Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

42ο ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ-ΣΤΟΧΑΣΤΗΡΙΟ

 


 Τους κανόνες τους ξέρετε, ξεδιπλώστε τις σκέψεις σας ελεύθερα...

80 σχόλια:

  1. Καλησπέρα.Μετά από αρκετά χρονια γράφω και ένα σχόλιο στο αναψυκτήριο που κάποτε ήταν ο αγαπημένος μου χορoς γιατί ο καθένας μπορεί να απλώσει τις σκέψης του ελευθερα.
    Αφορμή του σχολιου μου ήταν το video που σας δίνω παρακάτω.Σε αυτό το video παρουσιάζονται τα λεγόμενα μιας γυναικας διαμεσου όσον αφορά τα τεκταινόμενα στον πλανήτη μας από την πλευρά υποτιθεμενων οντοτήτων από τον αστερισμό των πλειάδων.Η πληροφορία προέρχεται από κάποιο άτομο που παρουσιάζεται ως εκπρόσωπος της Urantia Center.Ενθυμούμαι από παλαιότερα Λυκιε,που είχες παρουσιάσει κάποιο βιβλίο της Urantia.Το ερώτημα μου αν έχεις την καλοσύνη να απαντήσεις είναι ποια είναι η άποψη σου:
    1)Για την γυναικα διάμεσο και τις οντοτηες από άλλους αστερισμούς;
    2)Όσον αφορά τον εκπρόσωπο μα και την ίδια την Urantia Center;
    Ένας παλιός θαμώνας.

    Πλειάδειοι: Οι προγονοί μας είναι και δικοί σας πρόγονοι! - Urantia Center - Χρήστος Κιτσινάμας
    https://www.youtube.com/watch?v=eNBd2t1TxtQ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παλιέ θαμώνα, καλωσορίζω την επάνοδό σου στον ΚΔ. Μπορείς να επαναφέρεις το όνομα που είχες ή να αποκτήσεις ένα νέο, για να διευκολύνεται ο διάλογος.

    Είδα το βίντεο και θα σου απαντήσω τις ερωτήσεις:

    Η άποψή μου για την Urantia γενικά (είχα διαβάσει μια σύνοψη για την Urantia πριν πολλά χρόνια), είναι ότι πρόκειται για ένα αφήγημα της Νέας Εποχής.
    Η Νέα Εποχή, επιχειρεί να περάσει τα μηνύματά της μέσω ενός φανταστικού σεναρίου που έλκει προσήλυτους "αγαθούς" ανθρώπους, κάνοντάς τους πιστούς νεοεποχίτες. Επενδύει στην τάση της εποχής μας, να ακολουθούμε διάφορους "γκουρού" που υποδύονται τους Δασκάλους και τους Μύστες, οι οποίοι κατέχουν την μεγάλη κρυφή αλήθεια και βεβαίως συνήθως πρόκειται για ανθρώπους χαμηλής μόρφωσης που απευθύνονται σε ομοίους, αλλά ανήσυχους ανθρώπους, που αναζητούν μιαν ελπίδα.

    Το αφήγημα περιλαμβάνει κάποια αληθινά στοιχεία, αλλά ο τρόπος που αποδίδεται (και κυρίως ότι το αφήγημα προέρχεται από "ανώτερα όντα" και δεν είναι ανθρώπινο επινόημα) στρεβλώνει και κατευθύνει προς τον σκοπό της Νέας Εποχής, όσα ψήγματα αληθείας περιέχει.
    Προσλαμβάνει δε χαρακτηριστικά στοιχεία σέκτας με οπαδούς, αφού περιέχει "θεόσταλτα" μηνύματα και διάμεσο που τα μεταφέρει. Απλώς εδώ δεν υπάρχει Θεός, αλλά "θεοί-ανώτερα όντα" που μας δημιούργησαν.

    Τέτοιες οργανώσεις-σέκτες υπάρχουν πάρα πολλές στις ΗΠΑ, αλλά και στην Ευρώπη, με μεγάλη απήχηση στους αναζητητές της μόδας.
    Πίσω από αυτό, κρύβεται η Αριστερή Ατραπός και η Λευκή Αδελφότητα.

    Συνεπώς οι απαντήσεις μου είναι:
    1) Πρόκειται για "διάμεσο" που απλώς χρησιμοποιείται ως πειστικό εργαλείο για το αφήγημα
    2) Ο εκπρόσωπος που κάνει το βίντεο, είναι ένας "γκουρού" που αφηγείται το νεοεποχίτικο δόγμα. Το Urantia Center προφανώς είναι το ελληνικό παράρτημα της σέκτας, παρακλάδι του κεντρικού στις ΗΠΑ.

    Η συζήτηση στο που υπάρχει αλήθεια και που στρέβλωση, είναι ένα τεράστιο θέμα που δεν μπορεί να εξαντληθεί εδώ. Έχει σημασία όμως να μπορούμε να διακρίνουμε πίσω από την κουρτίνα, τους μύχιους στόχους αυτών των οργανώσεων.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για την απάντηση,συμφωνώ σε μεγάλο βαθμό.Ο σημερινός μέσος Έλληνας(ίδιος αυτός που ψάχνει για μεσσίες)είναι ευάλωτος λόγο της ανυπαρξίας παιδείας και δεν διασταυρώνει ούτε χρησιμοποιεί την κριτική σκέψη.Σαφώς και δεν πιστεύω ότι είμαστε η μοναδική μορφή ζωής στο αχανές σύμπαν,οι μαθηματικές πιθανότητες νομίζω εκμηδενίζουν αυτήν την υπόθεση.Μάλλον όμως αν αποδεχτούμε την κλίμακα Kαρντασιεφ,ο πολιτισμός μας ανήκει ακόμα στο επίπεδο 0,τουλάχιστον για το ευρύ κοινό.

      Τι είναι η Κλίμακα Καρντάσεφ και ποιά η θέση της ανθρωπότητας σε αυτή
      https://www.ptisidiastima.com/kardashev-scale/

      Όσον αφορά το όνομα θα διαλέξω κάτι που προέρχεται από τα λεγόμενα ενός φύλου που έχασα την δεκαετία του ενενήντα από τροχαίο.Αυτός ο άνθρωπος είχε περάσει την παιδική του ηλικία σε κάποια από τα βουνά της Ελλάδος και είχε άμεση σχέση με την ορεινή φύση.Μου έλεγε τότε...έχεις ματια λύκου!

      ΛΥΚΑΝΟΡΑΣ

      Διαγραφή
    2. Ωραίο το όνομα που διάλεξες ΛΥΚΑΝΟΡΑ! Έχω γνωρίσει ανθρώπους με το βλέμμα του λύκου, που διαφέρει ακόμη και από του λυκόσκυλου.
      https://www.naturanrg.gr/wp-content/uploads/2014/09/lykos.jpg
      https://newpost.gr/photo/master/202201/fjvsf81641712164639.jpeg
      https://www.efsyn.gr/sites/default/files/styles/promo/public/lykos_2.jpg?itok=wdHr3XLL

      Είναι λογικά αδύνατον να είμαστε μόνοι στο Σύμπαν και ανακόλουθο με τους κοσμικούς νόμους.
      Όχι μόνο δεν είμαστε μόνοι, αλλά έχουμε άμεση σχέση με αντίστοιχες οντότητες που διαβιούν σε άλλους πλανήτες, σε όλο το Σύμπαν. Εννοώ ότι αντίστοιχο του δικού μας κόσμου, υπάρχει σχεδόν παντού. Ωστόσο αναφέρομαι στον "δικό μας κόσμο" δηλαδή σε αυτόν που εμείς αντιλαμβανόμαστε. Διότι υπάρχουν και άλλοι κόσμοι, που διαφεύγουν της δικής μας αντίληψης, αλλά υπάρχουν επίσης παντού.
      Το "παντού" έχει να κάνει με την αντίληψη του χωροχρόνου. Μιλάω για ένα άχρονο και άχωρο "παντού", οπότε εισάγω την παραλληλία των Συμπάντων, αλλά και των πολυεπίπεδων διαστάσεων.

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    3. Σε γενικές γραμμές θα συμφωνήσω πάλι μαζί σου.Ας προσγειωθούμε όμως λίγο από τους κόσμους και τα σύμπαντα και ας κοιτάξουμε να ξεστραβωθούμε με τον πλανήτη μας πρώτα.Είναι σαν να θέλουμε να πάμε από το νηπιαγωγείο κατευθείαν στο πανεπιστήμιο.Τα πελάγη και οι ωκεανοί του πλανήτη μας ειναι ακόμα ενεξερευνιτα,υπάρχουν τόσες θεωρίες για υπόγειες πόλεις όπως αυτή που ανακαλύφθηκε πρόσφατα στην Καππαδοκία αν θυμάμαι καλά.Υπάρχουν τόσες θεωρίες για κήλη γη και η Ανταρκτική και οι βυθοί των θαλασσών περιμένουν να ανακαλυφθούν.
      Νομίζω πρέπει πρώτα να μάθουμε τα του οίκου μας αν θέλουμε να προχωρήσουμε παραπέρα...
      Οι φωτογραφίες ήταν πολλή καλές,ευχαριστώ.
      Κάτι ακόμα όσον αφορά την λέξη γκουρού.Προφανώς μια Ινδική λέξη που αν δεν απατώμαι για τους Ινδούς σημαίνει κάτι σαν ιερός-φιλόσοφος.Οποτε μάλλον κακός την χρησιμοποιούμε για κάποιους που με δόλιους τρόπους προσπαθούν να προωθήσουν την οποιαδήποτε ατζέντα τους.

      ΛΥΚΑΝΟΡ

      Διαγραφή
    4. Πολύ σωστά ΛΥΚΑΝΟΡ, γι' αυτό έβαλα την λέξη γκουρού σε εισαγωγικά. Υποδύονται τους γκουρού, αλλά δεν έχουν καμία σχέση με αυτούς!

      Συμφωνώ επίσης στο ότι επισήμως η ιστορία της ανθρωπότητας είναι άγνωστη και περιορίζεται μόνο σε 5-6.000 χρόνια!
      Είναι βέβαιο ότι πριν τον δικό μας πολιτισμό, υπήρξαν και άλλοι. Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι υπήρξαν πολλές ανθρωπότητες πριν την δική μας, με κάποιες από αυτές να μην αφορούσαν ανθρώπους όπως τους ξέρουμε σήμερα. Αποδείξεις ό άνθρωπος υπήρχε και την εποχή των δεινοσαύρων, έχουν ήδη κυκλοφορήσει. Ωστόσο υπάρχει διαφυλαγμένη γνώση, που όχι μόνο μαρτυρεί αρχαιότερους πολιτισμούς, αλλά μεταφέρει και στοιχεία από αυτούς.
      Διαχωρίζω τις λέξεις ανθρωπότητα και πολιτισμός, διότι στην πρώτη περιλαμβάνονται και διαφορετικά είδη ανθρώπου, ενώ στην δεύτερη αναφέρομαι σε εξελικτικές εκφάνσεις της παρούσης ανθρωπότητας.

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    5. Η εισβολή της Κίνας στο Θιβετ μάλλον ήταν χρηματοδοτημένη από ξένα κέντρα,επειδή αυτή η χωρα ήταν κάτι σαν ιστορικός θεματοφύλακας στα υψίπεδα που βρίσκετε.Επίσης οι πολλαπλές επίσκεψης πολλών σημαινόντων προσωπων στην Ανταρκτική τα τελευταία χρονια υποδεικνύουν ότι κάτι σοβαρό συμβαίνει στην παγωμένη ήπειρο!

      ΛΥΚΑΝΟΡ


      Διαγραφή
  3. Ξέρετε δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει πίσω από όλα μια συνομωσία. Κατά τη γνώμη μου και από όσο ασχοληθεί με το new age αφηγημα και από τα άτομα που γνωρίζω και είναι υπέρ αυτού του αφηγήματος, η πλειοψηφία των ενασχολούμενων είναι κατά βάση φαντασιόπληκτα άτομα και όχι απαραίτητα χαμηλής νοημοσύνης, με κάποιες έτσι πνευματικές ευαισθησίες, ψυχανεμίζονται πράματα σε ένα γενικό αλλά είναι αρκετά μπερδεμένα και ψάχνουν τρόπους να καλύψουν την φυσική αυτή ανάγκη που έχει ο άνθρωπος να σημαίνει κάτι η ζωή του εδώ αλλά και μετά από εδώ, να υπάρχει κάποιος σκοπός, κάποιο νόημα. Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι και εκείνοι που παρουσιάζονται ως διάμεσα δεν είναι ούτε κακά ούτε πονηρά άτομα ούτε και έχουν κάποιο σατανικό πλάνο, είναι απλώς άτομα με όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά.

