Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023

Καλά Χριστούγεννα και καλή Πρωτοχρονιά

 


ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ 
ΥΓΕΙΑ, ΑΓΑΠΗ, ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑ
ΛΥΚΙΟΣ.

13 σχόλια:

  1. Καλημέρα, Καλές Γιορτές σε όλους.
    Aya

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή χρονιά σε όλους!
    Λυκιε στη δική σου ευχή έχεις ξεχάσει το Υ στη λέξη ΕΥΔΑΙΜΟΝΊΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λύκιε, όλα καλά; Είσαι καλά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι κάνει ο Καταχθόνιος Δαίμονας; Μήπως ήρθε ο καιρός να επανέλθει στις επάλξεις με κάποιο πρόσφορο άρθρο για σχολιασμό; Οι εξελίξεις καλπάζουν κι οι άνθρωποι έχουν ανάγκη να συγχρωτιστούν και να φυτέψουν σπόρους καλούς καγαθούς. Οι καιροί ου μενετοί. Έχει πάντα μέγιστη σημασία η παρακαταθήκη που αφήνουμε στις επόμενες γενεές.

    Ανδρομάχη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Ανδρομάχη, ο Καταχθόνιος Δαίμονας έχει ήδη αφήσει την δική του παρακαταθήκη στις επόμενες γενεές, όσο τουλάχιστον διατηρείται το αρχείο του ανοιχτό στον κυβερνοχώρο.
      Ελπίζω στο δυσοίωνο μέλλον που διαγράφεται, να μην κριθεί απαγορευμένο το περιεχόμενο και καταργηθεί ως ακατάλληλο!
      Ωστόσο, όσες προσπάθειες και αν έκανα τελευταία με διάφορα επίκαιρα άρθρα, Αναψυκτήρια, κτλ., δεν υπήρξε ανταπόκριση από τους σχολιαστές, οπότε στράφηκα σε άλλον τρόπο διάδρασης με τους ανθρώπους, δηλαδή μέσω των γνωστών μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

      Ο Καταχθόνιος Δαίμων παραμένει ανοιχτός για όποιον επιθυμεί διάλογο επί των θεμάτων της επικαιρότητας ή της φιλοσοφίας και μπορεί να προτείνει άρθρα για δημοσίευση και ανάλυση.
      Είμαι πάντα εδώ, για όποιον το επιθυμεί.

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  5. Καλησπέρα Λύκιε. Μα το αρχείο καλύπτεται και σε ιδωτικο server οποτε δεν τιθεται θέμα να χαθει.
    Aya

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Aya, το αρχείο του ιστολογίου δεν μπορεί να εξαχθεί σε ιδιωτικό server απ΄όσο γνωρίζω, διότι ανήκει στον Blogger της Google και δεν διατίθεται τρόπος αντιγραφής του.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  6. Πολλά θέματα με προβληματίζουν στην κοινωνία μας Λύκιε αλλά κυρίως η βία ανηλίκων. Δεν προλαβαίνει να ξεχαστεί μια είδηση ανήλικης παραβατικότητας και αμέσως μας σερβίρουν την επόμενη τα βρωμοκάναλα! Έχω την εντύπωση ότι δημιουργούν επίτηδες εθισμό με τις εικόνες που εισάγουν στα σαλόνια μας. Έχω τρία αγόρια και τρέμω τον μιμητισμό που μπορεί να προκαλέσει η υπερπροβολή!

    Παλιόφιλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανοίγεις τεράστιο θέμα, αγαπητέ Παλιόφιλε!
      Η βία των ανηλίκων προωθείται σκοπίμως από το πολιτικό σύστημα, μέσα στο γενικότερο πλαίσιο της τρομοκράτισης, του φόβου και της απόγνωσης της κοινωνίας.
      Ζητούμενο σε αυτή την φάση, είναι οι κοινωνικές συγκρούσεις και το χάος.
      Οι νέοι ενθαρρύνονται στην βία, μέσω των μουσικών προτύπων, των βιντεοπαιχνιδιών και της εξύμνησης της βίας, ως στοιχείο κοινωνικής αντίδρασης και συμπεριφοράς.
      Η καθημερινή αναπαραγωγή από τα ΜΜΕ, των περιστατικών βίας και ιδιαίτερα των ανηλίκων, δημιουργεί με αποφατικό τρόπο, πρότυπο μίμησης για τους νέους που θεωρούν την βία έναν τρόπο έκφρασης, δύναμης και εξουσίας πάνω στους άλλους!
      Ο νέος που δεν σκέφτεται ενοχικά για την βία, την υιοθετεί και την ενσωματώνει στην κοινωνικότητά του, αναπαράγοντας το πρότυπο που ακούει και βλέπει γύρω του.
      Ο εθισμός στην βία, όχι μόνο δεν βρίσκει ηθικό ανάχωμα στην νεολαία, αλλά τους οπλίζει με άλλοθι για τις κοινωνικές συγκρούσεις που έρχονται και που θα γίνουν με ακραία βία.
      Οι έφηβοι σήμερα, μεγαλώνουν σε ένα περιβάλλον που ήδη διαγράφεται δυστοπικό, αφού βίωσαν και βιώνουν αποκλεισμούς, περιορισμούς (καραντίνα), υποχρεωτικότητες, φασιστική επιβολή των μειονοτήτων, επίθεση στον θεσμό της οικογένειας και της πατρίδας, μηδενισμό όλων των ηθικών αξιών και στρέβλωση της λογικής, χάριν της παράνοιας.
      Είναι αναμενόμενη η απόγνωση των εφήβων όταν το μέλλον τους διαγράφεται ζοφερό, όπως και το να βρίσκουν καταφυγή στην προστασία της ομάδας, η οποία τους εξασφαλίζει δύναμη, ταυτότητα και σκοπό. Ο οπαδισμός και ο φανατισμός είναι πλέον κανόνας!

