Τρίτη 9 Απριλίου 2019

Ακάσα, ο Αιθέρας των αρχαίων Ελλήνων

Ας δούμε όμως εν αρχή τι είναι τα Ακασικά Αρχεία:
Στον ανατολικό εσωτερισμό ο συμπαντικός χώρος, στον οποίον ενσωματώνεται ο συμπαντικός νους, ονομάζεται ακάσα.
regareeeeeeeee
Το Ακάσα είναι η μητέρα του κόσμου, ο κοσμικός αιθέρας του Ησίοδου για να καταλάβετε καλύτερα το τι είναι, όπως και τα  δέκα πέπλα των Μάγιας είναι η ίδια ουσία το Ακάσα. Το ακάσα λοιπόν δεν είναι τίποτε άλλο για τους Ινδουιστές παρά η πνευματική ουσία που διαπερνά το σύμπαν για να του δώσει μορφή. Τη λέξη akash ή akasha συναντάμε στη Σανσκριτική, Ινδουιστική και Ουρδική γλώσσα και εννοιολογικά σημαίνει διάστημα, κενό, ουρανός, στερέωμα και αιθέρας. Στην Εσωτερική ορολογία akasha είναι << ένα πεδίο ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας >> που βρίσκεται αμέσως << πιο κάτω >> από τις κατώτερες περιοχές του Αστρικού κόσμου και μέσα στο οποίο κολυμπάει το Υλικό Επίπεδο, όπως κολυμπάει το ψάρι μέσα στο νερό. Η περιοχή αυτή ονομάζεται και Ηλεκτρομαγνητική Περιοχή ή Αιθερική Περιοχή ή Αιθερικός κόσμος και αντιστοιχεί στον Άδη των αρχαίων Ελλήνων!
Αυτό το << πεδίο ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας >>, γέννησε και διατηρεί τον Υλικό κόσμο και κάποτε, όπως λένε οι μυστικιστικές παραδόσεις θα συσταλεί και θα εξαφανιστούν όλα τα νεφελώματα, οι γαλαξίες, τα ηλιακά συστήματα και οι πλανήτες που τον αποτελούν, για να μεσολαβήσει ένα χρονικό διάστημα προ δημιουργικής κατάστασης και να υπάρξει πάλι μία νέα Θεϊκή Δημιουργία!!!! ( Διάλυση και μεγάλη Διάλυση της Ινδουιστικής παράδοσης )!!! Στον χριστιανισμό στο κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο γράφει στο Α΄ κεφάλαιο, στίχος 1 Περιγράφεται από τον ευαγγελιστή αυτή η ακασική γνώση με τη φράση: εν αρχή ήτο ο λόγος και ο λόγος ήτο παρά το θεό και ο θεός ήτο ο λόγος!
O Ρούπερτ Σέλντρεϊκ είναι ο διάσημος βιολόγος του Kέμπριτζ και συγγραφέας ο οποίος ανέπτυξε την υπόθεση των λεγόμενων μορφογενετικών πεδίων με συναφή έρευνα και δημοσιεύσεις, σε θέματα σχετικά με την ανάπτυξη και συμπεριφορά των ζώων και των φυτών. Σύμφωνα με αυτήν τη θεωρία,  όλες οι πληροφορίες -είτε αυτές αφορούν γεγονότα και ιδέες είτε συνήθειες, συναισθήματα, μορφές ή γαλαξίες και τη δομή του DNA- είναι αποθηκευμένες σε ένα πεδίο που, όπως το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο, βρίσκεται παντού. Έτσι, τίποτα δεν χάνεται στο σύμπαν, ούτε ακόμα κι αν “πεθάνει”! Μπορεί να μετατραπεί από ύλη σε ενέργεια, αλλά δεν θα χαθεί. Το ίδιο ισχύει και για τις σκέψεις μας! Εμείς μπορεί να τις αντιλαμβανόμαστε σαν κάτι φευγαλέο και εφήμερο, όμως έχετε αναρωτηθεί, αλήθεια, πού πάει κάθε σκέψη που κάνουμε όταν παύουμε να τη σκεφτόμαστε!;! Χάνεται άραγε ή μήπως καταγράφεται κάπου!;!  Και οι πράξεις και τα έργα μας, ολόκληρο το παρελθόν μας, κατοικεί μόνο στη μνήμη μας ή μήπως είναι επίσης καταγεγραμμένο κάπου στο σύμπαν!;!
 Για τον Ρούπερτ Σέλντρεϊκ αλλά και για την αρχαία φιλοσοφική και μεταφυσική σκέψη οι απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα ήταν σαφείς: τα πάντα, όλα όσα έγιναν και ειπώθηκαν, ακόμα κι όσα σχηματίστηκαν ως σκέψεις ή επιθυμίες μέσα στο νου των ανθρώπων όλων των εποχών, καταγράφονται συνεχώς σε ένα είδος συμπαντικού αιθερικού αρχείου, στο οποίο η ινδική φιλοσοφία έχει δώσει το όνομα  <<Aκασικά Aρχεία >> .
o-galaksias-mas-pleei-se-enan-axanh-paradeiso
Ο Πλάτωνας χρησιμοποιεί τη λέξη Αιθέρας με την έννοια που την είχε χρησιμοποιήσει και ο Ησίοδος παλαιότερα και που ταυτίζεται με την έννοια του Ακάσα, την πρωταρχική ουσία ή υπόσταση από την οποία πλάθονται όλα τα όντα. Είναι το ελαστικό και εύπλαστο ενεργειακό πεδίο στο οποίο ενοποιούνται όλες οι δυνάμεις! Όλα είναι κλιμακωτές αποκρυσταλλώσεις του ουράνιου φωτός ακάσα!
Θα έπρεπε να σταματήσω εδώ διότι όπως καταλαβαίνει κανείς έχει να κάνει με θέματα τα οποία ανέπτυξαν βραχμάνοι, ινδουιστές, βουδιστές…. Ενώ πρώτοι και καλύτεροι το είχαν αναπτύξει οι Έλληνες!!!! Ναι πρώτοι!!!! Με την ονομασια Αιθέρας!!!!
Για να δουμε λοιπόν:

