Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

17ο ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ-ΣΤΟΧΑΣΤΗΡΙΟ

Σχετική εικόνα

Άνατ, η θεά του Πολέμου των Σημιτών και των Αιγυπτίων


Τους κανόνες τους ξέρετε, ξεδιπλώστε τις σκέψεις σας ελεύθερα...

113 σχόλια:


  1. Μακεδονία ξακουστή
    του Αλεξάνδρου η χώρα
    που έδιωξες τους τύρρανους
    κι ελεύθερ’ είσαι τώρα.

    Είσαι και θα `σαι ελληνική
    Ελλήνων το καμάρι
    κι εμείς θα σ’ αντικρίζουμε
    περήφανα και πάλι.

    Οι Μακεδόνες δεν μπορούν
    να ζούνε σκλαβωμένοι
    όλα και αν τα χάσανε
    η λευτεριά τους μένει.

    Μακεδονόπουλα μικρά
    χορέψτε και χαρείτε
    προτού κι εσείς στα βάσανα
    του κόσμου τούτου μπείτε......ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ
    ΦΗΜΙΟΣ
    http://www.stixoi.info/stixoi.php?info=Lyrics&act=details&song_id=7847

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Κανέναν μα κανέναν, δεν μπορείς να κερδίσεις, ούτε καν ένα αφελές μικρούλι παιδί, εφόσον του αφαιρείς την ελευθερία του, να μη συμφωνήσει μαζί σου.. Αν απαγορεύεις την ελευθερία στον άλλο, και βασιλιά να τον στέψεις, δε θα διαρκέσει η λαμπερή συμφωνία σας. Σύντομα θα αισθανθεί δυσφορία, ότι κάπως παγιδεύτηκε και βρέθηκε, εκεί που δε θέλει. Τα χρυσά κλουβιά τα ανακάλυψαν τύποι, σαν τη γυναίκα της πρώτης ιστορίας μας, όμως, κλειδωμένο, ένα πουλί μαραίνεται.."

    Ο Ελύτης γράφει πως γίνεται, να φυλακίσεις ένα αηδόνι.. αλλά δεν μπορείς να φυλακίσεις, τον κελαϊδισμό του.

    Μάρω Βαμβουνάκη
    Από το βιβλίο: (Σιωπάς για να ακούγεσαι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  4. Η θεά Ανάθ, είναι αδελφή και σύμμαχος του Βάαλ. Η Ανάθ είναι πολεμική θεά φαίνεται να είναι μια χαναναϊκή παραλλαγή της θεάς Αθηνάς της Ελληνικής Μυθολογίας. Οι πολεμιστές συνήθιζαν να την επικαλούνται και να ζητούν την βοήθειά της κατά την στιγμή της μάχης
    Γι'αυτό έχει πολλές ομοιότητες με την Ελληνίδα Αθηνά.
    Λαοδίκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μόνον ως λακέρδα σας βλέπω!
    Λαοδίκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αix είπες " καθότι όλα τα σώματα μας τρέφονται από κάποια μορφή του υδρογόνου "
    Από που προκύπτει ότι το αστρικό, αιθερικό, νοητικό τρέφονται από υδρογόνο; Ειδικά το νοητικό που είναι πνευματικό και δεν ανήκει στην ύλη πως μπορεί να τρέφεται και μάλιστα με το υλικό στοιχείο Η;
    Λαοδίκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εδώ είμαι αγαπητέ μου φίλε!
    Τα σχόλια εδώ, σχετίζονται με αυτά στην επόμενη ανάρτηση για τον σατανισμό. Ο Λαοδίκης αναφερόμενος στην εικόνα της θεάς Ανάτ ή Ανάθας, που την συσχετίζει με την Αθήνα, ίσως να εφορμείται από την εμφάνιση και το όνομα που μοιάζει σαν παραφθορά ή αναγραμματισμός της Αθηνάς. Είναι θεά του πολέμου (και η Αθήνα είναι της στρατηγικής), φορά περικεφαλαία που από πίσω φαίνεται σαν να υπάρχουν πλοκάμια ή φίδια (σαν της Μαίδουσας που εικονίζεται στην Αθηνά), κρατά ασπίδα και αντί για δόρυ, σπαθί.
    Ωστόσο πολλές θρησκείες αντέγραψαν τις θεότητες των Ελλήνων, χωρίς απαραίτητα να έχουν τις ίδιες ιδιότητες και τον ίδιο συμβολισμό.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι αγαπητέ Λύκιε ακριβώς αυτό εννοούσα και γω. Με εκφράζεις πολύ σωστά. Ευχαριστώ.
      Λαοδίκης

      Διαγραφή
  14. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η Αποκάλυψη λοιπόν, προμηνύει τα επερχόμενα, τα οποία μάλλον δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν στην ιστορία του πλανήτη μας. Όλα αυτά όμως, έχουν πλανητική εφαρμογή ή αφορούν την κοσμική τάξη;
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Δεν είμαι καλός στις προφητείες, αλλά η ιστορία έχει την κακή συνήθεια να επαναλαμβάνεται με περιοδικό τρόπο και σπειροειδώς. Ως εκ τούτου, θα έχουμε επανάληψη καταστάσεων που έχει ξαναζήσει η ανθρωπότητα (αλλά μυαλό δεν έβαλε). Δεν έχει σημασία να μιλήσουμε για πολέμους κτλ. Όλα δείχνουν ότι η κυριαρχία του Σεθ, γιγαντόνεται καθολικά. Καμία αντίσταση δεν φαίνεται ικανή να ανακόψει την άνοδό του στην κυριαρχία της ανθρωπότητας. Θα επιβληθεί η παγκόσμια κυβέρνηση που θα φέρει ένα ζοφερό μεσαίωνα και μια υποβάθμιση του ανθρώπινου πνεύματος. Θα ακολουθήσει μια νέα Αναγέννηση, με την επάνοδο του ελληνικού φωτός.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  16. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Προεκτάσεις του υλικού δεν σημαίνει ότι είναι και αυτές στο υλικό. Το πνεύμα - νους δεν είναι υλική προέκταση του σώματος.Η συμβατική Φυσική δεν έχει λόγο σε αυτά τα θέματα γιατί αγνοεί τα αιθερικά επίπεδα.
    Μπικόουζ ο Έλλην είναι φαινόμενον μοναδικόν της φύσεως και αυθεντική περίπτωσις αυτογνωσιακής μηχανής, που παράγει μόνη της θεωρίες. Αρ γιού δε σέημ μις; Νοου, γου άρεντ!
    Λαοδίκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Γέροντα, τι είναι η αγάπη;

    Αγάπη είναι η απόλυτη έκφραση της ενότητας. Θέλεις να ενωθείς με κάποιον, να επικοινωνήσεις, να ενδιαφερθείς. Θέλεις να ασχοληθείς με κάτι, να περιποιηθείς, να προσφέρεις. Όλα αυτά, για να τα καταφέρεις, προϋποθέτουν την αγάπη. Χωρίς την αγάπη δεν υπάρχει διάθεση για τίποτα. Επικρατεί μουντάδα, ανορεξία και μιζέρια.

    • Γέροντα, τι σχέση έχει η ενότητα με την αγάπη;

    Ενότητα είναι η σχέση που δημιουργείται μεταξύ τουλάχιστον δύο ανθρώπων, η σχέση του ανθρώπου με την φύση, με τα ζώα. Αυτή η σχέση είναι η ένωση που δημιουργείται και η αγάπη είναι η «κόλλα» που πραγματοποιεί την συγκόλληση αυτή. Η αγάπη είναι που καλύπτει τα κενά και τις ατέλειες, ενώνοντας και τα πιο «αταίριαστα». Η αγάπη είναι που συγκρατεί την ενότητα. Η αγάπη είναι που σε ενώνει με τον πλησίον σου, με την φύση, με τα ζώα.



    • Γέροντα, αφού υπάρχει η αγάπη, γιατί χωρίζουν οι άνθρωποι;

    Όπου υπάρχει η αγάπη δεν υπάρχει χωρισμός. Αυτό συμβαίνει μόνο στην έλλειψη της αγάπης. Όλα χτίζονται στο ψέμα και την υποκρισία. Τα θεμέλια είναι σαθρά και, με το πρώτο ταρακούνημα, γκρεμίζονται όλα σαν χάρτινος πύργος.

    • Γέροντα, πώς είναι δυνατόν να υπάρχει ψεύτικη αγάπη;

    Δεν υπάρχει ψεύτικη αγάπη, αλλά υπάρχει το ψέμα. Η αγάπη δεν επιδέχεται επιθετικούς προσδιορισμούς. Είναι μόνο αγάπη, είναι έννοια και βίωμα, γιατί αγάπη είναι ο Θεός. Το αντίθετο είναι η κακία, το μίσος, το ψέμα και όλα τα παράγωγά τους. Θέλοντας ο άνθρωπος για ιδιοτελείς σκοπούς να πετύχει κάτι, φοράει το προσωπείο της αγάπης, για να καλύψει την υποκρισία και το ψέμα που κυριαρχούν στην ζωή του. Έτσι παραπλανεί τον πλησίον του, με το πρόσχημα της αγάπης, περιμένοντας την πρώτη ευκαιρία να τον πληγώσει.

    • Πώς μπορείς να κινηθείς με την αγάπη;

    Η παρουσία της αγάπης στον άνθρωπο τον μεταμορφώνει, τον επαναφέρει στην πρώτη κατάσταση, όπως πλάσθηκε από τον Θεό. Νιώθει ελεύθερος και κινείται ελεύθερα χωρίς φόβο γιατί η αγάπη «έξω βάλλει τον φόβο». Χαρακτηριστικό της αγάπης είναι η θυσία. Δεν ψάχνει ο άνθρωπος την επιβεβαίωση για να αγαπήσει... απλά αγαπά, θυσιάζοντας και τον εαυτό του για τον πλησίον. Με την αγάπη, ακόμη και τον αμαρτωλό αγκαλιάζει, σκεπάζοντάς τον δίνοντας παρηγοριά και ευκαιρία μετανοίας.

    Η έλλειψη της αγάπης αποξενώνει τον άνθρωπο, του στερεί την ελευθερία, οπότε αυτός κυριεύεται από άγχος και απελπισία, κυριαρχεί η μοναξιά, δεν πλησιάζει, ούτε τον πλησιάζει κανείς. Η ζωή του γεμίζει από μια «δυσοσμία», που προκαλεί μόνο λύπη και ταραχή.

    Η παρουσία της αγάπης στον άνθρωπο είναι σαν το άρωμα, ευωδιάζει χωρίς να το διαφημίζει. Έτσι και η αγάπη φαίνεται απο την χαρά, την άνεση, το φωτεινό και γαλήνιο πρόσωπο τού ανθρώπου, από την παρουσία του Χριστού στην ζωή του. Με την αγάπη η συγγνώμη γίνεται βίωμα, συγχωρείς εύκολα και ζητάς συγγνώμη αβίαστα. Δεν περιμένεις το λάθος του άλλου, αλλά το σκεπάζεις για να μη πληγωθεί περισσότερο.

    Ας διώξουμε το ψεύτικο προσωπείο της δήθεν αγάπης, που προκαλεί πόνο, και ας ενδυθούμε την αγάπη που εξαλείφει τον πόνο, δημιουργεί χαρά, αναπτερώνει το ηθικό, γεμίζει ελπίδα, ενώνει.



    Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος

    Καθηγούμενος Ιεράς Μονής Εσφιγμένου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πολλα θεματα ανοιχθηκαν, οποτε υποχρεωτικα με επιλεκτικο σχολιασμο μπας και μαζευτει το σεντονι και προτεραιοτητα φυσικα σε ευθειες ερωτησεις και τοποθετησεις και οχι σε μισολογα και ασαφειες. Το κειμενο του Αρχιμανδρίτη Βαρθολομαίου βλεπω ειναι copy/paste, οποτε αλλως το παραθεσε και οχι ο ιδιος, οποτε το παραβλεπω εκτος και αν υπαρχει ερωτηση επι τουτου

    Αγνωστε, "Ουκ εν τω πολλω το ευ". Αυτος ειναι ξεκαθαρα ο ελληνικος τροπος. Ποιοτητα αντι ποσοτητα (quality over quantity)
    Ιππονοε, ο πατερας Λιβυος φαινεται ενας ανθρωπος ευγενικος και φιλοτιμος.Πιθανοτατα να την εννοει την προσπαθεια του να βοηθησει. Το προβλημα ομως βρισκεται στο οτι ειναι fanboy της ορθοδοξιας και "υποκλεπτει" την συναινεση του ακροατη. Αυτο σημαινει πως προσεγγιζει τα πραγματα συναισθηματικα και οχι φυσικα λογικα.Ακομα και σε αυτα τα βιντεο που στην ουσια δεν τοποθετηθηκε και δεν εξεφρασε θεση σχεδον για τιποτα, αδυνατει να αντιμετωπισει τα προβληματα που παρατηρει και θετει.Θελει αλλα δεν μπορει. Ποτέ δεν απανταει στο "πώς". Οι παραδοχες που κανει ειναι σχεδον ολες λαθος. Αν το δεις συναισθηματικα το βιντεο, θα πεις:"Αχ, τι ομορφα που τα λεει, τι ωραια δονηση,μπραβο,αισθανομαι ηδη καλυτερα, και η μουσικουλα..χαρμα.Να ενας ωραιος πνευματικος".Εαν σε ρωτησω ομως μετα οταν θαμαστε οι δυο μας και με απολυτη σιωπη τριγυρω:

    -Τι ειπε δηλ ακριβως;
    -Ε, ακριβως δεν θυμαμαι,αλλα κατι για το πως θα βελτιωθουν τα πραγματα στην ορθοδοξια και στους πιστους
    -Δηλ, ενα παραδειγμα;
    -Ε, δεν μουρχεται τωρα. Κατσε να ανατρεξω... Να. "Στην ορθοδοξια δεν σωζεσαι επειδη εισαι τελειος ή αψογος, αλλα επειδη παρα τα χαλια σου καποιος συνεχιζει και σε αγαπαει και αυτος ειναι ο Θεος"
    -Πρωτον αυτο δεν το ξερεις(οτι αν εισαι ορθοδοξος,σωζεσαι), απλα το λενε οι της ορθοδοξιας.Σε καθε θρησκεια, το ιδιο λενε για τους δικους τους. Και δευτερον (newsflash) ο Θεος δεν αγαπαει μονο τους ορθοδοξους διοτι ειναι..ορθοδοξοι. Τι σκατά Θεος θα ηταν αν εκανε κατι τετοιο; Ο Θεος αγαπαει αν οχι ολους τους ανθρωπους, τοτε αντε να πουμε καθε "καλο" ανθρωπο. Αν οχι, τοτε δεν ειναι Θεος, αλλα ισχυρος Δαιμονας και δεν ξερουμε καν αν ειναι αγαθοδαιμονας ή κακοδαιμονας.(κατα τους αρχαιους ελληνες η διακριση). Ας μην επεκταθουμε, το ιδιο ισχυει σε ολα οσα λεει. Ισως να με εχεις ακουσει να λεω πως αποφευγω να μιλαω συναισθηματικα, οχι επειδη δεν μπορω ή δεν μου αρεσει, αλλα επειδη ο λογος μου θελω να κρινεται σκετος και μαλιστα με εντονη επιθυμια να αποδειχτει λαθος.
    -Ευχαριστω για το τιποτα ρε, μου το καταστρεψες
    -Anytime. You 're welcome.

    Ελενη, δεν πηρα θεση στην "επιθεση" που σου εκανε η ανωνυμη, διοτι ηταν ενα ωραιο τεστ για να δοκιμασεις την ισχυ του αφηγηματος που φιλοσοφικα χτιζεις τον τελευταιο καιρο. Ειναι εμφανες ωστοσο πως ενοχληθηκες εσωτερικα, πιθανοτατα επειδη δεν ελαβες καποια υποστηριξη απο εμας τους υπολοιπους και αφεθηκες εκθετη. Ωστοσο, νομιζω πως το αφηγημα που χτιζεις, δεν κατερρευσε αν και ισως κλονιστηκε καπως. Στην πραξη, ανωνυμη, το ψυχογραφημα που της εχτισες ηταν εκτος τοπου και χρονου. Θα ηταν πιο ενδιαφερον εαν την ειχες "πετυχει", δεν το καταφερες ομως γι αυτο και ελαβες και απαντηση τυπου "Οτι ναναι". Πολυ περισσοτερο αυτο που εκανες ηταν μια δικια σου ψυχολογικη προβολη. Κομματια του εαυτου σου φωτογραφισες, χωρις να το καταλαβεις. Γενικα ολοι οι ανθρωποι, λιγοτερο ή περισσοτερο, το κανουμε συνεχως αυτο με την ψυχολογικη προβολη χωρις φυσικα να το αντιλαμβανομαστε καθως ειμαστε μονιμως σε αρνηση. Το ιδιο ειχα παρατηρησει και σε σενα B.E πιο παλια. Σκεφτομουν: "Δεν ειναι δυνατον να μην αντιλαμβανεται πως κατηγορει αλλους γι αυτο που ο ιδιος κανει, δεν παιζει, μολις πριν το εκανε,δεν γινεται, μηπως μας δουλευει;". Μετα καταλαβα πως ισχυει γενικα αυτο και ολοι το ψιλο-κανουμε, λιγοτερο ή περισσοτερο.Ειναι κοινη πρακτικη. Για παραδειγμα, δεν ειναι δυνατον να κατηγορεις την Ελενη για υποκρισια και ελλειψη θηλυκοτητας, οταν δεν εχει δειξει τετοια στοιχεια, ενω εσυ εμφανιζεις το απολυτο παραδειγμα σε αυτα! Για να ειμαι δικαιος, ο Μιθρας το εντοπισε ορθα.
    ΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Να το μεταφρασω απο google να υπαρχει και ας δουμε ολοι τον εαυτο μας μεσα.
    "Η ψυχολογικη προβολη ειναι μια θεωρια στη ψυχολογια στην οποια οι ανθρωποι αμυνονται απεναντι στις δικες τους ασυνειδητες παρορμησεις ή ιδιοτητες (και θετικες και αρνητικες), με το να αρνουνται την υπαρξη τους στον εαυτο τους, ενω της αποδιδουν σε αλλους. Για παραδειγμα, ενα ατομο που ειναι απο συνηθεια μη ανεκτικο, μπορει να κατηγορει συνεχως αλλους ανθρωπους για μη ανεκτικοτητα. Αυτη η διαδικασια ενσωματωνει την "μετατοπιση ευθυνης" (blame shifting)

    Συμφωνα με καμποση ερευνα, η προβολη των ασυνειδητων ιδιοτητων ενος ανθρωπου σε αλλους ειναι μοι συχνη διαδικασια στην καθημερινη ζωη"

    Δεν θα μπορουσα να μην σχολιασω και την αποψη για "σαμποταρισμα" για να επιτευχθει διαφυγη μας απο την φυλακη του συμπαντος κοσμου που εφτιαξε ο Δημιουργος(οχι ο Θεος-Πηγη που εννοουμε οταν λεμε Θεος, αλλα κατωτερος Θεος). Οντως οι γνωστικοι διδασκαν πως με μια καταλληλη συμπεριφορα, ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΜΑΣ, θα μπορεσουμε να ξεφυγουμε απο τα νυχια των Αρχοντων (που ειναι και Αρχοντες του καρματος για να μην ξεχνιομαστε) που θα επιχειρησουν να μας σουταρουν παλι μεσα στη Δημιουργια. Αυτο απεφευγαν να το λενε παραεξω, παρα μονο σε μερικους "δικους τους" καθως ειναι περιορισμενος ο αριθμος που "επιτρεπεται" να διαφευγει. Τοσος οσος να μην προκαλειται προβλημα στο "συστημα" καθως οι αλλοι πρεπει να φαγωνονται.Οποτε οσοι τα ακουγαν αυτα ελεγαν "Σςς, ωραια, εμεις θα την γλυτωσουμε, μην μιλατε στους απεξω ομως, τωρα που χωθηκαμε εμεις". Κατι σαν τις βαρκες στον Τιτανικο. Ενταξει εμεις θα σωθουμε, παμε να φυγουμε εμεις τωρα να γλυτωσουμε, και μην καθομαστε εδω να παρουμε και αλλους στην μισοαδεια βαρκα μας, μην γινει καμια στραβη και μπουνε πολλοι πανω και βουλιαξουμε".Και τσακ, κλεινουνε το ματι με υπονοουμενο στους "αδαεις", ετσι ωστε αν ειναι "καλα παιδια", μπορει κατι να κανουν και γι αυτους. Ειναι ομως ετσι;

    Οχι βεβαια. Τα μεγαλυτερα χαιβανια, ειναι αυτοι που νομιζουν πως τωρα την επιασαν την καλη και βρηκαν το cheat που θα τους κανει να νικησουν το παιχνιδι. Το οτι δεν μιλανε, επιτρεπει σε αυτους που τους διαχειριζονται, να τους κοροιδευουν ευκολοτερα. Σαν τον Τσιπρα ενα πραγμα. Παει στους Αμερικανους:
    -"Ωε,ωε, Αμερικανοί ολέ"
    -Μα, εσεις δεν ησασταν που φωναζατε "Φονιαδες των λαων Αμερικανοι";
    -Οχι ρε κουτά, αυτα τα λεω στους μεσα τους χαζους,για να μην μου δημιουργουν προβληματα, εγω παντα Αμερικανακι ημουν, Chicago Bulls και τα μυαλα στα καγκελα. Αλλα σας παρακαλω καντε μου την χαρη και μην πειτε τιποτα και το ακουσουν οι μέσα και με πρηζουνε, ετσι;
    Μετα ερχεται μεσα
    -Κουφαλες Αμερικανοι,καλα μιλαμε τους εσκισα,τους τα΄πα στη μουρη.
    -Σιγουρα;Οι εφημεριδες γραψανε πως ειπατε ναι σε ολα
    -Ενταξει μωρε,αυτα ειναι γεωπολιτικες αναγκες,τι θα γραψουνε τωρα.Σκοντα στα αφεντικα τους κανουνε
    -Αρα ειστε ακομα αριστερος;
    -Χα! Πιο αριστερος απο μενα,πεθαινεις! Μην πειτε ομως τιποτα παραεξω ε; Μεταξυ μας αυτα.
    ΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ωστοσο, υπαρχουν αληθειες σε αυτα τα λεγομενα, ετσι κρινω τουλαχιστον. Αμφισβητω ευθεως παντως την υπαρξη κωδικου-cheat απεναντι στον Δημιουργο.Μιλαμε για τον δημιουργο του συμπαντος-κοσμου τωρα, οχι για τον προγραμματιστη των Windows.Η αποπειρα να του την βγουμε στα ισα, φλερταρει με την υβρη.Αφηνω ενα ενδεχομενο να μην ειναι, απο ευγενεια και μονο και επειδη δεν θελω ποτέ να ειμαι απολυτος, αλλα μεταξυ μας τωρα "πιπες, ανθρακες ο θησαυρος". Μ'αρεσει τωρα που θα γινει μαζικα. Θα πιαστουμε ολοι χερι-χερι με τον Καρατζαφερη, και θα πηδηξουμε σαν τους Σουλιωτες,μονοκοπανιά ομως εμεις και οχι ενας-ενας,φλωριές τωρα, και θα πουμε "μπαι-μπαι creator, την κανουμε για αλλες παραλιες". Πού ειναι δηλ το "εκει" οι "αλλες παραλιες", οπου δεν θα υπαρχει καμια εισοδος για το "εδω"; Ή στον Θεο-Πηγη θα παμε και θα ενσωματωθουμε σε Αυτον ή εδω που ειμαστε και επαναγεννησεις ή σε καποια αλλη Δημιουργια ελλασονα Θεου (αρα χειροτερα), ή στο Χαος/Ανυπαρξια. Στην ταινια Doctor Strange οι "κακοι" της ταινιας επελεξαν το Χαος/Αποφις ως απελευθερωση απο το θανατο και το Χρονο. Ναι, οκ, whatever.Καλη τυχη και να μας στελνετε καρτες. (good luck with that). Αλλα ειπα. Ας το συζητησουμε, εγω ειμαι παντα ανοιχτος και υπερ του φωτος. Αυτοι που φοβουνται την γνωστικη δυσαρμονια στην οποια θα βρεθουν, οταν καταρρευσει η πεποιθηση τους, ειναι αυτοι που φοβουνται το διαλογο. Σου λενε: "Και αν πιστευαμε σε πιπες; Τι θα κανουμε μετα; Εχουμε "επενδυσει" τοσο πολλα σε ολα αυτα.."

