Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022

10 χρόνια Καταχθόνιος Δαίμων!

 




 Πέρασαν δέκα ολόκληρα χρόνια, από τότε που δημιούργησα αυτό το ιστολόγιο. 
Θέλησα να δημιουργήσω έναν φιλόξενο χώρο, που θα προωθούσε τις αξίες του ανθρωπισμού και της φιλοσοφίας. Μέσα σε αυτόν, θα μπορούσαν όλοι οι συνδαιτυμόνες να συζητούν και να αναπτύσσουν τις απόψεις τους ανταλλάσσοντας γνώσεις, απόψεις και πληροφορίες. Η διάδραση μεταξύ των συνδαιτυμόνων, αλλά και των επισκεπτών που απλώς διαβάζουν χωρίς να θέλουν να σχολιάσουν, έπρεπε να είναι ανεμπόδιστη, μέσα από τους κανόνες του αλληλοσεβασμού και του χρηστού λόγου.

Τα άρθρα και η θεματολογία του ιστολογίου, αποσκοπούσαν πάντοτε στην εσωτερική αφύπνιση, 
στο άνοιγμα της κουρτίνας που μας κρύβει το παρασκήνιο στην πολιτική, της πατρίδας μας και παγκόσμια.
Άρθρα για την παγκόσμια συνομωσία του ερεβώδους ιερατείου που εξουσιάζει την ανθρωπότητα και την αποκάλυψη των πραγματικών της σκοπών.
Άρθρα για την αποκάλυψη των κρυφών μηνυμάτων της αρχαίας μυθολογίας, των θρησκειών, των εσωτερικών ταγμάτων και των αρχαίων παραδόσεων.
Η αποκάλυψη της κρυφής ιστορίας της ανθρωπότητας και οι ερμηνείες των αρχαίων συμβόλων, υπήρξε ενδελεχής και ολοκληρωμένη.
Η ανακάλυψη των ηθικών αξιών και της αρχαίας φιλοσοφίας, υπήρξε η μόνιμη ενασχόληση του ιστολογίου και μέσα από αυτή την οπτική, παρατηρούσε και σχολίαζε τις σύγχρονες εξελίξεις.

 Μέσα από αυτό, παρέλασαν πολλές και σπουδαίες προσωπικότητες, η κάθε μια με την δική της ιδιαίτερη ταυτότητα.
Όλοι και όλες, άφησαν το δικό τους στίγμα στις σελίδες του Καταχθόνιου Δαίμονα, αγγίζοντας τις ψυχές μας και ταρακουνώντας τους νόες μας.
Η διάδραση μεταξύ των συνδαιτυμόνων υπήρξε πολλές φορές καταιγιστική και δεν έλειψαν οι εντάσεις, οι υπερβολές και οι εκδηλώσεις αγάπης, φιλίας, φθόνου και εκδίκησης, για να επιβεβαιώσουν όλα αυτά, ότι είμαστε άνθρωποι βροτοί και δεν μπορούμε να υποδυθούμε τους Τέλειους.

Άλλοι άφησαν τα ποιήματά τους, άλλοι άφησαν την λογοτεχνική τους πένα να κυλίσει στις σελίδες μας, άλλοι δημιούργησαν εικόνες, σύμβολά και μηνύματα, άλλοι μας προέβαλαν από τα δικά τους ιστολόγια, μας βράβευσαν και άλλοι μας έστελναν τις μουσικές τους ταυτότητες. Ωστόσο οι περισσότεροι έβαλαν τον καλύτερο εαυτό τους και εμπνεύστηκαν ιδέες, έγραψαν κείμενα, μας μετέφεραν τις γνώσεις τους, αναμίχθηκαν με τις ιδέες και τις σκέψεις των άλλων, για να καταλήξουν σε σπουδαίες νοητικές κατακτήσεις.
Κάποιοι έφυγαν για τα τα υψίπεδα και μας βλέπουν από κει με νοσταλγία και αγάπη. 

