Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

Πώς έστησαν και πώς συνεχίζουν το έγκλημα εναντίον της Μακεδονίας


Γράφει ο Ιωάννης Μπουγάς


Μετά την ήττα τους το 1949 οι κομμουνιστές της Ελλάδος, για χάρη των Σλάβων, ΒΑΠΤΙΖΑΝ ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ τα Ελληνόπουλα από τη Μακεδονία που είχαν πάρει με το Παιδομάζωμα, ενήλικους που είχαν απαγάγει ως ομήρους τους και «δικούς» τους πολιτικούς πρόσφυγες!


Αυτό ακριβώς συνέβη στην «Κοινότητα του ΚΚΕ» στη Φλορίκα της Ρουμανίας, η οποία είχε αφεντικό το γνωστό στέλεχος του ΚΚΕ ΚΩΣΤΑ ΛΟΥΛΕ, αλλά και σε άλλες Κοινότητες θυμάτων του Παιδομαζώματος, ομήρων και πολιτικών προσφύγων (ανταρτών και των οικογενειών τους) στις χώρες του Παραπετάσματος..


Στη Φλορίκα ήταν όμηροι, η Μακεδονοπούλα Ειρήνη Δαμοπούλου, ο αδελφός της Ηλίας και η μητέρα της Ελπίδα.


Ακολουθεί σχετική μαρτυρία της Ειρήνης από το έργο μου "Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ":
«...Στην Κοινότητά μας στην Φλωρίκα αποφασίσθηκε από τους υπεύθυνους του ΚΚΕ να διαχωρισθούν όλοι οι ένοικοι του στρατοπέδου σε Έλληνες και Σλαβομακεδόνες. Ο διαχωρισμός αυτός μεταξύ Ελλήνων και Σλαβομακεδόνων άρχισε από το σχολείο. Πρωταγωνιστής στην κατάταξη κάθε παιδιού στην μία ή την άλλη ομάδα, ήταν ο δάσκαλος Κώστας Τριανταφυλλίδηςαπό το Καλοχώρι της Καστοριάς.
Καίτοι είχε σπουδάσει δάσκαλος στην Ελλάδα, τώρα είχε μετατραπεί σε φανατικότατο κομμουνιστή, Σλαβομακεδόνα, και διώκτη των Ελλήνων. Εμένα με τον αδελφό μου Ηλία μας έδιωξε ο ίδιος προσωπικά από το Ελληνικό σχολείο. Μας είπε ότι είμασταν Σλαβομακεδόνες και όχι Έλληνες, αφού καταγόμαστε από τον Άγιο Δημήτριο, πού κατ’ αυτόν ήταν χωριό μόνο Σλαβομακεδόνων.
Επειδή εγώ και ο αδελφός μου αρνηθήκαμε να δηλώσουμε Σλαβομακεδόνες και να παρακολουθήσουμε μαθήματα στην Σλαβομακεδονική γλώσσα, μας έδιωξαν και από το Ρουμανικό σχολείο για τρεις ημέρες. Αυτή η αποβολή μας από το σχολείο, πρώτα-πρώτα δημιούργησε πρόβλημα επιβίωσης αφού έτσι δεν δικαιούμεθα φαγητό από το συσσίτιο του σχολείου.
Όταν η μητέρα μου παραπονέθηκε στην Κοινότητα επειδή δεν μας έδιναν φαγητό στο σχολείο, οι υπεύθυνοι της είπαν ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτε και εμείς έπρεπε να σκεφθούμε τις συνέπειες της άρνησης εγγραφής μας ως Σλαβομακεδόνες.


