Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

41ο ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ-ΣΤΟΧΑΣΤΗΡΙΟ

 


 Τους κανόνες τους ξέρετε, ξεδιπλώστε τις σκέψεις σας ελεύθερα...

32 σχόλια:

  1. Καλησπέρα σε όλους και στην αγαπητή Aya για την οποία το αυτόγραφο είναι έτοιμο!
    Σε ερώτηση που έγινε στο προηγούμενη ανάρτηση μου, να πω ότι: "όχι δεν αλληλοεπιδρώ με το όχημα". Εδώ να διευκρινήσω ότι γενικά δεν έχω καταλάβει ούτε να μπορώ να επιδρασω, αλλά ούτε και να επιδράσει αυτό που βλέπω σε εμένα.
    Σκεφτείτε το περισσότερο σαν παράλληλη εικόνα, σαν είδος deja vu (έτσι το όριζα αρχικά), γιατί γνωρίζω την εικόνα αλλά ταυτόχρονα γνωρίζω άλλη έκβαση αυτού που βλέπω. Από ότι έχω καταλάβει τελευταία που δεν προσπαθώ να το περιορίσω όποτε συμβαίνει αλλά το αφήνω να "παίξει", πρέπει να το παθαίνω σε δύο εκδοχές. Ίσως η μία (πχ με το όχημα που ανέφερε και ο κ. Λύκιος) αφορά "ματιά" μπροστά αν μπορώ να το πω έτσι, και η άλλη που είναι πιο συχνή, "ματιά παράλληλα".
    Αυτά προς το παρόν... δέχομαι ερωτήσεις.
    Να πω ότι καταλαβαίνω αν είναι σκεπτικοί κάποιοι γιατί "ακούγεται" περίεργο. Είναι δύσκολο και για εμένα να το μοιράζομαι δημόσια για πολλούς και διάφορους λόγους. Κυρίως γιατί και ο ίδιος θεωρούσα ότι κάτι δεν πάει καλά. Θα ήθελα όμως πολύ να ακούσω τις απόψεις σας και να με τιμήσετε με την γνώση σας.
    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε μου, φαίνεται πως κινείσαι σε δυο χωροχρονικά πεδία: στα εγκάρσια και στα διαμήκη. Δηλαδή χρονικά εμπρός-πίσω στο άξονα του δικού μας σύμπαντος και ταυτόχρονα σε δεξιά-αριστερά σε παράλληλα σύμπαντα.
    Δίνω σχηματικά την εικόνα, για να είναι πιο εύκολη η αντίληψη αυτών των χωροχρονικών διαστάσεων.
    Το αν αυτό που αντιλαμβάνεσαι έχει υλική υπόσταση, θα είχε μεγάλη σημασία αν μπορούσες να το διαπιστώσεις.
    Απ'την περιγραφή σου ωστόσο, φαίνεται πως συμβαίνει μόνο στην αντίληψή σου.
    Η αντίληψη των παράλληλων κόσμων και η κίνηση στον χρόνο, ανήκουν στην διευρυμένη υπεραντίληψη, την υπεραίσθηση δηλαδή που μας παρέχει το υπερσυνειδητό. Όλα αυτά τα "υπέρ", μιας και αναφερόμαστε σε καταστάσεις που δεν ανήκουν στο εύρος των ικανοτήτων πρόσληψης του νου μας, απ' τον αισθητό κόσμο.
    Πιθανόν λοιπόν είσαι θεατής και όχι παρών σε αυτούς τους χώρους.

    Το αν μπορείς να αλληλεπιδράσεις με αυτά τα πεδία, είναι εξίσου σημαντικό να διερευνηθεί.
    Ίσως στην επόμενη εμπειρία σου, να επιδιώξεις (αν το επιτρέπουν οι συνθήκες) να απευθύνεις το λόγο σε ανθρώπους που βλέπεις ή που νιώθεις την δυνητική τους παρουσία ή να ακολουθήσεις την κατεύθυνση που σε προτρέπει αυτό το "άλλο".
    Ασφαλώς αυτές σου οι πράξεις, θα πρέπει να γίνονται υπό τον πλήρη έλεγχο του νου σου, για λόγους ασφαλείας.

    Να είσαι σίγουρος ότι όλα πάνε καλά, απλώς βιώνεις καταστάσεις που πρέπει να υποδεχτείς και να αναγνωρίσεις. Σίγουρα θα βγεις πολύ κερδισμένος.

    ΛΥΚΙΟΣ.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα .
      Μία ακόμη ερώτηση στον ''ανωνυμο'' μας.
      Οταν συμβαίνει αυτό ή αμέσως μετά, ποιά είναι η αίσθηση που έχεις για τον χρόνο;
      Νιώθεις να επιβραδύνεται,να επιταχύνεται ή τίποτα από τα δύο.
      Η μνήμη σου είναι πλήρης;

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα.
      Ναι η μνήμη μου είναι πλήρης. Δεν νιώθω κάτι όσον αφορά τον χρόνο, παρά μόνο το ότι έχει μια διάρκεια αυτό που γίνεται.

      Διαγραφή
  3. Joker
    Ας μοιραστω και εγω μια ιστορια που την ειχα ξανα αναφερει μερικως στο παρελθον, οχι για να επισκιασω τον αγαπητο μας φιλο, αλλα για να ελαφρυνω το βαρος που ισως νιωθει αλλα και για να παρατηρησει ομοιοτητες. Αλλωστε,αυτος ειναι και ο λογος που ανεφερα πως δεν θεωρω πως ασκει πρακτικη microdosing καθως θεωρω πως κανει κατι παρομοιο με ιδιες ομως δυναμεις (απειρως πιο αρχιδ@το), ακριβως για να μελετησει λιγο την κοινοτητα οσων ασκουν microdosing που ανερχεται σε εκατομμυρια. Επομενως, μονο μοναχικα δεν θα πρεπει να αισθανεται καποιος. Θα μπορουσες φιλε να ανατρεξεις στο Internet και να διαβασεις για υπερβατικες εμπειριες αναλογου τυπου που μοιραζονται τοσοι πολλοι ακομα ανθρωποι. Συνοπτικα, το microdosing ειναι η πρακτικη να περνει καποιος τετοια ποσοτητα ψυχεδελικων ουσιων (DMT,ψιλοκυβινη,LSDκτλ) ωστε να μην θεωρειται πληρης δοση ικανη να προσφερει μια υπερβατικη εμπειρια, ομως προσφερει καποια απο τα οφελη. Θα λεγαμε ποσοτικα 15-20%. Αν εχεις ασχοληθει με γυμναστηριο θα γνωριζεις πως αν καποιος κανει βαρη στο 15-20% των κιλων που συνηθως ασκειται, τοτε αυτο δεν θεωρειται και δεν ειναι προπονηση, λογιζεται και δρα ως ενεργητικη αποκατασταση ή ζεσταμα, ομως καποια λιγα οφελη σαφως θα παιρνει.

