Σάββατο, 26 Αυγούστου 2017

Το Ισλάμ στην Ελλάδα αυξάνεται ραγδαία και δρα ανεξέλεγκτα

Σε προηγούμενο τεύχος είχε γίνει αναφορά στην μείωση του αριθμού των εκκλησιών και την συνεχή αύξηση ισλαμικών τεμενών στην Ευρώπη, στοιχείο που αρκετοί αναλυτές το θεωρούν ως μία τάση για βαθμιαία υποκατάσταση του Χριστιανισμού, ως κυρίαρχης θρησκείας στην Ήπειρό μας, από το Ισλάμ...

Γράφει ο Μάνος Ηλιάδης

Ομοίως, είχε επισημανθεί ότι παρά το ότι το γεγονός αυτό άρχισε να προκαλεί αυξανόμενη ανησυχία στην Ευρώπη, στην Ελλάδα ουδείς αρμόδιος φαίνεται να ασχολήθηκε έστω και στοιχειωδώς για το συγκεκριμένο θέμα, ενώ εντύπωση προκαλεί η απουσία της Ελληνικής Εκκλησίας όχι μόνο σε αυτό το θέμα, αλλά ακόμη και στην συνεχιζόμενη εκστρατεία εξισλαμισμού Ελλήνων.

Όπως και στο προηγούμενο τεύχος, η προσέγγιση στο θέμα γίνεται από στρατηγικής απόψεως και συγκεκριμένως υπό το πνεύμα της επισημάνσεως των παρατηρούμενων τάσεων, από τις οποίες συνάγονται συμπεράσματα για το μέλλον. Περνώντας από την Ευρώπη στα Βαλκάνια, βλέπει κανείς ότι τα τελευταία λίγα χρόνια, εκτός από την σημαντική πλέον παρουσία των Ισλαμιστών του Τούρκου ιμάμη Φ. Γκιουλέν (σ.σ.: για το κίνημά του έχουμε γράψει αρκετά άρθρα και έπεται συνέχεια), ακραίες μουσουλμανικές οργανώσεις έθεσαν υπό τον έλεγχό τους τα τζαμιά στο Σεράγεβο και στα Σκόπια. Το ίδιο παρατηρείται, αυτή την φορά από τους Σαλαφιστές (αυτούς που αιματοκύλισαν την Συρία), στο Μαυροβούνιο, όπου πήραν υπό τον έλεγχό τους όλα τα τζαμιά στα σύνορα με την Σερβία, ενώ για τους ίδιους σημειώνεται επίσης τα τελευταία χρόνια μία σημαντική η επέκταση της επιρροής τους στην γειτονική μας περιοχή της Ν. Βουλγαρίας.

Να σημειωθεί ότι οι Σαλαφιστές έχουν ήδη παρουσία και στην Αθήνα, μέσω του Συλλόγου Αλ Ραχμάν, Κ. Παλαιολόγου 63-65, όπου υπάρχει και άτυπος χώρος προσευχής, με ιθύνοντα νου τον Αχμέντ Ελ Ντιν (Μohi El Din Ali Ahmed Zakira), Αιγύπτιο την καταγωγή. Ο ίδιος σύλλογος διαθέτει επίσης και την ιστοσελίδα islamforgreeks.org, με διαχειριστή πάλι τον Ελ Ντιν.
Κατερχόμενοι νοτιότερα, στην Θράκη, η κατάσταση είναι γνωστή, με την συνεχιζόμενη προσπάθεια των Τούρκων τα τελευταία χρόνια να ανεγείρουν νέα τζαμιά ή να ανακατασκευάζουν παλαιότερα υπό το πρόσχημα διατηρήσεως της οθωμανικής κληρονομιάς, όχι μόνο στην Θράκη αλλά και σε ολόκληρη την υπόλοιπη Ελλάδα, χωρίς καμία αντίδραση από το ΥΠΕΞ (βλ. σχετικό δημοσίευμα των ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ).

