Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022

43ο ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ-ΣΤΟΧΑΣΤΗΡΙΟ





Τους κανόνες τους ξέρετε, ξεδιπλώστε τις σκέψεις σας ελεύθερα...

53 σχόλια:

  1. Όνειρα , φιλοδοξίες , χαρά , ήρεμη δύναμη , άπειρο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλοι τα χρειαζόμαστε αυτά. Ας φορτώσουμε τις μπαταρίες μας τώρα που καλοκαίριασε. Ας βουτήξουμε στα θαλασσινά νερά και ας αφήσουμε τον ήλιο να συνομιλήσει με το σώμα μας.
      Καλό καλοκαίρι!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Άκουσα οτι το Άπειρο είναι μια απροσδιοριστη αφηρημένη έννοια. ( Είναι Συμπαγής και πολλά άλλα - το δουλεύω). Αν μείνουμε σε αυτη την έννοια δεν θα κάνουμε ουτε ένα βήμα προόδου. Και ειναι καιρός να κάνουμε. Παρολα αυτα , ονειρα, προσδοκιες - φιλοδοξίες, χρώματα - χαμόγελο και φώς. I love Ήρεμη Δύναμη.
      Την τραυματισμένη μου καλησπέρα μου Λύκιε.

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα αγαπητή μου Γιώτα! Γιατί τραυματισμένη;

      Το Άπειρο έχει πάμπολλες εκδοχές, αναλόγως πως θέλεις να το εξετάσεις (μαθηματικά, φυσικά, φιλοσοφικά, κτλ.) Σε κάθε περίπτωση, είναι η έννοια του απεριόριστου και αυτό βρίσκει εφαρμογές παντού. Δεν είναι όμως λόγος στασιμότητας για την ανθρώπινη πρόοδο.
      Καλό σου καλοκαίρι και μείνει πάντα αισιόδοξη και ήρεμη.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    4. Είχα ενα ατύχημα.. Λύκιε αλλα ενταξει πέρασε απλα πονάω λόγω εντονου κραδασμού στο σώμα μου. Όλα καλά όμως.
      O Leader όλων είναι φυσικά τα Μαθηματικά,
      Και πραγματικα ευτυχως για μένα έχω ζωηρη κ αχαλίνωτη φαντασία απο παιδί.
      Έχω πολλα μοτίβα για το άπειρο κάποια αγγίζουν/συγκλίνουν/εφαρμόζουν με τα αγρογλυφικά φυσικά.
      Ομως τελευταία ασχολούμαι με μια εξίσωση ( Ευκλείδια Γεωμετρία ή μήπως Ιερή )? Την x2 + y2 = z2
      ( Δυνάμεις 'η και χωρίς x+y=z (πχ x=x-x+1). Είναι Η υπόθεση των Birch και Swinnerton-Dyer.
      Σκέτη Απόλαυση. Για να σου δώσω να καταλάβεις θέλω να αποδείξω κάτι είναι Θεωρία την έχω ονομάσει

      { ΘΕΩΡΙΑ ΑΦΑΝΤΟΥ }, μοναδική
      και να την αφιερώσω στον άνθρωπο που αγαπώ.

      Καλό καλοκαίρι σε όλους φυσικά - με υγεία
      και αγάπη

      Γιώτα

      Διαγραφή
    5. Επίσης θα ήθελα να επισημάνω οτι ο Θεός - ο Ωνν.. και ο Ηνν... δεν ειναι Μαθηματικά. Να επισυνάψω έτσι κάπως πρόχειρα στην Θεωρία μου ( Αφάντου = Άφαντος ) ο,τι σε άλλο χρόνο συζητάμε και σε άλλη διάσταση βρισκόμαστε. Το τελευταίο By Λάκης.

      Γιώτα

      Διαγραφή
    6. Γιώτα μου, περαστικά σου και σιδερένια.
      Όταν θα έχεις έτοιμη την εξίσωση και την θεωρία σου, να μας την ανακοινώσεις και να μας την εξηγήσεις.
      Μέχρι τότε, καλές διακοπές!

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  2. Έχω εμπιστοσύνη στην επιστήμη9 Ιουλίου 2022 στις 9:34 π.μ.

    “Έχω εμπιστοσύνη στην επιστήμη” παπαγαλίζουν καθημερινά όλο και περισσότεροι άνθρωποι που ελπίζουν ότι αν κάνουμε όλοι ότι μας πουν, θα μας δώσουν πίσω ότι μας αφαίρεσαν. Σε μία κατάσταση που δεν τελειώνει ποτέ και οδηγεί σε όλο και πιο παρανοϊκά μέτρα. Αυτό δηλαδή που θέλουν να πουν αυτοί οι άνθρωποι πίσω από τις λέξεις, είναι “Έχω εμπιστοσύνη στο σύστημα γιατί κουράστηκα”. Γιατί κατά πόσο μπορούμε να μιλάμε για Επιστήμη αποκομμένη από το πλαίσιο στο οποίο αυτή λειτουργεί; Άλλο λοιπόν Επιστήμη και άλλο Εταιρείες.

    Το καπιταλιστικό σύστημα, με τους κανόνες, τις αξίες και τους στόχους του, έχει γίνει εν πολλοίς συνειδητά πρότυπο ζωής, θρησκεία κοινωνικής προόδου, θεματοφύλακας μιας ανθρωπότητας που εξαρτάται απόλυτα από το χρήμα. Όταν η «κερδοσκοπία», είναι αυτή που καθορίζει τις γενικές κοινωνικές διαδικασίες, δημιουργείται ένα πολιτισμικό και ανθρωπιστικό κενό στην κοινωνία. Υπέρτατη αξία είναι το Κέρδος. Και η επιστήμη είναι εντεταγμένη σε αυτό το πλαίσιο, σε σημείο που δεν μπορούμε να μιλούμε για Επιστήμη γενικώς και αορίστως, αλλά για Εταιρείες. Συγκεκριμένες εταιρείες, που συνεπάγονται λόμπυ συμφερόντων, αδυσώπητους ανταγωνισμούς και απώλεια ηθικών φραγμών. Πολλοί σήμερα αναρωτιούνται: Είναι αυτές οι εταιρείες άνθρωποι που αγαπούν την ανθρωπότητα; Ή μήπως επιδιώκουν Έλεγχο και Εξουσία; Κύριο μέλημα της Ιατρικής σήμερα, όπως και της Παιδείας ή της Δικαιοσύνης, δεν είναι η υπηρεσία της ανθρωπότητος, αλλά να λειτουργεί το Σύστημα. Χαρακτηριστικό ότι η αποκαλούμενη, από τους ίδιους, πρόοδος της ιατρικής έρχεται σε αντίθεση με μια ολοένα και πιο άρρωστη ανθρωπότητα, που πλήττεται από χρόνιες παθολογίες, τρομοκρατημένη από πανδημίες και πολέμους, εξαρτημένη από φάρμακα… Ακριβώς. Μια ανθρωπότητα εξαρτημένη, γιατί έτσι λειτουργεί το εμποροκρατικό σύστημα.

    Όσο αδιανόητο ήταν για τον άνθρωπο του Μεσαίωνα να αμφισβητήσει την ύπαρξη Θεού, κόλασης ή παραδείσου, σήμερα είναι αδύνατο να μην πιστέψει κανείς ότι η ύπαρξή μας εξαρτάται από χρήματα, φάρμακα, τεχνολογία. Ζούμε μία ψευδαίσθηση επίπλαστης ελευθερίας και επίπλαστης ευημερίας και αυτό που συνειδητοποιούν όλο και περισσότεροι σήμερα, είναι ότι η εξουσία τους αποκλείει εκβιαστικά από το κοινωνικό σύστημα στο οποίο τους επέβαλαν να ανήκουν εκ γενετής, μην επιτρέποντάς τους άλλη επιλογή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή η προβοκάτσια σου απέναντι στην ελεύθερη αγορά, αλλά δεν θα πάρω από το παγκοσμιοποιητικό σου αφήγημε κύριε Υδροχόε! Γιατί το πρόβλημα δεν είναι το κέρδος, αλλά ο αριστερισμός σου ή πιο συγκεκριμένα το σοσιαλιστικό σου σύστημα που προωθεί η παγκόσμια ελίτ, παραπλανώντας με ''καπιταλισμούς'' όσους βρίσκονται εκτός κοινωνικής πραγματικότητας. Άλλωστε τα ναρκωτικά και άλλες καταχρήσεις αποβλακώνουν τόσο και τόσο κόσμο για να καταλάβει τι συμβαίνει γύρω του. Χωρίς κέρδος δεν υπάρχει κανένα κίνητρο για εργασία, παρά μόνο η επιβαλλόμενη με το μαστίγιο όπως στα κομμουνιστικά κράτη. Ο καπιταλισμός και η ελεύθερη αγορά ποτέ δεν καταπιέζουν κανέναν, αλλά λειτουργούν παρά μόνο με ελεύθερη συνεργασία πωλητή και πελάτη. Αν δεν θέλεις να πάρεις το τάδε εμβόλιο ή φάρμακο μην το αγοράζεις. Αντιθέτως, μια αριστερίστικη κοινωνία είναι αυτή που σου το επιβάλει τζαμπέ ως δημόσιο αγαθό, για την ''προστασία της δημόσιας υγείας''!!! Αν δεν θέλεις να δουλέψεις στον τάδε καπιταλιστή εργοδότη επειδή σε εκμεταλλεύεται, διάλεξε άλλον ή κάνε δική σου δουλειά. Αντιθέτως, το σοσιαλιστικό σου σύστημα είναι αυτό που δια της βίας σε βάζει να δουλέψεις χωρίς να σε ρωτήσει ποια δουλειά θες να κάνεις ή για ποια κάνεις! Φαντάρος πήγες φαντάζομαι για να καταλάβεις καλύτερα τι εννοώ...

