Κυριακή 31 Μαΐου 2020

Να γινόμαστε στάχτη και να ξαναγεννιόμαστε...



Έξι μήνες χωρίς τη Δέσποινα. Η απώλεια απροσμέτρητη!
Κλέβω ένα κομμάτι από ανάρτησή της, στις 12 Οκτωβρίου 2019. 

«Σε κάθε στροφή μπορεί να μας περιμένει μια επική αποτυχία. 
Δεν υπάρχει τρόπος να την αποφύγουμε, δεν υπάρχει τρόπος να την περάσουμε αναίμακτα.  
Και σε τι μας ωφελεί όλο αυτό; Να γινόμαστε στάχτη και να ξαναγεννιόμαστε;»

***


Φωτό: Φθινοπωρινά Γιάννενα

4 σχόλια:

  1. «Σε κάθε στροφή μπορεί να μας περιμένει μια επική αποτυχία.
    Δεν υπάρχει τρόπος να την αποφύγουμε, δεν υπάρχει τρόπος να την περάσουμε αναίμακτα.
    Και σε τι μας ωφελεί όλο αυτό; Να γινόμαστε στάχτη και να ξαναγεννιόμαστε;»

    Ναι, ακριβώς αυτό αγαπημένη μας Δέσποινα!
    Να γινόμαστε στάχτη και να ξαναγεννιόμαστε. Αλλά κάθε φορά που ξαναγεννιόμαστε, γινόμαστε κάτι άλλο, κάτι ανώτερο απ΄το προηγούμενο. Γιατί κάθε φορά ξέρουμε πως είναι να γινόμαστε στάχτη και να ματώνουμε για να μάθουμε. Κατανοούμε την ανθρώπινη φύση μας και την αξία της ζωής μας, αφού μόνο μέσα απ΄τον πόνο αποκτά νόημα η ύπαρξη. Και η ύπαρξη δικαιώνεται μέσα από την επίγνωση που προσφέρει στην εκδηλωμένη Ουσία μας.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. Βιωματικη κατακτηση της γνωσης.. Για να αντιληφθουμε το νοημα και την αξια της υπαρξης, χρειαζεται να γνωριζουμε και να βιωσουμε και την απωλεια. Για να αντιληφθουμε την αξια της ζωης και να μην την θεωρουμε δεδομενη, χρειαζεται να βιωσουμε τον θανατο. Τοτε βλεπουμε ξεκαθαρα την αξια της ζωης, οταν πια δεν υπαρχει.

    Ας μην θεωρουμε δεδομενους τους ανθρωπους με τους οποιους συναναστρεφομαστε. Εχοντας επιγνωση πως αυτο δεν θα διαρκεσει για παντα, θα γινουμε, ελπιζω, πιο ευαισθητοι και παροντες στο τωρα μας.

    Ποσο αισθητη η απωλεια της αγαπητης Δεσποινας!
    Δεν ξερω αν οσοι ξαναγεννιομαστε, γινομαστε κατι ανωτερο απο το προηγουμενο. Στην περιπτωση της Δ ωστοσο, το θεωρω σχεδον βεβαιοτητα.

    Αν δουμε μια ανθρωπινη ζωη ως ενα κομματι, ενα μερος ενος μεγαλυτερου συνολου, τοτε υπαρχει νοημα ακομα και για επικες αποτυχιες. "Η ζωη του μαχητη δεν εχει να κανει με το να ειναι τελειος, πάντα νικητης ή ατρωτος. Ειναι απολυτα ευαλωτος. Αυτο ειναι το μονο πραγματικο κουραγιο". Ειναι πολυ σπουδαιοτερο κατορθωμα να νικησουμε τα παθη μας απο τους εχθρους μας. Η Δ. απεδειξε μεγαλο θαρρος

    Εφοσον λοιπον ξαναγεννηθουμε, στον ιδιο κοσμο θα επιστρεψουμε πλην ελαχιστων εξαιρεσεων. Επομενως, σημαντικος σκοπος των ανθρωπων ειναι να φροντιζουν ο κοσμος των ανθρωπων ολο και να βελτιωνεται, να μην γινεται χειροτερος. Πώς θα ειναι η ζωη ενος νεογεννητου ανθρωπου αυριο-μεθαυριο; Θα ειναι ευκολοτερο να εξελιχθει και να προοδευσει; Υπαρχουν ελευθεριες και χωρος για να υπαρξει; Να μεγαλωσει, να σπουδασει, να ερωτευτει, να ζησει; Ο κοσμος που ζουμε δεν διαλυεται. Το συστημα μενει αναλλοιωτο. Η χωρα θα υπαρχει, ελπιζουμε, και σε 100 και σε 200 χρονια. Την παμε μπροστα ή την χαντακωνουμε; Να ενας ωραιος σκοπος. Να συμμετασχουμε σε ενα εγχειρημα που θα προσφερει πολιτισμικα στην ανθρωποτητα

