Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

ΙΔΕΕΣ και μόνο ιδέες!


 


Γράφει η ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ
 Μου είναι τόσο παράξενο να προτείνω σε Έλληνες εθελοντική εργασία ίσως γιατί ΠΑΝΤΑ όταν ήμουνα μικρή έβλεπα στη γειτονιά μας την αλληλεγγύη και μάλιστα την σιωπηλή προσφορά κλπ που την θεωρούσα αυτονόητη. Έβλεπα τους γονείς μου να είναι προσεκτικοί και στα έξοδα και στα λόγια και να βάζουν σε δεύτερη μοίρα τον εαυτό τους που πίστευα πάλι πως ΕΤΣΙ είναι όλοι. Η γιαγιά μου με τη στάση ζωή της άφησε ένα τόσο μεγάλο έργο που ακόμη και μετά από 25 χρόνια που μας άφησε αναγνωρίζω σε εκείνη πράγματα και την ευγνωμονώ για όλα όσα άφησε σαν παρακαταθήκη ΠΑΡΑ πολύ πρωτοποριακά πράγματα και δεν με ξενίζει που κι εμείς στην οικογένεια είμαστε κάπως έτσι. Φυσικά, δυσκολεύτηκα να προσαρμοστώ στον έξω κόσμο και περισσότερο εκπαιδεύτηκα να μην κρίνω και να μην στεναχωριέμαι που οι άλλοι μας παίρνανε για θύματα ή εξωγήινους κάπου κάπου (χαχα τώρα γελάω αλλά τότε ήταν ζόρι μεγάλο).

Πριν φύγω για το εξωτερικό (21 χρόνια πριν) ήθελα να δώσω λίγο χρόνο σε κάποιο νοσοκομείο της Αθήνας αλλά κανείς δεν με δέχτηκε… Τώρα ίσως άλλαξαν τα πράγματα αλλά και να μην άλλαξαν εεε άλλαξα εγώ και δεν περιμένω να με καλέσουν οι άλλοι. Παίρνω πρωτοβουλίες. Αλλά…ΤΕΛΟΣ για μένα. Ορίστε κάποιες ιδέες για Ελλάδα ή εξωτερικό:


