Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

13ο ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ-ΣΤΟΧΑΣΤΗΡΙΟ




Αποτέλεσμα εικόνας για Σπαρτιάτες πολεμιστές

Τους κανόνες τους ξέρετε, ξεδιπλώστε τις σκέψεις σας ελεύθερα...

147 σχόλια:

  1. “…………………………….σηκώθη ευθύς ο ήρως,
    ΠΟΛΛΩΝ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΛΑΩΝ, ο Ατρείδης Αγαμέμνων…” Α-101,2

    Εδώ βλέπουμε το ΝΑΤΟ της τότε εποχής,ένας ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ πολλών λαών/κρατών όπως ακριβως και σήμερα....ο Τρωικός δεν ήταν παρά ο Παγκόσμιος Πόλεμος της τότε εποχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι! Αυτές είναι οι Μόρες των Λακεδαιμονίων με τα σύμβολά τους στις ασπίδες. Περιττό να πω, πως η εικόνα που έχει ο μέσος Έλληνας για τους Σπαρτιάτες πολεμιστές, είναι αυτή από την ταινία "300", που όμως δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ ΛΥΚΙΕ το ήξερες αυτό;;Αυτήν την τακτική ακολουθώ.

    -----Λέγεται πως ο Λυκούργος επέβαλε μέσα από την Ρήτρα άπαντες οι πολίτες της Σπάρτης να τρέφουν μακριά (μαλλιά) κόμη, (σ. 133).-----

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εμείς οι Έλληνες από παλιά, τα αφήνουμε τα μαλλιά μας μακριά, κάτι τύποι όπως ο Λεωνίδας, ο Αλέξανδρος, ο Κολοκοτρώνης, ο Ανδρούτσος και λοιποί που δεν τους γνωρίζουνε, τα είχανε μακριά τα μαλλιά τους για να παίρνουνε πιο καλά στο κυνήγι κάτι ξυρισμένα γιουσουφάκια και κάτι ξυρισμένες περσικές αδερφές της Ανατολής.Κανονικά στις μέρες μας ο Στρατος θα έπρεπε να μην είναι ούτε ΙΚΑ ούτε STAGE.Ο στρατός είναι φονιάδες επαγγελματίες....αν αποτύχεις δεν απολύεσαι. σκοτώνεσαι.

    Επίσης το έθνος που διαχωρίζει τους διανοητές από τους πολεμιστές του θα καταντήσει να νομοθετείται από δειλούς και να φρουρείται από ανόητους.

    https://www.youtube.com/watch?v=QkzI_dYJn28

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι αρχαίοι Έλληνες και όχι μόνο οι Σπαρτιάτες, άφηναν μακρυά μαλλιά ώστε όταν φορούν την περικεφαλαία, να λειτουργούν ως μαξιλάρι μεταξύ κεφαλής και μετάλλου. Τα μάζευαν μέσα στην περικεφαλαία λοιπόν! Αυτό που είχαν διαφορετικό από τους άλλους πολεμιστές οι Σπαρτιάτες, ήταν ότι άφηναν όλοι γενειάδα, αλλά ξύριζαν το μουστάκι (όπως οι σημερινοί τζιχαντιστές)! Το επέλεξαν αυτό, διότι ήθελαν να ξεχωρίζουν από τους υπολοίπους Έλληνες οι οποίοι δεν διανοήθηκαν ποτέ να ξυρίσουν το μουστάκι και να αφήσουν τα γένια τους. Επίσης αυτό που τους διέκρινε στο πεδίο της μάχης, ήταν ο πορφυρός χιτώνας που σκέπαζε την πλάτη τους. Στην υπόλοιπη Ελλάδα, αυτό ήταν σύμβολο των βασιλέων ή των διαδόχων τους, ενώ στην Σπάρτη τον φορούσαν όλοι, ώστε να κρύβει το αίμα σε περίπτωση τραυματισμού τους που αλλιώς θα έδειχνε στον αντίπαλο ότι ο πολεμιστής είναι πλέον ευάλωτος!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Την καλημέρα μου....επειδή ο γράφων έχει "περίεργο" μυαλό και δεν μου αρέσει να προσγειώνω τον νού μου, αντίθετα να τον ανεβάζω σε άλλα επίπεδα, για αυτό και συνήθως πέφτω μέσα κατά 95%,θα κάνω μια ερώτηση. Τι θα γίνει στην περίπτωση που ο Ντ. Τραμπ ζητήσει από τους συμμάχους του «Έλληνες»… (Ν.Α.Τ.Ο) να πολεμήσουν στο πλευρό του στην Κορεάτικη χερσόνησο, μέσω του Ο.Η.Ε. όπως στο παρελθόν το 1950; Τι θα κάνει τότε ο Αχιλλέας;;; θα θέλει να πάει να πολεμήσει στην πρώτη γραμμή για συμφέροντα άλλων και όχι για την πατρίδα του;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για να βοηθήσω....όπου Αχιλλέας βάλτε Ελληνικός Στρατός (Ε.Σ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ το εξέλαβα ως "Τσίπρας"! Χαχα!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Χα χα χα καλό πρωινό αστείο....ο Τσίπρας και οι Συριζαίοι μου θυμίζουν τον ιστορικό ρόλο των άλλοτε Θηβαίων (ήταν με το μέρος των Περσών) έτσι και αυτοί σήμερα βοηθάνε τους νεώτερους Πέρσες εισβολείς να εισέλθουν στην πατρίδα αναίμακτα.Οι Συριζαίοι είναι οι εγκέφαλοι που τους καθοδηγούν, η ιστορία κάνει κύκλους αγαπητέ ΛΥΚΙΕ.

      Υ.Γ ΟΛΟΙ εδώ είμαστε για μια γύρα ξανά πάλι απο τα ίδια με μικρές παραλλαγές.

      Διαγραφή
    3. Ω ναι, αγαπητέ Black Eagle! H ιστορία κάνει κύκλους σε σπειροειδή κίνηση.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  8. Αν μη τι άλλο, θα πρέπει να το κάνει αν θέλει να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του απέναντι στους συμμάχους του. Εξάλλου ο Πρόεδρος Τράμπ, μετά την συνάντηση με τον ..."Αχιλλέα" (τρομάρα του), εξασφάλισε την συμμετοχή της Ελλάδας σε κάθε αντι-τρομοκρατική δράση του ΝΑΤΟ ανά την υφήλιο, που σημαίνει ότι η αναβάθμιση των 123 F16 σε Viper, θα γίνει υπό αυτή την προϋπόθεση! Ίσως μάλιστα να παραχωρηθούν 2-3 παλιά καταδρομικά στον στόλο μας, ίσως επισπευσθεί η αναβάθμιση των Ρ3 Orion (που έχουμε ήδη πληρώσει) και πιθανών να χορηγηθούν μερικά F14 ή F15 (αρχαιολογίες της δεκαετίας του '70)!
    Συνεπώς, με όλα αυτά τα δώρα και την υποσχετική στον Τράμπ, δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο Αχιλλέας, παρ΄ όλη την εσωκομματική του αντίδραση (αντι-ιμπεριαλισμός), θα συρθεί στις επιχειρήσεις των συμμάχων του, με ...βαριά καρδιά!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανάλογα την αναβάθμιση...γιατί δεν ξέρω (δεν μας έχουν πει ακόμα) αν μέσα στην αναβάθμιση θα υπάρχει το σύστημα IRST στα Μαχητικά αεροσκάφη , συμπεριλαμβανομένων και των αεροσκαφών F – 16 για την αντιμετώπιση των νέων απειλών, συμπεριλαμβανομένου (και κυρίως) του Α/Φ F-35.

      Όμως, τους βαλλιστικούς πυραύλους που αναπτύσσει και κατασκευάζει η γείτων σε φρενήρεις ρυθμούς πως θα τους αναχαιτίσουμε; Με F-16; Τους πυραύλους SOM (Stand Off Missile για τους μη γνωρίζοντες) που φέρουν τα τουρκικά F-4 και F-16 και θα φέρουν τα F-35; Με F-35; Τα UAV και τα Harpy; Επομένως, στην περίπτωσή μας τα αντιαεροπορικά συστήματα είναι πρωτευούσης σημασίας και πολύ πιο οικονομικά στην υποστήριξη, σε σχέση με έναν στόλο Α/Φ.

      Οπότε θέλουμε μια σειρά Α\Α συστημάτων στα νησιά και με τα F-16 και Μιραζ 2000 που έχουμε μπορούμε άνετα να αντιμετωπίσουμε τα F-35 (αν τα πάρουν) των Τούρκων....γιατί το F-35 έχει χαμηλό ίχνος ΜΟΝΟ στην μετωπική σάρωση.!!Με εκπομπές κυμάτων πόντου (10 χιλιοστών ) σε εκπομπή μέτρου φαίνεται !!! Αρκεί να βάλουμε 3 ραντάρ μέτρου ,δεκάποντου και χιλιοστού . Θέλουμε Α/Α και μαζί με την ΣΩΣΤΗ αναβάθμιση των F-16 για την ώρα μπορούμε άνετα να έχουμε το F-35 των Τούρκων από τα 80 χμ και πιο κοντά θα τρώει φάπες ακόμα και από το μπλόκ 30.

      Διαγραφή
    2. Πλεονεκτήματα και Περιορισμοί Συστημάτων IRST

      - Επιτρέπουν αποκάλυψη Α/Φ (με ξηρή ώση) σε αποστάσεις της τάξης των 90 χλμ (49 ν.μ.)
      όταν ο στόχος φαίνεται από πίσω και σε 50 χλμ (27 ν.μ.) για θέαση από εμπρός, σύμφωνα με τιμές που έχουν ανακοινώσει ορισμένες κατασκευάστριες εταιρείες.
      Φυσικά, εάν ένα Α/Φ κάνει χρήση μετάκαυσης (ΑΒ), οι αντίστοιχες αποστάσεις αποκάλυψης αυξάνουν σημαντικά.
      Έχουν παθητική λειτουργία (δεν εκπέμπουν) και έτσι δεν αποκαλύπτεται το φέρον Α/Φ.

      http://www.ikaros.net.gr/images/giakeimena/062017/Giannitsopoulos-F16-UPGRADE-IRST.pdf

      Διαγραφή
    3. Ανοίγουμε μεγάλο θέμα τώρα!
      Τα F35 που προμηθεύονται οι Τούρκοι, αναγνωρίζονται από ραντάρ παλαιάς τεχνολογίας κυμάτων VHF (Very High Frequency/30-300 ΜΗz), τα οποία δεν έχουμε αλλά μπορούμε να κατασκευάσουμε και μόνοι μας. Βέβαια, το κράτος φρόντισε να διαλύσει την αμυντική μας βιομηχανία...

      Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι τόσο απλή η εξουδετέρωση της απειλής. Χρειάζεται ένα πυκνό δίκτυο πολυμερούς πληροφόρησης (διακλαδικό Link 16), από επίγειους σταθμούς αναγνώρισης ίχνους (ραντάρ), από πλοία και αεροσκάφη, σε συνδυασμό με τυχών συστήματα θερμικής απεικόνισης IRST, κτλ.
      Αυτό σημαίνει μια μεγάλη και διαρκής διαθεσιμότητα πλοίων επιφανείας, επίγειων ραντάρ που θα μετακινούνται γρήγορα και α/φ που θα επιτηρούν διαρκώς τον εναέριο χώρο μας. Αυτό σημαίνει μεγάλο κόστος και μεγάλη διαθεσιμότητα των όπλων, που σήμερα δεν έχουμε.

      Η εξουδετέρωση της απειλής είναι κι αυτή μια δύσκολη υπόθεση, δεδομένου ότι τελικά ο εντοπισμός τους μπορεί να συμβεί σε απόσταση περίπου 25 χλμ., απόσταση στην οποία όμως το F35 έχει ήδη εξαπολύσει τα όπλα του και κατευθύνονται προς τον στόχο τους. Σε πραγματικό χρόνο λοιπόν, τα μόλις 25χλμ, είναι πρακτικά πολύ αργά για αποτελεσματική αντίδραση!
      Τα ιδανικά 80 χλμ που εκτιμούν μερικοί, αφορά το σύστημα IRST, αλλά και αυτό υπό ιδανικές συνθήκες καιρού και γωνίας προσβολής.
      Τα πιο αποτελεσματικά όπλα που διαθέτουμε για την απόκρουση των F35, είναι τα βλήματα MICA IR που φέρουν τα Mirage 2000-5 και τα υποδεέστερα IRIS-T που φέρουν τα F16.
      Τα περίφημα Mirage 2000-5, τα οποία αποτελούν τον πραγματικό άσσο στο μανίκι της Π.Α. και μοναδικό φόβητρο των Τούρκων, παραμελήθηκε! Έμειναν πολύ πίσω στον εκσυγχρονισμό, αν και είναι τα μόνα που υπερέχουν πολύ στην κλειστή αερομαχία του Αιγαίου, ενώ διαθέτουν τα μόνα ημιστρατηγικά όπλα της Ελλάδος (δηλαδή πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, υψηλών δυνατοτήτων) που οι Τούρκοι δεν διαθέτουν ακόμη!

      Πάντως οι αριθμοί των ενεργών πυραύλων που διαθέτουμε, φοβάμαι πως δεν επαρκούν για έναν γενικευμένο πόλεμο με τους Τούρκους και την τρομερή τους υπεροπλία σε αέρα, στεριά και θάλασσα!

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    4. Aγαπητέ ΛΥΚΙΕ γράφεις...."Τα F35 που προμηθεύονται οι Τούρκοι, αναγνωρίζονται από ραντάρ παλαιάς τεχνολογίας κυμάτων VHF (Very High Frequency/30-300 ΜΗz), τα οποία δεν έχουμε αλλά μπορούμε να κατασκευάσουμε και μόνοι μας. "

      Συμφωνώ απόλυτα, ουδέποτε το F-35 ήταν stelth όλο αυτό είναι μία παραμυθολογία και τίποτα άλλο , που φόβισε τους ''αναλυτές'' που διάβαζαν Π&Δ για 40 χρόνια.Και ΑΝ είναι stealth , είναι ΜΟΝΟ στα ραντάρ των αμερικάνων (έχουν άλλα ραντάρ απο τους Ρώσους) και αυτό για λίγο.! Ρώσικο stealth στα Αμερικάνικα ραντάρ υπάρχει αυτή είναι η ΔΙΑΦΟΡΑ.

      Τώρα αν βάλουμε τα SABR ως ραντάρ στα F-16 μας απλά βλέπουμε KAI την F-35 ΚΑΙ τα F-22 Craptor από πιο μακρυά , και όχι μόνο αυτό.Το SABR αποτελεί το καλύτερο ραντάρ που μπήκε ποτέ σε F-16. Έχει και ''δύο σε ένα'' ατού....Αναλύει ΚΑΙ εναέριους στόχους ΚΑΙ επίγειους ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ.Είναι καλύτερο και από το APG-81 που έχει έμφαση περισσότερο στο έδαφος παρά στην εναέρια μάχη.

      Όσο για τα 44 Mirage 2000 φτάνουν να διαλύσουν ολόκληρη την μογγολική αεροφλωρία.Το Α7 το θυμάσαι ;;; Είναι stealth;;Όχι βέβαια. Και μεγάλο στίγμα θα έλεγα.Οι Τούρκοι ΠΟΤΕ θα καταλάβαιναν ότι τους ήρθε ;; Όταν θα έπαιρνε φωτιά το Εσκίσεχιρ.Τι σημαίνει αυτό ;;Ότι πετούσαν στην ''σκιά του επίγειου ραντάρ''.Ορίστε η λύση που εδώ και χρόνια η ΠΑ εφάρμοζε χρὀνια τώρα.Ακόμη και τα Phantom μπορούν να κάνουν το ίδιο. :-)

      Διαγραφή
    5. "Τα ιδανικά 80 χλμ που εκτιμούν μερικοί, αφορά το σύστημα IRST, αλλά και αυτό υπό ιδανικές συνθήκες καιρού και γωνίας προσβολής."

      ΣΩΣΤΟ και αυτό....αλλά ακόμα και αν η αναβάθμιση περιλαμβάνει την ενσωμάτωση στο ρύγχος του σκάφους IRST (λ.χ. PIRATE), απόκτηση pod SNIPER και βλημάτων JASSM. Υπάρχει το εξής πρόβλημα....οποιαδήποτε ”αναβάθμιση” οποιουδήποτε μαχητικού του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ ,δεν του προσφέρει καμία κάλυψη όταν η ακτίνα BVR είναι 48 Km λόγω ΑΙΜ-120 C7 ,72 km λόγω AIM-120D( και μη παραγωγής μέχρι τοι 2022)…η τα 105 Km του METEOR.Άσε που , METEOR σε F-16 , δεν έχω ακούσει.Αλλα και να γινόταν η πιστοποίηση του βλήματος στο F-16 , θα ήταν κοστοβόρα και χρονοβόρα.Αλλά δεν είναι το θέμα αυτό.

      Το F-16 ως ένα ΜΗ stealth μαχητικό , ακόμη και με τα 105 Κm του ΜΕΤΕΟR
      είναι εντοπίσιμο και εννοείται lockαρισμένο από οποιοδήποτε Ρώσικο ή Κινέζικο μαχητικό.Όλα τα ΝΑΤΟικά , είναι εγκλωβισμένα σε αυτή την μηδαμινή απόσταση ,
      η οποία τα καθιστά εντοπίσιμα ακόμη και με ραντάρ δεκαετίας του 40.Οπότε ερωτώ ευθέως.

      Ακόμη και το F-22 που πλέον πάει για απόσυρση , και με τις πενιχρές
      ”αναβαθμίσεις” του ως Block 10 / 20….ΤΙ νομίζεται ότι θα έκανε στο πραγματικό πεδίο της μάχης ;;Και λέω ”πραγματικό” , γιατί άλλο να βομβαρδίζεις αποθήκες Ταλιμπάν στην έρημο
      και να δείχνεις ανόητα βιντεάκια για να τα πιστέψουν οι αφελείς….Άλλο να λες – ούτε καν δείχνεις – ότι …”έκανε απόλυτο σκορ στην Red Flag”…
      και άλλο να το στείλεις απένατι σε Ρωσία – Κίνα , όταν ΞΕΡΕΙΣ ότι θα γίνεις κάρβουνο
      από τα Sukhoi , τα MiG , τα J-10 ,τα J-11 , τα J-15 ,και το J-20.

      ΑΡΑ ,ΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ. Θέλουμε ΝΕΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ τα οποία σίγουρα , ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΕΙ ο αντίπαλος που λέγεται Τουρκία.


      Διαγραφή
    6. Το θέμα είναι ότι τα οπλικά συστήματα δεν αγοράζονται όπως τα προϊόντα σε ένα σουπερμάρκετ. Οι χώρες που τα κατασκευάζουν, τα πωλούν εκεί που θέλουν αυτές, σε ποσότητες, ποιότητες και διαμόρφωση που κρίνουν αυτές. Ουσιαστικά ασκούν γεωστρατηγική πολιτική, με το να ρυθμίζουν ισορροπίες εξοπλισμών και ενίσχυσης των χωρών, σύμφωνα με τα δικά τους συμφέροντα και σχεδιασμούς.
      Οι Ρώσοι για παράδειγμα, δεν θα δώσουν στους Τούρκους τα κλειδιά του λογισμικού για τους S400. Ίσως μάλιστα να τα παραδώσουν με περιορισμένες δυνατότητες, σε σχέση με τα δικά τους. Ομοίως και τα Mirage και F16 που αγόρασε η Ελλάδα, είχαν περιορισμένα ηλεκτρονικά απάρτια, σε σχέση με τα γαλλικά και τα αμερικανικά.
      Οι "κουρσάροι" (τα λατρεμένα μας Α7 Corair) ήταν τρομερή απειλή για τους Τούρκους, διότι αν και υποηχητικά, πετούσαν σε "πτήση ανάγλυφου" (εξαιρετικά χαμηλή πτήση στα 20-80 μέτρα) έξω από την σάρωση των ραντάρ και μπορούσαν να βομβαρδίσουν μια περιοχή στην τουρκική ενδοχώρα, χωρίς να γίνουν εγκαίρως αντιληπτά. Όταν έπρεπε να αποσυρθούν, το ΓΕΑ ζήτησε τα αμερικανικά Α10 που έκαναν την ίδια δουλειά και ήταν διαθέσιμα. Οι Αμερικάνοι όμως αρνήθηκαν. Δεν ήθελαν να έχουμε αυτό το πλεονέκτημα σε σχέση με την Τουρκία.
      Τα F35 είναι Stealth, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι εντελώς αόρατα. Αυτό σημαίνει ότι υπό προϋποθέσεις, αφήνει ένα μικρό ίχνος που μπορεί να μπερδέψει την έγκαιρη αναγνώριση. Τίποτα όμως δεν υπάρχει χωρίς αντίμετρο! Το F35 αναγνωρίζεται από μια σειρά αντιμέτρων που όμως δεν μπορεί να διαθέτει ο οποιοσδήποτε...

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    7. Επίσης η εξάρτησή μας από το ΝΑΤΟ και ιδίως τώρα που ο Τσίπρας επικαιροποίησε επίσημα την πλήρη υποταγή μας στις ορέξεις της Ατλαντικής Συμμαχίας, δεν μας επιτρέπει την προμήθεια οπλικών συστημάτων από τρίτες χώρες και ιδίως από Ρωσία και Κίνα! Ο Καραμανλής που το επιχείρησε, είδατε τι έπαθε...
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    8. To θέμα είναι αγαπητέ ΛΥΚΙΕ ότι το ΝΑΤΟ (Αγαμέμνων) μας δουλεύει ψιλό γαζί....η μάλλον νομίζουν ότι μας δουλεύουν , ΔΕΝ μας αφήνουν εδώ και 25 χρόνια τουλάχιστον να πάρουμε τα όπλα που πραγματικά έχουμε ανάγκη και όχι αυτά που αυτοί θέλουν να ξεφορτωθούν με το αζημίωτο φυσικά.!! Μία ζωή τα απομεινάρια των αμερικάνων παίρνουμε ...όλα τα σαπάκια τους σε μας θα φέρουν , για να τα ξεφορτωθούν και μην τους επιβαρύνουν ...και για να κάνουνε χρυσές μπίζνες.Στους Τούρκους όμως μιλιά δεν λένε όταν ανακοινώνουν ότι θα πάρουν S-400 ....όχι ότι αυτό θα είναι σαν αυτό που θα έχουν οι Ρώσοι...ούτε τα F-35 θα είναι σαν τα Αμερικάνικα η τα Ισραηλινά, αν φυσικά προλάβουν και τα πάρουν... με ένα κλικ το κάνουν άχρηστο τελείως γιατί το σοφτ του είναι πολύ ευάλωτο.

      Αλλά αφού πρέπει μια και είμαστε στο ΝΑΤΟ να πάρουμε Δυτικά όπλα,τότε για αυτό υπάρχει η Γαλλία με το Rafale F.3 το οποίο αποτελεί την ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΥΣΗ ως ΝΑΤΟΙΚΟ
      και το Eurofighter Centurion ως δεύτερο ΝΑΤΟικό.Και αντί να εκσυνχρονίζουμε τα F-16 και για να μην "στενανωρήσουμε το αφεντικό" ας πάρουμε F-16 Block 61 (είναι κατά πολύ ανώτερο απο το F-35).

      Διαγραφή
    9. Επίσης πως η Σλοβακία δηλαδή είναι μέλος του ΝΑΤΟ και εχει ΜιΓ-29 ;;Η Πολωνία το ίδιο,η Γερμανία, η Βουλγαρία η Τσεχία;;Πως πέρνουν οι αμερικάνοι ρωσικά πολυβόλα 12,7Χ108 KORD;; Πως πέρνουν κινητηρες RD-180 για την ΝASA ;; Saiga 12T ,Vepr Molot 12 για την αστυνομία στης ΗΠΑ;;;

      Άρα σε εμάς βρίσκουν και τα κάνουν.

      https://www.youtube.com/watch?v=DHVditxlrKE

      Διαγραφή
    10. Δυστυχώς τα γαλλικά Rafale, Eurofighter, καθώς και τα εξαίρετα σουηδικά Gripen, είναι πανάκριβα και η υποστήριξη σε ανταλλακτικά πολύ ακριβότερη από τα αμερικανικά. Ασφαλώς είναι και ποιοτικά ανώτερα, από οποιοδήποτε αμερικανικό κατασκεύασμα. Η Π.Α. έχει πικρή εμπειρία από τα γαλλικά Mirage, με ανταλλακτικά σε τετραπλάσια τιμή από τα αντίστοιχα αμερικανικά! Επίσης οι Γάλλοι δεν κάνουν ευκολίες πληρωμής και γενικά έχουν ελάχιστη ευελιξία ως πωλητές...
      Όμως όλο το εξοπλιστικό παιχνίδι παίζεται μεταξύ πολιτικών και αμερικανικής πρεσβείας, με γερές μίζες. Η αγορά μη αμερικανικού εξοπλισμού εντός ΝΑΤΟ, απαιτεί την δική τους έγκριση και πάλι! Ελάχιστες αγορές έχουν επιτρέψει οι Αμερικανοί, όπως τα ΤΟR M1, τους S300, τα Zourb (αερόστρωμνα) κτλ. Άρα επιτρέπουν κατά την κρίση τους, ότι θέλουν...
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    11. .......

      https://www.youtube.com/watch?v=p9muL9WmP8w

      Ελενη

      Διαγραφή
    12. Ω Ελένη είναι ΥΠΕΡΟΧΟ σε ευχαριστούμε. Το αποθηκεύω.Aυτό για σένα

      https://www.youtube.com/watch?v=IFLXUvK5KfI

      Και αυτό για τον ΛΥΚΙΟ.

      https://www.youtube.com/watch?v=FV6TewedyUI

      Διαγραφή
    13. Πολυ χαιρομαι αγαπητε Black Eagle...

      Και σε ευχαριστω-ουμε για την μουσικη σου σκεψη...

      :-)

      Ελενη.

      Διαγραφή
    14. Ευχαριστώ για την αφιέρωση αγαπητέ Black Eagle! Με εκφράζει πλήρως.
      Και κάτι άλλο, διαφορετικό:
      https://www.youtube.com/watch?v=8B6jOUzBKYc&list=FLgVV_KIl1-BuAAbQ4SjYj3A&index=59

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  9. Ο οικονομικός Αρμαγεδδών, ο ένοπλος πόλεμος (που έρχεται) ,εμπεριέχει κάποια τμήματα αύξησις και μείωσης, και τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα είναι ανάμικτα και εναλλάξ μεταξύ τους, και θα είναι το βασικό χαρακτηριστικό του τωρινού Τρωϊκού πολέμου. Ήδη έχει γίνει επιλογή με βάση την πορεία μας, για το ποιοι θα φύγουν, το ποιοι θα μείνουν και τι ρόλο μπορεί να έχουν στο νέο γίγνεσθαι, για ένα νέο ήθος.

    Υ.Γ Ό σημαντικότερος λόγος του Γ'Π.Π είναι αυτός....Παίζει στο μέλλον αυτά τα 2 σημεία να είναι ο βόρειος και νότιος πόλος της γης.
    https://www.youtube.com/watch?v=8HOlxbiEurw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. -BlackEagle, προσ-γειωσε λιγο το νου σου
    -Δεν μου αρέσει να προσγειώνω τον νού μου, αντίθετα να τον ανεβάζω σε άλλα επίπεδα, για αυτό και συνήθως πέφτω μέσα κατά 95%
    -ΟΚ, δικια σου επιλογη, δικια σου πραξη, δικες σου και οι συνεπειες αυτης, καθως καθε πραξη εχει την απολαυση της και τις συνεπειες της.

    Το θεωρω λαθος και βλεπω τις συνεπειες, αλλα αυτες θα ειναι δικες σου, οχι δικες μου καθως εδω επιλεγω να κανω τον διαχωρισμο. Your karma, your doing. Αλλα βρε φιλε με προκαλεις και δεν με αφηνεις να αγιασω. Τι 95% ποσοστο επιτυχιας προβλεψεων; Μας δουλευεις; Ουτε αστρολογος ή γκουρου του στοιχηματος να ησουν, το αυτο-μαρκετινγκ εχει και τα ορια του. Μηχανη παραγωγης καλυσιγελου σε ποσοστο 95% θα το δεχομουν. Στοιχειο της Γης ητοι προσγειωση, σημαινει το εξης. Διατυπωσε μας τις δυο καλυτερες προβλεψεις σου. Διαλεξε τες. Εαν πετυχεις την μια, θα εχεις ποσοστο επιτυχιας 50%, οχι 95%, αλλα και παλι θα σε παραδεχτω επειδη ειμαι large.

    Αλλαζοντας θεμα τωρα,ειναι γνωστο πως κανενας τρελος δεν εχει την παραμικρη υποψια πως μπορει να ειναι τρελος, ολοι θεωρουν πως ειναι μια χαρα ιδιοφυιες αλλα οι αλλοι αδυνατουν να τους κατανοησουν. Ας αναρωτηθουμε λοιπον, ο καθενας για τον εαυτο του. Πώς ξερουμε πως δεν ειμαστε τρελοι; Δεν ειμαστε τρελοι τοτε και μονο τοτε οταν αμφισβητουμε τον εαυτο μας και τις επιλογες του. Οταν τον ελεγχουμε και δεν δρουμε μονο με βαση οτι μας αρεσει. Δεν αναφερομαι σε κανεναν προσωπικα, οποιος θιχτει, αυτο ειναι δικο του προβλημα εαν δει τον εαυτο του μεσα στη αναφορα μου

    Ο χρονος να παρασυρομαστε απο τις προδιαθεσεις μας ειναι οταν πεθανουμε, καθως τοτε θα ειμαστε ερμαιο τους. Τωρα ειναι η χρυση ευκαιρια να μετασχηματισουμε τον εαυτο μας, διοτι τωρα εχουμε την ικανοτητα της διακρισης.

    Α ρε Θειε Οδυσσεα, πλεον αρχιζω να σε καταλαβαινω. Βλεπω την μοιρα-πεπρωμενο του στρατιωτη, θεωρει εαυτον ηθικο αλλα απλα εξορθολογιζει την προδιαθεση του. Καταδικασμενος απο τον ιδιο του τον εαυτο, να χαθει απο την ιδια του την συμπεριφορα, ακομα και αν μιλαμε για τον θεικο Αχιλλεα. (Live by the sword, die by the sword). Δεν μπορει ο στρατιωτικος νους να ανελθει του πολεμου στον οποιο το μυαλο του τον εχει χτισει. Χρειαζεται, ναι, ως ικανοτητα αλλα μεχρι εκει. Μονο ενας Οδυσσεας μπορει να ανελθει και να ελιχθει απεναντι σε πολυ ανωτερους εχθρους και οχι ενας στρατιωτικος νους που εχει πεπερασμενα ορια.

    Ανεφερες BlackEagle, πως στο ΝΑΤΟ βλεπεις τον Αγαμεμνων. Σωστο ειναι αυτο, αφορα την πρωτη ερμηνεια των Επων στην οποια ο Αγαμεμνων εκφραζει το συστημα εξουσιας, εν προκειμενω αυτο μπορει να ειναι καλλιστα το ΝΑΤΟ. Ο Αχιλλεας σε αυτην την περιπτωση ειναι το ισχυροτερο μελος του, ενω ο Οδυσσεας το πιο ευφυες. Η Ελλαδα σε αυτην την περιπτωση, καθως ΔΕΝ ειναι το ισχυροτερο μελος ουτε κατα διανοια και δεν μπορει να γινει οσον αφορα την στρατιωτικη ισχυ, μπορει να ειναι μονο ο Οδυσσεας, αυτο ειναι μονοδρομος εαν δεν θελει απλα να αποτελεσει μια απλη στρατιωτικη απωλεια στο παιχνιδι καποιον αλλων.

