Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

38ο ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ-ΣΤΟΧΑΣΤΗΡΙΟ

 


Οφείλουμε τιμή στους αγνωνιστές της επανάστασης του Γένους, οι οποίοι αποτελούν διαχρονικό παράδειγμα επανάστασης, ενάντια σε κάθε επιβουλή του Έθνους μας, από εσωτερικό ή εξωτερικό εχθρό.
ΛΥΚΙΟΣ.


Τους κανόνες τους ξέρετε, ξεδιπλώστε τις σκέψεις σας ελεύθερα...

35 σχόλια:

  1. Από την στιγμή που χάθηκε η "ανωνυμία" μέσω της τεχνολογίας και γίναμε όλοι νούμερα σε έξυπνες οθόνες και τα πάντα παρακολουθούνται, ο πόλεμος είναι ασύμμετρος. Οι επαναστάσεις δεν προλαβαίνουν καν να συλληφθούν ως ιδέα! Πόσο μάλλον να οργανωθούν και να διεξαχθούν!
    Και θα προλάβω τον ρομαντικό αντίλογο πως δήθεν η επανάσταση ξεκινά από την εσωτερική μας μεταμόρφωση. Δυστυχώς οι γυάλινες, σύγχρονες φυλακές που μας επιβλήθηκαν(τηλεοράσεις, κινητά) διαμορφώνουν εύθραυστα μυαλά, επιρρεπή στην παραμορφωτική τηλεκπαίδευσή μας!
    Εκπαιδευτήκαμε να τα κοιτάμε όλα εκ του μακρόθεν, να διαφωνούμε από τον καναπέ, να επικοινωνούμε από το πληκτρολόγιο, και χάσαμε κάθε συναίσθηση της εγγύτητας. Δεν αγκαλιάζουμε τα προβλήματα για να τα καταλάβουμε, δεν εισχωρούμε σε βάθος στον εαυτό μας και σε εσώτερα νοήματα, δεν ζούμε παρά αποστειρωμένα μακριά από αλήθειες, εμπειρίες και εγχειρήματα που ενδεχομένως θα μας ξεβολέψουν αλλά θα μας διδάξουν ουσία και ελευθερία.


    Ανατολή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητή Ανατολή, οι επαναστάσεις που δεν περιλαμβάνουν την εσωτερική μας μεταμόρφωση, οδηγούν σε μάταιες θυσίες.
    Επανάσταση σημαίνει επιθυμία αλλαγής.
    Οι αλλαγές του εξωτερικού περιβλήματος, αλλάζουν μόνο την εικόνα και όχι το περιεχόμενο.
    Χωρίς αλλαγή του περιεχομένου, το περίβλημα δεν θα αντέξει πολύ, θα αποκαλύψει και θα προδώσει το νοσηρό εσωτερικό του.
    Διότι το περίβλημα δεν είναι τίποτα άλλο από την εικόνα του εσώτερου κόσμου μας.

    Πράγματι είναι πολύ δύσκολο να αντισταθεί κανείς, σε όλο αυτό το βάναυσο περιβάλλον πληροφορίας που μας εναγκαλίζει ασφυκτικά. Η πλύση εγκεφάλων που μεθοδεύεται, είναι αδυσώπητη και απάνθρωπη.
    Ωστόσο οι λίγοι που καταφέρνουν να αντισταθούν επειδή έχουν πάγια θεμέλια, ανεπηρέαστα από την λαίλαπα της πληροφορίας, οφείλουν να συντηρούν αναμμένους τους φάρους της Αλήθειας.
    Με την ασύμβατη και εκκεντρική τους στάση, με την αντιδραστική τους σκέψη και πράξη (όχι βίας), μπορούν να αφυπνίζουν συνειδήσεις και να ετοιμάζουν την μεγάλη ανατροπή-επανάσταση.
    Αυτή η επανάσταση δεν μπορεί να γίνει με καρυοφύλλια και πυρπολικά. Θα έχει αποτέλεσμα μόνο όταν λειτουργήσει ήσυχα, υπόγεια και διαβρωτικά για το σύστημα. Την κατάλληλη στιγμή το σύστημα θα καταρρεύσει, ακριβώς επειδή τα θεμέλιά του θα έχουν διαβρωθεί και δεν θα το στηρίζουν πια.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο καθηγητής Νανόπουλος, διατυπώνει κυνικά ότι η Γη είναι τελειωμένη.

    Κι αντί να κοιτάξουμε να αναστρέψουμε το καταστροφικό μας αποτύπωμα στον πλανήτη, στις κοινωνίες και στις ζωές μας, ο καθηγητής βαυκαλίζεται με την μετοίκηση μιας ελιτίστικης κάστας σε άλλους πλανήτες.

    https://youtu.be/hucwIgRxOgo

    P.Panther

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Aγαπητέ Ρ.Ρ., ο καθηγητής Δημήτρης Νανόπουλος είναι στον αντίποδα του καθηγητή Μάνου Δανέζη.
    Πρόκειται για έναν ευφυή άνθρωπο, που αν και έχει μαθηματικό νου, υπολείπεται σε φιλοσοφικό περιεχόμενο και ικανότητα αφαιρετικής σκέψης. Είναι άθεος υλιστής και δεδηλωμένος υπαρξιστής, ακόλουθος της υλιστικής θεωρίας των δυτικών φιλοσόφων του διαφωτισμού, της αριστερής απόκλισης (και ατραπού).
    Διακατέχεται από πλήρη έλλειψη ηθικής, βιοηθικής και ανθρωπισμού, επηρεασμένος από την επαγγελματική διαστροφή για την επιστήμη και την πεποίθηση ότι αυτή εξηγεί τα πάντα, και ότι όλα είναι αποτέλεσμα κάποιας αόριστης τυχαιότητας και συνεπώς δεν υπάρχει Αίτιο της Δημιουργίας ή κάποια Πηγή Σκέψης πίσω από αυτήν.
    Στο βίντεο που μας πρότεινες, φαίνεται πως ο λόγος του εκτός από φτωχός, είναι και κενός ανθρωπιστικής σκέψης, ενσυναίσθησης και φιλοσοφικού στοχασμού, ενώ είναι πρόδηλο ότι ασκεί προπαγάνδα υπέρ της νεοταξικής ελίτ και θέλει να πείσει τους ακροατές του, ότι τα σχέδια της νέας τάξης είναι για το καλό τους και πρέπει να τα αποδεχτούν γιατί έτσι πρέπει, έτσι είναι το σωστό και πως η παλιά φιλοσοφία (Πλάτων, Αριστοτέλης) είναι πλέον άκυρη και πρέπει να επινοηθεί (κατά παραγγελία) μια νέα φιλοσοφία που να δικαιολογεί, τις επιλογές της σύγχρονης ελίτ (Elon Musk, Bezos, Rockefellers, κτλ) για την ανθρωπότητα.
    Ίσως να μην είναι τυχαίο που η επιστημονική κοινότητα του ΕΚΠΑ, απέρριψε την πρόταση της μετάκλησής του, στο τμήμα Φυσικής, με ψήφους 6 κατά και 4 υπέρ, παρότι πρόκειται για παγκοσμίως διακεκριμένο επιστήμονα.

    Πηγές:

    https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%AE%CF%84%CF%81%CE%B7%CF%82_%CE%9D%CE%B1%CE%BD%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82

    https://www.iefimerida.gr/news/479406/kathigitis-dimitris-nanopoylos-erhetai-o-meta-anthropos-ti-leei-gia-ton-theo-ton-planiti

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ας πάει σε όποιον πλανήτη νομίζει ότι θα βρει τη Γη της Επαγγελίας, ο νεοταξίτης Νανόπουλος, αγαπητοί Pink Panther και Λύκιε. Να μας αδειάζουν τη γωνιά οι φαντασμένοι ένας ένας. Όχι ότι θα στεφθεί με επιτυχία το σχέδιο μετοίκησης που καταστρώνουν. Θεωρώ ότι είμαστε ακόμα σε πολύ πρώιμη κατάσταση αναπτυξιακά για να υποστηρίξουμε δομές ζωής σε άλλους πλανήτες. Κι ας λένε...


    Εξάλλου, από όπου κι αν αποδράσεις, η ειμαρμένη θα σε βρει.


