Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2022

"Η Τεράστια Κοινωνική Σημασία των Βλακών εν τω Συγχρόνω Βίω"



 Απόσπασμα από το βιβλίο του Ευάγγελου Λεμπέση Απόδοση και σχόλια από τον Γιάννη Σαμσούρη, στέλεχος του Ποταμιού Θεσσαλονίκης.


Πριν από λίγο καιρό μου έκαναν δώρο το βιβλίο του κοινωνιολόγου Ευάγγελου Λεμπέση (1906-1968) «Η τεράστια κοινωνική σημασία των βλακών εν τω σύγχρονω βίω».


Το κείμενο έχει γραφεί το 1941 στην καθαρεύουσα. Διαβάζοντάς το ,μπόρεσα να δώσω πολλές εξηγήσεις σε χρόνιες απορίες μου, για το πώς κάποιοι άνθρωποι κατάφεραν να ανέλθουν σε υψηλές θέσεις διοίκησης συλλόγων, εταιρειών, κομμάτων ακόμα και σε υψηλές κυβερνητικές θέσεις, όταν είναι εμφανές και δια γυμνού οφθαλμού ότι είναι απλά βλάκες !


Σε πολλά από αυτά που λέει ο συγγραφέας διαφωνώ αλλά τα περισσότερα τα προσυπογράφω. Επειδή λοιπόν το βρήκα πολύ ενδιαφέρον, το απέδωσα στην καθομιλουμένη και με κάποια σχόλιά μου (στις παρενθέσεις του κειμένου), και σας το παραδίδω για διάβασμα.


*Το να φορτώνεσαι τρελούς, βλάπτει ακόμη και τον διάολο τον ίδιο (Ο Μεφιστοφελής στον Φάουντ του Γκαίτε).


Στην πολυπληθή κατηγορία των βλακών προσάπτεται, σίγουρα άδικα και επιστημονικά εσφαλμένα, η μομφή, είτε ότι είναι άχρηστοι και περιττό βάρος στην κοινωνία, είτε ότι είναι παράσιτα.


Εκφράζεται συχνά από πολλούς η ανόητη ευχή όπως αυτοί εκλείψουν. Το πρόβλημα των βλακών δεν είναι τόσο απλό όταν ληφθεί υπόψη η στερεά και απολύτως αναγκαία θέση που αυτοί επάξια κατέχουν στην κοινωνική διαστρωμάτωση. (Σύμφωνα με τον νόμο της κοινωνικής διαστρωμάτωσης, ο κοινωνικός οργανισμός αποτελείται από μέλη άνισα, μεταξύ τους διάφορα, που το καθένα τους εκτελεί χωριστές κοινωνικές λειτουργίες).


Οι βλάκες διαιρούνται σε δύο αντίθετες μεταξύ τους ομάδες, οι οποίες διέπονται όμως αμφότερες από τον ίδιο νόμο της διαστρωμάτωσης. Η πρώτη ομάδα καταλαμβάνει τις υποδεέστερες στην κοινωνία θέσεις, βρίσκονται δηλαδή σε κατώτατες βαθμίδες της κοινωνικής διαστρωμάτωσης. Είναι περιττό να τονισθεί πόσο ευεργετική για την κοινωνία είναι η ομάδα αυτή διότι χωρίς αυτή δε θα υπήρχε εκμετάλλευση και χωρίς την εκμετάλλευση δεν θα υπήρχε πολιτισμός.


Με την γλώσσα της κοινωνικής διαστρωμάτωσης: χωρίς αυτούς (βλάκες) δεν θα υπήρχε διαστρωμάτωση, διότι αντί ανισότητα θα υπήρχε ισότητα ,έστω και προς τα πάνω, δηλαδή θα ήταν όλοι ευφυείς , οπότε σύμφωνα με την θεωρία της διαστρωμάτωσης, ακριβώς το ίδιο με το να είναι όλοι βλάκες ,διότι η θεωρία της διαστρωμάτωσης απαιτεί ρητά και ευφυείς και βλάκες και αν ένα από τα δύο σκέλη εκλείψουν, αίρεται ολόκληρος. Χωρίς την σημαντικότατη παρουσία των βλακών, σύμφωνα με την θεωρία της διαστρωμάτωσης, δεν μπορεί μα υπάρξει κοινωνία!!! Αυτή την τεράστια κοινωνική σημασία των βλακών, που ούτως ή άλλως αναγνωρίζεται από όλους, μολονότι μόνο σε έναν κοινωνιολόγο είναι επιστημονικά γνωστή.


1)Μεγάλη επίθεση δέχεται η δεύτερη ομάδα βλακών, πιο ενοχλητική από την πρώτη ,αλλά η επίθεση αυτή παρόλο που εμφανίζεται ως λογική κρίση, είναι ακοινωνιολόγητη άρα αντιεπιστημονική.


Κατηγορούνται δηλαδή η βλάκες της δεύτερης ομάδας ότι ανάξια κατέχουν σπουδαίες θέσεις στην κοινωνία. Η μομφή αυτή προσπερνά βασικό κανόνα της διαστρωμάτωσης : «δέκα ανίκανοι για κάθε ικανό, δέκα αδύναμοι για κάθε δυνατό κ.ο.κ». Ο κανόνας αυτός, κλασικός και τυπικός που υπάρχει αιώνια και διαχρονικά στην κοινωνία είναι ποτέ δυνατόν να είναι τυχαίος; Ή μήπως αδυνατεί να το συλλάβει ο ανθρώπινος νους, παρότι αποτελεί θεμελιώδη νόμο της διαστρωμάτωσης. Και το ψυχολογικό ελατήριο του συνασπισμού των οπωσδήποτε «κάτω» κατά των οπωσδήποτε «πάνω» ,το εξηγούμε με τη θεωρία της μνησικακίας. Ο συνασπισμός των βλακών, πάντοτε είναι μηχανική οργάνωση που στηρίζεται στην αρχή της «ελάχιστης προσπάθειας», για να αντιμετωπίσουν ισχυρότερες δυνάμεις στο πρόσωπο του λίγων ή του ενός. Η οργάνωση αυτή, μικρής έκτασης, κοινωνιολογικά ονομάζεται κλίκα.


2) Η έμφυτη τάση του βλάκα, η οποία πολλές φορές φθάνει σε αληθινή μανία, να ανήκει σε ισχυρές και όσο το δυνατό περισσότερες πάσης φύσεως οργανώσεις, εξηγείται εύκολα πρώτον από την τάση τους προς αγελοποίηση, λόγω έλλειψης ατομικότητας (εξ ου και το μίσος κατά του ατόμου και του ατομικισμού) και δεύτερον από τον ατομικό ζωώδη πανικό που μόνιμα τον κατατρέχει, (δικαιολογημένα) μήπως και βρεθεί σε οποιοδήποτε είδος προλεταριάτου. Η τάση αυτή αποτελεί ακαταμάχητο τεκμήριο της πνευματικής του αναπηρίας. Με πολλούς τρόπους δημιουργείται αυτόματη συρροή βλακών σε πάση φύσεως οργανώσεις. Εάν είναι αυτές συμφεροντολογικές ( Συνδικάτο, σωματείο, κόμμα κλπ) διατηρούν τουλάχιστον την σοβαρότητα των συμφερόντων που υπηρετούν.


Εάν όμως είναι «πνευματικές» (Σύλλογος φίλων βιβλίου, πολιτιστικός σύλλογος κλπ) μετατρέπονται με το χρόνο σε πλήρη βλακοκρατία. (Εξαιτίας αυτού του φαινομένου βλέπουμε τον εκφυλισμό του Μασωνισμού, των Ροταριανών Ομίλων και όλων των «πνευματικών συλλόγων», ακόμη και αυτή η ίδια η Κοινωνία των Εθνών). Με βάση αυτά είναι κατανοητό ότι η λεγεώνα των βλακών ωθείται ακατανίκητα προς την αγέλη και προς πάσης φύσεως οργανώσεις, έχει απίστευτη «έλξη» προς «αγέλες» αντιατομικές και ομαδιστικές θεωρίες πάσης φύσεως παρεμβατισμού ή «διευθυνόμενης οικονομίας», ακόμη του Σοσιαλισμού και του Κουμουνισμού. Έτσι εξηγείται η ατέλειωτη και αυστηρότατη επιλογή βλακών στα ομαδικά συστήματα (πχ πολιτικά κόμματα), η οποία με τη βοήθεια της πολιτικής βίας κατοχυρώνονται ως πολιτικό και κοινωνικό καθεστώς, αφού η ελευθερία της σκέψης (χρήσιμη μόνο σε αυτούς που διαθέτουν σκέψη) είναι μονίμως και εξόχως αντιπαθητική στους βλάκες, μιας και ασκούμενη από τους άλλους στρέφεται εναντίον τους, ιδίως όταν αυτοί κατέχουν θέσεις ή έχουν συνδέσει τα συμφέροντα τους με τα άτομα που τις κατέχουν.


Η έλλειψη δικής τους γνώμης ,η κολακεία και η ραδιουργία τους προορίζουν άλλωστε ειδικά για τέτοιες καταστάσεις. Η ακατανίκητη τάση των βλακών προς κοσμικές συγκεντρώσεις, κουτσομπολιό, επιδείξεις μόδας, γήπεδα, αποδυτήρια πρωταθλητών συνεντεύξεις σε τηλεόραση περιοδικά ραδιόφωνο και εφημερίδες (ποιον μου θυμίζει, ποιον μου θυμίζει ???) και συλλογή οποιασδήποτε διάκρισης (τίτλος δίπλωμα ή παράσημο ακόμη και από την Κάτω Κολοπετινίτσα), είναι νομίζω με βάση τα ανωτέρω πλέον αυτονόητη.



3)Από πού πηγάζει ή πραγματική δυνατότητα για αποτελεσματική δράση της βλακικής αγέλης; Η δυνατότητα αυτή είναι δεδομένη απόλυτα αντικειμενικά και ανεξάρτητα από το ψυχολογικό ελατήριο της μνησικακίας, το οποίο από μόνο του δεν μπορεί να ωθήσει σε κοινωνική δράση και έτσι δεν έχει καμία κοινωνιολογική σημασία. Πηγάζει λοιπόν από τη μοιραία θέση την οποία κατέχουν στην κοινωνική διαστρωμάτωση οι βλάκες, θέση στην οποία είναι αναντικατάστατοι (διότι είναι υποδεέστερη) αλλά και απολύτως απαραίτητη για όλο τον κοινωνικό μηχανισμό, ο οποίος βασίζεται απόλυτα στις κατώτερες σε αυτόν βαθμίδες. Ευκρινέστατα φαίνεται η εξάρτηση των ανωτέρων βαθμίδων (και προσώπων) από τις κατώτερες όποτε αυτή παίρνει μορφή καθαρού εκβιασμού. Παράδειγμα είναι η καθυστέρηση ή και η εξαφάνιση μιας υπόθεσης σε οποιαδήποτε υπηρεσία από τους κατώτερους υπαλλήλους, (ΕΔΕ σε υποθέσεις χρηματισμού και δωροδοκίας, καθυστέρηση στην απονομή δικαιοσύνης, διαφυγή εγκληματία κατά την μεταφορά του στο νοσοκομείο κλπ), όταν νιώθουν αλληλέγγυοι προς τον παρανομούντα.


4)Λόγω της επίκαιρης θέσεις των κατωτέρων βαθμίδων (και προσώπων) στην κοινωνική διαστρωμάτωση, είναι απόλυτα εξηγήσιμη και η άνοδος αυτών σε ανώτερες βαθμίδες μέσω του συνασπισμού τους. Έτσι αναδεικνύουν τους εαυτούς ή άλλους βλάκες σε υψηλές θέσεις μέσω του μποϊκοτάζ των διαδικασιών που μπορούν να προωθήσουν τους ικανούς (Βλέπε αντικειμενική αξιολόγηση από ανεξάρτητους φορείς) και την οργανωμένη προώθηση δικών του προσώπων (καλός ο δείνα αλλά δεν είναι δικός μας). Το φαινόμενο αυτό αποκαλείται κλίκα. Αυτή την εξέλιξη δεν μπορεί κανείς να την σταματήσει και είναι νομοτελειακή συνάρτηση των προηγουμένων. Και με αυτή τη συνάρτηση το φαινόμενο συνεχίζεται : «παρουσία ενός βλάκα, μύριοι έπονται», ο βλάξ που ανέβηκε με αυτό τον τρόπο στην ιεραρχία, διακατεχόμενος και από το αίσθημα της αυτοσυντήρησης, θα προωθήσει ο ίδιος μόνο κατώτερα του εαυτού του πρόσωπα για να σταθεί στην ιεραρχία. Η διαδικασία αυτή μπορεί να σπάσει μόνο από μια «βίαιη» εξωτερική επέμβαση από έναν άλλο κοντινό και συνεργαζόμενο κοινωνικό οργανισμό (βλέπε πχ Ευρωπαϊκή Ένωση), ή από το αίσθημα αυτοσυντήρησης των άξιων προσώπων που βλέποντας τον νομοτελειακό εκφυλισμό τέτοιων οργανισμών και το επερχόμενο «θάνατο» του οργανισμού, συνασπίζονται για την υπερφαλάγγιση τέτοιων πρακτικών και την ανάδειξη νέων και ικανών προσώπων που θα επιφέρουν αναγκαίες αλλαγές στον οργανισμό, έτσι ώστε να αποτρέψουν την πορεία προς την καταστροφή και την εξαφάνιση του οργανισμού.


5)Και οι χωρίς οργάνωση και συνασπισμό (χωρίς κλίκα) ανερχόμενοι βλάκες ή ανίκανοι γενικώς, που επικράτησαν και ανήλθαν ατομικά, βρίσκονται υπό το νόμο της κοινωνικής διαστρωμάτωσης, στον ίδιο βαθμό με αυτούς που είναι οργανωμένοι. Διότι εάν το εξετάσουμε αντικειμενικά θα δούμε ότι η θέσεις που λαμβάνουν είναι τέτοιες, ώστε η ανεπάρκειά τους να είναι πλεονέκτημα ή ανεκτή. Οι θέσεις όμως που καταλαμβάνουν ουδέποτε απαιτούσαν πραγματικά προσόντα και κυριολεκτικά κατακρημνίζονται από αυτές στην πρώτη αντίξοη περίσταση, σε μια μεγάλη ή και μικρή «κρίση».


Έτσι πολλοί από αυτούς κατέλαβαν διαδοχικά πολλά αξιώματα της πολιτείας από του Προέδρου της Δημοκρατίας (έλα τώρα γίνονται αυτά!!!) μέχρι του «Προέδρου του Συλλόγου Εγγείων Ποντικών»,του «Γενικού Γραμματέα της Γενικής Συνομοσπονδίας Πωλητών Ποντικοπαγίδων» κ.ο.κ., αξιώματα βεβαίως τα οποία ουδέποτε θα επιδιώξει σοβαρός απασχολούμενος άνθρωπος. Στα αξιώματα αυτά προστίθενται φυσικά και διακρίσεις, όπως παράσημα, διπλώματα, τιμητικές δεξιώσεις κλπ, τα οποία ανέκαθεν αποτελούν ευπρόσδεκτα και ζωηρά αναζητούμενα για θέματα σατιρικών έργων της λογοτεχνίας ή σατιρικών εκπομπών της τηλεόρασης (κουφάλες Ράδιο Αρβύλα «ψοφάτε» για κάτι τέτοιους), όπου και αποθανατίζεται αυτός ο κοινωνικός τύπος.


Την άνοδό του, διευκολύνουν τα πολλά ειδικά προσόντα αυτού του τύπου : η παντελής έλλειψη προσωπικότητας, η οποία εκδηλώνεται με τη χρόνια απουσία γνώμης για οποιοδήποτε ζήτημα, εξαιτίας του φόβου της διαφωνίας με κάποιον άνθρωπο, η ολιγόλογη ανιαρότητα του, η οποία εκλαμβάνεται από τους αφελείς ως βαθυστόχαστη ή εξαιρετική σοβαρότητα, η οποία οφείλεται στην έλλειψη πνεύματος, πολιτισμού, επιπέδου κλπ. (Τέτοιοι λόγου χάρη είναι δυο κλασικοί και αντίθετοι τύποι σοβαροφανών βλακών: ο «ψωνίζων» και ο «κουτσομπόλης». Ο ψωνίζων έχει έκδηλο το στίγμα της βλακώδους πονηριάς σε εκείνο το μέρος του ανθρώπινου σώματος στο οποίο οι υπόλοιποι άνθρωποι έχουν το πρόσωπο. Η εξυπνάδα του, την οποία πιστεύει ότι διαθέτει αλλά την κρύβει επιμελώς, εξαντλείται στο να ακούει μόνο τα λεγόμενα των άλλων, συνοδεύοντας την ακοή με εξυπνώδες (ηλίθιο) μειδίασμα (Τους είναι μάλλον γνωστή η ρήση του Αβραάμ Λίνκολν «Καλύτερα να μένεις σιωπηλός και να θεωρείσαι βλάξας, παρά να μιλάς και να αίρεις κάθε αμφιβολία για αυτό»).


Δεν απαντά ποτέ διότι δεν είναι τόσο «κουτός» ώστε να εκτεθεί. Όλους τους θεωρεί καταρχήν εχθρό του και πάντα καιροφυλακτεί στις συζητήσεις ώστε να τους «αρπάξει» κάποια άποψη και να την «εκθέσει» παραποιημένη κακοηθώς, στους εχθρούς του. Οποιονδήποτε άνθρωπο που εκφράζει άποψη τον θεωρεί χωρίς δισταγμό βλάκα ,ενώ ο ίδιος θεωρεί ότι κρύβει επιμελώς την ευφυΐα του πίσω από το συγκαταβατικό μειδίαμα του. Έχει την πανέξυπνη άποψη ότι είναι βλάκες όσοι εξέφρασαν γνώμη ή έγραψαν βιβλία , ο Γκαίτε πχ άδικα φιλοσόφησε και ο Μπετόβεν έκανε την μεγαλύτερη βλακεία όταν συνέθεσε τις συμφωνίες του. Η περιφρόνησή του προς του διανοούμενους, ιδιαίτερα σε αυτούς που πρωτοστατούν σε αγώνες (ποια είναι η Αρβελέρ που προτείνει να ψηφίσουμε Ναι !!!),και προς τους καλλιτέχνες είναι απέραντη.


Για τη διασκέδαση που προσφέρουν, τονίζει ότι τους θεωρεί γελωτοποιούς ταγμένους να διασκεδάζουν, γελά όχι λόγω των ευφυολογημάτων τους, αλλά λόγω της βλακείας του να λένε ευφυολογήματα χωρίς πρακτικό λόγο. Κάθε ανοησία για αυτόν, από τους καλούμενους ευφυείς, καλύπτει ο «ψωνίζων» με μειδίαμα αυτοπεποίθησης, συγκατάβασης και μετριόφρονης υπεροχής. Από την άλλη, ο κουτσομπόλης συνάδελφος του παραπάνω αποτελεί αληθινή κοινωνική μάστιγα, διότι ως κουτσομπόλης θεωρεί ότι είναι πολύ σημαντικό να λέει στους ταλαιπωρημένους συνανθρώπους του, τι διάβασε στην εφημερίδα, τι άκουσε στο ραδιόφωνο και τι του εκμυστηρεύτηκαν διάφοροι φίλοι του, έτσι ώστε τα δικά του σχόλια (όταν αποφασίσει να σχολιάσει) να εκτοξευθούν σε δυσθεώρητα ύψη οξυδερκείας και πνευματικής χάριτος: λχ στη διάρκεια της νύχτας «αναμφίβολα» επικρατεί σκοτάδι, ή την βροχή πάντοτε την ακολουθεί η υγρασία (τι είπε ο παμμέγιστος !!!!). Επίσης, πολλές φορές και την τάχα «προστατευτική» στάση του (μη το λες αυτό ,για το καλό σου στο λέω!!!) στους πνευματικά ανωτέρους του, με προφανή στόχο την υποτίμηση τους στα μάτια του κόσμου.


Στόχος του με αυτές τις συμπεριφορές να κατακτήσει τη γενική συμπάθια του κόσμου και να του απονεμηθεί το περίφημο δίπλωμα του «συμπαθούς» από όλους, τίτλος κατά του οποίου, με αιματηρή σάτιρα, έχουν εξεγερθεί διαχρονικά όλοι οι πνευματώδεις άνθρωποι, θεωρώντας τον τίτλο αυτό τη μεγαλύτερη βρισιά.


6) Έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε σε αυτό το σημείο το φαινόμενο μερικών ευφυών ανθρώπων, οι οποίοι έχουν ενστικτωδώς διαισθανθεί τον κοινωνικό ρόλο των βλακών και τη λαμπρή τους σταδιοδρομία μέσω της «χρυσής μετριότητας» και αποφασίζουν να υποδυθούν αυτό τον ρόλο και να ανέλθουν στην ιεραρχία με την εξαιρετική μέθοδο «κάνω την πάπια». Αυτό βέβαια είναι εξαιρετικά δύσκολο για δύο λόγους : Πρώτον όταν κάποιος είναι ευφυής και έχει ισορροπημένη πνευματική και ψυχική ζωή είναι γνωστό ότι αντανακλάται στο πρόσωπό του, και μόνο ένας μεγάλος ηθοποιός μπορεί να «σβήσει» αυτήν την λάμψη από το πρόσωπο του. Και μόνο παρουσία ενός ευφυούς ανθρώπου είναι για τον βλάκα από μόνη της προκλητική.


Τα ψυχολογικά συμπλέγματα των συναισθημάτων που αναδεικνύονται στον βλάκα από την παρουσία ενός ευφυούς, είναι ακριβώς τα ίδια με αυτά ενός καταδιωκόμενου και πανικόβλητου ζώου σε κατάσταση φυγής ή άμυνας. Το μίσος, ο φόβος και ο φθόνος σε συνδυασμό με το θράσος ενός βλάκα, είναι πολύ ορατά για ένα εξασκημένο μάτι, από την «υποτιμητική» ή «ειρωνική» χροιά των λεγομένων του, καθώς βρίσκεται σε κατάσταση άμυνας. Δεύτερο από την πλευρά του βλάκα, η ενστικτώδης καχυποψία του είναι τέτοια ώστε, να αντιλαμβάνεται άνετα το θέατρο ενός ευφυούς που το παίζει βλάκας. Ο βλάκας μιας και είναι το πλησιέστερο προς το ζωικό βασίλειο είδος, έχει στο μέγιστο ανεπτυγμένο το ένστικτο της καχυποψίας, ώστε του είναι αδύνατο να διαγνώσει ή να καταλάβει συλλογισμούς και λογικούς υπολογισμούς ενός ευφυούς, οι οποίοι βασίζονται στην ορθολογιστική σκέψη και όχι στο ένστικτο.


Άοπλος και ανυπεράσπιστος έναντι των ψυχρών υπολογισμών ενός ευφυούς που διαθέτει ορθολογιστική σκέψη (μέθοδος παντελώς άγνωστη για αυτόν), μια και μόνο άμυνα διαθέτει, ακριβώς σαν τα ζώα ή τους πρωτόγονους ανθρώπους, το ένστικτο της καχυποψίας. Έτσι εξηγείται και η φυσική και πνευματική κατωτερότητα λαών οι οποίοι εμπνέονται βασικά από την καχυποψία (την οποία αυτάρεσκα την εκλαμβάνουν σαν ευφυΐα), έναντι των ευρωπαίων που δεν έχουν καμία ανάγκη την καχυποψία μιας και αντιλαμβάνονται ορθολογιστικά τον κόσμο. Είναι σαφές ότι η καχυποψία και η «κόρη» πονηριά, βρίσκεται στον αντίποδα της ευφυΐας και σε μια ορθολογιστική πρακτική εκτοπίζονται πάντα από την ευφυΐα. Δεν σημαίνει αυτό ότι η ορθολογιστική σκέψη είναι αντίθετη στο ένστικτο, ίσα ίσα που μέσω της λογικής και το ένστικτο βελτιώνεται.


7) Η πονηριά είναι η ενεργητική όψη της καχυποψίας, το δεύτερο στάδιο, η δράσις αυτής, δράση όμως ζωική, αμυντικής φύσης, διότι προϋποθέτει την «πνευματική» κατωτερότητα και την «πνευματική» αμηχανία του βλάκα, ακριβώς ίδια με τη ενστικτώδη δράση ενός ζώου σε κατάσταση «πνευματικά» πανικόβλητου. Η απλή καχυποψία είναι άμυνα παθητικής φύσεως, μιας και δεν επενεργεί σε άλλα άτομα. Η πονηριά είναι άμυνα ενεργητικής φύσεως διότι είναι εγκεφαλική ενέργεια, συλλογισμοί και συμπεράσματα, μετατρέπονται σε πράξεις και συνεπώς ενεργούν σε άλλους ανθρώπους (τον ξεγέλασε κλπ). Χρησιμοποιώντας αυτούς τους βλακώδεις συλλογισμούς και συμπεράσματα, χρησιμοποιώντας δηλαδή πονηριά, ο στόχος είναι να επιδράσουν ψυχολογικά σε άλλα άτομα, συνδυάζοντάς την με στοιχεία κατώτατης πνευματικής στάθμης (κολακεία, ψέμα, ραδιουργία, συκοφαντία, «συμπαθή» μορφή βλάκα, επίκληση της πολυτεκνίας ή διαζυγίου, προσφορά στο πρόσωπο στόχος ανήθικων και εύκολων υπηρεσιών, όπως χαφιεδισμός, «ξεσκόνισμα», άνοιγμα της πόρτας του αυτοκινήτου, μεταφορά του χαρτοφύλακα, πραγματοποίηση αγορών από το Super Market , προσφορά σεξουαλικών υπηρεσιών, χειροφιλήματα στον αρχηγό του κόμματος ή του κράτους κλπ). Η μεθοδική χρησιμοποίηση της πονηριάς ονομάζεται επιδεξιότητα. Και εδώ συμβαίνει το κοσμοϊστορικό γεγονός, μεταχειριζόμενοι οι βλάκες τέτοιες εξευτελιστικές μεθόδους, λόγω της βλακείας και ως εκ τούτου της διανοητικής κατωτερότητας του κολακευόμενου προσώπου, να καταφέρνουν τελικά τον στόχο τους και να προωθείται ή και να επικρατεί. Δε γνωρίζω ποιοι από τους δύο βλάκες είναι ποιο επικίνδυνοι, αυτοί που μεταχειρίζονται τέτοιες μεθόδους για να ανέλθουν ή αυτοί που θεωρώντας ότι αυτές είναι μέθοδοι έξυπνων ανθρώπων,τους «επιβραβεύουν» με εξέλιξη!!!. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν και οι «ευφυέστατοι» αριβίστες του δημόσιου βίου, οι οποίοι θεωρούν ότι δεν έχει καμιά σημασία τι λένε και κάνουν σήμερα, διότι θεωρούν ότι ο λαός στην σύγχυσή του ξεχνά τα πάντα (πιστεύουν ότι ο λαός έχει μνήμη χρυσόψαρου).


Λησμονούν όμως ότι υπάρχουν στελέχη και ηγέτες που θυμούνται τα πάντα, όπως το ότι ο λαός ακόμα ολόκληρος αποτελείται από λωποδύτες και παλιανθρώπους, έχει την απαίτηση αυτοί που τον κυβερνούν να είναι τέτοιοι από το ένστικτο της αυτοσυντήρησης και της δικαιοσύνης επιθυμεί τους κυβερνώντες άσπιλους ή αλλιώς να τιμωρούνται. (Χαρακτηριστική περίπτωση ο Άκης που από την μια μέρα στην άλλη βρέθηκε από «θεματοφύλακας» του ΠΑΣΟΚ στη φυλακή χωρίς κανένα λαϊκό έρεισμα). Μόνο από τη δεύτερη κατηγορία βλακών μπορεί να τεθεί το ερώτημα «Ποιος είναι βλάκας: ο καλακεύων ή ο κολακευόμενος», παραγνωρίζοντας ότι τα μέσα της «επιτηδειότητας» είναι εντελώς άσχετα με την ευφυΐα και κανένας πραγματικά ευφυής δεν έχει ανάγκη να τα χρησιμοποιήσει, διότι αυτός επικρατεί με την αξία του. Εάν ο κολακευόμενος πιστεύει στην ειλικρίνεια του επιτήδειου είναι αδιαμφισβήτητα βλάκας!!!


Πώς μπορεί να αμφισβητηθεί ότι εάν ο κολακευόμενος είναι βλάκας, βλάκας απαραίτητα είναι και αυτός που πείθει έναν βλάκα!!!. Δυστυχώς διαχρονικά ποτέ ένας ευφυής δεν κατάφερε να πείσει έναν βλάκα και να κάνουν μια συμφωνία μεταξύ τους. Είπε κάποτε ο Ι.Λ.Χαλκοκονδύλης «δύο κεφάλια για να συνεννοηθούν θα πρέπει να είναι εξίσου κενά ή γεμάτα». Χαρακτηριστική είναι η αποτυχία των ευφυών, όποτε προσπάθησαν να μπουν στον ψυχοδιανοητικό κόσμο των βλακών, έτσι ώστε να πετύχουν να ανέλθουν σε αξιώματα που ελέγχονται από αυτούς, αποτυχία τραγική, σε σημείο που οι «ατυχείς» αυτοί να οδηγηθούν σε απελπισία ,να τερματίσουν την σταδιοδρομία τους ή και ακόμα και στον θάνατο, ενώ αντίθετα ποτέ τίποτα δεν διατάραξε την σύμπνοια μεταξύ των βλακών. Υπάρχει και μια τρίτη κατηγορία βλακών οι οποίοι «κομψά» και κυνικά υποστηρίζουν ότι « Η μεγαλύτερη βλακεία είναι η ευφυΐα!!!», χωρίς ποτέ να καθορίζουν επακριβώς την δικιά τους θέση.


8)Αν ο βλάκας καταφεύγει στην επιτηδειότητα λόγω των «φτωχών» πνευματικών του μέσων, από αυτή την έλλειψη οδηγείται και προς την απάτη. Απάτη είναι η αποσιώπηση της αλήθειας ή η παράθεση ψεύτικων στοιχείων ως αληθινά. Από αυτό και μόνο συνάγεται ότι η απάτη δεν οφείλεται στην ευφυΐα του απατεώνα (διότι ο οποιοσδήποτε μπορεί να παρουσιάσει ψεύτικα στοιχεία για αληθινά, ακόμα και ένας βλάκας) ,αλλά στην ευπιστία του θύματος. Η απάτη είναι ο ευκολότερος τρόπος για ένα βλάκα μιας και στερούμενος την ευφυΐα είναι ανίκανος να μεταχειρισθεί έντιμα μέσα, αφού τα έντιμα είναι πολύ δύσκολα και τα χρησιμοποιούν μόνο άτομα που έχουν πραγματική ατομική αξία. Από πού λοιπόν προκύπτει η ευρέως διαδεδομένη άποψη ότι ο ένας απατεώνας αποκλείεται να είναι βλάκας αλλά αναγκαία είναι ευφυής, όταν από την προηγούμενη ανάλυση αποδεικνύεται ότι ο απατεώνας αποκλείεται να είναι ευφυής, αλλά είναι αναγκαία βλάκας;; Η αντίληψη αυτή προέρχεται από τη θεωρία του βλάκα για την ευπιστία. Εθισμένος ο βλάκας να αντιλαμβάνεται τα πράγματα όχι μέσω ορθολογιστικής σκέψης, αλλά μόνο μέσω των εξωτερικών εντυπώσεων, δεν αναζητά τις σχέσεις αίτιου-αιτιατού, αλλά περιορίζεται μόνο στο γεγονός μια επιτυχημένης απάτης, και έτσι θεωρεί ότι το θύμα είναι ο βλάκας και ο απατεώνας ο ευφυής. Μόνο βλάκες μπορούν να θεωρήσουν ότι η ευπιστία του θύματος είναι απόδειξη βλακείας. Αγνοούν ότι η ευπιστία σε μια κοινωνία έντιμων ατόμων (και συνεπώς ευφυών) είναι τεκμήριο ανάπτυξης πολιτισμού. Όσο περισσότερο πολιτισμένος και έξυπνος είναι ένας λαός ή ένα άτομο τόσο περισσότερο εύπιστος είναι !!!. Ο μεγαλύτερος βλάκας του κόσμου θα μπορούσε να εξαπατήσει τον Αϊνστάιν και ο μεγαλύτερος Έλληνας βλάκας έναν Ευρωπαίο. Το μειδίαμα του οίκτου, με το οποίο κοιτούν οι «αφελείς» «κουτόφραγκοι», δημιουργοί των πνευματικών αξιών και «εξουσιαστές» του σημερινού κόσμου, στους δυστυχισμένους «έξυπνους» των Βαλκανίων και της Ανατολής, είναι η τιμωρία των βλακών για αυτή τους την θεωρεία.


