Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

EIMAI EΛΛΗΝ!


Αποτέλεσμα εικόνας για ελλην

ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΟΣ...ΕΖΗΣΑ ΜΟΝΟΣ
ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΕΙΜΑΙ ΟΝΤΩΣ ΜΟΝΟΣ..
ΟΤΙ ΔΙΑΦΕΡΩ ΤΩΝ "ΠΟΛΛΩΝ" ΕΙΣ "ΕΝ"
ΓΙΑΤΙ ΑΡΝΗΘΗΚΑ ΠΛΑΣΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ...ΥΠΟ ΜΗΔΩΝ ΠΛΑΣΘΕΝΤΑ
ΕΖΗΣΑ ΜΟΝΟΣ..ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟΣ ΣΥΝΥΠΗΡΞΑ "ΕΝ-ΕΝΙ"
ΜΕΤΑ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ..ΗΜΟΥΝ ΕΓΩ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΙΑ
ΙΕΡΑ ΝΟΗΜΑΤΑ ...ΗΜΟΥΝ ΕΓΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΟΥ ΑΝΕΚΑΛΥΨΑ
ΗΜΟΥΝ ΕΓΩ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ Η ΖΩΣΑ,Η ΠΑΛΛΟΥΣΑ
ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΨΥΧΙΚΕΣ ΜΟΥ ΦΛΕΒΕΣ
ΗΜΟΥΝ ΕΓΩ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ..Η "ΕΝ ΕΜΟΙ" ΒΙΟΥΣΑ
ΗΜΟΥΝ ΕΓΩ Ο ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΙΕΡΕΥΣ..ΣΤΟΝ ΝΑΟ ΤΗΣ ΘΕΑΙΝΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ
ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΗΘΟΥΣ
ΕΙΜΑΙ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΩΝ ΓΕΝΑΡΧΗΣ..ΑΥΤΟΓΕΝΝΗΤΟΣ
ΥΠΗΡΞΑ ΗΜΕΡΑΣ ΔΥΟ..ΠΡΟ ΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ
ΗΜΕΡΑ ΜΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ..ΠΡΟ ΤΗΣ ΤΩΝ ΘΕΩΝ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ
ΟΡΑΤΑ ΤΕ ΚΑΙ ΑΟΡΑΤΑ ΕΡΓΟΝ ΕΜΟΝ ΕΣΙ....
ΤΩΝ ΠΑΘΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΠΑΤΗΡ..ΚΑΙ ΘΕΟΠΑΤΩΡ
ΕΜΨΥΧΑ ΤΕ ΚΑΙ ΑΨΥΧΑ...ΕΜΒΙΑ ΤΕ ΚΑΙ ΑΒΙΑ
ΕΡΓΟΝ ΕΜΟΥ ΕΙΣΙ...ΕΜΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΣ!!
ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝ...ΤΟ ΠΡΟ ΕΜΟΥ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΝ
ΤΟ ΕΜΟΥ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ
ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΑΥΘΟΡΜΗΤΩΣ ΕΝΕΠΝΕΥΣΘΗΝ....ΚΑΙ ΕΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑ
ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΕΡΓΟ ΜΟΥ!!Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΚΑΙ Η ΓΗ
ΤΟ ΧΑΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΕΒΗ....ΕΡΓΑ ΜΟΥ
ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝ...ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΝ ΑΡΧΗ ΗΝ Ο ΛΟΓΟΣ!!
ΠΡΟ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ Ο ΕΛΛΗΝ..ΑΝΕΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ!!
Ε Ι Μ Α Ι    Ε Λ Λ Η Ν!!


