Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

32ο ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ-ΣΤΟΧΑΣΤΗΡΙΟ


Κορονοϊός: 83 θάνατοι στην Ελλάδα - 52 νέα κρούσματα - 1.884 στο ...

Τους κανόνες τους ξέρετε, ξεδιπλώστε τις σκέψεις σας ελεύθερα...

122 σχόλια:

  1. Βρήκα τον Θεό μου και κατάλαβα τα λάθοι του βρωτού εγκέφαλου μου. Τελικά, τα θέματα τα οποία στροβιλίζονται απο περίγελο, κρύβουν συνήθως τις μεγαλύτερες αλήθειες... Θεωρώ ότι αυτή η κάθοδος άρχισε όταν το άριστον σταμάτησε να είναι το αρεστόν. Ο ενάρετος άνθρωπος στέκεται εώς παράδειγμα προς μίμηση σε όσους η συλλογική μνήμη ακόμα υπηρετεί! Για εκείνους τους λίγους ρε γαμώτο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και ποιοι ακριβώς είναι αυτοί οι λίγοι; όχι γιατί όλοι θεωρούν ότι είναι μέρος αυτών των "λίγων" και τελικά φτάνουμε στο σημείο η πλειοψηφία να θεωρεί τον εαυτό της μειοψηφία...τελικά είναι λίγοι ή πολλοί; δεν έχω καταλάβει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άτομα με βλέψεις πέραν του υλισμού.

      Διαγραφή
    2. Είναι πράγματι λίγοι αυτοί που προτάσσουν τον ιδεαλιστικό τρόπο ζωής, απ' τον υλιστικό. Ωστόσο πολλοί που πιστεύουν ότι το καταφέρνουν αυτό, στην πραγματικότητα τρέφουν αυταπάτες. Είναι δυσκολότερο απ' όσο φαίνεται, να απαρνηθεί κανείς τις απολαύσεις και τα θέλγητρα της ύλης.
      Δεν ξέρω όμως ένας τέτοιος άνθρωπος, αν πραγματικά αποτελεί "παράδειγμα προς μίμηση" για τους πολλούς.
      Μάλλον αδιάφορους τους αφήνει ή υποκριτικά ενδιαφερόμενους.

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    3. "Άτομα με βλέψεις πέραν του υλισμού"

      αυτό τώρα είναι πολύ γενικό... όπως υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι να ζει κανείς στο υλικό πεδίο,έτσι υπάρχουν αντίστοιχα και πολλά διαφορετικά πνευματικά μονοπάτια και τρόποι για να τα διαβεί κανείς, δεν υπάρχει συγκεκριμένη συνταγή... επίσης μπορούν να συνδυάζονται, ποτέ δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να είναι ξέχωρη η ύλη από το πνεύμα... πχ. εγώ κάθε μέρα που θα ξυπνήσω, θα κάνω τις απλές καθημερινές εργασίες του σπιτιού μου, θα βγω μετά στον κήπο μου και θα ασχοληθώ με τα φυτά μου και όλο αυτό είναι για μένα και πνευματική εργασία, είναι οι τρόποι που διαλογίζομαι και συναντώ το πνεύμα μέσα στην ύλη, αλλα φυσικά παίζει ρόλο το είδος της ζωής που έχω επιλέξει να ζω στο υλικό πεδίο... κάποιος ας πούμε που ζει στο κέντρο μιας πόλης σε ένα μικρό διαμέρισμα και η καθημερινότητα του είναι ασφυχτική, σαφώς και έχει μεγαλύτερη δυσκολία στο να συνδυάσει την πνευματική εργασία στον τρόπο που ζει την υλική του ζωή, προφανώς θα πρέπει να βρίσκει χρόνο για να αποκόπτεται εντελώς από όσα κάνει στην καθημερινότητα του και να διαλογίζεται ή να προσεύχεται ή να κάνει κάποια πνευματική εργασία εντελώς αποκομμένη από την ύλη...όταν λοιπόν εγω κι αυτός έχουμε ένα διαφορετικό τρόπο να προσεγγίζουμε το πνεύμα, είμαστε σίγουροι κι ότι έχουμε και τις ίδιες βλέψεις;;ότι ανήκουμε στην ίδια μειοψηφία ή πλειοψηφία; αυτό που ξέρω σίγουρα είναι πως όποιος έχει βρει το πνευματικό του μονοπάτι, δεν ενδιαφέρεται να γίνει παράδειγμα για τους άλλους και σίγουρα δεν τον ενδιαφέρει και η υποστήριξη των άλλων...κι ας είμαστε και ειλικρινείς, κανείς δεν πρόκειται να κάνει το οτιδήποτε, οποιαδήποτε προσπάθεια και θυσία για τους άλλους, αν πρωτίστως δεν αφορά την δική του ευημερία και δεν είναι απαραίτητα εγωιστικό αυτό...

      Διαγραφή
  3. ΜΙΑ ΚΟΡΟΪΔΙΑ Ο ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΜΕ ΑΡΧΗ ΤΟ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΑΣΧΗΜΟ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΦΕΝΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΕΤΕΡΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιό πολιτικό σύστημα απειλεί ο κορωνοϊός και πως ακριβώς θα τελειώσει; Μιλάς για την παγκόσμια δικτατορία της ΝΤΠ;
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Φίλε Λυκιε θα ήθελα πολύ να ακούσω την άποψη σου για το παγκόσμιο συμβάν της "επιδημίας"...
      Που μπορεί να καταλήξει όλο αυτό το σενάριο, και αν θεωρείς ότι θα μπορούσε να είναι μια συγκεκαλυμενη μάχη μεταξύ της παλιάς και της νέας τάξης πραγμάτων...

      Διαγραφή
  4. "...ποτέ δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να είναι ξέχωρη η ύλη από το πνεύμα..."

    Ασφαλώς και δεν είναι ξέχωρη η ύλη απ' το πνεύμα, στον ενσαρκωμένο άνθρωπο.
    Ο άνθρωπος είναι πολυδιαστατικό ον και το υλικό του σώμα, είναι απλά η εκδηλωμένη προβολή του στο υλικό πεδίο, το οποίο και αποτελεί το τελευταίο επίπεδο πύκνωσης, του κοσμικού Αιθέρα.

    Ο άνθρωπος εκδηλώνεται ιεραρχημένα, από το ανώτερο προς το κατώτερο επίπεδο της Δημιουργίας.
    Σε όλες του τις εκφάνσεις το ανώτερο επιβάλεται στο κατώτερο και το κατώτερο υπηρετεί το ανώτερο.
    Κατά συνέπεια το πνεύμα συνυπάρχει με το υλικό μας σώμα (το οποίο δρα μέσα στην ύλη) και είναι αλληλένδετα.
    Ωστόσο το πνεύμα κυριαρχεί στο υλικό σώμα, ως ιεραρχικά ανώτερο.

    Η διαφορά του υλιστή με τον ιδεαλιστή είναι ακριβώς εκεί.
    Ο υλιστής έχει ανατρέψει την ιεραρχία και καθυποτάσσει το πνεύμα στις ανάγκες της ύλης, ενώ ο ιδεαλιστής καθυποτάσσει την ύλη, στις ανάγκες του πνεύματος.

    Ο υλιστής δεν ασχολείται με πνευματικές αναζητήσεις και θεωρεί υπαρκτά μόνο όσα αντιλαμβάνεται αισθητικά, οπότε θεοποιεί την ύλη και γίνεται δέσμιος στην υπηρεσία της.
    Πιστεύει στη δύναμη του χρήματος και του σώματος, οπότε οι ηθικές αναστολές του απουσιάζουν, αφού ούτε πριν, ούτε μετά την ζωή υπάρχει τίποτα. Ο υλιστής δεν πιστεύει σε υπέρτερες δυνάμεις, ούτε σε Δημιουργό Θεό. Θεωρεί ότι η επιστήμη γνωρίζει τα πάντα και δίνει εύκολες και απλοϊκές απαντήσεις για όλα.
    Εκτός από τον νόμο και την φυλακή, δεν υπάρχει τίποτα άλλο στο οποίο θα κληθεί να λογοδοτήσει.
    Συνεπώς η ηθική είναι γι' αυτόν μια υποκρισία, στην οποία δεν πιστεύει.

    Ο ιδεαλιστής προτάσσει το πνεύμα ως κίνητρο ζωής και το σώμα υπηρετεί τις ανάγκες του, χωρίς βεβαίως να παραγνωρίζονται και οι ανάγκες του σώματος, ούτε οι νόμοι της ύλης.

    Εύκολα λοιπόν, μπορεί να ξέρει κανείς που ανήκει.
    Ωστόσο δεν σημαίνει ότι αυτές οι έννοιες είναι απόλυτα διαχωρισμένες, αφού ο άνθρωπος θα περάσει και πιθανόν θα εναλλαχθεί πολλές φορές μεταξύ των δύο εννοιών, δοκιμάζοντας τις επιλογές του.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλά καλά, εντάξει... ε τα χουμε τόσες φορές εμείς εξάλλου και στο μόνο που συμφωνούμε είναι ότι διαφωνούμε... έχεις όμως μια μανία βρε παιδάκι μου με τις ανωτερίλες, τις κατωτερίλες, τις ιεραρχίλες, τις καθυποταξίλες και τις κυριαρχίλες... είσαι bdsm τύπος λύκιε τελικά... νοητικά εννοώ...

      Διαγραφή
    2. Ναι, γουστάρω μαστίγιο και ιεραρχία! Έχω ιδιαίτερη προτίμηση στις δερμάτινες στολές και τις ψηλές γόβες! Εσύ τι; Δηλαδή δεν γουστάρεις;

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    3. αμαν βρε λύκιε, πολλά μ' έχεις παρεξηγήσει! δερμάτινα; ακρεοφάγος άνθρωπος και να φοράω τέτοια;; ζαμέ! ψηλές γόβες;;; ο λούσιφερ κι ο αζαζέλ! θα γκρεμοτσακιστώ η γυναίκα, ξυπόλητη πάντα! λύκιε, δε σούπα! σημερα είναι βαλπουργία νύχτα... θα ήθελες να μας πεις τη γνώμη σου ή είναι too much για τα γούστα σου;

      Διαγραφή
    4. Λοιπόν, μια χαρά σε βρίσκω! Έτοιμη για την Βαλπουργία νύχτα των οργίων. Δεν πειράζει για τα δερμάτινα, υπάρχουν και οι οικολογικές δερματίνες!
      Καλά να περάσετε εκεί πάνω στα βουνά!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  5. Αγαπητη Ανατολη, πραγματι η μαζικη οικονομικη καταστροφη μεσω του κορονοιου ως βιολογικο οπλο, φαινεται να αποτελει ενα μεσο προωθησης της επιδιωκομενης ατζεντας της δεσμοποιησης του ανθρωπου. Δεν ειναι το κεντρικο σχεδιο, αποτελει ομως μια δευτερευουσα επιδιωξη (secondary objective). Σαφως και κανενα κρατος δεν μπορει πλεον να ξεφυγει απο τον στραγγαλισμο, καθως ολα χρωστουν. Ειναι παραδοξο ομως, διοτι κανονικα ενας συνασπισμος κρατων μπορει να ανακτησει τον ελεγχο, εχει την δυνατοτητα και δυναμη να το κανει. Οχι ομως οσο υπαρχουν κρατη που λειτουργουν ατομικιστικα, διοτι επιτρεπουν την υπαρξη του "διαιρει και βασιλευε".

    Ας πουμε πως εγω ειμαι ενας δυναστης και κρυβομαι πισω απο τις "αγορες". Εχω φροντισει να εχω διασπειρει τα χρηματα μου σε πολλα σχηματα ωστε να εχω μια καποια ασφαλεια. Οταν ομως εχω πολλα δισεκατομμυρια περιουσια, δεν μπορω εγω να τα προστατευω ολα αυτα. Ενας συνασπισμος κρατων με διαφορες μορφες, μπορει να τα ανακτησει για λογαριασμο των λαων του. Αυτο δεν μπορει να συμβει ομως, οσο υπαρχουν περιοχες με "ασυλα" υπο την προστασια ισχυρων κρατων. Η Κυπρος για παραδειγμα ειχε δοκιμασει να εφαρμοσει ενα μικρο τετοιο συστημα προσελκυσης κεφαλαιων, ομως η ΕΕ φροντισε να βαλει τα χερια της και να της δειξει πως "Το μονοπωλιο το εχουμε αλλου".

    Φιλε Newks, πραγματι τα πνευματικα ζητηματα στροβιλιζονται απο περιγελο. Οπως ειπε πολυ σωστα ο σεβαστος Λυκιος, το πνευματικο ειναι ανωτερο του υλικου. Αυτο ειναι απιστευτα σημαντικο και εχει τρομερες συνεπειες αν το στοχαστουμε. Καταρχας προς επιρρωση του ισχυρισμου αυτου, ας κανουμε την εξης σκεψη. Ανωτερο ειναι αυτο που μπορει να υπαρχει απο μονο του, και κατωτερο αυτο που μπορει να υπαρχει μονο μεσω του ανωτερου. Σωστα; Γι αυτο και λεμε πως ο Ηλιος ειναι ανωτερος, διοτι ο Ηλιος μπορει να υπαρχει πχ χωρις την Γη ή την Σεληνη ή τον ανθρωπο, μπορουν ομως τα κατωτερα να υπαρχουν χωρις τον Ηλιο; Εαν σβησει ο Ηλιος, η ζωη στην Γη δεν θα μπορει να συντηρηθει. Δεν μπορουμε να ζησουμε χωρις τον Ηλιο. Ας αφησουμε κατα μερος ομως την συζητηση για τον Ηλιο ως πυλη για να μην ξεφυγουμε.

    Το πειραμα της διπλης σχισμης εχει αποδειξει πως η υλη μπορει να υπαρχει μονο οταν υπαρχει συνειδητος παρατηρητης. Με αλλα λογια ειναι απαραιτητη η υπαρξη νου, το περιφημο "σωματιδιο του θεου" που αναζητουν οι επιστημονες. Ειναι αποδεδειγμενο πλεον και επιστημονικα, αυτο που οι μυστες γνωριζουν για χιλιετιες. Πως η υλη ειναι απλα νους σε χαμηλη δονηση. Επομενως, η υλη ειναι απλα ενα μεσο που ο νους χρησιμοποιει για τις επιδιωξεις του. Η υλη απο μονο της ΔΕΝ εχει σκοπο, δεν εχει λογο υπαρξης. Περιστρεφεται αιωνια, προσφεροντας την ευκαιρια ομως στους ταξιδευτες να ταξιδευουν στον κοσμο της. Ειναι σαν ενα παιχνιδι στον υπολογιστη. Εχει νοημα ενα παιχνιδι στον υπολογιστη χωρις σκοπο, χωρις παικτες να εχουν διαδραση μεταξυ τους; Σιγουρα ενα τετοιο παιχνιδι θα γινοταν πολυ συντομα βαρετο και κανενας δεν θα ηθελε να το παιξει. Υπαρχουν ωστοσο παιχνιδια πχ Τετρις, οπου μπορουν να συνεχιζονται αιωνια διοτι δεν εχουν τελος, δεν εχουν τερματισμο, δεν εχουν σκοπο. Μολις ο παικτης το αντιληφθει αυτο, θα αρχισει να βαριεται.

    Το παιχνιδι του κοσμου της υλης ομως, εχει ενα σκοπο που ο παικτης χρειαζεται να αντιληφθει. Πως απο μονο του μπορει να μην εχει τερματισμο, δρα ομως ως ευκαιρια για τον παικτη να αντιληφθει τον εαυτο του. Οι παικτες συντηρουν τον κοσμο της Υλης, προσφεροντας μη συνειδητα την ενεργεια τους. Πώς εξαπατα και εκμαιευει την συναινεση των παικτων ο κοσμος της Υλης ωστε να παραδιδουν την ενεργεια τους; Με το να πιστευουν πως υπαρχει εξελιξη της υλης ενω δεν υπαρχει. Μπορει μονο, να υπαρχει πνευματικη εξελιξη των παικτων, με την βοηθεια της Υλης, που τους βοηθα στην κατανοηση.

    Τζοκερ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οπως ειπε ο Σωκρατης: "Ο ανεξεταστος βιος ου βιωτος ανθρωπω".
    Ητοι "Η ζωη που ο ανθρωπος δεν εξεταζει, δεν ειναι μια ζωη που ο ανθρωπος αξιζει να ζει"
    (The unexamined life is not worth living)

    Αυτα τα θεματα προφανως επιφερουν περιγελο. Ο περιγελος δρα ως μια μορφη απαξιωσης των πνευματικων ζητηματων και κατ επεκταση του πνευματος, απο τα ατομα που δεν αποδεχονται την υπαρξη του πνευματος και ζουν ως υλιστες. Ο περιγελος σχεδον παντα καταφερεται κατα του εκφραστη του οποιου επιχειρηματος ως μια μορφη ad hominem επιθεσης που αποτελει λογικο λαθος. Συνοπτικα πιο πανω απεδειξα με λογικη συνοχη την υπαρξη του πνευματος/νου ως ανωτερου της υλης. Ενας υλιστης θα μου πει: "Εισαι βλακας" ή πιο κεκαλυμμενα "Λες βλακειες". Αυτο συμβαινει επειδη δεν μπορει να αποδομησει το επιχειρημα μου καθως δεν το καταθετω αξιωματικα (ή το πιστευεις ή δεν το πιστευεις), αλλα με στερεο επιχειρημα. Στο μυαλο του αντιμετωπιζει τη δυσχερη θεση της γνωστικης δυσαρμονιας στην οποια εχει περιελθει, με τον ευκολο και λανθασμενο τροπο της αποδομησης του φορεα του επιχειρηματος. Ως ατομο σαφως και εχω ατελειες, αυτο ομως δεν αναιρει την αληθεια του ισχυρισμου μου.

    Ας μην ειμαστε ομως επιθετικοι αλλα δεκτικοι. Ειναι δυσκολη η θεση στην οποια φερνουμε ενα υλιστη οταν του δειχνουμε το ματαιο του τροπου με τον οποιο πορευεται. Ομως ας προσεξουμε εδω. Εαν θελουμε να τον πεισουμε με το ζορι, ακομα και αν το κανουμε για το καλο του, ειναι λαθος. Καθε ανθρωπος μπορει και πρεπει να πειστει μονος του. Εαν δυσκολευεται, σημαινει πως δεν ειναι ετοιμος. Ειναι αποδεκτο αυτο. Αυτο ειναι το νοημα του σχολειο της Υλης. Θα πρεπει ο ιδιος ο ανθρωπος να βιωσει την συνεπεια του αδιεξοδου της ωστε να επιθυμησει να δει παραπανω. Το σημαντικο ερωτημα μετατιθεται στο εξης:
    "Εφοσον σκοπος της Υλης ειναι η αυτογνωσια του ανθρωπου, πώς επιτυγχανεται τοτε η υπερβαση της Υλης;" Η ερωτηση εμπεριεχει ηδη την απαντηση. Η υπερβαση της υλης επιτυγχανεται οταν ο ανθρωπος πετυχει την αυτογνωσια του, μεσα απο την βοηθεια του κοσμου της Υλης. Την αποδεχομαστε την υλη. Την απολαμβανουμε. Ομως παραλληλα, ρωταμε και "Γιατι;" Γιατι μου αρεσει, αυτο που μου αρεσει; Εξεταζουμε την ζωη που ζουμε, παραλληλα ενω την ζουμε. Τα χρυσα Επη του Πυθαγορα διδασκαν την καθημερινη εξεταση προ του υπνο με το περιφημο:

    ''Πη παρέβην; Τι δ`έρεξα; Τι μοι δέον ουκ ετελέσθη;''
    "Τι έκανα που δεν έπρεπε; Τι έκανα που έπρεπε; Τι έπρεπε να κάνω και δεν το έκανα;"

    Και αυτο διοτι η ζωη στον κοσμο της υλης φερει και ενα κινδυνο. Ειναι ενα σχολειο ναι, στο οποιο δεν ανεβαινουμε μονο ταξεις, αλλα και πεφτουμε και το πεσιμο μπορει να ειναι και πολυ αποτομο. Ο σοφος προσεχει παντα να μην αδικει. "Καλυτερα να αδικηθεις απο το να αδικησεις, ομως βελτιστο ειναι ουτε να αδικησεις, μα ουτε και να επιτρεψεις να αδικηθεις"

    Η προσοχη στον ιδεαλιστη οταν συζηταει ειναι στο εξης: "Γιατι θελεις να πεισεις τον συνομιλητη σου; Μηπως ειναι μια μορφη εγωισμου, ενα νεο κεφαλι της Λερναιας Υδρας, που επιχειρει να νιωσει πως ειναι καλυτερος και ανωτερος απο τον συνομιλητη; Ο συνομιλητης ειναι ελευθερος να ακολουθησει αυτο που επιθυμει με τις οποιες συνεπακολουθες φυσικα συνεπειες. Εμας ο ρολος μας ειναι να δειξουμε και να επιχειρηματολογησουμε για την αληθεια, οσο μπορουμε προφανως να την εξηγησουμε

    Τζοκερ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Ασφαλώς και δεν είναι ξέχωρη η ύλη απ' το πνεύμα, στον ενσαρκωμένο άνθρωπο. "
    Σε όλες του τις εκφάνσεις το ανώτερο επιβάλεται στο κατώτερο και το κατώτερο υπηρετεί το ανώτερο.
    Κατά συνέπεια το πνεύμα συνυπάρχει με το υλικό μας σώμα (το οποίο δρα μέσα στην ύλη) και είναι αλληλένδετα.
    Ωστόσο το πνεύμα κυριαρχεί στο υλικό σώμα, ως ιεραρχικά ανώτερο."

