Κυριακή 2 Ιουλίου 2023

46ο ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ-ΣΤΟΧΑΣΤΗΡΙΟ

 




Τους κανόνες τους ξέρετε, ξεδιπλώστε τις σκέψεις σας ελεύθερα...

17 σχόλια:

  1. Προς τον Ανώνυμο που προσπαθεί να στείλει link μουσικών βίντεο του youtube:

    Επειδή αυτό δεν είναι ένα μουσικό ιστολόγιο που ο καθένας τοποθετεί τις μουσικές του επιλογές, το ποστάρισμα link επιτρέπεται μόνο αν συνοδεύεται από κάποιο σχόλιο που να σχετίζεται με το θέμα της ανάρτησης.
    Στα Αναψυκτήρια-Στοχαστήρια η θεματολογία είναι ελεύθερη, αλλά θα πρέπει να διατυπώνεται με γραπτό λόγο και ασφαλώς να συνοδεύεται αν χρειάζεται, από κάποιο επισυναπτόμενο βίντεο ή κάποια άλλη παραπομπή.
    Ελπίζω να έγινα κατανοητός και να μην παρερμηνευτώ.
    Ευχαριστώ.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα, μου λειψε το blog Λύκιε ελπιζω να ειστε ολοι καλά. Με τρομάζει λίγο η κλιματική αλλαγή. Οποτε, θα ηταν ενδιαφερον να ανοιξουμε μια συζητηση για τις τρυπες του οζοντος πχ διαβαζοντας σήμερα καποια αποφθέγματα κατέληξα στον Αλμπερτ Αινσταιν. Είχε πει ( Οι Ευφυεις άνθρωποι λύνουν τα προβλήματα ενώ οι μεγαλοφυεις τα προβλέπουν ). Θα θελά να ακούσω απόψεις. Είχα κάνει μια εξαιρετικη σκέψη με θέμα το μαγνητικο πεδίο αλλα δεν κατέληξα σε κατι ομορφο.

    Τα Σέβη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Aya μου.
      Είναι προφανής η προπαγάνδα που γίνεται, ώστε η όποια κλιματική αλλαγή διαπιστώνεται (που δεν διαπιστώνεται) να εμφανίζεται ως κλιματική κρίση. Τρομολαγνεία στον κόσμο και μπίζνες με τρέλα κέρδη για την ελίτ!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  3. Αν και δεν το δημοσίευσες εσύ το διάβασες , Λύκιε , από ουσία τίποτα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το προχθεσινό ξέσπασμα οπαδικής βίας στη Νέα Φιλαδέλφεια έχω την εντύπωση ότι υποκινήθηκε για να προκαλέσει σάλο και θα γενικευτεί στους ποδοσφαιρικούς κόλπους ανά την Ευρώπη για να επισπεύσει την εγκαθίδρυση της αχρήματης κοινωνίας και της βιολογικής-βιομετρικής ταυτοποίησης των προσώπων. Η έξαρση της βίας και της εγκληματικότητας αντί να καταστέλλεται, θα αφήνεται να επιφέρει πανικό και χάος, όπως ακριβώς οι φωτιές που δεν σβήνονται ενώ θα μπορούσαν σαφώς να περιοριστούν, με αποτέλεσμα ο κόσμος να ζητήσει οικειοθελώς την σύγχρονη φυλακή του.

    Ανατολή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι αλήθεια ότι οι συγκρούσεις μεταξύ των οργανωμένων φιλάθλων αντιπάλων ποδοσφαιρικών ομάδων, έχουν φτάσει μέχρι και σε εμφύλιο πόλεμο, όπως αυτός της Κροατίας-Σερβίας, όταν το 1990, όταν το ντέρμπι μεταξύ της κροατικής Ντιναμό Ζάγκρεμπ και του σερβικού Ερυθρού Αστέρα Βελιγραδίου, κατέληξε σε πεδίο μάχης, από τους οργανωμένους οπαδούς των δυο ομάδων που υποκίνησαν την βίαιη σύγκρουση.
    Πίσω από αυτό, υπήρχε μεθόδευση απ' τον μαφιόζο και αρχηγό των οργανωμένων του Ερυθρού Αστέρα Βελιγραδίου Αρκάν και τον ηγέτη των Σέρβων Μιλόσεβιτς.

