Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020

Τι συμβαίνει στις ΗΠΑ και εδώ;


Οι μνήμες του '68 ξυπνάνε ξανά στην Αμερική | Fortunegreece.com

Γράφει ο Λύκιος 

Με αφορμή τα τεκταινόμενα στις ΗΠΑ, όπου ένα σύνηθες αστυνομικό περιστατικό, που από απλό ποινικό, εργαλειοποιήθηκε σε μείζον πολιτικό, παραθέτω αντίστοιχο εγχώριο παράδειγμα, για το πως κάποιοι εργαλειοποιούν τις μειονότητες, για πολιτικούς στόχους, αλλά και μια λύση-απάντηση σε αυτούς που το επιχειρούν.
 Οι στόχοι αυτοί, είναι η ανατροπή και η ομογενοποίηση των εθνών και των φυλών, η εξάλειψη των πολιτισμικών ταυτοτήτων και η ποιοτική υπονόμευση της ανθρωπότητας, από την σύμμειξη αυτή.  Αντικειμενικός στόχος, είναι πάντοτε η παγκοσμιοποίηση και στη συνέχεια η εγκαθίδρυση μιας παγκόσμιας δικτατορίας.

Ας δούμε λίγο το περιστατικό στις ΗΠΑ

 Η μαύρη φυλή στις ΗΠΑ, αποτελεί μόλις το 13% του συνολικού πληθυσμού, αλλά η συμμετοχή του στην εγκληματικότητα, είναι στο 40% (σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των φυλακών στις ΗΠΑ), ενώ διαπράττουν το 52,2% των δολοφονιών στη χώρα.

 Αυτό σημαίνει ότι είναι σύνηθες περιστατικό η σύλληψη και η συμπλοκή μαύρων εγκληματιών με την αστυνομία. Η συμμετοχή αυτής της φυλής στο σκληρό έγκλημα είναι μεγάλη και πάρα πολλοί αστυνομικοί, έχουν χάσει τη ζωή τους από μαύρους εγκληματίες.
 Ωστόσο τα ΜΜΕ δίνουν σκόπιμα μεγάλη έμφαση, όταν σκοτώνεται ένας μαύρος εγκληματίας από λευκό αστυνομικό, ενώ όταν συμβαίνει το αντίθετο το προσπερνούν αδιάφορα. Είτε αν μαύρος αστυνομικός σκοτώσει λευκό εγκληματία, είτε μαύρος αστυνομικός σκοτώσει μαύρο εγκληματία, είτε λευκός αστυνομικός σκοτώσει λευκό εγκληματία, τα ΜΜΕ δεν δείχνουν κανένα ενδιαφέρον, διότι σκοπός τους είναι να δημιουργήσουν κλίμα «ρατσιστικής αστυνομικής βίας» κατά των μαύρων από λευκούς αστυνομικούς.

 Δεν θα εξετάσω αν καλώς ή κακώς σκοτώθηκε ο συγκεκριμένος μαύρος εγκληματίας ή αν ο λευκός αστυνομικός ενήργησε από πρόθεση να τον σκοτώσει ή εκτίμησε λάθος τον βαθμό πίεσης ή αν πλανήθηκε μήπως μπλοφάρει ο δράστης για να χαλαρώσει την ακινητοποίηση και να διαφύγει.
 Είναι σίγουρο όμως, ότι το περιστατικό δεν συνέβη εξ αιτίας φυλετικής διάκρισης, αλλά εξ αιτίας μιας συνηθισμένης σύλληψης, που είχε μοιραίο τέλος. Ακριβώς ίδιο περιστατικό έχει συμβεί με λευκό εγκληματία και βεβαίως δεν πήρε ποτέ ρατσιστικές διαστάσεις στα ΜΜΕ.
 Αντί λοιπόν να αφεθεί το περιστατικό στην κρίση της Δικαιοσύνης που θα εξετάσει τις συνθήκες του θανάτου, τα ΜΜΕ με την καθοδήγηση των «Δημοκρατικών», εργαλειοποίησαν το περιστατικό, προκαλώντας κοινωνική εξέγερση με πρώτο στόχο να πλήξουν την κυβέρνηση, ενόψει των επερχόμενων προεδρικών εκλογών.

 Όλως τυχαίως, η μέθοδος της «ανατροπής πολιτικών καθεστώτων» που ενεργοποιήθηκε στις ΗΠΑ, είναι πιστό αντίγραφο της ίδιας ακριβώς «εξέγερσης» που συνέβη τον Δεκέμβριο του 2008 στην Αθήνα, όταν πάλι ένας αστυνομικός σκότωσε έναν νεαρό αναρχικό ταραξία.
 Όλως τυχαίως στόχος και τότε, ήταν η ανατροπή της κυβέρνησης Καραμανλή, επειδή είχε αποπειραθεί να ανοιχθεί προς την Ρωσία και είχε ασκήσει βέτο μέσα στα όργανα του ΝΑΤΟ. Οι Αμερικανοί τότε δεν το ανέχθηκαν και ενεργοποίησαν τον μηχανισμό τους. Ο Καραμανλής αντικαταστήθηκε από τον ΓΑΠ, που ήταν υποτελής στα συμφέροντα των ΗΠΑ.
 Ο ίδιος μηχανισμός έχει ενεργοποιηθεί στις ΗΠΑ, με στόχο να επανέλθουν στην προεδρία οι Δημοκρατικοί, οι οποίοι είναι καλύτεροι προωθητές των νεοταξικών σχεδίων και της παγκοσμιοποίησης από τον Τραμπ.

 Ο μηχανισμός που χρησιμοποιείται, είναι η ενεργοποίηση των αναρχικών-αντίφα-αντιεξουσιαστών, ένας παγκόσμιος στρατός ανθρώπων που συμπεριφέρονται ως νοητικά ζόμπι.   Πολλά χρήματα ξοδεύονται από την «τσέπη» του Σόρος, ώστε να συντηρείται αυτός ο παγκόσμιος στρατός. Ο Τραμπ δικαίως, τους κήρυξε τρομοκράτες.

 Οι λοβοτομημένοι «αντίφα» που συνοδεύονται από όλες τις ομόσταυλες μειονότητες, όπως οι γκέι, οι ΛΟΑΤΚΙ κτλ, εξεγείρονται δήθεν για την ρατσιστική βία του κράτους, αλλά σκοπός τους είναι η κοινωνική αποσταθεροποίηση με την εξέγερση των μαύρων, ώστε να προκαλέσουν μεγάλες καταστροφές στην οικονομία, την ιδιοκτησία και την ασφάλεια των πολιτών. Ηρωοποίησαν τον μαύρο νεκρό εγκληματία, ως ίνδαλμα «αντιρατσιστικού αγώνα», όπως ακριβώς ηρωοποίησαν εδώ τον νεκρό Γρηγορόπουλο.

 Έτσι όχι μόνο εργαλειοποιούν τα περιστατικά, αλλά τα μονιμοποιούν στην συνείδηση των πολιτών, με ετήσια επετειακή ανάμνηση, με επεισόδια και εξεγέρσεις.
 Ασφαλώς δεν υπάρχει ίχνος ανιδιοτέλειας και ισοτιμίας σε αυτές τις εκδηλώσεις, αφού δεν επιτρέπουν αντίστοιχες εκδηλώσεις μνήμης, για τους νεκρούς της ΜΑΡΦΙΝ, που δολοφονήθηκαν από αναρχικούς-αντίφα-αντιεξουσιαστές. Αυτοί οι νεκροί, δεν έπρεπε να γίνουν σύμβολα κατά της βίας και της μισαλλοδοξίας των αριστεριστών.


Τι γίνεται όμως με τις μειονότητες που διαβιούν στα κράτη, αλλά εγκληματούν συστηματικά;

Πιο κάτω παραθέτω το άρθρο ενός γύφτου, ο οποίος δηλώνει πρόεδρος των «Ρομά χωρίς σύνορα» και τιτλοφορείται «Γιατί οι ρομά 200 χρόνια έμειναν στο περιθώριο της ελληνικής επικράτειας;»

 Είναι ο Παναγιώτης Χαρίτος, Απόφοιτος Δ.Π.Θ Κοινωνικής Διοίκησης & πολιτικών Επιστήμων, Μεταπτυχιακός Φοιτητής ΕΚΠΑ & ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΒΟΛΟΥ «Εκπαίδευση και ανθρωπινά δικαιώματα Οργάνωση και διοίκηση της εκπαίδευσης».

 Ο εν λόγω αρθρογράφος που προωθείται από την «ΕΡΤ Βόλος», είναι όπως ομολογεί Ρομά (γύφτος) επιστήμων, ο οποίος έχει σπουδάσει δωρεάν στα ελληνικά πανεπιστήμια.

 Θα αντιπαρέλθω τα πολλά ορθογραφικά και συντακτικά του λάθη, αλλά θα σταθώ στο περιεχόμενο των «σπουδών» του στο ελληνικό πανεπιστήμιο, μιας και η πλύση εγκεφάλου που υπέστην σε αυτά και σε συνδυασμό με την φυλετική του ταυτότητα, έχει καταφύγει σε ένα κρεσέντο παράνοιας, στρέβλωσης και ψευδολογίας. 
 Το περιεχόμενο του άρθρου, όχι μόνο δεν διαθέτει ίχνος επιστημονικότητας, αλλά αποτελεί ένα παράδειγμα φθηνής προπαγάνδας, που όμως βρίσκει πρόσφορο έδαφος στα εύπιστα και αδαή αυτιά, των περισσότερων Ελλήνων πολιτών.

Ιδού το άρθρο:

Όλες οι κοινωνίες που εντάσσονται στο αξιακό κοινωνικό σύστημα, με το πέρασμα των χρόνων αλλάζουν, ως προς το καλύτερο, σε διάφορους κοινωνικό – οικονομικούς τομείς, κάποιες από αυτές υφίστανται κοινωνική μεταβολή με αργούς και κάποιες άλλες με ραγδαίους ρυθμούς. Όλες οι κοινωνικές ομάδες μεταβάλλονται, αναπτύσσονται και εξελίσσονται.
Τα τελευταία 200 χρόνια μετά την επανάσταση του 1821 στη χώρα μας άλλαξαν πολλά πράγματα, έγιναν πολλές κοινωνικές, πολιτικές, οικιστικές, οικονομικές και πολιτισμικές αλλαγές σχεδόν σε όλα τα επίπεδα και σε όλους τους τομείς. Στις Τσιγγάνικες κοινότητες όμως δεν άλλαξε τίποτα το ιδιαίτερο εκτός αν εξαιρέσουμε κάποιες περιοχές που οι Τσιγγάνοι είχαν πρόσβαση στο ελεύθερο εμπόριο.

Γιατί όμως οι Έλληνες Τσιγγάνοι Ρομά δεν άλλαξαν σε σημαντικούς τομείς; Γιατί έμειναν στο περιθώριο εδώ και 200 και πλέον χρόνια; Τί ήταν αυτό που τους κράτησε μακριά από την κοινωνική ανέλιξη και ποιος ευθύνεται γι’ αυτό; Γιατί ακόμη και στις ημέρες δεν έχουν πόσιμο νερό, δεν έχουν ρεύμα και γιατί διαμένουν στις παράγκες και στα παραπήγματα; Γιατί δεν έχουν πρόσβαση στην στοιχειώδης υποχρεωτική εκπαίδευση; Γιατί δεν προσλαμβάνονται στο δημόσιο τομέα; Γιατί δεν διορίζονται σε θέσεις ευθύνης για λύση των προβλημάτων της κοινότητας τους; Γιατί;

Αυτά είναι κάποια από τα βασικά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν, προκειμένου να καταλάβουμε τους ιδιαίτερους λόγους που εμποδίζουν τους Έλληνες Ρομα να αναπτυχθούν κοινωνικά, οικονομικά και πολιτικά και να κατανοήσουμε τις βασικές αιτίες που οδήγησαν τους Έλληνες Ρομά τα τελευταία 200 χρόνια στο κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό αποκλεισμό και στο σχολικό διαχωρισμό.
Ιστορικά γνωρίζουμε σύμφωνα με την επίσημη ιστορία της Ελλάδας με την συνθήκη της ΛΩΖΑΝΗΣ, έγινε η ανταλλαγή πληθυσμών Χριστιανών και Μουσουλμάνων. Τότε οι Έλληνες Χριστιανοί Ορθόδοξοι Ρομά, που δεν ασπάστηκαν το μουσουλμανισμό, επέλεξαν να ενταχθούν και παρέμειναν στην Ελληνική Επικράτεια με το γηγενείς Ελληνικό πληθυσμό των Χριστιανών Ορθόδοξων.
Βεβαία αυτή η αναφορά δεν αναφέρεται σε κανένα ιστορικό βιβλίο της Ελληνικής Ιστορίας, απλώς κυκλοφορεί στους Τσιγγάνικους Οικισμούς από τις προσωπικές ιστορίες και τα προσωπικά βιώματα των παππούδων μας.
Στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια που ακολούθησαν σχεδιάστηκαν ευεργετικές πολιτικές για τους Έλληνες πολίτες, όπως η δυνατότητα ανέγερσης κοινωνικής κατοικίας για το άστεγο πληθυσμό των Ελλήνων με δωρεάν οικοδομήσιμα υλικά από παροχές του κράτους, η δυνατότητα εξοπλισμού αγροτικών μηχανημάτων και είδη παροχής καθώς και η δυνατότητα δωρεάς καλλιεργήσιμων χωραφιών. Αυτά τα μέτρα συντέλεσαν στο να αναπτυχθεί η ελληνική κοινωνία σε διάφορους τομείς και ήταν η βασική αφετηρία κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής ανάπτυξης. Κάπως έτσι λοιπόν ξεκίνησε να οικοδομείται η νέα Ελληνική Κοινωνία και να διαμορφώνεται το Ελληνικό το κράτος.
Συνεπώς καταλαβαίνουμε όλοι μας το πως δημιουργήθηκε το πρόβλημα σχετικά με κοινωνικό, πολιτικό, οικονομικό και εκπαιδευτικό αποκλεισμό των Ελλήνων Πολίτων Ρομά στην Ελλάδα. Επομένως ο κοινωνικός, πολιτικός και οικονομικός αποκλεισμός τους καθώς και η ρίζα του προβλήματος οφείλεται στην αδιαφορία του Ελληνικού κράτους και την αδράνεια των εκάστοτε κυβερνήσεων.
Σχεδόν όλες οι Ελληνικές Κυβερνήσεις με το τρόπο που λειτούργησαν και με το τρόπο που δεν σχεδίασαν πολιτικές για τους Έλληνες Ρομά τους δύο τελευταίους αιώνες τους οδήγησαν σταδιακά στο περιθώριο. Με την απάθεια και την αδράνεια των κυβερνήσεων μετά τη μεταπολίτευση δημιουργήθηκε ένας φαύλος κύκλος αποκλεισμού σε όλα τα επίπεδα του δημόσιου και ιδιωτικού βίου των Τσιγγάνων της Ελλάδας που διαιωνίζει μέχρι και σήμερα.
Από την επανακαθίδρυση του Ελληνικού κράτους έως σήμερα στην 4η γενιά της βιομηχανικής επανάστασης, οι Έλληνες Πολίτες Ρομά δεν συμμετέχουν ισότιμα και ισόνομα στη κοινωνική, πολιτική και οικονομική ζωή της Ελληνικής Επικράτειας. Αυτό ήταν, είναι και θα είναι το πιο σημαντικό πολυσύνθετο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες αυτοί, ως προς την ομαλή κοινωνική ένταξη τους, στην υπάρχουσα περιβάλλουσα κυρίαρχη κοινωνία.
Αυτό ίσως συμβαίνει επειδή ακριβώς, η Ελληνική κοινωνία ποτέ δεν αποδέχτηκε τους Τσιγγάνους ως Έλληνες πολίτες. Προφανώς για αυτό το λόγω τους έχει αποκλείσει από τα κοινωνικά, πολιτικά και οικονομικά δρώμενα της χώρας. Γι’ αυτό το λόγω και στα κέντρα λήψης αποφάσεων δεν επιτρέπουν τους Ρομά να συμμετέχουν ισότιμα, προκειμένου να λύσουν τα προβλήματα της κοινότητας τους. Γι’ αυτό το λόγω δεν επιτρέπουν τους μαθητές Ρομά ισόνομα στα μεικτά σχολεία. Γι’ αυτό το λόγω δεν προσλαμβάνουν Ρομά στο δημόσιο τομέα δίκαια άλλα και ούτε τους διορίζουν υπεύθυνα σε θέσης ευθύνης για το σχεδιασμό της κοινότητας τους.

