Τρίτη, 15 Ιουλίου 2014

Ελευσίνια μυστήρια και ερμηνεία μιας μυστηριώδους φράσηςΗ φράση ΚΟΝΞ-ΟΜ-ΠΑΞ ακούγονταν από τον Μεγάλο Ιεροφάντη και ήταν η τελευταία επίσημη φράση για τα τελειωμένα Ελευσίνια Μυστήρια,η οποία έμεινε ακέραια και αναλοίωτη και έφθασε αυτούσια στις δικές μας μέρες,για να μας μεταφέρει το αγέραστο μήνυμα των προγόνων,ότι κατείχαν το κλειδί της γνώσης για τη μορφοπλάση των κόσμων.


Κονξ-Ομ-Παξ. Θα πει ελεύθερα μεταφρασμένο,να εκπληρωθούν οι πόθοι σου. Ξαναγύρισε στην παγκόσμια ζωή...


Γύρνα στην πατρική σου στέγη εξελιγμένος.

Είθε να γυρίσεις όσο πιο γρήγορα μπορείς στο σπίτι που σε περιμένει.


Αν εξετάσουμε ξεχωριστά τις 3 αυτές λέξεις,αυτές σημαίνουν η καθεμία,μια διαφορετική έννοια.που δε συνενώνεται εύκολα,αν ο εσωτεριστής,δεν κατέχει τον αποσυμβολισμό.


Κονξ=Εκείνο που ο καθένας μας ποθεί βαθύτερα.(Πάντα ένα καλό τέλος).

Ομ=Είναι η ψυχή και ίσως αυτό τούτο το ασύλληπτο Πνεύμα.Είναι το άγιο μέρος του ανθρώπου,η μεγάλη Μάνα,σε ύλη και μορφή.

Παξ=Ο γύρος,το πέρασμα,ο κύκλος,η αλλαγή,δόξα.


Μπορεί όλα μαζί να σχηματίσουν την δικαιολογημένη φράση <<απέλθεται τέλοιοι>>.

Νικόλαος Μαργιωρής. "Τα Ελευσίνια μυστήρια"


Πηγή: irakleitos.blogspot.gr
Πηγή: http://agnostesistories.blogspot.gr/2013/01/blog-post_11.html

63 σχόλια:

 1. εξαιρετική ανάρτηση , τα έιχα διευρευνήσει κάποια στιγμή τα ελευσίνια
  χαίρομαι που διάβασα ξανά να εισαι καλά
  καλημέρα ΄να έχεις λύκιε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δεν ξέρω αν την φράση ΚΟΝΞ-ΟΜ-ΠΑΞ την έλεγε ο Ιεροφάντης στα Ελευσίνια Μυστήρια (αυτό λένε τα τελευταία χρόνια..εγώ αμφιβάλλω) αλλά ξέρω ότι η φράση των Μάγιας «Κόνεξ ‘Ομον Πάνεξ», είναι η ίδια με τη φράση «Κόνξ Ομ Πανξ», που έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες στα Ελευσίνια Μυστήρια, των οποίων το μυστηριακό τελετουργικό προέρχεται από την Κρήτη...και αυτό με την σειρά του απο την Αίγυπτο.Την ίδια φράση χρησιμοποιούν οι Βραχμάνοι στις θρησκευτικές τελετές τους, με την μορφή «Κάνσα Ομ Πάνσα». Η γραφή των Μάγια είναι στην κυριολεξία η αρχαία Κρητική γραφή, Γραμμική Α.....άρα η φράση αυτή είναι ΠΕΛΑΣΓΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ.

  Ξέρω όμως ότι η μόνη κατήχηση που γινόταν σε αυτά τα Μυστήρια (μιας και είχαν σχέση με την Ψυχή) ήταν μέσα απο την φράση "Γνώθι Σ Αυτόν"...γιατί γν΄βριζαν πολλοί καλά οι προγονοί μας ότι η Αλήθεια ΔΕΝ προσφέρεται έτοιμη,την βρίσκει κανείς μόνος του και ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ.

  "ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ" άκουγαν τον Ιεροφάντη να λέει...τους έλεγε ότι ..."οι άνθρωποι περιμένουν να τους δώσετε απο το πλεόνασμα της Αγάπης σας,του Πνευματός σας,του Φωτός,της Ψυχής και της Σοφίας σας...προωθήστε την ΓΝΩΣΗ και απαλάξτε τους απο τα ΔΕΣΜΑ της ύλης"

  Επίσης μέσα στην έκσταση τους άκουγαν το ..."Τω πυρί γάρ βροτός εμπελάσας θεόθεν φάος έξει"...δηλαδή όταν ο Άνθρωπος πλησιάσει το ΠΥΡ θα έχει απο θείο Φώς....άλλωστε Περσεφόνη = Εκείνη που παίρνει το φώς.....Το άλλο της όνομα είναι Φερσέφασσα = Εκείνη που φέρνει το φώς.Δεν θέλει πολύ νού να καταλάβουμε ότι πρόκειται για την Σελήνη και ειδικά για συγκεκριμένες λειτουργίες της όσον αφορά τις ψυχές.
  Όλα αυτά έχουν σχέση και συνδέονται ταυτόχρονα με την Σελήνη,την αστρονομία .....συγκεκριμένα ουράνια σώματα...τις ψυχές,τον κύκλο της φύσης εδώ και τον κοσμικό κύκλο,με τα λεγόμενα του Πρόκλου περί νοητών ειδών και ψυχής.

  Άλλωστε ο Πλάτωνας στους "Νόμους" μας λέει......"Τα πράγματα όπως έχουν λεχθεί και καταγραφεί είναι αλληγορικά για τους αμύητους, συμβολικά για τους μυημένους και κυριολεκτικά για τους γνώστες, καθώς υπάρχει αναλογία απόκλισης στην πραγματικότητα ένα προς τρία".

  Γλαύκη.
  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. γν΄βριζαν=γνώριζαν*

  Γλαύκη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Άλλη περίπτωση.
  " Κατά τη γνώμη μου, η αλήθεια είναι πιο απλή και αρκετά αστεία. Τη βρήκα ψάχνοντας στην ελληνική μετάφραση του λεξικού Λίντελ Σκοτ, και πρώτος που την επισήμανε είναι ο γερμανός λόγιος Λόμπεκ, στο έργο του Aglaophamus, γραμμένο περί το 1830. Αλλά θα αφήσω τον Φειδία Μπουρλά να διηγηθεί εκείνος τι κατά πάσα πιθανότητα συνέβη:

  Λεξικόν Ησυχίου, λήμμα Κ-3184:
  κογξ· ομοίως παξ· επιφώνημα τετελεσμένοις και της δικαστικής ψήφου
  ήχος, ως ο της κλεψύδρας παρά δε Αττικοίς βλοψ.

  Προφανώς, σε κάποια μεσαιωνική έκδοση του Λεξικού του Ησυχίου,
  εγράφετο "κογξ ομ. παξ"· "ομ." = "ομοίως" (συντομογραφία). Προφανώς
  ο Meursius το παρανόησε, το εξέλαβε ως ενιαία, ακατανόητη φράση
  "κογξ ομ παξ", το πήραν μετά όλοι οι αποκρυφιστές και έγινε χαμός...
  Τόσο απλό...

  Κογκς! ο ήχος που κάνει το πετραδάκι στην κλεψύδρα που πέφτει.
  Μπλοψ! ο ήχος της σταγόνας στην κλεψύδρα. Παξ = σιωπή, ησυχία!

