Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

11ο ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ-ΣΤΟΧΑΣΤΗΡΙΟ



Τους κανόνες τους ξέρετε, ξεδιπλώστε τις σκέψεις σας ελεύθερα...

119 σχόλια:

  1. ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΛΥΚΙΕ!! YOU MAKE MY DAY!! ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΡΜΗΝΕΥΕΤΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ!!!!ΧΑΧΑΧΑ!! ΤΙ ΚΟΡΜΙ ΟΜΩΣ. ΟΥΤΕ ΙΧΝΟΣ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ.......!!
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ Ο ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπααα, δεν νομίζω! Μάλλον θα της έδωσαν τα πέδιλα στο χέρι κάποιοι άλλοι, που επίσης αρχικά θα εντυπωσιάστηκαν από το αψεγάδιαστο κορμί της...
    Η αλήθεια είναι πως αυτή η εικόνα, έφτιαξε και την δική μου μέρα!
    Καλές διακοπές, παραλιακέ Αρκτούρε!

    Χρόνια πολλά σε όλες και όλους τους φίλους του Κ.Δ.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρονια πολλα σε ολους παιδια! Αψεγαδιαστους και μη! Χαχα!

    Να εχουμε υγεια και φωτιση.

    :-)

    Ελενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρόνια πολλά αγαπητή μου Ελένη, ...αψεγάδιαστη!!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ...αν λοιπόν ένα κύτταρο ζει για τον εαυτό του και όχι για τους άλλους, τότε θα πεθάνει πολύ γρήγορα! Αντιστρόφως και η δική του επιβίωση είναι αναγκαία για να λειτουργήσει ο οργανισμός, αλλά ακόμα και αν πεθάνει μόνο αυτό, ο οργανισμός θα το αντικαταστήσει με ένα νέο και θα επιβιώσει (ο οργανισμός).
    Το κύτταρο για να ζήσει, χρειάζεται ουσίες που δεν μπορεί να συλλέξει μόνο του. Όταν όμως εντάσσεται σε έναν τεράστιο και πολύπλοκο οργανισμό, τότε εξαιτίας των δυνατοτήτων που αποκτά αυτός (νους, όργανα, εργαλεία), καταφέρνει να ωφεληθεί και το τελευταίο κύτταρο.
    Συνεπώς ένα κύτταρο μόνο του, είναι ανήμπορο να επιβιώσει και να αναπτυχθεί, εκτός και αν συνλειτουργήσει με άλλα μαζί.
    Ο οργανισμός μάλιστα, αποβάλλει το κάθε κύτταρο που θέλει να αυτονομηθεί ή που αντιδρά στην οργάνωση (λειτουργία) του οργανισμού.

    Έτσι είναι και ο άνθρωπος. Μόνος δεν μπορεί να επιβιώσει ως άνθρωπος, παρά μόνο ως ζώο. Δεν θα έχει λόγο, συναισθήματα και πνευματική ζωή. Θα έχει μόνο ένα σώμα που θα κινείται διαρκώς ψάχνοντας τροφή.
    Ο άνθρωπος-κύτταρο μέσα στην κοινωνία, εξελίσσει τον λόγο, την σκέψη, τα συναισθήματα και αναπτύσσεται πνευματικά, αυτεπιγνούμενος!

    Συνεπώς δεν ζούμε για τον εαυτό μας, εγωιστικά, αλλά ωφελούμαστε μόνο μέσα από την συμμετοχή μας στον οργανισμό-κοινωνία.
    Κάπου εκεί κοντά, θα βρούμε και την έννοια της θυσίας...

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βέβαια αυτά τα έχουμε χιλιοσυζητήσει. Αξίζει όμως να τα επαναφέρουμε αυτά που και που, για ενθύμιση και αναστοχασμό!

    Καλές διακοπές σε όλες και όλους!

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ καλή η ανάλυση σου.
    ΘτΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητέ μας Λύκιε,
    Καλά κάνεις και μας τα υπενθυμιζεις για να μην ξεχνάμε να δουλεύουμε με τα Εγώ μας, μικρά και μεγαλα. Να μην φυγοπονουμε να ψάχνουμε τις αιτίες που οι συναναστροφές μας πολλές φορες είναι δυσλειτουργικές και να μην μένουμε στην εύκολη λύση της μετάθεσης των ευθυνών στους αλλους.
    Πρόσφατα διάβαζα ενα παλιό σου σχόλιο οπου καταδείκνυες την σημασια της αθόρυβης προσφορας στον συνάνθρωπο εκεινο που περισσοτερο αντιπαθούμε εφόσον έτσι μας δίνεται η ευκαιρία να παλεψουμε με τα προσωπικά μας πάθη. Πολύ σημαντικο να κατανοήσουμε την σπουδαιότητα που έχει η φροντιδα του συνόλου του οργανισμού για την εύρυθμη λειτουργια του.

    Ελένη.

    Υ.Γ. Καλες διακοπές και σε σένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητή μου Ελένη, σ' ευχαριστώ που ανασύρεις και αξιοποιείς σκέψεις που αποτυπώθηκαν στα σχόλια, μέσα στον Κ.Δ.!
    Πράγματι, δεν υπάρχει καλύτερη άσκηση επιβολής πάνω στο Εγώ μας, από την ανιδιοτελή προσφορά μας σε αυτούς που αντιπαθούμε από εγωιστικούς λόγους.
    Δεν το κάνουμε για να μας "συμπαθήσουν" (γι'αυτό το κάνουμε κρυφά), αλλά για να κατευνάσουμε την εγωιστική μας εμπάθεια και την ροπή μας προς την αρνητική σκέψη.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ωωω! Μα ειναι ενα δυνατο βιβλίο ο Κ.Δ. και ταυτοχρονα διαδραστικο για οποιον αποτολμα να συγγραφει αφου ακομα εμπλουτιζεται!

    Ο κατευνασμος των παθων ειναι μια καθημερινή μαχη. Και δεν μπορεις και να πεις "Κουραστηκα!". Και ας ειναι και Αυγουστος! Χαχα.

    Ελενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ναι μεν αγαπητε Λυκιε, αλλα. Ας κανω τον δικηγορο του διαβολου (της "κακης" πλευρας)

    Καταρχας, οπως λεει ο Αριστοτελης, αυτος που ζει εξω απο τις ανθρωπινες κοινωνιες ειναι ειτε θηριο (ζωο οπως ειπες), ειτε Θεος. Οποτε ενας αστερισκος εδω. Η λογικη ειναι πως οι ανθρωποι τρεφονται και αναμεταξυ τους, ο ενας κλεβει/ανταλλασει/απορροφα/προσφερει ενεργεια στον αλλο, οπως εχει αποδειχθει πως κανουν μεχρι και τα φυτα αναμεταξυ τους. Ενεργειακες τραμπες. Θα μπορουσε λοιπον καποιος να μην εχει αναγκη τους υπολοιπους ανθρωπους για αυτα τα ενεργειακα και ψυχικα στοιχεια, εαν συνδεοταν κατευθειαν με την Πηγη, εξου και το "θεος" του Αριστοτελη. Βεβαια αυτα θα ειναι για ελαχιστους, και οχι για εμας τους "κοινους θνητους", θα πει καποιος. Αλλα αυτη η νοοτροπια ειναι εσφαλμενη, διοτι εκει πρεπει ολοι μας να αποσκοπουμε

    Το κυτταρο μπορει να επιβιωνει και μονο του στον εργαστηριακο σωληνα και να αναπτυσσεται in vitro χωρις κανενα αλλο κυτταρο εαν εχει τροφη. Δεν απαιτειται παρεα. Δεν θα πεθανει πολυ γρηγορα.

    Υπαρχουν μερικα κυτταρα που ειναι αναντικαταστατα. Εαν αυτα θυσιαζονται αβερτα, την κατσαμε την βαρκα ως οργανισμος. Δεν αναπληρωνονται ολα ετσι ευκολα, πχ διαβητης τυπου 1. Εαν δε, αναφερθουμε στο ηπαρ τοτε ο οργανισμος πολυ δυσκολα θα επιβιωσει.

    Μονο το να υποφερει κανείς συνειδητα εχει νοημα, αρα και κατ'επεκταση μονο η συνειδητη θυσια εχει νοημα. Συνειδητη θυσια ειναι αυτη στην οποια μπορουμε να απαντησουμε στο "γιατι" αυτη συμβαινει και πρεπει να μην αδικει ιδιαιτερα κανενα, ουτε τον θυσιαζομενο.

    Για να συμμετεχουμε στην κοινωνια απαιτειται δημοκρατικο πολιτευμα ωστε να προσφερεται η δυνατοτητα. Σε τυρρανικο καθεστως (με επιφαση δημοκρατικοτητας), η συμμετοχη δεν ειναι εφικτη δυστυχως. Ακομα και αν αγνοησουμε αυτο, θα μπορουσαμε αραγε να ιαχυριστουμε πως οι Αγιορειτες μοναχοι ειναι εγωιστες που κοιτανε μονο την παρτη τους, απο την στιγμη που εχουν αποκολληθει απο το "οργανισμο" και προσπαθουν να αυτονομηθουν οπως αντιστοιχα στο Βατικανο, στο Θιβετ και αλλου;

    Αυτο που λεω, ειναι πως προσωπικα με ενδιαφερει η υγεια των κυτταρων, επιθυμω καθε κυτταρο να ειναι οσο γινεται πιο υγιες. Αμα τα κυτταρα ειναι υγιη, τοτε θα ειναι και ο οργανισμος. Εαν ο οργανισμος για να επιβιωνει απαιτει θυσιες των υγιων κυτταρων, τοτε μας παιρνει το ποταμι, μας παιρνει ο ποταμος. Το υγιες κυτταρο πρεπει να διατηρηθει για να στηριζει και τα υπολοιπα, ναι να βοηθαει μικρα ελαττουμενο, αλλα να μην θυσιαζεται

    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Συνειδητη θυσια ειναι αυτη στην οποια μπορουμε να απαντησουμε στο "γιατι" αυτη συμβαινει και πρεπει να μην αδικει ιδιαιτερα κανενα, ουτε τον θυσιαζομενο."

      Νομιζω το δευτερο δεν ισχυει παντα. Υπαρχουν περιπτωσεις που δεν ισχυει αυτο το κριτηριο εαν το γενικοτερο οφελος που προκυπτει απο τη θυσια υπερκαλυπτει το κοστος απο τη θυσια του θυσιαζομενου.

      ΥΓ. Νατο, διαφωνησα με μενα αρα δεν γκρεμιστηκε κανενας φουρνος

      ΕΣ

      Διαγραφή
  12. Αγαπητέ συνήγορε του διαβόλου, ο δημόσιος κατήγορος έχει τώρα τον λόγο:

    -Με τον όρο ανθρώπινη κοινωνία, δεν ορίζουμε αριθμό μελών αλλά συλλογικότητα γενικά. Αρκούν και ολίγα μέλη για να υπάρχει ανθρώπινη κοινωνία. Συνεπώς οι "ενεργειακές τράμπες" μπορούν να γίνουν και με μια πολύ μικρή ομάδα ανθρώπων που θα "τρέφονται αναμεταξύ τους". Οπότε, πάει ο πρώτος αστερίσκος.

    -Ο άνθρωπος-θεός που δεν έχει ανάγκη τους υπόλοιπους ανθρώπους για την ανταλλαγή των ενεργειακών, ψυχικών και βιωματικών στοιχείων, δεν έχει και λόγο ύπαρξης στο υλικό πεδίο, παρά μόνο αν διατελεί σε ειδική αποστολή. Μιλάμε για τον τελειωμένο άνθρωπο και ασφαλώς όλοι εκεί στοχεύουμε να φτάσουμε. Πάει και ο δεύτερος αστερίσκος.

    -Το κύτταρο δεν επιβιώνει μόνο του in vitro, αφού εμείς του χορηγούμε την τροφή. Μόνο του θα πέθαινε αμέσως! Οι καταστάσεις in vitro, είναι τεχνητές και δεν μπορούν να αποτελούν αυτοτελή παραδείγματα της φύσης. Το κύτταρο στον φυσικό του χώρο, απαιτεί παρεΐτσα...
    Εξαιρούνται οι μονοκύτταροι οργανισμοί, οι οποίοι όμως είναι ειδικές περιπτώσεις αυτόνομων κυττάρων τα οποία διαθέτουν όργανα συλλογής της τροφής τους. Δεν μιλάμε όμως για αυτές τις εξαιρέσεις.

    -Σε έναν οργανισμό, υπάρχουν πολλά κύτταρα με διαφορετικούς ρόλους. Τα μη αντικαταστήσιμα είναι τα νευρικά κύτταρα και κάποια άλλα (και αυτό σχετικό είναι). Αυτό όμως δεν τα εξαιρεί από τον γενικό κανόνα της αλληλεπίδρασης και της επιβίωσής τους. Ασφαλώς ο οργανισμός πρέπει να λειτουργεί αρμονικά με το σύνολο των κυττάρων του, αλλιώς θα νοσήσει.
    Αυτή η αρμονία είναι που διασφαλίζει και την εύρυθμη λειτουργία μιας ανθρώπινης κοινωνίας. Αν διαταραχθεί, διότι για παράδειγμα παραγνωρίζεται ο ρόλους μιας ομάδας κυττάρων-μελών της, τότε αυτό θα έχει μια σειρά παρενεργειών, που στην πορεία θα προκαλέσει νόσο σε ολόκληρο τον οργανισμό (αλληλεπίδραση).

    -Κάποιος υποφέρει συνειδητά ή ασυνείδητα. Και με τους δυο τρόπους εισπράττει μαθήματα, αλλά αυτός που το πράττει συνειδητά, θα εξελιχθεί ραγδαία, διότι αξιοποιεί το νοητικό του μέρος, μέγιστο εργαλείο του ανθρώπινου όντος προς την αυτεπίγνωση. Ο μη συνειδητός, θα επαναλαμβάνει πολλές φορές το ίδιο σφάλμα και θα υποφέρει περισσότερο, μέχρι τελικά να μάθει ενστικτωδώς το πως να αποφεύγει την λούμπα! Αυτός θυσιάζει τον εαυτό του για τον εαυτό του...
    Ο συνειδητός θυσιάζει τον εαυτό του για τους άλλους, αλλά τελικά ωφελείται ο ίδιος τα μέγιστα. Το όφελος του συνόλου, επιμερίζει τα οφέλη στα μέλη του. Συνεπώς, σε αυτή την περίπτωση κανείς δεν αδικείται τελικά.

    -Εγώ δεν θα σταθώ στην μορφή του πολιτεύματος σε μια κοινωνία, αν εξετάζω το φαινόμενο της αλληλεπίδρασης μεταξύ των μελών της. Οποιαδήποτε μορφή πολιτεύματος και αν υπάρχει, η αλληλεπίδραση και η αλληλεξάρτηση των μελών της επιβεβαιώνεται σταθερά.
    Όσο πιο "ιδανικό" και δίκαιο είναι ένα πολίτευμα, τόσο πιο αρμονική είναι η λειτουργία του οργανισμού και συνεπώς όλο και λιγότερο θα νοσεί.

