Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017

Ο Σώρρας στην κυβέρνηση, ο Λαός στην εξουσία!Αν αναρωτιέται κανένας εχέφρων άνθρωπος πώς γίνεται και ο Σώρρας κυκλοφορεί ελεύθερος και δικαιωμένος από δικαστήρια (!) την ώρα που φαίνεται πεντακάθαρα από 100 χιλιόμετρα ότι η ιστορία του βρωμάει και πώς γίνεται να τον ακολουθεί πλήθος ανθρώπων, που ορκίζεται σε καφενεία και σε δυνάμεις υπερκόσμιες, η απάντηση είναι απλή: Δείτε τα εκλογικά αποτελέσματα. 

Μετά τη μεταπολίτευση, γιατί πριν οι κάτοικοι της χώρας ας πούμε ότι ήταν αμόρφωτοι, εμφανίστηκαν διάφορα φαινόμενα τύπου Σώρρα.

 Το 1976 εμφανίστηκε ένας τύπος που υποστήριζε ότι διαθέτει το νερό που γιατρεύει τον καρκίνο! Κατά πλήθη συνέρρεαν οι πολίτες με μπιτόνια και μπουκάλια για να πάρουν από τα χέρια του το νερό και μερικοί, κατά τα άλλα σοβαροί άνθρωποι, διατείνονταν ότι είδαν γιατρειά! 
 Το ανήκουστο ήταν που η εφημερίδα με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία, «Τα Νέα», υποστήριζε τον εμφανώς απατεώνα και έβλεπε τις πωλήσεις των φύλλων της να απογειώνονται! Ποιος ήταν διευθυντής της; Ο γνωστότατος δημοσιογράφος και μετέπειτα υπουργός Εξωτερικών Γιάννης Καψής! 
Η ιστορία του Καματερού ξεφούσκωσε όταν αποδείχτηκε με χημικές έρευνες ότι το νερό που πάσαρε στα πλήθη δεν ήταν παρά νεράκι και άρχισε να επιβάλλεται η λογική επί της υστερίας του πλήθους. Ο Καματερός πήγε σπίτι του και το 1998 αυτοκτόνησε! 

Εκεί γύρω στις αρχές του 1980 τα πλήθη άρχισαν να συρρέουν πάλι κατά χιλιάδες σε μια άλλη πηγή λύσης των προβλημάτων τους, στο Αιγάλεω. Μια πανέξυπνη γυναίκα διαπίστωσε στη ζωή του δρόμου πόσο ανόητοι είναι οι άνθρωποι και μεταμορφωμένη σε μοναχή Αθανασία είχε αρχίσει ήδη μετά την Κατοχή να… κάνει θαύματα, να γιατρεύει αρρώστους, να λύνει ατομικά και οικογενειακά προβλήματα, με την απαραίτητη βοήθεια μερικών μπιστικών.
Η Αγία Αθανασία του Αιγάλεω είχε μαζέψει περιουσία ολόκληρη από τις δωρεές και τα τάματα και τις προσφορές των πιστών μέχρι τη μέρα που ένας καλός εισαγγελέας παρενέβη σπρωγμένος από ρεπορτάζ δημοσιογράφων και η Αγία αποκαθηλώθηκε και οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη για τα περαιτέρω, παρά την αδυναμία που της είχε δημοσίως ο τότε υπουργός Εργασίας Κ. Λάσκαρης! Αθωώθηκε φυσικά, αλλά τα δημοσιεύματα είχαν ήδη κλονίσει την πίστη των οπαδών. Μέχρι το 2013 ήταν γνωστό ότι ζούσε ανάπηρη στην Αίγινα. 