  Τόσο απλό..."
  Νίκος Σαραντάκος

  Sarantakos.com/language/ompax2.htm

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις

  1. Λεξικόν Ησυχίου, λήμμα Κ-3184: είνε λάθος Τόσο απλά,,,

   Διαγραφή
 5. Kαι άρα καμμία σχέση με τα Ελευσίνια Μυστήρια...τόσο απλό....χαχαχα

  Γλαύκη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Το όλο πρόβλημα, δημιουργείται από την αυθαίρετη επίκληση των "γνωστικών" σε ότι αφορά τα τεκταινόμενα στα Ελευσίνια Μυστήρια, τα οποία όμως ήταν επτασφράγιστα μυστικά και κρυμμένα. Πιθανών τον ισχυρισμό ότι αυτή η φράση λεγόταν στα Ελευσίνια Μυστήρια, εξέφρασε ο αποκρυφιστής Άλιστερ Κρόουλι. Δεν γνωρίζω αν ο Κρόουλι είχα στα χέρια του, τους διαλόγους και το τυπικό των Ελευσινίων Μυστηρίων ή άλλων αρχαιότερων μυητικών τυπικών. Το σημαντικό όμως, είναι η σπουδή πολλών σύγχρονων αποκρυφιστών, που θέλουν να προσεταιριστούν γνώσεις από τα αρχαία μυστήρια, ώστε να προσδώσουν κύρος στις δικές τους "μυστικιστικές σχολές". Από την άλλη μεριά όμως, γνωρίζω καλά, ότι καμία γνώση δεν έχει χαθεί, αλλά βρίσκονται όλες (οι γνώσεις) καλά προστατευμένες εκεί που πρέπει και αποκαλύπτονται σε αυτούς που πρέπει...
  Έχουσιν γνώσιν οι φύλακες!
  Φίλη Γλαύκη, σε ευχαριστούμε για μια ακόμα φορά για τις γνώσεις και τις πληροφορίες που μας αποκαλύπτεις.
  Φίλη Ταίσια, η παρέμβασή σου, σωτήρια και καταλυτική! Ευχαριστούμε.
  ΛΥΚΙΟΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Αγαπητέ Λύκιε δεν ξέρω τι είχε στα χέρια του ο Άλιστερ Κρόουλι (όχι πάντως το τυπικό η την γνώση των Ελληνικών Μυστηρίων)....αυτό όμως που ξέρω σίγουρα είναι ότι οι Οργιομύστες και Ιερείς των Ελευσινίων Μυστηρίων γνώριζαν και δίδασκαν τόσο του Ορφέως Κοσμογονία....αλλά και παράλληλα στηρίζονταν και επι των "ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΔΥΤΟΝ ΒΙΒΛΟΝ" μέσα στην οποία υπήρχαν διατυπωμένα και αποτυπωμένα όλες οι Κοσμογονικές Γνώσεις επί των αστέρων και άστρων ..καθώς και παρατηρήσεις και επισημάνσεις με πολλά συμβολικά και αλληγορικά ονόματα και επίθετα.....αλλά που σαφώς δηλώνανε και προσδιορίζανε την ΟΥΣΙΑΝ και ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΚΗΣ τους σημασία.

  Δηλαδή τα έχοντα και κατέχοντα αιθερόπυρα(φωτοχημικά) και αιθερωέκλητα(εμψυχοζώητα) στοιχεία καθώς και τις δυνάμεις,δυνατότητες και λειτουργικές ικανότητες ,ιδιοτροπίες και συνλληθειες....΄΄οπως και τις μεταξύ τους αλληλοεπιρροές ,αλληλοεπιδράσεις και ΚΥΡΙΩΣ πάνω στον Πλανήτη μας και κατ επέκτασιν στο ζωικό και φυσικό βασίλειο τις ΕΠΙΡΡΟΕΣ και ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ όλων αυτών και τα τελικά αποτελέσματα.

  Γλαύκη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Μπορει να σημαινει αυτο, να ειναι μια ευχη προς ολοκληρωση και αυτοπραγματωση. Πιθανον.
  Ωστοσο, εγω το ειχα δεχτει ως "οπως(οταν) ειδες, ομοιως σιωπα (κινησου/πραξε)" κοινως zip it,φερμουαρ στο στομα. Συνεδεσα το κογξ απο την κογχη του ματιου. Ισως να ειναι αυτο, ισως αυτο που λεει ο Μαριωρης. Νοηματικα στεκουν και τα δυο, οποτε τα δεχομαστε και προχωραμε
  Στοχαστης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κογξ=Ειδες, Ομ=ομοιως, παξ=πηγαινε,πορευσου (οπως τα ειχα αφουγκραστει)
   Το ομ ωστοσο ειναι μυστικη λεξη δυναμης και διαλογισμου για το θεο στην Ανατολη λογω της δονησης που προκαλει.
   Στοχαστης

   Διαγραφή
  2. Κονκς από το Κoεω κoω ((κατανοώ) μεχρη σήμερα λέμε (δεν του Κόβει)
   ώματος (μάτι) Αόματος = αυτός που δεν βλέπει
   παξ το λέμε και σήμερα λίγο διαφορετικά (Πάψε)
   Στην προκειμένη περίπτωση, εκατανόησες, Είδες, Βουλωσετο γιατί οι ποιθανότητες είνει η εσχατη των ποινών Θάνατος

   Διαγραφή
 9. κονξ ομ παξ = εμαθες είδες παψε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. κονξ ομ παξ = εμαθες είδες παψε

  Konx ancient Homeric Greek from that we have K-Nous and the English have KNOW


  OM = Mati (Omatos and A'OMATOS)


  Pax, from PAX we have PAXE (Papse)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. From KONX we also have KONCLUSION (conclusion) and Konklavio) Conclave and Klava (Glava)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμε, σε ευχαριστούμε για την πληροφορία. Μου φαίνεται η πιο λογική και ταιριάζει καλύτερα στην φύση του απορρήτου των μυστηρίων.
   ΛΥΚΙΟΣ.

   Διαγραφή
  2. "Εισακούστε με, θεοί που κρατάτε τα πηδάλια της ιερής σοφίας και, ανάβοντας αναγώγιο πυρ στις ψυχές των μερόπων ανθρώπων....."

   ΛYΚΙΕ που εισε,
   Το παραπάνω βρηκα γραμένο κάπου σε μια άλλη σελίδα εδώ, Προσευχή είνε...? τέλως πάντων
   Αναφέρετε σε ψυχές Μερόπων ανθρώπων...Τι θα πει περωπας? δηλαδή υπάρχουν και ΜΗ μέρoπες άνθρωποι στη γη?

   Διαγραφή
  3. Κατά τον Ησίοδο, μη μέροπες ήταν οι του αργύρου γένους που εγκλείστηκαν στην γη...
   ΛΥΚΙΟΣ.

   Διαγραφή
 12. σε ευχαριστώ Παντελή με λένε και ζω στον κάτω κόσμο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. We still say PAX-IMADI
  means when you heat the bread second time in the oven it stops Moulding

