Τετάρτη 27 Απριλίου 2022

Πως μπορούμε να ελέγξουμε την σεξουαλική μας ενέργεια

 



Η σεξουαλική ενέργεια, είναι δύναμη δημιουργίας και η βασικότερη που κινητοποιεί την ζωή μας. Επεκτείνεται και εκδηλώνεται σε πολλές συμπεριφορές μας και στην αλληλεπίδραση με τους γύρω μας, ειδικά αν υπάρχει σχέση εξουσίας.

Ωστόσο η σεξουαλική ενέργεια, πολλές φορές μας καθιστά προσκολλημένους στον ηδονισμό, εκδηλούμενη ως αδήριτη ανάγκη ικανοποίησης των σεξουαλικών μας ενστίκτων, με την οποία ταυτίζουμε την προσωπικότητά μας και εγκλωβιζόμαστε σε έναν χορό διαρκούς τροφοδοσίας του, με ποικίλους τρόπους.

Η εμμονική σεξουαλικότητα, μας κρατά σε μια κατάσταση διαρκούς εκροής ενέργειας, την οποία αποστερούμε από άλλες κατευθύνσεις, περισσότερο χρήσιμες για την πνευματική μας ανέλιξη.

Είναι πολύ σημαντικό να τιθασεύουμε τις ορμές μας και να ελέγχουμε τα ένστικτα, ώστε να κατευθύνουμε τις ενεργειακές μας εκροές, προς την κατεύθυνση που μας ωφελεί περισσότερο.

Ο Kwisatz Haderach έχει την δική του εμπειρία στον έλεγχο της σεξουλικής του ενέργειας και αυτό τον βοήθησε να κατακτήσει ανώτερες καταστάσεις της πνευματικής του εξέλιξης.

ΛΥΚΙΟΣ.




158 σχόλια:

  1. "Ο Kwisatz Haderach έχει την δική του εμπειρία στον έλεγχο της σεξουλικής του ενέργειας και αυτό τον βοήθησε να κατακτήσει ανώτερες καταστάσεις της πνευματικής του εξέλιξης."

    Axaxaxxa! Συ είπας... Γω δεν το είπα ποτέ αυτό! Γω μιλάω γενικώς και ποτέ δεν δήλωσα ότι βρίσκομαι σε ανώτερες εξελικτικές πνευματικές σφαίρες. Είναι κολακευτικό βέβαια να θεωρείς κάτι τέτοιο για μενα, θα σου φτιάξω στην πορεία ένα σχετικό αφήγημα για να σε ικανοποιήσω περαιτέρω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορεί να μην το είπες αυτολεξεί έτσι όπως το διατύπωσα, αλλά αυτό προκύπτει από τα λεγόμενα σου.
      Ας το συζητήσουμε λοιπόν το θέμα, να δούμε πως μπορούμε να δώσουμε μια εικόνα για το πως μπορεί κανείς να αφήσει πίσω του την προσκόλληση στην σεξουαλική ανάγκη και την εκροή ενέργειας.
      Έχουν αξία οι προσωπικές καταθέσεις των εμπειριών, σε όσους κατάφεραν να διασκελίσουν την ενεργειακή εμπλοκή στο σεξουαλικό κέντρο.

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Δεν είμαι και τόσο βέβαιος για το αν μπορούν όντως να βοηθήσουν οι προσωπικές καταθέσεις εμπειρίων σε τέτοια ζητήματα κι αυτό γιατί όλα αυτά βρίσκονται σε μια τρόπον τινά σφαίρα του υποκειμενισμού και ο καθένας τα αντιλαμβάνεται και τα βιώνει διαφορετικά, προσωπικά το αποφεύγω και για άλλους λόγους, είμαι λίγο περίεργος όπως θα ξες γενικότερα και το θεωρώ και κάτι σαν προσβολή της ιερότητας αυτών των εμπειρίων με το δημόσιο μοίρασμα.

      Θα πω κάποια γενικότερα πράματα όμως. Καταρχίν, χθες είπες ότι η υπερδραστηριότητα του σεξουαλικού κέντρου μπορεί να οφείλεται σε ψυχολογικούς ή ορμονικούς λόγους. Μα η αδράνεια ή η δραστηριότητα των ενεργειακών κέντρων σχετίζεται άμεσα με το ενδοκρινικό σύστημα! Η διαφορά είναι ότι κάποιος ας πούμε που βρίσκεται πάνω στο μυητικό μονοπάτι, θεωρητικά τουλάχιστον μπορεί ή θα μπορέσει να ελέγχει το ενδοκρινικό του σύστημα και κατ' επέκτασιν τα ενεργειακά του κέντρα, μέσω του ψυχικού του φορέα. Ουσιαστικά, αυτή η πρώτη μύηση που λέμε του ορθού ελέγχου της σεξουαλικής ενέργειας, η μύηση της γέννησης, είναι η ευθυγράμμιση της προσωπικότητας με την ψυχή και η αποκατάσταση στο ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΔΙΟ της σεξουαλικής ενεργειας και των σχέσεων γενικότερα. Πρόσεξε όμως τι γίνεται. Όλα αυτά που λέμε, δεν είναι απαραίτητο να αφορούν τους πάντες όλους. Το μυητικό μονοπάτι αφορά αποκλειστικά εκείνους που έχουν αρχικά κάποια μυστικιστική έφεση. Δεν την έχουν όλοι οι άνθρωποι και είναι απολύτως φυσιολογικό αυτό, δεν είναι απαραίτητο να μυηθούν όλοι, μπορεί κάποιος χωρίς μυστικιστική έφεση να ζει όμορφα και ηθικά τη ζωή του ή να μην τη ζει όμορφα και ηθικά και τελειώνει η ιστορία, δεν τον αφορά αυτό το έργο. Όσοι δλδ επιχειρούν να προσεγγίσουν αυτό το έργο απο περιέργεια, ή από μόδα, χωρίς να έχουν τέτοια έφεση και βλέπουν ας πούμε βιντεάκια στο γιουτιουμπ για ταντρικές ασκήσεις, το πιθανότερο είναι ότι θα ενεργοποιήσουν απότομα κέντρα που δεν είναι έτοιμα και είναι αδρανή και θα έχουν κάποιες οργανικές επιπτώσεις ή δε θα καταφέρουν απολύτως τίποτα ή θα βιώσουν κάποια πρόσκαιρη ευεξία και ως εκεί. Ακόμη βέβαια και αυτή η μυστικιστική έφεση που λέω, θα πρέπει κάπως να είναι ξεκάθαρη, γιατί συμβαίνει πολλές φορές να συγχέεται με την φαντασιοπληξία, είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράματα αυτά. Θα μου πεις και πώς θα το καταλάβει αυτό κάποιος; Δεν ξέρω, αυτό ας το βρει ο καθένας μόνος του.

      Θεωρούμε λοιπον ότι κάποιος έχει όντως μυστικιστική έφεση. Και πάλι αυτό από μόνο του δεν είναι απαραίτητο ότι θα τον βάλει στο μυητικό μονοπάτι, μπορεί να βολοδέρνει και γω δεν ξέρω για πόσες ενσαρκώσεις ως μυστικιστής στα χαμένα. Το μυητικό μονοπάτι ξεκινάει από τη στιγμή που ολοκληρώνεται κατά το δυνατό η δόμηση της προσωπικότητας! Πιο πριν, ό,τι και να κάνεις, ό,τι και να πιέσεις, δεν. Όταν λοιπον ολοκληρώνεται η δόμηση της προσωπικότητας, συμβαίνει το εξής. Το άρρεν και το θήλυ ως συγκεχυμένες έννοιες, γίνονται η μαγνητική σχέση της θετικής ψυχής και της αρνητικής προσωπικότητας αντίστοιχα, δεν το αναλύω περισσότερο, ό,τι καταλαβαίνει ο καθένας. Αρχίζει λοιπον και αποκτά νόημα και σκοπό η ζωτική ή σεξουαλική ενεργεια, αναγνωρίζεται καταρχίν, κατανοείται, και ωθείται άνωθεν προς το κέντρο του λαιμού για αρχή για να ωθηθεί και λίγο παραπάνω στο καθρεφτικό κέντρο του σεξουαλικού κέντρου,το έκτο, όπου ενεργοποιείται η υπόφυση και ταυτόχρονα και η επίφυση και η σεξουαλική ενεργεια μπορεί να μετουσιωθεί σε δημιουργική ενεργεια και στο φυσικό και στο ενεργειακό πεδίο. Και πώς γίνονται όλα αυτα θα με ρωτήσει κάποιος; Αν είσαι μυστικιστης και όταν θα ολοκληρωθεί η προσωπικότητα σου, θα του πω, θα αποκτήσεις ιδία εμπειρία για το πώς γίνονται. Ξαναλέω, τα ενεργειακα κέντρα δεν είναι ενεργά σε όλους και δεν είναι και απαραίτητο να είναι για να ζει κανείς κατα το δυνατόν ισορροπημένα ή μη. Και όποιος ενδιαφέρεται για όλα αυτα απλά και μόνον από περιεργεια, κάποια στιγμή απλά θα του φύγει η περιέργεια κι από δω παν κι άλλοι.

      Διαγραφή
    3. Αγαπητέ Kwisatz Haderach, αναλώνεσαι κατά το μεγαλύτερο μέρος του λόγου σου, στο αν είναι κανείς ικανός για μύηση, αν είναι φύσει μυστικιστής και αν ενδιαφέρεται κατ΄ουσιάν ή από περιέργεια.
      Εμείς δεν μπορούμε να γωρίζουμε τίποτα απ΄αυτά, για κάθε έναν που διαβάζει ΚΔ.
      Θεωρούμε λοιπόν ότι αυτός που βρίσκεται σε αυτό τον χώρο και διαβάζει το περιεχόμενο των θεμάτων μας, προφανώς και ενδιαφέρεται για αυτά, αφού ούτε εύπεπτα και εμπορικά γράφουμε, ούτε προωθούμε συμπεριφορικές μόδες και ιδεολογικές τάσεις, που έλκουν τους περίεργους που περιγράφεις.
      Το επίπεδο της δικής του πνευματικότητας, το γνωρίζει ο ίδιος και δεν μας αφορά.
      Εμείς καταθέτουμε τις απόψεις και τις γνώσεις μας και ο καθένας τις αξιολογεί και τις αξιοποιεί αναλόγως.
      Να είσαι σίγουρος ότι οι γνώσεις σαν σπόρος που πέφτει σε άγονο χωράφι, απλώς δεν φυτρώνει.
      Τέλος πάντων, μας λες ότι ο έλεγχος της σεξουαλικής ενέργειας επιτυγχάνεται εμπειρικά από αυτούς που είναι έτοιμοι για κάτι τέτοιο, άρα δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να κάνει κανείς για να το πετύχει με την θέλησή του.

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    4. Όχι δεν αναλώνομαι, μέρος και μάλιστα πολύ σημαντικό των πληροφοριών που ζήτησες έγραψα, γιατί τέτοιες ζήτησες και μάλιστα για θέμα ιντριγκαδόρικο. Δλδ τί περίμενες; Να σου πω ότι 2 φορες την μερα την τάδε ώρα θα σκύβεις σε συγκεκριμένες μοίρες και θα απαγγέλεις την αλφαβητα ανάποδα; Θα μπορούσα να το κάνω, αλλά για μενα αυτο το θέμα δεν είναι αστείο, είναι η πηγη όλων των δυστυχιών του δίποδου, τις οποίες αενάως κληροδοτεί στα παιδια του. Ας είμαστε όμως ειλικρινείς, κανείς εδώ μέσα δεν είναι μυστικιστής! Δουλεύει το μυαλό σας, ενίοτε έχετε και πλάκα αλλά τέτοιες εφέσεις δεν έχετε. Εσύ μπορεί να μην έχεις τη δυνατότητα να το καταλάβεις αυτό, εγώ όμως μπορώ. Από περιέργεια ρώτησες λοιπόν και έκανες το ποστ, ενδεχομένως και για να παίξει καμιά ψιλοκοντρίτσα, όπως γίνεται συνήθως, να πεταχτεί δλδ κανείς για να ακυρώσει και να ευτελίσει όσα θα πω με επιχειρήματα μπούρδες. Λύκιε μου, σε συμπαθώ το ξέρεις, αλλά εγώ ούτε χθεσινός είμαι, ούτε και πετάω σπόρους όπου να' ναι, ιδιως όταν ο ευτελισμος που λέω εχει γινει πολλες φορες, βασικα και αυτα που ειπα παραείναι αρκετα, λίγοι θα σου τα πούνε... Πάντως σπορέας που πετάει σπόρο σε άγονο έδαφος, δεν είναι σπορέας και δεν του αξίζει η ιερότητα του σπόρου. Εγω όμως είμαι χρόνια γκάρντενερ και τον τιμώ τον σπόρο, όπως τιμώ και το χώμα που θα τον δεχτεί στη μήτρα του.

      Διαγραφή
    5. Μην γίνεσαι άδικος αγαπητέ Kwisatz Haderach. Ο σκοπός της ανάρτησης είναι να σου δώσει τον λόγο για την σεξουαλική ενέργεια, θέμα το οποίο ανοίξαμε στα σχόλια προηγούμενης ανάρτησης (https://katahthoniosdemon.blogspot.com/2022/03/blog-post.html) και σε ρώτησα αν συμφωνείς να το ανοίξω ως ξεχωριστό πόστ.
      Αντιλαμβάνομαι ότι δεν θέλεις ή δεν έχεις να πεις κάτι περισσότερο για το θέμα και δεν πρόκειται να σε πιέσω ποτέ για κάτι τέτοιο.
      Σε ότι αφορά όμως την πνευματικότητα των επισκεπτών του ΚΔ, ("μυστικιστής" είναι άλλο πράγμα), δεν μπορείς να την γνωρίζεις, διότι όσοι διαβάζουν δεν είναι απαραίτητο ότι γράφουν κιόλας.
      Ωστόσο η δική μου άποψη είναι ότι πολλοί απ΄αυτούς που γράφουν, έχουν μια πολύ αξιόλογη πνευματικότητα, την οποία ωστόσο δεν είναι δουλειά μας να αξιολογήσουμε, διότι ούτε μπορούμε, αλλά ούτε και είμαστε κριτές των άλλων.
      Αντιπαρέρχομαι τις πονηρές νύξεις σου, περί σκοπιμότητας του πόστ για ψιλοκοντρίτσες και για ευτελισμό όσων γράφεις, διότι δεν περιέχουν ίχνος αληθείας. Εξάλλου αυτός που λοιδωρεί και ευτελίζει τις απόψεις των άλλων, είσαι κατά το πλείστον εσύ και παρόλα αυτά, απολαμβάνεις την φιλοξενία μου, την ελευθερία του λόγου και την ανοχή μου (μέχρι τα όρια βεβαίως), ενώ πολλές φορές σε έχω υπερασπιστεί και σε έχω τιμήσει με την γνώμη μου.
      Δεν χρειάζεται λοιπόν να είσαι υποτιμητικός για το βήμα που σου προσέφερα και τις προθέσεις μου, διότι εδώ απολαμβάνεις έναν σεβασμό, που δεν νομίζω οτι σου προσφέρεται και αλλού.
      Ωστόσο εδώ δεν γίνεται κανείς αποδεκτός ως θεόπνευστος, αυθεντία ή ως άμμωμος διδάσκαλος. Οι απόψεις όλων δοκιμάζονται με τον διάλογο και αυτό ισχύει για όλους.
      Τόσον καιρό που γράφεις εδώ, θα έπρεπε να ξέρεις τις προθέσεις μου, καθώς και πολλά περισσότερα για μένα.

      Ωστόσο, σε ευχαριστώ για όσα είχες να καταθέσεις για την σεξουαλική ενέργεια και το κλείνουμε εδώ.

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  2. Ξέρετε τι νομίζω , η καρδιακή ενέργεια κατεβαίνει κάτω στο τελευταίο κέντρο και μετατρέπεται σε σεξουαλική ενέργεια . Αυτή λένε είναι η ενέργεια που τροφοδοτεί τα ονειρέματα , αυτή λένε είναι η καρδιακή ενέργεια που ευθύνεται για τα μεγάλα και τα μικρά , και τα καλά και τα κακά ( κάπου εδώ μπαίνει και το μυαλό - οκέυ και τα βιώματα ). Σκοπός μας ίσως είναι να την τιθασεύσουμε και να την στείλουμε με μέτρο πιο πάνω ψηλότερα κατά σειράν . Οκέυ , έκανα κάποιες σκέψεις . Ε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όχι καμιά σχέση! Καταρχίν, το καρδιακό κέντρο είναι ανενεργό αυτή την περίοδο στην πλειοψηφία των ανθρώπων. Δες το και λογικά. Σου φαίνεται εσένα ότι οι άνθρωποι χειρίζονται την σεξουαλική τους ενέργεια με καρδιακούς όρους; Δε νομίζω. Τα χαμηλά κέντρα τροφοδοτούνται από την ενέργεια της γης. Γι' αυτό και στην ενεργειακή θεραπευτική όταν πρέπει να γίνει εξισορρόπηση των κάτω κέντρων, συστείνεται γείωση, ασκήσεις επαφής με το χώμα και τη φύση. Δύο είναι τα σημεία ενεργειακής τροφοδότησης του ανθρώπινου σώματος. Τα γεννητικά όργανα μέσω της γης και η κορυφή της κεφαλής μέσω του ουρανού. Αυτό που σε ενδιαφέρει στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι το καθρεφτικό κέντρο του δεύτερου, δλδ το έκτο. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο ότι σε έρευνες της κλασσικής ιατρικής έχει βρεθεί ότι η άνοια σχετίζεται με προβλήματα των γεννητικών οργάνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όχι δεν χειρίζονται την σεξουαλική ενέργειά τους με καρδιακούς όρους . Με ενδιαφέρει το καθρεφτικό κέντρο του δεύτερου δηλαδή του έκτου μάλιστα συμφωνώ μαζί σου , όμως εξήγησέ μου το αυτό που με ενδιαφέρει , το καθρεφτικό και το έκτο κέντρο το μάτι δηλαδή ; και ό,τι μου διαφεύγει από το σχόλιο σου και το βρίσκεις εσύ ωφέλιμο σε παρακαλώ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα και καλό μήνα ! Και εσύ επίσης Λύκιε τι λες ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μια χαρά τα ...λέτε με τον Kwisatz Haderach. Συνεχίστε.
    Εγώ σας παρακολουθώ.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χαχα φίλε Λύκιε είστε... έξυπνος και πολυμαθής αλλά ... ! Εντάξει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. OSHO: Sex Is Your Life Force
    https://www.youtube.com/watch?v=KmThdVnWNi8

    ΛΕΩΝΟΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μάλιστα , ευχαριστούμε ΛΕΩΝΟΡ , το σεξ είναι του σώματος , ο έρωτας είναι του μυαλού , είπε απλά και κατανοητά την μεγάλη αλήθεια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κακή επιλογή ο Osho και η σχολή του και οι ακόλουθοι του για να ενημερωθείτε περί του θέματος. Κατά τη δική μου άποψη πάντα. Βεβαίως ό,τι είναι κακό για μένα, μπορεί να είναι καλό για κάποιον άλλον, οπότε ενδεχομένως και να είναι ταιριαστή επιλογή για ορισμένους. Δε θα ήθελα να πω πολλά για τον συγκεκριμένο ή για όσους τον ακολουθούν μέχρι σήμερα έχοντας τον κιόλας σαν θεό, αν και θα μπορούσα μιας και έχω φίλους που περάσανε από την Πούνα όσο ήταν εν ζωή ακόμη και γνωρίζω επίσης και πολλά άτομα που ασκούν το ρέικι της σχολής του, θα πω μόνο το εξής: πέθανε από aids, όπως και αρκετοί της συνομοταξίας του. Στην ενεργειακή θεραπευτική τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα είναι αποτέλεσμα κατοχής. Όχι του '40, της άλλης... Αυτά από μενα, δεν έχω να πω κάτι άλλο επί του θέματος γενικότερα, ίσως είπα και παραπάνω από όσο θα έπρεπε, αυτό προς απάντηση και στον ανώνυμο παραπάνω που ρωτάει για περισσότερα. Καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλησπέρα Λύκιε και σε όλους τους παρευρισκόμενους αθέατους και Θεατούς. Θα ήθελα να ρωτήσω μιας που μιλάμε για -ενέργεια -, με ποιο Δελφικό Παράγγελμα θα χαρακτήριζες Λύκιε το Project : Blue book.
    Τα Σέβη μου και την Αγάπημου
    Ευχαριστώ.
    Aya

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Aya, αν και αυτό το σχόλιο δεν ταιριάζει στην ανάρτηση (στο Αναψυκτήριο έπρεπε να την βάλεις), σου δίνω δυο παραγγέλματα που ταιριάζουν : "Άρρητον κρύπτε" (για τις μυστικές υπηρεσίες) και "το κρατούν φοβού" (για την ανθρωπότητα)...

