Τρίτη 20 Απριλίου 2021

H ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΑΤΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ (Ρόμπερτ Νατζέμυ)


 

107 σχόλια:

  1. Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω για ποιον λόγο άνθρωποι σαν τον κύριο στο βίντεο, μπαίνουν στον κόπο να εμφανίζονται δημόσια και να μην λένε απολύτως τίποτε δικό τους, παρά να αναμασάνε διδασκαλίες που έχουν ήδη δοθεί από άλλους και μάλιστα με τον ορθό τρόπο και λόγο. Γιατί πολύ απλά δεν παραπέμπουν τον κόσμο σ' αυτούς; Δεν αμφιβάλλω καθόλου ότι ο συγκεκριμένος κύριος έχει τις καλύτερες προθέσεις και μπορεί να είναι κι ένας πάρα πολύ καλός άνθρωπος, αλλά καταρχίν δεν έχει αιθερική πανοπλία, η αύρα του είναι ασθενική. Κατα δεύτερον, ο λόγος του και η ματιά του δεν είναι διαποτισμένα από εσωτερικό πυρ, δεν υπάρχουν σπινθήρες στο βλέμμα και στο στόμα του κι αυτό είναι το ενδεικτικότερο κομμάτι για να αναγνωριστεί ένας πραγματικός δάσκαλος! Ο κύριος αυτός δεν είναι δάσκαλος.Και είναι πολύ σημαντικό οποιοσδήποτε βρίσκεται σε κάποιο πνευματικό μονοπάτι, να γνωρίσει πρώτιστα στο τι μπορεί να κάνει και για τι είναι φτιαγμένος να γίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Ρόμπερτ Νατζέμυ, είναι ένας πνευματικός άνθρωπος ταγμένος στη προσφορά στον συνάνθρωπο.
    Δεν είναι μόνο κομιστής της ανθρώπινης φιλοσοφίας και του εσωτερισμού, αλλά τα παραδίδει μέσα από τον δικό του βιωματικό και ιδιαίτερο τρόπο, προσπαθόντας να εκλαϊκεύσει δύσκολες έννοιες και να τις προσδώσει στους ακροατές του, με απλό και βιωματικό τρόπο. Διακρίνεται για το πρακτικό μέρος των διδασκαλιών του και την αποδοχή του από μεγάλη μερίδα ανθρώπων που τον παρακολουθούν.
    Η φιλοσοφική γνώση δεν είναι κάτι που γεννά ο καθένας μόνος του, απ' το μηδέν. Είναι η αθροισμένη σοφία από χιλιάδες φιλοσόφους, διανοητές και διδασκάλους, απ'τα βάθη του παρελθόντος του ανθρώπινου πολιτισμού.
    Όσοι μυήθηκαν σε αυτή, την κομίζουν στις επόμενες γενιές, εμπλουτισμένες και με το δικό τους πετραδάκι, στο τεράστιο αυτό οικοδόμημα της πνευματικής αναζήτησης της Συμπαντικής Αλήθειας.
    Είναι ένας πραγματικά φωτεινός ανθρώπος, τον οποίο γνωρίζω πολλά χρόνια και δεν αληθεύουν όσα είπες γι αυτόν τον άνθρωπο.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λέω αυτά που βλέπω και γνωρίζω. Δεν τα λέω για να πείσω κανέναν, όποιος θέλει να τα λάβει υπόψιν του καλώς, όποιος δεν θέλει πάλι καλώς, δεν χαλιόμαστε. Το ότι ο συγκεκριμένος κύριος έχει ασθενική αύρα, δεν σημαίνει ότι είναι κακός άνθρωπος! Το ξέρεις ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν αύρα; Και συ ασθενική αύρα έχεις, έχεις μπλοκαρισμένο ήπαρ, αυτό δε σημαίνει ότι είσαι "μαύρος". Και ξαναλέω, δεν αμφιβάλλω ότι ο κύριος αυτός είναι πολύ καλός άνθρωπος με πολύ καλές προθέσεις, αλλά δεν είναι δάσκαλος. Υπάρχουν πάρα πολλοί σαν αυτόν που είναι πολύ καλοί στο να πληροφορήσουν κόσμο που ενδιαφέρεται να μάθει κάποια πνευματικά ζητήματα ή να μπάσουν κάποιον σε ένα πνευματικό μονοπάτι, ο πληροφοριοδότης όμως δεν είναι δάσκαλος. Εχει απαξιωθεί πάρα πολύ η έννοια του δασκάλου στις μέρες μας, ελάχιστοι υπάρχουν καταρχήν και αναγνωρίζονται από πολύ συγκεκριμένα πράγματα, ένα απο αυτά είναι το αιθερικό τους σώμα. Αυτό μπορώ να το δω, κάποιοι πιο προχωρημένοι απο μενα μπορούν να δουν και τις αντίστοιχες μυητικές "σφραγίδες" πάνω σ' αυτό, εγώ όχι. Τα ενεργειακά σώματα ΧΤΙΖΟΝΤΑΙ και η ανάπτυξη τους δεν είναι απλό πράγμα, απαιτούν προϋπηρεσία και εργασία ζωών ολόκληρων, ιδιως όταν αφορά όντα που εχουν ως αποστολή τη διδασκαλία. Το δυσκολοτερο μάλιστα είναι η ανάπτυξη του καρδιακού πυρ που εκβάλλεται ως "σπινθήρες" από μάτια και στόμα. Θα σου δώσω μερικά παραδείγματα δασκάλων με αιθερικό σώμα και εσωτερικά πυρά όπως τα εννοώ, χωρίς να σημαίνει ότι συμφωνω απόλυτα με τις διδασκαλίες τους: Αϊβανχώφ, Μπλαβάτσκυ, Γκουρτζίεφ, Λιαντίνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σεβαστές οι απόψεις σου Πωλ. Ο Ρόμπερτ Νατζέμυ δεν αυτοαποκαλείται διδάσκαλος. Είναι πολύ σεμνός για να προβάλει τον εαυτό του έτσι.
    Συνήθως είναι οι άλλοι που προσδίδουν τέτοιες ιδιότητες σε πνευματικούς ανθρώπους. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος, έχει αφιερώσει την ζωή του στην προσφορά γνώσης στον συνάνθρωπο. Τίποτε άλλο.
    Όμως αλήθεια, έχεις διαγνώσει με την δική σου ικανότητα, το αιθερικό σώμα των διδασκάλων που παρέθεσες και πιστοποιείς ότι πρόκειται για τέτοιους;(όλοι τους πέθαναν πριν γεννηθείς)
    Τέλος εξ όσων γνωρίζω, δεν υπάρχει άνθρωπος χωρίς ενεργειακό σώμα (αύρα), ούτε βέβαια και χωρίς ψυχή.
    Βέβαια, αναφέρομαι σε ανθρώπινα όντα και όχι σε οργανικές πύλες.
    Αν εννοείς ότι δεν έχουν έντονη ενεργειακά αύρα, θα συμφωνήσω. Στο καθόλου όμως...;;;
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν είναι ανάγκη να συναντήσω κάποιον από κοντά για να διαβάσω το αιθερικό του, μπορώ να το δω και σε φωτογραφία, μπορώ να το δω ακόμη και από τη γραφή του, τα ακροδάχτυλα είναι από τους πιο δυνατούς πομπούς ενέργειας. Όταν λέω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν αύρα, εννοώ ότι έχουν κάτι όχι παραπάνω από δεκα εκατοστά έκταση, χωρίς διαύγεια και χρώματος θολού, διαπερατό από όλες τις μπάντες, αυτό εννοώ ότι δεν εχουν αυρά ή αιθερική πανοπλία :) Η ψυχή όμως είναι άλλο πράμα! Και ναι υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν ψυχή. Ολοι γεννιόμαστε με σπόρο ψυχής, αυτό είναι ντε φάκτο! Σε πολλές περιπτώσεις όμως δεν αναπτύσσεται αυτός ο σπόρος και επειδή το σύμπαν δουλεύει με οικονομία, αποκόπτεται ή αν θες πεθαίνει το υπόλοιμα του σπόρου.Φυσικά αυτοί οι άνθρωποι συνεχίζουν και ζουν κανονικά, δεν είναι απαραίτητη η ύπαρξη της ψυχής για να ζει κάποιος βιολογικά εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γνωρίζω ότι η αύρα μπορεί να ιδωθεί μέσα από το αρνητικό φίλμ μιας φωτογραφίας, αλλά όταν εμφανιστεί η φωτό ή είναι ψηφιακή ή εκτυπωμένη σε βιβλίο, χάνεται η απεικόνιση της αύρας.
    Έτσι γνωρίζω από ανθρώπους που όντως βλέπαν τη αύρα.
    Ωστόσο, επειδή εγώ δεν έχω ασχοληθεί προσωπικά με το θέμα και δεν βλέπω τις αύρες, δέχομαι την μαρτυρία σου.
    Σε ότι αφορά την ψυχή ανθρώπων (μιλάμε για ανθρώπους επαναλαμβάνω) συμφωνούμε ότι διαφωνούμε.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οκ :) Εξάλλου το σημαντικότερο όλων, πέρα από το τί λέω εγώ ή οποιοσδήποτε άλλος, είναι να μάθει ο καθένας να έχει περισσότερη εμπιστοσύνη στον εαυτό του, στη δική του διάκριση, στο δικό του ένστικτο, στη δική του αίσθηση, πέρα από οποιαδήποτε αυθεντία και οποιονδήποτε γνώστη. Αν εσένα δλδ ο κύριος αυτός σου κινεί εσώτερες χορδές και συντονίζεσαι μαζί του, κρατάς αυτό και πορεύεσαι με αυτό. Εμένα ας πούμε δεν μου λέει τίποτα και πορεύομαι με αυτό, ωστόσο αναγνωρίζω τη συμβατότητα του με άλλους. Γι' αυτό λέω ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη συνταγή και δεν κάνουν όλα για όλους. Θα πρέπει δέ να σου πω, ότι είναι προς τιμήν σου το γεγονός ότι δεν "πνίγεις" σχόλια που δεν σου αρέσουνε ή που δεν συμφωνείς μαζί τους, ακόμη κι όταν είναι προσβλητικά προς εσένα. Αυτό είναι μεγάλο πλαςς, λίγοι έχουν το θάρρος να κάνουν κάτι τέτοιο, εύγε παιδί μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πωλ πώς βλέπεις και πώς έμαθες να βλέπεις το αιθερικό σώμα τω άλλων ανθρώπων ; Ακόμη γιατί λες το σώμα του Λύκιου έχει μπλοκαρισμένος το ένα του τσάκρα ! Επίσης πες μου σε παρακαλώ τι είναι αυτές οι "σφραγίδες" στις οποίες αναφέρεσαι . Και δηλαδή Πωλ είσαι ποντιακής καταγωγής Αμερικανός , αν θες απαντάς
    ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ακριβώς! Είμαι Πόντιος Ινδιάνος. Τώρα για τα υπόλοιπα που ρωτάς, χρεώνω. Αν ενδιαφέρεσαι, ευχαρίστως να το συζητήσουμε πριβέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενδιαφέρομαι Πωλ , αλλά οκέυ πώς να το συζητήσουμε πριβέ δηλαδή ; Είναι καλύτερα , δεν είναι , δεν νομίζεις , να συνεχίσουμε εδώ και τώρα στο μπλογκ του κυρίου Λύκιου με σεβασμό και διαφάνεια και αλληλεπίδραση με τους υπολοίπους και προς τους υπολοίπους ; Πάντως με πολλή ευχαρίστηση ενδιαφέρομαι να ακούσω , να διαβάσω , να μάθω και εγώ από εσένα αυτά που ξέρεις !