    Η στρατιωτικη αναλυση που διαβασαμε ειναι στο πλαισιο του πιονιου, σε επιπεδο τακτικης και επιτελειων, οχι σε επιπεδο στρατηγικης, πεπρωμενο της οποιας ειναι να χρησιμοποιηθει ως αναμενομενη απωλεια στον πολεμο καποιου αλλου. Εαν ειναι να παιξουμε ενα παιχνιδι, ας το παιξουμε σωστα, αλλιως ας μην το παιξουμε καθολου. Ναι ειναι ενα παιχνιδι οσο και αν το εξιδανικευουμε

    Τελος, Λυκιε αισθανομαι πως εχεις κατι να μας πεις περι ερμηνειας των επων. Δεν πιεζω, οταν μπορεσεις και εαν φυσικα θελεις, μας λες την αποψη που σου ηρθε στην συζητηση που καναμε
    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ε.Σ., πράγματι κι εγώ θα χαρακτήριζα τον Αχιλλέα ως το υλικό σώμα με τα επίγεια πάθη του και τον Οδυσσέα, τον νου που διαφεντεύει το σώμα και το θυμικό του.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  11. "Ο χρονος να παρασυρομαστε απο τις προδιαθεσεις μας ειναι οταν πεθανουμε, καθως τοτε θα ειμαστε ερμαιο τους. Τωρα ειναι η χρυση ευκαιρια να μετασχηματισουμε τον εαυτο μας, διοτι τωρα εχουμε την ικανοτητα της διακρισης"
    Εξαιρετική διατύπωση! Αυτό δείχνει το πόσο πολύτιμη είναι η ζωή μας και πως δεν πρέπει να την σπαταλούμε, υποτιμούμε ή επισπεύδουμε!
    Ειδικά αυτοί που σκέφτονται να την τερματίσουν πρόωρα επειδή "δεν την αντέχουν", ας θυμηθούν ότι η ζωή είναι η μόνη ευκαιρία για την λύτρωση των παθών μας και της διαφυγής μας από τον βούρκο της βαριάς ύλης, προς τους ουράνιους κόσμους και την πραγματική μας ελευθερία. Όσο πιο δύσκολη και σκληρή είναι, τόσο πιο δραστική προς την ελευθερία μας είναι!
    Αγαπητέ Ε.Σ., δεν κατέχω το χρυσό κλειδί στην ερμηνεία των επών, όπως ίσως να νομίζεις. Σκέψεις κάνω μόνο, οι οποίες τροφοδοτούνται από την κουβέντα μας και τον προβληματισμό που προκύπτει.
    Θα σου δώσω όμως και την δική μου άποψη, μόλις μπορέσω να γράψω με ησυχία.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οσοι σκεφτονται την αυτοκτονια αγαπητε μας Λυκιε, δεν σημαινει οτι παραγνωριζουν την σπουδαιοτητα του ΤΩΡΑ στην εξευρεση λυσεων. Αυτο που συνηθως συμβαινει ειναι πως οι "λυσεις" φανταζουν απλησιαστες επειδη δεν τολμουν να υπερβουν εαυτους και να τις δοκιμασουν. Ξερουν οτι δεν πετυχαινουν τιποτε με την φυγη, μα αν δεν αντεχεις να σπασεις τα δεσμα του αυτοεγκλωβισμου σου, ερχεται καποια στιγμη που τρελαινεσαι. Δεν ειναι καθολου ευκολο δυστυχως...
      Ελενη

      Διαγραφή
  12. Σε ευχαριστουμε τα μεγιστα Λυκιε, θα αναμενουμε με αγωνια. Φυσικα και δεν αναμενω την πληρη εξηγηση των επων, παρα τις σκεψεις που σου δημιουργηθηκαν, σωστες ή λαθος δεν εχει σημασια. Για μενα ωστοσο, οι σκεψεις αυτες πιθανον να ειναι πολυ χρησιμοτερες. Η ανατροφοδοτηση (feedback) απο ενα καθαρο νου ειναι κομβικης σημασιας

    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Θεωρώ ότι μπορούμε κι εμείς, ποιητική αδεία, να μετονομάσουμε την Ιλιάδα σε Υλιάδα και θα εξηγήσω το γιατί:

    Με μια εσωτερική ματιά, η ιστορία που πραγματεύεται το έπος της Ιλιάδας, μιλά για το ταξίδι της Ψυχής μέσα στον Υλικό κόσμο. Συνεπώς η Ιλιάδα, γίνεται το Υλικό πεδίο όπου η ανθρώπινη Ψυχή ενδύεται με το σαρκίο της και καταδύεται στον αισθητό κόσμο.

    Οι χαρακτήρες των ηρώων του έπους, δείχνουν τα στοιχεία που διέπουν το θυμικό μας. Ο Αγαμέμνων είναι εγωκεντρικός, ιδιοτελής, αυταρχικός, σκληρός, υβριστής της θεϊκής εξουσίας, οργίλος, εκδικητικός, είρων και αγνώμων! Ο Αχιλλεύς είναι ηγετικός, υπεύθυνος, εύθικτος, παρορμητικός, δυναμικός, απειθής στην άδικη αρχή (του Αγαμέμνονα), ευσεβής στους θεούς, έχει αυτοπεποίθηση και εκδικείται αλλά στην πορεία μετανοεί για την ύβρη, την εμπάθεια και το μίσος προς τον Έκτορα.
    Ο Οδυσσέας είναι ο λογικός, ηθικός, ευφυής, χειριστικός και διπλωμάτης που συμβολίζει σαφώς το λογικό μέρος του ανθρώπου.
    Ο Έκτωρ κομίζει το μήνυμα: ή διαφυλάττουμε τον ιερό μας σκοπό (την ωραία Ελένη) πεθαίνοντας (δηλαδή με την θυσία του μικρού μας εγώ) ή τον προδίδουμε για να συνεχίσουμε να ζούμε ενστικτωδώς με το θυμικό μας μέρος.

    Η πτώση της Τροίας, συμβολίζει την νίκη επί του θυμικού μας.
    Κατ΄επέκτασιν η Τροία και οι Ασία, συμβολίζουν την ύλη και την άλογη μορφή ζωής, ενώ οι Αχαιοί (οι Έλληνες δηλαδή), οι οποίοι πολιορκούν και αλώνουν τελικά την Τροία, εκφράζουν την ανώτερη φύση του ανθρώπου, την έλλογη και νοητή.
    Η κυριαρχία των Ελλήνων (με τόσες θυσίες και κόπους) επί των Τρώων, συμβολίζουν τελικά την νίκη της ψυχής επί της ύλης. Από την άλλη, η ύλη αντιστέκεται σθεναρά στην ψυχή και δεν παραδίδεται εύκολα!

    Ο ρόλος των θεών στην Ιλιάδα, μας θυμίζει ότι πίσω από κάθε ενέργεια, επιλογή ή σκέψη των ανθρώπων, κρύβεται πάντα κάποιος θεός. Αν και οι άνθρωποι τελικά είναι υπεύθυνοι για τις πράξεις τους (Ειμαρμένη), οι θεοί είναι αυτοί που παρακινούν την βούληση. Τι είναι όμως οι θεοί; Σίγουρα δεν είναι ο Δημιουργός Θεός, αλλά οι εκφάνσεις του όπως προβάλλονται μέσα στον διττό ή διπολικό κόσμο. Οι θεοί λοιπόν μοιράζονται σε υποστηρικτές του ενός ή του άλλου πόλου. Αλίμονο, θα έπρεπε και οι δυο μεριές του διπόλου να έχουν θεϊκή υποστήριξη, αφού και τα δύο αποτελούν μέρος του Θείου Σχεδίου. Ο μόνος που βρίσκεται ταυτόχρονα και στις δυο πλευρές, είναι ο Δίας, απόδειξη ότι αυτός βρίσκεται πίσω απ΄όλα, αφού δικό του είναι όλο το σχέδιο, όπως και ο θάνατος τελικά του Έκτορος, ο οποίος αναφέρεται ως "Διός βουλήν"

    Ασφαλώς τα εσωτερικά μηνύματα είναι πολλά, όπως για παράδειγμα η περιγραφή της ασπίδας του Αχιλλέα, όπου έχει δυο ομόκεντρους περιφερειακούς κύκλους που εικονίζουν το Σύμπαν και τον Ωκεανό (στοιχεία της κοσμικής ύλης που διέπουν τα όρια της ανθρώπινης δράσης), αλλά και εννέα εικόνες σε ισάριθμους κύκλους, που συμβολίζουν τις βιωματικές καταστάσεις κάθε κύκλου ενσάρκωσης.

    Η ομορφιά της Ελένης απ΄την άλλη, είναι το έπαθλο της μονομαχίας. Αλλά ποια είναι η αξία της για την οποία ερίζονται τα δυο μέρη; Είναι η Ύλη που θέλγει ή ο πνευματικός προορισμός που δυσκολεύει;
    Θα έλεγα ότι είναι και οι δυο όψεις του ιδίου νομίσματος. Όσο η Ύλη θέλγει, τόσο ο πνευματικός στόχος δυσκολεύει. Χωρίς αυτήν την αξία, δεν θα υπήρχε νόημα στον διπολικό κόσμο της Ύλης. Άρα, όλα γίνονται για την ωραία Ελένη!

    ΛΥΚΙΟΣ.





    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τελικα το κατεχεις το χρυσο κλειδι γιστι αυτη ειναι η πραγματικη ερμηνια της ιλιαδας οπως μου ειπε και ενας συγγενης μου που ειναι στη στοα του Βολου.
    Λαμπροπουλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Kυρία Λαμπροπούλου κανείς δεν γνωρίζει ΟΛΗ την πραγματική ερμηνεία της Ιλιάδας....υπάρχουν περισσότερες απο μια, ο αγαπητός ΛΥΚΙΟΣ εξέφρασε την εσωτερική-φιλοσοφική ανάλυση της Ιλιάδας, αλλά υπάρχουν και άλλες...παράδειγμα η ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΗ πλευρά της.!!Διότι ΔΕΝ αναφερθήκαμε καθόλου στις ΣΚΑΙΕΣ ΠΥΛΕΣ, γιατί Σκαιές Πύλες υπάρχουν τόσο στην ΓΗ όσο και στο διάστημα....στο Ηλιακό μας σύστημα εντός του Γαλαξία μας αλλά και σε άλλους Γαλαξίες.

    Και ξέρετε γιατί ΔΕΝ την γνωρίζει ο συγγενής σας όλη την παργματική ερμηνεία της Ιλιάδας και όχι μόνο της Ιλιάδας;;Διότι ο άνθρωπος αλλά και κάθε ον αποτελεί μια διαθλαστική οντότητα, του Πρώτου Θελήματος/ΑΓΝΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ (Θέλημα Θεού που λέμε) να βιώσει τον κόσμο υπό διαφορετικές εκδοχές και οπτικές του.

    Όπερ έστι τετριμμένη αρμονία,
    καρυκευμένη με μέλανα χολή.
    Ουκ ώσπερ παρά τω ανθρώπω.

    Η διάθλαση σημαίνεται κατανοητή ως προς το αντίθετο της, την:Σκέδαση του μη είναι.
    Τούτο το Είναι (Ειναι-Κίνηση) και το Μη Είναι (Μείνε-Μνήμα-Στάση του Όντος), δηλώνουν το ταυτόν:
    Την αυτοετερότητα του Υπάρχειν προς την ταυτοσημότητα του Μη Υπάρχειν, εντός του μη όντος απόντος κενού.Γενικά Διάθλαση ονομάζεται το φυσικό φαινόμενο της εκτροπής της ευθύγραμμης τροχιάς διάδοσης που υφίστανται φωτεινά ή άλλα κύματα όταν διέρχονται από ένα διαπερατό από αυτά μέσον σε έτερο.
    Ιδιαίτερα, στην οπτική, Διάθλαση φωτός χαρακτηρίζεται κάθε οπτικό φαινόμενο της εκτροπής της διεύθυνσης των φωτεινών ακτίνων κατά τη μετάβασή τους από ένα διαπερατό μέσο διάδοσης με δείκτη διάθλασης σε άλλο μέσο διάδοσης με δείκτη διάθλασης. Η διαχωριστική επιφάνεια των δύο μέσων ονομάζεται δίοπτρο.

    Διάθλαση και Διάπλαση χωρίζονται εξ ενός γράμματος, όπου το Θ (Σύμβολο Ολότητας-Σχηματικός Απεικονισμός Γαλαξία) μεταπίπτει σε Π (3,14-Αρτιότητα Μαθηματικού Οργασμού), ψευδώς παραφραζόμενο:
    στο Π και Θ.

    Θ-έλλειμμα και θ-έλλειψη δηλώνουν εν και το αυτό:
    Την αποσπασματική εκπεσούσα νοσταλγία του μέρους απ την εκθαμβωτικώς απαστράπτουσα ακεραιότητα του Όλου ( Παντός/Σύμπαντος).
    Το Θέλημα απορρέει μέσω της συνειδητής αυτής ένωσης των έκγονων ροών της παρούσας απουσίας/απούσας παρουσίας του αρχέγονου εντός των θεληματικών μορφών που λαμβάνει το Είναι.

    Το Π και το Θ σκιαγραφούν τις εκφάνσεις κι εκφράσεις των δύο οπτικών που διαφαίνονται στο κείμενο,
    -σχηματικά και θεματικά χωριζόμενες με το Π και το Θ-
    υπό την έννοια της διάθλασης (καθαρά φυσικός και φωτομετρικός όρος) και του θελήματος (ως επί των πλείστων αποκρυφιστικός και μυστικιστικός συμβολισμός).
    Η Διάθλαση αντανακλά ορθό λόγο, καθαρό νου, παρατήρηση, μαθηματικότητα αλλά και αποκλίνουσα ψευδαισθητική οπτική, προφανώς λόγω των ατελών ανθρώπινων αισθήσεων.
    Το Θέλημα υποδηλώνει σαφώς κάτι πιο θεοσοφικό και εσωτεριστικό, με φάσμα από την οντολογική χροιά του θελήματος ως σύμπαν κατά Σόπενχάουερ μέχρι και την Κροουλιανή θεολογία του Θελήματος (Thelema).

    Υ.Γ Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο πλησιέστερο μαντείο η καλύτερα στον συγγενή σας στον Βόλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Όχι αγαπητή Λαμπροπούλου, δεν κατέχω κανένα χρυσό κλειδί ερμηνείας της Ιλιάδος! Αυτή είναι μόνο μια οπτική ερμηνείας και μάλιστα μόνο από το πρίσμα του εσωτερισμού. Ίσως ούτε καν αυτό δεν προσεγγίζω ικανοποιητικώς. Υπάρχουν όμως και άλλα πρίσματα που οδηγούν σε άλλες ερμηνείες, για τα οποία δεν έχω αρκετές γνώσεις για να αναπτύξω πειστικώς.
    Δεν έχω ολοκληρωμένη άποψη για τις άλλες οπτικές, που να μπορώ να αναπτύξω και να βάλω σε μια λογική ακολουθία ώστε να υπάρχει αρχή, μέση και τέλος.
    Για αυτό ακούω όλες τις εκδοχές και τις επεξεργάζομαι.
    Ο συγγενής από την στοά του Βόλου ωστόσο, γνωρίζει κι αυτός μόνο την μια εκδοχή. Αν τυγχάνει να συμπίπτει με την δική μου, τότε απλά τυγχάνει να έχουμε κοινό πεδίο αναφορών...
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αγαπητέ ΛΥΚΙΕ και εγώ στην ίδια θέοη με σένα βρίσκομαι, δηλαδή έχω και άλλες ερμηνείες της Ιλιάδας αλλά δεν έχω τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία....αν σας πω ότι ο πρώτος Τρωικός ΔΕΝ έγινε στην Γη αλλά στον Ουράνο...και ότι οι Κύκλωπες ή Τιτάνες ήταν μέχρι 15 μέτρα, οι Γίγαντες από 3.4 έως 7μέτρα....και ότι στην εποχή του Τρωϊκού πολέμου είχαν μείνει ελάχιστοι. ο Αχιλλεύς και ο Έκτωρ ήταν Γίγαντες από 3 έως 3,9 μέτρα.(βλ Δ. Σικελιώτη) τι θα μου λέγατε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ο Διας σχεδιασε την, εστω κ εικονικη, κλοπη της Ωραιας Ελένης με σκοπο την ελαφρυνση της Γης απο τον υπερπληθυσμο μεσω ενος πολυετους πολεμου..

    Υπερπληθυσμος και 2017..

    Η Ωραια Ελενη σαν νομισμα διπλης οψης εικονιζει λοιπον τα γηινα αλλά και τα θεϊκά θελγητρα.
    Οι πολεμιστες εκατέρωθεν πολεμουν με αναμεικτα συναισθηματα και λογισμους οσον αφορα την αξια αυτου του πολεμου.
    Και η πολιορκια συνεχιζεται..

    Αγαπητε Black Eagle, για δοκιμασε μας με τις υποθεσεις σου...

    Ελενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα αγαπητή Ελένη...όλα θα γίνουν αλλά για σήμερα και λόγο ημέρας ας ακούσουμε αυτό.

      https://www.youtube.com/watch?v=EAmG18aoQmE

      https://www.youtube.com/watch?v=Wa2-1L0rL4w

      Διαγραφή
    2. Προφανώς αγαπητή Ελένη αναφέρεσαι ας αυτό εδώ:

      " Ἄλλοι πάλι εἶπαν ὅτι ὁ

      Ὅμηρος τὸ ἔχει πεῖ ἀφορμώμενος ἀπὸ κάποιαν ἱστορία. Λὲν δηλα-

      δὴ πὼς ἡ Γῆ, ἐπειδὴ ἔνιωθε μεγάλο βάρος ἀπὸ τὸ μεγάλο πλῆθος

      τῶν ἀνθρώπων, καθὼς καμιὰ εὐσέβεια δὲν ὑπῆρχε στοὺς ἀνθρώ-

      πους, ζήτησε ἀπὸ τὸν Δία νὰ τὴν ἀνακουφίσει ἀπὸ τὸ βάρος· κι ὁ

      Δίας πρῶτον μὲν ἔκαμε ἀμέσως τὸν Θηβαϊκὸ πόλεμο, μὲ τὸν ὁποῖο

      ἀφάνισε πάρα πολλούς· ὕστερα πάλι –χρησιμοποιώντας ὡς σύμβου-

      λο τὸν Μῶμο, ποὺ ὁ Ὅμηρος ἀποκαλεῖ Διὸς βουλήν– ἐπειδὴ μπο-

      ροῦσε μὲ κεραυνοὺς καὶ κατακλυσμοὺς νὰ καταστρέψει τοὺς πάν-

      τες, πράγμα ἀκριβῶς ποὺ ἐμπόδισε ὁ Μῶμος, ὑποβάλλοντας ὅμως

      σ' αὐτὸν τὸν γάμο τῆς Θέτιδας μὲ θνητὸ καὶ τὴ γέννηση ὡραίας

      κόρης, ἐξαιτίας τῶν ὁποίων ἔγινε πόλεμος ἀνάμεσα στοὺς Ἕλληνες

      καὶ τοὺς βαρβάρους, μὲ ἀποτέλεσμα νὰ ἀνακουφιστεῖ ἡ Γῆ, ἀφοῦ

      ἀφανίστηκαν πολλοί. "

      http://akg.cyi.ac.cy/el/1-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%BB%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7/3%CE%BA%CF%85%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CF%80%CE%B7/f1

      Ο πολιτισμός επάνω στην Γη έχει καταστραφεί εκατοντάδες φορές, άσχετα αν εμείς θυμόμαστε μόνο 3 περιπτώσεις. Ακόμα και το ΥΨΟΣ των ανθρώπων έχει αλλάξει και αυτό κατά την μακραίωνη πορεία τους πάνω στον πλανήτη. Ανάλογα με το πόσους ΔΟΡΥΦΟΡΟΥΣ είχε η Χθόνα/Γη "έπαιζε" και το ύψος των ανθρώπων. Κάποτε ο πλανήτης είχε 3 δορυφόρους...όταν η Χθόνα δεν είχε καθόλου δορυφόρους το ύψος των ανθρώπων ήταν 1.20-1.50 .....όταν είχε 3 δορυφόρους τοτε ο άνθρωπος είχε ύψος 2.50 εως 12 μέτρα !! Τέλος με 1 δορυφόρο όπως είναι σήμερα (Σελήνη) το ύψος του σημερινού ανθρώπου κυμαίνεται απο 1.60-2 μέτρα ...όλα αυτά λόγω ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ. Παλαιότερα στην Λεκάνη της Τήθυς η Θέτις ΚΑΘΡΕΦΤΙΖΟΝΤΑΝ 3 ΦΕΓΓΑΡΙΑ.!!

      Διαγραφή
    3. Παυσανίας στο Κεφάλαιο 32.5 στην περιήγηση της πόλης Μεγαλόπολης μας λέει τα εξής :
      "Κάτω από αυτό το λόφο υπάρχει ιερό του Παιδιού Ασκληπιού. Το άγαλμά του
      είναι όρθιο και έχει μήκος ένα πήχη. Ο Απόλλωνας κάθεται σε θρόνο και έχει
      ύψος έξι πόδες. Εδώ έχουν αφιερώσει και ΟΣΤΑ που είναι ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΑ για να
      είναι ανθρώπινα. Πράγματι, λένε ότι ανήκαν σ' έναν από τους γίγαντες που
      έφερε ο Οπλάδαμος, για να πολεμήσουν με το μέρος της Ρέας, αλλά σ' αυτό
      θα αναφερθώ αργότερα..."

      Στο Κεφάλαιο 29 μας λέει ότι :

      "σύμφωνα με τους Αρκάδες η η μάχη
      θεών και ΓΙΓΑΝΤΩΝ έγινε σε ένα μέρος κοντά στον Αλφειό ποταμό, το
      ονομαζόμενο Βάθος, και στην Παλλήνη της Θράκης."

      Ο Πλούταρχος μας λέει για τον Θησέα (αυτό μας ενδιαφέρει πολύ γιατί ο Θησέας όταν ζούσε έκλεψε την Ελένη και όσο ζούσε έγινε ο Τρωικός)Plutarch, Theseus, XXXVI, 1f.; cf. Schnapp 1996: 51f.

      "ότι όταν οι
      Αθηναίοι πήγαν στην Σκύρο και άνοιξαν τον τάφο του, βρήκαν μέσα έναν
      ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΚΕΛΕΤΟ με ένα χάλκινο δόρυ και ένα σπαθί να βρίσκονται
      ακουμπισμένα πλάι του."

      Ας καταθέσω και άλλα στοιχεία απο Παυσανία αλλά και άλλους αρχαίους συγγραφείς.

      "Ο Κίμων λέγεται ότι αναγνώρισε τα κόκαλα του Θησέα στο νησί της Σκύρου
      από το μεγάλο τους μέγεθος (Πλούταρχος, Θησέας 38) και ο Παυσανίας στις
      περιηγήσεις του ανά την Ελλάδα μιλάει σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις για
      κόκαλα γιγάντων κατά την επίσκεψη του στην Αρκαδία. (8.29.4, 8.32.5) "

      "Ο Φιλόστρατος μιλάει για έναν γιγάντιο σκελετό 22 πήχεις μακρύ, όπως και
      για έναν άλλο 12 πήχεις, τους οποίους είδε ο ίδιος στο Sigeus (σημερινό
      Yenisehir κοντά στην ΤΡΟΙΑ), για τον έναν πιστευόταν ότι ήταν ο σκελετός
      του γίγαντα που σκότωσε ο Απόλλων κατά την διάρκεια της πολιορκίας της
      ΤΡΟΙΑΣ."

      "Ο Πλίνιος μιλάει για έναν γίγαντα στο οποίο θεώρησε ότι αναγνώρισε τον
      Ορίωνα, τον γιό του Εφιάλτη (Nat. Hist., vol. VII, ch. xvi.). "


      "Ο τάφος του Γαιρεστού, εκ των Κυκλώπων που έκτισαν τα κυκλώπεια τείχη
      σε διάφορες πόλεις, εδεικνύετο εν Αθήναις. Επί του τάφου ελέγετο ότι οι
      Αθηναίοι εν τω πολέμω κατά του Μίνωος εθυσίασαν τας θυγατέρας του
      Υακίνθου."
      "Ο Αστερίων, θεωρείται ο πρώτος βασιλιάς της Κρήτης, που προέρχεται κι
      αυτός από τη γενιά των Τιτάνων. 0 Αστερίων νυμφεύτηκε την Ευρώπη κι
      έγινε πατέρας του Μίνωα, του Ραδάμανθου και του Σαρπηδόνα. Σύμφωνα με
      τον Απολλόδωρο κατά την εκταφή του, ο σκελετός του έφτανε σε μήκος 10
      πήχεις (6,4 μέτρα)"

      Σκελετός γίγαντα ήταν κι αυτός που βρήκε ο Messecrates of Stire, στην
      Λήμνο, "πολύ δύσκολο να ανασηκωθεί" σύμφωνα με τον Φιλόστρατο στα
      Ηρωϊκά του σελ. 35. "

      Διαγραφή
  19. Τετοια ωρα..καλησπερα..αγαπητε Black Eagle.
    Ναι, σε εκεινο το αποσπασμα αναφερομουν μια και ο Λυκιος εκανε λογο για Θειο(Διος) Σχεδιο πιο πριν.

    Αναλογα τα φεγγαρια μας ε; Χαχαχα! Οχι μονο το υψος βεβαια!

    Ας ακουσουμε εορταστικα λοιπον.

    https://youtu.be/-XBR2COaHMo

    Ελενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ ΣΤΟΧΑΣΤΗ

    Ξέρεις μήπως γιατί ο Όμηροςαπο τις 504 αναφορές στο πρόσωπό του Αχιλλέα και το όνομά του, 71 φορές κάνει αναφορές στην ΤΑΧΥΤΗΤΑ του, ως κυρίαρχο γνώρισμά του, αλλά και στους ΕΥΚΝΗΜΙΔΕΣ Αχαιούς;;


    ΡΑΨΩΔΙΑ Γ
    "κέκλυτέ μευ Τρῶες καὶ ΕΥΚΝΗΜΙΔΕΣ Ἀχαιοὶ μῦθον Ἀλεξάνδροιο, τοῦ εἵνεκα νεῖκος ὄρωρεν"

    ΡΑΨΩΔΙΑ Β
    "Ἀλλ᾽ ἄγε μίμνετε πάντες ΕΥΚΝΗΜΙΔΕΣ Ἀχαιοὶ αὐτοῦ εἰς ὅ κεν ἄστυ μέγα Πριάμοιο ἕλωμεν."

    ΡΑΨΩΔΙΑ Α
    "
    Ἀτρεΐδαι τε καὶ ἄλλοι ΕΥΚΝΗΜΙΔΕΣ Ἀχαιοί, ὑμῖν μὲν θεοὶ δοῖεν Ὀλύμπια δώματ᾿ ἔχοντες ἐκπέρσαι"

    "
    "Ως έφαθ' οι δ' εχάρησαν ΕΥΚΝΗΜΙΔΕΣ Αχαιοί, 75 μήνιν απειπόντος μεγαθύμου Πηλείωνοι."

    "
    Ω πόποι, ή βα κι άλλοι ΕΥΚΝΗΜΙΔΕΣ Αχαιοί Ενθυμώ βάλλονlαι εμοίχόλον, ώςπερ Αχιλλεύς"

    "
    σπευδοντων τοιον γαρ Ήεχον πονον αμφιθεπόντες, τλήπολεμον δ' Βετερωθεν ΕΥΚΝΗΜΙΔΕΣ αχαιοι "

    "ορθος, και μυθον εν Αργειοισιν ε (ειπεν° Ατρεἱδη τε, και αλλοι ΕΥΚΚΝΗΜΙΔΕΣ Αχαιοι, (Ιππηας ταδ) αεθλα δεδεγμενα"

    Τι θέλει να μας δείξει εδώ ο Όμηρος;; Τι κρύβεται πίσω απο την λέξη ΕΥΚΝΗΜΙΔΕΣ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Έχω να προτείνω το εξής:
    Αντιλαμβάνομαι την δυσκολία για έναν ορθολογιστή, να αποδεχτεί μεταφυσικές ερμηνείες ή "παράλογες" εκδοχές σε κάτι που η λογική του ερμηνεία, το εξηγεί ολοκληρωμένα.
    Όμως, επειδή τα πάντα μπορούν να εξηγηθούν ή να ιδωθούν από πολλά πρίσματα λογικής, όπως μας δείχνει πλέον ο κόσμος των κβάντων, θα ήταν μια καλή ιδέα να ενασκηθούμε και σε εναλλακτικούς τρόπους προσέγγισης, κάμπτοντας τα όρια της απλής γραμμικής λογικής.
    Ας το πειραματιστούμε μαζί.
    Ας αφήσουμε κάποιον που είναι ήδη ανοιχτός σε αυτό τον τρόπο προσέγγισης, να μας ταξιδέψει σε μια παράλληλη λογική και ας δούμε που μπορεί να μας οδηγήσει.
    Δεν χάνουμε τίποτα και ίσως τελικά το αποτέλεσμα να αποτιμηθεί πολύ θετικότερα, απ'οτι μας αφήνει η προκατάληψη.
    Αγαπητέ Black Eagle, "πάτα γκάζι" και όποιος θέλει ακολουθεί ή παρακολουθεί...
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να υπερβει καποιος τα ορια του ορθου λογου και να προσεγγισει το υπερβατικο ή "παραλογο" (δεν ειναι παραλογο κατι που δεν μπορουμε να κατανοησουμε,απλα ειναι υπερανω των τωρινων δυνατοτητων μας) θεωρω πως εχει αναγκη τα "στεγανα" του ορθου λογου εαν επιθυμουμε να αποφυγει την παρανοια. Διαφορετικα ποια διαφορα υπαρχει απο τον πρεζακια που εχει καψει το μυαλο του; Ο ορθος λογος ειναι τιθασσευση, κανεις δεν τον προτιμα. Ποιος δεν θα προτιμουσε να συμπεριφεροταν ωσαν 4χρονο παιδι; Το να κλεινουμε τα ματια στις συνεπειες ομως, δεν σημαινει πως αυτες δεν υπαρχουν.

      Ειμαι απολυτως υπερ αυτου που προτεινεις, οσον αφορα εναλλακτικους τροπους προσεγγισης, ωστοσο πρεπει να επισημανω το κινδυνο για τον φιλο BlackEagle. (εχω ηδη κρουσει καμπανακι κινδυνου) Τρεφουμε κατι που θεωρω δεν ειναι σε θεση ακομα να διαχειριστει. Οσο μεγαλυτερη η πτηση, τοσο μεγαλυτερη η νομοτελειακη πτωση αφης στιγμης δεν μπορει ο ιπταμενος να υποστηριξει την πτηση απο μονος του. Αλλο πτωση απο 3 μετρα και αλλο πτωση απο 33 μετρα.

      Αποψη μου ειναι πως ο φιλος BlackEagle δεν χρειαζεται "ανεβασμα" αλλα "κατεβασμα" ωστε να αποκτησει πρωτα καλυτερη ισορροπια, γι αυτο και εχω αναλαβει αυτον τον αχαρο ρολο του απαραιτητου κακου δασκαλου/μπατσου(αυτο που απαιτουνταν) τον οποιο αποποιηθηκα προ ολιγου. Ας ελπισουμε να εχω κανει λαθος και ο Ικαρος να μην πεταξει πολυ κοντα στον Ηλιο ή εστω να προβληματιστει απο το παρον σχολιο και να μην το περασει αψηφιστα

      ΕΛ Στοχαστης

      Διαγραφή
    2. "Για να υπερβει καποιος τα ορια του ορθου λογου και να προσεγγισει το υπερβατικο ή "παραλογο" του ορθου λογου εαν επιθυμουμε να αποφυγει την παρανοια. Διαφορετικα ποια διαφορα υπαρχει απο τον πρεζακια που εχει καψει το μυαλο του; Ο ορθος λογος ειναι τιθασσευση, κανεις δεν τον προτιμα. Ποιος δεν θα προτιμουσε να συμπεριφεροταν ωσαν 4χρονο παιδι; "

      Στοχαστή μάλλον τα έχεις μπερδέψει, ο ορθός λόγος ΔΕΝ είναι τιθάσσευση...Η αρχαιότερη μαρτυρία της φράσης ορθός λόγος εντοπίζεται στον Ηρόδοτο, δυο φορές και στην Ιλιάδα .Στη πρώτη, ο Ηρόδοτος γράφει για την Αίγυπτο και λέει: "ούρισμα δέ Ασίηι και Λιβύηι οιδαμεν ουδέν εόν ορθωι λόγωι ει μή τους Αιγυπτίων ούρους"

      δηλαδή ..." το μόνο πραγματικά [ στα αλήθεια, όντως] σύνορο (ούρισμα) μεταξύ της Ασίας και της Λιβύης (Αφρικής) καθορίζεται από τα σύνορα της Αιγύπτου....και στην δεύτερη περίπτωση τη δεύτερη, ο Δημάρατος ρωτάει τη μάνα του, "φράσαι μοι την αληθείην, πες μου την αλήθεια, τίς μευ εστί πατήρ ορθωι λόγωι"....δηλαδή ποιος είναι πραγματικά, στ΄αλήθεια, ο πατέρας μου;

      Οι λέξεις ορθός και λόγος μαρτυρούνται για πρώτη φορά στην Ιλιάδα. Το επίθετο είναι μια πολύ αρχαία λέξη και σημαίνει πάντα (όπως και στην Οδύσσεια) ‘όρθιος’ . Στην Ψ, διαβάζουμε 7 φορές (271, 456, 657, 706, 752, 801, 830) τον εξής στίχο: "στη δ’ ορθός, και μυθον εν Αργείοισιν έειπεν" δηλαδή "στάθηκε (σηκώθηκε) όρθιος και μίλησε προς τους Αργείους".