9) Ο βλάκας ακολουθεί την ενστικτώδη του καχυποψία, είναι μια αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα, την έχει δε σε τόση μεγάλη «αξία» (πχ το μεταφυσικό έναντι του διανοητικού κόσμου), σαν έχει χάσει οποιαδήποτε επαφή με την πραγματικότητα. Εάν δεχθούμε, όπως είμαστε υποχρεωμένοι, πρώτον ότι το ένστικτο είναι αλάθητο, δεύτερο ο κόσμος των ενστίκτων είναι ένας φυσικός υγιής κόσμος και τρίτο ότι η κοινωνία ως συνέχεια της φύσης είναι υγιής οργανισμός απαρτιζόμενος από υγιή άτομα, τότε το συμπέρασμα των βλακών για την υπεροχή του μεταφυσικού στη κοινωνία είναι διαχρονικά μια κοινωνική πραγματικότητα σε όλες τις εποχές και όλους τους λαούς (Τα τελευταία χρόνια την θέση του μεταφυσικού έχει πάρει η συνομοσιολογιά!!!).


Το ότι οι μεταφυσικοί επικράτησαν (όχι άνθισαν) στις εποχές παρακμής των κοινωνιών δεν είναι τυχαίο. Ο βλάκας διαισθάνεται, μέσα από την καχυποψία του, ότι η επίθεση από μέρους του ευφυούς είναι μια διαχρονική πραγματικότητα και άρα κινδυνεύει να βρεθεί κοινωνικά σε κατώτερες τάξεις. Είναι φανερό ότι το ένστικτο αυτό αποτελεί μέσο στοιχειώδους άμυνας για έναν πρωτόγονο άνθρωπο σε μια πρωτόγονη κοινωνία, «αδυνατίζει» όμως σε μια προηγμένη κοινωνία, όπου υπάρχει κοινωνική διαστρωμάτωση που διαμορφώνεται μέσω της ανάπτυξης των ατομικών νοητικών ικανοτήτων των ατόμων, με φυσικό αποτέλεσμα τη δημιουργία ανισοτήτων μεταξύ των ατόμων. Ο βλάκας μοιάζει με ένα ζώο, του οποίο το ένστικτο το βοηθάει να ξεφεύγει πάντα από τον κίνδυνο μέσα στις συνθήκες μιας ζούγκλας, αδυνατεί όμως να τον προστατεύει όταν μπει στους δρόμους μιας πόλης με φυσικό αποτέλεσμα σύντομα να βρεθεί κάτω από τις ρόδες των αυτοκινήτων! Και αυτό γιατί του είναι πολύ δύσκολο να κατανοήσει ότι ένας ευφυής άνθρωπος που δε βασίζεται στο ένστικτο αλλά στη διάνοιά του, μπορεί να κατασκευάσει αυτοκίνητο!!! Το ότι οι πνευματικοί κατώτεροι άνθρωποι βρίσκονται πάντα κάτω από τις ρόδες διαφόρων κοινωνικών «αυτοκινήτων» το βλέπουμε διαχρονικά. Όταν λοιπόν οι «μηχανές» προοδεύουν και εξελίσσονται , οι βλάκες σταδιακά βρίσκονται κάτω από τις ρόδες, μιας και η εξέλιξη η δική τους είναι αυστηρά περιορισμένη. Και πώς άλλωστε να καταφέρει να αντιληφθεί το αυτοκίνητο και τους τροχούς, όταν στο πτωχό μυαλό του υπάρχει θέση μόνο για τον Πήγασο !!!!


10) Για την κοινωνική προέλευση των βλακών, κοινά αποδεχτό είναι ότι η παραγωγή τους δεν είναι ταξική. Η πονηρή φύση δεν έδωσε μόνο σε μια κοινωνική τάξη το «ζηλευτό» «προνόμιο» να παράγει βλάκες!!! Πρόσφερε απλόχερα σε όλες τις κοινωνικές τάξεις τους διασκεδαστικότερους απλός τύπους βλακών και δεν στέρησε από καμία κοινωνική τάξη την «σοβαρή» συμβολή τους. Ο βλάκας υπουργός που άγεται και φέρεται από τους συμβούλους του και τα μέλη ενός εργατικού σωματείου τα οποία εκμεταλλεύεται ο πρόεδρος του σωματείου αποτελούν δύο αντίθετα παραδείγματα του γεγονότος ότι η βλακεία δεν έχει ταξική πατρίδα. Το παιδί του πλούσιου μπαμπά το οποίο λόγω της «ατροφίας» του εγκεφάλου, λαμβάνει σοβαρά και εφαρμόζει όλες τις απαγορεύσεις της οικογενείας του, στερούμενος στο τέλος ακόμα και την πνευματικότητα, καταντά να γίνει στο τέλος ένας τύπος με ελάχιστη προσωπικότητα τον οποίο και ονομάζουν στην τάξη του «καλό παιδί» ή στην πραγματικότητα μπορείς να τον πεις «ευπρεπής βλάκας», ενώ το παιδί του φτωχού θα ονομαστεί από τον λαό απλά «κόπανος». Είναι πολύ αυστηρότερα τα κριτήρια εξέλιξης για ένα βλάκα της κατώτερης κοινωνικής τάξης. Το παιδί του πλούσιου μπαμπά επειδή από μικρό απολαμβάνει όλα τα προνόμια της τάξης του στην παιδεία και δεν δέχεται καθημερινά ψυχική μείωση (γεγονός που αυξάνει την γελοία αυτοπεποίθησή του και σε μεγάλη ηλικία), του δίνει τη δυνατότητα να φθάσει ανενόχλητος ακόμα και σε υψηλά αξιώματα καθώς και να γίνει κοινωνικά γνωστός. Αντίθετα, το παιδί του φτωχού χειραγωγείται σκληρότερα από τους γονείς του και τους συμμαθητές του στο σχολείο (μέχρι και πλήρη ψυχική εξουθένωση με συνεχή σκληρή υποτίμηση, προπηλακισμούς, φάρσες, ύβρεις και βιαιοπραγίες) είναι δυσκολότερο να ανέβει στην κοινωνική κλίμακα, παρόλο που ο βλάκας των λαϊκών τάξεων και συμπαθέστερος είναι και κοινωνικά άγνωστος και λιγότερο γελοίος και σεμνότερος μιας και δε διαθέτει την αυτοπεποίθηση και την έπαρση του βλάκα της αστικής τάξης.


11) Ο μέσος κοινωνικός άνθρωπος αντιλαμβάνεται τον επιτήδειο και τον απατεώνα ως ανήθικους μεν, αλλά ως υποδιαίρεση του ευφυούς ανθρώπου. Η πραγματικότητα είναι όμως ότι αποτελούν υποδιαίρεση του βλάκα. Πώς τεκμηριώνεται αυτό; Όπως είδαμε η πονηριά αποτελεί φυσική επιλογή των βλακών, (εξαιρείται από την περίπτωση χρήσης της σαν μέσο άμυνας των ευφυών, όχι εναντίον των βλακών, αλλά εναντίον της πονηράδας τους) και είναι φυσική συνέπεια της ατροφίας του νοητικού τους μηχανισμού, με αποτέλεσμα να αποτελεί και τη μοναδική τους άμυνα σε οποιαδήποτε επίθεση. Αν το κατανοήσει κάποιος αυτό αντιλαμβάνεται ότι μόνο ένας πνευματικώς ανάπηρος έχει ανάγκη την επιτηδειότητα και την απάτη για να προωθηθεί ή να επικρατήσει.


Κανένας άνθρωπος που έχει κάποια αξία δεν έχει ανάγκη να γίνει επιτήδειος ή απατεώνας. Η διαχρονική κοινωνική εμπειρία δείχνει ότι τα επίθετα αυτά ποτέ δεν μπόρεσαν να τα προσδώσουν σε ανθρώπους πραγματικής αξίας, μπορεί να τους χαρακτήρισαν «κακούς», «καταχθόνιους», «γόηδες», «επιθετικούς» ή «λιβελλογράφους» αλλά ποτέ ως επιτήδειους ή απατεώνες ακόμη και αν υπήρξαν συντηρητικοί στις σχέσεις τους με τους συνανθρώπους τους κατόρθωσαν πάντα να εξελιχθούν να προωθηθούν και να επικρατήσουν. Απόλυτα νομοτελειακά της πνευματικής αναπηρίας του βλάκα είναι όχι μόνο η τάση του στην αγελοποίηση, όχι μόνο η προώθησή του «πλάτη με πλάτη» με τους ομοίους του, όχι μόνο η προσφυγή του στα πιο φθηνά μέσα της επιτηδειότητας, την προσφορά εύκολων και ανήθικων «εξυπηρετήσεων», την κολακεία, την έλλειψη αντίθετης γνώμης, αλλά και η συστηματική αποφυγή οποιασδήποτε σύγκρουσης και μάχης. Και όταν ακόμη ο βλάκας, με τη μορφή του επιτήδειου ή του απατεώνα, εξαναγκαστεί να δώσει μάχη, θα την δώσει χρησιμοποιώντας τα πνευματικώς ευκολότερα και συνεπώς ανηθικότερα όπλα: το ψεύδος, τη διαστροφή, τη ραδιουργία και τη συκοφαντία. Από αυτό προκύπτει το ακλόνητο δόγμα : και η ανηθικότητα είναι αποκλειστικό προνόμιο των βλακών.


Πηγή: https://www.voria.gr/article/i-terastia-kinoniki-simasia-ton-vlakon-ston-sigchrono-vio

121 σχόλια:

  1. Ο αρθρογράφος υιοθετεί ένα περιγραφικό ύφος που ομοιάζει με δοκιμαντέρ του Discovery channel χαχαχαχαα! Εγώ είχα λογικεύσει διαφορετικά την ύπαρξη των βλακών, οι τάσεις πρός την κλίκα πρόερχονται απο την αϋλη απειλή που θα νιώσει ένας εναντιοθέντας όταν θα έρθει αντιμέτωπος τους. Πρώτον, θα υπάρξει οστρακισμός και θα ακολουθήσουν κοινωνικές κυρώσεις εναντίον του προσώπου που σπεύδει να διαψεύσει ή να εκλογικεύσει την συλλογική ομόνοια (groupthink) γιατί είναι σαν και όλα τα μέλη να είναι χαζά που έχουν αποδεχθεί αβίαστα την επιμόμφητη ιδεολογία και έτσι όλοι γίνονται ετοιμοπόλεμοι εφόσον ενα ιδεολογικό πλήγμα είναι πλέον και προσωπικό γι'αυτούς... με αυτόν τον τρόπο υπάρχει έξαρση ακραιοτήτων.

    Επίσης, όπως και είπε ο φίλος Σχόπενχαουερ "εκείνος που γράφει για βλάκες, θα έχει πάντα μεγάλο ακροατήριο"... οι βλάκια και η σοφία είναι δύο πόλοι που δείχνουν την όμοιογενια αναμεταξύ των ανθρώπων. Οι βλάκες θύγουν θέματα κοίνα όπως το σώμα, σέξ, αγάπη, κόπρανα ενώ οι σοφοί θα μιλήσουν για θεϊσμο, αισθητική, αφοσίωση και έκσταση... άμα δείς, όλοι έχουμε άναγκη μια κοινή φύση σχεδόν σαν να θέλουμε να θίξουμε τον απροσδόκητο 'αντικειμενισμό' πίσω απο τις ανθρώπινες εμπειρίες. Με αυτόν τον τρόπο σταμάτησα να ποινικόποιώ την βλακεία--κατανοώντας ότι τα άτομα και απο τις δύο πολικότητες θέλουν απλά φίλους, αδέρφια και ομόνοια. Οι σοφοί απλά δεν βρίσκουν εύκολα όμοιους τους και έτσι ο βίος ίσως είναι πιο πικρός.
    Μια επιπρόσθετη παρατήρηση είναι το ότι, τα πιο δημοφιλή έργα τέχνης έχουν πάντοτε κάτι-τις απο το κοινωνικό ασυνείδητο όπου μπορεί να τα απολαύσει ο καθένας μας... έχουν κάτι υποκειμενικά αντικειμενικό, εάν αυτό βγάζει νόημα, όπου όλοι έχουν κάτι να πάρουν απο αυτό, ό,τι και αν είναι αυτό το κάτι.

    Ο κόσμος είναι φτιαγμένους για βλάκες και μόνο βλάκες περνούν ωραία αλλά αυτό είναι εντάξει επειδή δεν είμαστε εδώ για να ζήσουμε αιώνια. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ Newks, πως εξηγείς ότι οι Έλληνες είναι πονηροί και καχύπτοπτοι (άρα βλάκες κατά τον αρθρογράφο) ενώ οι εξελιγμένοι δυτικοευρωπαίοι περισσότερο ορθολογιστές και άδολοι (άρα ευφυείς κατά τον αρθρογράφο);
    Είναι οι Ευρωπαίοι περισσότερο πνευματικά εξελιγμένοι; Τα ενδιαφέροντά τους είναι ο θεϊσμός, η αισθητική, η αφοσίωση και η έκσταση, ενώ των βλακών Ελλήνων είναι το σώμα, το σεξ, η αγάπη (!) και τα κόπρανα;
    Ασφαλώς υπάρχουν σημαντικές ιστορικές καταβολές, που επηρεάζουν το συλλογικό συνειδητό των μεν και των δε.
    Εξετάζοντας όμως τα επιτεύγματα του δυτικού πολιτισμού, όπως τα πέτυχαν και τα εφαρμόζουν οι Ευρωπαίοι, είναι αποτελέσματα ευφυίας ή βλακείας;
    Τα αντίστοιχα επιτεύγματα της χώρας μας, που κατατάσσονται;

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. To πρώτο ερώτημα πιστεύω ότι απαντάτε με την κοινωνιολογική θεωρία του Maslow περί της ιεραρχίας των επιθυμιών. Στους μοντέρνους καιρούς που εγώ μεγάλωσα 2000+, το ελληνικό κράτος ήταν ανέκαθεν σε οικονομική ύφεση και πρός μεγάλη μας συγκίνηση, 20 χρόνια αργότερα ο ζυγός σήμερα γέρνει κατά της χρεοκοπίας! Όταν δεν υπάρχουν βασικοί ελεύθεροι πόροι για να δώσουν μια εγγύηση ασφάλειας και μονιμότητας, το άτομο καταπιάνεται πλήρως με την εξασφάλιση οικονομικής σταθερότητας. Όταν πεινάς και δεν βγάζεις τον μήνα για να πληρώσεις ηλεκτρισμό... θα σκεφτόσουνα να χρησιμοποιήσεις τον ελεύθερο χρόνο σου για να διαβάσεις Spinoza? Όχι, θα έσπευδες να βρείς δεύτερη δουλειά για να τα βγάλεις πέρα... επειδή όμως το να δουλεύεις δύο δουλειές είναι ψυχοφθόρο το άτομο κατα πάσαν πιθανότητα να πέσει σε καταθλίψεις και να βρεί θαλπωρή στα ''ντρόγκια''. Κάπως έτσι ο μέσος άνθρωπος στα πρόθυρα της οικονομικής κρίσης αναγκάζετε να είναι σε μια μόνιμη κατάσταση πεποιεσμένης συστολής, έτσι ώστε να μην νιώθει τίποτα. Αυτό προωθεί μια σκληρή κοινονική κατάσταση--την ψυχοπάθεια. Άμα δεν έχεις συναισθήματα θα κάνεις ό,τι μπορείς για να βγείς απο το τρυπάκι της οικονομικής κρίσης χωρίς έντονα τραβήγματα ΌΜΩΣ εκεί είναι που χάνεις τις περισσότερες ανθρώπινες αξίες σου και μιας και είσαι κι εσύ μυσταγωγός, χάνεις το θυληκό στοιχείο-- την σύνδεση με τους επάνωθεν κόσμους. Οδηγήται το άτομο σε συμφωνία με τον χαμηλότερο εαυτό του, που απέχει πλήρως απο κάποια σύνδεση με τον κόσμο αυτό. Άμα δείς και στην βουλή, πολλοί απο τους πολιτικούς παίζει να είναι ψυχοπαθείς εφόσον κυριολεκτικά δεν μπορούν να κατανοήσουν το βάρος των πράξεων τους για τον κοσμάκι, δεν είναι απαραίτητα κακοί χαρακτήρες, απλά τους είναι δυσνόητα τα ανθρώπινα συναισθήματα.

    Ναι οι Ευρωπαίοι είναι πιο πνευματικά εξελιγμένοι επειδή έχουν περιβάλλοντα που σπρώχνουν το άτομο πρός την αυτοπραγμάτωση εφόσον οι βασικές ανάγκες του έχουν κορεστεί (στέγη, φαγητό, ανθρώπινη σύνδεση,κ.α)... οι Ευρωπαϊκες φιλοσοφίες δεν μπορούν να ανθίσουν στην Ελλάδα γιατι είναι υπερβολικά ουτοπικές για εμάς. Μην ξεχνάμε ότι αμα δεν έχεις λεφτά, δεν πάς να σπουδάσεις σε ξένη χώρα για να γνωρίσεις ότι... 'ρε αυτοί τα πάνε καλύτερα απο εμάς, γιατί δεν κάνουμε κάτι τέτοιο και εμείς εδώ'.
    Επίσης, μην ξεχνάς ότι ο κόσμακης θέλει να βρίσκει ταύτιση με το ακροατήριο του, έτσι είναι πολύ πιο εύκολο να αγγίξει τις καρδιές των πολλών με πράγματα που είναι κοινά σε όλους, το σέξ, η αγάπη και τα κόπρανα, α και το ποδόσφαιρο. Με το να αναπτυχτείς πνευματικά απομονώνεσαι και ο μέσος άνθρωπος υποφέρει απο μόνος του αρκετά για να μπορέσει να αντέξει ΚΑΙ αυτόν τον πόνο, της μοναξιάς. Πολύ απλά δεν συμφέρει. Όμως να είσαστε σίγουρος ότι οι σκληροπυρηνικοί πνευματιστές χαίρονται τις δυσκολίες γιατί μέσα απο αυτές μεγαλώνουν και έχει πολλές δυσκολίες να σου κεράσει τελικά το Ελληνικό κράτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα επιτεύγματα της χώρας μας δεν ανήκουν στην χώρα μας, είναι παγκόσμια κληρονομία. Οι ψυχές των εξαίρετων δαίμωνων κατέβηκαν για να δώσουν ένα χεράκι βοηθείας στην ανθρωπότητα για καλή αρχή, δεν ήταν 'τόπακες' ή αν ήταν, είρθαν απ'τον Επιμυθέα (συγχωρά τον κώδικα, δεν θέλω να φανώ τρελός). Είναι αλήθεια ότι κάποτε είμασταν τρανοί και μεγάλοι, τώρα όμώς? Που πήγαν όλα? Μετατράπηκαν όλα σε έναν χαζό πατριωτισμό τύπου <>. Δεν μας χρωστάει κανείς τίποτα και η μακροοικονομία θέλει να είμαστε ανεξάρτητοι. Άμα συμβολίσουμε την Ελλάδα σαν μια ξεχαρβαλωμένη εργένισσα γυναίκα που την γνώριζες απο την παιδική σου ηλικία και σου λέει: 'χρειάζομαι την βοηθεία σου παιδί μου, χρωστάω στις τράπεζες' εσύ θα την εμπιστευόσουνα με τα χρήματα σου?
    Βλέπεις, το χρήμα είναι όντως λίγο και έτσι είναι πολύτιμο, σκέφτεσαι την κάθε συναλλαγή άρα σε ένα τέτοιο κλίμα, είναι περίεργο που ο καθένας καλλιεργεί εντώς του:
    1. την καχυποψία (για να προστατεύσει τους πόρους του απο πονηρούς)
    2. την πονηριά (για να αυξήσει τους λίγους προσωπικούς του πόρους χωρίς δαπάνη)
    Είναι όντως περιέργο λοιπόν, σύμφωνα με τα παραπάνω, να προωθείτε η 'βλακεία'? Η 'βλακεία' θα βάλει φαγητό στο τραπέζι, είναι όντως μια αποτελεσματική μέθοδος αντιμετώπισης του δυσμενούς κόσμου... ενώ οι πολλές γνώσεις υπόσχονται πόνο και μοναξιά. Άσε που δεν σου εγγυείται κανείς κιόλας, ότι θα μπορέσει να τις χρησιμοποιήσεις για να πκιάσεις μια καλή δουλειά. Αρα τι να τα κάνεις όλα άμα δεν σου δείχνουν ότι θα σε βοηθήσουν?
    Κάπως έτσι οι εύλογοι άνθρωποι ομοιάζουν σαν βλάκες στα μάτια ενός βλάκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαν μισάνθρωπος που είμαι απέναντι σε βλάκες και μαζάνθρωπους όπως σχολίασα σαν αποκρυφιστής σε προηγούμενη ανάρτηση του Λύκιου, καταλαβαίνετε ότι δεν προτιμώ και πολύ συζητήσεις με ανθρώπους! Ειλικρινά απορώ όμως πως συνεχίζει ο κόσμος και ανέχεται τέτοιες οικουμενικές και υλιστικές μπαρούφες που μόλις διάβασα παραπάνω και δεν έχει κάψει ακόμα κάθε Μασονική Στοά στη χωρά, γιατί σίγουρα πηγάζουν από εκεί τέτοιες βλακείες. Φιλαράκι, αν δεν υπάρχει ελληνικός πολιτισμός γιατί τον δώσανε κάποια πνεύματα σε όλους τους ανθρώπους, Χριστέ μου τι διαβάζω!!!, τότε η Ακρόπολη ανήκει και στους τζιχαντιστές πολιτιστικά! Σωστά;;; Ας τους αφήσουμε να την ανατινάξουν λοιπόν όπως κάνουν με άλλους αρχαιολογικούς χώρους και ας θεωρήσουμε τον Βούδα και δικό μας έλληνα φιλόσοφο! Α ρε μασονάκο πως σε τσάκωσα!

      Όσο για τη γελοιότητα που διάβασα ότι δεν ψάχνεται κάποιος στα πνευματικά όταν αφιερώνει όλο το χρόνο του για να βρει τρόπο να επιβιώσει, πάλι κάνεις λάθος φίλε. Τα πρώτα μου αποκρυφιστικά βήματα έγιναν μια εποχή που είχα τον λιγότερο ελεύθερο χρόνο για να διαβάζω τα συναφή, αλλά μία ώρα τη μέρα από τις τέσσερις ελεύθερες που μου απέμεναν έστρωνα κάτω τον ποπό μου και διάβαζα. Θα παρατηρήσεις όμως ότι πολλά άλλα άτομα σήμερα και ιδίως νεαρά που έχουν άπλετο ελεύθερο χρόνο σαν άνεργοι, φοιτητές κ.λ.π., οι μελέτες τους περιορίζονται αποκλειστικά σε υλικά αγαθά σαν τη μαγειρική για παράδειγμα. Αυτός που δεν μπορεί να επιβιώσει τώρα και λες ότι κάνει και δεύτερη δουλειά όταν δυσκολεύεται να βρει μια πρώτη, αλλά παραμένει βλάκας και μαζάνθρωπος παρόλο που έχει πάλι απεριόριστο ελεύθερο χρόνο, δεν διαφέρει σε τίποτα από έναν φυλακισμένο που επίσης είναι μόνο ύπνο και δουλειά σε μια φυλακή. Σωστά; Άρα γιατί να μην μεταναστεύσει στο εξωτερικό αν μπορεί για να μη χρειαστεί να κάνει δεύτερη δουλειά και αν δεν μπορεί για διάφορους λόγους, γιατί να μην γίνει ληστής για να βγάζει τα χρήματα που θα θέλει λέω εγώ; αφού και φυλακή να πάει αν τον πιάσουν, πάλι ελεύθερο χρόνο δεν θα έχει όπως δεν θα είχε αν έκανε δυο δουλειές!

      Στο διαταύτα τώρα γιατί άρχισα να κουράζομαι. Ισότητα υπάρχει μόνο στο φαντασμένο αντιρατσιστικό και Μασονικό κεφάλι του καθενός και ένας βλάκας ή υπάνθρωπος όσα αποκρυφιστικά βιβλία και να του δώσεις να διαβάσει αν του εξασφαλίσεις απεριόριστο ελέυθερο χρόνο για αυτό (π.χ. του πληρώνεις τη διαβίωση), πάλι δεν πρόκειται να ασχοληθεί γιατί δεν είναι γεννημένος για αυτό γονιδιακά! Γιατί δεν ξέρω αν στο είπα, αλλά γεννιέσαι και δεν γίνεσαι κάτι επειδή στο δίδαξαν, γιατί τότε και εγώ θα έπρεπε να είμαι ένας αντιρατσιστής φιλάνθρωπος όπως μου μαθαίνουν στην κοινωνία από σχολεία, τηλεόραση κ.λ.π.

      - ένας αποκρυφιστής

      Διαγραφή
    2. Μα κάνετε λάθος κύριε, δεν είμαι Μασώνος, απέχω αρκετά απο τέτοια κινήματα, είμαι πλήρως ανεξάρτητο πνεύμα. Θα βρείτε ότι είναι εύκολο για ένα άτομο να φταίει όμως συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων για τα δεινά της ανθρώποτητας και συμφωνώ ότι είχαν και αυτοί οι μιαροί μεγάλο χέρι πάνω σ'αυτά. Όμως για την υγεία σας, θα σας ρωτήσω ευθέως κάτι που οι προγόνοι μας θα ανάπτυσσαν... πόσα απο όλα τα δρουόμενα μπορείς εσύ προσωπικά να ελέγξεις? Είναι εύκολο να νευριάζεις με την κάθε συκοφαντία και εύκολο να κάνεις την χώρα μπουρλόττο, δεν είναι εύκολο όμως μέσα στην αλλαλή και το χάος να μείνεις αμετακίνητος και με ορθολογισμό να πράξεις και να σκεφτείς κάτι που θα είναι βιώσιμο για τις επόμενες γενιές. Όπως θα εξέταζε ένας στοϊκος, το άτομο καλείτε ευκολότερα να αλλάξει την αντίληψη του για τον δυσμενή κόσμο έτσι ώστε και ο ίδιος να μην γίνει δυσμενής. Μπορεί να σου ακουστεί άσχημο αλλά ο κόσμος εδώ δεν είναι φτιαγμένος για να περάσεις καλά και δικαιωματικά... κακόδαίμονες κυριαρχούν εφόσον αυτός είναι ο κόσμος που η ψυχή βιώνει το τρίξιμο των οδόντων και την μοναχικότητα.

      Όσο για τον λόγο περί επανενσάρκωσης και της ετοιμότητας μιας ψυχής να αναπτύχθει επι των πνευματικών αρετών, ναι αυτά είναι δεδομένα και πολύ έγκυρα και εσείς είσαστε μια τέτοια ψυχή. Σίγουρα το ήθος σας δεν αντιπροσωπεύει τους πλείστους όμως, ετσι? Άρα είναι εύλογο να εξετάσουμε πράγματα που θα έσπρωχναν το άτομο πρός την θεία αρετή όπως η οικονομική ευχέρια και ένα ασφαλές περιβάλλον.

      Όμως τι γίνεται εάν, για να θελήσει να στραφεί η ψυχή είς τα ανώτερα πεδία, πρέπει πρώτα να βιώσει την ματαιότητα των πράξεων της? Τι γίνεται έαν ενσαρκωνόμαστε εδώ για να λάβουμε σιγά-σιγά αρνητική ανατροφοδότηση πάνω στις συμπεριφορές που είναι βλαβερές και με τον χρόνο να θελήσουμε να γίνουμε εκλαϊκευμενοι φιλόσοφοι. Φυσικά με τον λόγο μου προσπαθώ να αντιπροσωπεύσω αυτά που θεωρώ σωστά, βάσιμα και πρέποντα επι των καιρών, το ίδιο κάνει και ο καθένας και δεν είναι προσπάθεια προσηλυτισμού να σας πώ ότι όσο και να προσπαθήσουμε να εκμηδενίσουμε τους πράκτορες του χάους, τόσο τους ενδυναμώνουμε. Πάντα θα υπάρχει ο αντίνωας και το αγκάθι στα πόδια της ανθρωπότητας και όσο μπαίνουμε πιο βαθεία σ'αυτόν τον αιώνα, τόσο πιο 'κακοί' γίνονται οι κακοδαίμονες και τόσο πιο καλοί γίνονται οι αγαθοί.
      Ο ζυγός κακό - καλό είναι ψευδαίσθηση και ποτέ δεν πρόκειτε να γυρεί απο καμία πλευρά. Εξού και η αρχή της μέσης οδού.

      Διαγραφή
    3. Τις δύο τελευταίες σου προτάσεις δυσκολεύομαι λίγο να τις καταλάβω. Θα ήθελες να τις κάνεις πιο συγκεκριμένες; Τί ακριβώς είναι ψευδαίσθηση; Ο ζυγός; Ή το δίπολο κακό-καλό; Αν είναι ο ζυγός ψευδαίσθηση, τί νομίζεις ότι θα συμβόλιζε καλύτερα το δίπολο; Αν είναι το δίπολο κακό-καλό ψευδαίσθηση, σε ποιο επίπεδο της δημιουργίας γίνεται ένα αυτή η δυαδικότητα και από ποιον μεγάλο Δάσκαλο έχει λεχθεί αυτό;

      Διαγραφή
    4. Βεβαίως, όμως πρίν να ξετυλίξω τα λεγόμενα, θα σου πώ ότι αυτά, είναι εμπειρικά εγκυροποιημένα απο Βουδιστές και άλλους εσωτεριστές και όχι τόσο απο εμένα ακόμα.
      Πρώτον, η κατάσταση του μυαλού είναι αντανακλαστική (ετυμολογικό νόημα αντι-ανα-κλασης): Κλάση είναι το παρατηρηθέν γεγονός, άνακλαση είναι αντίληψη του γεγονότος και ΑΝΤΙ της ανάκλασης, είναι η η αντίδραση μας πρός αυτό. Εδώ είναι που πρέπει να πάρει μπρός ο ηθικός σχετικισμός:

      Πές έρθουν τα πάνω κάτω και βλέπουμε καφρίλλες στην πλατεία (κλάση) και υπάρχουν δύο περαστικοί ένας σατανιστής και ένας Χριστιανός που βλέπουν το συμβάν, ο αντανακλαστικός του νους θα βάλει σκέψεις και στους δύο που ίσως γίνουν αντιδράσεις κίολας: o σατανιστής ίσως να απολαύσει το θέαμα ενώ ο άλλος ίσως καλέσει την αστυνομία.
      Εδώ είναι που κατανοούμε ότι ένα γεγονός δεν είναι απο μόνο του κακό ή καλό αλλά το μυαλό μας το ντύνει ανάλογα σύμφωνα με το παρελθόν και το μέλλον του καθενός. Ο σατανιστής ίσως είχα άσχημα παιδικά χρόνια και οι αντιδράσεις του στο παρόν θα γειώσουν ένα κατάλληλο μέλλον γι'αυτόν μέσα απο το σύμπαν παραλληλότητας, προσωπικά πιστεύω ότι η συναισθηματική χροιά είναι κβαντικό φαίνομενο που μας έρχεται απ'ευθείαν απο έναν εαυτό που έχει ίδη βιώσει την εμπειρία που πρόκειτε να κάνουμε. Όσο πιο πολύ συνδράμουμε με συγκεκριμένα παράλληλα σύμπαντα, τόσο πιο εύκολη είναι και η πλεύση πληροφορίας πρός εμάς.
      Αν και θεωρητικά έχουμε άπειρες αντιδράσεις σ'ένα συμβάν, κάτα βάσην... πιστεύω ότι έχουμε λιγότερη ελευθερία απ'όση νομίζουμε, καθώς το παρελθόν που ζήσαμε, οι σκέψεις που κάναμε προηγουμένως, οι εμπειρίες, τα τραύματα και οι εμμονές περιορίζουν την επιλογή μιας 'κατάλληλης' αντίδρασης.