    Εξαιρετικο. Ετσι ειναι. Ερωτηση: "Πώς το ανωτερο καθισταται ιεραρχικα ανωτερο; Με ποιο τροπο συμβαινει αη εγκαθιδρυση αυτης της ιεραρχιας;"

    Σαφως ο νους ειναι ανωτερος της υλης. Ας υποθεσουμε ομως πως δεν το γνωριζουμε αυτο. Ερχομαι εγω και λεω: "Και γιατι να ειναι ο νους; Αντε ρε που ειναι ο νους, εγω λεω πως ανωτερη ειναι η υλη. Ο νους ειναι τιποτας και πουθενάς. Η υλη ειναι αυτη που μπιπ και δερνει. Παντα ετσι ηταν και παντα ετσι θα ειναι"

    Γιατι δεν εχω δικιο; Πώς ο νους βγαινει απο πανω; Μηπως ειναι με σφαλιαρες; Μην ειναι κληρονομικο δικαιωμα; Η ιεραρχια οφειλει να αποδεικνυει εμπρακτως την θεση της. Γι αυτο πχ λεμε πως ο ηγετης ειναι και προστατης. Αυτος που βγαινει μπροστα, αυτον που πχ κανουμε αρχηγο ή πρωθυπουργο, αναλαμβανει και την υποχρεωση της προστασιας των κατωτερων. Ο ανωτερος εχει υποχρεωσεις και δικαιωματα. Ο αξιος ανωτερος μαλιστα εχει περισσοτερες υποχρεωσεις απο δικαιωματα. Ο κατωτερος πρεπει να χαιρεται να βρισκεται κατω απο το φως ενος ανωτερου, οπως καθε νοημων ανθρωπος χαιρεται που υπαρχει ο Ηλιος.

    Αυτο που λεω ειναι πως πρεπει να δειχθει ξεκαθαρα στον υλιστη, η σημαντικοτητα της ιδεας. Ο ανωτερος νοητικος κοσμος ή αλλιως κοσμος των ιδεων κατα Πλατωνα ή κοσμος των αιτιων, χρειαζεται να μας παρασχει τις αιτιες των αποτελεσματων που βιωνουμε στον κοσμο της υλης. Διαφορετικα, πως αλλιως μπορουμε να δειξουμε στον Υλιστη πως δεν εχει δικαιο; Καλα κανει και πιστευει οτι πιστευει τοτε.
    Για παραδειγμα η συνδεση των νοητικων αιτιων με τις υλικες ιατρικες παθησεις. Αυτη η χαρτα πρεπει να καταρτιστει με επιστημονικες μεθοδους
    Αλλο παραδειγμα, οι ερωτικες προτιμησεις. Στους ανδρες που δρουν κυριως νοητικα,(σε αντιθεση με τις γυνβαικες που δρουν κυριως ψυχικα) η επιδραση της υλικης εικονας, εχει τεραστια σημασια και ειναι πιο εντονη. Εδω πρεπει να υπαρξει μια χάρτα στη συνδεση των εικονων των υλικων αντικειμενων ή σωματικων μερων, με τις αιτιες. Δεν λεω να μην κανουμε οτι κανουμε, αλλα να προσθεσουμε μια κατανοηση προς επιβοηθηση της ψυχοθεραπευτικες και αυτογνωσιακης διαδικασιας. Το καλο ειναι πως οταν ενας νους κατανοει, μπορει να βοηθησει μαζικα και ολους τους υπολοιπους στην συγχρονη κοινωνιας της πληροφοριας.

    Τζοκερ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  8. "Πώς το ανωτερο καθισταται ιεραρχικα ανωτερο; Με ποιο τροπο συμβαινει η εγκαθιδρυση αυτης της ιεραρχιας;"

    Η εγκαθίδρυση της ιεραρχίας υπάρχει ένεκα της Τάξεως που δημιουργήθηκε απ΄το Χάος.
    Ωστόσο η Τάξη της Δημιουργίας, αντιστρατεύτηκε το Χάος, εγκαθιστώντας Νομοτέλεια.
    Στο Χάος η πρωταρχική Ουσία είναι σαν χυλός. Ακαθόριστος, άμορφος, απέραντος, ομοιογενείς, ομοούσιος, παθητικός και ουδέτερος.
    Η Τάξη ανέτρεψε όλη αυτή την "δομή" του χυλού και διάταξε την Ουσία κάνοντάς την καθορισμένη, μορφική, πεπερασμένη, ανομοιογενή, ποικίλη, άνιση, ανόμοια και ενεργητική, ακριβώς γιατί την πόλωσε.
    Η Τάξη έθεσε την πρωταρχική Ουσία σε μια μορφοδιάταξη. Δηλαδή η πρωταρχική Ουσία περιορίστηκε και απέκτησε μορφολογική υπόσταση, δηλαδή αρχή και τέλος. Τα όρια της αρχής-τέλους, όρισαν τις διαστάσεις.
    Οι διαστάσεις όρισαν και την σχέση μεταξύ των μορφών, οι οποίες αλληλεπιδρούν μεταξύ τους ως ένα ενιαίο σύστημα. Το μεγάλο περιείχε το μικρό. Το μέσα διαφοροποιήθηκε και όρισε το έξω. Το πάνω, υπέταξε το κάτω.
    Η ιεραρχία δεν είναι τίποτε άλλο παρά η διαφοροποίηση των μορφών, ανάλογα με την δύναμη και το μέγεθός τους, με τρόπον ώστε να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους αρμονικά, ώστε το σύστημα να ισορροπεί και να υπάρχει ο τελικός μηδενισμός των δυναμικών διαφορών.
    Όσο μεγαλύτερη η απόσταση από την Χαοτική αταξία, τόσο περισσότερο αραιή είναι η πύκνωση και συνεπώς μεγαλύτερη η Τάξη.
    Γι αυτό και το υλικό πεδίο που υπάρχει η μέγιστη πύκνωση, είναι η κατώτερη μορφή της Τάξης, εν αντιθέσει προς την περιοχή της μέγιστης αραίωσης στο πνευματικό πεδίο, όπου η Τάξη είναι απόλυτη και εκφράζει την Δημιουργό Σκέψη.

    Κάπως έτσι, μπορούμε να αντιληφθούμε την γραμμικότητα που διακρίνει την Τάξη των μορφών, όπως την θέλησε ο Δημιουργός.
    Λέγοντας «μορφές» δεν εννοώ μόνο τις υλικές μορφές που αντιλαμβάνονται οι αισθήσεις μας. Ο κόσμος των ιδεών είναι επίσης μορφικός. Οι ιδέες είναι πολύ συγκεκριμένες μορφές και μάλιστα ανώτερες από τις υλικές, διότι δεν περιορίζονται από τους νόμους της ύλης.
    Οι ιδέες επιδρούν με απόλυτο τρόπο στο υλικό πεδίο, διότι όταν πραγματώνονται, ανακατατάσσουν την μορφοδιάταξη, δηλαδή μιλάμε για ιδέες που υλοποιούνται. Η ύλη δίνει τα νοητικά ερεθίσματα και οι ιδέες την αναδιαμορφώνουν.
    Αντιθέτως η ύλη δεν μπορεί να επιδράσει αυτόβουλα και να διαμορφώσει ιδέες, χωρίς την διαμεσολάβηση του ανθρωπίνου νου. Και μόνη αυτή η σχέση, αποδεικνύει ότι οι ιδέες υπερίστανται του υλικού κόσμου, αφού τον ελέγχουν και τον διαμορφώνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο κόσμος των ιδεών είναι στο νοητικό ή πνευματικό πεδίο, στο οποίο οι νόμοι της πυκνής ύλης, δεν έχουν εφαρμογή. Δεν υπάρχει θάνατος και γέννηση, δεν υπάρχει χρόνος με τον τρόπο που τον εννοούμε στην ύλη.
    Οι υπεραισθήσεις ή αλλιώς οι εξωαισθητήριες εμπειρίες που κάποια στιγμή βιώνουμε, δεν οφείλονται στον υλικό μας εγκέφαλο και τις ηλεκτρικές του λειτουργίες. Οφείλονται στο νοητικό μας σώμα, το οποίο δεν υπόκειται στα όρια του χωροχρονικού συνεχούς και αντιλαμβάνεται καταστάσεις πέραν από τον γραμμικό χωρόχρονο. Έτσι διαισθανόμαστε κινδύνους ή συμβάντα, σε χώρους και χρόνους που αποκλείουν την συνειδητή μας αντίληψη.
    Ωστόσο η ύλη είναι αυτή που τροφοδοτεί με ερεθίσματα στο νου, ώστε να παράγει ιδέες.
    Χωρίς τέτοια ερεθίσματα, ο νους στερείται της ατομικής μόνιμης προσωπικότητας, του διαχωριστικού του εαυτού και αποτελεί απλώς ένα αδιάσπαστο μέλος του Όλου, χωρίς καμία αυτεπίγνωση, αλλά με πλήρη ενότητα με το Λογοϊκό Φως.
    Συνεπώς η παρουσία στην ύλη, είναι αδήριτη ανάγκη του ανθρώπου στην ολοκλήρωση του Θεϊκού Σχεδίου και χρησιμοποιείται ως πεδίο ασκήσεως αυτογνωσίας του νοητικού μας εαυτού.

    Η αλληλεπίδραση μεταξύ ύλης και νου, είναι μια σχέση διαρκούς ανατροφοδότησης. Η ύλη δηλώνει τις πολώσεις και ο νους αξιοποιεί τις προσλαμβάνουσες πληροφορίες, παράγοντας ιδέες. Οι ιδέες δημιουργούν τις αιτίες οι οποίες επιδρούν στο υλικό πεδίο, προκαλώντας την αντίδραση-αποτέλεσμα της ιδέας.
    Η ύλη απαντά λοιπόν με το αποτέλεσμα και ο νους λαμβάνει την νέα πληροφορία, κατακτώντας σιγά σιγά την αυτεπίγνωση.
    Αυτός είναι ο μηχανισμός διάδρασης νου και ύλης και εξηγεί ποιος ακριβώς υπηρετεί ποιόν, δείχνοντας και την διάταξη της ιεραρχικής δομής μεταξύ πνεύματος και ύλης.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητέ Παλαίχθων, θέλει μεγάλη προσοχή η προσέγγιση στο θέμα, διότι υπάρχει μεγάλη σύγχυση στον κόσμο από παραπληροφόρηση και υπερπληροφόρηση, καθώς και από την υστερία που προκαλούν και καλλιεργούν διάφοροι εμμονικοί συνωμοσιολόγοι, φαντασιόπληκτοι και νοσηρά μυαλά, που φανατίζουν και πολώνουν τους ανθρώπους ή τους ενσπείρουν τον φόβο.
    Κατά την δική μου άποψη, ο ιός παρασκευάστηκε σε εργαστήριο ως βιολογικό όπλο, αφού όπως αποδείχθηκε πρόκειται για μια μετάλλαξή του, που δεν μπορούσε να συμβεί με φυσικό τρόπο.
    Για κάποιον λόγο που δεν γνωρίζουμε, διέφυγε ή αφέθηκε και προσέβαλε τον γενικό πληθυσμό.
    Είτε από λάθος, είτε σκόπιμα, ως βιολογικό όπλο που προκάλεσε πανδημία, ενεργοποίησε τον γενικό συναγερμό σε όλα τα κράτη του κόσμου.
    Οι κυβερνήσεις δεν ήταν έτοιμες για να διαχειριστούν την απειλή, κυρίως επειδή η λήψη προστατευτικών μέτρων εναντιώνεται στις δημοκρατικές αρχές του Δυτικού πολιτισμού, τον οποίο ίσως να στόχευαν περισσότερο να πλήξουν, όπως φάνηκε στην πορεία.
    Η δυτική κουλτούρα που δεν μπορούσε να ανεχτεί τα προστατευτικά μέτρα, αντέδρασε σθεναρά (από την αρχική αδράνεια των κυβερνήσεων, μέχρι την συνωμοσιολογία και τον θρησκευτικό φανατισμό) με αποτέλεσμα να χαθούν δεκάδες χιλιάδες ανθρωπίνων ζωών, για των ώρα που μιλάμε.

    Το σίγουρο είναι ότι η κατάσταση αυτή, ανεξαρτήτως της αιτίας που ο ιός διέφυγε και εξαπλώθηκε, δημιουργεί μια σειρά συνεπειών στην ανθρωπότητα, που άλλες θα έχουν και άλλες δεν έχουν αναστρέψιμο χαρακτήρα.
    Κάποια στιγμή ο ιός θα εξαλειφθεί ή θα αποδυναμωθεί και η πανδημία θα ξεχαστεί.
    Τα μέτρα θα αρθούν στο σύνολό τους και η κανονικότητα θα επανέλθει.
    Τι θα έχει αλλάξει ωστόσο;
    Κατ’ αρχήν η κρίση στην παγκόσμια οικονομία θα επιφέρει νέες μεθόδους χρηματοπιστωτικής λειτουργίας. Οι μεγάλοι οικονομικοί συνασπισμοί (π.χ. η Ε.Ε.), θα καταρρεύσουν και στην θέση τους θα δημιουργηθούν πιο ευέλικτες και αυτόνομες μικροοικονομίες, πράγμα που ίσως να ενισχύσει την υπόσταση των εθνικών κρατών ή μικρότερων οικονομικών συμμαχιών, σε κόντρα της ιδέας μιας παγκόσμιας κυβέρνησης.
    Ακόμη και αν δεχτούμε την θεωρία ότι η ελίτ της παγκοσμιοποίησης μεθόδευσαν την πανδημία για να επιφέρουν συνθήκες που θα επιταχύνουν την παγκόσμια κυβέρνηση, φαίνεται προς στιγμήν τουλάχιστον, ότι μόνο αυτό δεν πέτυχαν. Όλες οι χώρες επέδειξαν εσωστρέφεια και οχύρωσαν τα σύνορά τους, ξεχνώντας τις εταιρικές τους υποχρεώσεις και την διπλωματία. Η μια έκλεβε υλικά από την άλλη, δείχνοντας πως όταν η επιβίωση απειλείται, η ιδέα της συλλογικότητας χάνεται και η ατομικότητα (σε επίπεδο κρατών) γίνεται η μόνη αρχή.
    Φάνηκε επίσης πως οι αντοχές της συνοχής στην Ε.Ε. είναι περιορισμένες και πως η ιδέα της ένωσης, δεν είναι ικανή να διαχειριστεί σοβαρές κρίσεις και να προστατεύσει τον εαυτό της. Άρα η ελίτ της ΝΠΤ, δεν μπορεί να πείσει ότι η κατάργηση των εθνικών κρατών και η υπαγωγή τους σε μια παγκόσμια κυβέρνηση, θα είναι ικανότερη στο να διασφαλίζει την επιβίωση της ανθρωπότητας, σε σχέση με τα εθνικά κράτη.

    Οι διεθνείς κερδοσκόποι θα σωρεύσουν πακτωλό χρημάτων μέσω των φαρμακευτικών και άλλων εταιριών που ελέγχουν, αφού η ευκαιρία για κερδοφορία από την έλλειψη συγκεκριμένων φαρμάκων, εμβολίων και αγαθών, είναι τεράστια.
    Είναι σχεδόν βέβαιο ότι το εργαστήριο που παρασκεύασε τον ιό, θα έχει ήδη στην κατοχή του και το αντίδοτο φάρμακο. Θα μπορούσαμε να φανταστούμε ότι πιθανόν το εργαστήριο που ευθύνεται για τον ιό, συνεργάζεται (από πριν ή εκ των υστέρων) με τις μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες, ώστε αυτές να αξιοποιήσουν την γνώση και να παράγουν φάρμακο και εμβόλιο, την στιγμή που θα κρίνουν πιο κατάλληλη για να το δώσουν την αγορά.
    Ωστόσο μπορεί και να μην είναι έτσι, αλλά οι φαρμακοβιομηχανίες όντως να ερευνούν ανεξάρτητες για την ανακάλυψη φαρμάκου και εμβολίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σε κάθε περίπτωση όμως, αν και το φάρμακο θα απευθύνεται σε ένα μικρό ποσοστό των νοσούντων (μόνο όσοι βρίσκονται σε νοσοκομείο), το εμβόλιο θα απευθύνεται στο σύνολο των ανθρώπων. Εύλογες είναι οι καχυποψίες από το γεγονός πως κάποιες από τις φαρμακοβιομηχανίες που φιλοδοξούν να παρασκευάσουν το εμβόλιο, ανήκουν στον Bill Gates. Ο Gates δεν κρύβει την πίστη του στην απομείωση του πληθυσμού, αφού έχει φτιάξει και αντίστοιχο ίδρυμα που χρηματοδοτεί τον έλεγχο των γεννήσεων μέσω των εμβολίων, με σκοπό τον περιορισμό του ανθρώπινου πληθυσμού.

    Θα μπορούσε να πει κανείς, ότι όλο αυτό που συμβαίνει παγκοσμίως αποτελεί μια δοκιμαστική άσκηση για τους παγκόσμιους εξουσιαστές (είτε την σχεδίασαν, είτε απλώς τους προέκυψε), στην εφαρμογή των δικών τους σχεδίων.
    Είναι ευνόητο ότι η κατάσταση αυτή θα εκμεταλλευόταν από τους επιτήδειους, τους κερδοσκόπους και τους συνωμότες της παγκόσμιας τάξης. Κάποιοι αποκαλύφθηκαν πρόωρα και διέγειραν τους λαούς εναντίον τους.
    Ωστόσο, κάποιοι άλλοι εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία για να συνωμοσιολογήσουν, να διασπείρουν τον πανικό, τον φόβο και την απελπισία, να διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις και να φανατίσουν οπαδούς θεωριών και θρησκειών.
    Οι θρησκόληπτοι είδαν τα μέτρα (όχι τον κορωνοϊό) ως επίθεση του Αντιχρίστου και δίωξη της Ορθοδοξίας, ενώ είδαν ξεκάθαρα τα σημάδια της Δευτέρας Παρουσίας, όπως τα αντιλαμβάνονται από την ανάγνωση της Αποκάλυψης.
    Οι αμφισβητίες είδαν τον κορωνοϊό ως ψέμα που αποσκοπούσε στην λήψη περιοριστικών μέτρων, που θα τους στερούσαν τις συνταγματικές τους ελευθερίες.
    Οι φοβικοί είδαν τον κορωνοϊό ως θανάσιμη απειλή για τους πάντες και συνειδητούς δολοφόνους όσους δεν τηρούσαν κατά γράμμα, όχι μόνο τις οδηγίες του κράτους, αλλά με κάθε υπερβολή την αποστείρωση των πάντων και την καθολική απαγόρευση οποιασδήποτε ανθρώπινης δραστηριότητας.
    Οι έμποροι είδαν την ευκαιρία να κερδοσκοπήσουν από τις ανάγκες που προέκυψαν.
    Ωστόσο πολλά προβλήματα λειτουργικότητας του κράτους λύθηκαν εν μια νυκτί, από την ψηφιακή διεκπεραίωση υποθέσεων της καθημερινότητας, μέχρι τις τηλεδιασκέψεις και την διαδικτυακή παιδεία, ενώ η παραμονή στο σπίτι βελτίωσε τις κοινωνικές μας δεξιότητες, οι οποίες δοκιμάστηκαν και έμαθαν να λειτουργούν με εναλλακτικούς τρόπους.
    Σίγουρα η πανδημία έφερε τεράστιες ανατροπές στην παγκόσμια κοινότητα, αφήνοντας θετικές και αρνητικές παρακαταθήκες για τον μέλλον της.
    Δεν μπορώ να πω όμως ότι η ΝΤΠ κατάφερε να προωθήσει με επιτυχία τους σχεδιασμούς της, αλλά σίγουρα έμαθε πολλά για την επόμενη ευκαιρία που θα της δοθεί…
    Πάντως η ευκαιρία που δόθηκε σε κάποιους να ελέγξουν με βιολογικό-γενετικό τόπο το ανθρώπινο είδος μέσω κάποιου εμβολίου, ίσως να μην τους βγει πρόσφορη, αφού το αντιεμβολιαστικό κίνημα γιγαντώθηκε από την καχυποψία των λαών και δύσκολα θα γίνει αποδεκτό, όσο και να θελήσουν να το επιβάλλουν κάποιες κυβερνήσεις.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ...

    Άρχισαν τα όργανα...


    Έριξαν τα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ !



    Ποιητής των χρωμάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως έπεσε. Δεν γνωρίζω τον λόγο, αλλά για να πέσει επισήμως από την Google Blogger θα πρέπει να προηγήθηκε κάποια δικαστική απόφαση.
      Ωστόσο διατηρώ κάθε επιφύλαξη γι αυτό. Ελπίζω γρήγορα να επανέλθει η λειτουργία του ιστολογίου της κ. Πόπης Σουφλή, διότι κάθε φωνή στο διαδίκτυο πρέπει να έχει δικαίωμα στην δημοσιότητα. Είτε αρέσει, είτε δεν αρέσει σε μερικούς...
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. καλά έχω ρίξει κάτι γέλια λέμε με το συμβάν άλλο πράμα... βλέπω δλδ τί λένε γι' αυτό σε κάποια μπλόγκια, πώς χαρακτηρίζουν κιόλας αυτήν την κυρία τέλος πάντων και πραγματικά αυτή η συνομοταξία είναι από τις πιο διασκεδαστικές στο νετ, δλδ ο τρόπος έκφρασης και σκέψης τους είναι αυτοτρολάρισμα κανονικό, συνειδητό ή μη δεν ξέρω, αλλά τους βλέπω και ούτε να τους τρολάρω δεν μου βγαίνει, τους βλέπω που τα λένε μόνοι τους αχχαχαχα... τωρα βέβαια αυτές οι πλατφορμες, οπως το μπλόγκερ, το φβ, το γιουτουμπ κλπ. ανήκουν σε κάποιους ομίλους και παρέχουν δωρεάν χώρο στους χρήστες με κάποιους όρους, έτσι; το θέμα δεν είναι αν είναι φασιστικοί οι όροι ή όχι, το θέμα είναι ότι κάθε χρήστης που κάνει χρηση αυτων των χώρων, την κάνει ΔΩΡΕΑΝ καταρχιν και εν γνωσει του... κατα δευτερον σε ένα σωρό πικραμένους και μη, αυτοι οι χώροι έχουν δώσει τη δυνατότητα να το παίξουν δημοσιογράφοι, δάσκαλοι, σωτηρες, γκομενοι και δεν ξέρω και γω τι άλλο...κατ ουσιαν ειναι φιλοξενουμενοι εκει και μαλιστα απροσκλητοι...πώς γίνεται λοιπον να διαμαρτυρονται οταν οι όποιοι ιδιοκτητες αυτων των χωρων αποφασιζουν για τον οποιονδηποτε λογο να τους στείλουν;; τους πληρωσανε; όχι! τους χρωστανε οι άλλοι κάτι; όχι!ειναι δυνατον να παω εγω απροσκλητη σε ενα σπιτι κι οταν αποφασισει ο οικοδεσποτης να με σουταρει γιατι ετσι γουσταρει, να σηκωσω φλαμπουρο; δλδ αυτα ειναι γελοιοτητες... αμα γουσταρεις να κανεις τα ετσι σου και τα αλλιως σου στο νετ, πληρωσε για χωρο, πληρωσε για ντομεην νέημ και γραφε ο,τι σου ρθει!στο τζαμπέ να διαμαρτυρεσαι κιολας, δε λέει...δε φτανει που απόκτησες και υπόσταση απο κει που δε σε ήξερε ουτε η μάνα σου. ζητας και ρέστα τώρα... το δεύτερο ενικό δεν απευθυνεται σε κανεναν συγκεκριμενα, γενικο ειναι, σχημα λόγου...

      Διαγραφή
  13. ''το θέμα δεν είναι αν είναι φασιστικοί οι όροι ή όχι, το θέμα είναι ότι κάθε χρήστης που κάνει χρηση αυτων των χώρων, την κάνει ΔΩΡΕΑΝ καταρχιν και εν γνωσει του..''

    ώπα σ' έπιασα! και βέβαια θα πρέπει να μας ενδιαφέρει αν είναι φασιστικοί οι όροι που βάζουν άνθρωποι οι οποίοι μας το παίζουν δημοκράτες και υπερασπιστές της ελευθερίας απέναντι στον ναζισμό και τον φασισμο που έπαψαν να υπάρχουν ως καθεστώτα εδώ και 75 χρόνια!!! Για να ξέρουμε όταν ακούμε από τέτιους δημοκράτες το ''φασίστες κουφάλες έρχονται κρεμάλες'' ποιους θα πρέπει να κραμάσουμε στην πραγματικότητα. Άλλωστε και ο Πλάτων θεωρούσε τη δημοκρατία τους ως τη μεγαλύτερη τυραννία και δικαιώθηκε!

    Όσο για το δωρεάν που λες, καμιά εταιρεία δεν παρέχει δωρεάν κάτι χωρίς να έχει έσοδα από πουθενά γιατί θα κλείσει αν γνωρίζεις από οικονομία. Δίνουν δωρεάν πλατφόρμες αλλα βγάζουν έσοδα από τις διαφημίσεις τους σε αυτές για παράδειγμα που τις βλέπουν οι επισκέπτες των ιστοσελίδων ή μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Αλλιώς δεν θα είχαν έσοδα από πουθενά για να συνεχίσουν να τις λειτουργούν πληρώνοντας και μισθούς στους υπαλλήλους τους. Το να μας λες συνεπώς ότι μας κάνουν και χάρη κιόλας που μας αφήνουν να μιλάμε στο τζαμπέ μόνο σαν ανέκδοτο ακούγεται.

    Λύκιε ελπίζω να διαψεύσεις τον Πλάτωνα προσωρινά και σαν δημοκράτης που είσαι να μην πνίξεις το σχόλιο μου φασιστικά.

    - ένας φασιστάκος μπλόγκερ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το επιμύθιο δεν χρειαζόταν, ανώνυμε! Ούτως ή άλλως θα δημοσίευα το σχόλιό σου. Γιατί να το πνίξω;
      Συμφωνώ απόλυτα σε όλα.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. λοιπόν, οι άνθρωποι οι οποίοι κατέχουνε αυτές τις πλατφόρμες που λέμε, μέσα σε όλα τα υπόλοιπα είναι και επιχειρηματίες, δλδ όργανα του καπιταλιστικού συστήματος... προσωπικά, ποτέ δεν με ενδιέφερε ούτε και ασχολήθηκα με το τί δηλώνουν τα οποιαδήποτε όργανα του καπιταλιστικού συστήματος, ακριβώς γιατί αυτή τους η ιδιότητα εξ αρχής δείχνει κάποια συγκεκριμένα πάγια χαρακτηριστικά τους... κατά τη γνώμη μου μόνον κάποιος εξαιρετικά αφελής θα ασχολείτο με την ασυμβατότητα δηλώσεων και τις δήθεν αγαθές προθέσεις οργάνων του συστήματος...τωρα, το ίντερνετ δεν είναι ούτε δημόσιο αγαθό ούτε δημόσιος χώρος, είναι ένα ιδιωτικό σύμπαν που το κατέχουν ιδιώτες επιχειρηματίες όπως είπα... από τη στιγμή που εγώ θεωρήσω ότι η προσωπική μου ελευθερία λόγου ορίζεται από ένα μάτσο ιδιώτες επιχειρηματίες, στο ιδιωτικό σύμπαν των οποίων συμμετέχω εκούσια και με ιδία βούληση, τότε εγώ είμαι εκείνη που πρωτίστως έχω στερήσει την έννοια της ελευθερίας από τον εαυτό μου, προσδίδοντας εξουσία στους ιδιώτες αυτούς να με ορίζουν και θέτοντας τον εαυτό μου υπό αυτών και έρμαιο τους... στην δε περίπτωση, που συνειδητά θελήσω να υπάρξω μέσα στο ιδιωτικό καπιταλιστικό σύμπαν αυτών των επιχειρηματιων, τότε θα οφείλω να συνάψω συμφωνία μαζί τους και να αγοράσω το προιον τους, εαν δεν θέλω να με ενοχλήσουν! στον φιλελέ και στο σύμπαν του μέσα, θα παίξω με τους όρους του στην περιπτωση που επιθυμώ συμμετοχή, απλά πραματάκια... καταλαβαίνεις τί λέω;

      στην πραγματικότητα, την προσωπική ελευθερία λόγου του καθενός, κανείς δεν δύναται να την στερήσει! γιατί καταρχήν είναι προσωπική, που σημαίνει ότι ο οποιοσδήποτε στον προσωπικό του χώρο μπορεί να κάνει οποιαδήποτε χρήση του λόγου εκείνος θέλει!βεβαίως, στα μυαλά της πλειοψηφίας, το να κάνει κάποιος χρήση του λόγου σημαίνει ότι θα πρέπει να υφίσταται και κάποιος ακροατής, δέκτης αυτού του λόγου δλδ, το οποίο κατ' ουσίαν είναι παντελώς ξέχωρο από την ελευθερία άσκησης λόγου, για να πω και τα υγιή σοφιστικά μου... ακόμη και σ' αυτήν την περίπτωση όμως, και πάλι κανείς δεν μπορεί να στερήσει από κανέναν αυτήν την ελευθερία... και δίνω μερικά παραδείγματα: υπάρχει περίπτωση να μου στερήσει κανείς την ελευθερία να βγω στον δρόμο ή σε μια πλατεία και να βγάλω λόγο;;ή να βγω στον δρόμο και να κυκλοφορώ με πλακάτ στο οποίο αναγράφονται συνθήματα; ή να τυπώσω φυλλάδια και να τα μοιράζω; ή να τυπώσω αφίσες και να τις κολλήσω; ή να εκδόσω ενα βιβλίο με τις όποιες απόψεις μου; όχι βέβαια! βλέπετε λοιπον αγαπούλες, τί ωραία ελεύθερη που είναι η ελευθερία λόγου σας και πόση πραγματικά δύναμη έχετε εσείς και μόνον εσείς επάνω της;;

      Διαγραφή
    3. Όχι δεν την έχεις την ελευθερία αυτή, γιατί ξέρεις ότι αν πεις ή γράψεις κάτι που δεν είναι αρεστό στους αντιφασίστες και αντιρατσιστές, δικαστήριο σε περιμένει! Να θυμηθούμε τον Αμβρόσιο, αν θυμάμαι καλά, που τον οδήγησαν στα δικαστήρια επειδή έγραψε σε ιστολόγιο κατά των ομοφυλοφίλων; Και δεν είμαι χριστιανοταλιμπάν για να σε προλάβω. Μπορώ να βγω στο δρόμο φορώντας μπλουζάκι που να γράφει Άουσβιτς για χίλια χρόνια χωρίς να φάω μετά μήνυση από εβραίους ή καταδότες αντιφασίστες τους σαν τον Παναγιώτη Δημητρά με τις περιβόητες μηνύσεις του; Και πάλι όχι!

      Άρα η ελευθερία που λες υπάρχει μόνο μέσα σε συγκεκριμένα καλούπια που ορίζουν και οι διαδικτυακές πλατφόρμες τα φέισμπουκ κ.λ.π. Ακριβώς τώρα επειδή είναι επιχειρηματίες όλοι αυτοί θα πρέπει να τους αφορά μόνο το χρήμα και όχι οι ιδελογικές απόψεις με τις οποίες ενδεχομένως να διαφωνούν. Αλλιώς δεν είναι επιχειρηματίες, αλλά υπηρέτες συγκεκριμένων ιδεολογικών κέντρων. Και από πουθενά δεν συνεπάγεται πως αν πληρώσεις τελικά για να έχεις τις υπηρεσίες τους αυτοί δεν θα σε κλείοουν πάλι από τη στιγμή που βάζουν τις ιδεολογικές απόψεις τους πάνω από τα κέρδη τους! Όχι όλοι βέβαια, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χάνεις τελικά την ελευθερία σου αν συμμετέχεις στο ίντερνετ όπως είπες. Απόδειξη είναι το ρωσικό φέισμπουκ που αφήνει να δημοσιεύονται κείμενα που λογοκρίνονται από το παραδοσιακό αμερικανικό του Ζούκεμπεργκ.

      - ένας φασιστάκος μπλόγκερ

      Διαγραφή
    4. κάτι μου λέει ότι μάλλον δεν έκανα καλά που σου απάντησα, διότι τελικώς επιβεβαιώνεται η αρχική μου υποψία ότι δεν γνωρίζεις την έννοια της ελευθερίας λόγου, εμφανέστατα την μπερδεύεις με την ασυδοσία για να μην πω τίποτα άλλο... τωρα αν εσύ επιλέγεις να νοιώθεις ανελεύθερος λόγου, έχεις όλο το ελεύθερο να το νοιώθεις, όπως και να τοποθετείς τον εαυτό σου εκεί που τον τοποθετείς, κάτω από την κρίση δικαστηρίων, δημητράδων, ρώσικων και αμερικλάνικων φέηςμπουκ... ελπίζω βεβαιως να μπορείς να καταλάβεις ότι κάποιοι άλλοι άνθρωποι αντιλαμβάνονται την έννοια της ελευθερίας με άλλους τρόπους, αν και το κόβω δύσκολο για κάποιον τόσο αυτοπεριορισμένο νοητικά όπως εσύ... αυτά από εμένα, στην περίπτωση που θα απαντήσεις, προσπάθησε να πεις κάτι ελάχιστα ευφυές μπας και αποκτήσει ενδιαφέρον ο διάλογος... το ξέρω, ζητάω πολλά μάλλον από την ...συνομοταξία σου, αλλά ποτέ δεν ξέρεις, ποτέ δεν ξέρεις :)

      Διαγραφή
  14. Όταν αυτοπεριορίζει κάποιος την ελευθερία του λόγου του για να μην φάει μήνυση τάχα για αντιρατσιστικούς λόγους και ζημιωθεί και οικονομικά και από πάνω με μια τέτοια διαδικασία που οδηγεί σε δικαστήριο, σαφέστατα και δεν μιλάμε για καμιά ελευθερία του λόγου. Τα αντιφασιστικά σου επιχειρήματα περί προσβολής προσωπικότητας όταν δεν μπορείς να βρεις σε ιδεολογικό επείπεδο δεν πείθουν ούτε έσενα όταν σου απέδειξα ότι δεν υπάρχει ελευθερία του λόγου δίχως επιπτώσεις. Απορώ πως δεν χρησιμοποίησες και το άλλο που λέει ''δεν συζητώ με φασίστες''. Άργησες να το πεις. Όταν τέλος βαπτίζεις ως ασυδοσία την ελευθερία του λόγου στο να λέει κάποιος ό,τι θέλει, μάλλον η δική σου <> είναι η δημοκρατική τυραννία κατά Πλάτωνα

    - ένας φασιστάκος μπλόγκερ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χεχε, εντωμεταξύ όσα ονόματα και ν'αλλάξεις, τις ίδιες μπούρδες λες... καταρχήν, αν παρατήρησες σε όλα σου τα άνωθεν σχόλια χρησιμοποιείς συγκεκριμένα επίθετα και χαρακτηρισμούς όπως αντιρατσιστικό, αντιφασιστικό, φασίστας, δημοκράτης, λέξεις που πουθενά δεν χρησιμοποίησα στα δικά μου σχόλια, ακριβώς γιατί τα συγκεκριμένα δίπολα δεν με ενδιαφέρουν και δεν αποτελούν κριτήρια για το τι θεωρώ ελευθερία ή όχι, αυτές είναι μερικές από τις παγίδες του συστήματος για να απασχολούν τους ντεμέκ διανοητές και σκεπτόμενους, πολύ γέλιο λέμε... εφόσον λοιπόν δεν ξεκινάμε από την ίδια νοητική αφετηρία και δεν έχουμε το ίδιο νοητικό υπόβαθρο αντίληψης, είναι λίγο δύσκολο να συνεννοηθούμε, δύσκολο για σενα, για μενα αδιάφορο... μπάι δη γουέη, ούτε καν η έννοια της ελευθερίας δεν με ενδιαφέρει κατ' ουσίαν, με απασχολεί περισσότερο η απελευθερία... αυτό πάντως το τελευταίο που είπες, ήταν όντως πετυχημένο, οφείλω να σου το αναγνωρίσω! δημοκρατική τυραννία κατά Πλάτωνα, πολύ ακαντέμικ, γουστάρω... το φαντάζομαι σε στημπανκ έκδοση αλα μάντ μαξ και οπωσδήποτε σετάκι με κεινη την πολύ ελεγκάν μάσκα της χολέρας με τη μυτόγκα...

      Διαγραφή
  15. Απαντήσεις

    1. ''το θέμα δεν είναι αν είναι φασιστικοί οι όροι ή όχι, το θέμα είναι ότι κάθε χρήστης που κάνει χρηση αυτων των χώρων, την κάνει ΔΩΡΕΑΝ καταρχιν και εν γνωσει του..''

      ώπα σ' έπιασα! και βέβαια θα πρέπει να μας ενδιαφέρει αν είναι φασιστικοί οι όροι που βάζουν άνθρωποι οι οποίοι μας το παίζουν δημοκράτες και υπερασπιστές της ελευθερίας απέναντι στον ναζισμό και τον φασισμο που έπαψαν να υπάρχουν ως καθεστώτα εδώ και 75 χρόνια!!! Για να ξέρουμε όταν ακούμε από τέτιους δημοκράτες το ''φασίστες κουφάλες έρχονται κρεμάλες'' ποιους θα πρέπει να κραμάσουμε στην πραγματικότητα. Άλλωστε και ο Πλάτων θεωρούσε τη δημοκρατία τους ως τη μεγαλύτερη τυραννία και δικαιώθηκε!

      Όσο για το δωρεάν που λες, καμιά εταιρεία δεν παρέχει δωρεάν κάτι χωρίς να έχει έσοδα από πουθενά γιατί θα κλείσει αν γνωρίζεις από οικονομία. Δίνουν δωρεάν πλατφόρμες αλλα βγάζουν έσοδα από τις διαφημίσεις τους σε αυτές για παράδειγμα που τις βλέπουν οι επισκέπτες των ιστοσελίδων ή μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Αλλιώς δεν θα είχαν έσοδα από πουθενά για να συνεχίσουν να τις λειτουργούν πληρώνοντας και μισθούς στους υπαλλήλους τους. Το να μας λες συνεπώς ότι μας κάνουν και χάρη κιόλας που μας αφήνουν να μιλάμε στο τζαμπέ μόνο σαν ανέκδοτο ακούγεται.

      Λύκιε ελπίζω να διαψεύσεις τον Πλάτωνα προσωρινά και σαν δημοκράτης που είσαι να μην πνίξεις το σχόλιο μου φασιστικά.

      - ένας φασιστάκος μπλόγκερ

      Διαγραφή
    2. λοιπόν, οι άνθρωποι οι οποίοι κατέχουνε αυτές τις πλατφόρμες που λέμε, μέσα σε όλα τα υπόλοιπα είναι και επιχειρηματίες, δλδ όργανα του καπιταλιστικού συστήματος... προσωπικά, ποτέ δεν με ενδιέφερε ούτε και ασχολήθηκα με το τί δηλώνουν τα οποιαδήποτε όργανα του καπιταλιστικού συστήματος, ακριβώς γιατί αυτή τους η ιδιότητα εξ αρχής δείχνει κάποια συγκεκριμένα πάγια χαρακτηριστικά τους... κατά τη γνώμη μου μόνον κάποιος εξαιρετικά αφελής θα ασχολείτο με την ασυμβατότητα δηλώσεων και τις δήθεν αγαθές προθέσεις οργάνων του συστήματος...τωρα, το ίντερνετ δεν είναι ούτε δημόσιο αγαθό ούτε δημόσιος χώρος, είναι ένα ιδιωτικό σύμπαν που το κατέχουν ιδιώτες επιχειρηματίες όπως είπα... από τη στιγμή που εγώ θεωρήσω ότι η προσωπική μου ελευθερία λόγου ορίζεται από ένα μάτσο ιδιώτες επιχειρηματίες, στο ιδιωτικό σύμπαν των οποίων συμμετέχω εκούσια και με ιδία βούληση, τότε εγώ είμαι εκείνη που πρωτίστως έχω στερήσει την έννοια της ελευθερίας από τον εαυτό μου, προσδίδοντας εξουσία στους ιδιώτες αυτούς να με ορίζουν και θέτοντας τον εαυτό μου υπό αυτών και έρμαιο τους... στην δε περίπτωση, που συνειδητά θελήσω να υπάρξω μέσα στο ιδιωτικό καπιταλιστικό σύμπαν αυτών των επιχειρηματιων, τότε θα οφείλω να συνάψω συμφωνία μαζί τους και να αγοράσω το προιον τους, εαν δεν θέλω να με ενοχλήσουν! στον φιλελέ και στο σύμπαν του μέσα, θα παίξω με τους όρους του στην περιπτωση που επιθυμώ συμμετοχή, απλά πραματάκια... καταλαβαίνεις τί λέω;

      στην πραγματικότητα, την προσωπική ελευθερία λόγου του καθενός, κανείς δεν δύναται να την στερήσει! γιατί καταρχήν είναι προσωπική, που σημαίνει ότι ο οποιοσδήποτε στον προσωπικό του χώρο μπορεί να κάνει οποιαδήποτε χρήση του λόγου εκείνος θέλει!βεβαίως, στα μυαλά της πλειοψηφίας, το να κάνει κάποιος χρήση του λόγου σημαίνει ότι θα πρέπει να υφίσταται και κάποιος ακροατής, δέκτης αυτού του λόγου δλδ, το οποίο κατ' ουσίαν είναι παντελώς ξέχωρο από την ελευθερία άσκησης λόγου, για να πω και τα υγιή σοφιστικά μου... ακόμη και σ' αυτήν την περίπτωση όμως, και πάλι κανείς δεν μπορεί να στερήσει από κανέναν αυτήν την ελευθερία... και δίνω μερικά παραδείγματα: υπάρχει περίπτωση να μου στερήσει κανείς την ελευθερία να βγω στον δρόμο ή σε μια πλατεία και να βγάλω λόγο;;ή να βγω στον δρόμο και να κυκλοφορώ με πλακάτ στο οποίο αναγράφονται συνθήματα; ή να τυπώσω φυλλάδια και να τα μοιράζω; ή να τυπώσω αφίσες και να τις κολλήσω; ή να εκδόσω ενα βιβλίο με τις όποιες απόψεις μου; όχι βέβαια! βλέπετε λοιπον αγαπούλες, τί ωραία ελεύθερη που είναι η ελευθερία λόγου σας και πόση πραγματικά δύναμη έχετε εσείς και μόνον εσείς επάνω της;;

      Διαγραφή
    3. Όχι δεν την έχεις την ελευθερία αυτή, γιατί ξέρεις ότι αν πεις ή γράψεις κάτι που δεν είναι αρεστό στους αντιφασίστες και αντιρατσιστές, δικαστήριο σε περιμένει! Να θυμηθούμε τον Αμβρόσιο, αν θυμάμαι καλά, που τον οδήγησαν στα δικαστήρια επειδή έγραψε σε ιστολόγιο κατά των ομοφυλοφίλων; Και δεν είμαι χριστιανοταλιμπάν για να σε προλάβω. Μπορώ να βγω στο δρόμο φορώντας μπλουζάκι που να γράφει Άουσβιτς για χίλια χρόνια χωρίς να φάω μετά μήνυση από εβραίους ή καταδότες αντιφασίστες τους σαν τον Παναγιώτη Δημητρά με τις περιβόητες μηνύσεις του; Και πάλι όχι!

