Πέμπτη 27 Μαΐου 2021

«ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΟΒΟΣ για τον Covid, ούτε η αγωνία του θανάτου…»

 



Dr Γρηγόρης Βασιλειάδης Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής  «»ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΟΒΟΣ για τον Covid, ούτε η αγωνία του θανάτου από μια εύκολα διαδιδόμενη πλην ελάχιστα θανατηφόρα ίωση. Είναι ο θρήνος πως τίποτε δε θα είναι πια το ίδιο.

Γιατί ζωή δεν είναι μόνο όσα ζούμε αλλά και όσα θυμόμαστε. Και εμείς οι κάποιας ηλικίας, οι παλιάνθρωποι τρόπον τινά, έχουμε μνήμες ασύμβατες με το νέο κόσμο που επιβάλλεται από τη νέα τάξη πραγμάτων… e-food, e-mail, e-shoping, e-banking, e-school, e-dating, e-moticons, e-working… και πάει λέγοντας.

Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ (?) όμως ο φόβος της αρρώστιας θα επανέρχεται ως απειλή νέου ιού, γι’ αυτό μην πίνεις, μην καπνίζεις, μην ξενυχτάς, μην αντιδράς, μη φανατίζεσαι, stay cool, μείνε μόνος και σε απόσταση ασφαλείας, αποστειρωμένος, με ακρωτηριασμένα συναισθήματα, με κλονισμένο ψυχισμό, χωρίς κριτικό πνεύμα, χωρίς αντιδράσεις, χωρίς μνήμες.

ΠΑΝΔΗΜΙΕΣ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ πέρασε πολλές. Όμως αυτή είναι η πρώτη που οδηγεί ντουγρού σε αλλαγή πολιτισμού. Δημιουργείται μπροστά στα μάτια μας ο άβουλος κι ελέγξιμος «μετάνθρωπος», που e-ζει στο νέο κόσμο του e-φασισμού, προσαρμόσιμος παντού και αποξενωμένος.

Ο COVID ΘΕΤΕΙ ΞΑΝΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ τι είναι Συμφέρον και Ωφέλεια. Συμφωνούμε όλοι πως πρέπει να κοιτάμε το συμφέρον μας, αλλά ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ; Εκείνο που μας οδηγεί σε πολιτιστική υποβάθμιση, με βίαιη αναστολή ή περιστολή ελευθεριών του λόγου και της μετακίνησης, με εξοβελισμό της τέχνης, με καταστροφή της μεσαίας τάξης, με ελευθερία άφιξης μόνο για τους ΠΕΠ, με την απειλή ενός πολέμου των πολιτισμών και με αλλαγή του «ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΑΡΑ ΥΠΑΡΧΩ» σε «ΠΛΗΡΩΝΩ ΑΡΑ ΥΠΑΡΧΩ»; -ΑΦΟΥ 87% ΤΩΝ ΝΟΣΟΥΝΤΩΝ προέρχονται από εσωτερικούς χώρους, γιατί μας έκλεισαν μέσα; -Γιατί καταδιώκουν τις πλατείες, γιατί απαγορεύουν τη θάλασσα, την εκδρομή, την υπαίθρια αγορά, το θερινό σινεμά, το αρχαίο θέατρο, τη βόλτα, τη συναυλία, τα ανοιχτά κολυμβητήρια, τα όργανα γυμναστικής σε δημοτικά άλση; -Γιατί απαγόρευσαν το ψάρεμα και την ορειβασία; -ΓΙΑΤΙ ΡΙΧΝΟΥΝ ΑΔΡΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ σε ήδη φτωχοποιημένους, ενώ οι ίδιοι οι κυβερνώντες ζουν το «Μεγάλο Φαγοπότι», με τον «Μεγάλο Περίπατο», με τους πανάκριβους στολισμούς, με εκατομμύρια ευρώ στα ΜΜΕ για προπαγάνδα, χωρίς καμμία κίνηση βελτίωσης του ήδη «ημιθανούς» Συστήματος Υγείας;

Η ΜΟΝΟΠΛΕΥΡΗ ΥΠΕΡ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ των ΜΜΕ καλλιεργεί τη μονοδιάστατη σκέψη και τη συναισθηματική αποσταθεροποίηση. Μας οδηγούν στη Νεύρωση (φόρα σωστά τη μάσκα, κράτα απόσταση, μην ακουμπάς τίποτα, βάλε αντισηπτικό, τήρησε σχολαστικά τους κανόνες υγιεινής κλπ), στην Κατάθλιψη (μη μετακινείσαι, μην αντιδράς, μην είσαι κι εσύ σαν τους «ψεκασμένους»), στην Μαζική Παράνοια και τελικά (μέσω έξαρσης της φοβίας και της καχυποψίας) στην Ψύχωση.

ΚΑΝΟΥΜΕ, ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ. Αυτοί είναι, λέει, που προτείνουν τα μέτρα κι όχι εμείς οι κυβερνώντες. Μα, υπάρχουν διάσημοι επιστήμονες που προτείνουν διαφορετικά μέτρα, τα οποία μάλιστα είναι και προφανή: -καραντίνα ΜΟΝΟ στους ευπαθείς και ηλικιωμένους, (σε όσους το επιθυμούν και όχι επιβολή σε κανέναν!) -άμεση βελτίωση του Συστήματος Υγείας, -έμφαση στις πρωτοβάθμιες δομές, άνοιγμα νοσοκομείων που έκλεισαν (πχ Λοιμωδών) κλπ. ΚΑΚΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ: Όταν η επιστήμη γίνεται άλλοθι της πολιτικής, δεν καλλιεργείται ούτε ο επιστημονικός τρόπος σκέψης, ούτε η εμπιστοσύνη των πολιτών προς την επιστήμη. Μάλιστα, η μαζική δυσπιστία και καχυποψία απέναντι στους χρησιμοποιούμενους «βολικούς και χρήσιμους ηλίθιους επιστήμονες» αυξάνεται όταν μαθαίνουμε ότι το αναμενόμενο ΕΜΒΟΛΙΟ… ναι μεν, «θα είναι ακίνδυνο», αλλά οι εταιρείες που θα το παράξουν «δεν θα φέρουν καμία ευθύνη έναντι του νόμου»!!

ΖΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ, που δεν πυροβολεί στα πόδια. Το μυαλό είναι ο στόχος τους. Θα καταλήξουμε ζόμπι ή θα ανεβάσουμε τις στροφές στο νου μας; Μας θέλουν φτωχούς για να τους έχουμε ανάγκη. Μας κρατάνε αμόρφωτους για να τους πιστεύουμε. Μας φοβίζουν διαρκώς για να μην τους αντιστεκόμαστε Τα όσα ζούμε δεν είναι εικονική πραγματικότητα, ούτε ασκήσεις επί χάρτου, ούτε προσομοίωση. Είναι πραγματικά πυρά . Πιο πραγματικά δεν γίνεται. Σπάσε τα δεσμά του μυαλού σου …»»

30 σχόλια:

  1. θα σου ελεγα να πας να ρωτησεις το φιλο μου το γιαννη 44ετων που κανει παρεα με τον αγιο πετρο ,τον φιλο μου τον μπαμπη που τη γλιτωσε στο παρα πεντε και αρκετους αλλους που βρισκονται στις εντατικες,αν ειχαν σπασει τα δεσμα του μυαλου τους, αλλα και να σου το πω δεν θα το καταλαβεις .που και που μια βολτα σε ενα νοσοκομειο δεν βλαπτει.
    το οτι γινεται καταχρηση μετρων ειναι φανερο ,αλλα δεν μας λεει ο αρθρογραφος τι λυσεις προτεινει για την αντιμετωπιση της ασθενειας .και με ποιο τροπο βαζεις σε ταξη 10 εκατομμυρια ανθρωπους που ο καθενας κανει και λεει οτι του κατεβει χωρις να νοιαζεται για κανεναν γυρω του .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν αμφισβητεί κανείς την πανδημία της νόσου Covid19, ούτε τις υγειονομικές συνέπειες που έχει στον γενικό πληθυσμό.
    Έχει μεγάλη μεταδοτικότητα και έτσι οι απόλυτοι αριθμοί θανάτων φαίνονται μεγάλοι, επειδή η νόσος διασπείρεται παντού και με μεγάλη ταχύτητα. Ωστόσο η θνητότητα στον γενικό πληθυσμό είναι πολύ κάτω από 1%. Για την ακρίβεια το 3% όσων νοσήσουν θα πεθάνουν (στατιστικά στοιχεία για Ελλάδα), αλλά στο γενικό σύνολο των 11.000.000 κατοίκων, οι 12.000 νεκροί, είναι μόλις το 0,1% του γενικού πληθυσμού.

    Πηγή: https://www.trt.net.tr/greek/covid19

    Ωστόσο οι 12.000 νεκροί είναι ένας μεγάλος αριθμός από μόνος του, ο οποίος όταν προβάλλεται διαρκώς, ενσπείρει τον φόβο στους πολίτες.
    Αυτόν τον φόβο εργαλειοποιεί το πολιτικό σύστημα, για να περάσει πολιτικές που δεν σχετίζονται άμεσα με την πανδημία και την αντιμετώπισή της, αλλά με άλλες επιδιώξεις.

    Η επιστημονικότητα της αντιμετώπισης της πανδημίας, τελειώνει εκεί που αρχίζουν τα οικονομικά και τα πολιτικά συμφέροντα.
    Δηλαδή, βλέπουμε συγκεκριμένους επιστήμονες που καθημερινά παρελαύνουν από όλα τα ΜΜΕ και προπαγανδίζουν το εμβόλιο και την επιχείρηση "Ελευθερία". Ξέρουμε ότι όλα τα ΜΜΕ έχουν εισπράξει πακτωλό εκατομμυρίων για αυτό το σκοπό. Αυτός είναι και ο λόγος που σε κανένα συστημικό κανάλι, δεν θα δείτε αντίθετες επιστημονικές απόψεις. Πουθενά δεν ακούγεται ο αντίλογος, όχι αυτός της συνωμοσιολογίας, αλλά ο ιατρικός, φαρμακευτικός, επιστημονικός αντίλογος και τα στοιχεία που υπάρχουν στην διάθεσή τους.

    Όταν η επιστήμη χειραγωγείται, δεν είναι επιστήμη.
    Όταν η πληροφόρηση χειραγωγείται, δεν είναι πληροφόρηση.

    Η καλύτερη αντιμετώπιση της ασθένειας, σίγουρα δεν είναι αυτή που ακολουθείται από το κράτος.
    Αν ήταν σωστά τα μέτρα απ΄την αρχή, δεν θα είχαμε φτάσει σε δυο μακροχρόνια lockdown, ούτε θα είχαμε αύξηση αντι για μείωση των κρουσμάτων εξ αιτίας τους.
    Επίσης η χρηματοδότηση των ερευνών για εμβόλιο, σε βάρος μιας αντίστοιχης έρευνας για φάρμακο, μάλλον παράλογη και αντιεπιστημονική είναι.

    Η λογική λέει ότι ένα φάρμακο θα απέτρεπε από θανάτους και επιπλοκές και θα χορηγείτο μόνο σε όσους νοσούσαν βαριά. Έτσι η ασθένεια θα αντιμετωπιζόταν εστιασμένα σε αυτούς που νοσούσαν και όχι στον γενικό πληθυσμό, μεγάλο μέρος του οποίου δεν θα νοσούσε ποτέ ή θα "νοσούσε" ασυμπτωματικά.

    Η επιλογή του εμβολίου, δηλαδή του μαζικού εμβολιασμού του συνόλου της ανθρωπότητας και μάλιστα επαναλαμβανόμενα, αντί ενός ή πολλών αποτελεσματικών φαρμάκων (ή θεραπευτικών σχημάτων), δείχνει ότι η προτεραιότητα που λάβαν, απέβλεπε σε κάτι άλλο.

    Οι αλλεπάλληλες και αδικαιολόγητες απαγορεύσεις σε κάποιους τομείς (π.χ. μοναχικό ψάρεμα), δεν είχε πλήρη επιστημονική τεκμηρίωση, όπως και οι αδικαιολόγητες απαγορεύσεις σε ναούς, την ώρα που στα ΜΜΜ ο συνωστισμός ήταν δεδομένος και ανεξέλεγκτος.

    Ο λαός αρχικά θέλησε να πειθαρχήσει στα μέτρα, αφού κατανόησε την αναγκαιότητά τους. Η συνέχεια όμως, τον βρήκε να αντιδρά και να μην πειθαρχεί σε αυτά, αφού δεν υπήρχε επαρκής αιτιολόγηση και οι καθημερινές δραστηριότητές του, περιορίστηκαν σε μεγάλο βαθμό. Η οικονομική καταστροφή πολλών ανθρώπων, υπήρξε αιτία αντιδραστικότητας και αμφισβήτησης που προκάλεσαν ένα κίνημα αντιρρησιών για τον Κορωνοϊό και την πανδημία.

    Τελικά φαίνεται ότι η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται τόσο για το ίδιο το πρόβλημα της πανδημίας, όσο για την επιβολή περιορισμών και την έκπτωση δημοκρατικών κεκτημένων, ώστε να είναι ευθειασμένη με την νεοταξική γραμμή της περιστολής ελευθεριών και την μετακύλυση σε περισσότερο καθεστωτικά πολιτεύματα.

    Οι υπόνοιες ότι ο Κορωνοϊός υπήρξε εργαστηριακό δημιούργημα, που θα γινόταν εργαλείο στα χέρια της παγκόσμιας εξουσιαστικής ελίτ, μάλλον αποδεικνύονται στην πράξη...

    Εκεί εστιάζει ο αρθρογράφος και δεν υποτιμά την πανδημία και τους κινδύνους της. Βλέπει πίσω από τα φαινόμενα και ερμηνεύει...

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμπληρώνω ότι μέχρι στιγμής υπάρχει μια αποτελεσματική θεραπεία για τον Covid 19, τα μονοκλωνικά αντισώματα. Αυτά χορηγούνται κατά την αρχική φάση της νόσου και δεν επιτρέπουν την κακή της εξέλιξη, δηλαδή την πρόκληση επικίνδυνων επιπλοκών, που μπορεί να οδηγήσουν στον θάνατο.