    Οταν ημουν 20κατι, ηθελα να δω αν το πνευματικο επιπεδο και τα συναφη, υπαρχουν ή ειναι κουραφεξαλα. Ακολουθησα λοιπον μια πρακτικη για αστρικα ταξιδια μεσω της διαδικασιας του συνειδητου ονειρεματος (lucid dreaming) που βρηκα στο διαδικτυο. Το κυριοτερο κριτηριο που θυμαμαι ηταν αποχη απο εκσπερματωση για μερικες εβδομαδες. Σιγα-σιγα αρχισα να βλεπω αποτελεσματα και να "ξυπναω" μεσα στο ονειρο. Σταδιακα γινομουν ολο και πιο αποτελεσματικος σε αυτο. "εντυπωσιακο!" Οσα μου αποκαλυπτονταν ηταν αναλογα μια εσωτερικης επιθυμιας που ισως και εγω να μην ειχα συνειδητοποιησει, αλλα μεσα μου υπηρχε. Εβλεπα λοιπον το ονειρο και ξαφνικα μου ερχοταν μια συνειδητοποιηση "πως βλεπω ονειρο". Οταν το συνειδητοποιουσα αυτο, σταματουσα την πορεια του ονειρου, και βρισκομουν ξαφνικα στον αστρικο χωρο/επιπεδο. Ο νους προσπαθουσε να εκλογικευσει το καθετι και να συνεχισει την πορεια του ονειρου. Αναλογα ομως την ενεργεια που ειχα διαθεσιμη, θα ηταν και ο χρονος που θα μπορουσα να συντηρησω τον δικια μου διαδρομη και πορεια στο χωρο. Θυμαμαι, χαρακτηριστικα σε μια περιπτωση πως βρισκομουν σε ενα εργαστηριο που διεξαγοταν μελετες και πειραματα φυσικης (ασχολιομουν πολυ με φυσικη και μαθηματικα τοτε) πανω σε ενα μηχανισμο με μερικους τορους, που εξ οσων γνωριζω μεχρι σημερα, δεν υπηρχε. Η επιθυμια μου να μαθω πως δουλευει με οδηγησε στην εμφανιση και των αντιστοιχων εξισωσεων, ομως ηταν τετοιο το σοκ και λιγος ο χρονος που δεν καταφερα να συγκρατησω τιποτα.

    Αλλη μια φορα βρεθηκα να συνομιλω τηλεπαθητικα για φιλοσοφικα ζητηματα πχ πολιτευματα. Ηταν τετοια η καθαροτητα της διαλεκτικης, που οτιδηποτε και να εχω συναντησει στο υλικο επιπεδο, τουλαχιστον ωχρια μπροστα της. Με ποιον συνομιλουσα δεν ξερω και δεν με ενδιεφερε, ομως την ποιοτητα της συγκεκριμενης διαδρασης, την οριζε ο τροπος που αισθανομουν, καθαρο και αγνο φως. Απλα υπεροχο. Οταν ξυπνουσα ο νους φανταζε σαν να βρισκοταν 100 επιπεδα κατω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Joker
    Μια φορα, βρισκομουν εξω απο το δημοτικο σχολειο, ενα ονειρο που εβλεπα συχνα. Εχοντας ομως τις αντιστοιχες εμπειριες, αυτην την φορα συνειδητοποιησα πως το σχολειο το εχω τελειωσει, οποτε δεν θα πρεπει να βρισκομαι εκει, οποτε ονειρευομαι. Αντι να μπω λοιπον μεσα, κανω συνειδητη στροφη 180 μοιρων, διοτι αντιληφθηκα πως υπαρχει καποιο μηνυμα που πρεπει να λαβω, κατι να μαθω, αυτος ειναι ο μονος λογος που βρισκομαι εκει. Τι ομως; Οπως σε ενα παιχνιδι, κατι πρεπει να κανω για να προχωρησει η πλοκη. Αρχιζω και ερευνω με τη ματια μου το προαυλιο χωρο και παρατηρω κατι σαν ενα βωμο στο βαθος με προβολεις να το φωτιζουν. Προφανες το μηνυμα "Ελα εδω". Πλησιαζω και βρισκω πανω στο βωμο ενα βιβλιο. Εχοντας προσφατη την αποτυχημενη εμπειρια του επιστημονικου πειραματος που δεν θυμομουν τιποτα απο τις εξισωσεις, λεω στον εαυτο μου "αυτη τη φορα θα ειμαι προσεκτικος". Πλησιαζω λοιπον και βρισκω ενα υπερμεγεθες βιβλιο νομιζω ομως μπλε χρωματος(δεν θυμαμαι, πανε χρονια), το οποιο και αρχισα να ξεφυλλιζω και να διαβαζω. Ημουν σουπερ προσεκτικος να μην ξεχασω το τιτλο τον οποιο και απομνημονευσα: "The red book" C. G Jung Σημειωτεον πως τοτε τον Jung δεν τον ειχα ακουσει καν ποτέ μου. ΤΟ μισο βιβλιο ειχε κειμενα και το αλλο μισο κατι περιεργες ζωγραφιες σαν αυτες που οι χριστιανοι θεωρουν σατανικες. ΚΑτι ονομασιες περιεργες στα ελληνικα οπως ΦΙΛΗΜΩΝ(νομιζω) στις ζωγραφιες, ενω το βιβλιο ηταν στα αγγλικα προσθεταν στο να ξεχωρισει. Τελοσπαντων, οταν ξυπνησα το googlara, δεν βρηκα κατι, οποτε το αφησα. Λιγα χρονια μετα διαβαζα στα ενημερωτικα σαιτ μια ειδηση πως θα δημοσιευτει για πρωτη φορα το κοκκινο βιβλιο του Γιουνγκ( νομιζω 2009) το οποιο βρισκοταν κλειδωμενο σε θυριδα και δεν ειχε δημοσιευτει ποτέ. Μολις εκδοθηκε, φυσικα το παρηγγειλα απο Amazon και οταν μου ηρθε, εντυπωσιαστηκα ξανα, οταν διαπιστωσα πως ηταν οπως το ειχα ξεφυλλισει στον υπνο μου, υπερμεγεθες και στο περιεχομενο το ιδιο, μισο κειμενα, μισο ζωγραφιες. Μονο που ηταν κοκκινο (ντα!) ενω στο υπνο μου δεν θυμαμαι να ειχα δει κοκκινο χρωμα. Δεν τα αναφερω για να μπουμε σε συζηττηση πανω στο βιβλιο, αλλωστε δεν το εχω διαβασει μεχρι σημερα, αλλα για να δειξω πως οι κανονες που ισχυουν σε αυτα τα επιπεδα ειναι διαφορετικοι.

