Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Βραβείο στον Καταχθόνιο Δαίμονα!





 Βραβείο από την Xibalba, για τον Καταχθόνιο Δαίμονα



Το φιλικό μας ιστολόγιο  "Χαοτική ΜαγείαΣυνΠαντική Τάξη" και η φίλη Xibalba, αποφάσισαν να τιμήσουν τον Καταχθόνιο Δαίμονα 

με ένα Βραβείο
το οποίο μας αποδίδει τιμητικά λέγοντας:
"είναι ένα σημάδι τιμής, που προσφέρω με μεγάλη χαρά σε ανθρώπους που μέσα από τα ψηφιακά τους λευκώματα, χαρίζουν στους αναγνώστες τους απλόχερα κομμάτια της σκέψης τους, με τις απόψεις, τη γνώση, αλλά και με τις εμπειρίες τους...όπως ακριβώς κι εσύ!" 

 

Την ευχαριστούμε για την τιμή που θέλησε να μας αποδώσει, καθώς και για τα πολύ καλά της λόγια, για αυτό το ιστολόγιο!
Ανταποδίδουμε τα εύσημα, διότι και το δικό της ιστολόγιο αποτελεί ένα μοναδικό πεδίο, που μπορεί κανείς να κοινωνηθεί μέσα σε ένα απόλυτα αισθαντικό περιβάλλον, που κεντρίζει κάθε αίσθηση! Είναι γεμάτο από μοναδικά χρώματα βελούδινης υφής, εικόνες μαγικές, ήχους απαλούς και ατμοσφαιρικούς, λόγια απαλά, απλά και απόλυτα θηλυκά! Πρόκειται για την έκφραση της γιν φύσης του κόσμου, που κυριαρχεί η διαίσθηση και η πνευματική υπερβατικότητα.
Αυτή είναι η φύση της φίλης Xibalba! Μια αιθέρια, θηλυκή, μυσταγωγική και μαγική φύση. 
Αυτό είναι που μένει στον επισκέπτη όταν εισέλθει στον χώρο της (βωμό) της: 
Κυριεύεται και καθηλώνεται!
Μυσταγωγείται!
Δοκιμάστε στο : http://xibalbaawe.blogspot.gr 

 Επαξίως λοιπόν, δικαιούται και το δικό μας βραβείο, που την κατατάσσει πρώτη στο είδος της.
  

Θέλοντας να τηρήσω την εθιμοτυπία της διαδικασίας, αποδίδω με την σειρά μου το βραβείο, στα παρακάτω ιστολόγια:
1)  http://psixikes-epafes.blogspot.gr
2) http://automedon1k2.blogspot.gr
3) http://www.apocalypsejohn.com

Καλή συνέχεια στο έργο της και την ευχαριστούμε! 
ΛΥΚΙΟΣ. 


ΥΓ.: Για τους αποδέκτες του βραβείου, η εθιμοτυπία απαιτεί την απάντηση των διαχειριστών στα κάτωθι ερωτήματα:


    1) Το αγαπημένο μου φαγητό

    2) Δεν μου αρέσει στους ανθρώπους

    3) Μου αρέσει οι άνθρωποι με τους οποίους κάνω παρέα

    4) Με ηρεμεί

    5) Αγαπώ

    6) Με νευριάζει

    7) Δεν αποχωρίζομαι ποτέ (αντικείμενο)

    8) Όταν ήμουν μικρός-ή χάζευα συστηματικά αφίσες
(Σ.Σ:Εννοείται πως η απάντηση σε αυτά είναι προαιρετική!)

Σε κάθε περίπτωση όμως, θα πρέπει να αναρτήσετε σε κάποιο σημείο, την εικόνα του βραβείου (η Νο 2 εικόνα της ανάρτησης). 
  



69 σχόλια:

  1. Καλημέρα φίλε Λύκιε και στους υπόλοιπους φίλους του ιστολογίου!
    Με μεγάλη μου χαρά διαπιστώνω την απήχηση που έχει ο Καταχθόνιος Δαίμονας στον Ιστοχώρο και στα υπόλοιπα ιστολόγια! Και δικαίως βεβαίως, καθ΄ότι η προσφορά σου Λύκιε μέσω των γνώσεων που μας μεταφέρεις είναι αξιόλογη και ανεκτίμητη. Εκτός των επιλεκτικών άρθρων που αναρτείς, βάζοντας την δική σου σφραγίδα μέσω των σχολίων, έχεις την εκπληκτική συγγραφική δεινότητα, την οποία πολύ δύσκολα βρίσκει κανείς .
    Σ' ευχαριστώ και' γώ απο πλευράς μου για το βραβείο σου, παρ΄όλο που στον χώρο αυτό θεωρούμαι νέα και άπειρη ακόμη, μα με καθοδηγητές σαν εσένα ευελπιστώ ότι πορεύομαι σε φωτεινό και διαυγές μονοπάτι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλη Αγάπη,
    σε ευχαριστώ πολύ για τις παραινέσεις σου και τα πολύ καλά σου λόγια, αν και τα βρίσκω λίγο …υπερβολικά! Αυτό που έχει όμως σημασία, είναι ότι αρκετοί επισκέπτες του Καταχθόνιου Δαίμονα κοντοστέκονται και διαβάζουν ή ακόμα καλύτερα σχολιάζουν και ανταλλάσουν απόψεις με άλλους σχολιαστές. Ενίοτε και όταν μπορώ, μπαίνω και εγώ στο «παιχνίδι» των διαλόγων, εκφράζοντας και την δική μου άποψη. Διαπιστώνω το πολύ καλό επίπεδο των σχολιαστών και των διαλόγων, ενώ είναι ελάχιστες οι φορές που θα χρειασθεί να μεσολαβήσω για να αποκλιμακώσω εντάσεις.
    Κάνοντας την αυτοκριτική μου, θα σου ομολογήσω ότι δεν είμαι ικανοποιημένος από την δική μου συμμετοχή, στο επίπεδο που θα έπρεπε. Θα ήθελα να μπορούσα να αρθρογραφώ συχνότερα και να σχολιάζω εκτενέστερα. Δυστυχώς δεν έχω τον χρόνο και τις συνθήκες για κάτι τέτοιο! Περιορίζομαι μόνο στο να θέτω θεματολόγιο από επιλεγμένα άρθρα, πάνω στα οποία μπορεί να δημιουργείται σχολιασμός και διάλογος. Επίσης επιθυμώ να αποδεσμεύσω ειδικές γνώσεις στο απώτερο μέλλον, όμως ακόμα δεν έχω βρει την ανάλογη ανταπόκριση, ώστε να μπω σε αυτή την διαδικασία.
    Αντίθετα, πέραν του ότι θεωρείς τον εαυτό σου «νέα και άπειρη», στο δικό σου ιστολόγιο υπάρχει μια σταθερά:
    Θέτεις επίλεκτα χωρία, θέματα ή αφιερώματα, υψηλής σοφίας και σπουδαίας σημασίας για την Αγάπη (δικαιώνοντας έτσι το πανέμορφο όνομά σου) και την εσωτερική αρμονία γενικότερα.
    Φαίνεται επίσης ότι η ενασχόλησή σου με αυτά τα θέματα, μόνο τυχαία δεν είναι, αφού είσαι και εσύ η ίδια ένας φορέας Αγάπης και Προσφοράς στον Άνθρωπο!
    Έτσι το «Ψυχικές Επαφές» είναι ένα νέο μεν, αλλά πολλά υποσχόμενο ιστολόγιο, στρατευμένο κι αυτό στον χώρο της ανιδιοτελούς προσφοράς στο Πνεύμα του Ανθρώπου.
    Σε ευχαριστούμε που υπάρχεις ανάμεσά μας και ευχόμαστε να πετάς πάντα ψηλά, μέσα στα ουράνια της Αγάπης και της Αφοσίωσης στον Άνθρωπο!
    Ένα βραβείο σου αξίζει (και όχι μόνο αυτή βεβαίως η αναγνώριση), για να σου δώσει την απαιτούμενη επιτάχυνση στην δική σου προσπάθεια.
    Από εμάς, ένα μεγάλο μπράβο για ότι μας προσφέρεις!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγχαρητηρια Λύκιε για το βραβείο που το αξιζεις επάξια. Εγω προσωπικά σε ευχαριστώ που μεσω του μπλογκ σου παιρνω γνωσεις και αποψεις πολύ σημαντικές , που είναι ξεχωριστες από αλλού και κάνουν την μεγάλη διαφορά!!!
    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Κώστα,
      σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, αν και αυτά δεν ανήκουν μόνο σε εμένα, αλλά σε όλη την παρέα που απαρτίζει τον χώρο του Καταχθόνιου Δαίμονα. Συνεπώς και σε εσένα!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  4. ΑΝ ΚΑΙ ΝΤΡΕΠΟΜΕ ΠΟΥ ΕΧΩ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΣΑΣ ΓΡΑΨΩ ΜΕ ΣΙΓΓΙΝΗΣΕ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΑΚΙ ΤΗΣ ΞΙΜΠΑΛΠΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΞΙΖΕΙ Ο ΛΥΚΙΟΥΛΗΣ!!!! ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ ΛΥΚΙΕ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΟΥΛΑ!!!!! ΑΛΛΑ ΑΞΙΖΕΙ ΒΡΑΒΕΙΑΚΙ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΟΥΛΑ Η ΓΛΥΚΙΑ!!!!! ΜΙΑ ΘΥΛΗΚΗ ΦΩΝΟΥΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Θηλυκή Φωνούλα! Δεν χρειάζεται να "ντρέπεσαι" για κάτι. Ξέρουμε ότι διαβάζεις τον Καταχθόνιο Δαίμονα όποτε μπορείς, χωρίς να είσαι αναγκασμένη να γράφεις διαρκώς και κάποιο σχόλιο. Είσαι πάντα στην παρέα μας. Σε ευχαριστώ.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  5. Χαιρετίζω και εγώ την απόδοση αυτής της τιμής στον αξιόμαχο ιστότοπό μας φίλε μου ΛΥΚΙΕ . ( το μας δεν είναι τυχαίο )

    Συνάμα βρίσκω πολύ σοφή την ενέργεια απόδοσης του βραβείου στον ιστότπο του Καταχθόνιου Δαίμονα από την Xibalba την "ποιήτριας με τις εικόνες" .

    Φίλε μου καλέ αξίζει με το παραπάνω αυτήν την τιμή το έργο σου , που εμείς οι θαμώνες το σεβόμαστε σαν το σπίτι μας και έχει δώσει τόσα πολλά και αυτό δεν είναι καθόλου ουτοπικό .

    Δεν είναι ολωσδιόλου απλά τα λόγια μου αυτά φίλε μου το γνωρίζεις πολύ καλύτερα , γι'αυτόν τον λόγο επέλεξα και έχω αυτοσκοπό τα ποιήματά μου πρώτα να δημοσιοποιούνται στον Καταχθόνιο Δαίμονα και αυτό αποτελεί μόνον τιμή μου .


    Όχι το έργο σου είναι φανερό και θα έλεγα ότι σε αντιπροσωπεύουν οι στίχοι :

    Πολλά καρπώνεται ο νους ότι μπορεί να κάμει
    μα για να δώσεις με ψυχή
    όσα άλλος δεν έχει χρόνο, ή δεν μπορεί να δει ,
    θέλει καρδιά , περίσσια ανθρωπιά κι αγόγγυστη υπομονή .
    http://katahthoniosdemon.blogspot.gr/2013/04/blog-post_13.html

    Όχι δεν θ'απολογηθώ, θα τρέξω όμως ξοπίσω
    με ότι μου μένει στην καρδιά κι όποιον μπορώ να πείσω
    πως τίποτε δεν χάθηκε, να πιάσουμε τα όπλα
    ( να βάλουμε την λογική )
    της Ιστορίας τα γραπτά, να ζήσουμε σαν πρώτα.


    Κι αν νοιώθεις κάπιες στιγμές κατάκοπος από τις διενέξεις στον αξιόμαχο ιστότοπό μας , φίλε μου είναι επειδή τρέφεις αγόγγυστη αγάπη για τους συμπατριώτες σου .

    Για να ολοκληρώσω φρονώ ότι επάξια αποδόθηκαν από εσένα οι τιμές στα αξιόμαχα ιστολόγια τα οποία πρότεινες για το βραβείο .

    ΜΕ ΤΟΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΜΟΥ ΣΕΒΑΣΜΟ

    Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλέ μου φίλε Αρμαγεδών,
      σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, τα οποία όμως δεν ανήκουν σε μένα αλλά σε όλους εσάς που απαρτίζετε την παρέα του Καταχθόνιου Δαίμονα! Όλοι μαζί είμαστε εμείς που οδηγούμε το ιστολόγιο στην ατραπό της εθνικής και πνευματικής αφύπνισης.
      Και δεν είμαστε λίγοι για το «μέγεθος» του ιστολογίου. Δεν είναι μόνο οι τακτικοί σχολιαστές. Είναι και χιλιάδες άλλοι επισκέπτες που περνούν και μένουν στον Καταχθόνιο Δαίμονα. Από τα στατιστικά μου, βλέπω ποια άρθρα έχουν απήχηση σε επισκέπτες, που διαβάζουν αλλά δεν σχολιάζουν και μάλιστα αρκετοί από άλλες χώρες.
      Όμως εσείς οι μόνιμοι σχολιαστές που αποτελείτε την παρέα μας, με τους διαλόγους, τις συγκρούσεις των απόψεων, τις προτάσεις, τα άρθρα σας, τις υποδείξεις σας, τα ποιήματά σας, είστε που ουσιαστικά κατέχετε τον χώρο. Εγώ είμαι απλά ο συντονιστής (που πολλές φορές ούτε καν αυτό δεν χρειάζεται)!
      Αυτό που τελικά μένει φίλε μου Αρμαγεδών, είναι η αγάπη για αυτό που κάνουμε, αλλά κυρίως για τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από τα πληκτρολόγια, καθώς και αυτούς στους οποίους απευθυνόμαστε.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  6. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΕΠΕΡΧΕΤΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΡΜΟΝΙΑ......
    ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ!

    Εγώ θα συγχαρώ τον οικοδεσπότη μας επειδή επιτρέπει χωρίς λογοκρισία να ακούγονται όλες ανεξαιρέτως οι άποψης όταν αυτές δεν περιέχουν χυδαιότητες και αισχρολογίες!
    Από την άλλη πάλι οποιουδήποτε είδους βράβευσης με αφήνουν παγερά αδιάφορο όταν γνωρίζω πολύ καλά πως η χωρα μας μα και ολόκληρος ο πλανήτης περνούν περίεργες μα και δύσκολες κατάστασης......για να μην αναφερθώ σε μια σοφή φράση που λέει ο λαός μας.....εδώ ο κόσμος χάνεται..............;)

    A-Ω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ καλέ μου φίλε Α-Ω για τα καλά σου λόγια. Δεν θα διαφωνήσω μαζί σου για την ...αδιαφορία σου για την βράβευση, αφού το σκεπτικό σου είναι σωστό και έχω και εγώ την ίδια άποψη. Δεν έχουμε ανάγκη από βραβεύσεις! Όταν όμως κάποιος τρίτος θέλει να μας τιμήσει με ένα βραβείο, θα ήταν αγένεια να το απορρίψουμε. Είναι ένα είδος ευχαριστήριας έκφρασης και απόδοσης τιμής, που κάποιος μπορεί να νιώθει για κάτι που εισπράττει ή για κάτι που θέλει να επικροτήσει.
      Δεν μπορούμε να το αρνηθούμε. Όπως εσύ με συνεχάρης με τα λόγια σου, έτσι και η Xibalba θέλησε να το κάνει, αλλά με άλλον τρόπο. Για μένα είναι το ίδιο και σας ευχαριστώ!
      Αυτό βέβαια με δεσμεύει στο να προσπαθώ ακόμη περισσότερο, στο να υπηρετώ την ελεύθερη έκφραση και την πνευματική μας αφύπνιση.
      Με την δική σας συνδρομή, ελπίζω να γίνω ακόμη πιο αποτελεσματικός και ουσιώδης.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Λύκιε απλός εξέφρασα την άποψη μου θέλοντας να υπενθυμίσω στους αναγνώστες πως βιώνουμε έναν πρωτοφανή για τα ανθρωπινέ δεδομένα πόλεμο!Βράβευσης τέτοιες ώρες είναι σαν το "άρτος και θεάματα" της αρχαίας Ρώμης.
      Εσύ από την πλευρά σου πολύ καλά έπραξες και δέχτηκες την βράβευση γιατί για κάποιους ανθρώπους μπορεί όλοι αυτή η κατάσταση να είναι ένα ευχάριστο διάλυμα μέσα στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.
      Επίσης θα ήθελα να σας αναφέρω πως κι εγώ έχω επισκεφθεί τον διαδικτυακό χορό της Χibalba και τον βρίσκω πολύ αισθησιακό και ενδιαφέρον.Μου άρεσε ιδιαιτερα το video κινουμενων σχεδίων με θέματα του Slvator Dali!

      Α-Ω

      Διαγραφή
  7. Χαιρετώ τους καλούς μου φίλους, Λύκιο και Αρμαγεδώνα.
    Μπορώ να πω ότι αυτή η ανάρτηση είναι άκρως τιμητική, και με έχει...(δεν θα το κρύψω) κομπλάρει!!!
    Αυτό που "επιβάλλεται" όμως να αναφέρω, επί των "βραβεύσεων" είναι ότι θα μπορούσε ο φίλος Λύκιος, να δώσει ενεργούς συνδέσμους τα ιστολόγια των φίλων (για να μας διευκολύνει) που δίνει το βραβείο και το πιο σημαντικό, να συμπεριλάβει τις ερωτήσεις που αναμένουν απαντήσεις, που είναι μέρος του "εθιμοτυπικού"!
    Αυτό το σημάδι, λοιπόν είναι μια υπενθύμιση της "εκτίμησής μου" σε εσάς προσωπικά και στις καθάριες σκέψεις, που αποτυπώνονται ΕΥλογα, στο ιστολόγιο σας!
    Και φυσικά, συγχαίρω και τους δικούς σας (άξια) βραβευμένους!
    Να είστε καλά φίλοι μου.
    Σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για όλα!!!

    Καλό σας βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή μου φίλη Xibalba,
      δεν υπάρχει κανένας λόγος να κομπλάρεις, αφού αυτά που αναφέρονται είναι αλήθειες που σε αφορούν, αλλά κυρίως είναι αυτά που απολαμβάνει κανείς όταν σε επισκέπτεται.
      Ζητώ συγνώμη για την μη χρήση ενεργών συνδέσμων που (το γνωρίζω) σας ταλαιπωρούν λιγάκι, αλλά ο λόγος είναι ότι δεν γνωρίζω πως να τα βάζω σε ανάρτηση. Αν εσύ το γνωρίζεις, θα σε παρακαλούσα να μου υποδείξεις τον τρόπο.
      Όσο για τις ερωτήσεις του εθιμοτυπικού, μπορώ να τις μεταφέρω για τους επόμενους παραλήπτες των βραβείων, αλλά επέτρεψέ μου να μην επιθυμώ να απαντήσω σε αυτές, διότι τις θεωρώ ελαφρώς ανούσιες για την δική μου λογική (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η λογική μου είναι θέσφατα σωστή). Ελπίζω να μου συγχωρέσετε την επιλεκτική τήρηση της εθιμοτυπίας!
      Σε ευχαριστώ και πάλι και να θυμάσαι ότι είσαι εκλεκτό μέλος της παρέας μας και η συμμετοχή σου εδώ μας τιμά ιδιαίτερα!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  8. ΤΑ ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΗΜΩΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΤΑΧΘΟΝΙΟΝ ΔΑΙΜΟΝΑΝ ΤΟΥ ΦΙΛΤΑΤΟΥ ΛΥΚΙΟΥ ΔΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΞΙΑΝ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΙΝ ΤΟΥ ΥΠΟ ΤΗΣ ΘΗΛΕΩΣ ΙΕΡΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΙΣΘΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΙΗΣΕΩΣ XIBALBA! ΕΧΟΝΤΑΣ ΕΠΑΝΗΛΗΜΕΝΩΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΤΗΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΩ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΛΥΚΙΟΥ. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙ ΤΟΠΟΥ "ΜΑΓΙΚΟΥ" ! "ΙΕΡΑΡΧΗΣ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Ιεράρχη, σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  9. Citizen Hearing On Disclosure - Campaign
    http://www.youtube.com/watch?v=b3RYMb9uoZ0#t=217

    BEAUTIFUL SPACE VIDEO - An Unforgettable Trip
    http://www.youtube.com/watch?v=7loDuK4kZwU&list=PL04C1469720F604DC