Τη δεκαετία του ’80 φύτρωσε ένας άλλος τύπος, που καλή ώρα σαν τον Σώρρα, έλεγε ότι έχει τεράστια περιουσία και καλούσε τον κόσμο να γίνει συμμέτοχος σε μια μεγάλη επένδυση, από την οποία θα κέρδιζε πολλά λεφτά. Ο Τροχανάς δε σταμάτησε εκεί. Μπήκε και στην ΑΕΚ, την αγόρασε, την πούλησε, ενώ πλήθη κόσμου άρχισαν να βάζουν τις οικονομίες τους «στην επένδυση», που δεν ήταν παρά κάτι στρέμματα στην Κρήτη! Κι αυτή η ιστορία ξεφούσκωσε με πλήθος από δίκες, λίγο πιο δύσκολα, γιατί οι οπαδοί του Τροχανά ήταν φανατικοί και, όπως όλοι σχεδόν οι εξαπατημένοι δύσκολα παραδέχονταν ότι είχαν πιαστεί κορόιδα και είχαν χάσει τα λεφτά τους. 

Λίγα χρόνια μετά αποκαλύφθηκε ότι η μισή Ήπειρος και χιλιάδες άλλοι πολίτες από όλη τη χώρα είχαν χάσει τις οικονομίες τους από έναν απατεώνα που υποσχόταν μεγάλες αποδόσεις αν του έδιναν τα λεφτά τους. Τα έδωσαν, λοιπόν, στον Γούκο και τραβήχτηκαν για χρόνια στα δικαστήρια επί ματαίω, αφού κι εδώ ο εισαγγελέας έδωσε τη χαριστική βολή στην απάτη μεν, αλλά από το 1995 και μετά ο Γούκος συνέχισε τη ζωή του κανονικά. 

Τις επόμενες δεκαετίες άνθησε ένα νέο είδος αφαίμαξης των πολιτών, πιο νόμιμο και επίσημο: Το κόλπο με το Χρηματιστήριο, που δια στόματος του τότε υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου θα πλούτιζε τους μετόχους στο όνομα της απογείωσης της ελληνικής οικονομίας! Μερικά εκατομμύρια Έλληνες έχασαν τα λεφτά τους από την αμυαλιά να νομίζουν ότι οι μετοχές είναι χρυσόχαρτα με διαρκή ανοδική πορεία μέχρι πλουτισμού του τελευταίου πολίτη! Αυτό το σκάνδαλο κατέρρευσε όχι από παρέμβαση εισαγγελέα, όπως θα έπρεπε, αλλά από το νόμο της αγοράς, της λογικής και της απάτης όσων ξέρουν τα κόλπα της χρηματαγοράς. Από τους πραγματικούς ενόχους ελάχιστοι πλήρωσαν στη δικαιοσύνη και φυσικά ούτε που αγγίχτηκε ως ηθικός αυτουργός ο υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου! 

Πολύ πριν εμφανιστεί ο Σώρρας στο στερέωμα, ένας πολιτικός με το ψεύτικο σύνθημα «λεφτά υπάρχουν» υφάρπαξε την ψήφο των πολιτών και αφού αποδείχτηκε στην πράξη ότι λεφτά δεν υπήρχαν, κατάργησε την κυριαρχία της χώρας και παρέδωσε τη διαχείρισή της σε ξένους ιδιώτες και κυβερνήσεις, αφού τη φέσωσε με ένα σκασμό δις. σε πρόσθετο χρέος! Επιπλέον, έθαψε τις λίστες με τα αφορολόγητα λεφτά των Ελλήνων κεφαλαιούχων στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατόν νομικά να πάρει πλέον το κράτος τα εκατομμύρια των φόρων που του οφείλονται. 

Αυτές οι απατεωνιές δεν κυνηγήθηκαν ποτέ από κανέναν εισαγγελέα και κανένας υπεύθυνος δεν πλήρωσε. Αντίθετα, η καταστροφή από αυτή την εγκληματική ανευθυνότητα, για να μην υποθέσουμε δόλο, εξακολουθεί και βασανίζει τον τόπο μέχρι σήμερα με ακόμα χειρότερες από τις πρώτες συνέπειες. 

Γιατί, προτού εμφανιστεί ο Σώρρας, εμφανίστηκε μία ολόκληρη οργάνωση ανθρώπων που υποσχέθηκε λύτρωση από τα μνημόνια, χάρισμα φόρων και προστίμων, ατιμωρησία ενόχων σε παρανομίες, αυτόματο κούρεμα 450 δις. χρέους με έναν νόμο, επιστροφή 300 δις ευρώ από τη Γερμανία που μας τα χρωστάει, 13η σύνταξη και αυξήσεις σε όλους και ξανακέρδισμα της εθνικής ανεξαρτησίας.

