Κυριακή 1 Αυγούστου 2021

40ο ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ-ΣΤΟΧΑΣΤΗΡΙΟ

 



 Τους κανόνες τους ξέρετε, ξεδιπλώστε τις σκέψεις σας ελεύθερα...

95 σχόλια:

  1. Τι λέτε για την ομοιοπαθητική; Δεν πρόκειται για ενεργειακή θεραπεία που ενδυναμώνει την αιθερικότητα των ουσιών προς χρήση στον πάσχοντα;

    Τακτικός Αναγνώστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι, κατά κύριο λόγο, έτσι δουλεύει η Ομοιοπαθητική. Η διαφορά της με την Αλλοπαθητική είναι ότι ασκεί τα τα όμοια τοις ομοίοις, αντί τα ενάντια τοις εναντίοις. Ένα επίκαιρο παράδειγμα που δείχνει την διαφορά της Ομοιοπαθητικής από την Αλλοπαθητική είναι το εμβόλιο σε σχέση με το φάρμακο.
    Το εμβόλιο ανήκει στο αξίωμα της Ομοιοπαθητικής, ενώ το φάρμακο στο αξίωμα της Αλλοπαθητικής (ή Εναντιοπαθητικής).
    Το εμβόλιο εισάγει τον ιό που προκαλεί το σύμπτωμα, αλλά αποδυναμωμένο.
    Το φάρμακο εισάγει το αντίδοτο στον ιό ή στα συμπτώματα που προκαλεί.

    Στην πρώτη περίπτωση ο οργανισμός ενθαρρύνεται να αναπτύξει την ανοσία του στον ιό και να μάθει να αμύνεται αυτόνομα.
    Στην δεύτερη περίπτωση, ο οργανισμός ενισχύεται με ουσίες που υποκαθιστούν το ανοσοποιητικό του σύστημα και κάνουν την "δουλειά"...

    Ωστόσο η Ομοιοπαθητική εργάζεται και στο αιθερικό πεδίο, διότι εισάγει στον οργανισμό ουσίες τόσο πολύ αποδυναμωμένες, που ουσιαστικά υπάρχει μόνο η αιθερικότητα της ουσίας.

    Στην κανονική της μορφή, η ομοιοπαθητική ερευνά ολιστικά την υγεία του σώματος και επιχειρεί να δώσει την αιθερικότητα εκείνων των ουσιών, που στην κανονική τους μορφή, θα προκαλούσαν την ασθένεια.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  3. Joker

    Πολυ σωστα ολα αυτα. Εγω ωστοσο θα αναφερω την δικια μου οπτικη στο θεμα της ομοιοπαθητικης, την οποια θεωρω ενδιαμεσο βημα μεταξυ απλης ιατρικης και ολιστικης ιατρικης.

    Οταν ημουν νεος, ειχα παει στο γιατρο, νομιζω Ωριλά για ενα θεμα που με ταλαιπωρουσε. Αφου μου εγραψε τα φάρμακα που θεωρουσε καταλληλα, θυμαμαι πως τον ειχα ρωτησει: "Γιατι μου βγηκε αυτο;" στο οποιο και μου ειχε απαντησει "Ειναι ψυχοσωματικα αυτα". Νεος γαρ επεμεινα: "Ναι αλλα γιατι;" στο οποιο και με κοιταξε στραβα, σαν να μου λεει: "Μην ξαναμιλησεις".
    Η σημερινη ιατρικη αναγνωριζει πως το σωμα βγαζει ασθενειες, που κατα βαση ειναι ψυχονοητικες, ομως καθως δεν γνωριζει σαφως ουτε το πώς βγαινουν, αλλα ουτε και το πώς αντιμετωπιζονται, επιλεγει να αγνοει αυτο το γεγονος. Ισως η ψυχιατρικη να μπορουσε, αλλα ετσι οπως ειναι, πιαστο αυγο και κουρευτο.

    Εχουμε λοιπον μια σαφη συνδεση μεταξυ υλικου και ψυχονοητικου, την οποια δεν γνωριζει η επιστημη. Ο ανθρωπος ομως ειναι τριαδικος, εχει σαφως τουλαχιστον τρια σωματα, το υλικο μας σωμα, το συναισθηματικο μας σωμα (αστρικο ή σωμα επιθυμιων) και το νοητικο σωμα που παιζει με τις ιδεες οπως το παιδι παιζει με τα τουβλακια. Ας αφησουμε το ενεργειακο σωμα κατα μερος, διοτι δεν εχει τοση αυτοτελεια οσο τα αλλα.

    Εαν εγω σπασω το ποδι μου θα παω στον ορθοπεδικο, θα εφαρμοσει συμβατικη ιατρικη, θα μου βαλει γυψο, και το ποδι μου σιγα σιγα θα γιατρευτει. Μια χαρα, ολοι ευχαριστημενοι, η ασθενεια ειναι ξεκαθαρα του υλικου σωματος και μονο, καθως οπως επαιζα μπαλα, μου γυρισε το ποδι. Δεν υπαρχουν αλλοι κρυφοι λογοι.

    Εαν εγω ομως εμφανισω πχ εαν αυτοανοσο, εδω η αιτια ειναι δυσκολη να βρεθει. Οι αιτιες βρισκονται στα ανωτερα επιπεδα και ειναι κρυφες καθοτι κατα βαση νοητικες, ενω τα αποτελεσματα γινονται εμφανη στο υλικο επιπεδο. Η συμβατικη ιατρικη λεει: "Τί σκατα να σου δωσω τωρα για να γινεις καλα; Εχω δοκιμασει ενα σκασμο πραγματα, τιποτα δεν δουλευει ικανοποιητικα. Α,ιδεα, να δοκιμασω λιγο δηλητηριο κομπρας, μου ηρθε φλασιά" Και ειναι λογικο, διοτι πρεπει να αντιμετωπισθει η αιτια, οταν ομως δεν ξερεις την αιτια κανεις αλχημειες στην τυχη.

    Καπου εδω ερχεται η ομοιοπαθητικη και αναλογες ενδιαμεσες ιατρικες, και προσπαθουν να δωσουν ουσιες που θα βελτιωσουν την υγεια. Δεν ειμαι εναντιον, ειμαι σαφως υπερ. Η ασθενεια κομιζει ενα μηνυμα. Σκοπος του ανθρωπου να λαβει το μηνυμα και να το ενσωματωσει στο ειναι του. Αγαπημενο βιβλιο εδω το "Η ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΩΣ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ" των DETLEFSEN THORWALD, DAHLKE RUDIGER εκδοσεις Πυρινος κοσμος. Σκοπος μας να λαβουμε το μηνυμα της ασθενειας, οχι να εξοντωθουμε απο αυτην. Επομενως, οταν αρρωσταινουμε, παραλληλα με την απαραιτητη ενδοσκοπηση που μπορει να γινει και εν καιρω, τα βηματα μας ειναι ξεκαθαρα. Πρωτα πρωτα απευθυνομαστε στην συμβατικη ιατρικη. Ενα αυτη προσφερει καλη λυση, ολα καλα. Αν οχι, δοκιμαζουμε και τις αλλες ιατρικες ακομα και γιατροσοφια, εως οτου να βρουμε κατι που να "δουλευει". Πρεπει ομως να θυμομαστε πως η ασθενεια βρισκεται μεσα μας, εμεις την αναπαραγουμε και την συντηρουμε, διαφορετικα δεν θα επεμενε τοσο. Εαν εγω πινω καθε μερα δηλητηριο και ψαχνω την γιατρεια, τοτε δεν θα ηταν καλυτερα να σταματησω να πινω δηλητηριο παρα να ψαχνω αντιδοτο; Το "δηλητηριο" τωρα ομως δεν ειναι υλικο, ειναι οι πεποιθησεις και αντιληψεις μου, αυτες με δηλητηριαζουν ψυχονοητικα, εκει βρισκεται το δηλητηριο που πρεπει να σταματησω να δινω στον εαυτο μου να πινει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Joker

    Σε αυτην την διαδικασια που ειναι εσωτερικη και συνηθως μακρα, ερχονται αλλες ιατρικες οπως η ομοιοπαθητικη και σου λενε: "Οκ,οκ, το πιασα. Τί θα γινοταν ομως εαν εξαπατουσαμε το σωμα, κανοντας το να νομιζει πως επιλυσαμε το ψυχονοητικο μας προβλημα, χωρις να το εχουμε λυσει; Δεν θα σταματουσε να αναδημιουργει την ασθενεια;" Και η απαντηση ειναι "Ναι. Το σωμα δεν εχει νου. Η δραση του ειναι υλικη. Επομενως εξαπαταται." Προφανως ο σκοπος μας ειναι να προχωρησει η ψυχη μας στην πορεια της με την εξελιξη μας, αλλα δεν θα κατσουμε να πεθανουμε κιολας. Οσο χρονο κερδιζουμε, ωστε να εχουμε χρονο να δουλεψουμε με τον εαυτο μας, καλο ειναι.

    Ενα παραδειγμα ειναι η εφηβικη ακμη. Εχει παρατηρηθει πως η ακμη σταματαει, οταν κοπελες στην εφηβεια τους παιρνουνε το "χαπι της επομενης μερας" για να σταματησουν ανεπιθυμητες εγκυμοσυνες. Η προφανης αντιδραση ειναι "WTF.Πώς συμβαινει αυτο;Δεν εχει λογικη". Και ομως. Η ακμη υποδηλωνει καταπιεσμενη και απωθημενη σεξουαλικοτητα. Παιρνοντας το χαπι, ο υλικος οργανισμος αντιλαμβανεται πως η εγκυμοσυνη εχει ηδη συντελεστει, οποτε δεν βρισκει νοημα να εκτονωνει την απωθημενη σεξουαλικοτητα ως ακμη, οποτε την σταματαει. Δεν καθεται να σκεφτει: "Με εξαπατησες. Δεν απελευθερωσες την σεξουαλικοτητα σου". Κατι τετοιο υπερβαινει το ρολο του. Το σωμα εμφανιζει και εκδηλωνει συνηθως οτι αρνειται η συνειδηση να "δει". Ευφυες, να λυνουμε τα ζητηματα μας στο επιπεδο της συνειδησης μας, διοτι αν εκτοπιστει και αναδυθει στο σωμα, και αναλαβει το σωμα, τοτε "ζησε μαη μου να φας τριφυλλι"

    Καποιες δρασεις της ομοιοπαθητικης επομενως, αρκετα πιθανον να εχουν αποτελεσμα, πολλες αλλες ομως δεν θα εχουν. Θαρρω πως εχει γινει αντιληπτο πως η ομοιοπαθητικη μπορει να ειναι ενα μεσο που μπορει να μας βοηθησει και ειναι θεμιτο να την χρησιμοποιησουμε, δεν πρεπει ομως να την τοποθετησουμε σε μεγαλυτερο επιπεδο απο οτι της αξιζει. Δεν ειναι ο προορισμος του ταξιδιου της ιασης, εαν δουλεψει σε εμας ομως, θα ημασταν ανοητοι να μην την χρησιμοποιουσαμε. ΕΑν δεν δουλεψει, προχωραμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το θέμα της θεραπευτικής είναι τεράστιο και πολυεπίπεδο. Επιγραμματικά να πω, ότι ασθένειες που σχετίζονται με το νοητικό σώμα αφορούν ένα 5% μόνο στην εποχή μας. Το υπόλοιπο 95% σχετίζεται με περιβαλλοντικούς/διατροφικούς παράγοντες -και είναι ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό πλέον, γιατί όλη η γη είναι ιδιαίτερα μολυσμένη- ένα άλλο μεγάλο ποσοστό σχετίζεται με αστρικούς/ψυχοσυναισθηματικούς/καρμικους παράγοντες και ένα άλλο με παράγοντες κατοχής-όπως είναι τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα και καποιες μορφές σχιζοφρένειας που οδηγούν σε εγκλήματα. Και υπάρχουν βεβαίως και συνδυασμοί όλων αυτών. Για να διακρίνει ένα θεραπευτής την προέλευση μιας ασθένειας, απαιτείται μεγάλη γνώση, διορατικότητα, εμπειρία και μεγάλη ικανότητα "διαβάσματος" του αιθερικού σώματος γιατί όλες οι εγγραφές εκεί γίνονται. Επίσης, υπάρχουν οι ασθένειες που έρχονται ως δάσκαλοι και είναι ιάσιμες, υπάρχουν όμως και κείνες που έρχονται για να αποδεσμεύσουν την ψυχή από τον υλικό φορέα. Εδώ θα πρέπει να γίνεται ορθή διάκριση από τον θεραπευτή, γιατί αν δεν γίνει αυτό, ενδέχεται με τις ενέργειες του να καθυστερήσει την ψυχική αποδεσμευση και να δημιουργηθούν έξτρα προβλήματα. Θεραπευτής δεν είναι μόνον εκείνος που θεραπεύει ασθένειες, αλλά και εκείνος που διευκολύνει το πέρασμα της ψυχής στο επόμενο λέβελ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το ανθρώπινο σώμα εκτίθεται στις περιβαλλοντικές συνθήκες, στις τοξικότητες και στους φυσικούς κινδύνους της ζωής. Αν δεν υπήρχε η ιατρική επιστήμη, το προσδόκιμο ζωής θα ήταν γύρω στα 50 έτη.
    Αν προσθέσουμε τους κινδύνους της ζωής από τις ανθρώπινες δραστηριότητες (πόλεμος, ατύχημα, φόνος), το προσδόκιμο θα ήταν στα 40 έτη.

    Ωστόσο υπάρχουν και οι ενδογενείς παράγοντες, που όπως είπατε νοσούν το σώμα εξαιτίας των ενεργειακών εμπλοκών των αιθερικό σώμα. Η νοσηρότητα και η τοξικότητα των συναισθημάτων και των σκέψεων, προκαλεί εμπλοκές στο αιθερικό σώμα, που με την σειρά του δεν τροφοδοτεί ενεργειακά τα ανάλογα όργανα, με αποτέλεσμα την υπολειτουργία ή την υπερλειτουργία τους.
    Σε αυτές τις περιπτώσεις κάθε ασθένεια έχει την αιτία της στο αιθερικό σώμα και οποιαδήποτε θεραπεία στον υλικό φορέα, δεν διορθώνει το πρόβλημα, παρά μόνο ίσως τα συμπτώματα-εκδηλώσεις.

    Σε αυτή την κατηγορία ασθενειών, δεν μιλάμε πλέον για ιατρό, αλλά για θεραπευτή.
    Ο θεραπευτής δεν λειτουργεί όπως ο ιατρός (επιστήμονας), που εστιάζει μόνο στο υλικό σώμα, αντιμετωπίζοντάς το ως βιοχημική μηχανή. Ο θεραπευτής βλέπει τον άνθρωπο ως ψυχοσωματική και νοητική ολότητα και αντιμετωπίζει κάθε του ασθένεια συνολικά και όχι απομονωμένα σε ένα μέρος (σώμα).

    Γνωρίζει πως να συνδυάσει θεραπευτικές λύσεις, ξεκινώντας από το ψυχονοητικό και καταλήγοντας στο υλικό σώμα. Ο Ιπποκράτης δίδασκε ολιστική ιατρική, που ο θεραπευτής συμμετείχε και ο ίδιος ψυχονοητικά στην θεραπεία του ασθενή. Στα διάφορα Ασκληπιεία, οι ασθενείς ψυχαγωγούντο για να θεραπευτούν. Οι παραστάσεις στο θέατρο της Επιδαύρου, είχαν τον ρόλο της ψυχικής θεραπείας για τους ασθενείς, οι οποίοι παράλληλα με ουσίες και εγχειρήσεις, λάμβαναν πλήρη θεραπεία για κάθε ασθένεια.

    Παρατηρώντας λοιπόν την Ιπποκράτειο ιατρική, αντιλαμβάνομαι ότι ούτε η συμβατική ιατρική (αλλοπαθητική), ούτε η ομοιοπαθητική, ούτε η ενεργειακή θεραπευτική, αρκούν από μόνες τους να θεραπεύσουν μια ασθένεια. Χρειάζεται η συνέργεια και των τριών κλάδων της θεραπευτικής, για να υπάρχει αποτέλεσμα και οριστική θεραπεία.

    Προσωπικά η ομοιοπαθητική δεν μπορεί να έχει καμία επίδραση επάνω μου. Ο λόγος είναι ότι το ψυχονοητικό μου σώμα, δεν επιτρέπει την εξωγενή επίδραση στο αιθερικό μου. Για να έχει θεραπευτική επίδραση επάνω μου η ομοιοπαθητική, θα πρέπει να το επιτρέψω εγώ και να της "ανοίξω" την πόρτα. Συνεπώς πριν την ομοιοπαθητική, θα πρέπει να προηγηθεί μια ψυχονοητική προετοιμασία, που θα επιτρέψει την δράση των άλλων κλάδων.

    Σαφώς οι ασθένειες έχουν εκπαιδευτικό χαρακτήρα, όπως και κάθε πόνος και πάθος μέσα στον ένσαρκο βίο.
    Ωστόσο ο άνθρωπος δεν οφείλει να μένει παθητικός στην ασθένεια, αλλά να την πολεμά για να επιβιώσει, με όποιο κόστος. Αυτό είναι το μήνυμα της ασθένειας. Η αυτοβελτίωση μέσα από την διαδικασία της νόσησης και της θεραπείας, είναι προσφορά της ζωής.

    Οι ασθένειες που τελικά θα μας αποδεσμεύσουν από τον υλικό μας φορέα, είναι αυτές στις οποίες εμείς θα παραδοθούμε αμαχητί, διότι θα έχουμε παραιτηθεί από τον αγώνα της ζωής, για πολλούς κα διαφορετικούς ανά περίπτωση λόγους.

