Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021

37ο ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ-ΣΤΟΧΑΣΤΗΡΙΟ

 



Τους κανόνες τους ξέρετε, ξεδιπλώστε τις σκέψεις σας ελεύθερα...


*ευχαριστούμε την Aya που φιλοτέχνησε αυτό το Αναψυκτήριο


87 σχόλια:

  1. Η αγαπητή μας Aya, φιλοτέχνησε την εικόνα του 37ου Αναψυκτηρίου, θέλοντας να εστιάσει στην μαγεία που τελείται μέσω της τεχνολογίας.
    Ασφαλώς η μαγεία χρησιμοποιεί δυνάμεις της φύσεως και στοιχειακές οντότητες, που μέσω τελετουργικής επικλήσεως, καλούνται να υπηρετήσουν τις επιθυμίες του μάγου.
    Ωστόσο είναι εφικτή η επίτευξη παρόμοιου στόχου και μέσω της ψυχοτρονικής τεχνολογίας, όπου την θέση των στοιχειακών οντοτήτων, παίρνει ένα μηχάνημα που επιδρά στο αιθερικό επίπεδο των όντων και ο "μάγος" είναι απλά ένας χειριστής μηχανήματος.
    Όπως ένας μάγος μπορεί να είναι "λευκός" ή "μαύρος" αναλόγως των προθέσεών του, έτσι και ο χειριστής του μηχανήματος, μπορεί να κάνει καλό ή κακό σε ανθρώπους, ζώα και φυτά.
    Ευτυχώς η κατοχή τέτοιων μηχανημάτων δεν είναι μια εύκολη υπόθεση και οι κάτοχοι αυτών των συσκευών είναι μυστικές υπηρεσίες και κάποιοι επιλεγμένοι ιδιώτες που έχουν αγαθό σκοπό, μιας και αυτή η τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιείται και για θεραπευτικούς σκοπούς. Βεβαίως δεν είναι απίθανη η κατοχή αυτής της τεχνολογίας και από σκοτεινούς ανθρώπους, με κακές προθέσεις.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βρε παιδιά, βρε παιδιά, πάλι εγώ ο μπαρ-μπαρ αγεωμέτρητος θα έρχομαι να σας τα λέω; Δλδ έχει καταντήσει αηδία το πράμα. Λοιπόν, ένα σχόλιο απο μενα και δεν ξαναεπανέρχομαι στο θέμα. Αυτό που λέτε δεν είναι μαγεία! Ο μάγος χρησιμοποιεί ή μάλλον χρησιμοποιούσε -μιας και οι μάγοι δεν υπάρχουν πια, τους πάτησε το τραίνο - την ενεργεια και τη δύναμη του δικού του αστρικού σώματος για να κάνει ό,τι ήτανε να κάνει! Βασικά αυτή ήτανε η πρώτη βασική εργασία του μάγου, η δημιουργία ολοκληρωμένου και σταθερού αστρικού σώματος και για τους τραντίσιοναλ η μοναδική εργασία, καθότι μέσω αυτού γινότανε σταδιακά η σύνδεση με τον Ηλιακό Αγγελο και αυτό ήτανε το μόνο που ενδιέφερε έναν τραντίσιοναλ μάγο. Όλα τα υπόλοιπα ήτανε στη σφαίρα της μαγγανείας. Αυτό που λέτε εσείς, απαιτεί απλώς την κατοχή κάποιου μηχανήματος και την αντίστοιχη τεχνογνωσία για τον χειρισμό του, δεν απαιτεί ανεπτυγμένο ενεργειακό σώμα, ο οποιοσδήποτε μπορεί να το κάνει και σε καμμία περίπτωση δε λέγεται μάγος. Το πρόβλημα πλέον με την τεχνολογία είναι ότι όπως έχει εκφυλίσει όλες τις μπορφές τέχνης, έτσι έχει εκφυλίσει και την τέχνη της μαγείας και έχουμε φτάσει σήμερα να θεωρούν κάποιοι μάγους αυτούς που λέτε εσείς όπως και τους χάκερς, τα τρολλ, τις ξεβρακωμενες γκομενες κλπ. Καμιά σχέση αλλά καμιά όμως! Συγκεκριμένα μέσα στο διαδικτυο το μεγαλύτερο πρόβλημα αφορά πλεον την άσκοπη και ανεξέλεγκτη δημιουργία εγρηγορότων απο πολλούς χρήστες κατα βάση ασυνείδητα. Είναι πάρα παρα πολύ εύκολο πλέον για τον κάθε πικραμένο να έχει ένα ακκάουντ σε κάποιο κοινωνικό δίκτυο με κάποιες χιλιάδες ακόλουθους και οτιδήποτε ποστάρει να δημιουργεί άμεσα ένα ψηφιακό εγρηγορός, απο τις επιφορτισμένες αντιδράσεις όσων των διαβάζουν και σχολιάζουν. Και λέω ότι είναι πρόβλημα γιατί αφενός αυτά τα εγρηγορότα κατα 99% είναι αρνητικής δομής βασισμένα σε συναισθηματα φόβου και θυμού και αφετερου γιατι ο υποκινητης ειναι συνηθως ασυνειδητος, δεν μπορει και δεν ξερει να ελεγξει αυτα τα εγρηγοροτα. Πλεον το δικτυο ξεχειλιζει απο τετοια εγρηγοροτα. Αυτο ειναι ενα μεγαλο προβλημα, γιατι ο ογκος και η πληθωρα τους εχει ηδη περασει απο το συναισθηματικο στο νοητικο πεδιο, αρχιζουν και παγιωνονται δλδ με μεγαλη ταχυτητα μεσα στο νετ και πιθανον να εχουν αποκτησει και καποιο ειδος αποκρυσταλλωμενης μορφης, που σημαινει οτι εχουν ηδη επηρεασει το αρχετυπικο πεδιο. Τι σημαινει αυτο; Σημαινει οτι οταν καποτε χρειαζονταν μερικες χιλιετιες για να παγιωθει ενα αρχετυπο, πλεον χρειαζονται μερικες δεκαετιες ίσως και μερικα χρονια. Αυτα απο μενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα, Ξέρεις Λύκιε τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα βλέπω οτι υπάρχει αρκετός όγκος πληροφοριών. Η πρώτη μου σκέψη ήταν να εστιάσουμε στην Ενωχιανή Γραφή ( Χρυσή στο χρώμα – αμφισβητώ και τον αριθμό των επικλήσεων διάβασα κάτι για 49 ) ομως μελετώντας μου γεννήθηκε η ανάγκη δεδομένου οτι η μαγεία είναι μια ανατομία των απόκρυφων επιστημών και κινείται στο ανθρώπινο επίπεδο - χειραγωγόντας και χρησιμοποιούμενη απο οποιαδήποτε οντότητα ανθρώπινη ή μη για κάποιους σκοπούς. Το θεωρώ μυστήριο. Όχι όμως τοσο όσο το Μυστήριο της Υπαρξης του Σαβαώθ και του Θανάτου. Ανυπερβλητα μυστήρια που στέκουν πάνω απο την περιορισμένη αντίληψη μας. Ξεκινήσαμε δια μέσου της Τεχνολογίας. Θα πρότεινα να γίνει μια σειρά συζητήσεων γύρω απο αυτό και να μην ειναι ολα σκόρπια. Δηλαμη μια Δομή ( Ενωχιανή Μαγεία, Σαμανισμός, Μαγεία και Θρησκεία , Αφρικανική μαγεία, Βουντού, Wicca, Κέλτικη Μαγεία, Καμπάλα, Η Μαγεία στην Αρχαία Ελλάδα, στο Βυζάντιο, στους Νεότερους Χρόνους, η Μαγεία στο Θιβέτ, Κίνα, Ινδία, η Μαγεάι στο Ισλάμ – οι Μάγοι της Αναγέννησης – Τα Απαγορευμένα βιβλία - Πνευματισμός ). Θα ήθελα επίσης να αφιερώσω την όλη μας συζήτηση στην Παναγιά την Φιδούσα της Πανέμορφης Κεφαλλονιάς. Θα ήθελα να ακούσω την απόψη σου για το Ηλεκτρομαγνητικο Πνεύμα. Κάπου διάβασα ότι Κάθε κύτταρο εποικοινωνεί με όλα τα υπόλοιπα και ανταλλάσουν ας πούμε 1.000 bits πληροφοριών μεταξύ τους ανα δευτερόλεπτο. Τα κύτταρα ομαδοποιούνται και δημιουργούν ένα δίκτυο επικοινωνίας. Η σκέψη παράγει ενέργεια ( αγαπημένος Δανέζης ). Από την άλλη η γνώση είτε είναι μαγική ή επιστημονική και για αυτό φυλάσσεται ως κόρην οφθαλμού από αυτούς που την κατέχουν και ποιοι θα μπορούσαν να είναι αυτόι? . Διψάμε για Δύναμη γιατι είναι στην φύση του ανθρώπου και αυτό προκαλεί αστάθεια και χάος
    Πιστεύω όμως ότι η αμάθεια φέρνει χάος και όχι η γνώση.
    Ευχαριστώ.

    Όσο για τις συσκευές που ανέφερες τείνω να πιστεύω οτι κυκλοφορούν πολλά βαλιτσάκια συχνοτήτων. Μπορεί να τρελάνει ακόμη και τους σκύλους? 5-7 Ροντβαιλερ ας πουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η μαγγανεία ως κλάδος της μαύρης μαγείας, ασχολείται με την χρησιμοποίηση κατώτερης υποστάσεως οντοτήτων του αστρικού, ώστε να βλάψουν κάποιον άνθρωπο, με την χρήση ομοιωμάτων και τελετουργικών πρακτικών. Η μαγεία γενικά, είναι η γνώση των απόκρυφων νόμων και των Δυνάμεων της φύσης (σκεπτομορφές, στοιχειακά) και η χρησιμοποίησή τους για επίτευξη κάποιου σκοπού. Η μαγεία ιεραρχείται από την κατώτερη μορφή της: α) την "προσωπική", που χρησιμοποιεί ένα διάμεσο του αστρικού πεδίου για να πετύχει τον στόχο της και β) την "τελετουργική", που αποβλέπει σε υψηλότερο επίπεδο από το αστρικό. Απευθύνεται σε ανώτερες φυσικές δυνάμεις, αγγέλους και πνεύματα τα οποία επικαλείται και επιζητά την μεσιτεία, μέσα από τυπικά και τελετουργικά.
    Σε κάθε περίπτωση ο μάγος επικαλείται εξωτερική δύναμη και όχι δική του. Η διαδικασία που περιγράφει ο Πωλ, δεν με βρίσκει σύμφωνο με τον τρόπο που την περιγράφει. Με εξαίρεση μια σπάνια κατηγορία μάγων που έχουν αναπτυγμένη εσωτερική δύναμη και δεν χρειάζονται τις μαγικές μεθόδους, όλοι οι υπόλοιποι ενασκούνται στην μεθοδολογία της μαγείας, δηλαδή στον χειρισμό των αστρικών δυνάμεων. Ασφαλώς "χτίζουν" το δικό τους αστρικό σώμα ώστε να είναι ανθεκτικό στις αστρικές επιθέσεις και οι πλέον ισχυροί εξ αυτών, δομούν το νοητικό τους σώμα ώστε να διευρύνουν την συνειδητότητά τους και να αλληλεπιδρούν με ανώτερες οντότητες, αλλά και με τον ανώτερο νοητικό εαυτό τους (Ηλιακός Άγγελος).

    Ωστόσο το θέμα που αρχικώς θέλησε να θίξει η Aya, είναι η υποκατάσταση της μαγείας από την τεχνολογία. Εννοείται ότι ο χειριστής της τεχνολογίας δεν είναι κυριολεκτικά μάγος. Μεταφορικά τον λέμε "μάγο", διότι μπορεί να επιφέρει το ίδιο αποτέλεσμα (αν και δεν είναι έτσι ακριβώς) με τον αληθινό μάγο.

    Βεβαίως ο Πωλ δίνει μια άλλη προσέγγιση στο θέμα, μιλώντας για την δημιουργία ομαδικών σκεπτομορφών (εγρηγορότων) μέσω του διαδικτύου και την αρνητική επίδραση που έχει η ανεξέλεγκτη πληθώρα τέτοιων στοιχειακών που ενδυναμώνονται και επηρεάζουν την συλλογική νοόσφαιρα του πλανήτη.
    Πράγματι το διαδίκτυο προσφέρει την δυνατότητα της δημιουργίας και γιγάντωσης νέων σκεπτομορφών, που ενισχύονται από χιλιάδες ή εκατομμύρια ακολούθους και χτίζουν πανίσχυρα στοιχειακά που επηρεάζουν την ανθρωπότητα (βασικά όσους συντονίζονται έστω και υποσυνείδητα μαζί τους). Αυτά συνήθως έχουν αρνητικό πρόσημο και με αυτό τον τρόπο υπονομεύουν πνευματικά την ανθρωπότητα.

    Εδώ πραγματικά χρειάζεται η παρέμβαση φωτισμένων οντοτήτων, αρωγών της ανθρωπότητας, ώστε να διαλύονται κατά κάποιον τρόπο τα βαριά εγρηγορότα.
    Ωστόσο είναι ευθύνη της ανθρωπότητας να τα ελέγξει και αυτό απαιτεί εσωτερική αφύπνιση, αληθή γνώση και φωτισμένη καθοδήγηση των κοινωνιών, ώστε η κάθε ανθρώπινη οντότητα να μην επενδύει και να μην έλκεται από σκέψεις αρνητισμού (φόβου, μίσους, θυμού, κτλ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητή Aya, δεν ξέρω τι είναι το "Ηλεκτρομαγνητικό Πνεύμα" που με ρωτάς. Είναι το δίκτυο επικοινωνίας μέσα στο σώμα, μέσω των κυττάρων που μας περιέγραψες; Η σκέψη σίγουρα "παράγει" ενέργεια ηλεκτρομαγνητικής μορφής και είναι μετρήσιμη εξ όσων γνωρίζω. Έτσι δημιουργούνται οι σκεπτομορφές στο αστρικό πεδίο. Η σκέψη μας εκπέμπεται από το τρίτο μάτι του ανθρώπου και "στέκεται" στον αστρικό χώρο. Μας συνοδεύει όσο την ενισχύουμε και την ανατροφοδοτούμε.

    "... η γνώση είτε είναι μαγική ή επιστημονική και για αυτό φυλάσσεται ως κόρην οφθαλμού από αυτούς που την κατέχουν και ποιοι θα μπορούσαν να είναι αυτόι?"

    Από την αρχαιότητα η γνώση φυλάσσεται (προστατεύεται) από τα λεγόμενα Ιερατεία, διότι είναι όπλο. Τα Ιερατεία διαμοιράζουν την προφυλαγμένη γνώση σε επιλεγμένους ανθρώπους, άλλοτε μέσα από μυήσεις και άλλοτε μέσα από πιο διαδραστικούς τρόπους διάδοσής της, σε ευρύτερους πληθυσμούς.
    Η γνώση είναι το πολυτιμότερο καταστάλαγμα του ανθρώπινου υπουργήματος και αυτοσκοπός της ανθρώπινης ύπαρξης. Ως εκ τούτου, είναι κάτι που αντιμετωπίζεται με την μεγαλύτερη αυστηρότητα και σοβαρότητα από τους κατόχους της. Η δίψα του ανθρώπου για δύναμη, είναι η μεγαλύτερη απειλή που μπορεί να καταστρέψει την γνώση και τελικά τον ίδιο τον άνθρωπο.
    Η γνώση λοιπόν, είναι κάτι που παρέχεται βαθμιδωτά και απαιτεί την βιωματική συμμετοχή του υποδοχέα της, ώστε να την κατακτά συνειδητά και αναλογικά με την αντιληπτική του ικανότητα.

    "Όσο για τις συσκευές που ανέφερες τείνω να πιστεύω ότι κυκλοφορούν πολλά βαλιτσάκια συχνοτήτων."

    Κυκλοφορούν κάποια μηχανήματα, αλλά όχι και τόσα πολλά για να το λέμε έτσι. Η πρόσβαση σε αυτές τις συσκευές, δεν είναι εφικτή στον καθένα.

    Η ανάπτυξη του συνόλου της θεματολογίας περί μαγείας, δεν θα μπορούσε να διεξαχθεί μέσα σε ένα Αναψυκτήριο, αλλά μπορούμε να συζητήσουμε κάποιους κλάδους της.
    Τέλος, θέλοντας να κεντρίσω λίγο το ενδιαφέρον για την Ενωχιανή γλώσσα και γραφή που έθεσες, μάλλον είναι πλάσμα του υποσυνειδήτου και μοιάζει προς την γλώσσα των κατοίκων του Άρη, όπως ισχυρίστηκε η Ελβετή διάμεσος Έλεν Σμιτ... (πηγή: Π. Γράβιγγερ).