    Joker

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Πώς θα ειναι η ζωη ενος νεογεννητου ανθρωπου αυριο-μεθαυριο; Θα ειναι ευκολοτερο να εξελιχθει και να προοδευσει; Υπαρχουν ελευθεριες και χωρος για να υπαρξει; Να μεγαλωσει, να σπουδασει, να ερωτευτει, να ζησει; Ο κοσμος που ζουμε δεν διαλυεται. Το συστημα μενει αναλλοιωτο. Η χωρα θα υπαρχει, ελπιζουμε, και σε 100 και σε 200 χρονια. Την παμε μπροστα ή την χαντακωνουμε; Να ενας ωραιος σκοπος. Να συμμετασχουμε σε ενα εγχειρημα που θα προσφερει πολιτισμικα στην ανθρωποτητα"

    Να ένα θέμα, που θα άρεσε πολύ να συζητήσουμε στην Δέσποινά μας!
    Ο κόσμος της ύλης θα είναι πάντα "σκληρός" και δυσδιάβατος για τον άνθρωπο, αφού αυτή είναι η φύση του.
    Δεν μπορούμε να αλλάξουμε την φύση αυτού του κόσμου, για να τον κάνουμε λιγότερο "σκληρό" για τον άνθρωπο, γιατί έτσι θα υπονομεύαμε το Θείο Σχέδιο, που θέλει επώδυνη την διέλευσή μας από την ύλη, ώστε να χαραχθεί βιωματικά η επίγνωση στον καθένα μας.

    Ωστόσο μπορούμε να διευκολύνουμε τους επιγόνους μας, κληροδοτώντας τους τις καλύτερες ατραπούς, ώστε όταν τις επιλέξουν να μπορέσουν να διευκολυνθούν στην νίκη επί των παθών τους.
    Αυτή είναι μια κατάκτηση ενός "ανώτερου" πολιτισμού, που φωτοδοτεί τους ανθρώπους με τα ποιοτικά εκείνα στοιχεία, ώστε να μπορούν να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους με βαθύτερο τρόπο, με λιγότερη βία, περισσότερη ενσυναίσθηση, κατανόηση και αγάπη, αναδεικνύοντας αυτές τις αρετές έναντι των ερπετικών παθών τους.

    Ο ελληνικός πολιτισμός, διαθέτει πολλά τέτοια στοιχεία στον άνθρωπο. Πρέπει να είναι στόχος μας, η ανάδειξη αυτών των στοιχείων του πολιτισμού μας, με την φιλοσοφία ή και την θρησκεία μας ακόμα, ώστε οι ερχόμενες γενεές των ανθρώπων, να τον αναγνωρίσουν και να τον επιλέξουν ως οδηγό ζωής.
    Αναφέρομαι βέβαια στην παγκόσμια ανθρωπότητα, που θα μπορούσε να ανακτήσει τον δρόμο της, ξαναβλέποντας το ελληνικό πνεύμα με το νέο της μάτι.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Ο ελληνικός πολιτισμός, διαθέτει πολλά τέτοια στοιχεία στον άνθρωπο. Πρέπει να είναι στόχος μας, η ανάδειξη αυτών των στοιχείων του πολιτισμού μας, με την φιλοσοφία ή και την θρησκεία μας ακόμα, ώστε οι ερχόμενες γενεές των ανθρώπων, να τον αναγνωρίσουν και να τον επιλέξουν ως οδηγό ζωής.
    Αναφέρομαι βέβαια στην παγκόσμια ανθρωπότητα, που θα μπορούσε να ανακτήσει τον δρόμο της, ξαναβλέποντας το ελληνικό πνεύμα με το νέο της μάτι."

    Στην παγκοσμια ανθρωποτητα συνεχεια ξεπηδουν ανθρωποι που ξαναβλεπουν το ελληνικο πνευμα με νεο ματι. Οι φιλοσοφοι/ερευνητες της αληθειας συνεχεια ξεπηδουν σε διαφορα μεσα οπως το youtube και αναφερονται στους προγονους μας. Συνεχως αντλω πληροφοριες για τους ελληνες μεσα απο τις προσεγγισεις ξενων. Απο Ελληνες ωστοσο, πολυ λιγα πραγματα. Ωστοσο, η θεση μας ειναι μοναδικη. Εμεις ειμαστε οι κληρονομοι αυτου του πολιτισμου και εμεις μπορουμε να τον κατανοησουμε απιστευτα βαθυτερα απο οποιονδηποτε αλλο. Εμεις ειμαστε ο φορεας που μπορει να επιτυχει την παρουσιαση των ιδεων του ελληνισμου σε ολη την ανθρωποτητα.

    Για παραδειγμα τα Μυστηρια. Ειναι κριμα να εχουμε επιτρεψει ενα απο τα σημαντικοτερα κληροδοτηματα μας στην παγκοσμια ανθρωποτητα να αποτελει εστια σκοταδιου και δυσωδιας. Εμεις πρεπει να τα παρουσιασουμε και να τα εξηγησουμε στον πλανητη, οπως και τους μυθους μας.

    Σιγουρα παντως αυτο ειναι ενα εγχειρημα στο οποιο αξιζει να αφιερωθει κανεις

    Joker

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.