Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023

Πόλεις των 15 Λεπτών


Πόλεις των 15 λεπτών ή μήπως να το πούμε “όσο φτάνει το λουράκι σου”;

Η ιδέα μιας «πόλης 15 λεπτών», στην οποία οι κάτοικοι ζουν σε μικρή απόσταση με τα πόδια ή με ποδήλατο από όλες τις καθημερινές τους ανάγκες ήταν που αγκαλιάστηκαν από πολλούς δημάρχους σε όλο τον κόσμο κατά την διάρκεια της παγκόσμιας πανδημίας ως κεντρική αρχή σχεδιασμού.

Ωστόσο, υπάρχουν κίνδυνοι από την εφαρμογή ενός μοντέλου που σχεδιάστηκε στην Ευρώπη σε πολλές πόλεις της Βόρειας Αμερικής, προειδοποιούν ορισμένοι ειδικοί σε θέματα αστικών περιοχών. Η μεταφύτευση του 15λεπτου προτύπου πόλης πέρα ​​από τον Ατλαντικό θα μπορούσε να είναι «υποθετική και αποικιακή», δήλωσε ο αστικός σχεδιαστής και στοχαστής Jay Pitter από το Τορόντο στο Συνέδριο CityLab 2021, που φιλοξενείται από την Bloomberg Philanthropies και το Aspen Institute.

Επιφανειακά, αυτές οι γειτονιές των 15 λεπτών μπορεί να ακούγονται ευχάριστες και βολικές. Αλλά υπάρχει ένα πλεονέκτημα καταναγκασμού. H βασική ιδέα μιας πόλης 15 λεπτών δεν είναι στην πραγματικότητα καθόλου πόλη. Είναι ένας θύλακας – ένα γκέτο – μια υποδιαίρεση.

Στους παγκοσμιοποιητές αρέσει να παρουσιάζουν τις 15λεπτες πόλεις τους ως “για τους ανθρώπους, το περιβάλλον και το γενικότερο καλό”. Ωστόσο, ο Hopkins προειδοποιεί ότι αυτοί οι ισχυρισμοί δεν είναι παρά ένας τρόπος να ελέγχουν τους ανθρώπους. Επιπλέον, αυτοί οι περιορισμοί προέρχονται από υψηλά ιστάμενους πολιτικούς και πλούσιους θεσμούς που δεν ακολουθούν τους δικούς τους κανόνες. Και μόνο μετά τα λουκέτα του Κόβιντ κατάφερε να επικρατήσει η μέχρι πρότινος αδιανόητη ιδέα του περιορισμού των ανθρώπων στις τοπικές τους περιοχές για το γενικότερο καλό.

Από πού προήλθε λοιπόν αυτή η ιδέα της “πόλης των 15 λεπτών”;

Η απάντηση είναι: από ένα ανίερο μείγμα του Βρετανικού Εργατικού Κόμματος, της Αμερικανικής πλουτοκρατίας, των Ηνωμένων Εθνών και της Γαλλικής ακαδημαϊκής κοινότητας.

Η ιδέα της πόλης των 15 λεπτών γεννήθηκε με το “C40”. Με πρόεδρο σήμερα τον δήμαρχο του Λονδίνου Sadiq Khan, το C40 αυτοαποκαλείται “δίκτυο δημάρχων σχεδόν 100 κορυφαίων πόλεων παγκοσμίως που συνεργάζονται για την επίτευξη της επείγουσας δράσης που απαιτείται τώρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης”.

Κεντρικό ρόλο στην γέννηση του σχεδίου διαδραμάτισε ένας άλλος πρώην δήμαρχος του Λονδίνου, ο Ken Livingstone. Ο Λίβινγκστον ήταν συχνά σαφής στην ιδεολογία του κατά του αυτοκινήτου. Το 1999, λίγο πριν γίνει δήμαρχος, ο Λίβινγκστον δήλωσε χαρακτηριστικά: “Μισώ τα αυτοκίνητα. Αν αποκτήσω ποτέ ξανά εξουσία, θα τα απαγορεύσω όλα”.

Βρετανοί διαμαρτύρονται για τις πόλεις 15 λεπτών όπου θα γίνουν κρατούμενοι του κράτους

Για να πάρουν περαιτέρω τον έλεγχο των ζωών των ανθρώπων, οι παγκοσμιοποιητές προωθούν την ψευδή ιδέα ότι αυτές οι πόλεις θα «σώσουν τον πλανήτη» και θα βοηθήσουν όλη την ανθρωπότητα.

Πόλεις δεκαπέντε λεπτών ξεπροβάλλουν παντού και το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ είναι ξέφρενα ενθουσιασμένο με αυτές. Πέρυσι ανακοινώθηκε ότι το Παρίσι της Γαλλίας θα γίνει πόλη 15 λεπτών και τώρα η Βρετανική πόλη της Οξφόρδης είναι η επόμενη. Ωστόσο, οι αγανακτισμένοι Βρετανοί αντεπιτίθενται.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως στο RAIR Foundation USA, το δημοτικό συμβούλιο ανακοίνωσε ότι θα χωρίσει την Οξφόρδη σε γειτονιές 15 λεπτών ή μικρές πόλεις διάρκειας 15 λεπτών που χαρακτηρίζονται ως «πιο πράσινες, καθαρότερες και ασφαλέστερες».

Αντίθετα, δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας τρόπος για να περιορίσουν, να εξαναγκάσουν, να επιβάλουν πρόστιμα, να τιμωρήσουν, να παρακολουθήσουν και να περιορίσουν το θεμελιώδες δικαίωμα της ελεύθερης κυκλοφορίας των κατοίκων. Για παράδειγμα, οι κάτοικοι δεν επιτρέπεται να φεύγουν από την πόλη τους που διαρκεί 15 λεπτά με το αυτοκίνητο περισσότερες από τις προβλεπόμενες φορές το χρόνο. Διαφορετικά, θα επιβληθεί πρόστιμο. Επιπλέον, η κυβέρνηση θα παρακολουθεί και θα ελέγχει κάθε κίνηση μέσω των smartphone και της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου.

Κλιματικό lockdown

Η ιδέα της «πόλης των 15 λεπτών» είναι ζωτικής σημασίας για την Ατζέντα των Ηνωμένων Εθνών 2030 και την πράσινη ατζέντα τους «Net Zero». Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ προωθεί επίσης αυτή την νέα ιδέα. Η Οξφόρδη, η οποία έχει κηρύξει «κλιματική έκτακτη ανάγκη», ελπίζει ότι οι πόλεις της 15 λεπτών θα βοηθήσουν στην επίτευξη του οράματος του Συμβουλίου «Οξφόρδη καθαρού μηδενικού άνθρακα έως το 2040».

Ήδη από το 2024, η Οξφόρδη σχεδιάζει να επιβάλει «κλιματικά lockdown» στους κατοίκους για να βοηθήσει στην επίτευξη του οράματος του Συμβουλίου. Η ιδέα της «πόλης των 15 λεπτών» είναι επίσης κρίσιμη για την Ατζέντα των Ηνωμένων Εθνών 2030. Και δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ προωθεί επίσης αυτήν την ιδέα.

Η Οξφόρδη θα χωριστεί σε έξι ζώνες «για να σωθεί ο πλανήτης» από την «παγκόσμια υπερθέρμανση».