      Διαγραφή
    2. Επαναλαμβάνω: για τα υπόλοιπα που ρωτάς, χρεώνω. Αν ενδιαφέρεσαι, ευχαρίστως να το συζητήσουμε πριβέ. Η πριβέ συζήτηση αφορά την δική σου ενημέρωση για τους όρους χρέωσης. Σε ζητήματα διαμοιρασμού σοβαρής γνώσης είμαι φιλελές, δεν είμαι χίππης. Take it or leave it. Αν και γνωρίζω ήδη τί θα κάνεις. Βλέπεις η γνώση θέλει θυσίες. Και οι περισσότεροι δεν είναι διατεθιμένοι να θυσιάσουνε γι' αυτήν εκείνο στο οποίο είναι περισσότερο προσκολλημένοι. Τα λεφτά τους.

      Διαγραφή
  10. Και τι περιμένεις δηλαδή ρε φίλε πως θα κάνω , ή όχι... ; Να ανοίξεις εσύ λογαριασμό και εγώ να σου καταθέσω το ρευστό και ούτω βουήσεις ; Ή πως αν το κάνω αυτό και δεν κάνω το άλλο εκείνο που γνωρίζεις ήδη... - τι ( ; ) θα είναι μια μορφής απόδειξη από μέρους μου του πόσο σοβαρά θέλω και ζητάω την γνώση ( σου ) ; Αλλά δεν ξέρεις πως εκείνην την αληθινή γνώση αυτός που διατίθεται να την πουλήσει με αντίτιμο ή οποιοδήποτε αντάλλαγμα γυρίζει ως κατάρα μπούμεραγκ στον ίδιο ! Το μόνο που μπορώ να σου προσφέρω αληθινώς και με αγάπη είναι τα ευχαριστώ μου ! Ή τώρα απλά εξασκείσαι στην τέχνη του αντιλόγου όπως δις το έχεις δηλώσει . Μοιάζεις με εκείνην την μανταμίτσα χαχά ! Τι να μου πεις και τι να σου πω όταν με το καλημέρα σου μου λες για λεφτά , και από πάνω λες για τους άλλους , πως είναι οι περισσότεροι προσκολλημένοι στα λεφτά . Δεν μου αρέσει να διαπληκτίζομαι φίλε , εξήγησέ μου σε παρακαλώ την θέση σου αν έχεις την καλωσύνη . Παρεπιπτόντως με λένε Ευάγγελο, χαίρω πολύ Πωλ , χαίρεται κύριε Λύκιε και ευχαριστώ , χαίρεται λοιποί συνδαιτυμόνες !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητέ Ευάγγελε, δεν νομίζω ότι ο Πωλ έχει σκοπό να ικανοποιήσει την δίψα σου για γνώση, είτε πληρώσεις, είτε όχι!
    Ωστόσο του αρέσει να τρολάρει για να βλέπει αντιδράσεις, ειδικά αν κάποιος του δώσει μιαν αφορμή.
    Στο συγκεκριμένο ερώτημα, δυστυχώς δεν μπορώ να σε ικανοποιήσω εγώ, αφού δεν έχω αυτές τις "ικανότητες" που διατρανώνει ότι διαθέτει ο Πωλ.
    Συνεπώς υποψιάσου για το αν υπάρχει ειλικρίνεια ή απλώς ένα παιχνίδι εντυπώσεων που προκαλεί κραδασμούς και δίνει τροφή για νέα τρολιάσμστα...

    Πως σου φάνηκε το βιντεάκι;

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλημέρα κύριε Λύκιε , δεν ξέρω , στο κινητό μου εμφανίζεται μονάχα ο τίτλος "Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΑΤΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ ( Ρόμπερτ Νατζέμυ ) " και κανένα βιντεάκι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλημέρα. Απ' την έκδοση για κινητό, μερικά πράγματα δεν εμφανίζονται.
    Πήγαινε κάτω κάτω και πάτα εκεί που λέει με μπλε γράμματα " Προβολή έκδοσης ιστού" και θα στο εμφανίσει όπως φαίνεται στους υπολογιστές.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. "Αλλά δεν ξέρεις πως εκείνην την αληθινή γνώση αυτός που διατίθεται να την πουλήσει με αντίτιμο ή οποιοδήποτε αντάλλαγμα γυρίζει ως κατάρα μπούμεραγκ στον ίδιο !"

    Χαχαχχαχα! Ποιος σας τις λέει αυτές τις ανοησίες ήθελα να ΄ξερα. Μάλλον κάποιος που αγνοεί τους βασικούς συμπαντικούς νόμους και θέλει και περαιτέρω γνώση, τρομάρα του. Και φυσικά και δε θα σου έδινα αυτό που θέλεις είτε επί χρήμασι είτε άνευ, γιατί αυτό που ζητάς δεν το κάνεις από δίψα για γνώση αλλά από περιέργεια. Και είναι και αρκετή ύπουλη και θολή η ενέργεια σου συν τοις άλλοις, δεν σου αξίζει τέτοιου είδους γνώση και να σου την έδινα δεν θα την καταλάβαινες. Ουσιαστικά αυτό που θα πλήρωνες θα ήταν η λογοτεχνική απόδοση μιας γενικής περίληψης αυτού που ζήτας μέσα στο εύρος των λέξεων που θα μπορούσες να πληρώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σύμφωνα με τους ''βασικούς συμπαντικούς νόμους'',ο κάτοχος της αληθινής γνώσης μπορεί να την πουλήσει;;
      Τότε σίγουρα δεν είναι η αληθινή γνώση.

      Διαγραφή
    2. Έχεις απόλυτο δίκιο. Βάσει λοιπόν αυτής της ιδιοφυούς λογικής, να ενημερώσουμε και τους απανταχού δασκάλους της φυσικής, των μαθηματικών, της χημείας, της βιολογίας, της φιλολογίας, της αστρονομίας και λοιπών θεωρητικών τε θετικών επιστημών, ότι δεν επιτρεπεται να πληρώνονται για τις υπηρεσίες διδασκαλίας τους διότι αυτό δείχνει ότι η γνώση τους δεν είναι αληθινή. Μόνο η απλήρωτοι εκ πεποιθήσεως κατέχουν την αληθή γνώση. Στους δέ πληρωμένους να πούμε επίσης ότι θα τους γυρίσει πίσω ως κατάρα το συνήθειο της πληρωμής. Λύκιε, στα πακοτίνια τους βρίσκεις είμαι σίγουρος, ούτε καν δρακουλίνια.

      Διαγραφή
    3. Κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις..Για ποια γνώση μιλάς; Θετικών επιστημών;
      Ο.Κ ποιό είναι το ''κασέ'' σου;

      Διαγραφή
    4. Μία είναι η γνώση. Συγκεκριμένα για σενα που χρειάζεσαι νευρωνικό μπότοξ και δε μου αρέσει η ενέργεια σου, το κασέ μου είναι πολύ. Γιου καν'τ αφφόρντ ιτ, χρυσ"ή" μου.

      Διαγραφή
    5. Οι επιστήμονες είναι πιστοποιημένοι και αναγνωρισμένοι γνώστες της επιστήμης τους και δεν εικάζουν δικές τους ατεκμηρίωτες απόψεις. Επειδή η γνώση τους είναι πιστοποιημένη και ελέγχεται, γι αυτό και πληρώνεται. Όσοι πουλάνε δικές τους θεωρίες και ατεκμηρίωτες απόψεις, όσο δίκιο και νομίζουν ότι έχουν, μπορούν να το κάνουν μόνο σε ευπειθείς ανοήτους ανθρώπους. Εξαίρεση αποτελούν μόνο όσοι είναι αναγνωρισμένοι διδάσκαλοι, φιλόσοφοι και μεγάλοι μύστες. Ωστόσο κανείς από αυτούς δεν ζητά χρήματα, αλλά και κανείς τους δεν σκορπά αδιακρίτως την γνώση. Άλλα είναι τα κριτήρια επιλογής των μαθητών τους και όχι το διαθέσιμο χρήμα.

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    6. Αυτό ήταν το καλύτερο σου;;; Κατάλαβα... Σ' έχει πάρει πολύ από κάτω εσένα η καραντίνα, έχουν πέσει δραματικά οι επιδόσεις και η ζωτικότητα σου. Ούτε το Χέμο δε φαίνεται να κάνει πλέον δουλειά, θες πιο ενισχυμένα πράματα. Για κοίταξε το λίγο...

      Διαγραφή
    7. Χαχαχα, εσένα θα σε "περιλάβω" αύριο που θα βρω λίγο χρόνο να γράψω...
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  15. Εγώ έχω μια διαφορετική άποψη για τον κ. Νατζέμυ. Κάποιος ο οποίος βρίσκεται στην αρχή της πνευματικής του διαδρομής, θα βρεί εξαιρετική την προσέγγιση του κυρίου αυτού. Είναι απλός, λαικός και μεταδίδει τη γνώση ως σαν ένας δάσκαλος πρώτης δημοτικού.
    Οταν όμως ανέβεις σκαλοπάτια, αυτού του είδους η προσέγγιση δεν σε γεμίζει. Αναζητάς "διδασκάλους" που θα σε πάνε σε ανώτερες βαθμίδες!
    ΛΑΜΨΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από ένα σημείο και μετά δεν αναζητάς καν, δεν υπάρχουν καταρχίν ενσαρκωμένοι δάσκαλοι για να σε πάνε εκεί που λες. Ο μόνος τρόπος είναι να ενεργοποιηθεί ο εσωτερικός δάσκαλος που θα είναι σε συνεχή σύνδεση με μη ενσαρκωμένους δασκάλους άλλων πεδίων.

      Διαγραφή
  16. Ε λοιπόν είσαι πρώτα πρώτα ψεύτης εκ παραδοχής δικιάς σου . Δεύτερον είσαι καχύποπτος φίλε μου και τολμώ να πω μασκαράς μεγάλος ! Τρίτον υπερόπτης , ποιος είσαι εσύ που θα μου πεις του άλλου αν αξίζει ή όχι μιαν ( κάποιαν ) γνώση , δεν ξέρεις με το ίδιο μέτρο που κρίνεις , και θα κριθείς ! Τέταρτον , και ποια είναι απάντησέ μου στο εύρος των λέξεων που δύνασαι να χρησιμοποιείς μεγάλε γιατί και πόσο διαφέρει η περιέργεια απο την δίψα για γνώση , βλ.. ! τέσσερα γράμματα ουσιαστικό βρες το έξυπνε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαι ναι. Όλα αυτά μαζί και άλλα τόσα επί 6. Και φυσικά και θέλω να κριθώ όχι με το ίδιο μέτρο, αλλά με ακόμη μεγαλύτερο από το δικό μου. Μόνο οι πνευματικές κότες κοιτάζουν να αποφύγουν την κρίση. Είπαμε, χρεώνω! Όχι για 4 γράμματα, αλλά και για μια οξεία. Το θες και σε άλλη γλώσσα μεταφρασμένο; Χτύπα στο γκούγκολ τρανσλέητ στα σουαχίλι.

      Διαγραφή
  17. δωσε για να παρεις ,τιποτα δεν δινεται χωρις αντιτιμο .αλλα φιλε πωλ το χοντραινεις λιγο το πραγμα.μου θυμιζεις το ασημωνε να σε πω τη μοιρα σου ,αλλα εχεις πλακα . θα συμφωνησω μαζι σου για τον κυριο στο βιντεο ,ειναι περιπτωση .ουτε λεπτο δεν τον αντεξα.