    Αυτό που με στεναχωρεί είναι το βρώμικο παιχνίδι που χοντραίνει εις βάρος της ανθρωπότητας, των δικαιωμάτων μας και των ψυχών μας. Ανεχτήκαμε κάθε κακογουστιά και φθήνια όλα αυτά τα χρόνια σαφώς, για να βιώνουμε τώρα αυτή την καμπή, το κατανοώ. Όπως κατανοώ ότι το παράθυρο χρόνου που διανύουμε θα μας προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις, καλές και κακές, και φυσικά ευκαιρίες να αποδείξουμε τη μαχητικότητα μας ή την ηττοπάθειά μας. Αλλά είναι συγκλονιστικά καταιγιστικές οι μεταρρυθμίσεις που λαμβάνουν χώρα καθημερινά για να οδηγήσουν τους ανθρώπους στη "μεγάλη" επανεκκίνηση ή συγκομιδή! Δεν τους νοιάζει να κρατουν ούτε τα προσχήματα πλέον. Αντιθέτως, με αναίδεια και αναισχυντία μεταβάλλουν κακόγουστα το πλανητικό σκηνικό ακόμη κι αν προδίδονται οι προθέσεις τους. Γιατί άραγε βιάζονται τόσο πολύ; Ποιο κοσμικό ρολόι τρέχουν να προφθάσουν;

    Ανατολή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δε γνωρίζω τι χρονικά όρια και περιθώρια έχουν δοθεί στους επικυρίαρχους και γιατί.
    Πιθανόν να γνωρίζουν για κάποιο ορόσημο που θα σημάνει μια μαζική αφύπνιση της ανθρώπινης διάνοιας για κάθαρση και ανέλιξη, ή μια ενεργειακή μεταβολή ασύμφορη για τους ίδιους, πράγμα που προσπαθούν να αναχαιτίσουν και να ανακόψουν με κάθε μέσο.
    Δεν είμαστε σε θέση να κατανοούμε πλήρως, ούτε καν μερικώς, τους χτύπους του συμπαντικού ρολογιού και μόνο εκ των υστέρων αποκτάμε σφαιρικότερη εικόνα του παιχνιδιού που κάθε φορά παίζεται.
    Αυτό που με ανησυχεί, είναι πως με την οργανωμένη κατάρρευση της οικονομίας που επίκειται και την διακοπή εφοδιασμού της τροφοδοτικής αλυσίδας, ή την εκβιαστική επιβολή συγκεκριμένου τρόπου πρόσβασης στην τροφή, η καταφυγή στον πρωτόγονο- πρωτογενή τομέα προς εξασφάλιση του επιούσιου θα αποτελέσει μονόδρομο.
    Πόσοι αστοί, και όχι μόνο, γνωρίζουν τον τρόπο να είναι αυτάρκεις στον 21ο αιώνα; Και τι ακριβώς σημαίνει αυτάρκεια; Για πόσο καιρό θα χρειαστεί να παλέψει κάποιος με το θεριό της πείνας σε περίπτωση που του κλείσουν την κάνουλα σίτισης; Το σενάριο αυτό εκτυλίσσεται ήδη...

    Pink Panther

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητοί Ανατολή και Ρ.Ρ., προσωπικά δεν θεωρώ ότι βιάζονται να προφτάσουν κάποιο κοσμικό ρολόι, οι επικυρίαρχοι.
    Στα μάτια μας φαίνεται ως μια επιταχυνόμενη εξέλιξη του σχεδίου τους, το οποίο εκτυλίσσεται με καταιγιστικούς ρυθμούς τον τελευταίο καιρό, που όμως δεν είναι τίποτα άλλο, από τη σταδιακή αποκάλυψη του αληθινού προσώπου που επί αιώνες κρυβόταν πίσω από τις πολιτισμικές, πολιτικές, και φιλοσοφικές εξελίξεις, διότι δεν υπάρχει πλέον λόγος για να αποκρύπτεται. Οι όποιες αντιστάσεις θα μπορούσαν να αναχαιτίσουν το σχέδιό τους, έχουν πλέον καμφθεί και οι όποιες ελευθερίες των ανθρώπων υπήρχαν, έχουν πλέον εκχωρηθεί.
    Με το προσωπείο του σοσιαλισμού και του νεοεποχισμού, η αριστερή ατραπός κατάφερε να διαβρώσει όσες κοινωνικές και πολιτισμικές αξίες είχαν απομείνει από την "παλαιά εποχή" και να εκφυλίσει τον άνθρωπο στο ψυχοπνευματικό αλλά και στο φυσικό επίπεδο.
    Κατάφερε να αποσαθρώσει κάθε δυνατότητα νοητικής επαγρύπνησης στους ανθρώπους και να τους καταστήσει εύπιστα υποχείρια, χρήσιμους ηλίθιους και στενόμυαλους "ειδικούς".
    Οι άνθρωποι πείσθηκαν ότι η πραγματικότητα είναι αυτή που φαίνεται μπροστά στα μάτια τους, έστω και αν πρόκειται για μια κακόγουστη θεατρική παράσταση. Γίναν εύπιστοι, αφελείς και ματαιόδοξοι. θεοποίησαν το χρήμα και τις επίγειες ηδονές. Έγιναν άκρατοι υλιστές και οι μόνες ιδέες που συναρπάζουν, είναι αριστερές ουτοπικές φαντασιώσεις, που αποχαυνώνουν ως μαστούρα κάθε ευήθη νου...

    Αφού λοιπόν δεν υπάρχουν πλέον σοβαρές αντιστάσεις και κοινωνικοί θεσμοί, όπως η οικογένεια, η θρησκεία, το έθνος, η ιστορία, η παράδοση, ο πολιτισμός, η φιλία, η αγάπη, ο ηρωισμός και η θυσία που έχουν πληγεί, ο δρόμος προς τον αυταρχισμό και την αποκάλυψη των μύχιων επιδιώξεων της νέας τάξης είναι ανοιχτός.

    Όσοι αντισταθούν, θα εντοπίζονται και θα εξουδετερώνονται από το σύστημα, όπως ακριβώς έκαναν (συμβολικά) οι πράκτορες με τα μαύρα κουστούμια, στην τριλογία Martix.
    Τώρα που απολύτως κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί από τον Μεγάλο Αδελφό (Facebook, Google, Instagram, Twitter, Tik Tok, Microsoft,κτλ) και οι κάθε κίνηση, επιθυμία ή σκέψη καταγράφεται και κατηγοριοποιείται, όλες οι προθέσεις μας και οι δυνατότητές μας είναι γνωστές και μπορούν να αναχαιτιστούν προληπτικά.
    Ένα οργουελικό δυστοπικό μέλλον διαγράφεται μπροστά μας, όπως εξάλλου το περιμέναμε όσοι παρατηρούσαμε τις κινήσεις των επικυρίαρχων.

    Ωστόσο αυτή η επικράτηση των επικυρίαρχων, δεν μπορεί να ξεπεράσει κάποιο ορισμένο σημείο, νομοτελειακά.
    Αντίθετες δυνάμεις που λειτουργούν εξισορροπιστικά, αναλαμβάνουν δράση και ανακόπτουν την επέλαση. Αρχικά σε μη ορατό επίπεδο και στην πορεία περισσότερο φανερά.

    ΛΥΚΙΟΣ.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπημένε Λύκιε καλησπέρα, το σχόλιο μου δεν ταιριάζει στο ποστ αυτό και δνε ξέρω πότε θα σηκώσεις νέο αναψυκτήριο. Θα ήθελα να συζητήσουμε για θέματα αεροπορικών τραγωδιών στα σύγνεφα τεχνικά θέματα κτλ σου πααρθέτω ενα παράδειγμα :Η αεροπορική τραγωδία στη Βούλα πριν 45 χρόνια
    Το Σάββατο της 21ης Οκτωβρίου του 1972, το NAMC YS-11A της "Ολυμπιακής Αεροπλοΐας", απογειώθηκε στις 19.55΄από την Κέρκυρα με προορισμό την Αθήνα και συγκεκριμένα το αεροδρόμιο του Ελληνικού.
    Με σεβασμό,
    ΄Αγια

    το εκανα αντιγραφή,

    Θα θελα να ακούσω την γνώμη σου Λύκιε για τις συνθήκες και αν θυμάσε τι σημαντικό γινοτανε στο προσκήνιο της Χώρας εκείνη την περίοδο.
    Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητή Aya, ήμουν μόλις δυο ετών όταν έγινε το συγκεκριμένο δυστύχημα το 1972 και συνεπώς δεν θυμάμαι κάτι. Ωστόσο ότι ξέρω, είναι αυτά που βρίσκω στο διαδίκτυο για το ατύχημα και τίποτα παραπάνω. Τι ακριβώς θέλεις να συζητήσουμε και πες μας αν γνωρίζεις εσύ κάτι ειδικότερο.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλύτερη η Nihon Aircraft Manufacturing Corporation σε σχέση με την Boeing.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εσύ Aya θυμάσαι τι σημαντικό γινόταν στο προσκήνιο εκείνη την εποχή με το παράδειγμα του αεροπορικού δυστυχήματος που έφερες; Γνωρίζεις κάτι για την μοιραία εκείνη πτήση που σου έχει κάνει εντύπωση ώστε να την ανασύρεις από το χρονοντούλαπο;

    Όναρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητή Aya, δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με τα αεροπορικά δυστυχήματα, παρότι έχω παρευρεθεί σε τέτοια, αφού ο όμως συνέβησαν. Το συγκεκριμένο αποδίδεται στην χαμηλή ορατότητα, λόγω πυκνής νέφωσης κατά την διάρκεια της προσγείωσης.
    Δεν γνωρίζω όμως αν υπάρχει κάποιο παρασκήνιο που δεν αποκαλύφθηκε ή αν σχετίζεται με την πολιτική κατάσταση της εποχής. Επίσης δεν γνωρίζω ποιοί ήταν οι επιβάτες και αν μεταξύ τους υπήρχαν κάποιοι σημαντικοί για την ελληνική πολιτική.
    Αν έχεις εσύ κάποια στοιχεία, πες μου να τα εκτιμήσουμε μαζί.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ξέρεις Λυκιε σκεφτόμουν αν και ασχετη ψαχνοντας διαφορα μοντελα μαχητικων αεροσκαφων στο διαδικτυο το ματι μου επεσε πανω σε μια ιστοσελίδα του History Channel με θέμα ( Area 51's Most Outrageous Top Secret Spy Plane Projects ) προσωπικα μου άρεσε το F-117 Nighthawk, designed by Lockheed’s Skunk Works and developed under the code name "Have Blue" - βεβαια προυπήρχε το Project Oxcart που ετρεχε απο το 1965 κατι...μπορεί να κανω λάθος αλλα ΩΝΑΣΗΣ ήταν αυτός.

    πηγή: https://www.history.com/news/area-51-top-secret-spy-planes-u2-blackbird

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αγαπητοι συνδαιτημονες, ας συζητησουμε εδω, καθως μονο το αναψυκτηριο μπορει να στεγασει το πληθος των θεματων που εχουν τεθει οσον αφορα την θεματικη ταξη. Αγαπητη Ανατολη, εχεις θεσει εξαιρετικα θεματα, ας αρχισουμε να τα βλεπουμε ολοι μαζι, σιγα-σιγα. Πρωτα ομως να καλωσορισω και εγω με την σειρα μου, τους νεους σχολιαστες, οπως την αγαπητη Καλλιροη, και να τους προσκαλεσω στη συζητηση μας.

    Η γνωση περιεργως αποτελει ενα πεπερασμενο αγαθο και δεν παρεχεται αδιακριτως κυριως για να μην παει χαμενη. Εμας ομως δεν μας ενδιαφερει αυτο. Υπαρχουν πληθος "γιγαντων" του πνευματος και της διανοησης, απο τους οποιους μπορουμε να αντλησουμε υπεραρκετη γνωση, περισσοτερη απο οση μπορουμε να απορροφησουμε, καθως την εχουν προσφερει με τον ελληνικο τροπο, αφιλοκερδως και χωρις πνευματικα δικαιωματα. Ας συλλογιστουμε μια στιγμη ποσο σπουδαιοι ηταν εκεινοι που το πραξανε αυτο, πριν παμε παρακατω. Ας επιχειρησουμε λοιπον να βαδισουμε και εμεις με τον ιδιο τροπο. Ενα εξαιρετικο στοιχειο της γνωσης ή αληθειας, ειναι πως βρισκεται ηδη μεσα μας και μπορει να ανασυρθει, καθε ανθρωπος μπορει να κρινει την γνωση που του προσφερεται για το αν ειναι σωστη ή οχι. Οπως μας διδαξε ο Σωκρατης, το πνευμα μπορει να θυμηθει τον εαυτο του και εκεινοι που το πραττουν μονο εμπορακοι της γνωσης δεν γινονται.

    Ολα αυτα λοιπον συμβολιζονται στο μιτο της Αριαδνης, αφου ο ανθρωπος-ηρωας κατανικησει τα παθη του, ο μονος τροπος να βγει απο τον Λαβυρινθο της Υλης,του Σκοτους,του Χαους,της Πλανης, της Μάγια κατα τον Ινδουισμο, ειναι να ακολουθησει το νημα/μιτο της αγνης ψυχης του. (αριαδνη=Αρι+αγνη=πολυ αγνη=καθαρη ψυχη). Σιγουρα υπαρχουν πολλοι τροποι σε αυτην την προσπαθεια, αλλα η δικια μου συσταση ως ελευθερος στοχαστης ειναι ο δρομος του καθαρισμου της ψυχης απο ρυπη,παθη,προσκολλησεις,κακια,αρνητικοτητα κοκ που επιτυγχανεται ευκολοτερα με την μεθοδου του Ορθου Λογισμου και Πραξης και δρομο της μεσαιας οδου (Μεσοτητα).

    Παρενθεση εδω. Στον Ινδουισμο, η Μάγια ειναι ο κοσμος της ψευδαισθησης και αυταπατης, αυτο που λεμε "Μάτριξ" απο την ομωνυμη ταινια, που επισης αποκαλουν και "Σατανά". Αυτο το συναντουμε και στην αποκαλυψη οπου στο Θηριο του Σατανά αποδιδεται ο ελληνικος αριθμος ΧΞΣ ητοι 666. Αξιζει εδω πρωτα να ακουσουμε το τραγουδι των Iron Maiden-The number of the Beast https://bit.ly/3tt9pC1

    "Woe to you, o'er Earth and Sea
    For the Devil sends the beast with wrath
    Because he knows the time is short
    Let him who hath understanding reckon the number of the beast
    For it is a human number
    Its number is six hundred and sixty six"

    Αλιμονο σε σενα, ο Γη και Θαλασσα,
    διοτι ο Διαβολος στελνει το Θηριο με οργη,
    επειδη γνωριζει πως ο καιρος γαρ εγγυς
    Οποιος ξερει να κατανοει, ας υπολογισει τον αριθμο του Θηριου,
    καθως ειναι ανθρωπινος αριθμος,
    ο αριθμος του ειναι 666.

    Η καλυτερη εξηγηση (going theory) ειναι πως αναφερεται στο ατομο του ανθρακα ως δομικο συστατικο στοιχειο της υλης, καθως το ατομο του ανθρακα εχει 6 πρωτονια, 6 νετρονια, 6 ηλεκτρονια. Επομενως, το Θηριο ειναι το Ματριξ, η Μαγια, το βασιλειο της Υλης. Αλλωστε το εχει πει και ο Χριστος, πως ο πριγκιπας του κοσμου αυτου της Υλης ειναι ο Διαβολος και εχει εξουσια στον κοσμο αυτο της Υλης. Δεν εχει ομως καμια εξουσια στο πνευμα, ο κοσμος του πνευματος εχει αλλο Βασιλια. Εμεις λοιπον ως ανθρωποι βρισκομαστε αναμεταξυ των δυο κοσμων, σε ενα κοσμο υβριδιο των δυο, ναι μεν βρισκομαστε στον κοσμο της Υλης, αλλα εχουμε και πνευμα επομενως ταυτοχρονα βρισκομαστε και στον κοσμο του πνευματος. Αυτος ο Δυισμος υλης και πνευματος αποτελουσε μια αληθεια που καθε Ελληνας διδασκοταν στην αρχαια εποχη μεσω κυριως των Μυστηριων.

    Joker

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  15. Πώς παμε στον κοσμο του Πνευματος; "Γεια σας, ηρθα, ανοιξτε"; Οχι βεβαια. Ο κοσμος του Πνευματος ή βασιλειο του Χριστου βρισκεται στους ευρυτερους νοητικους κοσμους και αποκαλυπτεται κατ'επιλογη και κριση της Θειας Χαρης. Ο καθενας μπορει να βγει απο το σωμα του και να εχει τετοιου ειδους εμπειριες, παλιοτερα χρησιμοποιουσαν LSD, σημερα το εχουν βελτιωσει και εχουν βρει καλυτερες ουσιες που ενισχυουν την δραση του αδενα του "τριτου ματιου" μας, τις λεγομενες ενθεογενεις ψυχοτροπες ή ψυχεδελικες, οπως DMT ή ψιλοκυβινη, που για οποιον πορευτει με το στοιχειωδη σεβασμο και ξερει στοιχειωδη μαθηματικα ωστε να τηρησει τις αναλογιες, ειναι ασφαλεις και προσφερουν βιωματικη γνωση των οσων μολις αναφερθηκαν.

