Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2012

ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΕΜΦΥΛΙΑ ΣΥΡΡΑΞΗ; 
 Γράφει ο ΛΥΚΙΟΣ

Η χώρα μας έχει εισέλθει σε μια περίοδο βαθειάς κρίσεως, η οποία αφορά την ηθική, κοινωνική και οικονομική της υπόσταση. Εύκολα αντιλαμβάνεται κάποιος, ότι αυτή η κρίση έχει βαθειά τις ρίζες της σε επιλογές και ροπές του παρελθόντος, που αν και κάποιος αποστασιοποιημένος και έξω από την «ελληνική λογική», εύκολα θα έβλεπε, εμείς ως λαός, δεν μπορούσαμε ή δεν θέλαμε να δούμε!
Ίδιον γνώρισμα του Έλληνα, να «βολεύεται» εφήμερα και να αποπέμπει τον μέλλοντα σχεδιασμό, δημιούργησε βάρη, που οι πλάτες του τώρα αδυνατούν να αντέξουν! Την εγγενή αυτή αδυναμία του Έλληνα, ήρθε να εκμεταλλευτεί και να αξιοποιήσει υπέρ του συστήματος, η έξωθεν εξαρτημένη πολιτική νομεκλατούρα της χώρας μας. Στην ρωμαϊκή πρακτική του «άρτον και θεάματα» και «διαίρει και βασίλευε», στηρίχθηκε το μοντέλο της διακυβέρνησης της νεότερης Ελλάδος. 
Όμως, τίθεται το ερώτημα: φταίει ο θύτης όταν βρίσκει πρόσφορο το θύμα του; Δηλαδή, όταν ο Έλληνας αρνείται να δει και να θεραπεύσει τις αδυναμίες του, οι οποίες κατ’ επανάληψη τον έχουν θυματοποιήσει, δικαιούται να διαμαρτύρεται για την βορά του από τους ενεδρεύοντες λύκους;