    -Όμως ένα άδικο πολίτευμα, δοκιμάζει εντονότερα τις συνεκτικές σχέσεις των μελών-κυττάρων, με αποτέλεσμα να τα κινητοποιεί περισσότερο προς την κατεύθυνση της ευελιξίας-προσαρμοστικότητας-επιβίωσης, αφού ο κίνδυνος του θανάτου είναι κίνητρο ζωής και αγώνα. Το άδικο πολίτευμα κυοφορεί το όραμα για δικαιοσύνη και αρμονία!
    Ουδέν κακό, αμιγές καλού...

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν θα διαφωνησω καπου. (Καποιος φουρνος θα γκρεμιστηκε)

    Θα προσθεσω ωστοσο, πως ενα "κυτταρο",ενας ανθρωπος φερει την δυνατοτητα της "αυτεπαρκειας" με την εννοια πως συνδεεται με τα ανωτερα. Χαρακτηριστικο παραδειγμα καποιοι μυστες που για διαστημα μηνων, βρισκομενοι σε διαλογισμο δεν χρειαζονται ουτε τροφη ουτε νερο. Δεν χρειαζονται καποιον να τους δωσει τροφη
    Σιγουρα αυτα ειναι πολυ "μπροστινα" για εμας, αλλα αυτο δεν σημαινει πως δεν γινονται

    ΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σαφώς, έτσι είναι! Ο άνθρωπος έχει τον προορισμό να καταστεί αυτόνομος και ολοκληρωμένος. Αυτά που λέμε για τα κύτταρα, αφορούν τον άνθρωπο της Πτώσης και όχι τον θεωμένο Άνθρωπο-Πνεύμα. Ο άνθρωπος που ανέρχεται στα ανώτερα πεδία και ολοκληρώνει την ένωσή του με την Πηγή, αποδεσμεύεται από τα εγκόσμια, τις εξαρτήσεις, τις δεσμεύσεις της ύλης και απελευθερώνεται! Μετά, δεν έχει λόγο ύπαρξης στο υλικό πεδίο.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Συμφωνω, αλλα ολο και καποιος λογος θα υπαρχει για να βρισκεται στο υλικο πεδιο. Ο Αττεσλης πχ εμενε νομιζω για την κορη του και τα εγγονια του, τελοσπαντων για τους απογονους του, δεν ηθελε να τους αφησει

    Αλλος μπορει να θελει να μην αφησει αυτους που θεωρει "δικους του", ειτε τους συμπατριωτες του, ειτε την οικογενεια, ειτε την ομαδα του, ειτε την ανθρωποτητα

    Θεωρω πως αυτος που ανερχεται στα ανωτερα πεδια κανει ενα σημαντικο βημα προς την απελευθερωση του αλλα δεν ελευθερωνεται. Υπαρχει πολυς δρομος να διανυσει, απλα οι ανωτεροι κοσμοι επιταχυνουν κατα πολυ την διαδικασια ολοκληρωσης. Αλλο ειναι να προχωραμε παθοντες και μαθοντες με πονο και αλλο να μαθαινουμε στα ανωτερα επιπεδα. Η διαφορα ειναι σαν να πηγαινουμε απο Αθηνα στη Αλεξανδρουπολη περπατωντας ή με Φεραρι. Αν δεν εχουμε Φεραρι προχειρη, θα ξεκινησουμε περπατωντας. Εαν ομως στη πορεια αποκτησουμε ή "φτιαξουμε" Φεραρι, σιγουρα πρεπει να μπουμε μεσα και να συνεχισουμε με αυτην, οσο μπορουμε

    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο πραγματικά τελειωμένος άνθρωπος, δεν έχει προσκολλήσεις σε πρόσωπα ή συναισθηματικές καταστάσεις. Μπορεί να έχει όμως ως αποστολή να βοηθήσει ανθρώπους για συγκεκριμένους λόγους. Μπορεί να έχει ως αποστολή να βοηθήσει ακόμη και ένα μόνο πρόσωπο, για κάποιο πολύ ειδικό λόγο που δεν εξηγείται από την κοινή λογική!
    Εξ όσων γνωρίζω όμως, οι περισσότεροι άνθρωποι που ολοκληρώνουν την τελείωσή τους, δεν επανέρχονται στην ύλη χωρίς ιδιαίτερο λόγο...
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μα ετσι οπως εχει η κατασταση εδω στον υλικο κοσμο, παντα υπαρχουν ιδιαιτεροι λογοι αφου παντα υπαρχουν ανθρωποι που χρειαζονται βοη-θεια. Αρα, δεν βλεπω πως ενας "φτασμενος" θα αποστρεψει το προσωπο του απο τον δρομο της θυσιας...Μηπως η επιστροφη αποτελει συνειδησιακα μονοδρομο;

    Ελενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θυμαμαι βεβαια κι ενα βιντεακι που ειχε αναρτησει νομιζω ο Ε.Σ., απο μια σκηνη του Star Trek, οπου ενας Archon επιχειρει να ξαναπαγιδευσει την ψυχη της Jane στην μητρα-ματριξ εκμεταλλευομενος την νοητικοσυναισθηματικη "ευσυνειδησία" της, την καλλιεργημενη απο τους ιδιους στο "μαντρι" για να μην χαθουν τα "προβατα". Κι υστερα λες "Γυριζω ή δεν γυριζω;"

      Και τωρα λεει ο Λυκιος:"Καλα...Φτασε πρωτα στην εξοδο!"

      Χαχα.

      Ελενη.

      Διαγραφή
    2. Καλά! Φτάστε πρώτα στην έξοδο...!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    3. Χαχαχα!!!
      Ενταξει!
      Θα τα πουμε εκει!

      Ελενη

      Διαγραφή
  18. Ίσως λοιπόν να υπάρχει πάντα μια "αποστολή" που να περιμένει τους τελειωμένους ανθρώπους, ώστε να επικουρούν την εξέλιξη της ανθρωπότητας. Αυτός όμως πιθανόν να είναι εγκλωβισμός σε ένα κόσμο που το "κακό" είναι ισχυρό και διεκδικεί την "κυριαρχία". Σκέψου ότι ακόμη και ο ισχυρότερος αρχάγγελος, έπεσε και συνετάχθη με το "κακό"! Έχω την αμυδρά υποψία, ότι ακόμη και ένας τέλειος άνθρωπος-διδάσκαλος, κινδυνεύει να υποπέσει και να διολισθήσει προς την μεριά του πανύσχυρου ερέβους, το οποίο διεκδικεί οποιαδήποτε πνευματική δύναμη εκφράζεται στο υλικό πεδίο (έχει δηλαδή υλικό σώμα)...
    Συνεπώς υπάρχει μεγάλο ρίσκο σε τέτοιες αποστολές! Στο αιθερικό πεδίο γίνονται μεγάλες μάχες επίσης. Όμως εκεί οι "καλοί" δεν ρισκάρουν τόσο πολύ, αφού δεν έχουν υλικό σώμα και αντίστοιχες "ανάγκες"...

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ρισκο εκ του ασφαλους δεν ειναι ρισκο...
    Τεινω να καταληξω στο εξης:
    Δεν υπαρχει κανενα αλλο πεδιο μαχης απο αυτο που ζουμε εδω και τωρα. Κι ο,τι χανεται σε μια μαυρη οπη ξανακαταληγει να εμφανιζεται απο την αλλη ακρη της σε αλλη μορφη μα παλι στο εδω και τωρα. Εδω+επεκεινα...ενα και το αυτο.
    Ολοι οι κοσμοι...και οι πιο αιθερικοι...εδω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ναι, όλα "εδώ" είναι. Αλλά αυτό το "εδώ" είναι πολύ σχετικό. Με ποιόν τρόπο μπορείς να αντιλαμβάνεσαι το εδώ;
    Μπορείς να αντιληφθείς όλα όσα γίνονται σε όλες τις εκφάνσεις της Δημιουργίας; Έχεις τέτοιες αισθήσεις; Έχεις νου που να αντιλαμβάνεται τα πάντα, σε κάθε υφή (λέπτυνση-πάχυνση) της ύλης; Έχει ο νους σου πρόσβαση στο ψυχικό, αστρικό, αιθερικό και πνευματικό πεδίο; Ναι, όλα συνυπάρχουν, αλλά όχι μπροστά στα μάτια μας!
    Νομίζουμε ότι ο πεπερασμένος μας νους, μπορεί να κατανοήσει το Όλον! Οποία πλάνη...
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αγαπητή μου Ελένη, δοκίμασε να ορίσεις τι σημαίνει "εδώ" και θα διαπιστώσεις ότι θα υπάρξουν τόσοι περιορισμοί, που μόνο ελεύθερο πεδίο δεν μας αφήνει για να ..."δούμε". Το "εδώ" έχει χωροχρονικό περιορισμό. Αμέσως μπήκαμε στο σκληρό καλούπι της παχιάς και βαρειάς ύλης...
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Το "εδώ και τώρα" περιέχει σημειακό εγκλωβισμό. Εγκλωβίζει τον νου μας, στην αντίληψη ενός καθορισμένου σημείου, διότι μόνο έτσι μπορεί να συλλάβει τον κόσμο.
    Τα άλλα πεδία είναι όλο και πιο χαλαρά σε αυτούς τους περιορισμούς. Όσο πιο λεπτοφυή είναι, τόσο πιο "ρευστή" είναι η έννοια του χωροχρόνου...
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ρισκο εκ του ασφαλους δεν ειναι ρισκο;
    Ο ΛΥΚΙΟΣ αναφερθηκε στο ρισκο να εκπεσει ο Διδασκαλος στην αμαρτια του Εωσφορου αν εχει σαρκικο σωμα. Και στο ρισκο που εχει ο Διδασκαλος οταν πολεμαει στο Αιθερικο χωρο, ειναι να χασει το ψυχικο του σωμα μετα την μαχη που θα φυλακιστει στο χωρο της Σεληνης. Αυτο και αν ειναι ρισκο, αλλα ειναι αλλου ειδος ρισκου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Όχι αγαπητέ μου Λύκιε. Δεν υπονοησα οτι μπορεί ο πεπερασμενος νους μας να αντιληφθεί το όλον. Και είναι επίσης σαφές οτι η ικανοτητα αντίληψης μικρότερου ή μεγαλύτερου μέρους της Δημιουργίας(σε όλες τις διαστάσεις της) είναι ανάλογη της συχνότητας που εκπέμπει κάθε άνθρωπος ή αν θες της διάνοιας που έχει αναπτύξει και της καθαρότητας του.
    Αυτό που σκέφτομαι είναι μηπως δεν υπάρχει άλλος "τοπος"(οπου τόπος...βάλε "τροπος ύπαρξης") διαφορος του ανθρωπινου τόπου κατοικιας οπου μπορεί κάποιος να μείνει αποκομμενος απο την "μοίρα" του πλανήτη Γη. Γιαυτο υπεθεσα παραπανω πως η επιστροφη σε εναν πολιτισμο που η ακμη και η παρακμη του εναλλασσονται αποτελει μονοδρομο.
    Αν ο Θεος εχει "τη γη υποποδιον και τον ουρανο προσκεφαλο"(σε ελευθερη αποδοση), διαχωρισμος κοσμων δεν υφισταται.
    Τι παει να πει αιθερικος και αστρικός και πνευματικός κόσμος; Δεν υπαρχουν ταυτόχρονα με τον υλικό μας κοσμο; Απο εδώ, στην εκδηλωμένη μας μορφή, οι άνθρωποι δεν λεμε οτι γευομαστε ή στερούμαστε τον "Παράδεισο" κατα τα έργα μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Δες το φάσμα των χρωμάτων του ουράνιου τόξου. Αν και το ηλιακό φως, περιέχει το σύνολο των χρωμάτων που μας δίνει το λευκό, στην πραγματικότητα το λευκό είναι το άθροισμα των επιμέρους χρωμάτων.
    Το πήρα ως παράδειγμα του πως είναι ο Κόσμος (λευκός).
    Υπάρχει όμως η ιεράρχηση και η κατάταξη των χρωμάτων, ανάλογα με την συχνότητά τους. Κάθε χρώμα, είναι ένα επίπεδο στην κατάταξη των χρωμάτων.
    Όταν βλέπεις το λευκό φώς, βλέπεις όλα τα επίπεδα μαζί.
    Αν όμως βλέπεις μέσα από κόκκινα γυαλιά, τότε βλέπεις μόνο αποχρώσεις του κόκκινου.

    Αν ζεις μέσα στο χρώμα δηλαδή, δεν μπορείς να δεις το Όλον, το λευκό, παρόλο που αυτό υπάρχει μέσα στον ίδιο "χώρο" που εσύ βλέπεις μόνο κόκκινο.

    Το πρόβλημα είναι στα γυαλιά λοιπόν!

    Υλικός κόσμος, δεν είναι μόνο αυτός που αντιλαμβανόμαστε με τις αισθήσεις μας, αλλά τέλος πάντων ας πούμε ότι είναι αυτός. Ναι, τότε δεν υπάρχει μόνο υλικός κόσμος, αλλά και πάμπολλοι άλλοι.
    Για παράδειγμα η σφαίρα που περιβάλλει τον πλανήτη μας, από ηλεκτρομαγνητικά κύματα, τι είναι; Την βλέπουμε, την ακούμε, την νιώθουμε;
    Όχι βέβαια! Μας την μάρτυρα ένα τεχνητό όργανο, ένα τηλέφωνο, μια τηλεόραση.
    Το αιθερικό αποτύπωμα του σώματός μας, δεν γίνεται αντιληπτό από τις αισθήσεις μας. Υπάρχει όμως και καταγράφεται με την μέθοδο φωτογράφισης Kirlian.
    Συνεπώς υπάρχουν γύρω μας, πολλοί κόσμοι που δεν γίνονται αντιληπτοί από τις αισθήσεις και συνεπώς τον νου μας.
    Όμως υπάρχουν!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Σαν τον Γαλιλαίο! Κι όμως γυριζει!

    :-)

    Ναι, καλε μου Λυκιε. Κι ομως υπαρχουν...

    Ελενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή μου Ελένη, το ξέρω ότι θέλεις να αναφερθείς στην κβαντικότητα του χώρου. Αυτή η πραγματικότητα όμως δεν αναιρεί την διάκριση των πεδίων, ούτε το γεγονός της σχετικότητας στην νοητική μας αντίληψη.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Και βεβαια οχι.
      Ειναι πολυ κατανοητα οσα εξεθεσες αγαπητε Λυκιε γιαυτο και το συγκαταβατικο "κι ομως υπαρχουν" κι απο μερους μου.
      Αλλωστε, αν δεν εκτροχιασουμε την κουβεντα, πώς θα σε κινητοποιησουμε για τις αναλυσεις σου;
      Χαχα!
      Ελενη.

