Παρασκευή, 4 Ιουλίου 2014

Η Οριάνα Φαλάτσι κονιορτοποιεί το γελοίο επιχείρημα «Ήμασταν και εμείς κάποτε μετανάστες»


Διαβάστε το όλο. Είναι εξαιρετικό! Μια χειμαρρώδης αποστομοτική απάντηση στα γνωστά δακρύβρεχτα "αντιρατσιστικά" τσιτάτα που θέλουν να καλλιεργήσουν "ενοχές"να φιμώσουν όποιον αντιδράει στον εποικισμό της πατρίδας από τους αλλοδαπούς και στην δημογραφική αλλοίωση του λαού μας.

Της Oriana Fallaci* (από το βιβλίο της «H Οργή και η Περηφάνεια», 2003)

Όχι εδώ και πολύ καιρό, άκουσα κάποιον από τους αναρίθμητους πρώην κυρίους Πρωθυπουργούς που έχουν ταλαιπωρήσει την Ιταλία τις τελευταίες δεκαετίες, να λέει στην τηλεόραση: «Κι ο θείος μου ήταν μετανάστης. Ακόμη θυμάμαι τη στιγμή που έφευγε για την Αμερική. με μια βαλίτσα από χαρτόνι στο χέρι». Δεν είναι καθόλου έτσι τα πράγματα, κύριε παραπληροφορημένε, ή αναξιόπιστε πρώην Πρωθυπουργέ. Εκτός από το ότι είναι πρακτικά αδύνατον να έχετε θείο που πήγε στην Αμερική με μια βαλίτσα από χαρτόνι στο χέρι, για τον απλό λόγο ότι οι θείοι με τις βαλίτσες από χαρτόνι στο χέρι πήγαιναν στην Αμερική στις αρχές του εικοστού αιώνα, δηλαδή τότε που εσείς δεν ήσασταν ακόμη γεννημένος, δεν είναι καθόλου το ίδιο. Και είναι δυο φαινόμενα άσχετα μεταξύ τους για ορισμένους λόγους που εσείς αγνοείτε, ή κάνετε πως αγνοείτε. Οι λόγοι αυτοί είναι οι εξής:
Πρώτον: Η Αμερική είναι μια ήπειρος με έκταση 3 εκατομμύρια και 618.770 τετραγωνικά μίλια. Τεράστιες περιοχές αυτής της έκτασης είναι ακόμη και σήμερα ακατοίκητες ή τόσο αραιά κατοικημένες, ώστε σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να περπατάει κανείς για ολόκληρους μήνες χωρίς να συναντήσει ψυχή. Και σας πληροφορώ ότι στα τέλη του δέκατου ένατου αιώνα αυτές οιπεριοχές ήταν ακόμη πιο έρημες και σχεδόν εντελώς ακατοίκητες. Δεν υπήρχαν πόλεις, ούτε κωμοπόλεις, ούτε δρόμοι, ούτε καν οικισμοί. Το πολύ-πολύ να υπήρχαν κάποια φυλάκια ή κάποια καταλύματα για ξεκούραση και για αλλαγή αλόγων. Η πλειονότητα των κατοίκων ήταν, ουσιαστικά, συγκεντρωμένη στις ανατολικές Πολιτείες. Στις Μεσοδυτικές εκτάσεις, ζούσαν μονάχα λίγοι θαρραλέοι τυχοδιώκτες, καθώς και οι φυλές των ιθαγενών Ινδιάνων, που τους ονόμαζαν Ερυθρόδερμους. Πιο δυτικά, στη λεγόμενη Άγρια Δύση, υπήρχαν ακόμη λιγότεροι κάτοικοι: Το Κυνήγι του Χρυσού μόλις είχε αρχίσει. Λοιπόν: Η Ιταλία δεν αποτελεί ήπειρο. Είναι μια μικρή σχετικά χώρα, τριάντα δύο φορές μικρότερη από την Αμερική και υπερβολικά πυκνοκατοικημένη: ο πληθυσμός της ανέρχεται σε 58 εκατομμύρια κατοίκους έναντι των 282 εκατομμυρίων της Αμερικής. Συνεπώς, αν τριακόσιες ή τετρακόσιες χιλιάδες γιοι του Αλλάχ μεταναστεύουν στην Ιταλία κάθε χρόνο (όπως γίνεται στην πραγματικότητα), για μας είναι σαν να μετανάστευαν τρία ή τέσσερα εκατομμύρια Μεξικανοί στο Τέξας, στην Αριζόνα ή στην Καλιφόρνια κάθε χρόνο.

