Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023

Γιατί ο Μητσοτάκης κηρύττει τον πόλεμο στους Σπαρτιάτες

 





Γράφει ο Λύκιος

Τον πανικό των συστημικών καναλιών (ΜΜΕ) και των κομμάτων, διαδέχεται σιγά σιγά η φασίζουσα λογική του αποκλεισμού ενός κόμματος, επειδή κατάφερε να εισέλθει και μάλιστα ως πέμπτο κόμμα στην οκτακομματική Βουλή.

Η δημοκρατία κρίνεται από τον βαθμό της ανοχής της στα άκρα.


Το κόμμα Σπαρτιάτες δηλώνει σεβασμό στις δημοκρατικές αξίες και αποκηρύττει την βία (ακόμη και την λεκτική), ο ηγέτης του προέρχεται από κόμματα που υπηρέτησαν την δημοκρατία και δεν θεωρήθηκαν ποτέ αντιδημοκρατικά ή φασιστικά (Πολιτική Άνοιξη, ΛΑΟΣ, Ένωση Κεντρώων), ενώ δηλώνει πατριώτης και εθνικιστής, αλλά όχι εθνικοσοσιαλιστής (νεοναζί). Προτάσσει το τρίπτυχο Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια, τα οποία χαρακτηρίζουν τον πατριωτικό χώρο και όχι τον εθνικοσοσιαλιστικό (το οποίο είναι και αθεϊστικό).


Το μόνο στοιχείο που τοποθετεί τους Σπαρτιάτες στο σκόπευτρο του πολιτικού συστήματος, είναι η δεδηλωμένη υποστήριξή του από τον Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος κατηύθυνε τους ψηφοφόρους του κόμματος Έλληνες, προς τους Σπαρτιάτες.


Ο πρόσφατος φωτογραφικός νόμος των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, απαγορεύει παρά το Σύνταγμα την συμμετοχή του Κασιδιάρη στις εκλογές, με το επιχείρημα ότι είναι καταδικασμένος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Παρά το γεγονός ότι το Σύνταγμα αναφέρεται σε αμετάκλητη και τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση, ο πρόσφατος νόμος κρίθηκε συνταγματικός από επίορκους και χειραγωγημένους δικαστές, ώστε να αποκλειστεί η συμμετοχή του Κασιδιάρη από την πρόσφατη εκλογική διαδικασία, παρότι η καταδίκη του είναι ακόμη στον πρώτο βαθμό και ακολουθεί το ένδικο μέσο της εφέσεως, οπότε ακόμη ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας.  


Ασφαλώς το κίνητρο αυτής της νομοθετικής πράξης, δεν ήταν η διαφάνεια των πολιτικών προσώπων, αφού τα ίδια τα κόμματα εξουσίας, τοποθέτησαν υποψήφιους βουλευτές καταδικασμένους για σοβαρά ποινικά αδικήματα. 

Επίσης το κατηγορητήριο εναντίον της τότε Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης, στήθηκε από το ίδιο πολιτικό δίδυμο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, όχι φυσικά επειδή τους ενδιέφερε η διαφάνεια του πολιτικού χώρου, αλλά επειδή θέλησαν να εξοντώσουν την πολιτική απειλή της ακροδεξιάς.


Εξάλλου, εγκληματικές οργανώσεις αποτελούν τα μεγαλύτερα κόμματα εξουσίας, με δομημένη οργάνωση και στόχους την διασπάθιση του δημοσίου χρήματος και την εξυπηρέτηση ανθελληνικών σκοπών και αλλότριων εχθρικών συμφερόντων, χωρίς να λείπουν ακόμη και οι δολοφονίες. Επίσης εγκληματική οργάνωση είναι το ΚΚΕ, το οποίο αιματοκύλησε πολλές φορές την χώρα, για αλλότρια συμφέροντα.

Ασφαλώς κανένα από αυτά τα κόμματα δεν βρέθηκε υπόδικο με αυτές τις κατηγορίες, διότι κανείς δεν θέλησε να ασκήσει τέτοια ποινική δίωξη, αφού αυτά κυριαρχούν στην διακυβέρνηση της χώρας μεταπολιτευτικά.


Το δίδυμο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, το οποίο νέμεται την εξουσία του τόπου από το 1975 και έχει καταστήσει τη χώρα υπόδουλη σε απεχθές εξωτερικό χρέος και πλήρη εξάρτηση από τους δανειστές της, σήμερα αποτελεί ένα συγκοινωνούν δοχείο, όπου στελέχη του πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ αποτελούν την πλειονότητα των στελεχών της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Παρόμοια στελέχη του ΠΑΣΟΚ, μετακόμισαν στον ΣΥΡΙΖΑ την εποχή του κυβέρνησε την χώρα. Ο Μητσοτάκης εκπόρθησε κάθε δεξιό χαρακτηριστικό της ΝΔ και την μετέτρεψε σε ένα αμιγώς κεντρώο κόμμα, με προφανή συμπάθεια στην κεντροαριστερά. Έτσι η σύγκλιση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι όσο ποτέ δεδομένη και στην θεωρία, αλλά και στην πράξη.

Το σύνολο των δεξιών ψηφοφόρων της ΝΔ, αναζητά ιδεολογική στέγη στα μικρά κόμματα που εμφανίζονται σαν ανοιξιάτικα πολύχρωμα λουλούδια του αγρού, που ψάχνουν και αυτά την συγκεκριμένη τους ιδεολογική ταυτότητα στον λαϊκοδεξιό, πατριωτικό ή εθνικιστικό χώρο.

Ο Μητσοτάκης είναι εντελώς αδιάφορος ή και εχθρικός προς αυτές τις ιδέες, αφού είναι δεδηλωμένος οπαδός της Νέας Τάξης Πραγμάτων, είναι υπέρ της παγκοσμιοποίησης, του πολυπολιτισμού, της woke κουλτούρας και επίσης φανατικός αντινατιβιστής!


Είναι επίσης αρχηγός μιας κυβέρνησης που κυβερνά με φασιστικό τρόπο, αφού επιβάλλει υποχρεωτικότητες (εμβόλια), τιμωρεί και εξοντώνει τους αντιδρώντες, επιβάλλεται στους δικαστές και χειραγωγεί δημοσιογράφους και ΜΜΕ, ενώ όπως κατηγορείται, διατάζει ακόμη και δολοφονίες ανθρώπων, ακολουθώντας πρακτικές της μαφίας. Εξυπηρετεί τους εκλεκτούς του ολιγάρχες και νέμεται μαζί τους το δημόσιο χρήμα.


Όλα αυτά δείχνουν ένα τεράστιο έλλειμα δημοκρατίας και έναν υφέρπων φασισμό, ανάλογο με τον φασισμό της αριστερής ιδεολογίας.

Σε έναν τέτοιο φασισμό, ο οποίος έχει επιβληθεί και παρουσιάζεται ψευδεπίγραφα ως "δημοκρατικός", κάθε διαφωνία μαζί του, ονομάζεται "φασισμός"!

