Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021

36ο ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ-ΣΤΟΧΑΣΤΗΡΙΟ

 



Τους κανόνες τους ξέρετε, ξεδιπλώστε τις σκέψεις σας ελεύθερα...





66 σχόλια:

  1. Για αρκετό καιρό θεωρούσα ότι η διείσδυση της τεχνολογίας στις ζωές των ανθρώπων, είχε ως αποτέλεσμα την αποβλάκωση τους. Πλέον με όλα αυτά που συμβαίνουν, έχω αρχίσει να αναθεωρώ κάπως. Επειδή οι εξελίξεις είναι ραγδαίες σε παγκόσμιο επίπεδο και ο όγκος της πληροφορίας που δεχόμαστε έχει αυξηθεί κατακόρυφα, και παρατηρώντας και το γενικότερο φιλτράρισμα όλων αυτών από την πλειοψηφία, αρχίζω να πιστεύω ότι στην πραγματικότητα το επίπεδο αντίληψης των περισσότερων είναι ακριβώς ίδιο με πριν. Αυτό που έχει αλλάξει είναι ότι τα νέα δεδομένα στις ζωές μας απαιτούν και έναν διαφορετικό τύπο σκέπτεσθαι, έναν νέο τύπο λογικής και ευστροφίας. Παρατηρώ ας πούμε ότι αρκετοί άνθρωποι που γνωρίζω προσωπικά και που θεωρούσα έξυπνους και εύστροφους μέχρι και πριν λίγα χρόνια και οι οποίοι μπορεί να έχουν και έναν μακρύ πνευματικό δρόμο, πλέον ολιγωρούν συνειδησιακά και αντιληπτικά, όχι επειδή έχουν χαζέψει ή μαλθακέψει εγκεφαλικά, αλλά επειδή το επίπεδο ευφυίας τους δεν είναι αρκετό πλέον. Είμαστε όλοι αντιμέτωποι με ένα παγκόσμιο τρολλάρισμα, το οποίο μέσα στη σοβαρότητα και επικινδυνότητα του, είναι ταυτόχρονα και ακραία γελοίο και για να αντιμετωπιστεί κατά το δυνατόν επιτυχώς, θα πρέπει να διευρυνθεί και να εξελιχθεί το συνειδησιακό λέβελ μας. Δεν ξέρω πόσοι πραγματικά μπορούν να ανταποκριθούν σε μια νέα τέτοια πρόκληση, κάτι μου λέει οτι αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο, ο όγκος της μάγια έχει αυξηθει τρομακτικά, πλέον δε μας επισκιάζει μία μόνο ψευδαισθητική παράλληλη πραγματικότητα, αλλά πολλές! Συζητάμε δλδ για το πώς θα διευρυνθεί το προσδόκιμο ζωής των ανθρώπων και πώς σωματικά και βιολογικά θα εξελιχθούν, αλλα δε βλέπω να γίνεται λόγος για το πώς θα διευρυνθεί και αντιληπτικά. Διότι αγαπητοί τί να το κάμω αν εγώ είμαι ένα ντούρο τζόβενο στα 117 μου, αλλά ο νους μου παραμείνει ο ίδιος που είχα και στα 40 μου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πράγματι Πωλ, κι εγώ έχω κάνει κάποιες αντίστοιχες διαπιστώσεις. Κατ΄αρχήν βλέπω την νεολαία να έχει μεγαλύτερη ευστροφία, όχι στην γενική πραγματικότητα, αλλά εστιασμένη σε συγκεκριμένα πεδία, που έχουν να κάνουν σαφώς με την εικονική πραγματικότητα των υπολογιστών και της τεχνολογίας της πληροφορίας.
    Στον πραγματικό κόσμο, μπορώ να πω ότι συγκριτικά με τις παλαιότερες γενιές, υπολείπονται σημαντικά στην ευστροφία και την ταχύτητα επεξεργασίας δεδομένων στην επικοινωνία του ζωντανού λόγου, αλλά και την αντίδραση στα ερεθίσματα του πραγματικού χώρου και χρόνου, επιδεικνύοντας σημαντική αδεξιότητα σε πρακτικούς χειρισμούς.

    Ωστόσο, έχω αντιληφθεί και κάτι άλλο. Οι άνθρωποι υψηλής ευφυίας, μόρφωσης και πνευματικότητας, όσο πορεύονται προς το γήρας, συνειδητοποιούν ότι οι γνώσεις και η σοφία που απέκτησαν, δεν επαρκούν για να ερμηνεύσουν τις εκθετικώς και ραγδαίως αυξανόμενες πληροφορίες και μένουν απαθείς και αποχαυνωμένοι στην εικόνα αυτών που βλέπουν τα μάτια τους (του νου τους). Στην πραγματικότητα όμως, αλλάζουν τρόπο απέναντι στα φαινόμενα. Τα υποδέχονται παθητικά και αφήνουν την επεξεργασία τους σε άλλους μηχανισμούς, πιο εξελιγμένους, πιο εσωτερικούς. Το απολαμβάνουν κι ας μην φαίνεται στα δικά μας μάτια. Σε μας φαίνονται "χαζοί" και αποβλακωμένοι. Μπορεί να φαίνονται απόμακροι από μας και την "λογική" μας, αλλά στην πραγματικότητα ανακαλύπτουν αμέσως την ουσία των φαινομένων, χωρίς να περιπλέκονται σε επιφανειακές, επίπλαστες και ανούσιες αναλύσεις.

    "...ο όγκος της μάγια έχει αυξηθει τρομακτικά..."

    Επειδή λοιπόν έχει αυξηθεί τρομακτικά και ο ανθρώπινος εγκέφαλος δεν είναι σχεδιασμένος όπως ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής, υπάρχει άλλη λειτουργία που αναπτύσσεται αυτόματα, ώστε να καταφέρνει να τροφοδοτεί την συνείδησή μας με νέα στοιχεία. Ο νους είναι σχεδιασμένος να υποδέχεται και να επεξεργάζεται διαρκώς τα εξωτερικά ερεθίσματα, αλλά και να παράγει ενδογενώς ιδέες. Είναι προσαρμοστικός και εξελισσόμενος, κατ΄αναλογίαν του περιβάλλοντός του. Δεν παύει ποτέ να δημιουργεί νέες νευρωνικές συνάψεις, κάθε φορά που κάτι νέο εισέρχεται στον σκληρό του δίσκο. Εκτός από τις νευρωνικές συνάψεις, υπάρχουν και βαθύτερες λειτουργίες που η επιστήμη αδυνατεί ακόμη να ερμηνεύσει, οι οποίες είναι εγγύτερα στην κβαντική του φύση και την διεπαφή του με τον κοσμικό νου.
    Καταλήγω με την σκέψη ότι ποτέ δεν θα πάψει να εξελίσσεται η ανθρώπινη διάνοια, όσο και αν το περιβάλλον γίνεται πιο απαιτητικό. Πάντα ο νους θα κατακτά τα φαινόμενα, συν τω χρόνω.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι, δεν αναφέρθηκα σε όσους μένουν παθητικοί μπροστά στα τεκταινόμενα, το αντίθετο. Αναφέρθηκα σε κεινους που μετέχουν, που εκφράζουν απόψεις, που σχολιάζουν, που συζητάνε ανοιχτά για όλα όσα συμβαίνουν. Σαφώς κανείς δε μπορεί να ξέρει τί είδους διεργασίες συμβαίνουν μέσα στον καθένα και δεν εκφράζονται, εγώ μίλησα για εκείνες που εκφράζονται. Οι ιδέες που λες οτι παράγονται, είναι μάλλον ιδεοληψίες. Είναι λίγο σαν να αρέσκονται οι περισσότεροι στην ψευδαίσθηση, ακόμη κι αν δεν το καταλαβαίνουν συνειδητά. Φυσικά αυτό είναι μια δική μου οπτική, από τον κύκλο των ανθρώπων που γνωρίζω. Δλδ οι ως τώρα έξυπνοι και συνειδητοποιημένοι δείχνουν να μην είναι σε θέση να ανταποκριθουν στα νέα δεδομένα λήψης και επεξεργασίας δεδομένων, ίσως επειδή τείνουν να σκέπτονται με τον παλιό τρόπο και το αποτέλεσμα αυτής της νοητικής ανεπάρκειας είναι να μπλέκονται σε λαβύρινθους ψευδαίσθησης και να τους αρέσει κιόλας αυτό, ακόμη κι αν δεν το συνειδητοποιούν ξεκάθαρα. Όλο αυτό που γίνεται μου φαίνεται σαν κάποιος/καποιοι να φυσάνε σαπουνόφουσκες με κείνο το πλαστικό ματσούκι που είχαμε πιτσιρίκια και όλοι οι υπόλοιποι να μαγεύονται από αυτές τις σαπουνόφουσκες, παρόλο που σκάνε σωρηδόν και να θέλουν κι άλλο κι άλλο κι άλλο. Και σκέφτομαι συνεχώς μια ατάκα της Dion Fortune από το Κοσμικό Δόγμα που πάντα μου έκανε εντύπωση: Αλλά εσείς σα να κοιτάτε σε καθρέπτη, βλέπετε το αριστερό για δεξί και το δεξί για αριστερό. Ίσως τελικά αυτός ο καθρέπτης να είναι η οθόνη μας. Είμαι ωστόσο σίγουρος ότι όλοι μας γεννηθήκαμε όχι τυχαία σ' αυτη τη φάση της πλανητικής ιστορίας για να ζήσουμε αυτό που συμβαίνει και για να μετέχουμε ανεξαιρέτως στη σμίλευση του νέου συλλογικού ασυνείδητου, συνειδητού, υποσυνείδητου και υπερσυνείδητου.

      Βλέπω ότι μίλησες και για τον πραγματικό κόσμο σε αντιδιαστολή με τον ψηφιακό. Θεωρείς δλδ οτι ο ψηφιακός δεν είναι μέρος του πραγματικού κόσμου, ότι είναι ψευτικος ας πούμε; Πραγματικός είναι και αυτός! Απλώς άλλου τύπου. Ο Λύκιος δλδ δεν αποτελεί κομμάτι πραγματικό αυτού που είσαι σαν οντότητα; Οι σκέψεις σου και όλα όσα διατυπώνεις εδώ μέσα, δεν είναι πραγματικά; Υποκρισία μπορεί να υπάρξει παντού, ακόμη και στο τετ-α-τετ, δεν είναι προνόμιο των πίξελς.

      Διαγραφή
    2. "Οι ιδέες που λες οτι παράγονται, είναι μάλλον ιδεοληψίες."

      Αν οι παραγόμενες ιδέες καταλήξουν σε ιδεοληψίες (η δεύτερη έννοια απαιτεί την ύπαρξη της πρώτης), τότε υπάρχει παθογένεια που αφορά μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων, ανεξαρτήτως ηλικίας. Εγώ το λέω και εθελοτυφλία, διότι σε αυτούς τους ανθρώπους όσο και να δείξεις το προφανές και να αποδείξεις την πλάνη τους, αυτοί προτιμούν να πιστεύουν αυτό που θέλουν, με αξιωματικό τρόπο.
      Από την άλλη μεριά, βρίσκω λογικό οι άνθρωποι που έχουν κάποια ηλικία να μένουν στον τρόπο που όλα τα χρόνια έμαθαν να σκέφτονται. Δεν είναι εύκολος ο αναθεωρητισμός και η εγκατάλειψη όσων νοητικά και βιωματικά κατέκτησε ο καθένας, για να επανεκκινήσει την αντίληψη του κόσμου που τον περιβάλλει. Ακόμη πιο δύσκολο για αυτούς που λες "έξυπνους και συνειδητοποιημένους", διότι αυτή η κατηγορία τρέφει υπερφίαλη αυτοεκτίμηση και αντιστέκεται στο οικοδόμημα και τις ικανότητες της σκέψης τους, κάνοντάς τους πιο άκαμπτους και εμμονικούς στις ιδέες τους.
      Πόσο εύκολο είναι να πει κανείς "αναθεωρώ τις απόψεις μου, γιατί αδυνατούν να απαντήσουν στα φαινόμενα των καιρών και επανατοποθετούμαι, ακόμη και αν χρειαστεί να καταρρίψω το σύνολο των πιστεύω και των ιδεών μου"; Όσο περισσότερο "έξυπνος" είναι κανείς, τόσο δυσκολότερο είναι θαρρώ...
      Ευκολότερο είναι για αυτούς που έχουν υπερβεί εαυτόν, δεν έχουν την ανάγκη της αυταξίας, έχουν αντιληπτική ρευστότητα και προσαρμοστικότητα και είναι γνωσιακά ανικανοποίητοι, Κυρίως όμως, αυτοί που έχουν την τόλμη και το θάρρος να αναζητούν επίμονα της γνώση και την αλήθεια πίσω από τον καθρέπτη.

      Έκανα τον διαχωρισμό "ψηφιακός-πραγματικός" κόσμος, όχι να δείξω ότι ένας από τους δυο είναι ψεύτικος, αλλά για να δείξω το πεδίο στο οποίο οι νέοι επιτηδεύονται, σε βάρος του πρακτικού πεδίου, που απαιτεί περισσότερες σωματικές και ψυχοκινητικές δεξιότητες.
      Ασφαλώς και είναι πραγματικό και το ψηφιακό πεδίο, όπως και κάθε τι που μπορεί να προκύψει μέσα στον κόσμο μας...

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    3. Λύκιε, σε έναν τόσο νοσηρό και υποκριτικό κόσμο, τι υγιείς δεξιότητες να επιδείξει κανείς; Πόσο μάλλον ένας νέος άνθρωπος, που πρέπει να παλέψει με θεριά και τέρατα για να βρει την άκρη του. Βλέπω καμιά φορά όλους αυτούς που εύχονται να ήταν πάλι έφηβοι και πραγματικά νοιώθω τρόμο μπροστά στην περίπτωση να ήμουν έφηβος αυτή τη στιγμή.

      Διαγραφή
    4. Να ήταν έφηβοι με μυαλά εφήβου ή με τα σημερινά τους μυαλά; Γιατί απλώς να έχεις εφηβικό σώμα με τα σημερινά μυαλά, σε τι θα ωφελούσε εκτός ας πούμε της υγείας και των φυσικών αντοχών;
      Αλλά το να είσαι ξανά έφηβος με μυαλά εφήβου, δεν θα είσαι εσύ, δηλαδή αυτός που δηλώνει την επιθυμία! θα είσαι πάλι κάτι που ήδη έζησες και θα κάνεις ξανά τα ίδια λάθη και θα ζήσεις τις ίδιες εμπειρίες (άντε και με μικρές παραλλαγές). Ποιος το θέλει αυτό;

      Ωστόσο η αγωνία μας για τις νέες γενιές είναι μόνο δική μας εντύπωση, που οφείλεται στην σύγκριση των εποχών. Για τους νέους που δεν βίωσαν το πααρελθόν, το παρόν και το μέλλον τους φαίνεται πολύ φυσικό, αφού μέσα σε αυτό ζουν και σύμφωνα με αυτό αναπτύσσονται. Γι αυτό και βλέπουν το μέλλον με αισιοδοξία, όπως ακριβώς κάναμε και εμείς στην ηλικία τους.
      Δεν θυμάσαι που οι παλαιότερες γενιές μας έλεγαν τι καλύτερα που ήταν παλιά και τώρα (τότε) τα πράγματα είναι "χάλια"; Τώρα είναι η δική μας σειρά, να αναμασάμε τα ίδια στους σημερινούς νέους και πάει λέγοντας.
      Πάει λέγοντας γιατί παθαίνουμε αυτό ακριβώς που έγραψες παραπάνω. Κολλάμε στα δικά μας κεκτημένα και αδυνατούμε να αφομοιώσουμε το παρόν...
      Στην πραγματικότητα όλα ρέουν φυσιολογικά. Απλά αλλάζουν και εμείς δεν μπορούμε να δεχτούμε εύκολα τις αλλαγές. Δεν εννοώ ότι η ροή των πραγμάτων είναι "καλή", απλά λέω ότι είναι φυσιολογική, χωρίς να προσδιορίζω την ροπή τους.
      Η ροπή έχει να κάνει με τις συλλογικές και τις ατομικές μας επιλογές, όσο δύσκολες ή εύκολες και αν είναι αυτές.
      Η αισιοδοξία πάντα πρέπει να υπάρχει και το μέλλον ποτέ δεν είναι δεδομένο, αφού εξαρτάται από εμάς.

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    5. Δεν ξέρω πώς ακριβώς το εννοούν αυτό το περί επιστροφής στη νεότητα τους, το ακούω από πολλούς πάντως. Τωρα συγκεκριμένα εγώ μπορώ να μιλήσω για την πλευρά εκείνη των ατόμων που επέλεξαν στη νεότητα τους να μην ακολουθήσουν την πεπατημένη, που και μέχρι τα 90ς που προσωπικά βίωσα τη δική μου [μετα]εφηβία ήταν ακόμη εφικτό. Κι όταν λέω πεπατημένη εννοω το να επιλέξει κανείς να μην κάνει πχ. ακαδημαϊκές σπουδές, να μην έχει την ας πούμε νορμάλ εξέλιξη, να επιλέξει δλδ να ζήσει με εκείνα που θέλει και μπορεί να κάνει, ενδεχομένως εξω από τις νόρμες ή ακόμη και να μην κάνει τίποτα γιατί έτσι, να έχει τη δυνατότητα να ζει με ελάχιστα μεγάλα χρονικά διαστήματα σε κάποια χώρα της ανατολής ή ακόμη και στη δικιά του χώρα ως νομάδας φερειπείν :)Πλέον δε μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, ο κλοιός έχει στενέψει απειλητικά, το να τελειώσει ας πούμε σήμερα ένα παιδί μόνο το Λύκειο είναι σα να μην υπάρχει, θα πρέπει να εξειδικευθεί σε κάτι και αυτό το κάτι αποτελείται από πολύ συγκεκριμένα πεδία για να θεωρηθεί παραγωγικό κομμάτι μέσα στον κοινωνικό ιστό. Σημερα ένας χειροτέχνης ας πούμε, ένας πάσης φύσεως καλλιτέχνης αυτοδίδακτος κιόλας , είναι κάτι σαν παρίας, ένα κοινωνικό παράσιτο που αξίζει τον χλευασμό των υπολοίπων, όχι ότι και στη δική μου εποχή δεν υπήρχε μια παραπλήσια άποψη, αλλα τουλάχιστον τότε υπήρχε μια κάποια ελευθερία ακόμη για να υποστηρίξει κάποιος έναν τέτοιο δρόμο, ακόμη και σε κυβερνητικό επίπεδο. Υπήρχε ακόμη δλδ η υποψία ότι το να ασκεί κάποιος μια χειροδεξιότητα μπορεί να αποτελεί κάτι σαν κανονική εργασία αχχαχα. Για να καταλάβεις, εγώ κρατώ ακόμη την πιστοποίηση που είχα πάρει κάποτε από τον ΕΟΜΕΧ με την οποία μπορούσα υπό κάποιους όρους βέβαια, να πουλώ ελεύθερα την τέχνη μου! Πλέον ο ΕΟΜΕΧ δεν υπάρχει καν. Δεν είναι "κανονική" δουλειά το να ασκεί κάποιος την τέχνη του, μπορεί να είναι μόνο χόμπυ τις ώρες που δεν παράγει για το σύστημα. Αν αυτό από μόνο του δεν αποτελεί έναν ακραίο εγκλωβισμό της πολυεπίπεδης έκφρασης που πρέπει να έχει ο άνθρωπος, τότε δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να είναι.

      Διαγραφή
    6. Δεν συμφωνώ πως και σήμερα δεν μπορεί κάποιος να λειτουργεί έξω από τις νόρμες. Υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που ζουν ως "λούμπεν" και περιθωριακοί.
      Το θέμα είναι να είναι επιλογή τους, ώστε να είναι ευτυχισμένοι με αυτό. Με την επιλογή αυτή, γνωρίζει κανείς το αντίτιμο. Δηλαδή ότι αφού επιλέγει να ζει έξω από τις νόρμες, δεν μπορεί να απολαμβάνει τις ευκολίες, τις ανέσεις και τα "προνόμια" που έχουν αυτοί που επέλεξαν να ζουν με τις νόρμες. Από την στιγμή που κάποιος συνειδητά τάσσεται στο περιθώριο της κοινωνικής κανονικότητας, δεν του λείπουν τα παράγωγα και τα αγαθά της κοινωνίας που απορρίπτει και είναι ευτυχισμένος με αυτό που είναι και τη ζωή που κάνει.
      Ωστόσο δεν είναι έξω από την κοινωνία, όσο "παρίας" και αν είναι. Είναι και αυτός μέλος της κοινωνίας, που απλά ανήκει σε μια μειονότητα κοινωνικής απόκλισης.
      Στα Εξάρχεια ζουν χιλιάδες τέτοιοι άνθρωποι και όχι μόνο.

      Αυτός που θέλει να ζήσει με τις κοινωνικές νόρμες, πράγματι θα πρέπει να ανταποκρίνεται σε υψηλές απαιτήσεις, όπως σπουδές, πτυχία, διάβασμα, αθλήματα, μόδα, σε έναν ανταγωνιστικό στίβο που είναι ανηλεής και σκληρός για τον αδύναμο ή τον ευαίσθητο...
      Και μάλιστα ενώ φαίνεται ως ένας αξιοκρατικός τρόπος κοινωνικής εξέλιξης , η απογοήτευση έρχεται όταν διαπιστώνει ο νέος ότι υπάρχει αναξιοκρατία και διαφθορά, που απαξιώνουν τους κόπους και τις ελπίδες του.