    https://www.google.com/amp/s/www.mixanitouxronou.gr/antilaloune-ta-tsekouria-i-alisidesna-erchonte-i-tsingani-i-telios-trelameni-o-podosferikos-agonas-pou-xekinise-enan-emfilio-polemo/%3famp=1

    Οι σκληροπυρηνικοί οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, ήρθαν στην Ελλάδα προκειμένου να επιδοθούν σε χουλιγκανισμό εναντίον των οπαδών της ΑΕΚ, με τα γνωστά αποτελέσματα...
    Αν και οι συγκεκριμένοι οπαδοί θεωρούνται ιδιαίτερα σκληροί και δολοφονικοί, δεν υπολείπονται σε βιαιότητα και οι οπαδοί των άλλων ομάδων της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού. Ήδη έχουμε πολλούς νεκρούς στην χώρα μας, από οπαδικές συγκρούσεις, οι οποίες μεθοδεύονται και προγραμματίζονται να συμβούν, όχι εξαιτίας ομαδικών διαφόρων, αλλά ως ευκαιρία για ωμή βία, με πρόσχημα τον οπαδισμό.
    Το σχόλιό σου δεν θίγει τα αίτια της οπαδικής βίας, αλλά την εργαλειοποίησή της από κρυφά κέντρα εξουσίας που επιδιώκουν την κοινωνική σύγκρουση και τη βία, προκειμένου να δημιουργηθούν νέες ανάγκες.
    Είναι η λογική "δημιουργώ το πρόβλημα, για να πλασάρω την λύση που θέλω εξ αρχής να επιβάλλω".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η έξαρση της εγκληματικότητας και της βίας, είναι σαφώς υποκινούμενη ειδικά στην Ευρώπη, που εκατομμύρια τριτοκοσμικών λαθρομεταναστών έχουν κατακλύσει τον ευρωπαϊκό χώρο. Η πλειονότητα αυτών καταφεύγει στη βια και το έγκλημα, όχι από ανάγκη επιβίωσης, αλλά επειδή διακατέχεται από θρησκευτικό και πολιτισμικό μίσος για τους δυτικούς. Αφενός το Ισλάμ και αφετέρου η κουλτούρα φυλετικού μίσους εναντίον της λευκής φυλής που καλλιεργείται, ενθαρρύνεται και χρηματοδοτείται από συγκεκριμένα κέντρα (ίδρυμα Σόρος, OPEN SOCIETY, ΜΚΟ, αφροκεντρισμός, woke κουλτούρα, πολιτική ορθότητα, αριστερισμός, κτλ), είναι οι αιτίες που οι εισβολείς αποσταθεροποιούν την Ευρώπη, απειλώντας τον πολιτισμό και την ίδια την φυσική υπόσταση της λευκής φυλής.
    Η αποσταθεροποίηση της δυτικής κοινωνίας μέσω του φόβου της βίας και της καταστροφής, επιχειρείται και με την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος, με πρόφαση την "κλιματική κρίση", αφήνοντας τις πυρκαγιές να καταστρέφουν την φύση χωρίς καμία ουσιαστική αντίδραση.
    Τα ίδια κέντρα, είναι αυτά που επινόησαν μια "κλιματική κρίση", επικαλούμενοι τις φυσικές κλιματικές αλλαγές του πλανήτη, με το πλαστό επιχείρημα ότι η ανθρώπινη δραστηριότητα είναι υπεύθυνη για αυτή.
    Εμφανίζουν την βία, την στρέβλωση και την κλιματική κρίση ως αναπόφευκτες καταστάσεις, οι οποίες θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με βαθιές τομές και επανεκκίνηση της κοινωνίας (Great Reset), στα πρότυπα που θέλουν αυτοί, δηλαδή στην αποδοχή μιας παγκόσμιας κεντρικής κυβέρνησης, που θα εξουσιάζει φασιστικά την ανθρωπότητα, όπου οι άνθρωποι δεν θα έχουν ελευθερίες και η ανθρώπινη φύση θα μεταλλαχθεί σε μια μετα-ανθρώπινη (μετανθρωπισμός), μέσω της τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ).
    Τελικά, η οπαδική βία και οι συγκρούσεις με πρόσχημα τις ομάδες, τις ιδεολογίες, το φύλο, τη φυλή, τη θρησκεία και τον πλούτο, υποκινούνται και θα κλιμακώνονται διαρκώς, προκειμένου να επέλθει γενίκευση του χάους και του φόβου.
    Η ακρίβεια λόγω κλιματικής, ενεργειακής και διατροφικής κρίσης, θα φέρουν ανέχεια και φτωχοποίηση των Ευρωπαίων, οι οποίοι θα υποστούν ταυτόχρονα και την εισερχόμενη βία.
    Οι αρχές και οι κρατικοί μηχανισμοί, έχουν σκοπίμως ευνουχισθεί, προκειμένου να μην μπορούν να καταστείλουν την βία. Οι ακροδεξιές κυβερνήσεις που θα διαδεχτούν τις νεοταξικές του σήμερα, θα πυροδότησουν τις μάχες του δρόμου, με οργανωμένες ομάδες και απ' τις δυο πλευρές!
    Σύντομα οι ευρωπαϊκές κοινωνίες θα ζητήσουν την σωτήρια λύση, που θα τους προσφερθεί έτοιμη και με ωραίο περιτύλιγμα!
    Αυτό είναι το μέλλον που προοιωνίζεται για την Ευρωπη και φυσικά την Ελλάδα μας.