Από το παραπάνω πρίσμα μπορούμε να συμπεράνουμε πως από τη στιγμή που συντρέχει ο αποκλεισμός των Ρομά από το δημόσιο βίο σε όλα τα επίπεδα, όπως στέγαση, υγεία, εκπαίδευση, πολιτική κτλ., είναι φυσικό, επακόλουθο και επόμενο όλες αυτές οι γενιές αυτών των ανθρώπων, να βιώνουν συμπλέγματα κατωτερότητας και μειονεξίας για τις κατώτερες κοινωνικές θέσεις που κατέχουν στο υπάρχον κοινωνικό, πολιτικό και πολιτισμικό σύστημα χωρίς κάποια βασική μόρφωση ή στοιχειώδης εκπαίδευση σε συνδυασμό μάλιστα με καμία πηγή βασικού εισοδήματος.
Και έτσι αναγκάζονται να βρίσκουν παράτυπους τρόπους επιβίωσης και οδηγούνται απευθείας από νεαρή ηλικία σε παραβατικές και παρεκκλίνουσες συμπεριφορές. Αυτές είναι οι βασικές αιτίες που παρατηρείται έντονα το φαινόμενο της παραβατικότητας στους Τσιγγάνικους Οικισμούς.
Για να σταματήσουν όμως όλες αυτές οι παραβατικές συμπεριφορές και τα αρνητικά στοιχεία που περιστοιχίζουν τους Τσιγγάνικους Οικισμούς, πρέπει, πρώτα από όλα, η Ελληνική κοινωνία να αποδεχτεί τους ανθρώπους αυτούς, ως Έλληνες Πολίτες ίσους ενώπιον του νόμου με τις πολιτισμικές και γλωσσικές τους ιδιαιτερότητες και με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά πολιτιστικά γνωρίσματα τους.
Για να εξαλειφθούν οι παρεκκλίνουσες συμπεριφορές, πρέπει η Ελληνική Πολιτεία, το Ελληνικό το Κράτος, οι Ελληνικές κυβερνήσεις, τα θεσμικά κρατικά όργανα και οι δημόσιοι φορείς( εκκλησία, αστυνομία, νοσοκομεία) καθώς και επίσης οι κοινωνικές υπηρεσίες, οι περιφέρειες και οι δήμοι να λάβουν μέτρα για τη ομαλή κοινωνική ένταξη τους με όρους ισοτιμίας, ισονομίας, διαφάνειας και κοινωνικής δικαιοσύνης, χωρίς διακρίσεις, στερεότυπα και προκαταλήψεις. Ο θεσμικός και κοινωνικός ρατσισμός, η μισαλλοδοξία και η ξενοφοβία μας αδρανοποιεί στο να λάβουμε θετικά μετρά για τις ευπαθές κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού και με το τρόπο αυτό τους οδηγούμε σε αποκλεισμό του δημόσιου βίου.
Η κεντρική και η αποκεντρωμένη διοίκηση της χώρας, από τη μία, η κυβέρνηση επιβάλλεται να μεριμνήσει και να νομοθετήσει χωρίς θεσμικό ρατσισμό, μισαλλοδοξία και ξενοφοβία με μέτρα που θα δώσουν πρόσβαση στους Ρομά, τόσο στην δημόσια παιδεία και στα κέντρα λήψης αποφάσεων, όσο και στη δημόσια και ιδιωτική απασχόληση, από την άλλη οι αυτοτελείς οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού οφείλουν να σχεδιάσουν και να εφαρμόσουν τις παραπάνω πολιτικές της γενικής κυβέρνησης αν θέλουμε οι Ρομά να μην είναι παραβάτες του νόμου.
Η Ελλάδα πρέπει πλέον να ανοίξει τις πόρτες της στα δημόσια πανεπιστήμια και στα σχολεία για να μορφώσει όλους τους Έλληνες Ρομά. Πρέπει να τους εκπαιδεύσει και να τους εξειδικεύσει σε νέα εκπαιδευτικά προγράμματα κατάρτισης με διαφορετικά επαγγέλματα από τα συνηθισμένα Τσιγγάνικα παραδοσιακά, που θα τους βοηθήσουν να έχουν πρόσβαση στην αγορά εργασίας, αυτό μπορεί να γίνει με νομοθετικές διατάξεις, ειδικές τροπολογίες και νομοσχέδια με θετικό πρόσημο ως προς το κοινωνικό πρόσωπο πρόνοιας.
Η λήψη θετικών μέτρων, πρέπει επιτέλους για τη χώρα μας, να αποτελέσουν βασικό μοχλό και εργαλείο κοινωνικής ανέλιξης και ανάπτυξης κατάλληλο και πρόσφορο για εκείνες τις απαραίτητες και αναγκαίες προϋποθέσεις ομαλής ένταξης των ανθρώπων αυτών στο ιστό της κοινωνίας, προκειμένου να συντελέσει στην επαγγελματική ανάπτυξη τους, την ανοδική πρόοδο τους και την καλή σταδιοδρομία των παιδιών που προέρχονται από τους Τσιγγάνικους Οικισμούς.
Είναι προτιμότερο να έχουμε τα πανεπιστήμια και τα σχολεία μας γεμάτα με φοιτητές και μαθητές Ρομά, έτσι ώστε να σπουδάσουν και να μορφώνονται αποκτώντας πρόσβαση στην αγορά εργασίας, παρά να έχουμε γεμάτες τις φυλακές με παραβάτες Ρομά και αυξημένη εγκληματικότητα στη χώρας μας.
Η χώρα μας αν θέλει να εντάξει τους Έλληνες Ρομά στην υπόλοιπη κυριαρχική κοινωνία στα πλαίσια της κοινωνικής συνοχής και παράλληλα να εξαλείψει τη παραβατικότητα στους Τσιγγάνικους Οικισμούς, πρέπει να θεσπίσει ειδικότητες σε θέσεις ευθύνης των ίδιων των Τσιγγάνων για να επιλύσουν τα προβλήματα της κοινότητας τους.
Μία σημαντική ειδική θέση είναι ο διαμεσολαβητής της Ελληνικής Αστυνομίας υπεύθυνος για θέματα Ρομά ανά τσιγγάνικο οικισμό. Επίσης ένας άλλος σημαντικός κλάδος που πρέπει να ανοίξει είναι αυτό των εξειδικευμένων διαμεσολαβητών σε θέσεις ευθύνης όπως σε δημόσια νοσοκομεία, σχολεία, κοινωνική πρόνοια και δικαστήρια. Ίσως αποτελέσει τη χρυσή τομή της άμεσης κοινωνικής ένταξης των επόμενων γενεών παιδιών Ρομά. Ακόμη θα συνδέει τη κοινότητα με τους δημοσίους λειτουργούς και τα δημόσια αγαθά. Θα συμβάλει στην ανάπτυξη της κοινότητας με την άμεση πρόσβαση στους διαθέσιμους πόρους και υπηρεσίες. Ένας άλλος τομέας σπουδαίας σημασίας είναι οι ειδικές θέσεις κοινωνικών και σχολικών διαμεσολαβητών και συμβούλων της Τσιγγάνικης κοινότητας και των δήμων και των περιφερειών, των υπουργείων και της εκκλησίας και κάθε άλλης δημόσιας και κοινωνικής υπηρεσίας. Το μέτρο θα συμβάλει άμεσα στη μείωση της παραβατικότητας σε όλες τις Τσιγγάνικες κοινότητες.
Η Ελληνική κυβέρνηση επιβάλλεται να θεσμοθετήσει μόνιμα και να δημιουργήσει με μόνιμο χαρακτήρα ειδική θέση ειδικού γενικού γραμματέα υπεύθυνο για θέματα Ρομά. Το άτομο που θα λάβει τη θέσει πρέπει να είναι Τσιγγάνος επιστήμονας (σ.σ. θα εννοεί τον εαυτό του) και να προέρχεται από την ίδια την κοινότητα μας. Το μέτρο αυτό θα σηματοδοτήσει την κοινωνική αλλαγή και θα αποτελέσει τις βάσεις για την ομαλή ένταξη των Ρομά με όρους και προϋποθέσεις ισοτιμίας, ισονομίας, διαφάνειας και κοινωνικής δικαιοσύνης καθώς τα μέλη της Τσιγγάνικης κοινότητας θα συμμετέχουν ισότιμα και ισόνομα σε όλα τα επίπεδα και σε όλους τους τομείς του δημόσιου και του ιδιωτικού βίου όπως στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή του τόπου στα πλαίσια της προσπάθειας για την εθνική στρατηγική και την κοινωνική ένταξη των Ελλήνων Ρομά στη χώρα μας χωρίς κοινωνικές διακρίσεις και αποκλεισμούς.


Κατ’ αρχήν το άρθρο βρίθει από ψευδείς και παραπειστικές πληροφορίες, που στοχεύουν να δημιουργήσουν εντυπώσεις θυματοποίησης των γύφτων, από τους Έλληνες «θύτες».

Στόχος η δημιουργία ενοχικού συνδρόμου στην συνείδηση του Έλληνα πολίτη, ώστε τελικά να αποδέχεται την βία και την παραβατικότητα των γύφτων.

Ας δούμε μερικές από αυτές:

«Στις Τσιγγάνικες κοινότητες όμως δεν άλλαξε τίποτα το ιδιαίτερο εκτός αν εξαιρέσουμε κάποιες περιοχές που οι Τσιγγάνοι είχαν πρόσβαση στο ελεύθερο εμπόριο.»
Δεν ισχύει αυτό. Οι γύφτοι έχουν πρόσβαση στο ελεύθερο εμπόριο σε ολόκληρη την επικράτεια και μάλιστα κατά προτεραιότητα έναντι άλλων.
«Γιατί ακόμη και στις ημέρες δεν έχουν πόσιμο νερό, δεν έχουν ρεύμα και γιατί διαμένουν στις παράγκες και στα παραπήγματα; Γιατί δεν έχουν πρόσβαση στην στοιχειώδης υποχρεωτική εκπαίδευση; Γιατί δεν προσλαμβάνονται στο δημόσιο τομέα; Γιατί δεν διορίζονται σε θέσεις ευθύνης για λύση των προβλημάτων της κοινότητας τους; Γιατί;»
Όχι μόνο διαθέτουν νερό και ρεύμα, αλλά δεν τα πληρώνουν κιόλας. Εννοείται πως μιλάμε για τους μόνιμους καταυλισμούς τους και όχι για τα τσαντίρια και τις παράγκες που στήνουν κατά τόπους στην ύπαιθρο, οι νομάδες των περιφερόμενων γύφτων (μέσα στα χωράφια των αγροτών). Είναι δική τους επιλογή να περιφέρονται και να παρασιτούν σε βάρος των τοπικών κοινωνιών. Η πολιτεία τους έχει προσφέρει χώρο σε πολλά μέρη της Ελλάδας, με όλες τις βασικές υποδομές (νερό και ρεύμα). Όσοι από αυτούς θέλησαν, ζουν κανονικά στον αστικό ιστό (Αγ. Βαρβάρα, Λιόσια, Μενίδι, κτλ).
  Όχι μόνο έχουν πρόσβαση στην δημόσια εκπαίδευση, αλλά ενθαρρύνονται ιδιαίτερα από την πολιτεία σε αυτό. Οι ίδιοι είναι που αρνούνται την παιδεία. Στον δημόσιο τομέα προσλαμβάνονται αδιακρίτως όσοι πληρούν τα κριτήρια. Ακόμη και στην Ελληνική Αστυνομία έχουν εισαχθεί γύφτοι, αφού πληρούσαν τα κριτήρια (εισαγωγή με πανελλήνιες εξετάσεις). Απλώς είναι ελάχιστοι αυτοί που πληρούν τα κριτήρια, διότι δεν επιθυμούν να τα αποκτήσουν. Οι «θέσεις ευθύνης» που επικαλείται, εννοεί να αποφασίζουν αυτοί εκ μέρους της πολιτείας για τα υπέρ τους και σε βάρος της πλειοψηφίας των πολιτών.
 «Τότε το Ελληνικό το κράτος και η Ελληνική κοινωνία εσκεμμένα κάτω από αδιευκρίνιστους λόγους απέκλεισε τους Έλληνες Πολίτες Τσιγγάνους από τη διαδικασία της αναδιανομής του δημόσιου πλούτου, τις ευεργετικές πολιτικές που σχεδίασε τα επόμενα χρόνια και τις κρατικές παροχές που έδωσε στους Έλληνες Πολίτες»
 Οι «Έλληνες» γύφτοι, ουδέποτε αποδέχτηκαν τέτοιο «δημόσιο πλούτο», διότι δεν επιθυμούσαν την ένταξή τους στον δικό μας πολιτισμό. Δεν ήθελαν να εργάζονται στη γη, ούτε να μοχθούν για τον επιούσιο. Ήθελαν και θέλουν να ζουν παρασιτικά, κλέβοντας τον ξένο πλούτο και εξαπατώντας τους πολίτες. Είναι μαθημένοι στο εύκολο κέρδος, στην κλοπή, την απάτη και τον φόνο, ενώ δεν είναι τυχαίο που σε ολόκληρο τον κόσμο ασκούν την ίδια πρακτική διαχρονικά, εδώ και 700 χρόνια που ζουν στον ευρωπαϊκό χώρο. Δεν είναι τυχαίο ότι η κακή τους φήμη είναι κοινή παντού, όλους αυτούς τους αιώνες. Ένας λαός που ποτέ του δεν θέλησε να αφομοιωθεί από τον πολιτισμό που τους φιλοξενούσε.
Πως να εμπιστευτεί ένας λαός, μια φυλή που διαρκώς παρασιτεί σε βάρος του και απεργάζεται τις υποδομές του. Ας μην ξεχνάμε τον ρόλο των γύφτων κάθε φορά που υποφέραμε από κατακτητές, αφού ήταν πάντοτε στο πλευρό τους (τουρκοκρατία, κατοχή).
 «…οι Έλληνες Πολίτες Ρομά δεν συμμετέχουν ισότιμα και ισόνομα στη κοινωνική, πολιτική και οικονομική ζωή της Ελληνικής Επικράτειας. Αυτό ήταν, είναι και θα είναι το πιο σημαντικό πολυσύνθετο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες αυτοί, ως προς την ομαλή κοινωνική ένταξη τους… Προφανώς για αυτό το λόγω τους έχει αποκλείσει από τα κοινωνικά, πολιτικά και οικονομικά δρώμενα της χώρας. Γι’ αυτό το λόγω και στα κέντρα λήψης αποφάσεων δεν επιτρέπουν τους Ρομά να συμμετέχουν ισότιμα, προκειμένου να λύσουν τα προβλήματα της κοινότητας τους. Γι’ αυτό το λόγω δεν επιτρέπουν τους μαθητές Ρομά ισόνομα στα μεικτά σχολεία. Γι’ αυτό το λόγω δεν προσλαμβάνουν Ρομά στο δημόσιο τομέα δίκαια άλλα και ούτε τους διορίζουν υπεύθυνα σε θέσης ευθύνης για το σχεδιασμό της κοινότητας τους.»
 Οι γύφτοι ως πολίτες αυτής της χώρας, έχουν ακριβώς τα ίδια δικαιώματα με τους υπόλοιπους πολίτες (ισονομία, ισοτιμία), παρόλο που δεν επιθυμούν στην πράξη την «ομαλή κοινωνική ένταξή τους».  Ο αρθρογράφος εννοεί προφανώς, πως θα πρέπει να υπάρχει διακριτική μεταχείριση υπέρ των γύφτων και να προωθούνται σε θέσεις εξουσίας, χωρίς να διαθέτουν τα κριτήρια που ισχύουν για όλους τους άλλους. Καθόλου ισότιμο και ισόνομο δηλαδή! Όπως ακριβώς κάνουν στην πράξη οι γύφτοι, οι οποίοι απολαμβάνουν όλα τα επιδόματα και τα προνοιακά προγράμματα που παρέχει το ελληνικό κράτος, χωρίς να εργάζονται και χωρίς να συνεισφέρουν σε φόρους ή άλλο αντιστάθμισμα στο κράτος.
«…Από το παραπάνω πρίσμα μπορούμε να συμπεράνουμε πως από τη στιγμή που συντρέχει ο αποκλεισμός των Ρομά από το δημόσιο βίο σε όλα τα επίπεδα, όπως στέγαση, υγεία, εκπαίδευση, πολιτική κτλ., είναι φυσικό ….. να βιώνουν συμπλέγματα κατωτερότητας και μειονεξίας για τις κατώτερες κοινωνικές θέσεις που κατέχουν στο υπάρχον κοινωνικό, πολιτικό και πολιτισμικό σύστημα χωρίς κάποια βασική μόρφωση ή στοιχειώδης εκπαίδευση σε συνδυασμό μάλιστα με καμία πηγή βασικού εισοδήματος.»
Είναι γνωστό στους πάντες, πως οι γύφτοι όχι μόνο απολαμβάνουν δωρεάν την δημόσια υγεία, αλλά πολλές φορές επιτίθονται και απειλούν το ιατρικό προσωπικό, αν δεν τους δώσουν άμεση προτεραιότητα ή αν τυχών καταλήξει κάποιος δικός τους…
Όμως εδώ φαίνεται και το ρεζουμέ του αφηγήματος: η «πηγή βασικού εισοδήματος»!
Ο αρθρογράφος απαιτεί «βασικό εισόδημα», άνευ εργασίας. Θέλει την θεσμοθέτηση επιδόματος γύφτου, θέλοντας προφανώς να αποφύγουν τα έξοδα στους δικηγόρους που τους εξασφαλίζουν με απατηλό τρόπο (σε βάρος του κράτους) προνοιακά επιδόματα.
 «Για να σταματήσουν όμως όλες αυτές οι παραβατικές συμπεριφορές και τα αρνητικά στοιχεία που περιστοιχίζουν τους Τσιγγάνικους Οικισμούς, πρέπει, πρώτα από όλα, η Ελληνική κοινωνία να αποδεχτεί τους ανθρώπους αυτούς, ως Έλληνες Πολίτες ίσους ενώπιον του νόμου με τις πολιτισμικές και γλωσσικές τους ιδιαιτερότητες και με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά πολιτιστικά γνωρίσματα τους.»
 Οι παραβατικές συμπεριφορές των γύφτων, δεν οφείλονται ασφαλώς στην ρατσιστική συμπεριφορά της πολιτείας σε βάρος τους, αλλά ακριβώς το αντίθετο. Οφείλονται στην δική τους ρατσιστική νοοτροπία, σε βάρος όλων των μη-γύφτων (μπαλαμοί), οι οποίοι είναι γι’ αυτούς «πηγή εισοδήματος» μέσω της εξαπάτησης, της κλοπής και της ληστείας.
Έτσι γαλουχούνται εκ της παραδόσεώς τους και πρόκειται για κάποια από τα «ιδιαίτερα πολιτιστικά γνωρίσματά τους», τα οποία ο αρθρογράφος μας προτρέπει να σεβαστούμε!
 «Η Ελλάδα πρέπει πλέον να ανοίξει τις πόρτες της στα δημόσια πανεπιστήμια και στα σχολεία για να μορφώσει όλους τους Έλληνες Ρομά. Πρέπει να τους εκπαιδεύσει και να τους εξειδικεύσει σε νέα εκπαιδευτικά προγράμματα κατάρτισης με διαφορετικά επαγγέλματα από τα συνηθισμένα Τσιγγάνικα παραδοσιακά, που θα τους βοηθήσουν να έχουν πρόσβαση στην αγορά εργασίας, αυτό μπορεί να γίνει με νομοθετικές διατάξεις, ειδικές τροπολογίες και νομοσχέδια με θετικό πρόσημο ως προς το κοινωνικό πρόσωπο πρόνοιας.»
 Εδώ ο αρθρογράφος αυτοδιαψεύδεται αφού ως γύφτος είναι ήδη επιστήμων, απόφοιτος δημόσιου πανεπιστημίου! Ωστόσο απαιτεί και κάτι άλλο. Να υπάρξουν νομοθετικές διατάξεις, που να προωθούν τους γύφτους την αγορά εργασίας, καθ΄ υπέρβαση, δηλαδή αδικώντας όλους όσους δεν είναι γύφτοι.

 Συνεπώς ο εκπρόσωπος των γύφτων απαιτεί προνόμια σε βάρος των υπολοίπων Ελλήνων, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα, η οποία θέλει τους γύφτους να μην επιθυμούν την ένταξή τους στην ελληνική κοινωνία, παρότι η τελευταία καταβάλει υπερβολική προσπάθεια να τους εντάξει, δίνοντάς τους ευκαιρίες, παροχές και επιδόματα.

 Ως γύφτος, γνωρίζει ότι η φυλή του δεν πρόκειται ποτέ να αφομοιωθεί από τον πολιτισμό μας, επειδή δεν το επιθυμεί. Προτιμούν να πλουτίζουν πουλώντας ναρκωτικά, όπλα, κάνοντας ληστείες και διαρρήξεις, παρά να σπουδάσουν και να εργαστούν ισότιμα με τους υπόλοιπους πολίτες. Όσο η πολιτεία τους πριμοδοτεί με επιδόματα που πολλές φορές φτάνουν τις 4000€ ανά οικογένεια, χωρίς να υπολογίζουμε τα έσοδα από εγκληματικές πράξεις, τόσο δεν πρόκειται ποτέ να θελήσουν να εργαστούν για τους μισθούς που προσφέρει η αγορά εργασίας.

 Το άρθρο λοιπόν είναι παραπειστικό και προπαγανδιστικό, επειδή δεν στοχεύει στην ουσία που πραγματεύεται (την ένταξη των γύφτων στην κοινωνία μας), αλλά στο να δημιουργήσει ενοχικό σύνδρομο στους αναγνώστες του και να απενοχοποιήσει στις συνειδήσεις μας, την επιβλαβή παρουσία τους, στην κοινωνία μας.

 Στόχος, η διατήρηση της δράσης τους σε βάρος της κοινωνίας μας, χωρίς αυτή να μπορεί να αντισταθεί…


Ομοιότητες των μειονοτήτων ΗΠΑ και Ελλάδας

 Παρόμοια κατάσταση με τη μειονότητα των γύφτων στην Ελλάδα, υπάρχει με την μειονότητα των μαύρων στις ΗΠΑ.
 Παρότι το αμερικανικό κράτος τους παρέχει ισοτιμία στην πρόσβαση στην παιδεία, υγεία, πρόνοια και την εξουσία, οι μαύροι δύσκολα προσαρμόζονται στην αμερικανική κοινωνία.
 Είναι περισσότερο προσαρμοστικοί από τους γύφτους, αλλά λιγότερο από οποιαδήποτε άλλη μειονότητα στην χώρα τους. Παρότι έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση και απολαμβάνουν ισότιμα όλες τις δημόσιες παροχές αξιοπρεπούς διαβίωσης, παρότι απολαμβάνουν προνομιακές διατάξεις που τους ευνοούν παντού (minority rights), επιλέγουν να ακολουθούν την γκετοποίηση και την διαφοροποίηση από τους άλλους, ούτως ώστε να μην ενσωματωθούν (και προφανώς αλλοιώσουν την φυλετική τους ταυτότητα) με την αμερικανική κοινωνία.

 Θα μπορούσε να πει κανείς ότι η στάση αυτών των μειονοτήτων είναι υγιείς, αφού  εξυπηρετούν την διατήρηση της ιδιαιτερότητάς τους, των ηθών και των παραδόσεών τους, της γλώσσας, της θρησκείας και του πολιτισμού τους. Ίσως μια απόδειξη, ότι οι φυλές και τα έθνη, έχουν αίσθημα αυτοσυντήρησης και δεν επιθυμούν την ομογενοποίησή τους με άλλες φυλές ή έθνη.