Τοποθετούνται ηλεκτρονικοί φράχτες στους δρόμους πρόσβασης για να διασφαλιστεί ότι οι κάτοικοι παραμένουν εντός της ζώνης τους. Οι κάτοικοι επιτρέπεται να εγκαταλείπουν την πόλη τους που διαρκεί 15 λεπτά το πολύ 100 φορές το χρόνο, αλλά πρέπει πρώτα να ταξινομήσουν το αυτοκίνητό τους, το οποίο θα παρακολουθείται σε όλη την πόλη μέσω έξυπνων καμερών.

Αν και η αρχική κατανομή των εισιτηρίων απόδρασης μπορεί να φαίνεται λογική σε ορισμένους, όταν το κοινό αποδεχθεί ότι το κράτος έχει το δικαίωμα να σας περιορίσει, είναι εγγυημένο ότι θα προσθέσουν επιπλέον περιορισμούς και λιγότερες άδειες για να φύγετε από την ζώνη σας. Αυτό καθιερώθηκε πολύ ξεκάθαρα και γρήγορα σε πολλά δυτικά έθνη τα τελευταία χρόνια υπό την επικεφαλίδα των περιορισμών Covid.

Διαμαρτυρίες: Οι κάτοικοι της Οξφόρδης είναι εξαγριωμένοι με τα σχέδια του δήμου να μετατρέψουν την πόλη σε ελεγχόμενες ζώνες «15 λεπτών». Τους απομάκρυνε το Συμβούλιο, το οποίο αγνόησε την δυσαρέσκειά τους.

ΜΜΕ σιωπηλά: Οι πολίτες της Οξφόρδης έχουν βγει στους δρόμους, «Τα μέσα ενημέρωσης σιωπούν, φυσικά», γράφει η Βρετανίδα δημοσιογράφος Sophie Corcoran. Παρακάλεσε τους ανθρώπους να σταθούν στο πλευρό των πολιτών της Οξφόρδης ενάντια σε αυτό το είδος ολοκληρωτισμού.

Παγκόσμιο Συνέδριο του Νταβός 2023

«Οι ελίτ του κόσμου θα πετάξουν στο Νταβός τον Ιανουάριο του 2023,  με τα ιδιωτικά τους τζετ, ενώ άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν αρχίσει να περιορίζονται σε ζώνες 15 λεπτών στις πόλεις τους και χρειάζονται άδεια για να πάνε πέρα από αυτό.», είπε η Corcoran.

Η Corcoran αναφέρεται στην διάσκεψη Globalist την επόμενη εβδομάδα στο Ελβετικό χιονοδρομικό θέρετρο του Νταβός 52 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων αναμένεται να συναντηθούν. Σχεδόν 600 διευθυντές εταιρειών έχουν επίσης προσκληθεί. Πραγματοποιούνται δημόσιες συνεδριάσεις, αλλά είναι κυρίως εκεί όπου οι Globalists κάνουν τις συμφωνίες τους στα παρασκήνια σε μυστικά παρασκήνια.

Ενώ οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αναγκάζονται να επιλέξουν μεταξύ του δείπνου ή της θέρμανσης των σπιτιών τους, οι Ελίτ θα πετάξουν στο Νταβός με τα ιδιωτικά τους αεροπλάνα, θα μείνουν σε πολυτελή ξενοδοχεία, θα φάνε ακριβό φαγητό και θα σχεδιάσουν πώς να μας περιορίσουν στις φυλακές των «15 λεπτών».

Το Ολλανδικό κόμμα Φόρουμ για την Δημοκρατία (FvD) έκανε προηγουμένως ένα αγγλόφωνο βίντεο που αποκαλύπτει την επικίνδυνη και συντριβή της ελευθερίας ατζέντα που επινοήθηκε από τους παγκοσμιοποιητές που συμμετείχαν στην ετήσια συνάντηση στο Νταβός τον περασμένο Μάιο.

Ο Hopkins αναφέρει: “Όπως και με τον Κόβιντ, όσοι αμφισβητούν την ατζέντα των Παγκοσμιοποιητών και την νέα αστυνομοκρατούμενη “φιλική προς το κλίμα” ζώνη τους θα χαρακτηριστούν “εξτρεμιστές και θεωρητικοί συνωμοσίας”. Επιπλέον, εξηγεί, το κάνουν έτσι ώστε όποιος μιλάει ενάντια στην ατζέντα “είναι ο εχθρός” που “μπορεί να προκαλέσει βλάβη και πρέπει να αστυνομευτεί και να φιμωθεί.

Τι είναι λοιπόν μια έξυπνη πόλη;

Ακριβώς όπως το «έξυπνο» στις έξυπνες συσκευές είναι πραγματικά απλώς κώδικας για συσκευές παρακολούθησης, μια «έξυπνη» πόλη είναι στην πραγματικότητα απλώς μια πόλη επιτήρησης και ελέγχου. Στην ουσία, η έξυπνη πόλη είναι η απόλυτη εφαρμογή όλων των εργαλείων της τεχνοκρατίας ενάντια στους αιχμαλώτους της. Ακόμη και ο τόνος του μάρκετινγκ τους δείχνει πόσο περιφρονούν τα ανθρώπινα όντα.

Το ICENI Bulletins περιγράφει τα κύρια χαρακτηριστικά μιας έξυπνης πόλης:

Πρέπει να είναι μια προγραμματισμένη κοινότητα, σχεδιασμένη για υψηλή απόδοση και σύντομους χρόνους διέλευσης. Πρακτικά όλα όσα θα χρειαζόταν κάποιος θα ήταν σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από το διαμέρισμά του.

Για πολλούς εργαζόμενους, η τηλεργασία μέσω του διαδικτύου θα αντικαθιστούσε τις φυσικές μετακινήσεις. Το σπίτι κάποιου θα ήταν και ο χώρος εργασίας του. Ως εκ τούτου, ο χώρος γραφείων θα αντικατασταθεί με οικιστικό χώρο και πρακτικά τα πάντα κατά την διάρκεια της μετακίνησής του – ψιλικατζίδικα, καταστήματα ρούχων, πλυντήρια, καφετέριες, εστιατόρια κ.λπ. – θα εξαλειφθούν.

Οι φυσικές υπηρεσίες και πολλές εμπορικές περιοχές θα αντικατασταθούν σε μεγάλο βαθμό με υπηρεσίες κατ’ απαίτηση και παράδοση μέσω courier, συμπεριλαμβανομένης της παράδοσης με ρομπότ με drones ή άλλα μη επανδρωμένα οχήματα.

Όλα θα ρυθμίζονται αυστηρά, με την χρήση των υπηρεσιών από τους ανθρώπους, την κατανάλωση αγαθών, την εγκληματική δραστηριότητα και άλλες συμπεριφορές να παρακολουθούνται από συνεχήπεριεκτική παρακολούθηση.

Αυτό το ίδιο σύστημα επιτήρησης θα χρησιμοποιηθεί για την αυτόματη αποστολή υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, όπως απαιτείται, με την ανίχνευση συνεχιζόμενων εγκλημάτων, ιατρικών έκτακτων περιστατικών και πυρκαγιών, χρησιμοποιώντας κάθε είδους δικτυωμένους αισθητήρες.

Οι δικτυωμένοι αισθητήρες θα χρησιμοποιηθούν επίσης για τον προσδιορισμό της χρήσης ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, μεταξύ άλλων μετρήσεων κατανάλωσης και αποβλήτων.