    Α-Ω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Με τη σειρά μου σε συγχαίρω Λύκιε όχι μόνο για τη βράβευση (καταλάβαμε από καιρό πως δεν είσαι εδώ για να δοξαστείς…και πως δεν ενδιαφέρεσαι να προβληθείς) αλλά κυρίως για το ότι μένεις "βράχος" στις καταιγίδες και στα δυσάρεστα ίσως και κάπου κακόβουλα σχόλια που κατά καιρούς λαμβάνεις. Ετσι, επιμένεις να προσφέρεις ακούραστα ΕΡΓΟ σε όλους μας δίνοντάς μας και την ευκαιρία να ενημερωθούμε αλλά και να ψάξουμε και να "ψαχτούμε" και δεν είναι λίγο.
    Τελευταία, σου και ΣΑΣ οφείλω φίλοι αναγνώστες πολλά γιατί στη δουλειά μου κέρδισα έναν πολύ καλό φίλο γιατί με υπομονή, ενδιαφέρον και σεβασμό στα γραφόμενα και αναφερόμενα εδώ, τον έκανα να μελετήσει, να προβληματιστεί (με την καλή έννοια) για την πραγματικότητα και να ξεφύγει ίσως για λίγο από κάποιες σκέψεις που του μονοπωλούσαν το μυαλό μην μπορώντας να δει λίγο πιο πέρα. Να είστε πάντα καλά και να μην ξεχνάτε πως ίσως κάποια μέρα, παρόλα τα προβλήματα, εμείς θα είμαστε εκείνοι ΙΣΩΣ που δεν θα πανικοβληθούμε και ΙΣΩΣ πάλι κάποιοι από εμάς αν μη τι άλλο…θα δώσουν όχι τη λύση αλλά την κατεύθυνση το προς τα ΠΟΥ μπορεί κανείς να κοιτάξει για να βγει επιτέλους από το Σπήλαιο/Μάτριξ που ζει… ΑΜΗΝ και πάλι μπράβο ΛΥΚΙΕ. Μας κάνεις περήφανους και μας δίνεις με την στάση σου παράδειγμα προς μίμηση.
    Καλή συνέχεια σε όλους
    ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ που πάντα διαβάζει και που πάντα είναι παρούσα έστω και σιωπηλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή μου φίλη Ανδρομέδα, καλωσήλθες!
      Είμαι περιχαρής που με γνωρίζεις τόσο καλά και συμπλέεις μαζί μου στον ίδιο αξιακό άξονα! Δεν είμαστε εδώ από ανάγκη αυτοπροβολής, ούτε και φιλοδοξίας. Βγαίνουμε ανώνυμα και δίνουμε εναύσματα για αυτοβελτίωση, αυτεπίγνωση και αφύπνιση. Όποιος θέλει, ακολουθεί ή απλά παρακολουθεί.
      Έχουσι γνώσιν οι φύλακες, ότι καιροφυλακτούν αρνητές του Θείου Σχεδίου για την εξέλιξη του Ανθρώπου και ότι ουκ ολίγες φορές επιχειρούν να διαβάλουν τον Καταχθόνιο Δαίμονα.
      Επειδή όμως οι φύλακες είναι και μαχητές, είναι ταγμένοι για μάχη!
      Ο μαχητής, δεν νοείται να παραιτείται της μάχης. Πολεμά ακούραστα!
      Σταματά την μάχη, όταν ο εχθρός παραιτηθεί ή παραδοθεί. Ευτυχώς εδώ, ο "εχθρός" παραιτείται γρήγορα και οριστικά. Την μάχη όμως αυτή, δεν την δίνω μόνος μου, αλλά όλοι μαζί, εμείς η παρέα του Καταχθόνιου Δαίμονα. Όπως έχεις δει, κάθε κακόβουλος εισβολέας βάλλεται με ομοβροντίες από όλους τους σχολιαστές και ή αποσύρεται ατάκτως, ή παραδίδεται αμαχητί στους αρμονικούς κανόνες του χώρου μας.
      Είμαστε ο αντίποδας του Χάους. Έχουμε Τάξη με ισχυρούς συνεκτικούς κρίκους.
      Δεν είμαστε εδώ για Εμάς! Είμαστε εδώ για τους Άλλους!
      Ακόμη -αν προσέξεις- και όσοι θέλουν να εκφράζουν την αντίθεσή τους με τις κρατούσες απόψεις (όπου αυτές υπάρχουν), τις εκφράζουν με απόλυτο σεβασμό στους Άλλους και σύμφωνα με τους συντεταγμένους αρμονικούς (για τον διάλογο) κανόνες. Έτσι ο λόγος τους, αποκτά κύρος και νόημα, ενώ δίδεται η δυνατότητα στον αντίλογο. Παράγεται λοιπόν, Σύνθεση απόψεων ενώ αναδιαμορφώνεται και διευρύνεται το γνωστικό πεδίο του κάθε ενός.
      Έχω λοιπόν κάθε λόγο να είμαι εγώ ο υπερήφανος, που στον Καταχθόνιο Δαίμονα υπάρχουν άνθρωποι του δικού σας ήθους και της δικής σας ποιότητας!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. έτσι είναι αγαπητέ Λύκιε όπως τα λες. και πάλι σε ευχαριστούμε που κρατάς ΔΕΜΕΝΗ την παρέα. Χαρά και τιμή μας να συμπορευόμαστε στον ανηφορικό πλην όμως καταπληκτικό και άκρως ενδιαφέροντα δρόμο της γνώσης, της εξέλιξης και της επιβίωσης τελικά.
      καλές μας διαδρομές
      ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ

      Διαγραφή
  11. αι σαλαγατα σι ολοινούς κι τσι τσιουπρες ουρε

    ΛΥΚΙΕ παρελαβις κι επαθλου τι εινι αυτουνου του πουτηρι ουρε ;

    ΛΥΚΙΕ αξιζει οσοδήποτε άλλο αυτήν η τιμή στο blog σου που σου επέδωσε το φιλικό σου .

    Κι εγώ σας συγχαίρω για την προσφορά σας όλους σας και όλους σας που απαρτίζεται αυτόν τον φιλικό διαδικτυακό τόπο .

    Να είσαστε πάντα καλά και δυνατά .

    ΟΥ ΤΣΙΟΥΠΑΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου Τσιουπάνη σε καλωσορίζω και σε ευχαριστώ πολύ για τα ωραία σου λόγια. Ξέρω ότι μας παρακολουθείς κι ας μην γράφεις τακτικά. Η αλήθεια είναι ότι λείπει ο ιδιαίτερος λόγος σου από την παρέα μας. Ήσουν πάντα, μια ωραία νότα στην παρέα των σχολιαστών. Θα είναι χαρά μας, να σε διαβάζουμε πιο τακτικά!
      Να είσαι υγιής και δυνατός, φίλε μου.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  12. ΣΤΟ ΑΦΙΕΡΩΝΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΛΥΚΙΕ
    "Ποτέ μου δεν επεδίωξα να αρέσω στους πολλούς. Αυτά που τους αρέσουν δεν τα γνώρισα και αυτά που εγώ γνωρίζω απέχουν πολύ απο το να τα καταλάβουν"
    Σοφά λόγια απο τον Φιλόσοφο ΕΠΙΚΟΥΡΟ.
    .....................................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις

    1. Φίλε Ανώνυμε,
      σε ευχαριστώ για την αφιέρωση, που σαφώς εκφράζει και τον δικό μας χώρο. Θα έλεγα μάλιστα ότι εκφράζει απόλυτα το modus operanti του Καταχθόνιου Δαίμονα, αφού δεν τον χαρακτηρίζει η ανάγκη της γενικής αποδοχής, αλλά η στόχευση σε ένα «επίλεκτο» τμήμα διανοητών, που μπορούν και θέλουν να ακολουθήσουν την δική του λογική!
      Έτσι τα λόγια του Επίκουρου, …συνεπικουρούν τον Καταχθόνιο Δαίμονα!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  13. Brazil plans to go offline from US-centric internet
    http://www.youtube.com/watch?v=ryHy518OyC4

    Amazing mind reader reveals his 'gift'
    http://www.youtube.com/watch?v=F7pYHN9iC9I

    #2 Officer Off The Military Command Suspended
    http://www.youtube.com/watch?v=rV6zkmxZKkk

    Α-Ω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Συγχαρητήρια για το βραβείο Λύκιε και προσθέτω...ένα μεγάλο μπράβο για την ηθική του πνευματός σου και για όλους τους σχολιαστές σου.
    παλιά φίλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παλιά μας φίλη, σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, αν και τα εύσημα δεν ανήκουν ατομικά σε εμένα, αλλά σε όλη την παρέα του Καταχθόνιου Δαίμονα (μέλος της οποίας είσαι κι εσύ)!
      Όμως αυτό ας γίνει ευκαιρία για να σηκώσουμε ακόμη πιό ψηλα τα μανίκα και να δουλέψουμε περισσότερο για τον σκοπό μας.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Ο σκοπός όλων μας είναι η πρόοδος της σκέψης, ούτως ώστε να ευρήνουμε τις αλήθειες, για να απορρίπτουμε οτιδήποτε προέρχεται απο το φασιμό ένθεν και ένθεν,καλό Σ/Κ
      παλιά φίλη

      Διαγραφή
  15. Συνήθιζω να παρατηρώ και να διατηρώ λακωνικο τροπο συμπεριφοράς. Αρέσκομαι να μιλάω με πράξεις και όπου κρίνω πως έχω να προσφέρω κάτι μιλαω, διαφορετικά προτιμώ να σιωπαινω.
    Ειναι το εγώ μου τόσο μεγάλο ώστε να μιλάω στο πρώτο ενικο σε ένα πόστ που αποδίδει τα εύσημα στην αξία του Λυκιου; Κάθε άλλο, απολογουμαι και αιτιολογω τις αραιές συμμετοχές μου.
    Εν προκειμένω δεν θα μπορούσα να μην σχολιάσω καθώς θεωρώ εαυτόν μέλος του κύκλου του καταχθονιου.
    Ως εκ τούτου δηλώνοντας το προφανές και σύννομα με το δελφικο παραγγελμα ´Επαινει αρετην´ συγχαίρω και ευχαριστώ τον Λυκιο για το σημαντικό, άξιο και συνεχές του έργο μέσω του παρόντος ιστότοπου. Πρόκειται για μια πράξη ανιδιοτελούς προσφοράς που συνεχίζεται παρά το προσωπικό κόστος χρόνου και όχι μόνο. Εύχομαι ειλικρινά να φτάσεις μέχρι το απόλυτο, μέχρι την αυτοπραγματωση. Μέχρι τότε ας έχουμε την υγεία μας. Αξίζει κάποια στιγμή να ασχοληθούμε εδώ με την οπτική την εναλλακτικής ιατρικής και συγκεκριμένα με τους Χαμερ και Σαμπα για να κατανοήσουμε όλοι πως κάθε ασθένεια ναι μεν εκδηλώνεται σε στιγμή έλλειψης ζωτικής ενέργειας όπου τα ψυχικά αποθέματα ειναι χαμηλά αλλά σχεδόν πάντα υποβοσκει ένα συγκεκριμένο ψυχοσωματικο πρόβλημα που το σώμα επιλέγει να το εκφράσει με την ασθένεια/σύνδρομο κτλ. Πάντα υπάρχει μια αιτία όπως ευθύνεται για ένα σπάσιμο χεριού η πτώση απο τις σκάλες. Τυγχάνει να έχω το κατάλογο συσχετισης του Χαμερ και έχω επιβεβαιώσει απο τον προσωπικό μου περίγυρο πλήθος σοβαροτατων ή μη περιστατικων. Αν σκεφτούμε με τη λογική της ζωικής μας φύσης ´τί θέλει να πει, κάνει, δηλώσει το σώμα μας τα περισσότερα μπορούμε να τα βρούμε μόνοι σας. Το σημαντικό ειναι πως με την κατανόηση και δράση πάνω στο λόγο εμφάνισης του προβλήματος μπορούμε να καταφέρουμε ίαση. Πραγματικά η δύναμη ειναι στα χέρια μας.
    Το πιο σημαντικό ειναι η παρατήρηση του εαυτου μας και ο εντοπισμων και διάλυση των εγώ. Δε θα σας ζαλίσω θα δώσω ένα λινκ όπου τα περιγράφει πολύ καλά. Εάν κάποιος επιθυμει λοιπόν έξοδο απο το σπήλαιο ας γνωρίζει πως αυτά που αναφέρονται ειναι εκ των ων ουκ άνευ. Χωρίς αυτά δεν δύναται να ξεκινήσει. Και υπόψιν πως η φύση δεν ενδιαφέρεται για αυτό. Ο άνθρωπος μεμονωμένα θα πρέπει να φανεί πιο πονηρός. Η ουσία ειναι πως έχει την δυνατότητα, αρκεί να βρει την δύναμη. Στο χέρι του ειναι να γίνει Υπερανθρωπος και Θεός. Ετσι τουλάχιστον θα δείχνει στους υπόλοιπους
    Καλή ανάγνωση
    http://aatosmihalis.wordpress.com/author/aatosmihalis/page/70/

    ΥΓ. Λυκιε αυτό που ενδιαφέρομαι να μάθω ειναι σχετικά με τους αγγέλους και δαίμονες για να βάλω το θέμα σε τάξη στο νου μου. Θεωρώ πως υπάρχουν φιλικά και εχθρικά προσκείμενοι στον άνθρωπο αφυπνισμενο ή όχι. Οσο ο άνθρωπος αφυπνίζεται ίσως γίνεται στόχος. Υπάρχει μέθοδος προστασίας απο τους επιβουλευοντες; Επιθυμούν άραγε την ανέλιξη του ανθρώπου ή το αντίθετο; Ειναι υπόλογοι σε ανώτερη δύναμη ή όχι; Βέβαια οι ερωτήσεις δεν ειναι δυνατόν να απαντηθούν έτσι απλά, όμως κάνω μερικές για να δείξω την κατεύθυνση
    Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΘΕΪΚΗΣ ΜΗΤΡΑΣ 1/2
      http://www.youtube.com/watch?v=Aa-k7rHIzdA&feature=email

      Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΘΕΪΚΗΣ ΜΗΤΡΑΣ 2/2
      http://www.youtube.com/watch?v=LoMmA_mdB3Q

      μάνος χατζιδάκις/ο φόβος
      http://www.youtube.com/watch?v=y9UJEcrHagw

      Να με συμπαθάς φίλτατε στοχαστή που πήρα το θάρρος να σου προτείνω να ρήξης μια ματια στα άνωθεν video....μα πιστεύω πως ίσος σε βοηθήσουν στις αναζήτησης σου!
      Το μονο που έχει να φοβάται ο άνθρωπος είναι ο ίδιος ο φόβος............

      Α-Ω

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ μου φίλε Στοχαστή,
      αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα η αναγνώριση που μου αποδίδεις και μάλιστα περισσότερη από όση μου αναλογεί πραγματικά.
      Το «λακωνίζειν» σου, είναι προφανές και πολύ …δελφικό! Είναι ένα από τα πολλά προσόντα που σου αναγνωρίζω.
      Δεν είσαι απλά ένα μέλος του Καταχθόνιου κύκλου, αλλά ένα από τα επιφανέστερα.
      Ένεκα της προτροπής σου για την ενασχόληση με την εναλλακτική ιατρική σκέψη (και πράξη), αναρτήθηκε ήδη σχετικό άρθρο με τους Χάμερ και Σάμπα. Ελπίζω να προκληθεί εκεί συζήτηση για το πολύ σημαντικό αυτό θέμα, που μας αφορά όλους.
      Από το κείμενο, κρατάω το:
      "Όλοι οι καρκίνοι προκαλούνται και ενεργοποιούνται από έντονες και βίαιες εσωτερικές συγκρούσεις που τις βιώνουμε χωρίς να τις εκφράζουμε. Η φύση της εσωτερικής σύγκρουσης καθορίζει την περιοχή του εγκεφάλου που θα πληγεί και το όργανο στο οποίο θα εντοπισθεί η ασθένεια."
      Ψυχοσωματικές εκδηλώσεις αποτελούν όλες οι ασθένειες, κάτι που ισχύει (εκτός του ανθρώπου) ακόμα και για τους πλανήτες!
      Ενδιαφέρον το λιγκ που μας έδωσες. Ας μελετηθεί από όλους.
      Σε ότι αφορά τους αγγέλους και τους δαίμονες στους οποίους αναφέρθηκες, αυτοί υπάρχουν! Όχι όμως έτσι όπως παρουσιάζονται από τα θρησκευτικά δόγματα. Πέραν των συμβολισμών που υποκρύπτουν οι δύο αυτές έννοιες και των ενεργών στοιχειακών που εκτρέφουμε εμείς οι ίδιοι με τις σκέψεις μας, όπως αυτές «εκπαιδεύτηκαν» από την θρησκεία να υπάρχουν, υπάρχουν και οι οντότητες «άγγελοι» και «δαίμονες». Βέβαια, δεν συμφωνώ με τον όρο «δαίμονες», αφού η λέξη στην πραγματικότητα ορίζει τους «δαήμονες», δηλαδή τους φέροντες την γνώση (επαΐοντες), ενώ οι οντότητες στις οποίες θέλω να αναφερθώ, δεν τους αναλογεί η ιδιότητα του επαΐοντα!
      Πρόκειται για οντότητες της δημιουργίας, ανήκοντες στο αιθερικό πεδίο. Δεν έχουν υλικό σώμα, αν και ενίοτε κάποια από αυτά μπορούν να υλοποιούνται. Πρόκειται για οντότητες ΚΑΤΩΤΕΡΕΣ του ανθρώπου (ως πολυδιαστατικού όντος). Ως προς τους ανθρώπους, έχουν σκοπό αποδομητικό της ανέλιξής του.
      Οι άγγελοι, είναι κι αυτές οντότητες αντίστοιχες με τους «δαίμονες» και επίσης κατώτερες του ανθρωπίνου όντος, που υπηρετούν συγκεκριμένο σκοπό υποστήριξης του Θείου Σχεδίου. Ο ρόλος τους είναι επικουρικός στην ανέλιξη του ανθρώπου και στην πορεία του προς την Εν-Θέωση.
      Είναι αναγκαία όπως γνωρίζουμε, η παρουσία των δύο αντίρροπων τάσεων, ώστε ο άνθρωπος να μπορεί να κάνει την διάκριση και την επιλογή. Να αποκτήσει επίγνωση της Φύσης του Θεού, τον ρόλο του μέσα σε αυτή και τελικά να αποκτήσει την Αυτεπίγνωση. Τότε είναι που η πολυδιαστατική φύση του ανθρώπου ευθειάζεται και επέρχεται η επανένωση με την Πηγή του!
      Η επίδραση των «δαιμόνων» στην προσπάθεια ανέλιξής μας, είναι περισσότερο δραστική, όσο περισσότερο ρέπουμε προς τις αρνητικές προτροπές και έξεις. Η παράδοσή μας σε αυτές, κάνουν την επίδρασή τους κυρίαρχη και καταλυτική.

      Διαγραφή
    3. Κάθε προσπάθειά μας για απεμπλοκή από τον «εναγκαλισμό» τους, συναντά μεγάλη αντίσταση από αυτούς. Προσπαθούν να μας μεταπείσουν επενδύοντας στα ευτελή και ζωώδη μας ένστικτα. Σε ένστικτα που αποτελούν τις βασικές μας βιοτικές ανάγκες: βουλιμία, ηδονή, εμπάθεια, ζήλια, μίσος, ανταγωνισμός, κτλ. Θέλουν να μας «πείσουν» ότι αυτά είναι τα αναγκαία μας όπλα στην ζωή. Ο τρόπος που επιδρούν πάνω μας, δρα στην λογική μας σκέψη. Αυτή, φορτίζει αρνητικά το ψυχικό μας σώμα. Αυτό με την σειρά του έλκει περισσότερο αρνητισμό. Διαμορφώνεται νέο πεπρωμένο. Μέσα σε αυτό, παγιδευόμαστε.
      Μέθοδος προστασίας υπάρχει (ως τεχνική) και θα σου πρότεινα να διαβάσεις το βιβλίο «Ψυχική αυτοάμυνα» της Ντιόν Φόρτιουν (αποκρυφίστρια).
      Οι τεχνικές που περιγράφονται όμως, έχουν νόημα μόνο όταν κάποιος προσπαθεί να ακολουθήσει τον δρόμο των αγγέλων και θέλει να αποκρούσει τις προκλήσεις και τις επιδράσεις του αρνητικού κόσμου.
      Αντίστροφα τώρα, κάθε προσπάθεια για ανέλιξη, τυγχάνει της βοήθειας από τους αγγέλους που δεν κάνουν άλλο από τον να μας δίνουν ευκαιρίες, που όμως εμείς θα πρέπει να διακρίνουμε και να αδράξουμε. Αλλάζουμε έτσι το πεπρωμένο μας, προς τον θετικό πόλο!
      Αμφότερες οι οντότητες είναι υπόλογες στην Πηγή, αφού από εκεί προέρχονται και αυτές (όπως τα πάντα)! Όμως επειδή αντιλαμβάνομαι την ουσία στην ερώτησή σου, θα σου πως ότι οι αρνητικές οντότητες έχουν «φυσικό» αρχηγό: τον Γιαχβέ (όχι το πραγματικό του όνομα). Αυτός είναι ο «αρχιερέας» του αρνητικού πόλου. Εκφράζει το «αναγκαίο κακό» για εμάς τους ανθρώπους και όχι μόνον!
      Ελπίζω να ανταπεξήλθα επαρκώς στο ερώτημα, φίλε μου Στοχαστή!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    4. Η μετριοπάθεια που επιδεικνυεις αποδεικνύει πως οι τιμές που σου αποδόθηκαν δεν ήταν παρά ένα ελάχιστο έναντι.
      Σε ευχαριστώ για την κατατοπιστική σου εξήγηση και για την κατεύθυνση που μου υπεδειξες, ηταν επακριβως αυτο που επιζητουσα. Χαιρετιζω για μια ακόμα φορά την πολυμαθεια σου που όχι μόνο δεν ειναι στείρα αλλα βρίθει ποιότητας και αντίληψης. Δεν χρειάζεται καν να ειπωθεί πως το εν λόγω βιβλίο θα μελετηθεί με προσοχή.
      Δεν μπορούσε παρά να μου έρθει στο μυαλό η εικόνα με το καλό και κακό αγγελακι ή διαβολακι και το ανέκδοτο με το ΙΚΑ. Θα σταθώ στη φράση ´Ε, είπαμε να παίζουμε τίμια.´ Αν και απο ανέκδοτο η λαϊκή σοφία δείχνει να εχει καταγράψει ένα παιχνίδι δυο πλευρών που στη μέση βρίσκεται ο άνθρωπος και η κάθε πλευρά κερδίζει ´ποντους´ κάθε φορά που ο άνθρωπος κινείται προς τη μια ή άλλη κατεύθυνση. Λογικά μιλάμε για την αυτοπραγματωση ή θεωση ή ενθεωση κτλ. Οι δυο πλευρές δείχνουν να υπάρχουν υπό βοηθητικά γιατί κρίθηκε πως μάλλον ειναι καλύτερο να υπάρχουν 2 πλευρές απο το να μην υπάρχουν καθόλου. Καλύτερο με τη λογική πως ο άνθρωπος θα βοηθηθεί στο δρόμο του όταν το επιθυμησει ειλικρινά και το αξίζει.
      Η αντίφαση που με προβληματίζει ειναι η εξής. Ο λόγος ύπαρξης της ανθρωπότητας ειναι ως μεσολαβητής των πλανητικων ενεργειών μεταξύ επιπέδων κόσμων με τη λογική της οργανικής ζωής. Η ανθρωπότητα ως σύνολο ή έστω σε μεγάλους αριθμούς δεν μπορεί να ολοκληρώσει αυτό το δρόμο γιατι αυτό έρχεται σε αντίθεση με τη φύση του κόσμου, της Γης και της Σεληνης που τον χρειάζονται για να τρέφονται απο αυτόν. Ειδικά η σελήνη. Αρα η φύση ειναι εχθρική στην πορεία του ανθρώπου. Ομως μερικοί άνθρωποι επειδή ως μονάδες θεωρούνται αμελητέοι μπορούν να βγουν απο αυτήν την ας την πούμε φυλακή. Ομως έχουμε βοηθούς, οπως οι άγγελοι που ανέφερες. Λίγο κουλουβαχατα έχουμε γίνει δε νομίζεις; Δεν λέω πως δεν ισχύουν, τουναντιον πολύ μπλεξιμο ρε παιδάκι μου. Η φύση του ανθρώπου ειναι να τον μεγαλώνουν σαν σε ανθρωποτροφειο και να μην αντιδραει αλλα κρύβει μέσα του την δύναμη να τα αλλάξει. Ναι μεν χρησιμοποιείται οπως τα φυτά και τα ζώα για σκοπούς σε πλανητικα και κοσμικά επίπεδα και δεν μπορούμε να τους αφυπνισουμε όλους αλλα μερικοί μπορούν. Δείχνει να υπάρχει μια ισορροπία που γέρνει βεβαίως σήμερα στον άκρατο υλισμο, αλλα ´τα πάντα εν σοφία εποιησε ´ ή απλά υπάρχει μια κατάσταση που συνέχεια μπαλωνεται με προσπάθειες επαναφοράς ισορροπίας ώστε να εξυπηρετούνται όλοι οι σκοποί ταυτοχρόνως; Τύπου ´Ωχ το χάνουμε το ματσακι ρίξε 20.000 καλούς αγγέλους ή στείλε το δυνατό χαρτί τους Αρχαγγελους´ να τους πω εγώ´.
      Σε κάθε περίπτωση όμως θα πρέπει κάποιοι άνθρωποι να επιλέξουν τον αυτό δρόμο. Αν πούμε εμείς έστω οι καλοί που υποτίθεται πως πρέπει να σταθούμε ανάχωμα στις καταστρεπτικές εξελίξεις σήμερα και πούμε ´Ελα μωρε θα κάνει κάτι ο Μεγάλος και θα το ισορροπήσει το ματς, που να τρέχουμε εμείς τώρα, άραξε μια χαρά είμαστε εδώ στον τελευταίο πειρασμό ( γυναίκα)´
      Βλέπεις πού το πάω; Ειναι βέβαιο πως θα βρεθούν άλλοι ήρωες; Παρά τα δις ανθρώπων θεωρώ πως η δεξαμενή ηρώων όσο παει και στερευει, άλλον αν ειναι θεωρητικά ακόμα αντιστρεπτο.
      Στο δια ταύτα, ο σκοπός του ανθρώπου τελικά δεν πρέπει να ειναι κοινός. Είτε αναλόγως το επίπεδο εξέλιξης, είτε λόγω καθεις εφ´ω εταχθη, δεν μπορούμε να μιλάμε για σκοπό του ανθρώπου αλλα για σκοπό για κάποιους ανθρώπους. Δυστυχώς η μοίρα της ανθρωπότητας ειναι να εκτρεφεται. Τουλάχιστον, ο σκοπών των ηρώων οφείλει να ειναι να κάνουν ευχάριστη την διαμονή των πολλών βελτιώνοντας την εν γενικότερη άγνοια ζωή τους. Υπάρχουν κάποια όρια που κάποιοι επιβουλεύοντες να τα έχουν περάσει προ πολλού και κάποιοι πρέπει να θέσουν φραγμό. Κανένα όν δεν πρέπει να τυρρανιεται αυτός ειναι νόμος απαράβατος ποσω δε μάλλον ανθρώπινο που η ζωή του οφείλει να ειναι ευχάριστη
      ΥΓ. Λες τελικά οι μασονοι κ σια να μας την βγουν και απο πάνω μετά, ισχυριζόμενοι πως το έκαναν για να υποχρεώσουν άνωθεν παρέμβαση και να μας το παίζουν και πως και καλα θυσιάστηκαν; Πλάκα θαχει

