Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

21ο ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ-ΣΤΟΧΑΣΤΗΡΙΟ

Αποτέλεσμα εικόνας για ελληνικα μιραζ

Τους κανόνες τους ξέρετε, ξεδιπλώστε τις σκέψεις σας ελεύθερα...

53 σχόλια:

  1. Προσφάτως έφυγε από τη ζωη ένας κοντινός μου Άνθρωπος,ο οποίος κατάφερε να φτασει σε ένα επίπεδο πνευματικής τελείωσης. Ένας άνθρωπος με ηθος και αρχές, ένας λαμπρός επιστήμονας-γιατρος, ένας εξαιρετικός οικογενειάρχης πολυμελούς οικογένειας, υποδειγματικός σύζυγος και πατέρας! Αυτός ο άνθρωπος πετυχε την σύζευξη της επιστήμης με την Πίστη. Θεωρω ότι ειναι από τους ανθρώπους που εφτασε ίσως στη Θέωση. Δεν θα μπορούσα να βρω καλύτερο πρότυπο Ανθρώπου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν όντως αυτός ο άνθρωπος πέτυχε την θέωση και γνώριζες την ζωή του, τότε θα ήταν πολύ ωφέλιμο να μελετήσεις τον τρόπο που έζησε, την σοφία που επέδειξε και τις πράξεις που έκανε, ώστε να γίνουν παράδειγμα προς μίμηση και για σένα.
      Είναι πολύ σημαντικό να ζει κανείς, κοντά σε έναν άνθρωπο που πετυχαίνει την αυτοπραγμάτωση και τελικά την θέωση. Είσαι πολύ τυχερή.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  2. IRENE, ειναι εκπληκτικη η ωθηση που μπορει να προσλαβει ενας ανθρωπος απο καποιον που φωτιζει τον δρομο με το προσωπικο του παραδειγμα και αποτελει για μας πηγη εμπνευσης για αυτοβελτιωση. Ακομα μεγαλυτερη η ωθηση, αν ο ανθρωπος-φαρος ειναι κοντινος ή καρδιακος φιλος. Καθισταται ετσι το αγγιγμα πιο δυνατο.
    Χωρις να θελω να ανακοψω τον ειρμο σου να ξετυλιχθει περισσοτερο, και με την χαρα της αναμονης μαλιστα του να το επιχειρησεις αν το επιθυμεις, να παραθεσω κι εγω την συζητηση με μια καλη φιλη στο κυριακατικο τραπεζι για ενα αλλο θεμα, αυτο του "προσφυγικου".

    Παρατηρησε λοιπον, πως ενω η Ελλαδα συγκριτικα με άλλες ευρωπαϊκες χωρες ειναι "μικρη" εδαφικα και πληθυσμιακα, κραδασμικα ειναι η μονη που μπορουσε να δεχτει τους χαμηλους κραδασμους αυτων των υπαναπτυκτων φυλών. Επιχειρησε να περασει πισω απο την προφανη και γραμμικη σκεψη της προδοτικης πολιτικης, των οικονομικων και αλλων συμφεροντων και στημενων παιχνιδιων ως υπαιτιων για τις προσφυγικες ροες και εξηγησε πως η Ελλαδα εχει την ευκαιρια μεσα στην εξελικτικη πορεια του κοσμικου γιγνεσθαι να περασει συνειδητα πλεον, το δικο της πολιτισμικο αφηγημα σε λαους επιβαρυμενους απο βαρβαρικες πρακτικες και αντιληψεις αιωνων, ωστε οι λαοι αυτοι να ανεβουν ενα σκαλοπατι αντιγραφοντας σε βαθος χρονου τα δοκιμασμενα δικα μας εργαλεια. Με αυτον τον τροπο κι εμεις ως Ελληνες θα μπορεσουμε να ανεβουμε ενα σκαλοπατι ακομα, προς μια βελτιωμενη πολιτισμικη εκφραση λειαινωντας τα δικα μας εξογκωματα.

    Ο δυτικος πολιτισμος επαιξε εναν βρωμικο ρολο διεισδυωντας με προσχημα την αναβαθμιση της "υπαναπτυκτης ανατολης", πολλες φορες δημιουργωντας ο ιδιος ή εστω υποβοηθωντας κρυφιως τις δομες συντηρησης του σκοταδισμου, και αρα δικαιως δεχεται τις "καταστροφικες επιστροφες".

    Τις περισσοτερες φορες αναπαραγεται η ιδεα πως ο,τι ειδους εκπαιδευση και να παρεχει καποιος σε αυτους τους αλλοφυλους, "εμεις" και οι "αλλοι" δεν ειμαστε παρα σπορα διαφορετικων γεωργων και τιποτα δεν πετυχαινουμε εν τελει. Μηπως ομως η θεμιτη διαφορετικοτητα μετατραπηκε σε αγεφυρωτο χασμα οχι εξαιτιας των γονιδιακων μας καταβολων αλλά εξαιτιας καποιων νοων που αντιληφθηκαν νωριτερα τον νόμο της χειραγωγησης στον εσχατο βαθμο διαστροφης;

    Κατω απο τις καταλληλες συνθηκες, με πολλη υπομομονη, φροντιδα και αγαπη, υπο το βλεμμα προικισμενων φωστηρων, και στην ερημο βρισκεις νερο. Αποστολη ενος αξιόφωτου δεν ειναι η συγκρουση με τον φυλακισμενο για εξοντωση του, αλλά η προκληση του να τον φερει στο φως.

    Η γραμμικη συλλογιστικη εφερε βεβαια με την σειρα της στον νου τους αμεταβλητους, πεισματικα αναφομοιωτους ρομά. Η φιλη μου επεμενε πως η συγκεκριμενη κατηγορια ανθρωπων νομαδικης, απατριδος φυσεως, δεν επιθυμει και δεν μπορει να συγκριθει με λαους που εχουν το αισθημα του ανηκειν σε μια πατριδα-κρατος με καποιες, εστω υποτυπωδεις πολιτειακες δομες.
    Μηπως ομως τελικα αυτο δειχνει οτι η σπορα ειναι οντως διαφορετικη;
    Αν ναι, η "κακη" σπορα επιδεχεται με καποιον τροπο αναβαθμιση ή οχι;


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταρχήν η θεωση κάποιου ανθρώπου δεν μπορεί κανείς μας να γνωρίζει εάν επετεύχθη. Εξου και το ισως που εβαλα.Κρινουμε παντα με τα δικά μας μέτρα και σταθμά και στο κατά πόσο βρισκόμαστε διπλα του να εισπράξουμε τις δονησεις του, να παρατηρησουμε τη ζωή του και να αφουγγραστουμε την αυρα του.
      Αυτος λοιπον ο άνθρωπος μου δημιουργούσε σε κάθε μας συνάντηση ένα αισθημα ηρεμίας, αισιοδοξιας, αλληλεγγύης και υπομονής. Ο λόγος του απλός,περιεκτικος και συνάμα γεμάτος Αγάπη και σοφία.
      Για το θέμα του προσφυγικού είναι μια θεωρια_ σεναριο αυτό που ανέλυσε η φίλη σου που για την ώρα δεν με βρισκει και πολύ συμφωνη. Ως ανθρωπιστικη προσέγγιση το αποδεχομαι αλλά ρεαλιστικά δεν νομίζω ότι υπάρχει περιθώριο χρόνου να πειραματιστεί και άλλο η Ελλάδα.

      Διαγραφή
    2. "...εξου και το ίσως που έβαλες", αγαπητή IRENE, εξου και εγω έβαλα το "Αν όντως..." για την θέωση του φίλου σου!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  3. Βλεπω στην φωτογραφια ενα μαχητικο αεροσκαφος που ιπταται ανοδικως
    Σε μεταφορα στα καθημαςσυμβολιζει την ανθρωπινη υποσταση.
    Καθε ημερα καλουμαστε να πλοηγησουμε το ατομικο μας σκαφος με σταθεροτητα,τεταμενες τις αισθησεις μας και το σπουδαιοτερο με ευθυγραμμισμενα και ισορροπημενα τα τριπλα μας στοιχεια.
    Τον Νου ,τον Εγκεφαλο και την καρδια.Ο Νους ειναι η εδρα της συνειδησεως ο Εγκεφαλος ειναι ο επεξεργαστης πληροφοριων και η καρδια ειναι η εδρα του υποσυνειδητου μας η Ψυχης.Σε αυτη την πτηση μπορει να ειμαστε μονοι η να συμμετεχουμε με αλλους συγκυβερνητες εαν υπαρχει κοινος κωδικας που λεγεται Συμπορευση.Αυτα προς το παρον και αναμενω απο τους ευγενεις συνσχολιαστες την ευγενη συμμετοχη τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάτι σαν τους τρεις κίονες που έχει το νόμισμα της φωτογραφίας σου, αγαπητέ Κώστα;(για την ακρίβεια, τρεις δεξιά και τρεις αριστερά).
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Για να λειτουργησουν αρμονικα τα τριπλα μας στοιχεια θελει να γραψει πολλες ωρες πτησης ο πιλοτος του σκαφους. Χωροχρονικα λοιπον...υπαρχει ενας περιορισμος που κανει τον ανθρωπο ανυπομονο, φοβισμενο και επιρρεπη σε λαθη-αστοχιες.
      Με τον καιρο καταφερνουμε να βλεπουμε την μεγαλυτερη εικονα, την εξωδιαστατικη, που μας τραβα απο την αγνοια.

      Διαγραφή
  4. Αν ήμουν συνδαιτυμόνας στο Κυριακάτικο τραπέζι σου αγαπητή Ελένη, στην πρόταση της φίλης σου πως "η Ελλαδα, ...κραδασμικα ειναι η μονη που μπορουσε να δεχτει τους χαμηλους κραδασμους αυτων των υπαναπτυκτων φυλών", θα απαντούσα ότι δυστυχώς από πουθενά δεν προκύπτει αυτή η "αντοχή" της σε τέτοιους κραδασμούς!
    Όχι μόνο η Ελλάδα δεν αντέχει αυτούς τους πολύ χαμηλούς κραδασμούς τους, αλλά την αποσυντονίζει εντελώς.
    Συμβαίνει δηλαδή το ακριβώς αντίθετο:
    Όταν σε ένα σύστημα που κραδαίνεται σε Α συχνότητα, "εισβάλλουν" κραδασμοί Β συχνότητας και η διαφορά Α και Β είναι σημαντική σε μήκος κύματος και σε ισχύ, τότε η ιδιοσυχνότητα του συστήματος αλλάζει και το σύστημα καταρρέει.
    Αυτό που λέει η φίλη σου θα μπορούσε να ισχύσει, αν η εισβολή ήταν μικρής ισχύος (πολύ μικρός αριθμός εισβολέων μεταναστών), στιγμιαίος και μικρής διαφοράς μήκους κύματος (π.χ. αν η εισβολή γινόταν από πολιτισμικά παρεμφερούς με εμάς ανθρώπους, ας πούμε από την Πολωνία).
    Τότε θα μπορούσε το κραδασμικό δυναμικό της Ελλάδας, να απορροφήσει την εισβολή και να την μηδενίσει μετά από λίγο χρονικό διάστημα (ομογενοποίηση-εξισορρόπηση).

    Έτσι λοιπόν, όχι μόνο η Ελλάδα δεν ανεβαίνει κάποιο εξελικτικό σκαλοπάτι, αλλά κατεβαίνει αρκετά.
    Οι αρχαίοι μας πρόγονοι διαχώριζαν τους βάρβαρους από τους Έλληνες, ακριβώς για να διατηρείται διακριτή η διαφορά τους και να εμποδιστεί οποιαδήποτε ομογενοποίηση με αυτούς.
    Έδιναν άνισες και τρομερές μάχες, για να αποτρέψουν την όποια εισβολή και νόθευση του πολιτισμού τους, από ξένα στοιχεία.
    Ουδέποτε επέτρεψαν την μαζική εισβολή ξένων στον πατρογονικό χώρο των Ελλήνων, διότι γνώριζαν ότι μια τέτοια εισβολή, θα αλλοίωνε σημαντικά ότι κατάφεραν να κατακτήσουν στην μοναδική τους ιστορία!

    Η Ελλάδα δεν ευθύνεται για το βρώμικο ρόλο του "δυτικού πολιτισμού" των Ευρωπαίων.
    Η Ελλάδα δεν ανήκει στην Δύση, μα ούτε και στην Ανατολή. Αντίθετα αποτελεί Φωτοδότη πυλώνα του παγκόσμιου πολιτισμού, για όλα τα μήκη και πλάτη της οικουμένης, απέχοντας εξίσου από την Δύση και την Ανατολή.
    Οι Δυτικοί, επ΄ουδενί εκφράζουν το ελληνικό πνεύμα! Ουδέποτε οι Δυτικοί κατάφεραν να αγγίξουν την ουσία του ελληνικού πνεύματος, αλλά αντιθέτως το διαστρέβλωσαν με το τευτονικό και το παπικό τους πνεύμα. Μέχρι εκεί μπορούσαν, μέχρι εκεί έφτασαν!

    Είναι ελληνικό το:
    "Αποστολη ενος αξιόφωτου δεν ειναι η συγκρουση με τον φυλακισμενο για εξοντωση του, αλλά η προκληση του να τον φερει στο φως"

    Η "πρόκληση" δεν είναι "πρόσκληση" που μπορεί να έχει χωροχρονικό χαρακτήρα, αλλά μόνο πνευματικό. Η απόδραση από την φυλακή, έχει επίσης πνευματικό χαρακτήρα και όχι χωροχρονικό.
    Αυτό που έχει συμβεί σήμερα, είναι ότι ρυπαρά κύματα από την Δύση και την Ανατολή, πέφτουν λυσσασμένα επάνω στον αναμμένο Φάρο των Ελλήνων και προσπαθούν να τον σβήσουν.
    Αυτό γινόταν πάντοτε, με εξίσου μανιώδη τρόπο και από τις δυο πλευρές.
    Τα ρυπαρά κύματα, έρχονται από τα ερεβώδη βάθη του Χάους, που αντιμάχονται το Φως της Τάξης.

    Κάπου εκεί, εντοπίζεται και η φαινομενικά διαφορετική σπορά, αγαπητή Ελένη.
    Όλες όμως οι σπορές, υπηρετούν το ίδιο Θείο Σχέδιο και όλες αποσκοπούν στον ίδιο στόχο.
    Συνεπώς όλες οι σπορές έχουν το "εν δυνάμει" στην Αυτοπραγμάτωση και την Τελείωση.

    Το Φως θέλει να δώσει την ευκαιρία σε όλους, αλλά ο ελληνισμός χρειάζεται τον ζωτικό του χώρο αλώβητο για να συνεχίσει να υπάρχει. Αν χτυπηθεί στο υλικό του θεμέλιο, θα καταρρεύσει και θα χαθεί!
    Ο ελληνισμός έχει πνεύμα, ψυχή και σώμα. Ο Ναός του ελληνισμού, είναι η πατρίδα μας. Είναι ο φυσικός χώρος, μέσα στον οποίο αναπτύχθηκε ο ελληνισμός. Ο τελευταίος μπορεί να "συντηρείται" στα μυαλά των ανθρώπων της οικουμένης, αλλά γεννιέται και αναπτύσσεται ΜΟΝΟ στην ελληνική γη.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν ησουν συνδαιτυμονας μας, αγαπητε Λυκιε, θα ειχε ενδιαφερον η διαφορετικη θεαση και προσεγγιση του θεματος και μαλιστα επι του προφορικου! Χαχα! Στο γραπτο σου βγαζω το καπελο παντως!

    Θα επιχειρησω ωστοσο να δω μεσα απο τα μάτια της φιλης μου.

    Η Ελλαδα σωστα λες πως αποτελει σταυροδρομι Δυσης και Ανατολης.
    Λειτουργει ως ενδιαμεσος. Ειναι πομπος, ειναι και δεκτης. Ειναι Φαρος μα ειναι και Φιλτρο Συμφιλιωσης με ρολο βαρυ και υπευθυνο. Το συστημα δειχνει να αποσυντονιζεται και να καταρρεει αλλά ποιο τεραστιο οικοδομημα δεν κανει παταγο οταν γκρεμιζεται για να ερθει στην θεση του το νεο; Τι ειναι ομως αυτο που γκρεμιζεται; Και γιατι φτασαμε στην ξεθεμελιωση αν οι βασεις ηταν στερεες;

    «Αυτό που έχει συμβεί σήμερα, είναι ότι ρυπαρά κύματα από την Δύση και την Ανατολή, πέφτουν λυσσασμένα επάνω στον αναμμένο Φάρο των Ελλήνων και προσπαθούν να τον σβήσουν», γραφεις.

