Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020

Οι άνθρωποι με το εμφύτευμα. Το όνειρο των αντιχρίστων: Ο Μετάνθρωπος

 






Ο καθηγητής Θεοφάνης Τάσης, στο πρώτο βίντεο εκφράζει με κυνικό τρόπο την νεοταξική επιδίωξη, για τεχνητή "μετάλλαξη" του ανθρώπινου είδους, σε ένα αναβαθμισμένο μοντέλο που θα απουσιάζει η ελευθερία βουλήσεως, το αυτεξούσιο και η ικανότητα αυτοεξέλιξης. Στο δεύτερο βίντεο, μας αναπτύσσει σε βάθος την τάση του Μετανθρωπισμού, όπως εκφράζεται στην θεωρία του Υπερανθρωπισμού.
Απολαύστε τον...

ΛΥΚΙΟΣ.

25 σχόλια:

  1. Πολύ απλοϊκά, επιφανειακά ως και αφελέστατα τοποθετείται ο επιστήμων επί του τεχνολογικού άλματος σύμμειξης του ανθρώπου με μηχανές.
    Παραβλέπει το γεγονός ότι οι πολλά υποσχόμενες έρευνες υπηρετούν μια ομάδα ελιτιστών που λίγο τους νοιάζει η ευημερία του πόπολου. Το αντίθετο μάλιστα. Και δεν μπαίνει καν στον κόπο να εξηγήσει πώς θα προστατευτεί ο υποψήφιος χρήστης της νέας τεχνολογίας από διεφθαρμένους πωλητές φρούδων ελπίδων, όταν η επέμβαση στο σώμα του θα επιφέρει μόνιμη μετάλλαξη. Απουσιάζει η φιλοσοφική και ηθική διάσταση των μεθόδων που είναι πλήρως παρεμβατικές στην ανθρώπινη φύση.

    Ανατολή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διορθώνω τα γραφόμενά μου.
      Αφελείς είναι όσοι ασπάζονται, αγκαλιάζουν και ευαγγελίζονται τον τεχνητό μετανθρωπισμό χωρίς να ερευνούν την ουσία και τα αποτελέσματά του σε βάθος.
      Ο συγκεκριμένος καθηγητής απλώς παίζει το ρόλο του διαβόλου στο πρώτο απόσπασμα ενώ στο δεύτερο εκθέτει τους βάσιμους προβληματισμούς του ως θιασώτης του ανθρωπισμού.

      Ανατολή.

      Διαγραφή
    2. Πολύ σωστά, αγαπητή μου Ανατολή. Διόρθωσα κι εγώ την σημείωσή μου κάτω από το βίντεο και πρόσθεσα την ομιλία του καθηγητή, που καταδεικνύει ότι όχι μόνο δεν συμμερίζεται, αλλά εκθέτει τον τεχνικό μετανθρωπισμό, προκειμένου να μας γνωστοποιήσει το σχέδιο που εξυφαίνεται σε βάρος της ανθρωπότητας. Ασκεί μάλιστα την κριτική του, ως ανθρωπιστής σε βάρος των υπερανθρωπιστών.

      "Απουσιάζει η φιλοσοφική και ηθική διάσταση των μεθόδων που είναι πλήρως παρεμβατικές στην ανθρώπινη φύση."

      Ο ενθουσιασμός των επιστημόνων για τα τεχνολογικά επιτεύγματα, τους τυφλώνουν από την θέα του ελεύθερου ανθρώπινου πνεύματος. Βλέπουν τον άνθρωπο ως μηχάνημα που χρειάζεται update λογισμικού και αναβάθμιση των μηχανολογικών του δυνατοτήτων.
      Πρόκειται για εκατομμύρια χρήσιμους ηλίθιους που παράγουν τα πανεπιστήμια παγκοσμίως.
      Η επιστήμη σήμερα διδάσκεται με στείρο ηθικό περιεχόμενο και με απόλυτη προσήλωση και θεοποίηση του υλισμού.

      Το μύχιο σχέδιο που καλούνται να υλοποιήσουν οι επιστήμονες, δεν είναι ορατό στα θολά τους μάτια. Η επιστήμη είναι στην διάθεση του ερεβώδους ιερατείου, που θέλει να βεβηλώσει την ανθρώπινη φύση και το Θείο Σχέδιο.
      Μια σειρά ταινιών, μας προϊδεάζουν εδώ και τουλάχιστον 20 χρόνια, για το σχέδιο των επικυρίαρχων, στο να μετασχηματίσουν την ανθρώπινη κοινωνία και τον ίδιο τον άνθρωπο, σε κάτι απόλυτα ελεγχόμενο και φυλακισμένο με απότερο στόχο, την βιολογική του εξαφάνιση από την ύλη!
      Δείτε και πάλι την τριλογία The Matrix...

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  2. Καλησπέρα σας,
    σχολιάζω για 1η φορά.

    Θα ήθελα να γίνετε πιο αναλυτικός στο εξής :
    ".... μας προϊδεάζουν εδώ και τουλάχιστον 20 χρόνια, για το σχέδιο των επικυρίαρχων".

    Ποιοί είναι αυτοί οι επικυρίαρχοι ;
    Κι επειδή προφανώς η απάντηση δεν μπορεί να είναι ο Γιώργος, ο Γιάννης και ο Σπύρος,
    θα ήθελα να μου εκθέσετε την άποψή σας, περί της φύσεως αυτών, της σφαίρας στην οποία κινούνται κλπ.