    Το αξιοσημείωτο είναι ότι, τουλάχιστον εγώ, δεν έχω συναντησει κάποιον από αυτούς που να έχει μελετήσει και να έχει ασχοληθεί με τον κλασσικό και παραδοσιακό εσωτερισμό, να γνωρίζει δλδ από ποιους έχουν ξεκινήσει όλα αυτά και πώς έχουν ξεκινήσει και τι είχε γραφτεί σε κείνες τις πρώτες πραγματείες. Ανέφερε πχ. ο Λύκιος παραπάνω τη Λευκή αδερφότητα. Τα σχετικά με αυτην έχουν ξεκινήσει με τη Θεοσοφία, Μπλαβάτσκυ Μπέιλυ και Ραίριχ. Επειδή έχω ασχοληθεί κάπως με το θέμα, μπορώ να πω ότι υπάρχουν τεράστιες ανακολουθίες και διαστρεβλώσεις του τότε με το new age που λέτε. Το πρώτο και βασικό είναι ότι η Θεοσοφία δεν ήταν θρησκεία! Οι τότε θεοσοφιστές ήταν κάθετοι σ' αυτό. Το δεύτερο ήτανε ότι ήταν κάθετα αντίθετοι έως και εχθρικοί στον πνευματισμό/μεντιουμισμό. Περνούσε από μεγάλο κόσκινο η τότε διαμεσικότητα, γινόταν αποκρυφιστικό πείραμα με συμμετοχή πολλών ατόμων διαφορετικών ειδικοτήτων. Ενα άλλο είναι ότι όσοι εμφανίζονταν μέσα από τις τότε διαμεσικότητες ως μέλη της Ιεραρχίας, δηλώνανε ξεκάθαρα ότι η ιεραρχία δεν παρεμβαίνει στα του εδώ πλανήτη, είναι θέμα της ανθρωπότητας η επιλογή που θα κάνει σε κάθε εποχή και μάλιστα την κάθε επιλογή ούτε η ιεραρχία δεν την γνωρίζει. Ο ρόλος τους είναι να δίνουν κάποια κλειδιά, ως εκεί όμως, δεν εμφανίζονται ούτε ως σωτήρες, ούτε για να σώσουν κανέναν, ούτε για να τον αναβαθμίσουν και να τον μεταφέρουν σε άλλον πλανητη. Τωρα, το τι έγινε στην πορεία, ποιοι ενεπλάκησαν με αυτά τα συστηματα, πώς εξελίχθηκαν και τί φτάσανε σήμερα να εκπροσωπούν, είναι άλλη ιστορία. Κατα τη γνώμη μου και η θεοσοφία και ο τεκτονισμός και ο καμπαλισμός ήτανε συστηματα τα οποία είχανε να δώσουνε πολλά και εξυπηρετούσανε τις εποχές και το μεντάλιτυ στις οποίες ανθίσανε. Δεν είμαι της άποψης ότι υπήρχε κάποια σατανική συνομωσία πίσω από αυτά. Απλώς δεν εξυπηρετούν το σήμερα, οι πρωτογενείς τους διδασκαλίες είναι απολιθώματα, δυστυχώς. Στην πορεία τους χρειάστηκαν ανανέωση, αλλα αυτοι που επιχείρησαν να τα ανανεώσουν δεν ήταν άξιοι ούτε και ικανοί να το κάνουν και φτάσαμε σήμερα στα γνωστά σχετικά που θεωρούν οι περισσότεροι. Κι ούτε και θα υπάρξουν ικανοί και άξιοι για να αντιστρέψουν όλο αυτό και να το βάλουν από την αρχή σε σωστή βάση, η αποκρυφιστική ιστορία είναι τελειωμένη, τώρα της κάνουμε κόλλυβα και τη θυμόμαστε μια στις τόσες. Η τεχνολογία και η επιστήμη είναι αυτη που πλέον έχει αρχίσει να καλύπτει τις πνευματικές ανησυχιες της ανθρωποτητας και δεν ειναι τυχαιο ότι στο new age αφηγημα αυτα τα σύγχρονα της κβαντικης φυσικής δοσμενα ημιτελώς και με αρκετη άγνοια μάλλον, παίζουν πρωταγωνιστικο ρόλο, πέμπτες διαστασεις κλπ. Ζούμε την εποχή της απομάγευσης και δεν υπάρχει γυρισμός :) Κάτι σκονισμένα και αραχνιασμένα λείψανα σαν και μενα που ακόμη προσπαθούν να εντρυφήσουνε στους κλασσικούς αποκρυφιστές, είναι πασσέ και εκτός εποχής αχαχαχαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα, με εκνευρίζουν παρα πολύ αυτοί οι εργάτες του Φωτός που στήνουν συνδρομητικά σεμινάρια σε Ξενοδοχεία ή διάφορα μέρη της Ελλάδας και μεταφέρουν ολόκληρα κείμενα που τους "απαγγέλει" ο Χριστός καθώς και οι Αρχαγγέλοι λόγω "οΟμαδικής Δόνησης". Έλα λίγο καντε μου την χάρη!

    Με εκτίμηση,
    Γιώτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λοιπόν είδα κάτι πολύ ενδιαφέρον σήμερα και σχετικό με τα άνωθεν, αν έχετε λίγο χρόνο θεωρώ ότι αξίζει να το παρακολουθήσετε, ο Τάσης έχει ωραία ροή λόγου και δεν κουράζει. Κάνει κάποιες διευκρινίσεις για τον μετανθρωπισμό και τον υπερανθρωπισμό, ως κυρίαρχες τάσεις του σήμερα [μάλιστα ο δεύτερος αφορά το new age κινημα], γιατί υπάρχουν αρκετές παρανοήσεις και το βλέπω συχνά, πχ. άτομα ξεκάθαρα υπέρ του υπερανθρωπισμού να χρησιμοποιούν την μετανθρωπιστική σύγκριση της ανθρώπινης συνείδησης με το σύστημα ενός υπολογιστή...

    https://www.facebook.com/respublicagr/videos/4746144958815520

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Aγαπητέ Kwisatz Haderach, θα πρέπει διευκρινίσω ότι παρότι η Μπλαβάτσκυ μιλούσε για "αποκεκαλυμμένη αρχαία σοφία", η θεοσοφία ήταν στην πραγματικότητα ένα ιδιαίτερο θρησκευτικό κίνημα, χωρίς τυπικά τελετουργικά, απ΄το οποίο όμως προήλθε το κίνημα της Νέας Εποχής.
    Όντως η θεοσοφία δεν είναι μια τυπική θρησκεία, όπως οι γνωστές. Η Μπλαβάτσκυ όμως θεωρούσε ότι πρόκειται για την αρχαία θρησκεία, απ΄την οποία προέκυψαν όλες οι σύγχρονες. Είναι δε και σωτηριολογική, αφού η Μπεσάντ ανέμενε την έλευση του Μεσσία Κρισναμούρτι και αργότερα η Μπέιλυ, τον Μαϊτρέγια. Η ίδια η Μπλαβάτσκυ όμως, όπως και οι συνεχιστές της, λειτουργούσαν ως διάμεσα που μετέφεραν την σοφία από Αναληφθέντες Διδασκάλους. Συνεπώς δέχονταν την διαμεσότητα-μεντιουμισμό, αρκεί να ασκούνταν απ΄τους ίδιους!

    H Νέα Εποχή, προέρχεται από την αποκρυφικιστική Λευκή Αδελφότητα και την Θεοσοφία και περιέχει στοιχεία ανατολικών θρησκειών. Ευαγγελίζεται την έλευση της υδροχοϊκής επόχης, που θα φέρει ειρήνη και συνεργασία των ανθρώπων, νομοτελειακά, αφού η ανθρωπότητα αλλάζει διάσταση...

    Οι μύχιοι στόχοι στους οποίους αναφέρομαι (σατανική συνομωσία κατ΄εσέ) έχουν να κάνουν με τον οικουμενισμό, ως προάγγελο της παγκοσμιοποίησης και την ιδεολογική προετοιμασία (υπόστρωμα) του ανθρώπου προς αυτό τον σκοπό. Η παγκοσμιοποίηση βέβαια, απαιτεί την βίαιη απανθρώπιση της ανθρωπότητας, και την μετάβαση στον μετανθρωπισμό και την τεχνητή νοημοσύνη. Ήδη βρισκόμαστε στην εφαρμογή αυτού του σχεδίου και φυσικά πρόκειται περί συνομωσίας εναντίον του ανθρώπινου είδους.
    Η λέξη συνομωσία δεν με τρομάζει, όπως το σύστημα θέλει να μας επιβάλλει ως παράνοια κάθε αναφορά σε αυτήν, με όρους που δείχνουν παθογένεια (συνωμοσιολογία).

    Πράγματι λοιπόν, ο αποκρυφισμός, ο μυστικισμός και ο εσωτερισμός έχει χρεοκοπήσει απ΄την μόδα των αρχών του προηγούμενου αιώνα, όπου τα διάφορα τάγματα, στοές, σχολές και οργανώσεις, ξεφύτρωναν σαν τις μαργαρίτες μέσα στα λιβάδια.
    Όμως μπορεί ο "ανήσυχος" κόσμος να μετεστράφη προς τον μηχανικό ορθολογισμό, οι πραγματικοί εξουσιαστές παραμένουν πιστοί στα δικά τους τάγματα, αφού ουδέποτε καταργήθηκαν στην πράξη από τούς αρχαίους καιρούς. Η μεταστροφή του κόσμου ήταν κατευθυνόμενη και ουχί φυσικώς επιβεβλημένη.

    Συνεπώς τα "πασσέ" της εποχής, δεν πτοούν τους αναζητητές της αλήθειας και της γνώσης, ούτε βέβαια ενδιαφέρονται για τις ιδεολογικές τάσεις της κάθε εποχής.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όχι Λύκιε, η Θεοσοφία δεν ήτανε θρησκεία, σύστημα ηθικής ήτανε. "Δεν υπάρχει μεγαλύτερη θρησκεία από την Αλήθεια", αυτό ήταν το κυρίαρχο θεοσοφικό μότο. Εαν αυτό θεωρείται θρησκεία τότε κάτι δεν καταλαβαίνουμε σωστά. Ας μην την κάνουμε όμως αυτή τη συζήτηση, γιατί δε θα συμφωνήσουμε. Θα ήθελα μόνο να μείνω λίγο στα του μετανθρωπισμού που ανέφερες. Επειδή οι εξελίξεις τρέχουνε πολύ γρήγορα πλέον και σε επίπεδο εννοιών και απο ό,τι βλέπω μας έχουν ξεπεράσει όλους, θα σου πρότεινα ξανά αν έχεις χρόνο να τον αφιερώσεις στο βίντεο που έβαλα παραπάνω, γιατί τελικά αυτό που μάλλον θα επικρατήσει δεν είναι ο τεχνικός μετανθρωπισμός, αλλά ο υπερανθρωπισμός, τουλάχιστον ο Τάσης αυτό ισχυρίζεται και προσωπικά συμφωνώ μαζί του. Ο μετανθρωπισμός εκ των πραγμάτων είναι αντιανθρωπιστικός, ευαγγελίζεται την πληρη αντικατάσταση του ανθρώπινου είδους από ενα νέο μηχανικό είδος και αυτό είναι μάλλον τελικά που θα τον βγάλει οφφ. Αντίθετα ο υπερανθρωπισμός έρχεται σε ένα πιο λάιτ εξελικτικό πλαίσιο, πλέον όχι ανθρωποκεντρικό αλλά κοσμικό, και χωρίς να βγάζει από το κάδρο το ανθρώπινο είδος, εξελιγμένο πλέον και πνευματικά αλλά και βιολογικά όχι όμως σε ακραίο βαθμό όπως ο μετανθρωπισμός. Τωρα όλο αυτό βέβαια κρύβει πολλές επικινδυνότητες και παγίδες, αλλά είναι πολύ προσιτό σε μια μεγάλη γκάμα ανθρώπων, από νιουεητζάδες μέχρι σύγχρονους φυσικούς τύπου Δανέζη, μην κοιτάς που το αρνούνται και καλά, κατ' ουσίαν είναι πολλοί αυτοί που συντάσονται με αυτό το νέο ρεύμα και ίσως δεν το ξέρουν ακόμη. Και τελικά αντιλαμβάνομαι ότι αυτη είναι πλέον η ανανεωμένη εκδοχή του εσωτερισμού, όπου βέβαια τέτοιοι όροι όπως μεταφυσικό, αποκρυφιστικό κλπ. δεν θα υφίστανται, αντιθέτως θα περάσουνε στη λήθη, έχουν ήδη αρχίσει να παραγκωνίζονται. Αυτή θεωρώ ότι θα είναι και η επικράτηση του new age κινηματος τελικά σε παγκόσμιο επίπεδο, που ακόμη και αυτός ο όρος μπορεί κάποια στιγμή να παραγκωνιστεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο υπερανθρωπισμός κρύβει πολλές παγίδες γιατί η οριοθέτηση του ποιες παρεμβάσεις θα κρίνονται ανεκτές ή όχι για να διατηρήσει ο άνθρωπος τον πυρήνα του αναλλοίωτο, είναι ριψοκίνδυνη. Δε θέλει πολύ για να ξεφύγει ο έλεγχος και να μετατραπεί ο υπεράνθρωπος σε μετάνθρωπο. Ποιοι θα ορίζουν και θα δημιουργούν τις τάσεις στη Νέα Εποχή;
    Επιπλέον, το κυνήγι μιας κάποιας αθανασίας ή έστω επιμήκυνσης του βίου με τεχνητό τρόπο, θα απομακρύνει τον άνθρωπο από την παιδευτική αρένα των αδυναμιών, των παθών και των ατελειών του, δίχως την οποία δεν μπορεί να συντελεστεί πραγματική μετα-μόρφωση. Ο φόβος της φθοράς και του θανάτου, που εν ζωή καλούμαστε να τα φιλοσοφήσουμε και να συμφιλιωθούμε με την ιδέα τους, αποτελούν διαβατήριο για την αυτογνωσία και την υπέρβαση. Πολύ φοβάμαι, ότι η υποβοηθούμενη υπεροχή μας, θα μας στερεί αξία από τον άπλετο χρόνο που θα προσφέρει.

    Ανατολή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όχι δεν είναι το ίδιο ο υπερανθρωπισμός με τον μετανθρωπισμό, είναι διαφορετικά ρεύματα και έχουν θεμελιώδεις διαφορές, αυτό προσπαθώ να εξηγήσω. Οι κίνδυνοι του υπερανθρωπισμού βρίσκονται σε μια ευρεία γκάμα γιατί αντίστοιχα ευρεία είναι και τα πεδία που αφορούν και συντελούν στον υπερανθρωπισμό, από κοινωνικές επιστήμες, κβαντική φυσική μέχρι ιατρική, ενώ αντίθετα ο μετανθρωπισμός αφορά μόνο τεχνικές επιστήμες. Επίσης, εντελώς διαφορετικό θέμα είναι η αθανασία από την επιμήκυνση! Η δεύτερη μπορεί να βοηθήσει στην όποια ολοκλήρωση του ατόμου κατά το δυνατόν, το να ζει κανείς 150-200 χρόνια πχ. πιστεύω να καταλαβαίνετε ότι ίσως και να είναι θετικό. Πάντως θα πρέπει να σας πω ότι αν είχατε τώρα εδώ έναν υπερανθρωπιστή, πολύ δύσκολα θα ξεφεύγατε από τα επιχειρήματα του, διότι ευκόλως θα αποδείκνυε ότι όλοι σας ανεξαιρέτως καταφεύγετε σε μεθόδους επιμήκυνσης του βίου σας, από το να προσέχετε τη διατροφή σας, να επισκέπτεστε γιατρούς, να γυμνάζεστε... Επίσης ευκόλως θα αποδείκνυε ότι όλοι σας χρησιμοποιείτε ήδη τεχνικά βοηθήματα του υπερανθρωπισμού, πχ το σμαρτ φόν σας ή την τεχνολογία 5G... Πάντως βλέπω και πάλι ότι εύκολα λέγονται αυτά τα ωραία περί συμφιλίωσης με τη φθορά και τον θάνατο, το πραγματικό ερώτημα είναι πόσοι πραγματικά μπορούν να το πετύχουν. Διότι και συ Ανατολή μου, είμαι σίγουρος ότι μια αντιγηραντική κρεμούλα για τη μουρίτσα να τσιτώσει κατιτίς, τη βάζεις. Και μη μου πεις ότι δε σε νοιάζει να βλέπεις τα μαγουλάκια να τα νικάει η βαρύτης με το πέρασμα του χρόνου ή ότι το επιδιώκεις ως ασκηση συμφιλίωσης με τη φθορά, διότι θα πεις ψέμματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο υπερανθρωπισμός δεν στοχεύει σε μια απλή βελτίωση, διευκόλυνση και επιμήκυνση του βίου με εξωτερικά βοηθήματα. Κάνει χρήση πλήρως παρεμβατικών στην ανθρώπινη φύση μεθόδων με αποτέλεσμα βαθμιαία ο άνθρωπος να μεταλλάσσεται σε μετάνθρωπο.