Ετυμολογικά η σημασία της λέξεως Αιθήρ είναι το ανώτατο και καθαρότατο στρώμα του αέρος!!!! Παράγεται από το ρήμα αίθω που σημαίνει ανάβω, αναφλέγω, φέγγω, φλέγομαι, καίγομαι << αίθω γάρ ού μόνον το καίω, αλλά και το λάμπω >> ( Ευστάθιος Παρεκβολαί Είς Ιλιάδα Ψ 250 ). Άλλα παράγωγα της λέξεως είναι η αιθάλη, ο αιθίοψ, και πιθανώς η Αίτνα.
Ο Πλάτων στον << Κρατύλο >> ετυμολογεί την λέξη λέγοντας ότι παράγεται από «αεί θεί» που σημαίνει αυτό που κινείται συνεχώς (Κρατύλος 440 b. Από τα πανάρχαια χρόνια ο Αιθέρας είναι γνωστός στους Έλληνες. Ο Αιθήρ σύμφωνα με την αρχαία ελληνική γραμματεία είναι και το Πυρ που δίνει ζωή, είναι ο σπινθήρας της ζωής για κάθε πλάσμα.
Οι αρχαίοι Έλληνες γνώριζαν για αυτόν και τον συναντάμε από τους Ορφικούς και τον Όμηρο, μέχρι τον Αριστοτέλη και τον Πλωτίνο!! Ο Πλάτωνας, εκτός από τα τέσσερα γνωστά στοιχεία/ουσίες του Κόσμου – Γη, Αέρας, Πυρ και Ύδωρ – αναφέρει και την πέμπτη ουσία, την Πεμπτουσία, που είναι υπεραισθητή και διαπερνά τα πάντα.
Για τους Ορφικούς:
<< έν δέ δέμας βασίλειον, εν ώ τάδε πάντα κυκλείται, πύρ καί ύδωρ καί γαία καί αιθήρ.. .  >>
Ο Αριστοτέλης υποστήριζε πως εκτός από τα τέσσερα στοιχεία ( Γη, Ύδωρ, Αήρ και Πυρ) υπήρχε στη Φύση και ο Αιθήρ!!!! Σύμφωνα με την άποψη του ο ουρανός διέφερε θεμελιακά από τον κόσμο, καθώς αποτελούνταν από ένα πέμπτο στοιχείο, τον αιθέρα, που ήταν και η << πέμπτη ουσία >> της Φύσης ( εξού και η λέξη πεμπτουσία ).Ο Αριστοτέλης οδηγήθηκε σ’ αυτό το συμπέρασμα επειδή παρατήρησε πως όλα τα ουράνια σώματα είναι φωτεινά, διαγράφουν ατέρμονους κύκλους, είναι άφθαρτα κι αμετάβλητα. Επομένως κάποια άγνωστη μορφή ενέργειας θα έπρεπε να είναι υπεύθυνη γι’ αυτό! Βασική αρχή της αριστοτέλειας φυσικής είναι η άρνηση οποιασδήποτε ύπαρξης του κενού μέσα στον χώρο. Η ύπαρξη του κενού θεωρείται παράλογη, και ο Αριστοτέλης το αποδεικνύει με μια σειρά επιχειρημάτων, που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι κόσμος πρέπει να είναι ένας πλήρης και πεπερασμένος χώρος. Γενικά ο αιθήρ είναι για τους αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους η βάση της επιστήμης!
Το πρώτο που εδιδάσκετο ο ‘επιστήμων’ ( εκ του επι + ίσταμαι ), στα περίφημα ‘Ελευσίνια μυστήρια’  ήταν το ταξίδι στον αιθέρα. Ο μυημένος εδιδάσκετο την ‘αστρική προβολή’ ή ‘αστρικό ταξίδι’, δηλαδή την τεχνική του να βγάλει κανείς την ψυχή από το βιολογικό του σώμα, δηλαδή το ταξίδι του πνεύματος – ψυχής στον αιθέρα!!!!  Αυτοί ήταν οι πρώτοι ΕΠΙΣΤΗΜΩΝΕΣ, διότι έβλεπαν με τον οφθαλμό της ψυχής τους, τον ΝΟΥ ή ΝΟΑ, το βιολογικό τους σώμα , κάτω στη γη , καθώς έφευγαν στον αιθέρα. ΙΣΤΑΝΤΟ δηλαδή ΕΠΙ του βιολογικού τους σώματος!!!!
Ας δουμε με λίγα λόγια λοιπόν το τι ακριβώς είναι τα Ακασικά Αρχεία όπου ακόμα και την επιρροή  τους αντέγραψαν από τους αρχαίους Έλληνες..:
Οι επιστήμονες που υποστηρίζουν την θεωρία του Αιθέρα έχουν αποδείξει τις εξής αξιωματικές ιδιότητες του, σύμφωνα με τα ως τώρα δεδομένα:
Ο Αιθέρας υπάρχει παντού, γεμίζει όλο το σύμπαν, διαπερνά κάθε ύλη, είναι η πηγή κάθε ενέργειας, μεταβάλλεται σε ύλη ή μάζα… Εκπέμπει φως, αλλά είναι διαφανής. Δεν υπάρχει θερμότητα στον αιθέρα, δεν υπάρχει απώλεια ενέργειας. Ο Αιθέρας είναι ακίνητος, στάσιμος και αναπόδεικτος…!!!
Ανάμεσα στους επιστήμονες του 19ου αιώνα που υπεράσπιζαν τη θεωρία του Αιθέρα ήταν ο Никола Тесла, ( Νίκολα Τέσλα ), ο εφευρέτης του Εναλλασσόμενου Ρεύματος, που έφερε επανάσταση στην ηλεκτρομηχανική, καθώς και πάνω από 700 πρωτοποριακές ευρεσιτεχνίες. Ο Tesla θεωρούσε πως, << Ένας ασύρματος πομπός δεν παράγει ερτζιανά κύματα, τα οποία είναι ένας μύθος, αλλά ηχητικά κύματα στον αιθέρα, που συμπεριφέρονται με κάθε τρόπο σαν αυτά στον αέρα, εκτός από το ότι, λόγω της μεγάλης ελαστικής δυνάμεως και εξαιρετικά μικρής πυκνότητας του μέσου, η ταχύτητα τους είναι αυτή του φωτός >>.

