Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

5ο ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑΣ Ή ΣΤΟΧΑΣΤΗΡΙΟ


Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Τους κανόνες τους ξέρετε, ξεδιπλώστε τις σκέψεις σας ελεύθερα...

77 σχόλια:

  1. ΑΙ ΜΠΟΜΠΟΛΙΝΑΙ


    ΑΡΣΙΝΟΗ Η 2η ΤΗ ΤΑΞΕΙ ΕΞΩΚΟΣΜΙΚΗ ΑΜΑΖΟΝΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ ΤΟΥ ΕΞΩΚΟΣΜΙΚΟΥ ΕΛ 666...15 Νοεμβρίου 2011 - 12:18 π.μ.
    ΕΝΑ ΞΑΦΝΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΨΕΥΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΖΟΥΝΕ ΟΙ ΄΄ΑΡΡΩΣΤΟΙ΄΄ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!!!

    Η αστροπολιτεία των Ολυμπίων έφθασε στις παρυφές του ηλιακού μας συστήματος το 1947. Με την άφιξή τους έστειλαν στην επιφάνεια της Γης ένα υποθυγατρικό σκάφος με Βιορομπότ να φέρει το μήνυμα της «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ» στο γήινο άνθρωπο που καταδυναστευόταν από τους αποστάτες. Όμως αυτό είχε την τύχη που έχει ένα παιδικό παιχνίδι στα χέρια ενός πιθήκου. Ο χειριστής του σκάφους ήταν Βιορομπότ, το οποίο φυλάγουν οι Αμερικάνοι.

    Την τεχνολογία του κοσμοσκάφους αυτού που προσγειώθηκε στο ROSWELL μόλις σήμερα μπορούν να εννοήσουν και να χρησιμοποιήσουν. Αυτό που ενόχλησε πολλούς, ήταν τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ γράμματα και η λέξη «ΕΛΕΦΘΕΡΙΑ» και γι' αυτό το έθαψαν για να μη φανεί η ουράνια προέλευση της Ελληνικής γλώσσας και γραφής.

    «Από την εποχή της 7ης Αποστολής (25.000 πΧ.) έχουμε επέμβει για τη βιολογική βελτίωση του ανθρώπου 76 φορές. Οι 24 έγιναν μετά το μεγάλο κατακλυσμό (Ατλαντίδα 9.560 πΧ). Ο ρυθμός της βιολογίας της Γαίας είναι υπό συνεχή έλεγχο. Αυτοί που υλοποιούν τις εντολές της Γαλαξιακής Συνομοσπονδίας της Ανδρομέδας είναι οι Διακανονιστές Κοινωνικής Ισορροπίας που βρίσκονται ανάμεσά σας. Αυτούς δεν τους γνωρίζουν οι Αποστάτες».
    «Η ΝΑΣΑ προσποιείται ότι αναζητά εξωγήινους πολιτισμούς. Γνωρίζει ότι βρισκόμαστε στο ηλιακό σας σύστημα και ετοιμάζεται για την απόκρουσή μας, συνεργαζόμενη με τους αποστάτες. Σκόπιμα παραπλανά τον κόσμο να μας αναζητούν σε λάθους χώρους και συχνότητες».

    Ο ΧΡΟΝΟΣ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΣΟ ΚΙ΄ΑΝ ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ Η ΜΕΤΑΛΛΑΞΙΣ ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ....

    (από την ομάδα του ΕΞΩΚΟΣΜΙΚΟΥ 666 ΕΛ SPACE TIMELORD)

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΓΝΩΡΙΣΕΤΕ ΟΛΑ...

    ...JESUS SAVES...

    ΥΓ. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΨΕΥΤΟΡΩΜΕΊ΄ΚΟΥ ΕΙΝΑΙ Z.O.G.

    Απάντηση

    ...Ο ΕΞΩΚΟΣΜΙΚΟΣ SPACE TIMELORD... ......666......15 Νοεμβρίου 2011 - 12:28 π.μ.
    ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΓΗΊ΄ΝΑ ''ΖΩΑ'' ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ ΣΑΣ! ΟΤΑΝ ΞΥΠΝΗΣΕΤΕ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΣΕ ΚΩΜΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΩΜΑ ΘΑ ΖΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ...ΝΕΚΡΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΑΝΑΜΝΗΣΕΩΝ....Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΟΜΩΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ....ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΞΑΝΑΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ ΩΣ ΖΟΜΠΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΨΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΛΑΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΜΑΤΡΙΧ!....ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕ....ΗΛΙΘΙΟΙ...ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΣΤΟΥΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ....
    ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Ή ΤΜΗΜΑ ΤΩΝ ΔΥΝΑΝΤΑΙ ΝΑ ΜΑΤΑΙΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΑΒΒΙΝΟΥΣ ΚΟΝΑΧΙΜ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ''ΑΝΑΔΥΣΙΝ ΤΟΥ ΑΒΑΔΔΩΝ'' ΚΑΙ ΤΩΝ 72 ΝΕΦΕΛΙΜΙΚΩΝ ΒΑΣΙΛΕΩΝ ΤΗΣ TERRA ΚΟΛΑΣΕΩΣ! ΜΟΝΟ ΟΥΤΟΙ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑΝ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΕΠΕΤΥΧΑΝ, ΔΥΝΑΝΤΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΙΣ ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΟ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΠΑΛ ΕΞΟΔΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΟΙ ΕΒΔΟΜΗΚΟΝΤΑΔΥΟ ΒΑΣΙΛΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥΣ ΤΑ ΛΕΓXΘΕΝΤΑ FREAKS! TO ΠΕΝΘΟΣ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ 660 ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ Κ0Λ0ΒΟΥ!!!!


    ...Η ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ...

    Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ...ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΛΕΦΤΗ ΜΕΣ ' ΤΗ ΝΥΧΤΑ...ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΙ ΟΥΡΑΝΟΙ ΜΕ ΠΑΤΑΓΟ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΟΥΝ, ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΕ, ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ, ΚΑΙ Η ΓΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠ' ΑΥΤΗΣ ΘΑ ΚΑΤΑΚΑΟΥΝ!

    ...ΘΑ ΕΙΝΑΙ 7ος και ΜΙΣΟΣ ΑΙΩΝΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ...

    ...ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΕΝΑ ΣΤΑΥΡΟ ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ...

    ...ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΑΣ ΣΩΣΕΙ...

    ...JESUS SAVES...

    .....ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΡΑΣΗ .....

    .....STO AXRONO (ΧΩΡΙΣ ΒΙΟΤΣΙΠ) MELLON.....

    ...Ο ΑΝΑΧΩΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΜΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΑΣ ...
    ...Ο ΕΞΩΚΟΣΜΙΚΟΣ ΕΛ SPACE TIMELORD...
    ......666......
    (Και η ομάδα του, απο τον Α του Λάγου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάτι σαν WALKING DEAD ένα πράγμα.... Εισ' ωραίος!

      Διαγραφή
  2. ΠΩΩΩΩΩ ΡΕ ΦΙΛΕΕΕΕ!!!! ΤΙ ΕΙΠΕΣ ΤΩΡΑΑΑΑΑΑ!!!!! ΠΕΡΑΣΤΙΚΑΑΑΑΑ!!
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ (ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λυκιε...
    Να σου επισημανω οτι ειμαστε στο 5ο αναψυκτηριο και οχι στο 4ο;
    Ή δοκιμαζεις την παρατηρητικοτητα μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωχ, μου διέλαθε το "4" αλλά στόχος μου ήταν να εισάγω το πιο ...εμπνευσμένο "στοχαστήριο", αντί του "αναψυκτήριο"! Λέω μάλιστα το επόμενο να το λέμε "στοχαστήριο" που ταιριάζει καλύτερα στο ύφος μας. Τι λέτε;
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Κι εγω αν δεν ξαναεβλεπα την Ειρηνη Παπα με την οποια σας βρηκα στο 11 αναψυκτηριο και δεν εμπαινα στον κοπο να μετρησω ποσα περασαν...δεν θα το παρατηρουσα...
      Οπως και να το πεις Λυκιε , εδω θα ειμαστε!

      Διαγραφή
  4. Απο εμενα παντως δεν μπορει να υπαρξει αντιρρηση σε κατι τετοιο. Εαν διαφωνουσα, θα αυτοαναιρουσα τον εαυτο μου

    ΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ενα θεμα ειναι το κειμενο με την "Γαλαξιακη Συνομοσπονδια", Cabal, Cobra, universalblessing.blogspot.gr και τα λοιπα. Υπαρχει φωτια πισω απο τον καπνο και τι ειδους;

    Ενα αλλο θεμα ειναι η Μπουμπουλινα. Ηταν επαναστατρια ή τρομοκρατης; Εξαρταται απο την οπτικη και το "στρατοπεδο" του καθενος. Τι εστι επανασταση; Ποια ειναι η πραγματικη επανασταση; Η μονη πραγματικη επανασταση ενος ανθρωπου ειναι αυτη την οποια αποφευγει περισσοτερο. Η εσωτερικη του επανασταση με την οποια θα αλλαξει τον εαυτο του. Δεν χρειαζεται να αλλαξει τον πλανητη, ο πλανητης μπορει να περιμενει, δεν θα καταστραφει. Πρωτα αλλαζουμε τον εαυτο μας
    ΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για το πρώτο ερώτημα δεν μπορώ να απαντήσω υπεύθυνα, διότι υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός φαντασιόπληκτων που φαντασιώνονται πως συμμετέχουν στα αιθερικά και διαγαλαξιακά δρώμενα, αλλά πρόκειται απλά για ψωνισμένους ανθρώπους. Αναμασούν ατάκες και θεωρίες που κυκλοφόρησαν αρχικά από ΟΕΑ, Φουράκη, κτλ. και τα διανθίζουν κατάλληλα ώστε να δώσουν υπόσταση και συνέχεια σε κάτι που ποτέ δεν κατανόησαν.
    Το μόνο που έχω να πω, είναι πως αυτοί που έχουν τις δυνατότητες να βρίσκονται "εκεί" και να γνωρίζουν, δεν κομπάζουν, δεν αυτοπροβάλλονται, δεν φτιάχνουν ιστολόγια με αποκλειστικότητα την "ζωντανή" ενημέρωση για τις ...μάχες και βέβαια δεν δημοσιεύουν τέτοιες δραστηριότητες.

    Για να πούμε αντικειμενικά τι ήταν η Μπουμπουλίνα και οι Έλληνες αγωνιστές, θα πρέπει να παραλληλίσουμε εκείνη την περίοδο με μια αντίστοιχη σημερινή και να συγκρίνουμε τα δεδομένα.

    Τότε οι Έλληνες ήταν κατακτημένοι από τους Οθωμανούς, μετά την Άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1453.
    Ένας άλλος λαός, με διαφορετικό πολιτισμό, γλώσσα, αίμα, θρησκεία, ήθη και αξίες, κατέκτησε με την βία τον βυζαντινό πολιτισμό. Ο τελευταίος ήταν η εξέλιξη του ελληνικού πολιτισμού, μέσα από την επικράτηση του Χριστιανισμού. Συνεπώς οι Έλληνες ήταν η πλειονότητα στην Μικρά Ασία και την χερσόνησο του Αίμου, όπως συνέβαινε εδώ και χιλιάδες χρόνια.

    Ο κατακτητής, ήταν δυνάστης και κατώτερος πολιτισμικά. Οι διαφορές ήταν χαοτικές και αγεφύρωτες. Οι Οθωμανοί συντηρούσαν την ανέχεια και την φτώχεια, ενώ δεν επιθυμούσαν την τεχνολογική, πολιτισμική και την κοινωνική εξέλιξη της κοινωνίας. Ήταν ξεκάθαρη η διαφοροποίησή τους από την Δυτική κουλτούρα, η οποία πορευόταν σε άλλη κατεύθυνση εκείνη την εποχή. Όταν η Ευρώπη ζούσε την επαναφορά του Ελληνικού πνεύματος και αναγεννιόταν από τον σκοταδιστικό Μεσαίωνα, η "Ελλάδα" (δηλαδή οι περιοχές που ζούσαν οι Έλληνες) ζούσε στο δικό της σκοτάδι, υπό την σκιά της ημισελήνου και του αιμοβόρου Σουλτάνου, με κεφαλικούς φόρους, εκτελέσεις, παιδομάζωμα, βιασμούς, βία και τρόμο.

    Οι Έλληνες ζούσαν υπό τον βαρβαρικό ζυγό, αλλά μέσα τους συντηρούσαν άσβεστο το ελληνικό φως και την ιδέα της απελευθέρωσης. Η απελευθέρωση ήταν διακαής πόθος των Ελλήνων, όχι μόνο για να απαλλαχθούν από το βίαιο καθεστώς των βαρβάρων, αλλά για να ελευθερώσουν το δεσμευμένο ελληνικό πνεύμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ένα ελληνικό και αδέσμευτο εκ φύσεως πνεύμα, το οποίο συντήρησαν οι Έλληνες της διασποράς, το μοιράστηκαν με τους Ευρωπαίους και θέλησαν να το επαναφέρουν στην κοιτίδα του, μόλις οι συνθήκες θα το επέτρεπαν. Πολλές φορές έγιναν αυθόρμητες εξεγέρσεις ή υποκινούμενες από τους Ευρωπαίους και τους Έλληνες της διασποράς. Οι νησιώτες καπεταναίοι που ταξίδευαν στην Ευρώπη, εκτός από χρήμα, έφερναν πληροφορίες, σχέδια και όπλα, ώστε να γίνονται διάφορες κατά τόπους εξεγέρσεις. Δυστυχώς τα συμφέροντα των "μεγάλων δυνάμεων" δεν συνέπιπταν με την υποστήριξη μιας ελληνικής επανάστασης και αναταραχής στην Οθωμανική Αυτοκρατορία που απειλούσε να κατακτήσει όλη την κεντρική Ευρώπη.

    Οι Γερμανοί, Αυστρο-ουγγαροί, Βέλγοι, Δανοί, Ισπανοί, Ιταλοί, κτλ, δεν ήθελαν να "θυμώσουν" τον Σουλτάνο και προτιμούσαν να του "χαϊδεύουν τα αυτιά"! Μπορεί να ξεπέρασαν τον Μεσαίωνα, εξ αιτίας της αφύπνισης των ελληνικών αξίων και του πνεύματος, αλλά δεν θεώρησαν ότι έχουν το ελάχιστο χρέος για αυτόν τον λαό που δημιούργησε τα φώτα τους. Τον εγκατέλειψαν χωρίς ίχνος ενοχής, στο σκοτάδι!

    Οι Έλληνες όμως δεν εγκατέλειψαν ποτέ την ιδέα της απελευθέρωσης και έκαναν διαρκώς (επί 400 σχεδόν χρόνια), εξεγέρσεις, οι οποίες πνίγονταν στο αίμα, εξ αιτίας προδοσιών, μικροσυμφερόντων, κακής οργάνωσης και μικρής ισχύος. Η Οθωμανική Αυτοκρατορία ήταν πανίσχυρη.