    Μια ενδιαφέρουσα μελέτη σε ηλεκτρονική μορφή για όποιον έχει χρόνο να διαθέσει και να προβληματιστεί επί του θέματος είναι η κάτωθι που αλίευσα από το διαδίκτυο:

    https://www.pemptousia.gr/vivliothiki/xasapi_book/mobile/index.html

    Ανατολή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εχμ, ναι. Τώρα Λύκιε θα μου επιτρέψεις να γίνω λίγο αυθάδης, διότι αυτή η ψευτοηθική και η υποκρισία που επιδεικνύουν τακτικά οι φιλοξενούμενοι σου, μου προκαλεί αλλεργία. Υπόσχομαι όμως ότι θα είμαι εγκρατής.

    Εσύ βρε Ανατολή τώρα γιατί απλά δεν παραδέχεσαι ότι δεν γνωρίζεις επ' ακριβώς τι αφορούν αυτά τα δύο ρεύματα για τα οποία έκανα λόγο αρχικά και επιμένεις ότι είναι ένα και τ' αυτό; Μας κότσαρες κιόλας μια πτυχιακή που αλίευσες από το διαδίκτυο, σαν κάτι ψαράδες που ψαρεύουν μπότες και σαμπρέλες, την οποία δεν διάβασες καν, για να υποστηρίξεις την άγνοιά σου. Γιατί δεν έκανες κανέναν σχολιασμό πάνω σ' αυτο που βρήκες με συγκεκριμένη παραπομπή μέσα στην εργασία; Γιατί δεν απαντάς σ' αυτό που σου πρόσαψα παραπάνω; Αφού όλοι σας, μαζί και γω, χρησιμοποιούμε τις μεθόδους και τα καλούδια του υπερανθρωπισμού και όλοι σας όπως και γω φοβόμαστε και τη φθορά και τον θάνατο. Γιατί πάντα προσπαθείτε να δείξετε ότι είστε υπεράνω; Ούτε μια φορά δεν επιδείξατε το θάρρος να κάνετε λόγο για τους βαθύτερους φόβους σας και για τα κρύφια πάθη σας, ούτε μία. Μόνο να κουνάτε το δάχτυλο ξέρετε σ' αλλους. Και νάσου και το καραφλοτζόβενο aka Οσία Αγιομπούφαινα πιο πάνω, να μας λέει για το πόσο ενοχλείται από κείνους που βγάζουν φράγκα κοροϊδεύοντας άλλους. Καλά κάνουνε! Το ίδιο δεν κάνεις και συ "καλή" μου; Μα και συ έτσι τα βγάζεις τα φράγκα σου. Κοροϊδεύοντας! Γιατί δλδ η δικιά σου κοροϊδία δεν είναι μεμπτή και είναι μόνο των άλλων; Ξέρω ναι, έχεις ιερό σκοπό εσύ, ξεπλένεσαι. Οι άλλοι δεν έχουνε, αλίμονο, μόνο οι άλλοι είναι σε πλάνη, μόνο οι άλλοι εκμεταλεύονται, εσύ ποτέ. Τουλάχιστον οι άλλοι έχουνε τα κάκαλα να προτάσουνε τις μούρες τους δημόσια. Εσύ το έκανες ποτέ; όχι βέβαια! Εσύ κρύβεσαι και κοροϊδεύεις πίσω από αμέτρητες περσόνες, χρησιμοποιώντας κιόλας τα εργαλεία όσων μέμφεσαι. Εάν αυτοί είναι μια φορά ψεύτικοι, εσύ είσαι χίλιες και το ευχαριστιέσαι κιόλας, το διασκεδάζεις. Και το παίζεις και θιγμένος μετα όταν σου λένε ότι είσαι μαύρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πολύ εδιαφέρον αυτό το video του Κώδικα Μυστηρίων.

    Κώδικας Μυστηρίων 29/01/2022
    https://www.youtube.com/watch?v=rH8l6GxF96o

    ΛΥΚΑΝΟΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τελικός στόχος του υπερανθρωπισμού είναι η επίτευξη της αθανασίας(κι όχι απλώς μια μικρή ηλικιακή υπέρβαση) αφού εγκλωβίζει τον άνθρωπο σε ένα άνευ προηγουμένου κυνηγητό να ξεπεράσει την "ατελή" του Φύση για να απολαμβάνει όσες χαρές οι εξελίξεις(μέσω της τεχνολογίας και των επιστημών) μπορούν να του προσφέρουν.

    Ανέκαθεν οι άνθρωποι γνώριζαν το πεπερασμένο του γήινου βίου τους και η ζωή διαμορφώνεται πάντα με βάση την Αρχή και το επικείμενο Τέλος της.

    Δημιουργούμε, μοχθούμε, γεννάμε απογόνους, χτίζουμε πολιτισμούς, οραματιζόμαστε, έχοντας κατά νου τα σημάδια που αφήνει η διαδρομή μας μέσα στα όρια που ορίζει η Φύση.

    Αν αναλογιστούμε λίγο τις συνέπειες μιας τεχνητής θέωσης, θα καταλάβουμε τους κινδύνους που αυτή επιφυλάσσει.

    Όλοι λίγο πολύ κοιτάμε να αποφύγουμε τη φθορά του χρόνου με τον άλφα ή βήτα τρόπο και πολύ περισσότερο τον πόνο και τον νοητικό εκφυλισμό. Αγκιστρωνόμαστε στο Εγώ και επιθυμούμε να το διατηρούμε ακμαίο. Παράλληλα όμως, η Φύση μας διδάσκει ότι το Εγώ δεν υπάρχει χωρίς τις σχέσεις και την αλληλεπίδραση με τους ξεχωριστούς Άλλους. Πόσο θα επηρεαστεί λοιπόν η αυτοαντίληψη και κατανόηση του Εαυτού αν αυτός καταστεί ανεξάντλητος ως δήθεν ανεξάρτητος;
    Και τι διαφορά έχει η τεχνητή θέωση τελικά από αυτήν που η πίστη στο Θεό υπόσχεται;



    Ανατολή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν λες φύση τί εννοείς; Αν εννοείς πάντως τη νατούρα, εμένα πάντως που είμαι εδώ και πολλά χρόνια σε στενή επαφή μαζί της, μόνο αυτό που λες δε μου έμαθε. Για την ακρίβεια μου έμαθε το εντελώς αντίθετο, με μύησε στον σολιψισμό. Το τελευταίο σου ερώτημα πάντως είναι πολύ ενδιαφέρον, διότι για τις δυτικές κοινωνίες των οποίων ο υπερανθρωπισμός είναι γέννημα και οι οποίες γαλουχήθηκαν από τον χριστιανισμό, δεν υπάρχει απολύτως καμμία διαφορά! Καθότι η δεύτερη παρουσία του Υιού την οποία αναμένουνε, θα δώσει την αθανασία στα ΣΩΜΑΤΑ εκείνων που θα σηκωθούν από τους τάφους τους και θα σωθούν. Οπότε πού το μεμπτόν;

      Διαγραφή
  14. για τους αποκρυφιστες σαν και εμενα, ολες αυτες οι μετανθρωπικες και υπερανθρωπικες σαχλαμαρες αφορουν τους απο ανεκαθεν εχθρους μου υλιστες μαζανθρωπους. καλως οποτε εμφανιστηκαν τετοια υλιστικα ρευματα και τους πηρανε μακρια μας, αφου προηγουμενως παλι για εγωιστικους λογους που αφορουσαν το υλικο τους συμφερον ασχολουνταν με αποκρυφισμο και οχι απο μοδα. εμεις απο την αλλη που δεν φοβομαστε τον φυσικο θανατο επειδη με τις αποκρυφιστικες μας μεθοδους φροντιζουμε την πνευματικη μας αθανασια, αφηνουμε τους φοβιτσιαρηδες (και πολλαπλως εμβολιασμενοι για αυτο απο τον κορωνοιο) υλιστες μαζανθρωπους να αγωνιουν για την παραταση της ζωης τους που καποια στιγμη θα ληξει παλι και το αστρικο τους σωμα θα αναλωθει σαν συμπαντικο σκουπιδι απο εμας τους μυστες. αυτα εις απαντηση στον ισχυρισμο που διαβασα οτι ο αποκρυφισμος εχει πεθανει πια. λαθος! απλα επαψαν επιτελους να ασχολουνται μαζι του ολοι αυτοι οι υλιστες μαζανθρωποι που το μονο που τους ενδιεφερε ηταν να κανουν ξορκια απο περιεργεια (διχως καν να ειχαν ποτε θρησκευτικη πιστη) για να κερδισουν κανα φραγκο ή καποιον γκομενο/α ή οτιδηποτε αλλο εγωιστικο, αδιαφορωντας για τις οντοτητες που επικαλουνταν. σας τους χαριζουμε λοιπον ολους αυτους κυριοι του μετανθρωπισμου ή υπερανθρωπισμου. η θεοκρατια μας λειτουργει με διαφορετικους κανονες που θα παρακαλατε να μην ζησετε και παλι, οπως την εποχη της Ιερας Εξετασης! να δεις μετα για ποτε θα τρεξουν να αλλαξουν πλανητη ολοι αυτοι οι επισης αθειστες και υλιστικα ανθρωποσκουπιδα του Υδροχοου και της Νεας Εποχης...ευελπιστω να δημοσιευθει το σχολιο μου και να μην λογοκριθει υπο το προσχημα της φιλανθρωπικης ευαισθησιας των μαζων που αναμασουν οι Μασονικες (βοθρο)στοες. χαιρεται!

    - ενας μισανθρωπος αποκρυφιστης με αλλεργια στους μαζανθρωπους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χμμ μάλιστα.Δυστυχώς το υπεροπτικό ύφος της γραφής σου έρχεται σε αντίθεση με τα γραφόμενα σου.
      Τι πιστεύεις ότι είναι ο ’Aνθρωπος και τον μισείς;
      Ο ’Aνθρωπος διαφέρει από τα υπόλοιπα δυποδα;

      ΛΥΚΑΝΟΡ

      Διαγραφή
    2. Ε καλά και συ, αποκρυφιστής δήλωσε ο άνθρωπος, δεν δήλωσε παπάς για να τον ψέγεις. Επί τη ευκαιρία όμως, μιας και είχα πάρα πολλά χρόνια να συναντήσω κάποιον που δηλώνει αποκρυφιστής και μάλιστα μύστης, θα ήθελα να του θέσω ένα ερώτημα. Λοιπόν, από τότε που με θυμάμαι δεν είχα ούτε μία αστρική εμπειρία η οποία να έλαβε χώρα σε διαστημικό περιβάλλον. Όλες μου οι εμπειρίες, είτε εκούσιες είτε ακούσιες, είτε λαμβάνουν χώρα σε υπόγειο/επίγειο/υπέργειο τόπο [ποτέ όμως πάνω από τα όρια του ουρανού], είτε θα είναι ατοπικές, δλδ δεν υπάρχει χωροδιάταξη και μάλιστα σ' αυτές τις τελευταίες ποτέ δεν είναι ευκρινές και το αν υπάρχει φως ή σκοτάδι όπως το γνωρίζουμε. Ποτέ μα ποτέ όμως δεν είχα κάποια εμπειρία εξωπλανητική, να αναγνωρίσω δλδ ότι έχω βρεθεί σε διαστημικό περιβάλλον και βλέπω πχ. κάποιον πλανήτη, κάποιο άστρο ή ένα οποιοδήποτε διαστημικό σώμα. Έχεις κάποια άποψη επ' αυτού;

      Διαγραφή
    3. Στους αποκρυφιστες σαν και σενα εχω να πω ότι σας γνωρισαμε όλα αυτά τα χρονια .
      Πουλατε και σεις φυκια για μεταξωτες κορδελες σαν τους παπαδες .ειστε ολοι της ιδιας συνομοταξιας .εν ολιγοις μας λετε ζηστε αυτή τη ζωη ως ζητιανοι και θα ζησετε αιωνια με το αστρικο σας σωμα ( με δεκαοκτω παρθενες )και αφηστε τους αλλους να ασχολουνται με τα υλικα πραγματα .(παρεπιμπτοντως να αναφερω ότι η περιουσια της εκκλησιας ανερχεται σε μερικα τρις )
      Και γω αναρωτιεμαι αφου ζω μεσα στην υλη , και εφοσον το υλικο μου σωμα εχει αναγκη την υλη για να επιβιωσει σε αυτό εδώ τον κοσμο για πιο λογο να το απαρνηθω .
      Μαζανθρωπους μας εχετε καταντησει( ανα τους αιωνας) ολοι εσεις οι δηθεν αποκρυφιστες, φωτισμενοι και αγιοι .(βλεπε μαντεια ,ελευσινια μυστηρια ,σεκτες,εκκλησιες κλπ)αν θελατε να βοηθησετε τον μαζανθρωπους όπως μας αποκαλειτε το πρωτο που θα μπορουσατε να κανετε είναι να κανετε την περιφημη, σε εισαγωγικα ,αποκρυφη γνωση σας, κοινη .
      Η μαζα (δημιουργημα των εκαστοτε αρχοντων ) που παλευει σε αυτόν τον υλικο κοσμο ισα ισα για την επιβιωση της ,λες να εχουν τα περιθωρια να σκεφτουν το αστρικο τους ?

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμε, δεν υπάρχει αποκρυφιστικό σύστημα που να σου λέει ότι θα ζήσεις αιώνια με το αστρικό σου σώμα, κάτι δεν έχεις καταλάβει, μάλλον μπερδεύεις τους όρους. Επίσης, την πεποίθηση ότι ο άνθρωπος πρέπει να ζει σαν ζητιάνος την έχουν συγκεκριμένα εξωτερικά θρησκειολογικά συστήματα.

      Πέρα από όλα αυτά όμως, κάποια στιγμή πρέπει και εσείς όλοι να αποφασίσετε αν τελικά έχει μερίδιο ευθύνης και η πλέμπα με τις επιλογές της. Διότι αν από πάντα η πλέμπα καθοδηγείτο από άλλους, τότε είναι σαν ένα μικρό παιδάκι που δεν ευθύνεται εκείνη για όσα κάνει. Κι εφόσον είναι ένα μικρό παιδάκι θα χρειάζεται πάντα κάποιον να την καθοδηγεί. Από την άλλη πάλι, αν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε δεν είναι απαραίτητος κανένας σατανικός νους με καμιά δολοπλοκία και υπόγεια συνομωσία για να την καθοδηγεί. Διότι πολύ απλά κάτι τέτοιο θα είχε νόημα αν η πλέμπα αποτελείτο στο σύνολο της από ευφυείς και ώριμους ανθρώπους, η οποία μόνο με κάποια δόλια παραπλάνηση κι ένα ευφυές πλάνο θα μπορούσε να χειραγωγηθεί. Τι νόημα έχει ένα υποχθόνιο σχέδιο όταν έχεις να κάνεις με μπέμπηδες που χρήζουν κηδεμονίας; Το πιθανότερο είναι ότι όλοι όσοι μανιπιουλάρουν την πλέμπα ανα τους αιώνες, έχουν τις ίδιες ακριβώς ψυχικές ανάγκες με κείνη, η μόνη διαφορά είναι βρέθηκαν σε θέση ισχύος. Και τί γίνεται με κείνους που μανιπιουλάρονται δυσκολότερα από τους περισσότερους; Είναι διαφορετικοί από τους περισσότερους; Μα προφανως και είναι! Και γιατί εξάπτεστε τόσο πολύ όταν το δηλώνουνε; Από τη μια μας λέτε για γνώθι σεαυτόν, από την άλλη όποιος το αγγίξει έστω κι ελάχιστα είναι αλαζόνας. Επιμένω, πρέπει να αποφασίσετε για όλες αυτές τις αντιφάσεις, διότι αν δεν το κάνετε τα ερωτήματα και τα επιχειρήματα σας θα ανακυκλώνονται αενάως στο τίποτα.