Δεύτερον: Για έναν ολόκληρο αιώνα, δηλαδή από τον πόλεμο της Ανεξαρτησίας μέχρι το 1875, η Αμερική ήταν χώρα ελεύθερης προσπέλασης. Τα σύνορα και οι ακτές της παρέμεναν αφύλακτα, οποιοσδήποτε ξένος μπορούσε να μπει ελεύθερα στη χώρα και οι μετανάστες ήταν κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτοι. Για να αναπτυχθεί και να ακμάσει το νεοσύστατο έθνος, έπρεπε να αξιοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα εδάφη του και ο εν δυνάμει πλούτος του, και γι’ αυτό ακριβώς στις 20 Μαΐου του 1862, ο Αβραάμ Λίνκολν υπέγραψε την Homestead Act. Σύμφωνα με την Πράξη αυτή, θα δωρίζονταν 810 εκατομμύρια τ.μ. ομοσπονδιακής γης. Στην Οκλαχόμα, για παράδειγμα, στη Μοντάνα, στη Νεμπράσκα, στο Κολοράντο, στο Κάνσας, στη Βόρεια και Νότια Ντακότα κ.ά... Επιπλέον η «Πράξη» δεν ωφελούσε μονάχα τους Αμερικανούς. Με εξαίρεση τους Κινέζους, που γενικότερα τύχαιναν κακομεταχείρισης, καθώς και τους καταδιωκόμενους γηγενείς Ινδιάνους, οποιοσδήποτε (άντρας ή γυναίκα) μπορούσε να κάνει αίτηση και να λάβει ως δωρεά 480 τ.μ. γης. Οι προϋποθέσεις ήταν: ο αιτών να έχει συμπληρώσει το εικοστό πρώτο έτος, να εγκατασταθεί στον συγκεκριμένο τόπο για τουλάχιστον πέντε χρόνια, να μετατρέψει την άγρια γη σε φάρμα και κατοικία, να δημιουργήσει οικογένεια και, αν δεν ήταν Αμερικανός, να ζητήσει αμερικανική υπηκοότητα. Ακολουθώντας τα σλόγκαν «Το Αμερικανικό Όνειρο», «Αμερική, η Χώρα των Ευκαιριών», οι περισσότεροι από αυτούς που απέκτησαν έτσι γη, ήταν Ευρωπαίοι. Ο αριθμός των μεταναστών ήταν τόσο μεγάλος, ώστε ολόκληρες φυλές γηγενών (Τσερόκι, Κρικ, Σεμινόλ, Τσικασό, Τσεγιέν, κ.α.)εκτοπίστηκαν βίαια και περιορίστηκαν με επαίσχυντο τρόπο σε καταυλισμούς. Λοιπόν, στην Ιταλία δεν υπήρξε ποτέ ανάλογη «Πράξη» που να προσκαλεί τους ξένους να έρθουν και να εγκατασταθούν στη χώρα μας: «Ελάτε ξένοι, ελάτε! Αν έρθετε, θα σας δώσουμε ένα καλό κομμάτι γης στο Κιάντι, στη Βαλ Παντάνα ή στη Ριβιέρα. Για χάρη σας θα διώξουμε τους γηγενείς, δηλαδή τους Τοσκανούς, τους Λομβαρδούς και τους Λιγουριανούς, θα τους κλείσουμε σε καταυλισμούς». Όπως στην υπόλοιπη Ευρώπη, έτσι και στην Ιταλία, όλοι αυτοί οι μετανάστες που μας ταλαιπωρούν, έχουν έρθει με δική τους πρωτοβουλία. Με τα αναθεματισμένα σκάφη τους, τα καταραμένα φουσκωτά σκάφη της αλβανικής μαφίας, αποφεύγοντας τις περιπόλους της ακτοφυλακής, που προσπαθούν να τους στείλουνε πίσω. Δεν είμαστε μια χώρα με ανοιχτά σύνορα, αγαπητέ κύριε Πρώην Πρωθυπουργέ και υποτιθέμενε ανιψιέ του θείου με τη βαλίτσα από χαρτόνι στο χέρι. Εμείς, δεν έχουμε τεμάχια γης να χαρίσουμε στους ξένους. Δεν έχουμε έρημες περιοχές που πρέπει να κατοικηθούν. Ούτε φυλές Τσερόκι, Κρικ, Σεμινόλ, Τσικασό, και Τσεγιέν για να εκτοπίσουμε.