Έτσι το σύνολο των μικρών κομμάτων του πατριωτικού χώρου, ονομάζεται φασιστικό, ακροδεξιό, ρατσιστικό, ομοφοβικό, θρησκόληπτο και συντηρητικό, ενώ δέχονται τα πυρά των συστημικών πολιτικών, ακόμη και οι πολίτες ψηφοφόροι αυτών των κομμάτων. Ανερυθρίαστα, οι "δημοκράτες" πολιτικοί και δημοσιογράφοι, χαρακτηρίζουν τους ψηφοφόρους ως ψεκασμένους, ηλίθιους, γραφικούς, γελοίους, φασίστες και νεοναζί.


Θα ήθελαν βεβαίως να έχουν εξαφανιστεί αυτοί οι ψηφοφόροι και αδυνατούν να κατανοήσουν το μήνυμα αυτών των ψήφων.

Θεωρούν ότι αυτοί που ψήφισαν Σπαρτιάτες για παράδειγμα, είναι στο σύνολό τους ιδεολόγοι του ναζισμού, παραγνωρίζοντας ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν πραγματικοί ιδεολόγοι σε κανένα απολύτως κόμμα. 

Δεν υπάρχουν ιδεολόγοι, διότι το επίπεδο της πολιτικής μόρφωσης των Ελλήνων είναι εξαιρετικά χαμηλό. Κανείς δεν ασχολείται και δεν διαβάζει ούτε καν τις ιδεολογικές θεωρίες. Οι περισσότεροι κομμουνιστές δεν έχουν ανοίξει ποτέ ένα βιβλίο του Μαρξ. Οι πραγματικοί ιδεολόγοι, με μόρφωση και πολιτική παιδεία, είναι ελάχιστοι.

 

Οι ψηφοφόροι του Κασιδιάρη, του Στίγκα, του Βελόπουλου ή του Νατσιού, δεν έχουν ιδέα από πολιτικές θεωρίες. Περισσότερο νιώθουν, παρά σκέφτονται τις ιδεολογίες. Νιώθουν την απειλή της εξαφάνισης των παραδοσιακών αξιών, της θρησκείας, του έθνους, της οικογένειας, της ιστορίας και της κανονικότητας. Νιώθουν την διασάλευση της λογικής τάξης και αναζητούν μια πολιτική στέγη, που να εκφράζει τις ανησυχίες τους.

Ελάχιστοι είναι αυτοί που θέλγονται από νεοναζιστικές ιδέες και φασιστικά καθεστώτα. Σίγουρα αυτοί, συναθροίζονται στο άρμα του Κασιδιάρη, αν και ο ίδιος αποποιείται επισήμως μια τέτοια οπτική. Την επιτάσσει το πολιτικό του συμφέρον και εκτελεί επιδέξιο ελιγμό.

Ωστόσο, άλλο οι ακόλουθοι και άλλο οι ψηφοφόροι. Τα ποσοστά που θα του έφερναν οι νεοναζί, ούτε που θα άγγιζαν το 0,01%. Το τεράστιο ποσοστό που θορύβησε την ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ήταν μια επανάληψη του 2012, όπου ένα διψήφιο ποσοστό, θα έφερνε τον Κασιδιάρη ως τρίτο κόμμα μέσα στην Βουλή και ο Μητσοτάκης θα είχε πολύ δύσκολο έργο μπροστά του. 


Μην ξεχνάμε ότι ο Μητσοτάκης εχει δρομολογήσει την αναθεώρηση του Συντάγματος, με σκοπό να ανοίξει τον δρόμο στην νεοταξική επέλαση και την συνεκμετάλλευση του Αιγαίου. Κάθε αντίθετη φωνή, είναι ένα εμπόδιο που θα ήθελε να αποφύγει. Ευτυχώς η είσοδος των μικρών κομμάτων, του αποστέρησε πολύτιμες έδρες που θα του εξασφάλιζαν την απόλυτη πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο, ώστε να περνούσε την συνταγματική αναθεώρηση (με 180 έδρες). 


Ίσως επιχειρηθεί ένα πλήγμα στο κόμμα Σπαρτιάτες, με προσφυγή στο εκλογοδικείο, με την κατηγορία ότι πραγματικός ηγέτης του κόμματος είναι ο Κασιδιάρης. Αυτό όμως είναι εξαιρετικά δύσκολο να σταθεί ως κατηγορία, διότι θα πρέπει να αποδειχθεί με αδιάσειστα στοιχεία. Το ότι ο Κασιδιάρης προώθησε τους ψηφοφόρους του προς τους Σπαρτιάτες, καθώς και ότι ο Στίγκας τον ευχαρίστησε για την ενίσχυση ή ότι ο Κασιδιάρης πανηγύρισε ως νίκη του την είσοδο των Σπαρτιατών στην Βουλή, δεν τεκμαίρεται ότι είναι και κρυφός ηγέτης. Συνεργάτης ναι, αλλά ηγέτης όχι.


Σε κάθε περίπτωση, τα συστημικά και καλοπληρωμένα απ΄την κυβέρνηση ΜΜΕ, θα εξαπολύσουν έναν οχετό λάσπης και πλύσης εγκεφάλου στους πολίτες, όπου θα επιχειρήσουν να πείσουν ότι οι Σπαρτιάτες είναι απειλή για την δημοκρατία και ότι θα πρέπει να αποκλειστούν από την πρόσβαση στον δημόσιο λόγο και στις ίσες πολιτικές ευκαιρίες, ενώ οι ψηφοφόροι τους θα εμφανίζονται ως θερμοκέφαλοι και εν δυνάμει εγκληματίες νεοναζί.


Θα έλεγε κανείς ότι αυτές οι κατηγορίες ταιριάζουν καλύτερα στα ακροαριστερά κόμματα του κοινοβουλίου, τα οποία διαθέτουν αποδεδειγμένα τέτοια χαρακτηριστικά (ας θυμηθούμε τις δολοφονίες της Μαρφίν, την εκτέλεση των δυο χρυσαυγητών, την ανοιχτή υποστήριξη των αριστερών τρομοκρατών, την υποστήριξη στο έγκλημα με κάθε μέσο, την κήρυξη του ταξικού μίσους και της ένοπλης βίας, την διακήρυξη της επανάστασης και την επιβολή της δικτατορίας του προλεταριάτου, την κατάργηση της αστικής δημοκρατίας, του κοινοβουλευτισμού και των εκλογών, κτλ).

Όμως τα αριστερά κόμματα δεν αποτελούν απειλή για τις νεοταξικές μεθοδεύσεις της ΝΔ. Είναι εναρμονισμένα με τις ιδέες της παγκοσμιοποίησης, της παγκόσμιας δικτατορίας και της κατάργησης των εθνών (διεθνισμός), οπότε αποτελούν φίλιες δυνάμεις...