    Αυτο ομως το "ταξιδι" εσωθεν/ανωθεν δεν προσφερει απαραιτητα βιωματικη εξελιξη του ανθρωπου. Καθε ανθρωπος πρεπει να εργαστει με τον εαυτο του. Ουτε ο Θεος δεν μπορει να κανει για λογαριασμο του ανθρωπου, το εργο που καθε ανθρωπος χρειαζεται να κανει μονος του. Επομενως, εξ ορισμου, οποιος πιστευει σε εξωτερικη γνωση και κολπα, ειναι καταδικασμενος να μην βρει ποτέ το πνευματικο βασιλειο που αναφεραμε, καθως οι νοητικοι κοσμοι δεν εχουν διευθυνσεις και οδους και gps με google maps για να πας οπου θελεις. Το ταξιδι ωστοσο σαφως μπορει να γινει, συμβαινει ακομα και χωρις ουσιες, με ενεργειακη συσσωρευση της ζωτικης ενεργειας στον ανθρωπο, αλλα ο αμεσως επομενος κοσμος που ειναι ο αστρικος κοσμος ή κοσμος της επιθυμιας, νομοτελειακα θα εγκλωβισει τον ανθρωπο που ακομα δεν εχει τιθασσευσει την επιθυμια μεσα του. Ο υλικος κοσμος ειναι καλυτερος για την ικανοποιηση των επιθυμιων, πιο ευκολος και με λιγοτερος κοστος και επικινδυνοτητα.

    Ολα αυτα που συζηταμε, αυτα ειναι το καρμα. Εμεις ειμαστε το καρμα μας, δικο μας ειναι, συναφες με το ποιον μας. Ο τροπος που σκεφτομαστε, που ειμαστε δομημενοι, οι πεποιθησεις μας, οι αντιληψεις μας, οι ολων των ειδων μνημες μας, κοκ. Πώς μπορεις να ξεφυγεις απο τον εαυτο σου; Μπορεις να ξεφυγεις απο πολλα πραγματα, οχι ομως απο τον εαυτο σου. Το καρμα μας ειναι το χρεος μας. Τι εστι καρμικη επιλυση; Να το δουμε ως αποπληρωμη χρεους; Ας το δουμε. Το πιο σπουδαιο πραγμα σε αυτην την προσπαθεια ειναι να σταματησουμε να παραγουμε χρεος. Το χρεος πρεπει να αποπληρωθει, δεν γινεται αλλιως. Σιγα μην σε αφησει ο βασιλιας του κοσμου της Υλης, να φυγεις και να γραψει το χρεος σου στο χιονι. Για δυο πραγματα ειναι γνωστος ο Διαβολος ή Εωσφορος στον ευρυ πληθυσμο που σημαινει ταινιες, σειρες κτλ. Το ενα, πως δεν λεει ψεμματα, γιατι απλουστατα δεν χρειαζεται, και υπερβαινει και τον ρολο του. Το δευτερο ειναι οι συμφωνιες που κανει και πάντα τηρει. Στον κυριο Πονηριδη λοιπον, που θα τον καταχρεωσει και μετα πιστευει πως θα του εξαφανιστει για να μην τον βρει, λες και ειναι η Proton Bank, του ευχομαι "Καλα να περασεις". Σε αυτες τις περιπτωσεις, οντως οι οψεις των φυλακων μπορει να ειναι τρομερες. Ομως ρωτω: "Για ποιον λογο να φοβηθεις εναν αστυνομικο που συναντας στην πλατεια αν δεν εισαι απατεωνας ή ετοιμαζεσαι να κανεις καποιο εγκλημα;" Δεν εχεις κανενα λογο. Ειτε τον αγνοεις παντελως αφηνοντας τον στην ησυχια του να συνεχιζει να κανει την δουλεια του, ειτε τον χαιρετας, σε καθε περιπτωση χαιρεσαι για την παρουσια του καθως διασφαλιζει την τξη και ευρυθμια, το να βρισκεται ο καθενας εκει που ανηκει/αξιζει/δικαιουται.

    Joker

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τον ανθρωπο ομως που εχει αρχισει και στεκεται στα ποδια του, και περηφανα αναλαμβανει χωρις μυξοκλαψουρισματα το κοστος των πραξεων του και δειχνει υπευθυνοτητα, δεν τον τρομαζει το δικαιο χρεος που του αναλογει, το αναγνωριζει. Αναποφευκτα σε αυτην την πορεια θα του γεννηθει η επιθυμια να μην παραγει νεο χρεος/καρμα. Επομενως θα αποστασιοποιηθει απο ανθρωπους ή καταστασεις οι οποιες θα τον τραβανε κατω και θα τον χρεωνουν, οπου δηλαδη δεν ειναι διακριτα τα ορια ή δεν γινονται σεβαστα. Λογικο δεν ειναι να μην θελει καποιος να μπλεξει με απατεωνες; Ανθρωπους δηλαση που θελουν μονο να παρουν χωρις να δωσουν; Ερχομαστε στο δικαιωμα τωρα. Καταρχας λεξη δικαιωματιστης δεν υπαρχει, οπως δεν υπαρχει υποχρεωσιστης, και καλως. Εδω η Μεσοτητα ειναι λεπτη αλλα σημαντικη να κατανοηθει. Ποια ειναι τα δυο λανθασμενα ακρα, οι δυο Φαροι; Το ενα ειναι ο "δικαιωματιστης", αυτος που μας πρηζει ολη την ωρα με τα δικαιωματα του, και ο αλλος ο "υποχρεωσιστης" αυτος που αναλαμβανει την διεκπεραιωση ολων των καθηκοντων και υποχρεωσεων ακομα και αυτων που δεν του αναλογουν. Η μεσοτητα του ορθου λογισμου, οριζει πως πρεπει οι υποχρεωσεις και τα δικαιωματα να ισοσταθμιζονται.

    Παραδειγματα απειρα, και σε ολες τις εκφανσεις της ανθρωπινης ζωης. Το δικαιωμα πρεπει να θεμελιωνεται, ειτε με μια σειρα υποχρεωσεων, ειτε με πραξεις, με καποιον τροπο τελοσπαντων. Αποτελει μια εντιμη συνδιαλλαγη. Μονο αφου το δικαιωμα εχει θεμελιωθει, δικαιουμαι να το διεκδικησω ενεργα. Παω εγω στο ΙΚΑ και λεω θελω συνταξη, εχω δικαιωμα στην εργασια, εργαστηκα, και τωρα θελω συνταξη. Ωραια, μια χαρα, μου λεει ο υπαλληλος, να δω τα ενσημα σας, ποσα εχετε, ποσα εργαστηκατε. Του λεω εχω χιλια, εργαστηκα χιλιες μερες. Οκ.. μου λεει, ποσο χρονων ειστε, εχτε συμπληρωσει το οριο ηλικιας να δουμε τι μπορουμε να σας βγαλουμε; Οχι του λεω, ειμαι 50 χρονων. Ε, μα κυριε, δεν δικαιουστε. Και εχει δικαιο, διοτι δεν εχω θεμελιωσει δικαιωμα. Και το δικαιωμα αυτο εξαρταται και απο τις οικονομικες δυναοτητες του συνολου. Δεν δικαιουμαι ουτε να γκρινιαζω, αν μια ζωη εκραζα οσους πασχιζαν να δημιουργουν και να επενδυουν, διοτι αυτο οδηγησε σε μια μικροτερη πιτα, απο την οποια το ποσοστο που δικαιουμαι εχει μεν παραμεινει το ιδιο, ομως ποσοτικα ειναι πολυ μικροτερο. Το ατομικο και το συλλογικο, αλληλοεξαρτωνται.
    Σε μια ανθρωπινη σχεση. Αν η γυναικα μου δεν με αγαπαει, δεν με σεβεται, παει με τη μιση γειτονια,δεν κανει τιποτα στο σπιτι, αλλα ζηταει να την προσεχω, να την φροντιζω, να της κανω τα χατηρια, τι ειδους σχεση ειναι αυτη; Εχει δικαιωμα να τα ζηταει; Ως ανθρωπος μπορει σαφως να ζηταει οτι θελει, εχει ομως θεμελιωσει το δικαιωμα να ζηταει; Οχι, βεβαια, εγω ειμαι υποχρεωμενος να το ληξω ακομα και αν την αγαπαω.