    Κανείς εχεφρων δεν ευχαριστιεται να κατακλυζεται η πατριδα του, ουτε να αλλοιωνεται απο ορδες ξενες και μαλιστα εχθρικες η ιδιοσυγκρασια του. Ομως, ποσο καλα αναμμενο διατηρησαμε αυτον τον Φαρο και την αποστολή;
    Αν η Ελλαδα βρισκεται υπο διωγμο για να χτυπηθει το Πνευμα της τωρα ειναι η ευκαιρια αυτο το Πνευμα να αναζωπυρωθει και να ανακτησει την Ακεραιοτητα του(μαζι και την εδαφικη). Οι λυσσαλεες επιθεσεις των ρυπαρων ενταθηκαν γιατι εμεις κλεισαμε τους προβολεις μας. Το σκοταδι δεν διεισδυει στο φως. Το αντιθετο συμβαινει.
    Υπο αυτο και μονο το πρισμα νομιζω αναγνωρισε τις δυσμενεις συγκυριες για την χωρα μας ως ευκαιρια ανατασης και ανθρωπισμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οτι είναι το κύτταρο για τον άνθρωπο είναι και ο άνθρωπος για την κοινωνία και την πατρίδα.
    Η τριπλή εξισορρόπηση της Λογικής της συνείδησης και της ψυχής δημιουργεί τα θεμέλια της ιδανικης πολιτείας.
    Δεν φταίν οι αλλοί που απαξιώσαν και κατέλυσαν την Ελληνική Πολιτεία αλλά ο ιδιος ο πολίτης που παραχωρήσε το δικαιώμα του πολιτεύσθαι και κοινωνείν σε αναξιου δημαγωγούς.
    Ακριβώς είναι αυτή η δυσαρμονιά Λογικής και Επιθυμίας που αρχισέ να καταστρέφει και την ψυχή μας με συνέπεια να λειτουργεί η καταθλιψή και ο αναχωρητισμός.
    Οτάν υπαρχούν συνένοχοι μέσα στο επισημό κράτος που διευκόλυνε τον εποικισμό από ανθρώπους με αλλότρια ήθη και έθιμα 'οταν στις δικές τους χώρες η ανθρωπινή αξία και ελευθερία δεν εχει καμία αξία ,οτάν εγκατέλειψαν την πατρίδα τους αντι να αγωνιστούν για καλύτερη ζωη δεν μπορει η Ελλάδα να τους αγγίξει πολιτιστικά πάρα μόνο προβάλλοντας Ισχύ και Πυγμή.
    Την ίδια ισχύ και πυγμή πρέπει να προβάλλουμε και στο εσωτερικό μέτωπο ωστέ δίκαια να θεωρούμαστε άξιοι συνεχιστλες του Οικουμενικού Ελληνισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητή Ελένη, σε αυτά τα θέματα είμαι αρκετά ετοιμόλογος...
    Θα τοποθετηθώ όμως εκ νέου, για να γίνω περισσότερο αντιληπτός.
    Η Ελλάδα είναι ο φυσικός χώρος (στο υλικό πεδίο), όπου γεννήθηκε και αναπτύχθηκε ο ελληνισμός και ειδικότερα το περίφημο ελληνικό πνεύμα (νοητικό πεδίο).
    Η Ελλάδα ως χώρος, διετέλεσε πολύ σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του ελληνικού πνεύματος, για πολλούς λόγους, που δεν είναι της παρούσας να αναλύσουμε.

    Ως χώρος συνεχίζει να παράγει ελληνικούς νόες και αυτό δεν είναι τυχαίο. Ο ελληνικός χώρος έχει συγκεκριμένη κραδασμικότητα στην οποία μπορούν να συντονίζονται οι γονιδιακοί Έλληνες.
    Ασφαλώς ο ελληνικός χώρος είναι ευρύτερος από το σημερινό ελληνικό κράτος, αλλά ο χώρος που περικλείεται από τα σημερινά σύνορα, είναι το επίκεντρο του αειθαλούς ελληνισμού.

    Αν δεν υπήρχε αυτός ο χώρος από την αρχαιότητα, δεν θα υπήρχε σήμερα ελληνικό πνεύμα.
    Συνεπώς αυτός ο χώρος συνδέεται άρρηκτα με τον ελληνισμό και ταυτίζεται απόλυτα, ασχέτως αν ο ελληνισμός ή το ελληνικό πνεύμα διασπείρεται σε όλα τα μήκη και πλάτη της οικουμένης.
    Έτσι, κάθε προσβολή αυτού του χώρου, αποτελεί πλήγμα κατά του ελληνισμού.
    Πολλοί ήταν αυτοί που επιβουλεύτηκαν αυτό τον χώρο, τον κατέκτησαν, τον κατέστρεψαν, τον ταπείνωσαν. Εδώ και 2.150 χρόνια, αυτός ο χώρος λεηλατείται από αλλόφυλους, σε μια προσπάθεια να σβήσει ο λύχνος του ελληνισμού.

    Ναι, η Ελλάδα αποτελούσε παντοτινό στόχο του μαύρου ιερατείου που κυριαρχεί στην ανθρωπότητα.
    Πιστεύουν πως αν χτυπηθεί ο χώρος των Ελλήνων, αν χτυπηθεί το γονίδιο του Έλληνα και αν χαθεί η ιστορική μνήμη, η λύχνος του ελληνισμού θα πάψει να φωτίζει...

    Διερωτάσαι πόσο καλά αναμμένο διατηρήσαμε αυτόν τον Φάρο. Απαντώ πως τον διατηρούμε με νύχια και με δόντια, όσοι τουλάχιστον είναι ταγμένοι ως φρουροί του ελληνικού φωτός, μέσα σε ένα περιβάλλον νοθείας, συσκότισης, στρεβλώσεων, παράνοιας και εκφυλισμού της ανθρώπινης φύσης (ηθική του μαύρου ιερατείου). Δεν κλείσαμε λοιπόν τους προβολείς μας, αλλά το φως τους έχει διαθλαστεί από πονηρά κάτοπτρα και από πυκνή ομίχλη, που έστησαν εδώ και αιώνες οι ενάντιοί του. Το φως λοιπόν, είναι εγκλωβισμένο και παγιδευμένο, τουλάχιστον σε αυτήν την ιστορική συγκυρία.
    Οι Έλληνες τελούν σε βαθιά ύπνωση.
    Αυτό δεν καθησυχάζει το μαύρο ιερατείο, διότι γνωρίζει ότι αυτή η ύπνωση που έχει πετύχει, δεν έχει μόνιμο χαρακτήρα, μιας και οι υπνωμένοι κρύβουν το "εν δυνάμει" μέσα τους.

    Έτσι, δεν μένουν στην βεβήλωση του φυσικού χώρου των Ελλήνων, αλλά επιχειρούν να αλλάξουν την γονιδιακή ιδιοσυστασία τους, νοθεύοντας τον χώρο με αλλόφυλους.
    Το επιχειρούν δε, όχι με δείγματα έστω της ιδίας λευκής φυλής, αλλά με εκπροσώπους της ασιατικής και της μαύρης φυλής, εντελώς διαφορετικής ιδιοσυστασίας ανθρωπίνων ειδών.

    Είναι πολύ απλό και εύκολο να κατανοήσει κανείς το εγχείρημα. Κι όμως, οι εγκατεστημένες μας ιδεοληψίες μας κάνουν να εθελοτυφλούμε και να μην βλέπουμε το προφανές!

    Οι "φίλοι" μας Ευρωπαίοι (μαύρο ιερατείο), έχουν προκαλέσει τις εισροές των μεταναστευτικών ορδών και έχουν μεθοδεύσει τον εγκλωβισμό τους στην ελληνική γη. Ούτε μπρος, ούτε πίσω μπορούν να κάνουν οι λαθρομετανάστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητέ Κώστα (με την ευκαιρία σε καλωσορίζω στον Καταχθόνιο Δαίμονα), λες:
    "Ακριβώς είναι αυτή η δυσαρμονία Λογικής και Επιθυμίας που..."
    Ακριβώς αυτό είναι που χάθηκε από την ελληνική κοινωνία, η αρμονία και το μέτρο. Χάθηκε η ιστορική μνήμη των προγόνων μας και η φιλοσοφία του. Χάθηκε η ηθική τους.
    Το μαύρο ιερατείο κατάφερε να επιβάλλει την δική του ηθική και να υπνώσει τους Έλληνες.
    Η αρμονία του Επιθυμητού και του Λογικού, χάθηκε και η υπερβολή με την έλλειψη έγιναν ο κανόνας.
    Η ανισορροπία αυτή, προκάλεσε τον εκτροχιασμό από την αρμονική κανονικότητα και αυτό είχε άμεσο αντίκτυπο στην πολιτεία και την εξουσία. Ο υπνωμένος Έλληνας σήμερα, νοσεί ψυχικά. Ο συλλογικός ψυχισμός της ελληνικής κοινωνίας, νοσεί και επιβαρύνει κάθε μέλος της που προσπαθεί να αντιταχθεί στην νοσηρότητα.
    Η ισχύς και η πυγμή που επικαλείσαι, απαιτούν μια κρίσιμη αφυπνισμένη μάζα που θα έχει κάνει την υπέρβαση. Έχει αρχίσει να αφυπνίζεται ο Έλληνας;

    ΛΥΚΙΟΣ.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλώςσε βρήκα Λύκιε εσένα και τους συνδαιτήμονες του ιστολογίου.
    Στόν κλάδο των αρχιτεκτόνων αλλά και των απλών κατασκευσαστών που ήθελαν να στεγάσουν την οικογένεια τους υπήρχε ένα στάδιο καθοριστικό που ήταν η δημιουργία της κληίδας.
    Το στάδιο αυτό καθόριζε την συναρμογή και αντοχή ολόκληρου του οικοδομήματος.Δεν χρειαζόταν παρα η αφαίρεση του συγκεκριμένου τμήματος για να καταρεύσει όλο το οικοδόμημα.
    Εδώ στο παρόν η κληίδα είναι το όριο της ατομικής ασφαλείας.Το κλεπτοκρατικό σύστημα περίτεχνα έχει πάρει την σιωπηρή συγκατάθεση των Ελλήνων η να πω καλύτερα κατοίκων της Ελλάδος.Το πυραμιδικό σύστημα επιβάλλοντας εντέχνως τον ρυθμό της συλλογικής συνεννοχής ελέγχει την κοινωνική δυσαρέσκεια αυξάνοντας την κοινωνική εξαθλίωση και μεγεθύνοντας την ανάγκη της ατομικής ασφάλειας για τους υπάκουους νοικοκύραιους.
    Αυτοί λοιπόν οι νοικοκυραίοι προτιμούν μεχρι τώρα να εκχωρήσουν την ιδιοτήτα του ΈΛΛΗΝΑ και να υπάρχουν μόνο ως κάτοικοι της Ελλάδος συμβιβασμένοι με την απωλεια της ανεξαρτησίας τους και επιχαιονταε γιατί δεν εγινάν ακόμα Μπαγκλαντές .
    Οταν μιλώ για πυγμή εννοώ την δημιουργία ενός εθνόκοινωνικού σώματος που θα συσπειρώσει τις δυναμείς της Επαναποκτησής της Ελληνικότητας ως τρόπου Αρμονίας και επαναφοράς της Λογικής δια μέσου της Εθνικής Ασφαλείας.
    Ομάδες που θα διασπαρούν μέσα στην αλλοτριωμένη αφελληνισμένη κοινωνία μεταφέροντας το μήνυμα της κοινωνικής αναγλεννησης μέσω της Ορθοτομής του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ως φιλοσοφικό συστημά του ΕΥ ΖΕΙΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ποιος ηγείται αυτών των ομάδων; Και από πόσα μέλη απαρτίζεται η κάθε ομάδα; Και πως μπιρω να εμπιστευτώ κάποιον που θα με ενταξει στην ομάδα του; Πώς θα αξιολογηθούν; Θα περάσω κάποια εκπαίδευση;

      Διαγραφή
  10. Το πιο απλό που μπορεί να κάνει κάποιος για την πατρίδα του για την ΕΛΛΆΔΑ είναι να μην την βρωμίζει πρακτικά ιδεολογικά ψυχικά
    Οτι είμαστε και σκεπτόμαστε εμέις αντανακλάται στο φυσικό περιβάλλον αλλά και στην προέκταση των σκεψεών μας που γίνονται οι πράξεις μας.Από το εγώ μας ξεκινάει η εκπαίδευση και μεγαλώνει ως μέγεθος εως ότου γίνει το εμείς.Μετατρέψαμε τις αξίες μας σε υπεραξίες προβάλλοντας την ατομικοτητά μας σε υπεραρνητικό βαθμο ενω'εκχωρήσαμε και αποποιηθήκαμε τις Ελληνικες ακατάλυτες αξίες του Μέτρου και του Κάλλους δημιουργόντας στρεβλώσεις και κομπούς σε ένα παγκοσμιοποιητικο πλαίσιο -φυλακή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτά όλα που αναφέρεις αφορουν τον Άνθρωπο με αξίες και αρχές. Εάν σου πω ότι είμαι Κινέζος και έχω όλα τα ανθρωπινα ιδανικά και ιδεώδη θα είμαι αποδεκτός; Η για σενα άνθρωπος είναι μόνο Έλληνας;

      Διαγραφή
  11. Αγαπητέ Κώστα, είναι πολύ σωστά όσα γράφεις. Με βρίσκεις συμπλέοντα στην Ορθοτομή του Ελληνικού Ευ Ζειν. Γι αυτό και προτάσσω από αυτό το ιστολόγιο τα Δελφικά Παραγγέλματα, ως οδηγό ζωής για κάθε άνθρωπο που θέλει να ζήσει ευδαιμονικά και ελληνικά.
    Ανώνυμε σχολιαστή, άνθρωποι δεν είναι μόνο οι Έλληνες, αλλά όσοι ζουν ως Έλληνες!
    Αλλά και όσοι ζουν ως Έλληνες, δεν γίνονται Έλληνες.
    Αλλά δεν έχει σημασία αν όλοι οι άνθρωποι είναι και γονιδιακά Έλληνες. Σημασία έχει να γίνουν ανθρώπινοι μέσα από την ελληνική θέαση των αρετών και της ηθικής, ώστε να υπερβούν την ζωώδη τους φύση και να ανέλθουν στις υψηλότερες βαθμίδες της αυτογνωσίας και της πνευματικής εξέλιξης.
    Η Ελλάδα οφείλει να δείχνει τον δρόμο και να τον φωτίζει, ώστε να ακολουθούν όλες οι φυλές και οι κοινωνίες, δίχως να επιβάλλει και δίχως να τιμωρεί.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Στοχαστή ελπίζω να με διαβάσεις. Θέλω μια βοήθεια σχετικά με το γιν και Γιανκ. Πώς μπορώ να καταλάβω τί υπερισχύει μέσα μου; Σαν θεωρία ξέρω
    Στην πράξη όμως δεν αντιλαμβάνομαι γιατί με μπερδεύει το εξωτερικό μου περιβάλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ναι, παρακολουθω τακτικα τον ΚΔ και τα αναψυκτηρια, ενω πάντα εχω αδυναμια στις ερωτησεις διοτι μεταξυ αλλων βαζω και σε δοκιμασια και τις οποιες γνωσεις εχω μαζεψει. Καποιες μερες κανω "παυσεις" διοτι στρεφομαι στον εαυτο μου για να τον βοηθησω να "μεγαλωνει" ωστε να αντεχει τις οποιες δοκιμασιες συναντα. Οι συζητησεις στον ΚΔ ειναι παντα πολυ ενδιαφερουσες, αλλα το βαθος στο οποιο τραβουν (οπως και θα πρεπει να γινεται), μας δυσκολευει στο να συγχρονιζομαστε ωστε να τις φερουμε σε περας, οποτε και βαζουμε ανω τελεια.

    Με μεγαλη μου ευχαριστηση να βοηθησω οπως μπορω. Στην ουσια αναφερομαστε στις δυο βασικες αντιθετες δυναμεις που διεπουν ολη την υπαρξη, την αρσενικη-ενεργητικη(γιανγκ) και την θηλυκη-παθητικη(γιν) και φυσικα και τον ανθρωπο. Εαν δεν υπηρχαν αυτες οι δυο αρχες, δεν θα υπηρχε η υπαρξη-συμπαν καθως θα κατερρεε στον εαυτο του. Αναλογως λοιπον την πολωση που ο καθενας μας εχει, θα αναζηταει αεναως την ενωση του με την αντιθετη αρχη (τα ετερωνυμα, ελκονται), χωρις ποτέ να την επιτυχει με τους συμβατικους τροπους.

    Τι πολωση εχει ο καθενας μας; Στα λογια μπορει να νομιζουμε διαφορα, αλλα δυο τομεις δεν μπορουν να πουν ποτέ ψεμματα, η ασθενεια και η σεξουαλικοτητα. Ωστοσο, αυτα δεν ειναι καθολου ευκολο να επεξηγηθουν και κατανοηθουν. Μια χαρα γινεται, αλλα οπως και να το κανουμε, δεν ειναι πληροφοριες που εκμυστηρευομαστε ευκολα. Ωστοσο ας πουμε ενα παραδειγμα. Οταν ανεβαινει η σεξουαλικη μας ενεργεια, επιδιωκει την εκτονωση της καθως συνηθως δεν ξερουμε τι να την κανουμε και πως να την χρησιμοποιησουμε. Τοτε, αναποφευκτα θα αναζητησουμε τα υλικα συμβολα-αρχετυπα του αντιθετου πολου απο αυτον στον οποιο ειμαστε πολωμενοι. Αυτη ειναι μια ξεκαθαρη ενδειξη της πολωσης μας, μεσα απο τα φετιχ. Αν εχω αδυναμια στα οπισθια (θηλυκο συμβολο), εχω αρσενικη πολωση. Γενικα, οτιδηποτε δειχνει ευαλωτο και παθητικο ειναι συμβολο της θηλυκης αρχης(πχ γυμνα ποδια ή πατουσες). Αν εχω αδυναμια σε φαλλικα συμβολα ή συμβολα εξουσιας(πχ παπουτσια) ή συμβολα κυριαρχιας ή χωριστικοτητας (πχ δερματινα), τοτε εχω θηλυκη πολωση. Το βιολογικο φυλο (για μενα) δεν εχει καμια σημασια, καθως ετσι κι αλλιως ολες αυτες οι μεθοδοι με τις οποιες προσπαθουμε την ενωση, ειναι απελπιστικα ματαιες. Ωστοσο, δεν τις καταπιεζουμε και δεν τις κρινουμε παρα μονο τις αποδεχομαστε, τις αναγνωριζουμε και συνεχως τις παρατηρουμε αν θελουμε να τις υπερβουμε.

