Παρασκευή 21 Μαΐου 2021

39ο ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ-ΣΤΟΧΑΣΤΗΡΙΟ




 Τους κανόνες τους ξέρετε, ξεδιπλώστε τις σκέψεις σας ελεύθερα...

113 σχόλια:

  1. Μεταφέρω και στο παρόν Αναψυκτήριο το σχόλιό μου σε προγενέστερο ανοιχτό μέτωπο ώστε να εγκαινιάσω την έναρξη ενός ακόμη εποικοδομητικού διαλόγου.

    Ο αριθμός του θηρίου είναι ανθρώπινος αριθμός, αγαπητέ Joker Card, μια και ο άνθρωπος είναι ικανός και για τα χείριστα. Οπότε, διερευνώντας τα όρια, θα προκαλέσει τα θηρία να βγουν στην επιφάνεια προτού εξασκηθεί στην εξημέρωσή τους. Εύκολα το 666 αντιστρέφεται σε 999 που συμβολίζει την αλλαγή κατεύθυνσης προς την εξύψωση.
    Υπερβαίνοντας ο άνθρωπος και αυτόν τον καθρέφτη του δυισμού(666-999) ενδεχομένως να περνά στη σφαίρα του απείρου 888.

    Αναφέρθηκες στις ψυχοτρόπες ουσίες ως διαμεσολαβητών με τον Πνευματικό Κόσμο αν και δεν συγκρίνονται τα αποτελέσματα με την κοπιώδη, μακρόχρονη, σταδιακή και επίμονη προσπάθεια του ατόμου για εσωτερική συγκέντρωση. Δεν μπορεί ο Πνευματικός Κόσμος να αποκαλύπτεται μασώντας "Δαφνόφυλλα". Απαιτείται αφοσίωση στην Αναζήτηση της Αλήθειας με σκέψεις και έργα εσωτερικού χαρακτήρα. Τα ψυχοτρόπα αποτελούν εξωτερικό μόνο βοήθημα όπως κι εσύ καταλήγεις.

    Εύστοχα μεταφράζεις το κάρμα ως αποπληρωμή παρελθόντος χρέους με σκοπό τον τερματισμό δημιουργίας νέων χρεών. Πράγμα εξαιρετικά δύσκολο μια και η Ύλη μας ασκεί σχεδόν ακαταμάχητη Έλξη για χρεωστικές επαναλήψεις. Κι αφού Σοφός είναι μόνο Ένας, ο άνθρωπος ως φίλος της σοφίας μόνο δύναται να προσεγγίζει την τελειότητα. Όχι, ο "Θεός" δε θα τρέξει το δικό μας μαραθώνιο αλλά θα επιβραβεύσει δίκαια την προσπάθεια για να στεφανώσει τον αγωνιστή.

    Δεν ξέρω αν η γυναίκα δυσκολεύεται στη διαχείριση της δύναμης όπως λες. Ίσως η ψυχολογία της να μην ευνοεί την ισορροπία σε αρχικά στάδια όπως πιθανόν να συμβαίνει με τους άντρες. Αλλά η πνευματική καλλιέργεια και εξέλιξη ενός ατόμου ξεπερνά από ένα σημείο και έπειτα τις χθόνιες εγγενείς τάσεις που διαφοροποιούν τα φύλα.

    Ανατολή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ότι οι γυναίκες σκέφτονται και λειτουργούν διαφορετικά από τους άντρες δεν τις καθιστά λιγότερο ή περισσότερο χαρισματικές στη διαχείριση της δύναμης. Βιολογικοί και κοινωνικοί παράγοντες ευθύνονται για αυτές τις διαφοροποιήσεις οι οποίες στην τελική βοηθούν στην αλληλοσυμπλήρωση των δύο φύλων και στην εξουδετέρωση των εκατέρωθεν αδυναμιών και ελλείψεων.

    Pink Panther

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα δυο φύλα, δεν θα μπορούσαν παρά να βρίσκονται διαμετρικά αντίθετα μεταξύ τους, ώστε με την ένωσή τους να αποτελούν το ολοκληρωμένο και πλήρες σύνολο ιδιοτήτων, του ανθρώπινου όντος.
    Με αυτή την έννοια, η θηλυκή αρχή ευθύνεται για διαφορετικά πράγματα από την αρσενική.
    Η διαχείριση της δύναμης με την μορφή της εξουσίας πάνω σε τρίτο πρόσωπο, απαιτεί τρείς παράγοντες: αίσθηση δικαίου, ενσυναίσθηση και μέτρο.
    Από αυτά τα τρία, μόνο η ενσυναίσθηση αποτελεί ιδιότητα της θηλυκής αρχής.
    Η αντίληψη δικαίου και το μέτρο, είναι ιδιότητες της αρσενικής αρχής.
    Δεν πρόκειται για κοινωνικά στερεότυπα, αλλά για αρχέγονες εγγραφές (αρχέτυπα) από την απαρχή της ανθρώπινης εξέλιξης.

    Ο ρόλος του αρσενικού (εξ αιτίας της σωματικής του υπεροχής) ως προστάτη, μαχητή, κυνηγού και γεωργού, τον ανάγκασε να διοικεί και να διοικείται, καθώς και να συνεργάζεται με ομαδικό πνεύμα με τους ομοίους του (άνδρες). Ο άμεσος τρόπος της ομαδικής συνεργασίας, τον δίδαξε να λαμβάνει γρήγορες αποφάσεις και να τις πραγματώνει και σε στρατηγικό-συλλογικό επίπεδο, αλλά και σε ατομικό. Ερέθισμα-σκέψη-αντίδραση.
    Η δικαιοσύνη εξασφαλίζει την χρηστή και αποτελεσματική διοίκηση και την συνοχή της ομάδας.
    Ο ασκών την εξουσία, πρέπει να την τηρεί με μέτρο, σύνεση και δικαιοσύνη, διαφορετικά η ομάδα (ή κάποιος ικανότερος που θα τον αποδεχτεί η ομάδα) θα τον αντικαταστήσει με άλλον, που θα εγγυηθεί τις παραπάνω αξίες, ώστε τελικά η ομάδα να λειτουργήσει αποτελεσματικά.

    Ομάδες που απέτυχαν σε αυτό, εξαφανίστηκαν μαζί με ολόκληρη την φατρία τους.

    Έτσι η αρσενική αρχή είναι συνυφασμένη με την συνετή, αναλογική, λελογισμένη και δίκαιη χρήση της δύναμης.

    Οι γυναίκες αντίστοιχα, δεν είχαν τις ίδιες ευκαιρίες ανάπτυξης τέτοιων δεξιοτήτων, αφού ο ρόλος τους (επίσης εκπορευόμενος από την σωματική τους κατασκευή) τις προόριζε για διαφορετικές δεξιότητες.
    Η μητριαρχική εξουσία μέσα στον οίκο, δεν απαιτούσε δικαιοσύνη και μέτρο, αφού τηρούσε μόνο την συναισθηματική αλληλεπίδραση με τα εξαρτόμενα μέλη του. Αγάπη, μίσος, ζήλια, εκδίκηση, πάθος, φθόνος, οίκτος, είναι τα συναισθήματα που εκδηλώνονται μέσα στον οίκο και την φατρία.
    Η γυναίκα πρωταγωνιστής στα συναισθήματα, δυσκολεύεται να διαχειριστεί την ένταση, την εναλλαγή και τις συνέπειές τους. Είναι αυτή που ενσπείρει διχόνοιες, δολοπλοκίες, αντεκδικήσεις και δολοφονίες, μόνο και μόνο από την ανεξέλεγκτη ένταση των συναισθημάτων της. Είναι επίσης αυτή που με την αγάπη της δίνει ζωή στους αρρώστους, τα παιδιά της και τους γέροντες της φατρίας.
    Κατέχει μεγάλη δύναμη, την οποία όμως δεν μπορεί να κατευθύνει λελογισμένα, δίκαια και αναλογικά.

    Πιστεύω ότι ο αγαπητός Joker, αναγνωρίζει αυτή την αιτίαση όταν λέει ότι "Οι γυναικες ομως περισσοτερο απο τους ανδρες, αδυνατουν να διαχειριστουν την δυναμη, και η γυναικα μου τωρα συνεχως, εκμεταλλευεται ολο και περισσοτερο την κατασταση..."

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  4. Η αρσενική και η θηλυκή αρχή ενυπάρχουν και στα δύο φύλα και εκδηλώνονται ανάλογα με τον χαρακτήρα και την ιδιοσυγκρασία του ατόμου. Και εκτός από τις αρχέγονες εγγραφές, αυτά(χαρακτήρας, ιδιοσυγκρασία) διαμορφώνονται σαφώς και από κοινωνικούς παράγοντες. Επιπλέον, η αρσενική αρχή έχει την θετική και την αρνητική της διάσταση. Ομοίως και η θηλυκή. Επομένως, αν κάποιος γέρνει ανεξέλεγκτα προς την μία αρχή, θα αναπτύξει παθολογικά χαρακτηριστικά, ασχέτως φύλου.
    Η λογική χωρίς την ενσυναίσθηση οδηγεί σε άκρατο εγωκεντρισμό και αλαζονεία και σε στείρους, διεκπεραιωτικούς μηχανισμούς λειτουργίας και έκφρασης. Από την άλλη, η ένταση των συναισθημάτων, μπορεί εύκολα να καταστρέψει οποιοδήποτε ωραίο οικοδόμημα.
    Η συναισθηματική ‘θολούρα’ πάντως καθόλου δεν αποτελεί ίδιον των γυναικών αλλά της αρνητικής πλευράς της θηλυκής αρχής που υπάρχει και στα δύο φύλα.
    Για ποια συνετή και λελογισμένη απόδοση δικαίου μιλάμε; Γνωρίζουμε ότι τα περισσότερα εγκλήματα είναι γένους αρσενικού; Και δη εγκλήματα πάθους…
    Αδικείς το γυναικείο φύλο, αγαπητέ Λύκιε, όταν γενικεύεις και ξεκινάς εστιάζοντας στη γυναικεία δολοπλοκία, εκδίκηση, φθόνο και μηχανορραφία, σχολιάζοντας περιορισμένα και δευτερεύοντα τα θετικά της στοιχεία όπως είναι η αγάπη, η συμπόνοια, η δοτικότητα, η αντοχή, η στοργή, η σοφία.
    Αντίθετα, εκθειάζεις τους άνδρες για την αρρενωπότητα και την μαχητικότητά τους και ουδεμία νύξη κάνεις για τα ελαττώματά τους όπως π.χ. η βία, η επιθετικότητα και η απληστεία.
    Καταλήγω λέγοντας ότι όσο αποτυγχάνουμε στη σύνδεση των δύο πλευρών μας ώστε συνεργατικά να τις αναγάγουμε σε μια πνευματική ένωση, θα προκύπτουν συγκρούσεις και διχόνοιες.

    Ανατολή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ποιος ευθύνεται για την βία;
    Φύση-βιολογία ή Ανατροφή-Πολιτισμός;
    Έχει ενδιαφέρον νομίζω να του ρίξουμε μια ματιά.

    http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=103927

    Θαλασσόλυκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σύμφωνα με την Θεογονία του Ησιόδου, η Βία, ο Κράτος, ο Ζήλος και η Νίκη, ήταν αδέρφια, τέκνα της Στυγός και του Πάλλαντα. (Τ)ο Κράτος νομιμοποιεί τη βία για να επιβάλλει την τιμωρία-δέσιμο του Προμηθέα κατ'εντολήν του Θεού Δία.

    Θαλασσόλυκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Α ρε Λύκιε...Κρίμα τα νιάτα σου βρε μανάρι μου. Σε παρατηρώ έτσι πώς γράφεις, τι λέξεις χρησιμοποιείς, ποιο είναι το βάιμπ που εκπέμπεις όταν έρχεται η ώρα να μιλήσεις για το ανδρικό και θηλυκό φύλο και βλέπω πόσο ακλόνητα σταθερή είναι η άποψη σου γι αυτά τα ζητήματα, με κύρια εστίαση στα πρωτογονικά ανεξέλικτα ένστικτα, που κατά βάση εξυπηρετούσαν παλιότερες εποχές, οπου υπερίσχυαν άλλες ενεργειακές ακτίνες και ήταν και διαφορετική η εγκεφαλική δομή των ανθρώπων. Μετά βλέπω και το ενδιαφέρον σου για κάποια πνευματικά ζητήματα, που κατα βάση αποδομούν τις απόψεις που έχεις, ενθαρρύνοντας για πιο διευρυμένες οπτικές και αναρωτιέμαι και θέλω να σε ρωτήσω: Σε έχει βοηθήσει σίγουρα η πνευματικότητα στην πορεία σου; Ή η ενασχόληση σου έχει να κάνει απλώς με περιέργεια; Είναι σίγουρα δικές σου αυτές οι απόψεις; Εμένα πάντως μου ακούγονται σαν ηχώ... άλλων :) Μήπως, λέω μήπως, είσαι και συ άλλο ένα "θύμα" χειραγώγησης, που θεωρεί ότι είναι κάτι άλλο; Οπως ας πούμε, μέλος μιας ομάδας;; Λέω μια περίπτωση. Εγώ πάντως Λύκιε μου, τις ιδιότητες της δολοπλοκίας, του φθόνου, της εκδίκησης, της παραπλάνησης και της μηχανοραφίας, σε άνδρα τις έχω συναντήσει στον ύψιστο βαθμό τους όχι σε γυναίκα, για να μην πω σε αρρωστημένο βαθμό. Εσυ; Είσαι σίγουρος ότι αυτές τις ποιότητες τις έχεις συναντήσει κυρίως σε γυναίκες; Για σκέψου λίγο καλύτερα... Ρίξε και καμιά ματιά τριγύρω σου, πριν απαντήσεις, αν απαντήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  8. Αγαπητή μου Ανατολή, καμία επίθεση δεν κάνω στο γυναικείο φύλο! Αναφέρομαι στο πολύ συγκεκριμένο θέμα, το οποίο έθιξε ο Joker και εσύ με τον Ρ.Ρ. ανελκύσατε προς συζήτηση.

    Το θέμα που θίχτηκε ήταν η ικανότητα των γυναικών να διαχειρίζονται την δύναμη.
    Για να μην υπάρξουν λοιπόν παρεξηγήσεις από εύθικτους σχολιαστές, θα βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά.

    Κατ΄αρχήν να ορίσουμε έννοιες.
    Για ποια δύναμη μιλάμε;
    Διευκρίνισα συγκεκριμένα ότι μιλάμε για την "διαχείριση της δύναμης με την μορφή της εξουσίας πάνω σε τρίτο πρόσωπο" και όχι γενικά, για οποιαδήποτε μορφή δυνάμεως.
    Οι γυναίκες διαθέτουν πολλές μορφές δύναμης, τις οποίες μπορούν να διαχειρίζονται.
    Η αρσενική και η θηλυκή αρχή ενυπάρχουν και στα δυο φύλα, όχι ισοδύναμα, αλλά κατά ροπή και φύσιν ενδυναμωμένα. Δηλαδή εκ φύσεως οι άρρενες έχουν περισσότερη αρσενική αρχή και τα θήλεα την θηλυκή. Η ίδια η φύση του φύλου καθορίζει την ροπή, αλλά εγγενείς και επίκτητοι παράγοντες μπορούν να ανατρέψουν αυτή τη συνθήκη. Ναι, μιλάμε για την βιοχημική ιδιοσυστασία (νευροβιολογία) ανδρών και γυναικών, που καθορίζουν εν πολλοίς την συμπεριφορά του ανθρώπου.

    Αυτό είναι και το νόημα της διάκρισης των φύλων και της διαφοροποίησης μεταξύ τους. Η εξισορρόπηση αρσενικής και θηλυκής αρχής, δεν μπορεί να καταργήσει την νευροβιολογία του σώματος, αλλά να ενισχύει την νοητική κυριαρχία επάνω στα συναισθήματα που εδράζονται στο ερπετικό μας μέρος (μεταιχμιακό σύστημα-αμυγδαλή), μέσω της μίμησης συμπεριφορών του αντίθετου πόλου.

    Οι δυο αυτές αρχές, έχουν τα δικά τους χαρακτηριστικά γνωρίσματα και ασφαλώς δεν είναι μόνο "θετικά".
    Στα "αρνητικά" γνωρίσματα των δυο αρχών, περιλαμβάνονται η φυσική βία (αρσενική αρχή) και η ψυχική βία (θηλυκή αρχή).
    Είναι δυο μορφές βίας που εκδηλώνονται με διαφορετικό τρόπο μεταξύ των δυο αρχών, αφού αναπτύχθηκαν εξ αιτίας της βιολογικής διαφοράς των δυο φύλων.

    Έτσι οι άνδρες ασκούν σωματική βία και ρέπουν προς το έγκλημα και οι γυναίκες ασκούν ψυχολογική βία και ρέπουν προς την υποκίνηση μίσους, εκδίκησης και τελικά εγκλημάτων πάθους. Η εγκληματολογία μας προσφέρει μεγάλη ανάλυση τέτοιων εγκλημάτων.

    Δεν είναι της παρούσης η ανάδειξη των θετικών στοιχείων των δυο αρχών. Περιορίστηκα στην εστίαση στο συγκεκριμένο ζήτημα και δεν εξέφρασα την γενική μου γνώμη για την θηλυκή αρχή.

    Συνεπώς δεν υπάρχει λόγος παρεξήγησης, αφού εξήγησα τον λόγο που εστίασα στο ειδικό και δεν έκανα μνεία στο γενικό.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητέ Πωλ, είσαι πιστός στο καθήκον σου να ασχολείσαι με την δική μου ψυχογραφία, αλλά αποτυγχάνεις να με ερμηνεύσεις.
    Οι αρχετυπικές εγγραφές, όχι μόνο υπάρχουν στους σημερινούς ανθρώπους, αλλά δεν θα σβήσουν ποτέ. Είναι οι λεγόμενες "ενθυμήσεις" που υπάρχουν καταγεγραμμένες μέσα στο ψυχονοητικό μας σώμα, αλλά κυρίως είναι οι γονιδιακές πληροφορίες (DNA), που μας κρατούν εξαρτημένους από το προγονικό μας παρελθόν.
    Στο έχω ξαναπεί, ότι ο άνθρωπος δεν είναι μια παροντική οντότητα ως tabula rasa (άγραφος πίνακας), αλλά είναι η εξέλιξη του παρελθοντικού του εαυτού.
    Το ότι ο άνθρωπος λοιπόν εξελίσσεται, δεν σημαίνει ότι απέβαλε οριστικά τα αρχετυπικά και αρχέγονα στοιχεία της απαρχής του. Δυστυχώς ή ευτυχώς, το ακολουθούν και του θυμίζουν το βάρος του εδώ στον υλικό κόσμο.
    Το ότι οφείλουμε να αποδυναμώνουμε τα ερπετικά μας βάρη, είναι εκ των ων ουκ άνευ, ειδικά σε εμάς που αναζητούμε με την φιλοσοφική σκέψη.
    Συνεπώς καμία σύγκρουση ιδεών δεν με κατατρέχει, αλλά πρόκειται για μια ακολουθία γνώσεων, ικανή να εξηγεί τα φαινόμενα.
    Το αν διαφωνείς με αυτή την ακολουθία και έχεις μια διαφορετική προσέγγιση, είμαι πάντα ανοιχτός να συζητήσουμε.
    Η απάντησή μου στην Ανατολή, καλύπτει και τα δικά σου ερωτήματα.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι όντως Λύκιε, όπως θα χεις καταλαβει είμαι πάρα πολύ καλός στο να αποτυγχάνω, ιδίως όταν έχω να κάνω με ανθρώπους που έχουν ντοκτορά στον στρουθοκαμηλισμό. Αλλά και συ βρε παιδάκι μου, τέτοια πίστη κι αφοσίωση στην αυθεντία, στη θεωρία και την ειδίκευση... Μια φορά δεν σε εχω δει να πεις, ναι ρε σεις εντάξει μας τα λένε έτσι οι θεωρητικοί και οι αυθεντίες, όλα καλά, αλλά η δική μου εμπειρία κάτι άλλο μου χει δείξει, μήπως να το ξαναδώ; Μήπως δείχνω περισσότερη εμπιστοσύνη στους εξω από ότι στο έσω; Α ρε άτιμε Σωκράτη, ήσουν πολύ μπροστά ακόμη κι από τη δική μας εποχή! Καλά όλα αυτά, αλλά ίσως να ήταν επίσης καλό να θυμόμαστε ότι διανύουμε εποχές ανατροπών σε όλους τους τομείς, ίσως ό,τι ίσχυε για χιλιετίες πλέον να αλλάζει, ακόμη και τα αρχετυπα ακόμη και η φύση μας η ίδια :)Καλα τα λες και συ,καλά τα λένε και οι θεωρητικοί, αλλά εμένα να μου επιτρέψετε να μην είμαι και τόσο σίγουρος, γιατί η εμπειρία άλλα μου έδειξε, χωρις βεβαια να σημαίνει ότι η δική μου εμπειρία είναι ο κανόνας, απλώς τείνω να αμφισβητώ ιδίως τις αυθεντίες και να εμπιστεύομαι περισσότερο εμένα ακόμη κι αν δεν το κανω συνειδητά κάποιες φορές. Εξάλλου πάντα η αμφισβήτιση και η μικρή περίπτωση αναίρεσης ενός "αξιώματος" ήταν που ωθούσε την εξέλιξη. Τα χω δει και γω φυσικά τα στοιχεια που λες σε γυναίκες, αλλά εκεί που τα είδα πραγματικά "εξελιγμένα" ήταν σε άνδρες, εχω να θυμάμαι 3-4 περιπτώσεις ανδρών που τα εξασκούσανε αυτά τα στοιχεία με ιδιαιτερη μαεστρία και σε πολύ έντονο βαθμό. Μαλιστα κάποιοι ήτανε και πολύ αρρενωποι και γοητευτικοί άνδρες και δεν δίνανε αυτην την εντύπωση αρχικα, του ας πούμε κοινωνικού αρπαχτικού, αλλά όσο τους προσέγγιζες και σε προσέγγιζαν άρχιζαν να ασκούν το αγαπημένο τους χόμπυ, την εξαπάτηση, τη δολοπλοκία, την ιντριγκα, κι όσους περισσότερους εμπλέκανε στα εργα τους τοσο το καλύτερο γι αυτούς. Και σκέφτομαι το εξης: ισως η [υπο]συνειδητη γνωση σε εναν ανδρα οτι υπερισχυει της γυναικας στην εξασκηση σωματικης βιας, να τον ωθει να εξελιξει την ψυχολογικη βία, την πρώτη την έχει de facto, τη δεύτερη δεν την έχει και ω! πόσο εξαιρετικά ηδονικό θα ήτανε να κατέχει όλο το πακέτο! Από την άλλη, δεν ξέρω αν είναι τυχαίο το οτι πολλές γυναίκες, πολλά κορίτσια ξεκινανε από μικρα την ενασχοληση με πολεμικες τεχνες, μποξ, κικ-μποξ και διαφορα αλλα που τεινανε να ειναι ανδρικες ενασχολησεις. Αρχιζουν δλδ οι γυναικες να γυμναζουν το σωμα τους ωστε να ειναι ικανο να ασκησει ελεγχο και βια και αλλα σωματα, ιδιως ανδρικα :) Είπατε κάτι; Αρχέτυπα, Αρχεγονα στοιχεία; Εχετε μείνει λίγο πίσω και καμια σημασια δεν εχει αν σας αρεσει ή όχι η νεα αναστροφη. Γόνιμο θα ητανε να σκεφτει ο καθενας ξεχωριστα για το πόσο συνέβαλλε στην γενικοτερη αναστροφη και ανατροπή. Μπορείιιις;;;

      Διαγραφή
    2. Αποτυγχάνεις διότι ερμηνεύεις εξ ιδίων τα άλλοτρια και όχι επειδή ο άλλος σου κρύβει κάτι.
      Για παράδειγμα νομίζεις ότι δείχνω προσήλωση σε αυθεντίες και θεωρίες και δεν βλέπεις ότι δεν επικαλούμαι τέτοιες, αλλά οι σκέψεις και οι ιδέες μου είναι αποκλειστικά δικές μου κατακτήσεις, σε συνδυασμό με γνώσεις και βιώματα άλλων, αλλά πάντοτε διηθημένα μέσα από τα δικά μου αντιληπτικά και βιωματικά εργαλεία. Μέσα σε όλα αυτό υπάρχει και η ενθύμιση, δηλαδή η διεπαφή με την εσωτερική μου "βιβλιοθήκη", η οποία φιλοξενεί "βιβλία" που κατέκτησα από την πρώτη μου ενσάρκωση. Κάθε "αξίωμα" στο οποίο καταλήγω, χρίζεται τέτοιο επειδή δοκιμάζεται και επαληθεύεται από την δική μου ψυχονοητική βάσανο και όχι κάποιων άλλων.

      Όπως είπα και πιο πάνω, μπορεί κανείς να μιμηθεί την αντίθετη αρχή, προκειμένου να κοινωνηθεί στον αντίθετο πόλο και να βιώσει τη λυτρωτική ισορροπία, που βοηθά στην ολική αντίληψη των πραγμάτων και τελικά την αυτεπίγνωση.
      Συγκεκριμένα παραδείγματα αποκλίσεων και εξαιρέσεων από την προσωπική μας ζωή, μπορούμε να παραθέσουμε όλοι. Υπήρχαν και υπάρχουν άνδρες με θηλυκή αρχή και γυναίκες με αρσενική. Έχουμε πολλά παραδείγματα από την ιστορία που οι ρόλοι είχαν ανατραπεί.
      Ωστόσο δεν ήταν και δεν είναι αυτά ο κανόνας.
      Σήμερα επιχειρείται μια αποηθικοποίηση της κοινωνίας και μια διάρρηξη των κοινωνικών στερεοτύπων, με τάση προς το ουδέτερο και βέβαια τον μηδενισμό της ενέργειας απ΄αυτήν την ουδετερότητα. Η προσπάθεια δεν μένει μόνο στο ηθικό, συμπεριφορικό και θεωρητικό πεδίο, αλλά επιχειρείται και στο βιολογικό, ακόμη και με γενετικό τρόπο.

      Η στρέβλωση του κατά φύσιν από το παρά φύσιν, είναι ευθεία διαβολή και το αποτέλεσμα δεν μπορεί να έχει μόνιμο χαρακτήρα, παρά μόνο πρόσκαιρο. Γι αυτό, μην εστιάζεις στα πρόσφατα, αλλά δες τα πράγματα από ασφαλή απόσταση, μακριά από την παραμόρφωση του χρόνου.

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    3. Όχι καλό μου. Δείχνω ότι αποτυγχάνω γιατί ξέρω πώς να ικανοποιώ και πώς να μην ικανοποιώ τους άλλους, ιδίως όταν βλέπω πόσο μεγάλη ανάγκη έχουν κάποιες μορφές ικανοποίησης. Φυσικά και είσαι πιστός στις αυθεντίες ακόμη κι όταν δεν τις κατονομάζεις ευθέως, ακόμη και σε κείνες που δεν είναι τόσο διάσημες, αλλά που σε έχουνε πείσει μέσα από τη χειραγώγηση ότι είναι. "...σε συνδυασμό με γνώσεις και βιώματα άλλων" Ακριβώς αυτό, άλλων. Δε σε θυμάμαι ποτέ να μίλησες για κάποιο δικό σου βίωμα όμως. Και μάλιστα είσαι και ιδιαίτερα επιλεκτικός στο πού και σε ποιον τα βιώματα θα δώσεις βάση. ""βιβλία" που κατέκτησα από την πρώτη μου ενσάρκωση." Κι αν η πρώτη σου ενσάρκωση έγινε σε εποχή που επικρατούσε πχ. η πράσινη ακτίνα γνωστή ως ακτίνα του πολεμιστή με ατροφικό μετωπιαίο λωβό; Μάλλον χρειάζεσαι εκσυγχρονισμό. "Ωστόσο δεν ήταν και δεν είναι αυτά ο κανόνας." Και ποιος ορίζει τον κάνονα σε τέτοιες περιπτώσεις; Η πρώτη σου ενσάρκωση σε αντίθετη εποχή από την σημερινή και τα βιώματα άλλων που σε βολεύουν; Δεν είναι τόσο δύσκολο πια να παραδεχτείς αυτό που είναι τοσο κραυγαλέα πασιφανές. Το ότι και εσύ και η παρεούλα σου έχετε θεματάκι μεγάλο με το θηλυκό στοιχείο, μισείτε βαθιά τη γυναίκα για κάποιους λόγους που πιθανότατα ούτε και σεις γνωρίζετε. Ίσως εκείνο που θα έπρεπε να σας απασχολεί και εσένα και την παρεούλα σου, είναι το ότι έχετε εξιδανικεύσει καποιες στρεβλές θέσεις και αξιώσεις, οι ποιότητες των οποίων σχετίζονται με τον σαδιστικό ηδονισμό, την πύλη για το "μαύρο" μονοπάτι δλδ.