    Η κουνταλινι οντως δεν ειναι τοσο αθωα και υπεροχη οσο δειχνει. Πάντως βασικη νορμα που ισχυει ως δρομος ειναι αυτη. Αυτο θα πρεπει να το διαβασουμε και να τα ξερουμε αυτα, απο Σαμαελ Αουν Βεορ το λινκ http://bit.ly/2DdG0Wk

    Σε ατομικο επιπεδο τωρα, να απενεργοποιησουμε το κατωτερο τσακρα που αποτελει τον γεννητικο αδενα στον κοκκυγα, ειναι μια ενδιαφερουσα αποψη. Αυτο δοκιμασαν αρκετοι στην αρχαιοτητα οπου και αυτοευνουχιζονταν οπως ο Ωριγενης. Δεν τα καταφεραν βεβαια, αλλα πιθανοτατα να εκαναν λαθος. Ο Γκουρτζιεφ μιλαγε για ενα οργανο που ειχε εμφυτευτει στους ανθρωπους, το κουνταμπαφερ, που παρολο που αυτο εξεπεσε, η επιδραση του οχι. Πιστευα πως αναφερονταν στην ουρά, αλλωστε το κουνταμπαφερ εχει ιδιο πρωτο συνθετικο με την κουνταλινη για την οποια ο Γκουρτζιεφ ηταν ο μονος που δεν ειχε θετικη αποψη και μου ειχε κανει εντυπωση αυτο, γιατι η αποψη του ζυγιζει τονους. Ισως οι αρχαιοι να ειχαν μπερδεψει το πεος με την ουρα, στο συμβολισμο του φιδιου. Αυτο θα μπορουσαν να το κανουν μαζικα οι ανθρωποι και ισως και θα επρεπε. Ομως, τα ερωτηματα παραμενουν. Και μετα τι; Εχει νοημα ρωσικη ρουλεττα με τον Δημιουργο;

    Η θεση μου ειναι πως καλο ειναι να παραμεινουμε σε αυτα που οντως ξερουμε και οχι σε παραμυθια. Εαν η ανωνυμη, θελει να τα ανατιναξει ολα, επειδη φοβαται να αναγνωρισει την θηλυκη πλευρα μεσα της, τοτε αυτη ειναι δικια της επιλογη. Μονο με την αρσενικη αρχη κανεις δεν προκειται να παει πουθενα. Ειναι σαν προσπαθεις να κυριαρχησεις σε ενα ποταμι (beat a river into submission).Δεν μπορεις να υποταξεις την σκεψη. Τα αφηνεις, αφηνεσαι (let go)τους επιτρεπεις να ηρεμησουν μεσω αποταυτισης και μη προσκολλησης και αυτο θα συμβει οπως σταματουν οι δινες σε ενα ποταμακι οταν σταματησεις να πετας πετρες. Μονο ενας ανοητος ή πολωμενος εφαρμοζει αρσενικη αρχη, οταν απαιτειται θηλυκη. Αρα μειωση της πολωσης. Μεσα μας ειναι ο δρομος μας. Η κατακτηση της αρετης μπορει να ιδωθει συνοπτικα και ως κατακτηση των δυο αρχων. Καθε ανθρωπος να μαθει να ειναι και ανδρας και γυναικα, ητοι αρσενικη και θηλυκη αρχη, διοτι αυτα θα τα βρει μπροστα του. Επισης,δεν μπορεις να υποταξεις την ανθρωπινη αναγκη και αορμη προς ολοκληρωση.Το συμνβολο αργα ή γρηγορα θα αναδυθει και επιτακτικα θα ζηταει την ενσωματωση του απο τον ανθρωπο,αρχικα ιδωμενο μεσα απο το συντροφο.Θεωρω πως αν δεν κατανοηθει η διαδικασια, η πιθανοτητα υπερβασης ειναι ελαχιστη. Παρδειγμα. Εστωπου μου αρεσουν τα οπισθια, σαφεστατα ενα συμβολο.
    ΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  24. Αυτο σημαινει πως εχω ελλειψη θηλυκης αρχης, ειμαι ακαμπτος και σκληρος(υπερβολη αρσενικης αρχης). Οτι και να κανω σε αλλα οπισθια, εγω ειμαι αυτος που πρεπει να ενσωματωσω στον εαυτο μου οσα συμβολιζουν τα οπισθια.Εγω πρεπει να γινω πιο τρυφερος, πιο αποδεκτικος, πιο μαλακος. Αυτα ομως δεν ειναι ευκολα πραγματα διοτι ειναι πιο ευκολο να ζηταω απο αλλους να μου προσφερουν αυτο που χρειαζεται να κανω εγω στον εαυτο μου. Εαν ομως θελω να φτιαξω σωμα, εχει νοημα να ζηταω απο τριτους να κανουν την εργασια και γυμαναστικη που απαιτειται; Τι σχεση εχουν οι τριτοι; Θα φτιαχτει ετσι το σωμα μου; Ετσι παει;

    Να βγει κανεις στα ανωτερα επιπεδα δεν ειναι δυσκολο. Αρκει μια περιοδος 20ημερης αποχης απο ενεργοβορες καταστασεις (αποχη απο εκτονωσεις,αλκοολ,ταυτισεις του εγω,προσκολλησεις,κρεας κτλ) και τσουπ, να σου τα τα βιωματα τα μετα-φυσικα. Μετα ομως τι γινεται; Ποιος εχει τα "αντισωματα" να αντισταθει στους πειρασμους του αστρικου χωρου που ειναι ο χωρος της επιθυμιας, εαν δεν εχει υπερβει την επιθυμια των πολων; Παρεμπιπτοντως η φυσικη δεν αδυνατει να εξηγησει τα ανωτερα επιπεδα, απλα ο κλαδος της δεν εχει αναπτυχθει. Ο ορος μεταφυσικη αλλωστε εχει δοθει επειδη τα βιβλια του Αριστοτελη που βρεθηκαν με το εργο του "τα φυσικα", ονομαστηκαν "μετα(τα)φυσικα". Αναφερομαστε φυσικα στα "νοητα" και οχι στα "υλικα". Τα νοητα ειναι τα του πνευματος.

    Για να το κλεινω να τα πω μαζεμενα. Εαν ενοχλησε η δηλωση πως ανηκω διανοητικα στο τοπ1-2% ως εγωιστικη, να την αλλαξω, δεν εχω προβλημα. Προσωπικα και μενα μου φανηκε υπερβολικα μετριοπαθης.Την αλλαζω λοιπον λεγοντας πως ανηκω στο τοπ 1%. Εαν αυτο ενοχλει καποιους, τοτε αυτο ειναι δικο τους προβλημα και ας το λυσουν μονοι τους. Αν μπορεσουν φυσικα. Αλιμονο αν αρχισω να λεω ψεμματα επειδη καποιοι ενοχλουνται. Η ικανοτητα παντως δεν εχει καμια σημασια. Σημασια εχει η χρηση.Αν δεν χρησιμοποιειται, ειναι αχρηστη(νταα). Σημαντικη ειναι η εντελεχεια(λογος υπαρξης).Οπως η εντελεχεια του ματιου ειναι να βλεπει, ετσι και η εντελεχεια της νοημοσυνης ειναι να λυνει προβληματα. Τι να το κανω το ματι αν δεν βλεπει; Αν δεν λειτουργει και δεν μπορω να το χρησιμοποιησω, τι να το κανω; Να τοχω να το βλεπω; Η ευφυια λοιπον ειναι αχρηστη αν δεν χρησιμοποιειται. Προσωπικα με ευχαριστει να βοηθαω να λυνω προβληματα που αλλοι μου φερνουν.Αντλω μια ικανοποιηση απο καθε επιλυση. Αλλα αν ειναι να κατσω να μαντευω, βαριεμαι. Τα δεδομενα του προβληματος μπορει να τα καταθεσει ο οποιοσδηποτε, αν ο αλλος δεν κατσει να το κανει και να ασχοληθει εστω και λιγο, τοτε εγω γιατι να το κανω;

    Βαρβαρικες δεν ειναι οι γλωσσες, αλλα οι συμπεριφορες.
    Τα υδρογονα χρησιμοποιουνται για να δειχνουν τι ειδους ενεργεια χρησιμοποιει το καθε κομματι της ανθρωπινης μας μηχανης, οσον αφορα το ποσο ανωτερη ή κατωτερη ειναι η ενεργεια αυτη. Πχ το σεξουαλικο κεντρο χρησιμοποιει ενεργεια Η-12 (υδρογονο 12) δειχνοντας ετσι την αποσταση του απο την πηγη-Απολυτο. Το διανοητικο κεντρο,χωρις ναμαι σιγουρος, ενεργεια Η-24, αρα ενας διπλασιασμος, μια βαθμιδα πιο κατω. Μεγαλη σημασια εχει καθε ανθρωπινο κεντρο να δουλευει με την ενεργεια με την οποια ειναι σχεδιασμενο να δουλευει και να μην κλεβει των αλλων.Αν το αμαξι παιρνει αμολυβδη, βαλε αμολυβδη. Αν βαλεις λαθος βενζινη, θα δουλεψει μεν, αλλα οχι βελτιστα και με το καιρο θα σου βγαλει προβληματα. Για παραδειγμα το διανοητικο κεντρο συχνα κλεβει την ενεργεια του σεξουαλικου κεντρου. Αμα παρατηρησεις δυο χουλιγκαν να συζητουν, αυτοι κανουν λες και θα πηδηχτουν μεταξυ τους. Εκει οφειλεται.Αμα το σεξουαλικο κεντρο χρησιμοποιουσε την δικια του ενεργεια για να λειτουργει, τοτε δεν θα παρατηρουνταν αυτο το φαινομενο, καθως δεν θα του την "εκλεβε" το διανοητικο.
    ΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Η δονηση μπορει να διαφαινεται και μεσα απο το γραπτο λογο. Ομως ας γνωριζουμε πως οι ανθρωποι που μπορουν να την επιτυγχανουν, μεσα απο τη κακια που συναντουν στους ανθρωπους, μαθαινουν να την αποκρυπτουν. Χρειαζεται εμπιστοσυνη μετά για να την αναδειξουν, διοτι οταν το εκαναν ακριτα, αυτο τους εφθειρε πολυ και μετα ειχαν αναγκη για απομονωση ωστε να μαθουν να μην επιτρεπουν να τους την κλεβει ο καθενας. Εαν την επιθυμουμε θα πρεπει να μαθουμε και να δινουμε, αντι μονο να παιρνουμε.

    Τελος, επειδη βγηκα εκτος θεματος, B.E. θα συνεισφερω στην μελετη της Αθηνάς, πως θα μπορουσα να μην το κανω στην αγαπημενη θεά των Ελληνων. Ηδη οσο βρισκω χρονο διαβαζω το Περι Ισιδος και Οσιριδος του Πλουταρχου, στο οποιο και βρισκω πολυ ωραια πραγματα.Αναποφευκτα η μελετη της θεα Αθηνάς,οδηγει ταυτοχρονα και στην κατανοηση των μυθων των μυστηριων, του Διονυσου που εφαγαν οι Τιτανες,της Περσεφονης και της Δημητρας, του Τυφωνα που αναφερεται καθε τρεις και λιγο ως εχθρος, και γενικα ολο το αφηγημα ειναι τρομερτα σημαντικο. Στο εν λογω βιβλιο, οσο το εχω διαβασει, ο Πλουταρχος αναφερεται απο την μερια των Αιγυπτιων οπως τα λενε και τους μυθους που εχουν, οποτε ειναι πολυ σημαντικο γιατι εχουμε αλλη μια οπτικη που μας βοηθαει να συνθεσουμε το παζλ. Θα αναφερω καποιες προτασεις απο το βιβλιο που εκρινα ενδαιφερουσες μεχρι τωρα.(ειμαι ακομα στην αρχη). Πριν το κανω ομως να πω ας δουμε λιγο ετυμολογια.

    Μια αποψη του Πλατωνα λεει πως το ονομα ετυμολογειται Ηθεονοα>Αθεονοα>Αθηνα με συναιρεσεις φωνηεντων και μεταλλαξη του Η σε Α(συνηθης δωρικη μορφη, ολο Α). Ευλογο,θα μπορουσε ναναι και ετσι. Αρα Αθηνά σημαινει "η θεονοηση" ητοι ο νους του θεου. Δωρικα η Αθηνά γινεται Αθανα και Αθηνη (αθανατη;). Αναθ ομοιαζει με αυτα, ισως. Δεν μας νοιαζει τι πιστευαν καποιοι αλλοι για ενα θεο, αυτοι μπορει να εκαναν και λαθος, εμεις θα προσπαθησουμε μονοι μας να τους προσεγγισουμε με την βοηθεια και τα ιχνη που μας εχουν αφησει οι προγονοι μας και κατορθωσαν να φτασουν σε μας. Ισιδα κατα τον Πλουταρχο ειναι παλι ελληνικη λεξη και βγαινει απο το "ισειον=εισει(το)ον, ισημι ειναι μελλοντας του οιδα(γνωριζω)

    ΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Παραθετω απο τις πρωτες σελιδες του βιβλιου:
    "Για τουτο η αναζητηση της αληθειας, και μαλιστα αυτη που αναφερεται στους θεους, ειναι εντονη ορμη προς την θεοτητα" (σσ αρα ενστικτο)
    "Ειναι ελληνικο ξερεις το ονομα Ισις οπως και ο Τυφων, που ειναι εχθρος της θεάς, τυφλωμενος απο την αγνοια και την πλανη, που διαμελιζει και αφανιζει τον ιερο λογο, τον οποιο συγκεντρωνει η θεά,τον συνθετει και τον παραδιδει σε αυτους που μυουνται στα μυστηρια μεσω της θεωσης,κολοβωνοντας για τα καλα, με συγκρατημενο τροπο ζωης και με αποχη απο πολλες τροφες και αφροδισιακα συστατικα, την ακολασια και τη φιληδονια, συνηθιζοντας τους να υπομενουν τις αυστηρες και σκληρες λατρευτικες εκδηλωσεις στα ιερα, που τελικο σκοπο εχουν τη γνωση του πρωτου, κυριαρχου και νοητου, αυτον που η θεά παρακινει να αναζητει κανεις κοντα της, αυτον που υπαρχει και ερχεται σε απαφη μαζι της" (σσ.η αποχη απο καθε ειδους υπερβολη, σε φαγητο,ποτο,απολαυσεις στοχο εχειτην απελευθερωση της ψυχης απο τα βαρη του σωματος ωστε να ειναι ελευθερο να αναζητησει το νοητο, που μονο ο νους μπορει να αντιληφθει"

    "Πραγματικος οπαδος της Ισιδος ειναι εκεινος που οταν προσλαβει,συμφωνα με τη παραδοση,τα δεικνυμενα και τα δρωμενα σχετικα με τους θεους τουτους,με τον λογο αναζητα και φιλοσοφει για την αληθεια που κρυβουν μεσα τους"
    "[τους θεους]ουτε θυσιες, ουτε πραξεις τους ευχαριστουν περισσοτερο απο το να εχει κανείς σωστη αντιληψη για τους θεους"
    "υποστηριζουν οι ιερεις πως οχι μονο αυτων των δυο αλλα και των αλλων θεων,που δεν ειναι ουτε αγεννητοι ουτε αφθαρτοι, τα σωματα θαβονται κοντα τους και δεχονται τις δικες τους φροντιδες, ενω οι ψυχες τους λαμουν αστερια στον ουρανο και οι Ελληνες αποκλαουν "Κυνα" την ψυχη της Ισιδος, ενω οι Αιγυπτιοι "Σωθι", "Ωριωνα" την ψυχη του Ωρου και Αρκτο την ψυχη του Τυφωνα."
    "Το καλυτερο λοιπον κανουν οσοι πιστευουν πως εκεινα που ιστορουνται για τον Τυφωνα,τον Οσιρι και την Ισιδα δεν ειναι παθηματα ουτε θεων ουτε ανθρωπων αλλα μεγαλων δαιμονων"

    Ελευθερος Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αγαπητε Στοχαστη,
    ο τροπος σου δειχνει το ενδιαφερον σου(γενικα για τον ανθρωπο και ειδικα εν προκειμενω) και με συγκινει. Σε ευχαριστω για την καλη σου προθεση.
    Ηξερα πως η ολιγοημερη απουσια μου απο τα σχολια πιθανοτατα να συνδυαστει με ενδεχομενη ενοχληση μου απο τα λογια της ανωνυμης προς εμε, αλλά πιστεψε με, δεν ειναι ετσι. Θα μπορουσα να εχω συνεχισει να δινω το παρον για να μην "νομιζει" κανεις, αλλά δεν θεωρησα απαραιτητο να το κανω για τα ματια του κοσμου...
    Οι λογοι ειναι πολυ προσωπικοι αλλωστε και ξεκινουν πιο παλια απο οταν προβαλε η ανωνυμη. Για του λογου το αληθες, ο αγαπητος Λυκιος, θα μπορουσε να το επιβεβαιωσει, εχοντας δεχθει μειλ μου χρονικα προγενεστερο(07-12-17) της εμφανισης της ανωνυμης, στο οποιο δηλωνω οτι ειμαι σε φαση να μην ξανανοιξω υπολογιστη. (Λυκιε γραψε μονο για να με διαψευσεις αν χρειαζεται)
    Εδω δεν πτοηθηκα την πρωτη φορα που ειχε γινει αναλογη "επιθεση" προ ενος ετους περιπου αν θυμασαι, που ημουν και πιο αρχαρια στο πως λειτουργει ο διαδικτυακος χωρος των σχολιων και αρα πιο ευαλωτη τοτε συναισθηματικα ομολογω. Πλεον εχω μαθει και πολυ με χαροποιει η εσωτερικη μου συναισθηματικη "προοδος". Αν ο οποιοσδηποτε "χτυπησει" και αστοχησει, τα βελη του πανε κατευθειαν στον καδο ανακυκλωσης οπως εγινε και με την ανωνυμη. Αν καποιος χτυπησει και με "πετυχει" οπως ωραια το εθεσες, πώς ειναι δυνατον να τσαντιστω για την αληθεια που μπορει να εκφρασει εστω και με πικρο τροπο; Ο τροπος του, ειναι δικος του. Η αληθεια θα ειναι και δικη μου υποθεση ομως, οποτε στην τελικη καλο μου κανει οποιος την αναδεικνυει. Ετσι το βλεπω. Επομενως δεν μπορει να με ενοχλησει κατι που ξεκιναει απο τους αλλους. Εχω τα δικα μου λαθη να διορθωσω.
    Σκεψου, οτι τοσες μερες που υπηρχε λεκτικη αντιπαραθεση με αιχμηρα λογια στην ομηγυρη, ουτε εγω εσπευσα να υπερασπιστω το δικιο κανενος, οχι γιατι δεν με πληγωνε να βλεπω τις "προσβολες" να εκτοξευονται, αλλά γιατι θεωρω πως ως ενηλικες που ειμαστε και μαλιστα "φιλοσοφουντες"(λεμε τωρα...) ειμαστε σε θεση να παιρνουμε και να κατανοουμε μονοι μας τα μαθηματα μας μεσα απο τις συγκρουσεις μας και να βγαινουμε πιο δυνατοι. Και ολοι εδω, ειμαστε αρκετα δυνατοι θεωρω.
    Ειμαι εδω καθημερινα παντως, και απολαμβανω τα οσα ωραια καταθετετε. Και ειμαι ευγνωμον για την ενεργεια και τον χρονο που διαθετετε για να διαβαζει ο κοσμος... Το οτι εχω προτιμησει να αφιερωσω τον χρονο μου αλλου προς το παρον απεχοντας απο τα σχολια δεν δειχνει ουτε απορριψη του χωρου ουτε μονιμοτητα της στασης μου σε εναν τοπο που εχω αγαπησει.
    Με αγαπη,
    Ελενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Αγαπητέ Στοχαστή, σ’ευχαριστώ για την απάντηση σου! Κρατάω όσα έγραψες και κυρίως τις δύο πρώτες προτάσεις. Επιφυλακτικός είμαι κι εγώ, έτσι κι αλλιώς πολλοί είναι οι άνθρωποι που αλλάζουν μόλις αποκτούν περισσότερη προβολή και μεγαλύτερο κοινό. Τον ανέφερα όμως, γιατί πιστεύω πως ο λόγος του διαφέρει από αυτόν που έχουμε συνηθίσει από τους υπόλοιπους κληρικούς, και αν η Ορθοδοξία δεν θέλει να χάσει όλους τους πιστούς της θα πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμά του. Σχετικά μ’εκείνη την υποθετική συζήτηση θα προτιμούσα να τοποθετούσαμε διαφορετικά θέματα στο τραπέζι, παρά να αναλωνόμασταν στο να αναλύουμε αν τα είπε σωστά ή αν παρέλειψε κάτι, αν τα εννοούσε έτσι ή αλλιώς κτλ. ;)

    Ιππόνοος

    Υ.Γ Επειδή σχεδόν σε κάθε ανάρτηση σου ανάβεις και μια λαμπάδα στο όνομα του Γκουρτζίεφ θα μπορούσες να μου προτείνεις κάποιο βιβλίο του; Αν γίνεται, σε pdf και κατά προτίμηση στα ελληνικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ιππονοε, εαν επιθυμεις να ξεδιπλωσεις πληρως την ευφυια σου ωστε να κατακτησεις την σοφια και την ολοκληρωση (καθως την αγαπη διακρινω πως την εχεις), η νοημοσυνη πρεπει να απελευθερωθει. Δεν γινεται αλλιως. Αυτος ειναι ο τροπος και οχι μπλοκαρισμα της νοημοσυνης με οργονιτες και χακαρισματα. Για να απελευθερωθει πρεπει να αρχισει να αποταυτιζεται, να παψουν οι ταυτισεις. Μετα απο μονη της θα ανθισει. Τι θα πει πχ "Ειμαι ορθοδοξος"; Γιατι ειμαι ορθοδοξος; Επειδη στο τοπο που γεννηθηκα ολοι γινονται ορθοδοξοι; Δηλ αν γεννιομουν πιο ανατολικα, θα γινομουν Ισλαμιστης του "χαλιφατου"; Εγω δεν εχω κριση; Δεν λεω πως ειναι λαθος ή πως υπαρχουν καλυτερες επιλογες θρησκειας, αλλα το κριτηριο σωστου-λαθους ειναι ατοπο ως υποκειμενικο. Ο Γκουρτζιεφ λοιπον το ειχε μεταθεσει ολοκληρωτικα. Ξεχνα το, σου λεει, το σωστο-λαθος.Θα ασχολεισαι μονο με το συνειδητο-μηχανικο, οπου το συνειδητο ειναι σωστο και το μηχανικο λαθος. Οταν η επιλογη σου ειναι συνειδητη, ξερεις γιατι την κανεις, μπορεις να απαντας στο "γιατι" και αρα δεν αγεσαι απο την διαμορφωση σου. Οταν δρας απο συνηθεια,τοτε ειναι μηχανικη επιλογη, δρας ρομποτικα.