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  12. Αλλά εσύ μάλλον αναφέρεσαι στο Blue Beam Project, στο οποίο επίσης ταιριάζουν τα παραπάνω παραγγέλματα.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Έδωσα ένα ολιγόλεπτο vide για να μην σας κουράσω.Τα λίγα πράγματα που αναφέρει έχουν κάποια βάση-και όχι δεν είμαι ακόλουθος κανενός.Για οποιον ενδιαφέρεται υπάρχουν πολλά περισσότερα αν είναι διατεθειμένος να ψάξει λιγάκι.
    Κατά την ταπεινή μου άποψη τα καλύτερα αποτελέσματα στο συγκεκριμένο θέμα μπορεί να τα έχει κάποιο ζευγάρι που όντας ισορροπημένο προσπαθεί από κοινού να επιφέρει τα καλύτερα αποτελέσματα.
    Μετά βεβαια υπάρχουν και τα ενεργειακά βαμπίρ,γιατί όχι και σε σεξουαλικό επίπεδο...
    Και μην ξεχνάτε πως υπάρχουν και συγκεκριμένοι πονηροί δαίμονες που μπορεί να σας επισκεφτούν στον ύπνο σας και με διαφορα τεχνάσματα να προσπαθήσουν να κλέψουν ποσότητες της σεξουαλικής σας ενέργειας.(Μιας και γράφω στον καταχθόνιο δαίμονα σκέφτηκα να το αναφέρω και αυτό χαχα.)

    ΛΕΩΝΟΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Βασικά τι πιστεύω , να δούμε το θέμα και τα θέματα ολιστικά σαν ένα , ένα ζήτημα και μία πράξη που έχει με μία προσέγγιση , μία λύση και μία θεραπεία . Γίνεται ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πες μας Λεωνορ από την εμπειρία σου παρακαλώ την γνώση σου και τις πράξεις , αν θες παρακαλώ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θέλω.
      Aκου φιλαράκο,αυτές οι συνεχής ερωτήσεις επί προσωπικού καταντούν λιγάκι βαρετές,δεν νομίζεις;

      ΛΕΩΝΟΡ

      Διαγραφή
  16. Ενδεχομένως ναι να ήταν ωφέλιμο να δείτε το θέμα λίγο πιο ολιστικά, όπως λέει παραπάνω και ο ανώνυμος. Ιδού, λοιπόν, ένα αινιγματικό και μεγαλειώδες παράδειγμα, της ζωτικής ή σεξουαλικής ενέργειας που μπορούν να μοιραστούν δυο άνθρωποι πάνω σε ένα μυητικό μονοπάτι...
    https://www.youtube.com/watch?v=Ll-CRFYBi48

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραίο το τρολλαρισμα,μα το σεξουαλικό που το βλέπεις;
      Εκτος και αν διεγείρεσαι σεξουαλικά με τέτοιου είδους θεάματα
      Τι να πώ;άβυσσος το μυαλό του-της...

      ΛΕΩΝΟΡ

      Διαγραφή
  17. Η αλήθεια είναι ότι, όπως είπα και παραπάνω, δεν ήμουν διατεθειμένος να προσθέσω κάτι περαιτέρω πάνω στο θέμα, έτσι προβλέψιμα όπως άρχισε να εξελίσσεται κιόλας. Έβλεπα τη συγκεκριμένη σειρά όμως αυτές τις μέρες και θεώρησα ότι έχει να πει πολλά πάνω στο ζήτημα, για όποιον βέβαια μπορεί να ανοίξει λίγο τους νοητικούς του ορίζοντες. Καταρχίν, οι όροι που χρησιμοποιούνται, σεξουαλική ή ζωτική ενέργεια δεν είναι ορθοί για να αποδώσουν το θέμα στην ολότητα του, ερωτική είναι ο ορθός όρος. Το μεγαλύτερο πρόβλημα πάνω στο θέμα, ακόμη και από ανθρώπους που κατανοούν κάποια παραπάνω πράματα, είναι τα άπειρα ταμπού, προγραμματισμοί και προκαταλήψεις που το διέπουν και δεν αναφέρομαι μόνο σε ζητήματα ντροπής, καταπίεσης κλπ. αναφέρομαι κυρίως σε άλλα. Για παράδειγμα, οι περισσότεροι θεωρούν ότι αυτή η μορφή ενέργειας μπορεί να βιωθεί μόνο μέσω του σεξ και μάλιστα μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας. Για την ακρίβεια το σεξ είναι ένας από τους πολλούς τρόπους και μάλιστα ο κατώτερος. Τώρα, το συγκεκριμένο παράδειγμα με το βίντεο που πόσταρα, ίσως να είναι λίγο ακραίο ομολογώ και σπάνιο γιατί αφορά ψυχικές ακτίνες που δεν είναι σε εκδήλωση αυτήν την εποχή και αφορά επίσης και μυητικό μονοπάτι από την ανάποδη, παρά ταύτα είναι ένας τρόπος [οι συμβολισμοί είναι πολλοί μέσα στο τετράλεπτο, όποιος θέλει μπορεί να εμβαθύνει] και μάλιστα τρόπος μεγαλειώδης στη σύλληψη και στην ερμηνεία του, που αγγίζει τον Θείο Έρωτα και την Αρμονία του. Κλείνω λέγοντας, ότι η ερωτική ενέργεια δεν έχει στόχο να διεγείρει σεξουαλικά, από το σεξουαλικό κέντρο ξεκινάει αλλά η διέγερση των γεννητικών οργάνων είναι μόνο μία πλευρά και μάλιστα η κατώτερη όλων. Εάν θέλετε να κατανοήσετε την ερωτική ενέργεια στον πυρήνα της, ξεχάστε το σεξ κι ό,τι σας μάθανε γι' αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Οκέυ τώρα κατάλαβα , είδα το βιντεάκι και λέω τι σχέση έχει με το θέμα , και αναρωτήθηκα είναι την συγκεκριμένη σκηνή που πρέπει να προσέξουμε ή γενικά την σειρά ; Γενικώς δεν είμαι της τηλεόρασης . Και διαβάζω τώρα ξανά το σχόλιο του Kwisatz και νομίζω κατάλαβα τι θες να πεις , Kwisatz . Το ultimate ending , η απόλυτη αγάπη με τα τόσα πρόσωπα , το απόλυτο δόσιμο , η ζωή στο έπακρό της με τον θάνατο συγκυβερνήτη . Γιατί η σεξουαλικότητα ή σεξουαλισμός δεν είναι η καταφανής σεξική πράξη , είναι το συναίσθημα της αγάπης , που όσο πιο δυνατό είναι τόσο πιο καλό είναι και το σεξ έτσι . Να καούμε από την εσωτερική φλόγα μας αχαχα αστείο ; Αλλά εδώ δεν μιλάμε για σεξ , εσείς αναφέρεστε στις ανώτερες σφαίρες που σε ταξιδεύει αυτή η ενέργεια ; Και πώς να το δούμε ολιστικά συναναγνώστες ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Προφανώς δεν το γνωρίζουνε πολλοί αυτό, αλλά το σεξ αφορά τον Αντέρωτα, δεν αφορά τον Έρωτα. Στο βίντεο που παρέθεσα, δυο άντρες βιώνουν ένα ερωτικό τελετουργικό, χωρίς να χρειάζεται να κάνουνε σεξ. Σκοτώνουν, καταβροχθίζουν μαζί ταυτόχρονα τον Κόκκινο Δράκο. Είναι δυο άνθρωποι που για πολλά χρόνια συντονίζονται ενεργειακά με έναν παράδοξο τρόπο, κατ' ουσίαν είναι ερωτευμένοι, ο ένας είναι βαθιά ενσυναισθητικός, συντονίζεται παθητικά με τον νου του άλλου χωρίς να πράττει ή να συμμετέχει μαζί του σ' αυτό που κάνει [θηλυκή ενέργεια], ο άλλος είναι εγκληματικά ενεργητικός [αρσενική ενέργεια], με έναν τρόπο όμως προσαρμοσμένο στη σύγχρονη εποχή, καθότι η ψυχική ακτίνα που τον διέπει ανήκει σε πολύ παλιούς καιρούς. Στο φάιναλ έντινγκ συντονίζονται ενεργητικά, κάνουν έρωτα σκοτώνοντας τον Κόκκινο Δράκο και συμβολικά πέφτουν αγκαλιασμένοι στην άβυσσο. Από την οποία να σημειώσω ότι τελικά επιζούν, αναγεννώνται ξανά συμβολικά και για όλο αυτό δεν απαιτείται απολύτως κανένα σεξ. Κατά τη γνώμη μου είναι ενδιαφέρον να εκπαιδεύονται οι νόες σε ας πούμε ανορθόδοξα μονοπάτια τέτοιων θεμάτων, είναι α μη τι άλλο ωφέλιμο για να δουλεύονται κάπως τα κλισέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Παρόλα αυτά το θέμα μας νομίζω παραμένει η σεξουαλική ενέργεια...
    Ο πλατωνικός ερωτας είναι άλλο πράγμα.
    Τα σοφιστικά κολπάκια που εντέχνως παρουσιάζονται δεν μπορούν να αλλάξουν την ουσία.
    Βεβαια ο καθένας τα βίτσια του μπορεί να τα βαφτίσει έρωτες η όπως αλλιώς τον-την βολεύει...
    Οποιοσδήποτε διεστραμμένος νους μπορεί να δηλώνει οτιδήποτε για να πείσει τις μάζες,δυστυχώς.

    ΛΕΩΝΟΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Οκέυ , ποιες είναι οι άλλες πλευρές , και οι ανώτερες ; Οκέυ , ξεχνάμε το σεξ , και μετά ; πώς κατανοούμε την ερωτική ενέργεια στον πυρήνα της ; Οκέυ , αντέρωτας... . Μάλιστα , καλή επεξήγηση της αλληγορίας της σκηνής . Κύριε Λύκιε , ΛΕΩΝΟΡ , ΤΖΟΚΕΡ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αρχή παιδείας η των ονομάτων επίσκεψις. Επειδή οι λέξεις σεξ και σεξουαλικός δεν είναι ελληνικές, μπορεί κάποιος να μου πει ποιες ειναι οι αντίστοιχες ελληνικές; Αν καταφέρετε να μου απαντήσετε, θα σας πω έναν απλό τρόπο να κάνετε έρωτα με το ταίρι σας, χωρίς να κάνετε σεξ και με την εξάσκηση να βιώσετε οργασμικές καταστασεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Εξαρτάται ... . Αλλά ας πούμε συνουσία , και εραστός ίσως ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Για να υπάρχει αντιστοιχία με τους ξενικούς όρους, θα πρέπει η δεύτερη να είναι παράγωγο της πρώτης, θα πρέπει να είναι ομόρριζες λέξεις, αυτές που έγραψες δεν είναι. Οπότε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Οκέυ , κάλο έρωτας και ερωτικός ; Άσε να το σκεφτώ περισσότερο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Το ζητούμενο δεν είναι να το βρω εγώ καλό αυτό που θα πεις, το ζητούμενο είναι να βρεις εσύ τις αντίστοιχες ελληνικές λέξεις, που καλύπτουν τη δική σου αντίληψη και κατανόηση περί σεξ και σεξουαλικού. Και αφού και αν τις βρεις, θα σου ζητήσω να κάνεις ερμηνευτική και ετυμολογική ανάλυση των λέξεων, για να δούμε αν όντως αφορούν την κατανόηση σου περί των ξενικών όρων ή αν αφορούν [και] κάτι άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Οκέυ ας πούμε λαγνεία και λάγνος , ε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Εντάξει , αρχικά ας πούμε για το σεξουαλικό , κάτι ή κάποια ή κάποιος που προκαλεί και διεγείρει το σεξουαλικό ένστικτο ή σαρκικό ... και εγκεφαλοψυχικοκαρδιακό ενδιαφέρον παύλα-παύλα αγάπη , σύμπραξη , και συμπόνια με έντονη την τάση ως ανάγκη να συνευρεθείς παρείστικα και ψυχικά μαζί στην αυτήν περίπτωση. Αυτός που τα διεγείρει αυτά τα συναισθήματα λέγεται κατ' αντιστοιχία σεξουαλικός , όπως νομίζω και εκείνος που τα αντιλαμβάνεται και τα ερμηνεύει ως τέτοια , επίσης σεξουαλικός . Οπότε έχουμε τον λάγνο σεξουαλικό , τον ερωτικό σεξουαλικό , τον ενσυναισθηματικό σεξουαλικό , ακόμη και τον βαμπιρικό σεξουαλικό . Και το σεξ επομένως είναι ο σκοπός και το αποτέλεσμα της πράξης του σεξουαλικού αντικειμένου , ή ζώου , φυτού ή ανθρώπου ή ακόμη και ιδέας ; Και το σεξ όπως χρησιμοποιείται στην αγγλική γλώσσα και μεταφέρθηκε έτσι και στην ελληνική κοινωνία σημαίνει την συνεύρεση ; ... αλλά δεν μπορούμε να πούμε αυτός ή αυτή ή αυτό είναι συνευρετικό ! Ε ; Επομένως ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Οκέυ συμπάθεια και συμπαθής, συμπαθητικός , ε φίλε χαχαχαχα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Οκέυ μάλλον είπα αυθεντικές βλακείες και δεν απαντάει κανείς ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Τέλοσπαντων αφού δεν απαντούν άλλοι , επιλέγω για εμένα , πως με εκφράζουν καλύτερα , οι ελληνικές λέξεις συμμόρφωση και επιμορφωτικός , που νομίζω σημαίνουν αρκετά ... ε τι λες ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ηozier- Take me to church ( greek lyrics)
    https://www.youtube.com/watch?v=WiLti0Rw694

    Hozier - Take Me To Church (Pop-Up Show in NYC Subway)
    https://www.youtube.com/watch?v=1nnRC6jDOCI

    ΛΕΩΝΟΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τραγούδι που εκφράζει τον ψυχισμό πολλών ανθρώπων, που έχουν καταπέσει στο έρεβος που προωθεί η νέα εποχή. Ο μηδενισμός των ηθικών αξιών και της φιλοσοφίας, φέρνει το σκότος μέσα στις ψυχές των ανθρώπων και ο πόνος φέρνει την απόγνωση για την ίδια την ζωή. Η καταφυγή στον Σατανά γίνεται η απέλπιδα προσπάθεια ικανοποίησης της ψυχικής πείνας, πριν αυτή παραδωθεί στο αιώνιο έρεβος.
      Η ομοφυλοφιλία χρησιμοποιείται εδώ, ως θυσίασμα στο ναό του ερέβους!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  33. Το σεξ ως ενεργειακή δοσοληψία και ενεργειακή ομογενοποίηση (συνουσία) μεταξύ του ζεύγους, είναι κορυφαία ανάγκη ζωτικότητας του υλικού και ψυχικού μας σώματος. Η πνευματική συνουσία όμως, δεν απαιτεί αναγκαστικά και την ψυχοσωματική ένωση. Η μέθεξη έρχεται και χωρίς οργασμό.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Δε θα βρείτε τους αντίστοιχους όρους στα ελληνικά, γιατί απλούστατα δεν υπάρχουν. Και δεν υπάρχουν γιατί στην ελληνική γλώσσα και στην ελληνική σκέψη σπανίζουν οι μονοδιάστατοι όροι και μάλιστα εκείνοι που αφορούν αποκλειστικά σάρκινα δεδομένα, η ελληνική σκέψη και γλώσσα είναι ολιστική. Εσείς όπως και όλοι, μεγαλώσατε, γαλουχηθήκατε και προγραμματιστήκατε για αυτό το θέμα, με έναν ξενικό όρο που σημαίνει κάτι πολύ συγκεκριμένο και τίποτα παραπέρα. Και κάποια στιγμή, στα 40, 50, 60 σας επιχειρείτε να αναλύσετε τον όρο με ελληνική σκέψη. Και ω του θαύματος, κάποιος που δε σας γεμίζει και πολύ το μάτι, σας κάνει να δείτε αυτό που δεν βλέπατε επί χρόνια. Ότι προσπαθείτε να μιλήσετε και να αναλύσετε κάτι, το οποίο δεν ξέρετε καν πώς καλείται και ονομάζεται στην μητρική σας γλώσσα. Βλέπω κι άλλα διάφορα που αναφέρονται στα σχόλια και αφορούν τα τυπικά κλισε του θέματος, προγραμματισμοί σχετικά με το γιατί και αν είναι αναγκαίο το σεξ, το "πρέπει να κάνω σεξ" δλδ, ίσως ο μεγαλύτερος προγραμματισμός πάνω στο θέμα, η σύνδεση του οργασμού επίσης με το κέντρο των γεννητικών οργάνων, οι άνθρωποι αγνοούν ότι οργασμούς μπορούν να βιώσουν και σε άλλα σημεία του σώματος τους και μάλιστα δυνατότερους, όπως πχ. στο κέντρο της καρδιάς αλλά και στον πυρήνα του εγκεφάλου τους κι άλλα διάφορα που ίσως δεν έχει νόημα να σχολιάσω περαιτέρω, επιγραμματικές αναφορές κάνω απλώς.Θα πρέπει λοιπόν να επαναπροσδιορίσετε το όνομα αυτού, αφού πρώτα γκρεμίσετε το αρχικό λανθάνον οικοδόμημα που υπάρχει μέσα στο μυαλό σας. Είναι αρκετή η εργασία που πρέπει να κάνετε και το πιθανότερο είναι ότι δεν θα την κάνετε, ωφέλιμο θα ήταν να προσπαθήσετε έστω και λίγο όμως και θα σας πω έναν σημαντικό λόγο ως κίνητρο για να το κάνετε. Λέγεται ότι η φιλοσοφία είναι άσκηση θανάτου, αυτό μπορεί να έχει πολλές ερμηνείες, προσωπικά έχω εντοπίσει πολλές. Μία από τις πολλές ενδιαφέρουσες που έχω εντοπίσει είναι και η εξής: έχετε αναλογιστεί για ποιον λόγο είναι κυριολεκτικά πεινασμένες οι ψυχές και οι οντότητες στο αστρικό πεδίο; Θα το άφηνα να το απαντήσει κάποιος από σας αν μπορούσε, αλλά λέω καλύτερα να δώσω εγώ την απάντηση για να το κλείνω σιγά σιγά. Όσο οι άνθρωποι λοιπον είναι εν ζωή δεν κάνουν την παραμικρή προσπάθεια όχι για να εξαλείψουν, δε γίνεται αυτό εξάλλου, αλλά για να εξευγενίσουν έστω κι ελάχιστα τα δύο βασικά τους ένστικτα, τους δύο μεγαλύτερους βαρυτικούς εθισμούς, το σεξ και την τροφή. Και τα δυο αυτά είναι άρρηκτα συνδεδεμένα μέσα στα μυαλά τους με τη σάρκα, την ύλη στη χονδροειδή της μορφή, τη βαρύτητα, πλειοψηφικά συμμετέχει μόνο το κρέας τους σ' αυτά τα δύο κι επειδή συμμετέχει μόνο το κρέας τους γι' αυτό κι ελκύονται από κρέατα και στις δυο περιπτώσεις. Όταν λοιπόν επέρχεται η μεταθάνατια κατάσταση, για μια τέτοια ψυχή τόσο έντονα εθισμένη στη χονδροειδή ύλη, η νέα κατάσταση της είναι ένα μεγάλο σοκ. Συνειδητοποιεί ότι δεν μπορεί να φάει και να γαμήσει όπως έκανε πριν. Η νέα της κατάσταση απαιτεί διαφορετικούς τρόπους σύνδεσης με μια άλλη ψυχή και διαφορετικό τρόπο θρέψης, για τα οποία δεν έκανε όχι την παραμικρή προσπάθεια όσο ήταν ενσαρκωμένη, αλλά την ελαχιστότατη σκέψη. Για αυτό λοιπόν λέω κι αν θέλετε λάβετε το υπόψιν σας, ότι είναι ωφέλιμο [και δεν αναφέρομαι ποτέ σε καταπίεση!] να γίνονται μικροπροσπάθειες εξευγενισμού αυτών των δύο ενστίκτων, εμενα εδώ μου ζητήθηκε από τον οικοδεσπότη να πω μερικά πράματα, θεωρώ ότι είπα αρκετά, πιθανότατα δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάρα πολύ σωστά αγαπητέ Kwisatz Haderach. Ωστόσο υπάρχει μια θεία πρόνοια για την προετοιμασία θανάτου, με το θαυμάσιο γήρας.
      Κατά το γήρας, γίνεται σταδιακά η απομάκρυνση απ΄το σεξ και την διατροφική λαιμαργία. Η έκπτωση των οργανικών λειτουργιών και η ορμονική πενία, επιτρέπουν στο ψυχονοητικό μας σώμα να εγκαταλείψει τις εξαρτήσεις και τις προσκολλήσεις στα σωματικά πάθη και να εστιάσει στην πνευματική επισκόπηση και τον απολογισμό της ζωής. Η σοφία προκύπτει κατά την φάση του γήρατος, αφού για τα σαρκικά "το μεν πνεύμα πρόθυμο, η δε σαρξ ασθενής" και κάπως έτσι ο άνθρωπος εξωθείται στην απεξάρτηση απ΄ τα πάθη και την προετοιμασία του για την μεταθανάτια ζωή.
      Γι αυτό και είναι αναγκαία η διατήρηση της ζωής μέχρι το βαθύ γήρας, ώστε να ολοκληρώνουμε τον κύκλο της ζωής, όπως η φύση το έχει σχεδιάσει.
      Ο πρόωρος θάνατος, δηλαδή πριν την φυσική ολοκλήρωση του βίου, επιβαρύνει πολύ την μεταθανάτια εξέλιξη και την διάλυση του αστρικού μας σώματος, επειδή τα πάθη, οι εξαρτήσεις και οι προσκολλήσεις με τις "ανάγκες" του υλικού μας σαρκίου, απαιτούν πολύ κόπο και πόνο για να αποκοπούν. Μένει κανείς κολλημένος στον αστρικό χώρο για πολύ καιρό (στοιχειώνει) και αναλόγως του πνευματικού του επιπέδου, είτε επιχειρεί να αλληλεπιδρά με τον υλικό χώρο προκειμένου να ανατροφοδοτεί τις εξαρτήσεις του (και παγιδεύεται στην "κόλαση") είτε σταδιακά επιβάλλεται και αποκόπτεται από αυτά και μεταβαίνει στην επόμενη μεταθανάτια φάση.
      Ο αιφνίδιος ή ο βίαιος θάνατος είναι λοιπόν πολύ επαχθής και θεωρείται παρά φύσιν θάνατος. Ο τόπος "στοιχειώνει" από τους σκοτωμένους ανθρώπους, ειδικά από αυτούς που σκοτώθηκαν "άδικα" και ο απελθών δεν δέχεται το γεγονός, ή θέλει να εκδικηθεί ή να μην αφήσει εκκρεμότητες.
      Με την ίδια έννοια, ο παρά φύσιν απελθών, δεν προλαβαίνει να απεξαρτηθεί από τις σαρκικές του προσκολλήσεις και παραμένει γύρω από αυτούς, με τους οποίους συνδεόταν σαρκικά.
      Οι πνευματικοί άνθρωποι προετοιμάζονται για τον θάνατο, αποφεύγοντας τις σαρκικές εξαρτήσεις, είτε μυούμενοι σε πρακτικές, είτε κατακτώντας την κυριαρχία στα πάθη τους.

