Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Το Αναψυκτήριο της Εβδομάδας (1-7-2014)


Εδώ μπορείτε να σχολιάζετε ελεύθερα, αλλά με σεβασμό στον συνομιλητή σας.

96 σχόλια:

  1. Αφού ο φίλος Στοχαστής εξέφρασε την επιθυμία να διατυπώσω την θέση μου για τον Χριστό, οφείλω να το πράξω.
    Ο Ιησούς Χριστός, που το πραγματικό του όνομα ήταν Τζόσουα Ιμμάνουελ, ήταν ένα κατά τα φαινόμενα υπαρκτό πρόσωπο, εσσαϊκής καταγωγής, που έζησε κατά την ρωμαϊκή περίοδο στην περιοχή της Ναζαρέτ. Αν και λίγα σώζονται για την παιδική του ηλικία, αυτό που έμεινε βαθιά χαραγμένο στην παγκόσμια συνείδηση, είναι η περίοδος των τριών τελευταίων ετών της ζωής του, που δίδαξε συστηματικά πριν τελικά θανατωθεί μαρτυρικά από τους πολεμίους του.
    Ο Τζόσουα, μαθήτευσε και μυήθηκε μέσα σε φιλοσοφικές σχολές και δίπλα σε πολύ σημαντικούς διδασκάλους της εποχής του. Όμως δεν ήταν ένας τυχαίος άνθρωπος. Επρόκειτο για ενσάρκωση, μιας απ' ευθείας ακτίνας του Θείου Λόγου, της Πηγής! Αυτό σημαίνει ότι ο Τζόσουα, ήταν ένας ενσαρκωμένος Τέλειος Άνθρωπος, ένας ενθεωμένος και ολοκληρωμένος άνθρωπος που ενσαρκώθηκε για να επιτελέσει έναν πολύ σημαντικό ρόλο. Τον ρόλο του Διδασκάλου, που με το παράδειγμά του θα έδειχνε στους ανθρώπους, τον δρόμο προς το Θείο Θέλημα. Έμενε να επικυρώσει τις διδαχές του με την θυσία του. Οι διδαχές και η ιστορία του, είναι γνωστά. Ήρθε σε σύγκρουση με τον δογματισμό των Εβραίων και τις εσφαλμένες τους πεποιθήσεις, για τον Θεό και το Θείο θέλημα. Συγκρούσθηκε για να κηρύξει την αληθινή «φύση» του Θεού και την δύναμη της Αγάπης. Ήρθε να ανατρέψει και όχι να «συμπληρώσει» τον …Γιαχβέ! Αυτό έπρεπε να επικυρωθεί με την δική του θυσία και την Ανάσταση, για να «πείσει» για όσα έλεγε.
    Ποια όμως η πραγματική του φύση:
    Ήταν ένας ενσαρκωμένος άνθρωπος, όπως και όλοι οι υπόλοιποι. Αυτό που διέφερε, ήταν το πνεύμα του.
    Ήταν ένας τέλειος και ολοκληρωμένος άνθρωπος, επανενωμένος με την Πηγή ή μια προβολή (προέκταση) της Πηγής, πάνω στο υλικό πεδίο με την μορφή ενός ανθρώπινου σώματος;
    Αν δεχθούμε το πρώτο, τότε ο Τζόσουα, ήταν ένας από τους πολλούς διδασκάλους που έχουν φτάσει στην Τελείωση και επανέρχονται ως αρωγοί για την εξέλιξη της ανθρωπότητας.
    Αν όμως δεχτούμε την δεύτερη εκδοχή, τότε δεν έχουμε να κάνουμε με έναν από τους πολλούς διδασκάλους, αλλά με τον Έναν και μοναδικό (ως προς την γήινη ανθρωπότητα) απεσταλμένο της Πηγής, δηλαδή μια απ’ ευθείας Θεϊκή παρέμβαση στην ανθρωπότητα.
    Η διαφορά είναι σημαντική: στην πρώτη περίπτωση μιλάμε για άνθρωπο, ενώ στην δεύτερη για προβολή του Θεού.
    Ο Θεός όμως, όπως έχουμε ξαναπεί παλαιότερα, δεν είναι πρόσωπο, αλλά Αρχή! Ο Θεός εκδηλώθηκε θεσπίζοντας την Νομοτέλεια. Βάσει αυτής, δομήθηκε ο φυσικός κόσμος. Όλα λειτουργούν τρόπω τινά αυτόματα, βάσει της Νομοτέλειας και τίποτα δεν είναι ικανό να την ανατρέψει. Συνεπώς, ο Θεός δεν «βούλεται ελευθέρως», αλλά μόνο βάσει της πεπατημένης οδού, δηλαδή των νόμων που θέσπισε. Ο Θεός εξέφρασε την βούλησή του άπαξ, με την δημιουργία της Νομοτέλειας. Το λεγόμενο «Θείο Θέλημα», είναι η εφαρμογή του Θείου Σχεδίου. Πρόκειται για πάγιες αρχές, απόλυτα αμετάβλητες.
    Κατά συνέπεια, ο Θεός δεν μπορεί να βούλεται επεμβατικά για να διορθώσει το λάθος, αφού αυτό πρόκειται να διορθωθεί αυτόματα βάσει της αρχής της αιτίας και του αποτελέσματος. Η έννοια του χρόνου, είναι αδιάφορη σε επίπεδο πανσυμπαντικών διαστάσεων. Άρα δεν ενδιαφέρει το πότε, αλλά το διαταύτα. Η έννοια λοιπόν της βεβιασμένης επέμβασης, δεν μπορεί να υφίσταται. Όποτε γίνει, ας γίνει…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν λοιπόν υιοθετήσουμε την δεύτερη εκδοχή, θα πρέπει να την ανάγουμε σε δοξασία που ενισχύει το δόγμα μιας θρησκείας. Δηλαδή σε βαθεία πίστη, ότι ο ίδιος ο Θεός επενέβη δια της παρουσίας του «Υιού» του, για να σώσει το ανθρώπινο γένος. Συνθήκη αναγκαία για την δημιουργία θεόπνευστου δόγματος και τελικά, θρησκείας.
    Αν υιοθετήσουμε την πρώτη εκδοχή, τότε χάνουμε την έννοια της Αυθεντικής έκφρασης της Πηγής και υπεισερχόμαστε σε εντελώς νομοτελειακές καταστάσεις, όπου οι άνθρωποι που ενθεώθηκαν, επανέρχονται στην ύλη για να βοηθήσουν την ανθρωπότητα. Σε αυτή την κατηγορία, ανήκουν πολλοί μεγάλοι μύστες της ιστορίας, όπως ο Πυθαγόρας, ο Απολλώνιος ο Τυανέας, ο Διόνυσος, ο Μίθρα και πολλοί άλλοι μεγάλοι διδάσκαλοι των εποχών.
    Όμως, για να μην αναλωνόμαστε σε δογματικές ή μη διαφορές, αυτό που έχει μεγίστη σημασία, είναι η αφομοίωση και η αποδοχή της διδασκαλίας του Τζέσουα-Χριστού, αν και εφόσον την κατανοήσουμε.
    Δυστυχώς, η δημιουργηθείσα χριστιανική θρησκεία που ακολούθησε μετά τον Χριστό, παρήλλαξε, αλλοίωσε και διαστρέβλωσε σημαντικό μέρος της διδασκαλίας του. Η «αλήθεια» που ευαγγελίζεται, προέρχεται από «ισάξιους» του Χριστού ευαγγελιστές και Πατέρες της εκκλησίας, που ανέλαβαν να ερμηνεύσουν και να …εμπλουτίσουν, τα λόγια του Ιησού! Στην πορεία, οι δεισιδαιμονίες, ο σκοταδισμός, καθώς και η ανάγκη για έλεγχο και εξουσία στις μάζες, οδήγησε τον κλήρο σε πλήρη ανατροπή του μηνύματος του Χριστού και στην δογματική αντιμαχία μεταξύ τους, με αποτέλεσμα να οδηγήσουν την ανθρωπότητα σε σφαγές και λουτρό αίματος! Έτσι το «αγαπάτε αλλήλους» του Χριστού, έγινε «μισείτε αλλοδόξους και φοβού τον θυμό του Κυρίου»!
    Έτσι δικαίως, μπορεί κανείς να διαχωρίζει την θέση του από την εκκλησία, αλλά αποδεχόμενος τον Χριστό και την διδασκαλία του, κατ’ αποκοπήν ή κατ’ επιλογήν, να δηλώνει χριστιανός, όχι στο θρήσκευμα, αλλά στην ιδέα. Το ζήτημα βεβαίως που προκύπτει, είναι το κατά πόσον είναι αυθεντικές οι διδαχές του Χριστού (έτσι όπως δίδονται από τις γραφές), ενώ γνωρίζουμε ότι πολλά από αυτά που δίδαξε, χάθηκαν ή κρύφτηκαν επιμελώς…
    Αυτοί βεβαίως που θα έχουν αντίθετοι άποψη, είναι αυτοί που θεωρούν τους εαυτούς τους γνήσιους εκπροσώπους και αυθεντικούς εκφραστές του Χριστού και που δεν έχουν καμία αναστολή να αφορίσουν ή να κηρύξουν ασεβή και αιρετικό, κάθε άνθρωπο, που θα τολμήσει να μην γονυπετήσει δουλοπρεπώς, μπροστά στο ιερατείο που τόσο πολέμησε ο …Τζόσουα Ιμμάνουελ, Ιησούς Χριστός!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βεβαίως, η άποψη που εξέφρασα, όχι μόνο δεν καλύπτει το μείζον θέμα, αλλά σαφώς το ανοίγει. Προσπάθησα να περιοριστώ στο αρχικό ερώτημα, για να αποφύγω τον πλατειασμό και την υπερανάλυση. Ξαναδιαβάζοντάς το, διαπίστωσα πόσο στείρα τοποθετήθηκα και πόσα ερωτήματα θα προκληθούν από τα εκφραστικά-νοηματικά κενά που άφησα! Αλλά ας αφήσω το πεδίο ανοιχτό για εσάς...
    Καληνύχτα!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δικαιωμα.
    Στοχαστης

    ΥΓ. Δικαιωμα=Δωστε μου λιγο χρονο, συγνωμη για αυτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν υπάρχουν άλλα στοιχεία για την θεϊκότητα του Χριστού μας, πάρεξ ό,τι μας λέει ο ίδιος και οι Ευαγγελιστές στην Καινή Διαθήκη. Αν κάποιος πει οτι αυτά είναι, ίσως, "πειραγμένα", τότε το ίδιο ισχύει και για οτιδήποτε μας έχει παραδοθεί. Εδώ φτάσαμε πρόσφατα να ακούσουμε οτι δεν υπήρξαν "κρυφά σχολειά" και οτι το "φεγγαράκι μου λαμπρό" με το οποίο κάποιοι μεγαλώσαμε ανήκει στην σφαίρα της φαντασίας. Μικρό το κακό βέβαια.

    Πάντως αν κάποιος έχει χρόνο, ας διαβάσει
    ΠΩΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ

    Ιωάννης Χρυσόστομος - Ο θρίαμβος της Εκκλησίας
    users.uoa.gr/~nektar/.../iwannhs_xrysostomos_8riambos_ths_ekklhsias.ht...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ταίσια, η αποδοχή των όσων γνωρίζουμε από τις "επίσημες" πηγές για τον Ιησού Χριστό, είναι θέμα πίστεως. Όταν κάποιος θέλει να πιστεύει κάτι, δεν έχει γι αυτόν νόημα ή έρευνα και η απόδειξη. Αν θέλει επίσης, να αποδέχεται την δεδομένη δογματική που δημιούργησαν κάποιοι άνθρωποι, οι οποίοι παρενέβησαν εξαιρώντας ολόκληρα ευαγγέλια (στην Α΄Οικουμενική Σύνοδο) και νοθεύοντας χωρία από τα αυθεντικά, είναι και αυτό δικαίωμά του!
      Μεταξύ του να διαβάλλουμε την Χριστιανική θρησκεία και του να φανατιζόμαστε υπέρ της, υπάρχει και ο ελληνικός τρόπος, του να είμαστε ερευνητικοί και αντικειμενικοί.
      Αν βεβαίως μας ενδιαφέρει να μαθαίνουμε την πραγματικότητα και δεν θέλουμε να αναμασάμε ιστορίες...
      Ιδιαίτερα λοιπόν σε ότι αφορά τα γραπτά κείμενα που αφορούν τον Χριστό και το έργο του, υπήρχαν ιδιαίτεροι λόγοι για να νοθεύονται κατά το πέρασμα των αιώνων, από μοναχούς και ιεράρχες. Οι διδασκαλία του Χριστού, έπρεπε να ταιριάζει με τον άξονα εφαρμογής της κοσμικής εξουσίας πού ήθελε να ασκεί ο κλήρος (είτε ο Δυτικός, είτε ο Ανατολικός). Έπρεπε δηλαδή να αφαιρεθούν όσα στοιχεία θα έθεταν το ποίμνιο σε κατάσταση πνευματικής ελευθερίας και πραγματικής γνώσης. Έπρεπε να επικυρώνεται διαρκώς ο φόβος της Κρίσεως, η Κόλαση, μα προπαντός η αυθεντία και η υπεραξία του κλήρου απέναντι στο λαό, ως "πρέσβης" του Θεού! Οι λόγοι λοιπόν ήταν πολύ ισχυροί (συμφέροντα εξουσίας) για να αφήσουν την αλήθεια των διδαχών του, ελεύθερα στο ...ποίμνιο! Φρόντισαν όμως να μην χαθούν οι αλήθειες στους κύκλους του λεγόμενου "εσωτερικού χριστιανισμού". Όλως τυχαίως, το ίδιο συνέβη και στο Ισλάμ!
      Για τα κρυφά σχολειά, η αλήθεια είναι κάπου στην μέση. Στην πρώτη περίοδο της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, τα σχολεία λειτουργούσαν ελεύθερα. Βεβαίως ας μην φανταζόμαστε σχολεία όπως είναι τα σημερινά. Αυτά όμως καταργήθηκαν όταν οι Οθωμανοί αντιλήφθηκαν ότι λειτουργούσαν ως εστίες εθνεγερσίας, που προκαλούσαν συχνές μικρές εξεγέρσεις. Έτσι στα τελευταία χρόνια, τα σχολεία αυτά, λειτουργούσαν κρυφά! Ας μην ξεχνάμε βεβαίως και το γεγονός ότι η Χριστιανική θρησκεία δεν εμποδίστηκε ούτε και απαγορεύτηκε ποτέ.
      Αυτά για την ιστορική αλήθεια των πραγμάτων.
      Φίλη Ταίσια, ας μην μας τρομάζει η έρευνα και η ιστορική αλήθεια.
      Βεβαίως όποιος τρομοκρατείται από αυτή, μπορεί να συνεχίσει να "πιστεύει" όσα δογματικά του είπαν να πιστεύει. Σέβομαι τις πεποιθήσεις του καθενός και δεν επιμένω.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Πολυ ωραιο, νηφαλιο και αντικειμενικο το σχολιο σου Λυκιε. Φυσικα και συμφωνω. Βεβαια, οταν λες για τα κρυφα σχολεια πως η αληθεια ειναι καπου στη μεση δεν ειναι ακριβως στη μεση μεταξυ υπηρχαν και δεν υπηρχαν. Αντι για 50-50 θα ελεγα μαλλον 85-15. Γιατι μπορει να υπηρχαν σχολεια ελευθερα στα πρωτα χρονια και μετα να απαγορευτηκαν, αλλα εδω υπαρχει μια αληθεια που δεν λεγεται. Ποτέ δεν υπηρχαν ελευθερα σχολεια, επειδη απλουστατα υπηρχαν σχολεια οσο αυτα διδασκαν τα επιτρεπτα απο τους οθωμανους. Αυτο αποδεικνυεται πως οταν αρχισαν να διδασκουν στους ελληνες την πραγματικη τους ιστορια ή τα δικαιωματα τους, αυτοι αρχισαν να εξεγειρονται ή να αντιδρουν στην καταπιεση και τοτε αυτα απαγορευτηκαν στα τελευταια χρονια.

      Σχολεια που διδασκουν μονο οτι συμφερει τους κατακτητες ε, δεν τα λες σχολεια. Αρα πραγματικα σχολεια απο τους οθωμανους δεν υπηρξαν σχεδον ποτέ. Αυτο προκυπτει λογικα και δεν χρειαζεται να εχω χαρτια και ντοκουμεντα για να το αποδειξω σε καθε Ρεπουση. Ειναι αυτονοητο. Σιγα μην κρατουσαν βεβαια στοιχεια που θα τους ενοχοποιουσαν για να τους παρει το κεφαλι ο σουλτανος
      Στοχαστης

      Διαγραφή
  6. Ο Ιησούς είναι υιός ανθρώπου δηλαδή ο θεράπων....Χριστόε σημαίνει ο Χρισμένος και είναι ο υιός ανθρώπου που επέστρεψε απο την "άλλη πλευρά" νικώντας τον θάνατο και το σώμα η Άδη μεταφέροντας το πνευματικό φώς των μυστηρίων του Σύμπαντος.
    Επίσης Ιησούς σημαίνει ο θεραπευτής και αποτελεί προσωνύμιο του Απόλλωνος πιο γνωστό μεταγενέστερα και ως <>.Το προσωνύμιο του Κρήτου Απόλλωνος ήταν ΙΑΣΙΩΝ.

    Ας θυμηθούμε εδώ ότι ο πρώτος βασιλιάς της Κρήτης και Υιός του Διός και της Ιδέας είναι ο Κρής ο οποίος δίνει και το ονομά του στην Κρήτη.Η σύνθεση των δύο ονομάτων Ιήσιος Κρής νομίζω φέρνει πολλά στο μυαλό.Επίσης ξέρουμε και ότι ο Διόνυσος (Διός Νούς) ράβεται στο δεξί μηρό του Διός ..όπως και ο Χριστός κάθεται ΕΚ ΔΕΞΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ.Τυχαίο και αυτό;;;

    ΙΕΥΣ ή ΖΕΥΣ είναι ο Ήλιος για τους Έλληνες.... ο Ηλιος στην Αραμαϊκή γλώσσα αναφέρεται με δύο άγνωστα ονόματα για τους Έλληνες, το ΤΑΛΥ και το ΡΑΒΙ. Γνωστότερο το ΡΑΒΙ(αυτός που μας θρέφει), τίτλος που δίδεται στον Ιησού μέσα στα Ευαγγέλια.ΡΑΒΙ ονόμαζαν και οι Ινδοί τον Ήλιο. Αντίθετα το ΤΑΛΥ έχει Κρητική ρίζα. Ταλαιός ή Τάλως σήμαινε Ήλιος.

    Τα ονόματα ΙΑΣΩΝ και ΑΠΟΛΛΩΝ έχουν τον ίδιο λεξάριθμο
    ΑΠΟΛΛΩΝ=1061=ΙΑΣΩΝ

    Στον κώδικα Μπέζα ο Ιησούς αποκαλείται Τάλυ απ' τον Ιωάννη τον Βαπτιστή. Άρα λοιπόν τα συμπεράσματα δικά σας.

    Γλαύκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενδιαφέρουσες οι απόψεις σου Γλαύκη, που όμως νομίζω ότι θα πρέπει να εξηγήσεις αν από τα παραπάνω, προκύπτει η ιστορική ύπαρξη του Ιησού Χριστού ή αν πρόκειται για επαλήθευση της ιστορίας του Δία, του Διονύσου ή του Απόλλωνα.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Άλλη μια άποψη είναι οτι το όνομα Ιησούς προέρχεται από το EA-SUS. Για τους Σουμέριους το SUS σήμαινε δάσκαλος. Το απέδιδαν σε Ανουνάκι, που είχαν την αποστολή να διδάξουν τους ανθρώπους πως να επιβιώνουν. EA ή αλλιώς ENKI ονομαζόταν ο γενετιστής θεός που δημιούργησε τον πρώτο άνθρωπο-θηρίο, χρησιμοποιώντας γενετικό υλικό από τον ίδιο. Οπότε EA-SUS είναι απεσταλμένος του εν λόγω θεού, εκφράζων την βούλησή του.

      Διαγραφή
    3. Τάλυ στην Συριακή γλώσσα σημαίνει "Ύψιστος". Σίγουρα κάτι θα έχεις ακούσει για τους Υψιστιανούς αν όχι ψάξε το.

      Διαγραφή
    4. ΤΑΛΥ.....ΤΑΛΑΙΟΣ(Ταλαιός) η ΤΑΛΩΣ ΣΗΜΑΙΝΕ Η Λ Ι Ο Σ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΚΡΗΤΙΚΟΥΣ....ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΡΙΟΥΣ....

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    5. Σας παρακολουθώ με ενδιαφέρον!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    6. @Ανώνυμος 18 Νοεμβρίου 2014 7:52 μ.μ.

      Γνωρίζω ότι το όνομα Ταλώς (πρόσεξε τον τόνο) σημαίνει ήλιος [Ησύχιος], γνωρίζω επίσης ότι οι αρχαίοι Σύροι ονόμαζαν τον ήλιο Τάλυ (γι’ αυτούς τότε είχε την έννοια του Υψίστου), επίσης ότι ο Τάλως (πρόσεξε τον τόνο) ήταν ανιψιός του Δαίδαλου όπως επίσης ότι αναφέρεται και ένας ιπτάμενος Τάλως δημιούργημα του Ηφαίστου στην Κρήτη. Δεν γνωρίζω όμως ότι οι Κρητικοί ονόμαζαν τον Ήλιο Ταλαιό. Έχεις κάποια πηγή; Άλλον ονόμαζαν «Ταλαιό» οι Κρήτες. Μήπως γνωρίζεις ποιόν; Έχει τρομακτική σημασία να ξεκαθαρίσουμε αυτή την λεπτομέρεια.

      Διαγραφή
    7. ΟΙ ΚΡΗΤΕΣ ΟΝΟΜΑΖΑΝ ΤΑΛΑΙΟ(Τάλαιο) ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΑ/ΖΕΥ....ΑΛΛΑ ΦΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΣ;; ΦΩΣ ΚΑΙ Η ΜΕΓΙΣΤΗ ΠΗΓΗ ΤΟΥ....ΟΙ ΚΡΗΤΕΣ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΙΚΙΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΝΟΜΑΖΑΝ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΤΑΛΥ ..Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΥΨΙΣΤΟΥ ΤΙ ΕΙΝΑΙ;; ΜΗΠΩΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΜΗΡΟ Ο «Ύπατος Μήστωρ» ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΖΕΥΣ;;Η ΥΠΕΡΑΤΗ ΑΓΑΘΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΤΟΝ ΕΛΕΓΑΝ ΙΕΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ.

      Η ΛΕΞΗ ΥΨΙΣΤΟΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΙΟ ΨΗΛΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ;; ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Η Λ Ι Ο;;ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΕΡΙ "ΘΕΙΟΥ" ΟΣΟ ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΨΑΧΝΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΙΟ ΒΑΘΙΑ ΤΟΣΟ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 3 ΓΝΩΣΤΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ (ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ-ΙΟΥΔΑΙΣΜΟ-ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΣΜΟ) ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΣΙΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ.

      ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΚΑΝΕΙ "ΚΡΥΜΜΕΝΗ" ΤΗΝ ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ...Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΠΛΑΤΩΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΥΛΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΒΑΖΕΙ ΔΙΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΣΩΚΡΑΤΗ ΝΑ ΕΤΥΜΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΙ ΕΜΜΕΣΑ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ "ΓΑΛΙΛΑΙΟ"!!!ΑΝ ΕΤΥΜΟΛΟΓΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΓΑΛΙΛΑΙΟΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΒΙΑΣΤΑ ΟΙ ΕΝΝΟΙΕΣ/ΛΕΞΕΙΣ ΓΑΛΙΛΑΙΟΣ=ΤΡΟΧΟΣ=ΗΛΙΟΣ....ΤΙ ΕΛΕΓΕ Ο ΙΗΣΟΥΣ "Εγώ είμί το Φως του Κόσμου"...ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΩΣ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΟΣ;;;

      ΤΑΛΥ ΕΛΕΓΑΝ ΟΙ ΑΡΑΜΟΦΩΝΟΙ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 300 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ...ΚΑΙ ΟΙ ΚΡΗΤΕΣ ΟΝΟΜΑΖΑΝ Τάλαιο ΤΟΝ ΗΛΙΟ....ΒΕΒΑΙΑ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ Ο ΤΑΛΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΝΑΥΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ....ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ΛΟΓΟΣ ΕΤΣΙ ΤΑΛΑΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΑΛΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ...ΓΙΑΤΙ ΟΝΟΜΑΖΑΝ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ "ΗΛΙΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ";;Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΕ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ "ΤΑΛΥ"(ΔΗΛΑΔΗ ΗΛΙΟΣ) ΠΟΥ ΣΤΑ ΣΥΡΙΑΚΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΡΧΙΕΡΕΑΣ ΣΕ ΗΛΙΑΚΟ ΝΑΟ .

      ΤΩΡΑ ΑΝ ΠΟΙΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΕΞΗ Τάλαιος ΕΧΩ ΒΡΕΙ ΟΤΙ ΣΤΑ ΣΑΝΣΚΡΙΤΙΚΑ Η ΛΕΞΗ Talan ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΘΕΟΣ SHIVA=ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ SHIVA....KAI ΟΠΩΣ ΞΕΡΟΥΜΕ Η ΚΑΤΑΛΗΞΗ -ΑΙΟΣ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΠΙΘΕΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ,ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ,ΠΗΓΗ ΑΡΑ ΤΑΛΥ=ΗΛΙΟΣ ΤΑΛΑΙΟΣ=ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΙΟ η ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ.
      ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ(ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟ ΠΗΡΑ ΔΑΝΕΙΚΟ) ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ Charles Francois Dupuis (1742-1809) "ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥ ΜΥΘΟΥ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΥΤΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ" ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΗΣΥΧΙΟ η ΠΡΟΚΟΠΙΟ.

      Υ.Γ ΑΝ ΔΕΝ ΒΑΛΕΙΣ ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ ΟΤΙ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΞΑΝΑ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΣΟΥ ΕΡΩΤΗΣΗ.....

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    8. TO BIΒΛΙΟ ΤΟΥ Charles Francois Dupuis ΟΤΑΝ ΕΞΕΔΟΘΗ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ....ΧΑΧΑΧΑΧΑ ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΕΛΕΓΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΡΕΣΑΝ ΣΤΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ.

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    9. ΤΑΛΑΙΟΣ=612=ΖΕΥΣ
      ΤΑΛΑΟΣ ΕΣΤΙ=1127=ΖΕΥΣ ΕΣΤΙ

      ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΛΟΓΙΚΑ ΤΟ ΤΑΛΑΙΟΣ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΖΕΥΣ...ΤΙΠΟΤΕ ΤΥΧΑΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ.....ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΡΥΜΜΕΝΕΣ ΜΕ ΚΩΔΙΚΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ.

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    10. Δεν τον ξερω τον Charles Francois Dupuis αλλα μπηκα και διαβασα γιαυτον στο ιντερνετ. Λογικο το βλεπω να καψαν στην πυρα το βιβλιο του αφου αμφισβητουσε τον Χριστο και την χριτιανικη θρησκεια και οχι μονο αυτη αλλα και την εβραικη και την μουσουλμανικη. Ε, τι θα περιμενε κανεις να γινει. τον εβγαλαν αιρετικο και τον κυνηγησαν. Και εγω συμφωνω με τους ορους για τον Ηλιο ως υπερτατο θρο των θρησκειων. Και να ην ξεχναμε οτι στο ιδιο το βατικανο υπαρχουν πολλες στηλες που ειναι απο την Αιγυπτο και ειναι αφιερωμενες στον θεο Ηλιο. Γιατι ο παπας και ο καθολικισμος να δεχονται την θεοτητα του Ηλιου των Αιγυπτιων αν δεν πιστευαν οτι και ο Χριστος συμβολιζει το ιδιο πραγμα; Κωστας

      Διαγραφή
    11. @Υ.Γ ΑΝ ΔΕΝ ΒΑΛΕΙΣ ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ ΟΤΙ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΞΑΝΑ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΣΟΥ ΕΡΩΤΗΣΗ.....

