Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

Ο Biden έβαλε στο "taskforce για τον COVID" τον Zeke Emanuel που θα ήθελε οι άνθρωποι να πεθαίνουν στα 75

 

«Γιατί ελπίζω να πεθάνω στα 75» είναι ο τίτλος άρθρου του Δρ. Ezekiel Emanuel στην Atlantic το 2014, στο οποίο υποστηρίζει την «ποιότητα» έναντι της «ποσότητας» της ζωής. Ο Μπάιντεν ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας ειδικής «Δύναμης Κρούσης» για τον κορωνοϊό επιλέγοντας τον Emanuel ως ένα από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου. (Το ειρωνικό είναι που ο Emanuel επιλέχθηκε γι’ αυτό από έναν άνδρα που έχει ξεπεράσει τα 75!). Ο Emanuel είναι πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής Ηθικής και Πολιτικής Υγείας στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνιας.

Αναρωτιέται κανείς λοιπόν με ποιον τρόπο ο Emanuel θα συμβάλει στη διαμόρφωση της εθνικής αντίδρασης σε μια πανδημία που επηρεάζει δυσανάλογα τους ηλικιωμένους και τους ευάλωτους. Άραγε η συνεισφορά τους θα σταθμίζεται σε σχέση την κατανάλωση πόρων (μια ερώτηση που γίνεται ιδιαίτερα πιεστική σχετικά με τη διανομή ενός εμβολίου);

 

Το COVID-19 έχει χτυπήσει σκληρά τους ηλικιωμένους, με τα άτομα ηλικίας 75-84, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων να έχουν τον κίνδυνο θανάτου από COVID-19 ως 220 φορές υψηλότερα από ό, τι τα άτομα ηλικίας 18-29 ετών (για άτομα ηλικίας 50-64 ετών είναι 30 φορές υψηλότερο). Το να συγκροτείται μια ομάδα για την αντιμετώπιση μιας πανδημίας, η οποία βλάπτει ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους και εκείνους που είναι πιο ευάλωτοι από αναπηρίες και διάφορα προβλήματα υγείας, ένα άτομο όπως ο Emanuel είναι μια ανησυχητική επιλογή.

        

Είχε γράψει ο Emanuel:

«Αναμφίβολα, ο θάνατος είναι μια απώλεια. . . . Αλλά αυτή είναι μια απλή αλήθεια στην οποία πολλοί από εμάς φαίνεται να αντιστεκόμαστε: το να ζήσουμε πολύ καιρό είναι επίσης μια απώλεια (!). Καθιστά πολλούς, αν δεν είναι ανάπηροι, να παραπαίουν και να παρακμάζουν, μια κατάσταση που μπορεί να μην είναι χειρότερη από το θάνατο αλλά, ωστόσο, δεν απέχει πολύ. Μας ληστεύει τη δημιουργικότητά μας και την ικανότητά μας να συνεισφέρουμε στην εργασία, την κοινωνία, τον κόσμο. Μεταμορφώνει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι μας βιώνουν, σχετίζονται με εμάς και, το πιο σημαντικό, μας θυμούνται. Δεν μας θυμούνται πλέον ως ζωντανούς και δημιουργικούς, αλλά ως αδύναμους, αναποτελεσματικούς, ακόμη και αξιολύπητους.

Ενώ ο Emanuel μπορεί να αναφέρεται στις παθήσεις που συνοδεύουν το γήρας στο δοκίμιο του, το επιχείρημα επεκτείνεται και σε εκείνες τις ομάδες οποιασδήποτε ηλικίας με σωματικές ή διανοητικές αναπηρίες.

Ο Emanuel συν-έγραψε ένα άρθρο στο περιοδικό "Science" τον περασμένο Σεπτέμβριο σχετικά με τον «πιο ηθικό τρόπο διανομής» σε παγκόσμιο επίπεδο ενός εμβολίου για τον κοροναϊό. Το «Δίκαιο Μοντέλο Προτεραιότητας», που αυτός και οι συνάδελφοι του πρότειναν είναι να δίδεται προτεραιότητα στην πρόληψη του «πρόωρου θανάτου» (δηλαδή, ενός θανάτου που «εμποδίζει κάποιον να ασκήσει τις δεξιότητές του ή να πραγματοποιήσει τους στόχους του αργότερα στη ζωή»), καθώς οι πρόωροι θάνατοι είναι χειρότεροι από τους θανάτους που γίνονται αργότερα στη ζωή. Η εξήγησή τους φέρνει στην μνήμη μας την «Φάρμα των Ζώων» του Orwell: «[αυτή η προσέγγιση] θεωρεί όλους τους θανάτους ως σημαντικούς, αλλά οι πρώιμοι θάνατοι είναι ιδιαίτερα σημαντικοί».