Η άρνησή τους να αφομοιωθούν από άλλο πολιτισμό, τους κάνει να είναι αμυντικοί και επιθετικοί ταυτόχρονα, σε κάθε «ξένο» προς αυτούς στοιχείο, το οποίο θα μπορούσε να απειλήσει την δική τους «καθαρότητα». Οι μαύροι δεν δέχονται επιμειξίες με αλλόφυλους. Οι γύφτοι επίσης! Όσοι επιμειγνύονται με αλλόφυλους, δεν θεωρούνται «γνήσιοι» και αποβάλλονται από την κοινωνία τους.

Συνεπώς ο ρατσισμός (φυλετισμός) και η ξενοφοβία, είναι κύριο στοιχείο συμπεριφοράς των μειονοτήτων που νιώθουν ότι απειλούνται και όχι των κυρίαρχων πλειονοτήτων μιας χώρας, οι οποίες νιώθουν ασφαλείς στον φυσικό τους χώρο.


Γιατί οι νεοταξίτες εξουσιαστές προωθούν τις μειονότητες σε βάρος των πλειονοτήτων;

Βλέπουμε ότι παγκοσμίως προωθείται η ιδέα της κατάργησης των εθνών, των εθνικών κρατών, των φυλετικών διαφορών, ακόμη και των θρησκειών.

Επιχειρείται η ομογενοποίηση των ανθρώπων και η κατάργηση των διαφορών τους.

 Ιδέες πως είμαστε όλοι ίδιοι και ίσοι, όπως και η εγκατάσταση ενοχών σε όσους πιστεύουν στο προφανές, πως δηλαδή τίποτα δεν είναι ίδιο για να είναι και ίσο, είναι το αντικείμενο των ανθρωπιστικών σπουδών, των επιστημών και των πολιτικών επιλογών στην εποχή μας.
 Οι ρητορικές ψευτο-ανθρωπισμού και η προώθηση νέων εννοιών που ενοχοποιούν την λογική και τα υγιή ένστικτα των ανθρώπων, όπως οι διάφορες «φοβίες» (ξενοφοβία, ισλαμοφοβία, ομοφοβία, κτλ) αλλά και οι απόδοση μομφών φασισμού και ρατσισμού, σε όποιον δεν αποδέχεται την στρέβλωση και το νεοταξικό τους σχέδιο, είναι τα όπλα αυτών που μεθοδεύουν την παγκοσμιοποίηση.

 Ελέγχουν το σύνολο των ΜΜΕ, των πανεπιστημίων και των πολιτικών, με ελάχιστες εξαιρέσεις.  Η προπαγάνδα που ασκούν, έχει καταλυτική επίδραση στην πλειονότητα των πολιτών.
Διαμορφώνουν συνειδήσεις, υποταγμένες στις ιδεοληψίες και την στρέβλωση.
 Ωστόσο αυτό αποτελεί την προλείανση του πεδίου, ώστε να μην υπάρχουν σθεναρές αντιδράσεις στο δεύτερο παράλληλο μέρος του σχεδίου τους. Την εισβολή των αλλοφύλων-αλλοεθνών-αλλοθρήσκων, σε ξένους προς αυτούς πολιτισμούς, όπως η Δύση.
 Η εισβολή των ξένων σε κάθε δυτική χώρα, έχει στόχο να νοθέψει την ιδιοσυστασία του έθνους και να αλλοιώσει την πολιτισμική του ταυτότητα. Ο τρόπος είναι επιθετικός, ακριβώς διότι ο εισβολέας θέλει να διασώσει την δική του ταυτότητα και σε μια σύγκρουση πολιτισμών, να επικρατήσει. Αν ο δυτικός είναι παθητικός, η αντίσταση θα είναι ασθενής και η ομογενοποίηση ή η αλλοίωση του δυτικού πολιτισμού, θα είναι ευκολότερη.

Όμως αυτό δεν λειτουργεί όπως ακριβώς θα ήθελαν. Διότι η προπαγάνδα που ασκούν, είναι εξόχως παράλογη και ασύμβατη με την φυσική πραγματικότητα.

Όσο και να υπάρχει η θεωρητική αποδοχή των ιδεοληψιών που μας υποβάλλουν, όταν έρχεται η στιγμή της πράξης που ο καθένας καλείται να βιώσει την πολιτισμική σύγκρουση μέσα από βίαιη συνήθως εμπειρία, τότε αντιλαμβάνεται ότι η θεωρία είναι ανεδαφική και την απορρίπτει συλλήβδην.
 Οι συγκρούσεις, συσπειρώνουν την κάθε κοινωνική ομάδα αφού έχει να πολεμήσει για την προάσπιση των δικών της συμφερόντων.
 Η προσπάθεια των προπαγανδιστών, αποκαλύπτεται και γελοιοποιείται.
 Η ομογενοποίηση διαμετρικά αντίθετων πολιτισμών, όπως και αντίθετων κοινωνικών ιδεολογιών δεν μπορεί να συμβεί.
 Οι συγκρούσεις μεταξύ των κοινωνικών ή των φυλετικών ομάδων, πυροδοτούνται αυτόματα κάθε φορά που στήνεται ένα σκηνικό.
 Οι αναρχικοί, οι μαύροι και οι γύφτοι, επιτίθονται με κάθε τρόπο, οργανωμένα ή άτακτα.
 Οι πολίτες παίρνουν τα όπλα και αμύνονται ή προασπίζονται τις περιουσίες τους (στις ΗΠΑ) ή η αστυνομία αντιμετωπίζει τις επιθέσεις και τις εγκληματικές τους πράξεις.
 Το σύστημα αξιοποιεί τις συγκρούσεις για να εκβιάσει πολιτικές εξελίξεις, ώστε ο σχεδιασμός του να υλοποιείται χωρίς περιστροφές και αντιδράσεις, αλλά δεν επιτυγχάνεται η ομογενοποίηση που ονειρεύονται για την παγκοσμιοποίηση.

Οι συγκρούσεις θα υπάρχουν εσαεί και η ομογενοποίηση θα επιβληθεί εξ αιτίας τους και με την βία, όταν θα είναι ώριμες οι συνθήκες κατά τα σχέδια των νεοταξιτών. 

Υπάρχει τρόπος να αντιδράσουμε στο σχέδιο της παγκοσμιοποίησης

 Αν το κράτος επέβαλλε με σκληρό τρόπο κάποιο μέτρο για την εξαναγκαστική ένταξη των γύφτων στην κοινωνία μας, το πρόβλημα θα λυνόταν.

 Θα μπορούσε δηλαδή να επιβάλλει την αφαίρεση όλων των παιδιών των γύφτων, από τις οικογένειές τους, στις ηλικίες από 3- 16 ετών και την ένταξή τους σε ειδικά εκπαιδευτικά ιδρύματα κοινωνικής ένταξης. Οι γονείς θα έχουν επαφή με τα παιδιά τους μόνο τα Σαββατοκύριακα. Τις ενδιάμεσες μέρες, τα παιδιά εσώκλειστα, θα εκπαιδεύονται μέσα από ένα παιδαγωγικό πρόγραμμα που θα προκρίνει τις δικές μας πολιτισμικές αξίες και την ηθική. Ταυτόχρονα θα τους παρέχεται μια εξαιρετική παιδεία, ώστε να είναι έτοιμα να συνεχίσουν τις σπουδές τους όπου επιθυμούν. Αν αυτό κρατήσει για 2-3 γενεές, οι γύφτοι δεν θα έχουν κανένα αρνητικό ή ενάντιο πολιτισμικό στοιχείο που θα συγκρούεται με τα δικά μας πολιτισμικά κεκτημένα. Αυτό ασφαλώς θα μπορούσε να επιβληθεί και σε οποιανδήποτε άλλη αλλοδαπή κοινότητα διαβιεί στην χώρα μας.

 Σκοπός είναι να αποκοπούν οι νέες γενιές από την επιρροή των γονέων τους, με την ελπίδα ότι θα εκπαιδευτούν σε διαφορετικά ηθικά και πολιτισμικά πρότυπα.
Μιλάμε δηλαδή για ελληνοποίηση μη Ελλήνων, ώστε να λυθούν τα όποια προβλήματα σε αμφότερες τις πλευρές.

 Αυτό ασφαλώς δεν αποτελεί σεβασμό στη διαφορετικότητα των μειονοτήτων, όσο αυτή η διαφορετικότητα προκαλεί επώδυνες και αγεφύρωτες συγκρούσεις μέσα στην κοινωνία.
 Ασφαλώς δεν είναι και δημοκρατικό με την σημερινή έννοια που δίνουμε στην δημοκρατία.

 Ωστόσο, αποτελεί την μόνη λύση που μπορεί να διασφαλίσει κοινωνική ειρήνη και ομαλότητα. Ούτως ή άλλως, είναι και η μόνη πρακτική που πρόκειται να εφαρμόσει η νεοταξική ελίτ, όταν θα επιβάλλει με ακόμη σκληρότερο τρόπο την παγκοσμιοποίηση και την ομογενοποίηση των λαών.

 Τουλάχιστον έτσι, μπορεί να προλάβει το κάθε έθνος να ενσωματώσει τις μειονότητες προς δικό του όφελος, αφού αυτές κατέλαβαν τον χώρο τους και είναι φιλοξενούμενες.
Σε τέτοια περίπτωση, οι διαφορές των κοινωνικών ομάδων θα είναι περισσότερο επιφανειακές και λιγότερο βαθιά συγκρουσιακές.

ΛΥΚΙΟΣ.

27 σχόλια:

  1. Θα μπορούσαμε να κάνουμε μια προβολή των γεγονότων της Αμερικής (Αντίφα-Σόρος) στην Ελλάδα όπου η ανθελληνική αυτή πτέρυγα θα συνεπικουρηθεί με οργανωμένους και χρηματοδοτούμενων λαθρο εισβολείς (ΜΙΤ). Αυτό το είδαμε να εξελίσσεται μερικώς με τα γεγονότα του Έβρου, ίσως ήταν και μια δοκιμή από τους Τούρκους για να μετρήσουν αντιδράσεις και βαθμό αποφασιστικότητας. Για αυτό το θέμα υπάρχουν προηγούμενες αναρτήσεις στο παρόν αλλά και άλλα ιστολόγια, διαφαίνεται όμως πως η ώρα πλησιάζει και θα απαιτηθεί αυτό οργάνωση και εγρήγορση λόγω του ότι τα γεγονότα θα εξελίσσονται παράλληλα εντός και εκτός των πόλεων και της επικράτειας. Στην παρούσα φάση θεωρώ ό τι έχει σημασία η κατανόησή του προβλήματος και η ψυχολογική προετοιμασία η όποια προηγείται της φυσικής.
    Ο κάθε Πολίτης θα πρέπει να είναι και Οπλίτης.

    Κίμων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστά. Οι "αντίφα" που χρηματοδοτούνται από τον Σόρος, μαζί με όλο τον αριστερό συρφετό που επίσης χρηματοδοτεί, πρόκειται να επιστρατεύσουν όλες τις μειονότητες που τρέφουν αρνητικά συναισθήματα για την Ελλάδα (κι ας έχουν τόσο ευνοηθεί απ΄αυτήν), προκειμένου να εξεγερθούν ενόπλως στην περίπτωση ελληνοτουρκικής συρράξεως.
      Μεταξύ αυτών, οι γύφτοι, οι Πακιστανοί, οι άραβες, οι Αλβανοί, ακόμη και οι Ρωσοπόντιοι κακοποιοί (όχι γενικά οι Ρωσοπόντιοι βέβαια). Αν εξαιρέσουμε τους τελευταίους, ουσιαστικά μιλάμε για μουσουλμάνους και ακραίους ισλαμιστές, οι οποίοι είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν "ιερό αγώνα" (τζιχάντ) κατά των "απίστων".
      Μαζί τους θα συστρατευτούν όλοι οι μάχιμοι αριστεριστές και εθνομηδενιστές που μισούν την Ελλάδα και την έννοια της πατρίδας. Ήδη έχουν διακηρύξει τις προθέσεις τους, ποιανού το μέρος θα πάρουν αν μια χώρα μας επιτεθεί.
      Αυτό θα πρέπει να το έχουμε υπόψη μας, αν συμβούν γεγονότα, διότι εκτός του προδήλου εχθρού, θα έχουμε και τον εσωτερικό εχθρό, ο οποίος δόλια και ύπουλα θα επιχειρήσει να μας πλήξει εκ των έσω.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  2. Όντως το προπύργιο όλων των συμπεριφορών έχει βάση την συγκριτική τοποθέτηση του ατόμου εντός της τροφού κοινότητας,όπου τα προβάλλοντα αρχέτυπα δρουν ως μέσα ταυτοποίησης.
    Εφόσον το ψηλότερο ιδεώδες των πολιτισμών είναι η ελεύθερη υλικολαγνεία, τότε σαφώς τα πρότυπα θα είναι οι 'επιτυχημένοι' της κοινότητας.
    Ένας νεαρός ρισκάρει τον οστρακισμό αν δεν ασπάζεται τις συλλογικές ιδιομορφίες. Καθ'αυτού βρίσκεται ο προπατορικός φόβος της εγκατάλειψης, όπου με την συμβολή των εντυπώσεων μιας δύσκολης ζωής, το άτομο αφομοιώνεται εντός των στερεοτυπικών ορίων της συλλογικής ταυτότητας με σκοπό την αλληλοβοήθεια απο τους ομοίους του.
    Εδώ είναι το σημείο που το άτομο υπονομεύει την δική του ανάπτυξη, πέφτοντας στις παραβατικές συμπεριφορές, καθώς η κοινωνία προωθεί ένα προβληματικό αρχετυπικό ως βέλτιστο. Έτσι είναι δύσκολο για τα άτομα που μεγαλώνουν σε τέτοια τα περιβάλλοντα να βγούν εύκολα, καθώς επικρατεί κλήμα "crab mentality".
    Η ομαλή διάδραση πλυθησμών υφίσταται όταν το άτομο λαμβάνει επιρροές απο την εθνική παιδεία (απαιτήσεις πολιτίας) μαζί με την κοινοτική του ταυτότητα εγκρίνοντας μόνο τις αρμονικές αξίες. Αυτό ζητάει κοφτερή νόηση,άρτεια ηθική πυξίδα και καταβολή προσπάθειας.
    Αν και η λύση που δίνεις Λύκιε είναι εύστοχη και κτυπάει το πρόβλημα ριζικά, οι λογικές λύσεις δεν καθίστανται καθόλου λογικές.Κάθε άλλο...θεωρούνται παράφρωνα εναύσματα μίσους. Υπάρχει μια μαζική οπλογενοποίηση των ατομικών νοοτροπιών όπου ακόμα και η ομιλία για τα εθνικά ζητήματα συναντιούνται με απέχθεια.
    Ωστόσο θα ήθελα να παραθέσω ότι γίνονται διάφορα πολιτικά ακροβατικά από τους υψηλόβαθμους έναντι αυτών των κοινοτήτων. Ένα κοινωνικό πρόβλημα συσπειρώνει την ανάγκη για την ύπαρξη αρμόδιου σώματος μέχρι την διευθέτηση του, άρα πρώτον είναι η επίκληση για την ψήφο (ανάγκη διαιωνισμού και νομιμοποίησης εξουσίας).
    Δεύτερον, είναι η χρησιμοποίηση των μειονοτήτων για σκηνοθετήση περιστατικών που αποσπούν την κοινωνική συνείδηση από το προσωπικό και συλλογικό 'άριστον' μέσω επίκλησης των συναισθημάτων. (Σκηνοθετημένες φωτογραφίες προπαγάνδας, Σύριων προσφύγων
    που συγκίνησαν την ανάγκη αποδοχής των πληθυσμών τους εντός). Ιστορικά, οι μειονότητες αποτελούσαν επαναστάτες που ζήτουσαν ένα ευρύτερα αντιπροσωπευτικό κοινωνικού δικαίο. Όσο υπάρχουν μειονότητες, το κοινωνικό δίκαιο θα ελίσσεται ανάλογα: επεκτείνοντας την επικράτεια του μέχρι την συγκάλυψη όλων των μέλων της ολικότητας.
    Έτσι, ακριβώς οδηγούμαστε στην ομογενοποίηση, όσο υπάρχουν διαφορές στις ιδιομορφίες των συνόλων, θα υπάρχει λόγος ρίξης. Η στατική τοποθέτηση των μειονοτήτων εκτός της εθνικής ταυτότητας και η απάλειψη των αρμοδιοτήτων τους προς το έθνος ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ σε καμία περίπτωση να ανταμείβετε.
    Είναι πλέον ρατσισμός να αναγνωρίζουμε τα τοξικά χαρακτηριστικά των κοινοτήτων και να ζητάμε να τα εκκρίνουν. Αν το δούμε (όντως) εθνικιστικά, ο 'κανονικός' πολίτης θα καλεστεί να πάρει όπλα για να προστατεύσει την χώρα του, άρα υπόκειτε σε μεγαλύτερο ποσοστό ρίσκου ΑΡΑ θα πρέπει να απολαμβάνει και μεγαλύτερες ανταμοιβές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΡΑΜΠ ΘΑ ΒΓΕΙ ΝΙΚΗΤΗΣ
    ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΕΝΑ ΘΛΙΒΕΡΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δύσκολο το βλέπω να αποτελέσουν θλιβερό παρελθόν, επειδή μπορεί να νικήσει ο Τράμπ τις εκλογές.
      Το Κρόνιο Ιερατείο που βρίσκεται πίσω από την παγκοσμιοποίηση, ελέγχει σχεδόν τα πάντα, διαθέτει το παγκόσμιο χρήμα και βέβαια επιβιώνει εδώ και χιλιάδες χρόνια, σταθερό στους στόχους του.
      Ωστόσο όλα αλλάζουν, αν ο κόσμος αρχίσει να ξυπνά και να αντιδρά νοητικά. Δηλαδή να μην πείθεται από την προπαγάνδα και τις ιδεοληψίες που μας εγκαθιστά το σύστημα.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  4. Δυστυχώς, αγαπητέ Newks, υπάρχουν μειονότητες που η κουλτούρα τους είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με τον πολιτισμό μας και σκοπίμως προωθούνται προς ανάμειξη. Τόσο ασύμβατη και εχθρική που είτε μας αφελληνίζει ισχυροποιώντας την ταυτότητα της με τις πλάτες των ΜΚΟ μέσα στην ίδια μας τη χώρα είτε μας περιθωριοποιεί με την ετικέτα του ρατσιστή πάλι με τις ίδιες πλάτες. Κι αυτό το καλοστημένο σχέδιο γκριζοποίησης των εθνών έχει ποτίσει και υπνωτίσει πλείστες συνειδήσεις με αποτέλεσμα τα υγιή κύτταρα που ανθίστανται να λιγοστεύουν και να κάμπτονται βαθμηδόν.
    Ποιος μπορεί σήμερα ως άλλος Ηρακλής να καθαρίσει τον κόπρο του Αυγεία από τον παγκόσμιο στάβλο;

    Ανατολή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ Newks, η προσπάθεια του Κρονίου ιερατείου να ομογεννοποιήσει τα έθνη, τις φυλές, τις θρησκείες και τους πολιτισμούς, είναι ένα παρά φύσιν εγχείρημα, επειδή αντιστρατεύεται την αρχή της ποικιλότητας μέσα στην συμπαντική τάξη.
    Από αυτό και μόνο, προδίδεται η ροπή του Κρονίου ιερατείου και η ταυτότητά του. Η αντιστράτευση στην Κοσμική τάξη, εναντιώνεται στην ίδια την Δημιουργία και είναι η θεσμική αποστολή του διαβολέα (Διαβόλου).