Κοσμικός Αιθέρας!!!!
Αν και μέχρι τη νεότερη επιστήμη, οι ιδέες του Αριστοτέλη για το κενό και τον αιθέρα ήταν αναληθείς έως και αλλοπρόσαλλες, θα δούμε ότι σήμερα οι αντιλήψεις της σύγχρονης φυσικής επανέρχονται κατά κάποιο τρόπο στην Αριστοτέλεια φυσική! Ούτως ή άλλως οι σύγχρονοι αστροφυσικοί επιστήμονες αναφέρουν ότι το << κενό >> του διαστήματος δεν είναι και τόσο κενό μιας και εκεί υπάρχει η λεγόμενη << μεσοαστρική ύλη >> (τα υπολείμματα ύλης που δεν σχηματοποιήθηκαν σε κάποιο άστρο). Άρα λοιπόν αυτό που αποκαλούμε ως << διαστημικό κενό >> δεν είναι ακριβώς κενό!
Εν τούτοις όμως, σύγχρονες απόψεις που πηγάζουν από την Κβαντομηχανική, έρχονται να διαψεύσουν την αντίληψη αυτή και να αναστήσουν για ακόμα μία φορά την ιδέα του Αιθέρα!!!! Συνεπώς μεταξύ των χωρισθέντων ατόμων δεν υπάρχει απολύτως τίποτα!!!! Ούτε καν άδειος χώρος, έννοια που είναι απαράδεκτη, όπως είδαμε στον Αριστοτέλη!!!! Αφού μεταξύ των χωρισθέντων ατόμων δεν υπάρχει τίποτα, τότε θα αγγίζουν το ένα το άλλο και στην πραγματικότητα, ποτέ δεν θα έχουν χωρισθεί!!!! Το άτοπο αυτό αποτέλεσμα απαλείφεται με την εισαγωγή ενός νέου “στοιχείου”, μιας νέας μορφής ύλης, τόσο λεπτής που είναι πολλές φορές μη ανιχνεύσιμη, αλλά απαραίτητης ώστε να γεμίζει τον χώρο μεταξύ των ατόμων και να καθιστά εφικτό τον διαχωρισμό τους!!!! Η πέμπτη ουσία ή αιθέρας ή Πεμπτουσία, όπως ονομάστηκε μόλις στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, οφείλει τον ορισμό της στη διατήρηση της αυτοσυνέπειας της Δυναμικής και Κινητικής των σωμάτων και έρχεται να αντικαταστήσει την “παθολογική” έννοια του κενού!!!! Σύγχρονοι ερευνητές ( Δ. Δημόπουλος ) ερμηνεύουν το περίφημο << Ε >> που βρισκόταν στο ναό του Απόλλωνα στους Δελφούς, ως αριθμητικά παραπεμπτικό σ’ αυτήν ακριβώς την πέμπτή ουσία!!!! Λόγω της “λεπτής” υφής του, δικαιολογημένα ο Αιθέρας έχει συνδυαστεί και με την Ύλη και με το Πνεύμα!!!! Μάλιστα πιστεύεται ότι η αποπομπή του από τη σύγχρονη Επιστήμη έχει σαν έμμεσο αποτέλεσμα την αποπνευματοποίηση και της Επιστήμης και του ανθρώπου γενικότερα!!!! Από την άλλη, η Φυσική του Αιθέρα, που μεσουρανούσε τον περασμένο αιώνα, και που έχει απορριφθεί – δολίως κατά τη γνώμη πολλών – από τη σημερινή επιστήμη, οδηγεί σε αφάνταστες εφαρμογές, κάτι σαν θαύματα ας πούμε!!!! Διότι ο Αιθέρας είναι το υπόβαθρο – η μήτρα – από όπου ξεπηδούν η ύλη, οι ενέργειες όλων των μορφών και η ίδια η ζωή!!!!
Μήπως μπορούμε πλέον αν αντιληφθούμε ότι ο ΑΗΡ  με το ΑΙΘΗΡ  , σαν ιδεογράμματα διαφέρουν κατά το Ι και Θ που κραδάζουν ΕΙ Θ = ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ!;! Δηλαδή είναι η διάσταση που κινείται ο Θεός και τα πνεύματά του!;!
 