    Το κόστος αγοράς είναι 1000€ ανά ασθενή και το νοσοκομειακό κόστος 800€.
    Το οικονομικό όφελος είναι δραματικά υπέρ της χρήσης αυτής της θεραπείας, αφού ο ίδιος ασθενής θα εξέλθει απ΄το νοσοκομείο υγιής σε 3-4 μέρες, ενώ χωρίς αυτό θα παραμείνει 8-16 μέρες στην ΜΕΘ, με πολύ υψηλό κόστος και αμφίβολο αποτέλεσμα (ζωή ή θάνατος).

    Επίσης είναι πολύ συμφερότερη η αγορά μερικών χιλιάδων μονάδων μονοκλωνικών αντισωμάτων, που θα χορηγηθούν μόνο σε αυτούς που χρειάζεται (ασθενείς με υποκείμενα νοσήματα, μεγάλης ηλικίας, ανοσοκατεσταλμένους), παρά η αγορά εκατομμυρίων μονάδων εμβολίων για όλο τον πληθυσμό, τα οποία μάλιστα θα πρέπει να επαναλαμβάνονται τουλάχιστον δυο φορές το χρόνο (αφού τα αντισώματα που δημιουργούν κρατούν 5-6 μήνες μόνο).

    Συνεπώς, αν το κράτος ενδιαφερόταν αποκλειστικά για την δημόσια υγεία, θα επέλεγε πρωτίστως την προμήθεια των μονοκλωνικών αντισωμάτων και θα χρηματοδοτούσε τα ελληνικά πανεπιστήμια ή τις φαρμακευτικές εταιρίες για την έρευνα και ενός νέου φαρμάκου. Αντί αυτού, επιλέγει την αγορά εμβολίων, των οποίων η ασφάλεια αμφισβητείται, όπως και η αποτελεσματικότητά τους.

    Πρόκειται για εμβόλια που δεν έχουν άδεια κυκλοφορίας, οι εταιρίες δεν δίνουν καμία εγγύηση για την ασφάλειά τους και οι υποχρεωτικές δοκιμές πενταετίας που απαιτούνται για να κριθούν ασφαλή, απλώς δεν έχουν γίνει. Είναι λοιπόν εμβόλια σε πειραματικό στάδιο και πειραματόζωα τα εκατομμύρια πολιτών που εξαναγκάζονται να αποδεχτούν το πείραμα, λόγω της πλύσης εγκεφάλου που διενεργεί η κυβέρνηση μέσα από τα ΜΜΕ και τους στρατευμένους επιστήμονές της.

    Η οικονομική ζημία που υπέστη η χώρα εξ αιτίας της πανδημίας είναι ανυπολόγιστη και αντί να μετριαστεί με τις καταλληλότερες κινήσεις (προμήθεια φαρμάκων) ώστε να θεραπεύονται οι νοσούντες και να επιστρέφουν στις εργασίες τους, να μην επιβαρύνεται το σύστημα υγείας, η αγορά να λειτουργεί σε καλύτερους ρυθμούς, η ψυχική υγεία των πολιτών να είναι καλύτερη και η εμπιστοσύνη κράτους-πολίτη να είναι αδιάρρηκτη, η κυβέρνηση επιλέγει την χειρότερη διαδρομή, την πλέον καταστροφική για το σήμερα και πολύ περισσότερο, για το αύριο.

    Αυτό που την ενδιαφέρει λοιπόν, δεν είναι ούτε η οικονομία, ούτε η δημόσια υγεία, ούτε καν η επιβίωση των αδυνάτων. Αυτό που την ενδιαφέρει, είναι η επιβολή αυταρχικών νόμων (υποχρεωτικότητα σε ιατρικές πράξεις, απαγορεύσεις, εξαναγκασμοί) που καταργούν δημοκρατικά και πολιτισμικά κεκτημένα του παρελθόντος, ενάντια στο Σύνταγμα, στα δικαιώματα του ανθρώπου, στην ιατρική δεοντολογία, στην βιοηθική και βεβαίως στις ευρωπαϊκές οδηγίες, επικαλούμενη την "έκτακτη ανάγκη" η οποία δεν είναι πλέον ούτε έκτακτη, ούτε ανάγκη.

    Όποιος επιστήμονας αντιδρά, διώκεται, φιμώνεται, απειλείται και απαξιώνεται. Πρέπει να ακούγεται μόνο η φωνή μιας συγκεκριμένης ομάδας επιστημόνων, οι οποίοι επιτελούν το κυβερνητικό σχέδιο. Απόδειξη ότι η ίδια η κυβέρνηση επιχείρησε κατά άκρως αντισυνταγματικό τρόπο, να απαλλάξει από οποιαδήποτε ποινική ευθύνη, τους επιστήμονες που αποτελούν το πολιτικό της task force (τους "λοιμοξιολόγους" της).

    Ας δούμε λοιπόν πίσω απ΄την κουρτίνα και ας μην είμαστε ευπειθείς στην προπαγάνδα της κυβέρνησης, που χρησιμοποιεί την πανδημία για αλλότριους λόγους.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. https://www.iefimerida.gr/ellada/kontozamanis-i-ellada-tha-promitheytei-monoklonika-antisomata-molis-laboyn-eyropaiki-adeia

    δεν ξερω αν αυτο μπορει να ανεβει ,αν οχι ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ευπειθη δεν θα με ελεγα .η καθε κυβερνηση κανει την προπαγανδα της για αυτο εξαλλου και ολες οι κυβερνησεις προσπαθουν να εχουν τα μεσα μαζικης αποβλακωσης με το μερος τους και πληρωνουν πολλα για αυτο.τους αυταρχικους νομους τους εχουν ουτως η αλλως ,εξαλλου ποιος νομος δεν ειναι αυταρχικος? εξαρταται απο ποια σκοπια τον βλεπει ο καθενας .ασ μην ξεχναμε οτι οι αποφασεις για τα lockdown δεν ηταν αποκλειστικα αποφασεις της ελληνικης κυβερνησης ηταν αποφαση της ενωσης .τα ερωτηματα ειναι πολλα .συνολικη εικονα δεν μπορουμε να εχουμε παρα την πληθωρα πληροφοριων .επιφυλακτικοι σιγουρα πρεπει να ειμαστε αλλα ομως εχουμε την δυνατοτητα και τις γωσεις ωστε να μπορουμε να βγαλουμε ασφαλη συμπερασματα .μπορουμε για παραδειγμα να ξερουμε αν τα μονοκλωνικα αντισωματα ειναι ασφαλη ?τα περιφημα ελληνικα πανεπιστημια εχουν τη δυνατοτητα για την ευρεση ενος νεου φαρμακου ?τι ειναι αυτο που εμποδιζει τις ελληνικες φαρμακευτικες εταιρειες να κανουν ερευνα για ενα νεο φαρμακο?
    οταν βγαινει για παραδειγμα ενας φαρμακοβιομηχανος και λεει οτι τα εμβολια αλλαζουν το dna χωρις καμμια περαιτερω εξηγηση ,εγω τι θα πρεπει να υποθεσω ?οτι λεει αληθεια η οτι ειναι χολωμενος επειδη δεν εχει κομματι απο την πιττα ?
    ο απλος πολιτης προσπαθει να προστατευτει και δεν τον νοιαζουν ουτε οι κουρτινες ουτε τα πολιτικα παιγνιδια και στην τελικη δεν εχει τη γνωση για να μπορει να εχει αποψη.βρισκεται εγκλωβισμενος οπως παντα και τωρα αναμεσα σε εναν ιο και ενα μη ασφαλες εμβολιο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "τους αυταρχικους νομους τους εχουν ουτως η αλλως ,εξαλλου ποιος νομος δεν ειναι αυταρχικος?"