      Διαγραφή
  27. καλησπερα,Λυκιε θα ηθελα να μας αναλυσεις καποια πραγματα περι αστρικου και προφητειων αν ισχυουν και γνωριζεις .Ευχαριστω εκ των προτερων.
    ΚΑΠΠΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Αγαπητέ Κάππα, ο αστρικός χώρος δεν βρίσκεται στο δικό μας μέλλον ώστε να μπορεί κανείς να το δει και έπειτα να προφητεύσει.
    Στον αστρικό χώρο υπάρχει ότι και στον υλικό, αλλά και κάποιες άλλες οντότητες που δεν έχουν υλικό σώμα. Σε μια από τις εκφάνσεις του Αιθερικού, υπάρχουν και οι σκεπτομορφές, που είναι οι σκέψεις μας με μορφή ενεργειακής οντότητας. Η "ενέργεια" αυτή είναι μια έκφανση του Αιθέρα.
    Αν κάποιος μπορεί να δει σε αυτό το πεδίο, μπορεί να γνωρίσει σκέψεις και τάσεις που ενδυναμώνονται ή αποδυναμώνονται εκεί. Με αυτή την οπτική, ίσως κάποιος να παρίστανε τον προφήτη, υποψιαζόμενος κατά προσέγγιση, τις τάσεις που μπορεί να διαμορφωθούν στο μέλλον.
    Μην πιστεύετε σε προφητείες. Αυτοί που μπορούν να δουν πραγματικά στο μέλλον, είναι ελάχιστοι και σε τέτοιο επίπεδο εξέλιξης που δεν θα κοινοποιούσαν την πρόβλεψη, ούτε θα γίνονταν διάσημοι στο facebook και τις θρησκείες...
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ευχαριστω,ηθελα να μαθω για αυτο,το αν δηλαδη αγιοι, οι πολλοι αλλοι οπως ο Νοστραδαμος χρησιμοποιουνε αυτο που ειπες παραπανω για να ΄΄διαδοσουν΄΄ καποιες προφητειες.
    ΚΑΠΠΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αγαπητέ Κάππα θα ήθελα να μου απαντήσεις, ποιόν σκοπό θα εξυπηρετούσες αν μπορούσες να γνωρίζεις τα μελλούμενα με ακρίβεια και τα δημοσιοποιούσες, εκτός από την προσωπική σου προβολή, τον εντυπωσιασμό ή άλλα ιδιοτελή ελατήρια.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειχες γραψει σε ενα αρθρο σου:
      ΄΄Ο άνθρωπος δεν είναι το κέντρο του Σύμπαντος, γύρω από το οποίον κινούνται τα πάντα. Το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι ότι μπορεί να γνωρίσει τις δυνάμεις της Φύσεως που τον υπερβαίνουν και να προφυλαχθεί από την δραστηριότητά τους, όσο μπορεί πιο συχνά και πιο πολύ, για να του δίνεται η ευκαιρία να πετύχει την ατομική του εξέλιξη.

      θα μπορουσε για αυτο τον σκοπο και οχι για εντυπωσιασμο ή αυτοπροβολη. Οπότε θα μπορουσαμε να ελιχθουμε αναμεσα στα ΄΄τυχαια΄΄ γεγονοτα της ζωης,αν γνωριζαμε εστω καποιες πιθανοτητες με σκοπο την επιμηκυνση μεχρι να φτασουμε στο τελος της.Οπως θα μπορουσαμε να βοηθουσαμε και συλλογικα αν ειχαμε την δυνατοτητα,χωρις αυτοπροβολες με απλη ταπεινότητα για τον συνανθρωπό μας.
      ΚΑΠΠΑ

      Διαγραφή
    2. Η φράση αυτή, αναφέρεται στην επίγνωση των δυνάμεων της φύσης και την διάκριση του "καλού-κακού". Δεν αναφέρεται στην παραβίαση του Πεπρωμένου, το οποίο να επισημάνω πως δεν παραβιάζεται.
      Άλλο όμως το Πεπρωμένο και άλλο οι τάσεις που μπορεί κανείς να διαβλέψει (ή προβλέψει), όπου σαφώς μπορεί να μεριμνήσει ώστε να ανατραπούν, πρίν συμβεί κάτι κακό.
      Η διαίσθηση μαζί με την λογική, μας δίνει μια καλή πρόβλεψη, με την έννοια του "πιθανών να συμβεί αυτό ή το άλλο", αλλά όχι το "σε 13 χρόνια και 3 μήνες θα γίνει η καταστροφή του κόσμου" κτλ. Οι προφητείες που κυκλοφορούν, στηρίζονται σε πιθανά σενάρια που μπορούν να προκύψουν με την λογική και την γνώση. Κάποια επαληθεύονται και κάποια όχι.
      Όσα μάλιστα έχουν ακαθόριστο χρονικό προσδιορισμό, είναι πολύ εύκολο κάποια στιγμή να "επαληθευτούν" αν προσπαθήσουμε να αποδόσουμε τα φαινόμενα σε κάποια προφητεία που να ταιριάζει...
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  31. ΕΓΩ ΘΑ ΑΠΑΝΤΟΎΣΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ.
    ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΦΥΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΑΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΜΑΣ ΕΓΚΑΙΡΩΣ. Η ΤΕΛΟΣΠΑΝΤΩΝ ΝΑ ΤΗΝ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΕΞ ΑΠΑΛΩΝ ΟΝΥΧΩΝ.
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Α ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ. ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΥΠΕΡΓΑΨΕ ΣΑΝ ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΕΤΣΙ?
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ναι μεν αλλά....
    Η αλλαγη και η προετοιμασια ή προνοια δεν πρεπει να γινεται υπο το κρατος του φοβου....Γιατι ετσι δεν θα εχει βαθιες ριζες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ας μην ξεχναμε οτι υπαρχει και η αυτοεκπληρουμενη προφητεια. Κατι που δεν ειναι ακομα "αληθινο" να το θρεψω με σκεπτομορφες και να του δωσω υποσταση, οταν θα μπορούσα να εχω κατευθυνει την ενεργεια μου και την θεληση μου σε αλλες εκπληρωσεις...Γενικά, θελουν προσοχη ολα αυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ας θυμηθούμε λίγο τους χρησμούς των ελληνικών μαντείων. Τι συνέβαινε με αυτούς;
    Αγαπητέ Αρκτούρε, είπες πως το Πεπρωμένον φυγείν αδύνατον! Μετά το αναίρεσες. Τι δέχεσαι τελικά;
    Μπορούμε να αλλάξουμε το Πεπρωμένο ή όχι;
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Όσο για τον Λύκαστρο, δεν επιβεβαιώνεται πως ήταν ο αληθινός, αφού δεν μου το πιστοποίησε ποτέ.
    Ήταν κάποιος "κλώνος" που ήθελε να τον υποδυθεί...
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΩ ΣΕ 4 ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΩ ΤΟΤΕ ΘΣ ΚΛΕΙΣΤΩ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΩ ΕΞΩ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ. ΘΑ ΠΩ ΜΑΛΙΣΤΑ ΝΑ ΜΕ ΔΕΣΟΥΝ ΧΕΙΡΟΠΟΔΑΡΑ. ΑΡΑ ΠΩΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ ΑΠΟ ΤΡΟΧΑΙΟ?
    Η ΠΥΘΙΑ ΕΛΕΓΕ ΗΞΗΣ ΑΦΙΞΗΣ ΛΟΓΙΑ ΜΕ ΔΙΠΛΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΟΠΟΤΕ ΠΑΝΤΑ ΕΠΕΦΤΕ ΜΕΣΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΕΣ.....!!!! ΑΠΑΤΗ ΔΗΛΑΔΗ!!!
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Αρκτούρε, αν είναι το Πεπρωμένο σου να πεθάνεις από τροχαίο αύριο και εσύ δεθείς χειροπόδαρα κλειδωμένος στο σπίτι σου, ίσως κάποιο τρελό φορτηγό χωρίς φρένα, να εισβάλει στο δωμάτιό σου και να σε λιώσει ή να πάθεις κάτι αιφνιδίως και να σκοτωθείς κατά την μεταφορά σου στο νοσοκομείο με το ασθενοφόρο... Δεν μπορείς να προβλέψεις όλες τις πιθανές εξελίξεις, εκτός κι αν επισπεύσεις τον θάνατό σου, για να μην σε βρει το προβλεπόμενο τέλος! Αλλά και πάλι δεν θα προλάβεις! Θα σε προλάβει αυτό...
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή

  38. Εχεις δει Αρκτουρε το final destination? Αυτό μου θυμισες!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Τέλος, θα αναφερθώ και στο χάρισμα.
    Σε ορισμένους ανθρώπους δίδεται το χάρισμα της πρόγνωσης των μελλούμενων.
    Υπάρχουν άνθρωποι που "χρησιμοποιούνται" από ανώτερες πνευματικές δυνάμεις, ως φερέφωνά τους.
    Πάντα όμως υπάρχει ένας σκοπός. Ο άνθρωπος που προλέγει κατά χάριν το μέλλον, δημιουργεί καταστάσεις στο παρόν. Αυτές οι καταστάσεις είναι ικανές να προδιαγράψουν το πραγματικό μέλλον, όπως τελικά θα πραγματωθεί.
    Τελικά ποιο είναι το πραγματικό μέλλον; Αυτό που προβλέφθηκε ή αυτό που διαμορφώθηκε;
    Από την εύκολη αυτή απάντηση, ανακαλύπτουμε τον πραγματικό στόχο των χαρισματικών ανθρώπων που προλέγουν το μέλλον.
    Ή μήπως η απάντηση δεν είναι καθόλου εύκολη;
    Αν όμως γνώριζαν αλλά δεν κοινοποιούσαν το μέλλον, αυτό θα πραγματωνόταν αυτούσιο;
    Αν ναι, τότε θα διαπιστώναμε ότι το μέλλον έχει τουλάχιστον δύο ή και άπειρες εκδοχές. Κάθε μία εκδοχή θα διαμόρφωνε ένα διαφορετικό κόσμο.
    Τώρα είμαστε κοντά στην έννοια των παράλληλων κόσμων.
    Γιατί οι οντότητες να θέλουν να επέμβουν στην διαμόρφωση συγκεκριμένης πορείας και να μην αφήσουν τα πράγματα στην "τύχη" τους;
    Τελικά το Πεπρωμένο το ορίζουμε εμείς ή κάτι άλλο;

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Τυχην μη πιστευε...
    Αν σκεφτουμε οτι υπαρχει μια συμπαντικη νομοτελεια, τοτε το πεπρωμενο ειναι ο πορος/δρομος που ακολουθει εκαστος στην ατομικη του προσπαθεια εξελιξης. Δεν αφαιρει απο την ευθυνη των προσωπικων επιλογων αλλά ειναι εκει για να ανακαλυπτουμε τα ορια της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Το πεπρωμενο δειχνει να μοιαζει με τον νομο της αιτιας και του αποτελεσματος. Εμεις δεν λειτουργουμε με πληρη συνειδηση για να διακρινουμε παντα τις αιτιες, αυτο ομως δεν σημαινει οτι δεν υπαρχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Μου εγραψε προχτες καποιος στο φεις(γεια σου Νικο..) οτι :η "ζωη-θεος" ειναι σε συνεργεια με τους φορεις του.


    Δεν ειχαμε την ευκαιρια για περαιτέρω διευκρινίσεις, ωστοσο θα μπορουσαμε να φανταστουμε το Θειο Σχεδιο ή Νομοτελεια ως μια απεραντη παιδικη χαρα δημιουργικης απασχολησης για αυτογνωσια, με τους φορεις αυτου του σχεδιου(οντα-ανθρωποι) να ειναι ελευθεροι να ανεβουν στην τσουληθρα ή να δυναμωσουν στο μονοζυγο, να κυλιστουν στο χωμα ή να φτιαξουν πολεμιστρες,κτλ. Καθε υλικο που παρεχει ο παιδοτοπος ειναι προς αξιοποιηση και εξερευνηση. Οι φορεις, εχουμε την δυνατοτητα να ομορφυνουμε την παιδικη χαρα ή να την καταστρεψουμε ακομα, χωρις να πεθαινει η ουσια απο την οποια τα μερη θα αναγεννιουνται απο τις σταχτες τους.
    Οποιο δρομο επομενως, δηλαδη μοιρα, και να ακολουθησει καποιος, ειτε συντασσεται με το θειο σχεδιο ειτε το αποστρεφεται, στην πραγματικοτητα το υπηρετει.
    Αληθεια, λειτουργει-υπαρχει(υπο της αρχης) κατι ΕΞΩ απο την Νομοτελεια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξ όσων γνωρίζω, τίποτα εκδηλωμένο στην Δημιουργία δεν διαφεύγει της Κοσμικής Νομοτέλειας.
      Το θείο Σχέδιο όμως, έχει συγκεκριμένο στόχο. Δεν αρκεί να παίζεις στην παιδική χαρά, αλλά να κατανοήσεις τα πάντα μέσα εκεί, γνωρίζοντας τους κανόνες που τα θέτουν σε αρμονία, συνύπαρξη και με τρόπο που όλα να συντηρούνται και όχι να αποδομούνται. Συνεπώς η επιλογή της καταστροφής δεν συνιστά τελικό στόχο του θείου Σχεδίου, αλλά μια χρήσιμη επιλογή που βοηθά την επίγνωση!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  43. Οχι. Δεν ειναι στοχος η καταστροφη, αλλά οντως το πεδιο μαχης που δημιουργησαμε ηταν απαραιτητο μαθημα...
    Στοχος ειναι παντα η ευδαιμονια της πληροτητας φανταζομαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Εγραψες αγαπητέ Λύκιε: .."τώρα είμαστε κοντά στην έννοια των παράλληλων κόσμων"..

    Αυτή η σχεδόν ασύλληπτη έννοια χρήζει απλοποίησης αν γίνεται.

    Γίνεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Σύμφωνα με την θεωρία των κβάντων και την επαλληλία των κόσμων, η παρουσία μας στο υφιστάμενο σύμπαν συνεπάγεται την ταυτόχρονη παρουσία μας και σε κάθε άλλο παράλληλο σύμπαν.
    Η επαλληλία των κόσμων δεν είναι ασύνδετη. Όλοι οι (άπειροι) κόσμοι, συνδέονται. Η ύλη και οι νόμοι που την διέπουν, είναι όμοιοι.
    Η ύπαρξη όντων είναι η ίδια σε όλους αυτούς τους κόσμους (δηλαδή υπάρχουμε ως ίδιες μονάδες σε όλους τους κόσμους), με την διαφορά ότι οι επιλογές και η βούλησή μας διαφέρουν. Συνεπώς εμείς και οι κλώνοι μας, πορευόμαστε σε ένα διαφορετικό μέλλον ο καθένας, το οποίο διαμορφώνεται από τις επιλογές μας. Ασφαλώς και πάντοτε ισχύει ο νόμος της Αιτίας και του Αποτελέσματος (Ειμαρμένη)...
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. ΦΙΛΕ ΛΥΚΙΕ ΒΡΗΚΑ ΚΑΤΙ ΣΧΕΤΙΚΟ Μ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΔΩ. http://www.quantumhealing.gr/el/articles/19-paralliloi-kosmoi-paralliles-zoes

    ΠΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙΣ!!!!
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Πριν καταθεσω και την δικια μου αποψη, θα ηθελα να ζητησω απο την παρεα να διατυπωσει καποιο/καποια υποθετικα παραδειγματα πεπρωμενου

    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Ανωνυμε, θα αποπειραθω να διατυπωσω θεση διοτι ειναι πολυ σημαντικο να το κανουμε αυτο (ειδικα οσοι εχουν εντονο το στοιχειο του αερα) και ας βρεθω να κανω λαθος, δεν με απασχολει αυτο.