    Ευχές για Υγεία σε όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κσλωσήλθες στον χώρο μας Ανώνυμε και καλές γιορτές.
    Πολύ συνοπτικά, οι επικυρίαρχοι είναι το ιερατείο εκείνο, που εδώ και χιλιάδες χρόνια κυριαρχεί στον πλανήτη, μέσα από διάφορες "μεταλλάξεις" μορφών και ταυτοτήτων, ώστε είναι δυσδιάκριτοι και αποτελεσματικοί. Έχουν στόχο τον έλεγχο της ανθρωπότητας και την υπονόμευση της, ενάντια στην ανθρώπινη φύση και στην ικανότητα του ανθρώπου να εξελίσσεται ελεύθερα.

    Κινούνται στον κόσμο μας, αόρατοι και χρησιμοποιούν ανθρώπους βιτρίνα (μπροστινούς), αλλά και ανθρώπους μαριονέτες (αναλώσιμους), είτε με τη δύναμη του χρήματος είτε με την ικανοποίηση της ματαιοδοξίας τους.

    Μιλάμε για το Κρόνιο ή Ατλάντειο ή Κάδμειο ή Τυφώνιο ή απλώς Μαύρο ιερατείο.

    Μέσα σε αυτό τον χώρο, έχουμε κάνει αναρίθμητες αναλύσεις στο θέμα.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστώ για την απάντηση.
      Αντεύχομαι Καλές Γιορτές.

      Περί του περιεχομένου της απάντησής, θα ήθελα να σας "προβληματίσω" λίγο.
      Προφανώς δεν περίμενα να μου απαντήσετε με ονόματα και διευθύνσεις.
      Κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό άλλωστε.

      Όμως, ως αντίλογος, θα μπορούσε να υποστηριχθεί, ότι τα περί παρασκηνίου, μπροστινών, αοράτων κλπ μπορεί να τα ισχυρίζεται ο καθένας, χωρίς δυσκολία. Άλλωστε κάπως έτσι δουλεύουν αυτά τα πράγματα και σε πιο προσιτή σε εμάς κλίμακα.

      Όμως, αυτό που δεν υποστηρίζεται επαρκώς είναι η παρουσία υπερχιλιετούς ιερατείου από την προϊστορία μέχρι σήμερα.

      Η μελέτη δε της αρχαίας ιστορίας, δεν συνηγορεί προς μία τέτοια κατεύθυνση.
      Το αντίθετο συμβαίνει.

      Αν θέλετε την άποψή μου.
      Τα περί πανάρχαιου ιερατείου, τα προωθεί το όντως υπάρχον σύγχρονο διευθυντήριο εξουσίας, για να αποπροσανατολίζει και για να δημιουργεί μύθους. Επίσης κάτι τέτοιες θεωρίες τους προσδίδουν κύρος και "νομιμοποίηση" που δεν έχουν.

      Σε κάθε περίπτωση, είναι ένα ενδιαφέρον ζήτημα προς εξέταση.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ Ανώνυμε, σε αυτό τον χώρο έχει χυθεί πολύ μελάνι για το συγκεκριμένο θέμα και δεν είναι δυνατόν να επαναφέρω το θέμα προς συζήτηση εξ αρχής. Μπορείτε να ανατρέξετε στο ιστορικό και να πάρετε όσες απαντήσεις χρειάζεστε επί του προκειμένου και να προβληματιστείτε κι εσείς.

      Εν ολίγοις όμως, ίσως οι ιστορικές σας γνώσεις, αλλά και η ανάγνωση της ιστορίας, να έχουν ακόμη μεγάλο περιθώριο αναβάθμισης. Εκτός από την γνωστή και άγνωστη ιστορία, υπάρχει η αποκωδικοποίηση της μυθολογίας, αλλά και η γνώση της φιλοσοφίας και του εσωτερισμού.
      Επίσης χρειάζεται και βαθιά επίγνωση της σημερινής κατάστασης, η οποία δεν προκύπτει από το προφανές και την λογική "υπάρχει ότι φαίνεται και ότι αποδεικνύεται".
      Οι συνήθεις πηγές και οι επίσημες εκδοχές, δεν αποτελούν στοιχεία που μας δίνουν την αληθινή εικόνα των πραγμάτων...

      Απ΄ότι αντιλαμβάνομαι, είστε επιφυλακτικός με τις "θεωρίες συνομωσίας" των συνομωσιολόγων.
      Η αλήθεια είναι ότι χρειάζεται ένα πολύ καλό γνωστικό υπόβαθρο, για να διακρίνει κανείς τα αληθή από τα υπερβολικά και φαντασιακά ή κατασκευασμένα στοιχεία αυτών των "θεωριών", που πολύ λίγοι άνθρωποι διαθέτουν.
      Το σύστημα που θέλει να ελέγχει την διάδοση της πληροφορίας, ξέρει να προστατεύεται από τις ανεπιθύμητες διαρροές, δημιουργώντας χείμαρρους υπερπληροφόρησης και παραπληροφόρησης, ώστε τελικά η διαρρέουσα αλήθεια να χάνεται μέσα σε αυτόν τον κυκεώνα.

      Εδώ ψηλαφίζουμε τα ψήγματα αληθείας που μπορούμε να διακρίνουμε μέσα σε αυτόν τον κυκεώνα, με επιφύλαξη και αναλυτικό στοχασμό. Επιστρατεύουμε όση γνώση διαθέτουμε (ειδική και γενική), τον ορθολογισμό, αλλά ακόμη και την διαίσθηση που μας επιτρέπει την διεπαφή με το υπερσυνειδητό και τα ακασικά αρχεία.