Εν ολίγοις λοιπόν…


Γιατί;
Ένας από τους πιο υποτιμημένους παράγοντες της τεχνοκρατίας είναι η μαζική κούρσα εξοπλισμών μεταξύ του λαού και των τεχνοκρατών. Αν οι άνθρωποι κατανοούσαν πόσο σημαντική είναι η ελευθερία που έχουν αφήσει για την επιβίωσή τους, θα την είχαν φυλάξει πολύ πιο προσεκτικά κατά την διάρκεια της σαπουνόπερας του Covid.

Τα δεδομένα από μόνα τους δεν είναι τόσο πολύτιμα, είναι η ικανότητα αξιοποίησής τους για ισχύ και έλεγχο που έχει τροφοδοτήσει την συνεχή εξάλειψη της ιδιωτικής ζωής στις ζωές των ανθρώπων. Με πολλούς τρόπους, οι άνθρωποι επιλέγουν να ανταλλάσσουν το απόρρητό τους για λόγους ευκολίας, αλλά υπάρχουν ισχυρά κίνητρα που ανατρέπουν την ζυγαριά.

Η έξυπνη πόλη διατίθεται στην αγορά για λόγους διευκόλυνσης των κατοίκων της, αλλά αυτό δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια. Οι έξυπνες πόλεις έχουν κατασκευαστεί για την αποτελεσματική παρακολούθηση και έλεγχο όλων των πτυχών της ζωής των ανθρώπων. Υπάρχουν τεράστιες προκλήσεις στην προσπάθεια παρακολούθησης και ελέγχου κάθε λεπτομέρειας στην ζωή.

Υπάρχουν μόνο δύο τρόποι για να λυθεί αυτό το πρόβλημα:

#1 Δημιουργήστε περισσότερη υπολογιστική ισχύ, αποθήκευση και εύρος ζώνης με μεγαλύτερο κόστος ενέργειας, πόρων και διαχείρισης.

#2 «Απλοποιήστε» το πρόβλημα περιορίζοντας την ελευθερία των ανθρώπων.

Υπάρχουν όρια στο πόσο μακριά μπορείτε να φτάσετε με το #1. Η διαχείριση όλο και μεγαλύτερης πολυπλοκότητας μπορεί να γίνει αδύνατη. Η ενέργεια είναι επίσης πιθανό να είναι πολύ περιορισμένη για το εγγύς μέλλον. Χρειάζεστε μόνο μια βολική πρόφαση για να βάλετε το κοινό υπό τον έλεγχό σας για να ακολουθήσετε το #2.

Δεν έχετε τον υπολογισμό για να αποθηκεύσετε και να υπολογίσετε όλους όσους παρευρίσκονται σε κοινωνικές εκδηλώσεις, επισκέπτονται την οικογένεια τους και μετακινούνται;

Απλά σταματήστε τους να κυκλοφορούν!

Δεν μπορείτε να φτιάξετε εύκολα την υποδομή για να ακούτε τους πάντες, παντού, όλη την ώρα;

Απλώς πιέστε τους σε ψηφιακές πλατφόρμες που ελέγχετε!

Δεν θέλετε πράγματα όπως η ανθρώπινη κατανόηση, το έλεος ή η φιλανθρωπία να αμβλύνουν τους σκληρούς μηχανισμούς επιβολής σας;

Απλώς χρησιμοποιήστε μηχανές για να εκτελέσετε τις εντολές.

Κουραστήκατε να λογοδοτούν οι διαχειριστές για αποφάσεις που επηρεάζουν τους ανθρώπους;

Εκτρέψτε το αυτόματο σύστημα και ισχυριστείτε ότι είναι για το μεγαλύτερο καλό.

Υπάρχουν όλων των ειδών οι «βελτιστοποιήσεις» που μπορείτε να κάνετε όταν αποφασίσετε να αποκτήσετε πλήρη έλεγχο από πάνω προς τα κάτω και να αναπτύξετε ισχυρούς μηχανισμούς για να φιμώσετε και να δυσφημίσετε οποιαδήποτε διαφωνία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι έξυπνες πόλεις θα μοιάζουν με όλες τις χειρότερες πτυχές των εταιρικών πόλεων.

Για μια έξυπνη πόλη, δεν είσαι άνθρωπος.

Δεν έχεις δικαιώματα.

Δεν μπορείς να έχεις ιδιοκτησία.

Οι δραστηριότητές σας δεν περιορίζονται από άποψη χρημάτων, αλλά από άποψη άδειας.

Όλες οι δραστηριότητές σας παρακολουθούνται συνεχώς και το σύστημα έχει την δυνατότητα να επέμβει ανά πάσα στιγμή.

Για την έξυπνη διοίκηση της πόλης, είστε ένα ζώο που κουβαλά ένα εργαλείο και σας αντιπροσωπεύει στο σύστημα. Εάν η μεταφορά του εργαλείου είναι πολύ βαριά, μπορεί να εμφυτευθεί.

Ναι, το smartphone λειτουργεί ως ψηφιακή ταυτότητα. Ο αριθμός τηλεφώνου σας ή/και το IMEI είναι αρκετά για να σας προσδιορίσει μοναδικά σε κάθε είδους καταστάσεις.

***
@Amy Mek – 2023

terrapapers


ΠΗΓΗ








28 σχόλια:

  1. Όλες οι υποδομές είναι έτοιμες και όλο το νομικό πλαίσιο ψηφισμένο και παγιωμένο.Με μια απλή αλλά θυελλώδη αύξηση του ΕΝΦΙΑ , η του φόρου μέσω του περιουσιολογίου ,μέσα σε μερικά χρόνια , οι περισσότεροι δεν θα μπορέσουν να διατηρήσουν τα ακίνητα τους και με μια αντίστοιχη αύξηση της φορολογίας των αυτοκινήτων , του κόστους ασφάλισης τους , αλλά και των τελών κυκλοφορίας των αυτοκινήτων , δεν θα μπορέσουν να δατηρήσουν ο ύ τ ε τα αυτοκίνητα τους.

    Μπορεί κάποιοι να πείτε ότι αυτά δεν γίνονται γιατί θα ξεσηκωθούν οι πάντες.Ξέρουμε ωστόσο ότι δεν θα ξεσηκωθεί κανείς , όπως δεν ξεσηκώθηκε κανείς με την δοκιμαστική εφαρμογή χουντικών και παράλογων μέτρων κατά την διάρκεια των lock down της υποτιθέμενης κορονοπανδημίας.

    Όλες αυτές οι πόλεις των 15 λεπτών δ ε ν θα έχουν θρησκευτική, εθνική,και ιστορική ταυτότητα.Θα είναι σαν μεγάλα κοινόβια και η ομοιομορφία θα είναι το χαρακτηριστικό τους.Καμμία διαφορετικότητα. Κάθε ένα από αυτά μεγάλα κοινόβια θα είναι ένα ισόπλευρο εξάγωνο και θα έχει μέγιστη διαγώνιο 1.332 μέτρα δηλαδή πλευρά 666 μέτρα για να μπορείς να το διανύσεις το πολύ σε 15 λεπτά, και θα περικλείεται από εξωτερικό τείχος πέρα από το οποίο δεν θα κινείται κανείς για να αποφευχθεί η καταστροφή του περιβάλλοντος σύμφωνα με αυτούς.