  1. Βλέπουμε τη ζωή ενσυνείδητα κι ουσιαστικά και δεν ζούμε κατά λάθος!
  2. ΔΕΝ κρίνουμε και ΔΕΝ αγανακτούμε όταν οι άλλοι δεν σκέπτονται όπως εμείς. Γινόμαστε κουφοί στα κουτσομπολιά και τις μικρότητες. ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ τους εαυτούς μας και μετά όλους. Είναι δυσκολούτσικο στην αρχή αλλά μετά, άμα γίνει τρόπος ζωής ΔΕΝ έχουμε χρόνο και περιθώριο να σκεφτούμε σε ΠΟΙΟΝ κρατάω μούτρα κλπ. Εξάλλου η συγνώμη απελευθερώνει και εμάς απ την αρνητική ενέργεια αλλά και το άλλο άτομο απ το οποιοδήποτε σφάλμα του.
  3. ΔΕΝ ζητάμε εξαιρέσεις για εμάς γιατί οι εξαιρέσεις και οι "χάρες"/ρουσφέτια/βολέματα κάποιου είδους έφεραν ακόμη και την πατρίδα μας εκεί που είναι (ένα ποσοστό δηλαδή και όχι πως είναι η κύρια αιτία).
  4. στη δουλειά και στον κύκλο μας ΔΕΝ κάνουμε ηθικές υποχωρήσεις και ακόμη κι αν μας βάλουν την ταμπελίτσα του παράξενου ή άλλο…ΔΕΝ πτοούμεθα: ο δρόμος της πράξης του σωστού είναι ανηφορικός ίσως και μοναχικός αλλά ΟΛΟ και περισσότεροι τον ακολουθούν οπότε…τέρμα οι μοναξιά και η περιθωριοποίηση.
  5.  Δίνουμε το καλό παράδειγμα στα παιδιά μας. Κρατάμε την οικογένεια ενωμένη! ΜΙΛΑΜΕ και επικοινωνούμε με την οικογένειά μας ακούγοντας και λαμβάνοντας υπόψη την γνώμη ΟΛΩΝ στην οικογένεια. ΔΕΝ βλέπουμε πολύ τηλεόραση και ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ χρόνο για ουσιαστική συζήτηση. ΜΟΝΟ έτσι οι γονείς συμμετέχουν ενεργά στα προβλήματα των παιδιών (δεν έχουν μόνο ανάγκη απλής τροφής εκείνα αλλά ΚΑΙ πνευματικής τροφής ας μην ξεχνάμε).
  6. ενημερωνόμαστε, επικοινωνούμε και διατηρούμε ΧΩΡΙΣ πάθη και φανατισμό την πίστη μας ερχόμενοι σε επαφή με άλλους "αφυπνισμένους" αποφεύγοντας τις παγίδες. ΔΕΝ παραμελούμε τα ενδιαφέροντά μας και ΖΗΤΩ το Ιντερνετ που μας φέρνει πιο κοντά. ΟΛΑ τα πράγματα αν τα χρησιμοποιήσεις για καλό και με προσοχή πιάνουν τόπο και σου δίνουν ΓΝΩΣΗ και αυτονομία.
  7. ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ την αγκαλιά και την πόρτα μας (κι όχι μόνο σε εποχές φυσικών και μη καταστροφών) στον γείτονα και τον πάσχοντα (στις γιορτές ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ μοναχικοί άνθρωποι έχουν την ανάγκη ΠΑΡΕΑΣ - ΑΓΑΠΗΣ).
  8. τέρμα τα πολλά τα έτοιμα τα φαγητά. Ας ξαναθυμηθούμε τις συνταγές της μαμάς/γιαγιάς και ας γίνουμε πάλι χρυσοχέρες και ας κάνουμε τη ζωή μας πιο απλή. ΤΕΡΜΑ οι σπατάλες κάθε είδους και μακριά απ τις "σειρήνες" και τις παγίδες που παραμονεύουν μέσω των ΜΜΕ και των θυμάτων τους. Ακόμη και η τηλεόραση έπιασε τον παλμό και σταμάτησε τα πολλά γκουρμέ και θυμήθηκε παραδοσιακά φαγητά και πιτούλες.
  9. Δημιουργούμε με φίλους ομάδες (αν δεν υπάρχουν ήδη στον τόπο κατοικίας μας) για: φύλαξη παιδιών, μεταφορά προς και από σχολεία/φροντιστήρια, μαγείρεμα αρρώστων, επισκέψεις σε μοναχικούς, επισκέψεις σε ορφανοτροφεία και άπορες οικογένειες. Πάρα πολλοί με ταλέντα διάφορα έχουν κάνει τα χρήματα της Μονόπολης κουπόνια και έχω δεί φίλες να χτενίζονται και να κάνουν το μακιγιάζ τους ανταλλάσοντας υπηρεσίες κάθε είδους και το χαίρονται βέβαια (έχουν όπως ίσως γνωρίζετε δημιουργηθεί σε όλο τον πλανήτη ακόμη και κλειστές ανταλλακτικές κοινωνίες αλλά εδώ το ζητούμενο δεν είναι η απομόνωσή μας…το αντίθετο).
  10. Κάνουμε μπαζάρ ανταλλαγής ρούχων – παιχνιδιών – οικιακών συσκευών με συγγενείς και φίλους. ΟΤΙ μένει και δεν αλλάζεται, πάει σε άπορες οικογένειες η ορφανοτροφεία. Κάθε φορά που πάμε σούπερ μάρκετ παίρνουμε ΕΝΑ πράγμα παραπάνω σε κονσέρβα κλπ που να μην χαλάει και όταν μαζευτούν πολλά ΠΑΛΙ τα προσφέρουμε ή…τα έχουμε ρεζέρβα για τις δύσκολες μέρες.
  11. Για τις γιορτές (και όχι μόνο) καλούμε έστω κι ένα άτομο παραπάνω στο τραπέζι μας ΟΣΟ φτωχικό κι αν είναι. ΔΙΝΟΥΜΕ λίγο αίμα βρε παιδιά ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ κι έξοδα και που σώζει ζωές. Μαθαίνουμε τα παιδιά με την στάση μας αλλά και με το να τους μεταδίδουμε τη χαρά της μοιρασιάς πως τα υλικά αγαθά ΔΕΝ είναι το παν (εδώ και τα παιχνίδια και οι σχολικές τσάντες ανακυκλώνονται για τις 3ες χώρες). Πόσοι έχουν χρόνο πιά και διάθεση να πούνε στα παιδιά ελάτε να κάνουμε χειροποίητες κάρτες ή δώρα; Αλλά και πόσοι φοβούνται ίσως να παρουσιάσουν αυτά με την σκέψη πως θα μας πούνε ίσως και τσιγκούνηδες άμα δεν στείλουμε τα γνωστά/τυπικά και τυποποιημένα είδη; (χμμμ μήπως γίναμε θύματα μόνοι μας; Ας το σκεφτούμε λιγουλάκι) Αντί για δώρα, στείλτε μια αγαπημένη συνταγή γραμμένη στο χέρι και πείτε στα πιτσιρίκια να στολίσουν ένα φάκελο ή ένα κουτάκι και τότε θα δείτε συγκίνηση απ τον παραλήπτη…Η προτείνετε να βοηθήσετε κάποιον/κάποια σαν δώρο που ξέρετε πως έχει ανάγκη δείχνοντας ΑΓΑΠΗ με το να μην ανατρέξετε στην εύκολη λύση. ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΩΡΕΑΝ στους άλλους χωρίς να πούμε ΛΕΞΗ…(αχ εκείνα τα υπέροχα ρεφενέ πάρτι ΤΙ καλά που θα ήταν ε; και ΠΟΤΕ δεν περνούσαν άσχημα με ένα βερμουτάκι, χορό και ξηροκάρπι ΕΥΓΕ ΤΟΥΣ)
  12. Προσφέρατε ποτέ σε κάποιον που δεν μπορούν τα χεράκια του μια γενική καθαριότητα; Η εσείς κύριοι ένα βαψιματάκι σε κάγκελα ή απλά ένα φρεσκάρισμα στο σπίτι; ΑΥΤΑ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΑ κι ΑΠΛΑ δωράκια Αγάπης! Και να δείτε ΤΙ πανηγύρι γίνεται και ΤΙ ατμόσφαιρα κεφιού επικρατεί όταν μαζί κάποιοι αποφασίζουν να ποτίσουν, σκάψουν, βάψουν εθελοντικά…
  13.  Βρισκόμαστε περισσότερο κοντά στη φύση ακόμη κι αν αυτό σημαίνει πως στερούμαστε λίγο απ τον Σαββατιάτικο ή Κυριακάτικο ύπνο μας. Η Ενέργεια, η Δύναμη και η ευεξία που μας προσφέρει ακόμη και μια απλή βόλτα ή μια ποδηλατάδα…είναι τεράστια. Άσε που και στη γραμμή μας θα κάνουμε καλό.
  14. ΑΝ έχετε χρόνο και έχετε κάποιο ταλέντο και πχ αγαπάτε τα παιδιά, ντυθείτε ανάλογα και πηγαίνετε στο κοντινότερο νοσοκομείο. Βρείτε τους υπεύθυνους και ζητήστε να μπείτε στις εθελοντικές ομάδες τους (αν δεν έχει….δημιουργήστε την!). ΩΣ κλόουν θα δώσετε ΤΕΤΟΙΑ χαρά στα άρρωστα πιτσιρικάκια που θα γίνουν πιο γρήγορα καλά και οι γονείς θα έχουν λίγη ανάπαυλα. Η ΑΓΑΠΗ που θα λάβετε με αυτό τον τρόπο ΔΕΝ περιγράφεται! Να ξέρετε πως σε αρρώστους που μένουν πολύ καιρό για μακρά νοσηλεία ΔΕΝ είναι εύκολο να παρακολουθήσουν μαθήματα σχολείου. ΟΜΩΣ αν εκπαιδευτικοί κάνουν βάρδιες και δίνουν ΜΙΑ ΩΡΑ την ημέρα εκεί, ΚΑΝΕΝΑ παιδί δεν χάνει τη χρονιά (δοκιμασμένη συνταγή από χρόνια όπως ΟΛΑ τα άνω). Γενικά ακόμη και στην Ελλάδα υπάρχουν ΧΙΛΙΟΙ οργανισμοί που προβάλλονται και υποστηρίζονται απ τον κόσμο οπότε…ψάξτε και θα βρείτε τα πάντα!
  15. Αλήθεια, έχετε φιλοξενήσει σπίτι σας παιδάκι ξένο; Κάποτε στην Ελλάδα ήρθαν πάρα πολλά παιδιά μετά τον πόλεμο της Σερβίας. ΔΕΝ είναι μόνο το εξωτερικό που οργανώνει κάθε χρόνο δωρεάν επίσκεψη σε παιδιά από χώρες που ούτε στον ύπνο τους δεν είδαν ειρηνική πόλη ή σπίτι με τρεχούμενο νερό ή πάρα πολλά άλλα…ΑΠΛΑ ρωτήστε από ενορία έως πολιτεία και δώστε λίγη Αγάπη εκεί γιατί ΜΑΣ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ Αδέλφια μου.
  16. αν στη δουλειά σας κάνετε κάποιο πάρτι, ή αν κάποτε κάνετε σπίτι σας γιορτή και δεν θέλετε να σας φέρουν δώρα/λουλούδια κλπ, ζητήστε απ τους καλεσμένους σας να βάλουν ανώνυμα σε ένα κουτί ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ αλλά πείτε για ποιο σκοπό θα τα διαθέσετε (ακόμη και γάμοι τελευταία έχω δει να λένε παρακαλούμε στείλτε στο χαμόγελο του παιδιού πχ το δώρο και αυτό αν δεν είναι εκδήλωση ΑΓΑΠΗΣ τι είναι;). Πολλές φορές ο κόσμος ΔΕΝ ξέρει ΠΟΥ να προσφέρει κάτι και του λείπει η έμπνευση. ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ είμαστε εδώ!
  17. Κύριοι, πόσες φορές καλέσατε πρόσφατα ακόμη και τον πατέρα σας για να τον πάτε μια βολτίτσα; Μήπως δεν έχει ανάγκη από δώρα και απλά θέλει να σας δει αλλά ΠΟΥ ΧΡΟΝΟΣ βρε πατέρα; ΝΑΙ δίκιο έχετε, αλλά ΑΝ μια φορά πάτε να δείτε μαζί του ένα μάτς, ακόμη κι αν σας νευριάζει…εεεε θα του δώσετε όσα κι εκείνος όταν σας έγραψε το δίπατο (λέμε τώρα). Για να μην πω να πάτε κάπου με την μητέρα σας. Ακόμη και σε ένα ιατρικό ραντεβού να τους συνοδεύσετε όταν μας γίνονται πάλι παιδάκια…τους χαρίζετε τον παράδεισο. Στο σπίτι βοηθάτε; Καλός ο πασάς, καλή η διπλή και η τριπλή σας βάρδια αλλά…αν όλοι βάλουμε ένα χεράκι, θα έχετε την σύντροφο κοντά σας για…ουσιαστικότερα πράγματα απ το καλοσιδερωμένο πουκάμισο.
  18. και φτάνουμε στις παρέες και στις κουβέντες. ΝΑΙ είμαστε μοντέρνοι, ΝΑΙ δεν θα γυρίζουμε σαν τον Αη Γιάννη τον νηστικό στην έρημο με τον χιτώνα και ατημέλητοι. Αλλά ΜΗΠΩΣ από εδώ και εμπρός (αν δεν το έχουμε κάνει νωρίτερα) τολμάμε στις παρέες μας να θίξουμε κι άλλα θέματα εκτός πολιτικής/ποδοσφαίρου και μόδας και να πούμε/μοιραστούμε για τους προβληματισμούς μας και όχι μόνο; Σε όσους είναι ήδη έτοιμοι να μιλήσουν και με όσους έχουμε περισσότερα κοινά εστιάζουμε περισσότερο και συχνότερα τις παρέες μας. Τους άλλους παιδιά…δεν ξέρω πια αν έχουμε καιρό να επιμείνουμε. ΑΣ χάσουμε και κάποιους, δεν πιέζουμε, δεν επιμένουμε. Με το ζόρι ΟΥΤΕ ο Χριστός δεν έδωσε το Φώς Του!
  19. Για την κίνησή μας κάνουμε συμφωνία με φίλους και συναδέλφους να ΜΗΝ καίμε όλοι βενζίνη κάθε μέρα κι αν δεν μπορούμε να πηγαίνουμε με ΜΜΜ στη δουλειά ή αλλού…εεε…πάμε εναλλάξ πότε με τον έναν ή πότε με τον άλλον πάντα στο μέτρο του δυνατού.

