Τρίτη 7 Ιουνίου 2022

Έμφυλη Βία και Mee Too, στοχεύσατε τους άνδρες! Πυρ!

 


Γράφει ο Λύκιος

Με αφορμή κάποια άρθρα που διάβασα στο διαδίκτυο, αλλά και την υπερπροβολή του θέματος της "έμφυλης βίας", της εμμονικής απαίτησης για υιοθεσία του όρου "γυναικοκτονία" από τα ΜΜΕ και ειδικά από τις μεσημεριανές εκπομπές αθλίων δημοσιογράφων, όπως και τις τηλεδιαγνώσεις από πάσης φύσεως "ειδικούς" που  καλούνται να κάνουν πραγματογνωμοσύνες και τηλεδίκες, θέλω να δούμε αν όντως υπάρχει πραγματικό πρόβλημα και αν ναι, ποια είναι η πραγματική εικόνα του, μακριά από νεοταξικές ιδεοληψίες και εμμονές.

Εμφανίζονται λοιπόν κάποια περιστατικά βίας κατά γυναικών (βιασμοί, ανθρωποκτονίες, ενδοοικογενειακή βία) από τους συζύγους ή συντρόφους τους, ενώ αντίστοιχα περιστατικά βίας κατά ανδρών (ανθρωποκτονίες, ενδοοικογενειακή βία) από τις συζύγους ή συντρόφους τους, απλώς αποσιωπούνται ή περνάνε στα ψιλά γράμματα.

Περιστατικά βιασμών ή ασέλγειας κατά γυναικών, αναδεικνύονται ως πρώτο θέμα για πολύ καιρό, δημιουργώντας τάση με το κίνημα "me too", όπου καλούνται γυναίκες να καταγγείλουν δημόσια, περιστατικά που βίωσαν οποιαδήποτε στιγμή της ζωής τους, από οποιονδήποτε, με προτίμηση αν αυτός είναι δημόσιο πρόσωπο. Προσφάτως μάλιστα, προβάλλεται και τηλεσειρά με ανάλογο θέμα (https://www.alphatv.gr/show/psemata/)

Σε κάθε περίπτωση καταργείται το τεκμήριο της αθωότητας και το άτομο διαπομπεύεται προκαταβολικά από όλα τα ΜΜΕ και καταδικάζεται ως "τέρας" πριν ακόμη η Δικαιοσύνη αποφανθεί, βάσει των στοιχείων που υπάρχουν. 

Ασφαλώς τελικά πολλά από αυτά τα περιστατικά καταρρέουν στο δικαστήριο και αποδεικνύεται ότι ήταν ψεύδη, συκοφαντίες και δόλιες μεθοδεύσεις εξόντωσης αθώων ανθρώπων, μόνο και μόνο επειδή είναι άνδρες. Πίσω από αυτά κρύβονται εκβιασμοί, απειλές και παράνομες οικονομικές διεκδικήσεις, από επιτήδειες γυναίκες που εκμεταλλεύονται το κίνημα "me too" και την μόδα που έχουν καλλιεργήσει τα ΜΜΕ, τα "προοδευτικά" κόμματα και τα  νεοτεποχίτικα κινήματα (φεμινισμός-ΛΑΟΤΚΙ-αντίφα-κτλ) ή που απλώς αναζητούν δημοσιότητα και προβολή.

Διάφορα περιστατικά ανθρωποκτονιών που ήρθαν στη δημοσιότητα τον τελευταίο καιρό, αποδόθηκαν από τα προαναφερόμενα κέντρα προπαγάνδας σε δολοφονίες γυναικών από τους συντρόφους τους, "επειδή ήταν γυναίκες" (https://www.dikastiko.gr/se-proto-plano/tis-skotosan-giati-itan-gynaikes-oi-17-par-oligon-18-gynaikoktonies-to-2021/)

Ασφαλώς σε κανένα από αυτά τα περιστατικά, δεν αποδείχθηκε ότι οι δολοφόνοι σύντροφοι τις σκότωσαν επειδή ανήκαν στο γυναικείο φύλο, αλλά για άλλους λόγους που θα αναλύσουμε πιο κάτω. 

Η λεγόμενη "έμφυλη βία", είναι μια επινόηση των νεοταξικών κινημάτων, όπου φαντασιώνονται αντιπαλότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών (έμφυλο μίσος), λόγω των διαφορών των δυο φύλων. Προέκταση της εμμονικής τους φαντασιοπληξίας, είναι το αντίστοιχο "μίσος" για όλες τις σεξουαλικές αποκλίσεις, όπως εκφράζονται μέσα από το κίνημα των ΛΟΑΤΚΙ+.

Φεμινίστριες και ΛΟΑΤΚΙ, επιτίθενται με φανατισμό στους άνδρες, επειδή είναι όλοι φαλλοκράτες, μισογύνηδες, ομοφοβικοί και κτήνη!

Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει ούτε έμφυλη βία, ούτε έμφυλη αντιπαλότητα. Υπάρχουν βίαιοι άνθρωποι ανεξαρτήτως φύλου, που ασκούν σωματική, λεκτική ή ψυχολογική βία πάνω σε άλλους ανθρώπους, που κατά τεκμήριο είναι πιο αδύναμοι απ΄αυτούς.

Αυτή η βία, ασκείται από αυτούς που είναι ή νιώθουν ανώτεροι, ισχυρότεροι ή τυχερότεροι από τους άλλους και με αυτό τον τρόπο νιώθουν ότι κατοχυρώνουν ή εδραιώνουν την ισχύ τους απέναντι σε αυτούς που υπολείπονται. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο αναλογιών ισχύος και ιδίως στο θέμα της σωματικής υπεροχής, ορισμένοι άνδρες ασκούν βία σε γυναίκες ή παιδιά. Αντίστοιχα ορισμένες γυναίκες ασκούν λεκτική ή ψυχολογική βία σε άνδρες ή στα παιδιά τους (σε αυτά και σωματική), απλώς επειδή μπορούν (διότι νιώθουν ότι εκεί υπερισχύουν).

Ωστόσο η συστημική προπαγάνδα, εστιάζει αποκλειστικά στην σωματική βία και μάλιστα μόνο σε αυτή που ασκείται από άνδρα προς γυναίκα, σαν οι υπόλοιπες μορφές βίας να είναι ήσσονος σημασίας ή όταν ασκείται από τις γυναίκες, να είναι αδιάφορη.

Η σεξουαλική βία επίσης είναι ίσης αξίας, είτε ασκείται από άνδρα προς γυναίκα, είτε από γυναίκα προς άνδρα, είτε από άνδρα προς άνδρα, είτε από γυναίκα προς γυναίκα και ασφαλώς ακόμη χειρότερα, όταν ασκείται και από τα δυο φύλα προς τα παιδιά!

Ωστόσο και πάλι, η συστημική προπαγάνδα ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την σεξουαλική βία του άνδρα προς τη γυναίκα.

Μέσα σε αυτή την παράλογη και μεροληπτική θέαση της βίας, ακόμη και ανώτατοι λειτουργοί της Δικαιοσύνης υποκύπτουν (εκούσια ή ακούσια) στα κελεύσματα της νεοταξικής προπαγάνδας και με επιχειρήματα που στερούνται στοιχειώδους νομικής λογικής, δίνουν οδηγίες προς τους δικαστές: «Με αφορμή  αυτές  τις  καταστάσεις  και στη χώρα μας, ευρέως, οι  περιπτώσεις αφαίρεσης της ζωής γυναίκας, ιδίως από σεξιστικά κίνητρα, «λόγους τιμής», σκοπούς εμπορίας ανθρώπων και οικονομική εκμετάλλευση, αποδίδονται  με  τον όρο «γυναικοκτονία» και γίνεται λόγος  για ανάγκη  διακριτής  τυποποιημένης  ποινικής  πρόβλεψης ή και για αναγωγή αυτής ως διακεκριμένης παραλλαγής της ανθρωποκτονίας  του άρθρου  299 ΠΚ. Διεθνώς, σε αρκετές  χώρες, καθώς το φαινόμενο δεν είναι  μόνο  ελληνικό  αλλά  έχει προσλάβει παγκόσμιες διαστάσεις, υιοθετήθηκε και νομοθετικά η θεώρηση αυτή», όπου ασφαλώς ο Υπουργός Δικαιοσύνης τον βάζει στη θέση του, με την δήλωση: «Στην πρόσφατη αναμόρφωση του ποινικού κώδικα εμείς για την ανθρωποκτονία βάλαμε μία και μόνο ποινή που είναι τα ισόβια, χωρίς εναλλακτική ποινή, χωρίς τίποτα διαφορετικό. Το να υπάρχει μία αναφορά ή να υπάρχει μία κατεύθυνση επιβαρυντικής περίστασης, αυτή τη στιγμή δεν θα μπορούσε ούτε στο κομμάτι των ποινών ούτε στο κομμάτι της διαφοροποίησης των ποινών να αναφερθεί σε κάποιο συγκεκριμένο σημείο. Όταν έχουμε τη μεγαλύτερη των ποινών για την ανθρωποκτονία, οι γυναικοκτονίες είναι ανθρωποκτονίες, αντιλαμβάνεστε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω».

Η προσπάθεια να διαχωρισθεί η αξία της ανθρώπινης ζωής, αναλόγως του φύλου, είναι απάνθρωπη, ρατσιστική και παραβιάζει κατάφορα κάθε αρχή δικαίου και ισονομίας, ενώ καταργεί κάθε ιδέα περί ισότητας των δυο φύλων.

Η άποψη του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα, με την επιλεκτική διάκριση της ανθρωποκτονίας γυναικός έναντι των άλλων ανθρωποκτονιών εναντίον ανδρών και παιδιών, συνιστά διακριτική μεταχείριση σε βάρος των τελευταίων, σαν η ζωή τους να κατέχει μικρότερη αξία από αυτή των γυναικών, ανεξαρτήτως των κινήτρων που οδήγησαν σε αυτή την πράξη.

Ο ίδιος δεν επέδειξε ανάλογη ευαισθησία για την υπαίτια ανθρωποκτονία αστυνομικού, η ζωή του οποίου προστατεύεται ως ιδιώνυμο αδίκημα στις περισσότερες χώρες, επειδή προασπίζει με αυτήν την Πολιτεία.

Δεν επέδειξε την ίδια ευαισθησία όπως σε άλλες χώρες, για τα θύματα των κατά συρροή δολοφόνων ή των αμετανόητων τρομοκρατών, που σκοτώνουν από ευχαρίστηση ή ιδεολογία.