    Η ανθρωπότητα δεν ήταν, είναι, μα ούτε και θα είναι κάτι το ενιαίο και το ομοιογενές.
    Είναι ένα σύνολο οντοτήτων με κοινά βασικά χαρακτηριστικά, αλλά και πολλές διαφορές, κυρίως λόγω διαφορετικής προέλευσης.
    Η ίδια η φύση θέλει την ποικιλία, αλλά όχι την ανάμιξη. Θέλει την ξεχωριστότητα. Δέχεται την εξέλιξη των ειδών, αλλά μόνο κατά την έννοια που κάθε αλλαγή αποσκοπεί στην αναβάθμιση και ποτέ στην υποβάθμιση. Στόχος της φύσης, η ...επιβίωση των ειδών, δηλαδή της ποικιλότητας. Μέσο της επιβίωσης, η βελτιστοποίηση μέσω της εξέλιξης. Τα αδύναμα είδη μεταλλάσσονται σε δυνατά ή εξαφανίζονται. Αυτά που μένουν είναι τα δυνατότερα.

    Η συνθηματολογία του Κρονίου ιερατείου πως "είμαστε όλοι ίδιοι και δεν πρέπει να υπάρχουν διαφορές μεταξύ των ανθρώπων", είναι ευθεία εναντίωση στην Κοσμική τάξη και την ξεχωριστότητα.
    Η διαβολή τους, επιχειρεί την σύμμειξη των ανθρωπίνων ειδών, με σκοπό την ποιοτική υπονόμευση της λευκής φυλής και όλων των πολιτισμικών της κατακτήσεων, νοθεύοντάς την με τις διαφορετικές ποιότητες των υπολοίπων φυλών. Φυσικά και οι άλλες φυλές απειλούνται με την αντίστοιχη αλλοίωση των πολιτισμικών τους κατακτήσεων, από οποιαδήποτε σύμμειξη με τις άλλες φυλές και έθνη.

    Κάθε έθνος και κάθε φυλή, έχει τις δικές της ικανότητες στην παραγωγή πολιτισμού και βέβαια τον δικό της εξελικτικό ρυθμό.
    Το να βιάσουμε τον ρυθμό και να επιβάλλουμε ξένα προς αυτούς πολιτισμικά πρότυπα, είναι σαν να δίνουμε "σκονάκι" στο διαγώνισμα σε έναν αδύναμο μαθητή. Θα γράψει "καλά", αλλά ποτέ δεν θα έχει αφομοιώσει την γνώση...
    Για παράδειγμα η μαύρη φυλή, στον φυσικό της χώρο, είναι στο στάδιο της νεολιθικής εποχής.
    Η παρέμβαση της λευκής φυλής, τους έφερε απότομα σε ένα εξελικτικό επίπεδο που κανονικά ίσως να μην έφταναν ποτέ ή να χρειάζονταν δεκάδες χιλιάδες χρόνια εξέλιξης για να φτάσουν. Το αποτέλεσμα είναι ότι αυτή η βίαιη εκπολίτιση, έφερε σε σύγχυση την μαύρη φυλή, αφού δεν μπορεί να αφομοιώσει τον δυτικό πολιτισμό. Το αποτέλεσμα είναι να τον αναπαράγει με στρεβλό τρόπο, ο οποίος βλάπτει καταρχήν τους ίδιους, αφού βιώνουν ανοίκειες πολιτισμικές συνθήκες και δεύτερον βλάπτει τους δυτικούς, οι οποίοι δέχονται μια επιβάρυνση από ανθρώπους που δεν αφομοιώνονται και εμποδίζουν την δική τους εξέλιξη.
    Η ευθύνη βεβαίως ανήκει στο Κρόνιο ιερατείο, που επιχείρησε την αποικιοκρατία και την δουλοποίηση των μη λευκών φυλών, προς όφελός του.

    Αν λοιπόν ακολουθήσουμε τις επιταγές της φύσης, η κάθε φυλή και το κάθε έθνος, θα πρέπει να αφήνεται να εξελίσσεται ανεμπόδιστη, στον δικό της φυσικό χώρο. Εξάλλου ο φυσικός χώρος είναι σύμφυτος με το επίπεδο εξέλιξης της κάθε φυλής και είναι μια διάδραση που εξελίσσεται σε βάθος χιλιάδων ή και εκατομμυρίων ετών.
    Αν φέρουμε τους Λάπωνες να ζήσουν στο Σουδάν, θα πρέπει να αντιμετωπίσουν μια προσαρμογή διαμετρικά αντίθετη προς αυτήν που πέτυχαν επί πολλές χιλιάδες χρόνια στις παγωμένες στέπες της Λαπωνίας (-40 βαθμούς Κελσίου).
    Είναι δυνατόν να αφομοιώσουν τον πολιτισμό και τις συνήθειες που διαμόρφωσαν οι Σουδανοί στους 50+ βαθμούς Κελσίου, για άλλες τόσες χιλιάδες χρόνια;
    Ποιος ο λόγος να κάνουμε κάτι τέτοιο, εκτός από το να διαβάλλουμε την εξέλιξη της κάθε φυλής και του κάθε έθνους, με πρόφαση δήθεν το οικονομικό όφελος (π.χ.στην περίπτωση των αποικιών).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ωστόσο, μικρές αναμείξεις είναι πιο ανεκτές, όταν συμβαίνουν μεταξύ κοντινών εξελικτικά πολιτισμών.
    Η μικρή διαφορά δυναμικού, επιτρέπει την αλληλεπίδραση. Για παράδειγμα όταν οι Ρωμαίοι κατέλαβαν την Ελλάδα, η πολιτισμική σύμμειξη ήταν αποδεκτή, διότι οι πολιτισμοί ήταν παρεμφερείς και οι διαφορές σχετικά μικρές. Ωστόσο ακόμη και έτσι, η νόθευση άφησε αρνητικό αποτύπωμα στον ανώτερο συγκριτικά Ελληνικό πολιτισμό, που τελικά οδήγησε στην υποβάθμισή του.


    Η παρούσα κατάσταση, όπως είναι διαμορφωμένη τους τελευταίους δύο αιώνες σε όλο τον πλανήτη, έχει επιφέρει μια σκοπούμενη και παρά φύσιν επιμειξία πολιτισμών, εθνών και φυλών.
    Οι συγκρούσεις είναι αναπόφευκτες και κανένα θετικό αντίκρυσμα δεν έχουν , όσο αισιόδοξα και να θέλει κανείς να το δει.
    Η προσπάθεια να καμφθεί η "αδράνεια" του κάθε έθνους, φυλής, πολιτισμού, που διατηρεί την ταυτότητα χιλιάδων ετών εξέλιξης, είναι ατελέσφορη γιατί είναι αφύσικη.
    Η ανθρωπότητα είναι παγιδευμένη σε μια διαβολή, που επιχειρεί να αλλοιώσει την φύση και την πορεία της.
    Αν το αντιληφθούμε αυτό, θα πρέπει να αντισταθούμε.

    Οι φυλές και τα έθνη, θα πρέπει να επιστρέψουν στον φυσικό τους χώρο και να αφεθούν απερίσπαστοι στην εξελικτική τους πορεία. Με αλληλοσεβασμό και κατανόηση στην διαφορετικότητα, οι φυλές και τα έθνη μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά, να συνεργάζονται στο επίπεδο που επιθυμούν (εμπόριο, τεχνολογίες, πρώτες ύλες), χωρίς η μία να εμποδίζει την άλλη στην δική της ανάπτυξη στο φυσικό της χώρο.

    Τα εθνικά κράτη, είναι η καλύτερη, φυσικότερη και δικαιότερη κατανομή του ανθρώπινου είδους.
    Η παγκοσμιοποίηση, ο διεθνισμός και η ομογενοποίηση των πολιτισμών, είναι οι ακριβώς αντίθετες καταστάσεις.

    Αυτή είναι και η μόνη ριζική λύση που αποκαθιστά την βλάβη που προκάλεσε το Κρόνιο ιερατείο στον άνθρωπο.
    Ως εναλλακτική λύση, είναι η αναγκαστική προσαρμογή των μειονοτήτων (φυλής, έθνους, θρησκείας) μέσω της υποχρεωτικής εκπαίδευσης και της αποκοπής των συνδέσμων με όσες αλλότριες παραδόσεις λειτουργούν φθοροποιά, στον κυρίαρχο πολιτισμό μιας χώρας.
    Η βίαιη αυτή προσαρμογή, ασφαλώς δεν αποτελεί στοιχείο σεβασμού στην διαφορετικότητα, αλλά επιβάλλεται από την αναγκαιότητα της επιβίωσης του μείζονος πολιτισμού, που απειλείται από την διαβολή.
    Αυτή είναι και η μόνη χρυσή τομή, που αφενός σέβεται τα δικαιώματα της επιβίωσης και της καλώς εννοούμενης ανάπτυξης στις μειονότητες και αφετέρου διαφυλάττει το αναλλοίωτο, το ελεύθερο και το εύρωστο του κυρίαρχου πολιτισμού μιας χώρας.

    Οι ετικέτες "ρατσισμός", "ξενοφοβία", κτλ, είναι επινοήσεις και όπλα του Κρονίου ιερατείου, τα οποία χρησιμοποιούνται για να καταστέλλουν τις φυσικές αντιδράσεις των ανθρώπων και της λογικής.

    Η αγάπη για τον συνάνθρωπο, επιβάλλει τον σεβασμό της προσωπικότητάς του και την υποστήριξη της εξελικτικής του πορείας μέσω της ελευθερίας της συνείδησης.
    Αν το δεις συλλογικά, οι βίαιη ανάμειξη των ανθρώπων και η προσπάθεια ομογενοποίησής τους, αποτελεί μιαν εξόχως κακόβουλη πράξη, που καταπιέζει και καταστέλλει την ελευθερία της προσωπικής (με την συλλογική φυλετική έννοια) εξέλιξης.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πραγματι ο Φλόυντ ειναι ο Αμερικανος Γρηγοροπουλος, και ο θανατος του ετυχε αναλογης εργαλειοποιησης απο την αντιπολιτευση. Ισχυει πως οι μειονοτητες επισης εργαλειοποιουνται για αποσταθεροποιηση της κοινωνιας στην οποια βρισκονται.

    "Υπάρχει τρόπος να αντιδράσουμε σε αυτα τα σχεδια της παγκοσμιοποιησης;"
    Σαφως. Με καταλληλες πολιτικες. Τι πιο ομορφο απο ενα ωραιο νομο; Θυμιζω τους 7 αναβαθμους του ερωτα, τους οποιους και περναει ο ανθρωπος στην πορεια της εξελιξης του.

    Ερως για το:
    1. Σωματικο καλλος του μοναδικου ερωμενου
    2. Σωματικο καλλος ολων των ερωμενων (οχι μονο σε ενα ατομο)
    3. Το ψυχικο καλλος
    4. Το καλλος των πραξεων
    5. Το καλλος των Νομων
    6. Το καλλος των επιστημων
    7. Το καλλος της φιλοσοφιας

    Επομενως, ο τροπος για να αντιδρασουμε ειναι με εναν ωραιο και δικαιο νομο. Ωραια η προταση σου αγαπητε Λυκιε ως αρχικο σχεδιο νομου, και θα συμφωνησω με αυτην επι της αρχης. Θα πρεπει ομως να "δουλευτει" στις "γωνιες" της διοτι ως εχει, θα προκαλεσει περισσοτερα προβληματα απο οσα θα λυσει.
    Σωστο πως θα πρεπει τα παιδια των μειονοτητων (εν προκειμενω γυφτων) να λαμβανουν την βασικη εκπαιδευση. Αυτη ειναι υποχρεωτικη για ολους τους ελληνες πολιτες. Επισης σωστη και η ρηση του Newks πως "οι "κανονικοι" πολιτες που επωμιζονται περισσοτερες υποχρεωσεις, θα πρεπει να εχουν μεγαλυτερες ανταμοιβες". Δεν εχει νοημα να εξισωσουμε τους πολιτες προς τα κατω, καποιοι ειναι πιο ικανοι, τι να κανουμε. Αν καποια παιδια εχουν ικανοτητες να γινουν εξαιρετικα ικανα, ειναι χρεος μας να τα βοηθησουμε να καταφερουν οσα μπορουν. Το ιδιο ισχυει και για τους μεταναστες. Ειναι αυτοχειριασμος, να μπαινουν ολα τα παιδια στο ιδιο σχολειο, οταν προφανως υπαρχουν παιδια 2 ταχυτητων ικανοτητας.

    Επομενως, πχ παιδια μεταναστων, που δεν ομιλουν την ελληνικη ως μητρικη γλωσσα, ειναι αυτονοητο πως δεν μπορουν να βρισκονται στην ιδια ταξη με ελληνοπουλα διοτι υπαρχει μεγαλη διαφορα γνωστικων ικανοτητων. Αρα εχουμε αναγκη για σχολεια που θα προσφερουν την βασικη εθνικη εκπαιδευση οπως προβλεπεται εκ του συνταγματος, παραλληλα με τα υπαρχοντα. Για να μην υπαρχουν διαφορετικα σχολεια, ενας ευκολος και γρηγορος τροπος ειναι να υπαρχουν επιπροσθετες ταξεις/τμηματα, σε υπαρχοντα μεγαλα σχολεια που να μπορουν να το υποστηριξουν.

    Σχετικα με τους γυφτους υπαρχει ενα προβλημα, διοτι οι γυφτοι δεν προκειται να δεχτουν ολοημερα οικοτροφα σχολεια για τα παιδια τους. Τα παιδια τα θεωρουν ως κτησεις, οποτε δεν προκειται να ανεχτουν ευκολα μια αποχωρηση. Ωστοσο, αυτο δεν αναιρει την αξια του σχεδιου νομου. Ας υπαρχουν και τετοια σχολεια/ιδρυματα.

    Γενικα παντως εδω υπαρχει μια νοοτροπια οπως και στους μουσουλμανους. Θεωρουν πως ειναι φυσιολογικος ενας παρασιτικος τροπος ζωης. Πως εχουν δικαιωμα για κατι τετοιο, να ζουν δηλαδη σε βαρος των αλλων, πως οι αλλοι ειναι υποχρεωμενοι να τους συντηρουν, "γιατι ετσι". Ακομα και ο εγκληματικος τροπος διαβιωσης τους, δικαιολογειται στο μυαλο τους επειδη εχουν "αδικηθει". Καθε εγκληματιας πιστευει πως ειναι αδικημενος, οποτε εγκληματει για να φερει το δικιο. Αυτη ειναι η λογικη τους "ουδεις εκων κακος" (κανεις δεν ειναι συνειδητα κακος). Ενας τροπος να σπασει αυτο, ειναι να ερθει ξεκαθαρα στο φως η υποκρισια αυτης της νοοτροπιας. Βεβαια, εχουν κανει ολοι την αστεια πατεντα, πως ολοι τους αδικουν εκτος απο εκεινους που ανηκουν στην ιδια υποομαδα με αυτους. Αστειο να βλεπεις γυφτο να κλεβει γυφτο. Μεταξυ κατεργαρεων, τιμιοτητα. (!)

    Joker

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θεωρω πως μπορει να υπαρχει ενα τριπλο πλαισιο τετοιας σχολικης εκπαιδευσης (νηπιαγωγειο-δημοτικο-γυμνασιο ητοι 3-16χρ). Τρεις ταχυτητες. Για τις δυσκολα ενταξιμες περιπτωσεις, η επιλογη του ολοημερου σχολικου οικοτροφειου δειχνει σωστη επιλογη και μαλιστα μπορει να κυνηγαται η εφαρμογη του "υποχρεωτικου" της εκπαιδευσης. Για τα παιδια που ηδη ομιλουν την ελληνικη και σε τροπο ζωης μοιαζουν αρκετα με τα ελληνοπουλα, μπορουν να πηγαινουν στο ιδιο σχολειο. Για τα παιδια που δεν ομιλουν την ελληνικη αλλα δεν υπαρχουν ενδειξεις παραβατικης συμπεριφορας, μπορουν να πηγαινουν σε ιδιο σχολειο αλλα σε χωριστα τμηματα. Σε τμηματα για μεταναστες ή παιδια που δυσκολευονται να παρακολουθησουν τα υπολοιπα τα οποια θα βρισκονται οχι σε ολα τα σχολεια, αλλα σε μερικα μεγαλα σχολικα συγκροτηματα. Αυτος ο νομος μπορει να εφαρμοστει για ολα τα παιδια και για ολες τις μειονοτητες. Ειναι καλο και για τα ελληνοπουλα διοτι αντιμαχεται την ποιοτικη υποβαθμιση του σχολικου προιοντος. Αυτος ο διαχωρισμος, θα τους επιτρεπει να τρεξουν και να προχωρησουν πιο γρηγορα στην ιδια μας την χωρα και οχι να χρειοαζεται να φευγουν υποχρεωτικα εξω. Αγαπητη Ανατολη, ενας ωραιος νομος ειναι αρκετος για να αντιμετωπισει την κατασταση. Απο την στιγμη που ειναι δικαιος, κανεις δεν μπορει να τον πολεμησει. Και ειναι στο χερι μας να γινει δικαιος, αν και θελει λιγη δουλιτσα. Ολοκληρο υπουργειο παιδειας συντηρει το ελληνικο κρατος, ας κατσουν να το φτιαξουν, δεν ειναι δυσκολο. Δεν χρειαζεται να γινει καποια βιαιη προσαρμογη, διοτι τοτε υπαρχουν τροποι να πολεμηθει απο αυτους. Κανενας ομως δεν μπορει να διαφωνησει με εναν ωραιο και δικαιο νομο.

    "Οι ετικέτες "ρατσισμός", "ξενοφοβία", κτλ, είναι επινοήσεις και όπλα του Κρονίου ιερατείου, τα οποία χρησιμοποιούνται για να καταστέλλουν τις φυσικές αντιδράσεις των ανθρώπων και της λογικής."

    Κανενας ρατσισμος δεν υπαρχει οταν σε μαθητικα περιβαλλονται κρινεις ανθρωπους βασει ικανοτητας. Αυτος ειναι ο ορισμος της μαθησης. Αν ο αλλος ειναι Αινσταν, τι δουλεια εχει στην β δημοτικου? Να κανει τι; Να παιζει με τα χρωματα; Στην Ελλαδα δεν γνωριζω να υπαρχει αυτη η δυνατοτητα οπως στο εξωτερικο, το οτι τα παιδια μπορουν να πηδουν ταξεις αν ειναι αρκετα ικανοτερα. Κακως. Αυτο δεν ειναι δικαιο. Ειναι "ικανοφοβια" και "αριστοφοβια". Χθες νομιζω διαβασα μια ειδηση με εναν 8χρονο απο τη Μακεδονια που μετακομισε με τους γονεις του στην Γερμανια, ωστε οι ικανοτητες του να μην πανε χαμενες στην Ελλαδα (bottleneck το λεμε στους υπολογιστες, οταν το συστημα που εχουμε χτισει μπορει να δωσει πολυ παραπανω, αλλα ενα εξαρτημα που υστερει το υποχρεωνει ολο να δουλευει πολυ κατω των δυνατοτητων του). Ξεφτιλα για την Ελλαδα η ειδηση. Ουτε για ξενοφοβια ουτε για ρατσισμο μπορει να πει κανεις το οτιδηποτε. "Αν μπορεις παραπανω, ελα και δειξτο μας σε εξετασεις, και θα σε παμε στο ανωτερο τμημα". Απολυτως δικαιο και αξιοκρατικο.

    Σε αλλους τομεις της κοινωνιας ο διαχωρισμος δεν ειναι τοσο ευκολος, ομως στην παιδια πιστευω πως ειναι αρκετα ευκολο εφοσον υπαρχει η θεληση.

    Joker

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "Σχετικα με τους γυφτους υπαρχει ενα προβλημα, διοτι οι γυφτοι δεν προκειται να δεχτουν ολοημερα οικοτροφα σχολεια για τα παιδια τους. Τα παιδια τα θεωρουν ως κτησεις, οποτε δεν προκειται να ανεχτουν ευκολα μια αποχωρηση. Ωστοσο, αυτο δεν αναιρει την αξια του σχεδιου νομου. Ας υπαρχουν και τετοια σχολεια/ιδρυματα."