    Δεν ισχύει αυτό. Κανένας νόμος δεν είναι αυταρχικός. Αυταρχικός είναι ένας τρόπος ενάσκησης εξουσίας και δεν έχει σχέση με τους νόμους.

    Για την ακρίβεια, αυταρχικός είναι ο αυθαίρετος τρόπος εξουσίας, που αποφασίζει μονομερώς, αδιαφορώντας για την γνώμη των πολλών ή και για την ίδια την νομιμότητα. Είναι ο κατ΄εξοχήν αντιδημοκρατικός τρόπος εξουσίας.

    Αυτό ακριβώς συμβαίνει σήμερα. Ενώ η Συνταγματική τάξη και μια πληθώρα νόμων και ευρωπαϊκών οδηγιών, απαγορεύουν την υποχρέωση ή τον εξαναγκασμό σε οποιαδήποτε ιατρική πράξη (εμβόλιο στην περίπτωσή μας), η κυβέρνηση με αυταρχικό τρόπο παρανομεί, εκδίδοντας ειδικά διατάγματα και νόμους, αδιαφορώντας για τις αντίθετες απόψεις (ακόμη και επιστημόνων).

    "ξερουμε αν τα μονοκλωνικα αντισωματα ειναι ασφαλη ?"

    Τα μονοκλωνικά αντισώματα έχουν και αυτά παρενέργειες, όπως όλα τα φάρμακα. Ωστόσο έχουν την έγκριση του αμερικανικού FDA και αναμένεται άμεσα η αντίστοιχη έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.
    Ωστόσο, αυτό το φάρμακο απευθύνεται αποκλειστικά σε νοσούντες από Covid 19 και μάλιστα με συγκεκριμένες ενδείξεις (υποκείμενα νοσήματα, ευπαθή άτομα), που μπορούν έτσι να αποφύγουν μια κακή εξέλιξη ή και θάνατο. Συνεπώς το ρίσκο των όποιων παρενεργειών, μπορεί να ισοσκελιστεί με το ρίσκο θανάτου από τον Covid 19, το οποίο προφανώς είναι μικρότερο.
    Αν σκεφτούμε ότι το εμβόλιο που αφορά το σύνολο του πληθυσμού, έχει επίσης σημαντικές και μόνιμες παρενέργειες, έως και θάνατο, ακόμη και αυτών που δεν θα νοσούσαν ποτέ από τον Covid 19, καθώς και από το γεγονός ότι κανένα εμβόλιο δεν κυκλοφορεί με άδεια κυκλοφορίας, αλλά με "άδεια επείγουσας χρήσης", η χρήση των μονοκλωνικών αντισωμάτων δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτή των εμβολίων, ως προς την αποτελεσματικότητα εναντίον της νόσου.

    "τα περιφημα ελληνικα πανεπιστημια εχουν τη δυνατοτητα για την ευρεση ενος νεου φαρμακου ?"

    Ας μην υποτιμούμε τα ελληνικά πανεπιστήμια και ειδικά της βιολογίας, φαρμακολογίας και της γενετικής. Σαφώς και υπάρχουν οι δυνατότητες για έρευνα ανακάλυψης φαρμάκου, σε συνεργασία με τα ελληνικά νοσοκομεία για τις κλινικές μελέτες. Δεν μιλάμε για εμβόλιο, αλλά για φάρμακο. Η χρηματοδότηση θα μπορούσε να γίνει από την πολιτεία ή την ιδιωτική πρωτοβουλία, όπως και τα κέρδη από την κυκλοφορία που θα ακολουθήσει.

    "τι ειναι αυτο που εμποδιζει τις ελληνικες φαρμακευτικες εταιρειες να κανουν ερευνα για ενα νεο φαρμακο?"

    Δεν γνωρίζω, αλλά μπορώ να υποθέσω ότι είναι οι ίδιοι που εμποδίζουν και τα ελληνικά πανεπιστήμια να κάνουν το ίδιο.

    "ο απλος πολιτης προσπαθει να προστατευτει και δεν τον νοιαζουν ουτε οι κουρτινες ουτε τα πολιτικα παιγνιδια..."

    Ένας τέτοιος πολίτης, θα φέρεται και θα άγεται συνεχώς από αυτούς που αποφασίζουν γι αυτόν ερήμην του.
    Αν δεν νοιάζεται για το παρασκήνιο και δεν προσπαθεί να πληροφορηθεί και να μάθει τι κρύβει η κουρτίνα, τότε θα ακολουθεί το ποίμνιο και τον ποιμένα, χωρίς να κρίνει ή να βλέπει που οδηγείται.
    Ο πολίτης είναι τέτοιος, μόνο όταν είναι υπεύθυνος και αποφασίζει ελεύθερα μετά από γνώση και σκέψη. Ειδάλλως είναι αμνός που οδηγείται πρόθυμα στον σφαγέα του...
    Ο σκοπός μας είναι να αφυπνίσουμε, φωτίζοντας έστω και τις σκιές που έρπουν πίσω από την κουρτίνα. Θέλουμε να προβληματίσουμε και να μάθουμε τους συνανθρώπους μας να μην δέχονται άκριτα αυθεντίες και εξουσίες, που "φροντίζουν για το καλό τους"...

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γεια σου Λυκιε. Γεια σου φιλε. Ξεχωρίζει η τακτοποιημένη σκεψη σου. Σε χαιρετίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου καλέ μου φίλε! Συγνώμη για την αργοπορημένη ανταπόκριση.
      Μας έλειψε ο λόγος και η σκέψη σου. Εύχομαι να είσαι καλά!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Εμενα μου ελειψε περισσότερο αυτος ο κόσμος. Και παντα ακομη κι οταν εχω καιρο να τον επισκεφθώ, με φερνει ο δρόμος, ας το πουμε ετσι!!
      Λυκιε διαβασα με προσοχη τα γραφόμενα σου. Προσωπικά, δεν μπορω να διακρίνω αν οι αστοχίες στις επιλογές που έγιναν απο την κυβέρνηση, ηταν λογω ανικανότητας να χειριστούν σωστά το θεμα της πανδημίας, η αν μεθοδευμένα δοκιμάζουν τις αντοχες μας, την υπακοή μας, την ανοχή μας, την μνήμη μας και την νοημοσύνη μας. Ο χρονος θα δείξει, καθώς νομιζω πως ειναι και τα δυο το ιδιο πιθανά.
      Τα ΜΜΕ ειναι πολιτισμικο καρκίνωμα, ο κοσμακης απαίδευτος, οπότε δεν μου προκαλει εντύπωση, ουτε το φαινόμενο της δαιμονοποίησης του εμβολίου, ουτε η παθητική αντιμετώπιση της κατάστασης κανοντας οτι μας λενε επειδη ετσι μας ειπανε.
      Παρεμπιπτόντως εγω αφου το σκέφτηκα αρκετά, εμβολιαστηκα. Ηταν δικη μου απόφαση και βαραίνει εμενα. Ομως η αποφαση του υποχρεωτικού εμβολιασμού που φαίνεται στον ορίζοντα είναι ανήθικη και παραβιαζει τα στοιχειώδη ανθρωπινα δικαιώματα. Ειδικα απο την στιγμή που πλεον γνωρίζουμε, πως ευάλωτες προς την νοσο, ειναι συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες.