Τότε η μητέρα μου ξεκινά και πηγαίνει στο σχολείο να παραπονεθεί. Βρίσκει έναν από τους δασκάλους, έναν κύριο Νίκο από το Κιλκίς. Δυστυχώς δεν θυμάμαι το επίθετό του.
- "Σύντροφε Νίκο, γιατί διώξατε τα παιδιά μου από το ελληνικό σχολείο;
- Γιατί είσαστε Σλαβομακεδόνες από τον Άγιο Δημήτριο! Τα παιδιά σου πρέπει να αλλάξουν σχολείο. Να πάνε στο σχολείο των Σλαβομακεδόνων.
-Σύντροφε Νίκο, κάνετε μεγάλο λάθος! Και εγώ, και τα παιδιά μου είμαστε Έλληνες! Είμαστε απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου! Δεν έχουμε καμία σχέση εμείς με τους Σλαβομακεδόνες. Επειδή ζούσαμε στον Άγιο Δημήτριο δεν σημαίνει ότι είμαστε και Σλαβομακεδόνες! Ο πατέρας μου ήταν Έλληνας παπάς και πολέμησε τους Κομιτατζήδες για να μείνει η Μακεδονία ελληνική. Εσύ, συναγωνιστή, έχω ακούσει ότι κατάγεσαι από τον Πόντο. Με την δική σας λογική, εσύ λοιπόν πρέπει να είσαι Τούρκος!
Οι έντονες διαμαρτυρίες της μητέρας μου φαίνεται ότι είχαν αποτέλεσμα. Εγώ και ο αδελφός μου επανήλθαμε στο Ρουμανικό σχολείο, και σαν εθνικό μας μάθημα συνεχίσαμε να κάνουμε Ελληνικά και όχι Σλαβομακεδόνικα.

Εκτός από εμάς τα παιδιά, οι Έλληνες κομμουνιστές στο στρατόπεδο της Φλωρίκα διαχώρισαν και τους μεγάλους σε Έλληνες και Σλαβομακεδόνες. Δημιούργησαν μια Επιτροπή που επισκεπτόταν με την σειρά όλους τους κατοίκους του στρατοπέδου για να τους κατατάξουν στην μία ή την άλλη ομάδα. Φαίνεται όμως για όλους, ή τουλάχιστον τους πιο πολλούς, η απόφαση αυτή είχε ληφθεί εκ των προτέρων από την Επιτροπή. Η επίσκεψη ίσως είχε σκοπό απλώς να ενημερώσει τον καθένα για την κατάταξή του, ή να τον πείσει να δεχθεί την απόφασή τους.
Για πολλούς, το άκουσμα ότι από την μιά ημέρα στην άλλη γίνονταν Σλαβομακεδόνες δημιουργούσε τρομερό σόκ.
Μερικοί πρόβαλαν αντιρρήσεις.
Άλλοι όμως το δέχονταν χωρίς να πουν κουβέντα.
Αυτό βέβαια δεν πρέπει να κάνει εντύπωση σήμερα. Να αναλογισθεί κανείς ότι ζούσαμε κάτω από συνθήκες καταπίεσης, και απολύτου εξάρτησης για τα πάντα, από τους κομμουνιστές υπεύθυνους της Κοινότητας.


Όταν τα μέλη της Επιτροπής ήρθαν στο δωμάτιο μας να κατατάξουν την μητέρα μου, βασικά της ανακοίνωσαν ότι είναι Σλαβομακεδόνας. Η μητέρα μου όμως με τίποτε δεν δεχότανε να δεχθεί την κατάταξή της ως Σλαβομακεδόνα. 


Εγώ και ο αδελφός μου την παρακαλούσαμε κλαίγοντας να μην εκδηλώνεται σαν αντίθετη, διότι φοβόμαστε ότι θα μας την έπαιρναν και πάλι μακριά μας στην απομόνωση. Αυτή όμως δεν μασούσε καθόλου τα λόγια της. Δεν έδειχνε τον παραμικρό φόβο, και μιλούσε με σκληρά λόγια κατά της Επιτροπής του ΚΚΕ της Κοινότητας για το θέμα των Σλαβομακεδόνων.


«Συναγωνίστρια Ελπίδα είχα ακούσει για σένα, αλλά ποτέ δεν σε φανταζόμουνα τόσο σκληρή!», της λέει ένας από τους ανθρώπους της Επιτροπής πού είχε έρθει στο δωμάτιό μας εκείνο το βράδυ.


Μετά από την δική μας οικογένεια, τα μέλη αυτής της Επιτροπής πήγαν δίπλα σε μιά γερόντισσα όμηρο και αυτή του ΚΚΕ από την Μακεδονία. Η γερόντισσα είχε βρεθεί στην Μακεδονία πρόσφυγας απο την Μικρά Ασία μετά την Μικρασιατική Καταστροφή.