    Κάπου εδώ, βρίσκεται και ο λόγος που η επιβολή ενός "σκληρού" καθεστώτος είναι αναγκαία προϋπόθεση της διάσωσης του εθνικού μας κράτους (και κατ΄επέκτασιν για κάθε εθνικό κράτος).
    Δεν μπορεί να εστιάσουμε σε ένα μεμονωμένο κομμάτι (όπως η παιδεία) χωρίς να βλέπουμε συνολικά το πρόβλημα.
    Όταν το νοσηρό κράτος, αφήνει ατιμώρητους τους γονείς εγκληματίες γύφτους (δηλαδή συλλαμβάνονται και αφήνονται ελεύθεροι ή με ελάχιστη ποινή), αυτοί μαθαίνουν ότι οι νόμοι δεν επιβάλλονται και συνεπώς δεν χρειάζεται να τους εφαρμόζουν. Όταν οι άνθρωποι δεν σέβονται ή έστω δεν φοβούνται τους νόμους, τότε κανένας νόμος δεν μπορεί να περιορίσει τους παραβατικούς πολίτες, ούτε και να επιβάλλει κάποια διορθωτική πολιτική.
    Με την υπάρχουσα κατάσταση όπως διαμορφώνεται σε κάθε δυτική χώρα, ο νόμος από προστάτης και εγγυητής του δικαίου και της κοινωνικής ειρήνης, γίνεται προστάτης των εγκληματιών πάσης φύσεως και φόβητρο κάθε νομοταγή και ειρηνικού πολίτη.
    Ο ποινικός κώδικας και η ποινική δικονομία σήμερα, διαθέτουν τόσες ευεργετικές διατάξεις υπέρ των σκληρών εγκληματιών, που όχι μόνο τους αφήνουν ατιμώρητους, αλλά τους διαθέτουν και νομικά όπλα ώστε να στρέφονται εναντίον των διωκτών τους και βεβαίως εναντίον των θυμάτων τους (πολίτες).

    Ακόμη και τώρα που η παρούσα κυβέρνηση υποδυόταν ότι θα άλλαζε τον προκλητικά άδικο νόμο Παρασκευόπουλου (που ελευθέρωνε όλους τους σκληρούς κακοποιούς), όχι μόνο ουσιαστικά δεν το έπραξε, αλλά διοργανώνει «σεμινάρια» φοβικής προπαγάνδας για τους μάχιμους αστυνομικούς, όπου με την συμμετοχή «εκπροσώπων» των ομοφυλόφιλων και των γύφτων, καθώς και αξιωματικών υποταγμένων στα νεοταξικά κελεύσματα, επιχειρούν να στρεβλώσουν την πραγματικότητα που βιώνουν από πρώτο χέρι αυτοί οι άνθρωποι, (υποτιμώντας την νοημοσύνη τους) και να τους πείσουν πως δεν είναι εγκληματικοί οι γύφτοι, πως οι ομοφυλόφιλοι σήμερα είναι θύματα ρατσισμού και γενικότερα πως οι αστυνομικοί θα πρέπει να τους αφήνουν ελεύθερους να «εκφράζονται» ακαταδίωκτοι όταν παραβιάζουν του νόμο, διότι θα αλλιώς διωχτούν οι ίδιοι χωρίς καμία ανοχή (!) για τις πράξεις τους (οι αστυνομικοί)!!! Τους «μαθαίνουν» επίσης, ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει ακροαριστερή βία, παρά μόνον ακροδεξιά! Αυτό βέβαια δεν τόλμησε να το κάνει, ούτε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ…

    Άρα αν είσαι νομοταγής και φιλήσυχος πολίτης θα τιμωρείσαι σκληρά αν διαπράξεις κάποια παράβαση, αλλά αν ανήκεις στις «ευπαθείς ομάδες» όπως οι γύφτοι, οι λαθρομετανάστες, οι ΛΟΑΤΚΙ, αλλά και οι ανήκοντες σε αριστερή οργάνωση ή στον αντιεξουσιαστικό χώρο, θα επιχαίρεις ειδικής προστασίας και ανοχής από τον νόμο και την Δικαιοσύνη…

    Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, οι κυβερνήσεις αλληλοδιαδέχονται η μια την άλλη, με δήθεν «αριστερό» ή «δεξιό» πρόσημο, αλλά στην πραγματικότητα προωθούν αναλόγως την ίδια νεοταξική πολιτική, όπως τους την επιβάλλει το Κρόνιο ιερατείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συνεπώς καμία ανατροπή δεν μπορεί να γίνει αποσπασματικά, αν δεν υπάρξει μια καθολική εξαναγκαστική αλλαγή σε όλα τα επίπεδα ταυτόχρονα.
    Εννοείται πως οι γύφτοι δεν θα δέχονταν να παραδώσουν τα παιδιά τους σε ένα κλειστό οικοτροφείο-σχολείο.
    Εννοείται πως η εκπαίδευση που θα παρέχεται εντός, δεν θα είναι η γνωστή μέχρι σήμερα σχολική «παιδεία».
    Εννοείται πως η ίδια ακριβώς εκπαίδευση θα παρέχεται και στα ελληνόπουλα, διότι δεν θέλουμε να αναπαράγουμε το ίδιο σαθρό αξιακό σύστημα, που διδάσκεται σήμερα στη νεολαία μας.
    Αν δεν εκδιώξουμε κάθε ξενιστή που «μολύνει» τον πολιτισμό μας, θα τον αφομοιώσουμε.
    Το «σκληρό» καθεστώς που θα προτείνω, θα αναλάβει τον απεχθή ρόλο να επιβάλλει δια της βίας (αν χρειαστεί) τον νόμο, αφού διαφορετικά δεν πρόκειται να εφαρμοστεί.
    Τα παιδιά, θα απομακρύνονται από τις οικογένειές τους και θα εγκλιματίζονται σε μια οργανωμένη σχολική κοινωνία, όπου θα διαπνέεται από ομαδικότητα, αλληλοσεβασμό, άμιλλα, αξιοκρατία και εκμάθηση των δημοκρατικών αξιών και της ελευθερίας του πνεύματος, της πατρίδας και του ανθρωπισμού. Θα έρχονται σε επαφή με τους φυσικούς τους γονείς το Σαββατοκύριακο, ώστε να μην μπορεί το οικείο περιβάλλον να ασκήσει επάνω τους καμία πολιτισμική επιρροή, εκτός από τα απαραίτητα συναισθήματα αγάπης.
    Μια εποπτική αρχή, θα εξετάζει αν οι γονείς επιχειρούν να υπονομεύσουν την γαλούχηση του κράτους στο παιδί τους. Σε αυτή την περίπτωση, θα περιορίζεται αναλόγως η επαφή με το παιδί τους.
    Τα έξοδα του κράτους για την οικότροφη εκπαίδευση, θα προέρχονται και από την κατάργηση των προνοϊακών επιδομάτων που λαμβάνουν αυτές οι μειονότητες.
    Στις ίδιες δομές, θα οικοτρέφονται και θα εκπαιδεύονται όλα τα παιδιά των φυλετικών και εθνικών μειονοτήτων που διαβιούν στην χώρα μας, ανεξαρτήτως αν οι γονείς τους είναι ή όχι παραβατικοί. Ακόμη και τα παιδιά των ισλαμικών οικογενειών, που γαλουχούνται με μίσος για τους «άπιστους χριστιανούς», θα μαθαίνουν την αξία του ανθρώπου και της ελεύθερης και αδογμάτιστης της σκέψης του, ώστε να απεμπολήσουν στην πράξη την μισαλλοδοξία του Ισλάμ.

    «Κανενας ρατσισμος δεν υπαρχει οταν σε μαθητικα περιβαλλονται κρινεις ανθρωπους βασει ικανοτητας. Αυτος ειναι ο ορισμος της μαθησης»

    Ασφαλώς και δεν υπάρχει ρατσισμός στην αξιοκρατία και την διάκριση των ικανοτήτων, αλλά και των πάσης φύσεως διαφορών μεταξύ των ανθρώπων.
    Ο «ρατσισμός» όμως, είναι μια ετικέτα που τοποθετεί το Κρόνιο ιερατείο, ως νοητικό όπλο που ενοχοποιεί κάθε έννοια λογικής και διάκρισης των προφανών φαινομένων.
    Πρόκειται για μια σκοταδιστική τακτική, που θέλει να φοβίσει και να αφαιρέσει την ελεύθερη έκφραση, ακόμη και την ελεύθερη σκέψη. Είναι η ίδια τακτική που εφάρμοσε το ίδιο ιερατείο στον μεσαίωνα, με τον σκοταδισμό και την Ιερά Εξέταση.

    Η «ικανοφοβία» και η «αριστοφοβία» είναι ακριβώς οι αντίδοτες έννοιες που θα μπορούσαμε να χτυπήσουμε το ιερατείο, με τα ίδια του τα (νοητικά) όπλα.

    Τα όπλα του ιερατείου είναι έξυπνα και αποτελεσματικά. Δεν ακολουθούν καθόλου την λογική και το αυτονόητο προφανές. Επιχειρούν την στρέβλωση του προφανές, βιάζοντας παράφορα την λογική.
    Αν και η προπαγάνδα δεν μπορεί να επηρεάσει έναν συγκροτημένο και καλλιεργημένο νου, μπορεί να έχει μεγάλη επίδραση στις μάζες και να δημιουργεί ισχυρές τάσεις.
    Από το παραπάνω παράδειγμα που έφερα, οι προπαγανδιστές του συστήματος, δεν διστάζουν να υποστηρίξουν παράλογες ιδέες, οι οποίες έρχονται σε πλήρη αντίκρουση με την πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινά οι αστυνομικοί. Αν το θράσος τους φτάνει μέχρι εκεί, φαντάσου πόσο μπορεί να είναι όταν απευθύνονται σε αδαείς…

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οι αιτιασεις ειναι ορθες, δεν θα διαφωνησω σε αυτες. Ομως, η αναληψη δρασης ειναι ενα αλλο δυσκολο κεφαλαιο. Η δραση οφειλει να ειναι δικαια, για να αντεξει την πολεμικη που θα δεχθει. Αυτο δεν το κανουμε για εμας, αλλα για τα υπολοιπα μυαλα που παρακολουθουν, ωστε να ειναι ξεκαθαρα ποιος εχει το δικαιο με το μερος του. Διαφορετικα το παιχνιδι εχει χαθει και μαζι του και ο πολεμος.

    "Κάπου εδώ, βρίσκεται και ο λόγος που η επιβολή ενός "σκληρού" καθεστώτος είναι αναγκαία προϋπόθεση της διάσωσης του εθνικού μας κράτους"

    Σαφως και οχι. Αυτο συνεβη ηδη την περιοδο της χουντας απο ανθρωπους που αποδειχθηκε πως ειχαν καλη θεληση να προσφερουν. Στο τελος ομως, η περιοδος αυτη εφερε την χωρα πολυ πισω, και αλλες κακοβουλες δυναμεις εκμεταλλευτηκαν την ευκαιρια. Η κατοχη της βορειας Κυπρου δεν θα ειχε συμβει
    Η επιθυμια για προσφορα δεν νοειται να γινεται με το ζορι. Δεν νοειται να υποχρεωνω τους υπολοιπους ανθρωπους να ακολουθησουν τις δικες μου αποψεις με τη βια. Ερωτηθηκαν οι ανθρωποι που θα υποστουν τις συνεπειες αυτου του καθεστωτος αν το επιθυμουν; Απο τη στιγμη που μιλαμε για επιβολη, τοτε σιγουρα οχι. Επομενως, σιγουρα δεν εχω το δικαιωμα να καθοριζω τις τυχες των αλλων ανθρωπων για την ικανοποιηση των δικων μου επιδιωξεων.
    Η δημοκρατια μπορει ωστοσο να συντασσει νομους για το αναφαιρετο δικαιωμα της της προστασιας του εθνικου της κρατους και της εθνικης της κυριαρχιας. Εαν αυτοι οι νομοι ειναι αδικοι, μπορουν να το κρινουν τα δικαστηρια και ο νομος να εκπεσει, μετα απο προσφυγη οποιουδηποτε πολιτη οπως συμβαινει συνεχεια, πχ με τις τηλεοπτικες αδειες προσφατα, μετα απο την παρεμβαση βεβαιως της ΝΔ ως τοτε αντιπολιτευσης που κυνηγησε το θεμα.

    Τα παιδια δεν ανηκουν στους γονεις τους, αυτο διδασκει η φιλοσοφια. Ωστοσο, το οτι τα παιδια των γυφτων δεν αποτελουν ιδιοκτησια των γονιων τους, δεν σημαινει πως αποτελουν και ιδιοκτησια της κοινωνιας και του κρατους. Το κρατος εχει το δικαιωμα να ζητησει υποχρεωτικη εκπαιδευση,η οποια συνταγματικα προσδιδει και την εθνικη συνειδηση, και οι γονεις εχουν το δικαιωμα μεχρι την ενηλικιωση των παιδιων να ασκουν γονεικα καθηκοντα. Ρολος της αστυνομιας ειναι να επιβαλλει βασει νομου την τηρηση αυτης της διαδικασιας. Κανενα καθεστως δεν χρειαζεται, υπαρχει ηδη ευνομουμενη πολιτεια. Η μη επαρκεια της δεν δικαιολογει πραξικοπημα. Βελτιωση χρειαζεται.

    "Τα παιδιά, θα απομακρύνονται από τις οικογένειές τους ...""Μια εποπτική αρχή, θα εξετάζει αν οι γονείς επιχειρούν να υπονομεύσουν την γαλούχηση του κράτους στο παιδί τους"

    Joker

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτο καταστρατηγει τα δικαιωματα των γονιων. Ο μονος τροπος για να συμβαινει αυτο ειναι η καταδικασθεισα εγκληματικη δραση των γονιων, που αποδεικνυει δικαστικα την ανικανοτητα τους να μεγαλωσουν τα παιδια τους. Τοτε η πολιτεια, μπορει να αφαιρει την γονεικη ιδιοτητα, και να την αναλαμβανει μεσω των οικοτροφων σχολειων. Το ιδιο ισχυει και για παιδια ανευ γονιων. Πρωτα επιχειρειται σε αυτα τα παιδια η αναδοχη σε οικογενειες, και ελλειψει καταλληλων, τοτε λυση αποτελουν τα οικοτροφα σχολεια. Σε καθε περιπτωση αυτα γινονται απο την πολιτεια βασει νομων του κρατους.

    Γενικα μιλωντας, το γενικοτερο προβλημα το αντιλαμβανομαι και εγω. Ζητειται πραγματι μια μεταστροφη αντιληψης απο τους πολιτες ως προς την συμποεριφορα μας. Αυτη ομως, εξαρταται απο εμας. Πχ οι προσπαθειες γαλουχησης των αστυνομικων μεσω "σεναριων", πρεπει να τυχουν αναλογης αντιμετωπισης επιστροφης (return to sender ή οπως λεγαμε οταν παιζαμε μπασκετ σχετικα με τα σουτ που ηταν τουβλα "οι μαλακιες επιστρεφονται"). Το θεμα ειναι το ΠΏΣ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΕΙ. Ποιος διαθετει την ικανοτητα να ξεμπροστιασει την αδικια μπροστα σε ολους και να εκθεσει την αδικια, διατυπωνοντας την ολοφανερα σε ολους, υποχρεωνοντας αυτον που εκανε την αδικη κινηση να βαλει την ουρα στα σκελια.

    Αυτο ειναι σημαντικο διοτι βαζεις τον αλλο σε πιεση και τον εκθετεις ωστε να φανει η αδικια, τον βγαζεις στη σεντρα. Ενα παραδειγμα αυτου ειναι οι πραξεις της Τουρκιας στη Λιβυη. Εχει μια "διεθνως αναγνωρισμενη" αναγνωρισμενη κυβερνηση στη Λιβυη που υπεγραψε διμερες διεθνες μνημονιο που δεν σεβεται το Διεθνες δικαιο, πως δηλ τα νησια δεν εχουν υφαλοκρηπιδα. Χρεος σου να στρεψεις εναντιον αυτου που υπεγραψε τη συμφωνια αφορητη και ανηλεη πιεση. "Δεν νοειται να αναγνωριζουμε μια κυβερνηση που δεν σεβεται το διεθνες δικαιο." Επομενως, η Ελλαδα οφειλει να κινησει διαδικασιες και να μπει μπροσταρης στην παυση διεθνους αναγνωρισης αυτης της κυβερνησης και των προσωπων που την αποτελουν, εως οτου αυτη η συμφωνια ακυρωθει ρητως απο τους ιδιους. Καμια συμμετοχη τους σε κανενα διεθνη μεοσ δεν πρεπει να ανεχομαστε. ΕΜεις ασκουμε πιεση, ελφανη και ξεκαθαρη. Μπαινουμε μπροστα, στο φως. Αυτο θα εχει την συνεπεια να μας καταστησει και ως φαρο και δυναμη δικαιου.

    Αντιστοιχα, στα σεμιναρια της αστυνομιας, εντοπιζεις τυχον σημεια τα οποια εκθετουν την ασκουμενη προπαγανδα, τα απομονωνεις, τα κανεις σημαια, φωναζεις και τα ΜΜΕ που παρακαλουν για τετοια θεματα ωστε να δειξεις ξεκαθαρα σε ολους τι συμβαινει,το κανεις μεγα θεμα, και τους ξεφτιλιζεις κανονικα. Στην ουσια, τους ακυρωνεις, και τους πετας στη μουρη τις μπουρδες τους. Αυτος ειναι ο τροπος.

    Joker

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. «Σαφως και οχι. Αυτο συνεβη ηδη την περιοδο της χουντας απο ανθρωπους που αποδειχθηκε πως ειχαν καλη θεληση να προσφερουν. Στο τελος ομως, η περιοδος αυτη εφερε την χωρα πολυ πισω, και αλλες κακοβουλες δυναμεις εκμεταλλευτηκαν την ευκαιρια. Η κατοχη της βορειας Κυπρου δεν θα ειχε συμβει»

    Η «χούντα» των Συνταγματαρχών αγαπητέ Joker, δεν έγινε για την διάσωση του εθνικού μας κράτους, αλλά για την «αναχαίτηση του κομμουνιστικού κινδύνου», πράγμα εντελώς διαφορετικό.
    Άλλο η αυτοσυντήρηση ενός έθνους και άλλο η αποτροπή μιας πολιτικής απειλής.
    Ωστόσο, αν και εκτός θέματος, η εκτίμησή σου ότι η χούντα «έφερε την χώρα πολύ πίσω» νομίζω πως είναι άστοχη, διότι δεν γνωρίζουμε πόσο πιο πίσω θα πήγαινε, αν δεν ανακοπτόταν η κομμουνιστική απειλή. Δηλαδή αν δεν γινόταν το πραξικόπημα (είτε των Στρατηγών που υποκίνησαν ο Βασιλιάς, ο πρωθυπουργός και οι Αμερικάνοι, είτε των Συνταγματαρχών που τους πρόλαβαν) και οι κομμουνιστές αιματοκυλούσαν την χώρα για να επιβάλλουν τον κομμουνισμό με την κάλυψη της ΕΣΣΔ, μήπως αντί για ένα ελάχιστο κομμάτι της Β. Κύπρου, βυθίζαμε ολόκληρη την Ελλάδα… Πάντως για την ιστορική αλήθεια, αν μετά την ανατροπή του Παπαδόπουλου απ΄ τον Ιωαννίδη οι Τούρκοι εισέβαλλαν και κατέλαβαν ένα πολύ μικρό κομμάτι της Β. Κύπρου, το μεγάλο κομμάτι (το 1/3 της νήσου) κατελήφθη επί κυβερνήσεως Κ. Καραμανλή (δηλαδή της μεταπολιτευτικής δημοκρατίας), ο οποίος είπε το περίφημο «η Κύπρος κείται μακράν» (σ.σ. για να την υπερασπιστούμε), ενώ ο Ιωαννίδης κήρυξε γενικό πόλεμο με την Τουρκία (αλλά τον ανέτρεψαν οι αρχηγοί των Ε.Δ. που πουλήθηκαν στους Αμερικανούς).