      Διαγραφή
    5. Καλέ μου φίλε Στοχαστή, μπαίνω κατευθείαν στην ουσία:
      Ο λόγος ύπαρξης της ανθρωπότητας μέσα στον υλικό κόσμο, είναι να αποκτήσει την Επίγνωση της Δημιουργίας και έπειτα την Αυτεπίγνωση για την επανένωση στην Πηγή, σύμφωνα με το Θείο Σχέδιο.
      Πρέπει όμως να ορίσουμε τι είναι ο Άνθρωπος, πριν αναφερθούμε στην υλική ανθρωπότητα.
      Ο Άνθρωπος, είναι μια πνευματική οντότητα (πνεύμα) που εκρέει από την Πηγή. Όπου λέμε Πηγή, εννοούμε την Δημιουργό Αιτία, τον Θεό.
      Ας το φανταστούμε σαν μια Πηγή Φωτός, μέσα στο απόλυτο Χάος.
      Από το κέντρο του φωτός, εκπέμπονται ακτίνες προς όλες τις κατευθύνσεις.
      Ας δούμε από κοντά μια τέτοια ακτίνα. Αυτή έχει συγκεκριμένη ροπή και κατεύθυνση. Όσο αυτή ακτίνα απομακρύνεται από την πηγή της, χάνει την φωτεινή της ένταση, μέχρι που κάποτε εξαφανίζεται.
      Ας σκεφτούμε διάφορους ομόκεντρους κύκλους που περιβάλλουν διαδοχικά την πηγή από το κέντρο της, προς την εξώτατη περιφέρειά της, την τελευταία της στοιβάδα.
      Κάθε ακτίνα είναι και μια ανθρώπινη οντότητα, που εκπορεύεται απ’ την Πηγή.
      Ο πρώτος κύκλος (στοιβάδα) ορίζει το πνευματικό πεδίο. Ο δεύτερος και μεγαλύτερος κύκλος, το ψυχικό πεδίο και ο τρίτος και τελευταίος (εξώτατη στοιβάδα), το υλικό πεδίο. Φυσικά, οι κύκλοι είναι πολλοί περισσότεροι, αλλά όλοι τους υπάγονται στις τρείς βασικές αυτές φάσεις (επίπεδα) της Δημιουργίας.
      Ο Άνθρωπος-ακτίνα, αφού πηγάζει από την Πηγή, διέρχεται από όλους τους κύκλους-πεδία και καταλήγοντας στο εξώτατο, υλοποιείται σε σαρκικό σώμα. Έχει λοιπόν πνευματικό, ψυχικό και υλικό σώμα.
      Η νομοτέλεια των πεδίων αυτών, θέλει να υπάρχει λεπτοφυής αιθήρ κοντά στην Πηγή, ενώ όσο απομακρυνόμαστε προς το υλικό πεδίο, η πυκνότητα μεγαλώνει, μέχρι που καταλήγουμε στην κατώτατη εκδήλωση της Δημιουργίας, την Πυκνή Ύλη.
      Η Δημιουργός Αιτία, θέλει κάτι περίεργο:
      Θέλει να ανάβει αυτό το Φως της Πηγής, να εκτείνεται, να αυτοεπιβεβαιώνεται ως εκδηλωμένη Ύπαρξη και αφού συμβεί αυτό, να γίνεται το ανάστροφο. Να επανέρχονται οι ακτίνες στην Πηγή τους και τελικά το Φως να σβήνει. Αμέσως δε μόλις συμβεί αυτό, προκύπτει η ανάγκη να «ξανανάψει» το Φως της Πηγής, για να ξαναεκδηλωθεί η Δημιουργός Αιτία. Αυτό συμβαίνει παλμικά!
      Ο Άνθρωπος τώρα, όπως και άλλες παρόμοιες οντότητες, διαδραματίζουν τον ρόλο του δρομολογητή της αυτοεπιβεβαίωσης της Δημιουργίας. Ως γνήσιο μέλος του οργανισμού της Δημιουργίας, καλείται να αυτεπιγνωσθεί και να ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ την φύση της Ύπαρξης. Οφείλει να «μεταφέρει» τρόπον τινά, την εμπειρία του στην Πηγή που τον εξέπεμψε. Αυτός είναι ο ρόλος του.
      Γιατί όμως φίλε μου Στοχαστή να πρέπει να βιώσουμε την Αυτεπίγνωση μέσα από την Ύλη;
      .

      Διαγραφή
    6. Διότι η πυκνή Ύλη μας δίδει την δυνατότητα των ξεκάθαρων μορφών. Μέσω των αισθήσεών μας, μπορούμε να αντιληφθούμε μορφές, δηλαδή συμπυκνώσεις ταλαντώσεων (κραδασμών) που έχουν συγκεκριμένη δυναμική (ιδιότητες). Μπορούμε να αντιληφθούμε την ποικιλία των ιδιοτήτων αυτών (ήχοι, χρώματα, συμπεριφορές, υφή, κτλ) και να λειτουργήσουμε διαδραστικά μέσα σε αυτές και μέσα από αυτές! Μέσα από την εκλογίκευση και την κωδικοποίηση, αποκτούμε την Γνώση των Νόμων. Μαθαίνουμε να λειτουργούμε με αυτούς, αλλά και να τους χειριζόμαστε. Η κατανόηση όμως των εννοιών γίνεται επιτευκτή μέσα από την εμπειρία των αντιθέσεων.
      Για παράδειγμα, υπάρχει το φως, αλλά η επίγνωση της ύπαρξής του γίνεται εφικτή επειδή συνυπάρχει με το σκότος. Δηλαδή το αντίθετό του.
      Για τον ίδιο λόγο, υπάρχει και το μη αγαθό (το κακό), προκειμένου να γίνει καταληπτό το Αγαθό (το καλό)!
      Η επίγνωση όμως απαιτεί να πάρουμε θέση προς την επιστροφή μας, όπως προείπαμε, στην Πηγή. Αυτή λοιπόν η θέση φίλε Στοχαστή, προκύπτει από την επιλογή μας. Η ανθρώπινη φύση, έχει εκ των ουκ άνευ την ελευθερία της επιλογής. Αυτή συμβαίνει όταν υπάρχει πρωτίστως η επίγνωση, η διάκριση και τελικά η κρίση για την απόφασή μας. Τα δεδομένα υπάρχουν. Η επιλογή του δρόμου της επιστροφής, είναι προσωπική υπόθεση για τον καθέναν μας. Αυτή είναι η ανέλιξή μας. Ή άλλως η κάθοδός μας και η προσκόλληση στην ύλη. Το Θείο Σχέδιο λοιπόν, επιθυμεί την ανέλιξη όλων μας και την επιστροφή μας στην Πηγή. Το έχει ανάγκη αυτό! Όμως πρέπει να επιστρέψουμε με γεμάτα χέρια και όχι με άδεια! Αλλιώς δεν επιστρέφουμε ποτέ.
      Συμπερασματικά, για να μην σε υποβάλλω σε άλλη ταλαιπωρία, το «κακό» δεν υφίσταται ως αυτόνομη και κυρίαρχη δύναμη στην Φύση. Είναι αναγκαιότητα που υπάρχει για την εκπλήρωση του Θείου Σχεδίου και βεβαίως αφορά μόνο τις τελευταίες στοιβάδες της Δημιουργίας. Στην πραγματικότητα, το μόνο κυρίαρχο στην Δημιουργία είναι το Αγαθό, όπως ακριβώς και η Φύση του Δημιουργού!

      Στο θέμα που θίγεις περί των αρωγών-αγγέλων και τους «ήρωες», θα σου πω ότι η ανθρωπότητα οσμώνεται διαρκώς στην ιστορία της, με την εμπλοκή της «κακιάς» ύλης και του «καλού» πνεύματος και διαρκώς κάποιοι καταφέρνουν να επιστρέψουν στην Πηγή, ολοκληρώνοντας της αποστολή τους, ενώ κάποιοι άλλοι, απλά μόλις ξεκινούν!
      Μετά από πολλές παλινωδίες, άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο, τελικά όλοι θα ολοκληρώσουν την αποστολή τους. Αυτό είναι μοιραίο να συμβεί.
      Όσοι ολοκλήρωσαν την αποστολή τους, αποστέλλονται ως διδάσκαλοι, σε έργο βοηθείας για τους υπόλοιπους δεινοπαθούντες ανθρώπους στην «κακιά» ύλη. Κάποιοι από αυτούς υλοποιούνται κατά βούληση (ενσαρκωμένοι διδάσκαλοι-αβατάρες), ενώ κάποιοι άλλοι εργάζονται σε άυλο επίπεδο.
      Τέλος υπάρχουν και οι ταγμένοι να λειτουργήσουν ως «μαύροι διδάσκαλοι», υπηρετώντας το μη αγαθό (το κακό).
      Σε κάποια επίπεδα λίγο πάνω από το Παχύ Υλικό, γίνονται πραγματικές μάχες μεταξύ αγαθών και μη αγαθών διδασκάλων! Αλλά ας μην επεκταθούμε εκτός θέματος.
      Ελπίζω να μην σε μπέρδεψα ακόμη περισσότερο με όλη την φλυαρία μου φίλε Στοχαστή…
      ΛΥΚΙΟΣ

      Διαγραφή
    7. Πρωτη μου φορά Λύκιε βρισκω τόσο μαζεμένα και σε τάξη αυτά τα τόσο μπερδεμένα πράγματα που μου στριφογύριζαν το μυαλό. Πρώτη φορά τα βλέπω τόσο ξεκάθαρα μπροστά μου, δηλάδη αν και λίγο ως πολύ τα ΄ξερα αυτά, ή άντε τα φανταζόμουνα, αλλά δεν μπορούσα να τα δω έτσι απλά. Επειδή είμαι μηχανικός στο επάγγελμα, η λογική τοποθέτηση της σειράς που τα βάζεις, μου θυμίζουν μυαλό μαθηματικού........ Μήπως εισαι μαθηματικός; Χαχα αστειέυομαι, δεν θέλω να μας πεις ποιός είσαι και τι σπουδές έχεις, εξάλλουν αν το ήθελες θα μας το είχες πει ήδη, αλλά όντως εσυ πρέπει να παραμένεις ανώνυμος για να μην δώσεις στον εαυτό σου την δυνατότητα να δοξαστεί το εγώ σου.
      Σε ευχαριστούμε Λύκιε γιατι αυτά που διαβάζω από σένα, δεν τα βρίσω πουθενά δωσμένα με αυτό τον απλοικό και τόσο αληθινό τρόπο.
      Κώστας

      Διαγραφή
    8. Με μεγάλη καθυστέρηση και αφού άφησα να ωριμάσουν κάποιες πληροφορίες μέσα μου, απαντώ.
      Ο λόγος ύπαρξης της ανθρωπότητας δεν μπορεί να ειναι κοινός. Εξαρτάται με ποιον θα ταχθεί ο άνθρωπος, κατα το "καθεις εφ´ω εταχθη". Ελληνική και χριστιανική (εν πολλοίς άγνωστη) κοσμοθεωρία αποτελεί όντως η επιστροφή στη πηγή ως πνευματική οντότητα. Ο εβραισμος ειναι αντίθετος, πιστεύει στη διαιώνιση του κόσμου της ύλης και την ανεξαρτητοποίηση του απο τη πηγή, το δείχνει έμπρακτα με ψυχικές πρακτικές, συμφωνίες με δαιμονικες οντότητες, κλωνοποιησεις, και γενικότερα με κάθε κίνηση εναντίον της ανθρωπότητας και υπέρ του προσωπικού τους συμφέροντος. Η σκέψη μου ήταν πως η πηγή δεν μπορεί να ακολουθεί αυτή την διαδικασία με την ακτίνα απο έξω προς τα μέσα απο επιλογη. Ειναι ανόητη διαδικασία για τον απλούστατο λόγο πως τεράστιος όγκος ακτινων χάνεται στην τελευταία στιβαδα και κοιμάται, βυθίζεται στον κόσμο της ύλης. Η λεγόμενη αυτεπιγνωση που πρεπει να επιτύχει απο μηδενική βάση μπορεί να μην επιτευχθεί ποτέ, ή έστω ο ρυθμός εισερχομενων ακτινων να ειναι πολλαπλάσιος των εξερχομενων. Ως εκ τούτου ακόμα και αν η πηγή ειναι απειρη υπαρχει το ζήτημα της υπερδυναμωσεως του κόσμου της ύλης και αυτοτροφοδοτησης του. Οποτε κατανόησα πως γίνεται εξ ανάγκης. Πως γίνεται όμως η πηγή να ειναι τόσο απομακρυσμένη απο τον κόσμο μας; Τα πράγματα δεν ηταν μπλεγμενα απο την πρώτη στιγμή, έγιναν όμως όταν "η Σοφια θέλησε να γεννήσει μια οντότητα χωρίς τη συμμετοχή του μεγάλου πνεύματος ή συζύγου της" ή ("Ηρα χωρίς τον Δια".) Απόσπασμα απο το αποκρυφο ευαγγέλιο του Ιωάννη που βρέθηκε στη ναγκ χαμαντι και δεν κατάφεραν να αποκρύψουν-καταστρέψουν.
      Αρα το μεγάλο πνεύμα δεν είχε συμμετοχή στη δημιουργία του ανθρώπου ως εκ τούτου δεν είμαστε τέλεια όντα, επειδή ομως φτιαχτηκαμε κάθε ομοιωσιν του κι έχουμε και θεϊκή σύσταση μπορούμε με την αρωγή και ενωση με το Θεό να γίνουμε θεοί και να ανελιχθουμε. Ο Χριστός (μήπως διονυσος ζαγρεας;) ως υιός του Πατέρα όντως απεστάλη για να μας δείξει πως υπαρχει τρόπος να επιστρέψουμε δίπλα του.
      Περίληψη αποκρυφου ευαγγελιου Ιωάννη http://www.esoterica.gr/forumS/topic.asp?TOPIC_ID=4995&ARCHIVE=

      Ο μυστικός δείπνος αναφέρει κάποια αποκρυφη γνώση αποτελούνταν απο μέρη πραγματικού σώματος του Χριστού. Πρόκειται για μια μαγική τελετουργία που εχει να κάνει με το αστρικο σώμα του Χριστού. Εχετε σκεφτεί το ενδεχόμενο να ζει ακόμα το αστρικο σώμα του Χριστού στο αστρικο επίπεδο;

      Στο δια ταύτα, η πηγή θέλει κατι περίεργο, επειδη ειναι ο μόνος τρόπος χωρίς επέμβαση. Στέλνει τις φωτεινοτερες ακτίνες με την ελπίδα να αυτοθυμηθουν ποιες ειναι και να ξυπνήσουν όσες ακτίνες γίνεται ακόμα να σωθούν. Ομως ειναι τόσο βαριά η ύλη που τεράστιος όγκος αποτυγχανει(αποτυγχανουμε). Και κάθε αποτυχία καθιστά πιο δύσκολο το επόμενο εγχείρημα γιατι ισχυροποιειται με την πρόσθετη αυτή ενέργεια ο κόσμος της ύλης. Mexican standoff.(ισορροπία τρόμου). Η επόμενη κίνηση μπορεί να φέρει τον αρμαγεδωνα. Μόνο ο άνθρωπος μπορεί ως ανθρωπότητα να προσφέρει τη λύση, αλλα για ναμαστε ειλικρινείς δεν τα πάμε και πολύ καλά.
      Συμφωνώ γενικά με την περιγραφή που δίνεις εκτός απο το χαλαρό αργά ή γρήγορα όλοι θα σωθούμε. Οχι αυτό δεν προκύπτει. Αν ισχυε δεν θα επέλεγαν κάποιες οντότητες να σταλούν πίσω για να βοηθήσουν και τους υπόλοιπους στο δρόμο τους αν δεν ήταν επιτακτικό και αναγκαίο για τη σωτηρία τους. Εάν δεν υπήρχε "μάχη" δυο στρατοπέδων πάνω απο το επίπεδο μας. Σε αυτόν τον πόλεμο οπως αναφερεται στην ταινία immortals μπορούν να συμμετάσχουν μόνο οι ήρωες. Δηλαδή όσοι άνθρωποι υπερβούν την υλική τους φύση. Ισως ειναι η τιτανομαχια, είμαστε σίγουροι πως έληξε; Στην εβραϊκή παράδοση πως να αναφέρεται άραγε;
      Θυμιζω άνθρωποι>ήρωες>δαίμονες>ημιθεοι>θεοι
      Εχεις πληροφορίες για αυτήν την θεϊκή μάχη;
      Στοχαστης

      Διαγραφή
    9. Σπεύδω να πάρω τον λόγο προ του ΛΥΚΙΟΥ, ας με συμπαθάτε, πρώτη φορά γράφω. Στοχαστη εχεις την τύχη να συνομιλείς με δάσκαλο και εμείς να παρακολουθούμε. Όσα μας λέει ο δάσκαλος είναι εσώτατα μυστικά της αποκρύφου γνώσεως, που για μένα κακώς δημοσιεύονται κατ΄ αυτόν τον τρόπο. Αφού όμως ο δάσκαλος κρίνει πως πρέπει, εμένα δεν μου πέφτει και πολύς λόγος. Όμως παρόλο που ο διάλογος με δάσκαλο είναι μέρος της διδαχής, πρέπει να τηρούμε και σεβασμό στην Γνωση που μας χαρίζει, ΄αρα η ευθεία αμφισβήτηση των αποκαλύψεων της αλήθειας, επειδή προσκρούουν στην κοινή μας λογική, ή στην δυσκολία μας να δεχθούμε την αποκάλυψή της στα γήινα αυτιά μας, αγγίζει την ασέβεια. Δν σκοπεύω να εμποδίσω τον διάλογο με τον δάσκαλο, αλλά δεν άντεξα να μην θυμίσω τους κανόνες των μηύσεων. Ελπίζω να μην παρεξηγήθηκα και αποσύρομαι. Δάσκαλε Λυκιε, σε παρακαλώ όταν διαβαστεί από ΣΤΟΧΑΣΤΗ, να διαγράψεις το μήνυμα,ευχαριστώ!