    Μιλαμε ισως για την 4η διασταση (οχι χρονο) https://www.youtube.com/watch?v=M_-3S6q8Rzo , που δεν μπορει να προσεγγιστει με τις συνηθισμενες μας 5 αισθησεις. Αλλωστε στον υπνο μας, με ποια ματια βλεπουμε; Ειναι η οραση μας η συνηθισμενη; Οχι φυσικα. Μιλαμε για κατι που βρισκεται μεσα μας ομως. Ο λαος το αναφερει ως "τριτο ματι". Για ξεκινημα ας το δεχτουμε ετσι, αν και δεν βλεπει μονο, αλλα και ακουει. Παυση για μερικο στοχασμο πανω στις αναλογιες, και συνεχιζουμε. Παντως, ο υπνος δεν αποτελει τον μονο δρομο για προσβαση σε αυτους τους χωρους, εγω τον ειχα επιλεξει ως πιο ευκολο για αρχαριους και για μενα τοτε. Το "τριτο ματι" μπορει να ανοιξει και με φυσιολογικο τροπο. Στοπ εδω, κλεινω το κομματι με τις προσωπικες αναφορες, και επιστρεφουμε παλι σε σενα ανωνυμε φιλε, που εχουμε πολλα να πουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ φίλε 'DejaVu', είναι πράγματι πολύ ενδιαφέρουσα η εμπειρία που βιώνεις. Υποθέτω ότι αν υπάρχουν παράλληλα σύμπαντα, τότε χρειαζόμαστε είτε ένα τεχνητό μέσο τοποθετημένο σε κατάλληλο σημείο(στατικό/μόνιμο ή προσωρινό/κινητό) όπου τα όρια των εφαπτόμενων κόσμων είναι διαπερατά ώστε να ανοιχθεί μια πύλη σε άλλη διάσταση(πειράματα τέτοια γίνονται από την επιστήμη και ανεξάρτητους ερευνητές) είτε μια εξαιρετικά αναπτυγμένη συνειδητότητα, ικανή ανά πάσα στιγμή να μεταπηδά σε άλλους κόσμους. Προφανώς, εσύ έχεις ανοίξει αυτό το κανάλι επικοινωνίας με την άλλη πλευρά και τώρα μένει να ανακαλύψεις κατά πόσον μπορείς να αλληλεπιδράσεις ή να αξιοποιήσεις αυτή τη διεπαφή.
    Οι εικόνες που λαμβάνεις της διαφορετικής πραγματικότητας, σε έχουν βοηθήσει στο να δώσεις απαντήσεις σε ερωτήματα και προβληματισμούς της εδώ πραγματικότητας ή έμπνευση για να αλλάξεις τον ρου της ζωής σου; Μήπως σε προειδοποιούν για κάτι;
    Η είσοδος σε παράλληλες πραγματικότητες σε αυτή τη φάση, σου συμβαίνει ακούσια και άρα το κανάλι σε οδηγεί όπου εκείνο θέλει στο χώρο και στον χρόνο. Είναι άραγε εφικτό να προσδιορίσεις με δική σου βούληση το ταξίδι;

    Ανέκαθεν υπήρξαν άνθρωποι προικισμένοι με υπεραισθητηριακή αντίληψη, ψυχοκίνηση, remote viewing, εξωσωματικές εμπειρίες, πολυστασία, και άλλα φαινομενικά παράδοξα. Πολλοί άγιοι γινόμενοι χρονοταξιδιώτες, έγιναν θεατές παρελθουσών και μελλοντικών καταστάσεων.
    Μένει να διαπιστώσεις πώς θα ωφεληθείς από αυτό το φαινόμενο και θα χρειαστείς αρκετή μελέτη και εστίαση για να ξετυλίξεις το κουβάρι.

    Εδώ είμαστε να συζητάμε την εμπειρία σου και να σου κρατάμε νοητικά παρέα στην περιπλάνησή σου.

    Ανατολή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλό φθινόπωρο, αγαπητέ Λύκιε και λοιποί συνδαιτημόνες.

    Ανατολή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Joker, πώς γίνεται να μην έχεις διαβάσει ένα βιβλίο που προείδες την ύπαρξή του σε ονειρό σου; Δεν είχες την περιέργεια να αναζητήσεις στις σελίδες του κάτι που ενδεχομένως να προοριζόταν για σένα ως μήνυμα;

    Mr. Curious

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλό φθινόπωρο καλή μου Ανατολή και καλοί μου συνδαιτυμόνες!
    Οι υπερβατικές εμπειρίες που γίνονται αντιληπτές από το συνειδητό μας νου, πιστεύω πως είναι μικρές διαρροές από τα τεκταινόμενα της διάδρασής μας με τις εξωκοσμικές διατάσεις (όπου "κοσμικό", είναι το απτό-αντιληπτό). Μπορεί ο νους μας να μην αντιλαμβάνεται την πολυδιαστατική μας παρουσία, αλλά αυτή υπάρχει και λειτουργούμε κανονικά εκεί, όπως και εδώ.
    Αυτές οι μικροδιαρροές όταν συμβαίνουν, μας φαίνονται ονειρικές και παράλογες, αλλά δεν είναι παρά ένα στιγμιαίο παράθυρο σε αυτό που οι αισθήσεις μας δεν έμαθαν να βλέπουν.
    Οι διαρροές αυτές δεν γίνονται τυχαία.
    Είναι εκεί, για να μας εκπαιδεύσουν να βλέπουμε τον υπεραισθητό κόσμο, μέσα στον οποίο ο συνειδητός μας νους, κινείται στα τυφλά.