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λύκιε προσπαθώ να σε παρακολουθήσω γιατί είμαι ακόμη στην αρχή της έρευνας μου θα τα λέω λίγο πιο απλοϊκά ανάμεσα στα βιβλία μου με την σειρά που έχω στο μυαλό μου.
    Αλλά ο Αιθερικός Κόσμος, Ο Αστρικός Κόσμος και ο Νοητικός Κόσμος πιστεύω θα μου πάρει λίγο περισσότερο χρόνο διοτι υπάρχουν πολύ βαθύτερες έννοιες που δύσκολα γίνονται κατανοητές τουλαχιστον για μένα.
    Η μαγική Hi-tech εποχή. Πέραν από τα απότομα τεχνολογικά θαύματα που «κατακτήσαμε» τα τελευταία 120 χρόνια ( καταφέραμε ακόμη μεσω CERN να κάνουμε την μέρα νύχτα ) φτάσαμε στο σημείο να σχεδιάζουμε τεχνητούς κόσμους και τεχνητή ζωή με συνείδηση ίσως? ( Η συνείδηση είναι σαν τις συχνότητες FM των ραδιοφώνων – όσο κάποιος μένει συντονισμένος σε ένα σταθμό, οτιδήποτε λαμβάνει είναι οι πληροφορίες μιας πραγματικότητας. Αλλά αν…είναι ικανός ν αμετακινήσει τη συνείδηση του σε μια διαφορετική συχνότητα – τότε ανακαλύπτει σύμπαντα πέρα από την ύλη, μέσα στις κοσμικές εκτάσεις του πνεύματος. Συνείδηση+ Υπερ-εγω βάση για τα Ενωχιανά κλειδιά ). Οι εξελίξεις της τεχνολογίας δεν ξέφυγαν ούτε από την -μαύρη- μαγεία. Τα πιο σκοτεινά όνειρα ( πρέπει να ευχαριστήσω έναν άνθρωπο γι αυτή του την έρευνα στο κομματι της τεχνολογίας και να τον βρίσκω χωρίς – προβλήματα ) τα πιο σκοτεινά όνειρα το λοιπόν εκλπηρώνονται κι αυτά: Υποβολή μέσω χιλιάδων καινούργιων τεχνικών, πλυση εγκεφάλου, --νέες μεθόδοι για να προκαλείς κακό από απόσταση, «χωρίς» εσύ να είσαι εκεί.--- ( Συγνωμη μου έπεσε το στυλο ). Οι σκεπτικιστές θα έχουν σκεφτεί ήδη ότι ακόμη και το πιο σκοτεινό ονειρο αφανισμού της ανθρώπινης ύπαρξης για πάντα από την επιφάνεια του πλανήτη είναι εφικτο.
    Ο κόσμος αγνόησε σε μεγάλο βαθμό και για μεγαλο χρονικο διαστημα ότι υπάρχει πολύ κακο στον κόσμο με πολύ καλο καμουφλαζ αναφέρομαι στον σατανισμο. Είτε πιστεύετε στην ύπαρξη των μάγων είτε όχι αυτο δεν αλλάζει το γεγονός πως οι ίδιοι πιστεύουν απόλυτα στον εαυτο τους. Ακόμη και ο Παπα Σάββας Αχιλλέως αναφέρθηκε σε έναν πολύ μεγάλο αριθμο για την Αθήνα μόνο. Σήμερα - ισως περισσότερο από ποτέ με την έξαρση των κινητων και οτιδηποτε άλλο παιζει διαμεσου εφαρμογων κτλ – κυκλοφορύν χιλιάδες ιδέες που έχουν να κάνουν με « το κατι άλλο» – περικυκλώνοντας τα παιδιά μας. Ακόμη και με ένα copy-paste μια φωτογραφίας από κάποιο κοινωνικο δίκτυο. Κάποιες ιδέες είναι ουτοπικες άλλες είναι υποβολές ιδεων και μαρτκετινγκ για να σε παρασύρουν σε ένα συγκεκριμμενο τρόπο ζωής για να γίνετε πελατες και καταναλωτες ( στην πραγματοικότητα όμως είναι από τις πιο καυτές γνωστικές επιδιώξεις μέσω της – μόδας- για την επιστροφή του πνεύματος και την απόρριψη της σάρκας- άλλα είναι παρανοϊκές σκέψεις από διεστραμμένα μυαλά και αχαλίνωτες φαντασίες καθώς και Θρησκευτικοι προσηλιτισμοί. ( Δεν θα ξεχασω έναν καθηγητη που έμπλεξε* δεν θυμαμαι το ονομα της αιρεσης τωρα και αποκάλεσε προειδοποιώντας τους γονείς ότι ο αγιασμος και η μεταλαβιά δεν είναι κρασακι και νερακι )! . Όλα για το χρήμα είπαν καποια (Left Hand). Γίνονται μαζικά πειράματα και εμείς είμαστε τα πειραματόζωα. Στην εποχή μας όλα είναι μαγεία. Προσπαθώντας να εξηγήσω ορισμένα φαινομενικα ατυχηματα με λογικό τρόπο είμαι καταδικασμένη λογω αυστηρού ( υπερεγώ ) να οδηγηθώ σε παράλογα συμπεράσματα!! σε συγκεκριμμένες ημερομηνιες πάντα – είτε αυτό αφορά μικρά παιδια ή μεγάλα παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι άνθρωποι* που ελέγχουν την εξέλιξη της γνώσης* είναι άμεσα επηρεασμένοι από θεωρήσεις που είναι εμπνευσμένες από την μαγεία. Ο Ioan Couliano ερευνητής της Αλχημικής παράδοσης και της Αναγέννησης στο βιβλίο Έρωτας και Μαγεία στην Αναγέννηση, ορίζει την επιστήμη σαν απλό κομμάτι της μαγείας:

    { Οι ιστορικοι έχουν κάνει λάθος καταλήγοντας πως η μαγεία εξαφανίστηκε με την έλευση της ποσοτικής επιστήμης. Η τελευταία έχει απλά αντικαταστήσει τον εαυτό της σαν ένα κομματι μαγείας ενω διεύρυνε τα όνειρα και τους στόχους της μέσω της τεχνολογίας . Ο Ηλεκτισμός – η άμεση μετακίνηση – το ραδιόφωνο*, και η τηλέόραση* , το αεροπλάνο*, και το κομπιουτερ έχουν απλώς ολοκληρώσει τις υποσχέσεις που πρώτα ο μάγος διατύπωσε, να παραγεις φως να μετακινείσαι στιγμιαία από ένα σημείο του διαστήματος στο άλλο να επικοινωνείς με απομακρυσμένες περιοχές του διαστήματος* και να έχεις στην διάθεση σου μια αλάνθαστη μνήμη }.

    { Η μαγεία είναι το ασυνείδητο της τεχνολογίας, η μη – λογική επίκλησή της. Ο μοντέρνος τεχνολογικός κόσμος μας δεν είναι στην Φύση, αλλα αυξημένη Φύση, υπερ-φύση, και όσο παρατηρούμε προσεχτικά το μεταλλαγμένο όριο του πνεύματος και της ύλης τοσο περισσότερο οι πρακτικές μας δημιουργίες θ αβρίσκουν τον εαυτό τους να παλεύει με την ρητορική της μεταφυσικής – Ερικ Ντειβις ).

    Εκπληρώσαμε ακομη και το όνειρο της τηλεπάθειας ( φωνούλες ) με το κινητό ή άλλες συσκευές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η Ενωχιανή φωνή είναι γλυκιά στο άκουσμά της. Δεν υπάρχουν κάτοικοι στον Άρη - υπάρχουν αλλα όχι τόσο κοντά μας - και η γραφή τους διαφέρει κατα πολύ χωρίς να θέλω να προσβάλλω την Ελβετή Διάμεσο...και την ομάδα που την παρακολουθούσε. Νομίζω όμως οτι ο Αγγελος Τανάγρας είναι πιο κοντά μας. Εφυγε στεναχωρημένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θα σου απαντήσω σύντομα για το Ηλεκτρομαγνητικό Πνεύμα Λύκιε, τωρα όμως θα ήθελα να αφιερώσω ενα αγαπημένο τραγούδι της Αmy Winehouse [ stronger than me ] στους επισκέπτες.

    https://www.youtube.com/watch?v=7CYE0DYIbaw&ab_channel=AmyWinehouseVEVO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η τελετουργική μαγεία, κρύβει την ιδιοτέλεια του μάγου να κατακτήσει μέσω αυτής, ότι δεν μπορεί με την δική του δύναμη. Ως προέκταση αυτής της ιδέας, δηλαδή της μεταφυσικής ικανότητας του ανθρώπου, η τεχνολογία υπηρετεί τον ίδιο σκοπό. Προσδίδει μεταφυσικές ικανότητες στον άνθρωπο ή αλλιώς διευρύνει τις δυνατότητές του στην διαχείριση των φυσικών νόμων.

    "Η Ενωχιανή φωνή είναι γλυκιά στο άκουσμά της"

    Δεν έχω ακούσει σε προφορικό λόγο την Ενωχιανή γλώσσα. Αν έχεις κάποιο ηχητικό, δώστο μας.

    "Δεν υπάρχουν κάτοικοι στον Άρη - υπάρχουν αλλα όχι τόσο κοντά μας - και η γραφή τους διαφέρει κατα πολύ χωρίς να θέλω να προσβάλλω την Ελβετή Διάμεσο."

    Δεν ξέρω αν η Ενωχιανή γλώσσα και γραφή έχουν σχέση με κατοίκους του Άρη, αλλά μην είσαι τόσο σίγουρη ότι δεν υπάρχουν τέτοιοι.
    Υπάρχουν στοιχεία ότι ο πλανήτης Άρης είχε διαφορετική μορφή στο παρελθόν, είχε ατμόσφαιρα και βιόσφαιρα. Ήταν κατοικημένος από ανθρωπόμορφες οντότητες, μέχρι που καταστράφηκε εντελώς και χάθηκε η ατμόσφαιρα και φυσικά η βιόσφαιρα. Ωστόσο, υπάρχουν πληροφορίες ότι ο πλανήτης κατοικείται ακόμα, από οντότητες που άλλαξαν μορφή και μπορούν να επιβιώνουν στο υπάρχον όξινο και θερμό περιβάλλον, με "τυπικά" σώματα και με βάση τις πυριτιούχες ενώσεις (αντί των ανθρακούχων στη Γη). Λέγεται επίσης ότι το υπέδαφος του πλανήτη, φιλοξενεί απομείνουσες κοινωνίες που επιβίωσαν από την καταστροφή.
    Φυσικά δεν υπάρχουν αποδείξεις για αυτές τις πληροφορίες, αλλά δεν μπορεί και κανείς να τις αποκλείσει.


    Ευχαριστούμε για το τραγούδι της αγαπημένης Amy.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Με συγχωρείς που καθυστερώ να απαντήσω. Έχω ένα λαρυγγικό πρόβλημα. Λοιπόν έχω διαβάσει σε πατερικά κείμενα οτι όποιος ακούσει Αγγελική φωνή - ψαλμωδία Μαρμαρώνεις και πεθαίνεις. Έχω ενημερωθεί για τους Πόρους ( εξαντλησει των πόρων )του Άρη.. και την ατμόσφαιρά του.. αλλά τόσο πίσω στο χρόνο για αποίκηση δεν έχω δεί καποιες εικόνες στο ιντερνετ φυσικα.
    Σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν χρειάζεται να απολογείσαι αγαπητή Aya. Δεν μας δεσμεύει ο χρόνος εδώ.
    Είπα πως θα έχεις ακούσει Ενωχιανή φωνή, για να λες πόσο γλυκιά είναι, αλλά προφανώς για να ζεις και να μην είσαι μαρμαρωμένη, όντως θα δεν την άκουσες!

    Δεν νομίζω ότι στο ίντερνετ θα βρεις "εικόνες" για τα πάντα και ειδικά για τέτοια θέματα.
    Ωστόσο και εδώ στο ίντερνετ είμαστε και δίνουμε και εμείς μια "εικόνα".
    Ελπίζω να μην ψάχνεις για φωτογραφία του κατοικημένου Άρη. Δεν ξέρω πόσο πίσω στο χρόνο καταστράφηκε η επιφάνεια του Άρη, αλλά θα πρέπει να σου κάνει κάποια εντύπωση το γεγονός ότι είναι ο μόνος πλανήτης που επιλέχθηκε για αποίκηση από τον άνθρωπο και γίνονται συνεχείς αποστολές διαστημικών σκαφών.
    Είναι ο ιδανικότερος για αποίκηση, διότι η μεταστροφή του σε κατοικήσιμο, δηλαδή η επαναδημιουργία ατμόσφαιρας είναι τεχνικώς εφικτή, ακριβώς επειδή έχει διατηρήσει τις συνθήκες που θα μπορούσαν να την επαναφέρουν. Δεν θα αναφερθώ στα διάφορα ευρήματα που ανακαλύπτουν στην επιφάνεια οι παρατηρήσεις, ούτε για την ύπαρξη νερού και μικροοργανισμών. Αναφέρομαι σε μυστικές πηγές, που μαρτυρούν από ιστορικές μνήμες την γνώση εκείνων των ανθρώπων που έζησαν στον Άρη.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Επειδή αναφερθήκατε στην Ενοχιανή τελετουργική μαγεία... Δε νομίζω ότι μπορεί κανείς να γνωρίζει τον τρόπο εκφοράς αυτών των τυπικών, ιδιως μέσα από βιβλία. Ενδεχομένως και να την έχει ακούσει κάποια στιγμή φευγαλέα,σε κάποιον οραματισμο, σε ένα όνειρο του, σε μια τυχαια κατασταση που βρεθηκε ο εγκεφαλος του στα αντιστοιχα κυματα, αλλά τα σχετικά τυπικά επειδη βασίζονται στο πώς προφέρεται η συγκεκριμένη γλώσσα, μάλλον είναι ένα είδος γνώσης που μόνο από στόμα σε στόμα μπορεί να μεταφερθεί και μάλλον είναι ελάχιστοι σήμερα εκείνοι που μπορεί να γνωρίζουν τον τρόπο προφοράς και εκφοράς τους, ίσως κάποιοι που ανήκουν σε αντίστοιχα τάγματα, αν και πάλι διατηρώ προσωπικά πολλές αμφιβολίες, μάλλον είναι γνώση που έχει χαθεί πλέον.

    Βλέπω κιόλας ότι έχετε αναφερθεί σε πολλά είδη μαγείας, αλλά δεν βλέπω να έχετε αναφερθεί ίσως στη μεγαλύτερη μορφή μαγείας :) Πιθανώς επειδη είναι αρκετά απλοϊκή στη σύλληψη της-χωρίς να σημαίνει ότι είναι κι εύκολη- εχω παρατηρήσει ότι διαφεύγει των περισσότερων αν όχι όλων. Το να ζει κανείς μέσα στη ροή της ζωής βάσει του νόμου της ανταποδοτικοτητας. Αυτη ειναι ίσως η πιο μεγάλη μορφη μαγείας. Τι εννοώ. Όλο το έργο βασίζεται σε ένα αέναο δούναι και λαβείν, απο την πιο απλη μορφη ζωής μεχρι την πιο σύνθετη. Ολα ειναι ροές ενέργειας που ακατάπαυστα ανταλλάσσονται. Τιποτα δεν πάει χαμένο. Ό,τι δίνει ο καθένας, του επιστρέφεται, απο το πιο μικρό μεχρι το πιο μεγάλο. Αυτο δε σημαινει οτι του επιστρέφεται με τον ιδιο ακριβως τροπο, δλδ δε θα δώσεις φαγητό και θα σου επιστραφεί απαραίτητα φαγητό κλπ, εξαρτάται πού πώς σε ποιον και σε τι δίνεις και τι εχεις αναγκη να σου επιστραφει. Σε αυτην ακριβως την αρχη βασίζονται και ολες οι προσφορές και χοές των αρχαίων, ακόμη και οι θυσιες. Οταν κάποιος αντιληφθει αυτην την αρχη, μπορει να τη χρησιμοποιει συνειδητα και πρακτικα στην καθημερινοτητα του και να διαβιεί μια αρκετα ισορροπημενη ζωη πρακτικα και ενεργειακα και αυτο μπορει να ειναι μια καθημερινη μαγικη άσκηση, ισως χωρις τις μαγικες φανφαρες που οι περισσοτεροι θα αναμενουνε.Το προβλημα ειναι οτι σχεδον ολοι δεν το αντιλαμβανονται αυτο. Πχ. μιας και βρισκομαστε στα πιξελια σε έναν χωρο μεταδοσης γνωσης. Εχω παρατηρησει οτι αρκετοι που εχουν τετοιους χωρους, θεωρουν οτι αυτο που κανουν δεν εχει καποιο αντικρυσμα, δεν πληρωνονται, δεν αναγνωριζεται και δεν εκτιμαται η προσφορα τους απο εκεινους που τους διδεται. Στην πραγματικοτητα, αυτο που κανουν, ο χρονος που διαθετουν, η σκεψη τους, η γνωση τους, ολο το πακετο τελος παντων που προσφερεται, εχει ηδη επιστρεψει πισω σ' αυτους με καποιον τροπο και πιθανοτατα δεν το εχουν καταλαβει. Μπορει να εχει επιστραφει ως βοηθεια τη στιγμη που την χρειαζονταν πρακτικα ή ψυχικα πχ., με καποιον τροπο παντως το εχουν ηδη λαβει πισω εκει που το χρειαζονταν. Μαλιστα οσο πιο πολυ παρατηρει κανεις αυτον τον νομο, βλεπει οτι τοσο πιο αμεση ειναι και η επιστροφη, ειτε εχει αρνητικο ειτε θετικο προσημο. Αυτα σχετικα με το δουναι και λαβειν μεταξυ ανθρωπων. Μεταξυ ανθρωπων και αλλων μορφων ζωης ή φυσης παλι ισχυει το ιδιο, πχ. συλλεγω τροφη απο το χωραφι μου ή το δασος, αφηνω κατι μικρο δικο μου ή αντιστροφα, επιθυμω να μου προσφερει καλη σοδεια το χωραφι μου, ξεκιναω με μια προσφορα στο χωμα. Αυτα ολα, μπορουν να γινουν ενα ειδος τελετουργικης μαγειας στην καθημερινοτητα μας πολυ πολυ ενδιαφερον.Αυτο που χρειαζεται ειναι μεγαλυτερη οξυνση των λεπτοφυων αισθησεων μας και μεγαλυτερη παρατηρητικοτητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλημέρα, δεν ξέρω πως θα μπορούσε να είναι ο πλανήτης Άρης. Οτι έχω δει στην τηλεόραση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. «ΠΟΥΤΑΝΑ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΙΣΙΩΣΕΙΣ ΠΟΤΕ»! (Θ. Κολοκοτρώνης! )

    ...Μα πιο πολλούς προδότες

    θα ψάχνεις πάντα αρχηγούς
    για να 'βρεις άσπρη ημέρα
    κι άλλους δοτούς πολιτικούς
    με λόγια του αγέρα .

    Της ιστορίας είναι γραφτό
    σε τούτο εδώ το χώμα
    να είναι κύκλος αέναος ...
    στης δυσωδίας τη βρώμα...

    Το΄χει κατάρα αυτήν η γης
    Ήρωες να γεννάει
    κι ύστερα να φέρνει λόγιους ( πολιτικούς )
    όνειρα να ξερνάει ( καταστρέφει )

    Και πάλι να σου οι Ήρωες
    να δίνουν μιαν ανάσα
    εις στον λογίων τα δρώμενα
    να πολεμούν απάσα...

    Γιατί ως γνωστόν οι λόγιοι
    ήσαν πάντα προδότες
    και στο έργο των Ηρώων μας
    ήτανε πάντα κιότες..

    Γιατί οι Ήρωες με αίμα πάντα πάλευαν
    να μας ελευθερώσουν
    κι οι λόγιοι πάντα έπειθαν
    να μας ...υποδουλώσουν...

    Αέναος ο κύκλος αυτός,
    γραμμένος όμως με αίμα..
    εις στων λογίων το κούρσεμα,
    με φάρο τους το ψέμα.

    Ψέμα που πάντα πίστευαν
    του τόπου αυτού οι κατοίκοι
    και Ήρωες ξεπούλησαν
    για μιας σταλιάς ..καπίκι.

    Γιατί είναι γνωστό οι λόγιοι
    πάντα μας λοιδορούσαν,
    με προσλήψεις και επιδόματα
    που πάντα επιδοτούσαν.