      Διαγραφή
    10. Σπεύδω να πάρω τον λόγο προ του ΛΥΚΙΟΥ, ας με συμπαθάτε, πρώτη φορά γράφω. Στοχαστη εχεις την τύχη να συνομιλείς με δάσκαλο και εμείς να παρακολουθούμε. Όσα μας λέει ο δάσκαλος είναι εσώτατα μυστικά της αποκρύφου γνώσεως, που για μένα κακώς δημοσιεύονται κατ΄ αυτόν τον τρόπο. Αφού όμως ο δάσκαλος κρίνει πως πρέπει, εμένα δεν μου πέφτει και πολύς λόγος. Όμως παρόλο που ο διάλογος με δάσκαλο είναι μέρος της διδαχής, πρέπει να τηρούμε και σεβασμό στην Γνωση που μας χαρίζει, ΄αρα η ευθεία αμφισβήτηση των αποκαλύψεων της αλήθειας, επειδή προσκρούουν στην κοινή μας λογική, ή στην δυσκολία μας να δεχθούμε την αποκάλυψή της στα γήινα αυτιά μας, αγγίζει την ασέβεια. Δν σκοπεύω να εμποδίσω τον διάλογο με τον δάσκαλο, αλλά δεν άντεξα να μην θυμίσω τους κανόνες των μηύσεων. Ελπίζω να μην παρεξηγήθηκα και αποσύρομαι. Δάσκαλε Λυκιε, σε παρακαλώ όταν διαβαστεί από ΣΤΟΧΑΣΤΗ, να διαγράψεις το μήνυμα,ευχαριστώ!

      Διαγραφή
    11. Φίλε ανωνυμε, ευχαριστώ για το σχόλιο σου. Επέτρεψε μου όμως να διαφωνησω. Γνωρίζω πως συνηθίζεται όταν κάποιος αποδεχτεί κάποιον ως δάσκαλο, να ακολουθεί κάποιους κανόνες οπως αυτός που ανέφερες. Δυσκολεύονται να δέχομαι δόγματα, αν δεν αμφισβητήσεις ποτέ σου, πώς μπορείς να γνωρίζεις πως δεν σε εκμεταλλεύονται; Δεν μπορείς. Γνωρίζω άτομα που έχασαν 20 χρόνια απο τη ζωή τους πιστεύοντας πως κάποιος γκουρού που τους δίδασκε ήταν ο Χριστός. Αν σου πω εγω πως είμαι ο Χριστός, εσύ θα με πιστεύεις; Θα με αμφισβητήσεις, και πολύ καλά θα κανείς.
      Τώρα ο ίδιος ο Λυκιος εχει αποποιηθεί το ρόλο του δασκάλου οπότε θα πρεπει να τον θεωρούμε ως έναν προχωρημένο μυστη. Ο ίδιος ειναι πολύ προσεκτικός σε ότι δημοσιεύει, εγω πάλι επειδη δεν έχω μυηθεί ποτέ δεν δεσμεύομαι με όρκο σιωπής. Απλά καταθέτω τις σκέψεις μου που προκύπτουν απο πληροφορίες που βρίσκω απο ελεύθερες και δημοσιευμένες πηγές. Δεν γνωρίζω την αλήθεια, την αναζητω όμως στοχαζομενος και χρησιμοποιώντας τον νου. Γιατι τον εχουμε αν ήταν να κάνουμε ότι μας λένε; Τον εχουμε για να μπορούμε να είμαστε ελεύθεροι. Αν τον εγκαταλείψουμε τότε θα επέλθει στασιμότητα. Γνωρίστε την αλήθεια και η αλήθεια θα σας ελευθερωσει. Αν έχεις κάποιον καλύτερο τροπο να γνωρίσουμε την αλήθεια, είμαι όλος αυτιά.
      Δεν βλέπω καποιο λόγο να σβηστει το σχόλιο σου. Εγω αντιθέτως θέλω να σε προσκαλεσω στις συζητήσεις μας. Πρόσφερε μας τις γνώσεις σου ή τις οπτικές και απόψεις σου. Για ποιον λόγο να κρυβόμαστε; Αφού το ζητούμενο ειναι οι οι άνθρωποι να γνωρίσουν την αλήθεια για να ελευθερωθούν. Θεωρείτε μήπως πως πρεπει να προσέχουμε μην πέσει στα χέρια των κακών; Είμαι βέβαιος πως αυτοί τις κατέχουν στο σύνολο τους, αιώνες τώρα..
      Στοχαστης

      Διαγραφή
    12. Οι ιεχωβαδες αναφέρουν πως μόνο 144.000 θα πανε στον παράδεισο ή βασιλειο του θεου, οι υπολοιποι θα μεινουν στο υλικο. (για πάντα; δεν γνωριζω, αλλα ελπιζω οχι). 12^2 * 1000. Αυτός ο αριθμός λέει η χριστιανική παράδοση πως απαιτείται ως αριθμός αγίων πριν συμβεί νομίζω αρμαγεδων η β´παρουσια. Αγιοι στην αρχαία Ελλάδα ονομάζονται οι ήρωες, αυτοί που δηλαδή κατέκτησαν την αρετή και ενδυναμωσαν την ψυχή τους, κατάφεραν ενθεωση. Αρα ειλικρινα δεν βλέπω λόγο ύπαρξης τοσης αισιοδοξίας πως όλοι θα σωθουν, όταν σωσιμο εννοείται σωσιμο απο τον υλικό κόσμο. Μην ξεχνάμε πως ο θεός ήθελε να μας καταστρέψει ως ατελες γένος ανθρώπων για να φτιάξει αλλο καλύτερο αλλα με τη παρέμβαση του Προμηθεα οδηγήθηκε το ζήτημα σε συμφωνία μη καταστροφής. Αυτό όμως δεν σημαινει αραξτε και όλα καλά. Θυμηθείτε βρισκόμαστε ως ανθρωπότητα σε Mexican standoff. Πρεπει να γρηγορουμε προς την γνώση και αρετή.
      Στοχαστης

      Διαγραφή
    13. Ανώνυμε δεν καταλαβαίνω που βρίσκεις το μεμπτό και την εκτροπή του Στοχαστή στο διάλογο του με τον Λύκιο. Και γιατί θα πρέπει να δεχθούμε ως Αλήθεια μόνο αυτά που μας αποκαλύπτει ο Λύκιος; Μέσα απο ενδελεχή διάλογο και τεκμηριωμένων απόψεων αναδύεται η Αλήθεια και η γνώση. Ο Λύκιος ουδέποτε αυτοαποκαλέστηκε "Δάσκαλος" και ότι κατέχει αυτός το σύνολο των γνώσεων και την Αλήθεια. Άνοιξε λοιπόν την γέφυρα επικοινωνίας και δέξου απλόχερα και άλλη οπτική γωνία των πραγμάτων, ούτως ώστε κάποια στιγμή να φτάσεις απο μόνος σου στην Πηγή και τον πυρήνα της γνώσης.

      Διαγραφή
    14. Αν και δεν συνηθίζω να γραφω, θα απαντήσω. Το ότι ο Λυκιος δεν αυτοπροβαλλεται ως δάσκαλος, οφείλεται στην σεμνότητά του και στην ταπεινοφροσύνη που τον διακρίνει, πράγμα που μας δείχνει ακριβώς αυτό,δηλ. το επίπεδο της ηθικής ενός αληθινού δασκάλου. Εντομεταξύ ο τίτλος του δασκάλου ΑΠΟΔΙΔΕΤΑΙ από τους μαθητες του ή τους ακροατές του. Αν τον έπερνε από μόνος του, ε τότε δεν θα ήταν πραγματικός δάσκαλος. Τι διαφορά έχει ο προχωρημένος μύστης από τον δάσκαλο; Για εμάς καμία! Προσωπικά επειδή βρίσκομαι σε κάποιο μυητικό τάγμα, μπορώ να διακρίνω έναν δάσκαλο από τις γνώσεις και τον λόγο που χρησιμοποιεί. Το λέω λοιπόν μετα βεβαιότητας. Ο μαθητής ΣΤΟΧΑΣΤΗ μπορεί να δοκιμάζει την λογική και τα επιχειρήματα , αλλά με σεβασμό στην αλήθεια που του αποκαλύπτεται! Αν θέλει να την απορρίπτει εκ πεποιθήσεως, τότε ισως να μην είναι έτοιμος για την αλήθεια. Το δόγμα δεν είναι πάντα αλήθεια, όμως η Αλήθεια είναι δόγμα. Ευχαριστώ!

      Διαγραφή
    15. Ευχαριστω για το διάλογο, με χαροποιεί που αποφασισες να συμμετασχεις. Η μυηση ειναι ένα σεβαστότατο γεγονός αλλα θα πρεπει κάποιος να με πείσει με επιχειρήματα για την ανάγκη ύπαρξης μυστικοτητας. Κινδυνεύουμε να καταντήσουμε γραφικοί αν τηρούμε κατι επειδη απλά το τηρούσαν οι προηγούμενοι. Θυμίσου το ανέκδοτο με το παγκακι. ( googlare λαζοπουλος παγκακι αν δεν το γνωρίζεις μη στο χάλασω). Θεωρω πως ισως δεν ισχύουν οι λόγοι που υπήρξαν στα Ελευσίνα μυστήρια γιατι ας μην γελιόμαστε απο τα ελληνικά μυστήρια προέρχονται όλα αυτά. Αν ήμουν στην αρχαία Ελλάδα θα δεχομουν με τιμή να μυηθω με όρκο σιωπής γιατι θα γνώριζα πόσο άξιοι θα ήταν οι μυστες. Σήμερα να το κάνω σε ποιον; Σε κάποιον που εχει διαβάσει 3 βιβλία κακώς απο κρυμμένα παραπάνω; Δεν του αναγνωρίζω αξία για να το πραξω. Θεωρω πως όσοι αναβίωσαν κάποιες πτυχές μυστηρίων οπως τα τάγματα το κάνουν για να εκμεταλλευτούν τη γνώση που προκύπτει απο συγγράμματα των προγόνων μας που κλαπηκαν πχ βιβλιοθήκη της Αλεξανδρείας ακριβώς για να καταστήσουν εαυτούς κυριαρχους της ανθρωπότητας. Οχι φίλε μου σε τέτοιους ανθρώπους δεν δέχομαι να υποταχθω. Αυτό σημαινει πως δεν δικαιούμαι να σωθω, επειδη το αξιακό μου σύστημα δεν συνάδει με τις σημερινές μυησεις. Και όταν λέω εγω αναφέρομαι σε εκατοντάδες εκατομμύρια κόσμου. Ειναι προνόμιο η διδασκαλία του Χριστού που μας τη κρύβουν; Θα ήθελε να διδάσκεται σε κλειστές λέσχες;
      Δωρεάν λάβατε, δωρεάν δώστε. Βλέπεις πολλούς μασονους να το τηρούν; Ανθρωποι οπως ο Marc passio που ισχυρίζεται πως ήταν υψηλόβαθμος ιερέας σε στοές βγαίνει στο YouTube και διαμηνύει πως σας κοροϊδεύουν με χαμηλού επιπέδου γνώσεις κοινώς σας καθυστερούν και σας εκμεταλλεύονται. Δεν θέλουν να σωθειτε. Γιατι να μην τον πιστέψω;
      Οφείλεις φίλε μου να αμφισβητεις, αν σέβεσαι το χρόνο της ζωής σου οφείλεις να το κανεις και να μην ταυτίζεσαι με την πρώτη διδασκαλία που ακούς.
      Σέβομαι απεριόριστα το Λυκιο, γιατι τεράστιο πλήθος όσων αναφέρει ταυτίζεται με την προσωπική μου φιλοσοφηση. Μέσω αυτής δυνάμαι να αναγνωρίζω ποιοι αναφέρουν αλήθειες, γιατι δεν βρίσκομαι σε μηδενική βάση. Και ο Λυκιος ειναι ένας απο αυτούς. Αυτό δεν σημαινει πως δεχόμαστε κατι πακέτο. Ποτέ και πουθενά. Αλλα σεβόμαστε και ακούμε με προσοχή.
      Το δηλώνω με κάθε σαφήνεια πως είμαι αναζήτησης της γνώσης, δεν την κατέχω. Ως εκ τούτου δεν έχω το αλάθητο. Θεωρω όμως πως η αλήθεια, η τόσο ανώτερη και ακαταληπτη αλήθεια, τουλάχιστον δεν μπορεί να αντιφάσκει στη λογική και στο περιορισμένο μου μυαλό. Αποτελεί στόχο όλων μας να γκρεμίσουμε τις πεποιθήσεις μας. Ο μόνος τρόπος ειναι να τις βάλουμε κάτω και να τις αναλύσουμε.
      Η διάφορα του δασκάλου με το προχωρημένο μυστη ειναι πως αν αναγνωρίζεις σε κάποιον την ιδιότητα του διδασκαλου, του αναγνωρίζεις την κατοχή της γνώσης άρα δεν δικαιούσαι να τον αμφισβητήσεις. Η του αναγνωρίζεις το αλάθητο οπως στον πάπα, ή αποχωρεις. Αν και διαφωνώ και σε αυτό, γιατι στη ζωή μου έχω μάθει να μαθαίνω απο όλους ακόμα και απο τα ζώα, οπότε τους θεωρω όλους δασκάλους. Διδάσκομαι μια συγκεκριμένη πτυχή της γνώσης όμως και όχι τη συνολική κοσμοθεωρία του καθενός. Απο τον καθηγητή των μαθηματικών μαθαίνω μαθηματικά, δεν υιοθετω τις πολιτικές του αντιλήψεις φερ ειπειν.
      Στο δια ταύτα δόγμα σημαινει γνώμη άρα η αλήθεια δεν μπορεί να ειναι δόγμα. Η αλήθεια ειναι μια και ανακαλύπτεται βιωματικά, τότε γίνεται πίστη . Ολα τα αλλα ειναι ψεύτικες πεποιθήσεις. Πιστεύεις στο Θεό; Σήμερα λέμε μάλλον πιστεύω πχ. Λάθος, η πίστη προϋποθέτει πως έχεις βιώσει το Θεό, θαπρεπε να λέμε έχω την πεποίθηση πως υπαρχει.απλα αναζητούμε τη γνώση που θα μας οδηγήσει στην αλήθεια μέσα απο γνώμες δηλαδή δόγματα. Αναγνωρίζουμε όμως καθόλη τη διάρκεια της πορείας μας πως ειναι δόγματα δηλ γνώμες εώς ότου με αμφισβήτηση φτάσουμε στην αλήθεια. Αν υιοθετησουμε ένα δόγμα ακρίτως τότε η πορεία μας σταματάει εκεί και καταλήγουμε μισαλοδοξοι. Πρόσεξε λοιπόν
      Στοχαστης

      Διαγραφή
    16. Α και κατι ακόμα. Την αληθεια προφανώς τη σέβομαι απεριόριστα , το δείχνω έμπρακτα καθως η αναζητηση της αποτελεί στάση ζωής. Είμαι όμως ανελεητος με τα δόγματα, αρεσκομαι να τα χτυπω με επιχειρήματα. Γιατι; Για να δω ποια θα καταφέρουν να σταθούν στο τέλος. Οσα μείνουν όρθια σημαινει πως ειναι κοντά στην αληθεια και σε ένα βαθμό τα υιοθετω. Απλούστατα δεν επιθυμώ να χανω το χρόνο μου σε ψεύτικες διδασκαλίες δημιουργημενες εκ του πονηρού. Αν είχα αλλο τροπο να τις κρίνω θα το επραττα, αλλα δεν βρίσκω αλλο
      Στοχαστης

      Διαγραφή
    17. Φίλοι μου Στοχαστή και Ανώνυμε,
      λυπάμαι που δεν μπόρεσα να απαντήσω άμεσα και να εξηγήσω στον Ανώνυμο κάποια πράγματα, εγκαίρως.
      Και λέω εγκαίρως διότι το πρώτο σχόλιό του, είχε πρόθεση για αναίρεση. Παρόλο που προσπάθησα να καταλάβω το γενικότερο σκεπτικό σου, δεν βρήκα πραγματικό λόγο για να διαγράψω τα λόγια σου. Η άποψή σου είναι σεβαστή και όπως βλέπεις, έγινε αποδεκτή σε έναν παραγωγικό διάλογο.
      Στο θέμα που ανοίγεις θέλω να πάρω θέση, διότι έχω διαπιστώσει ότι αρκετοί θέλουν να με παρουσιάζουν ως διδάσκαλο.
      Εφόσον είσαι μύστης σε εσωτερικό Τάγμα, θα γνωρίζεις ότι υπάρχει μια διαβάθμιση στις τάξεις των μαθητών και των διδασκάλων. Ο νεόφυτος, ο μαθητής, ο δάσκαλος.
      Σε κάθε σκαλοπάτι, ολοκληρώνεις ένα κύκλο μυήσεων. Υπάρχει μια τυποποίηση. Υπάρχει ένα «πακέτο» γνώσεων. Μιλάμε σαφώς για δόγμα.
      Προσωπικά, δεν ανήκω πουθενά! Σε κανένα δόγμα, τάγμα ή σχολή!
      Φυσικά και έχω «αγγίξει» αυτούς τους χώρους, αν υπονοείς αυτό. Όμως δεν έμεινα πουθενά. Δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να αποκαλύψω την ταυτότητά μου πέρα από τα όσα σας προβάλλω. Δεν βλέπετε ποιος είμαι ή τι είμαι. Έχετε όμως άποψη για μένα, από τις ιδέες μου και τις σκέψεις μου. Το ίδιο και εγώ για εσάς. Ας μένουμε εκεί.
      Σε αυτό τον χώρο η ανωνυμία μας προστατεύει από την διαπροσωπική αντιπάθεια (ή εμπάθεια), αφού επιτρέπει μόνο την νοητική και πνευματική διεπαφή.
      Προσωπικά (και δεν επανέρχομαι σε αυτό), είμαι ένας απλός αναζητητής της Αληθείας και έχω την δική μου διαδρομή σε αυτό τον χώρο. Όπως ακριβώς και εσύ και όλοι όσοι μας διαβάζουν τώρα. Δεν θεωρώ σκόπιμο να βάλουμε κλίμακα για να μετρηθούμε μεταξύ μας.
      Όποιος είναι λίγο πιο μπροστά, μπορεί να τραβά και κάποιον άλλο πίσω του. Κι αυτός με την σειρά του, μπορεί να προσδοκά την έλξη, από κάποιον που βρίσκεται λίγο πιο μπροστά του. Αυτό δεν σημαίνει ότι όποιος είναι λίγο πιο μπροστά, είναι διδάσκαλος! Οι διδάσκαλοι είναι λίγοι και είναι σαφώς αυτοί που έφτασαν στην Τελείωση και επέστρεψαν ως αρωγοί της ανθρωπότητας, ή είναι αυτοί που είναι πολύ κοντά σε αυτή την Τελείωση. Εγώ είμαι ένας ατελής, που έχω πολύ δουλειά ακόμη μπροστά μου.
      Συνεπώς υιοθετώ απόλυτα τις θέσεις και την απάντηση του Στοχαστή, παρότι κατανοώ πλήρως το πνεύμα σου (και πίστεψέ με, είναι πολλοί αυτοί που σκέφτονται σαν εσένα).
      Αντιλαμβάνομαι ότι παρακολουθείς καιρό τώρα τον Καταχθόνιο Δαίμονα και αυτό τιμά όλους εμάς που απαρτίζουμε αυτό τον χώρο. Είσαι ευπρόσδεκτος στην παρέα και όταν νοιώθεις ότι έχεις κάτι να μοιραστείς μαζί μας, με χαρά και πολλή προσοχή θα σε ακούσουμε.
      Φίλε Στοχαστή, θα απαντήσω ενδελεχώς στις απόψεις σου, μόλις βρω λίγο ακόμη χρόνο.
      Χαιρετώ για την ώρα.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    18. Υγιεστατη η προσέγγιση του Λυκιου σε αυτές τις γνώσεις, δεν θα περιμέναμε ποτέ κατι λιγότερο, περιττό και το παρόν σχόλιο μου. Γράφω απλα για να δείξω ένα παράδειγμα προς αποφυγήν της ακριτης αποδοχής δογμάτων ασαφους σκοπού


      http://xigiorge.wordpress.com/2009/04/22/ο-χαιρετισμός-έρρωσο-και-η-αρώστια-αγν/#comment-3403
      Στοχαστης

      Διαγραφή
    19. Φίλε Στοχαστή, μπαίνω απ’ ευθείας στο θέμα μας με την σειρά που εσύ βάζεις:
      Ο λόγος ύπαρξης της ανθρωπότητος είναι κοινός και είναι ο ίδιος που υπάρχει για κάθε οντότητα (φωτεινή ακτίνα από την Πηγή). Αυτό που εξαρτάται από το «με ποιόν θα ταχθεί», έχει να κάνει με το ΠΟΤΕ (πόσο γρήγορα δηλαδή) θα επιτύχει στην αποστολή του, ένας άνθρωπος.
      Ο ιουδαϊσμός κατέχει πολύ καλά την γνώση του Θείου Σχεδίου, όμως ΕΠΙΛΕΓΕΙ την εναντίωση σε αυτό! Για την ακρίβεια επιλέγει την καθυστέρηση στην εξέλιξη του Θείου Σχεδίου, αφού δεν είναι τίποτε ικανό να ανατρέψει τον Θείο Σχεδιασμό. Ο Ιουδαϊσμός, δεν έχει «προσωπικό συμφέρον», αλλά τελικά υπηρετεί εν αγνοία του, το ίδιο το …Θείο Σχέδιο!
      Φίλε Στοχαστή, τίποτε απολύτως δεν είναι ικανό να παραβιάσει τον Θείο Νόμο, αφού τα πάντα εκπορεύονται από την Πηγή και τον ίδιο τον Νόμο! Αυτός είναι και ό λόγος που ανέφερα ότι στην ουσία, δεν υπάρχει «κακό»! Υπάρχει μόνο το Αγαθό.
      Υπάρχουν όμως δυο εξισώσεις: Τέλειο=Αγαθό(+) και Ατελές=Κακό(-). Οι διανυσματικές κινήσεις που συμβαίνουν, είναι επίσης δύο: Η πρώτη έχει αρνητικό πρόσημο και κατευθύνεται από το (+) στο (-), ενώ η άλλη έχει αντίρροπη κατεύθυνση και κινείται από το (–) στο (+). Όπου (-) ή Ύλη και όπου (+) η Πηγή. Η Πηγή παράγει, δημιουργεί εκ του μηδενός. Η Ύλη λειτουργεί ως ανακλαστήρας, κάτοπτρο. Οι ακτίνες δεν περνάνε πέραν αυτού και επιστρέφονται στην Πηγή τους. Καμιά απολύτως δεν χάνεται! Δεν είναι δυνατόν να χαθεί, διότι η Ύλη ως ανακλαστήρας δεν δύναται να απορροφήσει παρά μόνο να ανακλάσει ότι υποδέχεται.
      Όμως, επειδή το μήκος της ακτίνας διπλασιάζεται προκειμένου αυτή αντανακλώμενη, να επανέλθει στην Πηγή της, η δύναμη αυτής απομειούται σταδιακά. Η ενίσυχσή της έγκειται στην δική της προσπάθεια να ελκύσει ενέργεια, από την στατική που υπάρχει γύρω της. Για να συμβεί αυτό, οφείλει να αυξήσει την θετική της φόρτιση (+). Εκεί είναι η επιλογή της. Όσο γρηγορότερα επιλέξει το σωστό πρόσημο (+), τόσο γρηγορότερα θα έλξει ενέργεια για την επιστροφή της, ενώ αντίθετα, όσο επιλέγει να κρατά το αρνητικό της φορτίο (-) τόσο περισσότερο θα παρατείνει την παραμονή της, στην «κακιά» Ύλη!
      Η συσσώρευση ακτινών που αδρανούν για την επιστροφή τους στην Πηγή, είναι αληθές ότι επιβαρύνει την προσπάθεια αυτών που θέλουν να επιλέξουν το θετικό φορτίο (+). Πάνω σε αυτό εργάζεται το Ιουδαϊκό Ιερατείο. Στην πραγματικότητα όμως, δεν κάνει τίποτε περισσότερο από το να υπηρετεί τον Θείο Σχεδιασμό.
      Πρέπει να μπορέσει να γίνει ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ η επιλογή του θετικού προσήμου (+) από την κάθε ακτίνα προκειμένου να επιστρέψει. Αν γινόταν αυτόματα, δεν θα επιτυγχάνετο ο σκοπός της Δημιουργίας, δηλαδή η ΑΥΤΟΕΠΙΓΝΩΣΗ της ίδιας της Υπάρξεώς Της!