Εγώ με τον αδελφό μου κρυφακούγαμε πίσω από την πόρτα.
-"Εσένα γιαγιά πώς να σε γράψουμε, Ελληνίδα ή Σλαβομακεδόνα?
-"Ελληνίδα, μωρέ παιδιά! Πώς αλλιώς; Από το Ανατόλι έρχουμε η δόλια! Τι δουλειά έχω εγώ μωρέ παιδιά με τους Σλαβομακεδόνες!!"
Αυτά έκαναν οι ηγέτες του ΚΚΕ τη δεκαετία του ’50, μετά την αποτυχία τους το 1947-49 να αποκόψουν τη Μακεδονία και τη Θράκη από την Ελλάδα.


Μήπως κάτι παρόμοιο εννοούσε ο κ. Τσίπρας όταν είπε «...Ίσως το 2018 να είναι ένα έτος, όπου θα μπορούμε να έχουμε μια θετική εξέλιξη σε ένα χρόνιο πρόβλημα, αν η νέα κυβέρνηση των Σκοπίων αποφασίσει να κάνει ουσιαστικά βήματα προς τα μπρος. Αν σταματήσει μια, κατά την άποψή μου, αχρείαστη ρητορική, ότι αποτελούν τους μοναδικούς απογόνους των Μακεδόνων και του Μεγάλου Αλεξάνδρου..».


Πανομοιότυπη δήλωση έκανε μετά και ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ:  «...Αφήνω στην άκρη τις αξιώσεις της χώρας σύμφωνα με τις οποίες είμαστε οι μοναδικοί κληρονόμοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Η ιστορία δεν ανήκει μόνο σε εμάς, αλλά επίσης και στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες».


Η Μακεδονία είναι κυρίως Ιστορία και Πολιτισμός, και αυτά είναι κομμάτι της Ιστορίας και του Πολιτισμού του Ελληνικού Έθνους και δεν πρέπει να παραδοθούν σήμερα στους Σλάβους με την ίδια ευκολία που οι ηγέτες του ΚΚΕ το 1947-49 τους παρέδιδαν τη Μακεδονία και μετά τους Μακεδόνες που κρατούσαν στο Παραπέτασμα (πιέζοντάς τους να δηλώσουν Σλάβοι!).

ΠΗΓΗ

25 σχόλια:

  1. Τα ΑΠΛΥΤΑ του ΣΤΑΛΙΝ και ο πάμπλουτος «ΝΤΑΗΣ» αγροτοσυνδικαλιστής ΜΠΟΥΤΑΣ κλείνουν ΕΠΙΤΗΔΕΣ τους δρόμους για να εμποδίσουν τους ΕΛΛΗΝΕΣ να πάνε στο ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ για τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μας! Άλλωστε οι ΣΤΑΛΙΝΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ήθελαν να την παραδώσουν στους Βούλγαρους (1944-49)!

    http://www.makeleio.gr/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1/%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%BB%CF%85%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CF%80%CE%AC%CE%BC%CF%80%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%84%CE%BF%CF%82/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θέλετε ειρηνικο συλλαλητήριο χωρις να κανουν τιποτα οι αναρχοαπλυτοι;
      Υπαρχει λυση και ειναι απλη.
      Αν π.χ. μαζευτουν 300 αναρχοαπλυτοι στην καμαρα αντι να τους περιμενετε (συγνωμη μενω αθηνα και μου ειναι αδυνατο να ερθω) να μαζευτουν 1000 με 1500 ατομα ας ειναι παοκτζηδες ας ειναι ολυμπιακοι ας ειναι κρητικοι.οποιοι και να ειναι αλλα να ειναι αποφασισμενοι, να κανουν ντου στην καμαρα, να σαπισουν στο ξυλο τα αναρχοαπλυτα.
      Με αυτον τον τροπο
      1.λυνεται πριν καν υπαρξει το προβλημα των επεισοδιων,
      2.παιρνουν τα αναρχοαπλυτα ενα καλο μαθημα
      3.εχουμε μια ειρηνικη διαδηλωση οπου θα ακουστει ο Ελληνικός Λαός ΚΑΙ
      4.τα πορνοκ@ν@λα δεν θα μπορουν να κατηγορησουν τους διαδηλωτες αφου οτι γινει θα γινει εκτος διαδηλωσης αλλα και οι διοργανωτες θα μπορουν να πουν οτι βρεθηκαν και 1000 πιο θερμοαιμοι που ΔΕΝ ηταν στην συγκεντρωση μας.
      ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ Η ΠΡΟΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ.