ΚΟ: Ο γεννημένος το 1957 στο Σικάγο Ezekiel Jonathan "ZekeEmanuel (εβραϊκής καταγωγής, πραγματικό οικογενειακό όνομα Auerbach) είναι ογκολόγος, βιοηθικός και πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής Δεοντολογίας και Πολιτικής Υγείας. Ο πατέρας του Benjamin είναι παιδίατρος γεννημένος στην Ιερουσαλήμ και υπήρξε μέλος της Irgun, μιας σιωνιστικής ένοπλης παραστρατιωτικής οργάνωσης που ήταν υπεύθυνη για τη βομβιστική επίθεση στο ξενοδοχείο «Βασιλεύς Δαβίδ» στην Ιερουσαλήμ το 1946 (91 νεκροί). Ο ένας αδελφός του είναι ο πρώην δήμαρχος του Σικάγου και διευθυντής του Λευκού Οίκου επί ΟμπάμαRahm Emanuel.

ΚΟ / πηγή


ΠΗΓΗ


6 σχόλια:

  1. Ας αναλογιστούμε λίγο για ποιο λόγο υπάρχει η παραλογία και απο την πλευρά των οικονομικών. Ένας κυβερνήτης θα ήθελε όσο καλύτερα να μειώσει τα έξοδα του οργανισμού που άγει. Έαν βγάλουν απο τον προϋπολογισμό σημαντικά ποσά απο τις συντάξεις, τότε υπάρχουν περισσότερα λεφτά στην ελεύθερη ροή. Ουσιαστικά, τα άτομα δουλεύουν για μερικά χρόνια και μετά απο κάποια χρόνια η κυβέρνηση επωμίζεται τις πληρωμές τους, άνα βάση επαγγελματικής προσφοράς κατά τη περίοδο εργασίας. Εφοσο υπάρχει ωφέλιμο έργο μόνο για ~35 χρόνια, τότε για όλα τα υπόλοιπα χρόνια ζωής, το άτομο Κ-Ο-Σ-Τ-Ι-Ζ-Ε-Ι και τα λεφτά που θα στερηθούν απο το σύστημα για τις συντάξεις επιστρέφουν πίσω ΜΟΝΟ εάν το άτομο αυτό έκανε παιδιά που κι αυτά θα παράγουν ωφέλιμο έργο και θα είναι ενεργοί καταναλωτές. Αλλιώς το κόστος των συντάξεων επουλώνετε πολύ αργά και σιγά-σιγά δημιουργείται μια 'μαύρη τρύπα'. Έτσι, οι κλασάτοι δεν θέλουν να πληρώνουν για την ζωή ατόμων που δεν δίνουν τίποτα πίσω... φανταστείτε μετά απο ένα μεγάλο ταξίδι, το άλογο να μην μπορέσει να τραβήξει πλέον το φορτίο του κάρου και έτσι κάνετε μια στάση, το σφάζετε και το τρώτε. Αποτρόπαιο...

