Δεν ξέρω αν έχει πάρει κάποια απόφαση, αφού ότι λέει είναι μέσα στην λογική της "οθωμανικής διπλωματίας" με μπλόφες, απειλές και ψεύδη. Πάντως τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά, διότι ο Ερντογάν βρίσκεται αυτοπαγιδευμένος με τις δεσμεύσεις του προς τον λαό του, αλλά και το τεράστιο ρίσκο μιας πολεμικής εμπλοκής με την Ελλάδα, έστω και αν είναι μικρής εντάσεως (που κανείς δεν μπορεί να το εξασφαλίσει). Όλα είναι ρευστά και ούτε ο ίδιος έχει πάρει αποφάσεις για το επόμενο βήμα. Μπλοφάρει και περιμένει. Ωστόσο τα χρονικά περιθώρια στενεύουν απελπιστικά και όσο ο καιρός περνά, η Τουρκία επιδεινώνει την θέση της, έναντι της Ελλάδας (αλλά και των ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ). Οι εκλογές πλησιάζουν και αν τις χάσει (ή τον ρίξουν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ) κινδυνεύει η ίδια του η ζωή. Η διάδοχη κατάσταση όπως παρουσιάζεται για την ώρα, αναμένει τις απολαβές της επόμενης μέρας, αλλά σε καμία περίπτωση αυτό δεν μας καθησυχάζει.
Ανώνυμε, σε αυτό το ερώτημα απαντά καλύτερα ο εσωτερισμός. Αν και μπορούμε να κάνουμε μεγάλη ανάλυση, θα προτιμήσω να είμαι λακωνικός και περιεκτικός. Η ψυχή είναι εκείνο το σώμα του ανθρώπου που βρίσκεται ανάμεσα στα άλλα δυο, στο υλικό και το πνευματικό. Είναι αυτό που ζωοδοτεί το υλικό σώμα και πάνω σε αυτό αποτυπώνονται όλα τα ερεθίσματα που παράγονται από τον αισθητό κόσμο. Στην ψυχή δημιουργούνται τα συναισθήματα και με αυτά τροφοδοτείται ο νους (πνεύμα). Η ψυχή είναι ετερόφωτη (σεληνιακή) ενώ το πνεύμα συνδέεται απ΄ευθείας με την Πηγή του Φωτός (ηλιακό), είναι δηλαδή αυτόφωτο και αθάνατο. Η ψυχή αποθνήσκει όταν ολοκληρώσει τον ρόλο της, ως αναγκαίος παράγων της ανθρώπινης εξελικτικής μονάδος. Πέραν του ανθρώπου όμως, ψυχή διαθέτουν όλα τα οργανικά πλάσματα, ακόμη και τα ανόργανα, με την διαφορά ότι δεν έχουν μεταξύ τους, τις ίδιες ιδιότητες. Επίσης υπάρχουν πνεύματα μη ανθρώπινα, τα οποία διαδραματίζουν και αυτά τους δικούς τους ρόλους μέσα στη Δημιουργία.
Αυτό είναι ένα πολύ καλό ερώτημα για ένα θέμα πάνω στο οποίο επικρατεί μεγάλη σύγχυση. Το πρόβλημα είναι ότι αφενός στην αρχαιοελληνική φιλοσοφία υπάρχουν διαφορετικές θέσεις για το τί είναι η ψυχή και το πνεύμα, πολλές φορές συγχέονται, το ένα εμπεριέχεται στο άλλο ή όταν γίνεται λόγος για την πρώτη εννοείται το δεύτερο, αλλά ακόμη και στον εσωτερισμό, είτε δυτικό είτε ανατολικό, πάλι είναι κάπως μπλεγμένα τα πράματα. Σε αυτό το τελευταίο βέβαια ευθύνονται και μεταφραστικές ανακρίβειες ή ακόμη και δυσκολίες για να μεταφραστούν πχ. ανατολικές θεωρήσεις σε δυτικές γλώσσες.
Πράγματι υπήρξε μεγάλη σύγχυση με αυτούς τους ορισμούς, απ' την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Γι αυτό και ανέφερα ότι ο εσωτερισμός ξεκαθάρισε ικανοποιητικά το θέμα, αφού συμπεριέλαβε όλες τις αρχαίες διατυπώσεις της φιλοσοφίας, βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους. Ωστόσο ακόμη και σήμερα, πολλοί χρησιμοποιούν αυτούς τους όρους χωρίς να γνωρίζουν την εσωτερική τους ερμηνεία και έτσι εξακολουθεί να υπάρχει σύγχυση σε αυτούς.
Θέλω να καταλάβω αν μπορώ να έχω επικοινωνία με την ψυχή μου. Θέλω να είμαι σε θέση να μπορώ να διακρίνω οτι πράγματι είναι η ψυχή μου και όχι οι φυτεμένες πεποιθήσεις μου ,όταν έλκομαι απο κάτι ή απωθούμαι
Ανώνυμε, μάλλον δεν το διατύπωσες σωστά αρχικά το ερώτημα, εγώ άλλο κατάλαβα. Προφανώς λέγοντας "πνεύμα" εννοούσες το κομμάτι εκείνο του νου, του εγκεφάλου που προγραμματίζεται από κοινωνικούς παράγοντες και μιμείται σε επίπεδο συμπεριφορών, το πνεύμα είναι άλλο πράγμα, μάλλον δεν σε αφορά σε πρώτη φάση τώρα που το διατύπωσες ορθότερα. Βασικά όπως μάλλον θα ξες και συ, αυτές είναι μακροχρόνιες διαδικασίες που δεν γίνονται από τη μια μέρα στην άλλη, άσκηση είναι δύο επιπέδων. Αρχικά σε ενδιαφέρει να βρεις, να γνωρίσεις αν όχι όλα, τουλάχιστον κάποια βασικά μοτίβα συμπεριφορών με τα οποία έχεις προγραμματιστεί, για να μπεις μετά σε διαδικασία ελέγχου αυτών ή και αλλαγής τους. Οι τρόποι είναι πολλοί για να το κάνεις, υπάρχουν οι γνωστές τεχνικές όπως γιόγκα, διαλογισμός κλπ. αλλά υπάρχουν κι άλλες μορφές, από το να σκάβεις τον κήπο σου μέχρι να συγγράφεις, ό,τι ταιριάζει στον καθένα. Το κοινό που έχουν όλα αυτά είναι ότι σε βάζουν σε κατάσταση αυτοπαρατήρησης και για να αυτοπαρατηρείσαι θα πρέπει να είσαι συνειδητός κατά το δυνατόν στα περισσότερα που κάνεις και λες. Είμαι σίγουρος ότι τα γνωρίζεις όλα αυτά, είναι λίγο κλισεδιάρικα, τα χεις σκεφτεί, τα χεις διαβάσει, σου τα χουν πει, τα ξέρεις νομίζω. Τωρα τα προβλήματα που σχετίζονται με αυτό το πρώτο σκέλος της άσκησης είναι πολλά, το βέβαιο είναι ότι απαιτούν κάποιου είδους κοινωνικής διάδρασης. Θα μπορούσα να πω κι άλλα, αλλά δε θα ήθελα να το μακρυγορήσω και πολύ.
Όσον αφορά τώρα το ζήτημα της επαφής με τη ψυχή, είναι κι αυτό περίπλοκο και όπως και στο άνωθεν έτσι και δω επικρατούν πολλές μάλλον λάθος αντιλήψεις. Καταρχίν όσο πιο μεγάλη είναι η εστίαση κάποιου στην ύλη και στα ενεργειακά κέντρα κάτω από το διάφραγμα, τόσο μεγαλύτερη είναι η ύπνωση της ψυχής. Όσο ας πούμε εξευγενίζεται ένας άνθρωπος και σιγά σιγά αρχίζει να ανεβάζει την ενέργεια του πάνω από το διάφραγμα, αρχίζει σιγά σιγά να έχει και κάποιες αναλαμπές επαφής με την ψυχή. Το κέντρο κλειδί είναι το καρδιακό κέντρο και εδώ ακριβώς είναι το μείζον πρόβλημα διότι οι περισσότεροι δεν το έχουμε λειτουργικό αυτό το κέντρο. Πώς θα ξέρεις λοιπόν ότι κάτι γίνεται με αυτό το κέντρο κι ότι μπαίνει σε κίνηση, ευλόγως θα ρωτήσεις. Το σημαντικό είναι να είναι συνειδητά εστιασμένη εκεί η προσοχή, η αίσθηση μπορεί να είναι από ένα μικρό γαργαλητό στο ύψος του στήθους και πίσω στην πλάτη ή ένα είδος θέρμης και μικρής ή έντονης ευφορίας. Επικρατεί η άποψη ότι το γκατ φήλινγκ είναι το αλάνθαστο, αλλά δεν είναι και πολύ σωστό αυτό, το γκατ φήλινγκ σχετίζεται με το αστρικό σώμα και κάποιες φορές μπορεί να είναι όντως ορθό, αλλά κάποιες άλλες παραπλανητικό.
Το θέμα είναι μεγάλο πάντως και οι παράμετροι πολλές όπως και τα προβλήματα που ανακύπτουν και σχετίζονται με όλα αυτά [από το γεγονός ότι οι κοινωνίες μας είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικές και υλιστικές και το κυνήγι της επιβίωσης ενός μέσου ανθρώπου μπλοκάρει και καθυστερεί αυτές τις διαδικασίες, μέχρι και τον χρονικό παράγοντα και της καθημερινότητας αλλά και του ανθρώπινου βίου], αλλά και τις πολλές λάθος αντιλήψεις που επικρατούν για όλα αυτά. Θα αναφέρω μόνο κάτι που εμένα με απασχολεί πολύ τον τελευταίο καιρό. Για πολλά χρόνια θεωρούσα και εγώ όπως και πολλοί ότι άπαξ και ένας άνθρωπος αρχίζει να δουλεύει με τον εαυτό του, κάνει κάποια βήματα, έρθει σε μια κατάσταση σχετικού αυτοελέγχου και ισορροπίας, και αρχίσει να έχει συνειδητά κάποιες στιγμές συνειδητής ψυχικής επαφής, τότε όλα θα είναι επιτέλους ρόδινα. Δεν είναι έτσι ακριβώς όμως τα πράγματα τελικά. Όταν αρχίσεις να μπαίνεις σε έναν νέο κύκλο ισορροπίας, ανακύπτουν άλλα ζητήματα με έναν νέο τρόπο. Οι προκλήσεις και οι δοκιμασίες αρχίζουν να γίνονται πιο περίπλοκα νοητικές με έναν αλλον τρόπο από πριν.Αρχίζεις επίσης να γίνεσαι πιο δεκτικός στον παγκόσμιο πόνο και παρόλο που μπορεί να είσαι αρκετά ισορροπημένος και γαλήνιος σε προσωπικό επίπεδο, αναδύονται αισθήσεις για κάτι μεγαλύτερο από σενα, όσο ανελίσεσαι ανελίσεται και η ευθύνη σου και κει καταλαβαίνεις ότι η όποια ψυχική κούραση νόμιζες ότι ένοιωθες χρόνια πριν ήταν πραγματικά αστεία. Ανώνυμε για να το κλείσω και κλισεδιάρικα, είναι μεγάλος ο δρόμος και δύσκολος, θέλει υπομονή και επιμονή.
Εξαιρετική η τοποθέτηση του αγαπητού Kwisatz Haderach. Η δική μου συνεισφορά σε πρακτικό επίπεδο, είναι να μελετήσεις τα Δελφικά Παραγγέλματα και όσα από αυτά κατανοήσεις, να προσπαθήσεις να εφαρμόσεις στη ζωή σου. Δεν είναι πανάκεια, αλλά μια καλή αρχή για να μπορέσεις να έχεις τον έλεγχο του Εγώ σου και να μπορέσεις να αυτοπαρατηρείσαι συχνότερα και βαθύτερα.
Θα ήθελα να αναφέρω και κανά δυο σημεία τα οποία θεωρώ μέσα από τη δική μου εμπειρία ότι είναι κομβικής σημασίας πάνω σ' όλα αυτά που λέμε. Το ένα είναι ότι οι άνθρωποι είμαστε όντα συνήθειας και αυτό μπορεί να λειτουργήσει κατασταλτικά. Όταν ας πούμε για πολλά χρόνια επαναλαμβάνω τους προγραμματισμούς και μιμητισμούς μου, ακόμη κι αν είναι δυσάρεστοι για μενα και για τους άλλους, το να ξεκινώ να μπαίνω σε διαδικασία ελέγχου, παύσης ή αλλαγής τους, αυτό ενέχει κάτι από "θάνατο" και πένθος. Δλδ το επί πολλά χρόνια γνώριμο σε μενα έρχεται η στιγμή που πεθαίνει για να δώσει τη θέση του σε κάτι άλλο κι αυτό μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα. Εχει κάτι από σβήσιμο της "προσωπικότητας" που νόμιζα ότι είμαι και επειδή όλα αυτά δεν γίνονται αυτόματα, έχουν μεσοδιαστήματα αποκρυστάλλωσης που μπορεί να πάρουν μήνες, χρόνια ίσως και ζωές ολόκληρες, μπορεί να εμφανιστούν περίεργα προσωπικά ζητήματα, ακόμη και το λεγόμενο σύνδρομο διχασμένης προσωπικότητας κλπ. Κάποιος δάσκαλος πάντως λέει ότι μια εφταετία εστιασμένης και πειθαρχημένης εργασίας είναι αρκετή για να επιφέρει σημαντικές αλλαγές στα ενεργειακά σώματα.
Το δεύτερο είναι το θέμα της αμφισβήτισης όλων αυτών. Προσωπικά για μενα η αμφισβήτιση έχει υπάρξει δυνατό εργαλείο, με έχει βοηθήσει πολύ, αλλά ακόμη και σ'αυτήν υπάρχουν επίπεδα, είναι άλλη η μορφή της στα πρώτα βηματα του δρόμου, άλλη στα επόμενα. Υπάρχουν πολλές στιγμές που πραγματικά αμφισβητώ όλα όσα κατακτώ. Πιστεύω πραγματικά πως ό,τι κατακτά η ψυχή δεν ξεκατακτιέται, αλλά πολλές φορές παρατηρώντας τους φίλους μου, τους ανθρώπους γενικότερα, την όλη πλανητική κατάσταση, αναρωτιέμαι μήπως όλα όσα βιώνω σε προσωπικό επίπεδο είναι προϊόντα της φαντασίας μου. Αναρωτιεμαι μήπως ακόμη κι αυτές οι καρδιακές ενεργοποιήσεις είναι δικές μου φαντασιώσεις, αν όλη αυτή η έμφαση που δίνω στους πνευματικούς κόσμους είναι ο τρόπος για να δίνω νόημα στην ύπαρξη μου εδώ κάτω. Μάλιστα το τελευταίο εξάμηνο είχα και δύο αστρικές δοκιμασίες πάνω σ'αυτό το κομμάτι, δεν λέω αστρικές επιθέσεις, προτιμώ τον όρο δοκιμασίες. Θεωρούμε ότι αυτές οι δοκιμασίες αφορούν εμφανίσεις τερατώδων μορφών που προκαλούν φόβο, αλλά τελικά έχω καταλάβει ότι αυτό το είδος αστρικής δοκιμασίας αφορά όσους είναι πιο επικεντρωμένοι στο μορφικό πεδίο. Στη δική μου περίπτωση ήταν μεν αστρικές, αλλά νοητικά επικεντρωμένες και συντονισμένες ακριβώς πάνω στο κομμάτι της αμφισβήτισης όλων των μεταλλάξεων που βιώνω με μία ιδιαίτερη ένταση και πιεστικότητα, όχι από μία μορφή αλλά από 3-4 μαζί κάθε φορά. Το ενδιαφέρον είναι ότι αυτές τις εμπειρίες τις είχα σε περιόδους που έκανα πραγματική προσωπική εργασία, χωρίς να με απασχολεί η αμφισβήτιση, ώστε ας πούμε να είναι προϊόν του υποσυνείδητου μου αυτές οι εμπειρίες. Τα επισημαίνω όλα αυτά γιατί κατά τη γνώμη μου είναι σημαντικά πολύ.