Σταματώ εδώ! ΔΗΛΑΔΗ με άλλα λόγια, ψαχτείτε, ΝΑΙ πολλές φορές οι χώρες και οι υπηρεσίες ΔΕΝ είναι καλά οργανωμένες αλλά ΑΝ δεν κουνηθούμε τώρα -σας το λέω και το ξέρετε σίγουρα –ΤΙ και ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ θα περιμένουμε; ΑΝΑΓΚΗ τελικά δεν έχουμε πολλά. Ο υπέρ-καταναλωτισμός μας "έφαγε". ΠΡΩΤΗ εγώ το λέω: ΟΛΟΙ θέλουμε τη βολή μας. Σε τέτοιους όμως καιρούς ΑΝ θέλουμε να επιβιώσουμε και μάλιστα ΟΧΙ με τον τρόπο που θέλουν να μας επιβάλλουν…μόνο με δράση και αλλαγή στάση ζωής θα τα καταφέρουμε… ΜΗΝ φοβάστε το περιθώριο… Σε λίγο κάτι μου λέει πως οι άλλοι θα νιώσουν στην άκρη και για να μην μείνουν πίσω να δείτε για πότε θα δραστηριοποιηθούν. 

ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ. 



Στον χώρο των σχολίων συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:
Έμπρακτη ενάσκηση της Αγάπης στον συνάνθρωπο, Νόμοι & η άναρχη φύση του Έλληνα, Ουτοπία η οργάνωση σε μικρές κοινότητες

29 σχόλια:

  1. Ορίστε 19 όμορφες ιδέες για την έμπρακτη ενάσκηση της Αγάπης μας προς τον συνάνθρωπό μας, με ανιδιοτέλεια και ταπεινότητα. Έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία η προσφορά να γίνεται όσο το δυνατόν πιό ανώνυμα, ώστε να μην τροφοδοτούμε τον εγωισμό μας και να μην δίνουμε ευκαιρία για εξαγορά της προσφοράς μας! Σκεφτείτε να ξέρουμε ότι ο γείτονάς μας έχει ανάγκη (για λόγους υγείας, ή επιβίωσης) ας πούμε από 500 ευρώ και "κάποιος" να του αφήσει κάτω από την πόρτα του αυτό το ποσό! Αν μαθει ποιός το έκανε, η ανιδιοτελής προσφορά έχασε την αξία της, γιατί αυτός θα προσπαθήσει να ανταποδώσει την ευεργεσία για ισοφάριση... Η ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ μας υπέδειξε το ουσιώδες:
    την εφαρμογή της Αγάπης στην καθημερινότητα.
    Βέβαια, εγώ θα πρόσθετα κάτι:
    Πριν παρέξουμε την βοήθειά μας στον πληρίον μας, θα πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε με τα πάθη μας. Δηλαδή για παράδειγμα, αν έχουμε 10 γείτονες από τους οποίους ο ένας μας είναι αντιπαθής και μισητός, ΑΥΤΟΝ ΠΡΩΤΟ θα πρέπει να ευνοήσουμε και ευεργετήσουμε, ώστε να εξαλείψουμε μέσα μας το αρνητικό συναίσθημα που μας διακατέχει. Εννοώ δηλαδή ότι έχει μεγάλη σημασία η εσωτερική μας κάθαρση από αρνητικά συναισθήματα (και πράξεις) για ανθρώπους, πριν φτάσουμε στην ελεημοσύνη και την προσφορά σε τρίτους. Αλλοίως τι νόημα έχει; Από την μιά μισώ με πάθος και από την άλλη παίζω τον ελεήμονα! Είναι υποκρισία όπως αυτή των πλουσίων κυριών που από το περίσσευμά τους, "φιλανθρωπούν" σε συλλόγους, υπό τα φώτα της δημοσιότητας...
    ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ σε ευχαριστούμε πολύ!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλημέρα σε όλους. ΕΓΩ ευχαριστώ για την φιλοξενία. Είναι απλά κάποιες ιδέες. Υπάρχουν τόσα και τόσα που μπορούμε να κάνουμε... δεν ήθελα να κουράσω άλλο. και είμαι σίγουρη πως ΟΛΟΙ μας έχουμε κάνει ένα ή περισσότερα και/ή πολλά άλλα. ΑΣ γίνει η προσφορά μας παράδειγμα για όλους και πλούσια παρακαταθήκη για την ανθρωπότητα.
    ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημερα ΛΥΚΙΕ!
    Καλημερα ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ και σε Ολη την ευχαριστη και καλη παρεα.
    πολυ ωραιο το αρθρο σου ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ ειλικρινα πολυ ωραιο...... μιλησες μεσα στην ψυχη μου εβγαλες τις επιθυμιες μου στην επιφανεια, σ ευχαριστω. ετσι ειναι φιλοι μου και μονο ετσι, τετοια εργα κανουν ευτυχισμενη και γεμιζουν και δινουν χαρα την Ψυχη μας, τιποτε αλλο, χωρις εργα νοιωθουμε αδειοι ,τουλαχιστον εγω, ειναι καλυτερο να δινουμε απ,οτι να περνουμε.
    ο καθενας μας ας κανουμε οτι μπορουμε και οτι περναει απο το χερι μας,ακομη κι ενας λαθρομεταναστης ειναι ο πλησιον μας! πολλα εχω να γραψω αλλα θα δωσω σειρα και σε αλλους, προτιμω να κανω, καποτ εστελαν φορτηγα εδω για βοηθεια στην Ελλαδα, οι κοινοτητες ολες συμμετεχαν,τωρα σιωπη. τους εφαγαν οι διχονοιες. Δυστυχως ετσι ειμαστε, μπαινει παντου το αγκαθι!
    παντα φιλικα και με αγαπη. Δαναη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ........ας γινουν λοιπον οι ιδεες πραξεις, ας σκεφτουμε πως! και να βοηθησουμε ,