 Αυτή η απατεωνιά αποδείχτηκε στην πράξη από την αύξηση του χρέους κατά 185 δις., την τρύπα στο νερό με τα χρωστούμενα της Γερμανίας, τη δραματική μείωση των συντάξεων και των αμοιβών, την υποθήκευση ολόκληρης της περιουσίας του δημοσίου σε ξένους για 99 χρόνια, την πλήρη υποδούλωση της χώρας σε ξενόφερτους μηχανισμούς, που καθιστούν πια τη διακυβέρνηση από ελληνική κυβέρνηση μια διακυβέρνηση κατ ευφημισμό. Μια διακυβέρνηση αιχμάλωτης κυβέρνησης αιχμάλωτου λαού.

 Κι αυτές τις δύο τελευταίες μεγάλες απατεωνιές από το 2009 και δώθε δεν τις ακολούθησαν μερικές χιλιάδες σαν του Σώρρα ή του Καματερού, αλλά μερικά εκατομμύρια Ελλήνων. Και σου ‘ρχεται αβίαστα το ερώτημα: 

Εδώ ο λαός έφερε τον Λεβέντη και τον Καμμένο στη Βουλή και ξαναέκανε πρωθυπουργό τον Τσίπρα μετά την απάτη του δημοψηφίσματος. Θα κωλώσει να φέρει και τον Σώρρα για κυβέρνηση; 

Γ. Παπαδόπουλος - Τετράδης

ΠΗΓΗ

16 σχόλια:

 1. Κουβεντες του Σωρρα και οπαδων του το 2013 αν θυμαμαι καλα σε φιλο μου που πασχει απο σκλήρυνση κατα πλακας:
  1.Πες μας που μενεις επιτελους να ερθουμε να σου δωσουμε το φαρμακο σου να ξεμπερδευεις με την αρρωστια σου, αν εισαι αρρωστος οπως λες!
  2.Δεν ψοφας καλυτερα να ξεβρωμισει ο τοπος!
  3.Αντινοε πρακτορακο!
  Και αλλα πολλα που δεν θυμαμαι γιατι περασε και καιρος...

  Λιγες μερες πριν(2013), μου ειχε ζητησει καποια συναδελφος να υπογραψω ως οπαδος του κινηματος... Ο φιλος "Λουκας" τους στριμωξε στα κοινωνικα δικτυα με δυο τρεις αβολες ερωτησεις για να δούμε τι "παιζει" με το κινημα μια και οφειλουμε να προσεχουμε τι υπογραφουμε...
  Η φρασεολογια τους ηταν αρκετη για να βγουν τα συμπερασματα αμεσως. Πολυ δε περισσοτερο, οταν παρακαλεσα στο φεις τον Σωρρα με προσωπικο μηνυμα να μην καθυβριζει τον οντως αρρωστο φιλο μου, και μου υπεδειξε να μην κανω παρεα με ανθρωπους που δεν γνωριζω πραγματικα ποιοι ειναι και που πιθανοτατα υπηρετει ως πρακτορας(!) των χαζαρομογγολων!(Ενω εκεινος ηξερε...!)
  Δεν ειχα λογια τοτε. Οπως δεν εχω και τωρα.... Εκλεισα ευγενικα. Και μεσα σε δυο ωρες ειχαν σβηστει απο το δημοσιο προφιλ τους ολες οι υβρεις στο προσωπο του Λουκα.