      Παρόλα αυτά, υπάρχει θέση στην κοινωνία για όλους, ακόμα και για αυτούς που δεν θέλουν ή δεν μπορούν να σπουδάσουν. Πολλές φορές μάλιστα κερδίζουν περισσότερα χρήματα από αυτούς που σπούδασαν. Αυτοί που ασκούν την τέχνη του υδραυλικού για παράδειγμα, βγάζουν όσα και ένας γιατρός. Το εμπόριο, η παροχή υπηρεσιών (μασάζ, κομμωτική), η κηπουρική, η διανομή προϊόντων, κτλ δεν απαιτούν ιδιαίτερες σπουδές, αλλά εξασφαλίζουν μια αξιοπρεπή και όχι μόνο διαβίωση.

      Οι καλλιτέχνες που παράγουν έργα, χειροτεχνήματα, κοσμήματα, κτλ, μπορούν επίσης να επιβιώνουν, αρκεί να μπορούν να προωθούν κατάλληλα τα προϊόντα τους (και βέβαια να υπάρχει ανάλογη ζήτηση από την αγορά). Είναι επάγγελμα και αυτό, αρκεί να αποτελεί αποκλειστική απασχόληση και όχι απλώς ένα χόμπι (περιστασιακή απασχόληση).

      Η κοινωνική καταξίωση, δεν θα πρέπει να απασχολεί αυτόν που επιλέγει να ζει στο περιθώριο έξω από τις νόρμες. Είναι κάτι που θα πρέπει να αποδεχθεί αυτός που το επιλέγει. Αν χρειάζεται την καταξίωση, τότε μάλλον θα έκανε λάθος επιλογή.
      Ωστόσο και ο "περιθωριακός" μπορεί να εισπράξει κοινωνική καταξίωση από τους ομοίους του, διότι τελικά δεν ξεφεύγει κανείς από τον κοινωνικό εναγκαλισμό των ομοίων του, εκτός και αν ζήσει μόνος του στο βουνό.
      Παραγωγικό κομμάτι μέσα στον κοινωνικό ιστό, είναι όποιος προσφέρει κάποιο έργο προς όφελος της κοινωνίας. Αντιπαραγωγικός είναι αυτός που ζει σε βάρος της κοινωνίας, χωρίς να προσφέρει τίποτα ή ακόμη και να την ζημιώνει.
      Αν προσφέρεις ακόμη και αμισθί κάτι στην κοινωνία, είσαι παραγωγικός. Η μάνα που αφιερώνεται στην ανατροφή των παιδιών της, είναι παραγωγικό μέλος της κοινωνίας. Η κοπέλα που φροντίζει τους ανήμπορους γέροντες ή τους άστεγους της γειτονιάς της, είναι εξίσου παραγωγικό μέλος.

      Διαγραφή
    7. Οι γύφτοι, είναι αντιπαραγωγικά μέλη της κοινωνίας, διότι στο σύνολό τους δεν προσφέρουν κανένα όφελος σ΄αυτή, παρά μόνον την ζημιώνουν με εγκληματικότητα, επιδοτήσεις και φοροδιαφυγή. Υπάρχουν οι εξαιρέσεις και εδώ βέβαια, που επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Η κοινωνία όμως, συνεχίζει να τους προσφέρει ευκαιρίες για να γίνουν παραγωγικά μέλη.

      Συνεπώς η πολυεπίπεδη έκφραση των ανθρώπων, δεν περιορίζεται από την κοινωνία. Μπορεί ο καθένας να εκφράζεται σε όλα τα επίπεδα ελεύθερα (ακόμη τουλάχιστον) και να διαβιεί μέσα στην κοινωνία με την ανοχή και την φροντίδα της (π.χ. υγειονομική προστασία για όλους, επιδοτήσεις), ακόμη και αν είναι αρνητής της. Αυτό που πρέπει να γνωρίζει όμως κανείς, είναι ότι οι επιλογές του τον κατατάσσουν ανάλογα, μέσα στην κοινωνική διακλιμάκωση. Ειδικά η καλλιτεχνική έκφραση, όπως και ο αυτοπροσδιορισμός και η αυτοδιάθεση του καθενός, στις μέρες μας απολαμβάνουν μεγάλης ελευθερίας.
      Επειδή είμαστε κοντά ηλικιακά, δεν θα έλεγα ότι την εποχή των 90ς υπήρχε περισσότερη αποδοχή στους εκκεντρικούς λούμπεν από την πιο συντηρητική τότε κοινωνία. Απλώς τότε ήταν ευκολότερη η διαβίωση, διότι ήταν πιο απλή η κοινωνία, με λιγότερες καταναλωτικές ανάγκες και λιγότερη εξάρτηση από την τεχνολογία και συνεπώς την εξειδίκευση.

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    8. Εχω αλλη άποψη Λύκιε.Δεν είναι το ίδιο πραγματικά. Κοίταξε, εγώ γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονικη, σε μια πόλη που πάντα ήταν πρωτοπόρος σε πολλούς τομείς, ιδίως σε κείνους που αφορούν το ας πούμε άντεργκράουντ, χρησιμοποιώ αυτόν τον γενικό όρο για να γίνει κατανοητό κατά το δυνατόν αυτό που θέλω να πω. και ήταν όντως περισσότερο αποδεκτοι οι ας πούμε λούμπεν σε κοινωνικό επίπεδο, δεν ξερω αν ειναι ο σωστός όρος αυτός, αλλα πραγματικά μπορω να σου πω οτι μέχρι και τα 90ς έβλεπες πράγματα, καταστασεις και ανθρωπους, που δυσκολα τα βλεπεις πλέον, η πόλη μου ήταν πραγματικά μια απελευθερη και δημιουργικη πόλη.Μιας και λες ότι είμαστε κοντά ηλικιακά, θα συμφωνείς πιστεύω στο ότι η δικιά μας γενιά είναι κάτι σαν τους τελευταίους των Μοϊκανών, γεννηθήκαμε ακριβώς επάνω σε ένα κομβικό μεταίχμιο, η διαφορά μας με κείνους που έζησαν την [μετα]εφηβία τους στα 00ς είναι τεράστια. Αλλάξανε πάρα πολλά σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και σ' αυτό σιγουρα ευθυνεται και η 'εκρηξη της τεχνολογίας. Μεσα σε λίγα χρόνια το σύστημα κατάφερε να εντρυφήσει απολύτως μέσα στο άντεργκραουντ και να το αλλοιώσει όσο δεν πάει. Κάποτε, στις εποχές μας υπήρχαν ακόμη "άτομα", πλέον ΔΕΝ. Θυμάσαι που το λέγαμε πιτσιρικάδες αυτό; Αυτός\η είναι πολύ άτομο!Ούτε που θυμάμαι πόσα χρόνια έχω να χρησιμοποιήσω αυτήν την εκφραση. Και επειδή έχω επαφές και με αλλοδαπά ντεμέκ φρηκς νέας γενιάς-γαλλάκια, βελγάκια, αγγλάκια, σουηδεζάκια, δανάκια κλπ, μπορώ να σου πω εγγυημένα ότι αν ακούσεις τις απόψεις τους θα νομίζεις ότι συνομιλείς με γιάπηδες. Η διαφορά τους είναι στο ότι μπορούν να είναι γιάπηδες με παρουσιαστικό φρικιού. Σαν χώρα, το ότι είμαστε κάπως πίσω σε κάποια πράγματα, ίσως να μας σωζει κάποιες φορές, όπως και τους υπόλοιπους μεσογειακούς, ιδιως τους πορτογάλλους που θεωρώ ότι είναι πιο κοντά σε μας από τους υπόλοιπους της μεσογείου. Για τους βορειοευρωπαίους έχει χαθεί το παιχνίδι και κατά έναν περίεργο τρόπο θεωρώ ταυτόχρονα ότι απ' αυτούς θα ξεκινήσει και η ουσιαστική αντίσταση, δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις τι εννοώ.

      Οσο για την καλλιτεχνική έκφραση που λες, πραγματικά για μενα αυτό που συμβαίνει πλέον σε όλους τους τομείς των τεχνών, είναι η πλήρης ισοπέδωση και απαξίωση της έννοιας του καλλιτέχνη. Εχει [αυτο]ανακυρηχθεί καλλιτέχνης το 99% της ανθρωπότητας κάνοντας χρήση τεχνολογικών εργαλείων που έχουν μηδενίσει τον ορισμό του ταλέντου και της δημιουργικότητας. Και παρα ταυτα δεν βλέπουμε να υπάρχουν πλέον ιερά τέρατα των τεχνων όπως υπήρχαν κάποτε, αντιθέτως παντού βλέπουμε κόπιες και υπομετριότητες. Πεθαίνουν όλοι οι παλιοί καλλιτέχνες και όλοι μιλάμε για το πόσο φτωχοί γινόμαστε μέσα απ αυτες τις απώλειες. Το βρίσκεις λογικό αυτό να συμβαίνει;

      εκεινο πάλι με τους γύφτους ρε συ, δλδ πραγματικά δεν καταλαβαινω τι πρόβλημα έχεις και συ και οι ομοίοι σου με τους γύφτους.. πραγματικά πιστεύεις ότι είναι απειλη για την κοινωνία; αλλη είναι η απειλή όχι οι γύφτοι...και όπως και να το κάνουμε, είτε μας αρέσει είτε δεν μας αρέσει ο τρόπος ζωής τους, είναι ίσως μια από τις τελευταίες δικλείδες ΜΗ αφομοίωσης στο κοινωνικό σύστημα, δεν αφομοιώνονται τέλος._ και αυτη η απαιτηση αφομοίωσης τους από το σύστημα, για την πλειοψηφια τους μπορει να έχει μόνο τα αποτελεσματα που βλέπουμε...

      Διαγραφή
    9. Α! Παρεμπιπτόντως, μιας και μιλούσαμε για ταινίες και σειρές, έβλεπα αυτές τις μέρες κάτι εξαιρετικά ενδιαφέρον, που προσεγγίζει την έννοια του κακού μέσα στο χριστιανικό δόγμα, τα "30 νομίσματα". Ειχα πολλά χρόνια να δω κάτι τοσο αξιόλογο στον τομέα του, η σαιζόν βέβαια δεν είναι ακόμη ολοκληρωμένη. Πολύ προσεγμένο σε όλα του, με ένα πολύ πετυχημένο καστ, ιδίως η επιλογή του ηθοποιού που ενσαρκώνει τον Μέγα Κάκιστρο Άντζελο είναι εκπληκτική. Η περίπτωση εκείνη του ατόμου που παίζει έναν ρόλο μόνο με τη φυσιογνωμία του, χωρίς καν να χρειάζονται ατάκες. Υπάρχει και η μεταγλωτισμένη βέρσιον της σειράς, αν θελήσει κανείς από σας να τη δει καλύτερα να επιλέξει την ορίτζιναλ ισπανική βέρσιον.

      Διαγραφή
    10. Ας μιλάμε για underground ανθρώπους λοιπόν.
      Η δεύτερη δεκαετία της ζωής μου, αυτή του ’80 που έζησα στην πόλη μου την Αθήνα, δεν διέφερε πολύ από τις δυο προηγούμενες δεκαετίες (’60 και ΄70), αφού η τεχνολογία και οι ανέσεις, ήταν σχετικά αμετάβλητες. Ωστόσο η μεγάλη διαφορά εστιάζεται στην αλλαγή νοοτροπίας και στην είσοδο του «προοδευτισμού» στην συντηρητική μέχρι και το 1974, Ελλάδα.
      Μην ξεχνάμε ότι στην μεταπολιτευτική Ελλάδα, επανήλθε στο προσκήνιο ο κομμουνισμός (νομιμοποιήθηκε) και δημιουργήθηκε η «αριστερή κουλτούρα» με τον «σοσιαλισμό» του ΠΑΣΟΚ και την αποκαθήλωση των «δεξιών» καθηγητών των Πανεπιστημίων, με την αντικατάστασή τους από αριστερούς (με εντολή Καραμανλή).
      Ο αριστερός «προοδευτισμός» επέφερε την ανοχή, ακόμη και την αποδοχή των underground ιδεολογιών, όπου ως συγγενείς ιδεολογίες άρχισαν να κερδίζουν έδαφος κυρίως στις κατώτερες κοινωνικές τάξεις, αλλά και σε μια νεότευκτη νομενκλατούρα της νέας Ελίτ, που σταδιακά εκτόπισε την απερχόμενη συντηρητική.
      Η μεσαία τάξη βρέθηκε εγκλωβισμένη, μέσα σε μια αριστερόστροφη μετάλλαξη της κοινωνίας, που με έντονο μετεμφυλιακό ρεβανσισμό, προκαλούσε την κοινωνική ειρήνη με στόχο να δημιουργήσει ενοχικό σύνδρομο για τον «συντηρητισμό» της. Εύκολα ξεπήδησε η αριστερή τρομοκρατία (17Ν-ΕΛΑ) και ο συνδικαλιστικός τραμπουκισμός, ενώ το αναρχικό κίνημα βρήκε φυσικό χώρο και ιδεολογική κάλυψη, ώστε να αναπτυχθεί ελεύθερα.
      Οι πολίτες, ανίκανοι να προσαρμοστούν στην απότομη αυτή μετάλλαξη της κοινωνίας, παρέμεναν απαθείς παρατηρητές ή ενθουσιώδεις θιασώτες της ελεύθερης έκφρασης των ιδεών, ως αντίδραση στα νέα ειωθότα.
      Την δεκαετία του ΄80, η αριστερή «κουλτούρα» ανέδειξε ένα διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, που στηρίχθηκε στην εξαπάτηση του λαού, την ηθική αποχαλίνωση και την διαφθορά, χρεώνοντας τις επόμενες γενεές με οικονομικά και ηθικά χρέη. Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής, άρχισαν να φαίνονται την δεκαετία του ΄90, όπου ο λαός άρχισε να υποψιάζεται ότι κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας.
      Η ηθική χρεοκοπία της αριστερής «κουλτούρας», ήταν αναπόφευκτη την δεκαετία του ’00, αφού αποκαλύφθηκε σχεδόν το σύνολο της απατεωνίστικης και υποκριτικής πολιτικής συμμορίας, που φορούσε αριστερό μανδύα, για να αλώσει οτιδήποτε είχε κατακτήσει με πόνο, κόπο και αίμα αυτή η χώρα. Η αριστερή ιδεολογία και ότι την συνόδευε (μαζί με το underground κίνημα), άρχισε πλέον να απομυθοποιείται.
      Άρχισε δηλαδή να αποκαλύπτεται η πραγματική φύση των ανθρώπων που εμπνέονται και υλοποιούν αυτές τις ιδέες, αφού η πράξη τους ήταν διαμετρικά αντίθετη από την συνθηματολογία που διακήρυτταν. Αυτή ήταν η αρχή έντονων διαφοροποιήσεων των πιστών ιδεολόγων των μαρξιστικών και αναρχικών θεωριών, με τους αριστερούς ιδεοκάπηλους καιροσκόπους.
      Η διαμάχη αυτή, έφερε το αριστερό κίνημα σε εμφανή κατακερματισμό και έντονη διαφοροποίηση των κοινοβουλευτικών με τους εξωκοινοβουλευτικούς αριστερούς.
      Η αίσθηση της προδοσίας, ενέτεινε τον αριστερό εξτρεμισμό και την ακραία αναρχία, με την δημιουργία τρομοκρατικών πυρήνων, βίαιων επιθέσεων και με την συσπείρωση αντιεξουσιαστών, αντίφα, κακοποιών και αλλοδαπών, προκειμένου να επιτίθονται στην ευρύτερη κοινωνία και να εκτρέφουν το ταξικό μίσος και την τυφλή βία.
      Οι ανοχές της κοινωνίας στο underground φαινόμενο, άρχισαν να τελειώνουν και να καλλιεργείται συγκρουσιακό κλίμα, αφού οι δυο πλευρές μεγαλώνουν το χάσμα τους.
      Καταλήγω την απόπειρα ανάλυσης, με το συμπέρασμα ότι ήταν οι πολιτικές εξελίξεις που μετέστρεψαν την ανοχή της κοινωνίας στους undergrounders (αν μου επιτραπεί η λέξη) και κυρίως με ευθύνη της εφαρμοσμένης «αριστεράς» και την αλυσίδα των εξελίξεων που αυτή προκάλεσε…

      Διαγραφή
    11. Τα «άτομα» της εποχής των ’80 άντε και αρχές ΄90, που ήταν σύμβολα αντικομφορμισμού, αντίδρασης και εναλλακτικότητας, έχασαν τον συμβολισμό και την γοητεία τους όταν έγιναν συνώνυμο των ναρκομανών, των αναρχικών, των χούλιγκαν και των κοινωνικών παρίων.
      Δεν ξέρω πόσο ήταν προορισμός τους να καταλήξουν γραφικοί και περιθωριακοί ή έπεσαν θύματα της εντρύφησης του συστήματος στο underground, που τους μετέτρεψαν σε «αντικοινωνικά ζόμπι» στα μάτια των πολλών. Δεν ξέρω αν η ιδεολογίες του underground έχουν ερεβώδη ή φωτεινή προέλευση, αν υπηρετούν τον άνθρωπο ιδέα ή τον άνθρωπο ύλη. Δεν ξέρω αν οι underground άνθρωποι είναι ευτυχισμένοι και ευδαίμονες ή καταθλιπτικοί, κενόδοξοι και δυστυχείς. Δεν ξέρω αν όσοι ασπάζονται το underground είναι επιλογή τους ή σύρθηκαν εκεί.
      Μπορώ όμως να κατανοήσω γιατί τα σύγχρονα «φρικιά» της βορειοδυτικής Ευρώπης, φαίνονται σαν γιάπηδες στα μάτια σου. Προφανώς γιατί τα «φρικιά» της δικής μας εποχής χρεοκόπησαν την εικόνα τους και ξεπεράστηκε η ιδεολογία τους, ενώ τα σημερινά «φρικιά» είναι προσαρμοσμένοι στις σύγχρονες τεχνολογικές ανέσεις με τις οποίες μεγάλωσαν, μη δυνάμενοι να τις απορρίψουν ως γνήσιοι αντικομφορμιστές, ενώ στερούνται οραματισμού μιας ιδανικής κοινωνίας, με συγκεκριμένη δομή. Η ιδεολογία τους είναι το χάος, στο οποίο όμως δεν θέλουν να εκτεθούν ατομικά, διότι διαισθάνονται ότι είναι ασύμβατο με την δική τους και κατ΄επέκταση με την ανθρώπινη φύση. Ωστόσο τους κινητοποιεί η διαίσθηση ότι η κοινωνία νοσεί και μαζί με αυτήν και οι ίδιοι. Ίσως γι’ αυτό ελπίζεις ότι από εκεί κάπου, θα ξεκινήσει η «ουσιαστική αντίσταση».

      Θα συμφωνήσω στο 100% όσων λες για την τέχνη και τους άπειρους αυτοανακυρησσόμενους «καλλιτέχνες». Προσωπικά γελάω με τους γελοίους τύπους που νομίζουν ότι κάνουν τέχνη και κάνουν τους κουλτουριάρηδες…
      Κάποτε κάποιοι ήθελαν να ανακηρύξουν κι εμένα καλλιτέχνη στη ζωγραφική και την γλυπτική. Δεν τους έκανα το χατίρι και δεν έγινα ο καλλιτέχνης που ήθελαν. Δεν θεωρούσα ότι είχα το ταλέντο, την τελειότητα και την αγάπη για αυτό που έκανα, ώστε να γίνω …καλλιτέχνης!

      Εγώ και οι όμοιοί μου, δεν τρέφουμε αυταπάτες, ούτε νοσούμε από πολιτική ορθότητα για να διακρίνουμε την ωμή αλήθεια. Οι γύφτοι είναι και ήταν πάντοτε ένας παρασιτικός ξένος λαός, που προκαλεί μόνιμο πονοκέφαλο των κοινωνιών. Η κουλτούρα τους είναι η ροπή στο έγκλημα, την απάτη και την φθορά. Πρόκειται για συνειδητή επιλογή της φυλής και όχι για εξαναγκαστική επιλογή. Είναι δικαίωμά τους να αρνούνται το κοινωνικό σύστημα που τους φιλοξενεί ή όχι;
      Είναι δικαίωμά τους, αν διαθέτουν τον δικό τους φυσικό χώρο και ζουν αυτόνομα και ανεξάρτητα. Ωστόσο αυτοί δεν επιθυμούν κάτι τέτοιο. Βρίσκονται και λειτουργούν μέσα στον φυσικό χώρο άλλων πολιτισμών, υπονομεύοντάς τον και ζώντας σε βάρος του. Το ανάλογο στην ζωολογία, λέγεται παράσιτο. Εγκληματούν συνειδητά σε βάρος των λαών που τους ανέχονται και ουδέποτε εισφέρουν κάποιο όφελος, ως ανταπόδοση των όσων εισπράττουν από αυτούς. Η ιστορία τους είναι ακριβώς η ίδια, από το 1600 μ.Χ. που εισήλθαν στην Ευρώπη. Ουδεμία διαφοροποίηση υπάρχει, παρά τους δικαιολογημένους διωγμούς που έχουν υποστεί. Πρόκειται για μια πραγματική ανοιχτή πληγή, που καλούνται να υποστούν όλες οι κοινωνίες και τα κράτη που τους φιλοξενούν.
      Η ισπανική βερσιόν, που είναι η αυθεντική, είναι η καλύτερη. Μέχρι και το δεύτερο επεισόδιο που είδα, δεν έχω εντυπωσιαστεί. Ένα συνηθισμένο σενάριο με δαιμονισμούς είναι. Ωστόσο επιφυλάσσομαι για τελική άποψη όταν το ολοκληρώσω.