    ΛΥΚΙΟΣ.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λύκιε, θα διαφωνήσω στο κομμάτι της πολεμικής της ασθένειας. Τον δάσκαλο δεν τον πολεμάς, τον δάσκαλο τον ακούς και συνεργάζεσαι μαζί του. Βέβαια ο ανθρωπος έχει την τάση να κάνει το οτιδήποτε για να αποφύγει και να ξεμπερδεύει με τον πόνο- γιατί η ασθένεια είναι πόνος- αντιμετωπίζει εχθρικά τον πόνο. Από προσωπική εμπειρία θα πω το εξής. Όσες φορές είχα πολεμική διάθεση απέναντι στον πόνο, η κατάσταση εντεινόταν. Όταν κατάλαβα ότι πρέπει να προσεγγίσω τον πόνο για να τον γνωρίσω καταρχίν, άρχισαν να αλλάζουν τα πράγματα. Πχ. πονάει το συκώτι μου. Οραματίζομαι ότι είμαι μέσα στο σώμα μου και συνομιλώ με το συκώτι μου,προσπαθώ να κατανοήσω γιατί πονάει, τί έχω κάνει και του έχω προξενήσει πόνο, προσπαθώ να το ακούσω και τότε καταλαβαίνω ότι η χρόνια συσσώρευση του θυμού μου εκεί σ' αυτό το όργανο, το έχει εξαντλήσει, εγώ είμαι αυτός που το έχω κακοποιήσει αυτό το όργανο και του ζητάω συγνώμη που του φέρθηκα τόσο άσχημα, το αγκαλιάζω και το λούζω με φως για να γιατρέψω τις πληγές του. Αυτός είναι ένας απλός οραματισμός για να καταλλαγιάσει κανείς τον πόνο.

    Οι ασθένειες οι οποίες έχουνε σκοπό να αποδεσμεύουν την ψυχή από το σώμα, δεν έρχονται τυχαία, τις έχει αποφασίσει η ίδια η ψυχή να έρθουνε. Εκεί γίνεται η ορθή διάκριση από τον θεραπευτή, με το ψυχικό σώμα του ασθενή επικοινωνεί αρχικά για να κάνει το οτιδήποτε, είτε για να θεραπεύσει, είτε όχι,θα πρέπει να πάρει την άδεια και το οκ από την ψυχή. Δεν είναι εύκολα πράγματα αυτά και δεν μπορούν να τα κάνουν πολλοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Joker

    "Η νοσηρότητα και η τοξικότητα των συναισθημάτων και των σκέψεων, προκαλεί εμπλοκές στο αιθερικό σώμα, που με την σειρά του δεν τροφοδοτεί ενεργειακά τα ανάλογα όργανα, με αποτέλεσμα την υπολειτουργία ή την υπερλειτουργία τους. "

    Ενδεχομενως να ειναι και ετσι, ο μηχανισμος εκδηλωσης του προβληματος της ασθενειας να περναει απο το αιθερικο σωμα, δεν ειμαι σε θεση να το γνωριζω. Ωστοσο, αυτο δειχνει να αφορα τον μηχανισμο, οποτε δεν μιας ενδιαφερει αμεσα ως ενδιαμεσο σταδιο, απο την αποψη πως εχουμε βρει την αιτια που οδηγει στο αποτελεσμα-ασθενεια. Σε αυτες τις περιπτωσεις λοιπον η αιτια βρισκεται στην "νοσηροτητα και τοξικοτητα των συναισθηματων και σκεψεων" ή με αλλα λογια "το ψυχονοητικο σωμα πασχει" και το προβλημα εκδηλωνεται στο υλικο σωμα ως ασθενεια. Το ψυχονοητικο σωμα εχει χασει την αισθηση του μετρου. Οι νοσηρες σκεψεις εχουν παρασυρει την ψυχη σε τοξικα συναισθηματα που αρρωσταινουν εν τελει τον ανθρωπο.

    Αν ενας ανθρωπος σταζει συνεχως χολη, δεν ειναι εμφανες πως εχει χασει το μετρο; Δεν λεμε να μην εχει καθολου χολη μεσα του και να ειναι εντελως αγαθος και να γινεται θυμα στον καθενα, αλλα πως οποιος σταζει συνεχως χολη, τοτε η χολη του θα υπερλειτουργει, που σημαινει υπερεκκριση, που σημαινει πετρες στη χολη, που οδηγει στην αφαιρεση της χολης, μια εγχειρηση που σημερα ειναι απλη και που ο ασθενης συνεχιζει να ζει κανονικα χωρις καποιο προβλημα, αφου η χολη θα πηγαινει κατευθειαν απο το συκωτι στο εντερο. Αυτη ειναι μια λογικη σκεψη που εκανα μολις τωρα και δεν εχω επιβεβαιωσει ιατρικα, καθως δεν εχω ασχοληθει με το θεμα. Δεν ειναι ομως λογικο; Θα μπορουσαμε αραγε να ισχυριστουμε πως ο ανθρωπος, αφαιρωντας την χολη του, πως ελυσε το προβλημα του; Οχι βεβαια, το προβλημα βρισκεται στην συμπεριφορα του,που εκδηλωνεται λογω των πεποιθησεων και αντιληψεων του ψυχονοητικου του σωματος.ΤΟ προβλημα δεν εχει λυθει. Ο ανθρωπος εξακολουθει να εχει χασει το μετρο, αν και ολη αυτη η διαδικασια θα τον εχει κινησει λιγο, δεν μπορει να μην εχει καταλαβει ποιο ειναι το δηλητηριο που δινει στον εαυτο του να πινει. Αλλη μια λαικη σοφια ρηση λεει: "Προσεχε μην δαγκωσεις την γλωσσα σου και δηλητηριαστεις" για εναν ανθρωπο που βγαζει συνεχως κακιες. Ο ανθρωπος που σταζει δηλητηριο στους αλλους, αναποφευκτα το κουβαλαει και μεσα του, και κανει κακο και στον εαυτο του.

    Η ασθενεια δεν ερχεται απο το υπερπεραν. Ειναι το αποτελεσμα μιας διαδικασιας που αγνοουμε. Οι ιδιοι νομοι που ισχυουν για τις ασθενειες, ισχυουν και για τα υπολοιπα στο υλικο συμπαν. Το οτι ο ανθρωπος δεν αντιλαμβανεται το πώς συμβαινουν, δεν σημαινει πως γινονται στην τυχη.

    "Ωστόσο ο άνθρωπος δεν οφείλει να μένει παθητικός στην ασθένεια, αλλά να την πολεμά για να επιβιώσει, με όποιο κόστος. Αυτό είναι το μήνυμα της ασθένειας. Η αυτοβελτίωση μέσα από την διαδικασία της νόσησης και της θεραπείας, είναι προσφορά της ζωής."

    Πολυ σωστα. Θα προσεθετα μαλιστα πως ο ανθρωπος θα πρεπει να αναλαβει με υπευθυνοτητα την ασθενεια του ως δικη του (accountability). Δικια μου ειναι, εγω ευθυνομαι για αυτην. Αυτη η σταση προσφερει στον ανθρωπο την δυνατοτητα αυτοιασης. Πώς αντιμετωπιζεται η ασθενεια; Τι ειναι καλυτερο; Να αντιμετωπιζουμε την αιτια ή το αποτελεσμα; Εαν αντιμετωπιζουμε το αποτελεσμα και οχι την πηγη, τοτε μπαινουμε σε ενα αεναο φαυλο κυκλο, δεν θα ξεμπερδεψουμε ποτέ. Θεμιτο, απο την αποψη να κερδισουμε χρονο, αλλα ο πολεμος θα ειναι σιγουρα χαμενος αν μεινουμε σε αυτην την αντιμετωπιση. Αργα ή γρηγορα πρεπει να στραφουμε στην πηγη του προβληματος, την αιτια, να δουμε καταματα τα λαθη μας, και να τα διορθωσουμε. Η μαχη σε αυτες τις περιπτωσεις δινεται απο το ψυχονοητικο σωμα. Οταν ο ανθρωπος διορθωσει το προβλημα του, τοτε η ασθενεια θα εκλειψει διοτι απλουστατα δεν θα εχει πλεον λογο υπαρξης. Η ασθενεια σε αυτες τις περιπτωσεις ειναι ενα αποτελεσμα, μια εκτονωση στο υλικο σωμα. Το υλικο σωμα ομως βρισκεται πολυ χαμηλοτερα απο το ψυχονοητικο. Δεν μπορει να βοηθησει σε αυτη τη μαχη. Μπορει ομως να μας βοηθησει να συνειδητοποιησουμε ποιό ειναι το προβλημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Joker

    Η ιατρικη του Χαμερ, σε συνεχεια αυτης του Σαμπά, ειναι ξεκαθαρη πως υπαρχει μια ενεργη συγκρουση-διαμαχη (conflict) που βιωνει ο ανθρωπος, οσο εκδηλωνεται η ασθενεια. Ο ανθρωπος πρεπει να προχωρησει σε καποιου ειδους επιλυση αυτης της συγκρουσης, ωστε να προχωρησει. Οσο δεν το κανει, αναλαμβανει δραση το σωμα και εκδηλωνει την ασθενεια, ως συνεπεια της καταστασης. Οταν η συγκρουση επιλυθει, τοτε η ασθενεια δεν εχει λογο υπαρξης. ΤΟ ζητημα ειναι πώς επιλυεται η συγκρουση, τι πρεπει να επιλεξει ο ανθρωπος ωστε να μην τα κανει χειροτερα; Εδω, η απαντηση παραμενει ο δρομος της μεσης οδου, μια λεπτη μεσοτητα.

    Αν δεχτουμε πχ πως στα νεφρα συνηθως εκφραζονται προβληματα του ανθρωπου με το εταιρο του ημισυ, τοτε το προβλημα στα νεφρα επιλυεται οταν επιλυθουν τα προβληματα στη σχεση του. Αυτο μπορει να σημαινει χωρισμος ή γαμος. Ομως, αυτο δεν διασφαλιζει πως το προβλημα επιλυθηκε. Εμεις πρεπει να επιλυσουμε εσωτερικα το θεμα. Μπορει να εχω προβλημα στα νεφρα επειδη η γυναικα μου ειναι απιστη, μπορει να μου αρεσει μια γυναικα αλλα δεν τολμω να της ζητησω να τα φτιαξουμε, μπορει να εχω ερωτευτει την γυναικα ενος φιλου, μπορει να εχω υψηλες απαιτησεις απο την κοπελα μου που δεν της εκπληρωνει κοκ. Δεν φταιει η γυναικα, εγω πρεπει να παρω τις αποφασεις μου και να ξεκαθαρισω, τι θελω και τι δεν θελω, τι ειμαι διατεθειμενος να δεχτω και τι οχι. Δεν λεμε πως πρεπει να επιλυσω το φιλοσοφικο ζητημα των ανθρωπινων σχεσεων, αλλα πως στην κατασταση την οποια βιωνω και στην οποια βιωνω συγκρουση, πρεπει να προσφερω μια λυση. Αυτη η λυση θα μπορουσε να ειναι να ειμαι και πιο χαλαρος και να μην τα παιρνω τοσο σοβαρα.

    Στα Ασκληπιεια οι ασθενεις παρακολουθουσαν τραγωδιες για ψυχαγωγια, ωστε οι ψυχες να δουν ανθρωπινα παθηματα και τις συνεπειες τους. Λιγο πολυ στην τραγωδια ο ηρωας ειναι καταδικασμενος να υποφερει, καθως ειναι φτιαγμενες ετσι, ωστε ο ηρωας να μην φταιει απο την αποψη πως δεν γνωριζε πως αυτο που εκανε ηταν λαθος. Το κοινο ομως γνωριζει και καταλαβαινει, πως ο ηρωας θα υποφερει για τα σφαλματα του. Η καθαρση οταν ερθει ειναι εξαγνιστικη ποσο μαλλον αν ταυτιστουμε σε καποιο βαθμο με τα βασανα του ηρωα, και ο θεατης αντιλαμβανεται πως και ο ιδιος την επιζητει, και μαλιστα χαιρεται, διοτι τα σφαλματα του δεν ειναι τοσο τρομερα οσο αυτων στις τραγωδιες. Κομβικο σημειο της ιασης στα Ασκληπιεια η "εγκοιμηση". Μετα τη νηστεια και τη καθαρση του υλικου σωματος μεσω της αυτοφαγιας, μετα την ψυχικη καθαρση μεσα απο τις τραγωδιες, ερχεται η ωρα της θεραπειας μεσω του ονειρου στο αβατο του Ασκληπιου. Τι ομορφο. Πιστευοταν πως τον ασθενη επισκεπτοταν ο ιδιος ο θεος με καποια μορφη. Σημερα αυτο που επιζητουμε ειναι να γνωριζει καθε ασθενης, την "αιτια" της ασθενειας του, απο που αυτη προκυπτει και τι χρειαζεται να κανει ωστε να επιφερει στον εαυτο του την ιαση. Αυτη θα ειναι η ολιστικη ιατρικη που θελουμε. Και δεν ειναι δυσκολο στην σημερινη εποχη, καθως λιγο πολυ τα βασανα των ανθρωπων ειναι παρομοια, οποτε δεν εχουμε και τοσο αναγκη το ονειρο να μας δειξει το προβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Joker, η ολιστική ιατρική που επιζητούμε, δεν ακολουθεί το σκεπτικό της αλλοπαθητικής ιατρικής που στηρίζεται στη στατιστική, από την κλινική παρατήρηση των πολλών.
      Η ολιστική θέαση, αφορά την εξατομικευμένη εικόνα ενός ανθρώπου, που απεικονίζει την σωματική, την ενεργειακή και την ψυχική του κατάσταση συνολικά. Εννοείται ότι κάθε άνθρωπος συνιστά και μια ιδιαίτερη περίπτωση, που δεν μπορεί μοντελοποιηθεί ή να εισαχθεί σε στατιστικό μέγεθος και να ενταχθεί στα "γενικά συμπεράσματα", που με την σειρά τους θα φέρουν γενικές θεραπείες και κοινά φάρμακα...

      Ο θεραπευτής μάλιστα, πρέπει όχι μόνο να εξατομικεύει την διάγνωση, αλλά να συμμετέχει και ο ίδιος ψυχικά στην θεραπεία.

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πωλ, ξαναγράψε εσύ το σχόλιο, σύμφωνα με τους κανόνες του ιστολογίου.

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  11. Άστο κείνο το σχόλιο, το έφαγε η μαρμάγκα, άλλα θα πω τώρα πιο επίκαιρα. Επειδή ανέφερες παραπάνω και το αρχαίο δράμα. Αυτό που γίνεται τώρα όλες αυτές τις μέρες με τις φωτιές στην Εύβοια, έχει όλα τα στάδια μιας αρχαίας τραγωδίας. Εμείς ως θεατές ερχόμαστε σε ψυχική ένταση και αναμένουμε την κάθαρση, για κείνους που το ζούνε βέβαια και είναι πρωταγωνιστές της τραγωδίας, δεν ξέρω τι να πω, ούτε καν να φανταστώ δε μπορώ τι βιώνουνε, μένω στους θεατές και την όποια θεραπεία μπορεί να προκύψει μέσα από αυτό που βλέπουνε. Μέχρι πριν λίγες μέρες, η εστίαση όλων ήταν στον κόβιντ και στους αριθμούς των ανθρώπων που πεθαίνουν. Και έλεγα σε κάποιους, ναι οκ σας καταλαβαίνουμε, τα συλληπητήρια μας για όσους πεθαίνουν, αλήθεια όμως, έκατσε ποτέ κανείς από σας έστω και για μια στιγμή να σκεφτεί πόσες άλλες μορφές ζωής επάνω στον πλανήτη πεθαίνουν καθημερινά κατά εκατομμύρια εδώ και αιώνες από τον παρασιτισμό των δίποδων; Θρήνησε κανείς γι' αυτούς τους έμβιους οργανισμούς; Δεν είναι το ίδιο μου λέγανε, τί συγκρίνεις τώρα; Έτσι ε; Κοιτάξτε μόνο μην έρθει η ώρα που θα το κάνετε μέσα από τον δύσκολο δρόμο. Και να που ήρθε, γρήγορα και άμεσα. Και τώρα όλοι είναι εστιασμένοι στο πώς θα επανέλθουν όλα αυτά τα οικοσυστήματα που κάηκαν, όλοι θλίβονται και μιλάνε για τα δένδρα, τα ζώα, τους οργανισμούς που διαβιουν μέσα στο δάσος και χάθηκαν. Η νατούρα βέβαια δεν τραβάει κανά ζόρι με τις φωτιές, έχει όλους τους μηχανισμούς για να επανέλθει. Τι λέγαμε τις προάλλες; Ότι μέσω της επιστήμης πλέον τα δίποδα θα εξελλίσσονται. Και έτσι και θα γίνεται, βγαίνουν παντού άνθρωποι και γνώστες του αντικειμένου σε επιστημονικό επίπεδο και μαθαίνουν στους ανθρώπους για το τι είναι ένα οικοσύστημα, τι προσφέρει, πώς αναγεννάται και τί συμβαίνει μέσα σε αυτό. Ταυτόχρονα υπάρχει και ένα άλλο ζήτημα. Η καύση όλης αυτής της ρητίνης των πεύκων κυρίως, έχει επιπτωση σε πνευμονολογικό επίπεδο, συγκεκριμένα με το ενεργειακό κέντρο της καρδιάς! Και δεν έχει επίπτωση μόνον σε εκείνους που είναι εκεί και το ζουν, αλλά και σε μεγαλύτερο εύρος, εγώ εδώ που είμαι σήμερα ιδίως δυσκολεύομαι λίγο να αναπνεύσω, η ατμόσφαιρα είναι μπουκωμένη και ξέρεις που είμαι, δε χρειάζεται να το πω δημόσια. Λοιπόν, συγκεκριμένα οι ρητίνες κάποιων φυτών, παίζουν κάποιο ρόλο στην ενεργοποίηση κέντρων. Εδω η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι σίγουρος τί συμβαίνει συγκεκριμένα με τις ρητίνες των πεύκων, εμμένω στις ρητίνες γενικότερα. Παίζουν κάποιο ρόλο στην ενεργειακή θεραπευτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πωλ, δεν ξέρω τι ακριβώς ρόλο παίζουν οι ρητινες στην ενεργειακή θεραπευτική, αλλά επειδή περιέχουν αρωματικούς υδρογονάνθρακες και είναι ιδιαίτερα πτητικές, είναι σίγουρο ότι επηρεάζουν τον άνθρωπο με κάποιον τρόπο.
      Οι απώλειες ανθρώπων, είναι ευνόητο ότι θα συγκινούν τους ανθρώπους, περισσότερο από κάθε άλλη απώλεια, αφού αφορά ομοειδή. Μόνο οι άνθρωποι με ανεπτυγμένη ενσυναίσθηση ή πνευματικότητα, ευαισθητοποιούνται για κάθε απώλεια που προέρχεται από ανθρώπινη δραστηριότητα, χωρίς να σημαίνει βέβαια ότι ακόμη και αυτές είναι έξω από το Θείο Σχέδιο.