    Γιατί πάντα κάποιοι στέκονταν
    εις των λογίων τα λόγια,
    που ικέτες ψάχναν κι έβρισκαν
    γιατί ως γνωστόν τους έταζαν ...ανώγια και κατώγια.

    Αυτό είναι το επίτευγμα
    όταν πιστεύεις κιότες ,
    γιατί γεννάει αυτήν η γή Ήρωες
    μα...πιο πολλούς προδότες..

    ΜΕ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ

    Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ ΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ μου Αρμαγεδών, το έξοχο ποίημα σου έγινε ήδη ξεχωριστή ανάρτηση.

      Σε ευχαριστούμε,

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Πάντα ήταν ξέχωρη τιμή για εμένα να φιλοξενούνται κομμάτια δικά μου εδώ μέσα φίλε μου...
      Κομμάτια προς τους φίλους μου συνσχολιοαστές..

      ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΜΟΥ ΠΑΝΤΑ

      Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

      Διαγραφή
  16. Καλησπέρα Αρμαγεδών, τι κάνεις? Ξέρεις κάποτε εκανα φύλλο και φτερό ολα τα λινκς του Καταχθονιο Δαίμονα γαι να μαζέψω όλα σου τα ποιήματα, σκόπευα να τα κάνω ένα όμορφο e-book με εικόνες λουλουδιών και δένδρων. Το άφησα στην μέση λόγω ανωτέρας βίας και νιώθω πολύ στεναχωρημένη θα ήταν πράγματι πολύ ομορφό. Σε χαιρετώ και ευχομαι να σε βρίσκω καλά.
    Ήθελα να ρωτησω αν και ο Δορυφορός του Δια ( Πανδώρα ) υποστηρίζει καποιας μορφίς ζωής?! Είδα μια φωτο στην Google με μια αποστολή και αποστεωμένο όλο το πλήρωμα των επιστημόνων.
    Ευχαριστώ, Με εκτίμηση,
    Γιώτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ φίλη Aya το ίδιο επιθυμώ και για εσένα να είσαι πάντοτε καλά..


      ΜΕ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ

      Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

      Διαγραφή
  17. Αγαπητή Aya, ο δορυφόρος Πανδώρα ανήκει στον πλανήτη Κρόνο και στην ουσία είναι ένας μικρός παγωμένος πορώδες βράχος, ακανόνιστης μορφής που κινείται χαοτικά, γύρω από τον πλανήτη του. Δεν είναι δυνατόν να υποστηρίξει κάποια μορφή ζωής της δικής μας βιολογίας. Επανδρωμένη αποστολή δεν έχει γίνει ποτέ μακρύτερα από τη Σελήνη και σε καμία περίπτωση στον Κρόνο, εξ όσων γνωρίζω. Συνεπώς η φωτό που είδες, πιθανόν να προέρχεται από ταινία (μήπως είδες τον πλανήτη "Πανδώρα" από την ταινία Avatar;).

    Ο πλανήτης Άρης έχει αποδειχθεί ότι είχε ατμόσφαιρα και βιόσφαιρα κάποτε στο παρελθόν. Αυτός είναι και ο λόγος που σχεδιάζεται να αποικηθεί από τον άνθρωπο. Υπάρχει η δυνατότητα να αποκαταστήσουμε το οικοσύστημα του πλανήτη και πολλοί βλέπουν ήδη το μέλλον της ανθρωπότητας στον Άρη. Ωστόσο πριν το 2035 δεν πρόκειται να επιχειρηθεί κάποια επανδρωμένη αποστολή.

    Η σημερινή εικόνα του Άρη, μοιάζει με την άνυδρη Σαχάρα και άλλες ερημικές περιοχές της Γης. Η ατμόσφαιρά του είναι αραιή και εξ αιτίας αυτού, ο ήχος δεν ταξιδεύει πάνω από μερικές δεκάδες μέτρα. Άρα δεν μπορούμε να ακούμε κάτι που γίνεται στο χιλιόμετρο για παράδειγμα. Το βάρος μας επίσης, θα είναι λιγότερο στην επιφάνειά του, που σημαίνει ότι θα χάσουμε μυϊκό όγκο και τα οστά μας θα αδυνατήσουν. Γενικά το σχέδιο της αποίκησης περιλαμβάνει μια σταδιακή μετάλλαξη του ανθρώπινου σώματος (προσαρμογή), με ταυτόχρονη τροποποίηση της βιόσφαιρας (αρχικά με φυτά, μύκητες και πρωτόζωα που θα δημιουργήσουν μια οργανική χημεία στον πλανήτη. Ασφαλώς οι άνθρωποι που θα πάνε εκεί, δεν θα μπορούν να γυρίσουν στη Γη μας, οπότε τα ταξιδάκια Γη-'Αρης, δεν θα έχουν περιορισμούς. Ο κίνδυνος καταστροφής της βιόσφαιρας Γης και Άρη, από αμοιβαία ανταλλαγή μικροβίων, θα είναι υπαρκτός.

    Ο Άρης είναι μικρότερος από τη Γη, αλλά έχει συνθήκες που ο άνθρωπος θα άντεχε για να επιβιώσει (θερμοκρασίες, πίεση, έλξη). Το θέμα είναι τεράστιο, αλλά εδώ σου έκανα μια μικρή περιγραφή του Άρη.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διόρθωση:
      α) όχι μύκητες, αλλά βακτήρια.
      β) τα ταξιδάκια Γη-Άρης θα έχουν και όχι δεν θα έχουν, περιορισμούς.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Με συγχωρείς τον Δορυφόρο ( Ευρώπη ) του Πλανήτη ΔΙΑ εννοούσα έγραψα λάθος. Οχι δεν είμαι επηρεασμένη απο το Avatar.

      Διαγραφή
    3. H Ευρώπη του Δία, έχει μεγάλο ενδιαφέρον διότι μπορεί να φιλοξενεί ήδη ζωή, κάτω από το παχύ στρώμα πάγου της. Μιλάμε για ένα δορυφόρο που είναι ένας τεράστιος παγωμένος ωκεανός, με μέγιστη θερμοκρασία τους -148 °C στον ισημερινό της! Ωστόσο η πυκνότητα και η βαρύτητα είναι τόσο μικρή που ένας άνθρωπος 100 κιλών, εκεί θα ζυγίζει κάτω από 1 κιλό. Η παγωμένη επιφάνεια που διαθέτει πολλά σκληρά άλατα, δυνητικά θα μπορούσε να αποικηθεί και η ατμόσφαιρα θα μπορούσε να εμπλουτιστεί με περισσότερο οξυγόνο (έχει πολύ αραιό μονοατομικό οξυγόνο), αν λυνόταν το θέμα της χαμηλής θερμοκρασίας και της ελάχιστης βαρύτητας.
      Για την ώρα οι επιστήμονες δεν έχουν διεξάγει επισταμένες έρευνες για πιθανή αποίκηση, μάλλον επειδή θεωρούν προσφορότερες τις συνθήκες του Άρη (και όντως είναι).

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    4. Λύκιε είσαι ο Αγαπημένος μου Δάσκαλός. Συμφωνώ για την Ευρώπη. Ωστόσο ο Άρης θα μπορούσε να είναι ενας τέλειος Αμαζόνιος με τους καταρράκτες του και όλα του ( Ανάμνηση ). <3

      Διαγραφή
    5. Ξέρεις τι πιστεύω για την Εννοια της Βαρύτητας ( αν δεν κάνω λάθος δεν έχει βρεθεί κάποιος μαθηματικός τύπος ) Λύκιε? Ο,τι ήταν ένα απο τα Joke ( αστεία ) του Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή. Κρίμα που δεν μπορώ να το αποδείξω. Κρίμα που εκδιώχθηκε απο την Ελλάδα. Στην Γερμανία δεν τολμούσε να τον πειράξει κανείς. Ειδικά εκείνη την περίοδο ( πολέμου ) που οι συνωμοσίες έδιναν και έπερναν αλλα και σήμερα διαδικτυακά για την εξωγήινη φύσις κατασκευής εκ μέρους των Γερμανών τεχνολογικά. Υποβρύχια κτλ

      Διαγραφή
    6. Αγαπητή μου Aya, δεν μου ταιριάζει η ιδιότητα του δασκάλου.
      Η ανάμνησή σου, πρέπει να αφορά ένα πολύ μακρινό παρελθόν του Άρη, αφού η ερημοποίησή του έγινε πριν τουλάχιστον 500.000.000 χρόνια. Βέβαια η ηλικία του πλανήτη είναι 4,5 δις χρόνια και οι επιστήμονες επισήμως βεβαιώνουν ότι η ζωή δεν εξελίχθηκε περισσότερο από το επίπεδο των μικροβίων. Παρόλες τις επιστημονικές εικασίες (γιατί αποδείξεις δεν υπάρχουν), έχουμε πολλές πληροφορίες πως υπήρχε νοήμων πολιτισμός, ο οποίος επηρέασε την νοήμων ζωή της Γης μας. Εξάλλου και οι επιστήμονες δέχονται την άποψη ότι η ζωή στη Γη, θα μπορούσε να έχει προέλθει από τον Άρη (έστω και μικροβιακή).

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    7. Λύκιε σκέφτηκες ποτέ οτι ίσως στην Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας υπήρχαν χειρόγραφα για την Ενωχιανή Γραφή και εκλάπησαν πριν καεί?

      Διαγραφή
    8. Δεν είναι απίθανο να υπήρχαν τέτοια χειρόγραφα, αλλά:
      Η Ενωχιανή γλώσσα και γραφή, προέκυψε επισήμως μόλις το 1904 από το βιβλίο του Άλιστερ Κρόουλι "The Book of Goetia of Solomon the King", στο οποίο αναγράφονται ενωχικά κείμενα με συνήθη ψηφία.
      Ωστόσο κατά τον μεσαίωνα, ο μαθηματικός και αποκρυφιστής Dr John Dee, αφιέρωσε την ζωή του στην επαφή με αγγελικές οντότητες, ώστε να μάθει την γλώσσα τους (πίστευε μάλιστα ότι αυτή ήταν μια οικουμενική γλώσσα, που μιλούσαν όλα τα όντα πριν την Πτώση και μέχρι την καταστροφή του Πύργου της Βαβέλ). Πιστεύεται λοιπόν ότι μπορεί να ανακάλυψε αυτό που ο Κρόουλι ονόμασε Ενωχιανή γλώσσα, αν και δεν μας άφησε καμία γραφή της.
      Κάποιοι ερευνητές πάντως, θεωρούν ότι αυτή η γλώσσα έχει δομή αντίστοιχη της αρχαίας αγγλικής και συνεπώς είναι ένα ψευδές κατασκεύασμα.
      Η εικασία ότι πρόκειται για την γλώσσα που μίλησε ο Ενώχ με τους αγγέλους, δεν στηρίζεται σε κανένα στοιχείο από αρχαία κείμενα. Δεν υπάρχει κανένας τέτοιος ισχυρισμός από την αρχαιότητα.
      Η γλώσσα αυτή, θεωρείται "μυστηριώδης γλώσσα των μεμυημένων" στα αποκρυφιστικά Τάγματα της Ανατολής, πλην όμως αυτά που έχουν μια ιστορία μόλις 130 ετών (δλδ της Νέας Εποχής)
      Εν κατακλείδι, αυτά τα σύμβολα που θεωρούνται "Ενωχιανά", είναι μια πολύ πρόσφατη αποκάλυψη που δεν επαληθεύεται ικανοποιητικά η αυθεντικότητά τους, ως αληθινή "αγγελική γλώσσα".

      Από κει και πέρα, ο καθένας μπορεί να κάνει οποιεσδήποτε εικασίες.

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  18. Δεν ξέρω αν μπορεί να πει κανείς μαγεία αυτό που λες Πωλ, αλλά σίγουρα ισχύει (και είναι ο νόμος της "αιτίας και του αποτελέσματος") και αναφέρεσαι στην συνειδητή χρήση αυτού του νόμου.
    Το παράδειγμά σου με τη γη, μου θυμίζει τον τελετουργικό τρόπο της αιματοχυσίας ως προσφορά στην γη, των παγανιστών και των wiccans.

    Ωστόσο για να μιλάμε για μαγεία, θα πρέπει ο "μάγος" να μπορεί να χρησιμοποιεί προς όφελός του αυτό τον νόμο και συνεπώς να γνωρίζει πάρα πολύ καλά τον μηχανισμό του.
    Ο νόμος της αιτίας και του αποτελέσματος όμως, δεν αφορά μόνο τις πράξεις, αλλά και τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας.
    Άρα ακόμη και οι προθέσεις μας, επιφέρουν ανάλογο καρμικό αποτέλεσμα.
    Θέλω να πω ότι η προσπάθεια να διαχειριστούμε αυτή τη νομοτέλεια ωφελιμιστικά, δεν μας απαλλάσσει από τα επίχειρα που μας αναλογούν.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ε μα φυσικά και αφορά και τις σκέψεις και τα συναισθήματα, σε ροές ενέργειας αναφέρθηκα, θεώρησα ότι ήταν αυτονόητο. Υπάρχει εξάλλου πράξη που δεν είναι εμποτισμένη από σκέψη και συναίσθημα; Ναι είναι μορφή μαγείας και μάλιστα όπως είπα η μεγαλύτερη και η πιο απαιτητική! Σχετίζεται σαφώς με τον καρμικό νόμο, τον συμπεριλαμβάνει, αλλά δεν αφορά μόνον αυτόν ή αν θες τον αφορά με αρκετά πιο σύνθετο τρόπο, καθώς η ανταπόδοση επιστρέφει επί 3 και άμεσα, όχι κάποτε, θα δούμε, ίσως στην άλλη ζωή. Αυτη η μορφή μαγείας είναι το απάυγασμα όλων των υπολοίπων, απαιτεί ολοκληρωμένο και συμπαγές αστρικό σώμα, συνεχή εγρήγορση αλλα συνεχή όμως και ακατάπαυστη, και στον ύπνο ακόμη, γνώση και μεγαλη εμπειρία χειρισμού και της τάξης και του χάους, αφού κατ΄ουσίαν μία είναι η μαγεία, οι μαυρες κοκκινες ασπρες και κιτρινες είναι για τους αμύητους και τους τεχνοκράτες "μάγους", ξες εκείνους με τα ψυχοτρονικά βαλιτσάκια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Έχεις αναφερθεί πολλές φορές στο "...απαιτεί ολοκληρωμένο και συμπαγές αστρικό σώμα,...".

    Πες μας λίγα πράγματα για αυτό το θέμα.
    Τι εννοείς συμπαγές και ολοκληρωμένο αστρικό σώμα και πως αυτό επιτυγχάνεται;

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Εννοώ μία απόλυτη και ακριβή προβολή του σώματός μας στο αστρικό πεδίο. Από όσο ξέρω επιτυγχάνεται με επισταμένο οραματισμό. Αλλά μάλλον για περισσότερες λεπτομέρειες θα πρέπει να ρωτήσεις κάποιον που έχει ολοκληρωμένο αστρικό σώμα, εγώ δεν έχω! Μια φορά έτυχε να θυμηθώ στον ύπνο μου να κοιτάξω τα χέρια μου και δεν μπορούσα να τα δω ευκρινώς, ήταν καλυμμένα από ομίχλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ο ορισμός "ολοκληρωμένο αστρικό σώμα" είναι κάτι που δεν έχω συναντήσει αλλού, εκτός από τις δικές σου αναφορές.
    Αυτό που γνωρίζω εγώ, είναι ότι όλοι έχουμε αστρικό σώμα που είναι συνυφασμένο με το παχύ υλικό μας σώμα κα έχει παρόμοια μορφή. Δεν είναι κάτι που δημιουργούμε εμείς, όπως δεν δημιουργούμε και το υλικό μας σώμα.
    Ολοκληρωμένο και συμπαγές, είναι έννοιες που θέλουν καλύτερο προσδιορισμό. Είναι σαν να λες να κάνουμε πιο ολοκληρωμένο και συμπαγές το κορμί μας.
    Το αστρικό μας σώμα προβάλλεται (δηλαδή υπάρχει) στο αστρικό πεδίο με την αντίστοιχη ακρίβεια που έχει το υλικό μας σώμα στον τρισδιάστατο κόσμο.
    Μήπως δεν είναι έτσι;

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια ερώτηση Λύκιε, στο αστρικο μας σώμα μπορούμε να περιβάλλουμε / αγκαλιάσουμε άλλη οντότητα? Δεν ξέρω αν εκφράζομαι σωστά.

      Διαγραφή
    2. Από προσωπική εμπειρία δεν το γνωρίζω. Ωστόσο θεωρώ ότι θα μπορούμε αν το θέλουμε, αφού στο αστρικό υπάρχει αλληλεπίδραση με όλες τις υπάρχουσες οντότητες.

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    3. Να ρωτήσω μια βλακεία Λύκιε? Για να συμβεί αυτό να ενσωματώσεις/ Ενωσις / Αγκαλιάσεις στο δικό σου Αστρικό Πεδίο άλλη Οντότητα μήπως η συνείδηση φοβάται για κάποια ψυχική επίθεση?
      Ευχαριστώ.

      Διαγραφή
    4. Το να αγκαλιάζεις με το αστρικό σου σώμα, αυτό ενός άλλου ανθρώπου, είναι πιθανόν να το κάνεις και για να το προστατέψεις, όπως θα έκανες και στο φυσικό πεδίο. Ο φόβος υπάρχει και εκεί και η ανάγκη προστασίας επίσης.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  23. Μήπως αναφέρεσαι στην συνειδητή μας παρουσία στο αστρικό πεδίο; Δηλαδή στον συνειδητό έλεγχο του τι είμαστε, τι κάνουμε και πως κινούμαστε εκεί;
    Προσωπικά έχω πλήρη αντίληψη του δικού μου αστρικού σώματος σε κάθε αστρικό ταξίδι, αν και δεν έχω ενδιαφερθεί να δω συνειδητά το σώμα μου εκεί. Ωστόσο κινούμαι και πετώ με τον ανάλογο κόπο, αλλά δεν αντιμετώπισα ποτέ την ανάγκη να ελέγξω την αρτιμέλειά μου στο αστρικό πεδίο.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Χεχε, με τσάκωσες! Ήθελα να σε μπερδέψω. Εφόσον όμως κάνεις αστρικά ταξίδια, τί παραπάνω να σου πω εγώ που δεν είμαι σε θέση να κάνω κάτι τέτοιο; Θα έπρεπε ήδη να έχεις καταλάβει ότι πετάω διάφορες αρλούμπες γιατί μου αρέσει να παίζω μαζί σου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και που ξέρεις εσύ που ψαρεύεις για το τι είσαι ικανός να κάνεις?