      Διαγραφή
    5. Η γενίκευση περί μαζάνθρωπων, δεν περιλαμβάνει βεβαίως το σύνολο των ανθρώπων. Αν επιχειρήσουμε να ορίσουμε τον μαζάνθρωπο, τότε θα έλεγα ότι είναι αυτός που δεν καταναλώνει χρόνο και σκέψη για προβληματισμό και έλεγχο των πληροφοριών και των μηνυμάτων που προσλαμβάνει από το κοινωνικό του περιβάλλον. Είναι αυτός που άκριτα υιοθετεί κάθε πληροφορία που ακούει ή διαβάζει, θεωρώντας αξιόπιστες τις πηγές τους, επειδή είναι κοινής ή ευρείας αποδοχής (ΜΜΕ, πολιτικοί, ειδικοί, επιστήμονες, φίλοι και συγγενείς, κτλ). Είναι αυτός που δεν ενδιαφέρεται για τίποτα πέραν του δικού του παρόντος και της πρόσκαιρης βολής του. Εμπιστεύεται "αναγκαστικά" το σύστημα, επειδή τον βολεύει να μεταθέτει την ευθύνη του εαυτού του στους άλλους. Υποτιμά την κρίση του, διότι θεωρεί ότι πάντα οι άλλοι είναι πιο ειδικοί, πιο υπεύθυνοι και πιο φιλάνθρωποι απ' αυτόν.

      Οι επιλογές του είναι απόλυτα προβλέψιμες, αφού η σκέψη του είναι καλουπωμένη μέσα σε συγκεκριμένα μοντέλα ιδεών και μόδας, που του επιβλήθηκαν απ΄το σύστημα. Αγαπάει το σύστημα, το εμπιστεύεται και αφήνεται στα χέρια του, μισώντας κάθε ιδέα που βρίσκεται εκτός του.
      Είναι αυτός που θα τρέξει πρώτος να κάνει το εμβόλιο που του είπαν ότι "θα τον κάνει ελεύθερο" και θα καμαρώνει στους φίλους του. Θα τρέξει να αγοράσει πρώτος το πανάκριβο νέο μοντέλο της Iphone και ας μην έχει να φάει, αρκεί να φαίνεται πιστός στις επιταγές της μόδας. Θα ψηφίσει αυτόν που του είπαν (οι φίλοι ή το σόι) ή επειδή παραδοσιακά "ανήκει" στο τάδε κόμμα. Θα πάει παραδοσιακά στο γήπεδο να γκαρίζει και να βρίζει στις εξέδρες για την "θεά" ομάδα του, ακόμα κι αν ξέρει ότι το παιχνίδι είναι στημένο.
      Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν άνθρωποι όλων των κοινωνικών τάξεων και όλης της μορφωτικής διακλιμάκωσης. Όσο δε περισσότερα πτυχία κατέχουν και υψηλότερη θέση μέσα στην κοινωνική διαστρωμάτωση, τόσο περισσότερο επικίνδυνοι είναι, ως οι "χρήσιμοι ηλίθιοι" του συστήματος.

      Το σύστημα στηρίζεται σε αυτούς, διότι τους χειραγωγεί με χαρακτηριστική ευκολία, αφού οι ίδιοι του έχουν εκχωρήσει όλη την εξουσία να τους κατευθύνει.
      Οι σκεπτικιστές που αμφισβητούν και δεν προσφέρονται στην εξουσία του συστήματος, αποτελούν επίσης ένα σημαντικό μερίδιο της κοινωνίας και το σύστημα ασκεί πάνω τους μεθόδους παραπλάνησης μέσω δήθεν εναλλακτικών τρόπων ζωής και σκέψης. Πολλοί εξ αυτών, τελικά γίνονται προβλέψιμοι "επαναστάτες", που αξιοποιούνται κατάλληλα ώστε να εξυπηρετούν παράλληλες ανάγκες του συστήματος.

      Αυτοί που τελικά δεν μανιπουλάρονται και αποτελούν πραγματική απειλή για το σύστημα, είναι οι λιγότεροι και κατά κανόνα άνθρωποι εξελιγμένης πνευματικότητας, χωρίς να σημαίνει ότι δεν έχουν και αυτοί τις δικές τους ατέλειες. Σίγουρα όμως δεν διατρανώνουν την αντίθεσή τους, αφού δεν έχουν την ανάγκη προβολής και κατάδειξης του Εγώ τους στους άλλους.
      Μέσα σε αυτό, ο αποκρυφισμός δεν έχει κανένα ρόλο.

      Αντιθέτως θα έλεγα ότι στον αποκρυφισμό μυούνται πολλοί εξουσιαστές που στηρίζουν το σύστημα.
      Οι εξουσιαστές χρησιμοποιούν κάθε μέσο και κάθε τρόπο, ώστε να διατηρούν τον έλεγχο και να εδραιώνουν μόνιμα την εξουσία τους. Δεν υπάρχει ηθική που να περιορίζει τους τρόπους που μετέρχονται. Όλα επιτρέπονται και ο σκοπός αγιάζει τα μέσα! Με αυτή την έννοια, υπάρχει σκοτεινή συνομωσία η οποία υπογείως κινεί τα νήματα για τους δικούς τους στόχους.

      Έχω βρεθεί δίπλα σε ανθρώπους της εξουσίας και σας διαβεβαιώ ότι δεν είναι συνηθισμένοι άνθρωποι. Δεν κινούνται, ούτε συμπεριφέρονται ως "κοινοί" άνθρωποι. Ζουν στον κόσμο τους και κρατούν αποστάσεις από τους μαζάνθρωπους και την ευρεία κοινωνία, ώστε να μην επηρεάζονται από αυτούς. Δεν έχουν πραγματική εικόνα της κοινωνίας και των ανθρώπων που εξουσιάζουν, αλλά χρησιμοποιούν τους χρήσιμους ηλίθιους που λέγαμε, για να ασκήσουν την προπαγάνδα και την κοινωνική μηχανική που χειραγωγεί τα πλήθη.

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    6. "Η Τεράστια Κοινωνική Σημασία των Βλακών εν τω Συγχρόνω Βίω" του Λεμπέση, συγγράφηκε 80-85 χρόνια πριν. Σχετικό με τη συζήτηση μας Λύκιε... Αν δεν το έχεις διαβάσει και έχεις χρόνο, το προτείνω! Ευχάριστο πολύ στην ανάγνωση.
      https://radioparasita.org/sites/default/files/Gong/032014/__54211.pdf

      Διαγραφή
    7. Καλησπέρα Λύκιε, συμφωνώ μαζί σου στα παραπάνω. Σου απάντησα στο εμαιλ ελπίζω να μην έχουν πάει "ολα" στα σπαμ. Βρήκα ένα όμορφο κείμενο ασχετο βέβαια με την συζήτηση αλλα το ποστάρω γιατί μου άρεσε.

      "Βλέποντας την εικόνα της Παναγίας, αφιέρωσε την καρδιά σου σ' Αυτήν που βασιλεύει στον Παράδεισο και ευχαρίστησέ Την, γιατί στάθηκε πάντα έτοιμη στο θέλημα του Θεού και γιατί δεν λείπει στον αόρατό μας πόλεμο, η προστασία και η βοήθεια Της. Δεν υπάρχει κανένας, που να επικαλέστηκε την Παναγία με πίστη και να μην τον άκουσε με ευσπλαχνία.
      Χωρίς την μεσιτεία της Θεοτόκου, δεν μπορεί κανένας να πλησιάσει τον Θεό, ούτε άνθρωπος, ούτε άγγελος, διότι αυτή μόνη βρίσκεται στο σημείο μεταξύ της Ακτίστου Αγίας Τριάδος και της κτιστής φύσεως των αγγελικών δυνάμεων. Διότι μόνο αυτή είναι, ''Θεός'' άμεσος, μετά τον Θεό και έχει τα δευτερεία της Αγίας Τριάδος, επειδή είναι αληθινά Μητέρα του Θεού και ότι αυτή είναι, όχι μόνο ο θησαυροφύλακας όλου του πλούτου της θεότητος, αλλά και ο διαμοιραστής σε όλους, αγγέλους και ανθρώπους, όλων των υπερφυσικών ελλάμψεων και πνευματικών χαρισμάτων, που δίνονται από τον Θεό στην κτίση."
      (Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης)

      Καλό Βράδυ,
      Γιώτα.

      Διαγραφή
    8. Σε ευχαριστώ Kwisatz Haderach. Ανάρτησα ήδη ένα απόσπασμα από το βιβλίο του Ευάγγελου Λεμπέση
      με σχόλια από τον Γιάννη Σαμσούρη, όπως το βρήκα στο διαδίκτυο, ώστε όλοι να πάρουν μια γεύση!

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    9. Γιώτα, να έχεις την ευλογία Της.

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  15. Όπως έθιξε και ο Τάσης, είναι δυσδιάκριτα τα όρια μεταξύ της βιολογικής βελτίωσης-αναβάθμισης μέσω της βιοτεχνολογίας/ιατρικής και της θεραπείας των βιολογικών μας παθήσεων.
    Ωστόσο δεν δυσκολεύομαι να ορίσω το σημείο των διαφορών.

    Μερικά παραδείγματα μη βιολογικής αναβάθμισης:
    -Τα διορθωτικά της οράσεως γυαλιά, δεν αναβαθμίζουν της ανθρώπινες ιδιότητες, αλλά αποκαθιστούν την υπονόμευσή τους, λόγω της βιοπαθολογίας του ανθρώπινου σώματος.
    -Το μηχανικό χέρι που αντικαθιστά το ακρωτηριασμένο από ατύχημα μέλος, δεν αναβαθμίζει τις ικανότητες, αλλά αποκαθιστά την απώλεια φέροντας στην προτέρα του ατυχήματος βιολογική μας κατάσταση.
    -Η φαρμακευτική αγωγή για τον έλεγχο της άνοιας, δεν αναβαθμίζει τις νοητικές μας λειτουργίες, αλλά εμποδίζει τον παθολογικό εκφυλισμό του εγκεφάλου.

    Αντίστοιχα παραδείγματα βιολογικής αναβάθμισης:
    -Εμφύτευση ειδικών φακών, οι οποίοι μας επιτρέπουν την υπερόραση, δηλαδή την καθαρή όραση στο απόλυτο σκοτάδι ή την όραση σε εξαιρετικά μεγάλες αποστάσεις
    -Αντικατάσταση χεριού με ένα μηχανικό το οποίο έχει αφύσικα μεγάλη δύναμη, το οποίο μπορεί επίσης να σκανάρει, να προβάλει εικόνες και φως, να πυροβολεί και να διενεργεί εργασίες σε συνθήκες απαγορευτικές για την σάρκα (π.χ. σε συνθήκες φωτιάς, διαβρωτικών χημικών, πάγου, κτλ)
    -Εμφύτευση μικροτσίπ στον εγκέφαλο, που επιτρέπει την τηλεπαθητική επικοινωνία, την αφύσικη αύξηση της μνήμης, την μεγαλύτερη ευστροφία, την διεύρυνση του μήκους κύματος των συχνοτήτων που αντιλαμβάνεται ο εγκέφαλος, από τα αισθητήρια όργανα.

    Όπως γίνεται αντιληπτό, στην πρώτη περίπτωση έχουμε αποκατάσταση και συντήρηση των σωματικών ικανοτήτων όπως η φύση ορίζει βάσει των γενετικών μας προδιαγραφών, ενώ στην δεύτερη έχουμε αναβάθμιση των σωματικών και διανοητικών μας ικανοτήτων, σε επίπεδο που να ξεπερνά τις γενετικές μας προδιαγραφές.

    Το ερώτημα που προκύπτει σχετικά με την μακροβιότητα είναι, αν είναι θεμιτή η επιμήκυνση της διάρκειας του ανθρώπινου βίου ή η αθανασία.

    Στην πρώτη περίπτωση ζητείται η επιμήκυνση του προσδόκιμου ζωής μέχρι ας πούμε τα 120 ή 200 χρόνια.
    Αν αυτή η επιμήκυνση μπορεί να επιτευχθεί με την ιατρική υποβοήθηση της αυτόνομης συντήρησης των βιολογικών λειτουργιών, ώστε να φτάσουν στο μέγιστο των βιολογικών αντοχών των ιστών μας, τότε δεν θα μπορούσαμε να μιλάμε για υπέρβαση των φυσικών μας ορίων ή των γενετικών μας προδιαγραφών. Σήμερα εξάλλου, το προσδόκιμο ζωής έχει αυξηθεί δραματικά σε σχέση με το παρελθόν, επειδή η τεχνολογία, οι τροφές και η ιατρική έχουν περιορίσει την θνητότητα από περιβαλλοντικούς λόγους που δεν έχουν να κάνουν με την πραγματική βιολογική αντοχή του ανθρώπινου σώματος. Το να φτάσουμε λοιπόν στο φυσικό όριο που είναι προδιαγεγραμμένο να αντέχει το βιολογικό μας σώμα, δεν συνιστά μετάλλαξη ή αναβάθμιση του ανθρωπίνου σώματος, αλλά ανάδειξη των πραγματικών του ορίων και αντοχών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Στην δεύτερη περίπτωση όμως, δηλαδή στην επίτευξη μιας αέναης ζωής που δεν θα εκφυλίζεται απ΄τον χρόνο, αλλά θα αποθνήσκει κανείς μόνο με βίαιο τρόπο, μιλάμε για σαφή μετάλλαξη του ανθρωπίνου σώματος σε κάτι πολύ διαφορετικό από αυτό που ορίζει η βιολογική του φύση (γενετική προδιαγραφή). Μια τέτοια περίπτωση, εγείρει σαφή ερωτήματα βιοηθικής και φιλοσοφίας, διότι αναθεωρεί τον φιλοσοφικό προορισμό του ανθρώπου και την κοσμοθεωρία του, αλλάζοντας συθέμελα την έννοια του ανθρώπου και την οντολογική του υπόσταση.

    Μια παράταση του προσδοκίμου ζωής στα 200 έτη, δεν καταργεί τίποτα από τον προορισμό του ανθρώπου και τον κύκλο του ένσαρκου βίου του, αλλά αντίθετα δίνει περισσότερο χρόνο για βιωματική αυτεπίγνωση. Το γήρας και η βιολογική φθορά δεν θα εκλείψουν, αλλά απλώς θα παραταθούν. Η τεκνοποιία θα παραμείνει ως στοιχείο επιβίωσης της ανθρωπότητας και τίποτα το ουσιαστικό δεν θα αλλάξει, ώστε να μας ανησυχήσει για την ανθρώπινη υπόσταση.