    Επίσης, τα τελευταία χρόνια ζωής του ατόμου είναι συνήθως κατατονικά γιατί ολόκληρη η παιδεία πήγε στην δημιουργία γνώσεων για την αρμονική και παραγωγική δουλειά. Έτσι, όταν το άτομο δεν δουλεύει πλέον και να ασκεί τους νευρώνες του, αυτοί ατροφούν... ας μην μιλήσουμε για καταθλίψεις στις προχωρημένες ηλικίες...
    Πιστεύω ωστόσο ότι φοβούνται... στο διάστημα που έχουμε ελευθερωθεί απο οποιοδήποτε επαγγελματικό κλοίο, έχουμε χρόνο να διαλογιστούμε και να φιλοσοφίσουμε για το παρελθόν. Όπου χάσαμε, όπου κερδίσαμε, όπου αγαπήσαμε και ζήσαμε... Πιστεύω πως φωβούνται πολύ, μήπως ο κόσμος, αναλογιστεί ότι η κυβέρνηση κατα όλη την διάρκεια της ζωής του ατόμου, ήτανε σκληρή και έκφυλη αφέντρα.
    Με ένα θάνατο στα 75 ας πούμε, μπορεί να περιοριστεί η πιθανότητα αναγνώρισης ΚΑΙ κρύβονται εύκολα οι αληθινοί σκοποί πίσω απο τις εν-λόγο δηλώσεις περί'χρυσής ηλικίας θανάτου'...
    Μέχρι της επόμενης ενσάρκωσης του ατόμου, άξιος θα είναι αυτός που θυμάται οτι η κυβέρνηση είναι σκόπιμα παράνομη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ ή αγαπητή Newks, σίγουρα κάποιοι σκέφτονται με οικονομοτεχνικά κριτήρια και προτείνουν την μείωση του προσδόκιμου ζωής, ώστε να ανακάμψουν οι οικονομίες απαλλαγμένες από τα ασφαλιστικά βάρη (συντάξεις και ασφάλειες), αλλά με την ίδια οπτική κάποιοι άλλοι ωφελούνται, όπως οι φαρμακοβιομηχανίες.

    Επίσης η σκέψη να φεύγουν οι άνθρωποι απ΄την ζωή, πριν αντιληφθούν ότι "η κυβέρνηση είναι σκόπιμα παράνομη" και συνεπώς να μην χάνονται ωφέλιμοι ψήφοι, είναι μάλλον υπερβολική.
    Οι ηλικιωμένοι συνήθως παραμένουν προσηλωμένοι στις ιδέες που είχαν ως νεότεροι, χάνοντας της ευελιξία της σκέψης τους. Μόνο οι πνευματικά καλλιεργημένοι άνθρωποι, διατηρούν την νοητική τους εγρήγορση και αναθεωρούν διαρκώς τις απόψεις τους, κάνοντάς τες πράξη στην ζωή τους.

    Μία ανθρώπινη κοινωνία, κρίνεται από το πως αντιμετωπίζει τους νέους και τους γέροντες.
    Οι νέοι είναι το μέλλον της κοινωνίας και επενδύει σε αυτούς, ενώ οι γέροντες είναι η παρακαταθήκη της γνώσης και της σοφίας της. Είναι δηλαδή το κεφάλαιο αυτής της επένδυσης.
    Αυτό που είναι κρίσιμο δεν είναι καθαυτό το προσδόκιμο ζωής και η βιολογική ηλικία των ανθρώπων, αλλά η πνευματικότητα των μελών μιας κοινωνίας, που καταδεικνύει το εξελικτικό της επίπεδο.

    Είναι η ικανότητα της κοινωνίας να παράγει ανθρώπους ελεύθερους από τα εσωτερικά και τα εξωτερικά δεσμά τους. Οπότε χρειάζεται παιδεία, δηλαδή η αξιοποίηση της σοφίας που παράγεται στον χρόνο. Με αυτό τον τρόπο, μια κοινωνία όχι μόνο δεν φοβάται, αλλά επιδιώκει την επέκταση του προσδόκιμου ζωής, στο μέγιστο των βιολογικών δυνατοτήτων του ανθρώπου.

    Ο εβραίος Ezekiel Jonathan "Zeke" Emanuel όμως, δεν στοχεύει εκεί. Ως σιωνιστής, στοχεύει στην απομείωση του πληθυσμού και βεβαίως στην υπονόμευση των κεκτημένων αξιών της ανθρωπότητας και την υποκατάσταση με της αξίες της χρησιμοθηρίας και του ωφελιμισμού.

    Εύχομαι να υλοποιήσει την ευχή του και αν δεν πεθάνει από βιολογικά αίτια στα 75 του, να το φροντίσει με άλλο τρόπο, ώστε να μας απαλλάξει από την παρουσία και τις ιδέες του.