Επέδειξε όμως την υποκριτική του ευαισθησία, στην προώθηση του όρου "γυναικοκτονία" και την νομικά στρεβλή του πρόταση για διακριτική ποινική μεταχείριση (διακεκριμένη περίπτωση ανθρωποκτονίας), αν τα κίνητρα είναι "σεξιστικά", όρος που δεν ορίζεται με σαφήνεια και δεν είναι νομικά παραδεκτός.

Κάποιες περιπτώσεις ανθρωποκτονιών, που ο σύζυγος φόνευσε τη σύζυγο από ζήλεια ή από αντίδραση σε αίτημα διαζυγίου (φοβήθηκε μη την χάσει), ανήκουν στα εγκλήματα πάθους και συμβαίνουν και από γυναίκες προς άνδρες, ενώ αποτελούν διαχρονικά εγκλήματα και όχι της εποχής μας.

Φόνοι με "σεξιστικό" κίνητρο, δηλαδή με μοναδικό κριτήριο το φύλο στο οποίο ανήκει το θύμα, δεν υπάρχουν καταγεγραμμένοι στην Ελλάδα. Πάντοτε υπάρχει κάποιο άλλο, πιο βαθύ και συγκεκριμένο κίνητρο για κάθε φόνο.

Φόνοι με σεξουαλικό κίνητρο, έχουν διαπραχθεί πολλοί, όπως του Σεργιανόπουλου, αλλά και του λεγόμενου "δράκου" Παπαχρόνη, που σκότωνε ιερόδουλες εξαιτίας ψυχολογικών τραυμάτων που είχε με αυτές.

Συνεπώς ο όρος "γυναικοκτονία" δεν υφίσταται νομικά, αλλά ούτε και κοινωνιολογικά, διότι κάθε ανθρωποκτονία έχει κίνητρα που ποτέ δεν αποδόθηκαν αποκλειστικά στην ταυτότητα του γυναικείου φύλου. Αλλά και αν υπήρξε ποτέ τέτοια περίπτωση, ο όρος ανθρωποκτονία υπερκαλύπτει την περιγραφή του εγκλήματος. Η ποινική τιμωρία επίσης δεν μπορεί είναι βαρύτερη στην περίπτωση της γυναίκας, απ΄ότι σε έναν άνδρα, παιδί, ηλικιωμένο, αλλοδαπό, ΑΜΕΑ, αλλόθρησκο ή σεξουαλικώς αποκλίνοντα.

Καμία διάκριση λόγω φύλου, ηλικίας, σεξουαλικότητας, πεποιθήσεων και καταγωγής, δεν επιτρέπεται στην δικαιοσύνη.

Ας δούμε όμως γιατί προωθείται η στοχοποίηση του ανδρός και ουσιαστικά η υπονόμευση της αρσενικής αρχής.

Όλη η προσπάθεια φαίνεται να εστιάζεται στην αποδόμηση των φύλων και το σύνηθες αφήγημα που χρησιμοποιείται, είναι ότι τα φύλα είναι κατασκεύασμα στερεοτύπων και δεν υφίστανται στην πράξη. Καταργούνται όλες οι επιστήμες και το αυταπόδεικτο, μέσα από τέτοια στρεβλά αφηγήματα. Η υποτιθέμενη πατριαρχία (ανδροκρατία), αδικεί το γυναικείο φύλο και αφενός στοχοποιείται ώστε να υποτιμηθεί και αφετέρου προωθείται η μητριαρχία (ή γυναικοκρατία), όχι για να ισορροπήσει την υποτιθέμενη αδικία, αλλά για να αναστρέψει την πόλωση.

Έτσι οι γυναίκες ενθαρρύνονται να κατακτούν και να αποκτούν αρσενικά στοιχεία και οι άνδρες γυναικεία! Ενθαρρύνεται και προωθείται ως κανονικότητα η αμφισεξουαλικότητα, η ομοφυλοφιλία και η αλλαγή φύλου, απ΄την παιδική κιόλας ηλικία. Πρόδρομος αυτών των αφηγημάτων ο φεμινισμός (γυναικισμός), που προστατεύτηκε και καταξιώθηκε από την Δύση, απ΄την δεκαετία του '70, ως "προοδευτικότητα".

Ωστόσο η κατά φύσιν πραγματικότητα είναι αμείλικτη και η αρσενική και θηλυκή αρχή, είναι κοσμικός νόμος της Ύλης (στοιχείο διττότητας).

Οποιαδήποτε απόπειρα στρέβλωσης ή διαβολής των κοσμικών νόμων, επιφέρει συνέπειες οι οποίες είναι επώδυνες.

Η μετάλλαξη μιας γυναίκας, που καταργεί την θηλυκή της αρχή για να αποκτήσει στοιχεία της αρσενικής αρχής, αλλάζει τον φυσικό της ψυχισμό.

Ομοίως και οι άνδρες που αντικαθιστούν την αρσενική τους αρχή με στοιχεία της θηλυκής, μεταλλάσσουν τον φυσικό τους ψυχισμό.

Αυτό έχει άμεση επίπτωση στον τρόπο που δένεται μια σχέση μεταξύ άνδρα-γυναίκας.

Κανονικά ο άνδρας ως αρσενική αρχή, έχει ανάγκη να συζευχθεί με την θηλυκή αρχή της γυναίκας συντρόφου του και το ανάποδο.

Η ισορροπία που επέρχεται από την σύζευξη, δημιουργεί μια αρμονική σχέση και ο ένας συμπληρώνει τον άλλο, όπως ακριβώς η αρσενική αρχή εισβάλλει "ενεργητικά" και η θηλυκή αρχή αποδέχεται "παθητικά", εγκολπώνοντάς την. 

Ακόμα και όταν συμβαίνει σε κάποιες περιπτώσεις, να διαθέτει η γυναίκα την αρσενική αρχή και ο άνδρας την θηλυκή, και πάλι επέρχεται μια αρμονική ισορροπία μεταξύ του ζεύγους.

Το συγκρουσιακό πρόβλημα προκύπτει, όταν ο άνδρας διαθέτει την αρσενική αρχή και η γυναίκα έχει υποβαθμίσει την θηλυκή της αρχή, για να προτάξει αρσενικά στοιχεία.

Τότε η σχέση πολώνεται ετεροβαρώς και επικίνδυνα, διότι δεν υπάρχει αντίθετη και εξουδετερωτική πολικότητα.

Ο αρσενικός άνδρας, δεν έχει απέναντί του μια θηλυκή γυναίκα που θα τον εγκολπώνει με την στοργή και την τρυφερότητά της, αλλά έναν άλλον άνδρα, ο οποίος παίρνει ανταγωνιστική θέση απέναντί του, με επιθετικότητα και αγώνα κυριαρχίας.

Ο άνδρας δεν μπορεί πλέον να δει την γυναίκα του ως θηλυκό που θα αφήνεται στην αγκαλιά της και θα τον ηρεμεί και θα της αποτίει τον προσήκοντα σεβασμό (ως ιερό θήλυ), αλλά ως άνδρα με τον οποίον θα πρέπει να μιλά την "ανδρική γλώσσα", δηλαδή την κυριαρχία μέσω της αντιπαράθεσης ισχύος.

Λέγεται ότι τα περιστατικά σωματικής βίας μέσα στις σχέσεις, τα προκαλούν άνδρες με περίσσια αρσενικής αρχής (και όλα τα κοσμητικά επίθετα που τους αποδίδουν οι φεμινίστριες). Αυτό που ποτέ δεν εξετάζεται, είναι αν οι σύζυγοι-σύντροφοι που υφίστανται την εκδήλωση της σωματικής βίας, διαθέτουν όντως θηλυκή αρχή ή λειτουργούν ως άνδρες μέσα στην σχέση τους, προκαλώντας την ανάλογη αντίδραση του συντρόφου, όπως δηλαδή θα λειτουργούσε με έναν άνδρα ανταγωνιστή.

Σε ανάλογα περιστατικά του δρόμου, έχω πολλές φορές διαπιστώσει ότι οι γυναίκες οδηγοί προκαλούν με "τσαμπουκά" τους άνδρες οδηγούς, σαν να ήταν και αυτές άνδρες. Ασφαλώς επενδύουν στο σκεπτικό ότι "δεν θα τολμήσει να με χτυπήσει γιατί είμαι γυναίκα" και αν όντως αυτός επιτεθεί, τότε επικαλούνται την γυναικεία φύση τους, το "αδύναμο φύλο" και τους ηθικούς κανόνες "ένας άνδρας δεν χτυπά ποτέ μια γυναίκα", όπου τότε ξεχνά όλα τα "κακά" στερεότυπα και τα επικαλείται για να την προστατέψουν. Φεμινισμός αλά κάρτ.

Έχω δει γυναίκα να τρώει ξύλο στο δρόμο από άνδρα που τον προκαλούσε διαρκώς "έλα να με δείρεις αν είσαι άνδρας" και μετά έλεγε "δεν το πιστεύω αυτό που έγινε!" κτλ.

Αντιλαμβάνεται κανείς ότι άνδρες με πλήρη αρσενική αρχή, που τρέφουν μεγάλο σεβασμό και αγάπη για την θηλυκή αρχή των γυναικών, όταν αντιμετωπίζουν γυναίκες που απομακρύνουν κάθε αξιοσέβαστο θηλυκό στοιχείο διαθέτουν, τότε αντιδρούν ως άνδρας προς άνδρα, χωρίς καμία πλέον διάκριση. Δεν μπορεί να τους κατηγορήσει κανείς για αυτό, εκτός του ότι είναι επίμεμπτη η φυσική βία, αν βεβαίως είναι απρόκλητη.

Ακόμη και άνδρες με αυτοσυγκράτηση στην ενάσκηση φυσικής βίας, μπορεί να υφίστανται προκλήσεις από "αρσενικές" γυναίκες, με λεκτική ή ψυχολογική βία, για την οποία ουδείς λόγος γίνεται δημόσια.

Βλέπουμε λοιπόν, ότι όταν επιχειρείται στρέβλωση της φύσης, υπάρχει αυτόματη αντίδραση κατά τους φυσικούς και κοσμικούς νόμους.

Προκύπτει το ερώτημα, πού αποσκοπεί η στρέβλωση του κατά φύσιν, αφού έτσι διαταράσσεται η κοινωνική ειρήνη και η ανθρώπινη αρμονία;

Προφανώς η απάντηση κρύβεται στους μύχιους σκοπούς των εμπνευστών αυτών των τάσεων και συγκεκριμένα στους εωσφόρους της Νέας Εποχής ή της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Η στρέβλωση του κατά φύσιν, αποτελεί πρωταρχικό στόχο του Αποδομητικού Παράγοντα, ο οποίος επιδιώκει την αποδόμηση του Ανθρώπου και την ματαίωση του προορισμού του.