      Διαγραφή
    2. Έχω εμπιστοσύνη στην επιστήμη10 Ιουλίου 2022 στις 7:26 π.μ.

      Εγω το πηρα απο τη Λυκωρεια και μου αρεσε γιαφτο σας το εβαλα να το δειτε ολοι σας. Δεν ειναι αριστερο αυτο που διαβασες φιλαρακι και ειναι απανασταστικο και σπαει τα δεσμα του συστηματος. Γιατι ετσι ειναι η Λυκωρεια. Αποτι καταλαβα και εδω τα ιδια σκεφτεστε γαιυτο σας το εβαλα να το διαβασετε. Εγω ειμαι καποιταλοστης δεν ειμαι αριστερος αλλα βλεπω οτι και ο καπιταλισμος εχει μεγαλα προβληματα και υπηρετει μονο συμφεροντα πολυεθνικων. Το λαο τον εχουν χεσμενο ας μου επιτρεψετε. Εγω δεν ειμαι ευνοημενος απο τον καπιταλισμο παρολο που δουλευεω σαν σκυλος απτο πρωι μεχρι το βραδυ 2 δουλειες και δεν μου φτανουν οι υποχρεψσεις. Αλλα η Λυκωρεια προτεινει απομακρυνη απο αναγκες και τεχνολογι και επιστροφη στη φυση. Οποτε δεν θα χρειαζομαστε χρηματα για να ζησουμε αλλα αγαπη και κατανοηση και συνενοηση μεταξυ μας. Υγεια να υπαρχει και τα αλλα ερχονται αλλα με τις φαρμακευτικες δεν εχουμε υγεια. Σκεψου τι εγινε με τα εμβολια και ποσοι πεθαινουν απο αυτα τα πολυεθνικα συμφροντα. Εγω παντος θα ψιφησω λευκο στις εκλογες.

      Διαγραφή
    3. Αγαπητέ "Έχω εμπιστοσύνη στην επιστήμη", όταν δημοσιεύεις κείμενα από άλλα ιστολόγια, σε παρακαλώ να βάζεις και το URL (διεύθυνση) παραπομπής, ώστε όλοι να ξέρουν από που το πήρες. Εγώ την βρήκα και την παραθέτω:
      https://lycoreia.org/blog/2021/11/18/%CE%AD%CF%87%CF%89-%CE%B5%CE%BC%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%83%CF%8D%CE%BD%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE%CE%BC%CE%B7/

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    4. Δεν ξέρω αν το κείμενο αποσκοπεί στην προώθηση αριστερής ή νεοεποχίτικης ιδεολογίας, αλλά είναι σωστές οι αιτιάσεις του για την εξουσία και την παθογένεια του καπιταλισμού.
      Αν το κείμενο στοχεύει στην καρδιά του κοινωνικοπολιτικού συστήματος που επικρατεί, είναι λογικό να στηλιτεύει τον καπιταλισμό.
      Δεν ξέρω τι ακριβώς προτείνει μιλώντας για άλλη επιλογή πολιτικού συστήματος, που θα διασφαλίζει ελευθερία και ευημερία και μάλιστα μακριά από χρήματα, φάρμακα και τεχνολογία. Φαντάζομαι δεν θα εννοεί τον κομμουνισμό.
      Δεν ξέρω αν προωθεί την αναρχία, τον παγανισμό ή τον μοναχισμό, αλλά σίγουρα υπάρχει συγκεκριμένη ιδεολογία στην "Λυκώρεια", απ΄την οποία προέρχεται στο κείμενο που μας παρέθεσες.

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  3. Καλημέρα σας καταχθόνιοι ! Kwisatz τι νέα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άστα ανώνυμε... Τρώω ξύλο απ' όλες τις μπάντες αυτήν την περίοδο. Ευελπιστώ οι θεοί του σκανδιναβικού βορά, στον οποίο σύντομα θα βρεθώ, να δώκουν μία χείρα βοηθείας κι όχι ξύλου, μπας και στρώσω. Θα τα πούμε σε άλλη φάση, να σαι καλά.

      Διαγραφή
  4. Από τη μία ο κομμουνισμός και ο απόλυτος έλεγχος για μια ουτοπική κοινωνική ομοιομορφία και από την άλλη ο καπιταλισμός με τους μεγαλοκαρχαρίες να εξαγοράζουν αισχροκερδώντας και να πνίγουν τον υγιή ανταγωνισμό επιβάλλοντας μονοπώλια. Δεν υπάρχει σωτηρία.

    Ένας απλός Παρατηρητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επιστήμη που τη διαφεντεύουν επιχειρηματίες με μοναδικό σκοπό το κέρδος δεν μπορεί να υπηρετήσει τον άνθρωπο, κακά τα ψέματα. Η επιστήμη χωρίς ηθική πυξίδα προορίζεται να βλάψει, να χειραγωγήσει και να καταστρέψει τον άνθρωπο. Οτιδήποτε στερείται ηθικής εγκλωβίζεται στο έρεβος.

    Ένας απλός Παρατηρητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το θέμα είναι πώς θα διαφυλάξουμε την ελευθερία μας από το πλήρες φακέλωμα που έρχεται με την κάρτα του πολίτη και την αποϋλοποίηση του χρήματος. Παραθέτω τα παρακάτω για προβληματισμό και συζήτηση, από τον orthros.eu:

    Ὅμως, ὑπάρχει καί ἄλλη ὄψη στήν ἀποϋλοποίηση τῶν μετρητῶν, καί αὐτή δέν εἶναι θετική:

    1. Τά ἐπιδιωκόμενα πλεονεκτήματα ἀπό τήν χρήση τῶν καρτῶν κλπ εἶναι ὄντως πλεονεκτήματα;

    Μπορεῖ νά πράττει κανείς σύμφωνα μέ τήν ἐλεύθερη βούλησή του ἤ/καί τοῦ ἀντισυμβαλλομένου του (π.χ. τοῦ πωλητῆ), συνήθως χωρίς νά χρειάζεται συγκατάθεση ἀπό κάποιον τρίτο (πού ἐποπτεύει ἤ παρακολουθεῖ). Μέ ἄλλα λόγια, ὁ φέρων χαρτονόμισμα ἔχει ἐξουσία στά χέρια του καί ἡ ἐξουσία αὐτή ἐνσωματώνεται στό ὑλικό χρῆμα. Ἡ χρήση κάρτας καί, ἀκόμα περισσότερο, ψηφιακοῦ «χρήματος» ἀφαιρεῖ ἀπό τόν πολύπαθο πολίτη αὐτή τήν ἐξουσία, καθώς μετατρέπεται σέ ἁπλό χρήστη μίας ὑπηρεσίας, ὁ ὁποῖος μπορεῖ μέν νά ἔχει διάφορα προνόμια, γιά ὅσο καιρό τοῦ ἐπιτρέπονται, ἀλλά ὄχι ἐξουσία.

    Ἐνόψει τῆς σχεδιαζόμενης ἀποϋλοποίησης τῶν μετρητῶν (μετάβαση σέ μία ἀχρήματη κοινωνία), θά πρέπει νά γίνει κατανοητό ἀπό ὅλους, τόσο τούς ψηφοφόρους, ὅσο καί τούς ἐκλεγμένους ἀντιπροσώπους, ἡ οὐσιώδης διαφορά πού ὑπάρχει ἀνάμεσα στό χαρτονόμισμα καί τό πλαστικό ἤ ψηφιακό «χρῆμα»:

    Μέ τό ὑλικό χρῆμα, τό κράτος (ἡ Ε.Ε. πλέον) ἐκδίδει καί κυκλοφορεῖ χαρτονόμισμα. Ταυτόχρονα, ἐκεῖνος πού ἔχει στήν κατοχή του χαρτονόμισμα διακρατεῖ καί ἰσόποση ἀξία, τήν ὁποία μπορεῖ νά μεταφέρει ἤ νά μεταβιβάσει ἐλεύθερα. Ὁ ρόλος τῆς Κεντρικῆς Τράπεζας (τῆς Ε.Κ.Τ. πλέον) περιορίζεται στό τύπωμα, τήν κυκλοφορία καί τήν ἀποθεματοποίηση τοῦ χρήματος, γιά ὅσο διάστημα χρειάζεται.