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  12. Καλησπέρα Αγαπημένε μου Λύκιε, ελπίζω να εισαι καλά.. ωστε να συνεχίσουν να υπάρχουν... τα πολύτιμα άρθρα σου στον Καταχθόνιο Δαιμων, λοιπον που λες ήθελα να ρωτήσω μηπως πρόκειται να παίξει μια γενική μαζική παραίσθηση Τύπου Α πχ,( Διδυμοι Πυργοι 11 σεπτεμβριου 2001 κάτι ). Ευχαριστώ.
    Τα σέβη μου
    Γιώτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή μου Γιώτα, είμαι καλά και σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Είμαι σε διακοπές και γι' αυτό δεν είμαι ιδιαίτερα συνεπής στους σχολιασμούς.

      Δεν ξέρω αν θα παίξει κάτι ανάλογο των Διδύμων Πύργων, αλλά νιώθω μεγάλη συσσώρευση φορτίου στον πλανήτη και μάλλον κάποιο σημαντικό γεγονός θα συμβεί, ώστε να υπάρξει εκτόνωση και διάχυση αυτού του φορτίου. Δεν ξέρω αν θα είναι τεχνητό ή φυσικό αυτό το γεγονός, αλλά θα πρέπει να είναι καταλυτικό.
      Προκειμένου να μην υπάρξει φυσικό γεγονός που θα λειτουργήσει ανεξέλεγκτα για το Ιερατείο, μάλλον θα προκληθεί ένα τεχνητό γεγονός που θα κατευθύνει την εκτόνωση, με τον τρόπο που το εξυπηρετεί.

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  13. Όσοι μπορείτε να φύγετε από αυτήν τη χώρα, κάντε το τώρα, γιατί όσο περνάει ο καιρός θα γίνεται ακόμη δυσκολότερο αυτό. Κι όσοι ψάχνετε να βρείτε τρόπους για να απεγκλωβιστείτε από τις επαναλήψεις των μοτιβικών σας ενσαρκώσεων, κανονίστε να μην γίνει η ταφή σας σ' αυτή τη χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανώς είστε γνώστης του Πάπυρου Αχμών. Σεβαστό.

      Διαγραφή
    2. Δεν ξέρω τι είναι ο πάπυρος που λες, πρώτη φορά τον ακούω. Γενικότερα πάντως δεν είμαι γνώστης, "λήπτης" είμαι.

      Διαγραφή
    3. Εσύ Πωλ έφυγες απο αυτήν την χώρα η συνεχίζεις να μένεις εδώ ?

      Διαγραφή
    4. Δυστυχώς συνεχίζω και είμαι εδώ, είναι πολλοί οι λόγοι που μπλοκάρουνε την έξοδο μου προς το παρόν. Τροφοδοτώ όμως ενεργειακά τον στόχο σε συνεχή βάση και κάποια στιγμή, το πότε δεν το ξέρω, θα απεγκλωβιστώ από δω.

      Διαγραφή
    5. αφου αισθανεσαι τοσο πολυ εγκλωβισμενος εδω ,σου ευχομαι να πας στο καλο φιλε-η.το να μας προτρεπεις ομως να κανουμε το ιδιο χωρις ουσιαστικα να το αιτιολογεις ειναι λιγο καπως .τελος παντων διακρινω καποιου ειδους μνησικακια απεναντι σε αυτη τη χωρα και πραξε το καλυτερο για σενα .

      Διαγραφή
    6. Καμιά σχέση! Θα ήμουν εξαιρετικά ανόητος αν στο σημείο που βρίσκομαι, σπαταλούσα τον χρόνο και τη ζωτική μου ενέργεια σε τέτοιας υφής συναισθήματα και ανόητος δεν είμαι σίγουρα. Τα κριτηρια μου είναι αποκλειστικά ενεργειακής φύσεως, στα πάντα όλα με ενδιαφέρει η ενεργειακή συμβατότητα. Η Ελλάδα γενικότερα δεν ευνοεί την πνευματική ανάπτυξη των ανθρώπων και ο βασικότερος λόγος είναι η ποιότητα του ενεργειακού της πεδίου, ένας ενεργειακός βόθρος είναι αυτή η χώρα κι αυτό απο ό,τι έχω καταλάβει είναι κάτι που οι περισσότεροι δεν το γνωρίζουνε. Εκείνοι δέ, που λένε ότι σαν την Ελλάδα δεν έχει κι εδώ είναι ο τόπος του φωτός κι άλλα τέτοια μπαρμπούτσαλα, δεν ξέρουνε τί τους γίνεται, τα κριτήρια τους είναι το σουβλάκι, το γκρηκ καμάκι κι ένα πολύ μακρυνό παρελθόν με το οποίο καμιά σχέση δεν έχουνε! Επίσης, σχεδόν όλοι όσοι μιλάνε για μετανάστευση, το κίνητρο τους είναι μια καλύτερη επαγγελματική σταδιοδρομία κλπ, εμένα δεν με ενδιαφέρει αυτό, με ενδιαφέρει να βρεθώ σε τόπο που θα ευνοεί την πνευματική μου εργασία, ώστε να φτάσω στο πικ των πνευματικών μου δυνατοτήτων, εγώ δεν έχω σκοπό να σπαταλήσω αυτό που μου έχει δοθεί σ' αυτήν την ενσάρκωση, αντιθέτως θα το πάω πέρα από κι από το τέρμα. Προσωπικά και υποκειμενικά όλα αυτά, εγώ έδωσα ένα χιντ, όποιου του κάθεται στραβά, ας το προσπεράσει.

      Διαγραφή
    7. Το γεγονός ότι ζούμε σε μια ηθική και πνευματική παρακμή, δεν σημαίνει ότι είναι αποκλειστικά ελληνικό το φαινόμενο, ούτε ότι οι σημερινοί Έλληνες δεν έχουν καμία σχέση με τους προγόνους τους.
      Αντίθετα υπάρχουν πάρα πολλές αποδείξεις ότι υπάρχει γονιδιακή συνέχεια, αλλά και ψυχική συνάφεια με τους προγόνους μας.
      Δεν είμαι εγώ που θα υποστηρίξω όμως ότι οι σημερινοί Έλληνες είναι ισάξιοι των προγόνων τους.
      Εν δυνάμει είναι, αλλά όχι και ενεργεία.
      Θεωρώ εξαιρετικά δύσκολο να επανέλθει το πολιτισμικό, νοητικό και ηθικό επίπεδο που είχε κατακτηθεί στην ελληνική αρχαιότητα, απ' τους σημερινούς Έλληνες.
      Παγκοσμίως βέβαια, έχει χαθεί μια τέτοια πιθανότητα.
      Για να μπορέσει η ανθρωπότητα να κατακτήσει ανάλογο πολιτισμό, θα πρέπει να συμβούν τεράστιες ανατροπές που θεωρώ ότι βρίσκονται προ των πυλών της.
      Δεν ξέρω όμως αν το αποτέλεσμα θα είναι προς αυτή την κατεύθυνση ή προς μιαν άλλη.
      Ο αρχαίος πολιτισμός των Ελλήνων πέθανε όπως τον ξέραμε. Έρχεται ένας νέος, μέσα στον οποίο κάποιοι Έλληνες, θα μπορούσαν να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    8. Λύκιε Λύκιε Λύκιε... Τόσα χρόνια και δε σε έχω δει να μετακινείσαι στο ελάχιστο! Εκεί, εμμονικά σταθερός κι άκαμπτος σ' αυτά που σου μάθανε, ευλαβικά πιστός στους αρχικούς προγραμματισμούς σου, ούτε έν χιλιοστό μπρος ή έστω πίσω, ούτε υπέρβαση ούτε κατάβαση. Δείξε λίγη εμπιστοσύνη σε σενα, δοκίμασε να βάλεις κάτι δικό σου μέσα σε όλα αυτά ακόμη κι αν σου χαλάει τη σουπίτσα, ρίχτο λίγο έξω αχαχχαχαχα! Πρέπει να αποφορτίσεις τα χαμηλά σου κέντρα, είσαι πολύ εστιασμένος εκεί, σχεδόν εθισμένος σ' αυτά, και τα πάνω σου είναι ατροφικά. Κούνα λίγο την ενεργεια προς τα πάνω, η στασιμότητα είναι θάνατος.

      Διαγραφή
    9. Αχ βρε Πωλ, τόσα χρόνια και ακόμα δεν έχεις καταλάβει ποιός είμαι! Πότε θα αποκολληθείς από τις εμμονές σου και θα καταλάβεις ότι και εκεί, στην άλλη πλευρά που νομίζεις ότι πολεμάς, φυσάει ο ίδιος αέρας; Πότε θα καταλάβεις ότι δεν μπορείς να βάζεις σε κουτάκια τους πάντες, για να τους "κατανοείς" καλύτερα; Πότε θα καταλάβεις ότι εγώ δεν χωράω στα κουτάκια σου, γιατί απλώνομαι προς κάθε κατεύθυνση με τον δικό μου τρόπο; Πότε θα καταλάβεις ότι οι ελάχιστες γνώσεις μου, είναι κατακτημένες βιωματικά και η "θεωρία" είναι απλώς ο οδηγός που μου φωτίζει τον δρόμο;
      Αλήθεια Πωλ, εσύ κουνάς την ενέργειά σου πάνω κάτω ή μένεις παγωμένος στο ίδιο σημείο;

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    10. Όχι Λύκιε, εγώ δεν εμπλέκομαι σε πολέμους, είμαι πασιφιστής κατά βάση, αυτό που κάνω είναι να "πυροβολάω" μια κι όξω όταν έρχεται η κατάλληλη στιγμή. Το περίεργο είναι ότι λίγο καιρό πριν είχα δει σε όνειρο ότι ήμουν υπεύθυνος για τις διαπραγματεύσεις πριν κάποια μάχη που θα δίναμε λέει κάποιοι μεταξύ μας, δεν ξέρω ποιοι ακριβώς. Και το διαπραγματευόμουνα γιατί οι άλλοι είχανε κανονικά όπλα, ενώ εμείς είχαμε καδρόνια και πέτρες και μειονεκτούσαμε. Λύκιε παραδέξου το, είναι συντηρητική πολύ η σκέψη σου. Εμένα πάλι το δικό μου πρόβλημα είναι ότι η ενέργεια μου είναι μονίμως πάνω όρθια, δε λέει να κατέβει με τίποτα όσο και να την κουνάω αχχαχαχαχα!

      Διαγραφή
  14. Aya τι λέει σας παρακαλώ ο Πάπυρος Αχμών ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χρόνια πολλά φίλοι , αδέλφια , κύριε Λύκιε , κύριε Πωλ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Λοιπόν, να ρωτήσω και γω κάτι μήπως κάποιος από σας μπορεί να με κατευθύνει. Τελευταία με απασχολεί ιδιαίτερα το ζήτημα του ψηφιακού σώματος ως ένα νεοεισαχθέν τρόπον τινά σώμα, μέσα στη γκάμα των ήδη γνωστών σωμάτων στις αποκρυφιστικές θεωρίες γενικότερα. Γνωρίζετε αν υπάρχει κάποιος που να έχει αναπτύξει κάποια σχετική θεωρία; Κάποιος δλδ που να έχει ενσωματώσει αυτό το σώμα στις κλασσικές αποκρυφιστικές διδασκαλίες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Διάβασα και ξανά διάβασα την ανάρτησή σας κύριε Πωλ και διερωτήθηκα , και ξανά αναρωτήθηκα . Και νομίζω κατάληξα ότι εσείς ζητάτε κάτι περισσότερο και πιο βαθύ από τις σκέψεις που έχω κάνει , ως το τι είναι και τι μπορεί να είναι το ψηφιακό σώμα , βασικά πώς δημιουργείται , ποια νοημοσύνη , αυτονομία και επίδραση μπορεί να έχει ... ; Και σκέψη πάνω στη σκέψη εγώ μόνος μου ανάτρεψα την αρχική υποψία μου , και λέω ότι υπάρχει στον κόσμο το ψηφιακό σώμα που επιδρά πάνω στα άλλα σώματα ! Ή όχι ... δεν υπάρχει αυτό που έχω κατά νου , γιατί δεν λογιέται σαν ψηφιακό σώμα , ακόμη ( ! ) τουλάχιστον ! Ίσως να μπορείς να φτιάξεις το ψηφιακό σώμα ή ένα ψηφιακό σώμα και να πάρεις τη συνείδησή σου εκεί και... και πάλι όμως όχι , ( και κάπου τέλος υποθέτω ίσως ότι , και ό,τι και όπως και να έχει και να γίνει η μια ψυχή με τα διάφορα σώματα δένονται πάντα με μια "κλωστή" γι' αυτό και δεν χωράει άλλο σώμα-ξισώμα να μπει ) , τέλοσπαντων αληθινά δεν ξέρω .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ έχεις τα φόντα για να συντονιστούμε νοητικά, οι υπόλοιποι όχι. Είναι λίγο νωρίς όμως για να μιλήσουμε επί του θέματος, από ό,τι κατάλαβα δεν απασχολεί και πολλούς, στο άμεσο μέλλον όμως όταν θα επέλθει η πλήρης ψηφιοποίηση του ανθρώπου κι όταν θα έχω αναπτύξει τη δική μου θεωρία επί του θέματος, ενδεχομένως να το ξανασυζητήσουμε, ανώνυμε :)

      Διαγραφή
    2. ΧΑΧΑΧΑΧΑ!!! Ο ΠΩΛ ΚΑΝΕΙ 2 ΡΟΛΟΥΣ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟ ΠΟΥ Ο ΕΝΑΣ ΘΑΥΜΑΖΕΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟ!!!!! ΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!

      Διαγραφή
    3. Χεχεχε, όντως θα ήταν ένα ενδιαφέρον ναρκισιστικό σενάριο αυτό, αλλά κάτι τέτοια προτιμώ να τα κάνω μόνος μου πριβέ :) Εξάλλου και να ήθελα, δε θα μπορούσα να γράφω όπως ο ανώνυμος, έχει μια ιδιότυπη γραφή. Επίσης δεν μπορώ να λειτουργήσω ψηφιακά με πολλές περσόνες ταυτόχρονα, έχω πάντα μία, είμαι αργός και μη κατάλληλος για τέτοια ψηφιακά δεδομένα.

      Διαγραφή
    4. ΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟ ΕΙΣΑΙ ΒΙΡΤΟΥΟΖΟΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΕΞΥΠΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΟΥΜΕ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ. ΚΑΡΦΩΝΕΣΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΡΕ ΠΩΛ!!!! ΧΟΧΟΧΟΧΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΠΙΓΚΙ ΠΟΓΚ ΜΕ ΤΟΝ ΕΤΑΙΡΟ ΕΓΩ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΜΑΣ ΞΕΓΕΛΑΣ!!!ΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟ ΟΛΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΙ ΚΕΝΕΙΣ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟ!!!!

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμε, θα συμφωνήσω μαζί σου, αλλά θα πω ότι δεν βλέπω πρόβλημα σε αυτό. Είναι ένας πολύ ωραίος τρόπος ανάπτυξης μιας διαλεκτικής στην φιλοσοφία (και όχι μόνον), όπως την κάνουν δεκάδες συγγραφείς από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα (π.χ. Πλάτων).
      Σημασία έχουν τα επιχειρήματα που προωθεί ο Πωλ και επειδή δεν τον βοηθάμε να τα προωθήσει προς την κατεύθυνση που επιθυμεί, το πετυχαίνει με αυτόν τον εμπνευσμένο και ιδιαίτερο ρόλο του "ανώνυμου".

      Πωλ, προχώρα!

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  18. Δεν γνωρίζω κάποια παρόμοια θεωρία περί "ψηφιακού σώματος", που να ενσωματώνεται στα υπόλοιπα του ανθρώπου. Κατά μιαν έννοια όμως, υπάρχει η τεχνιτή νοημοσύνη όπως την εκφράζει ο μετανθρωπισμός που κυοφορείται από την ΝΠΤ. Δηλαδή η σταδιακή μετάβαση του υλικού ανθρώπου στον ψηφιακό-ρομποτικό, όπου μεταφέρεται σε αυτόν η συνείδηση μέσω ψηφιακού κώδικα.