      Διαγραφή
    4. Πωλ, θα μπορούσα να σου απαντήσω στο ίδιο ύφος και πολύ πιο χειριστικά, ωστόσο δεν είναι στις προθέσεις μου. Να ξέρεις ότι οι προβολές που προσπαθείς να κάνεις, ούτε με πείθουν, ούτε με εντυπωσιάζουν. Δεν είσαι σε τέτοιο επίπεδο που θα μπορούσες να μου ασκήσεις οποιαδήποτε επίδραση. Η παρουσία σου εδώ είναι απλώς διασκεδαστική, ειδικά όταν θες να παίξεις τον ψυχολόγο ή τον φιλοσοφημένο ακτιβιστή. Εκτιμώ μόνο εκείνη την πλευρά σου, που επιχειρηματολογεί και αναλύει την σκέψη σου χωρίς προσωπικές αιχμές και εμμονικά κολλήματα.

      Πάμε λοιπόν στα ψήγματα που αξίζουν απάντησης:

      "Κι αν η πρώτη σου ενσάρκωση έγινε σε εποχή που επικρατούσε πχ. η πράσινη ακτίνα γνωστή ως ακτίνα του πολεμιστή με ατροφικό μετωπιαίο λωβό;

      Μπαα, τότε επικρατούσε η γαλάζια ακτίνα και τροφοδοτούσε την αμυγδαλή!
      Ωστόσο δεν μίλησα για "βιβλία" που κατέκτησα ΜΟΝΟ στην πρώτη μου ενσάρκωση, αλλά για αυτά που κατέκτησα από ΟΛΕΣ τις μέχρι τώρα ενσαρκώσεις μου. Όπως αντιλαμβάνεσαι, υπάρχει μια μεγάλη εξελικτική πορεία μέσα σε όλες αυτές τις ενσαρκώσεις.
      Το ίδιο συμβαίνει και με σένα, αλλά και κάθε άνθρωπο.

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    5. Εγώ να σου ασκήσω επίδραση;;; Χχαχαχα! Εγώ δεν μπορώ να ασκήσω επίδραση στη γάτα μου που είναι τετράποδο, θα μπορέσω να ασκήσω σε οποιοδήποτε δίποδο; Εξάλλου εσένα σου την παρασκήσανε την επίδραση όταν σε βρήκανε μικρό, αθώο, θλιμμένο και με ποτένσιαλς, τώρα πάει τέλειωσε το πανηγύρι :) Πάντως κοίταξε, κάτι μου λέει ότι εδώ που είναι "παρούσα" η παρεούλα σου, δεν εκφράζεσαι ακριβώς όπως θα ήθελες πραγματικά να εκφραστείς, είσαι προσεχτικός πολύ, μην και πεις τίποτα εκτός γραμμής και παίξουν και τίποτα κυρώσεις αχαχχαχα! Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι αν δεν ήταν παρούσα η παρεούλα σου, ίσως και να τα έλεγες κάπως αλλιώς τα πράματα. Λέω μια περίπτωση βρε παιδί μου. Α όχι όχι, με μενα δε συμβαίνει το εξελικτικό που λες που συμβαινει σε κάθε άνθρωπο, εμένα αυτή είναι η πρώτη μου ενσάρκωση! Μην κοιτάς που το παίζω ντεμέκ πολλών αιώνων. Πείστηκες;;; Με απογοητεύεις...Σ' έπιασε κώτσο ένας Πωλ που δεν είναι ούτε καν χθεσινός, αλλά σημερινός; Το νου σου!

      Διαγραφή
  10. Θαλασσόλυκε, σε καλωσορίζω στον χώρο μας.
    Ενδιαφέρον το άρθρο που πρότεινες και εξηγεί την νευροβιολογική συμμετοχή στην εκδήλωση της βίας και της επιθετικότητας. Είναι σημαντική η εισφορά του άρθρου στην παρούσα συζήτηση και ειδικά το εδάφιο που λέει:

    " Το γεγονός αυτό δεν σημαίνει, όπως εσφαλμένα υποστηρίζουν αρκετές φεμινίστριες, ότι οι γυναίκες εκδηλώνουν μικρότερη επιθετικότητα από ό,τι οι άνδρες. Υποδεικνύει όμως σαφώς ότι το λεγόμενο «ασθενές φύλο» επιλέγει και μαθαίνει από νωρίς να εκφράζει με τρόπο λιγότερο άμεσο και πιο συγκαλυμμένο την ιδιόμορφη -περισσότερο ψυχολογική παρά σωματική- θηλυκή βία."

    Ωστόσο συνεκτιμά και την συμμετοχή των κοινωνικών προτύπων:

    "Τα αίτια για αυτή τη φυλετική διαφοροποίηση στον τρόπο που εκδηλώνεται η ανθρώπινη βία είναι πολλά και θα πρέπει να αναζητηθούν τόσο στην εξελικτική μας ιστορία όσο και στα κυρίαρχα κοινωνικά πρότυπα συμπεριφοράς που τα παιδιά υποχρεώνονται να εμπεδώσουν από τη γέννησή τους. Για παράδειγμα, δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι τα περισσότερα αγοράκια πρέπει να μάθουν από νωρίς «να υπερασπίζονται διά της βίας τον εαυτό τους», ενώ τα κοριτσάκια «δεν πρέπει να παίζουν μπουνιές» αλλά να επιβάλλουν με πιο έμμεσους τρόπους τη θέλησή τους."

    Καταλήγει όμως:

    "Πάντως, όσοι επιμένουν ότι οι νευροβιολογικοί παράγοντες παίζουν δευτερεύοντα ή και ασήμαντο ρόλο στις εκδηλώσεις της ανθρώπινης βίας στα δύο φύλα, και συνεπώς ότι αυτές καθορίζονται «σε τελευταία ανάλυση» από κοινωνικούς αποκλειστικά παράγοντες, θα πρέπει μάλλον να αναθεωρήσουν ορισμένες από τις απόψεις τους. Σήμερα, για παράδειγμα, στο δίλημμα «φύση ή ανατροφή» φαίνεται να κυριαρχεί η φύση -όμως η διαμάχη παραμένει ανοιχτή παρά την απλοϊκή ερμηνεία των πρόσφατων νευροβιολογικών κατακτήσεων."

    Λες λοιπόν:
    "(Τ)ο Κράτος νομιμοποιεί τη βία για να επιβάλλει την τιμωρία-δέσιμο του Προμηθέα κατ'εντολήν του Θεού Δία."

    Πως ερμηνεύεις το Προμηθέα και την τιμωρία του απ΄τον Δία; Ποια ή εσωτερική αντιστοιχία και γιατί αυτή η βία νομιμοποιείται;

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλημερα
    Να πω την αληθεια, ακομα κλωθογυριζω στο νου μου το κατωθι ενδιαφερον κειμενο του Λυκιου. Αναγνωριζω πως δεν κατεχω την Ισορροπα και την Μεσοτητα ακομα στην συγκεκριμενη εννοια. Αναγνωριζω επισης αγαπητε Λυκιε πως κατεχεις την μη προσκολληση σε καλυτερο βαθμο απο μενα, ομως η εννοια ακομα δεν εχει αποσαφηνηθει. Ναι, η μη προσκολληση ειναι ορθος ορος, ομως ο Οδυσσεας επεστρεψε πισω στην Πηνελοπη, αν και ειχε ανελθει σε ανωτερα επιπεδα. Γιατι το εκανε αυτο; Γιατι δεν προχωρησε μπροστα και εκανε το φαινομενικα πισωγυρισμα; Γιατι επεστρεψε στην Ιθακη; Εκανε αραγε λαθος, σταθηκε ανοητος; Οχι βεβαια, καθως μιλαμε για τον μεστωμενο απο σοφια Οδυσσεα, τον ολοκληρωμενο ανθρωπο που δεν του λειπει πια τιποτα. Ειναι σαφες πως ο Οδυσσεας ηξερε τι εκανε και πηρε την σωστη επιλογη. Ομως η ορθοτητα της επιλογης, δεν εξαρτιοταν απο τον Οδυσσεα, εξαρτιοταν απο την Πηνελοπη, και απο το πού βρισκοταν η καρδια της. Απο την καρδια της Πηνελοπης και το πού την δινει, εξαρταται η συνδεση.
    https://youtu.be/Mei0MJc59WU?t=3873
    Βλεπουμε λοιπον, πως η μη προσκολληση δεν αποτελει αυτοσκοπο. Πρεπει πρωτα να εχει κατακτηθει, διαφορετικα αποτελει φυγη (αποφυγη). Σαφως, οταν εκλαμβανουμε αχαριστια ή μη εκτιμηση, η επιλογη μας ειναι ευκολη, καθως αποχωρουμε οταν μας καταστει σαφες πως περισσευουμε. Οταν ομως η συνδεση ειναι ενεργη και το εργο και το καθηκον εν εξελιξει, ειναι αδιανοητο, ειδικα για τον μαχητη, να αποχωρησει. Τελοσπαντων, η Ισορροπια/Μεσοτητα ειναι αναζητηση που καθενας μας οφειλει να πραξει

    "Ένα παράδειγμα, είναι η δυσκολία που συναντάμε για να κόψουμε το πάθος μας για το κάπνισμα. Πόσο βασανιστικό είναι αυτό για πολλούς! Το να αντισταθούμε στο πάθος μας για φαγητό, για σεξ, για διασκέδαση... Πόσο εύκολο είναι εν ζωή; Το σώμα μας δίνει την ικανότητα να ικανοποιήσουμε το πάθος μας, αλλά χωρίς αυτό, ο εξαναγκασμός σε παύση, είναι βασανιστικός.
    Το χειρότερο όμως είναι η προσκόλλησή μας σε πρόσωπα. Γονείς, παιδιά, φίλους, σύντροφο...
    Το να είμαστε συναισθηματικά εξαρτημένοι από πρόσωπα, μας κάνει να μην αντέχουμε την αποκοπή μας από αυτά. Το υπερβολικό αίσθημα ευθύνης μας για τρίτους, μας καθιστά εξαρτημένους από την πορεία τους."

    Αγαπητη Ανατολη, η Δυναμη αποτελει μια εννοια (concept) που ο Ανθρωπος αδυνατει να δει, οχι μονο οι γυναικες. Ισως μονο οι Μυστες να μπορουν να την διαχειριστουν. Πώς μπορουμε να ορισουμε την εννοια της Δυναμης που αποτελει διακαη ποθο των ανθρωπων, και συχνοτερη αιτια απωλειας της πορειας τους, μεσω του στρεβλου τροπου που προσπαθουν να την αποκτησουν; Μολις την ορισουμε, πρεπει να βρουμε και τον τροπο ενσωματωσης της στην ουσια μας, στο βαθυτερο ειναι μας. Μονο τοτε θα μπορει να αποτελει ασφαλες κτημα μας.

    Ο κοσμος της Υλης αποτελει βοηθημα για εμας σε αυτην την προσπαθεια. Η δύναμη, με την μορφή της εξουσίας πάνω σε τρίτο πρόσωπο, αποτελει δευτερευουσα και ατελη εκφραση της Δυναμης, διοτι ποτέ ο εξουσιαζομενος δεν αποδεχεται για πάντα αυτην την δυναμικη στη σχεση, αποτελει προσκαιρ η μονο κατασταση. Σημερα η γυναικα μου με λατρευει, παντευομαστε και κανουμε παιδι, και αυριο δεν θελει να με βλεπει. Επομενως, η Δυναμη ηταν ευκαιριακη και μονο, οποτε δικαιως αισθανομαι βαθια ανασφαλεια, και δεν μπορω να αποδεχτω μια τετοια εξελιξη, οποτε εγκληματω για να το εμποδισω. Η Δυναμη επομενως ειναι μια εσωτερικη κατασταση. Δυναμη θα ηταν να μπορω να μην επηρεαστω απο αυτην την συμπεριφορα της, να αποδεχτω το δικαιωμα της ελευθερης της βουλησης και να προχωρησω τη ζωη μου και να μην μεινω στασιμος.Δυναμη αποτελει αυτη η δυνατοτητα συμπεριφορας μου, δεν χρειαζεται να το κανω καθε τρεις και λιγο για να το δειχνω, ειναι μια εσωτερικη κατασταση, μπορει να μην χρειαστει να το δειξω ποτέ, ομως θα πρεπει μεσα μου να υπαρχει αυτη η δυναμη συμπεριφορας.

    Joker

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Συμβολο της Δυναμης και της αρσενικης αρχης, ειναι ο φαλλος. Υπαρχουν πολλα φαλλικα συμβολα και φετιχ. Ο ανθρωπος ελκεται απο αυτα, ωστε να τα κατανοησει και να τα ενσωματωσει. Η ενσωματωση ομως δεν μπορει να γινει στο φυσικο σωμα, παρα μονο σε βαθυτερο επιπεδο του ανθρωπου, ας το πουμε πνευματικο σωμα.(αδοκιμος ορος αλλα δειχνει την αντιθεση με το φυσικο σωμα). Ε, οπως και να το κανουμε, η γυναικα υστερει σε αυτην την προσπαθεια για πολλους λογους. Παρενθεση εδω

    "Το ότι οι γυναίκες σκέφτονται και λειτουργούν διαφορετικά από τους άντρες δεν τις καθιστά λιγότερο ή περισσότερο χαρισματικές στη διαχείριση της δύναμης"
    Ακριβως αυτος ειναι ο βασικος λογος, που τις καθιστα λιγοτερο χαρισματικες στη διαχειριση της δυναμης. Δεν ειναι σαφες; Ειναι η αληθεια που ερχεται απο τη φυση, με τα πλεονεκτηματα που προσφερει στον ανδρα, που τον βοηθα στον σκοπο της αντιληψης,κατανοησης,εξασκησης, αναπτυξης, διαχειρισης της Δυναμης. Αυτο φαινεται αναμφιβολα στα υλικα φυσικα σωματα. Γιατι η φυση προκρινει την ισχυ του σωματος του ανδρος με ενα πλεονασμα τουλαχιστον της ταξης του 15% (και λιγο λεω) σε σχεση με τη γυναικα; Δεν μας νοιαζει προς το παρον να εξετασουμε το "πώς" συμβαινει αυτο, εξεταζουμε το "γιατι". Ειναι τα "γιατι" που μας οδηγουν στην προσεγγιση του πνευματος σε αντιθεση με την υλη. Η παραδοση μεταφερει πως ο "Διαβολος" σιχαινεται τα "γιατι". Ειναι απολυτως λογικο, καθως η απαντηση τους, οδηγει σε πνευματικες απαντησεις και αυτογνωσια.

    Ολοι οι σπουδαστες της συγχρονης ψυχολογιας, διδασκονται κατα βαση τις θεωριες του Φρουντ, αντι για τις πιο ενδιαφερουσες των μαθητων του Αντλερ και Γιουνγκ. Εστω και ετσι ομως, μια απο τις πιο σημαντικες θεωριες του Φρουντ, ειναι αυτη του "Φθονου του πεους" που αποδιδεται στις γυναικες. Το αντιστοιχο στους ανδρες, αποτελει το "Συμπλεγμα ευνουχισμου" (castration complex), μια ιδεα πως οι ανδρες φοβομαστε υποσυνειδητα να χασουμε το πεος μας ως μεσο εξουσιας, απο τον Αλφα της κοινωνικης μας ομαδας. Αυτο ομως εχει ισχυ στον ανδρα μονο στα παιδικα του χρονια, καθως συντομα αντιλαμβανεται πως ο φοβος αυτος ειναι αβασιμος και ο οποιος κινδυνος διαχειρισιμος. Ωστοσο, ο ανδρας αποκτα απο αυτο το σταδιο που περνα, την εννοια της Ηθικης, μια εννοια που οι γυναικες δεν αποκτουν ποτέ, διοτι δεν περνουν απο καποιο αντιστοιχο σταδιο. Μπορει να μην συμφωνω με αυτες τις θεωριες, ομως βασιζονται σε υπαρκτες παρατηρησεις, και ενεχουν καποια στοιχεια αληθειας. Οι γυναικες επομενως δεν εχουν την Ηθικη των ανθρων,διοτι δεν χρειαστηκε να την αποκτησουν ποτε απο μονες τους, και οταν αποκτησουν Δυναμη σε καποια μορφη, οπως αυτη της εξουσιας δεν μπορουν να την διαχειριστουν, με την ιδια ικανοτητα που μπορουν να το κανουν οι ανδρες. Το προβληματικο ομως δεν ειναι αυτο.

    Το προβλημα ανακυπτει στο οτι οι γυναικες κανουν μεταθεση του μεσου ασκησης εξουσιας, καθως δεν διαθετουν πεος, σε αυτο του ανδρα τους, τον οποιο κανουν δικο τους επιθυμωντας μεσω αυτου να ασκησουν εξουσια ως μια μορφη Δυναμης, και μεταγενεστερα οταν κανουν παιδι, το παιδι τους αποτελει στην ουσια το πεος τους, καθως μεσω αυτου (του παιδιου) προσπαθουν να πραγματοποιησουν τις επιθυμιες τους. Προφανως το ζητημα δεν ειναι απλο, για να το αναδειξουμε σε λιγες γραμμες, ομως νομιζω πως καθισταται σαφες, πως το επιχειρημα πως οι γυναικες δυσκολευονται περισσοτερο απο τους ανδρες στην διαχειριση της δυναμης, ειναι τουλαχιστον βασιμο. Οι ανδρες αναζητουν την Δυναμη σχεδον ως λογο υπαρξης, ομως η Δυναμη ειναι εννοια που διαφευγει, επομενως οι τροποι ειναι αστοχοι. Αυτο δεν το λεω με αρνητικο τροπο, καθως καθε ανθρωπος ας κανει οτι του αρεσει, εφοσον δεν εγκληματει προφανως.
    Joker

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. "Η διαχείριση της δύναμης με την μορφή της εξουσίας πάνω σε τρίτο πρόσωπο, απαιτεί τρείς παράγοντες: αίσθηση δικαίου, ενσυναίσθηση και μέτρο"
    Σωστο. Η ενσυναισθηση την κανει πιο ομορφη, το μετρο πιο λελογισμενη, ομως τελικα το απαραιτητο συστατικο που την καθοριζει ειναι το Δικαιο. Εαν η εξουσια δεν ειναι δικαιη, δεν εχει λογο υπαρξης, αποτελει τυρρανια, ειναι περιττη και αχρηστη και ο φορεας της καταχρηστικος. Επομενως το να φερεται ενας ανρθωπος δικαια και επομενως να ειναι δικαιος, αποτελει σχεδον αυτοσκοπο. Αποτελει ικανη και αναγκαια συνθηκη για να στηριξει την πνευματικη του υπαρξη.

    "Αδικείς το γυναικείο φύλο, αγαπητέ Λύκιε, όταν γενικεύεις και ξεκινάς εστιάζοντας στη γυναικεία δολοπλοκία, εκδίκηση, φθόνο και μηχανορραφία, σχολιάζοντας περιορισμένα και δευτερεύοντα τα θετικά της στοιχεία όπως είναι η αγάπη, η συμπόνοια, η δοτικότητα, η αντοχή, η στοργή, η σοφία."

    Αγαπητη Ανατολη, οταν λεμε σε καποιον "Με αδικεις" πρεπει να εξηγουμε το γιατι διοτι αποτελει κατηγορια, βαρυνουσα για πνευματικο ανθρωπο. Εγω δεν παρατηρησα αδικια. Το επιχειρημα "Αναφερθηκες περισσοτερο στα πλην απο τα συν" ειναι βασιμο ομως δεν το βρισκω να ισχυει, διοτι η ισχυ του λογου δεν παει ποσοτικα με το ζυγ και δεν παρατηρησα διαθεση ανισορροπης αναφορας, το αντιθετο μαλιστα. Ελπιζω να δεις πως το αναφερω καλοπροαιρετα και με επιθυμια για επιτευξη βαθυτερης επικοινωνιας. Το κανω για να αναφερω την εξαιρετικη τεχνικη, που μας επιτρεπει να εκφραζομαστε μεν ελευθερα σε αυτα που νιωθουμε και να ερθουμε σε καλυτερη επαφη με τα συναισθηματα μας., χωρις ωστοσο να συμβαινει με τετοιο τροπο ωστε αυτος στον οποιο τα λεμε να τα δεχτει ως κατηγορια και να χρειαστει να μπει σε φαση αμυνας (defensive), . Αυτη ειναι η φορμουλα "Αισθανομαι.."
    https://bit.ly/3cN6MVV
    " Αισθανομαι πως αδικειται το γυναικειο φυλο. Αισθανομαι αδικημενη ως γυναικα απο τον τροπο που παρουσιαζεται το γυναικειο φυλο στα λογια σας Αισθανομαι πως υποτιμαται η αξια και η προσφορα του γυναικειου φυλου και πως δεν απεικονιζονται ισορροπημενα τα θετικα με τα αρνητικα."κοκ

    Κλεινει η παρενθεση. Ισως ο λογος που η γυναικα υστερει απο τη φυση στην αναπτυξη της Δυναμης σε σχεση με τον ανδρα, ειναι επειδη η φυση δενβ επιθυμει η γυναικα να βιωσει τη Δυναμη, τουλαχιστον οχι προτου βιωσει την θυληκοτητα μεσα απο την ικανοτητα της να ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ. Αυτο δεν θα μπορουσε να επιτευχθει αν δεν ειχε αναγκη κανεναν και πουθενα και ποτέ. Ισως λοιπον η φυση να επιθυμει η γυναικα να βρισκεται σε αναγκη, ωστε να την πιεσει να ανοιχτει, και να μαθει να συνδεεται. Να βιωσει δηλαδη την θηλυκη αρχη πριν προχωρησει σε ισορροπιες αρχων. Ναι, το πνευμα δεν εχει φυλο, οπως πριν φτασουμε εκει, εχουμε πολυ δρομο να διανυσουμε, πολλες εννοιες να κατανοησουμε και κατακτησουμε. Μυστης ειχε πει, πως καθε ανθρωπος πρεπει πρωτα να βιωσει την αρχη που ειναι συμφωνο με το φυλο με το οποιο εχει ενσαρκωθει, πριν προχωρησει στην προσεγγιση της αλλης αρχης, διοτι διαφορετικα μια ηπια και ομαλη οδος, κατανταει δυσβατο μονοπατι. Θυμαμαι ο Αττεσλης ειχε συμβουλευσει μια ελληνοκυπρια, απο τη στιγμη που ο ανδρας τηςηταν τουρκοκυπριος, να τον ακολουθησει στα κατεχομενα, και να ακολουθησει την πλευρα του συζυγου της. Με τον ανδρα που θα επιλεξει θα συνδεθει προφανως η γυναικα.
    Joker

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αγαπητέ μου Joker, πολύ ορθά επισημαίνεις ότι η μη προσκόλληση, αποτελεί μια ισόρροπη μεσότητα ανάμεσα στις υπερβολές αδιαφορία και προσκόλληση.
    Στο παράδειγμά σου, ο Οδυσσέας υπήρξε ένας ολοκληρωμένος και σοφός άνθρωπος, που είχε πλέον κατακτήσει αυτή την μεσότητα. Το καθήκον έρχεται ως συνειδητή επιλογή, όταν είναι κάποιος απαλλαγμένος από προσκολλήσεις και αγκιστρώσεις σε πρόσωπα, πράγματα και ιδέες. Μόνο τότε το καθήκον είναι συνειδητή επιλογή, διαφορετικά είναι ικανοποίηση εσωτερικής ανάγκης.
    Πάνω από ταυτίσεις και προσκολλήσεις, ο Οδυσσέας επιλέγει να υπηρετήσει ανάγκες άλλων, μικρά ελαττούμενος, αφού δεν πρόκειται να φθαρεί εσωτερικά από αυτή την προσφορά του. Η επιστροφή στην Ιθάκη, δεν αποσκοπούσε μόνο στην ικανοποίηση της προσμονής και της αγάπης της Πηνελόπης, αλλά και στην δικαίωση των υπηκόων του (ήταν ο βασιλιάς τους), όπου κινδύνευαν να αλωθούν από παρείσακτους εισβολείς του θρόνου.
    Ο Οδυσσέας μετά την επιστροφή του, δεν ήταν ο ίδιος με πριν. Είχε εξελιχθεί δραματικά με όσα βίωσε. Όταν επέστρεφε, γνώριζε ότι επέστρεφε σε αυτό που είχε αφήσει, τότε που σκεφτόταν και ένιωθε διαφορετικά. Ήξερε ότι θα έκανε παραχωρήσεις, αλλά απ΄την άλλη θα ήταν πιο ωφέλιμος για το λαό και την σύζυγό του.

    "Επομενως, η Δυναμη ηταν ευκαιριακη και μονο, οποτε δικαιως αισθανομαι βαθια ανασφαλεια, και δεν μπορω να αποδεχτω μια τετοια εξελιξη, οποτε εγκληματω για να το εμποδισω. Η Δυναμη επομενως ειναι μια εσωτερικη κατασταση."

    Η δύναμη στην οποία αναφέρεσαι, αυτή μέσα σε μια σχέση δηλαδή, είναι η ίδια που εφαρμόζεται σε κάθε μορφή εξουσίας πάνω σε τρίτα πρόσωπα. Αυτός που μπορεί να την διαχειριστεί λελογισμένα και δίκαια, θα κάνει το ίδιο σε κάθε μορφή εξουσίας που ασκεί. Τα εγκλήματα πάθους, δηλαδή αδυναμίας διαχείρισης μιας προσκόλλησης, γίνονται και από τα δυο φύλα, αλλά το γυναικείο δεν θα φτάσει τόσο εύκολα στην φυσική βία, όσο ο άνδρας. Ωστόσο θα μεθοδεύσει εκδίκηση ή θα υποκινήσει την φυσική βία ως ηθικός αυτουργός σε κάποιο έγκλημα.
    Ο άνδρας ασκεί βία με λιγότερη προπαρασκευή και δολιότητα. Η ψυχολογική βία δεν είναι το φόρτε του, όσο η ευκολότερη γι αυτόν φυσική βία. Ασφαλώς σε όλα αυτά υπάρχουν εξαιρέσεις, όπως επίσης δεν είναι δεδομένο ότι κάθε άνδρας διαθέτει αρσενική αρχή και κάθε γυναίκα, θηλυκή.

    Το σύνολο των σχολίων σου με βρίσκει σύμφωνο και σε επαινώ για την εξαιρετική ανάλυση και το καθαρό πνεύμα που σε διακρίνει.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Βρε παιδιά, δεν κρατιέμαι θα το πω. Σεις αλήθεια από την πολλή τη μη προσκόλληση και τον ισορροπημένο τον καθαρό νου μείνατε μπακούρια;;;; Ταιριαστά είστε τα δυο σας πάντως, δεν μπορώ να πω, να μου λέγανε δλδ ότι συζούσατε δε θα με φαινότανε περίεργο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μέσα έπεσες ρε Πωλ! Είμαστε ζευγαράκι...
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Δεν το είπα υποτιμητικά. Για μενα δεν είναι ντροπή καμιά μορφή σεξουαλικότητας, το ξέρεις άλλωστε. Όλα φυσιολογικά τα θεωρώ, και την ασεξουαλικότητα και την [παν]σεξουαλικότητα, τα πάντα όλα όταν γίνονται με συγκατάθεση των εμπλεκόμενων και εφόσον εκδηλώνονται στον κόσμο της ύλης για την δική μου κοσμοθεωρηση είναι φυσιολογικά! Εσείς οι δύο πάντως το εκπέμπεται αυτό ξέρεις, αν σας παρατηρήσει δλδ κανείς το πώς αλληλοσυμπληρώνεστε και αλληλοθαυμάζεστε, είναι ένα είδος ερωτισμού τρόπον τινά, σε συνδυασμό κιόλας με την επιμονή σας για την ας πούμε ανωτερότητα της αρσενικής ενέργειας και την προσήλωση σας σ' αυτήν, με την παράλληλη υποτίμηση της θηλυκής, όλο το πακέτο παραπέμπει μάλλον σε υποσυνείδητη ομοφυλοφιλία, εκτός κι αν το εννοούσες το ζευγαράκι οποτε πάμε σε συνειδητή και δεν βρίσκω κάτι κακό σ' αυτό. Τωρα που το σκέφτομαι πάντως, οι στρέητ άνδρες που έχω γνωρίσει με κάποια από τα δικά σας χαρακτηριστικά, κάποια στιγμή άρχισαν να δείχνουν σεξουαλικό ενδιαφέρον για τις τρανς, συσχετίστηκαν με τρανς και άρχισαν να τις προτιμούν περισσότερο από τις γυναίκες, συνεχίζοντας βέβαια οι ίδιοι να δηλώνουν στρέητ, δεν δήλωσαν ποτέ ομοφυλόφιλοι.