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    12. Έλεος! Ούτε σε συνέδριο της ΝΔ να ήμουνα! Δεν είναι ανάγκη να τα πολιτικοποιείς πάντα τόσο πολύ τα πράματα βρε συ. Για κάτι άλλο μίλησα εγώ, για κάτι άλλο μιλάς εσύ. Ένυγουέηζ, κατα τα άλλα ήταν κάπως ...επιμορφωτικές οι θέσεις σου. Επιβεβαιώθηκε η αίσθηση μου ότι είσαι Αθηνέζος και κατάλαβα και γιατί έχεις έφεση στις κλαψομούνες καλλιτεχνατζούδες. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!

      Διαγραφή
    13. Η underground κουλτούρα υπονομεύτηκε από τους ίδιους τους εκφραστές της όταν αυτοί εκδήλωσαν (αυτο)καταστροφικές τάσεις. Χάος, ναρκωτικά, ξεσπάσματα βίας και μισαλλοδοξίας, αναρχία και γενικά ακραίες, ακόμα και για την αντικομφορμιστική ιδεολογία, συμπεριφορές. Τους λόγους αυτής της κατάντιας και δικαιολογημένης απαξίωσης αυτού του ρεύματος, τους εξήγησε με σαφήνεια ο Λύκιος παραπάνω.
      Αυτό σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι έσβησε η φλόγα εκείνη που ωθεί τον άνθρωπο σε μια πιο εναλλακτική και μυστικιστική αναζήτηση εαυτού πέρα από συντηρητικούς ή παρωχημένους περιορισμούς και τεχνοκρατικές επιβολές. Ειδικά στις μέρες μας, που αναδύεται ένας ελιτιστικός και τεχνοκρατικός αυταρχισμός του politically correct και μια προσπάθεια πλήρους ελέγχου και παρακολούθησης της ανθρώπινης σκέψης και δράσης, οι "underground" τάσεις σαφώς και θα αναβιώσουν, σε μια προσπάθεια να οξυγονώσουν λίγο την ασφυκτική ατμόσφαιρα του σημερινού μας κόσμου. Η σημερινή νοσηρή εικόνα του άκρατου καταναλωτισμού και η έλλειψη εμπιστοσύνης στους εξουσιαστές, εντείνει την ανάγκη για χειραφέτηση και αλλαγή πλεύσης. Μόνο που χρειάζεται προσοχή τι είδους αντίσταση επιδιώκεται, με τι μέσα, και κυρίως αποσαφήνιση του οράματος που επιδιώκει την αντικατάσταση του τρέχοντος σχιζοφρενικού.

      P.P.

      Διαγραφή
    14. Οκ Πωλ, την επόμενη φορά θα γράψω ως αριστερός! Χαχαχαχα!
      Εντάξει, δεν είχα σκοπό να πολιτικοποιήσω τον διάλογο, αλλά ήθελα να δείξω την άποψή μου, ότι η αλλαγή της κοινωνίας απέναντι στο underground, οφείλεται περισσότερο στην επίδραση της πολιτικής και λιγότερο στην εξέλιξη της τεχνολογίας. Πάνω σε όσα είπες ήταν η δική μου απάντηση. Αυτά!

      Αγαπητέ Ρ.Ρ. λες:
      "...δε σημαίνει ότι έσβησε η φλόγα εκείνη που ωθεί τον άνθρωπο σε μια πιο εναλλακτική και μυστικιστική αναζήτηση εαυτού..."

      Δεν θεωρώ ότι οι underground, αναζητούν και βρίσκουν στις ιδεολογίες τους κάποιο μυστικιστικό και εναλλακτικό τρόπο ενδοσκόπησης και αυτοεξέλιξης, αν αυτό εννοείς με την "αναζήτηση εαυτού".
      Ασφαλώς στο underground υπάρχουν μυστικιστικές καταβολές, αλλά αυτές διέπονται από την ιρασιοναλιστική τάση, τον υλισμό, τον ηδονισμό και τον συμβιωτικό ατομικισμό και μέσω αυτού, ευαγγελίζονται μια πλανητική νοοτροπία και πανανθρώπινη αλληλεγγύη. Τα ψυχεδελικά ναρκωτικά, ο παγανισμός και η ανατολική επιρροή, προσφέρουν μια αντικομφορμιστική και αντιορθολογική θέαση της πραγματικότητας. Η προσωπική επανάσταση χωρίς πολιτικό μετασχηματισμό, δεν έχει νόημα στο underground. Συνεπώς μιλάμε για μια σαφώς ανατρεπτική πολιτική έκφραση, η οποία εναντιώνεται στην αυταρχική ρασιοναλιστική και μηχανιστική αντίληψη, που υπολείπεται της φαντασίας, του ρομαντισμού και της ελεύθερης έκφρασης.

      Ωστόσο πράγματι οι underground φιλοσοφίες και οι άνθρωποι που τις ακολουθούν, έχουν θέση στην κοινωνία μας και μάλιστα ρυθμιστική, "σε μια προσπάθεια να οξυγονώσουν λίγο την ασφυκτική ατμόσφαιρα του σημερινού μας κόσμου" και να θυμίζουν ότι το μονοπώλιο του καρτεσιανικού ορθολογισμού, μας αποστερεί από την διασταλτική και μη γραμμική αντίληψη της πραγματικότητας.

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    15. Κοιτάξτε, φίλοι, για να απαντήσω και στην αναρώτηση του Λύκιου για το τί είναι πραγματικά οι υπόγειοι, αν ειναι δυστυχείς, ευτυχείς κλπ. Η απάντηση είναι πολύ συγκεκριμένη: Οι υπόγειοι είναι το λάθος στην ομοιομορφία του συνόλου! Είναι το προβληματικό εκείνο κομμάτι του συνόλου, που για καποιους λόγους-ενδεχομενως και βιολογικούς- αδυνατεί να ενταχθεί στο σύστημα! Η ανθρωπότητα στο μεγαλύτερο εύρος της είναι φτιαγμένη για να είναι συμβατή με το όποιο σύστημα. Υπάρχει όμως και το ελλαττωματικό κομμάτι της, μειοψηφικό πάντα άρα και αφύσικο, το οποίο ΔΕΝ. Οι υπόγειοι είναι το λάθος στην ακολουθία.Προσεξτε, δεν το λέω ειρωνικά ή ακόμη και υποτιμητικά για εσας, που δείχνετε ότι είστε αρκετά συμβατοί με το σύστημα και πραγματικά σας θαυμάζω, θα ήθελα πάρα πολύ να ήμουν και γω σαν κι εσάς. Είμαι σίγουρος ότι έχετε προσπαθησει πολύ για να κερδίσετε τη θέση σας μέσα στο σύνολο του συστήματος και το κάνατε γιατί πραγματικά το θέλατε, ήσασταν προορισμένοι γι αυτό, είστε φτιαγμένοι για να αποτελείται υγιείς και παραγωγικες μονάδες μεσα σε ενα σύνολο. Ενδεχομενως και η εργασια σας να σχετιζεται με ευρεση λαθων μεσα σε ακολουθιες. Μπραβο σας, εγω σας θαυμαζω και το λεω χωρις κυνισμο. Εσυ ας πουμε Λύκιε, είσαι πάντα τόσο συγκροτημενος στον λογο σου, ολίγον σφιγμένος οφειλω να πω, τα χεις όλα τοσο τακτοποιημενα και διαχωρισμενα μεσα στο μυαλο σου, εχεις ηδη βρει τα λάθη στα συνολα και ειναι τοσο μεγαλη η αναγκη σου να ανηκεις και εσυ σε ενα συνολο και να αναγνωριζεται η συνεισφορα σου σε αυτο, οχι συγκεκριμενα εσυ αλλα οποιοσδηποτε εχει γεννηθει συμβατος για το συστημα. Ειμαι σχεδον σιγουρος οτι εξαιτιας αυτης της αναγκης σου, ενω πιθανοτατα να διαθετεις δεξιοτητες και τεχνογνωσια την οποια θα μπορουσες να ασκησεις ατομικα ως freelancer, δεν το κάνεις, αλλα επιλεγεις να εργαζεσαι μεσα σε ενα συνολο κατω απο εντολες αλλων! Είναι ετσι;Και σου ξαναλεω δε θελω να σε υποτιμησω, θελω αντιθετως να τονισω τα χαρακτηριστικα των συμβατων και υγιων ατομων, των ισόγειων χαχαχα! Οπως και να χει, ειστε εσεις οι ισογειοι που παραδεχεστε οτι χρειαζεστε τους υπογειους για οξυγονωση. Δεν είναι λίγο περιεργο αυτό; Πώς γίνεται οι ισογειοι που εχετε περισσοτερη προσβαση στην ατμοσφαιρα να επιθυμειτε την οξυγόνωση των υπογειων που εχουν μικροτερη προσβαση σ΄αυτην;

      Διαγραφή
    16. Φίλε Πωλ, δεν υπάρχουν άνθρωποι-λάθη, ούτε ομοιομορφία συνόλου στις ανθρώπινες κοινωνίες.
      Η κοινωνία απαρτίζεται από μέλη που έχουν μοναδική προσωπικότητα και αλληλεπιδρούν ασταμάτητα μεταξύ τους, δημιουργώντας μια κοινή συνισταμένη που ορίζει τον μέσο όρο και την κοινωνική νόρμα.

      Όπως είναι φυσικό, ο μέσος όρος που ορίζει και την "κοινωνική νόρμα" απαιτεί την ύπαρξη των άκρων, ώστε να προσδιοριστεί το μέσον.
      Χωρίς άκρα, δεν υπάρχει μέσον. Συνεπώς τα άκρα, όχι μόνο δεν αποτελούν λάθος, αλλά είναι ισότιμα και ισάξια με τις υπόλοιπα μέλη που απαρτίζουν την ανθρώπινη κοινωνία.

      Η συσχέτιση με τους πολλούς είναι αυτή που κατατάσσει κάποιον στο άκρο και όχι από αυτοκατάταξη. Συνεπώς ο ακραίος είναι εξίσου συνεπής με τις αξίες του, όσο και αυτός που κατατάσσεται στο μέσον, με την διαφορά ότι ο πρώτος αποτελεί μειονότητα σε σχέση με τον δεύτερο.

      Ωστόσο η κοινωνική δεξιότητα του ανθρώπου, είναι αυτή που του επιτρέπει να αλληλεπιδρά με τους άλλους, ανεξάρτητα από την θέση του στην κατάταξη του μέσου όρου.
      Η ανοχή και η κατανόηση, είναι στοιχεία που αναπτύσσει ο κοινωνικός άνθρωπος, απέναντι σε αυτούς που έχουν διαφορετική κατάταξη. Ο ακραίος προς τον μέσο και προς τον απέναντι ακραίο, ο μέσος προς τους δυο διαμετρικά αντίθετα ακραίους και τούμπαλιν.

      Αυτές οι δεξιότητες, δεν καταργούν την ιδεολογία και την κοσμοθεωρία του καθενός, αλλά διασφαλίζουν την αρμονική συνύπαρξη των μελών μιας κοινωνίας.

      Η δυσκολία που περιγράφεις Πωλ, είναι στην ανάπτυξη αυτών των δεξιοτήτων. Ο άνθρωπος που από βιολογικούς λόγους δεν μπορεί να ενταχθεί στο "σύστημα" (δηλαδή στις κοινωνικές νόρμες που ορίζει ο μέσος όρος), ορίζεται ως ακουσίως απροσάρμοστος λόγω νοητικής υστέρησης ή άλλων νευροψυχικών παθήσεων, όπως κάποιες μορφές αυτισμού, κ.α.

      Όμως ένα μεγάλο ποσοστό των "υπογείων" είναι εγκλωβισμένο στο κοινωνικό περιθώριο, επειδή ατυχώς δεν ανέπτυξαν κοινωνικές δεξιότητες στην παιδική τους ηλικία, λόγω ελλειμματικού περιβάλλοντος.
      Έτσι βολεύονται κάτω από την επίφαση μιας underground ιδεολογίας και εντάσσονται σε συλλογικότητες, κοινόβια, σέχτες, ομάδες ή απλώς σε underground κοινότητες. Ωστόσο και εκεί, η διάδραση με τα μέλη απαιτεί ένα μίνιμουμ κοινωνικών δεξιοτήτων, διότι και εκεί υπάρχουν οι ανάλογες νόρμες. Εκεί διακρίνονται οι ιδεολόγοι (εκούσιοι απροσάρμοστοι), από τους ακούσιους. Η εκτροπή σε εγκληματικές συμπεριφορές, είναι επίσης αποτέλεσμα αυτής της αδυναμίας τους...

      Η απορία μου είναι αν οι εκούσιοι ιδεολόγοι του underground είναι ευτυχισμένοι, εκτός και αν δεν πιστεύεις ότι υπάρχουν πραγματικά τέτοιοι.

      Η συμβατότητα με τις νόρμες, είναι ουσιαστικά η προσαρμοστικότητα του ανθρώπου στις εκάστοτε συνθήκες. Ασφαλώς ο προσαρμοστικός άνθρωπος είναι ευφυής, αρκεί να μπορεί ΚΑΙ να προσαρμόζει δημιουργικά, το περιβάλλον στα μέτρα του.
      Χρειάζονται και τα δυο. Ο άνθρωπος πρέπει να μπορεί να προσαρμόζεται και να προσαρμόζει.
      Η κατοχή μόνο του ενός από τα δυο, αποτελεί έλλειψη.

      Διαγραφή
    17. Αγαπητέ Πωλ, αν εσύ προσδιορίζεσαι ως underground, με επιβεβαιώνεις. Είσαι άνθρωπος που ξέρει να προσαρμόζεται και να προσαρμόζει δημιουργικά το περιβάλλον στα μέτρα του. Ειδικά εσύ, ως ευφυής άνθρωπος, έχεις αναπτυγμένες κοινωνικές δεξιότητες και τις κατευθύνεις εκεί που ορίζει η δική σου συνείδηση. Δηλαδή οι ιδέες σου είναι που ορίζουν την συμπεριφορά σου και όχι η βιολογική σου ικανότητα.

      Θεωρώ λοιπόν, ότι είσαι underground από επιλογή και όχι από αδυναμία. Ωστόσο η τοποθέτησή σου ότι "θα ήθελα πάρα πολύ να ήμουν και γω σαν κι εσάς" (αλλά προφανώς δεν είσαι επειδή δεν μπορείς), δεν μπορεί να με πείσει. Έχεις τρομερές ικανότητες στην σκέψη, τον λόγο, τις γνώσεις και είναι μεγάλη η ικανοποίησή σου, όταν επικοινωνείς διαδραστικά με άλλους. Τίποτα δεν σε εμποδίζει για να είσαι αυτό που θέλεις να είσαι.
      Αυτό που αναγνωρίζω σε όσα λες για σένα, είναι ότι είναι δύσκολη η συθέμελη μεταστροφή, όταν είναι κανείς πολύ ευφυής και έχει δομήσει συνειδητά μια συγκεκριμένη κοσμοθεωρία. Εναγκαλίζεται μαζί της και δεν την αποχωρίζεται όσο μεγαλώνει, ακόμη και αν νιώθει προδομένος απ΄αυτήν.

      Δεν εννοώ ότι νιώθεις προδομένος από τις επιλογές και τις ιδέες σου, αλλά όπως κι εγώ, όλοι θέλουμε να ξέρουμε ότι δεν είμαστε εξαρτημένοι από αυτές και πως όποτε θέλουμε, μπορούμε να τις ανατρέψουμε.
      Η μαγκιά μάλιστα, είναι να μπορούμε να κάνουμε και καθημερινή μας πράξη, κάθε εσωτερική αλλαγή που αποφασίζουμε. Μπορούμε να αλλάξουμε τα πάντα στη ζωή μας, ειδικά αν δεν εξαρτώνται και άλλοι από τις δικές μας επιλογές.

      Για μένα είπες πως: "...εχεις ηδη βρει τα λάθη στα συνολα και ειναι τοσο μεγαλη η αναγκη σου να ανηκεις και εσυ σε ενα συνολο και να αναγνωριζεται η συνεισφορα σου σε αυτο."

      Δεν έκανα καμία ειδική προσπάθεια να ανήκω σε κάποιο σύνολο, ούτε και έχω αγωνία καταξίωσης φίλε Πωλ. Ούτε βέβαια η δουλειά μου είναι να βρίσκω τα λάθη στα σύνολα. Αυτό είναι το στοχαστικό αποτέλεσμα ενός σκεπτόμενου ανθρώπου. Και εσύ ως σκεπτόμενος άνθρωπος κάνεις το ίδιο, έστω και αν νομίζεις ότι το κάνεις απ΄την αντίθετη πλευρά.

      Προσωπικά Πωλ, δεν είμαι από αυτούς που συμβιβάζονται εύκολα και άκριτα στις νόρμες του συστήματος. Ωστόσο μπορώ να βρίσκομαι με ευκολία και μέσα και έξω από αυτό, κατά βούληση.
      Το σύστημα που κυριαρχεί, απέχει πολύ από αυτό που θεωρώ ιδανικό και η στάση μου προς αυτό, είναι από κριτική, μέχρι και εχθρική.
      Ωστόσο ο τρόπος που αντιπαλεύω μαζί του, δεν είναι ο γραφικός underground ακτιβισμός, ούτε ο επαναστατικός τύπου "γιούργια"!
      Έχω τον δικό μου τρόπο, που είναι ήσυχος και αόρατος, χωρίς να υποτιμώ τους υπόλοιπους τρόπους που επιλέγουν οι άλλοι.
      Το αν είμαι freelancer ή υπάλληλος, είναι προσωπικό στοιχείο που δεν θέλω κοινοποιήσω, όπως και άλλες κατά καιρούς ερωτήσεις που μου έχεις απευθύνει και αποφεύγω να απαντώ. Νομίζω είναι ευνόητος ο λόγος για έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Τέλος, υπόγειοι, ισόγειοι και υπέργειοι, είμαστε όλοι μέλη της ίδιας κοινωνίας και η αλληλεπίδραση μεταξύ μας είναι απ΄όλους αναγκαία και αλληλοσυμπληρωματική. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου εκπρόσωπο των ισόγειων, ούτε κάποιας άλλης ομάδας.

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    18. Λύκιε, το γνωρίζω ότι οι απόψεις μου συνήθως φαίνονται κάπως κυνικές για τους περισσότερους και μη νομίζεις ότι τις εκφράζω συχνά και σε πολλούς, εσύ εδώ είσαι μια ειδική περίπτωση. Και δεν τις εκφράζω καταρχίν γιατί δεν έχω την ανάγκη να το κάνω και κατά δεύτερον γιατί 9 στις 10 οι άμυνες οι οποίες εκφράζουν οι συνομιλητές μου είναι λίγο ακραίες, ερχονται σε δυσμενη θέση ακούγοντας αυτά που λεω, όχι ότι προσωπικά δεν το έχω διασκεδάσει αυτό ουκ ολίγες φορές, αλλά πραγματικά εχω δει άτομα να βαράνε κρίσεις με αυτά που τους λέω :) Λοιπον, κοιταξε, για μενα τα πραματα ειναι εξαιρετικά απλά. Κατα τη δικη μου γνωμη, οι απαντησεις σε κάποια καιρια και διαχρονικά υποτίθεται αναπάντητα υπαρξιακά ερωτήματα, είναι γελοιωδώς απλές! Και επειδή ακριβώς είναι γελοιωδώς απλές, οι περισσότεροι θεωρούν ότι δεν μπορουν να ειναι και οι σωστες απαντησεις σε τοσο "βαθια" ερωτηματα. Πχ. αυτο το γνωστο, γιατί δεν εχει αλλαξει η δομη του συστηματος στην γνωστη ιστορια της ανθρωποτητας και γιατι η ανθρωποτητα δεν αντιδραει ποτε πραγματικά σ' αυτο. Μα γιατι το σύστημα ειναι ακριβως φτιαγμενο για τον άνθρωπο και ο ανθρωπος ακριβως φτιαγμενος για το συστημα! Ο ανθρωπος ομως ειναι φτιαγμενος να ειναι και ανικανοποιητος, εξ ου και μπορει ταυτοχρονα να ειναι και προσαρμοσμενος στο συστημα και να διαμαρτυρεται. Εχεις αναλογιστει ποτε τι εχει να γινει ετσι και μια μερα ξαφνικα εξαφανιστει η γνωστη ως τωρα δομη του συστηματος; Θα σφαχτουμε ολοι μεταξυ μας και μεσα σε λιγες μερες θα αφανιστει το ανθρωπινο ειδος. Αυτα με τις ελιτ και τις ξελιτ και ολη η δηθεν συνομωσιολογια πουτσες μπλου ειναι, παραμυθια για να απασχολειται το φαντασιακο του δίποδου.