Χαίρεται , καταχθόνιοι ! Kwisatz Haderach , Λύκιε , τι κάνετε και πώς μου είστε ; Πω πώ έχει από τον αύγουστο να συγγράψω και εγώ μαζί με σας το κατιτίς μου ! Χεχέ ! Τι εννοείς φίλε Haderach με το " κι αυτές οι καρδιακές ενεργοποιήσεις " , " 3 4 μαζί κάθε φορά ", τι εννοείς πάλι αν επιτρέπεται με το/και τελικά ποιο το νόημα της ύπαρξής μας εδώ κάτω . Πράγματι , υποθέτω θα το βρούμε-ανακαλύψουμε μόνο όταν το βρούμε-και-βιώσουμε ( ίσως επανειλημμένα ; ) . Ποιο είναι το πνεύμα και ποια είναι η ψυχή ά ; Αλλιώς εννοεί την κάθε έννοια ( πρέπει να κάνεις κάτι Λύκιε α... με τον κέρσορα ) ο κάθε ένας μας , και ο φιλόλογος , ο θρησκευτικός , και ο τσοπάνης και με το πέρασμα των χρόνων , εποχών , τάσεων αλλάζει και ενδιαμορφώνεται και ίσως συμπληρώνεται σε εκείνην την τελική και αρχική της σημασία . Πάντα όμως αποκτά την υποκειμενική και μερική μορφή του επιπέδου της εξέλιξης του παρατηρητή και ποριστή χαχά ! " Μου πουλάεις πνεύμα " τι σημαίνει ; " ποια η πνευματικότητά σου , το δε πνεύμα ασθενές , είναι ελεύθερο πνεύμα " . Οκέυ , μάλιστα ... αυτό θα γράψω : η μία αδιαίρετη ψυχή πρόβαλε πολλές άλλες ψυχές μικρές , αυτές οι μικρές ψυχές πρόβαλαν μικρά πνεύματα και τα μικρά μας πνεύματα το πνεύμα του κόσμου . Ασυνάρτητες σκέψεις για αρχή και προζύμι να φτιάξω κάτι... . Η μεν σαρξ πρόθυμη
Χαίρε Ευάγγελε! Όλα καλά από/σε μένα. Όταν τόσες και τόσοι εκεί έξω βιάζονται, νοσούν, δυστυχούν και βασανίζονται, το να μπορώ να λέω ότι είμαι καλά και να το εννοώ, γιατί [τουλάχιστον ως τώρα] είμαι υγιής, αρτιμελής, είμαι εκεί που θέλω, κάνω αυτά που θέλω και έχω και την πολυτέλεια να σκέφτομαι και να μιλάω για όλα τα άνωθεν θέματα, ε τότε μόνο ευγνώμων μπορώ να είμαι. Τα καλύτερα εύχομαι και για σενα και για όλους!
Να σας ρωτήσω γενικά , όπως το καταλαβαίνει κανείς , έχει κανείς σας ασχοληθεί με μαγεία , όχι πως το έχω κάνει εγώ ή σκοπεύω να το κάνω , δεν σκοπεύω , απλά σαν να θέλω να ξέρω ποιους έχω "απέναντί" μου .
Λάθος τάιμινγκ... Έπρεπε να την έκανες παλιότερα αυτή την ερώτηση, θα έπαιρνες ενδιαφέρουσες απαντήσεις. Τώρα όπως βλέπεις έχουμε γίνει λίγο ξενέρωτοι όλοι, με την καλή έννοια.
Ανώνυμε, εννοείς αν κάποιος έχει ασχοληθεί με την τελετουργική μαγεία; Θα γνωρίζεις βέβαια ότι η μαγεία είναι κάτι πολύ διευρυμένο και ακόμη και το "διάβασμα" που σου κάνει η γιαγιά σου, ανήκει σε αυτή. Ωστόσο για να καταλάβεις ποιους έχεις απέναντί σου, δεν είναι η κατάλληλη ερώτηση. Καταρχήν δεν είμαστε όλοι ίδιοι, οπότε θα πρέπει να εξατομικεύσεις την έρευνα και βέβαια θα πρέπει να διαβάσεις πολλά σχόλια του καθενός, για να σχηματίσεις μια εικόνα του. ΛΥΚΙΟΣ.
Δυστυχώς το πρόβλημα με τον κειμενογράφο του reCAPTCHA που χρησιμοποιεί ο Blogger, δεν μπορώ να το διορθώσω εγώ. Είναι πολύ εκνευριστικό και περιμένουμε όλοι, πότε θα το πάρουν χαμπάρι και θα το διορθώσουν... Μόνη λύση, η κειμενογράφιση στο σημειωματάριο ή το Word και μετά αντιγραφή-επικόλληση στα σχόλια... ΛΥΚΙΟΣ.
Ανωνυμε, μήπως είσαι και συ από κείνους που νομίζουν ότι όλοι τους κάνουν μάγια; Καταρχιν, μάλλον δεν ήταν σωστό να χρησιμοποιήσω πρώτο πληθυντικό στο προηγούμενο μου σχόλιο, ας μιλήσω για μενα μόνο. Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι τέτοια ερωτήματα είναι ιδανικά για να δοθούν απαντήσεις "καλλιτεχνικές"... Τρολλιές αν θες, που θα βάλουν σε διαδικασία αυτόν που ρωτάει να σκεφτεί ότι ισχύουν πράγματα που στην πραγματικότητα δεν ισχύουν. Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι ακόμη κι αυτό είναι ένα είδος "μαγείας", καθότιν οι περισσότερες μορφές αυτής της μεγάλης έννοιας βασίζονται στην αυθυποβολή. Με το λάθος τάιμινγκ εννοούσα ότι σε παρελθοντικό χρόνο, τουλάχιστον εγώ θα το έπαιζα το παιχνιδάκι σου, το ξέρω ότι το κάνεις με καλή πρόθεση για να γίνει ας πούμε ψιλοτζέρτζελο. Από τη δική μου πλευρά βέβαια, όπως προείπα, έχω γίνει λίγο ξενέρωτος και δεν το παίζω πλέον το τρολλοπαιχνιδάκι γενικότερα, χωρίς να σημαίνει ότι στο μέλλον δεν θα ξαναλλάξει αυτό.
Ξέρετε καθόμουνα σε μια καφετέρια σήμερα... τώρα , και σκέφτομαι τις πρόσφατες αναρτήσεις και τα σχόλια σχετικά με το δίνω νόημα στην ύπαρξή μου εδώ και ποιο το νόημα ; Και μου ήρθε αυτό , που το είπε αν θυμάμαι σωστά ρουμάνος συγγραφέας " βρίσκεται κάνοντας μία πράξη , γνωρίζοντας την αξία αυτής , και συγχωρώντας " και ο μεγάλος Βέγγος το είπε " δυο χέρια , μια αγκαλιά " , ακόμη και οι καφετέριες μικέλ που συμφωνούν και γράφουνε " αν θες να φτάσεις γρήγορα πήγαινε μόνος , αν θες να πάεις μακριά πήγαινε παρέα " και συνεχίσουν γράφοντας " καλύτερα να " τιτιβίζεις " δια ζώσης " , ένας Έλλην αρχαίος φιλόσοφος - όχι πως οι σύγχρονοι φιλόσοφοι Έλληνες δεν είμαστε ! Φιλόσοφοι ! χαχά - λέει μερικές φορές το να ζεις είναι από μόνο του μια θαραλλέα πράξη , και άλλος λέει " το νόημα της ζωής βρίσκεται ζώντας την " . Ενώ ο φίλος Kwisatz Haderach - ε φίλε ! - το διαπίστωσε ευθαρσώς είμαστε όντα μιμητικά και πλάσματα της συνήθειας... και θέλω να συμπληρώσω ίσως κατά βάση της... ανοησίας ; Βασικά μας λείπει η ενέργεια και να εκτιμήσουμε και να αντιληφθούμε έτσι απλά , τα ωραία , τα νοήμονα , τα εννοούμενα και... νοηματικά . Νομίζω χρειαζόμαστε περισσότερη σωματική άσκηση... όλοι μας , και θα μας έρθει... η έμπνευση , και η χαρά , και νοητική διαύγεια . Πρώτα να αυξήσουμε σωματικά την ενεργειακή μας τροχιά . Να αποφεύγουμε πρώτα δηλαδή τόσο τις εκροές ενέργειας σωματικών δραστηριοτήτων και να αρχίσουμε και κάνοντας διάφορα άλλα , και όσο - τόσο - κάνοντας ό,τι δεν κάνουμε συνήθως . Διότι πρώτα θεωρώ πάει αντίστροφα πως πρώτα είναι σώμα υγιές εν νους υγιής ; Ωστόσο είναι ο νους πάντα καπετάνιος και πλοηγός , αλλά αυτός έρχεται μετά ,και εξάλλου , συχνά και εύκολα άγεται και φέρεται , από την κοινωνία , την οικογένεια τις άλλες συνθήκες και την κούραση κλπ . Τέλοσπαντων είπα να γράψω κάτι τώρα . Όμως από αυτά που γράφω κάτι , αν όχι τα περισσότερα , συνειδητοποιώ τώρα πως είναι λανθασμένα . Επίσης όταν φεύγει ο κέρσορας μακριά στην αρχή πατήστε διάστημα και διαγραφή και έρχεστε εκεί που είστε , Λύκιος.;
Ωραία και καλά όλα αυτά που λες ανώνυμε, αλλά εν προκειμένω - μιας και η αναφορά περί νοήματος ύπαρξης έγινε από μενα - αν προσέξεις ξανά το σχόλιο μου παραπάνω, θα δεις ότι την έκανα ως μία ενδεχόμενη και πιθανή υποσυνείδητη αιτία, που με ωθεί εξ απαλών ονύχων να έλκομαι και να ασχολούμαι με αυτό που λέμε πνευματικότητα. Και μάλιστα αυτό είναι κάτι που μου περνάει ως σκέψη τις περιόδους των αμφισβητήσεων μου. Βέβαια, το γεγονός ότι η έλξη μου σε οτιδήποτε πνευματικό ισχύει από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, δεν είναι δλδ κάτι που προέκυψε στην πορεία μου, είναι από μόνο του αναιρετικό για το υποσυνείδητο αίτιο που λέω, μιας και ένα παιδί στα πρωτα χρόνια της ζωής του μάλλον δεν ασχολείται με το νόημα της ύπαρξης του :) Στην πραγματικότητα δεν με απασχολεί το νόημα της ύπαρξης, ακόμη κι αν δεν υπάρχει τελικά κάτι τέτοιο, έχω ασκηθεί στο να μη με ενοχλεί τόσο πολύ. Σαφέστατα, όπως όλοι έχω περάσει και γω περιόδους ενασχόλησης με το νόημα της ύπαρξης με όλα τα "παραφερνάλια" που συνοδεύουν αυτή την ενασχόληση, αλλά κατ' ουσίαν δεν είμαι από κείνους που ασχολούνται εκτεταμένα μ' αυτό. Μπορεί να ακουστεί αλαζονικό, αλλά είμαι σίγουρος για κάποια πράγματα, απλώς ανά αραιά διαστήματα αμφισβητώ τη σιγουριά μου. Εχω ξεπεράσει όμως το στάδιο της ας πούμε καταθλιπτικής ενασχόλησης που χαρακτηρίζει την πλειοψηφία των ενασχολούμενων και ναι είναι μια κατάκτηση αυτή για μενα. Το θέμα είναι ότι όλα αυτά τα λέμε από αποστάσεις ασφαλειας τρόπον τινά, διότι το πιθανότερο θα ήταν να λέγαμε άλλα αν πχ. ζούσαμε σε εμπόλεμη ζώνη, αν νοσούσαμε σοβαρά, αν βιώναμε σκληρή καταπίεση, αν βιαζόμασταν κλπ.Υποθέτω ότι εδώ όσοι γράφουμε διανύουμε μιας ας πούμε καλή ζωή σε μέσες άκρες...Εχουμε άλλη ματιά και αντίληψη γιατί οι συνθήκες ζωής μας είναι κάπως καλύτερες από πολύ κόσμο εκεί έξω.
Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω για τα περί σώματος, όχι ότι δεν είναι καλό να γυμναζόμαστε ή να τρεφόμαστε σωστά, αλίμονο, δε λέω κάτι τέτοιο. Η δική μου άποψη είναι ότι η εστίαση στο υλικό σώμα θα πρέπει να έρχεται δεύτερη και προσπαθώ να το θυμίζω συνέχεια στον εαυτό μου, γιατί ζούμε σε εποχές που η εστίαση στο σώμα είναι ιδιαίτερα πολωμένη παντιοτρόπως. Στη δική μου κοσμοθεώρηση το φυσικό σώμα δεν έχει τόσο σημαντική αξία, είναι δευτερεύον κι αν θέλω να φτάσω μακρύτερα θα πρέπει να θυμάμαι να αποεστιάζομαι από αυτό.
Πολύ πολύ σωστά αυτά που λες φίλε , ο τρόπος που σκέφτεσαι και γράφεις είναι πραγματικά εξαιρετικός , δεν ξέρω μπράβο σου και τα δικά μου λόγια είναι περιττά . Αλήθεια και πραγματικά .
Η φροντίδα και η μέριμνα για κάποιον άλλον άνθρωπο/ανθρώπους είναι η καλύτερη άσκηση για να ανοίξει το κέντρο της καρδιάς. Διαφορετικά, η συσσώρευση πληροφοριών και η θεωρητικολογία περί πνεύματος, ψυχής και λοιπών "σωμάτων" αν δε δοκιμάζονται οι κραδασμοί τους μέσω της προσφοράς, είναι στείρα διαδικασία. Δεν αποδίδει καρπούς. Ουσιαστικό έργο παράγουμε όταν μοιραζόμαστε τους θησαυρούς που ανακαλύπτουμε και εμπράκτως ανακουφίζουμε πεινασμένα σώματα και ψυχές. Δεν έχουν όλοι λυμένα τα θέματα της καθημερινής επιβίωσης για να διαθέσουν χρόνο και για την πνευματική τους εξέλιξη. Οπότε ταυτόχρονα με την προσωπική εργασία οφείλουμε να συμμετέχουμε στη συλλογική κάθαρση παντιοτρόπως.
Η ελεύθερη βούληση εδράζεται περισσότερο στο ψυχικό μας σώμα ή στο πνευματικό;
Και επειδή αναφερόμαστε συχνά στον πνευματικό εαυτό που μας υπενθυμίζει τη θεία μας φύση, είναι αλήθεια πάντα το πνεύμα καθαρό; Είμαστε όλοι υιοί και κόρες του φωτός; Ή υπάρχουν και ακάθαρτα πνεύματα που σπέρνουν τη διαβολή και την καταστροφή;
Τώρα που το σκέφτομαι , νομίζω η ψυχή εδώ που όταν κατοικεί στα σώματα δεν έχει βούληση , επομένως θαρρώ αυτή , η βούληση , εδράζεται στο πνευματικό , ή αν θέλεις καλύτερα στο θυμικό , όμως τι πάει να πάει θυμικό ; το πνεύμα είναι καθαρό , τα άλλα πνεύματα μπορεί να μην είναι καθαρά , νομίζω , αυτό σκέφτομαι .
Είναι και κάποια διάμεσα όμως, που έχουν ενσαρκωθεί με σκοπό να διαβιβάζουν καρδιακή ενέργεια και να ενεργοποιούν με τον φθόγγο τους το καρδιακό κέντρο, όπως η Liz Fraser.
Χριστίνα ; γεια σου , δεν με ξέρεις , μου απάντησες μια φορά σε ανάρτησή μου εδώ , και σε συμπάθησα πολύ , και σε εκτίμησα , ίσως να μπορούσαμε να πιούμε κάνα καφεδάκι μαζί τώρα που βρίσκομαι Ελλάδα ;
Να πιούμε κανά καφεδάκι λέει, έλεος! Πού βρε χαμένε, στα μικέλ;;; Τι είσαι, κανά 20χρονο; Παιδί μου, όταν επιχειρείς να προσεγγίσεις μια γυναίκα δεν της λες να πάτε για καφέ! Της προτείνεις να της κάνεις το τραπέζι σε ένα αξιοπρεπές ρεστοράν. Τόσο χρονών έγινες, μυαλό δεν έβαλες.