    Το πρόβλημα προκύπτει από την ιδέα να μεταλλαχθεί τόσο δραματικά ή ανθρώπινη φύση, ώστε να αλλάξει εντελώς ο προορισμός του και η οντολογική του υπόσταση. Επειδή είναι προφανές ότι βιολογικά δεν μπορεί να παραμείνει ζωντανός ένας οργανισμός για πάντα, αυτό που επιζητείται στον μετανθρωπισμό είναι η επιβίωση της ανθρώπινης συνειδητότητας, μέσα σε ένα "σώμα" που δεν θα την περιορίζει ως προς τον χρόνο, αλλά ούτε και ως προς τις δυνατότητες που είναι περιορισμένες σε ένα βιολογικό σώμα.

    Φαντάζει να είναι πολύ μακριά, η υλοποίηση της ιδέας του μετανθρωπισμού. Ο υπερανθρωπισμός είναι πολύ κοντά μας και μας προβληματίζει όσο φαίνεται να προλειαίνει την έλευση του μετανθρωπισμού.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κατά τη γνωμη μου μαζανθρωποι είναι οσοι περιλαμβανονται εντος του γνωστου κυκλου.
    Ολοι οσοι είναι ενταγμενοι σε ολες τις γνωστες κατηγοριες του κυκλου .(σε ολο το φασμα του γνωστου διπολου, αληθεια -ψεμα )
    μασονοι ,χριστιανοι ,μουσουλμανοι ,βουδιστες ,δεξιοι ,αριστεροι και λοιποι ,μαυροι η ασπροι,ακομη και οι αποκρυφιστες οι οποιοι καυχωνται για τη γωση τους, είναι εντος του κυκλου και κατά συνεπεια χειραγωγησιμοι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπό αυτό το πρίσμα, όλοι μαζάνθρωποι είμαστε, εφόσον όλοι φέρουμε - κατά το μάλλον ή ήττον - κάποια γνωστή ιδεολογία.

      Διαγραφή
    2. Όχι απαραίτητα. Άλλο ιδέες και άλλο ιδεολογίες. Όλοι έχουμε τις ιδέες μας, αλλά αυτό δεν μας κατατάσσει απαραίτητα στους ιδεολόγους, δηλαδή στους θιασώτες ή οπαδούς κάποιας ιδεολογίας. Η ιδεολογία έχει κάποιον δογματισμό και θεωρείται κανείς οπαδός της, όταν την ασπάζεται και την υπηρετεί καθ' ολοκληρίαν.

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    3. Έλα εντάξει τώρα βρε Λύκιε, όλοι ανεξαιρέτως επάνω σε ένα γνωστό ιδεολογικό ρεύμα κινούμαστε! Δε λέω ότι είμαστε όλοι φανατικοί οπαδοί, εξάλλου ο ανώνυμος δεν είπε κάτι τέτοιο, για εντός του γνωστού κύκλου μίλησε. Ξέρεις εσύ κανέναν που να κινείται επάνω σε ιδέες ή ιδεολογίες που δεν είναι γνωστές; Δεν υπάρχουν τέτοιοι, δεν είναι στην ανθρώπινη φύση αυτό, το να κινείται ο άνθρωπος επάνω σε εντελώς αγνωστα μοτίβα, δεν τα αναγνωρίζει η εγκεφαλική του δομή καταρχίν. Εγώ δεν συμφωνώ με την αποψη του ανώνυμου, αλλά αν τη δεχτώ τότε όλοι ανεξαιρέτως είμαστε μαζάνθρωποι, μαζί και ο ανώνυμος.

      Διαγραφή
    4. Είναι μια αποψη που τη στηριζω περισσοτερο στην προσωπικη μου πειρα ,που πηγαζει μεσα από την παρατηρηση πολλων ετων .
      Εν μερει δεν εχεις αδικο και γω μεσα ειμαι, τρεφω ομως την αυταπατη ότι το εχω ξεπερασει (εδώ γελαμε χα χα). χρειαστηκα πολλα χρονια για να φτασω σε αυτή τη διαπιστωση και όταν εφτασα μου είναι πλεον αδιαφορο .

      Γιωργος

      Διαγραφή
  18. Ασφαλώς μπορεί κανείς να έχει τις δικές του ιδέες, πολυσυλλεκτικές ή εντελώς δικές του, που να μην υπάρχουν σε γνωστές ιδεολογίες ή να υπάρχουν διάσπαρτες εδώ κι εκεί. Ωστόσο πάντοτε υπάρχει η δυνατότητα της έμπνευσης και της παραγωγής νέων ιδεών, που δεν συγκροτούν ιδεολογία ή ρεύμα.
    Σε κάθε περίπτωση, το να κινείσαι σε γνωστές ιδέες, δεν σημαίνει ότι ασπάζεται ολόκληρη την ιδεολογία. Άρα σε αυτή την περίπτωση, δεν μπορεί κανείς να κατηγορηθεί ότι ακολουθεί κάποια ιδεολογία.
    Δεν ξέρω τι άλλο μπορείς να εννοείς λέγοντας "γνωστός κύκλος", αλλά δεν είναι όλες οι ιδεολογίες (με την ευρύτερη έννοια) δογματικές.
    Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν την ανάγκη να "ανήκουν" κάπου. Η ανάγκη του ανήκειν, είναι που κάνει τους περισσότερους ανθρώπους να εντάσσονται κάπου, ώστε να ετεροπροσδιορίζονται και να συντάσσονται με μια ομάδα, η οποία έχει ταυτότητα και τους αποδέχεται.

    Υπάρχουν λοιπόν άνθρωποι που έχουν ξεπεράσει τέτοιες ανάγκες, επειδή είναι περισσότερο πνευματικά εξελιγμένοι.

    Σε αυτούς αναφέρομαι.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρθενογένεση σε επίπεδο ιδεών κιόλας; Με την καμμία όμως! Και προκαλώ και εσένα και όποιον άλλον βλέπει, να δηλώσετε έστω μία ιδέα σας, που θεωρείτε ότι είναι αποκλειστικά δικό σας νοητικό γέννημα. Βάζω και στοίχημα ό,τι γουστάρετε γιατί είμαι απόλυτα βέβαιος ότι θα το χάσετε :)

      Διαγραφή
  19. Α καλά τώρα ε , ... εσείς θα γράψετε διατριβή στους ηλιθίους για να ( ; ) ... κάτι ! Τελεία τελεία τελεία και , λέω εγώ τώρα , γιατί , να μην εξετάσουμε τους άλλους έξυπνους , σοφούς και , γενναίους , και δικαίους , αρεστούς συνανθρώπους μας . Ή , ή πολύ εύκολα κατεβαίνουμε στο επίπεδό τους ( των 《πρώτων》, γιατί ,
    - , διότι , αυτό , ) και να μπαίνουμε στη θέση τους γιατί εμείς είμαστε πιο ψηλά 《τους , ψηλότερα》 , γι'αυτό μπορούμε να κατεβαίνουμε χαμηλότερα στο βλακικό , ντοστογιεφστικό ; υποβλακικό και • ο απόπατος δεν έχει πάτο και εκείνος απόπατο ! άισταϊνικό αδιαστημικό και ανόριο χούχου . Μάλιστα μιλάμε για τις μάζες , και πρέπει να ορίσουμε ως αυτές τις 《μάζες》 πως δεν είναι και δεν εντάσσονται στην ομάδα ... πίχι των φιλάθλων , της τάδε και της δείνα ομάδας , ή των επιτραπέζιων παιχνιδιών ή εγκεφαλικών δραστηριοτήτων , ή της πολιτικής , και των ομοίων επαγγελμάτων και πάσης λογικής λογής ομοίων . Είναι δεν είναι η《μάζα》από μόνη της η ίδια μια εξ'ανθρώπου κοινωνίας , θεμιτή κατηγορία , κόμμα , γκρουπ ανθρώπων ιδίας καταβολής , κοινών δεσμών , παρομοίων ικανοτήτων ενός συνόλου . 《 Είναι η 《μάζα》 ένα πλήθος ατόμων με πολλά κεφάλια και κανένα μυαλό 》. Είναι αυτή η των ανθρώπων ξεπεσμός αλλοίωση και , υποβιβασμός της 《ομάδας》. Ίσως είναι ένα λάθος όπως τόσα λάθη και λάθη συμβαίνουν , υπάρχουν , και τα βλέπουμε , στο παρελθόν το παρών και το μέλλον μας , σε εμάς τους ιδίους ή τους άλλους και σε αυτά που κάνουμε ή μεγάλα ή μικρά - είναι - αφού είναι ίδια ο άνθρωπος η συμφορά η αρχή και το τέλος και η αιτία και το αποτέλεσμα και η αφορμή και η συνέπεια . Αλλά δεν είναι η 《μάζα》ούτε έξυπνη ούτε χαζή μήτε καλή μήτε κακή όταν και εφόσον όμως το παραστρατημένο άτομο της (《μάζας》) δεν έχει την προδιάθεση και την συνήθεια του χαζού κακού - είναι υπνωτισμένοι και χειραγωγίσιμοι ποδηγετοιμένοι . Τέλος είναι και αυτή στοιχείο ένα υλικό κάποιο χρώμα στην παλέτα της πράξης της δημιουργίας . Όσον αφορά τώρα τον ηλίθιο , εγώ θέλω να μάθω ποιος είναι αυτός , που δεν αντιλαμβάνεται ποιο είναι το συμφέρον του που θέλει να κάνει του κεφαλιού του που δεν ξέρει την θέση του ή που δεν την αντιλαμβάνεται αυτήν την αξία του ή την κλίση του και το καλό του διότι στοπ , γιατί έτσι ή γιατί τα ξέρει όλα , γιατί δεν ακούει κανέναν , και ακόμη ίσως επειδή κανείς δεν τον άκουσε διότι κανείς δεν του μίλησε . Αλλά αρνούμαι να δεχτώ ότι οι ηλίθιοι μας οδηγούν ( ποιοι ; είναι αυτοί που τους οδηγούν ; ) και είναι αυτοί περισσότεροι από τους κάλο έξυπνους ανθρώπους - λέω τόσο όσον αφορά τα νοητικά κατασκευάσματα όσο και τα ηθικά επιτεύγματα ' διότι υπάρχουν και αυτά όπως και τα άλλα και οι άλλοι . Ίσως αυτοί που δηλώνουνε έξυπνοι είναι οι βλάκες και καλά κάνουμε να αλλάξουμε όλοι ασχολία ή να κάνουμε κάτι με εμάς πιο χρήσιμο . Υστερόγραφο τι είναι ο μετανθρωπισμός και τι ο υπερανθρωπισμός από το νεοελληνικό λεξικό μαθαίνει κανείς καλύτερα τι σημαίνει και τις επεκτάσεις τους . ...《να δηλώσετε έστω μία ιδέα σας που θεωρείτε ότι είναι αποκλειστικά δικό σας νοητικό γέννημα》πες καλύτερα καμία βλακεία χάχάχάχά ! Όμως τι είναι ιδέα , και πόσα από αυτά που ξέρουμε που κάναμε τα γνωρίζαμε ήδη ή τα μάθαμε μετά ή μάθαμε ότι έγιναν και ειπωθήκανε προηγουμένως από προηγούμενους άλλους , και στο τέλος τέλος σε τι πιστεύει κανείς , εξάλλου και οι ιδέες χτίζονται σε προυπάρχουσες ιδέες στο οικοδόμημα των ιδεών και τα τούβλα-ιδέες-οικοδόμημα δίνουν την θέση τους στον άνθρωπο γιατί γίνεται ο άνθρωπος το οικοδόμημα και οι ιδέες και 《δεν είναι είτε το οικοδόμημα είτε οι ιδέες μήτε κάτι άλλο》 γιατί είναι πάντα ο άνθρωπος . Χμ τροφή , χμ για σκέψη , χμ ιδέες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος 6 Φεβρουαρίου 2022 - 6:26 μ.μ.

    Μα τό χε πει κι ο Marcel Duchamp: "Δεν είναι όλοι καλλιτέχνες, αλλά ο καθένας είναι ένας γαμημένος κριτικός". Κριτική ασκούμε εδώ, είτε μιλήσουμε για τη μάζα είτε για τη μη μάζα, είτε για τους βλάκες είτε για τους έξυπνους. Κριτική ασκείς και συ σ' εμάς με το σχόλιό σου, κάνεις ακριβώς το ίδιο με εμάς τους υπόλοιπους, καμιά τροφή για σκέψη δεν έδωσες και καμιά ιδέα δεν δήλωσες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Σίγουρα το σχόλιο που ανήρτησα είναι μακροσκελές και δυσκολονόητο έως κουραστικό , όμως τι άλλο έχεις να πεις Λύκε επί της ουσίας .Και έκανα γενικό σχολιασμό αλλά όχι κριτική σε εσάς , Πωλ δεν με κατάλαβες που είπα πιο εύκολα θα πούμε χίλιες βλακείες , δέκα χιλιάδες , ή θα πετύχουμε το τζακ ποτ ισάριθμες φορές από το να δηλώσουμε μία παρθενογέννητη ιδέα ( και τι με αυτήν , πες εσύ μία σε παρακαλώ ) . Δηλώνω την ιδέα του ότι δεν έχει σημασία και πολύ ούτε ο βλάκας γενικά , ούτε ο βλάκας προς εμάς μήτε η 《μάζα》μήτε ο έξυπνος μήτε οι πολλές ιδέες παρά ο κάθε θνητός ένας από εμάς που σύντομα θα τον βρει εκείνος ο θάνατος που δεν είναι ούτε χαζός ούτε έξυπνος μήτε ιδέα και που δεν ανήκει στις μάζες απροετοίμαστο . Το δημοσιεύω αλλά επιφυλάσσομαι να το συλλογιστώ καλύτερα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες εσύ λέει μία... Χαχαχα! Μα εδώ προσπαθούμε ακόμη - όχι να εφαρμόσουμε αλλά - να κατανοήσουμε τις ιδέες που γέννησαν κάποιοι άλλοι κάτι χιλιάδες χρόνια πριν και θα γεννήσουμε και νέες; Με τί προσόντα; Ποια σημασία έχει ο άνθρωπος; Καμιά σημασία δεν έχει ο άνθρωπος, αναλώσιμοι και ανακυκλώσιμοι είμαστε. Φύγαν άλλοι ήρθαμε μεις, θα φύγουμε μεις θα ρθουν άλλοι κοκ. πάντα έτσι γινότανε, πάντα έτσι θα γίνεται μέχρι να σβήσει ο ήλιος. Ε και κάπου κει στο ενδιάμεσο του ήρθα κι έφυγα, κάποιοι έχουμε το προνόμιο, ναι είναι προνόμιο, να επιδιδόμεθα σε διανοητικό αυνανισμό. Δεν ξέρω για σας αλλα εγώ είμαι μεγάλος φαν του διανοητικού αυνανισμού, είναι η ιδεολογία που ακολουθώ πιστά.

