Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

TI ΠΙΣΤΕΥΕ Ο ΑΙΝΣΤΑΙΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟ ;‏



Τι πίστευε ο Αϊνστάϊν για τον Θεό;

Πώς αποδεικνύεται ότι ο μεγάλος φυσικός του 20ού αιώνος Αλβέρτος Αϊνστάϊν, είχε υποστηρίξει δι’ επιστημονικών επιχειρημάτων το γεγονός ότι υπάρχει Θεός, δίδοντας και μία έμμεση απάντηση σ’ αυτούς που πίστευαν -και πιστεύουν ακόμη - ότι ο Αϊνστάϊν ήταν άθεος!.. Ευτυχώς, δηλαδή, που υπάρχουν ένθεοι Έλληνες, όπως ο Θεσσαλονικιός κ Αθανάσιος Παπαθανασίου, αλλά και ο κ Δημήτριος Νταής, που αλιεύουν παρόμοιες ειδήσεις μέσα στο διαδίκτυο…


Αλβέρτος Αϊνστάϊν. Πίστευε και αποδείκνυε την ύπαρξη του Θεού!
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ακόμη ότι ο μεγάλος φυσικός του 20ού αιώνα Αλβέρτος Αϊνστάϊν ήταν ένας άθεος επιστήμονας. Πώς δεν πίστευε στον Θεό, παρά το γεγονός ότι όταν τον ρωτήσανε για την γνώμη που έχει για το Σύμπαν, είπε το γνωστό εκείνο: «Εφόσον υπάρχουν νόμοι που διέπουν το παγκόσμιο στερέωμα, υπάρχει και νομοθέτης»!.. Ας δούμε, όμως, ποιος ήταν ο Αϊνστάϊν και στη συνέχεια θα επανέλθουμε:
«Αϊνστάιν, Άλμπερτ (1879-1955). Κορυφαίος Γερμανοεβραίος φυσικός και μαθηματικός. Γεννήθηκε στο Ουλμ της Βιρτεμβέργης. Οι γονείς του ήταν Εβραίοι. Τα πρώτα του χρόνια τα πέρασε στο Μόναχο, όπου ο πατέρας του είχε εργοστάσιο που κατασκεύαζε ηλεκτρολογικό υλικό. Tο 1894, ενώ η οικογένειά του μετανάστευσε στην Ιταλία, ο Άλμπερτ πήγε στην πόλη Άατακ της Ελβετίας, όπου και τελείωσε τις γυμνασιακές του σπουδές. Σύμβουλός του στα Μαθηματικά υπήρξε ο διάσημος Έλληνας μαθηματικός από τη Θράκη Κων. Καραθεοδωρής. Μέχρι το 1900 ζούσε στη Ζυρίχη παραδίδοντας μαθήματα Φυσικής και Μαθηματικών στους σπουδαστές της Πολυτεχνικής Σχολής. Το 1902 πήρε την ελβετική υπηκοότητα στην πόλη Βέρνη και το 1905 διδακτορικό δίπλωμα του πανεπιστημίου της Ζυρίχης. Σε ηλικία μόλις 26 ετών δημοσίευσε την πολύκροτη «Θεωρία της σχετικότητας», που τον έκανε διάσημο. Οι εργασίες του σε θέματα Φυσικής του χάρισαν την έδρα του έκτακτου καθηγητή της Θεωρητικής Φυσικής (1908) στο πανεπιστήμιο της Ζυρίχης. Το 1911 δέχτηκε την έδρα της Φυσικής στο πανεπιστήμιο της Πράγας, αλλά ξαναγύρισε στην Ελβετία το 1912 ως τακτικός καθηγητής του πολυτεχνείου της Ζυρίχης. Το 1913 κατέλαβε, στο Ινστιτούτο Φυσικής Κάιζερ - Γουλιέλμου, τη θέση του διευθυντή, που δημιουργήθηκε για χάρη του. Επίσης έγινε μέλος της Πρωσικής Βασιλικής Ακαδημίας των επιστημών. Μετά τον πόλεμο ταξίδεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις ΗΠΑ, όπου έκανε πολλές επιστημονικές διαλέξεις. 
Το 1921 εκλέχτηκε μέλος της Βασιλικής Εταιρείας του Λονδίνου, καθώς και των Ακαδημιών του Άμστερνταμ και της Κοπεγχάγης. Τιμητικές διακρίσεις πήρε και από τα πανεπιστήμια Γενεύης, Μάντσεστερ, Ροστόκ και Πρίνστον. Το 1926 έλαβε το χρυσό μετάλλιο της Αγγλικής Αστρονομικής Εταιρείας, ενώ το 1925 του απονεμήθηκε το μετάλλιο Copley της Βασιλικής Εταιρείας του Λονδίνου ως αναγνώριση της αξίας της «Θεωρίας της σχετικότητας». Η Σουηδική Ακαδημία το 1921 τον είχε τιμήσει ήδη με το βραβείο Νόμπελ για τη μελέτη του φωτοηλεκτρικού φαινομένου.» (Περισσότερα στην εγκυκλοπαίδεια «Μαλλιάρης-παιδεία»)
ΛΟΓΟΚΛΟΠΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΦΥΗΣ;
Χωρίς αμφιβολία δεν υπάρχει κλάδος των φυσικών επιστημών στον οποίο ο Αϊνστάιν να μην άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα της μεγαλοφυΐας του. Μόνο που οι θεωρίες του, λόγω της φύσης τους, δεν είναι κατανοητές στους απλούς ανθρώπους παρά μόνο στους ειδικευμένους επιστήμονες. Ο ίδιος έγραψε ένα σύντομο βιβλίο (1916), όπου προσπαθεί να αναλύσει με απλά λόγια τις θεωρίες του, ώστε να γίνουν κατανοητές από τους πολλούς. Δεν μπόρεσε όμως να ξεφύγει από τις τεχνικές διατυπώσεις και απέτυχε στην εκλαΐκευση των θεωριών του. Επίσης η μεγάλη εφημερίδα της Αμερικής «Scientific American» προκήρυξε διαγωνισμό για τη συγγραφή άρθρου από 3.000 λέξεις, στο οποίο έπρεπε να εξηγείται η θεωρία της σχετικότητας με τρόπο απλό. Και αυτή όμως η προσπάθεια απέτυχε, αφήνοντας τις θεωρίες του Αϊνστάιν ως όριο και ιδανικό της προσπάθειας κάθε επιστήμονα ερευνητή. 

Είναι γνωστόν ότι ο καλός μου φίλος κ Ευάγγελος Σπανδάγος, άριστος γνώστης της φυσικομαθηματικής επιστήμης, έγραψε ένα έργο για τον Κωνσταντίνο Καραθεοδωρή με τον ομώνυμο τίτλο, που βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών. Μέσα σ’ αυτό το έργο φαίνονται ξάστερα και οι σχέσεις του Αϊνστάϊν με τον Έλληνα μαθηματικό και πώς ο δεύτερος βοήθησε σημαντικά τον Αϊνστάϊν στην κατανόηση πολλών φυσικομαθηματικών θεωριών (!!).

Παρά ταύτα, το έργο του Αϊνστάιν στη Γερμανία ήρθε να διακόψει το φυλετικό μίσος του Χίτλερ για τους Εβραίους. Η χιτλερική κυβέρνηση τον καθαιρεί από τα αξιώματά του και δημεύει την περιουσία του. Ο Αϊνστάιν πηγαίνει στο Παρίσι, στο Βέλγιο, στο Ηνωμένο Βασίλειο και τελικά εγκαθίσταται μόνιμα στις ΗΠΑ, όπου διορίστηκε διευθυντής του Ινστιτούτου Προχωρημένων Σπουδών του Πρίνστον. Το 1940 πήρε την αμερικανική υπηκοότητα και πέθανε στις 18 Απριλίου 1955 στο Πρίνστον.
ΟΙ ΘΕΩΡΙΕΣ ΤΟΥ ΑΪΝΣΤΑΪΝ
Το 1905, ο Αϊνστάιν, σε ηλικία 26 ετών, δημοσίευσε τέσσερις εργασίες που προκάλεσαν επανάσταση στη Φυσική. Η πρώτη ήταν η μελέτη του φωτοηλεκτρικού φαινομένου, η δεύτερη αφορούσε την κίνηση Brown, δηλαδή την τυχαία κίνηση σωματίων εντός υγρού, και οι άλλες δύο την ειδική θεωρία της σχετικότητας.
Τα δύο θεμελιώδη αξιώματα της θεωρίας της σχετικότητας είναι τα εξής:
1. Οι νόμοι της φύσης είναι ίδιοι για όλους τους παρατηρητές που κινούνται με σταθερή ταχύτητα μεταξύ τους (αδρανειακοί παρατηρητές).
2. Η ταχύτητα του φωτός, που είναι η ίδια για όλους τους 108 m/s στο κενό, ανεξάρτητα από τους αδρανειακούς παρατηρητές, ισούται με C=3 σχετική τους κίνηση.

Μερικά αποτελέσματα της θεωρίας της σχετικότητας είναι τα παρακάτω:
α) Γεγονότα που είναι ταυτόχρονα για έναν παρατηρητή δεν είναι ταυτόχρονα για άλλον παρατηρητή που κινείται ως προς τον πρώτο.

β) Ο χώρος και ο χρόνος δεν είναι πλέον απόλυτα μεγέθη όπως στη νευτώνεια μηχανική. Κατά έναν ακίνητο παρατηρητή ένα κινούμενο ρολόι πηγαίνει αργότερα σε σχέση με το δικό του (διαστολή του χρόνου). Επίσης το μήκος αντικειμένων που κινούνται, φαίνεται ότι συστέλλεται κατά τη διεύθυνση της κίνησης (συστολή του μήκους).
γ) Η ολική ενέργεια Ε ενός σώματος συνδέεται με τη μάζα μέσω της περίφημης σχέσης ισοδυναμίας μάζας-ενέργειας (υπάρχει μάλιστα και ειδικός τύπος, που η τεχνική αδυναμία δεν μας επιτρέπει να δημοσιεύσουμε).