21 σχόλια:

  1. λύκιε, εδώ οι φίλοι σου οι λυκάωνες κάνουν το ίδιο λάθος που κάνουν σχεδόν όλοι όσοι επιχειρούν να ορίσουν τον αιθέρα. τον μπερδεύουν με το αστρικό... ενώ στην αρχή το ορίζουν κάπως σωστά --<< ένα πεδίο ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας >> που βρίσκεται αμέσως << πιο κάτω >> από τις κατώτερες περιοχές του Αστρικού κόσμου και μέσα στο οποίο κολυμπάει το Υλικό Επίπεδο--- , στην πορεία τον συγχέουν με το αστρικό λέγοντας ---Το πρώτο που εδιδάσκετο ο ‘επιστήμων’ ( εκ του επι + ίσταμαι ), στα περίφημα ‘Ελευσίνια μυστήρια’ ήταν το ταξίδι στον αιθέρα. Ο μυημένος εδιδάσκετο την ‘αστρική προβολή’ ή ‘αστρικό ταξίδι’, δηλαδή την τεχνική του να βγάλει κανείς την ψυχή από το βιολογικό του σώμα, δηλαδή το ταξίδι του πνεύματος – ψυχής στον αιθέρα!!!!--- και μάλιστα δεν μπερδεύουν μόνο το αιθερικό με το αστρικό πεδίο, αλλά συγχέουν και το πνεύμα με την ψυχή... δεν είναι εύκολοι και ξεκάθαροι όροι αυτά, αλλά είναι οι βασικοί ορισμοί για να προχωρήσει κανείς σε αναλύσεις που όλοι θα κατανοούν με τον ίδιο τρόπο, και αρχίζω να με βαριέμαι και γω με τις τόσες φορές που επαναλαμβάνομαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντιλαμβάνομαι τι λες. Έχεις δίκιο στο ότι συγχέει την ψυχή με το αστρικό σώμα. Στην αστρική προβολή, δεν φεύγει η ψυχή από το σώμα μας, αλλά το αστρικό φεύγει (παραμένει σε σύνδεση βέβαια) και κινείται στο αστρικό πεδίο.
    Η ψυχή είναι σε ανώτερο επίπεδο και από το αιθερικό, αλλά και από το αστρικό.
    Το πνεύμα-ψυχή ως μία ενιαία έννοια, δεν υφίσταται βέβαια...
    Άλλη η ψυχή και εντελώς άλλο το πνεύμα.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΛΥΚΙΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΡΑΙΑΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΕΑΜ Β ΥΔΡΟΧΟΟΣ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΨΗ ΕΡΩΤΩ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΔΙΑΒΑΖΩ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΣΟΒΑΡΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΣΤΟ ΚΑΤΑ [ΠΟΣΟ Ο ΤΡΑΙΑΝΟΥ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ, έχεις ξανακάνει νομίζω αυτή την ερώτηση και έχω απαντήσει.
      ΛΥΚΙΟΣ

      Διαγραφή
  4. Λέτε δηλαδή πως η ψυχή είναι από άλλο υλικό και όχι αιθέρας;
    Ασφαλώς για να υπάρξει η δυνατότητα να περάσουμε τις "εννέα Πύλες" του βασιλείου των σκιών, προαπαιτείται, εκτός από το να είμαστε αρκετά επαρκείς σε ευσέβεια, δυνατοί και αγνοί, να περικλείουμε το Φως των Δυνάμεων γιατί μ' αυτό θα ενωθούμε μαζί τους. Το αν το έχουμε όμως είναι άλλο θέμα και άλλο το ένδυμα ψυχή. Έτσι το καταλαβαίνω.