    Δεν θεωρώ ότι υπάρχει μήνυμα άλλο, από το "δες εδώ"!
    Είναι μικρές δόσεις, με τις οποίες πρέπει να αρχίσει η εξοικείωση του νου.
    Όταν τις αρνούμαστε, το παράθυρο θα κλείσει και θα μείνει μια "ανεξήγητη" ανάμνηση.
    Αν τις δεχτούμε, θα μάθουμε να ανοίγουμε όλο και περισσότερο το παράθυρο στον υπερβατικό μας κόσμο, μέχρι που τελικά θα μπορούμε να τον κατακτήσουμε και να αλληλοεπιδράσουμε με αυτόν, με τον συνειδητό μας νου.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Joker

    "Δεν θεωρώ ότι υπάρχει μήνυμα άλλο, από το "δες εδώ"!
    Είναι μικρές δόσεις, με τις οποίες πρέπει να αρχίσει η εξοικείωση του νου."

    Και υπαρχει μηνυμα και δεν υπαρχει. Το βασικο μηνυμα που εγω αναζητουσα ηταν πως υπαρχει το πνευματικο επιπεδο, ενας χωρος αλλος διαστασεων στον οποιο ο ανθρωπος μπορει να βαδισει, οχι ομως με τις αισθησεις και το υλικο σωμα. Ωστοσο, αυτο μπορει να συμβει και ταυτοχρονα με την διαδραση στον υλικο κοσμο. Αυτος ο κοσμος, εικαζω, πως ειναι ο κοσμος οπου διαβιουν θεοι και δαιμονες, εξωγηινοι, μυθολογικες υπαρξεις, οντοτητες πολλων ειδων, μα και σπανιως ανθρωποι. Συνυπαρχει με τον υλικο κοσμο, αλλα ειναι μεγαλυτερος του. Ο υλικος κοσμος αποτελει υποσυνολο του.

    Νομιζω πως μιας που το ανοιξα, πως θα πρεπει να ολοκληρωσω την ιστορια για να κλεισει αυτο το κεφαλαιο. Mr. Curious, το βιβλιο δεν το διαβασα διοτι λιγο πολυ ξερω ηδη τι βρισκεται μεσα. Οταν εχεις προσωπικες αποδειξεις για εναν τετοιο κοσμο, οπου υπαρχει προσβαση στα ακασικα αρχεια, τα βιβλια αποτελουν ξεκαθαρα πεπερασμενη γνωση με συγκριση με το αεναο και αχρονο. Αυτος υπηρξε ενας διακαης ποθος παιδιοθεν. Ονειρευομουν οταν ημουν μικροτερος και φανταζομουν ποσο σπουδαιο και υπεροχο θα ηταν, αν μπορουσε κανεις να εχει προσβαση σε χαμενες γνωσεις της αρχαιοτητας πχ αρχαια Ελλαδα. Να μπορουσα να κατσω σε μια γωνια και να μπορεσω να παρακολουθησω καποιο μαθημα ενος σπουδαιου φιλοσοφου, απο αυτα τα "αρρητα". Αυτος υπηρξε ενας ασβεστος παιδικος μου ερωτας. Δακρυζα καθε φορα που εβλεπα σε ντοκιμαντερ, την πυρκαγια στην βιβλιοθηκη της Αλεξανδρειας. Ισως αυτη η διαμορφωση μου να υπηρξε ενας λογος για τον οποιο μου επετραπει να δω οσα ειδα εστω και σε αυτην την ελαχιστη κλεφτή ματια (sneak peek), τότε. Για μενα ηταν αρκετο για να ηρεμησει ο ψυχισμος μου.

    Στο συγκεκριμενο λοιπον με το βιβλιο του Γιουνγκ. Εικαζω πως μια οντοτητα-οδηγος εκρινε να μου εμφανισει αυτο το βιβλιο. Και αυτη αποτελει μια υπερχοη σκεψη. Πως υπαρχουν οντοτητες-οδηγοι που περιμενουν υπομονετικα να καθοδηγησουν τους ανθρωπους. Οπως το δαιμονιο του Σωκρατους, ποτέ δεν λενε στον ανθρωπο τι να κανει. Και σε αυτες τις λιγες μου τοτες εμπειριες καμια απο αυτες τις οντοτητες δεν επιχειρησε να με χειραγωγησει. Αυτη ειναι η σπουδαια ποιοτικη διαφορα τους. Πως δρουν με τετοια ευγενεια που δεν επεμβαινουν στην ελευθερη βουληση του ανθρωπου.