  Right writing is PAKSIMADI

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Πολύ ωραία! Παντελή, εδώ γράφουμε μόνο στην Ελληνική γλώσσα. Κατ' εξαίρεση άφησα να δημοσιευτούν τα σχόλιά σου, νομίζοντας ότι είσαι αλλοδαπός. Αφού όμως γράφεις στα Ελληνικά, τότε μην επανέλθεις με την Αγγλική γλώσσα.
  Ευχαριστώ.
  ΛΥΚΙΟΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Φίλτατε Λύκιε, πως σχολιάζετε το ότι Ζω στον κάτω κόσμο? Τη πραγματικά ήταν ο κάτω κόσμος για τους αρχαίους ημών πρωπάτωρες?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Δεν μπορώ να σχολιάσω την δήλωση σας, πως ζείτε στον κάτω κόσμο. Αυτό μόνο εσείς μπορείτε να το γνωρίζετε και να το εξηγήσετε.
  Ο κάτω κόσμος για τους αρχαίους, ήταν το αστρικό πεδίο αν δεν απατώμαι.
  Εσείς που ζείτε εκεί, τι λέτε; Δώστε μας μια "εικόνα" της ζωής σας εκεί.
  ΛΥΚΙΟΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Φίλε Χθόνιε ΔΑΉΜΩΝ Λύκιε,
  Αυτά που σήμερα κατανοούμε σαν Εγλεζηκα είναι απλώς Η Αρχαία μας δωρική Διάλεκτος και χρησιμοποιούν το Αλφάβητο της Κύμης επομένως δεν είνε κάτι ξένο...Όλες αυτές της λέξεις (Εγλεζηκες) της ομηλούμε ακόμα όμως στην σύνθεση ΠΧ από το Αρχαίο μας κονξ Οι Εγλεζοι έχουν ένα σωρό λέξεις όπως Congratulations Conman (απατεώνας) conclusion Connotation και πολλές άλλες Εμείς στην Κρήτη λέγαμε Κόνξες (αυτός κάνει κόνξες) δηλαδή κάνει επεηδήξεις ανώτερης διανοητικής ικανότητος Τώρα ποιοι είνε πιο κοντά στη Προ-Ομήρου Ελληνική ομιλία εμείς Η αυτοί? Για μένα δεν υπάρχουν γλώσσες πάρρα μόνο η Μητέρα όλων των Γλωσσών η Ελληνική όλες οι άλες είνε τοπικοί διάλεκτοι της Ελληνικής μας γλώσσας.

  Όσο για τον κάτω κόσμο είναι απλό, Η γη είναι χωρισμένη σε βόριο και νότιο ημισφέριο ως συνήθως ότι βόριο το λέμε και άνω και ότι νοτιο λέμε ΚΆΤΩ Για να πας στον Κάτω κόσμο στην Αρχαιότητα και τώρα πρέπει να περάσης την Αχερωνία λυμνη (ωκεανός)
  Aπό το ΑΧΑ = Νερό αχερωνία από'κει και ο ΧAΡΟΣ ((ωκεανός)
  Πάλι στην Κρήτη, λέγαμε:
  Μαντινάδες...
  Mια από αυτή μας πλουροφωρεί ότι,
  στον κάτω κόσμο δεν είν' καλά,
  Γιατί δεν ξηημερώνει
  Γιατί δεν Κράζει πετεινός,
  δεν κελαηδή τ'αηδόνι
  Όλοι μας ξέρομε ότι στην Ανταρkτικη είνε νύχτα από το μάρτιο μεχρη τον Σεπτέμβριο Ούτε πετεινός, ούτε Αηδόνι....
  Θέλω να σας παρακαλέσω να αναθεωρήσετε την άποψη σας για την Αγγλική διάλεκτο αλωστε... Από ΑIΓΓΛΗ η ΑΙΓΓΛΙΑ (Αγγλια) Ένας άλλος τρόπος που λέμε ΕΛΛΑΣ

  Kαι να μην ξεχάσω, Ζω στο Σύδνευ Αυστραλίας Κάτω Κόσμος
  Ευχαριστώ,

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Χαχα, ωραίος! Ασφαλώς και η αγγλική ως λατινογενής γλώσσα, προέρχεται από την ελληνική. Η λατινική χρησιμοποιούσε το Χαλκιδικό αλφάβητο. Όλα αυτά είναι γνωστά.
   Αυτό όμως το γεγονός, δεν εξισώνει την αγγλική με την ελληνική! Η αγγλική γλώσσα είναι μια συμβολική γλώσσα και πολυ κατώτερη της ελληνικής. Αν και το 60% των λημμάτων της βασίζονται στην ελληνική, παραμένει μια φτωχή γλώσσα η οποία έτυχε (για άλλους λόγους) να επικρατήσει διεθνώς.
   Επειδή λοιπόν ουδεμία γλώσσα εγγίζει την τελειότητα της ελληνικής, θεωρώ ύβρη κάθε απόπειρα σύγκρισης και εξίσωσής της, με οποιαδήποτε άλλη.
   Εδώ στον Καταχθόνιο Δαίμονα, χρησιμοποιούμε την ελληνική γλώσσα, τιμής ένεκεν της τελειότητας του ελληνικού πνεύματος και της καταγωγής μας.
   Για να είμαι ειλικρινής, το ψιλιάστηκα ότι το "ζω στον κάτω κόσμο" θα το προσδιόριζατε γεωγραφικά προς τον νότο, αλλά ήθελα να δω που θα το πάτε.
   Βέβαια η ερμηνεία σας για τον Αχέροντα και τον κάτω κόσμο, είναι μια δική σας εκδοχή, καθόλα σεβαστή! Πιστεύω ότι την εκφράσατε αστειευόμενος.
   Χαιρετώ από την Αθήνα του ...άνω κόσμου.
   ΛΥΚΙΟΣ.

   Διαγραφή
 18. Είπατε Φίλτατε Χθόνιε ΔΑHΜΩΝ από τας Αθήνας του απάνω κόσμου,
  "Η αγγλική γλώσσα είναι μια συμβολική γλώσσα και πολυ κατώτερη της ελληνικής"
  (Πατάξατε χωρείς να ακούσετε)

  Εγώ τη είπα?
  Εγώ είπα ότι Τα Εγλέζικα δεν είνε ΚΑΝ Γλώσσα αλλά δεν είνε και κάτι ξένο ΜΗ Ελληνικό...!

  "Εγλεζηκα είναι απλώς Η Αρχαία μας δωρική Διάλεκτος και χρησιμοποιούν το Αλφάβητο της Κύμης επομένως δεν είνε κάτι ξένο.."

  Όμως για να καταλαβενωμαστε καλύτερα πρέπει να βάλωμε καπιοα πράγματα στην σωστή τους θέση Όπως, τη θα πει ΕΛΛAΣ που ήταν οριοθετημένα τα σύνορα της ΕΛΛAΔΟΣ, Τη θα πει GREEK και από που προερχετε η λέξη, και γιατί μας το κολήσανε αυτό το όνομα? Ώπως επίσης γιατί τα Ελευσίνια, και τη μας μεταφράσει η λέξη ΈΛΕΥΣΗΣ
  Συμφωνείτε?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Συμφωνώ και όλα αυτά είναι παγκοίνως γνωστά. Εξήγησα όμως, ότι εδώ χρησιμοποιούμε την ελληνική γλώσσα και ανέφερα τους λόγους.
   ΛΥΚΙΟΣ.

   Διαγραφή
  2. Συμφωνώ και όλα αυτά είναι (παγκοίνως) γνωστά. εσείς δεν κάνετε λάθη


   Hehehe...Έχετε το αλάθητο του Πάπα της Ρώμης

   Διαγραφή
 19. "Επειδή λοιπόν ουδεμία γλώσσα εγγίζει την τελειότητα της ελληνικής, θεωρώ ύβρη κάθε απόπειρα σύγκρισης και εξίσωσής της, με οποιαδήποτε άλλη."

  Πω,πω,πω, Ελληνάρα μου εσύ.....,

  Πρώτα πρέπει με χωρείς προκαταληψει να μάθωμε τη θα πει Έλληνας, ποιος είνε κατ'ουσίαν έλληνας και μετά αναθεωρούμε ΝΑΙ?
  Στο σκοτος του κατω κοσμου ξέρετε, ο ανθρωπος μπορει να σκεφτει αμερόληπτα και έτσι νιώθη δυο φωρες υπερήφανος για την καταγωγή του επιδή τώρα ποια ξέρει δεν οικαζει

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Γιατί πιστεύετε ότι μονοπωλείτε την γνώση, ενώ εμείς την αγνοούμε; Μήπως είσθε "συγγενής" του ...Στιλπ;
   ΛΥΚΙΟΣ.