      Διαγραφή
    5. Με αυτόν τον τρόπο σκέψης, μπορεί κανείς να φταίξει έναν σατανιστή που θα ήθελε να σπείρει το χάος, ή έναν Χριστιανό που θέλει να υπάρξει αγάπη και οι δύο τους έχουνε περιοριστεί απο τα παρελθόντα τους και ο τρόπος αντανάκλασης τους θα είναι όλιγον-τι προβλέψιμος άμα γνωρίζει κάποιος το παρελθόν τους και κανένας απο τους δύο στα μάτια μου δεν φταίει για αυτό που είναι καθώς οι εμπειρίες που τους έφτιαξαν σε όλο το αχανές παρελθόν τους θα συνεχίζουν να τους φτιάχνουν μέχρι που θα κατανοήσουν μερικά βασικά πράγματα για την ύπαρξη.
      Νομίζω είναι αποδεχτό απο όλους ότι δεν ελέγχουμε τα δρουόμενα γύρω μας έτσι? Όμως αν πάντα αντδράμε πάνω σε δροούμενα, τότε το μόνο που ελέγχουμε είναι την αντίδραση μας πάνω σ'αυτά, η οποία αντίδραση είναι ρυθμισμένη ανάλογα με το παρελθόν που ήταν εξίσου εκτός ελέγχου με τα παροντικά δροούμενα. Τι στ'αλήθεια ελέγχουμε? Εμείς σαν υλικοί εγωίσμοι, νομίζω τίποτα, το πνεύμα ελέγχει έαν θα θέλαμε να αντιπροσωπεύσουμε Ζεύξη ή Διαίρεση (ότι είμαστε Ένα Ων) ή (ότι είμαστε ξεχωριστοί). Ο Σατανας παραδείγματος χάριν, αντιπροσωπεύει τον χωρισμό του ανθρώπου απο τον Θεό, και οι Σατανιστές κάνουν πράξεις που μόνο διαιρούν, θυμίζοντας ότι δεν είμαστε κομμάτια του Θεού.
      Εν πάσι περιπτώση, πιστεύω ότι τα δροούμενα του σύμπαντος παίζουν μαζί μας, ρίχνοντας συγκεκριμένα πράγματα μπροστά μας με σκοπό να βγούν πρός τα έξω συγκεκριμένες συμπεριφορές,επιθυμητές ή ανεπιθύμητες, έτσι ώστε αυτοί να παρατηρήσουν τους εαυτούς τους και να βελτιώσουν τον τρόπο που δουλεύει ο αντανακλαστικός νους για να νιώθουν καλύτερα το μέλλον που θα θέλουν να ακολουθήσουν. Έτσι, το καλό και το κακό δεν είναι απόλυτα, είναι μηχανισμοί κατανόησης του Αγίου Πνεύματος/Ahimsa/Σωκρατικου Δαίμονα ((μέσα μας)). Έτσι το καλό είναι αναγκαίο για να μας δείξει την αληθινή μας φύση και το κακό είναι αναγκαίο για να μας δείξει την κατάσταση την ψευδής. Τίποτα απο τα δύο δεν υπάρχει πέραν απο το αντανακλαστικό μυαλό και αφού είναι δυνατό να δούμε πέραν απο αυτό, τότε είναι δυνατόν να δούμε πέραν απο το καλό και το κακό, αναγνωρίζοντας τα ώς απλή 'κλάση'. Οι Βουδιστές αναφέρουν την κατανόηση επι της απουσίας ελέγχου και της συνεξάρτησης δροούμενων ώς co dependent arising - paticcasamupada και έχουν διάφορα λεγόμενα περί της κενότητας του χώρου που εξηγούνται απο τα πάραπανω.
      Όποιος είναι να φτάσει το επίπεδο του Βούδα θα έχει το ίδιο διορατικό γνώμονα επί του υλικού κόσμου. Το σήμειο που θύγω το παράλληλα σύμπαντα και τις πληροφορίες επι του μέλλοντος είναι κομμάτια της φυσικής, μπορείτε να τα βρείτε με ένα google, συστήνω το πείραμα Delayed Choice Quantum Eraser για αρχή.

      Διαγραφή
    6. Μμμμ... Is that so? Μπράβο, τα λες πολύ ωραία, αυτά τα εγκυροποιημένα μου αρέσουν πάρα πολύ! Επειδή όμως είμαι λίγο αργόμπητος, θα ήθελα αν συμφωνείς και συ, για να το καταλάβω κάπως καλύτερα αυτό το κβαντικό φαινόμενο, να εστιάσουμε λίγο στο παρατηρηθέν γεγονός και στους συμμετέχοντες σ' αυτό και κατά δεύτερο λόγο στους παρατηρητές. Θα φέρω ένα παράδειγμα προς ευκολία και αν μου επιτρέπεις, θα σε βάλω μέσα ως πρωταγωνιστή/πρωταγωνίστρια για να είναι πιο εγκυρη η απάντηση σου. Ας υποθέσουμε λοιπόν, ότι είσαι κάπου έξω και σε τσακώνει κάποιος, σε ακινητοποιεί, σε πετάει μέσα σε ένα αμάξι και σε πάει κάπου σε έναν απομονωμένο χώρο με σκοπό να σε βιάσει. Φτάνετε σ' αυτόν τον χώρο, είσαι δεμένος/η πισθάγκωνα και ξεκινάει ο βιασμός σου από αυτόν τον άνθρωπο. Αρχικά σε τουλουμιάζει στο ξύλο με όλη του τη δύναμη, σου ρίχνει μερικά μπουνίδια στο πρόσωπο, σ' έχει κατάχαμα και σε κλωτσάει στα πλευρά, στην πλάτη, στο κεφάλι. Εν συνεχεία σε σοδομίζει και ενόσω σε σοδομίζει συνεχίζει να σε χτυπάει όπου βρει. Σαφώς αυτό το γεγονός από μόνο του, όπως προείπες, είναι ουδέτερο και αντανακλαστικό, μια ψευδαίσθηση. Ταυτόχρονα, στον ίδιο χώρο υπάρχουν και δυο παρατηρητές. Ενας ας πούμε σατανιστής κι ένας χριστιανός. Υποθέτουμε ότι ο πρώτος, λόγω αντανάκλασης, βρίσκει ενδιαφέρον έως και ερεθιστικό το θέαμα και αποφασίζει να μην μείνει στην παρατηρηση, αλλα να συμμετάσχει κι αυτός στο ουδέτερο γεγονός κι έτσι το ουδέτερο γεγονός του ψευδαισθητικού βιασμού σου αποκτάει δύο βιαστές. Ο δεύτερος υποθέτουμε ότι δεν το βρίσκει καθόλου ενδιαφέρον λόγω αντανάκλασης και προσπαθεί να αποφασίσει αν πρέπει να παρέμβει για να τους σταματήσει ή ακόμη να καλέσει και τους μπάτσους. Τους παρατηρητές τους καταλαβαίνω. Θα ήθελα όμως να εμβαθύνω λίγο περισσότερο στο κβαντικό αντανακλαστικό φαινόμενο που έχεις εσύ μέσα στο γεγονός. Αυτό που βιώνει ο αντανακλαστικός σου νους είναι καλό ώστε να σου δείξει την αληθινή σου φύση ενόσω βιάζεσαι ή είναι κακό με σκοπό να σου δείξει ότι ο βιασμός σου είναι ψευδής;

      Διαγραφή
    7. Γουστάρω το μυαλό σου φίλε!!! Θα πρέπει να επεκτήνουμε τα χαρακτηριστικά της εμπειρικής πραγματικότητας ενός πεφωτισμένου, γιατί αυτό θεώρω ώς καλύτερο παράδειγμα γιατί σ'αυτόν τα λεγόμενα μου είναι τρόπος ζωής, δεν είναι απλά λογικότητες που θα έπεφταν με το πρώτο σημάδι πόνου.
      Φυσικά έαν αυτά γινόντουσαν εγώ θα είχα ψυχολογικά τραύματα για ούυ μάνα μου χρόνια, αλλά κι η ξεπέραση αυτών είναι ακόμα ένα θέμα χρόνου.
      Κατ'αρχήν νομίζω ότι με τον πολύ πόνο το άτομο κάνει dissociate/δισχίζεται η ταυτότητα και ο εννιαίος εαυτός του διαχωρίζεται σε υποεαυτούς και δημιουργήτε το DID και η ολική ψυχοπάθεια, όπου ο κύριος χαρατκήρας έχει γίνει ράκος έφοσον είναι αυτός που βιώνει την εμπειρία απο πρώτο χέρι και δεν θέλει να υπάρξει πλέον στον κόσμο και παίρνει μπρός ένας άλλος εαυτός που έχει ώς γνώμονα την πλήρη αποστασιοποίηση απο το συναίσθημα. Ως τελική αντίδραση στο στρές, το άτομο αρνείται την αίσθητικη εμπειρία του ίδιου του σώματος του και με αυτόν τον τρόπο καταπραΰνετε πολύς απο τον πόνο... με λίγα λόγια επιστρέφει κατά λίγο στον 'ανάκλαση'. Αποτέλεσμα όμως του γεγονότος είναι η ψυχοπάθεια ή έστω και το DID. Άμα θες κι άλλα μπορείς να δείς την ιστορία της Kim Noble για να επιβεβαιωθείς για τις επιπτώσεις της συστηματικής βίας.

      Είναι εύκολο να μένουμε ριζωμένοι στην εμπειρία της οποιασδήποτε τραυματικής εμπειρίας επειδή δεν ζούμε πολύ και δεν κρατάμε αναμνήσεις των προηγούμενων ζωών μας. Με την πάροδο των χρόνων, η ψυχή του θύματος και του θύτη θα εξελιχθούν με απίστευτο τρόπο και τελικά θα φτάσουν στην τελική αναγνώριση της απόστασης του εαυτού μας απο την υλική εμπειρία και την επίγνωση της πραγματικής φύσης των πραγμάτων. Θα ήθελα να προσθέσω ότι η ιστορία μας είναι γεμάτη με τέτοιες καφρίλλες καθώς για να στραφεί κάποιος πρώς τα μέσα πρέπει να κοιτάξει τον ίδιο τον εαυτό του και να δεί τις προσωπικές του ατέλειες. Αυτό δεν μπορεί να υπάρξει όσο υπάρχει πόνος γύρω απο το άτομο καθώς ο πόνος θα προωθεί μοναχά την αποστασιοποίηση και την ξεχωριστικότητα της εμπειρίας. Όλα είναι αναγκαία και οι άγιοι μας ήτανε πρώτα σωστοί σατανάδες που κατάλαβαν ότι υπάρχει 'καλύτερος' τρόπος για να ζούν, μερικοί απο τους παλιούς παίχτες στην ύπαρξη θα δήλωναν έτοιμοι να δώσουν μια τέτοια εμπειρία στους υποψήφιους βιαστές για να μπορέσουν κι αυτοί με την σειρά τους να βιώσουν ότι το κακό δεν είναι βιώσιμο για πολύ. Γιατί να κάνουν τόσο σαδομαζοχιστικό? Επειδή κατανοούν ότι δεν είμαστε το σώμα.


      Τώρα, θεωρητικά΄, ένας πεφωτισμένος θα ένιωθε λιγότερο πόνο, καθώς πρώτον, δεν θα ταυτίζονταν με το σώμα του ως εμπειρικό φαινόμενα και δεύτερον, θα ένιωθε την έκσταση που δημιουργούσε στους γύρω του και με αυτόν τον τρόπο ίσως μετ'απόστασης να απολάμβανε το γεγονός, εφόσον υπάρχει μια βαθειά αντίδραση ότι όλα αυτά δεν επηρεάζουν τον ίδιο, που είναι εκτός απο όλοκληρη την πραγματικότητα. Γι'αυτό τίποτα δεν μπορεί να σε επηρεάσει, επειδή 'εσύ' δεν είσαι στ'αλήθεια εδώ, απλά νιώθεις τις εμπειρίες του 'εδώ'.

      Αυτά φυσικά δεν λέγονται σε συζητήσεις με καφέ και ούτε τα θύματα βιασμού θα ήταν πρόθυμα να ακούσουν απολυτως τίποτα τέτοιο, αν είμουν κάποιος αυτές οι απόψεις θα με σταύρωναν. Όμως φίλε μου, όσο πονάς η κρίση σου είναι θολή και χρειάζεται πολυ δύναμη για να αποδεχθείς όλο το σκόρσο και να συνεχίσεις να υπάρχεις. Να είσαι σίγουρος όμως, ότι θα υπάρχεις σαν τιτάνας στα υπόλοιπα χρόνια σου, σαν ένας μικρός θεός.
      Ο βιαστής θα έχει βιώσει την φαντασίωση του και έτσι καταλαβαίνει την ματαιότητα ακόμα μιας απο τις υλικές απολαύσεις που μένουν μόνο για λίγο και μετά πάλι τις κυνηγάμε.
      Ο βιασθέντας δε, έχει βιώσει ότι δεν είναι το σώμα του όταν θα επιστρέψει σ'αυτό όταν θα αρχίσει να αναρρώνει απο το τραύμα. Κατα πάσα πιθανότητα, αυτό το άτομο θα θέλει να βοηθήσει άλλα άτομα που περνάνε απο τέτοια τραγικά φαινόμενα ευθέως είτε με τρόπο που συνδέεται με το 'συλλογικό ασυνείδητο', όπου οι εμπειρίες του και ο τρόπος που αντεπεξήλθε μένουν στο πανανθρώπινο πλέγμα εμπειριών όπου ο καθένας τραβάει και εναποθέτει ιδέες.

      Είσαι ενδιαφέρον μυαλό, μπράβο που δεν καταστέλλεις τη σκέψη σου!

      Διαγραφή
    8. A με απλά λόγια φίλε Kwisatz, η φύση είναι ουδέτερη απο μόνη της, ούτε κακή ούτε καλή. Η βιώση του πόνου είναι τραγική καθώς ανοίγονται είς την εμπειρία μας ο πόνος και η βία απο πολλά παράλληλα χωρίς σταματημό και είναι πράγματα που το άτομο δεν ελέγχει. Έτσι κάνει ό,τι είναι εφικτό, αλλάζει την αντανακλαστικότητα του νού πρώς τον βίο. Είναι λογικό έτσι δεν είναι?
      Αντιδράμε πάντα μπροστά απο κάτι, αν δεν μπορούμε να ελέγξουμε το κάτι που βρίσκετε κοντά μας, τότε εάς ελέγξουμε την αντίδραση μας πρώς το κάτι, η όποια αντίδραση κατά πολύ είναι παράγωγο του παρελθόντος.
      Με αυτό το αξίωμα, πώς μπορεί κάποιος να καταπραΰνει τον πόνο του και να σπάσει τα δεσμά με το σώμα? Νομίζω το άτομο αντανακλάτε βάση σε έναν εαυτό που δεν υπήρξε προηγουμένος, κατά πάσα πιθανότητα δεν έχει κανένα ιστορικό δέσιμο με τις αναμνήσεις του άτομου. Αυτός ο παραχθήσας εγωισμός είναι ο αλλοποιητικός παράγοντας που καταφέρνει να συνεισφέρει στην μείωση πόνου, καθώς δεν ταυτίζεται ο ίδιος με το σώμα πλέον και έτσι δεν νοιάζεται και τόσο το τι θα γίνει με αυτό κ.α.
      Μπορείς να το δείς αυτά εν ενεργεία μέσω του GG Alin (1989 Boston) που απλά σχίζει την κοιλιά του με σπασμένο μπουκάλι (δεν ξέρω αμα το έχει το youtube πλέον), το βλέπουμε στους 'emo' που σχίζουν τις φλέβες τους για να νιώσουν ζωντανοί, το βρίσκουμε και στην αιμοδιψία των σατανιστών και άλλου. :)

      Διαγραφή
    9. Ήμουν σχεδόν σίγουρος ότι θα απέφευγες να βάλεις τον εαυτό σου μέσα σε ενα τέτοιο γεγονός. Δε σου το ζήτησα τυχαία, το έκανα για να δω αν αυτά που λες είναι όντως δικές σου απόψεις ή αν [όπως συμβαίνει 11 στις 10 φορές...] είναι απόψεις άλλων που σου μάθανε και τις υιοθέτησες γιατί σε βολεύουν. Για να έχεις δική σου άποψη επάνω στο συγκεκριμένο θέμα, θα πρέπει να έχεις εργαστεί με τον πόνο και συ δεν έχεις εργαστεί με τον πόνο, είτε επειδή δεν σου έτυχε ποτέ κάποιο σοβαρό τραυματικό γεγονός, είτε επειδή όταν σου έτυχε κάτι μικρούλι ήταν too much για σενα και το απώθησες, είτε και τα δυο μαζί, που είναι το πιθανότερο. Αποφεύγεις ακόμη και θεωρητικά να τοποθετήσεις τον εαυτό σου μέσα σε ενα τέτοιο υποθετικό γεγονός. Πρόσεξε λίγο, χρησιμοποιείς συνεχώς τρίτο ενικό πρόσωπο, μιλάς για άλλους εκ μέρους άλλων και φέρνεις και κάποια συγκεκριμένα παραδείγματα υπαρκτών προσώπων, αλλα αυτα που λες αφορούν πάντα κάποιον άλλον. Ενίοτε χρησιμοποιείς και πρώτο πλυθηντικό, αλλα πραγματικά αναρωτιέμαι, ποιοι είναι μέσα σ' αυτό το "εμείς" που λες; Το μόνο σίγουρο είναι δεν αφορά τους πάντες όλους, εγώ σίγουρα δεν συμπεριλαμβάνομαι μέσα στο "εμείς" σου. Η μόνη φορά που χρησιμοποίησες πρώτο ενικό ήταν για να πεις ότι αν σου συνέβαινε κάτι τέτοιο θα είχες ψυχολογικά προβλήματα για πολλά χρονιά και κει το έκλεισες και ξαναγύρισες στο τρίτο ενικό. Τα λέω όλα αυτά γιατί είναι πολύ συχνό φαινόμενο, η πλειοψηφία όσων έχουν κάποιες ας πούμε πνευματικές ανησυχίες, να καταθέτουν "απόψεις" που δεν είναι δικές τους, νομίζουν ότι είναι δικές τους, έχουν διαβασει πολύ καλά τη θεωρία άλλων και τη χρησιμοποιούν. Η βασικότερη εργασία όμως για όποιον θέλει να ασχοληθεί με πνευματικά ζητήματα σοβαρά και όχι για πλάκα, είναι να διαμορφώσει τη δική του ατομικότητα και για να διαμορφωθεί η ατομικότητα θα πρέπει να εργαστεί με το δικό του εμπειρικό υλικό. Το αν τα αποτελέσματα που θα προκύψουν από αυτη την προσωπική εργασία, έρχονται σε αντιδιαστολή με τη θεωρία που έμαθε, είναι μια από τις πολλές δοκιμασίες του. Εσύ δείχνεις ότι δεν έχεις κάνει προσωπική εργασία, τουλάχιστον επάνω σε ένα τοσο κομβικό θέμα για την ατομικότητα και την ύπαρξη, που είναι ο πόνος και η διαχείριση του. Δείχνεις να δυσκολεύεσαι ακόμη και στην ενυσναίσθηση του πόνου άλλων έξω από σενα, με αυτά που γράφεις. Υπάρχει ένας ενδιαφέρων και γόνιμος τρόπος για να το κάνεις στην επόμενη ενσάρκωση σου, για να μην πολυζοριστείς σ' αυτήν, δε φαίνεσαι έτοιμος εξάλλου. Εκεί λοιπον στον Αδη όταν θα βρεθείς μετά θάνατον, μπορείς να κάνεις κονέ με την Λάχεση και να επιλέξεις την επόμενη ενσάρκωση σου! Και τον τύπο ενσάρκωσης, και τον τόπο, ακόμη και τον χρόνο αυτης. Θα μπορούσες να ζητήσεις μια ενσάρκωση όπου θα βίωνες τον βιασμό σου ως ανήλικος από τον πατέρα σου ας πούμε, όσο πιο μικρός τόσο καλύτερα για σενα, θα είχες έτσι αρκετά χρόνια μπροστά σου για να το δουλέψεις. Ή θα μπορούσες να επιλέξεις να γεννηθείς σε εμπόλεμη ζώνη πχ. και να βιωσεις από πολύ μικρός τις φρικαλεότητες όλες του πολέμου. Φέρνω έτσι στα γρήγορα δυο παραδείγματα, θα μπορούσα να φέρω κι άλλα, αλλά δεν ξέρω αν έχει νόημα. Τι λες; Θα επέλεγες κάτι τέτοιο; Μην ξεχνάς ότι μετά από έναν τέτοιον βίο, θα ζούσες σαν τιτάνας! Και μην πεις ψέμματα, γιατί θα το καταλάβω.

      Διαγραφή
    10. Φίλε μου δυστυχώς εδώ κριτικάρεις το ήθος μου και όχι τα λόγια μου. Δεν είναι σκοπός μου η αυτοπροβολή μου διότι το κάθε τι που θα παρουσίαζα υπο πρώτο πρόσωπο δεν θα είχε ίχνος αντικειμενικότητας και έτσι θα χανόταν η ικανότητα γενικοποίησης και δεν θα έστεκαν τα λεγόμενα μου σαν θεωρίες πάνω στην ανθρώπινη φύση και τη μεταφυσική. Μπορείς να πείς ότι είναι απρόσωπος και υπερβολικά ακαδημαϊκός ο τρόπος γραφής μου αλλά γράφω έτσι επειδή δεν θέλω να υπάρχει προσκόλληση στον ομιλητή αλλά στην πληροφορία.

      Αλλά μιας και θέλεις κάτι προσωπικό, έχω βιώσει βιασμό απο παιδική ηλικία και χρησιμοποίησε τα μέσα σου για να δείς την αλήθεια και δεν θα ανάφερνες όλο αυτό εάν οι διαισθητικές σου ικανότητες δεν το είχαν ίδη πάρει χαμπάρι. Έχω γνωρίσει πόνο και την πλήρη αποστασιοποίηση απο το συναίσθημα, αυτός είναι και ο λόγος που εμβάθυνα τις γνώσεις μου σε τόσους τομείς.

      Διαγραφή
    11. Καταρχίν δεν είμαι φίλος σου κι ούτε και προτίθεμαι να γίνω. Ποιες διαισθητικές ικανότητες; Νομίζεις ότι χρειάζεται κάτι τέτοιο για τυπάκια σαν και σένα; Αυτά που γράφεις βλέπω, μόνος σου τα λες και δεν το καταλαβαίνεις κιόλας. Άμα εσύ έχεις βιώσει βιασμό από παιδική ηλικία κιόλας, τότε εγώ είμαι όντως ο Kwisatz Haderach. Εσύ όχι βιασμό, το ένα δέκατο να βίωνες από μια τέτοια κατάσταση, όχι να γράψεις στο νετ δε θα μπορούσες, θα είχες σκάψει μια τρύπα και θα είχες μείνει εκεί μέσα χωμένος για το υπόλοιπο της ζωής σου. Να τρολλάρεις έμμεσα προσπάθησες κι απέτυχες κι αυτό δείχνει ασέβεια εφόσον θέλησες να το κάνεις για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. Ποια αντικειμενικότητα και ποια εγκυρότητα; Τις "αυθεντίες" και τα δόγματα αναμασάς και συ, δεν κάνεις κάτι καινούριο κι ούτε και διαφέρεις από έναν χριστιανοταλιμπάν πχ. Σου είπανε κάτι, διάβασες κάτι και το υιοθέτησες επειδή σε βόλεψε, όπως κάνουν όλοι σαν και σενα. Τυφλή πίστη λέγεται αυτό και αδυναμία να αμφισβητήσεις μέσα από έναν δικό σου δρόμο. Ποια είναι δλδ η μέθοδος που εγκυροποιεί όλα τα παραπανω που είπες; Και πώς γίνεται μέσα σε έναν κόσμο ψευδαίσθησης, να υπάρχει οποιαδήποτε μέθοδος που θα σου πει την αλήθεια; Αφού και η μέθοδος κομμάτι αυτού του κόσμου της ψευδαίσθησης είναι! Κάτι τέτοιες μαλακίες αμολάνε διάφοροι σαν και σενα οτι δεν υπάρχει καλό και κακό, γι' αυτό και τελικά θα πάτε αζούπητοι με όλα όσα συμβαίνουν... Ε μάθε λοιπόν ότι υπάρχει και καλό και κακό! Και εδώ που είσαι και εκεί που θα πας μετά από δω που είσαι! Εγκυροποιημένα πράματα.

      Διαγραφή
  5. αγαπητε ,θα μπορουσες να μας αναλυσεις λιγο τι εννοεις οταν λες ,ειμαι ενας αποκρυφιστης .
    (επειδη τυγχανει να ειμαι λιγο αγραμματος).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Διάγραψα το προηγούμενο σχόλειο επειδή έννιωθα ότι αξίζει πιο ολοκληρομένη ανάπτυξη.
    "Και πώς γίνεται μέσα σε έναν κόσμο ψευδαίσθησης, να υπάρχει οποιαδήποτε μέθοδος που θα σου πει την αλήθεια;"
    Yπάρχουν τρόποι,συγκεκριμένα, mindfullness, vipassana και η Συγχώρεση όπως περιγράφεται στο βιβλίο 'ΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ ΣΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ'- 'A course in Miracles'.
    Υπάρχει ((μέσα)) μας το Άγιο Πνεύμα που καθιστά την θέαση γεγονότων με μάτια έξω απο την 'αντανάκλαση' εφικτή. Το θέμα είναι να βρεθεί και να συνδεθεί τό άτομο με αυτό, είναι ο δαίμονας του Σωκράτη/το Ahimsa για εμάς/ ο Ζεύς για τους Αρχαίους... αυτό το κομμάτι του μυαλού μας αποτελεί μια ανάμνηση πρίν και μετά απο την ενσάρκωση και μπορεί το άτομο να ενδυναμωθεί όταν δρά βάση αυτού του στοιχείου κατά νου. Αυτός είναι ο απελευθερωτικός φορέας που ανεβάζει το άτομο στην επίγνωση πέραν του καλού/κακού και πέραν απο την ταύτιση με τα αντικείμενα των αισθήσεων, συμπεριλαμβανομένου και του σώματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Υπάρχει μέσα μας το Άγιο Πνεύμα λέει. Ναι δε βλέπεις; Πήξαμε στο Άγιο Πνεύμα! Πνιγόμαστε από τη θάλασσα του Αγίου Πνεύματος! Τις προάλλες έμαθα και το άλλο το απίθανο, να μα τις χιλιές Θεές δεν το ήξερα: υπήρχε λέει [υπήρχε... υπάρχει ακόμη!] τμήμα αιρέσεων στην κρατική ασφάλεια! Δυο μέρες γελούσα. Όχι ότι είχα καμιά αμφιβολία ότι ολούθε στο νετ κυριαρχούν κρατικοί ρουφιάνοι, αλλά τμήμα αιρέσεων;;; Δλδ ο κάτοικος αυτής της έρμης χώρας από τη στιγμή που γεννιέται, είναι καταδικασμένος να φορολογείται για να πληρώνονται τα πιο απίθανα άτομα για τα πιο απίθανα ζητήματα στις πιο απίθανες θέσεις! Την ώρα που λιμοκτονεί εντωμεταξύ... Δε θα σχολιάσω περαιτέρω γιατί πραγματικά γίνομαι έξω φρενων. Ένα πράμα θαυμάζω σε όλους αυτούς. Πώς αντέχουν και ζουν με τόσο ψέμμα. Δλδ πώς αντέχουν αυτοί οι άνθρωποι να είναι συνειδητοί υπηρέτες του ψεύδους, να πληρώνονται από τον πολίτη γι' αυτη τους την υπηρεσία και ταυτόχρονα να κάνουν στον πολίτη κυρήγματα πνευματικού και φιλοσοφικού επιπέδου. Πώς το αντέχει η συνείδηση τους αυτο το πράμα, αυτήν την σιχαμερή υποκρισία πώς την αντέχουν, πραγματικά μένω άναυδος. Κι άντε είναι κάτι μπαρμπάδες και κάτι θείες τελειωμένες και τελειωμένοι, με τό να πόδι στον τάφο είναι, λες αυτοί πάνε, δεν έχουνε σωσμό. Νέα παιδιά ρε να δεις εσύ! Πώς τους έχουνε κάνει τα μυαλά κιμά, τους δώσανε μια πρόσκαιρη εξουσία μέσα στα πιξέλια, τους δίνουνε κι έναν βαρβάτο μισθό για να υπηρετούν το ψεύδος και να τρώνε και τον πρόλογο ότι κάνουνε σοβαρή δουλειά σε επίπεδο εθνικής ασφάλειας. Τους βλέπω και τραβάω τις κοτσίδες μου, κρίμα, πλήρης διαστρέβλωση. Ενας να πατήσει το κουμπί, δεν πάει άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kwisatz, πολλοί απλά δεν επιλέγουν να ακούνε το Αγιο Πνεύμα μέσα τους. Το γεγονός ότι δεν εκφράζετε στις πράξεις μας (όπως πολλά απο τα εσωτερικά κομμάτια μας) δεν σημαίνει ότι αυτό δεν υπάρχει. Μπορείς να το δείς να ενσαρκώνετε κάθε φορά που πράττει κάποιος μια αγαθοεργία και νιώθει αγάπη προς τον συνάνθρωπο. Η αγάπη αντλεί την δύναμη της απο την ικανότητα της να διενεργεί σαν να μην υπήρχε διαχωρισμός μεταξύ των ατόμων, εκμηδενίζοντας διαφορές σε σώματα και ιδεολογίες... είναι ανάμνηση ότι αυτοί οι κόσμοι απο το Ένα άρχισαν να ρέουν και σε αυτό μέλλονται να καταλήξουν. Το να πολεμήσω κάποιον είναι σαν να πολεμάω τον εαυτό μου. Τα αποτελέσματα της μέσης όδου (arahant) και του 'A course in Miracles' κάνουν το άτομο αγαθό, πλήρως ακίνδυνο μα και γαλήνιο, είναι η πλήρης εναπόθεση του εαυτού στο Πνεύμα το ίδιου. Δεν χωράει φόβος, ούτε κάτι άλλο διαιρετικό μέσα στο μυαλό ενός τέτοιου ανθρώπου καθώς το πνεύμα γνωρίζει μόνο τον Εαυτού του και όχι τα αποτελέσματα και παράγωγα της καθόδου μας έτσι ώστε να βιώσουμε τον διαχωρισμό μας απο τον Ύψιστο Εαυτό μας.
      Η θέαση του 'άλλου' σαν να ήταν ο εαυτός σου, σ'αφήνει να τον γνωρίσεις σε ψυχή και νού όταν κατανοείς κάποιον τόσο βαθειά είναι δύσκολο να τον ποινικοποιήσεις, εφόσον οι λόγοι που τον κινούν είναι γίνονται γνωστοί σ'εσένα δια της ιδιότητας που ονομάσαμε Αγ.Πνεύμα.

      Διαγραφή
  9. Σίγουρα Πωλ τα δίπολα εκδηλώνονται και έτσι γίνονται αντιληπτά στο - να πω το - ενσαρκωμένο επίπεδο , μάλλον , ίσως . Για αυτό σκέφτομαι το πρόγραμμα ενός υπολογιστή που μπορεί να περιέχει όλους τους πιθανούς προγραμματισμούς να εμφανιστούν στην παρουσίασή του , στο παίξιμό του , ενώ μέχρι πριν ήταν απλά γραμμές από κώδικες . Να εμβαθύνω και εγώ στον πόνο - αυτό χρειάζεται κάτι παραπάνω από προχειρότητα σκέψης ... στο προσωπικό επίπεδο σκεπτόμενος τα βιώματά μου , βλέπω ότι επαναφέροντας και ξαναβιώνοντας τα όλα σκηνικά και τους δράστες παύλα συμμετέχοντες παύλα ηθοποιούς σε εισαγωγικά ( αυτούς ) , της κάθε εν λόγω "πράξης"-δράματος , ξεθωριάζει τότε η σπουδαιότητα του αντίκτυπου του γεγονότος και μένει η μικροπρέπεια αφενός και αφετέρου του εγωισμού των παικτών , του θύτη και του θύματος . Εκτός κι αν δρας άψογα σαν πολεμιστής-μαχητής με αξιοπρέπεια και κάτι περισσότερο . Ακόμη και έτσι όμως να είναι δεν μπορείς να το πεις αυτό αν δεν πας να επισκεφτείς , να δεις και να μιλήσεις με τους αρρώστους στα νοσοκομεία , τα ψυχιατρεία , και τις φυλακές . Ακόμη και τότε όμως αν δεν βιώσεις και πάθεις κάποιες καταστάσεις ο ίδιος , πάλι δεν μπορείς να μιλήσεις . Και ξανά ακόμη κι αν πάθεις κι αν μάθεις επίσης δεν μπορείς να μιλήσεις .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ε; Σουβαρά;! Τί με λες! Ο μισθός μέσα σε όλα αυτά δε με είπες όμως, τί ρόλο παίζει;

      Διαγραφή
  10. Τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα υπάρχει μια συγκεκριμένη λέξη που περιγράφει τέλεια την κατάσταση μυαλού που ανάφερα: ευ-δαίμονια- η βέλτιστη κατανομή/διαίρεση (ενεργειακών) πόρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Kwisatz Haderach, από έρευνα που έκανα εξ αιτίας της πληροφορίας σου περί λειτουργίας "τμήματος αιρέσεων" στην Κρατική Ασφάλεια, δεν επαληθεύεται ως αληθής.
    Στην Κρατική Ασφάλεια λειτουργούν:
    α) Τμήμα Κοινωνικών και Πολιτικών Ζητημάτων
    β) Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος
    γ) Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας
    δ) Τμήμα Όπλων και Εκρηκτικών

    Στο (α) τμήμα, στο οποίο πιθανών να αναφέρεσαι, ασχολούνται με όλες τις απειλές από ομάδες και οργανώσεις που έχουν πολιτικό ή θρησκευτικό ιδεολόγημα, που έχουν ριζοσπαστικοποιηθεί ή ρέπουν προς αυτή την κατεύθυνση. Σέχτες, οπαδοί Cults, ακραίες αιρέσεις, οργανώσεις, ισλαμικός φονταμενταλισμός, τάγματα θανάτου, κτλ, είναι το αντικείμενο με το οποίο ασχολείται αυτό το τμήμα. Δεν ενδιαφέρεται για καθαυτό το περιεχόμενο της ιδεολογίας ή πίστης τους, αλλά για αξιόποινες πράξεις που προωθούνται και υλοποιούνται μέσα από αυτές, εναντίον ανθρώπων ή υποδομών.
    Οι αναρχικές και οι τρομοκρατικές οργανώσεις (πολιτικό ζήτημα) και οι θρησκευτικές σέχτες ή η ισλαμική τρομοκρατία και φονταμενταλισμός (κοινωνικό ζήτημα), που οργανώνουν επιθέσεις ή καλλιεργούν ιδεολογία επιθέσεων, καταστροφών και θανάτου, είναι απειλή για την κοινωνία και ως τέτοια αφορά την Κρατική Ασφάλεια σε επίπεδο πληροφορίας, αλλά και καταστολής κάθε τέτοιας απειλής.
    Από τα παραπάνω, δεν εξάγεται επίσης κανένα συμπέρασμα ότι αυτοί οι αστυνομικοί (της Κρατικής Ασφάλειας), κάνουν στον πολίτη "κηρύγματα πνευματικού και φιλοσοφικού επιπέδου".
    Μάλλον εντελώς αδιάφοροι είναι οι συγκεκριμένοι, για τα πνευματικά και φιλοσοφικά πράγματα...