Λέγεται, ότι τα φαινόμενα της ειδικής θεωρίας της σχετικότητας δεν παρατηρούνται στις χαμηλές ταχύτητες (καθημερινή εμπειρία) αλλά έχουν επιβεβαιωθεί πειραματικά σε ταχύτητες που προσεγγίζουν την ταχύτητα του φωτός.
Ωστόσο, είναι γνωστόν, ότι ο Αϊνστάϊν το 1915 δημοσίευσε τη μελέτη του για τη γενική θεωρία της σχετικότητας που συνδέει τη βαρύτητα με τη δομή του χωροχρόνου. Η πιο εντυπωσιακή της πρόβλεψη ήταν η μεταβολή της διεύθυνσης του φωτός λόγω της βαρύτητας. Η πρόβλεψη αυτή επιβεβαιώθηκε το 1919, από αστρονομικές παρατηρήσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια έκλειψης του Ηλίου, σε λαμπρούς αστέρες οι οποίοι βρίσκονταν στην κατεύθυνση του Ηλίου.
ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΪΝΣΤΑΪΝ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ!..
Διαβάστε τώρα τι μου έστειλε ο εκλεκτός μου φίλος κ Αθανάσιος Παπαθανασίου από την Θεσσαλονίκη για τον Αϊνστάϊν, μία πληροφορία που του έδωσε ο δικός του φίλος κ Δημήτρης Νταής, Θαρρώ πως έχει μεγάλο ενδιαφέρον::
«Ένας πανεπιστημιακός καθηγητής σε ένα ινστιτούτο υψηλού επιπέδου προκάλεσε τους σπουδαστές του με αυτήν την ερώτηση. «Είναι ο Θεός ο δημιουργός των πόντων;»

Ένας σπουδαστής απάντησε θαρραλέα, «ναι!» «Ο Θεός δημιούργησε τα πάντα»
Ο καθηγητής συνέχισε, «εάν ο Θεός δημιούργησε τα πάντα συνεπάγεται ότι δημιούργησε και το Κακό. Δεδομένου ότι το Κακό υπάρχει, και αφού οι πράξεις μας καθορίζουν ποιοι είμαστε, μπορούμε να υποθέσουμε ότι ο Θεός είναι κακός.»

Ο σπουδαστής έμεινε σιωπηλός και δεν αποκρίθηκε στο υποθετικό συμπέρασμα του καθηγητή.
Ο καθηγητής, αρκετά ευτυχής με τον εαυτό του, καυχήθηκε στους σπουδαστές ότι είχε αποδείξει ακόμα μια φορά ότι η χριστιανική πίστη ήταν ένας μύθος.
Ένας άλλος σπουδαστής σήκωσε το χέρι του και είπε, «μπορώ να σας υποβάλω μια ερώτηση, κ. καθηγητά;» «Φυσικά», απάντησε ο καθηγητής. Ο σπουδαστής σηκώθηκε όρθιος και ρώτησε, «κ. καθηγητά, το κρύο υπάρχει;»

«Τι είδους ερώτηση είναι αυτή; Φυσικό και υπάρχει. Εσύ δεν έχεις ποτέ αισθανθεί κρύο;»Ο νεαρός σπουδαστής απάντησε, «στην πραγματικότητα κύριε, το κρύο δεν υπάρχει. Σύμφωνα με τους νόμους της φυσικής, αυτό που θεωρούμε κρύο είναι στην πραγματικότητα η απουσία θερμότητας. Απόλυτο μηδέν (- 460 Φ) είναι η συνολική απουσία θερμότητας και κάθε τι γίνεται αδρανές και ανίκανο να αντιδράσει σε εκείνη την θερμοκρασία. Το κρύο δεν υπάρχει. Έχουμε δημιουργήσει αυτήν την λέξη για να περιγράψουμε πώς αισθανόμαστε εάν δεν έχουμε καμία θερμότητα.»

Ο σπουδαστής συνέχισε, «κ. καθηγητά, το σκοτάδι υπάρχει;»
Ο καθηγητής αποκρίθηκε, «φυσικό.» Ο σπουδαστής απάντησε, «άλλη μια φορά κάνετε λάθος κύριε, ούτε το σκοτάδι υπάρχει. Το σκοτάδι είναι στην πραγματικότητα η απουσία φωτός. Το φως μπορούμε να το μελετήσουμε, το σκοτάδι όχι.

Στην πραγματικότητα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το πρίσμα Newton για να αναλύσουμε το λευκό φως σε πολλά χρώματα και να μελετήσουμε τα διάφορα μήκη κύματος κάθε χρώματος. Δεν μπορείτε να μετρήσετε το σκοτάδι. Μια απλή ακτίνα του φωτός μπορεί να σπάσει σε έναν κόσμο του σκοταδιού και να το φωτίσει.

Πώς μπορείτε να ξέρετε πώς το σκοτάδι απλώνεται σένα χώρο; Μετρώντας την ποσότητα του παρόντος φωτός. Ετσι δεν είναι;
Το σκοτάδι είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται από το άτομο για να περιγράψει τι συμβαίνει όταν δεν υπάρχει παρουσία φωτός.»

Τέλος ο νεαρός σπουδαστής ρώτησε τον καθηγητή, «κύριε, το Κακό υπάρχει;»
Αβέβαιος, ο καθηγητής αποκρίθηκε, «φυσικά, όπως έχω πει ήδη. Το βλέπουμε στα καθημερινά παραδείγματα της ανθρώπινης απανθρωπιάς, στο πλήθος εγκλημάτων και βίας που υπάρχει παντού στον κόσμο. Αυτές οι εκδηλώσεις δεν είναι παρά μόνο αυτό, εκδήλωση του Κακού.

Ο σπουδαστής απάντησε, «το κακό δεν υπάρχει, κύριε ,ή τουλάχιστον δεν υπάρχει από μόνο του. Το κακό είναι απλά η απουσία του Θεού. Είναι ακριβώς όπως το σκοτάδι και το κρύο, μια λέξη που το άτομο έχει δημιουργήσει για να περιγράψει την απουσία Θεού. Ο Θεός δεν δημιούργησε το κακό. Το κακό είναι το αποτέλεσμα που συμβαίνει όταν το άτομο δεν έχει την αγάπη του Θεού παρούσα στην καρδιά του. Είναι όπως το κρύο που έρχεται όταν δεν υπάρχει καμία θερμότητα, ή το σκοτάδι που έρχεται όταν δεν υπάρχει κανένα φως.»
Ο καθηγητής κάθισε στην έδρα του.
Το όνομα του νεαρού σπουδαστή Αλβέρτος Einstein» (!!). 

74 σχόλια:

  1. Εδω Δαναη, θ.Φωνουλα σε μιλω απο μια αλλη διασταση... εψαξα πολυ στο διαδιχτυο! και τα καταφερα να φυγω απ,αυτον τον ψευτικο ντουνια.
    Ειμαι καλα με τις εδω οντοτητες, δοξα, δεν εχω προβλημα, μ,ειπαν σε λιγο καιρο μπορω να γινω Θεος
    και θα τιμωρισω τον ΛΥΚΙΟ, ΑΜΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΥΤΥΧΗΣΑ!
    Να προσεχεις να μην πας πουθενα στις 21.12.12
    θα σε φυλαω απο καθε κακο!
    η οντοτητα και σε λιγο Θεοτητα Δαναη!
    Σε φιλω! σ,αγαπω και να προσεχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΖΟΥΖΟΥΝΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΩ ΤΙ ΛΕΣ ΚΑΛΕ!!!! ΠΟΥ ΠΗΓΕΣ ΚΑΛΕ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΕ ΘΕΑ?????????????? ΠΕΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΝΑ ΕΡΘΩ. ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΙΜΩΡΙΣΕΙΣ ΤΟΝ ΛΥΚΙΟ???? ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΩΛΕ???? ΚΑΙ ΓΩ Σ ΑΓΑΠΩ ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΛΕΣ ΒΡΕ ΖΟΥΖΟΥΝΑ ΜΟΥΥΥΥ!!!!!!!!!!! ΚΑΛΕ ΕΓΩ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΣΤΙΣ 21-12-12ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΕ ΤΙΠΟΤΕΕ!!!!
    ΜΙΑ ΘΥΛΗΚΗ ΦΩΝΟΥΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ε μπηκα σε μια αλλη πυλη, την ειδα ανοιχτη και μπηκα,τωρα πως βγαινουν; Ρωτα τον ΛΥΚΙΟ,γιατι αυτο δεν το εψαξα στην βιασυνη μου.
    Πανε στους παραλληλους κοσμους και θα καταλαβης,
    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ βρεθηκαμε
    φιλια
    Δαναη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΧΑΑΑΧΑΧΑ!!!!!!!!!!!ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΖΟΥΖΟΥΝΑ ΜΟΥΥΥΥ!!!ΕΛΑ ΜΩΛΕ ΤΩΡΑ!!!!ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ!!!!!!!!!!!!!!! ((ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΑΦΙΝΟΥΝΕ ΔΕΝ ΞΕΡΩ))) ΠΑΝΤΟΣ ΕΝΤΑΞΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ!! ΕΛΑ ΤΩΡΑ ΚΑΛΕ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΛΥΚΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΡΩΤΑ ΤΟΝ ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΒΓΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΕΙ ΧΙΧΙΧΙΧΙ!!!!!!!!!!!! ΑΧΧ ΘΑ ΜΕ ΤΡΕΛΑΝΕΤΕ.....
    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΒΡΕΘΗΚΑΜΕ
    ΜΙΑ ΘΥΛΗΚΗ ΦΩΝΟΥΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευτυχως! τωρα πρεπει να ερθω στη γη! τι καμω βλε;
    εισαι πολυ καλη που τον δικαιολογεις, γλυκουλα μου εσυ!
    ΕΔΩ μας χιονιζει συνεχως, εχουμε ψοφο! μπρρρρρρ
    εισαι στην δουλεια σου; τι κανη ο Γιατρουλη σου;
    Δαναη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μ, αρεσει που τα πιστευεις κι,εσυ αυτα...αντε τωλα
    και βεβαια δεν θα συμβη ΤΙΠΟΤΕ! στις 21.12.12
    ας τους να λενε, εμεις εχουμε αρκετα δικα μας
    Δαναη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ...ΑΛηΘΕΙΑ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΤΟ ΑΡΘΡΟ; τι λεει; αχ μας επιασε η παρλα, καλα που δεν μας βλεπει ο ΧΙΛΩΝ(σολυ)
    Δαναη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΝΑΙ ΚΟΥΚΛΙΤΣΑ ΜΟΥ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥΛΗ ΜΟΥΥΥ!!!!!!! ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΧΡΟ ΝΟ ΓΙΑΤΙ ΜΠΑΙΝΩ ΣΤΑ ΚΛΕΦΤΑ!!!!!!!! ΚΑΛΕ ΤΙ ΔΙΚΙΟΛΟΓΩ ΤΟΝ ΛΥΚΙΟ?? ΤΟΝ ΣΕΒΟΜΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΞΕΡΕΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΟΛΑ. ΕΝΤΑΞΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΕΙ ΟΛΑ ΜΙΑΣ ΚΙ ΕΞΩ.............. Ο ΧΙΛΩΝ???? ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ???? ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟΣ ΚΙ ΑΥΤΟΣ
    ΜΙΑ ΘΥΛ. ΦΩΝΟΥΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΛΑ ΜΩΛΕ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΒΕΡΤΟ!!!!!!!!!!! ΛΕΙΕ ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΝΑ ΠΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΟΥ ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΕ......!!!!!!!!!!!
    ΜΙΑ ΘΥΛ. ΦΩΝΟΥΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΝΑΙ , γι,αυτο τον ζηταω συγνωμη οταν αστειευομαι χιχι. Εννοω οτι εισαι πολυ καλη που τον υποστιριζεις,εμενα μ,αρεσει να τον πειραζω κιολας, η πολλη σοβαροτητα δεν με κανει καλο!
    Ας τα κραταει για τον εαυτο του! με τον ΕΞΩ εμπαινε στο παιχνιδι, σιγα ...
    Δαναη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο ΓΙΑΤΡΟΥΛΗΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΛΩΣΤΟΥΛΗΣ ΑΛΛΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ Ο ΚΑΗΜΕΝΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΠΥΡΕΤΟΥΛΗ.... ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΓΙΑΤΡΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΤΕ. ΑΓΑΠΑΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΑΥΜΑΖΩ ΠΟΛΥΥΥΥ ΤΟΝ ΑΓΑΠΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ!!!!!!!!!!!!!
    ΜΙΑ ΘΥΛ. ΦΩΝΟΥΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτο Φωνουλα μου το διαβασα κι εγω! και με συγκινησε
    Ειμαι λιγο ανω-κατω λογω.... κτλ
    Εισαι καλα; εχεις τους γονεις σου ;, αδελφια; ολοι
    καλα! αυτο εχει σημασια.
    Δαναη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΕΛΑ ΤΩΛΑ ΖΟΥΖΟΥΝΑ ΜΟΥ ΜΗΝ ΚΛΑΤΑΣ ΚΑΚΙΑ ΣΤΟΝ ΛΥΚΙΟ!!!!!!!!!!!!!! ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΝΕΧΕΤΕ ΠΟΛΥ. ΕΓΩ ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΜΕ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ. ΑΥΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΠΟΛΚ.ΕΜΕΙΣ ΠΑΛΙ ΟΧΙΙΙΙ!!!!!!!! ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΛΑΚΑΤΖΟΥΔΕΣ ΧΙΧΙΧΙΧΙΧΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Λυπαμαι παρα πολυ! Ευτυχως ομως ακομη οι δικοι μας οι γιατροι και το ευχομαι να ειναι ετσι εχουν αισθηματα, και οχι μονο πορτοφολι, θελω να το πιστευω αυτο ακραδαντα!!! αλλιως τελειωσαν για μενα ολα!!! αυτη η επιστημη ειναι ενα σκαλοπατι κατω απο τον ουρανο και πολυ επανω απο την γη.Περαστικα του και αξιος παντα.
    Δαναη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. μμμμμ θα το σκεφτω!!! αν και σκασιλα του!!!
    Δαναη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Χαιρομαι που τα λεμε! και συγνωμη μηπως σε κλεβω χρονο, ας μην ενοχλω αλλο, να ειστε καλα και να ειστε μια ψυχη ενα σωμα!!!
    φιλια πολλα, ποτε θα μπορεις παλι; εδω εχει ενα μικρο λεπτοπ 189 ευρω
    το θελεις; διχως αστεια!!!!
    Δαναη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΑΧΧ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΑ ΖΕΣΤΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟΥΛΗ ΜΟΥ!!! ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΖΟΥΖΟΥΝΙΤΣΑ ΜΟΥ!!! ΘΑ ΤΟΥ ΠΩ ΤΑ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ. ΕΥΧΑΛΙΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΑΠΤΟΠ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΑΛΛΑ ΒΟΛΕΥΟΜΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥΛΗ ΜΟΥ. ΞΕΡΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΩ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΩ. ΕΧΩ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΜΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑΚΙΑ ΠΟΥ ΠΠΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΖΩ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ. ΤΕΛΟΣΠΑΝΤΟΝ!!!!!!!!!!! ΟΥΦΦΦΦ!
    ΕΛΑ ΜΟΛΕ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΣΙΛΑ ΤΟΥ ΛΥΚΙΟΥ!!!! ΣΕ ΑΓΑΠΑΕΙ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΩΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ Γ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΒΟΗΘΑΕΙ. ΝΙΩΘΩ ΣΑΝ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ!!!!!!!!!! ΠΑΩ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΔΟΥΛΙΤΣΑ ΤΩΡΑ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΖΟΥΖΟΥΝΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΙΕ....
    ΜΙΑ ΘΥΛΗΛΗ ΦΩΝΟΥΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καληνυχτα γλυκουλα μου, καλο ξημερωμα και καλη εβδομαδα, πανω απ,ολα ΥΓΕΙΑ, ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΓΙΟ,σας
    ευχομαι και για το καλο εργο σας.φιλια
    Δαναη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εν τω μεταξύ, σχετικές έρευνες που γίνονται από υπηρεσίες της ΝΑSΑ ή από πανεπιστημιακά εργαστήρια αστροφυσικής δεν αναζητούν περίεργα πράσινα ή άλλου χρώματος πλασματάκια. Τέτοιου είδους παρουσίες ανήκουν στη σφαίρα της επιστημονικής ή κινηματογραφικής φαντασίας και μόνο.
    Η συζήτηση γύρω από το αν υπάρχουν ή όχι εξωγήινοι έχει πάρει νέες διαστάσεις και ξετυλίγεται πάνω σε διαφορετικά επιχειρήματα τα τελευταία χρόνια. Αυτή τη φορά, αρχίζουν να μελετάνε την ύπαρξη ζωής σε άλλον πλανήτη και προετοιμάζουν ταξίδια για να το διαπιστώσουν. Προσπαθούν να μας πείσουν ακόμα και να αποδείξουν κάτι που δεν έχει συμβεί μέχρι σήμερα πως υπάρχουν άλλες μορφές ζωής…πέρα από εμάς.
    Και αλήθεια, όλο αυτό που θα οδηγήσει; ..».
    Μόνοι εν τω κόσμω εσμέν…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμε,
    σε όσους «βολεύονται» στην άποψη της συμπαντικής μοναδικότητας του ανθρώπου απορρίπτοντας αυθαίρετα κάθε άλλη λογική, αποτείω την λύπη μου για τον αυτοπεριορισμό της συνειδητότητάς τους. Το ίδιο θα λυπόμουν και για τους έχοντας αυτοκτονικές τάσεις. Για όσους ευπειθείς αποδέχονται άκοπα, τον εφησυχασμό και την προπαγάνδα της ΝΑSΑ, πλανώνται πλάνην οικτράν. Αγνοούν τον ρόλο της!
    Αφού λοιπόν αναφέρεις τον ισχυρισμό της ΝΑSΑ, δεν εδώ : http://www.youtube.com/watch?v=LtGOvO0LHBQ&feature=player_embedded
    τον ισχυρισμό του πρωθυπουργού της Ρωσίας προχθές περί ύπαρξης εξωγήινων σε μια off the record συνομιλία με δημοσιογράφους, όπου υπό τον ασφαλή μανδύα του «χιούμορ», ανέφερε τα εξής:
    «Μαζί με τον χαρτοφύλακα που περιέχει τους πυρηνικούς κωδικούς, ο πρόεδρος της χώρας παραλαμβάνει και έναν ειδικό "άκρως απόρρητο" φάκελο. Αυτός ο φάκελος περιέχει εξ ολοκλήρου πληροφορίες για εξωγήινους που επισκέφθηκαν τον πλανήτη μας. Μαζί με αυτό σου παραδίδεται μια έκθεση της απολύτως μυστικής ειδικής υπηρεσίας που ασκεί έλεγχο στους εξωγήινους επί του εδάφους της χώρας μας…Πιο λεπτομερείς πληροφορίες για αυτό το θέμα μπορείτε να πάρετε από την γνωστή ταινία "Οι άνδρες με τα Μαύρα". Δεν θα σας πω περισσότερα για το πόσοι εξ αυτών βρίσκονται ανάμεσά μας, επειδή κάτι τέτοιο μπορεί να προκαλέσει πανικό»…
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Δανάη δες εδώ: http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=7297 για να καταλάβεις γιατί ο ΛΥΚΙΟΣ θέλει να προφυλάξει την γνώση που έχει, αλλά και τους κινδύνους που υπάρχουν σε αυτά τα πράματα. Φαίνεται πως ο ΛΥΚΙΟΣ ξέρει πολλά περισσότερα από όσο νομίζεις και νομίζουμε. Δεν ειναι τυχαία οι αναφορές του ΛΥΚΙΟΥ στον Μπαλάνο! Κάτι ξέρει!
    Εγώ παντος τρόμαξα με αυτά και δεν θα ήθελα να χωθώ σε τέτοια
    βαθειά νερά...... ΛΥΚΙΕ εισαι σωστός και υπέθυνος. Δανάη μην είσαι επιπόλαιη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. μμμμ πρωτα μια καλησπερα!
    2ον οποιος ειναι και απευθυνεται σ,εμενα τον/την ευχαριστω για το ενδιαφερον του
    Τωρα θα παω στο μπλογκ αυτο που δεν μου ειναι αγνωστο,και γιατι πρεπει να τα πιστεψω;! ενα σωρο εχω διαβασει και;! τιποτε!
    Τελος παντων διαβαζω και επανερχομαι...
    3ον δεν ειμαι επιπολαιη!!!Απλα δεν τα παιρνω στα σοβαρα, ειναι το καλο μου δικαιωμα...
    Δαναη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Παιδια αυτα τα πραματα δεν γινονται!!! Και ευχαριστω παλι.Οποιος τα καταφερε να μας πει και τι ειδε!!!
    Δαναη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Λοιπόν αναγκάστηκα να γράψω πιό πολύ για να αναφερθω στον ΛΥΚΙΟ και λιγότερο στη Δανάη.