      Εάν λάβουμε υπόψη μας ότι η αρχαιότερη μαρτυρία του επιθέτου όρθιος εντοπίζεται στα Έργα και Ημέραι (650-600 π.Χ.), στ. 290, καιν στην Σαπφώ, όπως θα δούμε παρακάτω, είναι σαφές ότι το ορθός σημαίνει ό,τι και το όρθιος αλλά το ορθός σημαίνει επιπλέον και σωστός, αληθινός, πραγματικός και αυτή η σημασία τείνει να επικρατήσει, χωρίς ποτέ να χαθεί και η πρωταρχική.

      Εάν στην Ιλιάδα το ορθός σημαίνει όρθιος και στον Ηρόδοτο σημαίνει σωστός, αληθινός, πραγματικός...τότε ΟΡΘΟ ΑΛΗΘΙΝΟ είναι ότι ΕΠΑΛΗΘΕΥΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ. Η Αλήθεια πάντα επαληθεύει τον εαυτό της.Καμμία σχέση το ΟΡΘΟΣ ΛΟΓΟΣ με την ΤΙΘΑΣΣΕΥΣΗ.!

      Διαγραφή
    3. Πάμε παρακάτω...γράφεις..."Αποψη μου ειναι πως ο φιλος BlackEagle δεν χρειαζεται "ανεβασμα" αλλα "κατεβασμα" ωστε να αποκτησει πρωτα καλυτερη ισορροπια, "

      Κατά πρώτον για να κρίνει κανείς κάποιον θα πρέπει να τον ξέρει, να ξέρει τόσο το ΠΑΡΕΛΘΟΝ του όσο και το ΠΑΡΟΝ του. Το αν χρειάζομαι "ανέβασμα" η "κατέβασμα" δεν είσαι σε θέση να το γνωρίζεις καθώς ΔΕΝ ΜΕ ΞΕΡΕΙΣ .Και κατά δεύτερον ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ να παίξεις αυτόν τον "τον αχαρο ρολο του απαραιτητου κακου δασκαλου/μπατσου(αυτο που απαιτουνταν) ";;;Σίγουρα εγώ όχι...ούτε κανείς άλλος, άρα ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ μπήκες σε αυτόν τον ρόλο.

      Σημασία έχει κανείς να μπορεί να "πετά" ...να "πετά" σαν αετός και να μην γνωρίζει "σύνορα" , να μπορεί να στέλνει τον νού του-την φαντασία του-την ψυχή του σε όποιο ταξίδι του "γυαλίσει" ...γιατί;;;; Γιατί σε αυτήν την ζωή που ερχόμαστε/ενσαρκωνόμαστε ,πολλοί απο τους γύρω μας ζούν σε ΝΟΗΤΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ, είναι κλεισμένοι μέσα σε "νοητικά τείχοι" και κάνουν παρέα με ανθρώπους που νοητικά έχουν ημερομηνία λήξης.!!

      Θέλεις να διαφέρεις πρέπει να "πετάξεις"...άλλος τρόπος δεν υπάρχει.Για αυτό πρέπει να χρησιμοποιήσεις ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ, ΤΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ, Η ΔΙΑΙΣΘΗΣΗ… ΤΟ ΣΘΕΝΟΣ κ.λ.π Όλα αυτά αποτελούν ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ. Ακόμα και τα νεφρά,το ύπαρ, η καρδία, ο θυμός αδένας κ.λ.π αποτελούν ΟΡΓΑΝΩΝ ΟΡΓΑΝΑ που θα πρέπει μιας και είσαι εδώ να μάθεις να γνωρίζεις. Τα βασικά εργαλεία μουσικής επι των Οργάνων ειναι 5, όσες και οι αισθήσεις μας....αλλά τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙΝΑ ΚΑΙ ΑΚΙΝΗΤΑ ΟΠΛΑ ΕΙΝΑΙ 22… ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ ΤΩΝ ΚΤΙΣΤΩΝ ΑΙΣΘΗΣΕΩΝ.

      Τα ακατέργαστα συναισθήματα είναι μια απλή ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΩΘΗΣΗ – ΠΥΡΩΜΑ (ΘΕΡΜΑ ΦΛΟΓΗ),που χρειάζεται το οργανικό σύστημα για να μπει σε μια τυπική λειτουργία.Η λειτουργία όμως στην συνέχεια ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΟΛΛΑΠΛΗ...Ο Άνθρωπός γεννιέται δεν γίνεται....έει όμως την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ να επιλέξει λόγω φύσεως δηλαδή ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΨΥΧΗΣ, τον τρόπο ζωής του με τις επιλογές του... ΕΙΜΕΘΑ ΟΤΙ ΠΡΑΤΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΑΤΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΕΘΑ.
      Ο τρόπος δίδει την ΑΥΞΗΣΗ (MAJORE) η την ΜΕΙΩΣΗ (MINORE) στην ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ του καθενός ,δια μέσου των 27 αχανών δυνατοτήτων του και της άντυγας, απο τον ΥΠΟΚΟΣΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΙΟ,ΚΑΙ ΥΠΕΡΚΟΣΜΙΟ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ....ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΚΠΥΡΩΣΗ.

      Υπάρχουν άνθρωποι που είναι γεννημένοι πιο ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ. Αυτό σημαίνει ότι έχουν διαφορετική ποιότητας ΣΠΙΝΘΗΡΑ -ΠΥΡΩΜΑ απο τους υπόλοιπους (δεν είμαστε όλοι το ίδιο,ούτε έχουμε την ίδια ποιότητα ψυχής)...ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΛΟΓΩ ΓΕΝΕΘΛΙΑΣ ΤΑΛΑΝΤΩΣΕΩΣ ΚΑΙ ΔΟΜΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ… ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ.

      Υ.Γ όπως καταλαβαίνεις όταν κάποιος γεννιέται στον Ήλιο και απο τον Ήλιο...δεν γίνεται να κάψει τα φτερά του.

      https://www.youtube.com/watch?v=cYukrTdMqoE

      Διαγραφή
    4. ΘΕΡΜΑ ΦΛΟΓΗ…
      https://el.wiktionary.org/wiki/%CF%80%CF%85%CF%81%CE%AC%CE%B3%CF%81%CE%B1

      ΨΥΧΡΑ ΦΛΟΓΗ….
      https://el.wiktionary.org/wiki/%CE%BA%CE%B7%CF%81%CF%8D%CE%BA%CE%B5%CE%B9%CE%BF

      https://www.youtube.com/watch?v=K-0SeLDNysk

      Διαγραφή
    5. Αγαπητέ Ε.Σ., θεμιτός ο ρόλος του "προσγειωτή" που έλαβες. Μέσα σε κάθε συζήτηση, κάποιος πρέπει να κρατά τα χαλινάρια της λογικής και αυτό είναι απόλυτα αναγκαίο, ώστε να μη γίνει παρεκτροπή από την λογική σκέψη! Πολύ συχνά τον λέμε και "συνήγορο του διαβόλου". Χωρίς αυτόν τον "αστυνόμο της λογικής", η εκτροπή μπορεί να οδηγήσει και στην παράνοια.
      Αντιλαμβάνομαι και την ανησυχία σου για την λογική του Black Eagle, η οποία δοκιμάζει τον ορθολογισμό.
      Ποιόν ορθολογισμό όμως;
      Το τι είναι ορθό, έχει μια πολύ υποκειμενική υπόσταση, η οποία άπτεται των ατομικών γνώσεων, της ατομικής ηθικής και ασφαλώς των ατομικών πεποιθήσεων.
      Αν μιλήσουμε για το ορθό με πιο αντικειμενικούς όρους, τότε αναγκαστικά θα πρέπει να το περιορίζουμε στις κοινές πεποιθήσεις, την κοινή ηθική και τις κοινές γνώσεις μιας κοινωνίας. Αν οι πολλοί ορίζουν την "κοινή λογική", τότε οι λίγοι ορίζουν το παράλογο ή το παρανοϊκό.
      Εν πολλοίς αυτό είναι σωστό, αλλά όχι πάντοτε!
      Το παράλογο και το παρανοϊκό, προέρχεται από διαταραγμένες συνειδήσεις, λόγω παθολογικών αιτίων (ψυχογενών ή νευρολογικών) που οφείλονται σε εγγενείς, επίκτητες ή από χημική επίδραση (ναρκωτικά, φάρμακα), καταστάσεις.
      Ωστόσο, οι επιστήμονες που ερευνούν και ανακαλύπτουν νέους ορίζοντες στην κατανόηση του σύμπαντος κόσμου (της φύσης δηλαδή), πολλές φορές υπερβαίνουν τα όρια της κοινής λογικής.
      Παρόμοια υπέρβαση της κοινής λογικής, μπορούν να πετύχουν και οι άνθρωποι που στοχάζονται μέσα από την φιλοσοφία.
      Συνεπώς η κοινή λογική, δεν είναι θέσφατη ούτε και κατά τεκμήριο ορθή, αφού περιορίζεται από τις εκάστοτε κοινές πεποιθήσεις και ενίοτε μπορεί να μεταβάλλεται στις εξελίξεις της έρευνας και του στοχασμού.

      Ο ορθός λόγος, με την έννοια της ορθής-σωστής λογικής, είναι αυτός που μπορεί να αντέχει στην δοκιμή και τηρεί μία μαθηματική ακολουθία.
      Ο ορθολογισμός είναι ακριβώς αυτή η διαδικασία. Ο εμπειρισμός από την άλλη, στηρίζεται στην εμπειρία ως αφετηρία της γνώσης και δεν χρειάζεται την λογική επαλήθευση του ορθολογισμού!
      Υπάρχουν άνθρωποι δηλαδή, οι οποίοι θεωρούν ότι αρκεί η γνώση που εκλαμβάνουν αυτούσια από την εμπειρία τους, και στην συνέχεια προσπαθούν να την εξορθολογήσουν.
      Η εμπειρία, μπορεί να προέρχεται από τις εντυπώσεις που λαμβάνονται από τις πέντε αισθήσεις, από τα συναισθήματα, από βιώματα της κοινωνικής ζωής, από εσωτερική παρατήρηση, από μηνύματα του υποσυνειδήτου ή ακόμη και από υπερβατικές εμπειρίες που μπορεί κανείς να έχει ή που νομίζει ότι έχει (φαντασιοπληξία).
      Στην πραγματικότητα ο ορθολογισμός και ο εμπειρισμός πρέπει να παντρεύονται.

      Διαγραφή
    6. Πιστεύω λοιπόν, πως στην παρέα μας έχουμε δυο εκπροσώπους του εμπειρισμού και του ορθολογισμού. Είναι πολύ χρήσιμο να επιτρέψουμε αυτό το πάντρεμα, ώστε να μάθουμε ότι και οι δύο πλευρές είναι όπλα της νοητικής μας φαρέτρας.
      Η προσπάθεια του εξορθολογισμού, δηλαδή της αιτιολογήσεως μιας εμπειρίας, δεν σημαίνει πως πάντοτε θα την δικαιολογεί, δηλαδή πως θα την δικαιώνει. Πρέπει να μπορεί να επαληθευτεί και με γεωμετρικό-μαθηματικό τρόπο, ώστε να αντέχει η ορθότητά της.

      Αγαπητέ Ε.Σ., πιστεύω ότι ο φίλος μας Black Eagle έχει ένα μεγάλο εύρος γνώσεων που προέρχεται από την μεγάλη του έφεση στην αναζήτηση της αντισυμβατικής γνώσης, κόντρα στην κονσερβοποιημένη γνώση που πωλείται επισήμως από το σύστημα.
      Λαμβάνει πολλά ερεθίσματα από στοιχεία που ανακαλύπτει και προσπαθεί να τα ενώσει, με κάποια εσωτερική εμπειρία που πιστεύει βαθιά ότι έχει, από μια πηγή αναμνήσεων ενός ακασικού αρχείου. Στην συνέχεια προσπαθεί να το εκλογικεύσει και να τα ταξινομήσει σε μια λογική ακολουθία. Αυτή η προσπάθεια, μπορεί να σου θυμίζει ότι "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα" διότι φαίνεται κάποιες φορές να προσπαθεί να χωρέσει με το ζόρι στην λογική κάποια πράγματα, που φαίνεται να μην χωρούν.
      Πιστεύω όμως, πως εσύ μπορείς να βοηθήσεις σε αυτή την εκλογίκευση και τον εξορθολογισμό αυτών των πληροφοριών που κομίζει η έρευνα του Black Eagle, καθώς όπως και εσύ θα συμφωνήσεις, είναι πολύ αξιόλογες, περίεργες και δεν μπορούν να απορριφθούν αβασάνιστα!

      Αυτή ήταν και η αρχική μου παρότρυνση, στην οποία και συμφώνησες επί της αρχής.
      Νομίζω ότι σε αυτό το πλαίσιο της συνέργειας, ούτε ο αγαπητός Black Eagle θα είχε αντίρρηση. Η καλή πρόθεση και των δυο μερών, θα μπορέσει να συνδυάσει πηγές και οπτικές, φέρνοντας νέες γνώσεις, καλά θεμελιωμένες και όχι έωλες. Ωφελημένες και οι δυο πλευρές σίγουρα!

      ΛΥΚΙΟΣ.


      Διαγραφή
    7. Αγαπητέ ΛΥΚΙΕ έγραψες....."Πιστεύω λοιπόν, πως στην παρέα μας έχουμε δυο εκπροσώπους του εμπειρισμού και του ορθολογισμού"

      Θα πρέπει εδώ να επισημάνω ότι δεν ανήκω ούτε στο ένα ούτε στο άλλο "κουτάκι" η χώρο.
      Η λέξη ορθολογισμός είναι ένας φιλοσοφικός όρος και είναι μία κάκιστη μετάφραση στα ελληνικά του όρου ρασιοναλισμος ( από την λέξη "ratio")...ο σωστός όρος στα ελληνικά είναι η λέξη λογοκρατία και όχι ο "ορθολογισμός". Η σύγχιση προήθε από το γεγονός ότι στην ελληνική βιβλιογραφία ταυτίστηκε ό όρος "ρασιοναλισμός" με τον αριστοτελικο ορθό λόγο που είναι κάτι το εντελώς διαφορετικό.

      Ο ρασιοναλισμός / λογοκρατία έχει σχέση με την γνωσιοθεωρία δηλαδή με τον τρόπο που αποκτάμε την γνώση
      σύμφωνα με τον ρασιοναλισμό η γνώση στηρίζεται στον λόγο , στην νόηση και στις έμφυτες ιδέες που υπάρχουν μέσα στο μυαλό (έτσι τουλάχιστον υποστηρίζουν οι οπαδοί αυτής της θεωρίας)...είναι το ξαναζεσταμένο φαγητό που σερβίρουν οι ιδεαλιστές αιώνες τώρα από τον πλάτωνα μέχρι και τον κάντ
      η ανάπτυξη της επιστήμης από τον 18ο αιώνα και μετά με βάση την εμπειρία ανάγκασε τον κάντ να διατυπώσει μία μεσοβέζικη θεωρία που ονομάστηκε κριτική λογοκρατία. σύμφωνα με αυτήν η γνώση δεν μπορεί να απόκτηθεί μόνον με τον λόγο και την νόηση αλλά είναι απαραίτητη και η εμπειρία...η αντίθετη προς τον ρασιοναλισμό θεωρία ονομάζεται εμπειρισμός, σύμφωνα με το"εμπειρισμό" δεν υπάρχουν έμφυτες ιδέες και η γνώση αποκτάται με την παρατήρηση και το πείραμα δηλαδή με την "εμπειρία".

      Ο όρος "ορθολογισμός" ΔΕΝ σημαίνει "σκέφτομαι λογικά"
      είναι μία θεωρία της γνωσιολογίας και ασχολείται με το πρόβλημα "ποιά είναι η πηγή της γνώσης"..τώρα το ΠΟΙΑ είναι η πηγή της Γνώσης είναι άλλο πολύ μεγάλο θέμα.
      Αλλά...και εδώ υπάρχει ένα μεγάλο αλλά, για τους Έλληνες αλλο ο ratio και αλλο ο Λογος....ο ΛΟΓΟΣ είναι κάτι τελείως διαφορετικό για τους Ελληνες. Ο αρχαιοελληνικος ΛΟΓΟΣ ηταν ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ, το ratio ειναι η καθημερινη σκεψη..

      Διαγραφή
    8. Και για να ξεκαθαρίσω τι εννοώ με το ...άλλο ΛΟΓΟΣ και άλλο ο ratio-ράτιο ,άλλο η θεωρία των νοητών και άλλο η σκέψη...άλλο ο ποιητικός νούς και άλλο ο παθητικός νούς. Ορθολογισμός ΔΕΝ υπήρχε στην αρχαία Ελλάδα καθώς ο ratio δεν θεωρούνταν κάτι συγκλονιστικό ,πόσο μάλλον σαν η πιστοποίηση του όντος (σκεφτόμαι άρα υπάρχω).

      Υ.Γ Για απόψε αυτό αγαπητέ ΛΥΚΙΕ.

      https://www.youtube.com/watch?v=0ej_X2_SggQ

      Διαγραφή
    9. Ω ναι! Κι εγω θεωρω οτι ο αγαπητος Ε.Σ ειναι ο πλεον καταλληλος όποτε το κρινει απαραιτητο, να χειρουργει μια πληροφορια που πεφτει στο τραπεζι απο οπου κι αν προερχεται. Και πληροφοριες μας φερνει πολλες ο αγαπητος Black Eagle εν ειδει "παραμυθιου" κι ο καθενας δημιουργει τους δικους του νοητικους χαρτες στο μυαλο του αναλογα και με την εσωτερικη του βιβλιοθηκη.
      Δεν χρειαζεται να πυροβολαμε το παραμυθι επειδη ξεγλιστρα εξω απο κανονες κοινης λογικης. Μαλλον να το αφησουμε να μας ταξιδεψει χρειαζεται. Κι οποιος μπορει να αποκομιζει και διδαγματα καθε ειδους, ακομα καλυτερα.

      Τραγουδακι για σημερα;

      https://www.youtube.com/watch?v=esFAe2BDwIc

      Ελενη

      Διαγραφή
    10. Οταν λεμε ορθο λογο εννοουμε την ορθη-σωστη λογικη, το ειπες πολυ ωραια αγαπητε Λυκιε. Εννοουμε πως υπαρχει μια ακολουθια, μια λογικη σειρα στην σκεψη μας. Δεν ζηταμε εξεζητημενα φιλοσοφικα σχηματα ή κατι φαντεζί, αλλα απλα τα βασικα. Εαν πω: Ο Θεος γραφεται με Θ, με Θ γραφεται και το θυμαρι, αρα ο Θεος ειναι το Θυμαρι, εε, αυτο ειναι μπουρδα πως να το κανουμε. Γιατι ειναι μπουρδα μπορουμε να το εξηγησουμε σε οποιον το υποστηριξει,αλλα αυτος μπορει να μην θελει να το δεχτει. Δικαιωμα του, οπως δικαιωμα μας και υποχρεωση μας, να μην χανουμε τον χρονο μας μαζι του. Ας πιστευει οτι θελει και ας οδηγηθει οπου τυχει, δικια του ευθυνη. Λεγαμε παλιοτερα για το ποια στοιχεια ειναι θεμιτα σε μια ερευνα και ειχα πει πως "Ολα παιζουν", εμεις ομως φερουμε την ευθυνη των καταληξεων τους.

      Ο εμπειρισμος δεν ειναι διαφορετικος της λογικης. Προσωπικα οταν διαβασα για τον κοσμο του θαυμαστου ειχα πει "Να το δουμε, κατι πρεπει να υπαρχει, δεν μπορει τοσοι ανθρωποι να τα βγαζουν απο το μυαλο τους". Δεν ειμαι ορθολογιστης διοτι ειμαι ελευθερος στοχαστης και ο ορθολογισμος με περιοριζει. Οταν ειδα λοιπον πως κατι σπουδαιο υπαρχει με τα δικα μου "ματια", πώς θα μπορουσα να το αγνοησω; Χρεος μας να μετρουμε και την εμπειρια και τον ορθο λογο. Πολυ ωραια τα βαζεις στη θεση τους οταν λες πως πρεπει να παντρευονται η εμπειρια και ο ορθος λογος, που σημαινει πως το ενα θα πρεπει να προσπαθει να ακολουθει το αλλο, το ενα να "τραβαει" το αλλο, διοτι διαφορετικα τι αντρογυνο θα ηταν εαν ο καθενας κοιταγε μονο την παρτη του;

      Να πω την αληθεια δεν εχω καταλαβει τι ειναι ακριβως αυτο που ζητας και προβληματιστηκα αρκετα γιατι ειχα αποφασισει να απεχω για να μην μπλεκω, οχι τοσο εδω αλλα ως παγια πρακτικη σε αναλογες καταστασεις και τωρα επιχειρω αναθεωρηση. Εαν λοιπον ηταν απλα να αφησω το φιλο BlackEagle να εκφραζεται χωρις να του την "λεω", δεν εχω κανενα προβλημα διοτι δεν εχω μπει καν στη διαδικασια να το κανω. Γνωριζουμε ομως νομιζω που θα οδηγησει αυτη η ατραπος οχι μονο τον εκφραστη της αλλα πιθανοτατα και καποιους που ισως παρακολουθουν, οι οποιοι θα επηρεαστουν πολυ χειροτερα. Εαν παλι προσπαθεις να μας βρεις χωρο συνυπαρξης, δεν υπαρχει αναγκη για κατι τετοιο καθως το θεωρω περιττο. Ειμαι σχεδον σιγουρος ομως πως δεν αναφερεσαι σε αυτα αλλα σε μια αποπειρα συνθεσης. Συνθεσης ομως ποιων πραγματων; Καταρχας δεν ειμαι σιγουρος εαν εχει "εσωτερικη πηγη αναμνησεων" και δεν ειναι απλα συσσωρευση τεραστιου ογκου ανεπεξεργαστης πληροφοριας εναλλακτικου χαρακτηρα/αντισυμβατικης γνωσης. Εαν ισχυει το δευτερο, τοτε η "συνθεση" θα πρεπει υποχρεωτικα να αφορα τον φορεα, τον ανθρωπο-εκφραστη της γνωσης, δεν υπαρχει τροπος αποφυγης αυτου. Εαν ισχυει το πρωτο και υπαρχει καποια τετοια εσωτερικη πηγη, τοτε αποδεχομαι ευχαριστως τον ρολο του ξεσκαρταρισματος της ωμης και πρωτογενους χαρακτηρα γνωσης/πληροφοριας οπως μας την παρεχει αφειδως ο φιλος BlackEagle, εννοωντας πως θα αποπειραθω να την συνθεσω με "απλη" και "καθημερινη" λογικη βασιζομενος ως επι το πλειστον και στην δικια σου συμμετοχη που την θεωρω εκ των ων ουκ ανευ, διοτι την φρονηση μου την θελω και δεν θελω να την χασω καθως αυτο το ταξιδι στα "ενδον" δεν ειναι παιξε γελασε, υπαρχει λογος που δεν το εχω κανει και εγω. Αντε παμε και βλεπουμε. Σιγουρα παντως πρεπει να υπαρχουν σαφη ορια και καθαρα διατυπωμενες ερωτησεις. Εαν ισχυει το δευτερο, τοτε αναφερομαστε σε "Ενα πειραμα εις βαθος" (Experiment in depth- Martin) καλως τεκμηριωμενο μεσα απο την διεθνη ψυχολογια. Οντως απο ενα τετοιο εγχειρημα μπορει να αντληθει σπουδαια γνωση, αλλα ειναι επικινδυνο για τον ταξιδευτη.
      ΕΣ

      Διαγραφή
    11. Απαιτειται μεταξυ αλλων μη ταραχωδης νους και καλη γνωση της ανθρωπινης μηχανης, δεν αρκει ο ενθουσιασμος του ναυτιλομενου. BlackEagle, θα σου συνιστουσα να το αναβαλλεις, ωσπου να δουλεψεις πρωτα λιγο με τον εαυτο σου. Δικια σου ομως ειναι η επιλογη. Εαν την κανεις, δεχομαι να βοηθησω οσο μπορω και απο οτι θυμαμαι, εννοωντας πως θα σου μεταφερω συμβουλες απο πηγες στις οποιες δεν εχεις εντρυφησει (οπως γιογκι και ζεν) αλλα ειναι εμφανες πως τις χρειαζεσαι, οταν εσυ θα μας μεταφερεις μεταξυ αλλων γνωση απο αλλα πεδια οπως πχ αρχαια ελλαδα οπου σαφως εχεις εμβαθυνει πολυ περισσοτερο και ειναι σαφες πως και εμεις τις χρειαζομαστε

      Ελενη, απαιτειται συνθεση. Εαν δεν "πυροβολας" ποτέ ενα παραμυθι, αυτο σημαινει πως το αποδεχεσαι πληρως. Ειναι επιτακτικο για εναν ανθρωπο που προσβλεπει στις πνευματικες διαστασεις, να γνωριζει ανα πασα στιγμη τί ανηκει πού. Την στιγμη που αυτα τα δυο μπερδευτουν, ο ανθρωπινος νους διχαζεται, δεν μπορει να τα αφομοιωνει, "τραβιεται" και "σκιζεται". Ο μονος τροπος ειναι ο νους και η αντιληψη να ειναι απο πανω και να ξερουν "τι παιζει". Απο αυτην την οπτικη θα ηταν προτιμοτερο για εναν ανθρωπο να μην επιχειρησει τετοια τρελα ταξιδια, ομως ειναι στην φυση μερικων ανθρωπων να ειναι εξερευνητες, γνωρισμα κυριως της αρσενικης/ενεργητικης αρχης οπως και η υβρις που δεν απεχει πολυ. Θεωρω προτιμοτερο να δουλευει καποιος εσωτερικα, στον εαυτο του, καθως αυτη η ικανοτητα θα ερθει νομοτελειακα εαν η εσωτερικη εργασια ειναι σωστη, αποτελεσματικη και μεταμορφωτικη.

      Ελ Στοχαστης

      Διαγραφή
    12. "Εαν την κανεις, δεχομαι να βοηθησω οσο μπορω και απο οτι θυμαμαι, εννοωντας πως θα σου μεταφερω συμβουλες απο πηγες στις οποιες δεν εχεις εντρυφησει (οπως γιογκι και ζεν) αλλα ειναι εμφανες πως τις χρειαζεσαι, οταν εσυ θα μας μεταφερεις μεταξυ αλλων γνωση απο αλλα πεδια οπως πχ αρχαια ελλαδα οπου σαφως εχεις εμβαθυνει πολυ περισσοτερο και ειναι σαφες πως και εμεις τις χρειαζομαστε"

      Aγαπητέ Στοχαστή...σε κάποια θέματα έχεις εντρυφήσει περισσότερο απο μένα (γιόγκι και ζεν) και σε άλλα εγώ....βέβαια και η ψυχολογία είναι ένα δυνατό σου σημείο...αρκεί βέβαια να μην κάνεις "εξασκησή" της επάνω μου ...χαχαχα. Βεβαίως σε κάθε συζήτηση, ένας καλόπιστος παρατηρητής (αν σου αρέσει αυτός είναι καλύτερος ρόλος) – ανεξαρτήτως διαφωνίας ή συμφωνίας – μπορεί να διακρίνει ποιοί είναι εκείνοι που έχουν κάτι,και να το επεκτείνει κατάλληλα και προς την δική του αντιληπτική κατεύθυνση.

      Διαγραφή
    13. Απλά να θυμάσαι ένα πράγμα Στοχαστή...εγώ ΔΕΝ είμαι πείραμα κανενός, αυτά που γράφω δεν τα γράφω ούτε για να το παίξω έξυπνος,ούτε για γίνω αρεστός σε κάποιους. Ένα μνημόσυνο κάνω για την ψυχή μου, μια απολογία γράφω, όχι για εμάς… αλλά για τις γενεές που έρχονται. Γιατί οι περισσότεροι ΔΕΝ έχουν ιδέα τι έρχεται.

      Διαγραφή
    14. Τόσο η γιόγκα όσο και η τάντρα και το ζεν έχουν Πελασγικές ρίζες Στοχαστή.Μιλάμε για έναν πολιτισμό που ξεκίνησε τουλάχιστον 200.000 π.χ απο την Αιγηίδα και εξαπλώθηκε παντού στον κόσμου.

      Διαγραφή
    15. Αγαπητε Ε.Σ, το "Πυροβολω Το Παραμυθι" απο το "Το Αποδεχομαι Πληρως" απεχει αρκετες αποχρωσεις...Η διαφορα εγκειται στον τροπο που στεκεσαι απεναντι του, οχι για να το ενστερνιστεις ή να το καταδικασεις, αλλά για να συνυπαρχετε αρμονικα.

      Πολλοι, ειμαι σιγουρη, εχουμε σκεφτει κατα καιρους να απεχουμε για να μην μπλεκουμε, και πολλοι επισης δεν εμειναν μονο στη σκεψη, αλλά θα σου θυμισω δικα σου λογια:
      "Ουτε το τυμπανο δεν θελουμε, το οτι ο τυμπανιστης φερνει τον εαυτο του ειναι υπεραρκετο".

      Καλο μηνα κι απο μενα.

      Ελενη.

      Διαγραφή
  22. Γράφεις αγαπητέ ΛΥΚΙΕ......"Όμως, επειδή τα πάντα μπορούν να εξηγηθούν ή να ιδωθούν από πολλά πρίσματα λογικής, όπως μας δείχνει πλέον ο κόσμος των κβάντων, θα ήταν μια καλή ιδέα να ενασκηθούμε και σε εναλλακτικούς τρόπους προσέγγισης, κάμπτοντας τα όρια της απλής γραμμικής λογικής.
    Ας το πειραματιστούμε μαζί."

    Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω σε αυτό, κάθοτι αυτό είναι και το ορθό....κάθε ερμηνεία μπορεί να έχει τουλάχιστον 3 διαφορετικές εκδοχές...άλλωστε αυτό που ονομάζουν "μεταφυσικό" δεν είναι τίποτε άλλο παρά Μοριακή Φυσική. Κάποια τα οποία τώρα μας φαίνονται παράλογα γιατί δεν τα καταλαβαίνουμε, ίσως αργότερα να μην είναι τόσο γιατί θα έχουμε ακόμα ένα κομματι απο το "πάζλ".

    Στο θέμα μας τώρα...μας λέει ο Απολλόδωρος στο Γ 13,6 " κομίζει δὲ τὸν παῖδα πρὸς Χείρωνα Πηλεύς. ὁ δὲ λαβὼν αὐτὸν ἔτρεφε σπλάγχνοις λεόντων καὶ συῶν ἀγρίων καὶ ἄρκτων μυελοῖς, καὶ ὠνόμασεν Ἀχιλλέα (πρότερον δὲ ἦν ὄνομα αὐτῷ Λιγύρων) "

    Βλέπουμε εδώ ότι ο Κένταυρος Χείρων ο Δάσκαλος του Αχιλλεα τον ταίζει μυελό απο αρκούδες και εντόσθια λιονταριών και κάπρων. Εκτός του ότι κάποιος θα πρέπει να αναρωτηθεί ΥΠΗΡΧΑΝ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ στο Πήλιο, άρα τι ΕΙΔΟΥΣ ΚΛΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ επικρατούσαν τότε για να μπορούν να ζούν λιοντάρια στον Ελλαδικό χώρο...θα πρέπει να του φανεί περίεργο και να ερευνήσει τι είδους διατροφή για ένα παιδί 6 ετών είναι αυτή;;Μήπως πίσω απο αυτό κρύβεται κάτι άλλο που έχει σχέση με την ΤΑΧΥΤΗΤΑ του Αχιλλέα όπως μας λέει και ο Πίνδαρος :

    "«Αλλά ο ξανθός Αχιλλέας, μένοντας στο σπίτι της Φιλύρας ως παιδί, έκανε έργα μεγάλα, συχνά κραδαίνοντας στα χέρια του ένα ακόντιο με μια κοντή λεπίδα (βραχυσίδαρον άκοντα), γοργός σαν τον άνεμο, έφερε το θάνατο στα άγρια λιοντάρια στη μάχη, σκότωσε κάπρους άγριους και τα ασθμαίνοντα κουφάρια τους στον Κένταυρο, τον γιο του Κρόνου, στην αρχή σαν ήταν έξι χρόνων, και κατόπιν όλο το χρόνο που 'μεινε εκεί, ένα παιδί που το παιχνίδι ήταν άθλοι δυνατοί. Τον θαύμαζε η Άρτεμις και η θαραλλέα Αθηνά, γιατί τα ελάφια τα σκότωνε δίχως σκυλιά και δόλιες παγίδες. Γιατί εκείνος ΥΠΕΡΕΙΧΕ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ."