ΛΥΚΙΟΣ.

28 σχόλια:

  1. Η αφίσσα του άρθρου δίνει απλόχερα κάποια εφόδια γκρεμίσματος της υφιστάμενης τάξης πραγμάτων και θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τον δημιουργό της! Γενικά, ό,τι προωθείται από τα ΜΜΕ εγώ υποστηρίζω τα ανάποδα! Στη συγκεκριμένη περίπτωση, υποστηρίζω την πατριαρχία και τον καπιταλισμό. Η πρώτη δημιουργεί τις προϋποθέσεις ώστε να πάψει η παθητικότητα μέσα στην κοινωνία για να έρθει η όποια αλλαγή στην παρούσα Τάξη Πραγμάτων όταν για παράδειγμα οι πόλεμοι γίνονται από άντρες και βίαιους ανθρώπους γενικότερα, για αυτό και είμαι υπέρ της βίας από όπου και αν προέρχεται, ενώ η δεύτερη περίπτωση του καπιταλισμού απαιτεί προσωπική δράση στα επαγγελματικά στα πλαίσια της ανταγωνιστικότητας, αντί να περιμένει κάποιος παθητικά επιδόματα ώστε να είναι απόλυτα εξαρτόμενος από το κράτος και την Τάξη Πραγμάτων του. Για αυτό προωθείται ο φεμινισμός και ο αντικαπιταλισμός, για να μην γκρεμιστεί αυτή ποτέ. Θα συμφωνήσω και εγώ ως μια αυταρχική ή φασιστική προσωπικότητα ότι μόνο σε σύγκρουση έρχομαι όταν συναναστρέφομαι με αντρογυναίκες, για αυτό και αποφεύγω να κάνω σχέσεις με τέτοιες ύαινες. χαχα

    - ένας φασίστας μυστικιστής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο πόλεμος ως στοιχείο της ανταγωνιστικότητας και η βία ως στοιχείο επιβολής, ανήκουν στην αρσενική αρχή. Ωστόσο χρειάζεται η εξισορροπητική δύναμη της θηλυκής αρχής, ώστε να μην κορυφώνονται με ολέθριες συνέπειες αυτά τα στοιχεία. Ο άνδρας χρειάζεται τον κατευνασμό που του προσφέρει μια γυναίκα και η γυναίκα την δυναμική του άνδρα. Χρειάζονται ισορροπίες και όχι επικράτηση του ενός ή του άλλου πόλου.
    Η Νέα Τάξη Πραγμάτων όπως πολύ σωστά επισημαίνεις, δεν επιδιώκει την ισορροπία μέσω της συνύπαρξης των δύο αρχών, αλλά την καταστροφή τους και την επικράτηση της παθητικότητας και του φόβου, ώστε να μην υπάρχει αντίσταση στους απάνθρωπους στόχους τους.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα Λύκιε, ωραίο άρθρο αυτό. Η προσωπικη μου άποψη μου είναι οτι τον 'Αντρα πρέπει να τον ενδυναμώνεις και όχι να τον ευνουχίζεις απο μικρή ηλικία και να τον αποδυναμώνεις. θα ξαναεπανέλθω για τα "τοξικά άτομα".
    Με εκτίμηση,
    Γιώτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστά αγαπητή μου Γιώτα! Η ενδυνάμωση του άνδρα είναι επωφελής και για τη γυναίκα. Είναι η γυναίκα, που ως θηλυκή αρχή θα ενδυναμώσει τον άνδρα, ο οποίος θα της εξασφαλίσει το αρμονικό περιβάλλον για να μπορέσει αυτή να αναπτυχθεί. 'Όλα είναι αλληλένδετα.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  4. Joker

    Ωραιο αρθρο, θιγει ενα σπουδαιο ζητημα και προβλημα στην κοινωνια.

    Θα συμφωνησω με την aya πως ο ανδρας πρεπει να ενδυναμωνεται καινοχι να ευνουχιζεται, διοτι ετσι βοηθειται ο ανδρας να εκπληρωσει τον σκοπο του προς οφελος ολων.

    "Πού αποσκοπεί η στρέβλωση του κατά φύσιν, αφού έτσι διαταράσσεται η κοινωνική ειρήνη και η ανθρώπινη αρμονία;"

    Σωστα το εντοπιζεις Λυκιε, και με βρισκεις συμφωνο πως ελλειψει ανδρων δεν μπορει να υπαρχει αντισταση στους απανθρωπους στοχους. "Ανδρων γαρ οντων,ερκος εστι ασφαλες". Ελλειψει ανδρων, μπατε σκυλοι αλεστε.

    Μια κομβικη αρετη της αρσενικης αρχης ειναι η προστασια. Ομως, αν υποθεσουμε πως η κοπελα μου εχει πολλαπλες σχεσεις, τοτε ποιος ο λογος εγω να φροντισω να την προστατευω; Απο την στιγμη λοιπον που η κοπελα φερεται ανδρικα, θα δεχτει και αντιστοιχη αντιμετωπιση.

    Σε επιπεδο κοινωνιας ομως, αυτο ειναι προβλημα διοτι ετσι μειωνεται η διαθεση των ανδρων να ασκησουν προστασια και ολη η κοινωνια θα γινει βορα καθε λογης αρπακτικων και θηριων.

    Πιστευω ο λογος που εχει προωθηθει και ευνοηθει αυτη η συμπεριφορα ριναι για να εξυπηρετηθουν οι στοχοι του 1% των ανδρων που εχει τον ελεγχο καιντην εξοσυια παγκοσμιως. Στην ουσια οι γυναικες ασκωντας φεμινισμο, εξυπηρετουν την πραγματικα τοξικη πατριαρχια και τους δυναστες της ΝΤΠ.

    Αυτο συμβαινει διοτιβευνοουνται οι στοχοι τους. Και σε επιπεδο εθνων αποδυναμωνονται οι συνοχες των κοινωνιων αφου μειωνεται η διαθεση των ανδρων να υπεραπσιστουν κατι που μεχρι προτινος θεωρουσαν ιερο (ιερο θηλυ) αλλα και σε επιπεδο ατομικο οι γυναικες λογω της εγγενους προδιαθεσης τους για υπεργαμια (hypergamy) (ταση να επιλεγουν συντροφους ανωτερους ή ισους κοινωνικοοικονομικομορφωτικα) θα αναζητησουν το 1% καιβετσι το 1% θα τις χειραγωγει ευκολοτερα. Οι γυναικες αναποδραστα θα εχουν να επικεξοθν μεταξυ του κενου ή της δουλοποιησης τους στους αφεντες του 1% και οι ανδρες θα απωλεσουν την επιθυμια να σπασουν αυτο το αποστημα διοτι θα θεωρουν πως οι γυναικες πλεον δεν το αξιζουν

    Πώς φτιαχνεται αυτο και αν φτιαχνεται και ποσο, ειναι μεγαλη κ ενδιαφερουσα συζητηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ακριβώς αυτό, αγαπητέ Joker. Στόχος είναι η αποδυνάμωση της αρσενικής αρχής και των φυσικών της φορέων, τους άνδρες. Το στοιχείο της προστασίας, είναι εμπόδιο για την ενάσκηση της απόλυτης εξουσίας των δυναστών της ΝΤΠ, αφού αποτελεί εγγύηση της αρμονικής ισορροπίας μεταξύ των φύλων, άρα και εγγύηση συνέχισης του διπόλου (διττότητα).
    Δεν είναι τυχαίο ότι η εξουσία των ανθρώπων ασκείται από άνδρες (λογική), αλλά η εξουσία των ψυχών από τις γυναίκες (διαίσθηση). Με την κατάργηση της αρσενικής αρχής, αποδομείται και η αντίθετη θηλυκή. Συνεπώς η λογική και η διαίσθηση, φθίνουν ποιοτικά και ποσοτικά μέσω του εκφυλισμού τους.
    Αποδυναμώνονται όμως και οι εξουσίες των ανθρώπων, δηλαδή η δυναμική τους να επιδρούν πάνω στο ψυχονοητικό τους σώμα, ατομικά και συλλογικά (μέσω της αλληλεπίδρασης).
    Ο άνθρωπος υποβαθμίζεται στον πυρήνα του. Υπονομεύεται ο προορισμός του.

    "...οι γυναικες λογω της εγγενους προδιαθεσης τους για υπεργαμια (hypergamy) (ταση να επιλεγουν συντροφους ανωτερους ή ισους κοινωνικοοικονομικομορφωτικα) θα αναζητησουν το 1% και ετσι το 1% θα τις χειραγωγει ευκολοτερα. Οι γυναικες αναποδραστα θα εχουν να επιλεξουν μεταξυ του κενου ή της δουλοποιησης τους στους αφεντες του 1% και οι ανδρες θα απωλεσουν την επιθυμια να σπασουν αυτο το αποστημα διοτι θα θεωρουν πως οι γυναικες πλεον δεν το αξιζουν"

    Δεν ξέρω αν οι γυναίκες με την υπεργαμική τους συμπεριφορά, αναζητούν την αρσενική αρχή ή όλα τα υπόλοιπα (χρήμα, μόρφωση, κύρος) στον άνδρα του 1%. Πιστεύω ότι οι γυναίκες που στοχεύουν στο 1% με αξιώσεις, έχουν μια σχετική "μόρφωση" και έχουν απωλέσει την θηλυκή τους αρχή. Μπορεί να χρησιμοποιούν τα θηλυκά τους προσόντα για να δελεάσουν το 1% σεξουαλικώς, αλλά μόλις πετύχουν τον στόχο τους, αποκαλύπτουν την εκφυλισμένη τους φύση και δεν εμπνέουν τον σεβασμό για τη θηλυκή ιερότητα, στα μάτια του άνδρα τους.
    Ο σεξουαλικός εκφυλισμός που κυριαρχεί επίσης στην τάξη των εξουσιαστών και γενικά των ισχυρών (οικονομικά, κοινωνικά, μορφωτικά), προεκτείνεται και στην ενάσκηση ψυχολογικής, λεκτικής και σωματικής βίας κατά των "κατώτερων" ανθρώπων που εξουσιάζει.
    Κάπως έτσι, οι άνδρες το 1% δεν αναγνωρίζουν καμία ιερότητα στην θηλυκή αρχή, αλλά ούτε και οι ίδιοι είναι φορείς της αρσενικής.
    Η εξουσία που ασκεί η αρσενική αρχή είναι λελογισμένη, υπεύθυνη, σκληρή και δίκαιη.
    Η εξουσία που ασκεί το 1% που αναφέρεσαι είναι διεφθαρμένη, άδικη και νοσηρή (εμπαθής, εκδικητική, λάγνα και βίαιη).
    Δεν πιστεύω λοιπόν, ότι το 1% διατηρεί αλώβητη την αρσενική αρχή, την στιγμή που την νοθεύει συστηματικά και μεθοδευμένα για όλη την ανθρωπότητα.