      Διαγραφή
  16. Δε συνεργάζεται ο άντρας πάντα με ομαδικό πνεύμα, αγαπητέ μου Λύκιε. Πολλάκις παρουσιάζει κυριαρχικές τάσεις και απλά χειρίζεται την ομάδα για να διατηρεί αυλικούς. Όθεν και η διάσπαση σε φατρίες, υποομάδες, κόμματα και αποκόμματα. Οι φιλονικίες και οι διαμάχες. Παρόμοια λειτουργούν και οι ‘’γυναικείοι’’ κύκλοι αν θες. Η χρηστή διοίκηση(αφού μιλάμε για τη δύναμη ως μορφή εξουσίας πάνω σε τρίτους), δεν προκύπτει από το ανδρικό ή γυναικείο φύλο αλλά από τον χαρακτήρα και το ήθος της προσωπικότητας που την ασκεί.
    Η βιοχημική ιδιοσυστασία που ευθύνεται για τις διαφοροποιημένες αντιδράσεις των δύο φύλων, τροφοδοτώντας την αρσενική αρχή με πλεονάζουσα φυσική/σωματική βία και τη θηλυκή αρχή με ψυχολογική, κάνει και τα δύο φύλα να ρέπουν στην υπερβολή απλά με διαφορετικό τρόπο.


    ‘’Η δύναμη, με την μορφή της εξουσίας πάνω σε τρίτο πρόσωπο, αποτελει δευτερευουσα και ατελη εκφραση της Δυναμης, διοτι ποτέ ο εξουσιαζομενος δεν αποδεχεται για πάντα αυτην την δυναμικη στη σχεση, αποτελει προσκαιρη μονο κατασταση.’’
    Συμφωνώ με αυτόν τον συλλογισμό αγαπητέ Τζόκερ. Η πραγματική Δύναμη δεν νοείται ως εξουσία πάνω σε τρίτους αλλά πάνω στον εαυτό μας επειδή όμως δυσκολευόμαστε να ‘’αυτοαρχόμαστε’’, επιδιώκουμε να άρχουμε τρίτους.
    Ο φαλλός ή γενικά η ευθεία αποτελεί σύμβολο δύναμης της αρσενικής αρχής όπως και ο κύκλος αποτελεί σύμβολο της θηλυκής. Γι’αυτό και η άμπελος(αναγέννηση, αναπαραγωγή) τυλίγεται σε σπειροειδή μορφή γύρω από την ράβδο(δημιουργική πηγή). Ενωμένες οι δυνάμεις εκδηλώνουν το φαινόμενο της ζωής.

    ‘’…Ακριβως αυτος ειναι ο βασικος λογος, που τις καθιστα λιγοτερο χαρισματικες στη διαχειριση της δυναμης. Δεν ειναι σαφες; Ειναι η αληθεια που ερχεται απο τη φυση, με τα πλεονεκτηματα που προσφερει στον ανδρα, που τον βοηθα στον σκοπο της αντιληψης,κατανοησης,εξασκησης, αναπτυξης, διαχειρισης της Δυναμης. Αυτο φαινεται αναμφιβολα στα υλικα φυσικα σωματα. Γιατι η φυση προκρινει την ισχυ του σωματος του ανδρος με ενα πλεονασμα τουλαχιστον της ταξης του 15% (και λιγο λεω) σε σχεση με τη γυναικα; Δεν μας νοιαζει προς το παρον να εξετασουμε το "πώς" συμβαινει αυτο, εξεταζουμε το "γιατι". Ειναι τα "γιατι" που μας οδηγουν στην προσεγγιση του πνευματος σε αντιθεση με την υλη.’’
    Καθόλου σαφές δεν είναι το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγεις εδώ. Μιλάς για τη δύναμη λες και πρόκειται μόνο για σωματική ενώ έχει και άλλες προεκτάσεις! Και επειδή υπερισχύει ο άνδρας στη φυσική δύναμη, αυτομάτως βγαίνει το συμπέρασμα πως υπερισχύει και στην νοητική ή την συναισθηματική;

    ‘’…οι ανδρες φοβομαστε υποσυνειδητα να χασουμε το πεος μας ως μεσο εξουσιας, απο τον Αλφα της κοινωνικης μας ομαδας. Αυτο ομως εχει ισχυ στον ανδρα μονο στα παιδικα του χρονια, καθως συντομα αντιλαμβανεται πως ο φοβος αυτος ειναι αβασιμος και ο οποιος κινδυνος διαχειρισιμος. Ωστοσο, ο ανδρας αποκτα απο αυτο το σταδιο που περνα, την εννοια της Ηθικης, μια εννοια που οι γυναικες δεν αποκτουν ποτέ, διοτι δεν περνουν απο καποιο αντιστοιχο σταδιο. ‘’

    ‘’Ισως ο λογος που η γυναικα υστερει απο τη φυση στην αναπτυξη της Δυναμης σε σχεση με τον ανδρα, ειναι επειδη η φυση δενβ επιθυμει η γυναικα να βιωσει τη Δυναμη, τουλαχιστον οχι προτου βιωσει την θυληκοτητα μεσα απο την ικανοτητα της να ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ.’’

    Δεύτερη αβάσιμη συνεπαγωγή. Πώς το στάδιο του φαλλού προικίζει τον άνδρα με Ηθική ακριβώς; Και πόθεν προκύπτει ότι οι γυναίκες δεν εξασκούνται στην ανάπτυξη της Ηθικής;
    Το ότι οι άντρες κυνηγούν τη Δύναμη σχεδόν ως λόγο ύπαρξης όπως λες, δε σημαίνει ότι έχουν κατανοήσει τι ακριβώς κυνηγούν ούτε ότι την αναζητούν στα σωστά μονοπάτια. Εξάλλου, το κάθε φύλο δοκιμάζει τις ξεχωριστές δυνάμεις του στο πεδίο που κινείται. Αν ο άνδρας ασκεί δύναμη για να κατακτήσει την πρωτιά, η γυναίκα ασκεί δύναμη για να έλξει το Άλφα αρσενικό. Ασκεί δύναμη για να λειτουργήσει εύρυθμα το περιβάλλον της προστατεύοντας αυτούς που αγαπά και τον εαυτό της επίσης.

    Επιπλέον, με τον ίδιο τρόπο που η φύση επιτρέπει στον άνδρα να βιώνει την μυϊκή δύναμη, χαρίζει στη γυναίκα το προβάδισμα να βιώνει την ψυχική δύναμη σε μεγαλύτερο βαθμό.

    Ανατολή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ‘’Αγαπητη Ανατολη, οταν λεμε σε καποιον "Με αδικεις" πρεπει να εξηγουμε το γιατι διοτι αποτελει κατηγορια, βαρυνουσα για πνευματικο ανθρωπο. Εγω δεν παρατηρησα αδικια. Το επιχειρημα "Αναφερθηκες περισσοτερο στα πλην απο τα συν" ειναι βασιμο ομως δεν το βρισκω να ισχυει, διοτι η ισχυ του λογου δεν παει ποσοτικα με το ζυγ και δεν παρατηρησα διαθεση ανισορροπης αναφορας, το αντιθετο μαλιστα.’’
    Η διάθεση μπορεί να ήταν καλοπροαίρετη αλλά ας έχουμε υπόψη πως σημασία έχει και ο τρόπος που σερβίρει κανείς τις απόψεις του για τον αντίκτυπο που δημιουργούν. Δεν αμφιβάλλω για τις ευγενείς προθέσεις του διαχειριστή μας αλλά οφείλω να επισημαίνω δυσαρέσκειες και διαφωνίες όταν ανακύπτουν. Αυτό είναι και το νόημα του διαλόγου εξάλλου και ο λόγος που βρισκόμαστε εδώ.
    :-)
    Ανατολή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δεν θέλω να σας το χαλάσω, αλλά με πρωταρχική κοσμογονική δύναμη τη Νύχτα [θηλυκού γένους], είναι λίγο άτοπο να ψάχνετε ακόμη να βρείτε αν έκανε το αβγό την κότα ή η κότα το αβγό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για πες κι άλλα Πωλ. Εξήγησέ μας τη σκέψη σου για τη διαμάχη επικράτησης; Πρόκειται όντως για τέτοια ή έτσι τη βλέπουν όσοι κινούνται μακριά από την αρμονία της ισορροπίας;
      Το άρρεν φύλο παραδοσιακό στο ρόλο του να ευλογά τα γένια του.

      Τακτικός Αναγνώστης

      Διαγραφή
    2. Για ποιον λόγο να το κάνω; Δεν έχω κάποιον. Δεν με απασχολούσε και ποτέ ιδιαίτερα το θέμα να σου πω, θεωρώ εξάλλου ότι τις απαντήσεις του κανείς επ' αυτού μόνο εμπειρικά μπορεί να τις πάρει, μέσα από τη σχέση με τον εαυτό και τη σχέση με τον άλλον/η. Υστερα, τα παληκάρια εδώ το χουνε φτιάξει το αφήγημα τους, οτιδήποτε άλλο περιττεύει. Θα σου ποστάρω όμως κάτι από τους Ύμνους στη Νύχτα του Νοβάλις που με αρέσουν πάρα πάρα πολύ :)

      "...Ακόμα ξυπνάς, φως ιλαρό, για τη δουλειά τον καταπονημένο. Τερπνή ζωή μέσα μου χύνεις. Μα απ' τα βρυώδη μαυσωλεία της μνήμης δεν μ' αποτραβάς. Με χαρά θ' άγγιζα τα φίλεργα χέρια, θ' αγνάντευα όπου εσύ το θελήσεις, θα αινούσα της χλιδής σου τ' αγλάισμα, άοκνος θ' αντίκριζα των περίτεχνων έργων σου τον ωραίο ειρμό, με χαρά θα μετρούσα τον συνετό βηματισμό της δυναστικής περίλαμπρης ώρας σου, θ' ανίχνευα των δυνάμεών σου το σύμμετρο, τους νόμους των ανάριθμων χώρων και χρόνων της μαγικής σου μορφής. Αλλά της Νύχτας ταμένη μένει η μυστική μου καρδιά και της δικής της θυγατέρας, της πλάστριας αγάπης. Μπορείς να μου δείξεις μια πιστή στους αιώνες καρδιά; έχει ο ήλιος σου μάτια προσηνή να με δουν; αγγίζουν τ' αστέρια σου το χέρι μου που αποζητά; Θα μου χαρίσουν ξανά τον λόγο τον θωπευτικό και τ' απαλό τους το χάδι; Να τά 'χεις κοσμήσει εσύ με χρώμα και σχήμα ελαφρύ — ή νά 'ταν Εκείνη πού προσδίδει στα δώρα σου πιο εράσμια αξία; Ποια πάθη, ποιες ηδονές η ζωή σού προσφέρει, που να καταποντίσουν μπορούν του θανάτου τα θέλγητρα; Δεν φορά ό,τι μας συνεπαίρνει το χρώμα της Νύχτας; Εκείνη σ' ανάστησε, σ' εκείνη κάθε σου αίγλη χρωστάς. Άθυρμα θ' αφηνόσουν στον άνεμο, θα σιγόλειωνες στου χώρου τα βάθη, αν δεν σε κράταγε στην αγκαλιά της εκείνη, αν δεν σ' εγκυμονούσε στα σπλάχνα της για να φανείς και ν' αυγάσεις τον κόσμο. Αλήθεια, προτού υπάρξεις εσύ γεννήθηκα εγώ — από εκείνην σταλμένος, τούτη την γη με την γενιά μου να οικήσω, να την καθαγιάσω στ' όνομα του έρωτα, ώσπου μνημείο ορατό ν' αναφανεί στους αιώνες. Μ' αμάραντα να την σπείρω λουλούδια. Όμως ακόμα δεν έδεσαν καρπό αυτοί οι θείοι στοχασμοί. Ακόμα είναι της παρουσίας μας τα ίχνη ισχνά. Μα θα σημάνουν οι ωροδείχτες σου κάποτε το τέλος του χρόνου, θα γίνεις κάποτε και συ σαν κι εμάς, κι όλο πάθος θα χαθείς και θα σβήσεις. Εντός μου —ελευθερία αιθέρια, μακάρια επιστροφή— θα αισθανθώ το πέρας των έργων σου. Μ' οδύνη ανήμερη θα σε δω ν' αποδημείς απ' την πάτρια γη, ν' αντιπαλεύεις τον παλιό, κραταιό ουρανό. Μα μάταια θά 'ναι η οργή και το μένος σου. Πάνω απ' τις φλόγες θα υψωθεί ο σταυρός — λάβαρο θριαμβικό της γενιάς μας."

      Διαγραφή
    3. Γιατί όταν έχεις όρεξη το κάνεις καλά. Δε πειράζει. Ο ύμνος στη νύχτα μας κατέκλυσε με εικόνες. Nice taste.

      Τακτικός Αναγνώστης

      Διαγραφή
    4. Πώς;;; όταν έχω όρεξη το κάνω... καλά;;; Α εσένα σε πείραξε η πανσέληνος και σου ξεφεύγουν αρλούμπες. Δεν είναι τίποτα παιδί μου, σε 2-3 μέρες θα επανέλθεις στο φυσιολογικό σου.

      Διαγραφή
    5. Βρε λες;;;

      Μπάαα δεν παίζει!

      Άλλος έχει τη χάρη της Σελήνης!

      Χαχα

      Μα πού πήγε το μυαλό σου βρε κουτό;


      Τακτικός Αναγνώστης

      Διαγραφή
  19. Φίλε Λύκιε και λοιποί συνδαιτημόνες,

    Μου δίνει μεγάλη χαρά να μελετώ τα μεστά σχόλιά σας τα οποία κινούν το νου μου.


    Λογικό είναι οι γυναίκες να εκφράζουν πιο υπαινικτικά και συγκαλυμμένα τη βία αφού όπως όλοι γνωρίζουμε, και το άρθρο επιβεβαιώνει, έτσι μαθαίνουν να ενεργούν από παιδιά. Μια ανδροκρατούμενη για αιώνες κοινωνία, δε θα επέτρεπε ίσες ευκαιρίες έκφρασης στο ''ασθενές φύλο''. Κι αν τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια κάποια αλλαγή στο καθεστώς προς ανατροπή των κακών στερεοτύπων, δυστυχώς το πέρασμα στο άλλο άκρο, του κακώς εννοούμενου φεμινισμού, είναι αναπόφευκτο στάδιο μέχρι να επέλθει η ισορροπία και η δικαιοσύνη.

    Το Κράτος για να διατηρηθεί κραταιό, χρειάζεται Ισχύ την οποία εξασφαλίζει με κάθε μέσο που διαθέτει ακόμη και παράνομο(βία). Χαρακτηριστικά αναφέρεται στο αρχαίο κείμενο η φράση: Ουδείς ελεύθερος, παρά μόνον ο Δίας.
    Αν ο το Κράτος συμβολίζει κάθε μορφή εξουσίας, τότε ο Προμηθέας που εναντιώνεται στην απόκρυψη των ευεργετικών για τον άνθρωπο μυστικών, φαντάζει επαναστάτης που μάχεται για την ελευθερία των ανθρώπων από κάθε είδους ζυγό και τυραννία. Το κράτος υπηρετεί τυφλά το θεό Δία χωρίς συμπόνοια και ενσυναίσθηση και δεν διστάζει να καταχραστεί τη θέση ισχύος καταφεύγοντας στην βία. Το ερώτημα είναι, έπραξε καλώς ο Προμηθέας δωρίζοντας τη φωτιά στο ανθρώπινο γένος; Όφειλε το Κράτος να επιβληθεί δια της βίας ή δια της πειθούς;

    Θαλασσόλυκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Έλα, για τα παιδιά τα διαβαστερά...
    https://anarchypress.wordpress.com/2021/06/19/%ce%b3%cf%85%ce%bd%ce%b1%ce%af%ce%ba%ce%b5%cf%82-%cf%80%ce%bf%cf%85-%cf%84%cf%81%ce%ad%cf%87%ce%bf%cf%85%ce%bd-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-%ce%bb%cf%8d%ce%ba%ce%bf%cf%85%cf%82/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Όσα είχα να πω πάνω στο θέμα της αρσενικής και της θηλυκής αρχής, το εξέφρασα με σαφήνεια. Όσοι και όσες θέλουν να καταλάβουν, το έκαναν ήδη. Όσοι και όσες δεν θέλουν, βλέπουν τα λόγια μου μέσα από τον δικό τους πρίσμα. Δεν θα αναλωθώ άλλο, επαναδιατυπώνοντας τις απόψεις μου. Σε άλλη ευκαιρία, θα αναδείκνυα τα τρομερά προτερήματα της θηλυκής αρχής και τα ελαττώματα της αρσενικής. Δεν θα το κάνω όμως, μόνο και μόνο για να ικανοποιήσω την ευθιξία κάποιων, που θέλουν να παρερμηνεύουν όσα είπα.
    Όσοι και όσες ταυτίζονται με ρόλους (αρσενικό-θηλυκό) και θεωρούν χρέος τους να πολεμούν για την τιμή του φύλου τους, έχουν την κατανόησή μου, αλλά δεν θα συμμετέχω στην ματαιόδοξη αγωνία τους.

    Αγαπητέ Θαλασσόλυκε,
    το Κράτος είναι κυρίαρχο μόνο όταν ασκεί εξουσία με πετυχημένο τρόπο, αλλιώς δεν υφίσταται. Ο τρόπος που το πετυχαίνει, έχει να κάνει με την Ηθική του.
    Ο αυταρχισμός, η δημοκρατία, ο φασισμός, η τυραννία, η αξιοκρατία, η ολιγαρχία, είναι οι ηθικές εκφάνσεις μιας Πολιτείας, που γίνεται Κράτος.
    Η έννοια "παράνομη βία" έχει να κάνει επίσης με την ηθική του Κράτους (δηλαδή την μορφή της Πολιτείας).
    Γενικά το Κράτος επιβάλλει τους κανόνες λειτουργίας της κοινωνίας, άρα τους νόμους της Πολιτείας.

    Σε κάθε περίπτωση οι νόμοι πρέπει να τηρούνται και το Κράτος φροντίζει γι αυτό. Χωρίς τήρηση νόμων, κανένα Κράτος δεν λειτουργεί και καμία κοινωνία δεν επιβιώνει.
    Το Κράτος επιθυμεί πρώτα να πείθει και μετά να πειθαναγκάζει.
    "Όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος" λέει το γνωμικό, δεδομένου ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν πείθονται και λειτουργούν απειλητικά για την κοινωνική συνοχή και την αρμονική λειτουργία της κοινωνίας.
    Με αυτή την έννοια, η Κρατική βία είναι πάντα νόμιμη βία, διότι διασφαλίζει το κοινωνικό συμφέρον.
    Η μόνη νόμιμη βία, είναι η Κρατική βία. Κάθε άλλη βία τιμωρείται αναλόγως.
    Ένα μικρό παράδειγμα:
    Ο πολίτης θέλει να υπάρχει η δυνατότητα της πολιτείας να σταματήσει βίαια, την βίαιη επίθεση ενός εγκληματία που σκοτώνει αθώους ανθρώπους. Θέλει δηλαδή να αποκρουστεί με βία (που τον προστατεύει), η βία (που τον απειλεί). Στο ίδιο σκεπτικό, είναι νόμιμη και η βίαιη άμυνα, σε μια βίαιη επίθεση. Επίσης βία, ασκεί το Κράτος όταν στερεί την ελευθερία με την φυλάκιση ενόςς καταδίκου. Και αυτή η βία, είναι νόμιμη και θεμιτή.

    Το πόσο "νόμιμη" είναι η κρατική βία στην δική μας συνείδηση, έχει να κάνει με το πόσο δίκαιη είναι κατά την δική μας γνώμη.
    Αν ζούμε σε μια δημοκρατική πολιτεία, συνήθως θεωρούμε πως οι ατομικές μας ελευθερίες προέχουν σε κάθε περίπτωση και τα όρια έχουν ελαστικότητα, ανάλογη των ατομικών μας συμφερόντων.
    Υπό αυτό το πρίσμα, δεν δεχόμαστε περιορισμούς από το Κράτος και θεωρούμε παράνομη οποιαδήποτε Κρατική βία ή εξαναγκασμό.
    Αυτή είναι μια στρεβλή αντίληψη περί δικαίου, διότι το δίκαιο σε μια δημοκρατία, στηρίζει την ισονομία, την ισοπολιτεία, την αρχή της πλειοψηφίας, αλλά πρωτίστως την τήρηση των νόμων από τους πολίτες.

    Κατά συνέπεια, η ελευθερία ακόμη και σε ένα δημοκρατικό Κράτος, έχει όρια και αυτά επιβάλλονται ακόμη και με την βία (ως αναγκαίο κακό). Μόνο ο Δίας (Δημιουργός) είναι ελεύθερος, αφού ότι βρίσκεται Υπό τη Αρχή του (Ύπαρξη) υπόκειται στη Νομοτέλειά Του.

    Ποιος είναι ο Προμηθέας όμως, αγαπητέ Θαλασσόλυκε;
    Ποιο φως κομίζει ο Εωσφόρος-Προμηθέας;
    Ποια γνώση και γιατί ο Δίας (ή ο Θεός της Π.Δ.) δεν ήθελε να έχει ο άνθρωπος;
    Ποιος θέλει τον άνθρωπο ελεύθερο και από τι;
    Ποιος είναι ο ζυγός και η τυραννία, στην πραγματικότητα;

    Το Κράτος είναι η Αρχή. Αρχή είναι ο Θεός. Η Δημιουργία είναι η τάξη μέσα στην αταξία του Χάους.
    Είναι η οργάνωση και η χωριστικότητα που έπαυσαν το Χάος του ομογενοποιημένου ρευστού.
    Εδώ η Πειθώ είναι η Επίγνωση. Η Βία είναι η βιωματική κατάκτηση της γνώσης μέσα από τον πόνο και τον μόχθο. Και τα δυο είναι θεμελιώδη εργαλεία του ανθρώπου, για την επίτευξη της ένσαρκης ζωής του.

    Άλλοι αρκούνται στην Πειθώ και άλλοι επιζητούν την Βία. Το Κράτος (Δίας) παρέχει και τα δυο εργαλεία στην υπηρεσία του ανθρώπου για την επίτευξη του Θείου Σχεδίου.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. "οι νόμοι πρέπει να τηρούνται και το Κράτος φροντίζει γι αυτό."

    Το πρόβλημα αγαπητέ μου φίλε είναι ότι το ίδιο το κράτος καταπατεί τους υφιστάμενους νόμους και τα εξαγορασμένα μιντιακά παπαγαλάκια υποστηρίζουν το έγκλημα. Καλά, όσο για τη δικαιοσύνη αυτή έχει αποδειχθεί και τυφλή και κωφάλαλη!

    Πάρε παράδειγμα την ετσιθελική προστασία των λοιμωξιολόγων.

    Την ψυχολογική πίεση για εμβολιασμό ενώ αυτή αντίκειται στα συνταγματικά δικαιώματα.

    Τις παραβάσεις και αυθαιρεσίες στους δήμους (πχ με τραπεζοκαθίσματα σε δημόσιους κοινόχρηστους χώρους).

    Γενικά, όπου θέλει το κράτος επεμβαίνει με τιμωρίες και πρόστιμα και όπου βολεύεται δίνει άφεση ή κάνει πως δε βλέπει!

    Οι μαφιόζικες τακτικές αυτοεξυπηρέτησής του, αφαιρούν από το Κράτος την έννοια της Τάξης.

    Κατά την ταπεινή μου γνώμη η σημερινή κρατική καρικατούρα δεν ταυτίζεται με το ευγενές θείο θέλημα της Τάξης στο Χάος. Και πάντα έτσι ηταν. Κάποιος άλλος θεός έχει σφετεριστεί το όνομα και τη χάρη του αληθινού δημιουργού κι έχει εγκλωβίσει τον άνθρωπο σε παραπλανητικές "γνώσεις κι επιγνώσεις". Τον κρατάει υπό, του απομυζά ενέργεια και είναι ελάχιστοι αυτοί που δραπετεύουν από τη φυλακή.

    Θαλασσόλυκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ο νόμος είναι το εργαλείο του Κράτους, που διασφαλίζει την ύπαρξή του.
    Dura lex, sed lex (σκληρός νόμος, αλλά νόμος) λέει ένα νομικό αξίωμα της αρχαίας Ρώμης, με την έννοια ότι ο νόμος δεν χάνει την αξία του, έστω και αν είναι σκληρός.
    Είναι καλύτερα επίσης να έχεις κακούς νόμους, από καθόλου νόμους.

    Όλα αυτά ασφαλώς, τα αναφέρω για να καταδείξω την αδήρητη αναγκαιότητα του νόμου, έστω και αν δεν είναι απόλυτα δίκαιος, ορθός και καλός. Ωστόσο το δέον είναι οι νόμοι να είναι δίκαιοι και καλοί.
    Το δέον είναι η ηθική πυξίδα μιας κοινωνίας και η απόσταση από αυτό, δείχνει την ανηθικότητά της.

    Οι νόμοι μιας πολιτείας αντικατοπτρίζουν το επίπεδο πολιτισμού που έχει κατακτήσει.
    Αντίστροφα η ηθική στάθμη μιας κοινωνίας, παράγει αντίστοιχη πολιτεία, δηλαδή νόμους και σύστημα διακυβέρνησης. Μια ανήθικη κοινωνία παράγει πολλούς και κακούς νόμους. Μια ηθική κοινωνία, παράγει λίγους και καλούς νόμους. Οι ηθικοί άνθρωποι, δεν έχουν ανάγκη την πολυνομία.

    Όταν ο Αρίστιππος ρωτήθηκε "τι παραπάνω έχουν οι φιλόσοφοι;" είπε: "αν καταργηθούν όλοι οι νόμοι θα ζούμε με τον ίδιο τρόπο" ("Εάν πάντες οι νόμοι αναιρεθώσιν, ομοίως βιώσομεν"). Δηλαδή οι φιλόσοφοι (ηθικοί και ενάρετοι άνθρωποι) δεν έχουν ανάγκη από νόμους για να ζουν αρμονικά και ειρηνικά, αφού τους τηρούν ενσυνειδήτως.

    Συνεπώς είναι όλα σωστά όσα καταγγέλεις, για την σημερινή πολιτεία. Είναι έτσι γιατί υπάρχει ηθική χρεοκοπία, άκρατος υλισμός και αχαλίνωτος εγωκεντρισμός. Είναι λογικό σε μια τέτοια κοινωνία, η εξουσία να ασκείται με τις ανάλογες ηθικές αξίες. Τότε πολλοί νόμοι γίνονται άδικοι, το κράτος αυθαιρετεί, η ιδιοτέλεια είναι ο ηθικός γνώμονας των πολιτικών, αλλά και των ψηφοφόρων τους.
    Είναι ένας ατέρμονας κύκλος που αναπαράγεται συνεχώς και δεν μπορεί να στματήσει, αν δεν συμβεί κάτι που να "σοκάρει" την κοινωνία και να την βάλει σε θέση, αναθεώρησης.

    Αυτός ο θεός, που έχει "σφετεριστεί" όπως λες το όνομα του Δημιουργού, είναι αυτός ο ίδιος ο Προμηθέας του παραδείγματός σου. Ειναι ο Εωσφόρος, στο βασίλειο του οποίου ανήκει ο υλικός κόσμος.

    Ωστόσο δεν είναι εκτός του Θείου Σχεδίου αυτός ο "μικρός" θεός! Επιτελεί θεάρεστο έργο και αυτό είναι που πρέπει να ανακαλύψει ο άνθρωπος καθώς εξελίσσεται. Πρέπει να αξιοποιήσει την εωσφορική προσφορά, χωρίς να καταληφθεί από αυτήν και να εγκλωβιστεί στον ιστό της...