    Είναι γνωστό ότι ο μυελός των οστών αποτελεί το κύριο αιμοποιητικό όργανο, καθώς εκεί παράγονται τα περισσότερα κύτταρα του αίματος του οργανισμού. Ο μυελός των οστών παράγει περίπου 500 δισεκατομμύρια κύτταρα του αίματος την ημέρα, τα οποία μέσω της αγγείωσης του μυελού εισέρχονται στην κυκλοφορία.
    Η πραγματικότητα είναι ότι η Σελήνη επηρεάζει παρεμβάλει τα μέγιστα δια της βαρυτικής, ηλεκτρομαγνητικής, ασθενούς και ισχυράς πυρηνικής, την καταγραφή των εντολών των ερυθρών κυττάρων! Είναι θέμα πομπού – δέκτη, πολικότητας και συχνοτήτων… τα τρανζίστορ (έστω και λεπτοϋφής) δεν αποτελούν υπερτεχνολογία. Και μιας το αίμα είναι τροφός της ψυχής… όσο ποιο πολύ επηρεάζεται η αιμοσφαιρίνη, τόσο ποιο πολύ επηρεάζεται μετά θάνατο και η ψυχή.

    Οπότε τώρα ίσως κάποιοι να καταλάβουν καλύτερα Εθνικό μας Ύμνο, όταν λένε: …»Σε γνωρίζω από την κόψη του σπαθιού την τρομερή, σε γνωρίζω από την όψη που με βία μετράει τη γη. Απ’ τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά! Εκεί μέσα εκατοικούσες πικραμένη, εντροπαλή, κι ένα στόμα εκαρτερούσες, «έλα πάλι», να σου πεί»…

    Όσο αφορά το matrix μπορεί κάποιος να ερευνήσει στον Πλάτωνα Περί του Μύθου του Σπηλαίου, αλλά και στον Πλούταρχο Περί Σωκράτους Δαιμονίου. Και γιατί οι περισσότεροι είναι εγκλωβισμένοι στις χαμηλές συχνότητες της Σελήνης...όχι όμως οι ΕΛΛΗΝΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αγαπητέ ΛΥΚΙΕ θυμάσαι τι έγραφα στις 25 Οκτωβρίου 2017 - 9:06 π.μ

    ".επειδή ο γράφων έχει "περίεργο" μυαλό και δεν μου αρέσει να προσγειώνω τον νού μου, αντίθετα να τον ανεβάζω σε άλλα επίπεδα, για αυτό και συνήθως πέφτω μέσα κατά 95%,θα κάνω μια ερώτηση. Τι θα γίνει στην περίπτωση που ο Ντ. Τραμπ ζητήσει από τους συμμάχους του «Έλληνες»… (Ν.Α.Τ.Ο) να πολεμήσουν στο πλευρό του στην Κορεάτικη χερσόνησο, μέσω του Ο.Η.Ε. όπως στο παρελθόν το 1950; Τι θα κάνει τότε ο Αχιλλέας;;; θα θέλει να πάει να πολεμήσει στην πρώτη γραμμή για συμφέροντα άλλων και όχι για την πατρίδα του;;;"

    Όταν οι Αμερικανοί (ΝΑΤΟ) εκπαιδεύουν ΕΝΤΑΤΙΚΑ την Π.Α σε αποστολές μακράς εμβέλειας, και στο δόγμα υπερκεράσεως του εχθρού ....ΠΟΥ θα χτυπήσουμε και ποιόν εχθρό;;;

    http://www.proelasi.org/2017/10/29/%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b5%ce%ba%cf%80%ce%b1%ce%af%ce%b4%ce%b5%cf%85%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%b7%cf%82-31%ce%bc%ce%b5%ce%b5%ce%b4-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%b7%ce%bd-67sos-%cf%86%cf%89%cf%84/

    Υ.Γ Αυτό για εμάς.Το έχω ξαναστείλει, αλλά είναι απο τα αγαπημένα μας.

    https://www.youtube.com/watch?v=x7bIbVlIqEc

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ένα απ' τα πολύ αγαπημένα μου τραγούδια!
    Το άρθρο αναφέρεται σε μια συνεκπαιδευση των Αμερικανών με τους δικούς μας αλεξιπτωτιστές, μαζί με ΜΕΕΔ και ΤΕΝΕΦ. Αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο. Γίνεται συχνά, στα πλαίσια των ασκήσεων συνεργασίας με τους Αμερικανούς. Το αντικείμενο της άσκησης είναι η αεραπόβαση σε κατεχόμενο ή εχθρικό έδαφος, για καταδρομική ενέργεια (ΜΑΛ-ΕΤΑ-ΔΥΚ) ή απελευθέρωση ομήρων (ειδικές αποστολές της ΜΕΕΔ).
    Τα αεροσκάφη που χρησιμοποιήθηκαν, είναι τα C130 και μαχητικά α/φ αεροπορικής κάλυψης.
    Είναι ασκήσεις special operation χαρακτήρα, χωρίς κάτι ιδιαίτερο που πρέπει να προσέξουμε κατά την γνώμη μου.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ ΛΥΚΙΕ μου είναι γνωστά όλα αυτά...αλλά ας κάνουμε μια μικρή ανάλυση περι ΝΑΤΟ και Αμερικανών. Όταν πλέον κάποιος αναφέρεται σε «Αμερικανούς»… σε ποιους «Αμερικανούς» αναφέρεται; Στους Αγγλοσάξονες (που είναι στην Προεδρία -Τράμπ), η στους Χάζαρους (που ήταν στην Προεδρία -Ομπάμα)… πρέπει να σημειωθεί για άλλη μια φορά αυτή η τεράστια διαφορά, διότι το χάσμα μεταξύ Αγγλοσαξόνων και Χάζαρων όσο αφορά την πολιτική, οικονομική και στρατηγική κατεύθυνση των Η.Π.Α. είναι βαθύτατο!! Μέσα σε αυτό πλάνο είναι και η διαίρεση του Ν.Α.Τ.Ο. σε 2 σκέλη…. σε αυτό των Αγγλοσαξόνων και των συμμάχων τους, και σε αυτό των Χάζαρων με ηγέτιδα δύναμη την Γερμανία.

      Όσο για τον Ερντογάν αυτός μια χαρά παίζει τον ρόλο του, είναι υπέρ των Ρώσων, εναντίων των Γερμανών (κάτι που τον ενώνει προς το παρόν στρατηγικά με τους Αγγλοσάξονες), και αν δώσει κάποιο δωράκι στους Αγγλοσάξονες, η στους Ισραηλινούς… θα είναι μια χαρά!!!
      Οι οι Χάζαροι(Ρότσιλντ) δεν θέλουν το 4ο Ράιχ να εξαρτάται από το ρώσικο φυσικό αέριο… αλλά να είναι ανεξάρτητο ενεργειακά από το Ελληνικό φυσικό αέριο! Για αυτό μας έβαλαν παράτυπα στην Ε.Ο.Κ. για αυτό μας έβαλαν παράτυπα στο €. Οι δε Αγγλοσάξονες θα προτιμήσουν ένα εξαρτώμενο ενεργειακά 4ο Ράιχ από τους Ρώσους, παρά ένα ανεξάρτητο ενεργειακά 4ο Ράιχ δια μέσου του ορυκτού πλούτου της Ελλάδας… και κάπου εκεί παίζει πολύ καλή μπάλα η Τουρκία, η Αλβανία κ.λ.π.

      Υ.Γ Έχει τελειώσει το κρατικό μόρφωμα με το όνομα Ελλάς, έχουν τελειώσει και όσοι ζούνε μέσα σε αυτό, κάτι άλλο ποιο άσχημο έρχεται, και έρχεται σύντομα.

      Διαγραφή
  25. Το τι έρχεται είναι γνωστό από την στιγμή όπου το Υπ. Άμυνας του Ισραήλ έχει ζητήσει και έχει πάρει την άδεια για οτιδήποτε στον αερολιμένα Θεσσαλονίκης (μικρή Ιερουσαλήμ) Μακεδονία.
    Αυτές οι ασκήσεις ΔΕΝ έγιναν/γίνονται ΤΥΧΑΙΑ.

    http://www.proelasi.org/2017/10/27/%ce%ba%cf%8d%cf%80%cf%81%ce%b9%ce%bf%ce%b9-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b9%cf%83%cf%81%ce%b1%ce%b7%ce%bb%ce%b9%ce%bd%ce%bf%ce%af-%cf%83%cf%84%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%b9%cf%8e%cf%84%ce%b5%cf%82-%ce%b5%ce%ba/

    https://www.thinknews.gr/defence/i-israilini-idiki-monada-pou-ekpedeftike-stin-kypro-video/

    Πέραν του γεγονότος ότι αυτή την στιγμή το Ν.Α.Τ.Ο. έχει χωρισθεί σε 2 σκέλη… το φιλοαμερικάνικο και το φιλογερμανικό, όπου σύντομα θα κληθεί να λάβει θέσει ο Ε.Σ…. μιας και το φιλογερμανικό σκέλος του Ν.Α.Τ.Ο. πιεζόμενο από τους Χάζαρους τραπεζίτες, θα πάει προς Ρωσία μεριά.... μέχρι να έρθουν τα γεγονότα της Κωνσταντινούπολης, που αφορούν το 1ο μέρος του Γ.Π.Π. το Γερμανικό σκέλος του Ν.Α.Τ.Ο

    https://www.youtube.com/watch?v=yJhwcO1fZPs

    που έκανε την πρωτοεμφάνιση του το 1999 στους βομβαρδισμούς της Σερβίας, θα παρουσιάζει τα πρώτα δείγματα ολικής διαλύσεως, λίγο πριν το πέρας του πρώτου μέρους του Γ.Π.Π. Με την εξ ανάγκης εδραίωση της Κωνσταντινούπολης στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, όπου βεβαίως δεν έχει σχέση η αγγλοσαξονική μεμειγμένη με τα ιουδαίων δήθεν βασιλική οικογένεια της Ελλάδας, όπως και η σημερινή καθ΄ολοκληρία ελίτ της νεότερης Ελλάδος… ολόκληρο το Ν.Α.Τ.Ο. θα έχει διαλυθεί…ο πληθυσμός της Ελλάδας θα έχει μειωθεί δραματικά, από τις πολιτικές επιλογές των κατοίκων αλλά και του πολιτικού προσωπικού της χώρας των Ελλήνων… και τόσο οι Η.Π.Α. όσο και η βόρεια και κεντρική Ευρώπη θα βρεθούν αντιμέτωπες με ευρείας κλίμακας γεωλογικές και γεωγραφικές ανακατατάξεις, λόγο της επερχόμενης κλιματικής αλλαγής.

    Αμέσως μετά θα έρθει το 2 μέρος του Γ.Π.Π. που δεν έχει σχέση με σύγκρουση με τα των Κινέζων, η νεότερων Ατλάντων...σας έδειξα λίγες εικόνες από το μέλλον, που κάποιοι δεν θα ζούν για να τις δουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΕΓΩ ΛΕΩ ΟΤΙ Ο BLACK EAGLE ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ. ΤΟΤΕ ΟΛΟΙ ΘΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΑΝ ΣΤΕΚΕΙ ΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΘΑ ΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΣΥΤΟ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΟΜΕΝΟ. ΒΡΕ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟ ΜΟΥ, ΑΜΑ ΛΕΣ ΓΙΑ "Την αποσπασματική εκπεσούσα νοσταλγία του μέρους απ την εκθαμβωτικώς απαστράπτουσα ακεραιότητα του Όλου ( Παντός/Σύμπαντος).
    Το Θέλημα απορρέει μέσω της συνειδητής αυτής ένωσης των έκγονων ροών της παρούσας απουσίας/απούσας παρουσίας του αρχέγονου εντός των θεληματικών μορφών που λαμβάνει το Είναι" ΟΥΤΕ ΚΣΙ ΣΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΙ ΕΙΠΕΣ (ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΑΣ ΠΟΥΜΕ)!!! ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗ ΤΟ ΠΕΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ Ή ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΑΠΛΕΣ ΛΕΞΕΙΣ.
    ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΤΩΡΑ. Ο ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ ΟΥΡΦ ΕΙΠΕ ΣΤΟΝ ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΟΤΙ " ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΚΛΑΔΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΗΡΘΑΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ 3000 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΟ ΤΩΝ ΔΩΡΙΕΩΝ" ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ???
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ωπ καλώς τον Μentouso (Αρκτούρο) χαχαχα πλάκα κάνω, μιας και είμαι γύρω στα ... 14 προς ... 13 ως ενδιαεριαυερινήχετος όχι σε μεσημβρινές αύρες αλλά σε ανίατη παιδική φαντασία..το επόμενο ταξίδι με την Αργώ θα είναι στον υγρό πλανήτη Τρίτωνα...ετοιμάσου.!!
    Λοιπόν στο θέμα μας...αυτά που γράφω Αρκτούρε δεν τα γράφω για να τα ελέχξει κάποιος....όποιος θέλει φυσικά μπορεί να το κάνει, να συνεχίσει την έρευνα απο εκεί που εγώ σταματώ...αλλά δεν είναι αυτός ο λόγος που γράφω κάποια πράγματα. Ένα μνημόσυνο κάνω για την ψυχή μου, μια απολογία γράφω, όχι για εμάς… αλλά για τις γενεές που έρχονται.

    ""Την αποσπασματική εκπεσούσα νοσταλγία του μέρους απ την εκθαμβωτικώς απαστράπτουσα ακεραιότητα του Όλου ( Παντός/Σύμπαντος).
    Το Θέλημα απορρέει μέσω της συνειδητής αυτής ένωσης των έκγονων ροών της παρούσας απουσίας/απούσας παρουσίας του αρχέγονου εντός των θεληματικών μορφών που λαμβάνει το Είναι"

    θα σου το εξηγήσω με ένα απλό παράδειγμα....πάρε ένα ποτήρι με νερό(Παν/Όλον) και σκόρπισε αυτό το "νερό" ΠΑΝΤΟΥ σε ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ σταγόνες....κάθε σταγόνα απο αυτό το νερό έχει ακριβώς τις ίδιες "ιδιότητες" και ενέργειες με πριν...είναι το ΙΔΙΟ νερό ,με το νερό μέσα στο ποτήρι πριν διασκορπιστεί. Η κάθε σταγόνα όμως νοσταλγεί να ξαναγυρίσει πίσω στην αρχική της Πηγή....να μαζευτούν όλες οι σταγόνες...η ΔΥΝΑΜΗ η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ...το μόνο που αλλάζει είναι η ΜΟΡΦΗ.

    Κάποιος θα έρεπε να πει στον Αναρχικό Ουρφ ότι έχουν μεταλλάξει την έννοια της ΄λέξεως Αναρχία...έχουν μπερδέψει τα μπούτια τους οι αναρχικοί....Η πρώτη αναφορά της λέξεως αναρχία υπάρχει στο έργο Επτά επί Θήβας (467 π.Χ.) του Αισχύλου. Εκεί η Αντιγόνη ανοιχτά αρνείται να αποδεχτεί το διάταγμα των κρατούντων να αφήσει άθαφτο το πτώμα του αδερφού της Πολυνείκη, ως τιμωρία για τη συμμετοχή του στην επίθεση κατά των Θηβών, λέγοντας:

    "Ακόμα και αν κανείς άλλος δεν επιθυμούσε να συμμετάσχει στην ταφή, εγώ μόνη μου θα τον έθαβα και θα έπαιρνα το ρίσκο που θα σημαίνει η ταφή του αδερφού μου. Ούτε ντρέπομαι να δράσω ενάντια αψηφώντας τη βούληση των κρατούντων (ούδ' αισχύνομαι έχουσ' άπιστον την δ' αναρχίαν πόλει)."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Τώρα για τους Δωριείς....ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΜΜΙΑ ΚΑΘΟΔΟΣ. Οι Δωριείς δεν γύρισαν απο πουθενά αλλού, ούτε απο τα βουνά ούτε απο άλλες χώρες....οι Δωριείς ήταν οι πολεμιστές που γύρισαν απο τον πόλεμο,στρατιώτες κοινώς που βρήκαν τα σπίτια τους και την πατρίδα τους λεηλατημένα-κατεστραμμένα και ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΑΝ ενάντια στο σάπιο σύστημα εξουσίας της τότε εποχής.ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ ΕΙΧΑΜΕ ΤΌΤΕ...απο την εξουσία των Αχαιομυκηναίων στην εξουσία των Δωριέων.

    Για τους Δωριείς ο Πλάτων [Νόμοι3:682] αναφέρεται ως εξής:
    «Στην διάρκεια όμως των δέκα χρόνων της πολιορκίας της Τροίας στην πατρίδα κάθε Αχαιού τα πράγματα χειροτέρεψαν. Οι νεότεροι επαναστάτησαν και δεν καλοδέχτηκαν τους στρατιώτες όταν επέστρεψαν στον τόπο τους. Ακολούθησαν αμέτρητοι φόνοι, σφαγές, και εξορίες. Όσοι διώχτηκαν, ξαναγύρισαν αργότερα με άλλο όνομα (αφού ανασυντάχτηκαν πρώτα στην Δωρίδα). Τώρα λέγονται Δωριείς αντί Αχαιοί.»

    Φαντάσου τώρα να πάμε σε πόλεμο στο πλευρό του ΝΑΤΟ , ο Ελληνικός Στρατός και αφού γυρίσει απο τον πόλεμο....να βρούνε οι στρατιώτες τα σπίτια τους λεηλατημένα και κατεστραμμένα, τους δικούς τους σκοτωμένους, και την πατρίδα έρμαιο στα χέρια απάτριδων και ανθέλληνων που θα έχουν επιτρέψει να γίνουν αυτά (απο τα εκατομύρια μουσουλμάνων εισβολέων που έχουμε μέσα στην Ελλάς)...εε με την πρώτη, δεύτερη άντε το πολύ τρίτη ευκαιρία θα γίνει της πόπης.!!

    Αλλά η συμβατή ιστορία ΚΡΥΒΕΙ αυτό που έγινε τότε...ότι δεν έγινε καμμία κάθοδος αλλά ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ...όπως θα ξαναγίνει και στις μέρες μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Και μια και έθεσες στην συζήτηση το θέμα "Άδωνις+Ούρφ" καλό θα ήταν να ψάξεις τί καταγωγής είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης και τι καταγωγής ο Ούρφ...ο Ούρφ είναι Πελασγός αλλά ΔΕΝ είναι Έλληνας.
    Κανένας φιλόσοφος η ιστορικός δεν γράφει ότι οι Πελασγοί ήταν Έλληνες... γιατί δεν ήταν!


    Ο διαχωρισμός από τους φιλοσόφους και ιστορικούς μεταξύ Πελασγών και Ελλήνων γίνεται επί των ονομάτων Πελασγία και Ελλάς.Από το όνομα του γενάρχη προέρχεται και το όνομα της χώρας... Βεβαίως μέσα από τους Πελασγούς που ήταν πολλά φύλα... υπήρξαν και οι Έλληνες, καθ' ότι γενάρχης τους ήταν ο Έλληνας που ήταν στην καταγωγή Πελασγός.Και ενώ οι Έλληνες αποτελούν κλάδο των Πελασγικών φύλων.. οι Πελασγοί ουδέποτε αποτελούσαν κλάδο των Ελλήνων! Αυτή την διαφορά κάποιοι... είτε λόγω μειωμένης αντιλήψεως, είτε λόγω εκδουλεύσεως, δεν μπορούν να την καταλάβουν.Οι Πελαγοί ζούσαν σε όλη την τωρινή χώρα τόσο των Ελλήνων, όσο και των Τούρκων... για αυτό και όλη αυτή η περιοχή καλείται Πελασγία.

    Ο Θουκυδίδης προδίδει το πότε χρονικά επίλθε η αλλαγή του ονόματος... Το όνομα Ελλάς, προήλθε και τελικά επικράτεισε στην άλλοτε Πελασγία, επό την εκδίωξη των Πελασγών... όσοι δεν εκδιώχθηκαν, απλά αφομιώθηκαν, η έγινε προσπάθεια να αφομοιωθούν από τα Πελασγικά φύλα που είχαν γενάρχη τον Έλληνα, και τον Ηρακλή (Ηρακλείδες).
    Οι Πελασγοί εκδιώχθηκαν από τα αδελφά φύλα (ποδαπά φύλα κατά Ισοκράτη) των απογόνων του Έλληνα, αρχικά από τους Δωριείς, Αιολείς και τους απογόνους του Ηρακλή, όπως τους Δυμάνες και Υλλείς.. αργότερα στον διωγμό των Πελασγικών φύλων που ΔΕΝ είχαν γενάρχη των Έλληνα, ακολούθησαν και οι Ίωνες. Μετά την επικράτησει των ελληνικών φύλων, η χώρα ονομάζεται Ελλάς, που είναι δωρικά και αιολικά. Συνήθως οι Πελασγοί καλούνται ως "Φυλή των Ελλήνων", ενώ οι απόγονοι του Έλληνα καλούνται με τον όρο "Γένος των Ελλήνων".

    Βέβαια αυτές και άλλες αλήθειε,ς κρύβονται από τους σκοταδιστές.. έτσι υπάρχει ένας αθέατος πραγματικά πόλεμος στην χώρα των Ελλήνων, μεταξύ Πελασγών, Ελλήνων, και Ρωμιών... Οι σημερινοί Πελασγοί, είναι οι Ευρωπαίοι!... το Γ΄Ράιχ έσφυζε από Αχαιομυκηναϊκές εορτές (που έμοιαζαν με αρχαιοελληνικές) και σύμβολα!

    Κατάλαβες τώρα Αρκτούρε γιατί μας ΜΙΣΟΥΝ οι σημερινοί Ευρωπαίοι;;;Οι Πελασγοί όπου βασικά είναι όλο σχεδόν το σύνολο της λευκής φυλής, πληρώνουν το τίμημα του βασικού Θεού τους Άρη και τίποτα άλλο! Πόλεμος, πόλεμος, θυσίες και πόλεμος ήταν και είναι το βασικό τους χαρακτηριστικό… οι Πελασγοι έστησαν το Ν.Α.Τ.Ο. την νέα Ατλαντική συμμαχία!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην ουσία η «κάθοδος των Δωριέων» ήταν μια εσωτερική επανάσταση εναντίων όλων των Πελασγικών φύλλων της Αργείας ομοεθνίας… τα Αργοναυτικά ήταν η έναρξη της πτώσεως των Πελασγών, τα Τρωικά ήταν το τέλος. Βεβαίως τα ελληνικά φύλλα μέσα στον Πελασγικό κόσμο ήταν υπό καθεστώς σκλαβιάς, για αυτό και με την πέμπτη ευκαιρία έγινε της πόρνης.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητε Black Eagle, οι Πελασγοι τι γλωσσα ή γλωσσες μιλουσαν και πως προεκυψε η Ελληνικη; Επειδη ο Ηροδοτος λεει πως οι Πελασγοι δεν μιλουσαν μαλλον ελληνικα...

      Ελενη

      Διαγραφή
    3. Αγαπητή Ελένη οι Πελασγοί ήταν Προέλληνες, το όνομα ΕΛΛΗΝΕΣ πρωτοακούστηκε στην Φθία στην Θεσσαλία, και σιγά σιγά το ασπάσθηκαν τα Πελασγικά φύλα.... οι Πελασγοί κυρίως κατοικούσαν στην Πελασγία η Απία (όπως λεγόταν τότε η Πελοπόννησος).

      Όσοι είχαν ομοιότητες αφομοιόθηκαν, όπως οι θεσσαλοί οι κρήτες, οι λάκωνες, κ.λ.π
      Όλα αυτά τα κοινά τα στέγασε το όνομα ΕΛΛΗΝΕΣ οι Ολυμπιακοί αγώνες και οι Αμφικτυωνίες έδεσαν αυτούς τους δεσμους σφιχτότερα.
      Ο Διόδωρος Σικελιώτης (3,67, 5 - 57 και 5, 74) αναφέρει ότι σύμφωνα με το Διονύσιο Σκυτέα, ένα αρχαιότερό του ιστορικό, στην Ελλάδα πριν από τη σημερινή ελληνική γραφή υπήρχε μια άλλη, η Πελασγική, άρα η γραφή αυτή είναι που ονομάζουμε Γραμμική. Η Πελασγική (Γραμμική) Γραφή καταργήθηκε κάπου μεταξύ Τρωικού πολέμου και επανάστασης των Δωριέων. Και συνεπώς τότε φαίνεται ότι επινοήθηκε η σημερινή αλφαβητική, αφού μετά την εποχή αυτή δεν έχουν βρεθεί επιγραφές γραμμένες με τη Πελασγική-Γραμμική γραφή.

      Η Πελασγική (Γραμμική) Γραφή διακρίνεται σε δυο βασικούς τύπους. Τη Γραμμική Α, και την Γραμμική Β .Οι αρχαίες γραφές σαν την Πελασγική χρησιμοποιούσαν και φθογγογράμματα και συλλαβογράμματα και λεξόγραμματα (ιδεογράμματα) για λόγους βραχυγραφίας.

      Γραμμική Α
      http://www.greek-language.gr/digitalResources/files/image/ag_history/4_9.jpg

      Γραμμική Β
      http://users.sch.gr/pchaloul/epokhi-halkou/mykenai/ideogra.gif

      Η πινακίδα που βρέθηκε στο Δισπηλίο Καστοριάς είναι Πελασγικής γραφής.
      http://www.hellinon.net/Dispilio.files/image022.jpg

      Διαγραφή
    4. Αγαπητή Ελένη προσκομίζω το απόσπασμα απο τον Ηρόδοτο.

      ΒΙΒΛΙΟ 1 ΚΛΕΙΩ

      "57 1 ἥντινα δὲ γλῶσσαν ἵεσαν οἱ Πελασγοί, οὐκ ἔχω ἀτρεκέως εἰπεῖν. εἰ δὲ χρεόν ἐστι τεκμαιρόμενον λέγειν τοῖσι νῦν ἔτι ἐοῦσι Πελασγῶν τῶν ὑπὲρ Τυρσηνῶν Κρηστῶνα πόλιν οἰκεόντων, οἳ ὅμουροι κοτὲ ἦσαν τοῖσι νῦν Δωριεῦσι καλεομένοισι (οἴκεον δὲ τηνικαῦτα γῆν τὴν νῦν Θεσσαλιῶτιν καλεομένην ), 2 καὶ τῶν Πλακίην τε καὶ Σκυλάκην Πελασγῶν οἰκησάντων ἐν Ἑλλησπόντῳ, οἳ σύνοικοι ἐγένοντο Ἀθηναίοισι, καὶ ὅσα ἄλλα Πελασγικὰ ἐόντα πολίσματα τὸ οὔνομα μετέβαλε• εἰ τούτοισι τεκμαιρόμενον δεῖ λέγειν, ἦσαν οἱ Πελασγοὶ βάρβαρον γλῶσσαν ἱέντες. 3 εἰ τοίνυν ἦν καὶ πᾶν τοιοῦτο τὸ Πελασγικόν, τὸ Ἀττικὸν ἔθνος ἐὸν Πελασγικὸν ἅμα τῇ μεταβολῇ τῇ ἐς Ἕλληνας καὶ τὴν γλῶσσαν μετέμαθε. καὶ γὰρ δὴ οὔτε οἱ Κρηστωνιῆται οὐδαμοῖσι τῶν νῦν σφέας περιοικεόντων εἰσὶ ὁμόγλωσσοι οὔτε οἱ Πλακιηνοί, σφίσι δὲ ὁμόγλωσσοι• δηλοῦσί τε ὅτι τὸν ἠνείκαντο γλώσσης χαρακτῆρα μεταβαίνοντες ἐς ταῦτα τὰ χωρία, τοῦτον ἔχουσι ἐν φυλακῇ."

      "58 1 τὸ δὲ Ἑλληνικὸν γλώσσῃ μὲν ἐπείτε ἐγένετο αἰεί κοτε τῇ αὐτῇ διαχρᾶται, ὡς ἐμοὶ καταφαίνεται εἶναι• ἀποσχισθὲν μέντοι ἀπὸ τοῦ Πελασγικοῦ ἐόν ἀσθενές, ἀπό σμικροῦ τεο τὴν ἀρχὴν ὁρμώμενον αὔξηται ἐς πλῆθος τῶν ἐθνέων, Πελασγῶν μάλιστα προσκεχωρηκότων αὐτῷ καὶ ἄλλων ἐθνέων βαρβάρων συχνῶν. πρόσθε δὲ ὦν ἔμοιγε δοκέει οὐδὲ τὸ Πελασγικὸν ἔθνος, ἐὸν βάρβαρον, οὐδαμὰ μεγάλως αὐξηθῆναι."

      Τα επίμαχα σημεία είναι..."57 1 ἥντινα δὲ γλῶσσαν ἵεσαν οἱ Πελασγοί," δηλαδή οι Πελασγοί ίεσαν=άφησαν-απέπεμψαν , την γλώσσα τους και

      " εἰ τούτοισι τεκμαιρόμενον δεῖ λέγειν, ἦσαν οἱ Πελασγοὶ βάρβαρον γλῶσσαν ἱέντες. 3 εἰ τοίνυν ἦν καὶ πᾶν τοιοῦτο τὸ Πελασγικόν, τὸ Ἀττικὸν ἔθνος ἐὸν Πελασγικὸν ἅμα τῇ μεταβολῇ τῇ ἐς Ἕλληνας καὶ τὴν γλῶσσαν μετέμαθε"

      Άφησαν δηλαδή την δική τους γλώσσα την "βάρβαρη" και έμαθαν την νέα γλώσσα την Ελληνική.

      Διαγραφή
    5. Αγαπητε Black Eagle, δεν απαντω αμεσα γιατι παραλληλα ψαχνω...αλλά σε παρακολουθω, οπως ολους αλλωστε, κι ευχαριστω για την ανατροφοδοτηση.

      Καλο ξημερωμα.

      Διαγραφή
  30. Καλημέρα είπα;; Δεν είπα...οπότε μια μουσική καλημέρα απο μένα.

    https://www.youtube.com/watch?v=8Y2PkQjSd78

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ??? ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΠΕΙΣ ΤΙ ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΑΝ ΞΕΡΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΠΗΓΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΣΗΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΔΩΝΙΣ. ΕΓΩ ΤΟΝ ΘΑΥΜΑΖΩ ΓΙΑ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΣΤΡΟΦΙΑ ΤΟΥ. ΕΊΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΡΗΤΟΡΑΣ ΑΛΛΑ ΤΙ ΕΊΝΑΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥ, ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΩ!!!!
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΚΑΙ Ο ΟΥΡΦ, ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΕΙΝΑΙ?? ΕΙΝΑΙ ΑΤΛΑΝΤΙΟΣ ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ, ΤΟΝ ΠΛΕΡΩΝΕΙ Ο ΣΟΡΟΣ, ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ?
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aρκτούρε.....το 99% των»κινημάτων», “των οργανώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα», των ακτιβιστών, των αναρχικών,των Μ.Κ.Ο. κ.λ.π ιδρύονται και ελέγχονται από κανάλια μυστικών υπηρεσιών των Η.Π.Α.Τώρα το ποιός ελέχγει αυτά τα "κανάλια" είναι άλλο θέμα.
      Οποιαδήποτε “επαναστατικότητα», “δικαίωμα» κ.λ.π. είτε ελέγχεται εξ αρχής, είτε εάν διαφύγει του αρχικού ελέγχου γίνεται προσπάθεια ποδηγετήσεως στην πορεία του, από την δύση.Το “φεμινιστικό κίνημα» ιδρύθηκε το 1821 στο Λονδίνο. Δηλαδή στο άλλοτε ισχυρό κέντρο του καπιταλισμού και της σκληρής αποικιοκρατίας… που όμως ενδιαφέρονταν για δικαιώματα της γυναίκας!!!!!

      Εεργαλείο και συνήγορος της εθνομηδενιστικής νεωτερικότητας, της παγκοσμιοποίησης,ευαγγελιστής, ο Γκεόργκι Σβάρτς, διερμηνέας των Ες Ες (υπό το ψευδώνυμο Τζορτζ Σόρος), κατά το μάζεμα πόρτα-πόρτα των Εβραίων της Βουδαπέστης για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.Μέγας "φιλάνθρωπος" και χρηματοδότη των απανταχού της γης ΜΚΟ που απεργάζονται την διάλυση των κρατών-εθνών, αλλά χρηματοδότη επίσης των μεγάλων μεταναστευτικών ρευμάτων από τις διαλυμένες χώρες σε άλλες προς διάλυση.