      Διαγραφή
  2. NA MHN ΠΑΝΕ ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΣΤΗΝ ΘΣΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΙ ΝΑΚΕΙ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΦΑΣΑΡΙΑ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΡΈΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΔΕ ΞΕΡΩ ΠΟΙΟΣ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ. ΑΜΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΑΝΕΒΟΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΠΟΠΙΟΣ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙ ΣΑΠΙΣΜΑ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΤΟΥΣ!!! ΟΠΟΙΟΣ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ. ΝΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΦΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ. ΚΑΛΑ ΑΝΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΑΠ ΤΟ ΠΟΛΥ ΤΟ ΞΥΛΟ. ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΝΕΙ ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΟΛΟ ΤΟ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΣΥΡΦΕΤΟ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ. ΞΥΛΟ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΠΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΟ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ. Ε ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΙ ΕΞΩ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ
    1)ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΚΑΙ ΞΥΛΟ.
    2) ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΞΥΛΟ ΣΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ ΜΕ ΤΟ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" ΕΝΤΟΣ
    3) ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΞΥΛΟ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ
    4) ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΣΙΩΝΙΣΤΗ ΠΡΟΔΟΤΗ ΙΕΡΟΝΥΜΟ ΠΟΥ ΣΥΜΜΑΧΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΗΙΑ
    5) ΑΓΚΑΛΙΑ ΜΕ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ.
    6) ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝΜΕ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΕΠΕΙΔΗ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΘΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΑΡΙΘΜΟΙ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΝΙΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ Τ5ΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΜΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
    ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ!!!!!! ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΛΛΗ
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Προς επίρρωση όσων είπες αγαπητέ Black Eagle, συμπληρώνω ότι η απόσχιση και αυτονόμηση των Εξαρχείων η οποία έχει λάβει απόλυτη πλέον μορφή κράτους εν κράτει, αποτελεί τον πρώτο πυρήνα της εφαρμογής του επερχόμενου αντάρτικου πόλεως, που πρόκειται να αρχίσει με ένοπλες συμπλοκές. Πολύ σύντομα οι αναρχικοί θα δολοφονήσουν κάποιους αστυνομικούς που κινούνται στις παρυφές των Εξαρχείων και τότε θα ξεκινήσει η πρώτη μεγάλη σύγκρουση. Ο Τόσκας προσπαθεί μανιωδώς να πετύχει την συγκυρία που θα ξεκινήσει αυτή η έναυση των επεισοδίων, που τελικά θα εκκινήσουν έναν εμφύλιο πόλεμο κράτους και αναρχοκομμουνιστών, όπου στο παιχνίδι θα μπουν οι αλλοδαποί και οι γύφτοι. Ήδη το 40% των αναρχικών είναι αλλοδαποί...
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    4. αρκτουρε νομιζω οτι ολα οσα προτινεις με βρισκουν απολυτα συμφωνο.καποια απο αυτα ειναι θεμα χρονου να συμβουν αλλα οχι τοσο συντομα.ο λαος ακομα ελπιζει και τρωει το κουτοχορτο που σερβιρει ο νουμερο 2 ανδρεας παπανδρεου ο μεγας ηγετης της πρωτης φορας αριστερας αλεξης.οταν πλεον τα παραμυθια τελειωσουν και θα τελειωσουν επωδυνα για ολους μας και αφου η εξαθλιωση φτασει στο αποκορυφωμα της και αφου πλεον θα τιθετε θεμα επιβιωσης και ασφαλειας των παιδιων μας τοτε και μονον θα αρχισουν ολα αυτα που αναφερεις και τοτε θα χυθει αιμα πολυ αιμα.