Τρίτον: Ακόμη κι η Αμερική η Χώρα των Ευκαιριών έπαψε κάποια στιγμή να δείχνει στους ξένους την ίδια επιείκεια που έδειχνε μέχρι και την προεδρία του Λίνκολν. Το 1875, για παράδειγμα, η Αμερικανική Κυβέρνηση συνειδητοποίησε ότι έπρεπε να μπουν κάποια όρια, με αποτέλεσμα η Βουλή των Αντιπροσώπων να υιοθετήσει νόμο που απαγόρευε την είσοδο στη Χώρα σε Πρώην κατάδικους και σε πόρνες. Το 1882, ένας δεύτερος νόμος απέκλειε από το δικαίωμα αυτό ψυχασθενείς και άτομα για τα οποία υπήρχαν υποψίες ότι θα βλάψουν τη δημόσια ζωή της χώρας. Το 1903, ψηφίστηκε ακόμη ένας νόμος που απαγόρευε την είσοδο στη χώρα σε επιληπτικούς, σε επαγγελματίες ζητιάνους, σε ασθενείς με μεταδοτικές αρρώστιες και σε αναρχικούς. (Ο τελευταίος ήταν ένας ανακριβής χαρακτηρισμός που αποδιδόταν τόσο σε παλαβούς που δολοφονούσαν προέδρους, όσο και σε ριζοσπαστικούς που προκαλούσαν γενική αναστάτωση και οργάνωναν απεργίες). Από εκεί και πέρα, η μεταναστευτική πολιτική έγινε πιο αυστηρή και οι παράνομοι μετανάστες απελαύνονταν αμέσως. Στη σημερινή Ιταλία και Ευρώπη όμως, οι μετανάστες έρχονται όποτε τους αρέσει και όποτε θέλουν. Τρομοκράτες, κλέφτες, βιαστές, πρώην κατάδικοι, πόρνες, ζητιάνοι, έμποροι ναρκωτικών, άτομα με μεταδοτικές ασθένειες. Δεν ελέγχεται το ιστορικό ούτε καν εκείνων που παίρνουν άδεια εργασίας. Από τη στιγμή που περνούν τα σύνορα, τους παρέχεται φιλοξενία, τροφή και ιατρική περίθαλψη, με επιβάρυνση των γηγενών. Εννοώ των Ιταλών φορολογουμένων. Λαμβάνουν ακόμη και ένα μικρό ποσό χρημάτων για τα τρέχοντα μικροέξοδά τους. Όσο για τους παράνομους μετανάστες, ακόμη κι αν απελαθούν επειδή έχουν διαπράξει κάποιο φριχτό έγκλημα, πάντοτε καταφέρνουν να επιστρέψουν. Αν απελαθούν ξανά, πάλι γυρίζουν πίσω. Φυσικά, για να διαπράξουν κι άλλα εγκλήματα. Και οι πολιτικοί μας δεν κάνουν τίποτε. Ανάθεμά τους!  
Δε θα ξεχάσω ποτέ τις διαδηλώσεις που έκαναν πέρυσι οι παράνομοι, κατακλύζοντας τις πλατείες μας για να απαιτήσουν με αυθάδεια άδειες παραμονής. (Οι περισσότεροι ανέμιζαν τις σημαίες της χώρας τους, ή κόκκινες σημαίες). Αυτά τα παμπόνηρα, παραμορφωμένα πρόσωπα. Αυτές οι υψωμένες γροθιές, έτοιμες να μας χτυπήσουν, εμάς τους γηγενείς, να μας κλείσουν σε καταυλισμούς. Αυτές οι κραυγές, που έφερναν στο νου τις κραυγές των οπαδών του Χομεινί στο Ιράν, του Μπιν Λάντεν στην Ινδονησία, Μαλαισία, Πακιστάν, Ιράκ, Σενεγάλη, Σομαλία, Νιγηρία κ.ο.κ... Δε θα το ξεχάσω ποτέ, γιατί εκτός από προσβεβλημένη, ένιωσα και εξαπατημένη από τους πολιτικούς που έλεγαν: «Θα θέλαμε να τους απελάσουμε, να τους στείλουμε πίσω στις πατρίδες τους. Αλλά, δε γνωρίζουμε πού κρύβονται». Πού κρύβονται;!; Ελεεινοί καραγκιόζηδες! Είχαν κατεβεί κατά χιλιάδες στις πλατείες, και δεν κρύβονταν διόλου. Για να τους απελάσετε, για να τους διώξετε, θα αρκούσε να τους περικυκλώσετε με λίγους ένοπλους αστυνομικούς oι στρατιώτες, να τους φορτώσετε σε φορτηγά, να τους οδηγήσετε σ’ ένα αεροδρόμιο ή ένα λιμάνι, και να τους στείλετε πίσω στις πατρίδες τους.
Όσο για τον τελευταίο λόγο που θα σας αναφέρω, αγαπητέ μου κύριε πρώην Πρωθυπουργέ και υποτιθέμενε ανιψιέ του θείου με τη βαλίτσα από χαρτόνι στο χέρι, είναι τόσο απλός, που ακόμη και ένα διανοητικά καθυστερημένο μωρό θα μπορούσε να τον καταλάβει. Η Αμερική είναι ένα νεοσύστατο έθνος, μια πολύ νέα χώρα. Αν αναλογιστείτε ότι η σύσταση του αμερικανικού έθνους έγινε στα τέλη του δεκάτου όγδοου αιώνα, θα συμπεράνετε εύκολα ότι σήμερα (έτος 2002) συμπληρώνει μόλις δυο αιώνες ζωής. Επίσης, είναι ένα έθνος μεταναστών. Από την εποχή τουMayflower, από την εποχή των δεκατριών αποικιών, δηλαδή από πάντα, όλοι οι κάτοικοι της Αμερικής ήταν μετανάστες. Παιδιά, εγγόνια, εγγύτεροι ή απώτεροι απόγονοι κάποιων μεταναστών. Ως έθνος μεταναστών, αποτελεί το πιο δυναμικό, το πιο πλούσιο μείγμα φυλών, θρησκειών και γλωσσών που υπήρξε ποτέ σε τούτο τον πλανήτη. Ως νεοσύστατο έθνος, έχει πολύ σύντομη ιστορία.Γι’ αυτό, η πολιτιστική της ταυτότητα δεν έχει ακόμη κατασταλάξει σε κάτι ενιαίο. Αντίθετα, η Ιταλία είναι ένα πολύ παλαιό έθνος. Με εξαίρεση την Ελλάδα, θα έλεγα πως είναι το παλαιότερο της Δύσης. Η καταγεγραμμένη ιστορία της ξεκινάει πριν τρεις χιλιάδες χρόνια, όταν ιδρύθηκε η Ρώμη. Ή, καλύτερα, από την εποχή που οι Ετρούσκοι αποτελούσαν ήδη πολιτισμένη κοινωνία. Σ’ αυτές τις τρεις χιλιετίες, παρ’ όλη την εξάπλωση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, παρ’ όλες τις εισβολές που προκάλεσαν την Πτώση αυτού του εκπληκτικού επιτεύγματος, παρ’ όλες τις κατακτήσεις που μας είχαν διαμελίσει για πολλούς αιώνες, η Ιταλία δεν υπήρξε ποτέ έθνος μεταναστών. Δηλαδή, ένα μείγμα από φυλές, θρησκείες και γλώσσες. Ούτε αλλοιώθηκε η ταυτότητά της από τις επιδράσεις των κατακτητών της.Κανένα από τα ξένα έθνη που μας είχαν κατακτήσει και διαμελίσει (και Γερμανοί και Σκανδιναβοί και Ισπανοί και Γάλλοι και Αυστριακοί) δεν κατάφεραν να μεταβάλουν την οντότητά μας. Αντίθετα, εκείνοι απορροφήθηκαν από εμάς, σαν το νερό από το σφουγγάρι. …. Συνεπώς, η δική μας πολιτιστική ταυτότητα είναι ενιαία. Και, παρ’ όλο που περιέχει κάποια στοιχεία, που έχει απορροφήσει το σφουγγάρι (σκεφτείτε τις πολλές διαλέκτους μας, τις συνήθειές μας, την κουζίνα μας), ποτέ δεν υιοθέτησε συνήθειες του Μουσουλμανικού κόσμου. Με κανέναν τρόπο δεν έχει επηρεαστεί από αυτόν. Επίσης, για δυο χιλιάδες χρόνια, η ενότητά μας ήταν βασισμένη σε μια θρησκεία που ονομάζεται Χριστιανισμός. Σε μια εκκλησία που ονομάζεται Καθολική Εκκλησία... Πάρτε εμένα σαν παράδειγμα. «Είμαι άθεη και αντικληρικών αντιλήψεων, δεν έχω τίποτε κοινό με την Καθολική Εκκλησία», δηλώνω πάντοτε. Κι αυτό είναι αλήθεια.Αλλά, ταυτόχρονα, είναι και ψέμα. Γιατί, είτε μου αρέσει είτε όχι, έχω αρκετά κοινά με την Καθολική Εκκλησία. Πιστέψτε με, γαμώτο! Πώς θα μπορούσα να μην έχω; Γεννήθηκα σ’ έναν τοπίο γεμάτο τρούλους εκκλησιών, μοναστήρια, Χριστούς, Μαντόνες, Αγίους, σταυρούς και καμπάνες. Οι πρώτες μελωδίες που άκουσα όταν γεννήθηκα ήταν οι μελωδίες από τις καμπάνες. Τι καμπάνες του Καθεδρικού της Σάντα Μαρία ντελ Φιόρε, που τον Καιρό του Αντίσκηνου, ο μουεζίνης προσβλητικά κατέπνιγε με τα δικά του Αλλάχ-ακμπάρ. Γεννήθηκα και μεγάλωσα με αυτή τη μουσική, με αυτό το τοπίο γύρω μου, με αυτή την Εκκλησία που την έχουν προσκυνήσει ακόμη και μεγάλα μυαλά, όπως ο Δάντης Αλιγκιέρι, ο Λεονάρντο ντα Βίντσι, ο Μιχαήλ Άγγελος και ο Γαλιλαίος Γαλιλέι. Μέσα από αυτήν έχω μάθει τι είναι γλυπτική, αρχιτεκτονική, ζωγραφική, ποίηση και λογοτεχνία, καθώς και τι σημαίνει ο συνδυασμός της ομορφιάς με τη γνώση. Χάρη σ’ αυτήν άρχισα κάποτε ν’ αναρωτιέμαι τι είναι το Καλό και το Κακό, αν υπάρχει Θεός. Αν μας έπλασε Εκείνος, ή εμείς Εκείνον και αν η ψυχή είναι μια χημική ένωση που μπορεί να υποστεί επεξεργασία σε εργαστήρια ή είναι κάτι περισσότερο από αυτό. Και, μα τον Θεό...
Βλέπετε; Πάλι χρησιμοποίησα τη λέξη «Θεός». Παρ’ όλες τις λαϊκές και αντικληρικές μου αντιλήψεις, παρ’ όλο τον αθεϊσμό μου, είμαι τόσο διαποτισμένη από τον Καθολικό πολιτισμό, ώστε αυτός να είναι αναπόσπαστο μέρος του γραπτού και προφορικού μου λόγου. Μα τον Θεό, για όνομα του Θεού, προς Θεού, δόξα τω Θεώ, Θεέ και Κύριε, Παναγία μου, έλα Παναγία μου, Χριστέ και Παναγιά μου, στην ευχή του Χριστού. Χριστέ μου... Τέτοιες εκφράσεις μου έρχονται τόσο αυθόρμητα, που δε συνειδητοποιώ ότι τις λέω ή ότι τις γράφω. Και να σας τα πω όλα; Παρ’ όλο που ποτέ δε συγχώρεσα την Καθολική Εκκλησία για τα αίσχη που μου επέβαλε, με πρωταρχικό εκείνο της γ…..ς Ιεράς Εξέτασης που τον δέκατο έβδομο αιώνα έκαψε ζωντανή την προγιαγιά μου Ιλντεμπράντα, την κακόμοιρη την Ιλντεμπράντα, παρ’ όλ’ αυτά, οι μελωδίες από τις καμπάνες συνεχίζουν να γλυκαίνουν την καρδιά μου. Μου αρέσουν.
Επίσης, μ’ αρέσουν όλες αυτές οι όμορφες αγιογραφίες με τον Χριστό, την Παναγία και τους Αγίους. Είμαι μάλιστα συλλέκτρια παλαιών εικονισμάτων. Επίσης, μου αρέσουν τα αβαεία και τα μοναστήρια και τα περιβόλια τους. Μου δημιουργούν μια ακαταμάχητη αίσθηση γαλήνης και συχνά ζηλεύω αυτούς που μένουν σ’ αυτά. Και, εν τέλει, ας το παραδεχτούμε: οι καθεδρικοί ναοί μας είναι πιο όμορφοι από τα τζαμιά, τις συναγωγές, τους βουδιστικούς ναούς και τις άχρωμες εκκλησίες των Διαμαρτυρομένων. …. Όλ’ αυτά τα συμβολικά στολίδια που ανήκαν στη δική μου ζωή. Στον δικό μου πολιτισμό. Ξέρετε, στον κήπο του εξοχικού σπιτιού μου στην Τοσκάνη, υπάρχει ένα μικρό, παλιό ξωκλήσι. Δυστυχώς, είναι πάντοτε κλειστό. Από τότε που πέθανε η μητέρα μου, κανείς δεν το φροντίζει. Κάθε φορά που επιστρέφω στην πατρίδα, πηγαίνω και το ανοίγω. Ξεσκονίζω την Αγία Τράπεζα, προσέχω να μην έχουν κάνει φωλιές τα ποντίκια ή να μην έχουν φάει καμιά σελίδα από τη Σύνοψη. Και, παρά τον λαϊκισμό μου, τον αθεϊσμό μου, εκεί μέσα νιώθω άνετα. Παρά τις αντικληρικές απόψεις μου, εκεί μέσα νιώθω γαλήνη. (Και βάζω στοίχημα ότι οι περισσότεροι Ιταλοί θα εκμυστηρεύονταν το ίδιο πράγμα. Σε μένα το έχει εκμυστηρευτεί, Θεέ και Κύριε, ο ίδιος ο Ενρίκο Μπερλινγκουέρ, ο Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ιταλίας, ο άνθρωπος που εισήγαγε τον ιστορικό συμβιβασμό μεταξύ μαρξιστών και καθολικών...).
Για όνομα του Θεού, για άλλη μια φορά, αυτό που θέλω να πω είναι ότι εμείς oι Ιταλοί δεν βρισκόμαστε στην ίδια θέση με τους ΑμερικανούςΔεν είμαστε ένα χωνευτήρι πολλών και διάφορων ειδών, δεν είμαστε ένα μωσαϊκό από ανομοιομορφίες, συγκολλημένες μονάχα με μια υπηκοότητα.Εννοώ ότι ακριβώς επειδή η πολιτιστική μας ταυτότητα είναι ήδη προσδιορισμένη από τη χιλιόχρονη ιστορία μας, δεν μπορούμε ν’ αντέξουμε ένα κύμα μεταναστών που δεν έχουν καμιά σχέση μ’ εμάς... Και που δε θέλουν να γίνουν σαν εμάς, να απορροφηθούν από εμάς. Αντίθετα, μάλιστα, θέλουν να μας απορροφήσουν εκείνοι. Θέλουν ν’ αλλάξουν τις αρχές μας, τις αξίες μας, την ταυτότητά μας, τον τρόπο ζωής μας. Και στο μεταξύ, μας αναστατώνουν με την οπισθοδρομική άγνοιά τους, με την οπισθοδρομική μισαλλοδοξία τους, με την οπισθοδρομική θρησκεία τους. Αυτό που εννοώ είναι ότι στον δικό μας πολιτισμό δεν υπάρχει χώρος για μουεζίνηδες και μιναρέδες, για ψευτο-εγκράτειες, για το ταπεινωτικό τσαντόρ, για την εξευτελιστική μπούρκα. Ακόμη κι αν υπήρχε χώρος γι’ αυτούς τους ανθρώπους, εγώ δεν θα τους τον παραχωρούσα.Γιατί θα ήταν σαν να έσβηνα την ταυτότητά μας, σαν να εκμηδένιζα τα επιτεύγματά μας. Θα ήταν σαν να έφτυνα κατάμουτρα την ελευθερία την οποία κερδίσαμε, τον πολιτισμό που έχουμε αναπτύξει, την ευημερία που έχουμε αποκτήσει. Θα ήταν σα να ξεπουλούσα τη χώρα μου, την πατρίδα μου. Κι η χώρα μου, η πατρίδα μου δεν είναι προς πώληση.