Η επιδίωξη αυτή δεν είναι άσχετη, τουλάχιστον τα τελευταία λίγα χρόνια, με την άνοδο του Ισλάμ στην Τουρκία. Ο πάντα μαχητικός και γνωστός για την αξιοπιστία του ΑΝΤΙΦΩΝΗΤΗΣ της Κομοτηνής, σε πρόσφατο δημοσίευμά του, επικαλέστηκε δηλώσεις του προέδρου της Ομοσπονδίας Τζαμιών και Μαθημάτων Κορανίου Ρετζέπ Κιγιάκ, σύμφωνα με τις οποίες ο συνολικός αριθμός των τζαμιών στην Τουρκία ανέρχεται σε 85.600 τζαμιά και 15.000 μεστζίτ. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, μόνο την τελευταία δεκαετία (περίοδος Ερντογάν) άνοιξαν 7500 νέα τζαμιά (750 τον χρόνο!). Παρόλα αυτά δε, ο Κιγιάκ ζητάει να αναγερθούν άλλες 15.000 νέα τζαμιά, κυρίως στις μεγάλες πόλεις, με τον Ερντογάν μάλλον να μην αναμένεται να προβάλει αντιρρήσεις. Αν το αίτημα αυτό υλοποιηθεί, τούτο θα σημαίνει ότι μέσα σε ελάχιστα χρόνια η Τουρκία θα διαθέτει άνω των 100.000 τζαμιών (85.600+15.000) και με δεδομένο τον πληθυσμό της (75.000.000) ο αριθμός αυτός θα αναλογεί σε 1 τζαμί ανά 876 κατοίκους. Για να δούμε τι κατάφεραν μέχρι τώρα οι Τούρκοι στην Θράκη, αρκεί να αναφερθεί ότι σε ένα σύνολο 120.000 μελών της μουσουλμανικής μειονότητας στην περιοχή αυτή, υπάρχουν 300 περίπου τζαμιά, ήτοι 1 τζαμί ανά 400 κατοίκους(!), πολύ μεγαλύτερη δηλαδή ύπαρξη τζαμιών στη Θράκη από την ίδια την Τουρκία (1 τζαμί ανά 876 κατοίκους).

Αν πάμε στην ….«καθ’ ημάς» Ελλάδα, την Αθήνα (άντε, και τις γειτονικές περιοχές), μέχρι να γίνει το τέμενος της Αθήνας στον Βοτανικό (που μάλλον δεν θα προλάβει να εγκαινιάσει ο δήμαρχος Γ. Καμίνης), υπάρχει ήδη μία σημαντική μουσουλμανική υποδομή, τόσο σε επίπεδο άτυπων χώρων προσευχής (τα γνωστά αυτοσχέδια τζαμιά) όσο και σε επίπεδο «πολιτιστικών» συλλόγων και ενώσεων μουσουλμάνων, λαθρομεταναστών κυρίως.

Η επισήμανση της τάσεως -και στην περίπτωση αυτή- έχει ιδιαίτερα σημασία. Το 1998, για παράδειγμα, είχαμε 18 αυτοσχέδια τζαμιά σε ολόκληρη την Αττική. Έξι χρόνια αργότερα, λίγο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, ο αριθμός αυτός τριπλασιάστηκε! Υπενθυμίζεται ότι, επικειμένων των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, υπήρξε αίτημα των εν Ελλάδι παράνομα διαβιούντων μουσουλμάνων το τζαμί της Αθήνας να γίνει στα Σπάτα, έτσι ώστε η πρώτη εικόνα της Αθήνας που θα είχαν οι ξένοι επισκέπτες μετά την έξοδό τους από το εκεί κεντρικό αερολιμένα Αθηνών να ήταν ένα τζαμί…..

Και 15 χρόνια μετά το 1998, όπου υπήρχαν μόνο 18 τζαμιά, ο αριθμός του έφτασε ήδη τα 115-120! Τα πλέον σημαντικά από αυτά είναι περίπου 74, εκ των οποίων τα 22 ελέγχονται από Μπαγκλαντεσιανούς, τα 20 από Άραβες, 11 από το Πακιστάν, 7 από Ινδούς και 2 από Αφγανούς.
Από αυτά, αναφέρονται ενδεικτικώς τα αραβικά, τα οποία ελέγχονται κυρίως από Αιγυπτίους, και είναι τα εξής:
Al Salihin, Σοφοκλέους 196, Καλλιθέα.
Al Salam, Γ. Παπανδρέου 87, Ζωγράφου.
Αl Bet Al Taqwa, Μέλος της Μουσουλμανικής Ενώσεως Ελλάδας, Μπουμπουλίνας 4-6, Αθήνα.
Al Ahlaz, Στροφάδων 5, Κυψέλη.
Al Farouk, Κωνσταντινουπόλεως 288, Αθήνα.
Αl Girabaa, Λ. Ιωνίας και Κλυμένης 2, Αθήνα.
Al Salam, Γαλαξία 9, Ν. Κόσμος.
Αl Nour, Αλμυρίδος 10, Πειραιάς.
Αl Ansar, Σόλωνος 39, Καλλιθέα.
Αl Sahaba, Ξηρομέρου 32, Αμπελόκηποι.
ΚΕΒΑΑ, Σκαλιστήρη 8, Κ. Πατήσια.
Τaqwa, Σαλαμίνος 80, Μεταξουργείο.
Amal Filla, Μενάνδρου 23, Αθήνα.
Salahadin Ayubi, Κ. Παλαμά 55, Δάφνη
Ακόμη, υπάρχουν ένα τζαμί στην οδό Μηλιαράκη και Κουρμούλη 55, Αθήνα, ένα στην οδό Ριζάρη 88, Μαραθώνας, ένα στον Σύλλογο Αιγυπτίων Παγκρατίου, Παυσανίου 18-20, Παγκράτι, ένα στο Ελληνοαραβικό Επιμορφωτικό Πολιτιστικό Κέντρο, Πειραιώς και Κύπρου 2, Μοσχάτο και ένα, το Αλ Ανταλούς, Φίλωνος 97-99, Πειραιάς.
Σε αυτά θα πρέπει να συμπεριληφθεί το προαναφερθέν Al Rahman, στην οδό Παλαιολόγου 63-65, Αθήνα, του δραστήριου Αιγύπτιου Ελ Ντιν.