"Black Eagle"

28 σχόλια:

  1. Μπραβο Κωνσταντίνε Ελ.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το "πιστεύω" ενός πραγματικού Έλληνα!
    Λαοδίκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα Λύκιε. Black Eagle τέλειο! Αναζητώ γνώσεις για ΕΛΛΗΝ - ΕΛ σχεση με Σείριο και Δελφικό Έψιλον. Πάντα μαθήτρια. Τα σέβη μου μετα απο πολύ καιρό. Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα αγαπητή Αya! Νομίζω ότι μέσα στο ποίημα-μανιφέστο του Έλληνα Black Eagle, θα βρεις κάποιες απαντήσεις στις αναζητήσεις σου.
    Είμαι βέβαιος πως θα σου απαντήσει και σε κάθε άλλη απορία, καθότι οι γνώσεις του είναι στο ίδιο μήκος κύματος που πλέεις και εσύ.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι αναζητήσεις μου Λύκιε και τα ερωτηματικά που γεννιούνται είναι πολλά και όσα άρθρα έχω διαβάσει τα βρ΄σικω λάθος. Εφόσον ρεουμε στο ίδιο μήκος κύματος όπως τονίζεις 1η Ερωτηση το λοιπόν για τον black Eagle. Όσοι φέρουν τον Δελφικο Έψιλον εχουν καταγωγή απο τον Σείριο και για πιο λόγο είναι επιλεγμένοι? Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητή Aya, διευκρίνισε όμως τι εννοείς όταν λες «όσοι φέρουν το Δελφικό Έψιλον». Ποιοί, πως και που φέρουν το Δελφικό Έψιλον;
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το Ποιοί και τα χαρακτηριστικά τους δεν τα γνωριζω, τους αναζητώ. Το φέρουν, τους χαρακτηρίζει και αντιπροσωπεύει αυτούς σαν οντότητες Λύκιε για έναν σκοπό και το αποκτούν μόνο μέσω της πέμπτης διαστασης στον ξύπνιο τους όχιστον ύπνο τους μέσω αστρικής προβολής. Θέλω να μάθω αυτό το σκοπό γιατί είναι επιλεγμένοι? Πότε? Που? Πως? Αυτά και πολλά άλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συγχαρητήρια εις την εκλεκτήν μεγαλόψυχον ελληνοπαρέα.
    Το ίδιο πολλά και ιδιαίτερα εύγε και εις τον δίον ¨Μέλανα Αετό¨ δια το πυρηνικής γομώσεως ελληνογραφικό του.
    Μου φέρνετε κατά νου το ηρακλείτειον εκείνο ¨είς εμοί μύριοι όταν άριστος ήι¨ ως και το μεγαλοφυές Καβαφικόν ποίημα ¨Επιτύμβιον Αντιόχου βασιλέως Κομμαγηνής¨και ιδία τους εξόχους στίχους του ¨ΚΑΙ ΥΠΗΡΞΕΝ ΕΤΙ ΤΟ ΑΡΙΣΤΟΝ ΕΚΕΙΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ, ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΣ ΤΙΜΙΩΤΕΡΑΝ, ΕΙΣ ΤΩΝ ΘΕΩΝ ΕΥΡΊΣΚΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΕΡΑΝ.¨ οι οποίοι αποτυπώνουν το διαχρονικόν και αταλάντευτον ψυχικόν στίγμα της φυλής ακόμα και εις αυτούς τους έσχατους καιρούς της δοκιμής και κρίσεως των πάντων.
    Προς τούτοις ένα μεγάλο Ευχαριστώ διότι μού δίδεται χώρος και δια το ιδικό μου κατωτέρω ¨ελληνογράφημα.¨