    Τι εκανα εγω τοτε; Βγηκα μεσω συνειδητου ονειρεματος στους νοητικους κοσμους. Αυτοι οι κοσμοι ειναι και επικινδυνοι, δεν ειναι παιδικη χαρα. Υπαρχει κατωτερο αστρικο επιπεδο και ανωτερο νοητικο. Η διαφορα, μερα με νυχτα. "Τους λαιστρυγονας και του Κυκλωπες δεν θα τους συναντησεις, αν δεν τους κουβαλεις μεσα στη ψυχη σου" λεει ο ποιητης. Αν ομως κουβαλεις μεσα σου; Τοτε "καλα ξεμπερδεματα". Ωραια ολα αυτα ρε φιλε, μα αν ηταν τοσο υπεροχα, γιατι σταματησες και δεν ξαναβγηκες; Διοτι καταλαβα πως κουβαλαω και σκοταδι που πρεπει να γνωρισω. Ολο αυτο μου εμφανιστηκε καποια στιγμη, οταν ως 20κατι- χρονος, μου γεννηθηκε και η ερωτικη επιθυμια. Αβγαλτος, συναντησα μια οντοτητα φαινομενικα θηλυκη, καργα αρπακτικης φυσης, που εμενα ομως τοτε μου αρεσε. "Μμ, ωραια, γυναικα" Αυτη μου η διαθεση εγινε αμεσα αντιληπτη απο εκεινη, η μεταξυ μας αποσταση απο μεγαλη εγινε στιγμιαια προσωπο με προσωπο, και με τη μια με εκανε "τσοντα" και οχι με τη καλη εννοια. Τοτε καταλαβα πως η μη κορεσμενη μου αυτη επιθυμια δρουσε ως "ανοιγμα" στην πανοπλια μου. Διοτι ολες αυτες οι σπουδαιες οντοτητες (που ανεφερα αρχικα) μπορει να ειχαν σεβασμο σε ιδεες και αξιες, ομως υπηρχαν και αλλες οι οποιες "πεινανε" και "πεινανε" πολυ και δεν σεβονται τιποτα απολυτως. Σκετα παρασιτα. Εκει δεν μπορει να υπαρχει "ανοιγμα" και "αποδοχη" και "διαδραση". Πρεπει ο ανθρωπος να εχει την δυναμη και αποκτημενη και θεμελιωμενη με το καιρο σοφια, ωστε να μην επιτρεπει στον εαυτο του καν να συντονιστει εστω στο ελαχιστο σε τετοιες δονησεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Joker

    Και αυτο διοτι αυτη η συνειδητοτητα που ο ανθρωπος αποκτα μεσω αποχης,νηστειας, εγκρατειας κτλ, ολη αυτη η ενεργεια που του προσφερει την δυνατοτητα να πορευθει σε αυτους τους κοσμους, οπως λεει ο Καστανεντα, εμφανιζεται ως γυαλαδα, σαν να λαμπει αυτος ο ανθρωπος εκει. Και αυτη η γυαλαδα "φαγωνεται" απο οντοτητες που ειναι χαμηλοτερου επιπεδου, δεν μπορουν να αντισταθουν. Κατι σαν τους τιτανες που εφαγαν τον μικρο θεο Διονυσο. Να ξαναβγω λοιπον και να γινομαι φρουτακι στον καθενα; Οχι βεβαια, ευχαριστω δεν θα παρω. Θα την ξοδευω ολη την ενεργεια στο υλικο, σε οτι μαλακία βρω, το προτιμω 1000 φορες. Οταν και εαν πιστεψω αρκετα πως ειμαι ετοιμος, ισως να το ξανα επιχειρησω.

    Τι εκανε τωρα ο Γιουνγκ; Το κοκκινο βιβλιο αποτελει το προιον μιας τεχνικης που ανεπτυξε ο Γιουνγκ την οποια ο ιδιος ανεφερε ως "ενεργητικη φαντασια" (active imagination). Ο ιδιος ειχε γραψει πως θα τον κατηγορουσουν πως ειναι τρελος για αυτο το ειχε το βιβλιο κλειδωμενο. Και πραγματι δικαιωθηκε σε αυτο μιας και οι βιογραφοι του ανεφεραν αυτην του την περιοδο ως μια περιοδο τρελας. Ο,τι ειναι ομως ο Γιουνγκ, οτι ιδεες και προοδο προσεφερε στον τομεα του, συμφωνα με τα λογια του ιδιου, προηλθε απο εκεινη την περιοδο. Και ειναι φυσιολογικο αυτο. Οταν εγω βασει αυτων των ελαχιστων εμπειριων αυτης της μιας φορας, μπορω να εχω αποκομισει ενα σκασμο γνωσεις, τοτε τι να πει και ο Γιουνγκ; Μια γνωση για παραδειγμα ειναι η κατανοηση της ρησης του Μαρκου Αυρηλιου που αναφερεται και στην ταινια "Μονομαχος": "Ο,τι κανουμε στην ζωη, αντηχει στην αιωνιοτητα". Η πραξη του Γιουνγκ να γραψει πχ το κοκκινο βιβλιο, αντηχει πραγματι στην αιωνιοτητα, καθως το οτι το εγραψε ηταν αρκετο για να μου το κανει βιβλιοπροταση καποια οντοτητα και να το διαβασω (αν ειχα την ενεργεια προφανως για να συντηρηθω σε αυτην την κατασταση για την αντιστοιχη ωρα) εστω για αυτα τα καποια δευτερολεπτα.

    C.G. Jung απο το οπισθοφυλλο αυτου του βιβλιου.
    "The years, of which I have spoken to you, when I pursued the inner images, were the most important time of my life. Everything else is to be derived from this. It began at that time, and the later details hardly matter anymore. My entire life consisted in elaborating what had burst forth from the unconscious and flooded me like an enigmatic stream and threatened to break me. That was the stuff and material for more than only one life. Everything later was merely the outer classification, the scientific elaboration, and the integration into life. But the numinous beginning, which contained everything, was then.”

    "ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΩ ΜΙΛΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ, (σσ, τα εχει κεφαλαια), οταν αναζητουσα τις εσωτερικες εικονες, υπηρξαν η πιο σπουδαια περιοδος της ζωης μου. Ολα τα υπολοιπα, βγαινουν απο αυτο. Τοτε ηταν που ξεκινησε, και οι επομενες λεπτομερειες, μικρη σημασια εχουν πια. Ολοκληρη η ζωη μου αποτελεσε μια προσπαθεια να επεξεργαστω οσα αναβλυσαν απο το ασυνειδητο και με πλημμυρησαν σαν ενα αινιγματικο ρευμα και απειλησαν να με σπασουν. Αυτο ηταν υλικο για πανω απο μια ζωη. Ολα οσα ηρθαν μετα ηταν απλα η εξωτερικη ταξινομηση, η επιστημονικη αναλυση και η ενσωματωση στα της ζωης. Αλλα το υπερφυσικο/υπερβατικο ξεκινημα ηταν τοτε"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Joker