      Αν ο Ρότσιλντ είναι ο θησαυροφύλακας του ταμείου της Σιών, ο Σόρρος είναι ο κούριερ της Σιών.

      Διαγραφή
    2. ΕΓΩ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Ο ΟΥΡΦ ΕΙΝΑΙ ΡΟΥΦ(ΙΑΝΟΣ) ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΧΟΝΤΡΑ Ο ΑΠΛΥΤΟΣ ΕΒΡΑΙΟΣ. ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΕΒΡΑΙΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ? ΕΙΔΑ ΟΛΑ ΤΟΥ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΜΝΟΣ ΣΤΗΝ ΒΛΑΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΑΣΑΡΟΥΝ ΩΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ ΕΚΕΙ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΑ ΕΠΙΜΟΝΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΥΛΩΝ, ΤΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ, ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ, ΤΗΣ ΑΘΕΪΑΣ ΚΑΙ ΜΙΣΟΣ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΑΙΑ ΕΘΝΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΟΜΟΙ !!!! Ο ΤΥΠΟΣ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΔΕΡΦΑΡΑ, ΧΑΣΙΚΛΑΣ, ΑΠΛΥΤΟΣ, ΑΘΕΟΣ, ΕΒΡΑΙΟΣ, ΚΑΙ ΨΥΧΑΣΘΕΝΗΣ. ΩΡΑΙΟ ΠΑΚΕΤΟ!!!
      ΚΑΠΕΤΑΝΙΕ ΞΕΧΑΣΕΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΓΙΑ ΑΔΩΝΙ.
      ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

      Διαγραφή
    3. Όχι Αρκτούρε δεν ξέχασα....απλά είχα πολύ διάβασμα και δεν πρόλαβα. Δεν το ξεχνώ όμως, αν θέλεις ρώτησε την γνώμη του αγαπητού ΛΥΚΙΟΥ για τον μπουμπούκο χαχαχα όπως είναι το χαιδευτικό του Άδωνι.

      Διαγραφή
    4. ΕΝΤΑΞΕΙ Η ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΛΥΚΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΩΝΙ. ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ ΟΤΙ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ Η ΠΕΛΑΣΓΟΣ Η ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ? ΜΕ ΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΣΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟ ΟΠΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙΣ!!!
      ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΑΙΔΙΚΗ ΑΠΟΡΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΩΡΑ.
      ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΠΙΣΩ ΑΠ ΟΛΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ ΚΑΙ ΡΟΤΣΙΛΝΤ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΤΗΤΑ? ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΣΕ ΤΟΣΑ ΔΙΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΔΥΟ ΠΡΟΘΥΜΟΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΣΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΤΩΡΑ! ΟΥΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΟΥΣ ΜΠΡΑΒΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΝΕ. ΑΣ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΔΕΚΑ ΛΟΧΟΥΣ ΚΟΜΑΝΤΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΞΟΛΟΘΡΕΨΟΥΝ ΑΜΑ ΗΘΕΛΑΝ!!!! ΕΔΩ ΤΟΣΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΨΥΧΕΣ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥΣ. ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΕΝΑΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ΝΑ ΨΑΞΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΥΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΗΣ????
      ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

      Διαγραφή
    5. Α, ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΟΧΑΣΤΗ. ΕΧΩ ΑΠΟΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΟΠΩΣ Ο ΣΟΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΕΒΡΑΙΟΙ ΣΙΟΝΙΣΤΕΣ ΚΤΛ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΦΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΕΡΙ. ΤΟ ΛΕΩ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΕΝΩ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΕΝΤΟΥΤΟΙΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΣΛΗ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΙΟΝΙΣΤΕΣ ΕΝΩ Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΕΣΤΙΑΖΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΥΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ. ΘΡΛΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ. ΤΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΣΤΑ ΕΧΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ? ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ Ή ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΔΙΟ?
      ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

      Διαγραφή
    6. Αρκτούρε ΔΕΝ πρέπει να σε ξεγελάνε οι πολιτικές ονομαστικές ταμπέλες περί σοσιαλιστών, χριστιανοδημοκρατών, πράσινων, οικολόγων,Πασόκων, Ν.Δ, ΚΚΕ,Κεντρώων, Βασιλικών,Χουντικών κ.λ.π..... αυτές οι ονοματικές και μόνο ταμπέλες αποτελούν τα κεφάλια στο κυρίως σώμα της νέας Λερναίας Ύδρας.

      Εάν κάποιος ερευνήσει την ιστορία των κατοίκων της χώρας των Ελλήνων, δεν πρέπει να εκπλήσσεται από την συμπεριφορά τους. Βεβαίως αυτή η διαχρονικά άσχημη συμπεριφορά τους έχει επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό και με το γεγονός ότι αυτή την χρονική στιγμή, τους έχει δοθεί εύκολος και γρήγορος πλούτος, κάτι που δεν έχει ιστορικό προηγούμενο.

      Σίγουρα για λόγους συμφέροντος οι κάτοικοι της χώρας των Ελλήνων, παίρνουν αποσπάσματα από τον Αριστοτέλη, δικαιολογώντας ότι πολιτική της τυραννίας είναι η απορρόφηση του πλούτου των πολιτών… ναι, αλλά την εποχή του Αριστοτέλη, στην κορυφή της πολιτείας δεν ήταν οι τραπεζίτες, και αυτό είναι πολύ σημαντικό για καταλάβει κάποιος από ποιους προέρχεται και σε ποιους τελικά θα καταλήξει, ο μεγάλος και εύκολος πλουτισμός των σημερινών δήθεν πολιτών, αλλά κατ΄ουσίαν σκλάβων.

      Οι ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΌΝΟ μπορούν με ευκολία να δημιουργούν Μαραθώνες και Σαλαμίνες… Δεν πρέπει κανένας κάτοικος της χώρας των Ελλήνων να περιμένει ότι θα έρθουν κάποιοι, η κάποιος που θα θυσιαστεί και θα δώσει την ζωή του, για να συνεχίσουν να περιπατούν χέρι – χέρι με την ύβρι στην χώρα των Ελλήνων. Τα πράγματα είναι απλά, όταν σε εμένα δεν μου αρέσει αυτό που πράττεις για λόγους ηθικού δικαίου, γιατί νομίζεις ότι θα θυσιαστώ για να συνεχίσεις να το πράττεις; Όταν η γενιά των εβδομηντάρηδων (που ψηφίζει για το μέλλον της γενιάς των 20αρηδων) με ένα πόδι στο μνήμα, δεν διέθετε ποτέ τις εγκεφαλικές συνάψεις, ώστε να καταλάβει ότι τα αστικά κέντρα που δημιούργησε είναι για να ζήσουν μόνο κατσαρίδες… πως μπορεί να καταλάβει ποιο πολύπλοκα πράγματα, όπως είναι το είδος πολιτεύματος κ.λ.π.;

      Οπωσδήποτε οι κάτοικοι της χώρας των Ελλήνων, για άλλη μια φορά δεν καταλαβαίνουν το τι πράττουν… στο χωροχρονικό ιστορικό συνεχές. Ο καθένας θα λάβει αυτό που του πρέπει, έστω και αν νομίζει ότι δεν του αξίζει.Τώρα για τον Άδωνι...δεν πρέπει να κοιτάς τι λέει αλλά ΤΙ ΠΡΑΤΤΕΙ. Όχι μόνο αυτός αλλά και οι άλλες 300 ξεπουπουλιασμένες και μη ελληνικές και ανθελληνικές όρνιθες, όταν όλοι μαζύ και αγελαίοι δε κατάφεραν όσα, κάποτε ένας και μοναδικός Έλληνας που απελευθέρωσε πρώτος και μόνος Ελληνικό έδαφος από τον οθωμανικό ζυγό χωρίς καν να απαιτήσει από κανέναν την εξαργύρωση του ανεπανάληπτου ηρωισμού του, ούτε έναντι μισθού και επιδομάτων, ούτε έναντι διαμνημονεύσεων εξ απονομής υπό χειρών βεβήλων.

      Διαγραφή
    7. Αν κάποιος προσέξει τον λόγο του Άδωνι όλα αυτά τα χρόνια θα προσέξει ότι για κάθε τι που λέει και ξελέει επικαλείται την πατρίδα, το συμφέρον της πατρίδας, τον πατριωτισμό. Για το καλό της πατρίδας ήταν «αρχαιολάτρης» για το καλό της πατρίδας έγινε χριστιανός, για το καλό της πατρίδας εντάχτηκε στο Λάος, για το καλό της πατρίδας ψήφισε το μνημόνιο, έγινε υπουργός, έφυγε από το Λάος, πήγε στην ΝΔ, στήριξε τον Σαμαρά, στήριξε τον Μητσοτάκη, όλα για το καλό της πατρίδας.

      Βέβαια εδώ έρχεται να επιβεβαιώσει με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο την γνωστή ρήση ότι «η επίκληση του πατριωτισμού είναι το τελευταίο καταφύγιο των απατεώνων». Όχι φυσικά ότι ο Άδωνις είναι απατεώνας. Αλλοίμονο άλλωστε.Έχοντας βγεί ως αριστούχος από την σχολή του καρατζαφερισμού ο Άδωνις πιστεύει ότι όλα είναι εικόνα, φιγούρα, μόστρα, εξυπνακισμοί, και αυτοεπιβεβαίωση. Κατ’ ουσίαν επειδή κατά βάθος έχει αυτογνωσία, φοβάται μην επιστρέψει από εκεί που ξεκίνησε και ο ίδιος ξέρει ότι ανήκει.

      Ο Άδωνις όπως σήμερα υμνεί τον "μεγάλο μεταρρυθμιστή" Μητσοτάκη, αυτό δεν σημαίνει ότι μόλις βρεί την ευκαιρία δεν θα τον αδειάσει. Όπως έκανε με τον Καρατζαφέρη, τον Σαμαρά και τον Μειμαράκη. Μόλις ότι ο Μητσοτάκης δεν θα έχει πια να προσφέρει κάτι στην πολιτική καριέρα του Αδώνιδος, θα στραφεί εναντίον του, για να γίνει χαλίφης στην θέση του χαλίφη.

      Το πάθος και το ορμέφυτο της εξουσίας είναι τόσο ισχυρό που δεν τον αφήνει να δει ότι ο γυάλινος κόσμο μέσα στον οποίο ζει το όνειρό του, θα καταρρέυσει ΣΥΝΤΟΜΑ.

      Διαγραφή
    8. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ως συνέχεια του κράτους και οπωσδήποτε των πολιτικών αποφάσεων την «ελληνικής» ελίτ, έχει περάσει προ πολλού τον Ρουβικόνα… κανένας βουλευτής από τις πολιτικές δυνάμεις – κόμματα των μνημονίων, σε περίπτωση απόδοσης δικαιοσύνης δεν πρόκειται να πάει φυλακή! Στο άμεσα επερχόμενο μέλλον και με αυτά που έχουν σκοπό ακόμα να φέρουν, δεξιοί, αριστεροί, σοσιαλδημοκράτες κ.λ.π. δεν υπάρχει η ενδιάμεση οδός που λέγεται φυλακή, η θα μας εξαφανίσουν, η θα τους εξαφανίσουμε, η θα διαλυθούμε με κατακερματισμό.

      Διαγραφή
    9. Οι 300 της Βουλής και όχι μόνο, είναι ο πολιτικός σας καθρέπτης , είσαστε εμείς οι ίδιοι,και λέω είσαστε και όχι είμαστε διότι εγώ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ (μία φορά πήγα μόνο γιατί ήθελα να δω πως δουλεύει το σύστημα απο μέσα)… και αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα, μιας και έτσι απλά αποδεικνύεται επίσημα ότι έχουμε ήδη ένα είδους εμφύλιο. Να γράψουμε και ένα τυπικό παράδειγμα: Το έτος 2010 υπουργός εργασίας ήταν ο Α. Λοβέρδος, τον Αύγουστο του 2010 και ενώ η Ελλάδα ήταν ήδη μέσα τους πρώτους 3ης μήνες στο 1ο μνημόνιο, ο Λοβέρδος δήλωσε ότι ..."στην Ελλάδα δεν υπάρχουν δουλείες, πάρτε τα τρένα και πηγαίνετε στην Ευρώπη" !!!

      Παρόλα αυτά κάποιοι (έλα μου ντε ποιοι;) συνεχίζουν και θα συνεχίσουν και στο μέλλον, να ψηφίζουν τον κάθε Λοβέρδο η Άδωνι η Τσίπρα η ΓΑΠ, κατάσταση που μας αποδεικνύει ότι δεν φταίει ο Λοβέρδος! Εάν και εφόσον η νεότερη Ελλάδα έχει τελειώσει, αυτό συμβαίνει διότι την έχουν τελειώσει πρώτιστα οι κάτοικοι της, σε οποιαδήποτε τάξη και αν ανήκουν, με την νοοτροπία και τις επιλογές που έχουν κάνει.

      Βεβαίως για να μπορεί κάποιος να αντικρίσει το παρελθών του, και να εντοπίσει τις λαθεμένες επιλογές του, πέραν του σθένους και των όρχεων, πρέπει να έχει και ίχνος συνείδησης, ωστόσο η συνείδηση είναι κάτι που έχει διαφύγει παρέα μαζί με την λογική από την χώρα των Ελλήνων. Ήρθαν όμως πέραν της 4ης διαστάσεως, η νέμεσις, η Τίσις… λόγο κλίματος έχουν εγκατασταθεί μόνιμα στην χώρα των Ελλήνων, και για αυτό διακρίνουμε διάφορα ακραία γενικά φαινόμενα, που βεβαίως θα ενταθούν τα αμέσως επόμενα χρόνια.

      Διαγραφή
    10. Τώρα σε αυτό που ρωτάς...."ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΠΙΣΩ ΑΠ ΟΛΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ ΚΑΙ ΡΟΤΣΙΛΝΤ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΤΗΤΑ? '

      Να ξεκαθαρίσω κάτι...όταν λέμε Νέα Τάξη και "αγορές", εννοούμε τα κράτη που είναι κάτω από την τραπεζική επίβλεψη της οικογένειας Ρότσιλντ. Η οικογένεια Ρότσιλντ είναι οι θησαυροφύλακες του Κοινόβιου της Σιών.Αλλά άλλο θησαυροφύλακας και άλλο το Νο1 της Σιών.!!! Έχει διαφορα....ακόμα και να βρισκόταν κάποιος και να τον σκότωνε, αμέσως άλλος απο την ίδια οικογένεια θα έπαιρνε την θέση του. Η οικογένεια Ρότσιλντ έχει ΕΠΙΛΕΓΕΙ για να έχει τον συγκεκριμένο ρόλο μέσα στο ΚΟΙΝΟΒΙΟ ΤΗΣ ΣΙΩΝ.

      Αυτή την στιγμή υπάρχει ένας αφανής πόλεμος μέσα στην Σιών, βέβαια πολλοί ομιλούν για ΣΙΩΝ αλλά λίγοι γνωρίζουν τι πραγματικά είναι.Τώρα για τους Εβραίους που λες ο όρος εβραίος ΔΕΝ αποτελεί θρησκευτική ορολογία... ο όρος εβραίος είναι μια γενική εθνικοθρησκευτική και κοινωνική έννοια που περιλαμβάνη τους Ιουδαίος, τους Ισραηλινούς και τους Ισραηλίτες... αλλά και γενικά ανθρώπους που είναι κατά φύσην φραγκοφονιάδες, ρουφιάνοι (σπιούνοι) κ.λ.π. Για το ότι ο όρος εβραίος αποτελεί μια γενική έννοια, το βλέπουμε στην ελληνική γλώσσα στον ακριβή προσδιορισμό, όταν λέμε ότι, αυτός είναι "εβραίος στο θρήσκευμα", διότι θα μπορουσέ να ήταν "εβραίος στην καταγωγή" και όχι στο θρήσκευμα, είτε θα μπορούσε να ήταν εβραίος στην συμπεριφορά και όχι στην καταγωγή, είτε στο θρήσκευμα.

      Οι Έλληνες ξεχωρίζουν από την έφεση που έχουν για το Δίκαιον... οι δε"εβραίοι" για την έφεση που έχουν για το Συμφέρον. Ακριβώς σε αυτό το "συμφέρον" πάτησε με πλαστά προπαγανδιστικά ιδεολογήματα ο Γ.Α.Π. και κέρδισε της εθνικές εκλογές του 2009!!! Όπως ομοίως και ο μετέπειτα Α. Σαμαράς, στις εκλογές του 2012!!! Προφανώς ο πολιτικός κόσμος της νεότερης Ελλάδος...γνωρίζει το τι είμαστε, και το χρησιμοποιεί εναντίων των εναπομείναντων ελληνοπρεπών κατοίκων... οπωσδήποτε ανάμεσα στα λιγοστά "χλωρά", καίγονται πολλά "ξερά".

      Διαγραφή
    11. Kαι αυτό για σήμερα......

      "In a world of dreams, sins and fear
      The fools held up the crown to disappear
      They're trying to get hold of your soul
      Like a game of the other world beyond control
      Torches are shining in the dark
      (the) shadows of the sword don't need a spark"

      https://www.youtube.com/watch?v=BdIYlWUxhEE

      Διαγραφή
    12. Ειναι αληθεια οτι οι εκλογες δεν εχουν κανενα απολυτως νοημα. Οταν το Οχι ενος δημοψηφισματος το Συστημα το μεταλασσει σε Ναι γιατι 'Ετσι', ειναι σαφες πως δεν προκειται να επιτρεψει με κανεναν νομιμο τροπο την κυριαρχη βουληση του λαου να εισακουστει. Αφου τον Νομο τον χειριζονται οι αυτοχρισμενοι σωτηρες μονο για να ελεγχουν κι οχι για να ελεγχονται.

      Ευχαριστουμε για το τραγουδακι.

      https://www.youtube.com/watch?v=TY4Zl8TeP8g

      Eleni

      Διαγραφή
    13. Αγαπητε Αρκτουρε,
      αντε και τους σκοτωνουμε τους προβεβλημενους ηθοποιους της προπαγανδας και της εξουσιας και αντε και φτανουμε στον πυρηνα του κακου, στο παρασκηνιο του τσιρκου.
      Ποσο λες να κρατησει η απελευθερωση απο το χειριστικο μοντελο πριν βρεθουν προθυμοι αναπληρωτες μιμητες των παλαιων τακτικων;
      Αλλαγη σκηνικου θελουν ολοι επειδη παρασυγκεντρωθηκε η εξουσια σε λιγους...Μα αλλαγη σκηνικου για την ισια οδο ποσοι θελουν; Αυτο ειναι το πραγματικο ερωτημα. Ποσοι προτιθενται να απεχουν απο σχεσεις πελατειακου και γενικα συμφεροντολογικου χαρακτηρα στην στροφη του εργου;
      Αυτοι που ζητουν αλλαγη, με τι θελουν να την αντικαταστησουν;

      Ελενη

      Διαγραφή
    14. Αγαπητή Ελένη αφού σου άρεσε η ταινία Kate και Leopold μια και είναι το θέμα μέσα στο μουσικό βίντεο που μας έστειλες, και αφού στην ταινία μέσα κυριαρχούσαν στοιχεία όπως μεταφορά στον χρόνο, περιπέτεια, ρομάντζο και ιστορικά γεγονότα.....σίγουρα θα σου αρέσει και αυτή η σειρά.Έχω διαβάσει και τα βιβλία.Την καλημέρα μου.

      http://gamatotv.me/group/outlander-tv-series-2014

      Διαγραφή
    15. Καλημερα αγαπητε μας Black Eagle!

      Σε ευχαριστω πολυ για την σκεψη και την προταση σου. Ειναι αληθεια οτι μου αρεσε τοσο το τραγουδι του Sting οσο και η ταινια οπου ακουστηκε! Ξερεις καμια γυναικα που να μην τις αρεσει ο συνδυασμος μεταφυσικου, περιπετειας και ρομαντζου με δοση κωμωδιας; Χαχα! Κομματακι δυσκολο!
      Κοιτα να δεις τι γινεται τωρα. Παρ'οτι ειμαι μακρια απο το σπιτι μου για φετος και υποτιθεται εχω απλετο χρονο στην "μοναξια" μου, δεν με πιστευουν συγγενεις και φιλοι οταν λεω οτι δεν εχω προλαβει να δω ουτε ενα επεισοδιο απο αγαπημενες σειρες! Λιγο να γκογκλαρεις για Πελασγους και Πρωτοελληνες και χαθηκες! Χαχα!
      Σε ευχαριστω πολυ παντως. Εννοειται θα την δω.

      Μουσικες καλημερες απο εμενα.

      https://www.youtube.com/watch?v=vyn8gAYtNu4&list=RDvyn8gAYtNu4

      Ελενη.

      Διαγραφή
  33. δυο φορες ειπες οτι κανεις μνημοσυνο για την ψυχη σου. μνημόσυνα κάνουν στους ήδη νεκρούς. είσαι δηλ. νεκρός και αυτά που γράφεις είναι post-mortem απολογία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Αν εξοντωθούν οι 10 σιωνιστικές οικογένειες που καταδυναστεύουν την ανθρωπότητα, δεν σημαίνει ότι θα εξαφανιστεί η απειλή της "νέας τάξης πραγμάτων" που μεθοδεύουν και που ήδη ολοκληρώνεται.
    Όχι μόνο διότι κάποιοι άλλοι θα αναλάβουν τα ηνία της παγκόσμιας τοκογλυφίας και του τραπεζικού συστήματος, αλλά διότι η ΝΤΠ έχει βρεί τόσους πιστούς εφαρμοστές και ζηλωτές, σε όλα τα πεδία, που είναι αδύνατον πλέον να ανακοπεί.
    Βεβαίως αν εξοντωθούν όλα τα μέλη των γνωστών οικογενειών, μέχρι 5ου βαθμού συγγένειας, το πλήγμα θα είναι πολύ μεγάλο διότι υπάρχει μια γραμμή αίματος που άρχεται από την αρχαία Ρώμη, πολύ πριν αυτή κυριαρχήσει τον κόσμο! Υπάρχουν όμως και οικογένειες της Ρώμης που δεν τυγχάνουν γνωστές, διότι άλλαξαν πολλές φορές το όνομά τους. Πρόκειται για οικογένειες που κρύβονται πίσω από θρόνους του Βατικανού, αλλά δεν είναι ευρέως γνωστές. Ας το πούμε απλά: ο θρόνος του "Εωσφόρου", βρίσκεται κρυμμένος εκεί, στο Βατικανό, τα τελευταία 4000 περίπου χρόνια.
    Εδώ λοιπόν, δεν θα αφεθούμε στην νομοτελειακή αλήθεια ότι το καλό και το κακό πάντα θα υπάρχει, οπότε ας μην ασχοληθούμε με αυτό και ας αφήσουμε το κακό να επικρατήσει!
    Το κακό πρέπει να πολεμάται και ας είναι αθάνατο! Χτυπώντας το, το μεταλλάσσεις επειδή το εκθέτεις στο φως της αλήθειας. Καίγεται και ξαναγεννιέται με νέα μορφή.
    Τώρα, το γιατί κανείς δεν επιχειρεί να εξολοθρεύσει με φυσικό τρόπο την προσωποποίηση του "κακού", εξηγείται από το γεγονός πως κάθε δύναμη που αναφύεται στον κόσμο, υπόκειται στον έλεγχο αυτών των οικογενειών. Κάθε μηχανισμός που διαθέτει ισχύ βίας και θανάτου, δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί χωρίς την συγκατάθεση, άρα και τον έλεγχο των οικογενειών, ακόμα και αν η πηγή της χρηματοδότησης, είναι το λαθρεμπόριο, τα ναρκωτικά ή το οργανωμένο έγκλημα. Κανένας μη οργανωμένος αυτοκτονικός "ήρωας", δεν θα κατάφερνε στην καλύτερη περίπτωση να φονεύσει ένα-δυο το πολύ μέλη αυτών των οικογενειών. Ουσιαστικά δεν θα κατάφερνε τίποτα, παρά μόνον αν μια πολύ μεγάλη και οργανωμένη δύναμη, επιχειρούσε ταυτόχρονα χτυπήματα σε όλο τον κόσμο, με χειρουργική ακρίβεια. Η πληροφόρηση όμως, θα έτρεχε πιο γρήγορα από τις σφαίρες τους και το αποτέλεσμα και πάλι θα ήταν ατελέσφορο.
    Δύσκολα τα πράγματα, αγαπητέ Αρκτούρε!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Και μια και εγινε λογος για ελληνες, προελληνες, φύλα, γλωσσες, κτλ, νομιζω οτι ο παρακατω συνδεσμος προσφερει μια ευρυτατη περιηγηση και ανασκαφη.

    https://sites.google.com/site/romeandromania/hellenism/politistike-kleronomia-ellenismou

    Ελενη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Αγαπητέ Ε.Σ., δεν γνωρίζω αν στην περίπτωση του φίλου μας Black Eagle υπάρχει μια εσωτερική πηγή γνώσης από κάποιο ακασικό χώρο ή πρόκειται για γνώσεις από πολλά πεδία, ατάκτως ερριμμένα, που προσπαθεί να ταξινομήσει και να ερμηνεύσει σύμφωνα με την δική του αντίληψη. Νομίζω πως ο ίδιος θεωρεί ότι ισχύει η πρώτη εκδοχή.
    Ωστόσο φαίνεται πως ισχύει και το δεύτερο, καθώς κάποιες γνώσεις που φέρνει, τις συνθέτει και τις ερμηνεύει με τρόπο μη συμβατικής λογικής.
    Ο ίδιος επίσης θεωρεί, ότι η λογική του είναι σκοπίμως "μη συμβατική", εξαιτίας της εσωτερικής του κατεύθυνσης σε ένα συγκεκριμένο στόχο.
    Θα μπορούσε κανείς να μιλήσει για ψυχαναγκαστικό ιδεασμό, αλλά εδώ δεν είμαστε ψυχολόγοι ούτε ψυχίατροι, μα ψάχνουμε να δούμε αν πίσω από κάποιες παραδοξότητες, υπάρχει κρυμμένη αλήθεια. Και σίγουρα καπου υπάρχει!
    Ο αγαπητός Black Eagle μας κοινωνεί στον κόσμο του και μας ανοίγει τις πόρτες του, χωρίς να μας επιβάλλει όρους και προϋποθέσεις. Εμείς μπορούμε να μπούμε με τα δικά μας όπλα και με αυτά να διαλέξουμε ποια αποδεχόμαστε και ποια μπορούμε να δανειστούμε, προκειμένου να ερμηνεύσουμε δύσκολους και ανεξερεύνητους τόπους.
    Σε κάθε περίπτωση, η δική μας "διατριβή", θα δώσει εξίσου πολύτιμα στοιχεία και όπλα κατανόησης και στον ίδιο τον Black Eagle. Αν κάποια τα θεωρήσουμε παρετυμολογία ή παρερμηνεία, μπορούμε να τα εξορθολογήσουμε και να τα ερμηνεύσουμε με τον δικό μας τρόπο.
    Ο Black Eagle έχει αποδείξει ότι όχι μόνον δεν ενοχλείται, αλλά το δέχεται και το συζητά.
    (Ελπίζω ότι δεν πέφτω πολύ έξω με τις εκτιμήσεις μου, αγαπητέ Black Eagle)
    Ασφαλώς ο όγκος των στοιχείων που απελευθερώνει ο φίλος μας είναι τεράστιος και δεν προλαβαίνουμε να αναλύσουμε τα πάντα.
    Ας εστιάζουμε επιλεκτικά, όταν κρίνουμε ότι χρειάζεται.
    Αγαπητέ Ε.Σ., η παρουσία σου είναι πολύτιμη και η οπτική σου προσέγγιση στα πράγματα, είναι εκ των ων ουκ άνευ επιθυμητή και αναγκαία!
    Κι εγώ μαζί σου στις αναλύσεις, αγαπητέ φίλε!
    Καλό απόγευμα σε όλους και όλες!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. "ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ Ή ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΔΙΟ?"
    Μεστά τα ερωτηματα σου Αρκτουρε,θα αποπειραθω να δωσω μια απαντηση. Καταρχας και τα δυο συμβαινουν. Ολα συμβαινουν μεσω σχεδιου απο καποιους και εξελισσονται στραβα μεν, φυσιολογικα δε, απο την αποψη πως ειναι λογικο να ακολουθουν οι ανθρωποι ως προβατα απο την στιγμη που εχουμε προβατοποιηθει λογο τροπου ανατροφης. Ας μην απλωνομαι ομως.

    Τι ειναι ο Σιωνισμος (zionism); Ειναι το εβραικο "λομπι" που προωθει τα συμφεροντα του. Αυτο ξερει, αυτο κανει. Στην αμερικη υπαρχει και ελληνικο λομπι, δεν ειναι κατι περιεργο αυτο. Ποιο ειναι το εγκλημα του; Πως ειναι στο επικεντρο του οικονομικου στραγγαλισμου της ανθρωποτητας, εχει πιασει ολα τα "πόστα". Αυτη υπηρξε παντα η εβραικη κοσμοθεωρια και τροπος ζωης ομως, ισως επειδη πάντα υπηρξε κυνηγημενος/εκδιωγμενος(αναλογα με την οπτικη) οποτε εχουν αναδυθει τα ενστικτα επιβιωσης και εχει μπει σε φαυλο κυκλο, ισως παλι αυτη να ηταν η δικαιολογια που δημιουργησε για τον εαυτο του ως αλλοθι το "ιερατειο" του. Στον αντιποδα υπαρχει το ελληνικο μοντελο που εναι συμβιωτικο και οχι παρασιτικο. Και γι αυτο λεμε πως αυτο που απαιτειται ειναι "αλλαγη μοντελου/πολιτισμου/παραδειγματος" (paradigm shift) ή αλλαγη σκηνικου κατα την Ελενη. Αυτο ειναι απολυτως ελληνικη εννοια και ξεκαθαρα στα λημερια του Ελληνα. Πάντα οι Ελληνες υπηρξαν οι "ηνιοχοι καθε επερχομενου πολιτισμου" κατα τον Νιτσε, για να μην λεμε πως ευλογαμε τα γενια μας. Η αποτυχια της ανθρωποτητας ειναι η αποτυχια των Ελληνων να ειναι Ελληνες, διοτι ολος ο πλανητης ενστικτωδως στρεφει τα ματια του στην Ελλαδα τωρα που το υπαρχον μοντελο γινεται ξεκαθαρο πως εχει αποτυχει και οι ανθρωποι υποφερουν, για να δει το "παραδειγμα" τους και να το ακολουθησει. Δεν θα πρεπει να χαιρομαστε αλλα να κλαιμε(αν κλαιμε ισως υπαρχει ελπιδα), διοτι αυτο που βλεπουν ειναι εμας να παιζουμε το πουλι μας. Υπαρχουν αραγε ακομα Ελληνες στην χωρα των Ελληνων;

    Πώς φτασαμε εδω; Θα πρεπει πρωτα να το κατανοησουμε ιστορικα και για να το κανουμε αυτο θα πρεπει να κατανοησουμε την εβραικη γιορτη Χανουκα. Με δυο λεξεις, ο ελληνικος πολιτισμος προτιμηθηκε απο τον λαο και αυτο ηταν επικινδυνο για την εξουσια της εβραικης ελιτ, οποτε σκηνοθετησαν μια αφορμη για να τον ξεφορτωθουν. Βρισκομαστε ακομα προ Χριστου. Σε 1.30 λεπτο σε αυτο το αστειο βιντεο πιστευω γινεται κατανοητο www.youtube.com/watch?v=l9NAiMBRBGg Ας πουμε λοιπον πως ανταποδιδουν την "χαρη", αντιγραφοντας την πρακτικη αυτη, με το να εφαρμοσουν την οπτικη τους παγκοσμιως. Οποιος εχει ορεξη για παραπανω τα διαβαζει εδω http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/03/blog-post_1056.html

    Οταν λοιπον ακουω για Σιωνισμο χασμουριεμαι διοτι ολο αυτο που συνηθως διαβαζω προσπιπτει στην κατηγορια "μυξοκλαψουρισμα" και γκρινια (bitch-whining). Οποιος το κανει, εχει ριξει τον εαυτο του στο επιπεδο της αδρανειας. Ωραια, αυτοι εχουν την κοσμοαντιληψη τους, εμεις τι κανουμε; Τι μοντελο εχουμε να αντιπροτεινουμε στην ανθρωποτητα; Ποιο ειναι το δικο μας αφηγημα; Δεν με ενδιαφερει καθολου τι κανουν οι αλλοι, δεν με απασχολει. Το ερωτημα δεν ειναι ακριβως ποσοι το θελουν, αλλα ποσοι το μπορουν ή ειναι διατεθειμενοι να το τολμησουν. Εσυ Αρκτουρε ως ανθρωπος της δρασης, προτεινεις μια δραση. Λαθος δραση, αλλα μια δραση. Πώς νικας σε αυτον τον "πολεμο" χωρις να πολεμησεις ποτέ; Με ενα δικαιοτερο αφηγημα πολιτισμου.Το οτι θα σε πολεμησουν οι αλλοι μετα, το αναμενεις και το διαχειριζεσαι αλλα το κουμανταρεις ευκολα.
    ΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Η σκεψη κανει κυκλους και μπορει να κανει καποιον να γυριζει γυρω απο την ουρα του.Τι σοι σημασια εχει η καταγωγη καποιου; Καμια. Να το πω τραγουδιστα εαν ετσι "περναει" καλυτερα. www.youtube.com/watch?v=fRf9D2Ss9Z8 Ο λογος αυτου ειναι η ασυμμετρικη αναπτυξη των δυο αρχων. 1.Θηλυκη αρχη=παθητικη αρχη=στατικοτητα=σκεψη=θεωρια 2.Αρσενικη αρχη=ενεργητικη αρχη=κινητικοτητα=δραση. Η μια αρχη μοναχη της δεν μπορει να μεταμορφωσει τον ανθρωπο. Απο την μια βλεπουμε τον αγαπητο BlackEagle να αναζηταει την αληθεια σε γενεαλογικα δεντρα (δεν θα την βρει ποτέ) και απο την αλλη βλεπουμε τον αγαπητο Αρκτουρο να προτεινει δολοφονιες-τρομοκρατικα χτυπηματα ωσαν τα γιδια του ISIS. Οι οικογενειες ειναι ασημαντες αν τους αφαιρεσεις την εξουσια. Ποση σημασια εχουν για την ανθρωποτητα 10 οικογενειες σε ενα απομακρυσμενο χωριο την Ηπειρου; Κανονικα θα επρεπε την ιδια, αλλα αυτο δεν ισχυει. Πού εντοπιζεται η διαφορα; Απο που αντλουν την πηγη της δυναμης τους λοιπον; Απο την πολιτικη δυναμη που την αντλουν απο την οικονομικη δυναμη. Αυτη αντλειται συνεχως, δεν συνεβη απαξ(μια φορα και τελος). Αρα στο δικαιοτερο αφηγημα σου, πρωτα κοβεις τον ομφαλιο λωρο που στην ουσια ειναι αποστημα, και μετα αντιμετωπιζεις το προβλημα με κυνηγητο μεχρι εξαντλησεως του κυνηγημενου καθως τα χρηματα δεν στοκαρονται ευκολα. Οταν καποιος εχει πολλα χρηματα, ιδρωνει διοτι μονιμως φοβαται μην τα χασει, και φοβαται δικαιως διοτι δεν εχει σημασια ποσα χρηματα εχεις αλλα ποσα μπορεις να υποστηριξεις. Εαν δεν εχεις την δυναμη να τα υποστηριξεις, τα χανεις. Τοσο απλα.