    Πως φτιάχνεται αυτό;
    Μόνο αν αντιστρέψουμε τα όπλα τους, μπορούμε να ανατρέψουμε τον στόχο τους. Με τα ίδια τους τα όπλα λοιπόν. Γνώση και λογική, απέναντι στην προπαγάνδα και τον φανατισμό.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Joker

    Οι γυναικες δεν ξερουν τι ειναι αυτο που αναζητουν στους ανδρες του <1%. Αλλωστε αυτοι οι ανδρες δεν κατεχουν αυτα τα χαρακτηριστικα που οι γυναικες δεν ξερουν πως αναζητουν αλλα υποθετουν πως εκεινοι θα κατεχουν ως οι "καλυτεροι".Δειχνει περιεργο και να στερειται λογικης

    Ομως οι γυναικες αναγνωριζουν πως δεν εχουν την ικανοτητα να κρινουν τον καλυτερο ανδρα για να εκδηλωσουν την υπεργαμια τους. Αυτο το προβλημα εχει λυθει απο αρχαιοτατων χρονων στο ζωικο βασιλειο. Επομενως οι γυναικες αφηνουν τους ανδρες να διαμορφωσουν την ιεραρχια τους, και επιλεγουν απο πανω προς τα κατω στην ιεραρχια εξουσιας της εκαστοτε δομης. Αυτο εξηγει και γιατι οι γυναικες δεν ξερουν να επενδυουν ορθα, διοτι δεν μπορουν να διακρινουν τί θα επιτυχει και τί οχι. Εντοπιζουν μονο το στοιχειο της επιθετικοτητας (aggressiveness) και ορμης και συνηθως αποτυγχανουν στις προβλεψεις οταν διαπιστωσουν πως δεν συναδει με την ικανοτητα, που αποτελει το μονο ορθο στοιχειο.

    Οι γυναικες που εχουν "ελπιδες" για το 1% αποτελουν κατα βαση δυστυχισμενες γυναικες βραβεια (trophy wives), και ειναι συνηθως νεαρες γυναικες ομορφες και υποτακτικες. Ο "στοχος" αποτελει φενακη.

    Δεν νοειται ανδρας με αναπτυγμενη αρσενικη αρχη ητοι ανδρας δυνατος, που να συμπεριφερεται οπως το 1%. Η συμπεριφορα αυτη αποτελει αποδειξη αδυναμιας λογω ανασφαλειας στην καλυτερη, αλλα συνηθως λογω εγκληματικου παρελθοντος και βρωμικου καρματος. Οταν τα χερια σου ειναι αιματοβαμμενα, τρεμεις το φως και την αποκαλυψη της αληθειας. Συμβαινει επισης και σε ανθρωπους δυναστες και αυταρχικους οταν αντιλαμβανονται πως βρισκονται στο γηρας (και τους εχουν ερθει τα δεινα, για τα οποια ενιωθαν πως ηταν υπερανω) αλλα δεν μπορουν να το αποδεχθουν. (Πουτιν,ερντογαν ειναι σε αυτη τη φαση)

    Βεβαια, ολα φτιαχνονται. Δεν υπαρχει προβλημα χωρις λυση. Υπαρχουν ομως οι ανδρες με την διαθεση να κανουν το τεραστιο εργο που χρειαζεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Joker

    Αλλα απο την αλλη ειναι κατανοητη η δυσκολια απο μεριας γυναικων. Πώς θα διακρινουν στοιχεια δυναμης, ποιοτητας και ικανοτητας, στοιχεια κατα βαση εσωτερικα; Ειδικα οταν ο ανδρας εκ φυσεως δεν αρεσκεται να αυτοδιαφημιζεται

    Για μας τους ανδρες ειναι πιο ευκολο. Αναζητουμε στοιχεια πιο απλα, ομορφια,νεοτητα, και καλη ψυχη με θηλυκα χαρακτηριστικα. Ευκολα αναγνωρισιμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είναι πολύ στοχευμένη η αποδυνάμωση των δύο αρχών, αρσενικής και θηλυκής, από τα σκοτεινά εξουσιαστικά κέντρα, και η νόθευσή τους με τα αντίθετα χαρακτηριστικά με σκοπό την ουδετεροποίηση και τελικά την αδράνειά τους.

    Όσο οι αντίθετες δυνάμεις που συνέχουν τον κόσμο υπονομεύονται, η ανθρωπότητα θα υφίσταται κλυδωνισμούς ανάλογους του βαθμού στον οποίο πειράζονται οι φυσικοί νόμοι.

    Τα σημερινά φερέφωνα της αντιεπιστημονικής δεξαμενής μη-σκέψης, προσπαθούν να χωρέσουν και να ταιριάξουν τις ιδεοληψίες τους για το πώς δήθεν ''πρέπει'' να λειτουργεί ο κόσμος, η φύση, ο άνθρωπος, στα αυστηρώς στενά και παρανοϊκά πλαίσια του αντιανθρώπινου κατασκευάσματός τους.
    Δεν έχουν απλά εξοβελίσει τον Θεό από το εμμετικό τους κάδρο αλλά εχθρεύονται και την ίδια την ανθρώπινη φύση την οποία επιδιώκουν να μεταλλάξουν για να υπηρετεί τα σχέδιά τους.

    Θύματα αυτής της στημένης προπαγάνδας, τα νεαρά παιδιά που μεγαλώνουν με σύγχηση ταυτότητας και απουσία υγιών προτύπων. Δαιμονοποιήθηκε η λέξη ''στερεότυπα'' και κανείς δεν τολμά να παρέμβει και να εξηγήσει ποια είναι η υγιής λειτουργία τους και πού έγκειται η χρησιμότητά τους.

    Ανατολή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Joker

    Οπως εγραφε ωραια ο Λιαντινης:
    Να υπαρχεις ελληνικος σημαινει τεσσερις τροπους συμπεριφορας.
    Εις εξ αυτων:
    Να δεχεσαι την αληθεια που ερχεται απο τη φυση και οχι αυτες που κατασκευαζει το μυαλο των ανθτωπων.

    Το οτι εχουμε γεννηθει ανδρες ή γυναικες σημαινει και πως πρεπει να βιωσουμε τον αντιστοιχο πολο. Αν εχω γεννηθει ανδρας, πρεπει να προσπαθησω να βιωσω την αρσενικη αρχη και να δοξασω τον "αρσενικο Θεο" μεσα απο τις πραξεις μου.
    Αν εχω γεννηθει γυναικα, πρεπει να προσπαθησω να τιμησω την μεγαλη θηλυκη Θεα μεσα απο την συμπεριφορα μου.

    Προφανως ως ανθρωποι εχουμε την δυνατοτητα να εκφραζουμε και τους δυο πολους. Και θα πρεπει να μαθουμε να εκφραζουμε ΚΑΙ τους δυο πολους, αν θελουμε να βιωσουμε την ολοκληρωση κ να προχωρησουμε στο δρομο τπυ μυστη. Το σωμα ομως μας βοηθαει προς αυτη την κατευθυνση.

    Πχ το ανδρικο σωμα μας βοηθαει να βιωσουμε τις εννοιες της δυναμης και νοητικης ισχυος. Τι χρηση θα τους κανουμε ομως; Εκει φαινεται τι και πως κ ξεχωριζει η ηρα απο το σταρι

    Το γυναικειο σωμα με την ομορφια του και την χαρη του, ειδικα την σημερινη εποχη που υπαρχει αφθονια ρουχισμου, μπορει να βοηθησει την γυναικα να βιωσει την εννοια της ομορφιας. Μπορει να αφορα φαινομενικα το φαινεσθαι και οχι την ουσια, ομως ειναιντρομερα σπουδαιο πραγνα. Η ομορφια κινει κοσμους(βλ ωραια ελενη). Η θεα Αθηνα νοειται ως στρατηγος και ανωτερα των ουρανων (μετα το Δια κ την Ηρα) χωρις να χρειαζεται να πολεμα η ιδια. Οι αλλοι πολεμουν. Αυτη ειναι η θεια θηλυκη φυση. Εμπνεει το αρσενικο να δημιουργει κοσμους γιανα την ευχαριστησει . Η δυναμη ειναι τρομακτικη. Ομως αυτο χανεται οταν ο αριθμος των αρσενικων που τους δοθηκε υλικα, αυξανει. Γι αυτο η θεα Αθηνα ως ανωτερα ειναι Παρθενος, εννοωντας πως δεν θα χασει ποτέ την αξια της.

    Αυτο λοιπον φτιαχνεται σε πρωτη φαση, οταν εμεις φροντιζουμε να τηρουμε στις σχεσεις μας τους ρολους, χωρις αυτο να σημαινει πως δεν θα επιτρεπουμε εξαιρεσεις και εναλλαγες με μετρο εφοσον ο νους το επιτρεπει. Διοτι ειναι δυσκολο να μαζευτει νοητικα ο ναρκισσισμος μια νεαρης γυναικας που εχει πχ 5 εκ ακολουθους στο instagram,και νιωθει σπουδαια κ ισχυρη ενω δεν το εχει κατακτησει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  10. https://www.youtube.com/watch?v=8BpQkw5a_mU

    Αυτά τα στερεότυπα διόλου δεν ενοχλούν τη Νέα Τάξη η οποία ευτελίζει τα δύο φύλα και τις πραγματικές αξίες που στερε-ώ-νουν έναν τύπο ανθρώπου-πρότυπο. Τα στερεότυπα λοιπόν τα πολεμά αλά καρτ η Νέα Εποχή αφού εξόφθαλμα σερβίρει τα σάπια δικά της.

    Κρίμα στα ξεπλυμμένα μυαλά που έχουν απωλέσει κάθε ικανότητα κριτικής σκέψης και αντίστασης στη στρέβλωση.