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  4. Υψηλού επιπέδου η τοποθέτησή σας εν γένει και αξιόλογο το υπόβαθρό σας και ο λόγος σας.
    Σε κάποια απ' όσα αναφέρετε συμφωνώ και σε κάποια όχι.

    Το θέμα, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, είναι διαχρονικό, ανεξάντλητο, πολυπλόκαμο και οικουμενικό.

    Θα ξαναμιλήσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όλες οι απόψεις είναι σεβαστές και οι αντίθετες, ακόμη περισσότερο. Ωστόσο θα σας παρότρυνα να ξεφυλλίσετε αντίστοιχες αναρτήσεις που υπάρχουν στον Κ.Δ. και να διαβάσετε τους διαλόγους που ακολουθούν. Μπορείτε να βάλετε τις λέξεις "κλειδιά" που επιθυμείτε στην "Αναζήτηση" της δεξιάς στήλης.
    Ευχαριστώ και καλή αναζήτηση εδώ ή όπου αλλού σας οδηγήσει το ταξίδι της αλήθειας.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό που πρέπει να απασχολήσει την ανθρωπότητα είναι κατά πόσον η επέλαση της τεχνητής νοημοσύνης θα την ωφελήσει σε βάθος χρόνου ή θα την βλάψει ανεπανόρθωτα. Υπάρχουν πολλά ηθικά διλλήματα που προκύπτουν για την ολοένα αυξανόμενη χρήση των έξυπνων μηχανών και το φόβο της αντικατάστασης των ανθρώπων από τα ικανότερα πλέον σε πλείστα διεκπεραιωτικής και όχι μόνο φύσεως θέματα, ρομπότ.
    Το όνειρο για μια κοινωνία όπου οι άνθρωποι θα έχουν όλο το χρόνο να ψυχαγωγούνται και να φιλοσοφούν αφού οι μηχανές θα εργάζονται για την επιβίωση μας συγκρούεται με τον εφιάλτη όπου η αεργία θα οδηγεί τους ανθρώπους στην ανία και την τρέλα.
    Επιπλέον, οι άνθρωποι ανίκανοι να παρακολουθήσουν τη ραγδαία ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης, η οποία πιθανότατα θα ξεφύγει από τον έλεγχό μας, θα βρεθούν από χειριστές και αφέντες, δούλοι του τέρατος που παραμόρφωσαν!
    Η ψηφιοποίηση του πνεύματος που οραματίζονται οι υλιστές για την επίτευξη της αθανασίας, θα γίνει πραγματικά ο τάφος της ελευθερίας και του αυτεξούσιου της ανθρώπινης υπόστασης.
    Είναι απολύτως αναγκαίο, οι παγκόσμιες δεξαμενές σκέψεις να απαντήσουν σε όλες τις ενδεχόμενες προκλήσεις μιας μετανθρωπικής κοινωνίας και να θεσπίσουν όρια και δικλείδες ασφαλείας στον φανταστικό νέο κόσμο που επελαύνει.

    Ανατολή

    Ανατολή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βάλτε να δείτε τα 6 επεισόδια της σειράς Ad Vitam ή αλλιώς Αιώνια Ζωή, γαλλικής παραγωγής, η οποία πραγματεύεται το θέμα της αθανασίας του ανθρώπου.

    Pink Panther

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδα το πρώτο επεισόδιο, μου φάνηκε λιγάκι βαρετό είναι η αλήθεια. Νομίζω πάντως ότι αν η επέκταση του προσδόκιμου ζωής και όχι ακριβώς η αθανασία, επιδιώκεται για ανάπτυξη των χαρισμάτων ενός ανθρώπου και της δημιουργηκότητας του, για διεύρυνση της φιλοσοφικής του σκέψης και της γνώσης του εαυτού του και του σύμπαντος, τότε σαφως και είναι θεμιτή, για να μην πω απαραίτητη, 200-300 χρόνια νομίζω είναι ιδανικά και εννοείται βέβαια να συνοδεύονται από αργή γήρανση. Το να επιδιώκει όμως κάποιος την αθανασία για να τρώει, να πίνει, να γαμάει, να χέζει και να κοιμάται, είναι καταστροφικό για τον ίδιο τον πλανήτη καταρχήν.

      Διαγραφή
  8. Ναι. Δεν αντιτιθέμεθα στην επέκταση του προσδόκιμου ζωής. Ειδικά αν αυτό αξιοποιηθεί για τον σκοπό που περιγράφεις. Αν και δε ξέρω κατά πόσο θα αντέχαμε να μην παρασυρθούμε από τους πειρασμούς της ύλης.
    Η προσέγγιση στο γήρας και συνεπώς στο τέλος του γήινου κύκλου αναγκάζει κατά κάποιον τρόπο τον άνθρωπο να ενδοσκοπήσει για να βρει απαντήσεις στα αιώνια ερωτήματα και να επιλέξει να ζήσει με βάση κάποιον αξιακό κώδικα χωρίς την πολυτέλεια να περιπλανιέται χάνοντας ίσως και τον σκοπό του ένδον σκάπτειν ένεκα ενός μακραίωνου βίου.

    Είναι λίγο αργή η σειρά αλλά περνάει τον προβληματισμό.