* Η Οριάνα Φαλάτσι (Oriana Fallaci: 1929 – 2006), η Ιταλίδα δημοσιογράφος, πολεμική ανταποκρίτρια και συγγραφέας, είναι γνωστή στην Ελλάδα για την σχέση της με τον Αλέκο Παναγούλη και για το πολυδιαβασμένο βιβλίο της «Γράμμα σε Ένα Παιδί που Δεν Γεννήθηκε Ποτέ». Το πιο επιτυχημένο όμως εμπορικά βιβλίο της, είναι το “The Rage and The Pride” («H Οργή και η Περηφάνεια», εκδόσεις Γκοβόστης 2003), που εκδόθηκε λίγο μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001. Το βιβλίο συγκέντρωσε τα πυρά των κριτικών με το σκεπτικό ότι προκαλεί το «μίσος εναντίον των μουσουλμάνων». Το επόμενο και τελευταίο της βιβλίο ήταν το “The Force of Reason” (“La Forza della Ragione”) δηλ. «Η Δύναμη της Λογικής» που έγινε και αυτό best seller. Εκεί η Φαλάτσι γράφει πως τρομοκράτες έχουν σκοτώσει 6.000 ανθρώπους τα 20 τελευταία χρόνια στο όνομα του Κορανίου και πως η ισλαμική πίστη σπέρνει μίσος αντί αγάπης και σκλαβιά αντί ελευθερίας.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