    ανωνυμος 1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δεν είναι η βάση ρε παιδιά όλης της Δημιουργίας η αγάπη , από την αρχή και μέχρι το τέλος όλων των μεγάλων έργων , των πιο μικρών , των πιο απλών , μέχρι και των πιο περιπολύπλοκων ! Δεν είναι η αγάπη η άνευ όρων , και χωρίς ανταλλάγματα , χωρίς προσδοκίες , η βάση της εσωτερικής και εξωτερικής και απανταχού μαγείας ; Έχω να σου πω κι άλλα , γιατί έτσι γιατί αλλιώς , για σκουπιδιάρηδες , για τον συμπαντικό νόμο της αρχής της καθαριότητας , για το νόμισμα των ανθρώπων , διάφορα... πασατέμπος ή και άλλα αγαθά ή τους ντελιβεράδες φαστ φουντ , αλλά όχι , επίσης ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ο Ρόμπερτ Νατζέμυ προσφέρει για χρόνια αφιλοκερδώς μεγάλο μέρος από τον πολύτιμο χρόνο, τις γνώσεις και την εμπειρία του για να βοηθούνται άνθρωποι να ακολουθούν το δρόμο της αλήθειας.
    Με το γνήσιο ενδιαφέρον τους για τον άνθρωπο για τη σωτηρία της ψυχής του και τον παραδειγματικό τους βίο, αυτόν της ανιδιοτελούς προσφοράς, άνθρωποι όπως ο Μπομπ, μας ηρεμούν και μας υπενθυμίζουν τον σκοπό και το νόημα της ζωής. Πόσες φορές δεν μας έδωσε την αφορμή ένα τέτοιο πρόσωπο μέσα από κάποιο τυχαίο π.χ. βίντεο, να επανεστιάσουμε σε πράγματα που θεωρούνται γνωστά μεν αλλά ποτέ ή σπάνια τα εφαρμόσαμε στην πράξη; Πολλοί νομίζουν ότι εξελικτικά υπερτερούν και αξιώνουν προχωρημένους μύστες για τη δική τους πρόοδο. Υπερηφανεύονται για την συσσώρευση θεωρητικής γνώσης και δε βλέπουν ότι όσο και να ικανοποιείται η περιέργειά τους για ανώτερα μυστικά, αν αυτή συνοδεύεται από αναντίστοιχα έργα, παραμένουν στο σημείο μηδέν και μάλιστα χωρίς ελαφρυντικά άγνοιας.

    Ένα σύνηθες λάθος του κόσμου, είναι η τάση του να έλκεται από την αρνητική ειδησεογραφία με αποτέλεσμα, η εστιασμένη παρατήρηση στις αρνητικές δονήσεις, να τις εντείνει και να προκαλεί ντόμινο αρνητικών γεγονότων. Το ίδιο συμβαίνει και με τις αρνητικές μας σκέψεις και συμπεριφορές. Στενοχωριόμαστε πολύ για τα ελαττώματά μας και τις ελλείψεις στη ζωή μας, για τις αρνητικές επιρροές τρίτων που συνδιαμορφώνουν τη δική μας πραγματικότητα και στους οποίους σπεύδουμε να ρίξουμε την ευθύνη για την κακοτυχία μας, και στερούμε από τα όνειρά μας την ενέργεια που χρειάζονται για να υλοποιηθούν! Ουσιαστικά, κατασπαταλάμε την ουσία μας χτίζοντας ανούσια κολάσεις.

    Ανατολή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Εστιάζουμε στο πρόσωπο και χάνουμε το περιεχόμενο του λόγου του. Ποιος από αυτούς που σχολίασαν αρνητικά το πρόσωπο του Μπομπ Νατζέμυ, άκουσε και κατανόησε το μήνυμά του; Ποιος βρήκε λάθος το μήνυμα και το αντέκρουσε;
    Κανείς!
    Μας διακρίνει η μικρότητα και η εμπάθεια μόνο. Όσα δεν φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια λέει ο λαός...

    Αγαπητή Ανατολή, ο Μπομπ Νατζέμυ είναι ένας θαυμάσιος άνθρωπος και σπουδαίος μύστης, που ποτέ δεν αυτοπροβάλλεται ή περιαυτολογεί. Είναι άνθρωπος της προσφοράς και της αγάπης και σε όλη του τη ζωή, προσφέρει στους ανθρώπους που είναι έτοιμοι και θέλουν να ακούσουν, να μάθουν και να βιώσουν, όλη του τη σοφία και την γνώση.
    Συμφωνώ απόλυτα σε όσα είπες αγαπητή Ανατολή.
    Η κόλαση διαμορφώνεται μέσα μας και βιώνεται εδώ, στην ένσαρκη ζωή μας. Εμείς είμαστε οι διαμορφωτές της και κανένας άλλος.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λύκιε Λύκιε Λύκιε... Πόσα χρόνια είμαι δω στον χώρο σου; Πότε μου έστειλες εκείνη την πρόσκληση; Πριν 3-4 χρόνια; Οσο καιρό είμαι εδώ τέλος πάντων, παραμένεις ακλόνητος και σταθερός σε ένα συγκεκριμένο σημείο, ούτε ένα τσικ λίγο πάνω, λίγο κάτω, λίγο μπρος, λίγο πίσω, λίγο δεξιά, λίγο αριστερά, τίποτα, εκεί ακούνητος :) Γιατί; Μα γιατί ακόμη δεν έχεις αφεθεί στην ενεργοποίηση του εσωτερικού σου δασκάλου, δεν έχεις εμπιστοσύνη σε σενα, ψάχνεις ακόμη για οδηγούς και αυθεντίες έξω από σενα. Αρνείσαι να δεχτείς ότι δεν υπάρχει μια συγκεκριμένη συνταγή για όλους, γιατί πολύ απλά δεν βρίσκονται όλοι στο ίδιο σημείο. Και με ξαναπιάνω να επαναλαμβάνομαι για πολλοστή φορά και αναρωτιέμαι, ποιος ο λόγος να το κάνω, ποιος ο λόγος να δίνω ένα εναλλακτικό δεδομένο στην όλη κοσμοθεωρία σου όταν εξ αρχής δε θα το λάβεις υπόψιν σου; Την άποψη μου για τον κύριο την είπα. Δεν θες όμως να καταλάβεις ότι ενώ εσύ πρέπει να δεις ένα ολόκληρο βιντεάκι για να βγάλεις συμπέρασμα για κάποιον, κάποιος άλλος ενδεχομένως να χρειάζεται μερικά λεπτά για να καταλάβει αυτό που θέλει. Δεν θες επίσης να καταλάβεις ότι κάποιοι δεν χρειάζονται βιντεάκια πλέον για να πορευθούν, έχουν φτάσει στο σημείο να λαμβάνουν άμεση γνώση με άλλους τρόπους, είτε ονειρικά, είτε μέσα από φυσικούς οιωνούς, είτε σκάβοντας τον κήπο τους, είτε παρατηρώντας τη φύση και τους χιλιάδες οργανισμούς που ζουν πάνω και μέσα στη γη, είτε με οποιονδήποτε άλλον τρόπο που εσύ δεν κατανοείς. Όταν λοιπόν κάποιοι κατανοούν ότι εσύ χρειάζεσαι βιντεάκια και κύριους σαν τον άνωθεν, γιατί εσύ αρνείσαι να κατανοήσεις ότι κάποιοι άλλοι δεν τα χρειάζονται; Βλέπω επίσης για άλλη μια φορά, πόσο έτοιμοι είναι κάποιοι να οπαδοποιηθούν και να επικρίνουν μειωτικά άλλους που εμφανέστατα βρίσκονται σε υψηλότερο εξελικτικό σημείο από αυτούς. Δεν υπάρχει τίποτα το κακό στο να αναγνωρίσετε ότι κάποιος είναι περισσότερο εξελιγμένος από εσάς, γιατί αλήθεια δυσκολεύεστε να το κάνετε; Ποιο είναι το συναίσθημα που άμεσα αναδύεται όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο μέσα σας; Το έχετε δουλέψει ποτέ αυτό αλήθεια; Σας βλέπω επίσης να μιλάτε για ενέργειες. Βρε παιδιά, σοβαρά τώρα, τί εμπειρία έχετε εσείς από ενέργειες και οντότητες; Και ξαναλέω δεν υπάρχει τίποτα το κακό στο να μην έχετε, γιατί πολύ απλά δεν το παραδέχεστε και προσπαθείτε μονίμως να δίνετε την εντύπωση ειδημόνων με μηρυκασμούς θεωρημάτων που έχετε διαβασει ή έχετε δει σε βιντεάκια; Η πνευματικότητα και η ενεργειακή εμπειρία είναι άσκηση! Όπως ακριβώς εσύ Λύκιε που ξέρω ότι γυμνάζεσαι και σμιλεύεις τον υλικό σου φορέα, αντιλαμβάνεσαι ότι κανείς δεν μπορεί να μείνει μόνο στη θεωρία των κοιλιακών και των κάμψεων, το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με την εκγύμναση του πνεύματος. Η βασική διαφορά είναι ο χρόνος που απαιτείται για να υπάρξει αποτέλεσμα. Η σωματική εκγύμναση θελει μήνες, η πνευματική χρόνια, δεκαετίες και ζωές. Εγώ σας προκαλώ ξανά σε ενεργειακό κύκλο, μπορώ να σας συντονίσω, σας το έχω ξαναπροτείνει και ήσασταν αρνητικοί. Εκτός από την άρνηση σας το πρόβλημα είναι ότι δεν θα είστε ειλικρινείς και συνεπείς με αυτά που θα σας πω να κάνετε, γιατί καταρχήν θέλετε όχι 3 αλλά 21 μέρες προετοιμασίας και ΚΑΝΕΙΣ σας δε θα είναι πειθαρχημένος σ' αυτό το χρονικό διάστημα.