    ΔΙ ΑΥΤΟ ΑΦΑΝΙΖΟΜΕΘΑ. ΕΧΑΣΑΜΕ ΤΟ ΜΕΤΡΟ, ΑΠΩΛΕΣΑΜΕΝ ΤΗΝ ΠΥΞΙΔΑ. Ιδού το μετεπαναστατικώς (1821) κράτος ελληνική φυλακή και εθνική παγίδα. Προσχεδιασμένον και εξηρτημένον απόλυτα υπό της ξένης προστασίας, με την χειροτέραν, ανθελληνικήν έως μισελληνικήν, παιδείαν, το χειρότερο είδος δημκρατίας και το πιο αποτυχημέο μεσαιωνικόν είδος θρησκείας. Ό,τι το σατανικότερον δια το μεταλλάσειν το άριστον εις χείριστον, το υγιές εις νοσηρόν, το ευγενέστερον και ηγεμονικόν εις βαλκανικόν περίττωμα. Και όλα αυτά τηι προθυμοτάτηι βεβαίως αρωγήι και συνεργασίαι των διαχρονικών εγχωρίων πολιτικών γραικύλων και γενιτσάρων, των μηστόρων του δουλοκτητικού –πελατειακού πολιτικοθρησκευτικού συστήματος. Επομένως ούτε που ξέρομε πια τι ψωνίζομε και τι ψηφίζομε. Λατρεύομε είδωλα λόγων και σκιάς έργων. Τρέφομε τα θανάσιμα δάνεια του οκνηρού παρόντος με μελλοντοκτόνους τόκους. Θνησιγενείς πολιτικοί των πελατειακών σχέσεων. Μοιραίοι Αλεξανδρινοί, εξώγαμα της αγάπης. Ομηριστί ¨Κωφήν γαρ δη γαίαν αεικάζομεν μενεαίνοντες¨ ¨Ρεχθέν δε τε νήπιος έγνω..." Το υπερφυσικό κακό, μισό δήθεν Χριστός και μισό δήθεν αντίχριστος εξαπατά, κλέπτει και προδίδει συστηματικά την ψυχή της ανθρωπότητος. Και γαρ το μεγάλο κακό εις το μεγάλο καλό φιλεί κρύπτεσθαι. Άλλοι θα πεθάνουν. Άλλοι θα γίνουν παρανάλωμα. Κι άλλοι όπλα πυρηνικά στα χείλη μιας ιδέας. Ενώ άλλοι θα κυλήσουν στον βούρκο της ήττης. Έκφυλοι προδόται και πληροφοριοδόται παντός νοσηρού καιρού. Όμως η εορτινή πομπή των αθανάτων ηρώων έχει ήδη ξεκινήσει προ πολλού. Δεν θα σταματήση ποτέ όσον ο Όλυμπος κατεβάζει αστραπές από όνειρα θεών και η Σπάρτη γεμίζει σκόνη από τα επιστρέφοντα βήματα των Ηρακλειδών. Μισόν αιτωλικόν αιώνα κατέσκαψα για ν’ απασφαλίσω τους ερμητικούς οίστρους της νεότητος. ¨Διϋλισάμην εμαυτόν.¨ Οι μύθοι είναι ακόμα εκεί. Ανέπαφοι και αγέραστοι. Είναι το αίμα το πνευματικό, η ουράνια ιχώρ. Κι επειδή θεός είναι το ό,τι ανώτερον θεωρεί κανείς και έραται εγώ την Ελλάδα, την πατρίδα των πατρίδων και θρησκείαν των θρησκειών, αυτήν εξόχως προτιμώ και έραμαι. Φιλοπατρία γαρ η επιτομή- αρετή των αρετών και η επιτομή-θρησκεία των θρησκειών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΤο ποιοι χμμ ειναι σημεια κλειδιά 1.2.3.4 και παει λεγοντας. Το φοράς ακόμη στο Λαιμό μου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δικαίωμα μεν κατά το δοκούν υμών το δημοσιεύειν ει μη, κατά το ¨ου συ με λοιδωρείς αλλ' ο τόπος¨ αλλά ευγενέστερον και ηθικότερον το δικαιολογείν αυτό. (¨Αχ κύριε, κύριε Μαλακάση, ποιος δικαστής θα μάς δικάση...¨) Κρίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δυστυχώς η μεγαλομανία (τα ¨παπικά¨ πρωτεία) μόνο χωρίζει όπως και η ταπεινοφροσύνη και μόνο ενώνει. γι αυτό και ο ιερός αυτός ελληνικός χώρος είναι, ιδεολογικά όσο και πολιτικά, μόνιμα διασπασμένος και ανοργάνωτος. Τα υπόλοιπα ηχηρά και πομπώδη φαίνεται ότι είναι για γκομενίτσες και το άγιο παγκάρι. Και πάλι κρίμα. (Ξέρω βέβαια ότι κι αυτό θα δημοσιευθή όπως και τα υπόλοιπα. Όπως και ότι κομίζω γλαύκα εις Αθήνας...)