    Αγαπητέ Τζόκερ, η αναζήτηση συντρόφων με επιφάνεια και άνεση με αντάλλαγμα την ομορφιά και την υποτακτική συμπεριφορά αφορά και στα δύο φύλα και μάλιστα ολοένα και αυξάνονται παγκόσμια τα ποσοστά των trophy husbands. Αλλά όποια και να είναι τα ποσοστά, για ποιο λόγο επικεντρώνεσαι σε μια νοσηρή μειοψηφία που έχει κάνει τη ματαιοδόξια Θεό της; Δεν είναι αυτός ο κανόνας στις ανθρώπινες σχέσεις και δη στον έρωτα. Και πόθεν προκύπτει ότι οι γυναίκες δεν έχουν την ικανότητα να διαλέξουν τον ''καλύτερο'' άντρα και να διακρίνουν αν ο δεσμός πετύχει ή δεν πετύχει; Σε μια σχέση δε διαλέγει κάποιος μονομερώς, αλλιώς δεν μιλάμε για σχέση, ούτε βέβαια η ''επιτυχία'' ή η ''αποτυχία'' μιας σχέσης βαραίνει τη μία πλευρα(οι λέξεις σε παρένθεση γιατί αυτές οι έννοιες στους ερωτικούς δεσμούς είναι και πάλι σχετικές. Κανένας έρωτας δεν είναι αποτυχημένος την στιγμή που γεννιέται. Κι ακόμα κι όταν τελειώνει, έχεις απομείνει με ότι ήρθε να σε διδάξει). Η ευθύνη του ανδρός πού βρίσκεται σε αυτό που περιγράφεις;

    Κανένας σόφρων και ισορροπημένος άνθρωπος δεν αρέσκεται να αυτοδιαφημίζεται, αγαπητέ φίλε, είτε άνδρας είτε γυναίκα. Αυτά τα εσωτερικά χαρακτηριστικά που αναφέρεις και που ενδεχομένως να ενδιαφέρουν μια γυναίκα, υπάρχουν άντρες που επίσης αγνοούν οπότε βρίσκω τη διάκριση άτοπη.

    Ανατολή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ''Αλλα απο την αλλη ειναι κατανοητη η δυσκολια απο μεριας γυναικων. Πώς θα διακρινουν στοιχεια δυναμης, ποιοτητας και ικανοτητας, στοιχεια κατα βαση εσωτερικα; Ειδικα οταν ο ανδρας εκ φυσεως δεν αρεσκεται να αυτοδιαφημιζεται

    Για μας τους ανδρες ειναι πιο ευκολο. Αναζητουμε στοιχεια πιο απλα, ομορφια,νεοτητα, και καλη ψυχη με θηλυκα χαρακτηριστικα. Ευκολα αναγνωρισιμα''


    Οφείλω να σου πω ότι το βλέπεις λάθος Τζόκερ το θέμα. Ξεκινάς με δεδομένο τι ζητά μια γυναίκα και ένας άντρας ενώ δεν είναι καθόλου δεδομένο. Μοιάζει να το προσωποποιείς σαν να σε απασχολεί και είναι φυσιολογικό γιατί ο περισσότερος κόσμος αυτό κάνει. Εσύ αναζητάς μια κοπέλα όμορφη, νέα και με καλή ψυχή. Προτάσσεις την εξωτερική ομορφιά και γιαυτό ιεραρχικά την βάζεις πρώτη. Υποτιμάς όμως αυτό το χαρακτηριστικό ως υποδεέστερο ή δευτερεύον στη λίστα μιας γυναίκας και δίνεις έμφαση σε εσωτερικές ποιότητες και αρετές που αυτή οφείλει κατά τη γνώμη σου να αναζητά. Αυτό το κάνουν άνθρωποι ανασφαλείς με την εξωτερική τους εικόνα και δυστυχώς ταλαιπωρούνται για καιρό ενώ δεν θα έπρεπε. Κατηγορούν τη θεά Τύχη που δεν τους έκανε Αλέν Ντελόν και νομίζουν οτι γιαυτό δεν τα καταφέρνουν με τις γυναίκες. Επιπλέον βαφτίζουν τις κοπέλες αφελείς, επιφανειακές και επιπόλαιες που αδυνατούν να διακρίνουν την ουσία του ανδρός και...πρόβλημα λυθέν! Αμ δε! Η εξωτερική εμφάνιση αποτελεί ορεκτικό και των δύο φύλων αλλά από εκεί και ύστερα η κάθε ξεχωριστή προσωπικότητα έρχεται να κουμπώσει με χίλιους δυο εξωτερικούς και εσωτερικούς τρόπους πάνω στην άλλη προσωπικότητα. Οι τρόποι αυτοί είναι μοναδικοί για το κάθε ζεύγος που δημιουργείται γιατί αναλόγως ποιον έχεις απέναντί σου ξεκλειδώνεις διαφορετικά χαρακτηριστικά του εαυτού σου και του άλλου για να επιπλεύσετε. Μην ψάχνεις κανόνες και μαγικές συνταγές για να ερωτευτείς και να αφεθείς να σε ερωτευτούν. Και μόνο που μπαίνεις στον κόπο να κατηγοριοποιήσεις τους ανθρώπους για το πώς ερωτεύονται έχεις χάσει την ουσία του φτερωτού θεού.

    Ένας απλός Παρατηρητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Joker 1
    Ηρεμα κοριτσια, πεσατε να με φατε! Ολα θα τα δουμε σιγα-σιγα.

    Απλε παρατηρητη, ξεκινησες πολυ λαθος, οποτε αυτοματα τα ζητηματα που θετεις και που αντικειμενικα απαιτουν πολλη ενασχοληση για να απαντηθουν λογω μεγαλυτερης στρεβλωσης θα ερθουν σε δευτερη μοιρα. Στη λογικη του "μικρα ελαττουμενος" θα αναφερθω στην πρωτη σου προταση μονο, καθως οι υπολοιπες ειναι τοσο αστοχες, ωστε και να ηθελα δεν θα ηξερα απο πού να τις πρωτοπιασω, παντως η απαντηση σχεδον σε ολες ειναι "οχι".

    "Οφείλω να σου πω ότι το βλέπεις λάθος Τζόκερ το θέμα"
    Εδω εχουμε εμφανως ψυχολογικη προβολη. Νομιζεις οτι το βλεπω λαθος το θεμα, διοτι εσυ το βλεπεις λαθος, επειδη ομως αδυνατει η συνειδηση σου να διαχειριστει αυτη την κατασταση καθως θεωρεις για καποιον περιεργο λογο πως ειτε κανεις σπανια λαθος ειτε μοιραζεσαι με τον πάπα το αλαθητο, προβαλεις αυτο το "απαραδεκτο" (που δεν μπορεις να αποδεχτεις) στοιχειο, σε μενα.

    Και αυτο φαινεται πολυ απλα απο το οτι αποτυγχανεις να δειξεις το σημαντικοτερο, το οποιο και δεν θα ειχα κανενα απολυτως προβλημα να το αποδεχτω, καθως εγω δεν αντλω την αξια μου απο ποσο ευστοχες ή αστοχες ειναι προτασεις μου, το οποιο ειναι το "ΓΙΑΤΙ" το βλεπω λαθος το θεμα. Ακομα, δεν "οφειλεις" να μου το πεις, διοτι δεν το κανεις απο ενδιαφερον προς εμενα (το οτι μου επισημαινεις το λαθος), ο λογος που το κανεις ειναι διοτι αποβλεπεις στην "επικρατηση" σου απεναντι σε μενα ωστε να αντλησεις αξια και επιβεβαιωση απο αυτο, και μαλιστα δεν μπορεις να κρατηθεις απο το να μην το κανεις

    Αντε παμε και μια προταση ακομα
    "Ξεκινάς με δεδομένο τι ζητά μια γυναίκα και ένας άντρας ενώ δεν είναι καθόλου δεδομένο"

    Ε πως να το κανουμε, ειναι. Ο "χωρος επιλογης συντροφων", ενας πραγματικα πολυ δυσκολος χωρος, ειναι σαν μια "αγορα" και επομενως καθε ανθρωπος σε αυτον τον χωρο εχει και μια "αξια". Ξερω πως δεν ειναι ομορφο να μιλαμε ετσι οταν αναφερομαστε σε ανθρωπους, ομως αυτα λιγο πολυ ισχυουν. Σε αυτην την "ερωτικη αγορα" λοιπον, εφαρμοζονται οι αρχες της οικονομικης επιστημης. Οι ανδρες σχεδον καθολικα, επιζητουν πρωτιστα το ιδιο χαρακτηριστικο στη γυναικα, ομορφια με νεοτητα. Αυτο αποτελει μια σταθερα της αγορας. Δεν θα αναφερθουμε σε μενα, διοτι εγω ειμαι ισως ιδιαζουσα περιπτωση και οι εξαιρεσεις υπαρχουν απλως για να επιβεβαιωνουν τον κανονα. Θα αναφερθουμε στο συνολο της αγορας. Το "γιατι" ισχυει αυτο δεν ειναι της παρουσης να εξηγησουμε και το κατα ποσο εχει εντυπωθει απο αρχαιοτατων χρονων και πώς, ομως ισχυει διοτι παρατηρειται πως αναζητειται σχεδον καθολικα απο τους ανδρες. Απο τη στιγμη λοιπον που οι ανδρες λενε πως αυτο τους ελκει, δεν εχει κανενα νοημα να λεει καποια: "Οχι, δεν ειναι ετσι"

    Οι γυναικες τωρα, εχοντας τον τρομερο ρολο της μητερας φυσης, στην ουσια επιλεγουν ποιοι ανδρες θα επιτραπει να διαιωνιστουν και ποιοι οχι, μεσω της επιλογης συντροφου για σεξ και επιλογη συντροφου για τεκνοποιηση. Δεν εχει σημασια αν εχει συμβει ή οχι. Η ερωτηση ειναι απλη: "Θα εκανες σεξ με αυτον τον ανδρα; Θα εκανες παιδι με αυτον τον ανδρα;" Εαν η απαντηση και στα δυο ειναι οχι, τοτε η απορριψη εχει ηδη συντελεστει και η γυναικα εχει επιλεξει, συνειδητα ή οχι.