    Ασφαλώς για τον Σουλτάνο, οι εξεγερθέντες ήταν ενοχλητικοί αντάρτες και αυτονομιστές. Κάτι σαν τους σημερινούς Κούρδους "τρομοκράτες", όπως τους αποκαλεί ο σημερινός Σουλτάνος Ερντογάν.
    Θα ήταν κάτι τέτοιο, αν αναφερόμασταν σε όμοιους εναντίων ομοίων.
    Όταν όμως το διαφορετικό διεκδικεί την αυτονομία, τα εδάφη, τον κλεμμένο πολιτισμό, την ταυτότητα και την επιβίωσή του, τότε δεν μιλάμε για ανταρσία ή τρομοκρατία, αλλά για απελευθερωτικό αγώνα.
    Έναν αγώνα αντεπίθεσης και ανακατάληψης εδαφών, αξιών και πολιτισμού.

    Αφήνω σε εσάς την παρουσίαση μιας σύγχρονης αντίστοιχης κατάστασης, για να κάνουμε την σύγκριση.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ηταν σαφως επαναστατρια αφου επιθυμουσε αυτοδιαθεση και οχι υποτελεια. Ως τρομοκρατη την αντιμετωπιζαν οι Οθωμανοι γιατι θα εχαναν συμφεροντα. Το θεμα για μενα δεν ειναι η ονομασια αλλα ποια πλευρα ειχε περισσοτερο to δικαιο με το μερος της και αυτη ειναι σαφως η ελληνικη, ως συννομη του Νομου της Ελευθεριας αλλα και του Δικαιου.

    Ο λογος που το ανεφερα ετσι, ειναι για να γινει αντιληπτο πως τα αντιστοιχα σε καποιο μικροτερο βαθμο, συμβαινουν ακομα και σημερα. Σαφως και δεν ειμαστε ελευθεροι. Η διαφορα βρισκεται στο οτι μας αποσπαται η συναινεση για να ειμαστε πχ στην ΕΕ, με τεχνασματα τυπου αλληλεγγυης και Ενωσης ισοτιμων κρατων. Καλο ειναι να ειμαστε, αλλα οχι με ορους υποτελειας Οθωμανικης Αυτοκρατοριας. Ειναι αναγκη να απαιτησουμε τα δικαιωματα μας και να μην δινουμε την συναινεση μας, ετσι απερισκεπτα

    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ....
    " αυτοί που έχουν τις δυνατότητες να βρίσκονται "εκεί" και να γνωρίζουν, δεν κομπάζουν, δεν αυτοπροβάλλονται, δεν φτιάχνουν ιστολόγια με αποκλειστικότητα την "ζωντανή" ενημέρωση για τις ...μάχες και βέβαια δεν δημοσιεύουν τέτοιες δραστηριότητες"

    Σωστοτατο. Και ποιος θα εμπιστευοταν την ακεραιοτητα ενος 'πολεμιστη' που κανει κατι απο τα παραπανω;
    Βεβαια, προφανώς και η οικονομια του σχεδιου επιτρεπει κατα καιρους την "διαρροή" καποιων πληροφοριων για συγκεκριμενους ευνοητους και μη λογους.

    Ψαχνω για αντιστοιχια Λυκιε της τοτε υποδουλωσης με την σημερινη πραγματικοτητα. Και δυσκολευομαι πρεπει να πω. Δεν ειμαι καν καλη στην Ιστορια. Θα μας βοηθησεις αν θες. Σε επιπεδο πολεμικων συρραξεων εχει αλλαξει ο τροπος, η νοοτροπια και τα κινητρα πισω απο τις κατακτησεις. Εμπλεκονται πολλοι παραγοντες απο πολλες διαφορετικες χωρες και χωρους με ποικιλα συμφεροντα. Και ειναι πλεον φανερο οτι οι εξεγερσεις και οι αντιμαχιες αποτελουν βιτρινα σε ενα ευρυτερο σχέδιο υποδουλωσης οχι των λαων αλλά του ανθρωπου και του πνεύματος που φερει. Γιαυτο και η επίμονη επιθεση στην Ελλαδα μας που ειναι παντα Ιδεα παρα κρατος με την στενη εννοια του ορου.

    Πώς θα γινοταν η αρχη για την ανατροπη αν οχι με πολλες Μπουμπουλινες γνωστες και αγνωστες που καθε μια με το δικο της λιθαρακι "τρομοκρατιας" θα εστρωνε το εδαφος για την επανασταση; Αν δεν σπασεις αυγα λεει ο λαος δε φτιαχνεις ομελέτα. Και στην περιπτωση της κατακτημενης Ελλαδας, ο λαος βρισκοταν σε νομιμη αμυνα και αδεια διεκδικησεως της ελευθεριας και αυτοδιαθεσης του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "Πρωτα αλλαζουμε τον εαυτο μας" Ελευθερε Στοχαστη. Ναι. Σωστο. Αλλά...πότε ειπαμε θα νιωσουμε ετοιμοι οτι η αλλαγη συνετελέσθη; Τα βηματα γινονται ταυτοχρονα. Μεσα κι εξω. Πανω και κατω. Δημιουργωντας σταυρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το ‘’παραδοξο’’ των σημερινων πολεμων ειναι οτι διεξαγωνται ουσιαστικα παρασκηνιακα και μη, απο την ‘’εκσυγχρονισμενη’’ δυση προς καθεστωτα που κρινονται ‘’εθνικιστικα’’ και αρα ασυμφορα για την εκμεταλλευση των ‘’βαρβαρων’’ απο τους ‘’προοδευτικους’’ δυτικους. Συρια, Ιρακ, Λιβυη, πιο πριν Σερβια. Το θεμα ειναι οτι στην τουρκοκρατια οι ελληνες μειναμε πισω στον εκμοντερνισμο των συνθηκων διαβιωσης απο εναν λαο πολιτισμικα αντιθετο απο τα δικα μας δεδομενα. Τωρα, επιχειρειται δηθεν αυτος ακριβως ο εκμοντερνισμος απο τις κυριαρχες ΗΠΑ που ομως μονο εξωτερικα φερει τα καλουδια του, σαν δουρειος ιππος για την υφαρπαγη κοιτασματων(και οχι μονο) πετωντας ψιχουλα αντι για πραγματικη προοδο. Γιαυτο μιλησα για μη αντιστοιχια ιστορικων γεγονοτων. Επιπλεον, μαινεται ο πολεμος της πληροφοριας που δεν νικιεται ευκολα οταν η παιδεια συρρικνωνεται ποικιλοτροπως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μηπως ομως ειναι πολλα τα "μα...,μου,σου,του"; Οι δικαιολογιες μπορει να ειναι δικαιολογημενες, παραμενουν ομως δικαιολογιες. Ευκολα βρισκουμε λογους για να μην αλλαξουμε, ευκολα ριχνουμε την ευθυνη αλλου. Δεν λεω πως δεν εχουμε δικαιο

    Η δικια μου κατανοηση του συμβολου του σταυρου ειναι πως συμβολιζει τα 4 στοιχεια, γη,αερας,νερο,φωτια και την εννοια της ισορροπιας μας σε αυτα. Η πεμπτουσια ειναι ο αιθερας που αφορα το πνευμα. Οι αρχαγγελοι ειναι αυτα τα στοιχεια ως οντοτητα, πχ ο Μιχαηλ ειναι η φωτια. Λογικα η αρσενικη αρχη ειναι η φωτια και η θηλυκη το νερο.

    Η αλλαγη γινεται εσωτερικα. Οταν αλλαζουμε, παρατηρουμε αλλαγες στον εαυτο μας και στο πως νιωθει και ανταποκρινεται, ποσο πολυ ή λιγο φοβαται, αν νιωθει αναστολες και αρα κατ' επεκταση αλλαγη στην συμπεριφορα και στις προτιμησεις

    Το ερωτημα δεν ειναι "Πότε θα ξερουμε πως αλλαξαμε;" αλλα "Πώς αλλαζουμε;" Και εδω ερχεται η μεταμορφωτικη επιδραση του "συμβολου", και του αρχετυπου. Εδω δεν τα κατεχω καλως, αλλα νομιζω πως ο Γιουνγκ αναφερει πως το "συμβολο" πρεπει να βιωθει και οχι απλα να κατανοηθει, δεν αρκει αυτο

    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μια και εθεσες το ζητημα του Σταυρου ως συμβολου.
    Αντιγραφω απο τις κατωθι σελιδες:
    http://www.mystica.gr/Cross.htm
    ‘’ Σε γενικές γραμμές, ο σταυρός είναι η ένωση μιας κάθετης και μιας οριζόντιας γραμμής ή η ένωση του ενεργού ( | ) με το παθητικό ή δεκτικό ( - ). Όταν αυτές οι δυο δυνάμεις συνδυάζονται δημιουργείται μια τρίτη δύναμη, ιδέα ή οντότητα. Ενώ ο κατ' αρχήν σεξουαλικός συμβολισμός είναι σαφής, ο σταυρός πρέπει να ερευνηθεί πληρέστερα με την ψυχολογική και πνευματική έννοιά του. Ο αιγυπτιακός Ankh (που στο επάνω μέρος του σχηματίζει θηλιά) λέγεται ότι αποτελεί παράδειγμα αυτού του αρχικού σεξουαλικού (δηλ. δημιουργικού) συμβολισμού• ωστόσο, στις περισσότερες από τις μεταγενέστερες χρήσεις του αποτελεί, στην πλήρη του σημασία, ένα σύμβολο ζωτικής δύναμης και θείας ισχύος.
    Ο Γιoύνγκ (Jung) θεωρεί ότι ο σταυρός έχει τις ρίζες του στην ανακάλυψη της φωτιάς από την ανθρωπότητα και, συνεπώς, είναι ένα σύμβολο φωτιάς η οποία προέρχεται από το τρίψιμο δυο ξύλινων ραβδιών για το άναμμά της προσφέροντας ζεστασιά, προστασία αλλά και το μέσον για να κατασκευαστούν εργαλεία. Είναι αξιοσημείωτο ότι λέξεις που σημαίνουν cross, όπως krois, krouz, kreuz, crux, cruz, croaz, παρουσιάζουν ετυμολογικές ομοιότητες με λέξεις που σημαίνουν fire. Οι ρίζες ak, ur, os, σημαίνουν όλες κοσμικό φως ή φωτιά.
    Στο έργο του "Η φύση και η χρήση των τυπικών" ο Ρος ντε Κοππέν (Roche de Coppens) αναφέρεται σε ένα τεκτονικό - ροδοσταυρικό έγγραφο στο οποίο κάποιος επίσκοπος Θεόδοτος δηλώνει: "Όταν λέμε "Εις το όνομα του Πατρός" και θέτουμε τα δάχτυλά μας στο μέτωπο, στην ουσία επισημαίνουμε ένα σημαντικό όργανο του πνευματικού μας σώματος, ακριβώς κάτω από το χώρο όπου ο Θεός διαμένει μέσα μας "ύπερθεν". Οι δονήσεις που ξεκινούν από τη σκέψη της αγάπης μας για τον επουράνιο Πατέρα, ενεργοποιούν τη Θεία Ουσία του "Στέμματος" η οποία διαχέεται στο καρδιακό μας κέντρο σαν μια αυθεντική, αν και αόρατη, λάμψη (φωτεινή ακτίνα ή λευκό φως). Αυτή η ενεργοποίηση του Στέμματος" περιγράφεται από τον Άγιο Πέτρο: "Θα λάβετε ένα λαμπερό Στέμμα". Όταν λέμε "και του Υιού" και θέτουμε τα δάχτυλά μας στην καρδιά, και πάλι επισημαίνουμε μια περιοχή του πνευματικού μας σώματος όπου το Θείο Φως -κατά τον προφήτη Ησαΐα- που διαχύθηκε προς εμάς "ύπερθεν", ενεργοποιεί ένα άλλο πνευματικό όργανο πλημμυρίζοντάς μας με τη Θεία Αγάπη του Υιού. Και όταν λέμε "και του Αγίου Πνεύματος", αγγίζοντας δεξιά και αριστερά το στήθος μας, ενεργοποιούμε αυτά τα πνευματικά αισθητήρια (sensoria) μέσα μας που εκδηλώνονται ως η δημιουργική και ζωοδοτική δύναμη του Αγίου Πνεύματος στη ζωή μας. Τέλος, όταν λέμε "Αμήν" και ενώνουμε τα χέρια μας, επιβεβαιώνοντας νοητικά την παρουσία του Τριαδικού Θεού μέσα μας, στην ουσία κλείνουμε τα πνευματικά ρεύματα στην περιφέρεια του πνευματικού μας σώματος προκειμένου να διατηρήσουμε αυτήν την αφύπνιση της πνευματικής συνειδητότητας όσο περισσότερο γίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://www.awakengr.com/to-symvolo-tou-stavrou-ke-i-erminia-tou-ypo-to-prisma-tou-zen/
      Η γλώσσα της γεωμετρίας είναι παλαιότερη από αυτή της γλώσσας. Η γεωμετρία γεωμετρεί τη δημιουργία και υποτάσσει την ύλη μέσα από τους νόμους της. Ο σταυρός σχηματίζεται από μία κάθετη γραμμή και μία οριζόντια η οποία την τέμνει ακριβώς στη μέση. Η οριζόντια και κάθετη γραμμή δημιουργούν με την ένωσή τους στο κέντρο τέσσερις ορθές γωνίες.
      Οι δημιουργικές δυνάμεις ή το πνεύμα ορίζονται από τν κάθετη γραμμή του σταυρού και η προσωπική εξέλιξη ενός ανθρώπινου πλάσματος ορίζεται από την οριζόντια γραμμή.

      Ενώ η κάθετη γραμμή μιλά για την ίδια την δημιουργία, η οριζόντια μιλά για το επίπεδο συνείδησης κάθε ανθρώπου ξεχωριστά. Με απλά λόγια, η κάθετη γραμμή αντιπροσωπεύει τον Θεό και η οριζόντια τον άνθρωπο. Αυτές οι δυο γραμμές, σύμφωνα με το σύμβολο του σταυρού, τέμνονται ακριβώς στην μέση ορίζοντας με αυτόν τον τρόπο το ακριβές κέντρο. Το ακριβές κέντρο ανάμεσα Θεού και ανθρώπου, βρίσκεται ακριβώς στο σημείο τομής αυτών των δύο γραμμών. Εαν το σημείο συνάντησης των δύο γραμμών δεν είναι ακριβές και δεν δημιουργεί 4 ορθές γωνίες, τότε το ταξίδι της διαδρομής της ψυχής έχει χρεία εξέλιξης.
      Τα τέσσερα ισοσκελή τρίγωνα που σχηματίζει ο σταυρός είναι επιβλητικά. Τα δύο κάτω τρίγωνα αντιπροσωπεύουν τον άνθρωπο μέσα στη λήθη. Αυτά, αντιπροσωπεύουν τον κατώτερο εαυτό. Τα δύο υπεράνω ισοσκελή τρίγωνα, αντιπροσωπεύουν τον άνθρωπο, ο οποίος έχει ξυπνήσει από τη λήθη. Αυτά αντιπροσωπεύουν τον ανώτερο εαυτό. Τα δύο αριστερά τρίγωνα αντιπροσωπεύουν τη θηλυκή διάσταση μέσα σε αυτόν. Αυτά αντιπροσωπεύουν τις θηλυκές ιδιότητες της ύπαρξης. Τα δύο δεξιά τρίγωνα αντιπροσωπεύουν την αρσενική διάσταση μέσα σε αυτόν. Αυτά αντιπροσωπεύουν τις αρσενικές ιδιότητες της ύπαρξης.