   Διαγραφή
  2. Ο Στιλπ είναι μαλον Πόντιος ενω εγω Κρητικος καμια σχεση, Δεν μονοπωλούμε γνώση απλώς είναι πολλά πράγματα που οι πoλοι δεν γνωρίζουν, Παράδειγμα: που είναι τα αρχικά όρια της Ελλάδος?
   Πιος ήταν ο Χριστος ήταν άραγες εβραίος όπως μας έχουν μάθει? και όπως βλέπετε ΜΌΝΟ Ελληνικά τιμής ένεκεν....

   Διαγραφή
 20. Και ένα μικρό σχόλιο....ονομάζεστε Καταχθόνιος (infernal, hellish, Stygian) γιατί?
  Χθόνιος (Γήινος) νομίζω πρέπει να είνε
  Το άλλο? Δαίμων...Στην Αιγλιακή μεταφράζετε κατ'ευθείαν ΔΑEΜΩΝ (ΔΑHΜΩΝ) το αντίθετο είνε ΑΔΑHΣ ξέρεις, αυτός που λέγαμε χθες ότι κάνει Κόνξες....?

  Χαίρε Χθόνιε ΔΑΉHΩΝ Λύκιε Ουλε τε και μέγα χαίρε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το ψευδώνυμό μου είναι ΛΥΚΙΟΣ.
   Καταχθόνιος Δαίμων είναι το όνομα του ιστολογίου.
   Την ετυμολογία και την εσωτερική Πυθαγόρειο ερμηνεία, θα την βρείτε στα Χρυσά Έπη του Πυθαγόρα και στο παρόν ιστολόγιο.
   Για να μην σας κουράσω όμως, Καταχθόνιος Δαίμων είναι ο διδάσκαλος (δαήμων=γνώστης) που παρίσταται στην γη (χθων). Από κει και πέρα, υπάρχει μεγάλη εσωτερική ανάλυση που δεν θα την προχωρήσουμε επί της παρούσης.
   ΛΥΚΙΟΣ.

   Διαγραφή
  2. Ένας που γνωρίζει να μιλά για την Ελλάδα και σέβεται την γλώσσα της, δεν την κακοποιεί με τέτοια ανορθογραφία. Κάντε μια προσπάθεια να την διορθώσετε.
   Χαιρετώ,
   ΛΥΚΙΟΣ.

   Διαγραφή
  3. Βλέπω Προκατελημένος και ασεβής αυτό που πρέπει να ξέρεις είνε ότι εδώ δεν έχουμε Ελληνικό πληκτρολόγιο και χρησιμοποιούμε μετάφραση

   Διαγραφή
  4. Κοιμασε Καταχθόνιε?
   Αφού λοιπόν διεκδικείτε τον τίτλο του τέλειου ΈΛΛΗΝΑ πες μου σε παρακαλώ τη ένοια έχει το Ελληνικό γράμμα T και τι κατα γραμμα θα πει το ονομα Γαβριηλ
   Παναρχεο Ελληνικό όνομα....ακόμα το όνομα Φίλιππος

   Διαγραφή
  5. Προκατειλημμένος και ασεβής, είσαι εσύ ανώνυμε. Σου δείχνω το γιατί:
   -Γράφεις από ελληνικό πληκτρολόγιο και η ανορθογραφία σου είναι εσκεμμένη.
   -Η αυτόματη μετάφραση δεν κάνει ορθογραφικά λάθη.
   -Πριν επιχειρήσεις να με διορθώσεις, μάθε πρώτα τι σημαίνει η λέξη "παγκοίνως".
   -Από τον πληθυντικό πήγες αυτομάτως στον ενικό (χάθηκε η ευγένεια).
   -Παρότι εξήγησα ότι λέγομαι Λύκιος, επιμένεις να με αποκαλείς "Καταχθόνιο" με δόση ειρωνείας.
   -Επίσης ειρωνεία ενέχει το "διεκδικώ τον τίτλο του τέλειου Έλληνα", ενώ ουδέποτε υπονόησα κάτι τέτοιο (κακοπιστία).
   -Σαν πολλά να γνωρίζεις για τον ...Στιλπ!
   -Κομίζεις γλαύκας εν Αθήναις, αν νομίζεις ότι σε αυτόν τον χώρο ήρθες να μας φέρεις αυτά τα "νέα". Ξεφύλλισε λίγο τις σελίδες του ιστολογίου.
   Τέλος, δεν ανταποκρίνομαι σε επισκέπτες που έχουν αυτό το ύφος.
   Ή θα το αλλάξεις και θα μιλάς με τον δέοντα σεβασμό ή θα αποκλειστείς ως παρείσακτος εισβολέας.
   Αυτή είναι και η τελευταία προειδοποίηση ...ποντιοκρητικέ!
   ΛΥΚΙΟΣ.

   Διαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

   Διαγραφή
  7. Αφού λοιπόν διαβάζεις το ιστολόγιο για δυο χρόνια όπως ισχυρίζεσαι Παντελή και είδες πόσο ανεκτικός και φιλόξενος είμαι με δεκάδες επισκέπτες που έχουν περάσει από εδώ, αναρωτήσου γιατί σε μπλόκαρα.
   Μήπως επειδή δεν θέλεις να σεβαστείς τους όρους των σχολίων (οφείλεις να τους διαβάσεις και να τους αποδεχθείς, αν θέλεις να δημοσιεύονται τα σχόλιά σου) και τον συνομιλητή σου;
   Οι υβριστικές κατηγορίες που μου προσάπτεις, είναι ένδειξη αναγνώρισης "σημαντικού προσώπου";
   Μην υποκρίνεσαι λοιπόν. Η πρόθεσή σου, δεν ήταν θετική και καλοπροαίρετη από την αρχή.
   Ο νόμος της αιτίας και του αποτελέσματος δεν θα κάνει εξαίρεση για εσένα.
   Είναι και αυτό ένα μάθημα για σένα.
   ΛΥΚΙΟΣ.

   Υ.Γ. Όλως περιέργως, το τελευταίο σου σχόλια ήρθε από Αθήνα...

   Διαγραφή
  8. το τελευταίο σου σχόλια ήρθε από Αθήνα......

   Δεν είμαστε καλά....Το σχόλιο μου ήρθε στην Αθήνα από το Σύδνευ

   Διαγραφή
 21. ΦIΛΕ Λύκιε που εισε?
  Ο Αριστοφάνης μας δίνη μια πλουροφωρία και μας λέει ότι ο Θεός ΑΣΚΛΗΠΙΌΣ ήταν λέει "ΣΚΑΤΟΦΆΓΟΣ" δοκύμαζε (λέει) ο Θεός τα κόπρανα αλλά και τα ουρα του αρρώστου για να δει πιος θα ζήση και πιος θα πεθάνει......

  τι στην πραγματικότητα έκανε ο Ασκληπιός που το παρεξήγησε ο Αριστοφάνης?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εδώ η απάντηση εύρίσκετε στη λέξη Δοκιμάζω που στην Δωρική είναι Document (I" document) έnγγράφο

   Ο Αριστοφάνης Άκουγε Δωρικα και μεταφραζε Ιωνικά

   Διαγραφή
 22. Η καινή διαθήκη είναι κείμενα που υπέστησαν το περισσότερο κόψε ράψε από κάθε άλλο κείμενο με σκοπό φυσικά την αλλοίωση της πραγματικότητας  Κατά Ιωάννη 12.20

  "Ήσαν μερικοί Έλληνες μεταξύ εκείνων που είχαν ανέβει για να προσκυνήσουν κατά την εορτή. Αυτοί λοιπόν ήλθαν εις τον Φίλιππο, ο οποίος ήταν από την Βησθαιδά της Γαλιλαίας και του είπαν: " Κύριε, θέλουμε να δούμε τον Ιησού". Έρχεται ο Φίλιππος και το λέει στον Ανδρέα και οι δυο μαζί το λένε στον Χριστό. Ο Χριστός αποκρίθηκε: ¨Ήλθεν η ώρα δια να δοξαστεί ο υιός του ανθρώπου. Αλήθεια αλήθεια σας λέω, εάν ο σπόρος του σιταριού δεν πέσει στην γη και πεθάνει, μένει μόνος, εάν όμως πεθάνει φέρνει πολύ καρπό. Εκείνος που αγαπά την ζωή του θα την χάσει, εκείνος που δεν αγαπά την ζωή του στον κόσμο αυτόν (τον θνητό), θα την φυλάξει εις ζωήν αιώνιον."