      Άρα η ελευθερία που λες υπάρχει μόνο μέσα σε συγκεκριμένα καλούπια που ορίζουν και οι διαδικτυακές πλατφόρμες τα φέισμπουκ κ.λ.π. Ακριβώς τώρα επειδή είναι επιχειρηματίες όλοι αυτοί θα πρέπει να τους αφορά μόνο το χρήμα και όχι οι ιδελογικές απόψεις με τις οποίες ενδεχομένως να διαφωνούν. Αλλιώς δεν είναι επιχειρηματίες, αλλά υπηρέτες συγκεκριμένων ιδεολογικών κέντρων. Και από πουθενά δεν συνεπάγεται πως αν πληρώσεις τελικά για να έχεις τις υπηρεσίες τους αυτοί δεν θα σε κλείοουν πάλι από τη στιγμή που βάζουν τις ιδεολογικές απόψεις τους πάνω από τα κέρδη τους! Όχι όλοι βέβαια, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χάνεις τελικά την ελευθερία σου αν συμμετέχεις στο ίντερνετ όπως είπες. Απόδειξη είναι το ρωσικό φέισμπουκ που αφήνει να δημοσιεύονται κείμενα που λογοκρίνονται από το παραδοσιακό αμερικανικό του Ζούκεμπεργκ.

      - ένας φασιστάκος μπλόγκερ

      Διαγραφή
    4. κάτι μου λέει ότι μάλλον δεν έκανα καλά που σου απάντησα, διότι τελικώς επιβεβαιώνεται η αρχική μου υποψία ότι δεν γνωρίζεις την έννοια της ελευθερίας λόγου, εμφανέστατα την μπερδεύεις με την ασυδοσία για να μην πω τίποτα άλλο... τωρα αν εσύ επιλέγεις να νοιώθεις ανελεύθερος λόγου, έχεις όλο το ελεύθερο να το νοιώθεις, όπως και να τοποθετείς τον εαυτό σου εκεί που τον τοποθετείς, κάτω από την κρίση δικαστηρίων, δημητράδων, ρώσικων και αμερικλάνικων φέηςμπουκ... ελπίζω βεβαιως να μπορείς να καταλάβεις ότι κάποιοι άλλοι άνθρωποι αντιλαμβάνονται την έννοια της ελευθερίας με άλλους τρόπους, αν και το κόβω δύσκολο για κάποιον τόσο αυτοπεριορισμένο νοητικά όπως εσύ... αυτά από εμένα, στην περίπτωση που θα απαντήσεις, προσπάθησε να πεις κάτι ελάχιστα ευφυές μπας και αποκτήσει ενδιαφέρον ο διάλογος... το ξέρω, ζητάω πολλά μάλλον από την ...συνομοταξία σου, αλλά ποτέ δεν ξέρεις, ποτέ δεν ξέρεις :)

      Διαγραφή
    5. Όταν αυτοπεριορίζει κάποιος την ελευθερία του λόγου του για να μην φάει μήνυση τάχα για αντιρατσιστικούς λόγους και ζημιωθεί και οικονομικά και από πάνω με μια τέτοια διαδικασία που οδηγεί σε δικαστήριο, σαφέστατα και δεν μιλάμε για καμιά ελευθερία του λόγου. Τα αντιφασιστικά σου επιχειρήματα περί προσβολής προσωπικότητας όταν δεν μπορείς να βρεις σε ιδεολογικό επείπεδο δεν πείθουν ούτε έσενα όταν σου απέδειξα ότι δεν υπάρχει ελευθερία του λόγου δίχως επιπτώσεις. Απορώ πως δεν χρησιμοποίησες και το άλλο που λέει ''δεν συζητώ με φασίστες''. Άργησες να το πεις. Όταν τέλος βαπτίζεις ως ασυδοσία την ελευθερία του λόγου στο να λέει κάποιος ό,τι θέλει, μάλλον η δική σου <> είναι η δημοκρατική τυραννία κατά Πλάτωνα

      - ένας φασιστάκος μπλόγκερ

      Διαγραφή
    6. χεχε, εντωμεταξύ όσα ονόματα και ν'αλλάξεις, τις ίδιες μπούρδες λες... καταρχήν, αν παρατήρησες σε όλα σου τα άνωθεν σχόλια χρησιμοποιείς συγκεκριμένα επίθετα και χαρακτηρισμούς όπως αντιρατσιστικό, αντιφασιστικό, φασίστας, δημοκράτης, λέξεις που πουθενά δεν χρησιμοποίησα στα δικά μου σχόλια, ακριβώς γιατί τα συγκεκριμένα δίπολα δεν με ενδιαφέρουν και δεν αποτελούν κριτήρια για το τι θεωρώ ελευθερία ή όχι, αυτές είναι μερικές από τις παγίδες του συστήματος για να απασχολούν τους ντεμέκ διανοητές και σκεπτόμενους, πολύ γέλιο λέμε... εφόσον λοιπόν δεν ξεκινάμε από την ίδια νοητική αφετηρία και δεν έχουμε το ίδιο νοητικό υπόβαθρο αντίληψης, είναι λίγο δύσκολο να συνεννοηθούμε, δύσκολο για σενα, για μενα αδιάφορο... μπάι δη γουέη, ούτε καν η έννοια της ελευθερίας δεν με ενδιαφέρει κατ' ουσίαν, με απασχολεί περισσότερο η απελευθερία... αυτό πάντως το τελευταίο που είπες, ήταν όντως πετυχημένο, οφείλω να σου το αναγνωρίσω! δημοκρατική τυραννία κατά Πλάτωνα, πολύ ακαντέμικ, γουστάρω... το φαντάζομαι σε στημπανκ έκδοση αλα μάντ μαξ και οπωσδήποτε σετάκι με κεινη την πολύ ελεγκάν μάσκα της χολέρας με τη μυτόγκα...

      Διαγραφή
    7. Ευχαριστώ για την ανταπόκριση φίλε Δαίμων...

      Διαγραφή
    8. Καθόλου δικά μου λόγια δεν είναι. Το νομοσχέδιο που σε στέλνει στο δικαστήριο με οικονομικές επιπτώσεις και ανελεύθερες όταν επιβάλλεται μέχρι και ποινή φυλάκισης απέναντι σε όσους είπαν πράγματα, στα πλαίσια της νομικά κατοχυρωμένης όμως ελευθερίας της έκφρασης, που για κάποιους άλλους δεν θα έπρεπε να πει κάνοντάς τον να λογοκρίνει τον εαυτό του, αντιρατσιστικό ονομάζεται αυτό το νομοσχέδιο. Άρα καμιά ελευθερία του λόγου δεν υφίσταται όταν σου βάζουν νομικά όρια στο τι να λες και τι όχι. Καμιά διαφορά δηλαδή με ένα φασιστικό καθεστώς που λένε ότι το πολεμάνε αυτοί που βάζουν αυτά τα λογοκριτικά όρια τάχα μου εις το όνομα της ελευθερίας!!! Εκεί θέλω να καταλήξω για να συνεννοούμαστε. Πιστεύω.

      - ένας φασιστικάκος μπλόγκερ

      Διαγραφή
    9. ξες καμιά φορά σας κοιτάζω όλους εσάς μέσα από την οθόνη μου, που ασχολείστε με αυτά που ασχολείστε, με τις νομικές κατοχυρώσεις, τις δημοκρατίες, τους φασισμούς, το αν σας αφήνει η γκουγκλ να μιλάτε κι όλες αυτές τις παπαρδέλες και καπάκι βγαίνω έξω στον κήπο μου κι όπως με λούζει το φως του ολόλαμπρου ηλιάτορα και όπως βλέπω, εισπνέω, ακούω, αισθάνομαι όλα αυτά που είναι διπλα μου και γύρω μου, σκέφτομαι: "κοίτα ρε μαλάκα με τί κάθονται και ασχολούνται όλοι αυτοί, σε τί έχουν επιλέξει να αναλώνουν τη σκέψη, την ενέργεια και τον χρόνο που τους εχει δοθεί εδώ χάμω... σε έναν κόσμο υπέρμετρης ομορφιάς, με τόσα αμέτρητα μυστήρια να απλώνονται γύρω τους, αυτοί κάθονται και ασχολούνται με μαλακίες..."

      Διαγραφή
    10. δλδ χρειάζεται να υπάρχει κάποια δημοκρατία που νομοθετικά θα θεσπίσει την μη εξυβριση, τη μη συκοφαντία, τη διασπορά ψευδών πληροφοριών κλπ;; πρέπει να βασίζονται σε νόμους όλα αυτά τα λογικά θέματα που κάθε άνθρωπος με στοιχειώδη αυτοσεβασμό τα τελεί ούτως ή άλλως;; αυτός είναι ο πραγματικός σας κόσμος; πραγματικά όμως, αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω με σας τους αστούς, τα τελευταία χρόνια που επέλεξα να γίνω βλαχοχωριάτα, είναι αυτή η περιορισμένη αντίληψη που έχετε για την κοινωνία, η οποία μέσα στα μυαλά σας βρίσκεται εντός των τσιμεντένιων τοιχών που ζείτε και ασχολείται με ό,τι ασχολείστε και σεις... εκτός των τσιμεντένιων τοιχών, αυτό και αυτοί που υπάρχουν δεν είναι κοινωνία, ε;; δλδ εδώ που βρίσκομαι εγώ, ναι όντως είμαι σε έναν άλλον κόσμο, ωστόσο αυτό σημαίνει ότι τελικά και οι γείτονες που έχω, ο βοσκός που συναντάω καθημερινά στις βόλτες μου, ο μπακάλης και μερικοί ακόμη που αραιά και που βλεπόμαστε, είμαστε κάτι εκτός κοινωνίας και πραγματικού κόσμου,ε;το οτι τσαπίζουμε δλδ τους κήπους μας ή κάνουμε πράματα που για έναν αστό είναι παραμύθι κάποιας άλλης εποχής, δεν μας τοποθετεί μέσα στην πραγματική κοινωνία...θα πρέπει να ζούμε, να σκεφτόμαστε, να κάνουμε ό,τι κάνουν οι αστοί για να θεωρούμαστε υγιές κομμάτι της κοινωνίας δλδ... λύκιε, όπως βλέπεις δεν είμαι εγώ εκείνη η οποία έχει θέμα με σας, μάλλον εσείς έχετε θέμα με ό,τι βρίσκεται σε άλλη συχνότητα από σας, εσείς είστε εκείνοι που το τοποθετείτε εκτός της κοινωνίας σας... και αυτό αφορά απο οτι φαίνεται ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του ελληνικου πλυθησμού, για σκέψου τι ποσοστό ζει επαρχιακά και περιφερειακά και κάνει άλλα πράματα απο αυτα που κάνετε εσείς και κατ' επεκτασιν σκέφτεται και αλλιώς... είμαστε μία κοινωνία;; όχι! είμαστε πολλές κοινωνίες και ευτυχώς που είναι έτσι.το πραγματικό πρόβλημα θα ξεκινήσει όταν όλοι θα είμαστε μία κοινωνία και όταν όλοι θα αντιλαμβανομαστε την πραγματικοτητα με τον ίδιο τρόπο και θα κάνουμε όλοι τα ίδια πράματα...

      Διαγραφή
    11. Κιρια μανταμιτσα εσυ που ξες τα περισσοτερα απ οσους ειναι εδω μεσα και χαιρομαι εσενα να διαβαζω από όλους τους bloggers ή πώς σας λένε εδώ , παροτι μια φορα στο παρελθον με χαλασε πολυ η προσωπικη και κατα την γνωμη μου σκληρη επιθεση που εκανες στην irene irene giati ; δεν σε ρωτάω πες μου κάτι άλλο όμως , αν θες , αν πρεπει να με απασχολουν θεματα , αν ναι ποια ειναι αυτα , και έπειτα πέστε μου και τις απαντήσεις . Επισης αν εχετε την καλωσυνη πώς νιωθετε τα παντα διπλα σας , και γυρω σας μπορειτε να...Be gentle

      Διαγραφή
    12. Thnx anyway esas , tous allous , kai esena Lykie

      Διαγραφή
    13. Ευχαριστώ όπως και να 'ναι εσάς , τους άλλους , και εσάς Λύκιε

      Διαγραφή
    14. ίδες τι ωραία που τα λέω βρε χαζούλι;; τώρα βεβαια το οτι ξέρω τα περισσότερα απο όσους είναι εδώ μέσα, συ το είπες, όχι εγώ... αυτη πάλι η irene irene giati ποια είναι καλέ; έχεις την εντύπωση ότι θυμάμαι τον κάθε καημένο και την κάθε καημένη που χω κάμει μπούλινγκ στα νετια;; μπα δεν θυμάμαι κανέναν!τωρα για τα υπόλοιπα που ρωτάς, θα πρέπει να περάσεις από 8μηνη εκπαίδευση, γουάξ ιν, γουάξ άουτ, κάμψεις, κοιλιακοί και τέτοια και αν τελειώσεις το πράκτις με επιτυχία, ενδεχομένως και να σε απαντήσω... και που σαι! χρεώνω ε, υπόψιν... 100 εβρά την ώρα...αν ενδιαφέρεσαι το συζητάμε...

      Διαγραφή
    15. Λύκιε αυτοί οι κανόνες αλληλοσεβασμού που λες για να λειτουργήσει αρμονικά μια κοινωνία είναι κάτι το ιδεατό και όχι όμως το πραγματικό! Στην ουσία δεν υπάρχουν και τα παραδείγματα πολλά. Λένε π.χ. ότι αποτελεί έγκλημα το να αρνείσαι το εβραϊκό Ολοκαύτωμα, δηλ. τα 6 εκατομμύρια νεκρών στην Ευρώπη όταν η ιστορική έρευνα αποδεικνύει ότι ήταν μερικές χιλιάδες μόνο, αλλά δεν αποτελεί το ίδιο έγκλημα το ελληνικό ολοκαύτωμα από τους εβραίους που γιορτάζεται στη γνωστή γιορτή τους Χανουκα! Εκεί γιατί δεν υπάρχει η ίδια προσβολή για να τιμωρηθεί; Ή στην Ρεπούση που έλεγε ότι είναι παραμύθι η Μικρασιατική καταστροφή προσβάλλοντας πάλι έλληνες νεκρούς; Πώς λοιπόν μπορώ να συνυπάρξω εγώ αρμονικά μέσα σε μια κοινωνία με τέτοιους ανθρώπους όταν τιμωρείται π.χ. ο αντισημιτισμός αλλά όχι το ίδιο και ο ανθελληνισμός από τέτοια άτομα; Εκεί είναι που θέλω να καταλήξω. Ότι αυτοί που μιλάνε για Ελευθερία και για τη Δημοκρατία όπως την ζούμε σήμερα, είναι και αυτοί φασίστες στην πραγματικότητα που επιθυμούν να κυριαρχεί μόνο η δική τους ανθελληνική άποψη ελεύθερα, προσβάλλοντας τον οποιονδήποτε ατιμώρητα όταν τιμωρούν όμως τους υπόλοιπους που διαφωνούν μαζί τους ή έχουν άλλη άποψη. Η διαφορά είναι ότι εγώ δηλώνω με ειλικρίνεια ότι είμαι φασίστας ενώ αυτοί εμφανίζονται παραπλανητικά ως αντιφασίστες και αντιρατσιστές κυνηγώντας όσους διαφωνούν μαζί τους.

      - ένας φασιστάκος μπλόγκερ

      Διαγραφή
    16. α μάλιστα, τώρα έγινα μέρος της κοινωνίας, δεν εξαιρούμαι τελικά ενώ πριν ήμουν στον δικό μου κόσμο εκτός κοινωνίας, οκ... λύκιε, ε να σε φέρω εδώ τότε να με σκάψεις τον μπαξέ, έχω και 10 τσουβάλια κοπριά που θέλουν τσάπισμα, γιατί ο βλάχος με τις έφερε σε κομμάτια, σαν τσιμεντόλιθοι είναι, στο πρώτο τσουβάλι ήδη έβγαλα οφφ 2 τσάπες... να με πεις μετά πόσο θα απολαύσεις τον δικό μου τρόπο ζωής, ναι;

      Διαγραφή
    17. αλά ναι οκ... δεν είπες όμως, στο σκάψιμο αντέχεις; ή στο δεκάλεπτο κλατέρνεις και συ όπως κάθε αστός που σέβεται τον εαυτό του;

      Διαγραφή
    18. Χαχά!Είσαι πάντως διασκεδαστική! Και εσύ κύριε Λύκιε σχεδόν τα περιγράφεις , επεξηγείς , και ερμηνεύεις άψογα όλα με τα οποία καταπιάνεστε , αλλά αυτό το κάτι λείπει , ο επίλογος ή ο σκοπός που κάνετε , μιλάτε , και γράφετε . Ποιο είναι το όφελος και το ρεζουμέ που επιστρέφει σαν τελική και αδιάψευστη , οικουμενική , συμπαντική αιτία και αλήθεια , να ξέρουμε και εμείς να βοηθηθούμε . Και πώς μπορείτε να είστε εντελώς ανώνυμοι , αδήλωτοι και ανεπάγγελτοι σε έναν διάλογο που ορίζει την πίστη , την εμπιστοσύνη και την διαφάνεια ; Κάτι κάνετε λάθος νομίζω , γιατί πέραν της όποιας διαπαιδαγώγησης ή και διαφώτησης προσπαθείτε να κάνετε περί των ζητημάτων της διαχρονικής επικαιρότητας που ταλανίζουν στην καθημερινότητα τον άνθρωπο και το μέλλον του , βλέπω τον έναν να προβάλλει τον εαυτό του ως αυθεντία , και δάσκαλο να θέλει να διδάσκει τους άλλους υπό τον μανδύα του ζεν ήρεμου και μετριόφρωνα ψαγμένου και να μην τοποθετείται ξεκάθαρα στο περίοπτο φως της αλήθειας , τον δε ως τον επιμελή φτασμένο μαθητή που... οκ , και εσύ μανταμίτσα συστήνεσαι σαν η αντιδραστική έξυπνη μαθητριούλα , έτοιμη πάντα , για να σνομπάρει το διαφορετικό απλά για να το σνομπάρει , έστω , κι αν συμφωνεί ή επαινεί σιωπηρά και τις δύο καταστάσεις . Με συγχωρείτε έτσι για τον λανθασμένο τρόπο προσέγγισης και όπως εκφράζομαι, αποδώστε το αν θέλετε στην απειρία μου και φταίξτε την αθωότητα μου !

      Διαγραφή
    19. δλδ βρε ανώνυμε εσύ ας πούμε όταν κάνεις σχόλια στο νετ, τα κάνεις πάντα με την προϋπόθεση ότι σε διαβάζουν άλλοι για να μορφωθούν;;πολύ εγκλωβιστικό μου κάνει αυτό, αν ξεκινάς απ' αυτήν την αφετηρία, δύσκολα θα μπορείς να είσαι πραγματικά ο εαυτός σου στην έκφρασή σου...τωρα που το σκέφτομαι κιόλας, όσα χρόνια γυρνοβολάω στο νετ, πραγματικά ποτέ δεν σκέφτηκα ότι όσα γράφω τα διαβάζουν και άλλοι πέρα από αυτούς που συνδιαλέγομαι, για μενα πάντα ήμουν εγω παρούσα και αυτός που συζητάω, δεν υπηρχε τίποτα άλλο παρόν, ακόμη κι αν μας έβλεπαν σιωπηρά μιλιούνια, τέτοιος αυτισμός δλδ... θα πρέπει βέβαια να σε πω ότι αυτό που σνομπάρω είναι το κοινότυπο! αντιθέτως το διαφορετικό είναι αυτό που ψάχνω και λατρεύω, μάλλον δεν το κατάλαβες τελικά... γω πάντως το χω δηλώσει, εδώ στον χώρο χρησιμοποιώ τους υπόλοιπους νοματαίους προς εξάσκηση της εριστικής τέχνης, αυτός είναι ο δικός μου σκοπός, για τους υπόλοιπους δεν ξέρω, θα σου πουν εκείνοι... και συ βρε λύκιε, κοίτα την άλλη φορά να επεξεργάζεσαι τα... ξένα σχόλια σε προγενέστερο χρόνο κι όχι μεταγενέστερο...