    Έχεις να προτείνεις ενδιαφέρουσες σειρές;

    Pink Panther

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε λέω ότι υπάρχει κάτι κακό στις απολαύσεις της ύλης, λέω ότι όταν η εστίαση βρίσκεται μόνον εκεί τότε κάτι δεν πάει καλά και στην περίπτωση που ένα ον ως αθάνατο είναι εστιασμένο μόνον εκεί, τότε καταρχήν διαταράσει τις ισορροπίες του πλανήτη που τον φιλοξενεί, εφόσον δεν έχει φτιαχτεί για να είναι αθάνατο. Κι ούτε είναι και απαραίτητο να προσεγγίσει κανείς το γήρας για να ενδοσκοπήσει, πολλοί δεν το κάνουν ποτέ, άλλοι πάλι το κάνουν από τα πρώτα χρόνια της ζωής τους. Τώρα όσο για τις σειρές που με ρωτάς, μάλλον δεν έχω να προτείνω κάτι σχετικό με την εδώ θεματολογία. Εχω μια αδυναμία στις αστυνομικές σειρές, παρόλο που απεχθάνομαι τους μπάτσους αχαχχαχα!

      Διαγραφή
    2. Τι σου έκαναν τα παιδιά και τα απεχθάνεσαι; Επιτελούν και αυτοί ένα έργο και πολύ σημαντικό θα έλεγα. Έκαστος εφ'ω ετάχθη βέβαια και περί ορέξεως..!

      Οι απολαύσεις της ύλης είναι και αυτές απολύτως θεμιτές αλλά και αναγκαίες για την ολοκλήρωση της εμπειρίας και την εμπέδωση των μαθημάτων που παρέχει ο ένσαρκος βίος. Και δεν ξέρω ποιο είναι το όριο που δεν θα διαταράξει τις πλανητικές ισορροπίες. Κάποτε οι άνθρωποι πέθαιναν μέχρι τα 40 τους χρόνια. Αυτό το προσδόκιμο διπλασιάστηκε μέσα σε έναν και βάλε αιώνα και αναμένεται να ξαναδιπλασιαστεί.

      Υπάρχουν αρκετοί πόροι για όλους;
      Χώροι βιώσιμης ανάπτυξης για όλους;
      Θα είναι αναγκαίες οι γεννήσεις παιδιών αν πετύχουμε την αθανασία; Κι αν αυτές περιοριστούν, πώς θα είναι ένας κόσμος χωρίς παιδιά; Οι ανθρώπινες σχέσεις πώς και σε τι βαθμό θα επηρεαστούν;
      Θα δουλεύουμε επ'άπειρον για να ζούμε ή θα αναλάβουν τα ρομπότ; Ποιες οι συνέπειες;

      Αν βασική αιτία που αυξήθηκε το προσδόκιμο ζωής υπήρξε κυρίως η ανάπτυξη κοινωνικών πρακτικών υγιεινής και λιγότερο οι ιατρικές παρεμβάσεις, τότε θα πρέπει να επικεντρωθούμε στην επιπλέον αναβάθμιση του τρόπου λειτουργίας του κοινωνικού ιστού, στην απαλλαγή από το στρες που μας γερνά πρόωρα, και συνδυαστικά πλέον η ιατρική μαζί με την τεχνολογία να καταφέρουν το τελικό λίφτινγκ στο αποτέλεσμα.
      Βλ. εδώ:
      https://boro.gr/70542/poio-tha-einai-to-prosdokimo-zwhs-ton-21o-aiwna/




      -Κορωνοεμβόλια
      -Ανακάλυψη των τελομερών για την επιβράδυνση του γήρατος(ή και την επίσπευσή του)
      -Πειράματα που γίνονται εν αγνοία μας
      Βλ.εδώ:

      https://www.youmagazine.gr/2018/05/28586-i-telomerase-to-telomeres-kai-i-athanasia-video/

      κι εδω:

      https://www.triklopodia.gr/%ce%bc%ce%b9%ce%b1-%cf%83%ce%ba%ce%b5%cf%80%cf%84%ce%bf%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%b7-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b9%ce%b4%ce%b1-%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9-%ce%b5%ce%bc%ce%b2%ce%bf%ce%bb%ce%b9%ce%bf/


      P.P.

      Διαγραφή
  9. Μιας και η Πώλ αγαπάει τις αστυνομικές σειρές, ας εξετάσουμε το σενάριο της συνωμοσίας του εμβολίου mRNA, που λυσσωδώς και επιτακτικά απαιτούν να κάνουμε όλοι. Η υπόθεση μυρίζει εξαπάτηση και χρειάζεται αστυνομικό δαιμόνιο για να εξιχνιαστεί. Πωλ, δείξε μας τι έμαθες από τόσες αστυνομικές σειρές που είδες. Δείξε μας ότι είσαι ένας άξιος και δαιμόνιος "μπάτσος", που δεν ξεφεύγει τίποτα από τον μεγεθυντικό του φακό.

    Ο αγαπητός Pink Panther (προφανώς ο Ρ.Ρ.) σου δίνει το αρχικό οπλοστάσιο με τα στοιχεία, τις ενδείξεις και τις πληροφορίες που χρειάζεσαι για να αρχίσεις την έρευνα.

