεγαλώνοντας, αλλά θα του διαμορφώσουν τον χαρακτήρα. Η ταινία Κυνοδοντας πραγματευεται αυτην ακριβώς την γονικη προστασια, και βγάζει αρρώστια όπως είναι αναμενόμενο, διαφορετικη για τον υιό κ διαφορετικη για τις κόρες.

    Ο υιός, επειδή είναι μελλοντικός άνδρας, φερει εγγενώς την δυνατότητα να προκαλέσει αλλαγες, αυτό που λέμε δυναμη. Δυναμη είναι η ικανότητα να προκαλέσεις αλλαγή. Το σύμβολο του φαλλου. Οι άνδρες δεν έχουν το μονοπώλιο της χρήσης αυτης της δυνατότητας, όμως αν μη τι άλλο έχουν ένα τρομακτικό πλεονεκτημα σε σχέση με τις γυναίκες. Ασκούνται παιδιοθεν και έχουν το πλεονέκτημα της φυσιολογίας που ευνοεί την χρήση μεσοσταθμικα κατά ένα 15-20% εντελως εμπειρικά. (No stats available).

    Οι ανήλικοι δεν έχουν τιθασσευσει αυτην την δύναμη, δεν ξέρουν τι να την κάνουν και πως να την χρησιμοποιησουν. Ένας σύνηθες τρόπος είναι η επιβολή σε κάποιον πιο αδύναμο. Νιώθει δυνατός έτσι ο αδύναμος ανθρωπος, όταν επιβάλλεται σε κάποιους που δεν είναι σε θέση να αντιδράσουν. Αυτο το κάνει μόνο ο αδύναμος και μικρός ανθρωπος που θέλει να νιώσει δυνατός και σημαντικός, ενώ γνωρίζει πως δεν είναι.

    Η έννοια της δύναμης ωστοσο είναι εκεί για να προσφέρει την δυναμη στο άτομο να θέσει τα όρια που θα του επιτρέψουν ένα λογικο ζωτικό χώρο ύπαρξης, απέναντι σε κάποιον που τον καταδυναστευει και εκμεταλλευεται.

    Joker

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τελοσπαντων, πολλά θα μπορούσαν να γράφουν. Εφόσον το θέμα μας όμως είναι η έξαρση της βίας στην κοινωνία, αυτό είναι το αναμενομενο αποτέλεσμα μιας καταδυναστευσης των πολιτών.

    Αποτελεί υποκρισία ο πρωθυπουργός να ενδιαφέρεται για την πάταξη της σχολικής βίας, όταν είναι ΑΥΤΟΣ ο οποίος την προκαλει εξ αρχής, ως πρωθυπουργός μιας κυβέρνησης που ασκεί ολοένα και πιο οργουελικη διακυβέρνηση εναντιον των πολιτών. Αυτός ξεκιναει τον κύκλο της βίας ο οποίος διαχέεται στην κοινωνία.

    Να δεχτώ πως δεν το κάνει συνειδητα; Να το δεχτώ. Αυτό όμως δεν αλλάζει την πραγματικότητα. Όταν εφαρμόζεις όμως συνθήκες ζούγκλας και το δίκαιο του ισχυρού, και όχι δικαιοσυνη, τί περιμενεις μετά από τα παιδιά να κανουν; Και έχεις το θράσος να βγαίνεις μετα να στηλιτευεις στην κοινωνία το γεγονός, μέσα από ΜΜΕ τα οποία ελέγχεις ήδη με το "δικαιο του ισχυρου" και δημοσιογράφους λιβανιστηρια (που ελέγχεις ηδη δηλ);

    Όταν δεν υπάρχει δικαιοσυνη στην Ελλάδα, παρά μόνο πρόφαση δικαιοσύνης, κοινως ο κόσμος νομιζει πως υπάρχει δικαιοσυνη, έως ότου αδικηθεί και την χρειαστει, διότι τότε θα ανακαλύψει πως δεν υπάρχει δικαιοσυνη, παρά μόνο ελεγχομενοι πάλι δικαιοσυνη με το "δικαιο του ισχυρου"(όχι δικαιοσυνη).