      THE STAR-LORD.


      ...Ε Ρ Ι Ω Π Α Σ

      Διαγραφή
    12. TO HΞΕΡΑ.....ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ :)) ΤΗΝ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΟΥ....ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ..

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    13. https://www.youtube.com/watch?v=VB4FsQjZIQU

      @ ΕΡΙΩΠΑΣ.......ΟΤΑΝ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΕΒΑΙΝΑΝ ΑΡΜΟΝΙΚΑ ,Η ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΑΡΜΟΝΙΑ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΗ Μ Ο Υ Σ Ι Κ Η ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟ ΜΕΣΩ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ,..ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΟΥ ΣΟΥ ΣΤΕΛΝΩ.

      THE STAR-LORD

      Διαγραφή
    14. Μαρμαρωμένες σκιές, σταθμοί του χρόνου διαλεχτοί,
      μια μουσική κάλεσμα, μια αρμονία τσαχπινοβλέφαρη μοναδική,
      που λες και νοστάλγησε πάλι τα χούγια της,
      και τα μακρινά ταξίδια της πάνω στην Αργώ την στρογγυλή,
      παρέα τώρα βρίσκει αρμονική με τους ανθρώπους που κάποτε σκόνταψαν στο κατώφλι της,
      και θέλησαν να «κρυφακούσουν» την Σιωπή της,

      Ε Ρ Ι Ω Π Α Σ

      Διαγραφή
    15. ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΕ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ ΣΟΥ ΕΡΙΩΠΑ....ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΟΤΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΟΥ.....Η ΣΙΓΗ ΚΑΙ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ.

      https://www.youtube.com/watch?v=UtNBKX4Dtwc

      ΤΗΕ STAR-LORD.

      Διαγραφή
    16. ΑΑΑ ΚΑΙ ΞΕΧΑΣΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ...ΑΝΕΦΕΡΕΣ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΑΡΓΩ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΘΥΜΗΘΗΚΑ ΟΤΙ Η ΑΡΓΩ "ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΣΕ"....ΕΠΑΙΖΕ "ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ" Η ΔΩΔΩΝΑΙΑ ΔΡΥ ΤΟ ΚΛΑΔΙ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΩΡΗ ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΣΕ ΜΟΝΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΣΕ ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ.

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    17. @ΤΗΕ STAR-LORD.21 Νοεμβρίου 2014 - 10:45 μ.μ.

      Φοβερό κομμάτι!

      https://www.youtube.com/watch?v=UtNBKX4Dtwc

      ...και συνεχίζει να μας μιλά η Αμφίπυρος Σειρήν .... "ο έχων ους ψηφισάτω τον αριθμόν κλπ" γράφει ο Ιωάννης ότι του είπε ο άγγελος (Αυτά βέβαια μόνο στον Σιναϊτικό Κώδικα αναφέρονται) Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι Ρωμαίοι το άλλαξαν στο "ο έχων νουν ψηφισάτω κλπ". ΄
      Ο έχων ους(αυτί) μόνο μπορεί να προσλάβει την γλώσσα της Σι-Ωπής. και της Συμπαντικής Αρμονίας.


      Ε Ρ Ι Ω Π Α Σ

      Διαγραφή
    18. ΩΠΗ=888
      ΙΗΣΟΥΣ=888
      Ο ΔΗΛΙΟΣ ΕΛΛΗΝ ΛΟΓΟΣ=888
      ΕΙΜΙ Η ΖΩΗ=888
      ΑΕΝΑΗ ΣΠΕΙΡΑ ΔΙΑ ΖΕΥ=888

      Y.Γ https://www.youtube.com/watch?v=vuzV1L4knlk

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    19. @THE STAR-LORD. Νοεμβρίου 2014 - 5:12 μ.μ.


      Αν έχω προσλάβει «Ορθώς» τον απαλό συνδυασμό της ηχητικής συνοδείας που βάζεις σ’ αυτή την ανάρτηση, αφήνοντας παράλληλα σε μένα να κάνω μια ελεύθερη επιλογή από τους «Λόγιους συνδυασμούς» που παρέθεσες και αυτά τα δύο στοιχεία μαζί να θεωρηθούν ως Πύλη στον κύριο (LORD) χώρο όπου επιθυμείς να ακουσθεί στην συνέχεια ολόκληρη η Συμφωνία, σχεδόν με παροτρύνεις να επιλέξω τον συνδυασμό Ο ΔΗΛΙΟΣ ΕΛΛΗΝ ΛΟΓΟΣ=888, να καλέσω αμέσως τον Πυθαγόρα για μουσικό κριτή και να αφήσω τον ΛΟΓΟ να μετουσιωθεί σε Α-Ω. Αρκεί μόνο να δεχτείς ότι ο Επιφάνιος μπορεί να μας αφήσει στο τραπέζι τον κωδικό εισόδου. Και όλα αυτά χωρίς να έχουμε ξεφύγει από το θέμα.


      Ε Ρ Ι Ω Π Α Σ


      Διαγραφή
    20. @ ΕΡΙΩΠΑ

      ΑΦΟΥ ΑΦΗΝΕΙΣ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΝΑ ΜΕΤΟΥΣΙΩΘΕΙ ΣΕ Α-Ω .....ΔΗΛΑΔΗ ΣΕ Φ Ω Σ ΜΙΑ ΚΑΙ Η ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΩΣ....ΤΟΤΕ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝ ΑΦΟΥ ΕΝΟΙΟΛΟΓΙΚΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΛΛΗΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΩΣ....ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ....

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    21. @THE STAR-LORD

      Σύμφωνα με τον Επιφάνιο οι Πυθαγόρειοι κάτι υποστήριζαν για τον λεξάριθμο 888. Μήπως έχει πέσει ποτέ στην αντίληψή σου;

      Ε Ρ Ι Ω Π Α Σ

      Διαγραφή
    22. @ΕΡΙΩΠΑ

      ΟΙ ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟΙ ΘΕΩΡΟΥΣΑΝ ΟΤΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ....ΓΙΑ ΕΠΙΦΑΝΙΟ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ....ΓΙΑ ΠΕΣ ΤΙ ΕΙΠΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΕΠΙΦΑΝΙΟΣ;;

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    23. @THE STAR LORD

      Ο Ιουδαίος Επιφάνιος αν και πολέμιος φοβερός των Ελλήνων στο έργο του "Κατά Αιρέσεων Ογδοήκοντα" διασκεδάζει την άποψη των Πυθαγορείων της εποχής του για τον αριθμό 888 με τα εξής:


      «Ο δε Ιησούς ταύτην έχει, φησί, την άρρητον γένεσιν, από γαρ της μητρός των όλων, της πρώτης τετράδος, εν θυγατρός τόπω προήλθεν η Δευτέρα τετράς, και εγένετο ογδοάς, εξ ής προήλθεν δεκάς, ούτως εγένετω δεκάς και ογδοάς, η ουν δεκάς επισυνελθούσα τη ογδοάδι και δεκαπλασίονα αυτήν ποιήσασα τον των ογδοήκοντα προεβίβασεν αριθμόν, και τα ογδοήκοντα πάλιν δεκαπλασιάσασα τον των οκτακοσίων αριθμόν εγέννησεν, ώστε είναι τον άπαντα των γραμμάτων αριθμόν από ογδοάδος εις δεκάδα προελθόντα (Η) και (Π) και (Ω) ο έστιν Ιησούς Το γαρ Ιησούς όνομα κατά το εν τοις γράμμασιν αριθμόν οκτακόσιά εστιν ογδοήκοντα οκτώ 888, έχεις σαφώς και την υπερουράνιον του Ιησού κατ’ αυτούς γέννεσιν, διό και το Αλφάβητον των Ελλήνων έχει μονάδας οκτώ και δεκάδας οκτώ και εκατοντάδας οκτώ την των οκτακοσίων ογδοήκοντα οκτώ ψήφον 888 ψήφον επιδεικνύοντα, τουτέστιν τον Ιησούν εκ των πάντων συνεστώτα των αριθμών και δια του Ά λ φ α και Ω μ έ γ α ονομάζεσθαι αυτόν την εκ πάντων γέννεσιν σημαίνοντα»

      Καταλαβαίνεις απ' αυτά τα λίγα πως έβλεπαν οι πρώτοι γνήσιοι οπαδοί του Ιησού τον Λόγο.

      Ε Ρ Ι Ω Π Α Σ

      Διαγραφή
    24. ΝΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ......ΚΑΘΕ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΟΝ ,ΤΟ ΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ ΤΟ 1 ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΝΑ(1) ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΙΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΜΕΣΑ ΜΑΣ .....ΤΟ ΖΩΟΔΙΟ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΣΤΟ Α-Ω ΕΙΝΑΙ Ο ΚΡΙΟΣ=ΑΜΝΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΙΑ ΣΤΟΝ ΖΩΔΙΑΚΟ....Η ΖΩΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΚΕΡΑΤΑ Ο ΚΡΙΟΣ(ΑΘΗΝΑ) Η ΠΑΡΘΕΝΙΑ ΤΗΣ ΘΕΑΣ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΖΩΟΔΙΟ ΤΟΥ ΚΡΙΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΖΩΟΔΙΟ ΤΟΥ ΚΡΙΟΥ Η ΘΕΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΤΟΝ "ΑΡΣΕΝΙΚΟ" ΤΗΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΘΕΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΡΑΤΑ ΤΟΥ ΚΡΙΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΛΕΜΙΚΗ......Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΙΚΟΝΙΖΕΤΑΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΚΕΡΑΤΑ ΚΡΙΟΥ ΚΑΙ ΗΤΑΝΕ ΜΥΗΜΕΝΟΣ ΣΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΑΜΜΩΝΑ ΡΑ.....ΚΑΙ ΝΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΗΤΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ ΙΣΩΣ ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΕΣΕΙ Η ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟΥ.....

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    25. ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΟΚΤΩ 8 ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΑΠΕΙΡΟΥ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑΣ....ΕΝΩ ΤΟ ΠΛΑΓΙΑΣΤΟ ΟΚΤΩ(ΚΑΤΑ 90 ΜΟΙΡΕΣ) ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΑΠΕΙΡΟΥ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ....ΤΟ ΟΚΤΩ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΑΡΤΙΟΜΟΡΦΟΣ ΖΥΓΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΔΕΚΑΔΑ!!ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΘΡΟΙΣΜΑ 8=4+4 = (2 + 2) + (2 + 2 ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΛΛΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΟΤΙ ΗΤΑΝ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.....ΕΠΙΣΗΣ ΟΚΤΩ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΜΕΡΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΙΡΕΙΤΑΙ Ο ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΟΣ ΧΩΡΟΣ (Ο ΛΟΓΟΣ ΣΑΡΞ ΕΓΕΝΝΕΤΟ) ΑΠΟ ΤΡΙΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΕΤΑ ΑΝΑ ΔΥΟ.

      ΕΠΙΣΗΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ 8 ΒΑΣΙΛΙΣΣΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΣΚΑΚΙΕΡΑ ΜΕ 12 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ,ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΤΗΝ ΑΛΛΗ....ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΕΩΡΟΥΣΑΝ ΤΟ ΟΚΤΩ ΠΑΝΙΣΧΥΡΟ ΑΡΙΘΜΟ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΟΙΜΙΑ "ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΚΤΩ" ΟΠΩΣ ΟΙ ΟΚΤΩ ΚΑΒΕΙΡΟΙ ΤΗΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ...ΤΟ ΟΚΤΑΕΔΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΠΛΑΤΩΝΙΚΟ ΣΤΕΡΕΟ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΕΡΑ....ΤΟ ΟΚΤΩ 8 ΟΝΟΜΑΖΟΤΑΝ ΚΑΙ ΜΗΤΕΡΑ ΡΕΑ-ΚΥΒΕΛΗ ,ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΚΥΒΟΣ(23) ΚΑΙ Ο ΚΥΒΟΣ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕ ΤΗΝ ΓΗ ...ΟΚΤΩ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ....ΕΝΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΚΤΩ ΑΡΕΤΕΣ ΣΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ (Ματθ. Ε').

      Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΟΚΤΩ Η ΟΚΤΑΒΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΤΙΣ ΣΦΑΙΡΕΣ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ ,ΤΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΜΑΣ ΚΛΙΜΑΚΑ ΣΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ...ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΟΚΤΩ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΗΤΑΝ ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΣ ΤΟΝ ΟΓΔΟΟ ΜΗΝΑ ...ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕΣ ΟΤΙ Ο ΕΠΙΦΑΝΙΟΣ ΗΤΑΝ ΙΟΥΔΑΙΟΣ ΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΠΕΡΙΤΟΜΗ ΣΤΑ ΑΓΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΟΓΔΟΗ ΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥΣ......

      ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΑ ΒΡΗΚΕΣ ΕΝΔΙΑΔΕΡΟΝΤΑ ΟΣΑ ΣΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΕΡΙΩΠΑ.

      THE STAR-LORD.

      Διαγραφή
    26. @THE STAR-LORD.

      Βρίσκω εξαιρετικά ενδιαφέρουσες όλες τις αναφορές που κατέθεσες για τον αριθμό 8 και πιστεύω ότι μόλις καταπιαστούμε με την Ανάγκη του Πλάτωνος ο ορίζοντας του θέματος θα απλωθεί στις εσχατιές του Ηλιακού μας συστήματος εκεί όπου κάποτε βρισκόταν η Οκταθάλαμη Ζωοποιός Σειρήν και θα μας επιτρέψει να παρουσιάσουμε την "Ελληνική" διάσταση του Χριστιανισμού.

      Ε Ρ Ι Ω Π Α Σ

      Διαγραφή
    27. ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΕΡΙΩΠΑ...ΟΤΙ ΕΧΩ ΕΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΟΥ...ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ......ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΟΚΤΩ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΠΛΩΣΕΙΣ ΔΥΟ ΜΙΚΡΗ ΚΥΚΛΟΙ ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΚΟΜΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ...ΔΗΛΑΔΗ ΤΡΕΙΣ 3 ΟΜΟΚΕΝΤΡΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΜΕ ΕΝΑ ΚΕΝΤΡΟ...ΟΙ 3 ΟΜΟΚΕΝΤΡΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΣΥΜΒΟΛΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ-ΤΟ ΠΑΡΟΝ-ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ...ΕΠΙΣΗΣ ΤΟΝ ΑΝΑΤΕΛΛΟΝΤΑ ,ΤΟΝ ΜΕΣΟΥΡΑΝΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΥΟΝΤΑ ΥΠΕΡΙΩΝΑ ΓΙΓΑΝΤΑ ΗΛΙΟ ΤΟΝ ΣΕΙΡΙΟ.!!! ΤΩΡΑ ΑΝ ΚΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΨΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΙΗΣΟΥ ΚΑΙ ΣΕΙΡΙΟΥ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΝ-ΔΙΑ-ΦΕΡΟΝΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.....ΤΗΝ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΟΥ :))

      ΤΗΕ STAR-LORD.

      Διαγραφή
  7. Δειτε αυτο το αρθρο.

    O Σιναϊτικός κώδικας στο διαδίκτυο - ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ Τα αρχαία χειρόγραφα

    http://eugenia-nikos.blogspot.gr/2012/02/o.html

    Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Κώστα, Ανώνυμος3 Ιουλίου 2014 - 8:16 π.μ.

      ...δεν πιστεύω να έχεις παράπονο; ...στο έφερα (το θέμα) έξω από την πόρτα σου (O Σιναϊτικός κώδικας κλπ)

      Ε Ρ Ι Ω Π Α Σ

      Διαγραφή
  8. Ξεκινωντας, θελω να ευχαριστησω τον Λυκιο, διοτι χωρις την καταλυτικη συμμετοχη του δεν θα υπηρχε καν συζητηση. Οταν ανεφερα "απο μηδενικη βαση" εννοουσα πως κανουμε μια ελευθερη, χωρις πεποιθησεις ή κρυφη ατζεντα, καθαρα φιλοσοφικη και με ορθολογισμο συζητηση και οπου μας οδηγησει. Δεν την καθοδηγουμε, ουτε γνωριζουμε την απαντηση εκ των προτερων, την αναζητουμε ομως με το νου μας. Προσωπικα δεν ξερω τι θα γραψω, εχω κανα δυο σκεψεις, αλλα δεν τις εχω ακολουθησει, θα προσπαθησω να τις αναπτυξω live. Παρεπιπτοντως, οντως το παρατηρησα και εγω, πως η τοποθετηση σου Λυκιε ηταν λιγο "στειρα" διοτι προσπαθουσε να ηταν politically correct. Μην παρεξηγησουμε ή προσβαλλουμε καποιους, διοτι το ζητημα που πραγματευομαστε ειναι πολυ λεπτο και "ιερο". Το σεβομαι, αλλα θα μου επιτρεψεις να μην κανω το ιδιο.

    Στο θεμα μας. Προσπαθουμε να απαντησουμε την εξης ερωτηση του ανωνυμου φιλου. "Ο Χριστος ηταν μεγας διδασκαλος ή γιος του Θεου;" Φοβερα σημαντικη ερωτηση, γιατι αν απαντηθει αυτο, μπορουμε να προσεγγισουμε την πραγματικη σωτηρια διδασκαλια του Χριστου και να ξετυλιξουμε το κουβαρι. Ο Λυκιος αναδιατυπωσε το ερωτημα με μεγαλυτερη εμβαθυνση στην ουσια του, μεταθετοντας το ερωτημα στο εξης, πανω στο οποιο θα "δουλεψουμε".

    "Ήταν ένας τέλειος και ολοκληρωμένος άνθρωπος, επανενωμένος με την Πηγή ή μια προβολή (προέκταση) της Πηγής, πάνω στο υλικό πεδίο με την μορφή ενός ανθρώπινου σώματος;"

    Κανοντας μια παρενθεση πριν ξεκινησω, θελω να απαντησω στο κειμενο του Ιωαννη του Χρυσοστομου. Απλα αστειο. Δεν θελω να το αποδομησω με περισσοτερους χαρακτηρισμους και φανω βλασφημος , θα πω ομως αυτο. Εχει κανει λαθη σε σκεψεις ή επιχειρηματα, αρα ΔΕΝ μπορει να ειχε την διαρκη επιφοιτηση του αγιου πνευματος (και αρα το αλαθητο) επομενως κρινεται οπως ολοι οι ανθρωποι. Αρα μπορω να το σχολιασω ως "οτιναναι", κοινως "κουκουρουκου". Το βασικο και μονο επιχειρημα του που τεκμηριωνει κατ αυτον πως ο Χριστος ηταν Θεος, ειναι πως αν δεν ηταν Θεος ο Χριστος, η διδασκαλια του μετα το θανατο του θα ειχε σβησει και εξαφανισθει οπως συμβαινει σε καθε ανθρωπο και ανθρωπινο εργο μολις ο ανθρωπος παψει να βρισκεται εν ζωη. Ζντουπ! Αρα με την ιδια λογικη θα πρεπει να ειναι Θεος και οι: Βουδας,Αριστοτελης,Σωκρατης, Πλατωνας, Σουν Τζου, Λαο Τσε, Ομηρος, Δαντης... (και μερικες ακομα χιλιαδες καλλιτεχνες ή διανοουμενοι) που το εργο τους ή η διδασκαλια τους παραμενει ζωντανη μεχρι σημερα χωρις να ειναι εν ζωη οι ιδιοι, σε οσους αναγνωριστηκε το εργο μετα θανατον (και χωρις να εχουν αποστολους) κτλ. Μην το συνεχισω για θα καταντησει φαιδρο, μου σχολιαζει και τον Πλατωνα ως αχρηστο ο "πουθενας". Ο Χριστος σαφως φυτευσε την εκκλησια, αλλα τι ειναι η εκκλησια; Ενα συνολο ανθρωπων που ανταποκρινονται σε ισχυρο και συνεχες καλεσμα. Και η Μπλαβατσκι φυτευσε πχ τον θεοσοφισμο που συνεχιστηκε μετα τον θανατο της. Ειναι Θεος η Μπλαβατσκι; Εκκλησια αλλωστε δεν ειναι καν θρησκευτικη εννοια. Ειναι καθαρα ελληνικη πατεντα και εχει να κανει με την συναθροιση ανθρωπων για αποφασεις, ειναι δημοκρατικος θεσμος. Η χριστιανικη εκκλησια ειναι εκφυλισμενος αυτος ο θεσμος απο την αποψη πως ναι μεν συναθροιζεται ο κοσμος τακτικα, αλλα δεν συμμετεχει σε αποφασεις ή συζητησεις, απλα ακουει το ιδιο τροπαρι, συμφωνει δε συμφωνει. Στην καλυτερη, ειναι ενα απομειναρι μαγειας που μας προστατευει εμας τα προβατα απο αορατες δυναμεις για τις οποιες δεν γνωριζουμε και δεν μας λενε κατι (αν γνωριζουν και αυτοι). Ας ελπισουμε πως ισχυει αυτο και οχι πως μας θρεφουνε για να μας απομυζουν την ενεργεια σαν κοπαδι ζωντανων. Take it or leave it. Δεν μπορουμε να γνωριζουμε. Ή το δεχεσαι τυφλα προβατικα ή αφορισμος.
    Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κατι σαν τα chemtrails. Δεν εχεις επιλογη. Σε ψεκαζουνε. Μπορεις να πιστευεις πως ειναι για το καλο σου(πχ πως γινεται για αποτροπη υπερθερμανσης του πλανητη) ή για να σε αρρωσταινουν και ελεγχουν. Πιστευε οτι θες. Αυτο συμβαινει. Και δεν σου λενε τι κανουν. Αρα δυο τινα συμβαινουν. Ειτε σε θεωρουν ηλιθιο προβατο και θελουν το καλο σου (σε προστατευουν) γιατι αυτοι ξερουν καλυτερα, ειτε σε θεωρουν ηλιθιο προβατο και θελουν το κακο σου (σου ρουφανε την ενεργεια). Το ανησυχητικο ειναι πως οταν καποιος θελει το καλο σου συνηθως στο λεει καθαρα, επειδη δεν εχει κατι να κρυψει. Ωστοσο, οσον αφορα τη θρησκεια, ειναι πολλα τα ψεματα που θα βγουν στην επιφανεια αν σου πουν απο τι σε προστατευουν.

    Στο θεμα μας. Τι απο τα δυο ηταν ο Jesus Christ; Κατ αρχας, οντως το ονομα ειναι τιτλος, και οχι πραγματικο ονομα. Ιησους οντως παραπεμπει στο Ιασων (το α με αυξηση γινεται η, πχ "του τε ιητρου αντι ιατρου") και το Χριστος σημαινει ο Χρισμενος, αυτος που φερει το χρισμα. Επειδη ο Χριστιανισμος ειναι αυτο ακριβως, η θρησκεια του Χριστου, σε αυτη τη λεξη θα εμμεινουμε. Δεν ειναι Εμανουελισμος, ειναι Χριστιανισμος. Για να μην... θιχτει ο Χρυσοστομος, θα συμφωνησω πως δεν μπορει να ειναι ολο ψεμμα, δεν θα ειχε επιβιωσει και εξαπλωθει εαν ηταν ολο ενα παραμυθι. Ως εκει ομως. Εμεις ψαχνουμε λοιπον την αληθεια που κρυβεται απο πισω και που ταυτιζεται με το πραγματικα σωτηριο μηνυμα που κανεις μας δεν ξερει αλλα που διαισθητικα αντιλαμβανομαστε και εμεις, μεχρι και η..Λουκά.

    "Αρχη σοφιας η των ονοματων επισκεψης" αρα παμε να αναλυσουμε το ονομα Χριστος. Ειπαμε ειναι τιτλος και οχι ονομα, πχ Γιωργος,Μητσος. Σαν να λεμε Βασιλιας. Τι ειναι λοιπον αυτο το χρισμα που φερει ο Χριστος και δεν μας λενε;

    Απο το λεξικο, χρισμα=επιχρισμα, επαλειψη, αγιο μυρο, το δευτερο μετα το βαπτισμα απο τα επτα μυστηρια της εκκλησιας, μεταφορικα: επισημη αναγνωριση υποψηφιου για την αναδειξη σε αξιωμα. Απο το χριω, χριζω, αορ εχρισα. Στοπ εδω, θα επανελθουμε.

    Μια σημειωση. Πλεον μιλαμε για τον Χριστο, οχι για τον Εμανουελ. Οι δυο οντοτητες δεν ταυτιζονται. Ας μην χανουμε χρονο αντιδικωντας για το αν ταυτιζονται. Δεν εχει σημασια, το σωτηριο μηνυμα ισχυει ανεξαρτητως. Προσωπικα πιστευω πως δεν ταυτιζονται. Απο την στιγμη που ο χωρος και ο χρονος ειναι ψευδαισθηση, ολος ο κοσμος μας ειναι ψευδαισθηση, ο κοσμος μας ειναι μη ων, δεν υπαρχει τοτε πως ειναι δυνατον η Πηγη, ο Θεος, ο Ων, να εμφανιστει αυτοπροσωπος μεσω αβαταρ σε κατι που δεν υπαρχει; Δεν μπορει να γινει αυτο, δεν γινεται, δεν χωραει, δεν μπορει να εκδηλωθει το Παν μεσα σε μια ανυπαρκτη φουσκα. Ακομα και να γινοταν απο αποψη χωρου, απο αποψη χρονου τι γινεται; Θα επελεγε και την χρονικη στιγμη; Αφου ο χρονος δεν ειναι γραμμικος οπως νομιζουμε. Και εστω πως ξαναγινοταν και ο χρονος ηταν γραμμικος. Ποια χρονικη στιγμη θα επελεγε; Με ποια κριτηρια; Οσον αφορα το πού; Γιατι στην Βηθλεεμ αν μπορουσε σε οποιοδηποτε σημειο; Πολλα τα ερωτηματα που δεν εχουν λογικη απαντηση σε αυτο το σεναριο. Αν θεωρησουμε λοιπον πως ειναι επιθυμια του θεου-πηγη να βοηθησει την ανθρωποτητα που ειναι εγκλωβισμενη σε ενα ματριξ, αυτο θα πρεπει να γινει μονο πλαγιως. Να ακολουθηθει δηλαδη η ιδια διαδικασια που ακολουθουν ολες οι ψυχες.
    Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η διαφοροποιηση θα ειναι ομως πως αυτη η ψυχη θα ερχεται απο τα ανωτατα πεδια, θα ειναι ηδη ολοκληρωμενη και η φυση της και ποιοτητας της θα προσομοιαζει του Θεου. Θα ειναι γιος του Θεου δηλαδη πολυ κοντα στο θεο. Αλλωστε ολες οι ενσαρκωμενες ψυχες ειμαστε παιδια του Θεου και βαδιζουμε μια πορεια ολοκληρωσης και τον ακολουθουμε. "Επου θεο" λεει το δελφικο, ακολουθα το Θεο. Ο γιος του θεου ομως πρεπει να ειναι διαφορετικος, με τη λογικη πως ειναι ημιθεος. Μισος Θεος, μισος ανθρωπος. Ισως να εννοουν πως την ψυχη αυτη δεν την ειχε φερει ο Εωσφορος στο υλικο πεδιο, οποτε δεν ειναι ολοκληρωμενη ψυχη που επιστρεφει για να βοηθησει την ανθρωποτητα, αλλα απευθειας αποστολη απο την Πηγη. Σιγουρα παντως δεν μπορει να ειναι η ιδια η Πηγη, διοτι δεν μπορει να το κανει αυτοπροσωπως.(αλλωστε αν το εκανε και πεθαινε πού θα πηγαινε η θεια φυση του, αφου ως Θεος θα απουσιαζε;) Ακομα και αν αντι για το Θεο αναφερομαστε σε Αρχοντα κατα τους γνωστικους, τοτε παλι δεν μπορουν να επηρεασουν τα ανθρωπινα αυτοπροσωπως, παρα μονο μεσω απεσταλμενων ή υιων που γεννουν με ανθρωπινες γυναικες, οι οποιοι βεβαια δεν υπακουν παντα στο θελημα τους (καλο ή κακο) οπως παρατηρουμε απο την ελληνικη μυθολογια και τους ημιθεους. Θα πρεπει να αποδειξουν πως ειναι ανταξιοι της θειας τους φυσης και πως δεν εχουν διαφθαρει απο το υλικο σωμα.