    Πέρα από την πλάκα, η μεθόδευση του εμβολιασμού φαίνεται πως σχετίζεται με την εφαρμογή του μετανθρωπισμού.
    Οι πρόσφατες ταινίες, σειρές και οι διαλέξεις, δεν καταπιάνονται τυχαία με το θέμα. Η επιστήμη και η τεχνολογία έχει ήδη κατακτήσει την ικανότητα να επεμβαίνει στο γονιδίωμα και να μεταλλάσσει τον ανθρώπινο οργανισμό.
    Δυστυχώς αυτοί που χρηματοδοτούν την έρευνα και καρπώνονται τα επιτεύγματά της, είναι οι ίδιοι που ιδεάζονται την απομείωση του ανθρώπινου πληθυσμού, την παγκόσμια δικτατορία και την υπονόμευση του ανθρώπινου είδους (βιολογικά και πνευματικά), εξαιρώντας φυσικά τους εαυτούς τους.
    Αν η νανοτεχνολογία καταφέρνει να επαυξήσει το προσδόκιμο ζωής, μπορεί και να το απομειώσει. Κατά συνέπεια, μπορεί να κάνει μακρόβιους αυτούς που διαθέτουν το χρήμα, την δύναμη και την εξουσία, ενώ βραχύβιους όσους προορίζονται για αναλώσιμοι ποπολάροι. Ταυτόχρονα, οι πρώτοι θα έχουν υπερικανότητες (νοητικές και βιολογικές), ενώ οι δεύτεροι θα έχουν μόνο αυτές που χρειάζεται για να λειτουργούν ως εργαλεία των πρώτων.

    Ωστόσο η επιμήκυνση του προσδόκιμου ζωής στα 200 ας πούμε χρόνια (μέσω της επιβράδυνσης του γήρατος), δεν έχει να προσφέρει τίποτα στην αυτοεξέλιξη του ανθρώπου, αν τα ιδεώδη που την συνοδεύουν, είναι υλιστικά, ιδιοτελή και απάνθρωπα.
    Η επιβάρυνση της πλανητικής οικολογίας θα είναι δεδομένη, αν η επικρατούσα νοοτροπία ενισχυθεί από την επιμήκυνση της ζωής των ανθρώπων.
    Αν συζητούσαμε επί τη βάση μιας ηθικής αναβάθμισης, που θα συνόδευε την αντίστοιχη βιολογική, τότε ο πλανήτης και η βιόσφαιρά του, θα είχε μεγάλο όφελος.
    Δεν διαφαίνεται όμως καμία τέτοια πρόθεση σε αυτούς που μεθοδεύουν τον Μετανθρωπισμό.