    Αν ως ψηφιακό σώμα λογίζουμε το αποτύπωμα της συνείδησής μας μέσα στον ψηφιακό χώρο, νομίζω ότι απλώς αποτελεί μια εκφραστική παρεκδοχή της συνειδήσεώς μας. Ασφαλώς αποτελεί ένα ψηφικό άβαταρ, με πλήρη ή σχεδόν πλήρη μορφοπλαστική αυτονομία, που ελέγχεται συνειδητά από τον νου μας και ίσως με αυτή την οπτική, να μπορούμε να το κατατάξουμε στην κατηγορία των σωμάτων μας. Ωστόσο μιλάμε για ένα σώμα δημιουργημένο από την συνείδησή μας, όπως περίπου μπορούμε να φτιάξουμε μια σκεπτομορφή στο αστρικό πεδίο. Όμως ούτε η σκεπτομορφή, μα ούτε και το ψηφιακό άβαταρ μπορεί να ενταχθεί στα σώματα του ανθρώπινου όντος, όπως τα αντιλαμβάνεται ο αποκρυφισμός και η φιλοσοφία.
    Εξάλλου, μπορούμε να φτιάξουμε άπειρα τέτοια άβαταρ, χωρίς κανένα από αυτά να ασκεί αμφίδρομη αλληλεπίδραση με το ψυχονοητικό μας σώμα, αφού δεν διαθέτει αυτόνομα αισθητήρια ή λειτουργίες όπως τα κανονικά σώματα του ανθρώπου.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τι να σου πω ρε φίλε , τι ( ; ) είσαι ... , διότι δεν καταλαβαίνεις ποιος είναι ποιος , είσαι... ! Εγώ είμαι ο ανώνυμος που και συστήθηκα με το όνομά μου σε προηγούμενα σχόλια . Εσύ ποιος είσαι που λες ; Και κύριε Λύκιε τι τα δημοσιεύεις καθόλου αυτά τα <<... μη τι άλλο>> , όταν ειδικά είπες δις φορές σε εμένα στο παρελθόν πως δεν θα δημοσίευες ξανά τις - κατ'εμένα πάντοτε έτσι - εντός θέματος και ειλικρινείς , ουσιαστικές παρεμβασαπαντήσεις μου δεν μπορώ αυτό να καταλάβω ! Όμως δεν πειράζει ! Στην αναβροχιά καλό και το χαλάζι λένε αχαχά !
    Ας πω κάτι άλλο ! Λες φίλε μου τον κύριο Πωλ βιρτουόζο διότι όντως είναι τέτοιος - όχι για τον λόγο που γράφεις - έχεις όμως δώσει διάνα και δημιουργείς έτσι τον μύθο ! Κάπως έτσι δημιουργήθηκε και ο ανυψωτικός μύθος των αρχαίων ελλήνων που εξύψωσε όλους τους Έλληνες ( οι λίγοι τους πολλούς ) μέχρι και τις μέρες μας και , θα είναι για τους επόμενους αιώνες ακόμη . Αλλά τελικά νομίζω και πιστεύω δεν οφείλεται στον άνθρωπο Έλληνα αλλά στην ευλογημένη γεωγραφική θέση του πατρώου εδάφους του ελληνισμού ( και ως τέτοιο εννοώ τις ακτές που βρέχει η μεσόγειος θάλασσα ) . Όμως ίσως κάνω λάθος γιατί έχω ταξιδέψει σε άλλους επίσης όμορφους και χαρά Θεού τόπους που δεν έχουν να επιδείξουν τα επιτεύγματα υλικά , αρχιτεκτονικά και πνευματικά επιτεύγματα των Ελλήνων στην ιστορία του ελληνικού έθνους . Ίσως τελικά ένας κρητικός που μου είπε κάποτε " δεν υπάρχει πιο μπασταρδεμένος λαός από τους Έλληνες " τελικά να έχει δίκιο . Μην με παίρνετε στα σοβαρά ή τοις μετρητοίς τα λόγια μου , απλά κουβέντα να γίνεται , είναι απλά αδούλευτες συζητήσεις μέσα στη σκέψη μου , το σκεφτόμουνα να γράψω ή όχι , anyway σκέφτηκα έγραψα υπέβαλα ! Αχαχά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Εγώ βιρτουόζος; Χαχαχχα! Σε κανέναν τομέα δεν είμαι βιρτουόζος, πόσο μάλλον στην υποκριτική. Που να σας φτάσω εγώ τους δυο ανώνυμους, που είστε ένα και το αυτό;

    Συνδυασμός ήτανε. Και του τόπου αλλά και της ποιότητας των τότε λίγων ανθρώπων. Κατι που όμως δεν ισχύει πλέον! Γιατί Ελλήνες με φόντα σε διάφορους τομείς πρέπει να φύγουνε από αυτόν τον τόπο για να εξελιχθούν; Γιατί σ' αυτόν τον τόπο εδώ και χιλιετίες "ανθούν" και επικρατούν οι διαστροφείς και οι υβριστές; Είναι δυνατόν να μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο σε τόπο με αναβαθμισμένο ενεργειακό πεδίο; Όχι βέβαια! κάτι έχει αλλάξει από τότε. Και ενδεχομένως εκείνο που επικρατούσε τότε και κρατούσε αναβαθμισμένο το ενεργειακό πεδίο της Ελλάδας να ερχόταν από ...εξωπλανητική πηγή, η οποία ήλθε, είδε, απήλθε. Και κάποιοι μείνανε εγκλωβισμένοι με την όρεξη. Περαστικά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Γιατί κύριε Πωλ , είστε δεξιοτέχνης της ζωής ειδικά , δεν λέω και δεν εννοώ κάτι το κακό , και απεναντίας από το λίγο που σας γνωρίζω , μέσα από τα γραφόμενά σας , σας σέβομαι πολύ . Και εσείς κύριε άγνωστε ελάτε να συστηθούμε , εγώ λέγομαι Ευάγγελος , οι φίλοι μου και οι γνωστοί με λένε Βαγγέλη ! Και κάτι άσχετο με τα προηγούμενα να πω , ένας γνωστός μού λέει να σου δείξω μια φωτογραφία , για να διακρίνω έβαλε μέγιστη φωτεινότητα , ήταν αυτός και η οικογένειά του σε ένα πάρκο , έβγαλε φωτογραφία με τα παιδιά του από το κινητό και πίσω από την κεφαλή του μέχρι τη μέση του είχε ένα μαύρο φόντο ή ρούχο ή ράσο λέει εκείνος εγώ δεν ξέρω , και κάτω και γύρω ήταν άσπρο , ενώ κανονικά πίσω υπήρχαν άτομα δέντρα πράσινο όχι μαύρο ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Πραγματικά κι εγώ διασκεδάζω το νέο σου τρόπο να προωθείς την κουβέντα στο δικό σου γήπεδο, Πωλ! Δεν με χαλάει καθόλου, αν και ο καινούργιος Ανώνυμος έχει δίκιο στο ότι φαίνεται (εξάλλου κι εγώ στο έχω δείξει διακριτικά, εδώ και καιρό). Πάμε τώρα στο θέμα που σου αρέσει:

    "Είναι δυνατόν να μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο σε τόπο με αναβαθμισμένο ενεργειακό πεδίο; Όχι βέβαια! κάτι έχει αλλάξει από τότε. Και ενδεχομένως εκείνο που επικρατούσε τότε και κρατούσε αναβαθμισμένο το ενεργειακό πεδίο της Ελλάδας να ερχόταν από ...εξωπλανητική πηγή, η οποία ήλθε, είδε, απήλθε."

    Το ερώτημα τώρα είναι: Το ενεργειακό πεδίο ένος τόπου, αναβαθμίζεται από εξωπλανητική πηγή (δηλαδή τεχνηέντως) ή το αναβαθμίζουν οι άνθρωποι που το κατοικούν και το ποτίζουν με την δική τους ενέργεια;

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει τώρα, τα λες αυτά γιατί ο εγωισμός σου δε σε αφήνει να παραδεχθείς ότι γενικώς είναι πολύ προχωρημένα αυτά που λέω. Το είπα και πριν λίγο καιρό, αλλά δεν τό πιασες φαίνεται. "Λήπτης" είμαι, ετσι λέω ό,τι λέω κι ό,τι κατάλαβες. Τεχνηέντως τα αστρονομικά φαινόμενα; Εχουν δική τους ενέργεια οι άνθρωποι; Το μόνο είδος ενέργειας που παράγουν οι άνθρωποι μαζικά είναι η λεγόμενη βαρειά ενέργεια, σε επίπεδο σκεπτομορφών, αστρική ενέργεια δλδ, που τροφοδοτείται όσο υπάρχει το αντίστοιχο συναίσθημα, άπαξ και παύσει, παύει και η σκεπτομορφή.

      Διαγραφή
  23. Χαχαχα και χοχο τι λέει ο θυμόσοφος λαός , << ο νους σας και μια λίρα >> κύριε Άγνωστε , κύριε Λύκιε ! Λυπάμαι πολύ , όχι γιατί με ταυτίζετε με έναν άλλον , στην προκειμένη τον κύριο Πωλ , που είναι τιμή μου και έπαινος , αλλά , γιατί συμπεριφέρεστε σαν μωρά παιδιά ! Και δεν σας τιμά καθόλου , τι μαλακίες λέω λέτε ! Με το συμπάθειο αλλά... είπαμε να κρατάμε και κάποιο επίπεδο . Πρώτη φορά ανήρτησα σχόλιο όταν σας ρώτησα επιτακτικά και ευγενικότατα την ίδια ερώτηση δυο-τρεις φορές και είπα πέστε μου και μετά σβήσετέ τα την ίδια ώρα - διότι μόλις αντιλήφθηκα εκείνο το γεγονός δεν ξέρω γιατί στενοχωρήθηκα πολύ και ήθελα να ξέρω . Δεύτερη φορά με τον κύριο Πωλ που συστηνόταν ως ανώνυμος τότε και τον "μικρό φασιστάκο" , μάλιστα όταν συνέστησες ψυχραιμία Λύκιε γέλασα πάρα πάρα μα πάρα πολύ ! Χαχά δεύτερη φορά με τον Κολοκοτρώνη και τον Καραισκάκη , και τώρα εδώ και 3-4 μήνες που σας συστήθηκα με το όνομά μου και συνέχισα ως ανώνυμος αλλά οποιοσδήποτε με λίγο νιονιό - νομίζω δλδ - μέσα στο κεφάλι του , νομίζω δηλαδή είναι σε θέση να διαχωρίζει και να ταυτοποιεί τα πρόσωπα και τους χαρακτήρες με... την γραφή , τα γραπτά του καθενός . Τώρα τι καχυποψία και άτομοκριτική , θλιβερές καρδιές , και μικρά μυαλά ! Τέλοσπαντων σας συγχωρώ , και εγώ τώρα παρεκτράπηκα , συγχωρήστε με και εσείς , δεν με ενδιαφέρουν τέτοιοι διαλόγοι και δεν τιμάνε καθόλου κανέναν από μας . Εμένα αυτό που με ενδιαφέρει , το λέω ξανά , είναι εάν και όταν νιώσω έτοιμος και όταν διαβάσω ξανά εκείνο το βιβλίο του Αιβανχόφ και νιώσω εκείνο το κάτι που λέει ο κύριος Πωλ , αυτός αν θέλει και έχει την διάθεση μετά να μου πει τι κάνω μετέπειτα . Άχαχά σιλβουπλέ μουά !
    Ευάγγελος , 23/08/2021 , τόπος άγνωστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Λογικά πρέπει να αναβαθμίστηκε από έξω για να μην κρατήσει πολύ . Αρχικά έτσι συλλογίστηκα . Αλλά μετά είπα πρέπει να έγινε αυτό εκ των έσω , γιατί ποιος αναβαθμισμένος πνευματικά να θέλει να αφήσει απογόνους σε αυτή την γη και κοινωνία και αυτό το σώμα - αστεία επιχειρήματα ξέρω ! ( Γι' αυτό και ήταν εσωτερική η αναβάθμιση , διαρκής , σταθερή και ώριμη . ) Επίσης είναι ακόμη ένας λόγος που συνηγορεί η αναβάθμιση έγινε εκ των έσω αρχικά αργά , σταδιακά , και μετά γρήγορα , εκρηκτικά , αστραπιαία !
    Ενστικτωδώς πάντως σαν πρώτη , γρήγορη σκέψη αυτό και υποστηρίζω . Κύριε Λύκιε πρέπει όμως να δημοσιεύσετε και το χθεσινό σχόλιο για να ξεκαθαριστεί ότι εγώ δεν είμαι ο κύριος Πωλ , και μετά ακολούθως να συνεχίσουμε τη συζήτησή μας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ασφαλώς και έχουν δική τους ενέργεια οι ανθρώποι κύριε Πωλ , όχι μόνο γιατί είναι κατ' εικόνα και καθ' ομοίωση Θεού ( αυτό μας είπανε δηλαδή , μα το αισθάνομαι και το πιστεύω . ) , αλλά , γιατί έχει αυτό που μάθαμε , ψυχή , χωρίς όμως να ξέρουμε τι είναι αυτή , και απεριόριστες τις δυνατότητες , λέω τώρα , μια πρόχειρη σκέψη !
    Ευάγγελος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σκατά έχουνε οι άνθρωποι κύριε Ευάγγελε και με το συμπάθιο. Τι σημαίνει ότι κάτι είναι δικό μου; Το κατεκτημένο σημαίνει δικό μου. Και στην περίπτωση της ενέργειας, κατεκτημένο σημαίνει δομημένο και ελεγχόμενο. Δομημένο και ελεγχόμενο αστρικό σώμα. Ξες πολλούς με τέτοιο; Εγώ δεν έχω συναντήσει ποτέ κανέναν με τέτοιο. Αντιθέτως έχω συναντήσει και συνεχίζω να συναντώ ανθρώπους με οτιναναι ενεργεια, αλλοπρόσαλη, ασυνάρτητη, μισοδομημένα και θολά αστρικά σωματα και οι μισοί από αυτούς ούτε που ξέρουνε, ούτε που έχουνε καταλάβει τι είναι τούτο, ούτε και θα καταλάβουνε και ποτέ. Δικιά τους είναι νομίζεις; Κι άντε και είναι δικιά τους, όταν ο κάθε γελοίος μπορεί να τους την ελέγξει και να την παίξει άνετα, τί νόημα έχει και που είναι δικιά τους; Κανένα απολύτως. Ασε που πρόκειται για είδος ενέργειας φθαρτό από ένα σημείο κι έπειτα. Εκείνη όμως η ενέργεια που μπορεί πραγματικά να θεωρηθεί δική σου και η οποία παραμένει ανεξίτηλη στο πέρασμα του χώρου και του χρόνου και είναι κι εκείνη που μέχρι και αρχέτυπα δομεί, είναι η νοητική ενέργεια κύριε Ευάγγελε, δύσκολα πράματα αυτά, πολύ δύσκολα. Απαξ και δομηθεί όμως; Μέχρι κι αυτό το γελοίο σολιψιστικό ον που σε έφτιαξε κατ' εικόνα και καθ' ομοίωση μέσα στο γελοίο σολιψιστικό του σύμπαν μπορείς να ξεπεράσεις κύριε Ευάγγελε.

      Διαγραφή
    2. Tι είναι το ''σολιψιστικό ''κύριε Πωλ ;;

      Διαγραφή
    3. Αν ήξερα ότι όντως δεν ξέρεις, να είσαι σίγουρος ότι θα σου το εξηγούσα. Το πολύ πολύ να σου λεγα να ασκ γκούγκολ. Κι αφού όντως ξέρεις, γιατί με ρωτάς; Καταλαβαίνεις πολύ καλά και τί είναι το σολιψιστικό και τί εννοώ γενικότερα.

      Διαγραφή
  26. Οκέυ οκέυ , μας βάζεις δύσκολα φίλε Πωλ , για να δω... η δυσκολία και η ευκολία είναι σύνθετες κι απλές καταστάσεις . Ή είναι απλά , και μόνο , << δύο διαφορετικά γράμματα , στην ίδια λέξη >> , και θέμα νοητικού προσανατολισμού : μπλα μπλα , χαχά χαχά , θα σας απαντήσω ακριβώς αυτό που σκέφτομαι , όπως μου έρχεται , και πάντα , με τον σεβασμό , και την εκτίμηση που εμπνέετε ! Κατ'αρχάς τι είναι δικό μας , και τι αληθινά δικό μας . Δικό μου είναι για λίγο το αυτοκίνητό μου και άλλα πρόσκαιρα ή εφήμερα πράγματα για τους άλφα βήτα , ζήτα λόγους... διότι δεν έχουν την ασύγκριτη , αδιαπραγμάτευτη , απόλυτη αξία . Αληθινά δικό μου είναι το κάτι άυλο , το πιο άπιαστο και το πνευματικό , και το πιο πνευματικό , που ίσως και η "σκιά" τους , η εκδήλωσή τους να συμβαίνει στο πιο χοντροειδές ή το απτό και το ορατό επίπεδο ή την ύλη . Είναι το αληθινά δικό μου το αληθινά δικό μου , και το αληθινό ! Το αληθινά δικό μου δεν άγεται και φέρεται και δεν είναι ο χαρακτήρας , η προσωπικότητά μας , το ήθος μας , αυτά είναι άλλα , αυτά είναι η άσφαλτος και ο δρόμος , που οδηγούν σε εκείνο ίσως το πραγματικά δικό μας . Ακόμη όμως και αυτό το τελευταίο δεν είναι πάντα δικό μας , διότι δεν ήταν ποτέ δικό μας , κι αν το κατακτήσουμε αυτό το κατακτημένο που λέτε , χρειάζεται συνεχή επίβλεψη και αγώνα για να κρατηθεί δικό μας , και "κατακτημένο" . Αυτό που θέλω να σας πω και σκέφτομαι νοητικά και νιώθω καρδιακά ,με τις λέξεις είναι ότι το πραγματικά δικό μας είναι και δεν είναι η μάχη που δίνουμε , είναι και δεν είναι οι επιλογές που κάνουμε , οι αποφάσεις που παίρνουμε . Άρα , πρώτον κρατούμενον ) τα παραπάνω δηλώνουν και εκδηλώνουν ενέργεια και είναι ενεργητικά , το ενεργητικό όμως συνδέεται , κουμπώνει , παντρεύεται , θέλει το παθητικό του . Άρα δεύτερο κρατούμενο ) το αληθινά δικό μας είναι εκείνη η στατικοενεργητική δύναμη που μας επιτρέπει να ενσαρκωνόμαστε στη ζωή και όλα είναι για να επιστρέψουμε κοντά Της ! Οκέυ , μάλλον ! Τρίτον , άρα το αληθινό δικό μας και που μας κάνει αληθινούς είναι η σύζευξη των δύο . Ποιος ξέρει ( ; ) κανέναν με δομημένο και ελεγχόμενο αστρικό σώμα ; Ίσως εσείς φίλε μου για να τους διακρίνετε στο αντίθετό τους και να λέτε ότι δεν έχουν το αστρικό σώμα , να έχετε ένα τέτοιο αστρικό σώμα που να είναι δομημένο και ελεγχόμενο . Ή ίσως να μην έχετε ένα τέτοιο και γι' αυτό δεν ξέρετε κανέναν που να έχει , διότι είτε γιατί το "πράγμα" λειτουργεί έτσι και να προσελκύετε τους ομοειδείς σας και είτε γιατί δεν μπορείτε να τους δείτε σωστά γιατί δεν βλέπετε το αστρικό σώμα ( ! πώς βλέπει κανείς το αστρικό σώμα ; ) ... . Συμφωνείς ότι ο ίδιος Ένας έφτιαξε τα φυτά , τα ζώα , και ότι είναι αυτά υπέροχα , και ωραία συμφωνείς ; Και έξυπνα , και τέλεια στον σκοπό τους μέσα στο σύμπαν συμφωνείς ; Συμφωνείς ! Συμφωνείς κύριε Πωλ ότι ο ίδιος Ένας έφτιαξε και εμάς , με τόσα επίπεδα-σώματα που δεν τα ξέρουμε οι πλείστοι αλλά που εσείς γνωρίζετε και μιλάτε για αυτά ( αστρικό , αιθέριο , νοητικό και άλλα ) , και τα άλλα τόσα επίπεδα στο υλικό σώμα που τα ξέρουμε ' τις τρίχες , το δέρμα , πιο κάτω τον ιστό , αρτηρίες , κύτταρα , όργανα , όλα τόσο τέλεια , και που ξεκίνησαν από λίγα κύτταρα , που ήταν μικρά και έγιναν μεγαλύτερα και πιο μεγάλα , ένα θαύμα . Βεβαίως και οι άνθρωποι είναι γελοίοι , όλοι μας είμαστε γελοίοι , και αστείοι και ό,τι να 'ναι στις διάφορες φάσεις της ζωής μας για πολύ ή λιγότερο χρόνο και συχνά πυκνά , ή λιγότερο συχνά ή έτσι , γιουβέτσι , κι αλλιώς . Όχι δεν είναι γελοίο ή σολιψιστικό Το Όν ( γράψε ρε συ φίλε για το όνομα του Θεού να με συμπαθείς αλλά αυτήν την ερώτηση βρήκες να κάνεις , την στιγμή που μπορείς να την απαντήσεις μόνος σου με ένα απλό σέρτς , ) ! Εσύ κύριε Λύκιε τι λες ;
    Εγώ είμαι ο Ευάγγελος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φιλε ευαγγελε ,τιποτα δεν ειναι δικο σου .(απο τη στιγμη που κανεις ενα απλο σερτς οπως λες και βρισκεις την πληροφορια .αυτο ειναι καποιου αλλου) . ο θεος ας πουμε ειναι κατι που σου μαθανε η ειναι κατι που κατανοησες μονος σου?