      Διαγραφή
    20. Επειδή η κριτική του ανώνυμου που ζητάει ονόματα και επαγγέλματα λες και είναι ρουφιάνος της ασφάλειας ή δεν ξέρω εγώ ποιου άλλου παίρνει και εμένα η μπάλα, έχω να πως τα εξής. Το ιστολόγιο αυτό το διαβάζω δυο χρόνια τώρα αλλά σε αυτή την ανάρτηση σχολίασα για πρώτη φορά όταν είδα ότι κάτι αφορά και εμένα, δηλαδή την υποτιθέμενη ελευθερία του λόγου που υποτίθεται ότι μας παρέχει αυτός που μας το παίζει αντιφασίστας και αντιρατσιστής ενώ στην πραγματικότητα είναι φασισταριό της παγκοσμιοποίησης όσο δεν πάει!!! Στο ίδιο μήκος κύματος και τέτοιας παγκοσμιοποιητικής ιδεολογίας κινείται και αυτός ο επικριτής που κάνει μπαμ από χιλιόμετρα μακριά ότι είναι Μασόνος ή κάτι παραπλήσιο από τα λόγια του περί οικουμενικότητας, συμπαντικής αλήθειας και άλλες τέτοιες παπαριές για μένα.

      Γιατί όμως μόνο και επαναλαμβάνω μόνο σε αυτή την ανάρτηση εμφανίστηκε κάποιος που ζητάει ονόματα σχολιαστών; Επειδή εδώ είναι που εμφανίστηκαν πρόσωπα και καταστάσεις που απασχολούν και τη δικαιοσύνη (π.χ. με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και το κυνήγι μαγισσών που κάνει) και θέλει να μάθει ποιοι είναι αυτοί που ξεβράκωσαν δημοσίως την υποτιθέμενη ελευθερία αυτού του οικουμενιστή που επαναλαμβάνω ότι είναι ο χειρότερος φασίστας που υπάρχει, αφού ένας εθνικός φασίστας σαν και εμένα περιορίζεται μονάχα σε ένα μέρος του πλανήτη για αν επιβάλλει τη θέλησή του και όχι σε ολόκληρο όπως θέλει ένας τέτοιος οικουμενιστής με τη δική του συμπαντική αλήθεια που θα πρέπει να αποδεχτούμε όλοι μας με το έτσι θέλω (π.χ. τάχα μου για την παγκόσμια ειρήνη και αρμονία).

      Στο διαταύτα λοιπόν.

      Είναι απόλυτα λογικό συνεπώς να θέλει κάθε τέτοιο άτομο να ελέγχει και αυτούς που δεν ελέγχει ακόμα για να μην καταστρέψουν κάποια στιγμή τις οικουμενιστικές επιδιώξεις του, για αυτό και ζητάει ονόματα και επαγγέλματα σχολιαστών για να προκαλέσει προβλήματα (π.χ. νομικά, επαγγελματικά, προσωπικά κ.α.) απέναντι σε όσους δεν επιθυμήσουν να υποταχτούν σε αυτόν!

      Δες ξανά Λύκιε όλες τις αναρτήσεις σου μέχρι τώρα και θα διαπιστώσεις πως σε καμιά άλλη δεν ζητήθηκαν προσωπικά στοιχεία σχολιαστών και θα δεις πως έχω δίκιο!

      - ένας φασιστάκος μπλόγκερ

      Διαγραφή
    21. λύκιε τι γινεται δω, παρεισφρύσανε μασόνοι στο καταχθόνιο τσαρδί; το νου σου! και δεν αναφερόμουν στη χρονική απόσταση μεταξύ ποσταρίσματος και έγκρισης σχολίου, δαύτα κάποτε σε ξεφεύγανε μέχρι που σου επισημάνθηκε και συμμορφώθηκες... εννοούσα επεξεργασία σε ήδη εγκεκριμένο σχόλιο...

      Διαγραφή
    22. Κύριε φασιστάκο μπλόγκερ , σας οδήγησα σε λανθασμένα συμπεράσματα και με συγχωρείτε , εγώ συνταυτίζομαι απόλυτα μαζί σας . Σας ευχαριστώ .

      Διαγραφή

    23. Ρε παιδιά , καλησπέρα σας , γιατί δεν μιλάτε καθόλου ;

      Φιλικά , " και εγώ ένας μικρός φασιστάκος "

      Διαγραφή
    24. Είμαστε όλοι μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα..

      Διαγραφή
    25. Γιατί στα όνειρα , όσο κι αν προσπαθείς να πετάξεις ψηλότερα από ένα ορισμένο ύψος δεν μπορείς , υπάρχει περίπτωση μία στις χιλίοις να τα καταφέρεις να πετάξεις ψηλότερα κι αν ναι πού πηγαίνεις πάνω ή κάτω ή , ή θα υπάρξει καμιά μια φωνή να σε συμβουλέψει να κατέβεις κάτω , και η αυτεπίγνωση των ονείρων τι το αληθινό έχει;

      Διαγραφή
    26. λύκιε τί πράματα είν αυτά! δεν μιλάς πολλά τελευταία και το κοινό διαμαρτύρεται... κανόνισε την πορεία σου... γω πάλι να ενημερώσω τους πιστούς μου φανς ότι εντός των επομένων ημερών, θα ξαναρχίσω να μοιραζω αυτόγραφα... προς το παρόν είμαι ιδιαιτέρως απασχολημένη με τσαπίσματα, σκαψίματα, κοπρίσματα και τέτοια...

      Διαγραφή
    27. χαιρετω λυκιε.αυτη η συγκεκριμενη ανωνυμη θα παρει συνταξη απο τα μπλοκ,ειναι η καθημερινη της ασχολια χρονια τωρα.κανε και εσυ μια καλη πραξη και πηγαινε να της σκαψεις λιγο τον κηπο και μην ξεχασεις να τις ποτισεις και τα λουλουδια στο μπαλκονι.

      Διαγραφή

    28. hunter παιδί μου, δεν πας για καμιά μπεκάτσα καλύτερα; άντε γιατί όλο άσφαιρα ρίχνεις... το μόνο σίγουρο που καταλαβα εξ αρχής, είναι ότι σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται κάποια σαν εμένα να βγάλει ποτέ φράγκα μέσα στο ίντερνετ...

      Διαγραφή
    29. ποιο φιλοθεάμον κοινό καλέ και συ, που 'στε τρεις κι ο κούκος εδώ μέσα... τέλειωσα με τα σκαψίματα,άστο, νεξτ τάιμ...βλέπω κι όλες αυτές τις εξελίξεις γενικότερα που παίζουν, όλα αυτα που κυκλοφορούν με τα εμβόλια και τα τσίπια κλπ. και αντιλαμβάνομαι πόσο πίσω είμαι τελικά... ούτε κινητό ούτε τίποτα, με κοπριές και τσάπες ασχολούμαι, όταν οι άλλοι ασχολούνται με το πώς θα φορτώνουν σε λίγα χρόνια τον εγκέφαλο τους σε κλάουντ, σαν απολίθωμα νοιώθω ένα πράμα, εκτός εποχής, αφού καμιά φορά αναρωτιέμαι μήπως έτυχε να τηλεμεταφερθώ στο σήμερα από τον προπροηγούμενο αιώνα και δεν το θυμάμαι... και σκέφτομαι παράλληλα μήπως τελικά το θέμα δεν είναι αν είναι καλά ή κακά όλα αυτά που ανοίγονται, σ'αυτή τη νέα εποχή με τα νέα δεδομένα που έρχεται, αλλά αν κάποιος είναι συμβατός ή όχι με αυτήν τη νέα εποχή, αν του ταιριάζουν δλδ για να είναι μέρος της...

      Διαγραφή
    30. Dear wolf, we miss you, write more regularly

      invisible

      Διαγραφή
    31. λύκιε, καμιά φορά έχω την αίσθηση ότι εσένα σου αρέσει περισσότερο που είμαι εδώ από ότι εμένα... και τώρα ίσως είναι η κατάλληλη στιγμή να σου αποκαλύψω ότι ο χώρος εδώ είναι δικός μου! απλώς κάποια στιγμή, καθαρά για πειραματικούς λόγους, σε υπνώτισα και ανέλαβες εσύ τον ρόλο του λύκιου διαχειριστή :) κάποια άλλη στιγμή στο μέλλον, οι ρόλοι θα επανέλθουν στην αρχική τους κατάσταση και η μόνη που θα το ξέρω θα είμαι εγώ... είμαι όντως πολύ μπροστά χαχαχαχαχα! δεν είπα ότι δεν βλέπω αυτά που λες, απλώς σκέφτομαι ότι και 2 χιλιάδες χρόνια πριν να ήμασταν κάπου και να τα λέγαμε, για τις ίδιες κατευθύνσεις και ελέγχους θα μιλούσαμε, τους ίδιους δαίμονες θα βλέπαμε... προφανώς όλα αυτά είναι χαρακτηριστικά κάθε εποχιακού μεταίχμιου... προσωπικά προσπαθώ να κρατάω ισορροπίες και μικρά έως καθόλου καλάθια, έχω την εντύπωση ότι αυτό που πραγματικά συμβαίνει δεν το ξέρει και δεν το φαντάζεται κανείς, είναι μαλλόν αρκετά πιο περίπλοκο από αυτό που φαίνεται... για μενα το ουσιαστικό πρόβλημα είναι αυτή η υπερμεγέθυνση και η σχεδόν τρομακτική εξάπλωση της συνομοσιολογίας, βλέπω ανθρώπους να καίγονται πραγματικά, ακόμη και σκεπτόμενους, έχει αρχίσει να γίνεται λίγο επικίνδυνο αυτό, ίσως περισσότερο από τον έλεγχο και τη χειραγώγηση που λες, ίσως πάλι αυτός ακριβώς να είναι ο έλεγχος και η χειραγώγηση, η εγκεφαλική εντύπωση ιστοριών για αγρίους με στόχο την πλήρη νοητική κιμαδοποίηση της πλειοψηφίας...

      Διαγραφή
    32. Είχα καιρό να σας παρακολουθήσω. Την καλησπέρα μου.

      "...Σαφως και κανενα κρατος δεν μπορει πλεον να ξεφυγει απο τον στραγγαλισμο, καθως ολα χρωστουν. Ειναι παραδοξο ομως, διοτι..."
      Αγαπητέ Joker, δεν είναι και τόσο παράδοξο αν σκεφτείς ότι οι συνασπισμοί δεν μακροημερεύουν για να πετύχουν μεγαλόπνοες αλλαγές. Η διάσπαση με τον άλφα ή βήτα τρόπο είναι ο κανόνας. Και η ασυλία έχει τίμημα που οι ‘’αόρατοι εχθροί’’ μπορούν κάλλιστα να πληρώσουν.

      ''Πη παρέβην; Τι δ`έρεξα; Τι μοι δέον ουκ ετελέσθη;''
      "Τι έκανα που δεν έπρεπε; Τι έκανα που έπρεπε; Τι έπρεπε να κάνω και δεν το έκανα;"
      Το πιο δύσκολο σκέλος για την πλειονότητα να εξετάζει και να εφαρμόζει, είναι το τελευταίο νομίζω. Επειδή απαιτεί προσήλωση και καταβολή κόπου και ενέργειας παραπέρα από τα συνηθισμένα. Άλλο πράγμα να μη συμμετέχω σε μια αδικία για παράδειγμα αλλά εντελώς διαφορετικό να εμπλακώ για να την αποτρέψω ή και να την αποκαταστήσω αφού συμβεί.

      "Γιατι θελεις να πεισεις τον συνομιλητη σου; Μηπως ειναι μια μορφη εγωισμου, ενα νεο κεφαλι της Λερναιας Υδρας, που επιχειρει να νιωσει πως ειναι καλυτερος και ανωτερος απο τον συνομιλητη;"
      Είναι πράγματι σπουδαίο το θέμα που ανοίγεις εδώ, αγαπητέ Joker. Η αλήθεια σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να βιάζεται για να αναδυθεί. Αυτός ο οποίος ενδιαφέρεται μονάχα να δαφνοστεφανωθεί για την επιχειρηματολογία του παραγκωνίζοντας κάθε άλλη νοητική, συναισθηματική και επικοινωνιακή ανάγκη του συνομιλητή του, το πιθανότερο είναι να τραυματίσει παρά να υπηρετήσει το αγαθόν.

      "Ο κατωτερος πρεπει να χαιρεται να βρισκεται κατω απο το φως ενος ανωτερου, οπως καθε νοημων ανθρωπος χαιρεται που υπαρχει ο Ηλιος."
      Αυτό δυστυχώς δεν διδάσκεται στις σημερινές ανταγωνιστικές και άκρα ατομικιστικές κοινωνίες(παράδοξο ζεύγος λέξεων)!

      "κάποιος ας πούμε που ζει στο κέντρο μιας πόλης σε ένα μικρό διαμέρισμα και η καθημερινότητα του είναι ασφυχτική, σαφώς και έχει μεγαλύτερη δυσκολία στο να συνδυάσει την πνευματική εργασία στον τρόπο που ζει την υλική του ζωή"
      Το να ζει κάποιος στην πόλη δεν μεταφράζεται αυτόματα ως αποκοπή από την πνευματκότητα. Ούτε και το ανάποδο βέβαια, ότι δηλαδή η επαφή με το φυσικό περιβάλλον άγει πάντες σε πνευματική σπουδή! Ακόμα και τα μεγάλα ελληνικά αστικά κέντρα, παρέχουν άπειρες διεξόδους και ερεθίσματα για την ανάπτυξη του γνώθι σαυτόν. Αρκεί να υπάρχει θέληση να αναζητήσεις την πανταχού παρούσα και τα πάντα πληρούσα θεία ουσία.

      Ο νους όντως, αγαπητέ Λύκιε, εκτός από δέκτης των ενεργειακών κραδασμών τους οποίους εισπράττει και μορφοποιεί, είναι ταυτόχρονα και ποιητικό αίτιο ή αλλιώς δημιουργός-εντολέας των μορφών που υλοποιούνται. Ένας ενδιάμεσος που ανατροφοδοτεί τα πεδία εμπνεόμενος και εμπνέοντας αμφότερα.

      "...επειδή είναι επιχειρηματίες όλοι αυτοί θα πρέπει να τους αφορά μόνο το χρήμα και όχι οι ιδελογικές απόψεις με τις οποίες ενδεχομένως να διαφωνούν. Αλλιώς δεν είναι επιχειρηματίες, αλλά υπηρέτες συγκεκριμένων ιδεολογικών κέντρων."
      Ακριβώς αυτό συμβαίνει, φίλε φασιστάκο. Γιατί δε μιλάμε απλά για κερδοφορείς επιχειρήσεις αλλά για ιδεολογίες που προωθούνται με μέσο το χρήμα το οποίο μάλιστα σπαταλάται αφειδώς και με οικονομική ζημία αν χρειαστεί, χάριν της ιδέας!
      Εδώ μια μικρή γεύση για την κριτική του Πλάτωνα στο δημοκρατικό πολίτευμα:
      http://www.ekivolos.gr/H%20kritikh%20tou%20Platwna%20sth%20dhmokratia.htm

      "στη δημοκρατία δεν έχει κανείς ανεξέλεγκτα δικαιώματα, αλλά αυτά περιορίζονται από νόμους, που επιτρέπουν την αρμονική και ειρηνική συνύπαρξη των πολιτών. Συνεπώς η ελευθερία του λόγου έχει περιορισμούς. Η ελευθερία της σκέψης και της έκφρασης είναι δεδομένη..."
      Αυτό το τελευταίο για ελευθερία της σκέψης, ισχύει προσώρας, αγαπητέ Λύκιε μια και ακόμα δεν έχουν καταφέρει τεχνολογικά να διαβάζουν το μυαλό μας! Ούτε καν ο Όργουελ δεν φαντάστηκε ότι τεχνολογικά κάτι τέτοιο θα ήταν επιτεύξιμο αν και την επιθυμία τη διέβλεψε!

      Ανατολή.

      Διαγραφή

    33. "υπάρχει και η πραγματική συνωμοσία, που δεν αντιλαμβάνονται οι φαντασιόπληκτοι συνωμοσιολόγοι"... ψάχνω λοιπόν και γω να βρω την ετυμολογία της συνωμοσίας και βλέπω ότι προέρχεται από το συν + όμνυμι(=ορκίζομαι), σε ελεύθερη μετάφραση δλδ η συμφωνία ή κοινοπράξία κάποιων που έχουν δώσει όρκο... οκ, δεν θα το σχολιάσω παραπάνω αυτό, θα σταθώ μόνο στο κομμάτι των μυστικών επαφών και δολοπλοκιών εκείνων που συνωμοτούν... που συνωμοτούν εναντίον ποιων ακριβώς; της ανθρωπότητας γενικότερα; όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ το να συνωμοτήσει κανείς, το να μπει δλδ σε διαδικασίες μυστικότητας και πανουργίας, σημαίνει ότι έχει να αντιμετωπίσει ευφυείς ανθρώπους εναντίον των οποίων θα συνωμοτήσει, έτσι δεν είναι;οταν έχεις να κάνεις με έξυπνους ανθρώπους και κάπως επικίνδυνους μπαίνεις σε συνωμοτικό μοντ ... θεωρείς αλήθεια ότι η πλειοψηφία της ανθρωπότητας αποτελείται από ευφυή όντα;;; εγώ όχι! θεωρώ ότι η ανθρωπότητα είναι τόσο μα τόσο εύκολο να χειραγωγηθεί χωρίς καμιά απολύτως προσπάθεια συνωμοσίας! ανοιχτά μπροστά της θα της τα λες τί της κάνεις ή τί πρόκειται να της κάνεις και κείνη σαν υπνωτισμένη θα υποτάσσεται... τώρα, επειδή γουστάρεις και μανιχαϊσμό και μιας και αναφέρθηκες σε ιερατείο, το γνωστό μαύρο ιερατείο φρονώ, θέση με την οποία δεν διαφωνώ, με τη διαφορά ότι κατά τη δική μου άποψη, το υλικό πεδίο είναι το δικό του γήπεδο, ύλη και μαύρο ιερατείο είναι ένα και το αυτό, του ανήκει η ύλη!το μαύρο ιερατείο δεν χρειάζεται καμια συνωμοσία για να κάνει αυτά που κάνει, τα κάνει γιατί του επιτρέπονται εδώ που είμαστε, η ύλη είναι κτήμα του και δημιούργημα του... τωρα βέβαια, όλοι αυτοί οι ντεμέκ αιμοπότες, βάμπιρες και λοιποί, που μας πρήζουν τα ούμπαλα οι απανταχού καμμένοι ολοένα και περισσότερο τον τελευταίο καιρό, αποτελούν την τελευταία τρύπα του μπλακ ζουρνά, δεν είναι το ουσιαστικό ιερατείο για το οποίο μιλάμε... όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ, όλοι δαύτοι είναι κατ' αντιστοιχία σαν όλους αυτούς τους αστείους αγαπολόγους και φέροντες το φως με τις λευκές κελεμπίες και τους βιγκανισμούς, η αντίστοιχη δλδ τελευταία τρύπα του λευκού ζουρνά... έχουν αυτοί καμιά πραγματική σχέση με το λευκό ιερατείο; έχουν όση και οι άλλοι...

      Διαγραφή
    34. Ποιός είναι ο σκοπός της ζωής μας;
      Τι είναι αυτό που γεννήθηκαμε να κάνουμε;
      Ποιά είναι το πάθη μας ;
      Γιατί τπάρχει η ζήλεια ανάμεσα στα ζευγάρια;
      Τι πιστεύετε για τον κορωνοιό;




      Θα περιμένω απαντήσεις σας

      να τις συζητήσουμε.

      Διαγραφή
    35. Πράγματι, φαντάζει επιστημονική φαντασία το σκανάρισμα της σκέψης, αγαπητέ Λύκιε. Αν και δαπανώνται δεινοσαυρικά ποσά σε εταιρείες όπως του Elon Musk, για τη χαρτογραφηση των νευρώνων που οι σκέψεις διεγείρουν με στόχο την λεπτομερή αποκωδικοποίηση της εγκεφαλικής δραστηριότητας. Πειράματα σε επιληπτικούς, παραπληγικούς αλλά και υγιείς ομάδες έχουν καταδείξει ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον για την ανθρώπινη διασύνδεση με υπολογιστές με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης.
      Από την άλλη, υπάρχει πάντα και η ανάπτυξη της τηλεπάθειας ή ψυχοβολίας ανάμεσα σε πομπούς και δέκτες χωρίς τη μεσολάβηση κάποιας τεχνολογικής συσκευής.
      Ανατολή

      Διαγραφή
    36. Τουλαχιστον ΛΥΚΙΕ θα περιμενα να παραδεχθεις οτι σας προλαβε ο Παναγιωτης Τραιανου

      Διαγραφή
  16. Αγαπητοί μου φίλοι, δυστυχώς ένας δικός μου λάθος χειρισμός, διέγραψε ομαδικά κάποια σχόλια και δεν μπορώ να τα επαναφέρω.
    Δυστυχώς ο blogger δεν διαθέτει την επιλογή ανάκτησης σχολίων που καταργήθηκε το περιεχόμενό τους..
    Ζητώ ταπεινά συγγνώμη σε όλες και όλους τους συνδαιτυμόνες που τα σχόλιά τους χάθηκαν.
    Λυπάμαι πολύ...
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αν ωστόσο κάποιος έχει σώσει τα σχόλιά του, ας τα ξαναστείλει και θα δημοσιευτούν εκ νέου.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δυστυχως αυτα συμβαινουν καμια φορα στα μπλογκ. Αν ειναι εφικτο, ας διαγραφουν τα τελευταια μου 2 σχολια και το βραδυ τα ξαναστελνω ολα μαζι
    Καλημερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα κάνω μια τελευταία προσπάθεια σε λίγη ώρα. Αν δεν τα καταφέρω, θα κάνω αυτό που ζήτησες.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  19. Καλημερα
    Πολλα θεματα παλι εχουν ανοιχθει, τα οποια ομως ειναι εφικτο ακομα και να ενσωματωθουν σε ενα κοινο αφηγημα.