      Διαγραφή
  3. " ...μητρός τε καὶ πατρὸς καὶ τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρὶς καὶ σεμνότερον καὶ ἁγιώτερον καὶ ἐν μείζονι μοίρᾳ καὶ παρὰ θεοῖς καὶ παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΠΕΤΑΝΙΕ ΑΜΑ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΙΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΩΘΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΣΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΗΓΗΘΟΥΝ ΑΛΛΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΩΡΙΜΑΣΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΝΑ ΞΕΠΡΟΒΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΜΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΜΕΤΑ. ΟΠΟΤΕ ΟΙ ΜΕΓΣΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΘΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ. ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΑΡΤΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΥΡΙΑΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ. ΑΦΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΟΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑ
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΘΕΙ ΠΟΤΕ

    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ

    ΖΗΤΩ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λύκιε
    εξηγησέ μου αν σου είναι εύκολο ,γιατί οι Έλληνες πολιτικοί ,οι ιστορικοί, οι ακαδημαικοί κ.τ.λ δεν προτάσουν τα ιστορικά στοιχεία που είναι τόσα πολλά ,ως αποδείξεις
    στα παγκόσμια φορουμ για το θέματ ης Μκεδονίας . π.χ ολα τα ευρύματα απο ανασκαφές που έχουν γίνει ακόμα και σε ξένες χώρες που αποδεικνύουν περίτρανα την Ελληνικότητα της Μακεδονίας ΦΗΜΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητέ Φήμιε, οι ιστορικοί και οι ακαδημαϊκοί όντως προτάσσουν τα αυτονόητα και αυταπόδεικτα στοιχεία για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.
    Εξάλλου δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση της ελληνικότητας από την διεθνή επιστημονική (ιστορία-αρχαιολογία) κοινότητα, αφού είναι πασίγνωστη ιστορία της Μακεδονίας, σε όλα τα μήκη και πλάητη της υφηλίου. Απειροελάχιστοι αργυρώνητοι ιστορικοί που πληρώθηκαν από τον Σόρρος, παρήλλαξαν την ιστορία και πρόσθεσαν δικές τους ανυπόστατες και ευφάνταστες υποθέσεις, ώστε να κατασκευάσουν μια εκδοχή που βόλευε το αφήγημα του Γκρουέφσκι. Αυτοί έχουν δεχθεί την κατακραυγή της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας, ενώ δεν είναι λίγοι οι επιστήμονες, που ακύρωσαν τα σενάριά τους με αδιάσειστα επιχειρήματα.
    Δεν υπάρχει λοιπόν θέμα επιστημονικής αμφισβήτησης και το πρόβλημα δεν εντοπίζεται βέβαια στην επιστήμη της ιστορίας.

    Το θέμα είναι εξόχως πολιτικό, είναι θέμα γεωπολιτικής και πολιτικών σκοπιμοτήτων, εντός κι εκτός της χώρας των Σκοπίων.

    Άρα οι πολιτικοί ηγέτες των χωρών που έχουν ήδη αναγνωρίσει αυτή την χώρα με το όνομα Μακεδονία, δεν το έπραξαν διότι αγνοούν την ιστορική πραγματικότητα, αλλά διότι εξυπηρετούν πολιτικούς σχεδιασμούς και σκοπιμότητες.
    Αν και η απαρχή του φαινομένου ξεκίνησε από πολύ παλαιά (επιδιώξεις των εβραίων για εβραϊκό κράτος στην Θεσσαλονίκη), ουσιαστικά όλα αυτά που δρομολογήθηκαν μέχρι τις μέρες μας, τα προκάλεσε το ΚΚΕ και η συνεργασία του με τον Γιουγκοσλάβους κομμουνιστές επί Τίτο. Σήμερα, η ανθελληνική αυτή στάση, ασκείται από τον διαβόητο G. Sorros και βρίσκει όψιμους συμμάχους στην Τουρκία και σε άλλες χώρες που είναι παραδοσιακοί εχθροί της χώρας μας.

    Οι ΗΠΑ, στηρίζουν το κρατίδιο αυτό για δικούς τους λόγους και συντάσσονται με τις επιδιώξεις των εβραίων και του Sorros, ενώ τώρα επείγονται να τους εισάγουν στο ΝΑΤΟ.