    Γι αυτο και επειδη ακομα αμφιταλαντευομαι, ζητησα την βοηθεια της παρεας. Μετα, θα φερω και εγω παραδειγματα, αλλα οχι τωρα διοτι τωρα δεν εχω την ενεργεια και την δυναμη.

    Ολες οι αποψεις και τα οποια παραδειγματα παντως ειναι πολυ χρησιμα, διοτι καθε θεση που διατυπωνεται μας φερνει πιο κοντα σε μια νεα θεση, που θα αποτελει συνθεση των προηγουμενων και πιο κοντα στην αληθεια. Αυτο εχει σημασια και οχι το ποιος ειναι πιο σωστος απο τον αλλο
    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Αγαπητέ Ε.Σ., αν θες γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος στο πως θέλεις το παράδειγμα με το πεπρωμένο.
    Θες να αναφέρεται σε προφητεία που προδιαγράφει το μέλλον, θες ένα παράδειγμα πεπρωμένου που να εκπληρώθηκε παρά την αντίσταση κάποιου, θες ένα παράδειγμα πεπρωμένου που να άλλαξε στην πορεία;
    Δώσε μας να καταλάβουμε πάνω σε τι ακριβώς πρέπει να αναφερθούμε σχετικά με το πεπρωμένο.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Αγαπητε Λυκιε ευχαριστω για την απαντηση-αναλυση...

    Αγαπητε Ε.Σ., εν μεσω μετακομισης, το μονο που μπορω εν τάχει να σκεφτω ειναι πως το πεπρωμενο μας δεν ειναι χαραγμενο σε πετρα απο ξενο χερι αλλά απο το δικο μας, με την εννοια οτι ελκουμε οσα συνειδητα και υποσυνειδητα ζηταμε να βιωσουμε(ή ζητησαμε μα δεν το θυμομαστε λογω ληθης). Αλλιως δεν μπορω να φανταστω που σταματα το "γραμμενο" και που ξεκινα η ελευθερη βουληση.
    Βεβαια ολα τα εκπαιδευτικα και πειραματικα συμβαντα Ζωης, οπως και να ριχτουν οι ζαριες, δεν μπορουν να καταστρεψουν τον Νομο κατω απο τον οποιο "πεφτουν τα ζαρια". Υπαρχει η δικλείδα ασφαλειας, Θεο την ονομαζουμε, που εγγυαται την Αρχη Διατηρησης και Εξελιξης της Υπαρξης(της).
    Γιατι ομως να σηκωσει ο Χ το οπλο και να σκοτωσει τον Ψ; Ο Ψ το ειχε ζητησει; Το ηθελε; Περα απο τον νομο του καρματος, αν ισχυει, υποθετω οτι για να βρισκεται ο Ψ στην "παιδικη χαρα", ειχε συναινεσει με τους κανονες του παιχνιδιου του υλικου/γήινου παιδοτοπου...Νομιζω οτι κανεις μας δεν παιρνει κατι περισσοτερο ή λιγοτερο απο αυτο που αξιζει.
    Καπου εδω βεβαια, ακουω μια φωνη στο κεφαλι μου, να μιλαει για την Χαρη και το Ελεος...Αλλά θελει χρονο η συνεχεια που δεν διαθετω προς το παρον..Επιφυλασσομαι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Αγαπητε Λυκιε, χωρις να θελω να φανω πλεονεκτης, θα τα ηθελα ολα! Οσα περισσοτερα, τοσο καλυτερα. Οσο πιο δυσκολα (δηλ να μην ειναι ευκολο να πουμε αν υποστηριζουν την μια αποψη ή την αλλη-περι υπαρξης ή οχι πεπρωμενου), τοσο καλυτερα.

    Προς το παρον νομιζω πως μπορω να υποστηριξω και τις δυο αποψεις, αλλα αν τα βαλουμε κατω και τα κανουμε πενηνταρακια, θεωρω πως θα βρουμε την απαντηση που αναζητουμε

    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Κατάλαβα. Θέτεις θέμα για την ύπαρξη ή όχι του πεπρωμένου. Καλό σημείο εκκίνησης (ή ...κατάληξης)!
    Εδώ η αγαπητή μας Ελένη, το ακούμπησε λέγοντας ότι το πεπρωμένο δεν είναι κάτι που προλέγεται, αλλά "επιλέγεται" (ή εκπορεύεται θα έλεγα καλύτερα) από τις επιλογές-πράξεις του καθενός. Με την έννοια αυτή, εμείς ορίζουμε το πεπρωμένο μας απόλυτα.
    Αλλά τότε τι να πούμε για αυτά που συμβαίνουν σε εμάς, αλλά ποτέ δεν ερωτηθήκαμε ή επιλέξαμε; Δηλαδή για το πως, που, πότε και κάτω από ποιες συνθήκες γεννιόμαστε, μεγαλώνουμε, ποιους έχουμε για γονείς, συγγενείς και γείτονες, ποια η κατάσταση της υγείας μας, κάποια εκ γενετής αναπηρία ή υστέρηση;
    Πότε να προλάβαμε να επιλέξουμε για αυτά;Πριν έρθουμε στην ζωή; Προφανώς!
    Τότε όμως είμαστε μόνοι σε αυτές τις επιλογές ή κάτι άλλο μας ανάγκασε ή μας ... έπεισε, ότι κάπως έτσι πρέπει να ζήσουμε;
    Ειμαρμένη.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Λέξεις όπως «Χριστός» και «Αλλάχ» πρέπει να πάρουν τον ίδιο δρόμο που πήραν οι λέξεις «Δίας» και «Βάαλ», αλλιώς θα καταστρέψουν τον κόσμο μας πολύ περισσότερο απ’ ότι το κάνουν ήδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...και να αντικατασταθούν από κάτι σαν την "πανθρησκεία" ας πούμε;
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  54. Ομορφα...

    Λοιπον, παρ.1ο:
    Φοιτητρια φιλη στο Πατρινο καρναβαλι, πιανει κουβεντουλα με τυχαιο περαστικο νεαρο ο οποιος της ζητα το τηλ της αλλά εκεινη δεν το δινει...
    Μερικα χρονια μετα, η φιλη σε διακοπες σε νησι, ανοιγει την εξώπορτα του ενοικιαζομενου, ταυτοχρονα με τον απεναντι(ο νεαρος στην Πατρα) ο οποιος μολις ειχε τελειωσει μια υδραυλικη επισκευη...Τελικα παντρευτηκαν.

    Παρ.2ο:
    Τουρκαλα λεει το μελλον σε δυο νεαρες αδερφες στην Λεσβο. Στην Κ' προμηνύει οτι θα βρεθει μακρια απο τον τοπο της παντρεμενη με αντρα που φοραει στεμμα. Και στην Μ' προμηνυει οτι θα βρεθει επισης μακρια αλλά θα ατυχησει στον γαμο της.
    Η Κ' οντως πηρε αστυνομο στην Πελοποννησο ενω η Μ' στην Πελοποννησο παντρευτηκε, απέβαλε στην κυηση και χωρισε.

    Δεν ξερω κατα ποσον πιανονται τα παραπανω ως "πεπρωμενο"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας βοηθησει και ο γκουγκλης στης μοιρας τα γραμμενα...

      http://perierga.gr/2011/03/κάποιες-πολύ-περίεργες-συμπτώσεις-2/

      http://perierga.gr/2010/09/κάποιες-πολύ-περίεργες-συμπτώσεις/

      Διαγραφή
  55. καλησπερα αγαπητε Λυκιε διαβαζω σε πολλα σχολια να αναφερεις την επανενωση με την πηγη,αλλα οχι για το πως φτασαμε εδω,μηπως ξεπεσαμε απο την πηγη?μηπως παραβιαζουμε κανονες και κανουμε λαθη που δεν θα επρεπε?Κατι το οποιο συνδεεται και με την ειμαρμενη η αλλιως πεπρωμενο αν δεν κανω λαθος,αλλιως ποιος ο λογος για ολες αυτες τις προσωπικες δοκιμασιες?Επισης στα παραπανω,γνωριζοντας τα μελλουμενα θα μπορουσαμε να επισπευσουμε την ειμαρμενη ενος λαου ειτε ολου του κοσμου μας,θελω να πω αν δεν παραβιαζεις καποιους κανονες τοτε μπορεις να εχεις την δυνατοτητα να αλλαξεις κατι χωρις αυτο να χαρακτηριζεται λαθος απο καποιους.
    ΚΑΠΠΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Αγαπητέ Κάππα, ή βιβλική πτώση απ'τον Παράδεισο έγινε όταν ο άνθρωπος δοκίμασε τον απαγορευμένο καρπό της Γνώσης. Μέσω της πτώσης, έπρεπε πλέον ο άνθρωπος να διέλθει μέσα από το παχύ υλικό πεδίο, στο οποίο υπάρχει ο κόπος, ο πόνος και η φθορά, ώστε να αποκτήσει την Επίγνωση (και την αυτεπίγνωση) με βιωματικό τρόπο και τελικά να επανέλθει στον Παράδεισο επαναφέροντας την Γνώση στην Πηγή της! Ο Παράδεισος είναι τα ανώτερα πνευματικά πεδία, στα οποία δεν υπάρχει σώμα ή ψυχικές καταστάσεις.
    Αυτό είναι το Θείο Σχέδιο.
    Σύμφωνα με αυτό, ο άνθρωπος πρέπει να κατακτήσει την προσωπική του ανέλιξη μέσα από την κοινωνική του ζωή, με βιωματικό τρόπο και την χρήση του νου και της διαίσθησης.
    Τα λάθη και οι κακές επιλογές είναι αναγκαίες συνθήκες, που τελικά θα μας οδηγήσουν στην Επίγνωση και την επίτευξη του Θείου Σχεδίου. Χωρίς αυτά, δεν μπορεί να κατακτηθεί ή Επίγνωση με συνειδητό τρόπο.
    Την επίτευξη του Θείου Σχεδίου, συνεπικουρεί ένας κοσμικός μηχανισμός. Ο Νόμος της Αιτίας και του Αποτελέσματος, κοινώς η Ειμαρμένη. Αυτή απαιτεί για κάθε μας πράξη, σκέψη ή επιλογή, να επιφέρει μία συνέπεια (άλλοτε θετική και άλλοτε αρνητική) ανάλογη και εξισορροπητική, με αυτό που επιλέξαμε.
    Κάπως έτσι "σχεδιάζεται" το Πεπρωμένο μας.
    Για να αλλάξεις κάτι, είτε στο ατομικό είτε στο συλλογικό Πεπρωμένο, αρκεί να κάνεις διαφορετικές επιλογές στο τώρα.
    Ο Νόμος της Ειμαρμένης δεν παραβιάζεται, δεν παρακάμπτεται και δεν ξεγελιέται!
    Τα μελλούμενα τα γνωρίζουμε αν έχουμε την σοφία να αντιληφθούμε τις συνέπειες που μας επιφυλάσσει ή Ειμαρμένη.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. καλησπερα,αγαπητε Λυκιε ,αυτο που ειπες περι του απαγορευμενου καρπου της γνωσης δεν το καταλαβαινω αρκετα,αν μπορεις θα ηθελα να μου το εξηγησεις.Παντως θεωρω πιθανοτερο την παραβιαση νομων η κανονων παρα την παραβιαση ενος και μονο ΄΄πραγματος΄΄.Αλλωστε δεν εχουμε ολοι ισαξιες και αναλογες κακες αλλα και κακες καταστασεις στην ζωη μας.Αρα καποιος εχει κανει κατι περισσοτερο λαθος απο καποιον αλλο η το αντιστοιχο κατι ποιο σωστο ,ωστε να υποστει λιγοτερα.
    Κατι αλλο τωρα,αν παμε στους Πυθαγοριους και τον νομο της εξελιξεως ,η ψυχη σαν ατομικοτητα περναει πρωτα απο ζωα και μετα σε ανθρωπο και ειναι ατελειωτη σε εξελιξη,αρα μηπως ειναι λαθος η περιπτωση του να ξεπεσαμε καπου και πρεπει να επιστρεψουμε καπου,αλλα αρχισαμε απο καπου χωρις να εχουμε ξεπεσει και πρεπει να καταληξουμε καπου.Δεν ξερω ισως καποια πραγματα βρισκονται σε συνχυση στο μυαλο μου.
    ΚΑΠΠΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Θα σου θυμίσω ότι εξίσου θύμωσε ο Δίας, όταν ο Πυρφόρος Προμηθεύς, έδωσε το πυρ (της Γνώσης) στους ανθρώπους και τον τιμώρησε...
    Η απάντηση στο ερώτημά σου, θα προκύψει στην πορεία.
    Ασφαλώς η βιβλική και η μυθολογική μαρτυρία, δεν πρέπει να εκλαμβάνονται στην κυριολεξία, αλλά να ερευνούμε τον συμβολισμό. Όταν μιλάμε για "πρωτόπλαστους", δεν μιλάμε για ένα μοναδικό ανδρόγυνο ζεύγος, αλλά για την ΑΡΧΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, ΩΣ ΠΝΕΥΜΑ.
    Το ότι ΜΕΤΑ την Πτώση, ο καθένας πορεύεται με μοναδικό τρόπο, κάνοντας τους δικούς του κύκλους ενσαρκώσεων, είναι αυτονόητο γεγονός.
    Πριν την Πτώση, δεν διεπράχθη κάποιο ατομικό ατόπημα από κάποιον άνθρωπο, αλλά προκλήθηκε μια κατάσταση που ήθελε να εκκινήσει το Θείο Σχέδιο που λέγαμε...
    Προσωπικά διαφωνώ με την ιδέα της μετεμψύχωσης σε διάφορα ζώα. Ο άνθρωπος είναι αυτούσια οντότητα με συγκεκριμένη έκφραση σε κάθε επίπεδο της Δημιουργίας. Ο άνθρωπος δεν μπορεί να γίνει πέτρα, φυτό ή κάμπια. Ο άνθρωπος είναι μόνο άνθρωπος.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. <> ,δεν σε ΄΄πιανω΄΄ εδω.Τις μετενσαρκωσεις εννοεις?
    ΚΑΠΠΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. < Ο άνθρωπος είναι αυτούσια οντότητα με συγκεκριμένη έκφραση σε κάθε επίπεδο της Δημιουργίας. >
      ΚΑΠΠΑ

      Διαγραφή
    2. Αγαπητε ΚΑΠΠΑ, πληροφοριακα, ο,τι μπαινει μεσα σε αυτες τις αγκυλες < > χανεται... Χρησιμοποισε παρενθεσεις ή κατι αλλο...