Στις παραπάνω παρουσίες θα πρέπει να προστεθούν και ορισμένες ισλαμικές οργανώσεις, οι περισσότερες των οποίων διαθέτουν και χώρους προσευχής:
Ελληνοαραβικός Σύλλογος «Eιλικρίνεια», συνεστήθη το 2009 και ανήκει στην προαναφερθείσα Αl Ahlaz.
Ελληνοαιγυπτιακός Σύλλογος «Ο Πτολεμαίος», ιδρύθηκε από την Αλ Ραχμάν, και λειτουργεί στον ίδιο χώρο (Παλαιολόγου 63-65).
Σύλλογος Αραβικής Κοινότητας Αμπελοκήπων Αθηνών, λειτουργεί στον ίδιο χώρο με την Al Sahaba.
Σουδανική Κοινότητα Ελλάδος, συστεγάζεται με την ΚΕΒΑΑ.
Επιμορφωτικός Σύλλογος Ιρακινών Μεταναστών Ελλάδος, συστεγάζεται με το τζαμί Salahadin Ayubi.
Πακιστανική Κοινότητα Μενιδίου, Στεγάζεται στον ίδιο χώρο με το πακιστανικό τζαμί Masjid Mohamedia (Αγ. Τριάδος 106, Μενίδι).
Faizan E Madeena- Iσλαμιστές με Ειρήνη για όλο τον Κόσμο, σωματείο συστεγαζόμενο με το πακιστανικό τζαμί Faizan E Medeena, Μακρυγιάννη 15, Ρέντης.
Πολιτιστικός Σύλλογος Minhaz Ul Quran, Λ. Μαραθώνος 31, Ν. Μάκρη.
Jihad Al Jabar, λειτουργεί και ως τζαμί και συστεγάζονται στον ίδιο χώρο (Αισχύλου 37).
Πολιτιστικός και Καλλιτεχνικός Σύλλογος «Νουρ», στεγάζεται στον ίδιο χώρο με το ομώνυμο αφγανικό τζαμί.
Gurudawa, ινδικό τζαμί, στο οποίο στεγάζεται και ο σωματείο με την επωνυμία Shri Guru Nanak Devji, Αγίου Θωμά, Οινόφυτα.
Σύλλογος Ινδών Guru Arjan-Dev-Ji, Λάκκα Καλογήρων, Μέγαρα.
Ινδικός Σύλλογος Shri Guru Rabi Dass Sabha, συστεγαζόμενος στον ίδιο χώρο με το ομώνυμο τζαμί.
Shri Guru Nanak Darbar, ινδικό σωματείο συστεγαζόμενο στον ίδιο χώρο με ομώνυμο τζαμί.
Πολιτιστικός Σύλλογος Πακιστανών Minhaz, Αυλίδος 8, Θήβα.
Στις παραπάνω, θα πρέπει να προστεθεί μία σειρά άλλων μουσουλμανικών οργανώσεων με παρουσία στην Ελλάδα, για τις οποίες δεν υπάρχουν πολλά στοιχεία, πέραν αυτών που ανέφερε το RIMSE (βλ. παρακάτω).
Μουσουλμανική Αδελφότητα Σύρων, ανήκει στην Μουσουλμανική Αδελφότητα, είναι εναντίον του Άσσαντ.
Jamaat e-Islami, οργάνωση εκ Πακιστανών μεταναστών, αριθμούσα περί τα 500 μέλη, σε επαφή με το Islamic Forum Greece. Υπάγεται στην πανευρωπιακή ισλαμιστική οργάνωση Islamic Forum Europe που αναφέρεται ως έχουσα σχέση με την Αγγλία.
Dawat-e Islami, αριθμεί μερικές εκατοντάδες Πακιστανών μεταναστών.
Tablighi Jamaat, Πακιστανική, ομοίως με την παραπάνω, με επιπλέον δράση τις επισκέψεις ιμάμηδων που οργανώνουν σεμινάρια θρησκευτικής φύσεως, κυρίως στην Αθήνα.
Islami Jamaat-e-Talaba, μικρός πυρήνας Πακιστανών μεταναστών.
Tehrik-e-Jafaria, οργάνωση Πακιστανών Σιιτών, με μερικές εκατοντάδες μέλη, σύνδεση με άλλες σιιτικές ομάδες στην Ελλάδα και με την Πρεσβεία του Ιράν.
Χεζμπολλάχ, λιβανέζικη σιιτική οργάνωση (κυβέρνηση στον Λίβανο) και αφανή μέχρι στιγμής παρουσία στην Ελλάδα, λόγω των πολλαπλών κυρώσεων κ.λπ.
Hizb ut Tahrir, εκτιμάται (RIMSE) ότι διατηρεί μικρό πυρήνα στην Ελλάδα. Το προξενείο του Ουζμπεκστάν στην Αθήνα έχει εκδώσει ειδική μελέτη για την επικινδυνότητα της εν λόγω οργανώσεως.
Χαμάς, μέχρι το 2008-10, διέθετε αξιόλογη παρουσία στην Ελλάδα, έκτοτε η δράση της έχει μειωθεί αισθητά, αν και παραμένει ενεργεί με αρκετά μέλη, κυρίως στην Αθήνα.
Σαλαφιστές, η πλέον γνωστή ομάδα σαλαφιστών είναι η προαναφερθείσα Αλ Ραχμάν, περιλαμβάνει κυρίως Αιγύπτιους και προσήλυτους Έλληνες.
Fatah al Islami, κατά το RIMSE η οργάνωση αυτή αναφέρεται ως διαθέτουσα χαλαρούς πυρήνες Λιβανέζων και Παλαιστινίων και χρησιμοποιούσε στο παρελθόν την Ελλάδα ως χώρα μεταβάσεως (transit) προς την Ε.Ε.
Ειδική μνεία γίνεται για την Αnsar Al Islam, ιρακινή ισλαμιστική οργάνωση με μέλη της κυρίως Ιρακινούς και Κούρδους του Ιράκ. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι το διετίας περίπου, η οργάνωση αυτή είχε επιτύχει να δημιουργήσει δίκτυο λογιστικής υποστηρίξεως στην Ελλάδα, το οποίο σχεδιαζόταν να εξελιχθεί σε κομβικό σημείο του ευρύτερου δικτύου που έχει ήδη αναπτύξει σε άλλες χώρες της Ευρώπης, όπως στην Αγγλία, Γερμανία, Ελβετία, Νορβηγία και Σουηδία.
Στους άλλους στόχους της οργανώσεως, περιλαμβανόταν η σταδιακή οικοδόμηση επιχειρησιακών δυνατοτήτων, με την δημιουργία εν υπνώσει πυρήνων, οι οποίοι θα αναλάμβαναν τρομοκρατική δράση όταν αυτό θα κρινόταν σκόπιμο από τον ηγετικό πυρήνα. Στην Αθήνα, στελέχη της έχουν επισημανθεί σε ορισμένους άτυπους χώρους προσευχής, με ένα ηγετικό της στέλεχος να κατηγορείται σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες σε σχέδιο δολοφονίας στελέχους της τοπικής κυβερνήσεως στο Β.Ιράκ. Ορισμένα μέλη της οργανώσεως έχουν κατηγορηθεί με συγκεκριμένα στοιχεία ως ενεχόμενα σε διακίνηση λαθρομεταναστών.