    ΛΥΚΙΟΣ.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χεχε... Τώρα εντάξει, είναι άλλο πράμα ο μπάτσος, ως κατασταλτική μονάδα του συστήματος και άλλο ο ντετέκτιβ! Αν εγώ προσωπικά ήμουν ας πούμε ένας ντετέκτιβ ινσπέκτορ, που θα έπρεπε να διαλευκάνω μια υπόθεση τα πορίσματα της οποίας θα είχαν αντίκτυπο σε κοινωνικές ομάδες και όχι σε προσωπικό επίπεδο μόνο, θα όφειλα καταρχίν να κάνω επισταμένη έρευνα με τους επιστημονικούς συνεργάτες μου επάνω στα φακτς, δε θα μπορούσα ας πούμε να καταλήξω σε συμπεράσματα μέσα από εικασίες ή προσωπικές απόψεις... Πρώτο δεδομένο φακτ είναι το ίδιο το εμβόλιο, έτσι;Εχω διαβάσει διάφορα αντικρουόμενα πράγματα σχετικά από διάφορες πηγές χωρίς να έχω το κατάλληλο επιστημονικό υπόβαθρο. Το ένστικτο μου μου λέει ΜΗΝ. Οχι μόνο για το συγκεκριμένο εμβόλιο και τα παραφερνάλια του, αλλά γενικότερα ως ιχθυακή φύση είμαι επιφυλακτικός πολύ με το σύγχρονο γενικό κατεστημένο. Παραδέχομαι ότι σέβομαι πολύ τις αποψεις του Κλεάνθη Γρίβα, όχι μόνο για τις δημόσιες τοποθετίσεις του που κάνει από πάντα για διάφορα ζητήματα που αποτελούν κόκκινο πανί για τον συντηρητικό επιστημονικό κύκλο, αλλά και γιατί έχω πολλές περιπτώσεις κοντινών μου ανθρώπων που τον έχουν συμβουλευτεί ως γιατρό για διάφορα ζητήματα τους, οποτε είναι κάπως πιο σφαιρική η άποψη μου για τον συγκεκριμένο. Ειναι δλδ ένας από εκείνους που αντιτίθενται στον εμβολιασμό, όντας κομμάτι όχι του παγιωμένου επιστημονικού συντηρητισμού και αυτό ομολογώ ότι με επηρεάζει. Απο την άλλη πάλι, προσπαθώ να κρατάω κάποια απόσταση σε θέματα που έχουν τόσο τεράστιο κοινωνικό αντίκτυπο, γιατί ξέρω ότι είναι πάρα πολύ εύκολο ενεκα φανατισμού, να μπερδευτούν μέσα στις αλήθειες και πολλές ακρότητες ή υπερβολές.Για μενα το ουσιαστικότερο πρόβλημα δεν είναι η καθαυτή παρέμβαση στο γονιδίωμα του ατόμου, αλλα η ελευθερία επιλογής του καθενός για το αν θέλει κάτι τέτοιο ή όχι και το πώς θα αποφευχθούν μελλοντικές κοινωνικές διακρίσεις. Δεν είναι μόνο οι απλοί πολίτες που μπορεί να σκέφτονται αυτές τις επιπτώσεις, υπάρχουν άνθρωποι παγκοσμίως σε διάφορα πόστα που κρουουν ήδη τον κώδωνα κινδύνου για κάτι τέτοιο, λέγοντας ότι είναι επιτακτικό να θεσμοθετηθούν συνταγματικά κάποια θέματα σύντομα κιόλας, ακριβώς για να μην υπάρξουν οι συγκεκριμένες διακρίσεις. Οι εξελίξεις τρέχουν πολύ γρήγορα και ήδη διάβαζα κάπου τις προάλλες ότι κάποια αυστραλέζικη αεροπορική εταιρία απαιτεί απο τώρα πιστοποιητικό εμβολιασμού από τους πελάτες της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τωρα όσον αφορά το γήρας, εγω μπορώ να εκφράσω την άποψη όχι ενός μέσου υλιστή, αλλά ενος ατόμου που από πολύ νωρίς γνώριζε για κάποιους λόγους ότι η ζωή εδώ κάτω είναι ένα πέρασμα κι όχι αυτοσκοπός. Δεν ξέρω αν πρέπει να το διευρυνω πολυ, για να μην έχουμε πάλι διαμαρτυρίες από τους υπόλοιπους ότι και καλά την έχω δει κάπως ή ότι έχω μεγάλη ιδέα για τον εαυτό μου και διάφορα τέτοια παιδικά.Θα πω μόνο ότι το να γερνάς είναι πραγματικά τέχνη! Η αντίληψη ότι το υλικό μας σώμα είναι ο φορέας μας για το υλικό πεδίο και ότι έχει ημερομηνία λήξης, μα σε 100 μα σε 200 μα σε 300 χρόνια, είναι η πρώτη μεγάλη γνώση για το πεπερασμένο της ύλης γενικότερα. Ποιος άνθρωπος αλήθεια με πολλές πνευματικές ανησυχίες και γνώσεις θα ευχόταν να ζήσει αιώνια εδώ κάτω;Κανείς! Γιατί πολύ απλά ξέρει βαθιά μέσα του ότι η ολοκλήρωση του τελείται και σε άλλες βαθμίδες με άλλους φορείς πέραν του υλικού. Οπωσδήποτε κανείς δε θα ήθελε να γερναει, είναι πολύ μεγάλη πρόκληση το βίωμα της παρακμής του σώματος. Ταυτοχρονα ομως μπορει να ειναι κι ενα πολυ μεγαλο σχολείο. Η Άννα Μανιάνι κάθε φορά που τη φωτογραφίζανε, ζητούσε από τους φωτογράφους να μην ρετουσάρουνε τις φωτό, λέγοντας ότι της πήρε τόσο καιρό για να αποκτήσει τις ρυτίδες της! Κατανοω οτι ισως για τις γυναικες να ειναι πιο δυσκολο το γηρας απο οτι για τους αντρες. Προσωπικά όταν παρατηρώ τις ρυτίδες, τα σημαδια και τη γενικοτερη παρακμη του σώματος και του προσωπου μου, θυμιζω στον εαυτο μου να βλέπει σ' αυτα την ιστορια μου, την πορεια μου, να τα συσχετιζω με φάσεις, καταστασεις, επιλογες πάσης φυσεως, εμπειριες ακομη και πρόσωπα της ζωης μου. Το σωμα μας ειναι το βιβλιο της ζωης μας και πρεπει να αντιμετωπιζεται με μεγαλο σεβασμο. Εχει αρχη, μεση, τελος, εχει ορια και υπαρχουν λογοι γι αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εντάξει, εντάξει! Για σένα «μπάτσος» είναι μόνο τα ΜΑΤ. Ωστόσο οι αστυνομικοί της ασφάλειας είναι αυτοί που ο κινηματογράφος ονοματίζει detective, inspector, investigator, κτλ. από την ορολογία της αμερικανικής αστυνομίας. Όλες οι εξιχνιάσεις σοβαρών εγκλημάτων, γίνονται από τους αντίστοιχους investigators και police detectives, της ασφάλειας και είναι αλήθεια ότι έχουν πολλές επιτυχίες στο ιστορικό τους. Χρησιμοποιούν πρωτόκολλα διεξαγωγής ερευνών και αξιοποιούν όλα τα τεχνολογικά και επιστημονικά εργαλεία που διαθέτουν, ώστε να αποδείξουν το αποτέλεσμα της έρευνας στο δικαστήριο.

    Πάμε λοιπόν inspector Πωλ, να δούμε τα ενδιαφέροντα που εξόρυξε ο ερευνητικός σου φακός.

    «Για μενα το ουσιαστικότερο πρόβλημα δεν είναι η καθαυτή παρέμβαση στο γονιδίωμα του ατόμου, αλλα η ελευθερία επιλογής του καθενός για το αν θέλει κάτι τέτοιο ή όχι και το πώς θα αποφευχθούν μελλοντικές κοινωνικές διακρίσεις»