    Μέ τό ἄυλο «χρῆμα» (πλαστικό-κάρτα ἤ ψηφιακό), ἡ Εὐρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, δηλαδή μία ὑπερεθνική τράπεζα ἰδιωτικῶν συμφερόντων, ἀποκτᾶ ἀπόλυτη ἐξουσία ἐποπτείας καί παρακολούθησης. Ἡ διόγκωση τοῦ ρόλου της γίνεται εἰς βάρος τοῦ ἑλληνικοῦ κράτους, πού ὑποβιβάζεται σέ ἁπλό διεκπεραιωτή, καί κυρίως, εἰς βάρος τοῦ πολίτη, ὁ ὁποῖος χάνει πλέον τήν ἐξουσία νά φέρει καί νά διακρατεῖ ἀξία καί ὑποβιβάζεται σέ ἁπλό χρήστη «ἔξυπνων» ὑπηρεσιῶν. Φυσικά, ἡ παροχή τῶν ὑπηρεσιῶν αὐτῶν ὑπόκειται σέ πολλές προϋποθέσεις πού πρέπει νά ἐκπληρώνει ὁ χρήστης, μέ τή λίστα τῶν προϋποθέσεων νά μεταβάλλεται διαρκῶς καί, πιθανά, μέ ἔλλειψη διαφάνειας. Ἀνά πᾶσα στιγμή, ὁ ἐποπτεύων – παρακολουθῶν (ἡ Ε.Κ.Τ.) πού ἔχει τήν πλήρη ἐξουσία, μπορεῖ νά ἀνακαλέσει τό δικαίωμα χρήσης («Μᾶς συγχωρεῖτε, ἡ κάρτα σας δέν γίνεται ἀποδεκτή») πού θά ἰσοδυναμεῖ μέ τόν … ξαφνικό θάνατο τοῦ χαζοῦ πλέον χρήστη. Τότε τί γίνεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 3. Τό ὑλικό χρῆμα εἶναι ἀνώνυμο, ὅπως ἀκριβῶς καί ἡ ψῆφος, καί ἑπομένως, δημοκρατικό. Ἡ χρήση τοῦ ὑλικοῦ χρήματος, ὅπως καί τῆς ψήφου γίνεται ἐλεύθερα, καί μέ τόν τρόπο αὐτό, προστατεύεται ὁ ἀδύναμος πολίτης ἀπό τόν ἔλεγχο πού μπορεῖ νά ἀσκήσει ἐπάνω του κάποιος μέ πολύ περισσότερη δύναμη.

    Ἀντίθετα, κάθε συναλλαγή πού πραγματοποιεῖται μέ τό πλαστικό – ψηφιακό «χρῆμα», καταγράφεται πλήρως : τό ὄνομα, ἡ τοποθεσία, ὁ χρόνος, τό κατάστημα, ἀλλά καί τό ἀκριβές εἶδος τῆς δαπάνης εἶναι στή διάθεση καθενός πού ἔχει τήν κατάλληλη πρόσβαση, νόμιμα ἤ παράνομα, καί μάλιστα σέ βάθος χρόνου.

    Συμπερασματικά, ἐνῶ ὅλα τά γνωστά Συντάγματα προβλέπουν, ὅτι ἡ ἐξουσία πηγάζει ἀπό τό λαό, ὁ πολύπαθος πολίτης, ἰδιαίτερα στήν Ἑλλάδα, δέν βλέπει νά ἐπαληθεύεται κάτι τέτοιο στήν πράξη. Ὁλοένα καί περισσότερο, αἰσθάνεται ὡς ὑπόδουλος καί ὄχι ὡς κυρίαρχος. Ἡ πρόβλεψη τοῦ Συντάγματος ἔχει φαλκιδευθεῖ σέ μεγάλο βαθμό στήν πορεία τοῦ χρόνου, καθώς μέ τήν καταλυτική ἐπίδραση τῆς τεχνολογίας, τό προσωπικό στοιχεῖο σέ ὅλες τίς ἐκφάνσεις τῆς ζωῆς χάνει ἔδαφος ὑπέρ τοῦ ἀπροσώπου στοιχείου…

    Ποιά ἐξουσία θά ἔχει ποιός λαός στό παγκόσμιο χωριό;

    Δέν εἶναι ὑπερβολικό νά ἰσχυριστοῦμε, ὅτι τό χαρτονόμισμα ἀναδεικνύεται, ἴσως, ὡς τό τελευταῖο ὀχυρό λαϊκῆς ἐξουσίας!


    Ένας απλός Παρατηρητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για το πλήρες άρθρο βλέπετε εδώ:

    https://www.orthros.eu/%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%87%CF%8C%CE%BB%CE%B9%CE%B1/%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CF%84%CE%B1%CF%85%CF%84%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1,%CE%BA%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CF%84%CE%B7,%CE%B1%CE%BC%CE%BA%CE%B1/902-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%8B%CE%BB%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%B7%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CF%86%CE%B5%CE%BF%CF%85%CE%B4%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%B1-%E2%80%93-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%85%CF%84%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%B9-%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B1.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Από τη μία διευκολύνονται οι συναλλαγές στον ψηφιοποιημένο κόσμο μας, αγαπητέ Παρατηρητή αλλά από την άλλη εκχωρείται η δύναμη στους μεσολαβητές/εταιρείες διαχείρισης των χρημάτων μας οι οποίοι θα μπορούν να μπλοκάρουν το εικονικό χρήμα ανά πάσα στιγμή. Ο μόνος τρόπος να αποφευχθεί το επιπλέον φακέλωμα(δυστυχώς οι πολίτες δε θα αντισταθούν στον τύραννό τους όπως δεν αντιστάθηκαν και δεν απέρριψαν στην πράξη κι άλλες καταπιεστικές, αντιδημοκρατικές, ασύμφορες και εγκληματικές κυβερνητικές πρακτικές) θα είναι μια στοχευμένη παράλυση της ηλεκτρονικής φυλακής που γιγαντώνεται.
    Ελπίζω να υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που διαθέτουν τα μέσα για αυτόν τον πόλεμο.

    Ανατολή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Θα εισάγουμε από την Κίνα και θα εφαρμόσουμε το κοινωνικό πιστωτικό προφίλ. Οι φρόνιμοι=συμμορφωμένοι=υποταγμένοι θα κερδίζουν πόντους ενώ οι άτακτοι=αδουλωτοι=ελεύθεροι θα κάνουν αρνητικό σκορ. Ο κομμουνισμός βρήκε σύμμαχο την τεχνολογία για να ποδηγετήσει τον σύγχρονο άνθρωπο.

    Φίλη Ανατολή μην ελπίζεις σε μυστικούς σωτήρες. Ο σώσον εαυτόν σωθήτω. Ο πόλεμος διεξάγεται με τον εαυτό μας και χάνουμε σε όλα τα επίπεδα. Αν κερδίσουμε σε αυτόν τότε μπορεί κάτι να αλλάξει και εξωτερικά.

    Redneck


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σχετικά με το πλαστικό χρήμα που λέτε. Λοιπόν, κάναμε ένα ταξίδι στη Σουηδία πριν λίγες μέρες. Λέμε ότι οι βόρειοι είναι πολιτισμένοι και είναι όντως, αλλά και εκείνοι πλήρωνουν το τίμημα του καπιταλισμού. Εμείς κιόλας είχαμε την αφελή εντύπωση, ότι θα μπορούσαμε να κινηθούμε και με μετρητά ευρώ μέσα στη χώρα. Σας πληροφορώ ότι ούτε με μετρητές κορώνες δεν γίνεται αυτό. Παντού πληρώνεις με κάρτα. Το πλαστικό χρήμα έχει ήδη εδραιωθεί εκεί, δεν δέχονται μετρητά. Δεν μιλάμε δλδ πλέον για κάτι που έρχεται, είναι ήδη εδώ αυτό το κάτι. Να αντισταθείς δλδ πώς; Να δώσεις μάχη πώς; Μια κατακαημένη και καταβιασμένη χώρα σαν τη δικιά μας κιόλας, να πολεμήσει μόνη πώς απέναντι σ' αυτό το τέρας; Για μενα, πραγματικά σας λέω, σ' αυτή τη φάση και έτσι όπως εξελλίσσεται το έργο, η μόνη λύση για αρχή είναι ο αντίθετος πόλος, το αντιντόλλαρ έργο δλδ, ήτοι BRICS. Εαν δλδ, σε ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας, μπορούσε να βρεθεί μια ελληνική κυβέρνηση, που θα μας έβγαζε από ΕΕ και θα γινόμασταν μέλος των BRICS, θα ήταν το ιδανικό, δεν υπάρχει άλλη λύση, είμαστε αποικία και μόνοι μας εντελώς δεν μπορούμε να κάνουμε τιποτα. Θα μου πείτε τώρα, και τί; Να αλλάξουμε δλδ νταβατζή; Ναι, να αλλάξουμε νταβατζή για αρχή, εξάλλου είμαστε ένα κράτος που το φτιάξανε νταβατζήδες και που μέχρι σήμερα μας γαμάνε ασύστολα. Enough is enough.