    Υ.Γ. Πάντως μακάρι να βρεθήτε εκείνη την στιγμή τόσο καθαροί ενώπιον των ουρανίων Κριτών όσον και ενώπιόν μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια....αλλά είχα και έχω πολύ καλό Δάσκαλο.

    Αγαπητή Aya το Δελφικό Έψιλον είναι το "Ε" της Δημιουργίας.Τώρα για το ποιοί είναι ΕΛ-ΛΗΝΕΣ όπως έχω ξαναγράψει το ΕΛ είναι είδος φωτός, υπάρχουν αυτοί που το φέρουν το κουβαλάνε μέσα τους, αλλά υπάρχουν και οι οντότητες που το χορηγούνε.Σίγουρα όταν κανείς φέρει μέσα του τέτοιο είδος φωτός, έχει και την ανάλογη ΔΟΝΗΣΗ , δεν είναι όλες οι ψυχές το ίδιο, υπάρχουν οι ψυχές που ενσαρκώνονται ξανά και ξανά στο ίδιο γαλαξιακό πεδίο, δίχως δυνατότητα διαφυγής...αλλά αυτό δεν συμβαίνει για όλες τις ψυχές,παρά μόνο για αυτές τις ψυχές που γεννήθηκαν (εκδηλώθηκαν) και εισήλθαν σε αυτό πριν την εμφάνιση του δικού μας φραγμένου γαλαξιακού πεδίου...υπάρχουν όμως και οι ψυχές που εκδηλώθηκαν γεννήθηκαν ΕΚΤΟΣ του δικού μας φραγμένου γαλαξιακού πεδίου. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αρα, Εν Αρχη Ην ο (Ελλην) Λογος...

    Ε=5.
    Αποδιδει κατα μια εννοια τον Κοσμο=Οι 4 Συμπαντικες Δυναμεις και τον Δημιουργο=Η Συνειδητοτητα/Πεμπτουσια που θετει τις δυναμεις σε κινηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πολύ ενδιαφέρον. Τίποτα όμως δεν συγκρινεται με το άκτιστο φως και την ζεστή φωνή του Καρδιογνώστη. Η ψυχή χωρίς το φως της είναι συγκλονιστικη. Μπορεί να αναλάβει και μένα ο Δάσκαλός σου είμαι ανήσυχο πνεύμα καιτο τελευταιο μου άρεσε πολυ. Αν έχεις την καλοσύνη Δώσε μουτο url γιατοκείμενο που έχεις γράψει για τους ΕΛ. Ευχαριστώ :) Κάτι ακόμα όσοι φέρουν το φως μέσα τους όπως λές έχουν την ικανότητα να διατηρούν και ενεργειακές πύλες ανοιχτές ή μπορούν να την ενεργοποιήσουν ξανά? Όταν περνάς απο ενεργειακή πύλη ( είναι αδύνατο να σταματήσεις και για να βγεις απο αυτη την δίνη κατι πρέπει να συμβεί για να συνελθεις υπαρχειπληρη αρμονια - ευδαιμονια - στο μυαλο στην καρδια - εμφανίζεσαι στο πουθενα? ) το σώμα σου υφίσταται στον ίδιο χωρο / χρόνο ?ή όταν παύει να υφίσταται ο ήχος και περνας πχ τον δρόμο ας πούμε δεν έχεις αίσθηση του πότε εμφανίστηκε ενα όχημα δίπλα σου ενω περπατάς νορμαλκάνοντας έλεγχο χωρίς να υπάρχει τίποτα και ξαφνικα να είναι σε αποσταση αναπνοής πισω σου ο ηχος το οχημα υφιστασαι στο χωρο εκεινη την στιγμη ή όχι? υπάρχουν οντότητεςπου χορηγούνε ενέργεια ναι εμεις οι ίδιοι απορροφάμε ή δίνουμε ενέργεια ειναι σαν ουράνιο τοξο υπάρχουν όμως και κακες οντότητες μαυρες ομιχλώδες που ύπτονται επι της κεφαλής του σκευους. Πολλά ερωτηματικα. Aya