Για πολλούς ανθρώπους, ο Καταχθόνιος Δαίμων υπήρξε ένας μικρός, αλλά σημαντικός σταθμός για την ανήσυχη πορεία της αναζήτησης στην ζωή τους.
Αυτός ο ιστοχώρος, δεν μου ανήκει.
Είναι κοινό κτήμα όλων αυτών που τον στήριξαν και τον αγάπησαν, αφιερώνοντας ένα σημαντικό μέρος του χρόνου τους, της καρδιάς τους και του μυαλού τους.
Εγώ απλώς τον δημιούργησα και έβαλα το πρώτο λιθαράκι και τους κανόνες. Έχω δε την υποχρέωση να τον διαχειρίζομαι, ώστε να λειτουργεί όπως πρέπει.

Όλους αυτούς λοιπόν, τους ευχαριστώ απ΄τα βάθη της ψυχής μου, που τίμησαν εμένα και αυτό το Ιστολόγιο.

ΛΥΚΙΟΣ. 



Υ.Γ. Ευχαριστώ την Aya για την φιλοτέχνηση της εικόνας





17 σχόλια:

  1. Νιώθω συχνά σας το σπίτι μου Λύκιε, όπου και να είμαι. Αυτό το εικονικό δωμάτιο αγκαλιάζει θερμά τον αγωνιώδεις υπαρξιακό πυρετό μας. Εμείς ευχαριστούμε για την δημιουργία του ιστότοπου, συχνά τα θέματα που συζητιούνται εδώ δεν αμολούντε στα πλαίσια της μέσης κοινωνικής διάδρασης και έτσι κάποια κομμάτια μας μένουν ανέκφραστα και η κοινωνία θα τα άφηνε να σκουριάσουν αμέτοχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λύκιε, πες την αλήθεια. Σ' αυτά τα 10 χρόνια υπήρξε ποτέ έστω και μια στιγμή, που να σκέφτηκες να το βάλεις μπουρλότο το μπλογκ; Να πεις, τα σβήνω τώρα όλα, ντηλήτ τα πάντα όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπήρξε ποτέ λόγος να σκεφτώ κάτι τέτοιο. Αντιθέτως, πάντοτε θεωρούσα ότι δεν ανταποκρίνομαι στο ύψος των απαιτήσεων που δικαιούνται οι αναγνώστες και οι φίλοι συνδαιτυμόνες. Θα έπρεπε να διέθετα περισσότερα χρόνο για το ιστολόγιο, τοποθετώντας περισσότερα άρθρα, κάνοντας μεγαλύτερη έρευνα, γράφοντας πολύ περισσότερο δικά μου άρθρα (για θέματα που είχα πολλά να πω, αλλά το ανέβαλα διαρκώς) και σχολιάζοντας πιο τακτικά, ανταποκρινόμενος πιο άμεσα στους διαλόγους.
      Ο χρόνος μου όμως, όπως και η διάθεσή μου, δεν είναι δεδομένη και διαθέσιμη στον βαθμό που θα ήθελα και που θα έπρεπε.
      Ευτυχώς για μένα, ήταν πολλές φορές που άλλοι συνδαιτυμόνες απαντούσαν κι έγραφαν αυτά που θα έγραφα κι εγώ.

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  3. Ενημερώνονται και στις περιοχές Κρήτη - Ιωάννινα, πόσο χαίρομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αχαχχαχα όντως ναι, η Κάτω Τραχανοπλαγιά μένει μόνο να ενεργοποιηθεί! Ρε σεις VPN και τα ρέστα, γω που είμαι άσχετος κάτι γνωρίζω, λίγη φαντασία δεν παίζει; Σας εχει φάει η τεχνοκρατίλα με φαίνεται. Βάλε κείθε ρε μάστορα καμιά λατινική Αμερική, καμιά Ινδονησία, κανά Θιβέτ να γουστάρουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας μην Ξεχνάμε Αγαπητε βασικά πράγματα..όπως "Θούκις" & "Λέσβος" καθώς και κατι προτασεις του στυλ ....."φιλήδονα" μπανια σε παράνομες μεζονέτες.