Ο Έλληνας, έχει μικρή μνήμη και μικρή αντίληψη! Όταν μαζικοποιείται, απολύει κάθε αρετή που ενδεχομένως κατά μόνας να είχε. Ναι, αυτός είναι γενικός κανόνας της ψυχολογίας των μαζών. Όμως ο συνήθης άνθρωπος, μόλις αποκοπεί από την μάζα, επανέρχεται στην προτέρα κατάσταση. Ο Έλληνας όμως, παραμένει υπό την επίδραση της μαζικής λογικής και την αφήνει να υποκαταστήσει όποια άλλη είχε πρότερα. Είναι επιρρεπής λοιπόν, στην μεθοδευμένη πλύση εγκεφάλου και την εξωτερικώς κατευθυνόμενη διαμόρφωση της σκέψης του. Αφήνει την διάνοιά του να αλωθεί από «φθηνούς» λαοπλάνους, που εξαγγέλλουν εξοφθάλμως φρούδες ελπίδες και απίθανες υποσχέσεις…  Πείθεται εύκολα και παρασύρεται σε επαναλαμβανόμενα ολισθήματα, ξανά και ξανά και ξανά! Δεν εμβαθύνει με αναλυτική σκέψη σε θέματα που αφορούν τα κοινά και το μέλλον του, ιδίως αν μπροστά του παρουσιάζεται η ευκαιρία να βιώσει μια εφήμερη ευμάρεια, ακόμη και αν γνωρίζει ότι αυτή είναι επίπλαστη! Επιδεικνύει ευφυΐα (πονηριά), μόνο προς αυτή την κατεύθυνση και εκεί τελειώνει την νοητική του προσπάθεια.
Προτιμά την φυγοπονία από την επίπονη προσπάθεια, σε όλους τους τομείς. Προτιμά να ασχοληθεί με τετριμμένα θέματα παρά με ουσιαστικά. Προτιμά το ποδόσφαιρο από την πληροφόρηση, την γνώση και την σκέψη. Η διασκέδαση είναι η πρώτη του αξία. Τα υπόλοιπα έπονται! Η φιλοσοφία, στα αυτιά του μέσου νέο-Έλληνα είναι απλά ένα γραφικό άκουσμα… Η προτροπή του δελφικού παραγγέλματος των αρχαίων μας προγόνων «φιλόσοφος γίνου», στον σημερινό Έλληνα ακούγεται αστείο! Πόσο αλήθεια είμαστε μακριά από τους προγόνους μας!
Όσο απομακρυνόμαστε από τις προτροπές και τα παραδείγματα των προπατόρων μας, όσο γυρίζουμε την πλάτη στο παρελθόν μας, την ιστορία μας, τόσο πιο αδυσώπητη τιμωρία θα εισπράττουμε από την σκληρή πραγματικότητα που απειλεί το έθνος μας.
Με την απόσταση λοιπόν από τις καταβολές και τις παρακαταθήκες των αρχαίων προγόνων μας, οδεύουμε τυχοδιωκτικά και καιροσκοπικά, χωρίς σχέδιο, σκοπό ή στόχο. Ένα ερίφιο που ξέφυγε από το κοπάδι λόγω τυφλότητας, είναι θέμα χρόνου να φαγωθεί από τους καιροφυλακτούντες λύκους.  
Πόσο εύκολα ο σημερινός Έλληνας, κυριεύεται από ανούσια και φθηνά ιδεολογήματα, που επινόησαν οι επιτήδειοι επικυρίαρχοι της παγκόσμιας εξουσίας, για να παραπλανήσουν τους απαίδευτους ανθρώπους; Όσο εύκολα πέφτει θύμα απατεώνων, μια αγράμματη γιαγιούλα!
Ναι, η παιδεία έχει κτυπηθεί από το σύστημα, για να μας αφαιρεθεί η γνώση και το κριτήριο. Όμως η γνώση δεν αντλείται μόνο από το σχολείο. Υπάρχει το βιβλίο, το διαδύκτιο, ο διάλογος. Δεν υπάρχει δικαιολογία.
Αυτό που μας κάνει παθητικούς στα τεκταινόμενα, είναι η μοιρολατρία και η σβέση της ψυχής μας από την φλόγα της υψιπετούσας πολιτισμικής προέλασης! Γνωρίσματα που είχαν οι πρόγονοι μας και έπλασαν τον γνωστό παγκόσμιο πολιτισμό.
Ακόμη και τώρα που βιώνουμε τα εισπραττόμενα από τις κακές μας επιλογές, την κρίση, περιμένουμε παθητικά να αλλάξει η κατάσταση από μόνη της. Για την ακρίβεια, περιμένουμε να επανέλθει η προτέρα κατάσταση στην οποία ήμασταν καλοβολεμένοι! Εθελοτυφλώντας, αρνούμαστε να πιστέψουμε ότι δεν θα επανέλθουμε στην παλιά ευμάρεια. Επειδή το αρνούμαστε και περιμένουμε παθητικά το «πέρασμα της μπόρας», όποιος έρχεται να μας υποσχεθεί το ποθούμενο, τον ασπαζόμαστε (και τον ψηφίζουμε!). Από το «λεφτά υπάρχουν» έως το «θα επαναφέρω μισθούς, δημόσιους υπαλλήλους και κρατικοποιήσεις» φθηνών πολιτικών απατεώνων, ο Έλληνας θέλγεται από αυτόν που του «χαϊδεύει τα αυτιά» και αποστρέφεται αυτόν που του θυμίζει αλήθειες.
Με την ίδια λογική, αποδεχόταν άκριτα ιδεολογίες που υπόσχονταν ανέφικτες ουτοπίες και επένδυε σε αυτές, αίμα και μισαλλοδοξία! Θυσίαζε την ελευθερία σκέψης των προγόνων του, για να εγκλωβιστεί σε νέα δόγματα που τον έκαναν υποχείριο και όργανο των επικυρίαρχων. Έτσι έφτασε να διαιρεθεί και να αιματοκυλίσει αδελφικό αίμα σε εμφύλιες συρράξεις. Προς τέρψιν τρίτων όμως, που ο ανόητος Έλληνας ποτέ του δεν είδε!
Δεν είδε και δεν βλέπει ακόμα…
Ο Έλληνας σήμερα είναι έτοιμος να ξαναπαίξει το ίδιο έργο, με ξένο σκηνοθέτη. Μόνο που ξεχνά ότι σε αυτά τα έργα, δεν υπάρχει κασκαντέρ και ο ηθοποιός σκοτώνεται αληθινά…!
Μόνο ένας ηλίθιος θα έπαιζε τέτοιο αυτοκτονικό ρόλο και επειδή «τό δίς εξαμαρτείν, ούκ ανδρός σοφού», η επανάληψη του ιδίου σφάλματος, αποδεικνύει την μωρότητα και την βλακεία ενός λαού!
Αντί να εστιάσουμε στα πραγματικά αίτια που μας οδηγούν στο τέλμα σαν λαό, περιχαρακωνόμαστε πίσω από φαιδρά ιδεολογήματα (αριστερά-δεξιά) και ετοιμαζόμαστε να αντιμετωπίσουμε τον «εχθρό»! Όπου «εχθρός» μας είναι ο γείτονας και ο αδελφός μας. Ο ομοιοπαθής μας.
Αλλά ο πραγματικός εχθρός μας είναι ό ίδιος μας ο εαυτός! Εκείνον πρέπει να πολεμήσουμε και να αλλάξουμε! Να αλλάξουμε τρόπο σκέψης και τρόπο συμπεριφοράς. Να επαναφέρουμε τις υψηλές αξίες και τις αρετές που έχουμε κρυμμένες μέσα μας, στο γονίδιό μας. Μακριά από ξενόφερτα και αποτυχημένα ιδεολογήματα. Μόνο τότε, θα μπορέσουμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον. Μόνο όταν ξαναθυμηθούμε το παρελθόν μας και επανέλθουμε στον φυσικό μας προορισμό: Να προηγούμαστε όλων, σε πνεύμα, ήθος και πολιτισμό!