Για να μπορεί ο άνθρωπος να στοχάζεται πάνω στις πνευματικές του ανησυχίες, χρειάζεται χρόνο και ηρεμία. Χρειάζεται χρόνο για τον εαυτό του, αφού έχει ήδη τακτοποιήσει τις καθημερινές του έγνοιες και φροντίδες. Αυτός είναι και ο λόγος που διαχρονικά η διανόηση αφορούσε ανθρώπους της άρχουσας τάξης, της αριστοκρατίας, που η βιοτικές τους ανάγκες ήταν τακτοποιημένες και διέθεταν άπλετο χρόνο για μόρφωση και στοχασμό. Οι φτωχοί άνθρωποι, οι πληβείοι, δεν είχαν καμία τέτοια δυνατότητα, ούτε ίσως και ενδιαφέρον, αφού η επιβίωση ήταν η απόλυτη προτεραιότητά τους, που τους εξαντλούσε όλο τον χρόνο και την ενέργειά τους. Όλοι οι φιλόσοφοι και οι διανοητές των τελευταίων 500 ετών, ανήκαν στην άρχουσα τάξη. Ασφαλώς ο σημερινός (δυτικός) πολιτισμός, παρέχει σε πολύ περισσότερους ανθρώπους την δυνατότητα της μόρφωσης και οι ανέσεις της διαβίωσης παρέχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο για σκέψη σε περισσότερους ανθρώπους, απ΄ότι στις παλαιότερες εποχές. Η ελεύθερη διακίνηση πληροφορίας και ιδεών μέσω του διαδικτύου, παρέχει επίσης εύκολη πρόσβαση ακόμη και στις χαμηλές κοινωνικές τάξεις. Βέβαια η πρόσβαση στην πληροφορία δεν αρκεί, αν δεν υπάρχει ανάλογο γνωστικό υπόβαθρο ώστε να γίνει διάκριση και επιλογή της χρήσιμης, από την άχρηστη ή την πλανερή πληροφορία. Πάντως το σίγουρο είναι ότι σήμερα, συγκριτικά με άλλες εποχές, είναι πολύ περισσότεροι οι άνθρωποι που έχουν την δυνατότητα να στοχάζονται και να αναζητούν απαντήσεις σε υπαρξιακά και φιλοσοφικά ερωτήματα.
Δεν πρέπει να υποτιμούμε κανένα από τα σώματα που διαθέτουμε. Οφείλουμε να φροντίζουμε ισόποσα και ισότιμα το υλικό μας φορέα, το ψυχικό μας σώμα καθώς και το νοητικό μας. Το πνευματικό μας σώμα φροντίζεται από την συνολική απόδοση των προηγούμενων, τα οποία μας δόθηκαν ακριβώς γι αυτόν τον λόγο. Το υλικό μας σώμα είναι το εργαλείο που μέσω αυτού, εξελίσσεται η εντελέχεια της ζωής. Γι αυτό και ονομάζουμε το σώμα, υλικό φορέα: είναι ο φορέας της ψυχής. Όπως το κερί και η φλόγα, έτσι το σώμα και η ψυχή. Το σώμα (κερί) τηρεί την εντελέχειά του, όταν στην κορφή του καίει η φλόγα (ψυχή). Όπως για να καίει καλά η φλόγα, θα πρέπει το κερί να είναι σε καλή κατάσταση, έτσι και το σώμα θα πρέπει να διατηρείται σε καλή κατάσταση, ώστε να συντηρεί σωστά την ψυχή. Φροντίζουμε το σώμα μας και την υγεία του, για να έχουμε το "νους υγιής εν σώματι υγιεί ". Οι άνθρωποι που έχουν παραμελήσει το σώμα τους, είναι ψυχικά ράκη. Ασφαλώς τηρούμε το μέτρον, αποφεύγοντας τον ναρκισσισμό και την σωματολατρεία, διότι η υπερβολή έχει την ίδια αρνητική επίπτωση με την έλλειψη.
Η ελεύθερη βούληση, είναι προνόμιο του ανώτερου νοητικού σώματος και κατακτάται μέσω της ατομικής εξέλιξης. Ασφαλώς η βούλιση δεν είναι ποτέ απολύτως ελεύθερη όσο είμαστε δέσμιοι της ύλης, αλλά κατακτάται βαθμιδωτά όσο εξελισσόμαστε. Μην ξεχνάμε ότι η Βούληση είναι μια από τις τρείς δρώσες αρχές του Σύμπαντος Κόσμου (οι άλλες δυο είναι η Ειμαρμένη και η Πρόνοια)και με την απόλυτη έννοιά της έρχεται σε επαφή ο άνθρωπος, μόνο όταν περαιώσει την αποστολή του (τελείωση) και γίνει πνευματικός.
Aπο την άλλη πάλι, αυτό το ''το σώμα είναι η φυλακή της ψυχής'', Λύκιε τι σου λέει; Γράφεις ''η βούληση δεν είναι ποτέ απολύτως ελευθερη όσο είμαστε δέσμιοι της ύλης''. Κατακτάται βαθμιδωτά όσο εξελισσόμαστε''. (!!!)Πες ,πως εξελισσόμαστε.. Είμαστε ένα σύνολο ή μάλλον ένα μείγμα από ύλη και πνεύμα. Αύτό είναι δυιστικό .Πρέπει η μια απο τις δύο αρχές να υπερτερήσει για να καταλήξει κάπου αυτό που λέμε ανθρωπος.
Ρωτά η αγαπητή Ανατολή: "Και επειδή αναφερόμαστε συχνά στον πνευματικό εαυτό που μας υπενθυμίζει τη θεία μας φύση, είναι αλήθεια πάντα το πνεύμα καθαρό; Είμαστε όλοι υιοί και κόρες του φωτός; Ή υπάρχουν και ακάθαρτα πνεύματα που σπέρνουν τη διαβολή και την καταστροφή;"
Είμαστε όλοι ελεύθεροι να επιλέξουμε αν θα ακολουθήσουμε το Φως ή το Σκότος. Ο άνθρωπος όπως και άλλες οντότητες που οι θρησκείες αναφέρουν ως Αγγέλους, έχουν την ελευθερία βουλήσεως και την επιλογή του δρόμου που θα ακολουθήσει. Γιατί όμως υπάρχουν δυο δρόμοι (φως-σκοτάδι, καλό-κακό, άνω-κάτω); Ο νόμος της δυϊκότητος αφορά την Δημιουργία σε όλες της τις εκφάνσεις; Ναι, στον εκδηλωμένο κόσμο, η Ενότητα πολυμερίζεται και η μορφογένεση δημιουργεί την ξεχωριστότητα. Η επιστροφή στον μη εκδηλωμένο Ενοϊκό χώρο (Πηγή), απαιτεί συνειδητή κίνηση της κάθε ξεχωριστότητας, με αντίστοιχη εγκατάληψη κάθε στοιχείου ατομικότητας. Το Φως, δηλαδή η κατεύθυνση προς την Πηγή, απαιτεί την απάρνηση των στοιχείων της ατομικότητας που μας κάνει ξεχωριστούς από κάθε τι άλλο, ενώ το Σκότος ενδυναμώνει αυτά τα στοιχεία, κρατώντας μας μακριά από την Πηγή. Αντιλαμβανόμαστε ότι το δίπολο είναι δυναμικό και ασκεί αντίρροπη έλξη σε κάθε άνθρωπο (και κάθε άλλη ενσυνείδητη οντότητα).
Ναι είμαστε γεννήματα του Φωτός, αλλά βρισκόμαστε στον χώρο της δοκιμασίας ώστε να μάθουμε τι είμαστε και ποιο είναι ο Φως που μας γέννησε. Η δοκιμασία περιλαμβάνει ένα πλήρες μενού επιλογών. Ο άνθρωπος μετά την Πτώση, γεννιέται μέσα στην αγκαλιά του Σκότους, δηλαδή του "κακού". Καλείται να μάθει το "καλό" και να απορρίψει την "κακή" του φύση. Ασφαλώς ο Άρχοντας του Υλικού Κόσμου, δεν επιθυμεί απώλειες και ασκεί τεράστια δυναμική για να καθυποτάξει τον άνθρωπο στην φυλακή του. Χρησιμοποιεί όλες του τις Δυνάμεις και τα πνεύματα που τον υπηρετούν, ώστε να κρατήσει τον άνθρωπο μακριά από την επιστροφή του στην Πηγή. Αυτά είναι τα ακάθαρτα πνεύματα που σπέρνουν την καταστροφή και την διαβολή, εναντίον του ανθρώπου. Μαζί με αυτά όμως, συντάσσονται ως υπηρέτες του και οι άνθρωποι που συνειδητά επιλέγουν το Σκότος και την υποταγή στον Άρχοντα. Εμείς ξέρουμε που ανήκουμε και ποιόν υπηρετούμε;
Λύκιε, η εντελέχεια που λες είναι η αριστοτελική άποψη περί ψυχής, μία από τις πολλές. Για μενα όλες οι απόψεις σεβαστές είναι και οτιδήποτε καταθέτω ή εκθέτω αφορά καθαρά τη δική μου αντίληψη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι πανάκεια. Την έντονη εστίαση στο σώμα την ανέφερα γιατί πραγματικά υπάρχει παντού σήμερα και επιδρά στο ανθρώπινο υποσυνείδητο με πάρα πολλούς τρόπους. Από τους εμβολιασμούς, την καλή σωματική υγεία, την καλή διατροφή, τα άπειρα διατροφικά συμπληρώματα που κυκλοφορούν, την επεμβατική αισθητική, την άσκηση για απόκτηση σμιλευμένου σώματος, μας κατακλύζουν όλα αυτά από όλες τις μπάντες και το επισημαίνω ως γυναίκα κιόλας, καθότιν οι γυναίκες είμαστε κάπως περισσότερο "αιχμάλωτες" του σώματος μας. Ουσιαστικά πίσω από όλη αυτή την εστίαση ελλοχεύει η αίσθηση του θανάτου, από εκεί εκκινούνται όλα. Κατ' εμέ το υλικό σώμα δεν επιδρά, αντιδρά. Δεν είναι το αίτιο για τα υπόλοιπα σώματα, είναι το αιτιατό των άλλων σωμάτων μέσω του αιθερικού σώματος, γιατί στο αιθερικό σώμα αντανακλώνται οι επιδράσεις των άλλων σωμάτων και μέσω αυτού περνάνε στο υλικό. Μάλιστα ένας πολύ αγαπητός μου δάσκαλος λέει ότι η έντονη εστίαση στο υλικό σώμα ήταν η έφεση και ο σκοπός ολοκλήρωσης του προηγούμενου ηλιακού συστήματος, κάτι που δεν είναι σκοπός στο παρόν ηλιακό σύστημα, το υλικό σώμα δεν αποτελεί Αρχή πλεόν. Εννοείται φυσικά ότι σε καμμία περίπτωση δεν εννοώ να μην του δίνουμε καμμία σημασία, επισημαίνω απλώς τις "παγίδες" εστίασης σ' αυτό. Προσωπικά για μένα σ' αυτήν την ενσάρκωση μου και στο σημείο εξέλιξης που βρίσκομαι, η αποεστίαση από αυτό είναι ίσως η πιο δύσκολη και σημαντική άσκηση. Ξαναλέω ότι αυτά όλα αφορούν εμένα κι ότι ενδεχομένως να μην λειτουργούν για όλους.
Ανώνυμε, δεν λέω ποτέ όχι στο καλό φαγητό! Ευχαρίστως να αποδεχτώ την προσφορά σου, το ερώτημα είναι πώς θα το κανονίσουμε; Δεν θα ήθελα να δώσω δημόσια τα στοιχεία επικοινωνίας μου, δεν ξέρω αν μέσω του Λύκιου μπορείς να τα βρεις καθότι ξέρει το μέηλ μου.
Δεν αφορούν μόνο εσένα αγαπητέ μου Kwisatz Haderach, αλλά είναι η αλήθεια. Γι αυτό κι εγώ επεσήμανα την τήρηση του μέτρου και όχι την σωματολατρεία. Μίλησα για διατήρηση καλής υγείας και φυσικής κατάστασης χωρίς υπερβολές. Το σώμα είναι απλώς ένας φορέας (αιτιατό), αλλά αναγκαίο εργαλείο για πιο λεπτοφυή σώματά μας (αστρικό, αιθερικό, ψυχικό, νοητικό που είναι το αίτιο). Αλλά ακόμη και ο αθλητής που ασκεί το σώμα του φτάνοντάς το στα όρια της αντοχής του, ουσιαστικά ασκεί την ψυχική του δύναμη και την δύναμη της επιβολής και κυριαρχίας πάνω στον σωματικό πόνο και την παρόρμηση της εγκατάλειψης. Πάλι δηλαδή το σώμα είναι το εργαλείο για την σμίλευση της ψυχικής δύναμης. Απ΄την άλλη, δεν πρέπει να γινόμαστε δέσμιοι αυτού του εργαλείου, αλλά αυτό να είναι δέσμιο του νου μας και της ψυχής μας. Είναι εύκολο να πέσουμε στην παγίδα της ταύτισης με το σώμα μας και δύσκολα απο-ταυτιζόμαστε μετά. Σήμερα όμως που έχουν επικρατήσει ιδεολογίες μηδενισμού, υλισμού και ηδονισμού, δεν υπάρχει το ηθικό έρεισμα για τέτοια απο-ταύτιση...
Λύκιε, όχι απλά είναι εύκολο να πέσουμε στην παγίδα ταύτισης με το σώμα μας, είμαστε απόλυτα ταυτισμένοι με το σώμα μας, γεννιόμαστε και πορευόμαστε μ' αυτήν την ταύτιση και στην πορεία ανάλογα την ιδιοσυγκρασία του καθενός, την ηλικία της ψυχής, την καρμικότητα και το επίπεδο εξέλιξης συμβαίνει ή δεν συμβαίνει κάποιο μέτρο αποταύτισης. Αυτό με τους [πρωτ]αθλητές που αναφέρεις, είναι άλλο πράμα, είναι από μόνο του ξεχωριστό κεφάλαιο. Πόσοι όμως είναι εκείνοι που κάνουν πρωταθλητισμό με κάποιον πνευματικό/ψυχικό σκοπό και όχι για να αποκτήσουν φήμη, λεφτά, δόξα και γκόμενες; Ή για να ποστάρουν στα σόσιαλ μήντια ολημερίς τα γυμνασμένα μούσκουλα και μπούτια τους ή τις ακριβές διακοπές που κάνουν με τους καλοζωισμένους μπρούκληδες φίλους τους; Δε νομίζω ότι είναι πολλοί... Θυμάμαι πριν πολλά χρόνια διάβαζα μια συνέντευξη ενός δρομέα μεγάλων αποστάσεων, ο οποίος περιέγραφε μια εμπειρία του μετά από πολλές ώρες τρεξίματος, όταν έφτασε στο όριο των σωματικών του δυνατοτήτων, αλλά συνέχιζε ακόμη να τρέχει. Ουσιαστικά έκανε αστρική προβολή, βγηκε από το σώμα του και έβλεπε μπροστά του τον εαυτό του να τρέχει. Πόσοι όμως είναι αυτοί που φτάνουν πλέον σε τέτοια οριακά σημεία και μπορούν να κατανοήσουν και να επεξεργαστούν ανάλογες εμπειρίες;
Ανώνυμε, το είδα τώρα το μνμ σου. Δεν είμαι σίγουρος ότι κατάλαβα ακριβώς τι λες, πάντως αν πράγματι κατάλαβα σε πιο χωριό αναφέρεσαι, η αλήθεια είναι ότι βρίσκομαι από την άλλη πλευρά, είμαι λίγο μακρυά και οι μετακινήσεις μου είναι λίγο δύσκολες. Για να μην πολυμπλέκουμε και απασχολούμε και τον Λύκιο στη συνεννόηση, να σου πω ότι αν τα καταφέρω, θα έρθω. Αν όχι, μην περιμένεις και πολύ μετά τη μία ηώρα.
Χριστίνα-Καλλιροη , επίσης Κυριακή καταφθάνω Αθήνα , αν θες το βραδάκι κερνάω φαγητό σε αξιοπρεπές - που λέει και ο φίλος Kwisatz - εστιατόριο , γιατί σε συμπάθησα πολύ από την απάντηση που μου έδωσες μια φορά .
Όχι, δεν έχω καμία σχέση με τον Βόλο, ανώνυμε. Ούτε από μέσα ούτε απ'έξω έχω περάσει.
Σίγουρα kwisatz υπάρχουν φθόγγοι/ήχοι που μιλάνε στην καρδιά μας και την ενεργοποιούν βοηθώντας στην ταλάντωση. Το ίδιο συμβαίνει με τις εικόνες, τις μυρωδιές και γενικά όλα όσα διεγείρουν τις αισθήσεις μας. Έχει σημασία να αναγνωρίζουμε την προέλευση των θετικών επιρροών και να επιλέγουμε συνειδητά την ευεργετική επανάληψή τους. Να μας γίνεται συνήθεια κάθε τι ψυχοφελές σπάζοντας ταυτόχρονα ζημιογόνους προγραμματισμούς.
Αγαπητέ Λύκιε, ναι, έχεις δίκιο. Η ελεύθερη βούληση κατακτάται. Δεν είναι δεδομένη εξ'αρχής με την έννοια ότι πρέπει να την ανακαλύψουμε, να τη διεκδικήσουμε και να την θέσουμε υπό τον νοητικό μας έλεγχο για να μπορεί να λειτουργήσει χειραφετημένη από ασυνείδητες εγκεφαλικές καταγραφές και ψυχικά αποτυπώματα.