    ΠτΧ, ειδα τους τιτλους των τελευταιων αναρτησεων του μπλογκ "αττικα νεα" για να δω τι κινητοποιησε το "κατεβασμα" του.
    https://web.archive.org/web/20200417043317/https://attikanea.blogspot.com/

    Ενδεικτικα:
    ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ - ΘΥΣΙΕΣ ΠΑΙΔΙΩΝ. Απάνθρωπα τέρατα;;; Όχι... απλά ΑΡΡΩΣΤΟΙ ΨΥΧΙΚΑ "ΑΝΘΡΩΠΟΙ". ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΣΟΚΑΡΟΥΝ!, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΑΩΝ, ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η CABAL, Η Microsoft κατέβασε το βίντεο με την ιέρεια του Ρότσιλντ, Αμπράμοβιτς, Σατανιστική έκσταση από Αδρενοχρώμιο βασανισμένων παιδιών, Σύλληψη Bill Gates. Στη φυλακή ο εγκληματίας της μείωσης του πληθυσμού, Το... "ΘΗΡΙΟ", εκδικείται την Οικογένεια Κένεντυ;;;, O Bill Gates ζητά κάλυψη από νομική ευθύνη για παρενέργειες που θα προκαλέσει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό , Υποχρεωτικός με τον νόμο (4675/2020) ο εμβολιασμός, αν τον αποφασίσει το κράτος. Όποιος αρνείται θα φυλακίζεται έως και 10 χρόνια, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ: Τελικά ποιοί είστε, τι είστε και ποιόν υπηρετείτε; Ή μάλλον γιά ποιόν δώσατε όρκο να υπηρετείτε;, Health barcode. Κάποιος είπε πώς τα chip είναι για τα ζώα...
    κοκ

    Αν ηταν να μαντεψω, ο λογος ειναι πως ελαβε θεση κατα του υποχρεωτικου εμβολιασμου και εδειξε τον τροπο στους Ελληνες να τον αρνηθουν, με το να υποχρεωσουν καποιον να υπογραψει πως αναλμβανει την ευθυνη για οποιαδηποτε αρνητικη συνεπεια μπορει να εχει το εμβολιο. Κανεις δεν προκειται να υπογραψει κατι τετοιο. Τουναντιον, θα βαλουν τον κοσμο πριν κανβει εμβολιο να υπογραψει πως ο ιδιος το κανει μονος του και κανενας αλλος δεν μπορει να εχει οποιαδηποτε συνεπεια. Αυτο θα συμβει με νομο του κρατους και με καποιο λογικοφανες προσχημα σχετικα με την εκτακτη αναγκη εμβολιασμου υγειονομικων, σωματων ασφαλειας κοκ. Ακομα και αν δεν θελεις να κανεις εμβολιο, θα στο φερουν πλαγιως, πχ πως αν θελεις να εχεις δουλεια εισαι υποχρεωμενος να το κανεις για το δημοσιο καλο.

    Ειναι οπως στο σκακι. Σαφως και κανενας δεν θελει να χανει. Χανει εξ αναγκης, οταν υποχρεωνεται να κινειται με τον τροπο που τον υποχρεωνει ο αντιπαλος του να κινειται. Ολοι οι ανθρωποι εχουν αναγκες και αυτες χρησιμοποιουνται για να παιχθουν σε ενα αποτροπαιο παιχνιδι. Ελαχιστοι μπορουν να διαφυγουν του κλοιου. Ειτε Διογενηδες που δεν εχουν καμια αναγκη, ειτε "τρελοι", ειτε αυτοι που δεν εχουν καμια σημασια οτι και να κανουν.

    Οσον αφορα το "Αδρενοχρωμιο" βασανισμενων παιδιων, αυτο επισης ειναι ενδιαφερον. Προσφατα ειδα την ταινια "Doctor Sleep" οπου παρουσιαζεται αυτο ακριβως. Καποιοι ανθρωποι "αρμεγουν" την ψυχικη ουσια και ζωτικη ενεργεια απο αλλους, την "λαμψη" τους. Βαμπιρισμος. Αυτη η "λαμψη" συναναταται και στο αιθερικο επιπεδο. Ειναι η λαμψη της επιγνωσης. Ας υποθεσουμε πως ονειρευομαι πως προσπαθω να πεταξω αλλα δεν τα καταφερνω. Αυτο ειναι ενα συχνο προτυπο ονειρου. http://www.dreamforth.com/search.php?type=dreams&page=1&query=flying Το εβλεπα και εγω μικρος. Υπαρχουν αρκετες ερμηνειες αναλογως των γυρω συνθηκων. Αν ηταν να κανω μαντεψια με τοσο λιγες πληροφοριες θα πηγαινα με αυτη την ερμηνεια για σενα, ανωνυμε φιλε:

    "Αν ονειρευτεις πως δυσκολευεσαι να μεινεις σε πτηση, μπορει να υποδηλωνει μια αισθηση αδυναμιας-ανημποριάς. Ισως να αισθανεσαι πως δεν ελεγχεις την μοιρα/πεπρωμενο σου. Τα πραγματα μπορει να σε κανουν να νιωθεις πως σε κατακλυζουν. Τα διαφορα εμποδια μπορει να αντιπροσωπευουν ανθρωπους ή πραγματα στη ζωη που στεκονται εμποδιο στην προοδο σου. Χρειαζεται να τα αναγνωρισεις.
    Το να ονειρευτεις πως πετας γενικα δειχνει μια αισθηση πως εισαι χωρις βαριδια, τα οποια πιο πριν σε βαραιναν."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Το ονειρο ειναι δυναμικο. Απεικονιζει το τωρα σου. Σε λιγο καιρο αν αναγνωρισεις και δεχτεις το μηνυμα που σου παρεχει και δουλεψεις πανω σε αυτο, θα διαπιστωσεις πως το ονειρο θα αλλαξει μαζι με σενα. Τωρα προσπαθεις να πεταξεις αλλα δεν τα καταφερνεις. Σε λιγο καιρο καλλιστα θα μπορεσεις να πεταξεις εστω και αν ειναι στην αρχη για λιγο. Τι αληθινο υπαρχει στην αυτεπιγνωση των ονειρων; Το ονειρο, σου δειχνει τον εαυτο σου. Προσφερει θησαυρους πληροφοριων στον ανθρωπο που αναζητει το γνωθι σαυτον. Ποιος το κανει αυτο, ποια η φυση της οντοτητας που καθοδηγει, δεν το ξερουμε ακριβως, θα μπορουσε να ειναι καλλιστα ο ανωτερος εαυτος μας, ή ο φυλακας αγγελος μας. Βεβαια, τις περισσοτερες φορες ειναι απλα το υποσυνειδητο μας. Αλλα αυτο μικρη σημασια εχει.

    Ωστοσο, εχεις την δυνατοτητα να αποκτησεις την αυτεπιγνωση του εαυτου σου, την στιγμη που ονειρευεσαι και ετσι, να αποκτησεις ΕΣΥ τον ελεγχο του ονειρου σου. Σου λεω πως μπορεις. Εαν θυμηθεις αυτα τα λογια την στιγμη που ονειρευεσαι πως προσπαθεις να πεταξεις και δεν τα καταφερνεις, θα πεταξεις! Αρκετοι φιλοι μου, μολις τους το ειπα αυτο ακριβως, καταφεραν εντυπωσιακες τετοιες περιπτωσεις συνειδητου ονειρεματος. Σε εναν ονειρικο κοσμο, συμβαινει ο,τι πιστευεις πως μπορει να συμβει. Εαν ο ανθρωπος ομως "ξυπνησει" μεσα στο ονειρο του, τοτε παιρνει μια γευση του τι σημαινει να εισαι ενας μικρος δημιουργος. Πανω σε αυτη την προσεγγιση, το να μην μπορει να πας περα απο καποιο "οριο" σημαινει πως δεν εισαι ετοιμος ακομα να διασχισεις αυτο το οριο. Το οριο υπαρχει για να ξεπερνιεται, οταν ο ανθρωπος εχει προοδευσει αρκετα. Για να πας στη δευτερη πιστα ομως, πρεπει πρωτα να περασεις την πρωτη. Δεν εχει νοημα να μας απασχολει η επομενη πιστα και η τωρινη. Αλλωστε, μεγαλυτερη πιστα, μεγαλυτερες δυσκολιες και επικινδυνοτητα. Οταν ενας ανθρωπος κανει τετοια πραγματα, εκτος απο φιλικες οντοτητες, ελκει και αρνητικες οντοτητες που θελουν να καταβροχθισουν την "λαμψη" που βγαζει. Το δια ταυτα ειναι βημα-βημα. Κατανοησε το ονειρο σου και δουλεψε στη ζωη σου εφαρμοζοντας το μηνυμα που σου κομιζει.

    "Το να διαβάζουν το μυαλό μας, θεωρώ τεχνολογικά ανέφικτο."
    Θα συμφωνησω με την αποψη σου Λυκιε. Η προσεγγιση της επιστημης στο νου ειναι σαν να μετρουν με αισθητηρες το ρευμα στον ηλεκτρονικο υπολογιστη στην προσπαθεια να βρουν τι περιεχει μεσα. Μια γενικοτερη κατασταση βεβαια μπορει να γινει αντιληπτη, πχ αν ζοριζεται ή αν ειναι χαλαρος (πχ κυματα θ) αλλα το περιεχομενο θα διαφευγει. Το περιεχομενο ενος νου διαβαζεται πανευκολα και πεντακαθαρα απο ανωτερο ον, οχι απο κατωτερο. Οι σκεψεις μας και η ποιοτητα τους μπορουν να διαβαστουν "χαρτι και καλαμαρι". Αυτο ομως δεν πρεπει να μας τρομοκρατει. Ο ανωτερος κατανοει τον κατωτερο και δεν τον κατακρινει τοσο ευκολα. Θα πρεπει να μας προκαλει τεραστια τιμη εαν μας συμβει κατι τετοιο, να καταδεχτει ενας ανωτερος να διαβασει τις σκεψεις μας διοτι θα το κανει για να μας βοηθησει εφοσον εμεις το εχουμε ζητησει. Ειναι σαν να παει ο Τζορνταν σε ενα 12χρονο που παιζει μπασκετ και ζοριζεται και να ασχοληθει μαζι του πανω στο μπασκετ που παιζει ο μικρος.

    Joker

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Παρεμπιπτοντως, πανω σε αυτο: ""Πάντως έχω την απορία τι μπορεί να προκαλέσει η συνάντηση και σχέση που θα προκύψει, μεταξύ δυο ναρκίσσων που αρχικά ο ένας εξαπατά τον άλλον."
    Το σκεφτηκα και τελικα κατεληξα στο εξης.
    Γινεται αραγε σχεση μεταξυ δυο ναρκισσων; Υπαρχει διαλογος οταν δυο ατομα συζητουν με παραλληλους μονολογους και κανενα μερος δεν ενδιαφερεται να ακουσει το αλλο; Πού συναντιουνται δυο παραλληλοι τοιχοι; Υπαρχει σχεση χωρις θηλυκα στοιχεια οπως η αγαπη, η κατανοηση; Νομιζω υπαρχει καθαρα εμπορικη σχεση και μονο και μαλιστα με καθημερινα πολυ σκληρα παζαρια. Δωσε μου τοσο για να σου δωσω τοσο. Αν παψεις να μου δινεις, τελειωσαμε. Το σιγουρο ειναι πως ενα τετοιο περιβαλλον ειναι "στειρο". Δεν μπορει να "γεννησει" κατι αξιολογο. Στην αρχη θα υπαρχει επιφανειακη σχεση καθως θα υπαρχει σχεση μεταξυ δυο ωραιων εικονων, ο καθενας θα χαιρεται να τον βλεπουν με καποιον με ωραια εικονα. Ομως αυτο δεν μπορει να επιβιωσει, δεν ειναι λειτουργικο.

    "Ποιός είναι ο σκοπός της ζωής μας;
    Τι είναι αυτό που γεννήθηκαμε να κάνουμε;
    Ποιά είναι το πάθη μας ;
    Γιατί τπάρχει η ζήλεια ανάμεσα στα ζευγάρια;
    Τι πιστεύετε για τον κορωνοιό;
    Θα περιμένω απαντήσεις σας
    να τις συζητήσουμε."

    Ανωνυμε/η, εχει δικαιο ο σεβαστος διαχειριστης που σου ζηταει να μας δωσεις καποιο στιγμα. Δεν συμβαινει επειδη σου πεταει το μπαλακι ωστε να βγαλεις εσυ τα καστανα απο τη φωτια, αλλα επειδη απαντωντας μονο στην πρωτη σου ερωτηση θα μπορουσαμε να μιλαμε για ατελειωτες ωρες και να δωσουμε δεκαδες διαφορετικες σωστες απαντησεις. Ομως, αυτο θα ηταν χρησιμο για σενα; Οπως πολυ ωραια το διατυπωσε η αγαπητη μας Ανατολη: "Αυτός ο οποίος ενδιαφέρεται μονάχα να δαφνοστεφανωθεί για την επιχειρηματολογία του παραγκωνίζοντας κάθε άλλη νοητική, συναισθηματική και επικοινωνιακή ανάγκη του συνομιλητή του, το πιθανότερο είναι να τραυματίσει παρά να υπηρετήσει το αγαθόν"

    Καλε μου φιλε/η, πιο σημαντικο ειναι να απαντησουμε στο "Ποιος ρωταει; Ποια η θεση στην οποια βρισκεται;" Δεν θελουμε ομως να σε πιεσουμε να πεις πραγματα για τα οποια δεν εισαι ετοιμος, οποτε μετα χαρας θα κρατησουμε την συζητηση πιο απομακρη και γενικη, παιρνοντας ομως ετσι το ρισκο να μην δωσουμε ευστοχη απαντηση για σενα.

    "Τι πιστεύετε για τον κορωνοιό;"
    Εν πολλοις συντασσομαι με την θεση του Λυκιου που πηρε λιγο πιο πανω. Τα στοιχεια δειχνουν πως ο ιος ειναι κατασκευασμενος, οποτε εξυπηρετει μια ατζεντα. Κανενας δεν μπαινει σε τοσο κοπο, επειδη βαριεται και δεν εχει τι να κανει. Ποια ειναι αυτη η ατζεντα; Με την ευκαιρια, ανωνυμε προσωπικα εχω εκτιμηση για τον Παναγιωτη Τραιανου και τις ιδεες του. Τον διαβαζα πριν πολλα χρονια, απο τα πρωτα κειμενα που οι φιλοι του ειχαν ανεβασει στο ιντερνετ. Τον θεωρω ανθρωπο εξαιρετικης ευφυιας. Ομως, σε τι μας εχει προλαβει; Μετα χαρας να τον παραδεχθω. Ειδα ενα κειμενο του "Οι 4 Ιπποτες της Αποκαλυψης". Ο Τραιανου ειναι ατομο με βαθια θρησκευτικη πιστη και πιστευει πολυ στις ιδεες του και στην θεωρια του Υδροχοου, με την οποια συμφωνω και εγω σε πολλα. Ειμαι βεβαιος πως πιστευει πως ολα αυτα γινονται διοτι ο "καιρος γαρ εγγυς". Το οτι ο καιρος ειναι κοντα, το πιστευουν ολοι για τις ιδεες του. Με τετοιο πρισμα ερμηνευουν καθε τι που συμβαινει ως μεσο για να συμβει αυτο που αναμενουν. Ενας Ελληνας θα μπορουσε να λεει αντιστοιχα "Ολα αυτα γινονται για να παρουμε την Πολη" κοκ ο καθενας να το βλεπει απο την μερια που θελει. Πραγματι και εγω εχω σεκφτει πως ο κορωνοιος θα μπορουσε να ειναι ο ωχρος καβαλαρης της αποκαλυψης και θα πρεπει να περιμενουμε τους αλλους τρεις. Αυτο ομως θα ισχυε, εαν ο κορωνοιος προεκυπτε ειτε με φυσικο τροπο, ειτε ανωθεν. Εδω υπαρχουν ξεκαθαρα στοιχεια πως ανθρωποι τον εφτιαξαν και ανρθωποι τον χρησιμοποιουν ως οπλο. Με την ιδια λογικη, εαν αυριο του την βιδωσει του Τραμπ ή του καθε Κιμ και πατησει το κουμπι, και ριξει τιποτα πυρηνικες βομβες θα λεμε για καβαλαρηδες της αποκαλυψης που στελνει ο Θεος; Οχι, μαλακες ανθρωποι θα τα εχουν κανει. Ας τον αφησουμε λοιπον εξω τον Θεο απο τις βρωμιες μας

    Joker

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το οτι ο καιρος ειναι κοντα, το πιστευουν ολοι για τις ιδεες τους

      Διαγραφή
  22. Συνοπτικα, το 2015 καταφεραν επιστημονες να φτιαξουν κορωνοιο-υβριδιο, συνενωνοντας κομματια SARS και κορωνοιου με πρωτεινες απο νυχτεριδες ωστε να ειναι θανατηφορος για τον ανθρωπο και να διαδιδεται μεσω αναπνευστικου. Αυτο προσπαθουσαν να το κανουν πολλα χρονια. Καποιοι ανοητοι επιστημονες δεχομενοι αμυαλα χρηματοδοτησεις, εκαναν την βρωμικη δουλεια. Μετα ηταν ευκολο να χρησιμοποιηθει το οπλο. Ποιος εχει μεσα-κινητρο-ευκαιρια; Ποιος εχει φτιαξει συμπλεγμα εταιρειων και ειναι ετοιμος απο καιρο για οσα συμβαινουν, εχοντας κανει ατελειωτες δοκιμες και τεστ σε τριτες χωρες; Ποιος ειναι ο βασικος χρηματοδοτης; Νομιζω ειναι ξεκαθαρο πως ο μπροστινος ειναι ο Bill Gates. Γιατι; Ο λογος ειναι κλισέ. Κυριαρχια επι της ανθρωποτητας. Οι κινησεις ειναι προσεκτικα μεθοδευμενες. Μεσα απο το παγκοσμιο εμβολιο θα περασει και η ατζεντα της απομειωσης του πληθυσμου, μεσω της δυσκολιας των γυναικων να κανουν παιδια και ο ελεγχος των ανθρωπων μεσω υποχρεωτικου τσιπ για να δινονται επιδοματα. ΄Ισως ο ιδιος να νομιζει καπως πως ετσι σωζει και τον πλανητη, ή εστω αυτο να λεει στον εαυτο του. Δεδομενου οτι Ευρωπη και Αμερικη εχουν σχεδον σταθεροποιησει τους πληθυσμους τους, το "προβλημα" εντοπιζεται σε Ασια-Αφρικη οπου μαζι εχουν καπου 120εκατ γεννησεις το χρονο. Οποτε σου λεει ο αλλος: "Την Αφρικη την ελεγχουμε με φτωχεια και πεινα, μετα πρεπει να γινει κατι και με την Ασια. Εκει ειναι πιο δυσκολο λογω της κινεζικης βιομηχανιας. Ευρωπη-Αμερικη τους ελεγχουμε με τα χρεη που θα φορτωθουν." Ισως ειναι στα σκαρια μια στοχοποιηση της Ασιας και ενας Αμερικανο-Κινεζικος πολεμος. Η εστω ενα εμπαργκο κινεζικων προιοντων.

    ""Ποιός είναι ο σκοπός της ζωής μας;
    Τι είναι αυτό που γεννήθηκαμε να κάνουμε;"

    Ααα, η περιφημη εντελεχεια (λογος υπαρξης). Τι λογο υπαρξης εχει ενα ταπεινο τουβλο; Να συμμετασχει στη δημιουργια κατι σπουδαιοτερου, να γινει μερος ενος μεγαλυτερου και σημαντικου ολου. Οσο το ταπεινο τουβλο μας μενει μονο του, και δεν συμμετεχει σε ενα σημαντικο κτισμα, θα νιωθει πως κατι του λειπει. Θα παραμενει "εν δυναμει" και οχι "εν ενεργεια". Ο ανθρωπος ομως ειναι ταυτοχρονα και ζωντανος. Περα απο την αναγκη να συμμετασχει σε καποια υλικη δημιουργια, ωστε να βιωνει μια κινηση, εχει την δυνατοτητα της αυτοπραγματωσης. Εντελεχεια του ανθρωπου ειναι η τελειωση του. Ομως αυτο ειναι το περας του δρομου του ανθρωπου. Και ο ποιητης μας θυμιζει πως το ταξιδι ειναι αυτο που μας φερνει ευδαιμονια και οχι ο προορισμος. "Στα Φυσικά η εντελέχεια νοείται για τον Αριστοτέλη όχι μόνο ως επιτευχθείσα τελείωση, ενέργεια, αλλά κυρίως ως η διαδικασία πραγμάτωσης, ως η ενεργοποίηση δυνατοτήτων, ως ο δρόμος προς ένα σκοπό που δεν έχει επιτευχθεί ακόμη"

    Επομενως, σκοπος της ζωης μας ειναι να βαδιζουμε την διαδικασια αυτοπραγματωσης. Ας θυμηθουμε πως ο ανθρωπος αλληγορικα παρουσιαζεται ως μια άμαξα. Προ της αυτεπιγνωσης, η άμαξα πρεπει να κινειται. Να υπαρχει εξελιξη και οχι στασιμοτητα. Γεννηθηκαμε για να εξελισσομαστε και το κανουμε αυτο κατα βαση δημιουργωντας. Με το να ζουμε. Αυτος ειναι επαρκης λογος υπαρξης.