    Τα ταξίδια θα αποτελέσουν ένα π α ρ ε λ θ ό ν για την ανθρωπότητα, Οι μόνοι στους οποίους θα επιτρέπεται η μετακίνηση θα είναι όσοι χρειάζεται να μετακινηθούν για τον ανεφοδιασμό των κοινόβιων , μέσω μέσων μαζικών εμπορευματικών μεταφορών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπάρχει ήδη

    https://www.neom.com/en-us/regions/theline

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυστυχώς οι παγκόσμιοι εξουσιαστές προχωρούν την υλοποίηση των σχεδίων τους, για μια παγκοσμιοποιημένη ανθρωπότητα, με ανθρώπους δέσμιους σε πνευματικό και φυσικό περιορισμό. Ο μετανθρωπισμός έρχεται και η εκφύλιση του ανθρώπινου είδους επιχειρείται συστηματικά, ώστε οι άνθρωποι να αποδέχονται σταδιακά την φυλακή τους, πιστεύοντας ότι είναι "για το καλό τους" και τελικά να μην αντιδρούν.
    Ο κόσμος δεν αντιδρά σε καμία υποβάθμιση που δέχεται πλέον. Όσο πιο "μορφωμένος", τόσο πιο πειθήνιος στο σύστημα είναι! Φυσικά δεν υπάρχει μόρφωση σήμερα. Οι πραγματικά μορφωμένοι άνθρωποι αντιδρούν, αλλά δεν εισακούγονται γιατί είναι φιμωμένοι.
    Για παράδειγμα ο λαός στην περίπτωση της πανδημίας, προτίμησε να αφουγκραστεί γελοίες προσωπικότητες των καναλιών που δηλώνουν επιστήμονες και υπονόμευσε κορυφαίους νομπελίστες πραγματικούς επιστήμονες, οι οποίοι αντιδρούσαν στον τρόπο διαχείρισης και στον εμβολιασμό. Υιοθέτησαν τον όρο "ψεκασμένοι" που ο ίδιος ο πρωθυπουργός και οι συμπαρατρεχάμενοί του εφηύραν, για κάθε επιστήμονα που διαφωνούσε στο δικό τους ψευδοαφήγημα. Σήμερα που αποδεικνύεται η εγκληματική απάτη του εμβολίου, συνεχίζουν να λοιδορούν τους "ψεκασμένους" που έλεγαν αλήθειες, διότι δεν μπορούν να δεχτούν το λάθος τους. Η τυφλή εμπιστοσύνη στο σύστημα, θολώνει την κρίση και μηδενίζει κάθε ελπίδα για αντίσταση στα απάνθρωπα σχέδια της παγκόσμιας ελίτ.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό να διασπείρουμε την αντι-πληροφόρηση, δηλαδή να προσβάλλουμε αφενός την προπαγάνδα του συστήματος (ότι όλα γίνονται για το καλό μας) και αφετέρου να αποκαλύπτουμε την αλήθεια, για την συνομωσία εναντίον της ανθρωπότητας.
    Όσο ακόμη δεν έχει φιμωθεί πλήρως το διαδίκτυο και η πληροφορία διακινείται ελεύθερα, θα πρέπει να υπάρχει ο αντίλογος και ο αφυπνιστικός λόγος.
    Το σύστημα βέβαια ξέρει πως να αμυνθεί στην αποκάλυψη της αλήθειας.
    Μέσα στο διαδίκτυο προωθεί την παραπληροφόρηση και την υπερπληροφόρηση, κάνοντας δυσδιάκριτη την αλήθεια που θέλουν κρυφή.
    Σε κάθε περίπτωση όμως, η αλήθεια που θέλουν κρυμμένη, θα πρέπει να υπάρχει, να καταγράφεται και να διαδίδεται για όποιον την αναζητά, έχοντας κρίση και ικανότητα διάκρισης.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λύκιε, παρατηρώ ότι και συ, όπως και πολλοί άλλοι, δυσκολεύεσαι να αποδεχτείς το γεγονός ότι γεννήθηκες σ' αυτήν την εποχή για να ζήσεις αυτή την παρακμή... δεν υπάρχει γυρισμός... δεν λέω να μην κάνουμε τίποτα, αλλά θα δεις ότι όταν αποδεχτείς αυτή την αλήθεια, όταν την αφήσεις να σε διαπεράσει, θα καταλάβεις ότι δεν είναι και τόσο σημαντικό να χτυπιέσαι νυχθημερόν για να εξαπλώσεις στα πέρατα του πλανήτη την αλήθεια... ούτε εσένα χρειάζεται η αλήθεια, ούτε εμένα, ούτε κανέναν, είναι παντού, καλπάζει ελεύθερη παντού και δεν χρειάζεται υποστηρικτές ούτε νταβατζήδες ούτε συνηγόρους... όποιος θέλει και μπορεί να τη δει και να την ακούσει, θα το κάνει... οι υπόλοιποι που δεν θέλουν και δεν μπορούν, και 333 κλώνους δικούς σου να φτιάξεις για να την υποστηρίζεις, δεν θα το κάνουν στον αιώνα τον άπαντα... μεγάλωσες κι ακόμη δεν κατάλαβες τίποτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Αίγα, γεννηθήκαμε σε αυτή την εποχή για να ζήσουμε αυτή την παρακμή και να δοκιμαστούμε. Αυτό οφείλουμε να το γνωρίζουμε και να το αποδεχόμαστε.
      Ωστόσο ο καθένας έχει και την δική του ενδελέχεια, ας την πούμε και προορισμό ή αποστολή, αναλόγως του επιπέδου συνειδητότητας που έχει κατακτήσει.
      Άλλοι έχουν παθητικό ρόλο και άλλοι δυναμικό.
      Η αλήθεια δεν καλπάζει παντού και δεν είναι ελεύθερη, τουλάχιστον στο επίπεδο του κόσμου των μορφών και των συναισθημάτων. Στους ανώτερους νοητικούς κόσμους η αλήθεια είναι ελεύθερη, αλλά δεν μας ενδιαφέρει τι γίνεται εκεί.
      Σε αυτό τον κόσμο, η αλήθεια και το ψέμα παίζουν ένα γαϊτανάκι μέσα στα μυαλά των κοπαδοποιημένων ανθρώπων. Και αυτοί που την ελέγχουν είναι οι ελίτ εξουσιαστές.
      Η αλήθεια έχει τους δικούς της φορείς, αλλά όπως λες την ακούν μόνο όσοι μπορούν και θέλουν. Ακόμη και γι αυτούς όμως, η αλήθεια πρέπει να εκ-δηλώνεται και να μην αφήνεται κρυμμένη πίσω απ' το πέπλο του σκότους.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. μα δεν υπάρχει κάτι κρυφό! ούτε κάτι που πρέπει να αποσυμβολιστεί... δεν υπάρχουν κρυφές και σκοτεινές δολοπλοκίες, είναι όλα εμφανέστατα... για την ακρίβεια είναι τόσο εμφανή, τόσο λουσμένα από εκτυφλωτική ευκρίνεια και διαύγεια και αυτό είναι μάλλον που θαμπώνει τους περισσότερους που ψάχνουν δήθεν να βγάλουν στο "φως" τα κρυφά σχέδια της ελίτ... ούτε κάτι καινούριο υπάρχει, ό,τι γίνεται γίνεται εδώ και χιλιάδες χρόνια, ο τρόπος αλλάζει αλλά η ουσία είναι ίδια... εσένα Λύκιε αλήθεια, ποια θεωρείς ότι είναι η αποστολή σου; θέλω σπέσιαλ απάντηση ε, κανόνισε... μην αρχίσεις πάλι αυτά τα προβλέψιμα ξενέρωτα ντεμέκ ταπεινά, σε θέλω βάρβαρα ειλικρινή...