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Εντάξει κύριε Λύκιε , ασφαλώς να διαγράψετε ό,τι δεν συνάδει με την φιλοσοφία του ιστολογίου και να κρατήσετε το καλύτερό μου , αλλά μην με αποκλείετε εντελώς , γιατί ; Εντάξει μπορεί να γράφω αρλούμπες ή ίσως έτσι να φαίνονται σε εσάς που είστε πολύ πιο προχωρημένος απο εμένα και την πλειοψηφία των ανθρώπων . Από την στιγμή όμως που δεν θίγω και δεν προσβάλλω κανέναν προσωπικά γιατί δεν αφήνετε τον συναναγνώστη να με κρίνει , και με τη σειρά μου να διορθωθώ; Με εκτίμηση Ευάγγελος !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Δεν σας αντιλαμβάνομαι κύριε! Πότε σας απέκλεισα; Πρώτη φορά σας διαβάζω.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. A οκ με συγχωρείς ! Φαίνεται για κάποιο λόγο το σχόλιο δεν έρχεται , δοκιμάζω ξανά αύριο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αγαπητέ, θα σε συμβούλευα να σώζεις κάπου τα σχόλια πριν πατήσεις "Δημοσίευση", διότι υπάρχει περίπτωση να χαθούν απ' τον Blogger και εγώ να μην τα δω ποτέ.
    Προσπάθησε πάλι.
    ΛΥΚΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Έγινε κύριε Λύκιε , σε ευχαριστώ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Δυνατός είναι αυτός που εκχωρεί τη δύναμή του σε ότι είναι συνδεδεμένος για να ανθίσουν κι ας πληγώνεται το Εγώ του.

    Είναι μάταιη οποιαδήποτε προσπάθεια υπερίσχυσης ενός από τους δύο πόλους αλλά το χωριστικό Εγώ υπονομεύει την σωστή οπτική.

    Τακτικός Αναγνώστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό είναι και το ζητούμενο. Να μπορέσουμε να υπερβούμε τον εγωκεντρισμό μας και να θυσιάσουμε ένα μέρος της χωριστικότητάς μας, μέσω της Αγάπης.

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  30. Εντάξει το στέλνω ξανά χωρισμένο στα δύο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Μιλήσαν όλοι... τώρα να μιλήσω κι εγώ , σε όλους τους τομείς της ζωής λένε , κατά κύριο λόγο οι άντρες , πως η γυναίκα , εξαρτάται από τον άντρα , όταν ο άνδρας εξαρτάται από την γυναίκα μόνο σε έναν τομέα και θέλει μόνο ένα από αυτήν . Ακόμη υποστηρίζουν καμπόσοι από τους άνδρες πάλι , ότι ο άνδρας αναλαμβάνει την ευθύνη για όλες τις ανάγκες και , των παιδιών που προκύπτουν από την ένωσή του με την γυναίκα . Αυτό ή και από αυτό και γι' αυτό ίσως να συμπεραίνουν αρκετοί άρρενες είναι το δυνατό φύλο... σε όλα ! Αχαχάχα !
    Στην μάλλον αντίπερα όχθη ο "Αιμίλιος " υποστηρίζει και συγκεκριμένα λέει ότι ο άντρας όντας ανήμπορος μοναχός του και μόνος του να ικανοποιήσει τις μάλλον σεξουαλικές και όχι λοιπές άλλες ανάγκες του και μάλλον σε εκείνον τον ικανοποιητικό βαθμό που μάλιστα η γυναίκα... του , έχει τη δύναμη να διεγείρει και να ερεθίσει και έτσι να ικανοποιήσει , αυτό τον κάνει να εξαρτάται από την γυναίκα ( ... του ! ) για να νιώθει και να είναι ολοκληρωμένος . Και κάπως έτσι ο φαινομενικά δυνατός συνδέεται και εξαρτάται από τον φαινομενικά αδύναμο , και αντιστρέφονται στη ζωή οι ρόλοι ώστε να είναι ο φαινομενικά αδύναμος ο πραγματικά δυνατός , ενώ ο φαινομενικά δυνατός να είναι ο πραγματικά αδύναμος - κατά το μάλλον ή ήττον και κάτω υπό συγκεκριμένες περιστάσεις και συνθήκες . Με δύο λόγια η γυναίκα συγκατατίθεται να παίζει το ρόλο του αδύναμου ( και... ) προκειμένου να ικανοποιείται εκείνη η αυταπάτη του άνδρα ότι είναι ο πιο δυνατός στη σχέση , ενώ η πραγματική κινητήριος δύναμη και ο ιθύνων νους είναι μέσα στο ανδρόγυνο μία γυναίκα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Τώρα από την άλλη η ανεξάρτητη και ελεύθερη γυναίκα ίσως να μην χαίρεται και να πρέπει να παλαίψει για να χαίρει την ίδια δύναμη με την συζευγμένη . Επιπλέον να πω για το πανάρχαιο στάτους κβο που επικράτησε μέχρι και τον εικοστό αιώνα νομίζω και υποθέτω είναι το αποτέλεσμα μιας μυστικής και προφορικής συμφωνίας του συνόλου των γυναικών προς όφελος του φύλου τους , και την σήμερον ημέρα αυτές οι ίδιες τους το ανέτρεψαν με το κίνημα του φεμινισμού και τελικά την χειραφέτησή τους , που οδήγησε σε μια καινούργια τάξη σχέσεων , την επιδίωξαν και πέτυχαν , μα όλως περιέργως όχι προς όφελός τους , νομίζω δηλαδή ! Επομένως και εν τέλει ίσως να είναι ο άντρας ο ύπουλος και ο δολοπλόκος και όλα τα χαρακτηριστικά επίθετα που αποδώσατε στις γυναίκες και ... οι δυνατοί σε όλα και έξυπνοι και ... ούτω καθεξής να τις ξεγελάσαμε αχάχάχάμ ! Γελαστοί και γελασμένοι είμαστε ! Τίποτα δεν ισχύει απο όλα όσα είπα , και όμως ισχύουν , προσπαθούμε να γενικεύσουμε και να διαιρέσουμε σε δυο ομάδες συμπεριφορών και νοοτροπιών τα δύο φύλα βάσει του φύλου και του βιολογικού τους προσανατολισμού , αγνοώντας ότι σε κάθε περίπτωση , κάθε περίπτωσης και ανθρώπου κρύβονται και ενυπάρχουν και εκδηλώνονται άλλες χίλιες μία υποπεριπτώσεις και βάλε... . Όμως παραδεχτήκαμε ήδη πως αυτές οι ούτω καλούμενες αντρικές ή θηλυκές αρχές ενυπάρχουν και στα δυο φύλα σε διαφορετική ωστόσο αναλογία και ροπή . Συμφωνώ και το ίδιο λέγω και εγώ , και δεν διαφωνώ . Όμως όταν εστιάζω και μεγεθύνω παραπάνω τα παραπάνω θέλω να σας ρωτήσω πού είναι η θηλυκή αρχή και ποια είναι η αρσενική αρετή , ποιος , πού και ποια και τι ; Ή μήπως είναι δικός μας αυτός ο όρος και ο ενσαρκωμένος διαχωρισμός ; Ακόμη ρητορικά ρωτάω μήπως ένας "αδύναμος γραφειοκράτης άντρας" δεν θα γίνει πιο αδύναμος , ή μια σκληρά εργαζόμενη γυναίκα δεν θα γίνει πιο δυνατή , δεν θα μάθει , να συνηθίσει και να προσαρμόσει το σώμα της , τον νου της στις σκληρές συνθήκες εργασίες , να σκληραγωγηθεί , και να συνεχίσει να έχει το στήθος της και τα όλα της σαν σύγχρονη και νέα πλουραλιστική αμαζόνα ανακρωτηρίαστη και θα περάσουν αυτές οι πληροφορίες στο ντι εν ι και τους απογόνους λίγο και λιγάκι ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Εν κατακλείδι σε τι διαφέρει η γυναίκα από τον άνδρα , εκτός του ότι έχει μήτρα και ότι δέχεται προτού να δώσει , ενώ ο άντρας ότι έχει μόριο και ότι δίνει προτού πάρει , και όμως το δούναι και λαβείν συμβαίνει παράλληλα και συνεχώς και στους δύο με ποικίλους και διαφόρους τρόπους όπως η ενέργεια που συνεχώς αλλάζει μορφές και παίρνει πότε την μια μορφή και πότε την άλλη και ποτέ δεν παύει . Τώρα γιατί να απομονώσουμε και να διεκδικήσουμε κατ'αποκλειστικότητα , κατεξοχήν ή ( ; ) κατά πλειοψηφία την κυριότητα της μιας αρετής ή του ενός πάθους στο ένα φύλο και όχι στο άλλο φύλο , με ποια βάση , δεν έχει βάση ( ποια είναι η βάση ; ) , απλώς δεν το βρίσκω εγκυρο . Φυσικά το βάρος των αιώνων και οι πατριαρχικές κοινωνίες έχουν περιορίσει ως επί το πλείστον τις γυναίκες σε ένα καλούπι πλησίον της φύσης τους και του "μη ρόλου" , όχι ! Και διότι από την στιγμή που ο άντρας διεκδίκησε και υιοθέτησε για τον εαυτό του και το φύλο του ένα συγκεκριμένο άλφα ρόλο δράσης , δεν απομένει για την γυναίκα παρά ο άλλος ρόλος δράσης , όχι ένας αντιάλφα ρόλος αλλά ένας διαφορετικός , βήτα γάμμα συνεργατικός και συνεργιστικός και συζευκτικός - το άλφα ή βήτα κομμάτι δεν σημαίνει αναγκαστικά και προτεραιότητα ή πρωτιά . Αυτά όλα όμως δεν σημαίνουν τίποτα , καθότι και οι μεν και οι δε μπορούν να διαπράξουν τα καλύτερα και τα χειρότερα και οποιονδήποτε ρόλο στη ζωή , είτε με " αβρό " και λεπτεπίλεπτο τρόπο , είτε ζωωδώς ή χοντροκομμένα . Οι αρετές νομίζω δεν έχουν γένος και φύλο ή χρώμα , όπως ούτε και τα πάθη !
    Μπράβο Ανατολή ! Χαίρεται κύριε Λύκιε , πέστε μου σας παρακαλώ πρώτον για ποιες ενσαρκώσεις μιλάς , και δηλαδή τις θυμάσαι , και πώς το κατάφερες ; Δεύτερο για την μη προσκόλληση μίλησε και ο Κάρλος Καστανέντα και πλας αρκετοί γιόγκι αλλά και συγκεκαλυμμένα ή μη και , ή κάπως έτσι , μιλήσανε για αυτό και γράψανε στην Καινή Διαθήκη , παρακάτω... ; Τρίτον όταν επέστρεψε ο Οδυσσέας και μετά τι έγινε ... ρε παιδιά !!! Χαχαχά ! ( και το "ρε παιδιά" είναι δικό μου δεν έχει σχέση με το ''βρε παιδιά" του κυρίου Πωλ . Τέταρτον διάβασε κανείς σας το βιβλίο " η μαγική και αλχημιστική έννοια της διατροφής " , εσείς κύριε Λύκιε ; Κύριε Πωλ , χαίρομαι ακόμη μια φορά που διαβάζω τις αναρτήσεις σας , εφαρμόζω ό,τι διάβασα στην πρώτη μου ανάγνωση και όταν το κρίνω εάν και εφόσον είμαι έτοιμος τότε θα διαβάσω μια δεύτερη και τελευταία φορά το βιβλίο που μου προτείνατε . Ελπίζω να σας πω αυτό το κάτι που μου ζητήσατε , και αν έχετε ακόμη την καλή διάθεση και θέλετε , μου λέτε μετά τι να κάνω ! Ευχαριστώ πολύ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. "Half of life is lost in charming others.
    The other half is lost in going through anxieties caused by others.
    Leave this play. You have played enough.”
    Rumi

    Η μιση ζωη χανεται προσπαθωντας να γοητευσουμε αλλους. Η αλλη μιση περνωντας αγχη που μας προκαλουν αλλοι. Παρατησε αυτο το παιχνιδι. Εχεις παιξει αρκετα

    Joker

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. "Χαίρεται κύριε Λύκιε , πέστε μου σας παρακαλώ πρώτον για ποιες ενσαρκώσεις μιλάς , και δηλαδή τις θυμάσαι , και πώς το κατάφερες ;"

    Δεν ξέρω αν πρέπει να "σου" πω ή να "σας" πω, αλλά θα απαντήσω:

    Όλοι θυμόμαστε τις παρελθούσες ενσαρκώσεις μας, αλλά υποσυνείδητα. Δεν έχουν σημασία οι λεπτομέρειες για το ποιος, που και γιατί, αλλά οι βιωματικές εμπειρίες που απέκτησες και τα γνωστικά μαθήματα που έλαβες. Δεν κατάφερα λοιπόν κάτι περισσότερο από κάθε άνθρωπο. Αυτό που ισχύει για μένα, ισχύει για κάθε άνθρωπο.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Να κάνω μια επισήμανση αν επιτρέπεται,που μάλλον σας έχει ξεφύγει μέσα στο κόνσεπτ, κάποιοι αναφέρατε κάποιες όψεις της έτσι στα πεταχτά, απλώς επειδή βλέπω ότι σας απασχολεί πολύ αυτό το διπολικό ζήτημα, είπα να το αναφέρω, μπορεί να βοηθήσει. Μια από τις πιο αρχέγονες ιδιότητες, ίσως η πιο αρχέγονη, της γυναικας, είναι εκείνη της τροφού! Είναι το πιο βασικο στοιχείο της θηλυκης αρχής. Το θήλυ τρέφει τους πάντες και τα πάντα παντιοτρόπως. Είναι φτιαγμένο για να τρέφει. Αναφερθηκε το σεξουαλικο κομματι, ειναι μονο ενα απο τα πολλα. Η τροφη ειναι και ψυχικη και νοητικη και οργανικη προς ολους και ολα. Οταν η ενεργεια μιας γυναικας ρεει ομαλα και οπως πρεπει, αυτη της η ιδιοτητα εκφραζεται με τον πιο υγιη τροπο. Και δεν χρειαζεται να ειναι ουτε νεα ουτε να εχει παιδια ουτε τιποτα, απλα να ειναι γυναικα. Μεσα σε μια σχεση αυτη της η ιδιοτητα οταν λαμβανεται εξισου υγιως από τον ανδρα, ολα ρεουν οπως πρεπει. Νομιζω οτι αυτη ακριβως η ιδιοτητα, ειναι και το κομβικο σημειο στο οποιο εστιαζονται και απο το οποιο εχουν ξεκινησει ολα τα προβληματα και απο τη γυναικα που ειτε δεν εχει επαφη με αυτην της την ιδοτητα ή την εκφραζει αναστροφικα και διαστροφικα και απο την αλλη και απο τον ανδρα που ειτε φοβηθηκε αυτη την ιδιοτητα με καποιον τροπο ειτε δεν κατανοησε πώς πρεπει να τη λαμβανει. Αν θελετε σκεφτειτε πανω σ αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Προφανώς και κατάφερες κάτι περισσότερο , διότι κρίνοντας από τον τρόπο που γράφεις , δηλαδή "μιλάς" και σκέφτεσαι , έχεις ανέλθει κάποια - αρκετά - επίπεδα προς τα άνω . Ωστόσο αν θα είναι στο τέλος υπέρ σου ή κατά σου , ή το κατά πόσο θα αντεπεξέλθεις στα υψηλότερα ύψη και θα στέκεσαι στο "ύψος" σου μέχρι το "τέλος" κανείς μας δεν ξέρει ! Τέλοσπαντων εγώ πώς τις θυμάμαι υποσυνείδητα τις παρελθούσες ενσαρκώσεις μου , και πώς θα τις θυμηθώ συνειδητά ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ξέρετε κάτι κύριε Λύκιε σκεφτόμουνα τι σας είπα , και μου φαίνεται "απαγορευμένο" έως αδύνατο η μια παροντική συνείδηση να θυμηθεί την προηγούμενη παρελθοντική συνείδηση , ίσως να μπορεί να << δει την προηγούμενη παρελθοντική ενσάρκωση >> αλλά όχι το πρώτο , ένυγουευ προσδοκώ την απάντησή σας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. "Μελετώ τον λόγο για τον οποίο οι άνθρωποι μεταχειρίζονται ο ένας τον άλλο τόσο βίαια. Πάντα ξέραμε ότι αυτή η βία προέρχεται από την παρόρμηση που νιώθουν να ελέγχουν και να εξουσιάζουν ο ένας τον άλλο... Βρήκαμε ότι όταν ένα άτομο πλησιάζει ένα άλλο και συζητά μαζί του, τότε συμβαίνει ένα από τα εξής δύο πράγματα:αυτό το άτομο μπορεί να απομακρυνθεί είτε νιώθοντας δυνατό, είτε νιώθοντας αδύναμο, ανάλογα με το τι συμβαίνει κατά την ανταλλαγή. Γι'αυτό το λόγο εμείς οι άνθρωποι υιοθετούμε μια στάση επιβολής απέναντι στους άλλους. Δεν έχει σημασία ποια είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κατάστασης ή ποιο είναι το θέμα, εμείς προετοιμαζόμαστε να πούμε αυτό που απαιτείται για να κυριαρχήσουμε στη συζήτηση. Ο καθένας μας αναζητά να βρει τρόπο να ασκήσει έλεγχο και έτσι να παραμείνει ο νικητής της συνάντησης. Αν επιτύχουμε, αν κυριαρχήσει η άποψή μας, τότε αντί να νιώθουμε αδύναμοι, νιώθουμε μια ψυχολογική αναπτέρωση.
    Με άλλα λόγια εμείς οι άνθρωποι προσπαθούμε να αποδειχθούμε πιο έξυπνοι και να επιβληθούμε ο ένας στον άλλο, ΟΧΙ μόνο επειδή επιδιώκουμε κάποιο χειροπιαστό στόχο στον εξωτερικό κόσμο, αλλά και γιατί αναπτερωνόμαστε ψυχολογικά. Αυτός είναι ο λόγος που βλέπουμε τόσες παράλογες συγκρούσεις στον κόσμο όχι μόνο σε ατομικό, αλλά και σε εθνικό επίπεδο.

    ...

    -Για στάσου ένα λεπτό, είπε ο Ρενό. Είδες τις ενέργειες να τραβούν η μία την άλλη, να προσπαθούν ας πούμε να συλλάβουν η μία την άλλη, καθώς καυβγάδιζαν οι επιστήμονες;

    -Ακριβώς, είπα.

    Πρέπει να το αναλύσουμε αυτό. Είχαμε δύο ανθρώπους να φιλονικούν για το ποιος είχε τη σωστή άποψη, για το ποιος έχει δίκιο. Ο καθένας προσπαθούσε να κυριαρχήσει στον άλλον, προσπαθούσε να καταστρέψει την αυτοπεποίθηση του άλλου χρησιμοποιώντας ακόμα και υβριστικά λόγια.
    Η κίνηση αυτής της ενέργειας, αν την παρατηρήσουμε συστηματικά, είναι ένα μέσο για να καταλάβουμε τι δέχονται οι άνθρωποι όταν διαπληκτίζονται, ανταγωνίζονται και βλάπτουν ο ένας τον άλλο. Όταν ελέγχουμε ένα άλλο ανθρώπινο ον, δεχόμαστε την ενέργειά του. Γεμίζουμε ενέργεια εις βάρος του άλλου και αυτό το γέμισμα είναι που μας κινεί. Κοίτα, πρέπει να μάθω πώς να βλέπω αυτά τα ενεργειακά πεδία. Πού είναι αυτό το κέντρο του Βισέντε; Πώς μπορώ να πάω εκεί;"


    Απόσπασμα από την Ουράνια Προφητεία


    Ανατολή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Δυστυχώς ο σύνδεσμος για την online ανάγνωση του βιβλίου έχει λήξει εδώ και καιρό κι εγώ προσωπικά δεν το πρόλαβα.

    Να σημειώσω μονάχα για τους νέους επισκέπτες του Καταχθόνιου, από ένα μικρό παλιό ξεφύλλισμα, ότι συνδέει τον τρόπο με τον οποίο συνδεόμαστε με το φαγητό, τις σκέψεις που κάνουμε και την ενέργεια που ανταλλάσσουμε κατά την παραγωγή και την κατανάλωσή του, με τα θρεπτικά συστατικά που η τροφή αναπτύσσει και μας χαρίζει. Πρόκειται για ανταλλαγή ενέργειας σε υλικοπνευματικό επίπεδο η οποία μεταμορφώνει, αναζωογονεί και φωτίζει τα όντα.

    Στην Ουράνια Προφητεία η επαφή με τη Φύση και η φροντίδα των προϊόντων προς κατανάλωση, παίζει καταλυτικό ρόλο στην ενδυνάμωση της ενέργειας και της πνευματικότητας των ανθρώπων.

    Ανατολή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Να σημειώσω επίσης για όποιον δε θυμάται ή δε γνωρίζει, ότι ο Πωλ μιλάει για την Μαγική και Αλχημική Εννοια της Διατροφής του Aivanhov.

    Ανατολή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Οκέυ κάθισα και σκέφτηκα , και είδα ότι όλες οι αρετές και τα πάθη είναι ίδια στις "ποσότητες" ή τις αναλογίες στα δύο φύλα των ανθρώπων όχι όμως αυτών του ζωικού βασιλείου ! Πλην όμως χρωματίζονται διαφορετικά και παίρνουν ελαφρώς άλλη απόχρωση , και εντούτοις δίνουν άλλη εντύπωση , παραμένοντας ωστόσο τα ίδια δίχως να αλλοιώνει η ουσία τους . Δηλαδή ακόμα και τον πόνο της γέννας ο άντρας δεν μπορεί να ξέρει , όπως και ούτε και η γυναίκα τον πόνο του άντρα ( δεν βγήκα εκτός θέματος , ναι όμως αυτά συμβαίνουν στον εσωτερικό ψυχισμό , εκπηγάζουν μέσα στον άνθρωπο κι αυτά και τα συζητηθέντα , τα πάντα και όλα ) . Αυτό που ξεχωρίζει την γυναίκα από τον άντρα αληθώς φαίνεται από τις πρώτες μέρες σύλληψης του εμβρύου , η γυναίκα είναι τροφός κύριε Πωλ ναι ! Ωσότου θα περιμένω τον κύριο Λύκιο να μου απαντήσει , αν θέλει , στο <> μπορεί κάποιος άλλος να μου απαντήσει ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Πολλά κλισέ βρε αγαπούλες, πολλά κλισέ. Δεν ξέρω αν όντως τα πιστεύετε όλα αυτά που λέτε ή αν τα λέτε ψιλοτρολλέ, αλλά είτε έτσι είτε αλλιώς καλό θα ήτανε για εσάς να προχωρήσετε τη σκέψη σας και να αρχίσετε να αισθάνεστε περισσότερο. Προφανώς τα δείγματα άρρενων και θήλεων τα οποία έχετε χρησιμοποιήσει για να καταλήξετε σε συμπερασματικές, είναι μάλλον όλη εκείνη η δίποδη πλειοψηφία που βρίσκεται πραγματικά πολύ πίσω. Ασχολείστε με έναν μέσο όρο ο οποίος έχει ακόμη πολλά βήματα εξέλιξης, γιατί η ενεργεια του βρίσκεται εγκλωβισμένη στο αναπαραγωγικό του κέντρο και η αποσύνδεση του από τη φύση έχει διαστρέψει τη σύσταση του. Παρα ταυτα δείχνετε ένα μεγάλο ενδιαφέρον γι αυτη τη μερίδα ανθρώπων,ενεχομενως να είναι άνθρωποι με τους οποιους νταλαβερίζεστε και θελετε να τους κατανοησετε περισσοτερο, αλλα ισως να ητανε καλο να θυμαστε οτι γενικοτερα το να επιχειρει κανεις να σκεφτεται σα να βρισκεται ενα σκαλι παραπανω αναζητωντας παραλληλα την καλυτερη και πιο εξελιγμενη έκδοση εκεινου που τον απασχολει, ειναι βοηθητικο.Αυτο που ξερω σιγουρα ειναι οτι περισσοτερο απο το οτιδηποτε βοηθαει μια μεγαλη και ουσιαστικη σχεση και συμβιωση με τον καταλληλο άνθρωπο. Εγω ημουνα τυχερος σ αυτο το ζητημα, αλλα επισης ηξερα εξαρχης και τι ηθελα, οπως αντιστοιχα ηξερε και ο ανθρωπος μου τι ηθελε, πρωτα "κληθηκαμε" αμφοτεροι και μετα βρεθηκαμε. Ο,τι κι αν διαβασω, ο,τι κι αν αναλυσω, ο,τι κι αν συζητησω, αυτα που εχω διδαχθει μεσα από την αμεσοτητα της σχεσης μου, δε συγκρινονται. Γνωμη μου ειναι οτι εφοσον σας απασχολει πολυ το ζητημα, να δοκιμασετε να σχετιστειτε με μια γυναικα ή εναν άνδρα αντιστοιχα και να κανετε αφοσιωμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. "Τέλοσπαντων εγώ πώς τις θυμάμαι υποσυνείδητα τις παρελθούσες ενσαρκώσεις μου , και πώς θα τις θυμηθώ συνειδητά ;"

    Aπαντήσατε ήδη, με το επόμενο σχόλιό σας κύριε Ανώνυμε (Πωλ, Ευάγγελε, κτλ.)
    Ωστόσο το θέμα δεν είναι αν είναι απαγορευμένο ή αδύνατο, αλλά ότι είναι μάταιο να γνωρίζει κανείς συνειδητά τις παρελθούσες ενσαρκώσεις του. Πραγματικά δεν χρειάζεται, αφού η πεμπτουσία αυτών των ενσαρκώσεων, δηλαδή η βιωματική πείρα-γνώση, έχει περάσει στην μόνιμη προσωπικότητά μας και μας βοηθά στην παρούσα ενσάρκωση, ώστε να εξελισσόμαστε συνεχώς.
    Συνεπώς το να μάθεις ότι πχ σε κάποια ενσάρκωση ήσουν δούλος και σκότωσες το αφεντικό σου ή ότι ήσουν τοκογλύφος ή βασανιστής ή ιερόδουλη ή προδότης ή σαμάνος ή βασιλιάς κτλ. δεν πρόκειται να σου προσδώσει κάτι ωφέλιμο, αφού δεν είσαι σε θέση να κρίνεις το παρελθόν, αλλά ούτε και να το αλλάξεις. Ακόμη περισσότερο δεν μπορείς να φέρεις συνειδητό βάρος ενοχών, τύψεων, δόξας, έπαρσης και γενικά συναισθημάτων που δημιουργούνται από την παρούσα ηθική σου, με την παρούσα αντίληψη και την παρούσα ιδεολογία σου. Για αυτό έχει φροντίσει το Θείον Έλεος, ώστε να χάνεται η ανάμνηση των προηγούμενων ενσαρκώσεων και να παραμένει μόνο το καταστάλαγμα, δηλαδή η επίγνωση που κατέκτησες σε όλη σου την διαδρομή των ενσαρκώσεων. Παραμένει δηλαδή η ΕΝΘΥΜΙΣΗ και όχι η ΑΝΑΜΝΗΣΗ.

    Εν κατακλείδι, δεν έχει νόημα να ψάχνει κανείς με αναδρομές σε παρελθούσες ενσαρκώσεις του, διότι το μόνο που μπορεί να πετύχει, είναι να επιβαρύνει πολύ τον ψυχισμό του και να επιβραδύνει πολύ την εξέλιξη της παρούσης ενσάρκωσης.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Ωραιες αυτες οι θεωριες μετενσαρκωσης, αλλα τα πληθυσμιακα νούμερα δε βγαίνουνε, αγαπούλες :)Οι αποκλίσεις είναι μεγάλες, καλο ειναι να βαζουμε και λιγη λογικη σε τετοια θεματα. Κατα τη γνωμη μου οι περισσοτεροι ανθρωποι οταν πεθαινουν ανακυκλωνονται σε αλλες μορφες ζωης για να τηρηθει η συμπαντικη οικονομια, γιατι για να μεινει αλωβητη η ψυχη και η συνειδηση και να περασει σε νεο ανθρωπινο σωμα, θα πρεπει να εχει πολυ δυνατη συσταση, θεωρω οτι ελαχιστοι ειναι οι ανθρωποι που μετενσαρκωνονται ξανα σε ανθρωπους. Αυτα που θυμουνται οι περισσοτεροι ως παρελθοντικες μνημες, το πιθανοτερο ειναι να ειναι γονιδιακη μνημη των προγονων τους :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Ωραίες και οι θεωρίες μετεμψύχωσης, αλλά πολύ ξεπερασμένες...

    Θα σου λύσω και το θέμα των πληθυσμιακών αριθμών, αγαπητέ Πωλ.
    Σήμερα υπάρχουν περίπου 8 δισεκατομμύρια ενσαρκωμένοι άνθρωποι στον πλανήτη μας.
    Ωστόσο εξ όσων η ιστορία μας πληροφορεί, ο παγκόσμιος πληθυσμός στο παρελθόν των τελευταίων χιλιετιών, κυμαινόταν από 800 εκατομμύρια μέχρι 2 δισεκατομμύρια ανθρώπους...
    Που βρέθηκαν λοιπόν 6 δισεκατομμύρια ανθρώπινες ψυχές επιπλέον, τους δυο τελευταίους αιώνες;
    Λογική η απορία.