      Φιλικά πάντα,
      Aya

      Διαγραφή
    2. Θούκις; Λέσβος; "φιλήδονα" μπανια σε παράνομες μεζονέτες; Τώρα εδώ με δυσκολεύεις, το παραδέχομαι, ξάφνου ανέβασες άη κιου. Να υποθέσω ότι άλλαξες διατροφολόγιο. Σαν μυστικές εταιρίες με κάμνουνε δαύτα, ξες, από κείνες με οικόσημο τη ...στρουθοκάμηλο. Α και πού σαι! Πες του κοντού Ολύμπιου γίγαντα, ότι μάλλον κάτι λάθος κάνει με την προπόνηση της ομάδας. Λέω μια περίφτωσις, έτσι για να το σκεφτεί λίγο αν του μένει κανά δεύτερο μέσα στις πάμπολες ασχολίες του... Ενδέχεται να τα κουράζει τα υπόλοιπα παιζάκια και αμολάνε αρλούμπες μαζωμένες κιόλας. Όχι λέω μήπως θέλουνε κανά ρεπό. Ίσως και καμιά άσκηση ορθότερης διαχείρισης της ενέργεια τους. Δεν είναι όλοι γίγαντες σαν και δαύτονε, πρέπει να δείχνει ενσυναίσθηση στα κουρασμένα νιάτα...

      Φιλικά, φιλικά...

      Διαγραφή
  5. Τεχνολογίες αιχμής ?!? Vpn, Pegasus κτλ , μυστικές εταιρίες κτλ σε λιγο θα μας ενημερωσει πλήρως και γia secret projects
    τυπου waterrgate etc βλέπω μια χαρά το ξεδιπλωνεις Rach.
    Μπορεί να ανήκεις κάπου και δεν μας το λες. Μπορεί να κάνεις και το τρωκτικό ακόμα αλλά ουτε αυτό με
    απασχολεί.
    Αν θέλεις να μεταφέρεις κάποιο μήνυμα κάντο μόνο σου. Αν δεν σου κανει ο Κοουτς που εχεις απλά άλλαξε κατασκήνωση
    είναι της μόδας τελευταία.

    Που λες Λύκιε μα τι μανία σε έχουν. Σου το χα πει εξ αρχής οτι υπάρχει θέμα.
    Ξέρεις τι μου θυμισε τωρα ο Rach είχα διαβάσει κάποτε
    για μια περίπτωση οπου οι γονείς με τα Διδυμα παιδάκια τους επισκέφτηκαν ενα πάρκο στην Λάρισα για βόλτα.

    Τι όμορφα να πηγαίνεις βόλτα τα παιδιά σου στην εξοχή Κυριακάτικα. Μισό να ανάψω ενα Ultra Slim kLight cigaretto
    είναι δυσκολο να μην τα βγάζεις ποτε απο το μυαλό σου αυτά και να στριφογυριζεις τα βραδια προσπαθώντας να το
    ξεχάσεις. Δυστυχώς είχε τραγική κατάληξη. Και τώρα με συγχωρείς πρέπει να βρω 0,50 λεπτα να αγοράσω μακαρόνια
    να ταϊσω την οικογένειά μου γιa να μην με πάρει απο κάτω και "φουνταρω".

    Φιλικά Rach αλλά παίξε σε άλλη παραλία με τα σκυλάκια σου..... και μιας που ανεφερα περι σκύλων σου αρεσουν τα ροτβαιλερ?

    Aya

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ ν' ανήκω κάπου; Πολύ το προσπάθησα αλλά δεν το κατάφερα ο καψερός. Είμαι λίγο σαν τον Αγγελόπουλο, ξες, τον Τεό... "Σας εύχομαι υγεία κι ευτυχία, αλλά δεν μπορώ να κάνω το ταξίδι σας, είμαι επισκέπτης". Ούτε και κόουτς κατάφερα ο άχρηστος να αποκτήσω, από μικρός έπαιζα ποδόσφαιρο μόνος μου. Καλούτσικα είναι τα σκυλάκια, δε λέω, αλλά είναι πολύ υπάκουα και κάνουν και πολύ σαματά. Με προτιμούν οι γάτες. Με μισό εβρεό, χρυσή μου, όχι μακαρόνια, κακαρόνια θα αγοράσεις. Μην παίρνεις τέτοιες ευτελείς τροφές, καλύτερα δώστο να πάρεις κανά φρέσκο πράμα, κανά μαρούλι καμιά ρόκα. Και συ βρε Λύκιε, δω το κορίτσι βρίσκεται σε ανάγκη, κάνε κάτι, δείξε συμπαράσταση.