15 σχόλια:

 1. Καταθεση ψυχης απο την αθεη κουμουνιστρια Φαλατσι.Εχει ομωςπολυ δικιο στα λογια της. Απολυτη αληθεια και μπραβο της. Θεος σ'χωρες την!
  Κωστας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μάλιστα. Θα ήθελα να γράψω κάτι πάνω στο κείμενο που διάβασα, όμως μου έχει ανέβει λίγο η πίεση νιώθω, οπότε θα επανέλθω άλλη στιγμή για να σχολιάσω το "επαναστατικό" αυτό άρθρο, υπέρμαχο του πολιτισμού του πλαστικού στήθους, της ματαιοδοξίας και της ναρκοκουλτούρας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Στη ναρκοκουλτουρα των αριστερων ταιριαζει καλυτερα η λαθρολαγνεια και η νεοταξική θεωρια του πολυπολιτισμου και του πολυφυλετισμου. Τα λογια της Φαλατσι αν και αριστερη, δεν μπορουν να εχου σοβαρο αντιλογο. Αλλα φιλε Pit αμα εσυ εχεις σοβαρο αντιλογο θα ηθελα να τον ακουσω, αρκει να μην μου αρχισεις θεωριες νεοταξικης κουλτουρας και εθνομηδενισμου. Κωστας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Φυσικά και δεν έχω αντίλογο φίλε Κώστα, καθότι τα λόγια της στηρίζονται σε γεγονότα και αν εξαιρέσεις όσα εκ των πραγμάτων δεν μπορώ να γνωρίζω, δηλαδή την πρόθεση των μεταναστών της Ιταλίας για αλλαγή του πολιτισμού και των αξιών της χώρας, αναγνωρίζω την διάθεση της να υπερασπιστεί όσα αναφέρει.

   Όμως, ο πολιτισμός και οι αξίες των αξιαγάπητων γειτόνων μας, έχουν διαβρωθεί εκ των έσω. Ακραίος χουλιγκανισμός, σεξουαλικό εμπόριο μέσω της τηλεόρασης, διεφθαρμένες κυβερνήσεις, μαφία, τεράστια χρήση ναρκωτικών από τους νέους, επιφανειακή εκτίμηση της γυναικείας φύσης (και από τα δυο φύλα!!). Για όλα αυτά φίλε μου δεν ευθύνεται κανένας μετανάστης. Αντιθέτως, σε ένα κράτος με πραγματικό πολιτισμό δεν θα υπήρχε μεταναστευτικό πρόβλημα. Δεν θα μπορούσε να δημιουργηθεί, ή τουλάχιστον θα επιλυόταν καίρια και εύκολα. Ο πολιτισμός στον οποίο αναφέρεται η Φαλάτσι δεν υφίσταται. Οι συνήθειες και τα έθιμα είναι αυτά που έχουν μείνει σε ορισμένους και ως γνωστόν, όταν κάνεις κάτι από συνήθεια, δεν το κάνεις για τον σωστό λόγο. Άρα το κάνεις μάταια.

   Διαγραφή
  2. Προς διευκρίνηση λοιπόν, δεν είναι τα λεγόμενά της που με βρίσκουν αντίθετο, αλλά η απόδοση ευθυνών που επιχειρεί.

   Διαγραφή
 4. Συμφωνώ στο συγκεκριμένο με την Οριάνα..οι μουσουλμάνοι ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΦΟΜΟΙΩΘΟΥΝ απο τις Ευρωπαικές κοινωνίες η κράτη (δεν θέλουν κιόλας) και αυτό γιατί είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ η διαφορά στην κουλτούρα στην θρησκεία τους ,στα πιστεύω τους,και στην ψυχολογία τους.Στην Ελλάδα έχουμε περί τα 5.000.000 παράνομους εισβολείς .Αυτό σημαίνει πως έχει επιβαρυνθεί σε ελάχιστα χρόνια και μάλιστα σε παρατεταμένη περίοδο κρίσης με έναν πληθυσμιακό όγκο ισοδύναμο περίπου με το 50% του πληθυσμού της.

  Εάν αυτό δεν είναι Κατάσταση Εκτάκτου Ανάγκης, τότε τι είναι; Πολύ φοβάμαι ότι στο άμμεσο μέλλον θα δούμε τραγικά γεγονότα ΕΝΤΟΣ της χώρας μας....αυτός είναι ο Νο1 Εθνικός Κίνδυνος για την χώρα μας....νομίζω ότι ίσως θα έπρεπε να βρούμε ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ σήμερα και να προβληματιστούμε .....την Καλημέρα μου.