    Ισως λοιπον το χρισμα να ειναι αυτο ακριβως. Ισως να ηταν μια ακτινα της Πηγης που να σταλθηκε απευθειας απο το Θεο με ενα συγκεκριμενο ρολο. Ισως να ηταν και ενας ολοκληρωμενος ανθρωπος που επεστρεψε στο Θεο και μετα παλι στη Γη. Νομιζω πως δεν εχει μεγαλη σημασια και προς το παρον εχω επιχειρηματα και για τα δυο. Το χρισμα λοιπον ειναι η αποδοση του αξιωματος. Ο Χριστος το αποδεχτηκε και αυτο συνεβη.

    Ας το προχωρησουμε μηπως φανει πιο μετα. Ο Χριστος αποδεχτηκε το ρολο. Ποιος μπορει να ηταν αυτος ο ρολος; Σιγουρα η εκπληρωση του απαιτει τον σαρκικο θανατο του. Ναι αλλα γιατι η βιασυνη; Ετσι και αλλιως, αργα ή γρηγορα θα πεθαινε απο γηρατεια. Θα ηταν ομως ψυχικα αποδυναμωμενος. Αρα την χρειαζεται την ψυχικη ενεργεια-ζωτικοτητα στο απογειο. Επιπροσθετα, φροντιζει με μαγικες διαδικασιες οπως ο μυστικος δειπνος να εξασφαλισει διαρκη και αμεση επικοινωνια μετα το θανατο του με τους μαθητες του μεσω του αστρικου επιπεδου. Οταν καποιος καταναλωσει αιμα ή σαρκα (θυμηθειτε το εθιμο με φιλους εξ αιματος που εκοβαν και κολλαγαν τα χερια τους) καποιου αλλου, τοτε δυναται να επικοινωνησει μαζι του μεσω του αστρικου επιπεδου, να τον βρει ευκολα. Η παραδοση μας αναφερει πως η ψυχη θελει 40 μερες για να αποσυντεθει ή να αναχωρησει απο το αστρικο (η αλλη ενεργειακη οψη του υλικου). Αρα ο ρολος του σκοπευε να τον οδηγησει σε αλλους κοσμους, να τους "στοιχειωσει" με την παρουσια του. Σε αυτα τα παραλληλα συμπαντα ο χρονος δεν υφισταται οπως τον γνωριζουμε, οποτε ενας τοσο σπουδαιος ημιθεος θα πρεπει ως αθανατος να κατοικει εκει "αιωνια" κατ εμας. Επομενως, ο ρολος του Χριστου δεν πρεπει να ηταν απλα να δειξει τον δρομο που πρεπει να βαδισουμε ως ψυχες αλλα να "γινει ο ιδιος ο δρομος" με τον οποιο θα πρεπει να ενωθουμε για την σωτηρια μας. Αυτο πρεπει να ειναι το μηνυμα και ο ρολος του Χριστου. Εαν ειναι αυτος τοτε πραγματι δικαιουται να ονομαζεται ο Σωτηρας της οικουμενης.
    Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ηταν ομως αυτος ο Εμανουελ; Νομιζω πως οχι. Θεωρω πολυ πιθανον και δικαιοτερο, να υπηρξε αυτος ο δρομος "the way out" απο καταβολης της ανθρωποτητας. Γραφεις Λυκιε " Η έννοια λοιπόν της βεβιασμένης επέμβασης, δεν μπορεί να υφίσταται. Όποτε γίνει, ας γίνει". Δεν θα ηταν ομως δικαιο για τοσα δισεκατομμυρια ανθρωπων που εζησαν πριν το 0 κοινης εποχης, να μην ειχαν τον δρομο σωτηριας. Αρα ειναι πιθανοτερο να εχει γινει ηδη. Αυτο πρεπει να συνεβη με τη θεογονια, απλα να μην το γνωριζαμε. Και να αρχισε να γινεται γνωστο μεσα απο ιστοριες οπως του Ιησου, του Μιθρα, του Διονυσου κτλ. Διαδοθηκε η πιο απλοικη, αυτη του Χριστου, ως πιο ευκολη ισως και επειδη εβαλαν το χερακι τους και οι εβραιοι, εχει σημασια μεν αλλα οχι τοση οσο το μηνυμα αυτο καθεαυτο.

    Εαν λοιπον ισχυουν αυτες οι σκεψεις, τοτε αυτο σημαινει πως ο καθεις απο εμας ξεκινωντας με test drive στο αστρικο μεσω αστρικων προβολων και συνειδητων ονειρεματων μπορει να επιτυχει να βρει και να ενωθει με το Χριστο ανεξαρτητως χρονικης εποχης, αφου ο χρονος ειναι υποκειμενικος στο υλικο επιπεδο, εμεις τον αντιλαμβανομαστε να κυλαει, αλλα στους αλλους πραγματικοτερους κοσμους ειτε κυλαει πολυ πολυ αργοτερα ειτε στους ανωτατους καθολου

    Υπο το πρισμα αυτης της θεωριας, να κατοικοεδρευει ο Χριστος σε παραλληλο κοσμο οπου δυναται να ειναι αθανατος, οπως η Πηγη-Πατερας κατοικοεδρευει ως Ων παντου, εχουμε τον Χριστο σε μια ενδιαμεση κατασταση ως τον συνδετικο κρικο για τους ανθρωπους που κατοικοεδρευουν ως ψυχες στον κοσμο μη ων (που δεν υπαρχει). Υπο αυτο το πρισμα λοιπον δειχνει πολυ ενδιαφερον να ξανα δουμε τον μυθο του Διονυσου και του Δια με τους τιτανες. Γιατι αν ισχυει αυτη η θεωρια θα πρεπει οι εναλλακτικες απο αλλους πολιτισμους να την επιβεβαιωνουν. Το οτι οι τιτανες εφαγαν τον Διονυσο αλλα σωθηκε η καρδια του και απο αυτην μετα "αναστηθηκε", θεωρω πιθανον να αναφερεται στο αστρικο πεδιο καθως αυτο ειναι γνωστο ως πεδιο συναισθηματων και η καρδια το συμβολο τους. Για να ξαναδιαβασουμε τους μυθους..
    ΥΓ. Χμ, απιστευτα ενδιαφερουσα δειχνει να γινεται η συζητηση μας
    Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω σε πολλα Στοχαστη αλλα πως προκυπτει οτι αλλο Εμμανουελ , αλλα Χριστος; Και γιατι δε θελεις να το συζητησεις; Επσιης διαφωνω οτι ο Λυκιος εδωσε politically correct απαντηση , γιατι σαν διαχειρηστης πραγματικα δεν πρεπει να αποθαρρυνει η να προσβαλλει τους φιλοξενουμενους του, γιατι μερικοι δεν αποκλειεται να τον παρεξηγησουν και να τον απορριψουν απο ανοησια.Ομως μεσα απο αυτα που λεει αφηνει πολυ ξεκαθαρη την θεση του για τον Χριστο. Ενας χαζος μονο δεν θα καταλαβαινε τι πιστευει ο Λυκιος!!!!! Δηλαδη απανταει και παιρνει θεση αλλα με κομψο και εξυπνο τροπο ,ωστε μεχρι και ενας ανοητος να μην τον παρεξηγησει. Εμεις εχουμε δικαιωμα να λεμε ξεκαθαρα η θεση μας ακομα και να μας απορριψουν δε τρεχει τιποτα. Εγω αυτα πιστευω.
      Ομως εκει που λες οτι " ο κοσμος μας ειναι μη ων, δεν υπαρχει " διαφωνω. Απο που προκυπτει πως δεν υπαρχει; Υπαρχει οσο υπαρχει η δημιουργια και ο εκδηλωμενος Θεος. Αν πεις "δεν υπαρχει υλη" τοτε δεν υπαρχει και πνευμα και δεν υπαρχει Θεος δεν υπαρχει δημιουργια. Αν ειναι ολα ψευδαισθηση, ειναι ψευδαισθηση σε ποιον; σε καποιον που δεν υπαρχει; Αισθηση-ψευδαισθηση απαιτουν υπαρχων ων για να υφιστανται.Δηλαδη υπαρχει ο παρατηρητης και δεν υπαρχει το παρατηρουμενο; Λαθος!!! Δεν στεκει. Καλημερα Κωστας

      Διαγραφή
    2. Οταν λεω political correct εννοω ακριβως αυτο που περιεγραψες. Στην ουσια ξαναγραφεις τον ορισμο του "πολιτικα ορθου". Δεν ειναι καλο ή κακο, απλα ειναι αυτο που ειναι. Απλα αυτο που εγραψα ειναι πως εγω δεν θα το τηρησω, διοτι οταν αναζητεις κατι δεν εχεις την πολυτελεια να εισαι ευγενικος, να χαιρετας τους περαστικους και να λες σε ολους καλημερα-καλησπερα. Χανεις χρονο ετσι. Αν με καλο βρουμε αυτο που ψαχνουμε, μετα στην επιστροφη θα κερασω καφε σε καθε περαστικο, εναν εναν χωριστα.
      Δεν εχω απολυτως κανενα ταμπου, ευχαριστως να συζητησουμε τα παντα. Αν απεφυγα βιαστικα κατι, αυτο ειναι επειδη δεν ηταν του παροντος να το αναλυσουμε. Τωρα παμε να δουμε οτιδηποτε και συγκεκριμενα αυτο που αναφερεις πως μαλλον προσπερασα.

      Οτι ο κοσμος μας δεν υπαρχει ειναι ενα ενδιαφερον ζητημα και θα αξιζε να το διερευνησουμε ξεχωριστα. Εχω πληθος επιχειρηματων προς αυτο, οχι ολα δικα μου βεβαια, καθως ειναι κατι που υποστηριζουν πολλοι. Καταρχας η λεξη "Υπαρχω" ειναι λαθος, η σωστη ειναι "ειναι", αλλα χρησιμοποιουμε την "υπαρχω" για να καταλαβαινομαστε στο ξεκινημα. Η υλη δεν ειναι διαφορετικη απο το πνευμα αρα ο συλλογισμος σου σταματαει εκει.

      Η ψευδαισθηση ειναι ψευδαισθηση σε κατι που δεν υπαρχει, και αυτο ειναι το εγω. Το εγω δεν υπαρχει, ειναι εφημερο δημιουργημα του νου. Οταν "ξυπνησει" ο εσωτερος παρατηρητης που κοιμαται, και ειναι ο μονος που υπαρχει (Εαυτος), τοτε θα "δει" περα απο τη ψευδαισθηση της υλης και τοτε για μας τους "νεκρους ζωντες" θα φανει σαν μαντης, προφητης κτλ. Το παρατηρουμενο δεν υπαρχει διοτι ο μονος λογος που υφισταται ειναι η ενεργεια του μονου που υπαρχει αλλα κοιμαται (εσωτερου παρατηρητη). Ο παρατηρητης λοιπον αφαιμαζεται ενεργειακα στον υπνο του. Υπαρχει εν δυναμει. Για να πουμε πως υφισταται ο παρατηρητης θα πρεπει να ξυπνησει. Ο παρατηρητης που παρατηρει ειναι ενα ψευδες κατασκευασμα (το εγω) που μας εξαπατα νομιζοντας πως αυτο ειμαστε εμεις, χρησιμοποιωντας την ενεργεια αυτου που ειμαστε εμεις αλλα κοιμαται.
      Ελπιζω να μην τακανα χειροτερα
      Στοχαστης

      Διαγραφή
    3. Διορθωση. Η υλη ειναι διαφορετικη απο το πνευμα. Η υλη δεν ταυτιζεται με το πνευμα, ηθελα να γραψω

      Διαγραφή
    4. Αν εννοεις γιατι ξεχωριζω τον Χριστο απο τον Ιησου απο τη Ναζαρετ, υπαρχουν διαφοροι λογοι. Πρωτα, χωρις να ειμαι βεβαιος γιατι δεν εχω διαβασει την Αγια Γραφη, νομιζω πως το ονομα Χριστος του το κολλησαν μετα. Δεν νομιζω να τον φωναζαν ετσι οι δικοι του. Δευτερον, το ονομα Χριστος ειναι λεξη καποιου που φερει αξιωμα. Πχ ο Αφετης, ο Λαμπαδηδρομος, ο Προεδρος... Αυτοι εχουν ονοματα Τακης, Μητσος,Πετρος αλλα μολις τους αναθεσουν το αξιωμα τους φωναζουν αλλιως. Ο Προεδρος ομως δεν ειναι παντα ο Τακης, μπορει να μην ειναι καν προεδρος. Πως του δοθηκε, απο ποιους και πως, με τι κριτηρια αυτο το ονομα. Αυτες τις πληροφοριες βεβαια δεν τις εχω.για τον Ιησου αλλα νομιζω πως η διαδικασια ηταν λιγο "αρπα κολλα".

      Εγω πιστευω λοιπον φιλοσοφικα στον Χριστο, οχι απαραιτητα ομως στον Ιησου απο τη Ναζαρετ
      Στοχαστης

      Διαγραφή
  12. Όταν έγραψα οτι δεν υπάρχουν άλλα στοιχεία για την θεϊκότητα του Ιησού, εκτός απ' αυτά που μας δίνουν τα ευαγγέλια, δεν το είπα δογματικά, κάθε άλλο. Ίσως να σας μπέρδεψε το "μας" (ο Χριστός μας). Και πραγματικά, τί άλλα στοιχεία έχουμε;

    Κι αφού δεν "πέρασαν" τα μαλακά και εύπεπτα του Χρυσόστομου, να σας πάω και στα σκληρά, αφού είστε άοκνοι. Ένα κείμενο που υπηρετεί την Παγκοσμιοποίηση όχι εν γνώσει του συγγραφέα αλλά από υπεβάλλοντα ζήλο και για να κάνει το κομμάτι του:

    The J-Files: H Αληθινή Ιστορία Του Ιησού
    Θοδωρής Γεωργακόπουλος

    (μαζί με τα σχόλια)

    Κι όπως σχολίασε κάποιος:

    "Είναι και εκείνη η ηλικία που όταν φτάνεις στα στερνά, αρχίζουν να λιγοστεύουν οι επιλογές σου. Μεγάλη δύναμη αυτή για μια εκκλησία. Μεγάλη δύναμη γενικώς για όσους ευαγγελίζονται τη μόνη λύση.
    Τι μας έχει μείνει σήμερα, εκτός από τη στολή της coca cola που φοράει ο Άη Βασίλης; Μμμμμμ.... καλύτερα να το αναζητήσει ο καθένας μέσα του.
    Εάν σε κάνει καλύτερο άνθρωπο τότε go for it. Εάν δε σε κάνει, τότε abort... ."

    Κι ένας άλλος σχολιαστής:" Όσο για το εάν ο Ιησούς ήταν παντρεμένος, έχω μόνο μια επισήμανση.. Ο Ιησούς ζήτησε από τους μαθητές του να τον ακολουθήσουν αφήνοντας τις γυναίκες τους και τα παιδιά τους, και μετά τους ανάγκαζε να τον βλέπουν να κάθεται αγκαλιά με τη Μαρία...Αν ήμουν ο Πέτρος θα είχα φύγει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημερα Ταισια!! Γιατι ομως να μην υπαρχουν αλλες πιο ανεξαρτητες πηγες που να μαρτυρουν την θεικοτητα του Χριστου; Για παραδειγμα υπηρχαν τοσοι ιστορικοι περιηγητες που αλωνιζαν την ρωμαικη υπαιθρο και κατεγραφαν τα παντα , αλλα γιατι δεν εγραψαν κατι για το Χριστο που τοσο πολυ ειχε αναστατωσει το Ισαραηλ και τους ρωμαιους; Εδω εγραψαν για αλλους και αλλους τοσο ασημαντους, και δεν εγραψαν κατι βρε παιδι μου για τον Χριστο; Και στην Ελλαδα; Γιατι οι πολυγραφοτατοι Ελληνες δεν αφησαν κειμενα για το Χριστο, που τους τον γνωρισαν οι ευαγγελιστες με τις επιστολες προς Κορνιθιους, Εφεσιους, Αθηναιους, Μεγαρεις, Θεσσαλονικεις κτλ;; Αφου πηγε ο αποστολος Παυλος στη πνυκα, πως και δεν γραφτηκε τιποτα απο τους Ελληνες που τον ακουσαν; Μηπως δεν επεισε κανενενα και τον πηραν στην πλακα; Κωστας

      Διαγραφή
  13. Φίλες και φίλοι μου, χαίρομαι που συμμετέχετε όλοι σε μια τόσο σπουδαία συζήτηση. Το επίπεδο όλων σας, πολύ υψηλό!
    Φίλη Ταίσια, θα συμφωνήσω με τον Στοχαστή για την ποιότητα των επιχειρημάτων του Χρυσοστόμου.
    Ικανός να πείσει αδαείς. Ανίκανος να πείσει ελεύθερους διανοητές. Γενικά ο λόγος όλων των Πατέρων και των Αποστόλων της Εκκλησίας, δεν δύναται να πείσει όσους σκέπτονται ελεύθερα. Και δεν εννοώ τους υλιστές, τους σκεπτικιστές ή τους μηδενιστές. Αναφέρομαι σε όσους έχουν ελεύθερο πνεύμα. Ο Παύλος, αμφιβάλω αν έπεισε κάποιον Αθηναίο, όταν μίλησε στην Πνύκα.
    Ο λόγος του Χριστού όμως, έγινε καταληπτός από τους Έλληνες διανοούμενους. Καταληπτός ναι, «θεϊκός» όχι!
    Ταίσια, ο Χριστός είναι και δικός μου! Ίσως πολύ περισσότερο από όσο νομίζεις ή από όσο δικός τους νομίζουν ότι είναι οι φανατικοί χριστιανοί, τύπου κυρίας Λουκά!
    Φίλε Κώστα, αν και δεν μπόρεσα να διαβάσω όλο το άρθρο που μας παρέθεσες, είναι ενδιαφέρον και λέει πολλές αλήθειες. Όποιος θέλει ας το διαβάσει ολόκληρο.
    Φίλε Pit Zenk, ενδιαφέρουσες οι πληροφορίες σου και δείχνουν τον συμβολισμό των ονομάτων, που στην προκείμενη περίπτωση επιλέγονται σκόπιμα, προκειμένου να καταδείξουν τον πραγματικό ρόλο αυτών των ιστορικών προσώπων.
    Τώρα, δυο λόγια για τη θρησκεία:
    Οι θρησκείες διαδραματίζουν πολλαπλό ρόλο, μέσα στις κοινωνίες. Καταρχήν συγκρατούν τις μάζες, θεσπίζοντας διαχρονικούς νόμους, που εφαρμόζονται υπό τον φόβο της οργής του Θεού και της υπερφυσικής τιμωρίας. Ένας φόβος που εδράζεται στο εγγενές μας δέος προς τον ανώτερο και άγνωστο κόσμο, στον οποίο οφείλουμε την ύπαρξή μας. Η εγγενής ανάγκη του ανθρώπου να πιστέψει σε μια υπερφυσική Δύναμη, από την οποία προέρχεται και η οποία ορίζει την μοίρα του, τον οδηγεί στην ανάγκη για κάλυψη του θρησκευτικού του συναισθήματος. Πάνω σε αυτή την ανάγκη, έρχεται η κάθε θρησκεία, επικαλούμενη οτι εκφράζει και εκπροσωπεί τον Θεό, να επιβάλλει νόμους και ηθική. Άμεση λοιπόν είναι η μαζική αποδοχή της εξουσίας της θρησκείας, αφού αυτή δεν είναι …ανθρώπινη, αλλά Θεϊκή!
    Αν δεχτούμε ότι οι λαϊκές μάζες, έχουν χαμηλό πνευματικό και μορφωτικό επίπεδο και συμπεριφέρονται μόνο με το ζωώδες θυμικό τους, τότε η κάθε θρησκεία, ασκεί θεμιτό ρόλο με την εξουσία της. Έτσι, οι λαοί αναγκάζονται να σέβονται κάποιους βασικούς νόμους και να γαλουχούν τις επόμενες γενεές τους, με ηθικά πρότυπα που εγγυούνται την ομαλή λειτουργία της κοινωνίας (π.χ. μην σκοτώσεις, μην κλέψεις, μην ψεύδεσαι, σεβάσου τους πρεσβύτερους, κτλ).
    Οι κοσμικοί νόμοι της πολιτείας είναι λιγότερο ισχυροί, διότι ενίοτε μπορούν να παρακαμφθούν, ενώ όταν κριτής και τιμωρός είναι ένας Θεός, τότε κανεις δεν ξεφεύγει.
    Υπό αυτή την οπτική, η αναγκαιότητα των θρησκειών, είναι θεμιτή.
    Αν όμως αναφερόμαστε σε μια κοινωνία πνευματικά ανεπτυγμένων πολιτών, τότε η θρησκεία αποδυναμώνεται, δεν πείθει και ουσιαστικά αντικαθίσταται από την ενσυνείδητη ηθική της σοφίας και των αρετών.
    Κάπως έτσι ήταν τα πράγματα στην αρχαία Ελλάδα. Υπήρχε μια χαλαρή θρησκεία για τους πολλούς, που όμως δεν απαιτούσε λατρεία, τυφλή πίστη, υπακοή, ούτε και δουλικότητα. Οι διανοούμενοι όμως, αντιλαμβάνονταν την θρησκεία ως συμβολική της φιλοσοφίας τους και βεβαίως είχαν πολύ βαθειά επίγνωση των υπερβατικών εννοιών και του «ενός Θεού».
    Βεβαίως οι θρησκείες, δεν είχαν μόνο κοινωφελή σκοπό. Πίσω από τις ιερουργίες και τις γραφές, υπήρχε η συγκέντρωση της δύναμης, του πλούτου και της εξουσίας, πάνω στους λαούς-ποίμνια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πολλές φορές διόριζαν, ήλεγχαν και εξόριζαν τους βασιλείς, κυβερνήτες και ηγέτες των κρατών. Ήλεγχαν την παιδεία, τις επιστήμες και τις τέχνες, ώστε το ποίμνιο να μαθαίνει μόνο όσα αυτοί (το ιερατείο) επιθυμούσαν να γνωρίζουν. Τόσα όσα να μην μπορέσουν ποτέ να τους ελέγξουν! Όσοι αντιστάθηκαν, αντιμετώπισαν τον αφορισμό και την πυρά.
    Για τον Χριστό-Ιμμάνουελ (αραμαϊκή απόδοση του Εμμανουήλ):
    Το όνομα του ιστορικού προσώπου, ήταν Τζόσουα Ιμμάνουελ. Η ιδιότητα «Χριστός» επήλθε μετά τον θάνατό του, από τους ιδρυτές του Χριστιανισμού. Το γιατί επιλέχθηκε να ονομαστεί Τζόσουα, δηλαδή Ιησούς και αν αυτό ενέχει αποκρυφιστικό συμβολισμό, αν δηλαδή δίδεται πάντοτε σε τέτοιες οντότητες, είναι ένα άλλο θέμα, που όμως έχει μεγάλη αξία, διότι αποκαλύπτει την επίγνωση του ρόλου που θα διαδραμάτιζε (πολύ πρώιμα), από τους προπάτορές του.
    Για το αν ο Ιησούς ήταν ο Χριστός, δεν βρίσκω λόγο αμφισβήτησης.
    Αν εννοείς Ιησού το σώμα και Χριστό το πνεύμα, τότε μπορώ να σε παρακολουθήσω.
    Μια διευκρίνηση για τον χρόνο:
    Η ύλη δεν αποτελεί μια ψευδαίσθηση, όπως την εννοούμε κοινώς.
    Ο χρόνος δεν είναι γραμμικός, αλλά καλώς τον βλέπουμε ως γραμμικό.
    Θέλω να πω, πως δεν πρέπει να παρασυρόμαστε από τις πρώιμες ή τις κακώς διατυπωμένες διαπιστώσεις της κβαντικής φυσικής και της επιστήμης γενικότερα.
    Εδώ χρειάζεται η παρέμβαση της φιλοσοφίας για να ενοποιήσουμε την επιστήμη με την διανόηση και την αλήθεια.
    Είμαστε ένα σημείο αναφοράς. Από αυτό το σημείο, αντιλαμβανόμαστε το περιβάλλον μας και τους συσχετισμούς μας με αυτό. Αυτό είναι υπόθεση της λογικής μας αντίληψης και των αισθήσεών μας. Το περιβάλλον μας, μεταφέρεται στην λογική μας με έναν κώδικα. Μέσα από αυτό τον κώδικα, γίνονται μαθηματικές ακολουθίες, συνεπαγωγές, ορισμοί και γενικά όλα μπαίνουν σε μια τάξη. Μέσα από αυτή την τάξη, μπορούμε να προβλέπουμε τις κινήσεις μας. Επιλέγουμε. Το περιβάλλον μας αποκτά προοπτική και μέλλον. Αναγκαστικά υπάρχει και το παρελθόν που καταγράφεται ως ανεπίστρεπτο βίωμα στην μνήμη μας. Ο χρόνος υφίσταται ως «επινόηση» της λογικής, προκειμένου να τηρηθεί η τάξη και να λειτουργούν οι μαθηματικές ακολουθίες. Οι ακολουθίες επιθυμούν αρχή, μέση, τέλος, ή αλλιώς, παρελθόν, παρόν, μέλλον. Δεν πρόκειται για ψευδαίσθηση, αλλά ουσιαστικά για «λογική αίσθηση». Δεν είναι ψευδής δηλαδή, αυτή η αίσθηση! Είναι υπαρκτή και αναγκαία επινόηση της λογική μας, όπως είναι τα χρώματα, οι οσμές, η υφή των πραγμάτων, οι ήχοι, οι γεύσεις, ακόμα και οι μορφές των αντικειμένων, προκειμένου αυτή να μπορεί να αντιληφθεί το περιβάλλον.
    Αν προσπαθήσω να σου περιγράψω το περιβάλλον, δεν θα μπορέσω να μην αναφερθώ σε κάποια από τις παραπάνω αισθήσεις. Και αυτό γιατί έχουμε όλοι κοινές αυτές τις αισθήσεις. Μια μύγα όμως έχει άλλη αντίληψη του περιβάλλοντος. Ο κύκλος ζωής της είναι μια εβδομάδα. Όμως η ίδια δεν αντιλαμβάνεται την ζωή της ως λίγη. Την βλέπει όπως βλέπουμε και εμείς την δική μας: αρκετή!
    Η ταχύτητα με την οποία κινεί τα φτερά της και πετά, είναι ασύλληπτη για τα δικά μας βιολογικά μέτρα. Αυτή από την μεριά της, βλέπει εμάς, σαν υπερβολικά αργά και προβλέψιμα ζώα. Μας κοροϊδεύει όταν προσπαθούμε να την πιάσουμε με το χέρι μας. Είναι σαν να σε κυνηγάει μια χελώνα! Η χελώνα από την μεριά της, μας βλέπει όπως εμείς την μύγα: πολύ γρήγορα ζώα με σχετικά λίγη ζωή! Και όμως, και οι τρεις μας νομίζουμε ότι η ζωή μας είναι αρκετή. Επίσης, οι καρδιακοί παλμοί του ανθρώπου είναι 70, της χελώνας 6 και της μύγας μερικές εκατοντάδες. Συνεπώς ο άνθρωπος, η μύγα και η χελώνα, αν και μοιραζόμαστε το ίδιο περιβάλλον, έχουμε διαφορετική αντίληψη του χρόνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Άρα στο ίδιο περιβάλλον, όταν αλλάζει το σημείο αναφοράς, ο χωροχρόνος αλλάζει υφή.
    Αν τώρα, δεν είμαστε μέσα σε ένα υλικό σώμα, αλλά σε μια κατάσταση που το σώμα μας είναι πολύ αραιό (αιθερικό), τότε μέσα στο ίδιο περιβάλλον, οι αντιλήψεις μας αλλάζουν. Βλέπουμε τον χρόνο διαφορετικά. Επειδή δεν μας περιορίζει ο χώρος (είναι πυκνός, ενώ εμείς πολύ αραιοί), αντιλαμβανόμαστε τον χρόνο πιο συγκεχυμένα. Βλέπουμε τον χρόνο πιο «ανακατεμένο» με το παρελθόν και το μέλλον μαζί. Δηλαδή το παρόν, είναι αργό και γρήγορο μαζί!
    Τα λέω όλα αυτά, για να βοηθήσω στην πρακτική κατανόηση της σχετικότητας του χρόνου.
    Ότι λοιπόν εκδηλώνεται στο δικό μας κόσμο (των υλικών μορφών) και στα ανθρώπινα μέτρα, έχει χρόνο γραμμικό. Ο χρόνος ως μέγεθος, στο απόλυτο χάος, δεν υπάρχει. Υπάρχει μόνο στην τάξη της Δημιουργίας. Η Πηγή επίσης είναι άχρονη ή ταυτόχρονη (ένα αιώνιο Παρόν), αλλά όσο εκτείνονται οι ακτίνες της προς την Ύλη, τόσο ο χρόνος γίνεται όλο και γραμμικότερος, πάντα για την αντίληψη μιας συνείδησης (πνευματικής, ψυχικής, νοητικής). Να γιατί λέγεται πως ο Θεός είναι παντού ταυτόχρονα (πανταχού παρών και τα πάντα πληρών). Διότι όταν «παγώνει» ο χρόνος, «παγώνει» και ο χώρος.
    Δεν αληθεύει λοιπόν ότι δεν υφίσταται η «ύπαρξη» στον υλικό κόσμο. Υφίσταται, αλλά η έννοια «υφίσταται» έχει να κάνει με συμβάσεις του νου. Ο κώδικας που λέγαμε. Μια απόδειξη ότι ο νους (ή το κάθε τι πνευματικό) είναι η πρωταρχική prima material στην Δημιουργία και η ύλη είναι συνέπεια αυτής!
    Όλα είναι θέμα αιθερικού spin, όπου μεταβάλλεται η συχνότητα στροβιλισμού…. (διαβάστε για την σπειροειδή κίνηση).
    Φίλε Στοχαστή, παρακολουθώ την συλλογιστική σου, όταν αναλύεις τις σκέψεις σου για τον Χριστό. Την βρίσκω ενδιαφέρουσα και φιλοσοφημένη.
    Θέλω να υπεισέλθω στο θέμα της διαχρονικής παρουσίας του Χριστού, σε παράλληλο κόσμο, προκειμένου να μας δείχνει τον δρόμο της σωτηρίας.
    Ο Χριστός ως αυτοτελή οντότητα, σαφώς και έχει διαχρονική (ή άχρονη) παρουσία, αφού δεν αποθνήσκει ποτέ. Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει όμως και με όλους τους ανθρώπους. Κανείς δεν πεθαίνει πραγματικά. Όλοι υπάρχουμε ταυτόχρονα σε πολλά πεδία εις το διηνεκές.
    Ο ρόλος του Χριστού όμως, είναι σαφώς αυτός:
    Να αποτελεί τον πόλο έλξης όλων των ανθρώπινων ψυχών που σκιρτούν για να προσεγγίσουν την Πηγή. Είναι ο μεγαλύτερος αρωγός τους. Κάθε επίκληση σε αυτόν, αποτελεί αιτία ανόδου.
    Όσοι ζουν κατά Χριστόν, είναι συνεχώς πλησίον του, στον άχρονο χώρο. Πορεύονται στην δική του πεπατημένη. Ο Χριστός εκφράζει τον δρόμο της σωτηρίας του ανθρώπου, δια της διδασκαλίας αλλά και του παραδείγματός του.
    Μακράν και πέραν του δόγματος της Χριστιανικής θρησκείας, ο Χριστός είπε όσα είπαν ο Πυθαγόρας, και πολλοί άλλοι μεγάλοι διδάσκαλοι της ανθρωπότητας, πολλά χρόνια πριν και άλλα τόσα μετά την ζωή του.
    Ο δρόμος της σωτηρίας λοιπόν, καταδεικνύεται διαχρονικώς στην ανθρωπότητα και όχι μόνο από την παρουσία του Χριστού.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σχετικά με το κρυφό σχολειό, θέλω να διευκρινίσω ότι κατά την περίοδο της οθωμανικής κατοχής, γενικά επιτρεπόταν η λειτουργία σχολείων όλων των εθνοτήτων. Βεβαίως υπήρχαν περιπτώσεις που οι πολλοί Έλληνες λόγιοι, έφυγαν για την Ευρώπη. Έτσι δεν έμειναν και πολλοί δάσκαλοι για να διδάσκουν τους νέους. Σε κάποιες πόλεις, λειτούργησαν μεγάλες σχολές με μέση και ανώτερη εκπαίδευση. Στην πλειονότητα όμως της Ελληνικής υπαίθρου, τα σχολεία ήταν μικρές ομάδες 5-15 παιδιών διαφόρων ηλικιών, που διδάσκοντο στοιχειώδη ανάγνωση μέσα από εκκλησιαστικά κείμενα, από κάποιον ιερέα ή μοναχό. Ο χώρος ήταν συνήθως κάποιο εκκλησάκι ή πρόναος. Σε πολλές περιπτώσεις οι Τούρκοι εμπόδιζαν ή ζητούσαν ανταλλάγματα για να λειτουργούν αυτά τα σχολεία. Τότε αυτά λειτουργούσαν κρυφά. Το δημοτικό "φεγγαράκι μου λαμπρό" φέρεται να ήταν το τραγούδι των μαθητών που πήγαιναν νύχτα σε κάποιο κρυφό σχολειό, αν και ως τραγούδι πρωτοδημοσιεύτηκε μετά το 1825.
    Σημασία έχει ότι λίγα ήταν τα παιδιά που παρακολουθούσαν έστω και αυτό το υποτυπώδες σχολείο, όπου διδάσκοντο μόνο ανάγνωση και γραφή, χωρίς ειδικά βιβλία, αλλά πάνω στα εκκλησιαστικά κείμενα. Σε κάποια καλύτερα σχολεία που ιδρύθηκαν και λειτουργούσαν με χρήματα της ελληνικής ομογένειας, διδάσκοντο μαθηματικά, γλώσσα, ιστορία, αλλά και άλλα μαθήματα. Οι περισσότεροι μαθητές πάντως, γίνονταν κληρικοί, αφού η ανάγνωση ήταν απαραίτητο εφόδιο μόνο γι αυτή τη δουλειά.
    Στα μεγάλα αστικά κέντρα όμως, όπως και στην Κωνσταντινούπολη, οι απόφοιτοι των μεγάλων σχολών, καταλάμβαναν σημαντικές θέσεις στην κυβέρνηση της Μεγάλης Πύλης, ως αξιωματούχοι.
    Αυτό που ενοχλούσε τους Τούρκους, ήταν ότι ακόμα και στα μικρά στοιχειώδη σχολεία των 10-15 μαθητών, οι διδάσκοντες μάθαιναν τις ιστορικές παραδόσεις του Ελληνικού έθνους στους νέους και αυτό διέγειρε το πατριωτικό τους συναίσθημα. Ήταν λοιπόν μια αιτία των εξεγέρσεων και ένας καλός λόγος για να εμποδίζουν την λειτουργία τους.
    Δεν είναι λοιπόν αλήθεια ότι οι Τούρκοι ήλεγχαν τα μαθήματα που διδάσκοντο στα σχολεία του Γένους. Απλά όταν διαπίστωσαν ότι αυτά αποτελούσαν προπύργιο της εθνεγερσίας, εμπόδισαν την λειτουργία τους (αν και οι μεγάλες σχολές, δεν φαίνεται να έκλεισαν ποτέ, ίσως γιατί οι απόφοιτοί τους απορροφούνταν συνολικά από το κράτος).
    Παρά τις απαγορεύσεις όμως, τα σχολεία λειτούργησαν κρυφά και η στοιχειώδης γνώση ανάγνωσης και γραφής, δεν χάθηκε, ούτε όμως και οι διαιώνιση των εθνικών ιστορικών παραδόσεων που διδάσκοντο προφορικά.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρα φιλε Λυκιε η Ορθοδοξη εκκλησια επαιξε σημαντικο ρολο στη διασωση των γραμματων και του ελληνικου πνευματος και ευθυνεται για την εξεγερση των Ελληνων. Τα λεω αυτα γιατι την κατηγορουν ευκολα οτι τα ειχε κανει πλακακια με την μεγαλη Πυλη και οτι ειχε πουλησει τους Ελληνες. Επισης πολυ ωραια και ευπεπτη η εξηγηση που δινεις για τον χωροχρονο και την αντιληψη του χρονου. Τοσο απλα δεν την εχω ξαναδιαβασει απο κανενα!!!! Μηπως θα επρεπε να γραψεις με τον απλο σου τροπο κανενα σχολικο η πανεπιστημιακο βιβλιο , που οι συγγραφεις τους ουτε και οι ιδιοι μπορουν να καταλαβουν τι εγραψαν; Δεν κανω πλακα!!! Αν διαβασεις βιβλια των καθηγητων, θα φριξεις απο τον τροπο που τα εχουν γραψει για να φαινονται πομπωδη και δυσκολα....... Κωστας