    Για να κατανοήσουμε το θέμα, θα πρέπει να δούμε γιατί και πως ενσαρκώνονται οι ψυχές και έπειτα να δούμε από που προέρχονται αυτές:

    Η θεία Οικονομία φροντίζει (γιατί γνωρίζει) να ικανοποιούνται οι ανάγκες της Συμπαντικής Συνείδησης, ώστε ένας συγκεκριμένος αριθμός ανθρώπων να ενσαρκώνεται, ώστε να επιτελείται συγκεκριμένο σχέδιο σε πλανητικό επίπεδο.

    Οι ψυχές που κατάφεραν να αποκτήσουν αυτόνομη οντολογική υπόσταση, μπορούν να ενσαρκώνονται μόνο σε ανθρώπινα σώματα, διότι είναι αναπόσπαστα μέρη μιας ανθρώπινης οντότητας.
    Αρχικά μια σπίθα αιθέρα ξενικά να ενδυναμώνει μια αμοιβάδα και στην συνέχει ένα φυτό, έναν μύκητα, ένα ψάρι, ένα ερπετό, ένα πτηνό και τελικά ένα θηλαστικό. Σε κάθε εξελικτικό της στάδιο, γίνεται όλο και πιο αυτόνομη, αφού αρχικά ανήκει σε ένα μεγάλο σύνολο ομοίων σπινθήρων, αλλά σιγά σιγά ενδυναμώνεται, ώστε να αυτονομηθεί πλήρως, όταν είναι έτοιμη για να δημιουργήσει ένα ανθρώπινο όν.
    Αυτός είναι και ο λόγος που μια ανθρώπινη ψυχή, δεν μπορεί να παλινδρομήσει και να ξαναμπεί σε κάμπια...

    Ωστόσο μιλάμε για το κατώτερο ψυχικό σώμα, διότι το ανώτερο ψυχικό σώμα, έρχεται κατευθείαν από την Πηγή και βρίσκει την (ώριμη πλέον) αυτόνομη κατώτερη ψυχή.

    Κάθε ανθρώπινη οντότητα (ψυχή), χρειάζεται κύκλους ενσαρκώσεων προκειμένου να κατακτήσει την Αυτεπίγνωση που χρειάζεται, ώστε να ολοκληρωθεί και να εξέλθει της Ύλης και να μεταβεί στο προ Πτωτικό πεδίο (δηλαδή να ενσωματωθεί με την Πηγή του).

    Η διαχείριση των ενσαρκώσεων, δηλαδή το πότε, που, πως και γιατί, γίνεται από άλλη διαδικασία, που συνεκτιμά τις συνθήκες διάδρασης και με ανάγκες άλλων ψυχών που πρέπει να ενσαρκωθούν για να συνδυάσουν τις δράσεις τους, ώστε να έχουμε τις ζητούμενες περιστάσεις.

    Αυτή η διαχείριση, δεν εκτιμά μόνο τις ανάγκες των ανθρώπινων όντων, αλλά βλέπει και τις ανάλογες πλανητικές, γαλαξιακές κα κοσμικές. Η κβαντικότητα σε όλο της το μεγαλείο! Κάθε δράση εδώ, επιδρά παντού και το αντίστροφο. Κανένας ανθρώπινος νους δεν μπορεί να συλλάβει την περιπλοκότητα αυτού του σχεδιασμού.

    Τι γίνεται όμως με το ανθρώπινο απόθεμα σε αριθμούς;
    Ξέρουμε ποιος μπορεί να είναι ο συνολικός αριθμός των ανθρώπινων όντων (ένσαρκων ή μη) μέσα στο Σύμπαν;
    Δεν είναι δυνατόν να το γνωρίζουμε αυτό.
    Το ότι σε κάθε εποχή υπήρχαν για παράδειγμα 2 δις ενσαρκωμένοι άνθρωποι στη Γη, δεν συνεπάγεται ότι αυτός είναι ο αριθμός τους, αφού αγνοούμε αυτούς που δεν είναι ακόμη ενσαρκωμένοι σε υλικό σώμα και βρίσκονται σε "αναμονή". Δεν ξέρουμε επίσης αυτή η "αναμονή", πόσο γήινο χρόνο κρατά, όπως και αν για κάθε ανθρώπινη ψυχή έχει την ίδια διάρκεια.

    Ξέρουμε επίσης ότι κάποιοι άνθρωποι δυσκολεύονται πολύ να προχωρήσουν στις επόμενες φάσεις μετά τον υλικό τους θάνατο, ώστε κάποια στιγμή να είναι έτοιμοι για μια επόμενη ενσάρκωση.
    Ιστορικά γεγονότα, όπως βίαιοι θάνατοι, ηθικά έκφυλοι πολιτισμοί, πόλεμοι, σφαγές, κτλ, επιβραδύνουν την "καθαρτήρια" διαδικασία σε συλλογικό επίπεδο.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Τέλος στον πλανήτη μας, δεν ενσαρκώνονται μόνο ανθρώπινες ψυχές της Γης, αλλά και άλλες οντότητες από άλλες περιοχές του Σύμπαντος, όπως και το αντίθετο.
    Για άπειρους λόγους, έρχονται μαζικά για ενσάρκωση οντότητες που δεν εξελίχθηκαν στη Γη.

    Αντιλαμβάνεσαι Πωλ, ότι οι αριθμοί μπορούν πολύ εύκολα να αλλάζουν και μόνο από αυτούς τους παράγοντες.

    Ωστόσο, τι πιστεύω εγώ για αυτόν τον υπερπληθυσμό στην Γη μας:

    Έχω την αίσθηση, ότι στην εποχή μας επίκειται κάποια εκδήλωση τεράστιας σημασίας, κατ΄αντιστοιχίαν μιας συμπαντικής κατάστασης που πρόκειται να συμβεί (ή συμβαίνει ήδη). Γι αυτό τον λόγο, απαιτήθηκε η μαζική ενσάρκωση μεγάλου αριθμού ανθρωπίνων όντων. Ίσως να είναι το σύνολο των ψυχών, ίσως και όχι.
    Κανείς δεν μπορεί να ξέρει αριθμούς όταν μιλάει για συμπαντικά μεγέθη.

    "Αυτα που θυμουνται οι περισσοτεροι ως παρελθοντικες μνημες, το πιθανοτερο ειναι να ειναι γονιδιακη μνημη των προγονων τους.."

    Δεν μίλησα για παρελθοντικές μνήμες, όπως τις εννοείς Πωλ. Μιλάω για ενθύμηση που υπάρχει στο υποσυνείδητό μας, δηλαδή για γνώσεις που υπάρχουν μέσα μας και τις ανασύρουμε ασυνείδητα όταν επιτρέπουμε στο νου μας να λειτουργήσει πιο ανοιχτά (διαισθητικά).

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Λύκιε μου εντάξει, με κάποια διαφωνώ με κάποια συμφωνώ, αλλά στο γενικότερο έχω άλλου τύπου προσέγγιση. Θα σταθώ μόνο σε ένα σημείο του παραπάνω σχολίου σου, σχετικά με τη γραμμικότητα και ιεράρχηση της εξέλιξης και των μορφων ζωης. Εμενα προσωπικά με απασχολούσε αρκετό καιρό η γραμμικότητα γενικότερα μέσα στη φυση και στο συμπαν και η αληθεια ειναι οτι κάποιες εμπειρίες μου με τα λεγομενα ιερα φυτα σε συνδυασμό με το οτι ζω μεσα στη φυση και εκπαιδευομαι καθημερινα στην επαφη μαζι της, μου εδειξαν αλλα, χωρις να σημαινει οτι αυτο που μου εδειξαν ειναι και ο κανονας κι οτι πρεπει εσυ η καποιος αλλος να το δεχτει. Μαλιστα χθες συγκεκριμενα ειχα μετα απο καιρο εμπειρια με μεσκαλινη μεσα σε δασος και το ξαναειδα εντονα αυτο που θα σου πω. Δεν υπαρχει ιεραρχηση στις μορφες ζωης. Ολα ειναι μεσα σε ολα, απλως ο ανθρωπος συγκεκριμενα επειδη καποια στιγμη διεκοψε την επαφη του με τη φυση και αυτονομηθηκε, αρχισε να χανει το νοημα. Μπορω λοιπον να σου πω οτι μια καμπια μπορει να εχει μεγαλυτερη συνειδηση απο εναν ανθρωπο και δεν κανω καθολου πλακα. Και μαλιστα μπορω να το προχωρησω και να σου πω οχι για καμπια, αλλα για δενδρο ή ακομη και για βραχο. Αλλα βεβαια αυτες ειναι οι δικες μου αποψεις και αισθησεις, εσυ μπορεις να συνεχισεις να εισαι πιστος στην πυραμιδοειδη γραμμικοτητα, σου ταιριαζει εξαλλου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Μπορω λοιπον να σου πω οτι μια καμπια μπορει να εχει μεγαλυτερη συνειδηση απο εναν ανθρωπο"

      Πάλι για σύγκριση μεγεθών μιλάς. Απλά σε αυτό το σενάριο, η κάμπια την έχει μεγαλύτερη, .... την συνείδηση!

      Ουδείς ξεφεύγει από την ιεραρχία των πραγμάτων. Τα πάντα γύρω μας την καταμαρτυρούν. Δες πως ο σπόρος μεγαλώνει και αυξάνει σε δύναμη, σε κάλλος, σε αντοχή. Δες πως το σύμπαν διαστέλλεται. Δες τις υπάρξεις σε όλες τις κλίμακες να μεταμορφώνονται.

      Δεν πρέπει να μας ενοχλεί η ιεραρχία. Κάνουμε το λάθος να την ταυτίζουμε με την έννοια της εξουσίας και της καταπίεσης λες και είναι ο μπαμπούλας που επιθεωρεί και σαμποτάρει σαδιστικά τα εξελικτικά μας βήματα. Το αντίθετο όμως συμβαίνει. Η ιεραρχία υπάρχει για να διασφαλίζει ότι κάθε τι είναι ελεύθερο να ρέει και να παίρνει τη θέση που του αξίζει κάθε φορά μέσα στο πάνσοφο ρευστό παρόν.

      Τακτικός Αναγνώστης

      Διαγραφή
    2. Όχι όχι, καμιά ενόχληση! Μιας και χρησιμοποίησες πολλές φορές το "δες", θα σου πω ότι είναι απλά θέμα σχηματικής αντίληψης. Δεν έχω απολύτως κανένα πρόβλημα με κανένα σχήμα, καμιά αυθεντία, κανένα σύστημα, θεωρώ ότι όλα μπορούν να είναι βοηθητικά μέχρι ένα σημείο όμως! Αυτό που βρίσκω προβληματικό είναι η προσκόλληση και η εξιδανίκευση συγκεκριμένων σχηματικών συστημάτων. Με ενδιαφέρει να καταφέρω κάποια στιγμή να ολοκληρωθω μέσα από τον πολύ δικό μου τρόπο και αυτό θα μου άρεζε να βλέπω και σε άλλους ανθρώπους, αλλά το βλέπω πάρα πολύ σπάνια. Εχει σταματήσει να με απασχολεί το λάθος ή σωστό, με απασχολεί η αναγνώριση του ταιριαστού/συμβατού ακόμη κι αν πηγαίνει εντελώς αντίθετα στο παγιωμένο ρεύμα κι αυτό είναι άσκηση συνεχής και πολύ δύσκολη.

      Διαγραφή
  49. Χαίρεται κύριε Λύκιε ο Εύαγγελος είμαι , πιστεύω το γραφικό μου αποτύπωμα γίνεται αντιληπτό , όπως μπορώ να ξεχωρίσω ποιο είναι το δικό σου και του κυρίου Πωλ ! Χαίρεται κύριε Πωλ , πιστεύω κάτω από τον Θεό άλλη δεν υπάρχει ιεράρχηση πουθενά και επειδή εμείς ζούμε μέσα στον Θεό και ο Θεός ζει μέσα μας , κατ'επέκταση μόνο γραμμικότητα υπάρχει ! Στη ζούγκλα δεν υπάρχει γραμμικότητα , βασιλιάς της ζούγκλας δεν υπάρχει , το πιο μεγάλο ζώο εξαρτάται από το πιο αδύναμο , και ενώ πολλά μεγαλύτερα ζώα από το κουνούπι τα βρίσκουν σκούρα απέναντι στο λιοντάρι , το λιοντάρι δεν μπορεί να νικήσει το κουνούπι ... . Ιεράρχηση πού συμβαίνει ; Σε μερικά κλειστά κυκλώματα , ομάδες , οργανισμούς όπου κινούνται , εργάζονται και αλληλεπιδρούν με άλλες παρόμοιες ομάδες και συστήματα . Πότε συμβαίνει ; Με την πάροδο του γήινου χρόνου λόγω μεταβολής του χρόνου και με ό,τι αυτό συνεπάγεται ( μεγάλωμα , ωρίμανση , εμπειρία , ανάπτυξη , θάνατος ) . Και πώς συμβαίνει ; Από σεβασμό και εκτίμηση , πίστη και αγάπη γιατί όχι και σύμφωνα με την ποιότητα της εργασίας που έχει να επιτελέσει ο καθένας , αλλά η αξία και η αναγκαιότητα υπάρχει και είναι πάντα ένα κορδόνι σε όλα η ίδια . Και σε μια αλυσίδα ο κάθε ένας κρίκος μικρός ή μεγάλος και ή διαφορετικός από τον επόμενο είναι μέρος της αδιάσπαστης αλυσίδας . Ακόμη στη γλώσσα που μιλούμε και στις λέξεις που χρησιμοποιούμε μήπως υπάρχει πυραμιδοειδής γραμμικότητα ή το κάθε γράμμα βοηθά να σχηματιστεί μια μοναδική λέξη χωρίς να είναι η μια λέξη πιο ψηλά από την άλλη ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευάγγελε, δεν ξέρω αν καταλαβαίνω ακριβώς τι θες να πεις. Το θέμα είναι ότι αυτό που θέλω να πω εγω παραπάνω, γίνεται περισσότερο αντιληπτό μέσω κυτταρικής και αισθητηριακής αντίληψης και όχι μέσω φιλοσοφικής ανάλυσης, αυτό είναι κι ένα χαρακτηριστικό των ιερών φυτών, δεν είναι φυτά που θα σε βάλουν σε ιντελεκτουέλ τριπ. Παραδοσιακά οι λαοί που τα χρησιμοποιουσαν και τα χρησιμοποιούν, δεν κάνουν διαχωρισμό του πνευματικού και του υλικού κόσμου οπως οι δυτικές παραδόσεις, αυτο είναι κομβικης σημασιας δεδομενο. Προσωπικά εμενα μου ταιριαζουν οι προσεγγισεις των εκει λαων, ειναι πιο κοντά στην ιδιοσυσταση μου.Αυτο που εχω να πω σαν κλεισιμο ειναι ότι πραγματικά εχω συναντησει περισσοτερη συνειδηση και περισσοτερη γνωση μεσα σε μορφες ζωης που δεν ειναι ανθρωπινες. Αυτη ειναι η δικη μου αντιληψη.

      Διαγραφή
  50. Πάντως οφείλω να ομολογήσω εκείνη η πύρινη ενέργεια για την οποία μίλησες κύριε Πωλ , και χαρακτηρίζει τους αληθινούς δασκάλους , περνά και στο δικό σου γραπτό λόγο ! ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Αγαπητή μου Ανατολή, ο άνθρωπος τρέφει το ενεργειακό του σώμα από τις διάφορες ενέργειες που τον περιβάλλουν.
    Ο ενεργειακός "βαμπιρισμός", δηλαδή η αφαίρεση ενέργειας από άλλους ανθρώπους, μια αναπόφευκτη διαδικασία για κάθε άνθρωπο. Ούτως ή άλλως ανταλλάσσουμε τις ενέργειές μας, με τους ανθρώπους που αλληλεπιδρούμε μεταξύ μας.
    Όταν αγαπάμε, μισούμε, ζηλεύουμε, ποθούμε, φοβόμαστε, χαιρόμαστε, ενθουσιαζόμαστε, δίνουμε και παίρνουμε ενέργεια.

    Η τάση του ανθρώπου να ανταγωνίζεται, οφείλεται κατ΄αρχήν στο αρχέγονο ένστικτο της επιβίωσης, αλλά εξίσου και στην ανάγκη επιβίωσης του Εγώ, της ξεχωριστότητάς του δηλαδή.
    Στην βασική στρατιωτική εκπαίδευση, οι νεοσύλλεκτοι υπόκεινται σε μια διαδικασία εξάλειψης του Εγώ και της ιδέας ότι είναι ξεχωριστοί. Αφαιρείται η ατομικότητα και αντικαθίσταται με την ομαδικότητα. Έτσι ο νεοσύλλεκτος βλέπει τον εαυτό του ως ένα γρανάζι μιας μηχανής που πρέπει να λειτουργεί καλά. Δεν βλέπει τον εαυτό του ως χειριστή της μηχανής, αλλά μόνο ως ένα εξάρτημά της. Ο ανταγωνισμός μεταξύ των νεοσυλλέκτων, απλώς δεν υπάρχει. Υπάρχει μόνο ο συναγωνισμός για τον κοινό στόχο. Ασφαλώς αυτό δεν κρατάει πολύ, αλλά αυτό που μένει είναι η εμπειρία της έλλειψης ατομικότητας, ώστε αργότερα να παραμείνει ως βιωματική πειθαρχία.

    Ωστόσο, η ανάγκη μας να ξεχωρίζουμε το Εγώ μας από τους άλλους, μας βάζει σε έναν αγώνα (ανταγωνισμό) όπου πρέπει να νικήσουμε για να εισπράξουμε το ενεργειακό μας κέρδος. Κάθε ήττα, μας αφαιρεί ενέργεια, την οποία καρπώνεται ο νικητής.

    Κάθε φορά που νικάμε, έχουμε "βαμπιρίσει" τον άλλον. Κάθε φορά που χάνουμε, γινόμαστε ράκη από την εκροή ενέργειας.

    Είναι ηθικός ή ανήθικος ο "βαμπιρισμός";

    Είναι ένα φυσικό φαινόμενο θα έλεγα!
    Ωστόσο ο άνθρωπος μπορεί να ορίζει την ηθική του και προσαρμόζει την δράση και τις πράξεις του, ώστε τα φυσικά συμπεριφορικά φαινόμενα που βρίσκουμε στο φυσικό πεδίο (π.χ.ζούγκλα), να περιορίζονται.
    Ο άνθρωπος καλείται να αποβάλλει την ζωώδη φύση του και να αναδείξει ως κυρίαρχη την πνευματική του δύναμη, που μπορεί να επιβάλλεται στην ύλη και στους κανόνες της.

    Έτσι ο άνθρωπος που εξουσιάζει τα ένστικτα, τις παρορμήσεις και το θυμικό του, δεν έχει ανάγκη επικράτησης του Εγώ του, δηλαδή δεν υπόκειται στην ανάγκη να ξεχωρίζει. Τότε, δεν ανταγωνίζεται και δεν ενδιαφέρεται να καταδειχθεί νικητής σε μια συζήτηση ανταγωνισμού. Στην πράξη θα δούμε τον πνευματικό άνθρωπο να αποχωρεί από μια ανταγωνιστική συζήτηση, αφήνοντας στον άλλον την εντύπωση ότι "νίκησε" χωρίς αγώνα. Ωστόσο ο "νικητής" δεν θα έχει "βαμπιρίσει" την ενέργεια του "ηττημένου", αφού η μάχη δεν θα έχει δοθεί ποτέ.

    Ασφαλώς θα πρέπει να διευκρινίσω τι εννοώ ανταγωνιστική συζήτηση.
    Αναφέρομαι σε διαλόγους που δεν στοχεύουν στην ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, ώστε να προκύψει ένα ευεργετικό αμάλγαμα γνώσης, αλλά στους διαλόγους που ο καθένας θέλει απλώς να προβάλλει και να επιβάλλει τις δικές του ιδέες, αδιαφορώντας (και μη ακούγοντας) τις θέσεις του άλλου. Μιλάμε για τους διαρκείς και παράλληλους μονολόγους, που ο καθένας μόνο μιλάει και καθόλου δεν ακούει.
    Αυτοί οι διάλογοι είναι ανταγωνιστικοί, ακόμη και όταν χρησιμοποιούν δόλιες τακτικές, για να πείσουν τον άλλον (ψέματα, χειριστικές τεχνικές, μπλόφες, κτλ).

    Ο πνευματικός άνθρωπος δεν εκτίθεται σε τέτοιες ενεργοβόρες και μάταιες φιλονικίες, που τροφοδοτούν ταπεινά ένστικτα και συναισθήματα και τις αποφεύγει.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Να πω μερικά πράγματα πάνω στο θέμα του ενεργειακού βαμπιρισμού που θίξατε, το οποίο είναι ένα θέμα που έχω μελετήσει πολύ και με ενδιαφέρει αρκετά και έχω καταλήξει στο ότι είναι ένα θέμα πολύ παρεξηγημένο και παρανοημένο. Οι άνθρωποι έχουμε την τάση να θεωρούμε ότι για τα προβλήματα μας ευθύνεται κάτι/κάποιος άλλος έξω από εμάς. Λέτε ας πουμε ότι οι άνθρωποι μπορούν να αφαιρούν ενέργεια από τους άλλους ανθρώπους. Οπως το έχω δει εγώ, δεν ισχύει κάτι τέτοιο ή ισχύει σε πολύ μεμονομένες και συγκεκριμένες περιπτώσεις. Για να το κάνει κάποιος συνειδητά και επί τούτου θα πρέπει να είναι ο Κρόουλυ ας πούμε και δεν το λέω χαριτολογώντας. Αυτό που συνηθως συμβαίνει είναι το εξης, θα φέρω ενα παραδειγμα: έρχομαι ας πούμε σε επαφή με έναν άνθρωπο που είναι πολυ φορτισμένος αρνητικά, είναι θλιμμένος ή θυμωμένος πχ. Ξεκιναει η διαδραση μας και το αλλο ατομο αρχιζει και αποφορτιζεται λεκτικά,κ ειτε μου φωναζει ειτε με προσβαλει ειτε αρχιζει τη λεκτικη μιζερια. Στο τελος της διαδρασης εγω νοιωθω κομματια και ο αλλος φαινεται να εχει στανιαρει καπως. Πιθανολογω οτι εσεις θα λεγατε οτι μου ρουφηξε ενεργεια. Οχι δεν εγινε κατι τετοιο. Αυτο που εγινε ειναι οτι εγω απορροφησα το αρνητικο φορτιο του, γιατι ομως; Γιατι εχω ηδη καποια τρυπα ανοιχτη στο δικο μου ενεργειακο πεδιο, ελαβα το δικο του καθως αποφορτιζοταν και τωρα δεν μπορω να το γειωσω, να το ξεπλυνω και νοιωθω χαλια. Δεν εχασα, ελαβα κατι εξτρα και δεν μπορω να το διαχειριστω και ο αλλος το απεβαλλε και στανιαρε. Αυτη ειναι και η πιο συχνη περιπτωση που οι περισσοτεροι ονομαζουν "βαμπιρισμο". Επίσης, υπαρχει παρεξηγηση και στην κατανοηση του αρνητικου ή θετικου φορτιου. Δεν υπαρχει ξεκαθαρο συν και πλην στο ενεργειακο φορτιο, το πώς οριζει και αντιλαμβανεται ο καθενας τα φορτια, σχετιζεται με το επιπεδο εξελιξης του και το ποσο δουλεμενο ειναι το δικο του ενεργειακο πεδιο. Δλδ. ενα θετικο για μενα φορτιο, ενδεχομενως να ειναι αρνητικο για καποιον που βρισκεται σε υψηλοτερη βαθμιδα εξελιξης απο μενα. Λενε ας πούμε, άνοιξαν οι ουρανοι και οι ανθρωποι φοβηθηκαν ή τρελαθηκαν, προσεξτε δε λενε ανοιξαν οι κολασεις, ανοιξαν οι ουρανοι λενε! Και ο τεραστιος ογκος θετικου φορτιου εκληφθηκε ως αρνητικο απο εκεινους που δεν μπορουν να το διαχειριστουν! Κατι αντιστοιχο μπορει επισης να συμβαινει και σε ανθρωπινη διαδραση. Πχ. μας δινει καποιος μια πληροφορια ή μια γνωση ή μας λεει κατι που αφορα την εξελιξη μας, αλλα δεν ειμαστε ετοιμοι να το εκλαβουμε και να το διαχειριστουμε, το αποκωδικοποιουμε ως αρνητικο και νοιωθουμε οτι αδειασαμε ενεργειακα, θεωρωντας οτι αυτος ο ανθρωπος μας πηρε ενεργεια. Εγινε οντως κατι τετοιο; Οχι δεν εγινε κατι τετοιο, εγινε κατι εντελως αλλο αλλα δεν εχουμε τα καταλληλα ματια για να το δουμε, τα αφτια για να το ακουσουμε και το ενεργειακο πεδιο να το αφομοιωσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Λες κάτι άλλο Πωλ. Η αποφόρτιση ενός ανθρώπου, όταν μιλάει ή εξομολογείται κάτι, είναι μια ενεργειακή εκροή.

    Κάθε σκέψη ή συναίσθημα, έχει και μια ενεργειακή υπόσταση. Αυτό το λέμε ενεργειακό φορτίο (ούτε θετικό, ούτε αρνητικό εδώ).
    Ως ενεργειακό φορτίο, έχει συγκεκριμένη δόνηση (συχνότητα-παλμικότητα) και συντονίζεται με την ιδιοσυχνότητα του υλικού μας σώματος. Ο συντονισμός αυτός (δλδ συνδυασμός δυο διαφορετικών συχνοτήτων), αλλάζει την τελική ιδιοσυχνότητα του σώματός μας, το οποίο αντιδρά με τις λεγόμενες ψυχοσωματικές εκδηλώσεις. Αυτές μπορούν να μας αρρωστήσουν, να έχουν ψυχοδραστικές συνέπειες ή να μας δώσουν ώθηση για δημιουργία, έμπνευση για καλλιτεχνική έκφραση, πνευματική ευεξία, κτλ.
    Άρα οι σκέψεις και τα συναισθήματα, μας επηρεάζουν με ενεργειακό τρόπο, άμεσα.

    Όταν ο ιερέας-εξομολογητής δέχεται το ενεργειακό φορτίο του εξομολογούμενου, έχει δυο τρόπους να το διαχειριστεί:
    Είτε θα κάνει μια τελετουργική επίκληση ώστε να αποφύγει το βάρος του φορτίου (ειδική προσευχή), είτε δεν θα δεχτεί το βάρος, δηλαδή δεν θα αφουγκρασθεί την εξομολόγηση και δεν θα ταυτιστεί (ενσυναίσθηση) με τον εξομολογούμενο (αμυντική θέση).

    Διαφορετικά, το φορτίο του εξομολογούμενου θα μεταβιβαστεί στον εξομολογητή και ενεργειακή του συχνότητα, θα επηρεάσει την ατομική του ιδιοσυχνότητα, με ότι συνέπειες προκύψουν.

    Κατ΄αυτήν την έννοια, θετικό ή αρνητικό φορτίο είναι αυτό που όταν συντονιστεί με την δική μας ενεργειακή ιδιοσυχνότητα, μπορεί να μας επιφέρει ανάλογη ψυχοσωματική ή ψυχική επίδραση (θετική ή αρνητική). Εννοείται ότι για καθένα, θα υπάρχει διαφορετικό αποτέλεσμα...

    Ο βαμπιρισμός που λέμε, αφορά την αποδοχή των εκροών του άλλου, τις οποίες δεχόμαστε (ανοιγόμαστε δηλαδή) από την ανάγκη ικανοποίησης ταπεινών ενστίκτων, όπως περιέγραψα στο προηγούμενο σχόλιό μου.