    Ωστόσο, ενώ θα έπρεπε η έξαρση της βίας να είναι πολύ εντονότερη, καταπιέζει με σύγχρονες μεθόδους κοινωνικής μηχανικής, οπότε ξεσπάει σε τοπικο επιπεδο πχ οικογένεια ή σχέση.

    Κάποιοι λένε πως υπάρχουν και πλανητικες επιδράσεις, πχ όταν κάποιοι πλανήτες ερχονται κοντά μεταξύ τους, αυτό προκαλεί εντάσεις στην ανθρωπότητα. Δεν ξέρω από αυτά για να το επιβεβαιώσω ή διαψεύσω, είναι όμως λογικο να συμβαίνει. Αν σου έρθει ο άλλος και κατσει στο μισό μέτρο, οκ. Αν έρθει και σταθει όμως στα 5 εκατοστά διπλα σου, τότε αυτοματα θέλεις να του ρίξεις φάπα για παραβίαση προσωπικού χωρου. Εκτός και αν είσαι ερωτευμένος, οπότε θα θελεις να κανεις άλλα πράγματα. Αν ισχύει αυτό λοιπόν, πως οι πλανήτες ερχονται κοντά, τότε αυτό θα οδηγήσει την ανθρωπότητα σε συνθήκες ανάλογες των παγκόσμιων πολέμων και αναποφευκτους νεους μαζικους πολέμους. Ακόμα και αν μερικοί άνθρωποι μπορούν να ανθιστανται σε τέτοιες επιδράσεις, λόγω μεγαλων αριθμών οι συγκρούσεις θα είναι σχεδόν νομοτελειακες και μηχανικές. Τα κράτη οφείλουν να προετοιμαζονται για να προστατεύουν τον εαυτό τους με ικανη δυναμη αποτροπης. Όσο χαμηλοτερο το επίπεδο, τόσο πιο σύντομα θα γίνουν οι πόλεμοι. (Που ηδη γινονται)

    Joker

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο πρωθυπουργός όχι μόνο φέρει την ευθύνη για την βιαιότητα των πολιτών, αλλά γνωρίζει ότι είναι αποκύημα της βασικής του ατζέντας. Όταν ο ίδιος δηλώνει "αντινατιβιστής" και ότι το δημογραφικό πρόβλημα θα λυθεί από τους αλλοδαπούς λαθρομετανάστες, όταν δηλώνει ότι είναι οπαδός της παγκοσμιοποίησης, ότι είναι με την "σωστή" πλευρά της ιστορίας (δηλαδή με τα συμφέροντα των ΗΠΑ) και ότι ο πατριωτισμός είναι "ακροδεξιός φασισμός" από "ψεκασμένους" πολίτες, ότι οποιαδήποτε παράταξη δεξιά του είναι ακροδεξιά, ενώ δεν ενοχλείται από καμία ακροαριστερή παράταξη, αυτομάτως οδηγεί τους πολίτες σε πόλωση και αντιμαχία.
    Σε ένα κράτος που δεν υπάρχει δικαιοσύνη, δεν λειτουργούν με διαφάνεια οι θεσμοί, που γίνεται συγκάλυψη εγκληματικών παραλείψεων, που υπάρχει νεποτισμός, αναξιοκρατία και πελατειακές σχέσεις με τους ψηφοφόρους και τους οικονομικά ισχυρούς ολιγάρχες, οι πολίτες νιώθουν ανίσχυροι, απροστάτευτοι, αδικημένοι και εγκλωβισμένοι σε ένα βάναυσο μηχανισμό που τους απομυζά και μετά τους καταναλώνει...
    Η λαϊκή βία είναι η ενστικτώδης αμυντική αντίδραση, στην ψυχολογική βία του κράτους!
    Δεν είναι αφελής ο πρωθυπουργός για να μην τα γνωρίζει όλα αυτά.
    Οτιδήποτε κάνει, είναι συνειδητό και σχεδιασμένο. Ασφαλώς δεν είναι ο ίδιος εμπνευστής αυτής της ατζέντας, αλλά είναι αυτός που την υλοποιεί στον λαό του.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.