      και γω ειμαι ο γιωργος

      Διαγραφή
    2. Κύριε Ευάγγελε, αν τα δημιουργήματα ήταν τέλεια όπως λες, ούτε θα αρρωσταίνανε ούτε θα φθίνανε, δεν θα είχαν καν την ανάγκη να εκδηλωθούν ως δημιουργήματα. Ατελής είναι η δημιουργία, όπως ατελές είναι και το ον δημιουργός. Είδες λοιπόν που τη γνωρίζεις τη διπλή σημασία του sol στα λατινικά; Φυσικά και είναι σολιψιστικό ον ο δημιουργός, το λέει το όνομά του καταρχίν! Βεβαίως όπως θα ξες και συ καλύτερα απο μένα, οι αρχαίοι Ελληνες δεν μιλούσαν ποτέ γι' αυτό το ον, ο χριστιανισμός ασχολήθηκε με δαύτο κι ένας Πλωτίνος που κάτι έλεγε για απορροές, αν δεν κάνω λάθος. Ενα ον λοιπόν, το οποίο επεκτείνει τον εαυτό του αυτοπροβαλλόμενο και εκδηλωμένο μέσω απορροών. Και δεν είναι σολιψιστικό αυτό το ον; Και μάλιστα έχει και την γελοία σολιψιστική απαίτηση, τα δικά του κομμάτια τα οποία το ίδιο επιμέρισε από τον εαυτό του, να θυμηθούν λέει ότι είναι ένα και να ξαναεπιστρέψουν σ' αυτό. Μιλάμε για τη μεγαλύτερη φάρσα όλων των χρονοεποχών! Χαχαχαχα! Αν δεν είναι γελοιότητα αυτό, τότε τι είναι κύριε Ευάγγελε; Μήπως τελικά το πρόβλημα αυτού του όντος, είναι η περίπτωση να αποσπαστούν πραγματικά από αυτό τα κομμάτια του και να δομήσουνε τον δικό τους νου; Λέω μήπως.

      Δεν χρειάζεται να μπορεί κάποιος να δει ένα αστρικό σώμα για να καταλάβει ότι δεν είναι δομημένο. Όταν οι 9 στους 10 έχουν όλη τους την ενεργεια εστιασμένη στο 2ο κέντρο τους, πώς είναι δυνατόν να έχουνε δομημένο και ελεγχόμενο αστρικό σώμα; Όχι δεν είναι κακοί άνθρωποι, αλλά τους βλέπεις ότι μέχρι τα βαθιά τους γεράματα ασχολούνται εμμονικά με τα του ομφάλιου λώρου, δεν έχουν ξεπεράσει τα παιδικά τους απωθυμένα με τη μαμά και το μπαμπά, δεν είναι σε θέση να κάνουν ισορροπημένες σχέσεις με τον αντίθετο πόλο, πώς είναι δυνατόν να προχωρήσουν παραπέρα, όταν είναι τόσο υπερλειτουργικό και φορτισμένο το σεξουαλικό τους κέντρο και τόσο ατροφικό το καθρεφτικό έκτο τους; Και είναι και ο Γιώργος που με ρωτάει για το νοητικό σώμα! Ρε παιδιά, τζάμπα τα λέγαμε εκείνα που λέγαμε πριν λίγες μέρες; Εδω αναγκαστικά, στη δόμηση των ενεργειακών σωμάτων, ακολουθούμε το γραμμικό μοντέλο. Όταν μπάζει το αστρικό, πώς είναι δυνατόν να μιλάμε για νοητικό;

      Διαγραφή
    3. Ναι φίλε Πωλ εγώ είμαι αυτό το σολιψιστικο ον .και όλοι εσείς είστε διαφορετικές προβολές του εαυτού μου .όλοι εσείς είστε εγώ μου και ζείτε στο δικό μου όνειρο.
      Σας έχω δώσει όμως το δικαίωμα της επιλογής με τους δικούς μου όρους βέβαια .έτσι να μην σας πιάνει κατάθλιψη.
      ενδιαφέρουσα θεωρία δεν λέω .

      Διαγραφή
  27. Αληθεια φιλε πωλ .εχεις δει πολλους με δικια τους εστω νοητικη ενεργεια ?
    Πολλοι είναι αυτοι που θεωρουν κατι τετοιο αλλα πλανωνται .
    Εχεις δικη σου επιγνωση για τον κοσμο που ζεις αραγε?
    Εχεις δικη σου συνειδηση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τίποτα δεν μας ανήκει φίλοι μου.
      Ολα είναι δανεικά.
      Το ερώτημα είναι πως τα διαχειριζόμαστε. Στο τέλος μπορούμε να πούμε οτι ξεχρεώσαμε;

      Διαγραφή
    2. Εσένα φίλε σου δίνουνε δανεικά χωρίς καν να τα ζητήσεις; Και νοιώθεις και υποχρεωμένος κιόλας να τα ξεχρεώσεις; Ξες πώς λέγεται αυτό; Προγραμματισμός τους δεύτερου εγκεφαλικού κυκλώματος από συνδυασμό καπιταλιστικών και χριστιανικών δεδομένων. Καλή τύχη στον αποπρογραμματισμό.

      Διαγραφή
    3. Η ύπαρξη δεν ζήτησε να υπάρξη.
      Μια μέρα είπες Τί να κάνω σήμερα; και ξεκινησες να υπάρχεις;;
      Πιστευεις οτι εσύ έκανες κάτι γι'αυτό;
      Πωλ αυτό είναι αλλαζονικό

      Διαγραφή
    4. Ναι, από το να είμαι ένας άνοος υποκριτής υπόδουλος, που θεωρεί ότι εκείνος που του δάνεισε τη ζωή του, αναμένει να του την επιστρέψει, προτιμώ να είμαι ένας αλαζονάς εις τον κύβο κιόλας, που έχει βάλει σκοπό να αποσπαστεί από συμπαντικούς νταβατζήδες.

      Διαγραφή
    5. Σε καταλαβαίνω..Είσαι πληγωμένος.
      Αλλά δεν λειτουργεί έτσι ακριβώς..
      Η θέση σου είναι ανθρωποκεντρική. Υπάρχουν κανόνες,υπάρχει νομοτέλεια,υπάρχουν και επιλογές.
      Εαν τελικά καταφέρεις να αποσπαστείς απο τους συμπαντικούς νταβάδες,θα'χεις τραβήξει μια διαδρομή που επίσης συμπεριλαμβάνεται στο παιχνίδι.

      Διαγραφή
    6. Καλλιρόη;;; Με ξενέρωσες τώρα. Γλυκιά μου, όταν απευθύνεσαι στις ευαίσθητες συναισθηματικές χορδές ενός άνδρα, οφείλεις να φέρεις και το ανάλογο όνομα. Try again. Και βάλε τα δυνατά σου. Στην ανάγκη πιες Χέμο. Ρώτα τον Λύκιο, βοηθάει.

      Διαγραφή
  28. Χαίρω πολύ Γιώργο , απλά το << ξέρω >> φίλε μου , είτε πιστεύεις είτε όχι η οκά έχει τετρακόσια και συν Αθηνά και χείρα κίνει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. κυριοι προσωπικα ο θεος,( κατα τον ευαγγελο), η το σολιψιστικο ον (κατα τον πωλ) ποτε δεν μου ζητησε προσωπικα τιποτα ,ουτε να επιστρεψω σε αυτο η οχι ουτε να κανω τουτο η το αλλο ,μονο κατι χριστιανοι παπαδες και ενας σε εισαγωγικα πλωτινος (δεν τον ξερω τον ανθρωπο)κατι λεγανε, ο καθενας οτι τον βολευε η οτι τελος παντων πιστευε. και θα ξαναθεσω το ερωτημα μπορουμε να εχουμε δικη μας συνειδηση και επιγνωση στο κοσμο που ζουμε? .η ειμαστε απλα ερμαια της μιας, η της αλλης θεωριας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ κάτι άλλο θα σε ρωτήσω. Αν αυτές οι θεωρίες περί όντος που λες, με κάποιον τρόπο δωθούν πειραματικά και αποδεδειγμένα από τον επιστημονικό κλάδο, θα συνεχίσεις να θεωρείς ότι πρόκειται για θεωρίες που κρατούν έρμαια την ανθρώπινη συνείδηση;

      Διαγραφή
  30. Ο Θεός μάς έδωσε τα hardware και τα software με τα λειτουργικά συστήματα και τα γραφικά περιβάλλοντα , που χρειάζονται , και λειτουργούν έτσι ώστε να κάνουμε τα πάντα , τελεία και - . Μήπως το να ματώνει κανείς είναι ατέλεια , και η αρρώστια και ο θάνατος είναι μειονεκτήματα , άραγε το τέλειο είναι το αψεγάδιαστο... , και στο τέλος της ημέρας ποιο είναι το ψεγάδι και η ατέλεια ; Απεναντίας δεν μας λείπει τίποτα , και διαθέτουμε τις αρετές και τις δυνατότητες , όλες τις ιδιότητες , και την ελευθερία , να εκφραζόμαστε όπως θέλουμε κατά το δοκούν . Και δηλαδή τι έ-πρεπ. ιιιι να είμαστε , από την αρχή , Θεοί , μας δημιούργησαν για να εξυπηρετήσουμε και να εξυπηρετηθούμε , να είμαστε αδέλφια , σύζυγοι, πατέρες και φίλοι και επαγγελματίες και εργοδότες , υπαλλήλοι , πολυδύναμες οντότητες και οτιδήποτε ανακύψει , αυτός που έπιασε-πιάνει-πιάνεται από το νόημα της ζωής , την ζει ! Αυτός δεν ψάχνει το νόημα αυτής ( της ζωής ) , τους λόγους για να το κάνει , να ζει ... . Όχι όμως όχι , << "τώρα" δεν είμαστε τέλειοι οι άνθρωποι >> , απέχουμε πολύ από το να είμαστε τέλειοι , αλλά μπορούμε να διευρύνουμε τις συνειδήσεις , και δεν υπάρχει άλλος τρόπος από αυτό το δώρο που μας δόθηκε . Και διαφωνώ μα , και συμφωνώ ότι είναι ατελής η Δημιουργία αλλά , είναι αληθώς ατελής ή δεν είναι , μήπως είναι ατελής η αντίληψή μας και ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε και σκεφτόμαστε , γιατί-διότι η Ολότητα , συμπεριλαβανομένου εμάς , που υπάρχουμε μέσα σε αυτήν , λειτουργεί μάλλον τέλεια , κόντρα στις <> προσπάθειές μας να κάνουμε χαλάστρα . Σκέφτομαι τον Δημιουργό , πριν , όταν εξάπλωνε τις απόρροιες Του , και μετά , όταν θα επέκτεινε τις απόρροιες Του και , όταν έφτιαχνε τη γη κάπως-όπως τα μικρά παιδιά , εδώ έρημος εκεί πάγος αλλού πεδιάδες και σαν Του άρεσαν τα μεγάλα πράγματα έτσι , έφτιαξε , τους μεγάλους δεινοσαύρους -- τα μεγάλα παιχνίδια ! Στη συνέχεια ωρίμαζε και μεγάλωνε στη σκέψη Του , και ήθελε - πιο - ωραιότερες καταστάσεις , και πιο κομψές και παιχνιδιάρικες , όχι τάκα τάκα τσάκα μπαμ μονόχρωμα ή μονόχνωτα ή μονοκόμματα και αλλά • συνδυαστικά , μεικτά , και πολύπλοκα , και συνάμα απλά , με σχέδιο και σκοπό , και μικρά και μεσαία , και τα μεγαλύτερα . Όλων των ειδών τα είδη , να αλληλοεξαρτώνται και , να εξελίσσονται !
    Ευάγγελος , 30/08/2021

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Joker

    Συντομο σχολιο: Η ψυχολογικη προβολη ειναι ενας μηχανισμος (defense or coping mechanism) που σχεδον ολοι οι ανθρωποι, ασκουμε υποσυνειδητα. Εν πολλοις, ομοιαζει αυτο που λεγαμε ως παιδια του δημοτικου: "Οποιος τα λεει, ειναι".Παει αυτο

    Εξαιρετικο ερωτημα που χρηζει απαντησης:

    "Αν και το θέμα της διατήρησης της "φυλετικής καθαρότητας" φαίνεται να είναι σημαντική για κάθε φυλή, αφού έτσι διασφαλίζεται η εξελικτική της πορεία και διαφυλάττονται όσες κατακτήσεις κατάφερε να πετύχει, τελικά οι φυλές που "υπολείπονται" συγκριτικά με τις άλλες, θα είχαν κάθε λόγο να επιζητούν την σύμμειξη, ώστε μέσω αυτής να δρασκελίσουν τα εξελικτικά σκαλοπάτια. Σε αυτή την περίπτωση, θα μπορούσαμε να μιλάμε για παράσιτα που ζουν συμβιωτικά μέσα σε ξενιστή; Δηλαδή για συνύπαρξη δυο ξεχωριστών ψυχών μέσα σέ ένα υλικό φορέα, που η μια μαθαίνει ή αντιγράφει την άλλη ή για μείξη ψυχικών σωμάτων (κατ΄αντιστοιχία του μικτού βιολογικού σώματος) που στην πράξη είναι ψυχικά υβρίδια δυο ή και περισσότερων ειδών;

    Ο προβληματισμός είναι στο αν αυτή η προσπάθεια υβριδοποίησης των φυλών, δηλαδή η ομογενοποίησή τους, είναι ένα "εχθρικό" τέχνασμα προς την ανθρώπινη εξέλιξη (ανά φυλή εννοώ) μέσω της παρασιτικής νόθευσης και τελικά υπονόμευσης των φυλών ή ένας συμπαντικός τρόπος που υποστηρίζει την εξέλιξη των μικρών, με μικρή θυσία των μεγάλων."

    Πριν απαντησουμε αυτο το ερωτημα, χρειαζεται να αποσαφηνισουμε καποιες εννοιες, οπως αυτη του παρασιτισμου. Σε ποιά ακριβως ανυρωπινη συμπεριφορα αναφερομαστε, οταν μιλαμε για παρασιτισμο; Θεωρω εξαιρετικα σημαντικο να δουμε την οσκαρικη ταινια "Παρασιτο" (Parasite). Σε γενικες γραμμες, δανειζομαστε τον ορο απο τη φυση, ωστε να χαρακτηρισουμε καποιες ανθρωπινες συμπεριφορες. Λεμε ας πουμε για καποιον που τρωει πολυ: "Σιγα ρε φιλε, πόσο τρως; Την ταινια εχεις;" Η ταινια ειναι ενα παρασιτο, που "κλεβει" θρεπτικα στοιχεια απο τον ανθρωπο για να αναπτυσσεται η ιδια, χωρις να προσφερει το οτιδηποτε θετικο στον οργανισμο. Αυτο επιβαρυνει τον ανθρωπο, βαζοντας τον σε ενα φαυλο κυκλο, να ζηταει ολο και περισσοτερη τροφη, για να ανταποκριθει στις ολοενα και αυξανομενες απαιτησεις, λογω του παρασιτου που κουβαλαει.