      Αν ιδεατά τοποθετηθεί το γεωμετρικό σχήμα του σταυρού πάνω στο σώμα, τότε θα κατανοήσεις πως ο χωρισμός των περιοχών του σώματος είναι γεωμετρικά Θεϊκός. Ο άνθρωπος αποτελεί στην τέλειά του μορφή τον σχηματισμό των τεσσάρων ισοσκελών τριγώνων. Αν όμως υπάρχει δυσαρμονία μέσα στον άνθρωπο, τα τρίγωνα αυτά δνε είναι ισοσκελή.
      Ο Πλάτωνας μιλά για σκαληνά τρίγωνα και άλλα παραμορφωμένα σχήματα, αναφερόμενος στην ενέργεια των ανθρώπων, οι οποίοι δεν κατάφεραν την τέλεια αρμονία.

      Διαγραφή
    2. http://www.impantokratoros.gr/A6886CC1.el.aspx
      Αρχικά ενώνουμε τα τρία πρώτα δάκτυλα του δεξιού χεριού, ομολογώντας έτσι την πίστη μας σ' ένα Θεό, που είναι ταυτόχρονα και τρεις υποστάσεις, τρία πρόσωπα -ο Πατήρ, ο Υιός και το Άγιον Πνεύμα-, ομοούσια, ενωμένα μεταξύ τους «αχωρίστως» και «αδιαιρέτως». Τα άλλα δύο δάκτυλα, που ακουμπούν στην παλάμη, συμβολίζουν τις δύο φύσεις, δύο θελήσεις και δύο ενέργειες του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, δηλαδή τη θεία και την ανθρώπινη. Μ' αυτό τον τρόπο κάνουμε μια συμβολική ομολογία της ορθοδόξου πίστεώς μας, που βάσεις και θεμέλιά της αποτελούν το τριαδολογικό και το χριστολογικό δόγμα.
      Μετά φέρνουμε το χέρι στο μέτωπο, τη σωματική περιοχή της διανοητικής λειτουργίας, φανερώνοντας έτσι ότι αγαπούμε τον Θεό μ' όλη τη διάνοιά μας, και ότι αφιερώνουμε σ' Αυτόν όλες τις σκέψεις μας.
      Το χέρι έρχεται κατόπιν στην κοιλιά. Έτσι δηλώνουμε συμβολικά ότι προσφέρουμε στον Κύριο όλες τις επιθυμίες μας και όλα τα συναισθήματά μας.
      Τέλος, φέρνουμε το χέρι στους ώμους, πρώτα στον δεξιό και μετά στον αριστερό, ομολογώντας έτσι ότι και κάθε σωματική μας δραστηριότητα ανήκει σ' Εκείνον.
      Μια άλλη συμπληρωματική ερμηνεία, θεολογικώτατη μέσα στην απλότητά της, μας δίνει στην πέμπτη διδαχή του ο άγιος Κοσμάς ό Αιτωλός:
      «Ακούσατε, χριστιανοί μου, πώς πρέπει να γίνεται ο σταυρός και τί σημαίνει. Μας λέγει το άγιον Ευαγγέλιον πως η αγία Τριάς, ο Θεός, δοξάζεται εις τον ουρανόν περισσότερον από τους αγγέλους. Τί πρέπει να κάμης και εσύ; Σμίγεις τα τρία σου δάκτυλα με το δεξιόν το χέρι σου και, μην ημπορώντας να ανεβής εις τον ουρανόν να προσκύνησης, βάνεις το χέρι σου εις το κεφά­λι σου, διότι το κεφάλι σου είναι στρογγυλό και φανερώνει τον ουρανόν, και λέγεις με το στόμα: Καθώς εσείς οι άγγελοι δοξάζετε την αγίαν Τριάδα εις τον ουρανόν, έτσι και εγώ, ως δούλος ανάξιος, δοξάζω και προσκυνώ την αγίαν Τριάδα. Και καθώς αυτά τα δάκτυλα είναι τρία -είναι ξεχωριστά, είναι και μαζί- έτσι είναι και η αγία Τριάς, ο Θεός, τρία πρόσωπα και ένας μόνος Θεός. Κατεβάζεις το χέρι σου από το κεφάλι σου και το βάνεις εις την κοιλίαν σου και λέγεις: Σε προσκυνώ και σε λατρεύω, Κύριέ μου, ότι κατεδέχθης και εσαρκώθης εις την κοιλίαν της Θεοτόκου διά τας αμαρτίας μας. Το βάζεις πάλιν εις τον δεξιόν σου ώμον και λέγεις: Σε παρακαλώ, Θεέ μου, να με συγχωρήσης και να με βάλης εις τα δεξιά με τους δικαίους. Βάνοντάς το πάλι εις τον αριστερόν ώμον, λέγεις: Σε παρακαλώ, Κύριε μου, μη με βάλης εις τα αριστερά με τους αμαρτωλούς. Έπειτα, κύπτοντας κάτω εις την γην: Σε δοξάζω, Θεέ μου, σε προσκυνώ και σε λατρεύω ότι, καθώς εβάλθηκες εις τον τάφον, έτσι θα βαλθώ και εγώ. Και όταν σηκώνεσαι ορθός, φανερώνεις την Ανάστασιν, και λέγεις: Σε δοξάζω, Κύριε μου, σε προσκυνώ και σε λατρεύω, πως αναστήθηκες από τους νεκρούς, διά να μας χαρίσης την ζωήν την αιώνιον. Αυτό σημαίνει ο πανάγιος σταυρός.» ‘’

      Τελος, αν και δεν τον συμπαθεις τον Τουλατο(χεχε) δες αν θες απο το 11ο λεπτο εως το 24ο .
      https://www.youtube.com/watch?v=QHmEoJku870

      Διαγραφή

  14. Οσο για τα ‘μα, μου, σου, ξου, του’ που πολλα μαζευονται αγαπητε Ελευθερε Στοχαστη και επιφερουν αδρανοποιηση μπροστα στα ζητηματα που αφορουν στην εξελιξη μας, τι να σου πω αληθεια; Εξαρταται ποιοι ειναι οι λογοι των διακιολογιων μας. Τεμπελια; Απογοητευση; Κουραση; Αφελεια; Αγνοια; Φοβος; Βοηθαει να εχει κανεις ανθρωπους γυρω του ανοιχτομυαλους και υποστηρικτικους για να μοιραζεται τους προβληματισμους του. Δυστυχως δεν χρειαζονται μονο τα βοδια βουκεντρα για να προχωρησουν! Μα πρεπει και να συγκρινει κανείς τον χθεσινο εαυτο του με τον σημερινο σημειωνοντας την προοδο του. Να μην εφησυχαζει το πνευμα μας σε καθε νεα κατακτηση αλλά ουτε και να εξαντλειται η δυναμη μας σε ανεφικτους στοχους. Μερικες φορες, κουραζομαστε κοιτωντας την κορυφη που νομιζουμε οτι ειναι το τερμα μας ενω δεν εχουμε ακομα ανεβει τον πρωτο λοφο μπροστα μας. Ουφ, λεμε, πού να φτασω εκει πανω; Καλα ειμαι εδω. Κι ετσι δεν παμε ουτε στο επομενο βημα. Ενας που δεν αντιλαμβανεται την στασιμοτητα του, δεν τον νοιαζει(θα τον νοιαξει αργοτερα). Αυτος ομως που ενω 'βλεπει', ακινητοποιειται για τους χ,ψ λογους, αυτος ζει σε μια μονιμη αναστατωση και ανισορροπια. Μου θυμιζει λιγο τη ρηση: ''το πνευμα γαρ προθυμον η δε σαρξ ασθενης''... Γιαυτο δεν αρκει μοναχα η προθεση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΩΡΕ ΤΙ ΠΑΘΑΤΕ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΤΕ;;ΤΟ ΣΩΡΡΑ ΚΥΝΗΓΑΝΕ ΚΑΙ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ
    ΕΣΥ ΑΗΔΟΝΑ ΜΟΥ eleni inele1 ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΔΕΝ ΛΑΛΑΣ ΩΡΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα!
      Τι να λαλησω ανωνυμε;
      Να! Παρε ενα τραγουδακι επικαιρο.

      https://youtu.be/A6rzWCGf0h4

      Εχουν αλλοι σειρα....

      Την καλημερα μου ολούθε!

      Διαγραφή
  16. Ο Τουλατος φαινεται συμπαθης ανθρωπος, δεν τιθεται θεμα μη συμπαθειας. Γιατι να μην τον συμπαθω τον ανθρωπο; Αλλο αυτο και αλλο αν θα κατσω να τον ακουσω. Δεν θα κατσω δυο ωρες να τον ακουω, διοτι δεν σεβεται τον χρονο μου. Το ειδα το αποσπασμα που ειπες, δεν παρατηρησα κατι διαφορετικο απο αυτο που ανεφερα σε μια-δυο προτασεις. Γιατι λοιπον οι σαλτσες τοσων ωρων απο τον Τουλατο; Οπαδοι του καθε Τουλατου θα γινουμε; Αν εχει καποιος να πει κατι χρησιμο, ειτε το λεει ειτε δεν το λεει. Τα φρου-φρου και τα αρωματα, κοινως τα αφηγηματα απο το μυαλο του καθενος, πολυ μικρη σημασια εχουν.

    Ο καθε Σωρρας δεν δημιουργηθηκε απο παρθενογενεση, φαινεται ανθρωπος της πιατσας,που σημαινει πως θα εχει κι αλλες "υπεξαιρεσεις". Η υπεξαιρεση ειναι κλοπη μεσω μη αποδοσης. Δεν στα πηρα μεν, αλλα δεν στα εδωσα οπως θα πρεπε και εχουμε συμφωνησει.

    Το ζητημα δεν ειναι αυτο, τα ποσα ειναι αρκετα μικρα. Μονο απο την αρπαχτη που εχει κανει με τις συνδρομες ο Σωρρας, εχει να τα δωσει. Ποσα σου χρωσταω εσενα με το αμαξι; Παρε 20000 και καλα ειναι. Εσενα 100.000; Παρε 80.000 και πες και ευχαριστω.Και αυτα βεβαια με δοσεις.

    Απλα το κρατος πηρε τηλεφωνο την "ανεξαρτητη" δικαιοσυνη σαν νταβατζης την πουτανα του και της ειπε: "Εχω εναν που με ενοχλει. Σκιστ'τον" και ο δικαστης σαν καλο πραιτωριανο μπουλντογκ, πηρε τηλεφωνο τις μυστικες υπηρεσιες και ειπε βρειτε μου τι εχετε γι αυτον. Βρηκαν μερικες λαδιες του και τον περασαν τον Σωρρα στεγνο καθαρισμα.

    Περιπτωσεις τετοιου οικονομικου "εγκληματος" ξερω 10. Η δικαιοσυνη δεν εχει κανει τιποτα απολυτως. Οποτε μην κοροιδευομαστε μεταξυ μας. Καπου ειχε γραψει ο Τραιανου(στο περιπου): "Οποιος λεει πως εχει εμπιστοσυνη στην δικαιοσυνη ειναι ειτε λαμογιο που εχει κανει τα κουμαντα του για να την βγαλει καθαρη και γι αυτο το λεει, ειτε πολυ αφελης"

    Βλεπουμε βεβαια την σημασια του καθαρου προσωπου. Χρειαζεται ενα καθαρο προσωπο για να το εμπιστευτει ο κοσμος. Βεβαια, ακομα και αν υπαρχει, ποιος μου λεει οτι δεν θα το εκτελεσουν (πχ "αυτοκτονησουν")για να το βγαλουν απο την μεση; Κατι ξερει ο Μπατμαν που κινειται στην αφανεια

    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αυτη βεβαια η κινηση στον Σωρρα ειναι απλα αρχικη κινηση σκακιου. Νομιζω πως ο Σωρρας, χωρις τους συμβουλατορες του που ειχε παλιοτερα γυρω του, θα τα κανει σκατα. Θα πνιγει σε μια κουταλια νερο. Για παραδειγμα θεωρω πολυ πιθανο, να περιμενουν να βαλει χερι στις συνδρομες που ειπα πιο πανω για να τον κανουν τσακωτο για απατη. Θεωρω επισης πολυ ποθανο να πεσει μεσα στην παγιδα. Και μονο που εφτασε ως εδω χωρις εστω μια μερα πριν να ερθει σε συμβιβασμο, ειναι αποτυχια του

    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Επειδη ακριβως σεβομαι το χρονο τον δικο σου, τον δικο μου μα και του καθε αναγνωστη, εκανα επιλεκτικη αντιγραφη-επικόλληση συγκεκριμενων παραγραφων των site που παρεθεσα μα και προσδιορισα συγκεκριμενα λεπτα ακρόασης του βιντεο που αναφερόταν αποκλειστικα στο θεμα του σημειου του Σταυρου για το οποιο εκανες λογο.
    Οπαδος δεν ειμαι κανενος. Κι ουτε σκοπευω να γινω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ναι, το παρατηρησαμε αυτο που λες, ηταν εμφανες. Δεν βλεπω τον λογο να μπαινεις σε θεση αμυνας. Δεν αναφερομουν σε σενα, αλλα στην persona του Τουλατου, που κατα τα αλλα αναφερει σημαντικες πληροφοριες μεν, αποδυναμωμενες δε. Δεν εχουν την δυναμικη να βοηθησουν ιδιαιτερα τον ανθρωπο. Ειναι σαν να μου εχει κοπει το δαχτυλο και ενω υποφερω απο πονο, να μου μιλαει καποιος για την ωραιοτητα των μακαριων τοπων. Εχω και μια ενσταση ακομα στην συμπεριφορα τυπου "Αγαλιαστε, ολα ειναι καλα, δειτε τι ωραια ειναι ολα καμωμενα, εντος σχεδιου". Προτιμω ο κοσμος να αποδεχεται την οργη του οταν αυτη του δημιουργειται, να την κατανοει και να την μετασχηματιζει σε ελλογη αντιδραση και κινητοποιηση. Και ο Τουλατος μου βγαζει αυτο το "Αραξτε ρε" αντι για το "Τι καθεστε ρε; Γρηγορειτε".