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Το γήρας μπορεί να είναι θαυμάσιο όταν είναι υγιές, έτσι; Για να τα λέμε κι όλα δλδ, ένα νοσηρό γήρας δεν είναι καθόλου θαυμάσιο, είναι δύσκολη η τέχνη του γηράσκειν. Δίνεται μεν μέσω αυτού η δυνατότητα στον άνθρωπο να συνειδητοποιήσει όσα λέμε, αλλά τελικά λίγοι τα καταφέρνουν μάλλον. Βέβαια, αυτό που λέμε παρακμή του σώματος και συρρίκνωση της ύλης του, ξεκινάει σιγά σιγά πριν την περίοδο του γήρατος. Υπάρχουν μεγάλα διαστήματα αλλαγών πολύ πριν επέλθει η γεροντική ας πούμε ηλικία, απλώς οι περισσότεροι δεν τα βλέπουν, δεν τα προσέχουν και ξαφνικά εκεί γύρω στα 60-65 έτη συνήθως, τους έρχεται μια κατραπακιά και χάνουν τη μπάλα. Ξαφνικά λέει μ' έπιασε! Τίποτα δε σ' έπιασε ξαφνικά, το σώμα σου βαρούσε καμπανάκια αλλά εσύ δεν άκουγες! Και προσέξτε το παράδοξο του έργου εδώ. Ενώ η πλειοψηφία είναι προσκολλημένη στο σώμα, στην πραγματικότητα ελάχιστοι έχουν καλή επαφή μαζί του, ελάχιστοι συνεργάζονται μαζί του, ελάχιστοι το ακούνε όταν τους μιλάει, γιατί το σώμα και μιλάει και κλαίει και γελάει, το σώμα είναι ιερό, είναι ο ναός μας, το όχημα μας εδώ κάτω και χρήζει σεβασμού και φροντίδας, οι άνθρωποι δε σέβονται το σώμα τους, το κακοποιούν με πάμπολλους τρόπους.

      Δεν είναι πάντως τυχαίο το γεγονός ότι πολλοί καλλιτέχνες, ακόμη και αρχαίοι Ελληνες τραγωδοί αν δεν κάνω λάθος, τα μεγαλύτερα τους αριστουργήματα τα κάνανε σε μεγάλη ηλικία, το γήρας για πολλούς είναι ίσως η πιο δημιουργική περίοδος. Αυτή η δημιουργική ενέργεια, είναι ακριβώς η σεξουαλική ενέργεια για την οποία μιλάμε! Αυτη ακριβώς είναι η εξύψωση και η μετούσιωση της και μπορεί να είναι και έντονα οργασμική. Κατ' ουσίαν οι άνθρωποι κάνουν σεξ για να εκτονώσουν και να ανακουφίσουν αυτή την ενέργεια μέσω του οργασμού, γιατί δεν την διοχετεύουν σε άλλα κανάλια και γίνεται σωματικά αφόρητη, αυτή είναι η εξήγηση για τον εθισμό στο σεξ. Ενας άνθρωπος ο οποίος εκλύει συνεχώς με αυτόν τον τρόπο την ζωτική του ενέργεια και αδειάζει από αυτήν, δεν μπορεί να είναι δημιουργικός σε κανένα επίπεδο, ξοδεύει αλλού τα καύσιμα του για δημιουργικότητα.

      Διαγραφή
    3. Τα είπες όλα αγαπητέ Kwisatz Haderach! Είναι έτσι ακριβώς.
      Αυτός είναι και ο λόγος που κάθε πνευματική μας προσπάθεια, απαιτεί αποχή από κάθε ηδονική σαρκική πράξη. Η ενέργεια που θα ξοδευόταν σε οργασμούς, ανακατευθύνεται προς κάποια πνευματική δημιουργία.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    4. Για να μην παρεξηγηθώ, σε καμμία περίπτωση δεν εννοώ ότι το σεξ είναι κακό ή ότι δεν είναι ωραίο. Μια χαρά ωραίο είναι. Όπως φυσικά δεν μπορώ να πω σε έναν άνθρωπο 20-30 χρονών, μην κάνεις σεξ γιατί χάνεις ζωτική ενέργεια. Φυσικά και να κάνει, τουλάχιστον να είναι συνειδητό και ισορροπημένο. Όταν όμως κάποιος φτάνει 70-80 χρονών και ακόμη σκέφτεται το σεξ, ε προφανώς κάτι κάνει λάθος.

      Διαγραφή
    5. Έτσι ακριβώς! Όταν το σώμα μας λέει ότι πρέπει να ελαττώσουμε την σεξουαλική μας δραστηριότητα, θα πρέπει να το αποδεχόμαστε και να μην εναντιωνόμαστε σε αυτό.
      Αυτό είναι ευκολότερο να συμβεί, όταν σε όλη μας την ζωή κρατάμε το μέτρον και δεν παραδινόμαστε αλόγιστα στις ηδονές (με υπερβολή δηλαδή). Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα αναζητούμε την ηδονή μέσα από το σεξ και δεν θα "τα δίνουμε όλα" κατά την διάρκειά του.
      Απλώς δεν πρέπει να γίνεται εμμονή η αναζήτηση αυτής της ηδονής, που να κατακλύζει τις σκέψεις μας όλες τις ώρες. Σε αυτό βοηθά η παρουσία ενός ερωτικού συντρόφου δίπλα μας, που μοιραζόμαστε τις ηδονικές μας στιγμές, μαζί με την ερωτική-ψυχική διασύνδεση. Ο έρωτας που συνδυάζει την σωματική με την ψυχική συνουσία, ικανοποιεί και τους δυο. Η σεξουαλική πράξη που στερείται ψυχικής διασύνδεσης, μας αφήνει ανικανοποίητους και αναζητώντας την ποσότητα, αντί της ποιότητας, προκειμένου να επέλθει ηδονικός κορεσμός. Ωστόσο αυτό είναι μάταιο και μας καταδικάζει σε μια αέναη και ακόρεστη αναζήτηση της ηδονής.
      Αυτή η πρακτική μπορεί να μας ακολουθήσει μέχρι το γήρας και να μην μπορέσουμε να αφουγκραστούμε το σώμα που θέλει την απαλλαγή μας από το σεξ.

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    6. Χαίρεται Λύκιε,

      Πολύ ενδιαφέρον το σχόλιο σου σχετικά με αυτούς που πέθαναν ξαφνικά.

      "Με την ίδια έννοια, ο παρά φύσιν απελθών, δεν προλαβαίνει να απεξαρτηθεί από τις σαρκικές του προσκολλήσεις και παραμένει γύρω από αυτούς, με τους οποίους συνδεόταν σαρκικά."

      Μήπως θα μπορούσες σε παρακαλώ να ρίξεις λίγο φως σ'αυτη την παράγραφο; Με αυτούς που έχει προσκολληθεί ο απελθών, μπορούνε να τον βοηθήσουν; Και προπάντων, μπορούνε να βοηθηθούν οι ίδιοι απο τις αρνητικές επιδράσεις αυτής της κατάστασης;

      Φ.

      Διαγραφή
    7. Είναι γεγονός ότι είναι δύσκολη η αποκοπή του απελθώντος από τις εξαρτήσεις του, διότι δεν διαθέτει την δυνατότητα να ικανοποιήσει καμία σαρκική του επιθυμία ή ανάγκη. Έτσι, πρέπει να καταφέρει να υποκαταστήσει το σάρκινο σώμα του με ένα ανάλογο αστρικό (αιθερικό), το οποίο θα καταναλώνει ενέργεια.
      Η περιφορά του γύρω απ' τους ανθρώπους που ήταν συνδεδεμένος εν ζωή και η συναισθηματική του διασύνδεση, χρειάζεται χρόνο για να διαλυθεί και κυρίως προσπάθεια από τους ζώντες. Δηλαδή δεν θα πρέπει οι ζώντες να τον κρατούν εγκλωβισμένο με διαρκείς επικλήσεις, αναπολήσεις και παρακλήσεις του τύπου "Γιώργο γύρνα πίσω", "γιατί μας άφησες μόνους", "δεν μπορώ να ζήσω χωρίς εσένα", κτλ .
      Αν ο απελθών δεν έχει εμμονικές προσκολλήσεις, θα αποκοπεί αν βλέπει τους ανθρώπους του να είναι ήρεμοι, χαρούμενοι και ότι τον έχουν "ξεχάσει" (εννοώ ότι έχουν αποδεχθεί την απουσία του και προχωράνε τη ζωή τους χωρίς αυτόν).
      Οι ζώντες απ'την άλλη, θα πρέπει όντως να αποδεχτούν την απουσία του ως δεδομένη και να σχεδιάζουν το μέλλον τους χωρίς αυτόν. Η ζωή πρέπει να φιλοσοφείται ή να θεολογείται έστω και μέσα από κάποιο θρησκευτικό δόγμα. Το συναίσθημα της απώλειας και του πένθους, θα πρέπει να εκλογικεύεται και να τίθεται υπό τον έλεγχο του νου.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    8. Σ'ευχαριστω πολύ για την απάντηση.

      Διαγραφή
  35. H μεταθανάτια κατασταση της ψυχής είναι ανάλογη της ζωής της στην ύλη. Ελκεται απο τις παρόμοιες ψυχές. Εδω ισχύει : τα ομώνυμα έλκονται.
    Μια πνευματική ψυχή δεν θα συναντηθεί ποτέ με ψυχή που διέπεται απο υλικά σαρκικά χαρακτηριστικά.
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ναι , εγώ προσωπικά συμφωνώ , έτσι μεγαλώσαμε και προγραμματιστήκαμε στα περισσότερα και σε αυτό ( ο σκοπός της ζωής ! ) ! Ξέρεις ελάχιστες φορές που << ίσως να ήμουν εκτός σώματος αλλά με κάποια ή πλήρη ή όχι συνείδηση πάντως σκεφτόμουνα... >> ένιωσα μια απίστευτη δύναμη και σαν ρεύμα να με διαπερνά , μάλιστα , πώς να βιώσουμε τους οργασμούς που λες ; Ας πούμε ότι γκρεμίσαμε το λανθάνον οικοδόμημα μέσα στο μυαλό μας τότε αυτό το κάτι μας φανερώνεται ή αδειάζουμε τελείως από επιθυμίες . Μικροπροσπάθειες εξευγενισμού , εννοείς νηστεία και αποχή ; ωραία και μετά ; πάλι αυτό το κάτι φανερώνεται ή αδειάζουμε τελείως απο επιθυμίες ; Οκέυ ίσως μετά στρέφουμε την προσοχή μας και επικεντρώνουμε την ενέργειά μας σε ό,τι μετράει και τα πιο σημαντικά . Πολλές ερωτήσεις οκέυ , αλλά είναι αυτές οι μισές απαντήσεις ε αχαχα χαχα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Οι προγραμματισμοί των δύο βασικών ενστίκτων που λέω είναι καταρχίν δικλείδες ασφαλείας της συνεχούς ανακύκλωσης στο εδώ πεδίο. Όσο πιο προσκολλημένη είναι μια ψυχή στα της ύλης, τόσο πιο έντονη είναι η επιθυμία της να ξαναεπιστρέψει εκεί, εξ ου και το πεινασμένοι που προανέφερα, έλκεται περισσότερο από τη βαρύτητα της ύλης, την ελκύει το στοιχείο του σιδήρου που "κατανάλωνε" και στο σεξ και στην τροφή. Εδώ βρίσκεται και η εξήγηση για τις θυσίες αίματος και σάρκας που τελούνταν προς τις οντότητες, που κάποτε ονόμαζαν θεούς. Η μυρωδιά και μόνο κρέατος που ψήνεται ή σωμάτων που κάνουν σεξ ελκύει αντίστοιχες οντότητες που τρέφονται μεν από τις αναθυμιάσεις, αλλά δεν χορταίνουν, γιατί δεν τρέφονται με τον τρόπο που ξέρανε, εφήμερα
    υποκατάστατα είναι, δεν πλοιρούν τις προϋποθέσεις βαρυτικής υλικής τροφής ή βαρυτικής σαρκικής ένωσης. Η νηστεία και η αποχή που λέτε, έχουν πολύ βαθύτερο νόημα από αυτό που έχει περάσει στους περισσότερους, βασικά είναι διαστρεβλωμένες πρακτικές, ακόμη κι από κεινους που τους ασκούν. Νηστεία και αποχή δε σημαίνει στέρηση και καταπίεση, προσέξτε είναι πολύ σημαντικό σημείο αυτό! Συνηθίζω σιγά σιγά να τρώω λιγότερο ή ελαφρύτερο φαγητό, γιατί ταυτόχρονα βρίσκω τον τρόπο να τρέφω το σώμα μου μέσω του αιθέρα, καταπίνω ηλιακό φως κι έτσι ισορροπείται η ανάγκη μου για τροφή! Απέχω από το σεξ, γιατί αρχίζω να μην έχω τόσο έντονη την ανάγκη για αυτό, επειδή έχω βρει τους τρόπους να βιώνω την ερωτική και οργασμική ενέργεια με άλλους τρόπους! Δεν στερούμαι, αντικαθιστώ και εξευγενίζω, επιχειρώ σιγά σιγά να απομακρύνομαι από την ύλη και τη βαρύτητα της. Ακόμη και το ίδιο το υλικό μας σώμα, όσο μεγαλώνουμε και συρρικνώνεται η ύλη του, μας "λέει" ΑΝ μπορούμε να το ακούσουμε, ότι χρειαζόμαστε λιγότερη και ελαφρύτερη τροφή, γιατί διαφορετικά αρρωσταίνουμε και επίσης μειώνεται η επιθυμία για σεξ, αλλάζουν οι ορμόνες και οι άνδρες δεν έχουν τη στύση που είχαν νεότεροι. Παρόλλους τους προγραμματισμούς λοιπόν, το υλικό μας σώμα μας προετοιμάζει για την μεταθανάτια άσαρκη κατάσταση, το να γερνάς είναι τέχνη, η δυσκολία αποδοχής όλων των παραπάνω δείχνει αδούλευτη ψυχή και αφιλοσόφητο νου. Η όποια επιθυμία δεν νομίζω ότι εξαφανίζεται εντελώς ποτέ, είναι ελάχιστοι εκείνοι που μπορούν να αποδεσμευτούν ολοκληρωτικά από κάθε μορφή επιθυμίας όσο βρίσκονται σε ενσάρκωση. Το ουσιαστικό είναι να ξεκινάς από το γιατί έχω την τάδε επιθυμία, ποια είναι η αφετηρία της, από που και από ποιον έχει προέλθει. Αυτά αφορούν το προσωπικό μονοπάτι του καθενός, πώς θα το κάνει ο καθένας, πώς θα βρει τους τρόπους, αν θέλει να τους βρει καταρχίν, είναι ξεχωριστό θέμα του καθενός ατομικά, οι μυήσεις δεν είναι ποτέ συλλογικές, ατομικές είναι. Όποιος νομίζει ότι θέλει να βρει τρόπο να αποδεσμευτεί από τη σαμσάρα κάποια στιγμή, ωφέλιμο θα ήτανε να αφιερώσει χρόνο και σκέψη στα άνωθεν. Όποιος δε βρίσκει λόγο και του αρέσει εδώ και επιθυμεί να επιστρέφει συνεχως, είναι ελεύθερος να μην ασχοληθεί καθόλου, ενδεχομένως να μην είναι κι έτοιμος, να μην έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για να θελήσει την υλική αποδέσμευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ξέρεις Χριστίνα θυμάμαι στη φυσική του σχολείου υπήρχε ένα διαφορετικό είδος όμοιων δυνάμεων που όταν πλησίαζαν τα άτομα πολύ σχημάτιζαν ένα ισχυρότατο σχεδόν αδιάρρηκτο ίσως δεσμό , ίσως ισχύει αυτό που λένε τα ετερώνυμα έλκονται αλλά τα ομώνυμα δένονται .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Εκπληκτικό Kwisatz , σε διαβάζω και "ξυπνάω" από αυτά που ξέρω πως τα ξέρω μα δεν έχω με σαφήνεια σχηματισμένη την γνώση τους στο συνειδητό μυαλό μου . Αλλά τα νιώθω οικεία και σαν να είναι τα φυσιολογικά ! Οκέυ , ας πούμε τα κάνουμε αυτά και νιώθουμε διαφορετικώς πλήρεις και εύχαρεις με το να τα κάνουμε και<< να δίνουμε και να είμαστε "ευγενείς" >> ... Γιατί έχω την τάδε επιθυμία ; Γιατί μεγάλωσα με αυτήν και διότι , γιατί μου είπανε είναι ωφέλιμο γιατί μου... σε εμένα ! Και μου περιγράψανε τον κόσμο , μου είπανε αυτός είναι ! Ας πούμε ότι τα ξέρουμε αυτά , και τα άλλα και μετά... πώς νιώθουμε << πώς κανουμε >> ; Καλές σκέψεις , ... μετά έρχονται οι πράξεις , και οι σκέψεις , και αυτοαναιρούνται και οι δύο και υπάρχει μόνο καθαρή ευθυγράμμιση με τις γραμμές του σύμπαντος . Εντάξει δεν ξέρω τι είπα , κάτι τι θα βγεί. Οκέυ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. http://axia-logou.blogspot.com/2013/05/blog-post_10.html?m=1

    Σεξ, Σεχ, Εξις, Κατοχή.
    Αυτά αναφέρονται στο πρώτο σχόλιο της παραπομπής και τα βρηκα ενδιαφέροντα.

    Θα μπορούσαμε να πούμε ότι με το σεξ συμβαίνει συνάντηση και ανταλλαγή της ουσίας δύο ανθρώπων, άρα συνουσία, και παράλληλα μια έκλυση και κατοχή ενεργειών.

    Ασχέτως όμως από την ελληνική απόδοση του ξενικού όρου, αυτό που ενδιαφέρει στην συγκεκριμένη ανάρτηση και συζήτηση είναι η κατανόηση πως η πνευματικότητα προσεγγίζεται όταν ο άνθρωπος απελευθερώνεται συνειδητά από την ανάγκη ικανοποίησης των κατώτερων κέντρων. Δεν πρέπει να τα δαιμονοποιήσει. Αλλά αφού κατανοήσει τη λειτουργία και τη χρησιμότητά τους, τα ελέγξει αντί να τον ελέγχουν, τότε μπορεί να προχωρήσει στην κατάκτηση υψηλότερων και αγαθότερων κραδασμών.
    Έχει δίκιο ο kwisatz για την άσκηση της νηστείας και της αποχής. Έχουν πολύ βαθύτερο νόημα από αυτό που επιφανειακά και βεβιασμένα τους προσδίδουμε.
    Δεν πρόκειται για διαλείμματα που χωρίς βαθύτερο νόημα εντάσσουμε στην καθημερινότητά μας, με την ικανοποίηση ότι βγάζουμε μια δήθεν υποχρέωση πρόσκαιρης και γι'αυτό επαναλαμβανόμενης κάθαρσις. Κάθε συνειδητή προσπάθεια, οφείλει να επιφέρει μια μικρή καθε φορά μεταστροφή του νου και σταδιακά προγραμματισμό σε λεπτοφυέστερες ενεργειακές συχνότητες.