    Και θα σας πω και κάτι τελευταίο, μιας και βλέπω πεσμένο ηθικό. Δεν είμαστε μόνοι. Οι Θεοί του βορά είναι μαζί μας. Ναι, όσο περίεργο κι αν ακούγεται, το είπανε σε έναν απόγονο των Ατρειδών, ΑΦΟΥ πρώτα τον τεστάρανε κι ό,τι καταλάβατε, καταλάβατε. Γι' αυτό λοιπόν γρηγορείτε και μην ολιγωρείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Βλέπω ότι πάλι επιχειρείται δολίως η προπαγάνδιση του κομμουνιστικού μοντέλου διακυβέρνησης αποπροσανατολίζοντας με τα περί καπιταλισμού, αλλά όπως είπα και στο αρχικό μου σχόλιο δεν θα τσιμπήσω, γιατί εστιάζω στο δάσος και όχι στο δέντρο! Και ποιο είναι αυτό το δάσος; Πολύ απλά, αυτό που με ενδιαφέρει είναι το ποιος κάνει το κουμάντο και όχι η τεχνολογία αυτή καθ' αυτή! Στη Σουηδία που αναφέρθηκε για παράδειγμα, ναι μεν χρησιμοποιείται πλαστικό χρήμα, αλλά δεν επιβλήθηκε δια της βίας από τη κυβέρνηση χωρίς να ρωτήσει κανέναν, όπως κάνουν κομμουνιστικά οι παγκοσμιοποιητές, αλλά οι ίδιοι οι πολίτες αποφάσισαν ότι εξυπηρετούνται καλύτερα στις συναλλαγές με τον συγκεκριμένο τρόπο. Στην Ελλάδα αντιθέτως, ναι μεν συνεχίζουν να υπάρχουν μετρητά χρήματα, αλλά πρώτον δεν υπάρχει πια εθνικό νόμισμα όπως έχουν οι Σουηδοί το δικό τους και άρα είναι ανεξάρτητοι από υπερεθνικούς οργανισμούς που ''κόβουν'' χρήμα για όλους (βλέπε Ευρωπαϊκή Ένωση), και δεύτερον οι ανεμβολίαστοι για τον Κορωνοϊό υποχρεώθηκαν να περιθωριοποιηθούν κοινωνικά (με περιοριστικά μέτρα κ.λ.π.) με κυβερνητικούς νόμους, όταν οι Σουηδοί από την άλλη δεν μπήκαν ούτε καν σε καραντίνα! Τί να τα κάνω λοιπόν τα μετρητά χρήματα, όταν ένας εργοδότης (πατώντας πάνω σε κυβερνητικούς εκβιασμούς πολιτών) απειλεί με απόλυση κάποιον που δεν εμβολιάζεται για τον Κορωνοϊό για παράδειγμα, όταν στη Σουηδία δεν λαμβάνεται υπόψιν κάτι τέτοιο στα εργασιακά παρόλο που χρησιμοποιεί πλαστικό χρήμα; Στο δια ταύτα οπότε για να μην κουράζω άλλο, το ζήτημα που θα πρέπει να μας καίει είναι αν θα μπορούμε να ζούμε όπως εμείς θέλουμε στον τόπο μας με τους νόμους που εμείς θέλουμε σαν λαός συνολικά ή σαν επιμέρους κοινωνικές ομάδες αν δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε όλοι στα ίδια πράγματα ή όπως το θέλει μια πλανητική ολιγαρχία χωρίς τη συγκατάθεσή μας! Αυτό, όπως καταλαβαίνει μέχρι και ο τελευταίος αδαής, ξεπερνάει μέχρι και τη θρησκεία! Από τη στιγμή δηλαδή που κάποιοι άλλοι θα αποφασίζουν πως θα ζω εγώ στον τόπο μου και με όποια θρησκεία θέλω, τί σημασία έχει μετά αν είναι άθεοι ή χριστιανοί ή εβραίοι ή ό,τι άλλο; Δεν θέλω άρα μια διαφορετική ή πιο δίκαιη παγκοσμιοποίηση όπως ζητάνε οι Υδροχοϊστές για παράδειγμα, αλλά καμιά τέτοια από τη στιγμή που δεν επιθυμώ κάποιους άλλους να μου λένε πως να ζήσω στον τόπο μου όπως το θέλουν εκείνοι αδιαφορώντας για τα δικά μου θέλω ή αποφασίζοντας εκείνοι για μένα! Τόσο απλά είναι τα πράγματα για κάποιον σαν εμένα που θέλει να ζει σε μια ελεύθερη κοινωνία και ελεύθερη αγορά (άρα με καπιταλισμό).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. "επιχειρείται δολίως η προπαγάνδιση του κομμουνιστικού μοντέλου διακυβέρνησης αποπροσανατολίζοντας με τα περί καπιταλισμού"... Ίλεος βρε παιδιά! Ακόμη με όρους δεξιάς και αριστεράς σκέφτεστε; Δεν έχετε πάρει χαμπάρι ότι δεν ισχύει τίποτα από αυτά πλέον; Ό,τι γνωρίζαμε χθες, έχει ήδη απορριφθεί προχθές, τα γεγονότα τρέχουν με τρομακτική ταχύτητα, το μόνο που μπορούμε να δούμε είναι η κορυφή του παγόβουνου και γι' αυτήν μόνο μπορούμε να μιλήσουμε. Ανώνυμε, προσωπικά εγώ δεν θέλω να συμβεί τίποτα από όλα όσα λες και λέω, αλλά τελικά δεν έχει καμμία σημασία το τί θες εσύ ή εγώ ή ο οποιοσδήποτε ατομικά, δεν τό χεις καταλάβει ακόμη; Ό,τι είναι να γίνει, θα αφορά την ας πούμε καλύτερη μετάβαση για την πλειοψηφία του συνόλου όχι του ατόμου. Και αναγκαστικά μέσα σ' αυτό που θα γίνει, ο καθένας θα κοιτάξει να προσαρμοστεί μέχρι το σημείο που δεν θα θίγονται οι βασικές αρχές του. Με το συμπάθιο κιόλας, αλλά ο τρόπος που εκφράζεσαι δείχνει βασική άγνοια για τον τρόπο που παίζεται το έργο εδώ χάμω. Να σε πληροφορήσω κιόλας, ότι ούτε στους σουηδούς αρέσει η εδραίωση του πλαστικού χρήματος, δεν το αποφάσισαν οι ίδιοι οι πολίτες αυτό, δεν ξέρω πώς βγάζεις τέτοια συμπεράσματα. Θα μπορούσα να σου πω κι άλλα, αλλά για άλλη μια φορά βλέπω ότι δεν έχει νόημα. Πάλι θα βρεις κάτι να πεις για να απαξιώσεις και να υποβαθμίσεις ό,τι γράψω, πραγματικά δεν έχω καταλάβει γιατί με αντιμετωπίζεις πάντα τόσο φοβικά και γίνεσαι τόσο αμυντικά επιθετικός απέναντι μου. Όχι ότι με ενοχλεί, απλώς δεν καταλαβαίνω τον λόγο που το κάνεις, αν δλδ είναι κάτι προσωπικό μαζί μου ή αν είσαι έτσι απαξιωτικός γενικότερα. Ένιγουέηζ, αυτά από μενα για το θέμα, μάλλον δεν έχω να συμπληρώσω κάτι περαιτέρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καμιά σχέση με αυτά που νομίζεις ότι νομίζω για σένα. Εγώ μιλάω γενικά και ναι επιμένω ότι δεν έχει ξεπεραστεί ο διαχωρισμός Δεξιά και Αριστερά, γιατί είναι δυο έννοιες τελείως ασύμβατες μεταξύ τους. Κομμουνισμός ή Σοσιαλισμός αν προτιμάς, σημαίνει συγκεντρωτικό κράτος και ότι μια χούφτα ατόμων αποφασίζει για το πως θα ζήσουν οι πολίτες της κοινωνίας χωρίς να τους ρωτήσουν αν συμφωνούν ή όχι! Ακριβώς έτσι λειτουργεί κάθε παγκοσμιοποίηση σε γενικότερο πλαίσιο μιας που αφορά ολόκληρο τον πλανήτη. Η Δεξιά κοσμοθεώρηση όμως είναι το ακριβώς αντίθετο και σπανίζει πλέον πλανητικά, αφού βλέπουμε ελάχιστες αποκεντρωμένες κοινωνίες. Μια τέτοια για παράδειγμα, αποτελούσε ο αμερικανικός Νότος κάποτε πριν γίνει η ένωση ως Η.Π.Α. που παρόλο αυτά συνεχίζει να επιτρέπει έστω την οπλοκατοχή στους πολίτες προσφέροντας ατομική ανεξαρτησία! Στον άκρως αντίθετο κυβερνητικό ή κομμουνιστικό δρόμο, βρίσκεται η Κίνα. Μια χαρά συνεχίζει να υπάρχει διαχωρισμός Δεξιάς και Αριστεράς όπως βλέπεις και εννοείται ότι δεν αλλάζω ούτε λέξη από όσα έγραψα στα σχόλιά μου επειδή εσύ διαφωνείς μαζί μου.

      Διαγραφή
  14. Καλά τα λέει ο Kwisatz και τα λέει κουκιά καθαρισμένα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σε αυτό το ιστολόγιο διαρκώς αναφερόμαστε στην προσπάθεια του Κρόνιου ιερατείου να χειραγωγήσει την ανθρωπότητα, με στόχο να την υπονομεύσει.
    Η νέα εποχή, η νέα τάξη πραγμάτων και η παγκοσμιοποίηση, είναι τα ρεύματα που δημιουργούν για τον σκοπό αυτό, όπου με κατασκευασμένες ιδεολογίες, προπαγανδίζουν λύσεις σε ψεύτικους κινδύνους για να πείσουν τους αδαείς, τους εύπιστους και τους ανυποψίαστους ανθρώπους και να τους μετατρέψουν σε φανατικούς οπαδούς τους.
    Οι περισσότεροι άνθρωποι βλέπουν μόνο το όφελος των τεχνολογικών αγαθών, που δολίως πλασάρονται ως διευκολύνσεις, ενώ στην πραγματικότητα προκαλούν αναπόδραστες εξαρτήσεις και δεσμεύσεις σε ένα σύστημα που εξαφανίζει κάθε έννοια ατομικής ελευθερίας και αυτοδιάθεσης.
    Το σύστημα στοχεύει στον περιορισμό της πνευματικής, ψυχικής και της φυσικής ελευθερίας του ανθρώπου, έστω και ως δυνατότητα ακόμη.
    Δεν πιστεύω στην έννοια της απόλυτης ελευθερίας του ανθρώπου, αφού εξ ορισμού ο άνθρωπος είναι δέσμιος και ανελεύθερος από την ενδογενή του ατέλεια, αλλά πιστεύω στην δυνατότητα που διαθέτει να κατακτά αναβαθμούς ελευθερίας, με τον δικό του αγώνα.
    Το Κρόνιο ιερατείο, επιδιώκει να αποκόψει κάθε τέτοια δυνατότητα του ανθρώπου.