      Διαγραφή
    19. Η ισοτιμια και η ισοτητα που λες, το ξες και συ οτι δεν υπαρχει νομοτελειακα μεσα στη φυση πουθενα! Ανθρωπινη ιδεοληψια ειναι. Τι είναι ο άνθρωπος όμως; Είναι ένα προϊόν, έτσι δεν ειναι; Εχει κατασκευαστει απο κάποιον/ους και εχει κατασκευαστει με συγκεκριμενες προδιαγραφες. Να θελει συγκεκριμενα πραγματα και να προσαρμοζεται σε συγκεκριμενο περιβαλλον και για να γινονται αυτα εχει φτιαχτει με συγκεκριμενη νευρωνικη και ορμονικη δομη. Εδω ακριβως βρισκεται και κεινο με τους βιολογικους λογους που ειπα, το οποιο δεν ειναι απαραιτητο να σχετιζεται με εμφανεις και ακραιες αναπηριες σωματικες ή ψυχονοητικες ακραιου βαθμου. Ο ανθρωπος λοιπον ειναι φτιαγμενος για να προσαρμοζεται στο συστημα, να εκπαιδευεται και να εργαζεται υπο καθοδηγηση, να ειναι παραγωγικος μεσα στο συνολο και να αναπαραγεται. Οπως σε καθε παρτιδα προϊοντων ομως υπαρχουν και τα ελαττωματικα, ετσι ακριβως συμβαινει και με το ανθρωπινο προϊόν. Οι πασης φυσεως ανενταχτοι και απροσαρμοστοι, που αδυνατουν να ακολουθησουν τους λογους για τους οποιους κατασκευαστηκαν, ειναι τα ελαττωματικα προϊοντα. Προσεξε με λιγο τωρα. Ουσιαστικα το ελαττωματικο προϊον ή το λάθος ή το μπαγκ σε μια ακολουθία, μπορει να βελτιστοποιεί το αρχικό οριτζιναλ προϊόν! Αυτός είναι και ο λόγος υπαρξης του και καπου εκει μπαινει σφηνα και η οξυγονωση για την οποια μιλησε ο ετερος συνομιλητης. Οι υπογειοι υπαρχουν για να βελτιωνουν το υπαρχον συστημα :) Ακόμη και η περιπτωση να το κρασαρουν για λιγο, αποσκοπει ακριβως στη βελτιωση του, ποτε στην εξαφανιση του. Εδω τωρα μπορω να συνθεσω και το πολιτικο κομματι. Η αριστερα πχ. οπως εχει φτιαχτει με τις οριτζιναλ θεσεις της, δεν υπαρχει καμμια περιπτωση να επικρατησει ως συστημα εξουσιας ποτε και πουθενα! Οπου επικρατησε μεταλλαχτηκε στην πιο ακραια μορφη δικτατοριας, στην πιο ακραια μορφη του συστηματος που ειναι φτιαγμενο για να εξουσιαζει την ανθρωποτητα, τη δεξια δλδ :) Οτιδηποτε εκφραστηκε ποτε ως αριστερο, εκφραστηκε για να βελτιστοποιησει τη δεξιά. Σο φάκιν σίμπολ. Και κλείνω, συνδυαζοντας και λίγο μεταφυσικό στοιχειο. Καποια στιγμη στην εξελιξη της σειρας "30 νομισματα" αποκαλυπτεται ότι το ¨κακό¨, η αριστερη οψη της πνευματικοτητας, οι νταρκ έηντζελς τέλος πάντων, υπηρετουν και εργαζονται για τον Θεό και για την αναδειξη του μεγαλειου του, βελτιστοποιουν το συστημα του! Και ειναι οι εργατες εκεινοι που παντα θα τρωνε ακυρο απο τον Κύριο τους και δε θα αναγνωριζεται η συμβολη τους στην ολοκληρωση του σχεδίου του. Το μονο που θελησαν κάποια στιγμη αυτά τα σκοτεινα παιδια, είναι καποια ευσημα, μια καποια αναγνωριση τελος παντων, μιας και κανουν ολη τη δουλεια που πρεπει :)

      Διαγραφή
    20. Α! Σχετικά και με την απορια σου για το αν οι εκουσιοι υπογειοι ειναι ευτυχισμενοι. Οποιοδηποτε ερωτημα εμπεριεχει τη διπολικη εννοια της δυσ-τυχιας και της ευ-τυχιας, θα μπορουσε να αποτελει πλανη. Κι αυτο γιατι αυτες οι εννοιες σχετιζονται με εξωτερικους και εξωγενεις παραγοντες. Και επειδη αυτοι οι παραγοντες συνεχως αλλαζουν και ποτε δεν ειναι σταθεροι, αντιστοιχως δε μπορει και ποτε κανεις να ειναι μονο ευτυχης ή δυστυχής ειτε ειναι ισογειος ειτε υπογειος :)Απο την αλλη παλι μαρτυρουν και εξαρτιση απο τους εξωτερικους παραγοντες. Οι αρχαιοι Ελληνες το ειχαν πιασει απο τοτε το νοημα, εξ ου και στην ηθικη φιλοσοφια το ζητουμενο δεν ειναι η ευτυχια αλλα η ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑ που σχετιζεται απολυτως με την αναπτυξη εσωτερικων παραγοντων.

      Διαγραφή
    21. Και επειδή έχετε έτσι και μια άσχημη εικόνα για τους υπόγειους, οτι είναι κάτι σαν κατάντια ας πούμε, θα πρέπει να σας πω ότι οι υπόγειοι δεν περιορίζονται μόνο στους παραβατικούς, τους άπλυτους και τα τελειωμένα πρεζάκια που βλέπετε στον δρόμο, είναι πολλών ειδών τα υπόγεια φρούτα και οι περισσότεροι περνάνε και πολύ καλύτερα από τους ισόγειους. Προσωπικά, ευδαίμων υπόγειο έχω συναντήσει, ευδαίμων ισόγειο όχι δεν έχω συναντήσει. Και μιας και αναφέρθηκαν και τα ναρκωτικά, ίσως να πρέπει να σας πληροφορήσω ότι τα περισσότερα ντρόγκια τα πίνουν οι ισόγειοι! Όλα αυτά τα γραβατωμένα και λουστραρισμένα κυρίζια, ξέρετε τί κόκες πίνουνε; Ιδέα δεν έχετε! Καταρχίν είναι οι μόνοι που μπορούν να πληρώσουν για να πίνουν ένα τέτοιο ντρόγκι. Μπορεί νομίζετε να πληρώνει 100-150 εβρά για ένα γραμμ. κόκας που είναι 3-4 μυτιές στην καλύτερη, το κάθε άφραγκο φρικιό;;; Ή για την πρέζα ας πούμε, τί νομίζετε ότι τα πρεζάκια είναι αυτοί που σούρνονται στα πεζοδρόμια χωρίς μοίρα στον ήλιο; Τα μεγαλύτερα πρεζάκια κυριλέδες είναι ρε! Και επειδή συνήθως πίνουνε μυτιές και δε σουτάρουν, ούτε που τους βγάζεις. Ξέρετε τί θα πει να πίνεις 30-35 χρόνια πρέζα; Εχουν καταρχιν τα φράγκα για να συντηρούν το πάθος τους και να τρέχουν κάθε τρεις και μία στους γιατρούς, γιατί τα προβληματα υγείας που έχει ένα χρόνιο τζανκυ θέλουν συνεχή προσοχή και συντηρηση.

      Διαγραφή
    22. Αγαπητέ Πωλ, ωραία τα λες.

      "Μα γιατι το σύστημα ειναι ακριβως φτιαγμενο για τον άνθρωπο και ο ανθρωπος ακριβως φτιαγμενος για το συστημα!"
      Μα φυσικά, αφού το "σύστημα" είναι δημιούργημα του ανθρώπου και το αναπροσαρμόζει διαρκώς στη ροή του χρόνου. Έτσι εξελίσσεται η ανθρωπότητα. Η "αντιδραστικότητα" είναι ακριβώς η ανθρώπινη ιδιότητα να αυτοεξελίσσεται. Ποτέ δεν βολεύεται και επιδιώκει πάντα το ιδανικό. Όσο προχωρά προς αυτό, τόσο διαπιστώνει ότι απέχει περισσότερο, όχι γιατί δεν το πλησιάζει, αλλά διότι όσο περισσότερο εξελίσσεται, τόσο περισσότερο μαθαίνει και ανεβάζει τον πήχη όλο και πιο ψηλά. Η Ελίτ υπάρχει και είναι εξίσου φυσικό δημιούργημα του ανθρώπου. Πάντα θα υπάρχει κάποια Ελίτ, όσο οι άνθρωποι είναι διαφορετικές προσωπικότητες και όχι κλωνοποιημένοι (άρα διαφορετικοί).
      Η Ελίτ είναι άνθρωποι με αδυναμίες και πρέπει να ελέγχεται η εξουσία τους, για το καλό της ανθρωπότητας. Τώρα το ποιο είναι το καλό της ανθρωπότητας, είναι και το επίμαχο θέμα της "διένεξης"...
      Η συνωμοσιολογία είναι υπερβολή όταν κινείται από εμμονικότητα (κανόνας) και ορθή μεσότητα όταν αποκαλύπτει πραγματικές καταστάσεις. Ο έλεγχος απαιτεί την αποκάλυψη κάθε παρασκηνιακής εξουσίας.

      "Η ισοτιμια και η ισοτητα που λες, το ξες και συ οτι δεν υπαρχει νομοτελειακα μεσα στη φυση πουθενα!"

      "Ισότιμα και ισάξια" είπα. Η λέξη ισότητα, δεν βγαίνει από μένα. Ισότητα δεν υπάρχει στην φύση και είναι ανθρώπινη ιδεοληψία όταν μιλάμε για ανθρώπους. Ισοτιμία και ισαξιότητα, είναι κοινωνικές συμβάσεις που διασφαλίζουν το Δίκαιο και την δημοκρατία.

      Όχι, ο άνθρωπος δεν είναι προϊόν με συγκεκριμένες προδιαγραφές με την έννοια που δίνεις. Έχει εν δυνάμει απεριόριστες δυνατότητες και στην πραγματικότητα έχει την ικανότητα να αναβαθμίζεται αενάως, αφού είναι ένας μικρός θεός. Αυτά ως προς τις προδιαγραφές του. Οι υπόγειοι δεν αποτελούν εξαίρεση, όσο και αν θέλεις να τους διαχωρίσεις για να δικαιολογήσεις την κατάστασή τους. Ασφαλώς τους ρόλους καλού-κακού, κάποιοι άνθρωποι πρέπει να τους διαδραματίζουν. Αυτά τα έχουμε χιλιοκουβεντιάσει και τα κατέχουμε πλέον. Εννοείται πως ο ρόλος του "κακού" υπάρχει για να επιρρώσει το "καλό", μέσα στο παιχνίδι του δυισμού και της Επιγνώσεως του Σύμπαντος Κόσμου και του Εαυτού μας. Εξάλλου ο εκπεσών Αρχάγγελος, ήταν ο ανώτερος και ο καλύτερος όλων και επιλέχθηκε γι αυτόν τον άχαρο ρόλο.
      Ωστόσο αυτό δεν τον καθαγιάζει, αλλά τον θυσιάζει για το Θείο Σχέδιο. Αν όμως ο Αρχάγγελος θυσιάζεται για το Θείο Σχέδιο, ο άνθρωπος δεν έχει τέτοια αποστολή. Δεν προβάλλεται στο υλικό πεδίο για αν θυσιαστεί, αλλά για να μάθει. Ναι, πρέπει να διέλθει και μέσα από την άβυσσο του κακού για να κατακτήσει την Επίγνωση. Νομίζω από εκεί ξεκινάει μια ψυχή. Ωστόσο όσο μαθαίνει, τόσο ευθύνεται και γι' αυτό δεν του επιφυλάσσονται εύσημα. Καταλαβαίνεις που το πάω.
      Νομίζω ότι λέμε τα ίδια.

      Διαγραφή
    23. Η ερώτησή μου, αφορούσε αν κάποιος είναι ευδαίμων με την συνειδητή του επιλογή να ζει ως underground.
      Πουθενά στα λεγόμενά μου δεν υποτίμησα την επιλογή και το δικαίωμα του καθενός να ζει όπως θέλει, αρκεί να είναι η επιλογή του. Αν όμως κάποιος ζει ως underground επειδή εξαναγκάστηκε από τις συνθήκες, είναι πολύ διαφορετικό και δεν νομίζω ότι του επιτρέπει να είναι ευδαίμων.
      Το θέμα είναι αν ο συνειδητά υπόγειος, είναι πραγματικά ευδαίμων με την επιλογή του.
      Έχω το "προνόμιο" να συνδιαλέγομαι συνεχώς με ανθρώπους του underground και όχι μόνο. Προσωπικά δεν έχω δει κανέναν που να είναι ευδαίμων. Γι' αυτό ζήτησα και τη δική σου γνώμη, την οποία και εκτιμώ.

      Μέσα στο underground υπάρχουν πάρα πολλές κατηγορίες ανθρώπων, που συμπεριφέρονται διαφορετικά. Υπάρχουν από αναρχικούς πασιφιστές που είναι ειρηνικοί, αγαπησιάρηδες και στωικοί, μέχρι οι ριζοσπαστικοποιημένοι τρομοκράτες, της νοητικής θόλωσης και της μισαλλοδοξίας. Υπάρχουν από αλληλέγγυους ανθρωπιστές, μέχρι λαμόγια που τραμπουκίζουν, ληστεύουν, βιάζουν, μαχαιρώνουν, πουλάνε και πίνουν πρέζα. Υπάρχουν από θεωρητικούς της αναρχίας, μέχρι σατανιστές, vegans, ζωόφιλοι, τρανς, ιερόδουλες, καθηγητές, ακόμα και γιατροί. Αυτό που τους χαρακτηρίζει είναι το πάθος, η υπερβολή και ο ακραίος ακτιβισμός. Επίσης κοινός τόπος είναι η μισαλλοδοξία, η αδιαλλαξία και ο φασισμός, όσο και αν μερικοί υποδύονται τους μετριοπαθείς και συζητήσιμους.

      Περί ναρκωτικών, λες τη μισή αλήθεια. Κανείς δεν είπε ότι τα ναρκωτικά είναι μονοπώλιο των υπόγειων. Άπαντες μπορεί να είναι χρήστες εξαρτησιογόνων ουσιών και μάλιστα τα ακριβά ναρκωτικά (π.χ. κόκα) είναι όντως συνηθισμένα στις τάξεις των ανθρώπων της showbiz και την οικονομική ελίτ, ενώ τα φθηνά ναρκωτικά, όπως η ηρωίνη και το χασίς, είναι ο κανόνας των φτωχών. Εκεί είναι και το κοινωνικό πρόβλημα. Εκτός της κοινωνικής αδρανοποίησης ενός ναρκομανή (συμφέρει το σύστημα), η αναζήτηση χρήματος για την προμήθεια ναρκωτικών ουσιών, τον εξωθεί σε εγκληματικές πράξεις και τον κατατάσσει στους εγκληματίες, που φτάνουν μέχρι και σε φόνο για 10€...
      Ευνόητο είναι ότι ενώ ο "φραγκάτος" έχει χρήμα για να ικανοποιήσει την εξάρτησή του στα ναρκωτικά, ο φτωχός καταφεύγει στην παραβατικότητα, πλήττοντας τους άλλους για να ικανοποιήσει το ίδιο πάθος του.

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    24. Α ρε Λύκιε, γέρασες και μυαλό δεν έβαλες. Ο άνθρωπος μικρός θεός; Το πιστεύεις αυτό που λες πραγματικα; Ο άνθρωπος, αυτό το τίποτα με τις τόσο γελοιωδώς περιορισμένες αισθήσεις του; Χαχαχαχα! Δε μίλησες για ισότητα αλλά μίλησες για ισοτιμία και ισαξιότητα, όχι Γιάννης Γιαννάκης δλδ. Αυτά που λες μανάρι μου μπορούν να είναι δόκιμα σε σύμπαν δύο διαστάσεων! Σε τριών διαστάσεων σύμπαν-με σήμα την πυραμίδα-όχι δόκιμα, ούτε καν στη σφαίρα της φαντασίας δε μπορούν να σταθούν για πολύ. Μυητικά η θυσία προηγείται του καθαγιασμού, θα έπρεπε ήδη να τα ξέρεις αυτά και όχι να τα παρουσιάζεις ως αναιρετικά το εν του άλλου.

      υγ* οι τρανς υπόγειες;;; αχχαχαχαχα! για τις νέου τύπου δεν γνωρίζω, επομένως δε μπορώ και να μιλήσω. Αλλά όλες οι παλιακές τρανς ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ είναι δεξιές! Εχουνε πάρα πολλά φράγκα, το ότι τα κάνανε με τον κώλο τους δεν έχει καμιά σημασία. Η μόνη σημασία που έχει είναι ότι αυτος ακριβώς είναι και ο λόγος που τείνουν στη χλιδή και στον υλισμο, δραστήρια καθοδική κουνταλίνι γαρ. Και είναι και πολύ ακραίες ρατσίστριες και πάντα μα πάντα ήτανε χωμένες μέσα στο σύστημα και καθόλου παραγκωνισμένες από αυτό.

      Διαγραφή
    25. Αλήθεια Λύκιε εσύ ως Καταχθόνιος Δαίμων, θα μπορούσες τελικά να γίνεις Χθόνιος Ευδαίμων;

      Διαγραφή
    26. Χαχαχα, μάλλον μαζί γερνάμε Πωλ!
      Ναι, μικρός Θεός, κατ΄εικόναν και καθ΄ομοίωσιν.
      Ο άνθρωπος δεν είναι οι περιορισμένες αισθήσεις του, φίλε Πωλ. Είναι πολλά περισσότερα από όσα προσφέρει το υλικό του σώμα, ακόμα και η συνείδησή του. Ακόμη δεν το έμαθες αυτό βρε Πωλ;

      Ισότητα είναι η απόλυτη κατά φύσιν ομοιότητα δυο οντοτήτων, που δίνει τις ίδιες ιδιότητες, λόγω ίδιου γονότυπου και φαινότυπου. Επειδή αυτό στην φύση είναι αδύνατον (εκτός και αν μιλάμε για κλώνους), δεν υπάρχει καμία ισότητα μεταξύ των ανθρώπων.
      Η ισονομία, η ισοτιμία είναι πολιτικές ιδέες ή αλλιώς, κοινωνικές συμβάσεις.
      Άρα όλοι διαφορετικοί και άνισοι, αλλά για την πολιτεία ισότιμοι (καλώς ή κακώς).

      Ναι Πωλ, η θυσία προηγείται τελεολογικά του καθαγιασμού. Ωστόσο αυτό επιφυλάσσεται στον Αρχάγγελο του Σκότους και όχι στους ακολούθους του, διότι στους δευτέρους δεν επεβλήθη καμία θυσία. Έχουν την δυνατότητα επιλογής και επίγνωσης, γι αυτό και έχουν ευθύνη! Αφού τα ξέρεις αυτά βρε γερο-Πωλ, γιατί τα ξαναλέμε;

      Υ.Γ. 1: Χμμμ, μου φαίνεται ότι έχω μεγαλύτερη επαφή με το underground από σένα βρε Πωλ. Έχεις χάσει πολλά επεισόδια μου φαίνεται. Έχεις μείνει στα παλιά!
      Δεν αναφέρομαι σε κάθε τρανς, αλλά ότι υπάρχουν και τέτοιες στους υπόγειους.

      Υ.Γ. 2: Δεν είμαι Καταχθόνιος Δαίμων Πωλ. Μακάρι να ήμουν τέτοιος, όπως και ευδαίμων.
      (Καταχθόνιος Δαίμων είναι το ιστολόγιο και φαντάζομαι να ξέρεις τι σημαίνει αυτό).

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    27. Έλα και συ τώρα που γεράσαμε, νέα παιδιά είμαστε ρε, πάνω στο άνθος της ηλικίας μας :) Δεν ξέρω για σενα, γω πάντως είμαι στην καλύτερη φάση της μέχρι τώρα θνητής ζωής μου. Εντάξει είναι και η συνείδηση του ο άνθρωπος, δεν αντιλέγω, αλλά εσύ ας πούμε έχεις συναντήσει ποτέ κανέναν με άπειρες προδιαγραφές ας πούμε; Γω πάντως όχι, μερικά σκαλιά παραπάνω από τον μέσο όρο ναι, αλλά όχι και τίποτα εξωπραγματικό. Εχω διαβάσει και ακούσει για τέτοιες μεμονωμένες περιπτώσεις, ποτέ δεν τις έχω συναντησει όμως! Από όσο ξέρω πάντως το μυητικό πάττερν της θυσίας που προηγείται του καθαγιασμού αφορά τους θνητους και ενσαρκωμένους, δεν ξέρω αν αφορά τους υπόλοπους... Ότι έχεις περισσότερη επαφή με οτιδήποτε από ότι έχω εγώ, είναι το μόνο σίγουρο, εγώ ένας ζεν ασκητής είμαι ο καψερός, δεν ξέρω και πολλά. Καλά τόσα χρόνια νόμιζα ότι εσύ ήσουνα ο καταχθόνιος δαίμων, άλλος είναι τελικά; όχι δεν ξέρω ποιος είναι, για πες...

      Διαγραφή
    28. Ομοίως κι εγώ είμαι στην καλύτερη φάση της ζωής μου, αφού αποτελώ το ποιο πρόσφατο update του εαυτού μου! :)

      Οι προδιαγραφές του ανθρώπου, του δίνουν τρομακτικές δυνατότητες, αφού είναι το μόνο πλάσμα του πλανήτη μας που μπορεί να επιδρά και να μετασκευάζει την ύλη, ακόμη και σε πλανητικές και διαπλανητικές διαστάσεις. Αυτές οι δυνατότητές του δεν εξαντλούνται στην διαχείριση της ύλης, αλλά και στην διαχείριση του άυλου κόσμου, δηλαδή των ψυχικών και πνευματικών πεδίων.
      Είναι πραγματικά ένας μικρός δημιουργός με κάθε έννοια...
      Αυτά ως προς τις δυνατότητές, αυτό που λέμε "εν δυνάμει".
      Ωστόσο εκτός από δημιουργός είναι και καταστροφέας, πάλι ιδιότητα μοναδική του είδους μας.
      Συνεπώς μιλάμε για ένα πλάσμα που μπορεί δυνητικά να εξελίξει τον πλανήτη του, να επεκταθεί ακόμη και σε άλλους πλανήτες δίνοντάς τους ζωή, αλλά και να καταστρέψει αυτοστιγμεί τον ίδιο το πλανήτη που διαβιεί, αυτοκτονικά. Έχει την ικανότητα της συνειδητής επιλογής και του λόγου, εξίσου μοναδικές ιδιότητες ενός μικρού δημιουργού ή ενός καταστροφέα.