      Διαγραφή
  60. Εννοώ ότι ο άνθρωπος έχει συγκεκριμένη (ανθρώπινη) μορφή, σε κάθε επίπεδο της Δημιουργίας, δηλαδή στο παχύ υλικό με το γνωστό μας σώμα, στο αστρικό-αιθερικό-ψυχικό, αλλά και το πνευματικό. Παντού είναι άνθρωπος και όχι κάποιο άλλο ον.
    Τα ζώα έχουν συλλογικό ψυχικό σώμα και όχι ατομικό. Συνεπώς δεν είναι δυνατόν ένας άνθρωπος να ενσαρκωθεί σε σώμα κάμπιας ή γάτας!
    Ίσως, λέω ίσως, ένας άνθρωπος να μπορεί ενσαρκωθεί σε άλλο έλλογο και σχετικά ανθρωπόμορφο ον σε έναν άλλο πλανήτη, με διαφορετική οργανική χημεία (π.χ με βάση το πυρίτιο αντί του άνθρακα), με παρόμοιες όμως δυνατότητες όπως οι δικές μας στην γη.
    Αυτό λοιπόν εννοώ "έκφραση".
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Πεπρωμενο. Αγαπητε Λυκιε, το απαντησες επαρκως, ωστοσο θεωρω πως εξακολουθει να διαφευγει της κατανοησης ολων ημων(δεν ευθυνεσαι εσυ γι αυτο φυσικα), και αυτο ειναι το σημαντικο να συμβει, να το κατανοησουμε ωστε να μαθουμε να αναλαμβανουμε την ευθυνη μας πανω σε αυτο. Ας δοκιμασω και εγω μια προσεγγιση. Καταρχας, "αρχη σοφιας η των ονοματων επισκεψις".

    Πεπρωμενο, ειναι μετοχη, χρονου παρακειμενου του ρηματος "πορω". Αρα ειναι η πορεια που εχουμε κανει.
    Ειμαρμενη, που πανω κατω ειναι το ιδιο, " μετοχή παθητικού παρακειμένου (εἵμαρμαι) του ρήματος μείρομαι (παίρνω το μερίδιό μου)"
    Μοιρα, που παλι στο ιδιο αναφερεται, ετυμολογικα προερεχεται παλι απο το μειρομαι, και σημαινει μερος,μεριδιο.
    Ο χρονος που η ελληνικη γλωσσα χρησιμοποιει ειναι παρακειμενος, "που φανερωνει πως αυτο που σημαινει το ρημα εχει γινει στο παρελθον, αλλα το αποτελεσμα εξακολουθει να υπαρχει στο παρον."
    Ειπαμε επισης πως ειναι παθητικη μετοχη. "Η παθητική μετοχή φανερώνει ότι η ενέργεια του ρήματος έχει επηρεάσει το υποκείμενο σε παρελθόντα χρόνο"

    Αρα, το πεπρωμενο δεν ειναι τιποτα αλλο απο το αποτελεσμα της μεχρι τωρα πορειας μας. Αυτο τουλαχιστον σηματοδοτει η ελληνικη γλωσσα.
    Αρα εχεις δικαιο Λυκιε οταν λες "Το πεπρωμενο εκπορευεται απο τις επιλογες-πραξεις του καθενος μας. Με την έννοια αυτή, εμείς ορίζουμε το πεπρωμένο μας απόλυτα" και εσυ εχεις δικαιο Ελενη οταν λες "Πεπρωμενο ειναι ο πορος/δρομος που ακολουθει εκαστος στην ατομικη του προσπαθεια εξελιξης. Δειχνει να μοιαζει με τον νομο της αιτιας και του αποτελεσματος. Εμεις δεν λειτουργουμε με πληρη συνειδηση για να διακρινουμε παντα τις αιτιες, αυτο ομως δεν σημαινει οτι δεν υπαρχουν."

    Συνεχιζεις Λυκιε, "Αλλά τότε τι να πούμε για αυτά που συμβαίνουν σε εμάς, αλλά ποτέ δεν ερωτηθήκαμε ή επιλέξαμε; Δηλαδή για το πως, που, πότε και κάτω από ποιες συνθήκες γεννιόμαστε, μεγαλώνουμε, ποιους έχουμε για γονείς, συγγενείς και γείτονες, ποια η κατάσταση της υγείας μας, κάποια εκ γενετής αναπηρία ή υστέρηση;
    Πότε να προλάβαμε να επιλέξουμε για αυτά;Πριν έρθουμε στην ζωή; Προφανώς!
    Τότε όμως είμαστε μόνοι σε αυτές τις επιλογές ή κάτι άλλο μας ανάγκασε ή μας ... έπεισε, ότι κάπως έτσι πρέπει να ζήσουμε;"
    ΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Ο Νομος της Αιτιας και του Αποτελεσματος, (αιτιου-αιτιατου) δεν διακοπτεται λογω θανατου. Θα ελεγα πως η απαντηση σε αρκετα απο αυτα ερωτηματα βρισκεται στο ρητο "ομοιος ομοιω αει πελαζει" (ο ομοιος πλησιαζει τον ομοιον) Για παραδειγμα καπου ειχα διαβασει πως ο τοπος της Αθηνας παντα ελκυε ψυχες που αγαπουσαν την ελευθερια. Ενας ελευθερος τοπος, ελκει ελευθερες ψυχες. Ωστοσο, οι επιλογες μπορει να συμβαινουν με το κριτηριο της αναγκης. Μηπως μια εκ γενετης υστερηση ειναι αυτο που χρειαζεται καποιος για να βοηθηθει να ξεκολλησει απο μια προσκολληση; αν δεχτουμε βεβαια πως απωτερος σκοπος μας ειναι η ολοκληρωση, ωστε να επιστρεψουμε εκει αποπου "πεσαμε". Θα μπορουσε παλι να ειναι μια "τιμωρια", μια συνεπεια παρελθοντικων επιλογων και πορειας. Ισως παλι να αφορα "καρμα" των γονιων μας, και οχι δικο μας, αλλα που απο αγαπη αποφασισαμε να κουβαλησουμε. Οι αρχαιοι παντως ελεγαν πως οι δικαιες ψυχες συναποφασιζουν ή εστω τους διδεται το δικαιωμα να αποφασισουν αν θα αποδεχτουν ή οχι τις συνθηκες ενσαρκωσης τους, επομενως: Ειτε αποτελει δικια μας συνειδητη επιλογη, ειτε αποτελει καποιο ειδος αποτελεσματος-τιμωριας. Σε καθε περιπτωση, χρειαζεται να αναλαβουμε την ευθυνη και να αποδεχτουμε το οποιο "προβλημα".

    Το σημαντικο ομως εδω βρισκεται στο οτι οσο και να εχουμε ψευδαισθησεις, ως ανθρωποι δεν εχουμε την ικανοτητα να πραττουμε, διοτι για να πραττει κανεις πρεπει πρωτα να ειναι αφυπνισμενος και να μπορει να διατηρει μια κατασταση στην οποια θα "ειναι"(να ειναι ξυπνιος και συνειδητος).Επομενως μπορει να ακουγεται ευκολο το οτι καθενας μας ειναι κυριος του πεπρωμενου του απο την στιγμη που εχει τον ελεγχο των δρασεων του, αλλα συμβαινει εξαιρετικα σπανια. Αρα το σημαντικο ερωτημα ειναι το πώς μπορουμε να πραττουμε συνειδητα..

    Αυτο που δεν καταλαβαινω ομως ειναι το πως γινεται το αρνητικο πεπρωμενο να ειναι φυγειν αδυνατον αλλα το θετικο πεπρωμενο να ειναι υπο προυποθεσεις και αν. Αν εγω μαθω πως ειναι το πεπρωμενο μου να ανακαλυψω το φαρμακο για τον καρκινο, τοτε ολη μερα θα καθομαι στην πολυθρονα και δεν θα κανω τιποτα με αποτελεσμα το πεπρωμενο να μην συμβει.Εαν ομως μαθω πως ειναι το πεπρωμενο μου να αρρωστησω, δεν θα βαλω κωλο κατω μεχρι να βρω τροπο να το υπερνικησω και ισως στην προσπαθεια αυτη να καταφερω να βρω και το φαρμακο για αυτην την ασθενεια. Δεν μπορει να ισχυουν δυο μετρα και δυο σταθμα. Αρα το σημαντικο σε καθε περιπτωση ειναι να συνεχισουμε να προσπαθουμε και ποτέ να μην αφηνομαστε.

    Ωραιο θεμα αυτο περι Πτωσης. Ας σημειωσουμε εδω πως η ελληνικη οπτικη δεν αναφερεται σε πτωση, που οντως συνεβη απο το πνευματικο στο υλικο επιπεδο, αλλα στην προσφορα του πυρος απο τον Προμηθεα στον ανθρωπο, εννοωντας ισως πως ο ανθρωπος μπορει να γινει και καλυτερος απο αυτο που ηταν. Να επιστρεψει μεν στην προτερα κατασταση του, αλλα εχοντας και την γνωση μαζι του που πριν δεν ειχε, διοτι αν ειχε δεν θα ειχε λογο να επιλεξει την πτωση.

    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Γραφεις Λυκιε:
    Α) «Όταν μιλάμε για "πρωτόπλαστους", δεν μιλάμε για ένα μοναδικό ανδρόγυνο ζεύγος, αλλά για την ΑΡΧΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, ΩΣ ΠΝΕΥΜΑ.»

    Οι ‘’πρωτοπλαστοι’’ δηλαδη ηταν κατι σαν επεκταση/δημιουργημα της Πηγης αλλά διχως την ελευθερη βουληση γιατι ακομα δεν ειχε μπει σε εφαρμογη το διπολο καλου-κακου για συνειδητη επιλογη τους; Οποτε, επεσαν για να πειραματιστουν με την ελευθερια τους;


    Β) «Τότε όμως είμαστε μόνοι σε αυτές τις επιλογές ή κάτι άλλο μας ανάγκασε ή μας ... έπεισε, ότι κάπως έτσι πρέπει να ζήσουμε;»

    Χμ...Σκεφτομαι πως παντα υπαρχει κατι πιο πανω απο μας στην κλιμακα, το οποιο διακριτικα βοηθα χωρις να μας στερει την αξια της ατομικης κατακτησης. (Θεος, αγγελοι, δασκαλοι). Ταυτοχρονα ομως δεν λειπουν κι αυτοι που επιβουλευονται την ανελιξη και κανουν ο,τι μπορουν για να την αποτρεψουν. Οπότε, ασκουμαστε στην διακριση του τι μας οφελει και τι μας βλαπτει.


    Ελευθερε Στοχαστη, ρωτας πώς μπορουμε να πραττουμε συνειδητα.
    Μονο οταν σπασει κανεις τα μουτρα του ξανα και ξανα αρχιζει να βλεπει καθαρα τον «καθρεφτη» του και επιχειρει να ξεφυγει απο την μηχανικοτητα των κινησεων...Ποσες φορες σκονταφτει ενα παιδακι για να μαθει να αποφευγει τις κακοτοπιες; Ασε, εδω μεγαλωσαμε(σε μια ζωη) και ακομα πεφτουμε!
    Λες επισης: «Αυτο που δεν καταλαβαινω ομως ειναι το πως γινεται το αρνητικο πεπρωμενο να ειναι φυγειν αδυνατον αλλα το θετικο πεπρωμενο να ειναι υπο προυποθεσεις και αν.»
    Μα δεν γινεται. Δεν υπαρχουν δυο μετρα και δυο σταθμα στην μοιρα. Αφου μονος σου το ειπες, εκαστος παιρνει το μεριδιο(μοιρα) που του αναλογει. Και το μεριδιο δεν χαριζεται. Κερδιζεται οπως το ψωμι. Και ενταξει, το ψωμι μπορεις και να το κλεψεις...Την μοιρα ομως;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Α) Οι "πρωτόπλαστοι" ήταν οι άνθρωποι-πνεύματα που δεν είχαν Επίγνωση του τι είναι και που βρίσκονται. Απλά ... απολάμβαναν τον "Παράδεισο"!
    Η "πτώση" τους έστειλε σε ειδική αποστολή, ώστε να μάθουν και να επιστρέψουν. Η "επάνοδός" τους με Επίγνωση, θα τους έκανε καλύτερους από πριν...
    Η ελεύθερη βούληση, είναι το εργαλείο για την Επίγνωση.
    Β) Απόλυτα σωστή!

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. "Το πεπρωμενο δεν ειναι τιποτα αλλο απο το αποτελεσμα της μεχρι τωρα πορειας μας"

    Επομενως θα μπορουσαμε να πουμε πως δεν υπαρχει μελλοντικο πεπρωμενο, παρα μονο δυνατοτητα;

    Υπο αυτην την εννοια, ισως να μην υπαρχουν "υστερησεις". Αυτες να ειναι απλα το αποτελεσμα των παρελθοντικων ενεργειων μας. Ενεργειες που εμεις επιλεξαμε να κανουμε.

    Αντιστοιχα, εαν εγω δεν εχω μυες στο σωμα μου, αυτο σημαινει πως στο αμεσως προηγουμενο παρελθον μου δεν τους δουλευα. Ενα αμερικανικο ρητο λεει: "χρησιμοποιησε το ή χασ'το" (use it or lose it) Αρα μια υστερηση μου ισως να σημαινει πως στο παρελθον μου δεν εκανα χρηση στον τομεα αυτον, για διαφορους λογους που δεν εχουν σημασια. Που σημαινει πως εαν αρχισω να κανω, τοτε λιγο-λιγο και σιγα-σιγα θα καλυπτω αυτην την υστερηση μου. Θα πρεπει σιγουρα παντως να αποδεχτω και να αναλαβω την ευθυνη μου για το οτιδηποτε ειναι αυτο. Αρκετες φορες το παιδακι που σκονταφτει, τα βαζει με το κακο εμποδιο στο οποιο σκονταψε ή τα ριχνει σε καποιον αλλο εκτος απο τον εαυτο του.

    Αρα δεν αρκει να σπαμε τα μουτρα μας, χρειαζεται να αναλαβουμε με υπευθυνοτητα και αντικειμενικοτητα το μεριδιο της ευθυνης που μας αναλογει

    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Πολύ σωστά, αγαπητέ Ε.Σ.! Σε κάθε κύκλο μετενσάρκωσης, καλούμαστε να διορθώσουμε λάθη της προηγούμενης. Μπορεί να παντρευτούμε ή να συμφιλιωθούμε με κάποιον εχθρό μας, στον προηγούμενο κύκλο. Μπορεί να βασανιστούμε στην παρούσα ζωή, από αυτόν που βασανίσαμε εμείς στην προηγούμενη. Μπορεί να ζήσουμε ως παιδί της Μπιάφρας, αν στην προηγούμενη ζωή είμαστε σπάταλοι, αλαζόνες, αδιάφοροι, πλεονέκτες και κυνικοί, με την πείνα και τον πόνο των συνανθρώπων μας.
    Πρόκειται ουσιαστικά για νέες ευκαιρίες να συνειδητοποιήσουμε όχι μόνο το λάθος μας, αλλά και να το βιώσουμε. Ευκαιρίες για να μάθουμε και την άλλη πλευρά.
    Να δούμε πως μπορούμε και έτσι, αλλά και αλλιώς και πως η ζωή δίνει δυνατότητες στους πάντες, να βρουν την ευδαιμονία τους, όσο σκληρές και αν φαίνονται οι συνθήκες της ζωής. Δείτε πόσα περισσότερα καταφέρνουν να κάνουν οι ανάπηροι, από πολλούς υγιείς που αδρανούν ζώντας παθητικά!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Μηπως μπορει να δωσει καποιος πληροφοριες για τον Ιωαννη Τσατσαρη; Τι κουμασι εναι τουτους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν τον γνώριζα. Μια ματιά που έριξα στο διαδίκτυο, μου έδωσε την εντύπωση ενός ανθρώπου που έλαβε κάποιες γνώσεις από κάποια πηγή και στην συνέχεια τις εμπλούτισε με δικές του ιδέες. Φαίνεται πως έχει πολύ στοιχειώδεις επιστημονικές γνώσεις, αλλά το γεγονός ότι μέσω της δημοσιότητας προβάλλει λύσεις και κατευθύνσεις στο κοινό, μάλλον δείχνει κάποια ματαιοδοξία και μια σωτηριολογική-μεσσιανική στάση.
      Κατά καιρούς εμφανίζονται τέτοιοι τύποι.
      Ωστόσο δεν θα σπεύσω να τον κρίνω, διότι δεν γνωρίζω το σύνολο των απόψεών του.
      Επιφυλάσσομαι για το μέλλον, αν τύχει να ασχοληθούμε με τις θέσεις του.