      Διαγραφή
    2. Εγώ να ψαρέψω; Το αποφεύγω. Ξες πώς ψαρεύουν οι φάλαινες; Χαχα! Όσο να 'ναι πάντως, έναν μικρό βαθμό αυτογνωσίας τον έχω.

      Διαγραφή
  25. Ξέρω κάποιον που θεωρεί ότι κάποια στιγμή κάποτε άκουσε κάτι από την αγγελική γλώσσα που λέτε. Μου είχε πει ότι για να τη μιλήσει ένας άνθρωπος, θα πρέπει να έχει ιδιαίτερα εξασκημένες φωνητικές χορδές, δεν είναι ακριβώς ομιλία, μοιάζει περισσότερο με τραγούδι και σίγουρα δε μπορεί να τη διδαχθεί από γραπτές αναφορές, θα πρέπει να του τη μεταδόσει κάποιος φωνητικά. Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει αυτό, λέω τί μου είπε εκείνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μεταδίδεται φωνητικά και σαφώς οι - ιδιάιτερα εξασκησμένες φωνητικες χορδες - είναι περιττές.

      Διαγραφή
    2. ΣΑΜΑΝΙΣΜΟΣ - η Ενεργειακή Δύναμη της Ζωής

      Τα παρακάτω κείμενα είναι διάφορα αποσπάσματα για το Σαμανισμό,
      Είναι πολλές οι απορίες μου μιας και έχουν συμβεί πολλά γεγονότα σε Κύπρο και Ελλάδα χωρίς να δίνονται περαιτέρω
      συνέχιες ή στοιχεία για σκεύοι τα οποια είτε αρρώστησαν είτε χαιρέτησαν αυτό τον κόσμο. Ηθελα να ρωτήσω Λύκιε
      αν όντως μπορούν να βλάψουν και εξ αποστάσεως - επειδή δεν γνωρίζω απο αυτά - ακόμη και μικρά αθώα παιδιά με την οποιαδηποτε μορφή
      κακιάς αρρώστιας ή πρόκληση ατυχήματος σε συγκεκριμμένες Ημ/νιες. Ευχαριστώ.

      Δεν ήτα μόνο η πεποίθηση ων προγόνων μας οτι τα πάντα ήταν διαποτισμένα απο
      μια πανισχυρη αόρατη και ζωοδότρα δύναμη που τα εμψύχωνε, ήταν και η πίστη οτι το ανθρώπινο
      πνεύμα μπορούσε αν μπει στο σώμα κάποιου άλλου ανθρώπου ακόμη και ζώου ή φυτού.Οτι η δύναμη
      μπορούσε να μεταβιβάζεται απο τον έναν στον άλλο σαν ένα είδος αόρατου αιθέρα.
      Η πεποίθηση οτι ο άνθρωπος μπορούσε να υπάρξει και χωρίς το σώμα του βασιζόταν κυρίως στην εμπειρία των ονείρων. Άλλωστε
      η ( Φύση έχει κρύψει τις μυστικές της εισόδου στο τόπο όπου τα όνειρα πραγματοποιούνται γιατι είναι ο
      τόπος απ όπου προέρχονται τα όνειρα - Μάριαν Γκριν ). Μέσα απο τα όνειρα ο Σαμανός
      καταλάβαινε οτι έχει δύο εαυτούς : αυτόν που περπατάει και το πνεύμα του. Ο άλλος εαυτός του ήταν γνωστός ως - σκια -,
      - πνεύμα - ή φάντασμα.
      Για τον Σαμανό όλα τα πλάσματα σ αυτόν τον κόσμο εμπεριέχουν μια ζωϊκή δύναμη ,
      αυτή η δύναμη της - ζωικής ενέργειας - οι Πολυνήσιοι την αποκαλούν mana και οι Σιου - wakanda - γίνεται
      αντιληπτή ως μια θεϊκή δυναμη που διαποτίζιε τα πάντα. Η γνώση οτι η ζωή είναι ενέργεια αποτελεί
      κοινή πίστη στους Σαμάνους. Αποστολή του Σαμάνου είναι να προμηθεύει τη θρησκευτική του κοινότητα με την απαραίτητη
      {Θεϊκή Δύναμη}?!?! αφού ένα απο τα προσόντα του είναικαι ο έλεγχος και η χειραγώγηση αυτής της δύναμης.
      Για παράδειγμα σύμφωνα με τη σαμανιστική κοσμοθέαση τςη σιβηριανής φυλής των Chukchee αυτή η δύναμη διαχέεται σ όλα τα πράγματα και
      καθε τι έχει τη δυνατότητα μιας ατελείωτης μεταμόρφωσης. Για το Σαμανό αυτής της φυλής - όλα έχουν ζωή -. Ο
      ίδιος προσωποποιεί όλα τα φαινόμενα του Σύμπαντος προικίζοντας τα με ανθρώπινες ιδιότητες.
      Όλα τα πράγματα έχουν συναισθήματα, σε έναν κόσμο που ουσιαστικά είναι απρόβλεπτος όπως άλλωστε και το ανθρώπινο
      βασίλειο η παρέμβαση του Σαμανού επιτρέπει την αντιστροφή του θανάτου, την μεταμόρφωση και την υπερβαση του
      χωρου και του χρόνου.
      Το δίκτυο της δύναμης είναι αυτό που δίνει κίνηση στον κόσμο. Ο Σαμάνος - σερφάρει - μέσα σ αυτό το
      ενεργειακό δίκτυο και είναι ο μόνος που είναι ικανός να ταξιδέψει πέρα απο τα φυσικά όρια τςη ανθρώπινης δράσης.
      Ο Σαμάνος έχει το Χάρισμα να κινείται ανάλαφρα μέσα σ αυτό το ενεργειακό δίκτυο. Κανείς άλλος δεν μπορεί κάτι τέτοιο...γιατι
      δεν μπορεί ο καθένας να γίνει κυρίαρχος της δύναμης.

      ΥΣ¨θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις σου σχετικα με το Ζευγάρι των Σατανιστών της Κεφαλλονιάς ( Δεκ 2017 ). Πιστεύω οτι αυτό το ζευγάρι
      ήταν υπεύθυνο για πολλούς θανάτους..κατι σταβρωσε όμως ! και δε τα καταφεραν αυτή την φορά με αποτέλεσμα το θάνατό τους.

      Διαγραφή
    3. Τζον Ντι - Όσον αφορά τις - σεανς - 99% είναι διαβολικές οντότητες. Τυφλη και απόλυτη εμπιστοσύνη πρέπει να έχεις
      μόνο στον Ιησού. Γι αυτο και ο μόνος που μπορεί να κάνει Εξορκισμό πρέπει να είναι Ορθοδοξος Ιερέας διοτι αν
      περιμένεις απο Καθολικό σκέφτομαι το κορίτσι σαν τα κρύα νερά ( Πέθανε μετά από 67 συνεχόμενους εξορκισμούς.
      Η «υπόθεση της Ανελίζε» που αναστάτωσε τη Γερμανία και έκρινε τους εξορκιστές ένοχους για φόνο εξ΄αμελείας.
      Ποια ήταν «τελετή» Rituale Romanum πηγη:( https://www.mixanitouxronou.gr/ )

      Ο Τζον είχε μανία για την Επαφή με τους Αγγέλους. Στις 17 Απριλίου 1587 ένας Αγγελος "Θυληκού" Γένους
      ο/η ( Μαντίμι ) έδωσε εντολή στο Ντι και τον Κέλι να ανταλλάξουν τις γυναίκες του. Οι Δαίμονες δίνουν για να πάρουν πολύ
      περισσότερα. Έτσι ο Ντι ταραγμένος απο την ανήθικη εντολή άρχισε να αναρωτιέται αν αυτοί οι Άγγελοι
      ήταν δαίμονες με αγγελική μορφή.
      Ακόμα και η Διάμεσος Lorraine Warren ( στην υπόθεση της μικρής κούκλας Αναμπελ - 87 Δαίμονες - και στο βάθος ένα κοριτσάκι
      μόνο του και φοβισμένο που ζητούσε τη μικρή του γάτα Λου ) αδιαφόρησε για τις πρακτικες, μεθόδους κτλ του Βατικανού.

      Με εκτίμηση.

      Διαγραφή
  26. Ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος και το Ολοκαύτωμα ( μια μαζικη τελετουργικη θυσία ) του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου , η κατάρρευση των θρησκειων και η επικάλυψη των μυστηρίων απο την επιστήμη , η αποσιωποίηση των ηθών και η ανεξέλεγκτη βια ...ισως να είναι σημάδια ενός μικρού ρηγματος.. που προκλήθηκε απο τον ανθρωπο που - αποπειραθηκε - να ξεκλειδώσει τις Πύλες του Χάους και τα γεγπνοτα επαναλαμβάνονται με μοντερνους ρυθμους.
    Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτός είναι ο κύκλος του αίματος, που τροφοδοτεί το μαύρο Ιερατείο από τους αρχαίους χρόνους.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  27. Αγαπητή Aya, οι Σαμάνοι δεν έχουν σκοπό τους την ιδιοτέλεια και το να βλάπτουν ανθρώπους. ο Σαμανισμός είναι μια αρχέγονη πρακτική εξύψωσης του ανθρώπου στον "υπερφυσικό" χώρο, μέσω της έκστασης. Ο Σαμάνος αυτοεξελίσσεται βιωματικά, χωρίς να ενδιαφέρεται στοχαστικά. Ο Σαμάνος είναι θεραπευτής και όχι "μαύρος" μάγος για να σκοτώνει ανθρώπους. Ωστόσο μέσα στην μύηση των Σαμάνων, υπάρχουν και επικίνδυνες πρακτικές που μπορεί να θέσουν την ζωή τους σε κίνδυνο, κυρίως κατά την φάση της μεταστοιχείωσης τοξικών ουσιών που προσλαμβάνουν δια του στόματος. Σε κάθε περίπτωση κινδυνεύουν οι ίδιοι και δεν θέτουν σε κίνδυνο άλλους.
    Ο Σατανισμός όμως, δεν έχει καμία σχέση με τον Σαμανισμό!
    Το ζευγάρι που αυτοκτόνησε στην Κεφαλονιά, φέρεται να σχετίζεται με σατανιστική λατρεία. Το αν ευθύνεται για άλλους θανάτους, δεν το γνωρίζω και δεν μπορώ να προσφέρω κάτι σε αυτό το θέμα.
    Οι σατανιστές πάντως, κάνουν διάφορα αιματηρά τελετουργικά και ενίοτε θυσιάζουν ζώα και ανθρώπους.

    Δεν βρίσκω κανένα λόγο να ασχολείται κάποιος με σατανισμούς, τελετές, μαγείες, ουσίες, πνεύματα, δαίμονες, επικλήσεις και επαφές με νεκρούς και τα τοιαύτα!
    Όλα αυτά μας εκτρέπουν την εσωτερική ανέλιξη, η οποία δεν χρειάζεται καμία διαμεσολάβηση, κόλπο ή τεχνική επιτάχυνση "για να προλάβουμε" την Τελείωσή μας πριν το τέλος μας!
    Δεν υπάρχει μεγαλύτερος εχθρός από τον κατώτερο εαυτό μας. Κανένας σατανάς δεν είναι χειρότερος από τον ερπετικό μας εαυτό και ο αγώνας μας να τον νικήσουμε είναι εσωτερικός και εξόχως βιωματικός. Κανένας δεν έχει την δύναμη να μας βλάψει ή να μας ωφελήσει, αν εμείς δεν του το επιτρέψουμε. Καμία μαγεία, κανένας δαίμονας και κανένας θεός, δεν έχει εξουσία επάνω μας, αν δεν του τη δώσουμε εμείς.

    Αυτοί που επιτρέπουν στους εαυτούς τους τέτοιες εξωγενείς επιδράσεις, ας τα λουστούν μόνοι τους. Εμείς γνωρίζουμε, αλλά δεν συμμετέχουμε στο πάρτι...

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Πωλ σοβαρέψου και γράψε κάτι ωραίο όπως ξέρεις εσύ.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ολοι ειμαστε μαγοι εντος εισαγωγικων .οι πιο πολλοι δεν το γνωριζουν και ισως είναι καλυτερα ετσι .αλλοι το γνωρισαν και προτιμησαν να αφησουν τα πραγματα να κυλανε από μονα τους ως εχουν .οταν εισαι ημιτελης, πνευματικα , ο τρομος που σε καταλαμβανει όταν ανακαλυψεις για το τι εισαι ικανος να κανεις δεν σε αφηνει να συνεχισεις .
    Πρωτα πρεπει να μαθεις να βλεπεις περα και πανω από τα πραγματα, χωρις κανενα συναισθημα, να εισαι καθαριος σαν κρυσταλο και μετα να ακολουθησεις τετοια μονοπατια .αλλιως ο δρομος αυτος είναι καταστροφικος .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Θα συμφωνησω με την αποψη του αγαπητου Λυκιου. Εαν καποιος εχει την φρονηση να αναζητησει το καλο στο "Ουδεν κακον, αμιγες καλου", ΔΕΝ απαλλασει αυτον που επιτελεσε το κακο απο το εγκλημα που τελεσε και την ποινη. Σημαινει πως αυτος που αναζητει το μαθημα, εχει ξεκινησει και πορευεται στο μονοπατι αυτογνωσιας του, ενα καθαρα εσωτερικο μονοπατι (μεσα μας βρισκεται αρα και εσωτεριστικο) και εν πολλοις αγνωστο μονοπατι, ενα μονοπατι που δεν συζητειται στα ευρεια ΜΜΕ (αρα και μυστικο μονοπατι, αρα και μυστικιστικο κατα μια εννοια). Με μια λεξη ο ερευνητης μας εχει γινει φιλοσοφος με την αυθεντικη εννοια της λεξης, δηλ εραστης της σοφιας, αγαπαει και αναζητει την σοφια και την αληθεια. (για τον εαυτο του και τον κοσμο). Εχει αρχισει και αναρωτιεται, θετοντας την ερωτηση που προσδιοριζει τον φιλοσοφο: "Γιατι;" Οι αιτιες ομως βρισκονται στον νοητικο κοσμο ή κοσμο των ιδεων. Δεν ειναι ευκολο να τις βρουμε εκει. Ποιος μπορει να πεταξει τοσο ψηλα; Ας μην απογοητευομαστε ομως, διοτι υπαρχουν ανθρωποι να μοιραστουν μαζι μας τις γνωσεις που και οι ιδιοι εχουν πασχισει να κατανοησουν.

    φιλε ανωνυμε, διατυπωσε την ερωτηση σου, και θα αποπειραθουμε να την απαντησουμε. Ο φιλοξενος διαχειριστης του χωρου, δημιουργει και διατηρει τα Αναψυκτηρια-Στοχαστηρια γι αυτον ακριβως τον λογο. Ωστοσο, καθε ερωτηση αξιολογειται και ως προς τον σκοπο της. Αν ζητας να φτιαξεις ατομικη βομβα με ευκολα προσβασιμα υλικα, και ζητεις την "συνταγη", ε, ακομα και αν την ηξερα, δεν θα απαντουσα, λογικο δεν ειναι; Ας πουμε η ερωτηση: "Τι ειναι η μαυρη μαγεια και πως ασκειται;" προσπιπτει στην ιδια κατηγορια. Η θεση του Λυκιου ειναι ορθη

    "Δεν βρίσκω κανένα λόγο να ασχολείται κάποιος με σατανισμούς, τελετές, μαγείες, ουσίες, πνεύματα, δαίμονες, επικλήσεις και επαφές με νεκρούς και τα τοιαύτα!
    Αυτοί που επιτρέπουν στους εαυτούς τους τέτοιες εξωγενείς επιδράσεις, ας τα λουστούν μόνοι τους. Εμείς γνωρίζουμε, αλλά δεν συμμετέχουμε στο πάρτι..."

    Εγω ωστοσο δεν γνωριζω, ομως δεν με ενδιαφερει να ξοδεψω κοπο και χρονο για να γνωρισω. Μου αρκει η γνωση πως:
    "Καμία μαγεία, κανένας δαίμονας και κανένας θεός, δεν έχει εξουσία επάνω μας, αν δεν του τη δώσουμε εμείς."

    Ωστοσο, επειδη ως ανθρωποι εχουμε την ταση να ομοιαζουμε τους ανθρωπους με τους οποιους συναναστρεφομαστε διαρκως, θα ειναι ορθοτερο να επιλεξουμε τις συναναστροφες μας, με φρονηση και να απεχουμε απο ανθρωπους που εκδηλωνουν συμπεριφορες αντιθετες με τις αξιες μας.

    Και εγω εχω επιλεξει να παιξω τον αγαθο με τσιγγανα για να δω τον τροπο με τον οποιο θα επιχειρησει να με κλεψει. Δεν θα συμφωνησω με τα θετικα σου σχολια ομως ανωνυμε πως ειναι "θαυμασιοι κυνηγοι και αριστοι στην παραφυλαξη". Αρπακτικα ειναι, εξ αναγκης, διοτι δεν διαθετουν (ή ετσι πιστευουν ή δεν θελουν) την ικανοτητα να δημιουργησουν. Τι ειναι πιο αρχ..δάτο; Να κανεις μια δικαιη συνδιαλλαγη ή να κλεψεις καποιον; Αν κλεψω την ανημπορη γιαγια σου στο χωριο, στερωντας της, τα προς το ζην, θα ειμαι μαγκας; Οχι βεβαια, ενα παρασιτο της κοινωνιας θα ειμαι. Προσεχε ομως, εαν μισω τον εαυτο μου που ασκει εναν τετοιο τροπο συμπεριφορας, και πασχιζω να τον αλλαξω, ακομα και αν δεν τα καταφερνω αρχικα, τοτε ειμαι σε καλο δρομο.

    Τωρα, ο τροπος διαβιωσης των τσιγγανων, καθιστα ξεκαθαρη και την νοοτροπια της. Αφου μοτο της ζωης μας ειναι "ο κλεψας του κλεψαντος" τοτε λογικο ειναι να οργανωνομαστε σε οικογενεις-μινι μαφιες, που αποστερουν στα μελη την δυνατοτητα μεμονωμενης αναπτυξης και ιδιωτικης ζωης. Ο εγκλωβισμος ειναι αναποφευκτος, διοτι αν αποδεχεσαι το κλεψιμο, δεν δικαιουσαι να διαμαρτυρεσαι οταν σε κατακλεβουν, και πιστεψε με θα βρεθουν πολυ εξυπνοτεροι απο εσενα, παντα υπαρχουν εξυπνοτεροι απο εμας. Τοτε, για πες μου, για ποιον λογο να ερθει να σε υπερασπιστει καποιος που μπορει; Γιατι να υπερασπιστει ενα κλεφτη που τον κλεψανε; Δεν θα ασχοληθει.