    Αλλος γρηγορος τροπος, ειναι η αντιστοιχη ενεργεια που μας βγαινει. Οταν δρουμε συχνοτερα βασει της αρσενικης αρχης, τοτε κινουμαστε διαρκως, γυμναζομαστε, τρεχουμε, πραττουμε κτλ. Τοτε "δεν βαζουμε κωλο κατω" διοτι αυτη η ενεργεια που μας δημιουργειται, θελει να εκτονωνεται και αρα θελουμε κατι να κανουμε συνεχως. Οταν επικρατει η θηλυκη αρχη, τοτε ειμαστε στασιμοι, θελουμε να καθησουμε να ησυχασουμε και να ηρεμησουμε, να διαβασουμε ενα βιβλιο ησυχα, να σκεφτουμε κτλ. Και οι δυο αρχες υπαρχουν σε καθε ανθρωπο. Η συμπεριφορα ομως που εκφραζουμε συχνοτερα και που συμπαθουμε και πιο πολυ, δειχνει την πολωση που εχουμε "επιλεξει" (κυριως λογω διαμορφωσης προκυπτει και οχι απο επιλογη). Αυτη που "αντιπαθουμε" καπως, ειναι η αντιθετη την οποια και αποζητουμε ερωτικα. Κοινως, υπαρχουν δυο βασικες κατηγοριες. Ο thinker(αυτος που σκεφτεται) και ο do-er (αυτος που κανει). Ο thinker ειναι θηλυκος αφου για να στοχαζεται πρεπει ναναι στασιμος (δεν στοχαζεται ο χουλιγκαν οταν χοροπηδαει στην κερκιδα) και ο do-er ειναι αρσενικος αφου συνεχεια κανει πραγματα (χωρις να τα πολυσκεφτεται πριν τα κανει) και γι αυτο συνηθως ξεμενει απο λεφτα αφου συχνα αποτυγχανει. Και ο θηλυκος μπορει να ξεμενει απο λεφτα, αλλα αυτος οχι επειδη τα χαλαει ο ιδιος καθως εχει ελλειμμα δρασης (πχ επειδη τον εκμεταλλευονται και του τα τρωνε).
    ΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ωστοσο, η ουσια ειναι να τις αναπτυξουμε και τις δυο αρχες υπευθυνα και με τις δικες μας δυναμεις, ητοι να αναλαμβανουμε οι ιδιοι τις ευθυνες των πραξεων μας. Πχ ενα 5 χρονο παιδι που το πανε οι γονεις του καρατε, μπορει να συμπεριφερεται σαν ολοι να του ανηκουν λογω της αρσενικης ενεργειας που αναππτυσσει. Αυτο δεν σημαινει πως ειναι "ανδρας" ο ιδιος. Ή μια κοπελα, που εχει μεγαλωσει με τα λεφτα του μπαμπα και στην οποια της εκαναν ολα τα χατηρια, μπορει να συμπεριφερεται σαν ντιβα και να κανει οτι θελει, αλλα αυτο δεν σημαινει πως η αρσενικη αρχη στην οποια εχει πολωθει, εχει αναπτυχθει στερεα και υπευθυνα, διοτι δεν εγινε απο τις δικες τις δυναμεις αλλα απο δυναμεις αλλων (με τα αρχ..δια των αλλων). Στην πρωτη "σφαλιαρα" της ζωης, ολο το σαθρο ψυχολογικο οικοδομημα θα καταρρευσει σαν χαρτινος πυργος και μετα θα υπαρχουν σοβαρα προβληματα, διαχειρισιμα μεν, αλλα η ιδια δεν θα μπορει να το κανει και πολυ δυσκολα θα βρει καποιον/α που να μπορει να τη βοηθησει επειδη ακομα και αν βρει, δεν θα ειναι σε θεση να τον αναγνωρισει και να το εκτιμησει ωστε να τον εμπιστευτει. Οποιος εχει μηχανικη (οχι υπευθυνη) αρσενικη πολωση (που ειναι το συχνοτερο), δεν καταδεχεται να ρωταει, διοτι θεωρει στρεβλα πως αυτο τον μειωνει σε σχεση με αυτον που ρωτα.

    Γενικα, καθε ανθρωπος πρεπει να αναπτυξει και τις δυο αρχες ισορροπα. Και να σκεφτομαστε (γιν) και να πραττουμε χωρις να το πολυσκεφτομαστε(γιανγκ). Το καλυτερο ειναι να σκεφτομαστε, να καταληγουμε σε μια αποφαση μετα ωριμου σκεψεως, και μετα να λεμε "Εγω το αποφασισα, δικια μου επιλογη ειναι, αρα θα την σεβομαι και θα κανω αυτο που αποφασισα χωρις να το ξανασκεφτομαι καθε τρεις και λιγο. Αν πιστευω πως χρειαζεται αναθεωρηση, θα κατσω καποια στιγμη και θα βγαλω μια νεα αποφαση." Γι αυτο ειναι πολυ σημαντικο για καθε σκεπτομενο ανθρωπο, καθε φορα που σκεφτεται κατι, να πιεζει τον εαυτο του να καταληγει σε ενα "πορισμα". Εαν γνωριζουμε πως αυτο το πορισμα θα μας καθοριζει την ζωη, τοτε δεν θα εχουμε την πολυτελεια ουτε να αμπελοφιλοσοφουμε ουτε να εμπιστευομαστε τυφλα πεποιθησεις και δογματα αλλων.

    Δεν καταλαβα αυτο με το εξωτερικο περιβαλλον

    Ελ. Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ στοχαστή. Πολύτιμες οι απόψεις σου. Όσο για το εξωτερικό περιβάλλον, μου το απάντησες ήδη.

      Διαγραφή
  15. "πως η Ελλαδα εχει την ευκαιρια μεσα στην εξελικτικη πορεια του κοσμικου γιγνεσθαι να περασει συνειδητα πλεον, το δικο της πολιτισμικο αφηγημα σε λαους επιβαρυμενους απο βαρβαρικες πρακτικες και αντιληψεις αιωνων"

    Αυτο μπορει να επιτευχθει μεσω του παραδειγματος, μεσα απο ενα λειτουργικο μοντελο οπου αυτο το πολιτισμικο αφηγημα θα φανει στη πραξη. Καλως ή κακως, μονο ετσι και μεσω μιμητισμου μπορει να αναπαραχθει αυτο το αφηγημα την σημερινη εποχη. Ωστοσο, μπορει να συμβει και μαλιστα πολυ αποτελσματικα και πολυ γρηγορα σε παγκοσμιο επιπεδο.

    Ο πλανητης ολοκληρος παρακολουθει την Ελλαδα, οχι για να δει πως θα πανε τα μιζερα υπο "χρεος" δημοσια οικονομικα της, αλλα για να δει τι θα κανουν οι Ελληνες, δεδομενης της υπαρχουσας καταστασης. Οι λαοι εχουν την ελπιδα πως οι Ελληνες, ως "ηνιοχοι καθε επερχομενου πολιτισμου" κατα τον Νιτσε, θα δημιουργησουν το προτυπο πολιτισμου που θα τους διδαξει πως να ζουν. Αν δεν το κανουν οι Ελληνες, ποιος θα το κανει;

    Το προτυπο πολιτισμου των Ελληνων πρεπει να να ειναι βιωσιμο και λειτουργικο για το συνολο του πλανητη και ολων των χωρων. Πρεπει προφανως να ενσωματωνει ενα οικονομικο μοντελο, που να καθιστα τη σχεση ανθρωποτητας και πλανητη Γης, συμβιωτικη και οχι παρασιτικη που ειναι σημερα. Πρεπει να θυμισει στην ανθρωποτητα την εννοια του μετρου και να επαναφερει την εννοια της ελλειψης, ωστε να αναδυθει η Μεσοτητα ως το αριστον, και να εξουδετερωθει το τοξικο κυνηγι της υπερβολης. Οι ανθρωποι ξεχασαν πως "ουκ εν τω πολλω το ευ". Δεν θα βρουν την ευδαιμονια στην υπερβολη κτησης. Το ελληνικο μοντελο οφειλει να αποτρεπει τετοιες ακραιες συγκεντρωσεις πλουτου ή εξουσιας ή επιρροης. Δεν ειναι δυσκολα πραγματα αυτα, αλλα περνουν υποχρεωτικα απο τα χερια της πολιτικης εξουσιας, δεν γινεται αλλιως.

    Καλως ή κακως, καθε δραση επιφερει μιαν αντιδραση. Η μεθοδευμενη δραση εξαφανισης του ελληνισμου, αναποφευκτα λιγο πριν την επιτυχια της και την στιγμη της μεγαλυτερης αποτελσματικοτητας της, θα πρεπει να προκαλεσει την αφυπνιση του κοιμωμενου γιγαντα. Για να συμβει αυτο, οι Ελληνες θα χρειαστει να αντιδρασουν ευφυως και οχι ως προλεταριατο. Δεν πιστευω πως ειναι τοσο ευνουχισμενοι, που εχουν απωλεσει την δυνατοτητα αυτη. Η δικια μου αισθηση ειναι πως ειναι εν αναμονη. Τι περιμενουν δεν ξερουν, αλλα πιστευουν πως οταν το δουν θα το καταλαβουν.

    Η τοποθετηση σου Λυκε με βρισκει συμφωνο. Ομως, ηρθε ο καιρος που οι Ελληνες θα χρειαστει να βγουν μπροστα και να τα βαλουν στα ισα με το οποιο μαυρο ιερατειο. Ο λογος που οι Ελληνες θα κερδισουν μια τετοια αναμετρηση ειναι επειδη θα το κανουν στο φως και θα προκαλεσουν τη "συστρατευση" ολων των ελευθερων ανθρωπων και λαων απο πισω τους. Εχουν το ειδικο βαρος για να μπουν μπροστα και αυτο ειναι που μετραει και οχι αριθμητικα η ισχυς. Ο δικαιος δεν φοβαται το φως, το λατρευει και το επιθυμει ερωτικα. Ο δικαιος ανθρωπος ομως, ειναι φθαρτος και εξοντωνεται ευκολα. Ενας δικαιος λαος ομως με τους θεους στο πλευρο του δεν εχει να φοβηθει τιποτα, ειναι ασταματητος. Ποιο μαυρο ιερατειο και τριχες κατσαρες, στα λαγουμια θα μπουν ολοι να κρυφτουν και αυτο θα ειναι αρκετο. Κανενας πολεμος δεν θα χρειαστει
    ΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  16. "Ακριβώς αυτό είναι που χάθηκε από την ελληνική κοινωνία, η αρμονία και το μέτρο. Χάθηκε η ιστορική μνήμη των προγόνων μας και η φιλοσοφία του. Χάθηκε η ηθική τους.
    Το μαύρο ιερατείο κατάφερε να επιβάλλει την δική του ηθική και να υπνώσει τους Έλληνες."

    Πού εντοπιζεται το προβλημα; Πώς τα καταφερε να τα επιβαλλει το οποιο μαυρο ιερατειο ολα αυτα; Πώς τα καταφερε χωρις να φανερωθει;

    "Ο υπνωμένος Έλληνας σήμερα, νοσεί ψυχικά. "
    Πώς να μην νοσει ψυχικα ο Ελληνας, οταν εχει αποκοπει πνευματικα απο τους θεους; Πώς να μην ειναι σκοπος ζωης του Ελληνα η αρπαχτη, οταν δεν γνωριζει κανενα αλλο κοσμο περα απο την υλη; Πώς να μην εχει γινει νεκρη η επιστημη, οταν οι Ελληνες την αφησαν να φυγει απο τα χερια τους, και εχασε τον σκοπο της ως εργαλειο του φιλοσοφου να γνωρισει την αληθεια, καταληγωντας στειρα; Πώς να μην ζει ο Ελληνας στην καταθλιψη, οταν δεν γνωριζει για ποιον λογο να ζει, οταν οι αριθμοι υπερισχυουν των ανθρωπων, οταν οι ανθρωποι ειναι δουλοι της οικονομιας;

    Πιστευω πως ο Ελληνας ατροφει χωρις την αληθεια. Ισως, αν αρχισει να βγαινει η αληθεια, ολα τα αλλα που χρειαζεται να συμβουν, να αρχισουν να συμβαινουν ως ντομινο. "Ελληνες" υπαρχουν παντου αλλωστε

    Οσον αφορα τις "σπορες", αυτες κατα τον Γκουρτζιεφ ειναι κατα βαση δυο. Αυτη που εχει την δυνατοτητα μεσα της να αναπτυξει τα 2 ανωτερα κεντρα, ανωτερο συναισθηματικο και ανωτερο διανοητικο και να επικοινωνησει με τους ανωτερους κοσμους και αυτη που δεν την εχει, αλλα θα την αποκτησει στην επομενη κοσμικη κινηση του τροχου. Και οι δυο "σπορες" εχουν σωμα+ψυχη+νου αρα ειναι ανθρωπινες. Νομιζω πως το προβλημα δεν βρισκεται στην διαφορετικη σπορα. Ολο το συμπαν-κοσμος ειναι χτισμενο κλιμακωτα και κυκλικα, αρα και οι ανθρωποτητα μπορει να υπακουει σε αυτο το κανονα. Για παραδειγμα, η Γη καποια στιγμη θα γινει Ηλιος, και η Σεληνη θα γινει Γη και θα αποκτησει καποια νεα Σεληνη. Αρα, το προβλημα ισως να μην βρισκεται στην αλλη σπορα, αλλα στην σπορα που φερει την δυνατοτητα εξελιξης. Αυτη εχει το χρεος να κρατησει ανοιχτη τη συνδεση με τα ανω, αλλα εχει κοιμηθει και εχει αρχισει να γινεται αδικη. Συμπεριφερεται σαν να μην ειχε τη δυνατοτητα, αντι να τραβηξει στο φως τους αλλους, οι αλλοι την τραβαν στο σκοταδι. Ο μυθος λεει πως οταν οι Ατλαντες απο δικαιοι αρχιοσαν να γινονται αδικοι και να ξεπεφτουν, ο Διας τους εστειλε κατακλυσμο για να ξεκινησει απο την αρχη.

    Ο Αριστοτελης παντως διδασκε πως "ειμαστε οτι κανουμε" και πως "εξις δευτερα φυσις". Αν η συνηθεια του να ειμαστε δικαιοι μας γινεται δευτερη φυση, και οι δικαιοι ειναι αρεστοι απο τους θεους, τοτε ολα βρισκονται στο χερι του καθενος μας.

    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. http://enromiosini.gr/paratiritirio/%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b5%ce%bc%ce%b9%ce%ba%e1%bd%b4-%ce%b2%ce%b9%ce%bf%ce%bc%ce%b7%cf%87%ce%b1%ce%bd%ce%af%ce%b1/#_ftn20

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμε, αν και τα spam απαγορεύονται στον χώρο των σχολίων, αναδημοσιεύω το άρθρο διότι είναι ενδιαφέρον και αφορά πληροφορίες που πρέπει να ξέρουν όλοι οι Έλληνες.
      Ευχαριστώ.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  18. Αγαπητέ Ελ. Στοχαστή, ας δούμε λίγο αν ο σημερινός Έλληνας έχει ψήγματα της αρχαίας ηθικής, ώστε να μπορέσουμε να θρέψουμε ελπίδες ότι η Ελλάδα, θα συνεχίσει να παράγει πρότυπα πολιτισμού για το μέλλον.

    Λες ότι: "Το ελληνικο μοντελο οφειλει να αποτρεπει τετοιες ακραιες συγκεντρωσεις πλουτου ή εξουσιας ή επιρροης."

    Θα έχεις παρατηρήσει ότι ο Έλληνας σε αντίθεση με άλλους λαούς, όταν έχει κάποιο (λογικό) χρήμα στα χέρια του, το σπαταλά με μεγάλη ευκολία.
    Δεν αναφέρομαι στους οικονομικούς Κροίσους που διαθέτουν πακτωλούς χρημάτων, αλλά στον μέσο Έλληνα πολίτη (αστό).
    Διότι ο μεν οικονομικός Κροίσος, αποτελεί ελάχιστη ποσότητα μέσα στην μάζα και εκφράζει την υπερβολή, ο δε μέσος Έλληνας πολίτης που δεν διαθέτει σημαντικό πλεόνασμα χρημάτων, τα διαθέτει με σπάταλο τρόπο, κατά τα πρότυπα άλλων, κυρίως δυτικότροπων λαών (πράγμα που τους εκνευρίζει αφάνταστα, διότι δεν μπορούν να κατανοήσουν την δική μας κουλτούρα).

    Ο Έλληνας θα ξοδέψει το μικρό του πλεόνασμα, κυρίως σε διασκέδαση και αναψυχή. Θα τα ξοδέψει σε τρόπους κοινωνικής συνεύρεσης (κοντινά ταξίδια, ταβέρνες, κέντρα διασκέδασης, κτλ).

    Ανάλογα το μορφωτικό επίπεδο, θα ξοδέψει χρήματα για την κοινωνική του προβολή και όσο χαμηλότερα βρίσκεται πνευματικά, δεν θα αποφύγει την υπερβολή. Ο καταπιεσμένος φτωχός θα αγοράσει μεταχειρισμένη BMW ή κάτι που να "μοιάζει" και ως γνήσιος κομπλεξικός "κάγκουρας", θα κάνει χαζή επίδειξη στην γειτονιά του. Η πλούσια κυρία που δεν μπορεί να παρκάρει Ceicento, θα αγοράσει Mercedes C class, Porsche ή Ferrari, δηλαδή αυτοκίνητα που προορίζονται για "ψαγμένους" οδηγούς, μόνο και μόνο για λόγους κοινωνικής καταξίωσης και για να ξεχωρίζει. Άρα οι ακραίες κοινωνικές τάξεις (κατώτερη εργατική-αγροτική και ανώτερη πλούσια-αριστοκρατική) ως πολωμένες που είναι, ρέπουν προς την υπερβολή και την έλλειψη.