    Προσοχη εδω, αυτο λεγεται Συνεξαρτηση (codependency). Αυτο που συμβαινει ειναι το εξης. Εγω, επειδη εχω βαλει χαμηλη προτεραιοτητα στις δικες μου αναγκες, εχω επιτρεψει ασυνειδητα στη γυναικα μου να παρει τον ελεγχο και την δυναμη της σχεσης μας. Θεωρωντας πως ειμαστε ενα ζευγαρι (οχι λαθος απαραιτητα αυτο), χαιρομαι απο την πρωτοβουλια των κινησεων που λαμβανει, και κατα καποιον τροπο αυτη η διεκδικητικοτητα που εγω δεν εκφραζω, εκραζεται μεσω απο αυτην, κανοντας με να την ερωτευομαι περισσοτερο, καθως εκφραζει κατι που εμενα μου λειπει. Οι γυναικες ομως περισσοτερο απο τους ανδρες, αδυνατουν να διαχειριστουν την δυναμη, και η γυναικα μου τωρα συνεχως, εκμεταλλευεται ολο και περισσοτερο την κατασταση. Η συνεξαρτηση ειναι εξ ορισμου τοξικη σχεση. Χανω τωρα εγω ολο και περισσοτερο την αυτοπεποιθηση μου και η γυναικα γινεται ολο και πιο αυταρχικη. Εαν εγω δεν εχω νοοτροπια αντικαταστασης απεναντι της, την εχω πατησει ασχημα, διοτι θα της κανω ολο και περισσοτερο τα χατηρια και εκεινη ολο και περισσοτερο θα τα εκμεταλλευεται. Αυτο θα συνεχιστει μεχρι να φτασω στο οριο μου, στο οποιο και θα πω: "Ως εδω. Αρκετα." Ομως, επειδη αυτα τα ατομα το εχουν κανει "επιστημη" λογω εμπειριας, δεν θα με αφησει να φτανω σε αυτο το σημειο, με το να μου λεει συνεχως, πως δεν ειμαι αρκετος, δεν αξιζω κοκ.

    Joker

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Βασικα, οπως ολες οι γυναικες(και οχι μονο) χαμηλης ποιοτητας (να το πω κομψα) θα χρησιμοποιησει την τεχνικη SIGN:Shame,Insult,Guilt,Need to be right εναντιον μου, ητοι Ντροπη (πχ ντροπη σου, δεν εισαι αντρας εσυ), Προσβολη (πχ εισαι πολυ γέρος για μενα), Ενοχές (πχ δεν φερθηκες σωστα, κοιτας και αλλου) Αναγκη να εχει παντα δικαιο (δεν παραδεχεται ποτέ πως εχει καπου λαθος). Γενικα ολα αυτα και οχι μονο αυτα, ειναι τεχνικες για να παρει την δυναμη της σχεσης και να εκμεταλλευτει. Αυτα τα κανει μονο ενα πολυ ανισχυρο και αδυναμο και ανασφαλες ατομο, διοτι παρολαυτα που ανεφερα, ποτέ δεν θα νιωσει την Δυναμη που επιθυμει. Θα σπερνει μονο την καταστροφη, την εριδα και το εγκλημα. Εγω απο τη μερια μου εχω πεσει στην πλανη να θεωρω πως μπορω να την σωσω, να βιωσει την αγαπη και την αποδοχη και να καλυτερευσει, εχω σαφως το συνδρομο/αρχετυπο του ηρωα(αυτο δεν ειναι κακο) και αλλα πολλα. Αυτο λυνεται επιτοπου με ενα νοητικο "Ε,τραβα και γαμησου, στο φιναλε-φιναλε" που εκφραζεται ως οριο που δεν επιτρεπω να παραβιασθει και πως αν παραβιασθει ληγω τη σχεση και ο καθενας τον δρομο του. Η Μεσοτητα και ο ορθος λογισμος μας προστατευον απο αυτες τις εκτροπες οι οποιες ειναι απλα μια σχεση ανισορροπιας μεταξυ δικαιωματων και υποχρεωσεων. Εαν δεν τηρεις τις υποχρεωσεις (ορους), δεν μπορεις να συμμετεχεις. Εαν τις τηρεις, εχεις οτ δικαιωμα να συμμετεχεις. Η ισορροπια υποχρεωσεων-δικαιωματων δεν πραγματοποιειται συνηθως μεσα απο τους ορους, συνηθως οι οροι αποτελουν ενα ελαχιστο (bare minimum), οποτε το να συζηταμε για το αν τηρουνται οι οροι ήδη αποτελει μια ξεφτιλα, αλλα anyway.

    Ενδιαφερον το βιντεο του Ρομπερτ Νατζεμυ και σηκωνει πολυ συζητηση.Καταρχας να χαιρετισουμε την προσπαθεια που κανει στο youtube με αρκετα βιντεο πανω σε ζητηματα που συζητουμε και εδω. Ειναι αξιος συγχαρητηριων για την προσφορα του. Το νωχελικο-ελαφρως βαριεστημενο υφος εχει δυο αναγνωσεις. Πρωτον, ειναι φυσιολογικο, διοτι οταν εχεις καταπιαστει με μια εννοια εκατονταδες ή και χιλιαδες φορες, και την κατεχεις, ε, πως να το κανουμε, βαριεσαι να την ξανα εξηγησεις. Αυτο απο μονο του ειναι μια πληρης εργασια. Τι να πουν και οι δασκαλοι δηλαδη; Ο διαλογος ζωογονει γιατι μπορει να φερει και νεες οπτικες ή αντιθεσεις, που μπορει να εμπλουτισει την ιδια γνωση. Ποσοι ομως εχουν την διανοητικη ικανοτητα να το πραξουν; Απειροελαχιστοι, αρα δικαιολογημενο το υφος. Η δευτερη οπτικη, λεει πως μπορει να ειναι και συνειδητο, πως εκεινη την στιγμη προστατευει τον εαυτο του και την ενεργεια του, δεν δινει την ενεργεια του, δινει την γνωση του. Επαφιεται μετα σε καθε ανθρωπο να την χρησιμοποιησει απο μονος του, και ας βαλει την δικια του ενεργεια. Το εχουμε ξανασυζητησει και εγω ειμαι αυτης της αποψης, το ηθικο χρεος μου εξαντλειται στο να μεταφερω την οποια γνωση θεωρω πως εχω, οχι να δωσω την ενεργεια μου, διοτι δεν την εχω σε πλεονασμα. Αν καποιος επιζηταει την ενεργεια μου, δεν του τη δινω, οποτε αυτο το στυλ με προστατευει απο ενεργειακα αρπακτικα-βαμπιρ. Οποιος ανηκει σε αυτην την κατηγορια, δεν θα αντεξει την παρακολουθηση για πολυ.

    Joker

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η μεγαλυτερη απατη ολων των εποχων ειναι η ψευδαισθηση της χωριστοτητας μας. Πως πιστευουμε πως "εγω" και το "εσυ" ειναι δυο πραγματα διαφορετικα. Σε πρωτη φαση ειναι σωστο. Σε καποια στιγμη, Λυκιε, ομως εκανες και εσυ διαχωρισμο μεταξυ ανθρωπων και "οργανικων πυλων". Υπαρχει επισης ο προαδαμικος ανθρωπος και ο αδαμικος ανθρωπος, ανθρωποι δυο τυπων, ας το πουμε ετσι. Ας μην μπουμε σε αυτη τη συζητηση, ας πουμε ομως το εξης. Υπαρχει οντως μονο μια κατηγορια ανθρωπων που ειναι ολοι συνδεδεμενοι μεταξυ τους; Εαν το πνευμα αποτελει μια κοινη συνισταμενη για ολους αυτους, τοτε ναι, ο Νατζεμυ εχει δικαιο. Εαν ομως υπαρχουν και αλλες οντοτητες με ανθρωπινη μορφη; Αλλοι ανθρωποι, ας το πουμε ετσι, που εχουν καθε δικαιωμα στην συνυπαρξη στον πλανητη αυτον που ολοι μοιραζομαστε και ζουμε, που ομως ειτε το πνευμα δεν τους αποδεχεται ειτε οι ιδιοι με τις επιλογες και πραξεις τους εχουν αποκοπει απο αυτο οριστικα. Αυτη ειναι η εννοια του Δυισμου, Υλης και Πνευματος. Μεταχειριζομαστε και τα δυο, ειμαστε παιδια δυο κοσμων. Εαν καποιοι ομως δεν το αποδεχονται; Ειναι δικαιωμα τους, αυτο ειναι το νοημα της ελευθερης βουλησης, που προκυπτει απο την αντιληψη πως ειμαστε μεμονωμενες υπαρξεις και οντοτητες με αυτονομη σκεψη. Γι αυτο ισως αποκτησαμε αυτην την χωριστη υπαρξη, ωστε να επιλεξουμε καποια στιγμη. Σαφως μπορουμε να ειμαστε αναποφασιστοι, και αυτο ειναι το περιεχομενο δεκαδων ζωων, ομως καποιοι μπορει να εχουν επιλεξει ηδη και εχουν απορριψει το πνευμα, και οχι επειδη δεν το γνωρισαν. Σε αυτο προστατευει ο θανατος, διοτι προκειται για μια καργα ελαττωματικα δομημενη προσωπικοτητα, η οποια θα διαλυθει(μετα βασανων φυσικα, δεν γινεται διαφορετικα) και ο ανθρωπος θα εχει και νεα ευκαιρια.