    Εδώ θα πρέπει να επανέλθουμε στο γιατί γίνεται η όλη συζήτηση.
    Θα πρέπει να συμφωνήσουμε δηλαδή ότι το εθνικό μας κράτος, απειλείται από ένα δόλιο σχέδιο, που στοχεύει στην απεθνοποίηση, τον αφελληνισμό, τον πολυπολιτισμό και την υπονόμευση όλων των πολιτισμικών μας κατακτήσεων, βάλλοντας δόλια την ιστορία (βλέπε διοργάνωση 200 ετών της παλιγγενεσίας), την κουλτούρα, τη θρησκεία, τη γλώσσα, την κοινωνική ομοιογένεια και συνοχή, την παιδεία και την οικονομία μας. Το σχέδιο αυτό δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά κάθε εθνικό κράτος και έχει στόχο την παγκοσμιοποίηση, για την επιβολή μιας παγκόσμιας δικτατορίας.
    Ελέγχει και χρησιμοποιεί για τους στόχους του, το σύνολο των ΜΜΕ, τους πολιτικούς, τους δικαστές και σχεδόν όλους τους κρατικούς μηχανισμούς, συμπεριλαμβανομένης της παιδείας και της τέχνης σε όλα τα επίπεδα. Χρησιμοποιεί την προπαγάνδα και την στρέβλωση της πραγματικότητας, ώστε να δημαγωγεί και να πείθει τις μάζες, αφού πρώτα τις έχει αποχαυνώσει με υλιστικά πρότυπα ζωής, με αποστέρηση της ελεύθερης γνώσης και την ψευδαίσθηση ότι λειτουργεί η δημοκρατία.
    Μια κατ΄επίφαση δημοκρατία, όπου στην πραγματικότητα λειτουργεί ως κράτος-μαφία, που εξυπηρετεί σκοτεινά συμφέροντα, ξένες επιβουλές και που εξοντώνει κάθε στοιχείο δικαίου, ελπίδας, αληθινής δημοκρατίας και ισονομίας.
    Θα πρέπει να συμφωνήσουμε ότι δεν μπορεί να λυθεί ένα πρόβλημα μέσα από την ίδια λογική που το δημιούργησε, αλλά μόνο έξω από αυτήν.
    Συνεπώς θα πρέπει να επανεκκινήσουμε την Ελλάδα, με έναν συθέμελο τρόπο και όχι μέσα από τους ίδιους τους διεφθαρμένους και αναξιόπιστους μηχανισμούς, που την έθεσαν στην κατάσταση που είναι.
    Στην ιστορία, οι σημαντικές ανατροπές, όπως και τα μεγάλα πολιτισμικά άλματα, γίνονται από τους λίγους και φυσικά δεν ρωτούν τους πολλούς. Η επανάσταση των Ελλήνων κατά του Οθωμανικού ζυγού, δεν έγινε μετά από δημοψήφισμα των απανταχού Ελλήνων. Αλήθεια είναι επίσης ότι δεν ήθελαν όλοι οι Έλληνες μια τέτοια επανάσταση. Κάποιοι ήταν βολεμένοι, κάποιοι φοβισμένοι, κάποιοι δεν είχαν εθνική συνείδηση, κάποιοι είχαν συμφέροντα, κάποιοι ήταν δειλοί, κάποιοι ήταν προδότες. Η ίδια η Εκκλησία, δεν την ήθελε καθόλου. Ωστόσο η επανάσταση οργανώθηκε κρυφά και έγινε πράξη, από τους λίγους.
    Χύθηκε πολύ αίμα, είναι αλήθεια. Αίμα «αθώων» και «ενόχων», είναι αλήθεια. Δεν ρωτήθηκαν αν ήθελαν να πεθάνουν, είναι αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ωστόσο, ο σκοπός που επετεύχθη ήταν ανώτερος όλων αυτών των θυσιών. Η ελευθέρωση του Γένους και η ανεξαρτησία των Ελλήνων μετά από 400 χρόνια Οθωμανικού ζυγού, ήταν γεγονός.
    Στην κλίμακα των αξιών της ανθρωπότητας, δεν έρχεται πρώτα η ζωή εκάστου ενός μέλους της, αλλά το συνολικό όφελός της. Αυτός είναι και ο λόγος που όλες οι ανθρώπινες κοινωνίες, εξάρουν τον ηρωισμό της αυτοθυσίας για τον αγώνα επιβίωσης της φατρίας, φυλής, του έθνους και της πατρίδας.
    Αν λοιπόν θεωρείς ότι το σύστημα είναι υγιές, αξιόπιστο και λειτουργικό, ότι οι ίδιοι οι μηχανισμοί του είναι ακέραιοι και διαυγείς, ότι οι πολίτες είναι πειθαρχημένοι στους νόμους και ότι το κράτος προτάσσει τα συμφέροντα του έθνους και των πολιτών του, τότε η συζήτηση δεν έχει νόημα να προχωρά.

    «Επομενως, η Ελλαδα οφειλει να κινησει διαδικασιες και να μπει μπροσταρης στην παυση διεθνους αναγνωρισης αυτης της κυβερνησης και των προσωπων που την αποτελουν, εως οτου αυτη η συμφωνια ακυρωθει ρητως απο τους ιδιους. Καμια συμμετοχη τους σε κανενα διεθνη μεοσ δεν πρεπει να ανεχομαστε. ΕΜεις ασκουμε πιεση, ελφανη και ξεκαθαρη. Μπαινουμε μπροστα, στο φως. Αυτο θα εχει την συνεπεια να μας καταστησει και ως φαρο και δυναμη δικαιου.»

    Θεωρείς ότι η διεθνής κοινότητα συγκινείται και επηρεάζεται από τα δίκαια αιτήματά μας.
    Πιστεύεις ότι οι χώρες κρίνουν και κινούνται με βάση το δίκαιο, το οποίο είναι με το μέρος μας.
    Νομίζεις ότι αν κερδίσουμε στο πεδίο των εντυπώσεων, μπορούμε να αλλάξουμε τους γεωπολιτικούς συσχετισμούς.
    Οποία πλάνη όμως αγαπητέ Joker! Καμία αίσθηση δικαίου δεν διέπει τις διεθνείς σχέσεις. Αυτό που διαπνέεται στο διεθνές διπλωματικό και γεωπολιτικό πεδίο, είναι το «δίκαιο του δυνατού» και μόνον αυτό. Το δίκαιο το διαμορφώνουν οι ισχυροί και η Ελλάδα δεν ανήκει σε αυτούς. Όλα τα περί διεθνών δικαστηρίων, ΟΗΕ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, είναι επιφάσεις που επινοήθηκαν για να ευνοούν τους ισχυρούς (ΗΠΑ, Ρωσία, Γερμανία, κτλ) και όχι βέβαια για να δικαιώνονται ή να βοηθιούνται οι αδύναμοι.
    Όπως ακριβώς είναι μέσα, έτσι και έξω. Ότι συμβαίνει μέσα στην «δημοκρατία» μας, συμβαίνει και έξω, στην διεθνή κοινότητα.

    «Αντιστοιχα, στα σεμιναρια της αστυνομιας, εντοπιζεις τυχον σημεια τα οποια εκθετουν την ασκουμενη προπαγανδα, τα απομονωνεις, τα κανεις σημαια, φωναζεις και τα ΜΜΕ που παρακαλουν για τετοια θεματα ωστε να δειξεις ξεκαθαρα σε ολους τι συμβαινει,το κανεις μεγα θεμα, και τους ξεφτιλιζεις κανονικα. Στην ουσια, τους ακυρωνεις, και τους πετας στη μουρη τις μπουρδες τους. Αυτος ειναι ο τροπος.»

    Πιστεύεις πραγματικά ότι τα ΜΜΕ παρακαλούν για τέτοια θέματα; Ποια ΜΜΕ; Αυτά που είναι συντεταγμένα και προωθούν την νεοταξική προπαγάνδα; Αυτά που είναι ομόσταυλα με αυτούς που διεξάγουν το «σεμινάριο»; Αυτά τα ΜΜΕ που προπαγανδίζουν την «αστυνομική ρατσιστική βία», που μιλούν για ρατσισμό, ξενοφοβία, ομοφοβία, που προωθούν ΜΟΝΟ τους ομοφυλόφιλους παρουσιαστές, που προσκαλούν μόνο νεοταξίτες συνεντευξιαζόμενους, που διαστρευλώνουν συστηματικά τα γεγονότα και τις ειδήσεις και που αποκρύπτουν ότι δεν συμφέρει τα νεοταξικά τους συμφέροντα;
    Ασφαλώς και ποτέ δεν θα εξέθεταν την επιχειρούμενη προπαγάνδα που ασκείται στους αστυνομικούς. Το αντίθετο μάλιστα, θα την διαφήμιζαν ως εποικοδομητική επιμόρφωση και θα εξέθεταν όσους την καταγγέλλουν.
    Αυτή είναι η πραγματικότητα δυστυχώς. Είναι σημαντικό να βλέπουμε με καθαρό μάτι την πραγματικότητα και να μην τρέφουμε αυταπάτες.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλημερα

    Θα συμφωνησω πως το παραδειγμα με την χουντα, μας ανοιγει μια αλλη μεγαλη συζητηση, που δεν ειναι της παρουσης. Να πω ωστοσο, πως στα χωρια της Ηπειρου που ειναι η καταγωγη των γονιων μου (νομιζω πως ηταν τοτε οι φτωχοτερες περιοχες της ΕΕ), ολοι μιλουσαν με πολυ καλα λογια για εκεινη την περιοδο της χουντας, διοτι εκανε αρκετα εργα υποδομης μεσω του στρατου. Οι περισσοτεροι θυμοντουσαν με ευχαριστηση το φαγητο που ετρωγαν τοτε δωρεαν στα δημοσια σχολεια, και φωτιζοταν το προσωπο τους. Απο τετοια περιστατικα, τεκμαιρεται πως οι ανθρωποι εκεινοι της χουντας, νοιαζοταν για τον λαο και τις δυσκολιες που περνουσε. Εχουν την εκτιμηση μας ως προς αυτο, πως εκαναν εκεινο που θεωρουσαν καθηκον και χρεος προς τη χωρα. Ο αντικειμενικος παρατηρητης αυτο το αναγνωριζει.

    Ομως, υπηρχε προβλημα σε εκεινους που θεωρουνταν "εσωτερικοι εχθροι". Γενικα μιλωντας, θα ελεγα λογης λογης ανθρωποι "αριστεριζουσας νοοτροπιας". Οταν βλεπουμε ως πεμπτοφαλαγγιτες, φιλους, αδερφους και δεν συμμαζευεται, το πραγμα ξεφευγει γρηγορα. Αυτοι δεν ειναι 5η φαλαγγα. Αυτοι ειναι 1η,3η,5η, 6η φαλαγγα. Ειναι σχεδον οι μισοι, αν υπολογισουμε και οσους αρχιζουν να τους υπερασπιζονται εκτιμωντας πως αδικουνται. Αν δεν ειναι εμφυλιος αυτο, τοτε τι ειναι εμφυλιος; Ποιος ειναι προδοτης και ποιος οχι; Για τους μισους οι αλλοι μισοι, και για τους αλλους μισους, οι πρωτοι μισοι. Πιασ'το αυγο και κουρευτο. Ας αρχισουμε ενας-ενας να αποδεικνυουμε πως δεν ειμαστε προδοτες. Οποιος απεργαζεται την καταλυση του πολιτευματος, ασχετως προθεσεως, δεν ειναι εξ ορισμου προδοτης; Αναποφευκτα θα πεσει στα νυχια των πραιτωριανων του εκαστοτε συστηματος, που σε μας σημερα νομιζω ειναι οι ασφαλιτες (χωρις να ξερω). Ομως, δεν εχει νοημα να το παμε ετσι.

    Ουτε οι γυφτοι ειναι εγκληματικοι a priori. Αν και μεταξυ μας, καταλαβαινουμε πως ειναι θεμα χρονου η εγκληματικη συμπεριφορα, εγκληματιας γινεται καποιος, την στιγμη που διαπραττει εγκλημα, οποτε η αστυνομια ειναι υποχρεωμενη να παρεμβαινει, οποιος και αν ειναι αυτος, δεν εχει σημασια. Και οι ομοφυλοφιλοι ειναι σημερα συχνα θυματα "ρατσισμου" λογω των σεξουαλικων τους προτιμησεων. Αυτο δεν ειναι σωστο να συμβαινει, ειναι δικαιωμα τους οι επιλογες τους, αλλα συμβαινει. Αλλο αυτο, και αλλο πως πρεπει να εχουν "ελευθέρας" απο την αστυνομια.

    "Άρα αν είσαι νομοταγής και φιλήσυχος πολίτης θα τιμωρείσαι σκληρά αν διαπράξεις κάποια παράβαση, αλλά αν ανήκεις στις «ευπαθείς ομάδες» όπως οι γύφτοι, οι λαθρομετανάστες, οι ΛΟΑΤΚΙ, αλλά και οι ανήκοντες σε αριστερή οργάνωση ή στον αντιεξουσιαστικό χώρο, θα επιχαίρεις ειδικής προστασίας και ανοχής από τον νόμο και την Δικαιοσύνη…"

    Joker

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Story mode, on.
    Στα 20κατι μου, χρειαστηκε να παω μια παραγγελια, κατι σαν catering, κατα τις 10 το βραδυ, παραμονη ή προπαραμονη Πρωτοχρονιας, στην Ομονοια, καποιος εβγαινε σε συνταξη. Δεν εβρισκα το σημειο να μπω στον πεζοδρομο διοτι ηταν τα κολονακια ανεβασμενα, οποτε μιλουσα στο κινητο για να συνεννοηθω για να τους βρω (ημουν μεσα στο αμαξι). Με σταματαει η αστυνομια επειδη ειχα το κινητο στο χερι, απαγορευοταν. Το αμαξι ηταν του πατερα μου και δεν ειχα το διπλωμα μαζι μου. "Στο τμημα για εξακριβωση", μου λεει ή κατι τετοιο. Εν τω μεταξυ το αυτοκινητο φορτωμενο με φαγητα. Γυριζω ριχνω μια ματια στην Ομονοια τοτε, γινοταν της κακομοιρας. Σε 3 δευτερολεπτα που κοιταξα, ειδα ευκολα 10 εγκληματα ζωντανα μπροστα μου. Λαθρομεταναστες, μαυροι με ναρκωτικα, λαθραια εμπορευματα, αλλοι δερνονταν, της μουρλης. Και με σταματαει εμενα, διοτι ημουν ο μονος που τον σεβαστηκα μαλλον και δεν τον αγνοησα, επειδη ειχα το κινητο στο χερι. Και με κανει να κινδυνευσει η εργασια μου αν δεν παραδωσω την παραγγελια, που ηταν 2 λεπτα διπλα και δεν με αφηνε. Σουρεαλιστικη κατασταση. Τελικα, με αφησε να την παω την παραγγελια, διοτι ειπα κατι τυπου: "Παιδια, δεν εχω τιποτα μαζι σας, καταλαβαινω πως κανετε την δουλεια σας, αλλα εγω θα ολοκληρωσω την παραγγελια μου. Αν θελετε να ερθω μαζι σας, φωναξτε ενισχυσεις για να καταφερετε να με συλλαβετε, γιατι εγω δεν ερχομαι, αν δεν κανω την δουλεια μου". Ε, καπου θα σκεφτηκε: "Οχου, πολυ μπλεξιμο για ασημαντη παραβαση. Ας τον αφησουμε". Και οντως αυτο συνεβη
    Story mode, off.

    Η ιστορια αυτη επιβεβαιωνει, αυτο που λες αγαπητε Λυκιε. Οι φιλησυχοι νομοταγεις τιμωρουνται σκληρα για ψυλλου πηδημα, ενω στις αλλες "ευπαθεις ομαδες" γινεται της κακομοιρας, αλλα εκει, κανουμε πως δεν βλεπουμε. Ποιος ο λογος αυτης η προστασιας; Νομιζω ειναι οι οργανωμενες συλλογικες αντιδρασεις απο ενα συνολο ανθρωπων που δρα συντονισμενα. Αυτο εχει σαν συνεπεια να γινεται μεγαλη φασαρια με το παραμικρο, οποτε "εκπαιδευεται" ατυπα πχ ο αστυνομικος να αποφευγει να μπλεκει. Θυμομαστε πχ Συνασπισμο τοτε, και Συριζα σημερα που προσφερει πολιτικη υπερασπιση. Αυτο επαφιεται στην "ιδεολογικη ηγεμονια της αριστερας" στην Ελλαδα. Σημερα ωστοσο, με σημαντικο ρυθμο και σε σημαντικο ποσοστο, αυτο εχει ανατραπει. Οχι πληρως, αλλα σε ενα βαθμο, ναι. Μια ολοκληρη κοινωνια, δεν αλλαζει τοσο γρηγορα οσο οι μεμονωμενοι ανθρωποι, ας το δεχτουμε αυτο. Αυτο αλλαζει λοιπον με πολιτικο τροπο. Οι Ελληνες ψηφισαν ενα κεντροδεξιο κομμα τη ΝΔ, για να αλλαξει καταστασεις τετοιου τυπου, και σε λιγοτερο απο ενα χρονο, εχουν σημειωθει ηδη σημαντικες αλλαγες. Η λαθρομεταναστευση αντιμετωπιζεται, οπως επισης και το εγκλημα. Ολοι αυτοι οι τομεις σημειωνουν σημαντικη προοδο. Ας το αναγνωρισουμε. Εγκληματα γινονται και παντα γινονται, ομως βλεπουμε πως οι δραστες εντοπιζονται και συλλαμβανονται. Ας στο πιστωσουμε στην Ελληνικη Αστυνομια, πως με την νεα ηγεσια, της επιτραπηκε να κανει την δουλεια της και την κανει ικανοποιητικα. Δεν αμφιβαλλω πως ειναι πιθανον στο μελλον να δουμε επιχειρησεις της Ε.Α και σε περιοχες "αβατο", πχ Μενιδι για την αντιμετωπιση οργανωμενου εγκληματος. Αυτη η αστυνομια που βλεπουμε σημερα, δειχνει πως δεν "κωλωνει". Ας πουμε λοιπον ενα μπραβο. Απο την αλλη, η δουλεια της αστυνομιας δεν τελειωνει ποτέ. Οταν ξεφευγει το πραγμα, επαναφερει την ταξη, ομως πληρη ταξη και ευνομια δεν θα υπαρχει σχεδον ποτέ. Και μονο ομως που γνωριζει η κοινωνια πως η αστυνομια ειναι εδω, υποχρεωνει τις εγκληματικες οργανωσεις να κρυβονται σαν τα ποντικια ωστε να μην τραβηξουν την προσοχη. Αυτο για μενα ειναι ικανοποιητικο

    Joker

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  17. "Πιστεύεις πραγματικά ότι τα ΜΜΕ παρακαλούν για τέτοια θέματα; Ποια ΜΜΕ; "
    Υπαρχουν ΜΜΕ και εκπομπες που ενδιαφερονται για τετοια θεματα και μαλιστα θα πληρωναν για να τα αποκτησουν. Και εχουν φωνη και η φωνη τους ακουγεται, διοτι επηρεαζουν πολιτες και ψηφους. Εχω χρονια να δω τηλεοραση, αλλα "δεξιες" εκπομπες μου εμφανιζονται συνεχεια στο ιντερνετ. Επηρεαζονται αμεσα με αυτον τον τροπο οι κυβερνητικες αποφασεις, διοτι διαφορετικα κοστιζουν σε ψηφους. Ας θυμηθουμε τα "σκοιλ ελικικου", πως υποχρεωσαν την πολιτικη των voucher να αλλαχθει, μετατρεποντας την σε σκανδαλο και πολιτικο κοστος.


    "Εδώ θα πρέπει να επανέλθουμε στο γιατί γίνεται η όλη συζήτηση.
    Θα πρέπει να συμφωνήσουμε δηλαδή ότι το εθνικό μας κράτος, απειλείται από ένα δόλιο σχέδιο, που στοχεύει στην απεθνοποίηση, τον αφελληνισμό, τον πολυπολιτισμό και την υπονόμευση όλων των πολιτισμικών μας κατακτήσεων, βάλλοντας δόλια την ιστορία (βλέπε διοργάνωση 200 ετών της παλιγγενεσίας), την κουλτούρα, τη θρησκεία, τη γλώσσα, την κοινωνική ομοιογένεια και συνοχή, την παιδεία και την οικονομία μας. Το σχέδιο αυτό δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά κάθε εθνικό κράτος και έχει στόχο την παγκοσμιοποίηση, για την επιβολή μιας παγκόσμιας δικτατορίας."