    Τα οικονομικοπολιτικά μοντέλα του καπιταλισμού, του κολεκτιβισμού, του κομμουνισμού, του σοσιαλισμού, του φιλελευθερισμού, κτλ, είναι τα πρωθύστερα συστήματα που προετοίμαζαν το έδαφος για τα επερχόμενα στην παγκόσμια οικονομία, την επιστήμη, την ηθική, την παιδεία και την μορφή της κοινωνίας, μέσα σε μια παγκοσμιοποιημένη ανθρωπότητα.
    Ακόμη και οι χώρες που φαίνονται ως εθνοκεντρικές, αντι-παγκοσμιοποιητικές, φασιστικές κτλ, δεν είναι παρά πιόνια στην παγκόσμια σκακιέρα, που θα φαγωθούν για το μεγάλο σχέδιο, την νίκη του Κρόνιου ιερατείου.
    Δεν είναι οι ΗΠΑ, ούτε η Αγγλία, ούτε η Σουηδία, η πρωτεύουσες της Νέας Τάξης Πραγμάτων και τη Παγκοσμιοποίησης.
    Το κέντρο του Κρόνιου ιερατείου, δεν περιορίζεται τοπικά (αν και διαθέτει φυσικό τόπο) ώστε να εντοπιστεί και να εξοντωθεί...
    Φυσικά και υπάρχει αντίπαλο δέος για το Κρόνιο ιερατείο. Διαφορετικά δεν θα συνωμοτούσε για να πετύχει τον στόχο του, αλλά θα τον είχε πετύχει αμαχητί και εξ αρχής.
    Το αντίπαλο δέος του Κρόνιου ιερατείου, δεν είναι μόνο ένα αντίστοιχο ιερατείο του φωτός, αλλά ο σπινθήρας φωτός που ενυπάρχει μέσα σε κάθε άνθρωπο και μπορεί να τον καθιστά εν δυνάμει θεό. Αυτό τον σπινθήρα θέλουν να εξαλείψουν!

    Αν αντιστεκόμαστε εσωτερικά, ο σπινθήρας παραμένει ζωντανός. Ο Kwisatz, το λέει ξεκάθαρα: "...ο καθένας θα κοιτάξει να προσαρμοστεί μέχρι το σημείο που δεν θα θίγονται οι βασικές αρχές του."
    Στόχος είναι η διατήρηση των βασικών αρχών μας, στον πυρήνα μας. Όσο δονούμαστε στις συχνότητες των εσωτερικών μας αρχών, εκπέμπουμε προς συγκεκριμένη κατεύθυνση και ενισχύουμε το ιερατείο του φωτός.
    Είναι σημαντικό να μιλάμε στην νέα γενιά, ώστε να μην χαθούν εκείνες οι αξίες που υπάρχουν στον πυρήνα μας. Το Κρόνιο ιερατείο προσπαθεί να αποκόψει την διεπαφή των γενεών και την μετάδοση αυτών των αξιών.
    Το να φανατιζόμαστε, να ταυτιζόμαστε και το να γινόμαστε οπαδοί και ακόλουθοι των ιδεολογιών, των κομμάτων και των διαφόρων συστημάτων, είναι ακριβώς αυτό που θέλει για μας το Κρόνιο ιερατείο. Μας θέλει να τσιμπάμε το τυράκι και να παγιδευόμαστε στην φάκα του.
    Δείτε τα πράγματα μακριά από τα τυράκια, και δείτε τις φάκες του συστήματος.

    ΛΥΚΙΟΣ.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Να ρωτήσω κάτι γιατί πραγματικά δεν γνωρίζω. Πώς έχει προκύψει ο όρος Κρόνειο ιερατείο ως χαρακτηρισμός της ας πούμε νταρκ σάιντ του έργου; Από όσο ξέρω, βάσει του Ησίοδου δλδ, το Χρυσό Γένος επί βασιλείας Κρόνου ευημερούσε. Μετά, επί βασιλείας Διός άρχισε η κάτω βόλτα. Ποιος και πώς πρωτολάνσαρε αυτόν τον όρο; Ξέρει κάποιος να μου πει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαι ο καπιταλιστής ανώνυμος που σχολίασα παραπάνω για να καταλαβαινόμαστε. Έχεις δίκιο για το Χρυσό Γένος και διαφωνώ κάθετα με τον Λύκιο! Η προπαγάνδα ότι κάποιο σκοτεινό ή σατανικό αλλιώς ιερατείο είναι αυτό που κρύβεται πίσω από τη Νέα Τάξη, είναι μια καθαρή παραπλάνηση του μοναδικού και μόνο Ιερατείου του Φωτός (βλέπε τον Αιβάνχοφ αν το προφέρω σωστά τον τύπο) που προσπαθεί να επιβληθεί παγκοσμίως μετά την ίδρυση της Μασονίας αρχικά και της Νέας Εποχής απ' το 1960 μέχρι σήμερα, αποκλειστικά και μόνο με τις σοσιαλιστικές και αριστερίστικες ιδεολογίες του που προσπαθούν να εξαφανίσουν τις πατροπαράδοτες Δεξιές οι οποίες συνοψίζονται στο Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια. Θέλοντας να κάνει τον κόσμο να πιστέψει δηλαδή ότι σατανάδες, εξωγήινοι, ερπετά και άλλα εξωκοσμικά όντα κρύβονται πίσω από την κουρτίνα, επιτυγχάνει δυο στόχους: Πρώτον, να μετατίθενται οι ευθύνες από τους παγκοσμιοποιητές σε άλλα όντα για να πέφτει εκεί η οργή του κόσμου και δεύτερον, για να συνεχίζει αυτό το νεοεποχίτικο ή Μασονικό Ιερατείο να κάνει ανενόχλητο τη δουλειά του όσο ο κόσμος στρέφεται ή ψάχνει να εναντιωθεί σε ανύπαρκτα σατανικά ή σκοτεινά ιερατεία. Πολύ καλά επισήμανες τη Χρυσή Εποχή του Κρόνου που προπαγανδίζει και η Νέα Εποχή σήμερα, διότι αναφέρεται στον Βιβλικό Παράδεισο με διαφορετικά λόγια! Και ως γνωστόν, ο Σατανάς εναντιώθηκε σε εκείνη την κατάσταση και έτσι δεν μπορεί να σχετίζεται με καμιά Χρυσή Εποχή ή Κρόνο. Ακόμα και τις τελετουργικές δολοφονίες ή αυτοκτονίες αν παρατηρήσεις, θα δεις ότι σχεδόν πάντα σατανιστές είναι τα θύματα στην εποχή μας. Ας θυμηθούμε για παράδειγμα τους σατανιστές της Παλλήνης που φυλακίστηκαν αντί να μην συλληφθούν ποτέ από τους υποτιθέμενους ''σατανιστές'' της Νέας Τάξης! Πιο πρόσφατα είχαμε στημένη αυτοκτονία φοιτήτριας που ασχολούνταν με σατανισμό, κάπου εκεί στο 2019 αν θυμάμαι καλά, και λίγο πιο πριν διπλή αυτοκτονία ζευγαριού σε ελληνικό νησί αν θυμάμαι σωστά το μέρος, ενός Γερμανού και μιας Βουλγάρας με σατανική αμφίεση σε φωτογραφίες της! Για να αποδείξω δηλαδή πως ξεπαστρεύει κόσμο αυτό το Φωτεινό ή Κρόνειο ιερατείο των εβραιοσιωνιστών που το παρουσιάζουν παραπλανητικά ως δαιμονικό! Αυτά από τη δική μου έρευνα όλα αυτά, αν σε βοήθησα καθόλου. Αν το ψάξεις καλύτερα και εσύ, θα δεις πόσο δίκιο έχω, αν δεν το γνωρίζεις ήδη αυτό από την ενασχόλησή σου με τον αποκρυφισμό.

      Διαγραφή
    2. Α μάλιστα. Ώστε αν το ψάξω και γω καλύτερα, θα δω πόσο δίκιο έχεις. Ναι, κάτι ψυλλιάστηκα ο αργόμπητος αρχικά ότι λεημερίζεις μια ψιλή, αλλά λέω άσε να δούμε πού το πάει το πράμα, μπορεί να κάνω και λάθος. Δλδ μου λες ότι ο Αιβανχόφ ευθύνεται για το παραμύθι των Κρόνιων! Κι είχα την εντύπωση ότι το πιο πετυχημένο που βρήκα, ήταν ότι οι Λύκιοι ήτανε λάτρεις του Κρόνου και λέω τί έγινε, μας πουλάει πρόλογο ο οικοδεσπότης τόσο καιρό και δεν το πήραμε χαμπάρι; Τώρα οφείλω όμως να ομολογήσω ότι το πιο πετυχημένο είναι αυτό με τον Αιβανχόφ, έσπασε τη μπάνγκα δαύτο. Κρατάω όμως και μια πισινή, μήπως και εμφανιστεί στην πορεία τίποτις ακόμη πιο πετυχημένο και κάτι με λέει ότι ε ε έρ χε ται!