      "...έχεις συναντήσει ποτέ κανέναν με άπειρες προδιαγραφές...;"
      Ναι, έχω συναντήσει. Το "άπειρες" φυσικά είναι μια εμφατική υπερβολή του λόγου μου, διότι στην πραγματικότητα "άπειρος", είναι μόνο ο Δημιουργός του Σύμπαντος Κόσμου. Ο άνθρωπος δεν είναι άπειρος αλλά πεπερασμένος, πλην όμως τα όριά του είναι άγνωστα σε αυτούς που δεν τα έχουν δοκιμάσει.
      Ωστόσο, αυτοί που έχουν κατακτήσει μεγάλο μέρος των δυνάμεών τους, δεν φαίνονται με την πρώτη ματιά, αν και ...ζουν ανάμεσά μας!

      Πολλοί από αυτούς που ήδη έχεις γνωρίσει, μπορεί να τους προσπέρασες με ένα εύκολο "μαλάκας", "ζαβός", "παιγμένος", "σκαλωμένος", "στην κοσμάρα του", αλλά να είναι τόσο εξελιγμένος που δεν μπορούσες ή δεν ήσουν έτοιμος να ρίξεις γέφυρες επικοινωνίας μαζί του ή ο ίδιος δεν ήθελε να στο κοινωνήσει αυτό, επειδή δεν σε βρήκε έτοιμο.

      Δεν αποτελούν κάποιο οφθαλμοφανές θέαμα τέτοιοι άνθρωποι. Πρέπει να θέλεις και να μπορείς να τους δεις. Στην πραγματικότητα είναι μπροστά στα μάτια σου, αλλά δεν μπορείς να τους δεις. Πρέπει να πάλλεσαι στις δικές τους δονήσεις για να αποκαλυφθούν μπροστά σου.
      Πολλά άλλα είναι μπροστά μας και δεν τα βλέπουμε φίλε Πωλ...

      "...το μυητικό πάττερν της θυσίας που προηγείται του καθαγιασμού...", όπως και όλα τα συμβαίνοντα στις μυήσεις, αφορούν την ανθρώπινη συνείδηση. Πρόκειται για νοητικές έννοιες (θυσία, καθαγιασμός, αγιότητα, καλό και κακό) και όχι για πραγματικές καταστάσεις της Δημιουργίας. Όλα είναι στο μυαλό του ανθρώπου, ένα καλοστημένο παιχνίδι που επιτρέπει στην ανθρώπινη διάνοια να κατανοήσει την Σοφία του Σύμπαντός Κόσμου, δηλαδή του Δημιουργού.
      Ο "Εκπεσών Αρχάγγελος" δημιουργήθηκε για τον ανθρώπινο νου, όπως και ο "Αγαθός Θεός".
      Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, παρά μόνον μαθηματικές ακολουθίες οι οποίες δεν έχουν κανένα νόημα (ως αλγεβρικές παραστάσεις) για τον ανθρώπινο νου, παρά μόνον αν αποκτήσουν απτή εικόνα, ανθρωποποιημένη μορφή και απλουστευμένη υπόσταση μέσα από το δυικό σύστημα.
      Ακόμη και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές (φτιαγμένοι από την ανθρώπινη λογική και αυτοί) καταλαβαίνουν δυο αρχές, το Ι και το 0.
      Ο καθαγιασμός λοιπόν, που σημαίνει "δικαίωση", συμβαίνει σε ιδεατό επίπεδο κατανόησης των μαθηματικών ροπών συνάρτησης και μέσα στην μαθηματική ακολουθία πριν καταλήξουμε σε αυτή, προηγείται η αναμέτρηση του ζεύγους δυνάμεων. Πως θα κάνουμε τα μαθηματικά ορατά στον νου, που θέλει παραστάσεις;
      Αυτή είναι η δουλειά της μύησης.

      Άντε ρε Πωλ! Νόμιζες ότι είμαι Καταχθόνιος Δαίμων και όχι Λύκιος;

      "Και τους καταχθόνιους δαίμονες να σέβεσαι, τελώντας τα νόμιμα" (Ιεροκλής, Υπόμνημα στα Πυθαγορικά Χρυσά Έπη).
      Καταχθόνιοι Δαίμονες λοιπόν, είναι οι δαήμονες διδάσκαλοι που ενσαρκώνονται στην γη.
      Εγώ είμαι ένας απλός Λύκιος... :)

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    29. Λύκιε, μου φαίνεται ότι έχεις ασχοληθεί πολύ με το βασίλειο του ανθρώπου, αλλά έχεις ασχοληθεί ελάχιστα ή και καθόλου με τα υπόλοιπα τρία βασίλεια της φύσης. Γιατί αν είχες ασχοληθεί όντως, θα ήξερες ότι το βασίλειο το οποίο είναι το δυναμικότερα ενεργό όχι μόνο πλανητικά αλλά και συμπαντικά σε όσα λες, είναι το αρχαιότερο όλων, δλδ το ορυκτό :) Δεν ξέρω αν έχει σημασία να μπω σε περισσότερες λεπτομέριες, μιας και μόνο εμπειρικά μπορεί κανείς να δει αυτό που λέω. Όλη η γνώση βρίσκεται μέσα στην παρατήρηση της φύσης, αυτή είναι η βασική αλχημιστική αρχή και ο άνθρωπος είναι μόνο ένα μικρό κομμάτι της φύσης. Εγώ βεβαιως καταλαβαίνω την αγάπη σου και τον θαυμασμό σου για το ανθρώπινο βασίλειο, αλλά ενδεχομένως και να εκπλαγείς αν ασχοληθείς επισταμένα με την παρατήρηση των υπολοίπων βασίλειων.

      Φυσικά και θα μου έχουν διαφύγει πολλά όπως λες, αλλά συγκεκριμένα με μενα υπάρχει ένα ζήτημα στον τρόπο με τον οποίο επικοινωνώ με τους υπόλοιπους ανθρώπους και αυτός είναι καταρχήν όχι μέσω του λόγου, αλλά μέσω της παρατήρησης της αύρας και της κραδασμικής διαύγειας κάποιου. Η εξέλιξη μας γράφει πάνω στο ενεργειακό μας πεδίο, είναι το μόνο το οποίο δεν μπορεί να κρυφτεί! Ανθρώπους με περισσότερη διαυγεια και μεγαλύτερη ενεργειακή ένταση από τον μέσο όρο, έχω συναντήσει όπως σου είπα, αλλά ποτέ κάτι τόσο πολύ δυνατό όπως λες εσύ ότι έχεις συναντήσει. Φυσικά και γνωρίζω ότι υπάρχουν τέτοιες ανθρώπινες οντότητες, λίγες στον αριθμό, απλώς συγκεκριμένα εγώ δεν τις έχω συναντησει. Και θυμάμαι τώρα κάτι που μου είχε πει ένας φίλος γιόγκι, ο οποίος πέρασε πολλά χρόνια στην Ινδία διδασκόμενος γιόγκα. Στο πρώτο του ταξίδι εκεί πριν αρκετές δεκαετίες, πήγαινε με τρένο στην Αγιόντια για να συναντήσει έναν συγκεκριμένο δάσκαλο και να του ζητήσει να γίνει μαθητευόμενος του. Κάποια στιγμή μέσα από το τρένο, έβλεπε μακρυά σε κάποιο σημείο ένα έντονο φως. Ρώτησε τι είναι αυτό που βλέπει και του είπανε κάποιοι ότι εκει βρίσκεται εκείνος ο δάσκαλος που πήγαινε να δει. Και πράγματι, όταν έφτασε στο σημείο εκείνο, το φως που εξέπεμπε εκείνο το ανθρώπινο ον ήταν τόσο δυνατό και εκτυφλωτικό, που δεν μπορούσε στην κυριολεξία να τον κοιτάξει! Αυτές τις προδιαγραφές εννοώ, προφανώς ο δικός σου πύχης είναι κάπως χαμηλότερος.

      Νοητικές έννοιες οι μυήσεις; Μου φαίνεται πολύ περίεργο αυτό να το λες εσύ, καλά το άλλο για τα μαθηματικά κάνω ότι δεν το είδα καν. όχι Λύκιε, είναι απολύτως πραγματιστικές αυτές οι έννοιες και έχουν απολύτως τελετουργικό και πραγματιστικό χαρακτήρα, πρέπει να συμβούν όχι μέσα στο μυαλό του μυούμενου αλλά στην πραγματικότητα της θνητής ζωής του! Και όταν λέω τελετουργικό χαρακτήρα, δεν εννοώ τις τελετές που βλέπουμε στις ταινίες. ιδεατό επίπεδο κατανόησης των μαθηματικών ροπών συνάρτησης ;;; Λύκιε, είχες ποτέ σου κάποια οποιαδήποτε μεταφυσική εμπειρία; Πιθανολογώ πως όχι, εξ ου και το πνευματικό σου ενδιαφέρον έχεις καταλήξει στο να το φιλτράρεις μέσα από την περιορισμένη μαθηματική διάσταση.Δεν σε υποτιμώ σε καμμία περίπτωση, μάλιστα θεωρώ ότι ίσως είναι και πιο ασφαλές τελικά να μεταφράζονται τέτοιες έννοιες μέσα από μαθηματικούς υπολογισμούς.

      Διαγραφή
    30. Είσαι λοιπόν και πληροφορικάριος. Χωρίς να είναι προσωπικό για σενα αυτό που θα πω, έχω παρατηρήσει ότι εσείς οι πληροφορικάριοι, προφανώς λόγω της εντατικής ενασχόλησης σας με το δυαδικό σύστημα που λες, όλη σας η ενέργεια είναι συγκεντρωμένη σε πολύ συγκεκριμένα σημεία του εγκεφάλου σας, με αποτέλεσμα οτιδήποτε άλλο επιχειρείτε να αναλύσετε πέραν της πληροφορικής, να το κάνετε με επισής δυαδικό τρόπο. Είναι όλα πολύ τακτοποιημένα και αξιωματικά μέσα στη σκέψη σας, είναι σα να μη μπορείτε να διευρύνετε τις προσεγγίσεις σας σε μη δυαδικά συστήματα. Αυτο σε καμμία περίπτωση δε σημαίνει ότι είστε χαζοί, σημαίνει απλώς ότι είστε αγκιστρωμένοι στους περιορισμούς της ιδιότητας σας. Εσυ ας πούμε, τονίζεις πάντα τη σημαντικότητα της γνώσης και της πληροφορίας που έχει δοθεί από αυθεντίες και είναι γραμμένη κάπου, άρα είναι πιστοποιημένη τρόπον τινά, μιλάς πάντα για τη σημαντικότητα των βιβλίων, νοιώθεις ασφαλής στο να ακολουθείς τους δρόμους που έχουν δοθεί από άλλους και τους ακολουθείς πιστά, είσαι σχεδόν εξαρτημένος απο αυτούς, δε ρισκάρεις γενικώς, σου αρέσει η σιγουριά και η σταθερότητα. Γι αυτό άλλωστε και έχεις επιλέξει μια τόσο σταθερά αξιωματική θετική επιστήμη να ακολουθήσεις. Αυτό δείχνει μια έντονη γήινη και σταθερή επίδραση στον αστρολογικό σου χάρτη, πιθανώς ταυρική. Είμαι σίγουρος ότι δεν είναι ο ήλιος σου στον ταύρο, κάτι άλλο είναι ταυρικό και σε επηρεάζει έντονα σε όλους τους τομείς της ζωής σου.

      Τωρα, σχετικά με τις μυήσεις. Πέντε είναι οι μυήσεις που γίνονται στο υλικο πεδίο από ενσαρκωμένα όντα. Η μύηση της θυσίας ή απάρνησης ή σταύρωσης είναι η τέταρτη. Μετά απο την ολοκλήρωση τους, συνεχίζονται στα άλλα πεδία άλλοι τύπο μυησεων, γιατί μη νομίζει κανείς ότι άπαξ και φωτιστεί κάποιος εδώ, για να το πω απλοϊκά, τέλειωσε το έργο. Καθόλου δεν τέλειωσε, συνεχίζεται και είναι και πιο δύσκολο και απαιτητικό. Για να μπει όμως κάποιος πραγματικά στο μυητικό μονοπάτι, θα πρέπει να βάλει μέσα στον δρόμο που έχει δοθεί από άλλους, το πολύ δικό του προσωπικό στοιχείο. Και κάτι μου λέει ότι εσύ ακόμη δεν το έχεις κάνει αυτό, διατηρείς πολλές επιφυλάξεις στο να αφεθείς μέσα σ' αυτόν τον δρόμο. Αργά ή γρήγορα θα αναγκαστείς να το κάνεις όμως, αν θέλεις να πας παραπέρα, δεν υπάρχει άλλος τρόπος και τώρα είναι η κατάλληλη εποχή για να πάρεις το ρίσκο να το κάνεις και να δείξεις περισσότερη εμπιστοσύνη στην προσωπική σου εμπειρία παρά στην εμπειρια άλλων ακόμη και αυθεντιών.

      Και μιας και βρισκόμαστε στον Καταχθόνιο Δαίμονα, ξέρεις γιατί δεν υπάρχουν πλέον πολλοί αυτού του είδους; Η απάντηση σχετίζεται με τον μυητικό δρόμο.

      Διαγραφή
    31. "Λύκιε, μου φαίνεται ότι έχεις ασχοληθεί πολύ με το βασίλειο του ανθρώπου, αλλά έχεις ασχοληθεί ελάχιστα ή και καθόλου με τα υπόλοιπα τρία βασίλεια της φύσης."

      Φίλε Πωλ, ως άνθρωπος με το βασίλειο του ανθρώπου θα ασχοληθώ περισσότερο, χωρίς να παραγνωρίζω και τα υπόλοιπα βασίλεια που αναφέρεις. Δεν ξέρω αν εσύ ασχολείσαι περισσότερο με τα άλλα, αλλά νομίζω ότι μας αφορά το ανθρώπινο, εκτός και αν είσαι ορυκτός κρύσταλλος! :)
      Η παρατήρηση της φύσης μας προσφέρει γνώσεις και συναισθήματα, που βοηθούν στην ερμηνεία των πιο σύνθετων ανθρώπινων πραγμάτων. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα ανθρώπινα είναι τα σημαντικότερα στην ιεραρχία του σύμπαντος, αλλά μας αφορούν ιδιαιτέρως επειδή έχουμε την ανθρώπινη ενδελέχεια εκ φύσεως.

      Αν μπορείς να βλέπεις την αύρα των ανθρώπων και να "επικοινωνείς" έτσι μαζί τους, είναι ένα σπουδαίο προσόν που μάλλον το φέρεις εγγενώς. Ελπίζω να το αξιοποιείς καλά και ωφέλιμα για σένα και τους άλλους.
      Το θέμα των φωτισμένων δασκάλων στο οποίο αναφέρεσαι, υπάρχει μέσα και στην δική μου εμπειρία. Δεν θα μπω σε περιγραφές και λεπτομέρειες, διότι είναι προσωπικές και δεν έχει αξία η λεκτική μεταφορά τους, αφού μόνο βιωματικά εκτιμώνται.

      Οι μυήσεις διέπονται από συμβολισμούς που αντιστοιχούν σε καταστάσεις τις οποίες ο μυούμενος μαθαίνει βιώνει και να διαχειρίζεται. Πρόκειται για την ψυχονοητική και βιωματική κατάκτηση "μυστικής" γνώσης, που μπορεί να προσδώσει ικανότητες μέσω της διεύρυνσης της συνείδησης. Ωστόσο με τον γενικό όρο "μυήσεις" γενικεύουμε επικίνδυνα. Διότι υπάρχουν μυήσεις και μυήσεις και εξαρτάται για ποια μυητική "σχολή" μιλάμε. Διότι άλλη η μύηση στον Μυστικισμό και άλλη στον Εσωτερισμό.

      Τα μαθηματικά φίλε Πωλ, δεν ανήκουν στις θετικές επιστήμες, αλλά στην φιλοσοφία, όσο και αν σου φαίνεται περίεργο.
      Τα ανώτερα μαθηματικά, είναι εντελώς αφαιρετικά και είναι ο μόνος τρόπος αποκωδικοποίησης του σύμπαντος, από την ανθρώπινη διάνοια.
      Ωστόσο είναι εξαιρετικά δύσκολο σε έναν κοινό νου, να αναπαραστήσει τις μαθηματικές ακολουθίες, με απτές εικόνες, έννοιες και κοσμικές καταστάσεις της ύλης (και όχι μόνο)...

      Μέσω των μαθηματικών, η σύγχρονη επιστήμη αρχίζει πλέον να κατακτά τον χώρο του μεταφυσικού. Η κβαντική επιστήμη που καταργεί την νευτώνεια φυσική, χρησιμοποιεί πλέον κβαντικούς υπολογιστές, με μαθηματικούς αλγόριθμους. Όπερ σημαίνει ότι τα μαθηματικά μπορούν εξηγούν πολλά περισσότερα από όσα η επιστήμη ακόμη δεν εξηγεί...


      Συνεπώς δεν φιλτράρω μέσα από την καθόλου "περιορισμένη μαθηματική διάσταση", αλλά επαληθεύω και μέσα από αυτήν, αυτό που μπορώ να βιώνω και να κατακτώ ψυχονοητικά.

      "Είσαι λοιπόν και πληροφορικάριος"

      Χαχα, εκτιμώ την προσπάθειά σου να εντοπίσεις το επάγγελμά μου, αλλά δεν θα σε βοηθήσω σε αυτό. Δεν εννοώ ότι το κάνεις από περιέργεια, αλλά από ενδιαφέρον για να καταλάβεις ποιες είναι οι επιρροές μου.
      Όμως δεν χρειάζεσαι τέτοια διαδρομή. Γιατί δεν μένεις σε αυτά που λέω, αλλά ψάχνεις να δεις τι κρύβεται πίσω από αυτά;
      Είμαι ειλικρινής μαζί σου και αυτές είναι οι ιδέες που με χαρακτηρίζουν. Μην ψάχνεις για ταμπέλες και κουτάκια να με βάλεις μέσα τους.
      Ακόμη κι εγώ που ψάχνω μήπως χωράω σε κάποιο τέτοιο κουτάκι, τελικά δεν βρίσκω κανένα που να με χωράει ακριβώς. Μάλλον χρειάζομαι πάρα πολλά κουτάκια για να χωρέσω βρε Πωλ.

      Λοιπόν φίλε, δεν νιώθω ασφαλής πατώντας σε κανενός τον δρόμο, δεν δέχομαι καμία αυθεντία και δεν εγκλωβίζομαι σε κανένα δόγμα. Φτιάχνω το δικό μου προσωπικό "δόγμα" το οποίο είναι πολύ ρευστό για να είναι τελικά όντως ένα δόγμα...
      Όσο για το αν ρισκάρω, όσοι με ξέρουν θα γελούσαν στο άκουσμα ότι "ο Λύκιος δεν ρισκάρει".
      Ρισκάρω συνετά αν το θες, δηλαδή όχι ανοήτως και επιπόλαια. Ωστόσο τολμώ εκεί που λίγοι τολμούν, αν εκτιμήσω ότι αξίζει και ότι έχω ελπίδα για κάποιο ανώτερο όφελος.

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    32. Οι μυήσεις κατά την Αρκάν είναι πέντε, που συμβολικά λέγονται:
      α) Γέννηση β)Βάπτιση γ)Μεταμόρφωση δ)Σταύρωση (θυσία) ε) Ανάσταση (και Ανάληψη στους Ουρανούς)
      Μετά την Τελείωση (Ανάσταση), ακολουθεί η Ανάληψη, δηλαδή η μετάβαση σε άλλο επίπεδο εργασίας, που δεν χρειάζεται η προβολή μας στην ύλη.
      Τα γνωρίζω αυτά που λες φίλε Πωλ και εκτιμώ την συμβουλή σου.
      Είναι έτσι ακριβώς όπως τα λες και σε ευχαριστώ για την προτροπή σου.