      Διαγραφή
    3. Αγαπητέ Pit Zenk, χαίρομαι όταν βλέπω ανθρώπους που κάνουν συνειδητές επιλογές και δεν παρασύρονται από την προπαγάνδα και την πλύση εγκεφάλου του συστήματος. Θεωρώ αναγκαίο, να προηγείται καλή έρευνα και γνώση, πριν γίνει μια συνειδητή επιλογή, ειδικά για θέματα υγείας.
      Ωστόσο οι πολιτικοί, δεν φαίνεται να στοχεύουν στην προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά την επικαλούνται για να προωθήσουν καθεστωτικές πολιτικές, που μας προϊδεάζουν για το τι σχεδιάζουν για το μέλλον.
      Στις επιδιώξεις τους, επιστρατεύουν και χειραγωγούν τους επιστήμονες που είτε φοβούνται, είτε δεν έχουν ηθικές αναστολές, είτε χρηματίζονται από απληστία.
      Σε κάθε περίπτωση, η επιλογή θα πρέπει πάντα να είναι δική μας και ποτέ να μην μας επιβάλλεται.
      Σε αντίθεση περίπτωση, ο πολιτισμός μας απειλείται σε παλινδρόμηση στο σκοτάδι του Μεσαίωνα.

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  8. Λύκιε, από εσωτερικής απόψεως έχεις να πεις κάτι πάνω σε όλο αυτό που συμβαίνει; Όλοι είναι πολύ επικεντρωμένοι στα προφανή/εμφανή και υπάρχει μια μαζικότερη εστίαση στην "εξωτερική" ανάλυση του έργου και κάτι μου λέει ότι και εσύ σπαταλάς πάρα πολύ ενέργεια σ' αυτό και όχι στο εσωτερικό του θέματος. Εχεις κάποια άποψη είτε εσύ είτε κάποιος άλλος; Για να έχεις βέβαια θα πρέπει να επενδύεις σκέψη και γνώση και διαίσθηση και παρατήρηση πάνω στα ενεργειακά/ηλεκτρομαγνητικά πεδία και σε ατομικό και σε συλλογικό επίπεδο. Ασχολείσαι ή μπα; Κάτι μου λέει ότι μπα :) Τα τσιμπάς και συ τα "εξωτερικά" βαμπιροδολωματάκια και γουστάρεις κιόλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Επειδή εσύ φαίνεται να ασχολείσαι (ενώ εγώ μπααά, τσιμπάω εξωτερικά και γουστάρω), πες μας από εσωτερικής απόψεως, τι συμβαίνει!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Με αρέσει να σε πειράζω :) Είναι πολύ χαριτωμένη αυτή η υπόκωφη ευθιξία σου. Εγώ τί να πω; Τα λέω στο δικό μου "μαγαζί". Έτσι δε με είχες πει να κάνω; Ή το ξέχασες; Εσύ εδώ τι κάνεις ειναι το θέμα, κοτζαμάν Λύκιος θα έπρεπε να κελαηδάς εδώ μέσα! Κάνε ότι κελαηδάς εσύ και θα σκάσω και γω να πω τα δικά μου ως γίνεται συνήθως για να εξασκηθείτε και στην υποτιμητική κραξιματική. Υπερκόπωση λαμβάνω όμως. Ίσως είσαι πολύ εστιασμένος σε συγκεκριμένη κατωδιαφραγματική ενεργειακή σφαίρα. Από στομάχι πώς είσαι αλήθεια; Συνεχίζεις να έχεις θέματα; Η υπερκόπωση ξες δεν είναι καλή, η εργασία ναι είναι είτε νοητική είτε χειρωνακτική, αλλά όχι η υπερκόπωση. Γι' αυτό αν κάποιος νοιώθει υπερκόπωση, μια καλή άσκηση ενεργειακής εξισορρόπησης είναι η αλλαγή εργασίας, δλδ αν υπάρχει νοητική υπερκόπωση να κάνει ένα οφφ και να ασχολείται με χειρωνακτική εργασία και τούμπαλιν ή να αλλάζει θεματικές εργασίας, δλδ αλλαγή νοητικής ή χειρωνακτικής εργασίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι αλήθεια, ότι δεν έχω πάντα την ίδια διάθεση με σένα αγαπητέ Πωλ, ώστε να ανταποκρίνομαι πάντοτε στα σχόλιά σου. Ωστόσο καλά κελαηδάω ακόμα... :)
      Σου πέταξα πίσω την μπάλα, για να κάνεις εσύ την ανάπτυξη, μιας και το ξεκίνησες.
      Είσαι ικανότατος να αναπτύσσεις θέματα και να αναλύεις. Πάνω σε αυτά που θα πεις, θα πάρω και εγώ θέση.

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Ε μη νομίζεις, δεν είσαι ο μόνος, από παιδάκι το έχω αυτό το θέμα, σπάνια βρίσκω κάποιον να μπορεί να ανταποκρίνεται πάντα σ' αυτά που λέω, την ώρα που τα λέω. Εντάξει, μπορεί και να την κάμω την ανάπτυξις, αλλά επειδή όπως θα ξέρεις είμαι φαν της αρμονίας και του ισορροπημένου δούναι-λαβείν, θα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι για να το ξεκαθαρίσουμε. Είχε τύχει παλιότερα να ζητήσω καθοδήγηση εδώ στον χώρο σου για θέμα άσχετο με τα εδώ γραφόμενα και για τομέα τον οποίο και εσύ και οι φίλοι σου κατέχετε. Δεν απάντησε κανείς σας, ήταν σαν να μην είδατε το ερώτημα. Θελω λοιπόν να μου πεις ευθέως, στην περίπτωση που συμβει κάποια στιγμή στο μέλλον να σε ρωτήσω κάτι για να με καθοδηγησεις ή να με παραπέμψεις σε κάποιον αλλον που θα μπορεί να με καθοδηγησει ή να με πληροφορησει, θα είσαι διατεθιμένος να το κάνεις; Δε λέω ότι θα γίνει σίγουρα, λέω μια πιθανότητα όμως. Εννοείται ότι θα σχετίζεται με τομέα τον οποίο ασχολείσαι και έχεις γνώσεις.