    Οχι, θα το σταματησω, γιατι θα παει για βιβλιο και θα υπερβω το "μικρά".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρώτα έρχεται ο έρωτας, τον ζεις, και μόνο πολύ αργότερα εισβάλλει η λογική να τον ερμηνεύσει και να τον προσγειώσει με υπολογιστικά κουίζ. Αυτές οι ερωτήσεις αξιολόγησης που λες έρχονται ακόμα και μετά το σεξ, την συμβίωση 'η το γάμο ακόμα και την τεκνοποίηση. Καλώς ή κακώς έτσι είναι οι σχέσεις Τζόκερ. Πρώτα σου συμβαίνουν και σε παρασύρουν στη δίνη τους. Δεν πρόκειται για προγράμματα ηλεκτρονικού υπολογιστή που αν κατανοήσεις τον κώδικα θα λύσεις την εξίσωση.

      Ένας απλός Παρατηρητής

      Διαγραφή
  13. Joker 2

    Αγαπητη Ανατολη, στο βιντεοκλιπ που εστειλες, βλεπω να αναπαραγεται το αρχετυπο που ανεφερα.

    "Αυτη ειναι η θεια θηλυκη φυση. Εμπνεει το αρσενικο να δημιουργει κοσμους για να την ευχαριστησει . Η δυναμη ειναι τρομακτικη. Ομως αυτο χανεται οταν ο αριθμος των αρσενικων στους οποιους δοθηκε υλικα (η γυναικα), αυξανει.Γι αυτο η θεα Αθηνα ως ανωτέρα ειναι Παρθενος, εννοωντας πως δεν θα χασει ποτέ την αξια της. "

    Κατι λεει: "Θελεις διαμαντια, θελεις να ειμαι αλητης, οτι γουσταρεις θα το κανω για σενα" απεναντι σε μια νεαρη κοπελα που δειχνει να ειναι το προτυπο της επιφανειακης χαζογκομενας, αλλα που ειναι νεα και ομορφη. Οι ανδρες θα κανουν καθε λογης χαζομαρα για παρτη της, αυτη δεν θα το εκτιμησει διοτι μεταξυ αλλων δεν νιωθει πως το εχει κερδισει (αληθες αυτο), θα ψαχνεται απο εδω και εκει σε διαφορους ανδρες, θα περναει καλα, ομως η αξια της θα πεφτει συνεχως, και οταν μεγαλωσει θα πληρωσει το αντιτιμο της συμπεριφορας αυτης καπου μετα τα 35 συνηθως, οπου η βιολογια και ο χρονος για την γυναικα ειναι σκληροι και αμειλικτοι παραγοντες. Παρατηρουμε αυτο που ανεφερα σε μια κατωτερη ανθρωπινη εκδοχη του.

    Για να κανω τη συνδεση με τα Ομηρικα Επη, θα ελεγα πως ειναι το προτυπο της Ωραιας Ελενης, η ωραιοτερη γυναικα και σε νεαρη ηλικια (ηλικια γαμου), συνδυασμος ακαταμαχητος για οποιονδηποτε ανδρα εκτος την ηρωων. Μονο ο Οδυσσεας, ειχε την σωφροσυνη να δει τι ερχοταν με την Ωραια Ελενη και να πει "Αστο, γαμα το, καλυτερα. Δεν αξιζει τον κοπο". Σημερα θα λεγαμε πως οι γυναικες αυτες ονομαζονται γυναικες υψηλης συντηρησης (high maintenance girls). Και αναφερομαστε στην Ωραια Ελενη που δεν ηταν καθολου προβληματικη ψυχολογικα, για να δειξουμε πως ακομα και αυτη ειχε επηρεαστει απο την νεανικη αφελεια. Αλλωστε η ομορφια για τις γυναικες και η ευφυια/ικανοτητα για τους ανδρες αποτελουν ταυτοχρονα ευχη και καταρα. Καταρα για τις γυναικες διοτι οταν ειναι νεαρες δεν μπορουν να διαχειριστουν την ομορφια τους και την επιδραση που εχει στους υπολοιπους, δεν εχουν ακομα την γνωση.

    "Αγαπητέ Τζόκερ, η αναζήτηση συντρόφων με επιφάνεια και άνεση με αντάλλαγμα την ομορφιά και την υποτακτική συμπεριφορά αφορά και στα δύο φύλα και μάλιστα ολοένα και αυξάνονται παγκόσμια τα ποσοστά των trophy husbands"

    Οχι, δεν ειναι το ιδιο.
    Γυναικα βραβειο (trophy wife) ηταν ας πουμε η Μελανια Τραμπ, την οποια την ειχε ο Τραμπ μονο για να την επιδεικνυει στην κοινωνια και να αντλει απο αυτο κοινωνικη επιβεβαιωση της σπουδαιοτητας του και επιτυχιας του ως ανδρας. "Ανεβηκα τα σκαλια της ιεραρχιας εξουσιας και πηρα ως δωρο μια ομορφη γυναικα που ηρθε μαζι μου λογω του οτι ειμαι επιτυχημενος" και οχι βεβαια επιδη τον αγαπαει. Στο προσωπο της γυναικας του Τραμπ παντα φαινοταν η δυστυχια και τα ψευτικα χαμογελα μαι κενης ζωης, που ειναι εκει μονο για να χαμογελαει και να χαιρεταει τον κοσμο οταν της λεει ο αντρας της, κοινως "γυναικα βραβειο" λογω της ομορφιας της και τιποτα αλλο. Παρα πολλοι ανδρες θα το ηθελαν αυτο, ο μονος λογος που δεν το κανουν ειναι ομως επειδη δεν μπορουν, δεν εχουν τα μεσα ή την κοινωνικη επιτυχια να το υποστηριξουν (ενω σαφως ειναι πλανη, δεν δουλευει)

    Ανδρας βραβειο δεν υπαρχει. Μπορουμε να λεμε πως υπαρχει ο αντιστοιχος ορος, αλλα στην πραξη δεν δουλευει. Ανδρας βραβειο ποιος ειναι δηλαδη; Ενα παραδειγμα; Ο συντροφος της προεδρου της δημοκρατιας της Ελλαδας; Εγινε δηλαδη η Σακελλαροπουλου η πρωτη γυναικα σε αξιωμα στην Ελλαδα (συγκλονιστηκα ηδη) και απο αυτην την φοβερη επιτυχια της που την κατεκτησε 100% αξιοκρατικα (φημιζεται αλλωστε η αξιοκρατια στην Ελλαδα), πηρε δωρο τον συντροφο της που ειναι φτυστος ο Μπραντ Πιτ, ωστε να βλεπουν ολοι στην Ελλαδα ποσο ωραιο ανδρα εχει και να γινονται πρασινοι απο τη ζηλια τους; Υπαρχει πολλοι ανδρες που να ζηλευουν την θεση του συντροφου της Σακελλαροπουλου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Joker 3

    Το αντιστοιχο δεν ειναι trophy husband. Το αντιστοιχο για τις γυναικες ειναι "boy toy" ή για τις νεοτερες γυναικες "fuck boy" . Καποιος ανδρας δηλαδη με τον οποιο να παιζουν οι γυναικες και εκεινος να τις ανεχεται ενω αυτη να κανει "χιχιχιχ"(boy toy-αγορι παιχνιδι), ωστε να νιωθουν οι γυναικες πως ειναι σημαντικες. Οταν ειναι νεες οι γυναικες δεν χρειαζεται να το νιωθουν συχνα διοτι η νεοτητα δινει ηδη αξια στην γυναικα στην "αγορα" οποτε δεν βρισκουν λογο να παιζουν, θα ηθελαν καποιον ανδρα για σκετο σεξ(fuck boy-αγορι για σεξ). Η ορολογια ειναι διαφορετικη και πιο σωστη διοτι μιλαμε για αγορια και οχι ανδρες ακομα, ασχετως ηλικιας.

    Αυτα δεν συμβαινουν οταν η γυναικα διατηρει τη θηλυκοτητα της.

    "Και πόθεν προκύπτει ότι οι γυναίκες δεν έχουν την ικανότητα να διαλέξουν τον ''καλύτερο'' άντρα και να διακρίνουν αν ο δεσμός πετύχει ή δεν πετύχει;"

    Απο πολλες μεριες προκυπτει αυτο. Ηδη ανεφερα καποιους. Ας πω και μερικους ακομα. Προφανως αναφερομαστε σε γενικοτητα και θα υπαρχουν και καποιες εξαιρεσεις. Αυτες οι εξαιρεσεις θα πρεπουν ομως να εχουν αναπτυγμενα καποια χαρακτηριστικα, οπως κυριως αυτο της ικανοτητας ορθολογικης σκεψης και οχι "συναισθηματικης σκεψης".

    Βεβαι αυτο ειναι λιγο διαφορετικο
    "Ομως οι γυναικες αναγνωριζουν πως δεν εχουν την ικανοτητα να κρινουν τον καλυτερο ανδρα για να εκδηλωσουν την υπεργαμια τους."

    Αν θα πετυχει ο δεσμος ειναι αλλο ζητημα. Θα ελεγα πως οσο η γυναικα διατηρει την θηλυκοτητα της και εχει εμπρακτο σεβασμο συνεχως στον ανδρα της, συνηθως ο δεσμος πετυχαινει.

    Απο αρχαιοτατων χρονων η επιλογη αυτης της γυναικας για συντροφο γινοταν απο τον πατερα της οικογενειας της. Σαφως αυτο ηταν λογω πατριαρχικης εξουσιας και ειναι ορθο που αλλαξε, ομως κατι εβλεπε ο εν λογω πατερας που η νεοτερη κορη του ισως δεν βλεπει ακομα. Ο πατερας ηξερε τις συμπεριφορες των ανδρων και μπορουσε να διακρινει αν υπαρχει καλος σκοπος ητοι ενδιαφερον για την γυναικα ή οχι.

    Η γυναικα τωρα πραττει βασει συναισθηματων και οχι λογικης. Αυτο κανει την ζωη πιο ξεγνοιαστη και ανεμελη, ομως οι ανδρες προκειμενου να εκπληρωνουν τον σκοπο τους (που συνηθως ειναι σεξ) το εχουν παρει γραμμη και εχουν αναπτυξει μεθοδολογιες για χειραγωγηση των συναισθηματων της γυναικας. Το εχουν κανει "επιστημη" και εχουν βρει ακρη. Ξερουν "τί πιανει" και "τί δεν πιανει" με τις γυναικες οποτε εχουν παπαγαλισει αυτες τις συμπεριφορες. Το θεμα ειναι ομως πως αυτοι ειναι οι ανδρες που δεν πρεπει να επιλεξουν οι γυναικες,ομως συμπεριφερονται με τον τροπο που αρεσει στις γυναικες.
    Παραδειγμα το βιντεοκλιπ που ανεφερες. Λεει: "Με θελει αλητη" αρα θα γινω αλητης για να της αρεσω. Απο πολυ να το πρωτοπιασεις. Εγω δεν θα γινω αλητης οταν δεχτω την απορριψη απο μια γυναικα. Θα γινω αυτο που δεν εχω γινει ακομα, πραγματοποιωντας το επομενο βημα στην εξελιξη μου, που εγω γνωριζω εσωτερικα πως πρεπει να κανω.