Και πάλι σωστά επισημαίνεις τη δυϊκότητα ως στοιχείο του εκδηλωμένου πεδίου στο οποίο δοκιμαζόμαστε. Γιατί αν βγούμε από το φαινόμενο κάδρο, η κυριαρχία του Πνεύματος είναι Απόλυτη και χωρίς σκιές.
Χριστίνα-Καλλιροη καλημέρα ! Αν είσαι Θεσσαλονίκη δεν το σκέφτηκα νωρίτερα , έχω φύγει πριν καμιά βδομάδα . Σκέφτομαι καλύτερα , ευχαριστώ για το ενδιαφέρον Χριστίνα . Πού είναι το πολύ μακριά Χριστίνα , αν επιτρέπεται ;
Ακριβώς αγαπητή Ανατολή. Έξω από τον εκδηλωμένο κόσμο, δεν υπάρχει κανένα δίπολο. Εκεί είναι το Εν Ον. Ενοϊκότητα και συνοχή ας πούμε. Παρότι δεν μπορούμε να ορίσουμε τίποτα για αυτόν τον "χώρο", αντιλαμβανόμαστε ότι η ποιότητα είναι όμοια με αυτή του Αγαθού. Δηλαδή στα ανθρώπινα μέτρα, όλες οι δυνάμεις και οι αξίες του "καλού Θεού". Κάθε συνεκτική δύναμη που καταργεί την ξεχωριστότητα και την διαίρεση, όπως η Αγάπη, η ενσυναίσθηση, η θυσία, ανήκει στην ποιότητα αυτού του "χώρου". Αντίθετα κάθε διαιρετική δύναμη και αξία, που πολώνει και εδραιώνει την ξεχωριστότητα, ανήκει στην ποιότητα του "κακού Θεού" που κυριαρχεί στον Ύλη. Έξω απ΄τον εκδηλωμένο κόσμο όμως, το "κακό" δεν υπάρχει. Η δύναμη και η παρουσία του "κακού" επίσης, ελαττώνεται όσο απομακρυνόμαστε από την ύλη και βρισκόμαστε εγγύτερα στην Πηγή-Πνεύμα.
Ανώνυμε, να με συγχωρείς αλλά δεν θα τα καταφέρω να έρθω στη συνάντηση μας. Έτυχε κάτι απρόοπτο, έχω θέματα με την αποχέτευση του σπιτιού μου και είναι υδραυλικός εδώ, ο οποίος ακόμη δεν έχει τελειώσει, είχα την εντύπωση ότι θα προλάβαινα, αλλά τελικά δεν! Να με συγχωρείς, θέλω να είμαι συνεπής σε ό,τι λέω ότι θα κάνω, ίσως κάποια άλλη φορά, ελπίζω να προλάβεις να δεις το μνμ.
Ανώνυμε, πραγματικά κουράστηκα πολύ σήμερα. Να φτιάχνεις υδραυλικά σε παλιό σπίτι, όπου όλα είναι εξ αρχής φτιαγμένα λάθος; Αφού βέβαια πρώτα σου πάρει κανά εξάμηνο για να βγάλεις συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη για τις εργασίες που πρέπει να γίνουν. Πίστεψε με είναι μια εμπειρία που δεν θες να τη ζήσεις.
Ασφαλώς να μου λείπει , και όχι δεν θέλω χαχά ! Καλή δύναμη και κουράγιο λέμε σε αυτές τις περιπτώσεις ; Όπως και να έχει αν ξεμπερδέψεις και βρεις χρόνο , θα είμαι στο Βόλο μέχρι παρασκευή ή σαββάτο , τα λέμε φίλε .
Με αφορμή το παρακάτω απόσπασμα από πρόσφατο σχόλιό σου, αγαπητέ μου Λύκιε: "...οι ανέσεις της διαβίωσης παρέχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο για σκέψη σε περισσότερους ανθρώπους, απ΄ότι στις παλαιότερες εποχές"
..παραθέτω τα λόγια του Needleman από το βιβλίο 'Money and the meaning of life ':
"Η μανία για το χρήμα είναι μια στρεβλή θρησκευτική αναζήτηση. Έχει αντικαταστήσει το πνεύμα επειδή χάνουμε την επαφή με τον εσωτερικό μας κόσμο. Θέλουμε το χρήμα πάνω από όλα αλλά τα πράγματα που αγοράζουμε δεν μας φέρνουν πια χαρά. Το πραγματικό έγκλημα του πολιτισμού μας είναι ότι οι αγοραπωλησίες είναι πολύ πιο ζωντανές μέσα μας από οτιδήποτε άλλο. Η αυθεντική ανθρώπινη εμπειρία απαιτεί την συνύπαρξη δύο κόσμων, του εσωτερικού και του εξωτερικού. Το χρήμα όμως, όπως κι εμείς, έχει υποβαθμιστεί σε ένα εργαλείο που λειτουργεί μόνο στον εξωτερικό κόσμο. Ενώ αρχικά ήταν ένα μέσον για να βοηθείται ο άνθρωπος να ζει και στους δύο αυτούς κόσμους, έχει καταντήσει να είναι μια τεχνολογία με την οποία οργανώνουμε τη ζωή μας στην κόλαση."
Ουσιαστικά, ικανοποιώντας συνεχώς το εγώ μας, λησμονήσαμε τι σημαίνει να υπηρετούμε κάτι μεγαλύτερο από τον εαυτό μας. Ταυτόχρονα, με την τεχνητή οικονομική κρίση και την αβεβαιότητα του τι μας ξημερώνει, οι άνθρωποι ενδώσαμε στον φόβο που μπλοκάρει την ροή της αφθονίας. Στερημένοι από ελπίδα και αισιοδοξία, αμαυρώσαμε κάθε όραμα για ευτυχισμένο βίο. Γι'αυτό και οι άνθρωποι σήμερα είναι περισσότερο σκυθρωποί από ποτέ άλλοτε.
Ακριβώς έτσι είναι αγαπητή Ανατολή. Ωραία η παραπομπή σου. Είναι λυπηρό να μην αντιλαμβάνεται ο κόσμος την παγίδα του χρήματος και των ανέσεων. Μα κι όταν το αντιληφθεί, η τρυφηλότητα στην οποία έχει περιέλθει τον καθηλώνει σε μια μόνιμη αδράνεια. Κωστής
Η πτώση του Εωσφόρου και όσων αγγέλων τον ακολούθησαν στην πτώση από τη μία, και η επιλογή του Αρχαγγέλου Μιχαήλ και των λοιπών αγγέλων που έμειναν κραταιοί στις θέσεις τους από τη άλλη, δείχνει πως οι άγγελοι είναι όντα ελευθέρας βουλήσεως.
Η απορία μου είναι αν οι άγγελοι μπορούν να ενσαρκώνονται σε γήινα σώματα διάγωντας έναν παντελώς ανθρώπινο βίο έχοντας χάσει παντελώς τις υπερφυσικές τους ιδιότητες ή αν μπορούν να ενσαρκώνονται διατηρώντας δυνάμεις των ανώτερων κόσμων.
Νομίζω πως οι άγγελοι κατά την Ορθοδοξία είναι καθαρά πνευματικές οντότητες και υλοποιούνται μόνο περιστασιακά και για λίγο χρόνο προκειμένου να εκπληρώσουν συγκεκριμένους σκοπούς στο γήινο πεδίο, Παρεμβαίνοντας πχ αποτρεπτικά σε ένα ατύχημα ή για να μεταφέρουν οπτικοακουστικά μηνύματα.
Στα απόκρυφα ευαγγέλια όμως γίνεται λόγος για αγγέλους που κατέρχονται στη γη και συμπεριφέρονται ως άνθρωποι κατά τα πάντα.
Είναι μεγάλο θέμα αυτό της αγγελολογίας που άνοιξες αγαπητέ φίλε.
Χρόνια πολλά στους Αγγέλους και τους Άγγελους για την ημέρα... 8 Νοεμβρίου γαρ...
Πραγματι ενδιαφερον το θεμα, Ανατολη. Τοσα πολλα μπορουν να ειπωθουν. Ομως, ας το δουμε απο την ανθρωπινη πλευρα, απο την οπτικη των ανθρωπων, αφου ειμαστε ανθρωποι.
Πριν απο αυτο ομως, εχω μια ερωτηση που θελω να κανω στον Λευκιππο.
"Η απορία μου είναι αν οι άγγελοι μπορούν να ενσαρκώνονται σε γήινα σώματα διάγωντας έναν παντελώς ανθρώπινο βίο έχοντας χάσει παντελώς τις υπερφυσικές τους ιδιότητες ή αν μπορούν να ενσαρκώνονται διατηρώντας δυνάμεις των ανώτερων κόσμων."
Ποιες θεωρεις πως ειναι οι δυναμεις των ανωτερων κοσμων;
Υποθέτω πως οι λεπτοφυείς υπάρξεις των ανώτερων κόσμων διαθέτουν εντονότερη φαντασία και ενσυναίσθηση, έχουν διευρυμένες αισθήσεις και καλύτερη αντίληψη του τρόπου με τον οποίο είναι δομημένος ο κόσμος και η ιεραρχία του, είναι ενορατικά όντα και ικανά να επεμβαίνουν στην ύλη και να τη διαμορφώνουν. Μπορούν δηλαδή να δημιουργούν πιο εύκολα την πραγματικότητα που οραματίζονται γιατί έχουν ήδη κατακτήσει το know-how της συνδημιουργίας. Λεύκιππος
Σε καλωσορίζω Λεύκιππε και σου δίνω την δική μου απάντηση εξ όσων γνωρίζω και αντιλαμβάνομαι:
Τα Απόκρυφα Ευαγγέλια με την Αγία Γραφή απ΄τη μια και τα Αρχαία Έπη απ΄την άλλη, αλλά και οι μυστικές μυήσεις των Αρχαίων Μυστηρίων, περιγράφουν μια εν τοις πράγμασι αληθινή ιστορία της ανθρωπότητας, απ΄την οποία διαφαίνεται η προέλευση του ανθρώπου, αλλά και οι δυνάμεις που τον εξουσιάζουν. Από κει προκύπτουν και άλλες πληροφορίες σχετικά με την νομοτέλεια του φυσικού κόσμου, αλλά και ολόκληρης της Δημιουργίας του εκδηλωμένου Θεού. Αν μιλήσουμε με την ορολογία των ιερών κειμένων του ιουδαιοχριστιανισμού (και του Ισλάμ βεβαίως), οι Άγγελοι είναι πνευματικά όντα που βρίσκονται μεταξύ ανθρώπου και Θεού, με αποστολή την πραγμάτωση του Θεϊκού Σχεδίου υπέρ του Ανθρώπου, αλλά και της Φύσεως ταύτης. Μιλάμε για οντότητες οι οποίες έχουν ως κοινό με τον άνθρωπο την ελευθερία βουλήσεως, αλλά βρίσκονται στο πνευματικό πεδίο, δηλαδή σε πολύ ανώτερο της ύλης επίπεδο ύπαρξης. Ως πνευματικές οντότητες, που στερούνται υλικού φορέα και των συμπαρομαρτούντων εξ αυτού σωμάτων (αιθερικό, κτλ), δεν μπορούν να βιώνουν συναισθήματα και συνεπώς να διαθέτουν ψυχικό σώμα. Ωστόσο μπορούν να προβάλλουν συγκεκριμένες εικόνες τους στο υλικό πεδίο (με πύκνωση του αιθέρος), αλλά η "υλοποίηση" αυτή είναι ατελής, μερική και μικρής χρονικής διάρκειας. Αυτές οι "υλοποιήσεις" μπορούν να αλληλεπιδρούν στον απτό υλικό κόσμο των ανθρώπων και να εμφανίζονται κανονικά στα μάτια τους, αλλά ακόμη και να πιάνουν αντικείμενα. Σε κάθε περίπτωση οι πνευματικές οντότητες μπορούν να προβάλλονται κατά περίπτωση, στο παχύ υλικό πεδίο. Η Ειμαρμένη των Πεπτωκότων Αγγέλων, τους επέβαλε τον εγκλωβισμό τους στην νομοτέλεια της ύλης, σύμφωνα με την οποία ενσαρκώνονται και μετενσαρκώνονται όπως οι άνθρωποι και αυτό ήταν συνέπεια της δικής τους επιλογής. Δεν έχει σημασία επί του παρόντος η ανάλυση των αιτίων αυτής της επιλογής τους, αλλά ο εγκλωβισμός στην ύλη είναι βασανιστικός για κάθε πνευματική οντότητα, αλλά προφανώς αναγκαίος για την κοσμική νομοτέλεια. Ο άνθρωπος είναι επίσης πνευματικός, αλλά μετά την Πτώση, έχασε την επαφή με την πνευματική του φύση και την αναζητά. Οι Πεπτωκότες Άγγελοι δεν έχασαν την επαφή με την πνευματική τους φύση και γι αυτό διατηρούν δυνάμεις, που οι άνθρωποι θα πρέπει να τις κατακτήσουν εξελισσόμενοι. Συγκεκριμένα μπορούν να εξουσιάζουν τον αιθερικό-αστρικό κόσμο και έτσι να επιδρούν στους ανθρώπους που δεν έχουν έλεγχο σε αυτά. Μπορούν επίσης να έχουν υπερβατική αντίληψη και υπεραισθήσεις, που οι άνθρωποι έχουν υπνωμένες. Θα έλεγα ότι η διαφορά των Πεπτωκότων με τους Πνευματικούς Αγγέλους, είναι ότι οι μέν πρώτοι βιώνουν κανονικό ένσαρκο βίο (γέννηση, φθορά, θάνατο, ενώ οι δεύτεροι υλοποιούνται κατά βούληση, για όσο χρειάζεται να εργαστούν στο υλικό πεδίο.
Ναι, βέβαια το γενικό "εμείς" δεν μπορεί να περιλαμβάνει το σύνολο των ανθρώπων. Δεν έχουμε όλοι την ίδια προέλευση, ούτε όλοι οι άνθρωποι είναι ίδιοι. Ξέρουμε όλοι τι είμαστε αλήθεια; ΛΥΚΙΟΣ.
Αφήστε το σχόλιό σας Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.
Καλημέρα, ο Σφαγέας αποφάσισε να κάνει βήματα ε?
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν ξέρω αν έχει πάρει κάποια απόφαση, αφού ότι λέει είναι μέσα στην λογική της "οθωμανικής διπλωματίας" με μπλόφες, απειλές και ψεύδη. Πάντως τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά, διότι ο Ερντογάν βρίσκεται αυτοπαγιδευμένος με τις δεσμεύσεις του προς τον λαό του, αλλά και το τεράστιο ρίσκο μιας πολεμικής εμπλοκής με την Ελλάδα, έστω και αν είναι μικρής εντάσεως (που κανείς δεν μπορεί να το εξασφαλίσει).
ΔιαγραφήΌλα είναι ρευστά και ούτε ο ίδιος έχει πάρει αποφάσεις για το επόμενο βήμα. Μπλοφάρει και περιμένει. Ωστόσο τα χρονικά περιθώρια στενεύουν απελπιστικά και όσο ο καιρός περνά, η Τουρκία επιδεινώνει την θέση της, έναντι της Ελλάδας (αλλά και των ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ).
Οι εκλογές πλησιάζουν και αν τις χάσει (ή τον ρίξουν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ) κινδυνεύει η ίδια του η ζωή.
Η διάδοχη κατάσταση όπως παρουσιάζεται για την ώρα, αναμένει τις απολαβές της επόμενης μέρας, αλλά σε καμία περίπτωση αυτό δεν μας καθησυχάζει.
ΛΥΚΙΟΣ.
Δεν γνωριζα οτι η Μαριονέτα της Αγγλίας κινδυνεύει να χάσει την ζωή του.
ΔιαγραφήΘα ήθελα να μου πει κάποιος ποιά είναι η διαφορά ανάμεσα στην ψυχή και το πνεύμα .
ΑπάντησηΔιαγραφήΑνώνυμε, σε αυτό το ερώτημα απαντά καλύτερα ο εσωτερισμός. Αν και μπορούμε να κάνουμε μεγάλη ανάλυση, θα προτιμήσω να είμαι λακωνικός και περιεκτικός.
ΔιαγραφήΗ ψυχή είναι εκείνο το σώμα του ανθρώπου που βρίσκεται ανάμεσα στα άλλα δυο, στο υλικό και το πνευματικό. Είναι αυτό που ζωοδοτεί το υλικό σώμα και πάνω σε αυτό αποτυπώνονται όλα τα ερεθίσματα που παράγονται από τον αισθητό κόσμο. Στην ψυχή δημιουργούνται τα συναισθήματα και με αυτά τροφοδοτείται ο νους (πνεύμα).