  σημείο 1.
  Έλληνες που πήγαν να προσκυνήσουν κατά την εορτή =
  Οι Έλληνες δεν προσκυνούσαν αλλόθρησκες εορτές, άρα μιλάμε για Ελληνικές εορτές και όχι Εβραϊκές που αφήνει να εννοηθεί το κείμενο.

  σημείο 2.
  ΔΕΝ ήταν Ελληνόφωνοι Εβραίοι που κάποιοι ίσως υποστηρίξουν, διότι θα δούμε παρακάτω ότι ο Χριστός μιλάει ξεκάθαρα για τα Ελευσίνια Μυστήρια.

  σημείο 3.
  Φίλιππος και Ανδρέας είναι Ελληνικότατα ονόματα. Το ότι αναφέρει επίμονα τον τόπο καταγωγής του Φιλίππου με Εβραϊκή ονομασία έχει τους προφανείς λόγους. Οι ονομασίες των πόλεων είναι ένα θέμα προς συζήτηση αν ίσχυαν όπως τις αναφέρουν οι Εβραίοι, διότι μην ξεχνάμε ότι στην περιοχή υπήρχαν 165 Ελληνικές πόλεις οι οποίες δεν αναφέρονται πουθενά στα κείμενα τα συγκεκριμένα…γιατί άραγε;

  σημείο 4.
  ας παραλληλίσουμε τα εξής: "εάν ο σπόρος του σιταριού δεν πέσει στην γη"
  Σπόρος = Περσεφόνη
  Σιτάρι = σύμβολο της Δήμητρας
  Γη = Δήμητρα (Δα-Μήτηρ δηλ Γη Μήτηρ)
  Ο σπόρος μένει τον μισό χρόνο κάτω από την γη και τον άλλο μισό βγαίνει επάνω με μορφή σιταριού, η γενικότερα ανθίζει η φύση (παραλληλίστε το με τον Μύθο της Περσεφόνης και του Πλούτωνα)

  σημείο 5.
  Η αναφορά στα Ελευσίνια Μυστήρια είναι ξεκάθαρη και πολυεπίπεδη,

  ¨εάν ο σπόρος του σιταριού δεν πέσει στην γη και πεθάνει¨:
  Ο σπόρος ήταν οι Έλληνες που θα ξεκινούσαν την μύηση των Ελευσινίων στην κατεβάσια δηλ κάτω από την γη του ιερού ναού της Δήμητρας, ο θάνατος δεν ήταν σε υλικό επίπεδο αλλά σε πνευματικό, δηλ περνούσαν κάποιες δοκιμασίες φτάνοντας στον θάνατο (έτσι ήταν σκηνοθετημένη η κατάσταση για να νομίζουν ότι φτάνουν στον θάνατο, οπότε βιώναν τον θάνατο)

  "μένει μόνος":
  δηλ στείρος, δεν παράγει,

  "εάν όμως πεθάνει φέρνει πολύ καρπό":
  όπως λοιπόν ο σπόρος του σιταριού που πρέπει να μπει στην γη για να φέρει καρπό, έτσι και οι Έλληνες Ελευσίνιοι έπρεπε να μπουν κάτω από την γη, κάτω από το ιερό της Δήμητρας στην Ελευσίνα, να περάσουν αυτές τις δοκιμασίες οι οποίες θα τους εκπαίδευαν με τέτοιο τρόπο, ούτως ώστε όταν τελείωναν την μύηση άρα και την εκπαίδευση θα είχαν αποκτήσει γνώση και του θανάτου παράλληλα με της ζωής που ήδη γνώριζαν, οπότε η κρίση τους θα ήταν κατά κάποιο τρόπο πλήρης για να είναι σε θέση να είναι δίκαιοι και να μπορούν να αντιληφθούν καλύτερα την φιλοσοφία που έλεγε ότι το καλό του συνόλου είναι κατ επέκταση και καλό δικό μας απορρίπτοντας την αντίθετη φορά της έννοιας αυτής. *


  "Εκείνος που αγαπά την ζωή του θα την χάσει, εκείνος που δεν αγαπά την ζωή του στον κόσμο αυτόν (τον θνητό), θα την φυλάξει εις ζωήν αιώνιον."
  Αυτός λοιπόν που αγαπάει την υλική του ζωή, οπότε αφεθεί στα πάθη και το υλικό σώμα τον τραβήξει προς τα κάτω σημαίνει αυτόματα ότι το πνευματικό σώμα, θα χάσει την ευκαιρία να ανέβει σε πνευματικό επίπεδο ούτως ώστε να μπορέσει να αντιλαμβάνεται πνευματικές καταστάσεις ανωτέρου επιπέδου εκείνο των Ιλισίων πεδίων που βρίσκονται κοντά στον Δημιουργό.  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Είναι γεγονός ότι οι Ιουδαίοι και οι Εβραίοι εκείνης της εποχής, έτρεφαν άσβεστο μίσος για τους Έλληνες. Περισσότερο ακόμη και από τους ίδιους τους κατακτητές τους, τους Ρωμαίους. Μισούσαν τους Έλληνες και κορόιδευαν όσους μιλούσαν ελληνικά, τηρούσαν ελληνικά έθιμα, ήταν επιστήμονες, ενώ χλεύαζαν την ελληνική τέχνη και θεωρούσαν τους Έλληνες κατωτέρους και ανήθικους! Οι Έλληνες βλέπεις, δεν είχαν συμπεριφορά ποιμνίου...
  Ο Ιησούς όμως δεν συμμεριζόταν τις απόψεις των Εβραίων για τους Έλληνες, καθότι και ο ίδιος ηταν Εσσαίος, δηλαδή είχε ελληνική παιδεία.
  Το εδάφιο όμως που παρέθεσες, μπορεί να έχει και μια άλλη ερμηνεία.
  Δηλαδή ότι αν δεν πεθάνει η ελληνική πολυθεϊστική αντίληψη, θα μείνουν απομονωμένοι. Ότι μόλις και οι Έλληνες αποδεχτούν την διδασκαλία μου, τότε θα ανθίσει και θα καρποφορήσει ο Λόγος του Θεού, αφού οι Έλληνες διαπρέπουν στην διάδοση των ιδεών και των πεποιθήσεων.
  Ασφαλώς μπορεί να ισχύουν και οι δυο ερμηνείες ταυτόχρονα, αφού όσα έλεγε ο Ιησούς, είχαν πολυεπίπεδη ερμηνεία.
  Το θέμα όμως είναι αν αυτά τα λόγια, πράγματι τα είπε έτσι ο Ιησούς. Αν ισχύει η ερμηνεία που έθεσα, τότε ο συγγραφέας του ευαγγελίου ή ο παραποιητής του, παραγνωρίζει το γεγονός πως ο Ιησούς γνώριζε πολύ καλά τις ιδέες των Ελλήνων για τον Θεό και πως ούτε ειδωλολάτρες ήταν, ούτε και πολυθεϊστές. Παραγνωρίζει πως η διδασκαλία του Ιησού, ταιριάζει περισσότερο στην ελληνική σκέψη, παρά στην εβραϊκή. Εξάλλου οι Εβραίοι τον σταύρωσαν και όχι οι Έλληνες βεβαίως...
  ΛΥΚΙΟΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Όμως και οι "Δεβραιοι" ακόμα εξασκούν τα Ελευσινιακά τους θρησκευτικά καθήκοντα ανάκατα με τα της παλαιάς διαθήκης, κρύβουν το ψωμάκι από τα παιδιά τους την Ημέρα του Σαβάτου και αυτά ψάχνουν να το βρουν παντού...μας μισούν διότι είμαστε ανώτεροι με έτη φωτός διαφωρα επίσης μα μουσουν διότι και η παλαιά διαθήκη, και η καινή, και η γλώσσα τους είναι Ελληνικά Και ο Χτιστος Έλληνας..
   "εύρωμεν εξ ενός ειεν γένους Ιουδαίοι και Λακεδαιμονοιοι και εκ της προς αβραμoν οικοιοτητος"
   Ιουδαϊκή αρχεολογία
   Μα δεν υπήρξε πολυθεϊστική αντίληψη, Θεός από Θεώ "εθεάθη ο γιώργος από'δω?" εξ ου' και θέατρο και θέα..Οι Αρχαίοι μας προγωνοι με μαθηματική ακρειβια απόδειξαν ότι Υπάρχει ένας και μοναδικός Δημηουργός και του έδωσαν το όνομα "ΙΕΎΣ" I = μονάδα, ΕΥ = Καλό, Σ = το κατάληκτηκο Σίγμα που το μετατρέπει σε όνομα και εχωμαι,
   Ιεύς, Ιέυος, Ηεύi, Ίευαν (Ιεχωβάν) και IEY, Από το ΙΕΎΣ εχούμαι JEUS (λατινιστi) και από εκεί,JEWS "ΙΕΎΣ" είναι το τεττραγράμμο που οι εβδομήκοντα αναφέρουν αλλά δεν μπωρουν να εξηγεισουν από που πρήλθε, Τίποτα σε αυτoν τον κοσμομo ΕΛΛΗΝΗΚΟ τίποτα ξένο.....
   Δ-εβραίος από το "δεβρoν" = εξωδίτης