    Joker

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Εσυ ομως, δεν ανηκεις σε αυτην την κατηγορια ανθρωπων. Ανηκεις στην κατηγορια ανθρωπων που επιθυμει να βρει εναν τροπο να δημιουργησει ο ιδιος για τον εαυτο του και τους γυρω του, και να βρει εναν τροπο να υπερασπιζει τον εαυτο του και την δημιουργια του απο τους "μνηστηρες". Καθαρα πνευματικος δρομος ως προαπαιτουμενο του. Οπως ελεγε ο Γκουρτζιεφ: "Πριν ασχοληθεις με τα πνευματικα, γινε μια χρησιμη μοναδα στην κοινωνια σου. Η πορεια σου αυτη θα σε διαμορφωσει ετσι οπως χρειαζεται. Στην ουσια θα εχεις ηδη κανει την προεργασια που ειναι αναγκαια" (πολυυ ελευθερη μεταφραση)
    Πανω σε αυτην την πορεια λοιπον στην οποια ολοι μας βρισκομαστε, μπορουμε να ανταλλαξουμε γνωσεις και συμβουλες


    Μαγος ειναι αυτος που γνωριζει να διαχειριζεται την ενεργεια του, ειναι Κυριος της. (master). Εαν την παιρνει απο αλλους ανθρωπους, τοτε δεν εχει καμια διαφορα απο ενα κλεφτρονι, που απλως ετυχε να μαθει κατι παραπανω απο οτι δικαιουται. Τι δικαιουμαστε; Δικαιουμαστε κατι, οταν ειμαστε ικανοι να του κανουμε άξια διαχειριση, να μην το ελαττωνουμε αλλα αντιθετως να το αναπτυσσουμε. Οταν το απομυζουμε, τοτε δεν ειμαστε αξιοι, ειμαστε απλως αρπακτικα που επιβιωνουν παρασιτικα κυνηγωντας τους πιο αδυναμους. (prey on the weak) Αλλο να εισαι λιονταρι και αλλο υαινα, υπαρχει τεραστια διαφορα.

    Γιατι συμβαινουν ομως ολα αυτα; Γιατι οι ανθρωποι τα αναζητουν; Νομιζω καταληγει στην αναζητηση της δυναμης. Ειναι η αναζητηση της δυναμης, που οδηγει σε εγκληματικες πραξεις. Στο ισοπλευρο τριγωνο Σοφια-Αγαπη-Δυναμη, νομιζω ειναι η πιο αγνωστη εννοια. Πώς μπορει καποιος να αναπτυξει κατι που δεν αντιλαμβανεται; Οποτε πρωτα θα πρεπει να ορισουμε την εννοια. Εδω, θα μπορουσαμε να βοηθησουμε τον εαυτο μας, "βλεποντας" την εννοια, οπως την βλεπει η φυσικη. Πρωτα ομως μια παρενθεση.

    Αγαπητη Ανατολη, μας θυμισες το σπουδαιο: "Αγεωμετρητος μηδεις εισιτω" (Να μην εισελθει κανενας που να μην γνωριζει "γεωμετρια"). Τι εννοει να μην ξερει γεωμετρια; Ποιος ειναι ο αγεωμετρητος; Γνωριζουμε σημερα το "ανιστορητος" (αυτος που δεν ξερει ιστορια), το οποιο το χρησιμοποιουμε σε καποιον που βλεπουμε που θα κανει καποιο λαθος, το οποιο θα απεφευγε αν ηξερε ιστορια και ειχε διδαχθει απο αυτην. Απο την στιγμη που δεν ξερει ιστορια, ειναι η μοιρα του να επαναλαμβανει τα ιδια λαθη. Δεν βλεπει το προτυπο(pattern) που του επαναλαμβανεται. Αγεωμετρητος λοιπον ειναι αυτος που δεν ξερει μαθηματικα και δεν διαθετει μαθηματικη σκεψη. Τα μαθηματικα δεν ειναι απαραιτητα να τα γνωριζει, η μαθηματικη σκεψη ομως ειναι απαραιτητη. Απλως τα μαθηματικα αποτελουν μια εξασκηση της μαθηματικης σκεψης. Η γεωμμετρια μας διδασκει ισορροπιες αρα ειναι εξ αρχης, δικαιη.

    Η χρησιμοτητα βρισκεται στο οτι μπορεις να σκεφτεις με συνεπαγωγες και να βγαζεις συμπερασματα. Ο γραπτος λογος ειναι μια απεικονιση του τροπου με τον οποιο σκεφτομαστε. Ας παρατηρησουμε κατι. Ποσοι απο τους συνομιλητες χρησιμοποιουν το "Συνεπως ή άρα ή επομενως"; Αυτη ειναι μια λεξη που μας οδηγει σε συμπερασματα. Εαν δεν την χρησιμοποιω, τοτε δεν καθοδηγω τον εαυτο μου καπου, απλα πεταω και καμια μαλακια να περναει η ωρα. Οι προτασεις μου (και αρα οι σκεψεις μου) ειναι ατακτως σκορπισμενες. Το μυαλο μου δεν δημιουργει συναψεις για να τις συνδεσει. Αυτο εχει ως αποτελεσμα να μην μπορω να κινησω τον εαυτο μου προς καποιο στοχο. Ειμαι βαρκα χωρις κουπια στο πελαγος. Παω οπου φυσαει ο ανεμος. Σπουδαια συνεπεια της μαθηματικης σκεψης ειναι και το να ειναι καποιος δικαιος.

    Joker

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. "Ωραια, τον κλεβω τον βλακα, να παει να χεστει, καλα να παθει, αυτος φταιει." Αυτο δεν εχει συνεπακολουθο ομως, πως τον αποκλειω απο τη ζωη μου; Γιατι να συνδιαλλαγει ξανα στο μελλον μαζι μου; Θα κανει το παν να με αποφυγει. Επισης, θα το πει και στις γνωριμιες, οποτε ολοι θα ξερουν τι μαλακας ειμαι. Επομενως αυτο θα οδηγησει σε κοινωνικη απομονωση. Επομενως, δεν ειναι επιλογη μου η κοινωνικη απομονωση, οι αλλοι με κανανε πέρα (και καλα μου κανανε). Αρα ο καλυτερος δρομος για μια καλυτερη ζωη ειναι μια δικαιη ζωη. Αυτο αποτελει ενα γενικευμενο για λογους συντομιας λογικο συμπερασμα απορροια μαθηματικες σκεψης. Οποτε εχει δικαιο ο αλλος να σου λεει: "Μεγαλε, εαν δεν εχεις την δυνατοτητα να σκεφτεις αυτο, αστο, μην μπαινεις καθολου, δεν εχουμε ουτε τον χρονο, ουτε την ενεργεια, ουτε την ορεξη να σου μαθουμε την αλφαβητα και να σε αναλαβουμε. Ας εισαι καποιου αλλου το προβλημα (liability) διοτι σιγουρα κεφαλαιο (asset) δεν εισαι". Και εχει το δικαιωμα να το πει αυτο, διοτι εχει το δικαιωμα να επιλεξει τους ανθρωπους με τους οποιους θα συμπορευεται.

    Η εννοια της δυναμης λοιπον. Συμφωνα με τη φυσικη, Δυναμη ειναι η αιτια που προκαλει κινηση ή παραμορφωση στα σωματα. Ας την δουμε λοιπον αυτην την εννοια σε συναρτηση (σε σχεση) με τον ανθρωπο. Και αυτη ειναι μια μεταβαση που πρεπει να κανουμε, για να απελευθερωσουμε τον ανθρωπο απο τα ψυχολογικα κομπλεξ που τον καταδυναστευουν. Μονο οταν ο ανθρωπος αναπτυξει την Δυναμη στον εαυτο του, θα απελευθερωθει. Καθε αλλος τροπος αποτελει ημιμετρο, που οδηγει σε ολο και αυξανομενες εκτροπες και πολωσεις, απο τις οποιες καποτε ισως και η επιστροφη να ειναι αδυνατη. Αν ο αδυναμος ανθρωπος κανει φονους για να φτιαχτει, ε, τοτε ειναι αργα για αυτον, ειναι προφανες.

    Με αυτην την εννοια, δυνατος ειναι εαυτος που εχει την δυνατοτητα να κινει τον εαυτο του, ειναι αυτοκινουμενος. Μεγαλυτερη ποιοτικα κινηση ειναι η εσωτερικη κινηση, επομενως δυνατος ειναι αυτος που εχει την ικανοτητα να κινει τον εαυτο του εσωτερικα, απο μονος του. Οσο μεγαλυτερη η κινηση, τοσο μεγαλυτερη η δυναμη που χρειαστηκε. Ενα αυτοκινητο για παραδειγμα που εχει την δικια του μηχανη, ειναι πιο δυνατο, οσο μεγαλυτερη κινηση/ταχυτητα μπορει να επιτυχει. Ωστοσο, δεν χρειαζεται να τρεχει συνεχως στα ορια του για να δειχνει ποσο δυνατο ειναι, αρκει που εχει την αυτοπεποιθηση, την πιστη στις ικανοτητες του και τον εαυτο του, πως μπορει να κινηθει οποτε το επιθυμησει. Παρολα αυτα χρειαζεται πού και πού να το δειχνει, διοτι διαφορετικα ειναι δυνατο μονο στη φαντασια του, πρεπει η πραγματικοτητα να αντικατοπτριζει πού και πού την εσωτερικη ικανοτητα, αν και τωρα ειμαστε στο φαινεσθαι και οχι στην ουσια

    Εμμεσως, δυνατος ειναι και αυτος που δεν επηρεαζεται απο αλλους, αλλα οι αλλοι επηρεαζονται απο αυτον. Δυνατος ειναι και εκεινος που κινει τους αλλους ή τους αλλαζει την κατασταση. Χμμ, ωστοσο εδω υπαρχει περιθωριο λαθους, καθως καποιος μπορει να δειχνει αλλα να μην ειναι

    Joker

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Χαίρομαι που διαβάζοντας τα σχόλια του αγαπητού Joker, δεν έχω να προσθέσω ή να αφαιρέσω κεραία! Συγκλονιστικά ακριβής και σύμφωνος με τις απόψεις μου...
    Εύγε αγαπητέ Joker.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Σε απάντηση του Ανώνυμου που σχολιάζει στο 36ο Αναψυκτήριο-Στοχαστήριο, αναφέρω:

    Πρέπει να μπορούμε να βλέπουμε και το δάσος, αλλά και το δέντρο.
    Όταν μιλάμε για το πρόβλημα των γύφτων, εστιάζουμε στο δέντρο.
    Όταν μιλάμε για κάποιο άλλο δέντρο, θα εστιάσουμε σε αυτό.
    Όταν θα μιλήσουμε για το δάσος, θα μιλήσουμε για όλα τα δέντρα μαζί.
    Αυτός που πετάει την μπάλα στην εξέδρα, απλώς δεν θέλει να γίνει ο αγώνας.

    Οι γύφτοι δεν αποτελούν μια κοινωνική ομάδα, που παρουσιάζει ένα λογικό ποσοστό παραβατικών συμπεριφορών. Η παραβατικότητα και ο παρασιτική συμπεριφορά, είναι ο κανόνας που αναζητά κάποια εξαίρεση...
    Συνεπώς δικαίως στοχεύουμε την φυλή τους, ως απειλητική για την κοινωνική ειρήνη και την ασφάλεια των πολιτών. Ουδεμία πολιτική ενσωμάτωσης πέτυχε κάποιο θετικό αποτέλεσμα, αφού είναι επιθυμία τους η απόσταση από τον δικό μας πολιτισμό.
    Αφού λοιπόν είναι επιθυμία τους (άρα επιλογή τους), η εχθρική τους δράση σε βάρος της κοινωνίας μας, οφείλουμε να λαμβάνουμε τα ανάλογα μέτρα προστασίας, ως μέσο άμυνας σε μια άδικη επίθεση.

    Το επιχείρημα ότι υπάρχουν και άλλοι που εγκληματούν, δεν μειώνει την σοβαρότητα της δικής τους απειλής.
    Κανείς δεν ισχυρίστηκε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν ή ότι δεν είναι ένα κομμάτι της κοινωνίας μας (όχι όμως και του πολιτισμού μας).
    Εξάλλου απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα και την προστασία της πολιτείας με εμάς, χωρίς όμως να επιστρέφουν σε αυτή το ελάχιστο (φόρους, υποχρεώσεις, θητεία, υπηρεσίες).

    Συνεπώς η πολιτική ορθότητα που επιδεικνύεις, επιχειρεί άδικους συμψηφισμούς, που καταλήγουν στην απενοχοποίηση των συνειδητών θυτών και γίνεται το καλύτερο άλλοθι των αρπακτικών, για να συνεχίσουν την αφαίμαξη των θυμάτων τους.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Φίλε joker δεν με ενδιαφέρει καθόλου να ανελιχθώ σε αυτή τη ρημαδοκοινωνία όπως λες .
    Επίσης Ποτέ δεν με ενδιέφερε να κάνω το παγώνι για να πηδήξω πόσο μάλλον τώρα που έχω ξεπεράσει τα 50 χα χα .
    ούτε προσπαθώ να υπερασπιστώ καμμιά κοινωνική ομάδα .αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι ζούμε όπως ανέφερα και στο σχόλιο μου σε μια κοινωνία αρπακτική .έναν κόσμο που μας απομυζά .και πρέπει να βρούμε τρόπους να προστατευτούμε εμείς και κυρίως τα παιδιά μας ,τα οποία τα μαθαίνουμε στα σχολεία ένα κάρο πράγματα εκτός από φιλοσοφία ,προκειμένου να μπορούν να αντιμετωπίσουν όλα αυτά . δυστυχώς πρέπει να μάθουμε να κολυμπάμε στα σκ..ά χωρίς να λερωνόμαστε.
    Ο κοσμος είναι αυτος που είναι και δεν πρόκειται να αλλάξει, ποτέ δεν άλλαξε επι της ουσίας, μέσα σε αυτόν πρεπει να μάθουμε να ζούμε εμείς και τα παιδιά μας και να βγούμε αλώβητοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Αγαπητέ Ανώνυμε γράφεις:
    "...και πρέπει να βρούμε τρόπους να προστατευτούμε εμείς και κυρίως τα παιδιά μας..."
    Ποιους τρόπους προτείνεις λοιπόν;
    Το να βλέπουμε την "καλή" πλευρά, όταν εγκληματούν σε βάρος μας είναι η πρότασή σου;
    Οι σκέψεις σου κλίνουν προς την παθητικότητα, μιας και "ο κόσμος δεν πρόκειται να αλλάξει", όποτε πρέπει να συμβιβαστούμε μιας και "...πρεπει να μάθουμε να ζούμε εμείς και τα παιδιά μας και να βγούμε αλώβητοι."
    Το σφάξε με Αγά μου να αγιάσω, δεν αρμόζει σε ανθρώπους της νόησης και της φιλοσοφίας. Αντίθετα, πρέπει να είμαστε μαχητικοί και δημιουργικοί, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα κάνουμε επαναστατική γυμναστική και θα ασκήσουμε βία και βαρβαρότητα για να επιβάλλουμε τις απόψεις μας.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. αν δεν μπορείς να δεις, ότι το μεγαλύτερό μας πρόβλημα δεν είναι οι Γύφτοι, δεν έχω να πω τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Αυτη ειναι μια σημαντικη συζητηση με πολλες προεκτασεις. Τροποι αυτοπροστασιας. Μιας και σε αυτο το αναψυκτηριο συζηταται η εννοια του μαγου, μπορουμε να το εντοπισουμε στο σημαντικοτερο απο ολα, που ειναι η ενεργεια μας. Φυσικα, δεν περιοριζεται μονο σε αυτο, καθως ολα εμπιπτουν σε αυτην την κατηγορια, περιουσια, λεφτα,χωρος, αγαθα, χρονος, αγαπη, φως κοκ.

    "Επίσης Ποτέ δεν με ενδιέφερε να κάνω το παγώνι για να πηδήξω πόσο μάλλον τώρα που έχω ξεπεράσει τα 50 χα χα ."
    Και γιατι οχι; Το σεξ/ο ερωτας, αποτελει μια ανθρωπινη αναγκη στην οποια ολοι εχουμε δικαιωμα, που σημαινει πως κανεις δεν μπορει να μας το απαγορευσει, απο την στιγμη που ειμαστε εμεις υπευθυνοι για την επιλογη μας. Δεν εχει σημασια ομως αυτο το παραδειγμα. Το κεντρικο σχεδιο (pattern) ειναι αλλο και κοινο, και εχει να κανει με την συνδιαλλαγη σε καθε εκφανση και φαση της ανθρωπινης ζωης. Η συνδιαλλαγη πρεπει να εχει μια μορφη αμοιβαιοτητας. Εαν δεν εχει, τοτε αναφερομαστε ειτε σε εκμεταλλευση ειτε σε αρπαγη. Αυτο δεν μπορει να ειναι ανεκτο, ακομα και αν εμεις ειμαστε υπερανω και large. Ακομα και αν θελω να σου δινω δωρα, δεν μπορω να το κανω, εαν δεν λαβω απο την πλευρα σου κατι. Αυτο το κατι δεν χρειαζεται να ειναι κατι χειροπιαστο ή ισοτιμο, καθως ολοι μας ιεραρχουμε διαφορετικα πραγματα και αξιες.

    Και εδω ερχομαστε σε κατι που δεν εχουμε αναφερει, στην θηλυκη οπτικη των πραγματων, καθως μεχρι τωρα αναφερομασταν πιο πολυ σε ανδρες. Η γυναικα δεν χρειαζεται να δινει στον ανδρα αντιστοιχα δωρα πχ υλικα. Η αγαπη, η εκτιμηση και ο σεβασμος στο προσωπο του, αποτελουν για τον ανδρα ισοτιμες συνδιαλλαγες για οσα της προσφερει. Οταν και εαν ομως αυτες εκλειψουν, δεν νοειται ο ανδρας να συνεχισει να της προσφερει ακομα και αν θελει. Η συνδιαλλαγη καθισταται ετεροβαρης και τοξικη. Οποτε ειναι αναγκαιο να αποσυρει ο ανδρας οσα δινει. Αυτος ο τροπος σκεψης και συμπεριφορας απεικονιζεται εξαιρετικα στη σειρα Mandalorean, οπου βλεπουμε τον κωδικα τιμης των κυνηγων κεφαλων. Μοτο τους: "Αυτος ειναι ο τροπος/δρομος" και αφορα το Δογμα (creed) που ασπαζονται και τους προσδιοριζει. Ενα αλλο χαρακτηριστικο του Δογματος τους πως ο λογος τους ειναι συμβολαιο και δεν ανεχονται ουτε κατα διανοια καποιος να αθετησει την συμφωνια τους ή να δεχτουν ετεροβαρη συμφωνια για καποιο μερος. Αυτος ειναι ο δρομος του πολεμιστη, μονιμως με την πανοπλια του φορεμενη και σε επιφυλακη 24/7 γιατι καποιος θα του την φερει.

