Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

 



Ο ΚΑΤΑΧΘΟΝΙΟΣ ΔΑΙΜΩΝ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.
ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ, ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ Η ΑΓΑΠΗ
ΛΥΚΙΟΣ.

8 σχόλια:

  1. χρονια πολλα κι ευλογημενα ελληνιδες κι ελληνες
    παντα με υγεια ευτυχια αγαπη και χαρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρόνια Πολλά, Καλά Χριστούγεννα Λύκιε και καλή Πρωτοχρονιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ Λύκιε σου έστειλα μια πανέμορφη φωτο στο εμαιλ για να την αναρτήσεις παράλληλα αν γίνεται,
    την βρίσκω φανταστική.
    Νομίζω θα άρεσε και στον δημιουργό ( διάσημο team σεισμολόγων της Ελλάδος - Κο ΄Ακης Τσελέντης ). Με αυτό τον τρόπο θα ήθελα
    να τον ευχαριστήσω για έναν προβληματισμό που μου χάρισε {Το φαινόμενο blowout και η επίδραση των
    γεωτρήσεων στο ρήγμα του Ιονίου} ζώ χρόνια με αυτόν τον φόβο. Ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι
    που με προσωπικο κόπο και θυσίες μας προειδοποιούν.

    Τα Σέβη μου,
    Aya

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Joker

    Χρονια πολλα σε ολους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Joker

      Ας εχουμε την υγεια μας και με την σειρα του θα ερθει και το ζητημα του χριστιανισμου και του κρυμμενου εσωτερικου χριστιανισμου οπου και βρισκονται καποια απο τα θεμελιωδη ζητηματα της θρησκειας αυτης, καθως καπου εχει "πατησει", πανω σε καποιες υπαρκτες αληθειες για να μπορεσει να δημιουργηθει. Και εκει θα πρεπει να γινει η συνδεση με τις αληθειες απο την ελληνικη γνωση.

      Προσφατα ακουσα στο youtube εναν ψυχολογο να σχολιαζει την αμωμη συλληψη και ελεγε πως αφορα την συλληψη της Θεοτοκου και οχι του Χριστου.
      Δικια μου υποθεση εργασιας ειναι πως στον ελληνικο κοσμο αντιστοιχη της Θεοτοκου ειναι η θεα Αθηνά.

      Ολοι ξερουμε τον μυθο της γεννησης της θεας Αθηνας, και πως ο αδερφος της που δεν γεννηθηκε ποτέ, καθως ο Διας καταπιε την μητερα της πριν γεννησει την θεα Αθηνά, θα ηταν αυτος που ειχε προφητευθει πως θα εκθρονιζε τον Δια απο τον θρονο των θεων. Αυτο σημαινει πως η θεα Αθηνά, που η γεννηση της ειχε μοναδικα χαρακτηριστικα, εαν ειχε καποτε γιο, αυτος θα ηταν ισχυροτερος του Δια με βαση την λογικη δυναμης και ιεραρχιας.

      Γιατι επομενως να μην ηταν ο Χριστος ο υιος της τριτογενειας, θεας Αθηνας; Θα μπορουσε αυτη η υποθεση εργασιας να ειναι αραγε αληθης;

      Διαγραφή
  5. Αγαπητέ Joker, η υπόθεση εργασίας που θέτεις, χρειάζεται περισσότερα στοιχεία για να αναλυθεί.
    Χρειάζεται να μάθουμε που στηρίζει ο ψυχολόγος την πεποίθησή του ότι η Θεοτόκος δεν είχε άμωμο σύλληψη, όπως επίσης θα πρέπει να απαντήσουμε στο ερώτημα "αν ο Χριστός ήταν ο υιός της Αθηνάς-Θεοτόκου, τότε ποιόν αντίστοιχο του Δία τελικά εκθρόνισε;" προκειμένου να έχει κάποια λογική η υπόθεση εργασίας. Σε αυτό δεν θα μπορούσα να δώσω άλλη απάντηση, από το να εκθρόνισε τον Σατανά (βασιλιά του υλικού κόσμου), αλλά δεν νομίζω ότι μπορούμε να αντιστοιχήσουμε τον Σατανά με τον Δία-Θεό
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Joker


    Εδω το λινκ απο το youtube στα αγγλικα. https://bit.ly/3Gwp8K6
    Ειναι συντομο, λεει πως ο κοσμος συνηθως πιστευει πως η αμωμος συλληψη (Immaculate conception) αφορα τον Ιησου, ομως συμφωνα με το χριστιανικο δογμα της (ρωμαιο)καθολικης εκκλησιας αφορα την γεννηση της Μαριας, μητερας του Ιησου.Η Θεοτοκος προηλθε απο αμωμο συλληψη.(Δεν κανει καποια αναφορα για την συλληψη του Ιησου) Ισχυριζεται πως ο ο Θεος παρενεβη για να διατηρηθει η θεοτοκος αγνη και "αμολυντη" απο το προπατορικο αμαρτημα (κοινως παρθενα) και συνελαβε τον Ιησου χωρις σεξ με τον αντρα της, αλλα με θεικη παρεμβαση. Η ορθοδοξη εκκλησια διαφωνει με αυτες τις αποψεις. Ομως σε εμενα προκαλει ενδιαφερον η προσπαθεια των ρωμαιοκαθολικων