   Διαγραφή
  2. Διόρθωση...

   Τίποτα σε αυτον τον κοσμο ΜΗ Ελληνικο τίποτα ξένο....

   Διαγραφή
  3. Είπατε αγαπητέ Χθονιε,

   "οι Εβραίοι τον σταύρωσαν"

   Αυτό δεν εγεινε ποτέ....τον είχαν έτοιμο να τον ξεκάνουν και την ώρα που του περνούσαν τη θηλιά στο λαιμό έγινε κάτι πολύ τρομακτικό που από το φόβο τους τον παράτησαν και έφυγε...για να δούμε όμως τi μας λέει η εκκλησία γi'αυτό το γεγονός,
   Τη μεγάλη πεμτη ακούμε ο Ιερέας να αναφωνεί, "Σήμερον κρεμάτε επί ξύλου ο εν ύδασείν την ΓΗΝ κρεμάσας" Κρεμάτε επί ξύλου ΌΧΙ σταυρώνετε....ξύλο εκείνη την εποχή ήταν για του έλληνες Η o Πάσσαλος που κρεμούσαν τους καταδικασμένους σε θάνατο Η' κανένα κλαδί ελλιας, Τi έγινε όμως εκείνη την ώρα? αυτό μας το λέει ο Ελληνίζων Δεβραιος Ιώσηπος
   Εγεινε λέει σeισμός μέγας το καταπέτασμα του Ναού (όχι της Συναγωγής) εσχίσθη τα μνήματα των νεκρών ηνεώχθησαν
   "Πάσα η κτήσης βλέπουσα έτρεμε τα θεμέλια της Γης διέδωνείτω, Φωστήρες έκρυπτοντω, (από το φόβο τους) και του ναού εραγη το καταπέτασμα τα όρη ετρόμαξαν (τρεμούλα από το σεισμό) και πέτραι εσχίσθησαν (πάνω από 10 Richter )
   Ο Ιησούς πέθανε σε πολύ πρωχηρημένη Ηλικία.....
   Οι Ρωμαίοι εσταυρωναν και μόνο τους επαναστάτες προς γνώσειν και συμωρφωσην (Σπάρτακος Ιερά οδός) ο Κράσσος τους σταύρωσε όλους
   Χαίρε και Υγειενε


   Διαγραφή
 24. Είναι γεγονός ότι οι Ιουδαίοι και οι Εβραίοι εκείνης της εποχής, έτρεφαν άσβεστο μίσος για τους Έλληνες. Περισσότερο ακόμη και από τους ίδιους τους κατακτητές τους, τους Ρωμαίους. Μισούσαν τους Έλληνες και κορόιδευαν όσους μιλούσαν ελληνικά, τηρούσαν ελληνικά έθιμα, ήταν επιστήμονες, ενώ χλεύαζαν την ελληνική τέχνη και θεωρούσαν τους Έλληνες κατωτέρους και ανήθικους! Οι Έλληνες βλέπεις, δεν είχαν συμπεριφορά ποιμνίου...
  Ο Ιησούς όμως δεν συμμεριζόταν τις απόψεις των Εβραίων για τους Έλληνες, καθότι και ο ίδιος ηταν Εσσαίος, δηλαδή είχε ελληνική παιδεία.
  Το εδάφιο όμως που παρέθεσες, μπορεί να έχει και μια άλλη ερμηνεία.
  Δηλαδή ότι αν δεν πεθάνει η ελληνική πολυθεϊστική αντίληψη, θα μείνουν απομονωμένοι. Ότι μόλις και οι Έλληνες αποδεχτούν την διδασκαλία μου, τότε θα ανθίσει και θα καρποφορήσει ο Λόγος του Θεού, αφού οι Έλληνες διαπρέπουν στην διάδοση των ιδεών και των πεποιθήσεων.
  Ασφαλώς μπορεί να ισχύουν και οι δυο ερμηνείες ταυτόχρονα, αφού όσα έλεγε ο Ιησούς, είχαν πολυεπίπεδη ερμηνεία.
  Το θέμα όμως είναι αν αυτά τα λόγια, πράγματι τα είπε έτσι ο Ιησούς. Αν ισχύει η ερμηνεία που έθεσα, τότε ο συγγραφέας του ευαγγελίου ή ο παραποιητής του, παραγνωρίζει το γεγονός πως ο Ιησούς γνώριζε πολύ καλά τις ιδέες των Ελλήνων για τον Θεό και πως ούτε ειδωλολάτρες ήταν, ούτε και πολυθεϊστές. Παραγνωρίζει πως η διδασκαλία του Ιησού, ταιριάζει περισσότερο στην ελληνική σκέψη, παρά στην εβραϊκή. Εξάλλου οι Εβραίοι τον σταύρωσαν και όχι οι Έλληνες βεβαίως...
  ΛΥΚΙΟΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το θέμα με το Ιησού είνε ότι σαν Πειθαγόριος Αρχιερέας των Μυστηρίων της Ελευσίνας δεν άφησε τα μυστικά να διαρεύσουν στο κοινώς λέγωμενο αγράμματο πλήθος (μὴ ρίχνετε τὰ μαργαριτάρια σας μπροστὰ στοὺς χοίρους) έλεγε στους Ιερείς, από την άλλη μεριά όμως το 98% του πλήθους ήταν τελείως αγράμματοι και έπρεπε να κάνει κάτι και γι'αυτούς που δεν μπωρούσαν να πάρουν μέρος στα άχραντα μυστήρια της Ελευσίνας,
   Aπλοποιησε τα πρακτικά των μυστηρίων χωρίς να προδώσει ουσία και πραγματικότητα,
   Τον Κυκεώνα με δέκα εξη συστατικά μετέτρεψε σε θεία Κοινωνία αποτελούμενο μόνο με δύο τα Βασικά

   Eδίδαξε στα πλήθη Καινούργιο Πάσχα

   "Πάσχα υμήν σήμερον αναδέδηξεν πάσχα ΚΑΙΝΟN, άγιον πάσχα μυστικό πάσχα αμμωμον (χωρίς διαφθορά)

   Μεχρι τις Ημέρες του Ιησού το πλήθος γιορτάζει το Πασχα (δεν είχε δικαίωμα στα Ιερά Ελευσίνια Μυστήρια)
   Πας = περασμα και Αxα = νερο ΠΑΣΧΑ = το περασμα του Ωκεανού στον κάτω κόσμο από τους Θαλασοπόρους Έλληνες ΑΧΑΙΟYΣ... περίπου 14.000 χρόνια π.Χ.