    Αυτος δεν ειναι τροπος ζωης. Η πανοπλια ειναι για τους εχθρους ή για τους υποπτους και οχι για τους φιλους,τα παιδια και τα εγγονια μας. Επομενως, οφειλουμε να ειμαστε προσεκτικοι στην διακριση και να εφαρμοζουμε διαφορετικες αντιμετωπισεις κατα περισταση. Σιγουρα δεν πρεπει να συμπεριφερομαστε σε εχθρους, οπως στους φιλους. Τί τους κανει εχθρους; Οι ιδιοι φυσικα και οχι εμεις. Ο τροπος συμπεριφορας τους και οι νοοτροπιες τους.

    Μαγος λοιπον ειναι αυτος που εχει τον ελεγχο της ενεργειας του. Σπουδαιο πραγμα. Η σεξουαλικη ενεργεια πχ αποτελει τον "δρακο" τον οποιο ο ιπποτης αφειλει να καθυποταξει αν επιθυμει να ελευθερωσει την βασιλισσα (ψυχη/πνευμα) απο τον πυργο (σωμα/υλη) που ειναι φυλακισμενη με αγρυπνο φυλακα τον Δρακο, στον κλασσικο ευρωπαικο μυθο. Αποψη μου ειναι επισης πως ο βραχος που ανεβαζει ο Σισυφος στο βουνο ειναι παλι η σεξουαλικη ενεργεια, οσο περισσοτερο την κραταει τοσο μεγαλωνει η αναγκη εκτονωσης της, και φυσικα μετα ο βραχος επιστρεφει παλι πισω και ο ανθρωπος ξανα-μανα την ανεβαζει στο βουνο, προσπαθωντας να ανεβει λιγο πιο ψηλα. Ποιος μπορει να διαχειριστει την ενεργεια του, να καβαλησει τον Δρακο του και να πεταξει ψηλα; Ο Μαγος ή ο Μυστης. Πώς το καταφερνει; Με το να προφυλασσει την ενεργεια του και να μην επιτρεπει να του την κλεβουν ή να την ξοδευει ακριτα.

    Joker

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ειπαμε ομως πως ο ανθρωπος πριν βουτηξει στα βαθια, χρειαζεται να γινει χρησιμο μελος στην κοινωνια του, να μπορει με την εργασια του να ζει τους πολυ κοντινους του. Ας υποθεσουμε εχεις ενα μικρο μαγαζακι. Ανεχεσαι νταβατζιλικι ή να ερχονται να σε κλεβουν καθε τρεις και λιγο, οσο καημενοι και να ειναι εκεινοι που το κανουν; Οχι βεβαια. Επομενως μπαινουμε στην διαδικασια αυτοπροστασιας, για το βιος μας, την γυναικα μας, τα παιδια μας. Δεν μοιραζομαστε την γυναικα μας, ποτέ και για κανενα λογο. Εαν η γυναικα το πραξει, ειναι δικαιωμα της, οπως και αναποδραστη συνεπεια το να παει σπιτι της. Δεν χωρουν εδω, ναι μεν αλλα. Ηδη εφαρμοζουμε τεχνικη των Μαγων και Μυστων, σε ενα κατωτερο υλικο επιπεδο, πιο ευκολο για εμας να το δουμε και να το αντιληφθουμε. Σκοπος μας να το καθιστουμε ξεκαθαρο, για να μην μας λενε μετά: "Πώς κανεις ετσι, δεν περιμενα να σε πειραξει τοσο, εισαι υπερβολικος". Εκει λοιπον φταιμε, πως δεν το ξεκαθαριζουμε

    Οταν ειχα ξεκινησει να αναπτυσσω στον εαυτο μου την αρσενικη αρχη και δυναμη, το εκανα διοτι ειδα την αναγκη πως θα χρειαστει να προστατευσω την δημιουργια που σκοπευα να κανω. Αναποφευκτα η επιτυχια ελκει οπως και το φως. Το φως ομως ελκει και ζωυφια και φθονερες υποχθονιες δυναμεις. Η Ιθακη ομως αποτελει το βασιλειο του Οδυσσεα που το εχτισε με τα χερια του, και κανεις μνηστηρας δεν δικαιουται να το κλεψει. Αυτο θα συμβει εαν ο Οδυσσεας δεν διαθετει την δυναμη(ειναι μαλθακος) ή δεν εχει ξεκαθαρισει μεσα του την σοφια.Ο Αντινοος ή Αντινους μαζι με τον Ευρυμαχο ηταν οι αρχηγοι των μνηστηρων. Αυτοι πρεπει να νικηθουν πρωτοι

    Η πρωτη ατακα που μου ειχε πει η τσιγγανα οταν ειδε την πρωτη αντιδραση: "Τί κανεις; Τί νομιζεις; Πώς θελω να σε κλεψω μωρε;" Η απαντηση ειναι κανονικα: "Προφανως και ναι, απλα ψαχνεις τροπο να θολωσεις τα νερα". Πού βασιζεται και ρωταει κατι τοσο αυτονοητο; Σου λεει: "Ηδη το σκεφτεται, οποτε θα το πω εγω πρωτη, για να του δημιουργησω αμφιβολιες, απο καλοσυνη και αβροφροσυνη δεν θα μου κανει τιποτα, αν ηταν ο τυπος που θα με ειχε αρχισει στις σφαλιαρες, δεν θα με ειχε αφησει να φτασω ως εδω" Φυσικα, αυτη ειναι μια συνειδητη σκεψη, η ιδια δεν μπορει να την αρθρωσει, οποτε σκεφτεται: "Βλακας,θυμα ειναι (επειδη ειναι ευγενικος), αυτοι δεν αξιζουν παρα μονο να τους κλεβεις και εκμεταλλευεσαι". Εχουμε επομενως εναν εχθρο, στον οποιο συμπεριφερομαστε ως φιλο, αυτο αποτελει τραγικο λαθος. Οταν καποιος σε πολεμαει, δεν ριχνεις την αμυνα σου. Το ιδιο κανει και η Ελλαδα τοσα χρονια με την Τουρκια και μας συμπεριφερεται ως επαρχια,φορου υποτελης. Κανει το λαθος να μην χρησιμοποιει τα απειρα διπλωματικα δικαια εργαλεια που εχει στη διαθεση σας "Για να μην εκνευρισει την Τουρκια". Μεγα λαθος. Η Ελλαδα οφειλει να συνδραμει στην δημιουργια Κουρδικου κρατους με τετοιο τροπο φυσικα ωστε να μην φαινεται πως επεμβαινει στα εσωτερικα της Τουρκιας, αλλα στα αναφαιρετα ανθρωπινα δικαιωματα.

    Joker

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. "Ο κοσμος είναι αυτος που είναι και δεν πρόκειται να αλλάξει, ποτέ δεν άλλαξε επι της ουσίας, μέσα σε αυτόν πρεπει να μάθουμε να ζούμε εμείς και τα παιδιά μας και να βγούμε αλώβητοι."

    Αγαπητε Λυκιε, θα μου επιτρεψεις μια διαφορετικη εκτιμηση στο παραπανω. Θεωρω πως ειναι στη σωστη κατευθυνση, αν και δεν μπορουμε να ειμαστε βεβαιοι για το γενικοτερο περιεχομενο στο οποιο τοποθετειται, ανωνυμε εσυ θα πεις
    Ο κοσμος ως γενικοτερο συνολο δεν βρισκεται στον ελεγχο μας, οποτε το αν θα αλλαξει ή οχι, δεν ειναι δικια μας δουλεια, δικια μας δουλεια ειναι να κανουμε αυτο που θεωρουμε σωστο και βρισκεται οντως στο ελεγχο μας. Αυτο ισως επιφερει μια αλλαγη στο συνολο, ισως και οχι. Ενας Μαγος δεν θα χαραμιζε ουτε σπιθαμη ενεργεια στο να ανησυχησει ή να σκεφτει πανω σε αυτο. Δεν θα ηταν ομως παθητικος, θα εκανε αυτο που η σοφια του λεει να κανει, αυτο που ξερει πως ειναι σωστο, ακομα και αν το αποτελεσμα ειανι μηδαμινο, δεν εχει σημασια.

    Θελουμε να αλλαξουμε τον κοσμο προς το καλυτερο, δεν αλλαζουμε συμπεριφορα επειδη δεν εχει αποτελεσμα, αλλαζουμε συμπεριφορα επειδη κατανοουμε πως μια αλλη ειναι σωστοτερη. Φυσικα και δεν ξοδευω ενεργεια, κοπο και χρημα πχ για το κομμα διοτι αυτο μπορει να καλυτερευσει τα πραγματα, τα ξοδευω εφαρμοζοντας στην προσωπικη μου ζωη αυτα που πιστευω, διοτι εκει εχω τον ελεγχο, και ποιος ξερει, ισως αυτο επιφερει και μια αλλαγη στον κοσμο αφου αποτελω μια μοναδα απο το συνολο. Εαν συμμετεχω σε μια δομη στην οποια δεν βλεπω μια δικαιη συνδιαλλαγη (φαινεται να περισσευω), τοτε αποχωρω και δημιουργω ή συμμετεχω σε μια αλλη.

    Αν τοποθετειται με την εννοια: "Ματαιοτης ματαιοτητων, τα παντα ματαιοτης" τοτε συμφωνω με τον Λυκιο. Γενικα η Μεσοτητα και ισορροπια ειναι λεπτη
    Joker

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Aγαπητέ Joker, δεν διαφωνούμε σε κάτι. Ένας άνθρωπος δεν αλλάζει τον κόσμο βεβαίως, αλλά τον οραματίζεται και ευθυγραμμίζει τη ζωή του, σύμφωνα με τις δικές του ιδανικές αξίες. Ωστόσο ο κόσμος αλλάζει και εξελίσσεται, αλλά σε ρυθμούς που δεν είναι ευδιάκριτοι σε μια ελαφριά ματιά. Ο κόσμος μας είναι διαφορετικός από αυτόν του μεσαίωνα ή την εποχή του Περικλή. Ο άνθρωπος δεν αλλάζει στην πυρηνική του ουσία, αλλά ο τρόπος που επικοινωνεί και κοινωνικοποιείται, διαφέρει κατά εποχές.
    Αυτό που κάνει την ανθρώπινη κοινωνία να εξελίσσεται, είναι η γνώση και ειδικά η ιστορική γνώση. Μόνο έτσι σπάει τον κύκλο της ιστορικής επανάληψης και προχωρά σε νέες κατακτήσεις.

    Πιστεύω ότι ο Ανώνυμος τοποθετήθηκε με την έννοια της ματαιότητας και γι' αυτό πρότεινα μαχητικότητα και δημιουργικότητα, αντί της παθητικότητας.

    Αγαπητέ Ανώνυμε, η ανάπτυξη της γνώμης μου ήταν επάνω στο θέμα των γύφτων και όχι σε κάποιο υποθετικό ερώτημα "ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημά μας". Συνηθίζω δε να επικεντρώνομαι στο θέμα της συζήτησης και να μην εκτρέπομαι.
    Είπαμε πως μπορούμε να κοιτάμε και το δάσος, αλλά και το κάθε δέντρο ξεχωριστά! Εν προκειμένω εμείς μιλάμε για συγκεκριμένο δέντρο.

    Ωστόσο αναμένω ακόμα τις προτάσεις σου για το πως θα προστατευτούμε εμείς και κυρίως τα παιδιά μας, όπως ο ίδιος διατύπωσες το ερώτημα.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Δεν μπορώ να μπω σε κανενός είδους αντιπαράθεση με κανέναν .
    Απλώς θα ήθελα να θέσω μερικά ερωτήματα τα οποία νομίζω ότι είναι αλληλένδετα .
    πως δημιουργείται μια συλλογική συνείδηση ?
    Υπάρχει αυτή τη στιγμή ατομική συνείδηση εκτός από μερικά κομμάτια που είναι απαραίτητα για την ισορροπία του συστήματος ?
    που βασίζεται η σταθερότητα του κόσμου μας ?
    αξίζει ένας άνθρωπος (δεν θα πω μάγος) να σπαταλά την ενέργεια του για να διαμορφώσει την πραγματικότητα γύρω του πέραν του κομματιού που τον αφορά .
    και το ποιο σημαντικό είναι επιτρεπτό να παρεμβαίνει σε πράγματα, καταστάσεις και γεγονότα όταν αυτά επηρεάζουν τους γύρω του .(και δεν μιλάμε μόνο για ανθρώπους ).

    Υ Γ .Το ματαιότης ματαιότητων δεν νομίζω ότι μου ταιριάζει .πιστευω ότι ταιριάζει περισσότερο σε οπαδούς του πίστευε και μη ερεύνα .
    απο τη στιγμή που είμαι εδώ και το συζητάω …δεν νομιζω ότι τιθεται τετοιο θέμα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. ξέχασα και το πιο βασικό .πως μπορούμε να μιλάμε για ατομική συνείδηση και ελεύθερες επιλογές , αλλά ταυτόχρονα να απαιτούμε απόλυτη υπακοή στους κανόνες και τις επιταγές του συνόλου, επί της ουσίας δλδ στη συλλογική συνείδηση και κάθε παρέκλιση να τη θεωρούμε ως επικίνδυνη. ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  44. "αν δεν μπορείς να δεις, ότι το μεγαλύτερό μας πρόβλημα δεν είναι οι Γύφτοι, δεν έχω να πω τίποτα. "

    Αυτο ειναι προβληματικο και ως νοοτροπια και ως θεση, απο οποιον ανωνυμο και αν προερχεται. Καταρχας, ειναι λαθος. Κανεις δεν κατεθεσε τον ισχυρισμο πως οι γυφτοι αποτελουν το μεγαλυτερο μας προβλημα ή εστω ενα απο τα μεγαλυτερα. Αρα αποτελει κριση πανω σε κατι υποθετικο που δεν ισχυει. Ειναι εμφανως ασεβες ως προς τον συνομιλητη, διοτι διατυπωμενο αλλιως λεει: "Αν δεν μπορειτε να δειτε και να ταυτιστειτε με την δικια μου κοσμοθεαση και ζητηματα, ειστε αχρηστοι/ανοητοι και δεν αξιζει να ασχολουμαι μαζι μας". Στο οποιο η απαντηση ειναι αναποφευκτα: "Και μας με τη σειρα μας, στα @@ μας", οποτε ληγει ο διαλογος εδω. Οποιος το διατυπωνει, αυτοματως αποκλειει τον εαυτο του και τους αλλους απο το διαλογο, επομενως ειναι εξ ορισμου φασιστικο, καθως μονο καποιος αγαθος ή μαζοχιστης ή που δεν γνωριζει καλυτερα, θα συνεχιζε το διαλογο με καποιον που τον μειωνει. Επομενως αυτος ο ανωνυμος που κατεθεσε αυτην την θεση, ειναι "αγεωμετρητος" ή λαικα "κακομαθημενος" (entitled), καθως δεν μπορει να σκεφτει τις συνεπειες της πραξης του.

    Αποτελουν οι γυφτοι προβλημα; Σαφεστατα, ναι. ΓΙα την κοινωνια αποτελουν ενα υπαρκτοτατο προβλημα με το οποιο πασχιζει, διοτι δεν τηρειται ισορροπια δικαιωματων-υποχρεωσεων. Πχ παιρνουν ολα τα επιδοματα, ομως δεν προσφερουν στην κοινωνια. Αυτο εχει αντικτυπο σε ολα τα μελη της κοινωνιας, ασχετως αν ενας ιδιωτης δεν μπορει να το δει αμεσα. Καποιον αλλο ιδιωτη ομως μπορει να τον απασχολει για χιλιους δυο λογους, ειτε λογω συναφειας επαγγελματος (πολιτικος, κοινωνικος λειτουργος, δικαστικος λειτουργος κοκ) ειτε λογω καθημερινοτητας (μπορει να μενει κοντα σε καταυλισμο). Με ποιο δικαιωμα θα εμφανιστεις απορριπτικος στο ατομο του επειδη εσυ δεν αντιμετωπιζεις στην καθημερινοτητα σου το προβλημα; Ειναι σαν να μιλαει ενας πλουσιος στην Εκαλη, απορριπτικα για τα προβληματα της καθημερινοτητας και ανεργιας που αντιμετωπιζουμε σημερα. Το "ασεβες" ειναι ευγενικοτατος ορος.

    Ουτε εγω επιθυμω να συνεχισω τη συζητηση με εναν ανθρωπο αυτης της νοοτροπιας, καθως δεν αποτελω εργαλειο για να με χρησιμοποιει οποτε θελει ανευ σεβασμου (tool). Ας κανουμε ομως ενα σκοντο παρα το "φαουλ", καθως λογω ανωνυμιας ας πουμε πως δεν ξερουμε ποιος το εκανε, ή επειδη αυτος που το εκανε, μπορει να πει: "Ξερετε, το βλεπω οντως τωρα, δεν ηταν σωστο να το πω αυτο", οποτε και η συζητηση μπορει να συνεχιστει. Βλεπουμε πατνως εμφανως, τι κρυβεται πισω απο το σχεδιο (pattern)της ανωνυμιας. Αυτη η συμπεριφορα αποτελει κοινο τοπο. Το να μιλαει κανεις χωρις να δεχεται την ευθυνη των οσων λεει αποτελει τον ορισμο του gaslighting. Κατι που η ανωνυμια προσφερει απλοχερα, καθως μπορω να χαθω μεσα στο πληθος και να πω μετα: "Οχι δεν ημουν εγω". Αυτο μπορει να συνηθιζεται απο γυναικες, για εμας ομως τους ανδρες ειναι ανεπιτρεπτο. Η υπευθυνοτητα ειναι το Νο1 χαρακτηριστικο του ανδρα. Ακομα και αν κανω λαθος, οφειλω να το αποδεχτω (own it)

    Ανωνυμε, η απαντηση στα ερωτηματα σου ειναι ευκολη. "Βρες την ισορροπια" (find the balance). Η επεξηγηση εξαρταται (διοτι συναρταται κιολας) απο την συμπεριφορα του σεβασμου και απο το ποσο αυτη υφισταται ή εκλειπει. Η ισοτιμια στην αναγνωριση των συνομιλητων αποτελει εκ των ων ουκ ανευ, προαπαιτουμενο

    Joker

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Αγαπητέ Ανώνυμε, λες ότι: "Δεν μπορώ να μπω σε κανενός είδους αντιπαράθεση με κανέναν"

    Ο διάλογος είναι αντιπαράθεση επιχειρημάτων και όταν συμμετέχεις σε αυτόν, κανείς ακριβώς αυτό που τώρα αρνείσαι.
    Πως ερμηνεύεις το "δεν μπορώ"; Τι σε εμποδίζει να το κάνεις με ήπιο και ευγενικό ύφος;
    Ένας διάλογος έχει πάντοτε θετικά αποτελέσματα για τους συμμετέχοντες, αν διέπεται από αμοιβαίο σεβασμό και λογική.
    Τι σου λείπει για να "μπορείς" έναν τέτοιο διάλογο, ο σεβασμός στον συνομιλητή ή η λογική;
    Νομίζω ότι μπορείς και στα δύο.
    Ίσως αυτό που σε εμποδίζει, είναι η θέαση των πραγμάτων έξω από τα δικά σου στερεότυπα ή ιδεοληψίες.