    Ανατολή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Hozier - Take Me To Church (Official Video)
    https://www.youtube.com/watch?v=PVjiKRfKpPI

    Αγαπητέ Λύκιε αυτό είναι το (Official Video) που για αγνωστους λόγους καπέλωσε το συγκεκριμένο μουσικό κομμάτι με το ομοφυλοφιλικό του περιεχόμενο!
    Δεν στάθηκα στο φαίνεσθαι,μα ούτε έψαξα το πνευματικό υπόβαθρο του καλλιτέχνη...
    Aκουσα το κομμάτι,μετά διάβασα τους αγγλικούς στίχους και τέλος και την ελληνική μετάφραση που σας έδωσα άνωθεν.
    Παρακαλώ διαγράψτε από το μυαλό σας το (Official Video) και προσπαθήστε να επικεντρωθείτε στους στίχους,γιατί νομίζω πως αυτά που θέλει να μας πει ο ποιητής εντέχνως καπελώθηκαν για αγνωστους μα ίσος και γνωστούς λόγους...

    ΛΕΩΝΟΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ ΛΕΩΝΟΡ, ούτε εγώ έμεινα στο φαίνεσθαι και το πνευματικό υπόβαθρο του καλλιτέχνη.
      Ο στίχος αποτελεί ύμνο στην εωσφορική ιδέα, που αντιστρέφει το Άνω με το Κάτω. Είναι ύμνος στον υλιστικό αθεϊσμό και τον μηδενισμό. Είναι το εωσφορικό αφήγημα πίσω απ΄το οποίο αποκτούν υπόσταση όλες οι αποκλίνουσες ιδεολογίες και πρακτικές, όπως η ομοφυλοφιλία.
      Ο στίχος γράφηκε εξ αφορμής ενός ομοφυλοφιλικού βιασμού και σε αυτόν αναφέρεται όταν λέει "στην τρέλα αυτής της επίγειας λυπητερής σκηνής".
      Ενώ ο βιασμός είναι από μόνος του τραγικός, έρχεται ο στίχος να προσδώσει ιδεολογική-ηθικοπλαστική απόχρωση, μόνο και μόνο επειδή είναι ομοφυλοφιλικός. Ενώ το δικαίωμα στην ομοφυλοφιλία είναι αδιαμφισβήτητο, έρχεται ο στίχος να επιτεθεί στην θρησκεία και τους θρησκευόμενους ανθρώπους, επειδή δεν την προωθούν ως φυσιολογική.
      Βλέπουμε δηλαδή μια επανάληψη της εωσφορικής αφήγησης, που μεταστρέφει εμμονικά κάθε "περιστατικό" σε ευκαιρία για επίθεση και προπαγάνδα, προκειμένου να δαιμονοποιήσει το κατά φύσιν. Θεοποιεί την σάρκα και την ηδονή και μηδενίζει κάθε πνευματικότητα.
      Ο στίχος λοιπόν, δεν αποτελεί μια αληθινή φωνή κατά της ανελευθερίας των δικαιωμάτων και του αυτοπροσδιορισμού, αλλά μια συγκεκαλυμμένη επίθεση προς τον ιδεαλισμό και την ηθική υπόσταση του ανθρώπου, με ροπή προς τον μηδενισμό και την αποδόμηση κάθε έννοιας αιωνιότητας και υπερβατικότητας.

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ ΛΕΩΝΟΡ, εγώ σου αφιερώνω αυτό το τραγούδι:
      https://www.youtube.com/watch?v=u9Dg-g7t2l4

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    3. Αγαπητέ οικοδεσπότη αγνοώ το οποιοδήποτε ιστορικό αφήγημα και εστίασα μονο στους στίχους.Δεν υπάρχει στους στίχους καμια συγκεκριμένη αναφορά περί ομοφυλοφιλίας.
      Από την άλλη αδυνατώ να αντιληφθώ οποιαδήποτε κακοποίηση του ονόματος "Εωσφόρος" που δημιουργήθηκε από το ιουδαϊκό αν-ιερατείο.Το όνομα αυτό που αναφέρει ο Ησίοδος στην θεογονία είναι σύγχρονο με την εποχή του Ομηρου αν όχι αρχαιότερο.
      Ως αδογμάτιστος Έλληνας διατηρώ την πιστη μου στους μύθους των προγόνων,παρα στις ξενόφερτες δοξασίες του οποιουδήποτε δόγματος...

      ΛΕΩΝΟΡ

      Διαγραφή
    4. Αγαπητέ ΛΕΩΝΟΡ, λέγοντας Εωσφόρος εννοώ τον Σατανά στην σύγχρονη καθομιλουμένη, χάριν της συνεννόησης και όχι επειδή ταυτίζονται οι λέξεις.
      Στην μυθολογία μας, ο Εωσφόρος είναι ο Αποσπερίτης, Αυγερινός, Έσπερος, δηλαδή ο πλανήτης Αφροδίτη που ανατέλλει και φέρνει το εωθινό φως. Ο Εωσφόρος (αυτός που φέρνει την αυγή, το πρώτο φως της ημέρας) λέγεται και Φωσφόρος, αλλά ταυτίζεται και με την Ανατολή (το ανατέλλων φως του Ήλιου).
      Ο Έσπερος ή Εωσφόρος γιος του Αστραίου ή του Κεφάλου και της Ηούς και αδελφός του Άτλαντα, χάθηκε από μια θύελλα στο όρος Άτλας όταν πήγε για να παρατηρήσει τα άστρα. Έτσι μεταμορφώθηκε σε άστρο, κατά την παράδοση των Ελλήνων.

      Ο χριστιανισμός ονόμασε Εωσφόρο τον Σατανά ή Διάβολο. Θεωρώ ότι αυτό συνέβη επειδή συσχετίσθηκε ο Προμηθέας με τον Εωσφόρο. Ο Προμηθέας κλέβει την φωτιά που είχε αφαιρέσει από τους ανθρώπους ο Δίας και τους την επιστρέφει. Η φωτιά είναι το "Φως της Γνώσης" και η πράξη του Προμηθέα, μοιάζει με την δόλια προτροπή του Διαβόλου στους πρωτόπλαστους να φάνε τον καρπό από το "Δέντρο της Γνώσης". Προμηθέας και Διάβολος εναντιώνονται στις βουλές του Δία/Θεού και τον διαβάλλουν. Ο Προμηθέας λοιπόν λέγεται και Πυρφόρος, δηλαδή αυτός που φέρει το "φως" (πυρ=φωτιά) και εδώ έρχεται η συσχέτιση με τον Εωσφόρο, που και αυτός φέρει το φως (της αυγής όμως)!
      Είναι προφανής η ταύτιση του Εωσφόρου (Προμηθέα) με τον Διάβολο, επειδή και οι δύο έκαναν την ίδια συμβολική πράξη: διέβαλλαν τον Θεό και έφεραν την απαγορευμένη γνώση (φως-πυρ) στους ανθρώπους και ο μεν Θεός εξέπεσε τον Αρχάγγελό του, ενώ ο Δίας τον καταδίκασε δέσμιο στον Καύκασο.
      Όλα αυτά βέβαια, κατά την αντίληψη των Ιουδαίων και των Χριστιανών Πατέρων και την προσπάθειά τους να συγκεράσουν την αρχαία μυθολογία με την θρησκεία τους. Προφανώς πρόκειται για σύγχυση ονομάτων και εννοιών (δλδ η συσχέτιση του Εωσφόρου με τον Προμηθέα). Προμηθέας και Σατανάς όμως, είναι κατά τη γνώμη μου ταυτόσημες έννοιες.
      Ωστόσο έχει επικρατήσει στην εποχή μας να λέμε εωσφορισμό τον σατανισμό, εξ αιτίας αυτής της σύγχυσης.

      Όσον αφορά τους στίχους, ακόμη και χωρίς την αναφορά της ομοφυλοφιλίας, δεν αλλάζει αυτό που είπα.

      ΛΥΚΙΟΣ.




      Διαγραφή
    5. Αγαπητέ Λύκιε επειδή τα τελευταία χρονια μου αρέσει και προσπαθώ να κυριολεκτώ για να αντιλαμβάνομαι καλύτερα την γλώσσα μας,ανακαλύπτω και κάποια κακός κείμενα όπως η κακοποίηση του συγκεκριμένου ονόματος.Κατά την ταπεινή μου άποψη η κακοποίηση του συγκεκριμένου ονόματος μονο τυχαία δεν είναι...
      Όσον αφορά τον Προμηθέα τώρα,πιστεύω επίσης πως δεν πρέπει να αναπαράγουμε οποιαδήποτε συσχέτιση του με τον σατανά-διάβολο γιατί ούτε εδώ υφίσταται κάτι τέτοιο και μάλλον κι εδώ έχει ανακατευτεί ξένος δάκτυλος για την κακοποίηση και αυτού του ονόματος.
      Μυθολογικά τώρα ο Προμηθεύς μετά την απελευθέρωση του δέχεται τιμές από τον ίδιο τον Δια-Ζευ και μην ξεχνάμε πως ο Προμηθέας κατείχε ένα μυστικό που ο Δίας επιθυμούσε διακαώς να μάθει!

      ΛΕΩΝΟΡ

      Διαγραφή
    6. Όλες οι μεγάλες θρησκείες, αποτελούν μιαν αλυσίδα που κάθε κρίκος της αναφέρεται σε μια εποχή και έναν πολιτισμό. Υπάρχουν πολλά κοινά που μεταφέρονται απ΄την μια θρησκεία στην άλλη, με τις ανάλογες προσαρμογές και βεβαίως αλλοιώσεις. Οι συμβολισμοί πίσω από κάθε μύθο, ήρωα, θεό, κτλ, μεταφέρονται και ερμηνεύονται κατάλληλα από τους μυημένους. Τίποτα δεν είναι ερμηνεύεται κατά κυριολεξία, αγαπητέ μου ΛΕΩΝΟΡ.
      Ωστόσο εδώ μιλάμε με αναλογίες, σε ότι αφορά την συσχέτιση Προμηθέα και Διαβόλου και όχι με απόλυτη αντιστοιχία.
      Όμως είμαστε ήδη εκτός θέματος ανάρτησης...

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  42. Το τραγούδι είναι σχεδόν εθιστικό. Μελωδία, φωνή, απόδοση. Και καλώς στηλιτεύει τα κακώς κείμενα της θρησκείας και της υποκριτικής κοινωνίας. Μόνο που το κάνει με έναν προπαγανδιστικό απόλυτο τρόπο. Προσφέρει επιπλέον διχασμό και αντιπαλότητα αντί να αμβλύνει το χάσμα και γι'αυτό αυτοαναιρείται ο σκοπός του.

    Ανατολή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Ανατολή κατά την ταπεινή μου άποψη ο καλλιτέχνης διατηρεί αδιαμφισβήτητα το δικαίωμα της υπερβολής για να επιτύχει τον στόχο του,που δεν είναι άλλος από το να επιστήσει την προσοχή των ακροατών-αναγνωστών του στο πρόβλημα που θέλει να επισημάνει.
      Η υπερβολή είναι το εργαλείο του για να χτυπήσει υποκριτές και εθελοτυφλούντες στα ευαίσθητα σημεία τους εάν αυτά υπάρχουν...
      Πιστεύω τέλος πως δεν αμβλύνει κανένα χάσμα,ούτε προσφέρει διχασμό και αντιπαλότητα,απλά επισημαίνει τις υποκρισίες που εντέχνως κάποιοι σκουπίζουν και κρύβουν κάτω από το χαλάκι......

      ΛΕΩΝΟΡ

      Διαγραφή
    2. Ο στίχος είναι αρκετά αφαιρετικός και αφήνει περιθώρια πολλαπλής ερμηνείας και ερωτηματικά είναι η αλήθεια, αγαπητέ Λέωνορ. Αυτό από μόνο του είναι ωραίο γιατί προβληματίζει τον ακροατή και κινεί την σκέψη. Οι αποδέκτες στρεβλών θρησκευτικών ιδεοληψιών και υποκριτικών κοινωνικών επιταγών έχουν τόσο βαθειά τραύματα που θα καταφύγουν και στην υπερβολή, όπως λες, για να δικαιώσουν τη βιασμένη τους ψυχή.
      Βρίσκω άδικο τον θρησκευτικό αφορισμό συλλήβδην αλλά τον κατανοώ και μπορώ να δω με συμπάθεια την οπτική γωνία του δημιουργού και την υπερβολή στην τέχνη του.

      Ανατολή

      Διαγραφή
    3. " Οι αποδέκτες στρεβλών θρησκευτικών ιδεοληψιών και υποκριτικών κοινωνικών επιταγών έχουν τόσο βαθειά τραύματα που θα καταφύγουν και στην υπερβολή, όπως λες, για να δικαιώσουν τη βιασμένη τους ψυχή. "

      Αν και δεν έγραψα επακριβώς κάτι τέτοιο θα αποφύγω να συνεχίσω τον συγκεκριμένο διάλογο γιατί μάλλον οδηγείται σε λάθος δρόμο.

      ΛΕΩΝΟΡ

      Διαγραφή
  43. Φίλοι μου σαφώς και δεν είναι στις πρόθεσης μου να αγιοποιήσω το συγκεκριμένο μουσικό κομμάτι.Ο ποιητής σαφέστατα έχει την δικη του ατζέντα και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στην αναφορά του σε κάποια θεα!Aραγε εννοεί κάποια συγκεκριμένη θεότητα ή μήπως προωθεί κάποια επαναφορά στην μητριαρχία;
    Από την άλλη είμαι ικανοποιημένος από τον εαυτό μου γιατί με την μικρή εστίαση μου στους στίχους μπόρεσα να αποβάλω την στρεβλή εντύπωση που είχε δημιουργηθεί και στο δικό μου μυαλό λόγο του video!Aσε βεβαια και το νόημα των στίχων που ο καθένας μας ίσος να ερμηνεύει με διαφορετικό τρόπο λόγο τον προσωπικών του φίλτρων...
    Τέλος θα κάνω μια αναφορά στην λέξη "κρέας" που εντέχνως πλασάρει ο ποιητής μην διευκρινίζοντας ακριβώς εάν πρόκειται για κρέας ζώου ή αν στοχεύει στο "ανθρώπινο κοπάδι"!Απλά το συγκεκριμένο σημείο δίνει πολύ τροφή προς σκέψη.

    ΛΕΩΝΟΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαφώς και η ερμηνεία ενός τέτοιου τραγουδιού είναι υποκειμενική. Η αλληγορίες πάντοτε ερμηνεύονται ποικιλοτρόπως, καθώς ο στίχος δεν μιλάει ξεκάθαρα.
      Η παγανιστική θεότητα στην οποία αναφέρεται, ίσως δείχνει απαξία του χριστιανισμού και αφοσίωση σε χθόνιες θεότητες. Δεν θα επεκταθώ περισσότερο, διότι δεν είναι το θέμα μας εδώ.

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  44. Σχετικά με το τραγούδι που λέτε, ξέρετε δεν είναι απαραίτητο αυτός που συνέγραψε τους στίχους να υποκρύπτει νοήματα ή να χρησιμοποιεί λέξεις γνωρίζοντας πραγματικά τί αντιπροσωπεύουν και τί σημαίνουν. Γενικά στην τέχνη συμβαίνει αυτό. Το πώς ερμηνεύει ο δέκτης, συνήθως δεν έχει καμιά σχέση με την αρχική έμπνευση του καλλιτέχνη. Και ιδίως όροι όπως θεά, θεός, μητριαρχία, πατριαρχία κλπ. πλέον λέγονται σωρηδόν από τον καθένα, βγαίνει δεξιά αριστέρα ο οποιοσδήποτε και πετάει λέξεις και όρους γιατί παίζονται πολύ και είναι της μόδας. Αυτό τί σημαίνει; Ότι όλοι έχουν γνώση για αυτά που λένε; Πολύ αμφιβάλλω. Μια τόσο υλιστική και αμόρφωτη κοινωνία είναι δυνατόν να γνωρίζει τί σημαίνουν όλα αυτά; Εδώ αυτοί που μελετάνε χρόνια κι έχουν και μια κάποια πνευματική πορεία, δεν τα χουν ξεκαθαρίσει εντελώς μέσα στα μυαλά τους και ξέρουν όλοι αυτοί; Μην τσιμπάτε. Η διαστρέβλωση της διαστρέβλωσης παίζει, ιδίως στο θέμα της Θεάς και της μητριαρχίας, αλλά και η πατριαρχία διαστρεβλωμένος όρος είναι. Βγαίνει ο κάθε πικραμένος και η κάθε στερημένη να μας πει για τη Θεά, γκέη, τρανς, αναρχομπάχαλοι, καμμένοι παντός είδους, ποιοι είναι όλοι αυτοί; Με τι προσόντα θα το κάνουν και τί σχέση έχουν όλοι αυτοί με το Ιερό Θήλυ; Καμιά απολύτως! Ούτε οι ίδιοι δεν ξέρουν ότι εντέχνως έχουν αφεθεί ξαμολυμένοι για να αμολάνε τις αρλούμπες τους και να διαστρέφουν εν αγνοία τους τέτοιους συμβολισμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ όμορφα.Για να είμαι ειλικρινής ο ένας λόγος που αναφέρθηκα στην θεα ήταν για να σε προκαλέσω λιγάκι γιατί πρόσφατα μας ανέφερες πως έχεις θεα και όχι θεό...
      Σε αυτό το σημείο θέλω να μας αποκαλύψεις το φύλο σου,είναι άρρεν η θήλυ;
      Μπορείς να μας γράψεις δυο αράδες για την θεα σου και για το πάνθεον στο οποιο ανήκει αν ανήκει;

      ΛΕΩΝΟΡ

      Διαγραφή
    2. Ναι κατάλαβα για ποιον λόγο το έκανες, αρχικά βέβαια είπα να μην εμπλακώ, αλλά τελικά άλλαξα γνώμη. Θα πρέπει όμως να σας πω ότι αυτό που λείπει από το σκηνικό είναι ο ανακριτικός προβολέας, έτσι ένας ας πούμε ποιοτικής αισθητικής, με κανά κέρατο και τέτοια. Το έχω πει τόσες φορές, γυναίκα είμαι και ενίοτε αρέσκομαι στο να χρησιμοποιώ ονλάιν ανδρικές περσόνες, ας πούμε ότι είναι ένα είδος άσκησης για μενα. Τώρα για τα υπόλοιπα, επειδή πιθανότατα θα προκύψουν κι άλλα ερωτήματα, γω θα έλεγα να συντάξετε ένα ας πούμε βιογραφικό για να το συμπληρώσω και βάλτε μέσα ό,τι σημαντικό θελετε να μάθετε, θρησκευτικά και πολιτικά φρονήματα, ακριβή καταγωγή, γενεαλογικό δένδρο, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, διαστάσεις σώματος, νούμερο παπουτσιού, βάλτε τα όλα τέλος πάντων να σας τα πω μια και καλή.

      Διαγραφή
    3. Χαχαχαχα
      Σαφώς και το κατάλαβες...αφού τα καταλαβαίνεις όλα!Και κανένας δεν μποτρεί να σε υποχρεώσει να απαντήσεις σε οτιδήποτε αν εσύ δεν θέλεις.
      Οποτε άσε τις σάλτσες και την κλάψα και αν το θεωρείς σκόπιμο απάντησε μας περί της θεας σου και την σχέση της ίσος με την σεξουαλική ενέργεια.
      Εγώ ας πούμε σαν αδογμάτιστος που δηλώνω διατηρώ μια πολύ προσωπική σχέση με τα θεία,χωρίς να τους βάζω την οποιαδήποτε ταμπέλα...

      ΛΕΩΝΟΡ

      Διαγραφή
    4. Α και το θες και σε συνδυασμό και με την σεξουαλική ενέργεια. Ρε σεις στο τέλος θα πρέπει να φύγω με phd από δω μέσα. Στον επόμενο γύρο θα αλλάξω το νικ και θα το κάνω Προφέσορας. Τώρα εσύ προφανώς θα περιμένεις να σου πω για δεξιά και ζερβά, ήλιους και σελήνες. Όχι δε θα σου πω τέτοια και ξες γιατί; Γιατί έχω την αίσθηση ότι δεν είναι ορθοί δείκτες για το θέμα, αυτά που επικρατούν τις τελευταίες χιλιετίες και έχουν περάσει στο συλλογικό ασυνείδητο ως αντιστοιχίες του θηλυκού και του αρσενικού, δεν ήταν πάντα έτσι, έχουν αντιστραφεί στο διάβα του χρόνου ίσως και παραπάνω από μια φορά και σου φέρω και 2-3 παραδείγματα που το δείχνουν. Η Μπαστέτ του αιγυπτιακού πάνθεου ας πούμε η μετεξέλιξη της Σεκμέτ. Αρχικά ήταν ηλιακή Θεά, κατέληξε όμως να θεωρείται σεληνιακή. Γλωσσολογικά επίσης, ένα άλλο παράδειγμα που μου ρχεται τώρα, στην γερμανική γλώσσα ο ήλιος είναι θηλυκού γένους και η σελήνη αρσενικού. Και στην ελληνική γλώσσα όμως, ένα παράδειγμα είναι ο Όλυμπος, υποψιασμένοι είστε φρονώ περί της ετυμολογίας του, υπάρχει μεν ο γνωστός Όλυμπος αρσενικού γένους, υπάρχει όμως και η Όλυμπος θηλυκού γένους της Καρπάθου.Τωρα αν κάτσω να σκεφτώ ενδεχομένως να βρω κι άλλα, απλώς θέλω να καταλήξω στο ότι αυτό που επικρατεί για το δίπολο και την αρχή της μητρός και του πατρός είναι παραλλαγή κάτι άλλου, από άγνοια, επί τούτου, δεν γνωρίζω, αλλά το αφήνω στην άκρη. Μπορώ να πω κάτι άλλο όμως, λαμβάνοντας υπόψιν το καθρέφτισμα αυτης της Θεάς στο εδώ πεδίο και στον εδώ πλανήτη που βρισκόμαστε, θα το απλοποιήσω, δε θα το μπερδέψω πολύ, νηπιακές σκέψεις θα εκφράσω, εξ ου και θα αφήσω στην απ' έξω τα περί Νυχτός, περί Materia Matrix αλλά και περί λαϊκού μάτριξ. Η όποια, λοιπόν, εκπρόσωπος της μητριαρχίας, θα πρέπει να έχει δυο βασικά χαρακτηριστικά: αφένος να έχει μήτρα [προσέξτε όχι αιδοίο, μήτρα] γιατί ως γεννήτωρ γεννάει και θα πρέπει να έχει και άμεση σχέση με τη γη και τις γονιμικές της δυνάμεις και ως γεννήτωρ αλλά και ως τροφός, αυτό το δεύτερο ίσως σημαντικότερο από το πρώτο, μια θεά για να είναι Θεά πρέπει να τρέφει, καταρχίν στο υλικό πεδίο και κατ' επέκτασιν στα υπόλοιπα, είπαμε δε θα το μπερδέψω πολύ,νομίζω ότι με αυτά που είπα, γίνεται εμφανής και η σύνδεση με αυτό που καταλαβαίνεις ως σεξουαλική ενέργεια. Μια τέτοια Θεά αναγνωρίζω εγώ λοιπόν με αυτά τα βασικά χαρακτηριστικά. Τώρα πώς λέγεται, πού ανήκει κλπ. ειλικρινά δεν γνωρίζω.