    Συμφωνουμε, αυτο συμβαινει απεναντι σε καθε εθνικο κρατος οπως πχ την Αγγλια. Γιατι να επανεκκινησουμε την Ελλαδα και να μην κανουμε οτι κανουν και τα πιο προηγμενα κρατη του δυτικου κοσμου; Το μοντελο της επανεκκινησης μου μοιαζει περισοτερο ως κατι που θα συνεβαινε σε καποια Αλβανια ή Βουλγαρια του Μπορισοφ, παρα σε καποιο προηγμενο δυτικο κρατος. Δεν ειναι καλυτερα να κανουμε οτι κανουν και οι απο πανω αντι οι απο κατω, και απλα να το κανουμε και πιο ωραια απο αυτους; Τι κανει λοιπον πχ η Αγγλια; Διατηρει το πολιτευμα της με τα οποια αρνητικα της, πχ ο πρωθυπουργος της τωρα ειναι χειροτερος απο τους δικους μας, ομως την ευνομια στην χωρα την κραταει η αστυνομια που τηρει τους νομους και την ταξη. Οταν οι νομοι τηρουνται καθολικα, τοτε οι πολιτες συμμορφωνονται και δεν υπαρχουν εκτροπες. Ας παει ο καθε "μαγκας" να πουλησει μαγκια στην Αγγλια. Πακετο φευγει για την χωρα του με συνοπτικες διαδικασιες, νομιμα και ωραια. Στην αρχη και εκει διαμαρτυρονταν για τις ευαισθητες ομαδες, αλλα καποια στιγμη βαρεθηκε ο κοσμος, οποτε πλεον δεν διαμαρτυρεται κανεις εκτος απο μερικες γραφικους οπως πχ αδερφο Τζανακοπουλου. Αν κραταει καποιος το μαχαιρι και το πεπονι, αυτος ειναι οι αστυνομικοι και οχι τοσο η πολιτεια. Αν οι αστυνομικοι εφαρμοσουν τον νομο, κανενας δεν μπορει να τους πει "Οχι μην το κανεις". Διοτι τοτε του παιρνεις το ονοματακι εκεινου που το λεει, και τον τελειωνεις. Γι αυτο και αυτα τα σεμιναρια φανταζομαι γινονται προφορικως και οχι γραπτως, για να μην μενουν. Αν πεις σε καποιον: "Δωστο μου γραπτως αυτο που μου συστηνεις, και απο κατω να γραφει ποιος το λεει, αλλιως δεν δεχομαι να μου πεις τιποτα" θα σου απαντησει: "Ε, οχι, εγω, εμ, ελα μωρε, τι, σιγα, δεν"

    Δεν χρειαζεται να χυθει καθολου αιμα. Βεβαια, το οτι δεν χρειαζεται, δεν σημαινει πως δεν θα συμβει κι ολας. Μπορει και να συμβει. Ομως, οσο πιο νωρις γινεται μια αντιμετωπιση, και καθοριζονται τα ορια, τοσο λιγοτερο εντονος θα ειναι και ο πολεμος.
    Ας γνωριζουμε παντως πως οι Ελληνες γενικα δεν θα υποστηριξουν ενα μη δημοκρατικο τροπο αναληψης εξουσιας,ας ειναι και καλοπροαιρετος δεν εχει σημασια. Πιο πιθανον να φυγουν χωρα και οι τελευταιοι ικανοι, παρα αυτο. Κατι τετοιο, σαφως και θα παει πολλα χρονια πισω την Ελλαδα. Για παραδειγμα ενας Βοριδης με τσεκουρι στο χερι ειναι απεχθης, ομως ενας Βοριδης που ασκει πολιτικη με πειθω και επιχειρηματα, αντλει την πολιτικη συναινεση των πολιτων.

    Joker

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. "Πιστεύεις ότι οι χώρες κρίνουν και κινούνται με βάση το δίκαιο, το οποίο είναι με το μέρος μας.
    Νομίζεις ότι αν κερδίσουμε στο πεδίο των εντυπώσεων, μπορούμε να αλλάξουμε τους γεωπολιτικούς συσχετισμούς."
    "Καμία αίσθηση δικαίου δεν διέπει τις διεθνείς σχέσεις. Αυτό που διαπνέεται στο διεθνές διπλωματικό και γεωπολιτικό πεδίο, είναι το «δίκαιο του δυνατού» και μόνον αυτό."

    Οχι, δεν με ενδιαφερει να κερδισουμε στο πεδιο των εντυπωσεων για να αλλαξουμε τους γεωπολιτικους συσχετισμους. Με ενδιαφερει να αποδεικνυουμε και να ειμαστε με το μερος του δικαιου συνεχως. Αυτος ο τροπος συμπεριφορας, δεν γινεται χρησιμοθηρικα, για να κερδισουμε κατι. "Το να ζεις δικαια" ειναι απο μονος του ενας επαρκης τροπος να πορευεσαι. Σαφως και αθ επιχειρησεις συμμαχιες και διεθνεις σχεσεις, οσες περισσοτερες μπορεις, ομως απο την στιγμη που πορευεσαι δικαια, τοτε μπορεις να πορευεσαι ηρεμα. Σημαινει αυτο πως θα κερδισεις; Αυτο κανεις δεν μπορει να το ξερει, πως θα εξελιχθουν τα πραγματα, ειναι στο χερι των θεων, δεν πρεπει να απασχολει εμας τους ανθρωπους η εκβαση της μαχης. Εμας τους ανθρωπους μας απασχολει το να δινουμε δικαιη μαχη

    "Μια κατ΄επίφαση δημοκρατία, όπου στην πραγματικότητα λειτουργεί ως κράτος-μαφία, που εξυπηρετεί σκοτεινά συμφέροντα, ξένες επιβουλές και που εξοντώνει κάθε στοιχείο δικαίου, ελπίδας, αληθινής δημοκρατίας και ισονομίας.
    Θα πρέπει να συμφωνήσουμε ότι δεν μπορεί να λυθεί ένα πρόβλημα μέσα από την ίδια λογική που το δημιούργησε, αλλά μόνο έξω από αυτήν. "

    Ο Συριζα προσπαθησε οντως να ελεγξει τους αρμους της εξουσιας, ομως δεν τα καταφερε. Ποιος τον αντιμετωπισε; Η αξιωματικη αντιπολιτευση. Επομενως, αυτη η μη τελεια δημοκρατια, τελικα καταφερε και δουλεψε. Δεν επεσε, δεν εγινε κρατος-μαφια. Κρατος-μαφια ειναι μαλλον η Αλβανια ή η Βουλγαρια, οχι ομως η Ελλαδα. Να το πουμε, αργο συστημα; Ναι. Να το πουμε, μη αληθινη δημοκρατια; Σαφως. Να πουμε, πως δεν εμπνει το κοσμο καθως δεν τηρει την αρχη της συμμετοχικοτητας(κοινως δουλευει κυριως με κομματοσκυλα); Εννοειται. Δικαιολογουν ολα αυτα ομως την αλλαγη πολιτευματος σε βασιλεια/τυραννια; Δεν θα πω οχι, θα πω ισως. Εξαρταται απο τον Βασιλια/Τυραννο. Αν εχουμε διαθεσιμο εναν βασιλια ανωτερο και κοινης αποδοχης, τοτε ισως και να αξιζει ο κοπος να προετοιμαστει μια κατασταση για αυτον .Αλλιως, οχι. Εαν δηλ ξεμαρμαρωθηκε ο μαρμαρωμενος βασιλιας ή μας στειλει ο Ουρανος κανα φωτισμενο ηγετη, ε τοτε να μπουμε στη διαδικασια να του προετοιμασουμε το εδαφος. Διαφορετικα, θα ειναι μεγαλη ξεφτιλα οι Ελληνες να ακυρωσουν αυτην την μερικη δημοκρατια που εστω υπαρχει στο πλανητη εξ αιτιας τους. Αν το κανουμε, οφειλει να ειναι για καποιο καλυτερο πολιτευμα, οχι για μια κατασταση τυπου Λιβυης, με στραταρχη εναντιον πολιτικου ελεγχομενο απο ξενο κρατος.

    Joker

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. «Ομως, υπηρχε προβλημα σε εκεινους που θεωρουνταν "εσωτερικοι εχθροι". Γενικα μιλωντας, θα ελεγα λογης λογης ανθρωποι "αριστεριζουσας νοοτροπιας".»
    Το πραξικόπημα της 21 Απριλίου 1967, έγινε προκειμένου να αποσοβήσει την απειλή για την δημοκρατία και το πολίτευμα, απ΄τους κομμουνιστές. Το ίδιο είχε συμβεί το 1936, όταν η απειλή έφερε νόμιμα το καθεστώς Μεταξά, το οποίο διέσωσε την χώρα από την απειλή και την προετοίμασε κατάλληλα για τον πόλεμο που ερχόταν.
    Οι τελευταίοι αν και έχασαν τον «εμφύλιο» το 1949, ποτέ δεν έπαψαν να επιδιώκουν την υπονόμευση της χώρας και την παράδοσή της στο κομμουνιστικό καθεστώς. Οι κομμουνιστές που επιδίωκαν να χύσουν και πάλι ελληνικό αίμα για να επιβάλλουν την δικτατορία του προλεταριάτου και την εξαφάνιση της Ελλάδος, αμετανόητοι δημιουργοί του αδελφοκτόνου «εμφυλίου», αν και θεωρητικώς είχαν εξουδετερωθεί (ως απειλή) ποτέ δεν σταμάτησαν τον αντεθνικό «αγώνα» τους.
    Η αντίδραση της πολιτείας ήταν αυτονόητη και επιβεβλημένη. Ήταν σχεδιασμένη από την κυβέρνηση του Παπανδρέου, ώστε να επιβληθεί στρατιωτικός νόμος με πραξικόπημα των στρατηγών, να αποκατασταθεί η ομαλότητα (διότι προφανώς σε ένα δημοκρατικό περιβάλλον, δεν μπορεί να επιβληθούν σκληρά μέτρα κατά της εσωτερικής απειλής) και αμέσως μετά να επανέλθει η δημοκρατική ομαλότητα. Οι συνταγματάρχες πρόλαβαν το καπέλωμα απ΄τις ΗΠΑ, που θα είχαν οι στρατηγοί και κατέλαβαν την εξουσία, ώστε το καθεστώς να μην διέπεται υπό ξένη κηδεμονία.
    Συνεπώς ο λόγος του εγχειρήματος ήταν η εξουδετέρωση της κομμουνιστικής απειλής.
    Δεν ήταν η φιλοδοξία κάποιου δικτάτορα, ούτε η οριστική κατάλυση της δημοκρατίας.
    Η εξουδετέρωση της απειλής, περιελάμβανε πάσης φύσεως επιχειρήσεις και μεθόδους, ώστε να αποκαλυφθούν οι κομμουνιστές που υπονόμευαν την χώρα και που συνωμοτούσαν σε βάρος της. Μιλάμε για στρατιωτική επιχείρηση, εναντίον δεδηλωμένου εμπράκτως εχθρού της πατρίδος, που ενεργούσε σε βάρος της προδοτικά. Ήταν δε, απευθείας συνέχεια του «εμφυλίου» που απλώς άλλαξε μορφή και διεξάγετο κρυφίως.
    Μετά την εξουδετέρωση της απειλής και λίγο πριν το καθεστώς προκηρύξει δημοκρατικές εκλογές (χωρίς την συμμετοχή του), ένα νέο πραξικόπημα ανέτρεψε το προηγούμενο με την υποκίνηση των ΗΠΑ, ώστε να εξυπηρετηθούν οι ευρύτεροι γεωστρατηγικοί τους στόχοι και να εισβάλλουν οι Τούρκοι στην Κύπρο. Η μεταπολιτευτική κυβέρνηση που επακολούθησε, με εντολές των ΗΠΑ, παραχώρησε αμαχητί το 1/3 της Κύπρου, νομιμοποίησε το ΚΚΕ, εγκαθίδρυσε το ΠΑΣΟΚ με τον δικό του Αντρέα (υποδυόμενος τον αντιαμερικανό) και αντικατέστησε όλους τους δεξιούς πανεπιστημιακούς καθηγητές, με αριστερούς.
    Η δημοκρατία επανήλθε λοιπόν, αλλά φαίνεται πως ήταν πολύ «κατασκευασμένη» ώστε να φαίνεται χωρίς να είναι…

    Συνεπώς η δικτατορία της επταετίας, δεν καταδίωξε συλλήβδην άπαντες όσους είχαν αριστερές ιδέες, αλλά προσπαθούσε να εντοπίσει πόσοι από αυτούς είχαν κρυφή συνωμοτική δράση. Εξυπακούεται πως οι δεδηλωμένοι αριστεροί ήταν στο στόχαστρο του συστήματος. Ωστόσο, μόνο αυτοί που είχαν ενεργή δράση καταδιώκονταν. Όσοι ήταν απλώς ιδεολόγοι, δεν είχαν συνέπειες. Αντιλαμβάνεσαι ότι όταν ένα καθεστώς έχει αποστολή την εξάρθρωση της κομμουνιστικής απειλής, όσοι είναι κομμουνιστές είναι υπό «διωγμό».
    Εξάλλου, την ίδια ακριβώς πρακτική ασκούσαν οι κομμουνιστές εναντίον οποιοδήποτε δεν ήταν κομμουνιστής, κατά την διάρκεια της κατοχής και του «εμφυλίου», όπως και σε κάθε άλλη χώρα που το κομμουνιστικό καθεστώς είχε επιβληθεί. Εννοείται πως και μόνο με την υπόνοια ότι κάποιος δεν ήταν κομμουνιστής, τον εκτελούσαν επί τόπου, πράγμα που δεν έπραξε ποτέ η «χούντα» βεβαίως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. «Οποιος απεργαζεται την καταλυση του πολιτευματος, ασχετως προθεσεως, δεν ειναι εξ ορισμου προδοτης;»

    Ποιος είναι αυτός όμως που πραγματικά απεργάζεται το δημοκρατικό πολίτευμα και ποιος αυτός που θέλει να το διαφυλάξει;
    Αν μιλάμε για δημοκρατικό πολίτευμα, θα πρέπει να είναι στην πράξη και όχι κατ΄επίφασιν δημοκρατικό, αλλιώς δεν πρόκειται για τέτοιο και σαφώς οι πολίτες είναι υποχρεωμένοι εκ του Συντάγματος να υπερασπιστούν το δημοκρατικό πολίτευμα ακόμη και με τη βία, αφού στο άρθρο 120:
    «2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

    3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

    4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

    Στην παράγραφο 2, αναφέρει «μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία». Όταν λοιπόν η δημοκρατία έχει σφετεριστεί ή καταρρεύσει με οποιονδήποτε τρόπο (με τη βία ή με δολιότητα), οι πολίτες έχουν υποχρέωση να αποκαταστήσουν την νόμιμη (δηλαδή δημοκρατική) εξουσία. Εδώ έχουμε σφετερισμό του δημοκρατικού πολιτεύματος με δόλιο τρόπο, αφού ο λαός δεν είναι κυρίαρχος και οι εξουσίες δεν απορρέουν απ΄αυτόν στην πραγματικότητα, αλλά φαίνεται πως απορρέουν απ΄αυτόν.

    Εξαπατούν δηλαδή τον λαό, κάνοντάς τον να πιστεύει ότι οι εξουσίες είναι διακριτές, ότι οι βουλευτές εκφράζουν την βουλή των ψηφοφόρων τους, ότι τα αποτελέσματα των εκλογών-ψηφοφοριών γίνονται με διαύγεια και σεβασμό στην λαϊκή βούληση, ότι οι νόμοι ισχύουν για όλους και ότι σχεδιάζονται για το γενικό και το εθνικό συμφέρον, ότι διαφυλάττεται η εθνική κυριαρχία, ότι προστατεύεται η εθνική μας κληρονομιά και ο πολιτισμός μας μέσω της παιδείας, ότι η Δικαιοσύνη είναι τυφλή και αδέκαστη και ότι όλες οι απόψεις και οι πολιτικές ιδεολογίες γίνονται σεβαστές και δεν διώκονται. Κυρίως όμως, κάνουν τον λαό να νομίζει ότι πρόταγμα είναι το εθνικό και το λαϊκό συμφέρον, την ώρα που προδίδουν και παραδίδουν σε ξένα και εχθρικά συμφέροντα, την εθνική μας κυριαρχία, την λαϊκή βούληση και όλους τους εθνικούς μας πόρους, καθιστώντας μας δέσμιους και οφειλέτες σε ξένες δυνάμεις. Αυτή είναι η εσχάτη προδοσία σε βάρος του έθνους, του λαού και της δημοκρατίας.
    Οι παράγραφοι 2, 3 και 4, αναφέρουν την υποχρέωση στην αποκατάσταση της δημοκρατίας όταν αυτή έχει καταλυθεί με οποιονδήποτε τρόπο. Δεν έχει σημασία αν ο τρόπος δεν μετήλθε άμεσης βίας, όπως ένα στρατιωτικό πραξικόπημα. Σημασία έχει ότι το αποτέλεσμα είναι η κατάλυση της δημοκρατίας και ο σφετερισμός της λαϊκής εξουσίας, ακόμη και αν αυτό επιτυγχάνεται με δόλιους και προδοτικούς τρόπους. Αν και το Σύνταγμα δεν έχει προβλέψει επί λέξει την «δολιότητα», το πνεύμα του νόμου είναι σαφώς προς την διασφάλιση από κάθε κίνδυνο που θα μπορούσε να προσβάλει την δημοκρατία.
    Συνεπώς η «αντίσταση με κάθε μέσο», σε συνδυασμό με την «αποκατάσταση της νόμιμης εξουσίας», σημαίνει πως η ανατροπή της εκτροχιασμένης «δημοκρατίας» (κατ΄ουσίαν ολιγαρχίας), προκειμένου να αντικατασταθεί από μια πραγματική δημοκρατία, είναι δικαίωμα και υποχρέωση των πολιτών.
    Άρα μια ανατροπή του σημερινού καθεστώτος, που θα εξουδετερώσει τον προδοτικό για την δημοκρατία μηχανισμό και θα προετοιμάσει την χώρα για μια κανονική δημοκρατία, είναι θεμιτή και απολύτως αναγκαία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Συνεπώς αγαπητέ Joker, η κατάλυση του πολιτεύματος έχει ήδη συντελεστεί από πρόθεση (με τρόπο μάλιστα που συνιστά και εσχάτη προδοσία) και αυτό που απομένει, είναι η αποκατάσταση της συνταγματικής και της δημοκρατικής νομιμότητας. Άρα η κατάλυση της κατάλυσης του πολιτεύματος, είναι πράξη αντίστασης και όχι προδοσίας.

    Ας θυμηθούμε όμως, ότι η δημοκρατία δεν είναι πανάκεια, ούτε ιδανικό πολίτευμα, παρά μόνον αν υπηρετεί το δημόσιο και το εθνικό συμφέρον με ανιδιοτέλεια και διαύγεια. Έχει μεγαλύτερη αξία η εξουσία που ασκείται από ηθικούς και άριστους ανθρώπους, παρά το πολίτευμα που θα ασκήσουν.
    Οι πραίτορες του συστήματος πάντα θα υπάρχουν και όσο το σύστημα είναι αυταρχικό και αντιδημοκρατικό, αυτοί θα ασκούν με αυθαιρεσία και φασισμό το «καθήκον» τους.
    Γι΄ αυτό αν κάποιος θέλει να εξυγιάνει την ελληνική πολιτεία από το αδυσώπητο καθεστώς της, θα πρέπει να δρα κρυφίως.