    Πως σκέφτεσαι να υποδεχτείς τα επερχόμενα;

    ΛΥΚΙΟΣ.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμε, στην χώρα μας αλλά και στην Ευρώπη, έχει κυριαρχήσει ένα κρεσέντο νομικής παράκρουσης, που αντί να τιμωρεί και να αποτρέπει το έγκλημα, το προστατεύει και το ενθαρρύνει. Η αστυνομία και η Δικαιοσύνη αδυνατούν να καταστείλουν το έγκλημα, λόγω της αλλαγής του Ποινικού Κώδικα που επέβαλε στην Ελλάδα ο ΣΥΡΙΖΑ , πράγμα το οποίο συμβαίνει αντίστοιχα και στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Με πρόσχημα την αποσυμφόρηση των φυλακών και τον σωφρονισμό, όλες οι ποινές υποβαθμίστηκαν και περιορίστηκαν με τρόπο που δύσκολα κανείς μπαίνει πια στην φυλακή. Η αστυνομία αντιμετωπίζει δυσκολίες και εμπόδια στην ενάσκηση της αστυνομικής έρευνας για την εξιχνίαση ή την καταστολή των εγκλημάτων, λόγω ενός παράλογου δικαιωματισμού και δήθεν προσωπικών δεδομένων, την στιγμή που ιδιωτικές εταιρίες παραβιάζουν το σύνολο αυτών των δεδομένων, παρά τις διατάξεις του νόμου... Όλα αυτά βεβαία, ισχύουν για την λεγόμενη "μικροεγκληματικότητα", μια λέξη που επινόησαν ώστε να υποβαθμίσουν το πραγματικό έγκλημα του δρόμου, αυτό δηλαδή που προκαλεί τον φόβο και το αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες. Είναι αυτή η μορφή εγκλήματος που διαπρέπουν οι λαθρομετανάστες και οι εγκληματίες του δρόμου, της οπαδικής, της πολιτικής και της θρησκευτικής βίας.
      Αντίθετα ο νόμος είναι αμείλικτα αυστηρός με τα οικονομικά εγκλήματα εναντίον τραπεζών, ασφαλειών και πολυεθνικών ομίλων, εναντίον δανειστών και ισχυρών οικονομικών συμφερόντων. Αντίστοιχα, είναι αμείλικτος σε εγκλήματα της μόδας, όπως η ενδοοικογενειακή βία, η σεξουαλική παρενόχληση, ο ρατσιστική συμπεριφορά, η άρνηση του εμβολιασμού, ο εθνικισμός, η ομοφοβία, κτλ.