      Διαγραφή
    5. Βρε ανακατοστρα,στην Κάρπαθο κανονικά είναι Έλυμπος.Το Όλυμπος μάλλον ιοθετήθηκε για τουριστικούς λόγους...

      ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΕΛΥΜΠΟ ΚΑΡΠΑΘΟΥ
      https://www.ert.gr/ert-arxeio/pascha-stin-elympo-karpathoy/

      Επίσης Ο Άνδρας γεννά και η γυναίκα τίκτει.Η γένεσης συντελείται στους όρχις του ανδρικού σώματος.
      Η γυναικα είναι ο υποδοχέας του σπόρου σαν την μάνα Γη.Ο πατέρας Ουρανός όμως προσφέρει τον Ήλιο και την βροχή που γονιμοποιούν την μητέρα Γη.Κάποιες δυνάμεις πρέπει να συνεργάζονται για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.Aρα όση ανάγκη έχουμε την θεα έχουμε και τον θεό!Οι πάνσοφοι πρόγονοι των Ελλήνων για αυτό είχαν ως κυριους θεούς τους έξι άνδρες μα και έξι γυναίκες!Ο κάθε ένας από τους δώδεκα θεούς αντιπροσώπευε και μια ξεχωριστή ιδιότητα-ποιότητα που θα έπρεπε να έχουν άντρες και γυναίκες για να ισορροπούν ομαλά στην καθημερινότητα του βίου τους!
      ΜEΤΡΟΝ AΡΙΣΤΟΝ!

      ΛΕΩΝΟΡ




      Διαγραφή
    6. Ελ και Ολ το ίδιο είναι ετυμολογικά, δεν υπάρχει διαφορά. Είπα και γω, δε θα ρθει η ώρα να βγάλεις από μέσα σου την τραβεστί φεμινίστρια; Άργησες, κρατιόσουνα κρατιόσουνα, σου κανα λιγα ναζάκια και γω για να την βγάλεις έτσι πιο πασιονέ, τα πες τώρα όμως και ξεθύμανες ε; Δεν έχω καταλάβει όμως, μου ζήτησες να σου απαντήσω για να δεις όντως ποιες είναι οι σκέψεις και οι κλίσεις μου ή για να με διορθώσεις; Σου αρέσει να διορθώνεις τους άλλους ε; Και μάλιστα γίνεσαι και πιεστικός όταν οι άλλοι δεν ανταποκρίνονται άμεσα στην τάση σου να διορθώνεις. Ίσως πρέπει να μάθεις να δίνεις λίγο χώρο στους άλλους να αναπνέουν, δες το λιγάκι αυτό, το βάιμπ σου έχει κάτι από μπλακ χολ, εγώ δε ζορίζομαι και πολύ, απλώς το επισημαίνω ως αναγνωριστικό σου. Και το ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής: διορθώνεις βάσει τί; πού βρίσκονται οι παράμετροι του δόγματος της διόρθωσης βάσει του οποίου λειτουργείς; Παραπάνω είπες ότι δηλώνεις αδογμάτιστος και ότι δεν βάζεις ταμπέλες στα θεία και τώρα μας λες για το 12θεο. Θα πρέπει βέβαια να σε ενημερώσω ότι οι πάνσοφοι πρόγονοι των Ελλήνων δεν πίστευαν σε κανένα 12θεο, για το όντως ον μιλούσανε, μονοθεϊστές ήτανε και πιο πριν πάλι σε ένα μονο ον ήταν αφιερωμένοι, είδες; Στο πασέρνω ουδέτερο κι αυτό, δε θα στο κανώ λιανό ως θηλυκό για να μην ενταθεί και πολύ η τραβεστί φεμινίστρια, θα το πάμε λάου λάου. Τα 12θεα ήταν και είναι για τις πλέμπες λοιπόν.

      Διαγραφή
    7. Αναγκάζομαι να διακόψω τον μεταξύ σας διάλογο, διότι διαπιστώνω ότι ο ένας εκ των δυο συνομιλητών, ξεπερνά τα όρια (στα σχόλια που ακολούθησαν και δεν έχω δημοσιεύσει), για τα οποία διατηρώ το δικαίωμα να κρίνω πότε ξεπερνούνται.
      Δεν θα κρίνω συμπεριφορές, αλλά δεν θα επιτρέψω καμία παρέκκλιση από όσους αναζητούν πεδία συγκρούσεων μέσα στον ΚΔ.
      Τα σχόλια που έχω απελευθερώσει, είναι αυτά που εγώ εγκρίνω.
      Παρακαλώ να μην ακολουθήσει κανένα απολύτως σχόλιο σχετικά με όσα είπα.

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  45. Η Θεά Νυξ ! Ξέρετε νομίζω προσεγγίζουμε ανθρωπολογικά και λανθασμένα την ουσία βάσει της βιολογίας μας . Και σύμφωνα με το περιορισμένο πεδίο αντίληψής μας , όλοι μας .Τι προσπαθούμε δηλαδή να εξηγήσουμε και να πούμε , πού να καταλήξουμε ; Στην άγνοια μας και την ηλιθιότητά μας ; Ναι ! Ίσως να προεκτείνουμε την σκέψη μας ψηλά και χαμηλά , κοντά και μακριά πέρα από κάθε όριο και γνωστό ( το λέει κάποιος αρχαίος δεν ξέρω , δεν θυμάμαι το όνομά του τώρα ίσως Πλωτίνος ) . Λύκιε πρέπει κάτι να κάνεις με την γραφή εδώ μου επιστρέφει τον κέρσορα και δεν βλέπω τι γράφω . Οκέυ συνεχίζω μετά , πάντως δεν νομίζω η Θεά να έχει σεξουαλικά όργανα οπότε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Δεν διάβασα σχόλια, παρά μόνο τον τίτλο της ανάρτησης και το κείμενο.
    Έμεινα σε μια λέξη κλειδί. ΕΜΜΟΝΗ .
    Αυτός που παρουσιάζει εμμονές στη σεξουαλικη του ζωή, παρουσιάζει και σε άλλους τομείς της ζωής του.
    Το σεξ από μόνο του και ο ηδονισμος για έναν απελευθερωμενο άνθρωπο από προσκολλησεις, λειτουργεί ευεργετικά, χαλαρωτικά εκτονωνοντας το άγχος.
    Μην δαιμονοποιουμε απολαύσεις της ζωής που χαρίζουν ευεξία και ποιότητα ζωής!
    Αλλού πρέπει να αναζητηθούν οι αιτίες του κακού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. "Το σεξ από μόνο του και ο ηδονισμος για έναν απελευθερωμενο άνθρωπο από προσκολλησεις, λειτουργεί ευεργετικά, χαλαρωτικά εκτονωνοντας το άγχος."

    Ο "απελευθερωμένος άνθρωπος" δεν έχει ανάγκη να εκτονώσει το άγχος του, διότι δεν έχει. Το άγχος προκαλείται από την πίεση που μας ασκεί ο χρόνος, οι προσδοκίες, η αλληλεπίδραση, ο ανταγωνισμός και οι διάφορες προσκολλήσεις και εξαρτήσεις μας με ανθρώπους, πράγματα ή καταστάσεις. Η απελευθέρωσή μας απ΄όλα αυτά, μας απομακρύνει το άγχος και όχι βέβαια το σεξ.
    Μπορεί κατά την διάρκεια του σεξ, να μην έχουμε άλλες σκέψεις, αλλά ακόμη και το ίδιο το σεξ μπορεί να προκαλεί άγχος (επίδοσης, ικανοποίησης, αποδοχής, κτλ) σε πολλούς ανθρώπους.
    Ο ηδονισμός από την άλλη, δηλαδή η επιδίωξη της ηδονής ως ιδέα ότι η ευχαρίστηση διώχνει τον πόνο, οδηγεί τελικά στην εμμονή και την εμμονική αναζήτηση της εφήμερης ηδονής παντί χρόνω, τόπω και τρόπω.
    Δεν δαιμονοποιούμε τις απολαύσεις της ζωής, αλλά λέμε ότι αυτές δεν είναι αυτοσκοπός και ότι πάντοτε θα πρέπει να τηρούμε το μέτρον και όχι την υπερβολή ή την έλλειψη. Σε αυτές τις δυο έννοιες, βρίσκεται και το "κακό" που ανέφερες.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Καθόλου δεν δαιμονοποιούμε απολαύσεις της ζωής . Η "απελευθέρωση" όμως δεν σημαίνει απαραίτητα και ελευθερία ( βλέπε τον πίχί Ιπποκράτη περί της ισορρόπησης των συστατικών και δράσεων ) . Ακόμη η καθεαυτή απόλαυση παύει να είναι τέτοια όταν απουσιάζει η ευγενής πρόθεση αυτής χωρίς υπερβολή ή έλλειψη ώστε να γίνεται και να συμβαίνει χωρίς αυτήν όχι για αυτήν , δηλαδή και με χωρίς αυτήν και με αυτήν . Τσ τσ οκέυ , για αυτό συμφωνήσαμε πως καλό είναι να εξετάσουμε ολιστικά το θέμα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Πολύ σωστά Λύκιε , καλημέρα σε όλο τον κόσμο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Λύκιε, κάποια στιγμή είχα κάνει ένα σχόλιο, που μέσα σε άλλα σου την έλεγα και για τη φωτό που επέλεξες για τη δημοσίευση. Το σχόλιο δεν το ενέκρινες για τους δικούς σου λόγους, αλλά είχα λόγο τότε που σου την είχα πει, γιατί όπως βλέπεις εμφανίστηκε κάποιος τώρα, ο οποίος σχολιάζει εκτός θέματος. Πλέον οι περισσότεροι βλέπουν έναν τίτλο, βλέπουν τη φωτό, περνάνε μια γρήγορη το κείμενο και νομίζουν ότι έχουν καταλάβει περί τίνος πρόκειται και σχολιάζουν άλλα ντ' άλλων. Δεν είναι κακό να ενημερώνεις σε τέτοιες περιπτώσεις ότι το θέμα που συζητάμε εδώ, το οποίο ΔΕΝ είναι το σεξ, αλλά η ενέργεια που αφορά ΚΑΙ το σεξ, δεν αφορά τους πάντες όλους και γι' αυτό δεν είναι και απαραίτητο να έχουν άποψη επ' αυτού οι πάντες όλοι. Το θέμα που συζητάμε εδώ και πάνω στο οποίο προσωπικά είπα αρκετά, αφορά εκείνους που αντιλαμβάνονται με ευρύτερη έννοια αυτό που η πλειοψηφία αντιλαμβάνεται ως σεξ και που θέλουνε να εμβαθύνουνε νοητικά και πρακτικά σ' αυτό το είδος ενέργειας, αφορά εκείνους που έχουνε μια κάποια ας πούμε πνευματική πορεία και ασχολούνται με το ενεργειακό κομμάτι τέτοιων θεμάτων, δεν αφορά εκείνους που ασχολούνται με αυτό το θέμα για να λύνουν τα άγχη τους, να εκτονώνονται και να έχουν σωματική ευεξία όπως τους έχουν προγραμματίσει να πιστεύουν. Δεν είναι κακό να τα λέμε αυτά, δεν είναι κάποιο είδος ελιτιστικού διαχωρισμού, δεν είμαστε όλοι ίδιοι, δεν έχουμε όλοι τα ίδια νοητικά, σωματικά, ψυχικά και ενεργειακά όρια, δεν έχουμε όλοι την ίδια πορεία, δεν βράζουμε όλοι στο ίδιο καζάνι, δεν είναι οι μεν καλύτεροι και οι δε χειρότεροι, είναι απλώς ζήτημα διαφορετικότητας και κατ' εμέ σώφρον θα ήτανε να το λέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Αγαπητέ Kwisatz Haderach, η εικόνα που συνοδεύει την ανάρτηση, δείχνει μια σκηνή που δεν υπονοεί απλώς το σεξ, αλλά μια έντονη σεξουαλική διάθεση που εκφράζεται με τρίο.
    Η σημειολογία αυτή, θέλει να δείξει ίσως την σπατάλη της σεξουαλικής ενέργειας, από την ηδονιστική συμπεριφορά.
    Για να προλάβω επιθέσεις περί των ερωτικών επιλογών και γούστων, δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτά, αρκεί να ικανοποιούν τους συμμετέχοντες και να συναινούν όλοι.
    Ωστόσο σε αυτές τις παραλλαγές δεν υπάρχει ερωτικό συναίσθημα, δηλαδή η ψυχική ένωση του ζεύγους κατά την διάρκεια της συνουσίας και μένει μόνο η αναζήτηση της σαρκικής ηδονής.
    Αν όμως έχεις να προτείνεις μια καλύτερη εικόνα, στείλ' την μου να την δω.
    Όπως ξέρεις ο ΚΔ υποδέχεται όλους τους επισκέπτες και καλωσορίζει κάθε σχόλιο, που σέβεται τους κανόνες του.
    Το περιεχόμενο των σχολίων του όμως, τίθεται στην διάθεση των συνδαιτυμόνων για σχολιασμό και διάλογο. Ακόμη και αυτοί που γνωρίζουν λιγότερα, έχουν να κερδίσουν απ' αυτούς που γνωρίζουν περισσότερα.
    Ήδη το σχόλιό σου απαντά στον ανώνυμο, έστω και δια της πλαγίας.
    Ο ανώνυμος θα κάνει πολύ καλά, αν μπει στον κόπο να διαβάσει τους διαλόγους και να καταλάβει την έκταση και το βάθος που δίνουμε στις έννοιες της ερωτικής, σεξουαλικής και δημιουργικής ενέργειας, χωρίς βεβαίως να παραλείπουμε και την ερωτική πράξη σε κάθε της επίπεδο.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Θέλω να εμβαθύνω νοητικά και πρακτικά σε αυτό το είδος ενέργειας παρακαλώ , παρακαλώ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Μα γι' αυτό το λέω, γιατί όσα σχολιάζει ο ανώνυμος, έχουν ήδη απαντηθεί τουλάχιστον από μενα στα παραπάνω σχόλια. Γενικά το θέμα είναι δύσκολο, από όλες τις απόψεις. Και συλλογικά η ανθρωπότητα βρίσκεται σε νηπιακό στάδιο όσον αφορά την κατανόηση του, ακόμη και στην καθαρά σωματική του εκδοχή. Εδώ άνθρωποι που ασχολούνται με το ενεργειακό κομμάτι και δυσκολεύονται, γνωρίζω άτομα που ασχολούνται πχ. με ενεργειακές θεραπείες και επειδή κάποια στιγμή φτάσανε σε σημείο να έχει μειωθεί η επιθυμία τους για σεξ, επειδή ακριβώς καταφέρανε να μεταστοιχειώνουν αυτή την ενέργεια σε δημιουργηκότητα, θεωρούσανε ότι αυτό είναι προβληματικό, τα κλισέ, οι προγραμματισμοί κλπ. που ανέφερα κάπου. Φαντάσου λοιπόν πόσο πιο δύσκολο είναι να κατανοηθεί αυτή η πλευρά από κάποιον που δεν ασχολείται και δεν τον αφορά το ενεργειακό κομμάτι. Θα το ξαναπώ όμως, δεν είναι απαραίτητο να αφορούν αυτά που λέμε τους πάντες όλους! Δλδ μπορεί κάποιος να έχει σεξουαλική ζωή όπως εκείνος την επιθυμεί από άποψη ποσότητας και ποιότητας και εκτόνωσης κλπ. και να είναι όλα όμορφα και ωραία και ισορροπημένα στην πορεία του, χωρίς να χρειάζεται να εμβαθύνει σε άλλες πλευρές του, γιατί ακριβώς δεν κατανοεί, δεν τον αφορά ο ενεργειακός τομέας και ενδεχομένως μια αντίστοιχη μυητική πορεία. Και πάνω σ' αυτό να συμπληρώσω και κάτι σχετικά με τη σπατάλη που ανέφερες. Δεν είναι το ίδιο για όλους. Δλδ για κάποιον που δεν τον αφορά η ας πούμε λεπτοφυής πλευρά του θέματος και είναι κάπως υλιστής με την καλή έννοια, το να κάνει πολύ σεξ και με πολλούς ανθρώπους δεν είναι και απαραίτητο να τον αδειάζει ή να λειτουργεί αρνητικά γι αυτόν. Για κάποιον όμως που έχει τρόπον τινά εξευγενίσει κάποιες πλευρές, η ίδια ποσότητα και ποιότητα στο σεξ με τον πρώτη περίπτωση, μπορεί να είναι μεγάλη ενεργειακή και ψυχική σπατάλη. Για αυτό είπα ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Και γενικότερα, αυτό που ονομάζουμε θετική και αρνητική ενέργεια, εγώ προτιμώ τους όρους ελαφριά και βαριά ενέργεια, δεν έχει την ίδια επίπτωση σε όλους. Δλδ η ενέργεια εκείνη που για κάποιον πιο εξευγενισμένο ενεργειακά από μενα είναι βαριά, για μένα που δεν είμαι τόσο εξευγενισμένος μπορεί να είναι ελαφριά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Εμένα με αφορά ο ενεργειακός τομέας και η αντίστοιχη μυητική πορεία . Νομίζω ή , θέλω να με αφορά ! Πώς ; φίλε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Διάβασα και εγώ το σχόλιο για απελευθερωμένους ανθρώπους μέσω σεξ και είπα σαν φασίστας μυστικιστής όπως είχα συστηθεί σε άλλο ποστ αναφέροντας ρούνους κ.λ.π. αν θυμάστε, να επέμβω για να διαλύσω τέτοιες αναρχίζουσες και νεοταξίτικες απόψεις που μας μιλάνε για ελευθερία. Τα πράγματα είναι απλά και είναι ακριβώς αντίθετα από αυτή την άποψη: Ένας πραγματικά απελευθερωμένος άνθρωπος είναι αδύνατον να είναι εθισμένος σε κάτι και να το αναζητεί συνέχεια απόλυτα εξαρτημένος από αυτό και άρα ανελεύθερος! Το ίδιο ισχύει και για όσους ψάχνουν το σεξ σαν πρεζόνια αλλάζοντας συνεχώς συντρόφους, ακριβώς επειδή είναι ανελεύθεροι που ψάχνουν να πάρουν τη δόση τους! Ένας ασκητής μοναχός όμως, ο οπισθοδρομικός θρησκόληπτος όπως τον αποκαλούν τέτοια ''απελευθερωμένα'' άτομα, επειδή είναι πραγματικά απελευθερωμένος δεν νιώθει την ίδια ανάγκη να ψάξει απεγνωσμένα να βρει το σεξ. Αν θέλει κάνει αν θέλει δεν κάνει ακολουθώντας τη δική του ελεύθερη βούληση.