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συ μη χάσεις, κατευθείαν να κάνεις τον ανήξερο. Ενδεχομένως να μην υπάρχει πλέον επίσημα, υπήρχε όμως! Ρώτα και τους... φίλους σου... http://www.iospress.gr/mikro1998/mikro19980314.htm

      Διαγραφή
    2. Kwisatz Haderach, δεν θέλω να σου χαλώ το αφήγημα, αλλά ότι είπα ισχύει. Ξαναδιάβασε να δεις τι γράφω. Αν υπήρχε τέτοιο τμήμα με επίσημο όνομα "περί αιρέσεων" πριν 30-40 χρόνια, δεν σημαίνει ότι υπάρχει και σήμερα. Πριν 50-60 χρόνια, υπήρχε και Τμήμα Δίωξης Κομμουνισμού. Να πούμε ότι υπάρχει ακόμα; Έλεος!

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    3. Μμμ, δεν υπάρχει ναι σωστά, ό,τι πεις. Χαρές που θά κανες έτσι και υπήρχε το άλλο όμως ε; Το Τμήμα Δίωξης Κομμουνισμού λέω.

      Διαγραφή
    4. Τρελές χαρές μιλάμε! Χαχαχαχα!

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  12. 1 Μου γυροφέρνει το μυαλό τώρα σαν μια αρχέγονη και προγονική γνώση η παρελθοντική επίγνωση και η μελλοντική αλήθεια , όμως δεν έχει πάρει σαφή μορφή στο μυαλό μου . Μπορώ να απαντήσω αυτά που διάβασα πως κάθε δυσκολία , πως κάθε πρόβλημα 《 είναι μια μεταμφιεσμένη ευκαιρία και ένα δώρο δύναμης . Ότι προσευχήθηκα στον Θεό να μου δώσει δύναμη…Κι Αυτός μου έδωσε δυσκολίες για να τις ξεπεράσω.Του ζήτησα σοφία…Κι Αυτός μου έδωσε προβλήματα να μάθω να λύνω.Του ζήτησα οικονομική άνεση…Κι Αυτός μου έδωσε νου και ικανότητα να εργάζομαι.Του ζήτησα θάρρος…Κι Αυτός μου έδωσε κινδύνους να ξεπερνώ.Του ζήτησα αγάπη…Κι Αυτός μου έδωσε προβληματικά άτομα να βοηθώ.Του ζήτησα χάρες…Κι Αυτός μου έδωσε ευκαιρίες να εκμεταλλευτώ.Απ’ ότι ζήτησα δεν πήρα τίποτα – τίποτε απ’ αυτά που ήθελα.Πήρα όμως τα πάντα, αυτά που πραγματικά χρειαζόμουν.Η προσευχή μου εισακούστηκε !》

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 2 Έλα ντε πού είναι αυτός οέο , και η αμοιβή .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι πες μας και συ ότι έψαχνες σήμερα ένα μισόεβρο να πάρεις μακαρόνια να φας. Καλά εσείς είστε εντελώς αναίσθητοι έτσι; Έχετε δώσει καινούριο νόημα στην αναισθησία και στην υποκρισία. Πώς κοιμάστε ήθελα νά ξερα. Δλδ όταν έρχεται η ώρα, αν έρχεται, να πέσετε στα κρεβάτια σας και να αφεθείτε στην αγκάλη του Μορφέα, όταν κάνετε τον απολογισμό της μέρας σας, είστε ήσυχοι με την συνείδηση σας; Πραγματικά είμαι περίεργος να μάθω.

      Διαγραφή
  14. Απαντήσεις
    1. Nιώθω ότι απευθύνεστε σε εμένα, έχω πολλά να πώ που δεν είναι ευπρόσδεκτα, κάτι που θα μπορούσα να αναπτύξω είναι για την εκμηδενιστική ιδιότητα που δίνει η αποδοχή του εαυτού.

      Η κατάσταση σας μας είναι να προβάλλουμε το Είναι μας καλειδοσκοπικά, σαν έναν καθρέπτη που παραποιά λίγο την λαμπερή μορφή μας: ένας καθρέπτης αντανακλά το φώς και φτιάχνει το νοήτο σώμα, ένας άλλος το συναίσθηματικο σώμα κι ο τελευταίος, την υλική μορφή μας. Άρα η επίγνωση της μορφολογίας μας περνάει κιόλας απο 3 καθρέπτες. Σε κάποια φάση η κοινωνία ή μια ανάμνηση της φωτεινής μορφής μας... μας οδηγεί στην κατανόηση ότι οι καθρέπτες είναι διαστρεβλωμένοι, εφόσον όμως ολόκληρος ο κόσμος μας φαίνεται ότι αντανακλάται μέσα σε αυτούς σωστά, είμαστε πεποισμένοι ότι τα χαρακτηριστικά μας ΚΑΙ ΌΧΙ ο καθρέπτης είναι εσφαλμένα... έτσι μαθαίνουμε να μισούμε όταν θα πρέπει να εκφράσουμε εκείνα τα χαρακτηριστικά του εαυτού μας, μισούμε όταν θα αναγνωρίσουμε τα διαστρεβλωμένα στους άλλους. Μέσα στον πόνο της μή-αποδοχής, δρούμε εν βρασμό ψυχής και ταυτιζόμαστε με τα διαστρεβλωμένα χαρακτηριστικά, εμπιστευόμενοι την αλήθεια που δείχνουν οι καθρέπτες- φίλτρα ύπαρξης. Με τον καιρό συνηθίζουμε τα φίλτρα και την διαστρέβλωση και δια μαγείας, εκείνα τα χαρακτηριστικά που προηγουμένως μας δημιουργούσαν αποστροφή, πλέον μας καθρεπτίζονται αληθινά... αλλά πρός μεγάλη μας δυστυχία, τώρα άλλα χαρακτηριστικά παραποιούνται.
      Έτσι το άτομο ναρκώνετε στο είδωλο της μορφής του και σαν τον Νάρκισσο πνίγετε σε ένα ριχό ποτάμι. Ο Νάρκισσος όμως δεν μπορεί να χάσει τα ίχνοι της πραγματικής του μορφής γιατί αυτά πάντοτε θα είναι μέσα του, και αν ακόμα δεν μπορεί να δεί μέσα του γιατί φοβάται την απειλή του καθρεπτισμού μπορεί να τα δεί εύκολα στους άλλους. Ένας άντρας ψυχοπαθείς μπορεί να μην νιώσει ποτέ του την αγάπη ούτε να την καταλάβει, μπορεί όμως να δεί τα αποτελέσματα μιας καθαρής καρδιάς. Ισως να θέλήσει κάποτε να χαμογελάσει κι αυτός όπως όλοι οι άλλοι, χρειάζεται όμως να το θελήσει, πρέπει να κατανοήσει ότι οι καθρέπτες πάντοτε θα διαστρεβλώνουν και έτσι δεν είναι εμπιστεύσιμοι. Αν όμως οι καθρέπτες που καθρεπτίζουν ολόκληρο το σύμπαν δεν είναι εμπιστεύσιμοι, τότε τί είναι?

      Διαγραφή
    2. Ο Θεός, το ένα και μοναδικό ών που δημιουργεί τον κόσμο για την ευχαρίστηση του για να βιώσει το αδηανόητο, να βιώσει διαχωρισμό απο τον εαυτό του. Αρχάγγελικα τάγματα έφτιαξαν του πλανήτες, με μεγάλη ακρίβεια πιεζόμενοι για να γίνουν πλανήτες και δορυφόροι σε τροχιά. Μέσα στο σύμπαν , οι αρχαγγέλοι που δεν ξέρουν προσωπικότητα αλλά γνωρίζουν την ατομικότητα τους, εκφράζουν τον Θείο Θέλημα της δημιουργίας, φτιάχνοντας τα φυτά τα ζώα, το αίμα, την λάσπη, το μυαλό μας, την ψυχή μας, την κάθε πιθαμή στον καθρέπτη. Διάφοροι απο αυτούς που οι Εβραίοι ονόμασαν εκπτώτους, εκτελούν ακόμη και τώρα την Θεία λειτουργία τους για να δημιουργήσουν ένα κόσμο τόσο πιστικό για να μπορέσει ο Θεός που γνωρίζει μόνο το καλό, να γνωρίσει το απόλυτο έτερο του. Ο ίδιος αρχάγγελος που δίνει τον κτύπο της καρδιάς μου, αφήνει την καρδιά σου να κτυπάει, είμαστε ενωμένοι με μυστικούς θεσμούς και κάθε φορά που αναγνωρίζεις έναν αρχάγγελο εν εργασία μέσα σου, τότε τον αναγνωρίζεις και στον εξωτερικό κόσμο.

      Το Άγιο Πνεύμα αναγνωρίζει το καλό και το πρέπον γιατί γνωρίζει τον Εαυτό του, και ο Εαυτός του δεν έχει παρά αγάπη πρός τα κομμάτια Του, Έμας, τους Υιούς του Θεού. Θέλω να ετυμολογίσω την λέξη αγάπη γιατί νομίζω έχει χαθεί πολύ το νόημα της όταν λέμε ότι ο Θεός μας αγαπάει και γι'αυτό μας εκδικήται. Τι σόι Θεός δεν θα συγχωρούσε και δεν θα καταλάβαινε τα παιδιά του εφόσον τα ίδια τα παιδιά του ΈΧΟΥΝ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΆ!! Ο Θεός δεν έχει λάθοι μέσα του, το μόνο που γνωρίζει είναι αγάπη και ένωση και όλα τα συναφή:

      αγάπη - έχεις το συνθετικό αγ+απώ, πιάνω το συνθετικό αγ- και φτιάχνω αγ- ανακτώ/-αλλιάζω/-χώνομαι/-ριέυω/-ιάζω... μπορείς έτσι μεταγραμματικά να νιώσεις την σημασία του συνθετικού 'αγ-' ένα είδος 'εγωιστικού μόχθου'... έτσι και οι λέξεις αγ-απώ (αποστάση απο εγωιστικό μόχθο), αγ-αλλιάζω (αλλόποιομαι ώς προς τον εγωιστικό μόχθο), αγανακτώ (ανάκτηση επιθυμίας εγωιστικού μόχθου) κ.α

      Ο Θεός μας έχει αγαπήσει και επειδή ο ίδιος είναι ΑΓΑΠΗ, τότε δεν βγάζει νόημα να είναι ένας βίαιος διδάσκαλος. Αντιθέτως, οι ίδιες οι πράξεις μας γίνονται οι τιμωροί μας, αυτό οι ίνδοι ονόμασαν <>, πάντα θα σπέυδει ένας αρχάγγελος να φέρει ισορροπία και αγάπη εκεί που άρχουν τα αντίθετα. Ό,τι κάνω στον άλλον - κάνω στον εαυτό μου και ό,τι κάνω στον εαυτό μου - κάνω στους άλλους , είμαστε όλοι ο Θεός, το ίδιο Ών σε ένα επίπεδο, στο μόνο επίπεδο χωρίς καθρέπτες. Μπορούμε να ταυτιστούμε όσο ποθεί η καρδιά μας να βιώσουμε την απουσία των ομοίων μας και να δρούμε με τρόπο που γιορτάζει την αποχή μας, όμως καμια απο τις επιθυμίες που έχει βάση στον κόσμο των καθρεπτισμάτων δεν μένει για πολύ, τα πάντα τελειώνουν. Βασίλεια έπεσαν, μάνες χείρεψαν, παιδιά βιάστηκαν όλα πάνω σε έναν μικρό πλανήτη που παίζουμε αυτό το παιχνίδι ρόλων, πώς θα γνωρίσουμε τον πόθο για κάτι μόνιμο- για μια χαρά που δεν θα μας κάνει παρέα για λίγα λεπτά και μετά θα φτερουγίσει? Πώς θα ποθήσουμε κάτι που πραγματικά θα μας αγαπήσει τόσο που θα μείνει μαζί μας? Πιστεύω ότι αυτό επέρχεται μόνο απο έναν βαθύ κορεσμό επι της ύλης. Το βίωμα του απόλυτου πάτου, του κατραμιού της παράνοιας και του πόνου, εκεί που τα μάτια θα θέλουν να εκραγούν οι μικρές τους φλέβες και οι αρτηρίες μας να μισήσουν τους εαυτούς τους που δεν φέρνουν στο σώμα κάτι άλλο απο τσουχτερό αίμα.

      Διαγραφή
    3. Η αξία του Θεού και επέρχεται μόνο απο την βίωση του αντιθέτου. Αν αποδεχθείς την ανάγκη του ατόμου να δεί όργανα στο πάτωμα και να μασίσει λαρύγγια τότε τραβιέσε σιγά σιγά σε κάτι πέραν απο αυτά, την ανάγκη του ατόμου να αγαπηθεί εφόσον κατανοείς ότι τίποτα απο αυτά δεν ευχαρίστησε όσο υποσχόταν. Εκεί είναι που μαθαίνεις να αγαπάς, όταν αφήνεις τον έλεγχο σε κάτι που είσαι εσύ αλλά που δεν μπορείς να νιώσεις, τον Θεό, τον αληθινό Εαυτό. Μόνο με το να αγαπήσεις τον Θεό (μετ' ετυμολογίας της λέξης πάντα) μπορείς να δείς κάτι πέραν απο τον κόσμο των καθρεπτών. Ο εγωισμός δεν μπορεί να γνωρίσει τον Θεό και φοβάται παράφορα... γιατί όταν γευτεί το άτομο την γαλήνη του Θεού, θα την θέλει για πάντα και θα αφήσει μετα χαράς όλα σε όσα ασκεί ελέγχο, <>. Ασφαλώς και κάτι τέτοιο έχει να κάνει με πίστη και όχι εμπιστοσύνη καθώς δεν εμπιστεύεσαι κάτι πέραν απο εσένα και το Άγιο Πνεύμα θα σου δώσει όσα χρειάζεται να γνωρίσεις για να φτάσεις στην ορθοδοξία.
      Όταν βιώσεις όντως το αντίθετο και οι βασικότερες επιθυμίες σου έχουν κορεστεί, τότε πας στις υψηλότερες... δεν υπάρχει κανένα μίσος ή αποστροφή απο την φύση του διαβόλου, καθώς αυτή δίνει νόημα και αξία στην αλήθεια της ενότητας.
      Η σχέση του ατόμου με το σκοτάδι είναι όμοια με αυτό ένως φίλου που πάει να αγκαλιάσει έναν άλλον, κατανοητική σε πολύ μεγάλο βαθμό...

      Διαγραφή
  15. Κατ εμε η αγαπη είναι ένα από τα πολλα εγωιστικα συναισθηματα που μας κατεχουν .και μια και μας μιλας για καθρεφτες , δες τον καθρεφτη του ναρκισσου .
    Είναι μια ακομη αναγκη του αδυναμου ανθρωπου να πιαστει από καπου για να κρατηθει ,να δωσει νοημα στη μιζερια του και στην ανουσια ζωη του .μια αναγκη εξαρτησης .
    Ένα ακομη δημιουργημα του μυαλου ,μια ακομη ρουτινα από τις πολλες που μας κατεχουν.
    Δεν καταλαβαινω γιατι θα πρεπει να αισθανομαι την αναγκη να ειμαι εξαρτημενος από το οτιδηποτε ,ειτε αυτό είναι θεος ,ειτε ανθρωπος ,ειτε πραγμα ,ειτε τον ιδιο μου τον εαυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αγάπη είναι μία κατάσταση, που δεν υπάρχει στον κόσμο της δυαδικότητας.
      Βρίσκεται έξω από τον χώρο της ύλης και της ψευδαίσθησης.

      Διαγραφή
  16. Ποιος είναι ο μισθός και ως προς τι μήπως ; αντάλλαγμα για την "εργασία" μας και ανταμοιβή ή αντιθέτως ποινή και αντίποινο - προσμένοντας ή φοβούμενοι αυτά . Βάζω τελεία και τρία ερωτηματικά ? ? ? . Η εικόνα σαφώς και είναι μεγαλύτερη . Δεν είναι αναίσθητος ο κόσμος αλλά και τι μπορεί να κάνει στο τέλος της ημέρας έτσι δραστικό , μπορούμε για αρχή απλά να είμαστε ευγενικοί και αλληλέγγυοι , αλλά και αυστηροί .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντάλλαγμα είναι η σοφία, η ελαφρότητα της ψυχής για να μπορέσει να φύγει απο την τροχιά του πλανήτη, η βαθειά κατανόηση των άλλων και μερικές φορές ακόμα και η γνώση των σκέψεων τους,η ικανότητα να θυμάσε προηγούμενες ζωές έρχεται απο την ενσάρκωση του Αληθινού εαυτού μέσα στο υλικό σώμα, έχεις την δύναμη όχι να καταστρέψεις αλλά να βοηθήσεις εφόσον η ζωή σε έκανε σοφό πάνω στην αντιμετώπιση προβλημάτων, ατέλειωτη δημιουργικότητα και ενέργεια για να άγεις τον βίο σου --αυτό είναι κάτι που σε κάνεις να διαφέρεις κατα πολύ γιατί ο παραπάνω κόσμος εκφράζει μια βαθειά κούραση για την ζωή, η γαλήνη όμως είναι το μεγαλύτερο κομμάτι του μισθού- εκεί νοητή η θάλασσα γίνεται λάδι ακόμα και αν η Άπεπ κάνει σβούρες στον βυθό.

      Το πρακτικό κομμάτι που δεν έδωσα ξεκάθαρα ακόμα είναι η κατανόηση ότι όλα οσα γίνονται, έχουν λόγο να γίνουν. Αυτή είναι η αρχή της μέσης οδού επίσης. Ο Υψιστός εαυτός επιλέγει την αντίδραση σε μια συνεχικότητα απο γεγονότα που είναι εκτός απο τον έλεγχο του τοποχρονικού εγωισμού και όσο ταυτιζόμαστε με τους εγωισμούς, τοσο πιο πολύ το πνεύμα θα παίζει μαζί μας για να μας οδηγήσει το σημείο που θα αναγνωρίσουμε ότι όντως η αντίσταση είναι ανώφελη. Εδώ είναι και το κομμάτι που πολλοί δεν κατανοούν, πάντα το άτομο θα πράττει αυτά που νιώθει, ακόμα και εαν αυτά είναι να ανατινάξει το κοινοβούλιο, οι σκέψεις είναι δοσμένες απο τους ψηλότερους εαυτούς και όσο πιο ανοιχτό είναι το πνεύμα σου είς τις συστάσεις τους, τέτοια είναι και η ποιότητα των σκέψεων σου, με τέλος τις πράξεις και τις σκέψεις απο το Αγιο Πνεύμα. Γίνονται συνέχεια τραγικότητες... αυτά είναι πράγματα που θα δημιουργήσουν μια συγκεκριμένη αντίδραση σε εμένα με σκοπό να κοντεύσω το πνεύμα μου. Ο Λούσιφερ είναι αυτός που φτιάχνει τα δροούμενα της ανθρώπινης εμπειρίας και εμείς περνάμε δια Αυτού για να βιώσουμε το τρίξιμο των οδόντων. Όλα όμως επιφέρουν κάποιο πόρισμα, ο τόπος που κοίταξες στο γραφείο σου, η μικρή σκέψη που έκανες πρίν 2 χρόνια, το πρωινό που έφαγες, όλα δημιουργούν το κύμμα συνεχικότητας της ζωής και η κατάσταση αυτής της συνεχικότητας είναι ώς εξής:
      λίγες χαρές για να θελήσεις να συνεχίσεις να παίζεις τους ρόλους σου και πολλές πίκρες για να βιώσεις την απόσταση ή άμα είσαι θετικά ανεπτυγμένος, να αντιληφθείς την πολυτιμότητα του πόνου σαν μηχανή που σου δείχνει τον δρόμο πρός την σοφία. Όση λιγότερη αντίσταση βάζεις <> τόσο πιο γρήγορα επουλώνετε ο πόνος. Πρώτον επειδή κατανοείς ότι όλα έτσι έπρεπε να γίνουν και όλα ήταν εκτός απο τον έλεγχο μου συμπεριλαμβανομένου και των σκέψεων και των συναισθημάτων μου. Δεύτερον εφόσον δεν θρηνείς τόσο το 'γιατί σε εμένα Θέε μου' το μυαλό αρχίζει να κατεβάζει ιδέες για το πώς θα τελειώσει μια άσχημη κατάσταση ή πώς θα βοηθήσεις ή να βοηθηθείς. Συνήθως είναι πράγματα με βάση την αγάπη επειδή η βία φέρνει βία και ούτω καθ'εξης. Εφόσον ο θρήνος είναι μειωμένος και το μυαλό δεν σκέφτεται το τί θα μπορουσε να γίνει αλλιώς, το μυαλό δύναται να σκεφτεί με ιδιαίτερη καθαρότητα που συνήθως επιφέρει και συναισθηματική σταθερότητα στην αλλαλή.

      Διαγραφή
    2. Κάτι που κάνουν οι θρησκείες είναι να σε μειώσουν και να θελήσουν να σε κάνουν να δείς τον εαυτό σου ως σιχαμέρο που η μόνη μέθοδος ανάπτυξης είναι το αυτομαστίγωμα και το συνεχόμενο παρακάλι για συγχώρεση. Να σου πώ ότι ο Θεός βιώνει κι αυτός την εμπειρία μας μαζί μας, ξέρει τον εαυτό μας σε όλοκληρο το βάθος της ύπαρξης μας, ο θεός δεν μισεί, ο θεός κατανοεί επειδή ήταν σαν ένα αιώνιο επόπτη που αγαπάει τα μέσα εποπτίας του. Έτσι ξέρει γιατί έδρασες εν βρασμό ψυχής, ξέρει για κλαίς τα βαρετά πρωινά, ξέρει ό,τι θα του ζητήσεις πρίν το ζητήσεις και δεν μπορείς να του δώσεις κάτι που να θέλει, ο θεός δεν θέλει. Ο Θεός βιώνει την χαρά δια μέσου σου επίσης, κάνε ό,τι σε κάνει χαρούμενο, ακολούθα την καρδιά σου, καμία επιθυμια μέσα σ'αυτήν δεν είναι λάθος, δεν υπάρχει αμαρτία, τα πάντα είναι εκεί για έναν συγκεκριμένο σκοπό, ακόμα και οι δαίμονες ακόμα και η ανάγκη για να αρμέξεις το πέος σου, ΌΛΑ είναι εδώ για κάποιο σκοπό, να παίξεις μαζί τους και να βαρεθείς και έτσι να στραφείς σε κάτι αλλοκοσμικό. Σε κάτι που σε συνδέει με όλοκληρο τον κόσμο, οι εμπειρίες του Θεού δια μέσα μας μπορούν να γίνουν και δικές σου, βασικά είναι ίδη δικές σου είτε το πιστεύεις είτε όχι... ο καθένας μας δίνει ένα συναισθηματικό πόρισμα πίσω απο την κάθε επιλογή του όλου. Οι σατανιστές δίνουν συναισθηματικό κραδασμό πίσω απο τον Σατανισμό, οι βιαστές δίνουν τον συναισθηματικό κραδασμό πίσω απο τον βιασμό αυτά είναι μικρές καραμελίτσες για να βρείς αυτό που γουστάρεις. Δες που οδηγήσε και κάνε το, δεν υπάρχει καμία γαμημένη αμαρτία άμα θα σου φέρουν χαρά τότε προσωρινά εσύ δοξάζεις του υψηλότερους εαυτούς σου, με τις σωστές πράξεις, ορθοδοξείς και έρχονται και διάφορες θετικές ανατροφοδοτήσεις για να συνεχίσεις να συνεισφέρεις στον κόσμο με τον ρόλο που δεν ελέγχεις και τόσο.
      Τα πράματα με το 'manifest' είναι απλά μεθόδοι για να κτήσεις πιστη στους εαυτούς που φτιάχνουν την εμπειρία σου, απλά σου στέλνουν μια επιθυμία πάνω σε κάτι που μέλονταν να γίνει και εσύ πιστεύεις ότι εσύ ευθήνεσε για αυτό. Κατευθυνόμαστε με μεγάλη ακρίβεια. Όλα για καλό


      Έχω δώσει τις μεθοδολογίες σε προηγούμενο πόστ.

      Διαγραφή
  17. Μας πεθάνατε στα θρησκειολογικά κλισέ, στα σφάλματα λογικής και στις αντιφάσεις. Αυτό πάλι που όλοι ασχολούνται με τον Νάρκισσο, ενώ εκείνος δεν ασχολείται με κανέναν άλλον ποτέ, παρά μόνο με τον εαυτό του, πώς θα το χαρακτηρίζατε; Βεβαίως δεν υπάρχει καλό και κακό, αλλά "Όλα για καλό" χαχαχα!

    Η αγάπη είναι μία κατάσταση, που δεν υπάρχει στον κόσμο της δυαδικότητας.
    Βρίσκεται έξω από τον χώρο της ύλης και της ψευδαίσθησης. Αλλά : Μόνο με το να αγαπήσεις τον Θεό (μετ' ετυμολογίας της λέξης πάντα) μπορείς να δείς κάτι πέραν απο τον κόσμο των καθρεπτών [μέσα στον χώρο της ύλης, της δυαδικότητας και της ψευδαίσθησης...]

    Ο Θεός μας μοιάζει τόσο πολύ, είναι τόσο χριστιανικά ανθρώπινος, δλδ δυαδικός και εγωιστής αλλα! Ο θεός χαίρεται μόνο με τη χαρά, ο θεός δεν μισεί και δεν είναι εγωιστής. Αμαρτία δεν υπάρχει φυσικά, ασχέτως αν σε όλα τα θρησκειολογικά συστήματα υπάρχει το στάδιο της μετά θάνατον κρίσης. Βεβαίως όλα έχουν έναν λόγο που γίνονται, αλίμονο! Μα πώς αλλιώς θα μπορούσε αυτό το τραγικό ον που λέγεται άνθρωπος, να αποκτήσει κάποια ψήγματα ελέγχου επάνω στο χάος της ύπαρξης που τον περιτριγυρίζει; Με τη ντετερμινιστική σκέψη φυσικά. Πάντως αν δεν κάνω λάθος και διορθώστε με αν γνωρίζετε καλύτερα, η κβαντική φυσική έχει πλέον βάλει και τον παράγοντα της τυχαιότητας μέσα στο έργο. Θα θελα να γράψω κι άλλα, αλλά βαριέμαι τώρα.
    Να ρωτήσω μόνο θέλω. Σας είναι αρκετά όλα αυτά; Θεωρείτε ότι έχετε βρει όλες τις απαντήσεις κι έχετε ευησυχαστεί; Δλδ ακόμη κι έτσι να είναι, δεν τα παίρνετε στην κράνα καμιά φορά όταν σκέφτεστε ότι ακόμη κι έτσι θα πρέπει και πάλι να έχετε έναν νταβά από πάνω σας, ακόμη κι αν λέγεται θεός; Που δλδ δεν είναι καν θεός, ενας μαλάκας ατελής είναι που σας έφτιαξε για πειραματισμό. Δεν έχετε ποθήσει ποτέ μια ολοκληρωτική αυτονόμηση; Μια προσωπική θεοποίηση γιατί όχι; Οχι για να έχετε το δικό σας κοπάδι φυσικά! Αλλά ετσι για τη φάση, είσαι για σενα και έρχεσαι σε επαφή με εξίσου θεοποιημένους και μόνο, για να μοιραστείτε τη θεότητα σας. Υποτελείς δεν μπορούν να υπάρχουν σε ένα τέτοιο έργο, γιατί κανένα ελευθερο και θεοποιημένο ον δε θα ανεχόταν ποτέ να έχει υποτελείς, αυτό θα ήταν βλασφημία. Μόνο κατώτερης εμβέλειας όντα θα συναινούσαν σε πυραμιδικά σχήματα. Και σεις λατρευετε αυτα τα κατωτερα όντα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kwisatz, έχεις την δική σου άποψη για τον Θεό και αυτό είναι σεβαστό, όταν μιλάω εγώ για Θεό μιλάω για τον ίδιο τον εαυτό μου που είναι εκτός απο τον κόσμο της κτίσεως. Κατα αυτόν τον εαυτό δεν υπάρχει καλό και κακό, μέσα στον κόσμο της δυαδικότητας φυσικά και υπάρχει η δυαδικότητα.
      Μιλάω για έναν Θεό που δεν έχει να κάνει σχέση με κανέναν άνθρωπο αλλά ολόκληρη την πλάση στα ψηλότερα σημεία της ύλης.
      Συνεχίζω να πιστεύω ότι η λέξη αμαρτία με τον τρόπο που εκφράζετε στις θρησκείες είναι λανθασμένος: η λέξη σημαίνει αστοχία και όχι καταδικασμό στην κόλαση.

      Το φιλοσοφικό κίνημα του σολπσισμού είναι ανυπέρβλητο όσο κι αν θέλει το άτομο να δεί κάτι έξω απο τον εαυτό του, δεν μπορεί να δεί κάτι πέραν απο τον κόσμο των αισθήσεων με τα μάτια του εγωισμού. Ο ντετερμινισμός δεν είναι κάτι που προώθησα, λέω ότι ελέγχουμε μόνο την αντίδραση μας στα γεγονότα γύρω μας, όχι τα γεγονότα τα ίδια, ούτε βέβαια και το πώς η αντίδραση μας θα γίνει αντιληπτή απο τους άλλους, ούτε φταίμε για τις πιέσεις που νιώθουμε πάνω μας που μας ωθούν σε μια συγκεκριμένη νοοτροπία λόγω πεβαρυμένου ιστορικού καθώς κι αυτό έχει ρίζικο απο γεγονότα που δεν έλεγχαμε εξίσου.

      Άν θυμάσε επίσης στον τρόπο που εξήγησα τα κβαντικά φαινόμενα, δεν έδωσα κάτι ντετερμινιστικό, είπα ότι επιλέγουμε απο μια γκάμμα στιγμών σε παράλληλα σύμπαντα κινούμενοι απο το σαγήνευμα των αισθημάτων που έχουν ήδη νιώσει οι εαυτοί που έχουν ζήσει τα μέλλοντα αυτά.
      Δεν υπάρχει έλεγχος πάνω μου, πάντοτε το σώμα ήτανε απλά ένα σημείο που τελειώνουν οι σκέψεις και ο εγκέφαλος ενσάρκωννει. Λίγες είναι οι σκέψεις που μου ανήκουν πλήρως, όλοι μέσα στο μυαλό μου φτιάξατε τις σκέψεις μου, έσυ, ο δάσκαλος της μουσικής στην 5η δημοτικού, η μάνα μου, ο βιαστής μου, όλοι σας συντάξατε αυτά τα λόγια. Πώς μπορώ να πώ ότι οι σκέψεις είναι δικές μου? Εφόσον έχω δεί το μέγεθος του κοινωνικού ασυνειδητού πλέγματος, όλα προερχόμενα απο κάπου ψηλότερα. Η αυτονομιά μου θα είναι ακόμα μια ψευδαίσθηση, ο εγωισμός είναι απίθανον να βγεί απο το πλέγμα των υψηλοτέρων εαυτών αλλά μπορεί να αποσιωποιήσει τις φωνές τους και αυτό είναι εντάξει, αλλα ακόμα και τότε, το υλικό σώμα δεν είναι αυτό που παίρνει τις αποφάσεις. Αν μη τι άλλο, το σώμα είναι ουδέτερο φερέφωνο για τον εγωισμό, το θέμα είναι ποιούς εαυτούς θα επιλέξει το άτομο να τον αντιπροσωπεύουν με την ροή σκέψεων του? Με ποιούς ταυτίζεται με λίγα λόγια.