Σε αυτή την πρόχειρη χαρτογράφηση των τζαμιών και οργανώσεων των μεταναστών, θα πρέπει να αναφερθεί και μία ακόμη πρόσφατη τάση. Αφορά στην παρατηρούμενη τα τελευταία δύο χρόνια εμφάνιση στην Ελλάδα ιστοσελίδων ισλαμικού περιεχομένου, με έμμεσο ή άμεσο στόχο τον προσηλυτισμό Ελλήνων στο Ισλάμ.
Μεταξύ αυτών είναι η προσφάτως (2012) δημιουργηθείσα ιστοσελίδα www.alyunaniya.com, η οποία, κρίνοντας από τις θερμές «συστάσεις» για αυτήν Έλληνα δημοσιογράφου (με όνομα που παραπέμπει σε ήρωα της ελληνικής μυθολογίας) που διαμένει στην Κωνσταντινούπολη, μυρίζει τουρκικό …παστουρμά.
Το Islamforgreeks.org, είναι μία Ιστοσελίδα των Σαλαφιστών, η οποία εμφανίστηκε το 2011 (βλ. παραπάνω για περαιτέρω στοιχεία) που επιπλέον διατηρεί και ταυτόσημη σελίδα στο facebook, καθώς επίσης και παρουσία στην διεθνή ιστοσελίδα www.discoverislam.org, όπου παρουσιάζονται Έλληνες που προσηλυτίστηκαν στο Ισλάμ.
Το Islam.gr, μία άλλη ιστοσελίδα ανάλογου περιεχομένου, δημιουργήθηκε και αυτή πρόσφατα (2010) από Λιβανέζο δημοσιογράφο του γνωστού καναλιού του Κατάρ και αξίζει περαιτέρω παρακολουθήσεως (Κατάρ από πίσω, γαρ).