Η ψυχή είναι ετερόφωτη (σεληνιακή) ενώ το πνεύμα συνδέεται απ΄ευθείας με την Πηγή του Φωτός (ηλιακό), είναι δηλαδή αυτόφωτο και αθάνατο. Η ψυχή αποθνήσκει όταν ολοκληρώσει τον ρόλο της, ως αναγκαίος παράγων της ανθρώπινης εξελικτικής μονάδος.
Πέραν του ανθρώπου όμως, ψυχή διαθέτουν όλα τα οργανικά πλάσματα, ακόμη και τα ανόργανα, με την διαφορά ότι δεν έχουν μεταξύ τους, τις ίδιες ιδιότητες.
Επίσης υπάρχουν πνεύματα μη ανθρώπινα, τα οποία διαδραματίζουν και αυτά τους δικούς τους ρόλους μέσα στη Δημιουργία.
ΛΥΚΙΟΣ.
Αυτό είναι ένα πολύ καλό ερώτημα για ένα θέμα πάνω στο οποίο επικρατεί μεγάλη σύγχυση. Το πρόβλημα είναι ότι αφενός στην αρχαιοελληνική φιλοσοφία υπάρχουν διαφορετικές θέσεις για το τί είναι η ψυχή και το πνεύμα, πολλές φορές συγχέονται, το ένα εμπεριέχεται στο άλλο ή όταν γίνεται λόγος για την πρώτη εννοείται το δεύτερο, αλλά ακόμη και στον εσωτερισμό, είτε δυτικό είτε ανατολικό, πάλι είναι κάπως μπλεγμένα τα πράματα. Σε αυτό το τελευταίο βέβαια ευθύνονται και μεταφραστικές ανακρίβειες ή ακόμη και δυσκολίες για να μεταφραστούν πχ. ανατολικές θεωρήσεις σε δυτικές γλώσσες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠράγματι υπήρξε μεγάλη σύγχυση με αυτούς τους ορισμούς, απ' την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Γι αυτό και ανέφερα ότι ο εσωτερισμός ξεκαθάρισε ικανοποιητικά το θέμα, αφού συμπεριέλαβε όλες τις αρχαίες διατυπώσεις της φιλοσοφίας, βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους.
ΔιαγραφήΩστόσο ακόμη και σήμερα, πολλοί χρησιμοποιούν αυτούς τους όρους χωρίς να γνωρίζουν την εσωτερική τους ερμηνεία και έτσι εξακολουθεί να υπάρχει σύγχυση σε αυτούς.
ΛΥΚΙΟΣ.
Joker
ΑπάντησηΔιαγραφή"Θα ήθελα να μου πει κάποιος ποιά είναι η διαφορά ανάμεσα στην ψυχή και το πνεύμα"
Τι σε κανει να ρωτας; Τι ειναι αυτο πραγματικα που σε ενδιαφερει να δεις;
Θέλω να καταλάβω αν μπορώ να έχω επικοινωνία με την ψυχή μου. Θέλω να είμαι σε θέση να μπορώ να διακρίνω οτι πράγματι είναι η ψυχή μου και όχι οι φυτεμένες πεποιθήσεις μου ,όταν έλκομαι απο κάτι ή απωθούμαι
ΔιαγραφήJoker
ΔιαγραφήΑς δουμε πρωτα αυτο και επανερχομαστε
https://bit.ly/3eHcFIq
Ανώνυμε, μάλλον δεν το διατύπωσες σωστά αρχικά το ερώτημα, εγώ άλλο κατάλαβα. Προφανώς λέγοντας "πνεύμα" εννοούσες το κομμάτι εκείνο του νου, του εγκεφάλου που προγραμματίζεται από κοινωνικούς παράγοντες και μιμείται σε επίπεδο συμπεριφορών, το πνεύμα είναι άλλο πράγμα, μάλλον δεν σε αφορά σε πρώτη φάση τώρα που το διατύπωσες ορθότερα. Βασικά όπως μάλλον θα ξες και συ, αυτές είναι μακροχρόνιες διαδικασίες που δεν γίνονται από τη μια μέρα στην άλλη, άσκηση είναι δύο επιπέδων. Αρχικά σε ενδιαφέρει να βρεις, να γνωρίσεις αν όχι όλα, τουλάχιστον κάποια βασικά μοτίβα συμπεριφορών με τα οποία έχεις προγραμματιστεί, για να μπεις μετά σε διαδικασία ελέγχου αυτών ή και αλλαγής τους. Οι τρόποι είναι πολλοί για να το κάνεις, υπάρχουν οι γνωστές τεχνικές όπως γιόγκα, διαλογισμός κλπ. αλλά υπάρχουν κι άλλες μορφές, από το να σκάβεις τον κήπο σου μέχρι να συγγράφεις, ό,τι ταιριάζει στον καθένα. Το κοινό που έχουν όλα αυτά είναι ότι σε βάζουν σε κατάσταση αυτοπαρατήρησης και για να αυτοπαρατηρείσαι θα πρέπει να είσαι συνειδητός κατά το δυνατόν στα περισσότερα που κάνεις και λες. Είμαι σίγουρος ότι τα γνωρίζεις όλα αυτά, είναι λίγο κλισεδιάρικα, τα χεις σκεφτεί, τα χεις διαβάσει, σου τα χουν πει, τα ξέρεις νομίζω. Τωρα τα προβλήματα που σχετίζονται με αυτό το πρώτο σκέλος της άσκησης είναι πολλά, το βέβαιο είναι ότι απαιτούν κάποιου είδους κοινωνικής διάδρασης. Θα μπορούσα να πω κι άλλα, αλλά δε θα ήθελα να το μακρυγορήσω και πολύ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌσον αφορά τώρα το ζήτημα της επαφής με τη ψυχή, είναι κι αυτό περίπλοκο και όπως και στο άνωθεν έτσι και δω επικρατούν πολλές μάλλον λάθος αντιλήψεις. Καταρχίν όσο πιο μεγάλη είναι η εστίαση κάποιου στην ύλη και στα ενεργειακά κέντρα κάτω από το διάφραγμα, τόσο μεγαλύτερη είναι η ύπνωση της ψυχής. Όσο ας πούμε εξευγενίζεται ένας άνθρωπος και σιγά σιγά αρχίζει να ανεβάζει την ενέργεια του πάνω από το διάφραγμα, αρχίζει σιγά σιγά να έχει και κάποιες αναλαμπές επαφής με την ψυχή. Το κέντρο κλειδί είναι το καρδιακό κέντρο και εδώ ακριβώς είναι το μείζον πρόβλημα διότι οι περισσότεροι δεν το έχουμε λειτουργικό αυτό το κέντρο. Πώς θα ξέρεις λοιπόν ότι κάτι γίνεται με αυτό το κέντρο κι ότι μπαίνει σε κίνηση, ευλόγως θα ρωτήσεις. Το σημαντικό είναι να είναι συνειδητά εστιασμένη εκεί η προσοχή, η αίσθηση μπορεί να είναι από ένα μικρό γαργαλητό στο ύψος του στήθους και πίσω στην πλάτη ή ένα είδος θέρμης και μικρής ή έντονης ευφορίας. Επικρατεί η άποψη ότι το γκατ φήλινγκ είναι το αλάνθαστο, αλλά δεν είναι και πολύ σωστό αυτό, το γκατ φήλινγκ σχετίζεται με το αστρικό σώμα και κάποιες φορές μπορεί να είναι όντως ορθό, αλλά κάποιες άλλες παραπλανητικό.
Το θέμα είναι μεγάλο πάντως και οι παράμετροι πολλές όπως και τα προβλήματα που ανακύπτουν και σχετίζονται με όλα αυτά [από το γεγονός ότι οι κοινωνίες μας είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικές και υλιστικές και το κυνήγι της επιβίωσης ενός μέσου ανθρώπου μπλοκάρει και καθυστερεί αυτές τις διαδικασίες, μέχρι και τον χρονικό παράγοντα και της καθημερινότητας αλλά και του ανθρώπινου βίου], αλλά και τις πολλές λάθος αντιλήψεις που επικρατούν για όλα αυτά. Θα αναφέρω μόνο κάτι που εμένα με απασχολεί πολύ τον τελευταίο καιρό. Για πολλά χρόνια θεωρούσα και εγώ όπως και πολλοί ότι άπαξ και ένας άνθρωπος αρχίζει να δουλεύει με τον εαυτό του, κάνει κάποια βήματα, έρθει σε μια κατάσταση σχετικού αυτοελέγχου και ισορροπίας, και αρχίσει να έχει συνειδητά κάποιες στιγμές συνειδητής ψυχικής επαφής, τότε όλα θα είναι επιτέλους ρόδινα. Δεν είναι έτσι ακριβώς όμως τα πράγματα τελικά. Όταν αρχίσεις να μπαίνεις σε έναν νέο κύκλο ισορροπίας, ανακύπτουν άλλα ζητήματα με έναν νέο τρόπο. Οι προκλήσεις και οι δοκιμασίες αρχίζουν να γίνονται πιο περίπλοκα νοητικές με έναν αλλον τρόπο από πριν.Αρχίζεις επίσης να γίνεσαι πιο δεκτικός στον παγκόσμιο πόνο και παρόλο που μπορεί να είσαι αρκετά ισορροπημένος και γαλήνιος σε προσωπικό επίπεδο, αναδύονται αισθήσεις για κάτι μεγαλύτερο από σενα, όσο ανελίσεσαι ανελίσεται και η ευθύνη σου και κει καταλαβαίνεις ότι η όποια ψυχική κούραση νόμιζες ότι ένοιωθες χρόνια πριν ήταν πραγματικά αστεία. Ανώνυμε για να το κλείσω και κλισεδιάρικα, είναι μεγάλος ο δρόμος και δύσκολος, θέλει υπομονή και επιμονή.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ'ευχαριστώ πολύ !!
ΔιαγραφήΕξαιρετική η τοποθέτηση του αγαπητού Kwisatz Haderach. Η δική μου συνεισφορά σε πρακτικό επίπεδο, είναι να μελετήσεις τα Δελφικά Παραγγέλματα και όσα από αυτά κατανοήσεις, να προσπαθήσεις να εφαρμόσεις στη ζωή σου. Δεν είναι πανάκεια, αλλά μια καλή αρχή για να μπορέσεις να έχεις τον έλεγχο του Εγώ σου και να μπορέσεις να αυτοπαρατηρείσαι συχνότερα και βαθύτερα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΛΥΚΙΟΣ.
Θα ήθελα να αναφέρω και κανά δυο σημεία τα οποία θεωρώ μέσα από τη δική μου εμπειρία ότι είναι κομβικής σημασίας πάνω σ' όλα αυτά που λέμε. Το ένα είναι ότι οι άνθρωποι είμαστε όντα συνήθειας και αυτό μπορεί να λειτουργήσει κατασταλτικά. Όταν ας πούμε για πολλά χρόνια επαναλαμβάνω τους προγραμματισμούς και μιμητισμούς μου, ακόμη κι αν είναι δυσάρεστοι για μενα και για τους άλλους, το να ξεκινώ να μπαίνω σε διαδικασία ελέγχου, παύσης ή αλλαγής τους, αυτό ενέχει κάτι από "θάνατο" και πένθος. Δλδ το επί πολλά χρόνια γνώριμο σε μενα έρχεται η στιγμή που πεθαίνει για να δώσει τη θέση του σε κάτι άλλο κι αυτό μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα. Εχει κάτι από σβήσιμο της "προσωπικότητας" που νόμιζα ότι είμαι και επειδή όλα αυτά δεν γίνονται αυτόματα, έχουν μεσοδιαστήματα αποκρυστάλλωσης που μπορεί να πάρουν μήνες, χρόνια ίσως και ζωές ολόκληρες, μπορεί να εμφανιστούν περίεργα προσωπικά ζητήματα, ακόμη και το λεγόμενο σύνδρομο διχασμένης προσωπικότητας κλπ. Κάποιος δάσκαλος πάντως λέει ότι μια εφταετία εστιασμένης και πειθαρχημένης εργασίας είναι αρκετή για να επιφέρει σημαντικές αλλαγές στα ενεργειακά σώματα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο δεύτερο είναι το θέμα της αμφισβήτισης όλων αυτών. Προσωπικά για μενα η αμφισβήτιση έχει υπάρξει δυνατό εργαλείο, με έχει βοηθήσει πολύ, αλλά ακόμη και σ'αυτήν υπάρχουν επίπεδα, είναι άλλη η μορφή της στα πρώτα βηματα του δρόμου, άλλη στα επόμενα. Υπάρχουν πολλές στιγμές που πραγματικά αμφισβητώ όλα όσα κατακτώ. Πιστεύω πραγματικά πως ό,τι κατακτά η ψυχή δεν ξεκατακτιέται, αλλά πολλές φορές παρατηρώντας τους φίλους μου, τους ανθρώπους γενικότερα, την όλη πλανητική κατάσταση, αναρωτιέμαι μήπως όλα όσα βιώνω σε προσωπικό επίπεδο είναι προϊόντα της φαντασίας μου. Αναρωτιεμαι μήπως ακόμη κι αυτές οι καρδιακές ενεργοποιήσεις είναι δικές μου φαντασιώσεις, αν όλη αυτή η έμφαση που δίνω στους πνευματικούς κόσμους είναι ο τρόπος για να δίνω νόημα στην ύπαρξη μου εδώ κάτω. Μάλιστα το τελευταίο εξάμηνο είχα και δύο αστρικές δοκιμασίες πάνω σ'αυτό το κομμάτι, δεν λέω αστρικές επιθέσεις, προτιμώ τον όρο δοκιμασίες. Θεωρούμε ότι αυτές οι δοκιμασίες αφορούν εμφανίσεις τερατώδων μορφών που προκαλούν φόβο, αλλά τελικά έχω καταλάβει ότι αυτό το είδος αστρικής δοκιμασίας αφορά όσους είναι πιο επικεντρωμένοι στο μορφικό πεδίο. Στη δική μου περίπτωση ήταν μεν αστρικές, αλλά νοητικά επικεντρωμένες και συντονισμένες ακριβώς πάνω στο κομμάτι της αμφισβήτισης όλων των μεταλλάξεων που βιώνω με μία ιδιαίτερη ένταση και πιεστικότητα, όχι από μία μορφή αλλά από 3-4 μαζί κάθε φορά. Το ενδιαφέρον είναι ότι αυτές τις εμπειρίες τις είχα σε περιόδους που έκανα πραγματική προσωπική εργασία, χωρίς να με απασχολεί η αμφισβήτιση, ώστε ας πούμε να είναι προϊόν του υποσυνείδητου μου αυτές οι εμπειρίες. Τα επισημαίνω όλα αυτά γιατί κατά τη γνώμη μου είναι σημαντικά πολύ.
Χαίρεται , καταχθόνιοι ! Kwisatz Haderach , Λύκιε , τι κάνετε και πώς μου είστε ; Πω πώ έχει από τον αύγουστο να συγγράψω και εγώ μαζί με σας το κατιτίς μου ! Χεχέ ! Τι εννοείς φίλε Haderach με το " κι αυτές οι καρδιακές ενεργοποιήσεις " , " 3 4 μαζί κάθε φορά ", τι εννοείς πάλι αν επιτρέπεται με το/και τελικά ποιο το νόημα της ύπαρξής μας εδώ κάτω . Πράγματι , υποθέτω θα το βρούμε-ανακαλύψουμε μόνο όταν το βρούμε-και-βιώσουμε ( ίσως επανειλημμένα ; ) . Ποιο είναι το πνεύμα και ποια είναι η ψυχή ά ; Αλλιώς εννοεί την κάθε έννοια ( πρέπει να κάνεις κάτι Λύκιε α... με τον κέρσορα ) ο κάθε ένας μας , και ο φιλόλογος , ο θρησκευτικός , και ο τσοπάνης και με το πέρασμα των χρόνων , εποχών , τάσεων αλλάζει και ενδιαμορφώνεται και ίσως συμπληρώνεται σε εκείνην την τελική και αρχική της σημασία . Πάντα όμως αποκτά την υποκειμενική και μερική μορφή του επιπέδου της εξέλιξης του παρατηρητή και ποριστή χαχά ! " Μου πουλάεις πνεύμα " τι σημαίνει ; " ποια η πνευματικότητά σου , το δε πνεύμα ασθενές , είναι ελεύθερο πνεύμα " . Οκέυ , μάλιστα ... αυτό θα γράψω : η μία αδιαίρετη ψυχή πρόβαλε πολλές άλλες ψυχές μικρές , αυτές οι μικρές ψυχές πρόβαλαν μικρά πνεύματα και τα μικρά μας πνεύματα το πνεύμα του κόσμου . Ασυνάρτητες σκέψεις για αρχή και προζύμι να φτιάξω κάτι... . Η μεν σαρξ πρόθυμη
ΑπάντησηΔιαγραφή*πώς μού ειστε
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρε Ευάγγελε! Όλα καλά από/σε μένα. Όταν τόσες και τόσοι εκεί έξω βιάζονται, νοσούν, δυστυχούν και βασανίζονται, το να μπορώ να λέω ότι είμαι καλά και να το εννοώ, γιατί [τουλάχιστον ως τώρα] είμαι υγιής, αρτιμελής, είμαι εκεί που θέλω, κάνω αυτά που θέλω και έχω και την πολυτέλεια να σκέφτομαι και να μιλάω για όλα τα άνωθεν θέματα, ε τότε μόνο ευγνώμων μπορώ να είμαι. Τα καλύτερα εύχομαι και για σενα και για όλους!