      Διαγραφή
    3. Δεν έχεις παρά να κοιτάξεις τους γύρω σου, για να καταλάβεις ότι όχι μόνο δεν βλέπουν τα προφανή, αλλά τους τρομάζει η ιδέα ότι μπορεί τα πράγματα να μην είναι έτσι όπως τους τα έδωσαν και τα πίστεψαν. Ναι, αυτό γίνεται για χιλιάδες χρόνια, αν και ο τρόπος αλλάζει με τις εποχές.
      Όσο για μένα, δεν ξέρω ποια είναι η αποστολή μου. Απλά κινούμαι από εσωτερικά ελατήρια και αφήνομαι στον εσωτερικό μου οδηγό να με κατευθύνει. Στον επίλογο που θα κάνω τον απολογισμό, ίσως να μάθω ποιά ήταν η αποστολή μου.
      Πες μου τώρα κι εσύ, ποιά αποστολή έχεις αναλάβει.
      Και δεν θέλω υπεκφυγές, ούτε επιτήδειο ξεγλίστρημα...
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    4. ε, κανά δίωρο ακόμη το ήθελες για να τη χωνέψεις τη σκορδαλιά... βεβαίως, η προφάνεια των γεγονότων δεν τεκμαίρεται από τη δυνατότητα των πλείστων να την αντιληφθούν... στο ξαναλέω, το πρόβλημα δεν είναι η ικανότητα κάποιων να κρύβουν, αλλά η ικανότητα να τυφλώνουν με έντονη ευκρίνεια... μάλιστα έχω καταλήξει στο ότι αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα όπλα των "μαύρων", λούζουν με φως τη διαστροφή τους, κάνουν χρήση κάποιων όψεων του φωτός με στόχο την τύφλωση και το κάνουν και πολύ καλά... θινκ αμπάουτ ιτ... για αποστολή μίλησες εσύ όχι εγώ... δεν θεωρώ ότι έχω αποστολή, έχω σκοπό και αυτός ήταν και θα είναι πάντα ένας και συγκεκριμένος: η αποδέσμευση μου από τον τροχό της επαναγέννησης.

      Διαγραφή
    5. Το πρόβλημα είναι και αυτοί που κρύβουν, αλλά και αυτοί που τυφλώνουν με το φως, όπως τους περιγράφεις. Ας εστιάσουμε στους δεύτερους λοιπόν.
      Δώσε ένα παράδειγμα με το οποίο θα μπορούσαμε να δούμε αυτό που λες και να το αναλύσουμε μαζί.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    6. για να είμαι ειλικρινής, αυτά που ανέφερα περί χειρισμού των όψεων του φωτός και της σκιάς, θεωρώ ότι δεν αφορούν τον μέσο άνθρωπο, αφορούν μάλλον κάποιους που έχουνε ανεβεί κάποια εξελικτικά σκαλιά παραπάνω και η αντίληψη τους περί του εν λόγω δίπολου αλλαζει και κει είναι που γίνονται διάφορα περίεργα και καλά και κακά... κατά την άποψη μου για τη χειραγώγηση της μάζας δεν χρειάζονται και πολλά πολλά, ούτε δολοπλοκίες ούτε συνομωσίες ούτε τίποτα... αυτά θα είχαν νόημα σε εξελιγμένες κοινωνίες... οι περισσότεροι άνθρωποι δεν σκέφτονται τα βασικά, το μυαλό τους είναι χαμηλών στροφών και απλώς μια μικρότερη μερίδα λόγω τυχαιότητας, γονιδίων ή στατιστικής [δεν έχω καταλήξει ακόμη] βρίσκονται λίγο παραπάνω και κρατούν τις ισορροπίες, αλλά δεν μπορούν να αλλάξουν αυτό που γίνεται, γιατί ό,τι γίνεται με τη μάζα γίνεται ΠΑΝΤΑ μέσω επιβολής, που σημαίνει ότι το καλύτερο κοινωνικοπολιτικό σύστημα να φέρεις, αναπόφευκτα θα καταλήξει σε ολοκληρωτισμό, γιατί οι νόες της πλειοψηφίας δεν είναι έτοιμες για απολύτως τίποτα...αυτη είναι η κατάσταση σ' αυτό το πεδίο εδώ κάτω και η αποδοχή της δεν σημαίνει ήττα, αντιθέτως... πραγματικά θεωρώ χάσιμο χρόνου το να προσπαθεί κανείς να αλλάξει αυτό που συμβαίνει, ο χρόνος θα πρεπει να χρησιμοποιείται για την αυτοβελτίωση και αυτοεξέλιξη, ώστε να ανεβαίνουν σιγά σιγά τα στατιστικά ποσοστά των άκρων πάνω στη συνειδησιακή κλίμακα και αυτό θεωρώ ότι είναι το χρέος καθενός που βρίσκεται λίγο παραπάνω από τον μέσο όρο, όλα τα υπόλοιπα άνευ ουσίας ανευ σημασίας...

      Διαγραφή
    7. Αυτό ακριβώς προσφέρουμε εδώ αγαπητέ Ουσπένσκι, ε συγγνώμη αγαπητή μου Αίγα!
      Δίνουμε το ερέθισμα για αυτεπίγνωση, αλλά και επίγνωση του πως παίζεται το παιχνίδι της εξουσίας, ώστε να αφυπνιστεί το πρόβατο και να ξεκόψει απ' το κοπάδι. Για όσους είναι έτοιμοι και μπορούν να ακούν βεβαίως. Οι υπόλοιποι του κοπαδιού, απλώς μειδιάζουν με αυτές τις πληροφορίες. Απ' την άλλη, μας ενδιαφέρει και η ποιότητα των εξουσιαστών που κατευθύνουν τον κόσμο. Αν αυτή ελεγχθεί, οι αποφάσεις τους θα είναι περισσότερο ωφέλιμες για τον κόσμο, έστω και αν ασκούν την εξουσία τους με ολοκληρωτισμό.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    8. εσένα Λύκιε αυτού του είδους η πληροφόρηση σε πηγαίνει μακρύτερα; στο επίπεδο που βρίσκεσαι εξελικτικά και συνειδησιακά εννοώ... μπορεί να λανθάνω, αλλά κάτι μου λέει πως όχι, τα ξέρεις ήδη όλα αυτά κι απλά τα ανακυκλώνεις... φέτος που έφτασα αισίως τα 45, παρατήρησα συν τοις άλλοις, ότι οι άνθρωποι που γνωρίζω και συναναστρέφομαι και οι οποίοι βρίσκονται στο ηλικιακό φάσμα από 40-65, σχεδόν όλοι τους είναι στάσιμοι εξελικτικά εδώ και χρόνια... ίσως 1-2 το πολύ να έχουν σταθερή εξέλιξη με γεωμετρική πρόοδο, οι περισσότεροι κάνανε κάποια στιγμή κάποιες υπερβάσεις, κάποιες συνειδητοποιήσεις και μετά αυτό ήτανε, είτε μείνανε εκεί στάσιμοι αναπαράγωντας επί μονίμου βάσεως τα ίδια και τα ίδια, είτε κάποιοι άλλοι κάναν και βήματα προς τα πίσω, ιδίως όσοι κάνανε οικογένεια... πού νομίζεις ότι οφείλεται αυτό;