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Eξω απο τον πλανητη δεν μπορω ν υπολογισω την αποσταση κατι τετοιο δεν περναει απαρατηρητο ασχημοι πολυ..υπαρχουν και καλοι η επαφη δεν ειναι επωδυνη διαδικασια ειναι καθαρα τηλεπαθητικο σε συγκεκριμενα σημειατου εγκεφαλου ταυτοχρονα σαν ν α πηγαινες περαδωθε τραπεζαπληροφοριων - δεδομενα τραβανε data δετο χουν ουε αυτοι καθαρα record μνημων/γεγονοτων και χαιρομαι που δεν κατεχουν οσο προηγμενοι και αν ειναι την διασταση του Σαβαωθ. Καληνυχτα. Aya

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Θα παραθέσω κατι που ειπε ο Ισοκράτης το 436 στους Αθηναίουςγια τους Ελληνες . “Η πόλη μας η Αθήνα τόσο πολύ ξεπέρασε τους υπόλοιπους ανθρώπους στη σκέψη και στο λόγο, ώστε οι μαθητές της έγιναν δάσκαλοι των άλλων και έκανε το όνομα των Ελλήνων να μη φαίνεται πια ως χαρακτηριστικό του γένους, αλλά της διάνοιας με αποτέλεσμα να αποκαλούνται Έλληνες και αυτοί που μετέχουν στη δικοί μας παιδεία και όχι μόνο όσοι έχουν καταγωγή”. Όλα ξεκινούν και καταλήγουν στο μυαλό».
    Ας γινουμε περισσότερο μετριοπαθείς και ας κατευνασουμε τα πάθη μας... Τοτε θα μπορουμε να λεγόμαστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ.
    HUNTER

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η εν λόγω φράση του Ισοκράτη έχει ως εξής:

    «Τοσούτον δ’ απολέλοιπεν η πόλις ημών περί το φρονείν και λέγειν τους άλλους ανθρώπους, ώσθ’ οι ταύτης μαθηταί των άλλων διδάσκαλοι γεγόνασιν και το των Ελλήνων όνομα πεποίηκεν μηκέτι του γένους, αλλά της διανοίας δοκείν είναι και μάλλον Έλληνας καλείσθαι τους της παιδεύσεως της ημετέρας ή τους της κοινής φύσεως μετέχοντας.» (Πανηγυρικός, 50).

    (Τόσο πολύ ξεπέρασε η πόλη μας [η Αθήνα] όλους τους άλλους στην πνευματική ανάπτυξη και στην τέχνη του λόγου, ώστε οι δικοί της μαθητές έγιναν δάσκαλοι στους άλλους· το όνομα πάλι Έλληνες κατόρθωσε να μη συμβολίζει πια την καταγωγή, αλλά την καλλιέργεια του πνεύματος, και Έλληνες να ονομάζονται πιο πολύ όσοι δέχτηκαν τον τρόπο της δικιάς μας αγωγής και μόρφωσης [σ.σ. εννοεί της παιδείας των Αθηναίων] παρά αυτοί που έχουν την ίδια με εμάς καταγωγή.)