    Τι εκανε λοιπον ο Γιουνγκ; Μεταξυ των ηλικιων 40-57 επιχειρησε να βρεθει συνειδητα σε αυτους τους υπερβατικους χωρους. Παρατηρουμε πρωτα πρωτα πως ηταν σε μια ηλικια οπου ειχε ηδη μια καποια εμπειρια ζωης, απο την επαγγελματικη του ενασχοληση με αυτα τα θεματα. Το σημαντικο για μενα δεν ειναι αυτο, αλλα το οτι ειχε κατακτησει την ικανοτητα του ομπιβατελ, του ανθρωπου του ικανου στην κοινωνια με ολα οσα αυτο συνεπαγεται. Διεθετε ηδη ικανη ορθολογιστη σκεψη.Στο κοκκινο βιβλιο κατεγραφε αυτες τις εμπειριες. Στο ξεφυλλισμα που εκανα στο βιβλιο του παρατηρησα πως το κυριο μερος του ηταν μια διαλεκτικη με μια οντοτητα-δαιμονιο που ο ιδιος ονομαζε Φιλήμων, την μονη ελληνικη λεξη που ειδα να χρησιμοποιει στο βιβλιο, κατι σαν το δαιμονιο του Σωκρατους.(Διοτιμα;)

    Καποιο απο αυτο το ψυχικο περιεχομενο, του εβγαινε και στην υλικη καθημερινοτητα του. Νομιζω πως ο Γιουνγκ το εκανε με τις δικες του δυνατοτητες, αν και στην εποχη του υπηρχε η ψυχεδελικη ουσια της μεσκαλινης, δεν νομιζω να την χρησιμοποιησε ποτέ. Το δαιμονιο ως δαημων γνωριζει. Ομως αυτο δεν σημαινει πως θα αρχισει να διδασκει. Καθρεφτιζει τις ερωτησεις και τις αναζητησεις που πασχιζει να βρει ο ανθρωπος. Ο ανθρωπος οριζει την διαλεκτικη, και ετσι επιτυγχανεται προστασια της ελευθερης βουλησης του ανθρωπου. Σαν εμενα με το βιβλιο του Γιουνγκ. Σαν να υπηρχε μια οντοτητα δαιμονιο που να παρεμενε κρυμμενη για να μην τρομαξω καθως δεν θεωρουσε πως ειμαι ετοιμος να μου αποκαλυφθει και να λεει: "Ελα εδω βρε joker, τι κανεις; Παιζεις και πειραματιζεσαι και καλα κανεις, αλλα αυτα τα πραγματα θελουν και προσοχη ρε συ, δεν ειναι αιντε αιντε, το καταλαβαινω πως το αντιλαμβανεσαι. Χμ, θα σου εμφανιζω το βιβλιο του Γιουνγκ που εκανε τα ιδια για να εχεις ενα μπουσουλα""δες εδώ". Πιο μετα τα πηρα τα μηνυματα μου σε πρωτο χρονο. Αρα και υπαρχει μηνυμα και δεν υπαρχει,απο εμας εξαρταται. Το σημαντικοτερο ειναι αν υπαρχει οντοτητα τυπου φυλακας-αγγελος. Και αυτη ομως θα καθρεφτισει το ειναι μας(mirroring), δεν μπορει να εμφανιστει πολυ πιο μπροστινη απο οτι εμεις ειμαστε.

    "Είναι μικρές δόσεις, με τις οποίες πρέπει να αρχίσει η εξοικείωση του νου.
    Όταν τις αρνούμαστε, το παράθυρο θα κλείσει και θα μείνει μια "ανεξήγητη" ανάμνηση.
    Αν τις δεχτούμε, θα μάθουμε να ανοίγουμε όλο και περισσότερο το παράθυρο στον υπερβατικό μας κόσμο, μέχρι που τελικά θα μπορούμε να τον κατακτήσουμε και να αλληλοεπιδράσουμε με αυτόν, με τον συνειδητό μας νου."

    Και ειναι ωραιο αυτο, διοτι επιτρεπει στον ανθρωπο να πορευτει αναλογικα με την εξελιξη του, ανεση του και δυνατοτητες του οπως ο ιδιος τις κρινει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χαίρεται φίλε Joker , δεν με ξέρεις αλλά , μπορείς ίσως να με βοηθήσεις να βρω είτε σε έντυπη μορφή είτε σε pdf το κόκκινο βιβλίο του Καρλ Γιουνγκ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Joker

    Μπορεις να ψαξεις στο ιντερνετ, καπου θα το βρεις

    https://bit.ly/3liaLP6
    https://bit.ly/3iAYgwg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Έγινε φίλε Joker , κάτι τελευταίο , αν γνωρίζεις αν μπορώ να βρω σε ελληνική μετάφραση ; Σε ευχαριστώ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχει βγει σε φυσιολογικη εκδοση βιβλιου, αλλα δεν εχει μεταφραστει

      Joker

      Διαγραφή
  15. "Τι εκανε λοιπον ο Γιουνγκ; Μεταξυ των ηλικιων 40-57 επιχειρησε να βρεθει συνειδητα σε αυτους τους υπερβατικους χωρους." (Joker)

    Είναι μεγίστης σημασίας να γνωρίζουμε ακριβώς προς τα πού βαδίζουμε και με ποιον σκοπό, ειδάλλως, ενέχει πάντα ο κίνδυνος να παρασυρθούμε σε σκοτεινά μονοπάτια. Η προσέγγιση υπερβατικών κόσμων από ανθρώπους με κλειστό το καρδιακό κέντρο, δε θα καταφέρει να ξεγελάσει οντότητες που μόνο με αγνότητα προσεγγίζονται. Ο αναζητητής της αλήθειας για να συνδεθεί με τον πυρήνα της, αν δεν στοχεύει στην αγάπη και την ελευθερία του από τη λήθη, μόνο μαύρες σκιές θα έλξει στο μονοπάτι του, επιστρωμένες με απομιμητική γυαλάδα.
    Η θεία πρόνοια και οικονομία όμως, αποκαλύπτει συχνάκις την παρουσία της σε ανυποψίαστους νόες, προκαλώντας τους σε μια υπέρβαση εαυτού και λειτουργώντας ταυτόχρονα ως ερέθισμα ενθύμησης για τους ίδιους και το περιβάλλον τους.
    Αν ο καθένας από μας ασχολείτο σε καθημερινή βάση να βελτιώσει κατά τι τον εαυτό του, αυτές οι ουράνιες αποκαλύψεις θα γίνονταν συχνότερες κατά το "Συν Αθηνά και χείρα κίνει".