    Ο μέσος Έλληνας όμως, δηλαδή ο ισορροπημένος αστός, θα αγοράσει πράγματα που του είναι χρηστικά και ανάλογα του κοινωνικού και οικονομικού του επιπέδου.
    Η αστική τάξη είναι η πιο ισορροπημένη, επειδή κρατά το μέτρο (μεσότητα) αποφεύγοντας την υπερβολή και την έλλειψη. Είναι η τάξη που τα ολοκληρωτικά καθεστώτα μισούν και χτυπούν ανελέητα. Ο λόγος που ο κομουνισμός για παράδειγμα, επιδιώκει την εξαφάνιση της μεσαίας (αστικής) τάξης, είναι ακριβώς διότι δεν επιθυμεί την ύπαρξη του μέτρου και της ισορροπίας μέσα στην κοινωνία, αλλά επιθυμεί την πόλωση των άκρων, όπου πάντα οι κομπλεξικοί ανώτεροι, θα καταπιέζουν τους κομπλεξικά κατώτερους και θα τους εκμεταλλεύονται ανεμπόδιστα (*στον κομμουνισμό, η ανώτερη τάξη είναι το Κόμμα), αλλά παρόμοια είναι η επιδίωξη της νέας τάξης που επιβάλλεται στον δυτικό κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Επανερχόμενος στην αστική τάξη της Ελλάδας και τον μέσο Έλληνα, θεωρώ πως διαθέτει την αρετή της υγιούς και χρηστής διαχείρισης του πλούτου (δηλαδή έστω και του ελάχιστου χρηματικού πλεονάσματος που διαθέτει). Δεν θα τον σωρεύσει στα σεντούκια, αλλά θα τον επενδύσει σε ψυχική κυρίως απόλαυση, ενώ δεν θα τσιγκουνευτεί στο φαγητό και ότι αφορά την καλοπέραση σώματος και ψυχής.
    Ασφαλώς η μικρή ποσότητα πλεονάσματος δεν θα του επιτρέψει την υπερβολή, όποτε θα παραμείνει στην χρήσιμη και αναγκαία ποσότητα και σαφώς θα επενδύσει στην καλύτερη ποιότητα.

    Θεωρώ ότι ο αντίστοιχος Βρετανός, θα αποταμιεύσει κάθε σεντ της στερλίνας του, στερούμενος κάθε απόλαυση μικροσπατάλης κατά την διάρκεια του χρόνου, ώστε να εξασφαλίσει τις καλοκαιρινές διακοπές στην Κέρκυρα ή την Ρόδο για 12 μέρες, ξοδεύοντας και εκεί μικροποσά!
    Βλέποντας ότι ο Έλληνας ξοδεύει όλον τον χρόνο μικροποσά για τον καφέ ή το ούζο, την ταβέρνα του ή ακόμη και τα σουβλάκια του, τον θεωρεί σπάταλο και τεμπέλη, που αφιερώνει σημαντικό χρόνο της ζωής του στην διασκέδαση και την αναψυχή, ενώ αυτός τα στερείται.

    Έτσι οι πολιτιστικές αναφορές των Ελλήνων διαφέρουν από τις δυτικές, σε ότι αφορά την χρήση και την διάθεση του χρήματος. Ο Έλληνας δεν συσσωρεύει πλούτο, αλλά τον αξιοποιεί και τον μετατρέπει σε ψυχική επένδυση. Αυτό είναι περισσότερο ευδαιμονικό, από το να συσσωρεύει κανείς τον πλούτο για να προβαίνει σε υλικές επενδύσεις ή να ανατοκίζει τραπεζικά κεφάλαια.

    Άρα, έχουμε ήδη ένα ελληνικό μοντέλο πολιτισμικής συμπεριφοράς που τηρεί το μέτρο και δεν αφήνεται να εκτραπεί σε υπερβολή ή έλλειψη.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Οντως οι βορειοι ευρωπαιοι εχουν περισσοτερο την "τσιγγουνια" στο χρημα καθως ειναι περισσοτεροι κλειστοι ως ανθρωποι.

    Οι νοτιοι λαοι και εν προκειμενω εμεις οι Ελληνες δειχνουμε περισσοτερο μετρημενοι (εχουμε περισσοτερο μετρο). Ωστοσο,πολλοι Ελληνες που σπαταλουν πιο ευκολα το χρημα, δεν το κανουν λογω μετρου, αλλα επειδη δεν ξερουν πως βγαινει το χρημα. Δεν τον νοιαζει τον πιτσιρικα που του τα σκαει ο μπαμπας, πως βγαινουν για να τα προσεχει, για να μην πουμε πώς τον εμαθε μεσω του παραδειγματος του,ο μπαμπας να τα βγαζει. Οταν λοιπον τα εχεις βγαλει αναξια, υποσυνειδητα το γνωριζεις, οποτε αναποφευκτα θα στραφεις στην επιδειξη πλουτου για να δειξεις στην κοινωνια ποσο αξιζεις, για να παρεις επιβεβαιωση.

    Πραγματι, καπου στην αστικη ταξη, βρισκεται το πιο υγιες κομματι της κοινωνιας, επειδη γνωριζει την ισορροπια, την εχει μαθει στην πραξη μεσω της εργασιας του. Μα φυσικα και ο κομμουνισμος ΔΕΝ επιδιωκει να παραγει ελευθερους ανθρωπους μα το αναποδο, προσδοκωντας να ισοπεδωσει προς τα κατω ολες τις ταξεις, εχοντας το λαο ως προλεταριατο (πλεμπα) καπου στο 95% και μια ελιτ του 5%, που ονομαζει "γενικη γραμματεια"(sic) ή οτι αλλη κοτσανα σκεφτει για να παραμυθιασει το ποπολο. Στην ουσια προκειται για μια φασιστικη αριστοκρατια ανευ αιματος. ΑΝ επιτυχει, τοτοε εδραιωνεται στην εξουσια αφου οι πολιτες θα εχουν ηδη γινει πολυ αδυναμοι για να αντιδρασουν. Αυτο ειναι ηλιου φαεινοτερον, και θα επρεπε ο κομμουνισμος να ηταν παρανομος, οπως αντιστοιχα και ο φασισμος ή η βασιλεια κτλ.

    Το ελληνικο μοντελο θα πρεπει ταυτοχρονα να διαφυλλασει την εναλλαγη στην εξουσια των αρχοντων, οπως και την εξασφαλιση του μη πλουτισμου τους, πχ δημευση συνολου περιουσιας για περιπτωσεις χρηματισμου. Αυτα δεν ειναι δυσκολο να γινουν και ειναι συμβατα, αρκει η υπογραφη ενος συμβολαιου κατα την παραλαβη του αξιωματος του.

    "Ο Έλληνας δεν συσσωρεύει πλούτο, αλλά τον αξιοποιεί και τον μετατρέπει σε ψυχική επένδυση"
    Αν ισχυε, θα ειχες σαφως δικαιο αγπαητε Λυκιε, αλλα δεν το βλεπω να ισχυει κατι τετοιο. Θα ελεγα πως "νομιζει" πως τον μετατρεπει σε ψυχικη ή πνευματικη επενδυση, αλλα απεχει παρασαγγας απο κατι τετοιο. Η υλικη επενδυση ειναι σαφως κατωτερη της ψυχικης που ειναι κατωτερη της πνευματικης. Η υλικη επενδυση ειναι κατι παρα πολυ καλο και αξιο, σημαινει να επενδυεις και να παραγεις, οχι φυσικα σε αερα και παπατζιλικια (επιτοκια,χρηματιστηριο,παραγωγα,τζογος κτλ) αλλα σε χρησιμους τομεις που προσφερουν ή εστω δεν αφαιρουν στην συνολικη πιτα, που σημαινει πως καλυτερευεις την ζωη για ολους τους ανθρωπους.

    Η ψυχικη επενδυση αφορα το συναισθηματικο κεντρο, αρα τις σχεσεις μας με αλλους ανθρωπους ή και ζωα. Σημαινει να ωριμαζουμε και να αναπτυσσομαστε, ζωντας και οχι επιβιωνοντας πχ μεσα απο μια αισθηματικη σχεση.
    ΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Η πνευματικη επενδυση αφορα τους πνευματικους μας οριζοντες και το μεγαλωμα τους. Οχι πτυχια, που ειναι μια παραπανω δεξιοτητα για επαγγελματικη αποκατασταση, αλλα σε σχεση με τους πνευματικους κοσμους και εμας ως κομματι αυτων. Πνευματικες επενδυσεις ειναι οι επιδρασεις Β κατα τον Μουραβιεφ. Οι επιδρασεις Α ειναι καθε τι που αφορα τον κοσμο που ζουμε και γνωριζουμε, το "βασιλειο της υλης". Επιδρασεις Β ειναι καθε τι που επιδρα πανω μας σχετικα με τον πνευματικο κοσμο. Υπαρχει ενας κοσμικος νομος που επιδιωκει να εξαφανισει τις επιδρασεις Β, σαν αδρανεια, που επιθυμει να μας κρατησει στο βασιλειο της υλης και μας κοιμιζει. Αρα τις επιδρασεις Β πρεπει συνειδητα να προσπαθουμε να τις συντηρουμε και αναζητουμε. Επειδη ειναι δυσευρετες, δεν συναντωνται οταν ζουμε μηχανικα.

    Επειδη ολοι οι ανθρωποι θελπομε λιγο-πολυ τα ιδια πραγματα, θεωρω δικαιο καθε ανθρωπος οσο μπορει να στηριζει την δικια του αναπτυξη και επενδυσεις με τις δικες του δυναμεις. Καλως ή κακως, η ψυχικη και πνευματικη αναπτυξη μας, προυποθετουν την χρηση χρονου και χρηματος, που θα πρεπει εν πολλοις οι ιδιοι να το βγαζουμε διοτι αν συμβαινει σε βαρος τριτων, τοτε στερουμε απο αυτους τους τριτους την δυνατοτητα να αναπτυχθουν. Ο ανθρωπος εχει δικαιωμα να θυσιαζεται, δεν εχει ομως το δικαιωμα να δεχεται θυσιες.

    Στο δια ταυτα, δεν παρατηρω μια μεγαλη διαφορα στον τροπο χρησης του χρηματος απο τους Ελληνες σε σχεση με αλλους λαους, διοτι οντως το σημειο που ξοδευουμε το χρονο και το χρημα μας, λενε που πραγματικα ανηκουμε και οχι τα οσα λεμε. Παρατηρω μια επιθυμια προς αυτο, που ομως δεν εχει παρει σαρκα και οστα, πιθανοτατα επειδη δεν γνωριζουμε τον τροπο μιλωντας ως ελληνικος λαος. Για παραδειγμα πιστευουμε πως χτιζοντας μερικες χιλιαδες ναους, κανουμε ψυχικη επενδυση. Αυτο δεν ισχυει.

    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. 1. Υπαρχει οντως το αισθημα της αναμονης...Απλα, δεν μπορει ο καθε Ελληνας ξεχωριστα να τα βαλει με καθε ανοιχτο μετωπο που τον υπονομευει. Και γιαυτο φαινεται πως κανει υπομονη και δεν αντιδρα. Οταν καταφερθει το μοιραιο(ποιο θα'ναι αυτο;) χτυπημα στο καστρο Ελλας απειλωντας ευθεως την επιβιωση του πολιορκημενου, οταν δεν θα εχει τιποτε άλλο να χασει γιατι η οικονομια δυναμεων θα εχει εξαντληθει, τοτε μονο ο Ελληνας θα αναφωνησει : ή ταν ή επι τας.
    Προς το παρον, παρακολουθει, καταγραφει και επεξεργαζεται τα τεκταινομενα αναμετρωντας τους εχθρους μεσα κι εξω απο τα τειχη. Και πολλοι ειναι αυτοι που προβαινουν στην αυτοκριτικη τους.
    Ευτυχως.
    Μεσα απο αυτην, βγαινει η αληθεια...

    2. Η κοντρα με το μαυρο ιερατειο θα σημανει οτι ο Ελληνας δεν αποκοπηκε ποτέ απο τους θεους του και απο τις κυτταρικες του μνημες. Προσποιειται τον αδιαφορο και τον ευρωπαιο, μα πόσο ειναι στα αληθεια; Το οτι μιμηθηκε ξενοφερτα μοντελα συμπεριφορας, δεν συνεπαγεται απαραιτητα ταυτιση και αφομοιωση. Μπορει η μιμηση να φερνει συγχυση ταυτοτητας αλλά το αρχετυπικο αποτυπωμα παραμενει εν υπνωσει και εν δυναμει...

    https://www.awakengr.com/paravoli-tou-aetou-pou-nomize-pos-itan-kotopoulo/

    3. Κι ομως, μετατρεπει τον πλουτο οντως σε ψυχικη επενδυση. Η μεσαια ταξη τηρει καποιο μετρο στον τροπο που παραγει(νομιμα, με την αξία της, ηθικα) και αξιοποιει το εργο της. Ξοδευει χρονο και χρημα σε συχνοτατες συναναστροφες με ετεροκλητο κοσμο. Ο Ελληνας δεν απομονωνεται σε ενα αποστειρωμενο εργασιακο και οικογενειακο περιβαλλον ρουτινας. Τουλαχιστον οχι σε αυτο που η καθημερινοτητα των αλλων λαων επιτασσει. Σχετιζεται διαρκως με ανθρωπους, και δη, ανυποτακτης φυσεως, ανταλλαζοντας ενεργεια-ιδεες-επιρροες-συναισθηματα-πληροφορηση(και παραπληροφορηση)-γνωσεις-δυναμικο... Γειωνεται και απογειωνεται φυσικοτερα μια και απουσιαζει ο τεχνοκρατικος χαρακτηρας απο τις κοινωνικες δομες και την κουλτουρα του. Ολα αυτα, τον διαφοροποιουν εντονα απο τους αλλους λαους διοτι αναπτυσσει καλυτερα την οξυδερκεια, την διακριση κι εν τελει, την ενσυναισθηση για καταλληλοτερη συνδεση και διεπαφη με τα υλικοψυχικοπνευματικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αγαπητή μου Ελένη, τι να γράψω εγώ τώρα με όσα εσύ με πρόλαβες; Συμφωνώ σε όλα!

    Αγαπητέ Ελ. Στοχαστή, γράφεις πως "...θα επρεπε ο κομμουνισμος να ηταν παρανομος, οπως αντιστοιχα και ο φασισμος..."
    Σαφώς και θα έπρεπε να ήταν παράνομα, με το κριτήριο ότι πρόκειται για ιδεολογίες που απειλούν την δημοκρατία και την ελευθερία του ανθρώπου. Ο κομμουνισμός αναφέρει ρητά στο μανιφέστο του, ότι επιδιώκει την ένοπλη επανάσταση και την δικτατορία του προλεταριάτου. Αναφέρει ότι επιδιώκει την κατάργηση της "αστικής δημοκρατίας" και την επιβολή της βίαιης και αυταρχικής εξουσίας των προλετάριων. Όποιος διαφωνεί θα διώκεται, μέχρι εξαλείψεως κάθε φαινομένου αντίρρησης. Ο φασισμός (μια παραλλαγή του κομμουνισμού), επιδιώκει το ίδιο.
    Ασφαλώς όμως, σε μια πραγματική δημοκρατία δεν μπορεί να διώκονται οι ιδέες, ακόμη και αυτές που την εχθρεύονται! Έτσι δεν μπορεί να είναι παράνομη η έκφραση της κομμουνιστικής ή της φασιστικής ιδεολογίας, αλλά θα πρέπει να είναι παράνομη κάθε απόπειρα εφαρμογής της στην πράξη.
    Συνεπώς θα πρέπει να είναι παράνομα όλα τα κόμματα κομμουνιστικής ή φασιστικής ιδεολογίας, διότι ως κόμματα διεκδικούν στην ΠΡΑΞΗ, την εφαρμογή των ιδεών τους και μάλιστα χρησιμοποιώντας τις ίδιες τις δημοκρατικές διαδικασίες, που απειλούν να καταργήσουν. Άρα έχουμε μια de facto πολιτική απιστία, η οποία είναι και ποινικώς κολάσιμη. Ποινικώς κολάσιμη είναι και η πρόσφατη διακήρυξη του ΚΚΕ, ότι σε περίπτωση πολέμου με την Τουρκία, τα μέλη του θα παρουσιαστούν κανονικά στις μονάδες επιστράτευσης και μόλις παραλάβουν τα όπλα, θα τα τρέψουν αυτομάτως εναντίον του ελληνικού στρατού, ώστε να καταλάβουν αιφνιδίως την εξουσία, μέσω της γνωστής γι αυτούς προδοτικής πρακτικής! Ναι, οι αμετανόητοι σημερινοί ΚΚΕδες, είναι πιστοί στις φαντασιώσεις του παρελθόντος και στο σταλινικό τους όνειρο! Οι δε Χρυσαυγίτες, ονειρεύονται εξίσου την στιγμή που θα πάρουν τα όπλα για να επιβάλουν την εξουσία τους, πιστοί και αυτοί στην νεοναζιστική τους ονείρωξη... (έστω κι αν δεν το ομολογούν ξεκάθαρα και δημόσια).
    Ασφαλώς τα κόμματα του δήθεν "δημοκρατικού τόξου", τα οποία υποδύονται ότι είναι δημοκρατικά, κρύβουν παρόμοιες πρακτικές, αλλά με λιγότερο ακραίο τρόπο.
    Πως αλλιώς να δικαιολογήσεις την εξαφάνιση της μεσαίας τάξης, την οικονομική εξόντωση και φτωχοποίηση των πολιτών, την αναξιοκρατία και τον νεποτισμό των κυβερνώντων, την καταστροφή των υποδομών και των ιδιωτικών επενδύσεων, την διόγκωση του δημόσιου τομέα με ταυτόχρονη υπονόμευση της παραγωγής και της ανάπτυξης, την χειραγώγηση της Δικαιοσύνης και της Αστυνομίας, την ανοιχτή υποστήριξη του εγκλήματος και των αριστερών τρομοκρατών, την υπονόμευση της αμυντικής δυνατότητας της χώρας, την υποστήριξη της αναρχικής βίας και κάθε ακραίας διαστροφής ή απόκλισης, την υπονόμευσης της παιδείας και την προβολή στρεβλών προτύπων και τέλος των προδοτική εκχώρηση εθνικών κεκτημένων της ιστορίας και της ανεξαρτησίας μας, σε κάθε εχθρό του έθνους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μια κυβέρνηση με αριστερό (κομμουνιστικό) πρόσημο, η οποία κατάφερε να υπονομεύσει την χώρα σε όλα τα επίπεδα κατά το κομμουνιστικό διεθνιστικό πρότυπο, δίχως ανοιχτή και αιματηρή εξέγερση και μέσα από τα έδρανα του δημοκρατικού κοινοβουλίου! Απέδειξε δηλαδή, ότι ως μετεξέλιξη του σκληροπυρηνικού κομμουνισμού, δεν χρειάζεται γενικευμένος κύκλος αίματος, αλλά μια στρεβλή χρήση των δημοκρατικών εργαλείων, για να πετύχεις το ίδιο αποτέλεσμα.