    πρωτα την Χωρα μας, γιατι οπως λεει και η παροιμια: εκανε δωρα στους φιλους του και τα παιδια του κοιτουσαν στα χερια του.
    Δαναη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Δανάη!
      Μου άρεσε πολύ το σχόλιό σου, ήταν αληθινό και αυθόρμητο. Είναι ευχάριστο που όλοι εδώ μέσα, έχουν κοινά σε υψηλές ηθικές και πνευματικές αξίες! Ας κάνει πράξη ο καθένας ότι από αυτά μπορεί...
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  5. ......εχω μια ιδεα!!! μου ηρθε εντελως αυθορμητα και την μοιραζομαι μαζι σας.
    Καποιος ΥΠΑΡΑΝΩ ΠΑΣΗΣ ΥΠΟΨΙΑΣ ν ανοιξει εναν λογαριασμο σε καποια Τραπεζα, να δωθει ο αριθμος βιβλιαριου στους υπολοιπους και οτι μπορει ο καθενας να καταθετει!
    Ο υπευθυνος θα αναλαβει να βοηθαει εκει που ειναι αναγκη, γιατι ειναι κριμα φοβερο ν αυτοκτονουν Ελληνες! αυτο ποτε δεν υπηρξε στην ορθοδοξη ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.
    Θελω να ξερω σ αυτους τους δυσκολους καιρους εαν η Εκκλησια μας ``μοιραζει πλεον τα διπλα παλτα της``
    Δαναη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ιδέα σου είναι καλή, αλλά και πολύ δοκιμασμένη και "ταλαιπωρημένη"! Δυστυχώς οι λύσεις αυτές, αν και ξεκινάνε από αγνές και αληθινά αλτρουιστικές προθέσεις, στην πορεία ανακύπτουν εμπόδια και προβλήματα (εμπιστοσύνης, νομικά, παρεξηγήσεις, κτλ.) που στο τέλος ακυρόνονται.
      Αντί αυτού, εγώ θα πρότεινα ως πιό εφαρμόσιμο, για όποιον έχει την οικονομική δυνατότητα, να σωρεύει ένα ποσό κάθε μήνα και όταν γίνει ικανοποιητικό, να έχει εντοπίσει κάποιον άνθρωπο ή ομάδα ανθρώπων που του-τους χρειάζεται πραγματικά και να τα αποθέτει ΚΡΥΦΑ στην διάθεσή του-τους.
      Η εκκλησία πράγματι βοηθά πολλούς ανθρώπους, τώρα το αν θα μπορούσε και ακόμη περισσότερους, νομίζω ότι δεν θα μπορούσαμε να το ξέρουμε και είναι πιό περίπλοκο το θέμα από κει και έπειτα!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  6. Χαιρετώ σας!
    Μπαίνω στον πειρασμό να σχολιάσω τα 10 σημεία πρώτα και μετά τα υπόλοιπα 9 .
    1)Να ζούμε ενσυνείδητα!Ωραία , αλλά... πως ;; Να μιά παράξενη; άσκηση : Κάθε μέρα και οιαδήποτε ώρα νοερά αποτυπώστε τον ευατό σας καθώς κάνει κάτι π.χ. καθώς πίνετε 1 ποτήρι νερό βλέπετε ταυτόχρονα τον ευατό σας που πίνει το νερό , εικόνα νοητική , σαν εσείς να είστε ένας άλλος δεύτερος ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ, μα είστε και ταυτόχρονα αυτός που πίνει , το νοιώθετε ,
    2)Και ΚΡΙΝΟΥΜΕ και ΑΓΑΝΑΚΤΟΥΜΕ , μόνο που η αγανάκτηση πρέπει να είναι ...παραπλανητική !Γιατί ο Ηρακλής φορούσε την ...λεοντή ;; Ήταν ΛΕΩΝ ; όχι, από μέσα ήταν πάντοτε Άνθρωπος.Είναι όπλο η δήθεν αγανάκτηση , χρησιμοποιήστε το εκεί που πρέπει ( ο Ηρακλής όταν φορούσε την λεοντή εκτύπησε με ΡΟΠΑΛΟ , όχι άλλο όπλο , να γιατί χρειάζεται επιπροσθέτως να αποσυμβολίσετε την ελληνική μυθολογία ).Επίσης να κρίνετε , με την έννοια του ορθού λογισμού . Δεν συγχωρούμε τον ευατό μας , αυτό γιατί ζώντας με αμεσότητα και απλότητα δεν υφίσταται τέτοια έννοια , συγχωρούμε τους άλλους , στα πλαίσια της ανθρώπινης κοινότητας.Ο ΘΕΟΣ μπορεί να συγχωρέσει περισσότερο από εμάς,
    3)ΦΥΣΙΚΑ να ζητάμε εξαιρέσεις , είναι ανθρώπινη η λειτουργία αυτή , μην κυττάτε την άκρως αρνητική πλευρά της , ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ μάλιστα όταν κάτι μέσα σας σας το φωνάζει ...ΑΡΝΗΤΙΚΟ είναι το Δυτικοευρωπαϊκό σκληρός ο νόμος , αλλά , νόμος ΔΙΟΤΙ οι νόμοι έγιναν από ανθρώπους για ανθρώπους .Π.χ. Υπήρχε νόμος στην αρχαία Σπάρτη που δεν επέτρεπε να γυρίσουν ηττημένοι από μάχη οι Σπαρτιάτες , αφού θα κείτοντο ήδη στο πεδίο της τιμής , Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ . Και όμως έτυχε να γυρίσουν , στην εποχή της σύντομης Θηβαϊκής ηγεμονίας , και την λύση έδωσε ο μέγας Αγησίλαος , βασιλεύς που ζήτησε: Να κοιμηθεί ο νόμος για 1 ημέρα ! ,
    4)ΚΑΝΟΥΜΕ ηθικές υποχωρήσεις , γιατί η ηθική των ανθρώπων αλλάζει με τα χρόνια και τους πολιτισμούς , π.χ. ΑΝ ο Χριστιανισμός θεωρεί απόλυτη την μονογαμία , αυτό δεν συνέβαινε σε άλλες εποχές ,ούτε καν συμβαίνει και σήμερα σε άλλες θρησκείες , ΑΛΛΑ : ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ υποχωρήσεις εκεί που θα νοιώσουμε σφίξιμο στην καρδιά μας , γιατί εκεί υπάρχει η ΑΠΟΛΥΤΗ ηθική του φύλακα αγγέλου μας , πέραν της ηθικής των ανθρώπων και των πολιτισμών ,
    5)Δεν βλάπτει η τηλεόραση , ούτε παλιότερα το ραδιόφωνο , ούτε σήμερα ο Η/Υ , ΒΛΑΠΤΕΙ η ανυπαρξία επικοινωνίας , Μιλήστε , ΣΩΣΤΟ η οικογένεια να εμφορείται από ΑΓΑΠΗ ,
    6)ΖΗΤΩ το διαδίκτυο αλλά προσοχή , αυτό παρέχει ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ και ΔΕΝ ΠΑΡΕΧΕΙ ΓΝΩΣΗ !!, αυτήν πρέπει να την κατακτήσετε ,
    7)ΝΑ αγαπάτε τον πλησίον σας , αλλά προσοχή στην υπερβολή , ΔΕΝ μπορούμε π.χ. 10.000.000 Έλληνες να αγαπήσουμε 1,5 δις Κινέζων , γιατί ενδέχεται να ... μας απομακρύνουν από το ξενοδοχείο μας , κατ'αντιστοιχία 1 Ελληνική οικογένεια μπορεί να ανοιχτεί σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη , μέσα όμως σε ορθολογικά πλαίσια , δηλαδή πεπερασμένων αριθμών ,
    8)Η στροφή της τηλεοράσεως στις παραδοσιακές συνταγές είναι παροδική , ΠΟΥΛΑΕΙ το προϊόν αυτό και το δείχνουν , προσέξετε διότι δεν επηρεάζουν οι τηλεθεατές αλλά ιδιωτικές εταιρείες , οπότε εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία ,ΕΚΤΥΠΩΣΤΕ τώρα που είναι δυνατόν συνταγές από φαγητά έως κεραλοιφές ! ,
    9)ΞΕΦΥΓΕΤΕ και από την λογική της ανταλλακτικής κοινότητας , ή , τουλάχιστον εκεί να σκοπεύσετε . Πρέπει να σπάσει η ιδεολογία της αγοράς , όχι να αντικαταστήσουμε απλά το χρήμα . Θα ήθελα π.χ. αν ξέρω να βάφω και ο γείτονάς μου μπορεί ως δάσκαλος να κάνει ιδιαίτερο στο παιδίμου , να φτάσω το επίπεδο σχέσεων εκεί , όπου , από μόνος μου βλέποντας την ανάγκη να βαφεί το σπίτι του γείτονα δασκάλου , να το βάψω , ΧΩΡΙΣ να περιμένω ανταπόδοση , κι εκείνος ΣΥΝΑΝΑΣΤΡΕΦΟΜΕΝΟΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ μαζί μας να εντοπίζει πιθανόν πρόβλημα στο παιδί μου και από αλτρουϊστική διάθεση να του κάνει μαθήματα στοχεύοντας στην επίτευξη του ΩΡΑΙΟΥ , η αρχαία σχέση εραστή -ερώμενου ,
    10)SURVIVAL , PREPPERs φτιάξετε μία BOB .Τί είναι αυτά ; Ψάξετε τώρα στο διαδίκτυο!
    Αυτά προς το παρόν , διατελών εν εγρηγόρσει
    ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 11)Προσοχή :Εξαιρετική η προσφορά αίματος , σωτήρια για τους συνανθρώπους μας ,ΑΛΛΑ , με την προβολή αυτής της πράξης αγάπης οι επικυρίαρχοι στην Ελλάδα πέρασαν επαίσχυντο νόμο περί υποχρεωτικής προσφοράς οργάνων , πολεμήστε τον , στις δε ΗΠΑ το υποχρεωτικό τσιπάκι αν θέλεις να έχεις υγειονομική περίθαλψη ,
    12)Εκπληκτικό , θυμάμαι την ανακούφιση στο πρόσωπο μιας ηλικιωμένης κυρίας όταν καθάρισε ένας νεαρός το κρύσταλλο ενός μονόφωτου ,
    13)ΝΟΥΣ ΥΓΙΗΣ ΕΝ ΣΩΜΑΤΙ ΥΓΙΕΙ ,
    14)ΧΡΟΝΟΥ ΦΕΙΔΟΥ ,
    15)Ναι , αλλά ας δώσετε προτεραιότητα στους ΕΛΛΗΝΕΣ , προσέξτε πάνω από 3000 αυτοκτονίες , αλλά πόσες αποτυχημένες απόπειρες ; Πόσα παιδιά Ελλήνων με πρόβλημα ; ,
    16)Ίσως μερικοί να δυστροπήσουν όταν πρόκειται περί χρημάτων , πείτε τους να φέρουν ό,τι θέλουν , αφήστε να επιλέξουν αυτοί αφού εσείς θα τους έχετε ήδη δείξει ποιοί είστε , ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ,
    17)Έτσι γινόμαστε άνθρωποι , όταν ΕΙΜΑΣΤΕ , και όχι όταν κυνηγάμε για να ΕΧΟΥΜΕ ,
    18)ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΙΔΙΟΙ , δεν μπορούν όλοι να κάνουν την όποια συζήτηση , τους δεκτικούς βοηθούμε , τους άλλους ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ , υπάρχει λόγος , και μια αποστολική διδαχή :Μετά πρώτης και δεύτερης νουθεσίας , παραιτού ,
    19) Ναι αν προλάβετε , όσοι μπορείτε αγοράστε πετρελαιοκίνητο , ηλεκτροκίνητο , ή μετακομιστε σε φάρμα !!Κλειστή οικονομία , πουλερικά , λαχανόκηποι , και ΑΛΟΓΟ !!
    ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φίλε ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΕ,
    Αν και συμφωνώ με πολλές από τις επισημάνσεις σου, κάποιες από αυτές με βρίσκουν σε αντίθεση. Συγκεκριμένα:
    3) Η γενική θέση ότι επειδή οι νόμοι φτιάχτηκαν από ανθρώπους και γι αυτό είναι υπό κρίση και αίρεση, είναι μια σοφιστεία επινενοημένη από -κυρίως- αντιεξουσιαστές που δεν αποσκοπεί βεβαίως στο δικαιότερο σύστημα εξουσίας, αλλά στην χαοτική υποκατάσταση του «κράτους». Ως ιδέα δε, ανήκει σε αυτές που στήριξαν την υπονόμευση του Ελληνικού έθνους και κράτους! Προσοχή λοιπόν στις παγίδες που υπάρχουν πίσω από τις πονηρές αυτές προτάσεις…
    Παρά την παθογένεια του δημοκρατικού πολιτεύματος (αλλά και οποιουδήποτε άλλου), οι νόμοι πρέπει να τηρούνται απαρέκλητα και να αλλάζουν ή να βελτιώνονται μόνο μέσα από θεσμοθετημένες διαδικασίες της πολιτείας. Αλλοίμονο αν ο καθένας (κατά την κρίση του ή το συμφέρον του) ερμηνεύει τον νόμο και τον εφαρμόζει κατά το δικό του δοκούν ή κατά ένα μέρος! Τότε δεν θα έχει νόημα ο νόμος και έτσι καταργείται η πολιτεία. Η διασταλτικότητα στην ερμηνεία και την εφαρμογή των νόμων, μπορεί να οδηγήσει στην ανομία. Ο ίδιος ο Σωκράτης, προτίμησε να χάσει την ίδια του την ζωή, για να μας παραδειγματίσει στην πιστή συμμόρφωση στον (ανθρώπινο) νόμο, ακόμη κι αν αυτός ήταν άδικος! Όσοι αλαζόνες θεωρούν ότι ξεπέρασαν τον Σωκράτη, ας σηκώσουν το χέρι… Άρα λοιπόν ΔΕΝ ζητάμε εξαιρέσεις (και από ταπεινοφροσύνη)!
    4) Να ξεκαθαρίσουμε κάτι: η ηθική είναι η εθιμική συμπεριφορά μιάς (συγκεκριμένης) κοινωνίας σε μια δεδομένη χρονική περίοδο. Αυτή ποικίλει από την πολιτισμική εξέλιξη, αλλά και την ιστορία που έχει αποκτήσει αυτή η κοινωνία. Άρα η ηθική της Α κοινωνίας, δεν μπορεί να συγκριθεί, αλλά ούτε και να επιμειχθεί με αυτή της Β κοινωνίας. Το ότι οι Έλληνες αποποιούνται την ανθρωποφαγία, ενώ οι Κάφροι την αποδέχονται (ηθικά), δεν σημαίνει ότι οι Έλληνες πρέπει να κάνουν την ηθική υποχώρηση επειδή η αντίστοιχη ηθική των Κάφρων το επιτρέπει… Αν λοιπόν φίλε ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΕ η ηθική των χριστιανών επιτάσσει την μονογαμία, ενώ εσύ επιθυμείς την πολυγαμία, δεν έχεις παρά να πας στην Σαουδική Αραβία και να ζήσεις ισλαμικά και πολυγαμικά! Οφείλουμε να σεβόμαστε την ηθική του κάθε πολιτισμού, έστω και αν δεν συμφωνούμε σε όλα. Δεν είμαστε ανεξάρτητοι από την κοινωνία. Όμως μπορούμε να επιλέξουμε σε ποια κοινωνία θέλουμε να ζούμε. Δεν μπορούμε όμως να την αλλοτριώσουμε, για να ταιριάζει στα δικά μας τα μέτρα… Διακρίνω υπέρμετρο εγωισμό, σε μια τέτοια σκέψη! Σεβόμαστε λοιπόν την ηθική της κοινωνίας στην οποία είμαστε μέλη και αποφεύγουμε τις εκπτώσεις, ιδίως μάλιστα αυτές που επηρεάζουν τους γύρω μας.
    5)Μάλλον παρανόησες τα περί τηλεοράσεως της ΑΝΔΡΟΜΕΔΑΣ. Αναφέρεται στην αρνητική πλευρά της προπαγάνδας και της παραπλάνησης των μαζών από τα ΜΜΕ. Με μέτρο λοιπόν.
    9) Η πρότασή σου, είναι μια πολύ ωραία ιδέα, η οποία άνετα θα την κατέτασσε κανείς στις ουτοπικές! Αυτό θα μπορούσε να είναι εφικτό σε πολύ μικρές κοινότητες ανθρώπων, το πολύ των 50 ατόμων. Θα απαιτούσε επίσης την ηθική και ψυχική ομοιοσύσταση των μελών της, αφού παραβλέπονται από το σκεπτικό σου όλες οι αρνητικές ανθρώπινες αδυναμίες, που προβάλλονται στην κοινωνική τους συμπεριφορά. Μιλάς μάλλον για μια κοινωνία αγγέλων, που ακόμη στην γη δεν έχει εμφανιστεί! Ο άνθρωπος φίλε μου ποτέ δεν θα συμπεριφερθεί έτσι, όσο τουλάχιστον βρίσκεται σε ατομική διαδικασία εξέλιξης, που διαφέρει πολύ από τον έναν στον άλλον. Η αρχαία σχέση εραστή-ερωμένου, αφορά την αρμονική σχέση μεταξύ ΔΥΟ ανθρώπων (δάσκαλου-μαθητή), αποτελεί δε σχέση περιόδου και αποσκοπεί σε συγκεκριμένο σκοπό. Δεν είχε γενική εφαρμογή…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 10) Οφείλεις περαιτέρω εξηγήσεις…
    11) Τι σχέση έχει η προσφορά αίματος, με την επιβολή της δωρεάς οργάνων και τα τσιπ; Εκτός του ότι πρόκειται για οργανικά προϊόντα, τίποτε άλλο! Το ένα είναι εθελοντικό και το άλλο νομικό-υποχρεωτικό.
    14) Χρόνου φείδου γιατί; Εκεί θα φειδόμεθα του χρόνου μας; Στην προσφορά; Στην προσφορά αγάπης; Ελπίζω ότι κάνεις χιούμορ!
    ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΕ, σε όλα τα υπόλοιπα σχόλιά σου, συμφωνώ. Όφειλα όμως να επισημάνω τις σημαντικές διαφοροποιήσεις μου και την απόστασή μου, από κάποιες θέσεις σου.
    Σε ευχαριστώ για την τοποθέτησή σου και την ευκαιρία για απάντηση που μου έδωσες.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Που χαθηκε σημερα η υπολοιπη παρεα;
    ΛΥΚΙΕ αυριο απουσιαζω, gute nacht mein freund.
    καλη-νυχτα σε ολους και καλο ξημερωμα