      Διαγραφή
    9. Αγαπητή μου Αίγα, η πληροφόρηση δεν αποτελεί αποκλειστικό εργαλείο για την αυτοεξέλιξη του ανθρώπου, αλλά είναι ένα απ' τα πολλά που χρειάζεται για αυτό τον σκοπό. Χωρίς προσλαμβάνουσες πληροφορίες και βιώματα, δεν αποκτάται η γνώση.
      Βέβαια το πως κανείς αξιοποιεί αυτά τα εργαλεία, είναι μια ατομική υπόθεση.
      Εγώ δεν θα έβαζα την πνευματική εξέλιξη του ανθρώπου, σε στατιστικές αναλύσεις και σε γενικούς κανόνες. Είναι πολύ ξεχωριστή η κάθε περίπτωση και δεν προσφέρεται για γενικό τσουβάλιασμα.
      Η ατομική εξελίξη, δεν εμπίπτει σε συγκεκριμένους κανόνες τους οποίους οφείλει να τηρήσει. Μπορεί κανείς να μείνει στάσιμος για κάποιο χρόνο ή ακόμη και να υποτροπιάσει ή να κάνει εξελικτικό άλμα (σπάνιο αλλά έχει συμβεί).
      Επίσης η ενδελέχεια του καθενός, είναι και αυτή συγκεκριμένη για κάθε κύκλο ενσάρκωσης.
      Η δημιουργία οικογένειας, μπορεί φαινομενικά να περιορίζει την εξελικτική πορεία διότι είναι μια ενεργοβόρος κατάσταση, ωστόσο προσφέρει ένα πλήθος βιωματικών εμπειριών, που επίσης αξιοποιείται για την αυτεπίγνωση, είτε αυτή γίνεται συνειδητά είτε ασυνείδητα.

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    10. αναρωτιέμαι [και δεν είναι η πρώτη φορα...] για ποιον λόγο είσαι πάντα τόσο διστακτικός να απαντήσεις ξεκάθαρα όταν σου κάνω ευθεία ερώτηση για σενα... η πλάκα είναι ότι γνωρίζω ήδη την απάντηση: δεν έχεις εξελιχθεί ούτε και εσύ εδώ και χρόνια, έχεις φτάσει σε ένα πικ και έχεις μείνει εκεί ανακυκλώνοντας και αναπαράγοντας τα ίδια και τα ίδια, ατάκες, λέξεις, συμπεριφορές, συνήθειες κλπ. εγώ λοιπόν τη βάζω την πνευματική εξέλιξη σε στατιστικές αναλύσεις, όταν αυτή αφορά ανθρώπους που γνωρίζω αρκετά καλά... τώρα εσύ δεν συγκαταλέγεσαι φυσικά σε εκείνους που γνωρίζω καλά, αλλά το μοτίβο σου είναι πανομοιότυπο με αρκετούς... οφείλω βέβαια να πω ότι μια βασική διαφορά σου από κείνους που λέω, είναι ότι το μυαλό σου δεν φαίνεται να φυραίνει, να εκφυλίζεται όσο μεγαλώνεις ηλικιακά, σε όλους όσους γνωρίζω σχεδόν ανεξαιρέτως η εγκεφαλική τους δραστηριότητα πέφτει συνεχώς, σα να γερνάνε τα κύταρα τους και να μην αντικαθιστώνται από νέα... για να καταλάβεις δλδ αν τα 3/4 αυτών που λέω παρουσιάσει άνοια σε μερικά χρόνια, δε θα μου φανεί καθόλου περίεργο...

      Διαγραφή
    11. Ο λόγος που δεν σου απαντώ στην προσωπική ερώτηση, είναι ότι αφενός δεν μου αρέσει να αναφέρομαι στον εαυτό μου δημόσια και δεύτερον διότι δεν αφορά και δεν ενδιαφέρει κανέναν.
      Δεν έχει σημασία τι κάνω εγώ και αν θεωρώ ότι εξελίσσομαι ή όχι. Αυτό είναι καθαρά προσωπική υπόθεση και δεν την μοιράζομαι δημοσίως.
      Όπως βλέπεις, ποτέ δεν προσωποποιώ και πάντα αναφέρομαι στο σύνολο των ανθρώπων. Ο καθένας εισπράττει με τον δικό του τρόπο τις πληροφορίες και τις προσαρμόζει σύμφωνα με τα δικά του σημεία αναφοράς.
      Πάντως είναι φυσιολογική η νοητική φθορά με το πέρασμα του χρόνου. Χρειάζεται νοητική εγρήγορση για να διατηρεί κάνεις ακμαία την διάνοιά του. Οι σκεπτόμενοι άνθρωποι, παράγουν διανοητικό έργο μέχρι το βαθύ τους γήρας.
      Πάντως δεν έχω φτάσει ακόμη στην ηλικία που θα πρέπει να ανησυχώ...
      Μεσήλικας είμαι ακόμη!

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    12. ναι αυτό λέω, φοβάσαι να εκτεθείς ακόμη και με μάσκα όταν είσαι... τι ακριβώς είναι αυτό που φοβάσαι αλήθεια; μην και φανούν τα αδύναμα σημεία σου; κι αν φανούν δλδ τί θα γίνει; έχουν ήδη φανεί, ο στρουθοκαμηλισμός δεν σε σώζει, κάποιος πρέπει να σου το πει κάποια στιγμή...και όχι η φθορά σε ανθρώπους 40-50 χρονών σε τέτοιο βαθμό που λέω δεν είναι φυσιολογική...

      Διαγραφή
    13. Ούτε φοβάμαι κάτι, ούτε πρόκειται να ενδώσω στις επίμονες πιέσεις σου, εφόσον εξήγησα τον λόγο.
      Δεν ξέρω γιατί ενδιαφέρεσαι τόσο εμμονικά για μένα προσωπικά. Σε ενδιαφέρουν οι ιδέες που διακινούνται εδώ ή τα πρόσωπα;
      Αντιλαμβάνομαι ότι σε ενδιαφέρει το δεύτερο. Ωστόσο αυτός ο χώρος δεν φτιάχτηκε για αυτό τον σκοπό.
      Ιδίως σε ότι με αφορά ως δημιουργό και διαχειριστή του ΚΔ, η δημόσια εικόνα μου ελέγχεται από εμένα. Μην επιμένεις λοιπόν και δεν χρειάζεται να κάνεις μαντεψιές για το τι και ποιός μπορεί να είμαι, που ...δεν το δείχνω!
      Άντε να δω πως θα σωθώ από σένα, αφού δεν με σώζει ούτε ο στρουθοκαμηλισμός! Χαχαχα!

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  6. "Αίξ"

    Ποιος ήταν και που αναφέρεται,μετά απλά συνδέστε τα κομμάτια του παζλ...

    Τέμπη, Απόλλων, Πύθων. - Μαρία Μαραγκού

    https://www.youtube.com/watch?v=5nnc7dP7Ovc

    ΛΕΩΝΟΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. για να μην υπάρχει και καμία παρεξήγησις, όχι δεν έχω σχέση με το αίξ που αναφέρεται στον μύθο, εγώ είμαι μια απλή κατσίκα... υποτίθεται κιόλας ότι το αίξ του μύθου είναι αρσενικού γένους... το αναφέρω απλώς για να μην δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις...