    Άρα, οι πολιτειακοί μηχανισμοί που θα έπρεπε να διαφυλάττουν τα δημοκρατικά ιδεώδη, αφήνουν ανοιχτές πόρτες στα αρπακτικά του κόκκινου ή του μαύρου φασισμού.
    Η διαφθορά της εξουσίας, δεν πρόκειται να παταχθεί απλώς με την "...δημευση συνολου περιουσιας για περιπτωσεις χρηματισμου", που ανέφερες.
    Θα μπορούσε να ενεχυριάζεται (δεσμεύεται) προληπτικά, ολόκληρη κινητή και ακίνητη περιουσία όσων επιθυμούν να εμπλακούν στην πολιτική, ως ελάχιστη εγγύηση ηθικής ακεραιότητας. Ο πολιτικός θα μπορούσε να καλύπτεται στα βασικά του έξοδα σε είδος και όχι σε ρευστό χρήμα από το κράτος, για όσο καιρό ασκεί τα πολιτικά του καθήκοντα και η περιουσία του να του αποδίδεται πίσω, μόνο μετά από διερεύνηση όλων των πολιτικών του πεπραγμένων, κατά την έξοδό του από την πολιτική. Ωστόσο, δεν θα επιτρέπεται η προσαύξηση της περιουσίας του, ούτε κατά ένα ευρώ, για όσον καιρό ασκούσε πολιτικά καθήκοντα. Αντίθετα, θα ζημιωθεί για τυχών βλάβες που προκάλεσαν οι πολιτικές του επιλογές σε βάρος του κράτους και των πολιτών, μέχρι πλήρους κατάσχεσης της περιουσίας του, ενώ ουδεμία σύνταξη ή άλλη κρατική απολαβή θα μπορεί να έχει στο μέλλον, για τέτοιες περιπτώσεις. Μόνο έτσι πιστεύω, θα αναγκαζόταν ο πολιτικός να ασκήσει με εντιμότητα τα καθήκοντά του, ενώ τα λαμόγια που θα ήθελαν να γίνουν πολιτικοί για να ωφεληθούν, δεν θα επιχειρούσαν να εμπλακούν με την πολιτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Πράγματι, οι πνευματικές επενδύσεις προϋποθέτουν χρόνο και χρήμα, με την έννοια της αξιοπρεπούς διαβίωσης, ίδιον στοιχείον της αστικής ή μέσης τάξης.
    Είναι αλήθεια, ότι ο άνθρωπος που αγωνίζεται όλη την μέρα για ένα κομμάτι ψωμί, είναι πολύ χαμηλής μόρφωσης και δεν διαθέτει χρόνο για κοινωνική ζωή και πληροφόρηση, δεν έχει δυνατότητα να αναπτυχθεί πνευματικά, ούτε καν να σκεφτεί πέραν των καθημερινών του προβλημάτων επιβίωσης. Αυτός είναι ο κανόνας στην κατώτερη εργατική και αγροτική τάξη.
    Έτσι θέλουν τον μέσο άνθρωπο, όλα τα ολοκληρωτικά καθεστώτα. Τον θέλουν καθηλωμένο στην ύλη, χωρίς ευκαιρίες για ιδεαλισμό!
    Ο ιδεαλισμός θέλει να είναι το προνόμιο της άρχουσας τάξης, η οποία βεβαίως δεν αντιμετωπίζει προβλήματα επιβίωσης. Όλοι οι αριστεροί "επαναστάτες", ανήκαν στην άρχουσα τάξη και την αριστοκρατία της Ευρώπης. Τυχαίο;

    Ωστόσο η επένδυση σε ψυχικά οφέλη, είναι πολύ χρήσιμη, διότι δίνει έναυσμα στην πνευματική εξέλιξη.
    Η ψυχαγωγία είναι ένα τεράστιας αξίας κοινωνικό επίτευγμα, όταν παρέχεται συλλογικά. Οι αρχαίοι ψυχαγωγούνταν στα θέατρα και τα συμπόσια. Μέσα από την αγωγή της ψυχής τους, μάθαιναν να συναισθάνονται τους άλλους και να αναγνωρίζουν τις ανθρώπινες αξίες.
    Αυτό ασφαλώς μπορούσαν να το πράξουν, επειδή διέθεταν τον χρόνο και το χρήμα, μιας και οι δούλοι εξασφάλιζαν με την εργασία τους, την εύκολη διαβίωσή τους.

    Τέλος, οι σημερινοί Έλληνες δεν χτίζουν ναούς για ψυχική επένδυση! Αυτοί χτίστηκαν σε εποχές που η μεσαία τάξη εξέλειπε και η κατώτερη εργατική-αγροτική είχε ανάγκη από ψυχοπνευματική ένεση-κονσέρβα, την οποία βεβαίως "πουλούσε" το ιερατείο.
    Επιμένω όμως ότι οι Έλληνες ξοδεύουν διαφορετικά τα χρήματά τους, από τους δυτικούς. Πράγματι επενδύουν περισσότερο σε κοινωνικές δραστηριότητες που προσφέρουν ψυχικά οφέλη "της στιγμής" και δεν επενδύουν σε μακροπρόθεσμα υλικά οφέλη που μένουν. Τα υλικά οφέλη είναι χρήσιμα, όταν υπηρετούν ταυτόχρονα τα ψυχοπνευματικά του ανθρώπου. Αλλιώς γίνονται αυτοσκοπός που στερείται κάθε ανθρώπινης ουσίας.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλημέρα Λύκίε, μπορείς να μου εξηγήσεις λίγο στην Δημοτική το ακόλουθο άρθρο σε γκλομπαλ ιντρουντα3ιον σε παρακαλώ πολύ :

    https://katohika.gr/ellada/o-syriza-zita-seksoualiki-agogi-ton-mathiton-kai-epimorfosi-ton-kathigiton-apo-meli-tis-loatki-lesvies-omofylofiloi-amfiseksoualikoi-trans-kouir/

    Με εκτίμηση,
    Aya

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Αya, τι να εξηγήσω; Πρόκειται για ένα εμμονικό παραλήρημα διεστραμμένων ανθρώπων, που οργανώθηκαν και υποστηρίζονται από την Νέα Τάξη Πραγμάτων, προκειμένου να διαβρώσουν εντελώς όλες τις αξίες και τις κοινωνικές δομές της ανθρωπότητας.
      Μια ελάχιστη μειονότητα, απαιτεί να ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ως κανονικότητα ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ, την στρέβλωση του κατά φύσιν. Στο παραλληρηματικό τους λογύδριο, δεν υπάρχει ούτε ψήγμα λογικού επιχειρήματος που θα μπορούσε να εξετασθεί από σοβαρούς ανθρώπους.
      Ως εκ τούτου, στην δημοτική θα έλεγα:
      Δουλειά δεν είχε ο διάολος κι έδερνε τα παιδιά του...
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  27. Θα απαντησω δειγματοληπτικα για να μην γραφω κουραστικα σεντονια. Οχι ομως επιλεκτικα, καθως για μενα ολα ειναι σημαντικα και δεν μπορω να επιλεξω. Η επιλογη ας ειναι προνομιο καποιου αναγνωστη ή φυσικα συνομιλητη

    "ο άνθρωπος που αγωνίζεται όλη την μέρα για ένα κομμάτι ψωμί, είναι πολύ χαμηλής μόρφωσης και δεν διαθέτει χρόνο για κοινωνική ζωή και πληροφόρηση, δεν έχει δυνατότητα να αναπτυχθεί πνευματικά, ούτε καν να σκεφτεί πέραν των καθημερινών του προβλημάτων επιβίωσης[...]Τον θέλουν καθηλωμένο στην ύλη, χωρίς ευκαιρίες για ιδεαλισμό!
    Ο ιδεαλισμός θέλει να είναι το προνόμιο της άρχουσας τάξης, η οποία βεβαίως δεν αντιμετωπίζει προβλήματα επιβίωσης. Όλοι οι αριστεροί "επαναστάτες", ανήκαν στην άρχουσα τάξη και την αριστοκρατία της Ευρώπης. Τυχαίο;"

    Καταρχας, ο ιδεαλισμος ειναι σωστος. Οντως το νοητο και οι ιδεες ειναι ανωτερα του υλικου. (νοητο>υλικο) Αυτο ομως σε καμια περιπτωση δεν σημαινει πως το κατωτερο χανει την αξια του. Το κατωτερο ειναι πολυ σημαντικο εξισου, απλα λιγο λιγοτερο απο το ανωτερο. Αυτο αποδεικνυεται απο το γεγονος πως αυτα ειναι συγκρισιμα μεγεθη. Γενικα, συγκρινουμε οσα βρισκονται κοντα μεταξυ τους. Συγκρινουμε τον Ronaldo με τον Messi, οχι τον Messi με τον Φορτουνη. Αρα, το υλικο δεν απαξιωνεται απο τον σοφο. Η υλικη επενδυση ειναι τεραστιο επιτευγμα. Πρωτος μαγκας ειναι ο ανθρωπος που επενδυει υλικα, που παραγει υλικα, που μεγαλωνει την υλικη συνολικη πιτα της κοινωνιας, διοτι μεσα απο αυτην την προσπαθεια περισσοτεροι ανθρωποι μπορουν να ανεβασουν το βιοτικο τους επιπεδο. Και ακομα μεγαλυτερος μαγκας, αυτος που το κανει ενω εχει υπερβει την ματαιοδοξια και την αναγκη για επιβεβαιωση λογω ανασφαλειας.

    Η αρχουσα ταξη εχει οντως την πολυτελεια του ιδεαλισμου και μπορει να ερθει ευκολοτερα σε επαφη με τις ιδεες. Ειναι αρκετα δυσκολο ομως να τις κατανοησει και να τις κανει κτημα της. Και αυτο γιατι συνηθως, δεν εχει βρεθει σε αρχουσα θεση λογω αξιας. Περισσοτερο αρσενικη αρχη εχει ενας οικοδομος, απο τον εκαστοτε πρωθυπουργο της χωρας. Αυτα τα κρινει το υποσυνειδητο μας, και οχι το λογικο μας. Ξερει βαθια μεσα του ο πολιτικος, ποσο αξιζει. "Αρχη ανδρα δεικνυσι" ελεγαν οι αρχαιοι. Η θεση εξουσιας δειχνει τον ανδρα. Δειχνει αν ειναι ανδρας, αν εχει αρσενικη αρχη. Πώς το δειχνει αυτο; Καταρχας, ο πραγματικος ανδρας δυσκολα δεχεται θεση εξουσιας, δεν την ζηταει διοτι δεν την χρειαζεται για επειβεβαιωση. Και μολις την παρει, παλι την παραχωρει. Ο μεγαλυτερος "ανδρας" που μπορω να σκεφτω ηταν ο Περικλης. Ενας μοναδικος στην ιστορια χρυσος αιωνας για την ανθρωποτητα, λογω ενος ανδρα επειδη δεν ηθελε να παρει την θεση του αρχοντα. Ο μεγαλυτερος ανδρας υπηρξε τετοιος επειδη ηταν και γυναικα. Το οτι υπηρξε θηλυκος, του επετρεψε να γινει τοσο αρσενικος, που γυρω του να αναπτυχθει ενας λαος και ενας απαραμιλλος πολιτισμος, ακριβως επειδη τους εδωσε την ελευθερια να το κανουν, δεν τους "πιεσε" να το κανουν, παντα το επελεγαν οι ιδιοι.

    Η πνευματικη αναπτυξη ειναι ωστοσο αρρηκτα συνδεδεμενη με την υλικη. Ο Γκουρτζιεφ ελεγε πως ενας ανθρωπος δεν μπορει να ξεκινησει την εργασια με τον Εαυτο του, εαν προηγουμενως δεν ειχε φτασει στο επιπεδο του ομπιβατελ (σσ. του "αστου" σημερα"). Οχι λογω κοινωνικης θεσης, ταξης, χρηματων ή οτι αλλο, αλλα με την εννοια πως ενας τετοιος ανθρωπος εχει αναπτυξει την ικανοτητα να βαζει την ζωη του σε μια "ταξη" και να την οργανωνει αποτελεσματικα ασχετως μεγεθους. Για να μην παραμυθιαζομαστε ωστοσο, ελεγε πως θα πρεπει καποιοι ανθρωποι γυρω απο αυτον τον ανθρωπο να μπορουν να ζουν σχετικα ανετα. Που σημαινει πως αυτο το ατομο εργαζεται αποτελεσματικα. Η ηθικη προσθετει πως θα πρεπει να το κανουμε και δημιουργωντας, διοτι διαφορετικα ειναι σαν να κλεβουμε τον ιδρωτα αλλων "καθημερινων αγωνιστων", σαν να κλεβουμε ψιλικατζιδικο απο υπεργηρη γιαγια. Ελεεινο. Ξερουμε ας πουμε πως αν δωσουμε στον Τσιπρα να δουλεψει περιπτερο, σε κανα δυο χρονια θα τοχει κλεισει γιατι θα μπαινει μεσα.
    ΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Αναπτυσσεται λοιπον μια χαρα πνευματικα ο ανθρωπος που αγωνιζεται καθε μερα, αρκει να το κανει συνειδητα. Η αποφοιτηση του ερχεται οταν καταφερει να λυσει ή να οργανωσει ικανοποιητικα την λυση των καθημερινων του προβληματων επιβιωσης. Αυτο ειναι το εργο που εχει να επιτελεσει. Επιτυγχανοντας το αυτο, θα επελθει η εσωτερικη του μεταμορφωση και η πολικη ισορροπια. Χρειαζεται και η γνωση φυσικα, αλλα αυτη μπορει να δοθει και αργοτερα.

    Ποια ειναι η βασικη γνωση; Πως ο υλικος κοσμος δεν ειναι πραγματικος, πως η πραγματικη ζωη βρισκεται σε ανωτερο κοσμο, ο υλικος κοσμος ειναι απλα η προβολη των ανωτερων. Πώς ανεβαινει καποιος; Με το να βελτιωνει τον εαυτο του. Πώς τον βελτιωνει; Αναπτυσσοντας τα τεσσερα στοιχεια, γη(υλη),αερας(νους),φωτια(αρσενικη αρχη),νερο(θηλυκη αρχη) και επιτυγχανοντας ισορροπια σε αυτα, ωστε μετα να εισελθει στο πεμπτο, τον αιθερα. Πώς τα αναπτυσσει; Με το να εργαζεται πανω σε αυτα και να τα εξασκει στην καθημερινη του ζωη. Πώς βρισκει τί χρειαζεται να αναπτυξει; Αυτο που θελουμε να αναπτυξουμε(και αρα μας λειπει σε καποιο βαθμο), ειναι αυτο που ερωτευομαστε. Τι ερωτευομαστε σε καποιον αλλο ανθρωπο; Ποιο στοιχειο του; Ποιες συμπεριφορες ενδεικτικες του στοιχειου; Υιοθετουμε σιγα-σιγα αυτες τις συμπεριφορες και εμεις. Ειναι γνωστο πως ο ανθρωπος με τον καιρο, αρχιζει να ομοιαζει αυτους που συναναστρεφεται. Αυτο γινεται οντως και συμβαινει κατα βαση μηχανικα. Ομως οταν αγαπαμε και μαλιστα συνειδητα, αυτο συμβαινει πολυ πιο γοργα και δυνατα. Γι αυτο και λεμε πως "Οτι χρειαζομαστε απο τους αλλους, πρεπει να το δειξουμε εμεις πρωτα". Για να υπερβουμε ψυχολογικες προβολες και αλλα προβληματα και για να γινει σωστα, win-win.

    Οταν εφαρμοζεις ασφυκτικο ελεγχο σε κατι, οταν εφαρμοζεις πιεση ή βια , τοτε το σκοτωνεις. Η δουλοποιηση του λαου γινεται ποικιλοτροπως. Γενικα, η αποδοχη της αληθειας και της γνωσης, απελευθερωνει τους παντες. Το φως παντα διαλυει καθε σκοταδι, απ' οπου και αν προερχεται.

    " https://katohika.gr/ellada/o-syriza-zita-seksoualiki-agogi-ton-mathiton-kai-epimorfosi-ton-kathigiton-apo-meli-tis-loatki-lesvies-omofylofiloi-amfiseksoualikoi-trans-kouir/ "
    Το αρθρο δεν το διαβασα γιατι ειναι μεγαλο και θα καψω κανα εγκεφαλο απο τις πολλες μπουρδες.