      Διαγραφή
  22. Λύκε Λύκε και οι άλλοι τι λέτε , να κουβεντιάσουμε. Παρακαλώ επ'αυτού που έγραψα , τι πιστεύετε , ή τι καταλάβατε και εγώ θα σας διαβάσω και σκεφτώ και θα ανταποκριθώ καλοπροαίρετα όπως πάντα . Να σου πω κάτι άλλο εσένα Λύκε《 Δεν έχουν πραγματική εικόνα της κοινωνίας και των ανθρώπων που εξουσιάζουν, αλλά χρησιμοποιούν τους χρήσιμους ηλίθιους που λέγαμε, για να ασκήσουν την προπαγάνδα και την κοινωνική μηχανική που χειραγωγεί τα πλήθη 》λες , επομένως αν και οι πρώτοι είναι νοητικά ανώτεροι των δεύτερων ηλιθίων το μυαλό τους δεν τους βοηθά να δουν την γενικότερη εικόνα εμπρός στο συλλογικό καλό , πράγμα που τους καθιστά με συνέπεια πιο δουλικούς , ηλίθιους από τους ηλιθίους , και για ανήθικους που το έξυπνο μυαλό τους δεν τους βοήθησε να ανταπεξέλθουν της φθοράς του κόσμου , του χρόνου ,των ανθρώπων , της ανθρώπινης φύσης τους , ή 《τρίτον》 μια άλλη οντότητα τους - και εμάς όλους - μάς κατευθύνει , συν όλα τα παραπάνω και τον άγνωστο ψι .
    Προς το παρών φίλε μου , κι όμως μόνο ο άνθρωπος 《μετράει》- μετράει ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το ανθρωποκεντρικό που λες και ξαναλές, ότι μόνο ο άνθρωπος μετράει, θα το ξέρεις και συ ότι είναι το βασικό επιχείρημα των υπερανθρωπιστών για την προβληματική κατάσταση στην οποία έχουμε φτάσει κοινωνικά. Και έχουν και δίκιο εν μέρει, γι' αυτό εξάλλου η φιλοσοφία τους αφορά τη αναγκαιότητα μιας πιο διευρυμένης κοσμολογικά οπτικής. Σοβαρά όμως τώρα, μιας και λες οτι ο άνθρωπος ειναι που μετράει, δε νομίζεις ότι θα ήταν καλύτερα να αποδεσμεύσεις με κάποιον τρόπο τους δυο πιτσιρικάδες που τρέχεις; Κιμά τους τα χεις κάνει τα μυαλά. Δλδ εγώ πραγματικά βλέπω τί γράφουνε και πώς κινούνται και λέω κρίμα νέοι άνθρωποι, δε θα χουν καλή κατάληξη. Να είναι κάποιας ηλικίας ο άλλος και καμμένος εντελώς να τον τρέχεις, αλλά αυτους τους δυο δεν ξέρω. Δε θα έπρεπε να με αφορά και ίσως κακώς που το αναφέρω, αλλά νοιώθω πραγματικά την ανάγκη να στο πω.

      Διαγραφή
  23. Καλημέρα σε όλους σας . Τι λες Πωλ δεν σε καταλαβαίνω .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μια ιδέα που εμπνεόμαστε, είναι δική μας έστω και αν την έχουν σκεφτεί και άλλοι πριν εμάς, αν εμείς δεν γνωρίζαμε την ύπαρξή της. Ωστόσο κάθε ιδέα που εμπνεόμαστε, συνδέεται με το παγκόσμιο συνειδητό και με άλλες εγκατεστημένες ιδέες που δεχόμαστε από αυτό. Μόνο με αυτή την έννοια οι ιδέες δεν είναι "δικές μας", αλλά η πραγματικότητα είναι ότι όλες οι ιδέες υπάρχουν ενωμένες στο ενοϊκό κέντρο της Δημιουργίας και εμείς απλώς τις ανακαλύπτουμε μέσα μας, ως προεκτάσεις του ιδίου ενοϊκού κέντρου, δηλαδή της Πηγής.

    Ούτως ή άλλως, ο άνθρωπος έχει την ενδελέχεια να κατανοήσει την φύση της Πηγής και προχωρά προς την Επίγνωση. Τελικά όλοι προοριζόμαστε στην επανένωση με το Εν, την Πηγή. Η Επίγνωση του Ενός, δεν έχει πλέον εκφάνσεις αλλά είναι μια και Απόλυτη. Συνεπώς κάθε ιδέα που κατακτάται από κάθε μια συνείδηση, είναι μέρος της συνειδητής του πορείας προς την Επίγνωση της Απολύτου Αληθείας.
    Η εντύπωση ότι είμαστε ξεχωριστοί και ότι έχουμε ξεχωριστές ιδέες, είναι πραγματικότητα στο επίπεδο ανθρώπινης κοινωνίας των ατομικοτήτων. Ανεβαίνοντας από αυτό το επίπεδο, οι συνιστώσες της κάθε ατομικότητας συγκλείνουν, ώστε τελικά να εξαλειφθούν ενωμένες στο Απόλυτο Εν.

    Οι άνθρωποι της μέσης εξουσίας, είναι και αυτοί ηλίθιοι. Για την διευκόλυνση της συζήτησης διαχωρίζω την εξουσία σε τρία επίπεδα. Στο κατώτερο, που ασκείται από πολλούς, αλλά έχουν μικρό εύρος επιρροής, στο μεσαίο που έχουν μεγαλύτερο (κυβερνήσεις κρατών) και στο ανώτερο που η εξουσία ασκείται σε παγκόσμιο επίπεδο.
    Οι μόνοι που δεν είναι ηλίθιοι, είναι οι εξουσιαστές του ανώτερου επιπέδου, οι οποίοι εντελώς συνειδητά κατευθύνουν την πορεία της ανθρωπότητας και χρησιμοποιούν όλους τους υπόλοιπους προς τον σκοπό τους, εκμεταλλευόμενοι τις αδυναμίες και την βλακεία τους.
    Εδώ όμως η βλακεία δεν είναι τίποτε άλλο, από την συμπεριφορά που οφείλεται στις σύμφυτες ενδογενείς τάσεις των ανθρώπων (όπως η απληστία, η λαγνεία, η ζηλοφθονία, η μωροφιλοδοξία, το μίσος, κτλ) που θολώνουν την κρίση και τις επιλογές τους, ανεξαρτήτως από την ευφυία τους. Η αδυναμία των ανθρώπων που δεν μπορούν να τιθασεύσουν τα πάθη τους, τους κάνει εύκολα υποχείρια των εξουσιαστών της ανώτερης βαθμίδος.

    Οι πολιτικοί, είναι εν των ων ουκ άνευ ηλίθιοι (με αυτή την έννοια) και αποτελούν την μέση τάξη των εξουσιαστών. Να είστε βέβαιοι ότι οι υπουργοί και οι πρωθυπουργοί, είναι ηλίθια άτομα πού φέρονται και άγονται από τα πάθη τους και είναι οι πλέον χειραγωγήσιμοι. Σχεδόν κανείς τους δεν έχει φιλοσοφικές ανησυχίες περί του ανθρώπου, ούτε διέπεται από πανανθρώπινες σκέψεις και αγωνίες.
    Δεν είναι τυχαίο ότι κανείς φιλόσοφος ή πνευματικά καλλιεργημένος άνθρωπος, δεν ασχολείται με την πολιτική.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Και ποιος είναι ο έξυπνος , αληθινός , πλήρης σκοπός των εξουσιαστών τρίτης βαθμίδας , ποιο είναι το κέρδος που θα αποκομίσουν και θα αποκομίζουν , και ποιοι είναι αυτοί ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμε, ο τρόπος που θέτεις το ερώτημα, αποκαλύπτει και την απάντηση που ήδη γνωρίζεις.

    Κατ΄αρχήν στον ορισμό του ηλιθίου της συζήτησής μας, η αντίθετη έννοια δεν είναι ο έξυπνος. Η ηλιθιότητα δεν είναι η έλλειψη ευφυίας εν προκειμένω.
    Με αυτό τον όρο, εννοούμε αυτούς που ενώ μπορεί να είναι ευφυείς, έχουν κλειδώσει το μυαλό τους σε ένα δογματικό τρόπο σκέψης και είναι τόσο εγκλωβισμένοι, ώστε να μην μπορούν να δουν τα πράγματα με ευρύτερο τρόπο, πιο ολιστικά. Επίσης είναι αυτοί που φοβούνται να ενδοσκοπήσουν στον εαυτό τους και να ανακαλύψουν τα εγωπαθή τους στοιχεία, που τους κάνουν ευάλωτους.

    Οι άνθρωποι της ανώτερης εξουσίας (3η βαθμίδα) διαφέρουν απ΄το γεγονός ότι έχουν βαθειά αυτεπίγνωση και γι΄ αυτό δεν μπορούν να χειραγωγηθούν. Διαθέτουν πνευματικές δυνάμεις ανώτερες αυτών της 2ης βαθμίδας. Αυτοί οι άνθρωποι βρίσκονται σε πολύ διαφορετικό αντιληπτικό επίπεδο των πραγμάτων και έχουν εντελώς διαφορετική κοσμοθεωρία, από την συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων.
    Σκέφτονται και ενεργούν με πλήρη συνείδηση, ενώ έχουν βαθειά γνώση της ανθρώπινης φύσης.
    Βρίσκονται πάνω από όλους και απ΄όλα. Οικονομία, τεχνολογία, παραγωγή, επιστήμη, ακαδημία, ιδεολογίες, τέχνες, όλα βρίσκονται υπό τον δικό τους έλεγχο.

    Ο σκοπός τους δεν είναι κατανοητός από τον κοινό νου, που θεωρεί ότι όλα ερμηνεύονται με τον άξονα κέρδος-όφελος-ιδιοτέλεια. Οι άνθρωποι αυτοί, βρίσκονται έξω από το Μάτριξ και είναι οι δημιουργοί του.

    Αντιλαμβάνεσαι ότι οι εξουσιαστές της 3ης βαθμίδας, είναι διαχρονικοί και θεωρητικά "αθάνατοι".
    Υπάρχει δηλαδή κληρονομική διαδοχή και μύηση.

    Ήδη ψυχανεμίζεσαι τι είδους άνθρωποι είναι αυτοί και γιατί δεν είναι άτομα ευρείας αναγνωρισιμότητας.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Όλα για το φαγητό γίνονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Έχω την εντύπωση ότι η πραγματικότητα σχετικά με τους ανώτερους εξουσιαστές είναι περισσότερο πεζή από όσο θα θέλαμε. Θεωρώ ότι η μονη ουσιαστική δύναμή τους είναι ο πολυς πλούτος που κατέχουνε, αυτός τους δίνει την όποια εξουσία έχουνε, αυτός πλάθει και τους μύθους και την παραφιλολογία γύρω από τα πρόσωπα τους. Ο πλούτος τυφλώνει, έχει βαθιά επίδραση και σ' αυτόν που τον κατέχει αλλά και σε όλους τους υπόλοιπους που βλέπουν αυτόν που τον κατέχει και μην αρχισετε πάλι αυτά τα γραφικά ότι ο εξελιγμένος και φιλοσοφημένος δεν επηρεάζεται, αυτά είναι μπούρδες, η υπέρογκη ύλη έχει μεγάλη επίδραση σε όλους, είναι θέμα βαρύτητας και μαγνητισμού και το σιδηρούν γένος είναι ευάλωτο στον μαγνητισμό, ειναι καθαρά ψυχολογικό το φαινόμενο. Και επειδή ακριβώς είναι ψυχολογικό το φαινόμενο, μέσα στο ανθρώπινο υποσυνείδητο υπάρχουν ακόμη κατάλοιπα των θεοκρατικών κοινωνιων, οπου οι τότε εξουσιαστές είχαν δήθεν υπερφυσικές δυνάμεις και αυτά τα κατάλοιπα έχουν ενσωματωθεί στη σύγχρονη καπιταλιστική κοινωνία με κάποιον τρόπο και πολλοι θεωρούν ότι αυτός που κατέχει πλούτο και επομένως εξουσία, κατέχει οπωσδήποτε και υψηλές πνευματικές δυνάμεις και ότι μάλιστα του έχουν κληρονομηθεί δικαιωματικά κιόλας αυτές και δε πα να ναι και ο μεγαλύτερος άχρηστος του κόσμου όλου... Εντωμεταξύ η ιστορία βρίθει από άχρηστους και ανίκανους βασιλιάδες και αυτοκράτορες, οι οποιοι βρέθηκαν εκεί που βρέθηκαν απλώς επειδή κληρονόμησαν αυτό το δικαιωμα. Και πραγματικά, αν κάτσει κάποιος και το σκεφτεί έστω και λίγο, δεν υπάρχει απολύτως καμιά ανάγκη να κατέχουν οι εξουσιαστές υπερφυσικές δυνάμεις! Διότι αρκεί μόνον ο πλούτος τους για να ελέγξουν τους πάντες όλους, είτε πληρώνοντας τους είτε μη πληρώνοντας τους. Ειναι τόσο γελοιωδώς εύκολο να μανιπιουλαριστεί η ανθρωπότητα μέσω του πλούτου, που δεν χρειάζεται απολύτως καμιά πνευματική και υπερφυσική δύναμη για να το πετύχουν αυτό οι εξουσιαστές! Δε λέω, ενδεχομένως κάποιοι να έχουν τέτοιες ενασχολήσεις, αλλά επί του πρακτέου είναι άχρηστες για να εξουσιάσουν. Βεβαίως από την άλλη, καταλαβαίνω και την ψυχολογική ανάγκη της πλειοψηφίας για όλα αυτα τα μυστηριώδη και υπερφυσικά και ευφυη που υποτίθεται ότι κάνουν εναντίον τους οι εξουσιαστές, είναι ξανά ψυχολογικό το φαινόμενο, γιατί με κάποιον τρόπο θέλουμε όλοι να μετράμε μεσα σ' αυτόν τον άδικο ντουνιά, κανείς δε θέλει κατα βάθος να παραδεχτεί ότι είναι αναλώσιμος, ότι είναι ένα τίποτα, ότι δεν μετράει, ότι χειραγωγείται τόσο ευκολα με μερικά φράγκα και με μια ψεύτικη εφήμερη θέση κατώτερης εξουσίας, πρέπει να υπάρχει κάποιο νόημα σ' αυτη τη γαμημένη τη ζωή και νόημα υπάρχει όταν με καταδιώκουν, όταν δολοπλοκούν κρυφίως από πίσω μου, όταν σχεδιάζουν πολύ ευφυή πλάνα για να με παραπλανήσουν, όταν ακόμη θέτουν σε κίνηση τις πολυ υψηλές πνευματικές τους δυνάμεις για να με χειραγωγήσουν, γιατί για να τα κάνουν όλα αυτά σημαίνει ότι μετράω και πρέπει να μετράω και ξέρω ότι μετράω γιατί ετεροπροσδιορίζομαι από αυτους τους μυστικούς εξουσιαστές και επειδή δεν τίθεται αμφιβολία ότι μετράω, θα σκαρφιστώ τα πάντα για να το αποδείξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Έτσι είναι ! Καλημέρα κυρίες και κύριοι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Την καλησπέρα και απο μένα. Εχει ηλιόλουστη μέρα σήμερα στην Ομορφη Πρέβεζα. Λύκιε, θα ήθελα να ακούσω την άποψη σου για την "στάση" της Γερμανίας για την συνεχόμενη κρίση στην Ουκρανία.