    ΛΥΚΙΟΣ.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Το ίδιο λέμε Λύκιε, απλώς εγώ θέτω και τον πολύ σημαντικό παράγοντα της δεκτικότητας! Τα φορτία για τα οποία μιλάμε,υπάρχουν παντού γύρω μας, αλλά το πιο σημαντικό είναι το αν και πώς θα τα εκλάβει ο καθένας, απαιτείται κάποιο ενεργειακό άνοιγμα/τρυπα για να γίνει κάτι τέτοιο, είτε συνειδητό είτε όχι, οι ρωγμές στην αύρα ας πούμε, είναι οι συνηθέστερες τρύπες για να εισρεύσουν μέσα μας τέτοιες ενεργειες και στην περιπτωση που ειναι αρνητικού τύπου το πιθανοτερο ειναι να μας καταβαλλουν αρνητικα ακομη και με οργανικες συνεπειες και στην περιπτωση που ειναι θετικου τυπου να μας ζωογονησουν. Προσεξε ομως, εκει που λες για τον εξομολογητη, δεν το πιανεις ακριβως σε ολη του την εκταση. Ενας εξομολογητης μπορει να ειναι κατι σαν σαμανος, ισως να ακουγεται ακραιος ο παραλληλισμος, αλλα κατ' ουσιαν ειναι το ιδιο, θεραπευτες ειναι και οι δυο. Θεραπευτης που μπαινει σε αμυντικη θεση οπως το περιγραφεις, δεν ειναι θεραπευτης. Ενας πραγματικος εξομολογητης/θεραπευτης ειναι σε θεση να αναγνωρισει το αρνητικο φορτιο του εξομολογουμενου/θεραπευομενου και να το γειωσει μεσα απο το δικο του σωμα και ενεργειακο πεδιο, υπαρχουν τεχνικες γι αυτο. Στον σαμανισμο των Ανδεων τον οποιο εχω μελετησει λιγο, η αρνητικη ενεργεια ονομαζεται βαρεια ενεργεια, οι εκει θεραπευτες εχουν τροπους να την απορροφουν απο οσους την κουβαλανε και να την γειωνουν/αποβαλλουν απο το δικο τους σωμα, τετοιες τεχνικες υπαρχουν σε πολλα συστηματα. Ο βαμπιρισμος οπως τον περιγραφετε και εσεις και οι περισσοτεροι, ειναι σαν ενα ειδος απορροφησης της ζωτικης ενεργειας των αλλων! Αυτο οπως το καταλαβαινω εγω, δεν ειναι κατι που μπορει να το κανει ο καθενας, θα πρεπει να ειναι μαυρος μαγος και μαλιστα αρτια εκπαιδευμενος, κατι που οι περισσοτεροι ανθρωποι δεν ειναι. Αυτο που θελω να πω ειναι οτι ενδεχομενως αυτο που οι περισσοτεροι αντιλαμβανονται ως απωλεια, να ειναι ουσιαστικα εισροη στις περισσοτερες περιπτωσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Ω ναι! Ούτε εγώ μιλούσα για θεραπευτές-εξομολογητές. Αναφέρθηκα στους χριστιανούς ιερείς, οι περισσότεροι των οποίων κάνουν διεκπεραιωτική εξομολόγηση, χωρίς να ξέρουν τι συμβαίνει σε μια τέτοια διαδικασία.
    Συμφωνώ σε όσα είπες για τους θεραπευτές και τους Σαμάνους.

    Η ζωτική ενέργεια που ανέφερες είναι κάτι άλλο.
    Για τον βαμπιρισμό που μιλάμε, θεωρώ ότι δεν αναφερόμαστε στην ζωτική ενέργεια, αλλά σε ενέργεια χαμηλότερης δυναμικής.
    Αν βέβαια συμφωνούμε ότι ζωτική, είναι η ενέργεια που μας κρατά στη ζωή και οποιαδήποτε απώλειά της μας οδηγεί σε φυσικό θάνατο.
    Ένας ισχυρός μάγος μπορεί να την ρουφήξει, αν και για να φτάσει σε αφαίρεση ζωής, μάλλον θα χρειαστούν πολλοί μάγοι μαζί ή καμία άμυνα του θύματος. Αλλά ας μην αλλάξουμε θέμα.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. :)
    Είδες λοιπόν που ούτε εσύ είσαι σίγουρος για το τι ακριβως ειναι ο βαμπιρισμος και με τι ενεργεια σχετίζεται; Γι αυτο ειπα οτι ειναι παρεξηγημενο θέμα και οι περισσοτεροι δεν ξερουν τι ακριβως αφορα. Ένυγουέηζ, αυτα απο μενα επι του θέματος, δε θα πω άλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Ξέρετε κάτι κύριε Λύκιε το σκεφτόμουνα ξανά και πάλι έκανα λάθος ( πόσες φορές θα κάνω λάθος ! ) . Εγώ είμαι η συνείδησή μου τώρα , και μπορώ να σκεφτώ ή να συλλάβω την συνείδησή μου πριν ένα μήνα , πριν δέκα χρόνια . Επομένω γιατί να μην μπορώ να το κάνω για τις παρελθούσες μου ζωές . Πράγματα που με φέρνουν αντιμέτωπο με αμείλικτα ερωτήματα : Πρώτον υπάρχουν οι παρελθούσες ζωές και συνεπώς η μετενσάρκωση , δεύτερον τι είναι τελικά η συνείδηση , τρίτον δηλαδή η συνείδηση κατευθύνεται και πλάθεται βεβαίως και τι άλλο ακόμη. ! Αθώες σκέψεις !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το γιατί δεν μπορείς να θυμηθείς την παρελθούσα ζωή, το έχω απαντήσει. Συνείδηση είναι η νοητική παρουσία μας στον αισθητό κόσμο, που διαμορφώνεται από τις προσλαμβάνουσες παραστάσεις των βιωμάτων και των συναισθημάτων μας, επεξεργασμένα από την λογική μας. Είναι η παρούσα προσωπικότητα, που δομείται από εμάς και διαρκώς εμπλουτίζεται, εξελίσσεται και αναβαθμίζεται.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  58. Οκέυ τα λέτε καλά κύριε Λύκιε , ευχαριστώ για τον χρόνο και την περιπληροφόρησή σας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Ο εκούσιος βαμπιρισμός ενέργειας γίνεται από ανθρώπους που γνωρίζουν.
    Ο καθημερινός καταστρεπτικός βαμπιρισμός συμβαίνει ασυνείδητα επειδή δεν έχουμε μάθει να είμαστε ειλικρινείς ούτε με τον εαυτό μας ούτε με τους άλλους. Κρυβόμαστε πίσω από ρόλους οι οποίοι νομίζουμε θα προστατεύσουν το Εγώ μας και το κρυφτό συνεπάγεται απώλεια ενέργειας. Οτιδήποτε απομακρύνεται από το "ηλιακό φως" μαραζώνει.

    Τακτικός Αναγνώστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι οκ, εγώ απλώς είπα ότι μάλλον οι περισσότεροι άνθρωποι δεν το έχουν και πολύ ξεκαθάρο μέσα στο μυαλό τους το θέμα του βαμπιρισμού και είναι και λογικό αν σκεφτείς ότι αφορά ενεργειακά φορτία και αντίληψη αυτών. Εδω οι περισσότεροι δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν τη σύσταση του προσωπικού τους φορτίου, λες να είναι ικανοί να αντιληφθούν φορτία άλλων και τρόπο χειρισμού αυτών; Διάβαζα αυτές τις μέρες κάτι και βρήκα μια σχετική παραπομπή στο εν λόγω θέμα, την οποία βρήκα ενδιαφέρουσα και κάτι μου λέει ότι θα τη βρεις και συ επίσης ενδιαφέρουσα. Λοιπόν, αντιγράφω: "Ο βαμπιρισμός είναι ο αντίποδας της αρμονικής, αμοιβαίας ανταλλαγής. Εύκολα διαπιστώνει κανείς πως η απλή παρουσία μερικών ανθρώπων ισοδυναμεί με ισχυρή ενεργειακή συσκευή, θετική ή αρνητική. Υπάρχουν, λοιπόν, άνθρωποι που παραλύουν την ενέργεια των άλλων. Τα άτομα αυτά είναι βασικά δύο τύπων: πρώτον, άτομα που δρουν αρνητικά για ορισμένους μόνον ανθρώπους. Αυτό συμβαίνει λόγω δυσαρμονίας στα ψυχικά ρεύματα των ανθρώπων. Δεύτερον, άτομα που διακόπτουν όλα γενικώς τα ρεύματα της ενέργειας. Τέτοιοι τύποι αποτελούν κοσμικά βαμπίρ. Η εξωτερική τους εμφάνιση δεν προδίδει τίποτε, αλλά είναι πολύ επικίνδυνοι και πρέπει ν' αποφεύγονται. "

      Διαγραφή
  60. Άσχετο : Τι έχετε να πείτε για τα άρθρα και τις ιδέες του Αλκιρέα Αγγελονικήτα στο διαδίκτυο , κύριε Λύκιε και λοιποί ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Σύσταση του προσωπικού φορτίου ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Εγώ έκανα την ερώτηση κύριε Πωλ , και μετά συλλογίστηκα πάνω της ! Θετικός πόλος που έλκει το αρνητικό "ρεύμα" ή αρνητικός που τραβά τα θετικά "ρεύματα" ; Τι σημαίνει τούτο ; Ή μήπως εδώ μιλάμε για κάτι το διαφορετικό , ένας αρνητικός πόλος και στα αρνητικά και στα θετικά διάφορα - δηλαδή να κωφεύω και στις κακολογίες και στους επαίνους . Με λίγα λόγια να μην προσκολλάμαι σε καταστάσεις και ανθρώπους και τα εφήμερα . Και να είμαι μόνο θετικός στον σκοπό μου , και έτσι ελεύθερος . Ίσως μόνο αυτό έχει σημασία ο ένας , κεντρικός , κύριος σκοπός που εμπεριέχει και όλους τους υπόλοιπους μικρούς σκοπούς ; Επίσης πάει να πει ότι δεν υπάρχουν μόνο οι δύο πόλοι και ότι αυτοί υποδιαιρούνται όπως είπατε σε προηγούμενα σχόλιά σας , ή εντέλει υπάρχει μονάχα ένας πόλος ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σίγουρα πάντως όλα όσα έχουν αναφερθει δεν είναι βαμπιρισμός, δεν ξέρω τί είναι, ακόμη δλδ και το χωρίο που παρέθεσα παραπάνω κατ' εμέ δεν εξηγεί την έννοια του βαμπιρισμού. Να το δούμε λίγο λογικά περί ενεργειακού βαμπιρισμού. Υποθέτω ότι για να το καταλάβει κάποιος, θα πρέπει να τον συγκρίνει με τον σωματικό βαμπιρισμό. Τι ήταν και τί κάνανε τα αιμοβαμπίρια; Καταρχήν ήταν όντα που χρειάζονταν το αίμα των άλλων για να συνεχίσουν να ζουν και οπωσδήποτε αυτό το αίμα θα έπρεπε να ήταν ας πούμε καλής ποιότητας, δλδ θετικό, οποιοδήποτε είδος "τροφης" οφείλει να είναι καλής ποιότητας για να υποστηρίξει τη συνέχιση της ζωής! Δαγκάνανε λοιπον τα βαμπίρια τους ανθρώπους, 99% χωρίς τη συγκατάθεση τους-δεν ήταν δλδ αρμονικό το δούναι/λαβείν αλλά μονόπλευρο-και απομυζούσανε το αίμα τους. Αντίστοιχα λοιπόν, τουλάχιστον όπως το καταλαβαίνω εγώ, λογικά ένα ενεργειακό βαμπιρ είναι καταρχήν κάποιος που χρειάζεται την καλή/θετική ζωτική/ψυχική ενεργεια των άλλων και ξέρει τον τροπο να την απομυζεί προς όφελός του, χωρίς τη συγκατάθεση των άλλων και χωρίς να προσφέρει κάτι ο ίδιος ως αντάλλαγμα! Αρα έχουμε τέσσερα στάνταρ τινά στον ενεργειακό βαμπιρισμό: χρήζειν, γνώση μεθόδου, θετικό, μονόπλευρο. Ολα τα υπόλοιπα που έχουν αναφερθεί και δεν πληρούν ΚΑΙ τα άνωθεν τέσσερα, δεν είναι βαμπιρισμός.

      Διαγραφή
  63. Το παρακάτω άρθρο μας κάνει μια εύκολη εισαγωγή στην έννοια του βαμπιρισμού.

    https://terrapapers.com/energiaki-threpsi-ki-energiaka-vabir/


    Το ζητούμενο είναι να μπορεί κανείς συνειδητά να αντλεί ενέργεια από το ανεξάντλητο αιθερικό σύμπαν ώστε να μη χρειάζεται να αποστραγγίζει τον συνάνθρωπό του.



    "'Οταν κάποιος είναι συνδεδεμένος με την Ενέργεια, νιώθει το συναίσθημα της Αγάπης να τον κατακλύζει. Η Αγάπη δεν είναι μια διανοητική έννοια ή μια ηθική επιταγή ή οτιδήποτε άλλο. Είναι ένα βασικό συναίσθημα που υπάρχει όταν κάποιος είναι συνδεδεμένος με τη διαθέσιμη στο σύμπαν ενέργεια η οποία βέβαια είναι η ενέργεια του Θεού.

    Η πληρότητα που νιώθει κάποιος από το συναίσθημα της Αγάπης, αποτελεί κριτήριο για το αν όντως βρίσκεται σε σύνδεση με την Ενέργεια" μας πληροφορεί ο χαρακτήρας του πατήρ Σάντσες στην Ουράνια Προφητεία.

    Όταν νιώθουμε οποιαδήποτε κόπωση ή αρνητικό συναίσθημα, τότε κάτι δεν κάνουμε σωστά και ατροφεί το ενεργειακό μας πεδίο.


    Ανατολή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Ρε σεις σοβαρά τώρα. Αυτούς τους τεραπέηπερς πώς τους διαβάζετε αλήθεια; Τους έχεις Λύκιε και στα μπλόγκια εκεί στη λίστα σου βλέπω. Δλδ χυδαιότερο και ασχημότερο λεκτικό βάιμπ σε χώρο τέτοιας θεματολογίας, εγώ προσωπικά δεν έχω συναντησει αλλου μέσα στο νετ, τα άτομα κρατάνε τα σκήπτρα χρόνια τώρα. Και φτιάχνουν και οργονίτες κιόλας, μια μέρα δεν άντεξα τους την είπα, σεις που τους φτιάχνετε τόσα χρόνια δε φαίνεται να έχουν κάνει δουλειά σε σας... Που να μην φτιάχνανε κιολας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Η ουσία είναι πως ο βαμπιρισμός κλέβει ζωτική ενέργεια από το θύμα με τον άλφα ή βήτα τρόπο. Εξ'ου και οι θρυλούμενοι αιμοπότες και σαρκοβόροι βρικόλακες αφού το αίμα είναι φορέας ζωτικότητας.

    Σημασία έχει επομένως να διατηρούμε την εσωτερική μας γαλήνη, ακεραιότητα και νηφαλιότητα ώστε κάθε απόπειρα ενεργειακής αποστράγγισης να αναχαιτίζεται "αναιμάκτως".

    Όποιος μπορεί επιπλέον να φορτίζει από τη δική του ανεμπόδιστη ενεργειακή ροή όσους το έχουν ανάγκη, είναι ευχής έργον!

    Ανατολή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Σχετικά με τη ραγδαία αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού, αγαπητέ Λύκιε, συγκριτικά με τα ποσοστά της καταγεγραμμένης ιστορίας, και την έξαρση της εγκληματικότητας ή των στυγερών εγκλημάτων(ψυχρότητα, απουσία συναισθημάτων, παγερή αδιαφορία, αμετανοησία, κτλ), μια φίλη αναφέρθηκε στον όρο Ντουκπας. Οντότητες σχετικά ευφυείς αλλά συναισθηματικά ανάπηρες οι οποίες εισχώρησαν στον πλανήτη Γη για να αναπτύξουν το συναισθηματικό τους κόσμο.

    Γνωρίζεις κάτι επ'αυτού;

    Το μόνο που βρήκα ψαχουλεύωντας στη wiki είναι το εξής λινκ:

    https://theosophy.wiki/en/Dugpa

    Ανατολή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Βεβαίως αγαπητή μου Ανατολή. Οι Ντούκπας είναι η γενεαλογική γραμμή των τέκνων του Προμηθέα (Εωσφόρου), που έχουν χοϊκή προέλευση και όχι θεϊκό σπινθήρα. Διαθέτουν κατώτερο ψυχικό δηλαδή αιθερικό, αστρικό και υλικό σώμα, αλλά όχι ανώτερο ψυχικό και νοητικό σώμα. Είναι όντα που ήρθαν στον πλανήτη μας, αφού κατέστρεψαν και αποπέμφθηκαν από τους δικούς τους.
    Είναι ιεραρχικά κατώτερες από τον άνθρωπο οντότητες και λέγονται και «οργανικές πύλες».
    Από αυτούς προέρχεται η μογγολική φυλή και έχουν επίκεντρο το Μπουτάν και το Θιβέτ. Ο Βουδισμός (Λαμαϊσμός) μέχρι τον 14ο αιώνα, είχε εκπέσει σε μαγικές και ανήθικες δοξασίες και τελετουργίες, ως εκφραστής της Αριστερής Ατραπού. Από τον 14ο αιώνα, ο Τσοκ-κα-πά, μεταρρύθμισε τον Βουδισμό και τον εκκαθάρισε από τους Ντούκπας (κοκκινοσκούφηδες) με τους νεότευκτους Γκελούκπας (κιτρινοσκούφηδες).
    Ωστόσο οι Ντούκπας υπάρχουν ακόμη και αριθμούν τεράστιο μέγεθος στο σύνολο της ανθρωπότητας.
    Οι γύφτοι για παράδειγμα, αποτελούν άλλη μια γνήσια γραμμή αυτού του είδους, παρόλο που δεν ανήκουν στην μογγολική φυλή.

    Οι Ντούκπας είναι οντότητες που δεν διαθέτουν τα ανώτερα ψυχικά γνωρίσματα, όπως η αγάπη, η ενσυναίσθηση και η φιλανθρωπία και επιθυμούν την καταστροφή, την αποδόμηση, τον φόνο και τον όλεθρο.
    Ωστόσο η Συμπαντική Οικονομία, έχει φροντίσει να δώσει την ευκαιρία σε αυτό το είδος, να αναπτύξει ανώτερο ψυχικό σώμα, μέσα από την βιωματική τους διαδρομή στον πλανήτη μας και την αλληλεπίδρασή τους με τους ανθρώπους του. Ο Κιμ της Β. Κορέας είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα αυτού του είδους.
    Ασφαλώς αυτές οι οντότητες δεν λέγονται πλέον Ντούκπας, αφού αυτός ο όρος αναφέρεται στην συγκεκριμένη αιρετική ομάδα του Μπουτάν, αλλά έχουν προέλευση από αυτούς.

    Οι οντότητες αυτές μετενσαρκώνονται διαρκώς στο γήινο υλικό πεδίο και αυξάνονται διαρκώς.
    Η σύμμειξή τους με τους ανθρώπους τους ωφελεί, αφού δημιουργούν καρμική αλληλεπίδραση και έτσι αναβαθμίζονται ως είδος, αλλά ανακόπτει ως τροχοπέδη τους ανθρώπους στην δική τους εξελικτική πορεία.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Βρε παιδιά, με το συμπάθιο κιόλας, αυτά με τις οργανικές πύλες πού τα βρίσκετε και τα διαβάζετε; Στους τέραπέηπερς μήπως; Λύκιε, με ανώτερα ψυχονοητικά σώματα ελάχιστοι είναι εκείνοι που γεννιούνται αυτήν την εποχή, η πλειοψηφία της ανθρωπότητας πρέπει να τα δομήσει αυτά τα σώματα! Αυτές οι φυλές στις οποίες αναφέρεστε είναι απομεινάρια κάποιας πολύ παλιάς εποχής και εξέλιξης, ενδεχομένως και του προηγούμενου ηλιακού συστήματος, πώς είναι ας πούμε οι Παλαιοί του Λάβκραφτ, κάτι αντίστοιχο είναι και αυτοί. Εχετε προσέξει πώς τους αποκαλεί η Μπλαβάτσκυ ή η Μπέηλυ; Μαύρους αδερφούς! όχι επειδή ήταν κι αυτές μαύρες, αλλά επειδή αποτελούν μέρος μιας ολότητας. Το θέμα είναι ότι σήμερα το εξελικτικό επίπεδο αυτων των φυλών δεν εξυπηρετεί τη νέα κατάσταση γι αυτό και θεωρούνται μαύροι, στις εποχές τους όμως δεν θεωρούνταν μαύροι με τη σημερινη έννοια γιατί η κατάσταση εκείνων των εποχών και η ακτινική επίδραση επάνω στον πλανήτη ήταν εντελώς διαφορετική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως οι «οργανικές πύλες» είναι ονομασία που βρίσκουμε στο Terrapapers. Δεν κολλάμε στον όρο. Και το Ντούκπας δεν είναι σωστό. Δεν περιγράφει ακριβώς αυτό το είδος.

      Όχι, δεν μιλάμε για τους Παλαιούς του Λάβκραφτ. Δεν είναι καθόλου Παλαιοί οι Ντούκπας.
      Στην ιστορία αυτού του πλανήτη, πέρασαν πολλές «ανθρωπότητες» στο παρελθόν και μάλλον θα ακολουθήσουν κι άλλες. Οι άνθρωποι αυτοί, δεν ήταν ίδιοι με τους σημερινούς. Πολλές αφίξεις γίνονται σε αυτόν τον πλανήτη.

      Έρχονται οντότητες εξελιγμένες και κατασκευάζουν υλικούς φορείς για να ξεκινήσουν εποικισμό μετενσαρκώσεων. Πολλές φορές αυτό γίνεται σε βάρος άλλων οντοτήτων που βρίσκονται πριν από αυτούς.

      Απομεινάρια παλαιών υπάρχουν ακόμη. Οι περισσότεροι άνθρωποι σήμερα ανήκουν σε τρείς μεγάλες κατηγορίες όντων. Η τελευταία είναι αυτή των Ντούκπας, που κυριαρχεί στις Ασιατικές φυλές.

      Πάντως για κανένα είδος όντων, δεν γνωρίζουμε την πραγματική καταγωγή και ιστορία τους, πόσο «παλαιοί» είναι γενικά. Ξέρουμε πόσο παλαιοί είναι σε αυτό ον πλανήτη μόνο.

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  69. Κύριε Λύκιε δηλαδή ο αρχαιοελληνικός Προμηθέας δεν βοήθησε τον λαό δίδοντάς τους την φωτιά , και τα παράγωγα αυτής , κυριολεκτικά ή μεταφορικά ρωτάω ! Δηλαδή αυτός είναι ο βιβλικός και ανθρωπόφθονος εωσφόρος ; << Οι Ντούκπας είναι ιεραρχικά κατώτερες από τον άνθρωπο οντότητες >> λέτε και είναι << όντα που ήρθαν στον πλανήτη μας >> λέτε , όμως αυτό το ταξίδι δεν προυποθέτει και μία κάποια εξέλιξη ( πώς ήρθαν ; ) ; Εσείς ήρθατε σε επαφή με κάποιον από αυτούς ... . Οι μογγόλοι ; Εντάξει εγώ δεν τρέφω προσωπική αντιπάθεια και έχθρα για τον Κιμ , ούτε πιστεύω στα ΜΜεξαπάτησης , ενώ βλέπω και τις δικές μας δημοκρατίες πόσο δημοκρατικές ... δεν είναι ! Ξέρετε κάτι κύριε Πωλ πολύ παλαιότερα διάβασα κάνα δυο βιβλία της Ε.Π.Μ και κάπως δεν μου άρεσε , θεωρώ εξαπατήθηκε , νομίζω διάβασα και ένα βιβλίο της Μπέηλυ αλλά δεν συγκράτησα κάτι , ενώ σαν να προτίμησα , << συμπάθησα >> την Μπεζάντ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιο φως έφερε ο Εωσφόρος Πωλ; Ποια γνώση απαγόρευσε στους πρωτόπλαστους ο βιβλικός Θεός;
      Αυτά τα γνωρίζεις καλά και δεν χρειάζεται να σου απαντήσω.

      Οι οντότητες που ήρθαν και ενσαρκώνονται στον πλανήτη μας, δεν έρχονται με σκάφη. Η Συμπαντική Οικονομία φροντίζει για τον τόπο της μετενσάρκωσης των ειδών, ανάλογα με την εξελικτική τους πορεία και τις συνθήκες που χρειάζονται για να την πετύχουν.

      Ωστόσο πράγματι υπήρξαν αφίξεις εν ζωή τέτοιων οντοτήτων στο παρελθόν με σκάφη. Υπάρχουν πολλές καταγραφές στις παραδόσεις και τα έπη όλων των αρχαίων πολιτισμών, που μαρτυρούν και περιγράφουν την εισβολή και τις μάχες που δόθηκαν, καθώς επίσης και την κατάληξη αυτών. Μετά την άφιξή τους εδώ, αυτές οι οντότητες μετενσαρκώνονται στην Γη μας.
      Οι ενσαρκωμένοι Ντούκπας, δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο εξωτερικό γνώρισμα ώστε να είναι άμεσα αναγνωρίσιμοι με τους υλικούς τους φορείς, αλλά κατά κανόνα ενσαρκώνονται στις ασιατικές και τις σημιτικές φυλές.

      Αλλά έστω ότι οι μογγόλοι Ασιάτες και οι παραλλαγές τους, όπως και οι Σημίτες (Άραβες, εβραίοι), είναι μετενσαρκωμένοι Ντούκπας, τίθεται το ερώτημα τι συμβαίνει με τις επιμειξίες.

      Η προσπάθεια της ΝΤΠ να δημιουργήσει την λεγόμενη Γκρίζα Φυλή, δηλαδή μια τελική φυλή που θα προέρχεται από την επιμειξία όλων των ανθρώπινων φυλών, φαίνεται ότι αποσκοπεί εκεί: Να συγχωνευτούν οι οντότητες όχι μόνο στο υλικό πεδίο, αλλά και στο ψυχονοητικό, ώστε από την σύμμειξη αυτή, να ωφεληθούν οι Ντούκπας.

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  70. Σχετικά με τη Μπέηλυ που αναφέρει παραπάνω ο ανώνυμος, προσωπικά εγώ συντονίζομαι μαζί της, με εχει βοηθήσει σε πολλά ζητήματα να τα ξεκαθαρίσω και να τα βάλω σε μια σειρά, δεν έχω λόγους να αμφισβητήσω ότι όντως οι διαμεσικότητες της ήταν γνήσιες, βέβαια σε πολλά σημεία είναι εμφανές ότι παρεμβαίνει και η ίδια και είναι και λογικό, η γυναίκα συνέγραψε τόμους ολόκληρους, το να είσαι σε επαφη με κάποιο ον που σου μεταδιδει γνώση θα έχει και παρασιτα. Επίσης εχει αρκετά κενά η διδασκαλία της, γιατί γράφτηκε πριν κανάν αιώνα κι απο τότε μέχρι σήμερα πολλά συντελέστηκαν, χρειάζεται ανανέωση σε κάποια σημεία, δεν ξέρω αν κάποιος μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο. Κάποιος θα σου ταιριάξει, κάποιος δε θα σου ταιριάξει, λογικό είναι αυτο ιδιως στον χώρο του εσωτερισμού. Αυτά με τις σατανικές λευκες αδερφότητες και λοιπές μπούρδες για τη θεοσοφία που κυκλοφορούν μεταξύ υποανάπτυκτων, είναι το λιγότερο γελοίες.