    Αντιστοιχα, το ιδιο λεμε και για εναν ανθρωπο που εκδηλωνει αντιστοιχη συμπεριφορα, πως παρασιτεί, συμπεριφερεται ως παρασιτο. Αυτο συμβαινει οταν δεν προσφερει, αλλα μονο λαμβανει. Ενας πχ "δικαιωματιστης" ειναι σαν ενα παρασιτο, οσο δεν τηρει καμια απο τις υποχρεωσεις του, αλλα λαμβανει οσα θεωρει δικαιωματα με επιθετικο και αρπακτικο τροπο. Τα αρπακτικα μοιαζουν σε πολλα σημεια με τα παρασιτα. Ας το αφησουμε εδω, διοτι θα ηθελα να δουμε την ταινια Parasite πρωτα και ας επανελθουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Joker, αν και δεσμεύομαι να δω πρώτα την ταινία που προτείνεις, νομίζω πως το επίμαχο σημείο του σχολίου, αναφέρεται σε παρασιτισμό που ο παρασιτών λαμβάνει θετικά και παραδίδει αρνητικά στοιχεία στον ξενιστή του, αναβαθμίζοντας δηλαδή τον εαυτό του και υποβαθμίζοντας τον ξενιστή του.
      Ωστόσο, μόλις δω την ταινία, θα ξαναπάρω θέση.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Joker

      Ωραια, θα περιμενω, ωστε να ξεδιπλωσουμε το κουβαρι παρεα, μαζι και με οποιον αλλο φιλο επιθυμει να συμμετασχει.

      Διαισθανομαι πως θα προκυψουν εξαιρετικα ενδιαφερουσες συνειδητοποιησεις

      Διαγραφή
  32. Και κύριε Πωλ , ο Ευάγγελος είμαι , προσπαθώ να εφαρμόζω περισσότερο κάθε μέρα εκείνα που γράφει ο Αιβανχόφ στο βιβλίο της διατροφής , ενώ στο μεταξύ διαβάζω ένα διαφορετικό βιβλίο και άπαξ το τελειώσω θα δοκιμάσω δεύτερη φορά το βιβλίο του Αιβανχόφ . Στο μεταξύ πέστε σε όλους εμάς εδώ , στο σάιτ του αξιότιμου κυρίου Λύκιου τα όχι και τόσο ευκολονόητα και αυτονόητα τι είναι η νοητική ενέργεια , και πώς δομείται ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων κύριε Πωλ , αν θέλετε δηλαδή μας λέτε .
    Ευάγγελος 8 Σεπτέμβρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα κυρ-Βάγγο μου όμως εγώ πρέπει πραγματικά να σε ρωτήσω, επειδή μου λες και μου ξαναλές για κείνο το βιβλίο. Αλήθεια, περιμένεις τώρα να πιστέψω ότι κάποιος σαν εσένα περιμένει από κάποιον σαν εμένα να του πει τί να κάνει και πώς να προχωρήσει; Κυρ-Βάγγο μου είναι εξαιρετικά προσβλητικό αυτό που κάνεις, κι άντε να το λεγες μια φορά έτσι φευγαλέα, πάει στο διάλο, εσύ όμως το λες και το ξαναλές και πουλάς και πρόλογο ότι δήθεν εκπέμπω σεβασμό και εκτίμηση κι άλλες τέτοιες μπούρδες. Πολύ προσβλητικό κυρ-Βάγγο μου πάρα πολύ προσβλητικό, είναι εξαιρετικά προσβλητικό το να μου πετάς στη μούρη τέτοια υποκρισία με τόση αναίδια ξανά και ξανά. Τουλάχιστον ο Λύκιος τη χαμπάριασε, είναι στην τουμπέκα, δεν μιλάει και καλά κανεί. Εσύ όμως το παραξεφτίλισες, πολύ σάλιο κυρ-Βάγγο μου, κοντεύουμε να πνιγούμε.

      Διαγραφή
  33. Κι όμως και κάποιος σαν εμένα περιμένει από κάποιον σαν κι εσένα , πραγματικά να του πει πώς να συνεχίσει και να κάνει τι . Είτε διαβάζω ξανά και καταλαβαίνω και νιώθω την πύρινη ενέργεια στον γραπτό λόγο του Αιβανχόφ ή όχι και τέλος με αυτό , γι' αυτό και το αναβάλλω μέχρι ωσότου να εναρμονιστώ , κάπως , στην φιλοσοφία του συγγραφέα από την πρώτη μου ανάγνωση . Και ναι το παράκανα ξανά και ξανά , μάλλον έχεις δίκιο και τώρα το καταλαβαίνω , ίσως για να μην φύγεις και χάσω την ευκαιρία φοβόμουνα . Τα άλλα που κατάλαβα ή νομίζω να κατάλαβα ή κατάλαβε ο Λύκιος και κατάλαβες κι εσύ είναι περιττές κουβέντες φίλοι μου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τόσοι και τόσες κυκλοφορούν εκεί έξω που έχουν τα φόντα να σου πουν τί να κάνεις και πώς να προχωρήσεις, δε νομίζω να μην το ξέρεις, αφού τσεκαρισμένους τους έχεις όλους. Και με ταλέντα και με μακρά εμπειρία και με μεγάλα βιογραφικά και με ένα σωρό πιστοποιήσεις και παίζουν και κάτι ωραία γκομενάκια, το τερπνόν μετά του ωφελίμου κυρ-Βάγγο μου! Και μου λες οτι περιμένεις εσύ από μενα κι ότι φοβοσουν κιόλας να μη φύγω; Από μένα; Εσύ; Σοβαρά; Τον πουθενά, τον τίποτα, τον ταταρομογγόλο γυφτοκρόνειο που είναι κατ' ουσίαν άσχετος και πουλάει πρόλογο; Χαχαχαχαχα! Ξες πώς λέγεται αυτό κυρ-Βάγγο μου; Ξεπεσμός λέγεται. Λοιπόν κυρ-Βάγγο μου, δεν ξέρω τί γίνεται, ενδεχομένως να περνάς κάποια περίεργη φάση, κοίτα να συνέλθεις και να επανέλθεις στα φυσιολογικά σου, δεν είναι οι καιροί για παρεκτροπές. Εγώ το μόνο που μπορώ να σου πω είναι να είσαι ειλικρινής παντού και πάντα, γιατί αν δεν είσαι ειλικρινής στην όποια πορεία σου, ο θεός ο ίδιος να κατέβει για να σου πει πώς να προχωρήσεις παραπέρα, προκοπή δε θα δεις.

      Διαγραφή
  34. Κ.Εαύγγελε
    Είστε πολύ ευγενικός. Θαυμάζω την ψυχραιμία σας και την καλλιέργειά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Λύκιε, θα ήθελα να αφήσω εδώ ένα τελευταίο σχόλιο για να κλείσω τον κύκλο μου εδώ στον χώρο σου, νομίζω ότι το τάιμινγκ είναι το κατάλληλο για να το κάνω τώρα αυτό, το σχόλιο είναι για τον φίλο σου, ξέρω ότι θα το δει, δεν χρειάζεται να το δημοσιεύσεις.

    Λοιπόν Ευάγγελε, θα ήθελα να σου πω κάποια πράγματα, γιατί έχω την αίσθηση ότι για κάποιους λόγους έχουμε άλυτα ζητήματα και θέλω να κλείνω θέματα και να μην αιωρούνται διάφορα περίεργα και διαιωνίζονται καρμικά. Καταρχιν να σου πω ότι πέταξα στα σκουπίδια το βιβλίο σου, το έκανα αποκλειστικά για ενεργειακούς λόγους, δεν έπρεπε να μου το στείλεις τότε, ξέρω ότι είχες απόλυτα καλές προθέσεις, αλλά δεν. Σε περίπτωση που έχεις ακόμη εκείνα που τότε σου έστειλα εγώ, καλό θα ήταν επίσης και συ να τα πετάξεις. Τώρα, σχετικά με κείνο που περίμενες να σου πω, θεωρώ ότι πραγματικά το περίμενες, δεν με κορόιδευες και νομίζω ότι ναι, έχω να σου πω κάτι για το πώς να προχωρήσεις. Ίσως να ακουστούν λίγο περίεργα αυτά που θα σου πω, ίσως να μην σου τα χει ξαναπει καποιος αλλος, να ξέρεις ότι από πλευράς μου δεν θεωρώ κανέναν δρόμο κακό ή απορριπτέο, είμαι της άποψης ότι ο καθένας πρέπει να βρει εκείνο για το οποίο προορίζεται. Λοιπόν Ευάγγελε εσύ τον έχεις επιλέξει τον δρόμο σου εδώ και πολλά χρόνια και είναι ακραιφνώς "αριστερός". Εχεις κλίσεις έντονες για το μαύρο μονοπάτι, αλλά για κάποιους δικούς σου λόγους δεν θες να το αποδεχτείς. Δεν σου ασκώ κριτική, σου λέω τί βλέπω, αν θες το ακούς αν δεν θες μην το ακούς καθόλου, επειδή όμως μου το ζήτησες και δεν θέλω να αιωρούνται προσδοκίες ακόμη και από αγνώστους, θα στο πω. Την έχεις ήδη περάσει προ πολλού την πύλη της μαύρης ατραπού, αλλά έχεις κολλήσει σε κάποιο σημείο και κοιτάς απέναντι. Ο σαδισμός και η πρωκτικότητα μέσω της έντονης τάσης σου να ελέγχεις τα πάντα όλα, είναι τα δυο βασικά στοιχεία για το αριστερό μονοπάτι, το οποίο είναι εξίσου δρόμος ολοκλήρωσης και αυτά τα στοιχεία είναι πολύ έντονα σε σενα. Δεν κάνει για σενα ούτε ο Αιβανχόφ, ούτε τα πυρά της δεξιάς ατραπού, ούτε οτιδήποτε σχετικό, όλα αυτά απλά σε καθυστερούν από την ολοκλήρωση. Ξέρω ότι είσαι πολύ καλά ενήμερος για όλα αυτά και πρέπει να είσαι ενήμερος, έχεις εμβαθύνει στον αντίθετο πόλο και καλώς έκανες, αλλά γόνιμο θα ήταν να καταλάβαινες ότι αυτή η εμβάθυνση έγινε για να σε βοηθήσει να εντρυφήσεις στον αντίθετο πόλο, εσύ έχεις ακινητοποιηθεί και αντί να κοιτάς εκεί που πρέπει να πας, κοιτάς αλλού. Αυτό που σε ενδιαφέρει είναι η ενεργοποίηση της καθοδικής κουνταλίνι, σε ενδιαφέρουν τα ενεργειακά κέντρα που βρίσκονται όχι στο άνω αλλά στο κάτω μισό του σώματος σου για να προχωρήσεις. Δεν ξέρω να σου πω πολλά σχετικά, ξέρω σίγουρα ότι πρέπει με κάποιον τρόπο να εξασκήσεις τα χαρακτηριστικά του σαδισμου και της πρωκτικότητας πάνω στο σώμα σου, σε σενα έχω την εντύπωση ότι ως τώρα βρίσκονται και ασκούνται μόνο σε ψυχονοητικό επίπεδο, ίσως λόγω ενδοιασμών, λόγω ενδόμυχης ενοχής, δεν το ξέρω αυτό, ξέρω ότι πρέπει να βρεις τον τρόπο να έρθει σε συμμετοχή το σώμα σου για να αφυπνιστουν τα κάτω κέντρα. Θα πρέπει να τα κάνεις συνειδητά όλα αυτά όμως, να επιλέξεις συνειδητά τον δρόμο σου και να τον πας μέχρι τέρμα, έχω την εντύπωση ότι το καθυστερείς δεκαετίες τώρα. Ενδεχομένως να σε βοηθούσε κάποιος/α παρτενέρ στη σωματική αφύπνιση, ελπίζω να μη με παρεξηγείς, μιλάω πολύ σοβαρά, ίσως κάποιος επαγγελματίας που θα σε βοηθησει καταρχιν στην απενεχοποιηση, δεν ειναι αναγκη να γνωριζει ακριβώς τους λόγους που θες να εντρυφησεις, θα είναι το μέσο σου για να προχωρήσεις. Εύχομαι πραγματικά να τη βρεις την άκρη σου

    Λοιπόν παιδιά, αυτά από εμένα, κλείνω κύκλο, σας ευχαριστώ για την παρέα, Πωλ τέλος.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι λέτε ρε παιδιά;;
      Aπλά πράγματα δεν μπορείτε να γράψετε;
      Αυτά τα ''δήθεν'' διανοουμενίστικά, καταντούν γελοία. και βαρετά

      Διαγραφή
  36. Λοιπόν, ένας φίλος μου τον τελευταίο καιρό, έχει τα εξής βιώματα τακτικά:
    Ενώ βιώνει καθημερινές στιγμές ρουτίνας, ξαφνικά διαπιστώνει ότι συμβαίνουν περίεργα πράγματα.
    Για παράδειγμα όταν οδηγεί, μπορεί να βλέπει μέσα στο όχημά του να επιβαίνει κάποιος άγνωστος ή ότι δεν οδηγεί το γνωστό του αυτοκίνητο, αλλά κάποιο από το μέλλον. Τρομάζει και προσπαθεί να επαναφέρει την συμβατική πραγματικότητα. Είναι σαν να ανοίγει μια "πύλη" και να ξανακλείνει επειδή τον τρομάζει η "παράλογη" θέαση της "εκεί" πραγματικότητας.
    Ωστόσο συμβαίνει και κάτι άλλο:
    Κάθε φορά που συμβαίνει αυτό το άνοιγμα, το ρολόι του που έχει αναλογικές και ψηφιακές ενδείξεις, αποσυντονίζεται και ενώ το ψηφιακό δείχνει τη σωστή ώρα, το αναλογικό (με τους μηχανικούς δείκτες δηλαδή), δείχνει απώλεια 5-10 λεπτών, δηλαδή όσο κρατάει το φαινόμενο.

    Για να προλάβω τα εύκολα συμπεράσματα, αναφέρω ότι με αφορμή αυτών των βιωμάτων, ο φίλος εξάντλησε όλες τις ιατρικές και νευρολογικές εξετάσεις, ώστε να αποκλειστεί κάθε περίπτωση παθολογικής βλάβης ή νόσου και βεβαίως βρέθηκε απόλυτα υγιής.

    Θέτω προς συζήτηση το θέμα, για όποιον ή όποια θέλει να δώσει την δική του-της εκδοχή ερμηνείας και αν επίσης υπάρχει κάποιος με αντίστοιχα βιώματα.

    Προσωπικά έχω δώσει την δική μου ερμηνεία, αλλά θα την εκθέσω στο τέλος της συζήτησης.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Αγαπητέ Joker, μόλις είδα την ταινία "Παράσιτο" και επιφυλάσσομαι για την συνέχεια της συζήτησης. Πες μας την ερμηνεία του παρασίτου που θέλεις να αποδόσεις, εξ αφορμής της ταινίας.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Αγαπητέ Πωλ, δεν με αφορά ο διάλογος με τον καθρέπτη Βάγγο ή όποιον άλλον συζητάς, αν και τον παρακολουθώ.
    Ο χώρος μας είναι ανοιχτός και φιλόξενος, για κάθε άποψη και κάθε τρόπο διαλεκτικής, αρκεί να μην ξεπερνά τα αυτονόητα όρια.
    Πιστεύω ότι δεν μπήκαν ποτέ περιορισμοί στην θεματολογία, την ειλικρίνεια και την αλήθεια του καθενός και ως εκ τούτου, ο δημόσιος χαρακτήρας των διαλόγων μας είναι υπερεπαρκής, ακόμη και για ακραίες τοποθετήσεις.
    Αν τελείωσε ο διάλογος με τους ανωτέρω, η γνώμη σου για τα νέα θέματα που τέθηκαν είναι ευπρόσδεκτη.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αλήθεια είναι ότι για αρκετό καιρό έψαχνα να βρω τον τρόπο για να κλείσει ένας κύκλος οριστικά και για να περιορίσω την δυναμική της επανάληψης ενός συγκεκριμένου μοτίβου που εμφανιζόταν συνεχώς στην πορεία μου και ο ρόλος του ήταν αποσπαστικός έως και διαβρωτικός και τελικά αυτό έτυχε να γίνει εδώ στον χώρο σου, τουλάχιστον από πλευράς μου θεωρώ ότι το γιατί δεν έκλεινε αυτός ο κύκλος το κατάλαβα και το έχω λύσει, έδωσα αυτό που μου ζητήθηκε. Σε ευχαριστώ για την αποδοχή γενικότερα, υπήρξες υπέρ του δέοντος υπομονετικός και ανεκτικός και μπράβο σου και είναι προς τιμήν σου αυτό, αλλά δεν επιθυμώ περαιτέρω συμμετοχή σε διαλόγους, δεν είναι ειδικό αυτό είναι γενικό. Σε χαιρετώ, να σαι καλά!

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ Πωλ, δεν έχω πάρα να σεβαστώ την επιθυμία σου και να σε ευχαριστήσω επίσης για την παρουσία σου στον Καταχθόνιο Δαίμονα. Η μεταξύ μας διάδραση, μας γέμισε πολύτιμες γνώσεις και βιώματα.
      Όπως ξέρεις ο χώρος μας, παραμένει ανοιχτός και φιλόξενος προς όλους.

      Καλή σου συνέχεια και να είσαι πάντα γερός και δυνατός!