  Δεν θα φανει και πολυ παραξενο αν οντως μπει στη βουλη. Παντως το ψευδοκράτος δειχνει να φλερταρει με τον συναπατεωνα του...
  Περαστικα μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Το σύστημα είναι αδυσώπητο και αδίστακτο, αγαπητή Ελένη! Από τα ένα άκρο έως το άλλο, το σύστημα εκπροσωπείται καθολικά, ως ένα πολυπρόσωπο ον. Φροντίζει να περιλαμβάνει στο παλμαρέ του, όλες τις εκδοχές της πολιτικής άποψης ώστε κάθε φορά που χρεοκοπεί η μια, να εμφανίζεται ως εναλλακτική η άλλη, αλλά τελικά να υπηρετείται πάντοτε το ίδιο σύστημα.
  Το σύστημα δεν θέλει να αφήνει κενά. Μόλις δημιουργηθεί μια νέα τάση, την υιοθετεί αμέσως, επενδύει επάνω της χρήμα, την μεταλλάσσει σύμφωνα με τα δικά του συμφέροντα και την αφήνει να περιμένει στην γωνία την κατάλληλη στιγμή που θα χρησιμοποιηθεί.
  Έτσι δεν είναι περίεργο που ο ίδιος χρηματοδότης, χρηματοδοτεί αντίθετους ιδεολογικούς πόλους, ώστε να τους μοχλεύει κατά το δοκούν, την κατάλληλη στιγμή.
  Ασφαλώς μέσα στην τέχνη του, είναι να επιστρατεύει διεφθαρμένες προσωπικότητες, πρόθυμες να διαδραματίσουν τους ρόλους τους, αρκεί να υπάρχει χρήμα, δόξα ή και τα δυο.
  Ο Σώρρας δεν είναι τίποτε άλλο, παρά ένας άνθρωπος χαμηλής ηθικής και νοητικής τάξης, που όμως ταιριάζει "γάντι" στο μοντέλο του "επαναστάτη πατριώτη", ο οποίος υπόσχεται διέξοδο από την απελπισία των Ελλήνων, με την βοήθεια των από μηχανής θεών του διαστήματος!! Το εντυπωσιακό είναι πως οι άνθρωποι που παρασύρονται από την ρητορεία του, είναι επιστήμονες και άνθρωποι φαινομενικά "μορφωμένοι" (κατά την κρατούσα αντίληψη περί "μόρφωσης")!
  Ο Σώρρας δίνει ουσία στο ρητό "ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται", θέλοντας να προσδώσει ελπίδα σε απεγνωσμένους ανθρώπους, οι οποίοι αρνούνται να αποδεκτούν και να προσαρμοστούν στην ζοφερή πραγματικότητα.
  Ο Σώρρας, δεν είναι απλά καιροσκόπος. Είναι επικίνδυνος, διότι αποσκοπεί σε θώκο εξουσίας (εκτός του χρήματος). Ένας από τους όρους που έθεσε στο κράτος προκειμένου να δώσει τα 600 δισ, ήταν και να αναλάβει την εξουσία...
  Ασφαλώς, το σύστημα τον δημιούργησε προκειμένου να αξιοποιήσει και να υπονομεύσει, κάθε συνομωσιολογική επιρροή σε ένα μέρος της κοινωνίας.
  Κι όμως, παρόλα αυτά τα εξόφθαλμα που αποκαλύπτονται, πολλοί ηλίθιοι συμπολίτες μας θα τον στηρίξουν, όπως θα στήριζαν τον οποιονδήποτε τους υποσχόταν λύσεις με δύναμη, χρήμα, δόξα και εθνική υπερηφάνεια!
  ΛΥΚΙΟΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος10 Ιανουαρίου 2017 - 11:06 μ.μ.
  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΘΕΤΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΕΞΩΚΟΣΜΙΚΟΣ
  .......... ΗΤΑΝ Ο ΣΩΡΡΑΣ .......

  ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ...http://www.ksipnistere.com/2017/01/h-28.html#comment-form.....

  (( Ανώνυμος10 Ιανουαρίου 2017 - 10:18 μ.μ. ο Αρτέμιος Σώρρας του Βασιλείου που γεννήθηκε το 1966 στην Πάτρα ))

  ==================================================================
  ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ Ο /Η ΑΟΡΑΤΟΜΠΕΣΑΛΗΣ ΜΠΙ ΜΠΙ =================================================================
  #
  Ανώνυμος1 Μαρτίου 2012 - 11:44 μ.μ.

  ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ.
  ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ 9666;
  ΧΑ ΧΑ!!!!!!
  ...ΑΟΡΑΤΟΜΠΕΣΑΛΗΣ...
  ΜΠΙ ΜΠΙ
  ΑπάντησηΔιαγραφή
  #
  Ανώνυμος1 Μαρτίου 2012 - 11:45 μ.μ.