    Δεν υπαρχουν "λεσβίες, ομοφυλόφιλοι, αμφισεξουαλικοί, τρανς, κουήρ". Υπαρχουν ανθρωποι στην πορεια τους για ολοκληρωση. Το μεσο και ο τροπος που θα χρησιμοποιησουν στην προσπαθεια τους αυτη ειναι δικαιωμα τους, και εφοσον γινεται συναινετικα δεν ειναι κανενος αλλου λογαριασμος. Αρα φυσικα και υπαρχει αποδοχη, ας κανει ο καθενας οτι επιθυμει με τη ζωη του. Ας ειναι δυο γυναικες λεσβιες, κανενα προβλημα. Ομως, δεν ειναι δυνατον, να ζητουν και κοινωνικες παροχες. Αυτες ειναι απορριπτεες. Δικαιωμα της και της κοινωνιας, να προσφερει βοηθηματα εκει που κρινει πως την εξυπηρετει καλυτερα και συντηρειται και η ιδια, ητοι σε κανονικα ζευγαρια που κανουν και παιδια. Αρα, δεν μπορει να υπαρχει εξισωση σε επιδοματα. Τιποτα δεν θα τους προσφερει η κοινωνια. Δεν απαγορευει μεν, αλλα αλιμονο αν επιδοτησει κιολας. Αρα δεν μπορει να υπαρχει πολιτικος γαμος με οτι αυτο συνεπαγεται απο "διευκολυνσεις" και bonus απο την κοινωνια. Δεκτο ομως να υπαρχει ενας αλλος θεσμος συμβιωσης, χωρις bonus αλλα και χωρις τιμωρητικο χαρακτηρα.
    ΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Τι θα ομοφυλοφιλος; Αυτος που αγαπαει το ομοιο φυλο με αυτο που ειναι. Αν ειμαι ανδρας, αγαπαω ανδρα. Αν ειμαι γυναικα, αγαπαω γυναικα. Η αγαπη ειναι πολλων ειδων και ανεξαρτητως φυλων. Αγαπαμε το παιδι μας, ανεξαρτητως φυλου. Αγαπαμε ενα πνευματικο ανθρωπο, ανεξαρτητως φυλου. Εμεις ομως μιλαμε πιο πολυ για ερωτικη αγαπη, δηλ ερωτα και μαλιστα κατα βαση σαρκικο (υλικο). Αρα ο ομοφυλοφιλος ερωτευεται ανθρωπο του ιδιου φυλου. Λιγο πιο πανω ειπαμε πως "ερωτευομαστε αυτο που θελουμε να αναπτυξουμε στον εαυτο μας". Αρα τι ερωτευομαστε ακριβως; Αν θελουμε ο ερωτας μας να ειναι συνειδητος, πρεπει να μπορουμε να απαντησουμε στο γιατι. (σαφως και ειναι δυσκολο) Αυτη η ερωτηση εχει αρκετες υποαπαντησεις.

    Εστω ενα παραδειγμα, δυο γυναικες ομοφυλοφιλες. Κατα βαση(δεν αναφερομαστε πχ σε γυναικες που πειραματιζονται), ο ερωτας τους ειναι φυσικος, και ο φυσικος ερωτας εξαρταται απο την πολικοτητα. Αρα, η μια ειναι θηλυκη γυναικα και η αλλη ειναι αρσενικη γυναικα. Η θηλυκη γυναικα ελκεται απο την αρσενικη αρχη. Το οτι την βρηκε στο προσωπο γυναικας αντι για ανδρα, μπορει να ειναι και θεμα συμπτωσεων, αρκετα πιθανον δηλ να μην εχει αρκετες ποιοτικες συναναστροφες με ανδρες. Αμα γενικα δεν βλεπει ανδρες λογω περιβαλλοντος, τοτε θα αναζητησει την αρσενικη αρχη ερωτικα σε γυναικα που κρινει πως την εκφραζει, ειναι πολυ λογικο. Η αρσενικη γυναικα τωρα θα εχει πολυ προχωρημενες αποψεις και θα τις πιστευει με δυναμη και πυγμη. Κατα 90% ολες ειναι μπουρδες, αλλα η θηλυκη γυναικα επειδη δεν εχει αναπτυξει την αρσενικη αρχη και αρα εξ ορισμου ειναι υπερβολικα "αποδεκτικη", θα τις καταπιει αμασητες και θα ενθουσιαστει. Η αρσενικη γυναικα επειδη δεν βρισκει ανδρα να αποδεχεται τις κοτσανες της, κατεφυγε σε γυναικα την οποια την βλεπει σαν οαση λογω ελλειψης επικρισης και αποδοχης/αγαπης. Τα λεω υπερβολικα για συντομια.

    Βλεπουμε λοιπον πως και οι δυο εχουν οντως ερωτευτει οτι πρεπει να αναπτυξουν. Η αρσενικη γυναικα θα πρεπει να μετριασει την απολυτοτητα της και να γινει πιο θηλυκη ωστε να μαθει να αποδεχεται τα πραγματα οπως ειναι, και οχι οπως τα φανταζεται. Η θηλυκη γυναικα θα πρεπει να μαθει να βαζει ορια και να μην παρασυρεται απο λογικοφανη αφηγηματα, να μαθει να ειναι πιο επιλεκτικη στην αγαπη της. Απο αποψη ενεργειων, η αρσενικη γυναικα θα πρεπει να μαθει να καθεται, και να ηρεμει (στοιχειο του νερου), πιο πολυ σκεψη και λιγοτερο δραση. ενω η θηλυκη γυναικα θα πρεπει να προσπαθει να κινειται και να ασκειται περισσοτερο, πιο πολυ δραση απο σκεψη.

    Θα πρεπει επισης να φυγουν περιοριστικες πεποιθησεις τυπου "ολοι οι ανδρες ειναι γουρουνια","ολες οι γυναικες ειμαι π..τανες" διοτι πρωτον ειναι λαθος γενικευσεις, και επειδη προκαλουν περιορισμο συναναστροφων με το αλλο φυλο. Η λογικη ειναι πως αν κλεισουμε δυο ανθρωπους σε ενα ερημονησι για 20 χρονια, ε, στο τελος ο ενας θα ερωτευτει τον αλλο, οτι βιολογικα φυλα και αν ειναι, δεν ειναι λογικο; Εδω ο βοσκος πανω στο βουνο που δεν βλεπει ανθρωπο, ερωτευεται και ερωτοτροπει μεχρι και με την προβατινα του. Διαθεσιμοτητα λοιπον. (Availability is the word)

    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αγαπητέ Ελεύθερε Στοχαστή, σε καμία περίπτωση δεν απαξιώνω την ύλη. Η ύλη έχει πολύ μεγάλη αξία, διότι μας βοηθά να κατανοήσουμε τις φυσικές έννοιες με το λογικό μέρος της συνείδησής μας και μας παρέχει την απτή δυϊκότητα, πρόδρομο πεδίο του ιδεαλισμού.
    Αφού μάλιστα βιώνουμε την ύλη με ένα αντίστοιχο σώμα, είμαστε αλληλοεξαρτώμενοι από αυτήν και υποκείμενοι στους κανόνες της.
    Έτσι η ύλη απαιτεί από εμάς ενεργειακό ξόδεμα, το οποίο με μια σχέση αναλογίας, μας επιτρέπει την πρόσβαση στον ιδεαλισμό και την σκέψη.
    Ωστόσο η αναλογικότητα αυτή, δεν ακολουθεί μια μαθηματική σταθερά.
    Κάποιοι που διαχειρίζονται τις ανθρώπινες κοινωνίες, μεταβάλλουν την αναλογία σε βάρος των πολλών και προς όφελος των ολίγων.
    Αυτό εννοούσα όταν αναφερόμουν στην κατώτερη (κοινωνικά) τάξη, όπου η αναλογία ξοδέματος ενέργειας προς την ύλη, δεν επιτρέπει αντιστάθμισμα (διαθεσιμότητα χρόνου) για σκέψη και ιδεαλισμό. Αντίθετα η ανώτερη (κοινωνικά) τάξη, έχει πλεονάζουσα θέση προς τον διαθέσιμο χρόνο, αφού ξοδεύουν άλλοι την ενέργεια προς την ύλη, που κανονικά θα αναλογούσε σε αυτούς!
    Μέσα σε αυτά τα λόγια δεν υπάρχει υποτίμηση της ύλης, αλλά συνεκτίμησή της στο ισοζύγιο ύλης-πνεύματος.

    Η μέση-αστική τάξη, είναι η καλύτερη και περισσότερο ισορροπημένη από τις άλλες, διότι ο αστός καταφέρνει να ισοσταθμίζει το ξόδεμα ενέργειας προς την ύλη (μόχθος εργασίας) με τον διαθέσιμο χρόνο για σκέψη και παραγωγή ιδεών. Ακριβώς επειδή μπορεί και συγκερνά ισόποσα τις δύο αυτές καταστάσεις, μπορεί να κατακτά βιωματικά την σύνδεση ύλης-πνεύματος και να εισπράττει την σοφία που τον εξελίσσει.
    Αυτός ο άνθρωπος, είναι πιο κοντά στην εσωτερική ελευθερία, από οποιονδήποτε άλλον!
    Γι αυτό και τα καθεστώτα δεν επιθυμούν αυτή την κοινωνική τάξη, διότι δεν μπορούν να την καθυποτάξουν και πραγματικά την φοβούνται. Αν ποτέ αυτή η κοινωνική τάξη αναλάμβανε την εξουσία, η ρήση «Αρχή άνδρα δείκνυσι» θα λάμβανε περισσότερη εφαρμογή στην πράξη.
    Η άρχουσα τάξη, απομυζά τις κοινωνίες διότι θέλει να διαιωνίζει την εξουσία της σε βάρος των κατωτέρων, επειδή βολεύεται με την άκοπη και εύκολη ζωή. Μια ζωή όμως που δεν προσφέρει την σοφία της βιωματικής εμπλοκής με τον μόχθο της ύλης και που παραμένει λοιπόν, λειψή, ετεροβαρής και πολωμένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Συμφωνώ γενικά με τις τοποθετήσεις σου περί ομοφυλοφιλίας και τις προτάσεις σου για θεραπεία-διόρθωση της ανισορροπίας. Ωστόσο θα ήθελα να διακρίνω την διαφορά του αγαπώ-ερωτεύομαι με το θέλω να κάνω σεξ.
    Ο βοσκός δεν ερωτεύεται ούτε αγαπά την κατσίκα του. Απλά θέλει να κάνει σεξ και μη έχοντας ευκαιρίες συναναστροφής με γυναίκες, βλέπει το θηλυκό ζώο ως εναλλακτική λύση για να εκτονωθεί σεξουαλικά. Παρατηρεί την σεξουαλικότητα του τράγου με την κατσίκα και διεγείρεται. Δίχως εναλλακτική λύση, αποφασίζει να μοιραστεί το «σκεύος ηδονής» που απολαμβάνει ο τράγος και κάνει swinging μαζί του, χαχα!
    Οι δυο άνθρωποι που θα εγκλωβιστούν για 20-30 χρόνια στο ερημονήσι, ειδικά αν είναι του ιδίου φύλου, σίγουρα θα συνεργαστούν για την επιβίωση και την ψυχαγωγία τους. Ωστόσο, είναι πολύ πιθανό να θα έρθουν και σε σεξουαλική επαφή, παρακάμπτοντας κάθε ηθική ή φυσική αναστολή, περισσότερο ίσως στο όνομα της ηδονής και της σεξουαλικής ανάγκης για εκτόνωση, παρά στον έρωτα και την αγάπη.
    Κάπως έτσι μάλιστα λειτουργούν και οι άνδρες ομοφυλόφιλοι, εξ όσων γνωρίζω από του φιλικό μου περιβάλλον.
    Δεν ερωτεύονται και δεν συνδέονται συναισθηματικά με τους εραστές τους, χωρίς να αποκλείεται και αυτό κάποια στιγμή.
    Συνήθως εναλλάσσονται με πολλούς ερωτικούς συντρόφους, κυνηγώντας μόνο την ηδονή του αχαλίνωτου σεξ, εντελώς ενστικτωδώς. Εκεί λειτουργούν με την αρσενική (γιανγκ) τους αρχή, έστω κι αν έχουν παθητικό ρόλο (γιν). Γίνονται κυνηγοί της ηδονής (γιανγκ) και ερωτοτροπούν χωρίς ψυχική συμμετοχή (που θα ήταν γιν στοιχείο).
    Αρκετές λεσβίες με ενεργητικό ρόλο (γιανγκ), επιζητούν επίσης μόνο την ηδονή και κυνηγούν γυναίκες που θα τους κάτσουν, μόνο για «πήδημα».
    Επειδή η μόδα στην ομοφυλοφιλία επιβάλλει πλέον ενεργοπαθητικό ρόλο και στα δυο φύλα, τα προαναφερόμενα έχουν γίνει κανόνας και οι περιπτώσεις που γίνονται σχέσεις αγάπης και έρωτα μεταξύ ομοφύλων, είναι λιγότερες και εντοπίζονται περισσότερο στον χώρο των γυναικών.
    Οι σχέσεις-δεσμοί μεταξύ ανδρών, εξυπηρετούν περισσότερο λόγους σταθερότητας και μονιμότητας στην σεξουαλική συντροφιά και όχι τόσο για την συναισθηματική και ψυχική ολοκλήρωση.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ω, πολυ ομορφος κ περιεκτικος λογος. Η μεση ταξη οντως εχει σπουδαια σημασια κ ειναι η πιο "επικινδυνη" απο ολους. Καμια φορα που χαζευω λιγο mainstream ειδησεις, γελαω οταν βλεπω τον Αδωνι Γεωργιαδη να κανει γιο-γιο τον συνομιλητη του. Το αστειο ειναι πως ο συνομιλητης του καποιες φορες εχει δικαιο, αλλα το χανει διοτι δεν μπορει να το υπερασπιστει. Το λεω αυτο γιατι ο Γεωργιαδης ειναι ενα παραδειγμα της μεσαιας (αστικης συνηθεστερα) ταξης που εχει εργαστει. Ειναι ενας "ομπιβατελ" κατα τον Γκουρτζιεφ. Αυτη ειναι η βαση για ενα πνευματικο ανθρωπο κατα την αποψη μου.

    Ο φυσικος ερωτας ειναι σωματικος και υλικος ερωτας. Την υλη την διεπει απαρεγκλιτα ο νομος των τριων, ητοι το διπολο αρσενικης-θηλυκης αρχης. Οσο υπαρχει χρονος και αρα χωρος και αρα υλη, αεναα το διπολο αυτο (αρσενικο-θηλυκο, συν-πλην, γιν-γιανγκ) θα εναλασσεται. Το σεξ ειναι η προσπαθεια του σωματος να επιτυχει την ενωση των δυο αρχων. Αυτη ειναι μια προσπαθεια Σισυφικη, καταδικασμενη να αποτυχει (doomed to fail). Πώς μπορουν δυο σωματα να επιτυχουν ενωση; Θα τα λιωσουμε, ενωσουμε,αναμιξουμε κ ξανακρυωσουμε; Απλα δεν γινεται. Η υλη ομως αεναα θα γυριζει προσπαθωντας να το επιτυχει. Τα σωματα μας επισης, εως οτου εξαντληθει η ενεργεια μας και πεθανουμε. Χους εις χουν. Το χωμα (υλη) θα καταληξει στο χωμα.

    Αντικειμενικα μιλωντας, θα επρεπε ισως να την απαξιωνουμε γιατι ειναι πεπερασμενη και ανεπαρκης. Δεν μας φτανει. Επιζητουμε την υπερβαση της. Πώς ομως θα το επιτυχουμε αυτο, οταν η ισχυς του νομου των δυο αρχων μας διαπερναει και μας οριζει διαρκως; Μονο οταν αναπτυξουμε και τις δυο αρχες μεσα μας και καταφερουμε να τις παντρεψουμε-ενωσουμε. Αλλα αυτο δεν μπορει να συμβει εαν δεν προηγηθει η αποδοχη της υλης. Εαν δεν αποδεχτουμε κατι, δεν μπορουμε να το υπερβουμε μονιμα. Μπορουμε να το κανουμε με ισχυρη θεληση και προσπαθεια, ομως αυτος ο πειρασμος ειναι ο ισχυροτερος που υπαρχει. Την στιγμη που ως ανθρωποι χαλαρωσουμε λιγο την προσπαθεια, τσουπ, νατη η παλινδρομηση σε προηγουμενη συμπεριφορα. Αρα χρειαζεται μια βαθια κατανοηση της ανεπαρκειας, ναι, το βιωσα πληρως, αλλα συνειδητοποιησα πως δεν με καλυπτει πια. Επιζητω κατι ανωτερο και ουσιαστικοτερο.
    ΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Τα λεω αυτα, διοτι και οι δυο ανδρες ομοφυλοφιλοι, μπορουν να ακολουθουν την επιλογη τους, ειναι σαφεστατο δικαιωμα τους. Το ψωμι μας τρωνε; Η υλη ειναι ανεπαρκης μεν, αλλα προσφερει κ καποια σεβαστη ικανοποιηση. Αν δεν χορτασει καποιος υλη, δυσκολα την υπερβαινει. Αυτη ειναι η φυσικη πορεια των πραγματων. Αρα θεωρω σημαντικο να βοηθησουμε καθε ανθρωπο να ανεβασει το βιοτικο του επιπεδο αρκετα, ωστε να το δει αυτο.