    Είναι και τα δύο πολύ σοβαρά ζητήματα και τελικά αλληλένδετα. Από την μια έχουμε μια ενδεχόμενη «γενετική τροποποίηση» του ανθρώπου, προς κάποια άγνωστη μετάλλαξη και απ΄την άλλη έχουμε την απειλή της επιβολής του εμβολιασμού, που για τους αρνητές επιφυλάσσονται σκληρές διακρίσεις με κοινωνικούς αποκλεισμούς. Στην πρώτη περίπτωση διακυβεύεται η ανθρώπινη αυθεντικότητα και στην δεύτερη, η έννοια της ανθρώπινης ελευθερίας και του κράτους δικαίου, απειλές που στοχεύουν στον πυρήνα της ανθρώπινης βιολογικής και πνευματικής υπόστασης.
    Πράγματι το θέμα έχει διεγείρει πολλές αντιδράσεις και πολύς σκεπτικισμός διακατέχει ανθρώπους της διανόησης, της πολιτικής και των επιστημών.
    Το θέμα είναι ότι με αφορμή τον ιό και το εμβόλιο, για πρώτη φορά στην ιστορία, επαπειλούνται κοινωνικές και φιλοσοφικές κατακτήσεις χιλιάδων ετών.
    Είναι σίγουρα ένα εμπύρευμα για επανεκκίνηση της ανθρωπότητας σε νέες βάσεις και αξίες, αλλά είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς αν πρόκειται για το νομοτελειακό τέλος μιας ξοφλημένης εποχής ή για την εξώθηση της ανθρωπότητας σε έναν απάνθρωπο εγκλωβισμό, που θα την υπονομεύσει αναπότρεπτα.
    Η συσχέτιση του εμβολίου με την γενετική μετάλλαξη, με την έννοια της μετάλλαξης του ανθρώπου σε ένα διαφορετικό είδος (αφού θα έχει διαφορετικές ιδιότητες) είναι ύποπτο για έναν λόγο. Διότι προσπαθεί να επιβληθεί με πλάγιους τρόπους, χωρίς να είναι μια επιλογή ελεύθερης βούλησης.
    Στο σήριαλ «Ad Vitam», η αναζωογόνηση είναι επιλογή και δεν επιβάλλεται. Πείθει από μόνη της η επιλογή, διότι εγγυάται μακροζωία, έστω και αν τελικά αποδεικνύεται ματαιότητα και μη πανάκεια η μακροβιότητα. Εκεί όμως, η βιολογική τροποποίηση δεν απειλεί κάποια ελευθερία ή κάποια κοινωνική κατάκτηση που να υπονομεύει τον άνθρωπο, αλλά τον αναβαθμίζει, έστω και φαινομενικά.
    Τελικά στην πορεία του σήριαλ, αποδεικνύεται ότι αυτή η παρέμβαση είναι εκτροπή από την νομοτέλεια που θέλει τον άνθρωπο φθαρτό, ανακυκλώσιμο και υποκείμενο στο νόμο της αρχής, μέσης και τέλους, διότι το σπάσιμο αυτής της αλυσίδας, επιφέρει ψυχική ανισορροπία, παράνοια, ηθική αποχαλίνωση και αυτοκαταστροφικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Στην περίπτωση του εμβολίου όμως, τα πράγματα φαίνεται να είναι διαφορετικά, αν επαληθεύεται το σενάριο της δόλιας χορήγησης μεταλλαξιογόνου ουσίας (ίσως νανοτεχνολογίας). Η υποχρεωτικότητα δείχνει βία και βιασύνη, με πρόσχημα την δημόσια υγεία. Αν επρόκειτο για μια καλοδεχούμενη βιολογική παρέμβαση στον γενικό πληθυσμό, θα μπορούσαν να την διαφήμιζαν με ειλικρίνεια και να προέβαλαν τα θετικά της. Το κρυφό είναι πάντα ύποπτο και συνήθως κακό (όχι πάντα όμως). Η βιασύνη όμως, κινεί περισσότερες υποψίες. Δεν θα υπεισέλθω σε περισσότερη σεναριολογία, αλλά σίγουρα υπάρχουν ερωτηματικά που επισήμως κανείς δεν θέλει να απαντήσει.
    Η επίσημη θέση ότι το εμβόλιο θα σώσει την ανθρωπότητα από την απειλή του Covid-19, προσκρούει σε πολύ σοβαρά τεκμηριωμένες επιστημονικές απόψεις, στην απλή λογική, βάσει των επισήμων στατιστικών αναλύσεων, αλλά και στις αντικρουόμενες τοποθετήσεις και ανακοινώσεις ακόμη και των ίδιων των φαρμακευτικών εταιρειών.

    «Εχει αρχη, μεση, τελος, εχει ορια και υπαρχουν λογοι γι αυτο.»