 

Η υποκρισία του πολιτικού σύστηματος, αυτή τη στιγμή είναι απροκάλυπτη και θα πρέπει να γίνεται αντιληπτή από κάθε πολίτη που θέλει να έχει αντικειμενική άποψη και αγαπά την αλήθεια, ανεξαρτήτως των πολιτικών του επιλογών.

 Όπου μπορεί κανείς να εκφράσει την αντίδρασή του στην υποκρισία, ας το κάνει με αίσθημα ευθύνης και ειλικρίνεια. 

Κάποτε θα πρέπει να γίνουμε ενεργοί και υπεύθυνοι πολίτες και όχι υποχείρια των κομματαρχών.


ΛΥΚΙΟΣ.

20 σχόλια:

  1. Πολύ σωστή ανάλυση αγαπητέ Λύκιε. Μόνο που ο περισσότερος κόσμος έχει πέσει θύμα της στρέβλωσης της πραγματικότητας από τα ΜΜΕ, της λασπολογίας και της δημιουργίας ψευδών εντυπώσεων που αδυνατεί να διακρίνει τις αληθινές αιτίες διαμόρφωσης του τρέχοντος οκτακομματικού κοινοβουλίου. Υπάρχει μια αξιοσημείωτη μερίδα πατριωτών πολιτών οι οποίοι δεν εκφράζονταν από τα γνωστά, πολυφορεμένα κόμματα και αντιπροσώπους. Ήταν απολύτως λογικό και αναμενόμενο να επιχειρήσουν να ανακόψουν την παντοδυναμία του νεοταξίτη Κυριάκου ενδυναμώνοντας πιο συντηρητικές φωνές. Είναι δυνατόν όποιος δεν συμφωνεί με το κυρίαρχο πολιτικό αφήγημα ευθύς αμέσως να δαιμονοποιείται, να καθυβρίζεται και να χλευάζεται ως αντιδημοκράτης και φασίστας; Προφανώς έχουν πανικοβληθεί από το αποτέλεσμα των εκλογών γιατί βλέπουν ότι απειλείται η ασύδοτη δράση τους. Μακάρι να υπάρξει ουσιαστική και εποικοδομητική αντιπολίτευση για το καλό της Ελλάδας μας.

    Ανατολή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή μου Ανατολή, το θράσος της κυβέρνησης να χαρακτηρίζει φασίστα και αντιδημοκράτη όποιον έχει πατριωτική ή εθνικιστική άποψη, εκπορεύεται από τις πραγματικές της προθέσεις για τον τρόπο ενάσκησης της εξουσίας. Ούτως ή άλλως ο Μητσοτάκης με την αδελφή του Ντόρα, ευαγγελίζονται την εγκαθίδρυση μιας παγκόσμιας αυταρχικής κυβέρνησης, ως αναγκαία συνθήκη της λατρεμένης τους παγκοσμιοποίησης και ήδη ως πρωθυπουργός, χτίζει το ανάλογο αλαζονικό και αυταρχικό προφίλ.

      Η αλαζονεία του, μετά την δεύτερη συντριπτική νίκη του επί της αντιπολιτεύσεως, αναμένεται να γιγαντωθεί. Οι επιλογές του στα πρόσωπα του νέου υπουργικού συμβουλίου, είναι ενδεικτικές των νεοταξικών του προθέσεων.
      Για παράδειγμα τοποθέτησε υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τον Νότη Μηταράκη, ο οποίος δεν είναι απλά ένας εβραίος (από αυτούς που άλλαξαν το επώνυμό τους ώστε να κρύψουν την καταγωγή τους), αλλά είναι σιωνιστής και υπηρέτης του νεοταξικού σχεδιασμού αλλοίωσης και ισλαμοποίησης της Ευρώπης, αφού προηγουμένως ήταν υπουργός μετανάστευσης, το έργο του οποίου μάλιστα, διαδέχθηκε στην υπηρεσιακή κυβέρνηση ο εξίσου εβραίος Δανιήλ Εσδράς!

      Στο παρακάτω βίντεο ένας πρώην σύμβουλος του Τσίπρα, ομολογεί τον επικίνδυνο και εθνομηδενιστικό ρόλο του συνόλου των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, του ΓΑΠ, αλλά και μιας σημαντικής μερίδας στελεχών της ΝΔ:
      https://twitter.com/giorgos977/status/1647165080877039616
      Μόνο που αυτές τις απόψεις έχει και η οικογένεια Μητσοτάκη...
      Πίσω από αυτές τις "απόψεις" κρύβεται η αδρή χρηματοδότηση των φορέων τους από το ίδρυμα Σόρος, ο οποίος χρηματοδοτεί όλη την επιχείρηση της παγκοσμιοποίησης μέσα στην Ευρώπη, χτυπώντας όλους τους θύλακες αντιστάσεως από πατριωτικές και εθνικιστικές δυνάμεις.
      Ωστόσο η κυβέρνηση Μητσοτάκη αναλαμβάνει τον ίδιο ρόλο, μοιράζοντας δημόσιο χρήμα σε κανάλια και δημοσιογράφους, ώστε να προωθούν την δική του προπαγάνδα και να σπιλώνουν κάθε ιδέα και κίνημα με πατριωτικό και εθνικιστικό περιεχόμενο.
      Ουσιαστική αντιπολίτευση δεν πρόκειται να υπάρξει από τον διαλυμένο χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ), ούτε καν από την παρασυμπαθούσα μείζονα αντιπολίτευση (ΠΑΣΟΚ), αφού στο συγκεκριμένο θέμα, ανήκουν στο ίδιο ιδεολογικό στρατόπεδο.
      Τα δυο νεοπαγή κόμματα του πατριωτικού χώρου που εισήλθαν στη Βουλή, θα αναλάβουν αυτό τον ρόλο, αλλά τους επιφυλάσσεται μια οργανωμένη επίθεση απαξίωσης, χλεύης και λασπολογίας από το σύνολο των συστημικών κομμάτων του κοινοβουλίου.
      Η Ελληνική Λύση του Βελόπουλου, είναι ζητούμενο αν θα συνταχθεί με ΝΙΚΗ και Σπαρτιάτες, αφού μέχρι τώρα έδειξε μια ανταγωνιστική διάθεση εναντίον τους, αλλά πιστεύω ότι αυτή η στάση υπήρξε μόνο προεκλογικά, για ευνόητους λόγους.

      ΛΥΚΙΟΣ.