      Ο υψηλότερος εαυτός δεν είναι τύραννος αλλά χρειάζεται υπομονή να βγεί το πόρισμα απο τον πόνο που το άτομο βιώνει για να εξακριβωθεί μέσα του η πεποίθηση ότι αυτός ο κόσμος πρέπει να ξεπερασθεί... όπως είπα αρχικά, δεν είμαστε εδώ για να ζήσουμε μες την τρελή χαρά είρθαμε εδώ για να λησμονήσουμε την γαλήνη.

      Μπα, δεν αρκέστηκε σε όλα όσα λεώ εδώ, γι'αυτό ζώ ακόμα εξάλλου.
      Δεν υπηρετώ τίποτα άλλο απο τον εαυτό μου, απλά η αίσθηση εαυτού με επεκτείνετε και στα πρόσωπα άλλων ατόμων. Ήταν κάποτε πέτρινο το πρόσωπο μου και γεμάτο ρυτίδες το μέτωπο μου, είχα μια περίεργη ηρεμία όσο είμουν πέραν απο το χάος της πραγματικότητας αλλά κανένας δεν ήταν εκεί να γελάσει μαζί μου στο χάος και την αντιξοότητα, όλοι τους τόσο σοβαροί... τότε είμουν μόνος και κουνιόμουν μόνο απο την λογική μου σε έναν κόσμο άλογο. Τώρα δεν είναι έτσι, τώρα κινώ τον εαυτό μου σύμφωνα με τους πάντες και τα πάντα στο διάβα μου για λίγο γίνομαι αυτοί και ξεφεύγω απο την ρουτίνα και η καρδιά μου χαίρεται που γνωρίζει ξανά τον εαυτό της: μοιράζομαι την χαρά και η χαρά μου πολλαπλασιάζεται. Μοιράζομαι την λύπη μου και αυτή διαιρείτε. Νόμιζα πως ο κόσμος έπρεπε να μου μοιάζει αλλά τώρα βλέπω πώς εγώ πρέπει να μοιάζω του κόσμου. Ο κόσμος είναι ολόκληρος μέσα στο δικό μου μυαλό.

      Διαγραφή
    2. Την απάντηση σου την έδωσαν οι Γνωστικοί.

      Διαγραφή
    3. Μερικώς ναι, συγκεκριμένα μπορείς να διακρίνεις την επιρροή των Βαλεντινιανών Γνωστικιστών αλλά όχι κάποιου άλλου δόγματος τους. Μια πεποίθηση που με ταρακούνησε ήταν ώς εξής: όταν το άτομο ξεπεράσει την ύλη τότε αναγεννιέται για να σπείρει το χάος έτσι ώστε πολλοί να μπορέσουν να παίξουν τους ρόλους του 'καλού' ιππότη, κ.α
      Δεν θεωρώ τον εαυτό μου Γνωστικιστή έστω και έαν ασπάζομαι κάποιες απο τις πεποιθήσεις τους. Πιστεύω ότι έχουν καλά ποσοστά αλήθειας τα γραπτά τους αλλά χρειάζεται μια σφαιρική οπτική γωνία για να μπορέσει κάποιος να ξέρει ακράδαντα ότι ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η κοσμοθεωρία του ιδίου.

      Διαγραφή
  18. Όχι δεν μου είναι αρκετά όλα αυτά , δεν έχω βρει όλες τις απαντήσεις , φυσικά και τα παίρνω στην κράνα , πες μου εσύ Πωλ , τι να κάνω , τι να σκεφτώ ; Πες μου Πωλ σε παρακαλώ αυτά που ξέρεις ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σταμάτα εσύ. Θα σε πω πάλι καμιά νταρκοπαπάτζα και θ' αρχίσεις πάλι τις διαμαρτυρίες, τα μα και μου και γιατί και πώς.

      Διαγραφή
  19. Για απλοποίηση να θέσω κάτω το εξής:
    Πες εγώ σαν εγωισμός επεξεργάζομαι χ ποσά δεδομένων για να βγάλω ένα πόρισμα... το πόρισμα μου θα είναι αντιπροσωπεύτικο πάνω σε εκείνα τα ποσά δεδομένων. Όταν όμως εμπιστευθώ έναν ψηλότερο εαυτό, οι αποφάσεις που ρέουν απο αυτόν σε εμένα θα έχουν βασισθεί σε πολύ μεγαλύτερα ποσά δεδομένων και έτσι θα είναι αντιπροσωπευτικά επι μεγαλύτερης γκάμμας εσωτερικών αισθημάτων και συντελεστών. Κάπως έτσι, πάει η λογική μου για την εμπιστοσύνη εαυτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Όσο για την κόλαση και τον πάραδεισο, φυσικά και υπάρχουν συγκεκριμένες αστρικές τοποθεσίες όπου αυτά τα σύμβολα προβάλλονται και φυσικότατα υπάρχουν δαίμονες και άγγελοι που προσωποποιούν χαρακτηριστικά της πολικότητας τους. Όμως απο την σκοπιά ενώς μέσου θνητού, πιστεύω οτι οι γραφικές ιδεές για παράδεισο, αναφέρονται σε κάτι πολύ πιο ανάλογο με τις καταστάσεις μυαλού και συναισθημάτων του ατόμου. Καθώς ο συναισθηματικός κραδασμός επι της καρδιάς και του μυαλού οριοθετεί την θέαση των συγκεκριμένων . Ξέρει είναι αδύνατον να εξηγήσεις το νόημα της χαράς ή της λύπης δεν υπάρχουν λέξεις που να ενεργοποιούν μαγικά αυτά τα νοήματα. Αυτό που μπορεί ένας συγγραφέας να κάνει όμως, είναι να περιγράψει και να βάλει το άτομο μέσα σε ενα πλαίσιο όπου αυτά τα συναισθήματα θα εκφράζονταν.

    Αυτές οι γνώσεις είναι πιο μεταφυσικής φύσης όμως... αλλά νομίζω αξίζει να προσθέσω ότι το άτομο κατα τον θάνατο του, πρέπει κάποια στιγμή να βγεί απο το κουκκούλι της προσωπικότητας του για να ετοιμασθεί για την επόμενη ενσάρκωση, για να το κάνει αυτό, θα πρέπει να βιώσει τα αντίκτυπα που είχαν οι προσωπικές του φιλοσοφίες στον εαυτό του μα και πιθανόν... στους γύρω του. Κάπως έτσι, στην επόμενη ενσάρκωση οι γνώσεις του γιατί δεν πρέπει ή πρέπει να κάνεις μια συμπεριφορά χάνονται όμως ο συναισθηματικός κραδασμός που θα φτιάξει την απόφαση μας, μένει μαζί μας σαν διαχρονική σοφία. Κατα πάσα πιθανότητα, αυτός ο συναισθηματικός κραδασμός να πηγάζει και απο το θύμα μας, πιστεύω ότι μπορούμε να βιώσουμε ακριβώς πώς οι πράξεις μας έκαναν το άλλον να νιώσει, τρυπώνοντας στο σώμα του εκείνη την στιγμή που δρούσαμε εν βρασμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Newks, θα το ξαναπώ. Δεν έχεις κάνει ούτε ένα σχόλιο εδώ, στο οποίο να μην υπάρχει σφάλμα λογικής και αντίφαση. Αρχίζω να αναρωτιέμαι μήπως το κάνεις επί τούτου. Δλδ αν όντως το κάνεις επίτηδες, με στόχο να εντοπίζω τις αντιφάσεις σου και να γίνεται διάλογος, θα ήταν πιο ενδιαφέρον αν προσπαθούσες να το κάνεις λιγάκι πιο δύσκολο, διότι είναι εξαιρετικά εύκολο να αποδομηθούν αυτά που λες.

    Λοιπόν, όλη σου η προσέγγιση για το θείο είναι ανθρώπινη και ανθρωποκεντρική ήτοι δυαδική και αναγκαστικά έτσι θα σου απαντήσω κι εγώ. Βέβαια αυτη τη δαδικότητα την προσδίδεις στο θείο σου κατά το δοκούν και όπως βολεύει. Λες ότι μιλάς για τον εαυτό σου που είναι εκτός του κόσμου κτίσεως και για έναν θεό που δεν αφορά μόνο τον άνθρωπο, αλλά όλα σου τα επιχειρήματα έχουν να κάνουν με δεδομένα του υλικού κόσμου και της ανθρώπινης φύσης όπως είναι εκδηλωμένη στο υλικό πεδίο. Και έχεις και πρόβλημα με τον σολιψισμό. Μα ο θεός σου ειναι ο πρώτος σολιψιστής! Ενα ον λοιπόν που έφτιαξε ένα σύμπαν ως προέκταση και απόρροια του και τοποθέτησε και τον άνθρωπο κάπου εκεί στα ύψη της πυραμίδας του ως κατ' εικόνα και καθ' ομοίωση του. Και δε φτάνει μόνον αυτό, αλλά του έδωσε και οδηγίες για το πώς θα ξαναγυρίσει πίσω σ' αυτόν, στην πηγή του, εναλλακτικές δεν υπάρχουν, δρόμοι πολλοί αλλά προορισμός ένας. Και αυτό υποτίθεται ότι είναι άγιος και ύψιστος σκοπός, αυτή η γελοιότητα, αυτού του γελοίου σολιψιστικού όντος, θεωρείται άγιος σκοπός. Επεκτάθηκε, προεκτάθηκε, διαίρεσε τον εαυτό του μεσα στο σύμπαν του, με σκοπό όλα αυτά να ξαναγυρίσουν πίσω σ' αυτόν. Και φυσικά οποιαδήποτε προσπάθεια αυτονόμησης από τα δημιουργήματα του είναι μεμπτή, είναι εγωισμός, καθότι είμαστε δημιουργήματα και κτήματα αυτού του μέγιστου εγωιστή, αλλος εγωιστής δε μπορεί να χωρέσει μέσα στο σύμπαν του . Εμένα ξες τι μου θυμίζει όλο αυτό; Ανώριμους και εγωιστές γονιούς, που κάνουν παιδιά για να ικανοποιήσουν δικές τους βαθύτερες ελλείψεις, για να τα κάνουν σαν τα μούτρα τους, χωρίς ποτέ να κόψουν ομφάλιο λώρο. Χαρισμά σου ο θεός και ο μπαμπάς σου.

    Είπαμε... make it harder!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Θεός δεν θα ήταν το τέλειο ών εάν μέσα του είχε αυταπάρνηση της πιθανότητας να αρνηθεί ο ίδιος τον εαυτό του. Γι'αυτό περνάμε απο την Θεία ιδέα του Λούσιφερ, για να βιώσουμε την απόσταση απο τον Εαυτό μας. Ο Θεός δεν είναι καθόλου εγωιστής αλλιώς δεν θα σε άφηνε να συμβουλευτείς την ακατονόμαστη χθόνα και να κάνεις ό,τι μα ό,τι γουστάρεις. Δεν υπάρχει αμαρτία, στο ξαναλέω, πάντα γίνεσαι πιο σοφός επι της ουσίας, με κάθε 'αμάρτημα'. Βιώνεις το πώς είναι να μην γνωρίζεις , να μην γνωρίζεις τον εαυτό σου.

      Εθελούσια το άτομο βλέπει τον λόγο να στραφεί πίσω. Μπορείς να μείνεις εδώ για πάντα άν θές γίνε ένα incibus, δεν έχει θέμα. Ο κόσμος αυτός είναι φτιαγμένος να σε κρατήσει για πολλά πολλά χρόνια ΌΜΩΣ κρατώντας ανάμνηση απο τις μικρές απολαύσεις τις κάθε ενσάρκωσης σου, κάποια φάση θα βαρεθείς όλο αυτό. Βλέπεις... το να αγοράζεις πόρνες, να κάνεις κόκες, να τρέχεις πίσω απο την αγάπη, να προσπαθείς να ελέξεις τα πάντα, να νευριάζεις και να καταστρέφεις... όλα αυτά γίνονται βαρετά.

      Ο Θυμός π.χ? Πιθανόν να δείς κάτι που θα σε νευριάσει πάνω στο πρόσωπο ενός άλλου ανθρώπου, μπορείς όμως να ελέγξεις το άν θα δείς εκείνον τον άνθρωπο στον δρόμο και με αυτόν τον τρόπο να αποφύγεις τον θυμό? Δεν νομίζω. Γίνεται βαρετό να ακολουθείται το ένστικτο όταν θα νιώσει το άτομο τα ποσά ενέργειας που δαπανάει για να αποσιωπήσει το τραύμα μέσα στην ψυχή του που εκφράζετε στο πρόσωπο του άλλουνου. Επειδή αυτά βρήκα όταν αφέθηκα στην οργή: νευριάζουμε για να θολώσουμε την όραση μας ώστε να μην δούμε ότι η κατανόηση του επιμόμφητου ορατού, καλεί μέσα μας τον τραυματισμένο εαυτό κατά την διάρκεια της 'αντανάκλασης'. Πονάμε και αυτός ο πόνος βράζει το αίμα μέχρι που θα θελήσουμε να το κάνουμε να ξεπηδήσει απο το πρόσωπο που μας ξύπνησε την μνήμη του πόνου. Υπάρχει λογική μέσα στην θέληση ενώς π.χ μηχανόβιου να σπάσει μια μπουκάλα στον πάγκο και να σπρώξει σπασμένο γυαλί στο μάτι του αλλου επειδή τον κοίταξε περίεργα ? Αυτό μετά θα τον βάλει φυλακή άρα το άτομο ήθελε όντως να μπεί στην στενή? Αμφιβάλλω. Πιστεύω ότι αυτό το άτομο έγινε θύμα του προσωπικού τραύματος του, πονούσε τόσο να δεί την ψυχή του και έτσι απλά, το μικρό γεγονός να τον κοιτάξει κάποιος, τον οδήγησε να αντιδράσει όπως θα αντιδρούσε και ο ίδιος στον εαυτό του, με καταπνιγμό.

      Με τέτοιο τρόπο, πώς μπορεί το άτομο να δηλώσει ελεύθερος? Εφόσον αντιδράει με το ένστικτο πάνω σε ένα σύμπαν που ο ίδιος σαν 'εγωισμός' δεν ελέγχει.

      Όλες οι οδοί γίνονται 'άγιες', πρόσεξε την λεπτότητα της λέξης: αγ-ίος. Όπως τοποθετήθηκε σε προηγούμενη ανάρτηση το πρόθεμα αγ- αντιπροσωπεύει τον προσωπικό μόχθο, η λέξη άγιος λοιπόν, εξολοκλήρου σημαίνει 'μικρός προσωπικός μόχθος'. Δεν σημαίνει απαραίτητα αγγελούδια και άρπες, αλλά την ίαση του κουρασμένου ανθρώπου με το πλεόνασμα ενέργειας που μπορεί να αντλήθει απο τον ίδιο. Όταν είσαι άγιος, το θέλημα σου είναι ευθυγραμμισμένο με το θέλημα των υψηλοτέρων και έτσι γίνονται τα μικρά θαύματα και συμπτώσεις και ολίγον-τι... επι μηχανής θεού- επιτυχίες που μειώνουν σημαντικά το καθημερινό σκόρσο. Είναι όντως ευκολότερος τρόπος να ζείς κατ'εμένα. Η θεραπεία απο τα δεινά ήταν το πιο δύσκολο πράγμα που έχω βιώσει και στον δρόμο της αντίληψης ότι έπρεπε να αλλάξω, έπρεπε να πληγώσω πολλούς. Όμως η χαρά που νιώθω τώρα και το καλό που θέλω να κάνω στον κόσμο ίσως αποπληρώσει τον πόνο που προκάλεσα μετ'αγνείας του εαυτού μου.

      Διαγραφή
    2. Πάλι τα ίδια μου λες, πάλι τα ίδια θα σου πω χαχαχα! "Ο Θεός δεν θα ήταν το τέλειο ών εάν μέσα του είχε αυταπάρνηση της πιθανότητας να αρνηθεί ο ίδιος τον εαυτό του. Γι'αυτό περνάμε απο την Θεία ιδέα του Λούσιφερ, για να βιώσουμε την απόσταση απο τον Εαυτό μας." Μα ο Λούσιφερ είναι κομμάτι του και προβολή του! Επομένως η άρνηση του εαυτού του προϋπήρχε μέσα του και εκδηλώθηκε με τη λουσιφερική απορροή, επομένως βάσει του συλλογισμού σου ο θεός αυτός δεν είναι τέλειο ον. Το γεγονος και μόνο ότι κάποια στιγμή διαιρέθηκε δείχνει ότι είναι ατελής. Εξάλλου αυτό λέγεται στον αποκρυφισμό ότι η δημιουργία ουσιαστικά αφορά την εξέλιξη του δημιουργού, μάλλον δεν το γνωρίζεις αυτό. Και επιμένεις ότι αμαρτια δεν υπάρχει, αλλά στο τέλος κλείνεις το σχόλιο σου με την προσδοκία να αποπληρώσεις με το καλό που το κάνεις, τον πόνο που κάποτε προκάλεσες. Τι δείχνει αυτό; Ενοχή δείχνει γιατί κατά βάθος ξέρεις ότι υπάρχει αμαρτία, όπως ξέρεις ότι υπάρχει και καλό και κακό και αποπλήρωση κάρμα. Κοίταξε, όλη αυτη η προσέγγιση που έχεις αναφορικά με το θείο, είναι πολύ συνηθισμένη και ο λόγος είναι ότι κατ' ουσίαν είναι συναισθηματική προσέγγιση, δεν είναι νοητική. Είναι λίγο σαν ψυχογράφημα, είναι μια μέθοδος για να καλύπτει ένας ενοχικός άνθρωπος τις φοβίες και τις ενοχές του, εγώ το καταλαβαίνω και συμπάσχω πραγματικά. Αλλά δεν είναι αυτός ο δρόμος μου, καταλαβαίνω όμως ότι είναι ο δικός σου και εύχομαι πραγματικά να συνεχίσεις έτσι, κάνοντας το καλό όπου μπορείς. Λοιπόν, δε νομίζω ότι έχω να πω κάτι άλλο γιατί αν ξαναπείς κι αν ξαναπώ θα διαιωνίσουμε το μοτίβο ενώ εμφανέστατα οι γκλάβες μας παίρνουν διαφορετικές στροφές. Αν δω κάτι άλλο που θα μου κινήσει το ενδιαφέρον, θα επανέλθω.

      Διαγραφή
    3. "Ο Θεός δεν θα ήταν το τέλειο ών εάν μέσα του είχε αυταπάρνηση της πιθανότητας να αρνηθεί ο ίδιος τον εαυτό του."
      Είναι λεπτός συλλογισμός αλλά ξαναλέω ότι ο Θεός δεν είναι μέσα σε αυτόν τον κόσμο αλλά ολοκληρωτικά εκτός, ο νούς που θα αναλάβει να δεί αυτό το ύψος πολύ απλά βλέπει τον Θεό να επαληθεύεται μέσα στα μάτια του κοινού, γνωρίζοντας ότι κάπου στο μαύρο της κόρης των ματιών βρίσκεται ο ίδιος.
      Εφόσον ο Θεός είναι εκτός και θεωρήται ώς η αληθινή πραγματικότητα, αυτός ο κόσμος είναι ολογραφικός και ίσως να αποτελεί μια σκέψη του Θεού, που για να συλλογιστεί χρειάστηκε να υπάρξουμε εμείς να εξερευνήσουμε τις άπειρες ατραπούς. Η διαίρεση που βιώνουμε εμείς πιθανόν να ήταν διαίρεση με το 0 για τον Ύψιστο, κάπως σαν την ύπαρξη φωτονίων που η στιγμή που έρχονται στην ύπαρξη είναι και το τέλος τους. Το 'big bang' πιθανόν να μην έγινε ποτέ, απλά εμείς να βιώνουμε την πιθανότητα εκτίναξης του για να μπορέσει να υπάρξει η εμπειρία της ανεξάρτητης ζωής. Ο κόσμος αρκετές φορές ομοιάζει με ένα όνειρο και σαν όνειρο πολλές φορές πιάνω τον εαυτό μου να το κατανοώ. Βιώνουμε το μυαλό σε μια αποδυναμωμένη μορφή του και ξεχνάμε την δύναμη του. Είναι πιθανόν όλο το σύμπαν να είναι όντως απλά μια σκέψη μέσα στο άπειρο τον σκέψεων του Θεού και κάθε σκέψη μια διαφορετική 'κτίση'. Ο Θεός γνωρίζει τις σκέψεις του επειδή τις κάνει ο ίδιος, εγώ είμαι εσύ και εσύ είμαι εγώ, αν οι τοποχρονικοί εαυτοί μας είναι απλά σύμβολα για τις προσωπικές μας ιδεολογίες τότε είναι σαφές ότι ο θεός σαν Λούσιφερ, τρέχει μικρές προσομοιώσεις για να δεί τον τρόπο που θα εξελίσσομασταν κι εμείς σαν σύμβολα μέσα σ'αυτόν τον κόσμο. Είναι η περιέργεια για εμπειρία που πιθανόν να ωθεί το σύστημα και τον κορεσμό του Θεό με την σκέψη. Αυτά όλα όμως, έχουν ήδη γίνει, αυτά τα λόγια έχουν ήδη γραφθεί μέσα στα σύμπαντα, λέξη πρός λέξη, για να παραχθούν όμως με αυτόν τον συγκεκριμένο και μοναδικό τρόπο, έπρεπε να υπάρχουν οι καταστάσεις που βιώνουμε τώρα. Έπρεπε να σε λένε Kwisatz και εμένα Newks και αυτή η εμπειρία είναι μοναδική... μέσα στο μπουκέτο του απείρου, προσφέρω τον ρόλο που παίζω με άπλετη τελειότητα και έτσι... στα ξεσπάσματα, στις μύξες, στο έδαφος να τρώω λάσπη, στο εμπορικό κέντρο... μπορώ να απολαύσω αρκετά τις μικρές στιγμές μου. Η αλήθεια δεν ξέρω 'τί' είναι ο Θεός, αλλά μπορώ να τον θεωρήσω γιατί του μοιάζω.
      Σκεπτόμενοι, μοιάζουμε με τον Θεό, όπως αυτός εμπιστεύεται εμάς, έτσι και εμείς εμπιστευόμαστε τις αισθήσεις μας- παράγωγα της διαίρεσης και καλώς-κακός ταυτιζόμαστε με το τί νιώθουμε για να επιφέρουμε συμπεράσματα και πορίσματα. Η νευρολογία κάνει καλά άλματα πρός ότι η σκέψεις μας είναι γραφικές και έχουν προσομοιωτική φύση.

      Φυσικά και νιώθω ενοχές αλλά κι αυτό είναι αναγκαίο για να πώ αυτά που θα πρέπει να πώ και να βιώσω τα παράλληλα σύμπαντα που θα θελήσω, αλλά δεν νιώθω ότι κινούμαι απο χρέος πρός αποπλήρωση πόνου- ίσως σ'αυτά τα λόγια να βγώ υποκριτής.
      Όμως θα σου πώ ότι τίποτα δεν με κάνει πιο χαρούμενο απο το να βοηθάω όποιον μπορώ. Φυσικά αναγνωρίζω ότι αυτά δεν είναι για όλους και δεν είρθα εδώ για να σπρώξω πεποιθήσεις. Απλά κουβέντα κάνουμε. Φέρνω ερεθίσματα και όποιος αναγνωρίζει το ερέθισμα μέσα του, ερεθίζεται και το εκδηλώνει.

      Εν κατακλείδι όμως, ο Θεός καθ'αυτού είναι ωμή και ολοκληρωμένη ύπαρξη επειδή δύναται να βιώσει το άκρο του. Είμαστε μέσα στο μυαλό μας. Μια θεωρία δεν θα ήταν ολοκληρωμένη εάν δεν απαντιούνταν ακόμα και όλα τα παράδοξα-- όπως η απουσία εαυτού.

      Διαγραφή
    4. Πωλ, θα ήθελα να σε ρωτήσω,πιστευεις οτι υπάρχει ελευθερη βούληση στον άνθρωπο;

      Διαγραφή
    5. Χαχχαχα, καλά αυτό είναι το μεγαλύτερο ανέκδοτο που εφευρέθηκε ποτέ. Γελάω πολύ με όλους αυτούς τους και καλά πνευματικούς τύπους που ισχυρίζονται ότι ο άνθρωπος έχει ελεύθερη βούληση και λοιπές πίτσες μπλε. Το θέμα δεν είναι τί πιστεύω εγώ, το θέμα είναι τί συμβαίνει και η απάντηση είναι γελοιωδώς απλή: Φυσικά και δεν υπάρχει ελεύθερη βούληση στον άνθρωπο! Ή μάλλον για να το θέσω πιο ορθά, η όποια βούληση που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος, περιορίζεται από δεκάδες διαφορετικούς παράγοντες και επίγειους και ουράνιους. Το θέμα βέβαια δεν είναι πώς ο άνθρωπος θα αποκτήσει πραγματικά ελευθερη βούληση, γιατί αυτό μάλλον είναι αδύνατο όσο βρίσκεται μέσα στο συγκεκριμένο σύμπαν το οποίο διέπεται από άπειρα περιοριστικά πάττερνς, αλλά πώς θα διευρύνει περισσότερο την βούληση του. Και για να γίνει αυτό, υποψιάζομαι ότι για αρχή θα πρέπει να βρει τρόπο να βγει απ' αυτό το σύμπαν. Και μη με ρωτήσει κανείς πάλι πώς γίνεται αυτό, διότι δεν ξέρω. Δεν ξέρω καν ΑΝ γίνεται κάτι τέτοιο.

      Διαγραφή
  22. Ξαναδιάβασα τα σχόλια που άφησα και είναι ασύντακτα και ανορθόγραφα και λυπάμαι που αυτό ίσως χαλάσει την εμπειρία της ανάγνωσης. Τέτοια άσκηση στην αυτοέκφραση με βοηθάει πολύ να δώ τα κενά στις σκέψεις και ικανότητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πάντως αγαπητέ Newks, τουλάχιστο την ορθογραφία θα μπορούσες να τη βελτιώσεις, αν αξιοποιούσες τον αυτόματο διορθωτή της Google, την ώρα που πληκτρολογείς.
    Λογικά σου βγάζει με κόκκινη υπογράμμιση, όσες λέξεις είναι ανορθόγραφες. Δοκίμασέ το.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλημέρα σας καταχθόνιοι . Έχει τώρα δυο τρία χρόνια που σας διαβάζω και εσένα Πωλ , εγώ είμαι που σε αποκαλούσα μανταμίτσα και μετά Πωλάκι ( έξυπνος είσαι αντιλαμβάνεσαι την ομοιότητα ) , πες αν είναι να πεις και άσε τα άκυρα , άντε πλις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Σαφώς και υπάρχει ελεύθερη βούληση,μα η Ελευθερια απαιτεί Αρετή και Τόλμη!
    Επίσης το τι βούλεται ο καθένας εξαρτάται από το επίπεδο συνειδητότητας στο οποιο βρίσκετε.

    ΛΥΚΑΝΟΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ύπαρξη λοιπόν της ελύθερης βούλησης είναι που κάνει την διάκριση και τελικά
      την επιλογή του καλού ή του κακού

      Διαγραφή
    2. Η ύπαρξη ελεύθερης βούλησης πιστεύω ότι δεν γίνεται απο τον εγωισμό μας, αλλά έναν ψηλότερο εαυτό, εκείνος διαλέγει την γκάμα πρεπούσης αντίδρασης απο τα μέλλοντα που δεν θα έσπαζαν την αίθηση εαυτού με την οποία ταυτιζόμαστε. Η αληθινή επιλογή πιστεύω γίνεται με τρόπο σαν, 'ΔΙΑ' & 'ΖΕΥΣ':
      1) να δράσει το άτομο σαν να ήταν ο παραλήπτης της πράξης και με αυτόν τον τρόπο να ζεύγεται με το άτομο που θα λάβει την σκέψη και την πράξη του? Με αυτή την ζεύξη ολοκληρώνει την αίσθηση εαυτού του για να ομοιάζει περισσότερο με το απόλυτο ΕΊΝΑΙ. Κάτι τέτοιο θα καθιστούσε το άτομο έναν αγαθοδαίμον.
      2) να δράσει το άτομο σαν εγωισμός που είναι αποστασιοποιημένος απο τον παραλήπτη? Δηλαδή να σπέρνει την διαίρεση επι του εαυτού του. Ένας κακοδαίμον, θα έλεγαν οι αρχαίοι.

      Ο μηχανισμός είναι απλός, τα άτομα και αντικείμενα εκτώς μας, είναι στ'αλήθεια μέσα στον κόσμο αντιλήψεων μας και έτσι όταν βλέπουμε κάτι που μας αρέσει ή δεν μας αρέσει, βλέπουμε στ'αλήθεια τις αντιλήψεις που έχουμε εμείς για τον εαυτό μας. Όποτε η συμφιλίωση με άτομα εξωτερικά απο εμάς είναι ένα βήμα για να θεραπευθεί η σχέση που έχουμε με τον ίδιο τον εαυτό μας.

      Πιστεύω ότι οι αρχαίοι Θεοί του Ολύμπου είναι τέτοια σημεία της συνείδησης και η δουλειά μαζί τους, αφήνει το άτομο να μετουσιώσει τον εαυτό του... εφόσον ο Όλυμπος είναι ο ίδιος. Η μετουσίωση αυτή ας γίνει όπως το θέλει ο ίδιος, που εν απουσία απόλυτης ελεύθερης βουλήσεως θα το γίνει (α)συνειδητά σύμφωνα με πράγματα που ο ίδιος θεωρεί θεμιτά.

      Διαγραφή
    3. Joker

      "Σαφώς και υπάρχει ελεύθερη βούληση,μα η Ελευθερια απαιτεί Αρετή και Τόλμη!"

      Εξαιρετικα. Αναπτυξε το μας ομως λιγο παραπανω. Γιατι και πώς η ελευθερια απαιτει Αρετη και οχι κατι αλλο, γιατι και πώς Τολμη και οχι κατι αλλο.

      Χρησιμοποιησε επισης και ενα παραδειγμα μεσα απο τον ανθρωπινο βιο, αν δεν σου κανει κοπο

      Διαγραφή
    4. Joker για την τόλμη δεν χρειάζεται να αναλύσω,αυτός που δεν τολμά ποτε είναι άξιος της μοίρας του.
      Αρετή=Παιδεία
      Παιδεία=γερές βάσεις
      Σε συνάρτηση με την Εμπειρία που αποκτά ο Aνθρωπος ζώντας και βιώνοντας καθώς ωριμάζει...
      (Υπάρχει και η θεωρία για το ψυχικό επίπεδο του κάθε όντως,μα όπως καταλαβαίνεις αυτό δεν είναι αποδείξιμο.)
      Και τέλος το παράδειγμα σου:Σωκράτης!

      ΛΥΚΑΝΟΡ

      Διαγραφή
    5. Joker

      Να το δουμε λιγο ξανα;
      Τι να θελει να πει ο ποιητης οταν λεει "Θελει αρετη και τολμη η ελευθερια";

      Το επιπεδο της ψυχης του καθενος δεν μας αφορα αμεσα, διοτι δεν ειμαστε εμεις αυτοι που θα το κρινουμε. Ο καθενας μας κρινεται εκ του αποτελεσματος. Επομενως, ο καθενας μας οφειλει να κανει ο,τι μπορει και να απασχολειται με το επομενο βημα για τον ιδιο και τιποτα αλλο.
      Παντως, "Ελευθερον το Ευψυχον". Η καλη/δυνατη/γενναια ψυχη δυναται να ειναι ελευθερη

      Η αρετη δεν ειναι ιδια εννοια με την παιδεια, αν και σχετιζονται. Ειναι σαν να λες η Αρετη ειναι εξη (συνηθεια). Αυτο ειναι σωστο αριστοτελικα (το εχει δειξει ο αριστοτελης με την σκεψη του) ομως δεν επεξηγει ουτε οριζει την Αρετη. Παιδεια και συνηθεια πανω σε ποια συμπεριφορα;

      Ειμαι εγω τωρα και εχω μεγαλωσει σε ενα περιβαλλον βαθεους πασοκ, οπου μου εχει μεταφερθει η πεποιθηση πως θα ειμαι ελευθερος οταν κανω την καλη αρπαχτη. Σκεφτομαι να χτυπησω μια τραπεζα τωρα που μεγαλωσα αλλα κολωνω, φοβαμαι πως δεν θα μου βγει, διοτι το σχεδιο μου πασχει. Πώς θα μπορουσαμε να με αποκαλεσουμε; Εναρετο; Δειλο; Ειμαι αξιος της μοιρας μου αφου δεν το τολμω; Τι μου λειπει;

      Σωστα ανεφερες τον Σωκρατη. Ομως ποια συγκεκριμενη συμπεριφορα/σταση/δραση του δειχνει πως ειναι αξιος της ελευθεριας, διοτι εμφανισε αρετη και τολμη;

      Διαγραφή
    6. Εκτος του ότι αρέσκομαι να είμαι λακωνικός,αυτή την στιγμή βιάζομαι κιόλας.
      Σαφώς αυτό που εννοώ είναι πως η αρετή είναι παραγωγο της παιδείας.
      Οι εκληματικές προσωπικότητες δεν είναι ενάρετες.
      Στην δικη σου την περίπτωση όμως όταν ανακαλύπτεις πως οι ευσεβείς τράπεζες είναι ο δυνάστης σου τελικά,τότε η ληστεία τους μπορεί να χαρακτηριστεί πράξη αντίστασης εφόσον πράττεις ενσυνείδητα.Πρακτικά σήμερα είναι πολύ δύσκολο έως ακατόρθωτα να ληστέψεις μια τράπεζα με τα σημερινά συστήματα ασφαλειας.Και να τα καταφέρεις όμως το χτύπημα στο σύστημα θα είναι μικρό.Βλέπεις το χρήμα δημιουργήθηκε από τον άνθρωπο για να το εξυπηρετήσει και κατέληξε να τον σκλαβώσει.
      Φεύγω τώρα και δεν προλαβαίνω να απαντήσω στον καταιγισμό ερωτημάτων σου,γιατί όντως μου κάνει κόπο.Οποτε θα σε παρακαλούσα ένα-ένα,άντε δυο τα ερωτήματα σου.