    Προσωπικα μου αρεσει η Ορθοδοξια, μια χαρα ειναι, αλλα επουδενι δεν ταυτιζομαι με αυτην. Και ο Ορθοδοξος ειναι καργα μιζερος. "Πιο μιζερος, πεθαινεις" μιζερος. Το να λεει ομως ο πατερας Λιβυος "Ο Χριστιανός είναι ένας άνθρωπος ανοιχτός, που μπορεί κανείς να νιώσει άνετα δίπλα του, να ανασάνει, να είναι ο εαυτός του, που πας διπλα του και νιωθεις χαρά" ειναι τουλαχιστον προπαγανδα. Τωρα μαλλον δουλευομαστε, ετσι; Ποθεν(απο πού) προκυπτει πως ειναι ανοιχτος; Ο Χριστιανος ξερει τι σημαινει αγαπη; Αγαπη σημαινει αποδοχη. Αποδεχονται οι χριστιανοι τους μη χριστιανους; Εδω δεν αποδεχονται ουτε τις γυναικες, ουτε τους ιδιος καλα καλα. Εδω κολλαει αυτο το βιντεο, οπου αντι για Ελληνες βαλε Χριστιανους. https://www.youtube.com/watch?v=Kavnl-uSKn0
    Σε καθε περιπτωση κραταμε ολα τα θετικα που εχει η ορθοδοξια, αλλα δεν ταυτιζομαστε αν θελουμε να δουμε ασπρη μερα. Οσον αφορα τη συζητηση, την κανουμε οποτε θες, δεν εχουμε ταμπού, ελευθεροι δεν ειμαστε; Η αξια του Γκουρτζιεφ βρισκεται στο οτι ηταν ενας Ελληνας που αφιερωσε ολη την ζωη του για να μας φερει την αποκρυφη γνωση απο την Ανατολη οπου ειχε διασωθει. Μετα απο αυτον αρχισαν να βγαινουν σαν φυντανια οι πνευματικοι δασκαλοι στη δυση. Εκει βρισκεται η απαρχη. Τωρα για να διαβασεις σχετικα με αυτα που εφερε, υπαρχουν παρα πολλοι μαθητες του που εγραψαν τις διδασκαλιες του. Αναλογως την ειδικοτητα του του καθενος, μπορεις να προτιμησεις. Προσωπικα μου αρεσε το "Αναζητωντας τον κοσμο του θαυμαστου" επειδη ο συγγραφεας Ουσπενσκι ειναι υπερ το δεον τυπικος. Διαβαζω τα ιδια λογια του Γκουρτζιεφ οπως τα κατεγραψε με το ν και με το σ.

    Aix,το εννεαγραμμα δεν το ειχα προσεξει καν, δεν το ειχα διαβασει, αρα σιγουρα δεν γινεται να ηξερα πως ηξερες. Η συζητηση μας ειναι λιγο "Αλλ' αντ' αλλα, της Παρασκευης το γαλα". Μην εισαι τοσο σιγουρη πως καταλαβαινουμε ολα οσα γραφεις, τα περισσοτερα περνανε στο ντουκου, διοτι δεν πεφτεις τοσο "μεσα" οσο πιστευεις.
    Σαν το ανεκδοτο:
    Αναδυονται ξαφνικα στην μεση της ερημου, δυο υποβρυχια. Βγαινουν απο πανω οι καπετανιοι του υποβρυχιου και λενε:
    -Πόσα;
    -400
    (σιωπη)
    -400; Τί 400;
    -Τί πόσα;

    ΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. "οπότε το να επιχειρείς να δείχνεις ότι καταλαβαίνεις άλλα ή να διαστρέφεις ελαφρώς τα γραφόμενα μου για να κάνεις τα δικά σου, δείχνει ότι αυτό που πραγματικά σε ενδιαφέρει είναι να παίζεις με τους ανθρώπους"
    Ψυχολογικη προβολη.

    Φυσικα και με ενδιαφερει να κανω φιλοσοφικες συζητησεις, απλα θεωρω πως πλεον εχω μια ικανοποιητικη αντιληψη του κοσμου, ωστε να μην με οριζει ο καθένας. Με το εννεαγραμμα θα ελεγα πως ειμαι ο thinker http://www.9types.com/epd/5.html αλλα αυτο ειναι μια υπεραπλουστευση. Κανείς δεν ειναι μονο ενα πραγμα, ποσο μαλλον ο φιλοσοφος που θελει να ειναι ολα ωστε να εχει ισορροπια. Δεν παιζω με τους ανθρωπους, γι αυτο και οι απαντησεις που δινω ειναι πολυ βαρετες.

    Εξακολουθεις να μην κατανοεις την θηλυκη αρχη, την οποια και αγαπαω καθως με αυτην ειχα ταυτιστει επι μακρον. Αν την κατανοουσες, θα ηξερες πως δεν υπαρχει θεμα "να μην ξερει καποιος να χανει". Αλλη ειναι η φοβια της. Πως θα χασει τον εαυτο της μεσα απο την παραδοση της. Θα παψει να υπαρχει και θα χαθει. Και μετα θα πεταχτει. Εαν τα κατανοουσες αυτα, δεν θα ελεγες τις αρλουμπες για το συνδρομο του πυγμαλιωνα.Δεν εχω αναγκη να δημιουργησω μια γυναικα ωστε να την αγαπησω. Μπορω να αγαπησω σχεδον την οποιαδηποτε, εαν αφησω τον εαυτο μου. Οι ανθρωποι ομως μαθαινουμε να γινομαστε σκληροι, και καταπιεζουμε αυτην την θηλυκη πλευρα, διοτι καποιος καποτε μας ταπεινωσε ως αναξιους οταν την εκφρασαμε. Ετσι την καταπιεσαμε, διοτι τοτε δεν ξεραμε καλυτερα. Αυτο ισχυει για ολους. Προσωπικα πλεον κατανοω και το φοβο και ετσι απελευθερωνομαι απο την επιδραση του.
    Τελος, μπορω να παιξω οταν με βλεπουνε,αυτο το εχω λυσει καιρο τωρα. Αλλο θεμα εχω τωρα. Οταν καποιος με κοιταει την ωρα που δουλευω επικριτικα αντι να κανει την δουλεια του ως οφειλει, το αισθανομαι και εκνευριζομαι παρολο που δεν εχω ανασφαλεια για το οτι την κανω αψογα την δουλεια μου.Καταλαβαινω πως εκνευριζομαι και οτι ο νους μου χανει λιγο την αταραξια του, διοτι παρατηρω μικρο-αστοχιες, ανευ σημασιας μεν, αλλα μικρο-αστοχιες που εγω αλλοτε δεν κανω. Αρα ο νους θολωνει λιγο με το θυμο που δημιουργειται οταν η πραγματικοτητα δεν ειναι ιδια με αυτην που θεωρουμε πως θα επρεπε να ειναι. Εγω ομως τον θυμο τον θελω διοτι με κινητοποιει, δεν θελω να τον αφησω να φυγει μεσω αποδοχης. Αρα πρεπει να τον μεταστοιχειωσω. Αυτη η διαδικασια δεν πρεπει να γινει μεσω απωθησης ομως. Ξερω οτι ο Γκουρτζιεφ εχει μιλησει και γι αυτο, αλλα δεν ξερω πού θα το βρω. Anyway

    Ελενη, με χαροποιησε και εμενα η απαντηση σου. Οντως ειναι ωραιο να συμβαινει συναισθηματικη προοδος. Αν μη τι αλλο, αποδεικνυουμε λαθος, οσους λενε πως ο ανθρωπος δεν μαθαινει ποτέ. Οταν καποιος ομως μας "πετυχαινει", μας χτυπαει σε καποιο ανοιγμα που δεν ειμαστε σε θεση ακομα να διαχειριστουμε, διοτι δεν το εχουμε ακομα κατανοησει και αποδεχτει και προκυπτει ψυχικος πονος. Θελουν προσοχη αυτες οι στιγμες, διοτι μπορει να ειναι επικινδυνες. Εαν βρισκεις τον εαυτο σου σε φαση ενδοσκοπησης, να ξερεις πως αυτη η φαση ειναι απο τις σημαντικοτερες και χρησιμοτερες, διοτι τοτε επιτελειται η εσωτερικη κατανοηση. Ισως ο εξωτερικος κοσμος να χανει πια την αιγλη του, και εμεις να νιωθουμε πως βυθιζομαστε σε μια καταθλιπτικη συμπεριφορα. Δεν ειναι ομως ετσι, αυτο που συμβαινει ειναι πως το πεπλο της υλης αρχιζει και πεφτει, και πλεον χρειαζομαστε λιγο χρονο με τον εαυτο μας ωστε να κατανοησουμε τον εαυτο μας. Αμα μπορεσουμε να βοηθησουμε καπως, να ξερεις πως ειμαστε εδω, ολοι μας περνουμε αντιστοιχες φασεις.
    ΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Σε ευχαριστω πολυ αγαπητε Στοχαστη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Κι αφού διάβασα το άρθρο με τον σατανισμό, μετά από λίγο σκάει ένας δαίμονας και νιώθω ότι πάει να ανοίξει την πόρτα. ΑΑΑΑλλοοοοος λεω. Αυτός όμως επέμενε. Σκέφτηκα να τον κατουρήσω αλλά μάλλον θα του άρεσε αυτό κι έτσι επέλεξα να τον γράψω στα αμελέτητα μου. Ενώ άδειασα την κύστη, στο τέλος μου έφυγε μια μακρόσυρτη πορδή που ακούστηκε μέχρι το φεγγάρι. Εντάξει τώρα για να μιλήσουμε στα σοβαρά, ο τύπος ήταν πουθενάς, σκέτος κουραμπιές, σαν κάτι φανφαρόνους blogger που γράφουν ακατάσχετα κατεβατά. ΓΟΥΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Γουτε, 7.15 απογευματινη, ραντεβου εξω απο το πεδιο του Αρεως, θα παμε με ροπαλα και σιδερα να τους την πεσουμε μεσα στη φωλια τους. Φερε το δικο σου εξοπλισμο.

    Ποιοι θαμαστε, πού θα παμε, ποιους θα κανονισουμε,μην τα ρωτας. Αμα λαχει κ εχουμε και κεφι, μπορει να την πεσουμε και κατα Σκοπια μεριά. Χωσου

    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Δεν ψηνομαι ρε Στοχαστή, με εσένα παρέα άντε ταβάνι να κλέψουμε κανένα ψιλικατζήδικο. Τα Σκόπια που κολλάνε, μιλάς για πράγματα που έχουν αποφασιστεί να γίνουν ερήμην του λαού, λες και νομίζεις ότι ως λαουτζίκος έχεις δικαίωμα στον επηρεασμό του ήδη προκαθορισμένου αποτελέσματος.. Το μήνυμα του Γούτου ήταν άλλο αλλά μέσα στη σοβαροφάνεια που να δεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΣΤΑΥΡΕ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΕ ΓΟΥΤΕ ΨΑΧΝΩ ΡΕ ΦΙΛΕ ΝΑ ΒΡΩ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΒΡΙΣΚΩ!! ΜΗΠΩΣ ΣΟΥ ΠΕΣΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΑΦΗΣΕΣ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΕΡΙΤΥΛΙΓΜΑ?? ΓΙΑ ΚΑΝΕ ΕΞΠΛΕΝΕΗΣΙΟΝ ΤΟΥ ΜΕΣΑΤΖΕ......
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Χαχαχα ενταξει μια πλακίτσα έκανα και λίγο πείραγμα. Ελπίζω οι εντυπώσεις που δημιουργώ να προκαλέσουν αφυπνιστική κι όχι παρεξηγουτική δράση. Δεν ασχολούμαι με το στημένο πολιτικό θέατρο, με ενδιαφέρει η εξέλιξη. Όταν βλέπεις σοβαρά μια αστεία κατάσταση, η ψεύτικη προσωπικότητα φωλιάζει εκεί μέσα για τα καλά, ενώ η ετοιματζίδικη γνώση καταστρέφει τον μεταβολισμό σκέψης. Το έχει γράψει ξεκάθαρα ο Κάφκα στον Πύργο του. Φέρτε την Φρίντα πίσω στην μπυραρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Αγαπητέ Σταύρο, καλωσήλθες στον χώρο μας. Ενδιαφέρον και το βιογραφικό που μας κοινοποιήσεις (ή όποιος το έκανε).
    Κατά την γνώμη μου δεν υπάρχουν καταστάσεις σοβαρές ή αστείες. Το αν εμείς βλέπουμε μια κατάσταση ως σοβαρή ή αστεία, είναι θέμα προσωπικής οπτικής, διάθεσης, αντίληψης, νοοτροπίας και τελικά, στάσης ζωής.
    Σε καμία περίπτωση δεν είναι λάθος αυτοί που τηρούν μια σοβαρή στάση στην ζωή τους, ούτε βέβαια και αυτοί που επιλέγουν να βλέπουν τα πράγματα με χιούμορ. Ο άνθρωπος κρίνεται από άλλα σημεία και όχι από αυτά.
    Ισορροπημένο θεωρώ τον άνθρωπο που μπορεί να είναι σοβαρός στις αποφάσεις και τις επιλογές του, χωρίς να χάνει το χιούμορ του όταν βιώνει καταστάσεις που είναι για αυτόν προβλέψιμες και ανούσιες.
    Οι άνθρωποι που βλέπουν την ζωή μόνο με χιούμορ ή μόνο με σοβαρότητα, είναι παθολογικοί.
    Ωστόσο αγαπητέ Σταύρο, προσπαθώ να αντιληφθώ το χιούμορ σου και τα μηνύματα που θέλεις να μας μεταφέρεις, αλλά ακόμη δεν τα έχω καταφέρει. Είναι αλήθεια ότι σε αυτές τις περιπτώσεις, χρειάζεται χρόνος για να καταλάβει κανείς ένα ιδιαίτερο χιούμορ και ένα αντίστοιχο ύφος, ενός συνομιλητή.
    Ελπίζω ότι σύντομα θα το πιάσω το πνεύμα σου, αρκεί κι εσύ να μας ανοιχτείς λιγάκι για να καταλάβουμε που κινείσαι!
    Είναι ευχάριστο που ασχολείσαι με την πνευματικότητα και την αφύπνιση, αν και αυτό το ”ολιστικό" μου θυμίζει λίγο "νεοεποχίτικο"...
    Πες μου λοιπόν, για τον μεταβολισμό της σκέψης, τι εννοείς;

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Αγαπητέ Λύκιε, το βιογραφικό δεν το ανέβασα εγώ, είναι απορία άξιον για το ποιος μπήκε στη διαδικασία να ψαξει και να βρει το συγκεκριμένο απόσπασμα που βρίσκεται σε μια εκδήλωση του fb που είχε γίνει πριν 2 χρόνια. Το ότι σου θυμίζει "νεοεποχίτικο" είναι λογικό καθώς ο καθένας φτάνει σε συμπεράσματα από αυτά που του είναι ήδη γνωστά, από αυτά που ήδη ξέρει. Είχα παλιότερα ένα πέρασμα από μια ομάδα στυλ ρέικι, γρήγορα όμως εγκατέλειψα αφού οι άνθρωποι που την απάρτιζαν ήταν τόσο ρηχοί, τόσο εγωϊστές, που προσεταιρίζονταν με ευχαρίστηση τα "μαγικά" που τους δίδασκαν, όμως δεν έβλεπαν την εωσφορική προέλευση αυτών των οργανωμένων ομάδων.
    Όσο για το χιούμορ ήταν πηγαίο. Το αστείο το ξεκίνησες εσύ που ανέβασες επικλήσεις σατανισμού στον ιστότοπο σου. Συνεπώς είτε έχεις ολοκληρωτική άγνοια για το πως λειτουργεί ο αιθερικός κόσμος, είτε το ανέβασες για άλλους λόγους. Όπως και να έχει αυτός που παίζει με τη φωτιά, αργά ή γρήγορα θα καεί. Προσωπικά, γνωρίζοντας(?) κάπως τους προσανατολισμούς του ιστότοπου σου, θεωρώ ντροπή να προσφέρεις στους αναγνώστες σου τέτοιες επιδράσεις, ξαναλέω έστω κι αν δεν υπάρχει δόλος. Από τη θέση σου θα μου πεις ότι έκοψες κάποια χωρία για να μην είναι ολοκληρωμένη επίκληση. Οκ αν το σκεφτείς ορθολογικά έχεις απόλυτο δίκιο. Επειδή όμως οι επικλήσεις και ο αιθερικός κόσμος δεν λειτουργεί γραμμικά, εντελώς φιλικά θα σε προέτρεπα να τις κατεβάσεις το συντομότερο δυνατό.
    Και κάτι τελευταίο. Σοβαρός είναι ο άνθρωπος που όταν μιλάει ή γράφει τις απόψεις του, στο τέλος βάζει την υπογραφή του παίρνοντας την ευθύνη όσων λέει. Αλλιώς μιλάμε είτε για αστεία, είτε για δόλια πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Αγαπητέ Σταύρο, ο λόγος που αναρτήθηκε το άρθρο, περιγράφεται στον δικό μου πρόλογο με την επιγραφή «Προσοχή» και λογικά αυτός που θα ανοίξει την σελίδα θα πρέπει να το διαβάσει. Εξάντλησα όλες τις δυνατότητες που είχα ώστε να διασφαλίσω ότι αυτός που θα το διαβάσει θα είναι προετοιμασμένος και πως δεν θα εκτεθεί σε κινδύνους.
    Οι επικλήσεις είναι κομμένες και αυτό είναι πολύ σημαντικό διότι αν δεν υπάρχει συνεχόμενη και ολοκληρωμένη η εκφορά της επίκλησης, αυτή δεν μπορεί να λειτουργήσει στο αιθερικό. Έχουν μείνει μόνο κάποιες λέξεις που φωτίζουν την ουσία του πως βλέπει ο Εωσφοριστής την σχέση του με τον Σατανά και το αντίστροφο. Τον τελευταίο καιρό μάλιστα, είχαμε ασχοληθεί με το θέμα των Σεθιανών, των Οφιτών και της Σατανολατρείας, οπότε το άρθρο αποτέλεσε μια συνέχεια τροφοδότησης αυτού του διαλόγου, με μερικά ακόμη στοιχεία για σχολιασμό.
    Το άρθρο μπήκε ως υλικό μελέτης και προβληματισμού, απευθυνόμενο σε ανθρώπους που έχουν την ωριμότητα και την ικανότητα να μελετούν τα φαινόμενα, χωρίς ταμπού και προκαταλήψεις.
    Αυτό το ιστολόγιο απαρτίζεται ως επί τω πλείστον από τέτοια άτομα.
    Ως εκ τούτου αγαπητέ Σταύρο, δεν «ντρέπομαι» για την άδολη και ξεκάθαρη προσφορά μου, στους συνδαιτυμόνες αυτού του ιστολογίου.
    Δεν θα ασπάστώ βεβαίως την άποψή σου περί «μη σοβαρότητος» όσων δεν υπογράφουν με το πραγματικό τους όνομα.
    Είναι δικαίωμα του καθενός, στον εικονικό κόσμο του διαδικτύου, το αν θα δηλώνει ή όχι τα πραγματικά του στοιχεία.
    Ο καθένας έχει τους λόγους του για κάθε επιλογή και αυτό δεν συνεπάγεται ότι οι υπογράφοντες επωνύμως είναι άδολοι, ενώ οι με ψευδώνυμο δόλιοι! Άνετα μπορεί να συμβεί και το αντίθετο.
    Ωστόσο η προσωπικότητα του καθενός, δεν φαίνεται από το σημείο της υπογραφής του (αυτό υπάρχει για τυπικούς λόγους αναγνώρισης στους διαλόγους και τα άρθρα), αλλά από την συνολική του πορεία και την στάση που επιδεικνύει στο πέρασμα του χρόνου. Από εκεί καταξιώνεται ή απαξιώνεται κάποιος αγαπητέ Σταύρο.
    Εμείς εδώ έχουμε μια παρουσία επτά ετών και η ιστορία μας είναι γνωστή σε όσους ασχολούνται με τον χώρο.
    ΛΥΚΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Η αποψη σου ειναι σεβαστη. Δεν θελω να ανοιξω το θεμα περισσοτερο, βλεπουμε το θεμα απο διαφορετικη οπτικη γωνια, οποτε θα συμφωνησω οτι διαφωνουμε. Απο εκει και περα θα σε παρακαλουσα να σβησεις το βιογραφικο σχολιο που ανεβασε ο ανωνυμος αναγνωστης καθως δεν βλεπω το λογο να υπαρχει κατι τετοιο μεσα σε ολη αυτη την ανωνυμια του ιστοτοπου. Ευχομαι καλη συνεχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Καλή συνέχεια και σε σένα, αγαπητέ Σταύρο. Φαίνεται πως έκρινες την διαφωνία μας αγεφύρωτη. Σου εύχομαι να βρεις αυτό που ψάχνεις.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Τα συγχαρητήριά μου αγαπητέ Λύκιε για τον τρόπο που χειρίστηκες το θράσος ενός αυτόκλητου σχολιαστή που ήρθε μόνο και μόνο για να σε προσβάλλει. Μπράβο και για τις απαντήσεις σου. Ήσουν ξεκάθαρος από την αρχή για το άρθρο της επίκλησης και δεν υποχώρησες ούτε βήμα από τις αρχές σου. Αυτό είναι που σου δίνει την αξία σου, οτι είσαι δηλαδή σταθερός, σίγουρος, υπεύθυνος και ευγενικός.
    Λαοδίκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Αγαπητέ Λαοδίκη, δεν χρειάζονται οι επευφημίες για την σταθερότητα του ιστολογίου μας στις αρχές του. Τις θεωρώ δεδομένες και αυτό είναι ένα σημείο διάκρισης του χώρου μας. Είναι όμως πολύ φυσικό, κάθε τι που δρα να προκαλεί αντιδράσεις.
    Έτσι πάντα θα υπάρχουν αυτοί που θα βρίσκουν ενδιαφέρων τον χώρο του Κ.Δ. και κάποιοι όχι. Κάποιοι θα τον αγαπήσουν και κάποιοι θα τον μισήσουν.
    Έτσι είναι και είμαστε έτοιμοι για αυτήν την αλήθεια.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Ελενη, εγω σε ευχαριστω αν μπορω να βοηθησω καπως εστω και υποστηρικτικα. Ας θυμασαι πως ο Λυκανθρωπος σου ειχε πει πως του ειχανε πει πως εισαι "υποψηφια". Ο λογος της υποψηφιοτητας δεν ειναι λογω παρεας,βυσματος,γνωριμιων,πλουτου,λαικης αποδοχης και αναγνωρισης ή ο,τι αλλο, αλλα επειδη υπαρχει μια ικανοτητα νοητικης κατανοησης και αντιληψης. Το ιδιο ειχε πει σε μενα και στο Λυκιο, να κρατησουμε το νου που δεν θολωνει. Ο καθαρος και διαυγης νους λοιπον ειναι το οπλο σου σε αυτην την μαχη,οπως ειναι για τον καθενα μας μεσα απο τις δυσκολιες/μαθηματα της ζωης που ολοι περναμε

    Κανα δυο Αριστοτελικα:
    "Άμιλλα είναι η τάση να φτάσει κανένας τον άλλον, που τον θαυμάζει, ή και να τον ξεπεράσει, χωρίς να αισθάνεται φθόνο, αν ο άλλος τον ξεπερνάει"
    Αρα αν αισθανομαστε φθονο τοτε θα μπουμε σε ατραπο ζηλιας και κακιας που σημαινει πως εχουμε ηδη αποφασισει πως δεν ειμαστε ικανοι να φθασουμε ή και να ξεπερασουμε αυτον που φθονουμε.Οταν ομως τον θαυμαζουμε, τοτε ανοιγουμε διαπλατα την πορτα ωστε και εμεις να τον φτασουμε ή ξεπερασουμε.

    "Είναι χαρακτηριστικό του καλλιεργημένου μυαλού να μπορεί να απολαύσει μια ιδέα χωρίς να την αποδεχθεί."
    Θεωρω και σωστη και χρησιμη την αναρτηση του ποστ με την μαυρη μαγεια.Προσωπικα η ερευνα γρηγορα με εφερε στις σελιδες του satanicorthodoxy.wordpress.com και το μελετουσα, αρα σιγουρα με τον Λυκιο συμφωνουμε πως στο πλαισιο μιας σοβαρης μελετης ηταν χρειαζουμενο. Ειναι ανοησια να μην μελετας αυτον που εχεις απεναντι σου, αυτον με τον οποιο "παιζεις". Ωστοσο, δεν βρηκα σημαντικες πληροφοριες.