    Υπαρχουν πολλα γκρουπ στο ιντερνετ, οπως πχ pick up artists οπου διδασκονται συμπεριφορες για το πως να ριχνουν γυναικες οι ανδρες. Τι δουλευει μεχρι να επιτευχθει το σεξ. Μεσω απειρων πειραματισμων (trial n error) εν πολλοις εχουν βρει τι δουλευει. Ειναι αρκετα δυσκολο για μια νεαρη γυναικα να διακρινει πως δεν ειναι σωστο για αυτην να παει με τον ταδε αντρα, ανεβαζοντας απλα εναν ακομα αριθμο στον αριθμο σωματων της (bodycount). Δεν λεμε παρθενια, αλλα αυτος ο αριθμος πρεπει να ειναι χαμηλος για πολλους λογους, προς οφελος της γυναικας, ενας απο τους οποιους ειναι πως η γυναικα μεσω του σεξ παιρνει μερος του ψυχικου φορτιου τους ανδρος που συνηθως ειναι το προβληματικο μερος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Joker 4

    Μεγαλος μερος της ευθυνης μια γυναικας για μια επιτυχημενη σχεση ειναι να μην παει με αλλον ανδρα. Οι περισσοτεροι ανδρες ενστερνιζομαστε την αποψη, πως εαν καποιος αλλος ανδρας παει με την γυναικα μας, τοτε δεν την θελουμε πια. Νιωθουμε στο στομαχι το ανακατωμα της προδοσιας. Και η γυναικα ειναι επιρρεπης στη διαβολη, σε εκεινη εμφανιστηκε ο οφις και την δελεασε, οχι στον Αδαμ, διοτι ηξερε πως τον Αδαμ δεν θα μπορουσε να τον βαλει σε πειρασμο. Θα ελεγα αυτο ειναι το ελαχιστο αλλα βασικο(bare minimum), να μην παει με αλλον

    Η ευθύνη του ανδρός πού βρίσκεται σε αυτό που περιγράφεις;
    Αν εννοεις για μια επιτυχημενη σχεση, τοτε ο ανδρας ηδη εχει αναλαβει ανευ διαμαρτυριας τις υποχρεωσεις που απορρεουν απο τον ρολο του. Εαν υπαρχει κινδυνος, ειναι αυτονοητο για τον ανδρα να μπει μπροστα και να προστατεψει τη γυναικα του. Αν μπει καποιος στο σπιτι το βραδυ, ειναι αυτονοητο για τον ανδρα πως θα μπει σε μαχη. Για τον ανδρα επισης, το να δουλευει για να βλετιωνει τις συνθηκες ζωης του ανδρογυνου ειναι αυτονοητου. Σαφως και οι γυναικες δουλευουν, ομως εμεις οι ανδρες δεν εχουμε αναγκη τις περισσοτερες απο τις ευκολιες του συγχρονου κοσμου. Δεν τα χρειαζομαστε. Για την γυναικα μας τα κανουμε, για να ειναι πιο ανετη και ευχαριστη η ζωη της.

    Περα απο αυτα, ομως, ειναι τοσα πολλα που βρισκονται στην ευθυνη του ανδρος, ενω δεν θα επρεπε, που χανεται η μπαλα. Ωραια η γυναικα να ειναι θηλυκη, ομορφη(να προσεχει λιγο τον εαυτο της) και πιστη. Στον ανδρα τι ευθυνες αναλογουν; Περα απο τα κλασσικα της προστασιας, υπερασπισης, και αυτοςε να προσεχει τον εαυτο του, θα πρεπει να βαλουμε τοσα που δεν αρκουν 2 τομοι γραφης. Απο ικανοτητες να ξερουμε τι θελει η γυναικα χωρις να μας το λεει μεχρι επαναστατικη πρωτοπορια σε ολους τους τομεις της κοινωνικης ζωης

    Εδω στον ΚΔ ειχα καταθεσει παλιοτερα πως νομοτελεια ολων των σχεσεων ειναι η αποτυχια τους. Ομως, ενας γαμος ειναι ενας ορκος που ενω αναγνωριζει αυτη την κατασταση, λεει πως κανεις μας δεν θα φυγει απο αυτην την σχεση. Προφανως υπαρχουν καποιες εξαιρεσεις που πρεπει να υπαρχουν και αναγνωριζονται και αποτα δικαστηρια, ομως η λογικη ειναι πως καθε σχεση εχει τις δυσκολιες της. Σε καθε δυσκολια, καθε μερος θα μπορουσε να πει: "γαμα το, φευγω". Ομως, το προτυπο της αποτυχιας αυτης νομοτελειακα θα εμφανιστει και στο μελλον στην αλλη σχεση. Η καλυτερη ευκαιρια στη ζωη μας να αντιμετωπιστει το οποιο προβλημα ειναι στην τωρινη μας σχεση. Οι ανδρες το αναγνωριζουμε πιο συχνα αυτο. Οι γυναικες εχουν περισσοτερο συχνη την διαθεση να "πηδουν πλοιο" και να πανε σε ενα αλλο που δειχνει καλυτερο και παει καλυτερα. Ο ανδρας ειναι καπετανιος στο δικο του πλοιο, οποτε μενει σε αυτο και δουλευει σε αυτο. Η γυναικα θα επρεπε να τον εμπνεει να πραγματοποιει τις βελτιστοποιησεις στο πλοιο τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Για να είμαι ειλικρινής το θέμα του ποστ δεν με απασχολεί, το έχω λύσει σε ικανοποιητικό βαθμό κυρίως μέσα από τη σχέση μου, το έχω ξαναπεί νομίζω ότι διατηρώ μια μακροχρόνια σχέση 18+ χρόνων, η οποία ήταν και συνεχίζει να είναι κομβική στον τομέα της ατομικής μου εξέλιξης, έχω εργαστεί πολύ μέσα σ' αυτήν και συνεχίζω να εργάζομαι μαζί με τον άνθρωπο μου και με έχει βοηθήσει όσο τίποτα άλλο στην πορεία μου. Είδα εν τάχει εδώ τα σχόλια και στην πλειοψηφία τους πραγματικά θεωρώ ότι πιθανότατα αποτελούν ένα είδος κακόγουστου και ανεπιτυχούς τρολλαρίσματος, κυρίως επειδή υποτίθεται ότι αποτελούν απόψεις ενήλικων ανθρώπων που έχουν έτσι και ενδιαφέροντα που δεν έχει η ας πούμε μάζα, εκτός κι αν δεν κατάλαβα σωστά και συμμετέχουν και ανήλικοι και γενικότερα συναισθηματικά και νοητικά ανώριμοι άνθρωποι, σε μια τέτοια περίπτωση θα μπορούσα να το δικαιολογήσω. Αν λοιπόν είναι προϊόν τρολλαρίσματος, έχω να πω ότι είναι και κακής αισθητικής και ανεπιτυχές. Αν όμως δεν είναι, πραγματικά νοιώθω ότι πρέπει να πω μερικά πράματα κι όποιος θέλει τα λαμβάνει υπόψιν του, όποιος δε θέλει ας προσπεράσει.

    Κάντε σχέσεις! Ο μόνος τρόπος για να κατανοήσει κανείς σε όλα τα επίπεδα το θέμα και κυρίως για να εργαστεί ο ίδιος πάνω στην εξέλιξη του και στην αυτογνωσία του, είναι μόνο μέσα από σχέση, εντ οφ στόρυ.- Κι όταν λέω σχέση δεν εννοώ του σαββατοκύριακου, εννοώ συμβιωτική και συντροφική, ώστε να υπάρχει καθημερινή τριβή. Κανένα βιβλίο, καμιά θεωρία, κανένα σύστημα πειθούς, καμιά ομάδα στο φβ δεν θα σας κάνει να εμπεδώσετε το θέμα, με το συμπάθιο αλλά αυτά είναι αστειότητες. Τολμήστε να δοθείτε, να ανοιχτείτε και κυρίως να αυτοπαρατηρηθείτε μέσα σε μια σχέση. Γιατί αυτό ακριβώς είναι το ζήτημα: να δει ο καθένας τον εαυτό του μέσα σε μια σχεση κι όχι να βλέπει, να κατακρίνει και να επικρίνει τον άλλο άνθρωπο της σχέσης κι αυτό ακριβώς είναι το σημαντικότερο αλλά και το δυσκολότερο μέρος μιας σχέσης, το να τολμήσει κανείς να δει και να αντιμετωπίσει τον εαυτό του μέσα στη σχέση. Γιατί όταν θα αρχίσει να το κάνει αυτό, θα σοκαριστεί πραγματικά από τον όγκο των μιμητισμών και των προγραμματισμών που κουβαλάει από το σχεσιακό πρότυπο των γονιών του. Εαν πραγματικά θελήσει να εργαστεί μέσα στη σχέση, θα βλέπει τον εαυτό του να επαναλαμβάνει γονεϊκές συμπεριφορές ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, το ίδιο λεξιλόγιο, τον ίδιο τόνο και νότα φωνής που έβλεπε μέσα στο σπίτι του όσο μεγάλωνε και μάλιστα τις συμπεριφορές εκείνες τις οποίες απεχθανόταν. Δεν είναι καθόλου εύκολο, θέλει πολύ τόλμη, οι περισσότεροι δεν αντέχουν αυτή την "ανακάλυψη", απαιτεί πολύ θέληση, πολύ υπομονή και κυρίως πολύ αγάπη για να γίνει αυτη η εργασία. Πραγματικά σας λέω ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Κάντε σχέσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ωραιότερο και ουσιαστικοτερο σχόλιο ! Μπράβο σου. Απλή γραφή, με βαθύ νόημα.

      Διαγραφή
  17. Συμφωνώ απολύτως με την προτροπή σου, αγαπητέ Kwisatz Haderach! Συμφωνώ στο σύνολο των επιχειρημάτων σου. Δεν θα προσθέσω κάτι, για να μην αλλοιώσω το μήνυμά σου.