    Θα μου πει τώρα κάποιος, ναι αλλά εσύ σαν φασίστας πώς γίνεται να είσαι απελευθερωμένος; Όπως ακριβώς συμβαίνει με τον μυστικισμό που δεν είναι στη φύση όλων των ανθρώπων να τον ακολουθήσουν όπως διάβασα και χαίρομαι που επιβεβαιώθηκε σχόλιό μου που έλεγε πως δεν πρόκειται να ακολουθήσει κάποιος ένα μαγικό μονοπάτι επειδή θα του γεμίσεις το δωμάτιο αποκρυφιστικά βιβλία αν δεν είναι στη φύση του να του έλξουν το ενδιαφέρον, το ίδιο ισχύει και με τη φασιστική φύση κάποιου που πάντα γεννίεται να γίνει κάτι και ποτέ δεν γίνεται κάτι, αλλιώς θα μπορούσαμε όλοι μας να εκπαιδευτούμε κάπου και να γίνουμε Μεγάλοι Αλέξανδροι πετυχαίνοντας τα ίδια πράγματα αν προσπαθούσαμε το ίδιο! Δηλαδή είτε την έχει μέσα του αυτή τη φασστική φύση είτε όχι. Αν την έχει και ζήσει σε φασιστικό περιβάλλον θα νιώθει απελευθερωμένος γιατί δεν θα τον εμποδίζει να την εκφράσει. Αν όμως ζήσει σε αντιφασιστικό περιβάλλον θα νιώθει σκλαβωμένος επειδή η κοινωνία του θα τον καταδιώκει και θα καταπιέζει για αυτό τη φασιστική του φύση και άρα δεν πρόκειται να νιώσει ποτέ απελευθερωμένος! Είναι σαν να παίρνεις κάποιον δαιμονισμένο άνθρωπο και να τον βάζεις να ζήσει στον Παράδεισο. Τρέχοντας θα φύγει για να νιώσει απελευθερωμένος! Καλό Σαββατοκύριακο

    - ένας φασίστας μυστικιστής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δώσε μου τον ορισμό του "φασίστα" όπως τον εννοείς εσύ, για να καταλάβουμε το πνεύμα σου.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Όπως ακριβώς ορίστηκε στο Εθνικό Κράτος του Μουσολίνι για παράδειγμα και όπως καταλαβαίνεις ο διεθνιστικός φασισμός ή ολοκληρωτισμός των αριστεριστών και της παγκοσμιοποίησης είναι ανελεύθερος για μένα, αφού συγκρούονται δυο διαφορετικοί τύποι φασισμού με τον πρώτο του Εθνικού Κράτους να είναι αυτός που εκφράζει εμένα και άρα θα με έκανε να νιώθω απελευθερωμένος! Το ίδιο ισχύει και για τον ασκητή μοναχό που ανέφερα σε πνευματικό επίπεδο. Αν πχ πάει να μονάσει κάπου, δεν σκλαβώνεται όπως θα νόμιζε κάποιος αθεϊστής αριστερός, γιατί ο μοναχός με δική του επιλογή αποφάσισε να το κάνει αυτό άρα και ελεύθερη! Σε ένα παγκοσμιοποιητικό ή κομμουνιστικό όμως καθεστώς που είναι το ένα και το αυτό για όποιον ψάχνει να δει τι γίνεται γύρω του, θα του απαγορευόταν να πάει να μονάσει και έτσι ο ασκητής θα ένιωθε ανελεύθερος γιατί κάποιοι άλλοι αποφάσισαν για αυτόν να κάνει κάτι που δεν θέλει. Το ίδιο ισχύει και για τα εμβόλια του Κορωνοϊού που έχουμε. Αν αποφασίσει κάποιος να τα κάνει επειδή ο ίδιος το θέλει, τότε αισθάνεται απελευθερωμένος. Αν όμως τα κάνει ενώ δεν θέλει επειδή εκβιάστηκε ή απειλήθηκε, τότε στο ίδιο πάλι δημοκρατικό καθεστώς που ζούμε θα αισθανθεί σκλαβωμένος. Συνεπώς δεν παίζω με τις λέξεις όπως ειπώθηκε σε άλλο σχόλιο. Είμαι απόλυτα σαφής.

      - ένας φασίστας μυστικιστής

      Διαγραφή
    3. Δηλαδή στον φασισμό του Μουσολίνι (ή στον εθνικοσοσιαλισμό του Χίτλερ), οι άνθρωποι απολάμβαναν την απόλυτη ελευθερία τους πιστεύεις;

      Διαγραφή
    4. Εμείς που έχουμε τέτοια φασιστική φύση ναι την απολαμβάνουμε και όχι σε μια κοινωνία φτιαγμένη για αντιφασιστικές φύσεις. νομίζω ήμουν ξεκάθαρος στο προηγούμενο σχόλιο. όλοι οι άνθρωποι όμως είναι αδύνατον όπως το εννοείς, γιατί όλοι δεν έχουμε την ίδια φύση να αισθανόμαστε ελεύθεροι στις ίδιες καταστάσεις λες και είμαστε ρομπότ!

      - ένας φασίστας μυστικιστής

      Διαγραφή
    5. Μήπως φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε ηγετική θέση, μέσα σε ένα φασιστικό καθεστώς; Κι αν είσαι ο τελευταία πολίτης; Πάλι ελεύθερος θα νιώθεις;
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    6. Λογικό το δημοκρατικό και αντιρατσιστικό σου μυαλό και φύση σου να δυσκολεύεται να με καταλάβει. Σε ένα τέτοιο καθεστώς ή βασιλικό επίσης με κυβερνώντες της δικής μου φυλής που θα νοιάζονται για την προκοπή του δικού μου έθνους, βλέπε Μέγα Αλέξανδρο για παράδειγμα, με χαρά μου να υπακούσω σε ό,τι μου πει ο ηγέτης του αν εγώ θα είμαι η τελευταία τρύπα του ζουρνά, γιατί απλούστατα θα θέλουμε τα ίδια πράγματα και θα αισθανόμαστε και οι δυο ελεύθεροι στην ίδια κοινωνία που θα τη θέλουμε να λειτουργεί με ίδιο τρόπο. Λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να στο πω πιο ξεκάθαρα. Για το αν θα καταλάβεις τι σου λέω, εξαρτάται από τη δική σου αντιληπτική ικανότητα.

      - ένας φασίστας μυστικιστής

      Διαγραφή
    7. Καταλαβαίνω το σκεπτικό σου, χωρίς να σημαίνει ότι το ασπάζομαι. Αν ήμουν κι εγώ "φασίστας", θα σου έκοβα όλα τα σχόλια αφού δεν με βρίσκουν σύμφωνο. Ωστόσο σου προσφέρω την ελευθερία της γνώμης σου και σέβομαι το δικαίωμά σου να την έχεις.
      Γι'αυτό και δεν έχεις κανένα λόγο να μιλάς με δηκτικό τρόπο.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  56. Πολλές προσωπικές γνώμες και προσωπικές απόψεις , γύρω γύρω και στο κέντρο η ουσία . Εν τέλει περιγράφουμε τους εαυτούς μας και την άποψή μας που έχουμε για τα πράγματα , τους ανθρώπους ενώ διαφωνούμε και τσκακωνόμαστε με τον κόσμο όλο όταν η οκκά είναι τετρακόσια . Πάει δεν πάει να είσαι ελεύθερος ή ανελεύθερος όπως κανείς νομίζει και πιστεύει , και να παίζουμε με τις λέξεις και τις ετικέτες , και να ενστερνιζόμαστε λεκτικοθεωρητικά ό,τι θέλουμε . Θυμάμαι κάτι λίγες εκπομπές του Χαρδαβέλλα που φλυαρούσανε και θορυβούσανε και στο τέλος της εκπομπής έμενε για τους τηλεθεατές ένα τίποτα , και βασικά μεγαλύτερη σύγχυση και παραπληροφόρηση. Θα μιλήσω προσωπικά ρε φίλοι , εσείς Kwisatz και Λύκιε έχετε την ενεργή γνώση και την δεξιοτεχνία του νου και της έγγραφης διατύπωσης να πείτε αυτά που δεν ξέρουμε . Πέστε μας παρακαλώ , ε φίλε Kwisatz ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για άλλη μια φορά, πραγματικά δεν καταλαβαίνω τί ακριβώς περιμένεις από μενα συγκεκριμένα να σου πω. Να σου δώσω δλδ κάποια πρακτική κατεύθυνση; Δεν είμαι δάσκαλος, το έχω ξαναπεί. Και επειδή αυτό το συγκεκριμένο θέμα είναι λεπτό και επαφίεται στην πολύ προσωπική ζωή του καθενός, στις τάσεις, στις ορέξεις και στις κλίσεις του, οι όποιες κατευθύνσεις εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να είναι οι ίδιες για όλους. Αυτός είναι και ο λόγος που τουλάχιστον στην ανατολή είναι απαραίτητος πάντα ένας δάσκαλος για να καθοδηγήσει κάποιον, ο οποίος δάσκαλος δημιουργεί προσωπική σχέση με τον μαθητή. Ακόμη κι αν μπορούσα να σε καθοδηγήσω πάνω στο θέμα, σε καμμία περίπτωση δε θα ήταν δυνατόν να γίνει εδώ ονλάιν μεταξύ αγνώστων. Δλδ θα έπρεπε πιθανόν να βρισκόμασταν τετ α τετ και να σου έθετα αρχικά πολύ προσωπικά ερωτήματα, τα οποία για να μου τα απαντήσεις θα έπρεπε να με εμπιστευτείς. Ερωτήματα σχετικά με την ηλικία σου, το πώς ζεις, πώς είναι η ζωή σου,ποια είναι η σχέση σου με το σεξ, αν είσαι μόνος, αν έχεις ταίρι, με τί άλλα πραματα ασχολείσαι κλπ. Καταλαβαίνεις ότι αυτό δεν είναι ας πούμε και πολύ πρέπον να γίνει εδώ, δεν είμαι εγώ άνετος να παρέμβω τόσο πολύ στην προσωπική ζωή ενός αγνώστου ονλάιν, ενδεχομένως να έρθεις και εσύ σε δύσκολη θέση και το πιθανότερο είναι ότι ακόμη κι αν το κάνω, δεν θα είσαι ειλικρινής. Θα σου πω όμως κάτι άλλο. Μια μέθοδο την οποία χρησιμοποιώ όταν με απασχολεί κάτι και ψάχνω απάντηση. Σκέφτομαι λοιπόν, τί θα έλεγα εγώ σε κάποιον, σε έναν φίλο, τον οποίο θα τον απασχολούσε ακριβώς το ίδιο θέμα που με απασχολεί και ζητούσε την άποψη μου. Μπορώ να σου πω ότι με αυτήν τη μέθοδο, έχω καταφέρει να βρω αρκετές απαντήσεις σε ζητήματα που κατά καιρούς με απασχολούσαν, αν όχι ολοκληρωτική απάντηση, τουλάχιστον να βρω μια αφετηρία. Δοκίμασε το και εδώ είμαστε, τα ξαναλέμε.

      Διαγραφή
  57. Δηλαδή πείτε μας και εμείς να ακούσουμε , διότι εμείς , εγώ τουλάχιστον ίσως να είμαι "παιδί" και θέλω κάπου να καταπιαστώ και να εργαστώ πάνω . Να μου πείτε αυτό 2 και 2 κάνουν 4 , θα το μάθω και θα το δεχτώ όπως μου λέτε , αυτοί είναι οι κανόνες και μετά θα φτιάξω δικούς μου , θα δω τι είναι σωστό και τι λάθος , τι με ωφελεί περισσότερο και τι όχι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πραγματι πιστευεις οτι μπορεις εδω να μαθεις κατι πανω σε αυτο το θεμα?

      Διαγραφή
  58. Καλή Κυριακή να έχουμε. Λύκιε σου χω στείλει ήδη 3 εμαιλ.
    Πολύ ενδιαφέρον θέμα με βοηθάει σε διαφορες σκέψεις που σχετίζονται με την τρέχουσα επικαιρότητα. Λύκιε μήπως ζούμε μια μαζική ελεγχόμενη ενεργειακή συνουσία χαμηλής κρασδαμικότητας λογω των σημείων των καιρών?
    Ευχαριστώ
    'Αγια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Έχετε κολλήσει όλοι στον απελευθερωμενο άνθρωπο ενώ το σχόλιο αναφέρει απελευθερωμςνος απο προσκολλησεις.
    Για δείτε λίγο τη διαφορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Έγινε φίλε Kwisatz , ευχαριστώ , θα το κάνω αυτό .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Πριν λίγο καιρό είχαμε μια συζήτηση για τις λέξεις "δίκαιο" και "δίκιο" και ότι εννοούν διαφορετικά πράγματα.Παρόλα αυτά τα αντίθετα τους είναι ένα και το αυτό, το "άδικο".

    ΛΕΩΝΟΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Μάλιστα , κάτι να προσθέσεις φασίστα , Λεωνόρ , Τζόκερ... θα χαρούμε να ακούσουμε όλοι μας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. περί Ειδωλολατρείας

    https://www.youtube.com/watch?v=GPjG-LtLs1c

    ΛΕΩΝΟΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Το έκανα φίλε Kwisatz , ρώτησα τον υποθετικό φίλο συγκεκριμένα ερωτήματα και πήρα ικανοπιητικές απαντήσεις . Το έκανα και παλαιότερα είναι η αλήθεια πριν μου την συστήσεις την τεχνική . Ακόμη χρησιμοποιούσα τις κοινές μου συναναστροφές με τους άλλους ανθρώπους για να αναμορφωθώ , και να επιμορφωθώ εγώ , σε σχέση με τους γύρω μου και εντός μου . Ίσως χρειάζομαι περισσότερη ενέργεια να συσσωρεύσω μέσα από την σωματική γυμναστική , ίσως επίσης χρειάζομαι να περιορίσω τις διαρροές της προσωπικής μου ενέργειας κόβοντας τις ανθυγιεινές συνήθειες και δραστηριότητες μέσα από μια προσεγμένη νοητική προσοχή που δίνω στα πράγματα και τους ανθρώπους . Τότε ίσως σιγά σιγά και να μου αποκαλυφθεί η μερική αλήθεια των πραγμάτων . Πράγματι λες "δεν καταλαβαίνω τί ακριβώς περιμένεις από εμένα να σου πω" , και ούτε εγώ ο ίδιος ξέρω τι ρωτάω και τι θέλω . Τι θέλει ένας άνθρωπος που έρχεται σε αυτή την γη ; Ο υποθετικός φίλος μου και οι γνώσεις μου-του και τα βιώματα και οι εμπειρίες λένε ο σκοπός των πάντων είναι η ευδαιμονία . Ένας άλλος υποθετικός φίλος και εγώ , λέει η ελευθερία από τα πάντα , όμως ούτε αυτό είναι μήτε καλό μήτε σωστό . Και μου 'ρχεται η σκέψη και η ιδέα της αγάπης από τα πιο μικρά μέχρι τα μεγαλύτερα και τα λεγόμενα άψυχα και έμψυχα , να ενδυναμώσω τον μυ της καρδιάς μου . Για να γίνει αυτό ίσως να πρέπει να ισχυροποιήσω και την δύναμη της θέλησης , της συγκέντρωσης και της πρόθεσης και της φαντασίας . Δεν ξέρω Kwisatz , βγάζεις κάποιο καλοπροαίρετο νόημα να μου πεις και εμένα ; Έτσι κουβέντα χαλαρά να γίνεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βασικά ο λόγος που σου πρότεινα αυτήν την ας πούμε τεχνική, ήταν για να αποστασιοποιηθείς λίγο από σενα, γιατί μου έδινες την εντύπωση ανθρώπου που βρίσκεται σε αδιέξοδο. Γενικότερα ο τρόπος και η επιμονή σου να ψάχνεις απαντήσεις και καθοδήγηση από άλλους, έβγαζαν κάτι από απόγνωση. Πιθανολογώ ότι περνάς μια περίοδο πνευματικής ξηρασίας. Μάλλον έχεις φτάσει σε ένα πνευματικό πικ και δεν ξέρεις προς τα πού να πας, πώς να συνεχίσεις. Το ξέρεις βέβαια ότι όλοι έχουμε τέτοιες περιόδους, είναι μακρύς ο δρόμος, δεν είναι εύκολος, τα πράγματα είναι μια πάνω μια κάτω και μπορεί να περάσουνε και αρκετά χρόνια ίσως και αρκετές ενσαρκώσεις για να συνειδητοποιήσεις ποιό είναι το επόμενο βήμα. Ιδίως για το καρδιακό κέντρο που αναφέρεις, τα πράματα παραείναι δύσκολα, είναι ένα πολύ δύσκολο και απαιτητικό κέντρο στην ενεργοποίηση του και συνήθως χρειάζεται αρκετούς βίους για να μπει σε ορθή δράση, μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις τα καρδιακά νοσήματα μπορεί να είναι ένδειξη ενεργοποίησης, μη νομίζουμε δλδ ότι οι ενεργοποιησεις των κέντρων γίνονται πάντα ομαλά και ευχάριστα. Συμφωνώ με όσα λες ότι χρειάζεται και πρέπει να κάνει ένας άνθρωπος, αλλά δε νομίζω ότι υπάρχει συγκεκριμένη συνταγή που λειτουργεί για όλους, είναι πολύ προσωπικός και ξεχωριστός ο δρόμος της αυτογνωσίας για τον καθένα. Σίγουρα γνωρίζω εμπειρικά δυο πράγματα: Καταρχίν, ότι όλοι όσοι έχουνε μια πνευματική πορεία, έχουν στάνταρ έναν μη ενσαρκωμένο οδηγό, έχεις και συ έναν τέτοιον, είμαι σίγουρος. Το δεύτερο που γνωρίζω είναι ότι αν είσαι έτοιμος για κάποια υπέρβαση, μικρή ή μεγάλη, δεν υπάρχει η περίπτωση να μην την κάνεις ακόμη κι αν νομίζεις ότι είσαι στα εντελώς χαμένα και δεν ξέρεις τον τρόπο. Εάν δεν είσαι όμως έτοιμος, ό,τι τεχνική και να σου πει να κάνεις ο μεγαλύτερος δάσκαλος, δεν πρόκειται να γίνει τίποτα.

      Διαγραφή
  65. ΥΓ* Να πω επίσης ότι η τεχνική που σου πρότεινα, δεν είχε να κάνει με το να ρωτήσεις -εκείνα που ρωτούσες εμένα- υποθετικούς σου φίλους, κάτι άλλο σου είπα. Εσύ δεν ρωτάς κάτι, εσύ ξεχνάς αυτά που σε απασχολούν και οραματίζεσαι ότι έναν φίλο σου τον απασχολούν ακριβώς αυτά που απασχολούν εσένα και έρχεται να ζητήσει την άποψη σου, θέτει σε εσένα τα ερωτήματα που έθεσες εσύ σε μενα και συ του απαντάς. Γίνεσαι δλδ ο απαντών σε κάποιον άλλον όμως που βρίσκεται στο ίδιο αδιέξοδο με σενα, δε συνεχίζεις να είσαι ο ερωτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Πω ρε φίλε Kwisatz διαβάζει κανείς αυτά που γράφεις , και την διατύπωση των σκέψεών σου με μια άλλη δυναμική , αυτές αποκτούν ενέργεια και γίνονται σαν πραγματικότητα . Οκέυ εσύ δεν εννοείς μια φανταστική ερωταπάντηση , τώρα κατάλαβα , αλλά μια αποστασιοποιημένη από τον εαυτό μου και οραματιστική συναπάντηση , τέλοσπάντων κατάλαβα , θα το κάνω αυτό , ευχαριστώ ξανά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Και πες μου φίλε , υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος να έρθω σε επαφή με τον μη ενσαρκωμένο οδηγό , ή απλά θα νιώσω την παρουσία ίσως και την φωνή του όταν εγώ θα είμαι έτοιμος ; ... είτε διότι λιγόστεψα τον νοητικό θόρυβο είτε γιατί εναρμόνισα την " ουσία" μου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά δεν γνωρίζω με ποιον τρόπο μπορεί να τον επικαλεστεί κανείς ώστε να έχει άμεση επαφή μαζί του. Τον δικό μου ούτε τον έχω δει ούτε τον έχω ακούσει ποτέ. Ξέρω όμως ότι είναι πάντα εδώ έτοιμος να παρέμβει όταν τον χρειαστώ, γιατί πραγματικά σε καταστάσεις άμεσης ανάγκης που χρειάστηκα άμεση βοήθεια και του τη ζήτησα, κυριολεκτικά στο επόμενο λεπτό μου ήρθε ουρανοκατέβατη. Και είμαι σχεδόν σίγουρος ότι σχετίζεται με το ορθόδοξο μοναχικό μου παρελθόν κάποιας προηγούμενης ενσάρκωσης μου, γιατί πριν πολλά χρόνια κατά τη διάρκεια της Χριστικής ευχής ένοιωσα το χέρι του στον ώμο μου, εκείνη ήταν ως τώρα η μόνη φορά που κατάλαβα την παρουσία του μέσω αγγίγματος.