      Διαγραφή
    2. γαι να ειμαι ειλικρινης δεν ειδα το βιντεο και συνεπως δεν μπορω να αντικρουσω το μηνυμα του.και δεν το ειδα γιατι δεν μπορεσα .το βλεμμα του ανθρωπου και ο τονος της φωνης του μου δημιουργουν αρνητικα συναισθηματα .αν αυτο μεταφραζεται ως μικροτητα και εμπαθεια μαλλον θα πρεπει να δω εναν ψυχολογο... ισως

      ανωνυμος 1

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμε 1, νομίζω πως σε επηρέασε ο Πωλ και είδες με προκατάληψη το βίντεο. Δεν χρειάζεσαι κανέναν ψυχολόγο.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  21. Βλέπω επίσης ότι παίζει τεράστιο ρόλο το αφιλοκερδώς στην όποια κρίση σας. Σε ένα παράπλευρο σύμπαν λοιπόν, όπου αυτός ο κύριος στο βίντεο είναι ο ίδιος ακριβώς άνθρωπος και λέει τα ίδια ακριβώς πράγματα με την ίδια αφοσίωση, έχει όμως μια μικρή συνδρομή στο κανάλι του για να τον παρακολουθήσει κάποιος, εσείς που τώρα σε αυτό το σύμπαν τον τιμάτε, σε εκείνο δεν θα τον γνωρίζατε καν, θα τον είχατε απορρίψει μόλις βλέπατε ότι έχει συνδρομή! Γιατί πολύ απλά σας οδηγεί ο εγκεφαλικός προγραμματισμός που σας έχουν εμφυτέψει, ότι όποιος δεν πληρώνεται είναι καλός κι όποιος πληρώνεται είναι κακός. Δεν θα ήασταν διατεθιμένοι να δώσετε ούτε ένα ευρώ για να ακούσετε και να δείτε αυτόν τον κύριο στο αλλο σύμπαν :) Βλέπετε πόσα ωραία σας καθοδηγεί και διαμορφώνει την πραγματικότητα σας κάτι που ουσιαστικά δεν ελέγχετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. "Εγώ σας προκαλώ ξανά σε ενεργειακό κύκλο, μπορώ να σας συντονίσω, σας το έχω ξαναπροτείνει και ήσασταν αρνητικοί. Εκτός από την άρνηση σας το πρόβλημα είναι ότι δεν θα είστε ειλικρινείς και συνεπείς με αυτά που θα σας πω να κάνετε, γιατί καταρχήν θέλετε όχι 3 αλλά 21 μέρες προετοιμασίας" Δέχομαι φίλε , για πες μας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι σίγουρος ότι δέχεσαι; Ας σου κάνω μια περίληψη για αρχή. Είσαι κρεοφάγος; Λυπάμαι αλλά για 21 μέρες θα πρέπει να ακολουθήσεις στρίκτλυ φυτοφαγική διατροφή. Πίνεις αλκοολ ή ντρόγκια οποιασδήποτε φύσεως; Ξαναλυπάμαι αλλα γι αυτές τις 21 μέρες θα πρέπει να πίνεις μόνο νερό ή φυσικούς χυμούς. Αυτά όσον αφορά τη σωματική αλκαλοποίηση. Επιπλέον θα σου δώσω συγκεκριμένη νοητική άσκηση που θα πρέπει να την τελείς δύο φορές την ημέρα. Εμπειρικά θα σου πω ότι άτομα που πληρώνουν για να τους δωθούν αυτά που σου λέω, ζήτημα να τα ακολουθήσουν για μια βδομάδα. Στατιστικά ένας στους δέκα καταφέρνει να ακολουθήσει το 21ήμερο. Εαν λοιπον μαζευτείτε 10 άτομα και μου πείτε ναι θέλω, θα πρέπει να σας "διαβάσω" και τους δεκα για να καταλήξω στο ποιος θα είναι ο ενας απο σας που θα κάνει με συνέπεια αυτά που θα του πω :) Πιστεύω να μπορείς να καταλάβεις ότι σε διαφορετική περίπτωση, δε θα το κάνω, δεν μου το επιτρέπει η γνώση και η εμπειρία μου καταρχίν, δε χάνω χρόνο με περίεργους και πνευματικά αργόσχολους.

      Διαγραφή
  23. ΠΩΛ
    Αντιδρώ διοτι έχεις έπαρση, πραγμα το οποίο απο μόνο του, είναι αποκρουστικό .
    Αντιδρώ επίσης διότι είσαι απολίτιστος και αγενής. Απέχεις πολύ από αυτό που λέμε
    ευγένεια ψυχής. Απορρέεις μαυρίλα και χολή. ΠΌΣΟ ΛΥΠΆΜΑΙ !!Δεν είσαι εξελιγμένος πνευματικά
    απο αυτό που βλέπω στην αυρα σου ανατριχιάζω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ δεν είσαι σε θέση να καταλάβεις ότι η πολυμορφία της γνώσης δεν σημαίνει και πολυτόμηση της και θες να μας πεις ότι βλέπεις και αύρες; Φυσικά δε θα μπω στη διαδικασία να σου εξηγήσω ότι τα απαίδευτα μάτια βλέπουν με άλλον τρόπο τις όψεις του φωτός, θα σου πω μόνο ότι εσύ συγκεκριμένα έτσι και τύχει να δεις τους φύλακες κάποιων αστρικών πεδίων, η σκατούλα στην καλτσούλα θα σε φτάσει. Ακόμη όμως κι έτσι όπως τα λες να είναι, εσύ αλήθεια για ποιον λόγο ασχολείσαι με άτομα και καταστάσεις που σε ανατριχιάζουν; Γιατί δεν αλλάζεις κανάλι και έλκεσαι από το αρνητικό; Μήπως αυτό υποδηλώνει καποιό εσώτερο δικό σου βίτσιο; Μήπως βλέπεις κάτι που σου μοιάζει; Και στην τελική ποια είσαι εσύ που κάνεις υποδείξεις εδώ μέσα σε άλλους σχολιαστές; Δε σε έχω ξαναδεί εδώ μέσα, ποια είναι η σχέση σου με το μπλογκ; Σου ανήκει ο χώρος; Λοιπόν αγαπούλα, εδώ μέσα υποδείξεις και επισημάνσεις για τον τρόπο μου δέχομαι μόνον από τον Λύκιο. Αν τύχει κι έρθω ακάλεστος στο τσαρδί σου και σου πω το ποίημα, τότε να μου το πεις και συ. Δια τούτον λούφαξε στη γωνίτσα σου και πέη αττένσον σε όσα λέγονται εδώ, διότι για άτομα σαν εσένα και στο τζαμπέ είναι πάρα πολύ κι ευχαριστώ θα έπρεπε να λες.

      Διαγραφή
    2. ΛΎΚΙΕ
      Χρειάζονται διαπιστευτήρια για να συμμετέχω;Ομολογώ πως δεν έχω προσκληση εγώ απο σένα.Πίστευα οτι εδώ ελευθερα διακινούνται ιδεες.Δεν είναι ο χώρος ελευθερος;

      Διαγραφή
    3. Όχι βέβαια, αγαπητή Καλλιρόη. Ο χώρος είναι ελεύθερος προς όλους, αρκεί να τηρούν τους κανόνες του. Σε κανέναν δεν έχω κάνει πρόσκληση και μην δίνετε βάση στα λεγόμενα του Πωλ. Του αρέσει να τρολάρει και επινοεί φανταστικά σενάρια για να κατασκευάσει το δικό του αφήγημα.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  24. Πωλ , σε ποίον απευθύνεστε ; Και γιατί καταρχΆς τόση καχύποπτη επιθετικότητα ! Γουάάυ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Α απολογούμαι τώρα είδα καλύτερα το μήνυμα , η Καλλιρόη απάντησε , όχι ο Πωλ . Καλλιρόη μπορείς να μου απαντήσεις εσύ αυτά που ρώτησα τον κύριο Πωλ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν γνωρίζω να διαβάζω αύρες,απλώς τον τρολλάρω λίγο,ή ας πούμε του μιλάω στην γλώσσα του.
      Το αξιακό σύστημα του καθένα,είναι εκείνο που τον οδηγεί στην διάκριση.
      Οι αύρες και οι σαύρες δεν με ενδιαφέρουν.

      Διαγραφή
  26. Είσαι τόσο επιθετικός φίλε Πωλ , γιατί ; Αγαπητή Καλλιρόη δεν σε ξέρω , και όντως νομίζω λίγες φορές βλέπω σχόλια σου εδώ και σε χαίρομαι τόσο ωραία που μιλάς, έχεις << καλή πένα >> . Όπως και να έχει όμως , ας μην προκαταλαμβανόματε έτσι αβασάνιστα σε άχρηστα εύστοχα ή άστοχα επίθετα και κρίσεις και χαρακτηρισμούς ! Συνέχισε παρακαλώ κύριε Πωλ , την πνευματική άσκηση !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απλώς σου πέφτει βαριά η ενέργεια μου :) Δεν θες να με δεις να γίνομαι επιθετικός. Εχεις αναρωτηθεί ποτέ ότι εκείνο που εσύ αντιλαμβάνεσαι ως επιθετικό, μπορεί να είναι το νορμάλ του άλλου; Λίγο κυνόδοντα έδειξα έτσι για να γελάσουμε, δεν τον χρησιμοποίησα καν. Ποια πνευματική άσκηση να συνεχίσω; Δεν θυμάμαι καν να την ξεκίνησα.

      Διαγραφή
  27. "Τι είναι ένας κοινωνιοπαθητικός;

    Ένας κοινωνιοπαθητικός είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει κάποιον που έχει αντικοινωνική διαταραχή προσωπικότητας (ASPD). Τα άτομα με ASPD δεν μπορούν να καταλάβουν τα συναισθήματα των άλλων. Συχνά παραβιάζουν κανόνες ή λαμβάνουν παρορμητικές αποφάσεις χωρίς να αισθάνονται ένοχοι για τη ζημιά που προκαλούν.

    Τα άτομα με ASPD μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν "παιχνίδια μυαλού" για τον έλεγχο φίλων, μελών της οικογένειας, συναδέλφων, ακόμη και ξένων. Μπορούν επίσης να θεωρηθούν χαρισματικοί ή γοητευτικοί."

    Ελπίζω να καταλαβαίνετε την περίπτωση και να βλέπετε με αυτό το μάτι οποιαδήποτε επιθετικότητα βιώνετε μέσα από τα σχόλια.
    Δεν υπάρχει λόγος να μπαίνετε σε διάλογο και να δίνετε τροφή για τρολάρισμα.
    Σχολιάστε όσα αναφέρονται στο βίντεο και θα σας απαντήσω ότι θέλετε σχετικά με τον κ. Νατζέμυ.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Αγαπημένε Λύκιε καλησπέρα, το σχόλιο μου δεν ταιριάζει στο ποστ αυτό και δνε ξέρω πότε θα σηκώσεις νέο αναψυκτήριο. Θα ήθελα να συζητήσουμε για θέματα αεροπορικών τραγωδιών στα σύγνεφα τεχνικά θέματα κτλ σου πααρθέτω ενα παράδειγμα :Η αεροπορική τραγωδία στη Βούλα πριν 45 χρόνια
    Το Σάββατο της 21ης Οκτωβρίου του 1972, το NAMC YS-11A της "Ολυμπιακής Αεροπλοΐας", απογειώθηκε στις 19.55΄από την Κέρκυρα με προορισμό την Αθήνα και συγκεκριμένα το αεροδρόμιο του Ελληνικού.
    Με σεβασμό,
    ΄Αγια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Aya, υπάρχει το 38ο Αναψυκτήριο-Στοχαστήριο που σε περιμένει.
      https://katahthoniosdemon.blogspot.com/2021/03/38.html?m=1