    Ο σταυρος και τα 4 στοιχεια ειναι πολυ σημαντικα διοτι αυτος που θα κατεφερει να τα κατεχει και να τα χρησιμοποιει κατα το δοκουν, θα αποκτησει δυναμεις φαινομενικα υπερφυσικες αλλα πρωτιστως ελευθερια. Λεγεται πως οι οντοτητες στον στοιχειακο κοσμο αποτελουνται απο ενα κραμα αυτων των στοιχειων, διαφορετικης αναλογιας. Ο μυστης χρησιμοποιωντας τα στοιχεια αναλογα με την περισταση, θα μπορει να καταστησει τον εαυτο "απιαστο".

    Λογικα το νερο ειναι η θηλυκη αρχη και η φωτια η αρσενικη. Η θηλυκη αρχη δυναται να απορροφησει απολυτα την ενεργεια του απεναντι, αρκει ο εκφραστης της να ξερει και να μπορει να διαχειριστει το αποτελεσςμα χωρις να τα ταυτιζεται. Εδω θα προτεινα να δει καποιος την ταινια Doctor Strange στην ανωτερη νοηματικα, κομικ εκδοχη της. Ο Αττεσλης μπαινοντας στον κοσμο που ειχε δημιουργησει καποιος νεκρος ανθρωπος, βιωνε στο επακρο την εσωτερικη του κατασταση (εξ ου και συντονισμος) και υπεφερε οταν βρισκοταν εκει για να τον βοηθησει, γι αυτο και δεν ξεπερνουσε καποιο χρονικο οριο που εβαζε, ωστε να μην επηρεαστει και ο ιδιος. Βλεπουμε δηλ πως χρειαζεται μια ικανοτητα μη ταυτισης με οτι βιωνουμε, για να ανταπεξερχομαστε στην ενσυναισθηση. Ενα "Νοιαζεσθε εξωτερικως" (external considering)

    Μετα εχουμε τα στοιχεια της Γης και του Αερα. Υποθετω πως εχουν να κανουμε με την Υλη και τον Νου. Ισορροπια στο διονυσιακο-απολλωνιο στοιχειο. Μαλλον θα λεγαμε προτιμηση στο καθαρο και φωτεινο απολλωνιο, αλλα με περιοδικες εκφρασεις του διονυσιακου ωστε να μην το απωθουμε στο υποσυνειδητο.

    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Λύκιε καλησπέρα. Επειδή έχεις μεγαλη θεματολογία μήπως μπορεις να μου παραθέσεις καποια link απο το blog σου για την Ομάδα Έψιλον αν το έχεις αναλύσει. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλή εβδομάδα, σε όλες και όλους τους φίλους!
    Αγαπητή Aya, δεν έχω αναρτήσει κανένα άρθρο αφιερωμένο στην "Ομάδα Έψιλον", αλλά πολλές φορές έχουμε σχολιάσει για αυτήν. Δεν μπορώ να εντοπίσω αυτά τα σχόλια για να σε κατευθύνω, γιατί θέλει αρκετό ψάξιμο. Αν έχεις το κέφι να το κάνεις, θα ήταν καλό να αρχίσεις από τα διάφορα αναψυκτήρια και έπειτα στην θεματική ενότητα "Έλληνες-Ελλάς".
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  22. Αγαπητε Στοχαστη, πανω κατω, τοσο εσυ και τα κειμενα οσο και το οπτικοακουστικο υλικο, λετε σχεδον τα ιδια με αλλον τροπο, αλληλοσυμπληρουμενοι σε λεπτομερειες, και αυτος ηταν ο σκοπος των παραπομπων. Να συμπληρωσουν κατι στα λεγομενα σου περι "σταυρου" και οχι να αρκεστουν σε μια επαναληψη. Αν δεν ειχα βρει καινουρια στοιχεια σε καθε 'απόδοση' προφανως και δε θα τις αναρτουσα.
    Παρ'οτι εχω αποψη για τον Παναγιωτη, δεν ειναι το θεμα μου η περσονα που φερει την όποια πληροφορια αλλά η ιδια η πληροφορια κατα ποσον στεκει ή οχι. Κι εκει μενει η δικη μου ενσταση.

    Καλη εβδομαδα σε ολη την παρεα. Με υγεια και χαμογελα :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλησπέρα, πολλά άρθρα Λύκιε και ακομη περισσότερα αναψυκτηρια δεν ξερω που να πρωτοκοιτάξω. :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλή εβδομάδα, σε όλες και όλους τους φίλους.

    ΜΕ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ

    Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαρά μου που εμφανίστηκες πάλι, αγαπητέ φίλε Αρμαγεδών!
      Καλημέρα!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  25. Αγαπητη Aya, τα αναψυκτηρια ειναι παρα πολλα και επειδη η θεματολογια των σχολιων ειναι ανοιχτη και ανα πασα στιγμη αλλαζει κατευθυνση, θα ηταν δυσκολο να εχουν εναν, ας πουμε, τιτλο περιεχομενου, (αν και οχι ακατορθωτο αγαπητε Λυκιε, με ολο το θαρρος...). Θα σου προτεινα να τα μελετας αν θες ενημερωτικα αφου ετσι κι αλλιως ειναι μια πλουσια βιβλιοθηκη γνωσεων, αλλά για το συγκεκριμενο θεμα που σε απασχολει, θα βοηθουσε να κάνεις αναζητηση/search στην μηχανη αναζητησης αλλων ιστοσελιδων που παρακολουθεις και πιθανον να εχουν αρθρα με τον τιτλο "ομαδα εψιλον".
    Ως παραδειγμα φερω τα αποτελεσματα στις δυο κατωθι σελιδες,χωρις να εχω διαβασει τα εν λογω αρθρα:

    https://www.diadrastika.com/?s=%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CE%B4%CE%B1+%CE%B5%CF%88%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CE%BD

    http://www.invisiblelycans.gr/?s=%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CE%B4%CE%B1+%CE%B5%CF%88%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CE%BD&submit_x=0&submit_y=0&paged=2

    (στο κατω μερος τους θα δεις σελιδες 1,2...)


    Εχω καιρο να διαβασω τα παλια αναψυκτηρια αλλά οταν παρει το ματι μου παρελθουσα συζητηση της παρεας του Κ.Δ για αυτο το θεμα, ευχαριστως να σε ενημερωσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Πράγματι ένα μειονέκτημα της οργάνωσης αυτού του ιστολογίου, είναι το γεγονός ότι δεν μπορούν να ταξινομηθούν τα θέματα που συζητιούνται στα Αναψυκτήρια. Σε κάθε ένα από αυτά, μπορεί να αναλυθούν 4-5 θέματα, ενώ άλλες φορές μπορεί να είναι μονοθεματικό και συνεχόμενο με το επόμενο.
    Για να γράψω τίτλους θεμάτων σε κάθε Αναψυκτήριο αγαπητή Ελένη, σημαίνει πως θα πρέπει να διαβάσω από την αρχή όλα τα Αναψυκτήρια, ένα προς ένα και λέξη προς λέξη! Μακάρι να είχα τον χρόνο και το κέφι για να το κάνω. Ευχαρίστως όμως να δεχτώ μια τέτοια εργασία, από όποιον εθελοντή το επιχειρήσει.
    Την καλημέρα μου.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Κατι θα κανουμε αγαπητε Λυκιε...
    No worries...
    ;-)

    Καλημερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Ελένη, σε ευχαριστώ θερμά που έκανες πράξη αυτό που εγώ δεν δύναμαι να πράξω! Ήδη ξεκίνησες να σταχυολογείς και να θεματογραφείς τα Αναψυκτήρια. Τώρα, μπορεί κανείς να βρει τα θέματα που πραγματεύεται το κάθε Αναψυκτήριο, στην επικεφαλίδα του.
      Ευχαριστώ!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Τώρα είδα το μήνυμά σου αγαπητέ Λύκιε.
      Εμείς σε ευχαριστούμε για τη γνώση που βρίσκεται στις σελίδες του ΚΔ και για τις παιδευτικές συζητήσεις μας.
      Είναι χαρά μου.

      Ελένη.

      Διαγραφή
  28. ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ.
    ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΜΟΝΑΧΙΚΟ ΛΥΚΟ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΕ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΗΣ ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ, ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΠΟΙΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ "ΑΝΟΙΧΤΟΙ" ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ. ΔΛΔ ΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗ ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΧΤΥΠΑΝΕ ΜΕ ΤΥΦΛΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΜΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ. ΜΗΠΩΣ ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΤΙΘΟΝΤΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΕΡΝΤΑΓΑΝ ΠΩΣ "ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΑΤΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ" ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕΣΚΛΗΡΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΕΣ. ΔΛΔ ΟΣΟΙ ΦΟΡΑΝΕ ΜΑΝΤΗΛΕΣ, ΚΕΛΕΜΠΙΕΣ, ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΤΖΑΜΙΑ, ΚΑΝΟΥΝ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΕΡ ΙΣΛΑΜ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΚΤΛ ΚΤΛ. ΛΥΣΕΙΣ 3:
    1.ΑΠΕΛΑΣΗ 2.ΕΞΟΡΙΑ ΣΕ ΑΚΑΤΟΙΚΗΤΑ ΝΗΣΙΑ 3. ΕΚΤΕΛΕΣΗ. ΟΠΩΣ ΔΛΔ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΕ ΜΑΣ. ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ.
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Γεια σου Αρκτουρε αγαπητε.
    Δε θα ηταν πολυ ωραια αν, αντι να κατεφευγε η Δυση σε αυτην την τριπλη "λυση" που κατεθεσες, επαυε να δημιουργει και να συντηρει τα προβληματα στις χωρες που δημιουργουν τις προσφυγικες ροες και σταματουσε παραλληλα να οπλιζει ξενα χερια στις δικες της στημενες σκανδαλες; Μηπως τα δραστικα μετρα πρεπει να παρθουν εναντια στα κεντρα που κατευθυνουν τις τυχες του κοσμου; Και τα ακομα δραστικοτερα, να τα λαβει ο καθενας απο μας για τον εαυτο του ωστε να βγουμε νικητες στη μαχη των παθων μας;
    Βεβαια, εσυ, μας μιλας για λυσεις 'εδω και τωρα' κι εγω μιλαω για πολεμο διαρκειας.
    Ακομα και το 'εδω και τωρα' ομως, για να μην κυλιστει στο αιμα και για να εχει εστω καποια αποτελεσματα, απαιτει μια στοιχειωδη οργανωση που...λειπει! Προς το παρον λειπει. Ενα παρον που συνεχως γλιστραει στο αυριο και στο χθες. Αφουγκραζεται, συμβουλευεται, οργανωνεται, ανασυντασσεται, μετρα αδιακοπα τις δυναμεις και τις αδυναμιες του. Και ονειρευεται. Δια-μορφωνεται ομως παραλληλα και θεριευει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΑΓΑΠΗΤΗ ΕΛΕΝΗ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΕΤΣΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ ΤΟΥ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΦΤΑΙΕΙ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΤΗΝ "ΑΡΑΒΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ" ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΤΖΙΧΑΝΤ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΝΥΦΗ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΥΠΟΚΙΝΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ!!!ΑΝ ΤΡΕΞΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΑΡΑΒΕΣ ΕΣΦΑΖΑΝ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΓΙΑ ΒΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΑΒΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΙΣ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΗ ΑΡΑΒΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΖΟΥΣΑΝ ΕΚΕΙ. ΜΕΤΑ ΟΜΩΣ ΟΙ ΑΡΑΒΕΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΕΚΕΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ, ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΛΟΥΣ. ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΤΑ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΗΔΗ ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΜΕΣΩ ΤΟΥΡΚΩΝ. ΑΡΑ ΠΟΙΟΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΧΕΡΙ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΠΡΩΤΟΣ? ΑΛΛΑ Η ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΔΙΝΩ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΣΗΣ ΕΦΡΑΜΟΓΗΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΜΑΚΡΟΠΝΟΑ ΣΧΕΔΙΑ. Η ΕΥΡΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΛΑΒΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ, ΟΝΤΩΣ ΘΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕΙ ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΜΕΤΙΑ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ "ΑΠΙΣΤΟΥΣ". ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΜΕΙΣ ΠΑΡΑ ΑΥΤΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ. Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ. ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΣ. ΛΥΚΙΕ ΤΟ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΣ ΓΕΝΙΚΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΕΣ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΟΧΗΣ, ΕΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΜΥΝΑΣ.
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΕΙΝΑΙ ΔΛΔ ΣΑΝ ΝΑ ΜΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΟΤΩΣΩ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΣΦΑΞΕΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΩ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΓΝΩΜΗ...
    ΜΑ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΣΚΟΤΩΝΕΙ!!!!
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Αγαπητέ Αρκτούρε, αν θελήσουμε να διδαχτούμε από την ιστορία, θα δούμε ότι πράγματι οι Άραβες υπό την καθοδήγηση του Ισλάμ, ενήργησαν πολλές φορές "ιερό πόλεμο κατά των απίστων" και κατέλαβαν (μέχρι και σήμερα) περιοχές που δεν τους ανήκαν, εκδιώχνοντας χριστιανούς και εβραίους.
    Είναι επίσης αληθές, ότι επιχείρησαν και θα συνεχίζουν να επιχειρούν, την κατάληψη ολόκληρης της Ευρώπης και την εξαφάνιση του δυτικού πολιτισμού, παρόλο που το εσωτερικό ισλάμ, εδράζεται κι αυτό, στον νεοπλατωνισμό και την ελληνική σκέψη.
    Η Ευρώπη φρόντιζε να αποκρούει με πολέμους, την επεκτατική και μισαλλόδοξη τακτική των Αράβων. Κάθε φορά που γινόταν αυτό, τους έστελνε στα μέρη τους για καμια 200αριά χρόνια, μέχρι να το ξαναεπιχειρήσουν. Ίσως να πρέπει και πάλι, να απαντήσουμε σκληρά (όπως απαιτείται δηλαδή) στο Ισλάμ και την εισβολή του στην Δύση, η οποία βέβαια βρήκε ανοιχτές κερκόπορτες, τις οποίες άφησαν επίτηδες κάποιοι που θέλουν τον αφανισμό του σημερινού κόσμου, για έναν νέο, απρόσωπο και απάνθρωπο.
    Υπό αυτό το καθεστώς, αίρονται όλες οι ανθρωπιστικές ιδέες της αγάπης και της ανοχής, αφού στην ανάγκη και οι θεοί πείθονται, αλλά καμία ηθική προτροπή δεν απαιτεί την θυσία της ζωής μας για να επικρατήσουν αυτοί που μας μισούν.
    Η κατάσταση αμύνης είναι ηθική και θεμιτή και επιτρέπει την άσκηση της αναγκαίας βίας, προκειμένου να διαφυλαχθούν οι υπέρτατες αξίες της ζωής και του πολιτισμού μας.
    Συμφωνώ λοιπόν στην σκληρή άμυνα της Ευρώπης, εντός των συνόρων της, η οποία θα διασφαλίζει την επιβίωσή της. Σύμφωνα με αυτήν, θα πρέπει να ασκηθεί ακόμη και θανατηφόρα βία (αν δεν γίνεται διαφορετικά) στο σύνολο των ενέργεια, αλλά και των εν δυνάμει απειλών, που ενεργούν στο όνομα του Ισλάμ και της τζιχάντ. Η εκδίωξη κάθε ισλαμικού στοιχείου από τον Ευρωπαϊκό χώρο, θα πρέπει να είναι αδυσώπητη και απόλυτη, ώστε να υπάρξει ριζική αποβολή της απειλής. Ακόμη και οι ευρωπαϊκές χώρες που θεωρούνται ισλαμικές (Βοσνία, Αλβανία), οι οποίες συντηρούν το ισλαμικό μίσος και ονειρεύονται κυρίαρχο και ρεβανσιστικό ρόλο στο μέλλον, θα πρέπει να απομονωθούν ή και να αποβληθούν από το ευρωπαϊκό σώμα, με κάθε τρόπο. Η ανεξιθρησκεία στην Ευρώπη, θα πρέπει να αναθεωρηθεί και να αντικατασταθεί με περιορισμούς, όσον αφορά τα δόγματα που ενσπείρουν το μίσος και την βία εναντίον της ειρήνης, μέσα στον ευρωπαϊκό χώρο.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Και πώς θα γινει αυτο; Με κλεφτοπολεμο; Με βιαιη εκδιωξη των κυβερνωντων των χωρων και αναληψη της εξουσιας απο την λαϊκή κυριαρχια με οποιο προσωρινο μεσο; Γιατι δε νομιζω οτι η πολιτικη της Δυσης σκεφτεται σταυροφοριες για την επιβιωση της οταν κρατα τον ασθενη στην εντατικη να φυτοζωει καλωσοριζοντας παραλληλα τους εχθρικους επισκεπτες του με νομους και επιδοματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Η πολιτικη της δυσης σχεδιαζει καθολικο ξεριζωμα του ισλαμισμου. Η μεθοδος ειναι η γνωστη. Προβλημα-Αντιδραση-Λυση. Αφηνουν και καθοδηγουν την δημιουργια "προβληματων" ωστε να υπαρξει η αντιδραση που θελουν απο τον κοσμο, και οταν αυτη γινει αρκετα μεγαλη, θα προωθησουν την λυση που σχεδιαζαν απο την αρχη. Η λογικη ειναι "Ασε τους βλακακους να σκοτωνουν και μολις η κοινη γνωμη συναινεσει, τους σκιζουμε τον πατο". Το προβλημα βρισκεται στην λυση που σχεδιαζουν. Εικαζω πως δεν θα μπουν στην διαδικασια ενος 3ου παγκοσμιου θρησκευτικου πολεμου απλα για να σβησουν το Ισλαμ. Ο σχεδιασμος που θα προωθηθει ειναι σιγουρα πιο "μεγαλοπνοος". Μαλλον θα σβησουν και τις αλλες θρησκειες και θα εγκαθιδρυσουν μια πανθρησκεια, που με την σειρα της θα αποτελεσει το οχημα για μια παγκοσμιοποιηση, ενα παγκοσμιο κρατος, με κοινο νομισμα και θρησκεια. Σιγα μην δεν ειχε την δυναμη ο δυτικος κοσμος να εξαφανισει κατι κατσαπλιαδες, δεν θελει και δεν το κανει, τους χρησιμοποιει.