    "ζητώντας ως αντάλλαγμα υλική και πνευματική υγεία, σαρκική ομορφιά, ευτυχία, πληρότητα, υλική επιτυχία, χρήματα, γνώση"
    Ενα προς ενα, αν τα παρουμε φιλοσοφικα θα δουμε πως οι απολαβες ειναι σκαρτες και φευγαλεες. Ανευ ουσιας. Αλλο ειναι αυτο που θελουμε πραγματικα,ας προσπαθησουμε να το δουμε πιο βαθια.Τωρα, οσον αφορα την μαυρη μαγεια, αυτο ειναι θεμελιωδες πως δεν εχουμε το δικαιωμα να πληττουμε αλλους ανθρωπους. Αυτο καταστρατηγει το Δικαιο. Ακομα και το ανω συμβολαιο ωστοσο, δειχνει να μην επεμβαινει σε τριτους. Το να δωσει ομως καποιος τη ψυχη του για να παρει κατι απο τα παραπανω, ειναι χειροτερο απο το να δωσεις τη Φεραρι σου για να παρεις μισο λιτρο βενζινη. Για την ικανοποιηση 15 λεπτων οδηγησης, να πληρωσω ολοκληρο αμαξι που θα μπορουσα να το εχω για ολη μου τη ζωη;

    "Ο καθένας μπορεί να θυμώσει, είναι εύκολο. Αλλά να θυμώσεις με το σωστό άνθρωπο, στο σωστό βαθμό, για το σωστό λόγο, τη σωστή στιγμή και με το σωστό τρόπο, αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο"

    Το ερωτημα ομως παραμενει. Ποιος ειναι ο "εχθρος"; Αυτος δεν γινεται διακριτος και ισως να μην εχει και σημασια. Οι "υποχρεωσεις" αυτου που κανει το συμβολαιο ειναι πολυ ασαφεις και γενικολογες, "ναχαμε να λεγαμε"."Να σεβεται, να τιμα,να εκτιμα" και ιστοριες. Το μονο που εχει καποιο ενδιαφερον ειναι αυτο που λεει: "να απολαμβανει τις υλικες απολαυσεις". Αυτο δεν ειναι κακο και ολοι το κανουμε, και σε ενα βαθμο ειναι και σωστο. Ομως, η προσκολληση μας στον υλικο κοσμο, υποδηλωνει μια ολοκληρωτικη αρνηση στον κοσμο του πνευματος ή νοητου.
    ΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Αυτο που εγω καταλαβαινω ειναι πως υπαρχει μια διενεξη στη Δημιουργια, μεταξυ δημιουργικου/πνευματικου/νοητου που εκφραζεται μεσω της θεας που γενναει συνεχως και καταστρεπτικου παραγοντα/φθοροποιος δυναμη/στειροτητα/Τυφωνα. Υπαρχει δηλ ενα κυκλωμα, οπου υπαρχει ενας πολος που γενναει και ενας που καταστρεφει ωστε να διατηρειται ισορροπια. Μοιαζει αρκετα με ενα δημοφιλες παιχνιδι που παιζουν οι πιτσιρικαδες, το DOTA, οπου υπαρχουν δυο βασεις, μια πανω και μια κατω, οι οποιες αεναα δημιουργουν πλασματα που παλευουν μεταξυ τους. Λογω του οτι ομως ειναι παρομοιας δυναμικης, συνηθως συναντιουνται στο κεντρο. Καθε ομαδα εχει απο τρεις ηρωες ομως, οι οποιοι εχουν τεραστια δυνατοτητα επεμβασης στο αποτελεσμα αν γινουν ισχυροι. Στην περιπτωση μας, δεν υπαρχει καν "ισοπαλια" στον αριθμο των ηρωων, ο οποιος ειναι τοσος οσος καταφερει η καθε πλευρα να επιστρατευσει. Μου κανει εντυπωση ομως το γεγονος πως ο τοσο διαδεδομενος νηπιοβαπτισμος που κανουν οι διαφορες μορφες του χριστιανισμου, θα επρεπε να ειχε οδηγησει σε μαζικη πανστρατια υπερ του πνευματος του Χριστου. Τι γινεται; Δεν δουλευει αυτο;

    Τελοσπαντων, ειναι δυσκολο το εργο της κατανοησης των θεων αλλα οχι αδυνατο. Θα αναφερω κανα δυο ρησεις απο τον Πλουταρχο ακομα.Να πω πως στη ρηση πως καποιοι ισχυριζονταν πως ισως οι θεοι ειναι δαιμονες και οχι αθανατοι, μετα λεει πως εγιναν απο δαιμονες θεοι και αθανατοι, οποτε ειναι σαν να μην την διαβασαμε, τζαμπα μας μπερδεψε

    "Εκεινος ομως (σσ.ο Οσιρις) βρισκεται παρα πολυ μακρια απο τη γη,ασπιλος,αμολυντος και καθαρος απο καθε ειδους ουσια που δεχεται τη φθορα και το θανατο, ενω για τις ψυχες των ανθρωπων εδω κατω, που περικλειονται απο σωματα και παθη, δεν ειναι δυνατη η επαφη με το θεο, παρα μονο οσο (ειναι δυνατον) να αγγιξει κανείς ονειρο αμυδρο με τη νοηση μεσω της φιλοσοφιας. Οταν ομως ελευθερωμενες πια, μεταβουν στο ανιδωτο,το αορατο,το απαλλαγμενο απο παθηματα και αγνο, ο θεος τουτος θα ειναι ηγετης και βασιλιας τους,"

    "Για τουτο οχι χωρις λογο λενε στους μυθους πως η ψυχη του Οσιριδος ειναι α-ίδια και αφθαρτη, ενω το σωμα του κανει πολλα κομματια και αφανιζει ο Τυφων, αλλα η Ισις περιπλανιεται, το αναζητα και το συνταιριαζει παλι, διοτι το ον, το νοητο και το αγαθο ειναι ανωτερο απο καθε φθορα και μεταβολη"

    (σσ Αν δεχτουμε το "οπως πανω,ετσι και κατω" αυτος ο μυθος θα μπορουσε να αναφερεται και στον καθε ανθρωπο ξεχωριστα, οτι δηλ πεθαινουμε αλλα η Θεά βρισκει την καρδια μας εννοωντας το αθανατο θεικο μερος μας, και μας ξαναφερνει στη ζωη)

    "Για τουτο ο μυθος λεει πως ο Τυφων μενει μαζι με τη Νεφθυ, ενω ο Οσιρις κρυφα πλαγιασε μαζι της,διοτι τα εσχατα μερη της υλης,που αποκαλουν Νεφθυ και Τελευτή, εξουσιαζει κατ΄εξοχην η φθοροποιος δυναμη.Η γονιμοποιος και σωτηρια δυναμη σκορπιζει πανω τους αδυναμο και ξεθωριασμενο σπερμα, που το κατεστρεψε ο Τυφων, εκτος απο οσο διασωζει,τρεφει και συγκρατει η Ισις,που το δεχεται μεσα της. Το γονιμο και σωτηριο στοιχειο της φυσης κινειται προς αυτον και προς το ειναι, ενω η καταστρεπτικη και φθοροποιος δυναμη απομακρυνεται απο αυτον και κινειται προς το μη ειναι."

    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάτι μου λέει και να το θυμάστε, ότι αυτοί που γκρέμισαν τον κόκκινο δαίμονα με τις μαύρες κουκούλες, έκαναν μια ιστορική αρχή που θα έχει και συνέχεια. Θα αρχίσει ένα κίνημα «αποκατάστασης», που θα εστιάζει σε παρόμοια βαρύγδουπα σύμβολα της νέας τάξης που είναι εωσφορική και θα τα αποκαθηλώνει σε νυχτερινές καταδρομικές επιθέσεις. Θα είναι το αντιστάθμισμα των γνωστών αγνώστων των Εξαρχείων και ο κόσμος θα τους υποστηρίξει. Θα λέει μπράβο στα παιδιά, καλά του κάνανε, καιρός ήταν!
      Λαοδίκης

      Διαγραφή
  49. καλησπερα αν εχετε χρονο μελετηστε αυτα τα 3 βιντεακια

    https://www.youtube.com/watch?v=xHiad18ZwcY
    https://www.youtube.com/watch?v=PaW6Jx_V7Jo
    https://www.youtube.com/watch?v=jTlXOqriwwc

    ΚΑΠΠΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Αγαπητε Στοχαστη, μερικες φορες "δεν εχω" λογια. Οι σκεψεις, η αισθηση, το συναισθημα, ακομα και αυτη η πραγματικοτητα, γλιστρουν και δεν χωρουν σε λεξεις. Ειναι μεχρι να βρουν την ισορροπια τους σε εναν αδιαταρακτο νου, που οπως ειπες, δεν θολωνει και αρα βλεπει, μετρά, αξιολογει και τακτοποιει το χαος του. Κι εσυ εχεις ηδη βοηθησει αλλεπαλληλες φορες με την άξια συμμετοχη σου και ειλικρινη στοχαστικη σου προσεγγιση σε αυτην την εντελεχεια του νου, λιγο πολυ, ολων μας...
    Γνωριζεις νομιζω επισης, πως η υποστηρικτικη διαθεση που επιδεικνυεις ειναι αμοιβαια ανα πασα στιγμη...

    Το περιεχομενο του συμβολαιου που δενει την ψυχη φαινεται χαζο αλλά μια χαρα δουλευει σαν αραχνο-ιστος και 'όποιον' πιασει, αφου καταφερνει να ερεθισει σε μια μεριδα ανθρωπων τα κατωτερα ενστικτα και επιθυμιες τρεφοντας τις αυταπατες.
    Το θεμα δεν ειναι πώς μπαινεις στον κλοιο οπως μας πληροφορει το αρθρο, αλλά πώς και πόσο ευκολα βγαινεις.
    Η σπουδαιοτητα της εν λογω αναρτησης(συμβολαιου) για μενα βρισκεται κυριως στην πιθανοτητα καποιος που αμφιταλαντευεται, να αντικρυσει καποιο αλλο φως μεσα στα σχολια του Κ.Δ που θα τον απομακρυνει απο τα σκοταδια που η ψυχη του κινδυνευει να πεσει. Εχει σημασια ποιοι, πού και γιατι κανουν μια δημοσιευση. Δεν μπορουμε να τα βλεπουμε ολα ή ασπρα ή μαυρα...

    Η "πανστρατια" φιλε Στοχαστη ειναι μαλλον αυτη των αγγελων που φροντιζουν για την προστασια των νηπιων μεχρι αυτα να παψουν να ειναι νηπια και να παρουν την ευθυνη της φροντιδας στα χερια τους. Απλα, εμεις, αλλους στρατους δημιουργουμε μεγαλωνοντας, που πολυ απεχουν απο το αγαθο προτυπο.

    Αγαπητε Black Eagle....
    Ε μα! Πολυ το ευχαριστηθηκα που βρεθηκε στο εδαφος αυτος ο κοκκινομουρης! Χαχα!


    Κι αυτο απο μενα
    https://www.youtube.com/watch?v=6rk8TsXdOeI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. καλησπερα,γνωριζετε κατι για το arcanum?
    ΚΑΠΠΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Αγαπητε Ελευθερε Στοχαστη, σχολιασες τις υποσχεσεις του συμβολαιου για
    "υλική και πνευματική υγεία, σαρκική ομορφιά, ευτυχία, πληρότητα, υλική επιτυχία, χρήματα, γνώση"

    ως

    "απολαβες σκαρτες και φευγαλεες. Ανευ ουσιας. Αλλο ειναι αυτο που θελουμε πραγματικα,ας προσπαθησουμε να το δουμε πιο βαθια."

    Αν αναλογιστουμε πως εν τελει ολοι επιδιωκουμε την ευδαιμονια ή πληροτητα, οι υποσχεσεις του "κακου" δεν ειναι και τοσο ατοπες. Ξεγελουν ομως, γιατι δεν οριζεται στο συμβολαιο τι ειναι αυτες οι εννοιες. Κι εκει που άλλα βαυκαλιζεσαι να περιμενεις, άλλα σου ερχονται. Αλλά, για πηγαινε μας πιο βαθια αν θες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Αν και δεν εχω την ενεργεια, θα κανω μια αποπειρα. Το "εγκλημα" του "Σατανά" που ειναι ο Αρχων του κοσμου τουτου, δηλ του βασιλειου της Υλης, ειναι πως επιθυμει ο ανθρωπος να απολαμβανει την δημιουργια αυτη, δηλ την Υλη. Αρα να χαιρομαστε τα καθε λογης συμβολα. Δεν επιθυμει χαζους ακολουθους, αρα συνειδητους ανθρωπους που κανουν αυτην την επιλογη και χαιρονται διαρκως γι αυτην. Ας ειμαστε ειλικρινεις. Ποιος απο μας ειναι υπερανω αυτης της ελξης; Σχεδον ουδεις. Εαν ημασταν υπερανω, πιθανοτατα να μην ημασταν ανθρωποι. Μας αρεσει καθε τι υλικο, απλα προσπαθουμε να βρουμε ολο και καλυτερη ποιοτητα σε αυτο. Καθε ανθρωπος βεβαια, εχει την "αδυναμια" του, καποια συμβολα που επειδη συμβολιζουν κατι που επιθυμει και χρειαζεται, δρουν ως φετιχ. Αυτα μπορει να ειναι οτιδηποτε

    Θα μπορουσε να ειναι χρηματα. Σιγουρα καποια λιγα χρηματα ολοι τα χρειαζομαστε για να ζουμε, ομως παρατηρουμε πως σχεδον κανενας δεν ξεφευγει απο την παγιδα του "ολο και παραπανω". Ποσα ειναι αρκετα;
    Θα μπορουσε να ειναι μυικη δυναμη. Στο γυμναστηριο πχ αρκετους που εχω ρωτησει "πότε θα εισαι πια ικανοποιημενος;" Μου λενε "ποτέ".
    Θα μπορουσε να ειναι σαρκικη ομορφια.Δεν βλεπω και πολλα μοντελα να ειναι ικανοποιημενα απο το ομορφο σωμα. Θελουν πάντα το κατι παραπανω.
    Θα μπορουσε να ειναι και η γνωση. Η γνωση δεν ειναι σοφια. Η γνωση ειναι συσσωρευση πληροφοριων. Πότε θα ειναι η γνωση αρκετη;

    Μπορει αυτος ο κοσμος να προσφερει πραγματικη ευδαιμονια και πληροτητα; Πώς; Δεν μπορει. Αυτα μπορει καποιος να τα βρει μονο μεσα του και ποτέ εξωτερικα. Αμα γινω διασημος και παμπλουτος θα ειμαι ευτυχισμενος; Οχι βεβαια. Εχουμε δει πολλους τετοιους να ειναι ευτυχεις; Οχι βεβαια. Ισως παροδικα να επιτυγχανεται για λιγακι και σε καποιες στιγμες, μεσα απο ενα αγαπημενο ζευγαρι, αλλα μεχρι εκει, αρκετα φευγαλεα. Αλλα ας μη το παμε τοσο γενικα. Η ερωτηση που κανει συνεχεια ο φιλοσοφος για να εμ-βαθυνει ειναι το "γιατι". Παει τοσο βαθια, οσα περισσοτερα γιατι μπορεσει να απαντησει

    Θελω σαρκικη ομορφια, θελω χρηματα, υλικη επιτυχια, γνωση (αρκετοι γι αυτο το κανουν, ως μια μορφη εξουσιας), θελω εξουσια, θελω να ειμαι σπουδαιος και τρανος. (εσωτερικος διαλογος)
    -Γιατι;
    -Για να μπορω να κανω οτι θελω.
    -Γιατι;
    -Για να μπορω να κανω αυτο που θελω.
    -Τι ειναι αυτο που πραγματικα θελω;
    (παυση)
    Θελω χρηματα πολλα, για να μπορω να αισθανθω ασφαλης σε ενα επικινδυνο κοσμο. Για να μην κινδυνευω να με κλεψουν,σκοτωσουν,βιασουν,μεινω στο δρομο και δεν εχω να φαω, να εχω ασφαλεια. Ποσα χρηματα ομως ειναι αρκετα; Δεν ειναι τυχαιο που οι Εβραιοι ειναι ο πιο χρηματολαγνος λαος. Εχουν κυνηγηθει αρκετα και τους εχουν εξορισει οι αλλοι λαοι ουκ ολιγες φορες (οχι αδικα πολλες φορες). Ως επι το πλειστον λοιπον, αναμεταξυ αυτων βρισκονται εκεινοι που συσσωρευουν χρημα και κεφαλαια και δημιουργειται προβλημα. Αυτο περναει κια στην επομενη γενια. Και εμεις οι Ελληνες το εχουμε αυτο. Για παραδειγμα ακομα βαζουμε αρκετο ψωμι στο κιμά μας. Ενα κατοχικο συνδρομο απο την εποχη της κατοχης των Γερμανων, οπου επειδη δεν εφτανε ο κιμας(το κρεας), βαζαμε πολυ ψωμι για να γινει πολυ "περισσοτερος".Οι βορειοΕυρωπαιοι φυσικα δεν το κανουν αυτο. Και οι Αλβανοι οταν πρωτοηρθαν στην Ελλαδα, τρωγανε παρα πολυ ψωμι.Λογικο, αφου ειχαν πει το ψωμι-ψωμακι.

    Οσο λιγοτερο λοιπον φοβαται καποιος, τοσο λιγοτερα χρηματα χρειαζεται. Φοβαται πολυ; Θελει πολλα. Δεν φοβαται καθολου;Δεν θελει καθολου.Μα,θα πει καποιος, αποκλειεται ολοι χρειαζομαστε λεφτα για να ζουμε.Οχι,δεν χρειαζεται να ειναι κανεις Διογενης, στην Ανατολη ηταν μοδα για παρα πολλους ανθρωπους να ζουνε γυρολογωντας με οτι τους φιλεψουν, στον "αερα" τελειως. Ενταξει αυτοι ειχαν τρελα με τους πνευματικους δρομους. Μετα το βασικο ζητημα επιβιωσης που σχετιζεται αμεσα με το φοβο, (πολλες φορες δικαιολογημενος,δεν αντιλεγω ουτε το κρινω) παμε στο ζητημα ολοκληρωσης.
    ΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Γιατι θελω να ειμαι ομορφη; Για να αρεσω και να ελκυω αυτον που θα μου προσφερει αυτο που πιστευω πως χρειαζομαι. Συνειδητα ή οχι, λιγο-πολυ γι αυτο γινεται.
    Γιατι θελω να ειμαι ισχυρος,σπουδαιος,με εξουσια,επιτυχημενος; Για να αρεσω και να μην με αρνηθει αυτη που θα μου προσφερει αυτο που πιστευω πως χρειαζομαι.

    Αρα λοιπον βλεπουμε πως ολα αυτα αποτελουν απλα τα μεσα με τα οποια πιστευουμε πως θα επιτυχουμε το σκοπο. Επομενως εμεις χανομαστε στο κυηγι των μεσων, μεσα απο τα οποια πιστευουμε πως θα επιτυχουμε αυτο που θελουμε. Εαν εχω πολλα λεφτα και γινω σπουδαιος, θα με αγαπησει η Μαιρουλα. Εαν ειμαι πολυ ομορφη και ποθητη, θα με θελει ο Πετρος. Γιατι ομως μου αρεσει ο Πετρος; Τι εχει που δεν εχω; Ειναι δυναμικος και εξυπνος. Και γιατι εγω να μην ειμαι, τι σκατα μου λειπει δηλαδη; Τι εχει η Μαιρουλα; Θηλυκοτητα και συναισθηματα. Και γιατι να μην εχω και εγω;

    Για να μην πολυλογω, η πλειονοτητα των συμβολων καταληγει στις δυο αρχες, αρσενικη και θηλυκη. Η μια αρχη ζηταει αεναως την αλλη, απλα διαφοροποιουνται τα συμβολα καθε φορα που φορτιζονται ψυχικα και γινονται φετιχ. ΜΑς αρεσει να τα βλεπουμε αποτυπωμενα στο υλικο. Ποτέ ομως δεν θα μπορεσουμε ετσι να τα κανουμε δικα μας. Πώς μπορεις να κανεις δικο σου αυτο που συμβολιζει το συμβολο; Πώς μπορεις να κανεις δικο σου εναν ανθρωπο που φερει πανω του το συμβολο που και αυτο με τη σειρα του κατι συμβολιζει; Δεν μπορεις, τουλαχιστον οχι με σοβαρο τροπο. Μονο φευγαλεα θα τα νιωθεις "δικα σου", οταν τα κρατας, τα φιλάς, τα χαιδευεις και οτι αλλο. Πχ τα χρηματα. Η ψυχολογικη ασφαλεια οπως και καθε τι αλλο ειναι εσωτερικη κατακτηση. Καθε ανθρωπος μεσα του χρειαζεται να αναπτυξει οσα επιθυμει. Εστω δηλ πως εχω 1 εκατομμυριο ευρω στην τραπεζα. Νιωθω ασφαλης, ουφ ησυχασα. Και αν το νομισμα πεσει εξω; Να τα κανω χρυσο ή διαμαντια. Κατσε λιγο, και αν χρεωκοπησει η τραπεζα ή τα παρει ο Τσιπρας απο τις θυριδες και τα χασω; Να τα βαλω αλλου. Και αν μου τα κλεψουνε; ΝΑ τα κρυψω σε απιθανο σημειο. Και αν δεν μπορω να τα βρω μετα; Εστω τωρα κατι παθαινω και ξεχναω πως εχω διαμαντια. Συνεχιζω να νιωθω αυτην την ασφαλεια; Οχι βεβαια. Στο νου ειναι ολα. Ετσι και αλλιως δεν θα ζησουμε για παντα, αυριο μπορει ολοι μας να πεθανουμε. Κανεις δεν ξερει. Αρα τι ειδους ασφαλεια μπορει να παρασχει ο υλικος κοσμος;

    Εστω τωρα πως θελω ειρηνη. Δεν μπορω να εχω πραγματικη ειρηνη εαν δεν εχω καταφερει να φτασω στο σημειο να ειμαι ετοιμος για πολεμο, εαν δεν εχω αναπτυξει και την "απεναντι" μερια.Διαφορετικα, θα εχω μονο την ειρηνη του υποτελους, την ειρηνη του ηττημενου. Αντιστοιχα, δεν μπορω να εχω ευτυχια εαν δεν ειμαι ετοιμος να πορευθω και στην δυστυχια. Διαφορετικα, θα εχω μονο την συγκαιριακη επιφανειακη ευτυχια του αδαους.

    Τουλαχιστον, αυτα τα οποια ερωτευομαστε δειχνουν τι χρειαζεται να αναπτυξουμε σε εμας, καθως ερωτευομαστε αυτο το οποιο επιθυμουμε και χρειαζεται να γινουμε. Ας προσπαθησουμε να ειμαστε ειλικρινεις τουλαχιστον με τον αυτο μας. Προσπαθω και εγω

    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "η πλειονοτητα των συμβολων καταληγει στις δυο αρχες, αρσενικη και θηλυκη"
      Οχι μονο. Υπαρχει και το διπολο "αερα/νους και γη". Σε ποιον ανδρα δεν αρεσει ενα ομορφο γυνακειο ποδι; Σε ποια γυναικα δεν αρεσει ενας ευφυεστατος ανδρας; Και αυτο γιατι συνηθως οι ανδρες εχουν μια εφεση στη λογικη και το νου (αερας) και οι γυναικες στο στοιχειο της γης.