Το 2010 είχε δημιουργηθεί επίσης η ιστοσελίδα του Ν. Ελ Γκαντούρ, http://ora-islam, που είναι τώρα ανενεργή. Το 2011, ο ίδιος (πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ενώσεως Ελλάδος), άνοιξε σελίδα και στο facebook, και το ίδιο έτος έκανε το ίδιο και το Ελληνοαραβικό Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (www.facebook.com/islam in thessaloniki, gr.
To Ελληνοαραβικό Πολιτιστικό Κέντρο στο Μοσχάτο εμφάνισε, επίσης πρόσφατα, το 2012, δική του ιστοσελίδα (www.ahcoc.gr).

Σημειώνεται ότι τα τελευταία τρία περίπου χρόνια, παρατηρείται μία συνεχώς αυξανόμενη παρουσία και δραστηριότητα στο διαδίκτυο από ισλαμικές ιστοσελίδες, ορισμένες των οποίων είναι τουρκικές και συγκεκριμένως του κινήματος του Φετουλλάχ Γκιουλέν, με στόχο τον προσηλυτισμό Ελλήνων.
Την τάση της επιταχυνόμενης εμφανίσεως τζαμιών και μουσουλμανικών συλλόγων στην Ελλάδα φαίνεται να ακολουθεί τώρα και η επισημανθείσα πρόσφατα τάση συγκεκριμένων ισλαμικών δραστηριοτήτων μέσω του διαδικτύου. Τεράστιο, όμως, όπως είπαμε το θέμα αυτό και σύντομα θα επανέλθουμε με νέα στοιχεία. Μήπως και καταφέρουμε να αφυπνίσουμε την Εκκλησία της Ελλάδος, γιατί οι άλλοι δεν ξυπνάνε με τίποτε.


2 σχόλια:

 1. .
  .
  .
  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΣ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
  .
  ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ Κ. ΠΑΝΤΕΛΙΔΟΥ – ΓΕΩΡΓΙΟΥ Ι. ΧΟΡΤΑΤΟΥ – ΛΑΜΠΡΟΥ Π. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ
  .
  Ἐπιτέλους μετά ἀπό πολυετεῖς δικαστικούς ἀγῶνες τό ΣτΕ παρέπεμψε πρός ἒλεγχον εἰς τό ἁρμόδιον τμῆμα του τήν ἂδειαν δομήσεως τοῦ ἐπίδοξου «ἰσλαμικοῦ τεμένους» τοῦ Βοτανικοῦ,
  .
  ἡ ὁποία ἂδεια βρίθει αὐθαιρεσιῶν καί παρανομιῶν.
  .
  Παράλληλα ἐρευνῶνται ἀνακριτικά εἰς βάθος οἱ πολλαπλές μηνύσεις καθ’ ὃλων τῶν ἁρμοδίων ὑπαλλήλων τοῦ ΥΠΕΧΩΔΕ, τῆς ΕΦΟΡΕΙΑΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ καί τῆς ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ.
  .
  Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!
  .
  ΕΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ!!!
  .
  Ἀθῆναι, 30/8/2017
  .
  Οἱ Δικηγόροι
  .
  .

  http://arxaiaithomi.gr/2017/08/30/%ce%b9%cf%83%ce%bb%ce%b1%ce%bc%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%cf%84%cf%81%ce%bf%ce%bc%ce%bf%ce%ba%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%af%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%cf%85%cf%81%cf%8e%cf%80%ce%b7-%ce%b1%ce%b9%cf%84/
  .
  .
  ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ
  .
  .
  .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ωραια. Τωρα ας παμε να ψωνησουμε στα lidl

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.


.