    Η 5η φάλαγγα αγαπητέ φίλε, είναι η ιδεολογία που εκτρέφεται στο εσωτερικό της χώρας, ώστε να χαθεί κάθε εθνικός θησαυρός και να εκχωρηθεί το αυτεξούσιο, σε ένα ξένο κέντρο που θα αποφασίζει με φασιστικό τρόπο, περιφρονώντας τον λαό, τον πολιτισμό και την ταυτότητά του. Είναι όλοι όσοι αναπαράγουν και προάγουν τον «πολυπολιτισμό», τον εθνομηδενισμό, την παγκοσμιοποίηση, την αφελλήνιση των Ελλήνων, την στρέβλωση του κατά φύσιν, την αναξιοκρατία και τον ισοπεδωτισμό όλων των αξιών και των εννοιών.
    Ασφαλώς δεν σημαίνει ότι όσοι ανοήτως ή υστερόβουλα υιοθετούν αυτές τις ιδεολογίες, είναι συνειδητοί εχθροί του έθνους μας.
    Ωστόσο, όταν οι ιδέες που τους διέπουν αρχίζουν να έχουν μετρήσιμη επίδραση στην κοινωνία, επειδή προβαίνουν σε πράξεις, τότε έχουν ευθύνη που έχουν, δεν μπορεί να μην αξιολογηθεί.
    Αν δηλαδή σε μια πολιορκούμενη πόλη, κάποιοι μέσα σε αυτήν, αρχίζουν να προπαγανδίζουν υπέρ του εχθρού και τελικά να υπονομεύουν την άμυνα και να ανοίγουν περάσματα στον πολιορκητή, δεν θα πρέπει να εντοπιστούν και να τιμωρηθούν;
    Ή μήπως θα πούμε «ας τους αφήσουμε ήσυχους να κάνουν αυτό που νομίζουν, αφού είμαστε μεγαλόψυχοι και ανεκτικοί και δεν φταίνε που παρασύρθηκαν» ή μήπως «έλα τώρα, αδέλφια και φίλοι μας είναι τα παιδιά, ας μην μαλώσουμε τώρα για τέτοια θεματάκια, δεν κάνει…»;
    Αν πούμε κάτι τέτοιο, μάλλον θα είναι και το τελευταίο που θα πούμε πριν μας πάρουν το κεφάλι οι εισβολείς.
    Και για να κλείσω με αυτό το θέμα, να θυμίζω για την ιστορία ότι αυτοί οι «αριστερίζοντες» είναι που τρέφουν άσβεστο μίσος σε κάθε έννοια της πατρίδος και σε κάθε άνθρωπο που δεν συμφωνεί μαζί τους. Έκαναν και κάνουν ακόμα πράξη το «ταξικό μίσος» που διακηρύττουν, έχοντας σφάξει χιλιάδες Έλληνες «αδελφούς» τους. Ακόμη και τώρα αυτό ονειρεύονται και το δηλώνουν ανερυθρίαστα. Ουδεμία διαφορά δεν έχουν οι αιμοσταγείς κομμουνιστές του «εμφυλίου» από τους σημερινούς κομμουνιστές, αριστεριστές και αναρχικούς «επαναστάτες», που ορέγονται την ώρα που θα βρουν το έθνος ευάλωτο, ώστε να το χτυπήσουν αλύπητα. Η τρομοκρατία και η βία στην Ελλάδα, είναι μόνο αριστερής προέλευσης. Η ακροδεξία βία, είναι αντιδραστική στην αριστερή βίαιη κυριαρχία και ασυγκρίτως υποδεέστερη και περιορισμένη.
    Όπως βλέπεις, δεν τηρώ καμία πολιτική ορθότητα, ούτε και λογική ίσων αποστάσεων για να είμαι αρεστός σε όλους, υπονομεύοντας την αλήθεια.
    Δεν είμαι της λογικής να εξισώνω το θύμα με τον θύτη για να φαίνομαι «δίκαιος». Αυτές είναι υποκριτικές λογικές της νέας εποχής, για να χάνεται ο ορθολογισμός και να συσκοτίζονται τα αληθή γεγονότα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. «Ουτε οι γυφτοι ειναι εγκληματικοι a priori.»
    Οι γύφτοι αγαπητέ φίλε, είναι εγκληματικοί εκ φύσεως, αφού φέρουν γονιδιακώς τα ψυχικά γνωρίσματα της φυλής τους.
    Η ανθρωπολογία αναγνωρίζει τα φυλετικά γνωρίσματα, από τα ανθρωπομετρικά χαρακτηριστικά και από τα ψυχικά γνωρίσματα που μεταφέρονται γονιδιακά.
    Υπάρχουν δηλαδή και οι συμπεριφορικές τάσεις, που κληρονομούνται από τους προγόνους, εκτός από τα σωματικά γνωρίσματα.
    Ολόκληρες φυλές θεωρήθηκαν σκληρές και εγκληματικές, ασφαλώς από το αθροιστικό καταστάλαγμα της ιστορικής τους διαδρομής, στοιχεία τα οποία μεταφέρονται αταβιστικά στους επιγόνους τους. Υπάρχουν και φυλές με αντίθετο πρόσημο, όπως η Ελληνική που θεωρείται φιλειρηνική και όχι σκληρή και εγκληματική. Πολεμούσαν για την ειρήνη και όχι για τον πόλεμο…
    Ωστόσο, οποιοσδήποτε άνθρωπος μπορεί να αποδυναμώσει την εγκληματική του φύση, αναδεικνύοντας την ειρηνική του πλευρά, αν βρεθεί στο κατάλληλο περιβάλλον, το οποίο ασφαλώς δεν μπορεί να είναι το ίδιο που του ενθαρρύνει την εγκληματική φύση.
    Δηλαδή όσο οι γύφτοι διαβιούν σε κλειστές κοινότητες (γκέτο) και αναπαράγουν τα ήθη και τα έθη τους, τόσο θα διατηρούν τα εγκληματικά τους χαρακτηριστικά.
    Το ότι ο νόμος τιμωρεί το τετελεσμένο έγκλημα, δεν αναιρεί την πραγματικότητα πως η πηγή που παράγει το έγκλημα στους γύφτους, είναι η κοινωνία τους. Είναι σαν να λες ότι θα σβήσω την φωτιά μόνο όταν αρπάξει το σπίτι μου, αλλά όσο αυτή καίει το διπλανό δάσος, εγώ δεν θα επεμβαίνω.
    Η αντιεγκληματική πολιτική, θα πρέπει να λειτουργεί με τρόπον ώστε να προλαμβάνεται το έγκλημα και όχι να καταστέλλεται αφού συμβεί. Αν αφήνεις να χτίζονται εγκληματίες, δεν υπάρχει τρόπος να τους αλλάξεις την φύση. Όσο ζουν θα εγκληματούν.
    « Και οι ομοφυλοφιλοι ειναι σημερα συχνα θυματα "ρατσισμου" λογω των σεξουαλικων τους προτιμησεων.»
    Αυτό είναι ένα ψευδές αφήγημα της νεοταξικής προπαγάνδας.
    Το αντίθετο συμβαίνει στην πραγματικότητα.
    Οι ομοφυλόφιλοι σήμερα, όχι μόνο δεν είναι θύματα ρατσισμού, αλλά κυριαρχούν και υπερπροβάλλονται παντού. Είναι οι μόνοι που προβάλλονται στην τηλεόραση (σε όλες τις εκπομπές οι άνδρες είναι γκέι και το επιδεικνύουν με προκλητικό τρόπο). Δηλώνουν δημόσια την ομοφυλοφιλία τους (άνδρες και γυναίκες) και συνήθως είναι προκλητικοί και εριστικοί με τους ετεροφυλόφιλους, προσπαθώντας να επιβάλλουν τις προτιμήσεις τους με υπερβολικό τρόπο, καταπιέζοντας και ενοχλώντας όσους δεν είναι σαν αυτούς.
    Βρίσκουν ευκολότερα δουλειές και προτιμώνται ως ηθοποιοί, πωλητές, σερβιτόροι, ενώ προωθούνται σε θέσεις εξουσίας βάσει αυτού του κριτηρίου…
    Η υπερβολή με την οποία προωθούνται, είναι λογικό να προκαλεί την αντίδραση της κοινωνίας και να προκαλούνται δυσμενή σχόλια σε βάρος τους. Στην πραγματικότητα η πλειονότητα των Ελλήνων, είναι πολύ ανεκτική στις σεξουαλικές προτιμήσεις των ομοφυλοφίλων, αλλά δεν ανέχεται την αδικία σε βάρος τους (των Ελλήνων), επειδή αυτοί εκμεταλλεύονται την σεξουαλική τους προτίμηση για να ωφεληθούν σε όλα τα άλλα πεδία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. «Η λαθρομεταναστευση αντιμετωπιζεται, οπως επισης και το εγκλημα»

    Πράγματι, έτσι φαίνεται στα μάτια των πολιτών, από την πετυχημένη επικοινωνιακή πολιτική και τα ΜΜΕ της κυβέρνησης.
    Ωστόσο για όσους γνωρίζουν εκ των έσω τα πράγματα, όλο αυτό που στήνεται, δεν έχει βαθιές ρίζες και μόνιμη βελτίωση.
    Ναι μεν αποκρούστηκε η υβριδική επίθεση της Τουρκίας στα σύνορα, αλλά η διαχείριση των υφιστάμενων εν Ελλάδι λαθρομεταναστών, είναι η χειρότερη.
    Σημαντικές οι δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού, ότι είμαστε πολυπολιτισμική κοινωνία, ότι θέλουμε τους αλλοδαπούς που θα είναι οι επόμενοι «Έλληνες», ότι στηρίζουμε κάθε αλλοδαπό και τον ενθαρρύνουμε να κάνει οικογένεια, ότι οι Έλληνες είναι πρόσφατο «κατασκεύασμα» 200 ετών κτλ.
    Πράγματι η αστυνομία εισέρχεται στα γκέτο των γύφτων και των Εξαρχείων και έχει αλλάξει την εικόνα προς στιγμήν. Ωστόσο όσα κάνει είναι επιφανειακές πράξεις, που δεν θα έχουν διάρκεια και γίνονται κατόπιν εκατέρωθεν συμφωνίας, ώστε να κερδηθούν οι εντυπώσεις.
    Ανά πάσα στιγμή αυτό μπορεί να ανατραπεί και να επανέλθει η προτέρα κατάσταση. Για να επέλθουν μόνιμα αποτελέσματα στην πάταξη του εγκλήματος, θα πρέπει να υπάρξουν συθέμελες αλλαγές στην νομοθεσία, τα μέσα και τις τακτικές που θα εφαρμόζει η αστυνομία, καθώς και να θεσμοθετηθεί ο τρόπος δράσης της ώστε οι αστυνομικοί να γνωρίζουν πως θα ενεργούν, πως δεν θα φοβούνται να εκτεθούν και ο νόμος θα διευκολύνει, αντί να ανακόπτει το έργο τους.
    Ωστόσο κάτι τέτοιο που θα έπρεπε να συμβεί και στον χώρο της Δικαιοσύνης, ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ την κυβέρνηση, διότι θα χαθεί η ελευθερία «κινήσεων» των πολιτικών, στην διαπλοκή και την διευκόλυνση της διεφθαρμένης τους φύσης.

    «Υπαρχουν ΜΜΕ και εκπομπες που ενδιαφερονται για τετοια θεματα και μαλιστα θα πληρωναν για να τα αποκτησουν.»
    Επειδή στα ΜΜΕ (δηλαδή στην τηλεόραση) δεν υπάρχει καμία εκπομπή που θα πλήρωνε για να παίξει αντινεοταξική είδηση, προφανώς αναφέρεσαι σε διαδικτυακές εκπομπές.
    Στο διαδίκτυο όντως υπάρχουν αντινεοταξικές εκπομπές, όπως και «δεξιές» όπως λες.
    Ωστόσο η δημοσιότητα εκεί είναι περιορισμένη και σε σχέση με τα τηλεοπτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας, η επιρροή στις μάζες είναι ελάχιστη.

    «Τι κανει λοιπον πχ η Αγγλια; Διατηρει το πολιτευμα της με τα οποια αρνητικα της, πχ ο πρωθυπουργος της τωρα ειναι χειροτερος απο τους δικους μας, ομως την ευνομια στην χωρα την κραταει η αστυνομια που τηρει τους νομους και την ταξη. Οταν οι νομοι τηρουνται καθολικα, τοτε οι πολιτες συμμορφωνονται και δεν υπαρχουν εκτροπες.»

    «Αν οι αστυνομικοι εφαρμοσουν τον νομο, κανενας δεν μπορει να τους πει "Οχι μην το κανεις". Διοτι τοτε του παιρνεις το ονοματακι εκεινου που το λεει, και τον τελειωνεις….»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Την ευνομία την χώρα την διασφαλίζει η αστυνομία γιατί το επιθυμεί η κυβέρνηση και η κάθε κυβέρνηση που σέβεται το κράτος που υπηρετεί, πράγμα που δεν συμβαίνει στην Ελλάδα. Δεν έχουμε την ίδια πολιτική κουλτούρα με τους Ευρωπαίους, διότι έχουμε διαφορετική ιστορική διαδρομή. Η σχέση κράτους-πολίτη, δεν καλλιεργήθηκε ποτέ στην Ελλάδα, λόγω της 400ετούς Οθωμανικής κατοχής και της εχθρότητας-καχυποψίας μεταξύ του πονηρού Οθωμανικού κράτους, με τους υπόδουλους πολίτες. Η Ευρώπη έζησε μεσαίωνα, αναγέννηση και διαφωτισμό, μέσα από τις ενδογενείς ζυμώσεις της κοινωνίας της. Ωρίμασε καλύτερα από εμάς. Γι αυτό και έχουν καλύτερη εθνική συνείδηση και ανώτερη πολιτική παιδεία οι ευρωπαίοι πολίτες. Δεν μπορούμε να συγκριθούμε με αυτούς.
    Ακόμη και οι «una faccia una razza» Ιταλοί, χτύπησαν το κράτος-μαφία και το εξουδετέρωσαν, διότι υπήρχαν καθαροί και γενναίοι δικαστές και αστυνομικοί, που πίστευαν στις αξίες της δημοκρατίας και τσάκισαν το διεφθαρμένο πολιτικό κατεστημένο.

    Η Ελλάδα λοιπόν, δεν μπορεί να αντιγράψει την πολιτική κουλτούρα των Ευρωπαίων. Πρέπει να ωριμάσει μόνη της μέσα από παθήματα και μαθήματα, όπως έκαναν πριν μια χιλιετία οι Ευρωπαίοι…

    Η αστυνομία στην Ελλάδα, δεν έχει την de facto εξουσιοδότηση να εφαρμόζει αδιακρίτως τον νόμο. Η κυβέρνηση την εμποδίζει με κάθε τρόπο και την χειραγωγεί απόλυτα, ώστε να την χρησιμοποιεί ως πολιτικό όπλο και όχι ως θεσμικό όργανο της δημοκρατικής πολιτείας.
    Δυστυχώς η Ελλάδα είναι πλησιέστερα στην Βουλγαρία του Μπορίσοφ, παρά στην Αγγλία και την υπόλοιπη Ευρώπη…

    «Οχι, δεν με ενδιαφερει να κερδισουμε στο πεδιο των εντυπωσεων για να αλλαξουμε τους γεωπολιτικους συσχετισμους. Με ενδιαφερει να αποδεικνυουμε και να ειμαστε με το μερος του δικαιου συνεχως. Αυτος ο τροπος συμπεριφορας, δεν γινεται χρησιμοθηρικα, για να κερδισουμε κατι. "Το να ζεις δικαια" ειναι απο μονος του ενας επαρκης τροπος να πορευεσαι. Σαφως και αθ επιχειρησεις συμμαχιες και διεθνεις σχεσεις, οσες περισσοτερες μπορεις, ομως απο την στιγμη που πορευεσαι δικαια, τοτε μπορεις να πορευεσαι ηρεμα. Σημαινει αυτο πως θα κερδισεις; Αυτο κανεις δεν μπορει να το ξερει, πως θα εξελιχθουν τα πραγματα, ειναι στο χερι των θεων, δεν πρεπει να απασχολει εμας τους ανθρωπους η εκβαση της μαχης. Εμας τους ανθρωπους μας απασχολει το να δινουμε δικαιη μαχη»

    Αγαπητέ μου φίλε, είναι ρομαντική η σκέψη σου, αλλά ανεδαφική στον χώρο του πραγματικού κόσμου.
    Όταν υπάρχει ζήτημα επιβίωσης ενός έθνους-κράτους, δεν μπορείς να αφήνεσαι στους θεούς, ούτε να λες «σφάξε με Αγά μου να αγιάσω» γιατί ο Αγάς δεν συγκινείται από τέτοια και θα σε σφάξει ευχαρίστως.
    Δεν μιλάμε ωστόσο να αλλάξουμε τους γεωπολιτικούς συσχετισμούς, αλλά να επιβιώσουμε και να διατηρήσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Δεν μπορεί να μην σε ενδιαφέρει αυτό. Σε ένα παιχνίδι που βρέθηκες να παίζεις απρόσκλητος, πρέπει να μάθεις να παίζεις με τους κανόνες του, ειδικά όταν είσαι ο αδύναμος παίκτης. Δίκαιο δεν υπάρχει στους κανόνες αυτού του παιχνιδιού, αλλά μόνο το δίκαιο του ισχυρού. Δεν παραιτείσαι από το παιχνίδι λέγοντας «εγώ δεν είμαι χρησιμοθηρικός», διότι τότε θα πέσουν να σε φάνε όλοι οι άλλοι που είναι πολύ χρησιμοθηρικοί. Για να παίξεις τέτοιο ρόλο, θα πρέπει να υπάρχει έστω και ένας ισχυρός που θα σε ακούσει και θα σε υποστηρίξει. Θα πρέπει δε να είναι τόσο ισχυρός, που να μην μπορεί να τον αμφισβητήσει κανείς. Κάτι τέτοιο δεν υπάρχει στον σύγχρονο κόσμο. Θα πρέπει να κοπιάσουμε να δημιουργηθεί στον αυριανό κόσμο, αλλά για την ώρα θα πρέπει να παίξουμε με τους υφιστάμενους κανόνες, αν δεν θέλουμε να εξαφανιστούμε από τον χάρτη της ιστορίας.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καθίσταται κατανοητό από τα παραπάνω αλλά και από άλλα σημαινόμενα ότι το νεότερο Ελληνικό κράτος με την μορφή που έχει σήμερα δεν μπορεί να συνεχίσει για πολύ, όταν δεν λειτουργεί η δικαιοσύνη αλλά και οι άλλοι βασικές δημοκρατικοί πυλώνες, επέρχεται σταδιακά η διάλυση, ο πολίτης παύει να είναι οπλίτης και η Νέμεσις φεύγει προς τα Ολύμπια δώματα.
    Η Νέμεσις και Η Αιδώς μας έχουν εγκαταλείψει προ πολλού όπως έγραψε και ο Ησίοδος και εμείς καλούμαστε να τις επαναφέρουμε με την γέννηση του νέου παλαιού.
    «καὶ τότε δὴ πρὸς Ὄλυμπον ἀπὸ χθονὸς εὐρυοδείης λευκοῖσιν φάρεσσι καλυψαμένω χρόα καλὸν
    ἀθανάτων μετὰ φῦλον ἴτον προλιπόντ᾽ ἀνθρώπους Αἰδὼς καὶ Νέμεσις· τὰ δὲ λείψεται ἄλγεα λυγρὰ
    θνητοῖς ἀνθρώποισι, κακοῦ δ᾽ οὐκ ἔσσεται ἀλκή»
    «Και τότε προς τον Όλυμπο απ᾽ τη γη με τους πλατιούς τούς δρόμους, αφού σε άσπρα πέπλα το ωραίο σώμα τους καλύψουνε, θα παν να σμίξουνε με των αθανάτων το γένος, τους ανθρώπους πίσω αφήνοντας, η Αιδώς και η Νέμεση. Και μόνο οι πόνοι οι θλιβεροί θα απομείνουν στους θνητούς ανθρώπους. Κι απ᾽ το κακό προφύλαξη δε θα υπάρχει» ΗΣΙΟΔΟΣ Ἔργα καὶ Ἡμέραι (174-201)
    ΚΙΜΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.