    Δαναη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ

    Μερικές φορές όταν έτερος σχολιαστής εξυμνεί το άρθρο σου ( σαν τον φίλο μας διαχειριστή ΛΥΚΙΟ ) φρονείς ότι δεν έχεις να προσθέσεις κάτι .....περισσότερο ....

    Το άρθρο σου είναι αποτύπωση αυτού που εγώ συχνά όταν θα υπάρχει και μια Ελληνίδα μάνα τίποτε δεν θα έχει χαθεί ... ακόμη ....

    ΜΕ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ

    Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Έστω και αργά κάπως να στείλω έναν χαιρετισμό σε όλους και σε όλες τις ανήσυχες Ελληνικές ψυχές αυτού εδώ του ιστοχώρου .

    ΜΕ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ

    Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου φίλτατε ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ!
      Διάβασες την παρέμβαση του ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥ;
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Διαβάζω αυτήν την στιγμή ΛΥΚΙΕ .

      Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

      Διαγραφή
  13. γεια σου ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ και καλα εκανες. καληνυχτα.
    Δαναη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. καλημέρα σε όλους.
    Λύκιε συμφωνώ κι εγω απόλυτα με την απάντηση στον Αντιδραστικό. Εξάλλου, ο ένας ΔΕΝ μπορεί να είναι μέσα στο μυαλό του άλλου για να ξέρει ΠΩΣ σκέπτεται και να είναι σίγουρος του ΤΙ εννοεί. Πάντως κι εγώ τον ευχαριστώ που κατέθεσε τις σκέψεις του γιατί ΠΑΝΤΑ απ τον διάλογο μαθαίνουμε.
    Αρμαγεδώνα δεν ξέρω αν κατάλαβα καλά το σχόλιό σου και συγνώμη αν παρέλειψα κάτι. Ποτέ δεν πίστεψα πως ειμαι καλή στο γράψιμο και την αποτύπωση σκέψεων. το ότι δεν γράφω/σχολιάζω συχνά συμβαίνει απλά γιατί δεν έχω κομπιούτερ στο σπίτι και μπαίνω απ το γραφείο μου όποτε μπορώ και νωρίς το πρωί πριν αρχίσω να δουλεύω. Επίσης, επειδή ο Λυκιος δημιούργησε αυτόν το χώρο, ΔΕΝ είναι δικός μου να παρεμβαίνω και δίνω και σε άλλους την ευκαιρία να καταθέσουν σκέψεις/απόψεις. Φυσικά και θα υπάρξουν αντιδράσεις. Φυσικά και ΔΕΝ λέω πως μόνο αυτή είναι η αλήθεια. ΝΑΙ, τα λεγόμενά μου δεν έρχονται σε αντίθεση με τα δικά σου λεγόμενα και τα λεγόμενα του Λυκιου. Εγώ απλά, έστω κι απλοϊκα/άγαρμπα (για κάποιους κυρίως που το ζήτησαν) έβαλα ένα ελάχιστο μέρος απ ότι κανεις μπορεί στην πράξη να κάνει.
    να είστε όλοι καλά.
    ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ μου, καλημέρα!
      Το σχόλιο του ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥ κυρίως επικροτεί τις ιδέες σου, ενώ εκεί που διαφωνεί ήρθε σε αντίλογο με εμένα, όπου νόμιζα ότι έπρεπε. Ευτυχώς που υπάρχουν και οι "αντιδραστικοί" για να μπορούμε να θέτουμε σε δοκιμασία τις σκέψεις μας και τα πιστεύω μας. Τον ευχαριστούμε και τον θέλουμε πάντα κοντά μας, σε τέτοιο ρόλο! Ο ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ ουσιαστικά ανέφερε ότι δεν έχει να σχολιάσει κάτι περισσότερο από τον δικό μου σχολιασμό στο άρθρο σου, καθότι καλύφθηκε πλήρως από αυτό. Δεν υπονοεί κάτι άλλο, ούτε βέβαια ότι παρέλειψες κάτι(;)! Ο λόγος σου είναι ένας πάρα πολύ απλός, αυθόρμητος και γεμάτος συναισθήματα και αλήθειες λόγος που είναι ξεκάθαρος και βγαίνει από την ψυχή σου. Είναι ένας ΑΛΗΘΙΝΟΣ λόγος που αγγίζει τις ψυχές όλων μας. Σε ευχαριστούμε που υπάρχεις κοντά μας! Ο ιστοχώρος αυτός είναι δημιούργημα δικό μου (κάποιου θα έπρεπε να ήταν εξάλλου), αλλά ανήκει σε όλους εσάς, αφού σε εσάς απευθύνεται. Όλοι έχουν τον λόγο, αλλά και τον αντίλογο...
      Την καλημέρα μου,
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Ακριβώς όπως ανέφερες φίλε ΛΥΚΙΕ , η απάντηση σου για το ωραίο άρθρο που ανάρτησες με αρθρογράφο την ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ, ήταν πολύ ωραίο και χαιρετίζω που η ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ μας πρόσφερε αυτό το κάτι , με όλη της την ψυχή .