    ***
    Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΝΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητή Δέσποινα πολύ λογική η απορία σου.
    Αν και ο Αιθέρας βρίσκεται παντού μέσα στην ύλη, μέσα σε κάθε υποατομικό σωματίδιό της, ωστόσο υπάρχει και σε άλλες μορφές εκτός της πυκνής και απτής ύλης.
    Υπάρχει σε περισσότερο λεπτοφυές εκφάνσεις της ύλης, έξω απο την περιοχή των δικών μας αισθήσεων.
    Ένα ανθρώπινο σώμα, εκτός από την παχιά υλική του μορφή, έχει και πολλά παρόμοια, σε όλο και πιο λεπτοφυείς (μεγαλύτερης αραίωσης της ύλης) μορφές-σώματα που τα ονομάζουμε αιθερικά, ακριβώς επειδή σε αυτά ο αιθέρας βρίσκεται σε διαφορετικό σπιν (περιδίνηση) και δεν προκύπτει διαχωρισμένη σε στοιχεία ύλη.
    Φαίνεται σαν σκέτος αιθέρας που όμως έχει διάφορα χρώματα...
    Αυτό είναι το αιθερικό σώμα. Σε μεγαλύτερες αραιώσεις, λέγεται αστρικό και σε ακόμη μεγαλύτερες, βρίσκεται η ψυχή.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πάντως βρε λύκιε, έτσι πρέπει να στο πω τώρα αυτό, με το συμπάθιο κιόλας, σε τιμάει να ξέρεις το γεγονός ότι κρατάς ένα ας πούμε κάποιο επίπεδο στον χώρο σου, ενώ οι εμφανείς διαδικτυακές σου μπλογκοσυνδέσεις είναι μεγάλα σούργελα λέμε... θα περίμενε κανείς να παρασυρεσαι και συ, δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι λέει, αλλά μπράβο σου που δεν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ για την καλή κριτική σου. Όμως αυτό οφείλεται σε όλους τους συνδαιτυμόνες και όχι μόνο σε μένα. Μας αρέσει και θέλουμε να τον κρατάμε έτσι τον χώρο μας. Οι άλλοι ας ορίσουν τον δικό τους, σύμφωνα με τα δικά τους γούστα.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  8. Έχουμε ένα κλειστό σύμπαν με πάνω από 2 τρισεκατομμύρια τρισδιάστατους γαλαξίες. Με επιπλέον διαστάσεις αόρατες από τις αισθήσεις του υλικού τρισδιάστατου σώματος μας, με τα ακασικά αρχεία του, με τα Ηλύσια Πεδία του, με τα όλα του.  Δημιουργός ο αιθέρας και υλικό ο αιθέρας. Κι έξω από το σύμπαν τι έχουμε; Ας πούμε, επειδή τίποτα δεν γίνεται από το τίποτα, οτι έξω βρίσκεται η πηγή, δηλαδή κάτι που γέννησε τον αιθέρα. Ας το πούμε Θεός. Και η γνωστή ερώτηση κάθε μικρού παιδιού είναι: και ο Θεός πώς βρέθηκε; Πώς γεννήθηκε; Κι εγώ ο ενήλικος, του λέω με ύφος γνώστη και με βεβαιότητα. Είναι αγέννητος και προϋπάρχων. Και το ξεφορτώθηκα το ανήλικο. Τον εαυτό μου όμως πώς να τον ξεφορτωθώ;  Κι αυτά αν το σύμπαν είναι ένα. Δεν υπάρχει όμως μόνο ένα, αλλά πάρα πολλά σύμπαντα – συγκεκριμένα δέκα εις την πεντακοσιοστή, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική ιδέα που ανέπτυξε ο Δημήτρης Νανόπουλος, διακεκριμένος καθηγητής Φυσικής Υψηλών Ενεργειών του πανεπιστημίου του Τέξας A&M και τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.
    Η αλήθεια βρίσκεται εκεί έξω; 
    Αλήθεια πώς το αντιλαμβάνεστε; Πού βρίσκονται οι άλλες διαστάσεις, τα άλλα σώματα; Όταν κυκλοφορώ στο αστρικό πεδίο, πού βρίσκεται αυτό; κάπου έξω; κάπου μέσα; ή παράλληλα; Πρέπει να συστεγάζονται οι διαστάσεις. 
    Ένας θείος μου μου είπε ξυπνώντας: "Να, τώρα μόλις μπήκα πετώντας από την μπαλκονόπορτα. Αλλά πώς βγαίνεις;" 
    Αν ζούσε, θα του έλεγα, πρέπει να κοιμήσουμε το υλικό σώμα για να βγούμε. Είναι πολύ βαρύ για να το πάρουμε μαζί μας.

    ***
    Δ.

    Υ.Γ. Πες μας κοκκινοσκουφίτσα, πιστεύεις πως άλλη είναι η ουσία των σωμάτων από το αστρικό και πέρα, και όχι ο αιθέρας; Τι είδους ουσία είναι αυτή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι, θεωρώ ότι άλλη είναι η ουσία και όχι ο αιθέρας, όπως γενικότερα θεωρώ ότι άλλα είναι αυτά που οι περισσότεροι θεωρούν ότι είναι... θα πω μόνο κάτι τελευταίο για να το κλείσω γιατί δε θέλω να επεκταθώ άλλο: ο ευκολότερος τρόπος για να ζει κανείς, είναι απλά να ζει χωρίς να τον απασχολούν τετοια ζητήματα... σε περίπτωση που τον απασχολούν, ο επόμενος ευκολότερος τρόπος είναι να τα εξιδανικεύει όλα αυτά τα ζητήματα, να τον εξιτάρουν οι συνδέσεις με τα σύμπαντα και τα όλα, οι λάθος αντιστοιχίες ουσιών με άλλες φιλοσοφίες, τα φώτα, οι δάσκαλοι, οι μυημένοι, οι σκοποί, τα θεία μυστήρια, οι ψυχές που δεν υπάρχουν, τα παραμύθια που τρώει αμάσητα εν ολίγοις κι εν πολλοίς κι όμως διευκολύνουν τόσο πολύ την πορεία του... οτιδήποτε αφορά αμφισβήτηση, κριτικότητα και τα συναφή, δρόμοι δλδ που πηγαίνουν ανάστροφα είτε αυτό είναι λάθος είτε σωστό, δεν διευκολύνουν τον τρόπο ζωής κάποιου, αντιθέτως τον δυσκολεύουν κατά πολύ και μπορεί να είναι και αντιπαραγωγικοί σε βάθος χρόνου, με τον τρόπο που αντιλαμβάνονται οι άνθρωποι την παραγωγικότητα ως συνδετικό κρίκο του αγελαίου στοιχείου προς συνέχιση της ζωής... οπότε καταλαβαίνεις ότι μάλλον είναι περισσότερο σώφρον να εμμενει κανείς στους δυο πρώτους τρόπους, δια τούτον και φρονώ ότι καλύτερα θα είναι να συνεχίσετε μεταξύ σας τη συζήτηση :)