    Joker

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Επεσε στα χερια μου ενα βιβλιο του Αλφρεντ Αντλερ. "Ανθρωπινοι χαρακτηρες". Αξιζουν καποια αποσπασματα απο την πρωτη σελιδα σχετικα με την καραντινα και τις συνεπειες της

    "Υπαρξη ψυχης παραδεχομεθα μονον σε ζωντανους κινουμενους οργανισμους. Η ψυχη αποτελει τη στενοτερη συνδεση με την ελευθερια της κινησης. Δυσκολα θα μπορουσαμε να παραδεχθουμε πως εχουν ψυχη οι οργανισμοι που ειναι ακινητοι, ριζωμενοι. Θα τους ηταν τελειως αχρηστη. Αρκει να συλλογιθστουμε ποσο τερατωσης θα ηταν η ιδεα να αποδιδουμε σε ενα φυτο σκεψεις και συναισθηματα. Θα ηταν εκτεθειμενο σε πονους, τους οποιους μαλιστα θα προεβλεπε, χωρις να μπορει να τους αποφυγει. Η ακομη, πως θα ηταν δυνατον ενα φυτο να εχει λογικη και ελευθερη βουληση αφου ειναι εκ των προτερων αδυνατον να κανει χρηση της βουλησης αυτης; Η θεληση του, η λογικη του θα παρεμεναν αιωνια στειρες.

    Βλεπουμε λοιπον καθαρα ποια ουσιαστικη διαφορα χωριζει το φυτο απο το ζωο, λογω της ανυπαρξιας ψυχικης ζωης και παρατηρουμε αμεσως τη μεγαλη σημασια της συναρτησεως της κινησης και του ψυχικου βιου. Αυτο μας διδασκει ακομη οτι κατα την εξελιξη του ψυχικου βιου πρεπει να λαμβανουμε υποψιν καθε τι που αναφερεται στη κινηση, καθε τι που συνδεεται με τις δυσκολιες μιας απλης μετακινησεως και πως ο ψυχικος βιος ειναι προορισμενος να προβλεπει, να μαζευει εμπειριες, να ναπτυσσει τη μνημημε το σκοπο να εξυπηρετει την πρακτικη ζωη που βρισκεται διαρκως σε κινηση. Μπορουμε λοιπον να διαπιστωσουμε πρωτα πρωτα οτι η εξελιξη του ψυχικου βιου συνδεεται με την κινμηση και οτι η προοδος ολοκληρου του ψυχικου βιου εξαρταται απο την ελευθερια της κινησεως. Κια τουτο γιατι η κινητικοτητα αυτη διεγειρει και απαιτει μια διαρκως μεγαλυτερη ενταση του ψυχικου βιου. Ας φαντασθουμε ενα ατομο στο οποιο θα ειχαμε απαγορευσει καθε κινηση. Ολοκληρος ο ψυχικος του βιος θα ηταν καταδικασμενος σε στασιμοτητα. "Μονο η ελευθερια δημιουργει κολοσσους, ενω ο καταναγκασμος σκοτωνει και διαφθειρει""

    Joker

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ευτυχώς λοιπόν, κατάφερα να ανακτήσω τα σχόλιά σας, έστω κι αν δεν φαίνονται πλέον με την χρονική σειρά που γράφηκαν.
    Και επειδή κάποιος έπρεπε να πληρώσει με το instant karma, χάθηκαν δια παντός, μόνο τα δικά μου!
    Καλά να πάθω! Χαχαχα
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Έβαλα κάποια θέματα κατά τη γνώμη καθόλου ευκαταφρόνητα πρός συζήτηση
    σημασία δεν μου δώσατε

    φαίνεται οτι είσταστε παραμορφωμένοι!!!!!!!
    λυπάμαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φαντάζομαι πως απλώς δεν μπήκες στον κόπο να διαβάσεις όλα όσα σου έγραψε ο αγαπητός Joker.
      Αλλιώς σου αρέσει να παραμορφώνεις όσα βλέπεις και να βυθίζεσαι στην αυτολύπησή σου.
      Ελπίζω να είσαι απλά προπετής.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. υπάρχει αλήθεια έστω και ένας, που διαβάζει όλα όσα γράφει ο τζόκερ;;

      Διαγραφή
    3. Πάρα πολλοί διαβάζουμε με προσοχή τις αναλύσεις του Joker.

      Όσα δε φτάνει η αλεπού....

      Φανατικός Αναγνώστης.

      Διαγραφή
    4. Σε διαβεβαιώ ΑΠΑΝΤΕΣ! Είναι μακράν απ΄τους καλύτερους σχολιαστές που τίμησαν τον Καταχθόνιο Δαίμονα, ο στοχασμός του οποίου είναι ευφυής, άψογα διατυπωμένος, σοφός και απόλυτα ευγενικός. Σέβεται και αφουγκράζεται τους πάντες, ακόμη και τους κακόβουλους συμπλεγματικούς και τους ανόητους μικροπρεπείς, που νομίζουν ότι μπορούν να "πληγώσουν".
      Αποτελεί το υπόδειγμα του δημοκράτη και του δικαίου ανθρώπου και επιχαίρει της απόλυτης εκτίμησης όλων των συνδαιτυμόνων.
      Αντίθετα, η δική σου στάση δεν διαθέτει ίχνος των ανωτέρω στοιχείων και αρετών και μετά λύπης μου, σου ανακοινώνω ότι είναι το τελευταίο σου σχόλιο που δημοσιεύω.
      Δεν έχεις καμία θέση στον χώρο μας.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  26. Καταχθόνιος χωρίς Joker είναι Άνοιξη χωρίς Απρίλη.


    Ανατολή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Απαντώ στον ανώνυμο που συνεχίζει να γράφει:
    Ανώνυμε, ο χώρος αυτός δεν είναι κοινόχρηστος, ούτε "δημόσιος" ώστε να έχεις τα δικαιώματα που νομίζεις.
    Είναι ιδιωτικός χώρος ο οποίος φιλοξενεί τα σχόλια των συνδαιτυμόνων, υπό την προϋπόθεση ότι τηρούν τους κανόνες που θέτει ο δημιουργός και ιδιοκτήτης-διαχειριστής.
    Ο τελευταίος έχει το δικαίωμα να ορίζει όπως επιθυμεί τους κανόνες και να δημοσιεύει ή να απορρίπτει τα σχόλια, κατά την κρίση του.
    Έτσι λοιπόν, έχω το δικαίωμα να απορρίπτω τους κακόβουλους σχολιαστές και να διατηρώ το επίπεδο των συζητήσεων εκεί που θέλω εγώ να είναι.
    Δεν πειράζει που σε πρόλαβε η ανώνυμη και είπε πριν από σένα αυτό που θα έλεγες.
    Οι προθέσεις σου, ήταν αρνητικές απ' την αρχή.
    Βρες άλλου πεδίο ενάσκησης των παθών σου. Εδώ δεν σου προσφέρεται...
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. 1.
    Αλήθεια είναι Joker, ότι για όσους προτείνουν τρόπους να αρνηθεί κανείς το εμβόλιο, επιχειρείται φίμωση. Προσωπικά είδα το κυνηγητό αυτό στα social media σε κάποιες επαφές μου, αλλά και γενικότερα υπάρχει τον τελευταίο καιρό μεγάλη λογοκρισία για την διακίνηση άρθρων και σκέψεων περί πολλών θεμάτων. Λες και η ανθρωπότητα απειλείται από τους «συνωμοσιολόγους» και όχι από την στείρα, κατευθυνόμενη, politically correct νεοταξίτικη ατζέντα.
    2.
    «Ακομα και αν δεν θελεις να κανεις εμβολιο, θα στο φερουν πλαγιως, πχ πως αν θελεις να εχεις δουλεια εισαι υποχρεωμενος να το κανεις για το δημοσιο καλο.»
    Κοινώς, όποιος έχει διαφορετική άποψη θα διώκεται μέχρις εσχάτων και θα αποβάλλεται ως ξένο σώμα από την κιμαδομηχανή τους.
    3.
    Δε ξέρω ακριβώς τι συμβαίνει με το αδρενοχρώμιο και τα όρια μεταξύ αλήθειας και ψεύδους όσον αφορά τα βασανιστήρια παιδιών σε υπόγειες εγκαταστάσεις για βαμπιρισμό της ενέργειάς τους. Από την στιγμή που η επίσημη πληροφορία ελέγχεται, δε νομίζω ότι θα γίνει ποτέ γνωστός αυτός ο φάκελος στο ευρύ κοινό, όπως δεν έγιναν κι άλλες κρυφές λίστες, δοσοληψίες κάτω από τραπέζια, κτλ. Κι όσα έγιναν, κουκουλώθηκαν γρήγορα. Διαφάνεια γιοκ. Δικαιοσύνη γιοκ. Γενικά το συγκεντρωτικό καθεστώς έχει τις υπηρεσίες προς όφελός του. Σκανδαλιστικά μονομερώς.
    4.
    Εδώ και μερικές μέρες ξεκίνησα να παρατηρώ τα όνειρά μου, αγαπητέ Joker, και θα χαρώ να μοιραστώ ένα μαζί σου μια και μου αρέσουν οι αναλύσεις σου:
    Φαίνεται στο όνειρο πως ηγούμην μιας ομάδας πραγματικών μου φίλων και για κάποιο λόγο πολύ σημαντικό κινούμασταν διαρκώς κάτω από τη γη, σε ένα δίκτυο στοών. Φαίνεται πως είχαμε κάποια μυστική δράση εναντίον κάποιας κατάστασης που επικρατούσε στον επάνω κόσμο. Κι ενώ όλα πήγαιναν καλά, ξαφνικά, φαίνεται σα να βρισκόμαστε απολογούμενοι σε κάποιους οι οποίοι μας κατηγορούν για προδοσία και προσπαθώ να αποδείξω ως αρχηγός ότι πρόκειται περί συκοφαντίας, αλλά εστιάζω σε ένα συγκεκριμένο περιστατικό όπου κι εγώ διερωτώμαι τι στην πραγματικότητα συμβαίνει. Ένα μέλος της ομάδας μου ντυμένος ως επίσκοπος με ιερατικά άμφια, τελεί μια μυσταγωγική τελετή κρατώντας κεριά και φορώντας επισκοπική μίτρα στο κεφάλι. Εισέρχεται μέσα σε ένα θολωτό χώρο από μια σχισμή μέσα στο βράχο και τον ακολουθούν οι πιστοί. Εγώ τον συνοδεύω. Στα μάτια του υπήρχε μια ημιδιάφανη καλύπτρα όπως των αστροναυτών. Προσπαθούσα να διακρίνω αν υπήρχε αληθινή συγκίνηση στα μάτια του ή υποκρινόταν με μειδίαμα. Δεν ήμουν σίγουρος για αυτό που έβλεπα. Το περίεργο είναι ότι, αντί για ψαλμούς, τραγουδούσε το τραγούδι ‘’Μαλαματένια Λόγια’’ με την ανάλογη μουσική υπόκρουση και μαζί του τραγουδούσαν όλοι οι ακόλουθοι. Όλο το σκηνικό της απολογίας μας, έμοιαζε σαν να κρινόμαστε ως την εσχάτην ώρα, συνολικά για όλη τη ζωή μας. Με κατηγόρησαν ότι σε μια κρύπτη έκρυβα ένα πιστόλι και εκρηκτικά ως απόδειξη προδοσίας. Εξήγησα όμως, δείχνοντας, ότι όντως εκεί έκρυβα πολλά όπλα και πολλά εκρηκτικά για να τα χρησιμοποιήσουμε για την προστασία όλης της υπόγειας κοινότητας. Το τραγούδι Μαλαματένια Λόγια μου ήταν γνωστό μόνο ως μουσική σύνθεση και όχι ο στίχος του, μέχρι που ξύπνησα και διάβασα τα λόγια:

    Μαλαματένια λόγια στο μαντήλι, τα βρήκα στο σεργιάνι μου προχθές
    τ' αλφαβητάρι πάνω στο τριφύλλι, σου μάθαινε το αύριο και το χθες
    μα εγώ περνούσα τη στερνή την πύλη, με του καιρού δεμένος τις κλωστές

    Τ' αηδόνια σε χτικιάσανε στην Τροία, που στράγγιξες χαμένα μια γενιά
    καλύτερα να σ' έλεγαν Μαρία, και να 'σουν ράφτρα μες στην Κοκκινιά
    κι όχι να ζεις μ' αυτή την κομπανία, και να μην ξέρεις τ' άστρο του φονιά

    ...

    ΚΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ...

    Γυρίσανε πολλοί σημαδεμένοι, απ' του καιρού την άγρια πληρωμή
    στο μεσοστράτι τέσσερις ανέμοι, τους πήραν για σεργιάνι μια στιγμή
    και βρήκανε τη φλόγα που δεν τρέμει, και το μαράζι δίχως αφορμή

    Και σαν τους άλλους χάθηκαν κι εκείνοι, τους βρήκαν να γαβγίζουν στα μισά
    κι απ' το παλιό μαρτύριο να 'χει μείνει, ένα σκυλί τη νύχτα που διψά
    γυναίκες στη γωνιά μ' ασετυλίνη, παραμιλούν στην ακροθαλασσιά

    Και στ' ανοιχτά του κόσμου τα καμιόνια, θα ξεφορτώνουν στην Καισαριανή
    πώς έγινε με τούτο τον αιώνα, και γύρισε καπάκι η ζωή
    πώς το 'φεραν η μοίρα και τα χρόνια, να μην ακούσεις έναν ποιητή

    Του κόσμου ποιος το λύνει το κουβάρι, ποιος είναι καπετάνιος στα βουνά
    ποιος δίνει την αγάπη και τη χάρη, και στις μυρτιές του Άδη σεργιανά
    μαλαματένια λόγια στο χορτάρι, ποιος βρίσκει για την άλλη τη γενιά

    Με δέσαν στα στενά και στους κανόνες, και ξημερώνοντας μέρα κακή
    τοξότες φάλαγγες και λεγεώνες, με πήραν και με βάλαν σε κλουβί
    και στα υπόγεια ζάρια τους αιώνες, παιχνίδι παίζουν οι αργυραμοιβοί

    Ζητούσα τα μεγάλα τα κυνήγια, κι όπως δεν ήμουν μάγκας και νταής
    περνούσα τα δικά σου δικαστήρια, αφού στον Άδη μέσα θα με βρεις
    να με δικάσεις πάλι με μαρτύρια, και σαν κακούργο να με τιμωρείς

    https://www.youtube.com/watch?v=0jUq8bi9Vpk

    5.
    Η σκέψη, ως πολύπλοκη διαδικασία αγαπητή Ανατολή, δεν παραβιάζεται, και νομίζω ότι και ο Ανώτερος Νόμος την προστατεύει, αλλά ότι προσπαθούν να ρομποτοποιήσουν τον άνθρωπο, ναι, αυτό συμβαίνει. Πρόσφατες δηλώσεις του Ίλον Μασκ εδώ:
    https://www.pronews.gr/epistimes/tehnologia/876802_o-emask-thelei-na-emfytepsei-tsipaki-ston-egkefalo-oste-na-katargisei

    Έχουν τεθεί τόσα πολλά στο τραπέζι των συνδαιτημόνων που αυτή τη στιγμή αδυνατώ να πάω παρακάτω.

    ΚΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Καλησπέρα σε όλους.

    Ποιος ειναι ο σκοπός της ζωής μας. Αρχικα, ο χώρος αυτος ειναι γεμάτος απο ερωτήσεις και απαντήσεις. Γνωρίζω οτι οτι είναι λίγο δύσκολο να ανατρέξει κανεις καπου, καθοτι δεν υπάρχει μπουσουλας στα αναψυκτήρια, αφού λειτουργούν βάση της ροής των σχολιαστών. Ομως αξιζει τον κοπο να ψαχουλεψει κανείς. Ακομη κι αν δεν βρει την απάντηση σ αυτο που ψαχνει, θα βρει σιγουρα πολλα αλλα ενδιαφέροντα. Φυσικα και η ερώτηση αυτή δεν γίνεται να απαντηθεί με τον τροπο που θελεις.

    Αγαπητέ Joker. Φοβερά ενδιαφέρον το αποσπασμα. Χάρη της συζήτησης, θα σημειώσω μονο πως η ελευθερία και η βούληση δεν ειναι πάντοτε ταυτόσημες. Η έννοια της ελευθερίας ειναι συγκεχυμένη στον νου του ανθρώπου. Η καλύτερα εχει περιορισμένη εφαρμογή. Δεσμα δεν ειναι μονον αυτα που αντιτίθενται στην βουληση μας. Δεν υπάρχει πιο άπληστη και πιο σκληρη φυλακή, απο το συναίσθημα.

    Επίσης πως μπορουμε να ορίσουμε κατι ως ακίνητο, όταν τιποτε δεν ειναι ακινητο παρα παρα μονο στην αντίληψη μας?

    Λυκιε σε χαιρετώ εγκάρδια και ειμαι ειμαι πραγματικά ευγνώμων γι αυτον τον χώρο.

    Pit Zenk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ σε χαιρετώ αγαπητέ μου Pit Zenk! Σε ευχαριστώ που είσαι παρών, τόσο διαχρονικά! Στους προσκόπους λέγαμε:
      "Οι νέοι φίλοι είναι σαν τ' ασημί, μα χρυσάφι είναι οι παλιοί"!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή

  31. Η σχέση μεταξύ νάρκισσων επιβιώνει αν ο ένας είναι σωματικός και ο έτερος εγκεφαλικός νάρκισσος γιατί μόνο έτσι λειτουργεί η αμοιβαία τροφοδότηση. Καλύπτουν διαφορετικές ανάγκες και ελλείψεις και κατά κάποιον τρόπο αλληλοσυμπληρώνουν την εικόνα τους. Αν όμως ανήκουν στην ίδια κατηγορία, και οι δύο σωματικοί ή εγκεφαλικοί, ο ανταγωνισμός τους διαλύει όπως και κάθε ζεύγος που λειτουργεί διαρκώς στην μπρίζα. Αλλά εδώ χρειάζεται η ματιά ενός ειδικού που έχει μελετήσει τέτοια προφίλ ζευγαριών.

    ΚΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Πραγματι εχουν τεθει πολλα στο τραπεζι των συνδαιτημονων. Πλουσιο το συμποσιο. Γιατι στοχαζομαστε αληθεια; Ειναι αραγε ενα καπριτσιο μερικων βολεμενων ανθρωπων, οι οποιοι αφου εχουν τακτοποιησει τα της καθημερινοτητας, λενε και καμια ατακα για να περναει η ωρα; Τουναντιον. Εκεινοι που φιλοσοφουν ειναι εκεινοι που πασχιζουν να κινηθουν στη ζωη τους, να προχωρησουν μπροστα και να ξεκολλησουν απο τα ιδια και τα ιδια προβληματα. Τι στοιχειοθετει "κινηση"; Ο Αντλερ μας λεει: "η εξελιξη του ψυχικου βιου συνδεεται με την κινηση και οτι η προοδος ολοκληρου του ψυχικου βιου εξαρταται απο την ελευθερια της κινησεως." Εμεις θελουμε οπωσδηποτε εξελιξη της ψυχικης ζωης μας, και μαθαινουμε πως αυτη συνδεεται αμεσα με την κινηση. Τι ειναι λοιπον "κινηση"; Κινηση ειναι το αντιθετο της στασιμοτητας. Επομενως, δεν πρεπει να ειμαστε στατικοι στη ζωη μας. Πώς καταφερνουμε ομως κινηση; "Πως μπορουμε να ορίσουμε κατι ως ακίνητο, όταν τιποτε δεν ειναι ακινητο παρα παρα μονο στην αντίληψη μας;"

    Αυτη ειναι μια ερωτηση στην οποια ολοι μας καλο θα ειναι να δοκιμασουμε να δωσουμε μια απαντηση. Τι σημαινει κινηση για εμας; Ας καταθεσω καποιες σκεψεις. Μια μετακομιση ειναι μια μετακινηση. Μια αλλαγη αντιληψεων και αποψεων. Μια αλλαγη στην εργασια ή στο σχολειο. Μια αλλαγη στον κυκλο προσωπων μας. Ακινητοι ειμαστε οταν δεν εχουμε αλλαξει τιποτα στη ζωη μας προς το καλυτερο για σειρα ετων. Μια στασιμοτητα μπορει να φανει και αλλιως. Ειναι γνωστο πως ενα σπιτι για να συντηρειται απαιτει προσθετη ενεργεια, ισοδυναμη με περιπου το 3% της αξιας του καθε χρονο. Αυτο σημαινει πως ενα σπιτι παρατημενο, αρχιζει και ρημαζει, με αποτελεσμα να δειχνει εμφανη σημαδια σε ελαχιστα χρονια. Αυτο μπορει να επεκταθει και στον ανθρωπο ή σε μια δημιουργια στην οποια συμμετεχει ο ανθρωπος. Βαζουμε την ενεργεια μας σε κατι παραγωγικο; Σε κατι που ειτε προωθει μια δημιουργια ή τον εαυτο μας ή και τα δυο; Για παραδειγμα αν εχω βαλει 5000 ωρες σε ενα παιχνιδι υπολογιστη, αυτο θεωρειται κινηση ή στασιμοτητα; Απο καποιο σημειο και μετα, οτι ηταν να μου δωσει, το εχει δωσει, οποτε τα πραγματα που αποκομιζω ειναι ελαχιστα. Πιθανον να χαραμιζω τον χρονο μου απο συνηθεια και να μην με γεμιζει πλεον

    "Η σχέση μεταξύ νάρκισσων επιβιώνει αν ο ένας είναι σωματικός και ο έτερος εγκεφαλικός νάρκισσος γιατί μόνο έτσι λειτουργεί η αμοιβαία τροφοδότηση."
    Αυτο τον διαχωρισμο δεν τον αντιλαμβανομαι πληρως. Εννοεις πως ο ενας νοαιζεται για την εικονα του σωματος του και ο αλλος για κατι αλλο με το οποιο και ταυτιζεται; Παλι δεν βλεπω γιατι να υπαρχει αμοιβαια τροφοδοτηση. Παλι ο καθενας με τον εαυτο του ασχολειται, σιγουρα οχι με τον αλλο, οποτε δυσκολο να υπαρχει σχεση, απο την αποψη βαθυτερης επικοινωνιας. Επιφανειακα, σαφως και θα υπαρχει.