    Τα λεω αυτα διοτι ειναι λαθος να επιζηταται η προωρη καρμικη απελευθερωση και η εξοδος απο το Ματριξ. Να φυγεις απο το Ματριξ να πας που; Δεν υπαρχει προορισμος ανευ επιλογης. Η ανθρωπινη υπαρξη δεν μπορει να σταθει απο μονη της. Ειτε θα αποκαθαρθει και θα παει στο φως (θεοι/θεος) που θα την αποδεχτει ως μερος του ή στο ερεβος της ανυπαρξιας και του αιωνιου τιποτα. Ειτε εδω στη Γη, στο ενδιαμεσο μεγαλο σχολειο. Μετα τι μενει; Κανα Καθαρτηριο και Κολαση; Μαλλον αυτα βρισκονται στις διαβαθμισεις. Και εδω στη Γη μπορει καποιος να ζει και να εχει επιλεξει και προοδευσει. Γι αυτο λεγανε οι μεγαλοι φιλοσοφοι και Μυστες πως το ωραιοτερο πραγμα για τον ανθρωπο ειναι να πεθαινει, διοτι εννοουσαν πως ηδη ειχαν υπερβει την Υλη βρισκομενοι εν ζωη.

    Joker

    ΥΓ.Φανταζομαι πως μια απελευθερωση των σχολιων εστω μονο στα αναψυκτηρια πως προωθηση του διαλογου, ειναι πολυ δυσκολη να συμβει, προς το παρον.

    ΥΓ2. Στην Ανατολη στους γιογκι υπαρχει η αποψη πως καποιος ανθρωπος μπορει να φωτιστει εαν στοχαστει/διαλογιστει στην εξης σκεψη:
    "Δεν εισαι το σωμα σου. Δεν εισαι, ουτε καν ο νους σου"


    Joker.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αγαπητέ Joker, η αναφορά μου στις "οργανικές πύλες" αφορά τα ανθρωπόμορφα όντα, τα οποία αν και διαθέτουν ενεργειακό σώμα (αιθερικό, αστρικό, κατώτερο ψυχικό), δεν διαθέτουν Ανώτερο Ψυχικό και Πνευματικό. Αυτά τα όντα έχουν διαφορετική προέλευση και ιστορία από τους τρισυπόστατους ανθρώπους. Αλλά δεν έχει σημασία το πως και το γιατί. Εξετάζουμε το γεγονός ότι δεν διαθέτουν Πνευματική υπόσταση εκ κατασκευής, όπως τα ζώα και τα φυτά.
    Μια πληθώρα οντοτήτων στην Δημιουργία, διαθέτει μόνο υλικό, μόνο αιθερικό, μόνο ψυχικό ή μόνο πνευματικό σώμα. Ο άνθρωπος διαθέτει όλα τα ανωτέρω και γι αυτό θεωρείται μικρός Θεός.
    Ωστόσο, όλα ανεξαιρέτως τα όντα, διαθέτουν μορφική ή εγωϊκή ξεχωριστότητα, αλλά στην ουσία τους είναι εκφάνσεις του Ενός Όντος και της Μιας Αρχής.

    Συνεπώς ως μέρη της ίδιας Αρχής και Ουσίας, τα πάντα έχουν δικαίωμα στην ύπαρξη.
    Δεν υπάρχει ωστόσο θέμα αποδοχής του πνεύματος ή όχι. Ο τρισυπόστατος άνθρωπος έχει Πνευματικό σώμα, ανεξάρτητα από το αν το κατανοεί, το αποδέχεται ή το αρνείται συνειδητά.

    Η ελεύθερη βούληση μπορεί να μας οδηγήσει στον υλισμό και την εφήμερη στάση ζωής, την αδιαφορία για τα πνευματικά ζητήματα, την αποστροφή για τις ηθικές αξίες, για οτιδήποτε ανήκει στον κόσμο των ιδεών και τον φιλοσοφικό στοχασμό, αλλά πάντοτε υπάρχει το πνευματικό μας μέρος που αναμένει την σειρά του για να πάρει την θέση που του αναλογεί, μετά από την βιωματική μας εκπαίδευση.

    Νομίζω όμως ότι δεν πρόκειται για δίπολο ύλη-πνεύμα, αφού αυτά συνυπάρχουν υποχρεωτικά. Δεν είναι ή το ένα ή το άλλο. Μπορείς να είσαι μόνο καλός ή μόνο κακός (στις σκέψεις και τις πράξεις σου), αλλά δεν μπορείς να είσαι μόνο υλικός ή μόνο πνευματικός και μάλιστα κατ΄επιλογήν.

    Το να βιώνουμε εμμονικά την ξεχωριστότητα, αρνούμενοι σθεναρά την πνευματική μας ενότητα, είναι απλά ένα αναγκαστικό στάδιο της εξέλιξής μας. Σίγουρα ο θάνατος είναι ένα ευεργέτημα, αφού κλείνει ένας μαθησιακός κύκλος για να ακολουθήσει ένας νέος.

    Η καρμική απελευθέρωση, σημαίνει έξοδος από το Μάτριξ και βεβαίως δεν γίνεται πρόωρα, ούτε με "μέσον"... Αποτελεί καταληκτικό στόχο της εξέλιξής μας και είναι μονόδρομος, ανεξάρτητα από το πόσο θα περιπλανηθεί κανείς για να τον κατακτήσει.
    Επίσης δεν μπορεί κανένας άνθρωπος να επιλέξει την ανυπαρξία και το χαοτικό έρεβος, διότι ανήκει και είναι δημιούργημα της εκδηλωμένης Αρχής, συνεπώς ανήκει στην Τάξη και την Κοσμική νομοτέλεια.
    Έχει ωστόσο το δικαίωμα να δοκιμάζει τα άκρα της και να γνωρίζει την δομή της Τάξεως. Αυτό είναι το πλεονέκτημα του τρισυπόστατου ανθρώπου, σε σχέση με τις κατώτερες οντότητες που βιώνουν λιγότερο ή καθόλου την ξεχωριστότητά τους.

    Υ.Γ. Πολύ σωστά φαντάζεται φίλε μου Joker. Απέχουμε πολύ από μια τέτοια εποχή...
    Υ.Γ.2 Η κατανοήση ότι δεν είμαστε το σώμα μας, αλλά ότι απλά μας ανήκει, είναι ένα τεράστιο βήμα προς την κατανόηση έννοιας της συμπαντικής αγάπης.

    ΛΥΚΙΟΣ.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Έχετε ιδέα τί μπούγιο υπάρχει στο καθαρτήριο; Επειδή έχω βρεθεί εκεί μερικές φορές ονειρικά, σας λέω ότι παίζει η πλειοψηφία να βρίσκεται εκεί παρά στα άκρα που λέτε. Μιλάμε για λαό όχι αστεία. Κάποια στιγμή εκεί συνάντησα ένα συγγενικό μου πρόσωπο το οποίο είχε πεθάνει πολλά χρόνια πριν. Όταν τον είδα ήταν σε κατάσταση αλλοφροσύνης και πανικού. Μου είπε μια πρόταση και χάθηκε ξανά αλαφιασμενος μέσα στο πλήθος. Κατάλαβα ότι αυτό που μου είπε ήταν η απόγνωση της λύτρωσης του. Ξέρετε από τι; Από εκείνο που άφησε ανεπίλυτο όσο ήταν εν ζωή και σχετιζόταν με τα υλικά του αποκτήματα και τη μοιρασιά την οποία δεν έκανε όπως θα έπρεπε στα παιδιά του. Υπόψιν ότι εγώ δεν είμαι παιδί του. Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι μετά από 30 σχεδόν χρόνια αυτό το ζήτημα δεν έχει λυθεί και έχει δημιουργήσει ακραία αποθυμένα στους απογόνους του, οι οποίοι έχω την αίσθηση ότι θα ακολουθήσουνε μετα θάνατον την δική του πορεία. Συμπέρασμα; Μην αφήνετε ανεπίλυτα ζητήματα εδώ κάτω γιατί θα σας κυνηγάνε στο παραπέρα και θα σας κρατάνε εκεί εγκλωβισμένους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Είναι αλήθεια Πωλ ότι μετά το θάνατο του φυσικού μας σώματος, για να προχωρήσουμε πρέπει να αποδεσμευτούμε από εκκρεμότητες και αγκιστρώσεις που είχαμε εν ζωή. Οι συναισθηματικές εκκρεμότητες, οι εξαρτήσεις και οι προσκολλήσεις μας, πρέπει να αποκοπούν για να προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο.
    Αν αφήσουμε "αδικαίωτα" κάποια ζητήματα με τα οποία είχαμε ταυτιστεί, δεν μπορούμε να φύγουμε για ανώτερα πεδία.
    Εδώ να διευκρινίσω ότι μετά τον θάνατο του υλικού μας σώματος, πρέπει να προχωρήσουμε με την αποσύνθεση όλων των ενεργειακών μας σωμάτων, αλλά για να γίνει αυτό, θα πρέπει να τα ξεμπλοκάρουμε ώστε να διαλυθούν μόνα τους.