      Διαγραφή
  17. Αγαπητέ Kwisatz, μέσα στον ΚΔ έχει αναλυθεί εξαιρετικά το θέμα των Κρονίων (Ατλάντων) και των Διογενών. Σε παραπέμπω λοιπόν στο κείμενο και ιδίως στα σχόλια που ακολουθούν τους παρακάτω συνδέσμους του ΚΔ:
    «Η σύγκρουση Διογενών - Κρονίων»
    https://katahthoniosdemon.blogspot.com/2017/11/blog-post.html
    «Η σύγκρουση Διογενών - Κρονίων Νο 2»
    https://katahthoniosdemon.blogspot.com/2017/11/2.html
    «Η σύγκρουση Διογενών - Κρονίων Νο 3»
    https://katahthoniosdemon.blogspot.com/2017/12/3.html

    Στο σχόλιό σου μπερδεύεις τους Λύκιους με τους Λυκάωνες, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχει καμία σχέση του ονόματος "Λύκιος" που προέρχεται από τον Λύκιο Απόλλων με τους Λυκάωνες.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θενξ για την παραπομπή, αλλά το βλέπω δύσκολο να κάτσω να διαβάσω όλα αυτά τα μακρυνάρια και σε συνθήκες καύσωνα κιόλας. Από όσο το χω δει το θέμα πάντως, μου κάνει λίγο για διαστρεβλωμένο παραμύθι. Όχι ότι δεν υπάρχει η σκοτεινή πλευρά του έργου η οποία είναι επικεντρωμένη στην ύλη και τα εγωικά συμφέροντα, εξάλλου στο πεδίο της δυαδικότητας βρισκόμαστε και είναι απαραιτητοι δύο πόλοι, αλλα έχω την αίσθηση ότι έχει διαστρεβλωθεί το όλο θέμα, δεν ξέρω πότε ακριβώς και από ποιους, αλλά αυτή η διαστρέβλωση έχει εντυπωθεί πλέον ως εγκεφαλικός προγραμματισμός και συνεχίζει να αναπαράγεται από πολλούς και διάφορους. Είναι πολύ γνωστή τακτική αυτή, την έχω δει εξάλλου και στον τομέα της θεοσοφίας τον οποίο γνωρίζω πολύ καλά και πραγματικά έχω εκπλαγεί με τον βαθμό διαστρέβλωσης της που έχει γίνει.

      Διαγραφή
    2. Αν μπεις στον κόπο να διαβάσεις έστω το άρθρο, θα δεις ότι αυτό εδράζεται σε ιστορικά στοιχεία, καθώς και σε αρχαία κείμενα γνωστών φιλοσόφων.
      Η ύπαρξη του Κρόνιου ή Ατλάντιου ιερατείου, δεν αμφισβητείται σε κανέναν κύκλο ιστορικών ερευνητών, αλλά και σε καμία εσωτερική μύηση, παράδοση ή ακόμη και θρησκεία. Μπορεί να χρησιμοποιείται διαφορετικό όνομα για το ιερατείο στην γεωγραφία των θρησκειών και των αρχαίων παραδόσεων, αλλά η ουσία παραμένει ή ίδια.
      Δεν ξέρω που ακριβώς εστιάζεις την διαστρέβλωση και το παραμύθι και που την γνήσια και αληθινή ιστορία, αλλά η δική μου ενασχόληση με το θέμα, δεν μου αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης. Μπορεί να υπάρχουν κάποιες ανακρίβειες, υπερβολές ή και μυθοπλασίες από ορισμένους ερευνητές, στην προσπάθειά τους να προσεγγίσουν και να αποδώσουν την ουσία της αλήθειας για αυτό το ιερατείο, να το ονομάζουν Τυφώνιο, Κάδμειο, Μαύρο ή δεν θυμάμαι τι άλλο, όμως περιγράφουν το ίδιο ιερατείο.
      Σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορούμε να μηδενίσουμε την αλήθεια, επειδή κάποιοι μπορεί να υπερβάλλουν ή να την στρεβλώνουν ελαφρώς.
      Ο αποσυμβολισμός του Κρόνου για τους φιλοσόφους και αργότερα τους εσωτεριστές, αποτελεί έναν από τους σκοτεινότερους κρίκους της μυσταγωγικής διδασκαλίας της αρχαιότητας. Ακόμη και ο Ελιφάς Λεβί, στο "Δόγμα" εξισώνει τον Κρόνο προς τον Μέγα Μαγικό Παράγοντα και τον συμβολίζει με τον ουροβόρο όφι. Για τους Γνωστικούς είναι ο Ιαλθαβαώθ.
      Το ιερατείο συνιστά την μυσταγωγική έκφραση όσων συμβολίζει ο Κρόνος (Χρόνος). Ασφαλώς δεν θα επιχειρήσω τον αποσυμβολισμό του Κρόνου στο παρόν σχόλιο. Υπάρχει σημαντική παρακαταθήκη για το θέμα στις σελίδες το ΚΔ.
      Όσοι νομίζουν ότι η πραγματικότητα περιορίζεται σε όσα οι ίδιοι μπορούν να γνωρίζουν από την προσωπική τους ζωή, το περιβάλλον και τον δικό τους μικρόκοσμο ή ότι με τις περιορισμένες τους γνώσεις, την απλή τους λογική μπορούν να γνωρίζουν τι συμβαίνει σε παγκόσμιο και διαχρονικό επίπεδο, πλανώνται πλάνην οικτράν.
      Ασφαλώς ο καθένας μπορεί να έχει την δική του άποψη για όλα και εγώ δεν είμαι αυτός που θα αλλάξει τα μυαλά σε κανέναν.

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    3. Ναι, τα είδα τα ιστορικά στοιχεία και τα χωρία αρχαίων κειμένων που λες, αλλά συγκεκριμένα εγώ για να ασχοληθώ με τέτοια άρθρα, θα πρέπει να διασταυρώσω και από την εμπειρία μου δεν είναι λίγες οι φορές που συμπέρανα ότι οι περισσότεροι, που επιχειρούν να ασχοληθούν με τέτοιες θεματικές είτε κοτσάρουν συγκεκριμένες προτάσεις χωρίς το πριν ή το μετά των αρχικών κειμένων, είτε οι μεταφράσεις είναι ολίγον τι πειραγμένες.Δεν λέω ότι γίνεται επί τούτου και εσκεμμένα, εξάλλου οι περισσότεροι αντιγράφουν άλλους και συνήθως δεν έχουν διαβάσει ούτε ένα βιβλίο ολοκληρωμένο σχετικά με όσα αναφέρουν. Εμένα η ένσταση μου ξαναλέω είναι αποκλειστικά όσον αφορά την ορολογία! Γιατί και συ τώρα χρησιμοποιείς 4-5 διαφορετικές ορολογίες για τη μαύρη πλευρά, δεν είναι δυνατόν να εξισώνονται όλα όσα ανέφερες, το καθένα είναι κάτι διαφορετικό και σε καμμία περίπτωση δε σημαίνει ότι όλα μπαίνουν στο ίδιο καλάθι, αυτό είναι λάθος και είμαι σίγουρος ότι για συγκεκριμένους λόγους γίνεται επί τούτου, δεν εννοώ από σενα, εννοώ ότι επισταμένα το έχω δει να βάλλονται πλευρές που δεν είναι μαύρες και να διαστρέφονται νοήματα και αυτή είναι κατ' εξοχήν τακτική της μαύρης πλευράς. Τωρα θες να μιλήσουμε και για τον Λεβί; Άστο καλύτερα... Ουροβόρο όφι; Είσαι σίγουρος ότι έχεις εμπεδώσει αυτό το συγκεκριμένο αποκρυφιστικό αρχέτυπο; Εγώ που ασχολούμαι εξ απαλών ονύχων και ακόμη το παιδεύω :) Ξαναλέω, εγώ δεν αμφισβητώ την ύπαρξη της μαύρης πλευράς, γνωρίζω πολύ καλά ότι υπάρχει και όχι μόνον θεωρητικά, λέω απλώς ότι η διαστρέβλωση των ορολογιών και των αρχετύπων είναι κι αυτό δικιά της δουλειά και την κάνει και πολύ καλά και πολύ οργανωμένα. Αλλωστε είναι γνωστό ότι οι μαύροι είναι τρομερά πειθαρχημένοι και συνεπείς κάτι που οι απέναντι δεν είναι.