    Το αφηγημα ειναι μια μορφη ΣΑΔ. Δυστυχως, αυτο δεν εχω την δυναμη να το υποστηριξω ή να το τρεξω εγω. Ενα εγχειρημα τετοιου μεγεθους απαιτει μια αναλογη δυναμη παγκοσμιου βεληνεκους και αυτη ειναι ο ελληνισμος, καθως οχι μονο αποτελει το αντιδοτο στον σιωνισμο, αλλα τον εξαφανιζει πληρως ως μη εχοντα κανενα λογο υπαρξης,αφου κανεις απο την ανθρωποτητα δεν θα τον προτιμησει εχοντας δει την ελληνικη προταση. Πιθανοτατα γι αυτον το λογο να μας φοβουνται, για το εν δυναμει, και οχι για καποια πρωτο-πελασγικο-πιπερο-ριζα. Για να συμβουν αυτα οι Ελληνες πρεπει να γινουν Ελληνες, αλλιως να το βουλωσουν και να μην γκρινιαζουν.

    Αγαπητε Λυκιε, και εγω θεωρω πολυ σημαντικη την συμβολη του φιλου blackEagle, τον θεωρω βασικο asset(κεφαλαιο). BlackEagle, ειπες πως ο λογος της προσπαθειας σου ειναι πως κανεις μνημοσυνο για την ψυχη σου. Εαν αυτο οντως ισχυει, τοτε χαιρετιζουμε την προσπαθεια σου και θα σταθουμε πλαι σου. Ανωνυμε/η, η λεξη μνημοσυνο ειναι πολυ συγκινησιακα φορτισμενη για τον Ελληνα καθως ειναι συνδεδεμενη αρρηκτα με τα συναισθηματα και τις ευχες για καλο κατευοδιο για τα αγαπημενα προσωπα που αποχωρησαν απο την ζωη. Ειναι μια πραξη προσφορας. Για να εχει νοημα ομως αυτο, πρεπει να βρει ανταποκριση, να γινει ληπτή, να γινει αποδεκτη, και για να συμβει αυτο πρεπει να βγαζει νοημα, να διεπεται απο λογικη, να εχει αρχη,μεση και τελος. Ο Λυκανθρωπος ειχε πει πως το "διαλειμμα" που ειχες κανει απο τον ΚΔ σου εκανε καλο, αρα δες την οποια διαφορα υπαρχει μεσα σου σχετικα με το πριν και το μετα και αναδειξε την, ακομα και εαν αυτη ειναι η αυτοαμφισβητηση και μην παλινδρομησεις στην προηγουμενη συμπεριφορα.
    ΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο λόγος που έθεσα το ερώτημα περί μνημόσυνου, στο οποίο και δεν έλαβα απάντηση αλλά δε με απασχόλησε και ιδιαίτερα, είναι ακριβώς επειδή δεν υπάρχει λογική στη δήλωση που έγινε δις από τον συγκεκριμένο... μνημόσυνα κάνουν άλλοι για τους νεκρούς, οι ζωντανοί μνημονεύουν αυτούς που έχουν φύγει... ο νεκρός, άπαξ και νεκρός, είναι αλλού, δεν νομίζω ότι ενδιαφέρεται για δραστηριότητες που μνημονεύουν το πέρασμα του από το υλικό πεδίο, εκτός κι αν τίθενται ζητήματα προσαρμογής στο ...τέλος ή θέματα υστεροφημίας, τα οποία κατά τη δική μου αντίληψη αγγίζουν τα όρια της ματαιότητας... βεβαίως η δήλωση και οι λόγοι αυτής αφορούν τον ίδιο που την έκανε, εγώ απλώς βρήκα κάποια χρονική ας πούμε ανακολουθία σ' αυτήν, ενδεχομένως να έκανα λάθος που ρώτησα...

      θα είμαι ειλικρινής όμως, προσωπικά δεν βρίσκω κάποια χρησιμότητα στις πληροφορίες και γνώσεις οι οποίες γράφονται εδώ μέσα, άλλα πράγματα μου κινούν την περιέργεια και το ενδιαφέρον, όπως πχ. οι βαθύτερες αιτίες που ωθούν ένα ανθρώπινο ον να ασχοληθεί ενδελεχώς με το γνωσιολογικό πεδίο... πάντως, ο ανώνυμος ο οποίος λες και το "διάλειμμα" του είναι άλλος, σε κάποιον άλλον απευθύνθηκε ο λύκιος όχι σε μένα... ωστόσο, αν και δεν με αφορά αυτό, μου κάνει εντύπωση το γεγονός ότι αφενός εδώ κάνεις κάτι σαν μάθημα ηθικής με υπόδειξη τρόπου συμπεριφοράς, ενώ στο ακριβώς από κάτω σχόλιο σου μιλάς για το δικαίωμα του καθενός να είναι αυτό που είναι... αντιφατικό θα έλεγα, παρά ταύτα δεν με αφορά, οπότε και δεν χρειάζεται να απαντήσεις συγκεκριμένα σε μενα γι αυτό, απλώς το επισημαίνω...

      Διαγραφή
    2. " άλλα πράγματα μου κινούν την περιέργεια και το ενδιαφέρον, όπως πχ. οι βαθύτερες αιτίες που ωθούν ένα ανθρώπινο ον να ασχοληθεί ενδελεχώς με το γνωσιολογικό πεδίο.."

      Μάλιστα γνωσιολογία/γνωσιοθεωρία ένας βασικός κλάδος της φιλοσοφίας που ασχολείται με τις δυνατότητες, τις πηγές, τα είδη και τις μεθόδους απόκτησης της γνώσης. Οι λέξεις ΟΝ οντολογία, οντολογικός, οντικός, αποτελούν παράγωγα του ρήματος ΕΙΝΑΙ/ΕΙΜΑΙ....ΥΠΑΡΧΩ όμως όταν ΕΙΜΑΙ και ΕΙΜΑΙ όταν πράττω ομοιοπολικά με τα πρότυπα της φυλής μου, του έθνους μου ως συνέχεια στον χωροχρόνο....το ΌΛΟΝ η ολοκλήρωση και η αρμονία ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ.

      Όταν όμως πράττω σύμφωνα με το ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ...κολάζω αποκόπτω τον εαυτόν μου, ΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥ .....τότε αναιρώ το ΕΙΝΑΙ μου ,την ίδια μου την ύπαρξη στον χωροχρόνο της φυλής η του γένους, στο παρόν και προς το μέλλον, ως συνέχεια...και οδεύω με όλη την δύναμη των παθών μου στο απελαύνων χάος που εγώ ο ίδιος επέλεξα με τις επιλογές στην ζωή μου.

      Καταλάβατε τώρα γιατί οι κάτοικοι της χώρας ζούν και θα ζούνε αυτό το δράμα που δεν έχει τέλος και είναι πηγάδι απύθμενό;;;

      Υ.Γ Δεν απάντησα σε αυτό που ρώτησες, γιατί "ζύγισα" την ερωτησή σου με το δικά μου "ζύγια" και όχι με την δική σου λογική.

      Διαγραφή
    3. "που ωθούν ένα ανθρώπινο ον "

      Δεν είναι όλα τα όντα ίδια...ούτε όλα όντα, όταν αναφερόμαστε στους Έλληνες, αναφερόμαστε σε μια άλλη διαφορετική γενετική μηχανική που για πρώτη ύλη δεν είναι το χους Homo Sapiens… διαφορετικό το υλικό, διαφορετική και η ποιότητα.Αυτό το ΕΛ μέσα στην λέξη ΕΛ-ΛΗΝ ...ΕΊΝΑΙ ΕΙΔΟΣ ΦΩΤΟΣ.

      Διαγραφή
    4. Ανωνυμε, καταρχας αυτο "Ο Λυκανθρωπος ειχε πει πως το "διαλειμμα" που ειχες κανει απο τον ΚΔ σου εκανε καλο," απευθυνοταν στον blackeagle και οχι σε σενα, οντως δεν ηταν διακριτο στο σημειο που το εγραψα. Οσον αφορα το μνημοσυνο ψυχης, ειναι περισσοτερο συναισθηματικη δηλωση παρα λογικη δηλωση. Απο την στιγμη που το μνημοσυνο συνηθιζουμε να το κανουμε για την αναπαυση και το καλο της ψυχης, τοτε δεν ειναι παραλογο να το κανει ενας ζωντανος για το καλο της ψυχης του, για να ευφρανθει η ψυχη του. Για την ακριβεια το ιδιο θα επρεπε να προσπαθουμε να κανουμε σε ολες τις πραξεις της ζωης μας. Οντως η λεξη μνημοσυνο ακουγεται καπως, αλλα ειναι αποδεκτη φραση και ποιητικη.

      Ο νεκρος, απαξ και νεκρος, δεν ειναι αυτοματα αλλου, εδω ειναι, στον ευρυτερο χωρο του εδω, αλλα δεν επιδρα στο υλικο επιπεδο, ουτε γινεται αντιληπτος σε αυτο, εχει απωλεσει το υλικο του σωμα. Θεωρω πως επειδη το γεγονος του θανατου του ειναι αρκετα "φρεσκο", τοτε αρκετοι για ενα μικρο διαστημα θα ενδιαφερονται να παρακολουθουν τα τεκταινομενα, δηλ τους δικους τους ανθρωπους και την επιδραση της απωλειας του. Εικαζω πως σε πολυ λιγο καιρο θα συμβαινει η αποταυτιση του αποθανοντα και θα το παιρνει αποφαση να "προχωρησει". Καποιοι ομως μπορει να μενουν προσκολλημενοι στις ζωες οικειων τους ανθρωπους, αν θεωρουν πως μπορουν ετσι να τους βοηθουν να τα καταφερουν στις δυσκολιες της ζωης τους. Γι αυτο και θεωρω ηθικη την σταση να δειχνουμε πως τους αγαπαμε μεν, αλλα δεν ειναι αναγκη να μενουν εδω μαζι μας, ωστε να προχωρησουν χωρις να τους δυσκολευει η προσκολληση μας.

      Και μιας και αναφερθηκα σε ηθικη. Σαφως και καθε ανθρωπος ειναι ελευθερος να κανει τις δικες του επιλογες και φυσικα τα δικα του λαθη, που αναποφευκτα σημαινει πως θα πληρωνει και το κοστος αυτων των λαθων. Ο λογος για τον οποιο φιλοσοφουμε ειναι διοτι προσπαθουμε να ανελθουμε απο αυτο το γαιτανακι πεπρωμενου-καρμα. Εχουμε καταλαβει λοιπον πως η σωστη ηθικη που διεπει την συμπεριφορα του ατομου, μας γλυτωνει απο απειρα βασανα και πονο. Δεν χρειαζεται πλεον να παθαινουμε ωστε να μαθαινουμε. Η σωστη ηθικη μας απελευθερωνει πολυ γρηγοροτερα. Η γνωση εχει την δυναμη να ελευθερωνει τον ανθρωπο. Δεν υπαρχει καποια αντιφαση. Οποιος θεωρει πως δεν χρειαζεται την γνωση, κανενα προβλημα, ειναι ελευθερος να ζησει την ζωη του και υποχρεωτικα να περασει απο το μονοπατι του πονου. Να μην γκρινιαζει ομως μετα, να γνωριζει καλως πως ποτέ δεν του φταινει οι αλλοι, ο ιδιος ευθυνεται για το πεπρωμενο του, το πεπρωμενο του ειναι οι δικες του πραξεις. Θεωρω πως οι συμμετεχοντες στον ΚΔ το εχουν κατανοησει αυτο, και για αυτο προσπαθουμε ολοι μαζι να βρουμε την γνωση. Οι αποψεις μας μπορει καλλιστα να συγκρουονται και ετσι πρεπει, ωστε να επικρατησει η ορθοτερη, οι εκφραστες τους δεν εχουν σημασια. Εαν με πεισεις πως καπου κανω λαθος και μου το δειξεις αυτο με επιχειρηματα, θα σου ειμαι ευγνωμων γιατι θα με βοηθησεις να ξεκολλησω απο καπου.
      Νομιζω τα απαντησα ολα, αν οχι εδω ειμαστε

      Ελ Στοχαστης

      Διαγραφή
    5. έκανα απλώς μια ερώτηση, δεν ήθελα να θίξω κάποιον ούτε υπονόησα άλλα ως προσβολή, δεν καταλαβαίνω γιατί γίνεσαι πάντα τόσο αμυντικός... αυτά περί είμαι και υπάρχω και σύνδεσης τους ή μη, πραγματικά δεν είχαν καμιά σχέση με την ερώτηση μου, είναι εντελώς έξω από τον τρόπο αντίληψης μου... δεν απαξιώνω όσους ασχολούνται με την γνώση, είπα απλώς ότι εγώ στη δική μου πορεία δεν βρίσκω κάποια χρησιμότητα ένεκα ιδιοσυγκρασίας, δεν είμαι άνθρωπος της γνώσης τουλάχιστον με τη μορφή που παρουσιάζεται εδώ στον χώρο σας, έχω διαβάσει ελάχιστα, δεν έχω κάνει σπουδές, ξέρω λίγα πράγματα... ωστόσο αυτό δεν υπήρξε πρόβλημα στην πορεία μου, ήταν συνειδητή επιλογή, δε λέω ίσως έχουν ενδιαφέρον όλα αυτά περί γνώσης αλλά όχι μεγάλο για μενα, βέβαια ξαναλέω ότι κατανοώ πως έχει μεγάλο για άλλους... εμπειρικά έχω δει ότι όσες φορές χρειάστηκα την γνώση, αυτή απλώς έρευσε από μέσα προς τα έξω, χωρίς να κατανοώ ακριβώς τη διαδικασία αυτή ή σε άλλες περιπτώσεις έγινα μέσο για να εκφράσει κάποιος άλλος μέσα από μενα τη γνώση... δεν είμαι της άποψης ότι η γνώση απελευθερώνει, ενδέχεται και να σκλαβώσει και μάλιστα κάποιες φορές ίσως ο πόνος να είναι βαθύτερος για τον κατέχοντα τη γνώση... με ενδιαφέρει το πέρασμα από την αγωνία στην εμπειρία [άρα και στη γνώση] και το φάσμα των τρόπων που μπορεί να γίνει είτε από έλλην είτε από ανθέλλην είτε από οποιονδήποτε κατέχει ψήγμα ψυχής, κι αυτό το τελευταίο είναι ο δικός μου ορισμός για το ανθρώπινο ον... τώρα βέβαια εσύ διαχωρίζεις τον έλληνα από τα υπόλοιπα ανθρώπινα όντα, οκ, επομένως δεν σε αφορούν αυτά που λέω, δε σε αφορά καν το παραπάνω ερώτημα μου, όχι όμως επειδή προόρισες [λανθασμένα] τα δικά μου ζύγια με τον δικό σου τρόπο, αλλά επειδή διαχωρίζεις το υπαρκτό σου κομμάτι από τα υπόλοιπα υπαρκτά όντα γύρω σου, εντάξει δεν τρέχει κάτι, ας πούμε ότι το ερώτημα μου δεν τέθηκε ποτέ :)

      υγ* κάτι μου λέει ότι ψιλοπειράζεις το δίκτυο στο σπίτι μου... έχε υπόψιν σου ότι δεν εκνευρίζεις εμένα, εκνευρίζεις τον σύντροφο μου, ελαφρώς βέβαια, αλλά επειδή είναι σε πένθος, αν θες μην το κάνεις...

      Διαγραφή
    6. "υγ* κάτι μου λέει ότι ψιλοπειράζεις το δίκτυο στο σπίτι μου... έχε υπόψιν σου ότι δεν εκνευρίζεις εμένα, εκνευρίζεις τον σύντροφο μου, ελαφρώς βέβαια, αλλά επειδή είναι σε πένθος, αν θες μην το κάνεις..."

      Mε εντυπωσιάζεις....δεν περίμενα να το καταλάβεις, όπως και να έχει προσπάθησα να είμαι πολύ διακριτικός στην "ψυχομετρησή" σου..βλέπεις πριν απαντήσω ήθελα να ξέρω γιατί ρωτούσες, τις αιτίες δηλαδή που σε έκαναν να ρωτήσεις την συγκεκριμένη ερώτηση. Δεν με έθιξες ούτε με πρόσβαλες μην ανησυχείς...απλά είμαι προσεκτικός, και περίεργος. :-)

      "δεν απαξιώνω όσους ασχολούνται με την γνώση, είπα απλώς ότι εγώ στη δική μου πορεία δεν βρίσκω κάποια χρησιμότητα ένεκα ιδιοσυγκρασίας, δεν είμαι άνθρωπος της γνώσης τουλάχιστον με τη μορφή που παρουσιάζεται εδώ στον χώρο σας, έχω διαβάσει ελάχιστα, δεν έχω κάνει σπουδές, ξέρω λίγα πράγματα."

      Δεν έχει καμμία σημασία τουλάχιστον για μένα αν κάποιος έχει κάνει σπουδές η όχι...ακόμα και η σπουδές και τα πτυχία απο κάποια πανεπιστήμια απλώς σου δίνουν μια επαγγελματική εξιδείκευση και τίποτε άλλο....με ενδιαφέρουν οι άνθρωποι που έχουν να πουν κάτι στην ψυχή μου. Η γονιαδιακή γνώση πολλές φορές είναι 100% καλύτερη απο την επίκτητη γνώση....και πιο δυνατή.!! Εν το Όλον, Όλον το Εν, Εν το Ον.

      Y.Γ Γιατί δεν διαλέγεις ένα όνομα-ψευδώνυμο για να σχολιάζεις είναι καλύτερα νομίζω και για σένα και για όλους.

      Διαγραφή
    7. δεν υπάρχει λόγος να εντυπωσιάζεσαι για κάτι... εδώ που είμαι έχω ελάχιστα ερεθίσματα, δεν δέχομαι επιρροές αστικού ενεργειακού πεδίου, έχω ελάχιστες διαπροσωπικές αλληλεπιδράσεις, δεν έχω έγνοιες ή καθημερινές δραστηριότητες "σοβαρές" που θα απασχολούσαν ένα μεγάλο μέρος της προσοχής μου, είναι ας πούμε μοναστηριακός, σχεδόν εκπρόθεσμος της εποχής ο βίος που διάγω, οπότε το οτιδήποτε συμβαίνει στον περίγυρο μου μου γίνεται άμεσα αντιληπτό, ακούω βλέπω αντιλαμβάνομαι πράγματα που ένας μέσος αστός δε θα τα αντιλαμβανόταν καν, όχι επειδή διαφέρω σε κάτι αλλά επειδή οι περιβαλλοντικες συνθήκες στις οποίες ζω είναι κατάλληλες για μια τέτοια αντιληπτική διαμόρφωση... ψευδώνυμο θα διάλεγα αν είχα πραγματικά τη θέληση να συμμετέχω συχνά στις συζητήσεις, κάτι που δε συμβαίνει, εξάλλου δεν είμαι και ευπρόσδεκτη εδώ από τον κάτοχο του χώρου, όχι ότι αυτό είναι πρόβλημα για μενα, αν ήθελα πραγματικά να συμμετέχω θα έβρισκα τον τρόπο να το κάνω... ενδεχομένως αν κάτι μου ξανακινήσει την περιέργεια από τα γραφόμενα σας, να ξαναθέσω κάποιο ερώτημα :) αυτά, να σαι καλά...

      Διαγραφή
  39. Το να ασχολειται καποιος με προσωπα, δεν θα το πω ποταπο, αλλα "λιγο". Πρεπει να αντιστεκομαστε στην οποια παρορμηση να το κανουμε διοτι το μονο που δειχνει ειναι πως η δικια μας ζωη ειναι αυτη που ειναι κενη. Ακομα και αν καποιος ειναι "ΑΔΕΡΦΑΡΑ, ΧΑΣΙΚΛΑΣ, ΑΠΛΥΤΟΣ, ΑΘΕΟΣ, ΕΒΡΑΙΟΣ, ΚΑΙ ΨΥΧΑΣΘΕΝΗΣ." ειναι δικαιωμα του να ειναι. Οπως εμεις εχουμε το δικαιωμα να ειμαστε οτι επιθυμουμε, ετσι πρεπει να αναγνωριζουμε το ιδιο δικαιωμα και ελευθερια και στους αλλους. Γουστο και καπελο του, του καθενος. Καθε ανθρωπος πληρωνει το αντιτιμο των δικων του επιλογων. Οσο και να προσπαθει καποιος να δειξει πως επηρεαζεται το κοινωνικο συνολο, αυτο δεν ισχυει, θα πρεπει να κατανοησει πως δεν τρωει απο το φαι του ο αλλος, και θα πρεπει να τον αφησει να ζει οπως θελει. Τουναντιον, η ενοχληση δειχνει απωθημενα και καταπιεσμενα ψυχολογικα καταλοιπα. Ειναι σαφες αυτο, πολλοι θα προτιμουσαν να μην επεκταθω σε αυτο, θα το κανω ομως εαν χρειαστει

    Ο Αδωνις ειναι απο τους ελαχιστους πολιτικους στην χωρα. Ειναι αξιος σεβασμου ως ενδεχομενος πολιτικος αντιπαλος.

    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. "Ακομα και αν καποιος ειναι "ΑΔΕΡΦΑΡΑ, ΧΑΣΙΚΛΑΣ, ΑΠΛΥΤΟΣ, ΑΘΕΟΣ, ΕΒΡΑΙΟΣ, ΚΑΙ ΨΥΧΑΣΘΕΝΗΣ." ειναι δικαιωμα του να ειναι. Οπως εμεις εχουμε το δικαιωμα να ειμαστε οτι επιθυμουμε, ετσι πρεπει να αναγνωριζουμε το ιδιο δικαιωμα και ελευθερια και στους αλλους. Γουστο και καπελο του, του καθενος. Καθε ανθρωπος πληρωνει το αντιτιμο των δικων του επιλογων."
    ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΣΙΩΜΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΟΥΡΦ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΣΕ ΜΑΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ. ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. ΚΑΙΝΕ ΣΠΑΝΕ ΧΤΥΠΑΝΕ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ??? ΘΥΜΑΣΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΕΝΕ ΑΛΛΑ ΤΟ ΞΕΧΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΣΤΟΧΑΣΤΗ?? ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΘΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΔΕΝ ΕΧΩ, ΑΥΤΟΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΜΕ ΦΟΒΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΜΗΝ ΜΟΥ ΚΑΨΟΥΝ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ Η ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΔΑΥΤΟΥΣ.
    ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΑΤΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΗΞΗ ΣΟΥ ΣΤΟΧΑΣΤΗ!!!!! ΤΗΝ ΠΕΡΝΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗ ΒΙΑ
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Εχεις απολυτο δικαιο Αρκτουρε οταν λες πως το δικαιωμα του καθε ανθρωπου να κανει αυτο που επιθυμει ΔΕΝ μπορει να προσκρουει στο δικαιωμα των αλλων κανουν αυτο που επιθυμουν. Αυτο ειναι απαραιτητο. Ισχυει ομως αυτο στην περιπτωση μας; Να το δουμε.
    ΑΔΕΡΦΑΡΑ: Εαν ειναι καποιος αδερφαρα, σε τι εμποδιζει εσενα να ζεις την δικια σου ζωη με τις δικες σου επιλογες απροσκοπτα; Πρακτικα πουθενα.
    ΧΑΣΙΚΛΑΣ: Απο το δικο σου χωραφι τα παιρνει τα τσιγαρα;
    ΑΠΛΥΤΟΣ: Γουστο και καπελο του.
    ΑΘΕΟΣ: Εαν πιστευει στο Θεο ή οχι, ειναι καθαρα προσωπικη του υποθεση.
    ΕΒΡΑΙΟΣ: Δικια του επιλογη εαν το χρημα ειναι αυτοσκοπος του.
    ΨΥΧΑΣΘΕΝΗΣ: Για την ακριβεια η ψυχη δεν μπορει να ασθενει, αλλα ας πουμε πως ειναι τρελος/ψυχακιας. Ε,τρελαθηκε, τι να κανουμε; Αστον να ειναι.

    Βεβαια, ολο αυτο δεν σημαινει πως θα τους επιτρεψουμε να δρουν χωρις ορια. Τα ορια ειναι απαραιτητα. Εαν ο αλλος ειναι πουστης, δεν σημαινει πως θα του επιτρεψουμε να κανει πουστιες εις βαρος μας. Εαν ειναι χασικλας, δεν θα χρεωθουμε εμεις το βαρος της αδυναμιας του να διεκπεραιωνει τις καθημερινες του υποχρεωσεις. Εαν ειναι Εβραιος και εχει παθολογικη σχεση με το χρημα, δεν σημαινει πως θα του επιτρεψουμε να βαλει χερι στην δικια μας τσεπη. Καθε ανθρωπος θα πρεπει να λαβει την ευθυνη των επιλογων του και να λουζεται τις συνεπειες τους. Ειναι ελευθεροι να κανουν τις δικες τους επιλογες και λαθη.

    Οπως λοιπον εμεις επιτρεπουμε στους αλλους να ειναι οτι θελουν, ετσι και εμεις εχουμε την ιδια ελευθερια, αυτο ειναι αδιαπραγματευτο. Ο καθε Ουρφ συμπεριφερεται οπως του συμπεριφερονται, απο την αποψη του διπολου ακροαριστεροι-ακροδεξιοι. Εαν και οι δυο πλευρες αποδεχτουν αυτο που ειπαμε παραπανω, το ζητημα ειναι ληξαν. Οσο περισσοτερο η μια πλευρα πολωνεται, τοσο περισσοτερο προκαλει την πολωση και της αλλης. Αυτο ειναι αναποφευκτο, ειναι ο νομος δρασης-αντιδρασης. Κοινως θα κυνηγιουνται αεναως, εαν ακολουθησουμε την δικα σου προσεγγιση και μαλιστα χωρις καμια ουσια, χωρις κανενα θετικο αποτελεσμα. Ειναι σαν να εισαι σε ενα καφενειο και να τσακωνεσαι με τους βαζελους υπερασπιζομενος τα δικια του γαυρου. Εκτος του οτι ειναι ατοπο, τι επιδραση θαρρεις πως εχει αυτη η συμπεριφορα στην παικτικη ικανοτητα της ομαδας του ολυμπιακου; Θα παιζει καλυτερη μπαλα ο ολυμπιακος, εαν καθαρισεις τον τοπο απο ολους αυτους τους βαζελους; Εαν ωστοσο σταματησεις να τσακωνεσαι μαζι τους και ασχοληθεις με την δικια σου ομαδα, μπορεις ισως να την βελτιωσεις.

    ΚΑΙΝΕ,ΣΠΑΝΕ,ΧΤΥΠΑΝΕ,ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ: Ε ενταξει τωρα το παραχεσες, οταν μου λες πως δολοφονουν αβερτα. Αυτες ειναι πραξεις ποινικα κολασιμες και επισυρουν τιμωρια. Το αριστερος/δεξιος μπορει απλα να ειναι το αλλοθι για αυτες τις συμπεριφορες, δεν ειναι η αιτια. Αντιστοιχα, εαν ενας γαυρος κανει ενα σοβαρο εγκλημα, δεν θα παει φυλακη ο ολυμπιακος, θα παει φυλακη αυτος που τελεσε το εγκλημα και ας λεει οτι θελει. Δεν θα ποινικοποιησουμε τους γαυρους, μην τρελαθουμε τωρα. Κατανοω βεβαια αυτο που λες για τις καταστροφες περιουσιας, φαινεται πως ζεις κοντα σε καποια "ευαισθητη" περιοχη της Αθηνας.Αυτο ναι, ισχυει, αλλα κωλοπαιδα υπαρχουν κατα καιρους σε διαφορες περιοχες. Εμεις ειχαμε εδω κοντα πανω απο 10 χρονια μια συμμορια που εκλεβε μηχανακια, ηταν κοινο μυστικο, ολοι ξεραμε τα παντα, τι να κανουμε προσεχαμε λιγο παραπανω. Η αστυνομια πολλες φορες και ειδικα πριν τις ομαδες ΔΙΑΣ κτλ, ηταν απλα δημοσιουπαλληλικη υπηρεσια στατιστικων καταγραφων εγκληματικων ενεργειων και μονο.

    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  42. Θα εστιάσω λίγο στο θέμα που έθεσε ο αγαπητός μας Αρκτούρος.
    Αγαπητέ Ε.Σ., σωστά διαπίστωσες ένα δίπολο που συντηρείται διαχρονικά μέσα στην ανθρωπότητα, αυτό του ελληνισμού και της Σιών. Είναι όντως διαμετρικά αντίθετο σε θέματα αξιών, ηθικής και τελικά φιλοσοφίας.

    Ο Σιωνισμός όμως, δεν είναι ένα εβραϊκό λόμπι στις ΗΠΑ που προωθεί τα συμφέροντα των εβραίων, όπως το κάνει το ελληνικό λόμπι (ανάθεμα και αν το κάνει για τα ελληνικά συμφέροντα).
    Για να κατανοήσει κανείς τι κρύβεται πίσω από τον όρο «σιωνισμός», πρέπει να εξετάσει την ιστορία, πίσω στα βάθη των αιώνων κι αυτό διότι δεν πρόκειται για κάτι πρόσφατο, όπως νομίζει κανείς ή διαβάζει στην παραπλανητική Wikipedia.
    Η προπαγάνδα του σιωνισμού, διαδίδει το συναισθηματικά φορτισμένο αφήγημα του «κατατρεγμένου λαού» που καμία χώρα δεν τους ήθελε και πως όλος ο κόσμος (ελληνικής επίδρασης) ήθελε να τους εξοντώσει. Ένας κακόμοιρος λαός, το πουλέν του Θεού (τους), που η κακή ανθρωπότητα τους μισούσε (από ζήλεια;)!
    Ποινικοποιεί οποιονδήποτε δεν αποδέχεται αυτό το αφήγημα και επινοεί τον κολάσιμο όρο «αντισιωνισμός», αντίστοιχο του «αντικουμμουνισμού», της «ισλαμοφοβίας», κτλ. ώστε κανείς να μην τολμήσει να τους αμφισβητήσει ή απλά να μην θελήσει να τους αποδεχτεί.