    Ωστόσο ο διάλογος μας προσφέρει ακριβώς αυτό: την έκθεσή μας σε διαφορετικές προσεγγίσεις, ιδέες και απόψεις. Αν κλείνεις αυτό το παράθυρο στο "άλλο", τότε θα μείνεις εγκλωβισμένος στη δική σου κοσμοθέαση, που ποτέ δεν θα δοκιμάσεις αν αυτή αντέχει την λογική και την αλήθεια.

    Εδώ στον Καταχθόνιο Δαίμονα, έχεις την δυνατότητα να δοκιμάσεις τις ιδέες σου, αν είσαι ανοιχτός και έτοιμος για αυτό.
    Τόλμα και δες. Σεβάσου το "άλλο" και διεύρυνε την λογική σου, μέσα από την αντιπαράθεση επιχειρημάτων.

    Τα ερωτήματα που θέτεις έχουν εύκολες απαντήσεις, όπως λέει και ο αγαπητός Joker.
    Αλλά για να τις πάρεις, θα πρέπει να θελήσεις να συνδιαλλαχθείς μαζί μας και να αλλάξεις στάση.

    Εγώ πάντως, ακόμη περιμένω την δική σου απάντηση....

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Κατ αρχην σας διαβεβαιω ότι δεν ηθελα να θιξω να κανεναν.και εφοσον αισθανεστε θιγμενοι σας οφειλω μια συγνωμη.
    Καποια από αυτά που γραφω μπορει, να είναι λαθος διατυπωμενα .
    Το εχω αυτό το προβλημα ,προφανως και δεν εχω τη δικη σας δεινοτητα στο λογο.
    Ουτε κολλημενος ειμαι σε καποια κοσμοθεαση για να την υπερασπισω .αν αυτό συνεβαινε φανταζομαι δεν θα ειχα την αναγκη να ειμαι εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. (Τα ερωτήματα που θέτεις έχουν εύκολες απαντήσεις, όπως λέει και ο αγαπητός Joker.
    Αλλά για να τις πάρεις, θα πρέπει να θελήσεις να συνδιαλλαχθείς μαζί μας και να αλλάξεις στάση)
    Μην μπαίνεις στον κόπο αγαπητέ δέν χρειάζομαι πλέον καμμία απάντηση .τις απαντήσεις που ήθελα τις πήρα .(είμαι ένας αγενής ,φασίστας,ανόητος υπερασπιστής των γύφτων που του αρέσει να μειώνει τους συνομιλητές του και που κρύβεται πίσω από την ανωνυμία του.)
    Ευχαριστώ για το χρόνο σας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Αγαπητέ Ανώνυμε, η ευθιξία σου δεν είναι δικαιολογημένη. Όσα σου είπα, είναι η ανταπόκριση στις αιτιάσεις σου. Αν διατυπώνεις λάθος τις σκέψεις σου, είναι κάτι που θα πρέπει να βελτιώσεις, διότι ο λόγος είναι αυτός που σχηματίζει την εικόνα σου στα μάτια του άλλου. Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι αυτό, εκτός από αυτό που ήδη κάνουμε.
    Δεν χρειάζεται να παρερμηνεύεις τις καλές μας προθέσεις. Αρκούσε το πρώτο σου σχόλιο, που δείχνει σεμνότητα.
    Ότι πέτυχες με το πρώτο σου σχόλιο, το γκρέμισες με το δεύτερο.
    Δεν υπήρχε λόγος, πραγματικά...
    Ελπίζω να προβληματιστείς πάνω σε όλα αυτά. Εμείς είμαστε εδώ και σε περιμένουμε με καλές προθέσεις, όπως κάνουμε τόσα χρόνια με δεκάδες δεκάδων συνδαιτυμόνων.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  49. Αυτη η χρήση πληθυντικού αριθμού πάντως είναι ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα από την πλευρά "σας" Λύκιε, μάλλον σας έπιασε κρίση ειλικρίνειας και παραδέχεστε εμμέσως πλην σαφώς ότι το ιστολόγιο είναι συνεργατικό τρόπον τινά :) Όχι ότι δεν το είχαμε καταλάβει, αλλά να, όσο νά ναι έχει ενδιαφέρον η παραδοχή. Αυτό βέβαια που δεν έχει ενδιαφέρον πλέον, είναι αυτή η εμμονή "σας" με αυτό το επαναλαμβανόμενο συμπεριφορικό πάττερν, τύπου εμφανίζεται στο ξεκάρφωτο ένας κάποιος ανώνυμος ή μη και με ένα σβέλτο και πρόχειρο συνήθως θεατρικό, έρχεται και πάλι η ώρα των ηθικιστικών διδαγμάτων. Πάλιωσε όμως το έργο, δε βρίσκετε; Μια ανανέωση, ένα κατιτίς δεν το σκέφτεστε ποτέ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σημείωση:
      Το ανωτέρω σχόλιο, υπέστη περικοπή διότι παραβίαζε τους κανόνες του ελεύθερου σχολιασμού.
      Δημοσιεύεται μόνο η πρώτη παράγραφος και αφαιρέθηκε η δεύτερη που περιείχε προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Ναι έχεις δίκιο, ίσως θα έπρεπε να διευκρινίσω για ποιον από τους δύο που χειρίζονται την περσόνα Λύκιος ήταν οι πολύ προσβλητικοί χαρακτηρισμοί. Δε θα το ξανακάνω.

      Διαγραφή
    3. Το ιστολόγιο δεν είναι "συνεργατικό", αλλά στο συγκεκριμένο σχόλιο χρησιμοποιώ πληθυντικό διότι συντάσσομαι με το σχόλιο του Joker και συνεπώς απευθυνόμαστε από κοινού τρόπον τινά, στον Ανώνυμο.
      Οι υπόλοιπες παρανοϊκές φαντασιώσεις σου, είναι διασκεδαστικές.

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    4. Άμα δεν αλληλοδιασκεδαζόμασταν, δεν θα συμπεθεριαζόμασταν.

      Διαγραφή
  50. Αα, εξαιρετικα. Ας ολοκληρωσουμε λοιπον με επιτυχια αυτην την συνδιαλλαγη. Πρεπει ομως να το "δουμε". Η αποψη μου ειναι πως πλεον φαινεται, ελπιζω να καταφερω να το "δειξω". Η ικανοτητα ερχεται με την εξασκηση, κανεις μας δεν ειναι τελειος, οσο ζουμε εξελισσομαστε

    Μια παρενθεση πρωτα. Το μονο που χρειαζεται να κανει ο ανθρωπος, ειναι να "δει", αυτο ειναι η φωτιση. Αυτο ομως δεν ειναι ευκολο, συνηθως χρειαζεται καποιος να μας δειξει, να μας βοηθησει να το "δουμε" και εμεις. Εξ ορισμου, καθε ανθρωπος εχει την δικια του περιορισμενη κοσμοθεαση και κοσμοαντιληψη, τον δικο του τροπο να βλεπει τα πραγματα. Ειναι σαν να εχουμε ενα ζαρι. Καθε ανθρωπος βλεπει τη μερια του ζαριου που εχει απεναντι. Ξερουμε ομως, εχουμε την γνωση, πως το ζαρι δεν εχει μια πλευρα αλλα εξι και βλεποντας την μια, μπορουμε για παραδειγμα να υποθεσουμε ποια θα ειναι η απεναντι της. Αν βλεπουμε το 6, ξερουμε απο την αλλη πως θα υπαρχει το 1. Επομενως, κινουμαστε με τον νου σε παραπανω διαστασεις απο αυτην στην οποια ειμαστε εγλωβισμενοι λογω βιολογιας. Στην 4η διασταση μπορουμε να βλεπουμε ταυτοχρονα ολες τις πλευρες. Αν βλεπαμε λοιπον με τετοιον τροπο, τοτε ολα τα προβληματα μας θα ειχαν λυθει. Κλεινει η παρενθεση.

    Καταρχας, ανωνυμε δεν σε αποκαλεσα φασιστα. Σου εδειξα ομως πως μια νοοτροπια και ενας υποσυνειδητος τροπος σκεψης ειναι φασιστικος. Ο λογος ειναι για να δειξω την μη ορθοτητα αυτης της σκεψης. Υποθετω πως δεν χρειαζεται να δειξουμε γιατι αυτο δεν ειναι σωστο, το θεωρω ως μια κοινα αποδεκτη αληθεια. Δεν ειμαστε μια συμπεριφορα μας. Γινομαστε και οριζομαστε απο μια συμπεριφορα μας, μονο οταν εκεινη γινεται συνειδητη και διαρκη επιλογη μας. Παραδειγμα. Εστω πως χρειαζεται να σου δωσω ρεστα και στα δινω λαθος, δινοντας σου λιγοτερα ρεστα απο οτι θα επρεπε. Σε κλεβω. Μπορουμε ομως να πουμε πως ειμαι κλεφτης; Οχι βεβαια. Απλα δεν προσεχα, αβλεψια, λαθος υπολογισμος. Σιγα το πραγμα, δεν χαθηκε ο κοσμος. Ερχεσαι εσυ και μου λες: "Μου εδωσες λιγοτερα ρεστα απο το σωστο, κοιτα εχω λιγοτερα". Ισως απαντησω: "Ε και τι μ'αυτο, γιατι μου το λες;" Εσυ απαντας: "Σου το λεω διοτι δινοντας μου λιγοτερα ρεστα, με κλεβεις. Μαλλον τα υπολογισες λαθος". Δεν με λες κλεφτη, μου λες πως σε κλεβω, πως εκδηλωνω μια συμπεριφορα κλεφτη και μαλιστα μου δινεις και μια ευκολη διεξοδο χωρις να χρειαστει να με μειωσεις.

    Απο εδω και περα, απο τη συμπεριφορα θα φανει τι και πως. Κανονικα απανταω: "Ααα, ναι τωρα το βλεπω, τα υπολογισα λαθος". Το συμβαν ληγει εκει και η σχεση παραμενει μια χαρα. Δεν χρειαζεται καν συγνωμη. Αν απαντησω: "Με αποκαλεις κλεφτη ρε; Ε, θες να σε πλακωσω;" Τοτε δεν αναγνωριζω το λαθος μου, δεν θελω να το αναγνωρισω, οποτε συνειδητα εκδηλωνω συμπεριφορα κλεφτη, οποτε γινομαι κλεφτης (περα απο μαλακας ετσι που απαντησα) και προφανως αυτη η σχεση δεν θα εχει συνεχεια. Αν απαντησω: "Ναι, ωραια ειμαι ενας κλεφτης και μισος. Ασε με ησυχο, καλο βραδυ" τοτε η λογικη απαντηση σου θα ειναι: "Ρε φιλε με δουλευεις; Τι ειναι αυτα που μου λες; Τι με νοιαζουν εμενα ολα αυτα που λες; Ελα σε παρακαλω να τα βρουμε επιτελους σωστα τα ρεστα, να προχωρησουμε να παμε στις δουλειες μας και στα σπιτια μας, θα νυχτωσουμε εδω ,με δυο ρημαδορεστα"
    Joker

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Ο δρομος μας ειναι ο δρομος της Μεσης Οδου. Εκει βρισκεται η ισορροπια που μας απελευθερωνει απο τις αναποφευκτες πολωσεις. Για να βρουμε την Ισορροπια πρεπει να γνωριζουμε ομως τα Ακρα, ωστε ο τροπος που θα κινηθουμε να μην ειναι ακραιος, να αποφυγουμε το λανθασμενο ακρο. Απο τη στιγμη που τηρειται η Μεσοτητα, αποφευγουμε την πολωση ή οποια αναποδραστα ασκει τετοια δυναμη επαναφορας που θα μας οδηγησει στην αντιθετη πολωση.
    Επι του πρακτεου, στην απαντηση σου ανωνυμε φιλε, οφειλεις να κινηθεις σε μια λεπτη Μεσοτητα. Ποια ειναι τα δυο λανθασμενα Ακρα της; Το ενα λεει: "Οτι λετε εχετε δικιο, εσεις ξερετε, εγω οχι" και το αλλο λεει: "Ρε αντε μπιπ που θα μου πειτε εσεις εμενα, οτι θελω κανω και λεω αυτο ειναι το σωστο". Δεν θα μειωσεις τον εαυτο σου, ουτε και τους αλλους ομως, καθως εχουμε αποδεχτει καθεστως ισοτιμιας ως συνομιλητες (κανεις δεν ειναι πανω απο καποιον αλλο). Αλλωστε και εγω και ο Λυκιος ημασταν αρκετα προσεκτικοι σε αυτο, δεν αναφεραμε καν την λεξη συγνωμη, δεν την χρειαζομαστε και δεν την θελουμε/ζηταμε. Αλλα απο την αλλη δεν μπορουμε ουτε εμεις να δεχτουμε μειωση στους εαυτους μας

    "Κατ αρχην σας διαβεβαιω ότι δεν ηθελα να θιξω να κανεναν.Καποια από αυτά που γραφω μπορει, να είναι λαθος διατυπωμενα."
    Αυτο ηταν ολοσωστο και τηρουνταν η Μεσοτητα. Διπλωματικο. Υπεραρκετο.

    "και εφοσον αισθανεστε θιγμενοι σας οφειλω μια συγνωμη"
    Οχι, δεν σου ζητησαμε συγνωμη διοτι ποτε δεν θελησαμε να σε βαλουμε σε αυτην την θεση να χρειαστει να ζητησεις συγνωμη. Εσυ το υπεθεσες. Σιγα το παραπτωμα αλλωστε. Απλως προσπαθουμε να συντηρησουμε ενα υγιες περιβαλλον ισοτιμιας για τους συνομιλητες. Δεν οφειλουμε ποτέ συγνωμη σε καποιον επειδη θιχτηκε. Αν θιχτηκε χωρις λογο ειναι προβλημα του. Εαν ομως ειπαμε εμεις κατι που δικαιολογημενα τον κανει να αισθανεται θιγμενος, τοτε ειναι σημαδι ευσεβειας και υπευθυνοτητας να πουμε ενα: "Ηταν λαθος μου να το πω αυτο" ή "Δεν το διατυπωσα οπως θα ηθελα και οδηγησε σε παρεξηγηση", τελοσπαντων μια μορφη ανακλησης τυπου "Οκ το παιρνω πισω" χωρις αχρειαστες φανφαρες τυπου "Ειμαι χαζος και κανω λαθη καμια φορα". Ολοι κανουμε λαθη καθημερινα εξ ορισμου ως ανθρωποι, φυσιολογικο ειναι.

    "Το εχω αυτό το προβλημα ,προφανως και δεν εχω τη δικη σας δεινοτητα στο λογο."
    Ε τωρα, μειωνεις τον εαυτο σου αχρειαστα και αδικα. Εγω δεν εχω εντοπισει αυτο που αναφερεις. Λογικο λοιπον απο την στιγμη που εκφραστηκες πολωμενα, να βγει το "εγω" να σε υπερασπιστει με την αλλη πολωση με ενα ευγενικο: "Ρε αντε και χεστειτε στο τελος τελος. Παρατατε με, δεν θελω τιποτα". Ομως ειναι πιο δικαιο να πουμε πως μονος σου μπηκες σε αυτην την θεση, παρα πως σε βαλαμε εμεις. Βλεπουμε λοιπον ξεκαθαρα πιστευω την χρησιμοτητα του :"Βρες την ισορροπια"

    Joker

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Η ιδια τεχνικη εφαρμοζεται σε καθε περισταση.
    Τι επιλεγουμε; Την κοινωνια ή τον ανθρωπο; Ατομικοτητα ή συλλογικοτητα; Ατομικη συνειδηση ή συλλογικη συνειδηση; Να ξοδευουμε ενεργεια στον εαυτο μας ή στο περιβαλλον μας; Να παρεμβαινουμε ή να μην παρεμβαινουμε σε πραγματα, καταστασεις, γεγονοτα γυρω μας; Κανενα αλλα ταυτοχρονα και τα δυο. Πρεπει να βρουμε την λεπτη ισορροπια, την Μεσοτητα η επιλογη της οποιας δεν ειναι ευκολη ομως η αποφυγη της επιλογης των ακρων αποτελει εναν φαρο για εμας. Αν τα δυο ακρα ειναι δυο φαροι, τοτε θελουμε σιγουρα να μην πεσουμε πανω τους και να περασουμε αναμεσα. Αναμεσα απο τη Σκυλλα και την Χαρυβδη οπως ο Οδυσσεας. Βλεπουμε επομενως την μια πολωμενη επιλογη και διακρινουμε τα λαθη της επιλογης αυτης. Επομενως τα αποφευγουμε.