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  68. https://www.youtube.com/watch?v=cIPgnIIOQP8

    Α-Ω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχουμε επιστροφή του παλιού φίλου ΑΩ, ή κλώνο του;
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  69. Για τον λόγο ότι εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, οι Η.Π.Α. βρίσκονται υπό διάφορων ακραίων καιρικών φαινομένων... σκέφτηκα όλος τυχαίος, χαχαχα να ανεβάσω αυτό το βίντεο:

    https://www.youtube.com/watch?v=AqXlbUzgGQE

    Η μια υψίφωνος αντιπροσωπεύει το Ιερατείο της θεάς Αθηνάς και η άλλη το Ιερατείο του Απόλλωνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμε, λίαν συγκινητική η Μυθωδία και ιδίως η συγκεκριμένη πράξη, με αυτούς τους στίχους!
      Όμως, υποψιάζομαι πως θες να συσχετίσεις την Ωδή της Μυθωδίας, με τις θεομηνίες στις ΗΠΑ. Πιστεύεις ότι υπάρχει σχέση;
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Σωστός!… η Ειμαρμένη θα συμβεί… η Μήνη θα έρθει και για τις δύο ακτές του σημερινού Ατλαντικού ωκεανού, είναι θέμα χρόνου. Τα ιερατεία πρέπει να κάνουν τις κινήσεις τους, το συντομότερο.

      Διαγραφή
  70. καλησπερα,υπαρχη κατι αντιστοιχο Ελληνογενη της βασιλικης τεχνης η οχι?
    ΚΑΠΠΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ως "βασιλική τέχνη" ορίζουμε την μαγεία, δηλαδή την θεουργία και την ιερουργία που ξεκίνησε (;) από τον Ερμητισμό και κατέληξε βασικό εργαλείο των ιουδαϊκών θρησκειών και του αποκρυφισμού.
      Ως "ελληνογενή", εννοείς να μην προέρχεται από τον Ερμητισμό;
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  71. Ακριβως,να μην προερχεται απο την τον ερμητισμο αλλα να ειναι κατι αντιστοιχο τις θεουργιας.ΚΑΠΠΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Αγαπητέ Κάππα, καταρχήν ο Ερμής ο Τρισμέγιστος θεωρείται από κάποιους Έλλην (αν και πρόκειται για τον Αιγύπτιο θεό Θωθ) και ο Ερμητισμός υποτίθεται πως ανήκει στην ελληνική φιλοσοφία.
    Υπάρχει μήπως κάποια αντίρρηση σ' αυτό;

    Για να βρούμε όμως κάτι ελληνικό πριν τον Ερμή, θα πρέπει να ταξιδέψουμε πολύ πίσω στον χρόνο.
    Ίσως στον Ορφισμό, που ήταν γνωστή μονοθεϊστική θρησκεία.
    Θα μπορούσε κανείς να θεωρήσει τις ωδές του Ορφισμού, θεουργία;
    Απ' την άλλη, είναι δυνατόν μια θρησκεία η οποία επιδιώκει την σύνδεση του Άνω με το Κάτω, δηλαδή του ανθρώπου με τον Θεό, να μην έχει τον τρόπο να δανείζεται την θεϊκή δύναμη και να εξουσιάζει την ύλη;
    Ακόμα και οι Σαμάνοι-μάγοι, κάτι μπορούσαν να κάνουν! Ε;

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταλαβα τι θελεις να πεις.Το θεμα ομως ειναι οτι δεν εμεινε κατι γνωστο απο τα ορφικα μεχρι τις μερες μας ,μια αντιστοιχη βασιλικη τεχνη η κατι αναλογο,ή κανω λαθος?
      ΚΑΠΠΑ

      Διαγραφή
    2. Γνωστό όχι!
      Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπήρξε.
      Στην Ατλαντίδα, το Κρόνιο Ιερατείο είχε αναπτύξει διάφορες δυνάμεις στους ανθρώπους, όπως λένε πολλοί.
      Η τηλεπάθεια, η τηλεκίνηση και άλλα τέτοια φαινόμενα, ήταν συνηθισμένα. Φαίνεται πως γνώριζαν και χρησιμοποιούσαν, δυνάμεις της φύσης για προσωπικό όφελος, στρεβλώνοντας το Θείο Σχέδιο. Υπηρέτησαν την διαβολή και το πλήρωσαν μέσω της Ειμαρμένης.
      Συνεπώς μπορούμε να πούμε, ότι πιθανών η θρησκεία τους (σεληνιακή) περιελάμβανε την θεουργία, η οποία βεβαίως και τους κατέστρεψε τελικά.
      Όμως, αυτοί δεν ήταν Έλληνες!
      Οι Έλληνες εκείνης της εποχής, είχαν εξίσου δυνάμεις, αλλά χωρίς την χρήση ετερόκλητων δυνάμεων της φύσης. Φαίνεται πως είχαν εσωτερικές δυνάμεις και ανήκαν σε μια γενιά που δεν υπάρχει σήμερα!
      Αυτοί κατατρόπωσαν τελικά τους Άτλαντες... (Πλάτων, Τίμαιος).
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    3. Καταλαβα και ευχαριστω παντως για τις πληροφοριες που μας εδωσες,κριμα παντως στις μερες μας
      που δεν μπορουμε να βρουμε κατι Ελληνικο αλλα μονο ΄΄κρονια΄΄ δημιουργηματα
      ΚΑΠΠΑ

      Διαγραφή
    4. Αν όντως δεν υπάρχει κάτι ελληνικό, τότε θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο άνθρωπος δεν χρειάζεται την θεουργία για να εξελιχθεί. Αυτή μάλλον τον εμποδίζει, παρά του επιτρέπει να εξελίξει την αυτεπίγνωση και την πορεία του προς τους ανώτερους κόσμους.
      Αυτοί που χρησιμοποιούν την μαγεία, γίνονται δέσμιοι κατώτερων δυνάμεων και ουσιαστικά παραδίδονται σε ξένα χέρια!
      Αν υποκύπτουμε στο δέλεαρ της ισχύος που υπόσχεται ο "μέγας διαβολέας", τότε βρισκόμαστε να υπηρετούμε την διαβολή του Θείου Σχεδίου και η Ειμαρμένη θα μας το ... θυμίσει!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    5. Ισως απομειναρια των αρχαιων Μυστηριων να διασωζονται σε στοες, τεκτονισμο και αντιστοιχες ομαδες. Αυτοι απο καπου τα εχουν παρει και εικαζω πως τα πηραν απο αυτους που τα πηραν απο τους Ελληνες πριν τα καταστρεψουν. Κακεκτυπα μεν, αλλα κατι διασωζεται

      Συμφωνω παντως πως οτι κανουμε πρεπει να το κανουμε με τις δικες μας δυναμεις, και οχι με αλλων. Εξαιρεση σε αυτο θα πρεπει ισως να μπει σε θειες οντοτητες οπως η Γη και ο Ηλιος. Η χρηση αυτων νομιζω οχι μονο ειναι θεμιτη, αλλα εκ των ων ουκ ανευ στην προσπαθεια του ανθρωπου.

      Διαφορετικα, εαν δεν μπορουμε να βγουμε και τι εγινε; Και η ζωη δηλαδη εδω ασχημη ειναι; Μην τρελαθουμε. Ας φροντισουμε να ομορφυνουμε κατι στο οποιο θα ζουμε και να μην ψαχνομαστε να το εγκαταλειψουμε οπως κανουν τα κακομαθημενα παιδια

      ΕΣ

      Διαγραφή
  73. Αγαπητέ Ανώνυμε, πες μας για αυτά τα ιερατεία που ανέφερες. Ποιο είναι το ιερατείο της Αθήνας και ποιό του Απόλλωνα;
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Ας γράψουμε κάποια πράγματα… Το 2001 έγινε στην Αθήνα, μια αναπάντεχη συναυλία…. η NASA χρηματοδότησε τον συνθέτη Β. Παπαθανασίου, ώστε να δώσει μια συναυλία στους στύλους του Ολυμπίου Διός. Η συναυλία έγινε με δικαιολογία την εξερεύνηση του πλανήτη Άρη από το ερευνητικό σκαφίδιο της NASA τον Mars Odyssey. Βεβαίως και άλλες φορές κατά το παρελθών, η NASA φρόντισε οι διαστημικές αποστολές τις, να έχουν μουσική επένδυση… αλλά αυτή την φορά δεν ήταν απλά μια μουσική επένδυση… μιας και στην συναυλία του Β. Παπαθανασίου, υπάρχουν συγκεκριμένα μηνύματα, συγκεκριμένες εικόνες, συγκεκριμένα σκηνικά, συγκεκριμένα κουστούμια, και συγκεκριμένα λόγια στην ελληνική γλώσσα… που δεν έχουν σχέση με την εξερευνητική αποστολή στον πλανήτη Άρη!

    Βασικά η συναυλία του Β. Παπαθανασίου ήταν ένα κοσμικό μυθολογικό κάλεσμα – Ωδή, το ενδιάμεσο όργανο σε κάποιους, ώστε να μην συμβούν κάποια αναμενόμενα για κάποιους άλλους, γεγονότα που δεν είχαν καμία σχέση με την αποστολή της NASA. Βεβαίως η συναυλία ήταν υπό την αιγίδα των Η.Π.Α…. και οπωσδήποτε για να υπάρχει μια τυπική συνθήκη, η συμφωνία, θα πρέπει να υπάρχει ειλικρινής και αμοιβαία υποχώρηση τουλάχιστον από τα 2 ενδιαφερόμενα μέρη… υπήρξε άραγε υποχώρηση προς τα υποτίθεται συμφωνηθέντα εκ μέρους των Η.Π.Α.; εάν ναι… τότε πως εξηγείται ο 1ος φονικότατος τυφώνας Κατρίνα το 2005; Από το 2005 και εντεύθεν, οι Η.Π.Α. έχουν αλλάξει έστω και στο ελάχιστο στάση, η συμπεριφορά από την ολέθρια γραμμή που έχουν χαράξει και δεν σταματάνε επί του πλανήτη; Ειδικά οι Η.Π.Α. ως βασική έδρα κάποιων… τι έχουν επιφέρει στον πλανήτη γη πέραν τον πολλαπλό βιασμό του; Όπως και να έχει αυτό που γίνεται στις Η.Π.Α. θα επεκταθεί και στην Ευρώπη… όχι στην Κίνα, αλλά στην Ευρώπη.!!

    Είναι μόνο η αρχή και όχι το τέλος… έχει διαρραγή η συνθήκη μεταξύ των θερμών και ψυχρών υδάτων και των ρευμάτων, θα αναγκαστούν τα ιερατεία σύντομα, πολύ σύντομα να κάνουν τις γεωστρατηγικές τους κινήσεις, μπροστά στις επικείμενες και επερχόμενες γεωλογικές ανακατατάξεις. Αυτές οι γεωστρατηγικές κινήσεις, έχουν αργήσει.. μιας και «φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη». Σίγουρα αυτή την στιγμή οι Η.Π.Α. δεν δέχονται επίθεση από κάποιο άλλο κράτος… αν δεχόντουσαν επίθεση από άλλο κράτος, θα το γνώριζαν… και έχουν την ανάλογη τεχνολογία ώστε να απαντήσουν ανάλογα.Σε ποιον άραγε από τους άλλοτε 12 θεούς αντιστοιχούσε ο μήνας Σεπτέμβριος;

    Εάν "κάποιοι" επιβάλει την θέληση τους, τότε η Στύγα θα ξυπνήσει και η Δήμητρα θα βρει την Περσεφόνη. Όσο αφορά τις Η.Π.Α. δεν κινδυνεύουν από κάποια ρώσικη επίθεση στον τομέα ηλεκτρική παροχής και ενέργειας, αλλά από την άρνηση των εκεί ιλλουμινάτοι να αποδεχθούν το σχέδιο πυρηνικής επιθέσεως στην Ρωσία… αυτή η άρνηση μεγάλου τμήματος των Η.Π.Α. είναι που θα επιφέρει την μήνη των Χάζαρων τραπεζιτών, που την ελέγχουν οικονομικά απειλώντας έμμεσα, ότι εκτός τον οικονομικό πόλεμο, θα υπάρξει και ενεργειακή κατάρρευση… που θα επιφέρει το πλήρες χάος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Με λίγα λόγια ...Η Ειμαρμένη συμβαίνει...αυτή την στιγμή στις Η.Π.Α όλοι παίρνουν η θα πάρουν ότι τους αναλογεί . χαχαχαχα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΠΟΙΟ ΕΙΝΣΙ ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΣΙ ΠΟΙΟ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ!!!!
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. "Και το μεριδιο δεν χαριζεται. Κερδιζεται οπως το ψωμι. Και ενταξει, το ψωμι μπορεις και να το κλεψεις...Την μοιρα ομως;"

    Ελενη, ποιος λεει πως ακομα και το ψωμι, εντος και εκτος εισαγωγικων, θα μπορουσε καποιος να το κλεψει; Αποτελει ψευδαισθηση το οτι ο ισχυροτερος/πονηροτερος δυναται να παρει με τη βια ή απλα επειδη θεωρει πως μπορει, αυτο που επιθυμει, και απαλλασσεται απο την υποχρεωση να πληρωσει το αντιτιμο, διοτι ειναι ..μαγκας. Η αρχη του νταβατζη. Φαινομενικα μονο δειχνει να τα καταφερνει. Το φαινεσθαι ομως πορρω απεχει της ουσιας και η ..λυπητερη θα ερθει αργα ή γρηγορα στον καθε κατεργαρη. Το βεβαιος ειναι πως αυτος ο δρομος αναποδραστα καταληγει στο υπαρξιακο κενο, διοτι ο "νταβατζης" θα καταληξει μονος, ακομα και αν περιτριγυριζεται απο κουστωδια. Οι πραγματικες ανθρωπινες σχεσεις δεν χτιζονται με το ζορι. Μπορει βεβαια ενα ζευγαρι να ειναι πολλα χρονια μαζι, αλλα μονο μαζι να μην ειναι. Αλλο το φαινεσθαι, αλλο το "ειναι".