      Διαγραφή
  18. Αγαπητέ μου Kwisatz Haderach, πραγματικά με προκαλείς σε διάλογο αποσυμβολισμών και ερμηνευτικής, που απαιτεί ατελείωτα σεντόνια συζητήσεων. Δεν το αποφεύγω γιατί δεν μπορώ να γίνω πολύ αναλυτικός και να σου εξηγήσω κάθε πτυχή ενστάσεων και αποριών, αλλά πραγματικά με βρίσκεις σε φάση ραστώνης και βαρεμάρας...
    Απ΄την άλλη κι εσύ βαριέσαι να διαβάσεις τους διαλόγους που έχουν προηγηθεί στο θέμα, που σίγουρα θα έπαιρνες κάποιες καλές απαντήσεις. Ξέρω ότι είναι πάντα καλύτερος ένας ζωντανός διάλογος, αλλά δεν είμαι σε φάση τώρα... (διακοπές γαρ)

    Πολύ σύντομα όμως:
    Τα ονόματα Όφις, Κρόνος, Άτλαντες, Κάδμος, Τυφώνας, ανήκουν και εκφράζουν την "μαύρη πλευρά" χωρίς να είναι ισότιμες βέβαια. Δεν είναι γενίκευση, αλλά πραγματικότητα ακόμη και με την πιο απλοϊκή ερμηνεία της Μυθολογίας. Ασφαλώς υπάρχει πολύ βαθύτερη ερμηνεία που επιρρωνύεται ο ισχυρισμός.

    Περί του Ουροβόρου Όφεως, η ταύτισή του με τον Κρόνο, έχει να κάνει με την ιδιότητα του Χρόνου, ο οποίος τέμνει καθέτως τις διαστάσεις του υλικού πεδίου, γι αυτό και το ορίζει (ο Κρόνος-Χρόνος). Ο Ουροβόρος Όφις, σύμβολο της ανακύκλωσης του υλικού κόσμου (εναλλαγή γέννησης-φθοράς), αλλά και της αθανασίας. Ο Κρόνος και ο Ουροβόρος, είναι σύμβολα αμφίδρομα, της καλής και της κακής αρχής, δηλαδή είναι οι Άρχοντες του υλικού κόσμου. Δεν θα προχωρήσω σε βαθύτερους αποσυμβολισμούς, γιατί νομίζω σε κάλυψα. Οι "μαύροι" που λες, έχουν πολλές υποστάσεις και εμφανίζονται στα μάτια και τις συνειδήσεις των παρατηρητών, με πολλές διαφορετικές (υποκειμενικές) εικόνες. Μιλάω βέβαια για νοητικές εικόνες-μοντέλα.
    Ο ερευνητής της αληθείας, ασφαλώς αμφισβητεί τα πάντα και τα κατακτά συνειδητά και μέσα από τα δικά του γνωστικά φίλτρα, αν και αυτό είναι επίσης μια μεγάλη παγίδα...

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά ναι, ούτε και γω είμαι σε φαση να κάνω τέτοια συζήτηση, όχι μόνο λόγω ραστώνης και βαρεμάρας, αλλά κυρίως γιατί αποφεύγω να κάνω τέτοιες συζητήσεις, καθότι απαιτείται αρχικά να ορίσουμε το τί είναι μαύρο και τί είναι λευκό και αυτό στην περίπτωση της εσωτερικής ερμηνευτικής και του αποσυμβολισμού είναι δύσκολο, γιατί αυτές οι έννοιες κατανοούνται βάσει του επιπέδου εξέλιξης του καθενός. Δεν αναφέρομαι φυσικά στα προφανή του μαύρου και του λευκού που ο καθένας μπορεί να καταλάβει, αναφέρομαι στα μη προφανή, τα οποία πέραν του επιπέδου εξέλιξης του καθενός ώστε να κατανοηθούν, διαφοροποιούνται από εποχή σε εποχή. Κάτι που δεν ήταν μαύρο πριν μερικές χιλιάδες χρόνια, σήμερα μπορεί να θεωρείται μαύρο. Ο βασικός κανόνας είναι ότι οτιδήποτε έλκεται έντονα από τη βαρύτητα της ύλης, είναι μαύρο, αλλά όπως και στη λευκή κλίμακα, έτσι και στη μαύρη υπάρχουν διαβαθμίσεις. Δεν είναι εύκολα κατανοητές αυτές οι έννοιες και το σίγουρο είναι ότι θα διαφωνήσουμε σε πολλά :) Επίσης, δεν είναι λίγες οι φορές που στοιχεία της λευκής κλίμακας, αποκωδικοποιούνται ως μαύρα ένεκα ελλιπούς γνώσης ή αδυναμία διάκρισης τους.

      Θα πω μόνο κάτι τελευταίο περί Κάδμου και μάλλον θα το κλείσω, γιατί όπως και συ είπες, ίσως δεν έχει νόημα να κάνουμε τέτοια συζήτηση. Εχω συναντήσει πολλές φορές την άποψη ότι πχ. τα Καβείρια μυστήρια ήταν μαύρα. Αυτό είναι μια τεράστια παρανόηση που κυκλοφορεί και το λέω ως άτομο που τό χει μελετήσει πάρα πολύ το θέμα, έχω μεγάλη εμπειρία από έναν από τους τόπους που τελούνταν αυτά τα μυστήρια τη Σαμοθράκη συγκεκριμένα, είναι ένας τόπος στον οποίο έχω ζήσει αρκετά, έχω άπειρες εμπειρίες απο κει και μάλιστα μεταφυσικής φύσεως, έχω διαλογιστεί άπειρες φορές στον αρχαιολογικό της χώρο, γνωρίζω πολύ καλά τί συνέβαινε εκεί και αυτή είναι μια γνώση κατεκτημένη απο μένα και επιλέγω να τη μοιραστώ μαζί σου, όχι για να σε πείσω, αλλά γιατί έτσι θέλω. Λοιπόν η ενέργεια εκεί είναι αρχέγονα μητριαρχική, δεν ήταν τυχαίο ότι τελούνταν εκεί τα εν λόγω μυστήρια. Επειδή αυτός ο τύπος ενέργειας είναι πολύ ωμός και σου ρίχνει ξύλο με το τουλούμι, ιδίως αν σε αντιπαθήσει,οι περισσότεροι τον αποκωδικοποιούν ως μαύρο, κυρίως επειδή ο τόπος τους εξαναγκάζει αγρίως να αντιμετωπίσουν τη σκιά τους. Όχι δεν είναι μαύρος. Είναι απλώς ο τύπος ενέργειας ο οποίος σε αρχαιότερους καιρούς ήταν ιδανικός, αλλά στο σήμερα δεν είναι, τουλάχιστον για την πλειονότητα. Ούτε ο Κάδμος ούτε τα μυστήρια που τελούνταν εκεί ήταν μαύρα, αυτά είναι ανοησίες ατόμων που δεν έχουν ικανά διαμορφωμένο αστρικό και νοητικό σώμα για να αποκωδικοποιήσουν ακτινικούς τύπους ενέργειας και οντότητες που ήταν περισσότερο συμβατά σε άλλες εποχές. Αυτά απο μενα, καλές διακοπές να χεις.

      Διαγραφή
  19. Δεν είπα ότι δεν έχει νόημα να κάνουμε τέτοια συζήτηση αγαπητέ μου Kwisatz. Αντίθετα πιστεύω ότι όχι μόνο έχει νόημα, αλλά θα συμφωνούσαμε σε πολλά περισσότερα απ' όσα νομίζεις.
    Δεν θα αρνηθώ λοιπόν την συζήτηση, αλλά όχι στην φάση που βρίσκομαι τώρα.
    Γενικώς γνωρίζω πολύ λίγα πράγματα και είμαι πολύ "ανοιχτός" σε τέτοιους διαλόγους.
    Ξέρω ότι σε αδικώ αυτή την στιγμή, γιατί δεν είμαι στο ανάλογο mood.

    Πολύ ενδιαφέρον το θέμα που ανοίγεις για τους Κάβειρους.
    Ασφαλώς ταυτίζειςτον Κάδμο με τον Καδμίλο, στο οποίο μάλλον κι εγώ συμφωνώ.
    Δεν έχω βιώσει τον ιερό χώρο της Σαμοθράκης, αλλά δεν γίνονται πλέον τα Καβείρια μυστήρια.
    Δεν ξέρω τι έχει απομείνει εκεί, αλλά είναι πολύ πιθανό να υπάρχει κάποια αλλοίωση ή στρέβλωση.
    Έχω ακούσει κι εγώ για οργιαστικές τελετές (δεν νομίζω ότι θα έχουν μυσταγωγικό χαρακτήρα) κάτω απ'τους ήχους της trance και τα παραισθησιογόνα, σε ένα παγανιστικό κρεσέντο, με ομαδικό σεξ, ναρκωτικά και άφθονο αλκοόλ.
    Νομίζω ότι όλα αυτά είναι εκφυλισμένες παρεκδοχές των Διονυσιακών δρώμενων, θλιβερά απομεινάρια της αρχαιότερης μυστηριακής παράδοσης των Ελλήνων και της αρχέγονης πυρολατρικής χθόνιας λατρείας.
    Θα χαρώ να το αναλύσουμε εν ευθέτω χρόνω και σε ευχαριστώ για τις ευχές σου.
    Επίσης καλές διακοπές και εύχομαι τα καλύτερα για την υγεία σου (αν κατάλαβα καλά σχετικά με το ταξίδι σου στον Βορρά)

    ΛΥΚΙΟΣ.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Έχω ακούσει κι εγώ για οργιαστικές τελετές (δεν νομίζω ότι θα έχουν μυσταγωγικό χαρακτήρα) κάτω απ'τους ήχους της trance και τα παραισθησιογόνα, σε ένα παγανιστικό κρεσέντο, με ομαδικό σεξ, ναρκωτικά και άφθονο αλκοόλ."

      ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ! Πολύ γέλασα μ' αυτό. Όχι καμιά σχέση! Οι δικές μου εμπειρίες εκεί ήτανε όλες σε μεταγενέστερο χρόνο των γνωστών φεστιβάλ.

      Μια χαρα είναι η υγεία μου, έναν κόβιντ πέρασα απλώς για πρώτη φορά, πριν το ταξίδι μου. Να σαι καλά και συ.

      Διαγραφή
  20. Ωραία. Αφού μιλάς για κάτι άλλο, τότε είμαι ανοιχτός να μοιραστώ μαζί σου την εμπειρία και την γνώση σου.
    Πολύ ενδιαφέρουσα μια τέτοια προσωπική εμπειρία.
    Τι εννοείς αρχέγονα μητριαρχική;

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε τώρα και συ, μη με βάζεις σε τέτοια διαδικασία. Αν ήμασταν τετ α τετ και έβρισκα συμβατό το αυρικό σου πέδιο για τέτοιο μοίρασμα, ίσως να λέγαμε και κάτι παραπάνω, τώρα εδώ δημόσια πλέον δεν τα κάνω αυτά, είναι πολύ ιερές αυτές οι εμπειρίες για να τις ευτελίζει κανείς σε πάμπλικ βιου. Ιδίως στις περιπτώσεις που ξέρω ότι κάποιοι καιροφυλακτούν για να τις υποβαθμίσουν ή να τις απαξιώσουν. Μπορώ μόνο να κάνω αναφορές σε γενικά στοιχεία χάριν της συζήτησης.

      Διαγραφή
    2. Κατανοώ τις επιφυλάξεις σου. Είναι σημαντικό να υπάρχουν καλοπροαίρετοι σχολιαστές σε ένα χώρο συζητήσεων, ώστε να νιώθει κανείς την άνεση να εκφράζει τις απόψεις του, χωρίς το φόβο της ειρωνίας και της απαξίωσης.
      Για αυτό ζητώ πάντα τον σεβασμό μεταξύ των σχολιαστών και αυτό ισχύει για όλους μας.
      Η εξήγηση της μητριαρχικής ενέργειας όμως, νομίζω ότι αφορά ένα γενικό στοιχείο της συζήτησης.
      Τουλάχιστον να καταλάβουμε αυτά που ήδη έγραψες.

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    3. Να με συμπαθάς Λύκιε, αλλά πλέον δεν υπάρχει η περίπτωση να εξηγήσω το οτιδήποτε στον οποιονδήποτε οπουδήποτε, για μενα έχει τελειώσει ο ρόλος τους επεξηγητή. Πλέον αυτό που μπόρω να κάνω είναι να δίνω hints, όπου νομίζω ότι έχουν κάτι να συνεισφέρουν, κατά τη δική μου αντίληψη και στο δικό μου επίπεδο συνείδησης, λάθος σωστό δεν με ενδιαφέρει. Από κει και πέρα, ό,τι και αν καταλαβαίνει ο καθένας. Αντιπαραθέσεις, επεξηγήσεις, σούπα μούπες κλπ, τέλος για μενα. Συντονιζόμαστε στον κραδασμό κάποιων λέξεων χωρίς να χρειάζεται να εξηγούμε; Πολύ ωραία. Δεν συντονιζόμαστε; Πάρα πολύ ωραία. Είτε έτσι είτε αλλιώς, όλα καλά.

      Διαγραφή
  21. Ένας καλος τρόπος του πατερα μου για να μαθω καλα Αριθμητικη ήταν να μου δείξει πως να δενω αγκιστρια
    για ψαρεμα ( έφτιαξα ατελείωτα ). Μετά κατέληξα να ξεμπερδευω πολλα μα παρα
    πολλα παραγάδια καθως και να τα δολώνω με γαριδουλα κομμένη απο μένα. Σήμερα ( εφόσον έχει παρέλθει εντονη εγκληματολογια βλ πχ την 17χρονη με τον Πακιστανό ή την Ελενη Τοπαλούδη στην Ρόδο και άλλα τοσα που συγκλόνησαν το Πανελλήνιο .. )
    μετά την ομιλία του κ. Μητσοτάκη για τις παρακολουθήσεις... μου ξύπνησαν εντονα μνήμες του
    Αξέχαστου Κώστα Τσαλικίδη - του σχεδιαστή δικτύου και διευθυντή τεχνολογίας της Vodafone. Αναρωτιέμαι
    το λοιπόν εφόσον κουμαντο στην Ελλάδα κάνει η NSA (ΗΠΑ) σε τι αποσκοπει αυτο το - underground - δεν μπορώ
    να το χαρακτηρίσω "έτσι ουτε καν" θα υποτιμήσω την νοημοσύνη μου, θα 'ήθελα να ακούσω την γνώμη σου Λύκιε.

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων
    Γιώτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Γιώτα, άλλα τα ενδιαφέροντα της NSA και άλλα της εκάστοτε ελληνικής κυβέρνησης. Η NSA δεν λογοδοτεί στην ΕΥΠ, ούτε στην ελληνική κυβέρνηση. Απ' την εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου που μετέτρεψε την ΚΥΠ σε ΕΥΠ και έγινε ο ίδιος αρχηγός της, η υπηρεσία αυτή έγινε αποκλειστικό εργαλείο για τις πολιτικές επιδιώξεις όλων των μετέπειτα κυβερνήσεων, παρακολουθώντας τους πολιτικούς της φίλους και αντιπάλους (και όχι μόνον αυτό).
      Η NSA παρακολουθεί ότι θέλει για δικό της λογαριασμό υπενθυμίζω.
      Κάπως έτσι, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, μετετράπη σε υπηρεσία παροχής underground υπηρεσιών της εκάστοτε κυβέρνησης, αφού και οι μετέπειτα κυβερνήσεις της ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, δεν έκαναν τίποτα για να αλλάξει η αποστολή αυτής της υπηρεσίας. Μια χαρά τους βόλεψε να έχουν τέτοιο εργαλείο στα χέρια τους και το διατήρησαν στο ακέραιο, κάθε φορά τοποθετώντας τα δικά τους "παιδιά" και διώχνοντας τα "παιδιά" των προηγούμενων...
      Το τυπικό της υπόθεσης, δηλαδή η νομότυπη επικάλυψη κτλ που επικαλέστηκε ο πρωθυπουργός, είναι άνευ σημασίας. Δεν θα σχολιάσω τέτοιες πολιτικές υποκρισίες.

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα τωρα που ανέφερες την ΚΥΠ κατι θυμήθηκα. Εχουν έξαρση στις μέρες οι αλλαγές φύλου.

      Διαγραφή
  22. Kwisatz Haderach , καλημέρα , τι νέα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου, ανώνυμε. Νέα... Τα της επικαιρότητας τα γνωρίζεις φαντάζομαι, δεν έχω να πω κάτι πάνω σ' αυτά. Σε προσωπικό επίπεδο, μόνο δόξα τη Θεά έχω να λέω. Ευγνωμοσύνη νοιώθω και για όσα έχω και για όσα δεν έχω. Ο δέ Αύγουστος είναι ένας ιδιαίτερα παραγωγικός μήνας από καλλιεργητικής άποψης, για κάποιον σαν εμένα δλδ που καλλιεργεί και συλλέγει ένα μέρος της τροφής του. Είναι πολλές οι εργασίες με τη γη που πρέπει να γίνουν, όπως επίσης και στον τομέα της συντήρησης, αποξηράνσεις, βρασίματα κλπ., οπότε ήμουν και θα συνεχίσω και τον επόμενο μήνα να είμαι αρκετά απασχολημένος σε πρακτικό επίπεδο. Εξάλλου εδώ που είμαι έχω τη χαρά και την εύνοια να βιώνω [ακόμη] τα περάσματα όλων των εποχών, όπως και να δέχομαι επίσης τα εποχικά δώρα της φύσης. Σε ψυχονοητικό επίπεδο νοιώθω αρκετά ισορροπημένος, τολμώ να πω ότι μάλλον έχω κάνει κάποια μικρά βήματα τα τελευταία χρόνια πάνω στον τομέα της αυτογνωσίας, γνωρίζω λίγο καλύτερα τον εαυτό μου, ελέγχω λίγο παραπάνω τα δηλητήρια μου και συνεχίζω για όσο χρόνο μου έχει δοθεί όσο μπορώ πιο εστιασμένος στο κέντρο μου. Ας πούμε ότι βάζω και γω το πολύ μικρό μου λιθαράκι πάνω στο συλλογικό υπερσυνείδητο :) εσύ πες μας, πώς είσαι;

      Διαγραφή
  23. Kwisatz Haderach , είναι εκπληκτικό να σε διαβάζω , συνεχίζω να προσπαθώ και να εργάζομαι σε όλα τα σώματα και τις εργασίες , σχεδόν δηλαδή ! και κάνω την δουλειά μου . Ίσως κάποια μέρα να τα πούμε τετ α τετ , δια ζώσης , in person .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο ανώνυμε, χαίρομαι που σε βρίσκω ανεβασμένο! Ευχαρίστως να τα πούμε και από κοντά, αν ποτέ σε φέρει ο δρόμος σου προς το Πήλιο, ρίξε σήμα να ρθεις στο σπίτι μου να σε φιλέψω.

      Διαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.