    Αυτό ακριβώς! Ο άνθρωπος διέρχεται από το υλικό πεδίο, για να βιώσει τον βιολογικό του κύκλο, αποτελώντας το μεγαλύτερο ερέθισμα ώστε να αποκτήσει συνειδητή αυτεπίγνωση και κατανόηση της Δημιουργίας. Ο βιολογικός θάνατος είναι η ολοκλήρωση του κύκλου και χωρίς αυτόν, ουδένα ερέθισμα για περισυλλογή και στοχασμό δεν θα υπήρχε. Η πορεία προς τον βιολογικό θάνατο, είναι που μας αφυπνίσει την συνείδηση. Είναι πολύ όμορφη η περιγραφή που κάνεις, για την αξία που αφήνει το πέρασμα του χρόνου από μέσα (και έξω) μας!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Θα ηθελα να θεσω ένα ερωτημα πανω σε αυτά ,δυσκολευομαι βεβαια λιγο στο γραψιμο .
    Το ερωτημα είναι για πιο λογο να θελουν να μας τσιπαρουν η να μας μεταλλαξουν ?αφου ότι θελουν το εχουν ηδη πετυχει ,γνωριζουν ηδη τις αναγκες μας, τις πεποιθησεις μας , τις σεξουαλικες μας προτιμησεις και πολλα αλλα ,αλλωστε και μεις δεν κανουμε καμμια προσπαθεια για να κρυφτουμε .μεσω των μηχανων αναζητησης μπορουν να μαθουν τα παντα σχεδον για εμας τι ψαχνουμε ,τι αγοραζουμε κλπ .μεσω των κινητων μπορουν να ξερουν ανα πασα στιγμη που ειμαστε και τι κανουμε ,μεσω των μεσων κοινωνικης δικτυωσης γνωριζουν τους φιλους μας ,τους συγγενεις μας ,την οικογενειακη και οικονομικη μας μας κατασταση και ότι αλλο βαλει ο νους μας .βεβαια το περασμα στην ψηφιακη εποχη διευκολυνει κατά πολύ τις επιδιωξεις τους γιατι θα τα εχουν όλα σε ένα και νοικοκυρεμενα.
    Στο μεταξυ η πλειοψηφια δεν ειμαστε και τιποτα το ιδιαιτερο ,δεν διαφερουμε και πολύ μεταξυ μας αφου λιγο πολύ οι αναγκες μας είναι γνωστες και μπορουν μεσω της διαφημησης να τις τροποποιησουν αναλογως , ουτε είναι δυσκολο για αυτους να διαμορφωσουν την λεγομενη κοινη γνωμη το κανουν χρονια τωρα και με εξαιρετικη επιτυχια .
    Τωρα οσον αφορα την ελευθερια της επιλογης του καθενος ,αυτό είναι ένα μεγαλο προς συζητηση θεμα ,γιατι όταν ζεις μεσα σε ένα συνολο οφειλεις να ακολουθεις τους κανονες που εχει θεσπισει το ιδιο το συνολο για την καλη λειτουργια και προστασια του συνολου .
    Διαφορετικα αποκοπτεσαι από το συνολο και ακολουθεις το δικο σου δρομο εξω από αυτό .
    Δεν νομιζω ότι υπαρχει άλλη επιλογη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. μια καλη σειρα που πετυχα τωρα τελευταια ειναι το westword

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. επισκεψιμότητα. Η διεύθυνσή σας IP και ο παράγοντας χρήστη γνωστοποιούνται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων.

    μας το λενε και καταμουτρα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. προσπαθησα να παρακολουθησω τον κ.καθηγητη η αληθεια ειναι οτι δεν με επεισε .ειναι τελικα η φιλαυτια μας η ο φοβος του θανατου που μας οδηγει σε τετοια μονοπατια ?
    η φιλοσοφια μου ειναι διαφορετικη αφου θεωρω οτι ο καθενας απο εμας στην ουσια ειναι η μετεξελιξη των προγονων του ,η βελτιωμενη εκδοση των γονιων του ,τα γονιδια των οποιων φερουμε .μεσα απο το θανατο και τη γεννηση επιτυγχανεται η πραγματικη εξελιξη του ανθρωπου και οχι μηχανικα .οσο και αν θελουμε να πιστευουμε οτι ειμαστε μοναδικοι, δεν ειμαστε παρα μια μετεξελιξη των προγονων μας .το ιδιο κυτταρο που μεταλασσεται και προσπαθει να επιβιωσει στις εκαστοτε συνθηκες .στην πραγματικοτητα αυτο το κυτταρο εχει πετυχει ηδη την αθανασια μεσα απο αλλεπαλληλες γεννησεις .ο θανατος δεν ειναι η ολοκηρωση του κυκλου εφοσον υπαρχει η ανακυκλωση μεσω της γεννησης. οσο υπαρχει το φλασακι και η θυρα και μεταφερονται τα αρχεια τιποτα δεν χανεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. "Το ερωτημα είναι για πιο λογο να θελουν να μας τσιπαρουν η να μας μεταλλαξουν ?..."

    Η γενετική τροποποίηση ή μετάλλαξη, αποσκοπεί στην μηχανοποίηση του ανθρώπου ώστε σταδιακά να απωλέσει την ατομική συνείδηση και τελικά να καταστεί συλλογική. Μια τέτοια συνείδηση, όχι μόνο καταργεί την ξεχωριστότητα μιας προσωπικότητας, αλλά υπονομεύει την ίδια την ανθρώπινη φύση. Όλα όσα περιέγραψες ότι συμβαίνουν με την καταγραφή των συνηθειών μας, είναι η προπαρασκευή για την επίτευξη αυτού του στόχου.
    Αυτά δεν γίνονται από την μια μέρα στην άλλη.
    Όπως αντιλαμβάνεσαι, όταν υπάρχει συλλογική συνειδητότητα, τότε μπορείς να την ελέγχεις με απόλυτο τρόπο, χωρίς ποτέ να κινδυνεύεις να χάσεις την κυριαρχία στο ανθρώπινο είδος, αφού κανείς δεν θα μπορεί ή θα θέλει να αντιδράσει στις βουλές σου...
    Όσο δεν υπάρχει απόλυτος και ενιαίος τρόπος ελέγχου των ανθρώπων, πάντα ο άνθρωπος θα μπορεί να γνωρίζει, να αντιδρά και να ανατρέπει την ιστορία.

    Η φιλοσοφία σου για την αταβιστική εξέλιξη του ανθρώπου, έχει να κάνει με το συλλογικό συνειδητό της ανθρωπότητας και βέβαια με την βιολογική του εξέλιξη, στο ανάπτυγμα του χρόνου.
    Αυτό ακριβώς το συλλογικό συνειδητό θέλουν κάποιοι να χειραγωγήσουν, ώστε να μην εξελίσσεται με φυσικό τρόπο, αλλά ελεγχόμενο.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.