      Διαγραφή
  17. Για να δουμε που θα μας οδηγησουν οι ακηδεμονευτες σκεψεις μας. Βρισκω τον εαυτο μου σε περιεργο σημειο με το παρον θεμα. Αν θεωρω πως εχω ενα χαρισμα, αυτο ειναι να μπορω να ψυχανεμιζομαι αν κατι ειναι αληθεια ή οχι. Στην παρουσα αναζητηση ειμαι σε θεση να διακρινω πως μπροστα μας βρισκεται κρυμμενη μια μεγαλη αληθεια, ενα σωτηριο μηνυμα, πιθανον το σπουδαιοτερο ολων. Κρυμμενο ομως μεταξυ ελευσινιων μυστηριων-ορφικων-χριστιανισμου. (Με Κρισνα-Μιθρα κτλ δεν εχω ασχοληθει) Το μηνυμα θα πρεπει να ειναι ενα και το αυτο. Για τα δυο πρωτα ας διαβασουμε 2 λινκ για να τα θυμηθουμε λιγο

    http://www.diodos.gr/%CE%88%CF%81%CE%B5%CF%85%CE%BD%CE%B1-%CE%93%CE%BD%CF%8E%CF%83%CE%B7/%CE%9C%CF%85%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%B1/188-%CE%95%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%AF%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CF%85%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%B1.html



    http://www.youmagazine.gr/wordpress/2012/08/bacchus/4/



    Αυτο σημαινει πως το παρον χριστιανικο μηνυμα ειναι για τα πανηγυρια ή να το πω σεμνοτερα, "κλειδωμενο" για μας τους αμυητους. Ναι αλλα τα ελληνικα μυστηρια τα επνιξε στο αιμα ο Αλαριχος με χριστιανικη ενορχηστρωση. Ακριβως αυτη η "τρελα" και το μισος για καθε τι ελληνικο, (τα μυστηρια απαγορευτηκαν με ποινη θανατου) αποδεικνυει το σκεπτικο μου. Η νεα θρησκεια του χριστιανισμου απαιτησε το μονοπωλιο οχι επειδη φοβοταν μια δευτερη θρησκεια, αλλα επειδη αυτη η δευτερη θρησκεια ή καλυτερα θρησκευτικη προσεγγιση εξεθετε και ξεμπροστιαζε την ιδια, γιατι αποκαλυπτε στους ανθρωπους αληθειες που η ιδια δεν σκοπευε ποτέ να κοινωνησει με τους πιστους.



    Απο εδω λοιπον προκυπτει πως η επισημη θρησκεια του χριστιανισμου (ολο το κοσμικο της συστημα, και η εκκλησια μεσα) ΔΕΝ επιθυμει την απελευθερωση των πιστων αλλα την διαιωνιση της εξουσιας της και σταθεροποιηση της παρασιτικης της ζωης εις βαρος του λαου. Για να επιτευχθει ομως αυτο και να μην τα παρει στο κρανιο ο λαος και την παρει στο κυνηγι, θα πρεπει να λεει και καποιες αληθειες, ΤΟΣΕΣ ΩΣΤΕ να μην μπορει να της κατανοησει και χρησιμοποιησει το ποιμνιο. Αυτο ειναι σαφες και μπορω να επιχειρηματολογω για αυτο μεχρι αυριο. Ο Λυκιος το κουτσοδεχεται ως αναγκαιο κακο (το παραμυθιασμα της εκκλησιας) επειδη θεωρει πως το κανει για να μην σφαχτουμε μεταξυ μας οσοι απο εμας ειμαστε βαρβαροι. Σωστο μεν σαν σκεπτικο αλλα δεν ειναι αυτος ο λογος. Η εκκλησια δεν το κανει για αυτο, αλλα για το τομαρι της, ακριβως οπως οι πολιτικοι μας δεν μας παραμυθιαζουν για το καλο μας, αλλα για την παρτη τους. Νετα σκετα. Η "καλοσυνη" και ηπιοτητα των χριστιανικων πληθυσμων δεν προκυπτει απο το μηνυμα αγαπης του Χριστου, οχι. Η καλοσυνη και ηπιοτητα αυτων των πληθυσμων προυπηρχε του χριστιανικου μηνυματος και απλως δεν το απερριψαν γιατι ηταν συμβατο με αυτους. Μικρη αλλα ταυτοχρονα τεραστια διαφορα. Γι αυτο οι "βαρβαροι" λαοι δεν υιοθετουν την χριστιανικη θρησκεια και προτιμουν μια που να ειναι μισαλλοδοξη. Αναφερομαι βεβαια στις γειτονικες κυριως θρησκειες και οχι σε αντιστοιχες οπως στην Ινδια.
    Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Λοξοδρομησαμε ομως. Οπως λοιπον το μισος των νεοτερων χριστιανων κατα των ελληνικων μυστηριων εδειξε τι φοβουνται και τι μας αποκρυβουν, ετσι αντιστοιχα και η εκκλησια, μας εδειξε αθελα της ποιο ειναι περιπου το μηνυμα αυτο που αναζητουμε και μας κρυβουν επιμελως. Ψαχνουμε για ενα μηνυμα που θα "ελευθερωσει" ατομικα τον καθενα μας. Τι δαιμονοποιησε μεχρι γελοιοτητας λοιπον η εκκλησια στην ευρωπη; Τι ηταν αυτο που απαγορευε δια ροπαλου; Την σεξουαλικη επαφη. Προσεξτε παλι. Η αχαλινωτη σεξουαλικη ζωη κανει οντως κακο στον ανδρα, τον "στεγνωνει" ενεργειακα. Ομως η γυναικα ειναι ο δρομος του, δεν μπορει να υπαρχει αλλος. Επ ουδενι δεν ενδιαφερθηκε η εκκλησια για τον ανδρα, αλλα μεσω της γενικης απαγορευσης και καταπιεσης, εξασφαλισε πως οι ανθρωποι δεν θα βρουν τι πρεπει να κανουν. Επειδη απλουστατα, αν βρουν τι πρεπει να κανουν, θα δουν πως δεν την χρειαζονται. Τι χρειαζεται να κανουν; Σωστη ενωση. Απο αυτη μεταξυ ανδρα-γυναικας (πχ http://revealedtheninthwave.blogspot.gr/2014/07/blog-post_3985.html?m=1) θα επιτευχθει η ατομικη ενθεωση (ιερος γαμος). "Tο διονυσιακό στοιχείο θα ενεργούσε σαν απελευθερωτής". Αυτο ακριβως πρεπει να εννοει. Ως διονυσιακο στοιχειο νοειται ο αλλος πολος του απολλωνιου στοιχειου (το θεικο, ωραιο, λογικο, ανωτερο) που ειναι το ενστικτωδες, το ζωωδες, το παθος. Εξ ου και τα διονυσιακα οργια. Ο Διονυσος, Βακχος ταυτιζεται με τον Χριστο. Αυτο ειναι ευδιακριτο. Ο μυστικος δειπνος για παραδειγμα ειναι στεγνο clopy-paste του μυθου του Ζαγρεα. Οποιος τον διαβασει θα το διακρινει. Αρτος-οινος ειναι το σωμα και αιμα του θεου.



    Απο εκει λοιπον βρισκουμε πως ο Διονυσος (ο Βακχος ηταν ο μεσσιας και ο κρυφος θεος για τους ορφικους) εχει ενσαρκωθει 2-3 φορες. Αρα τι συζηταμε για τον Ιησου; Εχει σιγουρα ξαναρθει.(βεβαια υπαρχει και το ενδεχομενο να παρανοησαν αυτο το σημειο και να αναφερονταν στις 2 απανωτες ενσαρκωσεις του Διονυσου αφου τον εφαγαν οι τιτανες). Αλλωστε, οπως ειπαμε και πρωτυτερα, αν ο Χριστος ενσαρκωθηκε μια και μοναδικη φορα το 0 (ή λιγο αργοτερα για μερικους) της κοινης εποχης, αυτο θα ηταν μεγιστη αδικια για τα δισεκατομμυρια ανθρωπων που εζησαν πριν το 0. Αρα αυτο δεν μπορει να εχει γινει. Τρια τινα βλεπω.



    Ειτε ο Χριστος ειναι μια θεια οντοτητα που επανενσαρκωνεται περιοδικα και η πρωτη ηταν με τη θεογονια (και ο Ιησους ηταν η τριτοτεταρτη, ενας νεος Διονυσος), ειτε ο Χριστος ειναι ενας τιτλος-αξιωμα-ρολος που κορυφαιες παρα τω θεω οντοτητες περιοδικα καλουνται να διαδραματισουν αλλαζοντας τη σκυταλη, ειτε βεβαια ο Χριστος-Διονυσος-Βακχος-Κρισνα-Μιθρα κτλ υπηρξε με τη δημιουργια του κοσμου, ο τελευταιος θεος της θεογονιας και απλα εμεις ως ανθρωποι υπενθυμιζουμε την ιστορια και το διαρκες μηνυμα καθε φορα που βρισκουμε ενα κορυφαιο διδασκαλο που βαδιζει τον δρομο που διδαξε αυτος ο Θεος (με την ελληνικη κοσμοθεωρια) επειδη οι ζωες και οι διδασκαλιες μοιαζουν, προσθετοντας βεβαια και ολα τα αντιστοιχα φολκλορ(πχ 25 δεκεμβριου γεννηση). Αυτο βεβαια προυποθετει κατι βασικο. Απαιτει απο τον Χριστο να ειχε γυναικα. Δεν γινεται αλλιως. Ας το ψαξουμε λοιπον αυτο. Αν ο Χριστος δεν ειχε γυναικα, καταρρεει ολη η συλλογιστικη μας και φτανουμε σε ατοπο-αδιεξοδο.



    Μας λενε ψεμματα λοιπον ή οχι. Μππρουμε να δειξουμε πως μαε λενε ψεμματα ως προς αυτο; Σαφεστατα. Αν και το δειξαμε εμπειρικα, ειναι αποδεδειγμενο πλεον. Βρεθηκαν εγγραφα-ευαγγελια επιβεβαιωμενα ως αυθεντικα που αναφερουν πχ "ο Χριστος τους ειπε.....η γυναικα μου..." κτλ. Αρα τι να συζηταμε; την πιθανοτητα καποιος να εκανε hoax "για τη φαση" , το.... 25 μΧ;
    Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Δοκιμο το σχολιο που κατεθεσε η Ταισια που λεει "αν ημουν ο Πετρος θα την εκανα". Σωστοτατο το σκεπτικο και ωραιοτατο το επιχειρημα "Ηλιθιοι θα ηταν οι μαθητες να δεχονταν μια απαγορευση που δεν τηρουσε ο Χριστος ο ιδιος;". Καταρχας Λυκιε λες πως οι μαθητες του Χριστου ηταν μορφωμενοι. Δεν το γνωριζω αυτο. Απο τα λιγα που εχω διαβασει αναφερεται ρητα πως ηταν ολοι αμορφωτοι. Ηξεραν με το ζορι αναγνωση και γραφη και αν. Και γι αυτο μετα ανελαβε το Αγιο Πνευμα και μεσω αυτου αν και αμορφωτοι διδαξαν παντου στον κοσμο. Αλλα η απαντηση, αν και πειστικη, (πως ναι ψιλοηταν) ειναι επιφανειακη και προσωπικα δεν με καλυπτει. Επομενως θα πω τι πιστευω πως συνεβη, χωρις να εχω διαβασει τιποτα σχετικα, απλα οπως το κοβω να συνεβη με το μυαλο μου. Ο Χριστος λοιπον ειχε γυναικα την Μαρια. Το θεωρω απαραιτητο βημα, χωρις γυναικα δεν γινεται. Εστω πως ζητησε απο τους μαθητες του να αφησουν τις γυναικες του. Το θεμα ειναι το πότε. Με μια προχειρη αναζητηση δεν ειδα στο διαδυκτιο να αναφερεται σε τι ηλικια και πότε συνεβησαν ολα αυτα. Αρα στο δικο μου μυαλο, αυτη η αποκρυψη δειχνει ξεκαθαρα επιτηδευμενη προσπαθεια.

    Ο Χριστος λοιπον ειχε την Μαρια ως γυναικα του απο τα 18 και μετα, πιθανον ως τα 30. Μετα τα 30 και μεχρι να τον σταυρωσουν, η Μαρια μπορει να ηταν στο πλευρο του, αλλα σεξουαλικη επαφη γιοκ. Δεν υπηρξε. Αρα μετα τα 30 ή λιγο πριν, εξηγησε στους μαθητες πως αυτο που πρεπει να κανουν προυποθετει αγαμια (για την ακριβεια μη εκσπερματωση) αρα χαιρετηστε τις γυναικες σας. Δεν μπορεις να κοβεις βολτες καθε τρεις και λιγο στο αστρικο (και πιο πανω) εαν εκσπερματωνεις καθε τοσο. Δεδομενου πως το ταντρικο σεξ (σεξ χωρις εκσπερματωση) θα ηταν "what the fuck?" για τους μαθητες τοτε, νομιζω πως θα επιβαλλοταν απαγορευση σεξουαλικης συνευρεσης. Μεταξυ 30-τελος, θεωρω πως ουτε ο Χριστος συνευρεθηκε ερωτικα με τη γυναικα του. Πριν γινει 30 ομως σιγουρα θα εδινε πονο και θα ειχε κουτσουβελα(δεν υπηρχαν προφυλακτικα τοτε). Αλλωστε και ο Βουδας που βρηκε την φωτιση, ειχε γυναικα και παιδια, μεχρι που εφυγε για να βρει το Θεο (και τον βρηκε ο μαγκας). Απαξ και ξεκινησε αυτο το ταξιδι (αντιστοιχα Χριστος 30-33) το σεξ μαλλον απαγορευεται διοτι οι ενεργειες χρησιμοποιουνται αλλου. Μην τρελαινομαστε ομως. 2 χρονια αποταμιευσης αρκουν ενεργειακα για να βρει καποιος τη φωτιση. Μην κανουμε την ηλιθιοτητα να απεχουμε για να βρουμε το Θεο απο τωρα. Εαν δεν εχει προυπαρξει απολυτη ενωση με γυναικα σε ολα τα επιπεδα, ιερος γαμος μεσα μας οπου μας κλεισει το ματι ο "Θεος", ειναι μεγιστη βλακεια η αποχη. Γιατι θα πρεπει να εκλειψει η επιθυμια για τη γυναικα. Ο μονος τροπος για να γινει αυτο, ειναι η βιωση στο απολυτο της ενωσης μας με τη γυναικα και αυτο να γινει τοσες πολλες φορες που θα βιωνουμε και οι δυο την ενωση με το Θεο συχνα(μεσω της ενωσης μας) που η σεξουαλικη επαφη θα μας αφηνει παγερα αδιαφορους και θα θελουμε μονο το real thing.

    Εαν λοιπον φιλε ανδρα η σεξουαλικη επαφη δεν σε αφηνει παγερα αδιαφορο επειδη θελεις πλεον το παραπανω και μονο, επειδη αυτο τοχεις βιωσει συχνα και αυτο σε καιει, τοτε δεν εισαι ετοιμος. Βρες το εταιρο σου ημισυ και ενωσου μαζι του σωστα, αυτος ειναι ο δρομος σου.

    Φιλη γυναικα, εσυ τι μπορεις να κανεις; Ο δρομος σου περναει υποχρεωτικα μεσα απο τον ανδρα. Εν αντιθεσει με αυτον, εσυ δεν αδειαζεις ενεργειακα μετα απο τη σεξουαλικη επαφη. Θα προτεινα να επιλεξεις εναν αξιο ανδρα για συντροφο σου, να τον βοηθησεις να βρει την αρσενικη του φυση και να τον αποδεχτεις. Καθε φορα που ο ανδρας εκσπερματωνει μονος του, αυτο ειναι μεγαλη απωλεια και για τους δυο. Καντον να αισθανθει ανετα με τον εαυτο του, με τις ανασφαλειες του ωστε και αυτος να σου ανοιχθει απολυτα. Προσεχε τις lifestyle βλακειες, κυριως οσον αφορα τον τροπο που τις επιδιωκεις μεσω του ανδρα, γιατι αυτες του δημιουργουν ενα προτυπο που σχεδον ποτέ δεν θα φτανει, που τον καθιστουν ανενεργο.
    Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μαγκες αυτο πρεπει να ειναι το κρυφο σωτηριο μηνυμα απελευθερωσης οσον αφορα μεμονωμενα τον ανθρωπο. Αλλωστε το επιβεβαιωνει και ο σταυρος. Τι συμβολιζει ο σταυρος; Διαβασα πολλες ερμηνειες αλλα εχω διακρινει πως μια ειναι στη σωστη κατευθυνση. Η προσεγγιση που διαβασα απο Αιβανωφ. Να το βρω..Νατο http://vickytoxotis.blogspot.gr/2014/06/blog-post.html?m=1

    Το θεμα βεβαια που προκυπτει ειναι το πώς ακριβως γινεται αυτη η ενωση με τροπο που να μην ακυρωνει η μια ενεργεια την αλλη. Αλλα αυτο θα το βρουμε.

    Ο Χριστος τελικα ηταν μεγας διδασκαλος ή γιος του θεου; Θα πω την αποψη μου και μονο. Πρωτα ενα διαχωρισμο. Τοση ωρα οσο αναφερομουν στον Ιησου αναφερομουν στον Χριστο τον Ναζωραιο τον γεννημενο εν Βηθλεεμ το 0. Οταν ελεγα Χριστο, εννοουσα τον φεροντα το χρισμα, ασχετως του ποιος ηταν αυτος, Διονυσος, Βακχος κτλ. Φιλοσοφικα το προσεγγιζα.