      Διαγραφή
    2. Δεν είναι αναγκαίο να αμφισβητούμε τα πάντα μέχρι να τα κατακτήσουμε εξ αρχής, διότι έτσι δεν θα μας φτάσουν ούτε χίλιες ζωές!
      Εξάλλου καμία συνείδηση δεν ξεφεύγει από το νοητικό μάτριξ που μας εγκαταστήθηκε, από την στιγμή της γεννήσεώς μας.
      Ποιος μπορεί να σκέφτεται εντελώς έξω από το νοητικό πλέγμα που έμαθε να λειτουργεί και να συνάπτει εξώκοσμες ιδέες;
      Το νοητικό μάτριξ που μας γαλούχησε το νου, στηρίζεται στην συλλογική συνάθροιση γνώσης.
      Λαμβάνουμε την σωρευμένη γνώση των προηγούμενων, για να την προωθήσουμε με την δική μας νοητική και βιωματική προσθήκη, στους επόμενους...
      Δεν αρχίζουμε απ΄το μηδέν.
      Ασφαλώς με αυτά τα εργαλεία, κρίνουμε, συγκρίνουμε και επιλέγουμε κατευθύνσεις, αλλά και δημιουργούμε νέες.
      Μέσα από αυτό το πρίσμα, μπορούμε να αμφισβητούμε ιδέες. Αν όμως απλά τις μηδενίσουμε αδυνατώντας να τις αντικαταστήσουμε με νέες και καλύτερες, τότε αντί να δομούμε, αποδομούμε την νοητικό οικοδόμημα του ανθρώπου.
      Κανένας άνθρωπος μόνος του στην φύση δεν μπορεί να αναπτύξει λόγο και νόηση.
      Μόνο συλλογικά μπορεί, διότι χρειάζεται την επι-κοινωνία για να ανταλλάξει εντυπώσεις και να κατανοήσει το περιβάλλον και τον εαυτό του.
      Αλλιώς δεν θα διαφέρει από ένα μοναχικό ζώο μέσα στην φύση.
      Το "αγελαίο στοιχείο", βοηθά τον αρχικό άνθρωπο να αναπτύξει λόγο και νόηση.
      Σαφώς και μπορεί στη συνέχεια να πάρει αποστάσεις από αυτό το στοιχείο, αφού κατακτήσει εκείνα τα νοητικά εργαλεία, που θα του επιτρέψουν να παράγει την δική του κοσμοθέαση και να την υποστηρίξει πειστικά.
      Σε κάθε περίπτωση όμως, αυτό απαιτεί την παραμονή στην συλλογικότητα και την επικοινωνία με αυτήν.
      ΛΥΚΙΟΣ.


      Διαγραφή
    3. αχ βρε λύκιε, αχ βρε λύκιε :) καλός χρυσός, αυτή σου τη δογματικότητα αν μπορούσες να τη μετριάσεις ολίγον τι, μπορεί και να γινόσουν πλατινένιος αχχαχαχα! χωρίς να έχω την πρόθεση να σου ασκήσω κριτική, ξες παρατηρώ ότι οι ας πούμε του τύπου σου έχετε την τάση να εμμένετε πεισματικά στο δικό σας οικοδόμημα, και όποτε συναντάτε οικοδόμημα άλλης γεωμετρίας ίσως και αντιγεωμετρίας, να το αντιμετωπιζετε ως μη οικοδόμημα, ως μηδενισμό... επίσης κάτι άλλο που παρατηρώ είναι ότι σπανίως χρησιμοποιείτε λέξεις όπως ίσως, μπορεί, ενδέχεται... λύκιε, πώς είσαι τόσο σίγουρος ότι υπάρχει μόνο μία πηγή συσσωρευμένης γνώσης; έχεις σκεφτει την περίπτωση αυτό που βλέπεις σε μενα ως μηδενισμό να πηγάζει ενδεχομένως από κάποια άλλη πηγή γνώσης; με την οποία μπορεί να μη συμφωνείς ή και να μην κατανοείς, ωστόσο να είναι υπαρκτή και αυτή σε κάποιο άλλο λέβελ άλλης υφής και σύστασης; εχεις σκεφτεί την περίπτωση να υπάρχουν ανθρωποι που βλέπουν άλλο μπλε από αυτό που βλέπεις εσύ; ποιος είναι αυτός που θα κρίνει ποιανού το μπλε είναι το σωστό ή το υπαρκτό; γιατί θεωρείς ότι η επικοινωνία είναι αποκλειστικό δικαίωμα του ανθρώπου και όχι άλλων μορφών ζωής ίσως και λεπτότερης ή διαφορετικής μορφής απο εκείνη που μπορείς να αντιληφθείς; και μιας και μιλάς για αποδόμηση, αλήθεια λύκιε ήθελα να σε ρωτήσω κάτι που πάντα ρωτάω ανθρώπους του τύπου σου όποτε έχω την ευκαιρία και πάντα λαμβάνω την ίδια απάντηση ή δεν λαμβάνω καθόλου: θα μπορούσες να κάνεις ντηλήτ σε ό,τι έχεις καταγράψει όλα αυτά τα χρόνια που είσαι μέσα στο νετ χωρίς να κρατήσεις μπακ απ;

      υγ* ξέρεις λύκιε, ο θυμόσοφος λαός λέει δείξε μου τον φίλο σου να σε πω ποιος είσαι... βλέπω ότι ανήρτησες άρθρο από γνωστό μπλόγκι στο οποίο δε θα σου κρύψω ότι για αρκετό διάστημα εύρισκα διασκεδαστικό να περνάω χρόνο τσιγκλώντας τους επίσης εθνοδογματικούς θαμώνες με το δικό μου οικοδόμημα που επίσης και εκεί δεν ήταν σε θέση να αντιληφθούν, ήταν ας πούμε ένα γενικότερο παλιότερο χόμπυ μου αυτό :) μέχρι βέβαια τη στιγμή που κάποιοι εξέλαβαν επί προσωπικού αυτή μου τη διαφορετικότητα και τότε σταμάτησε να είναι πλέον διασκεδαστικό εκεί... τελικά λύκιε, είσαι διασκεδαστικός τύπος ή όχι;