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    33. Λύκιε, είσαι καλός συζητητής και με ευχαριστεί ο διάλογος μαζί σου. Αλλά όπως οι περισσότεροι, έτσι και εσύ στα πνευματικά ζητήματα έχεις πολλές γενικές γνώσεις, αλλά όχι εξειδικευμένες που να έχουν διανθιστεί από την πολύ δική σου βιωματική πινελιά. Πχ. διαχωρίζεις τον Μυστικισμό από τον Εσωτερισμό, όταν ο Εσωτερισμός είναι το μείγμα Μυστικισμού και Αποκρυφισμού ή δεν γνωρίζεις με ακρίβεια τα ενεργειακά σώματα κι άλλα πολλά και διαφορα που κατα καιρούς έχω δει στις συζητησεις μας :) Αυτό σε καμμία περίπτωση δεν μειώνει εσένα ως προσωπικότητα ή τον χώρο σου εδώ και όσα έχεις γράψει τόσα χρόνια. Εξάλλου, οι περισσότεροι που δείχνουν ενδιαφέρον για τον πνευματικό χώρο, είτε ονλάιν είτε οφφλάιν, το κάνουν είτε για λόγους περιέργειας, είτε επειδή ελκύονται από το μυστήριο γενικότερα, είτε για να διευρύνουν το πεδίο γνώσεων και πληροφόρησης τους, χωρίς να είναι απαραίτητο ότι διάγουν και αντίστοιχο βιωματικό πνευματικό βίο. Το ότι κάποιος είναι ευφυής ή εύστροφος δε σημαίνει κι ότι είναι ανεπτυγμένος ψυχικά. Άλλωστε ο σύγχρονος τρόπος ζωής που κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι, έχει ως αποτέλεσμα να είναι βαριά και χονδροειδής η ενεργεια τους και να μπλοκάρει την ανάπτυξη των λεπτοφυών ψυχικών ενεργειών που χρειάζονται για να μπει κάποιος πραγματικά στον πνευματικό δρόμο και στο μυητικό μονοπάτι. Για την ακρίβεια δεν είναι καθόλου απαραίτητο για τους περισσότερους να ακολουθήσουν τον μυητικό δρόμο. Η πλειοψηφία ζει τυχαία και ασυνείδητα, κάποιοι ζούν ηθικά και ενάρετα κατά το δυνατόν μετά από επιλογή τους και κάποιοι ελάχιστοι ακολουθούν συνειδητά το μυητικό μονοπάτι, το οποίο είναι και πάρα πολύ δύσκολο στην επίτευξη του. Για την ακρίβεια απαιτούνται στην καλύτερη των περιπτώσεων τουλάχιστον τρεις ενσαρκώσεις πλήρους αφοσίωσης για να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα. Δεν ξέρω ποια είναι αυτή η Αρκάν που λες. Το πάττερν των μυήσεων πάντως είναι σχεδόν ίδιο σε όλα τα συστήματα, με ελαφρές παραλλαγές.

      Θα πρέπει επίσης να σου πω ότι δεν κάνω απολύτως καμμία προσπάθεια να καταλάβω τί είσαι ή να σε ψαρέψω όπως νομίζεις. Ούτε και είσαι κλειστό βιβλίο όπως θες να φαίνεσαι, ό,τι έχω επισημάνει για σενα, μου το έχεις "πει" εσύ ο ίδιος! Συν το ότι μπορώ και σε "βλέπω", οχι μέσα από κάμερες όπως κάνεις εσύ, αλλά μέσα από άλλες μεθόδους :) Θα μπορούσα να πω κι άλλα για σενα, αλλα δε θα ήθελα να σε φέρω σε περαιτέρω δύσκολη θέση.

      Και κλείνω, λέγοντας κάποια σχετικά για το ερώτημα που έθεσα στο προηγούμενο σχόλιο μου και το οποίο μάλλον δεν πρόσεξες. Μετά την ολοκλήρωση των πέντε επίγειων μυήσεων, ο μυούμενος μπορεί να αποφασίσει αν θα συνεχίσει το μυητικό του ταξίδι σε άλλα πεδία ή αν θα επιστρέψει στο υλικό πεδίο ως Καταχθόνιος Δαίμων για να τεθεί ως δάσκαλος στην υπηρεσία της ανθρωπότητας. Πάντοτε, αυτοί που επέλεγαν το τελευταίο ήταν κατά πολύ λιγότεροι από εκείνους που επέλεγαν περαιτέρω διεύρυνση και έχει και καποια λογική νομίζω, μιας και αυτη η επιλογή παγώνει ουσιαστικά την εξέλιξη του όντος και είναι και ένας ξηρός και δύσκολος δρόμος, ουτε εγώ θα τον επέλεγα :) Πλέον στην εποχή μας, οι Καταχθόνιοι Δαίμονες είναι ακόμη λιγότεροι απο ότι ήταν κάποτε, καθώς όσοι καταφέρνουν να ολοκληρώσουν το επίγειο μυητικό πάττερν είναι πολύ λιγότεροι απο παλιότερα, με αποτέλεσμα να είναι και λιγότεροι κατ' αντιστοιχία εκείνοι που επιλέγουν την επιστροφή τους. Αυτά απο μενα Λύκιε, σε ευχαριστώ κι εγώ για τον διάλογο.

      Διαγραφή
  3. Συμφωνω με την σκεψη πως ο νους, συν τω χρονω, δυναται να κατανοει τα φαινομενα. Δεν υπαρχουν απαραβιαστες θυρες για εναν ικανο νου. Βεβαια, αλλο η δυνατοτητα και αλλο η πραγματικοτητα, ας το δουμε και αυτο, για να μην κρινουμε εξ ιδιων τα αλλοτρια. Το οτι ολοι θα μπορουσαν, δεν σημαινει πως μπορουν. Υπαρχει μια σειρα προυποθεσεων που προηγειται

    Εαν η μαγια μεγεθυνεται, αυτο σημαινει πως ο πηχυς ανεβαινει. Σαφως με την καταλληλη προπονηση και εξελιξη/βελτιωση, ολοι δυνανται να τον υπερπηδουν, ομως η πεζη πραγματικοτητα ειναι πως ολο και περισσοτεροι βρισκονται να αδυνατουν, οπερ σημαινει πως βρισκονται αποκλειομενοι απο την ουσια των πραγματων. Αυτο δεν ειναι θεμιτο να συμβαινει, οδηγει σε ελιτισμο, και την αναθρωποτητα πισω σε σκοτεινα μονοπατια της ιστοριας της, που εμεις οι Ελληνες εχουμε πολεμησει σκληρα να αντιπαρελθουμε μεσω δημιουργηματων οπως η δημοκρατια, δικαιοσυνη, ανθρωπισμο κοκ

    "υπάρχει άλλη λειτουργία που αναπτύσσεται αυτόματα, ώστε να καταφέρνει να τροφοδοτεί την συνείδησή μας με νέα στοιχεία."

    Σε ποια λειτουργια αναφερεσαι αγαπητε Λυκιε; Διαισθηση μηπως;
    Απο τον Μουραβιεφ μαθαινουμε πως η πιο σημαντικη τροφη για τον ανθρωπο ειναι οι "εντυπωσεις". Αυτες διακρινονται σε τυπου Α και τυπου Β. Τυπου Α ειναι ολα οσα παιζει η τηλεοραση. Αχρηστες πληροφοριες για το ειναι του ανθρωπου, χρησιμες μονο για να εξυπηρετειται ικανοποιητικα ο ρολος του στην κοινωνια ως μελος της. Τυπου Β, ειναι αυτες που ειναι περα και πανω απο τον κοσμο της υλης. Τυπου Β ειναι αυτες που ο μεσος ανθρωπος ΔΕΝ μπορει να συναντησει, ειναι λογοκριμενες. Παρατηρωντας κομματια αυτων των πληροφοριων στο διαδικτυο, παρατηρω πως ειναι ενεργη η προσπαθεια εξαφανισης τους. Πληροφοριες που στο παρελθον ηταν αναζητησιμες, τωρα δεν υπαρχουν. Εγω ομως τις γνωριζω καλα,διοτι τις ειχα συναντησει και η επιδραση τους ηταν εντονη, που σημαινει πως τις θυμαμαι.

    Αυτο σημαινει πως η δουλεια του νεου ερευνητη θα γινεται ολοενα και δυσκολοτερη. Η δουλεια της αναζητησης ηταν ηδη τιτανια, οποτε το να γινει δυσκολοτερη ισοδυναμει σχεδον με αποκλεισμο. Καποιες εξαιρεσεις δεν σημαινει πως ο κανονας δεν ισχυει.

    Χωρις τις επιδρασεις τυπου Β, θεωρω πως ο νους ειναι καταδικασμενος στην στασιμοτητα. Δεν εχει γνωρισει ποτέ πως υπαρχει και κατι αλλο, οποτε τι να αναζητησει; Θα νιωθει ο ανθρωπος πως κατι του λειπει, και θα αναζητει ψιχουλα πνευματικοτητας εδω και εκει. Αν δεν γινει ερμαιο σε παθη και εθισμους που ειναι το πιθανοτερο

    Joker



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με τον γενικό όρο "διαίσθηση", εννοώ την εξωαισθητήρια αντίληψη, αλλά και την πέραν της λογικής διεργασίας αντίληψη των φαινομένων. Η κβαντική φύση του νου μας, επιτρέπει επίσης την διεπαφή και αλληλεπίδραση με τον κοσμικό νου, αλλά και με νόες παράλληλων κόσμων. Συνεπώς δεχόμαστε μηνύματα και από μη λογικές και αισθητές πηγές. Όμως η ικανότητα της νοητικής επεξεργασίας των μηνυμάτων, εξαρτάται από την εκπαίδευση, την εγγενή ευφυία, την ψυχοσύνθεση, ακόμα και από την διατροφή μας.
    Ο εγκέφαλος είναι ένα σπουδαίο εργαλείο. Ωστόσο το πως θα τον χρησιμοποιήσουμε, είναι δική μας επιλογή. Ο βιολογικός νους εκπαιδεύεται και αναβαθμίζεται μέχρις ένα σημείο, πολύ μακρύτερα από όσο φανταζόμαστε.
    Παρόλα αυτά το ασυνείδητο όπως και η συνείδηση, δεν κατοικούν μέσα στον βιολογικό εγκέφαλο, αλλά στο νοητικό επίπεδο, του οποίου προβολή είναι ο βιολογικός εγκέφαλος. Συνεπώς ο τελευταίος, αν και πεπερασμένος και θνητός, διαθέτει κβαντικότητα και ανοιχτούς διαύλους με την ανώτερη συνείδηση, ατομική και συλλογική.

    Η απόκρυψη των πληροφοριών και τελικά ο έλεγχος της πληροφορίας που διακινείται στο διαδίκτυο, ήταν μόνιμος στόχος της εξουσιαστικής και πνευματικής ελίτ του πλανήτη.
    Ωστόσο το διαδίκτυο δεν αποτελεί τον μόνο τρόπο πρόσβασης σε πληροφορίες, απλά αποτελεί τον ευκολότερο.
    Τα βιβλία είναι διαχρονικά η καλύτερη πηγή και βέβαια, ο έλεγχος της ελίτ δεν τα αφήνει ανέγγιχτα.
    Αυτό που δεν μπορεί να ελέγξει όμως, είναι τα παλιά βιβλία που κομίζουν κρυμμένη γνώση και η ελίτ δεν μπορεί να εξαφανίσει.
    Άλλη πηγή είναι η συμμετοχή σε διαλόγους που διαμοιράζουν σκέψεις, ιδέες και πληροφορίες. Ίσως αυτή είναι η καλύτερη πηγή, διότι έχει αμεσότητα και διαδραστικότητα που δεν παρέχουν τα βιβλία.

    Αυτοί που δεν έχουν χρόνο, πρόσβαση και ενδιαφέρον για μαθησιακή και νοητική πρόοδο, δυστυχώς είναι αναγκασμένοι να ζουν στο σκοτάδι, στην δεισιδαιμονία, τον φόβο, την πλάνη, τον φανατισμό και την εθελοτυφλία. Αποτελούν το ιδανικό ποίμνιο των ποιμένων-εξουσιαστών και σε αυτούς στηρίζονται όλες οι εξουσίες τους.

    Εδώ λοιπόν, έχουμε έναν στραγγαλισμό της πληροφορίας, ώστε ο άνθρωπος να παραμένει νοητικά χρήσιμος στο σύστημα και όχι νοητικά ελεύθερος.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αλήθεια είναι αυτό αγαπητέ Τζόκερ. Η αναζήτηση στο διαδίκτυο δίνει εμφανώς λιγότερα αποτελέσματα συγκριτικά με πριν κάποιους μήνες. Λες και ένα μεγάλο πέπλο έχει σκεπάσει τα παράθυρα στον κόσμο.
    Αν ο ερευνητής της αληθείας αποκόπτεται τόσο φασιστικά από την πρόσβαση στην πληροφορία, περιορίζεται σε μεγάλο βαθμό η ταχύτητα δημιουργίας νέων συνάψεων.
    Θα υπάρχει πάντα μια ελιτ αλήτ(-ικη) που λέει και ο δρ.Γρίβας η οποία θα ωφελείται εις βάρος των ανίδεων μαζών τις οποίες επιτηδευμένα θα κρατούν στο σκοτάδι για να χειραγωγούνται ανηλεώς.

    Ανατολή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπέρα Λύκιε, δνε το γνώριζα αυτο για τα βιβλία.
    Σε ευχαριστω.
    Με αγάπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα αγαπητή του Aya!
      Παλιά η γνώση κρυβόταν μέσα σε βιβλία και πολλά από αυτά δεν ήταν προσβάσιμα στους πολλούς.
      Βεβαίως και σήμερα ισχύει αυτό, πλην όμως υπάρχει στο διαδίκτυο πολλή πληροφορία, που την βρίσκει κανείς πολύ εύκολα, με ένα κλικ (αρκεί να ξέρει πως θα την αναζητήσει)!
      Παρόλα αυτά, η αναζήτηση πληροφοριών και η ανάγνωσή τους, καταγράφεται και ελέγχεται.
      Αντιδιαμετρικά, η κατοχή και η ανάγνωση βιβλίων, δεν ελέγχεται και δεν καταγράφεται πουθενά...
      Παρόλα αυτά, δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν εξαφανιστεί βιβλία από τα βιβλιοπωλεία ή ακόμη έχουν συγκεντρωθεί και καεί, για να μην διαρρεύσει το περιεχόμενό τους στις μάζες...
      Όσοι έχουν παλιά βιβλία και παλιές εκδόσεις, καλό είναι να μην τα πετούν. Υπάρχουν περιπτώσεις που στις νέες επανεκδώσεις βιβλίων, λείπουν ολόκληρα εδάφια ή έχουν παραλλαχθεί.

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  7. Οι underground στη συζήτηση έχουν να κάνουν με την γενικότερη εικόνα και στάση ζωής ανθρώπων οι οποίοι αντιστρατεύονται τον στυγνό ρασιοναλισμό. Ουσιαστικά, έχουμε πιάσει τα δύο απαραίτητα άκρα, ρεαλισμού/υλισμού-ρομαντισμού/ιδεαλισμού για να συμφιλιώσουμε τα εκατέρωθεν πλεονεκτήματα χωρίς απαραίτητα να αποδίδουμε στις τάσεις, πολιτική χροιά, ειδικά με τα σημερινά δεδομένα όπου αριστερές και δεξιές ‘’ιδεολογίες’’ συγχωνεύονται σε μια τρανς συνισταμένη. Εξάλλου όλοι μας κρύβουμε μέσα μας κομμάτια του Χάους και της Τάξης.
    Η προσαρμοστικότητα στις νόρμες δεν υποδηλώνει πάντα ευφυΐα κι ούτε φυσικά φέρνει την ευτυχία. Ουκ ολίγες φορές, πετυχαίνει το ακριβώς αντίθετο διότι εγκλωβίζει τον άνθρωπο σε δήθεν κανονικότητες οι οποίες εν τοις πράγμασι τον καταπιέζουν, τον παραπλανούν και τον διαφθείρουν να ανέχεται τη νοσηρότητα του κατεστημένου και ταυτόχρονα του δίνει άλλοθι να ολιγωρεί και να φυγοπονεί όταν αυτό που επιβάλλεται είναι να δημιουργήσει κύμα αλλαγής. Η παγκόσμια κατρακύλα είναι απόρροια της δύναμης του μηχανισμού που κινεί τα δύο άκρα να ευνουχίζει τόσο τη λογική όσο και την φαντασία. Συνεπώς η ευτυχία δεν επισκέπτεται συγκεκριμένα μόνο πατώματα αλλά ατομικές ανθρώπινες στιγμές.
    Δεν μπορεί να εξαφανιστεί έτσι απλά η συστημική δομή των κοινωνιών μας και αυτό επειδή όντως εμείς οι ίδιοι οι εξουσιαζόμενοι, αναγνωρίζουμε στην ελίτ λόγο ύπαρξης ακόμα κι αν είναι μόνο για να κυνηγάμε ανικανοποίητοι φαντάσματα. Το θέμα είναι να καταφέρουμε την ελίτ να απαρτίζεται από τους άξιους και όχι από χρησιμοθηρικά λαμόγια.
    Οι άνθρωποι με τις ‘’άπειρες’’ προδιαγραφές, δεν κάνουν μπαμ από μακριά. Η καρδιά και οι λογισμοί τους είναι διάπυροι κάλλους στους οφθαλμούς που αντέχουν και αξιώνονται να διακρίνουν το φως τους. Χρειάζεται να διαθέτει κανείς διαύγεια νου για να αντιληφθεί το μεγαλείο πίσω από το προφανές. Καταχθόνιοι δαήμονες υπάρχουν διάσπαρτοι κι ας θολώνει το μάτριξ την όρασή μας με ελκυστικά ηδονιστικά ερεθίσματα για αποπροσανατολισμό. Αν δεν τραβήξουμε μόνοι μας την κουρτίνα, αναζητώντας και περνώντας τα μυητικά στάδια, μην περιμένουμε να φανερωθεί ο δρόμος. Μια πρόωρη αποκάλυψη του ξέφωτου, θα αποστερούσε από τον αναζητητή τη χαρά της κατάκτησης και της εμπειρίας του ταξιδιού. Πραγματικά χρειάζεται προσωπική κατάθεση ψυχής σε κάθε βήμα για το αντί-τιμο.

    Pink Panther

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Μια πρόωρη αποκάλυψη του ξέφωτου, θα αποστερούσε από τον αναζητητή τη χαρά της κατάκτησης και της εμπειρίας του ταξιδιού. Πραγματικά χρειάζεται προσωπική κατάθεση ψυχής σε κάθε βήμα για το αντί-τιμο."

    Σωστα, ας προσεχουμε ομως παντα το ρητο "Οσα δεν φτανει η αλεπου, τα κανει κρεμασταρια" (sour grapes,αγγλιστι). Εγω δεν ειμαι συμφωνος απολυτως με αυτην την προσεγγιση. Ισως να ειναι οντως καλυτερα ετσι. Να υπαρχει μια γραμμικη συνεχεια και προοδος. Αλλωστε αυτο ειναι το φυσιολογικο. Ομως, δεν ζουμε σε φυσιολογικες εποχες. Αυτο θα ισχυε ισως, την εποχη των αρχαιων ελληνων, οπου τα Μυστηρια ηταν διαθεσιμα σε ολους. Σημερα, η γνωση των Μυστηριων αποτελει πλεονεκτημα μια ελιτ, που τις περισσοτερες φορες, οι επιδιωξεις της δεν συμβαδιζουν με τις αξιες του ανθρωπισμου.

    Ζουμε σε μια εποχη χειραφετησης, οπου πλεον οι θεσμοι δεν λειτουργουν κεντρικα, τα πραγματα και η γνωση προωθουνται απο ανθρωπο σε ανθρωπο(peer to peer). Αυτο ειναι μια επανασταση, διοτι οι ανθρωποι δεν ειναι υποχρεωμενοι να περιμενουν την εξελιξη των κεντρικων τους δομων-θεσμων (πχ εκκλησια) αλλα μπορουν να αναπτυχθουν μεμονωμενα. Αυτο τους απελευθερωνει και απο τον νομο που δεν επιτρεπει στους ανθρωπους να αφυπνιστουν μαζικα. Αυτο συμβαινει διοτι πλεον οι ανθρωποι εχουν αναπτυξει την ικανοτητα να σκεφτονται απο μονοι τους. Αυτο δεν σημαινει φυσικα πως σκεφτονται ορθοτερα, ωστοσο δυνανται να υπαρξουν καποιες λιγες μεμονωμενες ομαδες που να προοδευσουν τοσο καλα, που να προχωρησουν περα απο το αναμενομενο. Γιατι να μην μπορουν αυτοι που πραγματικα το επιθυμουν να δουν περα απο το πεπλο, λοιπον; Γιατι να μην μπορουν να συνομιλησουν με τους θεους; Σιγουρα αυτη ειναι μια ικανοτητα που κατακταται, ωστοσο ο ανθρωπος ειναι ενα εργο σε εξελιξη. Οπως καθε εξελικτικη διαδικασια, περναει απο καποια κομβικα σημεια που θα τον σημαδεψουν, και αυτον και την πορεια του.

    Εγω ειμαι απολυτος υποστηρικτης των ενθεογενων ουσιων, οπως η αγιαχουασκα. Ωραιο ειναι να βλεπουμε το μετα, το πού πηγαινουμε, ωστε να δουμε αν αξιζει τον κοπο να περνουμε τοση ταλαιπωρια και προσπαθεια. Υπαρχουν στιγμες που καθε ανθρωπος στο ταξιδι του εχει αναγκη αυτης της υπενθυμισης, χωρις να μπορει να την προκαλεσει μονος του. Δεν θελω να βασιζονται οι ανθρωποι στην πιστη, διοτι κυκλοφορουν πολλοι ψευτες και εκμεταλλευτες. Καθε ανθρωπος ας δει μονος του και ας αποφασισει. Και αυτο, ουσιες οπως το DMT ή η ψιλοκυβινη μπορουν να το προσφερουν. Θεωρω την αγιαχουασκα την ασφαλεστερη. Καθε ουσια ομως χρειαζεται απόλυτο σεβασμο, οπως και η προσεγγιση μας. Εκει φαινεται αν καποιος ειναι ετοιμος, στον σεβασμο που φερει στην προσεγγιση του. Τα υπολοιπα θα του προσφερθουν απο το Θείο με ευχαριστηση.