    Ο άνθρωπος που πεθαίνει, απλώς χάνει το υλικό του σώμα, το οποίο του επέτρεπε να πραγματώνει βιωματικά την γνώση μέσα από την διαδικασία κόπος-πόνος(συναισθήματα)-μάθηση-επίγνωση. Ωστόσο η απώλεια του υλικού φορέα, δεν σημαίνει απώλεια συναισθημάτων, σκέψεων και κυρίως παθών. Θέλουμε να ικανοποιήσουμε τα πάθη μας, αλλά δεν έχουμε πλέον σώμα να το κάνουμε. Για να απαλλαχθούμε από αυτά τα πάθη, θα πρέπει να τα απαρνηθούμε, πράγμα που είναι ευκολότερο να κάνουμε εν ζωή, παρά μετά από αυτήν.

    Η κατάσταση που βιώνουμε μετά θάνατον και που πρέπει να αποκολληθούμε από τα πάθη, τα βάρη και τις εξαρτήσεις, είναι η Κόλαση ή το Καθαρτήριο (καθαρίζουμε από αυτά).
    Όσο δυνατότερες είναι οι προσκολλήσεις μας, τόσο πιο βασανιστικό είναι το Καθαρτήριο.

    Ένα παράδειγμα, είναι η δυσκολία που συναντάμε για να κόψουμε το πάθος μας για το κάπνισμα. Πόσο βασανιστικό είναι αυτό για πολλούς! Το να αντισταθούμε στο πάθος μας για φαγητό, για σεξ, για διασκέδαση... Πόσο εύκολο είναι εν ζωή; Το σώμα μας δίνει την ικανότητα να ικανοποιήσουμε το πάθος μας, αλλά χωρίς αυτό, ο εξαναγκασμός σε παύση, είναι βασανιστικός.
    Το χειρότερο όμως είναι η προσκόλλησή μας σε πρόσωπα. Γονείς, παιδιά, φίλους, σύντροφο...
    Το να είμαστε συναισθηματικά εξαρτημένοι από πρόσωπα, μας κάνει να μην αντέχουμε την αποκοπή μας από αυτά. Το υπερβολικό αίσθημα ευθύνης μας για τρίτους, μας καθιστά εξαρτημένους από την πορεία τους. Το να τροφοδοτούμε την προσκόλλησή μας με άλλα πρόσωπα, δημιουργεί εκατέρωθεν εξαρτήσεις, που μετά τον θάνατο συνεχίζουν να έχουν την ίδια ή και μεγαλύτερη δυναμική. Μέχρι να διαλυθεί αυτή η αλληλεπίδραση, ο αποθανών βασανίζεται.

    Δυστυχώς πολλοί άνθρωποι που δεν θέλησαν να εργαστούν με τα πάθη τους εν ζωή, δυσκολεύονται και βασανίζονται μετά τον φυσικό τους θάνατο, για πάρα πολύ καιρό. Δεν αποδέχονται την αλλαγή και επιζητούν την παραμονή τους γύρω από το υλικό πεδίο, μέχρι να δικαιωθούν ή να συνεχίσουν να έχουν τις εξαρτημένες τους δραστηριότητες, γύρω από τα πρόσωπα που αλληλοεπιδρούσαν εν ζωή. Επιδιώκουν επαφή μαζί τους, γυρίζουν γύρω τους και χρειάζονται πολύ χρόνο για να αποδεχτούν ότι πρέπει να τους εγκαταλείψουν.

    Άνθρωποι που είχαν βίαιο ή άδικο θάνατο, θέλουν εμμονικά δικαίωση ή εκδίκηση. Συναισθήματα δηλαδή, που δεν έμαθαν εν ζωή να ελέγχουν. Έτσι παραμένουν στο αστρικό πεδίο, απομυζώντας ενέργεια από τους ζωντανούς (μέσω του φόβου για παράδειγμα) για να διατηρήσουν "ζωντανό" το αστρικό τους σώμα και στοιχειώνουν ένα μέρος (συνήθως αυτό που τους ενδιαφέρει).
    Η εμμονή τους να αποκαλυφθεί ο φονιάς τους για παράδειγμα ή να μείνει δίπλα στο μωρό του μέχρι να μεγαλώσει ή στον σύντροφο μέχρι να πεθάνει κι αυτός, είναι λόγοι που εγκλωβίζουν τον άνθρωπο στα εγκόσμια, με βασανιστικό τρόπο.

    Το μίσος επίσης για κάποιον εν ζωή άνθρωπο, δεν αφήνει το κατώτερο ψυχικό σώμα να διαλυθεί.
    Συνεπώς οι άνθρωποι που εν ζωή, "αμαρτούσαν" συνειδητά από επιλογή, αδυναμία ή άρνηση να ελέγξουν τις παρορμήσεις, τα ένστικτα και τα πάθη τους, είναι καταδικασμένοι να το πράξουν μετά θάνατον στον Καθαρτήριο Χώρο, πριν μπορέσουν πλέον καθαροί, να προχωρήσουν στα επόμενα στάδια ελευθερίας προς τα Ηλύσια πεδία.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε λίγο για το Φαινόμενο της Πεταλούδας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. "Το φαινόμενο της πεταλούδας είναι μια ποιητική μεταφορά, στη θεωρία του χάους για το φαινόμενο της ευαίσθητης εξάρτησης ενός συστήματος από τις αρχικές συνθήκες. Σύμφωνα με μια από τις διατυπώσεις, λέγεται ότι "αν μια πεταλούδα κινήσει τα φτερά της στον Αμαζόνιο, μπορεί να φέρει βροχή στην Κίνα". Διαφορετικές παραλλαγές εκφράζουν ουσιαστικά την ίδια ιδέα: μια απειροελάχιστη μεταβολή στη ροή των γεγονότων οδηγεί, μετά από την πάροδο αρκετού χρόνου, σε μια εξέλιξη της ιστορίας του συστήματος δραματικά διαφορετική από εκείνη που θα λάμβανε χώρα, αν δεν είχε συμβεί η μεταβολή."

    https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A6%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CF%80%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%8D%CE%B4%CE%B1%CF%82

    Τι σκέφτεσαι όταν ακούς για αυτό το φαινόμενο αγαπητή Aya;

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  24. Θα το περιγράψω λίγο στα Φαντενά ( Αφάντου /Ρόδος ) έστω οτι το φαινόμενο της πεταλούδας
    έχει ΚΑΙ ΜΙΑ ( Κύκλος ) ΚΑΙ Πολλαπλές ( πολλά ημικύκλια προς ολοκλήρωση του ενός ) θέσεις ενάρξεων
    ". σημεία" στο χρόνο ( πχ. 4.000Πχ ) και κάνει ένα μεγάλο Άλμα στο μέλλον με τις ίδιες παραμέτρους,
    συνθήκες ( Συμπαντικό Ρολόϊ ) + συστοιχίες πλανητών κτλ ( αλλιώς υποθέτω δεν λειτουργεί ) πιθανός
    τότε δεν μιλαμε για εφαρμογη σε γήινο "χρόνο" ( παρότι είμαστε θεατές - μνήμη και αρχικοποιηση η μεταβολη στοιχειων ( οτιδηποτε υλη κτλ )
    αλλα Συμπαντικό. Συνεπώς βάσει των μοτίβων που
    δημιουργω με την σκέψη μου και που μου είναι δυστυχως πολύ δύσκολο να περιγράψω κατέληξα οτι το τελικό αποτέλεσμα
    είναι οτι δεν είναι "Χαώδες". Και κάτι ακόμα Λύκιε, πιστεύω οτι πολλά Αγρογλυφικά
    έχουν σχέση με την Απλή Θεωρία αυτή γι αυτούς. Πολλά απο
    αυτά τα αγρογλυφικά που περιγράφουν σοβαρά γεγονότα ( που αφορούν την γαία ) και περιγράφονται σε "περιόδους" εχουν εξαφανιστει απο το
    διαδίκτυο.
    Έχω διαβάσει το λινκ αυτό και έχω δει και στο παρελθόν αρκετες κριτικες σε ταινίες γύρω απο το
    φαινόμενο της Πεταλούδας για χρονοταξιώτες και μπρος - πισω, μπρος πίσω ξανα και ξανα προσπαθώντας
    να αλλάξουν τη ροή ενος γεγονότος για ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Μέχρι στιγμής αυτο που αισθάνομαι
    είναι οτι Χώρες που κατέχουν Εξωγήινη Τεχνολογία κάνουν κακή χρήση, όχι όμως με όλη την Έννοια της Θεωρίας......
    μόνο ένα μέρος αυτής.
    Συγνωμη που σας ζαλισα με τις βλακείες μου.