ΔιαγραφήΝα σας ρωτήσω γενικά , όπως το καταλαβαίνει κανείς , έχει κανείς σας ασχοληθεί με μαγεία , όχι πως το έχω κάνει εγώ ή σκοπεύω να το κάνω , δεν σκοπεύω , απλά σαν να θέλω να ξέρω ποιους έχω "απέναντί" μου .
ΑπάντησηΔιαγραφήΛάθος τάιμινγκ... Έπρεπε να την έκανες παλιότερα αυτή την ερώτηση, θα έπαιρνες ενδιαφέρουσες απαντήσεις. Τώρα όπως βλέπεις έχουμε γίνει λίγο ξενέρωτοι όλοι, με την καλή έννοια.
ΔιαγραφήΑνώνυμε, εννοείς αν κάποιος έχει ασχοληθεί με την τελετουργική μαγεία;
ΔιαγραφήΘα γνωρίζεις βέβαια ότι η μαγεία είναι κάτι πολύ διευρυμένο και ακόμη και το "διάβασμα" που σου κάνει η γιαγιά σου, ανήκει σε αυτή.
Ωστόσο για να καταλάβεις ποιους έχεις απέναντί σου, δεν είναι η κατάλληλη ερώτηση. Καταρχήν δεν είμαστε όλοι ίδιοι, οπότε θα πρέπει να εξατομικεύσεις την έρευνα και βέβαια θα πρέπει να διαβάσεις πολλά σχόλια του καθενός, για να σχηματίσεις μια εικόνα του.
ΛΥΚΙΟΣ.
Γειά σου ! Φίλε Kwisatz , Haderach !
ΑπάντησηΔιαγραφήΔυστυχώς το πρόβλημα με τον κειμενογράφο του reCAPTCHA που χρησιμοποιεί ο Blogger, δεν μπορώ να το διορθώσω εγώ. Είναι πολύ εκνευριστικό και περιμένουμε όλοι, πότε θα το πάρουν χαμπάρι και θα το διορθώσουν...
ΑπάντησηΔιαγραφήΜόνη λύση, η κειμενογράφιση στο σημειωματάριο ή το Word και μετά αντιγραφή-επικόλληση στα σχόλια...
ΛΥΚΙΟΣ.
Πολύ ενδιαφέρον, και γω σημειωματάριο χρησιμοποιώ. Λύκιε σου έστειλα ένα εμαιλ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Βράδυ.
Για πες την καλύτερη έννοια ;
ΑπάντησηΔιαγραφήΑνωνυμε, μήπως είσαι και συ από κείνους που νομίζουν ότι όλοι τους κάνουν μάγια; Καταρχιν, μάλλον δεν ήταν σωστό να χρησιμοποιήσω πρώτο πληθυντικό στο προηγούμενο μου σχόλιο, ας μιλήσω για μενα μόνο. Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι τέτοια ερωτήματα είναι ιδανικά για να δοθούν απαντήσεις "καλλιτεχνικές"... Τρολλιές αν θες, που θα βάλουν σε διαδικασία αυτόν που ρωτάει να σκεφτεί ότι ισχύουν πράγματα που στην πραγματικότητα δεν ισχύουν. Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι ακόμη κι αυτό είναι ένα είδος "μαγείας", καθότιν οι περισσότερες μορφές αυτής της μεγάλης έννοιας βασίζονται στην αυθυποβολή. Με το λάθος τάιμινγκ εννοούσα ότι σε παρελθοντικό χρόνο, τουλάχιστον εγώ θα το έπαιζα το παιχνιδάκι σου, το ξέρω ότι το κάνεις με καλή πρόθεση για να γίνει ας πούμε ψιλοτζέρτζελο. Από τη δική μου πλευρά βέβαια, όπως προείπα, έχω γίνει λίγο ξενέρωτος και δεν το παίζω πλέον το τρολλοπαιχνιδάκι γενικότερα, χωρίς να σημαίνει ότι στο μέλλον δεν θα ξαναλλάξει αυτό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΞέρετε καθόμουνα σε μια καφετέρια σήμερα... τώρα , και σκέφτομαι τις πρόσφατες αναρτήσεις και τα σχόλια σχετικά με το δίνω νόημα στην ύπαρξή μου εδώ και ποιο το νόημα ; Και μου ήρθε αυτό , που το είπε αν θυμάμαι σωστά ρουμάνος συγγραφέας " βρίσκεται κάνοντας μία πράξη , γνωρίζοντας την αξία αυτής , και συγχωρώντας " και ο μεγάλος Βέγγος το είπε " δυο χέρια , μια αγκαλιά " , ακόμη και οι καφετέριες μικέλ που συμφωνούν και γράφουνε " αν θες να φτάσεις γρήγορα πήγαινε μόνος , αν θες να πάεις μακριά πήγαινε παρέα " και συνεχίσουν γράφοντας " καλύτερα να " τιτιβίζεις " δια ζώσης " , ένας Έλλην αρχαίος φιλόσοφος - όχι πως οι σύγχρονοι φιλόσοφοι Έλληνες δεν είμαστε ! Φιλόσοφοι ! χαχά - λέει μερικές φορές το να ζεις είναι από μόνο του μια θαραλλέα πράξη , και άλλος λέει " το νόημα της ζωής βρίσκεται ζώντας την " . Ενώ ο φίλος Kwisatz Haderach - ε φίλε ! - το διαπίστωσε ευθαρσώς είμαστε όντα μιμητικά και πλάσματα της συνήθειας... και θέλω να συμπληρώσω ίσως κατά βάση της... ανοησίας ; Βασικά μας λείπει η ενέργεια και να εκτιμήσουμε και να αντιληφθούμε έτσι απλά , τα ωραία , τα νοήμονα , τα εννοούμενα και... νοηματικά . Νομίζω χρειαζόμαστε περισσότερη σωματική άσκηση... όλοι μας , και θα μας έρθει... η έμπνευση , και η χαρά , και νοητική διαύγεια . Πρώτα να αυξήσουμε σωματικά την ενεργειακή μας τροχιά . Να αποφεύγουμε πρώτα δηλαδή τόσο τις εκροές ενέργειας σωματικών δραστηριοτήτων και να αρχίσουμε και κάνοντας διάφορα άλλα , και όσο - τόσο - κάνοντας ό,τι δεν κάνουμε συνήθως . Διότι πρώτα θεωρώ πάει αντίστροφα πως πρώτα είναι σώμα υγιές εν νους υγιής ; Ωστόσο είναι ο νους πάντα καπετάνιος και πλοηγός , αλλά αυτός έρχεται μετά ,και εξάλλου , συχνά και εύκολα άγεται και φέρεται , από την κοινωνία , την οικογένεια τις άλλες συνθήκες και την κούραση κλπ . Τέλοσπαντων είπα να γράψω κάτι τώρα . Όμως από αυτά που γράφω κάτι , αν όχι τα περισσότερα , συνειδητοποιώ τώρα πως είναι λανθασμένα . Επίσης όταν φεύγει ο κέρσορας μακριά στην αρχή πατήστε διάστημα και διαγραφή και έρχεστε εκεί που είστε , Λύκιος.;
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία και καλά όλα αυτά που λες ανώνυμε, αλλά εν προκειμένω - μιας και η αναφορά περί νοήματος ύπαρξης έγινε από μενα - αν προσέξεις ξανά το σχόλιο μου παραπάνω, θα δεις ότι την έκανα ως μία ενδεχόμενη και πιθανή υποσυνείδητη αιτία, που με ωθεί εξ απαλών ονύχων να έλκομαι και να ασχολούμαι με αυτό που λέμε πνευματικότητα. Και μάλιστα αυτό είναι κάτι που μου περνάει ως σκέψη τις περιόδους των αμφισβητήσεων μου. Βέβαια, το γεγονός ότι η έλξη μου σε οτιδήποτε πνευματικό ισχύει από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, δεν είναι δλδ κάτι που προέκυψε στην πορεία μου, είναι από μόνο του αναιρετικό για το υποσυνείδητο αίτιο που λέω, μιας και ένα παιδί στα πρωτα χρόνια της ζωής του μάλλον δεν ασχολείται με το νόημα της ύπαρξης του :) Στην πραγματικότητα δεν με απασχολεί το νόημα της ύπαρξης, ακόμη κι αν δεν υπάρχει τελικά κάτι τέτοιο, έχω ασκηθεί στο να μη με ενοχλεί τόσο πολύ. Σαφέστατα, όπως όλοι έχω περάσει και γω περιόδους ενασχόλησης με το νόημα της ύπαρξης με όλα τα "παραφερνάλια" που συνοδεύουν αυτή την ενασχόληση, αλλά κατ' ουσίαν δεν είμαι από κείνους που ασχολούνται εκτεταμένα μ' αυτό. Μπορεί να ακουστεί αλαζονικό, αλλά είμαι σίγουρος για κάποια πράγματα, απλώς ανά αραιά διαστήματα αμφισβητώ τη σιγουριά μου. Εχω ξεπεράσει όμως το στάδιο της ας πούμε καταθλιπτικής ενασχόλησης που χαρακτηρίζει την πλειοψηφία των ενασχολούμενων και ναι είναι μια κατάκτηση αυτή για μενα. Το θέμα είναι ότι όλα αυτά τα λέμε από αποστάσεις ασφαλειας τρόπον τινά, διότι το πιθανότερο θα ήταν να λέγαμε άλλα αν πχ. ζούσαμε σε εμπόλεμη ζώνη, αν νοσούσαμε σοβαρά, αν βιώναμε σκληρή καταπίεση, αν βιαζόμασταν κλπ.Υποθέτω ότι εδώ όσοι γράφουμε διανύουμε μιας ας πούμε καλή ζωή σε μέσες άκρες...Εχουμε άλλη ματιά και αντίληψη γιατί οι συνθήκες ζωής μας είναι κάπως καλύτερες από πολύ κόσμο εκεί έξω.
ΔιαγραφήΘα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω για τα περί σώματος, όχι ότι δεν είναι καλό να γυμναζόμαστε ή να τρεφόμαστε σωστά, αλίμονο, δε λέω κάτι τέτοιο. Η δική μου άποψη είναι ότι η εστίαση στο υλικό σώμα θα πρέπει να έρχεται δεύτερη και προσπαθώ να το θυμίζω συνέχεια στον εαυτό μου, γιατί ζούμε σε εποχές που η εστίαση στο σώμα είναι ιδιαίτερα πολωμένη παντιοτρόπως. Στη δική μου κοσμοθεώρηση το φυσικό σώμα δεν έχει τόσο σημαντική αξία, είναι δευτερεύον κι αν θέλω να φτάσω μακρύτερα θα πρέπει να θυμάμαι να αποεστιάζομαι από αυτό.
Πολύ πολύ σωστά αυτά που λες φίλε , ο τρόπος που σκέφτεσαι και γράφεις είναι πραγματικά εξαιρετικός , δεν ξέρω μπράβο σου και τα δικά μου λόγια είναι περιττά . Αλήθεια και πραγματικά .
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ φροντίδα και η μέριμνα για κάποιον άλλον άνθρωπο/ανθρώπους είναι η καλύτερη άσκηση για να ανοίξει το κέντρο της καρδιάς. Διαφορετικά, η συσσώρευση πληροφοριών και η θεωρητικολογία περί πνεύματος, ψυχής και λοιπών "σωμάτων" αν δε δοκιμάζονται οι κραδασμοί τους μέσω της προσφοράς, είναι στείρα διαδικασία. Δεν αποδίδει καρπούς. Ουσιαστικό έργο παράγουμε όταν μοιραζόμαστε τους θησαυρούς που ανακαλύπτουμε και εμπράκτως ανακουφίζουμε πεινασμένα σώματα και ψυχές. Δεν έχουν όλοι λυμένα τα θέματα της καθημερινής επιβίωσης για να διαθέσουν χρόνο και για την πνευματική τους εξέλιξη. Οπότε ταυτόχρονα με την προσωπική εργασία οφείλουμε να συμμετέχουμε στη συλλογική κάθαρση παντιοτρόπως.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ ελεύθερη βούληση εδράζεται περισσότερο στο ψυχικό μας σώμα ή στο πνευματικό;
Και επειδή αναφερόμαστε συχνά στον πνευματικό εαυτό που μας υπενθυμίζει τη θεία μας φύση, είναι αλήθεια πάντα το πνεύμα καθαρό; Είμαστε όλοι υιοί και κόρες του φωτός; Ή υπάρχουν και ακάθαρτα πνεύματα που σπέρνουν τη διαβολή και την καταστροφή;
Ανατολή
Εγώ δεν ξέρω Ανατολή , - με συγχωρείτε συναναγνώστες - άσχετο δεν πιστεύω Ανατολή κι εσύ να μένεις στο Βόλο ;
ΑπάντησηΔιαγραφήΤώρα που το σκέφτομαι , νομίζω η ψυχή εδώ που όταν κατοικεί στα σώματα δεν έχει βούληση , επομένως θαρρώ αυτή , η βούληση , εδράζεται στο πνευματικό , ή αν θέλεις καλύτερα στο θυμικό , όμως τι πάει να πάει θυμικό ; το πνεύμα είναι καθαρό , τα άλλα πνεύματα μπορεί να μην είναι καθαρά , νομίζω , αυτό σκέφτομαι .
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι και κάποια διάμεσα όμως, που έχουν ενσαρκωθεί με σκοπό να διαβιβάζουν καρδιακή ενέργεια και να ενεργοποιούν με τον φθόγγο τους το καρδιακό κέντρο, όπως η Liz Fraser.
ΑπάντησηΔιαγραφήhttps://www.youtube.com/watch?v=lkvmjniEW0E&list=OLAK5uy_kxNoxzjeT9z6ZzmXgFYDEbQRuvXyGqj9M&index=6
Επίσης υποθέτω , νομίζω θέλω να αναδιατυπώσω , και η ψυχή δεν κατοικεί στα σώματα μα συνδέεται με αυτά τα σώματα .
ΑπάντησηΔιαγραφήΧριστίνα ; γεια σου , δεν με ξέρεις , μου απάντησες μια φορά σε ανάρτησή μου εδώ , και σε συμπάθησα πολύ , και σε εκτίμησα , ίσως να μπορούσαμε να πιούμε κάνα καφεδάκι μαζί τώρα που βρίσκομαι Ελλάδα ;
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα πιούμε κανά καφεδάκι λέει, έλεος! Πού βρε χαμένε, στα μικέλ;;; Τι είσαι, κανά 20χρονο; Παιδί μου, όταν επιχειρείς να προσεγγίσεις μια γυναίκα δεν της λες να πάτε για καφέ! Της προτείνεις να της κάνεις το τραπέζι σε ένα αξιοπρεπές ρεστοράν. Τόσο χρονών έγινες, μυαλό δεν έβαλες.
ΑπάντησηΔιαγραφή
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια να μπορεί ο άνθρωπος να στοχάζεται πάνω στις πνευματικές του ανησυχίες, χρειάζεται χρόνο και ηρεμία. Χρειάζεται χρόνο για τον εαυτό του, αφού έχει ήδη τακτοποιήσει τις καθημερινές του έγνοιες και φροντίδες. Αυτός είναι και ο λόγος που διαχρονικά η διανόηση αφορούσε ανθρώπους της άρχουσας τάξης, της αριστοκρατίας, που η βιοτικές τους ανάγκες ήταν τακτοποιημένες και διέθεταν άπλετο χρόνο για μόρφωση και στοχασμό. Οι φτωχοί άνθρωποι, οι πληβείοι, δεν είχαν καμία τέτοια δυνατότητα, ούτε ίσως και ενδιαφέρον, αφού η επιβίωση ήταν η απόλυτη προτεραιότητά τους, που τους εξαντλούσε όλο τον χρόνο και την ενέργειά τους. Όλοι οι φιλόσοφοι και οι διανοητές των τελευταίων 500 ετών, ανήκαν στην άρχουσα τάξη.