  Γλαύκη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Φίλε Pit, ουδείς νομίζω κατηγορεί τον κάθε λαθρομετανάστη προσωπικά, για την πρόθεσή του να αναζητήσει ένα καλύτερο μέλλον για τον εαυτό του, σε μια Ευρωπαϊκή χώρα. Το κατηγορώ, απευθύνεται σε αυτούς που δημιουργούν τις δυνατότητες σε αυτούς τους ανθρώπους, να "εισβάλλουν" ανεξέλεγκτα στις χώρες εισόδου, πέραν κάθε σχεδίου και λογικής.
  Επίσης έχει μεγάλη σημασία για την χώρα υποδοχής, η δυναμική και τα χαρακτηριστικά των "εισβολέων", ιδίως όταν αυτοί συγκεντρώνουν μεγάλους αριθμούς ανθρώπων. Μιλάμε για τα πολιτισμικά τους χαρακτηριστικά. Όταν λοιπόν ένας μεγάλος αριθμός "εισβολέων", συγκεντρώνεται σε μια χώρα και έχει πολιτισμικά χαρακτηριστικά διαμετρικά αντίθετα από αυτά των πολιτών της, υπάρχει μεγάλο ζήτημα σύγκρουσης πολιτισμών και αλλοίωσης των κεκτημένων των φιλοξενούντων. Μια μίξη ανώτερου με κατώτερο πολιτισμό, συνήθως επιφέρει ζημιά στον ανώτερο. Ουδείς λοιπόν δικαιούται να εξαναγκάζει κάποιον να ζημιώνεται, αναίτια!
  Οι ορδές των ισλαμιστών που εισβάλλουν στις χώρες εισόδου, όπως η χώρα μας και η Ιταλία, μεταφέρουν έναν πρωτόγονο πολιτισμό, σκληρό και αδιάλλακτο, που δεν μπορεί να συγκριθεί με τον δικό μας, ούτε κατά διάνοιαν. Η ανθρώπινη ζωή, δεν έχει καμία απολύτως αξία και η μόνη αξία είναι ο τρόμος και το πνευματικό έρεβος. Η Ελλάδα, δεν υπήρξε σε τέτοιο πολιτισμικό επίπεδο, ούτε πριν από 10.000 χρόνια.
  Το κακό της υπόθεσης είναι, ότι οι ισλαμιστές έχουν αποδείξει, ότι ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΦΟΜΟΙΩΝΟΥΝ άλλο πολιτισμό, πλην του δικού τους. Δεν υπάρχει λοιπόν καμία πιθανότητα, αυτοί να "εκπολιτιστούν" σύμφωνα με τα δικά μας ιδεώδη.Μάλιστα, έχει αποδειχθεί ότι αυτοί επιδιώκουν το αντίθετο! Επιθυμούν να εξισλαμίσουν δια της βίας, τους Ευρωπαίους... Το διακηρύττουν επισήμως και το κάνουν πράξη σε όλη την Ευρώπη.
  Συνεπώς, δεν έρχονται με πρόθεση συμβίωσης και σεβασμού του πολιτισμού μας, αλλά έρχονται με στόχο την δική τους κυριαρχία. Αν και ατομικά δεν μπορεί κανείς να τους κατηγορήσει (αφού και η ανάγκη τους φέρνει εδώ), συλλογικά αποκτούν υπολογίσιμη δυναμική, που κανείς δεν πρέπει να αγνοήσει.
  Η φιλανθρωπία, δεν μπορεί να υπερισχύσει της εθνικής επιβίωσης και του κινδύνου. Αν και αργά, αυτό το έχουν αντιληφθεί στις βόρειες χώρες και τώρα ψάχνουν να βρουν τρόπο να βγουν από την παγίδα που έστησαν στον εαυτό τους, από τις ιδεοληψίες τους.
  Πίσω λοιπόν από αυτούς, υπάρχει σχεδιασμός που τους προωθεί και τους κατευθύνει με συγκεκριμένη ιδεολογική και θρησκευτική ντόπα, ενώ οι πυρήνες που τους ελέγχουν, φροντίζουν τακτικά να τους διεγείρουν εναντίων των πολιτών και να τους υπενθυμίζουν την "ιερή αποστολή" τους, εναντίων των απίστων...
  Μαζί λοιπόν με τις ορδές των λαθρομεταναστών, εισέρχονται και πράκτορες που έχουν ως αποστολή να τους ελέγχουν και να τους κατευθύνουν. Άρα η παρουσία τους εδώ, δεν είναι καθόλου αθώα όπως θέλουν να την εμφανίζουν.
  Το αν εμείς έχουμε επιτρέψει στους νεοταξικούς σχεδιασμούς, να διαφθείρουν τον πολιτισμό μας και τώρα να αντιμετωπίζουμε κρίση αξιών, δεν σημαίνει ότι πρέπει να δεχτούμε και δεύτερο πλήγμα, από την εσωτερική απειλή αλλοίωσης της πολιτισμικής μας ταυτότητας.
  Η ευθύνη για την εκ των έσω διάβρωσης του πολιτισμού της Ιταλίας, μπορεί να βαρύνει τους πολίτες της, αλλά αυτό δεν απαλλάσσει τους εισβολείς από την ευθύνη τους για τον επιπρόσθετο κίνδυνο που προκαλούν στην χώρα.
  Εν κατακλείδι, ο νεοταξικός σχεδιασμός ευθύνεται και για τα δύο κακά που απειλούν την Ιταλία. Η εσωτερική διάβρωση από τον ηθικό εκμαυλισμό και η πολιτισμική διάβρωση που επιφέρει η παρουσία του Ισλάμ, στην χώρα.
  Φίλη Γλαύκη, είναι πολύ σωστές οι αιτιάσεις σου και ο κίνδυνος που επαπειλείται, πρέπει να συνεγείρει άμεσα τον ελληνικό λαό.
  Ας απαλλαχθούμε από τις αυτοκτονικές μας ιδεοληψίες, γιατί όταν συνέλθουμε από αυτές, θα είναι πολύ αργά για επανορθώσεις.
  ΛΥΚΙΟΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Φίλε Λύκιε, πολύ σωστά όσα γράφεις και εσύ και η Γλαύκη και με βρίσκουν εξ αρχής σύμφωνο. Παρεξήγησες όμως τον λόγο που έχω αντιρρήσεις. Δεν υπεραμύνομαι των μεταναστών, ούτε τα βάζω με τους "κακούς" γηγενής που θέλουν να διώξουν τους "καλούς" μετανάστες. Η Ιταλία έχει πρόβλημα. Σωστά όσα λες περί νεοταξικού σχεδιασμού, αλλά δεν γίνεται να κατηγορούμε πάντα τους άλλους για τα δεινά που μας συμβαίνουν. Λείπει νομίζω η αυτοκριτική.