      Διαγραφή
    20. Και αυτό το «συνειδητά» πρέπει να περιέχει την Γνώση. Όπως είπαμε, απαραίτητη προϋπόθεση για την Επιλογή, είναι να προηγείται η Γνώση και μετά, η Διάκριση. Όταν υπηρετείται σωστά η έννοια του Κακού, προσδιορίζεται η υπόσταση του Αγαθού (Καλό) και ο αυτοτελής χαρακτήρας αυτής της έννοιας, ως η Πεμπτουσία της Δημιουργίας με καταλυτική ενέργεια την Αγάπη.
      Όσο λοιπόν καλύτερα βιώνει κανείς την έννοια του «κακού», τόσο βαθύτερα κατανοεί την αντίθετή του έννοια, αυτή του «καλού»! Όταν αναπόφευκτα αντιληφθεί την φύση των δυο αυτών εννοιών (Διάκριση), τόσο ευκολότερα θα κάνει την Επιλογή του, η οποία θα είναι τελικά αυτή του Αγαθού. Αν επιλέγει το «κακό», δηλαδή την παραμονή στην Ύλη, θα υπόκειται την κολαστήρια επίδρασή της στο ψυχικό του σώμα, μέσα από την δυσαρμονική της ταλάντωση. Επειδή κανείς δεν επιθυμεί την αυτοκαταστροφή του και τον κατακερματισμό του, τελικά θα οδηγηθεί συνειδητά και εν πλήρη γνώση, στην σωστή επιλογή της επιστροφής στην Πηγή.
      Όσο για την απουσία του Δία από τις …αποφάσεις της Ήρας, βεβαίως αντιλαμβάνεσαι τον υπαινιγμό: έπρεπε να δημιουργηθεί το αντίπαλον δέος, προκειμένου να επιτευχθεί η Γνώση μέσω της διαφορετικότητας. Εξυπακούεται ότι ο Δίας της ψιθύρισε το μυστικό…!
      Ο Χριστός, μια απ’ ευθείας φωτεινή ακτίνα από το Υπερούσιον Φως, έφτασε στην Ύλη για να αποτελέσει Φωτεινό παράδειγμα του Αγαθού Δρόμου, για όσους ήταν έτοιμοι να τον κατανοήσουν. Άφησε την παρακαταθήκη του και για όσους θα ετοιμάζονταν στο μέλλον να τον ακολουθήσουν. Λειτούργησε ως Διδάσκαλος και ως παράδειγμα ζωής. Αντίστοιχοι τέτοιοι μεγάλοι Διδάσκαλοι αποστέλλονται κατά καιρούς στην Γη, αλλά και όπου αλλού επιτελείται το ίδιο έργο στην Ύλη.
      Αυτοί αποστέλλονται για να λειτουργήσουν εξισορροπητικά στην μάχη καλού κακού. Βλέπεις ότι η Αρμονία απαιτεί Ισορροπία. Κάθε απόπειρα ανατροπής, αντισταθμίζεται προκειμένου να επανέλθει η Ισορροπία.
      Και βέβαια ισορροπία υπάρχει όταν υπάρχουν δύο ισόβαρα άκρα…
      Μέσα σε αυτή την λογική λοιπόν, όταν το κακό επιχειρήσει μια διατάραξη αυτής της ισορροπίας, αυτόματα θα έρθει το αντιστάθμισμα. Ένας νέος «Χριστός» ή μια νέα «Δύναμη» θα ενσαρκωθεί ή θα ενδυναμωθεί προκειμένου να επανέλθει η Ισορροπία!
      Επειδή ξέρω ότι με κατανοείς πλήρως, δεν το κάνω πιο …λιανά!
      ‘Έσο Έτοιμος λοιπόν φίλε μου. Ο καιρός γαρ εγγύς!
      Δούλευε στον εαυτό σου. Δεν υπάρχουν «σωτήρες» που να αναλάβουν να κάνουν την δική σου εργασία.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    21. Εάν όντως αναμένεται να συμβεί στο εγγύς μέλλον, ελαφρύνεται πολυ το βάρος που πέφτει σε κάθε μονάδα χωριστά που βαδίζει το δρόμο του ηρωος. Ο ήρωας τότε δύναται παράλληλα με την πορεία του να ζήσει και ευχάριστα τη ζωή του χωρίς να περνει και το βάρος του κόσμου πάνω του. Τουλάχιστον όχι παραπάνω απο αυτό που του αντιστοιχεί, αυτό του εαυτου του.
      Αν ειναι έτσι, μακάρι νάναι.
      Εμένα μου ακούγεται σαν αποτυχία μας, που αναγκάζει υπέρτερη δύναμη να λάβει μέτρα. Σαν εκκαθάριση εν λειτουργία στην ... ΕΡΤ για παράδειγμα. Παρατηρώ πάντως πως έχεις την τάση να ... στρογγυλεύεις τις γωνίες. Θέλω να έχεις δίκιο, εμπιστεύομαι εσένα,μ´αρεσουν αυτά που ακούω, δεν ξέρω αν εμπιστεύομαι τις πηγές σου όμως.
      Γιατι οι ιεχωβαδες λένε πως μόνο οι 144.000 θα πανε στον παράδεισο; Ο επόμενος γιατι δεν θα παει; Ειναι υπαρκτό το ενδεχόμενο η Γη να αποκοπεί ως τόπος και να τροφοδοτείται ενεργειακα απο "χτισμένες" ψυχές; Σε περίπτωση "ήττας", ειναι. Μήπως οπότε δε θα μπορεί; Μήπως το παιχνίδι θα εχει τελειώσει και οποιος πρόλαβε πρόλαβε; Γιατι ο Χριστός έλεγε "γρηγορειτε" πριν 2.000 χρόνια και εσύ σήμερα μας λες (σου είπαν προφανώς) πως αργά ή γρήγορα όλοι θα σωθούμε;
      Μήπως μας έχουν πει να λέμε έτσι όσο οι άλλοι εκτελούν απερίσπαστοι την σκοτεινή ατζέντα τους; Μήπως είμαστε ένα πείραμα, άρα με αμφίβολη κατάληξη που κρίνεται όμως απο την οποιαδήποτε πράξη του καθενός μας; Μήπως τα πάντα ειναι αποπροσανατολισμος;
      Γιατι να μην ειναι έτσι;

      Συνήθως όταν αντιλαμβανόμαστε μια παγίδα, με ενθουσιασμό επιλέγουμε την πρώτη προφανή και πιθανή λύση. Μας διαφεύγει όμως η λεπτομέρεια που καθιστά αυτή τη λύση την εκ αρχης μεγάλη προσχεδιασμένη παγίδα στην οποία θα πέσουν όλοι οι πιο "ξυπνιοι" και όταν το διαπιστώσουν αυτοι θα ειναι αργά.

      Θέλω να βεβαιωθω πως δεν θα την πατησω στην τελευταία παγίδα. Αυτή της ολοφανερης λύσης. Οποιαδήποτε ιδέα μας καθηλώνει σε αδράνεια ειναι ύποπτη και εχθρική. Ο σωστός δρόμος πάντα απαιτεί προσπάθεια και συνειδητοτητα. Οσο πιο πολυ προχωρούμε τόσο πιο πολλά απαιτούνται. Αυτή ειναι μια βέβαιη αξιωματική αρχή
      Στοχαστης

      Διαγραφή
    22. Απο τις πρακτικές συμβουλες που έχω πάρει, οι περισσότερες προέρχονται απο το Σαμαελ Αουν Βεορ. Θα περίμενε κανεις να τον θεωρώ διδασκαλο και να ακολουθώ οτιδήποτε γράφει. Τον θεωρω πολυ μεγάλο Λαμογιο. Ψάχνω να βρω ολόκληρη την βρωμοδουλεια που εχει ταχθεί να κάνει, πιθανόν να μην την καταλάβω ποτέ. Τον ακούω προσεκτικά και παιρνω αυτά που λέει, το καθένα όμως το φιλτραρω πάμπολλες φορές, θεωρώντας το το πιο επικίνδυνο και το μεγαλύτερο λάθος. Και θα πω μια αποκρυφη παραβολή οπως και όσο τη θυμάμαι.

      Ηταν κάποτε ο διαβολος σε ένα καφενείο και καθόταν στενοχωρημενος. Τον πλησιάζει κάποιος και τον ρωτάει γιατι είσαι έτσι, δεν έρχονται ψυχές στη κόλαση; Πωωως, λέει ο διαβολος, έρχονται και πολλές μάλιστα.
      -Τότε;
      -Να, ερχονται αδυνατισμενες και φτωχές, δεν γίνεται δουλειά έτσι.
      -Να σου πω κατι, σου έχω μια πρόταση. Δίδαξε με πως να τις θρεφω, τι πρεπει να κάνω, ώστε να γίνονται πλούσιες και παχες παχές και εγω θα σου κάνω ένα σημάδι να τις ξεχωριζεις.ενταξει;
      -εντάξει.
      Περνάει καιρός και όντως άρχιζε να μαθαίνει τις ψυχές να γίνονται δυνατές και μεγάλες. Οταν πέθαναν αυτές, πήγαν για κρίση. Οπως γινόταν η κρίση, έλεγε ο Άγιος Πέτρος, εσυ παράδεισο. Πεταγοταν ο διαβολος και έλεγε στη ψυχη. Παρακαλώ να κάνω μια ερώτηση;
      -ναι βεβαίως
      -όταν ζούσατε, θυμοσασταν τον εαυτό σας;
      -μα ναι φυσικά, βεβαίως.
      Συγνώμη έλεγε ο διαβολος, αυτή η ψυχή ειναι δικια μου και την έπαιρνε. Κάπως μαθευτηκε στη γη αυτό, και εξάλλοι οι άνθρωποι βρήκαν τον "εκπαιδευτή" και τον ρώτησαν "γι αυτό ρε μας τα έμαθες όλα αυτά, για να πάμε στη κόλαση;" Και ήρεμα αυτός απάντησε. Οταν σας ρωτάει ο διαβολος αν θυμοσασταν τον εαυτό σας του απαντάτε;
      Ναι βεβαίως λένε οι υπόλοιποι.
      Γιατι του απαντάτε; Τον είδατε ποτέ σε κάποιο κύκλο ή ομάδα που μαζί δουλεύατε για να αναπτυχθειτε; όχι.
      Οχι μόνο έκανα συμφωνία με το διάολο για το πως θα πάρω τη γνώση, αλλα βρήκα και τον τροπο για να του την φέρω.

      Αν μη τι αλλο, η παρούσα ιστορία διδάσκει ευελιξία, πονηριά. Με το σταυρο στο χέρι (με τη κακή έννοια) δεν παει πουθενά ο αναζητητής της αλήθειας. Επίσης διδάσκει πως χωρίς δεσμό, χωρίς να υπάρξει μια ομάδα, ένας κύκλος ανθρώπων να αλληλοβοηθιουνται και να συμπληρώνονται κανεις μεμονωμένα δεν μπορεί να τα καταφέρει. Οχι ομάδα τύπου osho όπου όλοι λένε τα ίδια, αλλα ομάδα διαφορετικών ανθρώπων αλλα με κοινή κατανόηση και ενός επιπέδου ώστε να μπορούν να σέβονται ο ένας τον αλλο.
      Στοχαστης

      Διαγραφή
    23. Καλέ μου φίλε Στοχαστή,
      χαλάρωσε, ηρέμισε, βγες από την αυτοπαγίδευση της αγωνίας και της …βίας! Κανείς δεν σου είπε να πάρεις το βάρος όλου του κόσμου, επάνω σου. Η ανέλιξη είναι ΑΤΟΜΙΚΗ διαδικασία. Μόνο σε πολύ υψηλή εξελικτική βαθμίδα, μπορεί να έχεις τέτοιο ρόλο. Αν έχεις φτάσει εκεί, δεν θα έχεις αυτή την αγωνία. Θα το επιτελέσεις αγόγγυστα!
      Αντιλαμβάνομαι την σύγχυση στην οποία έχεις περιέλθει. Ο λόγος πιστεύω ότι είναι η ανάγνωση κειμένων και «πληροφοριών» που ανήκουν στην πλευρά της διαβολής. Οι διάφορες ιστορίες και διαπλοκές στα γεγονότα της Γης (δεν εννοώ την γνωστή ιστορία, αλλά τα εξελισσόμενα σε υπερβατικά πεδία), νομίζω ότι δεν θα πρέπει να σε απασχολούν τόσο πολύ. Ο στόχος δεν αλλάζει σε έναν μαχητή, ότι και αν ακούει για τον πόλεμο! Κοιτά να κερδίζει μια μια τις μάχες.
      Δεν έχω σκοπό να ωραιοποιήσω καταστάσεις, ούτε και να στρογγυλεύω τις γωνίες. Έχω κάποιο όφελος; Ούτε θέλω και να με εμπιστεύεσαι. Να εμπιστεύεσαι μόνο τον εαυτό σου και την κρίση σου. Εμένα πάντα να με δοκιμάζεις! Αλλά να δοκιμάζεις όλες τις πηγές σου, όπως ήδη κάνεις. Γι αυτό, σε συγχαίρω.
      Θα σε απέτρεπα να μπαίνεις στην παγίδευση της «λογικής» των Ιεχωβάδων , όσο θα σε απέτρεπα και να μπεις σε διάλογο, με έναν δικό τους δαίμονα: θα χάσεις!
      Η μυθιστορία περί αριθμού διασωθέντων, κτλ, ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΥΠΟΘΕΣΗ, η δική τους ιστορία, που ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ! Εκτός κι αν είσαι ένας δικός τους…
      Αυτά δεν έχουν καμία σχέση με το Θείο Νόμο. Πρόκειται για επιταγές του δικού τους «θεού» και για δικές τους επιλογές.
      Το «γρηγορείτε», πως θέλεις να το ερμηνεύεις;
      Να σου δώσω μια άλλη ερμηνεία;
      Μήπως σημαίνει, «μην καθυστερείτε την ανέλιξή σας, παλινωδώντας μέσα από αμαρτίες και υλικές προσκολλήσεις, ακλουθώντας λάθος ατραπούς;» ή «επιταχύνετε την ανέλιξή σας, ακολουθόντας Εμένα!».

      Διαγραφή
    24. Είμαστε ένα πείραμα; Ναι, είμαστε! Όμως, τι πείραμα;
      Είμαστε το πείραμα του Δημιουργού! Όλη η Δημιουργία είναι ένα πείραμα. Πείραμα, από την λέξη εν-πείραμα, δηλαδή εμπειρία. Ένα πείραμα που δοκιμάζεται η επαλήθευση (επιβεβαίωση) της Ύπαρξης, δηλαδή της Δημιουργού Σκέψης, της Αιτίας και του Αιτιατού!
      Το ότι η υλική μας μορφή, σχεδιάστηκε από γενετικούς μηχανικούς άλλων οντοτήτων, δεν αλλάζει τίποτε από αυτά που σου αναφέρω. Αν δεν είχαμε προσαρμοσμένα σώματα για τον πλανήτη Γη, θα είχαμε άλλα σώματα, προσαρμοσμένα σε άλλες βιόσφαιρες, σε άλλους πλανήτες, ακόμη και σε αστέρες! Αν ποτέ (κάποτε σίγουρα) εξελιχθούμε συλλογικά οι άνθρωποι, ίσως μπορέσουμε και εμείς να «δημιουργήσουμε» άλλα ήδη, για άλλες βιόσφαιρες…
      Οι μικροί «θεοί» δεν έχουν σχέση με τον ¨Έναν και Μοναδικό Δημιουργό! Αυτό φίλε μου, το ξέρεις καλά.
      Ένα καλό εργαλείο για την ανέλιξη μας, φίλε Στοχαστή, είναι η Πίστη μας. Δεν μιλάω για «πίστη στον Θεό» κτλ, αόριστα πράγματα! Μιλάω για την Πίστη στον σκοπό μας. Στον ΣΤΟΧΟ μας. Αν αυτό δεν υπάρχει, αλλά συνεχίζουμε να πολεμάμε, η μάχη μας γίνεται ατελέσφορη και μάταιη. Μαχόμαστε άσκοπα! Πάτα γερά και πίστευε στα βήματά σου.
      Μην παλινδρομείς αενάως! Θα χάσεις ότι κατέκτησες και νομίζω ότι με εννοείς.
      Δεν θέλω να σε εφησυχάσω, αλλά να σε κάνω να βλέπεις καθαρά το πεδίο της μάχης σου. Μην αφήνεις θολούρες να σε εμποδίζουν να δεις μπροστά. Αν θεωρείς ότι οι παγίδες θα σε νικήσουν, τότε δεν θα μπορέσεις να κάνεις βήμα μπροστά σου. Την παγίδα την παρακάμπτουμε και δεν επιχειρούμε να περάσουμε από μέσα της για να …δοκιμαστούμε.
      Ναι, το Φως της Αληθείας, είναι εκτυφλωτικό και δεν αντέχει εύκολα το μυαλό να το «δει κατάματα». Βάλε στο «παιχνίδι» και την διαίσθηση, το συναίσθημα.
      Δεν διαφωνώ στην ανάγνωση των εβραϊκών κειμένων. Εξάλλου κι εγώ καταφεύγω συχνά σε αυτό. Η λογική τους όμως, προέρχεται από την δική τους ηθική. Αν δεν την ασπάζεσαι, μην την αφομοιώνεις. Χρησιμοποίησέ την για να αναγνωρίζεις την αντίπαλη λογική, όχι για να ταυτίζεσαι με αυτήν. Η επιλογή είναι δική σου.
      Θα έλεγα εν τέλει, ότι το που αξίζει να εμβαθύνουμε και που να προσπερνάμε, έχει να κάνει με την ικανότητά μας στην Διάκριση. Μην σπαταλάμε χρόνο και ενέργεια σε ιδέες-παγίδες που θέλουν να μας αποθαρρύνουν από την μάχη ή να μας εκτρέψουν από τις επιλογές μας.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    25. Κανείς δεν ειναι υπεράνω πειρασμού, ακόμα και ο Χριστός και ο Βουδας δεν πήραν την απόφαση απόρριψης των πειρασμων εντελώς αβασάνιστα. Οταν λοιπόν εμείς σήμερα ζούμε σε έναν πολυ περισσότερο εικονικό υλικό κόσμο, είμαστε και πολυ περισσότερο επιρρεπείς στις σειρήνες που θελγουν το μυαλό μας. Ειναι πολλοί παράγοντες που συντελούν σε αυτό, μην τους πιάσουμε έναν έναν. Αν και θα πρεπει έναν έναν να τους εντοπίσουμε και να τους αποβαλουμε αν θελουμε να αρχίσουμε να απελευθερωνομαστε. Εγω εν προκειμένω γνωρίζω τί πρεπει να κάνω. Το πώς το μελετω και το βρίσκω κάθε μέρα.
      Εκτός απο γνώση και θέληση απαιτείται και μια τριτη δύναμη, νόμος του τρία, χωρίς την οποία τίποτα δεν μπορεί να συμβεί. Και αυτή ειναι η ενέργεια. Εκεί βρίσκονται πλέον οι προσπάθειες μου, στον εντοπισμό των διαρροών ενέργειας, ελάχιστοι μιλούν γι αυτά. Η μέθοδος δράσης θέλει τη δέουσα προσοχή και σύνεση. Αληθές πως ο μαχητές κοιτάει μια μια τις μαχες του αλλα πρεπει να κοιτάει μια στο τόσο συγκεντρωτικά για να βεβαιωνεται πως πολεμάει αυτούς που πρεπει. Πώς γνωρίζουμε ποιοι ειναι με τη μεριά της διαβολής; Σίγουρα μπορούμε να συμφωνήσουμε σε πολλά, η δυσκολία ειναι να κρίνουμε ορθά υποομαδες στις οποίες ήδη ανήκουμε. Γιατι ο κυριότερος εχθρός μας ειναι αυτός που θεωρούμε φίλο, τακτική του ειναι να μας παραπλανει και να μας καθυστερεί προσφέροντας ότι κρίνει πως χρειαζόμαστε για να μην είμαστε επικίνδυνοι σε αυτόν. Για να γίνει πειστικος θα πει και αρκετές αλήθειες, τις οποίες θεωρεί υπό τον έλεγχο του.
      Αν φαινομαι επιθετικός ειναι επειδη αυτή η τακτική ειναι η λιγότερο χρονοβόρα και δίνει τις περισσότερες πληροφορίες. Μερικές φορές σε νέες γνωριμίες εφαρμοζω τεχνητό τσακωμο, το "τεχνητό" το ξέρω μόνο εγω όμως. Διαπίστωσα πως άμεσα μπορώ να διαπιστώσω το ποιόν του εν λόγω ανθρώπου, ενώ επειδη οι "κατηγορίες" μου πάντα στοιχειοθετουνται το εν λόγω άτομο, αν δει πέρα του θυμού του, μόνο να κερδίσει μπορεί. Εν προκειμένω, σίγουρα το έχεις καταλάβει, προσπαθώ να εκμαιευσω γνώσεις απο εσένα. Διαπιστώνω μια τάση πληροφοριών πακέτου, που θυμίζει κομματική γραμμή. Λογική και στέκει στα προφανή αντεπιχειρηματα, όμως πάσχει ισως σε κάποιες λεπτομέρειες ή κριτικές επι του σκοπού εν παραδείγματι. Δεν κατέχω τη γνώση, αλλα παντα είχα τη πεποίθηση πως μόλις την ακούσω θα την καταλάβω. Ειναι κοντά αλλα.., αλλά.
      Στοχαστης