      Διαγραφή
  68. Καλημέρα φίλε Kwisatz , καλημέρα Λύκιε και συναναγνώστες του καταχθόνιου δάιμων !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Φίλε μου , ούτε φασίστας είσαι ούτε μυστικιστής ! Της φυλής σου ; Σοβαρά νομίζεις έμεινε φυλή ; Χαχα , το έθνος είναι έθνος γιατί μοιράζεται την ίδια κουλτούρα και όλοι αγαπάνε τον ίδιο τόπο που ζούνε και τους συνανθρώπους τους , αλλά και τους ξένους , γιατί όχι . Σκατά , κι απόσκατα ίσως , εμείς δεν αγαπάμε τίποτα . Σε ένα επίπεδο ούτε καν τους εαυτούς μας αγαπάμε . Και αν ξεφλουδίσουμε περισσότερο τον άνθρωπο , στο τέλος της πράξης , μόνο η εσωτερική φλόγα μετράει , ούτε καν το έθνος , ίσως ούτε καν η οικογένεια , χαχαχχα ! Οκέυ νομίζω δλδ . Μου αρέσει το σχόλιό μου . Ας βάλω την υπογραφή μου . Ευάγγελος 25 Μάη 2022 , 22.00 . Τι λες ε φασίστα ; Εγώ είμαι μαζί σου κατάλαβα πώς νιώθεις και τι εννοείς , ευγενικά όμως α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Οκέυ , καλό βράδυ "καταχθόνιοι" !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Καλησπέρα , ας πούμε ότι έκανα την άσκηση-τεχνική ημιτελώς , και έδωσα-πήρα την εξής απάντηση "βάλε λίγη-περισσότερη αγάπη σε όλα που κάνεις" , "τίποτα δεν με απασχολεί" , τότε γιατί νιώθω κάπως-ίσως κενός . ΤΙ ψάχνω και τι θέλω ; όταν δεν με ικανοποιεί κάτι αλλά και ούτε έχω απαιτήσεις από κάτι και ανθρώπους . Αυτά είναι ψυχολογικά ίσως , ίσως όχι ενεργειακά ενδιαφέροντα ή άλλες ανησυχίες . Δεν ξέρω ; να πω βαρέθηκα την ρουτίνα , τα πάντα είναι όμως ρουτίνα μετά από λίγο . Τι είναι αυτό το κάτι , αυτό το θέλω , το αγαπώ και... ; Δεν είναι εντελώς άσχετο με τον τίτλο του θέματος και τον έλεγχο της σεξουαλικής ενέργειας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι απόλυτα φυσιολογικά όλα αυτά που λες ότι βιώνεις, όλοι τα βιώνουμε κατά καιρούς. Και είναι και δύσκολη από πολλές απόψεις η περίοδος που διανύουμε, επικρατεί ένα γενικότερο ενεργειακό και ψυχικό βάλτωμα και δεν είναι απλό να παραμένει κάποιος συνεχώς συγκροτημένος, ώστε να ανταπεξέρχεται στις προκλήσεις οι οποίες είναι πολλαπλών επιπέδων. Λοιπόν ξες τι νομίζω; Ότι χρειάζεσαι λίγη πνευματική διαύγεια και η μεσκαλίνη είναι ιδανική για κάτι τέτοιο. Είχες ποτέ σου κάποια αντίστοιχη εμπειρία; Αν ενδιαφέρεσαι μπορώ να σου πω τί και πώς.

      Διαγραφή
    2. Εδώ παρεμβαίνω, διότι πρέπει να δηλώσω ότι η μεσκαλίνη (ψυχεδελικό) ανήκει στις απαγορευμένες απ'το νόμο ναρκωτικές ουσίες και η διαφήμιση ή προώθησή του, αποτελεί αδίκημα.
      Συνεπώς να μην δωθεί καμία συνέχεια στον διάλογο περί αυτής της ουσίας.
      Ευχαριστώ.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  72. Καλημέρα σας , τι κάνετε ; Όχι , και γιατί είμαι ενάντια σε κάθε είδους παραισθησιογόνο , οκέυ παλαιότερα κάπνιζα , τώρα που και που , εξάλλου λίγο από τις επιδράσεις των ουσιών , σαν να το σώμα μου και η ψυχολογία μου , το μυαλό μου ίσως τις παρήγαγε από μόνο του σε ένα μικρό βαθμό. Όπως και να έχει δεν ενδιαφέρομαι για αυτά ή μανιτάρια . Και σίγουρα δεν νομίζω να μπορείς να μεταφέρεις την εμπειρία σου με αυτά Kwisatz στον άλλον πώς είναι και τι νιώθει και τι κερδίζει έτσι ; Εσύ Λύκιε τι λες ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως γνωρίζεις, δεν με βρίσκει σύμφωνο οποιαδήποτε τεχνητή υποβοήθηση ή υποκατάσταση, σε οτιδήποτε αναζητούμε να βιώσουμε ψυχονοητικά. Ο άνθρωπος έχει προορισμό να κατακτήσει αυτόνομα την ατομική του εξέλιξη, όσο χρόνο και όσο πόνο και αν απαιτηθεί, για να το πετύχει.
      Σε αυτό το παιχνίδι, κάνει δεν μπορεί να κλέψει την μπάνκα!

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  73. Ναι συμφωνώ μάλλον σε όλα που λες , πες μου , μπορείς να ορίσεις την ατομική εξέλιξη , που ο τελεολογισμός της είναι ο ίδιος για όλους ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Αγαπητέ Kwisatz Haderach, λυπάμαι που δεν μπορώ να δημοσιεύσω το σχόλιο σου, διότι προσκρούει στο γράμμα του νόμου, για το οποίο είμαι υπόλογος.

    Ανώνυμε, η ατομική εξέλιξη είναι η πορεία του κάθε ανθρώπου προς την τελείωσή του, όπερ και σημαίνει το τέλος της παρουσίας του στο υλικό πεδίο με τις ενσαρκώσεις του.
    Η τελεολογία είναι κοινή, αλλά η πορεία είναι εξατομικευμένη.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Δε με ενοχλεί το ότι δεν δημοσιεύεις τα σχόλια, ξέρω ότι τα διαβάζετε, εμένα αυτό με ενδιαφέρει. Βρε συ ανώνυμε, εάν μπορούσες όπως λες να ελέγχεις την υπόφυση σου για να παράγει τις ορμόνες που χρειάζεσαι, δε θα έλεγες ότι νοιώθεις κενός, ανα πάσα στιγμή θα μπορούσες να ελέγχεις την εγκεφαλική σου λειτουργεία για να προσπερνάς τέτοιες ψυχολογικές δυσθυμίες. Εσύ τώρα αν πας σε έναν ψυχίατρο, το λιγότερο που θα σου διαγνώσει θα είναι κατάθλιψη και το λιγότερο που θα σου συνταγογραφήσει θα είναι ζάναξ. Νόμιμα είναι. Θα είναι οκ αυτό; Οκ θα είναι και το πιθανότερο είναι θα τα πάρεις αλλά δε θα το λες σε κανέναν. Εδώ ο άλλος σε καρδιολόγο πάει για ανεβασμένη πίεση και του συνταγογραφεί λεξοτανίλ. Νόμιμα είναι κι αυτά. Είναι οκ; Μια χαρά οκ είναι, όλοι τα μπουκώνουνε με το παραμικρό στις πεπολιτισμένες κοινωνίες μας με τις φούχτες κιόλας. Ακούστε κάτι, μέσα στη φύση και συγκεκριμένα μέσα στο φυτικό βασίλειο υπάρχουν όλες οι θεραπείες για τα πάντα όλα. Μην πιστεύετε τις μπούρδες που κυκλοφορούν για όλα αυτά τα φυτα, υπάρχει λόγος που είναι "παράνομα". Ούτε τον Χριστό φαντάρο θα δείτε, ούτε θα φωτιστείτε ξαφνικά, ούτε θα κλέψετε στην εξέλιξη, μη φοβάστε, φόβο μαρτυράει η προκατάληψη σας γιατί πιθανότατα θεωρείτε ότι δεν θα έχετε τον έλεγχο υπό την επήρεια τους. Δεν ισχύει αυτό, σας το ξαναλέω. Εαν γίνει σωστά, με σεβασμό και για συγκεκριμένο λόγο, είναι μεγάλο βοήθημα και δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό σ' αυτό. Το σώμα σας δεν το τρέφετε σωστά για να λειτουργεί σωστά; Εαν δλδ κάτι δυσλειτουργεί στον οργανισμό μου, το να λάβω ένα βότανο που θα τον βοηθήσει, θεωρείται κλέψιμο εξέλιξης;Ανώνυμε θα στο ξαναπώ. Θεωρώ ότι χρειάζεσαι νοητική διαύγεια και στο επίπεδο εξέλιξης που βρίσκεσαι η μεσκαλίνη είναι ένα άριστο και συμβατό βοήθημα. Δεν θες; Κανένα πρόβλημα. Ενδεχομένως να σου αρέσει και η ψυχική κατάσταση βαρεμάρας και κενότητας την οποία λες ότι βιώνεις, ούτε ο πρώτος είσαι ούτε ο τελευταίος βιτσιόζος :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Ναι φίλε Λύκιε , αλλά τι σημαίνει το τέλος της παρουσίας του στο υλικό πεδίο με τις ενασρκώσεις του , ποια είναι αυτή η τελεολογία που επιτυγχάνεται παρέα με την πορεία του προς αυτήν του , την τελείωσή του και συνυφαίνονται οι δύο , δηλαδή αυτό το πώς επιτυγχάνεται οδηγεί και σημαίνει την σάλπιγγα με το αποτέλεσμα . Λύκιε δούλεψε εσύ το σχόλιό του Kwisatz και κόψε τα επίμαχα σημεία και δημοσίευσέ το , αν γίνεται ασφαλώς .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Πω ρε φίλε Kwisatz , με αρέσεις πολύ , και σε αυτά που λες και ο τρόπος που τα λες ! Είναι περισσότερο κυκλοθυμίες , και χαρά , άνευ λόγου και αιτίας , και θλίψη για τα πάντα και τίποτα , και απογοήτευσης , και ικανοποίηση και βαρεμάρα , στο τέλος της ημέρας δεν σημαίνουν τίποτα όλα αυτά για μένα . Και περνώ την πύλη της διαύγειας του πνεύματος , όπου σημασία έχει το όραμα , ο σκοπός , η ενέργεια και κάτι άλλο , διότι δεν θεωρώ ότι τώρα έχω διαύγεια πνεύματος . Μπορείς να μου πεις αν μπορώ να βοηθηθώ χωρίς το μανιτάρι ή άλλο βοήθημα εκτός από εμένα , φιλικά σε ρωτάω .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Τώρα έτσι όπως το περιγράφεις, αν ήσουνα γυναίκα θα σου έλεγα ότι μάλλον είσαι σε προκλιμακτήριο φάση αχαχχαχα! Ενδεχομένως να είναι λίγο αποσυντονισμένος ο θυροειδής σου. Βέβαια η κυκλοθυμία έχει και το ενδιαφέρον της, από την άποψη ότι δεν είναι μια στατική κατάσταση, υπάρχει εναλλαγή και κίνηση. Δεν καταλαβαίνω όμως τί ακριβώς είναι αυτό που σε ενοχλεί σ' αυτό που περιγράφεις. Σε κουράζει αυτή η συναισθηματική εναλλαγή; Θες να σταθεροποιηθεί κάπου;Νοιώθεις ότι δεν την ελέγχεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Μάλλον δεν είναι τίποτα φίλε kwisatz , μάλλον "ζητάω πολλά" , το παράξενο είναι δεν ζητάω κάτι ή να ενθουσιάζομαι από κάτι , μάλλον είμαι ένας από εκείνους τους φαντασμένους που ψάχνουν το υπερφυσικό στην ματαιότητά μας , μάλλον ίσως να έχω νιώσει εκείνο το υπερφυσικό και δεν χαίρομαι το πεζό εδώ τώρα , δεν ξέρω , θα δω , ευχαριστώ για το ενδιαφέρον ε φίλε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Για μενα, όπως έγραψα και σε άλλο σχόλιο, η κατάσταση που περιγράφεις είναι φυσιολογική, όταν βέβαια δεν δημιουργεί σοβαρά προβληματικά σημεία στην καθημερινότητα σου και στις σχέσεις σου με τους άλλους. Πολλές φορές μάλιστα, μπορεί να είναι και δημιουργική, μπορεί πχ. να εκτοξεύσει την δημιουργική και καλλιτεχνική σου έμπνευση, αν γίνεις παρατηρητής αυτής της συναισθηματικής εναλλαγής που βιώνεις. Το πρόβλημα είναι ότι έχει περάσει με κάποιον τρόπο η πεποίθηση ότι τέτοιου είδους δυσθυμίες είναι προβληματικές και απορριπτέες, υποσυνείδητα δλδ ίσως κάποιος να νοιώθει ότι είναι "άρρωστος" τρόπον τινα. Να πούμε όμως και κάτι άλλο σημαντικό, μιας και το έθιξες τώρα και συ. Οι περισσότεροι αποζητάμε υψηλά μεταφυσικά νοήματα και ασχολούμαστε με ας πούμε υψηλού επιπέδου μυστικισμούς και αποκρυφισμούς, ενώ δεν έχουμε δουλέψει με τα βασικά ζητήματα που απαιτούνται για τέτοιες ενασχολήσεις. Για παράδειγμα, ο κατά το δυνατόν ορθός έλεγχος του συναισθηματικού μας σώματος, είναι απαραίτητος για να προχωρήσουμε σε μεγαλύτερο βάθος. Εαν δεν έχει κατακτηθεί πειθαρχία νοητική και συναισθηματική, εάν ο νους είναι διάχυτος και δεν είναι σε εγρήγορση, εαν υπάρχει αταξία σκέψης και συναισθήματος, είναι μάταιο να ασχολούμαστε με δυσκολότερα θέματα. Δε λέω να γίνουμε βούδες και υπεράνθρωποι, έτσι; Αλλά να υπάρχει ένας κατά το δυνατόν έλεγχος ιδίως του αστρικού/συναισθηματικού σώματος κι αυτό είναι μακρά πορεία, είναι μύηση ουσιαστικά και η πλειονότητα της ανθρωπότητας αυτήν την περίοδο πάνω σ' αυτήν τη μύηση βρίσκεται, στον έλεγχο του συναισθήματος. Πάντως κοίταξε, μαγεία υπάρχει και στο πεζό και στο καθημερινό, αν γίνεις προσεκτικότερος παρατηρητής ίσως την βρεις εκεί που ποτέ δεν περίμενες ότι υπάρχει. Και η επαφή με τη φύση, η ενασχόληση μαζί της, η τακτική επαφή των άκρων μας με το χώμα είναι για μενα η μεγαλύτερη και πιο ισχυρή ψυχοθεραπεία, η φύση είναι η μεγαλύτερη θεραπεύτρια και η μεγαλύτερη δασκάλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Αλήθεια λες Kwisatz , ευχαριστώ . Πάντως είσαι άνθρωπος σπουδαίος οκέυ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Καλημέρα σας , δηλαδή θα ακουστεί σχολική ερώτηση ενός παιδιού , αλλά πώς επιτυγχάνεται ο κατά το δυνατόν ορθός έλεγχος του συναισθηματικού μας σώματος , η πειθαρχία η νοητική και συναισθηματική , του αστρικού/συναισθηματικού σώματος , η μαγεία στο πεζό και συναισθηματικό , έτσι να μην χανόμαστε και κουβέντα να γίνεται ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Υπάρχει ένα μείζον πρόβλημα, που σχετίζεται και με το θέμα του ποστ, αλλά και με τις ερωτήσεις σου, ανώνυμε. Ότι όλοι εμείς που ασχολούμαστε με αυτά τα θέματα, έχουμε ήδη χάσει πάρα πολύ χρόνο και θα το εξηγήσω αυτό. Οι περισσότεροι μεγαλώνουμε μέσα σε ας πούμε λιγότερο ή περισσότερο προβληματικές οικογένειες, μας φέρνουν στον κόσμο άνθρωποι οι οποίοι συνήθως δεν είναι έτοιμοι γι' αυτό και οι οποίοι έχουν δικά τους άλυτα ζητήματα, τα οποία μεταφέρουνε από τις δικές τους οικογένειες και πάει λέγοντας. Αργότερα καθώς μεγαλώνουμε, πρέπει να προσαρμοστούμε σε προβληματικά εκπαιδευτικά και κοινωνικά συστήματα, που προωθούν τον υλισμό, την αναξιοκρατία, τη μετριότητα, την επιφανειακότητα. Και κάποια στιγμή, οι περισσότεροι σαν ενήλικες ξαφνικά μαθαίνουν για όλα αυτά τα ενεργειακά και θέλουν να ασχοληθούνε, είτε από περιέργεια, είτε από βαρεμάρα, είτε επειδή όντως κάτι ψυχανεμίζονται αλλά δεν γνωρίζουν τί ακριβώς. Το πρόβλημα είναι ότι έχουνε ήδη παγιωθεί προβληματικές συμπεριφορές και μοτίβα, οι οποίες είναι ανακόλουθες με τα ας πούμε ενεργειακά και μυστικιστικά ζητήματα και οι οποίες είναι πάρα δύσκολο όχι μόνο να αλλάξουν, αλλά και να εντοπιστούν ωστε να κατανοηθούν. Ακόμη και στις περιπτώσεις που κάποιος από παιδάκι έχει μεγαλύτερη κλίση σε αυτά τα θέματα, σπάνια υπάρχει κάποιος δίπλα του για να τον καθοδηγήσει, με αποτέλεσμα είτε να ξεχνάει την κλίση του, είτε να μην την ξεχνάει και να μεγαλώνει ακόμη πιο προβληματικά λόγω της αντίστασης του στην προσαρμογή. Γινόμαστε λοιπόν ενήλικες και κάποιοι ξαφνικά αντιλαμβανόμαστε -στην καλύτερη των περιπτώσεων- ότι έχουμε ένα βουνό ζητήματα που πρέπει να δουλέψουμε και αυτή η εργασία είναι και δύσκολη και απαιτητική. Οι περισσότεροι για διάφορους λόγους, δεν ασχολούνται καν και ταυτόχρονα επιδιώκουν να ασχοληθούν με θεματικές που απαιτούν σταθερές και υγιείς βάσεις, τις οποίες δεν έχουνε! Μιλάμε πχ. για τον έλεγχο της σεξουαλικής ενέργειας. Πώς είναι δυνατόν να ασχοληθεί κανείς πραγματικά σωστά με αυτήν, όταν όλοι μας ανεξαιρέτως έχουμε μάθει το σωματικό σεξ με λάθος τρόπο; Είναι δυνατόν να εντρυφήσουμε στο ενεργειακό του θέματος, όταν ήδη το σωματικό είναι στρεβλό; Πώς θα αλλάξουν όλες αυτές οι παγιωμένες συμπεριφορές και προγραμματισμοί; Δεν φτάνει καν ο χρόνος που έχουμε για να γίνει κάτι τέτοιο. Δε λέω ότι δεν μπορεί να γίνει, λέω απλώς ότι κατά τη δική μου άποψη, λίγοι θα τα καταφέρουν σε ικανοποιητικό βαθμό. Όταν ας πούμε οι περισσότεροι δεν είναι ικανοί να τηρήσουν συνέπεια στον λόγο και στις πράξεις τους σε απλά καθημερινά πράματα, όταν τη μια λένε και την άλλη ξελένε, όταν ξεχνάνε τί έχουν πει, όταν δεν μπορούν να βάλουν σε τάξη τη σκέψη τους ώστε να την αρθρώσουν ή να την καταγράψουν σωστά, όταν σπουδάζουν για να κάνουν δουλειές που δεν τους αρέσουν, όταν κάνουν παιδιά χωρίς να το θέλουν πραγματικά, όταν δεν ξέρουν γενικότερα τί τους γίνεται, πώς είναι δυνατόν όλοι αυτοί οι άνθρωποι να κατανοήσουν και να ασχοληθούν σοβαρά με τα θέματα που λέμε; Η εργασία θα πρέπει να ξεκινήσει από τα μικρά καθημερινά πράματα, η οποία αν ξεκινούσε από τα παιδικά μας χρόνια, τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο εύκολα για την εξέλιξη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Καλημέρα σας , φίλε Kwisatz "έχουμε μάθει το σωματικό σεξ με λάθος τρόπο" , εννοείς δεν πηγάζει από την καρδιά αλλά από την σεξουαλική ορμή , όχι από το αγνό παιδικό συναίσθημα και την αγάπη , θες να το αναλύσεις περαιτέρω ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Ξέρεις κουβέντα να γίνεται με εσάς αξιόλογοι ανθρώποι . Γιατί πολύ καιρό τώρα βαρέθηκα και από πάντα ίσως μπορώ να πω , βαριέμαι τους κοινούς σε εισαγωγικά διαλόγους . Μου λένε πάμε για καφέ , βρίσκω προσκόμματα και δικαιολογίες ή λέω " τα έχω πει όλα ρε παιδιά" τι να λέμε και να ξαναλέω τα ίδια και τα ίδια , και προτιμώ να βγαίνω μόνος μου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κανά καλό γκομενάκι βρίσκεις τουλάχιστον όταν βγαίνεις μόνος σου; Ετσι για να προπονείσαι και στον έλεγχο της σεξουαλικής ενέργειας...