      Συχνα στην γυναικα αρεσουν οι "πτησεις" στον νοητικο κοσμο των ιδεων στις οποιες αρεσκεται να βολταρει ενας καθαρος νους. Δεν χρειαζεται μια γυναικα να "κοντραρει" τον ανδρα σε αυτες. Ο ανδρας ειναι αρκετα πιο ευκολος μιλωντας παντα σε αυτο το διπολο και σε αυτο το παραδειγμα. Τον ελκει το ετερωνυμο στοιχειο της γης, που ως συμβολο μπορει να εκφραζεται ποικιλοτροπως, νομιζω τα ποδια ειναι το πιο συνηθες

      Ελ Στοχαστης

      Διαγραφή
  55. Αχ βρε Στοχαστη, αυτη η ενεργεια ειναι μεγα ζητουμενο, και στις μερες μας δειχνει να εξαντλειται γενικως. Δεν νομιζω πως ειναι μονο δικη μου παρατηρηση αυτη. Η μεταβατικη περιοδος που διανυουμε σε ενα συλλογικο επιπεδο το οποιο αναγκαστικα δρα και σε ατομικο, και τουμπαλιν, δεν ειναι ευκολα διαχειρισιμη υποθεση. Για στερουμενος ενεργειας παντως, μια χαρα μας τα΄πες.
    Οντως ο ανθρωπος ως παρατηρητης-νους διαπιστωνει μεσα απο τον απολογισμο και την (αυτο)κριτικη την ελξη που τού ασκει η Υλη και η αληθεια ειναι πως η ενοχληση/δυσφορια και ταυτοχρονα η φυγή ή μαχη ξεκινα οταν ανα-γνωριζει πως η ελξη αυτη ασκειται εις βαρος του Πνευματος.
    Οταν καποιος ξεχαστει στο κυνηγι των μεσων οπως λες, μπαινει σε μια επαναλαμβανομενη λουπα, λησμονωντας τον στοχο (της Ενοτητας). Προκειται για την μηχανικοτητα που εξοβελιζει την παντα ενεργη και δημιουργικη παρ-ουσια. Γιαυτο μιλησες για «φορτιση των συμβολων». Τεινουμε στην προσκολληση πανω τους και αποφευγουμε να επανεξεταζουμε τον ρολο τους μην τυχον και βγουμε απο την συνηθεια μας.
    Εγραψες πως «Καθε ανθρωπος μεσα του χρειαζεται να αναπτυξει οσα επιθυμει».
    Εξωτερικα βιωνουμε, βλεπουμε, αναλυουμε τα συμβολα-επιθυμιες, μα ποτέ δεν θα μας ειναι αρκετα και φυσικα δεν θα τα ισορροπησουμε αν δεν καταλαβουμε πως προκειται για αντανακλαση του μεσα μας ενιαιου και αδιασπαστου Ολου.
    Απο την θεωρια στην πραξη τωρα...υπομονη κι επιμονη, με καλη παρεα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Απο την θεωρια στην πραξη.. ενα τσιγαρο και μια αιωνιοτητα δρομος. Εαν το επιθυμητο ειναι η υπερβαση και ενσωματωση των οσων εκφραζει το συμβολο στον εαυτο μας, τοτε ενοχληση,δυσφορια,φυγη,μαχη,κριτικη,ζηλια, κοκ ειναι λανθασμενοι τροποι και δεν πιστευω πως μεσα απο αυτους θα καταφερουμε το επιδιωκομενο. Αντιθετως, ενας υπηρξε πάντα ο δρομος και αυτος ειναι της αγαπης που εκφραζεται ως ΑΠΟΔΟΧΗ. Διοτι ας μην ξεχναμε πως το συμβολο ειναι φορτισμενο ψυχικα παο εμας τους ιδιους, επειδη προβαλλουμε εκει κομματια της ψυχης μας που αρνουμαστε να αναγνωρισουμε και εν συνεχεια ενσωματωσουμε στον εαυτο μας.

    Ππαρδειγμα, εστω ενα ατομο με πλεονασμα ενεργητικης αρχης. Γυμναστηριακος, χουλιγκανικος ή τιποτα απο τα δυο. Σχεδον πάντα εχει τρελη αδυναμια και λατρεια για τα οπισθια. Σπανιοτερα για τις πατουσες (αυτο το εχω ερμηνευσει ως συμβολο ευαλωτοτητας καθως στους παλαιους καιρους οποιος πληγωνονταν στις πατουσες ηταν ξοφλημενος).Το προφανες δεν το λεω καν. Παρατηρω πως το μεγεθος της λατρειας ειναι αναλογο της μη-αποδοχης που εφαρμοζει γι αυτο στον εαυτο του. Εαν του πεις δηλ να γινει πιο "θηλυκος" θα εκραγει μονο στο ακουσμα. Αρα δεν το αναγνωριζει και δεν το αποδεχεται. Οσο και να το πολεμα/αποφευγει/ενοχλειται κοκ, δεν θεωρω πως θα καταφερει τιποτα ποτέ. Αποψη μου βεβαια, αλλα δεν το βλεπω. Πότε ο στρουθοκαμηλισμος ελυσε τα θεματα μας για να τα λυσει τωρα; Αμα χωσουμε το κεφαλι μας μεσα στην αμμο και δεν βλεπουμε την αμμοθυελα που ερχεται, θα την γλυτωσουμε και δεν θα κινδυνευσουμε; Οχι βεβαια

    Τα ειπα ολα αυτα για να πω πως πιστευω πως ο μονος δρομος ειναι η ΑΠΟΔΟΧΗ. Ακομα και στην ΥΛΗ και στα συμβολα και παντού. Επουδενι δεν πρεπει να το κρινουμε. Εαν μας αρεσει ή οχι ειναι ανευ σημασιας. Αυτο εχει δημιουργησει και το προβλημα εξαρχης. Διοτι εαν δεν μας αρεσε, δεν θα το απωθουσαμε. Εαν το βρισκαμε οκ ή ουδετερο και οχι πχ ντροπή, τοτε δεν θα ειχαμε λογο απωθησης του ωστε αυτο να προβληθει εξωτερικα και να πρεπει μετα να το παρουμε παλι μεσα και να το ενσωματωσουμε. Δεν το κρινουμε ΓΙΑ ΕΜΑΣ, οχι για το τι θα πουν οι αλλοι. Δεν μας νοιαζει τι θα πουν οι αλλοι, εφοσον εμεις πραττουμε συνειδητα (ξερουμε τι κανουμε και γιατι το κανουμε)

    Για παραδειγμα, ποσες φορες εχω πει πως εχω θηλυκη πολωση; Αυτο το εχω λεω και εξω, δεν εχω προβλημα. Δεν μπορω να μην το αποδεχτω αυτο. Εαν δεν το ειχα αποδεχτει, τοτε δεν θα ειχα αναπτυξει και την αρσενικη αρχη ωστε να ειμαι σχετικα ισορροπημενος, δεν θα τα ειχα καταφερει. Αντιστοιχα, και την υλη οφειλουμε να την αποδεχτουμε αλλα οχι να προσκολληθουμε σε αυτην. Τελοσπαντων, αυτη ειναι η θεωρια. Στην πραξη, οτι καταφερουμε

    Τελος, να πω το εξης. Η ορθη διατυπωση ενος προβληματος μαζι με τα δεδομενα του, ειναι ηδη μισολυμενο προβλημα. Εμπειρικα το λεω αυτο. Αντιστοιχα, οταν αντιμετωπιζουμε ενα προβλημα στην καθημερινοτητα μας, εαν καταφερουμε να το διατυπωσουμε με λογια (να βγαινει νοημα ετσι;) και να πουμε και εμεις τι θελουμε, τοτε το προβλημα μας εχει ηδη λυθει κατα το ημισυ

    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Με αφορμή το "την ύλη οφείλουμε να την αποδεχτούμε αλλά όχι να προσκολληθούμε σε αυτήν" που είπε ο αγαπητός Ελεύθερος Στοχαστής, θα δώσω την δική μου τοποθέτηση.
    Η Ύλη είναι λίαν απαραίτητη για τον άνθρωπο, διότι χωρίς αυτήν δεν θα μπορέσει να επανακάμψει στην ολοκληρωμένη του μορφή, στην ένωσή του με το ανώτερο Πνευματικό μας σώμα και την επάνοδό του στην Πηγή.
    Το να την απαρνηθούμε στο όνομα μιας στρεβλής αντίληψης για την εσωτερική μας εξέλιξη, είναι αυτοπαγίδευση και για να το πως απλά, ένας σατανικός δάκτυλος.
    Ο Σατανάς δεν εκφράζει την Ύλη και τις παγιδεύσεις της, κι ας είναι ο διαχειριστής αυτών των εννοιών.
    Ο Σατανάς επιδιώκει την ανατροπή της εξέλιξης του Ανθρώπου, αφού αυτός είναι που τον καθήλωσε στον κόσμο του, προξένησε δηλαδή την Πτώση του.

    Ποιος ωφελείται από αυτόν τον εγκλωβισμό του ανθρώπου στην Ύλη;
    Ο Θεός, ο Σατανάς ή ο Άνθρωπος;
    Για μένα η απάντηση είναι μια: ΟΛΟΙ!
    -Ο Θεός "ωφελείται" διότι αυτοεπιγνούται η ίδια η εκδηλωμένη του Ύπαρξη (ενώ η ανεκδήλωτη δεν Υπ-άρχει και έτσι δεν μπορεί να γνωρίζει).
    -Ο Σατανάς ωφελείται διότι ως κατώτερος θεός (απότοκος του Απολύτου Θεού) και αναγκαίος για την ύπαρξη της κατώτερης "βαριάς"ή πυκνής στοιβάδας της Δημιουργίας του Σύμπαντος Κόσμου, έχει ρόλο και λόγο ύπαρξης. Έναν ρόλο που δεν θα ήθελε να έχει, αλλά του επιβλήθηκε από την αρχή της Ύπαρξης του Κτιστού Κόσμου. Η τάση του είναι προς την αποδόμηση και την υπερπύκνωση της ύλης, προς έναν "χαοτικό χυλό". Το βασίλειό του βρίσκεται στα όρια του Κτιστού με τον Άκτιστο Κόσμο. Είναι το alter ego (ας το πούμε) του Απολύτου Θεού και αποτελεί το είδωλο του Χάους μέσα στον Κτιστό Κόσμο (διότι στον Άκτιστο δεν υπάρχουν οι Έννοιες και οι Αρχές). Η ροπή του είναι η επαναφορά του Κτιστού Κόσμου προς στο Χάος που επιρρωνύει το μεγάλο "Γιατί;" προς τον Απόλυτο Θεό (και Αυτός του απαντά "Διότι", με την Αυτεπίγνωσή Του).
    -Ο Άνθρωπος ωφελείται διότι από την στιγμή του εξέπεσε της αρχικής του υπόστασης, λαμβάνει την ευκαιρία να αυτεπιγνωσθεί και να ανασυγκροτηθεί προς την αρχική και τελική του φύση.




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Ο πόλος που εκφράζεται από τον Σατανά (ο Καταστρεπτικός παράγων), είναι ισχυρός και αρχέγονος!
    Προϋπήρχε του Κτιστού Κόσμου και προσπαθεί να τον αποδομήσει ως μια αενάως αυξανόμενη εντροπία (θυμίζω ότι η διάταξη των υλικών μορφών, μειώνει την εντροπία όσο περισσότερο η ύλη γίνεται έμβια).
    Ωστόσο η αυξανόμενη εντροπία, χρειάζεται ενέργεια την οποία μετασχηματίζει σε ενεργειακό χάος.
    Ο Άρχων του μεταιχμιακού σημείου σύνδεσης του Κτιστού με τον Άκτιστο Κόσμο, ο Σατανάς της Πυκνής Ύλης, διαρρέει ενέργεια του Κτιστού προς τον Άκτιστο κόσμο, μέσω του εγκλωβισμού των ανθρώπινων ψυχών στο δικό του βασίλειο.
    Επιθυμεί τον εκούσιο εγκλωβισμό των ανθρώπων στον αέναο κύκλο των ενσαρκώσεων, ώστε αυτοί να ανακυκλώνονται διαρκώς μέσα στον δικό του κόσμο και να μην μπορέσουν ποτέ να ολοκληρώσουν την αποστολή τους προς την δική τους "θέωση". Όλη η ψυχική ενέργεια των παραδομένων στον Σατανά ανθρώπων, κατευθύνεται προς το χάος και την αύξηση της χαοτικής εντροπίας. Αυτοί αποτελούν τις μόνιμες πηγές που αιμοδοτούν ενεργειακά τον Σατανά και "προδίδουν" την Θεία Αποστολή τους. Έτσι στο "Διότι" του Απολύτου Θεού προς τον Σατανά, υπάρχει η ανταπάντηση "όμως η Δημιουργία Σου δεν θέλει να Σε επιβεβαιώσει γιατί είναι λάθος".
    Ασφαλώς η εκλαΐκευση αυτών των εννοιών γίνεται για να δείξει πως η "διένεξη" Θεού-Σατανά, δεν είναι για τον άνθρωπο, αλλά για την Δημιουργία του Κτιστού Κόσμου. Η ίδια η Δημιουργία προκάλεσε δίπολο, οπότε βλέπουμε ότι τα δίπολα δεν ισχύουν μόνο στον απτό κόσμο που αντιλαμβανόμαστε νοητικά, αλλά και πολύ ευρύτερα.

    Η παράδοση των ανθρώπων μέσω αυτών των "συμβολαίων" προς τον Σατανά, δεν είναι τίποτα άλλο από την παραίτησή τους από οποιαδήποτε θετική αξία. Υπηρετούν πλέον συνειδητά την απληστία, τον φθόνο, την αλαζονεία, την λαγνεία, την ζήλια και γενικότερα ζουν μέσα από τα πάθη τους τα οποία υπηρετούν αποκλειστικά. Αποποιούνται κάθε θετικό συναίσθημα ή ψυχική κατάσταση που έχει υψηλές δονήσεις. Συντονίζονται μόνο στις χαμηλές, που σπαταλούν ενέργεια και επιφέρουν ικανοποίηση των ενστίκτων.
    Σιγά σιγά, αλλοιώνεται η εσωτερική τους αυθυπαρξία και γίνονται φερέφωνα ή οργανικές πύλες μέσω των οποίων άλλες οντότητες μοιράζονται μαζί τους, την εμπειρία του Βασιλείου του Σατανά.

    Έτσι η προσκόλλησή μας στην Ύλη με την έννοια ότι προσκολλώμαστε συνειδητά στο να υπηρετούμε το μέσον και όχι τον σκοπό, έχει ως αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό μας μέσα στην Ύλη και τρόπον τινά την παράδοσή μας (με ή χωρίς συμβόλαιο) στον Σατανά!
    Δεν θα ήταν καταχρηστικό ή υπερβολικό, αν πω ότι όλη η φιλοσοφία και η κουλτούρα που δημιουργήθηκε από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας (ως υλιστικός μαρξισμός), προς την κατεύθυνση της απόδοσης υπεραξίας στην ύλη και τον ηδονισμό (δηλαδή στην αφοσίωση στην ικανοποίηση των ενστίκτων) και η απαξία κάθε "ηθικής", που σχετίζεται με την πορεία μας προς το Θείο ή ιδεατό κόσμο, είναι προϊόν του βασιλείου του Σατανά ή του Εωσφόρου, ο οποίος όντως κυβερνά κυρίαρχα την ανθρωπότητα.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Πολυ ενδιαφεροντα οσα ανεφερες φιλτατε Λυκιε, ανεμενα με ανυπομονησια μια τοποθετηση σου. Πυκνα το νοηματα και το "πορισμα". Τοποθετεις τον Σατανα στην θεση του Τυφωνα/Χαους/Καταστρεπτικη αρχη. Σημαντικη επισης η προσεγγιση πως η υλη δεν ειναι κακη, αλλα το σκαλοπατι που θα μας βοηθησει να παμε παραπανω αν το χρησιμοποιησουμε ως μεσο αντι για "κακο". Η προσκολληση ειναι δικο μας σφαλμα λογω της ταυτισης μας. Μεσω του τι μου αρεσει και περισσοτερο του τι δεν μου αρεσει στο "Βασιλειο της υλης", προσωπικα βοηθιεμαι να καταλαβω και γνωρισω τον εαυτο μου. Οχι απαρνηση, οχι προσκολληση. Μηδεν αγαν, τιποτα σε υπερβολη.

    "Ο Άρχων του μεταιχμιακού σημείου σύνδεσης του Κτιστού με τον Άκτιστο Κόσμο, ο Σατανάς της Πυκνής Ύλης, διαρρέει ενέργεια του Κτιστού προς τον Άκτιστο κόσμο, μέσω του εγκλωβισμού των ανθρώπινων ψυχών στο δικό του βασίλειο"
    Αυτο δεν το καταλαβα. Με μπερδευει μαλλον το "ακτιστος κοσμος".Αν θελεις βοηθησε μας λιγο

    "Όλη η ψυχική ενέργεια των παραδομένων στον Σατανά ανθρώπων, κατευθύνεται προς το χάος και την αύξηση της χαοτικής εντροπίας.Αυτοί αποτελούν τις μόνιμες πηγές που αιμοδοτούν ενεργειακά τον Σατανά"
    Αν δεχθουμε πως σε αυτο το κοσμικο παιχνιδι δυο δυναμεων που ειπαμε και πιο πανω, η ανθρωποτητα βρισκεται στη μεση(και κοιμαται τον υπνο του δικαιου κατα κορον), τοτε λογικα ενα βασικο επιδιωκομενο αποτελεσμα ειναι η ισορροπια ωστε να υπαρχει ο κοσμος-συμπαν. Εαν τις παρει ολες τις ψυχες η πνευματικη δυναμη, τοτε ο υλικος κοσμος θα παψει να υφισταται. Εαν τις παρει η καταστρεπτικη δυναμη, τοτε θα επελθει το Χαος. Το προβλημα ειναι πως δεν μπορει να πανε ολες "πακετο" και μαζι. Απο την αποψη των ανθρωπων, υποθετω πως θα ηταν σωφρων επιλογη αμα βλεπουμε να κυριαρχει το καταστρεπτικο στοιχειο να το κοντραρουμε με το αντιθετο του για να μην γινουν ολα "σταχτη και μπουρμπερη". Το θεμα ομως ειναι πως επιτυγχανεται κατι τετοιο. Θα μπορουσαμε να το κατανοησουμε το "πώς" αν κατανοουσαμε πως δουλευει το αντιθετο.

    Πώς αιματοδοτειται ενεργειακα η καταστρεπτικη αρχη; Δεν αναφερομαστε μονο σε "συμβολαια" υποθετω, καθως αυτα δεν νομιζω να ειναι και τοσα πολλα. Ουπς,ηδη απαντημενο.
    "Η παράδοση των ανθρώπων μέσω αυτών των "συμβολαίων" προς τον Σατανά, δεν είναι τίποτα άλλο από την παραίτησή τους από οποιαδήποτε θετική αξία. Υπηρετούν πλέον συνειδητά την απληστία, τον φθόνο, την αλαζονεία, την λαγνεία, την ζήλια και γενικότερα ζουν μέσα από τα πάθη τους τα οποία υπηρετούν αποκλειστικά. Αποποιούνται κάθε θετικό συναίσθημα ή ψυχική κατάσταση που έχει υψηλές δονήσεις. Συντονίζονται μόνο στις χαμηλές, που σπαταλούν ενέργεια και επιφέρουν ικανοποίηση των ενστίκτων.
    Έτσι η προσκόλλησή μας στην Ύλη με την έννοια ότι προσκολλώμαστε συνειδητά στο να υπηρετούμε το μέσον και όχι τον σκοπό, έχει ως αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό μας μέσα στην Ύλη και τρόπον τινά την παράδοσή μας (με ή χωρίς συμβόλαιο) στον Σατανά!"
    ΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Θα πρεπει ομως να κατανοησουμε πως η καταστρεπτικη αρχη ειναι μεσα μας, τις φερει μεσα του και τις δυο αρχες ο ανθρωπος, ο οποιος αποτελει μια μικρογραφια αυτης της μαχης των δυο δυναμεων. Γνωριζουμε επισης πως ο νομος των τριων αρχων ισχυει καθολικα. Αρα, ισως θα μπορουσαμε να πουμε πως φαινομενικα "κακοι" ειναι οσοι τασσονται με την μερια της αποδομησης και "καλοι" οσοι τασσονται με την πλευρα του δημιουργικου. Θεωρω πως ο τροπος υπερβασης ειναι μεσω της τριτης αρχης που ειναι η εξουδετερωτικη. Αυτο σημαινει πως αυτες οι δυο αρχες στον ανθρωπο θα πρεπει οχι μονο να ερθουν "κοντα", αλλα να τυχουν και πληρους αποδοχης, ξεκινωντας απο την βιωση τους μεσα στο υλικο επιπεδο σε περιβαλλον αποδοχης και οχι κρισης. Μονο ετσι θα επιτευχθει η ισορροπια του μηδεν αγαν, και θα υπαρχει δυνατοτητα υπερβασης. Νομιζω αυτη η προσεγγιση δειχνει γιατι η θρησκευτικη αποψη ειναι καταδικασμενη σε αποτυχια, αφου απαρνειται πληρως τον ενα πολο της καταστρεπτικης αρχης. Δεν μπορεις να τον απαρνηθεις, διοτι η ιδια η υλικη υπαρξη του ανθρωπου απαιτει την καταστροφη καποιων κατωτερων μορφων ζωης για επιβιωση,ακομα και αν αυτα τα λεμε μικροβια. Ισως να μην ειναι τιμωρια, αλλα μαθηση, πως πρεπει να αποδεχτουμε το πώς δουλευει η υπαρξη.

    Το σεξ για παραδειγμα ειναι σαφως μια καταστρεπτικη πραξη. Ο ενας προσπαθει να "αποδομησει" τον αλλο. Η πραξη δεν ειναι κακη. Καλη ή κακη γινεται αναλογως του πλαισιου (context) μεσα στο οποιο γινεται. Οπως ελεγε ο Αιβανοφ, νομιζω, οταν η πραξη συντελειται απο ενα ζευγαρι που αγαπιεται πραγματικα αρα εντος πλαισιου αγαπης-αποδοχης οπου και οι δυο προσπαθουν να ανυψωσουν τον αλλο, τοτε ο "ουρανος" κατεβαινει να τραφει και να προσφερει τα δωρα του. Διαφορετικα, εαν γινει σε περιβαλλον μισους,κακιας,εκδικητικοτητας,ζηλιας κοκ τοτε τρεφονται οι κατωτεροι δαιμονες που αντιστοιχα ελκονται.

    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Αγαπητέ Ε.Σ., πολύ καλά με κατανόησες. Πάμε τώρα για τις διευκρινήσεις:
    - Ως «άκτιστο κόσμο» ορίζω τον κόσμο όπως ήταν πριν συμβεί η Κτίσις. Όπου Κτίσις είναι η Δημιουργία εκ του Χάους, όταν δηλαδή επέρχεται η Τάξη και συνεπώς η μειώνεται η εντροπία του Χάους.
    Ως Χάος τώρα, ορίζω έναν χυλό άτακτης Ουσίας, που βρίσκεται σε ανεξέλεγκτη εντροπία.
    Εκεί δεν υφίσταται η Ύπαρξη γενικώς. Ο εκεί Θεός, είναι ανύπαρκτος διότι είναι ανεκδήλωτος. Η κατάσταση αλλάζει, μόλις ξαφνικά αρχίζει να μειώνεται η εντροπία και σχηματίζεται μια τάξη. Η τάξη αυτή κάνει τον Θεό εκδηλωμένο και έτσι δημιουργείται η Αρχή της Ύπαρξης. Όμως η τάξη δεν σταμάτησε εντελώς την εντροπία, αλλά το έκανε σχετικώς. Αν η εντροπία σταματούσε εντελώς, δεν θα υπήρχε κίνηση γιατί δεν θα υπήρχε ενέργεια (θα είχε μηδενιστεί). Μιλάμε δηλαδή για μια επιβράδυνση της εντροπίας, αλλά όχι και μηδενισμό της. Υπάρχει λοιπόν μια δυναμική που διατηρεί την ισορροπία μεταξύ τάξης και αταξίας. Η τάξη ρέπει προς τον απόλυτο μηδενισμό της εντροπίας και αντίστροφα η αταξία ρέπει προς την απόλυτη και ανεξέλεγκτη αύξησή της.
    Δίπολο και πάλι, ε; Από την μια ο εκδηλωμένος Θεός και από την άλλη ο Άρχοντας του Σκότους, δηλαδή του Χάους. Ο καθένας τραβά το σκοινί, σαν διελκυστίνδα. Ο ένας θέλει να «πείσει» τον άλλον είναι πιο αναγκαίος. Αλλά ο εκδηλωμένος Θεός και ο Άρχοντας του Χάους, δεν είναι παρά ένα και το αυτό (το πριν και το μετά του), αλλά σε δυο αντιδιαμετρικούς κόσμους.
    Το σημείο-μεταίχμιο των δυο αυτών κόσμων, είναι το παχύ υλικό πεδίο στο οποίο η «κόντρα» των δυο «θεών», φαίνεται σαν το καλό-κακό, σαν δημιουργικό-καταστρεπτικό.