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  29. Ναι Λύκιε θα συμφωνήσω και εγώ με την (@). Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να κάνεις επιτέλους ένα σοβαρό αναψυκτήριο για αεροπλάνα και να το συνδυάσεις με βαπόρια. Αφού εξαντήσετε τα αεροπλάνα θα ήθελα αν μπορείς φυσικά και σου περισσεύει λίγος χρόνος και έχεις και την ευγενή καλοσύνη, να μιλήσουμε και για ένα βαπόρι απ' την Περσία που κάποτε πιάστηκε στην Κορινθία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Περιμένει η Ρόδος φίλε Πωλ να μου πεις σε παρακαλώ , και ό,τι άλλο κρίνεις θεμιτό και χρήσιμο , άνοιξε τα χαρτιά σου , δείξε μας το "βιος" σου , τράβα τις κουρτίνες σου και είτε αποκάλυψε το σκότος σου είτε άσε βάλε
    το φως να φωτίσει τα σκοτάδια μας της άγνοιας μας , σοβαρά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν καταλαβαίνω, τι θέλεις ακριβώς να σου πω; Για τη νοητική άσκηση; Καταρχίν σοβαρά μιλάω πάντα, ακόμη κι όταν αυτό δεν φαίνεται. Για να δώσω εγώ συγκεκριμένα σε κάποιον άσκηση, θα πρέπει πρώτα να μιλήσω μαζί του, να τον ρωτήσω κάποια πράγματα. Εχεις κάποια εμπειρία ας πούμε με νοητικές ασκήσεις; Γνωρίζεις έστω και κάτι από οραματισμό; Κάνεις κάτι έστω αραια και που για ενδυνάμωση αυράς ας πούμε; Γνωρίζεις πώς να καθαρίζεις το ενεργειακό σου πεδίο; Θα μπορείς να είσαι διαθέσιμος κατά τις ώρες της ανατολής και της δύσης του ήλιου για να ασκείσαι; όχι ότι είναι απαραίτητο, αλλα είναι οι ιδανικότερες ώρες. Εχεις εύκολη πρόσβαση στη φύση, σε δάσος ή έστω σε έναν κήπο; Εγώ μπορώ να κατευθύνω κάποιον για να βρει καταρχίν το ενεργειακό του "στομάχι", το σημείο εκείνο όπου είναι συγκεντρωμένη η βασική ζωτική ενέργεια. Μπορώ να του πω πώς να το ενεργοποιεί, πώς να καθαρίζει και να γειώνει μέσω αυτού σημεία με βαλτωμένη ενέργεια μέσα στην αυρική του φυσσαλίδα και πώς ταυτόχρονα να εισάγει μέσω του στέμματος εκλεπτυσμένη ενέργεια. Μπορω επισης να του πω πώς να απλώνει τις ενεργειακές του χορδές και να έρχεται σε ενεργειακή σύνδεση με τόπους, δένδρα, ανθρώπους, βράχους, άστρα, πλανήτες κλπ. Υπόψιν ότι για όλα αυτά οι 21 μέρες δεν είναι αρκετές, κανονικά απαιτούνται μήνες και χρόνια, ιδιως για κάποιον που δεν έχει προηγούμενη εμπειρία με όλα αυτά.

      Διαγραφή
  31. Εντάξει η απάντησή μου σε όλα αυτά είναι ένα μικρό ναι , ένα μικρό γνωρίζειν , και ένα μικρό πράττειν , διαυτό μπορείς να αρχίσεις σε παρακαλώ " ... μπορώ να κατευθύνω κάποιον για να βρει καταρχίν τ " 1 , 2 ,3 ,4 ,5 ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά πιστεύεις ότι θα κάτσω τώρα εδώ στα σχόλια δημόσια να σε κατευθύνω σ' αυτά που ζητάς; Είσαι το λιγότερο θρασύς. Για ποιον λόγο θεωρείς ότι κάποιος σαν εμένα θα σπαταλούσε χρόνο και ενεργεια για να κατυεθύνει κάποιον σαν εσένα; Με μερικά σερτς μπορείς να βρεις διάφορους και διάφορες να σε κατευθύνουν, να ίσως και εδώ ο κύριος στο βίντεο να είναι ιδανικός για σενα. Ούτε επί χρήμασι δεν το κάνω πλέον αυτό, το βρίσκω εξαιρετικά βαρετό να μαθαίνω το αλφάβητο στον κάθε πικραμένο κι άσχετο. Υπάρχουν άλλοι πιο κατάλληλοι γι' αυτό, γεμάτη είναι η πιάτσα, δε θα δυσκολευτείς.

      Διαγραφή
  32. Θα μπορούσες να μου διευκρινήσεις τι ακριβώς εννοείς. Κάποιος σαν εσένα και κάποιος σαν εμένα;
    Tι είμαστε δηλαδή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. (Για ποιον λόγο θεωρείς ότι κάποιος σαν εμένα θα σπαταλούσε χρόνο και ενεργεια για να κατυεθύνει κάποιον σαν εσένα; )

    οπα δασκαλε ,συγκρατησου και λιγο εκει στο ζεν δεν σας μαθαινουν αυτοσυγκρατηση?

    ανωνυμος 1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Χεχεχε! Είσαι καχύποπτος και αντιδράς προβλέψιμα. Διευκρινιστικό για μενα ήταν, όχι μειωτικό για σενα. Καταρχίν, να ξαναπροσέξεις αυτά που έγραψα στο προ-προηγούμενο σχόλιό μου. Είπα λοιπόν τί μπορώ να κάνω, όχι τί θα κάνω. Θα πρέπει να είσαι πιο συγκεντρωμένος σε αυτά που σου απευθύνουν. Κοίταξε, εγώ είμαι δύστροπος τύπος και πολύ απαιτητικός, δεν είμαι κατάλληλος για να κατευθύνω τον οποιονδήποτε που γνωρίζει κάτι λίγα έτσι γενικά, δεν έχω τέτοιες ικανότητες, υπάρχουν άλλοι με τέτοιες δυνατότητες και κλίσεις για κάποιον σαν εσένα, εσύ καταρχήν θες γλυκούς οδηγούς, στοργή και προδέρμ, να σε πάνε στράτα στρατούλα και πρόσεξε δεν το λέω υποτιμητικά. Εγω είμαι κατάλληλος για να δώσω κάτι συμπληρωματικό αν τύχει σε κάποιον που ήδη γνωρίζει αρκετά. Και μάλιστα χωρίς λέξεις συνήθως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΚαταρχΉν ,πολύ το κουράσαμε δεν νομίζεις;
    Πάρε το κουβαδάκι σου και πάρα πέρα..Παίξε αλλού ή κάτι άλλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Καταρχήν θέλω να πω στους αγαπητούς συνδαιτυμόνες, λίγα λόγια για τον Πωλ.
    Πρόκειται για μια ειδική περίπτωση που φιλοξενείται στον χώρο μας και η παρουσία του διέπεται από ένα ειδικό καθεστώς, όπου χαρακτηρίζεται από αέναες παλινδρομήσεις.
    Και εξηγούμαι:
    Πριν λίγα χρόνια, εμφανίστηκε ξαφνικά μια «ανώνυμη» με εριστικό και ειρωνικό λόγο, που λειτουργούσε ως «τρολ», κάνοντας επιθέσεις στους διάφορους συνδαιτυμόνες. Παρά τις αλλεπάλληλες προσπάθειες συνέτισής της, αποβλήθηκε από τον χώρο μας. Μετά από ένα ντελίριο παράκρουσης με υβριστικά και απειλητικά σχόλια που δεν δημοσίευα (επειδή είχε αποκλειστεί), τελικά επανήλθε με ηπιότερο ύφος στο χώρο των σχολίων, μέχρι που παλινδρόμησε και επανήλθε στην παροξυσμική της φάση με ύβρεις και φθόνο για τους άλλους.
    Το σενάριο επαναλαμβανόταν διαρκώς με προειδοποιήσεις, αποκλεισμούς, ύβρεις, χαλάρωση και επαναφορά στην κανονικότητα των σχολίων, μέχρι την επόμενη κρίση.
    Αυτό έγινε αμέτρητες φορές.
    Ψυχιατρικώς υπάρχει η εικόνα της sociopath, η οποία περιγράφει με μεγάλη ακρίβεια τα συμπτώματα και τα χαρακτηριστικά της «ανώνυμης». Σε προηγούμενο σχόλιό μου (πιο πάνω), εξηγώ με λεπτομέρειες αυτά τα συμπτώματα.

    Ωστόσο ο λόγος που συνεχίζω να την φιλοξενώ, είναι ότι όταν καταφέρνει να ελέγχει το θυμικό της, έχει έναν πολύ αξιόλογο λόγο, επιχειρηματολογεί και προσφέρει ισάξια γνώση με τους υπόλοιπους συνδαιτυμόνες στους διαλόγους.
    Το όνομα «Πωλ» της το έδωσα εγώ, μετά από μια ειδική στιχομυθία και το αποδέχθηκε.
    Ο Πωλ λοιπόν, είναι πολύ ευφυής και ευέλικτος όταν το θέλει, αλλά επίμονος και εμμονικός όταν κάτι του χαλάει το σχέδιο. Για να είμαι δίκαιος, οφείλω να αναγνωρίσω ότι πράγματι βελτιώνεται και ελέγχει καλύτερα τον εαυτό του, όσο ζυμώνεται στον χώρο μας.

    Θέλω να γνωρίζετε ότι ο Πωλ είναι ένα χειριστικό άτομο, που ασκείται στο καθρέπτισμα, δηλαδή στην προβολή της εικόνας που εσείς θέλετε να βλέπετε, την οποία έχει τον τρόπο να τροφοδοτεί, οσμίζοντας τις ενδόμυχες προσδοκίες σας (ανάγκες σας). Σας πουλάει δηλαδή αυτό που θέλετε να εισπράξετε, χωρίς στην πραγματικότητα να έχει ή να θέλει να σας δώσει αυτό που ζητάτε.
    Με αυτό τον τρόπο ικανοποιεί δικές του ανάγκες.

    Συνεπώς είναι καλό, κάθε φορά που συνομιλείτε με τον Πωλ, να είστε προετοιμασμένοι για τέτοιους χειρισμούς, μέσα στους οποίους περιλαμβάνονται ψεύδη, μπλόφες, εικασίες και η τακτική του ψαρέματος (ρίχνω άδεια να πιάσω γεμάτα).

    Η παρουσία του Πωλ εδώ, έχει την χρησιμότητά της που ικανοποιεί καταρχήν τον ίδιο, αλλά και το ιστολόγιο. Ο αποδομητικός παράγων που εκπροσωπείται επαξίως και εθελοντικά από τον Πωλ, είναι εξαιρετικά χρήσιμος για να υπάρχει το αντίπαλο δέος και η δοκιμασία στην αντοχή των θέσεών μας, των επιλογών μας και βεβαίως της εκπαίδευσής μας, να βλέπουμε τα πράγματα πολύπλευρα και από τις αντίθετες αναγνώσεις.

    Αυτά τα ολίγα και ελπίζω να μην «θύμωσα» πολύ τον Πωλ (το καλό είναι ότι του περνάει γρήγορα)!

    ΛΥΚΙΟΣ.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι μόνο τόσα λίγα;;; Α! Διαμαρτύρομαι κύριε πρόεδρε! Κανονικά θα έπρεπε να κάνεις ξεχωριστό ποστ για μενα, με ντοκουμέντα, παραπομπές κλπ, όχι μόνον από εδώ αλλά και απο αλλού! Το έχουν κάνει και άλλοι, αμέέέέέ, για να καταλάβεις μου δείχνανε πράγματα που είχα όντως πει κάποτε, που ούτε καν τα θυμόμουνα ναι, και μάλιστα σε χώρους μή δημόσιους, έχω μεγάλο φαν κλουμπ εγώ, είμαι πολύ ωραίος, βεβαίως βεβαίως :) Και μεταξύ μας τώρα Λύκιε, τα καλύτερα εγώ τα έχω πει εδώ μέσα, παραδέξου το επιτέλους. Μπροστά δλδ σε όσα λέει ο μπούλης και η αγία γκιωνοκρατούσα, θα έπρεπε να μου λες και ευχαριστώ για την αναβάθμιση του χώρου σου.

      Διαγραφή
    2. "μου δείχνανε πράγματα που είχα όντως πει κάποτε, που ούτε καν τα θυμόμουνα"
      " Το ότι δλδ ο Πωλ Ατρείδης είναι ο ευφυέστερος όλων σας"

      δεν τα θυμοσουνα, αλλα πιστευεις οτι εισαι εξυπνος, τελικα ρε πωλ εισαι μεγαλη μπαρουφα.