    ΛΥΚΙΟΣ.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ Newks
    "όταν το άτομο δεν δουλεύει πλέον και να ασκεί τους νευρώνες του, αυτοί ατροφούν... ας μην μιλήσουμε για καταθλίψεις στις προχωρημένες ηλικίες"
    Αυτός δεν είναι ο κανόνας! Ο πατέρας μου πέθανε στα 90 και είχε διαύγεια, πήγαινε για καφέ με φίλους του καθημερινά το πρωί, το απόγευμα περπατούσε μισή ή μία ώρα, φρόντιζε τον κήπο και οδηγούσε χωρίς πρόβλημα σε κοντινές αποστάσεις.
    Δούλευε για να σπουδάσει (τα βιβλία τα πλήρωναν στο Πανεπιστήμιο, δεν ήταν δωρεάν) και μετά δούλεψε άλλα 42 χρόνια μέχρι να πάρει σύνταξη.
    Όταν δίνονται δισεκατομμύρια για επιδόματα, έξοδα περίθαλψης, σίτισης, στέγασης σε ανθρώπους που δεν πρόσφεραν ούτε δεκάρα και δεν έχουν καμία σχέση με τους ντόπιους πληθυσμούς, τότε τους φταίνε οι ηλικιωμένοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστά ανώνυμε!
      Δυστυχώς οι κυβερνήσεις κατανέμουν το δημόσιο χρήμα με άδικο τρόπο, προκειμένου να εξασφαλίσουν ψήφους και δίνουν επιδόματα σε ανθρώπους που δεν θέλουν (όχι δεν μπορούν) να εισφέρουν στην οικονομία της χώρας, όπως οι γύφτοι, οι τεμπέληδες και οι λαθρομετανάστες.
      Για παράδειγμα είναι εξωφρενικό το γεγονός ότι η κυβέρνηση δίνει "επίδομα κορωνοϊού" στους μακροχρόνια άνεργους, δηλαδή σε αυτούς που δεν δουλεύουν από τεμπελιά και ζουν σε βάρος των υπολοίπων με επιδόματα (οι οποίοι δεν πλήττονται από τα μέτρα του lockdown) και δεν δίνει φράγκο σε αυτούς που πλήττονται από τα μέτρα, εκτιθέμενοι στον κίνδυνο μετάδοσης και νόσησης από τον ιό.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  4. Οι πολιτικές μαριονέτες ακολουθούν πιστά τα πρωτόκολλα που τους δίνονται χωρίς να εξετάζουν τη Συνταγματικότητα τους ή την κοινωνική ηθική τους. Πρωτίστως ενδιαφέρονται για τη διασφάλιση της θέσης τους στην εξουσία και με τον καιρό αναισθητοποιούνται πλήρως όσον αφορά το κοινόν συμφέρον το οποίο έχουν κληθεί να υπηρετούν.
    Θα σκότωναν τη μάνα και τον πατέρα τους προκειμένου να νιώθουν οι ίδιοι ισχυροί. Είναι τόσο πορωμένοι με τη δόξα και τις κενές φιλοδοξίες που οι άνοες δε σκέφτονται καν ότι αργά ή γρήγορα θα πέσουν θύματα της παγίδας που οι ίδιοι στήνουν. Μωροί και κοντόφθαλμοι.
    Πράγματι Λύκιε, η κοινωνία δείχνει την εξέλιξη της από τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα ευάλωτα κύτταρά της. Παιδιά, ηλικιωμένοι, άτομα με ειδικές ανάγκες. Ποια από τις τρεις κατηγορίες χαίρει του κρατικού σεβασμού και της φροντίδας που της πρέπει;

    Ανατολή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι αγαπητή Ανατολή. Οι πολιτικές μαριονέτες είναι συνήθως άτομα υπερφίαλα, εμμονικά και ματαιόδοξα που διψούν για καταξίωση, χρήμα, δόξα και εξουσία. Θυσιάζουν οποιαδήποτε άλλη αξία, στο βωμό της εμμονικής τους ανάγκης και βεβαίως δεν έχουν κανέναν ηθικό φραγμό, κανέναν ενδοιασμό να εξοντώσουν οτιδήποτε θεωρούν εμπόδιο στον σκοπό τους.
      Δεν τρέφουν ευαισθησίες για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, αφού δεν βλέπουν τον εαυτό τους μέσα σε αυτές και μόνο υποκριτικά και υστερόβουλα δείχνουν κάποιο όψιμο "ενδιαφέρον" για αυτές.
      Η απαξίωση του σεβασμού και της προστασίας των τριών αυτών κατηγοριών, δείχνει τον εκφυλισμό και την ηθική ένδεια που χαρακτηρίζει την εποχή μας. Την εποχή του μηδενισμού και του κομφορμισμού...

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.