    Αλλά κανείς δεν διερωτάται για ποιόν λόγο άραγε κανείς λαός δεν τους ήθελε. Αποδέχονται όλοι, ακόμα και οι επιστήμονες, ότι ένας τόσο συμπαθής λαός, πονεμένος, φτωχός και μονοθεϊστικός, ήταν μισητός από όλους τους άλλους λαούς, οι οποίοι σημειωτέον δεν υπήρξαν τίποτα απολίτιστοι κάφροι, ούτε ειδωλολάτρες, όπως το σιωνιστικό ιερατείο προσπαθεί να μας πείσει.
    Γιατί ποτέ δεν φωτίστηκε αυτό το εύλογο ερώτημα με πειστικά επιχειρήματα;
    Εδώ στον Κ.Δ., έχουμε φωτίσει πολλές φορές το ζήτημα και έχουμε αποκαλύψει τους πραγματικούς λόγους.

    Η καταγωγή έχει μεγάλη σημασία σε κάποια πεδία ερεύνης. Σε κάποια άλλα δεν έχει καμία σημασία, όπως στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ελεύθερης έκφρασης, στην αγάπη, τον έρωτα, κτλ.
    Όμως οι άνθρωποι δεν είναι ίδιοι και δεν εννοώ τις ατομικές διαφορές που έχει ο ένας με τον άλλο ως προσωπικότητα. Είτε το αποδέχεται κανείς είτε όχι, οι άνθρωποι ως φυλές και αργότερα ως έθνη, έχουν τεράστιες διαφορές μεταξύ τους, βιολογικά και ψυχικά.
    Οι επιστήμες της ανθρωπολογίας, της εθνολογίας και ασφαλώς της γενετικής, αποδεικνύουν διαρκώς αυτές τις διαφορές και τις πολύ συγκεκριμένες ταυτότητες. Δεν έχει σημασία αν κάποιος αποδέχεται ή όχι την επιστημονική ετυμηγορία και το αυτονόητο. Ακόμα και το επιχείρημα των φυλετικών επιμιξιών, έχει κι αυτό απαντηθεί αν και κατά πόσο αυτές μετάλλαξαν ένα έθνος ή όχι (γενετική αφομοίωση). Κάτι Φαλμεράγιερ και Αρβελέρ, πήραν την αδιάσειστη απάντηση της επιστημονικής έρευνας για την καθαρότητα της ελληνικής φυλής από ξένα πανεπιστήμια. Αυτά τα έχουμε ξαναπεί πολλές φορές.
    Ωστόσο οι διαφορές των γενετικών χαρακτηριστικών μεταξύ των φυλών ή των εθνών, δεν αφορούν μόνο τα εξωτερικά γνωρίσματα, αλλά και τα εσωτερικά. Αυτά που η ανθρωπολογία αναφέρει ως «ψυχικά γνωρίσματα». Έτσι κάθε απόγονος μεταφέρει τα προγονικά ψυχικά γνωρίσματα της φυλής του, κάτι σαν αρχετυπικό μνημονικό αρχείο της γραμμής αίματος. Αυτά δεν μεταλλάσσονται με επίκτητο τρόπο, από την παιδεία ή το περιβάλλον. Είναι αμετάβλητα, ακριβώς όπως και τα σωματικά γνωρίσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Συνεπώς ο Black Eagle που εξετάζει τα θέματα και από αυτή την οπτική, δεν βρίσκεται σε λάθος δρόμο, αλλά σε έναν βάσιμο και καλά τεκμηριωμένο. Δεν πειράζει αν αυτό ενοχλεί κάποιες σύγχρονες και νεοεποχίτικες ιδεοληψίες ή δεν ταιριάζει με τις πολιτικές πεποιθήσεις κάποιων. Είναι πολλά τα φαινόμενα που μπορούν να εξηγηθούν έτσι, δηλαδή την γενετική προέλευση και μάλιστα με απόλυτα επαληθεύσιμο τρόπο. Ουσιαστικά το παραδέχεσαι και εσύ, όταν λες πως «Πιθανότατα γι αυτόν το λόγο να μας φοβούνται, για το εν δυνάμει, και όχι για κάποια πρώτο-πελασγικό-πιπερο-ρίζα» . Αυτό το «εν δυνάμει» σημαίνει αυτό που έχει κανείς μέσα του και μπορεί δυνητικά να το εξωτερικεύσει, δηλαδή να το ενεργοποιήσει (ενεργεία). Πρόκειται για ψυχικό γνώρισμα που μεταφέρεται γονιδιακά και παραμένει αμετάβλητο. Μπορεί το περιβάλλον να το κρατά σε ύπνωση (εν δυνάμει), αλλά μπορεί να και αφυπνιστεί και να εκδηλωθεί (ενεργεία).

    Ο Αρκτούρος απ΄την άλλη, όπως είπες και εσύ αγαπητέ Ε.Σ., είναι άνθρωπος της δράσης. Αυτό είναι πολύ καλό χαρακτηριστικό ενός ανδρός. Η σκέψη του να λύσουμε το πρόβλημα όπως το σπαθί που κόβει τον γόρδιο δεσμό, δεν είναι για πέταμα σε μια λογική πολέμου μεταξύ δυο πόλων.
    Θα πρέπει να εξηγήσουμε γιατί αυτό δεν μπορεί εν προκειμένω, να φέρει αποτέλεσμα.

    Η σκέψη σου ότι είναι αναγκαίο το δίπολο ελληνισμού και Σιών, όπως η αρσενική και η θηλυκή αρχή, είναι κατ΄αρχήν ορθή. Είναι ορθή όταν το δίπολο βρίσκεται σε ισορροπία. Αν η ισορροπία χαθεί και η πλάστιγγα γύρει από την μια μόνο μεριά, τότε έχουμε μεγάλο πρόβλημα.
    Η άλλη μεριά πρέπει να πολεμήσει, για να επέλθει η ισορροπία. Μέσα σε αυτή την λογική του πολέμου, ο «actionman» Αρκτούρος, σκέφτηκε το σπάσιμο των αυγών.
    Ένας πιο φιλοσοφημένος θα προτείνει άλλες λύσεις, αλλά όλες οι προσεγγίσεις εξετάζονται σε έναν πόλεμο.

    Όμως η πλάστιγγα έχει γύρει από την μια μεριά και ο σιωνισμός έχει κυριαρχήσει σε όλα τα επίπεδα και σε βάρος της παλαιάς τάξης πραγμάτων, όπου κάποτε κυριαρχούσε ο άλλος πόλος (πριν χιλιετίες).
    Το οικονομικό σύστημα είναι χτισμένο έτσι ώστε να ελέγχει την ανθρωπότητα με τρόπο που να συγκεντρώνει την εξουσία σε συγκεκριμένα χέρια. Είναι τόσο έξυπνα δομημένο που δεν είναι δυνατόν ένας action man, να το πλήξει στην πράξη, όπως προτείνεις. Δυστυχώς ούτε ένας intelligent man μπορεί να κάνει κάτι! Χρειάζεται μαζικότητα στην δράση και αλλαγή νοοτροπίας και κουλτούρας.
    Ούτε αυτό μπορεί να συμβεί, διότι την κουλτούρα, την παιδεία, τα όργανα προπαγάνδας (ΜΜΕ) και την τέχνη, την διαχειρίζονται απολύτως αυτοί.

    Το ΣΑΔ που προτείνεις, δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη για τους ίδιους λόγους.


    Ο Αρκτούρος θεωρώ ότι δεν αναφέρθηκε στους «επίμεμπτους» χαρακτηρισμούς, με στόχο να αμφισβητήσει το δικαίωμα του κάθε «Ούρφ» να είναι ότι είναι, αλλά να καταγγείλει τον φασισμό αυτού και των ομοίων του, οι οποίοι θέλουν να επιβάλλουν στους άλλους τις δικές τους επιλογές και ιδέες με την βία.
    Εξίσου δεν φαίνεται να ενοχλήθηκε από τις προσωπικές επιλογές του κάθε Ουρφ, στον να είναι άπλυτος, άθεος, ομοφυλόφιλος, κτλ. Μάλλον τα κατέδειξε αυτά, ως κοινό γνώρισμα-πακέτο των ομοϊδεατών του Ουρφ. Έχει και αυτό την αξία του ως διαπίστωση, διότι εξηγεί πολλά για το πώς λειτουργούν αυτοί οι άνθρωποι, αφού από μόνοι τους γίνονται αναγνωρίσιμοι και κάποιες φορές τα επιδεικνύουν επί τούτου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Το αναρχικό-αντιεξουσιαστικό κίνημα, έχει ένα πολύ βαρύ παρελθόν βίας. Όλες οι τρομοκρατικές οργανώσεις στην Ελλάδα με δεκάδες νεκρούς, χρεώνονται σε αυτό το κίνημα και την άποψή τους πως πρέπει να επιβληθούν με την βία και την εξέγερση! Όλη η ιστορία του κουμμουνισμού, βρίθει από αυτή την λογική και την πράξη. Η αναρχία είναι ακόμη περισσότερο ωμή, όταν ξεφεύγει από την θεωρία και γίνεται πράξη.
    Συνεπώς, βρίσκω δικαιολογημένη την αμυντική στάση του Αρκτούρου στην λαίλαπα της αναρχικής βίας.
    Δεν θα συμμεριστώ όμως την άποψη ότι οι ακροαριστεροί ανταποδίδουν την βία των ακροδεξιών, διότι κάτι τέτοιο είναι αναληθές. Στην Ελλάδα η «ακροδεξιά» εμφανίστηκε προσφάτως (2012) ως υπολογίσιμη δύναμη στο πολιτικό προσκήνιο. Μέχρι τότε ήταν μια μικρή και ασήμαντη παρουσία με πολύ μικρή εξτρεμιστική δράση και ελάχιστα περιστατικά βίας, συγκριτικά με την πολύ παλαιότερη παρουσία οργανωμένων ακροαριστερών οργανώσεων, με πολύ πλούσια δράση τρομοκρατίας, βίας, επιθέσεων, εμπρησμών, συγκρούσεων και καταστροφών ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας. Όλως …τυχαίως, ο ακροαριστερός χώρος απολάμβανε την προστασία όλων των κυβερνήσεων, την έμπρακτη υποστήριξη όλων των αριστερών κομμάτων, μα και την ανοχή -λόγω φόβου- από τις κεντροδεξιές κυβερνήσεις. Η «ακροδεξιά» ποτέ δεν απολάμβανε τέτοιας ανάλογης προστασίας, ούτε τρομοκρατικές επιθέσεις διέπραξε, ούτε βεβαίως της παραχωρήθηκε ποτέ ολόκληρη περιοχή της Αθήνας, ως άβατο από το κράτος και τον νόμο! Η ακροαριστερή βία υπάρχει από την εποχή που δεν υπήρχε ούτε κατ΄ιδέαν κάποιο «ακροδεξιό» κίνημα, άρα ποτέ δεν απαντούσε σε κάποια δήθεν «ακροδεξιά» βία. Εξάλλου, η χθεσινή επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Χ. Τρικούπη (Εξάρχεια), με την απόπειρα δολοφονίας των αστυνομικών φρουρών της εισόδου, δεν έγινε προς απάντηση σε καμία «ακροδεξιά» βία…! Αυτή έγινε προς το σύστημα συλλήβδην!
    Συνεπώς δεν μπορούμε να βάλουμε στο ίδιο σακί την ακροαριστερά με την «ακροδεξιά».
    (Βάζω εισαγωγικά, διότι δεν συμφωνώ με τον όρο «ακροδεξιά» ως πολιτικό προσδιορισμό των εθνικοσοσιαλιστών της Χ.Α. Εγώ την κατατάσσω σε μια μορφή της ακροαριστεράς. Η δεξιά, δεν έχει άκρο στην πραγματικότητα.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Το παράδειγμα με τους «γαύρους» επίσης δεν με βρίσκει σύμφωνο. Οι «γαύροι», δηλαδή οι οπαδοί του Ολυμπιακού, υποστηρίζουν την ομάδα τους με ζωηρό τρόπο και με οπαδισμό. Δεν έχουν μανιφέστο βίας και επανάστασης, τουλάχιστον επισήμως. Ασφαλώς ο φανατικός οπαδισμός οδηγεί στην βία από ανεγκέφαλες μονάδες, αλλά ο Ολυμπιακός ως επίσημος φορέας αυτών των οπαδών ποτέ δεν επικρότησε ή ενέκρινε την βία τους.
    Ο ακροαριστερός χώρος ασπάζεται την βία με μανιφέστα, που αποτελούν την επίσημη θέση του ως ιδεολογία, προτρέπει και ενθαρρύνει τις βίαιες ενέργειες και τον εξτρεμισμό στα μέλη του. Συνεπώς υπάρχει συλλογική ευθύνη σε επίπεδο οργάνωσης και κινήματος, για έκνομες και αξιόποινες πράξεις.
    Το να λέμε λοιπόν ότι έχει ατομική ευθύνη μόνο ο κάθε ακροαριστερός για τις πράξεις του και να απαλλάσσουμε το κίνημα που τους κατευθύνει, είναι πολύ μεροληπτικό. Η Χ.Α. δικάζεται κατηγορούμενη ότι παρότρυνε και κατεύθυνε τα μέλη της, σε διάπραξη επιθέσεων βίας.
    Η Χ.Α. αντιμετωπίζεται ως φορέας συλλογικής ευθύνης για τις πράξεις των μελών της, αφού εμφανίζεται ως ιδεολογικός πυλώνας της βίας.
    Αντίστοιχα όμως, η Δικαιοσύνη δεν πράττει τα ανάλογα στις ακροαριστερές ή αριστερές οργανώσεις και κόμματα, που εξίσου αποτελούν φορείς συλλογικής ευθύνης και ιδεολογικοί πυλώνες της βίας και της μισαλλοδοξίας. Δυο μέτρα και δυο σταθμά λοιπόν.
    Αυτός είναι και ο λόγος που η «ακροδεξιά» διογκώνεται και υποδέχεται ανθρώπους ευάλωτους στην θυμική παρόρμηση, ως αντιστάθμισμα στην ακροαριστερή «δικτατορία» και την ασυλία στην βία της.
    Η αλήθεια λοιπόν, είναι ότι η «ακροδεξιά» απαντά στην ακροαριστερή βία και όχι το αντίθετο.
    Εξίσου ατυχής ο παραλληλισμός της ακροαριστερής οργανωμένης βίας, με το τοπικό έγκλημα των κλοπών.
    Τι σχέση έχουν μερικά κλεφτρόνια μοτοσυκλετών, με τις ακροαριστερές οργανωμένες επιθέσεις στα Εξάρχεια και την Αθήνα;
    Νομίζω ότι κάνεις παρακινδυνευμένες εξισώσεις, οι οποίες είναι προδήλως άτοπες.
    Καλή η πολιτική ορθότητα, αλλά απέχει από το μέτρο του δικαίου.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. "Ο Σιωνισμός όμως, δεν είναι ένα εβραϊκό λόμπι στις ΗΠΑ που προωθεί τα συμφέροντα των εβραίων, όπως το κάνει το ελληνικό λόμπι (ανάθεμα και αν το κάνει για τα ελληνικά συμφέροντα).
    Για να κατανοήσει κανείς τι κρύβεται πίσω από τον όρο «σιωνισμός», πρέπει να εξετάσει την ιστορία, πίσω στα βάθη των αιώνων κι αυτό διότι δεν πρόκειται για κάτι πρόσφατο, όπως νομίζει κανείς ή διαβάζει στην παραπλανητική Wikipedia."

    Συμφωνώ απόλυτα αγαπητέ ΛΥΚΙΕ . Τι είναι όμως ο βαθύτερος Σιωνισμός; – Η διάδοσή του, ξεκίνησε χάρην στους Ναίτες,αλλά Κανείς από τους Μάγιστρους του Κοινόβιου της Σιών (Ναΐτες) δεν ήταν Ιουδαίος στο θρήσκευμα,η έστω στην καταγωγή. Ο Βίκτωρ Ουγκώ, ήταν ο 24ος Μάγιστρος του Κοινόβιου της Σιών… δηλαδή αρχισιωνιστής αλλά δεν ήταν εβραίος!! Το ίδιο και ο ο Ντα Βίντσι ήταν ο 12ος Μάγιστρος του Κοινόβιου της Σιών… βεβαίως και ο Ντα Βίντσι δεν ήταν ιουδαίος στο θρήσκευμα και στην καταγωγή. Προσπαθώ να καταλάβω… εάν κάποιοι, όποιοι και αν είναι αυτοί, που παρουσιάζονται ως συγγραφείς, αρθρογράφοι, κ.λ.π. έχουν πάει ποτέ να μελετήσουν σοβαρά για το Κοινόβιο της Σιών, τουλάχιστον μετά την ίδρυση των Ναϊτών. Προφανώς κάποιοι γράφουν για οποιοδήποτε θέμα, χωρίς να γνωρίζουν το τι γράφουν!!! Είναι μέρος της προπαγάνδας να μεγεθύνεις την σκιά στο ποντίκι σε τέτοιο βαθμό, ώστε να παρουσιάζεται, σαν λιοντάρι, για τους πολλούς!

    Είναι ζήτημα εάν στα 1.000 χρόνια ύπαρξης του Κοινοβίου της Σιών υπήρξαν έστω 3ης Μάγιστροι είτε Ιουδαίοι στο θρήσκευμα, είτε Ισραηλίτες στην καταγωγή. Οι περισσότεροι ήταν Φράγκοι… Τεύτονες… Σάξονες…. Λατίνοι κ.λ.π. έχοντες όλοι τους πρόσβαση σε κείμενα ελληνικής γραμματείας που για εμάς θεωρούνται κατεστραμμένα! Μην ανησυχείτε… και στις μονές του Αγίου Όρους υπάρχουν αρχαία κείμενα των Ελλήνων… όπου θεωρούνται για τους πολλούς κατεστραμμένα. Όλα τα ιερατεία έχουν πρόσβαση σε κείμενα που δεν είναι για τους πολλούς. Το μεγαλύτερο όμως μέρος όσων πέρασαν από το Κοινόβιο της Σιών ΔΕΝ ήταν ούτε Ιουδαίοι στο θρήσκευμα, ούτε Ισραηλίτες στην καταγωγή!

    Το γιατί επιμένουν στην παραμύθα ότι σιωνιστής = και ιουδαίος, η ισραηλίτης, προφανώς οφείλεται στο ότι εδώ και τουλάχιστον 300 χρόνια μας αποπροσανατολίζουν.Με αποτέλεσμα οι του Κοινοβίου… να έχουν ποντάρει σε άλλους παίχτες και ειδικά στους Ισραηλίτες, στην ποιο νευραλγική περιοχή του πλανήτη. Με αποτέλεσμα οι αγράμματοι να τους ταυτίζουν… μέγα λάθος!

    Είναι γεγονός ότι οι περισσότεροι μπερδεύουν την Σιών με το κράτος του Ισραήλ, η με τον παγκόσμιο ιουδαϊσμό… και αυτό είναι λάθος! Αυτά τα 2 μετέχουν…. Από την ίδρυση του Κοινόβιου της Σιών από τους Ναΐτες και εντεύθεν, κανείς μα κανείς Μάγιστρος της Σιών, δεν ήταν ιουδαίος στο θρήσκευμα, η έστω εβραϊκής καταγωγής! Αν καταλάβετε το γιατί, ίσως έτσι θα σκέπτεσθαι και διαφορετικά. Οι Ναΐτες μπήκαν και στην Αγία Σοφία και στον Ναό του Σολομώντα. Δεν υπάρχει σιωνιστής που να μην είναι εθνικιστής, ανεξαρτήτως φυλής, η γένους… η Σιών έχει σχέση με τα μυστήρια θέασης και αντίληψης του Ήλιου και κατά επέκταση του γαλαξία – σύμπαντος… όμαιμων, ομόθρησκων, ομόγλωσσων… θα πρέπει να καταλάβετε ότι τόσο ο ήλιος, όσο και ο γαλαξίας τρέπονται κατά μικρόκυκλους και μεγάκυκλους, και αυτή την στιγμή βρισκόμαστε προς μια νέα τροπή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Όλα αυτά που γράφω μέχρι τώρα εμπερικλείονται στις 2 απαντήσεις που έδωσαν οι Αθηναίοι επί της εκκλησίας του Δήμου, στον απεσταλμένο βασιλιά της Μακεδονίας Αλέξανδρο Α΄, αλλά και στους πρεσβευτές της Σπάρτης… αν κάποιοι ψάχνουν να βρουν τα τελευταία 4.000 χρόνια, έστω και έναν ηγέτη που να μην άνηκε στα μυστήρια της Σιών, δεν θα βρει, είτε με την δεξιά, είτε με την αριστερή ατραπό! Έτσι εάν και εφόσον ο Ντ. Τραμπ είναι σιωνιστής (που είναι), τότε αυτομάτως δεν το παίζει αλλά είναι εθνικιστής.

    Επίσης κοινωνική δομή των Ισραηλινών βασίζεται στην μητριαρχία, έτσι Ισραηλινός θεωρείται μόνο όποιος έλκει την καταγωγή του από την μητέρα του, και όχι από τον πατέρα του. Για να καταλάβει κάποιος το γιατί στις θρησκείες υπάρχει το έθιμο της περιτομής των γενετικών οργάνων, θα πρέπει να καταλάβει τους όρους και τις έννοιες «όργανο», «σπέρμα – σπόρος – σπορά (είναι γνωστό ότι το σπέρμα του ανδρός είναι ραδιενεργό υλικό)», «σύλληψη» κ.λ.π. προφανώς με την περιτομή αποκόπτονται – καταστρέφονται κάποια τμήματα του οργάνου, που επιφέρουν επιπτώσεις στα ΕΙΔΗ σύλληψης και την τελική σπορά και γέννηση ανθρώπων.

    Αυτό που λένε οι πολλοί Σιών, δεν είναι αυτό που τους έχουν εμφυτεύσει στο κεφάλι τους με τους ιουδαίους κ.λ.π Βεβαίως και οι Ιουδαίοι χρησιμοποιούνται δεν είναι όμως αυτοί που κινούν τα νήματα… βεβαίως μέσα από αυτή την χρήση τους για την λειτουργία του πλανήτη, έχουν τα δικά τους σχέδια και απόψεις για το γίγνεσθαι… βασικό τους μέλημα είναι το έτερο μεγάλο σκέλος της Σιών… οι Έλληνες, αλλά και οι Ιρανοί.

    Όταν είσαι κάπου ο πρώτος… προσπαθείς να παραμείνεις πρώτος! Τότε ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, αυτό ίσως να μην είναι «ηθικό», αλλά σίγουρα είναι πραγματικό.
    Τόσο τα ονόματα Ελλάς – Ιράν και Ισραήλ, έχουν ετυμολογική και εννοιολογική σχέση με το φως… και αποτελούν εναλλακτικές στα άχραντα και φρικτά ηλιακά μυστήρια της… Σιών.

    https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%B9%CE%B3%CF%85%CF%80%CF%84%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE_%CE%BC%CF%85%CE%B8%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1

    Οι άνωθεν «αρχαίοι» θεοί της Αιγύπτου που αναφέρεις άπτονται τις εναεάδας της αρχαίας Αιγύπτου… κορυφή της ενεάδας ήταν ο Ρα (που ταυτίζεται με τον Ατούμ και έτσι συμπληρώνεται η ενεάδα) που σημαίνει τον Δημιουργό και σηματοδοτεί τον ήλιο τον απόλυτο κυρίαρχο του ουρανού. Ο ήλιος έχει άμεση σχέση με την Σιών… και το αίμα.
    Κάθε ηλιακός Θεός είναι σιωνιστικός Θεός, κάθε ηλιακό σύμβολο είναι σιωνιστικό σύμβολο. Από εκεί ακριβώς εξαρτάται και η διττότητα του χρόνου και του Γαλαξία μας, η εναλλαγές του φωτός και του σκότους, της ζωής και του θανάτου μέσω της θυσίας.
    Κάθε ηλιακός Θεός, ημίθεος η έστω ήρωας έχει άμεση σχέση με το αίμα, ομοίως και τα ηλιακά μυστήρια.
    Αν ένας θυσιαστεί για τους πολλούς τότε έρχεται Θεός, αν πολλοί θυσιαστούν γα τον ένα έρχεται ημίθεος, η ήρωας.
    Το αίμα κινεί την ιστορία… Τα αρχαία μυστήρια επαναλαμβάνονται στο διηνεκές κάτω από προσωπεία που λέγονται θρησκείες, με διαφορετικά κατά καιρούς ονόματα. Η τελετουργία όμως θα γίνει, είτε αρέσει σε μερικούς είτε όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. "Η καταγωγή έχει μεγάλη σημασία σε κάποια πεδία ερεύνης. Σε κάποια άλλα δεν έχει καμία σημασία, όπως στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ελεύθερης έκφρασης, στην αγάπη, τον έρωτα, κτλ.
    Όμως οι άνθρωποι δεν είναι ίδιοι και δεν εννοώ τις ατομικές διαφορές που έχει ο ένας με τον άλλο ως προσωπικότητα. Είτε το αποδέχεται κανείς είτε όχι, οι άνθρωποι ως φυλές και αργότερα ως έθνη, έχουν τεράστιες διαφορές μεταξύ τους, βιολογικά και ψυχικά. "

    ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ και συμφωνώ και επαυξάνω...δεν είναι οι μορφολογικές διαφορές ( σχήμα μύτης, χρώμα δέρματος, ύψος κ.λ.π. ) που βοήθησαν στην προσαρμογή σε διαφορετικά περιβάλλοντα, αλλα σαφώς οι ψυχικές και οι πνευματικές διαφορές που έκαναν το ίδιο σε μεγαλύτερο βαθμό.Μην ξεχνάμε οτι η όποια αγωγή και ο πολιτισμός είναι ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ των γονιδίων, δηλ. των Εθνών, ο συνδυασμός γονιδίων και αγωγής έδωσε το θαύμα του ελληνικού πολιτισμού.Φυσικά και στη Φύση υπάρχει ΙΕΡΑΡΧΙΑ. Φυσικά και η κορωνίδα της Φύσεως είναι ο Ανθρωπος. Αλλά και στον Άνθρωπο υπάρχει ΙΕΡΑΡΧΙΑ. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΦΥΛΕΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΤΙΣ ΦΥΛΕΣ.

    ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ ΙΣΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΦΥΛΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΙΚΙΣΜΕΝΕΣ.Το Ελληνικό θαύμα δεν αρκεί;;Aρα η ταυτότητα και η πεμπτουσία ενός Εθνους αποτελούν οντολογικώς προγενέστερα της ιστορικής της εν χρόνω εκφάνσεως πραγματικότητα - μια πραγματική ζώσα Ιδέα με την Πλατωνική έννοια, ένα αθάνατο Αρχέτυπο.Ο Λαός έστω και βιολογικώς "ατόφιος", χωρίς όμως τα Πνευματικά του Αρχέτυπα, τη Ζώσα του Ψυχη, είναι ένα άψυχο κουφάρι, που η πρώτη επίθεση θα το θρυμματίσει και φυσικώς - αυτά δε, είναι η Φυλή του: " Ψυχή είναι η Φυλή ορωμένη εκ των έσω - Φυλή, η Ψυχή εκ των έξω" , όπως λέει ο μεγάλος Γερμανός φιλόσοφος Αlfred Rosenberg. Αυτή η θεμελιώδης αναγνώριση, αποτελεί το μοναδικό δυνατό ΘΕΜΕΛΙΟ μιας ανανηψεως από το Χάος και τη Διάλυση που σήμερα κυριαρχεί παντού! Μόνο με επαναφορά στο Πνεύμα της Φυλής μας δύναται να αναγεννηθούμε!

    Επίσης η ιδιαίτερη έμφυτη, κληρονομημένη, εξελικτικά δομημένη γενετική ιδιοσυστασία των ξεχωριστών ανθρώπινων ομάδων ΔΕΝ καθορίζει ΜΟΝΟ τα εξωτερικά μορφολογικά γνωρίσματα, αλλά ΚΑΙ ΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ, ΨΥΧΟΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ.Η Αγωγή, το περιβάλλον εν γένει, (οι πολιτικοοικονομικές συνθήκες) επιδρούν ΜΟΝΟ, είτε θετικά είτε αρνητικά, στο ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΣΥΝΟΛΟ ΙΔΙΟΤΗΤΩΝ των λαών ή των ατόμων και σχετίζονται μάλιστα μ' αυτό.

    Τα γονίδια καθορίζουν το μέγιστο βαθμό ευφυϊας μας. Οι συνθήκες απλά μπορεί να περιορίζουν ή όχι τη δυνατότητα αυτή. ΑΠΕΔΕΙΧΘΗ, λοιπόν, πως κατά το 80% η ευφυϊα οφείλεται στον κληρονομικό παράγοντα και μόνο κατα το 20% στις περιβαλλοντικές επιδράσεις.
    Την ανωτερότητα - η οποία δε σημαίνει κατ' ανάγκη και καταπίεση, όπως ηλιθιωδώς κάποιοι επιμένουν - είναι φυσικό να τη φθονούν μόνο όσοι δεν έχουν την ελπίδα να την έχουν. Δεν έχω π.χ. δει κανέναν να διεκδικεί τον τίτλο του γνήσιου Γύφτου!

    Αλλά το Σύστημα αγαπά τα υβρίδια...τους "συμμορφωμένους" στα ψεύδη. Είναι το κλειδί της επιτυχίας του, αλλά και η απόλυτη προϋθπόθεσή του. Όταν όμως αρχίσει να ξεσκίζεται το πέπλο, όταν ξεκινήσει η κατάρευση των συλλογικών αυταπατών, τίποτε δεν θα μπορεί να σώσει το ψεύδος απ' τη συντριβή.
    Είναι λογικό. Διότι μόνο η έκφραση ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ανθρώπων απείλεί την καθολική συμμορφωτική Δουλεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Για σήμερα αυτό.

    https://www.youtube.com/watch?v=Ad9O4Otqt10&feature=share

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ένα από τα λατρεμένα μου, στην εφηβική ηλικία!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Και δικό μου αγαπημένο τραγούδι ΛΥΚΙΕ....και αυτό για σένα.

      "As you travel across the universe
      Will you take a step, take a step for me
      Will you take a step for me;;"

      https://www.youtube.com/watch?v=2JnGdaGU7qw

      The Eagle Has Landed

      Διαγραφή
  50. "Το οικονομικό σύστημα είναι χτισμένο έτσι ώστε να ελέγχει την ανθρωπότητα με τρόπο που να συγκεντρώνει την εξουσία σε συγκεκριμένα χέρια"

    Ω πόσο δίκιιο έχεις αγαπητέ ΛΥΚΙΕ...ας δούμε όμως και τι έλεγαν οι προγονοί μας πάνω σε αυτό το θέμα.

    "Γιατί δε φύτρωσε ποτέ στον κόσμο, σαν το χρήμα, τόσο κακή εφεύρεση· αυτό γκρεμίζει πόλεις, αυτό κι από τα σπίτια τους ανθρώπους ξεσπιτώνει, αυτό το φρόνιμο μυαλό το ξεπλανεύει πάντα, το παρασέρνει στο κακό και στης ντροπής τη στράτα, και καθετί το πονηρό μαθαίνει στους ανθρώπους, διδάσκει την ασέβεια σ’ όλες της τις εκφράσεις. Μα όσοι τα κατάφεραν στο χρήμα πουλημένοι, με τον καιρό κάποια στιγμή άσχημα το πληρώνουν."