    Αλλωστε υπαρχουν και ανθρωποι που τα τα μυαλα τους δεν δουλευουν μονο γραμμικα. Ειτε απο επιλογη, ειτε απο λαθος, δουλευουν αναποδα.
    Η αξια του ανθρωπου δεν κρινεται μονο απο το σημειο που βρισκεται τωρα, αλλα και απο το σημειο στο οποιο δουλευει για να βρεθει στο μελλον.


    Δεν υπαρχουν underground ανθρωποι. Υπαρχουν ανθρωποι που δυσκολευονται να κοινωνικοποιηθουν. Συνηθως αυτη ειναι μια διαδικασια που συμβαινει μεταξυ των 4-7 ετων. Αν δεν συμβει ομως, ιδεοληψιες διαφορες λογης δικαιολογουν (rationalize) αυτην την αδυναμια. Δημιουργουν οποτε μια κοινωνια, διοτι το θελουν, το χρειαζονται, το εχουν αναγκη οπως καθε ανθρωπος (ο ανθρωπος ειναι κοινωνικο ον, ο ανθρωπος που δεν ανηκει στην κοινωνια ειναι ειτε θηριο ειτε θεος(σσ. ολοι θα πουν θεος, αλλα προφανως ειναι θηρια)), αλλα οοοχι, δεν εχουν καμια σχεση με αυτην την γνωστη κακια κ*λοκοινωνια. Και ομως, το ιδιο πραγμα ειναι.
    Νομιζω η γνωστικη δυσαρμονια και αντιθεση καθισταται σαφης. Αν οχι, η χρηση του β' πληθυντικου και οι γενικευσεις το καθιστουν προφανες. Προσοχη στην συναναστροφη με ανθρωπους που δεν εχουν τιποτα να χασουν και θεωρουν πεπλανημενα πως "αδικουνται". Αν δεν υπαρχει ηθικη, τοτε η εγκληματικοτητα ερχεται ως δευτερη φυση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Για ποιο λογο οι μυστες, που αποτελουν την άξια ελιτ, να βγουν μπροστα; Ειναι ετοιμος ο κοσμος να τους εκτιμησει; Δεν το πιστευω. Οποτε ειναι απολυτως λογικο να μην βαλουν τους εαυτους τους σε θεση δεινη, αναλαμβανοντας προβληματα των αλλων, (καθως τα δικα τους τα εχουν λυσει) μονο και μονο για να ερχονται αντιμετωποι με την αχαριστια των ανθρωπων.

    Ρομαντικο vs κλασσικο. Ψυχη vs νους. Ολοι οι φιλοσοφοι αναζητουσαν τροπο να τους παντρεψουν. Δεν χρειαζεται να γινουν ενα, πιστευω. Χρειαζεται να συνυπαρχουν ερωτευμενοι αντι να πολεμουν μεταξυ τους. Αν αγαπιουνται, τοτε δεν τιθεται ζητημα επικρατησης.

    Τα παντα μπορουν να εξηγηθουν με την λογικη, ακομα και το αρρητο Θειο. Ομως, χρειαζεται και ενας νους αναλογου επιπεδου για να το πραξει. ΤΟ οτι δεν μπορουμε να τα εξηγησουμε σημερα, δεν σημαινει πως δεν εξηγουνται. Πρωτα ομως ερχεται η βιωση μεσω του συναισθηματικου κεντρου και μετα η κατανοηση του νοητικου κεντρου. Αυτη ειναι η σειρα των πραγματων.
    "Με τον γενικό όρο "διαίσθηση", εννοώ την εξωαισθητήρια αντίληψη, αλλά και την πέραν της λογικής διεργασίας αντίληψη των φαινομένων. "
    Εδω ο Λυκιος μας περιγραφει την χρηση του Ανωτερου συναισθηματικου κεντρου του ανθρωπου. Ειναι μεσω αυτου που ο ανθρωπος δυναται να προσεγγισει το Ανωτερο νοητικο του κεντρο. Ομως εμας δεν μας αφορουν ακομα αυτα. Διοτι πριν απο αυτα πρεπει να δουλεψουμε στα 5 βασικα κεντρα που αποτελουν την ανθρωπινη μηχανη μας και να επιτυχουμε μια ισορροπια, πριν ιχνηλατησουμε τα δυο ανωτερα. Τα 5 ειναι: Κινητικο κεντρο, Ενστικτωδες κεντρο, Συναισθηματικο κεντρο, Νοητικο κεντρο, Σεξουαλικο κεντρο

    Αγαπητη Ανατολη, χαρη μας κανουν. Η αποκοπη απο την πληροφορια και τις εντυπωσεις τυπου Β, αποτελουν μια ωραια αιτια που δυναται να προκαλεσει την εμφανιση καποιου μεγαλου Μυστη. Αν μας ενοχλει αυτο εμας 1 φορα, εκεινους τους ενοχλει 100. Ομως, τι μπορουμε να κανουμε για να βοηθησουμε ωστε κατι τετοιο να συμβει; Ειναι σημαντικο αυτο. Καταρχας, χρειαζεται να δημιουργησουμε ενα ασφαλες χωρο υπαρξης. Να υπερασπιζομαστε το πνευματικο απεναντι στην ανθρωποφαγια που κυριαρχει. Να το ζητησουμε με ειλικρινεια και θηλυκοτητα. Αν εμεις, δεν αρνιομαστε την βοηθεια σε ενα παιδι που θα μας το ζητησει ευγενικα και σεβασμια, τοτε ιδια θα ιεναι και η αντιμετωπιση ενος μυστη.

    Οι εντυπωσεις τυποθ Β ειναι σημαντικες, διοτι αποτελουν τροφη οπως ο αερας που αναπνεουμε και το φαγητο. Οποιος τις αποκοπτει διαπραττει εγκλημα κατα της ανθρωποτητας. Ομως,τιποτα δεν μπορει να αποκοπει, οσο η Πηγη ειναι προσβασιμη στον ΚΑΘΕ ΕΝΑ απο εμας. Εαν ηταν στο χερι μου μαλιστα, θα εξασφαλιζα υψηλη προσβασιμοτητα για ολους τους ανθρωπους σε ενθεογενεις ουσιες.

    Joker

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τα ανώτερα μαθηματικά, είναι εντελώς αφαιρετικά και είναι ο μόνος τρόπος αποκωδικοποίησης του σύμπαντος, από την ανθρώπινη διάνοια.
    Λύκιε βιβλιογραφία για Ανώτερα Μαθηματικα? ΜΕ ενδιαφέρει και στο εμαιλ μου αν εχεις χρόνο. Ευχαριστώ
    <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αχχχχ ναι, Λύκιε. Στείλε στα υπόλοιπα εμαιλ σου αν έχεις χρόνο, να αυτομορφωθείς περισσότερο και μετά για επιδόρπιο ξαναέλα να μας πεις για τον ...μέγα Παίχτη :) Χωρίς βιβλιογραφία αυτή τη φορά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Arcan Schule-Ιδρυθείσα το 1923 υπό της Αλίκης Μπέιλυ στην Νέα Υόρκη ως ασκητική σχολή εις την τεχνική του διαλογισμού για την ανάπτυξη των πνευματικών ικανοτήτων. Η διδασκαλία πραγματοποιείτο μέσω αλληλογραφίας και διδακτικών επιστολών.

    Αρκάνιον-Το μυστικόν, το απόρρητον, το μυστηριώδες. Χρησιμοποιήθηκε στη γλώσσα της ρωμαϊκής εκκλησίας προς δήλωσιν των ανέκφραστων πραγμάτων και των Μυστηρίων.

    Ανατολή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ......

    Οι "Εννεάδες" του Πλωτίνου οδηγούν στην κατανόηση των Μυήσεων.

    Δεν γίνεται εκ των πραγμάτων, πόσο μάλιστα και να εισερχόμασθε με τους αριθμούς στην αντιληπτικότητα των βαθμίδων .. να μιλάμε για πέντε ή για οκτώ βήματα.. εφόσον το εννέα "πληρεί" την δεκάδα.

    Και τι με αυτό ;

    "Ναι µα τον αµετέρα ψυχά παραδόντα Τετρακτύν, παγάν αενάου Φύσεως ριζώµατ’ έχουσαν".

    ( Ναι, ορκίζοµαι σ’ Αυτόν που µου παρέδωσε την Τετρακτύν, την έχουσα τα ριζώµατά της στην πηγή της αενάου φύσεως ).

    Πιστεύω όμως ότι εν της πορείας της ανταλλαγής των απόψεων θα φανούν "σημεία" λόγω της αρίθμησης του συγκεκριμένου αναψυκτηρίου.

    36

    Η Ψυχή "ορά" δια του τετραγωνισμού της.

    Υ.σ
    Όσο για το "Αρκάν" - "Αρκάνιον".. και σε σχέση με τις μυήσεις.. δεν μας παραπέμπει έμμεσα και στο διαχρονικό μήνυμα... "Et in Arcadia ego" ( ήμουν κι εγώ στην Αρκαδία ) στον πίνακα του Νικολά Πουσέν "Οι βοσκοί της Αρκαδίας" ;

    Στην Αρκαδία εμφανίστηκαν και οι προΟλύμπιες Θεότητες.
    Εκεί και η πρώτη πόλη.. η Λυκόσουρα. Θεωρούταν η ιερότερη και παλιότερη πόλη της Αρκαδίας, μάλιστα όπως αναφέρει ο Παυσανίας ήταν η πρώτη πόλη που είδε ο ήλιος, παλαιότερη όλων των πόλεων σε γη και νησιά, δηλαδή η πρώτη πόλη που ιδρύθηκε στον πλανήτη.


    Ποιητής των χρωμάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ας μου συγχωρήσεις την καθυστερημένη απάντηση, αγαπητέ Πωλ. Δεν σε περιφρόνησα, αλλά δεν είχα χρόνο.

    Σίγουρα δεν είμαι όσο "ειδικός" θα ήθελες στον Εσωτερισμό, αφού όσα γράφω δεν είναι πάντα σύμφωνα με τις δικές σου γνώσεις, βιωματικές ή όχι.
    Ωστόσο όχι μόνο θεωρητικές γνώσεις έχω στον Εσωτερισμό, αλλά και ανάλογες βιωματικές εμπειρίες, αφού μεγάλωσα μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον και είχα επαγωγική επίδραση.
    Δεν μπορώ να βαθμολογήσω τις γνωστικές μου επιδόσεις (μπορεί να μένω μετεξεταστέος), αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν είμαι περαστικός από αυτό τον χώρο. Παρόλα αυτά, ουδέποτε μυήθηκα μυσταγωγικά στον Εσωτερισμό.

    Πράγματι όλες οι Στοές, οι Εταιρίες, οι Σχολές και τα Τάγματα, διδάσκουν τα ίδια πράγματα, με μικρές παραλλαγές. Παρόλα αυτά υπάρχουν ακόμη και συγκρουόμενες απόψεις επάνω στο ίδιο θέμα.
    Κατά τη δική μου γνώμη, δεν είναι αναγκαίο να έχει περάσει κανείς μέσα από τελετουργικά τυπικά μυήσεων, για να λάβει γνώσεις από κάθε μύηση.

    Ωστόσο όλοι οι μύστες επιμένουν ότι μόνο μέσα από την μυσταγωγική τελετή, επιτυγχάνεται η αληθής μύηση. Ειδάλλως η απεικονιστική ή συμβολική μύηση, που στερείται ατομικής προσπάθειας προς την τελείωσή του, είναι ελλιπής. Κατ΄αυτούς, η μύηση προσφέρει την επίσπευση της εσωτερικής εξέλιξης, συνδυάζοντας την γνώση με το ατομικό βίωμα, με μυσταγωγικό τρόπο.

    Είναι αλήθεια ότι ο άνθρωπος που διαβιοί μέσα στο κοινωνικό γίγνεσθαι, δυσκολεύεται να μεταστραφεί σε μια ανώτερη κατάσταση συνειδήσεως από μόνος του, χωρίς τη βοήθεια μιας οργανωμένης δομής (Τάγμα, Στοά, Εταιρία, Σχολή), που θα του προσφέρει μέσα από προπαρασκευαστική διαδικασία, την βαθμιαία και σταδιακή αναγωγή προς την φώτιση και την τελείωσή του.

    Πιστεύω λοιπόν, ότι αν ένας άνθρωπος έρχεται εξελιγμένος στην παρούσα του ενσάρκωση, έχει εγγενή έφεση στην εσωτερική γνώση, την κατέχει εσωτερικά και την ενθυμείται κατά την διάρκεια των βιωματικών του εμπειριών. Η μυσταγωγική μύηση, βοηθά στην επιτάχυνση της εσωτερικής εξελίξεως, παρακάμπτοντας την αργή αυτομυηούμενη διαδικασία, παρόλο που υπάρχει ο κίνδυνος να εκπέσει κανείς στην στείρα τυπολατρία και να εκτραπεί απ΄ τον προορισμό του.
    Καταλήγω στο συμπέρασμα, ότι η μύηση ωφελεί τα μάλα στην εσωτερική εξέλιξη του ανθρώπου, αλλά ούτε πανάκεια αποτελεί για όλους, ούτε αποτελεί αναπόφευκτο μονόδρομο για την αυτοεξέλιξη.

    Ένας άνθρωπος που δεν στοχάζεται επάνω στα βιώματά του για να τα κατακτήσει, η μύηση δεν θα του προσφέρει τίποτα περισσότερο από έναν στείρο τυπολατρικό φανατισμό.

    Η ARCAN SHULE (Σχολή Αρκάν ή Αρκέην) ιδρύθηκε το 1923 από την Alice Bailey στην Ν. Υόρκη και διδάσκει την τεχνική του διαλογισμού για την ανάπτυξη των πνευματικών δυνατοτήτων, δια αλληλογραφίας και κρυφά.
    Στην πραγματικότητα είναι μια συνέχεια της Θεοσοφικής Εταιρίας της Έλενας Μπλαβάτσκυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δεν είμαι κλειστό βιβλίο αγαπητέ Πωλ και ούτε θέλω να φαίνομαι ως τέτοιος. Απελευθερώνω τις πληροφορίες που θέλω εγώ για το άτομό μου και το κάνω συνειδητά. Ωστόσο κρύβω αυτές που κρίνω ότι δεν χρειάζεται να ξέρει κάποιος άγνωστος, όπως κάνεις και εσύ, αλλά και κάθε εχέφρων άνθρωπος.

    Δεν αποτελεί στόχο μου να "βλέπω" τους άλλους, ούτε με κάμερες, ούτε με "άλλες μεθόδους", φίλε Πωλ! Δεν με ενδιαφέρει να αποκαλύψω με το ζόρι κανέναν σας. Ο καθένας είναι ελεύθερος να δείχνει την εικόνα που θέλει και που τον εκφράζει κάθε στιγμή. Αυτό είναι που "κρίνεται" εδώ και όχι εν συνόλω η προσωπικότητα.
    Τίποτα δεν μπορεί να με φέρει σε "δύσκολη θέση", διότι τίποτα περισσότερο απ΄όσα σου έχω πει δημόσια, δεν είσαι σε θέση να "ξέρεις" για μένα. Καταλαβαίνω την εικόνα που θέλεις να έχω για σένα, αλλά δεν χρειάζεται να εμμένεις σε αυτό. Έχω πολύ καλή επίγνωση του εσωτερικού σου κόσμου και αυτός είναι που εκτιμώ. Εκτιμώ τους ανθρώπους που έχουν ευέλικτη εξελιξιμότητα, που είναι διαισθητικοί και ευφυείς.

    Τέλος, δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν οι σημερινοί Καταχθόνιοι Δαίμονες είναι λιγότεροι από αυτούς άλλων εποχών, ή είναι η εποχή μας που τους έχει καταπνίξει.
    Δεν ξέρω πόσοι ήταν στους αρχαίους χρόνους, πόσοι τον μεσαίωνα και πόσοι τώρα.
    Ξέρω όμως ότι στη σημερινή μας εποχή, που η πληροφορία πλημμυρίζει την ανθρωπότητα, κάπου χάνεται η αλήθεια και αλλοιώνεται η πραγματικότητα μέσα από τα πιξέλια (που λες και συ).
    Παλιά τα συγγράμματα αφορούσαν την πνευματική ελίτ και η γνώση ήταν κρυμμένη μέσα σε βιβλία, που αναλόγως ήταν ή όχι διαθέσιμα στις μάζες.
    Σήμερα τα βιβλία αντικατέστησαν οι οθόνες του διαδικτύου και ο καθένας παρουσιάζει τις απόψεις του, με ανεξέλεγκτο τρόπο. Η παραπληροφόρηση, η υπερπληροφόρηση και η προπαγάνδα, καταπνίγουν την αλήθεια και την διαστρεβλώνουν επιτήδεια.
    Παλαιότερα οι πνευματικά ανήσυχοι άνθρωποι, είχαν ως μονόδρομο την μύηση σε κάποια εταιρία, στοά ή τάγμα, αν κάποια δογματική θρησκεία δεν ικανοποιούσε την αναζήτησή τους.
    Σήμερα οι άνθρωποι νομίζουν ότι μπορούν να μάθουν τα πάντα μέσα στο διαδίκτυο. Κορεύουν την δίψα τους μέσα στην θάλασσα της νοθευμένης πληροφορίας και μαθαίνουν να αρκούνται σε αυτό, επειδή θεωρούν ότι την "κατέκτησαν" με το σπαθί τους.
    Τελικά είναι λιγότεροι αυτοί που θα ακολουθήσουν τον Εσωτερικό δρόμο και θα μυηθούν, ώστε να μπορέσουν να εξελιχθούν μέσω αυτής της ατραπού.
    Εκτός της ατραπού, οι αυτομυηούμενοι χρειάζονται περισσότερο χρόνο (και περισσότερες μετενσαρκώσεις) για να ολοκληρώσουν την τελείωσή τους και να κληθούν σε ρόλους Διδασκάλων (Καταχθονίων Δαημόνων).

    Ωστόσο υπάρχουν Καταχθόνιοι Δαίμονες, πλην όμως δεν μπορούν να είναι γνωστοί στο ευρύ κοινό της διαδικτυακής πληροφορίας.

    Κλείνω λέγοντας ότι οι Καταχθόνιοι Δαίμονες, με την αποδοχή του ρόλου τους κοντά στον ενσαρκωμένο άνθρωπο της ύλης, διακινδυνεύουν να εκπέσουν ξανά, διότι η ύλη ασκεί αδυσώπητη έλξη προς την εκτροπή...
    Αυτό είναι σε γνώση των τετελειωμένων και είναι ο λόγος που αρνούνται αυτό τον ρόλο.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει, δεν χρειάζεται να απολογείσαι, ξέρω ότι δεν διαθέτεις επαρκή χρόνο, καθότιν εργάζεσαι σκληρά. Καταλαβαίνω επίσης ότι είσαι καλός στα παιχνίδια ρόλων και έχεις μάθει να είσαι πιστευτός μέσα από αυτά, οπότε στις ελάχιστες περιπτώσεις που εμφανίζεται κάποιος που μπορεί να δει τί κάνεις, δυσκολεύεσαι να το αποδεχτείς. Ίσως τελικά να μην είσαι και τόσο ικανός στην διάκριση όσο νομίζεις :) Ενεργειακά είσαι καλός στην εκπομπή συναισθημάτων, ίσως επειδή διατηρείς εμμονικότητες γύρω από συγκεκριμένης φύσης συναισθήματα, με αποτέλεσμα να αυξάνει ο ενεργειακός όγκος τους και έτσι να γίνονται περισσότερο αντιληπτά από τον δέκτη, όχι κάτι παραπάνω όμως. Ένυγουέηζ, δε νομίζω ότι έχω κάτι περαιτέρω να πω, θεωρώ ότι είπα αρκετά, περισσότερα κιόλας από όσα συνηθίζω,ίσως κάτι τελευταίο αναφορικά με τους Καταχθόνιους Δαίμονες. Δε συμφωνώ με τη θέση σου, είναι σα να λες ότι κάποιος έχει τελειώσει και την τριτοβάθμεια εκπαίδευση και η επιστροφή του στην δευτεροβάθμεια ή πρωτοβάθμεια για να διδάξει, ενέχει τον κίνδυνο να επιστρέψει εξελικτικά εκεί. Αυτοί που νομίζουν ότι μπορεί να εκπέσουν ή διατηρούν επιφυλάξεις για να τεθούν εξ ολοκλήρου στην υπηρεσία της ανθρωπότητας, ΔΕΝ είναι Καταχθόνιοι Δαίμονες, κάτι άλλο είναι. Σχετικά με τα μαθηματικά, σίγουρα δεν μπορώ να συνεισφέρω στον διάλογο, δεν διαθέτω μαθηματικό νου, δεν κατέχω καν τα κατώτερα μαθηματικά πόσο μάλλον τα ανώτερα! Οπότε αυτά από μενα, καλή συνέχεια :)

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ Πωλ, γιατί ασχολείσαι τόσο πολύ μαζί μου; Θαρρώ έχεις αποκτήσει κάποια εμμονή και μάλλον θα πρέπει να απαγκιστρωθείς από αυτό. Η προσπάθειά σου δε να με "ερμηνεύσεις", σε οδηγεί σε έκτοπα συμπεράσματα.:)
      Δυστυχώς ισχύει αυτό για τους Καταχθόνιους Δαίμονες φίλε μου Πωλ. Ξέρω, φαίνεται περίεργο και παράλογο, αλλά ακόμη και γι αυτούς που τελειώθηκαν και αποδεσμεύτηκαν από την ύλη, η επιστροφή τους σε αυτή, δεν γίνεται αβρόχοις ποσίν.
      Καλή σου συνέχεια και εις το επανιδείν.