    Με εκτίμηση,
    Γιώτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Γιώτα, η Γερμανία υπερασπίζεται τα δικά της συμφέροντα, γράφοντας την γραμμή του ΝΑΤΟ, στα παλαιότερα των υποδημάτων της (όπως κάνει πάντοτε). Προσπαθεί να κρατήσει αποστάσεις, ώστε απ΄την μια να καταδικάζει θεωρητικά την Ρωσική επιθετικότητα, αλλά απ΄την άλλη να μην δείχνει εμπράκτως την στήριξη στην Ουκρανία, με αποστολή εξοπλισμού. Επειδή έχει κοινά συμφέροντα με την Ρωσία (φυσικό αέριο), δεν θέλει να έρθει σε απευθείας ρήξη μαζί της, αλλά ταυτόχρονα να φαίνεται ότι στηρίζει το ΝΑΤΟ. Η διπρόσωπη πολιτική της Γερμανίας, δεν με εκπλήσσει. Την ίδια στάση κρατά στα Ελληνοτουρκικά, αφού προτάσσει τα εμπορικά της συμφέροντα, έναντι οποιονδήποτε συμφωνιών, συμμαχιών και συνεταιρισμών. Η Γερμανία δεν είναι αξιόπιστος εταίρος, συμπεριφερόμενη ως υπερδύναμη, χωρίς όμως να είναι τέτοια, τουλάχιστον στο στρατιωτικό σκέλος.

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  31. Καμία σχέση η τεχνητή μερική θέωση(λέω μερική γιατί σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να επιτευχθεί αθανασία δίχως τη συμμετοχή Αυτού που την εξαγόρασε για εμάς) με την Θέωση κατά Χάριν Χριστού(που συμβαίνει επειδή χαρίζεται από τον Δημιουργό στους καθαρούς τη καρδία).

    Στην πρώτη δεν εκπληρώνεται ο σκοπός του ανθρώπου που είναι το "κατ'εικόνα και καθ'ομοίωση" Θεού ζώντος. Ως ανώτερα της υπόλοιπης πλάσης δημιουργήματα, προικισμένοι με τα ανώτερα χαρίσματα του Θεού (διαθέτουμε Νου, Συνείδηση, Αυτεξούσιο) είμαστε πρόσωπα ξεχωριστά και καλούμαστε να εξυψώσουμε το ανάστημά μας με την καλλιέργεια των Αρετών για να Του μοιάσουμε. Τότε ο Θεός μας αποκαλύπτεται και μας θεώνει, δηλαδή μας επιτρέπει να Τον δούμε ανασταίνοντας Σώμα, Ψυχή και Πνεύμα. Πρόκειται για νοητικοψυψικοσωματική μέθεξη. Ο άνθρωπος αποκτά γνώση της προέλευσής του επειδή συνδέεται με τη θεία ουσία. Ο Πυρήνας παραμένει Αναλλοίωτος Θεός Δημιουργός και οι άνθρωποι που θεώνονται παραμένουν ξεχωριστά πρόσωπα ατομικότητες. Η ιεραρχία παραμένει αδιασάλευτη και αιώνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Δεν αναμένεται στον κόσμο της πλάνης από τον άνθρωπο να γίνει απλά ηθικότερος για να επιλύσει όλα του τα προβλήματα, γι'αυτό και η θεοσοφία ως σύστημα ηθικής που αναφέρθηκε νωρίτερα σε κάποιο σχόλιο, δεν αρκεί. Γι'αυτό και απέτυχε. Και κανένας υπερανθρωπισμός δεν μπορεί να επιλύσει τα προβλήματα του κτιστού κόσμου με μια επιμήκυνση του βίου γιατί όλα τα συστήματα ηθικής καταρρέουν κάτω από τις ανθρώπινες παθογένειες.

    Ο Χριστός σαρκώθηκε και σταυρώθηκε για να δείξει το δρόμο και να ΧΑΡΙΣΕΙ την αθανασία.

    Μπορεί ο άνθρωπος από μόνος του να γίνει Θεός; Το πείραμα του Αδάμ και της Εύας έφερε την πτώση. Την πτώση φέρνει κάθε προσπάθεια που θέτει τον άνθρωπο στο επίκεντρο ως δήθεν αυτάρκη και αυτόνομο. Δίχως θεό. Όσες φορές κι αν επιχειρήσει τη θέωση ο άνθρωπος αποκομμένος από την Πηγή, θα πέφτει σε αδιέξοδο γιατί θα αρνείται να δει τον Πυρήνα της Ύπαρξής του.

    Ας διαβάσουμε και αυτό από τον Θεοφάνη Τάση.:
    https://www.kathimerini.gr/society/561213733/theofanis-tasis-apo-tin-anosia-ton-pollon-stin-athanasia-ton-ligon/

    Ειπώθηκε επίσης πως:
    "Είναι τόσο γελοιωδώς εύκολο να μανιπιουλαριστεί η ανθρωπότητα μέσω του πλούτου, που δεν χρειάζεται απολύτως καμιά πνευματική και υπερφυσική δύναμη για να το πετύχουν αυτό οι εξουσιαστές!"

    Δεν είναι ακριβώς έτσι. Ο πλούτος βοηθά επειδή εξαγοράζει θέσεις εξουσίας πάνω στις ΣΥΝΕΙΔΉΣΕΙΣ των ανθρώπων! Οπότε αποτελεί το μέσο για να χειραγωγηθεί ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΆ η ανθρωπότητα. Αυτός είναι κι ο λόγος που ανέκαθεν φύτρωναν στοές και ιδρύματα κρυφά και φανερά με σκοπό τη διαμόρφωση συγκεκριμένων τάσεων και τον εγκλωβισμό των ανθρώπων σε νοητικά μονοπάτια που καλλιεργούν την ερπετική του φύση και την συσκότιση. Τα αθέατα κέντρα υπολογίζουν και σχεδιάζουν βήμα βήμα τους τρόπους με τους οποίους θα παραμείνει ο άνθρωπος δεμένος στο άρμα του εγωισμού, της διαβολής και της πλάνης. Και κάνουν χρήση πνευματιστικών πρακτικών από αρχαιοτάτων χρόνων για να διατηρούν τη δύναμή τους αταλάντευτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ανατολή εσύ; Είναι χαρακτηριστικός ο τρόπος γραφής σου.

    Ακριβώς έτσι είναι η κατάσταση. Δυστυχώς ο κόσμος έχει μπερδέψει την αθανασία με την υλική αναγέννηση. Νομίζει ότι αν καταφέρει να διατηρήσει το ζωικό του μέρος υγιές θα πετύχει και τη θέωση. Εγωιστική φιλοδοξία, κενή περιεχομένου.

    22Αρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Δυστυχώς η ελληνική κυβέρνηση, επιδεικνύει τεράστια ανευθυνότητα στην διαχείριση της κρίσης με τον πόλεμο στην Ουκρανία και στέλνει πολεμικό υλικό στους Ουκρανούς.

    https://hellasnow.com/ellada-stelnei-pyromachika-kalasnikof-ektoxeytes-stin-oykrania/?fbclid=IwAR1Y8wnr_UP6V3WZXzsaDygkmMlVU21b8AODtcx8eOUSLoBPAbLcWpbnalE

    Λέγεται μάλιστα ότι πρόκειται για όπλα που είχαν κατασχέσει οι ελληνικές αρχές από ουκρανικό πλοίο, το οποίο τα προωθούσε σε ισλαμιστές τρομοκράτες...

    Καταρχήν ο Έλληνας Πρωθυπουργός ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να στέλνει οπλισμό σε χώρα με εμπόλεμο, χωρίς απόφαση της ολομέλειας της Βουλής, καθότι η χώρα μας ουδεμία υποχρέωση προς την Ουκρανία έχει (δεν έχουμε δέσμευση προς σύμμαχο -ΝΑΤΟ ή Ε.Ε.- χώρα, ούτε έχουμε υπογράψει κάποια ειδική αμυντική συνεργασία με την Ουκρανία). Ο Μητσοτάκης συμπεριφέρεται αυθαίρετα, περιφρονώντας τους νόμους και το σύνταγμα του κράτους, σαν να είναι το δικό του τσιφλίκι. Βάζει την πατρίδα μας σε τεράστιο κίνδυνο, παίρνοντας αναφανδόν το μέρος της Ουκρανίας, ως μη όφειλε. Η διάρρηξη της σχέσης μας με την Ρωσία, δεν είναι προς το συμφέρον μας σε καμία περίπτωση. Η Ρωσία σέβεται τις δεσμεύσεις μας προς το ΝΑΤΟ και δεν έχει παράλογες απαιτήσεις από μας. Ωστόσο η αποστολή όπλων στην Ουκρανία, απ΄την στιγμή που δεν αποτελεί συμβατική μας υποχρέωση προς αυτή τη χώρα, είναι ευθεία πρόκληση προς την Ρωσία, που δεν θα μείνει αναπάντητη. Ήδη η Πρεσβεία της Ρωσίας δηλώνει ότι η Ελλάδα θα το πληρώσει με τόκο...

    Η αδέξια εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης, βγάζει την χώρα μας από την ουδετερότητα που θα έπρεπε να κρατά (ας μένει μόνο σε καταδικαστικές δηλώσεις) και την τοποθετεί έμπρακτα σε αντιπαράθεση με την Ρωσία...

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσωπική άποψη,μάλλον το κάνει επίτηδες.Νομίζω είναι φανερό πως αρκετό καιρό τώρα ψάχνει την έξοδο.Παράλληλα με την έξοδο βοηθα και τον παλιάτσο ουκρανό κατ εντολή των αφεντικών του.Τέλος τις συνέπειες της πράξης του πιθανόν να τις επωμισθεί ο λαός που αποδεδειγμένα νομίζω δεν του είναι και ιδιαιτερα συμπαθής.Τρία σε ένα δηλαδή...

      ΛΕΩΝΟΡ

      Διαγραφή
    2. Δεν νομίζω ότι ο Μητσοτάκης ψάχνει την έξοδο αφήνοντας πίσω του το χάος, ειδικά σε μία περίοδο υψηλών εντάσεων και κινδύνων για την πατρίδα. Όχι ότι το συμφέρον της πατρίδας αποτελεί το πρώτιστο ενδιαφέρον του, αλλά σίγουρα ενδιαφέρεται για την πολιτική παρακαταθήκη που θα αφήσει το κυβερνητικό του έργο, στους κομματικούς συνεχιστές του. Ίσως σήμερα προκύψει η πρώτη ενδοκυβερνητική ρήξη, με παραίτηση του υπουργού εξωτερικών Νικολάου Δένδια. Ίσως οι αναμενόμενες εκλογές του Σεπτεμβρίου να κυοφορήσουν το νέο πρωθυπουργό, τον Νίκο Δένδια. Μία τακτική υποχώρηση δηλαδή, με προετοιμασία του επόμενου πρωθυπουργού.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    3. Ο Δένδιας ποιον εκπροσωπεί στην αθέατη πραγματικότητα;
      Γνωρίζετε ποιανού εκπρόσωπος είναι στην Κέρκυρα που δραστηριοποιείται;

      ΛΕΩΝΟΡ

      Διαγραφή
    4. Ο Δένδιας είναι ο νομικός εκπρόσωπος της οικογένειας Rothschild και ειδικώς του David, απ'τον οποίο και υποστηρίζεται.
      Για την ακρίβεια δεν τον εκπροσωπεί στην Κέρκυρα, αλλά το δικηγορικό του γραφείο με έδρα το Λονδίνο, τον εκπροσωπεί σε όλη την Ευρώπη.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    5. O Λόρδος Jacob Rothschild στην εκπομπή My Kerkyra Live
      https://www.youtube.com/watch?v=OUDKCKi_Ig0&t=336s

      Στην Κέρκυρα μάλλον εκπροσωπεί τον Ιάκωβο που εδώ και πολλά χρονια έχει το φτωχικό του...
      Εδώ μπορούμε να καταλάβουμε γιατί ίσος,όπως μας λες προωθείται και για πρωθυπουργός.
      Όσο για το χάος που αναφέρθηκες υπάρχει και το ORDO AB CHAO.

      ORDO AB CHAO! Από τις μασονικές στοές σε όλον τον πλανήτη; Το ΔΝΤ άναψε «φωτιές» (ΒΙΝΤΕΟ)
      https://www.el.gr/nea-taxh/stoes/ordo-ab-chao-apo-tis-masonikes-stoes-se-olon-ton/

      ΛΕΩΝΟΡ

      Διαγραφή
  35. Όχι, ήταν καθαρά προβλέψιμος κάτι που γνώριζε ο Πούτιν. Αλλωστε ολα είναι markt. Φυσικά με αυτή την έκβαση την "επαναλαμβανομενη" με πλοία κτλ + την Ουκρανια e.t.c. ο Κος Ιάκωβος Τσούνης δεν θα ήταν υπερήφανος.

    Γιώτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Καθόλου καλύτερα δε θα είναι τα πράγματα με πρωθυπουργό τον Δένδια, θαρρώ. Και μόνο που εκπροσωπεί τη φιδοφωλια των Rothschild, καταλαβαίνουμε όλοι νομίζω την τύχη που μας περιμένει.

    Ο Κούλης πέρα από βλάκας ο ίδιος, προφανώς περιβάλλεται και από ανεγκέφαλους συμβούλους γιατί δεν ερμηνεύεται η ευθεία αντιρωσική πολιτική που επέλεξε θέτοντας τη χώρα μας στο στόχαστρο χωρίς λόγο!

    Ανατολή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Αγαπητή Ανατολή, δεν τίθεται θέμα βελτίωσης των πραγμάτων, με έναν νέο πρωθυπουργό! Το ζητούμενο για την κυβέρνηση, είναι η καλύτερη προώθηση και υλοποίηση των πολιτικών που εκπονούν για τη χώρα μας, τα ξένα κέντρα εξουσίας.
    Μια κυβέρνηση υπό τον Δένδια, θα είναι περισσότερο αυταρχική και αλαζονική, απ' ότι έχουμε ήδη βιώσει απ' την κυβέρνηση Μητσοτάκη.
    Γενικότερα η Δύση διέρχεται από μια φάση αναθεώρησης όλων των πολιτισμικών κατακτήσεων της ιστορίας της, συνέχεια του ασκούμενου νεοταξικού σχεδιασμού, που διέβρωσε σιγά σιγά τη παιδεία και τις νέες γενιές.
    Οι εντάσεις και οι πόλεμοι μεταξύ των κρατών της περιοχής μας, θα πυκνώσουν και η χώρα μας, δεν θα μείνει έξω από αυτή την λαίλαπα.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Τα μεταφέρω εδώ γιατί εξαρχής εδώ έπρεπε να είναι και όχι στην ανάρτηση για τα ΔΠ. ΛΕΩΝΟΡ

    Ανώνυμος10 Μαρτίου 2022 - 11:32 π.μ.