  ΑΚΟΥΣΤΕ!!!!!!
  Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΞΩΚΟΣΜΙΚΟΥ !!!!!!!!!
  9.6.66
  ...ΑΟΡΑΤΟΜΠΕΣΑΛΗΣ...
  ΜΠΙ ΜΠΙ

  ==============================================

  Ο ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΗΣ ΕΞΩΚΟΣΜΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΩΡΡΑΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν βρέθηκε ο εξυπηρετητής

   Διαγραφή
  2. νομιζεις!!!!!!!!!!!! βλαχαντερο

   Διαγραφή
  3. Μου αρεσει ο τροπος που σκευεσε..Ετσι παντα ησουν ..κ στο ξ/ρ κ εδω!!! Κριμας λυκιε που εχεις ακομη τετοια σκουπιδια με ειδησεις απο αλλου....
   Καποιες φορες δεν τα ανεχοσουν !!! ΤΩΡΑ ????

   Διαγραφή
  4. Ούτε τώρα τα ανέχομαι αγαπητέ, απλά άλλαξε ο τρόπος αντιμετώπισης. Αρχικά όλοι αδιαφορούμε και δεν ανταποκρίνεται κανείς. Αν συνεχιστεί η διαβολή και αρχίσει η προσωπική επίθεση σε συνδαιτυμόνες, ακολουθεί προειδοποίηση και τέλος η διαγραφή σχολίων.
   Όπως βλέπεις, κανείς δεν του δίνει σημασία...
   ΛΥΚΙΟΣ.

   Διαγραφή
  5. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΣΕ ΤΙ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΞΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΕΜΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΣΤΟΙΧΕΙΟΘΕΤΗΜΕΝΑ ΟΤΙ Ο ΣΩΡΡΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΞΩΚΟΣΝΙΚΟΣ!! ΟΥΤΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΝΑ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΤΕ ΑΝΤΙΔΡΟΥΣΑΤΕ!! ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ... ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΙΔΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΤΕ ΕΤΣΙ ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ? ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΟΤΙ Ο ΣΩΡΡΑΣ ΕΙΝΙ Ο ΕΞΩΚΟΣΜΙΚΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΟΤΙ Ο ΛΥΚΙΟΣ ΓΡΑΦΕΙ ΜΕ 20 ΟΝΟΜΑΤΑ

   Διαγραφή
  6. Δεν γνωρίζω και δεν με ενδιαφέρει να γνωρίζω ποιός γράφει ανώνυμα σχόλια, ούτε αν είναι ένας ή περισσότεροι. Η είδηση περί εξωκοσμικού, επίσης δεν με ενδιαφέρει και δεν πείσθηκα από την "στοιχειοθεσία" που την συνόδευσε.
   Αυτό που με ενδιαφέρει, είναι να υπάρχει κόσμια συζήτηση. Αν το θέμα που έθιξες δεν έτυχε ανταπόκρισης, προφανώς δεν ενδιαφέρει κανέναν.
   ΛΥΚΙΟΣ.

   Διαγραφή
  7. ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΤΕΛΙΚΑ;Ο ΛΥΚΙΟΣ ΓΡΑΦΕΙ ΜΕ 20 ΟΝΟΜΑΤΑ Η Η ΕΥΗ;Η ΑΝΑΛΟΓΑ ΣΕ ΠΟΙΟ ΣΑΙΤ ΤΟ ΓΡΣΦΟΥΜΕ.ΧΕΧΕΧΕ