   Διαγραφή
  2. Φίλε Pit, η συνυπευθυνότητα των πολιτών μιας χώρας, στο δικό της γίγνεσθαι είναι εκ των ων ουκ άνευ δεδομένη. Είναι δεδομένη παρότι ο νεοταξικός σχεδιασμός έχει φροντίσει ώστε να μην υπάρχει η παιδεία, η ηθική και οι αξίες, που θα επέτρεπαν στους πολίτες να είναι αφυπνισμένοι και με ξεκάθαρη σκέψη. Οι ιδεολογίες και οι ιδεοληψίες, οι στρεβλές λογικές και πεποιθήσεις, καθώς και η υποκουλτούρα των ψευτοδιανοητών της εποχής μας, είναι βασικοί παράγοντες που κάνουν αδρανείς, παθητικούς και αυτοκαταστροφικούς τους Ευρωπαίους πολίτες. Δεν ξέρω αν ειδικά η Ιταλία, έχει μεγαλύτερο πρόβλημα από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.
   Σίγουρα όμως δεν ξεφεύγει από αυτό τον κανόνα που ισχύει δυστυχώς και στην χώρα μας. Μόνη λύση, η μεταλλαγή της νοοτροπίας μας. Η έξωση όλων των συστημικών ιδεών που μας έχουν ποτίσει, η αφύπνιση και η επιστροφή στους δεσμούς μας με το παρελθόν μας. Η ιστορική αυτογνωσία, αποτελεί εγγύηση της επιβίωσης του πολιτισμού μας. Ας επανενωθούμε με ότι μας απέκοψαν.
   Τέλος, αν δεν μεταστραφεί η ηθική απαξία, η άλωση του πολιτισμού μας, μα και κάθε ανθρώπινης πνευματικής κατάκτησης, θα είναι αμετάκλητη και μη αναστρέψιμη.
   ΛΥΚΙΟΣ.

   Διαγραφή
 6. Μετά από ημέρες απουσίας μου να χαιρετίσω τους φίλους θαμώνες ( τους φίλους μου ) του Καταχθόνιου Δαίμονα αλλά και εσένα φίλε μου ΛΥΚΙΕ , μα και να καλωσορίσω το νέο μέλος της παρέας μας την Γλαύκη .

  Η δική μου άποψη για το συγγραφικό έργο της Οριάνας Φαλάτσι έχει κάπως έτσι :

  Η Οριάνα Φαλάτσι ένας μύθος που χάθηκε στο στερνό καταπίστευμα της , προσπαθώντας φυσικά να εξηγήσει τα ανεξήγητα που κατά καιρούς είχε δηλώσει για την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά αντιμετώπισης στο θέμα της λαθρομετανάστευσης .

  Ήταν τα αρχικά πιστεύω και λεγόμενα της Οριάνας που χρησιμοποίησαν οι "σπουδαγμένοι του Μουσουλμανικού επεκτατισμού" και προσέβαλαν κάθε Εθνικό ιδεώδες, προς τέρψιν των πρώην φίλων της αντιφυλετιστών .

  Πως όμως ένα άτομο με τόσο λάθος πιστεύω, γίνεται ο υποτιθέμενος μαχητής αυτού του Σιωνιστικού έργου που ονομάζεται λαθρομετανάστευση ;

  Μήπως το συγγραφικό της έργο ( όντας πλέον αντιλαμβανόμενη την αλήθεια ) ενέχει το ρητό τα << στερνά τιμούν τα πρώτα >> ;

  Όχι ποτέ τα στερνά δεν τιμούν τα πρώτα ....

  Ειδικά όταν οι παρακαταθήκες σου προέρχονται από έναν κομματικό χώρο που υπερασπίζεται εντέχνως τόσο πολύ την λαθρομετανάστευση, τα προγενέστερα λόγια σου γίνονται τροφή για εξωθεσμικούς παράγοντες ( ενός κράτους ) θα έλεγα πως ειδικά σε αυτήν την περίπτωση το επίτευγμα καταντά γελοίο .

  Όταν έχεις κάποια θέση , έχεις την δύναμη με τον λόγο σου , έχεις την δυνατότητα να κατατάσσεις άτομα και να τα στοχοποιείς ως φυλετιστές , οποιαδήποτε κωλοτούμπα δεν είναι δυνατόν να ανατρέψει όσα έχουν προηγηθεί επειδή ήταν εν γνώση σου .

  Αντ' αυτού διαρρηγνύει τα ιμάτιά της για την καθαρότητα της Ιταλικής Εθνότητας , καταστροφολογώντας όμως για την Ελληνική Εθνική οντότητα .
  Προφέροντας ως την αψεγάδιαστη Ιταλική σε αντίθεση με την Ελληνική ....

  Κάπως έτσι ήταν και οι προγενέστερες δηλώσεις της όταν καταστροφολογούσε εις βάρος της Ιταλικής κοινωνίας, υπερασπιζόμενη με το ίδιο πάθος το δικαίωμα της λαθρομετανάστευσης ...

  Απόλυτη , υποτιθέμενα μαχητική, με συγγραφικό μένος για τους λαθρομετανάστες , πετυχαίνει τελικά με τον τρόπο της να θέσει εαυτόν αλλά και όσους καταλαβαίνουν το Σιωνιστικό έργο αυτής της πληγής, ως τους απόλυτους φυλετιστές .

  Σε καμία περίπτωση εάν ζούσε δεν θα δεχόταν την άποψη του Πρωθυπουργού της Αυστραλίας .... για την λαθρομετανάστευση .


  ΜΕ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ

  Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Χθές είχα γράψει ότι θα δούμε τραγικά γεγονότα ΕΝΤΟΣ της πατρίδας μας ....σήμερα διάβασα αυτό...http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%BF%CE%B9-%CE%B9%CF%83%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AD%CF%82-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%AE%CE%B4%CE%B7-%CE%B5%CE%B4%CF%8E-%CF%84%CE%B6%CE%B9%CF%87%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B8%CE%AE%CE%B2%CE%B1

  Έχουμε φτάσει σε ΟΡΙΑΚΟ σημείο....και δεν ξέρω αν θα μπορούμε σε λίγο να αντιστρέψουμε αυτό που έρχεται.

  Γλαύκη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Γλαύκη
  Μια καλησπέρα και πάλι από καρδιάς και να σε καλωσορίσω και πάλι στον φιλικό ιστότοπο του φίλου ΛΥΚΙΟΥ τον Καταχθόνιο Δαίμονα .

  Θα σταθώ στο σχόλιό σου κι θα προσπαθήσω να επεκτείνω -ίσως- την συζήτηση πέραν του άρθρου που μας παρέθεσες .
  Από την πρώτη είσοδο λαθρομεταναστών το 1990 στην Ελληνική επικράτεια, ήταν σαφέστατη η πρόθεση , τόσο κατά πλειοψηφία των λαθρομεταναστών αλλά και των ατόμων που με τόσο μένος υποστήριξαν και υποστηρίζουν πως " ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ " .

  Βολική η αλλογενής και αλλοεθνής επιδίωξη σε μια Εθνική μεταναστευτική πολιτική που θυμίζει Βαβέλ , αναμοχλεύοντας και προσπαθώντας να επαναπροσδιορίσουν την Εθνική οντότητα της ΠΑΤΡΙΔΑΣ μας , προς τέρψιν ξένων συμφερόντων χτυπώντας εκεί που πονά αυτός ο τόπος .... στο φτηνό εργατικό δυναμικό .

  Φτηνό εργατικό δυναμικό, ανασφάλιστο , που θα διεκδικούσε όμως δικαιώματα ( συντάξεις - ταμείο ανεργίας , δωρεάν υγειονομική περίθαλψη , προσωπικά δάνεια εκατομμυρίων ευρώ ) δίχως ασφαλιστικές εισφορές με αποτέλεσμα να καταστρέψουν τα ασφαλιστικά ταμεία το ένα μετά το άλλο .

  Αν θεωρήσουμε όμως ότι ήταν γνωστές οι προθέσεις αυτών( Εβραιο-Σιωνιστικού παράγοντα και λαθρομεταναστών ) όμως γνωστές ήταν και οι προθέσεις των κυβερνόντων αυτού του τόπου, διασφαλίζοντας έτσι την μακροημέρευσή τους ,εις βάρος όμως ολόκληρης της χειμαζόμενης Ελληνικής κοινωνίας και της δομής του Ελληνικού κράτους .

  Καταστρέφοντας την ραχοκοκαλιά του Ελληνικού κράτους ( τα ασφαλιστικά ταμεία ) θέτοντας πλέον τον Έλληνα εργάτη ισάξιο του λαθρομετανάστη με ίσο μισθό ( για να μπορέσει να διασφαλίσει την επιβίωση του ) κατάφεραν με αυτούς που κρύβονται και κρύβονταν ανέκαθεν πίσω από τις κυβερνήσεις, που ανεβάζουν και κατεβάζουν κατά το δοκούν και δεν είναι άλλοι από τους φεουδάρχες αυτού του τόπου λόγου χάρη Μπόμπολας Βαρδινογιάννης κ.α.

  Απεδείχθη όμως περίτρανα πόσο καλά ήταν προετοιμασμένη η Ελληνική κοινωνία και πόσο ενημερωμένη , μέσα φυσικά από τα δικά τους υποχείρια Μ..Μ.Ε.

  Ουδέν κακόν αμιγές καλού όπως λέει το θυμόσοφο Ελληνικότατο γνωμικό .
  Ίσως αυτό καταστεί η αφετηρία της πραγματικής αφύπνισης του Ελληνικού λαού .

  ΜΕ ΤΟΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΜΟΥ ΣΕΒΑΣΜΟ

  Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Σε ευχαριστώ πολύ ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ για το εγκάρδιο καλωσόρισμα....γράφεις ...."Απεδείχθη όμως περίτρανα πόσο καλά ήταν προετοιμασμένη η Ελληνική κοινωνία και πόσο ενημερωμένη , μέσα φυσικά από τα δικά τους υποχείρια Μ..Μ.Ε.'

  Θα μου επιτρέψεις να έχω τις αμφιβολίες μου για αυτό...πιστεύω ότι οι μάζες..ο όχλος ΔΕΝ έχουν λογική και ΔΕΝ γνωρίζουν πολιτική ...η Ελλάδα είναι μια χώρα η οποία συνορεύει επί το πλείστον με μουσουλμάνους σουνίτες.... σε εύλογο χρονικό διάστημα θα πρέπει να περιμένει τα ανάλογα, στο εσωτερικό της.

  Οι Αλβανοί είναι μουσουλμάνοι σουνίτες αυτό όμως ΔΕΝ εμποδίζει τον αποβλακωμένο κάτοικο της χώρας των Ελλήνων να τους παίρνουν για εργασία και να τους εκμεταλεύονται (τουλάχιστον παλαιότερα..γιατί τώρα οι Αλβανοί πληρώνονται περισσότερα απο τους Έλληνες) οικονομικά.Το που πάμε και η πορεία της πατρίδος μας είναι προδιαγεγραμμένο εδώ και πολλά χρόνια...απλά τα γεγονότα που θα έρθουν απλά έχουν αργήσει.!!!

  η Ελληνική Κοινωνία ΔΕΝ είναι καθόλου προετοιμασμένη ....και λαός που έχει ΞΕΧΑΣΕΙ την Ιστορία του θα υποχρεωθεί να την ξαναζήσει.!!! Το τέλος όλου αυτού του δήθεν "Δημοκρατικού" Πολιτεύματος που ζούμε απο το 1975 και μετά θα έρθει μέσα απο ΠΡΟΔΟΣΙΑ όχι απο έξω..αλλά εκ των ΕΣΩ......αλλά θα μου πείς ότι για να γεννηθεί το ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ πρέπει να ΠΕΘΑΝΕΙ το παλιό.

  Γλαύκη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Η εμπράγματη έννοια του όχλου, είναι αυτήν που καταδυναστεύει την Πατρίδα μας εδώ και πολλά επισυναπτόμενα έτη .

  Ίσως είναι αυτά τα λόγια απογοήτευσης του Ήρωα του γένους μας Θ. Κολοκοτρώνη : "Πουτάνα Ελλάδα, δεν θα ισιώσεις ποτέ" .

  Άνθρωπος που πολέμησε έδωσε ότι είχε και δεν είχε για την Πατρίδα μας ... μια Πατρίδα που σε αντάλλαγμα με την βοήθεια των καλαμαράδων αλλά και τις Εμφύλιες ιαχές εκείνης της εποχής , κατάφεραν το ακατόρθωτο και ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και ο Δημήτρης Πλαπούτας, φυλακίστηκαν για ... "εσχάτη προδοσία" στο Παλαμήδι .

  Ίσως και πάλι να είναι της μοίρας γραπτό, ( όπως ορθά αναφέρεις ) αυτός ο τόπος να αναγεννιέται όπως ο Μυθικός Αρχαίος Φοίνικας ...από τις στάχτες του .

  Άρα πρέπει να οδηγηθούμε στις στάχτες μας για να ανακάμψουμε , ή υπάρχει τρόπος να αποσοβήσουμε αυτήν την κατάσταση που τεχνηέντως μας οδήγησαν Ηγέτες-ικέτες μετά φυσικά από τις επιλογές μας ;

  Εμείς που αφήνουμε τον διάλογο να κυλάει, αμυδρά πιστεύουμε το πρώτο, όσο και κάποιες φορές στον γραπτό μας λόγο υπάρχει μερτικό απογοήτευσης .

  ΜΕ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ

  Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.


.