    Τι πανε να κανουν; Επιχειρουν να προσδωσουν στην Μαρια, στην μητερα του Ιησου χαρακτηριστικα υπεραγιας, θεικοτητας. Γιατι αυτη η προσπαθεια ομως; Γιατι δεν τους φαινεται αρκετη η μητερα του Ιησου οπως ειναι;

    Μηπως ειναι μια προσπαθεια να εισαγουν μυθικα χαρακτηριστικα απο αλλες θρησκειες, ωστε να μην φαινεται να υστερει, να μην φαινεται λιγη η Μαρια, μητερα του Ιησου, πχ μπροστα στην θεά Αθηνά, που επισης ειναι πραγματικα Παρθενα και Παναγια, απο την αποψη της υπερβασης της Υλης;

    Στο δικο μου μυαλο η αληθεια βρισκεται στους μυθους, και μονο απο την αποψη πως ειναι πολυ προγενεστεροι και πιο πληρεις. Η προσπαθεια των ρωμαιοκαθολικων, σε μενα τους "καρφωνει" πως πανε να οικειοποιηθουν μυθο αλλου πολιτισμου (του ελληνικου) και ισως και αλλων θρησκειων (δεν τις γνωριζω καλα τις θρησκειες). Αυτο σημαινει πως αν πανε να οικειοποιηθουν χαρακτηριστικα της θεας Αθηνάς και να τα προσθεσουν στην Μαρια, τοτε η ιστορια την αληθεια της οποιας αναζητουμε, βρισκεται στην οικειοποιημενη ιστορια και εχει παρομοια χαρακτηριστικα με την υπαρχουσα.

    Ως Ελληνες εμεις δεν ειχαμε προβλημα ως λαος. Απο την θεά Αθηνά, μετά την "αλλαγη" στον χριστιανισμο, λατρευαμε την Παναγία, (πχ Υπερμαχω στρατηγο). Τα χαρακτηριστικα που προσδισουμε στην Παναγία ειναι τα χαρακτηριστικα της θεας Αθηνάς, διοτι αυτα μας ειναι οικεια. Και αυτο παρολο που ο χριστιανισμος στην ουσια υμνει κατα βαση το "Πατηρ-Υιος-Αγιο πνευμα". Εμεις δεν ειχαμε προβλημα να κανουμε την γεφυρωση, συνειδητα ή οχι, δεν το γνωριζω. Στην Κωνσταντινουπολη πχ εχουμε στην εδρα του Χριστιανισμου την Αγιά Σοφιά. Γιατι την λεει ο λαος "Αγιά Σοφιά"; Ειναι η εκκλησια της Αγίας Σοφίας, της Αγίας του Θεού Σοφίας. Ποιά αλλη εκκλησια εχει αφιερωθει στην Σοφια του Θεου αντι για τον Θεο ή τον Χριστο; Περιεργο δεν ειναι; Δεν ειναι πιο λογικο πως οι Ελληνες αναφερονται, μαλλον υποσυνειδητα, στην Θεα της Σοφιας, και γι αυτο την λενε Αγιά Σοφιά, και λατρευουνε την Παναγιά, εννοωντας την Θεα Αθηνά, αλλα με τροπο συννομο με τα χριστιανικα ιδεωδη, στα οποια υπαρχει ελλειψη θεας. Οι Ελληνες λατρευουνε την Παναγία συνηθως με επιθετα και χαρακτηρισμους, οπως εκαναν και οι αρχαιοι Ελληνες, επιτυγχανοντας ετσι υπερβαση της θνητης υπαρξης της θεοτοκου ως Μαριας, και συνδεση με την Θεά του παρελθοντος.

    Παρατηρουμε επιθετα οπως Πλατυτερα των Ουρανων, Ψυχοσωστρα, Παρθενα, Υπερμαχω Στρατηγω, κοκ που ξενιζουν αν αναφερονται στην Μαρια, την μητερα του Ιησου. Δεν ειναι αντιθετα στην ιδια, αλλα φανταζουν καπως υπερβολικα.
    Αν δεχτουμε ως υποθεση εργασιας λοιπον πως η Παναγία ειναι η θεα Αθηνά, τοτε ως Θεοτοκος,ο υιος της θα ειναι ο Σωτηρας. Οι αρχαιοι την ελεγαν Τριτογενεια, εννοωντας πως ειναι η Θεα της τριτης γενιας Θεων. Πρωτα ο Κρονος με τη Ρεα, μετα ο Διας και οι Ολυμπιοι, και μετα η θεα Αθηνά. Αφου αφορα τριτη γενια, τοτε ανφερεται σε μετεξελιξη του ολου συμπαντος κοσμου.
    Αν δεχτουμε πως ο Κρονος με τη Ρεα,η πρωτη γενια Θεων, συμβολιζουν τον Χρονο οταν αρχισε να κυλαει/ρεει, Κρονος-Ρεα με αλλαγη του κ σε χ και των φωνηνεντων στην Ρεα, δινει Χρονος-Ροη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Joker