   Eυσεβάστως

   Παντελής

   Διαγραφή
 25. Λύκιος Παντελή, Λύκιος!
  Θέλεις να μας πεις ότι οι Εβραίοι είναι Έλληνες; Δεν νομίζω ότι το πιστεύεις. Ίσως εννοείς ότι οι Εβραίοι παρέλαβαν γλώσσα και πολιτισμό από τους Έλληνες.
  Καμία σχέση οι Λακεδαίμονες με τους Εβραίους, αγαπητέ. Πολύ θα το ήθελαν οι Κάδμιοι να έχουν κοινή καταγωγή με τους Σπαρτιάτες. Θέλουν να κρύψουν την Ατλαντική καταγωγή τους.
  Από ποιά στοιχεία προκύπτει ότι ο Ιησούς δεν θανατώθηκε, ότι διέφυγε και ότι πέθανε σε προχωρημένη ηλικία;
  ΛΥΚΙΟΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εσάς Λύκιε τi σας κάνει να πιστεύετε ότι τον Ιησού τον Σταύρωσαν? η έρευνα μήπως? Μήπως Ιστορικά έγγραφα? Υπάρχει κάτι που να ποιστποιεί την Σταύρωση και δεν το ξέρω?

   Διαγραφή
 26. Δεν θέλω να πω τίποτα, O Joseph Iezekiel Yahouda Δεβραιος Λόγιος Μας λέγει ότι Τα δεβραϊκά είναι Ελληνηκα και είνε σωστό και εξακρειβόμενο απ'αυτόv, θα πρέπει να ερευνήσουμε που είναι οριοθετημένα τα αρχικά σύνορα της Ελλάδας και και μετά βγάζεις συμπεράσματα
  Οι Δεβραιοι είνε μπασταρδοι χωρείς Γλώσσα χωρείς έθιμα χωρείς θρησκία ότι έχουνε το έχουνε πάρει από τους Έλληνες...Δεν είναι τυχαίο που δεν έχει βρεθεί ούτε μια βιβλιοθήκη στον αρχαίο κόσμο ΜΗ Ελληνική
  Ούτε πρέπει να λέμε Ναό του Σολομώντος οι Δεβραιοι δεν πμαίνουν σε ναούς ΝΑΌΣ ΣΟΛYΜΩΝ είναι σωστό

  Στο Μουσιο της Ιερουσαλήμ θα δεις νόμισμα που γράφει ξεκάθαρα "ΙΕΡΌ ΣΟΛΎΜΩΝ" εξ'ου και Ιερουσαλήμ
  Σόλομοι = Κρήτες.....
  Ο Ιησούς δεν θανατώθηκε πέθανε σε πρωχωρημένη ηλικία είνε γεγονός Απλώς ο ΌΧΛΟΣ είχε παρασυρθεί από το Ιεράτιο και εφώναζαν το Περήφημο "εις Ταυ αρων αυτόν" να τον βάλετε στον τάφο δηλαδή
  Tο εις ταυ αρων αυτόν οταv το επαναλάβεις γρήγορα γρήγωρα, ακούγετε "Σταυρoσων αυτόν" αυτό και τίποτε άλλο

  Το που είνε γραμένα αυτά είνε μεγάλη Ιστορία Δεν λέω ψέματα....

  Καλή Ημέρα να έχεις

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. Αυτό το "είναι γεγονός" επειδή και μόνο το ισχυρίζεστε, διαβεβαιόνοντάς με οτι δεν λέτε ψέμματα, όση καλή πίστη και να έχω μαζί σας, δεν αρκεί. Θα αρκούσε αν με πείθατε ότι ήσασταν παρών, αυτόπτης και αυτήκοος μάρτυς στην ζωή του Χριστού.
  Ας είμαστε σοβαροί λοιπόν και ας μην αντιστρέφουμε το ερώτημα. Αυτός που πρέπει να αποδείξει τον ισχυρισμό του, είναι αυτός που αμφισβητεί την κρατούσα και κοινώς παραδεκτή από ιστορικούς και θεολόγους, άποψη για την ζωή του Ιησού. Το ότι θανάτωναν με σταύρωση τους κακούργους και τους βέβηλους εκείνη την εποχή (απαίτηση του εβραϊκού ιερατείου), είναι ιστορικό γεγονός το οποίο ίσχυε για όλους και όχι μόνο για τον Ιησού.
  Το ότι η ίδια η ιστορικότητα του Ιησού αμφισβητείται, είναι γνωστό. Η αμφισβήτηση όμως από μόνη της, δεν επαρκεί για να αποδείξει ότι ο Ιησούς δεν υπήρξε ποτέ. Αν δεχτούμε τις πηγές που αναφέρονται στην ύπαρξη και την ζωή του Ιησού, τότε μπορούμε να κάνουμε συσχετισμούς με τα ιστορικά δεδομένα της εποχής από τρίτες πηγές και να δούμε αν συγκλίνουν σε αρκετά πράγματα.
  Ο σταυρικός θάνατος, όπως και το "σταύρωσον αυτόν" του ερωτώμενου πλήθους (λόγω εθίμου μια φορά τον χρόνο) είναι ιστορικό γεγονός και ίσχυσε για πολλούς κατάδικους και για πολλά χρόνια.
  Για να αμφισβητήσουμε λοιπόν τέτοια στοιχεία, θα πρέπει να τεκμηριώσουμε την θέση μας με πηγές, στοιχεία και αποδείξεις. Δεν μπορούμε να λέμε "το που είναι γραμμένα, είναι μεγάλη ιστορία..." την οποία όμως δεν θέλετε να μας πείτε! Εδώ, αν μη τι άλλο, δεχόμαστε όλες τις απόψεις και είμαστε ανοιχτοί σε κάθε αμφισβήτηση, αρκεί αυτή να υποστηρίζεται από επιχειρήματα.
  Ας αποφύγουμε τους δογματισμούς και ας μιλάμε ανοιχτά.
  ΛΥΚΙΟΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κύριε Λύκιε, Πους φταίει? αυτοί που εδογματησαν τελείως Α'τεκμηρίωτα, η αυτός που ευρευνα το δόγμα?