    "καλησπερα,υπαρχη κατι αντιστοιχο Ελληνογενη της βασιλικης τεχνης η οχι?
    ΚΑΠΠΑ"

    Αυτο με εχει προβληματισει και εμενα. Οι ινδοι γκουρου εχουν την μεθοδο και συστημα της γιογκα, οι αλχημιστες το λεγανε αλλιως, αποκρυφιστες και εσωτεριστες αναφερονται στην βασιλικη τεχνη, νομιζω οι θεοσοφιστες (και οχι μονο) αναφερονται σε μαγεια, ο ερμητισμος λεει τον τροπο του(δεν τον πολυξερω), οι σαμανοι ειχαν και αυτοι μια σοβαρη μεθοδολογια και συστημα, ο ορφισμος υπηρξε αξιολογη θρησκεια, με την εννοια ενος τροπου για τον ανθρωπο να προσεγγισει το θειο και να βαδισει και αυτος στους ανωτερους κοσμους και υπαρχουν και αλλοι μεθοδοι και συστηματα.

    Ειναι δυνατον η ελληνικη φιλοοφια να μην εχει αναπτυξει εναν αντιστοιχο οργανωμενο τροπο για να βοηθησει τον ανθρωπο να θεωθει; Ειναι δυνατον το αρχαιο αθηναικο κρατος, το μονο στην ανθρωπινη ιστορια που καταφερε συλλογικα και οργανωμενα να απελευθερωθει (και οχι μεμονωμενα μεσω καποιας κρυφης ομαδας) και το οποιο αποτελουνταν απο πολιτες μεγεθους Σωκρατη, που αποδεδειγμενα ενδιαφερονταν για τον ανθρωπο καθως εκεινοι δημιουργησαν την φιλοσοφια που ειχε στο κεντρο τον ανθρωπο, να μην εχουν ενα τετοιο ελληνικο οργανωμενο συστημα ως "βασιλικη τεχνη"; Απλα δεν γινεται να μην υπηρχε.

    Ας μην ξεχναμε ομως τον αβυσσαλεο πολεμο που αποτρεπει την απελευθερωση αυτης της πληροφοριας. Σιγουρα ομως για καποιο καιρο οι Ελληνες τον ειχαν κερδισει αυτον τον πολεμο. Για να μην πολυλογω, θεωρω πως η απαντηση σε αυτο το ερωτημα βρισκεται στα αρχαια Μυστηρια. Εχουν ολα τα απαραιτητα στοιχεια. Να δουθμε μερικα,ηταν οργανωμενα, ηταν πολυ σοβαρα, δεν ηταν πριβέ κλαμπ αλλα ολοι γινονταν δεκτοι (ειτε πολιτες,ειτε δουλοι),οι ιεροφαντες τους ειχαν τρομερο σεβασμο στη κοινωνια, και το ακομα φοβεροτερο για να δουμε την διαφορα ποιοτητας με τις θρησκειες του σημερα, οι ενδιαφερομενοι προσετρεχαν σε αυτα ενω καμια πληροφορια για αυτα δεν διερρεε επι ποινη θανατου μαλιστα για τον παραβαινοντα τον ορκο του. Ας δουμε την διαφορα με τον προσηλυτισμο που ασκουν ολες ανεξαιρετως οι σημερινες θρησκειες, αμεσο ή εμμεσο, διοτι ο εμμεσος προσηλυτισμος μεσω προπαγανδας φοβου που παταει στην αγνοια την οποια καποιοι καπηλευονται, ειναι για μενα πιο ξεφτιλισμενος τροπος.

    Η οργανωμενη αυτη μεθοδος, ειναι γνωστο πως πλαισιωνονταν με πληθος απο δρωμενα, ενω ειναι γνωστο πως στο τελος των μεγαλων Μυστηριων, και αφου οι μυημενοι μαθαιναν τον μυστικο συμβολισμο, συνεβαινε ενα μεγαλο δρωμενο, ενα μεγαλο θεατρικο εργο, που θα σφραγισε την ολη διαδικασια. Πιλαμε προφανως για ενα εργο τεραστιας σημασιας που ηταν εξοχως φορτισμενο συγκινησιακα. Το στοχαζομουν τελευταια και αυτη η πληροφορια/θεωρια φαινεται τελικα πως "δενει" απο πολλες μεριες και αρχιζω να την πιστευω.
    ΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Το εργο αυτο που σφραγιζε την ληξη των Μυστηριων και ηταν το εργο θεμελιο τους, ηταν αυτο που σημερα γνωριζουμε ως η ζωη του Ιησου Χριστου, ιδιο σε ουσια αλλα προφανως οχι με τα επιπροσθετα χαρακτηριστικα του ιουδαικου ιερατειου που επιχειρησε οπως ειναι η παγια τακτικη του να οικειοποιηθει κατακτησεις και κληροδοτηματα αλλων, και εν προκειμενω αυτων που παντα ζηλευαν και ηταν οι Ελληνες. Αυτο εξηγει και απαντα σε παρα πολλα, οπως στο γιατι οι Ελληνες αποδεχτηκαν και αγκαλιασαν τοσο θερμα τον Χριστιανισμο, οταν δεν ειχαν κανενα λογο να το κανουν, αφου οσον αφορα το νοητικο επιπεδο ηταν μια καθαρα κατωτερη θρησκεια της προυπαρχουσας, αντε στην καλυτερη ισαξια του Ορφισμου. Δεν εχει λογο η αμερικη να σταματησει να πινει cocacola και να το γυρισει σε βικος-cola, ενα σαφως κατωτερο προιον. Ο μονος λογος για να συνεβαινε κατι τετοιο θα ηταν εαν ο εν λογω πληθυσμος ηταν τοσο νοητικα εκμαυλισμενος που θα αποδεχοταν το κατωτερο αφηγημα ενος ξενου ως καλυτερο απο το δικο του, η εν προκειμενω εαν τα επιχειρηματα του μαρκετινγκ της βικος-cola ηταν τοσο καλα και πειστικα, που οι Αμερικανοι παρατουσαν τις cocacola και αρχιζαν να εισαγουν τις βικοςcola με τους τονους. Αλλα αυτο δεν ισχυει, διοτι εχουμε απο την μια τους ελληνες σε μια εποχη που παρεμεναν σε νοητικα υψηλο επιπεδο προσαρτισμενοι στο ρωμαικο αρμα, και απο την αλλη τους ιουδαιους που στο νοητικο πρωταθλημα ηταν γ'εθνικη.'

    Αυτο που επομενως θεωρω πως συνεβη ειναι πως η καταστροφη που ενορχηστρωσε το ιουδαικο ιερατειο και η εκ των εσω αλωση της ρωμαικης αυτοκρατοριας, παρεσυρε τα στεγανα που κρατουσαν την ελληνικη γνωση, και επηλθε ενας σκοταδισμος σε αυτο το επιπεδο. Αυτο που παρεμεινε ειναι το εν λογω εργο στο οποιο ειχε μυηθει αρκετος κοσμος, αλλα πλεον επειδη δεν υπηρχαν μυστηρια ειχε χαθει το πραγματικο νοημα του που διδασκοταν στα Μυστηρια. Λιγο χαλασμενο τηλεφωνο ή ραδιοαρβυλα απο γενια σε γενια, και αυτο που εμεινε ηταν μονο το εργο/δρωμενο, που εμοιαζε αρκετα με την ιστορια του Χριστου, οποτε και εμεινε να υπαρχει. Ας μην ξεχναμε πως μολις επικρατησε ο Χριστιανισμος,επανελαβε στο πολυ χειροτερο θηριωδιες εναντι διαφωνουντων, απο αυτες που ξερουμε πως οι Ρωμαιοι εριχναν τους χριστιανους στα λιονταρια. Επομενως καπου εκει η αληθεια χαθηκε, αναμεσα απο τις εκατομβες νεκρων. Εαν εχω δικιο, η αληθεια παντως θα διατηρειται στην βιβλιοθηκη του Βατικανου, ειναι βεβαιο.

    "Μηπως μπορει να δωσει καποιος πληροφοριες για τον Ιωαννη Τσατσαρη; Τι κουμασι εναι τουτους;"

    Καταρχας, δεν ειναι σωστο να χρησιμοποιεις αρνητικη λεξη (κουμασι) προτου διαμορφωσεις αποψη, διοτι ετσι δεν εισαι δικαιος, αφου γινεσαι προκατειλημμενος αρνητικα. Ενταξει, εγω δεν επηρεαζομαι, αλλα δεν ισχυει το ιδιο για ολους. Ειναι σαν να λες: "Τον ξερεις αυτον τον ανθρωπο; Βλακας δεν ειναι; Ε; Δεν ειναι βλακας, δεν συμφωνεις;" Ε, αμα τον εχεις βγαλει ηδη βλακα, τι με ρωτας, εχεις αμφιβολιες;

    Παμε για τον Τσατσαρη τωρα. Η πρωτη αποψη που ειχα σχηματισει ηταν αρνητικη, διοτι ο λογος που χρησιμοποιει ειναι πολυ κακος και στριφνος. Ποιος ο λογος να γραφεις βιβλιο, αμα ο τροπος που τα γραφεις δεν ειναι κατανοητος; Ποσο μαλλον οταν απευθυνεσαι (target group) σε ανθρωπους που δεν εχουν μελετησει ιδιαιτερα στη ζωη τους. Η κινηση εντυπωσιασμου κατα αδαων ειναι πολη φτηνη για μενα, διοτι αποσκοπει στην δημιουργια ποιμνιου που θα τρεφει τον βοσκο. Αλλα ας υποθεσουμε πως αυτο ηταν ενα λαθος, που προεκυπτε απο την ανασφαλεια του συγγραφεα επειδη ηταν του δημοτικου. Σου λεει: "Ας προσπαθησω να το εμφανισω με εντυπωσιακα και περισπουδαστα λογια για να μην φανει πολυ απλοικο" και στην προσπαθεια του αυτη εμφανιζει εντονες καρικατουρες.
    ΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Ωστοσο,το βιβλιο του "Η αποκαλυψη μετα του Ιωαννου" με βρηκε ως δωρο, οποτε επειδη εχω παψει να πιστευω στην τυχαιοτητα, προσπαθω να βρω την αληθεια που κρυβεται. Ισως και η ερωτηση σου ανωνυμε, να μην ηταν τυχαια, γι αυτο και δεν θα την παραβλεψω. Οταν συζητουμε καθαρα, παντα καπου καταληγουμε επωφελεια ολων μας. Θα αναφερω λοιπον μια παραγραφο απο το βιβλιο για να δειξω τι εννοω, εντελως τυχαια και οχι διαλεγμενη, διοτι αμα την διαλεγα κιολας.. Με την ανοχη παντα του Λυκιου ως προς πιθανη καταχρηση του χωρου που μας προσφερει, αλλωστε ποιος ξερει; Μπορει αυτη η τυχαια παραγραφος κατι να λεει. Ισως παλι να τα λεει ετσι ο συγγραφεας ωστε να ειναι επιτηδες αμεταφραστα. Ας μην βιαστουμε να κρινουμε απο αυτο

    Απολαυστε υπευθυνα. Αρκτουρε θα σου αρεσει.

    "Κεφαλαιο χρωμοσωματα

    ΑΝΕΜΙΟΣ ΔΕΥΣ 9.81
    Υπαρχει μια στενη αλυσιδα που διαμορφωνει διαυλο-περασμα της γονικης ταξης του αστρικου συστηματος απο την εξωσφαιρα στην εσωσφαιρα του πλανητου οπου διαμορφωνεται η ζωη, και εστιαζεται πυρολυτικα στο ον,παιρνοντας την μορφη οργανικου παραγοντος. Η ατομικοτητα αυτη ελαυνουσα ως ατομικη γονοσπορα, βασει της νομοδιαταξης που υπαρχει για ολα τα στοιχεια της οργανικης ατομικοτητας στην πρωτογενη και αυτογενη θεση της, ειναι αιθερικη, και ως ο Κανονας οριζει για την κατανομη της ποσοστιαιας και ολοκληρωμενης αυτης οργανικοτητας, το μαγνητικο πεδιο του χωρου του πλανητη την ελκοδεσμευει, την κανει παραμετρικη (πλανητικη) ζωνη γυρω απο την θεση της κεφαλης του ατομου και απο εκει αναλμβανει ο αδενας επιφυση να αφομοιωνει , ως μαγνητικη απορροφηση, τα αιθερια αυτα στοιχεια. Τα εισχωρει μετα στην διακλαδωτικη θεση του υποθαλαμου του ελεγκτικου κεντρου ( ή κριτικου αδενα) και απο εκει καλουνται ο θυρεοειδης και τα επινεφριδια να αποστειλουν την αναλογη βιοχημικη ορμονη, να συζευξουν με την βιοαιθερικη και να διαμορφωσουν γενοπαραγωγικες ομαδες χρωμοσωματικων λειτουργιων μεσα στο κυτταρο. Το χρωμοσωμα ειναι εγκεφαλος και οργανικος πληροφοριοδοτης του οργανισμου για την ταξη που πρεπει να ακολουθησει μεσα στο αστροσωμικο του περιβαλλον. Αλλα ειναι και δεικτης. Κατω απο την πληροφορια του "πώς" του σχηματισμου του, η αποια ειναι αζωτη, ητοι αμεταβλητη, εχει την Υδρογονα Γραμμοσυνη, η οποια ειναι σταθμιδα της αναπτυξης του ως ως ιδιωμα στο καθε σωμα,και μεταλλασσεται και μεταποιειται αργα την χρωμικοτητα της βασει κανονος ομοιοτελεσης και ισοστατησης με το ολον του λειτουργικου οργανικου ατομου. Ο Αιθεροβιακος συνδυασμος Αζωτου και Υδρογονου μεσα στο ορμονικο περιβαλλον διαμορφωνει επιταχυνσεις στην ενεργειακη αλυσιδα του φωσφορου στο χρωμοσωμα και αυτη εκδηλωνει τα σχηματα της,που τα λενε γενετικα."