    Δανάη και ποιός σου ειπε πως επειδη εσυ δεν πιστευεις ή δεν καταλαβαίνεις αυτά τα πράματα,σημαινει και οτι δεν γίνονται;; Και γιατι να σου πει εσένα καποιος τι είδε!!! Εσύ μπορείς να μας αποδείξεις ότι "δεν γίνονται";; Πως το ξέρεις με τοση βεβαιότητα;; Έκανες έρευνες που απορρίπτουν αυτες τις γνωσεις;;

    ΛΥΚΙΕ επιτέλους έχω αγανακτίσει με καποιους σχολιαστες σου. Αν κάποιοι και κάποιες δεν ενοούν να καταλάβουν αυτά που γράφονται εδω μέσα, αυτο σημαίνει πως αυτό το είδος του μπλόγκ- η θεματογραφία του- δεν τους αφορά και συνεπως δεν έχουν λόγο να βρισκονται και να σχολιάζουν εδω μεσα!!! Βρίσκονται σαφώς από απλή περιέργια, αμφιβάλουν χωρις επιχειρήματα και το μονο που ενδιαφέρονται είναι το κουτσομπολιό και ο χαβαλές.

    ΛΥΚΙΕ κουράστηκα με αυτα τα χαζοσχόλια από ανόητες φωνούλες-δανάες-αλκηστες- και άλλους ψυχοπαθείς "σχολιαστές".

    Διαβάζω με επιμονή τα θέματά σου περιμένοντας να ξαναδιαβάσω τις απόψεις των σοβαρών σχολιαστών που αναπτύσουν γόνιμους διαλόγους με σένα και μεταξύ τους όπως ο Αντιδραστικός,ο Στοχαστής, ο Χίλων, ο Αρμαγεδών, ο Αντάρτης, η Ανδρομέδα, η Αντιγόνη κτλ. Αλλά βλέπω πως μόνο η Δανάη και η φωνούλα "σχολιάζουν" πιά ρίχνοντας το επίπεδο του μπλόγκ σου πολύ χαμηλα και βέβαια αυτοί οι καλοί σχολιαστές εξαφανίστηκαν γιατί τους έδιωξαν αυτές οι χαζοφωνούλες.....

    Ακόμη και οι συγκρατημένες αποκαλύψεις που καταλαβαίνω οτι προσπαθεις να κάνεις με τα άρθρα και τα σχολια που κάνεις, πέφτουν στο κενό και χαραμίζεσαι σε ανούσιες κουβέβτες προσπαθόντας να πείσεις ανόητους ανθρώπους.

    Δανάη και Θ.φωνούλα,
    δεν έχω κάτι με σας, αλλά ο χώρος αυτός δεν σας ανήκει. Ταιριάζετε σε άλλα μπλόγκ πιό χαλαρά και χαβαλεδιάρικα. Αφήστε τον ΛΥΚΙΟ και το μπλογκ του σε άλλους πίο ψαγμένους που μπορούν να βρίσκουν πιό καλά τα νοήματα που βγαίνουν από δω μέσα.

    ΛΥΚΙΕ να με συγχωρείς για το θάρρος μου, αλλά κάνω αυτό που νομίζω δεν κάνεις εσύ από ευγένεια. Επιτέλους ας φύγουν από δω όσοι δεν τους ταιριάζουν οι γνώσεις και ας ξανάρθουν οι καλοί σχολιαστές που χάθηκαν εξαιτίας αυτών των "φωνούλων"!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  25. Ανώνυμε καλημέρα!
    Είναι σεβαστό δικαίωμά της Δανάης και του καθενός, να μην πιστεύει ή να μην θέλει να πιστεύει το οτιδήποτε, τόσο μάλλον μια υπερβατική κατάσταση, μια εναλλακτική πραγματικότητα, μη συμβατική για τον μέσο νου.
    Ναι, υπάρχει ο μέσος νους, ο οποίος δεν μπορεί να δεχθεί οτιδήποτε είναι πέραν της άμεσης αντίληψής του από τις βασικές του αισθήσεις! Γι αυτό μιλάμε και για αφύπνιση. Το «ξύπνημα», δηλαδή η απελευθέρωσή μας από το φράκταλ της προγραμματισμένης μας λογικής αντίληψης.
    Η Δανάη είναι και αυτή ένας μέσος νους, που με όλη του την «παθολογία» που αναφέρεις, ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ να αφυπνισθεί!
    Αλήθεια, μήπως εσύ και όλοι εμείς που επισκεπτόμαστε αυτούς τους χώρους και αναζητούμε την υπερβατική γνώση που θα μας βγάλει από το matrix, δεν είμαστε στην ίδια κατεύθυνση; Δεν ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ να κάνουμε το ίδιο;
    Ναι, δεν έχουμε όλοι τις ίδιες «επιδόσεις». Αλλά δεν ξεκινήσαμε και όλοι από τις ίδιες αφετηρίες… Με ποιο ηθικό δικαίωμα λοιπόν, θα αποστερήσουμε από μια Δανάη την δυνατότητα της δικής της εξέλιξης; Ποιας εξέλιξης; Μα αυτής που αυτή μπορεί, με τα δικά της μέτρα, να επιτύχει! Λίγο, περισσότερο ή πολύ! Είναι δικό της θέμα…
    Πως θα απορρίψεις κάποιον επειδή δεν ακολουθεί τον ρυθμό σου;
    Το ότι η Δανάη προσπαθεί, φαίνεται και από το ενδιαφέρον της για βιβλία αρκετά «ψαγμένα» που διαβάζει. Αν δεν ήταν ανήσυχη, θα διάβαζε λογοτεχνία. Ακόμη και αν η ίδια τα διαβάζει, επειδή απλά έλκεται από την κοινή της περιέργεια, μέσα της υπόκειται σε μια υποσυνείδητη νοητική μετάλλαξη, όσο εκτίθεται σε αυτές τις γνώσεις. Το ότι της αρέσει να αμφισβητεί μπορεί να σημαίνει πολλά. Εν πρώτοις, αυτό είναι καλό! Ακόμη και αν οι «αντιρρήσεις» της εκφράζονται για να προκαλέσουν την επιχειρηματολογία που τελικά θα την πείσει, είναι και αυτό μια ανάγκη στην προσπάθεια που κάνει για κατανόηση. Η έξοδος από το matrix είναι δύσκολη υπόθεση, αφού πρέπει να πολεμήσουμε το ίδιο μας το μυαλό!
    Προτείνεις να «καθαρίσει» το ιστολόγιο αυτό, από τους «αργούς» και τους «ανόητους»! Να κάνουμε δηλαδή ένα κλειστό κλαμπ των «έξυπνων»…ε;
    Ε, λοιπόν! Πρέπει να μάθουμε να ανεχόμαστε όλους και ιδίως αυτούς που προσπαθούν να μας ακολουθήσουν. Να τους δίνουμε το χέρι, αν αυτοί μας το ζητούν.
    Ναι, με μέτρο. Τους δίνουμε κάθε φορά όσο μπορούν να «αντέξουν»! Λίγο, λίγο…
    Και ξέρεις κάτι; Δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι η Δανάη και η Θηλυκή Φωνούλα είναι τόσο «πίσω». Απλά τις διακρίνει μια «παιδικότητα», χωρίς αυτό να σημαίνει πως μέσα τους δεν έχουν εξελιγμένο ή εξελίξιμο περιεχόμενο.
    Ο χαβαλές τους ρίχνει το επίπεδο του μπλόγκ; Χμμμ! Γιατί να το ρίχνει; Επειδή εκδηλώνουν την απλότητά τους απροκάλυπτα και επειδή έχουν αποβάλλει τον καθωσπρεπισμό;
    Ελπίζω να μην έχεις δίκιο για τον λόγο της αραίωσης των εμφανίσεων των σχολιαστών που προανέφερες. Αυτοί έχουν το επίπεδο να κατανοήσουν τον λόγο που «ανέχομαι» την παρουσία και τέτοιων σχολιαστών.
    Θα τους παρακαλούσα μάλιστα να λάβουν θέση επί του θέματος με την δική τους άποψη.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολλες φορες το παρακαλεσα με και το ξερεις!
      αλλα συγη ιχθυος!!! Και ξαφνικα ως δια μαγειας, να σου να πεταξουν την πετρα, καλε ηρεμιστε, ουτε ο Στεφανος ο πρωτομαρτυρας να ημουν, χαχα, ζηλιαρα, γεια σου Φωνουλα μου, γλυκια παρουσια!
      Βρε δες κατι ανθρωπα...μαθαινω μαθαινω, συλλεγω χαρακτηρες, τους σπουδαζω! αμεεεεε
      δαναουλα! η υπεροχη χιχι (αν δεν παινεσεις το σπιτι σου θα πεσει να σε γκρεμισει ααααχ)