    Πιθανοτερο σεναριο λοιπον θεωρω το εξης. Χριστος υπηρξε, χρονικα υπηρξε στο τελος της θεογονιας. Ηταν ο τελευταιος θεος-ημιθεος, μεταξυ ειτε Δια και θνητης γυναικας ειτε Δια και θεας. Αναλογως ποια εκδοχη ισχυει θα ειναι θεος ή ημιθεος. Η περιπτωση του ηταν μοναδικη στη μυθολογια, γι αυτο και ονομαζοταν σωτηρας της ανθρωποτητας και τελευταιος θεος. Ειναι μοναδικη περιπτωση διοτι στην περιπτωση του, υπηρξε αλαλουμ μεταξυ των θεων. Αρα ειναι κατι μεταξυ ημιθεου και θεου (μοναδικη περιπτωση και γι αυτο) για τα ελληνικα δεδομενα και θεος για τα χριστιανικα. Χριστος, Ζαγρεας, Βακχος, Διονυσος, γιος του θεου, ΟΛΑ ειναι ενα και το αυτο. Αρα ο Ιησους που γνωρισαμε στα ευαγγελια ως ιστορικο προσωπο ηταν μαλλον ενας μεγας διδασκαλος πανω στον οποιο "πατησαν" τα ιερατεια και επανεφεραν την αποκρυφη γνωση που εμεις ως ελληνες γνωρισαμε(και δεν εχουμε ιδεα σημερα) απο μυθους και μυστηρια για τον πραγματικο γιο του θεου. Γι αυτο και καναμε δεκτο τον χριστιανισμο, επειδη προκειται για "επιστροφη" αυτου που πιστευαμε καποτε και στην αληθεια του οποιου μυουμασταν.

    Η μονη ρεαλιστικη εναλλακτικη εκδοχη που βλεπω ειναι η εξης. Παλι προυπηρξε με τη θεογονια ο Χριστος, Βακχος, Διονυσος, γιος του θεου, κτλ αλλα περιοδικα επανενσαρκωνεται "κατεβαινοντας" στο υλικο επιπεδο καπως αντιστοιχα με οτι πιστευεται με το Βουδα, ανανεωνοντας το "συμβολαιο" του με την ανθρωποτητα και υπενθυμιζοντας σε αυτην πως μπορει να σωθει. Για αυτο χρισμα σημερα μεταφορικα σημαινει "επισημη αναγνωριση υποψηφιου για την αναδειξη σε αξιωμα ".

    Ή ο γιος του θεου την εκανε και ενωθηκε με το θεο, και την θεση του που πρεπει να υπαρχει ως ενδιαμεσος και βοηθητικα για την ανθρωποτητα, σαν τον Ατλα ενα πραγμα, περιοδικα την αναλαμβανει καποιος μεγας διδασκαλος που θα κριθει αξιος γι αυτο και θα το επιτυχει βεβαιος. Το θεωρω ομως δυσκολο, πρεπει να εχει θεια καταγωγη, να ειναι ημιθεος. Οπως ο Ηρακλης,που τα κοινα που εχει με τους προαναφερθεντες Χριστο,Διονυσο κτλ ειναι τεραστια, οσον αφορα το δρομο που πρεπει να βαδισουμε ο καθεις απο εμας. Ή τελος, θα μπορουσε να υπαρχει χωριστα το πνευμα του χριστου, που με καταλληλες διαδικασιες και προυποθεσεις θα μπορουσε να "κατεβαινει" στο οχημα του μεγαλου διδασκαλου (ιησου μετα τα 30;). Αλλα μετα τι; Απλα για να δει τι παιζει, να κατευθυνει και να ξανα ανεβει; Δε νομιζω.
    Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Θα διαφωνησω σχεδον σε ολα για το ρολο του Χριστου (και οχι απλα του Ιησου απο τη Ναζαρετ). Δεν πιστευω πως η επικληση αρκει, θεωρω πως η διαδικασια για να βιωσει καποιος το Χριστο ειναι μαγικη, ξεκαθαρη και συγκεκριμενη. Βεβαια καποιος μπορει να την κανει, αγνοωντας την μεθοδολογια. Σαφως. Στην αναγκη και εγω μπορει να γινω πιλοτος αεροπλανου αν προκειται να στουκαρουμε χωρις να εχω διδαχτει την τεχνογνωσια. Αφορα τον δρομο της καρδιας, αλλα οχι μονο. Προκειται για τον "ιερο γαμο", κατι συγκεκριμενο. Οσον αφορα για τη διδασκαλια του, σιγουρα ειναι πολυ χρησιμη, κρυβει το σωτηριο μηνυμα μεσα της, αλλα ΔΕΝ ειναι η σωτηρια. Δεν ειχαμε αναγκη τον Ιησου απο τη Ναζαρετ για αυτη. Μας την ειχαν παραδωσει πληθος αλλων διδασκαλων. Η σωτηρια ειναι ο Χριστος, Διονυσος,Ζαγρεας ακριβως επειδη ο μυθος του αναφερει πως οταν τον εφαγαν οι τιτανες (ανθρωποι οταν τους κατακεραυνωσε ο Διας στο θυμο του),οταν τον φαγαμε εμεις, αποκτησαμε τον θεικο σπινθηρα. Αυτη ειναι η ελπιδα μας να υπερβουμε την υλικη μας φυση. Για αυτο η Ηρα διεταξε τους τιτανες να τον φανε. (Ηρα=Σοφια κατα τους χριστιανους). Ωστε να μπορεσουν οι ανθρωποι που ΕΚΕΙΝΗ δημιουργησε κατ εικονα του Θεου (Δια) να αποκτησουν εν δυναμει και το καθ ομοιωση. Ο Διας ηθελε να μας καταστρεψει ολους ως ατελη φουρνια για να μας φτιαξει καλυτερα, καθως δεν συμμετειχε αμεσα στη δημιουργια μας. Μπλεξαμε ομως τα μπουτια μας, διοτι φαγαμε τον Διονυσο και αποκτησαμε και θεικη φυση, το πυρ. Ταισια, αυτο ειναι το μπερδεμα που ψιλιαζεσαι. Το αναφερει το αποκρυφο του Ιωαννη. Διαβασε το σε 10 γραμμες εδω http://www.esoterica.gr/forumS/topic.asp?TOPIC_ID=4995&ARCHIVE=
    Η Σοφια ειναι η ζηλιαρα Ηρα.

    Το δια ταυτα; Υπαρχει way out, και υπηρχε ο τροπος απο την πρωτη μερα. Και η εκκλησια δεν προκειται να μας τον πει, ουτε την τελευταια μερα. Το καλο ειναι πως ειναι εντος καθενος μας (και στο εταιρο ημισυ)

    Σχετικα με τα κρυφα σχολεια. Πώς γινεται να μην ηλεγχαν τα σχολεια οι οθωμανοι, οταν ενοχλουνταν αν αυτα διδασκαν την ιστορια (σε πολλα μαλιστα σχολεια δεν διδασκαν καν την ιστορια); Η λογικρισια ακομα και ατυπη ή προφορικη ή για να μην υπαρχουν εχθρες, τι ειναι; Δεν ειναι ελεγχος; Τι φανταζομαστε στον ελεγχο, να μπαινει ενας δραγατης σε καθε σχολειο και να ριχνει φαπες και να κοβει κεφαλια; Εδω οι Τουρκοι ελεγχουν σημερα τα σχολεια μας (και καλα συμφωνο καλης γειτονιας, να μην διδασκονται τα παιδια οτι θα μπορουσε να τους δημιουργησει εχθρα για τους τουρκους) και δεν τα ηλεγχαν τοτε; Δεν με νοιαζει πως το βαφτιζαν τοτε, αυτο ηταν ελεγχος. Οπως και ειναι σημερα ο δακτυλος της καθε Ρεπουση.

    Νομιζω, ψιλοβρηκαμε μιαν ακρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλημέρα φίλε Στοχαστή. Αν και δεν έχω χρόνο τώρα για να απαντήσω, μένω στο ότι ουδέποτε ισχυρίστηκα ότι οι μαθητές του Χριστού ήταν μορφωμένοι. Δεν ξέρω από που ορμώμενος, αναφέρεις κάτι τέτοιο! Αν θέλεις, υπόδειξέ μου, που και πότε ανέφερα αυτό τον ισχυρισμό.
    Θα επανέλθω αργότερα.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Σχετικα με τον χωρο-χρονο. Πολυ ωραια συζητηση και θα ηταν πολυ χρησιμο να την κανουμε. Ξεκινωντας, να πω μια ανεκδοτη ιστορια. Συναντησα τον δρ Θεοδοσιου (Δανεζης και Θεοδοσιου ειναι οι Στηβεν Χωκινγκ της Ελλαδας στη φυσικη, εχουν γραψει πληθος βιβλιων, εχουν γυρισει ντοκιμαντερ) σε χαλαρο κλιμα και off the record φυσικα τον ρωτησα:

    -"Τελικα, ο κοσμος στον οποιο ζουμε, ειναι ή δεν ειναι ολογραμματικος;"
    -Για να με ρωτας, εσυ πρεπει να ξερεις καλυτερα, τι πιστευεις;
    -Προσωπικα ειμαι σχεδον πεπεισμενος. Αλλα θελω να το ακουσω απο εσας.
    -Ενταξει λοιπον. Ειναι, ειναι,ειναι.

    Επαναλαβανω off the record. Επισημα, η απαντηση του θα ειναι πιο στειρα, πιο "επιστημονικη", πιο ασαφης. Προσωπικα, δεν προκειται να περιμενω την κατεστημενη φυσικη για να βρω τις απαντησεις που αναζητω. Τις ψαχνω παντου και συνηθως χρησιμοποιω εμπειρικους ή ανορθοδοξους τροπους. Εχω βρει ετσι πολλα περισσοτερα απο οτι με την δοκιμη μεθοδολογια. Οταν και αν καταφερω αυτο που επιθυμω, σκοπευω να γυρισω και να τα δειξω και επιστημονικα. Μεχρι τοτε δεν χανω τον χρονο μου εκει, αν και παρακολουθω την επισημη επιστημη.

    Δεν περιμενα φυσικα το πειραμα της διπλης σχισμης για να πω πως η υλη ειναι ψευδαισθηση. Υπαρχει σεβαστος αριθμος πηγων, μυθολογικες αναφορες, αποκωδικοποιησεις και προσωπικη φιλοσοφηση που προηγειται. Ωστοσο, η επιστημη ειναι σαφης πλεον. "Η υλη δεν υφισταται σε αυτην την μορφη παρα μονο οταν υπαρχει συνειδητος παρατηρητης". Αποδεδειγμενο πειραματικα. Αν βγαλουμε λοιπον τον συνειδητο (εμψυχο) παρατηρητη λοιπον, τι μενει; Σιγουρα οχι υλη. Αρα μιλαμε για ψευδαισθηση πιθανοτατα ολογραμματικης φυσεως οπου στη θεση του laser βρισκεται η Ακτινα που εκπορευεται απο το Απολυτο, aka Πηγη. Μαγια (ψευδαισθηση) κατα τα ινδικα κειμενα ειναι ολος ο κοσμος στον οποιο ζουμε. Το οτι εμεις αντιλαμβανομαστε αντικειμενα, μορφες κτλ αυτο εχει να κανει με την πληροφορια που αλλοιωμενη εκλαμβανεται απο τις αισθησεις και αλλοιωμενα την ερμηνευει ο νους. Σαφεστατα την ερμηνευει. Ο νους επειδη σιχαινεται το κενο, γεμιζει με πληροφορια που υποθετει πως υπαρχει στο ενδιαμεσο (ψευδη πληροφορια φυσικα), ετσι ωστε να γεμισει η εικονα που εμεις αντιλαμβανομαστε. Κατα τον ιδιον τροπο που ο επεξεργαστης μια τηλεορασης 600hz βαζει προσθετα 576 καρε το δευτερολεπτο σε ενα σημα βιντεο μολις 24 καρε. Τα υποθετει βασει του πριν και του μετα. Ψευδη πληροφορια.

    Νομιζω συμφωνουμε απλα κολλαμε στις λεξεις, πραγμα πολυ λογικο αφου οι εννοιες που περιγραφουμε ειναι τοσο δυσπεριγραπτες που δεν εχουμε ακομα συμφωνησει σε συμβατικες ορολογιες. Οταν λες πχ πως ο η υλη ειναι συνεπεια του νου, εμμεσα λες πως η υλη δεν υπαρχει αν αφαιρεσουμε τον νου. Επομενως, οπως απεδειξε η κβαντικη φυσικη το συμπαν δεν μπορει να υπαρχει χωρις συνειδητο παρατηρητη! Εαν εκλειψουν για καποιο λογο ολα τα εμψυχα οντα, ολο το συμπαν θα καταρρευσει!
    Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Τι μας λεει αυτο; Πως αφου δεν μπορει να υπαρχει κατι απο μονο του, τοτε δεν υπαρχει πραγματικα. Υπαρχει μονο οσο υπαρχει κατι αλλο.

    Χωρις ψυχες, τα σωματα θα χαθουν, γιατι δεν θα μπορουν να συντηρηθουν ενεργειακα. Βεβαια, ο βαμπιρισμος ειναι μια επιλογη, αλλα ποσο να διαρκεσει και αυτος. Αντιστοιχα ο χρονος ειναι συνυφασμενος με τον χωρο. Αρα μοιραζονται την ιδιοτητα της ανυπαρξιας. Η αλλιως, η υφη του χρονου θα πρεπει να εξαρταται απο αυτο που υπαρχει. Και ειπαμε πως αυτο που υπαρχει ειναι αυτο που καθιστα ενα παρατηρητη συνειδητο. Και αυτο ειναι η ψυχη, το πνευμα.

    Εκτος λοιπον της υποκειμενιμοτητας του ο χρονος, νεοτερες θεωριες δειχνουν πως οχι μονο δεν ειναι γραμμικος, αλλα και πως οι γραμμες του δεν ειναι καν συνεχεις αλλα διακεκομμενες. Πρακτικα αυτο σημαινει πως μεσω της συνειδησης μου στο αιθερικο επιπεδο, οταν δεν εχω το περιορισμο της υλης, μπορω να ταξιδευω και σε αλλες καταστασεις χρονου και οχι μονο λιγο πιο πριν ή λιγο πιο μετα που θα τα βλεπω συγκεχυμενα. Στο υλικο επιπεδο βεβαια, αυτα τα παιχνιδια ειναι δυσκολα, ακριβως επειδη εξαρτιομαστε απο το συνολο των ανθρωπινων αντιληψεων, το συνολο των αλλων συνειδητων παρατηρητων, κοινως εξαρτιομαστε απο τι πιστευουν οι πολλοι. Ειναι ηδη αρκετα δυσκολο και ενεργοβορο να αλλαξει ενας ανθρωπος την προσωπικη του αντιληψη, για να ασχοληθει και με τις στρεβλες αντιληψεις του πληθους.

    Πιθανον να εκανα λαθος, ειχα την εντυπωση πως ανεφερες πως οι μαθητες του χριστου ηταν μορφωμενοι. Δεν το βρισκω στο κειμενο σου ομως, οποτε ειναι πιθανον να το διαβασα αλλου και να το συγκρατησα λαθος. Για αλλη μια φορα ζητω συγνωμη και την κατανοηση σου, καθως το κινητο στο οποιο γραφω δεν προσφερεται για μεγαλα κειμενα, αλλα επιμενω σε αυτο για να εξασκω τη μνημη. Παρεπιπτοντως, μια που το αναφεραμε, θυμηθηκα πως ηθελα να σε ρωτησω γι αυτο " Ο Τζόσουα, μαθήτευσε και μυήθηκε μέσα σε φιλοσοφικές σχολές και δίπλα σε πολύ σημαντικούς διδασκάλους της εποχής του. ". Δεν εχω μελετησει τη ζωη του Χριστου βεβαια, αλλα πανω σε αυτο δεν θυμαμαι να εχω ακουσει κατι. Ποσα δεν μας εχουν πει βεβαια.. Ισως γι αυτο να νομισα πως απο εσενα ακουσα αυτο για τους μαθητες. Σε καθε περιπτωση συγνωμη, λαθος. Βεβαια αυτο ειναι καλο για το σκεπτικο πως μαλλον οι μαθητες το δεχτηκαν πολυ πιο ευκολα την αγαμια που τους ζητησε ο χριστος
    Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μας έκανες μια μεγάλη βουτιά στα βαθειά νερά. Μας πήγες και μας έφερες πάλι απαλά στον αισθητό κόσμο. Και γυρίσαμε τόσο χορτασμένοι απ' αυτό το μακρινό ταξίδι ώστε και ο πιό λαίμαργος να μείνει ήσυχος για λίγες ώρες.

      Διαγραφή
  25. Ας ξεκινήσουμε ανάποδα, πάνω στις αιτιάσεις σου:
    Ο Τζόσουα μαθήτευσε δίπλα σε Εσσαίους, Αιγυπτίους και Άραβες φιλοσόφους, μυήθηκε σε μυστήρια και σχολές, πλην όμως ήταν εγγενώς πολύ προχωρημένος, ώστε πολύ γρήγορα από μαθητής, έγινε διδάσκαλος. Δίδασκε από 2 ετών! Στα 12 χρόνια του, δίδασκε στην Ναό του Σολομώντα, τους ραβίνους. Υπάρχουν ελάχιστες σχετικές αναφορές στην Καινή Διαθήκη, αλλά οι περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν σωσμένες μέσα σε εσωτερικές παραδόσεις και διδασκαλίες. Λεπτομέρειες αναφέρονται στο βιβλίο του Στ. Αττεσλή (Ο Χριστός. Η ζωή Του επί της Γης και η Διδασκαλία Του). Οι μαθητές του όμως, ήταν πράγματι αμόρφωτοι και αγράμματοι, κατ’ επιλογήν του Τζόσουα-Χριστού. Μετά την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος, φωτίστηκαν πνευματικά, κατά την παράδοση.
    Σε ότι αφορά τον χρόνο, λέμε τα ίδια πράγματα με άλλα λόγια Στοχαστή! Δεν θεωρώ ότι κάποιος σημερινός φυσικός, έχει την δυνατότητα να ερμηνεύσει με φιλοσοφικό τρόπο τέτοιες έννοιες. Και αυτό διότι οι σύγχρονοι επιστήμονες, δεν είναι τίποτε περισσότερο από καλά εξειδικευμένοι μονοθεματικοί ερευνητές. Ουδείς εξ αυτών έχει συνολική σοφία και επίστεψη της Γνώσης, ολιστική επίγνωση της επιστήμης! Δύνανται μόνο να ερμηνεύουν στενά, έννοιες υπό μία και μόνη οπτική. Αντίθετα οι περισσότεροι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι, ήταν ταυτόχρονα και επιστήμονες, με επίγνωση ΟΛΩΝ των επιστημών που ήταν τότε γνωστές (παν-επιστήμονες).
    Το σημαντικότερο πράγμα στην φιλοσόφηση των εννοιών, είναι ο ορισμός των λέξεων. Αν σταθούμε σε αυτόν, τότε έχουμε ήδη φιλοσοφήσει κατά το ήμισυ! Τα παραδείγματα που έφερες, δείχνουν χρήση λέξεων που χρησιμοποιούνται αυθαίρετα και πέραν της πραγματικής τους έννοιας. Συνεπώς τα συμπεράσματα, αλλοιώνουν την αλήθεια. Αν φιλοσοφούμε χωρίς να ακριβολογούμε, τότε αυτό που κάνουμε είναι να φλυαρούμε άσκοπα. Η λέξεις «ψευδαίσθηση», «πνεύμα», «ύλη», «έμψυχος», «ύπαρξη» και «μη ύπαρξη», πρέπει να ορίζονται με σαφήνεια και με την πραγματική τους έννοια, προκειμένου να μπορούμε να συνεννοούμαστε.
    Πέραν όμως αυτού και επειδή κατανοώ το σκεπτικό σου, επαναλαμβάνω ότι λέμε λίγο πολύ το ίδιο πράγμα. Ας μην επεκταθούμε άλλο λοιπόν.
    Τώρα, ναι ο Ιησούς, ο Βάκχος, ο Πυθαγόρας και όλοι οι υπόλοιποι, έρχονται ως απ’ ευθείας ακτίνες του Συμπαντικού Λόγου και ενσαρκώνονται για να διδάξουν την ανθρωπότητα. Οι διδαχές τους ήταν προσαρμοσμένες στην εποχή και το εκάστοτε επίπεδο της ανθρωπότητας ή τουλάχιστον της κοινωνίας στην οποία απευθύνοντο. Ο Διόνυσος απευθυνόταν σε μια εξελιγμένη πνευματικά κοινωνία, συνεπώς χρησιμοποιούσε πιο υψηλή ηθική και αξιακή διδασκαλία. Μιλούσε καλύτερα την γλώσσα της αλήθειας, αν και απευθυνόταν αποκλειστικά στους μυημένους, αφού οι μη μυημένοι αντιλαμβάνοντο άλλα πράγματα. Ο Ιησούς απευθυνόταν σε ευρύτερες μάζες. Σε άλλη εποχή και άλλο πολιτισμό. Στους φανατικούς Ιουδαίους και τους αγράμματους Παλαιστίνιους της εποχής της ρωμαϊκής περιόδου. Ο λόγος του ήταν πολύ πιο απλός και δεν χρειαζόταν να είναι κανείς μυημένος για να τον κατανοήσει. Μίλησε μόνο για την Αγάπη. Η Αγάπη είναι ένα μέσον. Αυτός την ανέδειξε ως υπέρτατη ηθική αξία για την πνευματική εξέλιξη.
    Μικρή σημασία έχει αν πίσω από όλα αυτά τα ονόματα των Χριστών, Μεσσιών και Σωτήρων, είναι η ίδια ή πολλές οντότητες. Αυτό αφορά την «μηχανική του Θείου Σχεδίου». Πάντα υπήρχε λοιπόν η μέριμνα και πάντα θα υπάρχει. Εκτός από αυτούς τους «μεγάλους», υπάρχουν ολόκληρες «στρατιές» οντοτήτων που μεριμνούν για την ανθρωπότητα. Πρόκειται για οντότητες πνευματικές και άυλες. Μέριμνά τους η εφαρμογή του Θείου Σχεδίου. Φροντίζουν για τα ζώα, τα φυτά και τις πέτρες (παρεμπιπτόντως γνωρίζετε ότι και οι πέτρες έχουν αιθερικό σώμα;)! Άλλες φροντίζουν για τους ανθρώπους. Βλέπε τις παραδόσεις για νεράιδες, ξωτικά και τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. αγγέλους. Αντίστοιχα υπάρχουν και οντότητες με αντίθετη αποστολή. Υπάρχουν επίσης ανθρώπινες οντότητες που έχουν τελειωθεί και δίδουν ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ μάχες στο αστρικό πεδίο υπέρ της ανθρωπότητας, όπως και αντίστοιχα υπάρχουν «μαύροι» διδάσκαλοι που πολεμούν μαζί τους. Οι δυνάμεις τους, θα σε άφηναν άφωνο φίλε Στοχαστή. Μπορούν να υλοποιούνται να και αφυλοποιούνται όποτε θέλουν και σε όποια μορφή θέλουν. Αλλά ας μην επεκταθούμε περισσότερο, γιατί μπαίνουμε σε άλλο θέμα.
    Αν ο Χριστός είχε σύζυγο; Μα, είπαμε ότι ο κλήρος αφαίρεσε από τα ευαγγέλια, όλα όσα δεν εξυπηρετούσαν τους σκοπούς τους. Εξαφανίστηκαν για παράδειγμα, οι αναφορές του Ιησού στην μετενσάρκωση. Αν τις διατηρούσαν, πως θα φόβιζαν τον λαό για «αιώνιο πυρ στην κόλαση»; Αντιληπτόν;
    Η πραγματική ιστορία του Ιησού, αποκρύφτηκε σκόπιμα και απομονώθηκαν δύο ουσιαστικά περίοδοι. Η γέννηση και η διδασκαλία του, τα τρία τελευταία χρόνια της ζωής του. Ισχυρίζονται ότι δεν μας αφορούν οι υπόλοιπες λεπτομέρειες της ζωής του, παρά μόνον η θεϊκή του φύση και οι διδασκαλίες του. Λογικό, αφού η εκκλησία αδιαφορεί για το ιστορικό μέρος και ενδιαφέρεται μόνο για το θεολογικό.
    Δεν ξέρω αν είχε σύζυγο κάποια Μαρία ή την Μαγδαληνή ή όποια άλλη! Αν συμφωνούμε ότι ο Τζόσουα-Χριστός ήταν ένας απεσταλμένος, άρα όχι απλός άνθρωπος, τότε δεν είχε καμία ανάγκη να περάσει τις διαδικασίες που αναφέρεις. Μιλάμε για έναν ήδη Τέλειο και ενθεωμένο Άνθρωπο. Ήταν έτοιμος και δεν χρειαζόταν να περάσει από κανένα στάδιο. Συνεπώς, πράγματι δεν είχε ανάγκη σεξουαλικής συνεύρεσης. Να μου επιτρέψεις λοιπόν, να μην συμμετάσχω στις εικασίες και τα σενάρια για την σεξουαλικότητά του.
    Το γενικό σου σκεπτικό όμως, μπορεί να οδηγήσει και σε ένα λάθος συμπέρασμα:
    Αν θεωρήσουμε ότι ένας άνδρας, περνά στην φάση της αποχής μετά από πλήρη και πολυετή εμπειρία στο σεξ με μια γυναίκα, τότε όλοι οι υπερήλικες που σταμάτησαν να πηδάνε τις συζύγους τους λόγω γήρατος (αναγκαστική αποχή), θα έχουν φτάσει στη φώτιση!
    Επειδή οι παραπομπές σου, είναι πολύ ενδιαφέρουσες απλές και καλογραμμένες, θα τις δημοσιεύσω άμεσα, για να τις επισκεφτούν όλοι!
    Σε ευχαριστώ για τις σκέψεις που μοιράζεσαι μαζί μας. Η αλήθεια είναι ότι κάθε φορά, βάζεις τόσα πολλά θέματα, που αδυνατώ ανταποκριθώ σε όλα, ένα προς ένα, όσο θα ήθελα. Ο λόγος είναι κυρίως η έλλειψη χρόνου και ηρεμίας για να γράψω. Ελπίζω λοιπόν, να μην παρεξηγήσεις το λακωνικότερο ύφος των σχολίων μου, σε σχέση με τα δικά σου.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Βρε παιδια γραφετε τοσο πολυ που ειναι κριμα να χανονται ετσι οι διαλογοι σας. Γιατι δεν γραφετε κανενα βιβλιο με τους διαλογους σας να το πουλησετε , να τα 'κονομησετε και να μαθει ο κοσμος ενα σωρο πραγματα; Εισικα εσυ Στοχαστη πρεπει να χανεις ολοκληρα βραδυα γραφοντας στο Λυκιο!!!!! Για ξανασκεφτειτε το. Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Την καλημέρα μου σε όλους....Λύκιε συγνώμη αν άργησα να απαντήσω απλά ο χρόνος μου είναι πολύ λίγος λόγω υποχρεώσεων ..λοιπόν σε αυτό που με ρώτησες ναι πιστεύω στην ιστορική ύπαρξη του Ιησού Χριστού ..πιστεύω ότι υπήρξε σαν ιστορικό και υπαρκτό πρόσωπο αλλιώς αν δεν υπήρχε δεν θα γινόταν τόσες χιλιάδες χρόνια όλη αυτή η φασαρία και ο θόρυβος για ένα ανύπαρκτο πρόσωπο....βέβαια έχουν διαστρεβλώσει πολλά..αλλά πιστεύω ότι κάποια στιγμή στο μέλλον θα μάθουμε περισσότερα.

    Διαβάζοντας τα σχόλια τα δικά σου και του Στοχαστή μπορώ να ομολογήσω ότι νοιώθω σαν παιδί που του χαρίζουν ένα μεγάλο βάζο με καραμέλες...νοιώθω απόλυτα χαρούμενη και ικανοποιημένη....λοιπόν το μόνο ίσως που έχω να προσθέσω σε αυτά που έχετε γράψει είναι μια προσπάθεια για το πως βγαίνει το όνομα Ιησούς.....Είμαι υπέρ της άποψης ότι το όνομα "Ιησούς" προέρχεται από δύο τρείς διαφορετικές πηγές.