      Διαγραφή
    3. Τρελό αγόρι εσύ! Οι μπαρούφες όμως σε κάνανε να κελαηδάς εδώ, εεε;;; Φιλάκια!

      Διαγραφή
    4. εισαι σιγουρη οτι ειμαι αγορι? για πες τι χρωμα ειναι η αυρα μου? που σιγα μην μπορεις να την δεις.

      Διαγραφή
    5. Να καταναλώσω χρόνο και ενέργεια για να πείσω εσένα τον κανένα ότι μπορώ να δω κάτι που ούτε καν αντιλαμβάνεσαι. Άσε μας κουκλίτσα μου! Άμα έχω ορεξούλες για παιχνιδάκια, βρίσκω και καλύτερους από σενα. Μυριάδες κυκλοφορούν στην πιάτσα. Άντε για νανάκια τώρα.

      Διαγραφή
  37. Χαχαχα, είδες, εδώ δεν σε σταυρώνουμε στον τοίχο! Δεν χρειάζονται περισσότερα. Δεν είναι σκοπός μου η αποδόμηση ούτε η εξολόθρευση κανενός. Αντίθετα, είσαι αξιόλογο μέλος της παρέας και αυτό δεν το κρύβω. Πράγματι έχεις πει τα καλύτερα που μπορείς (αλλά και τα χειρότερα) εδώ μέσα και βεβαίως έχεις εισπράξει την εκτίμησή μας για αυτά που αξίζεις. Τα σύκα σύκα και η σκάφη σκάφη... :)

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι μπράβο! Είδες τί ωραία που τα λες άπαξ και χαλαρώσεις; Μένει μόνο μια μικρή τελευταία αλλά σημαντική λεπτομέρεια. Το να αποδεχτείτε την αλήθεια σε όλο της το εύρος. Το ότι δλδ ο Πωλ Ατρείδης είναι ο ευφυέστερος όλων σας. Διότι η αλήθεια θα σας απελευθερώσει. Ωλγουεηζ ριμέμπερ δατ.

      Διαγραφή
    2. Ούτε για αστείο! Ξεκαβάλα το καλάμι Πωλ...
      Θα σε πάρουν με τις λεμονόκουπες!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    3. Οκ οκ, να μη σε πιέζω κιόλας, η ουσία είναι το γνωρίζεις ήδη αυτό, απλώς δυσκολεύεσαι να το παραδεχτείς και λεκτικώς, σε καταλαβαίνω. Εμένα όμως ξέρεις τι μ' αρέσει περισσότερο; Αυτές οι μικροδιορθώσεις που κάνεις στα σχόλια σου εντός ολίγων λεπτών, αυτή η πρόσθεση ή αφαίρεση καίριων λέξεων :)

      Διαγραφή
  38. Όχι φίλε Πωλ ακόμη δεν σου απάντησα εγώ αλλά οι απαντήσεις και τα ερωτήματά τους είναι ομολογουμένως εύλογα . Τέλος πάντων πες μου πλις Πωλ αυτά που είπαμε να βρω το ενεργειακό μου στομάχι , να το ενεργοποιώ , να απλώνω τις ενεργειακές χορδές και να έρχομαι σε σύνδεση , παρενθετικά πόσο επικίνδυνο είναι << χειροκίνητα >> να συνδέομαι ενεργειακά με αυτά τα δέντρα και λοιπά που λες ή να ανακατεύω αυθόρμητα τις ενέργειες του στέμματος με τις ενέργειες των άλλων οργάνων . Κύριε Λύκιε και απαράμιλλε γραπτέ σου λόγε είναι ... καλό βιντεάκι , το έχω δει την πρώτη φορά ως το 20ό λεπτό και σήμερα από την αρχή ξανά μέχρι το 10ο λεπτό , δεν προχώρησα περισσότερο γιατί έχω κι άλλες δουλειές και ασχολίες . Συμφωνώ με όλους τους προλαλήσαντες και με εσένα και την τοποθέτησή σου . Ασφαλώς και δεν είναι απάτη η σαύρα του κορονοιού , η κροκοδείλια επικινδυνότητά του πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψην σε ορισμένες πληθυσμιακές ομάδες , πιστεύω δεν είναι ιός φυσικός , ιός του Θεού ή της φύσης , αλλά προμελετημένος και εργαστηριακός και στοχευμένος . Όσον αφορά την δεύτερη μεγάλη-μεγαλύτερη απάτη όλων των εποχών σαν να σφάλλουμε ή έστω υπερβάλλουμε λιγάκι , διότι φιλολογικά , λεκτικά και εμπειρικά είναι νομίζω άκυρο να συγκρίνουμε ή να υπερθέτουμε τις καταστάσεις και τα επίθετα . Για παράδειγμα ποια είναι η μεγαλύτερη ληστεία του τρένου ή η μεγαλύτερη ληστεία των τραπεζών ή η μεγαλύτερη ληστεία όλων των εποχών γενικώς ή ποιος είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής ή σχετικό ή άσχετο... εκείνο το κουτάλι που λυγίζει στην ταινία μέτριξ από τον μικρό κουρεμένο γουλί μοναχό όντως δεν υπάρχει όπως υποστηρίζει το παιδί ; Και επίσης όχι ρε παιδιά να συγκρίνουμε τον Σωκράτη ή οποιονδήποτε άλλον προχωρημένο από τους πολλούς και εξελιγμένο πνευματικά με τον Υιό του Θεού κύριο ημών Ιησού Χριστό ! Κατά τα άλλα οι απλές αλήθειες που λέει είναι μεγάλο πράγμα και μεγάλη τέχνη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πάρα μα πάρα πολύ επικίνδυνο, δια τούτον θα σου συνιστούσα να μείνεις στην προσευχή και να εκκλησιάζεσαι ανελλιπώς κάθε Κυριακή.

      Διαγραφή
  39. Ευχαριστώ αλλά... << θα πάρω >> ! Πες μου φίλε , με τα δικά σου λόγια τα σχετικά ... . Δεν σε θέλω να περπατήσεις το προσωπικό μονοπάτι , όχι , εντούτοις γνωρίζω ότι δεν είναι ασφαλές και σώφρον να θέλω να ταξιδέψω μόνος στο άγνωστο μέρος κρατώντας μονάχα έναν έντυπο χάρτη γιατί θα χαθώ χίλιες φορές στο μέσο της διαδρομής, στη μια κούρβα , δεν θα πάρω την άλλη έξοδο , και τέλος θα μείνω από καύσιμα... ορυκτά , σωματικά και κυρίως πνευματικά . Έχω και εγώ διαβάσει αρκετά βιβλία και συγγραφείς , και είναι << στα πόδια μου >> η διαδρομή μου, είναι << στα χέρια μου >> το μέλλον μου και το παρών μου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επιμένεις βλέπω... Λοιπόν θα σου το απλοποιήσω, με πετυχαίνεις ευδιάθετο. "Η μαγική και αλχημική έννοια της διατροφής" του Omraam Mikhaël Aïvanhov. Ξεκινάς μελέτη και άσκηση με αυτό. Εαν δεν μπορείς να το βρεις, ευχαρίστως να σου στείλω με κάποιον τρόπο το pdf. Θα πρέπει να με κατευθύνει όμως κάποιος, αν μπορώ κάπου να το ανεβάσω ονλάιν δλδ, καθότιν άσχετος.

      Διαγραφή
  40. Αγαπητέ Ανώνυμε, ο Μπομπ Νατζέμυ δεν μίλησε για τον Σωκράτη και τον Ιησού κάνοντας σύγκριση μεταξύ τους, αλλά αναφέρθηκε σε πρόσωπα που μίλησαν για την μεγάλη απάτη. Επίσης το τίτλος "Η μεγαλύτερη απάτη όλων των εποχών", είναι εξαιρετικά εύστοχος. Αν είχες την υπομονή να ακούσεις ολόκληρη την ομιλία, θεωρώ ότι θα είχες καταλάβει τι εννοεί.
    Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απάτη, από αυτή που θεωρούμε ότι είμαστε ξεχωριστοί και βρωτοί. Αυτή που μας δίνει την ψευδαίσθηση του κόσμου που μας δίνουν οι αισθήσεις και οι κατασκευασμένες αξίες των εντυπώσεων από τον υλικό κόσμο. Ο φόβος του θανάτου, είναι το αποτέλεσμα αυτής της μεγάλης απάτης. Αντιλαμβάνεσαι λοιπόν, ότι η απάτη για την οποία μιλάμε, δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο φαινόμενο ή περιστατικό της καθημερινότητας.

    Ξαναμπές στον κόπο να ακούσεις την ομιλία και μην προκαταβάλλεσαι από την δυσκολία του Νατζέμυ στην ελληνική γλώσσα, ούτε από την απλοϊκή του εμφάνιση.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Εντάξει κύριε Λύκιε , οψόμεθα για αύριο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Η μεγαλύτερη απάτη είναι ότι ισχυρίζονται πως σταύρωσαν τον Ιησού Χριστό. Με την ίδια λογική που στον μικρόκοσμο της κοινωνίας ο ένας γείτονας κράζει τον άλλον μέχρι κάποιος να τύχει και πεθάνει. Ξαφνικά στην κηδεία γυρίζουν και λένε υποκριτικά όλοι εχθροί και φίλοι "μα γιατί, ήταν τόσο καλός άνθρωπος". Τα έχει πει ο Καμύ στην "Πτώση". Το ίδιο τάχα έγινε με τον Ιησού Χριστό, αφού σταυρώθηκε θεοποιήθηκε γιατί "θυσιάστηκε για όλον τον κόσμο". Και πως αυτό ακριβώς βοήθησε τον κόσμο να γίνει καλύτερος? Μήπως έγινε τρισχειρότερος, ειδωλολατρικός και φαύλος? Αλλά ας πούμε και το σεναριάκι στέκει και έγιναν όλα αυτά γι αυτούς που στηρίζουν αυτή τη θέση, αν λοιπόν ξαναρχόταν, εσείς πιστεύετε ότι θα άφηνε τον εαυτό του να ξανασταυρωθεί ή θα γυρνούσε στην μάπα του κόσμου μπούμερανγκ όλα τα συσσωρευμένα δεινά που υπέστη εξ αιτίας τους? Και άραγες γιατί ο Θεός την ύστατη στιγμή τον εγκατέλειψε αν όχι επειδή ήταν κάθετα αντίθετος προς αυτό που συνέβη και αρνήθηκε την παρουσία του στη σταύρωση (συνεπώς το γεγονός δεν υπήρξε ποτέ)? "η ιστορία κάνει κύκλους και επαναλαμβάνεται" λένε οι ασυνείδητοι που κοιμούνται ύπνο βαθύ κάνοντας τους ξύπνιους σε έναν αέναο φαύλο κύκλο. Ο Χριστός δύσκολα θα κάνει το ίδιο λάθος 2η φορά. Επειδή λοιπόν "δεν ξέρουν τι κάνουν", ας μάθουν μην τους πάρει ο διάολος.