    ΥΣ: Ποϊητική Χρυσαλλίς.
    Σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Τι σκέφτεσαι όταν ακούς για αυτό το φαινόμενο αγαπητή Aya;

    - Ο, τι οι φίλοι μου είναι σαν το Βόρειο Σέλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Το "φαινόμενο της πεταλούδας", μας δείχνει την συσχέτιση των μονάδων ενός συστήματος και πως αλληλεπιδρούν, ώστε η οποιαδήποτε μεταβολή (εντροπική αλλαγή) της μίας, να επηρεάζει την άλλη. Ωστόσο η επίδραση που θα υπάρξει, σχετίζεται με τον γραμμικό χρόνο και ακολουθεί τυχαιότητες κα χαοτικές καραμπόλες, που καθιστούν κάθε πρόβλεψη αδύνατη. Για να υπάρξει μετρήσιμο αποτέλεσμα από την "έναρξη" μέχρι την παρατήρηση του "αποτελέσματος", θα πρέπει να παρέλθει κάποιος μεγάλος χρόνος, αλλά δεν μπορεί να καθοριστεί ούτε το μέγεθός του, αλλά ούτε καν ο εντοπισμός του "αποτελέσματος", διότι είναι αδύνατη η πρόβλεψη πως θα ήταν τα πράγματα αν δεν υπήρχε η "έναρξη". Συνεπώς το μόνο αξιόλογο που μένει, είναι ότι οποιαδήποτε μεταβολή μέσα στο σύστημα, επιφέρει αναταράξεις που εκτείνονται στον χρόνο και τροποποιούν την γενική του ισορροπία.
    Άρα σχηματικά, έχουμε την κυκλικά εκτεινόμενη προς όλες τις κατευθύνσεις κυματική επέκταση από το σημείο της "έναρξης", προς το άπειρο. Κάθε άλλο σημείο "έναρξης" όμως, σχηματίζει επίσης κυκλικές αναταράξεις, που συγκρουόμενες με αυτές των άλλων "ενάρξεων", προκαλούν δυναμικές εντάσεις που κορυφώνονται και εκτονώνονται.

    Τα αγρογλυφικά όντως συνήθως δείχνουν τέτοιους κύκλους.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Έχω την έντονη διαίσθηση οτι η Υπατία η Αλεξανδρινή απέδειξε την Θεωρία του Χάους. Καλό Βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Καλησπέρα Λύκιε μελέτησα λίγο το άρθρο περι ( Ηλεκτρομαγνητικά Κύματα-Οι επιπτώσεις πάνω στους Ανθρώπους -
    με "ημερομηνία" Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2013 ) και αναρωτιέμαι αν έχει σχέση με το ατύχημα στα Τέμπη μέσω
    πχ ραδιοφώνου πρόκληση σύγχυσης, πανικού ή ακόμα και αίσθηση πλήρης ελέγχου του τι κάνω ( άλλοι παρεπιπτόντως
    κοιμούνται πάνω στο τιμόνι ), κρίμα που δνε είμαι γνώστης διοαφόρων εκπομπων και συχνοτήτων για να
    γνωρίζω περισσότερα αλλα ειχα σοκαριστει μαζι με το Πανελλήνιο γι αυτά τα παιδιά. Και το πολιτικο τοπιο
    τότε στην Χώρα δεν το θυμάμαι. Θα ήθελα να ακούσω την άποψη σου.

    Τα Σέβη μου,

    Π. Χρυσαλλίς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Αγαπητή μου Aya (ή Π.Χρυσαλλίς;;;) περιμένω να επεκταθείς στον ισχυρισμό σου για την Υπατία.
    Σχετικά με το δυστύχημα στα Τέμπη, επίσης δεν γνωρίζω κάτι ειδικότερο, ούτε θεωρώ ότι πίσω από κάθε τέτοιο δυστύχημα υπάρχει κάποια συνομωσία ή κάποιος χειρισμός. Πρέπει να υπάρχει κάποιος λογικός λόγος για να ερευνήσουμε κάποιο παρασκήνιο, που θα ήθελε το δυστύχημα. Εγώ δεν βρίσκω κάποιο συγκεκριμένο λόγο που θα με προκαλούσε να ασχοληθώ επισταμένως με κάποιο δυστύχημα.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Δεν Θέλω να επεκταθώ Αγαπημένε Λύκιε μου για τα όσα αφορούν την Υπατίς απλά λίγο διαίσθηση και λιγο παραπάνω ένστικτο (προσωπικη μου άποψη) για να πλησιασει και τον Πυθαγόρα κιόλας. Το ( Χρυσαλλίς είναι απο τα αγαπημενα μου usernames ). Αν δεν ισχύει αυτό και είναι όντως ενα φυσικό τραγικό Δυστύχημα τότε και το Helios ( Cyprus Airlines ) έπεσε φυσιολογικά. Και φυσικά μου αρέσει να κοιμάμαι με ησυχη την συνείδηση μου κάθε βράδυ.
    Την Καλημέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Αγαπητή Χρυσαλλίδα, γιατί να μην κοιμάσαι με ήσυχη την συνείδησή σου το βράδυ; Έχεις την αίσθηση ότι ευθύνεσαι με κάποιον τρόπο για όλα αυτά τα ατυχήματα;
    Τα ατυχήματα αυτού του είδους, οφείλονται σε ανθρώπινα λάθη, ακόμη και αν μιλάμε για αστοχίες υλικών. Αν εξαιρέσουμε τις περιπτώσεις δολιοφθορών και σκοπούμενων ενεργειών, πρόκειται για ατυχείς συγκυρίες που πολλοί και ταυτόχρονοι παράγοντες, συνυπάρχουν ώστε να συμβεί το δυστύχημα.
    Από την άλλη, το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον και υπάρχουν οι καρμικές εξοφλήσεις, σε τέτοια περιστατικά.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Σε ευχαριστώ Λύκιε για την ώρα, δεν ειχα ακούσει ξανα για ( Καρμικές Εξοφλήσεις ) Θα ενημερωθώ.
    Σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ο αριθμός του θηρίου είναι ανθρώπινος αριθμός, αγαπητέ Joker Card, μια και ο άνθρωπος είναι ικανός και για τα χείριστα. Οπότε, διερευνώντας τα όρια, θα προκαλέσει τα θηρία να βγουν στην επιφάνεια προτού εξασκηθεί στην εξημέρωσή τους. Εύκολα το 666 αντιστρέφεται σε 999 που συμβολίζει την αλλαγή κατεύθυνσης προς την εξύψωση.
    Υπερβαίνοντας ο άνθρωπος και αυτόν τον καθρέφτη του δυισμού(666-999) ενδεχομένως να περνά στη σφαίρα του απείρου 888.

    Αναφέρθηκες στις ψυχοτρόπες ουσίες ως διαμεσολαβητών με τον Πνευματικό Κόσμο αν και δεν συγκρίνονται τα αποτελέσματα με την κοπιώδη, μακρόχρονη, σταδιακή και επίμονη προσπάθεια του ατόμου για εσωτερική συγκέντρωση. Δεν μπορεί ο Πνευματικός Κόσμος να αποκαλύπτεται μασώντας "Δαφνόφυλλα". Απαιτείται αφοσίωση στην Αναζήτηση της Αλήθειας με σκέψεις και έργα εσωτερικού χαρακτήρα. Τα ψυχοτρόπα αποτελούν εξωτερικό μόνο βοήθημα όπως κι εσύ καταλήγεις.

    Εύστοχα μεταφράζεις το κάρμα ως αποπληρωμή παρελθόντος χρέους με σκοπό τον τερματισμό δημιουργίας νέων χρεών. Πράγμα εξαιρετικά δύσκολο μια και η Ύλη μας ασκεί σχεδόν ακαταμάχητη Έλξη για χρεωστικές επαναλήψεις. Κι αφού Σοφός είναι μόνο Ένας, ο άνθρωπος ως Φίλος της Σοφίας μόνο δύναται να προσεγγίζει την τελειότητα. Όχι, ο "Θεός" δε θα τρέξει το δικό μας μαραθώνιο αλλά θα επιβραβεύσει δίκαια την προσπάθεια για να στεφανώσει τους αγωνιστές.

    Δεν ξέρω αν η γυναίκα δυσκολεύεται στη διαχείριση της δύναμης όπως λες. Ίσως η ψυχολογία της να μην ευνοεί την ισορροπία σε αρχικά στάδια όπως πιθανόν συμβαίνει με τους άντρες. Αλλά η πνευματική καλλιέργεια και εξέλιξη ενός ατόμου ξεπερνά από ένα σημείο και έπειτα τις χθόνιες εγγενείς τάσεις που διαφοροποιούν τα φύλα.

    Ανατολή

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.