    Το δικαίωμα της άποψης παράγεται από το ελευθέριο της βούλησης...
    Σε αυτό το σημείο θα τολμήσω να σου κάνω ευθέως μια ερώτηση:
    Στο δικό σου γένος,στην δικη σου φυλή,πως γράφετε πως ετυμολογείται και πως ηχεί η λέξη AΝΘΡΩΠΟΣ;

    ΛΕΩΝΟΡ
    Kwisatz Haderach10 Μαρτίου 2022 - 2:43 μ.μ.

    Στο δικό μου γένος και στη δική μου φυλή, δεν υπήρχε κάν ο άνθρωπος! Θα ήταν προσβολή προς τον πυρήνα της ύπαρξης να υπάρχει ένα τέτοιο υποτακτικό ον για το δικό μου γένος και τη δική μου φυλή. Τα υπόλοιπα για γραφές και ετυμολογίες κλπ. ήταν επίσης κατα πολύ μεταγενέστερα από το δικό μου γένος, δημιουργήματα της κατωτερότητας των ανθρώπων ηταν αυτά, ακριβώς γιατί δεν είχανε την ικανότητα να επικοινωνούν τηλεπαθητικά μέσω δονήσεων.
    Ανώνυμος10 Μαρτίου 2022 - 5:09 μ.μ.

    Τώρα με αυτά που μας γραφεις θυμήθηκα αυτό...

    Ancient Aliens: Dinosaur Humanoids Alive Today? (Season 8) | History
    https://www.youtube.com/watch?v=VGzl7XTtDPw

    ΦΑΚΕΛΟΣ LACERTA ΜΕΡΟΣ1 (συνεντευξη 1η)
    https://www.youtube.com/watch?v=WDYg-2qTZEY

    ΛΕΩΝΟΡ
    Ανώνυμος10 Μαρτίου 2022 - 11:23 μ.μ.

    Πωλάκι μου,ξεπέρασέ το.
    Κατέβα απ'το καλάμι σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Τελικά είδατε που το σύμπαν έχει αυτιά...
    Μπορεί όμως και να διαβάζει Καταχθόνιο Δαίμονα!χαχα.

    LIVE: "Ο ρόλος του πνευματικού ανθρώπου κατά την Άποψη του Μάριου Πλωρίτη"
    https://www.youtube.com/watch?v=0vkhshUhdH0

    ΛΕΩΝΟΡ

    Καλημέρα.

    Παλαιότερα ενοχλούμουν στο γεγονός ότι ενώ εμείς ονομάζουμε την χωρα μας Ελλάς στην αγγλική γλώσσα αναφέρεται ως Greece.

    "Ο Ησίοδος, που είναι ένας από τους αρχαιότερους συγγραφείς του κόσμου, αναφέρει ότι ο Γραικός, o Έλληνας, ο Μάγνης και ο Μακηδόνας είναι μια οικογένεια, παιδιά του Δία και της Πανδώρας, κόρης του Δευκαλίωνα,"
    https://theseus-aegean.blogspot.com/2013/03/blog-post_1190.html

    Όταν το έψαξα όμως περαιτέρω,ανακάλυψα πως υπάρχει άμεση συνάφεια και συνεχεια των δυο λέξεων...
    Επίσης όταν συνειδητοποίησα πως το Greece είναι συνώνυμο του γηραιός και κατ επέκτασιν του ιερός σταμάτησε να με προβληματίζει και ίσος μάλιστα μου άρεσε κατά μια έννοια!Απεναντίας το πρόβλημα με την μετάφραση του Ελλάς στην αγγλική γλώσσα είναι το αγγλικό "Η".Δηλαδή αν επιχειρήσουμε να μεταφράσουμε απευθείας το Ελλάς γίνετε Hellas...και το Hell στην αγγλικήν μεταφράζεται σε κόλαση.Βεβαια αν μπορούσε να αποφευχθεί το γράμμα "Η" ίσος ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα.
    Φίλοι συνσχολιαστές και οικοδεσπότη,εσείς ποια από της δυο λέξεις προτιμάτε;

    ΛΕΩΝΟΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Αγαπητέ ΛΕΩΝΟΡ, οι ελληνικές λέξεις στην Αγγλική που τονίζονται με δασεία ξεκινάνε µε το h- (πχ. history =ἱστορία, Hellas = Ἑλλάς, Helen = Ἑλένη). Αυτός είναι ο λόγος που γράφεται το Η πριν το Ε και βεβαίως βοηθά στην σωστή φωνητική απόδοση, διότι αν η λέξη ξεκινούσε με Ε(e) το Ellas θα προφερόταν ως Ιλλάς και όχι Ελλάς. Με την πρόθεση του Η, η φωνητική απόδοση γίνεται εγγύτερη προς την ελληνική, δηλαδή Χελλάς και έτσι το Ε(e) ακούγεται ως -E-.
    Άρα δεν υπάρχει κάποια συσχέτιση με την αγγλική λέξη Hell (κόλαση), παρά απλή σύμπτωση.

    Παραθέτω την άποψη του Νίκου Νικολάου (PhD στη Γλωσσολογία από το Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης) που σε διάλεξη ιστορικής γλωσσολογίας, έδωσε την ετυμολογία της λέξης HELL (κόλασης):

    "Παλαιά αγγλικά hel , hell , γερμανικής προέλευσης. που σχετίζεται με το ολλανδικό hel και το γερμανικό Hölle , από ινδοευρωπαϊκή ρίζα που σημαίνει «καλύπτω ή κρύβω».

    Όσο για την Ελλάς (Ἑλλάς) ή τη Νέα Ελληνική Ελλάδα (Ελλάδα), δεν υπάρχει ευρέως αποδεκτή ετυμολογία. Έχει αναφερθεί στα έργα του Ομήρου (Ιλιάδα Β' 683-4), ως χώρα των Μυρμιδόνων, το βασίλειο του Αχιλλέα στην Πθία (Στερεά Ελλάδα).

    Έχει επίσης προταθεί από τον Αριστοτέλη ότι το όνομα Ελλάς μπορεί να προέρχεται από το όνομα των πιθανώς προελλήνων κατοίκων της Δωδώνης, που ονομάζονταν Helloi ( Ἑλλοί ) ή Selloi ( Σελλοί ).

    Αν δεχτούμε ότι η προέλευση του ονόματος Hellas είναι όντως προελληνική (ειρωνική, το ξέρω), τότε δεν θα υπήρχε σύνδεση με την ινδοευρωπαϊκή ρίζα της λέξης κόλαση. Αλλά ακόμα κι αν δεν το κάνουμε, δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία για να συνδέσουμε τις δύο λέξεις."

    https://www.quora.com/Is-there-a-relation-between-the-word-Hell-and-Hellas-Hellada

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Λύκιε σίγουρα μιλάμε για δυο διαφορετικές λέξης,μα έλα μου ντε που γράφονται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο.Ας αναλογιστούμε απλός που πηγαίνει το μυαλό του ανυποψίαστου και ανενημέρωτου αναγνώστη που συναντά μπροστά του την λέξη Hellas για πρώτη φορα.(Το να προσπαθείς να κοιτάξεις μια κατάσταση με τα ματια ενός τρίτου,ανενημέρωτου ανθρώπου νομίζω βοηθα στην κατανόηση και την συνειδητότητα,οποιος θέλει ας το δοκιμάσει.)
      Ανέφερα τον Ησίοδο ως αρχαιότερη πηγή που γνωρίζουμε,που παρουσιάζει αυτούσια τα ονόματα των δυο από τα τέσσερα αδέλφια που μας απασχολούν.Και τέλος απλός ρώτησα για το ποια από τις δυο λέξης προτιμά ο καθένας.

      ΛΕΩΝΟΡ

      Διαγραφή
    2. Εμένα δε μου αρέσει καμιά από αυτές τις δυο λέξεις, δεν προτιμώ καμιά, είναι λάθος και οι δυο, υπάρχει κάτι λάθος μέσα και στις δύο, δεν ξέρω τί ακριβώς.

      Διαγραφή
  41. Αγαπητέ ΛΕΩΝΟΡ, αν και τα δυο ονόματα για την χώρα μας είναι σωστά, θεωρώ πιο εύηχο και με δονεί καλύτερα το Ελλάς. Δεν θα αναλωθώ σε ετυμολογήσεις λέξεων, αλλά θα εστιάσω στο δονητικό μέρος τους. Το Ελλάς είναι πιο αρμονικό απ'το Greece, διότι ξεκινά από φωνήεν και εναλλάσσεται καλύτερα το -ε- με το -α- με την παρεμβολή του διπλού -λλ-.
    Η φωνητική απόδοση είναι πιο αρμονική και εκφορά της, δονεί σε πιο αρμονική συχνότητα τον εγκέφαλο.
    Τις ετυμολογήσεις τις αφήνω σε σένα αγαπητέ ΛΕΩΝΟΡ, που χρόνια τώρα μας έχεις συνηθίσει.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. (h)Ελλάς ή (s)Ελλάς

    Οι λέξεις που έπαιρναν δασεία πέρασαν στις ξένες γλώσσες είτε με h είτε με s.

    Π.χ. ώρα-hour αλλά αλς/αλάτι-salt

    Η δασεία ουσιαστικά δείχνει την ένταση/δυναμισμό στην εκφορά του πρώτου γράμματος. Δείχνει την πνοή που το συνόδευε προτού η γλώσσα μας μετασχηματιστεί και απολέσει την αρχική της μουσικότητα.

    Έλλην και Ελλάς βρίσκονται φωνητικά πιο κοντά στην αρμονία που ο εγκέφαλός μας έχει μάθει να αναγνωρίζει αλλά δε ξέρω αν το ίδιο ισχύει για λαούς που είναι συνηθισμένοι σε αλφάβητα που επικρατούν σύμφωνα.

    Ανατολή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Είχα αφήσει ένα σχόλιο εδώ χτες βράδυ αγαπητέ Λύκιε αλλά μάλλον ο μπλόγκερ σου πεινούσε!
    Δε θυμάμαι τώρα να το αναπαράγω ακριβώς αλλά ας πούμε ότι έμοιαζε με το παρακάτω:

    Λίγη σημασία έχει αν η αγγλική λέξη Hellas παραπέμπει συνειρμικά στην Κόλαση. Μήπως είναι η Ελλάδα μας κανένας Παράδεισος και εγώ τυφλός που δεν το βλέπω;
    Κι είμαι βέβαιος ότι ο αγγλόφωνος εντοπίζει και τον θετικό απόηχο του όρου.

    Μήπως κι η λέξη Παράδεισος δεν κρύβει έναν Άδη:
    Παράδεισος
    Παρά τον Άδη

    Ίσως κι η λέξη Ελλάδα να είναι συνδιασμός φωτός και σκότους:
    Ελλάδα
    Ελ-λ-αδα
    Φωτεινός και Άδης

    Αυτό που θέλω να πω είναι ότι η ετυμολογήσεις έχουν πολύ πλάκα και τρομερό ενδιαφέρον! Είναι σαν παιχνίδι! Σαν το κυνήγι του κρυμμένου ή χαμένου θησαυρού! Και οι λέξεις τόσο εύπλαστες που αποκτούν το νόημα που θέλουμε να τους δώσουμε.

    Το ΑΙΜΑ είναι και ΙΑΜΑ
    Η ΕΛΠΙΔΑ γίνεται και ΛΕΠΙΔΑ
    Η ΡΟΗ είναι στα ΟΡΗ
    Κτλ.

    Σαν τα νομίσματα που έχουν δύο όψεις. Σημασία έχει ο άνθρωπος να κοιτάζει πάντα τη θετική και ωφέλιμη πλευρά και να πράττει προς την αυτή κατεύθυνση ώστε να ομορφαίνει το πέρασμά του.

    22Αρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Αγαπητέ 22Αρη, πράγματι θα πεινούσε ο blogger, γιατί δεν βρήκα κανένα άλλο δικό σου σχόλιο.
    Καλό είναι πριν πατήσουμε "Δημοσίευση", να κάνουμε για αντιγραφή του σχολίου μας στο σημειωματάριο ή στο Word.

    Ωραίες οι ετυμολογήσεις, αρκεί να τηρούνται οι γλωσσικοί κανόνες, ώστε να μην γίνονται γραφικές παρετυμολογήσεις, που όντως έχουν πλάκα. Εννοώ ότι δεν μπορούμε να κάνουμε ετυμολογία βάσει μόνο της ακουστικής απόδοσης μιας λέξης, αλλά πρέπει να λαμβάνεται υπόψη και η γραμματική (ορθογραφία) που την διέπει. Διότι ένα και μόνο γράμμα, αλλάζει τελείως το νόημα μιας λέξης και ας είναι ομόηχη με μια άλλη. Δεν αναφέρομαι ειδικά σε κάποιον, αλλά γενικά σε όσους νομίζουν ότι η ετυμολογία δεν υπακούει σε γραμματικούς κανόνες και μπορεί να γίνεται αυθαίρετα.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Φιλε Joker για πάρτη σου!
    Και για τους υπολοιπους,εννοείτε...

    Άρχειν και άρχεσθαι. Η φιλοσοφία της ηγεσίας στην αρχαία Ελλάδα– Δρ. Αγγελική Κομποχόλη
    https://www.youtube.com/watch?v=u5r8wUqCdII

    ΛΕΩΝΟΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Αγαπητέ Λύκιε ο κακόβουλος-η επειδή νόμισες πως εγώ είμαι κάποιος άλλος...μεταφέρθηκε στου αλλου την σελίδα για να κοπρίσει!

    Quiz για ΝΔούληδες.
    http://zeys-elaynon.blogspot.com/2022/04/quiz.html#more

    ΛΕΩΝΟΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α εσείς είστε ιδανικοί για διαφημιστική προώθηση! Αμα ήμουν κανά ψώνιο με τη δημοσιότητα και έγραφα επώνυμα, εσάς θα χρησιμοποιούσα για να με κάνετε διάσημο ονλάιν ααχαχαχα! και τζάμπα κιολας. Το καλύτερο όμως μου το πε ο...άλλος. Δε χρησιμοποιείς λέει θηλυκές καταλήξεις, άρα είσαι ο άνδρας σου. Θα πρεπε λέει να γράφεις χαλαρ-η και όχι χαλαρ-ός. Μάλιστα θα χρησιμοποιώ λοιπόν αρσενικού γένους νικ και θα γράφω με θηλυκές καταλήξεις. Είμαι ο Γιώργος και μικρή ήμουνα πολύ χαλαρή και ήρεμη γενικώς...Ντάξει, άλλο λέβελ η επιχειρηματολογία...

      Διαγραφή
    2. Το "είδος" σου αποπνέει διαφορα,όχι και τόσο ευχάριστα πράγματα...
      Οι σκοποί σου φανερώνονται καθημερινά,αν και δεν χρειάζεται και πολύ προσπάθεια για κάποιον που δεν είναι βλάκας να αντιληφθεί δυο πραγματάκια.
      Η τακτική σου βεβαια άλλαξε μα μην περιμένεις να φέρει και πολλά αποτελέσματα.

      The Cardigans - My Favourite Game “Stone Version”
      https://www.youtube.com/watch?v=u9WgtlgGAgs&t=192s

      ΛΕΩΝΟΡ

      Διαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.