    Κορωνοϊός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ξέχασα το ανέκδοτο με το αρνί. Λέμε "αναστήθηκε ο αμνός του Θεού" και την άλλη μέρα σουβλίζουμε αρνί και τρώμε σα ζώα χωρίς τέλος. Πολύ ανώτερες καταστάσεις και προπάντων ορθολογικές.
    Άντε γεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Είδα όλο το βίντεο και σε κάποια σημεία συμφωνώ , σε άλλα διαφωνώ . Από πού να αρχίσω και πού να τελειώσω ; Κατ'αρχάς - και όχι κατ'αρχήν είναι η σωστή διατύπωση - , λοιπόν είναι οι αφανείς μοναχοί του Αγίου Όρους οι οποίοι προσεύχονται νυχθημερών για τον κόσμο και για όσα εμείς δεν βλέπουμε και δεν ξέρουμε γιατί ίσως να μην φαίνονται . Υπάρχει ένας τεράστιος κόσμος και άλλες δυνάμεις αόρατες ή μη , που εμείς αγνοούμε και << παίζουμε το βιολί μας >> ή... χορεύουμε << το τραγούδι και τον σκοπό >> που οι μαέστροι μάς παίζουν και μας εμπαίζουν . Γιατί ο θεσμός της εκκλησίας ξεστράτισε, γιατί η ίδια η κοινωνία χάλασε , διότι εμείς χαθήκαμε , διότι ίσως βαλλόμαστε καθημερινά από υποχθόνιες και άλλες δυνάμεις , και ποια είναι η δύναμή μας , η άγκυρά μας ; Έχει αρκετά χρόνια να πάω εκκλησία για διάφορους λανθασμένους λόγους γιατί ας μην ξεγελιόμαστε είναι λάθος . Αντί να καταπιανόμαστε με κάποια σάπια φρούτα του εκκλησιαστικού κλήρου επειδή δεν θυμόμαστε , γιατί δεν βλέπουμε και δεν εστιάζουμε σε άπειρα άλλα παραδείγματα μέσα στους κόλπους της , και τον καίριο ρόλο που διαδραμάτισαν αγωνιστές και άγιοι της εκκλησίας μας για την επιβίωσή μας , ως έθνος και ως λαός , και πως θυσιάστηκαν για τα πιστεύω τους που είναι και ήταν τα πιστεύω των προγόνων μας από τις αρχές του πολιτισμού . Τώρα έρχονται διάφοροι μεμονομένοι ή και οργανωμένα σύνολα από τα πλάγια να προβληθούν και να πουν ως εκ νέου για τον τροχό λέγοντας τα ήδη ειπωμένα και γραμμένα , και γνωστά και γνώριμα ( από την άλλη ίσως και να χρειάζεται ) , ποια είναι όμως τα κίνητρα πίσω τους παίρνοντας λίγα από τον έναν , λίγα από τον άλλον φτιάχνοντας ένα μωσαικό πίστης και παρουσίασης γνώσης ; Ας πούμε για τους γκουρού της Ινδίας , βλέπουμε η Ινδία πόσο βοηθήθηκε από την πίστη τους , που πάεις και βλέπεις τα αίσχη , και δεκάχρονα στους δρόμους να ζητιανεύουν και να ψωνίζονται , και να πεθαίνουν καθημερινά στους δρόμους αβοήθητοι οι άνθρωποι , και να βιάζονται γυναίκες , και να μην υπάρχει ή να μην εφαρμόζεται ο νόμος και η τάξη , όταν εύκολα θα μπορούσαν οι τοπικές αυτοδιοικήσεις και τα συναποτελούμενα μέρη και μέλη της κάθε κοινότητας να βελτιώνουν τις συνθήκες και την ποιότητα της ζωής τους . Άλλοι επιστήμονες και ο Άινσταιν παραδέχονται για την μία συνειδητότητα ή τώρα παραδέχονται τον αγιασμό των υδάτων , και άλλοι συγγραφείς λένε ότι είμαστε όλοι οι ίδιοι , τα διαφορετικά πρόσωπα του ενός Θεού , ή εγώ που σκέφτομαι ότι δεν είμαστε τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από ενέργεια , μια ενέργεια που δεν χάνεται , που δεν δημιουργήθηκε από το μηδέν , και στο αιώνιο τώρα πάντα θα μεταποιείται και θα υπάρχει , το είπανε και άλλοι πολλοί αυτό ! Τώρα όσον αφορά τον κύριο Ναζέτσκυ , ο άνθρωπος δίνει ό,τι έχει για να βοηθήσει , και ο άλλος τα ερμηνεύει με τον λογισμό του όπως θέλει . Πάρακάτω ... . Εγώ νομίζω δεν υπάρχει καμία απάτη , και καμία ψευδαίσθηση στη ζωή μας , το κάθετι και κάθε ένα πράγμα έμψυχο ή άψυχο έχει το όνομά του , την ταυτότητά του . Τώρα μπορεί το ίδιο αυτό καθ'εαυτό να είναι ψευδαισθησιακό ή ψευδαίσθηση , αλλά επάνω μας είναι ή μπορεί να γίνει απόλυτα πραγματικό . Τέλος τέλος εμείς μπορεί να γίνουμε και να είμαστε απάτη , μια ψευδαίσθηση , ένα φάντασμα του αληθινού εαυτού μας . Και κλείνω διερωτώμενος ποιο είναι το όφελος από τέτοια μονόπλευρα βίντεο και μοναπαντήσεις , όχι ερωταπαντήσεις . Ή θέλουμε να διασπάσουμε την συνείδησή μας στα έτσι και τα αλλιώς και τα ρητά και πού οδεύουμε , σε τι πιστεύουμε και τι κάνουμε , ποιο είναι το σημείο αναφοράς μας , η υπενθύμησή μας , το κέντρο μας , η πηγή και το πηγάδι μας , ο προορισμός και η οδός μας , η αλήθεια μας ; Γιατί αλλιώς αόριστα θα χτυπιόμαστε σαν τα χταπόδια στον βράχο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταρχίν για να συνεννοηθείτε, θα πρέπει πρώτα να ορίσετε τις έννοιες του πραγματικού και του ψευδαισθητικού και να συμφωνήσετε στο ότι τις αντιλαμβάνεστε με τον ίδιο τρόπο.

      Διαγραφή
  45. Έγινε κύριε Πωλ , θα το ψάξω , θα το βρω και θα το διαβάσω , και σου λέω , σε ευχαριστώ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Οι χριστιανοί διατήρησαν πολλά εβραϊκά έθιμα ακόμα κι αν τους προσέδωσαν διαφορετικό νόημα ή συμβολισμό. Ένα από αυτά είναι και η θυσία του αρνίου. Για εκείνους συμβολίζει την έξοδο από την Αίγυπτο και την προστασία που τους παρείχε ο άγγελος όταν σημάδεψαν με αίμα σφαγμένων αμνοεριφίων τις πόρτες τους κατ'εντολή του Μωυσέως ενώ για τους χριστιανούς συμβολίζει τη θυσία του Χριστού-Αμνού για τη σωτηρία τη δική μας. Ο Χριστός βέβαια ποτέ δε ζήτησε αιματηρές θυσίες αφού κι Εκείνος δε θυσίασε άλλους στη θέση του αλλά τον Εαυτό του. Ευχαριστείται από πράξεις αγάπης κι όχι από θυμιάματα. Η αλήθεια είναι ότι έχουμε κατανοήσει λάθος τα μηνύματα που κόμισε στην ανθρωπότητα. Τόσο για λόγους αφέλειας όσο και ένεκα βολέματος και σκοπιμότητας.

    Ανατολή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευαρεστείται έγραψα (κι όχι ευχαριστείται) αλλά ο κορέκτορας είχε άλλη γνώμη.

      Ανατολή

      Διαγραφή
  47. Σε αυτό που αναρωτάσαι ανώνυμε, έχει ήδη απαντήσει ο Χριστός:
    "Εγώ ειμί η οδός και η αλήθεια και η ζωή. Ουδείς έρχεται προς τον Πατέρα ει μη δι'εμού."

    Και το έχει καταδείξει με τη ζωή Του.

    Όλες οι εσωτερικές διδασκαλίες, οι μύστες και οι ερευνητές, σε Αυτόν καταλήγουν.

    Το όφελος από τέτοια βίντεο και παρόμοια βίντεο ή αναγνώσματα, είναι η υπενθύμιση του τρόπου σκέφτεσθαι και πράττειν, η βαθύτερη ανάλυση, ερμηνεία και κατανόηση του Παντός ώστε να υπερβούμε την έννοια της ξεχωριστότητας και να νιώσουμε την Ενότητά μας με το Όλον.

    Ανατολή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό που οι περισσότεροι εκλαμβάνετε τις χριστικές ατάκες μέσα από το προσωπικό πρίσμα, ίσως να ήταν πιο γόνιμο αν επιχειρούσατε να το κοιτάξετε με έναν άλλον τρόπο, καθρεφτικό. Δεν αναφερόταν στο πρόσωπο του ο Χριστός, ήταν συμβολικός ο λόγος του. Θα πρέπει να εμβαθύνετε στο "Εγώ ειμί".

      Διαγραφή
  48. Είναι διαιρεμένοι σε πολυάριθμες κάστες, τα κείμενα και οι παραδόσεις τους βρίθουν από σεξιστικές και άλλες διακρίσεις και γενικά οι Ινδοί δέχονται σχεδόν μοιρολατρικά τη "θέση" τους σε αυτή τη ζωή.
    Τους λείπει η παιδεία για να απελευθερωθούν από τις προκαταλήψεις και τις δεισιδαιμονίες που τους διέπουν.
    Οι γυναίκες και τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα με τις ευλογίες της ινδουιστικής διδασκαλίας καταπιέζονται απάνθρωπα.
    Οι γκουρού με φωτεινούς ορίζοντες που προσπαθούν να αφυπνίσουν είναι λίγοι και μη προσβάσιμες οι διδαχές τους στη φτωχή λαοθάλασσα...

    Ανατολή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. {Είναι τελείως αδύνατο να γίνει μία συστηματική κατάταξη όλων των ιδεών που συνθέτουν το πολύχρωμο μωσαϊκό του ινδουισμού. Ο Γκλάζεναπ, ο μεγαλύτερος ερευνητής της θρησκείας αυτής, έγραφε το 1922: «Εάν εξετάσει κανείς τις διδασκαλίες που πιστεύει ο ινδουισμός, αυτός μοιάζει πιο πολύ με σύμφυρμα συγκρουόμενων ιδεών και δεισιδαιμονιών. Από αυτήν την άποψη δεν μπορούμε να τον θεωρήσουμε ομοιογενή, ενιαία θρησκεία, παρά πρέπει να τον δούμε σαν μία εγκυκλοπαίδεια όλων των θρησκειών».}


      http://hapocalypshsimera.gr/?p=505


      Ανατολή

      Διαγραφή
  49. Κύριε Πωλ , κύριε Λύκιε , το συγκεκριμένο βιβλίο του Αιβανχόφ είναι εκτός αποθέματος , πώς μπορώ να το βρω σε pdf ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://smallpdf.com/shared#st=cdc1e382-8dfa-4a7b-a05e-c569397f29b7&fn=%CE%97+%CE%9C%CE%91%CE%93%CE%99%CE%9A%CE%97+%CE%9A%CE%91%CE%99+%CE%91%CE%9B%CE%A7%CE%97%CE%9C%CE%99%CE%9A%CE%97+%CE%95%CE%9D%CE%9D%CE%9F%CE%99%CE%91+%CE%A4%CE%97%CE%A3+%CE%94%CE%99%CE%91%CE%A4%CE%A1%CE%9F%CE%A6%CE%97%CE%A3.pdf&ct=1619605822843&tl=share-document&rf=link

      Υπάρχει κι ένας άλλος λόγος που σου πρότεινα το συγκεκριμένο, αν τελικά το διαβάσεις και θελήσεις να σχολιάσεις κάτι επ' αυτού, θα σου τον πω.