      Διαγραφή
    4. Μα δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι υπάρχει μόνο μια πηγή συσσωρευμένης γνώσης! Αντίθετα αναζητώ και άλλες πηγές και είμαι ανοιχτός σε κάθε τέτοια που θα αντικρίσω εμπρός μου.
      Δεν ξέρω σε ποια κατηγορία με εντάσεις και με βάζεις στο "εσείς", αλλά ελπίζω να μην είναι και πολύ απεχθής σε σένα και το δικό σου οικοδόμημα. Θα ήθελα να νομίζω ότι ανήκω στην κατηγορία "Λύκιος" και όχι σε κάποια περισσότερο κοινότυπη ...(χαχα)!
      Πάντως όταν μιλάω για μηδενισμό, δεν αναφέρομαι σε κάθε διαφορετικό οικοδόμημα ή αντιγεωμετρία. Αντίθετα με ενδιαφέρει πολύ η διαφορετικότητα, αρκεί να έχει περιεχόμενο.
      Μηδενισμό θεωρώ το κενό. Την αποδόμηση χωρίς λόγο, χωρίς επιχείρημα, χωρίς ουσία...
      Θέλω να ξέρω το σκεπτικό της κάθε άποψης, της κάθε ιδέας, της κάθε στάσης ζωής.
      Δεν μπορώ να δεχτώ όμως το απόλυτο τίποτα στην θέση της σκέψης.
      Άρα εσύ, δεν ανήκεις σε αυτό που εγώ θεωρώ κενό. Αντίθετα έχεις συγκροτημένη σκέψη και άποψη, την οποία έχεις κάνει στάση ζωής. Αυτό το εκτιμώ και το σέβομαι. Σε πολλά μάλιστα είμαι σύμφωνος. Και σε αυτά που δεν είμαι όμως, κατανοώ την φύση της διαφορετικότητας και την ποικιλία των αναγκών που καλύπτουν. Δεν κατακρίνω κανενός τις ιδέες και τι επιλογές.
      Εγώ ο ίδιος αλλάζω και γι αυτό, δεν μπορώ να είμαι απορριπτικός σε καμία ιδέα...
      Οι άνθρωποι που βλέπουν διαφορετικά το μπλε από μένα, έχουν περισσότερο ενδιαφέρον από αυτούς που το βλέπουν όπως κι εγώ.
      Επίσης ποτέ δεν ισχυρίστηκα ότι η επικοινωνία είναι αποκλειστικό δικαίωμα του ανθρώπου και όχι άλλων μορφών ζωής. Η επικοινωνία είναι φαινόμενο ακόμα και των φυτών, πόσο μάλλον και άλλων έλλογων οντοτήτων, που βρίσκονται σε πιο λεπτοφυή κατάσταση από τον άνθρωπο.

      Στο ερώτημά σου, έχω να σου απαντήσω ότι το έχω είδη κάνει αυτό που είπες. Έχω διαγράψει μεγάλο μέρος των δικών μου καταγραφών, όταν έκρινα πως δεν χρειαζόταν πλέον να υπάρχουν.
      Δεν ταυτίζομαι με τα γραπτά μου. Δεν αναγνωρίζω ιστορική αξία στις σκέψεις και τον λόγο μου.
      Τα λόγια σκορπούν στον αέρα και χάνονται. Οι πράξεις μένουν. Εξάλλου εγώ δεν είμαι ο Λύκιος. Ο Λύκιος είναι μέρος του εαυτού μου. Τον τελειώνω με την ίδια ευκολία που τον ξεκίνησα. Μέσα σε ένα δευτερόλεπτο.

      Το άρθρο που ανέρτησα, δεν προέρχεται από "φίλο"...
      Το ψάρεψα από ενδιαφέρον, όχι για την ανάλυση που αναπτύσσει, αλλά από κάποια ενδιαφέροντα σημεία που υπάρχουν και τα οποία θα μπορούσαν να τροφοδοτήσουν έναν νέο διάλογο.
      Ο διάλογος δεν είναι ανάγκη να ακολουθεί το σκεπτικό του αρθρογράφου, αλλά το σκεπτικό του κάθε σχολιαστή.
      Εξάλλου και αυτό το άρθρο, προέρχεται από μια "αιρετική" σκέψη, μη συμβατική, αντιγεωμετρική!