    Απο που νομίζεται προέρχεται αυτό το απόσπασμα;;; Είναι από την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή. Είναι η τραγωδία που περιέχει και το χορικό «Έρως ανίκατε μάχαν».Καταλάβατε τώρα γιατί ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΝΕ την ΑΤΙΓΟΝΗ απο τα Λύκεια;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. "κἆτ’ οὐ γαμεῖν δῆτ’ ἒκ τε γενναίων χρεώνδοῦναι τ’ ἐς ἐσθλούς, ὃστις εὖ βουλεύεται,κακῶν δέ λέκτρων μή ‘πιθυμίαν ἒχειν,μηδ’ εἰ ζαμπλούτους οἲσεται φερνάς δόμοις;“
    Ο γνωστικός πρέπει να σμίγει την γενιά του με ευγενική γενιά, και να μην κάνει γάμους ανάξιους μόνο και μόνο για τα χρήματα…”Εὐριπίδης, “Ἀνδρομάχη” (Στίχοι 1279 - 1282)

    Αφιερωμένο στην Ζώνη του Ευρώ…εκεί που λαοί με πλούσια Ιστορία γαμήθηκαν (παντρεύτηκαν) από βαρβάρους με πλούσια τσέπη…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Η σχέση που υπάρχει μεταξύ Σιών και εβραίων είναι η εξής:
    Αν και το Κοινό της Σιών, συγκροτήθηκε από τους Ναΐτες ιππότες στην Ιερουσαλήμ για να προστατέψουν το χριστιανικό εκεί στοιχείο, διαπίστωσαν από την τριβή τους με τον Μουσουλμανισμό και τον Ιουδαϊσμό, πως και οι τρεις αυτές θρησκείες έχουν κοινό πατριάρχη (τον Αβραάμ) και πως τελικά ο χριστιανικός Θεός, ο Αλλάχ και ο Γιαχβέ, είναι ένα και το αυτό. Ήρθαν τότε σε επαφή με τον Ιουδαϊκό μυστικισμό, αλλά και τον μουσουλμανικό Σουφισμό και έγιναν εμπνευστές μιας ενωμένης θρησκείας, που θα στηριζόταν στον αποκρυφιστικό Ιουδαϊσμό. Αυτό το γεγονός, τους απομάκρυνε από το επίσημο χριστιανικό δόγμα και αντιμετωπίστηκαν ως αιρετικοί από τον Πάπα, το καθολικό ιερατείο, αλλά και τον βασιλιά της Γαλλίας. Ωστόσο οι Ναΐτες υπηρέτησαν ως προστάτες του ναού της Σιών, δηλαδή των μελών της Μεροβίγγειας Δυναστείας που προήλθαν από την Καλαβρία της Ιταλίας. Στην ουσία οι Ναΐτες απέκτησαν πρόσβαση και προστάτευαν την "χαμένη γνώση", ενώ απέκτησαν τεράστια οικονομική δύναμη. Αφού η καθολική δύση (του Νότου) τους καταδίωξε, αυτοί στράφηκαν προς τον Τευτονικό Βορά της Ευρώπης, στους οποίους ενέσπειραν τα πρώτα ψήγματα του Προτεσταντισμού και έφεραν το Ιουδαϊκό στοιχείο σε επαφή με τους Τεύτονες (Γερμανούς). Οι Ιουδαίοι-εβραίοι, έγιναν αποδεκτοί και άρχισαν να ευημερούν σε ένα περιβάλλον πιο χαλαρό από τον σκληρό και φανατικό παπισμό του Νότου. Πολύ γρήγορα και μέσω του Προτεσταντισμού, οι Ιουδαίοι βρέθηκαν στην Αγγλία και έστησαν ένα τοκογλυφικό τραπεζικό σύστημα, που γρήγορα παγίδεψε ολόκληρη την Ευρώπη.
    Οι σημερινοί Σιωνιστές δηλαδή, είναι οι Ευρωπαίοι συνεχιστές της μυστικής δύναμης και εξουσίας, που απέκτησαν οι Ναΐτες, οι Καθαροί και οι μετέπειτα Τέκτονες, Ροδόσταυροι και Ιλλουμινάτι, από την επαφή τους με τον Ιουδαϊκό αποκρυφισμό, αλλά και την πρόσβαση σε αρχαίες μυστικές βιβλιοθήκες (που ποτέ δεν κάηκαν ή εξαφανίστηκαν).
    Αν ψηλαφίσουμε όμως το απώτατο παρελθόν αυτής της γνώσης, θα δούμε ότι απλά συνεχίστηκε η μυστική παράδοση από τους ατλάντιους Ρωμαίους, την ερμητική φιλοσοφία και πολύ πιο πίσω, τους Άτλαντες.

    Αγαπητέ Black Eagle, αναφέρεσαι στο "έτερο μεγάλο σκέλος της Σιών… τους Έλληνες, αλλά και τους Ιρανούς". Δεν ξέρω τι ακριβώς εννοείς και με ποιο σκεπτικό οι Έλληνες ταυτίζονται με την Σιών.
    Αυτό θα ήθελα να το εξηγήσεις.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. "Αγαπητέ Black Eagle, αναφέρεσαι στο "έτερο μεγάλο σκέλος της Σιών… τους Έλληνες, αλλά και τους Ιρανούς". Δεν ξέρω τι ακριβώς εννοείς και με ποιο σκεπτικό οι Έλληνες ταυτίζονται με την Σιών.
    Αυτό θα ήθελα να το εξηγήσεις."

    Αγαπητέ ΛΥΚΙΕ.....κατά πρώτον να πω ότι για μένα άλλο Ιουδαίος, άλλο Εβραίος και άλλο Ισραηλίτης. Οι Ιουδαίοι στο θρήσκευμα αλλά και στην ΚΑΤΑΓΩΓΗ είχαν καταγωγή απο την Κρήτη η δε Βενιαμίτες απο την Ρόδο.!! Οι δύο αυτές φυλές λόγο Πελασγικής καταγωγής ήταν που έσωσαν τις βασιλικές κάστες και έδωσαν τα μυστήρια στο αρχαίο βασίλειο του Ισραήλ , αλλά και τα θρησκευτικά μυστήρια.Τα οποία τα πήραν μετά οι υπόλοιπες 10 φυλές που ΔΕΝ είχαν βιολογική σχέση και καταγωγή με την τη της Ιουδαίας....καθότι "αναφύησαν"* στα όρη της Μηδείας. Οι λεγόμενοι Χαζάροι που δεν ήταν άνθρωποι και με το πέρασμα των αιώνων εξανθρωπίστηκαν.
    Αυτός είναι ο πρόσφατος Σιωνισμός ..αλλά άλλο η σημερινή Σιών και άλλη η Σιών στην οποία αναφερόταν ο Αλκμάν ο αντίστοιχος Στήβεν Χόκιγκνς της Εποχής.

    "..... "ἔστι τις Σιῶν τίσις·"

    https://chryssablog.wordpress.com/2014/02/14/%CE%B1%CE%BB%CE%BA%CE%BC%CE%B1%CE%BD-%E1%BC%94%CF%83%CF%84%CE%B9-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CF%83%CE%B9%E1%BF%B6%CE%BD-%CF%84%CE%AF%CF%83%CE%B9%CF%82/

    * Η λέξη "αναφύησαν" σημαίνει αυτόν που ξεφυτρώνει που βγαίνει ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ , άλλος γονότυπος ΜΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Οι περισσότερες γιορτές μας έρχονται απο το απώτατο παρελθόν, ως απομεινάρια μιας άλλης εποχής, βεβαίως οι περισσότερες αρχαίες γιορτές που διατηρούμε ακόμα και σήμερα (όπως το καρναβαλι)είναι παραλαγμένες και όχι αυτούσιες, όπως ήταν πριν απο εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια για να μην πω εκατομύρια πριν...και αυτό γιατί κάθε θρησκευτική η πολιτιστική περίοδος δίνει την δική της χροιά σε κάθε εποχή και σε κάθε ΓΕΝΟΣ των θνητών ανθρώπων πάνω στον πλανήτη Γαία.

    Με αποτέλεσμα να την φέρνει στα μέτρα της...παράδειγμα το καρναβάλι μέσα στο ονομά του εμπεριέχει το ελληνικό όνομα Βήλος Κρόνος, και αυτό αποτελεί μια τελική εκφυλιστική περίοδο για την βασική Κρόνια Περίοδο , όπου κατά την Κρόνια Περίοδο ΔΕΝ είχαν ακόμα διαχωριστεί ΟΙ ΓΑΜΕΤΕΣ ΣΕ ΑΡΡΕΝ ΚΑΙ ΘΗΛΥ, με αποτέλεσμα ο "Άνθρώπος" να είναι Ερμαφρόδιτος (Μύθος του Ερμαφρόδιτου που μας δίνει ο Πλάτων), για αυτό και ο Αριστοτέλης έλεγε ότι ο άνθρωπος είναι ΠΡΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΠΕΡΜΑΤΟΣ.

    Όταν αναφερόμαστε κατ'ουσίαν σε Σιωνιστικά μυστήρια, που χωρίζονται σε ανοικτά μυστήρια για τις ηλίθιες μάζες....και κλειστά μυστήρια για τους λίγους μυημένους των Ιερατείων , στην ουσία μιλάμε για μυστήρια που γυρνάνε περί του αίματος, της ζωής και του θανάτου...και είναι πράγματι φρικώδη τρομερά και οργιαστικά....αλλόκοσμα για τους πολλούς. Το Καρναβάλι ήταν τα ανοικτά οργιαστικά Ηλιακά Σιωνιστικά Πανάρχαια Θρησκευτικά Μυστήρια, μιας άλλης χαμένης περιόδου της ανθρωπότητας. Υπήρχαν-Υπάρχουν όμως και τα κλειστά.
    Την περίοδο της Μινωικής Κρήτης στον κόσμο των Πελασγών, υπήρχαν τα ελληνικά φύλλα με γενάρχη τον Ελληνα, αλλά που ΔΕΝ είχαν ακόμα αναγνωρισθεί ως Έλληνες....η δε σημερινή Ελλάδα καλούνταν Πελασγία...ακόμα και οι Ιουδαίοι ως Πελασγικό φύλλο, είχαν καταγωγή απο την Κρήτη, ως πρωτοέλληνες λοιπόν θα μπορούσαμε να πούμε ότι ήταν μόνο οι Μινωίτες (λόγο Τεκταμού-Αστέριου-Μίνωα)...και οι Μυρμυδόνες!!!

    Τότε εκείνη την εποχή ο Μίνωας-Τάλως και ο Μινώταυρος ο οποίος κατοικούσε μέσα στον Λαβύρινθο (όπου εκεί μέσα γινόταν κάποια Θρησκευτικά Μυστήρια συγκεκριμένου τύπου), είναι μορφές του Ηλιου (Σιών)....είτε του ΛΕΥΚΟΥ ΗΛΙΟΥ....ΕΊΤΕ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΗΛΙΟΥ, λόγο περιοδικού κύκλου, άλλωστε ο Απόλλων είναι και Απολλύων....η θανάτωση του Μινώταυρου είναι η θανάτωση του ΜΑΥΡΟΥ ΗΛΙΟΥ...όπου κατά περιόδους έχει διάφορα ονόματα....ΜΟΛΩΧ, ΣΕΤ, ΑΠΟΛΛΥΩΝ κ.λ.π




    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μη σκοτώνεις την ελληνική γλώσσα. Δεν είναι «λόγο» αλλά «λόγω» στην δοτική.
      Λαοδίκης

      Διαγραφή
    2. Σε ευχαριστώ για την διόρθωση, βάλε μου μηδέν στον έλεγχο αλλά μόνο μην πεις να έρθω με τον κηδεμόνα μου.Εκτός αυτού δεν είναι ευγενικό κάποιος να σου δείχνει με το δάχτυλο το φεγγάρι, και εσύ να του λες ότι το νύχι του είναι "βρώμικο". Το "Ο" ως προς το "Ω" έχουν σημαντική σχέση για μένα τουλάχιστον...μόνο ως προς την επικοινωνία μεταξύ δύο Συμπάντων...όπου "ο" κλειστό κύκλωμα-σύμπαν (φραγμένο διαγαλαξιακό πεδίο ψυχών) και "Ω" ανοικτό κύκλωμα-σύμπαν (ανοικτό διαγαλαξιακό πεδίο ψυχών)....έκει δεν έχει δοτική.

      https://www.youtube.com/watch?time_continue=6&v=9YOktiJimQA

      Διαγραφή
    3. Αιντάξοι μαιγάλαι ώτη πίς αισεί. Τω φαιγκάροι τω δειάβασα κε νωμοίζο ώτη θα ήχαι παιρησώταιρι ακσοία αν τημούσαις τιν αιληνικεί γλόσα χοροίς να τιν βειάζης παράφωρα μαίσα στω λώγω σου. Γειατή σίχι μαιγάλι σειμασοία πειώ δαχτηλο δοίχνι τω φαιγκάρει.
      Λαοδίκης

      Διαγραφή
    4. ΕΧΕΥΠΟΨΙΝΣΟΥΟΤΙΚΑΘΕΜΕΡΑΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕΚΑΤΙΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΚΑΙΞΑΡΑΧΝΙΑΖΟΥΜΕΤΟΝΘΟΛΟΜΑΣΟΙΕΛΛΗΝΕΣΠΟΛΛΕΣΦΟΡΕΣΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΝΚΑΙΜΕΑΛΛΟΥΣΤΡΟΠΟΥΣΕΚΤΟΣΤΗΣΓΡΑΠΤΗΣΥΠΑΡΧΕΙΚΑΙΗΝΟΗΜΑΤΙΚΗΓΛΩΣΣΑΗΑΛΛΙΩΣΨΥΧΟΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΕΚΕΙΔΕΝΥΠΑΡΧΕΙΔΟΤΙΚΗ.

      Διαγραφή
    5. Αν κανείς αναρωτηθεί ποια από τις δύο ορθογραφίες της λέξης είναι σωστή (λόγο ή λόγω). Γεγονός είναι ότι και οι δύο είναι σωστές, στα κατάλληλα πάντα συμφραζόμενα.

      Π.χ. Θέλω να γνωρίζω το λόγο για τον οποίο έδιωξες τους φίλους σου ή Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δε θα παρευρεθεί λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

      Υποθέτω μιλάς για την επιρρηματική χρήση της λέξης , δηλαδή αυτή στο δεύτερο παράδειγμα. Για να διακρίνουμε τις δύο περιπτώσεις και να αφήσουμε την πρώτη στην άκρη, σε αυτήν η λέξη «λόγο» είναι η αιτιατική του ουσιαστικού «λόγος», κλίνεται κανονικά (στον ενικό και πληθυντικό) και (συνήθως) προηγείται άρθρο.Η λέξη για την οποία ενοχλήθηκες είναι η λέξη «λόγω», που δεν είναι τίποτε άλλο παρά η δοτική ενικού του ουσιαστικού λόγος στα αρχαία ελληνικά. Μία από τις χρήσεις της δοτικής είναι η επιρρηματική δήλωση της αιτίας, δηλαδή απαντά στο «γιατί;».

      Αν η λέξη λόγω χρησιμοποιείται επιρρηματικά για να δηλώσει την αιτία (απαντά στο «γιατί;»), γράφεται με -ω (και κανονικά στα αρχαία ελληνικά και με υπογεγραμμένη κάτω από το – ω, αλλά αυτό δε μας αφορά στα νέα ελληνικά). Αν πάλι η λέξη χρησιμοποιείται ως ουσιαστικό (κλίνεται π.χ. και στον πληθυντικό), τότε γράφεται με – ο.

      Π.χ. Το πρόγραμμα του σταθμού δε θα μεταδοθεί λόγω απεργίας.

      Υ.Γ Αιντάξοι μαιγάλαι ;;;
      Δε μου εξήγησε το λόγο (ή τους λόγους) που δεν ήρθε μαζί μας.

      Επιβιώσεις της αρχαιοελληνικής δοτικής στα νέα ελληνικά : Η λέξη λόγω δεν είναι η μόνη που μας προβληματίζει με την ορθογραφία της. Υπάρχουν στα νέα ελληνικά πολλές λέξεις σε δοτική πτώση, που μας έρχονται κατευθείαν από τα αρχαία ελληνικά.

      Διαγραφή
  55. Όταν είσαι Χάζαρος στην καταγωγή, ιουδαίος στο θρήσκευμα και ουσιαστικά δεν έχεις πατρίδα, μιας και το σημερινό κράτος του Ισραήλ αποτελεί την απόληξη του αρχαίου βασίλειου του Ισραήλ όπου οι Χάζαροι δεν έχουν ουδεμία ιστορική, η βιβλική αναφορά… τότε χρησιμοποιείς της δύο μεγάλες ιουδαϊκές θρησκευτικές απολήξεις του Χριστιανισμού και του Μωαμεθανισμού, για να χωνέψεις λαούς και να επιτύχεις μεγαλύτερο έλεγχο στις μάζες – γκοϊμ.

    Όταν λέμε περί του χριστιανικού Σατανά- Εωςφόρου κ.λ.π. εννοούμε τον Αιγυπτιακό θεό Σετ, και στα ελληνικά μυθολογικά τεκταινόμενα, τον μυθολογικό Τυφώνα με την Έχιδνα και τα τέκνα τους.

    https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A4%CF%85%CF%86%CF%8E%CE%BD_(%CE%BC%CF%85%CE%B8%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1)#.CE.91.CF.80.CF.8C.CE.B3.CE.BF.CE.BD.CE.BF.CE.AF_.CF.84.CE.BF.CF.85

    Ο Πλούταρχος στο έργο του Περί Ίσιδος και Οσίριδος, αναφέρει τα συμπτώματα όσων υπόκεινται στο πολίτευμα του Σετ... είναι όμοια με τα σημερινά! Το χάραγμα που είναι το €... το σφράγισμα που είναι αρχικά η κάρτα του πολίτη κ.λ.π. ο βιασμός της προσωπικότητας, της θέλησης... ο απόλυτος έλεγχος των λίγων απέναντι των πολλών κ.λ.π.
    Στην ελληνική μυθολογία ανάλογες καταστάσεις απαντώνται στην Μινωική Κρήτη κατά ιερατική αναλογία και ισορροπία, με τον Μινώταυρο, ως Μαύρο Ήλιο (Σετ). Και τον Τάλω ως αντίπολο Φωτεινό Ήλιο (Ώρο).

    Το "Θηρίο" κατά της χιλιετηρίδες παρουσιάζεται είτε έχοντας μορφή ενσαρκωμένο σε άνθρωπο, είτε επιβάλλεται ως σύστημα από τους υψηλά ιστάμενα οπαδούς του. Στις μέρες μας έχει επιβληθεί ως σύστημα. Συνήθως η μορφή του "Θηρίου" έχει την μορφή του "Δράκου", της Μέδουσας (αγριόχοιρο) η του Ταύρου.... υπάρχουν και άλλα μυθολογικά θηρία όπως ο Λέοντας, όχι όμως τόσο εδραιωμένα όσο αυτά.
    Κατ' ουσίαν τα αρχαία μυστήρια ζουν ανάμεσα μας, υπό άλλες συνθήκες...κατά βάση η Ρωσία ιδρύθηκε κατά διαταγή του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Μέγα η Άγιο Φώτιο, από τους Κύριλλο και Μεθόδιο τον 9ο μ.Χ. αιώνα.

    https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%86%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CE%B9_%CE%9A%CF%8D%CF%81%CE%B9%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CF%82_%CE%BA%CE%B1%CE%B9_%CE%9C%CE%B5%CE%B8%CF%8C%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CF%82

    Η εξ αρχής ίδρυση της Ρωσίας ως κρατικής οντότητας αποσκοπούσε σε 2 τάσεις, α) ως φύλακες στον Καύκασο, Ασιατική πλευρά β) ως φύλακες των Γερμανικών φυλών στην Ευρωπαϊκή πλευρά, έτσι παραμένουν ακόμα και σήμερα. Ο πασίγνωστος μύθος των βόρειων λαών "Λίμνη των Κύκνων" παρουσιάζει μαι εκδοχή της αέναης αντιπαλότητας του Λευκού Ήλιου - Κύκνου, και του Μαύρου Ήλιου - Κύκνου.
    Ο Ά. Κρόουλι κ.λ.π. δεν είναι απλά τυχαία άτομα που βρέθηκαν σε τυχαία πόστα... και οπωσδήποτε υπάρχουν και στις μέρες μας ανάλογοι σατανιστές οπαδοί του Σετ, η του Τυφώνα, όπως Α. Κρόουλι, Μάδερς, Ρ. Ες... στην δυτική ελίτ.

    Το Κοινόβιο της Σιών, σε όλα αυτά... απλά δίνει την εξουσία σε αυτά τα ιερατεία ειδικά της λευκής φυλής, ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν τα αρχαία μυστήρια τόσο του φωτός όσο και το σκότους... είναι θέμα καθαρά λειτουργίας του ιδιάζων πλανήτη που ζούμε.
    Το βίντεο δεν το δίνω τυχαία με αγγλικούς υπότιτλους.

    https://www.youtube.com/watch?v=S1V3tytvKXA




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Χαῖρε, ὅτι τά σκῆπτρα τῶν ἀνάκτων φυλάττεις....χαῖρε, ὅτι τάς κάρας τῶν δρακόντων συνθλάττεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Εξαιρετικές οι πληροφορίες που καταθέτεις, αγαπητέ Black Eagle!
    Ούτε κι εγώ ταυτίζω τους Εβραίους με τους Ιουδαίους και τους Ισραηλίτες.
    Εβραίοι είναι οι ανήκοντες στην εβραϊκή φυλή (σημιτικό γένος), Ιουδαίοι είναι οι πιστεύοντες στον Ιουδαϊσμό και Ισραηλίτες, οι κατοικούντες στα εδάφη του Ισραήλ.
    Οι χαζαρικής προέλευσης, είναι οι πραγματικοί Εβραίοι κατά την γνώμη μου.
    Δεν αναφέρομαι στον εξιουδαϊσμό των Χαζάρων τον 13ο αιώνα, που δημιούργησε τους Ασκεναζίμ, αλλά την πανάρχαια προέλευση των σημιτικών φύλων, από την ασιατική στέπα και την περικαυκάσια περιοχή.
    Την καλημέρα μου!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Black Eagle εισαι πολυ δυνατος και ωραιος!

    Καλημερες!

    Ελενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Αγαπητέ ΛΥΚΙΕ το 1963 οι Χαζαροι δολοφόνησαν τον Τζ. Κένεντι, αλλά σήμερα στο 2017 ο πολιτικός εμφύλιος στις Η.Π.Α. είναι προ των πυλών...πάλι εξαιτίας τους. Ο Ντ. Τραμπ θα εθνικοποιήση τις Η.Π.Α. κάτι που δεν θέλουν οι ιουδαιοχάζαροι διεθνιστές τραπεζίτες… τυχών απόπειρα δολοφονίας η αποκαθήλωση του Τραμπ, αυτομάτως θα επιφέρει άμεσο εμφύλιο με όπλα τόσο μέσα στις Η.Π.Α. όσο και μέσα στον ιουδαϊκό κόσμο, μεταξύ Σεφαριδιτών και Ασκενάζι (Χάζαρων) που αποτελούν κοντά το 90% των ιουδαίων. Το αποτέλεσμα αυτών των 2 καταστάσεων, θα είναι η γενική σφαγή των ιουδαιοχαζάρων και εκδίωξη τους από τις Η.Π.Α. αλλά και την Ευρώπη… το ποιο πιθανό είναι βρουν, και θα βρουν καταφύγιο στην Κίνα.

    Όπως και να έχει επίκεινται παγκόσμια σύγκρουση μεταξύ εθνικισμού και διεθνισμού, που εντέχνως αυτή η σύγκρουση έχει μεταφερθεί μιας και χρησιμοποιεί τις θρησκείες, και στο θρησκευτικό τομέα. Εδώ στην Ελλάδα τόσο οι οπαδοί του δωδεκάθεου, όσο και οι οπαδοί της ορθοδοξίας θα αναγκαστούν να συνεργαστούν προ του γενικότερου κινδύνου να ματώσει η τρυπίδα του πρωκτού τους, από τα Αλλάχ ου άκμπαρ… οι του δωδεκάθεου θα θυμηθούν την μάχη των Θερμοπυλών και τα στίφοι των βαρβάρων του Ξέρξη Α΄, η δε ορθόδοξοι θα θυμηθούν την Κωνσταντινούπολη και τα στίφοι των βαρβάρων του Μαχμούτ του Πορθητή… κάπου εκεί είτε θέλουν είτε δεν θέλουν κάποιοι, μέσα από αίμα θα ζυμωθεί ένα νέο έπος, όπου όποιοι ελάχιστοι ζήσουν μετά από αυτό, θα έχουν το δικαίωμα να καλούνται ως όμοιοι Έλληνες!!!..... Οι υπόλοιποι Ελλαδίτες.(έχει διαφορά το Έλληνας απο το ελλαδίτης).

    Μετά από 50 με 100 χρόνια και αφού θα έχει τελειώσει ο νεότερος Τρωικός πόλεμος και έχουν μπει τα θεμέλια για την δόξα της λευκής φυλής και δια της ελληνικής γραμματείας θα έχουν μετουσιωθεί πνευματικά σε Έλληνες… τότε θα είναι όπου οι απόγονοι των σημερινών ιουδαιοχαζάρων μέσω της Κίνας θα βάλουν πόδι στα Ιεροσόλυμα… ναι βρε ο αντίχριστος κ.λ.π. όπου θα είναι η αιτία να επέλθει ο νεότερος (μυθολογικός) πόλεμος μεταξύ Ελλήνων και Ατλάντων και να κλείσει η Αποκάλυψη του Ιωάννη .

    Υ.Γ Βεβαίως ο Λαοδίκης θα ασχολείται με την ορθογραφία μου αλλά δεν πειράζει ακόμα και έτσι θα πάρει μια ιδέα για το τι έρχεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα εθνικοποιήσει και όχι θα εθνικοποιήση αδερφέ. Εγώ τη δουλειά μου και συ την δική σου.
      Με αγάπη και χωρίς παρεξήγηση. Σε διαβάζω με ενδιαφέρον.
      Λαοδίκης

      Διαγραφή
    2. Φίλε Λαοδίκη, η δουλειά σου είναι διορθωτής κειμένων; Αν ναι, τότε σου διέφυγαν κι άλλα λάθη. Πως κι έτσι;
      Νομίζω πως ο αγαπητός Black Eagle, γνωρίζει ότι κάνει λάθη τα οποία ή κάνει εσκεμμένα ή από βιασύνη.
      Δεν είναι δυνατόν να είναι πραγματικά ανορθόγραφος κάποιος που διαβάζει συνεχώς βιβλία και μάλιστα αρχαία κείμενα.
      Συνεπώς ας του επιτρέψεις τα οποία λαθάκια και ας μείνεις στην ουσία, που ευτυχώς ήδη κανείς, όπως λες!

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    3. Σε ευχαριστώ φίλε Λαοδίκη που με διορθώνεις....πολλές φορές (τις περισσότερες δηλαδή) γράφω γρήγορα και δίχως να ελέγχω αυτά που γράφω, εκ των υστέρων βλέπω τα λάθη μου...αλλά αλάθητοι μόνο οι "θεοί".Να είσαι καλά φίλε μου.

      Διαγραφή
  60. Καλημέρα αγαπητή και φιλτάτη Ελένη μας....καλημέρα αγαπητέ ΛΥΚΙΕ είθε να έχουμε μια καλή μέρα.

    Ελένη αυτό για σένα.

    https://www.youtube.com/watch?v=hMc8naeeSS8

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωωωω! Πολυ καλο αγαπητε μου Black Eagle!
      Ευχαριστω και ανταποδιδω ενα απο τα αγαπημενα μου!

      https://www.youtube.com/watch?v=l9BbUqHrWFI

      Eleni

      Διαγραφή
  61. Και αυτό για όσους αγαπάνε το motocross, σαν εμένα.

    https://www.youtube.com/watch?v=q2fyY8DRysw&t=138s

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Ή μηπως πρεπει να ακουσουμε κατι σχετικο με τα γραφομενα; Σαν αυτο ισως...

    https://www.youtube.com/watch?v=xI5HmmizYwY

    ...με το κυνηγι του Αγιου Δισκοποτηρου, την γραμμη αιματος του Ιησου κατα τους Μεροβιγγειους-Ναιτες-και λοιπους...;

    Παντως εγω μπερδευτηκα με ολα αυτα τα "μυστηρια" ηλιακα, ατλαντογενη, ελληνικα ή ο,τι αλλο...
    Αγαπητε Black Eagle, τα χαρακτηρισες φρικτα καπου στον λογο σου ενω εχουμε συνηθισει να "λατρευουμε" τον ηλιο απο αρχαιοτατων χρονων.
    Η λεξη "Σιων" εχει σχεση με την ελληνικη λεξη "θειον" λεγεται. Και το θειον οπως εχουμε πει και παλαιοτερα εδω στον Κ.Δ. εξαρταται απο το νοημα που του αποδιδουμε.

    Αν περιγραψουμε την Αγαπη σαν Τελετη, τοτε ιδου τι εστι αληθινη μυηση.

    ......

    Μου αρεσε πολυ αυτο που εγραψες για το «Υπαρχω οταν Ειμαι, και Ειμαι οταν πραττω ομοιοπολικα…...ανεξαρτητως συμφεροντος»

    Υπαρχω δηλαδη οταν πραττω Υπο της Αρχης ή αλλιως συμφωνα με την Αρχη. Γιατι αν εναντιωθω στην Αρχη δεν την αντικαθιστω, δεν την ανατρεπω, μοναχα φθειρομαι επειδη κινουμαι Εν-αντι.

    ........

    Ασχετο αλλά με τα μουσικα ακουσματα θυμηθηκα ενα τραγουδι που ειχε αναρτησει ο φιλτατος Λυκιος προ καποιων ετων αλλά δεν ειχε υπαρξει σχολιασμος για τον συμβολισμο του...
    Να το επαναφερω μηπως; :-)

    http://katahthoniosdemon.blogspot.gr/2012/07/ameno-era.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. βλέπω κάτι εδώ και πολύ καιρό και θέλω να στο πω... το γεγονός ότι κατέχεις τόσο ευρεία γνώση και έχεις επιλέξει συνειδητά να παίζεις τον ρόλο του θαυματοποιού μέσα στο σπήλαιο, με μεγάλη ευχαρίστηση κιόλας, δεν σε τιμά ρε συ... κάποια στιγμή σε ρώτησα πώς γίνεται να κατέχεις τόσες κλείδες και να συνεχίζεις να βρίσκεσαι ακόμη εδώ και μου είπες πως ούτε συ ξέρεις τον λόγο και ότι ψάχνεις να τον βρεις... πώς είναι δυνατόν να μην βλέπεις κάτι τόσο εμφανές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΟΤΕ ΜΙΛΗΣΑΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΠΑΤΕ ΟΛΑ ΤΟΥΤΑ?
      ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

      Διαγραφή
    2. μα δεν είναι η πρώτη φορά που τα λέω αυτά, τα έχω ξαναπεί με διάφορους τρόπους... απλώς αυτη τη φορά τα λέω πλήρως συνειδητά, όλες τις προηγούμενες φορές τα είπαν "άλλοι" μέσα από μενα... το να κατέχει κάποιος γνώση και δύναμη σε τέτοιο βαθμό και να επιλέγει συνειδητά να κάνει συστηματικά κακή χρήση αυτών, είναι προσβλητικό καταρχήν για τη δική του ιερή ψυχή... εν προκειμένω η γνώση δεν έχει απελευθερώσει, έχει παγιδεύσει... το να έχει κάποιος τις δυνατότητες να απεγκλωβιστεί από τον καρμικό τροχό και τελικά να επιλέγει τον όλο και μεγαλύτερο εγκλωβισμό του ένεκα ηδονισμού, γιατί περί αυτού πρόκειται, είναι ασεβεια προς την ουσία της ύπαρξης... πώς μπορεί κάποιος να εμπιστευτεί έναν τέτοιο άνθρωπο;

      Διαγραφή
    3. ΚΑΠΕΤΑΝΙΟ ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑ! ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ!!! ΣΕ ΕΚΤΙΜΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΣΟΥ ΑΛΛΟ ΑΜΑ ΣΕ ΤΣΙΓΚΛΑΜΕ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ!! ΕΛΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΥ.....!!!!!
      ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

      Διαγραφή
    4. Αρκτούρε μην παρασύρεσαι...γράφω πάντα με Άβαταρ. Για στείλε τώρα κανένα τραγουδάκι.Κανονικά θα έπρεπε να μπορείς να ξεχωρίζεις ποιός είμαι και ποιός δεν είμαι.

      Διαγραφή
    5. https://youtu.be/aP9d47EOORI

      ΚΙΟΜΩΣ ΕΓΩ ΔΕΝ ΓΕΛΙΕΜΑΙ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟ!!!
      ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

      Διαγραφή
  64. Να βαλουμε κι αυτον τον συνδεσμο προς επιρρωση των μεχρι τωρα λεχθεντων; Μικρη περιληψη.

    http://athenae.tripod.com/hellas/Diogeneis-Kronioi.html

    Ελενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.