      Διαγραφή
  26. Οχι ΛΥΚΙΕ δεν συμφωνώ καθόλου. Το βλέπεις μόνος σου ότι εφυγαν ολοι οι αξιοι σχολιαστές που ειχες...... Σου εμειναν μονο η Δανάη και η Φωνούλα!! Κάτσε να κανεις μπειμπυσίτινγκ με τα πνευματικά μωρα! Αγανάκτησα και στα εγραψα. Κράτα ψηλα το επιπεδο του μπλογκ σου και βαλε γραμμες. Διωξε ότι σε φθείρει και σε χαλάει. Κρατα το καλυτερο για να το ανεβάσεις ακομη πιό ψηλα. Εγω θα ξαναγράψω όταν ξεκαθαρισει το τοπίο και ξαναρθουν οι άξιοι σχολιαστες, γιατι με Δανάες κ.α. δεν νοιώθω οτι προχωρώ..... Πιστευω οτι εισαι απο τους καλυτερους μπλογκερς του χωρου και σε παρακολουθω πολυ καιρο, ομως το πραμα σου ξεφυγε και μπορεις να το ξαναφερεις μονος σου στο επιπεδο που σου αξίζει μεταξυ των κορυφαίων σκεπτομενων μπλογκερς. Γεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. καλημέρα σε όλους κι όλες. Είμαι σίγουρη πως υπάρχουν διάφοροι λόγοι που δεν σχολιάζουμε πάντα. ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ τα πάντα, επισκεπτόμαστε αλλά (αυτό είναι προσωπική γνώμη) ίσως δεν έχουμε χρόνο για σχολιασμό σε ΚΑΘΕ άρθρο ή...αφήνουμε κάποιους πιό ενημερωμένους να πουν τη γνώμη τους και τους ευγνωμονούμε. Αυτό δεν σημαίνει πως ο ΛΥΚΙΟΣ δεν διάλεξε κάτι ενδιαφέρον...ΑΝΤΙΘΕΤΑ, τον ευχαριστούμε πάρα πολύ για την τεράστια ποικιλία των θεμάτων του ιστότοπου. Μπορώ να καταλάβω ΟΛΕΣ τις θέσεις. Μα γιατί να αγανακτούμε κι όχι απλά να....αντιπαρερχόμαστε ότι δεν μας αγγίζει ή δεν μας αφορά; ευχαριστώ για το κοπλιμέντο πως είμαι απ τους "σοβαρούς" αλλά γνωρίζεις φίλε άγνωστε το γιατί μπορεί κάποιος να φερθεί έτσι; Κάποιοι απο εμάς ζουν στο εξωτερικό, κάποιοι άλλοι ΙΣΩΣ (δεν είμαι σίγουρη) βλέποντας έναν φιλόξενο ελληνικό χώρο καταθετουν την γνώμη τους ελπίζοντας και στην ανοχη μας... ή απλά εκφράζονται απλοϊκά ή παιδιάστικα. ΟΥΤΕ ο Αινστάιν νομίζω χανει την αξία του (αφού σε αυτό το άρθρο έγινε το σχόλιο) ούτε ο ίδιος ο οικοδεσπότης...
    Φυσικά κάποτε υπήρχε και το καφενείο για τις απλές συζητήσεις/σχόλια των επισκεπτών. Πάντως εμένα δεν με ενοχλεί η κουβέντα τους. Ισως βέβαια αν πολύσυνεχιζόταν να έλεγα κάτι αλλά...κοιτώντας τα μηνύματα δεν νομίζω να το παρακάνανε τα κορίτσια μας. ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ δεν ξέρει ΤΙ περνάει κάποιος και τον σπρώχνει στο να εκδηλώνεται έτσι.
    εύχομαι να εξακολουθείτε όλοι να προχωράτε παρά τα όποια εμπόδια γιατί...απο εδώ και πέρα αρχίζουν πολλά ζόρια. ΑΝ χάνουμε ώρα στα σχόλια αλίμονό μας και χίλια συγνωμη αν δεν συμφωνείτε... είναι απλά η ταπεινη μου γνώμη.
    ααα ναι...και κάποιο πρόσωπο που μας διάβαζε έμαθα πως έχασε την δουλειά του και δεν έχει πρόσβαση σε κομπιούτερ. Αρα..η απουσία μας δεν είναι πάντα σιωπή. ΚΟΥΡΑΓΙΟ σε ότι περνάτε φίλοι μου.
    αυτές οι μέρες καλούν πολύ περισσότερο για ένωση ΕΝΩΣΗ ΑΓΑΠΗ και κατανόηση γιατί έρχονται πρωτόγνωρα πράγματα. ΝΑΙ η σοβαρότητα είναι μια μεγάλη αρχή και δείχνει πειθαρχημένο άτομο. μα πολλές φορές ανάμεσα σε καφέ και τσιγάρο (απλή λαϊκή έκφραση) λέγονται και φαίνονται πολλές αλήθειες. Αρα...ας δείξουμε και κάποια ανοχή.
    θα επανέλθω.
    ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Καλημερα!
    Ο δρομος ανοιχτος και τα σκυλια δεμενα!
    Αστραψες και βροντηξες, ο Πυθαγορας θα σε πετουσε εξω, δεν εισαι καλος μαθητης! δεν μπορεις να γινεις Μυστης,δεν μπορεις να νικησης τους πειρασμους σου μεσα στην ευλογημενη ΣΙΩΠΗ!!! ντεμοντε μου 10.23
    δεν εχεις το θαρος ουτε για ενα ψευδωνυμο! αριθμε!
    ΔΕν διαβασες ποτε σου οτι δεν αποδεικνυεται οτι κατι δεν υπαρχει
    ΟΙ αθεοι επιστημονες οι σοβαροι λενε 99% δεν υπαρχει Θεος!
    αντε και καλα κρασια αριθμε!, μην παιρνεις δικανο και κυνηγας τους συναθρωπους σου, ολοι εχουν μερτικο στην βασιλεια των ουρανων!
    ασε τα σκουπιδακια στα ματια μας....
    ΛΥΚΙΕ ευχαριστω για την θεση σου.
    Δαναη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Χαρα και λυπη, γελιο και κλαμα, ειρηνη και πολεμος ολα μαζι συμβαδιζουν! εχεις πολυ δρομο ακομη!!! σιωπεναι και μαθαιναι η καλη
    συμβουλη μου!
    ΔΕΝ ΔΙΟΞΑΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ!!! αλλα φτανει τα πολλα λογια ειναι φτωχια.
    ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΠΡΟΣΕΛΘΕΤΕ!
    Δαναη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαθε πρώτα ορθογραφία και την ελληνική γλώσσα και μετά να μας κανεις μαθηματα

      Διαγραφή
    2. τα πολλά λόγια είναι ..... χαχαχα

      Διαγραφή
  30. Απαντήσεις
    1. ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ καλημερα, τ ωρα ειδα το μυνημα σου!πολυ ωραια τα εγραψες φιλη μου, δειχνει τον λογικο χαρακτηρα σου!
      Ευχαριστω και σενα για την ουδετεροτητα σου, ετσι οπως τα λες ειναι, δεν ξερεις ποτε τι κρυβει ο αλλος και αναγκαζεται να εκδηλωθει ετσι,χρειαζεται κατανοηση και ανοχη!
      ΚΑΛΕ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΓΕΙΑ ΣΑΣ.
      Δαναη!

      Διαγραφή
  31. Ο ανώνυμος είπε ακριβώς ότι θέλω να πω και εγώ, εδώ και μήνες. Άλλο να κάνω χαβαλέ και άλλο να καταστρέφω σκέψεις και ιδέες μέσα σε μια συζήτηση. Ώρες ώρες νομίζω ότι βρίσκομαι στο facebook ή σε κάποιο chat γνωριμιών... λυπάμαι γιαυτό που θα πω, αλλά μάλλον πρόκειται να αποχωρίσω και συνειδητά από τους καταχθόνιους. Μικρή απώλεια ΛΥΚΙΕ! Ούτως η άλλως είμαι ένας σιωπηρός υποψήφιος Δαίμων. Τίποτα προσωπικό με κανέναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδω και μηνες!!!! χαχαχα εδω γελανε!!!! χαχαχα

      Διαγραφή
    2. χαχαχα ΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ. χαχαχα χιχιχι
      Μια ΑΝΤΡΙΚΗ ΦΩΝΑΡΑ
      ελεος

      Διαγραφή
    3. Ελεημενος αδελφε μου!
      ο ΕΛΕΗΜΩΝ

      Διαγραφή
    4. Φίλε ανώνυμε,
      λυπάμαι που απογοητεύτηκες επειδή κάποιοι σχολιαστές έκαναν λίγο χαβαλέ! Όμως δεν ξέρω που κατέστρεψαν σκέψεις και ιδέες σε κάποια συζήτηση. Αν παρόλα αυτά, έγινε κάτι τέτοιο και εσύ είχες να πεις κάτι ουσιαστικότερο και εποικοδομητικότερο, γιατί δεν τόλμησες να το πράξεις; Αν σου αρέσει αυτό το ιστολόγιο για τα θέματα και τους διαλόγους του, γιατί δεν σχολίασες και εσύ μέχρι τώρα; Θα είναι χαρά μου να δω και την δική σου παρέμβαση σε κάποιο θέμα που σου αρέσει και να σε δω με ένα δικό σου ψευδώνυμο! Αν παρόλα αυτά αποφάσισες ότι ο χώρος αυτός δεν σου "κάνει", τότε σου εύχομαι καλό ταξίδι στις νέες σου περιηγήσεις στον κόσμο της αναζήτησης. Εμείς θα είμαστε πάντα εδώ!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  32. Να πατε ολοι εσεις οι σοβαροι στην σελιδα του Λιακοπουλου απο κει ειναι κι αυτη η πηγη που γραφει αυτος ο δημοσιογραφος,περνω το θαρος
    να σου πω: Στο καλο λενε τα χειλη και κουναει το μαντηλι.
    Ο ΛΥΚΙΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ! οφειλει να μην παιρενει μεροος σ, αυτες τις αντιπαραθεσεις και το ξερει! αλλιως πρεπει να κλεισει τα σχολια, ειναι για τους ηδη μυημενους!!!! δεν πρεπει να εχουν προβασει οι ~ σκυλοι~ που τρεφονται
    απο τα ψυχουλα των αφεντικων!!! ντροπη σας η δηθεν σπουδαγμενοι!!!
    Δαναη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΟΙ αναρτησεις ολες ειναι διχως σχολια !!!
    Αληθεια που ειστε και δεν σχολιαζετε;;;
    Αν δεν μπει η Φωνουλα κι εγω, ειναι ψοφιο το μαγαζι!
    Συγνωμη ΛΥΚΙΕ για την ωμη αληθεια.
    Και ξαφνικα επεσε η μυτη σας και ο οιμε!!! αρχισαν οι κλαψες!!! χιχι εδω γελανε, χαμογελαστε λιγο παρακαλω! δεν ποναει!
    Δαναη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτο είναι το πρόβλημα με σένα Δανάη οτι βλέπεις αυτόν τον χώρο σαν μαγαζί!! Δεν ειναι μαγαζί Δανάη αλλά χώρος φιλοσοφίας και σκέψης. Τοπ επίπεδο σου δεν ταιριάζει με αυτό των υπολοίπων και γιαυτό αν και διαβάζουν δεν γράφουν. Δες η αξιότιμη Ανδρομέδα με ποση ευγένεια σε αντιμετωπίζει και με τι επίπεδο απαντάει. Μετά, δες και το δικό σου.......