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    5. εχμ ναι οκ, αλλά θα πρέπει να παραδεχτείς ότι και συ και η παρέα σου έχετε μια κάποια δυσκολία αποδοχής της διαφορετικότητας, ιδίως όταν αυτή τείνει ή και συγγενεύει με τις ας πούμε πιο σκιώδεις πλευρές της θειότητας :) βεβαια αυτό δεν είναι σπάνιο, το έχω συναντήσει άπειρες φορές και πάντα εύρισκα διασκεδαστική αυτην την υπόκωφη φοβικότητα των ανθρώπων απέναντι σε οτιδήποτε σχετίζεται με τις αντιθετικές όψεις του φωτός... η κατηγορία που λέω ότι σε εντάσσω έγινε χάριν συζήτησης, ισως να μην είναι και ακριβώς ετσι όπως φάνηκε, εννοούσα όλους αυτούς που ερευνούν και καταθέτουν διδαχές κι απόψεις κι έχουν από χαμω κι ένα κάποιο πόπολο να χειροκροτεί αχχαχα! βεβαια εσύ οφείλω να ομολογήσω ότι είσαι εγκρατής αρκετά, ούτε και το παίζεις ιερέας του απόλλωνα ή του ερμού, οποτε ίσως να μην κατατάσσεσαι στην κατηγορία που λέω... ωστόσο και γι αυτην την κατηγορία έχω ενα μικρό παράπονο... δεν ξερω απο πού ξεκινάει η αρχή αλλά σχεδόν όλοι δείχνουν να κοπιάρουν κάτι ή κάποιον, υπάρχει αναμάσημα και κοινοτυπία στις όποιες αιρετικές αποψεις, λίγο δλδ να ασχοληθείς με το ζήτημα της μαύρης μαντάμ των ημερών θα δεις ότι όλοι της κατηγορίας στην οποία αναφέρομαι λένε πάνω κάτω τα ίδια, κάποιον μιμούνται ή και αναμασούν, είναι σπάνιο φαινόμενο να βρεθεί κάποιος με όντως πηγαίο λόγο και δικό του στίγμα, μου θυμίζει λίγο τον γενικότερο ξεπεσμό της τέχνης όπου όλοι κάποιον αντιγράφουν...καταληγω λοιπον στο ότι ακόμη και η αιρετικότητα είναι μορφή κινήματος, με κάποιον/κατι να προπορευεται και μια αγέλη να ακολουθεί ως ηχώ...

      Διαγραφή
  9. Μήπως θέλετε να πάρουμε μια γεύση της θεωρίας των μεμβρανών;
    Ορίστε:
    Σύμφωνα λοιπόν με αυτή τη θεωρία, το Σύμπαν στο οποίο ζούμε και έχει τρεις χωρικές διαστάσεις είναι «εμβαπτισμένο» σε ένα Υπερσύμπαν που έχει τέσσερις διαστάσεις. Η ονομασία της θεωρίας προήλθε ακριβώς από το γεγονός ότι το τρισδιάστατο Σύμπαν μας «πλέει» μέσα στο τετραδιάστατο Υπερσύμπαν όπως ακριβώς μια δισδιάστατη μεμβράνη ή ένα φύλλο χαρτιού πλέει σε έναν κουβά με νερό! Μαζί όμως με το δικό μας Σύμπαν μέσα στο Υπερσύμπαν (στον ίδιο «κουβά») πλέουν και άπειρα άλλα Σύμπαντα, το καθένα με τις δικές του ιδιότητες και νόμους! Κάθε φορά που δύο τέτοια Σύμπαντα συγκρούονται, εκλύεται ενέργεια και δημιουργείται ύλη, σύμφωνα με τη γνωστή σχέση του Αϊνστάιν Ε = mc2. Τότε τα «όντα» που ζουν πάνω στη μεμβράνη θεωρούν ότι έγινε μια «Μεγάλη Εκρηξη», ένα big bang, και αρχίζουν να αναρωτιούνται ποια ήταν η αιτία της και πώς εμφανίστηκε η ύλη από το τίποτε!

    ***
    Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλημέρα σε όλους,
    Πρόσφατα αντικρύσαμε την πρώτη φωτογραφία μιας μελανής οπής, Τι σχέση έχει αυτή όμως με το θέμα μας και τον άνθρωπο,
    Εφόσον όλα είναι κατ’ εικόνα του σύμπαντος τότε οι μελανές οπές θα πρέπει να υπάρχουν και μέσα μας. Ψάχνοντας λοιπόν βρήκα το παρακάτω άρθρο αλλά και δημοσιεύσεις επιστημόνων που ακριβώς συνδέουν την κοσμική μνήμη, με τον νου και την συνειδητότητα μέσω των φαινομένων των μελανών οπών και του ορίζοντα γεγονότων.
    https://www.scienceandnonduality.com/a-new-theory-of-consciousness-the-mind-exists-as-a-field-connected-to-the-brain/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. «Θα υποστήριζα όμως με όλη μου την δύναμη, με λόγια και με έργα, ότι αν πιστεύαμε πως πρέπει ν' αναζητούμε όσα δεν γνωρίζουμε, θα γινόμασταν καλύτεροι, πιο θαρραλέοι και λιγότερο νωθροί, παρά αν νομίζαμε πως ούτε είναι δυνατό να βρούμε όσα αγνοούμε ούτε πρέπει να τ ' αναζητούμε».

      Σωκράτης - Από τον διάλογο: Πλάτωνος - Μένων 

      ***

      Πολύ ενδιαφέρον το άρθρο. Μας άναψες λαμπάκια στον εγκέφαλο για τις σχέσεις νου-ύλης, συνείδησης και εγκεφάλου. Όποιος βαριέται να διαβάζει στα αγγλικά ας το μεταφέρει σε 2- 3 κομμάτια στην μετάφραση της Google.

      ***
      Δ.

      Διαγραφή
  11. Με εναν μαγικο τροπο ο ερωτας σου κτυπα την πορτα την στιγμη που το έχεις αναγκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. και μετά τα κόλλυβα, νάσουτα και τα κουφέτα! κύριε λυκοπρέσβη μου, μας κακομαθαίνετε... συμβαίνει πάντως καμια φορά, να θες τόσο πολύ να σε βρει, που κάνεις τα πάντα όλα για να τον βρεις εσύ, θεωρώντας ότι σε βρήκε αυτός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα, τι να σας κάνω! Εκφραστείτε ελεύθερα. Εγώ σας παρακολουθώ και σας απολαμβάνω...
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.