    Εν κατακελίδι, τα επιχειρήματα της Ελλάδος για την ελληνικότητα της Μακεδονίας είναι γνωστά σε όλα τα φόρουμ των πολιτικών συναντήσεων διεθνώς. Ωστόσο κάποιες πολιτικές σκοπιμότητες παρακάμπτουν το δίκαιο και την αλήθεια, για να υπηρετήσουν τα ιδιοτελή τους συμφέροντα στην γεωπολιτική σκακιέρα.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ευχαριστώ για την απάντηση αλλά θα επιμείνω σε κάτι που με προβληματίζει
    Υπάρχει θέμα φόβου πρός τους Έλληνες πολιτικούς δηλαδή εμπλοκή της Ελλάδος
    σε πόλεμο αν πούμε οχι στην ονομασία; Μετά με την υποχωριτηκότηα δεν θα υπάρξουν και θέματα Θράκης,νησιών του Αιαίου και άλλων παραλόγων απαιτήσεων; Επίσης η αλβανική γλώσσα στα σκόπια δεν έχει κι αυτο τη σημασία του ; οι τούρκοι που αντιστέκονται στην Αμερική δεν είναι περίεργο;Εχω και άλλες απορίες που θέλω να μου δώσεις τα φώτα σου,αργότερα για να μη σε κουράζω ΦΗΜΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν νομίζω ότι υπάρχει εκβίαση για πόλεμο με την Τουρκία, αν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις για το όνομα των Σκοπίων. Η απειλή αυτή εκ μέρους των ΗΠΑ υπήρχε για άλλα θέματα, όπως για παράδειγμα υο άνοιγμα προς την Ρωσία που είχε επιχειρήσει ο Καραμανλής, αλλά και σε θέματα του Αιγαίου. Σήμερα δεν νομίζω ότι υπάρχει θέμα απειλής πολέμου που να ασκείται από ΗΠΑ ή Γερμανία.
    Ωστόσο η απειλή αυτή υπάρχει, απευθείας πλέον από την Τουρκία, μόνιμη και διαρκής για κάθε ζήτημα που προκύπτει από την εξωτερική μας πολιτική σε σχέση με το ενεργειακό, την ΑΟΖ, τις γειτονικές μας χώρες που προστατεύει η Τουρκία (Αλβανία-Σκόπια), τους 8 πιλότους, την κυριαρχία στο Αιγαίο, την μουσουλμανική μειονότητα, κτλ.
    Η Τουρκία απειλεί ευθέως και πλαγίως, χωρίς πλέον την συναίνεση των ισχυρών, διότι έχει γίνει η ίδια ισχυρή στην περιοχή. Ο Ερντογάν πιστεύει ότι μπορεί να αναβιώσει μια σύγχρονη οθωμανική αυτοκρατορία, ένα μεγάλο σουλτανάτο, όπου θα ρυθμίζει τις ισορροπίες στην περιοχή και θα είναι υπερδύναμη. Γι αυτό και δείχνει τα δόντια της στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, ενώ πράττει το ίδιο και με την ΕΕ. Έχει ανοιχτεί προς την Ρωσία και θέλει να πείσει ότι είναι αξιόπιστος παράγων ώστε να συνομιλεί με Κίνα, Ινδία και Ιραν. Ασφαλώς κανείς δεν εμπιστεύεται τους Τούρκους, αλλά όλοι υπολογίζουν στην ισχύ και την βυζαντινή διπλωματία τους.
    Αν υποχωρήσουμε στην ονομασία, εννοείται πως παραδίνουμε γην και ύδωρ στους εχθρούς μας (οποίοι κι αν είναι αυτοί) και τους ανοίγουμε την όρεξη για τις επόμενες διεκδικήσεις τους.

    Το ότι υπάρχει μεγάλο ποσοστό Αλβανών στα Σκόπια, είναι προς δικό μας όφελος, αφού αυτοί για τους δικούς τους αλυτρωτικούς σκοπούς εναντιώνονται στο σλαβικό στοιχείο που το παίζει "μακεδονικό" και δεν υποστηρίζει το όνομα Μακεδονία.
    Το κρατίδιο των Σκοπίων είναι ένα αμάλγαμα εθνοτήτων από Σλάβους, Αλβανούς, Βούλγαρους, Έλληνες και Γύφτους. Δεν έχει συνοχή και γι'αυτό δεν έχει μέλλον επιβίωσης...
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Λύκιε για την τόσο κατανοητή αναλυσή σου.Αν χρειαστώ κάτι που δεν το καταλαβαίνω θα σε (ενοχλήσω) πάλι ΦΗΜΙΟΣ