      ΛΥΚΑΝΟΡ

      Διαγραφή
  26. Έχω άλλη άποψη και για την ελευθερία και για τη βούληση και για την ελεύθερη βούληση. Όπως προείπα θεωρώ ότι η τελευταία υπόκειται σε πάρα πολλούς περιορισμούς, από τον τόπο και τον τρόπο που μεγάλωσε κάποιος, το επίπεδο της ψυχής του αλλά κυρίως από το σύμπαν μέσα στο οποίο βρίσκεται. Πάντως έτσι όπως το θέτει ο Λυκάνορ, δε νομίζω ότι απαιτείται αρετή και τόλμη σε όλες τις περιπτώσεις για να εκδηλώσει ελεύθερη βούληση ένας άνθρωπος. Πάρτε για παράδειγμα όλη αυτή τη κατάσταση που βιώνουμε κοινωνικοπολιτικά. Για να πέσουν οι πραγματικές οι μάσκες και να δουμε τί ελεύθερη βούληση έχουμε εμείς και οι γύρω μας, έπρεπε να μασκοφορεθούμε υγειονομικώς, όχι μόνο για να τη δούμε αλλά και για να την εκδηλώσουμε. Κι έτσι, ελεύθερα ο καθένας έβγαλε στη φόρα τη βούληση που είχε και στις περισσότερες των περιπτώσεων ούτε αρετή ούτε τόλμη είδα εγώ προσωπικά χαχαχα! Θα ήθελα πάντως να σας ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μου δίνετε να συζητάμε σε τέτοιο επίπεδο, πλέον συναντώ πολύ σπάνια τέτοιες ευκαιρίες και λάιβ και ιντερνετικά [από το μασκοφόρεμα δέ και μετά, ακόμη πιο σπάνια] και ένεκα του ότι είμαι ιδιαίτερα διανοητικός τύπος, τις χρειάζομαι αυτές τις ευκαιρίες. Ε εντάξει, κι άμα σας μπινελικιάζω που και που, το συνηθίσατε μάλλον και δεν με παρεξηγείτε, το χαμπαριάσατε ότι είμαι στραβωμένος τύπος και τρώω φρίκες φρομ τάιμ του τάιμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kwisatz Haderach τι περίμενες από έναν λαο που βάλατε ολούθε από όλους τους διεστραμμένους εξουσιαστές,εγχώριους και εξωτερικούς κυριος;
      Η κατάντια του λαου ήταν σχολαστικότατα κατασκευασμένη εδώ και έναν αιώνα.Δεν μας συγχώρεσαν ποτε το ότι φτάσαμε έξω από την Aγκυρα.Αυτό το μικρό προτεκτοράτο τους δεν έπρεπε σε καμια των περιπτώσεων να μεγαλώσει τόσο.
      Η καταστροφή του μυαλού μας πάντως είναι καθαρά έργο της μεταπολίτευσης.Όπως καταλήγουν λοιπόν οι περισσότερες συζητήσεις που είχα τα τελευταία χρονια για την διανοητική κατάπτωση των κατοίκων της ελληνικής δημοκρατίας A.E.,είναι σαφέστατα η ανυπαρξία Παιδείας.

      ΛΥΚΑΝΟΡ

      Διαγραφή
    2. Συγκεκριμένα εγώ δεν περίμενα τίποτα από κανέναν λαό, τα πρόβατα θα είναι πάντα πρόβατα ασχέτως της παιδείας που έχουνε λάβει, δε νομίζω ότι έχει σχέση αυτή καταρχίν. Αλλού αναφερόμουν, δεν το διευκρίνισα βέβαια, σε μεμονομένες περιπτωσεις αναφερόμουν, ανθρώπων που γνωρίζω, που ενώ τους είχα για λιοντάρια ξάφνου πέσαν οι μάσκες και είδα πρόβατα. Τωρα τα υπόλοιπα που λες, δεν συμφωνώ, τα βρίσκω και λίγο γραφικά. Ποια κατάπτωση; Γιατί πότε ήταν στα ύψη η παιδεία του λαού; Και πάλι βέβαια θεωρώ ότι η όποια παιδεία είναι μόνο ένας παράγοντας που παίζει ρόλο. Θα το ξαναπώ πάντως, κάποια στιγμή πρέπει να αποφασίσετε για το τί μερίδιο ευθύνης έχει τέλος πάντων ο λαός, η πλέμπα αλλα και οι υπόλοιποι που υποτίθεται ότι είναι λίγο άνω της πλέμπας. Φταίει το ένα, φταίει το άλλο, φταίν οι στοές, φταίν οι μασόνοι, φταίει η παιδεία, φταίει η τηλέοραση, έχουν ήδη γίνει ανέκδοτο όλα αυτά, θέλετε φρεσκάρισμα οπτικής, δεν ξέρω μήπως είστε και κάποιας ηλικίας εσείς που επιμένετε σ' αυτά, δε θέλω να σας θίξω αλλά όσους τους παίρνουν τα χρόνια καλό θα είναι να κάνουν την αυτοκριτική τους και να δουν τί κληροδότησαν στις γενιές που βρίζουν και πόσο μετείχαν στο να φτάσουν τα πράγματα εδώ που φτάσανε. Να σου πω εγώ τί θα κανα αν μου δίνόταν η ευκαιρία και το προνόμιο να κάνω μια ολική κοινωνικοπολιτική μεταρρύθμιση; Θα έβγαζα από όλες τις καίριες θέσεις εξουσίας του κοινωνικού και πολιτκού μηχανισμού, όλους όσοι είναι άνω των 25 ετών και θα τους αντικαταστούσα με νέους ανθρώπους μάξιμουμ 24 ετών, θα έκανα το μεγαλύτερο κοινωνικό πείραμα εβερ παγκοσμίως. Οι δέ πολιτικοί σύμβουλοι θα ήταν ανήλικοι από 3-11 ετών. Και γω σε μια άκρη απλά θα κοιτούσα και θα κατέγραφα τις ομολογουμένως ενδιαφέρουσες αντιδράσεις όλων των υπολοίπων. Πόσο χρόνο λες να τους έπαιρνε μέχρι να με τρώγανε ζωντανό;

      Διαγραφή
    3. Εγώ ο μισάνθρωπος αποκρυφιστής και πάλι, έχω να πω τα εξής: Εμείς που είμαστε κάποιας ηλικίας δεν οφείλουμε σε κανέναν τίποτα για όσα έχουμε προσφέρει και δεν έχουμε να απολογηθούμε σε κανένα νεαρό ημίααιμο(;) ελλαδίτη που η συμπεριφορά του σήμερα κάνει τον ανθέλληνα Φαλμεράυερ να φαντάζει φιλέλληνας! Συνεχίζω να επιμένω στα όσα ανέφερα σε άλλο μου σχόλιο σ' αυτή την ανάρτηση. Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία και ιδίως για νεαρά άτομα που ξοδεύουν ατελείωτες ώρες χαζολογώντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αντί να εκμεταλλευτούν τη διαδικτυακή τεχνολογία που εμείς δεν είχαμε στην ηλικία τους, για να καλύψουν το όποιο κενό της Παιδείας που τους παρέχεται.

      Στα δε αποκρυφιστικά, τα έχουν όλα στο πιάτο εκεί πέρα (στο διαδίκτυο) και από τα βιβλία που προηγήθηκαν πριν την εποχή του Ίντερνετ και έτσι δεν δικαιολογείται καμιά άγνοια στο οτιδήποτε σήμερα και η όποια αδιαφορία βαραίνει αποκλειστικά τους ίδιους γιατί δεν το έχουν στο αίμα τους να ασχοληθούν. Τόσο απλά όπως επανέλαβα σε άλλο μου σχόλιο. Ας δώσω κλείνοντας και ένα παράδειγμα: Πριν 20 χρόνια περίπου αγόρασα από έκθεση βιβλίου ένα τέτοιο αποκρυφιστικό για τη Ρουνική μαγεία και μαντεία που το έγραψε κάποιος Μαστακούρης. Ήταν τα πρώτα μου αποκρυφιστικά βήματα σε μια εποχή που δεν υπήρχε ακόμα διαδίκτυο για να βρω πολλά περισσότερα πράγματα έπειτα πριν αλλάξω μονοπάτι μετά, αλλά και μια εποχή ίδια με τη σημερινή από άποψη Παιδείας. Φοιτητής εγώ τότε, φοιτητές σήμερα οι αδιάφοροι παρόλο που το διαδίκτυο τους προσφέρει απλόχερα εκατοντάδες περισσότερες πληροφορίες και μαγικές πρακτικές για αυτά τα θέματα που υποτίθεται ότι τα κρύβουμε εμείς από το κοινό, όπως έγραψε κάποιος άλλος εδώ πέρα. Αν συνυπολογήσουμε και την ταύτισή τους με κατσίβελους και εβραίους παρά με τους υποτιθέμενους προγόνους τους, τότε καταλαβαίνουμε γιατί είναι υποτιθέμενοι και δεν γίνεται να ταυτίζονται γονιδιακά με την Αρία φυλή της Ευρώπης.

      Κανένα φταίξιμο δεν πέφτει συνεπώς στους ''άλλους'' για αυτή την κατάσταση που βαφτίζεται παραπλανητικά ως προπαγάνδα ή πλύση εγκεφάλου, αλλιώς και εγώ θα έλεγα ότι είμαστε όλοι πακιστανοί, θα κλαψούριζα για όσα έπαθαν οι εβραίοι και θα έπαιρνα το μέρος των νέγρων σκλάβων, αντί του ελληνικού λαού με τις σημαίες και τις παραδόσεις του κ.λ.π., αφού και εγώ την ίδια Παιδεία έλαβα και την ίδια πλύση εγκεφάλου δέχομαι καθημερινά από τις τηλεοράσεις και όχι μόνο. Δυστυχώς όμως για όσους επικαλούνται προπαγάνδες ρίχνοντας το φταίξιμο σε άλλους, το Αίμα μέσα τους κρύβει τις απαντήσεις που ψάχνουν! Ρατσιστικά όλα αυτά; Ναι και δεν έχω να απολογηθώ σε κανέναν, αφού αυτό με ωθεί να πω το δικό μου Αίμα! Καλό Σαββατόβραδο και ευχαριστώ τον Λύκιο που ανέχεται έναν μισάνθρωπο σαν εμένα και δεν τον λογοκρίνει...

      - ένας αποκρυφιστής

      Διαγραφή
  27. Παίρνεις την στέκκα και χτυπάς την άσπρη μπάλα πρώτον σε προδιαγεγραμμένη ( δεν είναι ; ) αόριστη τροχιά γιατί άλφα δεν ξέρεις να σημαδεύεις βήτα γιατί δεν ξέρεις να παίζεις . Δεύτερον σε ορισμένη προδιαγεγραμμένη ( δεν είναι ; ) άλφα βήτα χι ψι τροχιά , ή δεν την χτυπάς καθόλου . Σε τι διαφέρουν αν διαφέρουν οι δυο περιπτώσεις σε σχέση πάντα με το ζητούμενο ( μας ), ποια ειναι η βούληση της μπάλας , έχει κομμάτι από την ελεύθερη βούληση η μπάλα , ποιο είναι το μέλλον αυτής της μπάλας . Παράλληλα ερωτηματικά και ερωτήματα ποια ειναι η βούληση του παίκτη , είναι η βούληση του παίκτη ελεύθερη , είναι η βούλησή του δικιά του ή σπρώχτηκε κι αυτός παρομοίως σαν η στέκκα και η μπάλα και εάν ναι τότε ο παίκτης χειραγωγήθηκε όπως η στέκκα ή χτυπήθηκε όπως η μπάλα και αν χτυπήθηκε όπως η μπάλα ήταν αυτή η κρούση πλαστική κλπ , τέλος είναι ο παίκτης μια μπάλα ; Άσχετο ερώτημα , διαφορετικό , καινούργιο , μήπως είναι η παρομοίωση ή το παράδειγμα ή η παραβολή... της στέκκας με την μπάλα σχετική μόνο και ενδεικτική αλλά όχι απόλυτη και απαντητική ως προς την ίδια την φύση της ανθρώπινης βούλησης .
    Έπεται συνέχεια ... μετά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα, θα γίνω ο νονός σου, σε βρήκα νικ εσένα. "Ο Ρουμπής ο κουμπής ο ρουμποκομπολογής". Αχαχχαχα!

      Διαγραφή
  28. Joker

    Λυκανορα, απανταω εδω για να μην απευθυνομαι μονο σε σενα

    Τα ερωτηματα που ανεφερα ειναι κατα βαση ρητορικα, οποτε δεν χρειαζεται να νιωθεις πιεση να τα απαντησεις. Ο σκοπος τους ειναι η απο κοινου αναζητηση της αληθειας.Αν μας προβληματιζουν, εχουν επιτυχει τον στοχο τους. Η αληθεια βρισκεται μεσα μας και μπορουμε να την ανασυρουμε ομως δεν ειναι ευκολο, ουτε συμβαινει γρηγορα. Ετσι ομως, την συν-κατακτουμε και γινεται στερεο κτημα μας, κατι που δεν επιτυγχανεται με την αναπαραγωγη τσιτατων

    Στο παραδειγμα μας με τη ληστεια της τραπεζας, συμφωνουμε πως η Τολμη δεν αποτελει καλο και επαρκη συμβουλο. Τολμη επιδεικνυει και ο νεαρος που κρεμιεται απο το περβαζι της ταρατσας του για να δειξει ποσο "θαρραλεος" ειναι. Τολμη επιδεικνυει και ο ληστης. Δεν ειναι αρκετη η τολμη, και ισως καλυτερα να μην υπαρχει αν δεν συντρεχουν οι υπολοιπες συνθηκες, διοτι η υβρις ειναι πολυ κοντα.

    Νομιζω πως ο ποιητης εβαλε την Αρετη σαν εννοια για να δειξει ακριβως αυτο, πως η Αρετη ειναι απαραιτητο να πλαισιωνει την τολμη. Δεν την εννοει με τον αριστοτελικο τροπο, αλλα με εναν τροπο πιο ηθικο και θρησκευτικο. Σαν να λεει: "Εαν εισαι εναρετος,ηθικος, σωφρων, τοτε τολμα και η ελευθερια ειναι κοντά"

    Εαν δεν κατεχεις την αρετη, τοτε αλλαζει. Πώς επομενως μπορουμε να κατακτησουμε την αρετη; Με την παιδεια, μπορουμε, εχεις δικαιο σε αυτο. Με ποια παιδεια ομως; Αυτο θα επιτυγχανοταν με μια παιδεια που εχει σκοπο να δημιουργησει εναρετους ανθρωπους. Αυτος δεν ειναι σκοπος της σημερινης παιδειας. Η σημερινη παιδεια αποσκοπει στην δημιουργια πολιτων, συμμορφωμενων στα ζητουμενα της κοινωνιας πχ να ειναι χρησιμοι σε αυτην. Η αρετη δεν βρισκεται στις προυποθεσεις αυτες. Το να μην εγκληματει ο πολιτης, ειναι.

    Η παιδεια ειναι μια διαδικασια διαμορφωσης χαρακτηρα και διαρκει καθολη την διαρκεια της ζωης μας. Παιδευομαστε και διδασκομαστε συνεχως. Ωραια θα ηταν να ειχαμε και εναν Δασκαλο συνεχως διπλα μας, αυτο ομως δεν ειναι εφικτο, οποτε θα πρεπει να την ανακαλυπτουμε την γνωση οπου μπορουμε

    Η προσωπικη μου αποψη ειναι πως η συχρονη παιδεια ειναι πληρως αποτυχημενη, διοτι εξυπηρετει μονο την κοινωνια και οχι τον ανθρωπο. Δεν λεμε να παει κοντρα στην κοινωνια, οχι βεβαια, αλλα δεν μπορει να παει κοντρα στον ανθρωπο. Προσωπικα, θεωρω πως πρεπει πρωτα να ερχεται ο ανθρωπος και μετα η κοινωνια, αλλα θα συμβιβαζομουν και με ενα 50-50. Και φερνω παραδειγμα

    Ειναι δυνατον να υπαρχει στα σχολεια μαθημα Κοινωνιολογιας και οχι Διατροφης; Ποιο απο τα δυο ειναι πιο χρησιμο σε ενα 15χρονο παιδι; Να γνωριζει τι ειπε ο Μαρξ και ο Βεμπερ σχετικα με την κοινωνια, ή να γνωριζει σωστη διατροφη και τι χρειαζεται το σωμα του για θρεψη ωστε να μην τρωει σαβουρες και να καταστρεφει την υγεια του; Δεν λεω καν για την ψυχικη υγεια και τα συναισθηματα του. Ο ανθρωπος εχει 3 μερη. Νου, ψυχη, σωμα.

    Η παιδεια και το σχολειο προσφερει μηδενικη γνωση για το σωμα και τη ψυχη του ανθρωπου, Ηδη οσον αφορα τον ανθρωπο εχει αποτυχει κατα 67%. Αν τουλαχιστον ομως εφτιαχνε τον νου των μαθητων, μαθαινοντας τους πχ να σκεφτονται, κατι θα γινοταν. Δεν το κανει αυτο. Αυτο συμβαινει εμμεσως και σε μικρο βαθμο κατα βαση μεσω των μαθηματικων, και την επιλυση προβληματων. Σε μικρο βαθμο διοτι πλεον τα μαθηματικα διδασκονται ως απομνημονευση ετοιμων τροπων λυσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Joker

    Τι κανουμε τωρα;

    Στη σημερινη εποχη ειναι πολυ ευκολο να κοινωνηθει η γνωση μεσω των μεσων μαζικης δικτυωσης. Ποιος την κατεχει ομως αληθεια; Ολοκληρη, μαλλον κανεις. Ομως πολλοι ειναι αυτοι που μπορει να εχουν κομματια της. Αυτα θα πρεπει να κοινωνηθουν, ωστε να φτασουν σε οσους περισσοτερους ανθρωπους, γινεται. Δεν χρειαζεται πλεον να περασει μεσα απο το σχολειο, το σχολειο θα υποχρεωθει να προσαρμοστει οταν αυτα τα κομματια γνωσης γινουν γνωστα σε μια κρισιμη μαζα. Ο τροπος που θα γινει αυτο, φερει μεγαλο βαθμο δυσκολιας, προκειμενου να ειναι επιτυχημενος. Και ο ΚΔ προσπαθει να εκπληρωσει ενα τετοιο ρολο, με τις πεπερασμενες του δυναμεις. Επιζητουμε ομως εναν πολυ μεγαλυτερο βαθμο επιτυχιας του εγχειρηματος απο την αποψη της διαδοσης ενος καθαρου μηνυματος.

    Ας το δουμε λιγο. Τι θα απαιτουσε ενα τετοιο εγχειρημα; Καταρχας ενα αλλο μεσο για διαδοση,οχι μπλογκ, διοτι ο περισσοτερος κοσμος πλεον δεν διαβαζει, αρα παμε σε κατι τυπου ινσταγκραμ, τικ-τοκ. Το μηνυμα θα πρεπει να ειναι σαφως λακωνικο αλλα οχι αοριστο, διοτι σκοπος μας ειναι να σφηνωσουμε και γνωση. Θα πρεπει επισης να προβληματιζουμε και τον αναγνωστη. Επομενως, θα μπορουσαμε να χρησιμοποιησουμε τη μορφη (format) των συντομων ρησεων, τις οποιες θα δημιουργουμε εμεις. Σιγουρα θα πρεπει να χρησιμοποιειται και η αγγλικη γλωσσα, διοτι ετσι απευθυνεται σε ενα εξοχως μεγαλυτερο κοινο, αλλωστε οσοι εχουν αυτες τις εφαρμογες κατα συντριπτικο ποσοστο ειναι εξοικειωμενοι με την αγγλικη. Επομενως ειτε στην αγγλικη, ειτε και στις δυο γλωσσες. Αυτο ειναι το ευκολο κομματι που κανουν ολοι, γι αυτο και το αναφερω δημοσια. Ας το επιχειρησει οποιος θελει

    Το ενδιαφερον και δυσκολο αλλα και χρησιμο, βρισκεται στο περιεχομενο. Και εδω βρισκεται η ουσια. Λυκιε, καταλαβαινεις τι εχω στο μυαλο μου; Ας ξεκινησουμε μια καταγραφη τετοιων ιδεων και σκεψεων για αντιστοιχες ρησεις και στο μελλον, βλεπουμε αν και πως θα τις χρησιμοποιησουμε. Και οποιος αλλος θελει, ας δοκιμασει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εάν δεν υπάρχει ερέθισμα μέσα στην ψυχή του ατόμου για να απαντήσει ένα προσωπικό του ερώτημα, τότε δεν υπάρχει έναυσμα το άτομο να αναζητήσει και να μάθει.
      Στα νεανικά χρόνια, ως επι τον πλείστον, δεν βλέπω παιδιά να αναρωτιούνται για τα πράγματα τα όποια το σχολείο είναι έτοιμο να τα ταϊσει και έτσι είναι επιφανειακές οι γνώσεις. Τα πράγματα που μένουν περισσότερο είναι οι ποικίλες κοινωνικές μορφώσεις των παιδιών απο τις αλληλεπιδράσεις.
      Δεν μπορείς να μορφώσεις ένα άτομο χωρίς την θέληση του, συνήθως τα άτομα που είναι εξαιρετικοί μαθητές βλέπουν τον λόγο που πρέπει να μάθουν την ύλη... είτε για αυτοευχαρίστηση, είτε απο ευχαρίστηση των γονιών, είτε για επαγγελματική αποκατάσταση, κ.α.

      Η αληθινή μόρφωση πιστεύω έρχεται μετά απο το λύκειο επειδή το άτομο τότε βλέπει κατάματα το τι ζητάει ο εαυτός του και η κοινωνία απο αυτόν, έτσι έχει έγκυρο λόγο να σπουδάσει.

      Πιστεύω ότι το 'άριστον' δεν είναι πλέον το 'αρεστόν' κατα την κοινωνία που επιβραβεύει μόνο τα πράγματα που θα φέρουν λεφτά και όχι τα πράγματα που θα κάνουν την προσωπική ζωή του ατόμου πιο υποφερτή.

      Πιστεύω ότι ο μαθητής δεν γυρεύει τον δάσκαλο αλλά ο δάσκαλος τον μαθητή, κάποιος πρέπει να βρεθεί να ερωτήσει, για να υπάρξει το περιθώριο οποιασδήποτε απάντησης... ο καλός δάσκαλος απαντάει και αυτά που δεν έχουν ερωτηθεί στα φανερά...

      Διαγραφή
    2. Δυστυχώς το υπουργείο α-παιδείας ουσιαστικά είναι ένα εργαλείο αποδόμησης,διαφθοράς και εκμαυλισμού της νεολαίας.’Aσε που στην μεταπολίτευση δεν υπήρξε ποτε παιδεία,παρα μόνον εκπαίδευση.
      Newks ο δάσκαλος ευθύνεται σε τεράστιο βαθμό ώστε να κάνει τα παιδιά να αγαπήσουν την γνώση.Το υπάρχον παιδαγωγικό σύστημα όμως φαντάζομαι με τα πρωτόκολλα του,θα χαλιναγωγεί τους όσους δασκάλους θα θέλουν να εμπνεύσουν τα παιδιά προς την αγάπη της γνώσεως.
      Σχετική αγαπημένη ταινία.

      Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ ΠΟΙΗΤΩΝ (Dead Poets Society) Υποτιτλισμένο Teaser Trailer
      https://www.youtube.com/watch?v=BzGeRizMxwg

      Joker αν και ήμουν επιφυλακτικός απέναντι σου με τα τόσα ερωτήματα,μπράβο σου γιατί δείχνεις ότι είσαι πρακτικός!
      Μπορώ να συμβάλω μονο με κάποιες ιδέες μου.
      Ξεκινάμε με τα 146 νομίζω δελφικά παραγγέλματα στην αρχαία και την νέα μορφή τους και στη αγγλική γλώσσα.Επίσης μια λακωνική επεξήγηση στην γλώσσα μας και την αγγλική.(ίσος σε κάποια μια λακωνική επεξήγηση για το αν ανταποκρίνονται στην σημερινή πραγματικότητα)
      Δυστυχώς μην μου ζητήσετε να συνεισφέρω στην κατασκευή,δεν είμαι καλός σε αυτόν τον τομέα,θα έλεγα μάλιστα ότι υστερώ και είναι και μια αιτια της λακωνικότητας μου.

      ΛΥΚΑΝΟΡ

      Διαγραφή
    3. Αγαπητέ ΛΥΚΑΝΩΡ, η πρότασή σου περί των Δελφικών Παραγγελμάτων, έχει υλοποιηθεί στον Καταχθόνιο Δαίμονα από τον Ιούνιο του 2012:
      https://katahthoniosdemon.blogspot.com/2012/06/t.html?m=0

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    4. Πανέμορφα!
      ’Aρα μένει η αγγλική γλώσσα και ίσος μια ελαχιστη υποσημείωση για λίγα ορισμένα που ίσος να μην ανταποκρίνονται στην σημερινή πραγματικότηα.Τώρα για το instagramκαι το tik-tok που μας γραφει ο joker,σαφώς θα ήταν ευχής έργο να μπορούν να έχουν πρόσβαση οι νέοι στα σύγχρονα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.Επίσης ίσος πρέπει να αναφέρεται σε ποιον από τους 7 σοφούς ανήκει το καθένα από τα 148 τελικά παραγγέλματα αν γνωρίζουμε;

      ΛΥΚΑΝΟΡ

      Διαγραφή
    5. Εϊ Λυκάνορα,
      επειδή είμαι παιδί της νέας γενιάς του 2000, μπορώ να σου πώ ότι ο καθένας μας έχει τον προσωπικό του δαίμονα, πολλοί χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνική δικτύωσης για να μάθουν κοινωνικές συμπεριφορές κοιτάζοντας τες απο άτομα που οι ίδιοι θεωρούν ώς 'πρότυπα'. Το ποιοί είναι επιτυχημένοι, το ορίζει το καπιταλιστικό σύστημα μας, οι λεφτάδες φαίνεται να έχουν την περισσότερη χαρά και επιτυχία με τις γυναίκες, ή έστω, έτσι φαίνεται απο το ίντερνετ.

      Επαυξάνω όμως ότι, έαν το λέει η καρδιά σου να πάρεις στα χέρια την Αρχαιοελληνική κληρονομία σου, τότε είσαι ελεύθερος να το κάνεις και θα βρείς πολύ ανατροφοδότηση στον δρόμο σου. Απλά δεν υπάρχουν οι λόγοι για να ωθήσουν τα άτομα στο να αναρωτηθούν ή να νοιαστούν για κάτι πέραν απο τον υλισμό.
      Υπάρχει στα χέρια μας, άπλετη διαχρονική σοφία, πρέπει απλά να θελήσουμε να κοιτάξουμε το πετσί μας.

      Διαγραφή
    6. Έλα παιδιά τώρα εντάξει, να γειωθούμε λίγο. Αφήστε στην άκρη τους λεζάντες και τους λεφτάδες. Η ζωή σήμερα είναι πολύ ακριβή και γίνεται ακριβότερη όσο περνάει ο καιρός. Δλδ μια τετραμελής οικογένεια σήμερα, χρειάζεται μίνιμουμ τρία χιλιάρικα για να βγάλει έναν μήνα αξιοπρεπώς. Βγάζει τόσα μια μέση οικογένεια; Ποια δελφικά παραγγέλματα μου λέτε! Εδώ ο άλλος σκέφτεται πώς θα ταΐσει τα παιδιά του, με τα δελφικά παραγγέλματα θα ασχοληθεί; Και να πω και το άλλο κι ας μην σας αρέσει. Στο υπάρχον σύστημα [το τονίζω αυτό για να μην παρεξηγηθώ] η οικογένεια είναι ένας συστημικός μηχανισμός για να διατηρούνται εγκλωβισμένοι μέσα σ' αυτό το σύστημα οι άνθρωποι. Εμπειρικά δλδ το χω δει άπειρες φορές από φίλους και γνωστούς. Με το που κάνανε παιδιά, κόπηκε μαχαίρι η πνευματική τους εξέλιξη, ακριβώς γιατί γειώθηκε απότομα η ενέργεια τους. Ιδίως στη γυναίκα η μητρότητα έχει τεράστια επίπτωση σε πνευματικό επίπεδο. Εχω δει γυναίκες, που όχι μόνο σταμάτησε η γεωμετρική πρόοδος της πνευματικής εξέλιξης που είχαν πριν κάνουν παιδιά, αλλά μη σας πω ότι με τη μητρότητα σα να χάσανε και ό,τι είχανε κατακτήσει.

      Διαγραφή
    7. Newks μα και εσείς οι υπόλοιποι,ακροαστείτε παρακαλώ αυτό το τραγούδι και περιμένω να μου αναφέρεται ποιος στίχος σας έκανε περισσότερη εντύπωση;

      Μ'αεροπλάνα Μπέλλου Στίχοι
      https://www.youtube.com/watch?v=pd-lVUbVgds

      ΛΥΚΑΝΟΡ

      Διαγραφή
    8. Το βρίσκω αστείο, Kwisatz ότι προηγουμένος ειρωνεύθηκες εμένα και έναν Άνον όταν θίξαμε το θέμα με τα λεφτά.
      Οι φίλοι που ανάφερες πιστεύω πώς πήγανε απο την θεωρία στην πρακτική. Όλες οι πράξεις μας φέρνουν πιο κοντά στην σοφία, όποτε ακόμα και εάν δεν είναι ενεργά πνευματικοί με τον παραδοσιακό τρόπο, συνεχίζουν πάντοτε να ασκούν το πνεύμα τους.
      Ειδικά τα άτομα που παντρεύονται, επανενώνουν το θείο Θυληκό και θείο αρσενικό αρχέτυπο μέσα τους έχοντας ώς μοντέλλο ο ένας τον άλλον. Ένα ζευγάρι με πετυχημένο γάμο είναι όντως μια ενοποιημένο ανδρόγυνη οντότητα άν τους δείς απο ψηλά. Ο άντρας χρησιμοποιεί την ευαισθησία της γυναίκας του και αργότερα το μοντέλο της γυναίκας του που έκτισε στο μυαλό του για να προσεγγίσει τα θύληκα χαρακτηριστικά μέσα στον ίδιο. Οι γυναίκες δε, το αντίστροφο. Νομίζω δεν χρειάζεται να αναπτύξω τι τρελή λογοκρισία τρώει το θυληκό κομμάτι ένως στερεοτυπικού άντρα, αυτή η λογοκρισία όμως είναι που κάνει έναν άνδρα να μην μπορεί να προσεγγίσει τις λεπτότερες ενέργειες, ενώ μπορεί με ευκολία να κτίσει με χοντροειδέστερη ύλη τις σκεπτομορφές του. Υπάρχουν ιστορικοί λόγοι για το 'ταμπού' αυτό και την καταστολή της θηλυκότητας αλλά δεν είναι της στιγμής. Όσοι έχουν εργαστεί με Καμπάλλα και Κλίφοθ μπορούν να καταλάβουν...
      Φίλε εγώ είμαι παρθένος, αλλά έχω κάνει αρκετά και έχω νιώσει αρκετά, το να συνδεθεί ένας άνδρας με μια γυναίκα είναι σαν να βάζει το χέρι του στην πρίζα... πολύ περισσότερη ενέργεια τον διαπερνάει και έτσι διάφορα πράγματα όπως τηλεπάθεια, ενόραση ακόμα και τηλε-ακοή (?) γίνονται πιο προσβάσιμα. Επίσης, είναι πολύ όμορφο να μπορείς να αγαπηθείς παρ όλες τις δυσλειτουργίες σου. Απο προσωπική εμπειρία και πάλι έχω να πώ, ότι ο πληγωμένος άνθρωπος δύσκολα αποδέχεται την αγάπη επειδή τα πιο εύθραυστα κομμάτια μας είναι αυτά που σπάζουν πρώτα απο την πίεση και συμπτωτικά, αυτά είναι που θα έβγαιναν μέσα απο τις κοντινές σχέσεις και αυτά είναι τα πράγματα που συνδέουν τα άτομα βαθειά...