      Διαγραφή
    3. Δεν θυμάμαι να μην σου έχω απαντήσει σε κάτι που ρώτησες, αγαπητέ Πωλ. Ωστόσο αν συνέβη, προφανώς θα έγινε από παράλειψη.
      Υποθέτω ότι αναφέρεσαι σε πραγματικό ερώτημα και όχι σε περιπαιχτικό σχόλιο.
      Φαντάζομαι επίσης να ζήτησες κάτι που όντως γνώριζα και όχι κάτι που εσύ νόμιζες ότι γνωρίζω.

      Απ'την πρώτη μέρα λειτουργίας του Κ.Δ. δεν κάνω τίποτα άλλο, από το να ανταποκρίνομαι σε κάθε ερώτημα ή διάλογο των σχολιαστών, αδιακρίτως. Όπως ξέρεις, δεν αποτελείς εξαίρεση.

      Αν είναι κάτι που όντως γνωρίζω, με χαρά θα βοηθήσω. Αν όχι, θα μου συγχωρέσεις την άγνοια.

      ΛΥΚΙΟΣ.





      Διαγραφή
    4. Εντάξει Λύκιε, άντε ας το δεχτώ αυτό που λες. Τί να πω ρε συ, τί να πω. Δλδ εντάξει, όλα αυτά τα εσωτερίστικα ουσιαστικά στη βάση τους έχουνε να κάνουνε με την υπηρεσία στην ανθρωπότητα, υποτίθεται ότι εξελλίσσομαι σαν ατομικότητα για να προσθέσω ένα κομμάτι στη συλλογική ανέλιξη, έτσι; Ναι οκ, αλλά τί είναι όλο αυτό που συμβαίνει; Δλδ δεν το χωράει η γκλάβα μου κι είμαι και καζανοκέφαλος, μιλάμε για πόντιακ γκλάβα όχι μαλακίες. Εγώ το ξες, τα χω πει, είμαι άνθρωπος που όλες μου οι επιλογές με οδηγήσανε σήμερα σε ενα σημείο να μη με αφορά αυτό που συμβαίνει σε κανένα πρακτικό επίπεδο.Και βλέπω αυτούς που τους αφορά να κάθονται τουμπεκιασμένοι σα να μη συμβαίνει τίποτα, σα να ναι ένα αστείο το όλο πράμα και να συμφωνούνε κιόλας με τα κραξίματα που ρίχνω, δε βγάζω άκρη, πολτοποιηθηκαν τα μυαλα τους; Δλδ και το ενεργειακό μου πεδίο είναι σε περίεργη κατάσταση, βλέπω τις αντιδράσεις του ανθρώπου που συζώ μαζί του, περνάω από μπροστά του και δε με βλέπει, την άλλη είμαι από πίσω του και τρομάζει, είναι σα να εξαφανίζομαι και να ξαναεμφανίζομαι απότομα, κάτι συμβαίνει, αν ας πούμε αυτη τη στιγμή με αφορουσε αυτο που γίνεται θα δάγκανα σίδερα και τους βλέπω όλους να χαχανίζουνε.Να πα να γαμηθουνε, αυτους θα περιμενω να εξελιχθουνε; Αυτους πρεπει να βοηθησω να ανεβασουν την ενεργεια τους; Αρνουμαι!

      Διαγραφή
    5. Κατ΄αρχήν μια μικρή διαφοροποίηση: εμείς εξελισσόμαστε ατομικά και παρεπόμενα ωφελείται η συλλογική εξέλιξη.

      Στην ουσία τώρα:
      Μιλάς για τον κομφορμισμό των ανθρώπων. Είναι μεγάλη η παγίδα Πωλ. Εσύ μπορεί να επέλεξες τον αντικομφορμισμό, διότι έτυχε (και πέτυχε) να βρεθείς σε ένα περιβάλλον που ευνόησε αυτή την ροπή σου, με όλα τα θετικά και τα αρνητικά βεβαίως.
      Ωστόσο ο άνθρωπος έχει ανάγκη από την ασφάλεια του του δίνει η βολή (το βόλεμα) του στο σύστημα.
      Αυτό τον κάνει παθητικό και δεκτικό στις κινήσεις της μάζας, που βεβαίως χειραγωγείται.
      Αυτή η ανάγκη, είναι επειδή δεν έχει μάθει να ρισκάρει, να πολεμάει, να διεκδικεί, μα κυρίως να ΑΛΛΑΖΕΙ.
      Αδράνεια λοιπόν.
      Όπως λες μπορεί να αναγνωρίζει θεωρητικά την κατάσταση που τον κρατά εγκλωβισμένο, αλλά δεν έχει την εσωτερική δύναμη να αντιταχθεί. Η παθητικότητα του απομυζά ενέργεια.

      Οι χειραγωγοί των μαζών, γνωρίζουν την αδυναμία των αδρανοποιημένων ανθρώπων και επενδύουν στην παθητικότητα και την έλλειψη σθένους, ώστε να κυριαρχούν επάνω τους (ενεργειακά και ουσιαστικά).

      Τελευταία διαπιστώνω πόσοι άνθρωποι φανατίζονται υπέρ της κυβέρνησης και δεν δέχονται κουβέντα κριτικής για όσα συμβαίνουν. Μιλάμε για ανθρώπους που έχουν φάει αμάσητη την προπαγάνδα των ΜΜΕ και των κυβερνητικών μηχανισμών και βλέπουν με κομματική οπτική, τα όσα συμβαίνουν.
      θεωρούν ότι κάθε επιφύλαξη για την αποτελεσματικότητα των μέτρων, του εμβολίου και της υποχρεωτικότητας, είναι μια αντιπολιτευτική στάση, που θέλει να πλήξει τον Κούλη!
      Αν πεις μια λέξη κατά του εμβολίου ή της υποχρεωτικότητας, σε κηρύττει εχθρό του και σου κόβει την καλημέρα! Ο φανατισμός έρχεται από τον φόβο της απώλειας του βολέματος. Κανείς δεν θέλει να αναθεωρήσει, ότι μέχρι τώρα εμπιστευόταν.

      Ωστόσο βρε Πωλ, πάντα είναι οι λίγοι αυτοί που τραβάνε την ανθρωπότητα μπροστά. Τι περιμένεις, να σε τραβήξουν εσένα ή να πάτε χέρι χέρι μαζί προς τα πάνω;
      Γι αυτό σου λέω, εμείς έχουμε μόνο την ευθύνη του εαυτού μας και εξελισσόμαστε ατομικά. Όσοι περισσότεροι, τόσο παρασύρουμε την συλλογική ανέλιξη. Δεν κοιτάμε πίσω να δούμε αν μας ακολουθεί κανείς. Αυτό είναι δικό τους θέμα και δεν μας αφορά. Ο καθένας την δουλειά του...
      Εσύ ρίχνε τον σπόρο σου και μην κοιτάς πίσω. Αν πιάσει έπιασε.