    Απ' το αρχαίο Αιγυπτιακό "Ιeh" δηλαδή ΙΕΥ και το "Ίσσα" δηλαδή "Υιός"......και δεύτερον απο το .......Ία, επίσης σημαίνει "Μία και μόνη", και δεν είναι άλλη παρά η "Μεγάλη Μητέρα" της Αιγύπτου η ΙΣΙΣ. Το περίεργο είναι ότι τον "Υιό" της Ίσιδος οι αρχαιολόγοι αναγνώρισαν στο όνομα "Σους".... Ια+σούς, μας δίνουν το "Ιασούς" των πρωτοχριστιανών. Τον Ιασούα των Κοπτών.

    Απ' το Ιeh + Shehoua, έχουμε το Iehoshehoua και τελικά το Joshoua......Το Shehoua σημαίνει Ιερεύς, οπότε καταλήγουμε στον "Ιερέα του ΙΕΥ" δηλαδή του Ηλίου.Δηλαδή ο Ιησούς δεν ήταν παρά ένας Ηλιακός Ιερέας και μυημένος στα λατρευτικά μυστήρια του Ήλιου και λειτουργούσε στην Γαλιλαία δηλαδή στην Γή του Ήλιου.

    Γλαύκη.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ξέχασα να αναφέρω ότι για τους ΕΛ-ΛΗΝ ο Ήλιος είναι ΠΑΤΕΡΑΣ...αφού και σαν έννοια και κυριολεκτικά το όνομα ΕΛΛΗΝ σημαίνει θεός του φωτός..και ως εκ τούτου ο Έλλην είναι ο του "Διός-Ιεύ ομογνίου και πατρός ομοούσιος και ονόνοος". Για αυτό και η φύση του και η αποστολή του πάνω στον πλανήτη μας είναι ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ.....δηλαδή κάτι σαν Ιερέας.

    Γλαύκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Πολλοί αναρωτιούνται τι εννοούσε ο Ιησούς με την φράση του "Ηλι- Ηλί λα, μα, Σαββά ή Ζευά ή Ιευά Ακτάνει." Δηλαδή «Μα τον θεό θα σα ξαναδώ μόλις ανατείλει ο Ζευς» μέσα από ένα δείγμα Γαλιλαϊκής γλώσσας που ήταν κατά 90% Ελληνική....ίσως θα έπρεπε να αναρωτηθούμε τι εθνικότητος ήταν ο Ιωάννης και ο Ιησούς .Ο Ιωάννης πριν φθάσει στην πνευματική έκσταση που είχε βρεθεί γράφοντας το Αποκαλυπτικό μέρος της Αποκάλυψης, είχε δεχθεί τρομακτικές επιδράσεις απ’ τον δάσκαλό του, ο οποίος ήταν «ΗΛΙΟΣ», ή "ΤΑΛΥ" στα Συριακά, δηλαδή αρχιερέας σε Ηλιακό ναό .Το όνομα «Ιωάννης», προέρχεται από το Συριακό όνομα «Iaouhanna», επίθετο που έδιναν οι Σύριοι και πολλοί άλλοι λαοί της Ανατολής στους Έλληνες της Ιωνίας, δηλαδή τους Ίωνες, τα παιδιά του Ηλίου, για να προσδιορίσουν την καταγωγή τους.Η ονομασία αυτή είναι πολύ παλιά και αναφέρεται ακόμη και στην Παλαιά Διαθήκη. Το αρχικό «Ιαουχάννα» με τον καιρό εξελίχθηκε στο πιο γνωστό μας «Ιουνάννη».

    Σε παλαιότερες όμως εποχές, οι αρχαίοι Αιγύπτιοι ονόμαζαν τους Έλληνες της Ιωνίας, δηλαδή τα παιδιά του Ήλιου, “Luca”, έτυμο που μας χάρισε το όνομα Λουκάς. Όπως όμως γνωρίζουμε οι Αιγύπτιοι μέχρι και σήμερα το προφέρουν Λούκα και όχι Λουκά. Οι «Λούκα» λοιπόν είναι γλωσσολογικά οι αρχαίοι Ίωνες, υιοί του Λύκιου Απόλλωνος οι υιοί του φωτός και τίποτα περισσότερο.

    Ο «Ιωάννης» λοιπόν στην πραγματικότητα ήταν ένας κλασικός Γαλ(ε)ιλαίος Ιωνικής καταγωγής, δηλαδή ένας «Ιαουχάννα», άνθρωπος δίγλωσσος, με βαθιές γνώσεις της αρχαίας Ελληνικής Κοσμογονίας, Θεογονίας, ιστορίας και προ πάντων Αστρονομίας.

    Γλαύκη.

    Γλαύκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Παρατηρω οτι το επιπεδο εχει ανεβει πολυ ψηλα σε δυσθεωρητα πνευματικα υψη , και ολοι οι φιλοι της παρεας εχουν τρομρρες γνωσεις και λογο!!!! Νοιθω υπερηφανος που ανηκω σε τετοια ομαδα/παρεα και νομιζω οτι λειπουν δυο σκομα καλοι συνομηλιτες, ο Αρμαγεδων και η Aya!! Γαυκη σε συγχαιρω για τις γνωσεις σου και συμφωνω με οσα λες. Εχω διαβασει κι εγω αυτες τις αποψεις και τις πιστευω πολυ. Τα αραμαικα ερχονται απο τα αιγυπτιακα οποτε τα ονοματα που λες τους δινεις τη σωστη ερμηνεια. Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ολοι μας εχουμε πιεστικες υποχρεωσεις, αυτο ειναι σαφες. Γι αυτο και ολοι εχουμε την κατανοηση να μην περιμενουμε αμεσες απαντησεις. Αυτο ομως δεν σημαινει πως ο διαλογος μας δεν μπορει να συνεχιστει σε μεγαλυτερο βαθος χρονου, το ιντερνετ μας δινει αυτην την πολυτελεια, ας την εκμεταλλευτουμε. Η ωριμανση σκεψεων ειναι απαραιτητη για να υπαρχει γονιμος διαλογος, ειδικα σε κλειδωμενα ζητηματα. Αλιμονο αλλωστε αν βρισκαμε απαντηση σε ερωτηματα χιλιαδων ετων μεσα σε μια δυο μερες. Καλυτερα λοιπον να απαντουμε εν καιρω

    Ο Ιησους λοιπον μαθητευσε αλλα συντομα διδασκε τους καθηγητες του πληροφοριες που δεν γνωριζαν. Το ιδιο ομως διαβασα στην βιογραφια του πως εκανε και ο Αττεσλης. Δεν βλεπω καποια διαφορα. Ο Αττεσλης λοιπον μας ειπε ειλικρινα πως οι γνωσεις που ειχε ενω δεν θα μπορουσε να εχει, προερχονταν απο μια συνοδο οντοτητα (δαιμονιο-δαιμων) που κατεχει την γνωση. Οπως συνεβαινε και με τον Σωκρατη. Ειναι λογικο λοιπον να υποθεσουμε πως κατι αντιστοιχο συνεβαινε με τον Ιησου. Εχουμε λοιπον καποιους που απεκτησαν πολυ νωρις ενα "χαρισμα", μια ικανοτητα που η πλειονοτητα απο εμας δεν θα αποκτησει ποτέ. Αυτη της "ορασης" περα απο την ψευδαισθηση του υλικου κοσμου. Ο Αττεσλης παντως εχει τουλαχιστον μια κορη, αρα δεν υπαρχει αγαμια εδω. Το οτι μαθητευει εξαρχης παντως, δειχνει πως επιθυμει να μαθει, αρα δεν γνωριζει τα παντα απο το ξεκινημα, αρα με την ενσαρκωση του υποχρεωτικα "φορτωνεται" τις αδυναμιες της υλης, του πηλου, του κοσμου της ανυπαρξιας και της ληθης. Χρειαζεται να "θυμηθει" οπως λεει και ο Σωκρατης, αντι να "μαθει".

    Επομενως, δεν ειναι υπερανω της κορυφαιας ενεργειακης ανταλλαγης, αυτης του σεξ. Πρεπει να διανυσει τον ιδιο κυκλο, την ιδια πορεια με καθε ανθρωπο, απλα την κανει πολυ συντομοτερα. Δεν εχει shortcut ακομα και αν ειναι ο γιος του θεου. Ισα ισα, που αν ειναι, θα πρεπει να τα κανει κοντρα σε καθε πιθανη αναποδια και δυσκολια, για να δωσει θαρρος και δυναμη σε καθε ανθρωπο για να τα καταφερει. Απλα η εκκλησια με το ραβδακι της αφαιρεσε ολες τις σχετικες αναφορες. Η αποκαλυψη θαμμενων εγγραφων που γλυτωσαν την λογοκρισια επειδη δεν υπηρχαν διαθεσιμα (αφου ηταν θαμμενα) αποδεικνυει αυτο το σεναριο. Της υπαρξης συζυγου του Χριστου. Αυτο μπορει να μην βολευει την εκκλησια και γι αυτο να κανει πως το αγνοει, αλλα εμεις δεν εχουμε καποιο λογο να το αγνοουμε.

    Αφου ειχε γυναικα, εκανε και σεξ, αφου εκανε και σεξ κατα 99,9% ειχαν και παιδακια (εκτος αν ηταν στειρα). Ο καλυτερος τροπος να προστατευσει τους απογονους του απο ηλιθιους βασιλεις που θα τους θεωρουσαν απειλη για τον θρονο τους (οπως συνεβαινε παντοτε) θα ηταν να μην μαθευτει ποτέ η υπαρξη τους. Αρα και πως ο Ιησους ειχε γυναικα. Αρα η εκκλησια στην αρχη μπορει να ειχε και μερικα ευγενη κινητρα, περα απο την παρτη της, που εχτισε τον εαυτο της γυρω απο μια εικονα του Ιησου που μπορει να μην ηταν αληθεια. Εδω βγαζουμε σχεδον θεικους με αλαθητο σημερα κατι Καραμανληδες ή Σαμαραδες. Φαντασου. Γιατι εχει συμφερον ολη η πολιτικη ταξη να υπαρχει ο σπαουδαιος ηγετης. Η εκκλησια λοιπον δεν εκανε τιποτα διαφορετικο απο το επιτελειο δημοσιας εικονας του καθε πρωθυπουργου, γυρω απο τον οποιο χτιζεται ενα οικοδομημα. Να φροντισει η εικονα του να συμβαδιζει με αυτα που ειναι χρησιμα για αυτο το οικοδομημα και ταυτοχρονα να τον κανουν δημοφιλη ωστε να τον προτιμαει ο λαος. Αυτο εκανε και η εκκλησια με τον Ιησου. Image making.
    Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Στο πλαισιο αυτο μια κοινωνιας που υποβαθμιζε και κακομεταχειριζοταν τη γυναικα, θα ηταν αδιανοητο να ελεγαν αυτο θα πρεπει ως αυτονοητο να συνεβη. Πως ο Ιησους ειχε και αντιμετωπιζε ισοτιμα, ως ανδρογυνο, την γυναικα του. Και ως συνεπεια οι μαθητες του (με ελλιπη μορφωση) θα ζηλευαν και θα γκρινιαζαν. Πρεπει να τα διαβασουμε αυτα; Θαπρεπε να ειναι αυτονοητα, γραφηκαν δεν γραφηκαν.

    Η ουσια λοιπον ειναι: Ενσαρκωθηκες κυριε; Ημιθεος-ξεΗμιθεος, θα περασεις ολο το λουκι οπως και καθε θνητος. Αν εισαι μαγκας και εισαι και ημιθεος, θα ειναι ευκολακι. Αν αποτυχεις εσυ, τι τυχη θα περιμενει τους απλους θνητους; Ξερουμε ομως πως η υλη ειναι ατιμη σειρηνα, και οι ελξεις της μεγαλες. Γι αυτο ο Ηρακλης στην εφηβεια επρεπε να διαλεξει: δρομο Αρετης ή Κακιας; Για τους ελληνες η υλη ειχε κακη χροια, αφουντο σωμα θεωρουταν σημα-ταφος της ψυχης, αρα ο δρομος της κακιας ηταν ο δρομος της υλης και αντιστοιχα ο δρομος της αρετης ηταν ο δρομος που οδηγουσε στην υπερβαση της υλης, το πνευμα, το Θεο.

    Η υπαρξη επιλογης δειχνει ομως πως ακομα και ενας ημιθεος μπορει να αποτυχει. Και οι φωτεινοτερες ακτινες της Πηγης μπορει να ξεχασουν τον εαυτο τους και να βυθιστουν στην υλη μακρια απο το σκοπο τους. Αρα ακομα και ενας ημιθεος θα περασει την πορεια που πρεπει να περασουμε και εμεις, ο καθενας εξ ημων. Οταν λοιπον η καθε εκκλησια αποκρυβει γεγονοτα της ζωης του καθε μεγαλου διδασκαλου εγκληματει γιατι μας αποκρυβει τον δρομο μας. Αν το κανει συνειδητα ή οχι δεν με απασχολει ιδιαιτερα, το κανει, οποτε να παψει να το κανει τωρα και να σταματησει να γινεται εμποδιο στην εξελιξη του Θειου Σχεδιου.

    Χαχα, αυτο το επιχειρημα με τις γυναικες δεν ηταν politically correct! Μ αρεσε! Ωστοσο δεν ισχυει για διαφορους λογους. Ενας ειναι πως δεν εχει σημασια η ποσοτητα αλλα η ποιοτητα. Εαν δεν γινεται συνειδητα και σωστα, ειναι σαν να μην γινεται καθολου. Εαν δεν ξερουμε τι κανουμε και πως το κανουμε, δεν υπαρχει ιδιαιτερο οφελος. Και ενας βαρβαρος ουγκα-μπουγκα στη ζουγκλα, αν δει μια γυναικα της δυτικης κοινωνιας περιποιημενη και στολισμενη, θα του βγουν τα ματια εξω και θα αρχισει να δινει πονο. Ακομα και αν η γυναικα προσφερει τον εαυτο της συνειδητα (που δεν το νομιζω καθολου), δεν νομιζω να καταφερει τιποτα ο φιλος μας, απλουστατα γιατι αφηνεται ερμαιο της ζωικης του φυσης. Θα πρεπει τουλαχιστον αν οχι να ελεγξει, να μπορει να κατευθυνει συνειδητα την ζωικη του ορμη καταλληλα. Να την καλλιεργησει. Ε δεν μπορει να κανει κατι αντιστοιχο, γιατι αγνοει τα θεμελιωδη. Στην τυχη αυτα δεν γινονται. Να πει δηλαδη "αυτο το μηνα θα το παιξω εγκρατεια ή αποχη, για τη φαση, παρατηρωντας τον εαυτο μου". Nope.

    Με το ακραιο παραδειγμα αυτο θελω να δειξω τι συμβαινει σε εμας. Η σχεση ανδρα-γυναικας ειναι το απολυτο σημειο εφαρμογης ολης της συνειδητης γνωσης και προσπαθειας, της τριβης μεταξυ του ναι και οχι, του θελω αλλα δεν θα το κανω, δεν θελω αλλα το κανω, και συμβολιζεται με τον σταυρο (γυναικα,νερο, οριζοντια γραμμη, ανδρας,φωτια, καθετη,εν δυναμει ανυψωτικη). Οταν σημερα ο ενας ντρεπεται τον αλλο, δεν παμε πουθενα. Δεν εχουμε ξεκινησει καν. Το σεξ δεν εχει να λεει. Το μη συνειδητο σεξ δεν λεει τιποτα απολυτως, ειναι εκτονωση και μονο. Το μονο που επιτυγχανει ειναι να αδειαζει ενεργειακα τον ανδρα (εκλαμβανεται ως εκτονωση καθε φορα, αλλα εκτονωση απο τι;) και να προσφερει στη γυναικα ενα ελαχιστο δειγμα αυτου που επιθυμει και επιζητα (και που δεν ξερει τι ειναι αυτο) κατα συνεπεια κανοντας την να γκρινιαζει για το καθε τι και κατα συνεπεια τον ανδρα να εκνευριζεται και ...game over.
    Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Εαν γινει σωστα λεγεται πως αρκει και μια φορα το χρονο, θελοντας να δειξουν την ισχυ και το αποτελεσμα της πραξης. Για να εχει νοημα αυτη η εκφραση θεωρω απαραιτητο να εχει βιωθει η ευφορια της ενωσης με τη πηγη σε καποιο βαθμο. Εαν δεν εχει συμβει αυτο (σε μενα δεν εχει αλλα δεν το εχω κανει σωστα ομως ακομα και το ξερω) τοτε δεν εχει γινει σωστα. Αλλωστε το χαμενο δισκοποτηρο με τη μυθικη του δυναμη που κρυβει το Θεο κτλ τι ηταν; Το V συμβολιζε το αιδιο της γυναικας, την μητρα που θα εκκολαψει και θα αναδειξει την απολυτη και κορυφαια ενεργεια που υπαρχει στο πλανητη, την μονη που μπορει να δημιουργησει ζωη, την εκδηλωση της αρσενικης αρχης που οταν υλοποιειται συμπυκνωνεται στο σπερμα.

    Μπορει να υπαρξει γεννηση παιδιου αν δεν το κυοφορησει η γυναικα; Αρα πως περιμενουμε να βρουμε την πυλη για τα ανωτερα βασιλεια χωρις αυτην; Πρωτα θα περασουμε απο την πυλη μαζι με τη γυναικα και μετα θα κοιταξουμε να δουμε αν μπορουμε να το κανουμε μονοι μας. Εκτος απο ανοησια αυτο ειναι και παρτακισμος του κερατα. Πού βρισκεται λοιπον το προβλημα;

    Το προβλημα βρισκεται στο οτι η αρσενικη και θηλυκη ενεργεια ως αντιρροπες εχουν την ταση να αλληλοεξουδετερωνονται. Συμβολιζονται με το νερο και τη φωτια. Αν τα πεταξουμε χυμα το ενα απο το αλλο, ή η φωτια θα σβησει ή το νερο θα εξατμιστει. Εμεις τι θελουμε; Η φωτια να καιει διαρκως αρα το νερο να μην την σβηνει, ισα ισα να φουντωνει, ωστε το νερο να θερμανθει. Ο Αιβανοφ προτεινει να βαλουμε.το νερο σε σκευος. Δεν εχω τη λυση ακομα, αλλα εχω αρχισει να το δουλευω. Το πως θα υπαρξει καταλληλα η ενωση αρσενικης και θηλυκης αρχης, ποιος ειναι ο καταλυτης (η παντα υπαρχουσα απαραιτητη αορατη τριτη δυναμη και πως δουλευει αυτη -αγαπη;) Τωρα που φιλοσοφικα καταληγουμε στο συμπερασμα πως αυτο πρεπει να ειναι το κρυφο μηνυμα της χριστιανικης διδασκαλιας, αυτο θα πρεπει να συγκεντρωσει το ενδιαφερον και οχι πότε και πως εκανε την .. περιτομη ο Ιησους.

    Τελος, θα ηθελα να θυμισω κατι για το Θεο. Απο το βουδα που βρηκε την φωτιση κατω απο ενα δεντρο, μαθαινουμε την ιστορια πως ο σωστος και καλυτερος τροπος για να καταφερει καποιος κατι αντιστοιχο με αυτον, ειναι να πιστευει μετρια στον Θεο. Να μην ειναι εντελως αθεος αλλα οχι και πολυ θρησκος. Αυτο το λεει καποιος που καταφερε να φτασει εκει που δεν καταφερε κανεις απο εμας. Οποτε πριν βιαστουμε να τον απορριψουμε ως ασχετο, ας συλλογιστουμε πανω σε αυτο. Μας λεει "Μαγκες οσοι ειναι μηδενιστες δεν πανε πουθενα. Αντιστοιχα, οσοι εχουν υπερβολικη και τυφλη πιστη στο Θεο τοχουν χασει το παιχνιδι επισης." Αυτο δεν σηναινει πως δεν υοαρχει Θεος. Αυτο σημαινει πως δεν πρεπει να βασιζομαστε στην βοηθεια του για να προχωρησουμε. Οπως και ο γονιος, θα βοηθησει μονος του το παιδι του, εαν το παιδι του βασιζεται στον πατερα του πως θα ζει αεναως, ε δεν θα παει μακρια στη ζωη του.

    Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Εαν το παιδι βασιζεται στον πατερα του πως θα ΤΟΝ ζει αεναως"

      Διαγραφή
    2. Μόνο θεωρητικά μπορούμε να ψάχνουμε στην κατεύθυνση της θείας ένωσης. Ο πνευματικός έρωτας, όταν ενδύεται την ατελή ύλη, εξατμίζεται. "Ένα χρόνο το περισσότερο", όπως έλεγε ένα παλιότερο τραγουδάκι.Η ερωτική έλξη του άνδρα για την ίδια γυναίκα εξανεμίζεται γρήγορα, χωρίς ο ίδιος να έχει καμμία ευθύνη γι' αυτό. Δεν ξέρω τί κατηγορίας νόμος είναι αυτός αλλά είναι. Κι αφού είναι, το ποθητό οικοδόμημα καταρρέει.Οι δύο που βρίσκονταν στα πρόθυρα της θέωσης, μεταβάλλονται σε "αδελφάκια" και το παιχνίδι έχει χαθεί. Θα έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα, όσες φορές κι αν το ξεκινήσουμε από την αρχή. Δεν σώζεται. Τίποτε δεν μπορεί να το αναζωοπυρώσει. Ούτε η σέξυ εμφάνιση, ούτε η πιο θελκτική γυναίκα. Θα είναι θελκτική για όλους τους άλλους εκτός από τον επιθυμητό.Στην Γαλλία, στο Παρίσι τουλάχιστον, τα κοριτσάκια μεγαλώνουν χωρίς να τους έχει αποκρυβεί αυτή η γνώση. Δεν ξέρω όμως πόσο τα βοηθάει στον σχεδιασμό της ζωής τους. Κατά βάθος το κάθε κοριτσάκι δεν το πολυλαμβάνει υπ'όψιν του. Ελπίζει οτι σ' αυτήν δεν θα συμβεί ~επειδή είναι ξεχωριστή, μοναδική ~ μέχρι να πέσει σε τοίχο 2 - 3 φορές. Αλλά και πάλι, ελλείψει στοιχείων,δεν παίρνει χαμπάρι τί ακριβώς γίνεται. Ψάχνει αιτίες και ευθύνες στον εαυτό της και στον άλλον. Γιατί υπάρχει παντού απόκρυψη. Το θέμα είναι απαγορευμένο. Ταμπού. Αναρωτιέμαι πιό θα ήταν το όφελος αν δεν ήταν. Θα αλλάζαμε τις δομές; Αλλαγή συντρόφου κάθε 10 χρόνια; Μα αφού λέμε "ένα χρόνο το περισσότερο". Άρα; Άρα ξέχνα τα, Στοχαστή, αυτά που έμαθες και που ελπίζεις να ζήσεις σ' αυτόν τον πρόσκαιρο και φθαρτό κόσμο. Ανήκουν σε άλλη σφαίρα, που μπορεί να επισκεφτούμε. Μέχρι τότε όμως καλούμαστε - καλείσαι, ενδεδυμένος αυτήν την φθαρτή ύλη, να βρεις τον τρόπο - ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ - που θα επιβιώσουμε άμεμπτοι και εσωτερικά ανάλαφροι, έτοιμοι για τα καλύτερα.
      Sorry που σου το χαλάω. Ευχή μου είναι εσύ να το υλοποιήσεις εδώ. Αλλά κι αν όχι, όπως ξαναείπαμε, κολυμπάμε στην αιωνιότητα και όλα θα τα γευτούμε και θα τα απολαύσουμε στον κατάλληλο χρόνο και όταν φέρουμε σε αίσιο πέρας την αποστολή μας.

      Αν σας φαίνεται μελό, τροποποιείστε το αυτόματα και εσωτερικά σε κωμωδία.

      Διαγραφή
    3. Ενδιαφερον. Ξεκινωντας, μην ανησυχεις διολου, δεν μου το χαλας. Οι δραστικες συναισθηματικες διακυμανσεις ειναι χαρακτηριστικο γνωρισμα της γυναικειας φυσης, και οχι της ανδρικης. Αποτελειτε τις μουσες μας, τον λογο παρακινησης μας, τις μισες και πλεον πραξεις μας τις κανουμε για να ευχαριστησουμε εσας και επειδη εσεις μας δινετε ενεργεια και ωθηση ως παρορμητικα οντα, ομως αυτο το νομισμα εχει και την αλλη οψη του, την ακριβως αντιθετη, τυπου "και ποιο το νοημα;", "δεν προκειται ετσι και αλλιως να πραγματοποιηθει το επιθυμητο", "αστο βραστο"κτλ.

      Φυσικα και δεν ψαχνουμε θεωρητικα και μονο, η θεωρια προηγειται της επιτυχημενης εφαρμογης. Μπορει να εχω δοκιμασει 15 διαιτες διαφορετικες ή καθε κουταμαρα που ακουω, αλλα το "προβλημα" το ελυσα απαξ δια παντος (μονιμα)μονο οταν εμαθα την θεωρια και την εφαρμοσα. Με την πρωτη προσπαθεια μαλιστα, ηταν πολυ ευκολο. Αντιστοιχα και εδω, κανουμε το ιδιο. Οι αποτυχιες εξυπηρετουν μια χρησιμοτητα, μια βασει εμπειριων. Οταν αποκτηθει η γνωση της θεωριας, τοτε αν εξακολουθει να υπαρχει η φλογα και η "διψα", τοτε ταπαμε.

      Οσον αφορα τον ερωτα θεωρω πως ισχυουν τα λογια του Γκουρτζιεφ
      "Ο συνειδητός έρωτας προκαλεί την ίδια ανταπόκριση.
      Ο συναισθηματικός έρωτας προκαλεί το αντίθετο.
      Ο φυσικός έρωτας εξαρτάται από τον τύπο και την πολικότητα"

      Σχετικα με την ερωτικη ελξη, δεν νομιζω πως ειναι ετσι. Δεν χανεται. Πολλοι το λενε αυτο, πως χανεται και μετεξελισσεται, αν ολα πανε καλα, απο ερωτα και παθος σε αγαπουλες αδερφικου τυπου οπως λες. Θα σου πω γιατι πιστευω πως ειναι λαθος, χωρις να εχω ολες τις πληροφοριες που χρειαζομαι για να το προχωρησω λογω της λεπτης και ιδιωτικης φυσης του ζητηματος, αν τις ειχα πιστευω πως θα ειχα βρει ακρη εδω και πολυ καιρο.

      Προσωπικα με ελκυει ερωτικα, βρισκω sexy, καποια συγκεκριμενα πραγματα, συμπεριφορα ή εικονα. Αυτο δεν εχει αλλαξει ιδιαιτερα, παραμενει σταθερο. Εαν μια γυναικα "κρατησει" αυτα τα στοιχεια, δεν νομιζω να χαθει το ερωτικο ενδιαφερον. Κατ'επεκταση και οι υπολοιπες ανδρες υποθετω πως θα κινουνται λιγο πολυ αναλογα. Ισα ισα,το να εμπιστευτει ενας ανδρας μια γυναικα για να της ανοιχτει, ειναι μεγαλο βημα, και δεν το κανει ευκολα και καθε τρεις και λιγο, εκτος και αν ειναι καγκουρας και θελει την επιβεβαιωση ποσο γαμ...ς ειναι για να δειχτει. Ε, εκει δεν ασχολουμαι, θα πρεπει η γυναικα να εχει την διακριση και να το ξεχωριζει και να μην συναπτει σχεση με το σκεπτικο "καλα, δεν πειραζει, θα τον αλλαξω μετα". Επειδη ομως ξερω πως δεν αναφερεσαι σε αυτο, παμε στο αλλο.