      Διαγραφή
    2. Αν δεν σας ανοίγει το παραπάνω βιντεάκι, δοκιμάστε εδώ:

      https://www.tiktok.com/@spveam/video/7190104038606638342

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  2. αγαπητε νομιζω οτι κανεις λαθος .τα μικρα κομματα σαν και αυτα ηταν και ειναι δημιουργηματα των μεγαλυτερων για να αποτελουν αναχωματα στη διαρροη ψηφων προς τους αντιπαλους .ενδεικτικα θα αναφερω ως παραδειγμα οτι θυμαμαι , δηανα, πολιτικη ανοιξη,δηκι .θα ηθελα επισης να θυμισω οτι οι περισσοτεροι ηγετες αυτων των κομματων αμοιφθηκαν για τις υπηρεσιες τους .ενας πχ εγινε προεδρος δημοκρατιας ,αλλος προθυπουργος .(ο μονος που πηγε φυλακη ηταν ο Κασιδιαρης) .να θυμισω επισης οτι η ανοδος της χρυσης αυγης τοτε ειχε επιτευχθει με την προπαγανδα των συστημικων μμε ,οπως βεβαια και η αποδομηση τους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ Ανώνυμε, μέσα στο ίδιο σου το σχόλιο αυτοαναιρείσαι.
    Λες αρχικά, ότι τα μικρά κόμματα (σαν τους Σπαρτιάτες δηλαδή) είναι δημιουργήματα των μεγαλυτέρων, για να αποτελέσουν ανάχωμα στην διαρροή ψήφων προς τους αντιπάλους (για παράδειγμα της ΝΔ για να μην πάνε σε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ).
    Πιστεύεις δηλαδή ότι αυτοί που ψήφισαν Σπαρτιάτες, θα ψήφιζαν κάποιο μεγάλο συστημικό κόμμα (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ), αλλά μόλις έμαθαν ότι το στηρίζει ο Κασιδιάρης, άλλαξαν γνώμη και το ψήφισαν.
    Συγκρίνεις μάλιστα τους Σπαρτιάτες (ή την ΝΙΚΗ), με τους προσωρινά αποσχισθέντες πολιτικούς των μεγάλων συστημικών κομμάτων, όπως ο Στεφανόπουλος (ΔΗ.ΑΝΑ), ο Σαμαράς (ΠΟ.ΑΝ.) και ο Τσοβόλας (ΔΗ.Κ.ΚΙ.), οι οποίοι ίδρυσαν μικρά κόμματα και μετά από λίγο επανήλθαν αναβαθμισμένοι στο πολιτικό σύστημα.
    Βέβαια στην συνέχεια συνειδητοποιείς ότι ο Κασιδιάρης (που δεν ήταν ιδρυτής της Χ.Α), μπήκε στην φυλακή... Βέβαια στην φυλακή μπήκε σύσσωμη η ηγεσία της Χ.Α. η οποία προφανώς δεν αμείφθηκε για τις υπηρεσίες της προς τα μεγάλα κόμματα, σύμφωνα με το σκεπτικό σου.
    Όλως τυχαίως, ο Κασιδιάρης αποτέλεσε τον στόχο των μεγάλων συστημικών κομμάτων και νομοθετήθηκε φωτογραφικός νόμος για την περίπτωσή του, ενώ δρομολογήθηκε δικαστική απόφαση, ώστε να μην μπορέσει να μπει στην Βουλή.
    Ο ίδιος λοιπόν, στην προσπάθειά του να αποκρούσει την αντιδημοκρατική πρακτική αποκλεισμού του, μεθόδευσε την υποστήριξη των Σπαρτιατών, ώστε να κερδίσει τις εντυπώσεις της νίκης που κατήγαγε στους πολιτικούς του εχθρούς, μιας και δεν θα μπορούσε να εισέλθει ο ίδιος στο κοινοβούλιο...
    Για να ισχύσει ο ισχυρισμός σου, θα πρέπει τα κόμματα που εισήλθαν στην Βουλή, να επιστρέψουν τις ψήφους που κέρδισαν, προς τα συστημικά κόμματα που τα υποστήριξαν.
    Δηλαδή να ψηφίζουν τα νομοσχέδια που θα καταθέτει η κυβέρνηση ή να αντιδρούν με τον ίδιο τρόπο, ανάλογο του κόμματος που τους υποστήριξε.
    Θα πρέπει δηλαδή η ΝΙΚΗ, οι Σπαρτιάτες, η Πλεύση Ελευθερίας και η Ελληνική Λύση, να γίνουν ακόλουθοι της ΝΔ ή του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ ή του ΚΚΕ!
    Θα μπορούσα να δεχτώ κάποιες πιθανότητες για την Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, αλλά πραγματικά ελάχιστες.
    Η Ελληνική Λύση, έχει ήδη αποδείξει ότι δεν συντάσσεται με κάποιο συστημικό κόμμα (προφανώς με την ΝΔ).
    Η ΝΙΚΗ δεν φαίνεται να σκοπεύει να εξυπηρετήσει την ΝΔ, αφού έχει υιοθετήσει μια πατριωτική-θρησκευτική γραμμή, στον αντίποδα της κυβερνητικής πολιτικής και εκφράζει έναν χώρο που σχεδόν ποτέ δεν εκπροσωπήθηκε στην ελληνική Βουλή, τον χριστιανοδημοκρατικό της λαϊκής δεξιάς.
    Τέλος οι Σπαρτιάτες, οι οποίοι παρά την είσοδό τους στην Βουλή ως πέμπτο κατά σειρά κόμμα, επιχειρείται η αποβολή τους από αυτή, με διάφορα τεχνάσματα που ήδη απεργάζονται.
    Ο Κασιδιάρης λοιπόν, εκφράζει έναν γνήσιο και ακραίο αντισυστημισμό, ο οποίος είναι ανεπιθύμητος μέσα στην Βουλή.
    Είναι ανεπιθύμητος, διότι διεγείρει ακραίους οπαδούς, αλλά κυρίως ένα μεγάλο ποσοστό πολιτών που πιστεύουν στο έθνος, την πατρίδα, την αντι-woke κουλτούρα και την ιστορική και βιολογική συνέχεια της Ελλάδας, έννοιες οι οποίες αποτελούν τον πρώτο στόχο των συστημικών κομμάτων, τα οποία συντάσσονται με τα κελεύσματα της Νέας Παγκόσμιας Τάξης.
    Συνεπώς από πουθενά δεν προκύπτει ότι οι Σπαρτιάτες και τα υπόλοιπα μικρά κόμματα που εισήλθαν στην Βουλή, έχουν ομοιότητες με παλαιότερα φαινόμενα κομμάτων που όντως δημιουργήθηκαν για να συμμαζέψουν ψήφους των μεγάλων κομμάτων και έπειτα οι ιδρυτές τους ανταμείφθηκαν αναλόγως. Ειδοποιός διαφορά, είναι επίσης ότι εκείνες οι περιπτώσεις είχαν ως ιδρυτές, μεγάλα πολιτικά ονόματα προερχόμενα από τα κόμματα εξουσίας, οπότε οι συνειρμοί ήταν αναπόφευκτοι και βέβαια στο τέλος επιβεβαιώθηκαν.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όσον αφορά τον Κασιδιάρη και τη χρυσή αυγή δεν θα διαφωνήσω .παρόλο που προωθήθηκε αρχικά από τα συστημικά ΜΜΕ τελικά δεν ακολούθησε τη γραμμή τους και γι’ αυτό και αποδομηθηκε από τους ιδίους και είναι εκεί που είναι .
    Παρ όλα αυτά δεν πιστεύω όμως ότι τα μικρά κόμματα αποτελούν κίνδυνο για το σύστημα .ότι υπάρχει στη βουλή αποτελεί μέρος του συστήματος από το πρώτο μέχρι το τελευταίο .πρέπει αυτό να το κατανοήσουμε. Ότι δεν αποτελεί μέρος του συστήματος το σύστημα φροντίζει είτε να πάρει προς το μέρος του είτε το ξεβράζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Joker