      Διαγραφή
    2. Ναι βρε, εχεις δικαιο,τι να κανουμε ομως!!! ολα τα δαχτυλα δεν ειναι ιδια!!! τι θα κανεις θα το κοψεις!!!
      κι εξαλου τι ξυνιζεσαι τοσο ασχημα και αποτομα!!!διχως ιχνος ευγενιας!!! και ξεφυτρωσες απο το πουθενα! και μου συγχυζεσαι;
      Εγω δεν εχω κανενα προβλημα και χαιρομαι που μπορω να αστειευομαι, δοξα τω Θεω!!! χαχα κοιτα κατι ανθρωπους τελειους
      Να βγη Ο ΛΥΚΙΟΣ να πεταξει την πετρα, εσεις δεν με ενδιαφερεται, το μαγαζι ειναι για ολους ανοιχτο!!!!
      μπεεεεεεε
      με φιλικους χαιρετισμους μια μικρη( στο μυαλο χιχι) δαναη

      Διαγραφή
  34. ΕΙΡΗΝΗ ΥΜΗΝ! ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ! ΜΑ ΑΝΑΓΚΑΣΑΤΕ ΝΑ ΕΠΕΜΒΩ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΘΕΜΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ; Ο ΧΩΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΧΘΟΝΙΟΥ ΔΑΙΜΟΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΣΕΒΑΣΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΛΜΩ ΝΑ ΠΩ ΚΑΙ ΙΕΡΟΣ. ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΕΥΛΑΒΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ, ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ Ο ΛΥΚΙΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΜΕ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΒΛΕΠΩ ΔΙΑΒΟΛΗ. ΒΛΕΠΩ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ ΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΛΥΚΙΟΥ. ΞΕΡΩ ΠΟΣΟ ΙΣΧΥΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΥΚΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΘΑ ΤΟΝ ΔΙΑΛΥΣΕΙ. ΛΥΚΙΕ ΠΡΟΧΩΡΑ ΟΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΑΓΑΠΗ, ΑΝΟΧΗ, ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΦΩΣ. ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΕΙΔΑ ΕΝΝΟΙΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΠΟΥ ΒΓΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ-ΔΑΙΜΩΝΑ-ΛΥΚΙΟ. ΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΟΥ, ΝΑ ΜΗΝ ΣΒΗΣΕΙ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΧΑΘΕΙ ΑΚΟΜΑ ΕΝΑΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΦΑΡΟΣ.
    ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΣΤΙΣ ΑΞΙΟΤΙΜΕΣ ΚΥΡΙΕΣ ΔΑΝΑΗ ΚΑΙ ΦΩΝΟΥΛΑ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΝΕΚΤΙΚΟ ΚΑΙ ΖΕΣΤΟ ΛΥΚΙΟ, ΑΛΛΑ ΑΣ ΣΕΒΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΟΙΚΟΔΕΣΠΟΤΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΥΛ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ ΤΟΥ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΧΑΛΑΡΑ. ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΔΙΝΕΤΕ ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ (ΚΑΚΩΣ) ΘΕΛΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ. ΜΗΝ ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΕΣ.
    ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαμεμνων εχεις δίκιο και γιαυτό και εγω προσπαθω να προφυλάξω όσο μπορω τον ΛΥΚΙΟ από το λαθος να αφήνει χωρις όρια σχολια σαν της δανάης και της φωνούλας που το βλέπουν σαν μαγαζάκι τους για κοτσομπολιό για τον γιατρούλη και άλλα ευτράπελα!!! Πρέπει να αφήσουμε το μπλογκ στο αρχικο του πνευμα ωστε να γινονται οι τρομεροι αυτοι διάλογοι με ΛΥΚΙΟ-Αντιδραστικό- Αντιγόνη- κτλ και να μην το αφησουμε να πέσει σε επίπεδο φέησμπουκ.

      Διαγραφή
    2. το καναμε το καναμε!!! αμεεεεεε
      δαναουλα!

      Διαγραφή
  36. κ ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ! ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΤΑ ΕΙΠΕΣ
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΣΕ! ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΗΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ!
    ΔΕΝ ΠΡΙΣΒΑΛΕ ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΠΟΙΟΝ!
    ΔΕΝ ΕΓΡΑΨΕ ΚΑΤΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥ Ο ΛΥΚΙΟΣ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΑΣΤΕΙΕΥΤΗΚΑΜΕ ΕΓΩ ΔΛΔ.
    ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΑΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΤΟΤΕ ΕΙΧΑΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ( ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΦΥΣΙΚΑ) ΝΑ ΔΥΣΑΡΕΣΤΕΙΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ!!!
    ΡΩΡΑ ΞΑΦΝΙΚΑ ΑΠΟ ΠΟΥ ΞΕΦΥΤΡΩΣΑΤΕ ΟΟΟΟΟΟΛΟΙ ΜΜΜΜ, ΚΑΛΟ ΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΣΚΕΦΤΩ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ.ΜΕ ΦΙΛΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ, Δαναη!
    ΚΑΙ ΔΙΟΡΘΩΝΩ! ΚΑΛΕΣΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ! (λιγο ξυδακι;!οπως λεει και ο φιλος ο ταλαμας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. προσβαλει! ηθελα να γραψω! αχ επαθα σαν την Φωνουλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Καλε που ειστε;
    Που ειναι η θεα του κυνηγιου;
    ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ! κοιτα το φοβερο βλεμα της ΚΛΥΤΑΙΜΗΣΤΡΑΣ!
    Αντε καλα, καλη σας μερα!
    Ε οχι και να σκασουμε! εδω ο κ...ς καιγεται!
    δαναουλα! χιχι

    Αληθεια εκλεισαν τα πανεπιστημια;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Να σχολιασω και λιγο επανω στο αρθρο, ο καθενας εχει την γνωμη του.
    Απο τα γενοφασκια σου γνωριζεις πρωτα τον Θεο( ή μαθαινεις) και πιστευεις, δεν περιμενεις τι θα πει ο ενας αίνσταίν ή ο αλλος
    Τωρα αν ημουν απιστος και μονο που μιλησε ο αινσταιν θα πιστευα; Οχι
    βεβαια! αλλα κουβεντα να γινετε, σωστα;
    Παρολα ταυτα σας αγαπω! και σας ευχαριστω για την παρεα! και τα εντερα σ, ενα στομαχι και γουργουριζουν μεταξυ τους! τι να κανη ο ανθρωπος!
    δαναουλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Μια μερα καθως περνουσε ο Ζαρατουστρατο μεγαλο γεφυρι, τον περικυκλωσαν οι σακατηδες και οι ζητιανοι,κι ενας καμπουρης του μιλησε μ,αυτα το λογια:
    ~Δες, ΖΑΡΑ...! κι ο λαος μαθαινει απο σενα και αποκτα πιστη στη διδασκαλια σου:... αλλα πρεπει να πεισεις κι εμας τους σακατηδες!....
    μπορεις να θεραπευσεις τυφλους και χωλους να τους κανεις να τρεξουν και απο κεινον που εχει πολλα να αφαιρεσεις λιγα; για να κανης τους σακατηδες να πιστεψουν στον ΖΑΡΑ....!
    Ο ΖΑΡΑ... ομως απαντησε~ οταν βγαζης απο τον καμπουρη την καμπουρα του, του βγαζεις και το πνευμα του-ετσι διδασκει ο λαος. Και οταν
    δωσεις στον τυφλο τα ματια του, τοτε πολλα ασχημα πραγματα βλεπει επανω στη γη: ετσι αναθεματιζει εκεινον που τον γιατρεψε. Αυτος ομως που κανει τον χωλο να τρεξει κανει το μεγαλυτερο κακο:γιατι μολις τρεξει θα τρεξουν μαζι του και τα ελαττωματα του!!!- αυτο διδασκει ο λαος για τους σακατηδες. Και γιατι να μην διδαχθη και ο ΖΑΡΑ... απο τον λαο;
    ...........Αχ βαρεθηκα αυτους τους υψιστους και αριστους.....
    Με καμπουρηδες πρεπει να μιλαει κανεις καμπουρικα!
    Οποιος προστατευσε πολυ τον εαυτο του, αρρωστησε στο τελος απο την πολυ προφυλαξη. Ευλογημενο να ειναι οτι σε κανει σκληρο! Δεν επαινω
    την χωρα οπου ρεει-βουτυρο και μελι!
    Ετσι μιλησε ο ΖΑΡΑΟΥΣΤΡΑ.
    Ας μην σας κουραζω αλλο, μαθαινε και σιωπεναι και μην ανακατευεσαι εκει που δεν σε σπερνουν!
    δαναουλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. ΖΑΡΑΤΟΥΣΤΡΑ!
    δαναουλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. τρυκιμία εν κρανείω δαναούλα! Πες μας τι πίνεις και δε μας δίνεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, αναγνωριζω τον ΖΑΡΑΤΟΥΣΤΡΑ. Καθαρο ειναι το ματι του και στο στομα του δεν κρυβεται καθολου αηδια.
      δαναουλα!

      Διαγραφή
    2. Αλλαγμενος ειναι ο ΖΑΡΑΤΟΥΣΤΡΑ, εγινε παιδι ο ΖΑΡΑΤΟΥΣΤΡΑ,
      ενας ανθρωπος που ξυπνησε ειναι ο ΖΑΡΑΤΟΥΣΤΡΑ: τι γυρευεις τωρα κοντα σ,αυτους που κοιμουνται;
      δαναουλα!

      Διαγραφή
  43. Εσυ μεγαλο αστρο! ΑΝ δεν ειχες αυτους που φωτιζεις, τι θα ηταν η ευτυχια σου;
    Δεκα χρονια ερχοσουν εδω πανω στη σπηλια μου μια μερα θα βαριοσουν το
    φως σου και τουτον τον δρομο, αν δεν υπηρχα εγω, ο αετος μου και το φιδι μο.
    Εμεις σε περιμεναμε καθε πρωι, σε απαλλασαμε απο το περισσευμα σου και σε ευλογουσαμε γι,αυτο.
    Δες! εχω μπουχτισει τη σοφια μου, σαν τη μελισσα που εχει μαζεψει παρα πολυ μελι, ΕΧΩ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΧΕΡΙΑ ΠΟΥ ΑΠΛΩΝΟΝΤΑΙ.
    ΘΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΩ, ΩΣΠΟΥ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΟΦΟΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΧΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΤΡΕΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΟΙ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΟΥΣ.
    Ετσι μιλησε ο ΖΑΡΑΤΟΥΣΤΡΑ
    δαναουλα! μαθαινε και σιωπαινε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Απο το ποτηρι που πινω, δεν εισαι αξια να πιεις!
    και το φαει που τρωω δεν μπορεις να το γευτεις!
    δαναουλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Δωσ,μου, λοιπον την ευλογια σου, εσυ ηρεμο ματι που μπορεις να βλεπεις διχως ΦΘΟΝΟ ακομη και μιαν υπερβολικα μεγαλη ευτυχια!
    Ετσι μιλησε ο ΖΑΡΑΤΡΟΥΣΤΑ.
    δαναουλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Ζουσες στη μοναξια σαν μεσα στη θαλασσα, και θαλασσα σε κουβαλουσε.
    Αλοιμονο, θελεις τωρα να βγης στη στερια; Αλοιμονο, θελεις να σερνεις
    παλι μονος το σωμα σου;
    Ο ΖΑΡΑΤΡΟΥΣΤΑ απαντησε: αγαπω τους ανθρωπους.
    -Γιατι ειπε ο αγιος, πηγα εγω στο δασος και στην ερημια; Δεν το ,κανα
    επειδη αγαπουσα παρα πολυ τους ανθρωπους;
    Τωρα αγαπω τον Θεο: τους ανθρωπους δεν τους αγαπω. Ο ανθρωπος ειναι για μενα ενα ατελες πραγμα. Η αγαπη για τον ανθρωπο θα με σκοτωνε.
    Ο ΖΑΡΑΤΟΥΣΑ απαντησε: τι μιλησα για αγαπη; φερνω ενα δωρο στους ανθρωπους.
    -Μην τους δινεις τιποτε, ειπε ο αγιος...........
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΛΥΚΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΓΕΝΑΙΟΔΩΡΗ ΥΠΟΜΟΝΗ ΤΟΥ! ευχαριστω και γεια.
    δαναουλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΚΑΤΑΧΡΑΣΕ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΤΟΥ ΛΥΚΙΟΥ ΦΙΛΤΑΤΗ ΔΑΝΑΗ. ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ; ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΛΕΙΨΗ ΣΕΒΑΣΜΟΥ. ΝΑΙ ΜΕΝ ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΜΩΣ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ. ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΣΕΒΕΣΕ ΤΙΠΟΤΑ; Ο ΛΥΚΙΟΣ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΑΡΘΡΑ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΣΕΞΕΙ. ΜΕ ΛΥΠΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΣΕΒΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ. ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΟΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ... ΤΕΛΙΚΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ
    ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Όποιος αγαπά το τριαντάφυλλο, αγαπά και τα αγκάθια του…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. ΑΥΤΟΣ ΑΓΑΠΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΚΑΙ Τ ΑΓΚΑΘΙΑ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ ΠΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΣΑΙ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΟΥ. Ο ΑΣΕΒΗΣ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ
    ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Μέσα στα σπλάχνα μιας απάνθρωπης κοινωνίας που τόσο μας πληγώνει, υπάρχει και αναπτύσσεται μια άλλη, διαφορετική κοινωνία, που ειρηνικά και αθόρυβα ζει και δημιουργεί οραματιζόμενη τ’ άστρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Βλέπω και θέλω να εκφραστώ μα δίχως ν'αντιδικήσω.