Ασφαλώς ο σημερινός (δυτικός) πολιτισμός, παρέχει σε πολύ περισσότερους ανθρώπους την δυνατότητα της μόρφωσης και οι ανέσεις της διαβίωσης παρέχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο για σκέψη σε περισσότερους ανθρώπους, απ΄ότι στις παλαιότερες εποχές.
Η ελεύθερη διακίνηση πληροφορίας και ιδεών μέσω του διαδικτύου, παρέχει επίσης εύκολη πρόσβαση ακόμη και στις χαμηλές κοινωνικές τάξεις.
Βέβαια η πρόσβαση στην πληροφορία δεν αρκεί, αν δεν υπάρχει ανάλογο γνωστικό υπόβαθρο ώστε να γίνει διάκριση και επιλογή της χρήσιμης, από την άχρηστη ή την πλανερή πληροφορία.
Πάντως το σίγουρο είναι ότι σήμερα, συγκριτικά με άλλες εποχές, είναι πολύ περισσότεροι οι άνθρωποι που έχουν την δυνατότητα να στοχάζονται και να αναζητούν απαντήσεις σε υπαρξιακά και φιλοσοφικά ερωτήματα.
Δεν πρέπει να υποτιμούμε κανένα από τα σώματα που διαθέτουμε. Οφείλουμε να φροντίζουμε ισόποσα και ισότιμα το υλικό μας φορέα, το ψυχικό μας σώμα καθώς και το νοητικό μας. Το πνευματικό μας σώμα φροντίζεται από την συνολική απόδοση των προηγούμενων, τα οποία μας δόθηκαν ακριβώς γι αυτόν τον λόγο. Το υλικό μας σώμα είναι το εργαλείο που μέσω αυτού, εξελίσσεται η εντελέχεια της ζωής.
Γι αυτό και ονομάζουμε το σώμα, υλικό φορέα: είναι ο φορέας της ψυχής.
Όπως το κερί και η φλόγα, έτσι το σώμα και η ψυχή. Το σώμα (κερί) τηρεί την εντελέχειά του, όταν στην κορφή του καίει η φλόγα (ψυχή).
Όπως για να καίει καλά η φλόγα, θα πρέπει το κερί να είναι σε καλή κατάσταση, έτσι και το σώμα θα πρέπει να διατηρείται σε καλή κατάσταση, ώστε να συντηρεί σωστά την ψυχή.
Φροντίζουμε το σώμα μας και την υγεία του, για να έχουμε το "νους υγιής εν σώματι υγιεί ". Οι άνθρωποι που έχουν παραμελήσει το σώμα τους, είναι ψυχικά ράκη. Ασφαλώς τηρούμε το μέτρον, αποφεύγοντας τον ναρκισσισμό και την σωματολατρεία, διότι η υπερβολή έχει την ίδια αρνητική επίπτωση με την έλλειψη.
Η ελεύθερη βούληση, είναι προνόμιο του ανώτερου νοητικού σώματος και κατακτάται μέσω της ατομικής εξέλιξης. Ασφαλώς η βούλιση δεν είναι ποτέ απολύτως ελεύθερη όσο είμαστε δέσμιοι της ύλης, αλλά κατακτάται βαθμιδωτά όσο εξελισσόμαστε. Μην ξεχνάμε ότι η Βούληση είναι μια από τις τρείς δρώσες αρχές του Σύμπαντος Κόσμου (οι άλλες δυο είναι η Ειμαρμένη και η Πρόνοια)και με την απόλυτη έννοιά της έρχεται σε επαφή ο άνθρωπος, μόνο όταν περαιώσει την αποστολή του (τελείωση) και γίνει πνευματικός.
ΛΥΚΙΟΣ.
Aπο την άλλη πάλι, αυτό το ''το σώμα είναι η φυλακή της ψυχής'', Λύκιε τι σου λέει;
ΔιαγραφήΓράφεις ''η βούληση δεν είναι ποτέ απολύτως ελευθερη όσο είμαστε δέσμιοι της ύλης''.
Κατακτάται βαθμιδωτά όσο εξελισσόμαστε''. (!!!)Πες ,πως εξελισσόμαστε..
Είμαστε ένα σύνολο ή μάλλον ένα μείγμα από ύλη και πνεύμα. Αύτό είναι δυιστικό .Πρέπει η μια απο τις δύο αρχές να υπερτερήσει για να καταλήξει κάπου αυτό που λέμε ανθρωπος.
Χριστίνα
Νομίζω ότι θα σε καλύψει η απάντησή μου προς την Ανατολή.
ΔιαγραφήΛΥΚΙΟΣ.
Ρωτά η αγαπητή Ανατολή:
ΑπάντησηΔιαγραφή"Και επειδή αναφερόμαστε συχνά στον πνευματικό εαυτό που μας υπενθυμίζει τη θεία μας φύση, είναι αλήθεια πάντα το πνεύμα καθαρό; Είμαστε όλοι υιοί και κόρες του φωτός; Ή υπάρχουν και ακάθαρτα πνεύματα που σπέρνουν τη διαβολή και την καταστροφή;"
Είμαστε όλοι ελεύθεροι να επιλέξουμε αν θα ακολουθήσουμε το Φως ή το Σκότος. Ο άνθρωπος όπως και άλλες οντότητες που οι θρησκείες αναφέρουν ως Αγγέλους, έχουν την ελευθερία βουλήσεως και την επιλογή του δρόμου που θα ακολουθήσει.
Γιατί όμως υπάρχουν δυο δρόμοι (φως-σκοτάδι, καλό-κακό, άνω-κάτω);
Ο νόμος της δυϊκότητος αφορά την Δημιουργία σε όλες της τις εκφάνσεις; Ναι, στον εκδηλωμένο κόσμο, η Ενότητα πολυμερίζεται και η μορφογένεση δημιουργεί την ξεχωριστότητα. Η επιστροφή στον μη εκδηλωμένο Ενοϊκό χώρο (Πηγή), απαιτεί συνειδητή κίνηση της κάθε ξεχωριστότητας, με αντίστοιχη εγκατάληψη κάθε στοιχείου ατομικότητας.
Το Φως, δηλαδή η κατεύθυνση προς την Πηγή, απαιτεί την απάρνηση των στοιχείων της ατομικότητας που μας κάνει ξεχωριστούς από κάθε τι άλλο, ενώ το Σκότος ενδυναμώνει αυτά τα στοιχεία, κρατώντας μας μακριά από την Πηγή.
Αντιλαμβανόμαστε ότι το δίπολο είναι δυναμικό και ασκεί αντίρροπη έλξη σε κάθε άνθρωπο (και κάθε άλλη ενσυνείδητη οντότητα).
Ναι είμαστε γεννήματα του Φωτός, αλλά βρισκόμαστε στον χώρο της δοκιμασίας ώστε να μάθουμε τι είμαστε και ποιο είναι ο Φως που μας γέννησε. Η δοκιμασία περιλαμβάνει ένα πλήρες μενού επιλογών.
Ο άνθρωπος μετά την Πτώση, γεννιέται μέσα στην αγκαλιά του Σκότους, δηλαδή του "κακού".
Καλείται να μάθει το "καλό" και να απορρίψει την "κακή" του φύση.
Ασφαλώς ο Άρχοντας του Υλικού Κόσμου, δεν επιθυμεί απώλειες και ασκεί τεράστια δυναμική για να καθυποτάξει τον άνθρωπο στην φυλακή του. Χρησιμοποιεί όλες του τις Δυνάμεις και τα πνεύματα που τον υπηρετούν, ώστε να κρατήσει τον άνθρωπο μακριά από την επιστροφή του στην Πηγή. Αυτά είναι τα ακάθαρτα πνεύματα που σπέρνουν την καταστροφή και την διαβολή, εναντίον του ανθρώπου. Μαζί με αυτά όμως, συντάσσονται ως υπηρέτες του και οι άνθρωποι που συνειδητά επιλέγουν το Σκότος και την υποταγή στον Άρχοντα.
Εμείς ξέρουμε που ανήκουμε και ποιόν υπηρετούμε;
ΛΥΚΙΟΣ.
Χαχα Kwisatz Haderach , αύριο έρχομαι το πρωί στο Πήλιο , αν μπορείς και ασφαλώς να θέλεις και εσύ , εγώ θέλω πολύ να σου προσφέρω το γεύμα , ναι ;
ΑπάντησηΔιαγραφήΛύκιε, η εντελέχεια που λες είναι η αριστοτελική άποψη περί ψυχής, μία από τις πολλές. Για μενα όλες οι απόψεις σεβαστές είναι και οτιδήποτε καταθέτω ή εκθέτω αφορά καθαρά τη δική μου αντίληψη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι πανάκεια. Την έντονη εστίαση στο σώμα την ανέφερα γιατί πραγματικά υπάρχει παντού σήμερα και επιδρά στο ανθρώπινο υποσυνείδητο με πάρα πολλούς τρόπους. Από τους εμβολιασμούς, την καλή σωματική υγεία, την καλή διατροφή, τα άπειρα διατροφικά συμπληρώματα που κυκλοφορούν, την επεμβατική αισθητική, την άσκηση για απόκτηση σμιλευμένου σώματος, μας κατακλύζουν όλα αυτά από όλες τις μπάντες και το επισημαίνω ως γυναίκα κιόλας, καθότιν οι γυναίκες είμαστε κάπως περισσότερο "αιχμάλωτες" του σώματος μας. Ουσιαστικά πίσω από όλη αυτή την εστίαση ελλοχεύει η αίσθηση του θανάτου, από εκεί εκκινούνται όλα. Κατ' εμέ το υλικό σώμα δεν επιδρά, αντιδρά. Δεν είναι το αίτιο για τα υπόλοιπα σώματα, είναι το αιτιατό των άλλων σωμάτων μέσω του αιθερικού σώματος, γιατί στο αιθερικό σώμα αντανακλώνται οι επιδράσεις των άλλων σωμάτων και μέσω αυτού περνάνε στο υλικό. Μάλιστα ένας πολύ αγαπητός μου δάσκαλος λέει ότι η έντονη εστίαση στο υλικό σώμα ήταν η έφεση και ο σκοπός ολοκλήρωσης του προηγούμενου ηλιακού συστήματος, κάτι που δεν είναι σκοπός στο παρόν ηλιακό σύστημα, το υλικό σώμα δεν αποτελεί Αρχή πλεόν. Εννοείται φυσικά ότι σε καμμία περίπτωση δεν εννοώ να μην του δίνουμε καμμία σημασία, επισημαίνω απλώς τις "παγίδες" εστίασης σ' αυτό. Προσωπικά για μένα σ' αυτήν την ενσάρκωση μου και στο σημείο εξέλιξης που βρίσκομαι, η αποεστίαση από αυτό είναι ίσως η πιο δύσκολη και σημαντική άσκηση. Ξαναλέω ότι αυτά όλα αφορούν εμένα κι ότι ενδεχομένως να μην λειτουργούν για όλους.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑνώνυμε, δεν λέω ποτέ όχι στο καλό φαγητό! Ευχαρίστως να αποδεχτώ την προσφορά σου, το ερώτημα είναι πώς θα το κανονίσουμε; Δεν θα ήθελα να δώσω δημόσια τα στοιχεία επικοινωνίας μου, δεν ξέρω αν μέσω του Λύκιου μπορείς να τα βρεις καθότι ξέρει το μέηλ μου.
Χαίρομαι Kwisatz Haderach , πολύ !
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν αφορούν μόνο εσένα αγαπητέ μου Kwisatz Haderach, αλλά είναι η αλήθεια. Γι αυτό κι εγώ επεσήμανα την τήρηση του μέτρου και όχι την σωματολατρεία. Μίλησα για διατήρηση καλής υγείας και φυσικής κατάστασης χωρίς υπερβολές. Το σώμα είναι απλώς ένας φορέας (αιτιατό), αλλά αναγκαίο εργαλείο για πιο λεπτοφυή σώματά μας (αστρικό, αιθερικό, ψυχικό, νοητικό που είναι το αίτιο).
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλλά ακόμη και ο αθλητής που ασκεί το σώμα του φτάνοντάς το στα όρια της αντοχής του, ουσιαστικά ασκεί την ψυχική του δύναμη και την δύναμη της επιβολής και κυριαρχίας πάνω στον σωματικό πόνο και την παρόρμηση της εγκατάλειψης. Πάλι δηλαδή το σώμα είναι το εργαλείο για την σμίλευση της ψυχικής δύναμης. Απ΄την άλλη, δεν πρέπει να γινόμαστε δέσμιοι αυτού του εργαλείου, αλλά αυτό να είναι δέσμιο του νου μας και της ψυχής μας. Είναι εύκολο να πέσουμε στην παγίδα της ταύτισης με το σώμα μας και δύσκολα απο-ταυτιζόμαστε μετά. Σήμερα όμως που έχουν επικρατήσει ιδεολογίες μηδενισμού, υλισμού και ηδονισμού, δεν υπάρχει το ηθικό έρεισμα για τέτοια απο-ταύτιση...
ΛΥΚΙΟΣ.
Λύκιε, όχι απλά είναι εύκολο να πέσουμε στην παγίδα ταύτισης με το σώμα μας, είμαστε απόλυτα ταυτισμένοι με το σώμα μας, γεννιόμαστε και πορευόμαστε μ' αυτήν την ταύτιση και στην πορεία ανάλογα την ιδιοσυγκρασία του καθενός, την ηλικία της ψυχής, την καρμικότητα και το επίπεδο εξέλιξης συμβαίνει ή δεν συμβαίνει κάποιο μέτρο αποταύτισης. Αυτό με τους [πρωτ]αθλητές που αναφέρεις, είναι άλλο πράμα, είναι από μόνο του ξεχωριστό κεφάλαιο. Πόσοι όμως είναι εκείνοι που κάνουν πρωταθλητισμό με κάποιον πνευματικό/ψυχικό σκοπό και όχι για να αποκτήσουν φήμη, λεφτά, δόξα και γκόμενες; Ή για να ποστάρουν στα σόσιαλ μήντια ολημερίς τα γυμνασμένα μούσκουλα και μπούτια τους ή τις ακριβές διακοπές που κάνουν με τους καλοζωισμένους μπρούκληδες φίλους τους; Δε νομίζω ότι είναι πολλοί... Θυμάμαι πριν πολλά χρόνια διάβαζα μια συνέντευξη ενός δρομέα μεγάλων αποστάσεων, ο οποίος περιέγραφε μια εμπειρία του μετά από πολλές ώρες τρεξίματος, όταν έφτασε στο όριο των σωματικών του δυνατοτήτων, αλλά συνέχιζε ακόμη να τρέχει. Ουσιαστικά έκανε αστρική προβολή, βγηκε από το σώμα του και έβλεπε μπροστά του τον εαυτό του να τρέχει. Πόσοι όμως είναι αυτοί που φτάνουν πλέον σε τέτοια οριακά σημεία και μπορούν να κατανοήσουν και να επεξεργαστούν ανάλογες εμπειρίες;
ΔιαγραφήΛύκιε να σου πω να το κάνεις forward στο email του Kwisatz Haderach σε παρακαλώ ;
ΑπάντησηΔιαγραφήΑνώνυμε, το είδα τώρα το μνμ σου. Δεν είμαι σίγουρος ότι κατάλαβα ακριβώς τι λες, πάντως αν πράγματι κατάλαβα σε πιο χωριό αναφέρεσαι, η αλήθεια είναι ότι βρίσκομαι από την άλλη πλευρά, είμαι λίγο μακρυά και οι μετακινήσεις μου είναι λίγο δύσκολες. Για να μην πολυμπλέκουμε και απασχολούμε και τον Λύκιο στη συνεννόηση, να σου πω ότι αν τα καταφέρω, θα έρθω. Αν όχι, μην περιμένεις και πολύ μετά τη μία ηώρα.
ΔιαγραφήΤέλεια Kwisatz Haderach !
ΑπάντησηΔιαγραφήΉ γράψε εδώ εσύ Kwisatz Haderach όπως έκανα εγώ , και θα τα βρω , πού προτιμάς ;
ΑπάντησηΔιαγραφήKwisatz Haderach οκέυ , θα είμαι εκεί , νωρίτερα πάντα .
ΑπάντησηΔιαγραφήΧριστίνα-Καλλιροη , επίσης Κυριακή καταφθάνω Αθήνα , αν θες το βραδάκι κερνάω φαγητό σε αξιοπρεπές - που λέει και ο φίλος Kwisatz - εστιατόριο , γιατί σε συμπάθησα πολύ από την απάντηση που μου έδωσες μια φορά .