      Διαγραφή
  86. Χαχαχα αραιά και πού χε χε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Ε φιλαράκια τι νέα ; Kwisatz ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Χαιρετώ. Σχετικά με κάποια ζητήματα τα οποία εξέθεσε ο ανώνυμος και τον απασχολούν, έχω ένα ανάλογο λινκ το οποίο ενδεχομένως να έδινε κάποιες κατευθύνσεις. Βέβαια από ό,τι έχω καταλάβει, δεν επιτρέπονται παραπομπές σε άλλα μπλογκ, εγώ θα κάνω την παραπομπή και χειριστείτε το όπως νομίζετε. https://sunbornstories.blogspot.com/2022/06/0.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ασφαλώς και επιτρέπονται οι παραπομπές μέσα σε ένα σχόλιο. Αυτό που δεν επιτρέπεται είναι το σπαμ και οι παραπομπές που δεν συνοδεύουν κάποιο σχόλιο.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  89. Λέει πολλά και τα λέει καλά Kwisatz thanks !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. γιατι δεν τους λες Kwisatz ότι το ιστολογιο sunbornstories ειναι δικο σου;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για ποιον λόγο θεωρείς ότι θα έπρεπε να αναφέρω τον ιδιοκτήτη του ιστολογίου; Αλλάζει κάτι στην περίπτωση που είναι όντως δικό μου; Κι αν ναι, γιατί; Κι ας υποθέσουμε ότι ναι είναι δικό μου, εσύ πώς το ξέρεις αυτό;

      Διαγραφή
  91. 1) Για ποιον λόγο θεωρείς ότι θα έπρεπε να αναφέρω τον ιδιοκτήτη του ιστολογίου;
    2)Αλλάζει κάτι στην περίπτωση που είναι όντως δικό μου;
    3) Κι αν ναι, γιατί;
    4)Κι ας υποθέσουμε ότι ναι είναι δικό μου, εσύ πώς το ξέρεις αυτό;

    τέσσερις ερωτήσεις και μια έμμεση παραδοχή ότι είναι δικό σου. Δεν υποθέτω, γνωρίζω ότι είναι δικό σου. Όπως και άλλες ιστοσελίδες. Μετά από τόσες ενσαρκώσεις πλέον είναι λίγα αυτά που δεν γνωρίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. Το τελευταίο ερώτημα ήταν ρητορικό. Είναι εμφανές ότι αν μπορείς να γνωρίζεις κάτι μέσα στο νετ στο τεχνικό επίπεδο που αναφέρθηκες, το γνωρίζεις λόγω τεχνογνωσίας, ούτε με ενσαρκώσεις έχει να κάνει ούτε με τίποτα τέτοιο. Ενδεχομένως αυτές οι ατάκες να πιάνουν σε τίποτα 20χρονα. Και κρίνοντας και από τον τρόπο της λεκτικής διατύπωσης σου, αυτή η τεχνογνωσία είναι το μόνο που έχεις και τη στιγμή που τα καλώδια βγουν από τις πρίζες, δεν έχεις απολύτως τίποτα. Ευχαριστώ τη Θεά που με ευλόγησε να μην έχω τέτοια τεχνογνωσία, γιατί είναι εμπόδιο στην πνευματική εξέλιξη για λόγους που δε θα κατανοούσες ακόμη κι αν έμπαινα στον κόπο να τους αναφέρω. Οφείλω πάντως να πω ότι άτομα του δικού σου μεντάλιτυ και της δικής σου τεχνογνωσίας με έχουν διασκεδάσει πάρα πολύ κατά καιρούς, αυτή η υπόκωφη αλαζονία που σας διακρίνει σαν κοινό χαρακτηριστικό είναι το πιο διασκεδαστικό σας κομμάτι, γιατί ακριβώς είναι και το αδύνατο σας. Θα μπορούσαμε να διασκεδάσουμε και σ' αυτήν την περίπτωση, αλλά είμαι σε περίοδο αποχής από διασκεδάσεις με ανήλικα σε ψυχονοητικό επίπεδο. Κάποια αλλη φορά ίσως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. " Ευχαριστώ τη Θεά που με ευλόγησε να μην έχω τέτοια τεχνογνωσία, γιατί είναι εμπόδιο στην πνευματική εξέλιξη"

    Βρε συ γιατί "τσιτώνεσαι";; Κουλάρησε . Το τεχνικό μέρος είναι για άλλου είδους δουλειές και όχι για να γνωρίζω ποιος είναι ποιος και αν το τάδε ιστολόγιο είναι δικό του. Σιγά μην ασχοληθώ τεχνολογικά για τόσο ασήμαντα θέματα. Η τεχνολογία όμως από την άλλη που λανθασμένα πιστεύεις ότι είναι εμπόδιο στην πνευματική σου ανέλιξη, είναι από το μεγαλύτερα "εργαλεία" για να το καταφέρει κανείς αυτό. Για να εξελιχθείς και να ανέβεις πεδίο και να πας παραπάνω, χρειάζεσαι "αναβάθμιση" καινούργια "ενημέρωση". Κάθε "πίστα" όσο ανεβαίνει επίπεδο έχει και μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας, και εκεί χρειάζεται κανείς μεγαλύτερες "δεξιότητες" και "όπλα".

    Τι νομίζεις ότι είναι η ψυχή και το πνεύμα; Όλες οι ζωές που έχει ζήσει κάποιος και όλα όσα έχει αισθανθεί και θυμάται μπορούν κάλλιστα να μπουν μέσα σε ένα τσιπάκι.. Το σώμα είναι ένα "όχημα" ...οι περισσότεροι είναι "έξυπνα μέταλλα". Σας κάνουν ότι θέλουν, παίρνεται το σχήμα και την μορφή που κάποιοι άλλοι θέλουν. Τι νομίζεις ότι είναι το Μάτριξ;; Δεν είναι τυχαίο ότι θέλουν να σας φορέσουν τσιπάκι στον εγκέφαλο. Όμως άτομα του δικού σου μεντάλιτυ νομίζουν ότι διασκεδάζουν με τους άλλους, αλλά στην ουσία δεν συμβαίνει αυτό παρά μόνο στην φαντασία τους. Ένα μπότ εξυπηρέτησης άλλων είσαι, ποια θεά και πράσινα άλογα. Τελικά παρότι είσαι μεσήλιξ στην ηλικία στο ψυχοπνευματικό επίπεδο είσαι ανήλικο. Ίσως αν δεν ήσουν τόσο ψυχοπνευματικά ανήλικος να σου έλεγα και ποιοι και για ποιο λόγο θέλουν αυτό το "όχημα" που λέγεται ανθρώπινο σώμα. Και με τι τρόπο το κατορθώνουν αυτό. Κάποια άλλη φορά ίσως. Μπαιιιιιι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. Μεγάλε Αττίλα των πιξελιών, πραγματικά τώρα με έσβησες απ' τον χάρτη. Εντάξει, ντρέπομαι λίγο αλλά πρέπει να το παραδεχτώ, μιας και με αποκάλυψες. Πρόλογο πουλάω. Πες όμως την αλήθεια, σε έπεισα και σενα έστω και για ένα λεπτό :) Ιδέα δεν έχω ρε για όλα αυτά τα ζητήματα που θίγονται εδώ. Κόπυ πέηστ κάνω από αλλού, ένας τυχάρπαστος γελοίος είμαι, να αρθρώσω δεν ξέρω, μια τραβεστί περσόνα είμαι με ένα κάρο συμπλέγματα κατωτερότητας, ένας άσχετος αποτυχημένος είμαι, ένας τίποτας, ένας κανένας, ένας φαντασιόπληκτος πλανεμένος, ένας βλάκας με απελπιστικά χαμηλό άη κιου. Εγώ να εξυπηρετήσω άλλους; Αχαχχαχα! Βρε είμαι τόσο άχρηστος, που μερικές φορές αναρωτιέμαι για ποιον λόγο υποτίθεται ότι υπάρχω! Το δέ σώμα μου είναι τόσο άθλιο, νοσηρό και άδειο από το παραμικρό ίχνος ενέργειας, που με κάνει να αναρωτιέμαι διπλά για το άνωθεν. Ποια ψυχή και πνεύμα; Εγώ να αναβαθμιστώ; Με τί προσόντα θα το κάνω ρε; Δεν έχω μάνα μου από τέτοια. Ενα σάπιο κομμάτι κρέας είμαι που περιφέρεται άσκοπα εις βάρος άλλων κιόλας. Αν διαθέτεις τον ελάχιστο αυτοσεβασμό, μην κάνεις τον κόπο για κάποια άλλη φορά, δεν σου αξίζει να πέσεις ξανά τόσο χαμηλά. Φτύσε και μην ξανακοιτάξεις κάτι τόσο βδελυρό και ασήμαντο σαν εμένα. Στον ήλιο μοίρα δεν έχω μανάρι μου εγώ και συ θα πρέπει να θυμάσαι να χεις στραμμένο πάντα το βλέμμα σου στο ζων φως του ήλιου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. " Πες όμως την αλήθεια, σε έπεισα και σενα έστω και για ένα λεπτό :) Ιδέα δεν έχω ρε για όλα αυτά τα ζητήματα που θίγονται εδώ."

    Tσού δεν με έπεισες για τίποτε από ότι λες. Είσαι καλός στο μπλα μπλά και στην παραπλάνηση. Είσαι μεγάλη σουπιά. Αμολάς την "μελάνι" σου και μετά την κάνεις με ελαφρά πηδηματάκια μέχρι την επόμενη φορά που θα θες εσύ να "ξυστείς" πάλι. Ρε μαν τι νομίζεις ότι είμαι κανένα χρυσόψαρο της γυάλας χα χα χα που δεν γνωρίζει από "ψάρεμα" σουπιάς;;

    Όσο για τα άλλα που λές ότι είσαι...Συ είπας, όχι εγώ. Τι προσπαθείς να περάσεις με τον ασυνείδητο μηχανισμό άμυνας της υποτιθέμενη προβολικής ταύτισης. ? .Πρέπει να έχεις "φάει" μπόλικη ψυχολογική "κακοποίηση" για αυτό και η αμυντικός και συνειδητός αποπροσανατολισμός που κάνεις.

    Δεν ξέρω αν είμαι Αττίλας..αλλά ξέρω ότι..."χαμένο κορμί με φωνάζουν και αλήτη γιατί δεν γυρίζω τα βράδια στο σπίτι".
    https://www.youtube.com/watch?v=HkUVh9V8lA8

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. Έλα τώρα παραδέξου το, υπήρξε μια πολύ μικρή στιγμούλα, τόσο μηδαμινά απειροελάχιστη και φευγαλέα, που υπάρχει όντως το ενδεχόμενο να μην την αντελήφθης καν, την οποία ναι σε έπεισα. Ταχέως όμως και την αμέσως επόμενη στιγμή, επανήλθες στα ορθά και φυσιολογικά. Εδώ κοτζάμ Λύκιο έπεισα κι έκανε ολάκερο ποστ για πάρτη μου! Ο δε ανώνυμος, λίγο ακόμη και... ας μην το πω καλύτερα. Βεβαίως αυτοί είναι ένα κλικ παρακάτω από σένα, ευλόγως θα μου πεις. Μέχρι και ότι είμαι σουπιά σε έπεισα αχαχαχχα, ενώ στην πραγματικότητα είμαι κάτι σαν τα καβουράκια τα μικρούτσικα που ζουνε μέσα σε κοχυλάκια. Μισό λεπτό όμως γιατί μπερδεύτηκα ολίγον, βραδύνους γαρ. "μέχρι την επόμενη φορά που θα θες εσύ να "ξυστείς" πάλι." Εάν πράγματι δεν απατώμαι, σχολιάζω σε μπλογκ του οποίου ο οικοδεσπότης λέγεται "Λύκιος" και όχι "χαμένο κορμί με φωνάζουν και αλήτη γιατί δεν γυρίζω τα βράδια στο σπίτι", παρακαλώ αν λανθάνω διορθώστε με διότι εκτός από βραδύνους τυγχάνω και μέγας φαντασιόπληκτος και βλάξ. Και από ότι παρατηρώ, εκτός κι αν πάλι απατώμαι και παρακαλώ να με ξαναδιορθώσετε, συ μου απευθύνθηκες πρώτος και μάλιστα με ερώτημα εκτός θέματος των άνωθεν διαλόγων, ερώτημα που πάει λίγο σε ας πούμε "κίτρινο τύπο", εσπρέσσο, ινστα κλπ. Κατά τα άλλα, εγώ ήρθα σε σενα να ξυστώ και μάλιστα όπως επιστημονικώς δηλώνεις θα υπάρξει και επόμενη φορά ξυσίματος. Αγγίξαμε αριστοτελική λογική σα να λέμε...

    Μα φυσικά ΕΓΩ είπα και όχι εσύ! Τι προσπαθώ να περάσω με ποιον;;; Τώρα μπλόκαρα αλήθεια, δαύτο ήταν πολύ προχωρημένος ακαδημαϊσμός για τα μέτρα μου, 5-6 νευρώνες μου χουν μείνει, λυπήσου με, μην τους κάψω κι αυτούς, το επόμενο βήμα είναι φυσική λωβοτομή, φυτό θα μείνω και δεν υπάρχει άνθρωπος να με προσέξει. Εγώ να φάω μπόλικη ψυχολογική κακοποίηση; Αχαχαχαχ! Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει κάποιος να ασχοληθεί μαζί μου! Εγώ ένα άχρηστο παράσιτο είμαι παιδιόθεν, που κανείς ποτε δε με ήθελε, από παντού με διώχνανε, στην καλύτερη αυτό, γιατί 9 στις 10 ήμουνα σαν αόρατος, κανείς δε με έβλεπε, ένας ανύπαρκτος παντού και πάντα. Εξ ου και με τα χρόνια, κατάφερα με το πενιχρό τυρόγαλο που χω για εγκέφαλο, να αναπτύξω κάποιες παραπλανητικές τεχνικές και ω του θαύματος, ενίοτε πιάνουνε! Ο τελευταίος των τελευταίων, ο πιο ανύπαρκτος απ' τους ανύπαρκτους, ένα γελοίο παράσιτο και δες! Μέχρι και σενα κατάφερα να παραπλανήσω. Δεν είναι κακό να πεις ότι σου αρέσει. Βεβαίως θα πρέπει πρώτα να το καταλάβεις ότι σου αρέσει για να το πεις, προς ώρας αυτή η αρέσκεια εδράζεται κάπου στο υποσυνείδητο σου. Σε ενοχλεί ναι, το ότι κατάφερε κάποιος σαν εμένα να σε παραπλανήσει έστω και για λίγο, αλλά το γεγονός ότι είσαι εδώ και μου απαντάς και θα συνεχίσεις να μου απαντάς, κάτι άλλο δείχνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. 641 σημαίνει γενικά κάτι αυτός ο αριθμός ; έτσι να λέγεται .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. Αγαπητέ Kwisatz Haderach, θα με εξέπληττε αν αυτό το ιστολόγιο ήταν πραγματικά δικό σου. Εκτός του ότι το θεματολόγιο είναι εν πολλοίς του δικού σου ενδιαφέροντος, νομίζω ότι κάποια άρθρα δεν σε εκφράζουν και τόσο, όπως δεν θα σε εξέφραζε η κατοχύρωση πνευματικών δικαιωμάτων που υπάρχει στο ιστολόγιο, αλλά και η μη ελεύθερος σχολιασμός χωρίς κατάθεση προσωπικού e-mail. Επίσης δεν πιστεύω ότι ταιριάζει στον χαρακτήρα σου, η δημιουργία, διατήρηση και η διαχείριση ενός ιστολογίου γενικότερα.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. Όπως βλέπεις Λύκιε απάντηση δεν θα σου δώσει ο Kwisatz Haderach . Το ιστολόγιο είναι όντως δικό του, και αν δεν ήταν θα το αρνιόταν απο την πρώτη στιγμή. Κάτι όμως που δεν έκανε. Και δεν είναι κακό που έχει ιστολόγιο, ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος είναι.

    Δεν ασχολείται όμως μόνο σαν blogger έχει και άλλα ενδιαφέροντα, όπως η μουσική είναι και dj . Βέβαια τα μουσικά μας γούστα διαφέρουν αλλά περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.

    Αττίλας των πιξελίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. Αγαπητέ "Αττίλα των πιξελίων", χαίρομαι που είναι έτσι τα πράγματα.
    Πίσω από αυτά, βλέπω το ζευγάρι να συνδυάζεται και να αλληλοσυμπληρώνεται στην κοινή σας πορεία.
    Ξέρω ότι dj είναι ο σύντροφος και προφανώς μοιράζονται το ιστολόγιο.
    Το βρήκα ενδιαφέρον και σας συγχαίρω.
    Τώρα περί μουσικών γούστων, σίγουρα δεν με ενθουσιάζει και δεν με εκφράζει η trans και η ψυχεδελική μουσική, αλλά ίσως τα γούστα μας συναντηθούν κάπου στη ροκ ή τη μπλουζ- τζαζ.
    Πάντως το ρεπερτόριο των μουσικών μου γούστων, είναι τόσο μεγάλο που σίγουρα σε κάποιο μουσικό είδος, θα συνεκφραζόμαστε.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. Κ.Λύκιε πάλι μπερδεύεσαι. Δεν έχω καμία σχέση με τον Kwisatz Haderach και την κυρά του. Όταν λέω ότι έχουμε διαφορετικά γούστα με αυτόν στην μουσική το εννοώ. Άκουσα την μουσική που παίζει και δεν μου άρεσε καθόλου. Για αυτό είπα γούστα είναι αυτά σε άλλον αρέσει , αλλά σε μένα όχι.

    Αττίλας των πιξελίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. Πολύ ωραία αγαπητέ Αττίλα των πιξελίων!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. Ναι πράγματι, με τον Sunborn είμαστε ζευγάρι και ζούμε στο Πήλιο. Και ναι, ο σύντροφος μου είναι μουσικός, από τους πρωτεργάτες της τρανς σκηνής στην Ελλάδα, αλλά έχει και σεβαστό ροκ παρελθόν, υπήρξε για χρόνια resident dj σε δυο ιστορικά ροκ μαγαζιά της Αθήνας, Ομπρε και Crazy horse. Ό,τι άλλο θέλετε να μάθετε, ευχαρίστως να σας απαντήσω. Ο ανώνυμος που λέει ότι γνωρίζει κάποια πράγματα για μενα και τον σύντροφο μου, δεν έχω ιδέα ποιος είναι και δεν με ενδιαφέρει κιόλας. Το θέμα είναι ότι για πολλοστή φορά συναντώ κάποιον που θα ήθελε πάρα πολύ να είμαι ο σύντροφος μου! Πλέον μόνο σε θαυμασμό για εκείνον μπορώ να αποδόσω μια τέτοια επιμονή, δεν είν κακό, έχω ωραίο άντρα από όλες τις απόψεις :) Βεβαίως απάντηση δεν έχω λάβει ακόμη για το τί αλλάζει στην περίπτωση που είναι δικό μου το μπλογκ και γιατί είναι σημαντικό να ειπωθεί κάτι τέτοιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  104. " Βεβαίως απάντηση δεν έχω λάβει ακόμη για το τί αλλάζει στην περίπτωση που είναι δικό μου το μπλογκ και γιατί είναι σημαντικό να ειπωθεί κάτι τέτοιο"

    Δεν αλλάζει απολύτως τίποτε. Τουλάχιστον για μένα, Και όπως έχω πει δεν είναι κακό να έχει κάποιος ένα μπλόγκ ή ακόμα περισσότερα. Απορώ όμως γιατί δεν το παραδέχεσαι ευθέως ότι το συγκεκριμένο μπλόγκ είναι δικό σου;; Προσωπικά εγώ δεν χρειάζομαι να ρωτήσω κάτι για εσάς, διότι γνωρίζω σχεδόν τα πάντα. Η γνώση είναι δύναμη. Όταν γνωρίζεις τους άλλους τότε συνήθως δεν πέφτεις έξω ποτέ στα συμπεράσματα σου. Και φυσικά δεν τρώς παπάτζες.

    Σε ότι έχεις αναφέρει για μένα έχεις πέσει πάρα πολύ έξω :)

    Αττίλας των πιξελίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  105. Λοιπόν, για να το κλείνουμε το θέμα γιατί πραγματικά δεν καταλαβαίνω τί νόημα έχει όλος αυτός ο διάλογος και γιατί επιμένεις τόσο πολύ να παραδεχτώ κάτι το οποίο δεν ισχύει. Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει να μπαίνω σε ψευδαισθητικά τριπ για το τί είναι ο άλλος, στη δική μου πορεία είναι παγίδα μια τέτοια επικέντρωση και δεν με βοηθάει σε κάτι. Σου έδωσα μια αρχική ας πούμε ψαρωτική απάντηση για το τί υποτίθεται ότι είσαι, την οποία θα έδινα στον καθένα σε μια ανάλογη περίπτωση, ούτε ξέρω ούτε και με αφορά το τί είσαι, τείνω σε τέτοιες περιπτώσεις να γίνομαι κυνικός και προκλητικός, αυτό δε σημαίνει φυσικά ότι λειτουργεί πάντα. Τωρα, στο μπλογκ ο καθένας μπορεί να δει ότι υπάρχει ένας συγγραφέας, ο σύντροφός μου. Παλιότερα υπήρχε και δεύτερος, εγώ, πλέον όμως όχι! Για να είμαι όμως ειλικρινής, τη συγκεκριμένη δημοσίευση που παρέθεσα, όπως και τα περισσότερα θέματα που σχετίζονται με αποκρυφισμό μέσα στο μπλογκ, τα έχω επιμεληθεί εγώ, καθότι είναι περισσότερο του δικού μου ενδιαφέροντος. Ελπίζω τώρα να το ξεκαθαρίσαμε. Δε θα ήθελα να συνεχίσουμε τον διάλογο σ' αυτό το μοντ, εάν θέλεις να συζητήσουμε κάτι που σχετίζεται με το θέμα του ποστ ή το θέμα του λινκ που παρέθεσα, ευχαρίστως να το κάνουμε. Σε αντίθετη περίπτωση, να με συμπαθάς αλλά δεν βρίσκω λόγο να συμμετέχω περαιτέρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.