    Παντως, το ερωτημα σου Αρκτουρε ειναι ενδιαφερον. Πώς αντιμετωπιζεις την απειλη του ανοητου που προσπαθει να σε κατακτησει επειδη ετσι την βρισκει; Πώς αντιμετωπιζεις την εξαπλωση ενος καρκινου ή μιας φωτιας; Με αντιστοιχη και περισσοτερη βια ή φωτια; Φωτια στην φωτια; Με το ζορι; Αυτο δουλευει μονο βραχυπροθεσμα. Μετα απο λιγα χρονια παλι το ιδιο προβλημα θα υπαρχει. Η μια επιλογη ειναι η γενοκτονια "Καθαρισε τους ολους, σκοτωσε τους, εξαφανισε τους μεχρι τον τελευταιο". Τοτε η λυση, εχει γινει το ιδιο και πολυ χειροτερο προβλημα. Σιγουρα οπως λεει ο Λυκιος, θα προστατευσεις τα ορια σου, με οποιον τροπο υποχρεωθεις.

    Δεν θα πω την λυση Αττεσλη "Αγαπησε τους ειλικρινα, και θα σου ανταποδωθει" γιατι ειναι πολυ "προχώ". Θα πω μια αντιστοιχη λιγοτερο προχωρημενη. "Εκπολιτισε τους". Αυτο που επιχειρησε ο Ελληνορωμαικος κοσμος και το καταφερε για πολλους αιωνες, να καμψει την διαθεση στον αλλο να πολεμησει. Κανεις δεν θελει να πολεμαει και να ξοδευει την ζωη του, κατι τον ωθει σε αυτο. Σαφως κυριος παραγοντας ειναι η εκμεταλλευση των μεγαλων χωρων, αλλα μπορει να υπηρξε ουτως ή αλλως, διοτι ειναι στην φυση του ιου να αναπτυσσεται ανεξελεγκτα.

    Σημερα, δεν χρειαζεται καν, να τους εκπολιτισεις με το ζορι, αν το θες. Δωστους ενημερωση και ιντερνετ. Θα εκπολιτιστουν απο μονοι τους. Αν θες, ειναι ευκολο. Φτιαξε εσυ σαν δυτικος μια καλη και ευχαριστη ζωη για σενα, και φροντισε να την βλεπουν και εκεινοι. Μα κυριως φροντισε να τους δωσεις ενα τροπο ωστε να μπορουν να το επιτυχουν και αυτοι αυτο, στην χωρα τους, διαφορετικα ο θαυμασμος θα γινει ζηλοφθονια και μισος

    Αν ηθελε η Ευρωπη, θα εβγαζε παρανομο το Ισλαμ (που ειναι παρανομο) και καθε σχετικη δραση, θα εξοριζε τους υποστηριχτες (οσοι δεν εφευγαν απο μονοι τους) και τους ελαχιστους που παρεμεναν θα τους παρακολουθουσε. Ξεχωριζουν σαν την μυγα μες το γαλα. Τελος προβληματος.

    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Οι ισλαμιστές δεν πάσχουν από έλλειμμα πληροφόρησης και γνώσης. Είναι δεινοί χρήστες του διαδικτύου και παρά πολλοί εχουν σπουδάσει σε ευρωπαϊκά και αμερικανικά πανεπιστήμια. Γνωρίζουν την τεχνολογία, τις επιστήμες και την δυτική φιλοσοφία εξίσου καλά με εμάς, αλλά την ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΝ συνειδητά, λόγω της πίστης τους στο Ισλάμ. Το Ισλάμ προτείνει μια κλειστή ηθική και αποκρούει την χαλάρωση των κοινωνικών δεσμών, σε αντίθεση με την Δύση. Στο Ισλάμ, δεν υπάρχει διαφθορά της κοινωνίας και εκφυλισμός, χωρίς τιμωρία. Έτσι η ισλαμική κοινωνία, είναι πιο "καθαρή" και προστατευτική για τους πολλούς και αδύναμους. Όσοι τηρούν τον ισλαμικό νόμο, δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα! Η Δύση είναι πιο φιλελεύθερη, αλλά και σκληρή με τους αδύναμους. Εύκολα λοιπόν πείθονται οι ισλαμιστές πως το δόγμα τους είναι δικαιότερο και πιο ορθό από το δυτικό μοντέλο.
    Αυτή η ευμάρεια των δυτικών, είναι που εξοργίζει τους ισλαμιστές ανατολίτες. Καθόλου δεν την εγκρίνουν και δεν θέλουν να την μιμηθούν.
    Ο δυτικός πολιτισμός δεν τους πείθει. Αυτό είναι οφθαλμοφανές και αυταπόδεικτο. Ακόμα και η Περσία του δυτικότροπου Σάχη, αντικαταστάθηκε από το ισλαμικό φονταμενταλισμό του Χομεϊνί. Έκτοτε κανείς δεν θέλει να επανέλθει στο δυτικό μοντέλο!
    Η σύγκρουση των πολιτισμών, είναι ριζική. Οι θρησκευτικές διαφορές, απλά αντικατοπτρίζουν τις διαφορετικές πολιτισμικές μας αξίες.
    Το σύστημα πράγματι προσδοκά μια γενική σύρραξη με θρησκευτικό πρόσχημα, προκειμένου να διευκολυνθεί η "έτοιμη" πρόταση για παγκόσμια θρησκεία, νόμισμα, γλώσσα, φυλή, κτλ.
    Από την άλλη όμως, δεν υπάρχει περιθώριο χρόνου για μακροπρόθεσμες αντιδράσεις. Πρέπει να ασκηθεί άμεση αντίδραση στην ισλαμική εισβολή, εντός των τοίχων του οίκου μας.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ειναι αληθεια οτι παρολο που και εχουν μεγαλωσει σε μεγαλες ευρωπαικες πρωτευουσες και μαλιστα εχουν σπουδασει και εχουν ταξιδεψει αρκετα...τελικα επιλεγουν το ισλαμ. Παει μια δεκαετια που ενα παλικάρι απο το Αφγανισταν, μεγαλωμενος στην Αγγλια, κοινωνικοποιημενος και ζωντας δυτικοτροπα, μου ελεγε πως οταν βρηκε τον πνευματικο του δασκαλο, υιοθέτησε τις συνηθειες της θρησκειας του, εκοψε τις εξοδους, το αλκοολ, τις γυναικες, κτλ, και μαλιστα απεφυγε να μου πει την ηλικια του(γυρω στα 25 τοτε) γιατι οπως εμαθα απο αλλου θα επρεπε να μου πει οτι ειναι 3 χρονων! Οσα και τα χρονια που βρηκε το "φως" του! Μου ειχε κανει φοβερη εντυπωση τοτε θυμαμαι.
    Τελοσπαντων, αυτο ηταν small talk.
    Το θεμα ειναι, πως τα μεγαλα ψαρια χρησιμοποιουν τους λαους για να προωθησουν τα δικα τους σχεδια. Των "μεγαλων" τα σχεδια ομως δεν ειναι ιδια! Κι ευκολα μπορουν να πατηθουν κουμπακια που θα μειωσουν τον πληθυσμό της γης στα....500.000.000...; Λεμε τωρα... Κι οποιος δεν θελει να συνταχθει με το Συστημα; Τι γινεται; Παλι στον κλεφτοπολεμο καταληγουμε ή μου διαφευγει κατι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι όποιος δεν θέλει να συνταχθεί με το Σύστημα αγαπητή μου Ελένη, πρέπει να μάθει να ελίσσεται και να υποκρίνεται μέχρι ενός σημείου. Αυτό το σημείο είναι εκεί που του εξασφαλίζει ότι δεν θα εντοπιστεί και δεν θα εξοντωθεί από το Σύστημα, αν γίνει αντιληπτός. Ταυτόχρονα όμως θα πρέπει να στρέψει τα ίδια τα όπλα του Συστήματος, για να το πολεμήσει. Αν βρεθούμε εντελώς έξω από το Σύστημα, δεν μπορούμε να το αγγίξουμε. Για να το επηρεάσουμε, πρέπει να ζούμε μέσα του. Ο κλεφτοπόλεμος πρέπει να είναι κρυφός, στοχευμένος, αποσπασματικός και αποτελεσματικός, όχι για εντυπωσιασμό, αυτοπροβολή, εκδίκηση, μισαλλοδοξία και εμπάθεια. Όμως για να αλλάξει κανείς το Σύστημα, πρέπει να έχει σαφή εικόνα-στόχο, με τι σκοπεύει να το αντικαταστήσει.
      Δεν γκρεμίζω το σπίτι μου, αν δεν έχω τα υλικά, τα χέρια και το σχέδιο για να χτίσω ένα καλύτερο! Αυτό που θέλω να χτίσω, το έχω ηδη χτίσει μέσα μου και λειτουργεί!
      Αν δεν έχω ιδέα με τι θέλω να αλλάξω το Σύστημα, αλλά το κάνω μόνο από αντίδραση, τότε είμαι λάθος.

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. "Αυτό το σημείο είναι εκεί που του εξασφαλίζει ότι δεν θα εντοπιστεί και δεν θα εξοντωθεί από το Σύστημα, αν γίνει αντιληπτός" ειπες αγαπητέ Λυκιε...
      Άρα...μακρια απο το τσιπαρισμα που εντοπίζει και ελεγχει το Υποκείμενο καθιστωντας το Αντικειμενο, οταν ερθει η ωρα της επιβολής του. Εκτός βέβαια αν δεν ερθει εκείνη η ωρα...

      Διαγραφή
  37. Θα ελεγα πως το Ισλαμ κραταει τους ακολουθους του με τον φοβο και την αγνοια. Υπαρχει πιστη απο φοβο; Οχι, αυτο δεν ειναι πιστη, ειναι υποταγη. Στην Δυση εχουμε μαθει λιγο-πολυ να τους γραφουμε εκει που δεν πιανει μελανι, οποτε δεν υπαρχει αυτη η επιρροη. Το ιδιο θα συνεβαινε και πολυ πιο δραστικα στο Ισλαμ, εαν δεν κρατουσαν τους "πιστους" με το ζορι. Εαν δηλ ο αλλος εκανε λεφτα, τα εβγαζε στην Ελβετια και ηταν εξασφαλισμενος, ειμαι βεβαιος πως θα τους εγραφε κανονικα και θα την εκανε εαν ηταν λιγο εξυπνος. Οταν ομως εισαι στην αναγκη τους για να επιβιωνεις, πως θα χειραφετηθεις; Καθε ανθρωπος πρεπει να χειραφετηθει, και για να το καταφερει αυτο θα πρεπει να μην εξαρτα την επιβιωση τους απο τριτους ή τουλαχιστον οσο λιγοτερο μπορει.