    Λύκιε, σχετικά με όσα λες περί φυλών. Ναι πάνω σ΄ αυτον τον πλανήτη συγκατοικούμε εδώ και πολλές χιλιετίες διάφορες ομάδες ανθρώπων με διαφορετική φυλετική καταγωγή και σε ψυχικό και σε ντιενεικό επίπεδο. Εγώ δεν θα αναλύσω το πώς προέκυψαν όλες αυτες οι διαφορετικές φυλές, μένω στο σημείο ότι υπάρχουν όντως με βασικό πρόβλημα το ότι η καθεμια βρίσκεται σε διαφορετικό επίπεδο εξέλιξης. Σημερα ας πούμε, ο γενικός κανόνας λέει ότι η πλειοψηφία της ανθρωποτητας [που μπορει και να μην ειναι ακριβώς πλειοψηφια] έχει την ενεργεια της εστιασμένη στο ηλιακό πλέγμα και έχει μια αρκετά χαοτική αστρική εστίαση. Ταυτοχρονα όμως υπαρχουν και ομάδες ψυχών που είτε είναι περισσότερο εξελιγμένες είτε λιγότερο, μάλιστα οι δεύτερες είναι πολύ περισσότερες από τις πρώτες, αν το δούμε αναλογικά με τον μέσο όρο που είναι εστιασμένος στο ηλιακό πλέγμα, οι λιγότερο εξελιγμένοι βρίσκονται στο σεξουαλικό κέντρο κι αυτό είναι πασιφανές νομίζω και προφανώς αυτη ειναι και η εστίαση που αφορά την πλειοψηφία. Ολα αυτά όμως εχουν το εξης προβλημα, πρόβλημα όχι μόνο για μας σαν ανθρωποτητα αλλα και για τον ηλιακό λογο. Δεν συντονιζομαστε στους κύκλους εξέλιξης! Εχουν απορρυθμιστει οι κυκλοι και αντιστοιχα εχουν απορρυθμιστει και οι κυκλοι εξελιξης του Ηλιακού Λόγου γιατί και κεινος ατελής είναι και κείνος εξελλίσσεται. Εχετε αναλογιστει μήπως αυτο το "σχέδιο" για τις επιμιξίες ισως να εχει βαθύτερες σημασίες που δεν είναι τόσο αρνητικές όσο νομίζετε; Καταρχην οι ιδιοι οι άνθρωποι ωθούνται από μόνοι τους πλέον στη φυλετική σύμμιξη, δεν είναι απαραίτητο να τους εκβιάσει κάποιος. Η συμμιξη αυτη εχει ως αποτέλεσμα να αναβαθμίζει σταδιακά κάποιες φυλές που χρειάζονται αναβάθμιση, δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να γίνει αυτό, η πλειοψηφία είναι πολύ πίσω και καθυστερούμε οι υπόλοιποι και κατ' επέκτασιν καθυστερούνται και κοσμικά πλάνα. Θινκ αμπάουτ ιτ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Κύριε Λύκιε , ποιο φως έφερε ο Εωσφόρος , και ποια γνώση απαγόρευσε στους πρωτόπλαστους ο βιβλικός Θεός , επειδή εγώ δεν είμαι ο Πωλ και , δεν ξέρω και , για αυτό σας ρωτάω . Κύριε Πωλ , υπάρχουν όντως εδώ στη γη ανθρώποι με διαφορετικό ντιενεικό επίπεδο , και δηλαδή πώς είναι αυτοί και πώς το ξέρετε , και αν τους γνωρίζετε δηλαδή θέλω να μάθω και εγώ . Οκέυ ο μόνος τρόπος να εξελιχθούν συλλογικά τα μέλη μιας ομάδας , μιας κοινότητας και κατ' επέκταση πόλης χώρας πλανήτης , είναι η συλλογική αναβάθμιση και εξέλιξη, τουτέστιν οι καλύτεροι να γίνονται καλυτερότεροι και όλοι μας να βελτιωνόμαστε , γιατί ίσως το ταξίδι ποτέ δεν τελειώνει ! Εξάλλου γιατί για ποιαν εξέλιξη μιλάμε , αν δεν είναι αυτή της ατραπού της αγάπης ! Αυτό που είπε ο Μάικλ Τζάκσον ισχύ εδω , βλέπω να κατακλύζει το εκεί και παραπέρα , παντού και πάντα , ανέκαθεν ,《 η ουσία σε κάθε δημιουργία είναι η αγάπη 》 και αυτή - η δημιουργία - γίνεται καλά , κάτι τέτοιο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοίταξε, βιολόγος δεν είμαι ούτε γενετιστής είμαι. Μπορώ όμως να καταλάβω μερικά πράγματα μέσα από την παρατηρηση. Καταρχήν το ντιένεη δεν είναι κάτι αμετάβλητο και σταθερό, ενδεχομένως κάποια μέρη του να παραμένουν σταθερά αλλά γενικώς μεταβάλλεται από πολλούς παράγοντες, από την τροφή και τον αέρα που αναπνέουμε μέχρι τη γενετική σύμμειξη είτε μεταξυ ανθρώπων που ανήκουν στην ίδια φυλή είτε και διαφορετικής. Ενας απλώς τροπος να καταλάβεις τη διαφορετικοτητα του ντιενεη είναι να ρίξεις μια ματιά στις εμφανείς 4-5 διαφορετικές φυλές των ανθρώπων. Ενας αλλος τρόπος είναι να δεις -χωρίς να είναι απόλυτα αξιακό αυτό- τις τάσεις νόσησης που έχει η κάθε φυλή. πχ. οι νέγροι είναι πιο επιρρεπείς στις λοιμώξεις από οποιαδήποτε άλλη φυλή, γιατί οι τάσεις νόσησης δείχνουν ποιο ενεργειακό κέντρο υπερφορτίζεται και μπλοκάρει, άρα και πού βρίσκεται η ψυχική εστίαση δλδ η ψυχική εξέλιξη. Αυτα όσον αφορά τον υλικό φορέα. Τώρα κάποιες φυλές, όπως είναι αυτές κυρίως της ανατολής, που έχουν διαβρωθεί ντιενεηικα λιγότερο από τις άλλες ως τώρα και θεωρούνται αρχαιότερες, έχουνε και μεγαλύτερη συσχέτιση με το εξελικτικό επίπεδο των προπροπροπρογόνων τους, το οποίο ενδεχομένως να μην εξυπηρετεί το σήμερα όπως εξυπηρετούσε το προπροπροχθες. Υποψιάζομαι ότι πέραν των βασικών μεγάλων ομάδων, υπάρχουν σίγουρα και μικρότερες που δεν αφορούν απαραίτητα τις βασικές εμφανείς φυλές. Τωρα εδώ ίσως να μπαίνουμε σε χωράφια που σχετίζονται με διαισθήσεις και οπτικές που χαρακτηρίζονται από ας πούμε υποκειμενισμό, προφανώς επειδή αυτές οι κάπως μικρότερες ομάδες αφορούν ψυχική καταγωγή, τώρα από πού μπορεί να είναι αυτου του είδους οι καταγωγές, μη με ρωτήσεις, ούτε γω είμαι σίγουρος. Το θέμα είναι ξαναλέω ότι όλες αυτές οι μικρότερες και μεγαλύτερες ομάδες με τις μεγαλύτερες ή μικρότερες αποκλίσεις μοιραζόμαστε τον ίδιο πλανήτη και η διαφορετικοτητα των εξελικτικών επιπέδων δημιουργεί προβλήματα και εμφανή και μη εμφανή. Ένα έτερο σίγουρο είναι ότι η ατομική ας πούμε απόδραση από εδώ είναι πολύ σπάνια και πολύ δύσκολη, σε όλες τις μεγάλες θρησκείες γίνονται αναφορές για έναν που το καταφέρνει μέσα σε δεν ξέρω και γω πόσες εκατοντάδες χιλιάδες. Εαν συμβαίνει κάτι τέτοιο προφανώς δεν είναι φτιαγμένος ο άνθρωπος για να ανελίσσεται ατομικά, θα πρέπει αυτό να γίνεται ομαδικά, αν όχι απαραίτητα όλοι μαζί, τουλάχιστον όλοι όσοι ανήκουν σε κάποια [υπο]ομάδα. Το θέμα είναι τί γινεται με τις ομάδες που η απόκλιση είναι μεγάλη, τίθενται πολλά ερωτήματα εδώ. Φεύγει μια ομάδα που είναι έτοιμη, πάει "κάπου" και είναι αναγκασμένη να περιμένει και τις υπόλοιπες; Φεύγει και ξαναγυρνάει εδώ μέχρι να πάρουν μπρος και οι υπόλοιπες; Δεν ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι ότι ούτε ίδιοι είμαστε όλοι, ούτε κοινό κάρμα μοιραζόμαστε, ούτε την ίδια καταγωγή έχουμε. Η Μπέηλη πάντως που δεν συμπαθείς, λέει κάπου ότι η Γη δεν είναι ιερός πλανήτης. Δεν ξέρω, αναφέρω απλώς τι έχουν πει άλλοι.

      Διαγραφή
  72. Και κάτι τελευταίο για το θέμα. Αυτή η ιστορία που παίζει τώρα με τον ιό, είναι και θα συνεχίσει να γίνεται εξαιρετικά αποκαλυπτική για την "καταγωγή" και το επίπεδο εξέλιξης του καθενός μας. Τωρα φαίνεται πραγματικά τι είναι ο καθένας και τι φέρει μέσα του και ίσως κάποιοι που ως τώρα θεωρούσαμε "αδέρφια" μας, να μην είναι τελικά και κάποιοι άλλοι που δεν θεωρούσαμε, να είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Όχι κύριε Πωλ με παρεξήγησες , δεν είναι ότι δεν συμπαθώ την Μπέηλη , απεναντίας βλέπω το βλέμμα της και είναι καθαρό , και διακρίνω ηρεμία και καλοσύνη μέσα της . Αυτό που είπα είναι ότι νομίζω πως διάβασα ένα βιβλίο της και δεν συγκράτησα κάτι , και ότι συμπάθησα το γράψιμο της Άννη ( νομίζω έτσι τη λένε ) Μπεζάντ , ενώ ότι διαφωνώ ή καχυποπτεύομαι ή κάπως δεν μου αρέσει η Ε.Μ. Μπλαβάτσκυ . Τι εννοείς κύριε Πωλ 《 ... το επίπεδο εξέλιξης του καθενός μας. Τωρα φαίνεται πραγματικά τι είναι ο καθένας και τι φέρει μέσα του και ίσως κάποιοι που ως τώρα θεωρούσαμε "αδέρφια" μας, να μην είναι τελικά και κάποιοι άλλοι που δεν θεωρούσαμε, να είναι. 》;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό που κανείς δεν γουστάρει τη Μπλαβάτσκυ, πραγματικά ποτέ δεν το κατάλαβα. Καταρχήν είναι η μόνη -γω δλδ δεν το έχω συναντήσει στα γραπτά κανενός άλλου αποκρυφιστή- η οποία συνεχώς παροτρύνει τον αναγνώστη να εμβαθύνει στους αρχαίους Έλληνες, λέγοντας ότι όλα τα κλειδιά σε κείνους βρίσκονται. Έχω ακούσει πολλούς να λένε ότι διαστρέβλωνε επί τουτου. Δλδ η περίπτωση να έκανε λάθη και κείνη δεν παίζει; Άνθρωποι ήταν όλοι αυτοί, δεν ήταν θεοί ούτε αλάνθαστοι. Να πούμε για τον Κρόουλυ ότι διαστρέβλωνε ναι οκ, το μεγαλύτερο τρολ του αποκρυφισμού ήτανε, δεν το αρνιότανε ούτε εκεινος. Αλλά και η Μπλαβάτσκυ και η Μπέηλυ όπως και η Ραίριχ που είναι λιγότερο γνωστή, αφήσανε μεγάλη κληρονομιά, όποιος το αμφισβητεί κάτι δεν έχει καταλάβει ή δεν έχει ασχοληθεί επαρκώς, το λιγότερο που δώσανε είναι το έναυσμα για να σκεφτεί, να ερευνήσει και να διαλογιστεί κανείς πάνω σε όλα αυτά τα θέματα. Και δεν είναι τυχαίο ότι όλες ήτανε γυναίκες! Ιδίως η Ραίριχ μαζί με την οικογένεια της κάνανε μεγάλο έργο -και είχε και το χάρισμα να μιλάει με απλότητα για πολύ δύσκολες έννοιες- όχι μόνο σε αποκρυφιστικά ζητήματα, κάνανε έρευνες και πάνω στη βοτανοθεραπευτική, δίνει πολλές πληροφορίες στα γραπτά της, στις τέχνες επίσης ο άντρας της άφησε μεγάλο καλλιτεχνικό έργο πίσω, ο μεγάλος τους γιος εντρύφησε στη θιβετανική γλώσσα, ήταν ο πρώτος που μετέφρασε πολύ αρχαία θιβετανικά κείμενα. Για τη Μπέζαντ δεν έχω αποψη, δεν έχω ασχοληθεί.

      Σχετικά με το ερώτημα σου. Νομίζω κανείς δεν αμφισβητεί ότι είμαστε και ατομικά και συλλογικά σε ένα πικ μεγάλης δοκιμασίας. Δεν είναι μόνο τα κοινωνικοπολιτικά ζητήματα που είναι σε αλαλούμ, είναι και το ενεργειακό κομμάτι που είναι σε αναβρασμό και δεν αναφέρομαι μόνο στο πλήθος των ανθρώπινων σκεπτομορφών που είναι σε έξαρση, υπάρχει αντίστοιχα και μεγάλη εισροή εξωπλανητικών ενεργειών. Κρίνοντας πάντως καταρχήν από τον εαυτό μου, κατά δεύτερον από τους πολύ κοντινούς μου ανθρώπους και κατά τρίτον από φίλους και γνωστούς, από τον τρόπο με τον οποίο πλαθόμαστε και μεταλλασσόμαστε κυρίως την τελευταία δεκαετία και με έμφαση την τελευταία διετία, καταλήγω στο ότι αρκετοί που είχαν φόντα, τώρα δεν έχουν, κάποιοι που συντονιζόμασταν τώρα δεν συντονιζόμαστε, ενδεχομένως να έχουν αλλάξει τα ατομικά ηλεκτρομαγνητικά μας πεδία ή κάποιων να μην έχουν αλλάξει καθόλου, δεν ξέρω πώς να το εξηγήσω καλύτερα. Προσωπικές και υποκειμενικές απόψεις αυτά έτσι; Μην τα δένουμε και κόμπο.Εσυ ας πούμε μπορεί να έχεις άλλη οπτική.

      Διαγραφή
  74. Απαντάτε σωστά κύριε Πωλ , ειλικρινά , με απλότητα και κατατοπιστικά , λέω ευχαριστώ εκ μέρους όλου του ιστολογίου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε καλά και συ, δεν είπα και καμιά τρελή σοφία, ούτε και κανένα κρυμμένο μυστικό που το ξέρουνε λίγοι. Ευρέως γνωστά πράματα είπα, τουλάχιστον γνωστά σε όσους ασχολούνται. Αυτό πάντως που ο καλεσμένος ευχαριστεί άλλον καλεσμένο εκ μέρους του οικοδεσπότη, ομολογώ ότι δεν τό χω ξαναδεί.

      Διαγραφή
  75. Αγαπητέ Πωλ, θέτεις ενδιαφέροντα θέματα.
    Η μαύρη φυλή είναι κατά πολύ αρχαιότερη της κίτρινης, η οποία (κίτρινη) είναι η τελευταία που παρουσιάστηκε στον πλανήτη. Η μαύρη φυλή, έχει μια δική της ιδιαίτερη εξελικτική πορεία.
    Η μαύρη φυλή έχει χοϊκή προέλευση (από την γήινη βιολογία) και συνδέεται με τους κραδασμούς του πλανήτη, όσο καμία άλλη φυλή. Οι μαύροι συντονίζονται με τους πλανητικούς παλμούς με μοναδικό τρόπο και όχι μόνο με αυτούς, αλλά έχουν τεράστια διαισθητική επαφή με όλα τα ζώα και τα φυτά της φύσης. Η επικοινωνία τους με το φυσικό στοιχείο, είναι ανώτερη από κάθε άλλη φυλή. Δονούνται στους ρυθμούς της φύσης και ο κιρκάδιος ρυθμός τους είναι συντονισμένος με το αντίστοιχο ενεργειακό, του φυσικού περιβάλλοντος στο οποίο διαβιούν. Μέσα στις σύγχρονες πόλεις, η μαύρη φυλή υποφέρει. Χάνει ενέργεια και αρρωσταίνει.
    Αυτή η φυλή έχει τον δικό της εξελικτικό ρυθμό, πολύ διαφορετικό από της λευκής φυλής, σε χρόνο, δομή και κατεύθυνση. Η αργή -για τα δικά μας δεδομένα- εξέλιξη, τους κάνει να μην μπορούν να προσαρμοστούν απόλυτα στον δυτικό πολιτισμό των λευκών και τον αφομοιώνουν με τον δικό τους τρόπο, αλλά ουσιαστικά δεν μπορούν να εξελιχθούν μέσα από αυτόν. Είναι εντελώς ξένος για αυτούς. Ο δικός τους πολιτισμός είναι φυσιοκεντρικός, ενώ ο δικός μας ανθρωποκεντρικός.
    Οι μαύροι είναι αρχαίοι στον πλανήτη μας, όχι οι αρχαιότεροι αλλά σίγουρα απ΄τους πλέον παλαιούς. Είναι συντηρητές της φύσης, ενώ οι λευκοί είναι αναδομητές.

    Η κίτρινη φυλή, είναι η πλέον νέα στην πλανήτη. Εμφανίστηκε μάλλον πριν 26.000 χρόνια και οι ψυχές της προέρχονται από περιοχές ενσαρκώσεων που καταστράφηκαν. Έχουν μεγάλο καρμικό βάρος και για αυτό η φιλοσοφία και οι θρησκείες τους ασχολούνται σχεδόν αποκλειστικά, με αυτό το πεδίο. Εποίκησε τις ασιατικές στέπες και εξαπλώθηκε εκεί, δημιουργώντας επιμειξίες με τις Δραβιδικές φυλές, που υπήρχαν στις νότιες και νοτιοδυτικές εκτάσεις της Ασίας.

    Όλες οι φυλές έχουν διαφορετική προέλευση, στην οποία οφείλεται η βιολογική (γονιδιακή), αλλά και η ψυχική διαφοροποίηση. Διαφορετική προέλευση, διαφορετικός συλλογικός ψυχισμός, διαφορετικό καρμικό βάρος και τελικά διαφορετική εξελικτική πορεία.

    Είναι αξίωμα, ότι οι κύκλοι των μετενσαρκώσεων γίνονται πάντοτε στην ίδια φυλετική ομάδα, ακριβώς διότι αυτό βοηθάει την συλλογική εξέλιξη μιας φυλής. Με δυο λόγια δεν γίνεται να μετενσαρκωθεί ένας λευκός σε Μογγόλο ή σε μαύρο, και το αντίθετο.

    Τι γίνεται όμως όταν βιολογικά επιτρέπεται η σύμμειξη δύο ή και περισσότερων φυλών; Αν επιτρέπεται βιολογικά, τότε σίγουρα επιτρέπεται και στις ανώτερες της ύλης υποστάσεις του ανθρώπου.

    Πιθανόν η σύμμειξη των φυλών, θα αναγκάζει τις ψυχές να μοιράζονται μεταξύ τους καρμικά βάρη και θα μπολιάζονται οι διαφορετικές ψυχικές σταθμίσεις (στον άξονα της εξέλιξης). Δεν ξέρω πως γίνεται αυτό, πάντως για να συμβαίνει γίνεται.

    Αν και το θέμα της διατήρησης της "φυλετικής καθαρότητας" φαίνεται να είναι σημαντική για κάθε φυλή, αφού έτσι διασφαλίζεται η εξελικτική της πορεία και διαφυλάττονται όσες κατακτήσεις κατάφερε να πετύχει, τελικά οι φυλές που "υπολείπονται" συγκριτικά με τις άλλες, θα είχαν κάθε λόγο να επιζητούν την σύμμειξη, ώστε μέσω αυτής να δρασκελίσουν τα εξελικτικά σκαλοπάτια. Σε αυτή την περίπτωση, θα μπορούσαμε να μιλάμε για παράσιτα που ζουν συμβιωτικά μέσα σε ξενιστή; Δηλαδή για συνύπαρξη δυο ξεχωριστών ψυχών μέσα σέ ένα υλικό φορέα, που η μια μαθαίνει ή αντιγράφει την άλλη ή για μείξη ψυχικών σωμάτων (κατ΄αντιστοιχία του μικτού βιολογικού σώματος) που στην πράξη είναι ψυχικά υβρίδια δυο ή και περισσότερων ειδών;

    Ο προβληματισμός είναι στο αν αυτή η προσπάθεια υβριδοποίησης των φυλών, δηλαδή η ομογενοποίησή τους, είναι ένα "εχθρικό" τέχνασμα προς την ανθρώπινη εξέλιξη (ανά φυλή εννοώ) μέσω της παρασιτικής νόθευσης και τελικά υπονόμευσης των φυλών ή ένας συμπαντικός τρόπος που υποστηρίζει την εξέλιξη των μικρών, με μικρή θυσία των μεγάλων.
    Στον προβληματισμό μας θα πρέπει να θυμόμαστε ότι το μορφογενετικό πεδίο, αγαπά την ξεχωριστότητα και την ιεραρχημένη τάξη στην εξέλιξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Σίγουρα η ανθρωπότητα δεν μπορεί να ιδωθεί σαν κάτι το απόλυτα ενιαίο. Ζούμε στον κόσμο των ξεχωριστοτήτων και των διαφορών. Συνεπώς επιμερίζουμε και εξατομικεύουμε τις ιδιότητες των μερών του συνόλου.

    Όσο απομακρυνόμαστε από το άτομο και ανοίγουμε την κλίμακα σε ομάδες, κοινότητες, φυλές, έθνη, κτλ, τότε αναγκαζόμαστε να περιοριστούμε σε μέσους όρους και να γενικεύουμε αναγκαστικά.
    Αν λοιπόν η εξέλιξη του ανθρώπου είναι συλλογική υπόθεση που συνθέτει τις ατομικές εξελίξεις σε έναν μέσον όρο, τότε όσο μεγαλώνει η κλίμακα που την εξετάζουμε, τόσο θα αδικεί τους εξελιγμένους και θα πριμοδοτεί τους ανεξέλικτους.

    Με αυτή την οπτική, όντως κάθε φορά που προστίθεται μέσα στον "κουβά", μια ομάδα ανθρώπων πολύ πρώιμης ή χαμηλής εξέλιξης, οι κατακτήσεις μιας άλλης ομάδας που κατάφερε να ανέλθει ψηλά, θα ανακόψει την πορεία της, περιμένοντας τους τελευταίους να ανέλθουν λίγο. Κάπως έτσι, η έλευση ανεξέλικτων οντοτήτων στον πλανήτη μας, μας τραβά πολύ πίσω.

    Ίσως η Θεία Οικονομία θέλει την συλλογική εξέλιξη των ελλόγων όντων και γι αυτό συμβαίνουν οι αλληλεπιδράσεις μεταξύ φυλών και ειδών μεταξύ τους...

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Υπό αυτό το πρίσμα αγαπητέ Πωλ, πως το θέμα του ιού θα διαχώριζε τους μεν από τους δε;
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Λύκιε, τώρα ολα αυτά τα ζητήματα για τα οποία επιχειρούμε να μιλήσουμε, είναι ιδιαίτερα περίπλοκα και οι παράμετροι πολλές και δεν είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να καταλήξουμε σε ασφαλή συμπεράσματα, εικασίες κάνουμε. Καταρχίν, να συμφωνήσουμε στο ότι αναφερόμαστε στο ίδιο πράγμα όταν μιλάμε για ανθρώπινη εξέλιξη. Πιθανολογώ ότι και οι δυο εννοούμε την πνευματική ανέλιξη του ανθρώπου, την αφύπνιση όλων των ενεργειακών του κέντρων και την πλήρη δόμηση όλων των ενεργειακών του σωμάτων, ώστε να καταφέρει να ανεβεί τη "σκάλα", να ενωθεί με το θείο και να ολοκληρώσει τον κύκλο των ενσαρκώσεων του στο υλικό πεδίο. Νομίζω συμφωνείς και συ. Το λέω αυτό γιατί υπάρχει και η περίπτωση της υποέλιξης -δεν ξέρω αν υπάρχει τέτοιος όρος- η πορεία από τον "άλλο" δρόμο, που οδηγεί και κείνη στον ίδιο προορισμό με άλλους τρόπους, αλλά ας μην τα μπλέξουμε περαιτέρω, ας μείνουμε στο πρώτο. Έχουμε όμως μια βασική διαφορά στους συλλογισμούς μας. Εγώ ξεκινώ από τη βάση ότι οι περισσότεροι άνθρωποι ΔΕΝ έχουν σχηματισμένο ή ολοκληρωμένο αυτό που ονομάζεις ανώτερο ψυχικό σώμα, ούτε αυτό ούτε και το νοητικό, ας μείνουμε στο ψυχικό όμως. Εσύ θεωρείς ότι το έχουνε ολοκληρωμένο όλοι οι άνθρωποι, εξ ου και λες κάπου ότι τι γίνεται; Θα έχουμε σύμμειξη ψυχών σε ένα σώμα κλπ. Αυτό είναι ένα βασικό σημείο στο οποίο διαφοροποιούμαστε. Η δική μου οπτική είναι ότι αυτό το σώμα δομείται. Δε σημαίνει ότι κάποιοι το έχουν ολοκληρωμένο και κάποιοι δεν το έχουν καθόλου, ενδέχεται κάποιοι να το έχουν ημισχηματισμένο, να έχουν κάποια ψήγματα αυτού. Όσον αφορά το ζήτημα της προέλευσης των φυλών, εσύ το εξειδικεύεις πολύ, προσωπικά δεν έχω άποψη και γνώσεις σχετικές, ξέρω ότι κάποιες φυλές είναι αρχαιότερες από κάποιες άλλες, αλλά στον συλλογισμό μου -ανεξάρτητα από την ψυχική καταγωγή ή το εξελικτικό τους επίπεδο- τις συμπεριλαμβάνω όλες μαζί στο βασίλειο του ανθρώπου, 4 είναι τα γενικά βασικά βασίλεια της φύσης εδώ κάτω, ορυκτό, φυτικό, ζωικό, ανθρώπινο. Βάσει αυτού, κάνω λοιπόν μια εικασία και λέω ότι ίσως η γενετική σύμμειξη να εμπλουτίζει με γονιδιακά χαρακτηριστικά κάποιον που προέρχεται από φυλή χαμηλής εξέλιξης, ώστε μελλοντικά να βοηθηθεί και κείνος και οι απόγονοι του για να ανελιχθεί πνευματικά γρηγορότερα. Κι αυτό βάσει της εικασίας [;] ότι οι γονιδιακές ακολουθίες σχετίζονται με την πνευματική εξέλιξη. Προσπαθω να μη μιλάω με απολυτότητες, έτσι για άσκηση :)

    Τώρα όσον αφορά το κάρμα. Εχουμε το ατομικό, το εθνικό, το φυλετικό και τελικά το πλανητικό κι εφόσον μιλάμε για συλλογική εξέλιξη όλης της ανθρωπότητας μας ενδιαφέρει το πλανητικό. Συνηθίζουμε όμως όταν αναφερόμαστε στο κάρμα, να έχουμε κατά νου την αρνητική του όψη και ξεχνάμε τη θετική, η οποία είναι εξίσου υπολογίσιμη και παίζει σημαντικό ρόλο στην γενική καρμική ισορροπία. Δλδ η σύμμειξη που λέμε, δεν είναι απαραίτητο ότι θα μοιράσει μόνο καρμικά βάρη, μπορεί και να εξαλείψει, μπορεί να συμβάλει στην εξισορρόπιση. Και ξαναλέω, όλα αυτά βάσει του δεδομένου ότι όλη η ανθρωπότητα είναι ΕΝΑ βασίλειο, πέρα από φυλές, καταγωγές κλπ. Γιατί αν περάσουμε στο δεδομένο ότι υπάρχουν πολλά ανθρώπινα βασίλεια, θα πρέπει να αναθεωρήσουμε και να ξαναγράψουμε από την αρχή τις βασικές θεωρίες του εσωτερισμού, οι οποίες σχετίζονται με το εξελικτικό σενάριο του ηλιακού μας συστήματος. Ή αν θες, μας ενδιαφέρει να είναι ή να γίνει ΕΝΑ βασίλειο, ώστε να ολοκληρωθεί κάποια στιγμή το έργο εδώ κάτω και να κλείσουμε κύκλο και εμείς ως δημιουργήματα αλλά και ο δημιουργός μαζί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Για το θέμα του ιού που ρωτάς. Ποιοι είναι οι μεν και ποιοι οι δε; Εγώ δεν έχω καταλάβει, δεν είμαι καν σίγουρος ότι πρόκειται μόνο για δυο πλευρές. Μπορώ να πω μόνο κάποια βασικά γενικά πράγματα που σχετίζονται με την ενεργειακή θεραπευτική. Εχουμε να κάνουμε με εναν ιό, μια μεταδοτική ασθένεια. Ο γενικός κανόνας λέει ότι συνήθως ένα υγιές αιθερικό σώμα, λειτουργεί σαν ασπίδα στις επιδημιολογικές ασθένειες. Για να είναι υγιές ένα αιθερικό σώμα, εμπλέκονται πολλοί παράγοντες, από το αν το δομεί κανείς συνειδητά, μέχρι την καθαρότητα της τροφής που τρώει, το περιβάλλον στο οποίο ζει και η ψυχική κατάσταση στην οποία τείνει να βρίσκεται. Υπάρχει ένα ζήτημα όμως εδώ. Ο ιός για τον οποίο μιλάμε, λέγεται από κάποιους ότι ίσως να είναι προϊόν εργαστηρίου, να μην έχει προέλθει από φυσικές διαδικασίες, δεν ξέρω αν είναι αλήθεια, το υπολογίζω σαν έναν πιθανο παράγοντα που μπορεί να περιπλέκει ακόμη περισσότερο τα πράγματα, μπορεί πχ. να έχει τη δυνατότητα να υπερβαίνει τους γενικούς γνωστούς κανόνες περί ανοσίας, λέω μια περίπτωση. Επίσης, όσο βρίσκεται εξαπλωμένος και σε δράση, ταυτόχρονα εξαπλώνονται με ταχείς ρυθμούς και σε πολύ μεγάλο εύρος, σκεπτομορφές αρνητικού προσήμου, καραντίνες, καταπίεση γενικότερη, στρεςς, φόβος, απειλές κι όλα τα "καλά". Αυτά τα δύο έρχονται σε συνέργεια και το ένα ενισχύει το άλλο. Η γενική ψυχική κατάσταση έχει επιπτώσεις στο αιθερικό σώμα, όλα όσα συμβαίνουν στα ανώτερα ενεργειακά σώματα, γειώνονται και φαίνονται στο αιθερικό, με αποτέλεσμα να αποδυναμώνεται η ανοσία. Οσο λιγότερο ψυχικά εξελιγμένος είναι λοιπόν κάποιος ή όσο λιγότερο ελέγχει το αστρικό του σώμα, τόσο πιο ευάλωτος γίνεται σε επιδημίες. Ενδεχομένως αν αυτός ο ιός ήταν σε δράση χωρίς την αρνητική αστρική ενίσχυση, να ήταν άλλη η εξέλιξη του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Σύμφωνα με την εγκυκλοπαίδεια εσωτερισμού και αποκρύφου γνώσεως του Π.Γάβριγγερ, αντίθετα από την ανθρωπολογική διαίρεση της ανθρωπότητας σε 4 ή 5 φυλές, η θεοσοφική θεώρηση αναγνωρίζει τις φυλές ως βαθμίδες εξελίξεως ολόκληρης της ανθρωπότητας.
    Ως αρχαιότερη φυλή αναφέρονται οι Λεμούριοι, έπονται οι Ατλάντειοι και ακολουθούν οι Άρειοι.
    Δύο ακόμη φυλές πρόκειται να ακολουθήσουν.
    Για να φτάσουν όμως στον ιερό αριθμό 7, οι θεοσόφοι παραδέχονται την ύπαρξη δύο ακόμη αρχαιότερων των προαναφερθέντων φυλών. Των Πολικών και των Υπερβορείων για τους οποίους ελάχιστα γνωρίζουμε.
    Καθεμία των 7 ριζών υποδιαιρείται σε 7 υπο-φυλές.
    Κατά την άποψη των R.Steiner και Max Heindel, η ανθρώπινη ψυχή, διαρκούσης της εξελίξεώς της κατά μήκος ενός Γύρου(Donde) επί του ιδίου πλανήτη, διέρχεται δια 7 διαδοχικών τύπων-φυλών. Υπάρχουν δε, επτά φυλές σε κάθε Γύρο και εκάστη εξελίσσεται κυρίως(όχι αποκλειστικώς) επί μιας ηπείρου που της είναι ίδια.
    Η πρώτη ανθρώπινη φυλή(Αδαμική) ήταν αστρική και κατείχε μόνο την αίσθηση της ακοής, η δεύτερη(Υπερβόρειος) κατείχε αιθερικόν σώμα και την αφή μαζί με την ακοή, η τρίτη(Λεμούριος) ήταν προικισμένη με φυσικό σώμα. Ο διαχωρισμός μάλιστα των γενών έλαβε χώρα κατά το μέσον της εξελίξεώς της με τις μαύρες φυλές να κατάγονται από τους Λεμούριους. Η τέταρτη(Ατλαντική) άφησε απογόνους τους Ταρτάρους, τους Κινέζους και τους Μογγόλους(το μέγιστο τμήμα του πλανήτη και σήμερα). Η πέμπτη(Αρεία) είναι αυτή στην οποία ανήκουμε. Όσο για την έκτη και την έβδομη, μέλλει να εμφανισθούν.