    Σε ενα βαθμο ισχυει πως ο Μητσοτακης επιτιθεται στο κομμα Σπαρτιατες. Ομως, ειναι λογικο επακολουθο. Στην αρενα της πολιτικης, τα κομματα "πολεμουν" για τις ψηφους, ετσι ειναι το συστημα. Ο θανατος του ενος, ειναι η ζωη του αλλου. Το κερδος του ενος, η ζημια του αλλου. Παιγνιο μηδενικου αθροισματος. Επομενως, φυσιολογικο ο Μητσοτακης να επιχειρει να εξοντωσει το αντιπαλο κομμα. Αυτο συμβαινει επειδη η ΝΔ εχοντας κανει στροφη προς το κεντρο ωστε να ενσωματωσει μερος της κεντροαριστερας, κινδυνευει κυριως απο τα δεξια της.

    Θεωρω ευστοχη πολιτικη κινηση, η αντιπολιτευση στην ΝΔ να γινεται απο τα δεξια της. Ο Μητσοτακης λοιπον εχει 3 απεναντι του, τους Σπαρτιατες, την Νικη και την "παλια" Ελληνικη Λυση, με την οποια ειναι γνωριμος, οποτε δεν επειγει η αντιμετωπιση του διοτι εκφραζει σταθερη δυναμικη. Τα αλλα δυο κομματα ομως, ως νεα εχουν μεγαλυτερη δυναμικη, καθως ο κοσμος στην ουσια δεν τους γνωριζει καν. Αν καταφερουν να κανουν τον κοσμο να νιωσει πως τον εκπροσωπουν, ειναι εφικτο να διπλασιασουν συντομα τα ποσοστα τους. Η Νικη τοποθετειται στην κεντροδεξια και ειναι προσεκτικη στις θεσεις που λαμβανει, οποτε ο ευκολος στοχος ειναι οι Σπαρτιατες και η επιθεση που τους γινεται ειναι η αναδειξη τους ως δευτερη χρυση αυγη και παρομοια αντιμετωπιση τους. Σε αυτην την πρωτη πολιτικη συγκρουση, αν και ειναι εμφανες το τι συμβαινει, δεν ξερω αν το κομμα θα ανταπεξελθει. Αν επιχειρησει να επιτεθει με προκλητικο λογο, θα αντιμετωπισθει οπως και η χρυση αυγη, οποτε σε αυτη την περιπτωση θα εχει την τυχη του Κασιδιαρη.Δεν νομιζω να κανει τοσο τραγικο πολιτικο σφαλμα. Λογικα θα αντιμετωπισει την πολεμικη αυτη με συνεση και ηρεμο λογο, ωστε να μην δειξει στο κοινο πως ειναι "φασιστες" οπως θελουν να τους παρουσιασουν, οποτε η πρωτη επιθεση θα πεσει στο κενο.

    Στο αν ειναι θεμιτα ολα αυτα, θα ελεγα πως στην πολιτικη του σημερα ειναι αναμενομενα. Δεν εχουμε πολιτικους ανδρες στην Ελλαδα, ανθρωπους που να προσφερουν οραμα στο λαο και να τους δειχνουν τον δρομο. Παρεες ειναι που διαγκωνιζονται ποια θα επικρατησει ωστε να καρπωθει μεγαλυτερη μεριδα απο τα υλικα οφελη της διαχειρισης της εξουσιας. Ανθρωποι κατωτεροι των περιστασεων. Συνεχως φαινετια αυτο. Προσφατα το ειδαμε και στα προσωπα που μπηκαν στις υπουργικες θεσεις. Κριτηριο δεν αποτελει η ικανοτητα, αλλα το να ειναι καποιος "ημετερος". Λογικη παιδιων που παιζουν στην πρωτη δημοτικου, να βαλω τον φιλο μου αφου μπορω να τον βολεψω. Ολη η πολιτικη ειναι χαμηλου επιπεδου. Οποτε βρε Λυκιε, τι ψαχνεις; Αναμενεις ηθικη στην αντιμετωπιση των πολιτικων αντιπαλων; Απο ποιους; Απο τους υπουργους του παλιου ΠΑΣΟΚ του ορθοδοξου; Υπαρχει πολυς χωρος και ολοι οι ημετεροι βολευονται, ειτε σε υπουργικες θεσεις, ειτε στην δικαιοσυνη, ειτε σε ανεξαρτητες αρχες, ειτε σε φορεις. Το μηνυμα ειναι: "Αν ειστε καλα παιδια, θα ερθει και η σειρα σας"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Joker

    Εμφανιζεται ο πολιτικος αντιπαλος κοντα στην εκκλησια και μας παιρνει ψηφους απο εκει; Θα παμε και εμεις να προσκυνησουμε, τοσο οσο μας πουν οι εποικοινωνιολογοι. Χανουμε ψηφους απο την Μακεδονια λογω της συμφωνιας των Πρεσπων; Θα μιλησουμε εμεις στο αγαλμα του Μ. Αλεξανδρου λεγοντας τους οτι.. θα τους κανουμε ολους υπουργους, αλλα θα καταργησουμε το υπουργειο Μακεδονιας-Θρακης διοτι οι επικοινωνιακοι μας συμβουλοι δεν μας εχουν βρει καποιο καλο ονομα για το συγκεκριμενο υπουργειο. Σανο δηλαδη. Τελοσπαντων, αφου δεν υπαρχουν πολιτικοι στην Ελλαδα, τι ψαχνεις; Ευ αγωνιζεσθαι στην αντιμετωπιση του Κασιδιαρη που εχει ρευμα στον κοσμο; Απο την αλλη, εαν ο Κασιδιαρης θελει να μπει στην αρενα της πολιτικης, αυτες οι μαχες ειναι αναποφευκτες, εαν τις κερδισει θα μπει θριαμβευτης, αν οχι "οι καιροι ου γαρ μενετοι". Παντα στους επιφοβους πολιτικους αντιπαλους, ασκειται θεσμικη πολιτικη εξοντωση απο την κλικα που κυβερναει, τουλαχιστον ετσι συμβαινει στα καθεστωτα. Το βλεπουμε στην Τουρκια. Πριν ο Ερντογαν γινει ..Σουλτανος, μετα απο δημαρχος Κων/λης, ειχε μπει φυλακη. Την ιδια αντιμετωπιση ειχε και ο πραγματικος του αντιπαλος στις τωρινες εκλογες, ο δημαρχος της Κων/λης που θα μπορουσε να τον κερδισει. Εαν σοβαρος πολιτικος, βλεπει αυτες τις διωξεις, ως ευκαιρια να αποδειξει τις ικανοτητες του, και ηρωοποιειται στον λαο, με αποτελεσμα οταν ωριμασουν οι συνθηκες, να εχει αποκτησει δημοφιλια και ικανο πολιτικο κεφαλαιο.