    Το σεξ ειναι η προσπαθεια των υλικων σωματων να επιτυχουν ενωση. Η ψυχικη αγαπη ειναι ενα ωραιο συναισθημα που προσδιδει μια ζεστη ομορφια σε αυτην την αδιεξοδη προσπαθεια. Δεν προσφερει ομως αλλαγη αποτελεσματος σε αυτην την προσπαθεια. Θα μπορουσαν οι ανδρες ομοφυλοφιλοι να αγαπουνται πνευματικα, που ειναι απο τις ανωτερες μορφες ερωτα.
    https://www.google.gr/amp/amp.astrology.gr/zodia/enallaktiki-gonia/story/57587/h-diotima-kai-oi-7-anavathmoi-toy-erota

    Σε καθε περιπτωση, ειναι στην πορεια τους προς ολοκληρωση. Ποιοι ειμαστε εμεις να κρινουμε ποιος τροπος ειναι καλυτερος ή αποδοτικοτερος; Καθε ανθρωπος ειναι διαφορετικος. Αντικειμενικα, παντως ο καλυτερος τροπος ειναι αυτος της φιλοσοφιας, αλλα ενας ανθρωπος της δρασης δυσκολευεται να τον ακολουθησει αρα θα πρεπει να παει με τον δρομο των βιωματων περισσοτερο. Ειναι σαν να τρωω πιτογυρο κ να μου λες "φαε μπροκολο με ψαρι, ειναι καλυτερο κ θρεπτικοτερο". Ναι οκ, εχεις δικαιο, αλλα εγω γουσταρω πιτογυρο και πιτσα, τι να κανουμε. Για να ετοιμασω μπροκολο με ψαρι, χρειαζεται πολυ ωρα, πολυ περισσοτερη αν ειναι να το κανω να ειναι κ νοστιμο. Οταν μου ερθει το "αυγο στον κ*λο" και παρουσιαστει η αναγκη πχ για την υγεια μου, θα το κανω. Θα ηταν σοφοτερο να το κανω νωριτερα; Ισως. Αλλα ποιοι ειμαστε εμεις να κρινουμε;

    Αντιστοιχα, μια σχεση ανδρα-γυναικα προσφερει πολλα περισσοτερα και στους δυο απο μια σχεση ομοφυλοφιλικη. Αλλα καποιος, καποια στιγμη εστιαζει σε κατι συγκεκριμενο. Εγω αυτο που θελω ειναι να γνωριζουν ολοι τον μηχανισμο (γιατι συμβαινει) ωστε να ειναι ευκολο να το κατανοησουν κ αν το επιθυμουν, να επιχειρησουν υπερβαση. Μεχρι εκει ειναι δουλεια μας, παραπανω ειναι σαν να μπαινουμε στα λημερια αλλου.

    Δεν θα συμφωνησω πως ο κτηνοβατης βοσκος δεν εχει αγαπη. Ποιος μπορει να μην χρησιμοποιει εστω και ελαχιστα ή υποσυνειδητα αυτον που αγαπαει; Μονο αυτος που εχει ηδη υπερβει το διπολο των δυο αρχων, και κατεχει και την αγαπη και την σοφια. Μπορει ο βοσκος να χρησιμοποιει την κατσικουλα του για μια αναγκη του εκ φυσεως, αυτο ομως δεν σημαινει πως δεν της τραγουδαει, δεν της παιζει μουσικη με τη φλογερα του ή δεν της μιλαει γλυκα. Η αγαπη βγαινει απο μεσα μας και ο αλλος δρα σαν αφορμη. Αρα αν εχει αγαπη ο βοσκος, την βγαζει. Αγαπη υπαρχει και προς αντικειμενα. Παθολογικη αγαπη μπορει να εχει καποιος προς ενα αντικειμενο φετιχ, αλλος προς το αμαξι ή τη μηχανη του ή οτι αλλο. Στην ουσια ερωτευομαστε τον εαυτο μας, αφου προβαλλουμε ψυχικα καποια κομματια μας καπου αλλου.
    ΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Η ύλη είναι το εργαλείο, είναι το μέσον που μας επιτρέπει να αναπτύξουμε την αυτεπίγνωσή μας ως Τέλεια Όντα εκ της Πηγής ορμώμενα. Η ύλη δεν είναι αυτοσκοπός, ούτε τελικός προορισμός.
    Μας προσφέρει ωστόσο ικανοποιήσεις των ενστίκτων, των αισθήσεων, των παθών και των ηδονών μας. Γι αυτό και θεωρείται ότι ανήκει στην εξουσία του Σατανά. Ακριβώς επειδή δελεάζει και παρασύρει τον άνθρωπο, σε μόνιμο δεσμό μαζί της. Κάτι τέτοιο όμως, οδηγεί σε εγκλωβισμό στην ύλη και εμποδίζει την αυτοπραγμάτωση του ανθρώπου. Αυτός είναι και ο σκοπός του Σατανά, δηλαδή η παρεμπόδιση του ανθρώπου στην αυτοπραγμάτωση. Είναι η ανάγκη του Χάους να ανατρέψει την Τάξη. Η ύλη ανήκει στο μεταίχμιο της εξουσίας της Τάξης και του Χάους. Ο άνθρωπος καλείται να γνωρίσει, να διακρίνει και να επιλέξει την κατά φύσιν αποστολή του.
    Ο χρυσός κανόνας για να κερδίσουμε τα χρήσιμα και να αποφύγουμε τα επιβλαβή της ύλης, είναι το ΜΕΤΡΟΝ και η συνειδητή ζωή. Η υπερβολή, μας φέρνει στην ασφυκτική αγκαλιά της ύλης.
    Όσοι ζουν ερπετικά και όχι συνειδητά, παραδίδονται στην πνιγηρή αλλά ηδονική αγκαλιά της ύλης.
    Ας θυμηθούμε τις Σειρήνες, που ο Οδυσσέας δεν ήθελε να ακούσει διότι θα έπεφτε στην ηδονική, μα φονική τους αγκάλη!

    Το σεξ και ο έρωτας, είναι μια προσπάθεια σύμμειξης της διπολικής Ουσίας. Σε καμία όμως περίπτωση δεν μπορεί να ομογενοποιηθούν αυτές οι Ουσίες. Η Φύση θέλει την ύλη, με δίπολα. Δεν θέλει ερμαφρόδιτα, ολοκληρωμένα, τέλεια και αυθύπαρκτα όντα. Αυτά υπάρχουν σε ανώτερους κόσμους, στο πνευματικό δηλαδή επίπεδο, πολύ κοντά στην Αιτιώδη Αρχή.
    Άρα, ενώ στην ύλη κάθε τι είναι πολωμένο (γιν-γιανγκ, κτλ), όταν ενώνεται με το αντίθετό του, όπως στο σεξ, εκείνη την στιγμή μιμείται την κατάσταση που υπάρχει στους ανώτερους πνευματικούς κόσμους, όπου όλα ενώνονται στο Εν και στην Αρχική Ουσία.
    Το σεξ λοιπόν, λέγεται πολύ ορθότερα ΣΥΝ-ΟΥΣΙΑ. Η κατάσταση δηλαδή, που ενώνονται οι δυο Ουσίες σε μία.

    Η ενέργεια που εκλύεται από αυτή την συνουσιακή ένωση, είναι όμοια με την Πνευματική Ενοϊκή Ουσία.
    Ασφαλώς πρόκειται για πράξεις στην ύλη, που μιμούνται αυτές που συμβαίνουν στους άνω κόσμους. Δεν είναι ισότιμα, αλλά μοιάζουν σαν σε κλίμακα. Ότι όμως μιμείται τους ανώτερους κόσμους, προκαλεί συντονισμό μαζί τους και υπάρχει κάθετη ροή ενέργειας από τα άνω προς τα κάτω και αντίστροφα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Η προσπάθεια να στρεβλώσουμε την υλική φύση καμπυλώνοντας τα δίπολα, είναι υβριστική της Θείας Τάξης και αντιστρατεύεται το Θείο Σχέδιο. Είναι σαφές έργο του Σατανά, δηλαδή της προσπάθειας του Χάους να ανατρέψει την Τάξη.

    Η ομοφυλοφιλία ως συνειδητή επιλογή, που δεν προκύπτει από βιολογικές εγγενείς αστοχίες, είναι μια στρέβλωση του κατά φύσιν.
    Υπάρχουν πολλές δικαιολογίες για αυτές τις επιλογές, οι οποίες προβάλλονται συστηματικά από την Νέα Τάξη Πραγμάτων. Στην ουσία όμως, αιτία είναι η ανατρεπτική διαβολή της Θείας Τάξης.

    Ο έρωτας μεταξύ ομοφύλων, είναι μια στρέβλωση που δυσκολεύει τον άνθρωπο να βιώσει την συνουσία των αντιθέτων πόλων. Διότι δεν αρκεί να έχει κανείς διαφορετικό ψυχισμό (αρσενική-θηλυκή αρχή) με τον σύντροφό του, αλλά αυτό πρέπει να συμβαίνει και βιολογικά.
    Το βιολογικό φύλο επιδρά στο ψυχικό, έστω κι αν ένα αντρικό σώμα συνυπάρχει με μια θηλυκή ψυχοσύνθεση. Το σώμα "θυμίζει" ότι ο ρόλος είναι ο αρσενικός και αυτό λειτουργεί εξισορροπητικά ή σε ακραίες περιπτώσεις σχιζοφρενικά.
    Έτσι ένα ζευγάρι ομοφύλων ανδρών ή γυναικών, θα δυσκολευτεί να ολοκληρωθεί μέσα από μια συναισθηματική σύνδεση γιν-γιανγκ ψυχοσύνθεσης, λόγω σύγκρουσης ρόλων.
    Συνήθως τα ζεύγη αυτά, περιορίζονται στην απόλαυση της σαρκικής ηδονής που τους προσφέρει η σχέση, ενώ οι συγκρούσεις κατά τ΄άλλα, κυριαρχούν μεταξύ τους!

    Τέλος, τι θα έλεγες αν ο βοσκός της κουβέντας μας αγαπούσε κάθε κατσίκα που τύχαινε να του "κάτσει" και δεν ήταν ερωτευμένος με κάποια συγκεκριμένη; Σίγουρα θα αγαπάει όλο το κοπάδι του, αλλά για άλλους λόγους από τους ερωτικούς! Πάντως δεν θυμάμαι κάποιο παραδοσιακό τραγούδι που να αφηγείται τον έρωτα ενός τσοπάνη με την γίδα του...

    Είμαι σίγουρος όμως, πως ο βοσκός αυτός, μόλις βρει κάποια γυναίκα, θα την ερωτευτεί και θα την αγαπήσει πραγματικά, αφήνοντας την κατσίκα στον τράγο της και τα "φασώματα" που έκανε μαζί της, στο παρελθόν και την λήθη! Ασφαλώς ο βοσκός της ιστορίας μας μπορεί να αγαπήσει. Αλλά άνθρωπο και όχι κατσίκα!

    ΛΥΚΙΟΣ.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Το πρωτο σχολιο αποτελει μια εξοχη συνοψη, ενα σοφο κειμενο συμπερασματων το οποιο και θα υπεγραφα ευχαριστως!

    Σε αυτο
    "Η ύλη είναι το εργαλείο, είναι το μέσον που μας επιτρέπει να αναπτύξουμε την αυτεπίγνωσή μας ως Τέλεια Όντα εκ της Πηγής ορμώμενα. Η ύλη δεν είναι αυτοσκοπός, ούτε τελικός προορισμός."
    ενυπαρχει τεραστια σοφια και αποτελει χρεος μας, να εμβαθυνουμε και να το κανουμε πενηνταρακια ωστε να γινει βαθια κατανοητο απο ολους τους ανθρωπους. Εξηγηση, αναλυση, παραδειγματα, κοκ

    Στο δευτερο σχολιο εχω αρκετες ενστασεις. Καταρχας, θα αποδεχτω μετα απο αρκετο στοχασμο την θεση σου φιλτατε Λυκιε, πως καθε ανθρωπος θα πρεπει να γνωρισει την αντιστοιχη αρχη του βιολογικου του φυλου. Εαν ειμαι ανδρας, θα πρεπει να γνωριζω αριστα και να βαδιζω στο προτυπο συμπεριφορας της αρσενικης αρχης. Αν αποδεχθουμε πως δεν υπαρχει τυχη (αρχη της μη τυχαιοτητας), τοτε ενσαρκωθηκα ως ανδρας για να μαθω να εκφραζω την αρσενικη αρχη. Και η ανδρικη μου ενσαρκωση, μεσα απο τη βοηθεια που προσφερει η επιπροσθετη σωματικη και η νοητικη ισχυς, συντελει στο να βιωσω στο επακρο "τι εστι αρσενικη αρχη" και να γινω ενας μικρος αρσενικος θεος κατ'αναλογια του "ανωθεν".

    Ομως οι αρχες ειναι δυο, ειναι η αρσενικη και η θηλυκη. Καθε ανθρωπος, αργα ή γρηγορα, θα χρειαστει νομοτελειακα να βιωσει και τις δυο. Οσο αντιστεκεται σε αυτη τη θεια νομοτελεια, τοσο δυσκολοτερη κανει τη ζωη του. Αρα πρεπει να μαθω να ειμαι και "γυναικα" στο προτυπο της θηλυκης αρχης (δημιουργικη δυναμη-θεα Αθηνα που συζητουσαμε και παλιοτερα). Αυτο διδασκει η αληθεια που ερχεται απο τη φυση και οχι φυσικα αυτη που κατασκευαζει το μυαλο των ανθρωπων. Πως η ζωη αποτελει μια εναλλαγη των δυο αρχων. Σιγουρα ο ανδρας απολαμβανει μια βαθυτερη συνδεση με την αρσενικη αρχη (που συμβολιζεται και αντικατοπτριζεται στο κατωτερο επιπεδο μας με τη δραση του Ηλιου)και οι γυναικες με την θηλυκη αρχη (που συμβολιζεται στο επιπεδο μας με τη Σεληνη, η θεα Αθηνα ειναι σε ανωτερο αορατο-μη υλικο επιπεδο). Αρα ο ανθρωπος που θελει να ανελθει και να υπερβει την θνητη του φυση, θα πρεπει να ειναι κατοχος και των δυο αρχων (και 4+1 στοιχειων.)

    Καπου ειχα διαβασει ενα βιβλιο που ελεγε πως στην πορεια μας προς την πνευματικη ζωη θα πρεπει να αναπτυσσουμε πρωτα την αρχη που ειναι αντιστοιχη με το βιολογικο μας φυλο. Εγω δεν το βλεπω αυτο. Βεβαια, εγω ως gamer εχω μαθει να μεταχειριζομαι περιεργες πρακτικες, απο την αποψη πως σκοπος μου ηταν παντα ο οσο το δυνατον ταχυτερος "μηδενισμος" και αυτο αποτελει μια αναπτυγμενη στο επακρο ικανοτητα. Ισως, να ειναι καλυτερα μια τετοια πορεια. Ποιοι ειμαστε ομως εμεις να κρινουμε την ορθοτητα της; Αποτελει αναφαιρετο δικαιωμα καθε ανθρωπου, το πως θα παιξει το παιχνιδι της ζωης του. Ποιος ειναι ο καλυτερος τροπος, δεν θα το κρινουμε εμεις. Ας αποτελει δικια του επιλογη μονο, ωστε να μην το μετανιωσει μετα, και ας ειναι.
    ΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. "Ο έρωτας μεταξύ ομοφύλων, είναι μια στρέβλωση που δυσκολεύει τον άνθρωπο να βιώσει την συνουσία των αντιθέτων πόλων."
    Οντως αποτελει μια στρεβλωση λογω περιοριστικων πεποιθησεων. Ομως ο ερωτας αποτελει μια ασταματητη δυναμη που καμια περιοριστικη πεποιθηση δεν μπορει να ανακοψει. Εαν εχουμε μια πολη οπου απαγορευσουμε τις γυναικες και υπαρχουν μονο ανδρες, τοτε θα ανθισει η ομοφυλοφιλια. Δεν ειναι δυσκολο να το φανταστουμε αυτο. Εαν εχουμε μια 10μελη οικογενεια στην οποια εχει απαγορευθει η συναναστροφη με τον εξω κοσμο, τοτε τα αδερφια θα ερωτευτουν μεταξυ τους και θα ανθισει η αιμομιξια. Δεν ειναι λογικο αυτο; Δεν μπορει να ανακοπει η δυναμη του ερωτα, η δυναμη της ολοκληρωσης, ο ερωτας των δυο αρχων μεταξυ τους. Εαν ο βοσκος μας δεν βλεπει ανθρωπους, θα ερωτευτει την κατσικα του. Εαν δεν βλεπει ουτε κατσικες, θα προβαλλει την αντιπολη αρχη σε μια ψευτικη κουκλα κια θα την ερωτευτει . Προφανως, οσο περισσοτεροι οι περιορισμοι, τοσο μικροτερη η ποιοτητα του ερωτα, αυτο ειναι πασιφανες. Δεν μπορεις να του πεις ομως "μην αγαπας την κατσικα". Σχεδον παντα ο ερωτας εκδηλωνεται μη συνειδητα. Ελαχιστοι μπορει να ξεφυγουν απο αυτο το κανονα, ισως μονο οι σοφοι ή οι αφυπνισμενοι. Δεν μπορεις να πεις στον ομοφυλοφιλο "μην εισαι ομοφυλοφιλος", διοτι δεν καταφερνεις τιποτα με αυτην την προτροπη. Χειροτερα θα τα κανεις. Αυτο που μπορει να κανεις, εαν ενδιαφερεσαι για την απελευθερωση των ανθρωπων, ειναι να ασχοληθεις με την καταπολεμηση ολων των περιοριστικων πεποιθησεων. Μετα, ειναι θεμα χρονου να εκλειψουν οι ανωμαλιες, αφου ειναι στη φυση του ανθρωπου να επιζητα το καλυτερο. Εαν περναω αρκετο ποιοτικο χρονο με μια ομορφη κοπελα, ειναι δυνατον να προτιμησω και να ερωτευτω την κατσικα;

    "Τέλος, τι θα έλεγες αν ο βοσκός της κουβέντας μας αγαπούσε κάθε κατσίκα που τύχαινε να του "κάτσει" και δεν ήταν ερωτευμένος με κάποια συγκεκριμένη;"
    Ναι αυτο συμβαινει συχνα για διαφορους λογος. Νομιζω ο κυριοτερος ειναι οταν καποιος εχει πληγωθει γιατι τον εχουν αφησει, οποτε αφηνει πρωτος, για να μην τον αφησουν και πληγωθει. Αυτο χρειαζεται διαχειριση στο συναισθηματικο κομματι. Θα προτεινα ειτε την μεθοδο EFT που την κανει καθενας μονος του ειτε την συμπεριφορικη γνωσιακη ψυχοθεραπεια που λενε πως εχει πολυ καλα αποτελεσματα.
    Δεν ειναι πως προτιμαται μονο το υλικο-σαρκικο μερος, αυτο δεν νοειται, αλλα πως αποφευγεται το συναισθηματικο μερος διοτι ποναει πολυ.