      Η καταστολή των συναθροίσεων, είναι ένα μόνο κομμάτι του αστυνομικού έργου.
      Οι δυνάμεις καταστολής (ΥΜΕΤ-ΥΑΤ), χρησιμοποιούνται ως δυναμικά εργαλεία της εκάστοτε κυβέρνησης, προκειμένου να απαλλαγούν από τους ενοχλητικούς αντιδρώντες και δεν χαρακτηρίζουν το γενικό έργο της αστυνομίας, το οποίο είναι διαφορετικό.
      Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να καταλάβεις ότι η αστυνομία δεν είναι μια αυτόνομη και ανεξάρτητη αρχή, ώστε να αποφασίζει και να ενεργεί κατά βούληση. Αντίθετα είναι υποχρεωμένη να εφαρμόζει τον νόμο, όποιος και αν είναι αυτός (καλός ή κακός) και να εκτελεί τις κυβερνητικές οδηγίες από τον υπουργό της. Το ίδιο ισχύει και για το Λιμενικό, την Πυροσβεστική και τις Ένοπλες Δυνάμεις. Η μόνη περίπτωση αυτονόμησης, είναι με ένα πραξικόπημα...
      Η διαμάχη των χούλιγκανς, μπορεί στα δικά σου μάτια να φαίνεται σαν πόλεμος συμφερόντων, αλλά πίσω από αυτό που βλέπεις, κρύβεται το σχέδιο επιβολής χάους και φόβου στους πολίτες.
      Αν η αστυνομία δεν είχε καταστεί φοβική και με ανίκανους επιτελείς (κομματικά επιλεγμένους), δεν θα είχε συμβεί η συμπλοκή με τα θανατηφόρα αποτελέσματα.
      Κάποιοι φροντίζουν ώστε η αστυνομία να μην είναι αποτελεσματική σε τέτοιες περιπτώσεις. Την θέλουν αποτελεσματική μόνο εκεί που τους βολεύει...

      ΛΥΚΙΟΣ.


      Διαγραφή
    2. Δεν έχει σημασία κάτω από ποιό λάβαρο δικαιολογούσαν το μένος και την βία τους. Εξάλλου οι οπαδοί των ομάδων και οι οπαδοί των πολιτικών ιδεολογιών, είναι συγκοινωνούντα δοχεία.
      Είναι γνωστό για παράδειγμα ότι οι οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ είναι κατά τεκμήριο αναρχοκουμμουνιστές και "αντίφα". Οι ίδιοι που λειτουργούν ως χούλιγκανς υπό τα λάβαρο της ΑΕΚ, λειτουργούν και ως "αντίφα", αναρχικοί ή κομμουνιστές με το κοκκινόμαυρο λάβαρο.
      Άλλες ομάδες έχουν οπαδούς που είναι νεοναζί!
      Η ουσία δεν αλλάζει αγαπητέ. Η βία των ούγκανων υπάρχει, ενθαρρύνεται και εκδηλώνεται με οποιαδήποτε μορφή εξυπηρετεί.

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  7. Καλημέρα λύκιε, στα πολύ πρόχειρα με όσα διάβασα προβληματίστηκα - ειδικά για την χρονικη συγκηρια πολλών γεγονότων μαζί. Ο φόβος ΔΕΝ ειναι ευκολα διαχειρίσιμος. ( Συγνωμη για τα ορθογραφικα μου, ευχαριστώ )!