    "Αλλά εδώ χρειάζεται η ματιά ενός ειδικού που έχει μελετήσει τέτοια προφίλ ζευγαριών."
    Ξετρυπωσα αυτο (αγγλικα)
    https://www.youtube.com/watch?v=Fdm9DvDi-Lg

    Κυρο, ουτε εγω εχω χειροπιαστες πληροφοριες για το αδρενοχρωμιο. Ομως, εμπειρικα αντιλαμβανομαι πως υπαρχουν καποιας μορφης "βασανιστήρια παιδιών σε υπόγειες εγκαταστάσεις για βαμπιρισμό της ενέργειάς τους."

    Joker

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Εχει δικαιο ο Λυκιος οταν εγραψε στην Ανατολη, " διαφορετικοι νοες, διαφορετικες γαλουχησεις." (το σακατεψα το ξερω, αλλα δεν το βρισκω να το κανω quote, μαλλον ηταν αναμεταξυ των σχολιων που την...πληρωσαν). Αυτες οι διαφορες ωστοσο, μπορουν στο περιπου να υπολογισθουν και αν εκτιμηθουν. ΕΙναι σαν τον ελευθερο σκοπευτη που υπολογιζει την ταχυτητα του ανεμου στην επιπτωση που θα εχει στην βολη του. Σιγουρα κανει την δουλεια του πιο δυσκολη, οχι ομως ακατορθωτη για ενα καλο ελευθερο σκοπευτη. Για να ερμηνευσεις το ονειρο σου, πας στο dreamforth.com που αν και ονειροκριτης στην αλλοδαπη, προσφερει πολλες πληροφοριες και για εμας τους Ελληνες. Εναν ονειρο ειναι ενα ενσταντανέ της ψυχικης ζωης που δινει ενα πληθος πληροφοριων. Για μεγαλυτερη ακριβεια, ερμηνευουμε παραπανω απο ενα ονειρα σε κοντινες χρονικα περιοδους και βρισκουμε το κοινο υποσυνολο.

    Το νοημα του ονειρου ειναι πυκνο απο νοηματα. Ομορφο αν το σκεφτεις, πως εμπεριεχει τοσα νοηματα. Ακουγοντας το τραγουδι και προσπαθωντας να μπω στον τροπο επεξεργασιας του νου σου, που λιγο-πολυ ειναι κοινος με τον δικο μου, καθως εχουμε ανατραφει με παρομοιο τροπο, νομιζω πως καταρχας αναφερεται σε παρομοιο νοημα με το τραγουδι Κεμαλ του Χατζηδακη
    https://www.youtube.com/watch?v=T-f-vQX942I
    (Βεβαια, μπορει απλα να το επαιζε το ραδιοφωνο την ωρα που κοιμοσουν, και ο νους σου να στο μετεφερε στο ονειρο. Συμβαινει και αυτο.) Ο πριγκιπας Κεμαλ ως αλλος Σωκρατης κινησε να αλλαξει τον κοσμο, αλλα η επανασταση/κινημα επεσε στα νυχια οσων προστατευουν το πολιτευμα/καθεστως. Εχεις καλοπροαιρετη θεληση. Σκεψου και οσα εγραψες στο 1.

    Επισης, σημαντικο ρολο παιζει ο ιερεας. Εισαι καχυποπτος μαζι του και ορθα. Νομιζω λογω των εξτρα, θα τον βαλουμε στον ονειροκριτη ως abbot για να παρεις και επι προσωπικου καποιες πληροφοριες. Αυτες εχουν μεγαλυτερη αξια οταν διασταυρωθουν και απο αλλο ονειρο.

    Joker


    ΥΓ. Ευχαριστω για τα ομορφα λογια σας
    ΥΓ2. "Γιατί τπάρχει η ζήλεια ανάμεσα στα ζευγάρια;" Next time
    ΥΓ3. Το καλο με την ανωνυμια ειναι πως στην ουσια δεν μπορει να υπαρξει αποκλεισμος. Εαν καποιος γινεται διακριτος παρα την ανωνυμια του, αυτο σημαινει πως εμφανιζει ενα χαρακτηριστικο και μια συμπεριφορα αρνητικη, η οποια και δεχεται τον αποκλεισμο.

    Joker

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. "Του ανθρώπου η ενέργεια πολυ ευκολα μπορει να αποκοιμηθεί,
    Γρήγορα αυτος αγαπαει την απόλυτη ησυχία,
    Γι αυτο αυτο του δινω ευχαρίστως τον σύντροφο,
    Που τον πειραζει και ενεργει και πρεπει να δρα σαν διαβολος."

    Στο απόσπασμα αυτο του "Φαουστ του Γκαίτε", τον λογο εχει ο Θεος. Λεει πως ο άνθρωπος χρειάζεται τους πειρασμούς, για να μην αποκοιμηθεί μεσα στο χωμα. Για να μην πεσει σε αδράνεια. Να μείνει σε εγρήγορση, σε κινηση.

    Η εσωτερική πάλη, κρατά τον άνθρωπο ζωντανό πνευματικά.

    Η κίνηση στην οποία αναφέρεται και ο Τζόκερ, ειναι αλληλένδετη με την ψυχή. Η κίνηση, την οποία πολυ όμορφα εξηγεί στο σχόλιο του ο Τζόκερ. Και τι ειναι εειναι αυτο πού μας βάζει σε κίνηση? Ο στοχασμός.

    Pit Zenk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ας μου επιτρεψετε να μοιραστω και εγω μια ιστορια.
    -----------
    Την βασικη εκπαιδευση στο στρατο, την εκανα στον Αυλωνα στο υγειονομικο τεθωρακισμενων. Αν και δεν ηθελα να εμφανισω ικανοτητες για να μην με "χωσουν", στα ιατρεια οταν πηγα την δευτερη μερα για την κριση ικανοτητας (τα "γιωτα") με επελεξε με 2-3 αλλους η λοχαγος ιατρος για να στελεχωσουμε τις θεσεις των γραφέων στην δουλεια εισαγωγης των πολλων φανταρων της σειράς που μπηκαμε τοτε. Επικρατουσε ενας μικρος χαμος. (Γιατι τα θυμαμαι ολα αυτα; Γιατι η θητεια ενος φανταρου εχει στοιχεια κινησης. Ειναι κατι καινουργιο, διαφορετικο, οποτε ο ανθρωπος ειναι ανοιχτος στην προσληψη ολων αυτων των εντυπωσεων. Παρα πολλα χρονια μετα, πολλοι λενε ακομα ιστοριες απο το στρατο.) Καποια στιγμη μετα απο μερες, εμφανιστηκε ουρανοκατεβατα ενας τυπος, υποθεσαμε θα ηταν καποιος οργανικος γραφέας και αρχισε να κανει κουμαντο στους υπολοιπους. Οταν σε ενδιαφερει να κανεις σωστα το καθηκον σου και να εξυπηρετησεις ανθρωπους που το χρειαζονται (αρρωστους), δεν ασχολεισαι με την ιεραρχια. Κάνεις αυτο που χρειαζεται. Το προβλημα ομως ηταν πως ο τυπος ηταν μαλ.κας. Οποτε κανεις δεν ηθελε να συνυπαρχει με τον τυπο, με συνεπεια να χαλαει το κλιμα και να υπολειτουργει η μοναδα. (Κατι που μαθαινεις στο στρατο, ειναι πως να κανεις το "φιδι" και να ξεφευγεις απο αγγαριες, οταν δεν υπαρχει η αισθηση της ομαδας και της αλληλεγγυης που προκυπτει οταν ο ηγετης ειναι αναξιος σεβασμου). Καποια στιγμη που τραβηξε αρνητικα την προσοχη της λοχαγου ιατρου, που ηταν δικαιωματικα η μονη Α του χωρου, του λεει:

    -Ελα εδω εσυ, ποιος εισαι;
    -Εμ,εμ,εεεεε
    -Σε ρωτησα κατι. Ποιος σου ειπε να ερθεις εδω;
    -Εεε. εγω,εεε
    -Ποιος σου ειπε να ερθεις εδω;
    -Εεεεε, εγω,.εεε
    -Εξαφανισου

    Και φυσικα εξαφανιστηκε σε χρονο dt. Θυμαμαι ακομα πως οι νεοσυλλεκτοι που ειχαμε μπει τοτε μαζι, κοιτιομασταν μεταξυ μας.
    -Τι εγινε ρε; Μονος του μπηκε αυτος εδω;

    Ειτε καλυπτε καποιον οργανικο που λουφαρε, ειτε ναι, μπηκε μονος του και ανελαβε εξουσια οντας ασχετος. Αν ηταν ικανος δεν θα υπηρχε προβλημα, θα ηταν επιθυμητοτατος και χρησιμος. Τοτε δεν μπορουσα να το επεξεργαστω ως πληροφορια, σημερα ομως μπορω να καταλαβω πως ο τυπος ηταν sociopath, ισως και ψυχοπαθης, σιγουρα μια διαταραχη αυτου του τυπου (cluster b).
    ---------------

    Λεγοντας αυτην την ιστορια θελω να πω πως η δημοκρατια ειναι ευαισθητο πολιτευμα. Ειναι ενας ευγενικος ανεμος, δεν υπαρχει στη φυση, ειναι αδυναμος για να σταθει για πολυ καιρο. Ειναι μια ελληνικη ιδεα, ενα κατασκευασμα ασταθες, μια ελληνικη πεποιθηση και πεισμα, που πανευκολα μπορει να ξεπεσει σε τυραννικο καθεστως, σχεδον νομοτελειακα. Σαφως και δεν ειναι το αριστο πολιτευμα. Αλλο το ιδεατο και αλλο το υλικο. Ειναι ομως το καλυτερο που εχει υπαρξει ποτέ στην ανθρωπινη ιστορια, καθως εξυπηρετει την αρχη της συμμετοχικοτητας. Οι ανθρωποι που συμμετεχουν σε μια διαδικασια μπορουν να νιωσουν πως εχουν βαλει το λιθαρακι τους και αυτο εξυπηρετει την ανθρωπινη αναγκη να προσφερουμε κατι στο ευρυτερο συνολο. Για να υπαρξει ομως αυτη η συμμετοχικοτητα της δημοκρατιας θα πρεπει να υπαρχει ενας ισχυρος ανθρωπος που να προστατευει αυτην την ευαισθητη δημιουργια οπως ο πατερας προστατευει το παιδι ενοσω μεγαλωνει, το προστατευει διακριτικα, χωρις το παιδι να το αντιλαμβανεται. Αυτη ειναι η αληθεια που ερχεται απο τη Φυση. Για να το κανει λοιπον αυτο χρειαζεται να εχει ισχυρο κυρος και να γινεται σεβαστος με το λογο του. Η αρχαια Αθηναικη δημοκρατια εφτασε στο απογειο της οταν κυριαρχουσε στη πολιτικη ζωη ο Περικλης. Ο ιδιος χαρακτηριζοταν ως στρατηγος της Αθηναικης δημοκρατιας. Υπηρχε λοιπον ενας ισχυρος ανδρας που προστατευε το δημιουργημα του.

    Joker

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Στην περιπτωση μας εδω, στο δημιουργημα του ΚΔ, ο αντιστοιχος Περικλης ειναι ο Λυκιος, ο διαχειριστης του ΚΔ, οπως χαρακτηριζεται ο ιδιος. Η αναγκαιοτητα αυτη προκυπτει ως αναγκη προστασιας απο τους καταχραστες του προσφερομενου χωρου. Πότε ομως ενας χρηστης γινεται καταχραστής; Νομιζω οταν εκλειπει το στοιχειο του σεβασμου στους υπολοιπους και της δικαιοσυνης απεναντι τους. (equity) Ο σεβασμος ειναι πολυ σημαντικος. Η αρχαια ελληνικη θρησκεια διδασκε πως θρησκεια ειναι ο σεβασμος στους θεους, το δελφικο "Θεους Σεβου". "Μα, εχουν αναγκη οι θεοι τον σεβασμο μας; Ζητουν επιβεβαιωση και αποδοχη, σαν 13χρονα κοριτσια;" Οχι βεβαια. Ειτε με σεβασμο, ειτε χωρις σεβασμο, ο Ηλιος καθε μερα ανατελλει. Δεν τον χρειαζεται. Ο σεβασμος ειναι για εμας, τους ανθρωπους. Ο ανθρωπος που δεν εχει σεβασμο, δεν μπορει να παει πουθενα. Θα παραμενει στασιμος και βαλτωμενος. Ομως, για τον ανθρωπο με σεβασμο, ανοιγει μια δυνατοτητα, μπορει να δεχτει καποιο απο το φως του Ηλιου, διοτι ειναι πλεον ανοιχτος και δεκτικος σε αυτο. Θρησκεια επομενως ειναι η προσεγγιση του Θεου (ή θεων) και αυτο επιτυγχανεται καταρχας με το σεβασμο. Για να το κλεισω, ολοι ειμαστε ευγνωμονες γι αυτο το χωρο και εκφραζουμε την εκτιμηση μας στον διαχειριστη του, διοτι χωρις τον κοπο,χρονο και ενεργεια που ο ιδιος καταθετει, δεν θα μπορουσε να υπαρχει.

    Ενας ακομα λογος ειναι διοτι, Pit Zenk, ολοι ως ανθρωποι πεφτουμε σε αδρανεια. Δεν μπορει ενας ανθρωπος να μεινει ξυπνιος για πολυ, παρα την εσωτερικη παλη που μας ξυπνα κατα περιοδους. Νομοτελειακα ξανακοιμομαστε στην υλη ή χωμα. (χωμα, απο το χαος που γινεται χως οπως το φαος-φως, με την καταληξη -μα που γλωσσολογικα υποδηλωνει ορατη στασιμοτητα, αρα χωμα ειναι το ορατο στατικο χαος). Ο μονος τροπος που καποιοι ανθρωποι μπορουν να μεινουν ξυπνιοι για πολυ, ειναι αν υπαρχει μια ομαδα ανθρωπων που θα προσπαθει να ξυπναει ο ενας τον αλλο οταν οι αλλοι κοιμουνται, σαν μια αλυσιδα. Ολοι κοιμομαστε και ξεχνιομαστε

    -Ε, φιλε, ξυπνα, ξεχαστηκες, σε πηρε ο υπνος στο χωμα-υλη.
    -Τι πραγμα; ... Ωχχ, εχεις δικαιο, ευχαριστω

    "Η κίνηση ειναι αλληλένδετη με την ψυχή. Και τι ειναι ειναι αυτο πού μας βάζει σε κίνηση? Ο στοχασμός."
    Η αλληγορια της αμαξας μας διδασκει πως το συνολο του ανθρωπου παρουσιαζεται ως μια άμαξα. Η ψυχη ειναι το αλογο και ο νους ο αμαξάς. Ο τροπος που συνδεονται και επικοινωνουν αυτα τα δυο ειναι με τα γκεμια του αμαξά. Αυτο σημαινει καταρχας, πως την αμαξα την βαζει σε κινηση το αλογο, δηλ η ψυχη. Το ιδιο το αλογο θρεφεται με την κινηση, τα συναισθηματα ειναι αυτα που μας κινουν. Η σκεψη και ο στοχασμος δινουν πλαισιο και κατευθυνση στο αλογο για να κινηθει μεσα απο τα γκεμια, το καθοδηγουν. Αν τωρα τα γκεμια ειναι μονιμως τραβηγμενα πολυ ισχυρα, τοτε το αλογο θα εξουθενωθει απο τη μη κινηση, και θα ατροφησει. Αν παλι τα γκεμια δεν τραβιουνται ποτέ, θα εχουμε ενα αλογο ξεφρενο, το οποιο ειναι θεμα χρονου να παρασυρει ολη την αμαξα στα βραχια.

    Αν ο ανθρωπος νιωθει πως δεν εχει ελευθερια να κινηθει, τοτε ασφυκτιά. Ειναι γνωστο πως οι συντροφοι των ναρκισσιστικων τυπων νιωθουν διαρκως σαν να "περπατουν πανω σε τσοφλια αυγου" (walk on egg shells), ζουν σε φοβο και αγχος πως οτιδηποτε κανουν ή πουν θα οδηγησει σε εκρηξη οργης και ενοχλησης απο εκεινους. Αυτο δειχνει μια μη ελευθερια κινησης. Δεν λεμε να κανει ο αλλος οτι του καπνισει, αλλα να εχει χωρο να εκφραστει. Αυτο οδηγει στην εξαρτωμενη διαταραχη προσωπικοτητας (cluster C). Αυτο λυνεται με το να λεμε ΣΤΟΠ σε εκεινον που ασκει πανω μας πιεση και τρομοκρατια. Ετσι, ταυτοχρονα σταματαμε να του δινουμε θαρρος να συνεχιζει μια απαραδεκτη συμπεριφορα. Αυτο ειναι το σωστο. Οχι "Ελα μωρε,κριμα,, πιεζεται στη δουλεια", "Ε, ετσι κανει παντα, ετσι εχει μαθει να συμπεριφερεται", "Ελα μωρε, αυτα τα κανει ο Ερντογαν για εσωτερικη καταναλωση". Δεν υπαρχει κριμα. Αν κανεις γεωτρηση στην ΑΟΖ μου, βυθιζεσαι. Καλοσυνη σημαινει πως θα σου δοθει 24ωρο τελεσιγραφο πριν βυθιστεις. Μετα, για οτι συμβει, εσυ θα εισαι υπαιτιος, διοτι θα με εχεις υποχρεωσει

    Joker

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Η διοίκηση και καθοδήγηση του λαου, με ποιον τρόπο επιτυγχάνεται ορθότερα?
    Με μια διασφαλισμένη θεσμικά δημοκρατία, απο νομους και Άρειο πάγο, χωρις διακρίσεις, με πλήρη ισότητα, μοιράζοντας ισα υποχρεώσεις και δικαιώματα, η μια Σολωμοντικη ολιγαρχία, των δικαίων, των "ειδικών"? Σαφως η δεύτερη ειναι λιγότερο ασταθής θεωρητικά, και σαφώς η δυνατότητα που δίνει η πρώτη στον λαό, για σκεψη και πράξη, δηλαδη κίνηση, ειναι το ιδεατό. Οποτε διαλέγουμε την δημοκρατία που δινει την αφορμη για κινηση σε ολους.
    Τι συμβαίνει στην περίπτωση της λανθάνουσας πλειοψηφίας? Ποσο πραγματικο ειναι το σενάριο, ενος συνολικά μορφωμένου και σκεπτόμενου λαου? Ποσο υπερτερεί το ανώτερο πνεύμα, της απληστίας και του υλισμού? Δεν ειμαι ειμαι απόλυτα σίγουρος για την δημοκρατία. Ίσως το οτι χρειάζεται σύστημα διακυβέρνησης να ειναι δειγμα πως οι λαοί, δεν ειναι ακομη πνευματικα ετοιμοι για να συνυπάρξουν, μεσω απλών οργανωτικών μεθόδων. Δεν υπήρξαν πολλοι Περικλήδες. Και οι αντίστοιχοι Εφιάλτες που κυβέρνησαν προ Περικλέους, προερχόμενοι απο μη αριστοκρατικά στρώματα, δεν βγαίνουν σχεδον ποτε απο την αφάνεια, εκτος απο εμπόλεμες περιόδους.

    "Αθανάτους μὲν πρωτα θεούς, νόμωι ως διάκεινται, τίμα καὶ σέβου όρκον. Επειθ' ηρωας
    Αγαυούς τούς τε καταχθονίους σέβε δαίμονας εννομα ρέζων σούς τε γονεις τίμα τούς τ'
    Αγχιστ' εγγεγαωτας..." Απόσπασμα απο τα Χρυσά έπη.
    Τους Θεους, τους ηρωες, τους καταχθόνιους δαίμονες.

    Jοker ο τροπος που παραθέτεις την σκεψη σου μου θυμίζει εναν άλλο σχολιαστή που τον έχω σε μεγάλη εκτίμηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Αγαπητέ Pit Zenk, στο νέο Αναψυκτήριο δημοσιεύω δικό μου σχόλιο με αφορμή το δικό σου.
    Παρακαλώ η συνέχεια του διαλόγου να μεταφερθεί εκεί.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.