    Αγαπητοί Joker και Ανατολή, οι άνθρωποι ανεξαρτήτως φύλου, επιδιώκουν την σύναψη ερωτικής σχέσης με το άλλο φύλο, διότι έχουν αδήριτη και εγγενή ανάγκη, την διάδραση με τα πολικώς αντίθετα στοιχεία. Δεν έχει καμία σημασία με ποια κριτήρια θα επιτευχθεί η αρχική προσέγγιση. Αν θα είναι κριτήρια εμφανισιακά ή συμβολικά (δύναμη, εξουσία, χρήμα), είναι απλώς η αφορμή για την δοκιμασία της ένωσης (σχέσης). Σαφώς τα κριτήρια είναι ανάλογα του εξελικτικού επίπεδου του καθενός, των κοινωνικών στερεοτύπων που ακολουθεί και της προσωπικότητάς του εν γέννει.
    Άπαξ και η ένωση επιτευχθεί, και τα δυο μέρη βιώνουν μια ψυχοσωματική εμπειρία η οποία δημιουργεί ένα νοητικό καταστάλαγμα. Αυτή η ψυχοσωματική εμπειρία, είναι το επιδιωκόμενο, ανεξαρτήτως της κατάληξης που μπορεί να έχει η σχέση. Σε κάθε περίπτωση δημιουργεί πολύτιμη πείρα, χρήσιμη για την εξέλιξη του καθενός. Μόνο μέσα από τη σχέση μπορεί κανείς να ανακαλύψει τις μύχιες πλευρές του ενδότερου εαυτού του, να τις ανασύρει και να τις αντιμετωπίσει κατάματα. Αν δεν κάνει την υπέρβαση ώστε να τις ξεπεράσει, τουλάχιστον έχει δει την πραγματική του εικόνα.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Στο videoclip αναπαράγεται ένα κακέκτυπο του αρχετύπου. Αναγνωρίζω όμως τη δύναμη του έρωτα να κινεί το παν και να δημιουργεί κόσμους.

    Όσο για τον Trump και τον κάθε Trump, καμιά καταξίωση δε δέχομαι ότι του προσδίδει η καλλονή-γλάστρα αν εξ αρχής επιλέχθηκε για να συμπεριφέρεται ως τέτοια. Εκτός αν μιλάς για καταξίωση μεταξύ των ομοίων τους και της υποκουλτούρας τους.
    Αντικειμενικά όλοι θα θαυμάσουμε την ομορφιά αλλά κανείς εχέφρων δε θα δώσει υπεραξία ένεκα αυτής εκτός αν μιλάμε για το χώρο του modeling.

    Ο σύντροφος της προέδρου της Δημοκρατίας; Χαχαχα! Αυτόν βρήκες ως αντίστοιχο της Melania; Ατυχής ο παραλληλισμός Τζόκερ.

    Παρατηρητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Έχεις την τάση να γενικεύεις τις συμπεριφορές των ανθρώπων και αυτό δεν τιμά την νοημοσύνη κανενός:
    ''Παρα πολλοι ανδρες θα το ηθελαν αυτο, ο μονος λογος που δεν το κανουν ειναι ομως επειδη δεν μπορουν, δεν εχουν τα μεσα ή την κοινωνικη επιτυχια να το υποστηριξουν''
    Αλήθεια τώρα; Αυτός είναι ο ΜΟΝΟΣ λόγος που πολλοί άντρες δε βγαίνουν με καλλονές; Υποτιμάς το ανδρικό φύλο τώρα και δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσω ή να κλάψω. Έχω φίλους που αναγνωρίζουν ότι δεν έχουν την εμφάνιση ούτε τα λεφτά για να πλευρίσουν ωραία γκομενάκια και συνήθως πουλάνε παραμύθι με δανεικά σούπερ αυτοκίνητα και χρυσαφικά μπας και δούνε άσπρη μέρα αλλά νομίζω ότι δεν αφορά τη συζήτησή μας τι ενδιαφέρει τον μαζάνθωπο.

    Trophy wife and trophy husband. Ο άντρας δεν τη θέλει για να @μαμάει αλλά η γυναίκα τον θέλει για να @μαμιέται άρα ας τον πούμε fuck boy. Ειλικρινά δεν ξέρω τι να σχολιάσω εδώ. Η μόνη διαφορά είναι ότι οι άντρες τις έχουν ως βιτρίνα και τις περιφέρουν περήφανοι για το απόκτημα-παιχνίδι τους, ενώ οι γυναίκες συνήθως δεν έχουν ανάγκη να τους επιδεικνύουν επειδή το τρόπαιό τους δε θέλουν με τίποτα να το εποφθαλμιούν άλλες αντίζηλες.

    Από το 3ο σχόλιο και πέρα σε έχασα. Αδυνατώ να ακολουθήσω το σκεπτικό σου. Φίλε, ξαναδιάβασε τι γράφεις. Μόνο ένα πειραγμένο ρομπότ θα απλοποιούσε σε τέτοιο βαθμό τις ανθρώπινες σχέσεις και συμπεριφορές στον έρωτα. Εντάξει. Ας πηδήξει πλοίο η γυναίκα και ο καπετάνιος ας μείνει να το παλεύει μόνος του.

    Παρατηρητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. επιεικως αστειοι,ναι ειμαστε για γελια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Βοηθητικό πολύ θα ήτανε να θυμόμαστε γενικότερα και κάτι άλλο πολύ σημαντικο: Όπου είναι εστιασμένη η σκέψη, εκεί ακολουθεί και η ενέργεια. Άνθρωποι, είτε γυναίκες είτε άνδρες, οι οποίοι συντηρούν υποτιμητικές, απορριπτικές και ολοκληρωτικές σκέψεις για το άλλο φύλο, ας μην αναρωτιούνται γιατί δεν καταφέρνουνε να κάνουν μια σχέση της προκοπής ή γιατί δεν τους κάθεται η καλή... Κι αυτό γιατί συμβαίνουνε δύο τινά: είτε οι ίδιοι θα μπλοκάρουνε υποσυνείδητα με άπειρους τρόπους τις ευκαιρίες που τους παρουσιάζονται για να σχετιστούν με το άλλο φύλο, είτε όσοι/όσες τους προσεγγίζουνε θα ψυχανεμίζονται με κάποιον τρόπο τις απορριπτικές και υποτιμητικές εγγραφές που βρίσκονται στο ενεργειακό τους πεδίο, γιατί αυτό ακριβώς συμβαίνει, η σκέψη εγγράφεται στο ενεργειακό μας πεδίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. "Όπου είναι εστιασμένη η σκέψη, εκεί ακολουθεί και η ενέργεια."

    Μα η σκέψη είναι ενέργεια. Και αυτήν την ενέργεια μπορείς να την στείλεις σε κάποιον άλλον να την μεταδώσεις με κύματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Είναι αλήθεια ότι δύσκολα γεφυρώνονται οι διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών στις μεταξύ τους σχέσεις, λόγω έλλειψης κατανόησης της αντίθετης αρχής. Ιδίως άνθρωποι που μεγάλωσαν χωρίς αδέλφια του αντίθετου φύλου ή με απουσία ενός εκ των δύο γονέων, δυσκολεύονται πολύ να κατανοήσουν την διαφορετικότητα του αντίθετού τους φύλου.
    Ασφαλώς στην πορεία της ζωής, δίνονται άπειρες ευκαιρίας συναναστροφής και ερωτικής διεπαφής με το αντίθετο φύλο και όσοι έχουν ανοιχτό μυαλό, παραμερίζουν τις προκαταλήψεις που δημιούργησαν και με ενσυναίσθηση καταφέρνουν να προσεγγίσουν και να κατανοήσουν το άλλο φύλο.
    Πολλοί όμως αδυνατούν ή δεν θέλουν να κάνουν καμία προσέγγιση και αυτό τους οδηγεί σε διαρκείς αποτυχίες και απογοητεύσεις που τις αποδίδουν στο ανώριμο, άμυαλο, πονηρό, εμμονικό και παρανοϊκό αντίθετο φύλο!
    Οι άνθρωποι αυτοί, γενικώς παραμένουν εγωκεντρικοί και έχουν έλλειμα ενσυναίσθησης για τους άλλους. Αυτοί αποτυγχάνουν ως σύντροφοι, ως σύζυγοι και δυστυχώς ως γονείς, με την έννοια ότι δεν καταφέρνουν ποτέ να ισορροπήσουν μέσα τους και αυτό το εκπέμπουν προς τους γύρω τους, με αρνητισμό.
    Θα πρέπει να έχουμε ξεπεράσει την φάση του εγωκεντρισμού για να βρεθούμε ανοιχτοί προς το άλλο φύλο, να το γνωρίσουμε, να το υποδεχτούμε μέσα μας και να συνδεθούμε μαζί του. Πρέπει να αφεθούμε και να νιώσουμε την μαγεία αυτής της διεπαφής με τον αντίθετο πόλο. Το αίσθημα πληρότητας που νιώθει τότε κανείς, του δίνει εξαιρετική ώθηση ζωής, ενέργειας, δημιουργικότητας και ισορροπίας. Η λογική εδώ, δεν έχει καμία χρησιμότητα. Εδώ μιλάνε μόνο τα συναισθήματα.
    Πρώτα πρέπει να βιωθεί η ερωτική ένωση, η ψυχική διεπαφή και τελευταία θα έρθει η λογική αξιολόγηση της σχέσης.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Έχεις ταυτοποιήσει στο μυαλό σου κάποια χαρακτηριστικά αγαπητέ Τζόκερ που αν δύο σύντροφοι τα διαθέτουν λογικά θα πετύχει και ο δεσμός τους. Ξέρεις για πόσα ζευγάρια που είναι αντικειμενικά όμορφα, διαθέτουν γοητεία και εξυπνάδα, χιούμορ και καλοσύνη, αποφασιστικότητα και δυναμισμό, σεβασμό ο ένας για τον άλλο και άλλα πολλά χαρίσματα, κι όμως έρχεται η στιγμή που μεταξύ τους δεν πάει άλλο; Αν σχετιζόμασταν με κούκλες, θα τις διαλέγαμε από τα ράφια καταστημάτων επιλέγοντας τις προδιαγραφές και τα χαρακτηριστικά που ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ότι μας ταιριάζουν. Όμως στον έρωτα οι άνθρωποι γινόμαστε ρευστοί, καθημερινά με την τριβή αλλάζουμε, μεταμορφωνόμαστε και τα χαρακτηριστικά μας αλλοιώνονται κι αυτά. Ένας δεσμός δεν είναι ποτέ στατικός για να προβλέψεις την κατάληξή του. Βάλε φαντασία, μου έλεγε ένας παλιός φίλος, και προχώρα!

    Ανατολή

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.