      Διαγραφή
  7. Είχα σχολιάσει κατά το παρελθόν εδώ πέρα, παρόλο που διαφωνώ σε πολλά με τον Λύκιο. Όμως στην περίπτωση αυτή έχει δίκιο! Το πρόβλημα δεν είναι η υπερπληροφόρηση, αλλά το ότι δεν γίνεται από περισσότερα άτομα για να μπορέσει να τα πληροφορηθεί περισσότερος κόσμος. Για παράδειγμα το άρθρο αυτό για τις πόλεις των 15 λεπτών αν δεν το αναρτούσε ο Λύκιος, δεν θα μπορούσαν να το πληροφορηθούν όσοι τον διαβάζουν. Επειδή το βρήκα μετά και σε κανά δυο τρία σάιτ, αυτό δεν σημαίνει ότι ο κόσμος έχει τον ελεύθερο χρόνο να διαβάζει χιλιάδες ιστολόγια κάθε μέρα για να πέσει τυχαία σε ένα τέτοιο άρθρο. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι κάθε ιστολόγιο έχει τους αναγνώστες του και όση υπερπληροφόρηση και να υπάρχει, μπορεί κάποιος να μάθει αυτά που ψάχνει μόνο από συγκεκριμένα ιστολόγια που διαβάζει. Άρα δεν είναι χάσιμο χρόνου η δημοσίευση τέτοιων πληροφοριών, γιατί δεν μπορεί να ξἐρει ο κάθε Λύκιος από πριν ποιοι είναι αυτοί που τον διαβάζουν. Μπορεί κάποιοι άλλοι να διαβάζουν άλλα ιστολόγια στον ελεύθερο χρόνο τους και παρότι ψάχνονται να μάθουν τι συμβαίνει, εκείνα να μην έχουν δημοσιεύσει ακόμα αυτά που πληροφόρησε ο Λύκιος σε αυτό το άρθρο.

    Να δώσω και ένα τελευταίο παράδειγμα. Καθηγητής που έκανε μαθήματα πράσινης ανάπτυξης και κλιματικής αλλαγής, αγνοούσε τον Σβαμπ της Μεγάλης Επανεκκίνησης! Τί είναι αυτό το Σβαμπ που όλο αναφέρεις ρωτάει, λες και νόμιζε ότι του μιλάνε για αυτοκίνητο, παρόλο που προπαγάνδιζε τις ιδέες του! Συνεπώς καλά κάνει ο Λύκιος και δημοσιεύει τέτοια άρθρα, αφού και υπερπληροφόρηση να μην υπήρχε, πάλι αυτός που δεν ενδιαφέρεται να μάθει δεν θα διάβαζε τις πληροφορίες αυτές ακόμα και αν τις έριχνες κάτω από την πόρτα του σπιτιού του. Δεν απευθυνόμαστε σε τέτοιο κόσμο. Εμάς μας ενδιαφέρει να καλύψουμε τις ελλειπείς γνώσεις όσων ψάχνονται ώστε και εκείνοι με τη σειρά τους να τις διαδώσουν στο δικό τους περίγυρο και μετά βλέπουμε το αποτέλεσμα. Όπως ακριβώς συνέβη δηλαδή και με την εναλλακτική ενημέρωση που υπήρξε την εποχή του Κορωνοϊού από τον έναν στον άλλον στο διαδίκτυο και έτσι ένα 25% του κόσμου δεν υποτάχτηκε και χάλασαν προσωρινά τα παγκοσμιοποιητικά σχέδια που πάτησαν πάνω σε αυτή την πανδημία.

    - ένας φασιστάκος αποκρυφιστής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. χμμ για να δω τι θελω .
    θελω η δουλεια μου να ειναι κοντα στο σπιτι μου για να μην ταλαιπωρουμαι καθε πρωι απο την κινηση .το σπιτι μου να ειναι κοντα στο σχολειο για να προλαβαινω το πρωι να παω τα παιδια μου .να υπαρχει κοντα καποιο μαρκετ για να κανω τα ψωνια μου χωρις ταλαιπωρια .να υπαρχει κοντα πλατεια ,παιδικη να παιζουν τα παιδια και ο σκυλος .η επικοινωνια με τους φιλους μεσω social.
    και εναν courier το πρωι να μου φερνει τον καφε .(ποιος καθεται πρωι πρωι να καθαριζει καφετεριες ).για ταξιδια δεν το συζητω τρεις φορες ο χρονο χριστουγεννα .πασχα ,καλοκαιρι και αυτα με δυσκολια (με τη βενζινη στα 1,90 δυσκολα ).οι ανθρωποι εν ολιγοις φροντιζουν για το καλο μου ,μου δινουν αυτα που θελω και γω γκρινιαζω οτι χανω την ελευθερια μου που ποτε δεν ειχα .γιατι ολα μου τα χρονια για αυτα τα παραπανω πασχιζω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σκοπός είναι να έχουμε ελευθερία επιλογών και ας επιλέγουμε την φυλακή μας. Είναι πολύ σημαντικό να επιλέγεις εσύ, επειδή εσύ το θέλεις, να τα έχεις όλα βολικά και κοντά σου. Αν αλλάξεις γνώμη και θελήσεις να απομακρύνεσαι, πρέπει να είσαι ελεύθερος να το κάνεις.
      Πρέπει δηλαδή να μπορούμε να ζούμε στην φυλακή μας, αλλά η πόρτα να είναι ανοιχτή.
      Η φυλάκιση να είναι εκούσια και όχι ακούσια.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Καλό το τρολάρισμα, αλλά μπορώ να σε τρολάρω και εγώ: Και στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης που υποστηρίζω ιδεολογικά σαν φασιστάκος που είμαι, πάλι θα τα είχες όλα στα πόδια σου! Εκείνα γιατί να σε ενοχλούνε, αλλά όχι αυτά των 15 λεπτών πόλεων; Θα σου πω εγώ: Γιατί αν εκείνα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν ήταν ναζιστικά, αλλά κομμουνιστικά σαν της σημερινής Κίνας ή Μασονικά, νεοταξίτικα πες τα όπως θέλεις, θα έλεγες καλά κάνουν και υπάρχουν επειδή θα συμφωνούσες με τη συγκεκριμένη ιδεολογία τους! Όπως ακριβώς έκανε δηλαδή και μια μερίδα κόσμου που ζητούσε ακόμη πιο αυστηρά μέτρα προς τους ανεμβολίαστους για τον Κορωνοϊό από αυτά που πήρε η κυβέρνηση! Αν όμως ήταν αντίθετα τα πράγματα και εμείς οι ψεκασμένοι ακροδεξιοί παίρναμε περιοριστικά μέτρα κοινωνικού αποκλεισμού ας πούμε σε όσους δεν υποτάσσονταν στα δικά μας Ορθόδοξα δόγματα ή σε βασιλιάδες μας, τότε ο ίδιος αυτός κόσμος θα ξεσηκώνονταν ζητώντας ελευθερία! Άρα πολύ σωστά σου απάντησε ο Λύκιος και θα συμπληρώσω λέγοντας ότι δεν υπάρχει ελευθερία χωρίς ελευθερία επιλογής! Αν δεν γουστάρει κάποιος την κοινωνία ενός φασίστα σαν και εμένα ας πούμε, μπορεί να πάει να ζήσει σε άλλη χώρα όπως ήδη έκανε αυτοεξόριστος την εποχή της Χούντας. Αν εγώ όμως δεν γουστάρω την κοινωνία μιας Παγκόσμιας Διακυβέρνησης, θα πρέπει να ψάξω να βρω διαστημόπλοιο για να πάω σε άλλον πλανήτη! Να σου θυμίσω επίσης τι λέγανε για εμάς τους ανεμβολίαστους τον καιρό του Κορωνοϊού, δηλαδή ποια ''εναλλακτική'' λύση έδιναν σε εμάς τους διαφωνούντες: Αν δεν θέλετε, να πάτε να ζήσετε στα βουνά! Ελπίζω να κατάλαβες τη διαφορά σε αυτά που έγραψες εσύ και σε αυτά που σου έγραψε ο Λύκιος και συμπλήρωσα εγώ.