    Θεωρω πως η πολιτικη στην Ελλαδα βρισκεται σε τοσο χαμηλο επιπεδο, που πργματικα ενα κομμα της πλακας, που θα εχει δημιουργηθει σε ενα Σαββατοκυριακο, θα μπορουσε να παρει 15%. Δεν χρειαζεται ουτε δημοκρατικες δομες, ουτε συμμετοχικη μορφη, ουτε να εισαγει νεες πρακτικες. Απλα ενα κομμα, με τις βασικοτατες αναγκες που εχει η χωρα ετσι οπως ειναι τωρα, με ηδη σχεδιασμενες τις πολιτικες και θεσεις, και λιστα με τους υπουργους που θα αναλαβουν να τις υλοποιησουν. Να μην χρειαζεται να σκεφτουν τιποτα, να ταχουν ολα γραμμενα σε χαρτι. Απλα και μονο για να ξεφορτωθει ο κοσμος ολους τους καρεκλοκενταυρους και να δει ικανους ανθρωπους, θα το ψηφιζε με τα δυο χερια.

    Στα της πολιτικης, χρειαζεται προσοχη η ΝΔ στην πολιτικη της με την Τουρκια, διοτι οι Αμερικανοι θα χρησιμοποιησουν τους Ελληνες ως χρησιμους ηλιθιους για να περασουν την ατζεντα τους κανοντας δωρακια στην Τουρκια, που θα ειναι ζημιες της Ελλαδας. Αυτα πρεπει να ξερουν πως δεν θα περασουν απο την ελληνικο λαο, και θεωρω πως ολοι το εχουν καταλαβει εξ ου και τα τρια κομματα απο τα δεξια της ΝΔ. Ακομα και η Ζωη Κωνστ/λου κα κανει την καλυτερη αντιπολιτεσυ απο τα αριστερα απο Συριζα-Πασοκ. Ειναι καλο που μπηκαν αρκετα μικρα κομματα. Ο Βαρουφακης, οτι ηταν να δωσει πολιτικα το εδωσαε, τα ιδια και τα ιδια ελεγε, οποτε δεν βλεπω καμια σοβαρη απωλεια που δεν μπηκε

    Τελος να πω πως θεωρω πως η ΝΔ αποτελει μια θεμιτη λυση δεδομενων των συνθηκων για τους ψηφοφορους, καθως ασκει μια λελογισμενη διαχειριση της εξουσιας. Οχι ιδιαιτερα καλη, ομως μετρια.

    ΥΓ. Λυκιε, ανοιξε μας σε παρακαλω και ενα νεο Αναψυκτηριο μολις ευκαιρεσεις, για να υπαρχει ενας χωρος με ανοιχτη θεματολογια για να μπορουν να θετουν θεματα και ερωτησεις και οι επισκεπτες του χωρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Joker

    Παμε αραγε να δουμε ποιες θα ηταν αυτες οι βασικες αρχες πολιτικης ενος τετοιου πολιτικου σχηματισμου; Τι πραγματικα χρειαζεται η χωρα για να παει μπροστα; Πού πασχει και πώς αντιμετωπιζονται αυτες οι παθογενειες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπήτέ Joker, ο μη σεβασμός του πολιτικού αντιπάλου δεν είναι θέμα ανταγωνισμού, αλλά έλλειψης δημοκρατικότητας. Στην δημοκρατία υπάρχουν κανόνες και δεν επιτρέπεται η εξόντωση του αντιπάλου με αθέμιτους τρόπους, ούτε η εξαφάνιση κάθε φωνής που ενοχλεί, διότι τότε μιλάμε για τυραννία και όχι για δημοκρατία.
    Αυτό που ψάχνω, είναι η ηθική και η λογική στο πολιτικό γίγνεσθαι της πατρίδας μου.
    Επειδή αυτά απουσιάζουν και η πατρίδα υποφέρει, πρέπει να φωνάζουμε με την φωνή της λογικής και να μην σταματάμε ποτέ, μέχρι να ακούσει και ο τελευταίος Έλληνας πολίτης. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να ανέλθουμε, εκτός της εκλογίκευσης και της αποκατάστασης της ηθικής.
    Μόνο αν ξυπνήσει ο ηθικός άνθρωπος μέσα μας, θα αντιδράσουμε στους καθεστωτικούς εξουσιαστές που λυμαίνονται τον πολιτικό χώρο της πατρίδας. Αλλά το πρώτο πράγμα που χτυπά το νεοταξικό σχέδιο, είναι η ηθική. Πακτωλός χρημάτων εισρέει στις τσέπες δημαγωγών (ινφλουένσερς), δημοσιογράφων, καλλιτεχνών και ψυχολόγων που έχουν κατακλύσει τα ΜΜΕ και τα κοινωνικά δίκτυα, προκειμένου να αποδομήσουν κάθε ηθική αξία και να προωθήσουν τον ηδονισμό, τον ατομισμό, την διαστροφή και τον άκρατο υλισμό.
    Όταν ο άνθρωπος χάνει τις ηθικές του άγκυρες, γίνεται έρμαιο των κυμάτων και των ανέμων και συνεπώς ευάλωτος, χειραγωγήσιμος και παθητικός. Δέχεται κάθε λύση που του προτείνουν "για το καλό" του και αδυνατεί να κατανοήσει ότι έχει παραδοθεί σε έναν μηχανισμό που τον εξουσιάζει απόλυτα. Τρανό παράδειγμα ο υποχρεωτικός εμβολιασμός.

    "Τελος να πω πως θεωρω πως η ΝΔ αποτελει μια θεμιτη λυση δεδομενων των συνθηκων για τους ψηφοφορους, καθως ασκει μια λελογισμενη διαχειριση της εξουσιας. Οχι ιδιαιτερα καλη, ομως μετρια."