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    3. Χεχε! Πάντα διασκεδάζω με αυτές τις γλυκούλες, αφελείς σχεδόν παιδικές σου αμυντικές αντιδράσεις, κάθε φορά που σου λέω κάτι που δεν δεν μπορείς να διαχειριστείς άμεσα. Αν ήξερα ότι η ενέργεια σου ρέει ανεμπόδιστα πάνω από το τρίτο σου κέντρο, θα σε ρωτούσα το εξής: Τί είναι εκείνο που νομίζεις ότι μου λείπει, ώστε να με οδηγεί να ασχολούμαι εμμονικά μαζί σου; Γιατί όπως θα ξέρεις και συ, η εμμονική ενασχόληση κάποιου με κάτι, προδίδει κάποια εσωτερική έλλειψη, που έχει την ανάγκη να καλυφθεί. Επειδή όμως η ενέργεια σου μπλοκάρει ακριβώς στο τρίτο σου κέντρο, δε θα σου την κάνω την ερώτηση, γιατί η απάντηση σου θα είναι αρκετά προβλέψιμη, ακόμη και για έναν Λύκιο σαν και σενα :) Για την ακρίβεια, την "ακούω" ήδη πριν καν την σκεφτείς. Δεν έχεις καταλάβει ακόμη ότι ο δικός μου ρόλος είναι διαμεσικός; Κι ότι αυτά που σου λέω, δεν σου τα λέω εγώ, αλλά "άλλοι" μέσα από μενα; Όχι δεν το χεις καταλάβει, Λύκιε, είναι του μάτς για σενα αυτό το ενδεχόμενο, θέλεις χρόνο για να το επεξεργαστείς. Εις το επανειδείν λοιπόν, όταν θα πρέπει να σου ειπωθεί ξανά κάτι μέσα από μενα, θα με ξαναδείς :)

      Διαγραφή
  16. Αγαπητέ Joker, λες οτι: "Αυτο τους απελευθερωνει και απο τον νομο που δεν επιτρεπει στους ανθρωπους να αφυπνιστουν μαζικα. Αυτο συμβαινει διοτι πλεον οι ανθρωποι εχουν αναπτυξει την ικανοτητα να σκεφτονται απο μονοι τους. Αυτο δεν σημαινει φυσικα πως σκεφτονται ορθοτερα, ωστοσο δυνανται να υπαρξουν καποιες λιγες μεμονωμενες ομαδες που να προοδευσουν τοσο καλα, που να προχωρησουν περα απο το αναμενομενο."

    Δεν θεωρώ ότι ο σημερινός άνθρωπος προοδεύει εξελικτικά, με μαζικό τρόπο. Μπορεί να έχει περισσότερη πρόσβαση στην πληροφορία, αλλά αυτό δεν του προσδίδει αυτομάτως εξελικτική επίδοση.
    Αντίθετα θα έλεγα ότι η πληροφορία που διαχέεται ελεύθερα, είναι εν πολλοίς νοθευμένη και δυσκολεύει περισσότερο τον αναζητητή να διακρίνει τα ψήγματα αληθείας, μέσα στον ωκεανό της υπερπληροφόρησης, της προπαγάνδας και του ψεύδους. Δίνει δε την ψευδαίσθηση στον αναζητητή, ότι κατέκτησε την αλήθεια με το σπαθί του, επειδή κολύμπησε μόνος σε αυτό τον ωκεανό!
    Αυτός είναι ο λόγος που δεν πιστεύω σε κάποια μαζική εξέλιξη των ανθρώπων, που να οφείλεται στις δυνατότητες της εποχής της πληροφορίας.
    Η επανάσταση της πληροφορίας, δεν διευκόλυνε την προσέγγιση προς την ανώτερη ή την εσωτέρα γνώση, όπως την διαφυλάττουν και την διδάσκουν στα Μυστήρια. Αντίθετα θεωρώ ότι την υπονόμευσε και την απαξίωσε συστηματικά, αφού επέτρεψε την στρέβλωση και την νόθευσή της από "ερμηνευτές", μη δυνάμενους να την κατανοήσουν.

    Επίσης δεν είμαι υποστηρικτής της τεχνηέντως ενθάρρυνσης στην εσωτερική αναζήτηση και την αυτοεξέλιξη. Οι έννοιες αυτές, αφορούν αυτούς που έχουν την εσωτερική παρόρμηση για εξέλιξη, κληροδότημα των προηγούμενων εξελικτικών φάσεων από παρελθούσες ενσαρκώσεις τους.
    Δεν γίνεται να είμαστε στην Ά δημοτικού και να κρυφοκοιτάμε το μάθημα στην Γ' Λυκείου, για να μας κεντρίσει το ενδιαφέρον να διαβάζουμε...
    Μάλλον το αντίθετο θα συμβεί και θα αποθαρρυνθούμε, επειδή ο νους μας (που αντιστοιχεί στην Α' Δημοτικού) ΑΔΥΝΑΤΕΙ να κατανοήσει τα τεκταινόμενα της Γ΄Λυκείου. Να γιατί η ωρίμανση του νου μας, δεν μπορεί να εκβιαστεί με κανέναν πλάγιο τρόπο.

    Αυτές είναι και οι μόνες διαφοροποιήσεις μου σε όλα όσα έγραψες, που με βρίσκουν σύμφωνο.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αγαπητέ Ποιητή των χρωμάτων, αν η Αρκαδία ήταν ένας αρχικός (αρκάν) τόπος, όπου ο πρώτος θνητός άνθρωπος συνυπήρξε μαζί με τους θεούς του, τότε μπορούμε να πούμε ότι ταιριάζει ως μυστικιστική αναφορά στο απόρρητο και το μυστηριώδες που δηλώνουν τα ανέκφραστα πράγματα (Μυστήρια) κατά τις θρησκείες, αλλά και τον Μυστικισμό.
    Είτε πραγματικά είτε συμβολικά λοιπόν, η Αρκάνα-Αρκαδία, ήταν ένας Ιδανικός τόπος.
    Ωστόσο τα ΑRCANA (λατ.ARCANUM και ελ.ΑΡΚΑΝΙΟΝ) για τους αλχημιστές ήταν η μυστική συνταγή για την παρασκευή του Ελιξιρίου της Ζωής και της Λίθου των Σοφών, εννοώντας την άυλη (πτητική και χαώδη) ουσία, που χωρίζεται σε 4 είδη: Την πρωταρχική ύλη (PRIMA MATERIA), την Λίθο των Σοφών (LAPIS PHILOSOPHORUM), τον Υδράργυρο της Ζωής (MERCURIUS VITAE) και την Βαφή ή Βάμμα (TINCTURA).

    Πράγματι, το παρόν Αναψυκτήριο αριθμεί το 9 (αφού είναι το 36ο και 3+6=9), που συμβολίζει την τελειοποίηση των πνευματικών όντων (όπως ο άνθρωπος), το αποκορύφωμα και την Πεμπτουσία της Δημιουργίας. Είναι η ολοκλήρωση των φάσεων της δημιουργίας και η ολοκλήρωση της Μονάδος (κατά τον Πρόκλο). Ας ελπίσουμε ότι θα προκύψει νέα γνώση μέσα από αυτό το Αναψυκτήριο, που θα μας φέρει την μέθεξη.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλησπέρα, Λύκιε σε πoιο στοχαστήριο μπορώ να διαβάσω περί |Μαγείας μέσω Τεχνολογίας?
    Ευχαριστώ,
    Με εκτίμηση
    Aya

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αγαπητή μου Aya, περί μαγείας μέσω τεχνολογίας, δεν θυμάμαι να υπάρχει κάποιο Στοχαστήριο. Ωστόσο ίσως κάπου να είχα αναφερθεί στα μηχανήματα ψυχοτρονικής τεχνολογίας, που μπορούν να επιδράσουν με παρόμοιο τρόπο επάνω σε ανθρώπους, ζώα και φυτά.
    Δες εδώ ένα σχετικό βιβλίο:
    https://www.politeianet.gr/books/9789608317888-kalomoiris-euthumios-esoptron-psuchotroniki-technologia-7981

    Με δυο λόγια, η ψυχοτρονική τεχνολογία, στηρίζεται στο τετραδιάστατο ηλεκτρομαγνητικό κύμα Τέσλα
    και μπορεί να εκπέμπει μέσα σε μηδενικό χρόνο και μηδενίζοντας οποιαδήποτε απόσταση μέσα στο Σύμπαν, συγκεκριμένες συχνότητες. Αυτές που μπορούν να προκαλέσουν το προσδοκώμενο αποτέλεσμα, σε συγκεκριμένο άνθρωπο, φυτό, ζώο ή ολόκληρο πλανήτη, κοινωνία, πόλη, κτλ.
    Χρησιμοποιεί την κβαντική σύζευξη, για να πετύχει ακριβή στόχευση της συχνότητας.
    Με αυτό τον τρόπο, μπορεί κανείς να εξοντώσει ή να θεραπεύσει οποιονδήποτε και οτιδήποτε. Είναι μια τεχνολογία του μέλλοντος, που ωστόσο υπάρχει εδώ και 30 χρόνια (τουλάχιστον).

    ΛΥΚΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Θα χαιρόμουν να φιλοτεχνήσω στο επόμενο αναψυκτηριο το λοιπόν ( όπως έχω κάνει ήδη και στο παρελθόν ) την κεντρική εικόνα με Θέμα " Περί μαγείας μέσω τεχνολογίας " αν μου το επιτρέπεις.
    Aya

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και βέβαια αγαπητή μου Aya! Τιμή μου να φιλοξενήσω ένα ακόμη έργο σου.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  21. Τιποτα δεν είναι αχρηστο στην κοινωνια μας .ουτε καν οι γυφτοι .μπορει να εχουμε μια απεχθεια για αυτους γιατι είναι διαφορετικοι από εμας ,όμως ας μην ξεχναμε ότι κάθε πραγμα εχει και το αντιθετο του σε τουτο τον κοσμο(καλος –κακος,μαυρο- απρο κλπ) .εγω τους βλεπω ως ακομα ένα εργαλειο, τους παρατηρω όταν ερχομαι σε επαφη μαζι τους .
    Ο γυφτος που με εκλεψε πχ με εκανε να καταλαβω στρεφοντας την παρατηρηση μου πανω σε αυτό το γεγονος ,ποιες είναι οι αδυναμιες μου ,πανω στις οποιες στηριχτηκε για να το πετυχει ,ποσο κοιμισμενος σε εισαγωγικα ημουνα όταν το εκανε ,και ποσο ευαλωτος ειμαι όταν συνδιαλεγομαι με τους ανθρωπους γυρω μου .πληρωσα και εμαθα που λενε .εχασα χρηματα ,πηρα ένα μαθημα Καπως ακριβοπληρωμενο βεβαια ,αλλα τιποτα δεν χαριζεται.
    Η τεχνικη τους είναι απλη ,είναι θαυμασιοι κυνηγοι και αριστοι στην παραφυλαξη , γνωστες της ανθρωπινης συμπεριφορας , των συναισθηματων,των συνηθειων μας και των αδυναμιων μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. (Άλλη πηγή είναι η συμμετοχή σε διαλόγους που διαμοιράζουν σκέψεις, ιδέες και πληροφορίες. Ίσως αυτή είναι η καλύτερη πηγή, διότι έχει αμεσότητα και διαδραστικότητα που δεν παρέχουν τα βιβλία.)
    το κακό για εμάς τους αδαείς είναι ότι όλοι εσείς εσείς εσωτεριστες ,μυστικιστές η όπως αλλιώς αυτοαποκαλείστε λίγο πολύ ακολουθείτε τις ιδίες μεθόδους με αυτούς που αποκαλείτε ελίτ .μιλάτε πάντα με γρίφους και συνήθως πολύ χωρίς να λέτε τίποτα .οι στοές, τα τάγματα και οι εκκλησίες θέλουν οπαδούς και πιόνια κλπ. όλο κανόνες και ακαταλαβίστικη γλώσσα. Όλοι μιλούν για δρόμους και μονοπάτια δύσκολα και θεούς , ουσίες και μύστες της ανατολής και της δύσης .δυστυχώς δεν έχουμε όλοι το επίπεδο να κατανοήσουμε αυτά που μας λέτε η μπορεί και να μην μας τα λέτε καλά .
    Ίσως ακόμα και να μας βλέπετε … όπως λέει και ο αγαπητός Πωλ και κρίνετε ότι δεν αξίζουμε την γνώση εντός εισαγωγικών που κατέχετε ……..όλο αυτό καταντάει κουραστικό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ενδιαφέρουσα η άποψή σου για την ωφέλεια από την διάδραση με την εγκληματικότητα των γύφτων (αλλά προφανώς και κάθε άλλου εγκληματία), αλλά μάλλον στείρα από πλευράς ενσυναίσθησης. Δεν ξέρω αν θα είχες την ίδια άποψη, αν ένας γύφτος βίαζε και σκότωνε την κόρη σου, αν έστελνε στην εντατική την μητέρα σου ή λήστευε τις οικονομίες ολόκληρης της ζωής σου. Αν εξαπατούσε την γιαγιά σου και της άδειαζε τον λογαριασμό με τις συντάξεις της ή μαχαίρωνε και σκότωνε τον γιό σου, για να πάρει το κινητό του. Καλή η αποστασιοποίηση και η στωικότητα, αλλά πρέπει να είμαστε δραστικοί και όχι παθητικοί έναντι του κακού.

    Δεν ξέρω ποιους εννοείς "αδαείς" και ποιους "αυτοαποκαλούμενους εσωτεριστές", αλλά εδώ όπως βλέπεις δεν αποκλείουμε κανέναν.
    Ωστόσο αγαπητέ, η γνώση δεν είναι ένα ποτήρι νερό που το πίνει κανείς με μια ανάσα, γιατί θα πνιγεί.
    Ο ανυπόμονος που θέλει να φτάσει στην κορυφή χωρίς να σκαρφαλώσει, δεν μπορεί (όσο και να θέλει) να παρακάμψει τον κόπο...

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αγαπητέ είτε μας αρέσει είτε όχι είναι και αυτοί ένα κομμάτι της κοινωνίας μας.
    Είναι παράσιτα ,είναι κλέφτες εκ πεποιθήσεως, είναι ,είναι, δεν παύει όμως να είναι κομμάτι του κόσμου μας .
    Δεν θα γίνω δα και υπερασπιστής των Γύφτων ,αλλά όταν βλέπουμε το δέντρο και όχι το δάσος δεν το μπορώ.
    Θα μπορούσα δε να σου αραδιάσω ένα σωρό άλλους που θα μπορούσαν να βλάψουν τη γιαγιά σου, την κόρη σου,την γυναίκα σου, η τις οικονομίες σου .
    αλήθεια την εποχή του χρηματιστηρίου πόσες οικονομίες χάθηκαν? και πόσες την εποχή της κρίσης ?
    Άρεσαν σε κανένα όλα αυτά ?
    Ο κόσμος που ζούμε είναι ολάκερος ένα αρπακτικό .κοίτα γύρω σου δεν είναι μόνο οι Γύφτοι που σε περιμένουν στη γωνία .οι περισσότεροι στόχο έχουν το πορτοφόλι σου και την ενέργεια σου .από που να ξεκινήσω και που να σταματήσω .κόμματα, ομάδες,συλλογοι στοές ,εφορίες ,δήμοι ,εκκλησίες ,εταιρείες κινητής ,ρεύματος ,φαρμακευτικές κλπ.
    Ανοίγεις την τηλεόρασή σου για παράδειγμα και αφού σε γεμίσουν με φόβο και ανασφάλεια σου πετάνε και καμμιά δεκαριά παυσίπονα για τον πονοκέφαλο .και άλλα τόσα χαλαρωτικά για τον ύπνο .
    Δεν είναι απάτη δηλαδή να σου κάνουν πλύση εγκεφάλου προκειμένου να αγοράσεις ένα κινητό με μόνο !!!! 1000€ .και ξέρω τι θα μου απαντήσεις με στόμφο ..είναι επιλογή σου να το κάνεις η όχι .είναι άραγε ?εχεις επιλογή?
    Είναι τίμια και δίκαια όλα αυτά.?
    Η διαφορά ανάμεσα σε όλους αυτούς που ανέφερα και στους Γύφτους είναι ότι οι μεν φοράνε κουστούμια και οι άλλοι όχι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Φυσικα και οι γυφτοι ειναι ανθρωποι και εχουν το αναφαιρετο δικαιωμα της υπαρξης. Δεν εχουν το δικαιωμα ομως της εγκληματικοτητας. Δεδομενης της γκετοποιησης, αν τα μπλεξεις μεμονωμενα μαζι τους, την εκατσες. Δεον επομενως, να αποφυγεις τις συνδιαλλαγες. Ειναι σαν εχεις παιδοφιλο γειτονα, και να κοιταει την 5χρονη κορη σου με γουρλωμενα ματια και να της προσφερει γλυκα. Δεν ειπαμε πως δεν εχει δικαιωμα υπαρξης, ομως δεν ειμαστε αφελεις, αναγνωριζουμε την ιδιαιτερη φυση του, και φροντιζουμε να μην επιτρεπουμε χωρο συνδιαλλαγων, κομμενα τα παρε-δωσε οποιουδηποτε ειδους.

    Η εγκληματικοτητα εχει πολλες μορφες. Ποιος εθεσε ζητημα ταξικοτητας; Οι αρχες στις οποιες αναφερθηκαμε ειναι καθολικες, ισχυουν παντου, διαστρωματικα. Το να αγορασει καποιος κινητο 1000ευρω ειναι ανοησια, το κανουν μονο οσοι εχουν εντονη ανασφαλεια και νιωθουν πως χρειαζονται το συμβολο στατους. Δεν εχει νοημα να παιρνουμε κατι το οποιο δεν ξερουμε να διαχειριστουμε. Να παρω iphone, γιατι; Μπορω να κανω την ιδια χρηση σε οποιοδηποτε, οποτε η επιλογη ειναι καθαρα value. Εαν ωστοσο, θετεις εμμεσως το ζητημα της γυναικειας επιλογης, τοτε αυτο ειναι σοβαρο και τεραστιο ζητημα και δεν απανταται σε δυο αραδες.

    Λιγο πολυ, εχει παρατηρηθει η συμπεριφορα των γυναικων και τις περισσοτερες φορες ειναι παρομοια. Πχ σχεδον ολες οι γυναικες επιλεγουν συντροφους που αξιολογουν να βρισκονται ανωτερα στην ιεραρχια (marry up the hierarchy), ενω τους ανδρες δεν τους απασχολει η θεση της γυναικας. Επειδη οι γυναικες ελεγχουν το σεξ (gatekeepers of sex), οι ανδρες παλευουν να διακριθουν και να ανεβουν στην ιεραρχια, απλως για να εκπληρωσουν αυτην την αναγκη και να κανουν σεξ με ωραιοτερες γυναικες. Γι αυτο παλευουν με συμβολα στατους, οπως αυτοκινητο, ακριβο ρολοι κτλ, για να δειξουν πως βρισκονται ψηλοτερα. Ειναι κατα βαση ζωικη λειτουργια οπως εχει παρατηρηθει στο αρσενικο παγωνι, που ανοιγει τα φτερα του, δειχνοντας πως εχει την πολυτελεια να το κανει και να γινεται ευαλωτος, καθως ειναι "πετυχημενος"και εχει ανελθει απο τις αναγκες της επιβιωσης, προσελκυοντας ετσι το θηλυκο παγωνι που σκεφτεται: "Ουαου, αυτος ειναι ανδρας, ενας πραγματικος Κωστοπουλος-παγωνι. Συγκλονιστηκα"

    Αυτη ομως ειναι η γυναικεια φυση, ισως προγραμματισμενη απο αρχεγονα ενστικτα. Εκει "χτυπαει" το μαρκετινγκ και σου λεει: "Θελεις να πηδ.ξεις κυριε; Χωρις το τελευταιο iphone, ξεχνα το, ουτε που θα σε κοιταξει". Και εσυ ρωτας: "Είναι τίμια και δίκαια όλα αυτά.; Πρεπει να ξεσκιστω για να ανεβω στην ρημαδοκοινωνια για να με γουσταρει;" Και ναι, και οχι. Αν δεν ησουν σε ανεπτυγμενη χωρα, δεν θα το συναντουσες. Συζηταμε καμια φορα και μου λενε μερικοι φιλοι για τις τεραστιες διαφορες των Ελληνιδων που συμπεριφερονται ως βασιλισσες της Αγγλιας με τις γυναικες απο Ρουμανια, Βουλγαρια, Πολωνια κτλ. Και εδω υπαρχουν επιλογες οπως καθετι στη ζωη, και οι επιλογες αυτες διαμορφωνουν την μοιρα μας, ειτε τις λαμβανουμε συνειδητα ειτε οχι. Αυτο που πρεπει να κανουμε ειναι τουλαχιστον να τις παιρνουμε συνειδητα, ωστε να μην κλαιγομαστε μετα για τις συνεπειες

    Joker

    ΥΓ. Γιατι δεν σχολιαζουμε στον τελευταιο Αναψυκτηριο καλυτερα; Αυτο εδω εχει ληξει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Θα προτεινα εδω την ταινια Parasite που πραγματευεται ενα παρομοιο ζητημα και που δειχνει τις συνεπειες

    Joker

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Παρακαλώ ο διάλογος να συνεχιστεί στο 37ο Αναψυκτήριο-Στοχαστήριο.
    Αγαπητέ Ανώνυμε, όταν ανοίγει νέο Αναψυκτήριο, ο διάλογος συνεχίζεται εκεί.
    Ευχαριστώ,
    ο Διαχειριστής
    ΛΥΚΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.