   Διαγραφή
 4. ΕΛΕΝΗ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ. ΟΤΑΝ ΛΕΣ ΟΤΙ ΦΙΛΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΤΙΝΟΟΣ, ΤΟΤΕ ΕΙΣΑΙ ΕΞΑΡΧΗΣ ΕΔΩ ΕΠΙ ΟΜΑΔΑΣ ΕΞΩΚΟΣΜΙΚΟΥ TIMELORD. ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΛΕΝΗ, ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ. ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΘΥΛΗΚΗ. Ο ΣΩΡΡΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΞΩΚΟΣΜΙΚΟΣ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΤΟ ΟΧΥΡΟ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΕΔΙΩΞΕ Ο ΛΥΚΙΟΣ. ΜΠΡΑΒΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΑΠΟ ΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΔΙΩΞΕ. ΑΛΛΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙ Ο ΛΥΚΙΟΣ ΟΤΙ ΟΙ ΟΥΡΑ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ ΧΤΥΠΑΕΙ ΠΕΡΑ ΔΩΘΕ ΚΑΙ ΧΤΥΠΑΕΙ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Χαχαχαχα!
  Μάλιστα κυρία παλαιά παρουσια..
  Πρώτον, δεν διαβασατε καλά τι έγραψα παραπανω..
  Και δεύτερον, ο,τι πείτε....Μη σας χαλασω τον φανταστικό σας κοσμο.

  Ελένη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Δεν εχω ασχοληθει με την περιπτωση του Σωρρα, μονο 2-3 ομιλιες του Λαμπρακη ειχα ακουσει στο youtube, ειχαν καποιο ενδιαφερον αλλα με κουρασαν και τις παρατησα. Εικαζω λοιπον (διοτι βαριεμαι να κανω ερευνα) πως ο Σωρρας εχει καποια χαρτια IOU (και χρυσου) απο την τραπεζα της Ανατολης. Την τραπεζα στην οποια πηγαιναν οι μικρασιατες οταν τους κατεσφαζαν. Μιλαμε σαφως για μεγαλο πλουτο που περα απο τα ανθρωπινα εγκληματα που δυστυχως "ξεχνιουνται", δεν εξαφανιζεται ετσι απλα. Την τραπεζα αυτην την εξαγορασε τοτε η Εθνικη, αρα λογικα θα καναν μια συμφωνια τυπου "Παρε τοσα και μην μιλας, και ευχαριστω να λες" σε οσους τα κατειχαν. Προφανως αρκετοι δεν θα τα προσκομισαν

  Σημερα "ιδιοκτητης" της Εθνικης τραπεζας ειναι η ΕΚΤ. Λογικα αυτη η υποθεση θα ανασυρθει, αλλα ο καθε Σωρρας ουδεμια τυχη εχει να καταφερει καποια συμφωνια γι αυτα τα χαρτια. Μαλλον γι αυτο παλευει με τραπεζες και οργανισμους απο εδω και εκει, μπας και τα χαρτια του αυτα αποκτησουν καποια νομικη υποσταση και αναγνωριστουν καπως. Ο Σωρρας δεν εχει καμια τυχη να καταφερει κατι. Η Ελλαδα σε πολιτικο επιπεδο εχει και παραεχει. Εαν πεφτω μεσα, οντως αυτο ειναι ενα asset, ενας ασος στο μανικι που παιζεται στο διπλωματικο παιχνιδι, τυπου "Ή με φτιαχνεται σε αυτα που χρειαζομαι, ή το ανατιναζω ολο το οικοδομημα" στην πραξη ομως και νομιμα και οχι στα λογια οπως εκανε ο Τσιπρας σαν ηλιθιος ή εξαρχης πουλημενος.

  Εμας τωρα τι μας νοιαζει; Η μεγαλυτερη ανοησια ειναι να παρουμε θεση υπερ ή κατα του Σωρρα και να τσακωνομαστε. Προφανως δειχνει να μην "τοχει", αλλα δεν θα το κρινουμε εμεις αυτο. Σωστα ομως γινεται η παρατηρηση στον κοσμο να παψει επιτελους να ψαχνει φωστηρες, σωσιες και τσοπανους στον καθενα που συναντα. Αλλα απο την αλλη, θελουμε και την πιτα ολοκληρη και τον σκυλο χορτατο; Και καλοι χριστιανοι και οχι προβατα; Ε δεν πανε μαζι αυτα.