    Δυστυχώς το ψέμα έχει κοντά πόδια και η κρυφή ατζέντα της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη (δηλαδή το γαλάζιο ΠΑΣΟΚ), εκδηλώθηκε λίγες μόλις μέρες μετά την εκλογική της νίκη:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δημιούργησε "Υπουργείο Οικογένειας", με απώτερο σκοπό να νομιμοποιήσει τους γάμος των ομοφυλοφίλων και στη συνέχεια την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, κάτι που είχε αποκρύψει επιμελώς από τις προεκλογικές του εξαγγελίες. Γνώριζε ότι αν δήλωνε εκ των προτέρων αυτές τις προθέσεις του, θα έχανε ένα μεγάλο ποσοστό ψηφοφόρων, το οποίο δεν θα μπορούσε να αναπληρωθεί από το αριστερό ακροατήριο που δέχεται την woke κουλτούρα!
    Αυτή είναι πολιτική εξαπάτηση των ψηφοφόρων και είναι δηλωτικό του πολιτικού ήθους του Μητσοτάκη: υποκρισία, ψέμα και κλοπή ψήφων μέσω της παραπλάνησης. Προεδρεύει σε ένα κόμμα του κεντροδεξιού χώρου, το οποίο έχει μετατρέψει σε κεντρώο με αριστερή απόκλιση, χωρίς όμως να το ανακοινώνει.
    Οι παραδοσιακοί ψηφοφόροι της ΝΔ, συνεχίζουν να ψηφίζουν ένα κόμμα που τεχνηέντως έχει μεταλλαχθεί εσωτερικά, διατηρώντας ίδιο το εξωτερικό περιτύλιγμα, ώστε να τους εξαπατεί.
    Αυτό δεν λέγεται λελογισμένη διαχείριση εξουσίας, αλλά κατάχρησή της.
    Η ΝΔ ασκεί διαρκώς μια καταχρηστική εξουσία, αφού καταργεί την διάκριση των εξουσιών και το ίδιο το Σύνταγμα, εκφοβίζοντας, απειλώντας και εξοντώνοντας οποιονδήποτε εμποδίζει την εφαρμογή των σχεδίων της.

    Στην ουσία η διακυβέρνηση Μητσοτάκη, είναι μια πιο επιτηδευμένη συνέχεια αυτής του αδέξιου και άφρονα Τσίπρα, αφού διατήρησε τις πολιτικές του δεύτερου σε ότι αφορά της εθνικές υποθέσεις (Μακεδονικό) και τις υποθέσεις της Δικαιοσύνης (ποινικό δίκαιο), για τα οποία αν και είχε δεσμευτεί προεκλογικά (2019) να διορθώσει, δεν το έπραξε ποτέ και ούτε πρόκειται...

    Με αυτές τις κρυφές και απατηλές πρακτικές του πρωθυπουργού και εγκαταλείποντας το εθνικοπατριωτικό ακροατήριο, ήταν αναμενόμενο να ενισχυθεί ο δεξιός-πατριωτικός-εθνικιστικός χώρος και να αναζητηθεί απεγνωσμένα η έκφρασή του με νεοσύστατα κόμματα που θα εκφράζουν τον αντίποδα των κυβερνητικών επιδιώξεων, όχι μόνο στα εθνικά θέματα, αλλά και στο σύνολο της πολιτικής του "politicaly correct" (πολιτικής ορθότητας) της υποστήριξης στην διαστροφή και την αντικανονικότητα (ΛΟΑΤΚΙ, pride, αθρησκεία, κτλ), αλλά και στο δημογραφικό, την αντικατάσταση του γηγενή πληθυσμού με αφροασιάτες ισλαμιστές και την αλλοίωση του ελληνικού πολιτισμού!

    Συνεπώς η κυβέρνηση της ΝΔ, μπορεί να εμφανίζει την περισσότερη τεχνοκρατική ικανότητα στην ενάσκηση της πολιτικής της, συγκριτικά με αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και εν γένει με τις δυνατότητες των αριστερών κομμάτων, αλλά αυτή η υπεροχή της, την καθιστά αλαζονική και την μετατρέπει σε μια αυταρχική και καθεστωτική κυβέρνηση μιας εκλεγμένης ολιγαρχίας (ή και μοναρχίας). Μια τέτοια κυβέρνηση, μπορεί να οδηγήσει σε εθνικές συμφορές και σε μεγάλες και βίαιες κοινωνικές συγκρούσεις, όπως αυτές που βλέπουμε τώρα στην Γαλλία!

    Μην εκπλαγούμε αν δούμε την Λεπέν στην Γαλλική Προεδρία, την ίδια στιγμή που ένα ακροδεξιό κόμμα, θα είναι η αξιωματική αντιπολίτευση στην Ελλάδα!

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έχεις δίκιο Τζόκερ πως δεν έχουμε πολιτικούς άνδρες στην Ελλάδα. Δεν υπάρχουν ισχυρές προσωπικότητες που θα αναδείξουν το ελληνικό στοιχείο και την εθνική μας αίγλη. Κι όσο για την εκ δεξιών αντιπολίτευση που ασκείται στη ΝΔ, ναι μεν καλώς ασκείται αλλά δεν φαίνεται να πρόκειται για αντιπάλους που θα αντέξουν τον πόλεμο της πολιτικής τους εξόντωσης.

    Αν και η ακροδεξιά παρουσιάζει ανοδική τάση πανευρωπαϊκά και ίσως οι επερχόμενες ευρωεκλογές να ανατρέψουν τις υφιστάμενες ισορροπίες. Αν καταφέρει ο κόσμος, υπό την απειλή του αφανισμού του και της αντικατάστασής του από ανθρώπους και αξίες κατώτερων της δυτικής πολιτισμικής κληρονομιάς, να αλλάξει τους πολιτικούς συσχετισμούς για να επιστρέψει μια κανονικότητα, ίσως υπάρχει ελπίδα να παραγκωνίσει τους ολιγάρχες προβατόσχημους λύκους οι οποίοι απεργάζονται την απανθρωποίηση και τον μετανθρωπισμό μας.

    Ανατολή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η επίσημη εκκλησία τι θέση έχει πάρει για τις κυβερνητικές εξαγγελίες περί νομιμοποίησης του γάμου των ομοφυλοφίλων; Να υποθέσω καμία! Ποιεί την νήσσαν! Όχι ότι με εκπλήσσει προσωπικά, αλλά η σιωπεί σπάει τύμπανα. Για τα εμβόλια πάντως ήξερε να πάρει θέση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ''Παμε αραγε να δουμε ποιες θα ηταν αυτες οι βασικες αρχες πολιτικης ενος τετοιου πολιτικου σχηματισμου; Τι πραγματικα χρειαζεται η χωρα για να παει μπροστα; Πού πασχει και πώς αντιμετωπιζονται αυτες οι παθογενειες;''

    Οι παθογένειες είναι κοινές στους πολιτικούς αντιπροσώπους και στους ψηφοφόρους.



    Εν πρώτοις, θα θίξω το εξής πρόβλημα. Τη φτωχοποίηση του κόσμου και την αποδυνάμωση της μεσαίας τάξης που αποτελεί και την πλειοψηφία πληθυσμιακά. Κολοσσοί, μεγιστάνες, μητρικές εταιρείες, κυρίως ξένες, εξαγοράζουν επιχειρήσεις(κρατικές και ιδιωτικές) και μονοπωλούν την αγορά. Και νομίζω πως πρέπει να ξεκινήσουμε από την οικονομία γιατί όταν κάποιος ζορίζεται για την επιβίωση δύσκολα θα κοιτάξει να αναβαθμίσει οτιδήποτε άλλο χρήζει ανακαίνισης.