ΛΥΚΙΟΣ.


6 σχόλια:

 1. Λύκιε καλησπέρα!
  Το άρθρο σου έχει το ύφος και τον τόνο που χρειαζόμαστε για να ξυπνήσουμε από τη βολική νωθρότητα που καλλιεργείται -γιατί εμείς την αφήνουμε- από την υποσχεσιολογία. Είναι ένα γερό ταρακούνημα και μακάρι να διαβαστεί από όσο περισσότερους Έλληνες γίνεται.
  Γιατί γίναμε ανθρωπάκια; Γιατί το μόνο μας καύχημα είναι τα ορατά απομεινάρια του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού -και όχι όλα. Γιατί θυμόμαστε ότι είμαστε Έλληνες όταν μας θίξουν το παρελθόν. Γιατί επί της ουσίας αγνοούμε το παρελθόν του λαού μας. Η γνώση μας είναι άκρως επιφανειακή και εστιασμένη μόνο στα επιτεύγματα. Αδιαφορούμε για τα τρωτά και αρνούμαστε να μάθουμε να διδασκόμαστε από τα λάθη, τα οποία, τηρούμενων των αναλογιών, επαναλαμβάνουμε ξανά και ξανά, όπως τα μικρά παιδιά που δεν τιμωρήθηκαν αρκετά για να πάρουν το μάθημά τους. Ξεχάσαμε το "παθώς-μαθώς".
  Γίναμε ανθρωπάκια ευκολόπιστα και έγκλειστα στα πάθη, στα ένστικτα, στην ηδονή. Μάθαμε να ζητάμε σωτήρες και θαύματα, να περιμένουμε ένα καλύτερο αύριο, να θέλουμε μια καλύτερη Ελλάδα άλλα χωρίς να κουραστούμε, χωρίς να αλλάξουμε, χωρίς να ξεβολευτούμε. Θα θέλαμε να έρθει με έναν τρόπο μαγικό από κάποιον που υπόσχεται ότι θα το κάνει. Τριάντα χρόνια μεταπολίτευσης αν είχαν πραγματοποιηθεί οι μισές από τις υποσχέσεις των πολιτικών θα ήμασταν επίγειος παράδεισος. Αλλά τι φταίνε κι αυτοί αφού ακόμα τους πιστεύουμε, αφού ακόμα τους βρίζουμε και τους ψηφίζουμε, αφού δεν αποφασίζουμε να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας και το μόνο που κάνουμε είναι να κατακρίνουμε τους άλλους.
  Είναι τραγελαφικό! Είμαστε ανθρωπάκια γιατί τους επιτρέψαμε να μας κάνουν πειραματόζωα. Το πείραμα της νέας τάξης πραγμάτων στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Ένας λαός υποδουλώθηκε απόλυτα μέσα σε τριάντα χρόνια χωρίς να χυθεί ούτε μια στάλα αίμα -τουλάχιστον φανερά και αποδεδειγμένα. Χωρίς να το καταλάβει και προπαντός χωρίς κανείς να αντιδράσει. Ίσα-ίσα με κάθε τρόπο, φραστικό και πρακτικό, φροντίσαμε να ευχαριστήσουμε τους κατακτητές. Μας έκαναν προδότες της ιστορίας, του πολιτισμού, της κουλτούρας, της γλώσσας, της ιδιοσυγκρασίας μας κι εμείς τους είπαμε ευχαριστώ που μας κάνατε Ευρωπαίους, Δυτικούς, εκσυγχρονισμένους, που μας απαλλάξατε από τη "ρετσινιά" του υποβαθμισμένου μεσογειακού, του άξεστου ανατολίτη.
  Θα πάψουμε να είμαστε ανθρωπάκια όταν γυρίσουμε ουσιαστικά στο παρελθόν για να πάρουμε δύναμη και αλήθεια για το μέλλον. Όταν ο φόβος για το μέλλον, που όλοι λίγο ή πολύ νιώθουμε, θα γίνει φωτιά που θα κάψει τον κακό μας εαυτό που μας κρατά καθηλωμένους σε ένα άδειο από εμάς τους ίδιους παρόν.
  Αντιγόνη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ακριβώς έτσι είναι Αντιγόνη και χαίρομαι που συμφωνείς! Δυστυχώς όμως, πολύ λίγοι Έλληνες είναι σε θέση να κατανοήσουν σε ποια κατάσταση βρισκόμαστε...
  Για παράδειγμα, δες τα σχόλια που έτυχαν σε αυτό το άρθρο, από την αναδημοσίευση που έκανε το "Ξυπνήστε ρε" στο: http://ksipnistere.blogspot.gr/2012/10/blog-post_4606.html
  Η πλειονότητα των σχολίων, επιβεβαιώνει τραγικά και με απόλυτο τρόπο, τα γραφόμενά μου!
  Όπως λες και συ, τραγέλαφος!!
  ΛΥΚΙΟΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. δεν λεγεται εμφυλιος
  απο την μια θα ειναι ολος ο ελληνικος λαος ενωμεμος υπο την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και απο την αλλη οι αριστεροι (μπολσεβικοι μαρξιστες κομουνιστες αναρχικοι) με τους λαθρομεταναστες τους