      Σε αντιστάθμισμα όλων αυτών των προκλήσεων, είναι η οικογένεια και οι ηθικές αξίες που εκπορεύονται μέσα από αυτήν. Αν είσαι παρών και δίνεις το προσωπικό παράδειγμα με την σωστή σου στάση, ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζεις ως γονέας μια συναισθηματική σταθερότητα και αρμονία μέσα στο σπίτι σου, τότε τα παιδιά σου θα έχουν σημείο αναφοράς εσένα και δεν θα παρεκκλίνουν σημαντικά, χωρίς να σημαίνει αυτό, ότι δεν θα αποπειραθούν να δοκιμάσουν και να πειραματιστούν με το αντίθετο.

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  7. Καλά και τα γνωστά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δε λέω, αλλά τα ιστολόγια έχουν ειδικό βάρος ένεκα της ιστορίας που κουβαλούν και των σχολιαστών που την έγραψαν και κυρίως την ανέλυσαν με τον ιδιαίτερο τρόπο του ο καθείς εν αντιθέσει των σπαραγμάτων που κατακλύζουν τα τουϊτο-ινσταγκραμο-τικτοκο-φατσοβιβλια! Και ο Καταχθόνιος Δαίμονας στο μεσουράνημά του χάρισε πολύτιμες στιγμές και θησαυρούς γνώσεως στους αναγνώστες και σχολιαστές του. Μακάρι να υπάρξει φωτεινή συνέχεια.

    Αγαπητέ Παλιόφιλε, έθιξες ένα πολύ επίκαιρο και καυτό θέμα. Η αιτία για τη βία των ανηλίκων που βαίνει διαρκώς αυξανόμενη είναι τόσο ευρύτατα πολυπαραγοντική που αν και ο Λύκιος την οριοθέτησε τρόπον τινά εντός μερικών πλαισίων, χρειαζόμαστε ολόκληρη διατριβή για να την ερμηνεύσουμε και να την εξετάσουμε λεπτομερειακά.
    Πολύ φοβάμαι ότι το ποτάμι δεν έχει πλέον γυρισμό και μόνο κορύφωση των κρουσμάτων θα αναμένουμε. Πολιτική βούληση για ρηξικέλευθες τομές στην Παιδεία και στην Δικαιοσύνη ως δύο από τους βασικότερους Πυλώνες αναμόρφωσης της κοινωνίας δεν υπάρχει. Όλα επαφίονται στην ατομική βούληση καθενός εκάστου γονέα/κηδεμόνα να μπολιάσει τα παιδιά του με τις κατάλληλες Ηθικές Αξίες και Αρχές.

    Ανδρομάχη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπερα και απο μενα,
    Αν και ο αγαπητος διαχειριστης εχει την διαθεση, με μεγαλη μου ευχαριστηση θα συμμετειχα σε ενα νεο κυκλο ΚΔ. Λυκιε, θα ηθελα να σε παρακαλεσω να μας ανοιξεις ενα φρεσκο Αναψυκτηριο-Στοχαστηριο για να καταθεσουμε τις οπτικες μας για την επικαιροτητα και οχι μονο

    Η βια των ανηλικων εχει σαφως πολλες οπτικες, κατα βαση ομως δεν ειναι τιποτα αλλο απο μια αδεξια προσπαθεια να βρει εκφραση μια νεα ασταματητη ενεργεια για τον νεο ανθρωπο, η αναδυομενη σεξουαλικοτητα του. Δεν μπορει να υπαρξει ουσιαστικη αποτροπη της, μονο διοχετευση της σε δημιουργικες εργασιες ή φυσικα υγιη συντροφικη σχεση.

    Αν αναφερομαστε σε εφηβους, τοτε η οικογενεια μπορει να προσφερει μονοπατια εκφρασης αυτης της ενεργειας οπως τον αθλητισμο ή πολιτισμο, βασει του "Αιεν αριστευειν και υπειροχον εμμεναι αλλων" και με αξιες οπως αυτη του "Ευ αγωνιζεσθαι"

    "Πολύ φοβάμαι ότι το ποτάμι δεν έχει πλέον γυρισμό"
    Σπανιως, αυτο ειναι αληθες. Ακομα ομως και σε αυτες τις ελαχιστες πραγματικα περιπτωσεις, δεν υπαρχει καν λογος να καταβαλεις προσπαθειες να γυρισεις ενα ποταμι πισω,
    οταν μπορεις απλα να το κατευθυνεις προς ενα διαφορετικο σημειο και να εκμεταλλευτεις την ορμη του, μεσω μια στοχευμενης παρεμβασης.

    Αν δεχτουμε πως η βια των ανηλικων βαινει διαρκως αυξανομενη, τοτε ειναι σαν να εχουμε μια κατσαρολα που βραζει, το καπακι της οποιας καποια στιγμη θα εκτιναχθει. Μπορεις σαφως να μειωσεις την ενταση της φωτιας, αν υποθεσουμε ομως πως αυτο ειναι ανεφικτο, τοτε βρισκομαστε σε ενα σημειο καμπης. Για να μην το κουραζω, μπορεις απλα να βαλεις μακαρονια να βραζουν και αν η φωτια ειναι μεγαλυτερη, βαλε φαγητο να μαγειρευεται για ωρες, μην σβησεις καν την φωτια, περιττο, εκμεταλλευσου την

    Joker

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.