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    6. Αυτό καταλαβες; Ότι περιμένω τους άλλους για να εξελιχθώ; Τί σκατά έχεις καταλάβει σωστά τόσο καιρό, αναρωτιέμαι καμιά φορά... Ποιον αντικομφορμισμό επέλεξα; Με περισσότερα κομφόρ από τους περισσότερους ζω! Δεν είναι αστείο όμως, έχουμε περάσει σε κοινοβουλευτικό νορδισμό, χοντραίνει το πράμα. Εσύ μιλάς ακόμη για τις μάζες όμως. Ποιες μάζες; Εδώ μιλάμε για σκεπτόμενους και σχετικά εξελιγμένους που συναινούν σε νορδιστικές θεωρήσεις και απαιτούν και την επιβολή τους κιόλας. Βλέπω ανθρώπους που γνωρίζω να λένε και να κάνουνε πράματα και δεν τα πιστεύω αυτά που γίνονται! Κι αντε γω στα αρχίδια μου και σε σπηλιά μόνος να καταλήξω, πάλι με περισσότερα κομφόρ θα ζω από τους περισσότερους, παιδιά δεν έκανα συνειδητά, δεν έχω να λογοδοτήσω κάπου. Γνωριζω ομως ότι φέρω και γω ευθυνη για τις επόμενες γενιές κι ότι κάτι θα κληροδοτησω και γω σ' αυτες. Εκείνοι που κάνανε παιδιά, πραγματικά δεν καταλαβαίνουν τί γίνεται; Τι θα κληροδοτησουν με τις συνεναισεις τους σ' αυτη τη φάση; Απαξ και πάρουνε από τους ανθρωπους το δικαίωμα να έχουνε λόγο πάνω στο σώμα τους, πάει τέλειωσε! Το σωμα μας είναι το μόνο που μας ανήκει.Και δεν κουνιέται κανείς! Να πω για τον χώρο της τέχνης; Στα κάγκελα θα έπρεπε να ήταν όλοι τους! Υπάρχουν δλδ καλλιτέχνες που θα δεχτούν να δώσουν παραστάσεις και συναυλίες σε υγειονομικά προνομιούχο κοινό; Τέχνη για λίγους και μάλιστα κατ' αυτόν τον τρόπο;Αρχίζει και θολώνει η όραση μου, αντιδράει το σώμα μου σ' αυτά που βλέπω, πρέπει να την κόψω την οθόνη, ντομάτα γλαδιόλα και πετούνια κι άντε γαμηθείτε όλοι σας.

      Διαγραφή
    7. Ο αντικομφορμισμός δεν αφορά τις υλικές ανέσεις (κομφόρ), αλλά την αντισυμβατικότητα στον τρόπο ζωής μας. Η απόρριψη των ανέσεων και του βολέματος, ανήκουν στον αντικομφορμισμό.
      Εδώ χρησιμοποιώ τον όρο για να δείξω την ασυμβατότητα με τις συνήθειες της καθημερινότητας. Εσύ αυτό κάνεις, όπως μας λες.

      Ποιος σου είπε ότι η παθογένεια των μαζών στις οποίες αναφέρομαι, δεν αφορά και τους "διανοούμενους", τους καλλιτέχνες, τους επώνυμους και τους "εξελιγμένους" που αναφέρεις;
      Δεν ζούμε σε εποχή ηρώων, που θα θυσιάζουν την βολή και την εικόνα τους για υψηλά ιδεώδη, ελευθερίες, δικαιώματα και πολιτισμό! Αφού κατακρήμνισαν κάθε υψηλό ιδεώδες και μηδένισαν κάθε αξία, τώρα όλοι γίνονται βρωτοί στις ορέξεις των καθεστωτικών συστημάτων και των σκληρών εξουσιαστών.
      Μιλάς για τέχνη; Ποια τέχνη; Ποια τέχνη υπηρετείται σήμερα και από ποιους Πωλ;
      Έχουμε τεράστια ευθύνη για το τι θα παραδώσουμε στην επόμενη γενιά.
      Δυστυχώς σπείραμε ανέμους και τώρα θερίζουμε τις θύελλες.
      Ωστόσο και μόνο που τα συζητάμε αυτά, υπάρχει ελπίδα για αναθεώρηση...

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    8. Η αδράνεια και η παθητικότητα που πλήττουν τον νεοέλληνα, μας έχουν ευνουχίσει ως λαό. Αν και η αρρώστια έχει λάβει παγκόσμιες διαστάσεις!

      Συμβαίνουν πράγματα που θα έπρεπε να μας έχουν βγάλει από τα ρούχα μας κι αντιθέτως δεν ανοίγει ρουθούνι!

      Βλέπουμε το γκρεμό στον οποίο οδηγούμαστε και κανείς δε μιλάει, δεν προειδοποιεί και δεν εξανίσταται να αλλάξει πορεία!

      Ποιοι διανοούμενοι αλήθεια; Οι φωνές της λογικής ακούγονται σπάνια και μόνο αν σκαλίσεις βαθειά θα τις βρεις.
      Οι ίδιοι οι γιατροί, οι δικαστές και οι πανεπιστημιακοί που είναι οι πλέον ειδικοί να μιλήσουν για τα εμβόλια, την παρέμβαση στο ανθρώπινο σώμα, την ηθική και τη συνταγματικότητα της υποχρεωτικότητας, τηρούν εγκληματική σιωπή!

      Δεν το χωράει ο νους του ανθρώπου αυτό το έγκλημα που συντελείται κι όμως φαίνεται σα να έχει εκλείψει παντελώς ο κοινός νους!

      Οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους και δεν υπάρχει κοινός τόπος συνεννόησης και κατανόησης όλων αυτών που συμβαίνουν.

      Κάποιοι γεροντάδες είχαν προειδοποιήσει ότι θα έρθει εποχή που θα ψηφίζονται παράλογοι νόμοι κι όποιος μιλάει λογικά θα τον λένε για τρελό! Μήπως αυτό δεν συμβαίνει στις μέρες μας; Πόσα μισθωμένα τρολ σπεύδουν να αποδομήσουν και να εξαφανίσουν τους σύγχρονους φωστήρες; Πριν προλάβει να αρθρώσει λόγο ένας σκεπτόμενος άνθρωπος τον έχει ήδη καπελώσει το σύστημα.

      Μας έμαθαν στη μετριοπάθεια και το ραγιαδισμό. Ελάχιστοι ορθώνουν ανάστημα κι αυτοί, φροντίζει η οθόνη(γιατί οθόνη κατάντησε η ζωή μας), να τους διατηρεί στην αφάνεια.

      Αν δεν ομονοήσουν οι άνθρωποι και δεν ενωθούν σε κοινό αγώνα ενάντια στον ολοκληρωτισμό της ΝΤΠ, ο μεσαίωνας θα επιστρέψει να μας θυμίσει το μάθημά του!