      Διαγραφή
    26. Πρακτικά τώρα, η γυναίκα θεωρείται ως παγίδα- πειρασμός αλλα και ο Βουδας και ο Χριστός που βρήκαν την φωτιση είχαν γυναίκα και οτι σημαινει αυτό. Η εκσπερματιση απο τον άνδρα προκαλεί τεράστια απώλεια ενέργειας και πρεπει να γίνεται κατάλληλα με μια γυναίκα ώστε να αναπληρωνεται καταλλήλως. Οσον αφορά τη γυναίκα νομίζω πως δεν ισχύει το ίδιο, καθως ως παθητική δύναμη εχει αντίθετες κατα κάποιο τροπο ιδιότητες. Αυτή ειναι μια άλλη συζήτηση όμως. Απλα απαιτείται σύνεση και συσσώρευση ενέργειας την στιγμή που θα απαιτηθεί. Εν καιρό νηστειας λόγου χάρη, όπου αποταμιεύεται ενέργεια και απο την έλλειψη απαιτητικης πεψης, επίσης ενεργοβορα διαδικασία. Οι παγίδες μπορεί να μας νικήσουν , αλλα αν δεν περάσεις μέσα απο αυτές δεν θα της κατανοησεις ποτέ. Και αυτός ειναι ο δρόμος του δειλου. Αλλωστε αν δεν καταφέρουμε να κυριαρχησουμε των επιθυμιών μας εδώ, τί θα γίνει στο αστρικο, στο χώρο των επιθυμιών και του συναισθήματος; Αυτός ο χώρος θα μετατραπεί σε χώρος ακολασιας, ειναι το μόνο σίγουρο. Το γρηγορειτε σημαινει αυτό ακριβώς συν κάντε γρήγορα συν να είσαστε σε κατάσταση εγρήγορσης δηλαδή να είστε συνειδητοί. Δεν με ενδιαφέρει τί πιστεύει ο κάθε ιεχωβας ή τί τους εχει διδάξει ο κάθε δαιμονας. Είμαι σώφρων όμως να αναγνωρίζω πως ο δαιμον ως δαημων δηλ γνωστης, γνωρίζει. Δεν παν νάναι και γεζιντι που θεωρούν μερικοί πως ειναι ταγμενοι στο σατανά, θα τους ακούσω. Γιατι τελικά ποιοί ειναι δικοί μας και ποιοί δεν ειναι;
      Ενας απο τους άλλους μπορεί μα κερδίσει περισσότερο σεβασμό απο ένα δικό μας, αυτό ειναι το μόνο σίγουρα. Δεν ειναι μαύρο-άσπρο, ούτε οι δικοί μας ειναι οι καλοί. Αν ήταν έτσι να ακούγαμε την εκκλησία που ζητούσε την καταστροφή των ελλήνων.
      Το σαφές ειναι πως ελληνας θρησκευτικά σημαινει αναγνώριση του γεγονότος πως εχουμε διπλή φύση, ψυχή και σώμα, και σωσιμο σημαινει σωσιμο απο τον υλισμο, νεοπλατωνισμος, ορφισμος κτλ άρα μάχη με τη λεγεωνα των εγω.
      Δια ταύτα, αυτό που λέω ειναι πως απαιτείται τιθασσευση του εγκεφάλου στη δημιουργία σχεδίου για απελευθέρωση του ίδιου του εγκεφάλου για παράδειγμα. Πρακτικά αν δεν κόψουμε το μεταλλαγμένο σύγχρονο άσπρο σιτάρι το μυαλό δεν θα σκεφτεί ποτέ καθαρά.
      Η απελευθέρωση έρχεται σταδιακά και με κάθε επιπρόσθετη συνειδητή (που σημαινει ταλαιπωρία) πράξη και όχι απλα συν το χρόνω επειδη το θελουμε.
      Με τεράστια εκτίμηση,
      Στοχαστης
      ΥΓ. Ξαναλέω πως σε πάμπολλα έχεις δίκιο και σε κάποια έχω αναθεωρήσει κάποιες απόψεις μου χωρις να το αναφερω. Μπορεί να φαίνεται πως εμμενω αλλα αυτό το κάνω για να εξάντλησω οποία περιθώρια λάθους.

      Διαγραφή
    27. Φίλε Στοχαστή,
      δεν χρειάζεται να ψάχνεις για άλλοθι, σε Χριστό και Βούδα! Ουδείς ισχυρίζεται ότι οι πειρασμοί είναι εύκολοι στην απόκρουση. Αν ήταν, τότε δεν θα μαθαίναμε τίποτε.
      Δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω ότι δεν υπάρχουν «κόλπα» για να κερδίσουμε «πίστες» στην ανέλιξή μας. Ούτε «κόλπα» για τεχνητή επιτάχυνση. Αν προσπαθείς να μετέρχεσαι τεχνασμάτων, αμέσως εισέρχεσαι στην αγκάλη της διαβολής, αφού καταστρατηγείς την διαδικασία. Νομοτελειακόν!
      Δικαιούσαι να κάνεις λάθη! Μην νοιώθεις ενοχές και μην κατηγορείς τον εαυτό σου, αν αποτυγχάνει. Έτσι μαθαίνουμε.
      Λες από μόνος σου: «Το πώς, το μελετώ και το βρίσκω κάθε μέρα.»
      Ακριβώς αυτό φίλε μου. Μαθαίνεις από τα λάθη σου. Τα αξιοποιείς και μέσω αυτών ανελίσσεσαι.
      Σωστά όσα αναφέρεις για την εκροή της ζωτικής μας ενέργειας, μέσα από τις καταχρηστικές μας καθημερινές πράξεις. Είδες τι είπα; «καταχρηστικές πράξεις»! Σύμφωνα με ποιον αξιακό κώδικα, τις ονομάζω «καταχρηστικές»; Μα βεβαίως με την …ηθική! Και βεβαίως δεν αναφέρομαι στην κοινωνική ηθική, αλλά στην ηθική της Εσωτέρας Αληθείας. Δεν επεκτείνομαι, διότι ξέρω ότι καταλαβαίνεις τι λέω, σωστά;
      Πιο κάτω λες:
      «ο κυριότερος εχθρός μας είναι αυτός που θεωρούμε φίλο, τακτική του είναι να μας παραπλανεί και να μας καθυστερεί, προσφέροντας ότι κρίνει πως χρειαζόμαστε, για να μην είμαστε επικίνδυνοι σε αυτόν.»
      Αν και λογικοφανής σκέψη, μέσα της ενέχει την διαβολή της καχυποψίας, της επιφύλαξης, της κακής προαίρεσης! Είναι μια ΑΡΝΗΤΙΚΗ στάση. ΠΡΟΣΕΞΕ ΤΟ ΑΥΤΟ! Είσαι ήδη βαθειά μέσα στην παγίδα!
      Ο φόβος σου και η αγωνία σου, λόγω της μοναξιάς του ερευνητή, έπλεξαν το δέσμιο ιστό της αυτοπαγίδευσης του μυαλού σου. Αναπαράγεις μια λογική που σε δεσμεύει και σε περιορίζει. Σου προκαλεί εμπόδια. Σου αποστερεί την ελευθερία.
      Έκανες αξίωμα, μια απλή υπόθεση: Ναι, είναι πιθανό να συμβεί αυτό που λες, όμως αυτό είναι μια μικρή πιθανότητα, που δεν αξίζει να σε περιχαρακώσει πίσω από τον τοίχο της φοβίας, της επιφύλαξης και της αναστολής. Το πιθανότερο όμως, είναι να ΜΗΝ ΣΥΜΒΕΙ αυτό. Νοιώθε θετικά συναισθήματα! Να είσαι καλοπροαίρετος, όχι ευκολόπιστος, αλλά καλόπιστος. Αξίζει να παίρνεις το ρίσκο να κάνεις λάθος εκτίμηση. Κερδίζεις περισσότερο εμπιστευόμενος κάτι που το ένστικτό σου στο επιτρέπει, παρά να κλείνεις όλες τις πόρτες μήπως και συμβεί το «κακό» και την πατήσεις! Καλύτερα να την πατήσεις και να διορθώσεις την πορεία σου, παρά να μένεις στάσιμος στο ίδιο σημείο. Συνηθίζω να λέω σε φίλους, το ξενικό Keep Walking… Το λέω και σε εσένα.
      Φίλε μου, ο τρόπος που σου απαντώ είναι σκόπιμα συνοπτικός! Το ξέρω ότι σε εκνευρίζει. Όμως υπάρχει λόγος, που θα τον καταλάβεις αργότερα.
      Δεν θέλω να έχω συνομιλητή που θα ρυθμίζει την κάνουλα της ροής σύμφωνα με την δική του παρόρμηση. Θέλω να του δίνω μόνο τα κεντρίσματα για να δημιουργήσει μόνος του την γνώση. Για να την κατακτήσει με την δική του προσπάθεια και όχι έτοιμη, δοσμένη σε «πακέτο».

      Διαγραφή
    28. Θα ήθελα να ξέρεις ότι οι απαντήσεις που σου δίνω είναι διατυπωμένες με προσοχή. Περιέχουν μηνύματα ανάμεσα από τις λέξεις, που θα πρέπει να τις αποκαλύψεις. Βλέπεις ότι όσο πιο απαιτητικός γίνεσαι, τόσο πιο αινιγματικές(!) απαντήσεις λαμβάνεις.
      Πιστεύω στις δυνατότητές σου και σε εμπιστεύομαι. Είμαι σίγουρος ότι παρά τον εκνευρισμό σου, θα πάρεις αυτό που θέλεις. Όμως αυτό θα πάρει χρόνο και κόπο. Αυτές είναι οι δύο λέξεις στις οποίες θέλω να επενδύσεις νοητικά.
      Μη πίνεις απ΄ το ποτήρι μονορούφι, δεν θα εμπεδώσεις την γεύση. Πίνε γουλιά γουλιά…! Έτσι κάνω και εγώ φίλε μου. Από την παιδική μου ηλικία, πίνω λίγο λίγο!
      Πιο κάτω αναφέρεσαι στις παγίδες. Νομίζω ότι συγχέεις τις παγίδες με τους πειρασμούς.
      Αν και μοιάζουν, δεν είναι ακριβώς το ίδιο. Η παγίδα αποσκοπεί να σε εγκλωβίσει και να σε καθηλώσει. Αποσκοπεί επίσης να σε εκτρέψει από τον δρόμο σου, προκαλώντας σου αποπροσανατολισμό και σύγχυση! Ο πειρασμός υπάρχει για να σε δοκιμάσει. Να δοκιμάσει την δύναμη στην επιλογή σου.
      Δεν είναι ωφέλιμο να πέφτουμε στις παγίδες. Ωφέλιμο είναι να δοκιμαζόμαστε στους πειρασμούς, στους οποίους αν το θες, αξίζει να εκτιθέμαστε. Δεν εννοώ βεβαίως να υποκύπτουμε σε αυτούς!
      Ο δειλός είναι αυτός που αποφεύγει την έκθεσή του στον πειρασμό.
      Αυτός που αποφεύγει την παγίδα, είναι απλά έξυπνος.
      Αυτός που επιδιώκει να πέφτει στην παγίδα είναι μωρός!
      Ο θαρρετός, εκτίθεται στον πειρασμό και τον νικά.
      Αναφέρεις έπειτα ότι «Άλλωστε αν δεν καταφέρουμε να κυριαρχήσουμε των επιθυμιών μας εδώ, τί θα γίνει στο αστρικό, στο χώρο των επιθυμιών και του συναισθήματος;»
      Υποθέτω ότι γνωρίζεις σε τι αναφέρθηκες. Ότι είπες, αφορά την μετά θάνατον διαδικασία. Κι αυτό διότι συνειδητή επαφή με το αστρικό πεδίο, έχουμε μετά τον υλικό μας θάνατο. Και εκεί είναι η …Ρόδος φίλε μου! Η αποδέσμευσή μας από το αστρικό πεδίο και ο θάνατος του αστρικού μας σώματος, απαιτεί την απεξάρτησή μας από τις υλικές και θυμικές εξαρτήσεις. Έχεις λοιπόν, απόλυτο δίκιο.
      Φίλε μου, θέλω να σου πως κάτι:
      Η Γνώση είναι μια και μοναδική! Δεν είναι κάτι που την κατέχουν μόνο οι «καλοί», ενώ οι «κακοί» την αγνοούν! Την κατέχουν εξίσου και οι δύο. Ποιοι όμως; Οι λίγοι!
      Η Γνώση είναι απλά ένα εργαλείο. Αυτό που κάνει την διαφορά είναι η χρήση της. Αυτή μπορεί να είναι καλή ή κακή…
      Και ο μαύρος, αλλά και ο λευκός διδάσκαλος γνωρίζουν την ίδια Αλήθεια. Κάνουν όμως άλλη χρήση της δύναμής της! Δυνητικά θα μπορούσες να είχες πρόσβαση στην Αλήθεια, δίπλα σε έναν «Κακό» Δαίμονα, καμία αντίρρηση!
      Πόσο εύκολα όμως θα διέκρινες και θα επέλεγες τον ορθό δρόμο, αν σε έθελγε η εξουσία της δύναμης του Κακού στα δικά σου χέρια; Ποια θα ήταν η δική σου πορεία;
      Στο πάγιο ερώτημά σου, «ποιοι και γιατί είναι οι καλοί και ποιοι οι κακοί;» θα σου πω πως αφού η Γνώση είναι μια και διασώζεται από τα βάθη της ανθρώπινης ιστορίας ως υπερπολίτιμο υλικό, μέσα από ΟΛΕΣ τις μαρτυρίες, ΟΛΩΝ των αρχαίων λαών, αλλά κυρίως μέσα από τις μυστικές (εσωτερικές) τους διδασκαλίες (διαφυλαγμένες), αυτή που μπορεί να είναι αιρετή είναι ανάγνωσή της, ανάλογα τους σκοπούς. Όμως όλοι μας έχουμε έναν εσωτερικό καθοδηγητή, που μας επιτρέπει να διακρίνουμε το ωφέλιμο από το ανώφελο, το αγαθό από το βλαβερό. Η στρέβλωση δεν είναι δυνατή να συμβεί, ακόμη κι αν η λογική μας το επιτρέψει. Είναι κάτι σαν το αίσθημα της αυτοσυντήρησης που σου επιβάλει τον τρόπο της επιβίωσης. Παρόλα αυτά, εμείς μπορούμε συνειδητά να επιλέξουμε τον δρόμο μας και προς τις δύο κατευθύνσεις. Ο διαχωρισμός καλού-κακού είναι ευδιάκριτος και αποτυπώνεται συμβολικά στα μαθηματικά με την αριθμητική αλληλουχία των θετικών (+) αριθμών, εν αντιθέσει με τους αρνητικούς (-), που με το ενωτικό στοιχείο των δύο κόσμων το μηδέν (ουδέτερον κενόν), υπάρχει ο αντικατοπτρισμός του ενός, πάνω στο άλλον. Η διαφορά όμως, είναι πάντα ευδιάκριτη και …αυτονόητη!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή

    29. Έχεις δίκιο προφανώς στις διακρίσεις που πολύ όμορφα και τακτοποιημένα ανέφερες. Συμφωνώ απόλυτα, ηταν ελαφρώς λαθος διατυπωμένα αππ εμενα και αυτό επειδή γράφω από κινητό και γράφω σχεδόν από μνήμης χωρίς να ανατρεχω και να βλέπω τί εγραψα πριν. Ειναι καλύτερα έτσι από το να γράφω μέρα από πολύ καιρό από τοpc όταν ο διαλογος θαχει κρυωσει. Εννοούσα ο κυριότερος από τους εχθρούς μας ειναι αυτός που μας παριστάνει και τον νομίζουμε φιλο. Οι ενστάσεις σου σωστές, τις αποδέχομαι απόλυτα και συμφωνώ απλά όπως είπα πιο πάνω κάποιες διατυπώσεις ή γραμματα ή σημεια στιξης λείπουν ή ειναι λαθος. Χαριτολογώντας αυτή ίσως ειναι η δικιά μου μορφή καμουφλαρισματος. Σοβαρά όμως γιατί να κρύβουμε τί έχουμε ανακαλύψει ή διαβάσει; Αμα ειναι να το παμε ο καθένας μόνος του θα πάρει πολύ χρόνο, ίσως παραπάνω από όσο νομίζουμε. Εγω θα χρειαστώ περίπου 90 χρόνια έτσι όπως πάει. Στα 50 όμως θατοχω.. χασει. Οπότε; Γιατί αυτολογοκρινομαστε; Και κυριότερο, σε ποιον δίνουμε αναφορά όταν το κάνουμε; Δέχομαι το επιχείρημα να μην καψουμε τη πορεία κάποιου που δεν ηταν καθόλου έτοιμος. Αλλα σημερα υπάρχουν τέτοια εμπόδια που οχι να απελευθερωθεί κάποιος πνευματικα δε μπορει, αλλα παλεύει μια.ολόκληρη ζωή να χάσει 10 παραπανίσια κιλά και ίσως να μην τα καταφέρει ποτέ! Έχουμε το δικαίωμα όσοι ξέρουμε 1-2 πράγματα παραπάνω να μην τα κοινωνουμε; Ο Πλάτων και ο Ερμής ο τρισμεγιστος που είπαν ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ προχωρημένα (για τα αυτιά μας τουλαχιστον) ηταν ηλιθιοι και θελαν το κακό μας;
      Εάν πούμε πως πρέπει κάποιος σημερα να εντοπισει όλα τα λανθασμένα του εγω, να τα αναλυσει και να τα διορθωσει, του κάνουμε κακό; Αν διατυπώσουμε μεθοδολογία για να βοηθηθουμε όλοι, ειναι κολπακι να γλυτωσουμε πίστα;
      Θεωρώ πως υπερεκτιμας το χρονο μας και.τις ζωές μας. Μέγα σφάλμα να υπολογίζουμε πως υπάρχουν κι αλλες ζωές. Και αν υπάρχουν θα ακολουθούν δαντικους νόμους, οπότε εάν αρχίσει η καθοδος, τοτε καληνυχτα. Αφού η ψυχή μας έχει επιλέξει τις συνθήκες στις οποίες ενσαρκώθηκε, η τωρινή μας κατάσταση ειναι η βελτιστη δυνατή για εμάς. Εάν όχι τώρα, τοτε ποτέ. Η έστω σε 4.125 χρόνια ξανά και αν.