    "Έτσι ένα ζευγάρι ομοφύλων ανδρών ή γυναικών, θα δυσκολευτεί να ολοκληρωθεί μέσα από μια συναισθηματική σύνδεση γιν-γιανγκ ψυχοσύνθεσης, λόγω σύγκρουσης ρόλων."
    Πιο δυσκολο μαλλον ναι, αλλα οχι απαγορευτικο. Υπαρχουν ανδρες με πλουσιοτερα και θηλυκοτερα συναισθηματα (πχ αγαπης και αποδοχης) απο γυναικες, και το αναποδο βεβαιως. Δεν υπαρχουν ρολοι. Υπαρχει παιχνιδι ρολων. Οι ρολοι αποτελουν ενα παιχνιδι και οχι μια αυστηρη νορμα. Εαν οι ρολοι ειναι μετον-αρμε, τοτε αποτελουν φυλακη και στην φυλακη δυσκολα ανθει κατι.

    Επειδη εγω ειμαι δυνατοτερος-ισχυροτερος-επιβλητικοτερος σε ολα τα επιπεδα απο την κοπελα μου που δεν εχω, θα πρεπει και να ειμαι αυτος που θα παιρνει ολες τις αποφασεις; Σιγουρα μπορω να το κανω και ευκολα, ομως γιατι να το κανω; Εχω τοση ανασφαλεια ως ανδρας ωστε να το κανω; Εαν ειμαι ασφαλης με την αρσενικοτητα του, τοτε δεν με πειραζει να παραχωρω πρωτοβουλιες και αποφασεις στη συντροφο. Ισα ισα που θα πρεπει να το κανω αν την σεβομαι ως ανθρωπο και ως μοναδα, διοτι διαφορετικα δεν θα ζει την ζωη της, αλλα θα ζει ως συμπληρωμα στην δικια μου για να την χρησιμοποιω. Η ιδια πως θα αναπτυξει την αρσενικη της αρχη, εαν εγω δεν φροντιζω να βρισκει χωρο για να ανοιγει τα φτερα της; Αν την αγαπαω, θα πρεπει να θελω το καλυτερο για αυτην, και το καλυτερο για αυτην ειναι να αναπτυξει και τις δυο αρχες. Οπως ο πατερας φροντιζει για τη κορη του να παταει στα ποδια της, το ιδιο θα πρεπει να κανω και εγω. Απλα, χρειαζεται ισορροπια, μην το παρακανω και στα χατηρια, να τηρειται το μετρο. Αλλο αυτο και αλλο να υπαρχουν ρολοι απο τους οποιους δεν θα παρεκκλινουμε
    ΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. "Το βιολογικό φύλο επιδρά στο ψυχικό, έστω κι αν ένα αντρικό σώμα συνυπάρχει με μια θηλυκή ψυχοσύνθεση. Το σώμα "θυμίζει" ότι ο ρόλος είναι ο αρσενικός και αυτό λειτουργεί εξισορροπητικά ή σε ακραίες περιπτώσεις σχιζοφρενικά."
    Το βιολογικο φυλο μπορει να δρα βοηθητικα αλλα δεν συμβαινει απαραιτητα. Εγω ειχα πει πριν καμποσο καιρο πως ειχα "θηλυκη πολωση". Το σωμα δεν μου θυμισε ποτέ τιποτα. Το σωμα προσφερε την ικανοτητα να μπορω να θεσω ορια στον οποιονδηποτε, ομως εγω δεν το επελεγα. Το να μπορεις να "ξαπλωσεις" καποιον με μια κινηση, ειτε αποτελει ανθρωπο ειτε ολοκληρο "ιερατειο", αποτελει μια ικανοτητα, ισως και χαρισμα, αλλα γιατι να το κανω; Οταν κατανοεις, συμπονεις. Το να διαλυσεις ειναι πολυ ευκολο, και τιποτα να μην κάνεις, τα παντα διαλυονται λογω αυξανομενης εντροπιας. Ειναι νομος της φυσικης. Χους εις χουν. Το να δημιουργησεις ομως; Ποιος μπορει να δημιουργησει; Η καταστροφη της ζωης ειναι ευκολο πραγμα, ουδεμια ομως συγκριση με την δημιουργια ή εστω την προστασια της ζωης ως ιερης. Ας αφησουμε ομως την ζωη και ας αναφερθουμε σε σκετη δημιουργια. Ξεφυγα. Το σωμα δεν θυμιζει. Το σωμα ακολουθει τις επιταγες και την θεληση του αφεντη του. Εγινα και αρσενικος οταν το επελεξα συνειδητα να γινω. Και αυτο ειναι καλο, διοτι σημαινει πως μπορει να το κανει και οποιαδηποτε γυναικα, αφου εγω το εκανα χωρις να χρησιμοποιησω το σωμα μου. Κατα βαση ειναι θεμα επιλογης. Αν καποιος ή καποια δουλεψει πανω στη νοοτροπια και συμπεριφορα, επειδη ειμαστε οτι κανουμε, συντομαι θα επελθει ο εσωτερικος μετασχηματισμος.

    Πανω σε αυτο υπαρχει ενα βιβλιο-κοσμημα, που αποτελει εγχειριδιο ζωης για αυτο ακριβως που περιεγραψα. Λεγεται "Your perfect right"(στα αγγλικα) (Ειναι απολυτο δικαιωμα σου) και μιλαει για οσα αποτελουν απολυτα δικαιωματα για καθε ανθρωπο ωστε να τους βοηθησει να εξαλειψουν τις αποστηματικες και παρασιτικες εντυπωμενες μας περιοριστικες πεποιθησεις. Κατεβαστε το εδω https://drive.google.com/file/d/1VnLd2ua68U4q6bcRUp7tEw4DfqbF64a0/view

    Τελος και σημαντικοτερον
    "Η ύλη δεν είναι αυτοσκοπός, ούτε τελικός προορισμός. "
    Ας ανοιξει η συζητηση. Οντως η υλη δεν αποτελει αυτοσκοπο ουτε τελικο προορισμο.
    Πώς ομως επιτυγχανεται η υπερβαση της υλης και η απαγκιστρωση μας απο την ασφυκτικη αγκαλια της;
    Σιγουρα το μετρο και η μεσοτητα (αποφυγη ελλειψης και υπερβολης) αποτελει φωτεινο φαρο, αλλα πρακτικα τι μπορουμε να κανουμε;

    Ελευθερος Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Εχεις δικιο αγαπητε Στοχαστη. Νομοτελειακα θα βιωσουμε και τις δυο αρχες για να ανελθουμε. Χωρις ισορροπια, αναβαση δεν νοειται. Και τα παιχνιδια ρολων ειναι διδακτικα αυτης της μεσοτητας.

    «Αυτο που μπορει να κανεις, εαν ενδιαφερεσαι για την απελευθερωση των ανθρωπων, ειναι να ασχοληθεις με την καταπολεμηση ολων των περιοριστικων πεποιθησεων. Μετα, ειναι θεμα χρονου να εκλειψουν οι ανωμαλιες, αφου ειναι στη φυση του ανθρωπου να επιζητα το καλυτερο.»
    Περιεκτικοτατο.

    «"Η ύλη δεν είναι αυτοσκοπός, ούτε τελικός προορισμός. "
    Ας ανοιξει η συζητηση. Οντως η υλη δεν αποτελει αυτοσκοπο ουτε τελικο προορισμο.
    Πώς ομως επιτυγχανεται η υπερβαση της υλης...;»

    Ποιος ειναι ο τελικος προορισμος για αρχη;

    Eleni

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. "Ποιος ειναι ο τελικος προορισμος για αρχη;"
    Ευστοχο ερωτημα. Και γιατι να υπερβουμε την υλη δηλαδη; Πού θελουμε να παμε; Καταρχας, μπορουμε; Εχουμε την δυνατοτητα;

    Υπαρχουν πολλοι τροποι να απαντηθει αυτο. Ας επιχειρησω αυτον που υποθετει τα λιγοτερα. Οσο προχωραμε στη ζωη, ειτε μεσα απο τη φιλοσοφια ειτε μεσα απο τα παθηματα και τα βιωματα (ελπιζω), ωριμαζουμε και γινομαστε σοφοτεροι. Καθε αναποδια αν κατανοηθει χρησιμευει σαν σκαλοπατι για περισσοτερη συνειδητοποιηση. Επομενως, οσο σοφοτεροι γινομαστε, τοσο πιο συνειδητοποιημενοι ειμαστε. Αρα εκ των πραγματων παρατηρουμε μια πορεια εξελιξης. Μια απαντηση θα μπορουσε να ειναι πως τελικος προορισμος (endgame) ειναι η ολοκληρωση αυτης της εσωτερικης εξελικτικης μας διαδικασιας, ητοι η αυτοπραγματωση. Στην ανατολη ονομαζεται mukti (πνευματικη απελευθερωση). https://www.yogapedia.com/definition/7291/mukti
    Στην ουσια απλα συνειδητοποιουμε αυτο που ηδη ειμαστε(ουτε το σωμα, ουτε το συναισθημα,ουτε καν ο νους) δεν αποκτουμε νεες ικανοτητες, απο την αποψη πως αυτες βρισκονται ηδη μεσα μας, αλλα εμεις ακομα δεν τις αναγνωριζουμε.

    Η υλη δεν ειναι απαραιτητη σε αυτην την πορεια αλλα ειναι πολυ βοηθητικη. Σε μια αναλογια, ουτε το τετραδιο και το στυλο ειναι απαραιτητα για να λυσεις ενα προβλημα, αντε λυστο ομως χωρις να το γραφεις καπου και να προχωρας βημα-βημα βλεποντας ανα πασα στιγμη που βρισκεσαι. Θελουμε να αντιμετωπιζουμε ενα-ενα τα επιμερους προβληματα και δυσκολιες, ειμαστε πιο αποτελεσματικοι ετσι οταν το προβαλουμε καπου για να το βλεπουμε. Αυτη ειναι η υλη, δρα ως προβολη. Πού θελουμε να παμε; Θελουμε να φτασουμε σε μια κατασταση πληρους συνειδητοποιησης. Οταν εχεις λυσει ολα τα προβληματα σου δεν χρειαζεται πια να τα προβαλεις, αρα το τετραδιο με το στυλο δεν χρειαζονται πια.

    Αυτος ο ανωτερος κοσμος ειναι ο κοσμος των ιδεων,ο κοσμος του νοητου που ονομαζεται και χωρος των αιτιων. Το μερος στο οποιο αναζητουμε τις αιτιες των πραγματων. Απο την στιγμη που ειναι ανωτερος κοσμος, τοτε οριζει τους κατωτερους και φυσικα και αυτον της υλης.

    Ωστοσο, λεγεται πως αυτη η στιγμη της φωτισης, μπορει να συμβει και αποτομα, απορροια ενος βαθεος διαλογισμου ή ακομα και πονου. Ισως η κατανοηση του θανατου να επαρκει. Αλλωστε και η φιλοσοφια εστι μελετη θανατου κατα τον Λιαντινη.

    Ελευθερος Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Μιας και αναφεραμε την Ανατολη και εκει αναφερεται και ενας αλλος δρομος, αυτος του συναισθηματος που οδηγει στην απελευθερωση. Αυτος ειναι ο δρομος του μοναχου και εμεις τον γνωριζουμε καλως λογω θρησκειας και Αγιου Ορους. Αυτος ο δρομος διδασκει πως η συνεχης αφοσιωση και αγαπη στο Θεο οδηγει στην ενωση με το Θειο. Ωστοσο εχω καποιες ενστασεις σε αυτο, οχι επειδη δεν τον αποδεχομαι αλλα επειδη δυσκολα διδασκεται απο ανθρωπο σε ανθρωπο αφου αφορα βιωματικη συναισθηματικη κατασταση (δυσκολα λες σε καποιον πως να νιωθει), και επειδη αυτη η ανευ ορων αφοσιωση στο Θεο ευκολα οδηγει σε παρεκτροπες και εκμεταλλευσεις. Και οι ισλαμιστες του isis βαυκαλιζονται πως ειναι αφοσιωμενοι και υπηρετουν τον θεο μεσω σφαγων απιστων.

    ΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Περισσοτερη συνειδητοποιηση επομενως, για αυτοπραγματωση. Ωραιο το παραδειγμα σου με το στυλο και το τετραδιο.
    Ωστοσο χωρις προβολη βρισκομαστε στην ανυπαρξια νομιζω, οχι; Ενωμενοι με την Πηγη της ολοκληρωμενης Γνωσης. Ομως υφισταται ποτέ πραγματικα μια τετοια Ενωση; Υπαρχει Τελος-Τελειωση στην εξελικτικη διαδικασια; Νομιζω πως οχι. Και αρα, η προβολη, σε πυκνοτερη ή αραιοτερη ''υλη'' μηπως δεν ειναι απλα αναγκαια αλλά Νομος;
    Υλη----Μη Υλη: 50-50.
    Και με τον ορο πυκνη/αραιη εννοειται ο βαθμος καθαρσης-κατανοησης της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. "Ωστοσο χωρις προβολη βρισκομαστε στην ανυπαρξια νομιζω, οχι; Ενωμενοι με την Πηγη της ολοκληρωμενης Γνωσης. Ομως υφισταται ποτέ πραγματικα μια τετοια Ενωση; Υπαρχει Τελος-Τελειωση στην εξελικτικη διαδικασια; Νομιζω πως οχι. Και αρα, η προβολη, σε πυκνοτερη ή αραιοτερη ''υλη'' μηπως δεν ειναι απλα αναγκαια αλλά Νομος;"

    Χωρις προβολη στο υλικο επιπεδο βρισκομαστε σε υλικη ανυπαρξια, οχι σε ανυπαρξια γενικως. Το υλικο σωμα αποτελει την προβολη του εαυτου μας στο κατωτερο υλικο επιπεδο ή διαφορετικα, το οχημα μεσα απο το οποιο μπορουμε να πορευομαστε στο αντιστοιχο επιπεδο. Για να παιξεις στο υλικο επιπεδο, χρειαζεσαι υλικο σωμα και ακολουθεις εν πολλοις του υλικους κανονες. Εαν χαθει το υλικο σωμα, χανουμε το οχημα μας, δεν χανομαστε εμεις, εμεις υπαρχουμε αλλα για να συνεχισουμε στο παιχνιδι θα πρεπει να παρουμε νεο οχημα, φρεσκο απο την αρχη. Ο χαρακτηρας μας ομως, πανω-κατω ιδιος θα ειναι,αφου ο οδηγος θα ειναι ιδιος, η οδηγικη του συμπεριφορα δεν αναμενεται να αλλαξει αρδην(εντελως) αποτομα. Δεν μπορουμε να ξεφυγουμε απο τον εαυτο μας. (There is no escape from ourselves)

    "Ενωμενοι με την Πηγη της ολοκληρωμενης Γνωσης."
    Αυτο δεν το γνωριζουμε

    "Υπαρχει Τελος-Τελειωση στην εξελικτικη διαδικασια; "
    Ισως. Ισως η ενωση με το Θειο, να αποτελει ενα ειδος ολοκληρωσης, οπως αποτελει νομοτελεια του νερου του ποταμιου να ενωθει με τον ωκεανο σε 0 υψομετρο οταν ολοκληρωσει την πορεια του. Ομως, το Θειο δεν δεχεται "σταγονες νερου" που δεν εχουν εξαγνιστει μεσω μιας πορειας καθαρσης. Αρα ο σοφος επιδιωκει την καθαρση του, που με αλλα λογια ειναι η απαλλαγη απο το καρμα του, ή αλλιως η υπερβαση της υλης. Ας φτασουμε εκει, και αν εχει και αλλο "δρομο μπροστα μας", βλεπουμε

    Η προβολη ειναι βοηθητικη αλλα οχι αναγκαια. Ενας καθαρος και ισχυρος νους δεν χρειαζεται τετραδιο και στυλο, τα κανει στο μυαλο του. Σιγουρα θα εχεις δει ατομα που κανουν πολλαπλασιασμους πολυψηφιων αριθμων σε δευτερολεπτα στο μυαλο τους. Η πνευματικη απελευθερωση στην οποια αναφερθηκαμε προηγουμενως με το αρθρο απο την ανατολη, αναφερει πως μπορει να γινει και μετα θανατο. Αν καποιος μπορει να εκτελει πολυπλοκες μαθηματικες πραξεις στο μυαλο του, τοτε θα του ειναι πολυ ευκολοτερο να το κανει στο τετραδιο. Το αναποδο ομως μαλλον δεν ισχυει. Αν δεν μπορει στο τετραδιο, τοτε πολυ χλωμο να το καταφερει στο μυαλο του. Αν υπαρχει μια σχετικα προηγμενη ικανοτητα και ειναι ηδη κοντα αλλα το τετραδιο (σωμα) του καταστραφηκε (πχ αυτοκινητιστικο),τοτε ισως να τα καταφερει και μετα το θανατο σε αλλο επιπεδο υπαρξης.

    Η προβολη ειναι σαν ενα σχολειο. Η υπαρξη του σχολειου δεν ειναι παντα δεδομενη. Ελπιζουμε να υπαρχει πάντα, αλλα δεν γνωριζω εαν αυτο συμβαινει στη πραξη, οποτε δεν γνωριζω αν ειναι Νομος η προβολη. Παντως, η υλη ειναι καταδικασμενη να πεθαινει. Στα ανωτερα νοητικα επιπεδα λεγεται πως τα αντιστοιχα νοητικα σωματα ειναι "αθανατα" επειδη δεν υπαρχει υλη.

    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.