    -Το τέλος του κόσμου, θα επέλθει όταν συμβεί αυτό που είπες.
    «Εάν τις πάρει όλες τις ψυχές η πνευματική δύναμη, τότε ο υλικός κόσμος θα πάψει να υφίσταται»
    Τότε θα πάψει να υπάρχει ο ενδιάμεσος χώρος που υποδέχθηκε την Πτώση του ανθρώπου και θα πάψει να τροφοδοτείται με ενέργεια το Χάος. Ο Σατανάς θα έχει νικηθεί και μαζί του το Χάος. Αυτό θα προκαλέσει στην συνέχεια τον μηδενισμό της εντροπίας, που τελικά θα καταργήσει κάθε κίνηση μέσα στον Κτιστό Κόσμο. Όλες οι ακτίνες θα έχουν επιστρέψει στην Πηγή τους και το Απόλυτον Είναι (ο απόλυτος Θεός), θα χαίρει της πλήρους αυτεπιγνώσεώς Του, ώστε να προχωρήσει στο επόμενο βήμα Του. Δεν γνωρίζω ποιο μπορεί να είναι το επόμενο βήμα και δεν νομίζω ότι θα μπορέσουμε ποτέ να το αντιληφθούμε ως άνθρωποι. Ως θεοί όμως, σίγουρα ναι… (εννοώ ότι όταν φθάσουμε σε ένωση με την θεϊκή μας φύση, στην Πηγή, τότε θα είμαστε κοινωνοί αυτών των εννοιών).

    Πάμε να δούμε τώρα αυτό που είπες:
    «Αυτό σημαίνει πως αυτές οι δυο αρχές στον άνθρωπο θα πρέπει όχι μόνο να έρθουν "κοντά", αλλά να τύχουν και πλήρους αποδοχής, ξεκινώντας από την βίωσή τους μέσα στο υλικό επίπεδο σε περιβάλλον αποδοχής και όχι κρίσης. Μόνο έτσι θα επιτευχθεί η ισορροπία του μηδέν άγαν, και θα υπάρχει δυνατότητα υπέρβασης»
    Η αποδοχή των δυο αντιδιαμετρικών αρχών, είναι μόνο η αρχή. Πρέπει ασφαλώς να τις γνωρίσουμε βιωματικά, ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε την διάκριση. Συνεπώς αν ζούσαμε σε έναν κόσμο που υπήρχε μόνο το «καλό», δεν θα μπορούσαμε να διακρίνουμε την έννοια και την αξία του, αν δεν υπήρχε και το «κακό» για να κάνουμε την σύγκριση.
    Άρα στο πρώτο μας εξελικτικό στάδιο, είμαστε βιωματικοί παρατηρητές και των δυο αρχών.
    Στο δεύτερο όμως βιωματικό στάδιο, έχουμε γνωρίσει τις δυο αρχές (τις έχουμε αποδεχθεί ως αληθινές με βιωματικό τρόπο) και λαμβάνουμε θέση κριτή.
    Αν θέλουμε να υποστηρίξουμε την ζωή που εξελίσσεται και ότι σημαίνει αυτό, οφείλουμε να επιλέξουμε την δημιουργική αρχή και να την διαχωρίσουμε από την καταστρεπτική αρχή που αποδομεί την ίδια την ζωή και την φύση της δημιουργίας.
    Στο τρίτο μας εξελικτικό στάδιο, έχουμε κάνει την διάκριση και την επιλογή μας και πορευόμαστε προς στην κατεύθυνση της ζωής και της εξέλιξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Πάμε προς τον εκδηλωμένο Θεό γιατί σε αυτόν ανήκουμε αφού είμαστε και εμείς εκδηλωμένοι καθ’ εικόναν και ομοίωσίν Του. Τον Σατανά τον αφήνουμε πίσω, όπως τον άφησε και Αυτός.
    Η υπέρβαση δηλαδή που αναφέρεσαι, δεν μπορεί να συμβεί δίχως επιλογή, διότι η άνοδός μας απαιτεί την καθαίρεση κάποιων δικών μας στοιχείων. Ειδάλλως, ούτε θα ανέλθουμε, ούτε θα κατέλθουμε αν δεν έχουμε κάτι να πάρουμε και κάτι να αφήσουμε.
    Το «μηδέν άγαν» δηλαδή καμία υπερβολή, βρίσκει εφαρμογή στο να μην φτάνουμε σε ακρότητες, διότι αυτές πάντα μας γυρνάνε πίσω ή μας ρίχνουν κάτω. Όλα με μέτρο, δηλαδή σιγά σιγά και όχι βεβιασμένες κινήσεις και επιλογές. Η εξέλιξη συντελείται με αργούς και σίγουρους βηματισμούς και όχι με άλματα. Αυτή είναι η ισορροπημένη πορεία που μας διασφαλίζει την υπέρβαση.
    Ποια υπέρβαση όμως;
    Την υπέρβαση της μετεξέλιξης από τον ερπετικό άνθρωπο, στον πνευματικό άνθρωπο.
    Εδώ δεν εννοώ ότι ο πνευματικός άνθρωπος δεν έχει σώμα, δεν φροντίζει και δεν εξυπηρετεί τις σωματικές του ανάγκες και απαξιώνει την πολύτιμη γι αυτόν ύλη. Δεν είναι χαζός να γκρεμίσει το σχολείο που τόσα του έχει μάθει! Αντίθετα το σέβεται και το τιμά δεόντως. Αυτό που τον κάνει να διαφέρει από τον ερπετικό άνθρωπο, είναι ότι αυτός (ο νους) ορίζει τις επιθυμίες και όχι οι επιθυμίες του σώματος, αυτόν. Ασφαλώς θα κάνει σεξ και θα απολαύσει την ηδονή του. Ασφαλώς θα γευτεί ένα γαστριμαργικό έδεσμα και θα οδηγήσει στα όρια την μηχανή του. Κάθε φορά όμως θα γνωρίζει γιατί το κάνει, θα βάλει συνειδητά τα όρια, θα γνωρίζει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα και θα απολαμβάνει την κάθε στιγμή συνειδητά και όχι μηχανικά ή ενστικτωδώς (όπου χάνει και όλη του την ενέργεια).

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Ωραιος διαλογος.
    Τέλεια γραφη για τοσο λεπτοφυεις και υψηλες εννοιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Αγαπητε Λυκιε αυτο εννοουσα ως μεταβολισμο σκεψης, μια αναστοχαστικη διαδικασια που αποδομει κατι γενικο και μυστηριακο σε συγκεκριμενο και εξορθολογισμενο. Ωστοσο η λογικη αφορα περισσοτερο την κατανοηση και λιγοτερο το ειναι. Αυτο κι αν ειναι διπολο. Αλλος κατανοει κι αλλος πραττει, με την εννοια οτι προϋποθετει μια τελειως διαφορετικη ισορροπια και ποιοτητα ενεργειας ο στοχασμος απο την δραση. Στην ουσια το ενα ειναι μπλεγμενο μεσα στο αλλο με το παρον να τα διαχωριζει και να τα ενωνει ταυτοχρονα. Οπως μια κλεψυδρα στην οποια οι κοκκοι περνουν ενας ενας ξεχωριστα στο παρον απο το μελλον προς το παρελθον και τουμπαλιν.. Θελω να πω πως το ενστικτο οσο ειναι η κατωτερη των λειτουργιων στον ανθρωπο, αλλο τοσο ειναι και η ανωτερη. Πιστευω πως η λογικη αν-ερχεται τελευταια και μαλλον ετσι πρεπει να ειναι καθως πολλες φορες λεμε ααα τωρα καταλαβα, ενω ποτε δεν λεμε ααα τωρα αισθανθηκα. Ο διανοητικος ανθρωπος στερειται θηλυκης ενεργειας για να αισθανθει το παρον, βρισκεται στο επιπεδο της χωριστικοτητας μιας και το μυαλο περισσοτερο αποκωδικοποιει πληροφοριες για το ιδιο παρα αφουγκραζεται τις ενεργειες γυρω του. Ενα μυαλο με ισχυρη μνημη, διανοια και ταχυτητα και μεγαλη ιδεα για το ιδιο, αν παρει τοσες νικες ωστε να φτασει στην κατανοηση της ματαιοδοξιας ως παθημα και μαθημα, αν θελει να παει στην επομενη πιστα θα πρεπει να πληρωσει την αναβαθμιση του με τον ιδιο του τον νοητικο "θανατο" αν φυσικα διψα να γνωρισει την πραγματικοτητα ως ειναι κι οχι απλα ενα μικρο μερος της. Ο Χριστος εχει πει οτι αν η ψαρια ειναι καλη, ο ψαρας θα κρατησει το μεγαλο ψαρι και θα γυρισει τα μικρα ψαρια πισω στη θαλασσα. Πιστευω οτι εννοουσε πως αν βρεις την υπαρξη, η ακατασχετη λογικη επεξεργασια μπαινει σε δευτερη μοιρα, σε σχεση με την πνοη. Οσον αφορα την διαδικασια της καταστροφης, απο μονη της αποτελει μια καινουργια δημιουργια καθως μονο ετσι μπορει να απελευθερωθει νεος χωρος. Και κατι τελευταιο. Ας πουμε βρισκεσαι σε ενα γηπεδο ποδοσφαιρου και σου λενε να φτιαξεις τις γραμμες. Πως θα φτιαξεις τη βουλα στη σεντρα αν δεν εχεις φτασει πρωτα στα τερμα ακρα; Ελεγε ο William Blake "ο δρομος της υπερβολης οδηγει στο παλατι της σοφιας".

    Σταυρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Ο ίδιος που κατανοεί, μπορεί και να πράττει, αγαπητέ Σταύρο. Ουδείς μπορεί να διαφύγει της λογικής επεξεργασίας των διαισθητικών και των απτών εντυπώσεων. Ούτε για μια στιγμή! Και μόνο που το σκέπτεται, ήδη λειτουργεί την λογική του. Η λογική όμως δεν μπορεί να λειτουργήσει αν δεν υπάρχει ο κόσμος των αισθήσεων ώστε να λάβει από εκεί τα ερεθίσματα.
    Το ότι πρέπει να αξιοποιούμε και το διαισθητικό μας μέρος, παράλληλα με το λογικό, είναι απαραίτητο για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε το όλον. Δεν φτάνουν οι πέντε μας αισθήσεις για να αντιληφθούμε τον κόσμο μας. Αυτές φτάνουν για να αντιληφθούμε το υλικό μας περιβάλλον, αλλά για να αντιληφθούμε μη υλικές καταστάσεις, ψυχικούς κραδασμούς, αιθερικές παρουσίες, σκεπτομορφές του αστρικού και ακόμη περισσότερα, δεν μας φτάνει η λογική επεξεργασία των απτών εντυπώσεων. Οι εξωαισθητήριες εμπειρίες μας, τροφοδοτούν το νου μας με εντυπώσεις που αρνείται να κατανοήσει, αλλά αν μάθουμε να τις αποδεχόμαστε, τότε μπορούμε να τις αξιοποιούμε παράλληλα με τις λογικές.
    Το θέμα τώρα είναι, το πως μπορούμε να τις αξιοποιούμε.
    Δεν γνωρίζω τον μηχανισμό, για να τον εξηγήσω με το νοητικό μου.
    Αρκεί να πω οτι ότι γράφω, δεν προέρχεται μόνο από την λογική επεξεργασία των γνώσεων που έχω λάβει από μελέτη, ακούσματα, εμπειρίες, αλλά κυρίως από μια εσωτερική ώθηση που υπερβαίνει την λογική μου και σχετίζεται με το διαισθητικό μου μέρος.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Δεσμώτης και δέσμιος είναι το ίδιο πράγμα, είναι λέξεις συνώνυμες.
    https://el.wiktionary.org/wiki/%CE%B4%CE%AD%CF%83%CE%BC%CE%B9%CE%BF%CF%82
    https://el.wiktionary.org/wiki/%CE%B4%CE%B5%CF%83%CE%BC%CF%8E%CF%84%CE%B7%CF%82
    Αλλά από τα συμφραζόμενα κατάλαβα ότι με το δεσμώτης θέλεις να πεις αυτόν που δεσμεύει τους άλλους και με το δέσμιος θέλεις να πεις τον δεσμευμένο, τον δεμένο.
    Το ουδέτερο Έμψυχον γράφεται με όμικρον και όχι με ωμέγα (το Έμψυχων). Αλλά ο Θουκιδίδης είπε "Ελεύθερον το εύψυχον" αλλά έχεις δικαίωμα να το παραλλάζεις.
    Επίσης δεν κατάλαβα τι λες για τα πεντάεδρα, τα δωδεκάεδρα και τα εικοσάεδρα ούτε κατάλαβα που είδες τις πεταλούδες τους αετούς και τα ερπετά με τον Ευαγγελιστή Ιωάννη και τον Λουκά απέναντι στον Ταύρο.
    Η συνείδησή μας δημιουργεί τον υλικό κόσμο ή μας κάνει να τον καταλαβαίνουμε; Γιατί είναι άλλο το ένα και άλλο το άλλο. Μετά τι θες να πεις "χαλιναγώγηση της συνείδησης"; Η συνείδηση χαλιναγωγείται ή τα ένστικτα και τα συναισθήματα χαλιναγωγούνται;
    Όταν λες οι θυγατέρες ήταν τα σώματα στη γη, σημαίνει ότι υπήρχαν άψυχα σώματα που έκοβαν βόλτες στην γη και τα επισκέφτηκαν οι ψυχές; Κάτι σαν τους πιθηκάνθρωπους ας πούμε; Οι πίθηκοι δεν έχουν ψυχή;
    Λύκιε συμφωνώ ότι και μόνο που σκεφτόμαστε και μιλάμε, αυτό το κάνει ο νους της συνείδησης άρα είναι προϊόν λογικής. Κανείς δεν ξεφεύγει από αυτό, άλλα τότε πως λες ότι μιλάς "από μια εσωτερική ώθηση που υπερβαίνει την λογική μου και σχετίζεται με το διαισθητικό μου μέρος.";
    Σταύρο ο Λύκιος μόλις σου είπε ότι "ααα τωρα αισθανθηκα" πέρα του "ααα τωρα καταλαβα". Αλλά πρέπει να εξηγήσει αυτό που τον ρώτησα για να πειστώ ότι γίνεται.
    Στοχαστή πως γίνεται να κάνεις σεξ "σε περιβαλλον μισους,κακιας,εκδικητικοτητας"; Φτιάχνεται κανείς στο σεξ όταν μισεί το ταίρι του το ζηλεύει και θέλει να το εκδικηθεί; Ακόμα και έρωτας να μην υπάρχει μεταξύ τους, τουλάχιστον μια ερωτική έλξη που θα τους φτιάξει θα υπάρχει. Μια μικρή τρυφεράδα θα τους βγει παναθεμάτην!!
    Λαοδίκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ Χασοδίκη.....σε περίμενα, το ήξερα ότι θα απαντούσες.Διυλίζεις τον κώνωπα και καταπίνεις την κάμηλο....εννοώ ότι δίνεις προσοχή και σημασία στα μικρά και στα ασήμαντα, όπως η ορθογραφία μου, και αδιαφορείς για τα μεγάλα και σπουδαία...όπως η ψυχή σου.!!!

      Αν ενδιαφερόσουν για αυτήν (για την ψυχή σου), δεν θα βυσσοδομούσες πάνω στο αληθινό όνομα μια νεκρής γυναίκας την οποία ούτε την γνώριζες ούτε και σου είχε φταίξει σε τίποτε, μόνο και μόνο για να "χτυπήσεις" κάποιον άλλο σχολιαστή εδώ μέσα.Αλλά Χασοδίκη μου....μάχαιραν έδωσες και μάχαιραν θα λάβεις...και τι εννοώ.


      Οι μύλοι του Σύμπαντος μπορεί να αλέθουν αργά....αλλά αλέθουν τα πάντα.!! Για περισσότερες πληροφορίες απευθύνσου στο πλησιέστερο μαντείο.

      Διαγραφή
    2. Από σένα άλλη απάντηση καρτερούσα, αλλά δεν μπορείς να κάμεις καμία υπέρβαση αγαπητέ Β.Ε.!!!
      Δεν πειράζει όμως, καλή καρδιά!
      Λαοδίκης

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  70. Εντάξει φίλε μου κατάλαβα. Είσαι αλάθητος σαν τον Πάπα και όλοι οι άλλοι είναι λάθος και πρέπει να αλλάξουν κάνοντας υπέρβαση. Ήμαρτον!!!!
    Λαοδίκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. ΑΜΑΝ ΒΡΕ ΛΑΟΔΙΚΗ ΓΙΑΤΙ ΔΙΥΛΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΚΩΝΟΠΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟ? ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΒΡΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΕΛ? ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ!!! ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΕΣΥ Ο ΤΙΠΟΤΑΣ ΕΝΑ ΘΕΟ??? ΕΕΕ??? Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΕΜΑΣ ΦΙΛΑΡΑ!! ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗ ΤΟΥ ΙΑΣΟΝΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ. ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΑΚΟΜΑ ΡΕ ΚΑΗΜΕΝΕ?? ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ ΑΓΓΕΛΟΥΣ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΙ Ο ΛΙΑΚΟ ΤΟΥΣ ΛΕΕΙ ΕΛΟΧΙΜ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΠΤΩΚΟΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟΥΣ ΤΡΩΝ ΟΙ ΚΟΤΕΣ, ΕΕΕ, ΣΥΓΝΩΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΙ ΘΕΟΙ "ΕΛ". ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΝΑ ΜΑΣ ΜΙΛΑΕΙ ΕΝΑΣ ΑΠ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥ ΔΕΝ ΠΗΡΕΣ ΜΥΡΟΥΔΙΑ!!!! ΑΜΑΝ ΒΡΕ ΛΑΟΔΙΚΗ ΘΑ ΣΕ ΜΑΛΩΣΩ!!!!!
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Αααα, εντάξει τότε! Δεν το ήξερα Αρκτούρε. Τώρα θα προσέχω γιατί ποτέ δεν πρέπει να παίζει κανείς με τους θεούς!!!
    Λαοδίκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. ""από μια εσωτερική ώθηση που υπερβαίνει την λογική μου και σχετίζεται με το διαισθητικό μου μέρος.";"
    Λαοδικη,ο φιλτατος Λυκιος αναφερεται σε κατι πολυ ενδιαφερον που μολονοτι δεν μπορει να μας περιγραψει επακριβως,θα ημασταν σοφοι εαν ακουγαμε προσεκτικα καθε λεπτομερεια που μπορει να μας δωσει. Ειναι γνωστο πως υπαρχουν δυο δρομοι για την γνωση και σοφια. Ο κλασσικος και γραμμικος δρομος της μελετης απο τα "θρανια" και ο υπερβατικος που ειναι αυτοκινητοδρομος ταχειας κυκλοφοριας. Για να ακολουθησει κανεις ομως τον δευτερο που σαφως ειναι προτιμητεος πρεπει να ειναι ηδη μια προχωρημενης εξελιξης, να εχει φτασει σε τετοιο σημειο οπου εχει φτιαξει αυτοκινητο δικο του για να πορευτει στον αυτοκινητοδρομο.

    Υπαρχει μια μυθο-ιστορια στο χωρο του αποκρυφου, πως στην αρχαια Ελλαδα, ηταν σε μια παραλια ο Αριστοτελης και την ανεβοκατεβαινε συνεχεια στοχαζομενος χωρις να προσεχει τιποτα αλλο. Καποιος αλλος με την ιδια επιμονη, εκανε ενα αναλογο δρομολογιο χρησιμοποιωντας ενα κουταλι για να παιρνει νερο απο τη θαλασσα, το οποιο μετα εριχνε σε μια τρυπα που ειχε ανοιξει στην αμμο. Αν και δεν του εδωσε σημασια, καποια στιγμη δεν μπορεσε να μην αναρωτηθει "Τι σκατα κανει αυτος;" οποτε πηγε και τον ρωτησε.
    -Τι προσπαθεις να κανεις;
    -Προσπαθω να αδειασω τον ωκεανο στην τρυπα που εχω ανοιξει
    Ο Αριστοτελης γελασε, οπως δεν ειχε γελασει για χρονια
    -Αναθεμα σε, τρελος εισαι; Ναχες τουλαχιστον κανα κουβα, να πω πως εχεις καποια ελπιδα, αλλα και με κουταλι; Εκτος απο αυτο, πως θαρρεις πως η μικρη πεπερασμενη τρυπα σου θα χωρεσει ολακερο ωκεανο; Αυτο δεν το σκεφτηκες; Και ως ποτε θα εργαζεσαι προς αυτο, ποτε θαρρεις θα τελειωσεις την δουλεια αυτη που κανεις;
    -Η δουλεια μου μολις τελειωσε. Ειναι ξεκαθαρο λοιπον πως μονο καποιος τρελος, ελπιζει πως θα καταφερει να χωρεσει ενα ολοκληρο κοσμο των ιδεων στον πεπερασμενο του νου.(σσ στο περιπου οπως την θυμαμαι) Αυτος ηταν ο Ηρακλειτος.

    Με τα λογια του Γκουρτζιεφ ο ανθρωπος αποτελειται απο 7 κεντρα. Το κινητικο (αναφερεται κυριως στο σωμα και τις κινησεις του), το ενστικτωδες (που δουλευει κυριως απο μονο του και ρυθμιζει εσωτερικα θεματα), το σεξουαλικο (με τις ανωτερης σταθμης ενεργειες του), το συναισθηματικο και το διανοητικο. Εδω υπαρχει το κλασσικο παραδειγμα που δειχνει τις ταχυτητες τους οπου αν γλιστρησεις, πρωτα το σωζεις με το κινητικο που δραστηριοποιειται σχεδον αυτοματα βασισμενο στην εμπειρια των κινησεων που συχνα εφαρμοζεις, μετα νιωθεις την λαχταρα στο συναισθηματικο σαν φτερουγισμα στην καρδια και μετα το σκεφτεσαι με το διανοητικο και λες "Πωπω τι πηγα να παθω..". Αυτα τα 5 κεντρα αφορουν το εδω. Υπαρχουν αλλα δυο που μας συνδεεουν με το "πανω" και αυτα ειναι το "ανωτερο συναισθηματικο" και το "ανωτερο διανοητικο".

    ΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Για να εχει καποιος συνδεση με τα ανωτερα λοιπον, πρεπει να εχει αναπτυξει ικανοποιητικα τα κατωτερα 5. Μετα μεσω του συναισθηματικου κεντρου και κυριως του θετικου μερους του συναισθηματικου μπορει να ανοιξει μια "πορτα" που θα τον συνδεσει με το "ανωτερο συναισθηματικο κεντρο" και την διαισθηση. Και μετα μεσω αυτου με το "ανωτερο διανοητικο κεντρο" και την ανωτερη διανοια. Προφανως οι πληροφοριες στις οποιες καποιος μπορει να εχει προσβαση ειναι ατελειωτες και οχι ευκολο να μεταφερθουν στο λογικο επιπεδο για να τις καταλαβουν τα κατωτερα διανοητικα μας κεντρα. Γι αυτο λοιπον αγαπητε Λυκιε θα ηταν πολυ ενδιαφερον αν μας εδινες καποιες απλες πληροφοριες, οπως πότε το καταφερνεις και πώς. Πχ καθεσαι μονος σου σε ενα ησυχο χωρο και χαλαρωνεις;

    "πως γίνεται να κάνεις σεξ "σε περιβαλλον μισους,κακιας,εκδικητικοτητας"
    Το σεξ αποτελει μια συμβολικη πραξη επιβολης,κατακτησης,κυριευσης.Ως επι το πλειστον ενας αναλαμβανει τον ενεργητικο και αλλος τον παθητικο ρολο. Κυριως λοιπον εχει χαρακτηρα "καταστρεπτικου παραγοντα". Γι αυτο απο παλια λεγοταν πως οι ανδρες χωριζαν τις γυναικες σε δυο κατηγοριες. Σε αυτες που ειναι για σπιτι,για συζυγους και αυτες που ηταν για "κρεβατι" για γκομενες. Αυτες λοιπον που προοριζαν για γκομενες,δηλ για σεξ, δεν τις ειχαν σε ιδιαιτερη υποληψη για κατι περα απο αυτο,ομως τις χρειαζονταν και δεν μπορουσαν αλλιως. Προφανως σε αυτο το περιβαλλον αντιπαλοτητας οπου οι γυναικες εμφανιζαν αρσενικα χαρακτηριστικα και ηταν χειραφετημενες, λειτουργουσαν καλυτερα. Στο αλλο δεν τους εκανε "κουκου". Αλλωστε ολοι οι λεγομενοι πνευματικοι ανδρες αντιμετωπιζουν δυσκολια στο σεξ, αυτο ειναι λογικο, σε αντιθεση με τους πιο "υλικους" οπου τα πανε πιο "αποδοτικα". Αρα λοιπον το να κανει καποιος συνειδητα σεξ σε θετικο περιβαλλον και σε υψηλη δονηση δεν ειναι και πολυ ευκολο πραγμα. Σιγουρα χρειαζεται συνειδητη προσπαθεια και απο τους δυο

    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Αγαπητέ Στοχαστή, αν οι γυναίκες «γκομενες του σεξ» εμφανίζουν αντρικά χαρακτηριστικά και είναι χειραφετημένες , πως έλκουν τον άνδρα; Εκτός και αν ο πνευματικός άνδρας μετατρέπεται σε «γυναίκα» και γίνεται παθητικός στο σεξ και βέβαια τότε θα μιλούμε για βίτσια οπότε το πήγαμε σε άλλο επίπεδο το θέμα!!
    Αγαπητέ Λυκιε αν και δεν μου πέφτει άμεσα λόγος, γιατί διέγραψες το σχόλια του Β.Ε; Προσωπικά δεν θίχτηκα από αυτά που μου είπε.
    Λαοδίκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Αγαπητέ Λαοδίκη, δεν έχω διαγράψει κανένα σχόλιο του αγαπητού Black Eagle. Μόνος του διέγραψε όλα του τα σχόλια, πράγμα που ούτε κι εγώ μπορώ να εξηγήσω. Ελπίζω να μας το εξηγήσει ο ίδιος, διότι βλέπω πως αυτοδιαγράφτηκε και από τις άλλες αναρτήσεις.
    Αγαπητέ Ε.Σ., σωστά μίλησες. Ωστόσο δεν "το παθαίνω" αυτό κάτω από συγκεκριμένες καταστάσεις! Κάθε φορά που γράφω σχόλια, υπάρχει ένας συγκερασμός λογικής και εσωτερικής παρόρμησης που μου απελευθερώνει μια ροή πληροφοριών, όπου το λογικό μου μέρος δεν ελέγχει απόλυτα, αλλά απλά το ακολουθεί και έπεται.
    Δεν θα επεκταθώ όμως περισσότερο, διότι δεν είναι πρέπον να περιαυτολογώ. Ας το εκλάβει ο καθένας με τον δικό του τρόπο. Αυτό που ήθελα, ήταν απλά να δείξω ότι μπορούμε και αλλιώς, δηλαδή να αξιοποιούμε και άλλες λειτουργίες, πέραν το ορθολογισμού και της στείρας λογικής επεξεργασίας.
    Αν αφήνουμε την ροή του λόγου μας ελεύθερη, χωρίς αυστηρό έλεγχο της λογικής, τότε θα δούμε ότι πολλή αλήθεια απελευθερώνεται, που δεν θα μπορούσε να συμβεί με τον κλασσικό τρόπο που λειτουργούμε νοητικά. Η πολλή υψηλή διάνοια, αντί να ελευθερώνει, πολλές φορές μας μπλοκάρει και μας αυτοπαγιδεύει σε νοητικά αδιέξοδα, ακόμη και σε πολύ απλές έννοιες που τις διυλίζουμε με υπερβολή.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Η υψηλη διανοια ειναι υπεροχη τοτε και μονο τοτε οταν συνοδευεται με αντιστοιχη αναπτυξη και στα υπολοιπα κεντρα και κυριως το συναισθηματικο. Επομενως, εχεις απολυτο δικαιο στην παρατηρηση σου Λυκιε, που στην ουσια περιγραφει τον χιμαιρικο ανθρωπο, που ειναι συναισθηματικα αναλφαβητος αλλα διανοητικα υπεραναπτυγμενος οσον αφορα την γνωση. Αυτο το μοντελο ειναι χιμαιρικο,που σημαινει μη βιωσιμο. Επομενως, οπως ειχαμε αναφερει και παλιοτερα, κρινεται επιτακτικη η αναπτυξη του θετικου μερους του συναισθηματικου κεντρου ητοι θετικα συναισθηματα. Ισως απλα να χρειαζεται να βρουμε τα καταλληλα ατομα για να τα εκφρασουμε.

    Δεν θα το χαρακτηριζα "περιαυτολογηση", οταν σε ερωτω ευθεως περι αυτου. Αντιθετως, το βρισκω πολυ σημαντικο και χρησιμο που μας μιλας γι αυτο. Θυμιζει το "Νιωσε αυτο που σκεφτεσαι" του Γκουρτζιεφ."Think what you feel, feel what you think" Εμενα λοιπον με βοηθαει πολυ. Επισης, με χαροποιει πολυ. Θεωρω πως ισως εισαι ετοιμος να αναπτυξεις και το ανωτερο διανοητικο κεντρο. Πως να μην χαιρομαι λοιπον γι αυτο;

    Θα επιχειρησω μια συμβουλη. Κατι που επιχειρησα παλιοτερα και απετυχα παροτι επετυχα καθως το επιχειρησα πολυ πρωιμα και ο νους μου ηταν υπερβολικα "γεματος" για να το διαχειριστει. Θα ελεγα να επιχειρησεις ενα διαλογισμο και θα αναφερω τον τροπο που το ειχα κανει και ειχε "πετυχει".

    Καθισμα οκλαδον με την σπονδυλικη στηλη ευθεια. Απολυτα ησυχο περιβαλλον και σκοτεινο. Κατεβασμα καποιου γενικου(ή τοπικου) διακοπτη να ξεμπερδευεις απο ηχους και φωτακια. Ωρα μεταμεσονυχτια αρκετα πριν αρχισει να χαραζει. Κλεισιμο ματιων. Χαλαρωμα μυων. Εστιαση στην καθαρη αναπνοη και γι αυτο γυριζουμε τα χερια αναποδα(παλαμες κοιτουν πανω) και τα στηριζουμε στα ποδια. Επιτρεπουμε στο νου να ηρεμησει απο μονος του απο οποιαδηποτε σκεψη οπως ηρεμει το ποταμι οταν δεν το πειραζουμε. Εστιαζουμε την προσοχη μας, χωρις επιμονη και αναμονη αποτελεσματος, στο λεγομενο τριτο ματι, μεταξυ των δυο ματιων και λιγο πιο πανω. Οραματιζομαστε εκει μια τελεια λευκου φωτος. Εστιαζουμε σε αυτην και σιγα σιγα βυθιζομαστε μεσα. Enjoy the nirvana.
    Κανα τεταρτο με εικοσι λεπτα ειναι αρκετα εαν δεν πετυχει με την πρωτη. Φανταζομαι θα χρειαστουν 4-5 αποπειρες. Το σημαντικο ειναι να μην υπαρχει προσδοκια αποτελεσματος, διοτι δρα ανασχετικα στο να υπαρχει .. αποτελεσμα.

    Λαοδικη, ετερον εκατερον(αλλο το ενα,αλλο το αλλο). Οι πνευματικοι ανδρες δυσκολευονται στο σεξ διοτι δεν εχουν μεγαλη αναγκη για σεξ καθως η λιμπιντο (σεξουαλικη ενεργεια) διοχετευεται σε αλλους σκοπους. Η "δυσκολια" μπορει να ερμηνευεται ετσι απο τις συντροφους.
    Ο διαχωρισμος των γυναικων ευτυχως τα τελευταια 200 χρονια στο δυτικο κοσμο τουλαχιστον εχει περιοριστει με την "απελευθερωση" της γυναικας. Οι γυναικες με χαρακτηριστικα της αρσενικης αρχης ειναι γυναικες που δραστηριοποιουνται ανεξαρτητα, που διεκδικουν ευθεως αυτα που θελουν, κοινως κινουνται ενεργητικα προς την ικανοποιησω των θελω τους, αντι να περιμενουν παθητικα την ικανοποιηση τους. Αυτο ειναι πολυ θετικο στοιχειο για καθε ανθρωπο. Δεν ειναι αντρικο μονοπωλιο ως χαρακτηριστικο. Ειναι μαλιστα δικαιο καθως το αντιθετο βλεπει τις γυναικες ως αντικειμενα εν αναμονη προς χρηση απο τους ανδρες, και οχι ως αυτονομους ανθρωπους. Και τα δυο χαρακτηριστικα εχουν την ομορφια τους. Επιδιωκομενη ειναι πάντα μια ισορροπια. Μηδεν αγαν.

    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Αγαπητέ Ε.Σ., σε ευχαριστώ για την συμβουλή σου περί διαλογισμού. Μου είναι ωστόσο γνωστές οι τεχνικές του και τις εφάρμοζα κάποτε με παρόμοιο τρόπο. Όταν γράφω, όντως χρειάζομαι ένα απόλυτα ήσυχο και χαλαρό χώρο, οπότε το πράττω υπό συγκεκριμένες συνθήκες και ώρες που η "βαβούρα" της οικογένειας, απουσιάζει. Όταν όμως αρχίσω να γράφω, η συνείδησή μου χαλαρώνει και ο λόγος βγαίνει με μια χειμαρρώδη ροή, που δεν προέρχεται από συνειδητή προσπάθεια. Εκείνη την ώρα είμαι απόλυτα χαλαρός και συγκεντρωμένος, ενώ μια απότομη ενεργειακή υπερφόρτωση συμβαίνει, σαν να κατεβαίνει μια δέσμη λόγου και "ηλεκτρισμού" μέσα στο σώμα μου.
    Αν όμως οι συνθήκες δεν το επιτρέπουν, τότε κάνω επίπονη προσπάθεια να παράγω νοητική σκέψη, ψάχνοντας πηγές και ενθυμήσεις, πράγμα που τελικά με κουράζει. Αυτός είναι και ένας λόγος που πολλές φορές δεν απαντώ εγκαίρως ή ξεχνώ να εκπληρώσω τις υποσχέσεις μου προς εσάς.
    Το ίδιο μου συμβαίνει και στον προφορικό λόγο, αλλά μόνο όταν υπάρχουν οι ανάλογες προϋποθέσεις και κυρίως αν ο συνομιλητής μου έχει θετική προδιάθεση και διαμορφώνει ένα περιβάλλον δονητικού συντονισμού μαζί μου.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Να σου πω κατι, εχεις δικαιο. Λενε πως οι περισσοτεροι που βρισκουν την φωτιση, φευγουν και απο το σωμα, διοτι η δονηση τους γινεται τοσο υψηλη, που δεν μπορουν να κρατηθουν σε αυτο. Βεβαια, εσυ εχεις πολλες υποθεσεις ανοιχτες στον υλικο κοσμο (πχ οικογενεια), και δεν ξερουμε φυσικα αν οντως ισχυουν αυτα τα νουμερα (πως συμβαινει στους περισσοτερους), αλλα ας μην το ρισκαρουμε. Μπορεις να τα δοκιμασεις και σε αρκετα χρονια απο τωρα δεν εγινε και τιποτα. Μπορω να αντιληφθω οσα ανεφερες, διοτι τα εχω βιωσει και εγω σε πολυ μικρο ομως βαθμο. Μπορω να "σχετιστω". (I can relate)

    Νομιζω πως αν και δεν λυσαμε το ζητημα του τι εστι η θεα Αθηνά ή μεγαλη Θεα κατ' αλλους, πως τουλαχιστον το ιχνηλατησαμε. Με την ολοκληρωση αυτου του αναψυκτηριου, ας κλεισουμε ενα κεφαλαιο και ας παμε στο επομενο.(Μακεδονικο;) Ευχομαι ειλικρινα στα επομενα να μας ακολουθησουν και αλλοι συνδαιτημονες, προεξαρχοντων των BlackEagle και Aix, που μας ξαφνιασαν με τις αιφνιδιαστικες "αποχωρησεις" απο τους διαλογους. Σιγουρα εαν κατι σας στενοχωρησε, μπορουμε να το συζητησουμε. Ενηλικες ανθρωποι ειμαστε. (λογικα,ποτέ δεν ξερεις)

    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Δείτε εδώ ποιός φταίει για την "τιμωρία" όλης της ομάδας του Κ.Δ σε ποιόν πρέπει να χρεώσετε...την αντιδρασή μου, γιατί η δράση του Αρκτούρου...έχει και αντίδραση...την δική μου.
    -----------------------------------------------------------------------------------------------

    " ΕΤΣΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΤΟΥΝΙΑΣΜΕΝΟ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟ, ΠΩΣ ΑΔΙΚΗΘΗΚΕ ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥ, ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΙΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΕΝ ΧΟΡΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ ΤΑ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΙΣΗΜΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟΥΣ (ΚΑΙ ΝΑΤΑΝΕ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΑΘΑΚΙΑ ΤΟΥ, ΕΧΕΙ ΠΕΤΑΞΕΙ ΚΑΤΙ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΑ.....). ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΕΙ "ΠΑΙΔΙΑ ΕΚΑΝΑ ΕΝΑ ΛΑΘΑΚΙ, ΣΟΡΡΥ" ΠΑΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΡΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΕΞΗΣΕΙ ΤΗΝ ΝΕΑ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΜΑΘΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΤΟΥ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝΕ ΜΙΚΡΟΣ ΧΑΧΑΧΑΧΑ!"

    "
    ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΕΙΧΕ ΓΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΟ "ΟΠΑΔΟ" ΤΟΥ! ΤΟΣΟ ΑΦΕΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ ΤΟ ΥΦΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΥΛ ΚΑΝΕΝΟΣ. ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΤΙΤΑΝΟΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ "ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ" ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΙΣΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ (ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΤΑ ΑΛΗΘΕΙΑ). ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟ ΧΟΝΤΡΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΚΑΝΑ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΠΙΝΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΞΕΔΙΨΑΓΕ ΤΗΝ ΑΚΟΡΕΣΤΗ ΔΙΨΑ ΓΙΑ ......ΔΟΞΑ ΧΑΧΑΧΑ!"

    "
    ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΡΚΕΤΑ ΤΟ ΠΑΡΑΧΑΙΔΕΨΑΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΑΣ. ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΣΦΑΛΙΑΡΙΤΣΑ ΣΤΟΝ ΠΟΠΟ ΤΟΥ ΚΑΚΟΜΑΘΗΜΕΝΟΥ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ.
    ΜΙΛΑΩ ΣΕ ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΩΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΣΤΕΡΙΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΠΙΑΣΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΕ ΔΙΑΒΑΖΕΙ, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟΠΟ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΟΥ ΛΕΞΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ. ΓΙΑΥΤΟ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΕ ΣΑΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΕΤΕ ΑΝΕΧΤΕΙ ΤΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΑΖΙ ΜΟΥ. ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΕΧΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΓΧΩΡΗΣΕΙ.
    ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΤΟΥ ΥΣΤΕΡΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ!!!"

    "
    ΕΝΑ ΑΝΩΡΙΜΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΚΑΠΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ, ΛΕΕΙ ΤΙΣ ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΚΟΝΞΕΣ ΤΟΥ. ΚΑΚΟΜΑΘΗΜΕΝΟ ΜΟΝΑΧΟΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΤΑ ΘΕΛΕΙ ΟΛΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ. ΟΤΑΝ ΩΡΙΜΑΖΕΙ (ΣΕ 10-20 ΧΡΟΝΙΑ) ΑΣ ΞΑΝΑΡΘΕΙ ΕΔΩ."

    "
    ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ ΟΤΑΝ Η ΕΓΩΜΑΝΙΑ ΤΟΥ ΠΗΓΕ ΝΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΡΕΛΟΥΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΚΑΝΕ ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΟΡΘΟΣΑΝ."

    "
    ΤΟ ΚΛΕΙΝΩ ΛΟΙΠΟΝ. ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΑΘΗΣ ΣΑΝ ΠΑΙΔΑΚΙ,"
    ----------------------------------------------------------------------------------------------

    Και πρόσφατα:

    "
    Ανώνυμος25 Ιανουαρίου 2018 - 7:00 μ.μ.
    ΑΜΑΝ ΒΡΕ ΛΑΟΔΙΚΗ ΓΙΑΤΙ ΔΙΥΛΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΚΩΝΟΠΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟ? ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΒΡΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΕΛ? ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ!!! ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΕΣΥ Ο ΤΙΠΟΤΑΣ ΕΝΑ ΘΕΟ??? ΕΕΕ??? Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΕΜΑΣ ΦΙΛΑΡΑ!! ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗ ΤΟΥ ΙΑΣΟΝΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ. ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΑΚΟΜΑ ΡΕ ΚΑΗΜΕΝΕ?? ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ ΑΓΓΕΛΟΥΣ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΙ Ο ΛΙΑΚΟ ΤΟΥΣ ΛΕΕΙ ΕΛΟΧΙΜ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΠΤΩΚΟΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟΥΣ ΤΡΩΝ ΟΙ ΚΟΤΕΣ, ΕΕΕ, ΣΥΓΝΩΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΙ ΘΕΟΙ "ΕΛ". ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΝΑ ΜΑΣ ΜΙΛΑΕΙ ΕΝΑΣ ΑΠ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥ ΔΕΝ ΠΗΡΕΣ ΜΥΡΟΥΔΙΑ!!!! ΑΜΑΝ ΒΡΕ ΛΑΟΔΙΚΗ ΘΑ ΣΕ ΜΑΛΩΣΩ!!!!!
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ "

    -----------------------------------------------------------------------------------------------

    Συνεχίζεται


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Και άλλα πολλά και χαριτώμένα....μέτρα πόσες φορές με αποκάλεσε ΠΑΙΔΑΚΙ. ότι είμαι ανώριμος, ότι είμαι εγωμανής, ότι έχω φουρτουνιασμένο μυαλό, ότι έχω ακόρεστη δίψα για δόξα,ότι είμαι αφελής....ότι με ΔΟΥΛΕΥΕ αυτός (έτσι νόμιζε)....και ότι είχα άδικο για τις Τροπές-Ισημερίες όταν έλεγα ότι είναι το ίδιο πράγμα.!!! Όπως έλεγαν και οι περισσότεροι....ότι είχα άδικο στο θέμα Άβραξα =Σεληνολατρεία/Σατανολατρεία.

    Λοιπόν έχω σιχαθεί,και κουραστεί να δίνω τόπο στην οργή σε γραικύλους τύπους όπως ο Αρκτούρος που έχουν μαύρα και αξημέρωτα μεσάνυχτα για τα πάντα...αλλά μπορούν να λένε άνετα και ελεύθερα την σάπιλα τους όποτε θέλουν και γουστάρουν...δίχως επιπτώσεις η τιμωρία. Λοιπόν αγαπητή Ελένη απο την συμπεριφορά του Αρκτούρου....θα εξαρτηθεί απο εδώ και πέρα αν θα σβύσω και τα υπόλοιπα σχόλια μου η όχι.Δεν τον "τιμώρισα" την πρώτη φορά εδώσα τόπο στην οργή...χωρίς να ΠΩ ΚΟΥΒΕΝΤΑ σε όλον αυτόν τον οχετό που εξαπέλυσε προς το προσωπό μου...και απλά σηκώθηκα και έφυγα απο τον Κ.Δ μέχρι που ο αγαπητός Λύκιος και εσύ με επικαλεστήκατε.!! Αυτή την φορά θα του κάνω γνωστό....ότι αυτός και μόνο αυτός είναι ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ για την διαγραφή των σχολίων μου....και όλης αυτής της ΓΝΩΣΗΣ που υπήρχε γραμμένη μέσα στον Κ.Δ.

    Για να δούμε πόσο αγαπάει το ιστολόγιο και τον Λύκιο.;;;Είναι όντως έτσι η απλως είναι ένα αρκουδοτόμαρο.;;;Γιατί αν αγαπάει το ιστολόγιο και τον Λύκιο....θα πρέπει να διορθώσει την συμπεριφορά του και να ζητήσει ΣΥΓΝΩΜΗ για όλα αυτα τα απρεπή σχόλια προς εμένα.

    Υ.Γ Δεν είμαι ο μαλάκας σου Αρκτούρε...να δίνω γνώση μέσα στον Κ.Δ ,αφού λιώσω πρώτα στο διάβασμα,για να με ειρωνεύεσαι εσύ και να υβρίζεις.!!! Η ζητάς ΣΥΓΝΩΜΗ η σβύνω και τα υπόλοιπα σχόλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΑΓΑΠΑΩ ΤΟΝ ΛΥΚΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑΧΘΟΝΙΟ ΔΑΙΜΟΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΚΑΠΕΤΑΝΙΕ. ΟΛΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΛΕΞΗ!!!!
    ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΜΑ ΟΜΩΣ ΕΓΩ ΕΚΤΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΥΚΙΟ ΑΓΑΠΑΩ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΤΑ ΛΕΩ ΑΥΤΑ ΕΙΝΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΔΕΙΞΩ ΠΩΣ ΦΑΙΝΕΣΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΣΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΑΔΕΡΦΕ, ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ. ΞΕΡΩ ΞΕΡΩ ΕΙΣΑΙ ΣΟΥΠΕΡΜΑΝ ΕΛ ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ!!!! ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΕΞΥΠΝΟΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΔΟΥ ΔΙΝΩ. ΤΟ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΙΓΕΣΑΙ ΑΡΑ ΕΙΝΣΙ ΕΝΑ ΚΣΛΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΣΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΣΟΥ.
    ΜΕ ΕΚΒΙΑΖΕΙΣ ΜΑΖΙ ΚΣΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΥΚΙΟ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΘΑ ΤΑ ΣΒΗΣΕΙΣ ΟΛΑ. ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΑΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ Ή ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΣΙ ΖΗΜΙΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΘΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΩ ΣΤΟΝ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΩ ΟΤΙ ΑΓΑΠΑΩ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΥΚΙΟ ΕΙΔΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΒΑΛΩ ΤΟΝ ΕΓΩΙΣΜΟ ΜΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ. ΘΑ ΣΟΥ ΖΗΤΗΔΩ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΓΩ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΣΒΗΣΕΣ ΜΟΛΙΣ ΑΜΕΣΩΣ ΣΟΥ ΖΗΤΗΣΩ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ. ΣΥΜΦΩΝΟΙ?
    ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΣΕ ΕΚΤΙΜΑΩ ΠΑΡΟΛΑ ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΟΥ ΕΊΝΑΙ ΟΤΙ ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΚΑΙ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΣΥΓΝΩΜΗ Ή ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΩ ΑΠΟ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΑΝ ΜΟΥ ΖΗΤΗΘΕΙ. ΕΥΧΟΜΣΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΑ ΝΣ ΜΗΝ ΣΟΥ ΔΩΣΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΕΠΑΡΣΗ ΚΣΠΕΤΑΝΙΕ ΜΟΥ.
    ΣΥΜΦΩΝΟΙ? ΠΕΣ ΜΟΥ ΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΜΟΥ
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mάλλον δεν με κατάλαβες η δεν έγινα απόλυτα κατανοητός ....ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΙ μαζί σου Αρκτούρε....δεν είμαι ούτε Τσίπρας ούτε Κοτζιάς.!!!

      Κατά το παρελθόν και πρόσφατα ,με ειρωνεύτηκες με ύβρεις, χλευασμούς κ.λ.π ουκ ολίγες φορές...το τι είμαι η δεν είμαι και αν έχω αδύνατα σημεία, δεν σε αφορούσε ποτέ ,ούτε και ήταν δουλειά σου...δουλειά σου ήταν να σχολιάσεις πάνω σε αυτά που έγραφα, είτε συμφωνούσες είτε διαφωνούσες, αν μπορούσες και με αποδείξεις ακόμα καλύτερα.Αυτά που εσύ οι άλλοι βλέπετε ως αδύνατα σημεία...είναι ότι αφήνω να φανεί, για δικούς μου λόγους που πάλι δεν αφορούν κανένα.