    Βέβαια, για να στηρίξει μια κυβέρνηση την οικονομία της χώρας της δε θα πρέπει να είναι υποτελής σε ξένα συμφέροντα που επιβάλλουν τη δική τους οικονομική πολιτική αποστραγγίζοντας τις τσέπες των ιθαγενών για να πλουτίζουν οι ίδιοι. Πόσοι φιλοπάτριδες πολιτικοί υπάρχουν που να εξυπηρετούν την εγχώρια επιχειρηματικότητα; Και ταυτόχρονα, πόσοι Έλληνες επιδεικνύουν επαγγελματισμό απαλλαγμένο από νοθείες και μοχλεύσεις άκρατης αισχροκέρδειας και εκμετάλλευσης;
    Η φιλοσοφία του άκρατου υλισμού έχει διαποτίσει τα μυαλά μας σε τέτοιο βαθμό που σχεδόν όλοι επιδίδονται σε έναν αθέμιτο ανταγωνισμό χωρίς το κράτος να ενδιαφέρεται να βάλει φρένο και να προστατέψει τους πιο αδύναμους κρίκους.



    Θα αναφέρω άλλο ένα επίσης βασικό πρόβλημα το οποίο κατά πολύ είναι απόρροια της οικονομικής δυσχέρειας και αυτό δεν είναι άλλο φυσικά από την υπογεννητικότητα. Οι στατιστικές είναι αμείλικτες για τη γήρανση του πληθυσμού. Το κράτος θα μπορούσε αν ήθελε να προστατεύσει τον θεσμό της οικογένειας και να δώσει κίνητρα για τα ζευγάρια ποικιλοτρόπως.


    Ανατολή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπητέ Ανώνυμε, η Εκκλησία της Ελλάδος κυβερνάται από ένα ιερατείο υποκριτών και συμβιβασμένων φαρισαίων, που διαδέχθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο για να σιωπήσει και να επιτρέψει την επέλαση της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Ο Χριστόδουλος ήταν μεγάλο εμπόδιο στην νεοταξική επέλαση και εξοντώθηκε (ακριβώς όπως το λέω). Ο αριστερός και νεοταξίτης Ιερώνυμος, τοποθετήθηκε στην θέση του Αρχιεπισκόπου, προκειμένου να φιμώσει τυχών εναπομείνασες φωνές έντιμων ιεραρχών, που θα αντιδρούσαν στο νεοταξικό σχέδιο που εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αγαπητή Ανατολή, για να υπάρξει οικονομική ευμάρεια, ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη, θα πρέπει πρώτα να υπάρξει ένα πολίτευμα που θα διασφαλίζει αυτές τις αξίες, δηλαδή της δίκαιης κατανομής του πλούτου βάσει κανόνων που θα τηρούνται απαρέγκλιτα.
    Χωρίς κράτος δικαίου, δεν υπάρχει κατάλληλο περιβάλλον για ευτυχισμένους πολίτες.
    Συνεπώς αυτό που προέχει, είναι η αλλαγή πολιτεύματος.
    Χρειάζεται μια νέα πολιτική ιδεολογία, που να προτάσσει τον ανθρωπισμό, την πνευματικότητα, την επιστήμη και την τεχνολογία, σε μια μεταξύ τους ισόρροπη σχέση.
    Όπως εισήχθη ο όρος μετανθρωπισμός, να εισάγουμε κι εμείς τον όρο, μεταδημοκρατία.
    Η μεταδημοκρατία θα πρέπει να εμποδίζει την συγκέντρωση εξουσιών σε μια αρχή ή πρόσωπο και όλες οι θεσμικές αρχές, θα πρέπει να αλληλοελέγχονται.
    Η τεχνολογία θα επιτρέπει την ενεργή συμμετοχή των πολιτών στις κυβερνητικές αποφάσεις, αλλά οι πολίτες θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής υπό προϋποθέσεις.
    Η δημοκρατία ισοπεδώνει και εξισώνει τα ανόμοια. Στην μεταδημοκρατία, θα υπάρχει αναλογικότητα στην δύναμη της συμμετοχής (εκλέγειν), αναλόγως σημαντικών προσόντων (πχ ποινικό παρελθόν, δείκτης αξιοπιστίας, δείκτης κοινωνικότητας, δείκτης ανθρωπισμού, μόρφωση, οικογενειακή κατάσταση, ψυχική υγεία, κτλ), όπου κάποια στοιχεία θα ενδυναμώνουν ή θα αποδυναμώνουν την ισχύ του πολίτη.
    Οι νόμοι θα εκπονούνται από τεχνοκράτες και όχι πολιτικούς. Οι πολιτικοί θα τους ψηφίζουν ή θα τους απορρίπτουν ως έχουν, χωρίς καμία δυνατότητα τροποποίησης.
    Πολλά παράλληλα "κοινοβούλια" θα εγκρίνουν ένα ψήφισμα ή νόμο, τα οποία θα στελεχώνονται από διαφορετικές κάστες πολιτικών-πολιτών. Για παράδειγμα κανένας νόμος δεν θα εφαρμόζεται αν δεν περνά από την Γερουσία, που θα αποτελείται από ισόβιους σοφούς, οι οποίοι θα προτείνονται από την ακαδημία και θα εκλέγονται από τους πολίτες.
    Ο Πρωθυπουργός θα μπορεί να καθαιρείται από την Γερουσία και το Συνταγματικό Συμβούλιο, το οποίο θα αποτελείται από μόνιμους ανώτατους δικαστές.
    Ασφαλώς θα μπορούσα να γράψω ένα ολόκληρο βιβλίο με αυτό το πολιτικό σύστημα.
    Ωστόσο, αν δεν αλλάξει το υφιστάμενο πολίτευμα της εκλεγόμενης μοναρχίας, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα προς την κατεύθυνση του κράτους δικαίου.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ''Ασφαλώς θα μπορούσα να γράψω ένα ολόκληρο βιβλίο με αυτό το πολιτικό σύστημα.''

    Και γιατί όχι, αγαπητέ μας Λύκιε! Θα περιμένουμε την συγγραφή του!


    Ανατολή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα! Μάλλον θα περιμένετε πολύ, αγαπητή μου Ανατολή!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  16. Το προχθεσινό ξέσπασμα οπαδικής βίας στη Νέα Φιλαδέλφεια έχω την εντύπωση ότι υποκινήθηκε για να προκαλέσει σάλο και θα γενικευτεί στους ποδοσφαιρικούς κόλπους ανά την Ευρώπη για να επισπεύσει την εγκαθίδρυση της αχρήματης κοινωνίας και της βιολογικής-βιομετρικής ταυτοποίησης των προσώπων. Η έξαρση της βίας και της εγκληματικότητας αντί να καταστέλλεται, θα αφήνεται να επιφέρει πανικό και χάος, όπως ακριβώς οι φωτιές που δεν σβήνονται ενώ θα μπορούσαν σαφώς να περιοριστούν, με αποτέλεσμα ο κόσμος να ζητήσει οικειοθελώς την σύγχρονη φυλακή του.

    Ανατολή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή μου Ανατολή, μεταφέρω το σχόλιό σου στο τρέχων Αναψυκτήριο, διότι είναι εκτός θέματος της συγκεκριμένης ανάρτησης.

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.