    Joker, ελπίζω πλέον να δημιουργείς την όρεξη για αυτό που κάποτε δεν ένιωθες έτοιμος να αντιμετωπίσεις.


    Ανατολή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γεια σας, τι τέλεια στιγμη που ζω αυτη την στιγμη ..περίμενα κατι τοσα χρόνια ....(34 συλλογικα ) και βλεπω οτι απο το το σκοταδι το τιποτα δημιουργείται η πλατφορμα για νεα ζωή. πλανηταριουμς και χαμόγελα χρωματα και φως <3

    Τα σέβη μου Λύκιε. Πρεπει ν διαβάσω το προηγουμενο ΣΤΟΧΑΣΤΗΡΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αφήνω εδώ μια ιστορία που διάβασα για όσους μέμφονται τους άλλους για τις επιλογές τους και νομίζουν ότι οι ίδιοι υπερέχουν και ξεχωρίζουν.
    Η έπαρση κατάφερε και τον λαμπρότερο άγγελο να εκπέσει του θρόνου του.



    *Πέντε σοφοί χάθηκαν στο δάσος.

    Ο πρώτος είπε: "Θα πάω αριστερά - έτσι υποδηλώνει η διαίσθηση μου".

    Ο δεύτερος είπε: "Θα πάω δεξιά - γιατί η λέξη δεξιά υποδηλώνει "εύνοια".

    Ο τρίτος είπε: "Γυρίζω πίσω - ήρθαμε από εκεί, άρα αυτό σημαίνει, θα βγω σίγουρα από το δάσος".

    Ο τέταρτος είπε: "Θα πάω μπροστά - πρέπει να προχωρήσω, το δάσος σίγουρα θα τελειώσει, και κάτι καινούργιο θα ανοίξει".

    Ο πέμπτος είπε: "Είστε όλοι λάθος. Υπάρχει καλύτερος τρόπος. Περιμένετε για μένα". Βρήκε το ψηλότερο δέντρο και το σκαρφάλωσε.

    Καθώς σκαρφαλώνει, όλοι οι άλλοι διαλύθηκαν - ο καθένας προς τη δική του κατεύθυνση. Από ψηλά είδε που έπρεπε να πάει για να βγει πιο γρήγορα από το δάσος. Τώρα μπορεί να πει σε ποια ρουτίνα θα έφταναν στην άκρη του δάσους οι άλλοι σοφοί. Σηκώθηκε ψηλότερα και μπόρεσε να δει τον πιο σύντομο δρόμο. Είχε ξεπεράσει το πρόβλημα και έλυσε καλύτερα το πρόβλημα! Ήξερε ότι το είχε κάνει σωστά. Και οι άλλοι όχι. Ήταν πεισματάρηδες, δεν τον άκουγαν. Ήταν ένας αληθινά σοφός άνθρωπος!

    Μα...

    Έκανε λάθος.

    Όλοι έκαναν το σωστό πράγμα.

    Αυτός που πήγε αριστερά μπήκε στο πιο συχνό μονοπάτι. Έπρεπε να πεινάσει και να πολεμήσει τα άγρια θηρία. Αλλά έμαθε να επιβιώνει στο δάσος, έγινε μέρος του δάσους και μπορούσε να διδάξει άλλους.

    Αυτός που πήγε δεξιά συνάντησε τους ληστές. Του πήραν τα πάντα και τον ανάγκασαν να ληστέψει μαζί τους. Αλλά μετά από λίγο καιρό αφύπνισε στους ληστές αυτό που είχαν ξέχασαν την ανθρωπιά και την συμπόνια. Οι τύψεις μερικών από αυτούς ήταν τόσο ισχυρές που μετά τον θάνατό του έγιναν και οι ίδιοι σοφοί.

    Αυτός που πήγε πίσω έφτιαξε ένα μονοπάτι μέσα από το δάσος, το οποίο σύντομα μετατράπηκε στον δρόμο για όλους όσους θέλουν να απολαύσουν το δάσος χωρίς να κινδυνεύσουν να χαθούν.

    Αυτός που πήγε μπροστά έγινε εξερευνητής. Επισκέφθηκε μέρη όπου κανείς δεν είχε επισκεφθεί ποτέ και άνοιξε νέους δρόμους για την ανθρωπότητα, ανακαλύπτοντας θεραπευτικά φυτά.

    Αυτός που σκαρφάλωσε στο δέντρο έγινε θεραπευτικός σύμβουλος. Απευθύνεται σε όλους όσους ήθελαν να λύσουν τα προβλήματά τους πιο γρήγορα - ακόμη κι αν αυτό δεν οδηγούσε στην ανάπτυξη τους.

    Έτσι εκπλήρωσαν το πεπρωμένο τους και οι πέντε σοφοί.

    Να ξέρεις να ανεβαίνεις ψηλότερα και να βλέπεις τη συντόμευση.

    Να ξέρεις πώς να επιτρέπεις στους άλλους να πάρουν το δρόμο τους.

    Να ξέρετε πώς να αναγνωρίζετε τους πάντες ως σοφούς - κάθε μονοπάτι είναι σημαντικό και άξιο σεβασμού.