      Διαγραφή
  50. Χαχά όντως Πωλ , σωστά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Ποιο είναι το πραγματικό και ποιες είναι οι ψευδαισθήσεις ; Μήπως οι ψευδαισθήσεις χωρίς να είναι απαραίτητα και ψευδαισθήσεις , είναι όλα τα ποικίλα ερεθίσματα που λαμβάνουν οι νευρικές απολήξεις των αισθήσεών μας και η παραγόμενη ερπετική , θηλαστική και θυμική εντύπωσή μας από αυτά . Δηλαδή ίσως , τελικά να μην υπάρχουν οι ψευδαισθήσεις αλήθεια παρά εκείνο το ψευδαισθησικό κομμάτι του νου που λειτουργεί σαν γεννήτρια ή προβολέας συναισθημάτων , λογισμών , προτιμήσεων και εντυπώσεων . Ποιο είναι το πραγματικό που είναι και μόνιμο , ελεύθερο και απαλλαγμένο από χωριστικές διατάξεις ; Ίσως μόνο η ψυχή ; Ποια είναι η ψυχή , το καλούπι , το αρχέτυπο ; Αυτά ( ! ) ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. "Εγώ ειμί" κυριος του εαυτου μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. '' Δεν αναφερόταν στο πρόσωπο του ο Χριστός, ήταν συμβολικός ο λόγος του. Θα πρέπει να εμβαθύνετε στο "Εγώ ειμί". ''

    Εννοείται ότι ήταν συμβολικός ο λόγος του ΛΟΓΟΥ.

    Η λέξη Χριστός ή Χρηστός ή Χρειστός απαντάται και προγενέστερα της ενσάρκωσης του Ιησού στη Γη. Και περιγράφει την ενάρετη πορεία του μοναχικού ταξιδιώτη(Χρηστός) με σκοπό την επανένωση με το Πνεύμα της Αληθείας (Χριστός). Ένα ταξίδι που καθιστά την ψυχή(τον Υιό) ΕΝΑ με το Πνεύμα (τον Πατέρα), κατά Μπλαβάτσκυ. Η ίδια περιγράφει την Χριστική κατάσταση ως συνώνυμη της Μαχατμικής, δηλ ως ένωση του ανθρώπου με τη θεία αρχή μέσα του.

    Όταν ο Χριστός προτρέπει τους ανθρώπους να πιστέψουν για να σωθούν δεν εννοεί την Πίστη ως τυφλή υπακοή σε δόγματα.
    Πιστεύω αυτό που Γνωρίζω με τις αισθήσεις και υπεραισθησεις μου ως Αληθές! Αλλά για να φτάσω στην κατάκτηση της Γνώσης, στην κατάσταση της θεοφάνειας ή θεοπνευστίας όπως αναφέρει η Μπλαβάτσκυ, πρέπει να περάσω πρώτα από την σταύρωση της σάρκας ή της ύλης.

    Ανατολή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Ευχαριστούμε για τον σύνδεσμο του βιβλίου.

    Ανατολή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Συμβολικός ήταν και ο πρώτος ενικός που χρησιμοποιούσε. Αυτή η παρανόηση οδήγησε στον προσωπολατρικό χαρακτήρα της χριστιανικής θρησκείας. Ουσιαστικά κάθε φορά που μιλούσε σε πρώτο ενικό, αναφερόταν στη χριστική σπίθα που βρίσκεται μέσα στον κάθε άνθρωπο. "Εγώ ειμί η οδός και η αλήθεια και η ζωή. Ουδείς έρχεται προς τον Πατέρα ει μη δι'εμού." Το "Εγώ ειμί" είναι μια έκφραση που χρησιμοποιείται στις δυτικές εσωτερικές παραδόσεις και είναι ένα άλλο όνομα για το Σώμα Φωτός, τον Ηλιακό Άγγελο, το Χριστικό Σώμα, την Ατομικότητα. Είναι ενεργειακό σώμα το οποίο δομείται! Η δόμηση του μπορεί να ξεκινήσει αφού δομηθεί-κατανοηθεί-ξεπεραστεί[σταυρωθεί] η προσωπικότητα. Είναι το μόνο σώμα με το οποίο μπορεί κανείς να εισέλθει στα Λογοϊκά πεδία. Όλες μα όλες οι αποκρυφιστικές τεχνικές αφορούν τη δόμηση αυτού του συγκεκριμένου σώματος.

    υγ* Έλα Λύκιε, αφιερωμένο! Ρίψε μια ζεμπεκιά. Ανατολή και Αγία Γκιωνοκρατούσα στα παλαμάκια παρακαλώ.
    https://www.youtube.com/watch?v=jl6cnzeeOLM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ψυχή είναι ο συνδετικος κρικος. Αυτή θα αναπτύξει το ''πνευματικό σώμα''.
      Οταν ακολουθείς τις προτροπές του πνευματος και αγνοείς τις ορέξεις της ύλης,τότε αρχίζει να δημιουργείται-δομείται το πνευματικό αυτό σώμα. Και ναι,όπως λέι και ο Πωλ ,με αυτό το σώμα είσέρχεσαι στην ''βασιλεία των ουρανών''.

      Διαγραφή
    2. Προς στιγμήν απολαμβάνω το Πωλ κερνά, Πωλ πίνει! Οι trans ζεμπεκιές αργότερα...

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  56. " Το "Εγώ ειμί" είναι μια έκφραση που χρησιμοποιείται στις δυτικές εσωτερικές παραδόσεις και είναι ένα άλλο όνομα για το Σώμα Φωτός, τον Ηλιακό Άγγελο, το Χριστικό Σώμα, την Ατομικότητα. "

    χα χα χα χα χα χα χα χα χα τι άλλο θα ακούσουμε. Γελανε και οι πετρες με τις μπουρδες σου Πωλ. Αφιερωμενο σε σενα με πολλά παλαμακια.

    Και το μυαλό σου είναι θολό
    και το δικό τους πιο λειψό
    Τους εθολώνεις τα νερά
    γεια σου Πωλάρα φαφλατά.
    Κοκορίκο..... Κοκορίκο....

    https://www.youtube.com/watch?v=5Jl9nwucjmE


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Μένει τώρα να τα εφαρμόσω και στην πράξη με επαναλαμβανόμενο τρόπο στις συνήθειες της ημέρας καθημερινά ! Ποιος είναι κύριε Πωλ ο άλλος συγκεκριμένος λόγος που μου πρότεινες το συγκεκριμένο βιβλίο ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Ήθελα καταρχίν να σε ρωτήσω αν είχες κάποια αίσθηση ενόσω διάβαζες το βιβλίο, αν πρόσεξες κάτι εσωτερικά. Συνήθως όταν διαβάζεις ας πούμε, κάνεις κι άλλα πράγματα ταυτόχρονα; Είσαι αυτό που λένε multi-tasking ατομο γενικώς ή κάνεις ένα πράμα τη φορά εστιασμένα;Γιατί αν κάνεις πολλά πράματα μαζί, ίσως να μη μπορείς να απαντήσεις στην ερώτηση μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Δυστυχώς δεν είχα κάποια συγκεκριμένη αίσθηση ! Καθ'όλη τη διάρκεια διάβαζα με ενδιαφέρον και την πεποίθηση ότι όσα γράφονται είναι σωστά , και ίσως γνώριμα , γιατί και πολλοί άλλοι που έχω διαβάσει συνηγορούν και πιστεύουν στην ιερή ώρα του φαγητού και πως πρέπει να τρώμε σωστά . Εντούτοις μόνο το συγκεκριμένο βιβλίο εμβαθύνει και αναλύει σε όλες τις επιμέρους βοήθειες και ωφέλειες από την συγκεκριμένη άσκηση , ασχολία , ή και δραστηριότητα του φαγητού . Δεν ξέρω αν το γεγονός ότι τις τελευταίες λίγες μέρες που έχω δέκατα λόγω κοβιτ επηρεάζει ( κύριε Λύκιε δεν ξέρω αν μπορείς αφού δημοσιευτεί , μετά να αφαιρέσεις αυτήν την πρόταση ) . Το multitasking γνωρίζω και κατανοώ ότι κατακερματίζει την προσοχή και κουράζει τον εγκέφαλο , τέλος τον αδυνατεί , γι' αυτό όχι προσπαθώ να κάνω ένα πράγμα την φορά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Καταρχίν περαστικά σου! Λοιπόν, θα είμαι ειλικρινής μαζί σου, γιατί ήσουν και συ μαζί μου όσον αφορά το ενδιαφέρον σου για την άσκηση πάνω στο ενεργειακό κομμάτι και όσα έγραψα εδώ στο ποστ. Στις περιπτώσεις που κάποιος-καλή ώρα όπως εσύ-που δεν γνωρίζω και δεν έχω άμεση επαφή μαζί του, δεν τον βλέπω δλδ, με ρωτάει αυτά που με ρώτησες εσύ, αναμένοντας να του δώσω κάποια καθοδήγηση σε επίπεδο άσκησης, έχω κάποιες μεθόδους με τις οποίες μπορώ να καταλάβω αν καταρχίν εγώ είμαι κατάλληλος για να καθοδηγήσω αυτόν που μου απευθύνεται, αν αυτά που έχω να του δώσω του ταιριάζουν και μπορούν να τον βοηθήσουν στη συγκεκριμένη φάση. Μία από αυτές τις μεθόδους είναι να του προτείνω να του διαβάσει ένα βιβλίο, σχετικά μικρό για να το διαβάσει γρήγορα, και μεστό, όχι μόνο από γνώση και πληροφορία αλλά κυρίως από πύρινη ενέργεια! Ο Αϊβανχόφ ήταν ένα πολύ χαρακτηριστικό δείγμα πραγματικού Δασκάλου, τουλάχιστον όπως εννοώ εγώ τους Δασκάλους. Είχε πολύ ανεπτυγμένα τα εσωτερικά πυρά, τα εξέπεμπε η μορφή του, αν τον δεις σε φωτό ήτανε πολύ πύρινη η όψη του. Αυτή η ενέργεια έχει περάσει και μέσα στη γραφή του, στον λόγο του, όπως γίνεται με όλους τους πραγματικούς Δασκάλους. Συγκεκριμένα η δική του όμως επειδή είναι πολύ έντονη και διαδραστική, είναι εύκολο να "εντοπιστεί" ακόμη και από κάποιον που δεν είναι και εξαιρετικά εξασκημένος ενεργειακά. Ο λόγος του έχει την έντονη ιδιότητα να βάζει σε κίνηση το καρδιακό κέντρο του αναγνώστη. Εσύ όπως λες δεν το εντόπισες αυτό, δε σημαίνει κάτι κακό για σενα αυτό ή υποτιμητικό, σημαίνει απλώς ότι εγώ δεν είμαι το κατάλληλο άτομο για να σου συστήσω περαιτέρω πράματα σε ενεργειακό επίπεδο. Ακόμη κι αν το κάνω, δεν θα σε βοηθήσουνε, δεν κάνουν για σενα αυτά που έχω να σου δώσω στη φάση που βρίσκεσαι γενικότερα. Σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον, εύχομαι γρήγορη ανάρρωση, να είσαι καλά, καλό Πάσχα σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Ευχαριστώ κύριε Πωλ . Καλό Πάσχα σε όλους μας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε λίγο για το Φαινόμενο της Πεταλούδας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεταφέρω το ερώτημα στο Στοχαστήριο, αγαπητή Aya! Eδώ είναι άλλο το θέμα συζήτησης.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.