      Διαγραφή
    9. Δεν θέλω να το παίξω δύσκολος αλλά πολύς κόσμος φοβάται τους Μασώνους επειδή δεν κατανοεί πλήρως την λειτουργία τους στον κόσμο μας. Θα σύστηνα το pdf εδώ:
      http://www.illuminati-news.com/pdf/DialogueWithHiddenHand-WesPenre.pdf
      Έχουν γίνει πολλά αποκρυμμένα και παράλογα στην ανθρώπινη ιστορία αλλά δεν νιώθω έτοιμος να μιλήσω γι'αυτά ακόμα. Όχι επειδή θέλω να κρύψω κάτι, αλλά επειδή δεν ρώτησε κανείς.

      Όποιος τυγχάνει να διβάσει αυτό το μήνυμα όμως... έχω να πώ ότι , ο Νίτσε κάποτε είχε πεί ότι αυτός που κοιτάει την άβυσσο, θα βρεί ότι η άβυσσος τον κοιτάζει πίσω. Με την μύηση σου πάνω σ'αυτά ανοίγεις τον εαυτό σου σε κάτι αρχέγονο και άραχνο.
      Είναι μεγάλο κεφάλαιο ο Illuminati-ισμος. Άμα το λέει η καρδιά κάποιου όμως ας διαβάσει το βιβλίο του Pierre Sabak 'The Murder of Reality', για εμένα αυτό το βιβλίο ξεκλείδωσε πολλά... αλλά θέλει γερά στομάχια. Ο Πιέρ είναι μεταφυσικά ανοιχτός όποτε ζητήστε του να σας παίξει το τρείλερ σε ένα όνειρο και θα καταλάβει αυτός, ή ζητήστε το απο το κοινωνικό ασυνείδητο πρίν κοιμηθείτε...
      Το να μιλήσω για διάφορες ιστορίες περί αλλοείδων και τα πάρε-δώσε με τα κρυμμένα ιερατεία δεν είναι της ώρας. Όποιον τον τραβάει η καρδιά του να μάθει, ας τιμήσει την ανάγκη του.

      Διαγραφή
    10. Joker

      "Aρα μένει η αγγλική γλώσσα και ίσος μια ελαχιστη υποσημείωση για λίγα ορισμένα που ίσος να μην ανταποκρίνονται στην σημερινή πραγματικότηα.Τώρα για το instagramκαι το tik-tok που μας γραφει ο joker,σαφώς θα ήταν ευχής έργο να μπορούν να έχουν πρόσβαση οι νέοι στα σύγχρονα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.Επίσης ίσος πρέπει να αναφέρεται σε ποιον από τους 7 σοφούς ανήκει το καθένα από τα 148 τελικά παραγγέλματα αν γνωρίζουμε;"

      Τα δελφικα παραγγελματα υπαρχουν ηδη μεταφρασμενα στα αγγλικα. Αν τυχει και πας αεροδρομιο, θα δεις πως υπαρχει βιβλιο με τα δελφικα παραγγελματα στα ελληνικα και στα αγγλικα. Τουλαχιστον ενα υπαρχει ηδη, διοτι το εχω αρκετα χρονια, τοτε που ειχα κανει και εγω την ιδια με εσενα ωραια σκεψη-προταση. Η μεταφραση δεν μου αρεσε. Σωστη αλλα συμβατικη. Την διαβαζεις: "Λες,α, οκ, ενταξει, κουλ" και μεχρι εκει. Αρκετα χειροτερη ειναι η αποδοση στα νεα ελληνικα. Αχρωμη, αγευστη, ουδετερη, κανει τα δελφικα παραγγελματα να φαινονται σαν συμβουλες απο περιοδικο Σουπερ Κατερινα ή οπως λεγονταν. Τι λειπει; Η ποιηση

      Εξαιρετικη η ταινια που μας παρεθεσες, ακριβως στο θεμα μας, την ειδα με ευχαριστηση. Το θεμα με το οποιο ασχολειται η ταινια, ειναι ακριβως αυτο που λειπει απο τα δελφικα παραγγελματα οπως ειναι τωρα. Τα αρχαια συντηρουν μεσα τους την ποιηση. Η μεταφραση τους στα αγγλικα με την δυναμη του ποιητικου λογου και δεν αναφερομαι σε μετρο και ρυθμο, δεν τα χρειαζομαστε καν αυτα αν οι λεξεις μεταφερουν δυναμη, θα αναζωογονησουν την αρχαια σοφια και θα τα ξανακανουν φυλαχτο για τους ανθρωπους, καθως θα αφορουν σημερινες τους ανησυχιες και αγωνιες. Για να γινει αυτο ομως, χρειαζεται να κατανοηθει σε βαθος το μηνυμα που κομιζει το δελφικο και μετα να συντεχθει ξανα με τροπο καταλληλο. Λειπει το πλαισιο αναφορας (context), το περιβαλλον, και ετσι τα δελφικα σκετα, δειχνουν σαν κουτσουρα, αποκομμενα απο το δασος τους. Ο αρχαιος ηξερε βαθια το νοημα, οποτε γι αυτον η απλα αναφορα ενος δελφικου, του ανεσυρε τομους γνωσεως και αληθειας. Ο σημερινος ναθρωπος που δεν τα ξερει και δεν εχει μεγαλωσει με αυτα, μολις το διαβασει, θα πει: "Ναι, οκ, και τι ειπε τωρα αυτος; Χαιρω πολυ. Αυτο ηταν ολο; Μεγαλος σοφος, τι να σου πω". Λειπει ολη η ουσια, ακριβως οπως στην ταινια που μας προτεινες, λειπει το περιεχομενο απο τη ποιηση, και καθονται και την μετρανε με το μοιρογνωμονιο, χανοντας την παντελως.

      Η ταινια πολυ ευστοχα βεβαια, δειχνει και τις συνεπειες οταν αγνοουμε την κοινωνια. Δεν μπορουμε ουτε να αιθεροβατουμε μονιμως, ουτε ομως η ψυχη μας αντεχει, οταν ειμαστε μονο κοχλιες του συστηματος. Λειπει η ισορροπια. Εαν εισαι ποιητης, χωρις να συμμετεχεις στην κοινωνια, υποχρεωτικα παρασιτεις σε αυτην, καθως ο βιος επιφερει ενα κοστος, δεν γινεται αλλιως. Εαν εγω δεν δεχομαι να πληρωσω αυτο το κοστος, πώς θα ζησω, αν οχι με το εγκλημα, δηλ σε βαρος αλλων ανθρωπων; Δυσκολα θα το αποφυγω. Μπορω να επιλεξω να το κανω, (να ειμαι μονο ποιητης χωρις να συμμετεχω στην κοινωνια) σαφως, αλλα καθε ανθρωπος ειναι υποχρεωμενος να αναλαμβανει το κοστος των επιλογων του και να μην μετακυλιει την πληρωμη σε αλλους. Καθε πραξη εχει την απολαυση της και το κοστος της. Οφειλουμε να αντιλαμβανομαστε καλως και τις δυο πλευρες, ωστε να ειμαστε υπευθυνοι με τις επιλογες μας. Αυτη ειναι η μονη σωστη σταση. Στα πνευματικα ζητηματα, γι αυτο αναφερεται πως απαιτειται η αναπτυξη του νευρικου συστηματος, ωστε οταν μας ερθουν τα βιωματα και αρχισουμε και τα ζουμε εντονα, οπως πρεπει, να μην καταρρευσουμε επειδη δεν θα τα αντεξουμε, καθως εντονα θα βιωνουμε και τα αρνητικα, δεν θα ειναι ολα θετικα.

      Διαγραφή
    11. Joker

      "Στην δικη σου την περίπτωση όμως όταν ανακαλύπτεις πως οι ευσεβείς τράπεζες είναι ο δυνάστης σου τελικά,τότε η ληστεία τους μπορεί να χαρακτηριστεί πράξη αντίστασης εφόσον πράττεις ενσυνείδητα"

      Αυτο μου θυμιζει το αλλο που λεει:
      -Τι θα γινεις οταν μεγαλωσεις;
      -Μισος ρομπέν των δασων
      -Μισος; Δηλαδη;
      -Θα τα κλεβω απο τους πλουσιους, αλλα δεν θα τα δινω στους φτωχους

      Οχι φιλε μου, δεν μπορει να χαρακτηριστει πραξη αντιστασης. Θα ηταν πραξη αντιστασης, εαν ζουσαμε υπο καθεστως κατοχης. Τοτε ναι, Οι κλεφτες και αρματωλοι που εκλεβαν απο τις κατοχικες δυναμεις για να μπορουν να ζουν, μπορουσανε να λενε με περηφανια πως εκαναν πραξεις αντιστασης. Σημερα, ακομα και αν δεχτουμε πως ζουμε παλι σε ενα καθεστως του Μητσοτακη, δεν υπαρχει κατοχη, αλλα νομιμοποιηση. Εαν καποιος διαφωνει, υπαρχουν τροποι διαφορετικοι να το δειξει, με τον κυριοτερο τον λογο του. Θα μπορουσα ισως να επιχειρηματολογησω υπερ αυτου, και με επιχειρηματα σοβαρα, ομως ενας καλος ομιλητης στην αλλη πλευρα, θα με αποκαλυπτε λαθος αργα ή γρηγορα.

      Τα δελφικα παραγγελματα ειναι διαχρονικα. Καποια οντως μπορει να φανταζουν ξεπερασμενα, αλλα δεν ειναι. Ειναι δουλεια του ποιητη να τα ξαναβαλει στο περιβαλλον οπου θα αναδειχθουν με το ποιημα (δημιουργια) του. Οι νεοι να εισαι σιγουρος εχουν προσβαση στα μεσα κοινωνικης δικτυωσης, ειτε αμεσα ειτε εμμεσα. Τωρα, οσον αφορα το σε ποιον σοφο ανηκει το καθε δελφικο, υπαρχουν μελετητες που εχουν εργαστει σε αυτο και αρκετα τα εχουν αποδωσει, με μερικα να αποδιδονται σε 2-3 και οχι εναν, αλλα δεν το θεωρω σημαντικο, ειναι οι 7 μεγαλοι σοφοι του αρχαιου κοσμου. Αυτο ειναι υπεραρκετο brand, δεν χρειαζεται αλλο. Η δουλεια μας λοιπον ειναι να τα ξαναθυμηθουμε, να τα επανακατανοησουμε βαθια, να τα νιωσουμε, και μετα να τα ξανα προσφερουμε. (revamp=ανακαινιση)

      Λυκιε, συγχαρητηρια, που διατηρεις μεσα απο το μπλογκ σου ζωντανα τα δελφικα παραγγελματα για οποιον θελει να τα βρει με μια γρηγορη αναζητηση. Σιγουρα θα υπαρχουν και αλλου,(οπως το metron ariston) ομως οι πηγες δεν ειναι και τοσες πολλες.

      Διαγραφή
    12. Σε καθεστώς κατοχής ζούμε.Η τραπεζοκρατία και ο κυνοβουλευτισμός που είναι ολιγαρχία,απλά φορούσαν το προσωπείο της δημοκρατίας για να ξεγελούν το κοπάδι...οι μάσκες όμως άρχισαν να πεύτουν.

      ΛΥΚΑΝΟΡ

      Διαγραφή
    13. @Newks

      Πού θίξατε το θέμα με τα λεφτά και σας ειρωνεύτηκα; Δε βλέπω κάτι σχετικό, αν θες συγκεκριμενοποίησε το. Καλά τώρα τα υπόλοιπα που λες με τα ανδρόγυνα αρχέτυπα είναι φαντασιοπληξίες και με το συμπάθιο. Εκτός τόπου και χρόνου είσαι αν νομίζεις ότι ισχύει κάτι τέτοιο με τα σύγχρονα ζευγάρια. Άσε που από μόνη της αυτή η θεώρηση εκλαμβάνεται λάθος από τους περισσότερους. Δηλώνεις μικρός και παρθένος βέβαια και δικαιολογείται η άγνοια σου. Η ανδρόγυνη σύνθεση δεν είναι αυτό που νομίζουν οι περισσότεροι ότι λιώνεις μέσα στον άλλον και γίνεσαι ένα κι άλλες τέτοιες διαστρεβλωμένες μπούρδες, αυτά είναι φαντασίες ονειροπαρμένων. Είναι άλλο πράμα η πορεία και εξέλιξη μιας σχέσης κι άλλο ο ατομικός δρόμος του καθενός μέσα σε μια σχέση, ουσιαστικά είναι τρεις οι πορείες και οι εξελίξεις μέσα σε μια σχέση, εννοώ σχέση που να μπορούν να αντιληφθουν οι άνθρωποι που είναι μέσα σ' αυτην αυτα που λέω... Θα σου πω το εξής μέσα από τη δική μου αδιάκοπη 18χρονη συντροφικότητα, συμπόρευση και συμβίωση με έναν συγκεκριμένο άνθρωπο. Για να επιτευχθεί η διπολική σύνθεση μέσα σε ένα ζευγάρι ΧΩΡΙΣ να αλλοιωθούν οι ατομικότητες έκαστων [γιατί ακριβώς εκεί βρίσκεται η λεπτή γραμμή που δεν καταλαβαίνουν οι περισσότεροι], θα πρέπει να βρίσκονται στο ίδιο εξελικτικό επίπεδο και οι δύο και να ισχύουν τρεις παράμετροι, ώστε να έχει διάρκεια και εξελικτική ζύμωση αυτή η σχεση. Αν δείξεις ενδιαφέρον μπορεί κάποια άλλη στιγμή να σου πω γι' αυτες τις παραμέτρους. Εντωμεταξύ αν έχεις χρόνο κι όρεξη,ψάξε να βρεις την περφόρμανς της Αμπράμοβιτς με τον πρώην άνδρα της που κάνανε πριν 40 χρόνια περίπου "breathing in, breathing out" και ίσως λίγο να μπορέσεις να καταλάβεις τί περίπου λέω.

      Διαγραφή
    14. ΣΥΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΑ ΚΙΝΕΙ!
      Προφανώς κάποιοι όχι μονο δεν υποστηρίζεται οποιαδήποτε χρηστική πράξη όσον αφορά την ενημέρωση και διάδοση των αρχαίων γνωμικών,μα ανακατέψατε και τον συγκεκριμένο σχολιασμό με άσχετα πράγματα.

      ΛΥΚΑΝΟΡ

      Διαγραφή
    15. Κοίτα, η ένωση και ενατενισμός των ανδρόγυνων χαρακτηριστηκων δεν ισχύει μόνο σε ερωτικές σχέσεις αλλά και σε φιλικές, αυτό που ψάχνουμε εκτός απο τους εαυτούς μας στα πρόσωπα άλλων ανθρώπων είναι η αυτο-ολοκλήρωση και γι'αυτό οι αντίθεσεις έχουν μια περίεργη έλξη.
      Οι λόγοι πίσω απο μια ανδρόγυνη προβολή χαρακτηριστικών είναι καθαρά για να φέρει εις πέρας ο άνθρωπος μια επιτυχημένη διάδραση. Ένας άνδρας συμφέρει να έχει μέσα του μοντέλλα λειτουργίας της θυληκότητας έτσι ώστε να μπορέσει να δράσει σωστά σε καταστάσεις που θα καλούσαν έξω αυτά τα χαρακτηριστικά. Όταν κάποιος κλαίει και στόχος είναι ο ευησιχασμός του, τότε το αρρενωπό στοιχείο δεν θα ήταν ο πρέποντας πράκτορας επι της ουσίας καθώς η φύση του τίνει πρός άλλες αρχές. Έαν το άτομο δεν έχει τέτοια μοντέλλα συμπεριφοράς, τότε το άτομο θα αντιδράσει με τον κλασσικό τρόπο που κηρύττουν τα ένστικτα του, που συχνά θα έχει άσχημες επιπτώσεις. Αυτά που λέω δεν είναι κάτι νεό, υπάρχουν απο τον καιρό των Αιγυπτίων. Αν και αυτό δεν προηποθέτει ότι είναι σωστά και υπάρχοντα, μας δίνει όμως ένα μέσο κατηγοροποίησης και ταυτοποίησης όλων των συμπεριφορών που έπονται μέσα στην ανθρώπινη εμπειρία. Είναι περισσότερο μια πρακτική ταυτοποίηση, όμως συνεχίζει να είναι κάτι που κάνουμε συνέχεια χωρίς να το ξέρουμε κιόλας. Αν μερικά χαρακτηριστικά δεν ήταν απαραίτητα για μια ολοκληρωμένη και ισορροπημένη έκφραση, τότε γιατί να ενσαρκωνόμασταν σε σώματα με διαφορετικά φύλα?

      Όσο για τις σχέσεις, φυσικά και θα πρέπει να υπάρχει ένας κοινός κορμός αλλίως δεν θα υπάρχει όμοιο ενδιαφέρον για τα λεγόμενα του ετέρου ούτε και αυτό φυσικά θα ήταν ανολοκλήροτη εκτίμηση του νοητικού κόσμου και συνεπώς μια πιο επιφανειακή σχέση. Όμως βάση με την προηγούμενη παράγραφο, το άτομο γυρεύει άτομα που θα τον αφήσουν, δια μέσω των χαρακτηριστικών τους, να φτάσει σε μια ιδεατή αυτο-όλοκληρωση. Έαν υπάρχουν μυστικά σε ένα ζευγάρι τότε δεν μπορεί ο άλλος να μάθει απο τον άλλον αρκετά για να υπάρξει η αυτολοκήρωση: ο δεσμός αναμεταξύ του ζευγαριού είναι αδύναμος άμα ο ένας δεν μοιράζεται πλήρως τον εαυτό του, συχνότερα αυτό θα γίνεται απο την πεποίθηση ότι ο έτερος δεν θα μπορέσει να κατανοήσει τον άλλο λόγο της ανομοιογένειας εμπειρίων και εκεί είναι που χάνονται πολλές σχέσεις. Κάποιες φορές κρατάμε μυστικά τα 'πονεμένα' και 'πονηρά' κομμάτια της ψυχής, ίσως το άτομο να γυρεύει έναν άλλον να του δείξει ότι ακόμα και τα κομμάτια που ο ιδιος απόβαλε δια λέμφου έχουν αξία... κάτι τέτοια όμως δεν είναι πράγματα που έρχονται χωρίς εμπιστοσύνη κ.α. Εκεί καταλύγουμε να συμφωνούμε Kwisatz, ότι το ψυχικό/νοητικό και σωματικό συμβάδισμα είναι υψίστης σημασίας.

      Γνωρίζω την δουλειά της Αμπράμοβιτς απο καιρό, την έχει πάρει πρέφα και η Μicrosoft όμως την κόψανε επειδή ήτανε 'satanic'... Πραγματικά είναι κρίμα. Βλέπω ότι ποινικοποιούν πολύ τον αριστερόχειρο δρόμο γενικά, δεν είναι όλοι εξτρεμιστές... Θα ήθελα όμως να ακούσω τις δικές σου παραμέτρους για μια επιτυχημένη σχέση.

      Διαγραφή
    16. Βουλωμένο γράμμα διαβάζεις συ ΛΥΚΑΝΟΡ, κάντο ΓΑΤΗΝΟΡ το νικ αχχαχα! Μα εξ αρχής τα σχόλια είναι εντελώς εκτός θέματος του ποστ. Εξάλλου σας παρέπεμψε ο Λύκιος σε αντίστοιχη σχετική δημοσίευση, πάντε κει να τα πείτε. Από δω εσύ περιμένεις να διαδόσεις τα δελφικά παραγγέλματα; Σε αυτή τη χρονική περίοδο κιόλας, που ήδη ξεχώρισε η ήρα απ' το στάρι; Αλλος ένας εκτός τόπου και χρόνου... Καλά εσείς για ινσταγκραμ και τικ τοκ και πινγκ πονγκ δε λέγατε; Οργανωθείτε και κάντε τις διαδόσεις σας, τί μας πρήζετε τους υπόλοιπους; Άμα οργανώσετε καμιά καλή μπίζνα που θα βγει και κανά μαρούλι, δώσε σήμα. Για τζαμπέ αφισοκολλήσεις δεν είμαστε πλέον.

      Διαγραφή
    17. Πιτσιρίκο, άλλα σου λέω εγώ, άλλα μου λες εσύ, και γίνεται συνέχεια αυτο, μάλλον δεν έχει νόημα να πω περισσότερα, με κουράζει και ο τρόπος που γράφεις, αν πρέπει να διαβάσω 2 και 3 φορές αυτά που γράφει κάποιος για να καταλάβω τελικά ότι έχω να κάνω με μπερδεμένο νου που δεν χρησιμοποιεί σωστά τις λεκτικές έννοιες γιατί δεν τις καταλαβαίνει ή γιατι θέλει να παίξει με τον άλλον, κουράζομαι και χάνω το ενδιαφέρον μου. Όπως βλέπεις στην αρχή έκανα κάποιες προσπάθειες για να συζητήσουμε, αλλά πλέον δεν μπορώ να κάνω άλλες, μεγάλος άνθρωπος είμαι, έχω και κάποια όρια, έχω μάθει να ξοδεύω την ενεργεια μου όπως πρέπει κι όπου πρέπει, με σενα παρασύρθηκα.

      Διαγραφή
    18. Χμμ μάλιστα,ΓΑΤHΝΟΡ δεν μου ακούγεται καλά.ΛΕΑΝΟΡ όμως είναι ποιο εύηχο!
      Το δικό σου το νικ πάντως κανε το καλύτερα Bene Gesserit χεχεχε!
      Αφού ευθυμήσαμε στο θέμα μας.Το συγκεκριμένο παρακλάδι της κουβέντας είχε πάρει συγκεκριμένη κατεύθυνση.Αφού λοιπόν απαξιώσατε αυτήν την κατεύθυνση,μετά συνεχίσατε να γράφετε τα δικά σας στο συγκεκριμένο παρακλάδι αντί να συνεχίσετε την κουβεντούλα σας στην κανονική ροη.Και ας υποθέσουμε ότι το κάνατε ασυναίσθητα αυτό.Υποδείξεις όμως για το που θα γράψω εγώ μόνον ο οικοδεσπότης μας νομίζω ειναι σε θέση να τις κάνει...
      Εν ολίγης ασχολήσου εσύ με τις αφίσες και το μαρούλι που προκύπτει ενίοτε από αυτές και άσε μας εμάς τους παλιομοδίτες να αναμασάμε τις φιλοσοφίες μας.

      ΛΕΑΝΟΡ

      Διαγραφή
    19. Joker

      Λυκανορα, τι λειπει τελικα απο τον ληστη που σκεφτοταν να χτυπησει την τραπεζα; Το βλεπεις;

      Ας δουμε το υπο συζητηση εγχειρημα μας. Ας πουμε το τρεχω εγω και ο Λυκιος, και εσυ συμμετεχεις σε επιπεδο ιδεων οπως ζητηθηκε και προσφερεις εργο πανω σε αυτο. Πολυ πιθανον εαν αρχιζει να επιτυγχανει το εγχειρημα μετα απο πολλους κοπους και προσπαθειες, να σου ανατεθει καποιος ρολος και συμμετοχη.

      Ερχεται τωρα καποιος αλλος που δεν συμμετειχε και δεν προσφερε και λεει θελω και εγω μεριδιο.

      Η αξιωση αυτη ειναι δικαιολογημενη; Οχι βεβαια. Ας το δουμε και σε μια επιχειρηση. Παει ο αλλος, "Γεια σας ηρθα, θελω ποσοστο". Ο ιδιος μπορει να πιστευει πως το δικαιουται και με το παραπανω, υπαρχουν απειροι τετοιοι, ακομα και οι γυφτοι ετσι σκεφτονται, γιατι ετσι επιβιωνουν, ομως ΕΧΕΙ ΘΕΜΕΛΙΩΘΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ; Το αξιζει αυτο που ζηταει; Το εχει δουλεψει; Τι εχει θυσιασει προς αυτο τον σκοπο; Αυτο μπορει να συμβει και στο μελλον, αυτη ειναι η εννοια του συμβολαιου,ομως και παλι παρομοια ισχυουν.
      Τι μπορει να προσφερει; Μπορει να το επιτυχει; Πώς θα τα καταφερει; Προσφερει τελικα; Αφου αυτο το πρωτο μερος επιτευχθει και θεμελιωθει το δικαιωμα, τοτε παμε στο β μερος, στην "εισπραξη".

      Αυτονοητο θαρρεις; Καθολου

      Διαγραφή
    20. ΝΙΨΟΝ ΑΝΟΜΗΜΑΤΑ ΜΗ ΜΟΝΑΝ ΟΨΙΝ (Καρκινική γραφή)
      Φίλτατε Joker ΕΝ ΑΡΧΗ ΗΝ Ο ΛΟΓΟΣ μα ακόμα και από αυτόν προπορεύονται η ΣΚΕΨΗΣ και η ΝΟΗΣΗΣ...ο ΚΟΣΜΟΣ των ΙΔΕΩΝ!!!
      Ερωτώ εγώ τώρα,ποιος εκμεταλλεύεται ποιον;αυτός που δίνει τις ιδέες για ένα εγχείρημα ή αυτός που το υλοποιεί;
      Αν θέλουμε να ακριβολογούμε δικαιώματα έχουν οι υπόδουλοι και οι απελεύθεροι,οι Ελεύθεροι έχουν ΕΛΕΥΘΕΡIΕΣ!
      Στην πράξη τώρα και την κατανομή κύριε εργοδότα της επιχειρήσεως!
      Ιδρυτής,
      Ιδιοκτητης,
      Πρόεδρος με ή χωρίς συμβούλιο,
      Εργαζόμενοι με τις βαθμίδες τους,
      και τέλος Eθελοντές.
      Οι άνωθεν κατηγοριες χωρίζονται σε αυτούς που θέλουν το μαρούλι όπως λαϊκά έγραψε άλλος σχολιαστής και σε αυτούς που επιζητούν την δόξα!Επίσης κάποιος μπορεί να επιζητά και τα δυο η τίποτε από τα δυο...
      Επίσης υπάρχει και ο νομοτελειακός κανόνας του ΔΟΥΝΑΙ ΚΑΙ ΛΑΒΕΙΝ!
      όπως και τα:
      Ότι δίνεις παίρνεις...
      Οι μαλακίες επιστρέφονται... χαχα!

      Καλημέρα ΛΥΚΙΕ και καλοπροαίρετοι σχολιαστές!

      ΛΕΩΝΟΡ χεχε.

      Διαγραφή
  30. Ίσως να ήταν περισσότερο γόνιμο, όταν θέλετε να αναλύσετε μια ατάκα, να ψάχνετε πρώτα να βρείτε ποια χρονική περίοδο ελέχθη αυτή, ποιες ήταν οι τότε κοινωνικοπολιτικές συνθήκες, τι ελέχθη πριν και μετά της ατάκας, σε τί αναφερόταν το κείμενο μέσα στο οποίο υπάρχει αυτή η ατάκα. Το λέω αυτό γιατί οι έννοιες αλλάζουν, έχουν διαφορετικό νόημα από εποχή σε εποχή και διαφορετική λειτουργικότητα και δυναμική από κοινωνία σε κοινωνία και από συνθήκη σε συνθήκη. Όχι μόνο οι έννοιες, αλλά και οι εσωτερικές διδασκαλίες και οι πνευματικές ασκήσεις επίσης. Θα φέρω ένα παράδειγμα. Όλοι αυτοί ας πούμε που έχουν πλακώσει τα τελευταία χρόνια και κάνουν σεμινάρια πνευματικής καθοδήγησης και διαφόρων τεχνικών. Λέει ας πούμε η άλλη: έχετε πρόβλημα στον εργασιακό σας χώρο με κάποιον πολύ τοξικό συνάδελφο που σας αποσυντονίζει από το να είστε παραγωγικοί και να κάνετε τη δουλειά σας όπως πρέπει; Ελάτε να κάνουμε σεμινάριο για να σας δείξω μια σαμάνικη τεχνική για το πώς να θωρακίζεστε και να γειώνετε την όποια τοξικότητα εισπράτετε! Εχω επιχειρήσει μερικές φορές να εξηγήσω σε κάποιους από αυτούς, ότι κάθε πνευματικό σύστημα έχει συγκεκριμένη φιλοσοφία και μέθοδο ασκήσεων, που μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν στην πνευματική εξέλιξη κάποιου, μόνο όταν ακολουθούνται μέσα στις συνθήκες και τον τρόπο ζωής εκείνων που τις πρωτοανέδειξαν, αν όχι ακριβώς στις ίδιες, τουλάχιστον όσο πιο κοντά γίνεται. Ή βλέπω ξερώ γω, ο CEO της τάδε πολυεθνικής κάνει 5 ώρες τη μέρα γιόγκα. Αυτά είναι γελοιότητες! Δεν είναι δυνατόν παραδόσεις όπως πχ. ο σαμανισμός και η γιόγκα να υιοθετουνται από τον δυτικό κόσμο μέσα σε σύγχρονα καπιταλιστικά καθεστώτα για να έχουν αποτέλεσμα και λειτουργεία, όπως είχανε στους τοπους και στις εποχές που γεννήθηκαν. Το εργασιακό σύστημα μέσα σε ένα καπιταλιστικό καθεστώς είναι από τη βάση του ανταγωνιστικό και προωθεί κυρίως τα ας πούμε άγρια ένστικτα του ανταγωνισμού, η φιλοσοφία του είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με τον σαμανισμό και τη γιόγκα και το μόνο που μπορούν να προσφέρουν οι ασκήσεις αυτών των συστημάτων μέσα σε καπιταλιστικό τρόπο ζωής, είναι πρόσκαιρη νευρολογική ανακούφιση, είναι αποκλειστικά σωματική η επίδραση, δεν μπορεί να μπει σε νοητικό/πνευματικό μοντ, αποδομείται και ευτελίζεται η ίδια η παράδοση αυτών των συστημάτων όταν χρησιμοποιείται κατ' αυτόν τον τρόπο και ίσως αυτός να είναι και ο λόγος για την παρακμή όλων των τύπων πνευματικότητας που δόθηκαν σε άλλες εποχές και για άλλους λόγους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επ' αφορμή του παραπάνω σχολίου, να συμπληρώσω επίσης στο δικό μου που προηγήθηκε ότι δεν φταίει μόνο το περιβάλλον που ζει κάποιος για να δούμε αν θα πετύχει ένα τέτοιο ανατολίτικο σεμινάριο πνευματισμού, αλλά την αποκλειστική ευθύνη τη φέρει η ψυχοσύνθεση του καθενός που πηγάζει από το Αίμα του για το αν θα δεχτεί καταρχάς μια τέτοια φιλοσοφία ή όχι! Για παράδειγμα, ένας εκρηκτικός χαρακτήρας σαν και εμένα που χαλαρώνει με ροκ μουσική, ξυπνάει με μέταλ και φτιάχνεται με τον πιο ακραίο ήχο του, είναι φύσει αδύνατον να κάτσει να κάνει γιόγκα για πάνω από πέντε λεπτά! Και ένα εκατομμύριο ευρώ να μου δίνανε, ποτέ δεν θα κατάφερνα να κάνω τόση ώρα διαλογισμούς όπως κάνει ένας βουδιστής ή να κάτσω να προσκυνάω σαν σκλάβος μια εικόνα με τις ώρες όπως κάνει ένας χριστιανός ή να αποκτήσω ποτέ την ταπεινοφροσύνη του. Για αυτό και ο χριστιανισμός μεταλλάχτηκε σε προτεσταντικό στις βορειοευρωπαϊκές χώρες και δεν παρέμεινε μεσανατολίτικος όπως στη χώρα μας, αφού οι δικοί τους απόγονοι έχουν διαφορετική ψυχοσύνθεση που τους οδήγησε να κάψουν μέχρι και το Καπιτώλιο στο Αμέρικα, όταν οι λατίνοι περιορίστηκαν να βαράνε απλά κατσαρόλες στην Αργεντινή.