      Διαγραφή
  6. Άντε Πωλ και πολύ άργησες , εγώ σου είπα , τώρα σειρά σου να απαντήσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ πάλι ποιος είσαι; Πού μου είπες, τί μου είπες και για ποιον λόγο πρέπει τώρα εγώ να απαντήσω;

      Διαγραφή
  7. Χαιρετίζω τα 10 πρώτα χρονια αυτού του χώρου και εύχομαι να φτάσει αισίως και στην ενηλικίωση!
    Κάποτε προσέθεσα κι εγώ το δικό μου χαλικάκι εδώ και σκέφτηκα να αφήσω ένα σχόλιο.Αν και οι δρόμοι μας πήραν διαφορετική κατεύθυνση εύχομαι να είστε όλη καλά.Ένας παλιός θαμώνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε, σε ευχαριστούμε για τις ευχές σου. Ευχόμαστε κι εμείς να είσαι καλά και να πορεύεσαι πάντοτε κατά συνείδηση. Ο καθένας εξελίσσεται προς την δική του κατεύθυνση και η πορεία ενός αναζητητή της αλήθειας, περνά μέσα από πολλούς χώρους και ζυμώνεται μαζί τους. Είναι καλό κανείς να προχωρά και να δοκιμάζει. Μόνο έτσι εξελίσσεται κανείς και δεν μένει στάσιμος.
      Είναι χαρά μου που πέρασες από εδώ και προχώρησες σε ακόμη καλύτερους χώρους και κατευθύνσεις.
      Χαίρομαι περισσότερο που ακόμη κάνεις το πέρασμά σου απ΄τα παλιά και ρίχνεις ένα βλέφαρο.
      Να είσαι καλά παλιέ μας θαμώνα. Να πορεύεσαι πάντα μπροστά!

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  8. Κι εμείς σε ευχαριστούμε, αγαπητέ Λύκιε, που μας προσφέρεις αυτό το φιλόξενο διαδικτυακό χαλί πάνω στο οποίο εις εξ ημών ξεδιπλώνει τα κομμάτια του ή αφήνεται να σαγηνευτεί από την αφήγηση των συνδαιτυμόνων που καταθέτουν την αλήθεια τους.

    Ο Καταχθόνιος Δαίμων έχει υπάρξει καταφύγιο πολλών ψυχών που θέλησαν να ξαποστάσουν στις σελίδες του και να σχετιστούν μέσα από ρόλους με όμοια κι ετερόκλητα μυαλά μέχρι ανασυνθέσεως και ωριμάνσεως του πυρήνα τους.

    Στο εκπαιδευτικό σου σαλόνι συντελείται εδώ και χρόνια μια ψυχωφελής ζύμωση χαρακτήρων και υπογραμμίζονται κατ'επανάληψη γνώσεις, αξίες και αρετές που οφείλει κάθε ελεύθερα σκεπτόμενο ον να αφουγκράζεται.

    Πολλούς χρόνους να ζήσει λοιπόν το Απολλώνιο σπιτικό σου και να γεμίζει τα σκοτάδια μας με Φως!

    Ανατολή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπημένη μου Ανατολή, σε ευχαριστώ για τα όμορφα λόγια σου. Όμως αυτά ανήκουν σε όλους σας και εσύ είσαι μια από τις βασικότερους πυλώνες του σαλονιού μας, με τον υπέροχο λόγο σου, τις σκέψεις σου και την αναλυτική σου δεινότητα.
      Σε ευχαριστώ Ανατολή!

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  9. Αυτο το Λογότυπο κρύβει μια μεγάλη Ιστορία απο πίσω του. Η ιδέα behind απαιτούσε καλύτερο σχεδιασμό υποθέτω. Μου ζητηθηκε λοιπον να δημουργήσω κάτι που έχει σχεση με την λέξη ψυχή. Η ολη συζήτηση βασίστηκε στο πως " Διαχωρίζεται η ψυχή ". Πέρασα λιγο χρόνο με αυτό. Υπήρχαν πολλοί άνθρωποι που όντως "ενωμένοι" σαν "γροθιά" θα μπορούσαν να βάλουν το ληθαράκι εκείνο για "κατι" καλύτερο. Δεν ήταν για πολιτική χρήση? ρώτησαν πολλοί. Όχι, θα ήταν όντως όμως μια καλή πλατφόρμα "αναγκών". Ενδιαφέρον για μένα Λύκιε έχει τι ποσταρες πριν και μετα απο τα δικά μου ποστ.
    Την Αγάπη μου.
    Aya

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.