    Aya

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητή μου Aya, ακριβώς επειδή ο φόβος δεν είναι διαχειρίσιμος, αποτελεί αποτελεσματικό εργαλείο στη διαχείριση των μαζών.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Περιέγραψες ακριβώς όσα διαδραματίζονται, μέχρι πρότινως κρυφίως αλλά τα τελευταία χρόνια πρόδηλα και ανερυθρίαστα. Αυτό που μου προξενεί εντύπωση είναι η απροθυμία της μάζας να αναγνωρίσει τα πραγματικά αίτια της πτώσης της κοινωνίας μας. Κατανοώ την αδράνεια ως μια κάκιστη έξη δολίως καλλιεργημένη αλλά η τύφλωση ή έστω η κοντόφθαλμη οπτική απέναντι στα πράγματα είναι άνω ποταμών!

    Πώς σκέφτομαι να υποδεχτώ τα επερχόμενα;
    Προσπαθώ να δουλεύω με τον εαυτό μου για να καταστείλω τον εγωισμό μου και κατ'επέκταση την κακία. Προσεύχομαι ο Θεός να στέκει αρωγός σε αυτή μου την προσπάθεια και να μου δίνει φώτιση για να αντέξω να περάσω από την λαίλαπα αλώβητη. Μέχρι στιγμής αντιστάθηκα στην επιβολή του εμβολίου και το ίδιο θα προσπαθήσω να κάνω σε μελλοντικές επιβο(υ)λές. Αν χρειαστεί να βρεθώ στο περιθώριο της σύγχρονης δήθεν ασφαλούς φυλακής που μας ετοιμάζουν για το "καλό" μας, θέλω να έχω τον σύζυγό μου στο πλευρό μου συνοδοιπόρο.
    Επίσης, η γνώση είναι δύναμη γι'αυτό δίνω μεγάλη σημασία στους θησαυρούς γνώσεων που πέφτουν στα χέρια μου και στην κατάλληλη ανταλλαγή και διάδοση πληροφορίας με όσους συναναστρέφομαι.


    Εσύ Λύκιε, πώς σκέφτεσαι να αντιμετωπίσεις τα επερχόμενα;


    Ανατολή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όπως πέθανε ο David Rockefeller έτσι θα πεθάνει και ο George Soros.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητή Ανατολή, η μάζα είναι το πιο εύκολα χειραγωγήσιμο υλικό, στα χέρια αυτών που ελέγχουν την πληροφορία, την θρησκεία και την παιδεία. Αυτά τα τρία εργαλεία βρίσκονται στα χέρια των παγκόσμιων εξουσιαστών, μέσω των εκπροσώπων τους ως τοπικοί κυβερνήτες. Ο Μητσοτάκης δεν χάνει ευκαιρία όπου σταθεί και όπου βρεθεί (κυρίως στο εξωτερικό) να δηλώνει με πάθος την προσήλωσή του στην παγκοσμιοποίηση, τον πολυπολιτισμό και τον αντινατιβισμό του!
    Οι μάζες δεν βλέπουν μπροστά τους τα προφανή. Εμπιστεύονται τυφλά το σύστημα και αναπαράγουν το αφήγημά του. Δεν βλέπουν πρόβλημα, αν η τσέπη τους είναι γεμάτη. Και αν δεν είναι, βλέπουν ως πρόβλημα το πως θα τους την γεμίσει η κυβέρνηση. Τίποτε άλλο...
    Σε βρίσκω πολύ καλά τοποθετημένη για τα επερχόμενα και συμφωνώ σε όλα.
    Ωστόσο εγώ φροντίζω να είμαι προετοιμασμένος για δύσκολες καταστάσεις που μπορεί να συμβούν στο άμεσο και στο μεσοπρόθεσμο μέλλον, ώστε να καταφέρω να επιβιώσω, αλλά και να αντισταθώ με όλες μου τις δυνάμεις υπέρ της πατρίδας και του έθνους μου.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. «Άπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρὶς»

    Τα σέβη μου,
    Aya

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τελικα 1. η Νομοθεσία για την Βία κατα των "γυναικών" Λύκιε!! θα περαστεί? Η να περιμενουμε τις ταυτότητες οσο τα καίνε όλα?
    Xrisalida

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.