    Neo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Σε καλωσορίζω Neo, με την ωραία σου παραβολή!
    Ο κάθε άνθρωπος βαδίζει την δική του εξελικτική πορεία και δεν πρέπει να την συγκρίνουμε με τις πορείες των άλλων. Οι άνθρωποι ξεκινούν από διαφορετική αφετηρία και διαθέτουν τα δικά τους ψυχονοητικά εργαλεία για να πορευτούν. Όλοι οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί λοιπόν.
    Όλες οι επιλογές τους στην ζωή, θα τους προσφέρουν το μάθημα που χρειάζονται για να εξελιχθούν εσωτερικά.
    Υπό αυτό το πρίσμα δεν υπάρχουν λάθος ή κακές επιλογές, διότι και αυτές είναι αναγκαίες για να διδαχτούν το μάθημα που χρειάζονται.
    Συνεπώς δεν πρέπει να νιώθει κανείς έπαρση, αν οι δικές του επιλογές τον οδηγούν σε ανώτερο εξελικτικό επίπεδο απ΄τους άλλους. Αυτό συμβαίνει επειδή κάποτε έκανε και άλλες επιλογές που τον δοκίμασαν και τον δίδαξαν να επιλέγει το πιο ωφέλιμο. Εξάλλου δεν είναι συνετό να κοιτάμε τι κατακτήσαμε, αλλά τι έχουμε να κατακτήσουμε ακόμη, μέχρι να ολοκληρώσουμε την εξελικτική μας πορεία. Είναι σοφό να κοιτάμε μπροστά και να πορευόμαστε αξιοποιώντας την γνώση μας, δίχως να κοιτάμε δεξιά, αριστερά και πίσω μας, για να συγκρινόμαστε με τους άλλους.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Η σύγκριση επιδιώκεται αναπόφευκτα από ανθρώπους που έχουν ανάγκη την επιβράβευση. Οι περισσότεροι άνθρωποι νομίζω επιθυμούν διακαώς να ενταχθούν στην κατηγορία των "σοφών" για να γευτούν το χειροκρότημα αγνοώντας πως οι πραγματικοί σοφοί δεν ξεχωρίζουν εαυτούς από το όλον και πως η δική τους σύγκριση προκύπτει από την αναμέτρηση με τον ίδιο τους τον εαυτό.



    "Να ξέρεις πώς να επιτρέπεις στους άλλους να πάρουν το δρόμο τους"
    Αυτό είναι το πιο δύσκολο εγχείρημα στον εγωκεντρικό μας μικρόκοσμο. Γιατί ο εγωκεντρισμός δημιουργεί κτητικότητα και γενικά μια αίσθηση πως ο κόσμος μας ανήκει. Βλέπουμε τους άλλους ως προεκτάσεις μας για να τους διαφεντεύουμε ενώ θα έπρεπε να τους αναγνωρίζουμε την ελεύθερη βούληση που καταχρηστικά αναγνωρίζουμε μόνο σε εμάς!


    Ανατολή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. (Όλοι οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί λοιπόν.)
    να εισαι καλα με εκανες και γελασα .στ αληθεια πιστευεις οτι οι ανθρωποι ειναι διαφορετικοι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. "...οι πραγματικοί σοφοί δεν ξεχωρίζουν εαυτούς από το όλον και πως η δική τους σύγκριση προκύπτει από την αναμέτρηση με τον ίδιο τους τον εαυτό."

    Ακριβώς αυτό, αγαπητή μου Ανατολή. Κάθε άνθρωπος έχει την δική του πορεία και η μόνη σύγκριση που έχει νόημα, είναι με τον παρελθοντικό του εαυτό. Η παρατήρηση της πορείας των άλλων, όχι μόνο δεν έχει νόημα, αλλά εμποδίζει την πορεία μας, αφού εισάγει αλλότρια στοιχεία προς σύγκριση, που δεν μας ανήκουν. Είμαι μάταιη και ανώφελη κάθε σύγκριση του εαυτού μας με τους άλλους.
    Πρέπει να κοιτάμε μέσα μας και να βοηθούμε τους άλλους, μόνο όταν μας το ζητήσουν και στο μέτρο που δεν θα τους βλάψει, μειώνοντας ή αυξάνοντας την εικόνα που έχουν για τον εαυτό τους.
    Από την άλλη, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να νιώσουμε μειονεκτικά ή πλεονεκτικά, επειδή διαπιστώνουμε κάποια διαφορά μας με τους άλλους.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλησπέρα Λύκιε, εύχομαι να σας βρίσκω καλά όλους, ακόμα δεν κατάφερα να μελετήσω τις απόψεις στα ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΑ . Λύκιε παίρνεις κανονικά τα e-mail μου <3
    Λοιπόν ήθελα να σε ρωτήσω για το Ρομβικό σύστημα (διμορφισμός) δια μέσου ορυκτών όπως ο Μαύρος Μαρκασίτης ( Γεωλογία ) και Μαύρη Μαγεία ( Συνδυασμός με 37ο ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ-ΣΤΟΧΑΣΤΗΡΙΟ ). Ευχαριστώ
    Πάντα με Σεβασμό,
    Γιώτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αγαπητή Γιώτα, δυστυχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω στο συγκεκριμένο θέμα, διότι δεν το γνωρίζω. Αν έχεις κάποιες πηγές που να ενδιαφερθούν, στείλε μας να τις μελετήσουμε.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλησπέρα λύκιε, νομίζω οτι ειναι θέμα που αφορά τους γνώστες της αλχημειας. Δεν είχα την ευκαιρια του χρόνου για να το ψάξω.
    Ο Χριστος μεθ ημων εστι, καλή εβδομάδα
    Γιώτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Φεύγει και αυτός ο Γλυκός νοέμβρης. 3αναβλέπω μια σπεσιαλ ταινία τωρα, λέγεται THE TRAP - 1966 - έτος παραγωγής. Παίζει μια αγαπημένη ηθοποιός η Rita Tushingham με χαρακτ.ήρα as Eve. Η Πλοκή έχει εξής:
    Ένας παγιδευτής γούνας παίρνει ένα σιωπηλό κορίτσι ως την απρόθυμη σύζυγό του να ζήσει μαζί του στην απομακρυσμένη καμπίνα του στο δάσος.
    Αν και παλιά αξίζει και σας την προτείνω ανεπιφύλακτα.

    Με αγάπη Λύκιε,
    Γιώτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την είχα δει παλιά, αγαπητή μου Γιώτα. Ατμόσφαιρα άλλης κινηματογραφικής εποχής.
      Καλό Χειμώνα από αύριο!

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  26. Πωλ αν είσαι ακόμη εδώ , τώρα συγκινήθηκα και ένιωσα ευεξία !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.