   Διαγραφή
 28. Αυτοί που έγραψαν τα ευαγγελία ήταν παρών? ΌΧΙ... Επωμένως τi μας μένει? η ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ Μην Μπερδευεις τα πράγματα, Το Δεβραϊκό Ιεράτιο δεν υπήρξε ΠΟΤΈ... Σου είπα, Οι Δεβραιοι δεν μπήκαν ούτε μπαίνουν σε ναούς, Οι Ιεροεις του Ναού των Σολύμων (Σολομώντος) ήταν διεφθαρμένοι ειχαν κυριολεκτικά μετατρεψει το ΝΑΟ σε Τραπεζα... μεαυτούς τα είχε βάλο o Ιησούς αυτοί ήθελαν να τον ξεκάνουν
  Μπορουμε να λεμε εφόσον αυτοι που εγραψαν τα ευαγγελια δεν έτεκμηρίωσαν απολύτως τίποτα...Κανένας ιστορικός της εποχής δεν έγραψε τίποτα για αυτό το γεγονός επωμένως, η λογική πρυτανεύει εδώ.....
  Tο αναφερόμενo Δεβραϊκό Ιερατιο ήταν απλώς ο αποδιοπομπαίος τράγος Χωρείς να έχει αναμυχτεί,
  Το να ευρευνας και να λες τη γνώμη σου δεν δογματίζεις κύριε Λύκιε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. Κύριε Παντελή, εκτός του Παύλου οι υπόλοιποι τρεις ευαγγελιστές, υπήρξαν μαθητές του Ιησού. Πως λες ότι δεν ήταν παρόντες λοιπόν; Τα ευαγγέλια, αποτελούν κείμενα θρησκευτικής πίστεως. Ασφαλώς δεν είναι ιστορικά ντοκουμέντα. Αυτά τα είπαμε ήδη, να μην τα επαναλάβουμε. Οι εβραίοι είχαν ναούς-συναγωγές την εποχή του Ιησού. Αυτό είναι ιστορικά τεκμηριωμένο. Ο ναός του Σολωμόντα καταγράφεται ως δικός τους.
  Η θεωρία σου λέει ότι ήταν ελληνικός;
  Όμως δεν βλέπω να αμφισβητείς την ιστορικότητα του Ιησού, αλλά τα στοιχεία του βίου του. Ενδεχομένως να υποθέσω ότι αμφισβητείς και την διδασκαλία του;
  Αφού λοιπόν απήλλαξες τους εβραίους και το ιερατείο τους από κάθε ευθύνη για τα τις διώξεις και τον θάνατο του Ιησού, ποιος μένει να πταίει γι' αυτά; Ποιό ιερατείο;
  Το να έρευνας και να λες την γνώμη σου αγαπητέ κύριε Παντελή, όχι μόνο το υποστηρίζω, αλλά το προωθώ πλήρως.
  Ο δογματισμός είναι να λες κάτι επειδή το πιστεύεις, αλλά χωρίς να μπορείς το το υποστηρίξεις με λογικά επιχειρήματα.
  Εγώ αυτό το τελευταίο σου ζητώ.
  Αλλά ...ακόμα δεν το έκανες! Περιμένω όμως.
  ΛΥΚΙΟΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΌΧΙ ΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΊΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΎ ΠΡΟΣ ΘΕΟΎ....ότι έλεγε και έκανε ήταν σωστό οι μετέπειτα άνθρωποι έχουν δώσει λάθος ερμηνια ΕΠΊΤΗΔΕΣ

   Διαγραφή
  2. Εντάξει, ας εξετάσωμε τη εγεινε με τους πέντε άρτους εν τη ερήμω και πως μτο εδώγματησαν?
   Είνε φυσιολογικά δυνατόν με πέντε ψαράκια και με πέντε άρτους να χωρτασης πέντε χιλιάδες ανθρώπους με τη σημερινή ορολογία? ΌΧΙ...κια ομως εγινε πως εγινε?
   Η διαφωρα ύπαρxη στο νούμερο πέντε χιλιάδες, την εποχή εκίνη το δέκκα το έγραφαν με το γράμμα Χ επωμένως πέντε Χιλιάδες = 5 x 10 = 50,
   Χιλιάδα από το γράμμα Χ, δηλαδή 50 άνθρωποι ήταν εκεί όλοι κ'όλοι, και είνε λογικo μέ πέντε ψωμιά χωρίατικά (εγώ τα θυμαμε Μεαγάλα) και με πέντε ψάρια μια οκά η παραπάνω το ένα να πάρουν όλοι και να περισέψουν...Όμως αυτό το απλό γεγονος πήρε τραγικές διαστάσεις που φτάνει το παράλογο και τελείως ανόητο για την σημερινή εποχή...Εγεινε δόγμα,


   Διαγραφή
 30. Άκουσε λοιπόν, φίλε Παντελή:
  Τα ευαγγέλια που έγραψαν οι μαθητές του Ιησού, έγραφαν περισσότερα από όσα ξέρουμε σήμερα. Επίσης εξίσου σημαντικά ήταν και αυτά τα ευαγγέλια που η Εκκλησία απέρριψε, ως "απόκρυφα".
  Αυτοί που έκτισαν την Εκκλησία του Χριστού, ήταν το ιερατείο που ο ίδιος πολέμησε! Έφτιαξαν μια θρησκεία-φόβητρο για τις μάζες, που με την επιβολή του "φόβου Θεού", ασκούσαν κοσμική εξουσία.
  Για τον σκοπό αυτό, ο κλήρος αλλοίωσε αφαιρώντας ή παραποιώντας κρίσιμα στοιχεία της διδασκαλίας του Ιησού, τα οποία έκριναν ότι δεν εξυπηρετούσαν τον σκοπό τους. Ήθελαν να κυριαρχεί ο φόβος, η τιμωρία και η δουλικότητα στο ποίμνιο, ώστε να μπορούν να το εξουσιάζουν με ευκολία για πολλούς αιώνες.
  Η παραποίηση όμως των στοιχείων από τα ευαγγέλια, είχε σαν αποτέλεσμα να χαθούν όλα όσα ήθελε να ξέρουμε ο ίδιος ο Χριστός. Όμως δεν χάθηκαν όλα. Κάποια σώθηκαν μέσω μυστικών κύκλων του εσωτερικού χριστιανισμού. Ασφαλώς η επίσημη Εκκλησία, ότι δεν της ανήκει το κηρύττει "αιρετικό".
  Όσοι όμως δεν πτοούνται από αυτά τα "αναθέματα" των παπάδων, μπορούν να προσεγγίσουν τον Χριστό, με πιο ελεύθερο πνεύμα...
  ΛΥΚΙΟΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Να πάρει η ευχή να πάρει... και το'λεγα εγώ ότι εισε δικό μας παιδί....

   http://1.bp.blogspot.com/_xh_7uiLRyxo/SmhevWtl8nI/AAAAAAAAAFA/W2xkRUIrCaU/s1600/frikolaos2.jpg


   να ακωμα ένας εσταυρωμένως πριν τον Ιησού...αυτός άραγες τη είχε κάνει?

   http://1.bp.blogspot.com/-97p2VLBRDmg/T7rEjiM9wKI/AAAAAAAAAKo/vHLUyPcu0wU/s1600/imagesCA4YUKOD.jpg

   Διαγραφή
 31. ΤΩΝ ΕΛΛHΝΩΝ ΤΑ ΙERΆ.....
  http://1.bp.blogspot.com/_xh_7uiLRyxo/SmhevWtl8nI/AAAAAAAAAFA/W2xkRUIrCaU/s1600/frikolaos2.jpg

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 32. Είμαι πάντα εδώ και σε διαβάζω. Θα πρότεινα μάλιστα, να εμφανιστείς και στις τρέχουσες αναρτήσεις, όπως στο 19ο Αναψυκτήριο, ώστε να σε γνωρίσουν και οι άλλοι συνδαιτυμόνες.
  ΛΥΚΙΟΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 33. Κυριε Λυκε,
  Πολυ ευχαριστως αλλα επειδη Ο χρόνος μου είναι πολλυ περιωρισμένος θέλω αν είναι δυνατόν να μου στιλεις το "λινκ" και θα επισκεφτώ την Σελίδα ειμε συγουρος ότι θα αξίζει το κόπο,

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.


.