      Δεν είναι αυτοσκοπός ενός υγιούς bΛΟg ( σαν και αυτό του φίλου ΛΥΚΙΟΥ ) να απαρτίζεται μόνο απο αρθρογράφους "επαγκελματίες " αλλά να δίνει το "βήμα " σε ανήσυχους Έλληνες πολίτες να μιλήσουν, να εκφραστούν ,να αρθρώσουν λόγο για αυτά που τους πονάνε .

      Για αυτό και μου αρέσει αυτός ο ιστότοπος ( ή blog ) γιατί έχει περάσει αυτό στον φίλο θαμώνα .

      Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ και τυχαίνει να είμαστε παρόντες εμείς όλοι εδώ μέσα σε ένα πραγματικά ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ blog .

      Άλλωστε δεν θα με εξετάριζε ένα blog που απαρτίζεται από "επαγγελματίες"

      Και πάλι με κάθε σεβασμό ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ ,χαιρετίζω την κατάθεση ψυχής σου ( απλά δεν έχω την δυνατότητα να σχολιάζω όλο ένα αντιληπτό από μέρους κάποιων φίλων θαμώνων και του διαχειριστή ).

      ΜΕ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ ( και μια καλησπέρα σε όλους και όλες )

      Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

      Διαγραφή
  15. Φίλε μου ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ, έτσι είναι και σε ευχαριστώ! Εδώ έχουν όλοι βήμα!
    Απευθυνόμενος σε όλους τους αναγνώστες- σχολιαστές, θέλω να επισημάνω ότι ο ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ, ένας από τους αρχαιότερους σχολιαστές του μπλόγκ αυτού (αλλά και άλλων)και η παρουσία του εδώ, με τιμά ιδιαίτερα. Παρότι σε αυτή την φάση της ζωής του διέρχεται από μια πολύ δύσκολη φάση (η οποία όμως αποτελεί και μεγάλη πρόκληση για αυτόν), καταφέρνει να δίνει συχνά-πυκνά το παρόν εδώ! Οι προτεραιότητές του είναι σαφώς αλλού, σε πολύ σπουδαιότερα πράγματα, όμως παρά ταύτα καταφέρνει να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και να επιμερίζει τον ελάχιστο χρόνο του σε παραγωγικές και ουσιώδεις ενασχολήσεις, μεταξύ των οποίων να είναι παρών και στο μπλόγκ μας (είναι ΚΑΙ δικό του)!
    Σε ευχαριστούμε...
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η παρουσία μου στο φιλόξενο ιστοχώρο σου , είναι και μόνο ΔΙΚΗ ΜΟΥ τιμή .

      Ένας ιστοχώρος που απαρτίζεται από ευγενείς θαμώνες, με ανήσυχο πνεύμα και άρθρα που πάντα σε εξιτάρουν να σχολιάσεις .


      ΜΕ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ

      Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

      Διαγραφή
  16. σας ευχαριστώ πάρα πολύ που βρήκατε τον χρόνο να μου απαντήσετε. ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ σε ότι κι αν κάνετε, όσο κι αν βασανίζεστε ή δοκιμάζεστε.
    με Αγάπη
    ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμείς πρέπει να σε ευχαριστούμε , για τον χρόνο που θυσίασες , για να μας δώσεις το κάτι τις με όλη σου την ευγένεια .