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  39. ( Είπα να μην σου απαντήσω αλλά θα σου απαντήσω προς το δικό σου καλό ) ... , κύριε Λύκιε η πιο γρήγορη σκέψη που είχα είναι ότι επικοινωνούν μαζί του και του στέλνουν μήνυμα έτσι , με τον τρόπο αυτόν . Κύριε Πωλ , είμαι φίλος με τον Λύκιο τόσο όσο είμαι και με εσένα , Πωλ . Ποιο βιβλίο σού έστειλα , γυρόφερα την μνήμη μου και δεν θυμάμαι . Ναι , είχα καλές προθέσεις Πωλ , και σκέψεις , που δεν τις εξέφρασα μεγαλόφωνα , και το λέω , ένιωσα έναν σύνδεσμο , μια συμπάθεια , κι ένα ενδιαφέρον , και μια ανησυχία για σας ... τέλοσπαντων ! Δεν ξέρω πώς το εννοείς ακριβώς το "αριστερός" ( 1 πες μας σε παρακαλώ ) , αλλά κάνεις λάθος , "έχεις πέσει έξω" , είμαι φιλελεύθερος και νομίζω απροδιάθετος , απροκατάληπτος , και προσπαθώ να είμαι ενάρετος , επίσης το λέω με πάσα ειλικρίνεια δεν έχω την《 τάση να ελέγχω τα πάντα όλα 》, δεν ξέρω γιατί υποθέτεις αυτό και γιατί τόσο εύκολα σχηματίζεις γνώμες 《... 》 και ασκείς κριτική , και εκθέτεις όλο το είναι σου μοναχός σου , έστω και αν δεν ανταποκρίνονται τα λόγια σου στον αληθινό χαρακτήρα σου , νομίζεις ότι τι ότι είσαι "δια κάτι ανωτέρου σαλός" , ή τρενάρεσαι ( ... ! 》 ) στην τέχνη της απόκρυψης και ( ! ) και κα κι κο , ή να μεταχειρίζεσαι τον εαυτό σου σαν τον κάκιστο χείριστο έσχατο ... 》 σου προσφέρει και σε αναπαύει κάπου . Δεν ξέρω πώς το εννοείς το μαύρο μονοπάτι ( 2 τι είναι αυτό ) αλλά , έγραψα κάπου , στα δικά μου δευτέρια , το κακό δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς το καλό , ενώ το καλό είναι αυθυπόστατο και αυθύπαρκτο , και ανεξάρτητο , και πηγαίο και τα πάντα όλα ναι ! Δηλαδή ακόμη και μέσα από το κακό μπορείς και να βρεις το καλό ( χμ κάπως ναι κάπως όχι ) , δηλαδή ακόμη και το κακό μερικές φορές εξυπηρετεί το καλό , ή το ξεδιακρίνεις καλύτερα και μαθαίνεις να το εκτιμάς ( χμ κάπως ναι κάπως όχι χρειάζεται παραπάνω συγγραφική διευκρίνηση αυτού που έχω κατά νου και σκέφτομαι , και σκέφτομαι , για να διατυπώσω σωστά ) . Γιατί και για ποιο σαδισμό και πρωκτικότητα μιλάς , αυτά δεν τα καταλαβαίνω καθόλου , εκτός κι αν εννοείς ανώμαλες καταστάσεις , που κάνεις λάθος , γιατί τα λες αυτά τα λόγια . Ποια είναι τα πυρά της δεξιάς ατραπού εξήγησέ μου σε παρακαλώ ( 3 ) . Γιατί λες έχω εμβαθύνει στον αντίθετο πόλο ( 4 ) ; Γιατί με ενδιαφέρει η καθοδική κουνταλίνι , πώς τα καταφέρνω , γιατί να μην ενεργοποιήσω την κουνταλίνι από τελείως κάτω μέχρι επάνω , έτσι δεν συμβαίνει ( 5 , 6 , 7 ) ; << Κλείνεις κύκλο >> Πωλ τι θες ( ; ) να πεις ;;; Αν νομίζεις ότι κλείνεις λέγοντας την τελευταία λέξη έχεις λάθος , κάνεις λάθος , είσαι λάθος ( και όχι μόνο για αυτόν σου το λόγο ) , ακόμη γιατί νομίζεις άνοιξες έναν κύκλο ή και τώρα πρέπει να τον κλείσεις κι έτσι "σχέδιο" μάλιστα ;! . Μιλάς στον πληθυντικό για κάποια βιβλία που μου έστειλες , ποια είναι αυτά εκτός από το ένα του Αιβανχόφ ( 8 παρεπιπτόντως θένκς , ευχαριστώ ) ; Αν μου απαντούσες έτσι όπως στο ζητάω θα μας βοηθούσες πολύ φίλε Πωλ , ναι ! Τέλος λες τώρα 《 γιατί δεν έκλεινε αυτός ο κύκλος το κατάλαβα και το έχω λύσει, 》 και 《 έδωσα αυτό που μου ζητήθηκε . 》. 9 , 10 , τι εννοείς ( αν συνέβαλα και εγώ σε αυτό , παρακαλώ ! ) ; Όπως και να έχει , κι ό,τι και να γίνει , απόλυτα σεβαστή η επιθυμία και το θέλημά σου , σου εύχομαι ό,τι καλύτερο , σε χαιρετώ ! Και εσένα Λύκιε παρομοίως σε χαιρετώ και να είσαι καλά !
    Ευάγγελος , 21 Σεπτέμβρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Joker

    "Ενώ βιώνει καθημερινές στιγμές ρουτίνας, ξαφνικά διαπιστώνει ότι συμβαίνουν περίεργα πράγματα.
    Για παράδειγμα όταν οδηγεί, μπορεί να βλέπει μέσα στο όχημά του να επιβαίνει κάποιος άγνωστος ή ότι δεν οδηγεί το γνωστό του αυτοκίνητο, αλλά κάποιο από το μέλλον. Τρομάζει και προσπαθεί να επαναφέρει την συμβατική πραγματικότητα. Είναι σαν να ανοίγει μια "πύλη" και να ξανακλείνει επειδή τον τρομάζει η "παράλογη" θέαση της "εκεί" πραγματικότητας. "

    Μμ, εξαιρετικα ενδιαφερον. Δεν εχω αντιστοιχες εμπειριες για να καταθεσω, ωστοσο αυτες ειναι ιδεες που εχω αναλογιστει. Εχω σκεφτει ας πουμε την ωρα που βρισκομαι μονος μου σε καποιο δωματιο, πως θα μπορουσε να υπαρχει καποιος "αλλος" να καθεται σε μια απομερη γωνια του ιδιου δωματιου με μη φυσικη μορφη. "Ουουου, φρικη!" Ειναι ομως ετσι; Γιατι φρικη; Ο τρομος ειναι ενα συναισθημα που πηγαζει απο την αγνοια, εφοσον αντιμετωπιστει η αγνοια, το φυσιολογικο αυτο συναισθημα παυει να εχει λογο υπαρξης.

    Παραδειγμα απο το υλικο επιπεδο. Εχω κλεψει μια τραπεζα και κρυβομαι σε ενα σπιτι, και ξαφνικα αντιλαμβανομαι πως βρισκεται πισω μου ενας ενστολος αστυνομικος. "Ουουου, φρικη" Τα εκανα πανω μου. Ιδιο περιπου συναισθημα. Ας το δουμε ομως τωρα και ετσι. Παλι αντιλαμβανομαι πως βρισκεται πισω μου ενας ενστολος αστυνομικος, αλλα δεν εχω λογο να με ανησυχει αυτο. Η αντιμετωπιση ειναι διαφορετικη. Οχι μονο δεν θα φρικαρω, αλλα θα αντιμετωπισω το συμβαν. "Τι θελεις εδω, εχεις χαθει; Αποχωρησε τωρα για να μην υπαρξουν συνεπειες για σενα, αυτος ειναι ιδιωτικος χωρος"

    Παμε τωρα στο μη υλικο επιπεδο. Εδω, ο τρομος ειναι συχνο συναισθημα διοτι η αγνοια ειναι μεγαλυτερη και οι επιλογες δρασης μας πολυ περιορισμενες. Δεν δρουμε με το φυσικο σωμα οπως εχουμε συνηθισει, μα με τον νου και το ειναι μας. Δεν μπορεις να παρεις τηλεφωνο το 100 να ερθει να αναλαβει δραση και να καθαρισει τη μπουγαδα, υποχρεωτικα θα χρειαστει να παιξεις και να δρασεις μονος σου. Δεν εισαι ομως εντελως μονος σου διοτι εχεις φιλους οπως καλη ωρα εδω στον ΚΔ, για να ακουσεις συμβουλες. Εσυ ομως θα τις εφαρμοσεις. Ειναι σαν να εχει χαλασει ο υπολογιστης. Αντλωντας συμβουλες απο αλλους απο το google, ολα γινονται πολυ πιο ευκολα, και μπορουμε να "φτιαξουμε" μονοι μας το προβλημα.

    Στην περιπτωση που συζητουμε τωρα. Καταρχας, θα ηθελα περισσοτερες πληροφοριες, διοτι οι ερμηνειες που μπορω να δωσω ως θεωριες ειναι πολλες, και θα ηθελα να τις περιορισω. Παμε ομως με αυτες τις δυο:
    1.όταν οδηγεί, μπορεί να βλέπει μέσα στο όχημά του να επιβαίνει κάποιος άγνωστος
    2. δεν οδηγεί το γνωστό του αυτοκίνητο, αλλά κάποιο από το μέλλον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Joker
    Και τα δυο περιστατικα συμβαινουν την ωρα της οδηγησης. Πρωτα-πρωτα αυτο ειναι επικινδυνο διοτι η στιγμη της χρησης μηχανηματων οπως το αυτοκινητο, δεν ειναι καταλληλη για τετοιες εμπειριες. Επομενως, δεν ειναι η ωρα να επιλυθει το ζητημα. Κανονικα, δεν θα επρεπε οι εμπειριες να συμβαινουν εκεινη την στιγμη, το οτι ομως συμβαινουν μας λεει τα εξης. Πρωτον, πως ο φιλος μας κατεχει εξαιρετικα την ικανοτητα της οδηγησης αυτοκινητου, σε σημειο που να μην χρειαζεται να χρησιμοποιει καθολου το νου του οταν το πραττει (διανοητικο κεντρο), παρα μονο το κινητικο του κεντρο. Του ειναι πιο ευκολο και απο το περπατημα, συμβαινει σχεδον αυτοματα, χωρις να χρειαζεται να σκεφτει. Επομενως, δεδομενης και της στασης του σωματος που ειναι καθαρα διαλογιστικη (η σπονδυλικη στηλη ευθεια), ο οργανισμος κρινει τις συνθηκες ασφαλεις για υπερβατικες εμπειριες, που ομως δεν ειναι απολυτως σωστο. Συμφωνω με το οτι ο φιλος μας προσπαθει να επαναφερει την συμβατικη πραγματικοτητα, να το κανει αυτο και να το κανει αμεσα, στην αναγκη ας γινει και ελληναρας οδηγος αν χρειαστει, ωστε να υποχρεωθει το διανοητικο του κεντρο να συμμετασχει, ωστε να συμβει η επαναφορα. Το οτι τρομαζει ομως, πρεπει να ειναι για τον λογο που ανεφερα και οχι λογω της υπερβατικης εμπειριας (transcendent). Ο τροπος με τον οποιο σκεπτεται θα πρεπει να ειναι ο εξης. "Μμ, ενδιαφερον, αλλα η στιγμη δεν ειναι καταλληλη επειδη χειριζομαι βαρυ οχημα. Θα ασχοληθω μαζι σας δεοντως την στιγμη που πρεπει και ειμαι σε ασφαλες περιβαλλον απομονωσης. Το βαζω σαν ραντεβου για καποια αλλη στιγμη".

    Και σε μενα μου συμβαινει καμια φορα σε ταξιδι να παω να κοιμηθω, επειδη ο οργανισμος κρινει πως οι συνθηκες ειναι καταλληλες και ασφαλεις για υπνο, απο την δικια μου εσωτερικα χαλαρη συμπεριφορα ομως, καθως οι συνθηκες μονο καταλληλες δεν ειναι οταν οδηγεις με 130 χμ την ωρα! Αυτο το αντιμετωπιζω με καταναλωση καφεινης (καφε και ενεργειακα ποτα) και με προσπαθεια να συμμετεχει ο νους στην διαδικασια οδηγησης, χωρις να χρειαζεται κατι τετοιο, σαν να οδηγουσα σε ραλυ αυτοκινητων, με εσωτερικο διαλογο οπως θα εκανε ο συνοδηγος στον οδηγο που εχει γραμμενες τις στροφες και την διαδρομη.

    Για να παω στο δια ταυτα, η πρωτη μου θεωρια ειναι η εξης. Δεν θεωρω πως ασκει microdosing, μια πρακτικη καταναλωσης ψυχεδελικων ουσιων σε πολυ μικρη ποσοτητα ωστε να "παλευεται" η καθημερινοτητα, καθως τοτε η αιτια θα ηταν προφανης, ετσι δεν ειναι; Θεωρω πως ο αδενας μας (τριτο ματι,pineal gland, επιφυση)που παραγει φυσικα αυτες τις ουσιες εχει αρχισει και λειτουργει στον φιλο μας και του προσφερει αυτες τις εμπειριες με φυσικο τροπο. Εφοσον ειναι καθαρος νευρολογικα, θεωρω πως ειναι υγιης ή καλυτερα παραειναι υγιης, καθως συνηθως οι ανθρωποι δεν ειμαστε τοσο υγιεις. Ας πουμε πως η συνειδηση του ειναι ετοιμη, ενεργειακα τουλαχιστον, για ενα αλμα. Προτου γινει αυτο το αλμα, ισως θα ηταν καλυτερα να τα βαλει κατω, να ξερει πως να πορευθει ωστε να μην εχει περιττο αγχος και φοβο. Καποια εργαλεια ειναι και καποιες σκεψεις. Μια περιγραψαμε πιο πανω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Joker

    1. Εφοσον ειμαι καθαρος και δικαιος και δεν εχω αδικησει καταφωρα τον κοσμο,ή εστω το προσπαθω οσο μπορω, τοτε δεν εχω κατι να φοβηθω απο μια υπερβατικη εμπειρια.
    Ποιο ειναι το ατομο που μου εμφανιζεται;Γιατι; Μηπως το αδικησα καποτε στο παρελθον; Αν ειναι ετσι, τοτε να το δουμε, ανθρωπινο ειναι να υπαρχει καρμα, αν μπορουμε να κανουμε κατι για να το διορθωσουμε, στο κατα δυναμιν και σε λογικα πλαισια. Πρεπει να βρισκομαστε στο κεντρο μας (centered), ουτε να θελουμε να το βοηθησουμε παρα πολυ, ουτε να μην μας νοιαζει. Μπορει να ζητησει και μπουρδες και να πρεπει να το απορριψουμε παντελως και να τον διωξουμε. Μπορει να ειναι κατι που ειναι ευκολο, θεμιτο και δικαιο να πραξουμε, και να νιωσουμε πολυ καλυτερα μετα. Ουτε ομως θα γινουμε φιλαρακια διοτι ετσι θα μας ελξει πολυ στην ενεργεια του, ουτε θα εχουμε a priori μισος απεναντι του και εχθρα.

    2. Εφοσον εγω ειμαι ο ζωντανος ανθρωπος, εγω εχω την απολυτη δυναμη σε αυτην την διαδραση.

    Το ατομο που μου εμφανιζεται, εμφανιζεται διοτι εγω εχω την ικανοτητα να το δω να μου εμφανιζεται. Δεν ειναι το ιδιο. Δεν ειμαστε ισοτιμοι. Η δυναμικη μας ειναι το λιγοτερο Δασκαλος(εγω)-μαθητης(αυτο). Υπαρχει το ενδεχομενο να προκειται και για αρνητικη οντοτητα, δεν μας απασχολει αυτο, διοτι η δυναμη του πανω μας ειναι μηδενικη, εχει την δυναμη πανω μας που εμεις θα αποδεχθουμε. Αυτη η επιγνωση θα πρεπει να ειναι διαρκης σε ολη την διαδραση, ωστε να μην υπαρξουν φαινομενα τυπου "δωσε θαρρος στον χωριατη, να σανεβει στο κρεβατι". Αν μας βρει πολυ παθητικους, ισως να προσπαθησει να ζησει μεσα απο εμας. Αυτο δεν ειναι θεμιτο, σε καμια περιπτωση. Καθε ανθρωπος ζει την ζωη του, οταν την ζει. Θα περιμενει την σειρα του. Και η λυπη εκφραζεται με μετρο.

    Θα ελεγα τελος πως ο φιλος μας, αφου τα βαλει κατω, ωστε να μην εχει αγνοια του τι και πως, πως ειναι ετοιμος για μια υπερβατικη εμπειρια ή το υπερβατικο τον καλει για μια εμπειρια. Για ενα ατομο που δεν μπορει να το κανει μονος του, μια λυση ειναι αυτο το υπερβατικο ταξιδι να γινει με το τσαι της Ayahuasca (το θεωρω πιο πρακτικο και ευκολο απο την ψιλοκυβινη καθως πωλειται σε ετοιμες δοσεις). Για τον φιλο μας, θα προτεινα να το κανει μονος του με Διαλογισμο, τον οποιο θα κανει μερα παρα μερα. Η βασικη πρακτικη του ειναι η εξης. Κατα προτιμηση τις πρωτες πρωινες ωρες πχ 03.00 με 05.00 ή το βραδυ πριν κοιμηθει, θα καθεται για 15-20 λεπτα, οχι παραπανω, σε ανετη σταση οκλαδον, με τα χερια του πανω στα ποδια του, με τις παλαμες γυρισμενες αναποδα, με τους αντιχειρες να ενωνονται με τους μεσους ή δεικτες, με την σπονδυλικη στηλη ευθεια, και τα ματια κλειστα. Αυτο ειναι το ευκολο. Το δυσκολο ειναι, ο νους να παραμεινει αδειος απο σκεψεις. Σε αυτο βοηθαει η προσηλωση της σκεψης στην αναπνοη, ωστε να μην ερχονται αλλες σκεψεις. Επιτρεπουμε στις σκεψεις που ερχονται να φευγουν οπως το ποταμι, με το να μην τις ακουμπαμε και να μπαινουμε σε αυτες (engage). Επικεντρωνουμε το βλεμμα μας, εχοντας κλειστα τα ματια στο υψους του τριτου ματιου και οραματιζομαστε μια τελεια λευκου φωτος στην οποια και καποια στιγμη θα μπουμε μεσα. Αυτο ειναι ολο, 15 με 20 λεπτα το μεγιστο καθε φορα ειναι αρκετα. Παραπανω δεν εχει νοημα. Αν γινει το υπερβατικο ταξιδι εγινε, αν οχι, παλι μια χαρα, κερδισαμε την χαλαρωση μας. Σιγουρα ο φιλος μας θα εχει κανει το χρεος του, με το να δοκιμασει να ανοιξει τον εαυτο του για να δεχτει το υπερβατικο, αν αυτο δεν του ερθει τοτε παλι μια χαρα. Αυτη ομως ειναι η καταλληλη στιγμη, για τις υπερβατικες εμπειριες του και οχι η ωρα της οδηγησης. Ο ιδιος θετει τον χρονο γι αυτες. Αν εχουμε μια ικανοτητα, δεν δεχομαστε 24/7, αλλα με ραντεβου σε χρονο της επιλογης μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. τετοια φαινομενα εχουμε σε καταστασεις υπερβολικου αγχους, η κουρασης η ακομη και υψηλου πυρετου ,η νηστειας .επισης η χαλαρη, μονοτονη και μηχανικη οδηγηση και οχι μονο αυτη(προσευχες ,ψαλμωδιες, μουσικη ), ευνοει τεοιες καταστασεις και μας βγαζει εκτος -εαυτου- κατα καποιο τροπο και η μας παιρνει ο υπνος η ταξιδευουμε αλλου .οταν οδηγουμε γρηγορα και καπως επικινδυνα η αδρεναλινη δεν μας αφηνει να κοιμηθουμε ουτε να ταξιδεψουμε σε αλλα πραγματα.
    θα του προτεινα να ξεκουραστει λιγο του ανθρωπου και αν κανει τιποτα μπαφους ασ τους κοψει για λιγο χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Λίγες ακόμα διευκρινήσεις χρειάζονται:
    Ο φίλος μας δεν βιώνει αυτές τις εμπειρίες μόνο κατά την οδήγηση, αλλά σε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας (προφανώς και της νύχτας). Το παράδειγμα με την οδήγηση, ήταν δειγματοληπτικό.
    Πρόκειται για άτομο αθλητικό, που προσέχει την υγεία του, είναι ισορροπημένο, ήρεμο και ασφαλώς δεν παίρνει καμία ουσία (ναρκωτικά, ποτό, κτλ). Είναι ανοιχτόμυαλο και αδογμάτιστο άτομο, έχει βιώσει έντονες καταστάσεις κινδύνου ζωής και εκτιμά τις υψηλές πνευματικές αξίες, σύμφωνα με τις οποίες πορεύεται.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Ο τρόμος είναι μια φυσιολογική αντίδραση, όταν δεχόμαστε μια απειλή. Όταν η απειλή δεν είναι εκδηλωμένη από γνωστή πηγή (π.χ. άνθρωπος που μας απειλεί με βία), τότε κάθε τι που δεν γνωρίζουμε ή δεν κατανοούμε, το εκλαμβάνουμε ενστικτωδώς (αίσθημα επιβίωσης) ως εν δυνάμει απειλή και όσο πιο ακατανόητη είναι αυτή, τόσο αδυνατούμε να εκτιμήσουμε το μέγεθός της και τελικά μας προκαλεί τον τρόμο.