    Ο Ισοκράτης λοιπόν απευθυνόταν σε Έλληνες και παινεύοντας τη πόλη του, την Αθήνα, και το υψηλό επίπεδο παιδείας στο οποίο είχε φθάσει, υποστήριζε ότι αυτή η παιδεία αποτελεί χαρακτηριστικό γνώρισμα της ελληνικής ταυτότητας για όλους τους Έλληνες. Δεν μιλούσε για τους ξένους, τους οποίους αποκαλούσε βαρβάρους και καλούσε όλους τους Έλληνες σε πόλεμο εναντίον τους!

    Με τη φράση αυτή ο Ισοκράτης, μαζί με άλλα επιχειρήματά του, υποστήριζε την Πανελλήνια Ιδέα του. Ειδικότερα, υποστήριζε ότι επειδή οι Έλληνες είναι πολιτιστικά πολύ ανώτεροι των Περσών, ήταν δυνατή η υλοποίηση της Πανελλήνιας Ιδέας (δηλαδή η ομόνοια και συνένωση) μέσα από την κοινή παιδεία. Ο Ισοκράτης με τον Πανηγυρικό λόγο του προσπαθεί να ενώσει τους Έλληνες υπό τη σκέπη της αθηναϊκής ηγεμονίας και χρησιμοποιεί προς τούτο την παιδεία και τον πολιτισμό, όπου η πόλη του είχε τα πρωτεία. Έτσι η «ημετέρα παίδευση» δεν είναι γενικά η ελληνική αλλά η αθηναϊκή, κάτω από την οποία καλεί τους Έλληνες να ενωθούν.
    Λαοδίκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Παρακάτω προτρέπει προς πόλεμο όλων των Ελλήνων κατά των βαρβάρων, τον οποίο πρέπει να μεταφέρουν εκτός Ελλάδας, στην Ασία (Πανηγυρικός, 173-174):

    «Οὔτε γάρ εἰρήνην οἷόν τε βεβαίαν ἀγαγεῖν ἢν μή κοινῇ τοῖς βαρβάροις πολεμήσωμεν, οὔθ᾽ ὁμονοῆσαι τούς Ἕλληνας πρίν ἂν καί τάς ὠφελείας ἐκ τῶν αὐτῶν καί τούς κινδύνους πρός τούς αὐτούς ποιησώμεθα. (…) ὧν ἕνεκα περί παντός ποιητέον ὅπως ὡς τάχιστα τόν ἐνθένδε πόλεμον εἰς τήν ἤπειρον διοριοῦμεν, ὡς μόνον ἂν τοῦτ᾽ ἀγαθόν ἀπολαύσαιμεν τῶν κινδύνων τῶν πρός ἡμᾶς αὐτούς, εἰ ταῖς ἐμπειρίαις ταῖς ἐκ τούτων γεγενημέναις πρός τόν βάρβαρον καταχρήσασθαι δόξειεν ἡμῖν.»

    (Είναι αδύνατο να εξασφαλίσουμε μια σίγουρη ειρήνη, άμα δεν πολεμήσουμε όλοι μαζί ομόφωνα τους βαρβάρους· αδύνατο να ομονοήσουν οι Έλληνες, προτού πεισθούν και τις ωφέλειες από τον κοινό εχθρό να επιζητούν και τους πολέμους πάλι με τον ίδιο αντίπαλο να κάνουν. (…) Για όλους αυτούς τους λόγους πρέπει να κάνουμε το παν, για να μεταφερθεί το γρηγορότερο από δω ο πόλεμος στο χώρο της Ασίας. Είναι το μόνο αγαθό που θα ήταν δυνατό ίσως να βγάλουμε από τους ανόσιους πολέμους μεταξύ μας, αν θα το αποφασίζαμε επιτέλους να εκμεταλλευτούμε ενάντια στους βαρβάρους για το δικό μας το καλό την πικρή πείρα που μας εξασφάλισαν εδώ.)