    Προσωπικα, σιγα μην κατσω με τις ωρες για να βγαλω το νοημα του τι θελει να πει ο συγγραφεας. Αυτο δειχνει ξεκαθαρα πως ο συγγραφεας εχει αποτυχει στο εργο του. Δυο τινα ισχυουν. Ειτε ο Τσατσαρης ειναι ενας απατεωνας που ηθελε να εμπορευτει λιγο "μυστικη" γνωση και "ουρανο" και εχει διαβασει διαφορα περιεργα βιβλια του χωρου και μετα τα αναπαραγει με το δικο του υφος(sic) ειτε ο Τσατσαρης οντως ειχε μια επικοινωνια ως διαμεσος με οντοτητες απο τον ψυχικο-πνευματικο κοσμο, χρησιμοποιωντας κυριως τον δρομο του συναισθηματος (για τον δρομο του νου δεν το κοβω με καμία) και μεταχειριζομενος καταλληλα την ενεργεια του (ισως και για αυτο να ηθελε ποιμνιο να τον τρεφει ωστε να τον βοηθα σε αυτο).
    ΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Θεωρω ανηθικο το να κλεβουμε την ενεργεια αλλων ανθρωπων. Δεν θεωρω πως το εκανε συνειδητα ο Τσατσαρης, αλλα σιγουρα δεν το απετρεψε οσο θα μπορουσε. Ισως και να κανω λαθος, αλλα αυτη ειναι η θεση μου. Αρα, η αποψη μου για τον Τσατσαρη ειναι πως ισχυει το δευτερο ενδεχομενο, πως οντως ειχε καποιες "επαφες". Πιστευω οντως πως εχει βοηθησει κοσμο μεσω αυτων των επαφων, δινοντας συμβουλες. Παλι δεν με βρισκει συμφωνο επι της αρχης αυτη η συμπεριφορα, αν και στην αναγκη ειναι καθολα αποδεκτη. Θεωρω πως ο καλυτερος τροπος δεν ειναι να βοηθουμε τον κοσμο να αποφευγει τα προβληματα του που ο ιδιος εχει δημιουργησει, αλλα να του δειχνουμε τον τροπο να αναλαβει την ευθυνη των προβληματων του εξηγωντας του τον λογο και ωθωντας τον να αλλαξει και να βελτιωθει. Εαν δεν το κανουμε αυτο, ποιο το νοημμα της υπαρξης; Να κερδισουμε κανα χρονακι ζωης παραπανω με οποιοδηποτε κοστος και ανεξαρτητως της ποιοτητας ζωης; Αμα ειναι ετσι, αφου ολοι θα πεθανουμε, δεν παμε να φουνταρουμε και μια ωρα αρχυτερα να ξεμπερδευουμε;

    Δεν παει ετσι. Την θελουμε την ζωη και την χρειαζομαστε, αλλα δεν ειναι δυνατον να εξακολουθουμε να συμπεριφερομαστε ως 4χρονα. Πρεπει επιτελους να κατανοησουμε πως οι πραξεις μας εχουν συνεπειες, και απο αυτες τις συνεπειες δεν μας γλυτωνει ουτε ο Πάπας ουτε κανενας. Ετσι θα μαθουμε να ειμαστε υπευθυνοι και πιο συνειδητοι στον τροπο που ζουμε την ζωη μας. Βεβαια, στην υστατη αναγκη καθε βοηθεια ειναι θεμιτη, αφου αν πεθανουμε θα χασουμε την ευκαιρια να μαθουμε. Βεβαια αυτο δεν σημαινει πως αν η "βοηθεια" επιζητα αντιτιμο, πως καθε αντιτιμο ειναι θεμιτο. Καθε αλλο

    Παντως για να το κλεισω, παρατηρουμε πως ο συναισθηματικος δρομος δεν βοηθα τον καθε φιλο μας που τον περπατα, ωστε να βοηθησει τους υπολοιπους ανθρωπους αν και το θελουνε με τοσο συναισθημα. Τελος στο βιβλιο του απεξω εχει ενα διαγραμμα
    http://www.tsatsaris.gr/wp-content/uploads/2012/03/Book_1_greek.jpg στο οποιο επειδη δεν βρηκα καλη φωτογραφια, εχει ενα μεγαλο κυκλο που ονομαζει υποσυνειδητο, και καποιους αλλους κυκλους που περιεχονται σε αυτον που δειχνουν μια πορεια, Μηδενισμος>Συγχυση>Αναζητηση>Ανακαλυψη>Απελευθερωση>Διανοια>Ψυχοπνευματικος κοσμος και μετα βγαινουμε απο αυτον τον κυκλο και παμε στον κυκλο που γραφει Γνωση του Θεου. Δεν θα διαφωνησω σε αυτο

    ΥΓ. Ανωνυμε με το σχολιο απο κατοχικα-strange, εαν διατυπωσεις καποια ερωτηση, ισως να μπορεσουμε να κανουμε διαλογο

    Ελευθερος Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι Ε.Σ που διαβάζεις αυτά που γράφω και αλλού, οπότε τώρα ξέρεις γιατί δεν κάνω ερωτήσεις.Μήπως θα ήθελες να συμπληρώσεις εσύ κάτι πάνω στο θέμα;;

      Διαγραφή
    2. Για την ακριβεια γκουγκλαρα μια προταση σου για να δω εαν ειναι δικο σου το σχολιο ή απλα το αναπαραγεις, και ειδα πως πρωτογενως ηταν αναρτημενο μια μερα πριν στα κατοχικα. Θα μπορουσα ομως και να το εχω παρακολουθησει, δεν εχει σημασια

      Δεν συμφωνω με την γεωστρατηγικη σου αναλυση. Δεν χρειαζεται να κανεις ερωτηση ντε και καλα, αλλα θα ηταν χρησιμο να διατυπωσεις καποια θεση ωστε να μπουμε σε διαδικασια αντιθεσης, συνθεσης κοκ. Κανείς μας δεν ειναι υπερανω ερωτησεων. Εαν δεν παραδεχτουμε πως δεν γνωριζουμε, δεν εχουμε καμια ελπιδα ωστε να αρχισουμε να μαθαινουμε

      Πολλα θα μπορουσα ισως να προσθεσω στον διαλογο, αλλα χρειαζομαι την βοηθεια σου για να το κανω. Πανω σε ποιο θεμα ακριβως; Δεν εχω πληροφοριες παντως, δεν λειτουργω ετσι, προσπαθω κυριως με την λογικη

      ΕΣ

      Διαγραφή
  81. Θελω να εκφραστω με μεγαλο θαυμασμο για το μπλογκ σας και το επιπεδο των συνομιλιων σας. Θα σας διαβαζω λεπτομερως και ειμαι χαρουμενη που βρηκα τετοιο μερος με τετοιο επιπεδο σχολιαστων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Αγαπητή ανώνυμη, χαίρομαι που βρήκες ενδιαφέρον στον χώρο μας και σου αρέσει το επίπεδο των σχολιαστών μας. Αυτή ήταν και η αρχική επιδίωξη αυτού του ιστολογίου.

    Θα παρακαλούσα όμως, προκειμένου να μην δημιουργηθεί σύγχυση με τα ανώνυμα σχόλια (που μπορεί να οδηγήσουν και σε παρεξηγήσεις), ας βρούμε κάποιο ψευδώνυμο ώστε να υπογράφουμε πάντα. Είναι θέμα τάξης.
    Ευχαριστώ.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Ευχαριστω και γω. Δεν εχω σκοπο για την ωρα να ξαναγραψω μα αν ξαναγραψω θα ειμαι η Νιοβη Λαμπροπουλου. Τωρα θα σας διαβαζω απλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Δεν ειπα το αντιθετο Ε.Σ. Το «ψωμι» μπορει να το κλεψεις, να το φας και να χορτασεις και μαλιστα να μην χρειαστει να λογοδοτησεις καν αν δεν σε πιασουν. Υπο αυτην την εννοια λοιπον, εδω κατω, πολλες φορες νομιζουμε οτι ξεγελαμε το συστημα ατιμωριτί! Η πραγματικοτητα ομως της δικαιης μοιρας(ιάς) ερχεται αμειλικτη να μας διδαξει εστω και ετεροχρονισμενα οτι κι αν ο ανθρωπος ξεγελιεται δεν ισχυει το ιδιο για τον Νομο.

    Οι αληθινες σχεσεις σιγουρα δεν χτιζονται με το ζορι αφου προϋποθετουν αγωνα για να στεριωσουν. Ποιος εχει κοτσια να ανεβαινει ανηφοριές με το ζορι; Πρεπει να επιθυμεις να υποστεις την δοκιμασια.

    Δεν ξερω τι εκαναν παλια και που μυουνταν ή μεχρι που καταφερναν να φτασουν μεσω της μυησης ή θεουργιας ή οτι αλλο, αλλά η λογικη λεει πως ο ανθρωπος ηταν και παραμενει εξαρχης προικισμενος με την θεια σπιθα εντος του που τον θεωνει αν την ψαχνει και την ακολουθει/συντηρει αναμμενη.
    Και πουθενα να μην εισχωρησει, σε καμια σεκτα ή θρησκευτικο συστημα, δεν αρκει να καταφερει την στροφη εντος του;
    Δεν γνωριζει ο ανθρωπος πως αν ειναι φιλος των αρετων εναρετες κοινωνιες θα οικοδομει και θα προοδευει; Δεν γνωριζει πως αν κοροιδευει τους αλλους η κοροϊδια θα επιστρεψει μπουμερανγκ αφου σαν ιος θα εκφυλιζει αργα το οικοδομημα του;
    Οταν αρχιζει ο ανθρωπος να κανει εκ-πτωσεις στις αξιες του καμια θεωση δεν προκειται να δει. Οι «μαγικες» πρακτικες/τελετες που στερουνται της καθαροτητας των συμμετεχοντων, ειναι απλα για «αρτο και θεαματα». Αρτο=πλουτισμο για λιγους. Και θεαματα=παντεσπανι+χαρτοπολεμος για τους πολλους. Γιατι δεν νομιζω να ειναι η Τελετη που θεωνει αλλά ο ιδιος ο Θεος εξυψωνει τον ανθρωπο εκεινο που εχει ανοιξει την καρδια του.
    Σε καθε εποχη, ανάλογα με την προοδο και τα εθιμα, τα τελετουργικα διαφοροποιουνται. Η Ουσια ομως μενει αναλλοιωτη με τα αρχετυπα να δημιουργουν παρεμφερεις απ-εικονισεις του Θειου με την μοναδα να συνθετει βημα-βημα την ‘εικονα’ σε εναν προσωπικο πορο/δρομο για την ‘ομοιωση’.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Ναι, ετσι οπως το θετεις με βρισκεις απολυτα συμφωνο οσον αφορα το Δικαιο του Νομου. Μοιρα>Μοιρασια. Ευστοχο. Επισης πολυ γνωστη λεξη ειναι και το μοιραδι που σημαινει παλι μεριδιο, (μοιρα>μοιραδι) μολονοτι στην νεοελληνικη δεν συνανταται συχνα.

    Η παρατηρηση σου για την διαφορα τελετης με ουσια, ειναι ορθη. Στα αρχαια Μυστηρια, η τελετη μυησης δεν ηταν τιποτα αλλο απο την τελετη που ολοκληρωνε μια μακρα διαδικασια, κατι σαν την τελετη με την οποια σημερα δινουμε τα πτυχια σε οσους φοιτητες ολοκληρωνουν την σχολη τους. Η τελετη τυπικα επισφραγιζει την ολοκληρωση. Απο μονη της δεν προσφερει απολυτως τιποτα στην ουσια του ενδιαφερομενου. Αντιστοιχα, εαν εγω παρω ενα πτυχιο ιατρικης χωρις να εχω παρακολουθησει και εξεταστει στα μαθηματα, αυτο απο μονο του δεν λεει τιποτα. Το χαρτι απο μονο του δεν κανει τον ανθρωπο, οπως τα ρασα δεν κανουν τον παπά. Εαν φορεσω ρασα, δεν παει να πει πως εγινα παπάς, οπως δεν γινομαι αστυνομικος εαν φορεσω τα αντιστοιχα ρουχα.

    Οταν λεγανε παλια για μυημενους στα μυστηρια, αναφερονταν σε αποφοιτους των μυστηριων. Για παραδειγμα δεν μπορουσε καποιος να γινει δεκτος στα Μεγαλα Μυστηρια, εαν προηγουμενως δεν ειχε "αποφοιτησει" απο τα μικρα μυστηρια. Στην συγχρονη εποχη το μονο που εχει μεινει ειναι κατι εθιμοτυπικα απο τις τελετουργιες, και πολλοι αναπαραγουν καποιες απο αυτες τις λεξεις, θεωρωντας πως ειναι "μαγικες". Τριχες κατσαρες. Μια μικρη φορτιση μπορει να υπαρχει, αλλα καμια αλλαγη στην ουσια δεν συμβαινει ετσι. Ισως να δημιουργειται μια συναισθηματικη φορτιση εαν τα καταφερει ο πιστός να συγκλονιστει αρκετα, αλλα αυτο το θεωρω επικινδυνο αν δεν πλαισιωνεται απο λογικη, διοτι και ο καμικαζι ισλαμιστης θεωρει πως υπηρετει τον Θεο.

    Επομενως τι εστι αρετη; Ποιες ειναι οι αρετες; Εδω υπαρχει υποκειμενικοτητα. Καποιος μπορει να θεωρει εναρετο τον καμικαζι τρομοκρατη γιατι υπηρετει τον Θεο. Ειναι; Γιατι οχι; Ειναι οι αξιες που αυτος υπηρετει πραγματικες ή φανταστικες; Μπορουμε να κανουμε τον διαχωρισμο; Μπορουμε να σκεφτομαστε αντικειμενικα και ελευθερα μακρια απο αγκυλωσεις;

    Ελευθερος Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Μπορουμε να σκεφτομαστε αντικειμενικα και ελευθερα μακρια απο αγκυλωσεις;"

      Καιριο το ερωτημα Ε.Σ. και επι της ουσιας γιατι ζητουμενο ειναι η απελευθερωση του οντος απο την αγνοια που του στερει την θεωση. Τι ειναι αυτο που το ον αγνοει και το χωριζει απο την ενοτητα με τον Θεο; Τι ειναι αυτο, που αν το γνωρισουμε, το κενο θα πληρωθει;

      Τι "μυστικα" αποκαλυπτουν οι "θρησκειες" στον ανθρωπο για να ανοιξουν οι οφθαλμοι;

      Ο,τι και να αποκαλυπτει ή να κρυπτει ο "άναξ" η κριση για το τι εστι αληθες, εναποκειται στην μοναδα που ψαχνει την αληθεια. Γιατι ο Χριστος δεν απαντησε στην ερωτηση του Ποντιου Πιλατου 'τι εστιν αληθεια;' Τι ειχε διδαξει με την ζωη Του ως Αληθεια;
      Το παρακατω αρθρο εφημεριδας ισως βοηθησει στην κατανοηση. Ενδεχομενως να εγειρει και αμφισβητηση. Ας το δουμε:
      http://www.tharrosnews.gr/articles/%CE%B1%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%B1-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CF%82/%CE%B7-%CE%B1%CE%BB%CE%AE%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CF%83%CE%BA%CE%AD%CF%88%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF-%CF%87%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%8D-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%B9%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%BF%CF%85

      Γιαυτο και τα ιερατεια φερουν τεραστια ευθυνη για οσες αληθειες κακοδιαχειριζονται για ιδιοτελεις σκοπους.

      Διαγραφή
  86. Με την αδεια του διαχειριστη μας αν δεν κανω καταχρηση κι εγω του χωρου...
    Βρηκα αυτο και ολα οσα αναπτυσσονται στο ιστολογιο εξαιρετικα ενδιαφεροντα και σχετικα με οσα κατα καιρους εχουμε συζητησει.


    http://eisagogi.blogspot.gr/2007/09/blog-post_7028.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.