    Δεν θεωρω μορφωση τα πτυχια που δινουν τα πανεπιστημια. Ο μορφωμενος ξερει να σκεφτεται για τον εαυτο του. Εαν ο Ισλαμιστης ηταν μορφωμενος, θα εβλεπε πως ολη αυτη η προσκολληση του στο Ισλαμ, αποτελει την διαμορφωση του(conditioning) απο τον τροπο που ανατραφηκε, οπως αντιστοιχα εμεις εχουμε χριστιανικη διαμορφωση. Δεν ειμαστε εμεις σωστοι και αυτοι λαθος, απλα εχουμε αλλες διαμορφωσεις. Ειναι σαν να τσακωνονται οι χουλιγκαν του παναθηναικου και του ολυμπιακου, και να λενε οι γαυροι "πρεπει να τις σκισουμε τις κουφαλες, ειναι θεμα επιβιωσης και αρχης, διοτι επεκτεινονται και μας πιανουν τα λημερια, εφτασαν μεχρι το πασαλιμανι". Κανεις δεν εχει δικαιο, φιλοσοφικα μιλωντας

    Ωστοσο, απο την στιγμη που ο αλλος (το Ισλαμ) καταπατει τα σαφη ορια της χριστιανικης ευρωπης, ειναι επομενο και αυτονοητο να εκληφθει αυτο ως επιθετικη κινηση και να υπαρξει απαντηση αποτρεπτικη.

    Πάντα συντασσομουν με τα της πατριδας μου αλλα μελετωντας τον Γκουρτζιεφ αναθεωρησα. Οχι, εαν δεν υπαρχει πραγματικη δημοκρατικη αποφαση και δεν συμφωνω, εγω δεν συμμετεχω και δεν συντασσομαι με το συστημα. Εχω αλλεργια στην κοροιδια και εκμεταλλευση

    Γενικα παντως θεωρω πως ο περισσοτερος κοσμος αποφασιζει και δρα μηχανικα. Οπως μεγαλωσε, οπως συνηθισε ή παρασυρεται απο καποιον που εχει πιστη και και παθος ακομα και αν προκειται για ηλιθιοτητα. Δεν λεω ηλιθιο το Ισλαμ, λεω ομως ηλιθιο το να επιχειρει καποιος να επιβαλλει με το ζορι την κοσμοθεωρια του

    Τελος,αν και δεν τα εχω μελετησει, δεν νομιζω να υπαρχουν εκλογες σε αυτα τα φονταμενταλιστικα καθεστωτα για να δουμε αν ολος ο λαος συμφωνει. Κατι σαν τα 99% που επαιρνε η χουντα μου φαινονται. Η σαν τη Β.Κορεα
    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Αγαπητέ Ε.Σ., είναι περισσότεροι οι Χριστιανοί-Δυτικοί που ασπάζονται το Ισλάμ, παρά οι Ισλαμιστές που γίνονται Χριστιανοί, αν αυτό μας λέει κάτι! Κάπου είχα διαβάσει μια σχετική μελέτη για αυτό το φαινόμενο (δεν θυμάμαι που). Στην Ευρώπη για παράδειγμα, ποιός εμποδίζει κάποιον ισλαμιστή να γίνει Χριστιανός, αν το επιθυμήσει; Μάλλον κανείς!

    Οι τράπεζες της Ελβετίας, είναι γεμάτες από χρήμα Ισλαμιστών και προέρχεται από τα πετρέλαια, τα ναρκωτικά (Αφγανοί), αλλά και τις εμπορικές δραστηριότητες.
    Η εικόνα που έχεις για τις Ισλαμικές χώρες, είναι εσφαλμένη. Το ένα τρίτο των ισλαμικών χωρών, έχουν υψηλό βιοτικό επίπεδο, όπως η Σ.Αραβία, τα Ην.Αραβικά Εμιράτα, το Κατάρ, παλαιότερα η Λιβύη και η Συρία,κτλ. Πιστεύεις ότι για παράδειγμα στο Ντουμπάι, υπάρχουν φτωχοί που παραμένουν στο Ισλάμ επειδή δεν έχουν χρήμα στην Ελβετία;
    Όχι μόνο έχουν πάρα πολύ χρήμα στην Ελβετία, αλλά είναι και ακραίοι Ισλαμιστές, που εφαρμόζουν την Σαρία στον δρόμο! Οι περισσότεροι μάλιστα, έχουν σπουδάσει σε δυτικά πανεπιστήμια, ενώ χρησιμοποιούν στην καθημερινότητά τους τεχνολογία, που εμείς ούτε μπορούμε να διανοηθούμε ότι θα την απολαύσουμε ποτέ.

    Ωστόσο δεν μίλησα για μόρφωση. Ούτε την συσχέτισα ποτέ με τα πτυχία. Αναφέρθηκα όμως στην γνώση των επιστημών και το γεγονός ότι οι Άραβες (και το Ισλάμ γενικότερα), δεν είναι αποκομμένοι από την γνώση των Δυτικών.

    Κανείς δεν έχει δίκιο με τις θρησκείες, αλλά όλες έχουν ένα μέρος της Αλήθειας. Ολόκληρη η Αλήθεια, δεν είναι πουθενά μαζεμένη...
    Όμως η κάθε θρησκεία, οφείλει να σέβεται την ύπαρξη της άλλης και να προτάσσει την υπέρτατη ανθρώπινη αξία, την Ζωή, που μοίρασε απλόχερα ο Θεός-Δημιουργός, όπως κι αν θέλει να τον ονομάζει.

    Η θρησκεία που στο όνομα του Θεού της, κατασφάζει τους "απίστους", σαν να μην είναι και αυτοί δημιουργήματα του ίδιου Θεού, ξεπερνά τα όρια του σεβασμού στο δόγμα της και εγείρει λόγους αμύνης.

    Δεν είναι θέμα ιδεών, όταν οι Παναθηναϊκοί έρθουν στον Πειραιά και αρχίζουν τις σφαγές των Ολυμπιακών.
    Αν αυτό το πράξουν οι Παναθηναϊκοί για να εξοντώσουν τους Ολυμπιακούς στο Πειραιά, τότε ο λόγος δεν είναι το "δίκιο" τους για την ομάδα, αλλά η κατάκτηση του εδάφους του Πειραιά, το οποίο θα καταστήσουν κατοικίσημο αποκλειστικά από Παναθηναϊκούς.

    Η δημοκρατία ως ιδέα, δεν κατέχει θέση αποδοχής στον Ισλαμικό κόσμο. Ποτέ τα τελευταία 2500 χρόνια δεν συγκίνησε αυτούς τους λαούς, η δημοκρατία. Δεν ταιριάζει στην κουλτούρα τους και αυτό είναι εξηγήσημο, χωρίς να ευθύνεται το Ισλάμ το οποίο ήρθε σε γνώση τους, το 700 μ.Χ.!

    Όσο για την πατρίδα που είναι και επίκαιρο το θέμα (λόγω της επαιτείου της ελληνικής επαναστάσεως), θεωρώ πως είναι υψίστης αξίας η διαφύλαξη και η προστασία της από κάθε ξένη επιβουλή. Η πατρίδα είμαστε εμείς οι ίδιοι. Είναι η ταυτότητα της φαμίλιας μας. Δεν είναι εμπορεύσιμο είδος, ούτε την διαπραγματευόμαστε, όπως δεν ξεπουλάμε και δεν διαπραγματευόμαστε τον εαυτό μας και τις ιδέες μας.

    Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, τους Ευάγγελους και τις Ευαγγελίες.

    ΛΥΚΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Νομιζω το οτι "είναι περισσότεροι οι Χριστιανοί-Δυτικοί που ασπάζονται το Ισλάμ, παρά οι Ισλαμιστές που γίνονται Χριστιανοί" οφειλεται στο οτι οι χριστιανο-δυτικοι ειναι σχετικα ελευθεροι (προς το παρον τουλαχιστον) να το κανουν, ενω το αναποδο δεν συμβαινει. Εαν καποιος κανει το αναποδο, θα ζει κυνηγημενος μια ζωη. Σαν να κρυβεσαι απο τη μαφια, θα φοβασαι μην σε βρουν και σε φανε, διοτι "εφυγες" και αυτο ειναι εγκλημα ασυγχωρητο γι αυτους.

    Εαν εχεις λεφτα σε Ισλαμικη χωρα, και εισαι αντρας, σιγα μην φυγεις. Θα χεις τις σκλαβες σου, τις ανεσεις σου(εις βαρος αλλων) και οτι γουσταρεις. Γιατι να φυγεις; Αφου ζεις την "μεγαλη" ζωη. Η Σαρια ειναι ταμαμ για τον αντρα με λεφτα, οπως και να ταχει κανει. Κανεις δεν σε θα σε κλεψει, αφου τους κοβουν τα κεφαλια με το παραμικρο, οι γυναικες απο κατω σκετα αντικειμενα, ουου ζωη και κοτα. Τι ωραια το ειπες. "Οσοι τηρουν τον ισλαμικο νομο, δεν εχουν να φοβηθουν τιποτα" Αντιστοιχα, αν αποδεχεσαι την χουντα, δεν εχεις να φοβηθεις τιποτα. Αν αποδεχεσαι τους Ναζι, το ιδιο. Αν αποδεχεσαι το οποιο καθεστως, το ιδιο. Αυτο παντα ετσι γινοταν. Το θεμα ειναι πως αντιμετωπιζεται αυτος που διαφωνει και παει κοντρα, εκει φαινονται τα παντα, ακομα και στην προσωπικη μας ζωη. Ο καλυτερος τροπος να γνωρισεις το ποιον ενος ανθρωπου, ειναι να διαφωνησεις μαζι του. Μιλαμε λοιπον για νορμαλ ανθρωπους, και οχι ανθρωπους που τους αρεσει να βγαζουν τα κομπλεξ τους και να μην τους λεει ποτέ κανεις "οχι", και ας αποτελουν την συντριπτικη πλειονοτητα.

    Μια γυναικα με λεφτα, τι κανει, μενει ή φευγει; Ενας ανθρωπος που δεν ανεχεται την αδικια αυτη, ακομα και οταν ειναι με το συμφερον του, τι κανει; Μενει να το αλλαξει; Ειναι πολυ νωρις για κατι τετοιο. Φροντιζει για την μορφωση των συμπολιτων του, αυτο ναι, ωστε να δημιουργησει τις ωριμες συνθηκες ωστε κατι τετοιο να ειναι εφικτο στο μελλον. Το θεμα δεν ειναι να εχει κανεις σκλαβες/σκλαβους. Αλλα να επιθυμει κανεις να ειναι, ενω δεν το κανει ουτε για λογους επιβιωσης, ουτε ελλειψης γνωσεων. Οπως γουσταρουμε να ειμαστε υπο τον Ηλιο.

    Η μορφωση δεν εχει να κανει ουτε με την τεχνολογια, ουτε καν στην γνωση των περισσοτερων επιστημων.Ενας υπολογιστης που εχει μεσα του ολη την γνωση της ανθρωποτητας, δεν ειναι μορφωμενος στο ελαχιστο. Αυτο το λεω σχετικα με τους περισσοτερους Αραβες, οχι επειδη τους θεωρω αμορφωτους αλλα επειδη σαν κοινωνια μπλοκαρουν την μορφωση στα πολλα μη πλουσια,μελη της κοινωνιας τους, και αυτο δεν εχουν το δικαιωμα να το κανουν. Εχω την εντυπωση μαλιστα, πως πιο πολυ παρακολουθουν την γνωση των δυτικων, γιατι εχουν ανασφαλεια μηπως τους πουν πως εχουν μεινει πισω και οχι επειδη τους αρεσει και το επιθυμουν.
    ΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Χαχα, ενταξει δεν θαρθουν να σφαζουν οι βαζελοι στον Πειραια. Να μαρκαρουν τον χωρο ως δικο τους, οπως κανουν τα ζωα, θελουν. Οπως κανουμε και εμεις οι ανθρωποι με τις "κτησεις" μας, πχ οταν ανεβαζουμε στο fb 100 φωτογραφιες με την κοπελα μας, για να δειξουμε οτι ειναι κοπελα μας, δικια μας, μακρια ολοι οι αλλοι. Η κατακτηση του χωρου τους ενδιαφερει και οχι η εξολοθρευση των κατοικων. Δεν ειναι ολοι Αμερικανοι (βλεπε Ινδιανους). Καποιοι ηδονιζονται ακομα οταν "κατεχουν", τι να κανεις. Το να κατεχεις με το ζορι ειναι ευκολο. Βγαζει το ροπαλο ο Ταρζαν, και τεζα η Τζεην. Το θεμα ειναι να γουσταρει η Τζεην. Ψιλα γραμματα βεβαια αυτα..

    Νομιζω πως δεν τους ενδιαφερει η δημοκρατια, γιατι τους ξεβολευει. Τους "απο κατω" τους ρωτησανε; Αμα εμενα μου εχουνε χαρεμι και με το νομο με 20 σκλαβες να με περιποιουνται και να ειμαι πασας, ε, να την βρασω την δημοκρατια, τι να την κανω. Με την δημοκρατια ομως, θα μετραει και ο λογων των σκλαβων στις αποφασεις. "Τι θελετε τωρα, να γινουμε ισα και ομοια, με τους σκλαβους ρε;" Γι αυτο δεν ευδοκιμει. Λογω του συμφεροντος οσων εχουν ηδη εξουσια σε βαρος αλλων.

    Η πατριδα ειμαστε εμεις οι ιδιοι. Σωστο. Μου θυμιζει ομως οταν ο αλλος που εχεις να τον δεις 10 χρονια που σου λεει: "Οι φιλοι ειναι το σπαουδαιοτερο πραγαμ στον κοσμο" Και σκεφτεσαι πού σκατα εμπλεξε, και ποσα θελει για να ξεμπλεξει, για να σε θυμηθηκε. Δεν πάει ετσι

    Χρονια πολλα, Καλη Επετειο, παμε να φαμε μπακαλιαρο-σκορδαλια, να γινουμε\

    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. https://www.youtube.com/watch?v=WhCiZ2Sj7TY

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΛΟ ΜΑΛΑΛΙΕΣ ΛΕΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ!! ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΝ ΚΑΝΑΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΞΙΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ;
      ΕΦΗ

      Διαγραφή
    2. Ούτε κι εγώ προσδίδω την ελάχιστη αξία, σε εν ενεργεία ή αποστρατεία στρατηγούς, μόνο και μόνο επειδή η επετηρίδα τους βάπτισε "στρατηγούς". Οι στρατηγοί και γενικότερα οι αξιωματικοί καταξιώνονται ΜΟΝΟ στο πεδίο της μάχης και ΠΟΤΕ σε καιρό ειρήνης.
      Ως εκ τούτου, ένας "άκαπνος" στρατηγός είναι όπως ένας χειρουργός που δεν έχει κάνει ποτέ του εγχείρηση. Δεν έχει αποδείξει στην πράξη τις ικανότητές του...
      Αν λοιπόν ένας τέτοιος "στρατηγός" χρησιμοποιεί τον τίτλο του προκειμένου να ενισχύσει το κύρος του λόγου του, τότε πράγματι ποντάρει σε κουτσό άλογο!
      Συνεπώς ας εξετάσουμε τα λόγια του, ανεξάρτητα από την ιδιότητά του και να τα κρίνουμε όπως θα κάναμε για οποιονδήποτε άλλον άνθρωπο.