    Αν δεχτουμε επισης πως οι Ολυμπιοι γεννηθηκαν σε αυτο το συμπαν που ρεει ο Χρονος, (ο Κρονος που ετρωγε τα παιδια του) αλλα ο Διας ξεφυγε και απελευθερωσε και τα αδερφια του με τα οποια ανελαβαν την εξουσια στους επιμερους κοσμους-συμπαντα, βλεπουμε πως ο Διας ειναι ο βασιλιας των Θεων που επιβλεπουν τον υλικο κοσμο απο ψηλα.
    Η τριτη γενια ειναι η Θεα Αθηνα που γεννηθηκε απο τον Δια,ομως δεν γεννηθηκε ποτέ ο αδερφος της που θα γινοταν ο ισχυροτερος ολων, ομως απο την θεα Αθηνα μπορει να προελθει ο Σωτηρας απο αποψη ιεραχιας δυναμης και εξουσιας. Ομως ειναι Παρθενα επομενως η γεννηση θα πρεπει να εχει θεικα χαρακτηριστικα, να ειναι αμωμος, διοτι πού να βρεθει καποιος αρρεν ισοτιμος της; Λιγο δυσκολο.

    Πού βρισκεται ομως στην ελληνικη μυθολογια κατι αντιστοιχο; Δεν υπαρχει σαφης γεννηση της θεας Αθηνάς. Υπαρχει ομως νομιζω μια ιστορια περιεργη, με τον Διονυσο Ζαγρεα και την επαναγεννηση του.

    " "αν ο Χριστός ήταν ο υιός της Αθηνάς-Θεοτόκου, τότε ποιόν αντίστοιχο του Δία τελικά εκθρόνισε;" προκειμένου να έχει κάποια λογική η υπόθεση εργασίας. Σε αυτό δεν θα μπορούσα να δώσω άλλη απάντηση, από το να εκθρόνισε τον Σατανά (βασιλιά του υλικού κόσμου), αλλά δεν νομίζω ότι μπορούμε να αντιστοιχήσουμε τον Σατανά με τον Δία-Θεό"

    Ο αδερφος της Θεας Αθηνας ειχε προφητευθει πως θα εκθρονιζε τον Δια, αλλα η προφητεια απεφευχθη οταν ο Διας "καταπιε" την μητερα της θεας Αθηνας πριν γεννησει, ομως η ιδια κυοφορουσε ηδη την θεα Αθηνα, οποτε η θεα Αθηνα προεκυψε ως τριτογενεια. Η θεα Αθηνα δεν ανετρεψε ποτέ τον Δια, καθως συνυπηρχε διπλα του ως αγαπημενη κορη Διος, εννοωντας πως ηταν μακραν η ισχυροτερα απο τα παιδια του. Αν το δουμε αναλογικα με τον Κρονο που ετρωγε τα παιδια του τοτε και η θεα Αθηνα συνυπαρχει με τον Δια στον πνευματικο/νοητικο κοσμο. Εκει θα μπορουσε να ειναι βασιλιας ο Υιος της, οπως ξερουμε απο τον χριστιανισμο πως εκει, στον πνευματικο κοσμο ειναι βασιλιας ο Χριστος. Ισως αυτο να σημαινει πως μολονοτι βρισκεται σε ιεραρχικα χαμηλοτερο κοσμο/συμπαν της Δημιουργιας, ειναι ειναι ιεραρχικα ισχυροτερος. Μπορει να μην χρειαζεται να εκθρονισει τον Δια.

    Στα Ινδικα Επη, μια αντιστοιχη πορεια αναμεταξυ της Δημιουργιας, κανει και ο Κρισνα, ενω ταυτοχρονα ειναι και ο κοσμος ολος. Ο Μπραχμα, ως αντιστοιχος του Δια εξακολουθει να υπαρχει. Ισως αυτος που εκθρονισε ο Χριστος, να ειναι ο Αμπραξας, αλλα αφηνοντας τον να παραμενει στη θεση του, και να βρισκεται και αναμεταξυ του κατωτερου κοσμο. Ισως παλι να μην τον εκθρονισε γιατι δεν τον ενδιαφερει, να ειναι οπως οι ανθρωποι τυπου Σιγμα, που ειμαι και εγω,που δεν ενδιαφερονται για την ιεραρχια, την βλεπουν και την σεβονται αλλα δεν τους ανδιαφερει να γινουν χαλιφης στη θεση του χαλιφη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.