  Στα σημαντικα τωρα, σχετικα με τον πασχοντα απο ΣκΠ. (Σκληρυνση κατα πλακας). Η νοσος και η μαχη ειναι νοητικη. Ο πασχων βρισκεται σε καθεστως μαχης, αλλα θεωρει για διαφορους λογους πως ουτε η μαχη ειναι επιλογη, ουτε η φυγη, οποτε επιλεγει το σωμα του την τριτη επιλογη. Το play dead reflex. Κοινως το σωμα του κανει τον ψοφιο καιρο, τον πεθαμενο, ουτως ωστε να "φυγει", να περασει η μαχη που βιωνει, και μετα οταν εκλειψει η συγκρουση να επανελθει και να συνεχισει την ζωη του.

  Αυτη η παθηση γιατρευεται τοσο γρηγορα οσο γρηγορα ξεμπλοκαρει ο πασχων. Ολοι ξερουμε ποσο ευκολο ομως ειναι να "κολλαμε". Τι θα συμβουλευα; Επιλογες υπαρχουν πολλες. Το "ξεκολλα ρε μεγαλε και προχωρα" ακουγεται απλο αλλα δεν ειναι. Ειναι σαν να λες σε καποιον καταθλιπτικο "χαμογελα ρε". Προφανως υπαρχει καποιο μεγαλυτερο ψυχολογικο βαθος. Οι πεποιθησεις δεν σπανε ουτε γρηγορα ουτε ευκολα, και εμεις γρηγορα βρισκομαστε αιχμαλωτοι στο καστρο των δικων μας πεποιθησεων που εμεις χτισαμε. Η αναγκη ομως ειναι απολυτη, και αυτο πρεπει να γινει οσο ειμαστε ζωντανοι και οι καιροι ειναι ακομα μενετοι, γιατι μετα "μπλεκει το πραγμα".

  Πονηρη συμβουλη λοιπον. Τολμησε το αλμα, αλλαξε σπιτι ή δουλεια,τελειωσε την σχεση, ή οτι αλλο ειναι η συγκρουση, ακομα και αν οι συνθηκες δεν ειναι ετοιμες γι αυτο. Αυτο το "προχωρημα" και η αλλαγη παραστασεων συνηθως ειναι αρκετα για να παρει το σωμα το μηνυμα πως η συγκρουση ελαβε τελος και να παψει η ασθενεια. Διαφορετικα, εαν δεν "Δωσεις ενα τελος να αρμοζει,κανεις μια εξοδο μεγαλη,να σε χειροκροτησουν ολοι, τα πληθη μαγεψε και παλι" τοτε ή μαχη ή φυγη. Your choice

  Ελευθερος Στοχαστης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. "ψοφιο καιρο"=ψοφιο κοριο

   Διαγραφή
  2. Αγαπητε Ελευθερε Στοχαστη,
   δυστυχως τα αυτοανοσα(και οχι μονο), ειναι εκτος απο δυσκολως διαχειρισιμα κ αντιμετωπισιμα και πολυ προσωπικη υποθεση του καθενος. Γιαυτο αλλωστε ο σωστος γιατρος/θεραπευτης(περα απο τον εαυτο μας που πρεπει να τολμα να κανει υπερβασεις) οφειλει να δρα εξατομικευμενα και ολιστικα... Σε ιδανικες συνθηκες, ολοι θα ειχαμε την ψυχραιμια κ την δυναμη μιας εστιασμενης παρατηρησης κ καταπολεμησης του οποιου εισβολεα και γιατρους-λειτουργους αρωγους και συμμαχους.
   Συνθηκες.....
   Ευχαριστω παντως για την παρεμβαση σου. Θα μεταφερω οτι μπορω.

   Ελενη.

   Υ.Γ. Ελειψες απο τον ΚΔ. Welcome back.

   Διαγραφή
  3. "Θα μεταφερω οτι μπορω."
   Αυτο σου αναλογει να κανεις. Να μεταφερεις την πληροφορια οσο μπορεις. Μετα, καθενας θα δωσει την δικια του μαχη. Δεν μπορεις να δωσεις τις μαχες αλλωνων. Μπορεις ομως να δειξεις σε καποιον ποια ειναι η μαχη που πρεπει να δωσει για να ξεφυγει απο οτι τον βασανιζει

   Αυτο ζητουσα παντα. Την γνωση ωστε να μπορεσει ο καθενας μας να δωσει τις μαχες του. Και μετα, οτι καταφερει

   Ελ Στοχαστης

   Διαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.


.