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    3. ΚΑΛΑ ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΛΥΚΙΕ. ΑΛΛΑ ΩΣ ΕΛΕΝΗ ΛΕΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΟΣ!! ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΟΛΙΚΟΣ.
      ΕΦΗ

      Διαγραφή
    4. Πριν γινει καπνιστος(χαχα) λοιπον Λυκιε, κι αυτος κι εμεις απο την χρηση μπαρουτιου, ας δουμε τι λεει ο ανθρωπος...
      Δεν αληθευει οτι εξοπλιζονται οι "προσφυγες" για καποια επιθεση κατοπιν συνθηματος; Ποσες χιλιαδες οπλα εχουν κατασχεσει σε Ελλαδα και Ευρωπη; Προσφατο παραδειγμα ο ιμαμης κ το οπλοστασιο στην Ξανθη. Εκτος αν τα εχουν για αμυνα οι ανθρωποι συνηθισμενοι απο τον πολεμο!!! Εποφθαλμιούν ή οχι τα εδαφη μας με καθε ευκαιρια; Και αραγε, αφηνουν τις ευκαιριες στην τυχη ή τις δημιουργουν οπως με την υποθηκευση ελλαδικων εδαφων απο την αρχη της "κρισης" και την στοχευμενη εισροη μεταναστων για υποβαθμιση συγκεκριμενων περιοχων; Τωρα, το αλισβερίσι που γινεται ένθεν κακείθεν των συνορων μας για την καθοδηγηση των λαθρομεταναστων σε γιαφκες "συναδελφων" τους λιγο πολυ ειναι γνωστο...
      Δεν πιστευω βεβαια σε καμια περιπτωση οτι η Ελλαδα θα στερευσει απο Ελληνες, γιατι υπαρχουν φυλακες που εχουν γνωση και το σκηνικο ανατρεπεται αναπαντεχα. Αλλά οτι αποδυναμωνουν την Ελλαδα οπου κ οποτε μπορουν για να την ελεγχουν καλυτερα, οπως με το να αναγκαζουν τους νεους σε ξενιτεμο, κι αυτο ειναι γεγονος.
      Πού λοιπον ο ανθρωπος δεν τα λεει καλα;

      Ελενη.

      Διαγραφή
    5. Ο ΣΤΡΑΤΟΚΑΒΛΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΜΑΓΙΣΣΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΤΟ ΨΩΜΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΠΟΥ ΤΡΩΝΕ ΣΑΝΟ, ΛΥΚΙΕ-ΕΛΕΝΗ-ΣΤΟΧΑΣΤΗ.
      ΤΩΡΑ ΒΓΕΣ ΣΑ ΣΤΟΧΑΣΤΗΣ ΝΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ ΓΙΑΓΚ ΓΙΝ !
      ΧΙΧΙΧΙ
      ΕΦΗ

      Διαγραφή
    6. Αγαπητή Ελένη, σαφώς και ισχύουν αυτά που λέει ο Αϋφαντής. Εξάλλου και εδώ, στον Κ.Δ., έχουμε θίξει πολλάκις αυτά τα θέματα. Το τι μέλλει γενέσθαι όμως, δεν είναι πάντα προβλέψιμο, διότι το ελληνικό γένος έχει αποδείξει ότι μπορεί να επιβιώνει κάτω από τις πλέον αντίξοες συνθήκες, διώξεις και καταστροφές, επί πολλές χιλιετίες!
      Οι αρχετυπικές μνήμες των Ελλήνων, δεν έχουν διαγραφεί. Υπάρχουν εν δυνάμει και μπορούν να αφυπνιστούν ανά πάσα στιγμή.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    7. Έφη, γιατί μου χαλάς τους μονολόγους; Το ιστολόγιο αυτό, το έφτιαξα για τον εαυτό μου και μου αρέσει -όπως πολύ σωστά είπες- να σχολιάζω με διάφορα ονόματα, κάνοντας διαλόγους με τον εαυτό μου. Κάνω την ψυχοθεραπεία που μου σύστησε ο ψυχίατρος, από το 2011 που έφτιαξα αυτό το μοναχικό ιστολόγιο. Σε αυτό το ψυχόδραμα, όλοι οι ρόλοι είναι δικοί μου και ο καθένας εξωτερικεύει κι από μια πλευρά της σχιζοειδούς προσωπικότητάς μου. Εσύ όμως παρεμβαίνεις στην θεραπεία μου. Λέω να φτιάξεις κι εσύ το δικό σου ψυχοθεραπευτικό ιστολόγιο και να εφαρμόσεις εκεί, το δικό σου ψυχόδραμα. Τι λες, δεν αξίζει τον κόπο;
      ΛΥΚΙΟΣ-ΕΛΕΝΗ-ΣΤΟΧΑΣΤΗΣ

      Διαγραφή
    8. Ο "στρατηγος" κανει την δουλεια του στρατηγου. Ασχολειται και παιζει με το "παιχνιδι" αυτο, οπως εχω παιξει και εγω απειρα στο παρελθον. Εγω τα επαιζα για τη φαση. Ο ιδιος σαφως ταυτιζεται με τον ρολο του και προσπαθει να παιξει για να κερδισει η πλευρα του, που θεωρουμαστε εμεις.

      Χωρις να τα ακουσω, μαλλον καλα τα λεει. Δεν νομιζω να θελει να φοβιζει τον κοσμο για να τον κοροιδευσει, τα πιστευει οσα θα λεει. Αυτο το παιχνιδι ομως σαν να το εχω βαρεθει. Εαν επαιζα σε αυτο, σιγουρα θα επαιζα με στρατηγηματα εξω απο την πεπατημενη, οχι με στρατιωτικους ορους. Δεν βλεπω παντως κατι που να μην ειναι γρηγορα αναστρεψιμο. Οποτε ας φτιαξουμε εμεις αυτα που πρεπει να φτιαξουμε

      Οπως σωστα λεει ο Λυκιος, το μελλον δεν ειναι προδιαγεγραμμενο

      Τα προβατα παντως ειναι προβατα και τρωνε/τρωμε σανο καθημερινα. Δεν θα το ελεγα τρομοκρατια αυτο που κανει, αλλα σαν εκκληση αντιδρασης τυπου "Ξυπνατε ρε, δεν βλεπετε τι πανε να κανουν;" Οι διαπιστωσεις του μαλλον σωστες θαναι, οι προτασεις του δεν θα με εμπνεεουν.

      Ψυχαναλυση Εφη θα σου κανω μονο εαν μου το ζητησεις, διοτι κανω τον ψυχολογο χωρις την συμβατικη ψυχολογια. Θα ελεγα πως πιο σημαντικο απο το γιν-γιανγκ, ειναι το να εχουμε μια υγιη ερωτικη ζωη, διοτι η σεξουαλικη ενεργεια καλο ειναι να μην χρησιμοποιειται απο τα αλλα κεντρα (συναισθηματικο, νοητικο, κινητικο) αν θελουμε να εχουμε τα μεγιστα οφελη, καθως ειναι πολυ ανωτερη ποιοτικα απο τις αλλες ενεργειες. Μεγαλη υποθεση αυτο, διοτι διαφορετικα θα πλημμυριζει ολα τα αλλα κεντρα και μετα θα υπερτιμουμε την αξια του σεξ και υα το σκεφτομαστε συνεχως, ενω δεν χρειαζεται τοσο πολυ. Αυτο το λαθος το κανω και εγω
      ΕΣ
      ΕΣ

      Διαγραφή
  42. Εχουν λογικη οσα ειπες ΕΣ, γιατι δεν αρκει να διαβαζει κανεις για την "δημοκρατια" στις ισλαμικες χωρες αλλά μαλλον εχει νοημα και αποδιδει οταν η δημοκρατια γινεται βιωμα απο παιδι, και η ελευθερια συμμορφωσης ή μη με τους δημοκρατικους θεσμους, δικαιωμα για ολους, πλουσιους και φτωχους, προνομιουχους και "στερημενους". Πολυ πιθανον, αν δεν υπηρχε ο φοβος της τιμωριας και η αποπομπη απο την ομαδα και το αισθημα του ανηκειν σε αυτην οικογενεια/κοινοτητα/φυλη/..με την παροδο των χρονων να εξασθενουσαν τα στεγανα που συσσωρευουν τις βιαιες και μισ-αλλο-δοξες πρακτικες του ισλαμ. Ποιος ξερει....Ισως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. ΕΛΕΝ ΣΤΟΧΑΣΤΞΣ ΚΑΤΑΧΘΟΝΙΟΣ = ΤΟ ΤΡΙΟ ΣΕ ΕΝΑ

    ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΜΟΥ

    ΕΦΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. http://www.zougla.gr/technology/world-of-tech/article/se-ka8estos-omirias-i-aple-ke-i-xristes
    Αυτος ειναι ο επερχόμενος πόλεμος που δεν μπορει να ξεφύγει κανεισ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. "Η ώριμη ερωτική αγάπη" (Εριχ Φρομ)

    Η παιδαριώδης αγάπη ακολουθεί την αρχή: «Αγαπώ επειδή με αγαπούν». Η ώριμη αγάπη ακολουθεί την αρχή «με αγαπούν επειδή αγαπώ». Η ανώριμη αγάπη λέει: «Σ’ αγαπώ επειδή σε χρειάζομαι». Η ώριμη αγάπη λέει: «Σε χρειάζομαι επειδή σ’ αγαπώ».

    Αν ένα πρόσωπο αγαπά μονάχα ένα άλλο πρόσωπο και αδιαφορεί για τους άλλους συνανθρώπους του, η αγάπη του δεν είναι αγάπη, αλλά μεγενθυμένος εγωισμός. Αν αγαπώ πραγματικά έναν άνθρωπο, τότε αγαπώ όλους τους ανθρώπους, αγαπώ όλον τον κόσμο, αγαπώ τη ζωή. Αυτή είναι η αδελφική αγάπη και βρίσκεται στη βάση κάθε άλλης αγάπης.

    Η σεξουαλική επιθυμία μπορεί να διεγερθεί από την αγωνία της μοναξιάς. Καμιά φορά από ματαιοδοξία. Η πηγή της μπορεί να είναι η επιθυμία για κατάκτηση, για εκδίκηση ή για καταστροφή. Η αγάπη είναι μόνο ένα από τα δυνατά συναισθήματα που μπορούν να προκαλέσουν σεξουαλική επιθυμία. Οι περισσότεροι άνθρωποι εύκολα ξεγελιούνται και πιστεύουν ότι είναι ερωτευμένοι όταν επιθυμούν ο ένας τον άλλον σεξουαλικά. Η αγάπη μ.π.ο.ρ.ε.ί να εμπνεύσει την επιθυμία για σεξουαλική ένωση κι όταν γίνει αυτό, η σωματική σχέση είναι ένα με την τρυφερότητα. Αν η επιθυμία για σωματική ένωση δεν έχει προκληθεί από αγάπη, τότε ποτέ δεν οδηγεί σε κάτι πέρα από μια φευγαλαία ένωση.

    Η ώριμη ερωτική αγάπη θα πρέπει να είναι ουσιαστικά, μια πράξη θέλησης. Να δεσμεύει κανείς τη ζωή του απόλυτα στη ζωή ενός άλλου προσώπου. Το να αγαπά κανείς κάποιον δεν είναι απλώς ένα δυνατό συναίσθημα – είναι μια απόφαση, μια κρίση, μια υπόσχεση. Η αγάπη δεν είναι αποτέλεσμα σεξουαλικής ικανοποίησης. Αντίθετα, η σεξουαλική ευτυχία – ακόμα και η γνώση της λεγόμενης σεξουαλικής τεχνικής – είναι αποτέλεσμα της αγάπης. Αν ένα ανίκανο ή ψυχρό πρόσωπο μπορέσει να αναδυθεί από το φόβο ή το μίσος και να αγαπήσει, τότε τα σεξουαλικά προβλήματα του λύνονται. Αν δεν μπορέσει, τότε καμιά σεξουαλική τεχνική δεν θα τον βοηθήσει.

    Οι πραγματικές συγκρούσεις δεν είναι καταστρεπτικές. Όταν αντιμετωπιστούν τίμια, οδηγούν σε ένα ξεκαθάρισμα από το οποίο και οι δύο βγαίνουν κερδισμένοι σε δύναμη και γνώση. Η αγάπη είναι εφικτή μόνο αν δυο πρόσωπα επικοινωνούν μεταξύ τους από το κ.έ.ν.τ.ρ.ο του είναι τους και αν δεν προσπαθούν να αποφύγουν τα προβλήματά τους.

    Μόνον ο άνθρωπος που έχει πίστη στον εαυτό του μπορεί να είναι πιστός στους άλλους. Η αγάπη είναι μια δύναμη που παράγει αγάπη. Η ικανότητα να αγαπά κανείς σαν μια πράξη δοσίματος, εξαρτάται από το κατά πόσο ο χαρακτήρας του ανθρώπου έχει εξελιχτεί πέρα από την ανάγκη της εξάρτησης, από την αγάπη του εαυτού του, από την επιθυμία να χρησιμοποιεί και να εκμεταλλεύεται τους άλλους ή να συσσωρεύει. Αγαπώ σημαίνει εγκαταλείπομαι χωρίς καμία εγγύηση, δίνομαι εντελώς ελπίζοντας ότι η αγάπη μου θα αφυπνίσει την αγάπη στον άλλον.

    ΕΥΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εύα, μπορεί να σε εκφράζει το κείμενο που παρέθεσες, αλλά θα ήταν πιο γνήσιο αν μας έλεγες με δικά σου λόγια και βάσει των δικών σου βιωμάτων, όλα αυτά τα ωραία που είπε ο Έριχ Φρομ.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Πολυ ωραια. Εαν επιχειρησεις να μας μιλησεις γι αυτα με δικα σου λογια, με χαρα θα συμμετεασχω και εγω στο διαλογο

      ΕΣ

      Διαγραφή
  46. ΕΣΥ ΕΥΑ ΑΓΑΠΑΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ Ή ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΕΓΚΥΚΠΑΙΔΙΚΑ;
    ΕΦΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Ένα ερώτημα που μου ήρθε στο νου για προβληματισμό:

    Μια ανθρώπινη κοινωνία, προκειμένου να προοδεύει, χρειάζεται ή όχι μαζί με το πολιτειακό σύστημα (οργάνωση-Δίκαιο) και μια θρησκεία;

    Τι λέτε;

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Ενας πραγματι ενδιαφερον προβληματισμος ο οποιος στις μερες μας γινεται εντονοτερος παρατηρωντας την προσπάθεια φιμωσης των απανταχου χριστιανων και τις εν μερει στημενες ακροτητες και συγκρουσεις των δηθεν θρησκευομενων με σκοπο την προκληση της αγανακτησης των ανθρωπων εναντια στις θρησκευτικες ταμπελες. Και σκεφτεται υστερα κανείς: "Μήπως να καταργουσαμε τις ταμπελες; Αφου ετσι κι αλλιως, η πίστη του καθενος ειναι μια προσωπικη υποθεση, και η σχεση του ανθρωπου με το θειο, το ιδιο. Ενα κρατος αρκει να στηριζεται στους δικαιους νομους του και στους δημοκρατικούς θεσμους του για να λειτουργει ρολόι."
    Οι νομοθετες ομως και οι πολιτες πρεπει να εφορμουνται απο αγνα συναισθηματα, σκεψεις και κινητρα ωστε να διατηρειται η ευνομια και η κοινωνικη συνοχη. Η αγαθοτητα ομως δεν θεωρειται αυτονοητη στην ανθρωπινη συμπεριφορα. Δουλεύοντας ο καθενας με τον εαυτο του και σχετιζονενος με τους αλλους, ανακαλυπτει διαρκως το μεσα του. Την αρχη του. Την προελευση του. Τον σκοπο που βρισκεται στο εδω και τωρα. Ο μικρος εξερευνητης-εαυτος αναποφευκτα συναντα τους θειους νομους που διεπουν τη φυση και το συμπαν και συνειδητοποιει την ιεραρχια που διεπει την δημιουργια. Η ιεραρχια δεν θα πρεπει να συνδεεται συνειρμικα με καταναγκαστικη επιβολη συγκεκριμενων κανονων που στοχο εχουν να υποδουλωνουν τον ανθρωπο αλλά με σοφο σχέδιο-προγραμμα που συνηγορει και συνεπικουρει στην διατηρηση του θειου σπινθηρα μεσα στον ανθρωπο αεναως. Ειναι ο συντηρητης της ιδιας της ζωης. Και ειναι η ζωη η ιδια. Πώς θα μπορουσε επομενως ο ανθρωπος να μην αναγνωρισει, να μην σεβαστει και να μην του επιτρεπεται να επιλεξει τον τροπο συνδεσης του με αυτην την πηγη της ζωης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Ενδιαφερον βεβαια θα ειχε να ορισουμε τι σημαινει "θρησκευειν" για να συνεννοηθουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Για να το συνδεσω, θεωρω οντως πως τα στεγανα που συσσωρευουν τις μισαλλοδοξες πρακτικες του Ισλαμ θα εξασθενουν, οσο θα απελευθερωνονται οι ανθρωποι και θα μειωνονται τα απωθημενα τους. Διοτι την γυναικα την σφαζει, αυτος που φοβαται να την λατρεψει. Διοτι Εφη, το γιν και το γιανγκ, το αρσενικο και το θηλυκο ενυπαρχει σε καθε ανθρωπο. Ο ανδρας που εχει μεγαλωσει ως αντρακλας και εχει προφανως λαβει διαμορφωση τυπου "γαμαω και δερνω", εχει ταυτιστει μονο με την αρσενικη του πλευρα. Αυτο αυτοματα σημαινει πως εχει καταπιεσει και εχει απωθησει στην Σκια του, την θηλυκη του πλευρα. Επουδενι δεν σημαινει πως δεν εχει θηλυκη πλευρα. Τρεμει την ωρα και την στιγμη που αυτη, σαν ασταματητος χειμαρρος θα εκδηλωθει, και θα εκδηλωθει νομοτελειακα αργα ή γρηγορα, διοτι δεν γινεται αλλιως, προκειται για συμπλεγμα (complex) της ψυχης του, αθανατο οπως και αυτη.

    Την γνωριζω καλως την θηλυκη αρχη, θεωρητικα ειναι πιο ευκολη, διοτι η ικανοτητα της ειναι το "αφηνεσθαι". Θελει μεγαλο θαρρος για να αφεθεις και να αφησεις το "εγω" σου να διαλυθει. Θελει τεραστια αυτοπεποιθηση ή τρομερη τολμη, διοτι το "εγω" ειναι η ψυχολογικη μας ασπιδα. Ειναι σαν να να εισαι ακροβατης και να λες "Δεν υπαρχει αναγκη για διχτυ προστασιας". Βλεπουμε βεβαια τωρα την αρσενικη αρχη που χαρακτηριστικο της εχει την ικανοτητα. Ποσο "μεγαλα" πρεπει να τα εχει ο ακροβατης για να το κανει αυτο. Και το λεμε αυτο για να ξεχωρισουμε τον "ικανο", απο τον ανοητο που μπορει να κανει το αντιστοιχο, αλλα που ως μη ικανος, κινδυνευει να πεσει να σκοτωθει. Και φυσικα δεν αναφερομαστε στην υλη, αλλα στην Ουσια του ανθρωπου που ειναι αθανατη.

    Και η γυναικα φερνει τον αντρα (ή τουμπαλιν ο αντρας για την γυναικα) μπροστα σε ολα αυτα που δεν εχει στοχαστει ποτέ, οποε ειναι φυσικο να την τρεμει. Φυσικα και τρεμει και να αγαπησει, διοτι η αγαπη ειναι κατεξοχην χαρακτηριστικο (ή "αρετη") της θηλυκης αρχης. Αργα ή γρηγορα, ομως θα χρειαστει να σταματησουμε να προβαλλουμε τα δικα μας ψυχικα στοιχεια στον εκαστοτε συντροφο, και να τα ενσωματωσουμε στην δικια μας ψυχη. Διαφορετικα ποτέ δεν θα φτασουμε την ικανοποιηση. Για παραδειγμα μια γυναικα που προβαλλει την αρσενικη-γιανγκ αρχη της στον δυνατο συντροφο της, στον ερωτικο τομεα (που ειναι υποχρεωτικα ειλικρινης) θα επιζηταει απο αυτον να ειναι ολο και πιο "σκληρος". Ολο και περισσοτερο. Πόσο θα την ικανοποιησει; Καθε φορα λιγο και περισσοτερο. Μετα απο καποιο καιρο οι φαντασιωσεις θα βρισκονται στην περιοχη του παρανομου κοκ. Δεν υπαρχει πληρης ικανοποιηση μεσω προβολης.Ετσι λεει η δικια μου λογικη. Θα πρεπει να υπαρξει μεταστοιχειωση του ατομου, που το "συμβολο" μεσω της μεταμορφωτικης του επιδρασης μπορει να προσφερει. Εν προκειμενω στο παραδειγμα μας του "φαλλικου συμβολου". Θα πρεπει το υποκειμενο μας να βιωσει την ισχυ που ενα φαλλικο συμβολο του προσφερει για να τον βοηθησει να αναπτυξει την αρσενικη του αρχη.

    Πιο παλια ειχαν το σπαθι ως τετοιο συμβολο. Οπως ο Κοναν με τον περιφημο "Γριφο του Ατσαλιου" οσον αφορα το σπαθι του που δρουσε ως τετοιο συμβολο. Τί ειναι ομως το σπαθι χωρις το χερι που το κραδαινει; Αχρηστο.. Αρα το χερι ειναι σημαντικοτερο. Τί νοημα ομως εχει ενα χερι αμα εκλειπει ο νους που το προσταζει; Καμια. Αρα ο νους ειναι ο σημαντικοτερος. Τωρα παμε στα δυσκολοτερα ψυχολογικα. Πόση αξια εχουν τα ψυχολογικα κατασκευασματα (εγω, περσονα) που εχουμε χτισει με το μυαλο μας μπροστα στην πραγματικη μας ουσια; Τι ειναι ανωτερο, το αθανατο ή το θνητο; Ποιος ειναι σημαντικοτερος, ο προσωρινος υπαλληλος και επιστατης ή ο αιωνιος ιδιοκτητης; Ο αμαξας ή ο αφεντης της αμαξας; Σαφεστατα αμα λειπει ο αφεντης(Εαυτος), ο αμαξας(νους) θα εκτελει χρεη και αφεντη της αμαξας, με την περιορισμενη του ικανοτητα. Καποια στιγμη ομως ο αμαξάς, ειτε οταν συνειδητοποιηθει αρκετα ή τον ζορισουν τα προβληματα, θα αρχισει να στοχαζεται και θα ξεκινησει την αναζητηση του εις τα ενδον. Θα αρχισει να θρησκευεται

    Ο αφεντης και η αμαξα στην πνευματικη αλληγορια του Γκουρτζιεφ https://www.youtube.com/watch?v=bGK15jOjAUo
    ΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Θρησκεια λοιπον. Εχουμε αναγκη απο μια οργανωμενη θρησκεια;

    Πρωτα τι εννοουμε ως θρησκεια και θρησκευειν; Στα λατινικα η λεξη που χρησιμοποιειται religare/relego/..religion σημαινει ετυμολογικα επανασυνδεση, προφανως με τα ανωτερα. Στα ελληνικα μια εκδοχη ειναι απο το θρωσκω, που σημαινει "ανεβαινω", μια αλλη απο το αθρώ που σημαινει "παρατηρω προσεκτικα,σκεφτομαι με τον νου,θεωμαι", στα ορφικα ελεγαν πως "να θρησκευεσαι, ειναι να σεβεσαι τα θεια", αλλος λεει πως θρησκω σημαινει "νοω", αλλος "να λατρευεις τα θεια". Για να μην το κουραζουμε, η θρησκεια εχει να κανει με την ανελιξη μας στους πνευματικους κοσμους.

    Επομενως μια οργανωμενη θρησκεια δεν ειναι απαραιτητη. Αυτο ειναι σιγουρο. Καποιος μπορει να πορευθει και χωρις θρησκεια. Εγω θεωρω πολυ χρησιμοτερη την φιλοσοφια, διοτι αν καποιος γινει σοφος, αυτοματα θα εχει πλησιασει ακι μπει στους πνευαμτικους κοσμους. Βοηθαει ομως η θρησκεια; Σαφως βοηθαει και βοηθαει και παρα πολυ το εργο των ανθρωπων. Ειναι απιστευτα σημαντικο για καποιον ανθρωπο σε καποια δυσκολη στιγμη, να ξερει "τι παιζει". Θα του δωσει πολυ δυναμη. Μπορει βεβαια να παρει ayahuasca ή καποια ενθεογενη ουσια οπως η ψιλοκυβινη, αλλα αυτα δεν ειναι για ολους.

    Θα ελεγα πως οσο αναγκαιο ειναι το κρατος, αλλο τοσο ειναι και η θρησκεια. Και πολυ και καθολου, ταυτοχρονα. Αποτελει ωστοσο μια "πατεριτσα" και δρα οπως οι βοηθητικες ροδες σε ενα ποδηλατο. Τα χρειαζεται κανείς, μεχρι να μαθει να πορευεται μονος του. Απο την αλλη δεν ειναι υποχρεωτικο να θρσηκευεται κανείς. Αμα δεν γουσταρει, δικαιωμα του, και δικο του προβλημα. Χρειαζεται ομως να υπαρχει η δυνατοτητα για αυτον που θελει.

    Ειναι σαν να μιλαει ο Θεος στον διαολο και να του λεει΅"Κοιτα, οκ, αφησα τους ανθρωπους να βρισκονται στο βασιλειο σου της υλης,γιατι θελω να αυτοπραγματωθουν και τα λοιπα, αλλα δεν τους εχω παρατησει καθολου. Δεν εχεις καμια δικαιοδοσια στην θεικη τους φυση, εκει δεν μπορεις να τους αγγιξεις. Αυτο σημαινει πως οταν καποιος επιθυμησει να ανελθει και να επιστρεψει σε μενα, εισαι υποχρεωμενος να τον αφησεις. Γκεγκε;"

    Το καλυτερο συστημα το ειχαν οι αρχαιοι με τα Μυστηρια. Απο την μια περνουσαν με τον Μυθο στον κοσμο τα βασικα χωρις να τα καταλαβαινουν, και μετα οποιος αναζητουσε πηγαινε στα Μυστηρια και του τα εξηγουσαν ολα.

    Για να κλεισω την πολυλογια μου, θα πω πως μια ανθρωπινη κοινωνια εαν εχει ικανο πολιτειακο συστημα, (ικανοποιητικο Δικαιο και οργανωση) δεν χρειαζεται την θρησκεια για να προοδευει στα ανθρωπινα (οχι στα πνευματικα). Μια σωστη ομως θρησκεια, θα φτιαχνει καλυτερους, δικαιοτερους και ευτυχεστερους ανθρωπους, οποτε η κοινωνια θα καλυτερευει. Σιγουρα παντως δεν μπορει αυτη να ειναι υποχρεωτικη, μονο προαιρετικη, διαφορετικα προκειται για μια κακη θρησκεια, που αντι να βοηθαει, δυσκολευει τους ανθρωπους. Οι θρησκειες μας δεν ειναι καλες, διοτι εχουν κατασκευαστει για να κρατουν τις μαζες με τον φοβο. Απο αυτες τις θρησκειες, ισως να ηταν καλυτερα να μην ειχαμε.Ο Αλκιρεας ελεγε ομως, πως η θρησκεια κραταει στα χερια της την συνδεση με τους προγονους μεσω ιερουργιας, ή κατι τετοιο. Δηλαδη αναφερεται σε μια συλλογικη επιδραση που εχει στο στοιχειακο επιπεδο. Αρα την εχουμε αναγκη.

    Οποτε καταληγουμε πως η λυση ειναι να την εξυγιανουμε, οπως θα εξυγιανουμε και την πολιτεια. Οταν ειχα σκεφτει το ΣΑΔ, το ειχα σκεφτει ΚΑΙ για την θρησκεια για να σπασουν τα στεγανα της που προκαλουν εμποδια στο θρησκευειν του κοσμου

    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Καταπληκτικοί και οι δυο, αγαπητοί μου Ελένη και Ελεύθερε Στοχαστή!
    Με καλύψατε στο 100% και πραγματικά, δεν έχω τίποτα να προσθέσω!
    Είπατε ολόκληρη την αλήθεια.
    Λακωνικά θα πω ότι η πολιτεία καλύπτει τα υλικά ανθρώπινα, ενώ η θρησκεία του ιδεατά ανθρώπινα.
    Ιδεαλισμός χωρίς έκφραση στην ύλη, δεν υφίσταται.
    Υλισμός χωρίς υπηρεσία στην ιδέα, δεν υφίσταται.
    Πολιτεία και Θρησκεία στις ιδανικές τους μορφές, εξωθούν τον Άνθρωπο προς το Θείο.
    Η πολιτεία και η θρησκεία, εξελίσσονται μαζί με την ανθρωπότητα. Άρα αυτές οι έννοιες εκφράζουν το συλλογικό "μέσο όρο" και όχι ορισμένες μονάδες οι οποίες μπορεί να ξεφεύγουν κατά πολύ από αυτόν. Οι τελευταίοι ενίοτε γίνονται καθοδηγητές της πολιτείας και της θρησκείας.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Θα έλεγα, στο επόμενο Αναψυκτήριο-Στοχαστήριο, αν αναπτύξουμε τις απόψεις μας για ένα ΣΑΔ στην θρησκεία. Συμφωνείτε;
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Αγαπητέ Ε.Σ., δεν σε πρόλαβα! Μετέφερα το σχόλιό σου, στο νέο Αναψυκτήριο-Στοχαστήριο.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.