  εσωτερικος πολεμος θα λεγεται
  ολος ο ελληνικος λαος να ετοιμαστει να σφαξει ανελεητα μερικα εκατομυρια αριστερους και τους λαθρο τους αν θελει να επιβιωσει βιολογικα πλεον...
  η ελλαδα στους ελληνες!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αν και δεν με εκφράζει η «πολιτική ορθότητα», αλλά ούτε και η ουδετερότητα με τις «ίσες αποστάσεις», που εξισώνουν θύμα και θύτη, θέλω να τονίσω ότι η λογική της εμφυλιομαχίας όχι μόνο δεν λύνει μόνιμα τα προβλήματα, αλλά τα παγιώνει μόνιμα! Πέραν της ανθρωπιστικής πλευράς που μια τέτοια κατάσταση προκαλεί φρίκη, θρήνο και απελπισία, ας θυμηθούμε το αποτέλεσμα της περιόδου 1946-1949. Αν και επικράτησε νικώντας τους κομουνιστοσυμμορίτες, ο εθνικός μας στρατός και όλοι πίστεψαν ότι ο κομμουνιστικός κίνδυνος παρήλθε, εν τούτοις είδαμε ότι όχι μόνο δεν παρήλθε, αλλά ουσιαστικά τα μετέπειτα χρόνια μέχρι και σήμερα (με το χεράκι των αγγλοαμερικανών), η χώρα μας αριστεροκρατείται, με άμεσο κίνδυνο σήμερα να κυβερνηθεί από την πιο επικίνδυνη μορφή του αριστερισμού. Άρα, ο εμφύλιος (ή κομμουνιστοσυμμοριτοπόλεμος), επέφερε μόνο στιγμιαία θετικά αποτελέσματα αποτροπής του κινδύνου εκχώρησης τμήματος της Ελληνικής επικράτειας (Μακεδονία-Θράκη), αλλά αμέσως μετά, κυριάρχησε σε πολιτικό (και όχι μόνο) επίπεδο, ο κομμουνισμός και η αριστερή θολοκουλτούρα! Ο πόνος και ο θρήνος όμως που προεκλίθη καθώς και οι πληγές που προκλήθηκαν στο έθνος, δεν έχουν κλείσει ακόμη και σήμερα.
   Η λύση δεν είναι να ξανασφαχτούμε. Η λύση είναι να ξυπνήσουμε κάποια στιγμή και να καταλάβουμε ότι δεν μας συμφέρει να παίζουμε το παιχνίδι του φανατισμού και της πόλωσης, που θυματοποιεί μόνο εμάς τους ίδιους, χωρίς αποτελέσματα και με οφέλη μόνο του σιωνιστικού συστήματος, το οποίο επιχαίρει από τέτοιες προοπτικές…
   ΛΥΚΙΟΣ.

   Διαγραφή
  2. http://www.youtube.com/watch?v=OIt0zR0EjkI&feature=g-user-u ΣΥΜΦΩΝΩ

   Διαγραφή
  3. Μακάρι οι δηλώσεις του κ. Μιχαλολιάκου να έχουν βάση και εφαρμογή. Ιδίως σε ότι αφορά την άρνηση εμφυλιοπολεμικής σύγκρουσης. Μακάρι να υπήρχαν αντίστοιχες δηλώσεις και από το αριστερό άκρο του κοινοβουλίου...
   Ας ελπίσουμε ότι θα υπάρξει η απαιτούμενη ωριμότητα και σύνεση, ώστε να συγκρατηθούν τα πράγματα και να οδηγηθούν σε ειρηνικές και αποτελεσματικές λύσεις.
   ΛΥΚΙΟΣ.

   Διαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.


.