Παρασκευή 14 Απριλίου 2023

Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα

 


Το Πάσχα δεν είναι γιορτή!
Είναι η ευκαιρία να στραφούμε στον εσώτερο εαυτό μας και να σταυρώσουμε τον κατώτερο μέρος μας για χάρη του ανώτερου. Η δική μας θυσία, είναι η θυσία των δικών μας παθών, δηλαδή του εγωισμού, του φθόνου, της ζήλιας, προσκόλλησης στην ύλη και τις ηδονές της, αλλά και την προσκόλληση στους ανθρώπους. Το Πάσχα είναι η υπενθύμιση ότι ο σκοπός του ανθρώπου είναι να ελευθερωθεί απ΄τα πάθη του και να γίνει ένας μικρός θεός.
Η Ανάσταση μας δείχνει την δικαίωση του εσωτερικού μας αγώνα, όπου ως νικητές αποδεσμευόμαστε από την ύλη και τον θάνατο, κατακτώντας την θέση μας δίπλα στον Έναν και Μοναδικό Θεό.

ΛΥΚΙΟΣ.

5 σχόλια:

  1. Καλή Ανάσταση σε όλο το κόσμο!
    Η Ελευθερία κερδίζεται όταν πάψουμε να προσδοκούμε!
    Μόνο να ελπίζουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Joker

    Θεωρω πως ο κατωθι συνδεσμος δειχνει επαρκως το σωτηριο μηνυμα της αναστασης με τον ελληνικο τροπο

    https://bit.ly/3AnR5A1

    "Προσκολληση στους ανθρωπους"
    Πού βρισκεται η μεσοτητα;
    Απο την μια ο σκοπος του ανθρωπου που φερει μεσα του το αρχετυπο του ηρωα ειναι να βοηθησει ή εστω να δειξει τον δρομο και σε αλλους ανθρωπους. Για καποιους μαλιστα επιλεκτους αποτελει τον σκοπο της ενσαρκωσης τους καθως ηδη ειχαν ανελθει στο παρελθον, κατακτησαν την εξοδο απο το σπηλαιο (πλατωνικος μυθος σπηλαιου) και επεστρεψαν για να βοηθησουν και αλλους ανθρωπους.

    Οπως και το καρμα, αυτη η προσκολληση αποτελει συνειδητη επιλογη, οποτε η αποκολληση εξαρταται απο την επιτευξη του σκοπου, τουυ λογου υπαρξης (εντελεχεια). Επομενως, η προσκολληση μπορει να παυσει οταν επιτευχθει ο σκοπος, οχι απο την αποψη του αποτελεσματος, αυτο δεν βρισκεται στον ελεγχο μας, αλλα απο την αποψη της προσπαθειας, του εργου. Ενας Αριστοτελης λογου χαρη, παρεδωσε εργο στην ανθρωποτητα, οποτε ηθικα ειναι ελευθερος αν το επιθυμει να ανελθει στον νοητο κοσμο. Το καθηκον και το χρεος του απο αγαπη στον ανθρωπο ειναι εκπληρωμενο.

    Δεν λεμε να δημιουργησουμε ενα τετοιο εργο, αυτο ειναι ανεπαναληπτο. Ομως, κατι πρεπει να προσφερει και ο καθεις μας, ανταποδιδοντας. Για σενα Λυκιε, ο ΚΔ αποτελει ενα τετοιο εργο, αρκετο στα δικα μου ματια. Ομως θεωρω πως εχεις στοχοθετησει ασυνειδητα μια ουσιαστικη ελληνικη προσφορα.

    Απο την αλλη, η αναμιξη με ανθρωπους και η αγαπη που προκυπτει, οπως και τα διαφορα αλλα συναισθηματα, προσθετει στην καρμικη διαδραση, που κραταει τον ανθρωπο στο υλικο επιπεδο.

    Πού βρισκεται η χρυση οδος; Ποιά η τριτη δραση;
    Στα Ινδικα Επη, ο Κρισνα διδασκει τον Αρτζουνα (Αχιλλεα) πως υπαρχει και η τριτη δραση και ειναι αυτη που πρεπει να επιλεγει. Ουτε ενεργητικοτητα, ουτε παθητικοτητα, αλλα "ρυθμικη δραση"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ μου Joker, θα διευκρινίσω ότι με την λέξη προσκόλληση, εννοώ την εξάρτηση που μπορούμε να έχουμε με έναν άνθρωπο, μια κατάσταση ή ένα υλικό αγαθό.
      Η εξαρτημένη προσκόλληση είναι ένδειξη αδυναμίας μας, αφού ταυτιζόμαστε με το άλλο για να καλύψουμε δική μας ανασφάλεια, ανάγκη ή έλλειψη.
      Η προσφορά μας σε άλλους ανθρώπους, η αλληλεπίδραση και η αγάπη που νιώθουμε γι' αυτούς, δεν είναι προσκόλληση, αλλά αφοσίωση στον σκοπό μας και στον άνθρωπο.
      Δεν μπορούμε να αγαπήσουμε πραγματικά και με ανιδιοτέλεια, αν δεν έχουμε απαλλαγεί απ' την ανάγκη μας για εξάρτηση με πρόσωπα ή καταστάσεις.
      Η αγάπη και η προσφορά, απαιτεί εσωτερική ελευθερία. Αλλιώς την ανταλλάσσουμε με καταδυνάστευση, εγκλωβισμό και νοσηρότητα. Αυτή η ιδιοτελής σχέση διάδρασης με τους ανθρώπους, είναι που προκαλεί καρμικές συνέπειες.
      Προσωπικά δεν έχω καμία εξάρτηση και προσκόλληση στον ΚΔ. Είναι απλώς ένα εργαλείο επικοινωνίας με πολλούς ανθρώπους, το οποίο εγώ απλώς συντονίζω και ίσως δίνω κάποια ερεθίσματα. Απ' τη στιγμή που το δημιούργησα, γρήγορα μπήκε στον "αυτόματο" και το άφησα να τρέχει με την δική του ενδελέχεια.
      Δεν είμαι ικανός να προσφέρω τίποτα ακόμη, διότι για να φτάσω σε τέτοιο σημείο, θα πρέπει να κατακτήσω μεγάλη εσωτερική ελευθερία, την οποία ακόμη δεν κατέκτησα. Αντίθετα μάλιστα θα έλεγα ότι είμαι αρκετά ιδιοτελής, αφού αντί να προσφέρω, κερδίζω πολλή γνώση μέσα από εσάς.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  3. Ανάστα ο Χριστός. ( Δεν μ αρεσει η φωτο ). Τα Σέβη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.