      Όχι δεν αναφέρομαι μετα τον υλικό θάνατο. Μολονοτι ισχύει όπως το λες, απειροελαχιστοι καταφέρνουν να δημιουργήσουν αστρικο σώμα σε σωστη βαση ωστε να επιζει πολυ καιρο μετα τον υλικο θανατο και να διατηρεί πιθανοτητα επανενσαρκωσης. Η πλειοψηφία διαθέτει αντι αστρικου σωματος, μια αστρικη σκιά ή ενα αστρικο φάντασμα. Χρειάζεται ο "θάνατος" των εγώ και όχι ο πραγματικός υλικός θάνατος για ναζησουμε την αληθινη ζωή. αναφερομαι.στην εν ζωη περιπλανηση στο αστρικο, που ειναι το χαμηλο επίπεδο, που όλοι μας έχουμε επισκεφτεί μέσω του ύπνου ασυνειδητα καθώς το ονειρικό επίπεδο συνορεύει με το αστρικο. Ειναι εύκολο σχετικά να το επισκεφτουμε και.συνειδητά και κατά βούληση, αλλα θα πρέπει να.έχουμε ξεκινήσει να κάνουμε πράγματα.
      Στοχαστής

      Διαγραφή
    30. Φίλε Στοχαστή,
      η αδημονία σου πιστεύω ότι οφείλεται σε μια πλάνη. Έχεις πεισθεί για κάποιο λόγο, ότι πρέπει οπωσδήποτε να βιαστούμε γιατί τελειώνει η ζωή μας και δεν υπάρχει άλλη ευκαιρία να εξελιχθούμε και να φτάσουμε στην εν-θέωση! Πιστεύεις ότι αν πεθάνουμε πριν καταφέρουμε να εξελιχθούμε, θα εγκλωβιστούμε σε ένα μη αναστρέψιμο σταδιακό ολοκληρωτικό θάνατο! Οποία η πλάνη σου Στοχαστή! Είσαι σε μια ακόμη παγίδα της λογικής, βαθειά χωμένος.
      Αν επέλεξες να απορρίψεις την ιδέα της μετενσάρκωσης, πιστεύω να εξάντλησες την γνώση για αυτήν, πριν το κάνεις.
      Αν λοιπόν το επέλεξες, θα πρέπει να απαντήσεις σε πολύ πιο σύνθετα ερωτήματα που προκύπτουν:
      -Ποιος ο λόγος της ενσάρκωσης στο υλικό πεδίο, που το περιορίζει ο χωροχρόνος (ο οποίος σε συνδυασμό με την φθορά της ύλης), γίνεται ανακόλουθος με τον ρυθμό των εμπειριών μας ώστε να μπορέσουμε να εξελιχθούμε; (όταν αυτό γίνεται για μια και μοναδική φορά)
      -θα υπάρχει επιστροφή στην Πηγή προκειμένου να ολοκληρωθεί το Θείο Σχέδιο; Και αν ναι, πως;
      -Πόσοι άνθρωποι πιστεύεις ότι σε μια μόνο ζωή, κατάφεραν να Τελειωθούν; (Αν βρεις, σκέψου το πώς ξεκίνησαν)
      -Τι γίνεται με αυτούς που πεθαίνουν σε πρώιμη ηλικία (βρέφη, παιδία); Πάνε χαμένοι;
      -Αν όλα πρέπει να συμβούν σε έναν ένσαρκο βίο, τότε γιατί δεν δίνονται οι ίδιες ευκαιρίες σε όλους στην ζωή τους;
      -Αν ο άνθρωπος δεν είναι μόνο υλικό σώμα, αλλά έχει σώματα σε ανώτερα πεδία της Δημιουργίας (ψυχικό, πνευματικό), τότε γιατί να μην έχει την δυνατότητα* να επιδρά διαδραστικά στην κατώτερη ύλη όσο την χρειάζεται (δηλαδή να την χρησιμοποιεί ως εργαλείο); *Θεωρούμε ότι στην κάθετη ιεραρχία το ανώτερο εξουσιάζει το κατώτερο.
      Προκύπτουν και πολλά άλλα ερωτήματα, αλλά ας μην καταχραστούμε τον διάλογο.
      Ο Πλάτων, ο Ερμής ο Τρισμέγιστος και όλοι οι διδάσκαλοι, δεν είπαν τίποτε δημόσια και μαζικά! Ότι δίδαξαν, το δίδαξαν σε «κλειστούς» χώρους, μα κυρίως με ΚΑΝΟΝΕΣ σεβασμού στην Γνώση. Ουδείς τους, άνοιξε την «κάνουλα» ανεξέλεγκτα. Η διαδικασία, …συνεχίζεται!
      Δεν υπάρχει μεθοδολογία φίλε μου σε αυτά τα πράγματα. Μεθοδολογία υπάρχει όπου υπάρχει επαληθευσιμότητα από κοινά δεδομένα. Υπάρχει στα μαθηματικά και την φυσική, όχι όμως και στην ανθρώπινη ιδιοσυγκρασία και διανόηση. Κάθε περίπτωση ανθρώπου, είναι μοναδική! Προσωπικά δεν αναγνωρίζω «φόρμουλες» για κάθε τύπο ανθρώπου.
      Πέραν αυτών όμως φίλε μου, νομίζω ότι ήδη έχουμε πει πάρα πολλά για τον τρόπο που επικοινωνούμε και με δεδομένο ότι το κάνουμε δημόσια και όχι ιδιωτικά (προστατευμένα).
      Φυσικά και δεν αυτολογοκρινόμαστε Στοχαστή. Αντιλαμβάνομαι τον εκνευρισμό σου και γι αυτό σε προέτρεψα ανάλογα στον προηγούμενο σχόλιό μου.
      Δεν συμμερίζομαι την αδημονία σου και τα επιχειρήματά σου, προκειμένου να ασκήσεις πίεση. Ο ρυθμός που έχουμε είναι ο σωστός, πίστεψέ με.
      Δαντικοί νόμοι; Δεν ισχύουν φίλε μου στ’ αλήθεια! Μάθε να βλέπεις και από την άλλη πλευρά τα πράγματα. Μην αφήνεις τα αρνητικά συναισθήματα να σε κυριεύουν. Απέβαλε τον φόβο σου για το επέκεινα. Δεν θα «τιμωρηθείς» στην κόλαση του Δάντη! Τιμωρείσαι ήδη εδώ, μέσα στο νοητικό τέλμα που έχεις βαλτώσει.
      Συμφώνησα μαζί σου στο να μην με εμπιστεύεσαι. Εμπιστεύσου όμως την διαίσθησή σου. Μην δείχνεις και τόση εμπιστοσύνη στο μυαλό σου. Δεν την αξίζει, γιατί είναι ατελές και σε εξαπατά! Ο δικός μου ο λόγος, έρχεται επίκουρος. Κάνε τον ότι θέλεις! Εσύ εξάλλου επέλεξες αυτό το σημείο στην ζωή σου. Και να, υπάρχει μπροστά σου!

      Διαγραφή
    31. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχω υλικά. Αυτό που με διέπει είναι ο Αιθέρας. Ρούφα τον και μετά εξέπνευσέ τον.
      Τέλος, το αστρικό σώμα προηγείται του υλικού μας. Όλοι έχουμε αστρικό σώμα και όχι …σκιά! Δεν υπάρχει υλικό σώμα αν δεν υπάρχει αστρικό, αφού πάνω σε αυτό «ενδύεται».
      Μετά τον θάνατο του υλικού σώματος, ακολουθεί ο θάνατος του αστρικού. Όχι όμως άμεσα. Ο χρόνος (ναι, υπάρχει χωροχρόνος στο αστρικό πεδίο, αλλά αρκετά διαφορετικός) ποικίλει καθώς και οι συνθήκες για το πότε θα πεθάνει και αυτό. Δεν μετενσαρκώνεται ποτέ το αστρικό σώμα. Αυτό πρέπει να πεθάνει, πριν συμβεί η επόμενη ενσάρκωση…
      Ο θάνατος του Εγώ, είναι ο αυτοσκοπός στην εξέλιξή μας και το μεγάλο ζητούμενο. Τότε πράγματι, σηματοδοτείται και το τέλος των αναγκαστικών μας ενσαρκώσεων.
      Τα «αστρικά ταξίδια» έχουν νόημα ως εμπειρία και όχι ως τρόπος του ..ζειν. Ο κόσμος μας είναι ΕΔΩ! Εδώ είναι και το πεδίο που πρέπει να εργαστούμε. Εκεί μπορεί να είμαστε μόνο ως «περίεργοι» επισκέπτες για την ώρα…
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    32. Απλα λατρευω τη συζήτηση μας, ειδικά όταν συναντούμε διαφωνία. Ειναι τόσο σπάνιο σήμερα να βρεις κάποιον να κανεις αδογματιστο διάλογο. Το πρόβλημα βρίσκεται στο οτι το "εγω" των περισσότερων ειναι τόσο μεγάλο και υπερτροφικο που πλέον δεν μπορεί να ανεχθεί την πιθανότητα να εχει κάπου λάθος, το λάθος θα ειναι σίγουρα στους άλλους. Με αυτή τη νοοτροπία δεν νοείται διάλογος. Διάλογος σημαινει πως διαφωνούμε σε κατι, θα υπερασπιστούμε τις θέσεις-απόψεις-δόγματα-θεωρίες-βιώματα μας με σθενος,με λογική και επιχειρήματα ΟΜΩΣ έχουμε ταυτόχρονα το ηθικό χρέος να αποδεχτούμε πως η άποψη μας πάσχει όταν ο συνομιλητής μας μας το δείξει. Αυτό ειναι πολυ καλό για εμάς αν εχουμε λάθος διότι ο συνομιλητής μας θα εχει καταφέρει να μας δείξει μια στραβη πεποίθηση μας ώστε να την διορθώσουμε. Θα πρεπει να τον ευχαριστήσουμε για τον κόπο του και την ικανότητα του να το επιτύχει.
      Εχοντας πει τα προφανή ως εισαγωγικά, αναφερόμενος όχι σε σένα αφού εσύ τα γνωρίζεις και τα τηρεις πολυ καλώς, θέλω να σου ζητήσω το εξής. Να συνεχίσουμε τον διάλογο μας σε αυτήν την διαφωνία μας σε ξεχωριστή ανάρτηση. Οχι γιατι θέλω να μας δούμε να αντιπαραθετουμε τα επιχειρήματα μας, κάθε αλλο. Μας θεωρώ δυο άτομα που εχουν καταφέρει να "σκοτώσουν" τουλάχιστον το εγω της ματαιοδοξίας, ή έστω καθυποταξει. Οι πράξεις μας και η πορεία μας, ακόμα και οι διαδικτυακές, το καθιστούν αυτό σαφές. Θεωρώ και εύχομαι να δείξεις το λάθος της λογικής μου. Αλλα θα την υπερασπιστώ διότι δείχνω να καταληγω σε αυτήν φιλοσοφικά. Ο λόγος ειναι πως θα πρεπει να παρακολουθήσουν και αρκετοί άλλοι τον διάλογο αυτό γιατι άπτεται του ζητήματος της μετεμψυχωσης και το θέμα της σωτηρίας ψυχών. Τί ποιό σημαντικό θέμα; Οπότε αν θέλεις συνοψισε την προσέγγιση σου με τα πολυ εύστοχα ερωτήματα που ανέφερες, θεσε το ερώτημα οπως σωστά το εντοπισες για το αν θα πρεπει οπωσδήποτε να βιαστούμε να εξελιχθουμε-αφυπνισθουμε γιατι η ζωή ειναι μικρή, αν θα εχουμε άλλες ευκαιρίες (δηλαδή αν ισχύει η μετεμψυχωση και με ποιους όρους) αν πεθάνουμε πριν καταφέρουμε να αφυπνισθουμε κτλ. Θα πρεπει να την κανουμε αυτή τη συζήτηση, την θεωρω εκ των ων ουκ άνευ για οποιοδήποτε ερευνητή. Δηλώνω υπεύθυνα πως θα συμμετάσχω. Εκεί θα πρεπει να τον καταχραστουμε τον διάλογο .. όσο δε παει. Ασχετα αν βοηθηθούν και άλλοι, θα είμαστε δυο άνθρωποι (και όχι μόνο) της διπλανής πόρτας που συζητούμε σε μια βεράντα ένα φθινοπωρινό δειλινο. Απλο και ωραιο αλλα σπάνια γινομενο

      Σχετικά με τη ματαιοδοξία που ανέφερα προηγουμένως, αναφέρω ως παράδειγμα πως μολονότι εφαρμοζω τη θετική προδιάθεση όχι τόσο συνειδητά, παρά κατα φυσιν, δεν θιγομαι αμεσα να εξεγερθω και να πω "εγω ετσι; ποτέ!!" όταν παρουσιαζομαι ως.. μουρτζουφλης τρόπο τινά διότι δεν καίγομαι να εμφανισω τον εαυτό μου ντε και καλά ως άνετο και.. cool. Γιατι γνωρίζω πως εγω δημιουργησα αυτήν την οπτική με κανά δυο βιαστικές διατυπώσεις και υπερβολές στο πλαίσιο της ρητορικής τέχνης.
      Στοχαστης

      Διαγραφή
    33. Λες πως η χρήση τεχνασματων ειναι με τη μεριά της διαβολής. Συμφωνώ. Υπαρχει διάφορα όμως μεταξύ τεχνασματος και τεχνικής ανάλογη αυτής της παγιδας και του πειρασμού. Συμφωνώ πως η λέξη πειρασμός ήταν πιο δόκιμη σε αυτό που ανέφερα. Ομως ο πειρασμός μπορεί να γίνει παγίδα όταν κάποιος μείνει για πολυ καιρό δεσμιος του πειρασμού. Άρα ειναι θέμα οπτικής, επιλογής και οπως όμορφα ανέφερες εσωτερικής ηθικής. Εάν κάποιος πάρει την εβραϊκή-σημιτικη-αραβική επιλογη και συνταχθεί με την αντίστοιχη κοσμοθεωρία, ποιοί είμαστε εμείς να του πούμε πως ειναι λάθος; Αρκεί να γνωρίζει τί ακριβώς εμπεριέχει αυτή η επιλογη και τί θα συμβει μετά. Ας μην περιμενει παράδεισο με... παρθένες για προσωπική του χρήση. Αυτό λέμε. Ξηγημενα πράγματα και σεβασμό στο άνθρωπο όχι εκμετάλλευση και κοροϊδία. Εγω αισθάνομαι την υποχρέωση αν βρω κάποτε την αληθεια (λέμε τωρα), τουλάχιστον να γράψω ένα βιβλίο και να εξηγήσω τα θεμελιώδη τουλάχιστον, τα βασικά. Η ίδια παρορμηση(μια απο αυτές έστω) που βιωσες και εσυ οταν εφτιαξες τον καταχθονιο δαίμονα.
      Επιστρέφω. Εγω αναφέρομαι σε τεχνική μεθοδολογία ή σκέτη τεχνικη όχι τέχνασμα. Η κατάληξη -μα καταρχάς δηλώνει στασιμότητα. (Κάθισμα, σοφισμα). Ως εκ τούτου, κατι που στέκεται δεν μπορεί παρα να ειναι κατι νεκρό. Το ζωντανό παντα κινείται. Οταν μιλάμε για τεχνική αναφερόμαστε σε ένα σύνολο πρακτικών μεθόδων ικανών να επιφέρουν κάποιο αποτέλεσμα, προϋποθέτει δεξιοτητα και ικανότητα. Η τεχνική οπως και η τέχνη μαθαίνεται στα βασικά σε οποιονδήποτε το επιθυμει. Ειναι ανόητο να ανακαλύψει κάποιος επιδοξος μουσικός την μουσική απο την αρχή. Θα το καταφέρει ναι, αλλα σε πολλά χρόνια και με κόπους μια ολόκληρης ζωής. Μπορεί πολυ απλα να παει σε ένα σχολείο μουσικής και σε 2-3 χρόνια σοβαρής μελέτης της μεθοδολογιας της, να την κατέχει. Απο εκεί και πέρα, ναι η πορεία του ειναι κυρίως προσωπική ως καλλιτέχνης. Αυτό ειναι το έξυπνο να κάνει κάποιος και όσον αφορά την τεχνικη της αφύπνισης.
      Το τέχνασμα τωρα ειναι μια πανουργία, ένα επινοημα. Ως τέτοιο ειναι στατικό, δεν προσαρμόζεται δεν εξελίσσεται, ειναι καταδικασμένο να πεθάνει συν το χρόνο. Θα βλάψει οπως παρα πολλούς πριν καταστεί παρωχημένο γιατι εν τω μεταξύ δουλεύει και δουλεύει επιφεροντας κάποιο αποτέλεσμα, οπως όμως εχουμε αναφέρει με το λάθος τροπο. Παράδειγμα οι ιερουργιες και τελετουργίες. Δουλεύουν σε κάποιο ποσοστο μεν, αλλα ειναι επικίνδυνες δε γιατι η πλειονότητα ειναι ανετοιμη. Η δουλειά η δικια μας ειναι να καθαρίσουμε και να απελευθερώσουμε τον εαυτο μας και τότε θα έρθει να μας βρει το θειον και να κατοικησει στη ψυχή μας. Οχι κολπακια με επικλησεις και θυσιες. Αυτα ειναι για τους αναξιους. Νιωθεις λοιπον αξιος; Θέλεις λοιπόν κύριε να γίνεις καλλιτέχνης; Ιδού πεδίον δόξης λαμπρο. Μάθε την τέχνη της απελευθέρωσης και γινε καλλιτέχνης. Πού διδάσκεται όμως αυτή η τέχνη; Ειναι σε σκόρπια κομμάτια σε ένα ολόκληρο πλανήτη. Αντε βρες τα. Τί θα γινει όμως αν δεν ψάχνουμε μεμονωμένα, αλλα σύμφωνα με τη φύση του ανθρώπου σε ομάδες και κοινότητες; Θαύμα. Απλά θαύμα. Απαιτείται και το .. γρηγορειν όμως. Αν μείνουμε να λέμε σε κάποια άλλη ζωη, δεν έχω την ενέργεια τωρα σε λίγα χρόνια ισως, κτλ τότε "κλαφτα χαραλαμπε". Το σύστημα ποτέ δεν θα σε αφήσει να ανασανεις και ναχεις χρόνο. Δεν το έχεις καταλάβει ακόμα πως γι αυτό σε φοβάται; Μήπως γιατι οπως οι Αθηναίοι κάποτε σε αυτόν ακριβώς τον τόπο, καταχρεωμενοι και τρισαθλιοι γινομενοι δούλοι εκ χρεών, αποφάσισαν να πάρουν ως ομάδα,ως κοινότητα, ως ενιαία πολις την τύχη στα χέρια τους και υπ´ ευθύνη τους ανέλαβαν όλες τις μεριμνες και επέτυχαν ευημερία σε χρόνο μηδέν, ΕΤΣΙ και εμείς αν ευημερησουμε και αποκτησουμε και ελεύθερο χρονο να κανουμε τα σωστά ερωτηματα θα γίνουμε επικίνδυνοι; Θα γίνουμε επικίνδυνοι επειδη θα ξυπναμε και να απελευθερωνομαστε. Εκεί να δεις πόσο θα τρομοκρατησουν οι τρομοκρατημενοι. 50.000 ευρώ βασικο μισθό θα μας παρακαλούν μετά να πάρουμε μήπως και κάτσουμε "φρονιμα". Και χωρίς ποτέ να ανοίξει μύτη.

      Διαγραφή
    34. Στο δια ταύτα οι συνθήκες ποτέ δεν θα ειναι ιδανικές. Θα πρεπει να κανουμε κάποια στιγμή απο μόνοι μας την επιλογή μας. Ξαναλέω όμως η εκμάθηση της τέχνης της απελευθέρωσης στα βασικά διδάσκεται και μελετάται. Αν όχι κατι αλλο [...] τότε επιλογη και εξεύρεση των κατάλληλων κειμένων που υπαρχουν. Και αυτό γιατι ο δρόμος της φιλοσοφίας απαραίτητος μεν αλλα αργεί πολυ. Δεν μπορείς να μάθεις μαθηματικα αν ειναι να αποδεικνύεις μόνος σου, χωρίς να μελετας την ήδη υπάρχουσα απόδειξη, κάθε θεώρημα που θα χρειαστείς. Πόσο χρόνο θα σου πάρει αυτό; Πόσο μακριά στη γνώση μαθηματικών θα σε παει νομίζεις; Ε, το ίδιο ισχύει αναλογικά και στην τέχνη της απελευθέρωσης. Μπορεί να μην ειναι επιστήμη, αλλα η ίδια μεθοδολογία εφαρμόζεται ωραιότατα αν λείπουν οι επαγγελματίες που.. τρολαρουν. Αλλάζουν δηλαδή τη πορεία μιας συζήτησης. Ο σωστός και ενδεδειγμένος διάλογος πάντα καταλήγει σε συμπέρασμα και όφελος. Μην κοιτάτε τους πολιτικούς και τις αψιμαχίες τους. Αυτός ειναι ξύλινες διάλογος μεταξύ ξύλινων θέσεων. Εξ ορισμού δεν πρόκειται να καταλήξει κάπου. Ειναι σαν να συζητούν δυο βαμμενοι οπαδοί, 1 του Ολυμπιακού και 1 τους Παναθηναϊκού. Εχετε ακούσει ποτέ κανέναν να λέει, "α ενδιαφέρον τα επιχειρήματα σου για τις αθέμιτες τεχνικές του συλλόγου μου, κρίνω πως ειναι περισσότερες απο αυτές του δικού σου, άρα η ομάδα σου ειναι καλύτερη."

      Θα μιλήσω για μένα. Η δικια μου πρόοδος οπως τη κατανοώ τωρα ήταν μηδαμινή εώς ότου διάβασα τις διδασκαλίες που διδάχτηκε,σε αποκρυφες σε όλους μας σχολές, ο Γκουρτζιεφ. Η έστω ένα μικρό μέρος αυτών που δημοσίευσε ο Ουσπενσκι. Κατανόησα λοιπόν πως μεγάλο πλήθος αυτών φιλοσοφικά θα μπορούσα να το προσέγγισω και μόνος μου, αλλα όχι σε χρόνο μιας ανθρώπινης ζωής. Το είπα πιο πάνω και το λέω ξανά. Η ανέλιξη στη πορεία του ανθρώπου προς την απελευθέρωση συντελείται μόνο μέσω συνειδητων ταλαιπωριων και όχι με συσσώρευση γνώσεων. Χωρίς τη γνώση όμως και μόνο με τη διαίσθηση δεν μπορούμε να πάμε μακριά. Γιατι ειναι στη φύση μας να συντηρουμαστε οπως είμαστε. Ειναι προγράμμα βασικής επιβίωσης. Πολυ δύσκολα επεμβαίνει κανεις σε αυτό και αυτό ειναι για την προστασία μας. Ενα παράδειγμα κατανοητό σε όλους ειναι το εξής. Έστω ένας άνθρωπος που θέλει να χάσει 5 κιλά λιπωδους ιστού. Αυτό αντιβαίνει τη λειτουργία επιβίωσης του οργανισμού που ειναι αυτόνομη και δεν ξέρει τί θέλει να κάνει ο άνθρωπος. Εκλαμβάνει λοιπόν το θερμιδικο έλλειμα ως απειλή και προσαρμόζεται. Η τεχνική όμως του ευφυους ανθρώπου λέει να χρησιμοποιήσουμε ήπιο θερμιδικο έλλειμα για να μην εκληφθεί ως σημαντική απειλή απο τον οργανισμό. Ετσι απαιτείται ήπια προσπάθεια σχετικά εύκολη. Ο άνθρωπος που δεν γνωρίζει όμως τί και πώς, την τεχνική δηλαδή, θα πειναει διαρκώς, θα υποφέρει και δεν θα χάνει ούτε γραμμαριο. Εάν η θέληση του ειναι πολυ δυνατή αλλα σε λαθος κατευθυνση εστιασμενη και εξελιχθεί ως εχθρική και κατα της ζωής ισως περιπέσει σε νευρική ανορεξία με κίνδυνο της ζωής του.
      Τί μας διδάσκει αυτή η ιστορία; Στερνη μου γνώση να σ´ είχα πρώτα, πριν τα διάλυσω όλα. Γνώση της βασικής τεχνικής. Δεν την εχουμε; Να την βρούμε διαολε. Εδώ χρειαζόμαστε τη βοήθεια των πιο ψαγμενων. Ποιοι λένε παραμύθια και αποπροσανατολίζουν για να μείνουμε μακριά; Ποιους να μελετήσουμε; Εάν στην διατροφή υπαρχει μια βιομηχανία που φροντίζει ποτέ να μην αποκτήσουμε υγεία ώστε να μας εκμεταλλεύονται, τότε στην αφύπνιση τα πράγματα ειναι 50 φορές πιο δύσκολα. Γιατι η φύση φροντίζει για την επιβίωση, τη συντήρηση και όχι την ανέλιξη. Εδώ απαιτείται προσωπική εργασία του ανθρώπου μόλις μάθει τί πρεπει να κάνει στον εαυτο του. Και αυτή η γνωση δεν υπαρχει κανένα νόημα να μένει μυστική, παρα μόνο για την ελιτ της εκμετάλλευσης σε παγκόσμιο επίπεδο. Γιατι ένας φλυαρος δυτικός καταναλωτής και να ακούσει τί πρεπει να κάνει δεν θα δώσει σημασία. Εάν δώσει και τα καταφέρει κι ολας μόνο θαυμασμός και χίλια μπράβο του αξίζουν. Ποιος αδικείται λοιπόν; Αυτό που δεν πρεπει να μάθει ειναι ας πούμε (αν υπαρχουν) μυστικές μαγικες επικλησεις δαιμονων για τον ίδιο λόγο που δεν βάζουμε ένα μωρό να παίζει σε ένα πυρηνικό αντιδραστήρα.