      Ανατολή

      Διαγραφή
    9. Επειδή ακριβώς κυριαρχεί ο κοινός νους γι' αυτό συμβαίνουν όλα αυτά. Γιατί ο κοινός νους είναι συναισθηματικός νους. Σ' αυτό το στάδιο η πλειοψηφία της ανθρωπότητας έχει συναισθηματική σκέψη, δεν εχει νοητική σκέψη, η πόλωση είναι αστρική δεν είναι νοητική, στον επόμενο εξελικτικό κύκλο της θα είναι νοητική. Θέλουμε δε θέλουμε θα την περάσουμε αυτή τη φάση και θα εδραιωθούν όλα όσα βλέπουμε, έχουν ήδη λεχθεί ότι θα γίνουν, τα ξέραμε. Και γω δλδ που εξανίσταμαι λόγω συναισθηματικής φόρτισης το κάνω.

      Διαγραφή
    10. Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου.
      Η ανθρωπότητα ρεπει με γνώμονα το συναίσθημα και αδυνατεί να διακρίνει το λογικό.
      Χρόνο με το χρόνο τα συναισθήματα έχουν μεγαλύτερη ένταση. Και ποια κυριαρχούν;Ο φόβος και το πάθος. Τα συναισθήματα που σε κάνουν να χάνεις τη λογική σου.
      Ο άνθρωπος έχει χάσει τη διαδρομή του γιατί έχασε τη μεσοτητα

      Διαγραφή
    11. Για να χάσεις κάτι πρέπει πρώτα να το βρεις! Δεν μπορεί να διακρίνει το λογικό γιατί ακόμη δεν το γνωρίζει στην ολότητα του, το γνωρίζει σ' έναν μικρό βαθμό, γιατί το νοητικό κέντρο της ανθρωπότητας τώρα ξεκινάει να μπαίνει σε δραστηριότητα σιγά σιγά. Το συναίσθημα όμως δεν είναι κακό, ούτε σημαίνει ότι κάποιος που έχει σε μεγαλύτερη δραστηριότητα τον νου του από τον μέσο όρο, ότι είναι αναίσθητος, όχι! Σημαίνει ότι έχει φτάσει σε σημείο να ελέγχει τις ροές των συναισθημάτων του και τις χρησιμοποιεί σε συνέργεια με τον νου γιατί ο πραγματικός νους εδράζεται στην καρδια, το ανεξέλεγκτο συναίσθημα είναι εκείνο που δημιουργεί προβλήματα, εκείνο που δεν ελέγχεται γιατί δεν κατανοείται.

      Διαγραφή
  11. Πες μου κύριε Πωλ και εμένα , αν θέλεις το ερώτημά σου , αν μπορώ θέλω να βοηθήσω , πού ξέρεις , μερικές φορές στα ανύποπτα μυαλά , με τους τυχαίους ανθρώπους βρίσκει κανείς την απάντηση που ζητάει και ψάχνει , γιατί άλλο είναι η αποστασιοποίηση και άλλο πράγμα είναι η αποξένωση ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον, προς το παρόν δεν έχω κάποιο ερώτημα, υποθετικά είπα αν τύχει στο μέλλον να έχω, θα το θέσω και σε σενα.

      Διαγραφή
  12. Εχω τις αντιρρήσεις μου Λύκιε για όσουν "έφυγαν" μεσα σε νοσοκομεία Υπο της ταμπέλας Covid.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα ναι, αγαπητή μου Γιώτα.
      Υπάρχει γραμμή, να βαφτίζεται Covid 19 κάθε περιστατικό που εισάγεται στα νοσοκομεία, όπως και σχεδόν κάθε θάνατος μέσα σε αυτά. Επίσης παρεμποδίζεται η ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη στους νεκρούς και δεν παρέχονται στους ιατροδικαστές τα στοιχεία εκείνα που ζητούν, ώστε να προσδιορίσουν με ακρίβεια τα αίτια του θανάτου.
      Δυστυχώς έχουν τεράστια ευθύνη οι ιατροί που ενώ γνωρίζουν και βιώνουν την πίεση που τους ασκούν, όχι μόνο δεν αντιδρούν, αλλά συμμετέχουν στο ιατρικό έγκλημα που συντελείται...

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  13. Αγαπημένε Λύκιε καλησπέρα, συγνώμη για το λάθος ποστ τώρα σε άσχετο Αναψυκτήριο αλλα... θα ήθελα να σε ρωτήσω μήπως έχεις καποιο άρθρο σχετικα με την ΚΝΕ? Κάθε καλοκαίρι στην Περιοχή μου βαζουν κατι ανήλικα παιδάκια Δημοτικου/Γυμνασίου κατα πλειοψηφία κοριτσια να χορεύουν πάνω σε ξύλινες εξέδρες που χρησιμοποιούνται για καλοκαιρινές εκδηλώσεις καθως και Πανό μεγάλα με συνθήματα έξω απο σχολικες Μονάδες. Πόσο νόμιμο είναι αυτο μετα απο οσα περασαν τα παιδια με τις καραντινες ( .. ) στην συνείδηση τους με το ¨καλημερα " πρωτη μέρα στο Σχολείο ( 13/9/2021 - Δευτέρα ). Δεν γνωρίζω πολλά και θα θελα να ξεκινησώ απο δω αν έχεις κάποιο σχετικο αφιέρωμα. Σε ευχαριστω,
    Τα σέβη μου
    Γιώτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλημέρα αγαπητή μου Γιώτα.
    Δεν έχει πέσει στην αντίληψή μου κάποιο πρόσφατο σχετικό άρθρο, να στο συστήσω.
    Είναι γνωστή η πρεμούρα των κομμουνιστών, να παρασύρουν μικρά παιδιά στην ιδεολογία τους, αφού κανένα δεν έχει γνώση και ικανή αντίληψη, να καταλάβει την νοσηρότητα αυτής της ιδέας. Πάντα στους νέους και τα παιδιά στόχευαν, αφού οι μεγαλύτεροι δεν μπορούν να αποδεχτούν την προπαγάνδα τους και να πεισθούν απ' τις ιδέες τους, αφού έχουν ικανότητα διάκρισης και αντίληψης. Εξάλλου το "παιδομάζωμα" ήταν πρακτική των κομμουνιστών.
    Δυστυχώς δεν υπάρχει νομικό εμπόδιο,αν οι γονείς επιτρέπουν την συμμετοχή στις εκδηλώσεις του κόμματος, αφού και αυτοί είναι του ιδίου φυράμματος (κομμουνιστές)...
    Νομίζω ότι το μόνο νομικό κώλυμα, θα μπορούσε να είναι η ενάσκηση πολιτικής προπαγάνδας έξω από σχολικό χώρο, αλλά δεν ξέρω αν ισχύει ακόμη τέτοιος νόμος.
    Ωστόσο το ελληνικό κράτος, ουδέποτε τόλμησε να ασκήσει νομικές διώξεις στις έκνομες ενέργειες του ΚΚΕ ( οι οποίες είναι πάμπολλες)...
    Στην ελληνική παραδοξότητα, το κράτος φοβάται τον δεδηλωμένο εχθρό του και νιώθει ενοχές κάθε φορά που θα έπρεπε να αμύνεται εναντίον του.
    Στην δική μας περίπτωση μάλιστα, ανατρέπεται το ρητό "οι νικητές γράφουν την ιστορία" και γίνεται "οι ηττημένοι γράφουν την ιστορία"!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.