    Ανατολή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Προσωπικά, είμαι της άποψης, ότι εφόσον στο φυσικό πεδίο επιτρέπεται η επιμειξία, το αυτό ισχύει και στο ψυχικό. Όπως έγραψε και ο Πωλ, εστιάζουμε στο ανθρώπινο βασίλειο το οποίο παλεύει να ανελιχθεί σε ουράνιο και ας το επιδιώκει αυτό μέσω του ίδιου υλικού-φυλετικού και ψυχικού φορέα ή πολλαπλών διαδρομών. Η διφυής ψυχή, ως ενδιάμεσος των σωματικών-αισθητηριακών εμπειριών και των πνευματικών μηνυμάτων, αποτελείται από τη διαιρετή ουσία του κόσμου της διττότητας και από την αδιαίρετη πνευματική ουσία. Πράγμα που μας αφήνει να καταλάβουμε πως τα ψυχικά φυλετικά γνωρίσματα κληρονομούνται ως σύμμειξη αν χρειαστεί αλλά στην τελική υπηρετούν τον Ένα αδιαίρετο Σπινθήρα.

    Ο Πωλ έκανε επίσης λόγο για την προσκόλληση του ανθρώπου στο σεξουαλικό κέντρο και την αδυναμία να ανέλθει στο ηλιακό πλέγμα και ακόμη ψηλότερα ανοίγοντας τα πέταλά του σε πλήρη άνθηση. Και πραγματικά σήμερα η ανθρωπότητα ταλανίζεται από την απουσία ανώτερων νοητικών λειτουργιών και ανιδιοτέλειας τα οποία θα ωθούσαν τον άνθρωπο στην κατάρριψη του πέπλου συσκότισης που κυριαρχεί.

    Ο υποσυνείδητος νους της πλειοψηφίας των ανθρώπων αναπαράγει στρεβλούς προγραμματισμούς εγκατεστημένους παιδιόθεν και μόνο όταν κάποιος αφουγκραστεί τον εαυτό του και τους αναγνωρίσει, είναι σε θέση να τους αντικαταστήσει με ευγενείς σκέψεις και υγιείς συνήθειες. Κι αυτό μετά από κοπιώδη προσπάθεια και θέληση πραγματικής αλλαγής.

    Ο Bruce Lipton αναφέρει για παράδειγμα 3 τρόπους θεραπείας των αρνητικών προγραμματισμών.
    1. Ύπνωση και αντικατάσταση πεποιθήσεων μέσω των θήτα εγκεφαλικών συχνοτήτων.
    2. Καθημερινή ενάσκηση/επαναληψιμότητα νέων υγειών πρακτικών και συνηθειών μέχρι να απαλειφθούν οι παλιές έξεις.
    3. Ένα πρόγραμμα ενεργειακής ψυχοθεραπείας με στόχο την αρμονική σύνδεση σώματος-νου.

    Ανατολή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Αρχή σοφίας η παρατήρηση και η των ονομάτων επίσκεψη λένε οι αρχαίοι ημών κομιστές των κλειδιών της αλήθειας και αληθινής γνώσης - είπα να το αναφέρω , κάπου θα κολλάει χαχά ! Τώρα να πω με τα δικά μου λόγια αυτό που είπε ο Μπαλζάκ τόσο εύγλωττα και ωραία και ενστικτωδώς όλοι μας το ψυχοδιανοούμαστε και το ξέρουμε διαφοροτρόπως με ποικίλο τρόπο και στυλ : ότι το γύρω μας και το περιβάλλον επηρεάζει τον άνθρωπο και γίνεται ο άνθρωπος το περιβάλλον και το περιβάλλον ο άνθρωπος ! Και εγώ διερωτώμαι συν τοις άλλοις , επίσης αυτό : γιατί να μην υπήρχαν εξαρχής οι λίγοι ιδιογενείς ανθρώποι εδώ , εκεί , και παραπέρα , ή όχι ή λιγότερο σποραδικά , και σταδιακά , να μετακινηθήκανε σε διαφορετικές τοποθεσίες και περιοχές με αποτέλεσμα να μεταλλάξουν για ή και από γεωγραφικούς λόγους το ντι εν ει τους , τον γονότυπό τους , και τον φαινότυπό τους , και να έγιναν πιο σκοτεινοί-μαύροι , ή μουντοί-κίτρινοι , και ορεινοί-ψηλοί , ή βραχώδεις-δυνατοί , ή μεσογειακοί-φωτεινοί-άριστοι , εξάλλου κύριε Πωλ εσείς λέτε 《 καταρχήν το ντιένεη δεν είναι κάτι αμετάβλητο και σταθερό, ενδεχομένως κάποια μέρη του να παραμένουν σταθερά αλλά γενικώς μεταβάλλεται από πολλούς παράγοντες, 》 ; Ή μπορώ επίσης να προσεγγίσω το θέμα όχι θεωρητικά όχι φιλολογικά , όχι κουβεντίστικα ή "στο πόδι" αλλά "σοβαρά" , ανθρωπολογικά και γενετικά , και μακροσκοπικά "κοιτώμενος" την χρονολογική "στιγμή" που ο χομο σαπιενς αντικατάστησε ή επικράτησε του χομο ερεκτους ( αν καλά θυμάμαι τους όρους ) , και να δω ότι η χρονολογική "στιγμή" δεν είναι μια στιγμή αλλά είναι τελικά μια μεγάλη χρονική περίοδος μετάβασης απο μια κατάσταση σε άλλη κατάσταση , είδος , βαθμίδα και επίπεδο . Κάποια από αυτά τα λέει η επιστήμη , και κάποια τα λέω μέσα στο μυαλό μου εγώ . Εσείς κύριε Λύκιε αυτά που λέτε για την αρχαιότερη φυλή , αυτά για τις μετενσαρκώσεις , ή τα σκάφη κλπ τα λέτε επειδή τα είπε κάποιος και γράφτηκαν κάτω , ποιος και πού αν θέλετε μου λέτε σας παρακαλώ , ή τα λέτε επειδή τα γνωρίζετε από 《 πρώτο χέρι 》 ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Εχμ ναι, πάνω σ' αυτό που γράφει η Ανατολή για τις ρίζες φυλές, στηρίζεται και ο δικός μου συλλογισμος, πάνω στις γνωστές επταδικές ματριξιανές ακολουθίες. Προσοχή, δεν λέω ότι δέχομαι αυτό το σενάριο άκριτα, αλλά για να κάνουμε διάλογο και να αλληλοκαταλαβαινόμαστε, σε κάποια κοινή βάση πρέπει να στηριχτούμε, δεν μπορώ να λέω ότι νομίζω εγώ προσωπικά, δικές μου θεωρήσεις, που μπορώ δλδ αλλά δε θα βγάλουμε άκρη :) Εχω λοιπόν ως βάση το σύσσωμο της ανθρωπότητας, μάλιστα και στο χριστιανικό δόγμα υπάρχει κάποια αντίστοιχη πεποίθηση, σε μια επιστολή του Παύλου: "οὐκ ἔνι Ἰουδαῖος οὐδὲ Ἕλλην, οὐκ ἔνι δοῦλος οὐδὲ ἐλεύθερος, οὐκ ἔνι ἄρσεν καὶ θῆλυ· πάντες γὰρ ὑμεῖς εἷς ἐστε ἐν Χριστῷ Ἰησοῦ."

    Εχει λεχθεί λοιπόν ότι η ρίζα φυλή στην οποία βρισκόμαστε κυριαρχείται από τη γυναίκα, η προηγούμενη από τον άνδρα και η επόμενη θα είναι ανδρόγυνη... Μάλιστα κάποιοι έχουνε πει ότι αυτην την εποχή είναι σε ενσάρκωση πολλοί από την Λεμούρεια περίοδο με το τότε επίπεδο εξέλιξης, το οποίο ήταν ιδιαίτερο εστιασμένο στο σεξουαλικό κέντρο, οι Λεμούριοι πειραματίστηκαν με διάφορες περίεργες γενετικές συμμείξεις -αυτό ίσως να είναι νύξη και για εργαστηριακά πειράματα- διέπραξαν ύβρεις κι αυτός ήταν και ο λόγος του τέλους τους, υποτίθεται δέ ότι οι σημερινοί ομοφυλόφιλοι και τρανς έχουν λεμούρεια καταγωγή.

    Να πω και κάτι για το μάτριξ, γι' αυτόν τον όρο που τις τελευταίες δεκαετίες είναι πολύ της μόδας λόγω των ταινιών κι όλοι τον χρησιμοποιούν αβέρτα. Για πολύ καιρό αναρωτιόμουνα πότε και ποιος τον πρωτοχρησιμοποίησε τελικά. Και νομίζω ότι την βρήκα την απάντηση στα γραπτά της Ραίριχ, η οποία δίνει μια τριπλή διαβάθμιση για την ανώτερη εκδήλωση του Πυρός:

    • Ύψιστη Κοσμική όψη: ο Παραφοχάτ που η ουσία του είναι η Materia Matrix (Μητρική Ύλη)
    • Επόμενη όψη στο εκδηλωμένο Σύμπαν: ο Φοχάτ που η ουσία του είναι η Materia Lucida (Φωτεινή Ύλη)
    • Η ίδια δύναμη, διάχυτη παντού, σαν ζωτική ενέργεια: το Πράνα.

    Όλα μάτριξ λοιπόν :) Μάλιστα και ο Δανέζης ο αστροφυσικός, κάπου σε μια συνέντευξη του είχε πει το εξης: μάτριξ εδώ που είμαστε, μάτριξ και κει που πηγαίνουμε όταν πεθαίνουμε... ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!

    Λοιπόν, το θέμα είναι ότι όλα αυτά που λέμε έχουν εσωτερίστικη βάση τρόπον τινά, ασχολούμαστε με έννοιες και όρους και θεωρίες, που δεν μπορούν να αποδειχτούν, να αποδειχτούν όπως το κατανοεί ο μέσος άνθρωπος. Το έτερο θεμα είναι ότι η επόμενη εξέλιξη της ανθρωπότητας θα είναι επιστημονικής και τεχνολογικής βάσης! Ο άνθρωπος έχει μια τάση γενικότερα για το απτό, το κατανοητό, το αποδείξιμο, έτσι; Είμαστε σε ένα σημείο που η νέα επιστήμη αναδύεται ως νέα θρησκεία και αποδεικνύει ζητήματα που ως τώρα ήταν στη σφαίρα του μη αποδείξιμου και το γεγονός ότι αποδεικνύει είναι ο παράγοντας που δέχονται οι περισσότεροι άνθρωποι, ακόμη κι αν δεν ξέρουν πώς αποδεικνύεται το καθετί ή δεν έχουν το κατάλληλο υπόβαθρο για να κατανοήσουν, τους λένε ότι αποδείχθηκε και το δέχονται. Κάτι αντίστοιχο έγινε και πριν 2 χιλιάδες χρόνια. Ενας βασικός παράγοντας για την επικράτηση του χριστιανισμού, ήταν το γεγονός ότι γείωσε το ως τότε απόμακρο και ασαφές θείο και ο άνθρωπος απέκτησε προσωπική σχέση μαζί του, το ενσάρκωσε, το "απέδειξε", το προσωποποίησε. Ό,τι και να λέω λοιπόν εγώ εδώ περί εσωτερίστικων θεωριών, η ουσία είναι ότι η ανθρωπότητα δεν θα εξελιχθεί βάσει αυτών αλλά βάσει των επιστημονικών θεωριών που ενδεχομένως θα εμπεριέχουνε αυτές τις εσωτερίστικες θεωρίες με άλλους τρόπους και άλλους όρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Για να μην το ξεχάσω, επειδή αναφερθήκαμε και στον τομέα της ενεργειακής θεραπευτικής, να δώσω ένα μικρό παράδειγμα για το πώς πλέον η σύγχρονη επιστήμη αποδεικνύει την αποτελεσματικότητα αυτού που ως τώρα ήταν σε κάποιο πεδίο μη αποδείξιμο. Πριν λίγες μέρες, πέτυχα μια ονλάιν διαφήμιση για ένα θεραπευτικό πατς, ένα εμπλαστράκι σε τρεις εκδόσεις, αναλγητικό, αντιφλεγμονώδες και γενικής οργανικής ισορροπίας, το οποίο έχει προέλθει μετά από χρόνια ακραιφνώς επιστημονικών ερευνών και η δράση του βασίζεται σε κυτταρική αναγέννηση μέσω κάποιου ηλεκτρομαγνητικού πεδίου που ασκείται από το πατς. Εχει 6 μήνες ζωή και τοποθετείται στο σημείο του σώματος το οποίο πάσχει, είτε από κάποιο μυοσκελετικό ή οστεοαρθριτικό πρόβλημα, είτε σε κάποιο ευπαθές όργανο, το δέ πατς που ειναι για γενική εξισορρόπιση τοποθετείται στο ηλιακό πλέγμα! Φυσικά κυκλοφορούν πολλά τέτοιου τύπου, αλλά όλα όσα εχω δει φέρουν τον χαρακτηρισμό της ενεργειακής θεραπείας, ενώ στο συγκεκριμένο δεν υπήρχε καμιά τέτοια αναφορά, προϊόν αποκλειστικά επιστημονικής έρευνας και από το feedback και τις κριτικές είδα ότι όντως λειτουργεί. Εκείνο που μου έκανε εντύπωση είναι το ότι η κίνηση αυτου του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου είναι σπειροειδής με μικρές διαφοροποιήσεις στο καθένα. Μου θύμισε λοιπόν πάρα πολύ το πρώτο βασικό σύμβολο που δίνεται στον πρώτο βαθμό του ρέικι, το οποίο είναι ουσιαστικά η έλικα του Αρχιμήδη. Τι θέλω να πω. ότι αυτό που ως τώρα ασκούσε ένας απλός ενεργειακός θεραπευτής χωρίς να αποδεικνύεται η αποτελεσματικότητα και ο τρόπος αυτού που ασκεί, πλέον έχει περάσει στο πεδίο της επιστημονικής έρευνας και διεκπεραίωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Μάτριξ. Έχει και την έννοια του καλουπιού ή μιας πρωταρχικής ιδέας που εκδηλώνεται και αναπαράγεται.
    Η ανθρωπότητα κατάφερε να στρεβλώσει το καλούπι και να παραμορφώσει τα είδωλα με αποτέλεσμα να ανακόψει την ομαλή εξελικτική της πορεία και να εγκλωβιστεί στην σκοτεινή ύλη. Χρήσιμη η γνωριμία μας μαζί της αλλά εγκληματικός ο εγκλωβισμός μας.

    Όσοι αφυπνίζονται εργάζονται προς την σωστή κατεύθυνση και είναι αυτοί που αποτρέπουν τη βάρκα από την συντριβή στα βράχια! Και παράλληλα αφυπνίζουν με το παράδειγμά τους κι άλλους να αναλάβουν κουπί!


    Η ενεργειακή θεραπεία δεν είναι παρά το απαραίτητο συμπλήρωμα της υλικής θεραπείας. Ο ασθενής έχει ανάγκη να θεραπεύσει τον νου του και κατά συνέπεια την ενέργεια που εκπέμπει και αποτυπώνεται στον υλικό του φορέα.
    Μπορεί τα προηγούμενα χρόνια η ιατρική κοινότητα να διαχώριζε το σώμα από την ψυχή του ασθενούς για να επεμβαίνει μόνο στα μηχανικά του μέρη αλλά η σύγχρονη επιστήμη του ενοποιημένου πεδίου όπου τα πάντα συνδέονται και αλληλεπιδρούν διεύρυνε αρκετά τα ιατρικά θεραπευτικά πρωτόκολλα. Πράγματα που ήταν γνωστά στην αρχαιότητα σε πλείστους πολιτισμούς.

    Η απομάκρυνση του ανθρώπου από τη σοφία της βιωματικής, προφορικής και γραπτής κληρονομιάς, χαλάρωσε τους δεσμούς του με την ουσία και τον πυρήνα της Ζωής.

    Με την κυριαρχία του καταστρεπτικού χρηματικού διαμεσολαβητή(υλικό συμφέρον), η ολιστική θεώρηση του ανθρώπου ως ένα σωματικοψυχονοητικό σύνολο ατόνησε και ο άνθρωπος νόσησε.

    Αυτό το απόστημα καλούμαστε να σπάσουμε μόνο που δε θα έχουμε την κρατική μέριμνα με το μέρος μας. Το κυρίαρχο αφήγημα διευκολύνει μανιωδώς το έρπειν. Ο καθένας μόνος του αναγνωρίζει το πρόβλημα και ανεβάζει τις δονήσεις του.

    Ανατολή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Σας άφησα χωρίς απάντηση για μέρες, αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ :)

    «...οι περισσότεροι άνθρωποι ΔΕΝ έχουν σχηματισμένο ή ολοκληρωμένο αυτό που ονομάζεις ανώτερο ψυχικό σώμα, ούτε αυτό ούτε και το νοητικό,...»
    Καταλαβαίνω τι λες Πωλ, αλλά εγώ θα το περιγράψω λίγο διαφορετικά. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν αναπτύξει το ανώτερο ψυχικό και νοητικό τους σώμα, αλλά όλοι διαθέτουν ένα «εν δυνάμει» τέτοιο σώμα. Είναι στην ενδελέχεια του ανθρώπου, η ανάπτυξη της τρισυπόστατης φύσης του, μέχρι την τελείωσή του.
    'Ολοι οι άνθρωποι όμως έχουν κατώτερο ψυχικό σώμα, παρούσα και μόνιμη προσωπικότητα. Έχουν επίσης ανώτερο νοητικό και ψυχικό σώμα, αλλά η διεπαφή μας με αυτά είναι στείρα, ελλιπής ή αναπτυσσόμενη.
    Οι Ντούμκας λέγεται πως δεν διαθέτουν καθόλου ανώτερο νοητικό (πνεύμα), αλλά προφανώς και αυτοί δύνανται να αναπτύξουν ένα, στην πορεία της εξέλιξής τους. Αν είναι έτσι, τότε και αυτοί διαθέτουν το «εν δυνάμει»!

    Συνεπώς δεν φαίνεται να διαφέρουμε και πολύ, σύμφωνα με όσα γράφεις πιο κάτω.

    Η σύμμειξη ψυχών που με προβληματίζει, μπορεί να αφορά την συνύπαρξη δύο ή και περισσότερων ψυχικών σωμάτων (όπως συνοίκηση-κατάληψη) σε ένα σώμα. Προφανώς δεν θα είναι ισοδύναμα ψυχικά σώματα, αλλά πιθανών το λιγότερο ανεπτυγμένο θα αλληλεπιδράσει με το περισσότερο ανεπτυγμένο και θα ωφεληθεί. Δεν μιλάω για ανώτερα ψυχικά σώματα, αλλά για τα κατώτερα. Εξάλλου κάτι παρόμοιο δεν γίνεται στις «πνευματικές καταλήψεις»; Είναι διαφορετικός ο τρόπος που συμβαίνει, αλλά μοιάζει σε ότι αφορά την συνύπαρξη.

    Δεν θα διαφωνήσω επίσης με το βασίλειο το ανθρώπου. Ως γενική κατηγορία σαφώς και διαφοροποιείται από της υπανθρώπινες κατηγορίες (ζώα, φυτά, ορυκτά), αλλά μέσα στο ανθρώπινο βασίλειο υπάρχουν επίσης υποκατηγορίες, οι οποίες αλληλεπιδρώντας μεταξύ τους, εξελίσσονται μέσα από τον νόμο της Αιτίας και του Αποτελέσματος, δηλαδή το Κάρμα.

    Συμφωνώ επίσης με τις σκέψεις σου για τον ιό. Είμαι πεπεισμένος ότι ο Κορωνοϊός δημιουργήθηκε και εργαλειοποιήθηκε, ώστε σε συνδυασμό με τις ψυχολογικές επιχειρήσεις που τον συνοδεύουν, να καταστείλει ένα μεγάλο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού. Δεν ξέρω όπως αν αυτοί που μεθόδευσαν αυτή την καταστολή, στοχεύουν στην επιβίωση των εξελιγμένων που θα αντισταθούν με αιθερική και σωματική ανοσία. Εγώ βλέπω άλλη στόχευση, ειδικά με τον θέμα της επιβολής του εμβολίου και την αντίδραση σε αυτό. Τέλος πάντων, αυτό είναι ένα θέμα που θα ήθελα να συζητήσουμε ειδικά, στο ερχόμενο Αναψυκτήριο, αν θέλεις.

    Πάντως ο εσωτερισμός και γενικότερα η φιλοσοφία, πάντα θα προηγείται της κάθε επιστημονικής έρευνας και ερμηνείας, διότι αποτελεί τον κύριο εμπνευστή και κινητοποιό δύναμη για την ερμηνεία της φύσης και του ανθρώπου. Ο απλός άνθρωπος θα εισπράττει τα απτά μηνύματα που του παρέχει η επιστήμη, διότι αυτή του μιλά την γλώσσα που καταλαβαίνει. Η υπερβατική σκέψη της φιλοσοφίας δεν αφορά τον μέσο νου, παρά μόνο τον προηγμένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Ανατολή, πράγματι η σύμμειξη φαίνεται να είναι θεμιτή μέσα στο θείο Σχέδιο. Ωστόσο αυτό φαίνεται να αποτελεί συγκεκριμένο στάδιο της εξελικτικής διαδικασίας και όχι γενικό κανόνα. Η φύση θέλει την ξεχωριστότητα και όχι την ομογενοποίηση. Η σύμμειξη φαίνεται να είναι ένα κέντρισμα (boost) για τις περιπτώσεις που η αυτοεξέλιξη ενός είδους, δεν ευοδώνεται. Η ανθρωπότητα βολοδέρνεται με παλινωδίες εξέλιξης, στασιμότητας και παλινδρόμησης, αποτέλεσμα καρμικών χρεών και επιβράδυνσης από νεοεισερχόμενα είδη.
    Είναι εντυπωσιακή η παρατήρηση, ότι η φύση επιλέγει ποικίλα και παράξενα βέλη από την φαρέτρα της, για να τα αξιοποιήσει ανάλογα. Ακόμη και οι «εξαιρέσεις», είναι πολύτιμες και αποκτούν μεγάλη αξία την κατάλληλη στιγμή.

    Το Μάρτιξ είναι η αναγκαία συνθήκη που επιτρέπει στην συνείδηση του ενσαρκωμένου ανθρώπου, να κατανοήσει τον κόσμο των διττών εννοιών.
    Από το Μάτριξ βγαίνουμε μόνο όταν κατορθώσουμε να γίνουμε κύριοι της ύλης και αποκαταστήσουμε την επαφή, με το ανώτερο νου μας. Όταν δηλαδή κατακτήσουμε την υπερνόηση, που θα μας επιτρέψει να μην χρειαζόμαστε τα υλικά μας μάτια για να βλέπουμε τον Κόσμο. Το Μάτριξ είναι εκεί και μας δείχνει πόσο ευάλωτη είναι η ερπετική μας φύση. Σαφώς και είναι στρεβλή και παραμορφωμένη η εικόνα των ειδώλων μας. Είναι και ανάστροφη επίσης. Στόχος μας να δούμε πίσω από τα παραμορφωμένα είδωλα και να αντιστρέψουμε την προβολή τους.

    Μια συνήθης διαμάχη μου με τους ιατρούς, είναι η υπενθύμιση ότι έχουν απομακρυνθεί από την θεραπευτική αποστολή τους, προδίδοντας τον όρκο του Ιπποκράτη. Βλέπουν το υλικό σώμα ως μηχάνημα βιοχημικών και μηχανικών αντιδράσεων και επεμβαίνουν όπως ένας μηχανικός αυτοκινήτων στο χαλασμένο αμάξι... Η δε εξειδίκευση, τους κάνει να "επισκευάζουν" μόνο το κομμάτι που τους αφορά, χαλώντας όλα τα άλλα! Έχει χαθεί η ολιστική αντίληψη του ανθρώπου που πάσχει και εστιάζουν στο να "θεραπεύουν" μόνο το σύμπτωμα, δηλαδή την εκδήλωση της αιθερικής βλάβης, στον υλικό μας φορέα.
    Δεν υπάρχει ιατρός που να μπορεί να σταθμίζει συνολικά την ανθρώπινη παθολογία και να θεραπεύει την αιτία και όχι το αποτέλεσμα μιας ασθένειας.
    Η επιστήμη του ενοποιημένου πεδίου και η κβαντικότητα, δεν έχουν αγγίξει ακόμη την ιατρική επιστήμη στην πράξη. Η ιατρική είναι ακόμη σε πολύ πρώιμο στάδιο. Είναι σε νηπιακή φάση...
    Μόλις άρχισαν οι προβληματισμοί, την στιγμή που πριν χιλιάδες χρόνια οι ιατροί είχαν κατακτήσει την ικανότητα να θεραπεύουν την αιτία και όχι το αποτέλεσμα...

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Παρακαλώ η συνέχεια να ακολουθήσει στο 40ο Αναψυκτήριο-Στοχαστήριο.
    Ευχαριστώ.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.