      - ένας φασιστάκος αποκρυφιστής

      Διαγραφή
    3. Κατ αρχας να διευκρινησω ότι το σχολιο μου ηταν περισσοτερο αυτοσαρκαστικο,θελοντας να δειξω το τραγελαφικο της καταστασης μας .αυτα επιζητουμε ως ανθρωποι ,τουλαχιστον η πλειοψηφια , και αυτά μας προσφερουν.
      οσον αφορα τις επιλογες το εχω ξαναπει στο παρελθον και θα το ξαναπω ,όταν επιλεξεις να ζεις μεσα σε ένα συνολο, ειτε οικογενεια είναι αυτό, η φυλη ,ειτε κρατος ,ειτε κομμα ,ειτε ομαδα εισαι υποχρεωμενος να ακολουθεις τους κανονες του συνολου . οι επιλογες σου περιοριζονται αυτοματα.
      Οσον αφορα δε εσας τους ψεκασμενους ακροδεξιους όπως αυτοαποκαλειστε , η τους ψεκασμενους νεοδημοκρατες ,η συριζαιους ,η οπαδους ομαδων θρησκειων , παραθρησκευτικων , φιλοζωικων και λοιπων οργανωσεων νομιζω ότι δεν εχετε καταλαβει που ζειτε .και το κυριωτερο που δεν εχετε αντιληφθει είναι το ότι ο καθενας εχει δικαιωμα υπαρξης αρκει μα μην παραβιαζει τα δικαιωματα των αλλων .
      το προβλημα ξεκιναει από το ότι ολοι εσεις προσπαθειτε να επιβαλλετε τις αποψεις σας στους αλλους με τον ιδιο φασιστικο τροπο .
      ολοι εισαστε ιδιοι ,δεν διαφερετε σε τιποτα .
      ολοι θελετε να μας σωσετε σε εισαγωγικα με το δικο σας τροπο .
      η μονη διαφορα που εντοπιζω είναι ότι δεν διαθετετε ολοι τα ιδια οπλα

      Διαγραφή
    4. Όταν επιλέγουμε να ενταχθούμε σε μια ομάδα, αποδεχόμαστε τους κανόνες της (δόγμα) και συμμορφωνόμαστε με αυτούς.
      Ωστόσο παραμένει δική μας επιλογή να ενταχθούμε στην ομάδα. Πάντα πρέπει να έχουμε την δυνατότητα να επιλέξουμε κάτι άλλο ή να αποχωρήσουμε ή να αυτονομηθούμε αν το επιθυμήσουμε.
      Βέβαια κατά κανόνα οι επιλογές μας έχουν κάποιο τίμημα, το οποίο θα πρέπει να γνωρίζουμε και να αποδεχόμαστε. Αν δεν το αποδεχόμαστε, τότε θέτουμε εκουσίως τον εαυτό μας, δέσμιο σε μια φυλακή.
      Ο φανατισμός, ο δογματισμός, η πόλωση, η ιδεολογία, είναι τα δεσμά που αποδεχόμαστε μαζί με την επιλογή μας.
      Όλα αυτά όμως, είναι μέσα στο πλαίσιο της ελευθερίας των επιλογών μας, μέσα στην σφαίρα των δεδομένων που υπάρχουν διαθέσιμα. Η απόλυτη ελευθερία όμως, είναι εντελώς έξω από οποιαδήποτε πλαίσιο και γι αυτό είναι εφικτή μόνο από ανθρώπους που έχουν αποκτήσει πλήρη πνευματική ελευθερία, πλήρη εξουσία του υλικού και του ψυχικού τους σώματος και έχουν απαλλαχθεί από κάθε ανθρώπινο πάθος. Για όλους τους υπόλοιπους θνητούς, η ελευθερία είναι πάντοτε σχετική και την κατακτούν κλιμακούμενα.

      ΛΥΚΙΟΣ

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμε, επειδή είμαι παλιά καραβάνα στο διαδικτυακό χώρο και δεν τρώω το ελευθεριακό παραμύθι των Μασονικών και όχι μόνο στοών, θα στο πω πιο ξεκάθαρα: Δεν είναι το ίδιο πράγμα μια εθνική ιδεολογία με μια παγκοσμιοποιημένη σαν των αριστεριστών, της Μασονίας κ.λ.π. Η πρώτη σαν εθνική αφορά συγκεκριμένο εδαφικό χώρο και μόνο. Έναν ακροδεξιό φασίστα τον ενδιαφέρει η πατρίδα του και καμιά άλλη, για αυτό είναι εθνικιστής και όχι διεθνιστής! Απεναντίας, μια διεθνιστική ιδεολογία σαν των αριστεριστών, της Μασονίας και πάσης φύσεως παγκοσμιοποιητών αφορά όλες τις πατρίδες για να μιλάμε για κάτι το παγκόσμιο ή διεθνιστικό. Συνεπώς στην πρώτη περίπτωση μπορεί κάποιος ελεύθερα να επιλέξει να ζήσει σε μια διαφορετική πατρίδα αν αισθανθεί ότι καταπιέζεται στη δική του από τον δικό μου φασισμό που τον καταπιέζει. Στη δεύτερη περίπτωση όμως δεν υπάρχει καμιά ελευθερία επιλογής διαφορετικού τρόπου ζωής, γιατί σε όλο τον πλανήτη θα επικρατεί με φασιστικό τρόπο ένας ίδιος τρόπος ζωής, μας αρέσει δεν μας αρέσει, όπως ακριβώς προσπάθησε να επιβληθεί αυτό την εποχή του Κορωνοϊού με κοινωνικούς αποκλεισμούς ανεμβολίαστων σαν εμένα. Μάντεψε τώρα: Αυτοί που αντιστάθηκαν σε τέτοιους διαχωρισμούς και περιορισμούς, δεν ήταν κανένας αριστεριστής, αναρχικός, Μασόνος και κάθε άλλος υπέρμαχος της ελευθερίας με την οποία μας ζάλιζε χρόνια πριν στο διαδίκτυο, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία όλων αυτών των δογματικών που αφορούν θρησκεία και εθνικισμό! Είδες πως πέφτουν οι μάσκες της (ψευτο)ελευθερίας-(ψευτο)ισότητας-(ψευτο)αδελφότητας των Στοών; Ούτε μια ανακοίνωση δεν βγάλανε στα Μασονικά τους ιστολόγια ενάντια σε μια τέτοια ανελεύθερη κατάσταση όλοι αυτοί οι υπέρμαχοι της ελευθερίας! Άστο μην το κουράζουμε άλλο γιατί γεμίσαμε από μάσκες για πολλές αποκριές ακόμα.

      - ένας φασιστάκος αποκρυφιστής

      Διαγραφή
  9. απο τη στιγμη που ο ανθρωπος παρατησε την ζωη στο χωριο( σε εισαγωγικα) οπου ηταν αυτοσυντηρητος και αποφασισε να ζησει σε αυτες τις πολεις τερατα εχασε την ελευθερια του .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.