    Ατομικη συνειδηση vs συλλογικη συνειδηση.
    Εξαιρετικο θεμα. Τεραστιο. Θελω και εγω πολυ να το δω αυτο, τωρα ομως δεν εχω την ενεργεια

    ΥΓ. Βρε ανωνυμε, και εγω θα προτιμουσα να πινω καφε με μια κοπελα και να χαιρομαι την ευχαριστη παρουσια της. Θαρρεις πως εχω ορεξη να κανω τον μαχητη του πληκτρολογιου; Τι να κανουμε ομως, υπαρχει ενα κοστος για την γνωση, ετσι εχουν τα πραγματα. Για τα οφελη της το θεωρω πολυ φθηνο το κοστος. Ο σεβασμος ειναι φθηνο κοστος. Ωστοσο, ο σεβασμος ειναι απαραιτητος διοτι κανουμε προπονηση. Καποια στιγμη μπορει να μας αξιωσει ο Θεος να συνδιαλλαγουμε με ανωτερες οντοτητες. Θα ειναι κριμα να χαραμισουμε μια τετοια μοναδικη ευκαιρια επειδη δεν μαθαμε να ειμαστε γεωμετρημενοι

    ΥΓ2. Η χρηση του πληθυντικου αριθμου απο την μερια μου ηταν ενα τρικ. Δεν κανω αχρειαστες γενικευσεις, και αποφευγω τις ταυτισεις και ομως τωρα το επραξα συνειδητα. Μονο καποιος που εχει παθολογικο κολλημα με την εξουσια θα το παρατηρουσε και θα εστιαζε σε αυτο. Ηθελα να δω αν θα συμβει, ωστοσο ο ανωνυμος δεν το εκανε, οποτε αυτο δειχνει πως δεν εχει καποιο ιδιαιτερο κολλημα και ειναι ελευθερος απο ψυχολογικα βαρη, για να εφαρμοσει αυτα που πρεπει και να προχωρησει. Ειναι αστειο παντως να καταλογιζεις Πωλ, στον διαχειριστη διαταραχη πολλαπλης προσωπικοτητας υπονοωντας ξεκαθαρα πως εγω (o joker) και ο διαχειριστης Λυκιος ειμαστε το ιδιο ατομο. Ειναι αραγε και ο ανωνυμος στο κολπο, ειμαστε 3σε1, ή αποτελει guest star; Μμμ, ενα Οσκαρ για τετοια παρασταση ειναι λιγο.Θα πρεπε να κοβονται εισιτηρια
    Αστο ρε συ το "διαβασμα" ανθρωπων, αφου δεν το χεις, τι ταλαιπωρεισαι..
    Joker

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα τρικ σε μάραναν εσένα. Τόσα χρόνια στο κουρμπέτι κι ακόμη δεν έχεις μάθει πού σε παίρνει να το παίζεις τρικαδόρος, τσάκαλε μου εσύ. Το ότι η συνεργασία σημαίνει διαταραχη πολλαπλης προσωπικοτητας είναι όντως πρωτοποριακή σκέψη απολύτως βασισμένη σε αριστοτελική λογική, να ενημερώσουμε το DSM. Όχι τσάκαλε, συνεργασία σημαίνει ότι είστε δύο διαφορετικά άτομα εσύ και ο Λύκιος που διαχειρίζεστε τον χώρο και ενίοτε παίρνετε παρτούζα εναλλάξ την περσόνα του δεύτερου, ακόμη κι ένας ηλίθιος θα μπορούσε να το καταλάβει. Όσο για τον ανώνυμο ακόμη κι ένας κάργα πανηλίθιος θα μπορούσε να καταλάβει ότι είσαι εσύ.

      Διαγραφή
    2. Πράγματι, μόνο ένας ηλίθιος και πανηλίθιος θα μπορούσε να καταλάβει κάτι τέτοιο...

      Βρε Πωλ, γιατί χαλάς υον χρόνο σου με το να βγάζεις χολή για τους άλλους, αντί να φυτεύεις τα ραπανάκια σου και να αρμέγεις την κατσικούλα σου και όταν έχεις καμία έμπνευση να ανοίγεις το τάμπλετ σου και να γράφεις κάποιο έξυπνο και τακτοποιημένο σχόλιο;

      Ελπίζω το επόμενό σου σχόλιο, να είναι τέτοιο, ώστε να το διαβάσουν όλοι.

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  53. Σίγουρα ανώνυμε, πρέπει να μπορούμε να επιβιώνουμε στις υπάρχουσες συνθήκες γιατί μόνο ζωντανοί θα μπορέσουμε να συμβάλλουμε στη διαμόρφωση του… ‘’αποχωρητηρίου’’, όπως περίπου το έθεσες.
    Ένα βασικό λάθος στο οποίο εύκολα υποπίπτουμε, και οφείλεται στη βιασύνη και την ανυπομονησία μας να μεταμορφωθεί ο κόσμος, είναι ότι εξετάζουμε τα κακώς κείμενα γύρω μας με σκωπτική σαφώς ματιά σπαταλώντας όλη την ενέργεια σε αλλαγές που δεν μπορεί παρά να ξεκινάνε από μέσα μας. Ποτίζουμε τα φυτά στο μπαλκόνι ή στη γειτονιά μας και απογοητευόμαστε που δε μεγαλώνουν όπως θα θέλαμε, αλλά δε φροντίζουμε καθόλου να ανθίσει η καρδιά μας! Στην αναγνώριση αυτού του εσωτερικού κενού, σπεύδουμε να ρίξουμε την ευθύνη στο περιβάλλον, με τις ελλείψεις και τις ασχήμιες του, και εθελοτυφλούμε μπροστά στις δικές μας αναπηρίες.



    Αγαπητέ Joker, εύστοχα όσα ανέφερες για τη Μαγεία, ότι δηλαδή Μάγος είναι αυτός που δεν απομυζά ενέργεια αλλά ξέρει να διαχειρίζεται αυτή που υπάρχει, αλλά ουχί εις βάρος κανενός. Και ναι, αυτή είναι πραγματική δύναμη! Ασκείς μαγεία όταν χειρίζεσαι την ενέργεια αλλά δεν καίγεσαι μόνο αν την ασκείς σοφά. Και δυναμώνεις όταν κινείσαι αυτόνομα. Σε λίγες παραγράφους έδωσες όλο το νόημα.
    Και πόσο δίκιο έχεις για την αναγκαιότητα της αμοιβαιότητας στις συνδιαλλαγές μας. Όσο εξαρτόμαστε από τους άλλους για να πορευόμαστε σε οποιοδήποτε πεδίο, άρα στερούμαστε αυτονομίας για την εξέλιξή μας, οι σχέσεις μας έχουν πάντα δούναι και λαβείν που δεν πρέπει ούτε να υποτιμάμε ούτε να νιώθουμε ενοχές για αυτή μας την ανάγκη.

    Είδηση
    Συν+είδηση
    Ατομική ή συλλογική συνείδηση;
    Δε νομίζω ότι τίθεται θέμα επιλογής. Η διαλεκτική που συμβαίνει ανάμεσα στον ατομικό και τον συλλογικό νου, είναι αδιάκοπη και ωφέλιμη. Το συνειδέναι είναι το παν και εμείς μέρος του. Όσο περισσότερο διευρύνεται η συνείδησή μας, τόσο προσεγγίζουμε και κατακτάμε τη γνώση. Το απόλυτο.

    Ανατολή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. (Όσο για τον ανώνυμο ακόμη κι ένας κάργα πανηλίθιος θα μπορούσε να καταλάβει ότι είσαι εσύ.)

    φίλε μου κάνεις λάθος .ο ανώνυμος είμαι εγώ(ποιός?εχω πάθει κρίση ταυτότητας χα ,χα) και δεν εχω καμμία σχέση ουτε με τη ιστοσελίδα, ουτε με τόν Λύκιο αλλά ούτε και με τον joker . (και αν υπάρχει κάποιος τρόπος ,να στο αποδείξω μπορώ να το κάνω ). αλήθεια αφού ολοι χρησιμοποιείτε ψευδώνυμα που ειναι το πρόβλημα σας στο οτι εγώ σχολιάζω ως ανώνυμος ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγά βρε ανώνυμε και συ που θα μου το αποδειξεις κιολας, χαχα, ενταξει χαλαρωσε μην τα παίρνεις και πολύ στα σοβαρά :) Το θέμα είναι το εξής: Εδώ τα παιδιά που χειρίζονται τον χώρο, καλά παιδιά είναι δε λέω, αλλά έχουν μείνει στο πρωκτικό στάδιο, φαντάζομαι θα ξέρεις περίπου τι είναι αυτό. Δεν το λέω ως μομφή, είναι διαπίστωση μου αυτό που εχει επαληθευτει πάμπολλες φορες, όλοι έχουμε αδυναμίες εξάλλου και θέματα να λύσουμε και να προχωρήσουμε. Αυτά τώρα όλα που βλέπεις για ντεμέκ γνώση και αφύπνιση και τα ρέστα, μη σε ξεγελάνε, προκάλυψη είναι. Τα αγόρια εδώ ακολουθούν το πατριαρχικό "αριστοκρατικό" μοντέλο, εμφορούνται από μίσος και απέχθεια για το ιερό θήλυ, αυτό παραπέμπει βεβαίως και σε ανδρική ομοφυλοφιλια αλλά δεν μας ενδιαφέρει αυτό, παράλληλα ταυτίζουν αυτό το διαστροφικό μονοπάτι με την ελληνικότητα και δηλώνουν ότι το έργο τους είναι να απονείμουν δικαιοσύνη κι άλλα τέτοια ευτράπελα. Κατά τα άλλα είναι καλά παιδιά, αλλα όπως σου είπα μέχρι δεύτερο φτάνουν. Τωρα εσύ αν τυγχάνει να είσαι κατα τις λιγότερο πρωκτικός, κέρδος για τη γκαουσιανή κλίμακα είναι, οποτε δεν χρειάζεται να μου αποδείξεις τίποτα, μην αγχωνεσαι.

      Διαγραφή
  55. Καλησπέρα, συγνώμη για το χρόνο μου προέκυψαν διάφορα και δνε μπορεσα να συμμετέχω στην όλη συζήτηση. Λύκιε να κάνουμε μια στροφή και να συζητήσουμε για αυτο που είπε ο Άγιος Παΐσιος προφήτευσε και είπε: “O ηγέτης που θα λυτρώσει τους Έλληνες και την χώρα υπάρχει, είναι ευλογημένος από τον Θεό, καθαρός στη ψυχή χριστιανός ορθόδοξος και δεν είναι πολιτικός”; Τι ισχύει τελικά? Τα σέβη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Λέτε να γνωρίζει η NASA αυτόν τον ηγέτη? Τι θα έκανε η NASA άραγε? Ποια να είναι άραγε τα χαρακτηριστικά του? Οι ικανότητές του? Πως θα έπρεπε να είναι απέναντι στον απλό άνθρωπο? Μου επεσε ο στυλός Λύκιε σορρυ είναι και αργά και είμαι κουρασμένη.
    Ευχαριστώ, πάντα με αγάπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Αγαπητή μου Aya, δεν γνωρίζω αν αυτά είναι όντως τα λόγια του Αγίου Παϊσίου ή όπως λέγεται ενός άλλου γέροντα, του γέροντα Παϊσίου Κρητικού του Αγιορίτου.

    Τα Ελληνικά Hoaxes, αναφέρουν ότι "η αρχική πηγή της “προφητείας” είναι ανάρτηση στο ιστολόγιο “Ώρα Δράσης” με ημερομηνία 4/3/2013. Ο συντάκτης της ανάρτησης δηλώνει πως λέγεται Κων/νος Αρχοντής και καταγράφει αυτά που του εξιστόρησε (για την ακρίβεια “προέβλεψε”) στις 3/3/2013 ο Γέροντας Παΐσιος Κρητικός ο Αγιορείτης και όχι ο Άγιος Παΐσιος."
    https://www.ellinikahoaxes.gr/2019/05/29/agios-paisios-profiteia-igetis-tha-sosei-tin-ellada/

    Σε κάθε περίπτωση όμως, αυτό δεν είναι προφητεία, αλλά πιθανότητα της λογικής.
    Είναι λογικό ότι υπάρχουν άνθρωποι ικανοί και φωτισμένοι, άνθρωποι αγαθοί και ενάρετοι που χωρίς να είναι πολιτικοί, θα μπορούσαν να ηγηθούν της χώρας μας μετά από μια ανατρεπτική εξέλιξη ή πολιτική-εθνική κρίση.
    Ασφαλώς, στα μάτια ενός ανθρώπου της εκκλησίας, αυτός ο άνθρωπος φαντάζει "ευλογημένος από τον Θεό και Χριστιανός Ορθόδοξος". Ωστόσο το "Χριστιανός Ορθόδοξος" δεν είναι επάγγελμα ούτε ιδιότητα, αλλά εσωτερική βιωματική κατάσταση και ατραπός προς την εξέλιξη. Η εξωτερική εικόνα που δηλώνεται κατά κανόνα υποκριτικώς από κλήρο και λαό, είναι μια δηλωτική συμπεριφορά, έξωθεν "καλής" μαρτυρίας, για να ικανοποιηθεί η ανάγκη του "ανήκειν". Ωστόσο, σπανίως αυτοί που δηλώνουν την θρησκευτική τους ταυτότητα με περισσή παρρησία, είναι κατ΄ουσίαν κοντά στον Θεό. Ο ενάρετος και αγαθός άνθρωπος, δεν διατρανώνει την κατάστασή του, ούτε χρίζει τον εαυτό του άξιο Του Κυρίου, αλλά είναι σεμνός και ταπεινός.

    Ο άνθρωπος λοιπόν που θα μπορούσε να λυτρώσει τους Έλληνες και την χώρα, σαφώς και υπάρχει. Η ίδια η ιστορία το επιβεβαιώνει, αφού πάντοτε στις δύσκολες εποχές, αναδεικνύονται ικανοί ηγέτες που κατορθώνουν επιτεύγματα.

    Ωστόσο, κανένας φωτισμένος ηγέτης δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτός από τον ελληνικό λαό, αν ο τελευταίος δεν αλλάξει νοοτροπία και ηθικό προσανατολισμό. Θες να το πούμε σύγκιληση προς τον Χριστό; Ας το πούμε κι έτσι. Θες να το πούμε σύγκλιση προς τις ελληνικές αρετές; Και αυτό μπορούμε να το πούμε.

    Ο ελληνικός λαός, δεν σώζεται με από μηχανής θεούς. Πρέπει να θελήσει να αλλάξει. Πρέπει να ανατρέψει τον κακό του εαυτό. Κανείς δεν σώζεται με το ζόρι.
    Ο νεοέλληνας είναι υπεύθυνος για τους ηγέτες που αναβιβάζει στην εξουσία. Είναι ανάλογοι της ηθικής του και αυτόν υπηρετούν. Διότι ο σημερινός ψηφοφόρος, ψηφίζει αυτόν που θα του τάξει χρήματα, ρουσφέτια, φοροελαφρύνσεις, διορισμούς και παραθυράκια του νόμου για να μην τον εφαρμόζει. Πληρώνει ευχαρίστως φακελάκια στον γιατρό, λαδώνει τον εφοριακό, τον δικαστή και τον πολεοδόμο και βρίζει τους πολιτικούς που είναι διεφθαρμένοι και προδότες.

    Η NASA, μάλλον δεν θα ενδιαφέρεται για τα πολιτικά της Ελλάδος. Την ενδαφέρουν περισσότερο ίσως τα θέματα των αποστολών σε πλανήτες και ίσως κάνει σπονδές στον Δία, ώστε να πηγαίνουν όλα κατ΄ευχήν.

    Με τα πολιτικά της Ελλάδος, ασχολείται το State Department και τα ειδικά κλιμάκια της NSA.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Αγαπητή μου Ανατολή, πόση σοφία εξέφρασες μέσα σε μια παράγραφο!

    "Είδηση
    Συν+είδηση
    Ατομική ή συλλογική συνείδηση;
    Δε νομίζω ότι τίθεται θέμα επιλογής. Η διαλεκτική που συμβαίνει ανάμεσα στον ατομικό και τον συλλογικό νου, είναι αδιάκοπη και ωφέλιμη. Το συνειδέναι είναι το παν και εμείς μέρος του. Όσο περισσότερο διευρύνεται η συνείδησή μας, τόσο προσεγγίζουμε και κατακτάμε τη γνώση. Το απόλυτο."

    Τα είπες όλα μέσα σε πέντε γραμμές...

    Η "Είδηση" εκ του οίδα>είδω (βλέπω, γνωρίζω), δεύτερο συνθετικό του "Συν-είδηση", προσδιορίζει το νόημα της συμμετοχικής (εκ του -Συν) επίγνωσης (συλλογική επίγνωση), αλλά και της συν-ολικής επίγνωσης(ατομική επίγνωση) του περιβάλοντος κόσμου μας, όπως μας τον μεταφέρουν οι αισθήσεις και τα συναισθήματα. Επίσης η παρατήρηση του περιβάλλοντος και των συναισθημάτων που μας προκαλεί, διαμορφώνει στον νου μας την εικόνα της πραγματικότητας.

    Η σχέση μεταξύ ατομικής και συλλογικής συνείδησης, έχει διανυσματική φορά ατομική → συλλογική.
    Συνεπώς η συλλογική συνειδήση, είναι το άρθοισμα των ατομικών συνειδήσεων, μιας ομάδας, κοινότητας, φυλής ή έθνους ανθρώπων. Υπάρχει και η πλαντητική, δηλαδή η παγκόσμια συλλογική συνείδηση, στην οποία πολλές φορές έχουμε αναφερθεί.

    Είναι γνωστό στις επιστήμες της ανθρωπολογίας και της εθνολογίας, ότι οι ανθρώπινες φυλές, εκτός από τα κοινά βιολογικά (εξωτερικά) χαρακτηριστικά, διαθέτουν και κοινά ψυχικά γνωρίσματα, αποτέλεσμα των συμπεριφορικών κληροδοτημάτων και των κοινών βιωμάτων της φυλής, που περιγράφεται και ως "φυλετική μνήμη". Η γνώση και η σοφία μιας φυλής, οι φόβοι, οι αγωνίες, ο πόνος, η θλίψη, οι χαρές και τα επιτεύγματά της, διαμοιράζεται βιωματικά και μεταφέρεται αφηγηματικά στην κοινότητα, διαμορφώνοντας την συλλογική συνείδησή της.

    Κατά τον ίδιο τρόπο, διαμορφώνεται η συλλογική συνείδηση σε μια επαγγελματική ομάδα, μια φιλοσοφική ομάδα, μια ποδοσφαιρική ομάδα, ένα σχολείο, ένα χωριό, μια πόλη και μια χώρα ή ήπειρο, ως άθροισμα των συνειδήσεων που αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και δομούν ένα εννιαίο συλλογικό συνειδητό.
    Ωστόσο το άθροισμα αυτό, δεν περιέχει το σύνολο των επιμέρους στοιχείων της καθεμίας ατομικής συνείδησης, αλλά το αποτέλεσμα της ζύμωσης όλων αυτών. Συνεπώς το συλλογικό συνειδητό, περιέχει το καταστάλλαγμα όλων των ατομικών συνειδήσεων και ως τέτοιο, τίθεται σε ανώτερο αναβαθμό από την μέση ατομική συνείδηση.

    Η συλλογική συνείδηση μιας κοινότητας ή ενός λαού, επηρεάζει σημαντικά κάθε μέλος της, αλλά ακόμη και έναν ξένο επισκέπτη που θέλει να συγχρωτιστεί με αυτά (τα μέλη).
    Πρόκειται λοιπόν για μια διαδραστική επικοινωνία μεταξύ ατομικής και συλλογικής συνειδητότητας, που ανατροφοδοτούνται διαρκώς και εξελίσσονται αμοιβαία.

    ΛΥΚΙΟΣ.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Παρακαλώ να συνεχίσετε τον διάλογο, στο νέο (38ο) Αναψυκτήριο-Στοχαστήριο που ακολουθεί.
    Ευχαριστώ
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.