    Γενικά κάθε βίωμα που δεν κατανοούμε, μας προκαλεί τον φόβο και αν δεν καταφέρουμε να το εκλογικεύσουμε, το απορρίπτουμε.

    Στην περίπτωσή μας, ο φίλος βιώνει μια ακούσια υπερβατική για την συμβατική του λογική κατάσταση, που είναι λογικό να τον τρομάζει, αφού δεν την προκαλεί και δεν την κατανοεί. Τουλάχιστον μέχρι στιγμής...

    Η δική μου εντύπωση, είναι ότι δεν πρόκειται ούτε για φαντάσματα, ούτε για αστρικές προβολές, ούτε για οντότητες του αστρικού πεδίου. Πρόκειται για εκδηλώσεις του φυσικού πεδίου και συγκεκριμένα για αντίληψη της συμπαντικής παραλληλίας.
    Ασφαλώς μιλάμε για "πύλες", οι οποίες είναι κομβικά σημεία διεπαφής με παράλληλα σύμπαντα, όπου αποτελούν διαφορετικές εκδοχές του δικού μας και συνυπάρχουν σε έναν άχρονο χώρο, που ο συμβατικός μας νους αδυνατεί να εννοήσει, διότι έχει εκπαιδευτεί να αντιλαμβάνεται μόνο την παρούσα χωροχρονική εκδοχή.
    Κάθε φορά που κάνουμε μια επιλογή, διαμορφώνουμε την πορεία που νοητικά αντιλαμβανόμαστε.
    Ωστόσο ΟΛΕΣ οι εκδοχές που θα μπορούσαν να επιλεχθούν, υπάρχουν κι πορεύονται ανεξάρτητα από την δική μας αντίληψη.
    Αποφασίζουμε για παράδειγμα να μην πάρουμε στο αμάξι μας τον γέροντα που μας κάνει ωτοστόπ και συνεχίζουμε την πορεία μας.
    Σε μια άλλη εκδοχή τον παίρνουμε στο αμάξι μας και συνεχίζουμε την ίδια πορεία, αλλά η ιστορία αλλάζει από την διάδραση μαζί του.
    Η κβαντικότητα περιπλέκει με έναν μάλλον σπειροειδή τρόπο, αυτές τις επαλληλίες, δηλαδή τα παράλληλα σύμπαντα και τα σε κάποια σημεία επανενώνονται. Αυτά τα σημεία είναι κομβικά και δημιουργούν "πύλες".
    Στην πέμπτη διάσταση, το χωροχρονικό συνεχές επιμερίζεται σε εγκάρσιες και κάθετες παραλληλίες, θεωρητικά άπειρες τον αριθμό.
    Στην έκτη διάσταση, μάλλον υπάρχει κατακερματισμός και πολυμερισμός της ύλης, στο σύνολο των συμπάντων.

    Ο νους μας είναι εκπαιδευμένος να αντιλαμβάνεται ότι του φανερώνουν οι πέντε μας αισθήσεις και η διάδραση του υλικού του σώματος με τον κόσμο του αντιληπτού (απ΄τις αισθήσεις μας).
    Ο νους μας θα μπορούσε να αντιληφθεί ευρύτερους κόσμους, αν διαθέταμε περισσότερες αισθήσεις.
    Αυτές οι αισθήσεις κάποτε ήταν ανεπτυγμένες στον άνθρωπο και μετά χάθηκαν (σύμφωνα με πολλές μαρτυρίες των παραδόσεων, αλλά και του εσωτερισμού).

    Ωστόσο γνωρίζουμε ότι ο ανθρώπινος νους, διαθέτει εν δυνάμει αυτές τις ιδιότητες ακόμη και αν βρίσκονται εν υπνώσει.
    Κάποιοι άνθρωποι γεννούνται με "ξεκλείδωτες" τέτοιες ικανότητες (χαρισματικοί) ή τις αναπτύσσουν αργότερα με ενάσκηση ή από άλλες αιτίες.

    Η ικανότητα να "βλέπει" κανείς ή να αλληλεπιδρά μέσα από αυτές τις "πύλες", είναι πραγματικότητα σε ορισμένους ανθρώπους.
    Όλοι μας βρισκόμαστε διαρκώς δίπλα σε κάποια τέτοια "πύλη", την οποία όμως δεν μπορούμε να δούμε ή να αντιληφθούμε. Οι "πύλες" βρίσκονται συνεχώς μπροστά μας, κάθε φορά που κάνουμε μια επιλογή ή κάθε φορά που κάποιος δίπλα μας κάνει μια τέτοια.

    Ο φίλος μας για κάποιο λόγο, βιώνει την διέλευση μέσα από τέτοιες "πύλες" συνειδητά. Απόδειξη ότι στρεβλώνεται ο χρόνος που καταγράφεται στο υλικό του ρολόι.
    Ο φίλος μας δεν βλέπει απλώς, αλλά εισέρχεται μέσα από την "πύλη", βιώνει ως επισκέπτης τα τεκταινόμενα και στην συνέχεια επιστρέφει.

    Μένω εδώ για να δω τις αντιδράσεις σας.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Joker

    Μμ ενδιαφερουσα συζητηση, που θα μου αρεσε να κανωαπαντω προς το παρον εν ταχει. Καταρχας, η θεωρια που μας καταθετεις αγαπητε Λυκιε ειναι βασιμη. Θα μπορουσε να ειναι και ετσι. Ειναι σαν να φτιαχνουμε τον υπολογιστη που χαλασε και να προτεινουμε λυσεις. Πιστευεις πως φταιει το τροφοδοτικο ρευματος, ενω εγω πχ οι μνημες. Θα μπορουσαμε να συζητουμε πολυ καιρο θεωρητικα πανω σε αυτο το ζητημα. Η προοδος ομως θα προκυψει απο την δραση που θα αναλαβει ο φιλος μας και εκτιμω πως εκει θα πρεπει να επικεντρωθουμε, στο να ειναι ετοιμος ο φιλος να αντεπεξελθει σε παν ενδεχομενο και αυτο θα συμβει αν εστιασουμε εσωτερικα στον ιδιο. Τοτε μικρη σημασια θα εχει πια θεωρια θα ειναι πιο ευστοχη

    Εικαζω λοιπον πως ο φιλος εχει μεταστοιχειωσει την σεξουαλικη/δημιουργικη του ενεργεια αρκετα επιτυχως (ειτε συνειδητα πχ ασκησεις γιογκα ειτε οχι) ωστε να αποκτησει ανωτερη οραση. Αυτο που με ανησυχει περισσοτερο, ειναι η εσωτερικη του κατασταση, διοτι το οτι συμβαινει αυτο το γεγονος δειχνει μεν υψηλες ενεργειες, δεν γνωριζουμε ομως αν εσωτερικα το δικαιουται, εννοωντας αν ειναι ετοιμος να ανταποκριθει. Αυτη ειναι ολη η φιλοσοφια του ομπιβατελ του Γκουρτζιεφ, πως μεσα απο την καθημερινη ζωη στη κοινωνια, προετοιμαζομαστε για τετοια περιστατικα. Πχ ειναι αραγε ετοιμο το νευρικο συστημα του φιλου να ανυαποκριθει; Τι σταση τηρει; Ενδιαφεροντος ή τυπου "ωχ αμαν τι με βρηκε;"

    Θεωρω πως αν εχει προετοιμαστει εσωτερικως, τοτε δεν θα εχει τοσο μεγαλη σημασια αν βλεπει σε αλλα συμπαντα ή αλλες διαστασεις.

    Παντως, αν και ευρυτερα αυτη η αποψη των παραλληλων συμπαντων ειναι η ευρυτερα αποδεκτη θεωρια, εμενα δεν μου καθεται καλα. Στην σειρα Fringe ειχαν βασιστει στην θεωρια πως υπαρχουν 2 μονο παραλληλα-εναλλακτικα συμπαντα με φυσικη-υλικη υποσταση, δυο πλανητες Γη και οχι πολλα. Αυτη η θεωρια μου δενει καλυτερα. Θεωρω πως τα αλλα απειρα συμπαντα υπαρχουν σε μη υλικη μορφη, αλλα νοητικα,θεωρητικα,σε επιπεδο ιδεων, ως απειρες δυνατοτητες, απο παραδεισους εως και κολασεις.

    Ενα τεστ, ειναι να ακουμπησει τη μορφη που του εμφανιζεται. Θα εχει υλικη υποσταση ή οχι; Τεινω προς το οχι, καθως δεν βλεπω το λογο για να γινει τοση μεγαλη φασαρια, τυχαια. Αν υπαρχουν αυτες οι πυλες, τοτε τα σημεια που εμφανιζονται, θα πρεπει να ειναι σταθερα, να εμφανιζονται τα περιστατικα δηλαδη στον φιλο μας στα ιδια σημεια. Δεν νομιζω να συμβαινει αυτο. Θεωρω πως ο φιλος μας ειναι η πηγη αυτων των εμπειριων, οποτε υπαρχει μηνυμα και νοημα και λογος γι αυτες τις διαδρασεις, που θα πρεπει να τον βρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Η θεωρία των παράλληλων συμπάντων, αφορά το υλικό πεδίο γενικά. Όπως γνωρίζεις το υλικό πεδίο δεν είναι αυτόνομο, αλλά συνυφασμένο με το αντίστοιχο αιθερικό, αστρικό, κτλ.
    Ωστόσο δεν μιλάμε για αυθαίρετο αξίωμα, αλλά για δεδομένο που επαληθεύεται από την κβαντικότητα.
    Όλη η υπόθεση έχει να κάνει με την "παραδοξότητα" του χρόνου, δηλαδή η πραγματική του υπόσταση σε σχέση με την γραμμική εντύπωση που έχουμε για αυτόν.
    Ο χρόνος ορίζει τον χώρο και η αντίληψή τους, εξαρτάται από τον Παρατηρητή.
    Διάβασα το σκεπτικό σου, αλλά διαπίστωσα ότι απουσιάζει ένα πολύ κρίσιμο στοιχείο από τον ερευνητικό φακό σου.
    Παρότι το ανέφερα δυο φορές, το γεγονός ότι σε κάθε τέτοιο περιστατικό, το ρολόι του καταγράφει την χρονική υστέρηση (απόκλιση αναλογικού από ψηφιακό χρόνο, στο ίδιο ρολόι), μάλλον σου διέφυγε της προσοχής.

    Συνεπώς μιλάμε για πραγματική στρέβλωση του χωροχρονικού συνεχούς, που σημαίνει ότι αυτά τα περιστατικά συμβαίνουν στο υλικό πεδίο και όχι σε κάποιο ενεργειακό, αιθερικό, νοητικό.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Καλησπέρα και από εμένα σε όλους!
    Για αρχή να πω ότι: ναι, είμαι καλός οδηγός και κατέχω τον χειρισμό του αυτοκινήτου και ακόμα παραπάνω της μηχανής, πάνω από τον μέσο οδηγό. Ήταν ένα πολύ εύστοχο συμπέρασμα αγαπητέ μου Joker και με έκανες να χαμογελάσω.
    Δεύτερον να ξεκαθαρίσω ότι δεν παίρνω ουσίες, τουλάχιστον εν γνώση μου και ούτε πίνω μπάφους, τζίνες και τα συναφή...!!! (κάποια στιγμή είχα πει να φάω κάνα ψυχομανιτάρι αλλά δεν έχει προκύψει -φυσικά κάνω χιούμορ).
    Τρίτον δεν μπορώ να πω ότι βρίσκομαι σε περιόδο έντονου στρες, άγχους και λοιπών, πέρα από την καθημερινότητα που βιώνουμε όλοι. Λόγω όπως προανέφερε και ο κ. Λύκιος κάποιων εμπειριών με κίνδυνο ζωής, έχω γίνει αν όχι τέρας ψυχραιμίας, μάλλον αρκετά...cool!
    Αυτά για να καλύψω τα κενά και τις υποθέσεις.

    Στο δια ταύτα τώρα. Η εμπειρία που έχω,όποτε αυτό το πράγμα συμβαίνει δεν έχει να κάνει με την οδήγηση. Έχει συμβεί σε διάφορες ώρες της ημέρες και σε διάφορες ασχολίες.
    Να διευκρινήσω και κάτι επί τη ευκαιρία, ότι στην εμπειρία που προανέφερε ο κ. Λύκιος, δεν είχα δει έτερο άτομο στο όχημα αλλά είχα εικόνα οδήγησης ενός άλλου οχήματος (διαφορετικής λειτουργίας και καμπίνας). Ακόμα να προσθέσω ότι αυτή ήταν η πρώτη μου εμπειρία την οποία θυμάμαι χαρακτηριστικά. Έκτοτε έχει συμβεί αρκετές φορές με αποκορύφωμα τα 2 τελευταία έτη στα οποία είναι και πιο συχνό.
    Όσον αφορά την εμπειρία αυτή καθεαυτή, είναι άλλες φορές σαν να έχω ίδια εικόνα με διαφορετική έκβαση του παρόντος (γνωρίζοντας το παρόν δηλ αλλά έχοντας και γνώση ενός άλλου παρόντος) και άλλες φορές βλέπω κατι ετεροχρονισμένο και αρκετά διαφορετικό. Σημειωνω ότι προσπαθώ να το περιγράψω όσο καλύτερα μπορώ για να κατανοηθεί και να μην με περάσετε για τρελό. Σε καμία περίπτωση δεν έχω καταφέρει να εντοπίσω τι λειτουργει ως trigger point και να το κατανοήσω.
    Τέλος να πω ότι εξάντλησα τις νευρολογικές και λοιπές εξετάσεις (εγκεφαλογραφημα-μαγνητικες εγκεφαλου κρανιου κτλ) παρόλο που εξαρχής ένιωθα ότι δεν είναι κάτι που χρήζει ιατρικής εξήγησης (κάποια πάθηση δηλ) και γιατί στην αρχή που προσπαθούσα να το περιορίσω με αποσυντόνιζε σωματικά (αδιαθεσία) χωρίς όμως να χάνω επαφή με το παρόν, τον προσανατολισμό μου και τον φυσικό μου περίγυρο.
    Αυτά για αρχή... δέχομαι ερωτήσεις και υπογράφω αυτόγραφα.. :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eκπληκτικό ! Μπορείς να επέμβεις και να αλληλεπιδράσεις με το όχημα;
      H μήπως το όλο συμβάν είναι ακίνητο.(μια σκηνή παγωμένη) ;

      Διαγραφή
  49. Σε καλωσορίζω φίλε μου και σε ευχαριστώ που πήρες το θάρρος να συμμετάσχεις στους διαλόγους μας, δίνοντας καλύτερα από μένα, το στίγμα του θέματος.
    Έτσι θα είναι άμεση και ακριβής η διάδραση μεταξύ μας και είμαι σίγουρος ότι όλοι κάτι θα κερδίσουμε από αυτό.

    Το πρώτο αυτόγραφο, σε μένα παρακαλώ!

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Αγαπημένε Λύκιε Καλή Εβδομάδα αχχχ θέλω γράψω πάρα πολλά - ποιος είναι ο ( Ανώνυμος26 Σεπτεμβρίου 2021 - 1:09 π.μ. ) δεν υπογράφει αλλά θα θελα και εγώ ένα αυτόγραφ.
    Πάντα με Αγάπη Λύκιε,

    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Γεια σου αγαπητή μου Aya! Ο ανώνυμος είναι ανώνυμος φίλος.
    Πες μας και τη δική σου άποψη και είμαι σίγουρος ότι θα πάρεις κι εσύ ένα αυτόγραφο!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Παρακαλώ η συνέχεια στο νέο 41ο Αναψυκτήριο-Στοχαστήριο.
    Ευχαριστώ,
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.