      Πάλι φυλετικά λύνεται δηλαδή το ζήτημα αυτό με τα σεμινάρια ανατολίτικου πνευματισμού που απλά βασίζονται στην ίδια αντιρατσιστική λογική, σύμφωνα με την οποία κάθε άνθρωπος δύναται να συμπεριφερθεί όπως θα το ήθελε ο εκπαιδευτής του στο σχολείο για παράδειγμα, λες και δεν μιλάμε για ανθρώπους αλλά για ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ή ότι κάθε άνθρωπος μπορεί να κάνει την ίδια δουλειά και να πετύχει αρκεί να προσπαθήσει το ίδιο, ακολουθώντας πάλι την ίδια αντιφυσική λογική που θεωρεί ότι η συμπεριφορά και τα πνευματικά χαρίσματα του ατόμου δεν καθορίζεται από το Αίμα του, αλλά από τη διδασκαλία που δέχτηκε.

      - ένας αποκρυφιστής

      Διαγραφή
    2. Θα σου άρεσε το tai chi πιστεύω, ίσως έχεις έφεση στις εσωτερικές πολεμικές τέχνες.

      Εν πάση περίπτωση, οφείλω να διαφωνήσω με τους συνδέσμους αίματος μιας φυλής. Αλλιώς δεν θα είχαμε μετανάστες που αφομοιώνονται κ.α. Αυτό που δένει τους ανθρώπους στον κύκλο μιας κοιν-ών-νιας είναι τα (πάνω-κάτω) κοινά ενσαρκωτικά μαθήματα που πρέπει να μάθουν σαν ψυχές. Υπάρχει η πεποίθηση ότι ο κάθε άνθρωπος ενσαρκώνετε σε μια τοποθεσία και έναν πολιτισμό αλλά αυτό το έχω αντιληφθεί ώς ψευδές απο προσωπική εμπειρία...

      Δεν είναι τυχαίο ωστόσο το γεγονός ότι διάφοροι άνθρωποι απο όλες τις κουλτούρες φτάνουν στο ίδιο σημείο της αγάπης των υπολοίπων λαών και ένα 'παγκόσμιο' σύστημα ηθικής, αυτό είναι λογικό επακόλουθο του ψυχικού σταδίου ταύτισης με ένα πιο βαθύ 'εαυτό' που είναι κοινός σε όλους και είναι ανεξάρτητος απο κουλτούρα και κάστα. Πρόκειτε για έναν πανανθρώπινο θεσμό που δένει όλα τα ζωντανά.

      Διαγραφή
    3. Μα δεν είναι το πρόβλημα οι τεχνικές. Οι τεχνικές είναι ένα μέρος μόνο μιας παράδοσης, που αφορά φιλοσοφία και τρόπο ζωής. Και συγκεκριμένα η γιόγκα έχει μια τεράστια παράδοση πολλών χιλιετιών. Και ναι, το πρόβλημα είναι ακριβώς φυλετικό. Ο δυτικός άνθρωπος ήταν και είναι το πρόβλημα, ο λευκός ναι, που όπου πάτησε το ασεβές βρωμοπόδαρο του, άρπαξε, οικειοποιήθηκε και ευτέλισε. Και αυτό δεν είναι άποψη, αλλά η ιστορική πραγματικότητα όσο κι αν δεν σας αρέσει. Τώρα εσύ με αρέσει που δηλώνεις και αποκρυφιστής, όταν ευθέως λες ότι δεν μπορείς να ελέγξεις την ενέργεια σου. Μα καλά τί σόι αποκρυφιστής είσαι; Τι αποκρυφισμό ασκείς αλήθεια; Αν ασκείς, που πολύ αμφιβάλλω αν μπορείς.

      Διαγραφή
    4. Πότε είπα ότι δεν μπορώ να ελέγξω την ενέργειά μου; Απλά δεν ασχολούμαι με πρακτικές που δεν ταιριάζουν στη ψυχοσύνθεσή μου όπως είναι οι πολύωροι διαλογισμοί και τα προσκυνήματα. Τί σχέση έχει αυτό που είπα με τον έλεγχο της ενέργειας; Κάθε άνθρωπος εκ φυσεώς του ελέγχει την ενέργειά του αφού μιλάμε για ανθρώπινο ον. Αλλιώς θα πάθαινε ηλεκτροπληξία. χαχα. Η διαφορά έγκειται στο πως και που τη διοχετεύει ο καθένας μας. Για παράδειγμα, τη διοχέτευα με συγκεκριμένο τρόπο μέσα από πολεμική τέχνη Κουνγκ Φου που έκανα για χρόνια. Κάποιος άλλος που δεν έχει την ίδια έφεση με εμένα και δεν του ταιριάζουν οι πολεμικές τέχνες, πιθανόν να τη διαχειρίζονταν κάνοντας soft Kung Fu που δεν περιλαμβάνει μάχη σώμα με σώμα για να τη διοχετεύσει με τον συγκεκριμένο τρόπο.

      - ένας αποκρυφιστής

      Διαγραφή
  31. Δηλαδή σκεφτόμουνα τι έγραψα και βλέπω πως ακόμη και η μπάλα του μπιλιάρδου αν και δεν μετακινείται από μόνη της έχει ωστόσο ενός τύπου ελεύθερη βούληση. Γιατί αλλιώς θα αντιστεκόταν στα χτυπήματά μας και δεν θα μετακινόταν χιλιοστό πέρα από την θέση της . Ή ας πούμε για τον τύπο στις φυλακές μέσα στο κελί των τριών επί τριών τετραγωνικών μέτρων φυλακισμένο εκεί για δεκαοχτώ ώρες την εικοσιτετράωρη ημέρα - παραδείγματος χάρη - και τις απομένουσες , υπόλοιπες ώρες να έχει μόνο συγκεκριμένες ελευθερίες και περιορισμένες δυνατότητες . Και ας αναλογιστούμε την δικιά μας ελευθερία να διαλέξουμε και τι να προτιμήσουμε και τι να κάνουμε σύμφωνα με την περσοναλιστική ή ελεύθερη βούλησή μας . Επανέρχομαι όμως στην ιδέα του φυλακισμένου στις φυλακές και νομίζω ίσως εκείνος να χρησιμοποιεί την ελεύθερη βούλησή του περισσότερο από εμάς έξω . Εξάλλου ο σύγχρονος άνθρωπος δημιούργησε για τον άνθρωπο ένα τόσο περίπλοκο και δαιδαλώδες κλειστό σύστημα , που οι πολλοί διαδρόμοι του και οι πόρτες οδηγούν σε άλλα δωμάτια της περίτεχνης αυτής φυλακής , και μας ξεγελούν γιατί μας προσφέρουν μία κατ'επίφαση - και μόνο ; - αίσθηση ελεύθερης βούλησης . Μάλλον έρχομαι να πιστέψω ότι η βούληση δεν είναι απλά επιλογή και ικανότητα σκέψης και απόφασης . Είναι εν κατακλείδι κυριαρχία στον εαυτό σου , σε συνεχή βάση και πλήρη επιφυλακή , και θέλω να προσθέσω με ενσυνείδηση της εφήμερης μηδαμινότητάς μας . Μιλάτε για άλλες εποχές , σάμπως και τις ζήσαμε , σάμπως και τις ξέρουμε . Επίσης θέλω να πω ότι πιστεύω πως ο σημερινός κόσμος όπως τον ξέρουμε είναι γέννημα αφενός της αρχαιοελληνικής κουλτούρας και του πολιτισμού , και αφετέρου του ρωμαϊκού υλισμού , επεκτατισμού , αρχιτεκτονικού , και τεχνών και παραδόσεων . Σίγουρα η γνωστή ιστορία βρίθει από παραδείγματα αλλά δεν είναι μόνο οι λευκοί και σίγουρα δεν έχουν κάνει μόνο εκείνα τα άσχημα . Πολλή θεωρία όμως λέμε , κάτι πιο έμπρακτο ;
    Ευάγγελος 20.02.22

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Ευάγγελε,
      Ο τρόπος που θέτεις τα ερωτήματα είναι πολύ αφαιρετικός και ένα άτομο που δεν είναι εκ της φύσεως του 'visual-thinker' θα δαπανούσε υπερβολική ενέργεια για να κατανοήσει αυτά που λές ειδικά όταν μιλάνε για ένα θέμα που έχει ήδη απαντηθεί πιο πάνω σε... επαρκή βαθμό νομίζω.
      Τα φρούτα της αυτοκυριαρχίας είναι λίγο νωπά κατ'εμένα, είναι παράγωγα επισκίασης της βούλησης των υψηλότερων εαυτών και έτσι το άτομο λειτουργεί με πληροφορίες των 5 αισθήσεων και είναι εξοπλισμένος μόνο με το ύψος που μπορεί να αγγίξει η λογική του (που συχνά θα έχει σφάλματα για να μην εκθέσει τον εγωισμό). Αυτός ο κόσμος όμως είναι άλογος και μια ζωή με μειωμένα συναισθήματα καταντάει κάπως βαρετή. Πιστεύω πώς ένα καλύτερος τρόπος να ζεί κάποιος είναι η αυτοεπικράτεια και όχι η αυτοκυριαρχία.
      Οι λόγοι για αυτήν την οπτική γωνία είναι δοσμένοι πιο πάνω και είναι βασισμένοι στην μεταφυσική και εσωτερισμό.
      Εντωμεταξύ δεν χρειάζετε να γράφεις την ημ/νία στο τέλος του πόστ, αυτή αναγράφετε αυτόματα δίπλα απο το όνομα του χρήστη- Ανώνυμος πάνω απο το σχόλιο σου.

      Διαγραφή
  32. Ίσως κανείς να μην νοιαστεί γι'αυτό που θα πώ καθώς είναι εμπειρικό, αλλά ο 'βλάκας' είναι η πιο δυνατή κάρτα στο σύστημα ταρότ και σημαδεύει νέες αρχές. Νιώθω ότι με όλα όσα είπα σ'αυτό το φόρουμ έδωσα κάτι-τις πάνω στην μεταφυσική οπτική επι της ανθρώπινης εμπειρίας και νιώθω ότι έχει ευχαριστηθεί το μυαλό μου την θεωρία αυτήνανε. Κάπως έτσι για εμένα κλείνει ο κύκλος μεταφυσικής θεώρησης και είμαι έτοιμος για την πρακτική.
    Δεν ήτανε ποτέ μου στόχος να ανοιχθώ αλλά το ευχαριστήθηκα και ευχαριστώ κι εσάς που ανεχτήκατε πράματα που σας φαντάζουν σαν αρλούμπες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Καλημέρα αγαπητέ ΛΕΩΝΟΡ ή ΛΥΚΑΝΟΡ και συνδαιτυμόνες.
    Παρακολούθησα όλους τους διαλόγους σας και ομολογώ ότι σας απόλαυσα όλους. Απείχα τεχνηέντως και έκανα τις προσωπικές μου εκτιμήσεις για κάποια πράγματα που σκεφτόμουν.
    Κατ΄αρχήν δεν είναι καθόλου κακό να αναπτύσσονται δυο θεματικές συζητήσεις στον ίδιο χώρο σχολίων, που ξεκίνησαν εξ αφορμής του άρθρου, αλλά στην πορεία άλλαξαν δρόμο.
    Γενικά αυτό συμβαίνει στον ΚΔ και είναι μέσα στη λογική των ελεύθερων διαλόγων του.

    Θα μείνω λίγο στο θέμα των Δελφικών Παραγγελμάτων.
    Θεωρώ ότι είναι ο "Ηθικός Κώδικας του Ανθρώπου" και όχι μόνο του Έλληνα βεβαίως (ανεξαρτήτως ότι είναι το καταστάλαγμα του ελληνικού πολιτισμού).
    Θεωρώ ότι το σύνολο των Δελφικών Παραγγελμάτων, θα έπρεπε να είναι το πρωτεύων μάθημα των σχολείων απ΄την Πρώτη Δημοτικού, μέχρι την Τρίτη Λυκείου, όπου θα αναλύονται και θα βιώνονται διαδραστικά, ένα προς ένα τα Παραγγέλματα.
    Επειδή κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί, επειδή η κουλτούρα της εποχής αλλά και οι εξουσιαστές δεν κρίνουν αναγκαίο (μάλλον τα υποτιμούν κιόλας), είναι καλή η πρόταση του αγαπητού Joker να την προωθήσουμε μέσω των κοινωνικών δικτύων τύπου tik-tok, instagram, κτλ.
    Δεν γνωρίζω βέβαια, αν κάποιος άλλος έχει ήδη υλοποιήσει την ιδέα σε αυτά τα μέσα.
    Προσωπικά δεν έχω λογαριασμούς σε κανένα απ΄τα δύο δίκτυα, ώστε να το ψάξω.
    Αν κάποιος έχει την δυνατότητα, ας μας ενημερώσει και να δούμε πως μπορούμε να μεθοδέψουμε μια τέτοια προώθηση.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Πωλ πες μου τα επόμενα βήματα , το επόμενο βιβλίο αν θες ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Έκανα ένα σχόλιο το οποίο δεν εγκρίθηκε. Σε ενόχλησε κάτι Λύκιε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι προσωπικές επιθέσεις με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, παραβιάζουν τους όρους των σχολίων. Παρακαλώ προσπάθησε πάλι χωρίς αυτούς.

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  36. Joker

    Οχι,αγαπητε Λυκιε η ιδεα αυτη δεν εχει πραγματοποιηθει/υλοποιηθει. Η χρηση των δελφικων αποτελει ενα μερος μονο της ευρυτερης προσπαθειας επικοινωνησης και λαικοποιησης της γνωσης γα τον ανθρωπο, με κεντρικο αξονα τον ελληνικο πολιτισμο. Προσπαθειες εχουν γινει, αλλα καμια σαν αυτη που προτεινα, ιδεα πανω στην οποια πατησε ο Λεωνορ.

    "Ερωτώ εγώ τώρα,ποιος εκμεταλλεύεται ποιον;αυτός που δίνει τις ιδέες για ένα εγχείρημα ή αυτός που το υλοποιεί;"
    Η δεξαμενη των ιδεων ειναι κοινη για ολους τους ανθρωπους. Ενας μεγαλος συνθετης πχ ο Βαγγελης Παπαθανασιου "κατεβαζει" τις δημιουργιες του απο αυτον των ανωτερο τοπο και τις υλοποιει. Ποιος δημιουργησε την ιδεα και σκεπτομορφη, δεν εχουμε ιδεα, επομενως πρακτικα αυτος που την υλοποιει απολαμβανει και δρεπει τους καρπους της επιτυχιας της υλοποιησης της ιδεας. Απο την ιδεα στην υλοποιηση της μεσολαβει χαος. Προφανως εδω υπαρχει και το ζητημα του copyright, της προστασιας πνευματικων δικαιωματων, μια διαδικασια κουραστικη και επιπονη, αλλα που εχει αναλυθει ικανοποιητικα ειδικα απο το ανωτατο αμερικανικο δικαστηριο. Οποτεδηποτε δημιουργειται κατι, κατατιθονται προ της δημιουργιας, οι συμμετοχες των ιδιοκτητων. Επομενως τους καρπους απολαμβανει ο τολμων επιχειρηματιας, στον λογαριασμο του οποιου κατατιθενται τα χρηματα και επαφιεται μετα σε αυτον να τα απονειμει δικαιως. Η εμπειρια μου λεει πως εδω αποτυγχανει η πλειονοτητα των εγχειρηματων, λογω μη δικαιης και καθαρης λειτουργιας απο τον ιδιοκτητη. Προσωπικα, εχω πασχισει να ειμαι δικαιος, και αυτη αποτελει ισως την σπουδαιοτερη μου κατακτηση, απορροια της οποιας ειναι να καταλαβαινω τι χρειαζεται για να επιτυχει ενα εγχειρημα.

    Εδω θα παραπεμψω στο Jordan peterson που εχει κανει διαλεξεις σχετικα με τον Αβελ και τον Καιν (ελευθερα στο youtube) και στην ιστορια/μυθο που οδηγησε στην πρωτη αδελφοκτονια στην ιστορια. Ο Αβελ δειχνει ευλογημενος απο το Θεο και με οτι καταπιανεται απολαμβανει επιτυχια. Ο Καιν νιωθει να του πανε ολα χαλια σαν τον εχουν φτυσει, σαν να τον εχει καταραστει ο θεος. Ειναι ομως ετσι; Η στιχομυθια του Καιν με τον Θεο ειναι αποκαλυπτικη. Ο Καιν κατηγορει τον Θεο πως αυτος φταιει που δεν τα παει καλα (ορσε Καιν, ναι αυτος φταιει τζιμανι) και ο Θεος του απανταει: "Αν κανεις αυτο που πρεπει, δεν θα εχεις και εσυ το αναλογο αποτελεσμα;" Βεβαια, ο Καιν δεν δεχεται κουβεντα. "Οοοοχι, εσυ φταις". (και για τα δικα μου παραπανισια καλα, ο Θεος φταιει, πως δεν τοχα σκεφτει ρε γαμωτο πιο πριν). Στην ιστορια ο Αβελ προσφερει θυσια στον Θεο και ο Θεος την κανει δεκτη με ευχαριστηση, προφανως διοτι ο Αβελ την στελνει μεσα απο την καρδια του, ενω ο Καιν απλα μιμειται τον μισητο αδερφο του, με εχθρα και κακια στην καρδια του.

    Το δια ταυτα ειναι πως αν κανεις αυτο που πρεπει θα δεχτεις και την αναλογη επιτυχια, στην σημερινη εποχη των δισεκατομμυριων ανθρωπων, η "αγορα" αποτελει εναν αντριπροσωπευτικο δεικτη που αξιολογει την δουλεια του καθενος χωρις εμπαθεια. Η δουλεια ομως ειναι ενα γαμ.σι διχως σταματημο. Τιποτα δεν προσφερεται τζαμπα. Και εκτιμαται η καλη δουλεια, οχι η μετρια. Βριθει ο κοσμος απο μετριοτητες, οποτε χωρις περιεχομενο δυσκολα υπαρχει αποτελεσμα. Στον αντιστοιχο επομενως χωρο, παει το "κλεψιμο συννεφο". Τελοσπαντνω, υπαρχουν απειρες παραμετροι για καποιον που θα ασχοληθει, και η αποτυχια σχεδον σιγουρη. Πρεπει να ειναι καποιος "βλακας", "χαζος", fool, joker για να προσπαθησει, οταν τα στατιστικα δειχνουν πως σχεδον δεν εχει νοημα να το κανει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Προσπαθειες εχουν γινει, αλλα καμια σαν αυτη που προτεινα, ιδεα πανω στην οποια πατησε ο Λεωνορ."

      Ποια η γενεσιουργός αιτια αυτής της ιδεας;Αυτή η ιδεα δεν γεννήθηκε μέσα από εγκεφαλικές διεργασίες μέσα στον ΚΔ;Γέννησες την ιδέα καθώς στοχαζόσουν μονος η επειδή υπήρξε τριβή της νοήσεως με άλλον σχολιαστή;Μήπως ήταν παραγωγο προγενεστερου σχολειου που προσπαθούσε να αναλύσει μια βαρυσήμαντη έννοια με φιλοσοφικούς ορους;
      Μην ανησυχείς πάντως δεν ενδιαφέρομαι ούτε για την δόξα μα ούτε για το μαρούλι.Η συνεισφορά μου είναι ανιδιοτελής και όπως βλέπετε στα προηγούμενα σχόλια μου ήδη έχω αρχίσει να αναφέρω γνωμικά και ρήσεις.

      "Η δεξαμενη των ιδεων ειναι κοινη για ολους τους ανθρωπους."

      Η δεξαμενή ισος και να ειναι κοινή,μα πόσοι τελικά αποκτούν πρόσβαση σε αυτή;Οι βλάκες που είναι και το θέμα μας αποκτούν πρόσβαση;
      Η ταπεινή άποψη ειναι πως αυτός που γειώνει την ιδέα από το κόσμο των ιδεών δικαιούται μεριδίου.’Αλλωστε για να εχει φτάσει στο επίπεδο να επικοινωνεί με τις νοητές σφαίρες των ιδεών με κάποιο τρόπο σίγουρα έχει κοπιάσει.Φωτεινό παράδειγμα ο Νικόλα Τέσλα που υπό προϋποθέσεις υλοποιούσε και τις ιδέες του.

      Τέλος να ευχαριστήσω τον Kwisatz Haderach για την βοήθεια του να μετατρέψω λίγο το όνομα μου,μιας και θεωρώ πως ειμαι ποιο κοντά στα αιλουροειδή από ότι στα κυνοειδή.

      Ego Me Tis Idees Mou
      https://www.youtube.com/watch?v=ipyAirofzyw

      ΛΕΩΝΟΡ

      (Επιχειρώ δεύτερο σχόλιο γιατί το πρώτο μάλλον το έφαγε η μαρμάγκα!)

      Διαγραφή
  37. Joker


    Ο "μεγαλυτερος χαζος" (greater fool) ειναι ενας ορος που δειχνει πως ακομα και οταν ενα συστημα ειναι καταδικασμενο να αποτυχει και να καταρρευσει, λογω της υπαρξης ενος ακομα χαζου που θα συμμετασχει σε αυτο, θα καθυστερησει η καταρρευση του. Οταν ο χαζος ειναι ασυνειδητος, τοτε ειναι χαζος, και τον πιασανε κωτσο. Οταν ομως ειναι συνειδητα χαζος, και προσφερει ενεργεια σε ενα συστημα που νομοτελειακα θα καταληξει στο χαος, καθυστερωντας την καταρρευση του, επιτρεποντας ετσι και σε αλλους ανθρωπους να συντηρηθουν λιγο ακομα, τοτε αυτο ο Σπουδαιος Χαζος αποτελει την βαση της υπαρξης της ζωης και της δημιουργιας μεσα απο την ακτινοβολια του. Παραδειγμα; Ο δοξασμενος Ηλιος μας στον οποιο χρωσταμε την υπαρξη μας. Δεν ειναι νομοτελειακο πως το ηλιακο μας συστημα θα καταρρευσει καποια στιγμη; Ποιο το νοημα να υπαρχει ο ηλιος τοτε; Αυτος ειναι ακριβως ο τροπος που δεν σκεφτεται ο Ηλιος. Και εμεις ως μικροι ανθρωποι που βρισκουμε χωρο υπαρξης σε μια σπιθαμη χωματος αυτου του ηλιακου συστηματος για καποια ψηγματα χρονου, του ειμαστε ευγνωμονες για τις ανασες ζωης που βιωνουμε κατω απο τις ευλογημενες ακτινες του.

    Συνεχιζει ο Θεος προσπαθωντας να του εξηγησει γιατι αποτυγχανει και του λεει σε μια απιθανη μεταφραση που ανεσυρε ο Peterson φανταζομαι μετα απο πολυ στοχασμο."Και αν δεν τα πας καλα, η αμαρτια βρισκεται στην πορτα σου σαν ξαναμμενη γατα-αρπακτικο. Επιθυμει εσενα αλλα πρεπει να γινεις κυριος της" (its desire is for you, but you must master it” (Genesis 4:6)

    https://www.thepublicdiscourse.com/2018/06/21861/

    Newks, για σενα εχω ενα pdf το οποιο πρεπει να διαβασεις 10 φορες σερι. Εθεσες πολλα ζητηματα, τα οποια δεν εχω χρονο να απαντησω. Αλλωστε δεν σε ενδιαφερει να απαντηθουν. Αν υπαρχει καποιο ερωτημα στο οποιο νιωθεις πως χρειαζεσαι απαντηση, τοτε ρωτησε το, στοχευμενα και σε συντομια.
    shorturl.at/jpvV1

    Τελος, παμε να δουμε τα δελφικα που χρησιμοποιουν τη λεξη "Μίσει". Αρνητικα συναισθηματα που ομως οι αρχαιοι λενε πως πρεπει να υπαρχουν. Αν οχι μισος, με την σημερινη εννοια, τοτε ας πουμε μια απεχθεια ειναι ορθο να υπαρχει.

    ΑΔΙΚΕΙΝ ΜΙΣΕΙ
    ΕΡΙΝ ΜΙΣΕΙ
    ΚΑΚΙΑΝ ΜΙΣΕΙ
    ΥΒΡΙΝ ΜΙΣΕΙ

    Γιατι το κανουν αυτο οι αρχαιοι σοφοι; Διοτι γνωριζουν πως μια μαυρη πρακτικη, μια πρακτικη δηλαδη που αποτρεπει απο κατι να δημιουργηθει, ειναι η ενσωματωση θορυβου, ετσι ωστε μια ομαδα να απωλεσει το αμδικο της πνευμα και να χωριστουν τα μελη της, με αποτελεσμα τη μη δημιουργια. Εαν επιτρεψεις αυτο να συμβει στο σπιτι σου ή στην επιχειρηση σου, ειναι σαν να επιτρεπεις στον σκορο να αρχισει να τρωει τα ρουχα σου. Δεν θα εχει καλη καταληξη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Εδώ το "μίσει" λαμβάνει την έννοια "έχθρευε", δηλαδή να εμποδίζεις να συμβεί. Αν δεν αδικείς, δεν ερίζεις, δεν κακίζεσαι και δεν υβρίζεις, τότε είσαι σε ενάρετο δρόμο. Είναι προτροπή για μια ενάρετη ζωή, που αναβιβάζει τον άνθρωπο ηθικά και ψυχονοητικά.

    Θα μπορούσαμε λοιπόν, να αναλύσουμε κάθε φορά και από ένα δελφικό παράγγελμα, ώστε να δημιουργήσουμε εδώ μέσα έναν ηθικό χάρτη για κάθε έναν που θέλει την ερμηνεία των Δ.Π.
    Από αυτή την εργασία, θα μπορούσαμε να τροφοδοτήσουμε και άλλους τρόπους κοινωνικής δικτύωσης.
    Δεν είναι κακή η ιδέα...

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οικοδεσπότα νομίζω πως πρέπει να γίνει μια καινούργια ανάρτηση για να μην ενοχλούμε και αυτούς που δεν ενδιαφέρονται.

      ΛΕΩΝΟΡ

      Διαγραφή
    2. Το βρίσκω εξαίσιο περι ερμηνείας των Δ.Π. σε μια καινούργια ανάρτηση.
      Γιώτα.

      Διαγραφή
    3. Joker

      Πραγματι η ιδεα ειναι ωραια. Μπορουμε να επιχειρουμε να φωτιζουμε με φως κατανοησης, διαφορετικο δελφικο καθε φορα, ας επιλεγει οποιος θελει καποιο που του κανει εντυπωση και ας προσπαθουμε να μπουμε στο μυαλο του σοφου καινστη συμβουλη που θελει να μας περασει, καθως και να βλεπουμε το διαχρονικο μηνυμα και πως μας αφορα εμας σημερα

      Διαγραφή
    4. Οκ. Αύριο θα ανεβάσω νέα ανάρτηση, για την ερμηνεία των ΔΠ, αλλά και άλλων ρήσεων.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    5. Μήπως να τα περνάμε με την σέρα όπως αναφέρονται στο προγενέστερο άρθρο του ΚΔ;
      Η πρόταση μου είναι για κάθε ανάρτηση ένα ΔΠ και ένα διαφορετικό γνωμικό.
      Επίσης στο τέλος κάθε ανάρτησης μπορεί να επιχειρηθεί η λακωνική συμπύκνωση.

      ΛΕΩΝΟΡ

      Διαγραφή
    6. Joker

      Μπορουμε να τα περναμε με τη σειρα, αλλα καλυτερα ειναι να τα περναμε ενα-ενα ή λιγα-λιγα (οταν ειναι ενοποιημενα θεματικα), αναλογως με το ενδιαφερον που βρισκει καποιος σχολιαστης.

      Οταν δεν υπαρχει καποιο συγκεκριμενο ενδιαφερον για καποιο/α, μπορουμε να τα πηγαινουμε με τη σειρα.

      Για λογους ταξεως, μπορεις αγαπητε Λυκιε να τα ενταξεις σε μια θεματικη ενοτητα "Δελφικα Παραγγελματα" ή κατι τετοιο, ετσι ωστε στον συγκεκριμενο χωρο να συζηταμε γυρω απο αυτα και να μην ξεφευγουμε παντελως και αρχισουμε και συζητουμε για την Ουκρανια.

      Για αρχη θα ηθελα να δουμε και να αναλυσουμε τα ανωθεν 4 που περιλαμβανουν τον ορο "Μισει". Ουτε απεχθεια ειναι ο σωστος οροε που ανεφερα, διοτι εκτος των αλλων λογων υοαρχει και δελφικο "Απεχθειαν Φευγε". Αρα τα ΔΠ που θελω να δουμε μαζι ειναι αυτα τα 5 για ξεκινημα. Φαινεται πως η προσεγγιση σου Λυκιε ειναι η ευστοχοτερη και θα πρεπει να μας την εξηγησεις, οταν ευκαιρεσεις φυσικα, καπως παραπανω

      Διαγραφή
    7. Εαν θέλουμε να είμαστε σωστοί και "άριστοι",πρέπει να ετυμολογούμε ξεχωριστά την κάθε λέξη του κάθε ΔΠ και κατόπιν να προχωρούμε σε οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία.
      Τώρα όσον αφορά την σειρά και την ποσότητα του κάθε ΔΠ το αφήνω πάνω σου Λύκιε.Η ταπεινή μου γνώμη πάντως παραμένει,ένα ΔΠ κάθε φορα για να μην αδικήσουμε κανένα τους.

      ΛΕΩΝΟΡ

      Διαγραφή
  39. Μάλιστα ναι κατάλαβα , προτίμησες την εύκολη , υβριστική , κοινή οδό "μεγάλε" Πωλ . Κάνε άλλη μία προσπάθεια αν το αντέχεις και μπορείς ! Αν δεν είσαι , και εσύ , ακόμη ένας... από αυτούς που κατηγορείς , τους ψεύτικους και ψεύτες και σάπιους από ιδεώδη , ιδανικά και ηθική , από όραμα , ζωντάνια πνεύματος και πρωτοτυπία , αλήθεια και αληθινότητα . Λοιπόν ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά δεν κατάλαβα τί ακριβώς ενόχλησε στο σχόλιο μου που δεν εγκρίθηκε. Ξέρω ότι ήταν πολύ ειλικρινές, έχω το ελάττωμα κάποιες φορές να λέω αυτό ακριβώς που σκέφτομαι και γίνομαι εξαιρετικά δυσάρεστος, δεν μπορώ να κάνω κάτι γι' αυτό, μπορώ μόνο να δέχομαι τη δυσαρέσκεια των άλλων ακόμη κι αν συνήθως δεν την καταλαβαίνω. Νομίζω όμως ότι αυτη τη στιγμή συμβαίνουν πολύ πιο σοβαρά πράγματα και από αυτά που λέω γω και απο οτιδήποτε άλλο λέγεται σ' αυτό το ποστ, οπότε καλή συνέχεια.

      Διαγραφή
    2. Αναγνωρίζω ότι δυσκολεύεσαι να συγκρατείσαι κάποιες φορές και γι' αυτό αναλαμβάνω εγώ να μην βγαίνουν κάποια σχόλια που δεν τηρούν τους κανόνες.
      Είναι αλήθεια όμως, ότι αυτή τη στιγμή συμβαίνουν πολύ σοβαρά πράγματα, τα οποία πρέπει να μας απασχολήσουν και εδώ.
      Όχι όμως σε αυτή την ανάρτηση.
      Πάμε να τα δούμε στο Αναψυκτήριο.

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  40. Newks καταλαβαίνω τι εννοείς όταν λες ότι τα γεγονότα είναι ουδέτερα (ούτε καλά ούτε κακά) και υπάρχουν ή συμβαίνουν απλά και μόνο για να μας δώσουν τη δυνατότητα της επιλογής αντίδρασης. Αυτά που στο ανθρώπινο μάτι εκ πρώτης όψεως μοιάζουν φαύλα, στην πραγματικότητα έχουν συγκεκριμένο λόγο ύπαρξης κι ας προσφέρουν πόνο. Είναι γνωστό ότι η χαρά βιώνεται σε αντιδιαστολή με το δάκρυ. Φυσικά και υπάρχουν αξιόποινες πράξεις και συμπεριφορές αλλά στην ουσία όλοι είμαστε ενωμένοι και ότι κάνει ή παθαίνει ένα μέλος της κοινωνίας, επηρεάζεται το σύνολο.

    Ο Θεός δεν είναι σολιψιστικό ον. Ούτε Υπεράνω, ούτε Δεσπότης ούτε τίποτα από τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά που προσπαθούμε να του προσδώσουμε. Θεός είναι όλα τα ορατά και αόρατα τα οποία απαρτίζουν τον κόσμο και τα οποία κατανοούμε σταδιακά μέσα από το βίο. Δεν είμαστε σε θέση να λέμε τι είναι ή δεν είναι θεός αφού το μυρμήγκι δεν δύναται να έχει αντίληψη του Σύμπαντος. Η οπτική του γωνία είναι περιορισμένη.

    Ωραία η ενασχόληση με τα ΔΠ αν και στα κοινωνικά δίκτυα δε νομίζω ότι θα έχουν κάποια τύχη. Κυκλοφορούν διάφορα ρητά σοφά και εμπνευσμένα αλλά μόνο όσοι έχουν ήδη μια προδιάθεση τα αναζητούν.


    22Αρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.