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα σαι καλά ! Σ΄ευχαριστώ..αλλά είμαι πολύ μακριά..
ΔιαγραφήΕσύ είσαι καλύτερα τώρα;
Xριστίνα
Καλησπέρα, θα θελα πολύ να ερχόμουν και εγώ. Ισως την επόμενη φορά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιώτα
Έλα , γιατί όχι ;
ΑπάντησηΔιαγραφήΌχι, δεν έχω καμία σχέση με τον Βόλο, ανώνυμε. Ούτε από μέσα ούτε απ'έξω έχω περάσει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣίγουρα kwisatz υπάρχουν φθόγγοι/ήχοι που μιλάνε στην καρδιά μας και την ενεργοποιούν βοηθώντας στην ταλάντωση. Το ίδιο συμβαίνει με τις εικόνες, τις μυρωδιές και γενικά όλα όσα διεγείρουν τις αισθήσεις μας. Έχει σημασία να αναγνωρίζουμε την προέλευση των θετικών επιρροών και να επιλέγουμε συνειδητά την ευεργετική επανάληψή τους. Να μας γίνεται συνήθεια κάθε τι ψυχοφελές σπάζοντας ταυτόχρονα ζημιογόνους προγραμματισμούς.
Αγαπητέ Λύκιε, ναι, έχεις δίκιο. Η ελεύθερη βούληση κατακτάται. Δεν είναι δεδομένη εξ'αρχής με την έννοια ότι πρέπει να την ανακαλύψουμε, να τη διεκδικήσουμε και να την θέσουμε υπό τον νοητικό μας έλεγχο για να μπορεί να λειτουργήσει χειραφετημένη από ασυνείδητες εγκεφαλικές καταγραφές και ψυχικά αποτυπώματα.
Και πάλι σωστά επισημαίνεις τη δυϊκότητα ως στοιχείο του εκδηλωμένου πεδίου στο οποίο δοκιμαζόμαστε. Γιατί αν βγούμε από το φαινόμενο κάδρο, η κυριαρχία του Πνεύματος είναι Απόλυτη και χωρίς σκιές.
Ανατολή
Χριστίνα-Καλλιροη καλημέρα ! Αν είσαι Θεσσαλονίκη δεν το σκέφτηκα νωρίτερα , έχω φύγει πριν καμιά βδομάδα . Σκέφτομαι καλύτερα , ευχαριστώ για το ενδιαφέρον Χριστίνα . Πού είναι το πολύ μακριά Χριστίνα , αν επιτρέπεται ;
ΑπάντησηΔιαγραφήΣσόρυ καλημέρα σε όλους σας .
ΑπάντησηΔιαγραφήΑκριβώς αγαπητή Ανατολή. Έξω από τον εκδηλωμένο κόσμο, δεν υπάρχει κανένα δίπολο. Εκεί είναι το Εν Ον. Ενοϊκότητα και συνοχή ας πούμε. Παρότι δεν μπορούμε να ορίσουμε τίποτα για αυτόν τον "χώρο", αντιλαμβανόμαστε ότι η ποιότητα είναι όμοια με αυτή του Αγαθού. Δηλαδή στα ανθρώπινα μέτρα, όλες οι δυνάμεις και οι αξίες του "καλού Θεού". Κάθε συνεκτική δύναμη που καταργεί την ξεχωριστότητα και την διαίρεση, όπως η Αγάπη, η ενσυναίσθηση, η θυσία, ανήκει στην ποιότητα αυτού του "χώρου". Αντίθετα κάθε διαιρετική δύναμη και αξία, που πολώνει και εδραιώνει την ξεχωριστότητα, ανήκει στην ποιότητα του "κακού Θεού" που κυριαρχεί στον Ύλη. Έξω απ΄τον εκδηλωμένο κόσμο όμως, το "κακό" δεν υπάρχει. Η δύναμη και η παρουσία του "κακού" επίσης, ελαττώνεται όσο απομακρυνόμαστε από την ύλη και βρισκόμαστε εγγύτερα στην Πηγή-Πνεύμα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΛΥΚΙΟΣ.
Ανώνυμε, να με συγχωρείς αλλά δεν θα τα καταφέρω να έρθω στη συνάντηση μας. Έτυχε κάτι απρόοπτο, έχω θέματα με την αποχέτευση του σπιτιού μου και είναι υδραυλικός εδώ, ο οποίος ακόμη δεν έχει τελειώσει, είχα την εντύπωση ότι θα προλάβαινα, αλλά τελικά δεν! Να με συγχωρείς, θέλω να είμαι συνεπής σε ό,τι λέω ότι θα κάνω, ίσως κάποια άλλη φορά, ελπίζω να προλάβεις να δεις το μνμ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν πειράζει Kwisatz ,φτιάξε τα υδραυλικά πρώτα , θες να σε περιμένω εδώ μέχρι το απογευματάκι ή αύριο πάμε εκεί που σου είπα χθες ;
ΑπάντησηΔιαγραφήΑνώνυμε, πραγματικά κουράστηκα πολύ σήμερα. Να φτιάχνεις υδραυλικά σε παλιό σπίτι, όπου όλα είναι εξ αρχής φτιαγμένα λάθος; Αφού βέβαια πρώτα σου πάρει κανά εξάμηνο για να βγάλεις συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη για τις εργασίες που πρέπει να γίνουν. Πίστεψε με είναι μια εμπειρία που δεν θες να τη ζήσεις.
ΔιαγραφήΑσφαλώς να μου λείπει , και όχι δεν θέλω χαχά ! Καλή δύναμη και κουράγιο λέμε σε αυτές τις περιπτώσεις ; Όπως και να έχει αν ξεμπερδέψεις και βρεις χρόνο , θα είμαι στο Βόλο μέχρι παρασκευή ή σαββάτο , τα λέμε φίλε .
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε αφορμή το παρακάτω απόσπασμα από πρόσφατο σχόλιό σου, αγαπητέ μου Λύκιε:
ΑπάντησηΔιαγραφή"...οι ανέσεις της διαβίωσης παρέχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο για σκέψη σε περισσότερους ανθρώπους, απ΄ότι στις παλαιότερες εποχές"
..παραθέτω τα λόγια του Needleman από το βιβλίο 'Money and the meaning of life ':
"Η μανία για το χρήμα είναι μια στρεβλή θρησκευτική αναζήτηση. Έχει αντικαταστήσει το πνεύμα επειδή χάνουμε την επαφή με τον εσωτερικό μας κόσμο. Θέλουμε το χρήμα πάνω από όλα αλλά τα πράγματα που αγοράζουμε δεν μας φέρνουν πια χαρά. Το πραγματικό έγκλημα του πολιτισμού μας είναι ότι οι αγοραπωλησίες είναι πολύ πιο ζωντανές μέσα μας από οτιδήποτε άλλο. Η αυθεντική ανθρώπινη εμπειρία απαιτεί την συνύπαρξη δύο κόσμων, του εσωτερικού και του εξωτερικού. Το χρήμα όμως, όπως κι εμείς, έχει υποβαθμιστεί σε ένα εργαλείο που λειτουργεί μόνο στον εξωτερικό κόσμο. Ενώ αρχικά ήταν ένα μέσον για να βοηθείται ο άνθρωπος να ζει και στους δύο αυτούς κόσμους, έχει καταντήσει να είναι μια τεχνολογία με την οποία οργανώνουμε τη ζωή μας στην κόλαση."
Ουσιαστικά, ικανοποιώντας συνεχώς το εγώ μας, λησμονήσαμε τι σημαίνει να υπηρετούμε κάτι μεγαλύτερο από τον εαυτό μας.
Ταυτόχρονα, με την τεχνητή οικονομική κρίση και την αβεβαιότητα του τι μας ξημερώνει, οι άνθρωποι ενδώσαμε στον φόβο που μπλοκάρει την ροή της αφθονίας.
Στερημένοι από ελπίδα και αισιοδοξία, αμαυρώσαμε κάθε όραμα για ευτυχισμένο βίο. Γι'αυτό και οι άνθρωποι σήμερα είναι περισσότερο σκυθρωποί από ποτέ άλλοτε.
Ανατολή
Ακριβώς έτσι είναι αγαπητή Ανατολή. Ωραία η παραπομπή σου. Είναι λυπηρό να μην αντιλαμβάνεται ο κόσμος την παγίδα του χρήματος και των ανέσεων. Μα κι όταν το αντιληφθεί, η τρυφηλότητα στην οποία έχει περιέλθει τον καθηλώνει σε μια μόνιμη αδράνεια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚωστής
Η πτώση του Εωσφόρου και όσων αγγέλων τον ακολούθησαν στην πτώση από τη μία, και η επιλογή του Αρχαγγέλου Μιχαήλ και των λοιπών αγγέλων που έμειναν κραταιοί στις θέσεις τους από τη άλλη, δείχνει πως οι άγγελοι είναι όντα ελευθέρας βουλήσεως.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ απορία μου είναι αν οι άγγελοι μπορούν να ενσαρκώνονται σε γήινα σώματα διάγωντας έναν παντελώς ανθρώπινο βίο έχοντας χάσει παντελώς τις υπερφυσικές τους ιδιότητες ή αν μπορούν να ενσαρκώνονται διατηρώντας δυνάμεις των ανώτερων κόσμων.
Λεύκιππος
Νομίζω πως οι άγγελοι κατά την Ορθοδοξία είναι καθαρά πνευματικές οντότητες και υλοποιούνται μόνο περιστασιακά και για λίγο χρόνο προκειμένου να εκπληρώσουν συγκεκριμένους σκοπούς στο γήινο πεδίο, Παρεμβαίνοντας πχ αποτρεπτικά σε ένα ατύχημα ή για να μεταφέρουν οπτικοακουστικά μηνύματα.
ΔιαγραφήΣτα απόκρυφα ευαγγέλια όμως γίνεται λόγος για αγγέλους που κατέρχονται στη γη και συμπεριφέρονται ως άνθρωποι κατά τα πάντα.
Είναι μεγάλο θέμα αυτό της αγγελολογίας που άνοιξες αγαπητέ φίλε.
Χρόνια πολλά στους Αγγέλους και τους Άγγελους για την ημέρα...
8 Νοεμβρίου γαρ...
Ανατολή
Joker
ΑπάντησηΔιαγραφήΠραγματι ενδιαφερον το θεμα, Ανατολη. Τοσα πολλα μπορουν να ειπωθουν. Ομως, ας το δουμε απο την ανθρωπινη πλευρα, απο την οπτικη των ανθρωπων, αφου ειμαστε ανθρωποι.
Πριν απο αυτο ομως, εχω μια ερωτηση που θελω να κανω στον Λευκιππο.
"Η απορία μου είναι αν οι άγγελοι μπορούν να ενσαρκώνονται σε γήινα σώματα διάγωντας έναν παντελώς ανθρώπινο βίο έχοντας χάσει παντελώς τις υπερφυσικές τους ιδιότητες ή αν μπορούν να ενσαρκώνονται διατηρώντας δυνάμεις των ανώτερων κόσμων."
Ποιες θεωρεις πως ειναι οι δυναμεις των ανωτερων κοσμων;
Υποθέτω πως οι λεπτοφυείς υπάρξεις των ανώτερων κόσμων διαθέτουν εντονότερη φαντασία και ενσυναίσθηση, έχουν διευρυμένες αισθήσεις και καλύτερη αντίληψη του τρόπου με τον οποίο είναι δομημένος ο κόσμος και η ιεραρχία του, είναι ενορατικά όντα και ικανά να επεμβαίνουν στην ύλη και να τη διαμορφώνουν. Μπορούν δηλαδή να δημιουργούν πιο εύκολα την πραγματικότητα που οραματίζονται γιατί έχουν ήδη κατακτήσει το know-how της συνδημιουργίας.
ΔιαγραφήΛεύκιππος
Σε καλωσορίζω Λεύκιππε και σου δίνω την δική μου απάντηση εξ όσων γνωρίζω και αντιλαμβάνομαι:
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα Απόκρυφα Ευαγγέλια με την Αγία Γραφή απ΄τη μια και τα Αρχαία Έπη απ΄την άλλη, αλλά και οι μυστικές μυήσεις των Αρχαίων Μυστηρίων, περιγράφουν μια εν τοις πράγμασι αληθινή ιστορία της ανθρωπότητας, απ΄την οποία διαφαίνεται η προέλευση του ανθρώπου, αλλά και οι δυνάμεις που τον εξουσιάζουν. Από κει προκύπτουν και άλλες πληροφορίες σχετικά με την νομοτέλεια του φυσικού κόσμου, αλλά και ολόκληρης της Δημιουργίας του εκδηλωμένου Θεού.
Αν μιλήσουμε με την ορολογία των ιερών κειμένων του ιουδαιοχριστιανισμού (και του Ισλάμ βεβαίως), οι Άγγελοι είναι πνευματικά όντα που βρίσκονται μεταξύ ανθρώπου και Θεού, με αποστολή την πραγμάτωση του Θεϊκού Σχεδίου υπέρ του Ανθρώπου, αλλά και της Φύσεως ταύτης.
Μιλάμε για οντότητες οι οποίες έχουν ως κοινό με τον άνθρωπο την ελευθερία βουλήσεως, αλλά βρίσκονται στο πνευματικό πεδίο, δηλαδή σε πολύ ανώτερο της ύλης επίπεδο ύπαρξης.
Ως πνευματικές οντότητες, που στερούνται υλικού φορέα και των συμπαρομαρτούντων εξ αυτού σωμάτων (αιθερικό, κτλ), δεν μπορούν να βιώνουν συναισθήματα και συνεπώς να διαθέτουν ψυχικό σώμα.
Ωστόσο μπορούν να προβάλλουν συγκεκριμένες εικόνες τους στο υλικό πεδίο (με πύκνωση του αιθέρος), αλλά η "υλοποίηση" αυτή είναι ατελής, μερική και μικρής χρονικής διάρκειας.
Αυτές οι "υλοποιήσεις" μπορούν να αλληλεπιδρούν στον απτό υλικό κόσμο των ανθρώπων και να εμφανίζονται κανονικά στα μάτια τους, αλλά ακόμη και να πιάνουν αντικείμενα.
Σε κάθε περίπτωση οι πνευματικές οντότητες μπορούν να προβάλλονται κατά περίπτωση, στο παχύ υλικό πεδίο.
Η Ειμαρμένη των Πεπτωκότων Αγγέλων, τους επέβαλε τον εγκλωβισμό τους στην νομοτέλεια της ύλης, σύμφωνα με την οποία ενσαρκώνονται και μετενσαρκώνονται όπως οι άνθρωποι και αυτό ήταν συνέπεια της δικής τους επιλογής.
Δεν έχει σημασία επί του παρόντος η ανάλυση των αιτίων αυτής της επιλογής τους, αλλά ο εγκλωβισμός στην ύλη είναι βασανιστικός για κάθε πνευματική οντότητα, αλλά προφανώς αναγκαίος για την κοσμική νομοτέλεια.
Ο άνθρωπος είναι επίσης πνευματικός, αλλά μετά την Πτώση, έχασε την επαφή με την πνευματική του φύση και την αναζητά.
Οι Πεπτωκότες Άγγελοι δεν έχασαν την επαφή με την πνευματική τους φύση και γι αυτό διατηρούν δυνάμεις, που οι άνθρωποι θα πρέπει να τις κατακτήσουν εξελισσόμενοι.
Συγκεκριμένα μπορούν να εξουσιάζουν τον αιθερικό-αστρικό κόσμο και έτσι να επιδρούν στους ανθρώπους που δεν έχουν έλεγχο σε αυτά.
Μπορούν επίσης να έχουν υπερβατική αντίληψη και υπεραισθήσεις, που οι άνθρωποι έχουν υπνωμένες.
Θα έλεγα ότι η διαφορά των Πεπτωκότων με τους Πνευματικούς Αγγέλους, είναι ότι οι μέν πρώτοι βιώνουν κανονικό ένσαρκο βίο (γέννηση, φθορά, θάνατο, ενώ οι δεύτεροι υλοποιούνται κατά βούληση, για όσο χρειάζεται να εργαστούν στο υλικό πεδίο.
ΛΥΚΙΟΣ.
Σύμφωνα με τ'απόκρυφα οι πεπτωκότες άγγελοι είμαστε εμείς.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι, βέβαια το γενικό "εμείς" δεν μπορεί να περιλαμβάνει το σύνολο των ανθρώπων. Δεν έχουμε όλοι την ίδια προέλευση, ούτε όλοι οι άνθρωποι είναι ίδιοι. Ξέρουμε όλοι τι είμαστε αλήθεια;
ΑπάντησηΔιαγραφήΛΥΚΙΟΣ.