      Διαγραφή
    35. Σχετικά με το σιγά-σιγά έχεις απόλυτο δίκιο. Αλλωστε το βιβλίο που ανέφερα πιο πάνω το "Αναζητώντας τον κόσμο του θαυμασμού" δεν το έχω διαβάσει όλο! Γιατι πρεπει να το μελετησω "καλά". Οπως επιχειρείς και κανεις και εσυ με μερικά που γράφεις. Πίστεψε με τα διακρίνω και τα στοχαζομαι γιατι είμαι συνηθισμένος σε αυτή την πρακτική. Πολλές φορές τί δεν λέει κάποιος, λέει πολλά περισσότερα απο αυτά που λέει. Θα πρεπει να κατανοούμε την θέση του για να καταλάβουμε και τί παίζεται. Παράδειγμα Αισχυλος, τριλογία Προμηθεας Δεσμωτης, Προμηθεας Λυομενος, Προμηθεας Πυρφορος. Ναι προφανώς τα δυο τελευταία έργα "χαμένα".

      Παραμύθια φουρναρης. Αποκρυμμενα απο εμάς, τη μάζα, τη πλεμπα. Αμα δεν νιώσουμε λίγο καλό θυμό, θα είμαστε πρόβατα αιωνιως. Σας καλύπτει η ζωή του προβατου; Αμα σας ικανοποιεί η επιλογη που λέγαμε παραπάνω, πάω πάσο. Εάν όμως επιλέξετε να βγείτε και να δοκιμάσετε αλλιώς, επιλέξτε σε ισότιμη βάση συνοδοιπορους. Ψαξτε, μελετήστε, βρείτε, εφαρμοστε, μοιραστειτε μαζί. Η συντροφιά εχει δύναμη, ο καθένας μόνος του όχι.

      Λες πως ο Πλατων, ο Τρισμεγιστος Ερμής, ο Σωκρατης, ο Αισχυλος, κλ όσοι λοιπόν γνώριζαν, πως δίδασκαν μυστικά. Όχι ακριβώς. Δίδασκαν μυστικά τα πολυ προχωρημενα. Αλλωστε υπήρχε θεσμός που ολοι, και οι δούλοι μπορούσαν ελεύθερα να διδαχθούν αυτές τις γνώσεις, τα μικρά και μεγάλα μυστήρια, κακεκτυπο των οποίων αποτελούν οι στοές σημερα. Οι άνθρωποι που λάμβαναν μέρος ήταν ξακουστοι σε όλο τον αρχαίο κόσμο για το πόσο καλή ζωή ζούσαν. Επιθυμητοι και θαυμαστοι απο όλες τις κοινωνίες, έκαναν τεράστια εντύπωση στο Ρωμαϊκό κόσμο, τέτοια που προσπάθησαν να τα αναβιώσουν για να υπαρχουν πολλοί τέτοιοι άνθρωποι και στις δικες τους κοινωνιες. Και θέτω το ερώτημα γιατι άλλαζαν τόσο προς το καλύτερο οι άνθρωποι τότε μετά τα μυστήρια; Προσοχη. Επειδη γνώριζαν την αληθεια αρα η ζωη ειναι ωραια απλα πρεπει να τη χαιρομαστε ή επειδη πλέον γνώριζαν τί έπρεπε να κάνουν και πώς να ζησουν ωστε και να χαιρονται τη ζωη ως αφυπνισμενοι; Αν οι στοές ειναι όντως απόγονος των τότε μυστηρίων γιατι το κρύβουν οι μυημενοι εκει αντί να το δηλώνουν περήφανα οπως τότε; Γιατι όσοι γνωστοί γνωρίζουμε πως ειναι μέλη τέτοιων λεσχων ειναι οι χειρότεροι άνθρωποι και καταδυναστευουν τους υπόλοιπους; Προφανώς γιατι δεν έχουν σχέση τα σημερινά με τα τότε. Η και ελπίζω να μην ειναι έτσι, ειναι το ακριβές αντίθετο, ο άλλος πόλος των καλών (τεκμηριωμένο ιστορικά) τότε ανθρώπων. Που αφού εξαλείψαν αυτούς, εξαλείφουν οτιδήποτε άφησαν αυτοί. Τα ψίχουλα που άφησαν πίσω. Δυστυχώς αυτός ειναι ο δρόμος μας, να ανασυστησουμε τις πληροφορίες μας και αυτός θα πρεπει να ειναι εθνικός κοινός σκοπός, όχι να συζητάμε αν ειναι δοκιμο να το ξεστομιζουμε. Οπως κάποτε η Αθήνα μάζεψε και κατέγραψε τα ομηρικα επη. Αν δεν το είχε κάνει η πολιτεία των Αθηνών, αν είχαν χάσει τότε τους περσικους πολέμους , δεν θα γνωρίζαμε τίποτα εμείς σημερα.
      Επιστρέφοντας λοιπόν όχι μόνο δεν απεκρυπταν οι πνευματικοί αυτοί τιτανες αλλα δίδασκαν ΔΗΜΟΣΙΑ πολυ παραπανω απο τη βασική τουλάχιστον γνώση, αυτή που αποζηταμε εμείς σημερα μολονότι είχαν και τα μυστήρια που ήταν προσβάσιμα απο όλους και υπό την απειλή του θανάτου μάλιστα. Αισχυλος, Σωκρατης. Αρκετοί ήταν όντως κλειστοί και προσεκτικοί πυθαγορας,Ορφεας αλλα θυμίζω ήταν τελείως διαφορετικές οι συνθήκες τότε. Η γνώση ήταν προσβάσιμη απο όλους. Είχαν κάθε δικαίωμα να κρατούν μυστικές κάποιες προχωρημένες γνώσεις για διάφορους λόγους ακόμα και γεωπολιτικούς. Αν και θα συμφωνήσω στο να μένουν οι προχωρημένες γνώσεις μυστικές, σημερα ειναι σαφές πως δεν ισχύουν οι συνθήκες που ίσχυαν τότε. Μιλάμε για κοινωνίες που επιβιώναν με συνεχείς πολέμους. Πιθανόν να μην επιτρεπόταν να διαχυθει η γνώση μήπως διαχεοταν κάποια άρνηση συμμετοχής σε ευρύτερους πολέμους και κινδυνεύσουμε να χαθουμε ως έθνος,ως φυλές ανθρώπων.

      Διαγραφή
    36. Δύσκολοι καιροί. Βέβαια μετά με τους Ρωμαίους "κατακτηθηκαμε" αλλα μεταξύ μας δεν μας πολυ ενόχλησε που θα "πολεμάει" άλλος για τη Pax Romana. Χμμ..
      Σε κάθε περίπτωση οι συνθήκες τότε και τωρα, μέρα με τη νύχτα. Μην το κανουμε σαν το στρατιώτη και το παγκακι. Να κάνουμε κατι επειδη απλα το έκαναν οι προηγούμενοι. Κανόνες σεβασμού στη γνώση, δεν το καταλαβαίνω. Τί ειναι η γνώση να την σεβόμαστε; Ο Πάπας; Οι κανόνες σεβασμού ειναι για τους ανθρώπους και τη χρήση που θα κάνουν. Εάν οι ανθρώποι δεν ειναι ικανοί να διαχειριστούν σωστά κάποιες πληροφορίες τότε ελέγχεις της ροή αυτών προς αυτούς. Δεν φτιάχνεις οδηγό στο YouTube πώς να φτιάξετε πυρηνική βόμβα με υλικά απο τη κουζίνα με αραβικους υποτιτλους ούτε πουλάς ελεύθερα πλουτωνιο. Δεν καις όμως οτιδήποτε σχετικό με πυρηνική τεχνολογία απλα διαβαθμιζεις την πρόσβαση. Όμως όσον αφορα την εργασία στον εαυτο δεν βλέπω κανένα λόγο να μην δημοσιεύεται ελεύθερα. Παγκοσμίως γίνεται πανικός με έργα αυτοβελτιωσης. Ειναι καλύτερα να τα γράφουν λαμόγια και να βλάπτουν τον κόσμο;
      Μεθοδολογία μπορεί να υπάρξει σε εμπειρικη μορφή. Εμένα με καλύπτει. Δεν θέλω να αποδείξω επιστημονικά πως υπαρχει η φωτίση, ενδυνάμωση της ψυχής, θεωση κτλ θέλω να το επιτύχω. Αφού το έχουν επιτύχει και άλλοι στο παρελθόν και δεν πάω να κάνω κατι μοναδικό για πρώτη φορά στην ιστορία αν είμαι σώφρων θα μελετησω αυτούς που το πέτυχαν και θα βρω το κοινό υποσυνολο των μεθόδων τους ώστε να προσέγγισω το μονοπάτι τους. Το μονοπάτι δεν ειναι απάτητο, ειναι περπατημενο. Αρκεί να ακολουθήσουμε κάποιων τις περπατησιες, αυτό θα μας παει στη σωστή κατεύθυνση. Μετά θάναι πιο εύκολο.

      Και πώς γνωρίζουμε πως η δαντικη περιγραφή δεν απηχεί στην πραγματικότητα; Απλά δεν το γνωρίζουμε. Ολα τα κορυφαία λογοτεχνικά εργα θεωρούνται τέτοια γιατι έχουν μεγάλη σημασια. Αν ήταν παραμύθια της χαλιμας (που και αυτά κρύβουν εκπληκτικές αλήθειες) δηλαδή απόλυτες φαντασιώσεις δεν θα ήταν σημαντικό έργο. Ξέχωρα απο τις άλλες ερμηνείες του αυτά τα έργα πάντα ακουμπαν σε πραγματικά γεγονότα πχ ομηρικα επη, μαχαμπαρατα κτλ.
      Η Γη ειναι μέρος των δαντικων διαβαθμισεων άρα ναι κατα κάποιον τροπο τιμωρουμαστε εδώ ως ψυχές ενσαρκωμενες. Εχει πολλά όμως επίπεδα και ειναι πολυ ενδιαφέρουσα στα δικά μου ερευνητικά μάτια η περιγραφή.
      Έχω ξανά δηλώσει πως σπάνια βάζω στόχους γιατι τους μελετω πολυ. Αλλα όταν βάζω επειδη ειναι πάντα σε σωστή βάση, απόρροια της μελέτης που με καθυστερεί, πρεπει να τους πετύχω. Γιατι ειναι δίκαιοι και χρήσιμοι. Πριν λίγα χρονια μπήκα στο παιχνίδι του εσωτερισμου και της αποκρυφης γνώσης. Ο λόγος ήταν πως στην προσωπική μου φιλοσοφηση ως προς το οτι πρεπει να δώσω στους ανθρώπους κατι σημαντικό μετά πολυ περίσκεψης κατέληξα πως θα πρεπει να βρω τη γνώση που θα ελευθερωσει εμένα ώστε να τη δώσω και στον υπόλοιπο κόσμο γραμμένη σε απλουστατη γλώσσα. Στην αρχή μπήκα σαν ταυρος εν υαλοπωλειο και ήταν λάθος. Το κατανόησα και τωρα πάω λελογισμενα. Όμως η πλειονότητα των γνώσεων ειναι σωστές χωρίς πρακτική σημασία. Ναι μεν λένε κάποιες αλήθειες αλλα συνήθως γενικόλογες και άχρηστες. Οπως η διδασκαλία του Χριστού που γνωρίζουμε ως κατεστημένη. Ευχουλες για παιδιά δημοτικού. Κάνει μπαμ πως ειναι διαγραμμενη και λογοκριμενη. Σαν να διαβάζω αποχαρακτηρισμενα έγγραφα της CIA που δωθηκαν με το ζόρι με δικαστική εντολή. Σβησμενη και έχουν μείνει μόνο τα άρθρα. Επειδη εγω δεν έχω χρονια στο χώρο παρα κινουμουν μόνος μου με στοχασμό αυτά μπορώ να τα διακρίνω. Μπορω να διακρινω ποιος λέει πράγματα απλα για να τα λέει με κρυφή ατζέντα, συνήθως για να καθυστερεί τον κόσμο. Stalling αγγλιστι. Συνήθης πρακτική, των εχθρών που το παίζουν φίλοι. Όχι φίλοι που εγω τους βλέπω εχθρούς. Για μένα όλοι ειναι φίλοι εξ ορισμου και αυτό ειναι ελάττωμα μου. Εγω μπορώ να διακρίνω πληροφορίες διασπαρμενες για καθυστέρηση. Εσύ που είσαι χρονια στο χώρο είσαι σίγουρος πως μπορείς; Οσο περισσότερο καιρό είμαστε σε κάποιο χώρο τόσο πιο δυνατη ειναι η συνήθεια να χαρακτηριζομαστε απο αυτόν.

      Διαγραφή
    37. Έχω αρκετά να γράψω και δεν έχω γράψει τίποτα για το κυρίως θέμα. Την "μετενσαρκωση". Εχουμε πηγές απο Ομηρο και κάτω κόσμο αλλα μ´αρεσει περισσότερο η φιλοσοφική προσέγγιση οπως την ξεκινήσες. Παρόμοια ερωτήματα εχω θέσει και εγω προς απάντηση

      οπότε αν έχεις και αλλα μην τα κρατάς. Θα πρεπει να τα απαντήσουμε όλα. Το παράδοξο ειναι πως σχετικά με την μετενσαρκωση, ενω τόσο καιρό επιζητω απελευθέρωση γνώσεων ειναι ένα θέμα που μάλλον συμφωνώ να μην απαντηθεί με τη λογική πως δεν εχει να μας προσφέρει κατι ουσιαστικό ή ωφέλιμο. Διότι αν υπαρχει, ζήτω-τί καλά-αχ τι ωραία και τα συναφή, ενώ αν δεν υπαρχει, "ρε φίλε, δεν ήθελα να ξέρω, μ´εριξες στη κατάθλιψη".
      ΟΜΩΣ, επειδη και απο τα δυο μπορει να εκπορευσουν αρρωστες νοοτροπίες θα πρεπει να μπουν στη σωστή τους βάση. Συνοπτικά, αν υπαρχει μπορει κάποιος να πει "δε βαριεσαι,την επόμενη φορά που θαρθω θα κινηθώ έτσι" . Όχι φίλε φτιάξε τη ζωή σου τωρα και μη συμβιβαζεσαι, ζήσε σαν να μην υπαρχει αύριο, όχι άλλες ζωές. Γιατι στο τέλος δεν θαχεις ζήσει καθόλου. Παραμυθακια περί παραδείσου ή κόλασης, κατα το "ο Άγιος Βασίλης φέρνει δώρα μόνο στα καλά παιδάκια" πέφτουν σε αυτήν την κατηγορία.

      Εάν δεν υπαρχει, μπορει κάποιος να ζήσει ζωή εκφυλη, παρασιτικη, καταστρέφοντας τα παντα στο διάβα του μέχρι να πάρει αυτό που τα εγω του πιστεύουν πως δικαιούται, που εξ ορισμου ποτέ δεν θα ικανοποιηθούν επειδη όλα τελειώνουν εδώ.

      Η γενική μου ένσταση ειναι πως γενικώς κάθε "μάθημα", κάθε πληροφορία ή γνώση παρέχεται,θα πρεπει να συνοδεύεται απο ένα "ως εκ τούτου θα πρεπει να κινούμαστε έτσι, κάνοντας αυτό αντί για αυτό, κάνοντας το έτσι αντί για έτσι, ώστε να επιτύχουμε αυτό και να μην καταλήξουμε έτσι.
      Πρακτικη παράμετρος. Ανευ αυτής τα βιβλία αυτοβελτιωσης που λίγο ξεφυλλισα δεν κάνουν ούτε για τη ...τουαλετα.
      Στοχαστης

      Διαγραφή
  16. Ναι τον έχω παρακολουθήσει τον Braden σε πολλές ομιλίες, με χαλάνε λίγο οι νέοι ορισμοί με τους οποίους βαφτίζει έννοιες χιλιετιων αλλά γενικά με αλλά λόγια λέει το ίδιο πράγμα πάνω κάτω.
    Ο φόβος ως η άλλη όψη της αγάπης εχει αντίστοιχη δύναμη. Εμένα προσωπικά με ανησυχεί η δύναμη της αδράνειας που ειναι εγγενης στη φύση μας. Για να σπάσει η αδράνεια χρειάζεται η πράξη, για να υπάρξει η πράξη χρειάζεται ενέργεια αντλημενη εκ των έσω, για να υπάρξει ενέργεια χρειάζεται συναίσθημα. Προσωπικά με κινητοποιεί ο φόβος να μην προλάβω να κάνω αυτό που πρέπει να κάνω. Να αποτυχω να βρω τον τροπο ή να καταφερω να προσφέρω την νίκη στο λαό, πιθανόν λόγω και ονόματος (Νικόλαος) μετά την νίκη των εσωτερικών ´εχθρων´ . Ακούγεται εγωιστικο ισως αλλά δεν ειναι. Νιώθω πως οφείλω να βρω την λύση και να καταφέρω να την πραξω. Οι δυσκολίες και τα τεχνητά αναχώματα δυστυχώς ειναι πολλά και με τους ρυθμούς της ζωής μας δεν ξέρω αν θα καταφέρουμε να κάνουμε τον χρόνο να μας φτάσει. Ας γρηγορουμε λοιπόν..
    Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά φιλε στοχαστή σε αυτήν εδώ την ζωή που ζούμε τα πράγματα έχουν εξελιχθεί με τέτοιο τρόπο που οποιος θέλει να ασχολείται με πολλά διαφορετικά πράγματα πρέπει να προσπαθεί καθημερινά και να τρέχει για να τα προλάβει όλα,πράγμα που πολλές φορες δεν είναι εφικτό.Εκεί είναι που πρέπει να προσέξουμε μην αδειάσουν τελείως οι μπαταρίες μας και τότε πέσουμε στην αδράνεια,σωματική η ψυχική.
      Και το διαδίκτυο ακόμα είναι πλέον ένα μέρος τις ζωής μας που χρειάζεται να διαχειριζόμαστε πολύ προσεκτικά, γιατί μπορεί να μας ρουφάει πολύ χρόνο χωρίς να το καταλαβαίνουμε!
      Κατά την ταπεινή μου άποψη χρειαζόμαστε τακτικά μικρά διαλύματα για να γεμίζει λίγο η σωματική αλλα και η πνευματική και ψυχική μας ενέργεια.Επίσης οποιος μπορεί καλο θα ήταν σε αυτά τα διαλύματα να έρχεται σε επαφή με την φύση της υπαίθρου γιατί τότε οι μπαταρίες γεμίζουν με πολύ ποιο γρήγορος ρυθμούς!

      Α-Ω

      Διαγραφή
    2. Εχεις δίκιο στις παρατηρήσεις σου, συμβαδίζουν απόλυτα με τις δικές μου. Δυστυχώς όταν κάποιος στον ιδιωτικό τομέα δεν μπορεί να βρει ούτε αυτές τις 10 μέρες διάλειμμα για να ανανεωθεί αρχίζουν τα προβλήματα. Δουλεύω πάνω σε αυτό και έχω εντοπίσει πιθανώς μια διοδο. Πρόκειται περί επιστράτευσης του υποσυνειδητου-ασυνείδητου στους σκοπούς και στόχους που θέτει το συνειδητο(εμείς). Οι δυνάμεις του ειναι τεράστιες και αχρησιμοποιητες. Οι πολυεθνικές τις εκμεταλλεύονται εναντίον μας, τα ΜΜΠροπαγανδας επίσης ας τα χρησιμοποιήσουμε και εμείς.
      Η γλώσσα επικοινωνίας που κατανοούν τα μη συνειδητά μας μέρη ειναι εικόνες (ή σύμβολα) και συναισθήματα. Αν μπορούμε βέβαια να συνδυάσουμε και τα δυο δημιουργώντας μια αίσθηση δυνατή μέσα μας, να το νιώσουμε βαθιά τότε απίστευτα πράγματα μπορούν να επιτευχθούν. Αλλα σε πρώτη φάση ας φροντίσουμε να τρεφομαστε όχι με τη σαβουρα της τηλεόρασης αλλα με εικόνες, φωτογραφίες,αφίσες,ακόμα και φωτοταπετσαριες αυτών που επιθυμούμε. Προσοχή στο τι βλέπει το μάτι μας. Μετά μέσω μουσικής και άλλων μεθόδων, οραματισμου πχ ας αναπαραγουμε συναισθήματα που θεωρούμε επιθυμητά. Πολλά μπορούμε να κάνουμε αν κινητοποιηθούμε αλλα οι ολιγοήμερες διακοπές στη φύση οπως είπες αναντικαταστατες.
      Στοχαστης

      Διαγραφή
    3. Καλημέρα.
      Στοχαστή αν το παρατήρησης προσεκτικά μπορεί να εκπλαγείς από τα ποσα της ενέργειας που μπορείς να προσκόμισης και να αποθήκευσης στον εαυτό σου ακόμα και με μια μονοήμερη η διήμερη εκδρομή στο βουνό στην θάλασσα η σε κάποιο δασος!

      Α-Ω

      Διαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.