      Καπου ειχα διαβασει πως "το σεξ ειναι κυριαρχια". Τωρα παμε στο ζουμι. Ακριβως αυτο πρεπει να ειναι. Η ταση να επιβληθεις ή να σου επιβληθει. Αυτο χειραγωγειται και συντηρειται συνειδητα. Πού γινεται το λαθος ομως. Οταν το ενα ημισυ επιβληθει στο αλλο, θα πρεπει στο καπακι να υποχωρει και να αφηνει να συμβει λιγο το αναποδο. Διοτι εαν το νερο επιβληθει στη φωτια, αυτο μπορει να την "φτιαχνει" την φωτια ερωτικα και να του το επιτρεπει, αλλα εαν το νερο δεν μαζευτει λιγο απο μονο του δινοντας τη δυνατοτητα στη φωτια να επανελθει, τοτε η φωτια θα σβησει και game over, και αναποδα, αν η φωτια επιβληθει στο νερο, και πει οκ ευκαιρια τωρα να την κανω σκλαβα μου για παντα μην μου παρει ποτέ τον αερα, το νερο θα εξατμιστει και παλι game over.
      Στοχαστης

      Διαγραφή
    4. Τι εχουμε λοιπον; Ενα παιχνιδι εξουσιας που πρεπει να το αναγνωριζουν και τα 2 μερη, πως ο σκοπος του παιχνιδιου δεν ειναι να κατακτησεις τον αλλο και να τον κανεις κτημα σου, αλλα ταυτοχρονα το παιχνιδι εξουσιας ειναι αυτο που οριζει το σεξουαλικο ενδιαφερον. Θα πρεπει να υπαρχει η απολυτη εμπιστοσυνη πως αν αφεθεις, τοτε το αλλο στοιχειο δεν θα σε υπερκαλυψει, δεν θα το δει σαν αδυναμια, αλλα αντιθετα για το κοινο συμφερον θα φροντισει για το αντιθετο. Αυτο βεβαια προυποθετει 2 ατομα υγιη σε τομεις οπως προδοσια, ατομικοτητα κτλ.

      Τι συμβαινει σημερα; Επειδη μια ολοκληρη ζωη ψαχνουμε να βρουμε κατι ενδιαφερον, μολις το αποκτουμε πεφτουμε με τα μουτρα πανω του και θελουμε ολο και πιο πολυ, μεχρι που αναποφευκτα να το σκοτωσουμε. Θεωρω πως εμεις το σκοτωνουμε, δεν πεθαινει απο μονο του νομοτελειακα. Γιατι να πρεπει να υπαρχει ενας τετοιος "νομος"; Δεν υπαρχει ουτε λογος, ουτε νοημα, ουτε χρησιμοτητα, ουτε λογικη. Αρα δεν υπαρχει τετοιος νομος. Εχεις δικιο ομως πως "αφου συμβαινει, το βλεπω γυρω μου, το διακρινω εμπειρικα". Καλως και σωστα το παρατηρεις, θα πρεπει ομως αντιστοιχα να παρατηρησεις και ποιο ειναι το κοινο λαθος που κανουν ολα αυτα τα ζευγαρια. Διοτι υπαρχει και ειναι εκει, αυτη ειναι η αιτια και οχι καποια απροσδιοριστη νομοτελεια. Η προγευση της ενωσης με το θεο, προερχεται απο την ενωση με το το εταιρο ημισυ, ως μικρος θεος.

      Τι καθιστα μια γυναικα σεξυ και θελκτικη για μενα, μπορεις να το βρεις; Στην τυχη δεν προκειται να το πετυχεις, οπως και εγω δεν μπορω να βρω τα δικα σου κουμπια μαντευοντας. Αυτο προυποθετει "ανοιγμα" και "εμπιστοσυνη" που θελει χρονο να χτισθει. Δεν υπαρχουν κοινα κριτηρια σεξουαλικοτητας και αυτο ειναι μαλλον καλο, διοτι δεν ειμαστε αγορα αλογων να τα κοιταμε στα δοντια για να τα αγορασουμε. Ωστοσο, σιγουρα ολοι σχολιαζουμε "πωω δεν αυτην/αυτον, τουμπανοο!" Ωστοσο, εγω δεν ερωτευτηκα ποτέ καποιο κλασσικο "τουμπανο", για μενα παντως ειναι οι ωραιοτερες γυναικες στον κοσμο (αυτες που εχω αγαπησει) και οχι δεν τις εχω ξεπερασει ποτέ εντελως (αν και πλεον ειμαι υγιως ανετος) και ναι, επειδη ηταν συνειδητοι οι ερωτες υπηρξε ανταποκριση, αλλα εγω φοβουμενος (τι ακριβως, την επιτυχια;) δεν το προχωρησα. Και οι κοπελες ηταν-ειναι φουλ στις ανασφαλειες. Υψος, ηλικια, 5 κιλα παραπανω.. Αστειο πραγματικα. Σπανια ειναι αυτο το προβλημα
      Στοχαστης

      Διαγραφή
  35. Φίλη μου Ταίσια, το σχόλιό σου βγάζει πόνο και απογοήτευση. Με ωθεί να γράψω πράγματα που δεν είχα σκοπό να σας πω.
    Διαπιστώνω ότι εστιάζεις σε λάθος έννοιες. Δεν είναι ο έρωτας αυτοσκοπός, ούτε και η πεμπτουσία της σχέσης μεταξύ ανδρός και γυναικός. Αν σε όλη σου την ζωή κυνηγάς το ερωτικό βίωμα και την σαρκική μέθεξη, τότε ποτέ δεν θα πιεις νερό από την πηγή!
    Ο έρωτας, όπως νοείται κοινώς, είναι ένα συναίσθημα που εξυπηρετεί την έλξη μεταξύ δυο ανθρώπων, ώστε να ενωθούν σεξουαλικά. Είναι ας πούμε, η "κόλλα" που θα ενώσει τον άνδρα και τη γυναίκα, ώστε τελικά να τεκνοποιήσουν. Διασφαλίζει και για τους δυο, την ιδανική ευκαιρία για διαιώνιση του γονιδίου τους.
    Ως φαινόμενο, παρατηρείται όταν δημιουργείται αρχικά η έλξη από τα εξωτερικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα του ανδρός και της γυναικός και εν συνεχεία η έλξη από τα εσωτερικά στοιχεία του ψυχισμού αλλά και της πνευματικότητος.
    Μόλις ο έρωτας επιτύχει τον στόχο του (να ενώσει το ανδρόγυνο) αρχίζει να φθίνει, ακριβώς διότι τελείωσε την αποστολή του. Είναι όπως η δίψα πριν αρχίσεις να πίνεις το νερό.
    Αν ακολουθήσουμε την ενστικτώδη μας φύση και ενωνόμαστε με το έτερο φύλο μόνο για συνουσία, τότε θα πρέπει να ακολουθήσουμε την συλλογιστική της Ταίσια: Να ερωτευόμαστε κάθε χρονιά και διαφορετικό ταίρι, και μόλις ο έρωτας ξεθωριάσει (γιατί ο ρόλος του τελείωσε) να ψάχνουμε για τον καινούργιο έρωτα!
    Η πεμπτουσία της ένωσης του ανδρόγυνου, δεν είναι ο έρωτας (αυτός είναι η αφορμή), αλλά αυτό που δημιουργείται μέσα από την σχέση και παραμένει άφθαρτο και αντίθετα με τον έρωτα, όχι μόνο δεν φθίνει, αλλά γιγαντώνεται με το πέρασμα του χρόνου. Και αυτό δεν είναι ο έρωτας, όπως τον εννοούμε κοινώς, αλλά ένα πολύ βαθύτερο και αληθινό συναίσθημα ένωσης και ταύτισης με το ταίρι μας, που χρειάζεται πολύ χρόνο και αληθινή αγάπη για να επιτευχθεί.
    Αν ο έρωτας είναι το εναρκτήριο λάκτισμα (η μίζα του κινητήρα) για την ανδρόγυνη ένωση, χρειάζεται η αγάπη (η βενζίνη) για να συνεχίσει να εξελίσσεται (να κινείται) η σχέση. Μιλάμε για την ψυχική διεπαφή που θα προκύψει από την ένωση, την όσμωση από τα κοινά βιώματα και συναισθήματα, ενώ βέβαια προκύπτει και η σύγκλιση (κοινή συνισταμένη) στην ηθική και την αξιακή τάξη. Μετά από καιρό, επέρχεται ψυχική και πνευματική μέθεξη, κάτι αντίστοιχο με τον οργασμό της συνουσίας, αλλά σε άλλο επίπεδο.
    Ακόμα και η συνουσία, αποκτά άλλη διάσταση. Η συνουσία δύναται να παίρνει όποια μορφή επιθυμεί το ζεύγος. Ηδονιστική ή μεθεξιακή. Ο εναγκαλισμός στην διάρκεια της συνουσίας, δύναται να επιτρέπει την ανταλλαγή ζωτικής και ψυχικής ενέργειας μεταξύ του ανδρογύνου, που οδηγεί σε κορύφωση και αίσθημα πληρότητας σε όλα τα επίπεδα της ένωσης.
    Δύσκολο να περιγραφεί ως εμπειρία. Αδύνατο να επιτευχθεί από ευκαιριακό ζευγάρωμα και πρόσκαιρη σχέση.
    Δεν μιλάμε για τέχνη του σεξ, ούτε για διδασκαλία στο ερωτικό Τάντρα!
    Μιλάμε για μια πολυεπίπεδη συνένωση του ζεύγους (που απλά προβάλλεται και μέσα από την συνουσία του), που για να συμβεί πρέπει να υπάρχει και στους δυο, ένας καταλυτικός παράγων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Πρέπει να υπάρχει ενδογενώς η διάθεση για διαίρεση και επανένωση του "εγώ" μας.
    Πρέπει να αγαπήσουμε πραγματικά τον άλλον, ξεκινώντας από το να αποδεχτούμε τα ελαττώματά του. Αν αυτά είναι ανεκτά από εμάς, τότε κάναμε ήδη το πρώτο βήμα ώστε ο άλλος να τα δει και να τα αντιμετωπίσει. Αν δείξουμε με την αγάπη μας (εκδηλωμένη ως ανοχή), πως να αγαπάει ο άλλος τον εαυτό του, τότε τον μαθαίνουμε πως να μας αγαπά κι αυτός. καταλύεται ο εγωισμός και υπάρχει η αντιπροσφορά στην προσφορά μας.
    Πιό πρακτικά:
    Ας πούμε ότι προκύπτει μια διένεξη με το ταίρι μας. Ας πούμε ότι πιστεύουμε ότι έχουμε εμείς δίκιο και όχι ο άλλος. Τότε πρέπει να σκεφτούμε ότι είναι καλύτερα να υποχωρήσουμε εμείς πρώτοι, βάζοντας το εγώ μας κάτω από την αγάπη μας για τον άλλον. Άρα η κοινή μας αγάπη,είναι υπέρτερη από το εγώ μας και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να την θέσει σε κίνδυνο! Αν μάθουμε να λειτουργούμε έτσι με το ταίρι μας, τότε μαθαίνουμε να αγαπάμε γενικά.
    Αυτό βεβαίως έχει επίπτωση σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας και στις σχέσεις μας και με τους υπόλοιπους ανθρώπους. Άρα το καλύτερο σχολείο για την ατομική μας εξέλιξη, είναι σαφώς ο τρόπος που λειτουργούμε μέσα στην σχέση μας.
    Ο γάμος αποτελεί το καλύτερο πεδίο για να εφαρμόσουμε στην πράξη, όλα όσα γνωρίζουμε στην θεωρία...
    Δεν λειτουργούμε πάνω στον άλλον, αλλά μέσω εκείνου, εργαζόμαστε στον εαυτό μας.
    Δεδομένης της καλής προαίρεσης και της αγάπης του συντρόφου μας, τα λάθη μας συγχωρούνται, οι ευκαιρίες ξαναδίνονται, η προσπάθειά μας επιδοκιμάζεται και επαινείται ή καταδεικνύεται καλόπιστα, ώστε να συνεχίσουμε την προσπάθεια. Ο παρηγορητικός λόγος είναι παρών, κάθε φορά που θα αποτύχουμε.

    Όταν αυτά γίνονται αμοιβαία, τότε η πορεία γίνεται κοινή, όσον αφορά την διαδικασία. Εννοώ βεβαίως ότι δεν είναι αναγκαίο και οι δύο να βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο, πλην όμως μαθαίνουν να εξελίσσονται μαζί και να βοηθά ο ένας τον άλλο.
    Αν λοιπόν μάθουμε, ότι στον σύντροφό μας δεν ψάχνουμε μόνο τον εφήμερο έρωτα και το σεξ, αλλά έχουμε να ανακαλύψουμε πολύ βαθύτερα πράγματα, που όμως θέλουμε χρόνο για να τα βρούμε, μπορεί να γίνει ένας καλός λόγος για να μένουμε στην σχέση μας ιδίως όταν ο έρωτας έχει ξεθωριάσει. Ίσως τότε είναι και η καλύτερη στιγμή για να αντιληφθούμε ξεκάθαρα, την ποιότητα του ανθρώπου και όχι μόνο του εραστή που είχαμε δίπλα μας και τι περισσότερο μπορούμε να βιώσουμε μαζί του, πέραν του καλού σεξ.
    Σας μιλώ εξ ιδίας πείρας, τολμώ να ομολογήσω!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν αμφιβάλαμε, Λύκιε, οτι θα τα είχες επιτύχει όλα αυτά στην προσωπική σου ζωή. Αν όχι εσύ, τότε ποιός; Περιμένουμε όχι μόνο με ενδιαφέρον αλλά και πολλή περιέργεια να δούμε πώς θα διαχειριστεί ο Στοχαστής αυτό το υλικό. Δεν χρειάζεται να βιαστεί. Θα περιμέναμε ίσως απ'αυτόν (χωρίς να θέλω επ' ουδενί να του το υποβάλω), να "ατιθασεύσει" ακόμα λίγο στον Λύκιο και στην δελεαστική εικόνα οικογενειακής θαλπωρής, που στιγμές της όλοι έχουμε γευτεί στην παιδική μας ηλικία και πάντα νοσταλγούμε.
      Πάντως γι' αυτόν τον λόγο το θέμα είναι ταμπού, επειδή αν το θίξει κάποιος, θεωρείται πονεμένος και απογοητευμένος. Κι έτσι χάνεις έναν πόντο, Λύκιε, που έπεσες σ' αυτήν την παγίδα, και αναγκαστικά, παρ' όλο το άψογο γραπτό σου, πέφτεις στο 9. ( αστείο!!).
      Όσο για το ποιός νόμος είναι αυτός,δεν θυμάμαι αυτή τη στιγμή παραπομπές αλλά σε γενικές γραμμές σε πειράματα επαναλαμβανόμενα που έγιναν στα πλαίσια έρευνας, παρατηρήθηκε το εξής. Ένας ποντικός με μια ποντικίνα ζούσαν ευτυχισμένα στο κλουβάκι τους και με πολύ πάθος.Ο ποντικός ήταν ολοφάνερα ερωτευμένος με την ποντικίνα του τον πρώτο καιρό. Πολύ σύντομα όμως παρουσίασε κάμψη και στο φινάλε ζούσαν μια ήρεμη κι αγαπημένη ζωή. Το μόνο που έλειπε ήταν το σεξ. Αν η ποντικίνα ήταν κορίτσι θα αναρωτιόταν αν έφταιξε σε κάτι, αν ήταν κουρασμένος, αν έπαψε να είναι επιθυμητή από δικό της λάθος κλπ, κλπ. Στην φάση αυτή λοιπόν το πείραμα συνεχίστηκε ως εξής. Χώρισαν το ζευγαράκι και βάλαν τον ποντικό με καινούργια ποντικίνα και την ποντικίνα μας με καινούργιο ποντικό. Και τότε ο ποντικός μας άρχισε τις διαχύσεις με την νέα του σύντροφο αλλά κι απ' την άλλη πλευρά αποδείχθηκε οτι η αρχική μας ποντικίνα δεν έπαψε να είναι ποθητή, όπως θα ανησυχούσε αν ήταν κορίτσι, αλλ' αντίθετα πολύ - πολύ ποθητή από τον καινούργιο της σύντροφο.
      Είναι αδιέξοδο όλο αυτό και βέβαια δεν είμαστε ποντίκια. Για τον νόμο το αναφέρω, που ίσως τον πούμε βιολογικό. Δεν ισχύει το ήπιε πολύ νερό και ξεδίψασε. Κάτι άλλο συμβαίνει.
      Ας μην μου καταλογιστεί οτι αυτά είναι δικές μου απόψεις ή ...βιώματα. Είναι γνώσεις και παρατηρήσεις που μοιράζομαι μαζί σας, μήπως και μπορέσει κάποιος από μας να εκμαιεύσει κάτι διαφορετικό, πριν επιστρέψουμε στην υπέροχη, κατά τα άλλα, μετασέξ ευτυχία του Λύκιου. If not now, then when?

      Διαγραφή
    2. ΜΟΡΦΩΜΕΝΗ ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ ΑΧΧΧΧΧΧΧΧ

      Διαγραφή
    3. Ότι τί, ανώνυμες; Βοήθα.
      Αν τυχόν αφορά μόνο εμένα, να ξέρεις οτι βρίσκομαι στο πειραματικό στάδιο "κάντε μου παρατηρήσεις. Διορθώνομαι!!"

      Διαγραφή
  37. Καλή μου Ταίσια, παρανόησες τα λεγόμενά μου! Δικαιολογημένα όμως, διότι ξαναδιαβάζοντας αυτά που έγραψα, διαπίστωσα ότι είναι λογικό να κατάλαβες λάθος.
    Επανέρχομαι λοιπόν, αναδιατυπώνοντας την σκέψη μου με πιο καταληπτό τρόπο:
    Το πρόβλημα φαίνεται να προκύπτει από την τελευταία μου παράγραφο.
    Τι εννοούσα:
    Όταν λοιπόν, για παράδειγμα μετά από ένα χρόνο σχέσης, ξεθωριάσει ο έρωτας (και όχι το σεξ) και πριν αποφασίσουμε να χωρίσουμε, πρέπει να διερωτηθούμε αν υπάρχουν κάποια πράγματα που αξίζουν στην σχέση και που θα μπορέσουν να μας ανοίξουν νέους ψυχικούς και πνευματικούς ορίζοντες. Αν ναι, τότε αξίζει να συνεχίσουμε, δουλεύοντας πάνω στη σχέση, σε ένα επίπεδο πάνω από το αποκλειστικά σαρκικό.
    Σε καμία περίπτωση δεν ανέφερα την κατάργηση του σεξ, αφού αυτό είναι καταλυτικό και αναγκαίο για την διατήρηση μιας σχέσης.
    Το αντίθετο μάλιστα! Μετά από 20 χρόνια σχέσης, σε διαβεβαιώ ότι το σεξ είναι απείρως ποιοτικότερο από αυτό των πρώτων ετών, του «παθιασμένου έρωτα».
    Ο Στοχαστής έχει ένα δίκιο, στο οποίο παρέλειψα να αναφερθώ (όπως βέβαια παρέλειψα να αναφερθώ και σε πολλά ακόμα):
    Το θέμα της αμοιβαίας ερωτικής έλξης, που προκύπτει από την εμφάνιση. Θεωρώ ότι οφείλουμε να διατηρούμε τα σώματά μας σε καλή κατάσταση και εμφάνιση (τηρουμένων των αναλογιών), όχι μόνο για την καλή μας υγεία, μα και για να είμαστε ερωτικοί και θελκτικοί, στα μάτια του συντρόφου μας. Αυτό ισχύει και για τα δυο φύλα. Το σεξ, περιέχει και το αισθητικό κομάτι και αυτό δεν πρέπει να παραμελείται.
    Μιας και μιλάμε με παραδείγματα, στην δική μου περίπτωση, εγώ και η σύζυγος γυμναζόμαστε και αθλούμαστε συστηματικά, όχι μόνο για να έχουμε καλή υγεία, δύναμη και αντοχή, αλλά και για να μπορούμε να διατηρούμε θελκτικά τα σώματά μας και να έχουμε μια καλή σεξουαλική ζωή (όπως βλέπεις, εδώ ξέρουμε να «σπάμε» τα ανόητα ταμπού)! Το σεξ μπορεί να γίνει πολύ καλύτερο, όταν το ζευγάρι μπορεί να νοιώθει πολλά περισσότερα, από την αίσθηση της επαφής των σωμάτων του.
    Συνεπώς Ταίσια, όχι μόνο δεν καταργείται το σεξ μετά την φάση του «παθιασμένου έρωτα» της πρώτης περιόδου, αλλά αυτό αναβαθμίζεται πολύ περισσότερο, όσο ο χρόνος κυλά …ιδανικά!
    Το πρόβλημα λοιπόν, είναι αυτό το «ιδανικά»! Πράγματι, λίγοι ζουν ιδανικά μέσα στην σχέση τους.
    Το παράδειγμα με τα ποντίκια, είναι χαρακτηριστικό του τρόπου που βιώνουν τον έρωτα και τον γάμο, οι άνθρωποι που συμπεριφέρονται σαν …ποντίκια (σαν ζώα δηλαδή)!
    Αν αποβάλλουμε (όσο μπορούμε) την ενστικτώδη μας φύση και την αντικαταστήσουμε με την ανθρώπινη ιδεαλιστική-πνευματική, τότε θα ανακαλύψουμε ότι γίνονται εφικτά, όσα είναι ανέφικτα για τα ζώα.
    Το ένστικτο της διαιώνισης, λίγο πολύ λέει: Αυτή η «γκόμενα» είναι καλή για σεξ (δηλαδή για τεκνοποίηση). Μόλις επιτευχθεί η συνουσία, χάνεται το ενδιαφέρον και αυτό μετατίθεται για την επόμενη «γκόμενα» που θα βρεθεί στο διάβα μας. Εδώ εξυπηρετείται ο βιολογικός σκοπός, της ευρύτερης διασποράς του γονιδίου μας, για την διαιώνισή του. Τα ένστικτα υπάρχουν για να εξυπηρετούν αυτό τον σκοπό.
    Τα καμπανάκια μας χτυπάνε εντονότερα, όσο πιο χτυπητά σεξουαλική ή όμορφη είναι η «γκόμενα». Έτσι λειτουργούν όλα τα ζώα. Έτσι είναι φτιαγμένη και η ζωώδης φύση του ανθρώπου.
    Αν εμείς θέλουμε να ξεφύγουμε από αυτή και να πάρουμε στα χέρια μας, τα πάθη, τις ορμές και τα ένστικτα, τότε μπορούμε να τα ελέγχουμε και να τους επιτρέπουμε μόνο να εκδηλώνονται στα απολύτως αναγκαία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Όμως η ποντικίνα δεν αναρωτήθηκε, όπως το κορίτσι. Αυτό γιατί η ποντικίνα ξέρει ότι η σχέση τους, εξυπηρετούσε μόνο το σεξ και την διαιώνιση του είδους. Το κορίτσι όμως προσδοκά πολλά περισσότερα από αυτό. Γιατί είναι άνθρωπος και όχι ζώο.
    Δεν είναι λοιπόν αδιέξοδο, καλή μου φίλη.
    Αν μάθουμε να επιζητούμε στην σχέση μας (άνδρες και γυναίκες) την μέθεξη και όχι μόνο τον οργασμό, τότε θα δούμε ότι δεν υπάρχει ημερομηνία λήξεως.
    Είναι θέμα πνευματικότητας. Είμαι σίγουρος πως εσύ, ο Στοχαστής και τόσοι άλλοι φίλοι μας εδώ, έχουν την ικανότητα να δούν πολύ σε μια σχέση, πολλά περισσότερα από την εφήμερη απόλαυση του ερωτικού (και τυφλού) πάθους της πρώτης περιόδου. Επειδή είστε πνευματικοί άνθρωποι, δεν θα αφήσετε μια σχέση σας να χαθεί, μόλις αρχίσει να χάνεται το πέπλο της ερωτικής μαγείας της αρχικής φάσης. Μπορείτε να διεισδύσετε στον εσωτερικό κόσμο του συντρόφου σας και να τον ανακαλύψετε. Μπορείτε να δείξετε εμπιστοσύνη, ώστε να μάθει κι αυτός να εμπιστεύεται. Μπορείτε να διδάξετε την υποχώρηση του «εγώ», την ανοχή, τον σεβασμό και την αγάπη. Μπορείτε να εκπαιδεύσετε τον άλλον να μάθει να ξεκλειδώνεται μπροστά σας και να λειτουργείται συμπληρωματικά και ενοποιημένα. Τότε θα ζήσετε, μια νέα διάσταση στη σχέση σας. Τότε το σεξ, θα είναι πληρέστερο.
    Τότε θα νιώσετε την πληρότητα στην σχέση σας, που καταργεί την ανάγκη αναζήτησης νέας ερωτικής περιπέτειας. Η μέθεξη που προκύπτει, δεν είναι συγκρίσιμη με την ηδονή ενός νέου έρωτα με ένα νέο σώμα…Είναι ασυγκρίτως ανώτερη και μη ανταλλάξιμη!
    Τέλος, επειδή τα «ταμπού» δεν ταιριάζουν σε ανθρώπους που διέπονται από ανήσυχο και ερευνητικό πνεύμα, από ανθρώπους που έχουν αποδείξει ότι έχουν ευρύτητα πνεύματος, μπορούμε να τα «σπάμε» και να μιλάμε και με προσωπικά παραδείγματα και βιώματα. Εξάλλου οι απόψεις μας, αποκτούν της ταυτότητά μας, όταν προκύπτουν από τις δικές μας εμπειρίες.
    Ελπίζω να αποκατέστησα την …τάξη, χαχα!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει, όλβιε θνητέ, Λύκιε.Πάρε το δεκάρι σου για να μην έχει σκιά ο αψεγάδιαστος "Έλεγχός" σου, και για να δούμε, τώρα που έκλεισες κάθε δρόμο με ολάνθιστα παρτέρια οικογενειακής ευτυχίας, τί πουλιά πιάνει ο Στοχαστής! Δεν βλέπω να έχει πολλά περιθώρια να κινηθεί κι ίσως αναγκαστεί να εφησυχάσει περιμένοντας να βρει την ευτυχία στο επόμενο ζευγάρι μάτια που θα κοιτάξει. Ειδικά τώρα που ξέρουμε οτι υπάρχει έστω και σαν εξαίρεση.

      Διαγραφή
  39. Λύκιε συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ σε όλα όσα είπες.....

    Φίλε Στοχαστή κάπου έγραψες..."Το προβλημα βρισκεται στο οτι η αρσενικη και θηλυκη ενεργεια ως αντιρροπες εχουν την ταση να αλληλοεξουδετερωνονται. "

    Για να παράγουμε ηλεκτρικό ρεύμα ( Ενέργεια..) χρειάζεται να έχουμε δυο πόλους θετικό (+) και αρνητικό (-)...αλλιώς δεν θα έχουμε αποτέλεσμα...και γράφοντας αυτό θυμήθηκα ότι η λέξη Φυλή είναι παράγωγο του ρήματος φύω ...το οποίο είναι μεν ταυτόσημο του τίτκω αλλά όχι ταυτούσιον ...γιατί το πρώτο σημαίνει γεννώ και το δεύτερο τίκτω -διαπλάθω και φέρνω στην ζωή το γέννημα (την σπορά).....και αυτό το λέω γιατί οι προγονοίμας έλεγαν ο "Ανήρ γεννά και η Γυνή τίκτει"

    Το ίδιο συμβαίνει και με τον Ήλιο ο οποίος γεννά με την Γή ..και η Γή τίκτει...ο πρώτος είναι θετικό στοιχείο (+) και η δεύτερη το αρνητικό (-)...για αυτόν τον λόγο οι Έλληνες στις ικετευτικές και λατρευτικές προσφορές τους η θυσίες στον πρώτο (τον Ήλιο) προσφέρουν αρσενικόν (θετικό) λευκό και άμμωμο αμνό....και στην δεύτερη (Γή) θηλυκό και μαύρο αμνό.

    Γλαύκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Συμφωνω κι εγω με Λυκιο οσο κι αν φαινεται σπανιο φαινομενο μια τετοια ιδανικη σχεση. Εξαιρεση Ταισια; Μπορει, μα ο Λυκιος μας δειχνει για αλλη μια φορα το δρομο. Πηρα ενα μαθημα και μου μπηκαν ιδεες την επομενη φορα να προσπαθησω οπως λεει ο Λυκιος. Μακαρι να το ζησω αυτο το ονειρο. Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ξεκινωντας αναποδα, το παραδειγμα του ηλεκτρικου ρευματος ειναι οντως δοκιμο. Για να υπαρξει ρευμα και να μην χανονται οι ροες των ηλεκτρονιων, πρεπει να εχουμε κλειστο κυκλωμα. Αν το κυκλωμα δεν ειναι κλειστο, τοτε δεν συμβαινει τιποτα απολυτως. Επομενως χρειαζομαστε να "κλεισουμε το κυκλωμα" αναμεσα σε εναν ανδρα και μια γυναικα, που σημαινει πως και οι δυο πρεπει να "ανοιχτουν" απολυτα, να γινουν καλοι αγωγοι και να εστιασουν την εκπορευση τους στο ετερο ημισυ αλλα και να λαμβανουν αναλογα απο αυτο. Αυτο εκτος απο μεταφορικα συμβαινει και πρακτικα, χρησιμοποιωντας τα ιδια τα σωματα. Αυτο ειναι μια ταντρικη τεχνικη. Δεν τρελαινομαι για ταντρικο σεξ, για την ακριβεια δεν εχω κανει ποτέ, αλλα εχω την κριση να διακρινω πως υπαρχει μια προσεγγιση που προσφερει αρκετα απο αυτα που "βλεπω" πως πρεπει να γινονται. Αρα δεν ειμαι ανοητος να τα απορριψω, αντ αυτου σκοπευω να εκμεταλλευτω την ετοιμη γνωση. Δεν θα κατσω να ξανα ανακαλυψω το πυθαγορειο θεωρημα.

    Σωστος ο Λυκιος, στο σχολιασμο του πειραματος των ποντικων, οποτε θα πω συνοπτικα την προσεγγιση μου. Το γεγονος πως μιλαμε για ποντικια, σημαινει πως οντως ο μηχανισμος ειναι ζωικος, αφορα το ζωωδες ανθρωπινο κομματι, καθως τα ζωα εχουν σωμα+ψυχη και οι ανθρωποι σωμα+ψυχη+νου. Αρα η λειτουργια αυτη δεν περιλαμβανει τη νοηση. Εχουμε λοιπον ενα μηχανισμο της φυσης κατι αντιστοιχο με το μηχανισμο επιβιωσης fight or flight που συζητουσαμε, αλλα χωρις καν δυνατοτητα επιλογης αποκρισης.

    Αυτος ο μηχανισμος πρεπει οντως να ειναι ενας μηχανισμος διαιωνισης του ειδους που δρα ενστικτωδως (χωρις το νου). Το καλο με τα ζωα ειναι πως η ποντικινα δεν βιωνει πιθανον ενα αισθημα ανεπαρκειας, παει απλα παρακατω. Ο ποντικος μολις κρινει πως εκανε τη δουλεια του, παει παρακατω. Εν προκειμενω μαλλον θελει να κατακτησει ή να υποταξει την ποντικινα στο να γινει το ταιρι του και να δεχτει τον "καρπο" του. Μετα αναζητει αλλη. Θα ελεγα πως η ποντικινα κανει το "λαθος" να του δινεται προωρα απολυτως, (αυτο ειναι σωστοτατο απλα ο ποντικος δεν μπορει να κανει κατι με αυτο, λογω της πεπερασμενης φυσης του) κανοντας το "νερο" να εξατμιστει, οποτε η φωτια παει να βρει αλλου νερο. "Ταδωσε ολα και εμεινε στον ασσο" που λεει το ασμα.

    Εμεις ομως ειμαστε ανθρωποι. Χρησιμοποιουμε το νου. Ο (σωστος) ανδρας εδω εκτιμωντας την γυναικα δεν προκειται να επιτρεψει να εξαφανισθει η φυση της,δεν την καταπιεζει. Τουναντιον, φροντιζει να βρισκεται σε τετοιο περιβαλλον ασφαλειας, εμπιστοσυνης και αγαπης ωστε να ανθιζει διαρκως. Σκεφτειτε ποσο λαθος ειναι ολες οι θρησκειες εδω. Θεωρω πως περισσοτερο ειναι φταιξιμο του ανδρα. Αυτος ειναι η ενεργητικη, θετικη, λευκη αρχη. Αυτος οφειλει να θεσει το πλαισιο. Ελλειψει αυτου, μπαινουν στην γυναικα στρεβλες σκεψεις. "Μηπως φταιω εγω,γιατι δεν με θελει κτλ" και ξεκινουν τα προβληματα.

    Βεβαια οσον αφορα τα ταμπου, ισα ισα, οι πνευματικοι ανθρωποι ειναι αυτοι που ταλαιπωρουνται απο αυτα. Διοτι ειναι πνευματικοι ωστε να τα αναγνωρισουν, αλλα δεν βρισκουν την γνωση ή την παιδεια να τα διαχειριστουν οπως πρεπει και να τα κατανοησουν, ακριβως διοτι η κοινωνια βολευεται απο αυτα. Ομως οι πνευματικοι ανθρωποι εχουν την ικανοτητα να τα ξεπερασουν αν διατηρησουν την νηφαλιοτητα τους. Το ζητημα ειναι ομως "ποσο πολυ σημαντικο χρονο και ενεργεια θα χασουν, ξανα εφευρισκοντας τον κυκλο".
    Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Προσωπικα ειμαι μεταξεταστεος και fail στο συγκεκριμενο ζητημα, διοτι δεν ειχα κατσει να ασχοληθω. Τα 2-3 τελευταια χρονια ομως, εχω καταπιαστει με ολα τα σημαντικα προβληματα του ανθρωπου (και αρα και τα δικα μου) και θεωρω πως ειναι ζητημα χρονου πλεον. Στο πλαισιο αυτο λοιπον, θα παρατηρησω πως αυτο το θεμα "ενωσης αλχημιστικα των 2 ενεργειων" εκτος απο το δια ταυτα για καθε ανθρωπο, δεν ειναι παρα ενα σκαλοπατι, ενα μεταβατικο σταδιο. Δεν μπορουμε ομως να το πηδηξουμε, ειναι απαραιτητο. Εαν παμε να μονασουμε προωρα, απλως θα πεταξουμε στα σκουπιδια τον χρονο της ζωης μας. Δεν λεω πως ειναι αχρηστη η μοναστικη ζωη. Τα πάντα κατι προσφερουν. Αλλα ελα τωρα. Εαν παω και ζησω 2 χρονια σε ενα σκουπιδοτενεκε, θα χασω το χρονο μου. Οπως και αν το βαφτισω. Μετα μπορω ευκολα να βγω και να γραψω ενα βιβλιο best seller,και να αρχισω απαριθμω τα οφελη. Πως βρηκα το θεο, το νοημα της ζωης, η τεχνη της σιωπης, μπορω να λεω μεχρι αυριο. Δεν χρειαζεται να κλειδωθω σε καβουκι για να τα πετυχω αυτα.

    Η Ταισια τωρα διαισθητικα (ως γυναικα) εχει δικιο. Θυμαμαι τα λογια ενος δασκαλου(δεν θυμαμαι ποιον, ισως Αιβανοφ ή steiner)που εγραφε. "Λοιπον ακουστε με καλα. Οταν βαρεθειτε με το παροδικο και πεπερασμενο (εννοωντας το ετερο ημισυ) και κατανοησετε την αξια αυτου που σας λεω, διαβαστε πως θα ενωθειτε με το Απολυτο και ανεξαντλητο. Τοτε θα δειτε πως ουδεμια συγκριση μπορει να γινει". Η κατι τετοιο. Αυτο που λεω ομως ειναι πως πριν αυτο ή εστω παραλληλα, να επιτυγχουμε και αυτο. Το αναφερω για να δειξω πως αυτο που συζητουμε δεν ειναι καν ο αυτοσκοπος, απλα ενα βημα (τεραστιο μεν, που η πλειονοτητα δεν θα επιτυχει ποτέ), μια δυσκολη πιστα του παιχνιδιου. Το λεω για να παρουμε θαρρος και δυναμη για να το πραγματωσουμε, με πρωτο και καλυτερο να το ακουει, εμενα.

    Η εμπειρια μου λεει πως οποιος λεει πως εχει επιτυχει κατι, τουλαχιστον 9 στις 10, ειτε δεν εχει επιτυχει τιποτα ή δεν ξερει την τυφλα του. Και αυτο γιατι η επιτυχια ειναι κατι υποκειμενικο. Ο μονιμως αποτυχων ειναι αυτος που αναζηταει εξωτερικα απο τον ιδιο στην γνωμη των αλλων, την επιβεβαιωση για να αισθανθει καλυτερα. Αυτος που φλερταρει με την επιτυχια, αυτος που ειναι κοντα, ειναι αυτος που φλεγεται μεσα του διοτι δεν την κατεχει. Η αναγνωριση αυτου του γεγονοτος ειναι που δρα ως φωτεινη πυξιδα και που αν εμμεινει θα τον οδηγησει στο ποθητο. Βλεποντας ομως τριγυρω στενοχωριεται και απογοητευεται, γιατι ολοι δειχνουν σε μακαρια ευτυχια απορροια της επιτυχιας τους. Παραμυθια φουρναρης. Εαν δεν με πιστευετε, φτιαξτε fb. Ο νουμερο 1 τροπος να αποκτησει καποιος καταθλιψη εαν δεν διαθετει την διεισδυτικη ματια. Ε εγω, την ψιλοδιαθετω. Για αυτο και γραφω αυτο για να αναθαρρησουν οσοι το διαβαζουν. Δεν ειναι παρηγορητικος λογος, ειναι η αληθεια. Η κατανοηση αυτου ειναι ο μισος δρομος. Βεβαια ο Λυκιος ανηκει στις εξαιρεσεις για διαφορους λογους, να μην τους εξηγησω γιατι δεν ειναι το θεμα μας.

    Και μια ακομα συμβουλη προτροπη, για τις γυναικες. Μην δουλευετε πολυ με το μυαλο. Στην καθημερινοτητα σας, ειναι αστειο πολλες φορες οταν σας παρατηρω να προσπαθειτε να εξηγησετε καταστασεις. Αφου σχεδον παντα διασθητικα εχετε δικιο, γιατι να το κουραζετε με υποθετικα σεναρια; Ως στοχαστης φυσικα δεν μπορει να μην προτρεπω να μην σκεφτεστε, αλιμονο, ωστοσο θα πρεπει να αναγνωρισετε τις επικινδυνοτητες του απολυτου εργαλειου που ειναι ο νους. Εχει την δυναμη να δημιουργει και να αναπαραγει το φανταστικο σεναριο που σκεφτεστε! Προσεξτε πολυ λοιπον. Ως γυναικες ειστε πεσσιμιστικα οντα και ρεπετε προς την δημιουργια απιθανων αρνητικων σεναριων και μετα τα αναπαραγετε σε πραγματικοτητα!
    Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Παραδειγμα. Σκεφτεται μια κοπελα. "Δεν μου μιλησε ομορφα σημερα. Το ξερα πως αυτο το παντελονι με κονταινει. Ειμαι που ειμαι κοντη. Αυτος ειναι ψηλος. Δεν ειναι πρακτικο για ζευγαρι. Γιατι να με επιλεξει; Τοσες και τοσες ειναι καλυτερες. Δεν θα με αγαπησει κανεις. Τι νοημα εχει η ζωη αν εισαι μονη;" Αστειο πραγματικα. Απο που ξεκινησε το σπιραλ σκεψεων της γυναικας; Απο το οτι δεν της μιλησε ομορφα ο αλλος. Τι σκεφτοταν λοιπον;
    "Δεν επρεπε να το ριξει ψηλα ο Γκεκας. Αλλα και χαμηλα θα του το πιανε. Επρεπε να περιμενει να το ριξει απο την αλλη. Αλλα μπορει να τοστελνε αουτ, ετσι. Θα τον ψαρωνε ο αλλος, αφου ειναι καλος τερματοφυλακας κτλ"

    Γυναικες, καμια σας δεν ειναι κοντη. Ξεκολλατε απο τις ανασφαλειες, γιατι ετσι χανετε τους ανδρες. Ο ανδρας δεν βλεπει τις ανασφαλειες της γυναικας, αλλα θελει εμπιστοσυνη για να ανοιχτει στην γυναικα χωρις να φοβαται πως θα τον διαλυσει απο την κριτικη. Υψος:Kylie Minogue 1.52.Βρειτε μου ανδρα να πει οχι. Δεν θα τα πιασω ενα ενα. You get the point

    Εμπιστοσυνη, λοιπον και οχι αδιακοπη κριτικη. Στο πλαισιο αυτο δεν προκειται να χαθει.το ερωτικο ενδιαφερον, εαν και εφοσον και οι δυο δεν επιθυμουν να χαθει. Και αυτο επειδη η φυση εχει τοποθετησει μηχανισμους που εξασφαλιζουν το ερωτικο ενδιαφερον, πραγματα που "φτιαχνουν" τους ανθρωπους. Εαν βεβαια δεν ειμαστε διατεθειμενοι να τα ακολουθησουμε και να τα δουμε αυτα, τοτε νομοτελειακα η ερωτικη ζωη θα εκλειψει. Την καλη οικογενειακη ζωη και τα λοιπα, τα ακουω ως παρηγορια στον αρρωστο. Ετσι ειναι τα πραγματα κτλ. Οχι δεν ειναι ετσι. Ετσι ειναι, αν νομιζουμε πως ειναι ετσι. Για να μην παρεξηγηθω, τα λεω πρωτα για να τα ακουω εγω
    Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Και κλεινω το αναψυκτηριο με το παρον λινκ
    http://www.astrology.gr/ENALLAKTIKI-GONIA/item/57587-i-diotima-kai-oi-7-anavathmoi-toy-erota

    Τι πιο σχετικο σχετικα με την διδασκαλια της αγαπης απο το Χριστο απο το να αναφερουμε τους αναβαθμους, τα σκαλοπατια του ερωτα απο τον Σωκρατη (Πλατωνα), που καταληγει στο απολυτο, που ειναι η φιλοσοφια! Τι εννοει βεβαια ως φιλοσοφια, αυτο ειναι μελλοντικο ζητημα προς επεξεργασια
    Στοχαστης

    ΥΓ.Ταισια, χρωστας ενα θεμα "προσωπικης τσαλαβουτηξεως", αν θυμαμαι καλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Στοχαστή. Γειά σε όλους, συμπεριλαμβανομένου του "ισότιμου μέλους" και Διαχειριστή Λύκιου.Το είχα θέσει το θέμα την μέρα που είχε μπει ένα καινούργιο gadget για τα σχόλια και χάθηκε στην επαναφορά του προηγούμενου -και καλύτερου - στυλ. Ομως είχες προλάβει και το απάντησες εν συντομία αλλά αρκετά ικανοποιητικά και με παραπομπή στο απόκρυφο του Ιωάννη. Το ξαναβάζω όμως μήπως προκύψει κάτι περισσότερο. Άσε που τώρα έχουμε την Γλαύκη (Γειά σου Γλαύκη) και ίσως μάθουμε κάποιες επιπρόσθετες πληροφορίες για το πώς βρεθήκαμε εδώ, ενδεδυμένοι με τα χωμάτινα ιμάτιά μας.
      Πάντως οφείλω να ομολογήσω οτι οι συμβουλές σου και του Λύκιου στο τελευταίο θέμα (όχι γκρίνια κλπ πολλά) είναι πανεύκολες στην εφαρμογή, είναι σαν παιγνίδι, και απρόσμενα έως αφελώς αποτελεσματικές - φτάνει βέβαια να θέλει κανείς να τις χρησιμοποιήσει και να μην έχει εξατμισθεί το Ύδωρ.

      4 Ιουλ 2014

      Μολονότι τρέχει ένα πολύ σημαντικό και πολύ δύσκολο θέμα, σχετικά με το ποιός είναι ο Υιός της Αγίας Τριάδας, και ενώ περιμένουμε με πολύ ενδιαφέρον να δούμε με ποιόν τρόπο ίσως μπορέσει ο Στοχαστής να εκμαιεύσει από τον εαυτό του αλλά και από σένα, Λύκιε, κομμάτια της Αλήθειας, θα θέσω και ένα άλλο ζήτημα που απασχολεί τον Ανθρωπο, για να υπάρχει σε εκκρεμότητα.
      Ακούμε κατά καιρούς να λέγεται οτι το Θεϊκό Σχέδιο είναι δυσανάγνωστο για μας τους ανθρώπους, γιατί αυτό που γίνεται σ' εμάς ορατό μοιάζει με την ανάποδη ενός κεντήματος.
      Κι όμως! Οι καλές κεντήτριες φαίνονται απ' την ανάποδη του κεντήματός τους. Χωρίς βέβαια να φτάνει σε λαμπρότητα και διαύγεια την καλή πλευρά, είναι ωστόσο χάρμα οφθαλμών και η ανάποδη, χωρίς κόμπους, ακαταστασίες και μπερδέματα.
      Τα τελευταία χρόνια που πέρασα με την αγαπημένη μου μητέρα, "μαλώναμε" καμμιά φορά με τον Θεό και Πατέρα μας. Αναρωτιόμασταν τί είδους Σχέδιο είναι αυτό, που απαιτεί στο παρασκήνιό του, οι άνθρωποι - δημιουργήματα και παιδιά Του - να περνούν από τον υλικό κόσμο στον Πνευματικό μ' αυτόν τον άθλιο και αξιοθρήνητο τρόπο, να μαραίνονται μέρα με την ημέρα, θυμίζοντας το Ομηρικό: "όπως είναι των φύλλων οι γενιές, έτσι είναι και των ανθρώπων", και με αφόρητους μερικές φορές πόνους, με έκπτωση των βασικών λειτουργειών, που εξασφαλίζουν τον αυτοσεβασμό και την αξιοπρέπεια, να πνίγονται τελικά από ένα αόρατο χέρι που τους εμποδίζει να αναπνεύσουν.
      Μα τί κεντήτρια είναι αυτή, που για να υλοποιήσει το κέντημά της, βγάζει απ' την ανάποδη τον χάρο παγανιά με το δρεπάνι;
      Όσο παρηγορητικά κι αν μας έχει φερθεί η Εκκλησία μας, το παράδοξο παραμένει. Όσο κι αν είμαστε βέβαιοι για το επέκεινα, κι αν ακόμη αποκτήσουμε πρόσβαση στην γνώση της διαδικασίας που ακολουθείται μετά την αναχώρηση, ο σκληρός και απάνθρωπος τρόπος της μετάβασης δεν μπορεί να μην μας δημιουργεί υπόνοιες οτι δεν είναι θεϊκός. Εκτός κι αν κάποιος επιλέγει, με δική του ευθύνη, να είναι δούλος ενός θεού σκληρού και ανελέητου, ενός θεού τιμωρού. Αν επιλέγει να θεωρεί οτι είναι ευσέβεια να πιστεύει πως ο Θεός, ο αγαπημένος Θεός μας, θέλει μ' αυτόν τον μακάβριο τρόπο να εξιλεωθούμε για τις αμαρτίες μας.
      Δεν μπορώ να αποφύγω την σκέψη οτι "όζει ξένης χειρός". Με άλλα λόγια κάποιος άλλος πρέπει νά 'χει βάλει το χεράκι του και το κέντημα είναι άθλιο απ' την ανάποδη. Κάποιος που φαίνεται να μισεί πολύ τον άνθρωπο, Και ο νους μου πάει "στον έξω από δω ". Πώς το καταφέρνει; Κάτι έχω ακούσει από τον Δ. Λιακόπουλο για το τελευταίο ηλεκτρόνιο. Για την αφαίρεσή του.

      Διαγραφή
    2. Και ο Pit Zenk είχε απαντήσει ως εξής:

      Pit Zenk
      4 Ιουλ 2014
      Καλή σου μέρα Ταίσια.
      Η σύμπλεξη διαφόρων πηγών από των Λιακόπουλο καταλήγει στο εξής. Μολονότι ο Σαμαέλ, δηλαδή ο Διάβολος, αντιτάχθηκε του Κυρίου του, εκείνος του όρισε δύο εξουσίες, μία πάνω στον πνευματικό κόσμο και μία πάνω στον υλικό. Η πρώτη ήταν η δυνατότητα να διαβάλλει την ανθρώπινη σκέψη και η δεύτερη να αφαιρεί το τελευταίο, ξεκινώντας από τον πυρήνα, ηλεκτρόνιο του ατόμου. Η συνεχής ροή του ηλεκτρικού ρεύματος όπως και η σύγχυση των σκέψεών μας είναι γεγονότα. Άγνωστο αν αυτά πράγματι αποδίδονται στην αλληλεπίδραση του Διαβόλου με τους ανθρώπους, με τον τρόπο που εξηγεί ο Λιακόπουλος. Ούτως η άλλως, όλες αυτές οι έννοιες είναι λίγο σχετικές.

      Αφού διάβασα προσεκτικά το άρθρο του The J-Files, κατέληξα στο ότι ο αρθρογράφος του, παρουσιάζει και εμβαθύνει σε στοιχεία που ισχυροποιούν τους ισχυρισμούς του για τον Χριστό, ενώ εντέχνως (και ίσως σκόπιμα) αποκρύπτει πράγματα θα επιδρούσαν κατά του ισχυρισμού του. Θεωρώ απίθανο αφού έχει ασχοληθεί τόσο πού με το θέμα που παρουσιάζει, να μην γνωρίζει τις αναφορές που έχει το Κοράνι, λόγου χάρη, για τον Χριστό και την Παρθένο. Η εμπάθεια και η ειρωνεία κυριαρχούν στο ύφος του, οπότε δεν μπορώ να το πάρω στα σοβαρά.

      Διαγραφή
  45. Αγαπητέ ανώνυμε σχολιαστή,
    οι απόψεις σου είναι σεβαστές. Δεν ξέρω αν έχεις κατανοήσει το πνεύμα των συζητήσεών μας. Αυτό διέπεται από πνευματική ελευθερία και ερευνητική διάθεση. Οι δογματισμοί και οι "θεόσταλτοι" κήρυκες και "μιλάνε με τον Θεό" καθώς και τα διάφορα σύγχρονα ή παλιά "θεόπνευστα" κείμενα, είναι μακράν έξω από το ρεπερτόριό μας. Η φιλοσοφία συγκρούεται με τον δογματισμό και εδώ εμείς πορευόμαστε με το πνεύμα της φιλοσοφίας. Θέματα "πίστης", είναι συναπτά με θέματα δογματισμού. Ο καθένας μας πιστεύει σε ότι θέλει. Δεν χρειάζεται κανείς λοιπόν, θεραπεία για την ...απιστία του. Σεβάσου λοιπόν κι εσύ το δικαίωμα του καθενός να πιστεύει σε ότι θέλει και γνώρισε ότι κανείς δεν κατέχει την Απόλυτη Αλήθεια, ούτε η Βασούλα, ούτε εσύ, μα ούτε κι εγώ βεβαίως. Από κει και ύστερα, τον λόγο έχει η ανθρώπινη ματαιοδοξία, η υστεροβουλία και η ιδιοτέλεια. Ευχαριστούμε, αλλά εμείς δεν θα πάρουμε....
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. ΕΙΜΑΙ ΤΟ ΖΩΝΤΑΝΟ ΝΕΡΟ ΚΙ ΕΓΩ ΣΕ ΚΡΑΤΩ ΖΩΝΤΑΝΗ
    http://www.tlig.org/el/messages/786/

    Ρωτάω τον καθένα από σας: ποιος Με αναζητάει αληθινά; Ποιος ανάμεσά σας θα ήθελε να μοιραστεί το Ποτήρι Μου; Ποτήρι διαίρεσης, Ποτήρι διαφωνιών; Ο πόνος Με κυριεύει. Η Καρδιά του Σωτήρα σας είναι ραγισμένη σε σημείο να έχει γίνει αγνώριστη.

    Όταν επιστρέψω, πόση πίστη θα έχει μείνει; Όταν έρθω, θα σας βρω άραγε, φίλοι Μου, διαφορετικούς απ' αυτό που επιθυμώ να είστε; Θα έχετε ακόμη τη γλώσσα και τις Παραδόσεις που σας παρέδωσα; Ή θα μιλάτε σαν φιλόσοφοι και θα κάνετε κήρυγμα πάνω σ' έναν Πύργο της Βαβέλ; Πέστε Μου, τι έγινε το Πνεύμα με το οποίο σας προίκισα; Η μαγιά σας είναι η ίδια με κείνη των Φαρισαίων και των Σαδδουκαίων. Μιλάτε για το Νόμο, αλλά δεν τον φέρετε μέσα στην καρδιά σας. Ο Νόμος Μου είναι ζωντανός! Άνθρωποι ολιγόπιστοι! Έχετε κάνει το Λόγο Μου τελείως άκυρο χρησιμοποιώντας την διαλεκτική του νου σας. Σας λέω, η καρδιά σας είναι τόσο απομακρυσμένη από Μένα, όσο οι ουρανοί από τη γη, γιατί παραμελήσατε τις σπουδαιότερες εντολές του Νόμου: την αγάπη, τη μετάνοια, την ευσπλαχνία, την πιστότητα! Ποιος από σας που κηρύττει στο Όνομά Μου αγαπάει πραγματικά τους εχθρούς του;

    Παιδιά Μου, πόσο δύσκολο είναι να εισέλθετε στη Βασιλεία Μου! Λαέ Μου, τι την έκανες τη γλώσσα του Σταυρού Μου; Έως πότε θα ανέχομαι τις απατηλές διδασκαλίες ή τούτο το βδέλυγμα που στήνετε μέσα στο Ναό Μου; Να, σήμερα σας δίνω τη δυνατότητα να δείτε θαυμαστά έργα 3 - ακόμα και οι ειδωλολάτρες αρχίζουν να τα βλέπουν, 4 επειδή σας λυπήθηκα γι' άλλη μια φορά. Εγώ, ο Θεός σας, σας μιλώ σήμερα. Μη Μου κλείνετε την πόρτα καταπρόσωπο.
    Εyes of the all seeing.

    Σημ: Ανωνύμου:
    Παρόλη την διαφορετικότητα ως προς την προσέγγιση, ευχαριστώ για τη φιλοξενία και για την παράθεση τόσο ετερόκλητων απόψεων. Ας βαδισουμε όλοι στο μονοπάτι των αρετών και ας αντλήσουμε τις εμπνέσεις μας ο καθένας από εκεί που επιλέγει. Το αυτεξούσιό μας είναι το μόνο που πραγματικά μας ανήκει, όλα τα άλλα είναι παρεχόμενα...Να είστε καλά...


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε, η πεμπτουσία των κειμένων που μας παρέθεσες, περιορίζεται στην τελευταία (και μοναδική δική σου) παράγραφο-επιμύθιο:
      Τα λόγια σου, δείχνουν την πραγματική αρετή και την αγάπη που έχεις μέσα σου και αυτό είναι που εκτιμώ ιδιαίτερα σε έναν πνευματικό άνθρωπο.
      Ο χώρος μας είναι και παραμένει φιλόξενος σε κάθε άποψη και κάθε διάνοια, αρκεί να σέβεται τους βασικούς κανόνες των σχολίων.
      Εν κατακλείδι, θα εκτιμούσα περισσότερο τον δικό σου λόγο (που βρίσκω πιο αληθινό) από την μεταφορά κειμένων από αντιγραφή. Είμαστε ανοικτοί στο ζωντανό διάλογο.
      Να είσαι και εσύ καλά και σε ευχαριστούμε.
      Υ.Γ. Βασικός κανόνας στον χώρο των σχολίων, είναι να γράφουμε μόνο στην Ελληνική γλώσσα. Ως εκ τούτου, το κείμενο που μας παρέθεσες στα Αγγλικά, θα πρέπει να διαγραφεί, όμως επειδή δεν καταλογίζω πρόθεση θα το αφήσω κατ΄εξαίρεση αναρτημένο ως έχει.
      Ευχαριστώ.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.