      Την συγνώμη απο σένα την ζήτησα για να μην σβύσω και τα υπόλοιπα.Το υστερογραφό μου ήταν απόλυτα σαφές.Σου έγραψα....." Η ζητάς ΣΥΓΝΩΜΗ... η σβύνω και τα υπόλοιπα σχόλια.".

      Διαγραφή
  83. ΥΠΟΚΥΠΤΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΩΜΟ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΓΙΣ ΧΑΡΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΚΣΙ ΤΟΥ ΑΓΑΠΗΤΟΥ ΛΥΚΙΟΥ ΖΗΤΩ Τ Α Π Ε Ι Ν Α Σ Υ Γ Γ Ν Ω Μ Η !!!!
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Εγώ δεν μπορώ παρά να επικροτήσω κάθε προσπάθεια κατευνασμού του εγωισμού και της θυσίας για τους άλλους!
    Νομίζω ωστόσο, ότι μπορούν να επανέλθουν τα σχόλια που σβήστηκαν εφόσον το περιστατικό θεωρείται λήξαν.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Λοιπον, εμενα μου αρεσε η παρακατω ιστοριουλα που ειχα διαβασει πριν απο καποιες εβδομαδες αγαπημενοι μου φιλοι.

    «Ο Βούδας καθόταν κάτω από ένα δέντρο μιλώντας στους μαθητές του, όταν ένας άντρας ήρθε και τον έφτυσε στο πρόσωπο. Αφού το σκούπισε, τον ρώτησε «Τι ακολουθεί; Τι θέλεις να πεις μετά από αυτό;» Ο άντρας ήταν λίγο μπερδεμένος επειδή δεν πίστευε πως αφού φτύσεις το πρόσωπο κάποιου θα σε ρωτήσει τι ακολουθεί. Δεν είχε τέτοια εμπειρία στο παρελθόν. Είχε προσβάλλει ανθρώπους και εκείνοι θύμωναν και αντιδρούσαν. Ή αν ήταν δειλοί ή αδύναμοι χαμογελούσαν προσπαθώντας να τον δωροδοκήσουν. Αλλά ο Βούδας δεν ήταν σαν κανέναν από αυτούς. Δεν ήταν θυμωμένος, ούτε είχε προσβληθεί ούτε ήταν δειλός. Αλλά απλώς είχε πει «τι ακολουθεί;» . Δεν υπήρχε κάποια αντίδραση.

    Αλλά οι μαθητές του Βούδα θύμωσαν και αντέδρασαν. Ο κοντινότερος, ο Ananda είπε «Αυτό είναι πάρα πολύ. Δεν μπορούμε να το ανεχτούμε. Πρέπει να τιμωρηθεί αλλιώς όλοι θα αρχίσουν να κάνουν το ίδιο!»

    Ο Βούδας απάντησε «Κάνε ησυχία. Δεν με πρόσβαλε, άλλα εσύ το κάνεις. Είναι καινούργιος, ένας ξένος. Πρέπει να άκουσε κάτι για εμένα πως είμαι άθεος, ένας επικίνδυνος άντρας που απομακρύνει τους ανθρώπους από τον δρόμο τους, ένας επαναστάτης, ένας διεφθαρμένος. Και ίσως έχει διαμορφώσει κάποια ιδέα, κάποια αντίληψη για εμένα. Δεν έφτυσε εμένα, έφτυσε την ιδέα του. Έφτυσε την ιδέα που έχει για εμένα επειδή δεν με ξέρει καθόλου, οπότε πως μπορεί να με φτύσει;»

    «Αν το σκεφτείς» συνέχισε, «έφτυσε το μυαλό του. Δεν είμαι μέρος του και μπορώ να πω πως ο καημένος άντρας πρέπει να έχει κάτι άλλο να πει επειδή αυτός είναι ένας τρόπος για να πεις κάτι. Το να φτύσεις είναι ένας τρόπος για να πεις κάτι. Υπάρχουν στιγμές που νιώθεις ότι οι λέξεις είναι ανίσχυρες: στην αγάπη, στην έντονη οργή, στο μίσος, στην προσευχή. Υπάρχουν έντονες στιγμές όπου οι λέξεις είναι ανίκανες. Τότε πρέπει να κάνεις κάτι. Όταν είσαι θυμωμένος, πολύ θυμωμένος, χτυπάς τον άλλον, τον φτύνεις, λες κάτι. Μπορώ να τον καταλάβω. Έχει κάτι παραπάνω να πει οπότε γι αυτό τον ρωτάω, «Τι ακολουθεί;»

    Ο άντρας ήταν ακόμα πιο μπερδεμένος. Και ο Βούδας είπε στους μαθητές του «Είμαι περισσότερο προσβεβλημένος από εσάς επειδή με ξέρετε και έχετε ζήσει χρόνια μαζί μου και όμως αντιδράσατε».

    Αμήχανος και μπερδεμένος ο άντρας επέστρεψε στο σπίτι. Δεν μπορούσε να κοιμηθεί όλο το βράδυ. Μετά την συνάντηση του με τον Βούδα του ήταν πολύ δύσκολο ,αδύνατο να κοιμηθεί όπως συνήθως. Ξανά και ξανά τον στοίχειωνε αυτή η εμπειρία. Δεν μπορούσε να εξηγήσει στον εαυτό του αυτό που είχε γίνει. Έτρεμε, ίδρωνε και μούσκευε τα σεντόνια. Δεν είχε συναντήσει ποτέ τέτοιον άντρα. Ο Βούδας γκρέμισε ολόκληρο το μυαλό και τα πρότυπα του , ολόκληρο το παρελθόν του.

    Την επόμενη μέρα επέστρεψε. Έπεσε στα πόδια του Βούδα. Εκείνος τον ξαναρώτησε: «τι ακολουθεί»; Αυτό επίσης είναι ένας τρόπος για να πεις κάτι που δεν μπορείς με τα λόγια. Όταν ήρθες και άγγιξες τα πόδια μου, είπες κάτι που δεν μπορούσες να το πεις κανονικά, για το όποιο όλες οι λέξεις είναι πολύ περιορισμένες, δεν περιέχεται σε αυτές». Ο Βούδας είπε «κοίτα Ananda, αυτός ο άντρας είναι πάλι εδώ, λέει κάτι. Είναι ένας άντρας με βαθιά συναισθήματα».

    Ο άντρας κοίταξε τον Βούδα και είπε «Συγχώρεσε με γι αυτό που έκανα χθες».

    Ο Βούδας απάντησε «Να σε συγχωρήσω; μα δεν είμαι ο ίδιος άντρας στον οποίον το έκανες αυτό. Ο Γάγγης συνεχίζει να ρέει, δε θα είναι ίδιος ποτέ. Κάθε άνθρωπος είναι ένα ποτάμι. Ο άντρας που έφτυσες χθες δεν είναι πλέον εδώ. Του μοιάζω αλλά δεν είμαι ο ίδιος, πολλά έγιναν μέσα σε εικοσιτέσσερις ώρες! Το ποτάμι έρευσε πολύ. Οπότε, δεν μπορώ να σε συγχωρήσω επειδή δε σου κρατώ κακία.

    «Και επίσης είσαι καινούργιος. Μπορώ να δω πως δεν είσαι ο ίδιος άντρας που ήρθε χθες εδώ επειδή αυτός ήταν θυμωμένος και έφτυσε ενώ εσύ γονατίζεις στα πόδια μου αγγίζοντας τα. Πώς μπορεί να είσαι ο ίδιος άντρας; Δεν είσαι ο ίδιος οπότε ας το ξεχάσουμε. Αυτοί οι δύο άνθρωποι, αυτός που έφτυσε και αυτός που το δέχθηκε και οι δύο δεν είναι πλέον εδώ. Έλα πιο κοντά. Ας μιλήσουμε για κάτι άλλο».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Ελενη, ωραια η ιστορια με το Βουδα. Βεβαια, αντι για ολα αυτο, θα μπορουσε απλα να ειχε ρωτησει; "Γιατι με εφτυσες; Εχεις τον λογο να πεις αυτο που θελεις" Το να δεχεται κανεις ταπεινωσεις ειναι χαρακτηριστικο της θηλυκης αρχης. Δεν την ενοχλει ιδιαιτερα. Ακομα και αυτο ομως αποτελει μηχανικη δραση, αρα ειναι λαθος. Εαν ομως καποιος δεχτει καποια ταπεινωση για συνειδητο λογο, οπως ο Βουδας που ηθελε να διδαξει καποιο μαθημα, τοτε ειναι σωστο. Εαν μετα ομως αντι ο αλλος να μετανοησει, αρχιζε και "φτιαχνοταν" και τον εβαζε κατω και τον αρχιζε στις μπουνιες μεχρι θανατου, θα ηταν σωστη η αντιδραση μιας μηχανικης αποδοχης; Οχι βεβαια. Χωρις να κραταει κακια, θα επρεπε να θεσει ορια. Και οι ισλαμιστες του χαλιφατου ανθρωποι με βαθια συναισθηματα ειναι, αυτο δεν σημαινει πως πρεπει να τους τρωμε και στη μαπα.Το προβλημα ειναι πως παρα πολλοι ανθρωποι δρουν συναισθηματικα. Οχι πως ειναι λαθος, επικινδυνος ναι,αλλα ο συναισθηματικος τροπος δρασης ειναι περιορισμενος. Εχεις, ποσα, 10 βασικα συναισθηματα για να πορευεσαι; Μπορεις να ζησεις ετσι; Μπορει καποιος να ζει μια γεματη ζωη, εαν μπορει να επικοινωνει μονο με 10 συναισθηματα; Υπαρχουν απειρες διαβαθμισεις και εννοιες, αρα ο συναισθηματικος τροπος ειναι αρκετα περιορισμενος οσον αφορα τον ανθρωπο ως κοινωνικο και πολιτικο ον, διοτι στο ανδρογυνο και με ενα συναισθημα (την αγαπη) μπορεις να ζεις ικανοποιητικα.

    Ειδαμε πως ο ανθρωπος που τον εφτυσε δεν ειχε κατι να πει τελικα. Δεν μπορουσε να αρθρωσει λογο. Αυτο δεν σημαινει πως ηταν ηλιθιος, απλα δεν ειχε αυτην την ικανοτητα ο ανθρωπος. Γι αυτο οι Ελληνες δημιουργησαν την ρητορικη, ωστε να υπαρχουν καποιοι "δικηγοροι" που να μπορουν να μεσολαβουν σε καταστασεις τριβης και να διατυπωνουν με λεξεις καποιες καταστασεις. Καλη ωρα οπως εδω

    Το να λυσουμε ενα ζητημα οπως-οπως, δεν σημαινει πως το λυσαμε ικανοποιητικα. Η σαπια ειρηνη δρα σαν αποστημα. Ο πολεμος, με την εννοια της αντιπαραθεσης, ειναι προτιμοτερος της σαπιας ειρηνης.

    Για να το καταλαβω δηλ. BE,λες οτι ενοχληθηκες απο τον Αρκτουρο επειδη σε υποτιμα και σε ειρωνευεται. Οτι ο Αρκτουρος σε ειρωνευεται ειναι πασιφανες. Αρα το θεμα ειναι επι προσωπικου. Απο την στιγμη που η υποτιμηση σε ενοχλει, τοτε γιατι την ασκεις σε αλλους κατα κορον; Δεν θεωρεις πως ειναι δικαιο, να παιρνουμε οτι και δινουμε; Εαν συμφωνεις σε αυτο, (εαν διαφωνεις, μπορω να το αναλυσω αν θες) τοτε γιατι δεν ειναι δικαιο να λαμβανεις υποτιμηση απο οσους εσυ υποτιμας; Αυτοι στο πηγαδι κατουρησαν; Δεν εχουν την δυνατοτητα να υποτιμησουν;

    ΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H μηχανικη αποδοχη δεν ειναι αυτο που θελουμε φυσικα αγαπητε Ε.Σ. Γιαυτο και η προσπαθεια αποδοσης νοηματος με παντιους τροπους. Καποτε θα μαθουμε να σκεφτομαστε πώς πρεπει να αγαπαμε και ακομα καλυτερα καποτε θα μαθουμε να αγαπαμε χωρις να πολυσκεφτομαστε!

      Περι συναισθηματων ο λογος:

      https://gerasimos-politis.blogspot.gr/2011/12/blog-post.html

      Διαγραφή
  87. Οταν εσυ υποτιμας ειναι ολα καλα; Δεν θα ανατρεξω για να βρω υποτιμητικες εκφρασεις σου, θυμαμαι ωστοσο πως και σε μενα εχεις αναφερει μαργαριταρια πολυ χειροτερα απο οσα σου ανεφερε ο Αρκτουρος, ο οποιος δεν ειναι υβριστικος αλλα ειρωνικος, εχουν τεραστια διαφορα μεταξυ τους. Οταν πχ μου ειπες "Θα σου τραβηξω το αυτακι" σκεφτηκα "Αν ησουν διπλα μου θα μετραγες περισσοτερα δοντια και απο οσα εχεις" το αφησα ομως μαζι με πολλα αλλα να περασει στο ντουκου. Μην συγχεεις λοιπον την σιωπη με αδυναμια. Βλεπουμε λοιπον πως η δραση της υποτιμησης, επιφερει αντιδραση υποτιμησης. (οτι δινεις,παιρνεις) Δεν μπορει λοιπον να κατηγορουμε τους αλλους για την αντιδραση τους στην δικια μας δραση. Αυτο ειναι τουλαχιστον παραλογισμος και φυσικα αδικο, να περιμενουμε να "χτυπουμε" τους αλλους και οι αλλοι μαζοχιστικα να καθονται. Φανταζομαι λοιπον πως μπορουμε ολοι να συμφωνησουμε στο εξης. Δεν θα υποτιμουμε τους υπολοιπους συνομιλητες, αλλα θα ασκουμε αντιπαραθεση επιχειρηματων στις ιδεες που εκφραζονται.

    Δεν μπορει να φταιει μονο ο Αρκτουρος, καθως ειναι βεβαιο ΒΕ πως αυριο θα βρεθει καποιος αλλος στον οποιο θα ριξεις την ευθυνη, οπως συνεβη και στο παρελθον. Το σφαλμα κατ'εμε του Αρκτουρου εγκειται στο οτι χρησιμοποιησε αρκετη ειρωνια, αυτο ομως ειναι ελλειψη της ηθικης αρετης της Αληθειας και της πραγματικοτητας. Δεν μπορει να περιμενουμε ολοι οι ανθρωποι που σχετιζομαστε να εχουν κατακτησει ολερς τις ηθικες αρετες, αυτο ειναι παραλογο και μη ανθρωπινο. Δεν μπορουμε λοιπον ΒΕ να σε προστατευσουμε απο την πραγματικοτητα της ανθρωπινης φυσης και δεν εισαι δικαιος να το ζητας. Πρεπει να αντιληφθεις πως και εσυ δινεις δικαιωματα και με το παραπανω. Επισης, δεν ειναι σωστο που απομονωσες και στοχοποιησες τον Αρκτουρο, καθως δεν ειναι ο μονος που βρεθηκε σε αντιπαραθεση μαζι σου. Ποσο μαλλον οταν εχει πει πολλακις πως σε συμπαθει,σε εκτιμαει, και σε αγαπαει, λεξεις που εγω εκρινα εντυπωσιακες. Δεν ειναι καθολου ομορφο αυτο που εκανες. Παρεμπιπτοντως, εχεις αδικο πως οι Τροπες και οι Ισημεριες ειναι το ιδιο πραγμα. Με ποναει το κεφαλι μου, πραγματικα νιωθω πονοκεφαλο τωρα, και μονο που το αναφερω, δεν το λεω για πλακα. Οι Ισημεριες ειναι οταν εχουμε ιση διαρκεια μερας και νυχτας, 2 φορες το χρονο. Οι τροπες οταν εχουμε τα ηλιοστασια, και η διαρκεια της μερας ειναι μεγιστη και ελαχιστη. Αλλο το ενα, αλλο το αλλο. Απο την αποψη του Ηλιου, φιλοσοφικα θα μπορουσε να πει κανεις πως ειναι το ιδιο πραγμα, δεν αλλαζει κατι για τον Ηλιο, για την Γη ομως και ειδικα για τον κατοικο του Βορειου Ημισφαιριου που τα εβγαλε αυτα, ειναι πολυ σημαντικα.

    Τελοσπαντων, φρεσκα κουλουρια. Προτεινω να τα αφησουμε πισω μας ολα αυτα, και να συμφωνησουμε να μην υποτιμουμε τους συνομιλητες μας απο εδω και στο εξης επι προσωπικου. Αυτο θα συμβει ουτως ή αλλως, διοτι ειναι το σωστο να γινεται. Οποιος ειναι σωφρων ας ακολουθησει. Αλλα θα μπορουσαμε να το αναλυσουμε και περαιτερω στα χασομερια αυτου του αναψυκτηριου αν καποιος το επιθυμει

    Θα ηθελα να αναφερθω και στους "Blamers-Blamees" αλλα δεν το εχω. https://www.psychologies.co.uk/blame-game (αγγλ)

    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Εγώ λυπούμαι για το επεισόδιο και κυρίως για την στάση του ΒΕ. Παρόλο που προσωπικά δεν τον χλεύασα όπως έκανε αυτός με το να με αποκαλεί «χασοδίκη», και απλώς κατέδειξα με στοιχεία ένα λεκτικό του λάθος και μετά τοποθετήθηκα επάνω στις απόψεις του, αντί να μου απαντήσει, ξέσπασε σε υστερική επίθεση σε βάρος μου κατηγορόντας με για βυσσοδόμιση νεκρών, ότι είμαι άψυχος και κάτι ασυνάρτητο για τα μαντεία!
    Ο Αρκτούρος αναφέρθηκε σε λόγια που είπε για τον εαυτό του ο ΒΕ και που τώρα έσβησε μόνος του για να μην εκτεθεί, που έλεγε οτι είναι υπεράνθρωπος ΕΛ και δεν κάνει λάθη όπως και ότι η υπέρβαση είναι για τους επίπλαστους θνητούς όπως εμείς , γιατί αυτός είναι κάτι σαν αθάνατος Θεός ΕΛ ....!!!
    Μπορεί ο Αρκτούρος να τα απέδωσε με ειρωνικό τρόπο, αλλά ούτε τον έβρισε ούτε τον κατηγόρησε για κάτι που δεν είπε ο ίδιος. Αυτό τον τρέλανε όμως και αμέσως διέγραψε τα επίμαχα λόγια του στην αρχή και μετά για να μην φανεί, τα διέγραψε όλα. Ο τρόπος που εκβιάζει ωμά τον Αρκτούρο, δείχνει πολλά και δεν θα τα σχολιάσω.
    Αρκτούρε εγώ δεν θα μπορούσα να κάνω αυτό που έκανες. Respect.
    Λαοδίκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Δεν καταλαβαινω γιατι να μην μπορουμε να το καταλαβουμε, οταν ειναι μαλιστα διατυπωμενο με τοση σαφηνεια. Σε ευχαριστουμε για την απαντηση,φυσικα και καλυφτηκα, ειναι οντως ωραιο οταν ενας κυκλος κλεινει, να κλεινει χωρις εκκρεμοτητες. Να μην αφηνουμε κομματια μας πισω μας, που ενεργειακα θα μας "τραβανε". Αυτο επιδιωξα και εγω αλλωστε με την ερωτηση μου για ξεκαθαρισμα οποιων τυχον εκκρεμοτητων

    Βεβαια αυτο δεν απαιτει την διαγραφη μας ή να πεταμε μαυρη πετρα πισω μας ή σε περιπτωσεις σχεσεων ολοκληρωτικη απομακρυνση και αποκλεισμο καθως προκειται για μια εσωτερικη κατασταση. Νοητικα και συναισθηματικα απομακρυνομαστε. Ασφαλως ομως, οπως βοηθαει τον καθενα ας πραττει. Καθε ανθρωπος ειναι διαφορετικος

    ΥΓ. Gamers ειμαστε ολοι, καθως η ζωη ειναι ενα παιχνιδι εξομοιωσης.

    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. Αυτα τα 4 αυτοαφαιρουμενα σχολια με αφησαν με ενα πλατυ χαμογελο. Να κανω δυο σχολια. Η ζωη αποτελει τον επακριβη ορισμο ενος παιχνιδιου. ΤΟ παιχνιδι της ζωης λοιπον ειναι ενα τεραστιο παιχνιδι που καλυπτει ολες τις εκφανσεις του ανθρωπινου βιου. Το αν θα επιλεξει καποιος να παιζει farmville στο fb ή στην πραγματικοτητα, ειναι μια απολυτως θεμιτη επιλογη. Συνηθως παιχνιδια οπως το farmville με τους λαχανοκηπους, τα προτιμουν οι μη εξοικειωμενοι στο χωρο για την απλοτητα τους. Οι πιο προχωρημενοι προφανως βυθιζονται στα πιο πολυπλοκα οπου επικρατει ενας κακος χαμος, διοτι αρεσκονται να κατανοουν το χαος, και βαζοντας ταξη σε αυτο να το υπερβαινουν. Ακομα και αυτοι οι elite gamers ομως, δεν παυουν να το κανουν σε εικονικο virtual περιβαλλον, διοτι το θεωρουν πιο ασφαλες και λιγοτερο επικινδυνο για να το διαχειριστουν. Αναποφευκτα, καποια στιγμη θα χρειαστει να αποφοιτησουν και να μεταβουν στη πραγματικη ζωη ή στο παιχνιδι της πραγματικης ζωης.

    Δεν θα το ελεξα εξασκηση στην δομηση/αποδομηση ή δημιουργικο/καταστρεπτικο. Θα το ελεγα διστακτικη αποπειρα βιωσης του δημιουργικου/πνευματικου. Ειναι σαν να θελω να μπω στη θαλασσα για μπανιο. Στην πρωτη αποπειρα κανω ενα βημα και γυριζω. "Μπαα,κρυο". Ναι, αλλα εγω θελω να μπω στην θαλασσα που ειναι και οι αλλοι. Ξαναμπαινω, με τρια βηματα μεσα και ξαναβγαινω τρεχοντας. "Οχι,οχι,οχι,πού παω,θα μπλεξω" Μετα αιντε παλι για κανα λεπτο και παλι εξω. "Και πολυ εκατσα" Στην αποδομηση/ειμαι πολυ καλος, αλλα στο αλλο το δουλευω ακομα. Καποια στιγμη θα πρεπει να μπω και με τα δυο ποδια στο παιχνιδι εαν θελω να το βιωσω. Σε αυτο το τρενο, λιγο-πολυ και ο καθενας με τον τροπο του βρισκομαστε ολοι οι ανθρωποι. Ευχης εργον να βρουμε καποιους αλλους ανθρωπους ωστε να μας βοηθησουν σε αυτο, κανοντας το ευκολο για εμας και οχι βουνο.

    Οταν λεγαμε πως τα συμβολα πρεπει να βιωνονται, εννοουσαμε πως αυτα που αναζητουμε πρεπει εμεις να τα βιωσουμε εκπεφρασμενα απο τον εαυτο μας.

    Οσον αφορα τον διαπληκτισμο, ειναι συχνο φαινομενο στην ζωη οι ανθρωποι να τσακωνομαστε. Καθε μερα ειναι διαφορετικη ομως, και μαζι με αυτην και εμεις, οποτε μπορουμε να τα αφηνουμε πισω μας. Αρα φρεσκα κουλουρια. Θεωρω πως ολοι αποδεχομαστε την δικαια προτροπη του να μην υποτιμουμε τους συνομιλητες μας, οποτε μπορουμε ολοι μαζι να προχωρησουμε στο επομενο αναψυκτηριο χωρις να σερνουμε ενεργειακο "φορτιο" (luggage) απο το παρελθον

    ΕΛ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. Το 18ο Αναψυκτήριο-Στοχαστήριο, μας περιμένει!
    Καλημέρα!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.