      ΜΕ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ

      Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

      Διαγραφή
  17. Φίλε ΛΥΚΙΕ
    α)η γενική θέσις πως οι νόμοι από ανθρώπους και για τους ανθρώπους φτιάχτηκαν δεν είναι σοφιστεία αλλά πραγματικότητα .Φυσικά και ο Σωκράτης έχασε την ζωή του , έτσι όπως ακριβώς το θέτεις , υπερασπιζόμενος τον νόμο της πόλης του , και θα μπορούσα να σου αναφέρω και τον Χαρώνδα που έβαλε ο ίδιος τέλος στην ζωή του , σε παρατήρηση που του έγινε ότι καταπατούσε νόμο που ο ίδιος έθεσε!
    Όμως ο Σωκράτης και αργότερα κάποιοι Καρολοι κλπκλπ έθεσε και το "αριστερό " Δράσις-Αντίθεσις-Σύνθεσις , και αυτό έχει να κάνει και με την ...απειθαρχία του Έλληνα.Σου ανέφερα το παράδειγμα της Σπάρτης , όπου ο Βασιλεύς "κοίμησε " τον νόμο για μια μέρα , ΟΧΙ Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ , ή θα σου αναφέρω και την απειθαρχία του Θεμιστοκλή πριν την ναυμαχία της Σαλαμίνας , όπου μάλιστα για να είναι και σίγουρος έστειλε τον υπηρέτη του στον Ξέρξη με το μήνυμα , κύκλωσε τα ελληνικά πλοία , ετοιμάζονται να την .... κάνουν , και εκ του αποτελέσματος αργότερα δικαιώθηκε .Αυτή η δημιουργική απειθαρχία είναι που περιγράφω και είναι καθαρά ελληνική . Εξάλλου νόμος σημαίνει μοίρασμα μέσα στην κοινότητα , οι Δυτικοί είναι που με το Lex κατάλαβαν απλώς μία Διάταξη !Όπως ακριβώς εκφράστηκαν για τον κόσμο αργότερα πως πρόκειται για ένα καλοκουρδισμένο μηχάνημα , ό,τι θα περίμενε κανείς από γερμανικά φύλα!Συμφωνώ μαζί σου πως ΔΕΝ παραβαίνουμε τον νόμο για ΙΔΙΟΝ συμφέρον ΑΛΛΑ ναί τον παραβαίνουμε όταν αυτή μας η ενέργεια αποσκοπεί στο γενικό καλό !Φαντάσου το 1912 τον Ελληνικό στρατό έξω από την θεσσαλονίκη , και ο διοικητής να παίρνει την εντολή να σταματήσει !Πως παρέβη και δεν παρέβη τον νόμο ; Πως η Θεσσαλονίκη ντύθηκε ξανά γαλανόλευκη; Μάζεψε τους στρατιώτες και τους λέει : Εκείνος πάνω στα τείχη που μας φωνάζει ελάτε ο Αγ.Δημήτριος δεν είναι ; Τί να πουν τώρα τα φανταράκια .Όχι; Μάλιστα κύριε δοικητά φωνάζουν . Και μετά απολογήθηκε ο Έλλην διοικητής . Είχα εντολή ανθρώπινη να σταματήσω , και εντολή θεϊκή να συνεχίσω . Ποιόν να άκουγα ;Άνθρωπο ή Θεό : Προτίμησα Θεό !
    β)Συμφωνώ για την ηθική και αυτό λέω και εγώ :η ανθρώπινη αλλάζει , ΑΛΛΑ μέσα σου έχεις την ΑΠΟΛΥΤΗ φωνή , αυτήν καμμιά φορά δεν πρέπει να την παρακούσεις , ακόμα και αν πάει κόντρα στην " κοινή γνώμη " ,
    γ)Συμφωνείς στην ουσία με την πρόταση για δημιουργία ΜΙΚΡΩΝ κοινοτήτων , συμφωνώ πως η πρόταση είναι ουτοπική σε μεγαλουπόλεις , ΚΑΙ εκεί βρίσκεται και το κλειδί , είναι οι μικρές κοινότητες που απογειώσανε τον ελληνισμό , και οι σχέσεις εκεί έχουν χρονική διάρκεια , για αυτόν τον λόγο σου βάζω την παιδεία και τον εραστή - ερώμενο ,
    δ)Το ΧΡΟΝΟΥ ΦΕΙΔΟΥ δεν πηγαίνει φυσικά στην προσφορά αγάπης , το εννοούσα ως φαίνεται εξαρτώμενο από την επαγγελματική ενασχόληση της φίλης Ανδρομέδας , πως , ο κάθε ένας από εμάς θα μπορούσε στο δικό του εππαγγελματικό περιβάλλον να γίνει εξίσου ευρηματικός και να προχωρήσει εκεί που ξέρει και καλυτερα τους 'όρους',οπότε η παρέμβασή του θα είναι αποτελεσματική , παρά να ψάξει 1000 διαφορετικές οργανώσεις που κατά την άποψή μου θα ήταν χάσιμο χρόνου , τέλος κάτι για την αιμοδοσία :Αναφέρομαι πως οι επικυρίαρχοι χρησιμοποιώντας μέσω των ΜΜΕ μία πράξη αλτρουϊσμού , προσπαθούν να περάσουν σκοτεινά σχέδια ( τσιπάρισμα )
    ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΕ,
      α)Ουδόλως διαφώνησα μαζί σου περί μη αρτιότητος και τελειότητος των ανθρωπόπνευστων νόμων. Εμμένω στο ότι το «δικαίωμα» στην τροποποίηση ή κατάργησή τους, δεν μπορεί να υπάρχει στον κάθε έναν που κατά την κρίση του μπορεί να θεωρεί ότι θίγεται το δημόσιο (έστω) όφελος! Το «δικαίωμα» αυτό πρέπει να παρέχεται μόνο σε θεσμοθετημένες διαδικασίες, ώστε οι νόμοι να προστατεύονται από την αυθαίρετη καταστρατήγησή τους. Το παράδειγμά σου με τον βασιλέα της Σπάρτης, επιβεβαιώνει την δική μου θέση. Δηλαδή την θεσμική (έστω και στιγμιαία) επενέργεια πάνω στην εφαρμογή του νόμου (αναστολή του), αφού αυτή δεν έγινε από οποιονδήποτε, αλλά από τον ίδιο τον βασιλέα! Ο Θεμιστοκλής επίσης δεν παραβίασε νόμο, αλλά συμφωνία και κανόνες συνεργασίας. Εννοείται ότι η εφαρμογή των νόμων δεν πρέπει να καταπνίγει την πρωτοβουλία και την καινοτομία. Συμφωνώ και γνωρίζω την άναρχη φύση του Έλληνα, καθώς σε αυτήν οφείλεται και η πολιτισμική του πρωτοπορία και εξέλιξη. Όμως οι Έλληνες παντού και πάντα, σέβονταν και υπερασπίζονταν την νομιμότητα, αφού είχαν πλήρη αντίληψη του ρόλου της στην κοινωνία, ως θεματοφύλακας αυτής! Νόμος δεν είναι ακριβώς το «μοίρασμα» μέσα στην κοινωνία. Νόμος είναι ο θεσμοθετημένος κανόνας δικαίου που ρυθμίζει της σχέσεις των μελών μιας κοινωνίας. Αν θες να εμπλέξουμε τον όρο «μοίρασμα» σε αυτόν, τότε ο νόμος βοηθά και στον επιμερισμό των ρόλων των μελών της κοινωνίας (νόμος=νομή=κατανομή=επιμερισμός αν και «νομή» σημαίνει και εξουσία σε κάποιο πράγμα). Το ότι κάποιες φορές η καταστρατήγηση των νόμων, επέφερε θετικά αποτελέσματα, δεν τεκμαίρεται ότι πρέπει να γίνει γενίκευση και θεσμός η κατά το δοκούν εφαρμογή τους. Γιατί αν υπάρχουν 4-5 θετικά παραδείγματα, υπάρχουν και χιλιάδες αρνητικά. Ας μην είμαστε ακραίοι και υπερβολικοί. Είπαμε, άναρχη φύση, σημαίνει ανατροπή για το καλύτερο, όχι ανατροπή για το χάος. Αυτό οι Έλληνες το σέβονταν και το διαφύλατταν ως κόριν οφθαλμού.
      β) Αν θέλεις να ακούς την φωνή μέσα σου, είναι δικαίωμά σου. Οι ηθικοί κανόνες μιάς κοινωνίας δεν είναι εφήμερες αξίες που προκύπτουν από καπρίτσιο, αλλά στηρίζονται στην συλλογική εμπειρία του λαού που την φέρει και λειτουργούν προστατευτικά για αυτούς. Αν κάποιος επιθυμεί να αποκλείνει από αυτούς πράττοντας όπως η συνείδησή του του επιβάλει, τότε (καλώς) μένει έκθετος στην βορά του λαού και την αποβολή του από την κοινωνία. Είπαμε, μηχανισμός προστασίας της κοινωνίας.
      γ) Όχι δεν συμφωνώ στην δημιουργία μικρών κοινοτήτων. Αυτό μπορούσε να συμβεί πριν χιλιάδες χρόνια. Τώρα είναι αδύνατον. Εξάλλου στην αρχαιότητα, οι μικρές κοινότητες, δεν ήταν και τόσο μικρές που να συμβαίνει αυτό που λες. Στις πόλεις κράτη της Ελλάδας, οι συμπεριφορές των ανθρώπων έμοιαζαν περισσότερο με την σημερινή, παρά με την ουτοπική που ευαγγελίζεσαι. Αυτό που λές επιμένω μπορεί να συμβεί σε μια μεγάλη οικογένεια, για παράδειγμα. Και το παράδειγμα περί εραστή-ερωμένου αφορούσε την σχέση μεταξύ δύο ατόμων, ουχί περισσοτέρων. Ας μην παραβιάζουμε την ανθρώπινη φύση…
      Φιλικά,
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  18. OΙ ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΚΥΡΙΕΣ ΤΩΝ ΠΛΟΥΣΙΩΝ ΚΥΡΙΩΝ ΚΑΝΟΥΝ "ΑΓΑΘΟΕΡΓΙΕΣ" ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΣΣΕΥΜΑ ΤΟΥΣ, ΒΑΣΙΚΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΞΕΠΛΥΜΑΤΟΣ ΜΑΥΡΟΥ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΥΜΑΊΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΛΗΣΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΕΩΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ.. ΕΝΤΩΜΕΤΑΞΥ ΜΕΤΑ ΤΙΣ "ΑΓΑΘΟΕΡΓΙΕΣ" ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΚΟΝΟΜΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ...ΚΑΙ ΑΛΛΑ..ΚΑΙ ΑΛΛΑ..ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΜΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Η ΑΠΛΗΣΤΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΑΚΟΡΕΣΤΗ ΟΡΕΞΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΛΟΥΤΟ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΔΥΝΑΜΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ..ΕΝΤΩΜΕΤΑΞΥ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙ ΕΙΚΟΝΙΣΜΑΤΑ ΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΕΙΚΟΝΙΣΜΑΤΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΟΥΝ ΕΤΣΙ ΝΟΜΊΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΤΗ ΣΚΑΠΟΥΛΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΒΓΑΛΟΥΝ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ ΚΟΣΜΟ, ΕΠΕΙΔΗ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ.. ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.