    << ΘΥΜΑΤΑ ΓΙΝΑΜΕ Κ 'ΕΜΕΙΣ >>

    Και σαν βλέπω τ'αδέλφια μου να σκύβουν το κεφάλι, σπαράζει μέσα μου η καρδιά
    θαρρώ πως έρμαια άλλων γίναμε , μα ...ποιός να το πιστέψει
    και σαν βαδίζουμε πλέον χωριστά, καρδιά σταμάτα να πονάς
    Έλληνες είμαστε μωρέ και πρυτανεύει η σκέψη .

    Να είναι Θεέ μου η δική σου βουλή, να ανατείλει η λογική ,
    να δούμε σαν να΄μαστε πουλιά με εκείνων υα άφθαρτα μυαλά
    πως είμαστε χώμα και αίμα εμείς
    της ίδιας προδομένης μάνας γης .

    Σαν βλέπω Έλληνα με Έλληνα να αντιδικεί
    δεν το μπορώ, δεν μου το χωρά η λογική
    φαίνεται δεν είναι όλα τόσο ...αγνά
    λογίζω πως δεν μάθαμε << να κουβεντιάζουμε ήσυχα κι'απλά >>.

    Να δανειστώ λόγια του Αείμνηστου Ξυλούρη σε αυτό το ποίημα μου .
    Δεν ξέρω αν είχε στο μυαλό του κάτι σαν και αυτό που βιώνει αυτός ο τόπος ;
    Μα σίγουρα γνωρίζω ότι θα πονά
    που τελικά δεν μάθαμε
    << να κουβεντιάζουμε ήσυχα ήσυχα ... ήσυχα κι'απλά >>


    ΜΕ ΤΟΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΜΟΥ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΜΟΥ

    Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο λόγος μου και η παρέμβαση έχουνε συμφιλιωτικό χαρακτήρα και ουδεμία πρόθεση αντιδικίας με κανέναν από τους-ις συνσχολιαστές-στριές μου .

      ΜΕ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ

      Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

      Διαγραφή
  52. Καλησπέρα σε όλους,
    Θα ήθελα να ξεκινήσω με την αναφορά μου σε μια μικρή ιστορία (πιθανόν να μην είναι αληθινή):
    Ζούσε κάποτε σε μια περιοχή ένας άνθρωπος που τον χαρακτηρίζαν ως άγιο και είχε πολλούς πιστούς που τον ακολουθούσαν και ασκούνταν με τον ασκητικό τρόπο ζωής μαζί του και με αυστηρή πειθαρχία απέναντι του, όπου κύρηττε σοφά λόγια στο πέρασμα του. Κάποια μέρα ένας πλούσιος κυνηγός της περιοχής διέσχιζε ένα δάσος και αντιλήφθηκε φωνασκίες, παιχνίδια, χαμόγελα από τους πιστούς του άγιου αυτού ανθρώπου, όπου στη μέση αυτών βρισκόταν ο άγιος. Ο κυνηγός πλησίασε τον άγιο και με ειρωνικό τόνο απόρρησε αν αυτή είναι η σωστή Διδαχή που υποστηρίζει. Με ηρεμία ο άγιος του ζήτησε να πιάσει το τόξο του και να το τεντώσει, το οποίο και έκανε. Του ζήτησε να το τεντώσει και άλλο, το οποίο και συνέχισε. Του ξαναζήτησε να το τεντώσει παραπάνω, πλην όμως ο κυνηγός αρνήθηκε λέγοντάς του ότι θα σπάσει και ταυτόχρονα αντιλήφθηκε το λάθος του στη κακή σκέψη που έκανε, ζήτησε ταπεινα συγνώμη από τον άνθρωπο αυτόν και αποχώρησε.

    Διανύουμε δύσκολους καιρούς που χαρακτηρίζονται από αμφιβολία και καχυποψία. Στην εποχή που κληθήκαμε να ζήσουμε, αφού επιλέξαμε να είμαστε μέλη της ευρύτερης κοινωνίας που μας περιβάλλει, οφείλουμε να αναζητούμε οδηγούς-στηρίγματα πίστης και ηθικής προκειμένου να πορευτούμε σε αυτόν το δύσκολο δρόμο. Υπάρχει βέβαια και η οδός του μοναχισμού και ερημιτισμού για όσους δεν αποδέχονται την υπάρχουσα κατάσταση. Πέραν αυτών αξίζει να αναφέρω ότι σήμερα ο χρόνος τρέχει πολύ γρήγορα μαζί και οι πληροφορίες, λόγω τρόπου ζωής και αναγκών(εργασία, κοινωνικές υποχρεώσεις κ.ά.), και πιστεύω ότι πολλοί από εμάς δεν προλαβαίνουμε να σχολίασουμε, άσε που πολλές φορές αν συμφωνείς με κάτι δεν έχεις και να σχολιάσεις κάτι...

    Αντάρτης του Πόντου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Αγαπητοί μου αναγνώστες και αναγνώστριες,
    με την ευκαιρία αυτής της εκτεταμένης έντονης και αιχμηρής συζήτησης, θα ήθελα να παρακαλέσω όλους όσους ενεπλάκησαν σε αντιμαχίες, να κοπάσουν και να αφουγκραστούν τα παρακάτω:
    -Το ιστολόγιο αυτό, δημιουργήθηκε προκειμένου να απευθυνθεί στον οποιονδήποτε επισκέπτη δει με ενδιαφέρον το περιεχόμενο, αλλά και το ύφος του.
    -Ουδείς εξαιρείται, αρκεί να σέβεται τους κανόνες της ευπρέπειας και του κόσμιου διαλόγου.
    -Δεν έχει στόχο τους εξειδικευμένους και τους μυημένους στην ειδική γνώση, αλλά απευθύνεται κυρίως στον μέσο νου και τον μέσο Έλληνα.
    -Κάθε διάνοια έχει τον δικό της ρυθμό στην αντίληψη και την εξέλιξη, που εδώ είναι σεβαστός. Δεν υπάρχει ανταγωνισμός στις επιδόσεις.
    -Τα θέματα επιλέγονται προσεκτικά και παραμένουν για μια-δυό μέρες ως πρώτο θέμα, προκειμένου οι φίλοι του ιστολογίου να έχουν τον χρόνο να μελετήσουν την ουσία του κειμένου και ενδεχομένως να προκαλέσουν διάλογο με τον διαχειριστή ή με τους άλλους σχολιαστές-θαμώνες.
    -Εκτός αυτών, και όποτε έχω την δυνατότητα (αρκετά σπάνια είναι η αλήθεια) αναρτώνται και δικά μου άρθρα, τα οποία κι αυτά επιλέγονται σκόπιμα προκειμένου να δημιουργήσουν πεδίο αναλύσεων και συζητήσεων.
    -Σε κάθε περίπτωση, προσπαθώ να απαντώ σε κάθε έναν που γράφει ένα σχόλιο, ή να εμπλέκομαι σε διαλόγους που προκλήθηκαν από τους σχολιαστές. Είναι χαρά μου να μου δίδεται η δυνατότητα μέσα από τους ωραίους διαλόγους που έχουν διανθιστεί εδώ, να εκθέτω τις απόψεις μου σε κάθε θέμα που μπορεί να έχω κάτι να πω.
    -Πράγματι υπάρχει ποικιλία σχολιαστών, που ο καθένας έχει τον «χαρακτήρα» του και το δικό του ύφος. Όλοι είναι δεκτοί και καλοδεχούμενοι.
    -Είναι αλήθεια επίσης ότι κάποιοι «χαρακτήρες» αρέσκονται να κάνουν και χαλαρούς διαλόγους μεταξύ τους, που όμως δεν πρέπει να επηρεάζουν την ισορροπία της σοβαρότητας και της αξιοπρέπειας του ιστολογίου, αλλά και της δικής τους. Πιστεύω όμως, ότι μέχρι τώρα, δεν είχε διαταραχθεί σημαντικά αυτή η ισορροπία.
    -Όσοι παρόλα αυτά, απογοητεύονται από τέτοια στοιχεία και θεωρούν ότι δεν τους ενδιαφέρει πλέον αυτό το ιστολόγιο, είναι ελεύθεροι να το αποχαιρετήσουν.
    -Αν ήθελα να προσελκύσω μόνο μια «ελίτ» αναγνωστών και σχολιαστών, πολύ εύκολα, θα έκλεινα τα σχόλια, θα έβαζα κωδικούς πρόσβασης μόνο σε μέλη και θα το είχα μια «πριβέ» φιλοσοφική λέσχη. Επειδή δεν έχω σκοπό να κάνω ιντερνετική τεκτονική στοά, αλλά η θέσεις μου είναι διαμετρικά αντίθετες με αυτό, είμαι ανοιχτός στους πολλούς, με ότι κόστος αυτό σημαίνει…
    Θα παρακαλούσα λοιπόν, να γίνουν κατανοητές και σεβαστές οι αρχές που διέπουν αυτό το ιστολόγιο και να αμβλυνθούν οι όποιες αψιμαχίες μεταξύ σας. Ο χώρος εδώ είναι ειρηνικός και ανεκτικός προς όλους. Δεν έχω αντίρρηση, για όποιον θεωρεί «προχωρημένο» τον εαυτό του, να υπεισέλθουμε σε βαθείς διαλόγους και αναλύσεις, μόνοι ή και με άλλους σχολιαστές, όπως ήδη έχει συμβεί εδώ μέσα, πάρα πολλές φορές.
    Ευχαριστώ για τις εμπνευσμένες και ευγενείς παρεμβάσεις τους, την Ανδρομέδα, τον Αντάρτη του Πόντου και βέβαια, τον ποιητή της παρέας, τον Αρμαγεδόνα (εύγε και πάλι για το εξαίσιο ποίημα σου)! Καλωσορίζω επίσης τον νέο στη παρέα Αγαμέμνονα.
    Δανάη, ηρέμησε! Εδώ απολαμβάνεις προστασία και αγάπη, άσχετα από τον τρόπο που σου αρέσει να εκφράζεσαι, αλλά και το τι πιστεύεις. Αρκεί και εσύ με την σειρά σου να σέβεσαι την φιλοξενία. Να εκφράζεσαι ελεύθερα, αλλά να προσπαθείς να είσαι και στο πνεύμα του χώρου μας.
    Θηλυκή Φωνούλα, προσπάθησε και συ με την σειρά σου, να είσαι στο πνεύμα του χώρου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα εκφράζεις τις σκέψεις σου όπως τις νοιώθεις την κάθε στιγμή.
    Ανώνυμε ή ανώνυμοι σχολιαστές, προσπαθήστε να καταλάβετε το σκεπτικό του διαχειριστή και το ύφος του ιστολογίου. Θα είχε ενδιαφέρον –και σας προκαλώ- να ανταλλάξουμε απόψεις σε όποιο θέμα εσείς θα επιλέξετε από τα τρέχοντα. Θα ήθελα να δω τις απόψεις σας, αφού ήδη κάνατε τον «κόπο» να γράψετε εδώ μέσα! Πιστεύω ότι έχετε να πείτε πολλά και ενδιαφέροντα! Σας περιμένω…
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Για μένα, καλέ μου φίλε, ποτέ δεν πρόκειται να γεράσεις.
    Ευχαριστω πολυ!
    Φιλια χρυσουλινι μου και καληνυχτα
    δαναουλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. ..οπως ειδες παλι πρωτη ηρθα, χιχι ( μμ σορυ )
    !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καληνύχτα Δανάη και να θυμάσαι πως ο ανταγωνισμός και η αψιμαχία, δεν είναι πάντα θετικά στοιχεία σε έναν εξελίξιμο άνθρωπο... Μου αρέσει πάντως ο τρόπος που το «παλεύεις»! Όμως είναι φρονιμότερο να είμαστε συγκρατημένοι όταν μας κάνουν κριτική. Ας προσπαθούμε να πάρουμε ότι χρήσιμο στοιχείο βρούμε σε αυτήν, ακόμη κι αν είναι κακοπροαίρετη.
      Καλή ξεκούραση, αφού απόψε έγραψες υπερωρίες…
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή


  56. Η διάσημη φράση του "Ο Θεός δεν παίζει ζάρια" έκανε πολλούς να νομίζουν ότι ο Άλμπερτ Αϊνστάιν ήταν θρησκευόμενος.

    Αυτό όμως απέχει από την αλήθεια, όπως αποκαλύπτει με σαφήνεια η λεγόμενη "Επιστολή του Θεού", ένα γράμμα που έστειλε ο Γερμανός φυσικός στον φιλόσοφο Έρικ Γκούτκινντ το 1954, για το έργο του "Η Επιλεγμένη Ζωή: Το Βιβλικό Κάλεσμα στην Επανάσταση".

    "Η λέξη "Θεός" είναι για εμένα τίποτα παραπάνω από την έκφραση και το προϊόν της ανθρώπινης αδυναμίας, η Βίβλος μία συλλογή αξιότιμων αλλά και πάλι πρωτόγονων θρύλων, που είναι ωστόσο αρκετά παιδιάστικοι. Καμία ερμηνεία, όσο λεπτή, δεν μπορεί να το αλλάξει αυτό.

    Για εμένα, η Εβραϊκή θρησκεία, όπως όλες οι άλλες θρησκείες, είναι η ενσάρκωση των πιο παιδικών δεισιδαιμονιών.

    Και ο εβραϊκός λαός, στον οποίο ανήκω με χαρά και με τη νοοτροπία του οποίου έχω μία βαθιά συγγένεια, δεν έχει καμία διαφορετική ποιότητα για εμένα από όλους τους υπόλοιπους λαούς", σχολιάζει ενδεικτικά ο θρυλικός φυσικός σε μεταφρασμένα χωρία της επιστολής του.

    Η επιστολή βγαίνει τώρα στο σφυρί από τον ανώνυμο ιδιοκτήτη, ο οποίος την είχε αγοράσει σε δημοπρασία στο Λονδίνο το 2008 για 404.000 δολάρια.

    Το γράμμα, μαζί με τον αρχικό του φάκελο, θα δημοπρατηθεί τώρα εκ νέου μέσω του eBay από τον οίκο Auction House, με έδρα το Λος Άντζελες.

    Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 8-18 Οκτωβρίου και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετάσχουν μέσω του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΘΩΝΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΜΕ ΑΓΑΠΗ

    Άγιον Όρος, Άθωνας
    ΟΙ ΛΟΓΙΣΜΟΙ ΜΟΥ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΉ ΤΟΥ ΑΘΩΝΑ.

    η ζωή μας ταξιδεύει... ο Θεός νουθετεί, ο άνθρωπος τον σταυρώνει.... μα ο Χριστός ζει.
    ****

    ποδοπατούν οι άνθρωποι το ψωμί της ζωής.
    και το πετούν μακριά από την πόρτα της αλήθειας,
    αφήνοντας την καρδιά ορφανή από όνειρα και αγάπη.
    αβέβαιοι οι άνθρωποι μία από εδώ και μία από εκεί, μέσα στην άγνοια και την δόξα, κονταροχτυπιούνται προς το χάος..... χάνοντας ο άνθρωπος την ομορφιά της ζωής.

    η ομορφιά στέκει ξερή σαν σπόρος ξερός στο χώμα του αύριο....
    διψώντας και κλαίγοντας για το νερό του σήμερα ....
    που καταράστηκαν οι άνθρωποι από το χθες.
    πετώντας την ευτυχία στους ανέμους της αμφιβολίας.

    η Αγάπη όσο ελαφριά και να είναι και να πετάει....
    η προδοσία των φίλων της, την έκανε βαριά και ασήκωτη ....
    και όσο να φωνάζει για λύτρωση εκλιπαρώντας τους ανθρώπους για αγάπη.... οι μέρες και οι νύχτες στην ψυχή τους χορεύουν τον χορό του τρόμου και της πλάνης.

    η ελευθερία μας καλεί στο τραπέζι της.
    να γευθεί ο άνθρωπος το ψωμί το γλυκό και τα εδέσματα που απλόχερα χαρίζει η φύση.
    όχι για να χορτάσει ο άνθρωπος την ακόρεστη πείνα του στομάχου του, αλλά για να εισέλθει εις αυτόν το νέκταρ της Αλήθειας.

    ο Λόγος του θεού δεν είναι γραμμένος πουθενά αλλού, εκτός από το ευαγγέλιο και την καρδιά μας.
    ο Λόγος της ειρήνης είναι γραμμένος από το μελάνι του πόνου στις σελίδες των λαθών του τυφλού ανθρώπου.
    ο Λόγος είναι γραμμένος επάνω στον σταυρό Του Χριστού με το αίμα Του.
    και η ουσία του Λόγου η ιερή ανάστασή Του.
    ***

    μέσα στην σιωπή της μοναξιάς και του πόνου ήρθα,
    και με την σοφία του Κυρίου μου να σου σκουπίσω τα δάκρυα της πονεμένης καρδιάς σου.
    Με το μαντήλι της φιλόστοργης αγάπης.
    Ήρθα γιατί άκουσα τον πόνο της καρδιάς σου,
    και να σου δείξω τον δρόμο της επιστροφής της χαμένης σου φύσης αγαπημένη μου.
    Δες εσύ που γύρευες ευτυχία, εκεί που φώτιζαν πως είναι φωτεινά.
    Και πάντα στο τέλος ήταν ουτοπία, και όλα τα όνειρα σου τα έκανε συμφορά.
    Ήρθα να σου προσφέρω της αγάπης το εγώ της καρδιάς σου στο εσύ του μυαλού σου.
    Ήρθα να σου προσφέρω των δακρύων σου το νερό.
    Και να σου δείξω τα δύσβατα βράχια που είχες στα μυαλά, προσπαθώντας να αποφύγεις το εγώ σου, και να ξαναπετάξεις αγάπη μου μακριά από αυτά, που σε κρατούσαν ξένο από το εγώ σου.

    Τούτα τα λόγια γράφηκαν από τρελή επιθυμία, να δεις , να ζεις, και να χαρίζεις αυτά που δεν είναι δικά σου, αλλά της αγάπης που σε αγαπά, και σου χαρίζει την αγάπη να την προσφέρεις στην αγάπη σου, αμήν!
    ***

    Θεός η αγάπη στέκει στην πόρτα της καρδιάς σου,
    διψασμένη για αλήθεια και ανθρωπιά Θεός και ζωή σε μια όαση στείρα από την φιλία των φίλων της,
    σε μια θάλασσα γεμάτη ζωή σκότους και φθόνου....

    ένας Θεός ορφανός από τα ίδια του τα παιδιά.
    ένας Χριστός που αγαπά όλο τον κόσμο ....
    τον κόσμο του ανθρώπου που για αγάπη μιλάει και την αγάπη των άλλων τυφλός και διαβολεμένος από άλλους να πολεμά.
    η αγάπη αγάπες μου θεραπεύει το κακό και δεν το αποκεφαλίζει,
    η αγάπη αγάπες μου είναι αυτό που είναι του ανθρώπου το εσύ.
    μα το εσύ σου πόσο Εγώ Χριστού έχει στην καρδιά σου....
    και το εγώ σου πόσο ως ο Χριστός αγάπησε τα ασθενεί ;
    πάρε την αγάπη που με αγάπη σου προσφέρουν τα Άγια της Ορθοδοξίας....
    όχι της θρησκείας, αλλά του ελληνισμού της καρδιάς.

    λάβε Χριστό !


    Ιωάννης Β

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.