      Διαγραφή
  11. Μητροπολίτης Σεραφείμ: Εθνική προδοσία αν δοθεί ο όρος «Μακεδονία»
    Ο Μητροπολίτης Σεραφείμ (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ)Συνεχίζονται οι αντιδράσεις από τους κόλπους της εκκλησίας για την υπόθεση της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ τόνισε ότι θα είναι τεράστια εθνική προδοσία αν δοθεί ο όρος «Μακεδονία». «Το θέμα της Μακεδονίας δεν είναι μόνο το όνομα, το θέμα της Μακεδονίας είναι ο αλυτρωτισμός των Σκοπιανών, είναι η εθνικότητα και βέβαια η γλώσσα», δήλωσε στην ιστοσελίδα Romfea. «Οι άνθρωποι αυτοί έχουν κατασκευάσει ένα ιδεολόγημα που στηρίζεται σε ψευδή ιστορικά στοιχεία, διότι είναι σλαβικό φύλο που ήρθε στην περιοχή των Βαλκανίων τον 6ο - 7ο μ.χ. αιώνα, δηλαδή χίλια χρόνια σχεδόν μετά τον Μέγα Αλέξανδρο», συμπλήρωσε.
    «Έχουν κατασκευάσει μία ψευδή ιστορία, εμφανιζόμενοι ως δήθεν οι μόνοι διάδοχοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αλλά και ως οι μόνοι κληρονόμοι της μακεδονικής ιστορίας και του δήθεν ανύπαρκτου Μακεδονικού έθνους», υπογράμμισε.
    Παράλληλα, χαρακτήρισε ανόητη και ανωφελή οποιαδήποτε συζήτηση για το θέμα «χωρίς την απεμπόληση του αλυτρωτισμού που περιέχεται στο σύνταγμα τους, στην ψευδή εθνικότητα τους και την κατασκευασμένη γλώσσα τους».
    Σε ερώτηση για τη στάση της Εκκλησίας αν η κυβέρνηση συμπεριλάβει τον όρο «Μακεδονία» στην ονομασία της ΠΓΔΜ, απάντησε:
    «Εάν η κυβέρνηση χωρίς την επίλυση του αλυτρωτισμού και χωρίς την αντιμετώπιση των πολλών προβλημάτων, που εμπεριέχει ο αλυτρωτισμός, διότι αυτοί πρέπει να αλλάξουν το σύνταγμα τους, ταυτόχρονα να πάψουν να εμφανίζουν χάρτες όπου εμφανίζουν την Ελληνική Μακεδονία ως δήθεν αλύτρωτη περιοχή την οποία κατέχουν οι Έλληνες κατακτητές, είναι η περίφημη Μακεδονία του Αιγαίου όπως την λένε. Επίσης να διδάσκουν στα παιδιά τους, στα σχολεία ότι η Ελλάδα κατέχει παράνομα δικό τους ζωτικό χώρο, του δήθεν ανύπαρκτου Μακεδονικού έθνους όπως το λένε, θα έχει διαπράξει δυστυχώς μία τεράστια Εθνική προδοσία»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ!!! ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΤΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΛΛΑΔΑ. ΓΗ ΙΕΡΗ ΓΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΠΑΤΕΙΤΕ!!! ΖΗΤΩ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ!!! ΖΗΤΩ Η ΓΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΗ ,ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ.!!!! ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΠΗΛΕΥΤΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ!!! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΥΡΙΑΔΕΣ. ΝΑ ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΠΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΟΣΜΟΥ. ΝΑ ΚΥΜΑΤΙΖΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΤΗΣ!!! ΝΑ ΔΟΥΝΕ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΙΟΙ ΔΕΝ ΛΥΓΙΖΟΥΝΕ ΔΕΝ ΓΟΝΑΤΙΖΟΥΝΕ!!!!!






    Δεν έχω να προσθέσω τίποτα... ούτε μια λέξη, σ' αυτή την ΚΡΑΥΓΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΔΑΣ ΑΝΝΑΣ.
    Μόνο μοιράστε την ανάρτηση, για να φτάσει σε κάθε γωνιά της οικουμένης...

    Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ ΑΠΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΑΧΗ : "Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ"

    Στο Συλλαλητηριο, ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΜΟΝΟΝ Ο ΛΑΟΣ, ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΜΑΖΩΞΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ ΣΤΑ ΛΑΓΟΥΜΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΕΑΛΩ Η ΠΟΛΙΣ
    Οποιαδήποτε εκχώρηση του όρου «Μακεδονία» ή παραγώγων του ανοίγει τον ασκό του Αιόλου
    Από τον
    Χαράλαμπο Β. Κατσιβαρδά*
    «Η ζωή είναι πόλεμος. Η γη σου είναι φρούριο και χρέος σου η ΝΙΚΗ. Μη μιλάς, να σκέπτεσαι, ν’ αγαπάς, να μην πονάς. Ενας είναι ο σκοπός σου. Πολέμα για τα ιδανικά σου, για τα ελληνικά ιδανικά του ανθρωπισμού.
    Πολέμα για τη ΜΕΓΑΛΗ ΙΔΕΑ. Ανδρες που περπατούν στη ζωή ευθυτενείς και με γαλήνη, μαθημένοι να πονούν χωρίς να υποφέρουν, να νικούν χωρίς να θριαμβολογούν, να νικώνται χωρίς να μοιρολογούν. Αυτοί είναι οι πραγματικοί άνδρες, θεμέλια γενεών».
    Παύλος Μελάς

    Εκόντες άκοντες, αποτίουμε φόρο τιμής στους προγόνους μας, οι οποίοι θυσίασαν με αυταπάρνηση κάθε ψήγμα ρανίδας του αίματός τους, ακόμη και την ίδια τους τη ζωή, ανιδιοτελώς, για τη δική μας ελευθερία, για την κατίσχυση της δημοκρατίας και της ελευθερίας, για να ατενίζουμε ειρηνικώς σήμερα το μέλλον, με υπερηφάνεια, λόγω ότι δέον όπως συνεχίσουμε, ως γνήσιοι κληρονόμοι και θεματοφύλακες αυτής της τετιμημένης παραδόσεως του Ελληνισμού.

    Ως εκ τούτου, λοιπόν, είναι πρόδηλο, ελλείψει μακεδονικού έθνους, καθίσταται αδηρίτως αναγκαίο να θέσουμε εκ ποδών οποιαδήποτε τυχόν εκδοχή ονομασίας με τον όρο «Μακεδονία», ακόμη και αν τεθούν ορισμένα ανταλλάγματα αναφορικά με το Σύνταγμα, όπου στην πράξη ουδείς μάς εγγυάται ότι θα τηρηθούν απαρεγκλίτως σε περίπτωση αλλαγής κυβερνήσεως στη γείτονα.

    Σε κάθε περίπτωση, λοιπόν, οποιαδήποτε εκχώρηση του ονόματος ή παραγώγων αυτού θα ανοίξει νομοτελειακά τον ασκό του Αιόλου. Εφόσον η γείτων ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και συμμαχήσει με την Τουρκία, ελλοχεύει βάσιμος κίνδυνος πολιτισμικού σφετερισμού και, ακολούθως, αμφισβήτησης των ελληνικών συνόρων.

    Το πλέον απογοητευτικό, όμως, είναι ότι η κυβέρνηση παρελκύει την κοινή γνώμη, ερειδόμενη ευθέως σε μια λύση, προπαγανδίζοντας δήθεν προς μια ουδέτερη -άνευ συνεπειών- κατεύθυνση, τη στιγμή κατά την οποία διακυβεύεται στο μέλλον η παραχάραξη της ελληνικής Ιστορίας και του πολιτισμού.
    Ο «εθνομηδενισμός» έχει διαποτίσει καθολικώς τους θεσμούς και η διαρκής υποτίμηση των εθνικών θεμάτων σημαίνει αιματηρή έκπτωση στην πολιτισμική ταυτότητά μας και βάναυση προσβολή της μνήμης των κεκοιμημένων μας, οι οποίοι ηρωικά αγωνίστηκαν για την ελευθερία και τα κεκτημένα του Εθνους μας.

    Ο διαρκής ενδοτισμός και η ισοπέδωση των πάντων, χάριν ενός επίπλαστου ευδαιμονισμού και μιας αδιαφανούς αχλής προοδευτισμού, σηματοδοτούν την ποινικοποίηση της ιστορικής αλήθειας.

    *Δικηγόρος

    http://www.dimokratianews.gr/content/82109/ealo-i-polis

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.