    Ο Ισοκράτης, αφού έκανε πολλές προσπάθειες να παρακινήσει κάποιους ηγεμόνες της εποχής του να ηγηθούν της Πανελλήνιας Ιδέας, απευθύνθηκε τελικά στον Φίλιππο Β’, (λίγο πριν τον θάνατό του – πέθανε 98 ετών) στο πρόσωπο του οποίου είδε τον άνθρωπο που θα μπορούσε να την πραγματοποιήσει. Είναι γνωστό άλλωστε ότι στην επιστολή του προς τον Φίλιππο τον καλούσε να εκστρατεύσει κατά των βαρβάρων Περσών και να τους καταστήσει δούλους του. Του γράφει, μεταξύ άλλων:

    «Φημί γάρ χρῆναί σε τούς μέν Ἕλληνας εὐεργετεῖν, Μακεδόνων δέ βασιλεύειν, τῶν δέ βαρβάρων ὡς πλείστων ἄρχειν.» (Φίλιππος, 154)

    (Λέω λοιπόν πως πρέπει να γίνεις ο ευεργέτης των Ελλήνων, ο βασιλιάς των Μακεδόνων και ο κυρίαρχος όσο μπορείς πιο πολλών βαρβάρων.)

    Μπορούμε λοιπόν βασίμως να υποθέσουμε ότι αν ζούσε σήμερα ο Ισοκράτης, θα έπιανε από το αυτί όλους όσους χρησιμοποιούν κατά το δοκούν τα λόγια του και θα τους ρωτούσε πού βρήκαν τέτοιες ερμηνείες!
    Λαοδίκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Και να διευκρινήσω ότ ο Ισοκράτης τα είπε αυτά στον μεγαλειώδη πολιτικό λόγο του «Πανηγυρικός», το 380 π.Χ., στην 100η Ολυμπιάδα (ήταν 51 ετών) την οποία κάποιοι ερμηνεύουν κατά το δοκούν, και μέσα από αυθαίρετη ερμηνεία την επιβάλλουν διαστρεβλωμένη στην κοινή λογική. HUNTER μην αναπαράγεις παρερμηνείες των ανθελλήνων.
    Λαοδίκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Εύγε!!! Ο Θεός να σε έχει ευλογημένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Aya ευχαριστώ για το πολύ όμορφο τραγούδι, είναι αντάξιο της ευγενικής σου ψυχής.Σου εύχομαι πάντα τα καλύτερα.

      Διαγραφή
  22. εδω γραφουν ελληνες με ευγενικα αισθηματα και ορθο λογο για την πατριδα
    καλημερα σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Θα ηθελα να ρωτησω αν μου επιτρεπετε οι..
    ΕΛ ινες ηταν απο τους Δωριείς Αιτωλους Αιολείς Ίωνες Φωκειωνες ???????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. "Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς

    και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
    -"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
    - "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
    Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
    (που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
    Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
    για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
    και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
    Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
    και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
    το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
    και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
    το σημαντικότερο όλων!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝ ΔΕΝ ΔΙΑΤΥΜΠΑΝΙΖΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ.
    Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝ ΔΕΝ ΕΜΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ ΑΛΛΟΥΣ.
    Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝ ΔΙΑΚΑΤΕΧΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΚΝΎΕΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ.
    Ο ΠΡΑΓΑΜΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝ ΕΧΕΙ ΗΘΟΣ. ΤΗΝ ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΟΥ ΤΙΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ.
    Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ Η ΜΕΤΡΙΟΦΡΟΣΥΝΗ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ.
    Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΝΝΟΙΑ ΑΠΕΙΡΗ ΚΑΙ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΑ!
    ΙΑΤΩΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Η ΕΛΛΑΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΥΣ Κ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΥΓΧΑΙΡΩ ΤΟΝ ΠΟΙΗΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Το ποίημα εξαιρετικόν! Αφιερωμένο στον αγαπητό Αξιόφωτο και σε όλους τους Έλληνες του φωτός! ΔΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.